Page 1

Opplev magien i Hamsuns Rike 13

14

15

16

Árran

Stetind - Norges Nasjonalfjell

Hamsunsenteret

Batterie Dietl

Lulesamisk senter. Museum, salg av duodje (samisk håndverk), guiding/fortelling om samisk kultur og samfunn. Sjøsamisk kultur, drakttradisjoner, sølv og runebomme.

Stetind (1.392 m.o.h.) stiger loddrett opp av havet. Et karakteristisk seilingsmerke for sjøfarende. I dag et populært klatremål.

Hamsunsenteret er et nasjonalt senter for forfatter og nobelprisvinner Knut Hamsun (1859-1952). Prisbelønt arkitektur av Steven Holl.

Et av Europas største kystfort fra 2. verdenskrig. Den ene kanonbunkeren er gjort om til museum. Hele festningsområdet kan oppleves til fots.

www.arran.no

www.visitstetind.no

www.hamsunsenteret.no

www.nordlandsmuseet.no

17

18

19

20

Knut Hamsuns barndomshjem

Hamarøy bygdetun

Tranøy

Ness og de sju havstraumene

Huset der forfatteren Knut Hamsun vokste opp. Det rommer gjenstander knyttet til forfatteren og hans familie.

Handelsstedet Breidablikk fra 1845. Utstilling. "Sigfred, Ragnar og de sju havstrauman" (Husøyvær). Nisseutstilling i fjøset. Museumsbutikk. Kafé.

Gallerier, spa, overnattings- og spisesteder. Knut Hamsun var ung handelsbetjent hos kjøpmann Walsøe. Kort vei til Tranøy fyr med overnatting og bevertning.

Rikt område fra vikingtid. Sju fiskerike havstraumer der den kraftigste er Nesstraumen. Prektig gapahuk oppført i stein. Husøyvær: NRK Ut i naturen.

www.nordlandsmuseet.no

www.tranoy.info

www.nrk.no/nett-tv/klipp/828661

www.nordlandsmuseet.no

21

22

23

24

Skulpturlandskap Nordland

Kråkmo

Sykkeltur i Hamsuns rike

Landstrykerstien

Stella Maris på Skutvik. Et av kunstverkene plassert i landskapet i Nordland. Internasjonale kunstnere har bygget hver sin skulptur i 32 vertskommuner.

Ved foten av det karakteristiske fjellet satt forfatteren Knut Hamsun og skrev nobelprisromanen Markens grøde. Tinden bestiges fra østsiden.

Sykkelvennlig reisemål i landskapet fra Hamsuns romaner. Fjordkrysninger med ferge og hurtigbåt. En del av Vestfjordruta over til Lofoten.

Landstrykerstien, et område kjent fra filmatiseringen av Knut Hamsuns romaner og der ett av tv-programmer “71grader nord” ble tatt opp på det karakteriske fjellet Hamarøyskaftet.

www.skulpturlandskap.no

www.innhavet.no/bygdene

www.nordnorge.com

www.hamsuns-rike.no

25

27

26

Leiknesfeltet

Museum Nord – Korsnes

Museum Nord – Kjøpsvik

Bergkunst fra steinalder av elg, rein, bjørn og spekkhogger i naturlig størrelse med teknikk som bare eksisterer i nordre Nordland.

Museet beskriver et gammelt handelssted fra 1600-tallet, og utstillingene forteller en historie om handel, kommunikasjon og fiskeindustri.

Utvikling fra bondesamfunn til industrisamfunn. Kjøpsvik er preget av 90 års virksomhet ved Nordland Portland Cementfabrik (nå Norcem Kjøpsvik).

www.hamsuns-rike.no

www.museumnord.no

www.museumnord.no

www.hamsuns-rike.no

For stedsangivelse (info nr.) se kart på den andre plakaten.

Opplev magien i Hamsuns Rike fortsetter  
Opplev magien i Hamsuns Rike fortsetter  
Advertisement