Page 1

ohjelmalehti


sisällyslu e t t e lo 4

TIETOA & INFOA

5 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 6 CAFÉ AISU 8 COSPLAY 9 AMV 10 KUNNIAVIERAAT 12 TAIDEKUJA & MYYJÄT 14 OHEISOHJELMA 16 PELIHUONE & PELITURNAUKSET 20 KARTTA 22 OHJELMAKARTTA 24 OHJELMAKUVAUKSET 38 LÄHELLÄ CONIA 39 KIITOKSET 40 OMAKE 41 JÄRJESTÄJÄT

Maaginen viides Yukicon on täällä! Tervetuloa Yukiconin maagiseen maailmaan. Olemme saaneet kunnian juhlistaa pikkupyöreitä, sillä Yukicon täyttää 5 vuotta. Tämä vuosi on tuntunut taianomaiselta haasteista ja vaikeuksista huolimatta. Meillä on ollut ilo tehdä juuri tätä tapahtumaa kävijöillemme ja huomata, kuinka olemme edelleen tärkeä osa monen henkilön tapahtumavuotta. Kiitos siis tuestanne! Tänä vuonna olemme saaneet mahdollisuuden tarjota lisää sisältöä vuokraamalla toisen kerroksen toisen auditorion sekä salaperäisen, vaikka hieman sokkeloisen, kolmannen kerroksen. Lisätilalla olemme saaneet annettua avaruussimulaattori Artemikselle sekä pukuhuoneille yhden lisähuoneen, tuotua saatavillenne VR-huoneen, lisää ohjelmahuoneita, Kulttuurikeskuksen ajoilta tutut miittitilat sekä Mahjong ja Cardfight Vanguardin. Entistä monipuolisempi kattaus tekemistä odottaa jo sinua! Etteivät seikkailevat kävijät eksyisi maagisten kolmannen kerroksen ja uusien sokkeloiden joukkoon olemme lisänneet opasteita sekä maagisesti saaneet kiinnittää oviin kylttejä. Kartasta löytyy myös mitkä portaat johtavat mihinkin kerrokseen. Sivuiltamme sekä infosta löytyvät Esteettömästi Yukiconissa -tietopaketti. Seuraathan some-kanaviamme, että saat tiedonjanosi tyydytettyä ja kuulet tapahtuman aikaisista muutoksista ensimmäisenä. Virkistävät vesilähteet ovat tänäkin vuonna merkattu karttaan, ettet vain pyörry kesken tutkimusretken. Ota siis uusi tai vanha kaveri käsikynkkään ja lähde kanssamme matkalle Magic Kingdomiin Toivomme että nautit Yukiconin maagisesta viikonlopusta ja näemme taas ensi vuonna uudella teemalla.

Anna ja Jonna

Pääjärjestäjät in your service


T i e t oa & I n f oa Pääsymaksut

Terra Nova

Yukicon on pääsymaksullinen tapahtuma. Sisään pääsee ennakkoon ostetulla lipulla. Tapahtuma on loppuunmyyty.

Hotellin aulan vieressä sijaitsevasta Terra Novasta saat klo 19 jälkeen virkistävää juotavaa, kuten kahvia tai teetä.

Auki oloajat

Pukuhuoneet

Yukicon on kaksipäiväinen tapahtuma, mikä sulkee ovensa yöksi ja meno jatkuu taas sunnuntai aamuna. Tapahtuman infopiste ja narikka palvelevat aukioloaikoina.

Yukiconin yleiset pukuhuoneet sijaitsevat toisessa kerroksessa, huoneissa 214, 213, 212 ja 211. Cosplaykilpailijoiden pukuhuoneet ovat pääsalin takatiloissa. Pukuhuoneet ovat auki koko tapahtuman ajan.

La 10–23:00 Su 9-18:00

Cosplaypropi t

Myynti pöytäsali ja Taidekuja

Cosplayasuihin kuuluvat propit saa tuoda tapahtumaan. Emme rajoita proppien käyttöä, kunhan ne eivät ole vaaraksi muille tai vaarallista esinettä muistuttavia jäljitelmiä. Myöskään aitojen tuli- tai terä- aseiden tuominen coniin ei ole sallittua. Yukiconissa on erillinen, ilmainen isotavaranarikka.

La klo 10–19:00 Su klo 9–16:00 Tule tekemään löytöjä myyntipöytäsaliin sekä taidekujalle! Lue lisää sivulta 12.

Kirpputori La 10–19:00 Su klo 9–14:00 Kirpputorimyyjien tavarantuonti on mahdollista lauantaina klo 9–11, ja tavaranhaku tapahtuu sunnuntaina klo 14–16. Lue lisää sivulta 12.

Cosplay- ja Amv kilpailujen paikkaliput Paikkaliput jaetaan paikkalippupisteeltä, joka sijaitsee ison salin käytävän alkupäässä portaiden alla. Paikkalippuja voi lunastaa cosplaykilpailuun lauantaina klo. 12:00. AMV-kilpailun paikkalippuja saa lauantaina klo. 21:00, sekä pienempi erä sunnuntaina klo. 9:00.

Buffet-kahvi la La 10–19:00 su 10–16:00

Café Ai su (Piazza-ravintola) La klo 11–19:00 Su klo 10–16:00. Lue lisää sivulta 7-8.

4


J är je st ys sä än nöt Kaikkien yhteisen viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi niin tapahtuman kävijöiden kuin työntekijöidenkin tulee noudattaa näitä järjestyssääntöjä. Järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa pääsymaksua maksamattomat ja järjestyssääntöjä rikkovat henkilöt tapahtumasta. Pääsymaksua ei tällöin palauteta. Häiritsevästi käyttäytyvät henkilöt poistetaan tapahtumapaikalta.

Airsoftaseet ovat kuitenkin sallittuja, mutta niiden piiput on tukittava mahdollisien piippuun jääneiden kuulien takia. Kaikki ampuma-asejäljitelmät tarkastetaan tapahtuman sisäänkäynnillä ja merkitään punaisella teipillä. Tapahtumapaikka sijaitsee taajama-alueella, joten emme suosittele heilumaan asejäljitelmien kanssa matkalla tapahtumaan. Puu-, muovi-, pahvi- tms. valmisteiset asejäljitelmät ovat kuitenkin sallittuja niiden ollessa osa kantajansa asua. Puiset ja alumiiniset pesäpallomailat sekä niitä vastaavat esineet ovat kielletty.

Huomioi muut kävijät ja noudata järjestäjien antamia ohjeita. Yukiconissa noudatetaan Suomen lakia ja myös maalaisjärjen käyttö on suositeltavaa.

Itseään isompien proppien kanssa liikkuessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Jos et tarvitse proppiasi akuutisti, on se säilytettävä isotavaranarikassa. Esim. kuvauksien ajaksi, sen saa ottaa sieltä pois.

Sotkevien aineiden (esim. veri, tahmeaksi jäävä tai hilseilevä tekoveri sekä glitter) käyttäminen ja levittäminen on tapahtumapaikalla ehdottomasti kiellettyä. Tapahtumapaikan kulkuväylät on pidettävänä vapaina eli ei portailla istumista, kulkueita tai valokuvaamista kulkuväylän poikki.

Yukiconin tapahtuma-alueella vaatetus on vapaavalintainen, mutta ehdottoman pakollinen. Tapahtumapaikalle ei saa jättää tai kiinnittää mitään lappuja ilman tapahtumaorganisaation lupaa. Tilan ja siellä olevien esineiden vaurioittaminen on ehdottomasti kiellettyä.

Roskia tai muutakaan omaisuutta saa jättää lojumaan, vaan roskat roskiin ja tavarat narikkaan. Luistimien tuominen tapahtuma-alueelle on kielletty.

Eläinten tuominen tapahtumapaikalle, pois lukien opaskoirat, on kielletty.

Tuli- ja teräaseiden tuominen sekä niitä erehdyttävästi muistuttavien jäljitelmien tuominen tapahtumaan on Suomen lain nojalla kielletty. Tämä koskee myös deaktivoituja aseita sekä teroittamattomia teräaseita.

Mikäli mieleesi tulee kysyttävää järjestyssäännöistä tai propeista, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen heikki@yukicon.fi

5


Café Aisu selvisi maailmanlopun koettelemuksista ja Nalleprofessori keksi seerumille vastalääkkeen, jonka avulla kaikki saatiin palautettua ennalleen.

Linnanväki koostuu lumoavista meidoista sekä butlereista, jotka haluavat luoda vierailijoilleen rentouttavan käynnin Café Aisussa. Älä siis pelästy vaikka portilla olisi vastassa lohikäärme, astu sisään ja nauti kupponen teetä sekä pala herkullista kakkua!

Entisen bunkkerin raunioista nousi kuningaskunta, jonka johtoon professori nousi, luovuttaen myöhemmin vallan jälkeläisilleen. Nyt Aisun kuningaskunnassa eletään rauhallista ja onnellista aikaa lempeän hallitsijan alla. Yukiconin ja samalla Aisun taianomaisuus on nyt entistäkin enemmän läsnä, ja suorastaan käsin kosketeltavaa. Vieraillessasi Café Aisun kuningaskunnassa saatat kohdata niin kuninkaallisia kuin taikaolentojakin! Huhujen mukaan kuningaskunnassa kasvaa myös kauniita taikakukkia, jotka lämmittävät kävijöitä kylmästä talvisäästä huolimatta.

Aukioloajat: La 11-19 Su 10-16

6


Café Aisun herkkuja pääsee nauttimaan joko ajanvarauksella tai jonottamalla. Ajanvaraukset tehdään kahvilassa paikanpäällä.

Café Aisuun löydät Kokoustamon Cafeteria Piazzalta. Kahvilaan pääset kulkemalla Talvipuutarhan (eli myyntipöytäsalin) Restaurant Buffetin läpi

Kahvilan pöytiin mahtuu enintään viiden (5) hengen seurue. Myös suurempia seurueita varten on varattu yksi pöytä, johon mahtuu enintään kahdeksan (8) henkeä. Tämän pöydän saa ainoastaan ajanvarauksella, jolloin kannattaa muistaa mainita suuremmasta seurueesta. Menu ja profiilit löytyvät kahvilalta, netistä sekä infopisteeltä.

Ajankohtaisia kuulumisia voi seurata kahvilan omasta Twitteristä @CafeAisu, jota kautta saat tiedon jos kahvilassa on tilaa, sekä voit perua ajanvarauksesi.

Tavallisten seurapelien lisäksi Aisussa pääsee pelaamaan videopelejä meidojen ja butlerien kanssa.

Café Aisu Twitterissä!

7


C os pl ay esivalinnut parhaat otokset, joista yleisöllä on ollut mahdollisuus äänestää ennakkoon omaa suosikkiaan tapahtuman nettisivuilla. Palkintojen jaossa palkitaan kuvien joukosta tuomarien oma valinta, sekä yleisöäänestyksen voittaja.

Lauantaina klo 16:00 järjestettävässä cosplaykilpailussa nähdään kolme erilaista kategoriaa ja välishown yleisölle tarjoaa tanssiryhmä PUREmode. Ohjelmaan vaaditaan paikkalippu.

Yksilöcosplaykilpailu Yksilökilpailu korvaa perinteisen Hall kilpailun ja ennakkoon ilmoittautuneet kisaajat kilpailevat yksilöinä parhaan puvun tittelistä. Kilpailussa ei ole lähdemaa- tai materiaalirajoituksia, eli kisaan pystyy osallistumaan puvulla joka on animesta, peleistä, elokuvista tms. fiktiivisestä lähteestä.

Paras pelicossikunniamaininta Paras pelicossi on Yukiconin oma teemapalkinto, jolla haluamme huomioida peliteeman mukaan pukeutuvia kisaajia. Jos yksilö- ryhmä- ja photoshootkilpailussa on mukana yhteensä 3  videopeliaiheista cosplayasua tai enemmän, palkitsevat kunniavieraat Hato Moa ja Damurushi näistä kilpailijoista oman suosikkinsa cosplaykilpailun yhteydessä. Arviointimenetelmä ei keskity niinkään tekniseen toteutukseen, vaan cosplayasun fiilikseen, yleiseen ulkoasuun ja hahmouskottavuuteen. Kilpailuun sisällytetään kaikki cosplayasut erilaisista videopelilähteistä ilman lähdemaarajoitusta. Kunniamaininnan saaja voi olla mistä tahansa kilpailukategoriasta ja vain yksi henkilö voi voittaa sen.

Ryhmäkilpailu Upeaa tiimihenkeä ja dynaamisia ryhmiä päästään ihastelemaan ryhmäkategoriassa. Kilpailussa ennakkoon ilmoittautuneet 2-5 hengen ryhmät ihastuttavat luomuksillaan ja kilpailevat parhaan ryhmän tittelistä. Kilpailussa ei ole lähdemaa- tai materiaalirajoituksia, eli kisaan pystyy osallistumaan puvulla joka on animesta, peleistä, elokuvista tms. fiktiivisestä lähteestä.

Photoshoot-kilpailu Cosplaykilpailuissa nähdään myös kuvan kaunista silmänruokaa. Osana kilpailuja Ison salin valkokankaalla esitellään valokuvaajien ja cosplaymallien yhteistyön hedelmiä. Photoshoot-kilpailun tuomaristo on

8


AMV AMV - kilpailu

AMV - show

Sunnuntaina klo 11:00 – 12:30

Lauantaina klo 20:00 – 21:00

Yukiconin AMV-kilpailussa nähdään taas kovatasoisia videoita! Kilpailuun lähetetyt videot jaettiin tuttuun tapaan aloittelijoihin ja kokeneisiin editoijiin, ja finaaliin selvisi molemmista ryhmistä parhaimmat. AMV-kilpailussa tuomarit palkitsevat 6 videota, jonka lisäksi vieraileva tuomari Ileia palkitsee myös oman suosikkinsa. Yuki-kun on mukana jälleen julistamassa lempivideonsa. Tämän lisäksi myös Sinä pääset vaikuttamaan äänestämällä omaasuosikkiasi!

Tänäkin vuonna Yukiconissa nähdään myös AMV-show! Show koostuu AMV-kilpailuun lähetetyistä videoista, jotka eivät yltäneet finaaliin asti. AMV-show’ssa järjestetään myös Yleisön Suosikki äänestys, jolloin Yleisö pääsee palkitsemaan show’n parhaan videon! Molemmat AMV-ohjelmat saattavat sisältää nopeasti vaihtuvia kuvia tai vilkkuvia valoja. Huom! Ohjelma saattaa sisältää voimakasta kuvastoa. Ikäsuositus 15+ AMV-kilpailu ja AMV-show järjestetään yhteistyössä AMV.fi kanssa. Lue lisä www.amv.fi

Ohjelmaan vaaditaan paikkalippu

9


K u n n i av i e r a a t Hatoful boyfriend - Rakkautta ja kyyhkyjä Hatoful boyfriend on japanilainen visual novel dating sim sarja, jossa tarinan päähenkilö Hiyoko Tosaka yrittää selviytyä hengissä ja luotsia rakkauden tyrskyissä ainoana ihmisenä St. Pigeonation Instituutissa, lahjakkaille puluille tarkoitetussa poikakoulussa. Deitti simulaattoreista vitsiä vääntävä peli sisältää hauskoja referenssejä, hulvattomia hahmoja, sekä pinnan alla muhivan mysteerin, joka alkaa avautua hitaasti palapelin lailla mitä pidemälle pelissä etenee.

Hato Moa Hatoful Boyfriend -visual novellistaan tunnettu Hato Moa on mangaka, artisti, käsikirjoittaja sekä indie-pelintekijä. Hän toimii tällä hetkellä freelancerina, ja kertookin työskentelevänsä sekä kotimaassaan että ulkomailla. Hän on kotoisin Japanin Osakasta. Hato Moan töihin pääset tutustumaan mm. hänen verkkosivustollaan www.hatoking.com

Hato Moa julkaisi sarjan ensimmäisen osan Hatoful Boyfriend: A School of Hope and White Wings vuonna 2011. Aprillipilana alkaneesta otomeparodiasta kasvoi yllättävän suosittu tuoteperhe, joka valloitti Japanin lisäksi myös länsimaalaisten fanien sydämet. Sarjan toinen osa Hatoful Boyfriend: Holiday Star julkaistiin 2015 ja molemmat osat voi ostaa Steamista. Sarjan tarinaa tukemaan on julkaistu myös draama CDeitä, online minipeli, sekä liuta kirjoja ja mangaa yhteistyönä Hato Moan ja Damurushin kesken.

10


Kunniavierasohjelma: Ileia Lauantaina 18:30 – 19:30

Ileian paneelissa kuullaan Amerikan AMV-kilpailuista ja niiden käytännöistä.

AMV-kilpailu

Sunnuntaina klo 11:30 – 12:00 Ileia on yksi Yukiconin AMV-kilpailun tuomareista ja hänet nähdään siis pääsalissa esittäytymässä kilpailun aikana. Ileia jakaa kilpailussa erikoispalkinnon suosikkivideolleen.

Damurushi Damurushi on parhaiten tunnettu kuvittajana ja hahmosuunnittelijana, eritoten hänen töistään yhteistyössä Hato Moan kanssa. Opiskeluaikanaan hän asui Tokiossa, mutta myöhemmin muutti Haton lailla Osakaan. Hänen kiinnostuksen kohteisiinsa kuuluvat muun muassa lemmikkilinnut, joita häneltä löytyykin yhteensä neljä. Damurushin töitä löydät hänen verkkosivustoltaan www.n-crow.jeez.jp/

Tuomarien palautteet

Sunnuntaina klo 12:00 -> AMV-kilpailun finalistit saavat mahdollisuuden kuulla palautteen videoistaan Yukiconissa AMV-kilpailun jälkeen. Palautekeskusteluun oli etukäteisilmoittautuminen ja tiedot ovat lähetetty ilmoittautuneille finalisteille sähköpostitse ennen tapahtumaa.

Muistathan, että kunniavieraiden valokuvaaminen tai muu tallentaminen tapahtuman aikana on ehdottomasti kiellettyä.

Ileia Amerikasta saapunut AMV-tähtemme Ileia on pitkäaikainen editointiveteraani ja on editoinut vuodesta 2004 asti. Ileia on menestynyt AMV-rintamalla loistokkaasti ja on voittanut harrastuksellaan lähes 100 palkintoa.

Ileia Yukiconissa 11


Ta i de ku j a j a M y y j ä t Myyjät

Taidekuja

Tulevan Yukiconin myyntipöytäsali tulee taas pursuamaan mitä ihanimpia löytöjä! Muista siis vierailla Talvipuutarhassa noukkimassa parhaat päältä! Myyntipöydät palvelevat teitä lauantaina 10-19 ja sunnuntaina 9-16.

Yukiconin taidekujalla innokkaat käsitöiden ja piirrustusten harrastajat sekä muut conitaiteilijat pääsevät esittelemään ja myymään töitään. Myynnissä tulee olemaan itsetehtyjä piirrustuksia, käsitöitä ja fanitaidetta. Vain tekijöiden mielikuvitus ja valmistusmahdollisuudet ovat rajana! Taidekuja sijaitsee Messukeskuksen tilassa 103A.

Myyntisalista löytyvät tällä kertaa: Alnilam, Anigen, Bearel, Fantasiapelit, Game Over, Genrewear, Global Anime, Head Hunter Store, Hiekkakakku, Iroiro, Jasu Wonder World, Kilala, Luca, Manga Café, Meiko, Multiplayer, Omoi, Otaku Ninja Hero, Puolenkuun pelit, Sangatsu Manga, Talking to myself, Urumi ja Worblakauppa

Tule siis katselemaan upeita piirroksia ja käsitöitä, ja vaikkapa ostamaan itsellesi se viime conissa pöydälle jäänyt avaimenperä tai kirjanmerkki.

Kirpputori Kirpputori on ostajille auki lauantaina klo 10-19 ja sunnuntaina klo 9-14.

Myyntipöytäsalin kartan löydät oheisen linkin takaa

Tavaroita voi tuoda myyntiin koska tahansa kirpputorin aukioloaikoina ja lisäksi jo perjantaina conin pystytyksen aikana klo 16-20. Tavaransa ja voittonsa voi myös hakea pois koska tahansa kirpputorin ollessa auki, sunnuntaina klo 14 lähtien kirpputori on auki enää vain myyjille tavaroiden hakemista varten. Tuotteet, joita ei ole haettu pois sunnuntaina klo 16 mennessä, ovat vapaata riistaa kävijöille. Vapaa riista siirretään paikkalippupöydälle pääaulaan. Kirpputorilla käy vain käteinen!

12


13


O h e i s oh j e l m a lähestyttävät mahjong-opettajamme toivottavat tervetulleiksi kaikenikäiset kävijät aiempaa pelikokemusta katsomatta tutustumaan japanilaiseen mahjongiin. Saatko sinä vapautettua mahjong-taikavoimasi ja vastustajasi polvet tutisemaan? Tule kokeilemaan! Taikaisin terveisin, Mahjong-tiimi, Yliopiston Anime ja Manga ry

Yukiconissa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista mukavaa luentojen ohella! Kaikki oheisohjelma sisältyy pääsylipun hintaan ellei erikseen muuta mainita, ja kaikkeen ohjelmaan on mahdollista saada opastusta mikäli sitä tarvitaan. Huomaa, että oheisohjelmat on sijoitettu useaan eri kerroksiin.

Tanssi- ja rytmipelit 2. krs Huone 216

Pelaa erilaisia rytmi- ja musiikkipelejä, yksin tai yhdessä kaverin kanssa! Pelejä löytyy helpommista vaativiinkin peleihin. Apua pelien kanssa tarjoaa Rytmiepelit. Piste sijaitsee tutussa paikassa viime vuodelta. Pelejä pääsee pelaamaan koko tapahtuman aukiolon ajan.

Mahjongin lisäksi voit kokeilla Cardfight!! Vanquardia Mikä ihmeen CARDFIGHT!! VANGUARD! korttipeli? Cardfight!! Vanguard on Bushiroadin tekemä Trading Card Game jota pelataan ympäri maailmaa. Taistelet yhdessä klaanisi kanssa toista klaania vastaan. Pelaajasta tulee “Vanguard” ja hänen tehtävänään on johdattaa oma klaani voittoon. Taistelun edetessä korttien monipuolisia ja voimakkaita kykyjä hyödyntäen voi tapahtua yllättäviä käänteitä ja jännittäviä tilanteita. Vanguard sopii kaikille korttipeleistä kiinnostuneille. Mikäli peliseuraa ei omasta takaa löydy, vetäjät pelaavat myös mielellään!

Osallistu tanssipelikilpailuun! Tanssipelipisteellä järjestetään kaikkien kävijöiden taitotasoihin sopiva kisa, johon jokainen voi osallistua ilman erillistä ilmoittautumista. Osallistuaksesi jonota normaalisti tanssipelipisteelle ja vuorollasi kerro haluamasi kisabiisi. Parhaat tulokset kirjataan ylös ja uusia yrityksiä otetaan vastaan sunnuntaihin 15:00 asti. Lopulta parhaat kolme pelaajaa palkitaan! Kysy lisää kisan kulusta ja säännöistä rytmipelipisteellä.

Opastettua pelaamista: Mahjong: La 10-23 ja Su 9-16 Cardfight!! Vanguard: La 12-20 ja Su 12

Cardfight Vanguard!! ja MahjonG Huone 217 Tervetuloa mahjongin maagiseen maailmaan! Iloisen innokkaat ja

14


Miitit

HTC VIVE virtuaalitodellisuus

3krs, huoneet 301, 302

3krs, huone 307

Miittitilat ovat oivallinen paikka tutustua uusiin ihmisiin! Tilojen läheltä sekä infosta löytyy lista, mitä julkisia miittejä tiloissa järjestetään. Julkisiin miitteihin saa osallistua kuka tahansa, joten valitse itseäsi kiinnostava miitti ja liity mukaan. Kun huonetta ei ole varattu miittiä varten on se vapaa rentoon hengaukseen.

Tervetuloa kokeilemaan HTC Vive virtuaalitodellisuuslaitteistoa! Voit valita kymmenistä erilaisista peleistä ja kokemuksista mieleisesi tai vain tulla seuraamaan toisten reaktioita. Pelikirjastostamme löytyy mm. Job Simulator, The Lab ja Keep Talking and Nobody Explodes. Pelaamaan ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan pelaamaan jonotetaan.

Karaoke

3krs, huone 306 La 10-18 Su 10-17

Pelinvetäjät pitävät huolta etteivät pelit veny liian pitkiksi jotta mahdollisimman moni halukas pääsee kokeilemaan!

Karaokehuoneessa on mahdollista laulaa kaikenlaisia erilaisia lauluja, anime- introista suomipoppiin! Laululista löytyy itse tilasta sekä nettisivuiltamme.

Artemis

3krs, huone 303, 304 ja 305. La 11-19 Su 10-16 Nyt on enemmän Artemista kuin koskaan ennen! Tartu avaruusaluksen ohjaimiin ja pelasta universumi! Artemis vaatii tiimityötä, joten kokoa kuuden hengen ryhmä ja hyppää seikkailuun! Voit myös tiedustella onko jo varatuissa peleissä tilaa. Lisää tietoa Artemisoppailta sekä nettisivuiltamme. Artemikseen ilmoittautuminen toteutuu Auditorion edessä olevalta pöydältä. Yhden pelin kesto n. 60 minuuttia.

HotAnimeBoyz goes acoustic Iso sali La klo11:30–12:00

Tule ja istahda alas kuuntelemaan maagisen valtakunnan bardien taianomaisia säveliä! Kappalelista: Paha omena, Liikkuva linna, Peace Sign, History Maker, Butter-fly, Uupunut aikaan

15


KUORO Unreality: betwiXt Unreality- kuoro esiintyy sunnuntaina Isossa salissa, klo 16. Esitykseen ei tarvitse paikkalippua. Unreality on Suomen ensimmäinen elokuva-, tv-sarja-, peli- ja animaatiomusiikille omistautunut kuoro. Uniikit, itse sovitetut kappaleet ja oranssinhehkuinen lohikäärme ovat tämän 40-henkisen sekakuoron tunnusmerkkejä – kerta toisensa jälkeen ne vievät kuulijan rakastettuihin maisemiin todellisuuden tuolle puolen ja takaisin. Unreality esiintyy vuosittain tuhansia kävijöitä vetävissä coneissa, joista kansainvälinen Worldcon 75 loistaa tuoreimpana valloituksena. Lisäksi kuoro järjestää omia konsertteja pari kertaa vuodessa ja keikkailee pienryhmä Nanorealityn voimin. Kuoron taiteellisena johtajana toimii Jari Koivistoinen. ”Kuoro on vahvasti itseorganisoituva yhteistyöprojekti, jossa moni kuorolainen käyttää vapaa-aikaansa kuoron toiminnan pyörittämiseen. ” – www.unreality.fi (2017)

Kappalelista

Sov. Niklas Lehtinen

Stargate SG-1 Theme Stargate SG-1 Säv. Joel Goldsmith Sov. Matias Kylliäinen

Lament of the Highborne World of Warcraft: The Burning Crusade Säv. Russell Brower, Derek Duke, Matt Uelmen Sov. Ruska Berghäll

Strong Bonds in Mind Fairy Tail Säv. Yasuharu Takanashi Sov. Riikka Kuusinen Byakumu no Mayu ~Ricordando il Passato~ Umineko no Naku Koro ni Säv. Akiko Shikata San. Akiko Shikata, Namino Wataru & Yoshie Isogai Sov. Matias Kylliäinen Alice’s Theme Tim Burton’s Alice in Wonderland Säv. Danny Elfman Sov. Timja Aunola Undertale: Medley Undertale Säv. Toby Fox Sov. Timja Aunola Seasons of War World of Warcraft Säv. Jason Hayes

16

Groovy! Card Captor Sakura Säv./San. Hirose Kami Sov. Ruska Berghäll Tabi no tochuu Spice and Wolf Säv. Tomohiko Kira Sov. Matias Kylliäinen Doctor Who theme Doctor Who Säv. Ron Grener, Delia Derbyshire Sov. Kata Mertanen Rainbow Connection The Muppet Movie Säv. Paul Williams, Kenneth Ascher Sov. Tomi Jylhä-Ollila We Are! One Piece Säv. Kohei Tanaka San. Shoko Fujibayashi Sov. Sampo Syrjänen


P e l i h u on e & P e l i t u r n au kse t Kokoustila 206

Mario Kart 8 Deluxe (Switch)

Auditorio 201, sunnuntai klo 12:30

Yukiconin pelihuoneessa pääset pelaamaan laajaa valikoimaa eri konsoleita ja pelejä eri aikakausilta. Olemme tänä vuonna pyrkineet teemassamme yhteisöllisyyteen, ja meillä onkin nyt ensimmäistä kertaa varta vasten haettuja pelivänkäreitä pelaamassa kanssanne! Kenenkään ei siis tarvitse tahtomattaan jäädä yksin pelaamaan! Myös pelivalikoimassamme on keskitytty erityisesti mukaviin moninpeleihin jotka soveltuvat kaikille ikäluokasta riippumatta. Tulethan siis rohkeasti käymään ja pitämään hauskaa!

Tule kiroamaan sinisiä kilpiä ja rukoilemaan RNG-jumalia Yukiconin Mario Kart turnaukseen, jossa mikään ei ole pyhää eikä kukaan väitäkään sen olevan reilua. Tätä et voi missata! Voittajalle on luvassa 30€ lahjakortti sponsorillemme Puolenkuun Peleihin!

Tetris (NES) Auditorio 201, lauantai klo 16:30 Jo vuodesta 1984 ihastuttanut Tetris saapuu nostalgiapläjäyksenä Yukiconin tämän vuoden turnausrosteriin! Tule kasaamaan palikoita päällekkäin ja keräämään mainetta ja kunniaa! Voittajalle on luvassa 30€ lahjakortti sponsorillemme Puolenkuun Peleihin!

Super Smash Bros (Wii U) Iso sali, lauantai klo 21:00 Tämän vuoden Super Smash Bros turnaus huipentaa Yukicon-lauantain illan! Tule näyttämään taitosi yhdessä maailman tunnetuimmista tappelupeleistä. Olit sitten konkari tai vasta-alkaja, turnaus on avoinna kaikille! Turnaus pelataan 1v1 Best of Three -menetelmällä, kulminoituen lopulta finaaliin jonka voittajalle on luvassa mahtava 60€ lahjakortti sponsorillemme Puolenkuun Peleihin!

Tarkemmat säännöt kaikkiin turnauksiin löytyvät pelihuoneesta sekä nettisivultamme oheisen linkin takaa.

17


Easy mode on aloitteleville ja kasuaaleille pelaajille. Jos IV-breedaaminen ja EV-treenaus kuulostavat heprealta, on tämä ottelumuoto sinua varten.

Pokemon Salihaaste

Kokoustamon 2krs, huone 215 koko viikonlopun! Haasta salipääliköt, voita ja kerää kokoelma rintamerkkejä! Kaikki ottelut käydään seitsemännen sukupolven peleissä 3DS konsoleilla. Jos sinulla ei ole omaa peliä tai konsolia mukana, voit lainata sellaista salihaastetta varten infopöydältämme! (Huom. Vuokrakonsoleita rajoitetusti). Koottujen salimerkkien määrästä riippuen voit päästä Hall of Fameen, sekä osallistua toisen conipäivän Championturnaukseen ja arvontaan –molemmissa voittajille tiedossa upeita palkintoja! Nappaa ohjelmapöydältämme itsellesi salipassi ja matkasi huipulle voi alkaa!

Miten etenet: 3 salimerkkiä pääset osallistumaan arvontaan. 5 salimerkkiä ikuistaa nimesi Hall of Fameen Facebooksivuillemme. 5 HARD salimerkkiä antaa sinulle oikeuden osallistua Championturnaukseen. Jokaisella päälliköllä on omanlaisensa merkki, joka ansaitaan voittamalla kyseinen päällikkö kummalla tahansa vaikeusasteella. Ansaittu merkki merkataan myöskin salipassiisi.

Käytössä on kaksi vaikeusastetta: Easy ja Hard

Muista palauttaa salipassisi viimeistään tuntia ennen conin päättäjäisiä! Arvonta suoritetaan ohjelmapöydällämme palautetuista salipasseista ohjelmamme päättymisen jälkeen. Voittajaan otetaan yhteyttä, joten kirjaathan salipassiin yhteystietosi niille merkittyyn osioon! Kaipaatko lisää haastetta? Kysy myös valinnaisista koetuksista!

Hard mode on kokeneille ja kilpailullisille pelaajille, jossa päällikkö käyttää kaikki ässät hihastaan haastajan kumoamiseen. Ainoastaan Hard-tasossa voitetut merkit hyväksytään Championturnaukseen pääsyyn.

18


Championturnaus

King of Tokyo- turnaus

Huone 215 - sunnuntai klo 13:00

2. krs

Sunnuntaina klo 13:00 pidettävä Championturnaus asettaa Salihaasteen parhaat osallistujat toisiaan vastaan ottamaan mittaa kyvyistään, jonka päätteeksi selviää, kuka on Yukicon 2018 pokemonmestari! Turnaukseen ei voi osallistua vuokratulla konsolilla ja pelillä. Turnaukseen tulee ilmoittautua viimeistään tuntia ennen sen alkua. Ilmoittautuminen tapahtuu Salihaasteen infopöydällä. Kerro info-chanille tiimisi pokemonit ja niiden esineet ilmoittautuessasi.

Tokioon mahtuu vain yksi hirviö, onko se sinun? King of Tokyo slamissa kukin pelaaja on Tokiota tuhoava gigahirviö, joka ei siedä kilpailua. Tule kokeilemaan ovatko nopat puolellasi ja osaatko valita paremmin kuin kaverisi? ”King of Tokyo lautapelin säännöt oppii muutamassa minuutissa ja kuka tietää, ehkä sisälläsi asuu gigahirviöiden gigahirviö!” Ilmoittautuminen lauantaina klo 12.00 - 13.30 Suomen lautapeliseuran pöydillä. Turnaukseen otetaan maksimissaan 15 henkeä ja kolme parasta palkitaan pelipalkinnoin. Peliä ei tarvitse osata etukäteen. Turnaus on maksuton ja pelaajien määrästä riippuen kestää tunnin tai kaksi. Suomen lautapeliseura tarjoaa pelattavaksi erilaisia enemmän tai vähemmän anime-, manga- ja Korea/Japani-henkisiä lautapelejä la klo 12.00 - 18.00 ja su klo 12.00 - 15.00.

Turnaustilaan ovat tervetulleita myös katsojat ja kannustajat. Finaaliottelut näytetään mahdollisuuksien mukaan isolta screeniltä. Turnauksen säännöt ovat seuraavat: Käytettävät pelit: Sun, Moon, Ultra Sun ja Ultra Moon Tiimikoko:

6

Ottelumuoto:

4v4 Double Battle

Turnausmuoto: best-of-3 single elimination

King of Tokyon säännöt kolmessa minuutissa!

Rajoitukset: Ultraversioissa esitellyt mekaniikat ovat turnauksessa kiellettyjä, jotta mukaan voi osallistua myös Sun ja Moon – peleillä. Eli Lycanroc-Dusk, toteemipokemonit, Kommonium Z, Mimikium Z ja Lycanium Z ovat bännissä. Kaikki muut Salihaasteen säännöt ovat voimassa. Onnea matseihin!

19


= WC

=Paikkalippu piste

=Vesipiste

1 krs .

=Ensiapu

=Portaat

=Narikka =Esteetรถn kulku

=Hissi

iso sali

=Ravintola

Kuvauspalvelu

K ar t ta


Ohjelma

Ohjelma

2 krs .

salihaaste

yhdistyspÜydät

Ohjelma pelihuone

rytmi- ja tanssipelit

Pukuhuoneet

ohjelma

mahjong & Cardfight!! Vangurad

ohjelma

artemis ilmoittautuminen

auditorio

3 krs . HTC vive

karaoke

artemis

miitit


O h je l m ak ar t ta lauantai

paikkalipullinen ohjelma


K15

Sunnuntai


O h j e l m a ku va u k s e t Lauan tai

Nappaa siis kaverin lisäksi projektisuunnitelmasi mukaan ja tule rohkeasti keskustelemaan ideoistasi! Vaihtoehtoisesti tarjoamme myös syvällistä keskustelua aina videoiden värimaailmojen symboliikasta sympatia-itkuun yömyöhään venyvistä kuvauspäivistä.

Avaja i set

Iso sali klo 10:30–11:00 Tervetuloa Yukiconin maagisiin avajaisiin! Yuki-kun joutuu ilman Namia ja Pyryä täysin vieraaseen maailmaan. Jos Yuki-kun ei pääse ajoissa kotiin hän joutuu healeriksi D&D:ssä. Sankarillamme ei olu muuta vaihtoehtoa kuin suunnata kohti mystistä kolmatta kerrosta. Seikkailu vie Yuki-kunin Yukiconin maagiseen maailmaan läpi toinen toistaan ihmeellisempiin paikkoihin. Pääseekö Yuki-kun kotiin? Eksyvätkö sankarit matkalla kolmanteen kerrokseen? Tule ottamaan selvää! Nähdään avajaisissa.

Nuo kengät tuon menne i sy yden kanssa? 207 klo 11:00–12:30 Vilma ”Teme” Kylänlahti

Videopelit ja pukusuunnittelu harvemmin yhdistetään samaan lauseeseen, mutta silti jokaisella videopelin hahmolla on (enemmän tai vähemmän) vaatetta päällään. Mitä hahmoista voikaan päätellä puvustuksen kautta? Entä mitä tapahtuu, kun logiikka ja puvustus eivät kohtaa? Miten puvustusta voisi hyödyntää paremmin peleissä? Luennolla pohditaan pukusuunnittelua ja sen toteutusta ja merkitystä länsimaisissa videopeleissä. Luvassa paljon yksityiskohtien ylianalysointia ja yleistä pukuhifistelyä!

Cosplaymus ii kk i v i deo workshop 205 klo 11:00–13:00 Aada ”Aleatha” Harju, Suvi ”Onyksi” Rivasto

Oletko aina halunnut tarttua kameraan ja lähteä tekemään cosplaymusiikkivideota vain huomataksesi käsikirjoituksen tökkivän, cossaajien karkaavan ja sopivien kuvauspaikkojen olevan olemattomia? Tai oletko vain kaivannut ihmisiä, joille voit avautua CMVeiden koukuttavasta maailmasta?

Ta i kakoulu tus an i messa 208 klo 11:00–12:30 Heidi ”Hoothoot” Päivinen

Taikuus on ollut jo pitkään osa animea, mutta taikakoulut ovast vakiintuneet osaksi animekerrontaa vasta 2000-luvulla, kymmeniä vuosia jäljessä länsimaista fiktiota. Ohjelmassa pohditaan syitä animen taikakoulukehitykselle, avataan taikakoulukerronnan muutosta

Cosplaymusiikkivideo - workshopissa olemme valmiita auttamaan juuri sinua oman projektisi kanssa - oli kyse sitten punaisen langan metsästyksestä tai 14 kuvauspaikan suurprojektin hallinnasta.

24


kaikki tanssit ovat hyvin aloittelijaystävällisiä ja ne opetetaan alusta asti. Suurin osa tansseista tapahtuu parina, mutta oman parin kanssa pajaan tuleminen ei ole välttämättömyys vaan tanssijoiden joukosta jokaiselle löydetään varmasti pari!

ja tarkastellaan animetaikakoulujen tulevaisuutta. Samalla mietitään, miten erilaiset animehahmon arkkityypit ovat sopeutuneet taikakouluihin ja mietiään, onko Little Witch Academialla ja Harry Potterilla oikeastaan mitään eroa.

==> H i veswap: Matka sar jaku vasta pel i ks i !

Pajaan ei ole ennakkoilmoittautumista vaan pajaan otetaan saapumisjärjestyksessä mahdollisuuksien mukaan niin monta kuin tilassa mahtuu pyörähtelemään kerrallaan (arviolta n.14-16 ihmistä). Paja järjestetään lauantaina kahteen kertaan.

209 klo 11:00–12:30 Michael ”Tokushu” Ikola

2017 ihmiset innostuivat uudesta Hiveswap pelistä, mutta mistä oikein on kysymys ja mitä kaikkea taustalla on tapahtunut ennen pelin julkaisemista? Ohjelmassa käsitellään itse Hiveswap peliä ja sitä, miten Homestuck sarjakuvasta päästiin Hiveswap pelin julkaisemiseen asti. Ohjelma sopii erityisesti henkilöille, jotka eivät tunne peliä tai Homestuck sarjakuvaa.

Pajassa opetetaan mm. Branle Maltese, Branle des Pois, Half Hannekin, Hole in the Wall, Le Pistolet ja Two to twirl. Tansseihin ja niiden ohjeisiin voi tutustua jo etukäteen osoitteessa http://tanssi.dy.fi/ Etusivu

Yhte i sku n ta N i ght i n the Woods i ssa

HotAn i meBoyz goes acoustic

207 klo 12:30–13:30 Mette Pesonen

Iso sali klo 11:30–12:00 Betterbye, Rikhart, VV / RedlBoy

”Kuollaan missä vaan, mutta ei täällä”. Horjuvan mielenterveyden ja mystisten tapahtumien lomassa Night in the Woods kuvaa raastavan realistisesti Yhdysvaltojen Ruostevyöhykkeen piirteitä. Luennolla paneudutaan pelin sosioekonomisiin teemoihin. Sisältää juonipaljastuksia ja puhetta Yhdysvaltojen taloudellisesta tilanteesta.

Tule ja istahda alas kuuntelemaan maagisen valtakunnan bardien taianomaisia säveliä!

Historiallisten tanssien paja, 209 Lauantai 209 12:00-13.30 Mikael “Emery” Hynynen, Elisa Auvinen

Tervetuloa tutustumaan historiallisten tanssien lumoon! Pajassa opetetaan historiallisia tansseja, jotka ovat pääasiassa peräisin 1400-1700 -luvuilta. Aikaisempaa kokemusta ei tarvitse olla vaan

25


What i f Zelda was a g i rl?

aiomme löytää heille jotain sydäntä lämmittävää ja arvokkaampaa kuin kulta, me aiomme löytää heille sielunkumppanit. Tule katsomaan löytävätkö sielut itsellensä toisen puoliskonsa täyttämään heidän sydämensä rakkaudella.

208 klo 12:30–13:30 MammiKunniaan, Maik

Jos tämän luennon nimi saa veresi kuohumaan, olet todennäköisesti ahminut The Legend of Zelda -pelisarjaa usean vuoden ajan. Nämä erinomaiset pelit ovat vaikuttaneet meihin lähtemättömällä tavalla, ja mikä olisikaan parempi lähtökohta tämän vaikutusvoiman analysointiin kuin Internetin keskustelulautojen, meemien, trollien ja youtubettajien vuorovaikutuksia tutkimalla. Jos sinua kiinnostavat vihreään pukeutuneet keijut, nostalgian kultaamat muistot, genderbending, creepypastat, okariinan soittotutoriaalit, tai mitkä tahansa muut Zelda-fandomiin yhdistettävät ilmiöt, tulethan mukaan!

Ku n niavier asohjelma: Hato Moa & Damurush i ,Talkshow ja Q&A Iso sali klo 12:30–15:00

Hato Moa kertoo urastaan, Hatoful Boyfriend -pelistä ja sen luonnista ja kunniavieraat vastaavat fanien kysymyksiin. Huomioithan että kunniavieraita ei saa kuvata.

”Let’s make a Laps i ” oc - paja

205 klo 13:00–15:00 Nomi Haakana, Jakkarakun, Jalle

Jpop & Kpop Kahoot

209 klo 12:30–13:30 Emelie ”Em” Holmlund, Katariina ”kata” Letti

Haluatko luoda oman hahmon, muttet ole uskaltanut? Nyt on hetkesi! Tule pajaan tekemään kanssamme maaginen hahmo mukavin mielin! Opastamme ja tsemppaamme tarpeen mukaan! Panostamme enemmän hahmon ulkonäköön ja persoonaan, joten suosittelemme ottamaan omat piirrustuskamat mukaan.

Tule pelaamaan Kahootia kpopin ja jpopin parissa! 20 kysymystä kpopista ja jpopista, genren artisteista ja tunnetuista biiseistä. Top 3 voittajat saavat huikeita palkintoja (ei niinkään huikeita :D ) Kahootiin on kaikki tervetulleita pelaamaan, mitä isompi sakki sitä parempi!

People who don’t speak finnish are also welcome to the OC workshop! We’ll translate everything if needed!

Cosplayde i tt i

Auditorio klo 12:30–14:30 Illusia Solopuro, Sanna ”Ankkuri” Isotalo

Odin Sphere sy vemm i n tarkasteltu na

Haah... Taas on see aika vuodesta kun yksinäiset Yukiconin kansalaiset vaeltelevat ympäri conia, jäätymässä ulkona ja kuluttamassa rahansa. Mutta tänä vuonna me aiomme auttaa näitä yksinäisiä,

207 klo 13:30–14:30 Jutta ”Jude” Kovanen

Mitä kaikkea jäi Odin Spherea pelatessa huomioimatta tai mitä kaikkea

26


ei selvinnyt vain pelaamalla? Ovatko Gwendolynin siivet aidot? Mikä oli Corneliuksen miekan nimi? Keiden kaikkien hallussa Titrelin sormus aikajanallisesti kulki? Tule kuuntelemaan luentoa, jossa pureudutaan syvemmin Odin Spheren tarinaan ja hahmoihin. Luennolla käsitellään jonkin verran myös germaanista mytologiaa, josta peli on saanut paljon vaikutteita.

pohjalta. Kuvissa saattaa esiintyä esimerkiksi sarjasta tuttuja eläimiä, logoja tai outoja hiustyylejä.

Par apar a

209 klo 14.30-16:00 Stina Salminen, Saara Akkanen ja sunnuntaina 15-16.30 Tätä tanssia aikoinaan harrastettiin vähän turhankin korkeissa kengissä ja sitä lyhyemmissä hameissa, mutta tälle tunnille voit tulla juuri sellaisenaan kuin olet, vaatteissa kuin vaatteissa! Parapara on hurjan hauskaa ja tunnilla opetellaankin tämän käsien heiluttelemisen taitolajin helppoa biisiä! Aikaisempaa kokemusta ei todellakaan tarvita, joten tulkaa mukaamme pitämään hauskaa!

Ohjelma sisältää paljon juonenpaljastuksia, jolloin sitä suositellaan jo peliin tarkemmin tutustuneille.

Wa i fus i on kap i talist is i ka -- m i ks i i dol i pel i t m y y vät? 208 klo 13:30–15:00 Touko ”tomsan” Ahokas

Oresama Teacher hulvaton perse i ly

Jokaisen Twitter-aikajanalta löytyy se yksi, joka on syytämässä rahojaan parhaaseen idolitypyyn tai -poikaan lähes viikoittain. Satasten edestä Lovecaa, oheissälää, printtejä ja cosseja... Joskus se yksi oletkin sinä itse.

207 klo 14:30–15:30 Tanja, Maijju

Gekkan Shoujo Nozaki-kun sarjasta paremmin tunnetun Izumi Tsubakin Oresama Teacher vilisee toinen toistaan pöljempiä hahmoja ja odottamattomia tilanteita. Entinen jengipomo Mafuyu haluaisi vain viettää idyllistä shoujo-sankarittaren elämää uudessa lukiossaan, mutta tietenkään mikään ei mene niin yksinkertaisesti. Lapsuuden ihastukset, paha oppilaskunnan hallitus, ninjat, kirjekyyhkyt, jengipomot ja jänömiehet eivät tässä riehakkaassa sarjassa ole todellakaan aina sitä miltä näyttävät. Esittelemme sarjaa häpeilemättömästi fanittaen. Suuria juonipaljastuksia ei tarvitse pelätä. Ohjelma sopii niin sarjaan tutustuneille kuin siitä mitään mistään tietämättömillekin.

Miten se elämä meni tähän? Luennolla perehdytään sokerisen pinnan alta paljastuvaan myyntimekaniikkaan: mikä virtuaali-idoleissa koukuttaa, ja millä pelaajia saadaan maksamaan muuten ilmaisesta pelistä.

Tu n n i sta an i me!-v i sa i lu 209 klo 13:30–15:00 Effy

Onko sinulla hyvä havainnointikyky ja omaat hyvän visuaalisen muistin? Sitten pärjäät tässä anime-aiheisessa tietovisassa taatusti loistavasti! Eri sarjoja tunnistetaan tässä visailussa kuvien

27


Am i guru m i paja

tamaan HLBT yleisöä, mutta entä kun paljastuu että tämän lisäksi voit muokata hahmostasi trans miehen ja että myös yksi deittailtavista miehistä on trans? Onko tämä nyt sitä edustusta jota olemme hakeneet jo kauan? Mitä mieltä yhteisö on ollut siitä miten peli käsittelee trans hahmojaan?

205 klo 15:00–17:00 Iida Vesanto

Rakastatko sinäkin kaikkea söpöä? Oletko koukussa virkkaamiseen? Amigurumit ovat söpöjä virkattuja pehmoleluja, jotka tuovat lämpöä ja iloa itse kunkin sydämiin. Amigurumipajassa pääset virkkaamaan omat pikku ötökkäsi ja samalla pulisemaan kuin marttakerhossa konsanaan. Kaikki tarvikkeet langoista koukkuihin ja ohjeisiin löytyvät paikan päältä, ja apua saa tarvittaessa. Mitään etukäteistaitoja ei tarvita eli olit sitten ammattivirkkaaja tai vielä täysi ummikko, olet tervetullut mukaan. Pajaan voi tulla ja sieltä voi lähteä varatun ajan puitteissa silloin, kun siltä tuntuu.

EA - Pel i teoll i suuden pahola i nen Auditorio klo 15:00–16:00 Samuli ”SilverFox” Heiskanen

Muistatko ne ajat, kun ostit 60 euron pelin pleikkarillesi ja sait pelata koko peliä yhdellä kertaa ilman lisämaksuja? Ohi ovat nämä ajat kun yhä useampi ja useampi peliyhtiö adoptoi pakolliset Day 1 DLC:t, mikromaksut, lootboksit ja pay2win konseptit. Monien rakastama peliyhtiö EA on mennyt liian pitkälle ja tässä luennossa/paneelissa käydään läpi mikä nykyajan peliteollisuudessa on vikana ja miten se voi tuhota rakkaat pelimme lopullisesti.

Kohti shoottia ja sen yli! Näin kehität cosplayku vau ksiasi 208 klo 15:00–16:00 Eveliina ”mialiina” Kronqvist

Malli näyttää kuin suosikkisarjastanne hypänneeltä, kuvauspaikkanne on upea, eikä laitteistossakaan ole moittimista - jotain jää silti uupumaan, mutta mitä se on? Luennolla useita kuvauksia tehnyt cosplaykuvaaja antaa vinkkejä photoshootin suunnitteluun ja itse kuvaustilanteeseen. Luento on aloittelijaystävällinen

Ready, Steady, Ed i t! A MV-ed i to i n t i ruohonjuur i tasolta 207 klo 15:30–17:30 MKtsudo, Toni ”Jefre Akemire” Jefremoff

Elämme uutta AMV-aikakautta. AMV:itä, editoijia ja kilpailuita tulee kuin sieniä sateella, eikä loppua toistaiseksi ole näkyvissä. Samalla myös kisojen finaaleissa nähtävien videoiden taso on noussut ja jopa vanhoillakin koirilla tuntuu menevän sormi suuhun kun oma video ei päässytkään karsinnoista läpi. Tällä luennolla ei kuitenkaan haukuta huo-

Unelm i en i tr ans i su kk i 209 klo 15:00–16:00 H-P Lehkonen

Dream Daddy on peli jossa pelaat isää joka deittailee naapuruston muita kuumia isiä. Jo tämä saa pelin kiinnos-

28


Yl i kello -kahoot!

noja videoita maanrakoon vaan annetaan vinkkejä aivan ruohonjuuritasolta, kuinka voisit parantaa videoidesi laatua ja kuinka voisit helpottaa omaa editointiurakkaasi, sekä kuinka valmistautua AMV-kilpailuihin, olit sitten aloittelija tai konkari.

209 klo 16:00–17:30 Milla ”Nilkki” Puumi, Judit ”Jäätikkö Sulaa” Ginzboorg, Sanni ”tracerthepilot” Lääti, Amanda ”Hanayo Trash” TenWolde Tule osoittamaan tietämyksesi hauskaan ja osittain varsin haastavaankin Overwatch-tietovisaan! Visassa on kysymyksiä niin aloittelijoille kuin Overwatch-loren läpikotaisin kolunneille konkareillekin. Parhaimmat palkitaan ja huonoimmat saavat varmasti halauksia ja henkistä tukea täysin ’main’ sankaristaan riippumatta. Saavu siis rohkeasti näyttämään tietosi ja taitosi!

Ohjelmassa käydään myös läpi hieman itse editointiprosessiakin luennoitsijoiden tekemän yhteisen videon kautta. Luennon pitäjät ovat kokeneita editoijia, joilla on kokemusta sekä kisaamisesta että tuomaroinnista. Ohjelma saattaa sisältää suolaa ja seksuaalista sisältöä.

K H3 tulee, oletko valm i s?

K-Pop Random Play Dance, W.A.Y ja K AOX

208 klo 16:00–17:30 Pieta ”Mikomikono” Tuomisto, Oona ”endlexina” Hintikka

209 klo 16.30-18.00

Cosplayk i sat

Kingdom Heartsin menestystarina on alkanut jo 15 vuotta sitten, mutta suurimman osan siitä ajasta fanit ovat odottaneet sarjan kolmatta osaa tulevaksi. Nyt, kun kolmannen pelin julkaisuajankohta alkaa vihdoinkin oikeasti (toivottavasti) olla käsinekosketeltavissa, herää kysymys: Mitä me voimme tältä kauan kaivatulta installaatiolta odottaa? Luennolla käsitellään pelisarjan tulevaisuutta niin juonen, hahmojen, pelin sisältöjen kuin fanikulttuurinkin kannalta. Mennään siis yhdessä kohti Kingdom Hearts 3:a ― ja sen yli?

Iso sali klo 16:00–18:00 Cosplay valtaa Yukiconin ison salin lavan! Ohjelmassa nähdään yksilökilpailu, ryhmäkilpailu ja photoshoot kilpailu. Tule seuraamaan pukuloistoa ja upeita valokuvaotoksia

Tetris (NES) turnaus Auditorio klo 16:30–18:30 Lisätietoa sivulla 18.

Art block i en räjäy t ystalkoot 205 klo 17:00–19:00 Katariina Rysä, Iida ”Damatris” Reitti

Mikä on, kun ideat, jotka parveilevat ja kukkivat kuin viimeistä päivää eivät koskaan saa muotoa, joka kestäisi päivän

29


Iseka i - elämä to i sessa maa i lmassa on pel i ä

valoa? Kovin monelle suurin syy on art block, joka hävittää sekä luovuuden että tekemisen ilon. Monet näistä blockeista ovat kuitenkin taiteilijan itsensä rakentamia ja näin ollen taiteilija itse voi ne myös räjäyttää.

208 klo 17:30–19:00 Raakel H, Iina S

Nykyajan japanilaisen populaarikulttuurin parissa törmää lähes vääjäämättä isekai-sarjoihin, joissa siirrytään eri keinoin toiseen maailmaan. Valtaosa näistä sarjoista puolestaan lainaa elementtejä videopelien maailmasta. Millaisia isekai-sarjoja nykyään tehdään, ja miksi ne ovat niin suosittuja ja runsaslukuisia? Entä miten pelillisyys käytännössä näkyy teoksessä, jonka media ei ole peli? Tällä luennolla keskitytään moderneihin isekai-sarjoihin ja erityisesti siihen, miten peleistä tutut teemat ja ilmiöt näkyvät niissä.

Työpajassa pyrimme hajottamaan kuvien tekemiseen liittyviä pelkoja improvisaatiopiirtämisen, muiden kokeilevien tekniikoiden, sekä esimerkkien ja ideoiden avulla. Pakkaa siis piirrustusvälineet mukaasi ja tule voittamaan tuulimyllyt, jotka seisovat sinun ja luovuutesi välissä.

Avaruuden Kau n ii t ja Rohkeat - Ihm i ssuhteet Mass Effect -tr i log i assa 207 klo 17:30–19:00 Vilma ”Teme” Kylänlahti, Alma ”Allyanarie” Kaipila

Danganronpa: Hope vs Despa i r

Monipuolinen hahmokaarti on aina ollut osa Mass Effect -trilogiaa, mutta minkälaiset salatut elämät oikein kätkeytyvätkään Normandyn sopukoihin? Miksi miehistösi hyväksyy vihamielisen pelleilysi pitkin galaksia sanomatta sanaakaan, ja ne harvat jotka uskaltavat nousta vastaan luultavasti kuolevat? Kuinka montaa romanttista partneria voit pyörittää samalla kertaa? Mikä hahmoissa vetoaa niin Shepardiin kuin pelaajaankin? Paneelissa pohdimme Mass Effect -trilogian suhdesolmuja ja hahmojen välistä dynamiikkaa ja suhteita niin keskenään kuin pelaajankin kanssa. Ohjelmassa käsitellään aihetta huumorin ja massiivisten spoilerien kautta.

209 klo 17:30–18:30 Juho ”Ogawara” Purola

Vapaa keskustelu Danganronpa sarjasta ja sen spin-offeista. Tule jakamaan mielipiteesi esim. Danganronpan anime sovituksesta, pelien juonesta, hahmoista ja musiikista. Keskustelu on kaikesta virallisesta Danganronpa materiaalista, joten shippaukset ja fanficit voi jättää ovien ulkopuolelle, mutta teorioita voi kertoa vapaasti. Cosplay on hyväksyttyä. Killing Gamen aloittaminen kiellettyä. Keskustelu saattaa muistuttaa Class Trialia.

30


World of Warcr aft en nen ja n y t

Tässä workshopissa etenet omaa luovuutta käyttäen läpi valmiin tarinarungon, jossa on alku, keskikohta ja loppu. Tärkeät kysymykset, kuten kenen tarina tämä on ja mistä se kertoo, täytät itse. Jokaista tarinan avainkohtaa pohjustetaan lyhyen tunteellisen musiikin pätkän avulla. Anna musiikin herättämien tunteiden viedä ajatuksiasi eteenpäin! Workshopissa ei missään vaiheessa tarvitse esitellä mitä on luonut, jos ei halua. Omaa luomusta saa toki esitellä, jos haluaa! Musiikkina toimii tunteellisesti vahva ja instrumentaalinen musiikkikirjasto, joka ei ole soinut missään olemassaolevassa fiktiivisessä tuotoksessa, jotta se ei ohjaisi samaan suuntaan sinun visiotasi.

209 klo 18:30–20:00 Mirva ”mirusuperstar” Kontio

Blizzard Entertainmentin World of Warcraft julkaistiin 13 vuotta sitten, ja se loi uuden ajan ja standardit MMORPG:lle, tuttavallisemmin mörpeille. Se pohjautui Blizzardin menestyneelle RTS-pelisarjalle Warcraft. Pelillä on pitkä taival alkuvaiheista, eikä pelaajakadoiltakaan ole vältytty. Tule kuuntelemaan WoWin tarinaa sen loren, designin ja veteraanipelaajan näkökulmasta. Miksi WoWi elää vielä vahvasti yli kymmenen vuoden jälkeen kun muut mörpit ovat tulleet ja menneet? Mitä on luvassa WoWin tulevaisuudessa, ja ehkä tärkeintä: onko WoWilla enää tulevaisuutta?

Ota omat muistiinpanovälineet mukaan! Nähdään ja tarinoidaan :)

Japanese popular culture i n Estonian media

Ku n n i av i er asohjelma: Ile i a

207 klo 19:00–20:15 Helina Ravasoo

Iso sali klo 18:30–19:30

Ileian paneelissa kuullaan Amerikan AMV-kilpailuista ja niiden käytännöistä.

Once upon a time, way way back in the early 2000s, Spirited Away came out in cinemas all across the world. In Estonia as well as in Finland. This marks the time Estonian media realised anime is a thing. While many of us, still aren’t sure what the heck anime is exactly, in 2015 one BA Student from Tallinn University decided to do a research on how and what Estonian media writes about Japanese pop culture and if we have evolved beyond only knowing about Miyazaki and his anime. In 2016, I finished my research, which covers everything from the very start of the 21st century to the end of 2015 and shows how the scope

Workshop: Tule luomaan tar i na tar i naru ngon ja tu n teell i sen mus ii k i n av ulla 205 klo 19:00–21:00 Otso Ahosola

Workshop language: Suomi, English Kenelle: Kirjoittajille, jotka kaipaavat uutta sisältöä tuotoksiinsa; taiteilijoille, jotka haluavat piirroksiinsa uusia ajatuksia; kaikille, jotka kokevat saavansa jotain lisää omiin harrastuksiin tarinoinnista (Tanssijat? Säveltäjät?)

31


of themes has gotten a lot broader. Now I am a Master’s student of communication and media.

Suosittelemme ohjelmaa yli 15-vuotiaille mahdollisen kielenkäytön vuoksi.

A MV-show

Estonians here like to think we and Finns very much alike in ways, so,perhaps this too will interest some fans of Japanese pop culture from Finland.

Iso sali klo 20:00–21:00 Sanna ”Sawnah” Nousiainen Viime vuoden tapaan tälläkin kertaa Yukiconissa on AMV-show! AMV-show’n sisältö koostuu AMV-kilpailuun lähetetyistä videoista, jotka eivät yltäneet finaaliin asti. AMV-show’ssa ei ole erillistä palkintojen jakoa, mutta show’n aikana on käynnissa Yleisön Suosikki -palkinnon yleisöäänestys. Show järjestetään yhteistyössa AMV.fi kanssa. Ohjelma saattaa sisältää nopeasti vaihtuvia kuvia tai vilkkua valoja.

If you don’t know anything about Estonian media landscape - don’t worry - that will be briefly covered that too.

Pakkelia Naamaan Va i Ei Cosplaymeikki Ja Sen Tärke ys 208 klo 19:00–20:30 Iina ”Selfless Gunman” Kaikko, Maiju ”Glitterrprince” Lähde

Historiallisten tanssien paja,

Cosplay koostuu usein muustakin kun pelkästä puvusta, mutta kuinka tärkeä meikki ja maskeeraus on kokonaisuuden kannalta? Keskustelemme aluksi yleisön kanssa cosplaysta ja meikin osuudesta siinä, sekä käsittelemme meikin ja maskeerauksen eri osia, kuten esimerkiksi piilolinssejä, tekoripsiä ja mahdollisia special effects-ominaisuuksia. Lopuksi esitämme mallin avustuksella muutaman vinkin cosplaymeikin tekemiseen.

209 19:00-20.30 Mikael “Emery” Hynynen, Elisa Auvinen

Tervetuloa tutustumaan historiallisten tanssien lumoon! Pajassa opetetaan historiallisia tansseja, jotka ovat pääasiassa peräisin 1400-1700 -luvuilta. Aikaisempaa kokemusta ei tarvitse olla vaan kaikki tanssit ovat hyvin aloittelijaystävällisiä ja ne opetetaan alusta asti. Suurin osa tansseista tapahtuu parina, mutta oman parin kanssa pajaan tuleminen ei ole välttämättömyys vaan tanssijoiden joukosta jokaiselle löydetään varmasti pari!

Hy vät ja Huonot an i met

Auditorio klo 19:30–20:30 Susanna ”Susse” Lehtonen, Jasmine Sauri Kimuranttisia kysymyksiä, uunituoreita uutisia - näihin conikansan lähettämiin ongelmiin otamme kantaa ei-niin-haudanvakavasti valittujen panelistiemme kanssa. Tule mukaan humoristiseen paneelishow’n jossa pääset vaikuttamaan yleisöäänestyksellä!

Pajaan ei ole ennakkoilmoittautumista vaan pajaan otetaan saapumisjärjestyksessä mahdollisuuksien mukaan niin monta kuin tilassa mahtuu pyörähtelemään kerrallaan (arviolta n.14-16

32


ihmistä). Paja järjestetään lauantaina kahteen kertaan.

asua Pokémonista toiseen ja mitä tehdään, kun esityslavalla onkin ylimääräinen flyygeli? Tervetuloa tutustumaan muun muassa kamalimpiin kenraaliharjoituksiin, tekniikan ihmeisiin ja moniin muihin asioihin, joita et vielä musikaalista tiennyt! Huom: Sisältää spoilereita. Musikaalin tuntemus helpottaa luennon seuraamista, mutta ei ole välttämätöntä.

Pajassa opetetaan mm. Branle Maltese, Branle des Pois, Half Hannekin, Hole in the Wall, Le Pistolet ja Two to twirl. Tansseihin ja niiden ohjeisiin voi tutustua jo etukäteen osoitteessa http://tanssi.dy.fi/ Etusivu

Mob ii l i pel i t – pelkkää kasuaal i a hup i a?

Super Smash Bros (Wii U) Turnaus

207 klo 20:30–22:00 Katri, Janna Pöyhönen, Maria

Iso sali klo 21:00–23:00 Lisätietoa sivulla 18.

Mobiilipelaaminen on erilaista länsimaissa verrattuna Aasian maihin. Luennolla keskitymme enimmäkseen japanilaisiin mobiilipeleihin ja tapaan, jolla niitä pelataan. Käsittelemme suosituimpia pelejä laidasta laitaan, osa peleistä löytyy käännettynä mutta suurin osa löytyy vain japaniksi. Genreinä mm. JRPG:t, rytmipelit, strategiapelit ja deittipelit.

SUNNUNTA I Taikapo i kaelämää r akkauden ja kylpem i sen vo i malla

Val i tsen s i nut! -mus i kaal i : M i tä tul i teht yä

207 klo 10:00–11:00 Alli ”Kalmatar” Muhojoki, Kerttu ”Kagehitsuji” Muhojoki

208 klo 20:30–22:00 Laura ”Rai” Sirola, Jani ”Cidi” Laukkanen, Mikael ”Kibi” Luotolahti

Kaksikautinen anime Binan koukou chikyuu Boei-bu LOVE! seuraa viiden taikapojaksi päätyneen lukiolaisen arkielämää, joka koostuu enimmäkseen rakkauden puolesta taistelemisesta ja kylpemisestä. Luennolla käsitellään sarjan maailmaa, hahmoja ja juonta, ja selvitetään miten se yksinkertaisuudestaan huolimatta onnistuu viihdyttämään katsojaa. Ohjelma sisältää pienimuotoisia spoilereita, mutta sopii myös sarjaan ennestään perehtymättömille.

Vuonna 2016 esitetty Pokémon-musikaali Valitsen sinut! sisälsi 50 hengen tiimin, kaksi joukkorahoituskampanjaa, yli 100 pukua ja yli kaksi vuotta työtä, mutta miten kaikki oikein tapahtui? Luennolla musikaalilaiset muistelevat monenlaisia sattumuksia matkan varrelta ja antavat vinkkejä tuleviin projekteihin. Miten treeniaikataulut kannattaa suunnitella, kuinka nopeasti voi vaihtaa

33


Cosplayn ulkonäköpa i neet

Ke i tt i öpsykologialla k i r jo i ttajan nirvanaan

Cosplayn harrastaminen on entistä suositumpaa. Ihmisiä saapuu harrastamaan monista eri taustoista, monin eri odotuksineen ja tavotteineen. Parin viime vuoden aikana kuitenkin on alkanut syntymään paljon ulkonäkökritiikkiä niin puvuissa kuin cossaajalle itselleen. Tätä voi tulla niin kasvotusten kuin netinkin puolella hyvinkin raasti ja harrastajaa loukkaavasti. Tämä voi jättää todella suuria itseluottamusongelmia ja pahimmillaan pilata harrastukseen kokonaan . Onko cosplay oikeasti jatkuvaa täydellisyyden tavoittelemisen kehää vai pitäisikö oikeasti miettiä missä alkaa mennä hyvän maun raja niin harrastajana kuin krtitiikin antajana. Luennolla pohdimme niin omista kokemuksistamme kuin ajatuksia ja kommenteja muilta harrastajilta ulkonäköpaineisiin ja sen tuottamiseen/vastaanottoon. Myös mietimme kuitenkin , pitääkö kaikkeen olla yltiöpositiivinen ja aina kehuva. Milloin ja minkälainen kritiikki olisi hyvä antaa toiselle? Kuinka paljon väärät ja oikeat sanat tuottavat harrastajalle? Minkälaiset ’’kehut’’ taas voivat loukatakkin ja pahimmillaan laittomia? Mitä cosplay loppujenlopuksi on ja miksi harrastamme sitä? Keskusteluun saa hypätä mukaan niin kysymyksin kuin omine näkökulmineen. Luennoitsijoiden puheet eivät edusta mitään täydellistä faktaa, vaan omaa näkemystä aiheeseen. Luentoa ei taltioida ja toivomme ettei videokuvaa esityksestä yleisöstäkään otettaisi.

Oletko koskaan katsonut hahmojasi ja miettinyt, että ei jessus eihän tässä vaihdu kuin hiustyyli. Jos vastauksesi on kyllä ja vaikka ei olisikaan niin tule katsomaan ja kuuntelemaan, kuinka keittiöpsykologisin keinoin ja netin tyhmien testien avulla voit luoda vaihtelua animeprotagonistien ja Nathan Drakien muodostamaan riviin.

208 klo 10:00–11:30 Kiss, juuli ”juuli” mikkola

209 klo 10:00–11:30 Meri ”Mercury” Vuolle

Worbla-t yöpaja 205 klo 11:00–13:00 Noora Nevalainen

Tervetuloa tutustumaan Worblan saloihin! Pajassa käydään läpi Worblan työstämisen perusteita ja kokeillaan Worblaa myös ihan käytännössä kokeneiden cossaajien ohjaamana.

Hato Moa & Damurushi Auditorio klo 11:00-12:00

Hato Moa ja Damurushi kertovat kokemuksistaan kuvittajina toimimisesta peli- ja sarjakuvamaailmassa.

A MV-k i lpa i lu

5

Iso sali klo 11:00–12:30 K1 Sanna ”Sawnah” Nousiainen, Korppari, Minna ”Chamira” Välimäki, Laura ”chikasole” Koivuranta, Kira ”Kira” Murto Jälleen kerran Yukiconin ruudulle ovat päätyneet alkuvuoden kovimmat animemusiikkivideot! Videot ovat kaikki uusia upeita taideteoksia, sillä tänä vuonna kilpailuun lähetettyjä videoita ei

34


olla julkaistu etukäteen. Tule katsomaan, mitkä videot taistelivat tiensä finaaliin! Kilpailun aikana on käynnissa Yleisön Suosikki -palkinnon yleisöäänestys. Kilpailu järjestetään yhteistyössa AMV.fi kanssa. Ohjelma saattaa sisältää nopeasti vaihtuvia kuvia tai vilkkua valoja. Huom! Ohjelma saattaa sisältää voimakasta kuvastoa. Ikäsuositus 15+.

Tule kuuntelemaan kuinka pelisarjan fani vertailee osia ja niiden käyttämiä pelitekniikkoja keskenään. Onko jokin käytetty tapa ylitse muiden ja miksi? Vai onko ensimmäinen aina se kaikista parhain?

K-Pop Random Play Dance, W.A.Y ja K AOX 209 klo 11.30-13.00

Hato moa ja Damurushi

Tanssiryhmät W.A.Y ja KAOX toivottavat kaikki tervetulleiksi tanssimaan lempi K-Pop biisejäsi tai vain tulemaan katsomaan. Kaikki ovat tervetulleita, iästä ja taidoista riippumatta.

Iso sali klo 13:00-14:30 Nimikirjoitustilaisuus

Love L i ve Su nsh i ne -

samaa vai samaa ja parempaa? 208 klo 11:30–13:00 Johanna ”Huilailee” Kari

Kun i ngaskunt i en Lokaal i t

207 klo 12:00–13:00 Sini ”Panswag” Esitalo, Mira ”Pahatäti” Neuvonen

Love Live Sunshine jatkoi alkuperäisen viitoittamalla tiellä, mikä sekä miellytti että vihastutti, riippuen keneltä kysyt. Tukehtuiko Sunshine muussiin vai riittikö tähtivoima ilman edellistä sukupolvea? Yritän ohjelmassa pohtia sarjan meriittejä, Love Live -tuoteperheen jatkuvuutta sekä ihan vain sitä, kuka on paras tyttö.

Tietyt kenttätyypit näkyvät toistuvan RPG-genren videopeleissä, ja vieläpä samoissa rooleissa. Metsät, luolat, tehtaat ja linnat kuuluvat kaikki omiin erityispiirteitä omaaviin luokkiinsa. Tällä luennolla tutustutaan kenttäsuunnittelusta löytyviin arkkityyppeihin ja niiden imagoon. Luento käy sekä kenttäsuunnittelusta että ylipäätään peleistä kiinnostuneelle yleisölle.

Ace Attorne yn pel i tekn ii ko i den keh i tt ym i nen 209 klo 11:30–13:00 Jansutti

Mario Kart 8 Deluxe (Sw i tch) Turnaus

Ace Attorney sarjan ensimmäinen osa ilmestyi 12 vuotta sitten. Sen jälkeen kuuden pääpelin parissa on hypätty lakimiehen kenkiin ja ratkaistu oikeudenkäyntejä niin meedioiden kuin psykologian keinojen avulla.

Auditorio klo 12:30–14:30 Lisätietoa sivulta 18.

35


Tu n n i statko tämän Pokémon i n?

telemaan pelin sisällään pitämästä mytologiasta, symbolismista sekä muista aspekteista, ja samalla pohtimaan, mikä tekee pelistä niin vaikuttavan. Myös arvuuttelemme, miksi peli jäi ilmestyessään muiden pelien varjoon, vaikka nauttii silti kulttimaineesta ja on palkittu ilmestymisvuotenaan parhaana videopelinä. Olemme kaikki pelin faneja, jotka ovat perehtyneen niin itse peliin, sen sisällään pitämään mytologiaan kuin Japanin populaarikulttuuriinkin pintaa syvemmältä. Haluamme tässä keskustelupiirissä keskustella luennon ohella, miksi tämä nostalginen sarja jaksaa vielä herättää monissa innostusta sekä kerätä ympärilleen uutta pelaajakuntaa vuosien jälkeen aina uudestaan ja uudestaan. Kerromme myös Okamin halusta nousta pinnalle uudella julkaisulla ps4 konsolille ja sen mainoksista joiden tarkoitus on nostaa Okami kultista kohti mainetta jota se todella ansaitsee

205 klo 13:00–15:00 Eve ”PoisonPineapple” Ruottinen, Meg Valenwind Hyvät Pokémon kouluttajat, onneksi olkoon! Teille on avautunut ainutlaatuinen tilaisuus osallistua maineikkaan Pokémon Akatemian ”Tunnistatko tämän Pokémonin” avoimeen kokeeseen. Aikaisempina vuosina Akatemiamme on kutsunut vain harvat ja valitut kokeeseen mutta nyt ensimmäistä kertaa avaamme ovemme kaikille halukkaille. Kokeen tarkoitus on kartoittaa Pokémon tietämystäsi erilaisilla kuva-arvoituksilla joiden vaikeusasteet vaihtelevat helpoista silueteista pienien yksityiskohtien tunnistamiseen. Tule siis testaamaan taitosi ja varmista paikkasi Pokémon Akatemian uutena oppilaana! Huom. Päästäksesi Akatemiaan sisään sinun tulee saada täydet pisteet kokeesta (100 %) ja lahjoittaa yksi shiny Pokémon Team ry:lle. Pokémonin voi myös vaihtoehtoisesti toimittaa suoraan Rehtori Gio Vannille.

The Legend of Zelda Alo i ttel i jan opas 208 klo 13:00–15:00 Jonne ”JoneZi” Virkanen

Pokemon Sal i haasteen Champ i onturnaus

Olet ehkä kuullut puhuttavan The Legend of Zelda peleistä, Mahdollisesti jopa kokeillutkin niitä. Mutta et ole oikein varma mistä osasta sinun kannattaisi aloittaa? Tai ehket ole syttynyt juuri siitä kokeilemastasi osasta. Tässä ohjelmassa pyrimme löytämään sinulle sopivan pelin jolla tutustua tähän hienoon videopelisarjaan. Ohjelma on

215 klo 13:00 - eteenpäin

Okam i :Aur i nko nousee 207 klo 13:00–15:00 Kinky, Gigglinglynx, Neqtar

Okami, tuo Capcomin ja Clover Studion unohdettu pelihelmi. Ohjelmassamme pyrimme keskus-

36


ensisijaisesti niille, jotka haluavat ottaa sen ratkaisevan askeleen lähteä kokeilemaan, mutta kaikki ovat toki tervetulleita.

voivat pajan päätteeksi myös lunastaa itselleen.

Helppo an i mev i sa i lu

Iso sali klo 13:00–14:30

Kun n i av i erasohjelma: Hato Moa & Damurush i

209 klo 13:00–15:00 Mamim, meimeimelsa

Nimikirjoitustilaisuus. Huomioithan että kunniavieraita ei saa kuvata.

Animeaiheisessa tietokilpailussa tapellaan aikaa vastaan kisakumppaneiden kanssa ja pohditaan vastausvaihtoehtojen avulla muun muassa hauskoja nippelitietoja animehahmoista ja -sarjoista! Mukaan mahtuu rajallinen määrä 1-4 hengen joukkueita, joten ennakkoilmoittaudu nopsaan lähettämällä sähköpostia osoitteesseen brovvnies(at) gmail.com. Visa on hauska ja leikkimielinen sekä nimensä mukaan helppo, joten osallistumista ei tarvitse jännittää! Katsojiksi mahtuu ilman ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

ST A ND UP - conediaa ! Auditorio klo 14:30–15:00 Jere ”Ranskis” Laukkanen

Haluatko nauraa enemmän kuin ensimmäiselle cossillesi? Tunnetko sisäistä poltetta komediaan conipäivän keskelle? Mikäli vastasit jompaan kumpaan ’Kyllä’, niin tervetuloa stand up -keikalleni kuuntelemaan juttua niin humoristisen huonoista cosseista, kuin conittamisen ruusuista ja risuista. Tule ihmeessä nauramaan, jakamaan myötähäpeää kanssakatsojien kanssa ja nauttimaan rentomielisestä stand up -show:sta!

Näy ttämömiekkailu n perusteet cosplay-harr astajalle

K-Pop Random Play Dance

klo 13:00-15.00 Emma ”Feryaran” Uronen, Tiia Viirre

205 klo 15:00–16:30 Inka Weinitschke, Pigga ”Piki” Mäntyranta, Nora, Sonja Weinitschke, Jasmin, Henna Kolehmainen, Nora, Mira, Tia

Oletko aina halunnut olla oman elämäsi Sephiroth? Intoa ja kiinnostusta olisi, mutta miekka ei viuhu haluamallasi tavalla? Nyt sinun on mahdollisuus päästä opettelemaan klassisen näyttämömiekkailun perusteita kokeneen vetäjän opastamana. Pajassa käydään läpi lavamiekkailun perusliikkeet ja -asennot sekä opetellaan helppoja koreografioita. Ilmoittauduthan ennakkoon! Käytämme työpajassa yhden käden pistomiekkoja, jotka osallistujat saavat käyttöönsä ja

Tanssiryhmät W.A.Y ja KAOX toivottavat kaikki tervetulleiksi tanssimaan lempi K-Pop biisejäsi tai vain tulemaan katsomaan. Kaikki ovat tervetulleita, iästä ja taidoista riippumatta.

37


O taku? Vanhemmat? M i tä teen!?

erilaisimpia reittejä, mutta yksi suurimmista myötävaikuttajista on fanius lähdeteosta tai hahmoa kohtaan. Tällä luennolla tarkastelemmekin cosplayta ja sen suhdetta faniuteen. Miten harrastajat määrittelevät cosplayn? Millainen rooli faniudella on heidän harrastuksessaan? Mihin cosplay asettuu faniteorioiden maailmassa? Muun muassa näitä kysymyksiä pohdimme cosplayhin keskittyvän etnografisen fanitutkimuksen pohjalta.

207 klo 15:00–16:30 Emi

Mitä teen, kun anime, manga ja videopelit vievät elämäni!? Entä miten kerron vanhemmilleni uudesta harrastuksestani? Miten voi käy, kun vanhempani haluavat tutustua uuteen harrastukseeni perin pohjin!? Vinkkejä ja oma tarina, miten paljastaa tämä kaikki? Ja kuinka otakuna oleminen on vaikuttanut elämäni!

Dota 2 - ”Pel i joka tekee mu i sta pele i stä tarpeettom i a”

Amiguru mipaja 205 klo 15.00-16.30

209 klo 15:00–16:30 Lauri ”Larre” Lipponen, Eero ”Huopatossu” Luomansivu

Rakastatko sinäkin kaikkea söpöä? Oletko koukussa virkkaamiseen? Amigurumit ovat söpöjä virkattuja pehmoleluja, jotka tuovat lämpöä ja iloa itse kunkin sydämiin. Amigurumipajassa pääset virkkaamaan omat pikku ötökkäsi ja samalla pulisemaan kuin marttakerhossa konsanaan. Kaikki tarvikkeet langoista koukkuihin ja ohjeisiin löytyvät paikan päältä, ja apua saa tarvittaessa. Mitään etukäteistaitoja ei tarvita eli olit sitten ammattivirkkaaja tai vielä täysi ummikko, olet tervetullut mukaan. Pajaan voi tulla ja sieltä voi lähteä varatun ajan puitteissa silloin, kun siltä tuntuu.

Dota 2 on julkaisustaan lähtien roikkunut Steamin pelilistan kärjessä, eikä syyttä. Tästä huolimatta peli saa kuitenkin usein osakseen kovasanaista kritiikkiä, joskus jopa henkilöiltä jotka eivät ole sitä koskaan pelanneet! Luennolla tutustumme tarkemmin Dotan sekä MOBA-pelien historiaan ja pohdimme syitä Dotan suurelle suosiolle. Lisäksi vertaamme Dotaa muutamaan muuhun saman genren peliin, verraten niiden ominaisuuksia ja niiden vaikutusta pelikokemukseen. Luennon lopussa meillä on (toivottavasti) tarjolla vastaus kysymyksistä suurimpaan: onko Dota 2 todella paras videopeli ikinä? Mukaan suolaantumaan ovat tervetulleita MOBA-pelien veteraanit, mutta emme kuitenkaan kehota uusia pelaajia poistamaan itseään luentosalista.

Cosplay ja fanius 208 klo 15:00–16:30 Mira ”Elzy” Hovi

Cosplay on harrastus, joka perustuu joksikin hahmoksi tai henkilöksi pukeutumiseen. Cosplayn pariin ja kunkin puvun valintaan voi päätyä mitä

38


Päättäjä i set

PS: Ohjelmaan ei kannata suhtautua liian vakavasti.

Iso sali klo 17:00–17:30 Kolmikko on matkalla kolmanteen kerrokseen. Söikö lohikäärme Namin, Pyryn tai Yuki-kunin? Löytyykö Artemiksen tai VR:n ruuduista reitti kotiin? Ketkä ovat voittaneet viikonlopun kilpailuissa ja turnauksissa? Tule katsomaan pääseekö Yuki-kun kotiin vai jääkö hän ikuisiksi ajoiksi taikamaailmaan!

Unreal i ty: bet w i Xt Iso sali klo 16:00–17:00

Tässä kuorossa ei yksi todellisuus riitä mihinkään. Pää pilvissä, toinen jalka keltatiilitiellä ja toinen haudassa; tähdet silmissä intergalaktisella sotalaivalla, vuoren uumenissa sortuvilla portailla, luudan varrella kieppumassa loputtomassa kaninkolossa, irti ajasta, tukevasti maailmojen välissä. Kappalelista: http://yukicon.fi/ohjelma/unreality-kuoro/

39


Lä h e l l ä c on i a ! Ruokapaikat:

Pasilan rautatieasema on tapahtuman aikana remontissa, käytössä on väliaikainen asema.

Subway Pasilan asema (500m conipaikalta) Lauantai: 9-24 Sunnuntai: 10-23

Karttoja ja ohjeita saa tarvittaessa Yukiconin infosta.

Ravintola Mala (500 m conipaikalta) Opastinsilta 10 Lauantai: 11.30-20.00 Sunnuntai: 11.30-20.00

Lähin pankkiautomaatti sijaitsee Pasilan asemalla (500 m conipaikalta). Seuraavaksi lähin osoitteesta Esterinportti 1, 00240 Helsinki (900 m conipaikalta)

Apteekki: Pasilan apteekki (350 m conipaikalta) Ratapihantie 9,00520 Helsinki Lauantai: 10-16 Sunnuntai: kiinni

Ruokakaupat: K-Market Pasaati (450 m conipaikalta) Asemapäällikönkatu 3,00520 Helsinki Lauantai: 8-21 Sunnuntai: 12-18 Lidl (650 m conipaikalta) Ratapihantie 3,00520 Helsinki Lauantai: 7-21 Sunnuntai: 10-21

40


K i i t ok s e t j a S p on s or i t Yukicon haluaa kiittää

Tracon ry:tä, Kehittyvien conien Suomi ry:tä sekä Aicon ry:tä avusta ja yhteistyöstä, Työväen Sivistysliiton Helsingin opintojärjestö ry:tä kokoustilojen lainasta,

vänkäreitä, järjestyksenvalvojia, ohjelmanpitäjiä, esiintyjiä, yhdistyspöytäläisiä sekä kävijöitä, joita ilman maaginen viikonloppumme ei olisi ollut mahdollinen.

Annina ”Rindou” Hyytistä Yuki-kunin sekä Namin ja Tomi ”Silent” Kairavuota Pyryn ääninäyttelystä, Milla ja Ria Huhmarkangasta Yuki-kunin, sekä Emma Urosta Namin näyttelemisestä.

Erityiskiitos kunniavieraillemme pelintekijä Hato Moalle sekä kuvittaja-hahmosuunnittelija Damurushille ja AMV-taitaja Ileialle! Messukeskuksen Kokoustamoa ja Fazer-kahvilaa yhteistyöstä ja henkilökunnan asiantuntevasta palvelusta.

Santtu Pajukantaa tapahtumataltioinnista, Kompassijärjestelmästä sekä onnistuneesta lipunmyynnistä, Meeri Panulaa, Niko Gröhniä sekä Salla Makkosta avusta ja Tietovelhot oy:ta tekniikan lainaamisesta.

CFT:n kuvauspalvelua, Artemis-tiimiä, Pokemon-fanipäälliköitä, karaoketiimiä, VR-tiimiä, Rytmiepelit@gmail.com- tiimiä sekä kirpputoritiimiä.

Kiitokset vielä kilpailuiden sponsoreille

41


O m ake Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt. On Pyrykin innostunut leikkimään, puumiekalla Yuki-kunia nyt mätkimään.

Vaan Yuki-kun Pyryä huomaa ei, kun viikonlopun matka ajatukset muualle vei. Seikkailu maaginen nyt lopussa on, ja väsynyt Yuki-kun on aivan voimaton.

Namikin pikku piknikin puuhun teki innoissaan, mutta piknik-kori Pyryn päähän putoaa ja Pyryn puskaan piiloon jää.

Riemuissaan Yuki-kun yhteistä aikaa muistelee ja unissaan jo ensi vuoden seikkailuihin luistelee.

42


J är je stäj ät Pääjärjestäjät

Kunniavieraat

Siivous

Jonna ”Poxidoll” Isaksson ja Anna ”Onioni” Siltala

Paula Pörsti ja Hitoshi Oomori

Hanneli ”Saota” Hämäläinen

Kuvitus

Talous

AMV

Essi ”Esu” Ström

Niklas ”Pinegrove” Honkalehto

Sanna ”Sawnah” Nousiainen

Art Director Hanna ”Hanzuking” Moilanen

Café Aisu Julia “Lilacu” Nummila

Cosplay Jade ”Nuusku” Mantere

Cosplay

Lipunmyynti Lita ”Neiti-illuusio” Kaipio

Myyntipöydät & Sponsorit

Stage manager Venla ”nabishark” Moisio

Taidekuja

Pauli ”pabe” Kettunen Lea Kontio

Narikka

Tekniikka

Tiia ”Hopsu” Korhonen

Janne Levänen

Tiedotus

Ohjelma

Sofia ”Doosumon” Hattunen

Noora ”AliasAuroora” Koponen

Pelivastaava

Tilat ja Kokoustamo-yhteistyö

Pipsa Kinnunen

Markus ”marsukeisari” Nivasalo

Roope ”tohveli” Nygård

Info

Pelit

Tuotanto

Thomas ”Hitsuwa” Granlund ja Juha ”Ra1nfrog” Takkinen

Lydia ”lycaface” Mccarthy

Sidosryhmät

Heikki ”Pikku Heikki” Rajala

Noora Nevalainen

Greenroom

Anni ”villasukka” Törmänen

Kaatajaiset & Virkistystoiminta Emma ”Feryaran” Uronen

Karo ”nukkelapsi” Pietilä

Koristelu

Turvallisuus

Työvoima Viivi ”Haatoresu” Välimäki

Danae Kruteleff 43


44

Yukicon 5.0 Ohjelmalehti  
Yukicon 5.0 Ohjelmalehti  
Advertisement