Issuu on Google+

Hanna Birgisdottir // Arkitekt MAA Portfolio // CV


Side

Indholdsfortegnelse CV

2

Arbejdserfaring Inventar til KU-Science Ny fødevarebygning 2.85. Wiberg arkitekter Ny Munkebo skole, konkurrenceforslag. Nova 5 AAU lab Esbjerg. Wiberg / Witraz (Rambøll)

4 5 6

Privat Besøgscenter i islandske skovområder

7-8

Skoleprojekter Den islandske moské. afgangsprojekt Forskershus på RUC, Ecotect lyskursus Linking the ComplexCity. Vundet konkurrence 2009 “Sustainable living” Vandkulturhus i Nordhavn. Bachelor projekt Byfornyelse ved Enghavestation. Semesteropgave 4.år

9-10 11-12 13-14 15-16 17-19


HANNA KRISTÍN BIRGISDÓTTIR ARKITEKT M.A.A Helgolandsgade 2, 1.th Tel: 50 12 29 41 Email: arch.hkb@gmail.com

CV / Curriculum

Fonde / legater

Uddannelse 2005 - 2012 M.A.A 2003 - 2005 2000 - 2001 1997 – 1997

Det kongelige Danske Kunstakademi, Kunstakademiets Arkitektskole. Arkitekt Idnskólinn í Hafnarfirdi, Tekniskeskolen i Hafnarfirdi. Industrial design Idnskólinn í Reykjavík, Tekniskeskolen i Reykjavik. ndustrial design Fjölbrautarskólinn í Breidholti, Erhvervs- og gymnasieskolen. Kunst linje

2010 2008

Margot og Thorval Drayers fond, Aase og Ejnar Danielsens fond KA fonden A.P. Møllers fonden

Færdigheder Kurser 20 12 - 2012

Det Digitale Byggeri, 3D modellering og energisimulering. 6 ugers kursus

Arbejdserfaring 2013 2013 2013 2012 2012 Østerbro. 2010 – 201 1 2010 2010 2008 2007 2006 2004 – 2005 2000 – 2004

Wiberg arkitekter. Projektansæt Nova5 arkitekter. Projektansæt Tegnestuen B19 i samarbejde med Wiberg/Witraz arkitekter. Virksomhedspraktik Erik Juul arkitekter. Virksomhedspraktik Selvstændig. Skitseprojekt for en villa på Amger. Idéforslag til taglejligheld på JJW. Fuldtidsansat. Studentermedhjælper Henning Larsen. Modelbygger, projektansat 3XN Modelbygger, projektansæt Adept. Praktikant Terranova rejsebureau. Assistant, sommer arbejde Byggingafulltrúinn í Reykjavík, Kommune og lokalplaner. Assitant, sommer arbejde ÍTK, Idræt og kulturråd. Organiserede og styrede kunst kurser for børn og unge Vinnuskóli Kópavogs. Leder i arbejdesskole for unge, sommer arbejde

Udmærkelser 2013 vområder. 2009 2005

Rosende omtale for forslag til Idékonkurrance om besøgscentrer i islandske skoUdskrevet af Skov og naturstyrelsen i island 1. præmie i prisopgaven Sustainable living, Udskrevet af institut for teknologi og institut for planlægning 1. præmie i design konkurrence, Idnskólinn í Hafnarfirdi Udskrevet af Tekniskeskolen i Hafnarfirdi

Adobepakken Autocad Sketchup Pro Artlantis Revit Ecotect Lasercutting Office pakken

Superbruger Superbruger Superbruger Superbruger Kendskab Indgående kendskab Kendskab Kendskab

Sprog Islandsk Dansk Engelsk

Taler, læser og forstår perfekt Taler, godt, læser og forstår meget godt Taler, læser og forstår meget godt


3


KU-Science Ny fødevarebygning 2.85 Inventar

4


Ny Munkebo skole

Renovering og udvidelse af Mølkærskolens indskolingsfløj Nova 5 arkitekter a/s


AAU Lab i Esbjerg Wiberg / Witraz Arkitekter

6


Besøgscenter i islandske skovområder Konkurranse udskrevet af Skov og naturstyrelsen i island -ROSENDE OMTALE

bakken og udsigt

skovkanten

skoven

krat

søen

bygden

landvejen

stien tie

stedet

7


mannesket, naturen og stedet

tilpasning til naturen

“Huset” udadvendt

“Klyngen” udadvendt og danner et indre rum

åben typology

forskellig ophold inden for området


Den islandske moskĂŠ Afgangsprojekt

9


En lokal moske i Reykjavik, som skulle afspejle både islamisk og nordisk kultur. Jeg tog udgangspunkt i landskabet og arbejdet med mødet mellem natur og bygning. Jeg blev inspireret af de tektoniske plader i Island og lagde to stænger i landskabet hvor de knækker og danner en kløft imellem sig. Den ene er mere introvert med stille og intime områder og den anden er åben med aktive og offentlige rum Dagslys var et meget vigtigt element i min designproces, da om vinteren står solen meget lavt med kun få timers dagslys, mens det om sommeren er lyst hele døgnet. Bearbejdning af dagslyset var også med til at skabe den helt rigtige stemning i rummene. Bygningens kvaliteter blev studeret både gennem tegning og modeller.

10


Forskershus p책 RUC Ecotect lyskursus

11


RUC’s eksisterende grid system danner udgangspunktet for den kvadratiske bygning. En introvert lukket kube med en strålende lyskilde i bygningens centrum, som giver optimal dagslysforhold i alle kroger og hjørner og visuel kontakt via husets indre gård. Projektet var en del af en Ecotect kursus hvor formålet var at få udnyttet maximalt dagslysforhold og på den måde mindske/optimere energiforbrug til opvarmning og belysning.


Linking the ComplexCity -VUNDET KONKURRENCE 2009 “SUSTAINABLE LIVING”

13


Dette projekt er en radikal omlægning af den måde vi bevæger os gennem byen på, hvor vi bevarer og understøtter byens kompleksitet og mangfoldighed. I en hierarkisk orden bliver det udpeget knudepunkter, der ud over at fungere som et transportknudepunkt, også aktiverer området eller lokalsamfundet. De store knudepunkter i randområderne af Storkøbenhavn og på indfaldsvejene opsamler biltrafikken i park’n ride anlæg og er forbundet med s-tog, letbane eller metro stationer. Knudepunkterne er tænkt som modulsystemer, Der billigt og nemt integrerer sig i den omgivende kontekst. Systemet er fleksibelt og kan sammensættes efter behovet i det givne område og med tiden vokser modulvæggene sig grønne og er med til at forskønne byen. De indeholder samtidig flere faciliteter som bidrager til lokalområdet.

14


Vandkulturhus i Nordhavn Bachelor projekt

15


Projektet er lavet ud fra et fælles masterplan i nordhavnen. Kulturhuset er placeret midt i mellem byen og stranden hvor den strækker sig som perler på en snor på kanalkanten i forskellig højder og størrelser alt efter husets funktioner. Den skaber rammer for vertikal bevægelse i vandet frem for den klassiske horisontale bevægelse. Med bassiner der danner alt fra almindelige konkurrence bassiner til bassiner til vandspinning og tidevandsbassiner. Bygningen står som et skulpturalt monument ude i det grønne hvor den lyser op i mørket ude i den vilde natur.


Byfornyelse ved Enghavestation 17

Projektets mål var at fortætte det byrum der ligger omkring Enghave-station. Der placeres 2 stænger på hver side af det nedgravede togbane. For at forbinde og skabe byrum mellem disse 2 stænger syes “kløften” sammen med byrums dæk lavet af træ. Trædækket danner et bylandskab med forskellige elementer, Bl. a. overdækning til stationens indgang, byrum elementer og pavilloner Bygningernes indehold skulle kunne ændre sig i løbet af tiden f eks et bibliotek kunne om 20 år rumme boliger i stedet for. Dermed villefunktionerne ikke være fastskrivet i arkiteturen.


bank daginstitut bager IT forrettning

restaurant

sko forrettning tandlæger

marketplads

kantine

unges mødessted læge klinik

auditorium

beboerhus

tegnestue

nedgang til S-tog

nedgang til S-tog

18 8

cafe

invandrecenter skomager grønhandler

bar

rejseberau blomsterbutik møntvask telebazaar legeplads

solarium

nedgang til S-tog IT firma

tøjdesign boligforretning

sal køreskole

konsulant firma

dagligbrugsen

tøjforrettning

Bedemand


Hanna Birgisdottir Portfolio