Page 1

HANNAH LANDMAN Architecture p o r t f o l i o


T A

B

L

E

-

O

F

F

L

c

n

t

e

n

t

s

s

y

o

O n

R a

E g

N o

g

C

E

S E C O N D - Y E A R

u

e

p

l

a

y

g

r

o

u

n

d


T H I R D - Y E A R

F O U R T H - Y E A R

F O U R T H - Y E A R

b

O n - T r a c k - V 1

O n - T r a c k - V 2

r

i

d

g

e


F L O R E N C E synagogue-academic

s u m m e r

H I G H W AY- C H U R C H This drawing is a study of all the different textures used in the Highway church, comparing the differences between the rough and smooth textures. It shows how the different textures affect the design of the church. For examples, the more smooth textures were used in areas that required more flexibility such as the roof.


S A N T A - M A R I A - N O V E L L A - T R A I N - S T A T I O N

The group drawing above was used to explore the different uses of the Santa Maria Train station. (other members: Ethan Po and Jacqueline Drayer)

T H E - B A T H S - O F - S A N T A - M A R I A - N O V E L L A

My project is a traditional orthodox synagogue, with a more modern take on the idea of bathing in order to purify one self. Having a synagogue in the train station is a great addition because it will bring back a community that once had a major presence in the city of Florence. In Florence, there is currently one other synagogue, that was built for those that used to live in the Jewish Ghetto. It is now more of a museum than an actual functional synagogue and therefore the synagogue in the train station will provide a place for those that would like to practice certain Jewish traditions, that one can no longer find a place to practice in any part of Florence.

T

The one bein men and emp

The the room for The and poo trave a J


H

E

-

S

Y

N

A

G

O

G

U

E

e synagogue I have designed is focused on two major ideas, e being separation between man and woman, and the other ng bathing and purifying. In an orthodox synagogue n and women are separated, so that there is no distraction d one can focus on praying and G-d. This separation is phasized right when one enters through the design proposal.

ere are two different entrances, with two different paths around temple. Each path leads to both the actual praying m as well as a series of “pools.� There are three pools each gender, and each pool has a different level of privacy. e first pool for each gender is what is called a Mikvah, d is a private pool that one uses to purify themselves. The other ols are more public, which is great because it allows anyone elling through the train station to not only learn about Jewish custom, but also take a nice break from the heat.

F L O R E N C E synagogue-academic

s u m m e r


S E C O N D - Y E A R playground-academic fall 2013


S T U D Y- M O D E L S

FINAL-MODEL

P

l

a

y

g

r

o

u

n

d

The playground would be composed of curved modules that go into the ground creating a series of sand boxes. The curves provide shade, and also have slits to allow plants to grow in them. The way the module is built allows for a seating area behind the sand castle, so that parents may watch their children.

S E C O N D - Y E A R playground-academic fall 2013


Plan

Sections


COLOR-ANALYZATION Different views were analyzed through different tools in order to find the percentages of the colors that are present in these views. These percentages will determine the size and the angles of the panels that will be mimicking the colors. The higher the percentage, the bigger the panel, so it will have an angle that produces the most color in both shadows and reflections.

GOET HE’S- T HEO RY Certain colors can only be seen if shined through something light and other colors can only be seen if shined through something dark


My observatory on the Chain of Rocks Bridge is meant to be both a place of research and experience. Through my observatory, the study of color and its effects will be studied through reflection directionality, and enclosures, as well as how the time of day and location on the observatory affect the intensity of specific colors. Different translucent, colored panels will be placed at different angles mimicking the colors seen at specific views.

T H I R D - Y E A R observatory-academic fall 2014

S T U D Y- M O D E L S

DIRECTIONALITY Through the use of specific angles and directions, certain colors will be more intense in certain areas than in others. As the time changes through out the day, so does the location of the sun, therefore only certain colors will be seen at specific times of day, depending on the location on the observatory.

R E F L E C T I O N The observatory is to be used to experience and study the reflection of the colors created by the panels, through theories such as Goethe’s Theory.


My observatory on the Chain of Rocks Bridge is meant to be both a place of research and experience. Through my observatory, the study of color and its effects will be studied through reflection directionality, and enclosures, as well as how the time of day and location on the observatory affect the intensity of specific colors. Different translucent, colored panels will be placed at different angles mimicking the colors seen at specific views.

T H I R D - Y E A R observatory-academic fall 2014


PDwelling R I VAT E - D W E L L I N G

6% 9% 5% 6% 11% 11% 12% 10% 2% 3% 2% 2% 8% 3% 7% 3%

DETAIL:COLORED-PANELS


S

S

e

e

c

c

t

t

i

i

o

n

-

A

o

n

-

B

P e r s p e c t i v

s h u t t e r s - c l


e

o s e d


P

R

O

C

E

S

S T R U C T U R E

S

The class is designed to create a final conceptual design for the Solar Decathlon. In the beginning of the class everyone had an individual design, but by the end of the semester only two designs will be left. Currently, the project is still a work in progress, but the design displayed in the next few pages, is my individual design eventually combined with ideas from other projects.

The structure of the OnTrack house is centered on a system of structural precast concrete wall panels and non-structural panels. The precast concrete wall panels are slightly customized with punch-outs to allow for circulation throughout the house. Each structural panel has a pre-stressed cantilever on the north and south sides. The cantilevers on the south side feature an integrated track that PV panels are attached to. The track wraps the front of the house and the PV panels can be adjusted depening on the current weather.

INDIVIDUAL-PROJECT The main ideas of my individual project, pictured below, were to have a shading system, that created a transition space, between the interior and exterior. This transition space would provide more room for entertaining. This idea of a transition space, was then combined with ideas from other projects, designed by Gabe Dash, Sam Lewis, and Marina Arcangeli, to create On Track V1.

S O L A R - D E C AT H L O N O n Tr a c k - V 1 - A c a d e m i c fall 2015

Members: Hannah Landman, Gabe Dash, Samuel Lewis, Marina Archangeli

The aim of OnTrack housing is to address the growing start-up market, on both a local and national scale. By creating an environment at the confluence of work and life, OnTrack upends the traditional concept of cubicle and conference room, trading them for an organic space that allows people to create their own comfortable workspace. The house is designed to handle all the operations of a small start-up while simultaneously providing all the comforts of home for an individual or a couple. The workspace is seamlessly connected to the living space and the deck space, encouraging the free flow of people and ideas into and out of the central office. O

N

-

T

R

A

C

K

-

V

1


South-Elevation

s h u t t e r s - o p e n

South-Elevation shutters-closed

L o n g i t u d i n a l

perspective-section

P e r s p e c t i v e

s h u t t e r s - o p e n e d


M

O

V

E

M

E

N

T

The house is designed so that movement is unimpaired and that each area of the house recieves an equal amount of usage. This extends the lifetime of the home. P

V

-

S

Y

S

T

E

M

The southern faรงade of OnTrack is a PV-integrated shutter system. The panels are on a adjustable track that allows the user to raise and lower the shades based on need. The occupant is able to adjust the shading to simultaneously maximize comfort and sustainability. Increasing energy literacy of the user. The panels are not just moveable but also rotatable, allowing for even more agency in solar collection. The angles are fixed at an angle for optimal sun exposure. Photovoltaic-cells mounted on louvres and rotate to track sun and retract to open and close deck space

Flexible Program Diagram

Individual or Group

ACCESS

SLEEP

DINE DINE

ACCESS SERVIC E

LIVE WORK

WORK

DINE

A

B

B

A

Interior Space: 880 Sqf- Work, Live, Dine, Core, Sleep

Class

Outdoor Meeting

Party / En

Multiple Offices

Confe

C D

Exterior Space: 845 Sqf- Patio, Planting C

D

WORKING WORKING & LIVING LIVING

WORKING WORKING & LIVING LIVING

Large Presentation

Outdoor P tio


sroom

ntertainment

erence

Presentaon

Eventually two final projects were selected, and one of them was On Track V1. The original four members continued to develop the project with additional help from other members. I further developed the floor plan, and helped with other drawings such as sections, elevations, and diagrams. Eventually On Track V2 was created, and helped Washington University in St. Louis to get chosen as one of the final 20 teams for the Solar Decathlon 2017.

WEST-ELEVATION

EAST-ELEVATION

Small Conference

Private Meeting Space

O N - T R A C K - V 2 Outdoor Dinner

Sustainable-Incubator All Members: Hannah Landman, Erin Wong, Gabe Dash, Samuel Lewis, Marina Archangeli, Rachel Hrobon,

Movie Night

Outdoor Eating and Lounging

Everyday Living

Outdoor Entertaining and BBQ

Enterntainment


S e c t i o n

Longitudinal-Section

North-Elevation

South-Elevation


Concrete-Panels

Non-Structural Glazing Units

Roof

Tracks

Shutter-System


Architecture Portfolio  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you