Hankasalmi kutsuu! Sadonkorjuujuhlat 2019 esite

Page 1

21.-22.9.2019

SADONKORJUUJUHLAT


viikonlopun TO DO - lista:

1 Tutustu tuottajiin

2 Osta lähituotteita

3 Tervehdi tilan eläimiä


*

* *

4 Seuraa työnäytöksiä

5 Herkuttele maalaismiljöössä

6 Jätä puumerkkisi


SADONKORJ 5

4

1

2

3

21.-22.

Tervetuloa tutustumaan paikallisiin tuottajiin!

Viikonloppuna on auki myös muita vierailukohteita. Katso ajankohtainen tieto nettisivuilta ja tutustu samalla paikkakunnan ruoka- sekä majoitusmahdollisuuksiin. Pidätämme oikeuden muutoksiin / Joissain aktiviteeteissa säävaraus.


JUUJUHLAT 7

6

8

.9.2019 = Löydä perille = Vierailuajat

= Mitä kohteessa voi syödä? = Erityistä tekemistä lapsille! = Mitä eläimiä kohteesta löytyy?


1. Rusilan tila Rusilan tilalla kasvatetaan pihvikarjaa suurella sydämellä. Rusilassa naudat saavat nauttia rennosta elämästä isossa laumassa vuoden ympäri. Tilalta voit ostaa herkullista pihvilihaa pakasteena ja myös jatkojalostettuja tuotteita, kuten tölkkilihaa. Lapset saavat mm. loikkia luomupomppulinnassa ja varttuneemmat vieraat voivat herkutella emännän kahviossa tai tutustua astianäyttelyyn. Onnistutko selvittämään tilan kanojen lukumäärän?

Puhakantie 267, 41400 Lievestuore LA 11-17 SU 12-16

Nautoja ja muita kotieläimia Kahvio & pientä suolaista Aktiviteetteja lapsille

2. Rantakorven tila Rantakorven tilalla riittää nähtävää ja koettavaa. Luomutilan toiminta on monipuolista: lampaiden kasvatusta, Green Care -toimintaa, ratsastustoimintaa, lammaskoiria, valkosipulin kasvatusta ja jopa oma lehmä, jonka maidosta tilalla valmistetaan omaan pöytään vaikka ja mitä herkullista! Juhlien aikaan tilalta löytyy mm. nostalginen peliluola, kepparirata sekä talutusratsastusta.

Rantakorventie 82, 41490 Niemisjärvi LA 11-17 SU 12-16

Lampaita ja muita eläimiä Kahvio & karitsanlihasoppaa Aktiviteetteja lapsille

3. Niemelän Ratsutila Niemelän lammas- ja kotieläintilalla tapaat tilan emännän Kirsin perheineen ja pääset tutustumaan tarkemmin lammastalouteen, villan tuotantoon sekä suomalaisten alkuperäisrotujen kasvatukseen. Tilalla on myös kepparirata, kakkukauppa ja tallikirppis vierailijoiden iloksi!

Halttulantie 185, 41490 Niemisjärvi LA 11-17 SU 12-16

Lampaita ja muita kotieläimia Buffetti & kahvila Aktiviteetteja lapsille

4. Etelän hunajatila Tarjolla makean elämän maatilamatkailua! Tule tutustumaan mehiläistarhaustilan toimintaan. Etelän tilalta voit ostaa laadukasta hankasalmelaista hunajaa suoraan tuottajalta. Tilan isäntä Ari kertoo vierailleen mehiläisten elämästä, pesän rakenteesta ja hunajan valmistuksesta. Tilan kodikkaassa pihapiirissä kelpaa nauttia syyspäivästä.

Kovalanmäentie 231, 41500 Hankasalmi LA 11-17 SU 12-16

Mehiläisiä ja kissa Kahvio


5. Sepän Galleria Sepän Galleria on yksi Hankasalmen vanhimmista matkailuyrityksistä. Keramiikkapajalla voit tutustua keramiikka-astioiden valmistukseen, tehdä edullisia ostoksia pajahinnoin tai valmistaa sepän opastuksella itsellesi oman nimikoidun puurokulhon! Sadonkorjuujuhlien aikaan Sepän Gallerian pihapiiristä löytyy myös vohvelikahvila, jossa kannattaa käydä herkuttelemassa!

Sepän Galleriantie 60, 41530 Hankasalmi LA 11-17 SU 12-16

Vohvelikahvila Aktiviteetteja lapsille Kissa

6. Makkosen maitotila Makkosen maitotila on siskosten pyörittämä sukutila, mistä löytyy parsinavetta lypsäville lehmille ja muulle karjalle uudenkarhea pihatto asuinsijaksi. Viikonloppuna tilan konehalli muuntautuu lähituotetoriksi, jossa palvelee myös paikallisen kyläseuran pyörittämä pop-up-kahvila. Tilan pihapiiristä löytyy paljon mukavaa puuhaa perheen pienimmille, kuten mm. polkutraktorirata.

Hankasalmentie 292, 41500 Hankasalmi As

Nautoja ja muita kotieläimia

LA 11-17

Aktiviteetteja lapsille

Kahvila

7. Jäntin mansikkatila Jäntin marjatilalla valmistetaan laadukasta marjamehua. Tila on kuuluisa makeista mansikoistaan, joita tila myy kesällä tuoreina ja talvella niistä valmistetaan herkullista mansikkamehua. Tilalta löytyy myös paljon maatilan uusia ja vanhoja esineitä, joita voit ihastella vierailusi aikana ja nauttia elävästä musiikista. Myynnissä tilan tuotteiden lisäksi myös mm. hunajaa ja käsitöitä.

Rauhalantie 28, 77120 Venetmäki

Grillimakkaraa

LA 11-17 SU 12-16

8. Huovon maitotila Huovon maitotila huokuu rentoa maalaistunnelmaa ja tekemisen meininkiä. Tilan isäntäparina toimii Suvi ja Juha Kärkkäinen ja tiluksilla pääset tutustumaan tarkemmin lehmien arkipäivään sekä maidon tuotantoon. Tutustu Maitomaa-meijerin tuotteisiin suoraan tilalla, käy poniajelulla ja nauti ihanasta järvimaisemasta kahvikupin kera.

Sauvontie 327, 41580 Sauvamäki

Nautoja ja muita kotieläimia

SU 12-16

Aktiviteetteja lapsille

Kahvio


Avoimien ovien viikonloppu!

*

* Hankasalmi on aito maalaispitäjä, josta löytyy runsaasti osaamista eri toimialoilla. Meillä vietetään Sadonkorjuujuhlaa 21.-22.9.2019 ja juhlan kunniaksi paikalliset maatilat, yrittäjät ja käsityöläiset ovat vastaanottamassa vieraita erilaisiin kohteisiin ympäri Hankasalmea. Tutustu tarkemmin viikonlopun ohjelmaan ja kohteisiin osoitteessa www.hankasalmikutsuu.fi

Tervetuloa vieraaksemme!

*