Page 1

Huwelijksreis naar de Maan De Taart

van Robert van Beckhoven

Top 5

Aanzoeken

Trouwen en Culturen

Prijs : 2,95 www.amor.nl

pag. | AMOR


Welkom Inhoud Er was eens ‌ Maar wat is er eigenlijk? Wat gebeurt er op de mooiste dag van je leven? Wat gebeurt er met jou? Dat zijn vragen waar geen antwoord op wordt gegeven in een sprookje, maar waar je wel antwoord op moet geven in realiteit. Het moet de mooiste dag van je leven worden maar hoe bereik je dat? Hoe vind je de mooiste jurk, ring, locatie, catering en ga zo maar door. Maar bedenk ook, het is niet alleen jou mooiste dag, denk ook aan je familie. Zet je jouw vader naast zijn vader? Zet je je oudtante Bets naast je nichtje? Overal moet rekening mee gehouden worden. Moeilijke keuzes moeten gemaakt worden en zullen het dan de goede keuzes zijn? Na het lezen van dit tijdschrift kun je de puntjes op de i zetten. ‌. En ze leefden nog lang en gelukkig!

AMOR | pag.

Huwelijksreis naar de maan 4 De Droom van Hanna Lutgerink 8 Trends 6 Winaressen Droom jurk 12 De taart Robert van Beckhoven 7 Top 5 aanzoeken 14 De ring 10 Invul verhaal 15 De jurk 11 Trouwen & culturen 16

pag. | AMOR


Huwelijksreis naar de Maan Parelwitte stranden, stralend witte huizen met blauwe kozijnen, een bizar mooi maanlandschap en elke dag zon. Klinkt dit als een droom? Een paradijs waar iedere vrouw wel haar huwelijksnacht wil doorbrengen? Dat kan, want we hebben het hier over de perfecte locatie voor uw huwelijksreis. Het eiland Lanzarote is onderdeel van de Canarische eilanden en wordt ook wel “het vulkanen eiland” genoemd. Het eiland heeft het gehele jaar aangename temperaturen en is dus ideaal voor een huwelijksreis het hele jaar door. Op het eiland is voor ieder wat wils, bent u opzoek naar een zonvakantie aan het strand, een avontuurlijke vakantie met vele excursies of een combinatie, het kan allemaal. Voor een luxe huwelijksreis waar u heerlijk kunt relaxen aan het strand is het plaatsje Playa Blanca aan te raden. Playa Blanca is een dorp in het zuidelijkste puntje van het eiland. Dit dorp is ideaal omdat het nog niet helemaal ontdekt is door de toeristen en hier zijn nog duidelijke Spaanse aspecten aanwezig. Bij het dorpje liggen ook de ‘Papagayo stranden’, de mooiste stranden van het eiland. Wilt u deze bezoeken dan bent u wel genoodzaakt om een auto of fiets te huren omdat u niet met een taxi in dit natuurgebied kunt.

AMOR | pag. 4

Voor een huwelijksreis vol excursies en gezel ligheid is het plaatsje Puerto del Carmen een aanrader. Puerto del Carmen is een bekende plaats onder de toeristen en vanuit deze stad worden vele excursies geregeld. Bezienswaardigheden die u niet mag missen zijn het Timanfaya National Parc en Jameos del Agua. Het Timanfaya National Parc is een park waar alle vulkanen te vinden zijn, zelfs nog actieve vulkanen, en hier heeft u tevens ook de gelegenheid om een reis te maken op een kameel. Jameos del Agua is een klein paradijs op dit eiland. Het is de enige plek waar op deze hele wereld witte krabbetjes voorkomen. Verder is deze plek een oase geworden door een hemels ontwerp van een zwembad. Dit organisch gevormde zwembad (waar u helaas niet in mag zwemmen), is gemaakt door de bekende kunstenaar Cesar Manrique. Er zijn vele kunstwerken van Cesar Manrique te vinden op het eiland. Zeker de moeite waard is een bezichtiging aan zijn huis. Zijn huis is gemaakt in lavabellen wat voor een bijzonder resultaat zorgt. Wilt u liever een combinatie dan is het aan te raden om een hotel te reserveren in Playa Blanca en een auto te huren. Zo kunt u doen wat u wilt en zelf het hele eiland rondreizen. Kortom, Lanzarote is het ideale eiland voor een prachtige huwelijksreis

Voor meer informatie: www.royalllanzarote.nl

pag. | AMOR


Trends

De taart

l media

Socia

Robert van Beckhoven

lgen

iloft vo

ru ten je b s a g je laat f laat je appening. o r e t it ot & H n via tw Trouwe ream, het is H st via live

Zoete T afels

Steeds meer zoete t afel na bruiloften heb ast ben ee dat dez n e trend hun bruidstaa rt, zorg niet bij uw bru iloft on tbreekt!

er r. Lekk a a b s i nm st zijn o t bruiloftfeest e e f t e sh he s tijden ansje maakt e j p a h Kleine tijdens een d n snacke . et comple

od

o Fingerf

Save the D

waarmee je ‘Save the date’ of ‘b ewaar de d je vrienden atum’ zijn ver van te gaat trouw kaartjes voren kunt en zodat e laten wete r niks ande n dat je rs gepland kan worde n op jou dag!

ate

AMOR | pag. 6

De Bruidstaart is een belangrijk onderdeel van uw bruiloft. Iedereen heeft een eigen idee over hoe zijn of haar bruidstaart eruit moet zien. Er is één persoon in Nederland die uw droom meer dan waard kan maken:Meester Patissier Robert van Beckhoven. Robert van Beckhoven is een Meester Patissier met vele ervaringen. Hij is woonachtig in Oisterwijk. Op dit moment heeft hij bijna alle mogelijke titels behaals op het gebied van patisserie. Robert heeft meerde malen deelgenomen aan de ‘Coupe du Monde de la Patisserie’, dit is een pattiserie wedstrijd in Parijs en deze wordt elke 3 tot 4 jaar gehouden.Robert was hier zelfs ooit jurylid. Robert vindt zelf dat hij zijn kunnen niet te danken heeft aan zijn ervaringen maar aan zijn grote passie, zijn liefde voor patisserie. Robert maakt het onmogelijke mogelijk voor uw bruiloft. U kunt in zijn kookstudio zelf aan de slag om uw bruidstaart te maken maar u kunt ook samen met hem een ontwerp maken wat in de puntjes uitgewerkt op uw bruiloft zal verschijnen. Ook kunt u terecht voor een proeverij van alle soorten taart die hij aanbied.

Voor meer informatie: www.bijrobert.nl

pag. 7 | AMOR


Deze week hebben we een interview met IEMES student Hanna Lutgerink. Hanna is een student die ervan droomt om later Weddingplanner te worden. Dat is ook de reden dat ze nu deze studie volgt. Hanna, kun je wat meer over jezelf vertellen? Natuurlijk kan ik dat, zoals je al weet ben ik Hanna Lutgerink, ik ben 22 jaar en ik kom uit Tilburg. Ik heb voor deze opleiding al drie diploma’s gehaald, namelijk mijn VMBO, mijn HAVO en mijn MBO Horeca Ondernemings Management(HOM). Ik ben momenteel nog steeds student en ik hoop dat ik met deze studie mijn toekomstdroom kan waarmaken.

Je vertelde dat je student bent en studeert aan de IEMES, wat is dit precies voor een opleiding? IEMES is een opleiding aan de Fontys Academie for creative industries. IEMES staat voor ‘International Event, Music and Entertainment Studies’. Het komt er even samengevat op neer dat ik studeer om communicatie deskundige te worden in entertainment branche. Ik ben heel blij dat ik deze opleiding heb gekozen omdat ik er echt op mijn plek zit, alles gaat goed en ik heb er nog plezier in ook!

Maar in de naam IEMES zie ik niet echt de link naar het worden van een Wedding planner, hoe zit dat precies? Zoals ik al eerder heb gezegd worden we opgeleid tot communicatie deskundige in de entertainment branche, dit houdt in dat we op het hele gebied van entertainment kunnen gaan werken en daar vallen bruiloften ook onder. We leren concepten te bedenken, we maken communicatie plannen en we spelen in op de emotie van mensen. Juist dat laatste is belangrijk voor een weddingplanner, het inspelen op emoties is het belangrijkste element op een bruiloft.

Heeft je vorige opleiding je ook beinvloed in je keuze om Weddingplanner te worden? Op mijn vorige opleiding heb ik geleerd om gastgericht te werken. Ik heb daar ervaring opgedaan op alle gebieden die met horeca te maken hebben. Ik heb geleerd om via de etiquetten gasten op een juiste manier te benaderen door b.v. alle zintuigen te prikkelen. Zo was er een project waarbij wij als studenten ons eigen thema restaurant op moesten zetten. Dit thema restaurant was ook een maand lang echt geopend. Het was een lastig maar tevens uitdagend project omdat we met alle aspecten rekening moesten houden. Denk hierbij aan de muziek, de brandveiligheid, de aankleding van de ruimte, kleding van de medewerkers, opstellen van het menu, kortom: het complete concept. Onder andere door het uitvoeren van dit project kwam ik op het idee om weddingplanner te worden, dan ben je ook gericht met een thema bezig en probeer je in te spelen op de beleving en de emoties van je opdrachtgever. Het lijkt me een nog grotere uitdaging omdat het gericht voor 2 personen word organiseerd, en je moet ervoor zorgen dat het bruidspaar de dag van hun leven hebben.

Hoe ben je bij het beroep wedding planner gekomen? Het begon al als klein kind, al mijn barbies trouwden in mooie jurken met alles er op en er aan. En daar is denk ik de droom al begonnen, ik wil zelf een fantastisch mooie bruiloft later, maar hoe gaaf is het als je voor mensen die je niet kent, de dag van hun leven mag organiseren?Het lijkt me zo’n uitdaging! Er mag niks mis gaan en je kunt niet zomaar je eigen gang gaan, je moet nauurlijk inspelen op wat de gast van jou wil.

AMOR | pag. 8

iew

rv dit inte n a v n lde deobee w.amor.nl i v e d r ww Voo kijk op

pag. 9 | AMOR


De jurk

De ring Diamonds are a girl’s best Het lied van Marilyn Monroe zegt al genoeg. Diamanten zijn een vrouw haar beste vriend. Het klinkt cliché maar de meeste vrouwen worden vrolijk van een ring met een grote diamant erin. Ook vergroot het de kans dat de vrouw ‘Ja’ zegt op het huwelijksaanzoek. We hebben voor u wat feiten opgesomd over de ring en het effect daarvan.

‘Wat is ze mooi...’ Zodra de bruid de kerk in komt is overal geroezemoes te horen. ‘Oh wat is ze mooi’ of ‘Ze straalt helemaal’. Dit is wat je als bruid wil bereiken, maar hoe kom je daar? Alles draait om de jurk, of het nou een kleine, grote, rode of zelfs een paarse jurk is, voor iedereen is er een jurk die bij je past.

In 1944 vroeg de eerste man zijn vrouw ten huwelijk met een diamanten ring

De jurk zorgt ervoor dat je in het middelpunt van de belangstelling staat. Kies een jurk die bij je persoonlijkheid past en je zult je goed op je gemak voelen. Er zal niet snel iemand zijn die zal roepen ‘ Wat een lelijke jurk’, maar toch wil je als bruid voorkomen dat ook maar iemand deze gedachte heeft.

‘S werelds grootste diamant was de Cullinan, hij woog 3,106.75 karaats

In een bruidswinkel zullen ze je met alles helpen. Er zal eerst een gesprek plaatsvinden waarin duidelijk moet worden welke jurk bij jou past en wat jij mooi vindt. Is dit bekend dan zullen de in bruidsmode gespecialiseerde medewerkers verschillende jurken laten zien, je mag ze allemaal passen dus dan weet je meteen waarin je het lekkerste voelt. Is de jurk te klein, dan zijn er altijd ervaren coupeuses voorhandig om de jurk passend te maken, zodat hij je geweldig zal staan.

Om één karaat diamand te maken moet er 250 ton aarde gemijnd worden Na het aanzoek zijn de koppels gemiddeld 11 jaar bij elkaar Katholieken dragen de trouwring links alle andere geloven rechts

AMOR | pag. 10

Een trouwring kost meestal meer dan de bruidsjurk De ring wordt steeds vaker vervangen door onder andere een tatoo of een armband

TIP Voor de creatievelingen, maak je eigen bruidsjurk. Prachtige patronen zijn te vinden op www.patronen.nl/bruidsmode

Heb je geen groot budget, geen nood want er zijn genoeg winkels die goedkope jurken aanbieden. Je kunt gerust een kijkje nemen in een officiele bruidswinkel waar ze je soms ook aan een goedkope jurk kunnen helpen. Is dit niet het geval dan zijn er nog genoeg webwinkels die goedkope trouwjurken verkopen. Je krijgt dan niet de service zoals in een bruidswinkel maar je hebt wel een prachtige goedkope jurk.

pag. 11| AMOR


Winnaressen Droomjurk Vier maanden geleden barstte de strijd om een jurk van Mary Borsato los. Toekomstige bruiden konden een ontwerp van hun droomjurk inzenden. Uit al deze jurken werden maar 2 winnaressen gekozen door Mary zelf. De gelukkigen, Julia en Manon, mochten op deze speciale dag hun droomjurk komen ophalen en kregen nog extra tips voor de dag zelf. Ze vertellen graag over hun ervaring.

Julia In het kort: 28 jaar oud, 6 jaar samen met Tom, samenwonend, kindje van 1 jaar, 1,73 meter, blond haar. ‘Twee weken geleden kreeg ik te horen dat mijn ontwerp had gewonnen. Ik sprong een gat in de lucht en ik kon het bijna niet geloven. Aangezien Tom en ik een beetje krap zitten hadden we ons nooit zo’n droomjurk kunnen veroorloven. De volgende dag werd ik opgehaald door een limousine waarmee ik naar het ontwerpbureau van Mary Borsato werd gebracht. Ze had de jurk al uitgewerkt en precies zoals ik hem had ontworpen hing hij daar op de paspop. Het was alsof ik in mijn eigen sprookje was beland. Na wat kleine aanpassingen zat de jurk als gegoten. De champagnefles werd ontkurkt en onder het genot van een glaasje champagne kreeg ik nog tips van Mary over mijn makeup en andere kleine dingen. Ik weet zeker dat ik hierdoor klaar ben voor de mooiste dag van mijn leven.’

AMOR | pag. 12

Manon In het kort: 50 jaar, trouwt voor de tweede keer, verlooft met Paul, 2 volwassen kinderen, 1,60 meter, bruin haar. ‘Toen ik thuis kwam van mijn werk zat Paul met een grijns op zijn gezicht tv te kijken. Hij vertelde mij het gelukkige nieuws niet meteen, dit omdat ik niks van de wedstrijd afwist. Hij vertelde me dat ik het spoor van rozenblaadjes in het huis moest volgen. Eenmaal aangekomen in de slaapkamer stond daar een grote vaas gevuld met bloemen gemaakt van tule. Verbaasd keek ik Paul aan, hij ging op zijn knieën en .. je raadt het al, hij vroeg me ten huwelijk! En als grote klapper vertelde hij me dat mijn bruidsjurk gemaakt zal worden door Mary Borsato, ontworpen door hemzelf. Dat maakt het wel heel speciaal. Inmiddels nadert de mooiste dag van mijn leven en hangt de jurk voor mij klaar. Ik weet zeker dat ik een schitterende bruid zal zijn voor mijn Paul.’

Wil jij ook een keer beleven hoe het passen, meten en kopen van een bruidsjurk in zijn werk gaat. Kijk dan naar het programma ‘Say Yes to the Dress’ op TLC.

pag.13| AMOR


Top 5 aanzoeken Het aanzoek is hét begin van wat zal leiden tot een van de mooiste momenten van je leven. De vraag luidt alleen: hoe krijg je je partner nou zover? Vraagt de man de vrouw of maakt dat in deze tijd allemaal niet meer uit? Zolang het aanzoek maar speciaal en persoonlijk is zal de partner zeker ja zeggen. Maar wat is onder de Nederlandse mannen en vrouwen de favoriete manier voor het aanzoek?

5.

Eerste ontmoetingsplek Op nummer 5 gaan we terug naar de plek waar het koppel elkaar ontmoet heeft. Het is een favoriet onder de Nederlandse mannen en vrouwen. Er zal via een speurtocht of via een ‘undercover vriend/vriendin geregeld worden dat de partner onbewust op deze plek zal aankomen waar het aanzoek gedaan zal worden. Deze nummer vijf is erg persoonlijk omdat je terug gaat in het verleden en zo de mooie herinneringen ophaalt uit die tijd. Wel moet ervoor gezorgd worden dat de partner zich deze plek nog herinnert natuurlijk!

4.

Muziek van de liefde. Vele koppels hebben samen een nummer. Een muziek nummer waar heel dit aanzoek om draait. Er zal op een willekeurige locatie, denk aan een discotheek, een park of bijvoorbeeld een evenement, het nummer gedraaid worden waar jullie samen zo verliefd op zijn. Tijdens dit nummer zal de ring uit het doosje verschijnen en zo zal een romantisch en intiem aanzoek ontstaan.

3.

Diner voor twee Vele mannen nemen hun vrouw voor het aanzoek mee naar een chique restaurant. In een drukke tijd van werk en eventueel kinderen komt het niet zoveel meer voor dat je zomaar een avondje uit kunt met je vrouw. Het is dus een bijzonder moment waarop de vrouw, maar soms ook de man, ten huwelijk gevraagd zal worden. Soms gaat dit via de ring in het doosje maar soms zal de ring in het eten verstopt zitten.

Invul v erhaal Er was eens een meisje genaamd .............. (eigen naam). Ze had al ............ (cijfer) jaar een relatie met ..............(jongens naam). Op een dag vroeg de jongen haar ten huwelijk. Samen vlogen ze naar................(naam stad) waar ze samen, zonder familie zouden trouwen. Ze gingen samen naar een bruidswinkel waar ze een .............(kleur) bruidsjurk uitzochten. Ook voor de jongen kochten ze een .................(kleur) pak. Ze wilde verder geen poespas alleen nog een taart in de vorm van een .............(object). Alles was compleet dus reden ze met .............(voertuig) naar de kerk. Daar wachtte een dominee verkleed als ...............(beroep) hun op en gaven ze elkaar het ‘ja’ woord. Nu ze getrouwd zijn hebben ze steeds vaker ruzie. Maar de grootste ruzie ging om het vreemd gaan van .................(jongens naam). Hij heeft een affaire gehad met............... (bekend persoon). De media wist er meteen vanaf een volgde het koppel dus dag en nacht. Ze hebben zelfs 3 dagen ondergedoken gezeten in een....................(gebouw). Gelukkig hebben ze alles uitgepraat en zijn ze weer zo gelukkig als vroeger. Na ......... (cijfer) jaar zijn ze toch gescheiden omdat de liefde verdwenen was. Het meisje is nu gelukkig met ...................(mannelijke BN-er) en de man is nog vrijgezel.

2.

Via de kidz De laatste tijd is het erg in trek om de kinderen bij het huwelijks aanzoek te betrekken. Zo zullen de kinderen bijvoorbeeld tijdens een uitje ineens een T-shirts aan hebben met de tekst ‘mama wil je met papa trouwen?’ of andersom natuurlijk. Ook word er vaak voor gekozen om de kinderen de ring te laten geven op een romantisch moment. Zo is meteen heel het gezin bij dit grote evenement betrokken, maar zorg er wel voor dat je zeker van je zaak bent om geen teleurgestelde kinderen te krijgen.

1.

Op een onbewoond eiland Op nummer een dan de favoriet van de meeste Nederlanders, het aanzoek in het buitenland. Vakanties brengen vaak een bepaalde emotie met zich mee, maar ook een moment van rust en samenzijn. Het is de ideale locatie voor een aanzoek en met wat hulp van plaatselijke bewoners kan het nog een spektakel worden ook. Denk aan een ballonvaart over het eiland Mauritius of een pad van rozenblaadjes die zal leiden tot de huwelijkssuite.

AMOR | pag. 14

pag.15| AMOR


Trouwen & Culturen Als twee personen met elkaar gaan trouwen zullen veel mensen denken aan het trouwen in de kerk of een ceremonie in het stadhuis. Toch zijn er veel culturele verschillen op het gebied van de huwelijksceremonie. Verschillende landen hebben verschillende gewoontes.

Nederland In Nederland kennen we vele gewoontes als het om trouwen gaat. Dit omdat er veel verschillende culturen in ons land wonen. De oorspronkelijke nederlanders trouwen eerst voor de wet, dan voor de kerk en naderhand zal er een feest gehouden worden voor familie en vrienden. Het is ook een gewoonte om meteen na het feest op huwelijksreis te gaan.

Jodendom

Turkije

Een Joods huwelijk wordt voltrokken in een synagoge door een rabbijn. De huwelijksvoltrekking noemen ze Chatoena. In de Synagoge nemen de bruid en bruidegom plaats onder een groot wit laken wat aan het plafond hangt. Dit doek staat voor het huis waar ze samen gaan wonen. Voordat het huwelijksfeest kan beginnen roept iedereen ‘Mazzal tov’ en trapt de bruidegom een glas kapot. Dit gebruik staat symbool voor de breekbaarheid van het huwelijk, het geeft aan dat het nooit gebroken mag worden.

Een huwelijk in Turkije is een grote en belangrijke beslissing. Het wordt volgens oude tradities gedaan. Vele gebieden hebben andere tradities maar meestal komen ze overeen. Een Turkse bruiloft duurt gemiddeld 3 dagen. Vroeger werden veel meisjes uitgehuwelijkt, er werd dan een man voor de dochter gekozen door de ouders. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en hebben de Turkse vrouwen een vrije keuze. Bij een Turkse bruiloft zal er getrouwd worden voor de wet en voor de Imam.

Griekenland

China

In griekenland is het de gewoonte om tijdens de huwelijks ceremonie zo dicht mogelijk bij het bruidspaar te staan. Kinderen lopen rumoerig rond en er hangt een gezellige sfeer. In sommige gedeeltes van Griekenland zorgt de bruid nog steeds voor de bruidsschat, deze bestaat uit handgemaakte handdoeken, lakens en kussens. De vader van de bruid geeft een compleet ingerichte woning aan het koppel. Tijdens het huwelijks feest worden ook vaak borden kapot gegooid. Dit doen ze om de kwade geesten te verjagen.

Tijdense het Chinese huwelijk staat de kleur rood centraal. De kleur rood staat voor geluk en overleving. Voor dat de huwelijks ceremonie kan beginnen zal er thee gedronken moeten worden met de ouders van de bruidegom. De kleding die de Chinezen dragen zal traditioneel zijn en tijdens de ceremonie wordt er ook wierrook aangestoken om zo de overledenen bij het huwelijk te betrekken.

AMOR | pag. 16

pag.17| AMOR


TAARTTOPPER

AMOR | pag.

Magazine amor  

eigen gemaakt magazine. Gemaakt voor weddingplanners.

Advertisement