Page 1

Niet zo lang geleden stonden de meeste pleinen in Gent vol auto’s. Vandaag zijn ze opnieuw een ontmoetingsplek geworden. De ingang van de Handelsbeurs ligt aan zo’n mooi gerenoveerd plein, als ware het een loper waarlangs je het gebouw betreedt. Niet zo lang geleden was dat gebouw een ruïne. Vijftien jaar geleden herrees het als een nieuwe muziektempel in de stad.

artistiek directeur & programmator

Een tempel. Het klinkt wat statig, maar als je door de monumentale deuren binnenwandelt, heeft het daar iets van weg. Tegelijk zijn we een plein. Een ontmoetingsplek. Duizenden muzikanten en toeschouwers komen over de vloer om de muziek van hun leven te geven of te beleven. Soms tot tranen toe bewogen, soms op het puntje van hun stoel met ingehouden adem of onstuimig dansend. Een plek waar emoties thuis zijn.

programmator klassiek

In die vijftien jaar is de stad veranderd, samen met de hele samenleving. Ze is diverser en rijker geworden. Net als wij. Verandering was honderd jaar geleden ook de verzuchting in Petersburg. Het werd het thema voor onze grootse verjaardags­viering. Met ont­ketenen we samen met jou onze eigen revolutie op het Kouterplein. Tussen rookwalmen van smederijen, de geur van gepofte kastanjes, rondborstige Russische gezangen, opruiende volksmenners en pikant opgelegde augurken bereid je met ons de opstand voor. Bij valavond bestormen we de tempel en trekken we het plein naar binnen voor een uitbundig feest. De wereld zal nooit meer dezelfde zijn en de Handelsbeurs is voor eeuwig van jou.

Inleiding seizoensbrochure 17/18  
Inleiding seizoensbrochure 17/18  
Advertisement