Page 1

NR. 4 - november 2008

Fulldistribusjon

KUNDEAVIS FRA ENVINA, FOSEN RENOVASJON OG HAMOS FORVALTNING

Stor guide til de grønne julegavene Side 2–4

På tide med nye juletradisjoner? Side 4 Envina:

Velkommen til Bruktbutikken Side 5 Envina:

Endringer i tømmekalenderen Side 5 Fosen renovasjon:

Ett år med Retura Side 6 Fosen renovasjon:

En liten julesekk fra oss Side 6 Hamos:

Din egen tømme­ kalender Side 7 Hamos:

Plasten – en verdifull råvare Side 7

Åpningstider på torg og stasjoner Side 8

Foto: Flyktninghjelpen

Inneholder viktig informasjon om avfall

Forvaltning IKS


Side 2

NR. 4 - November 2008

Julegaver med mening En geit under treet Jula har blitt den tiden på året da man spiser for mye og får ting man ikke trenger. Romjula går med til å bytte det som kan byttes, resten stappes i skuffer og skap. Der havner det i godt selskap. Ved neste ryddeøkt ender det opp hos oss som jobber i avfallsbransjen. En kan jo gripe seg selv i å tenke, må det være slik? Det må det selvfølgelig ikke, noe dette nummeret av Grønt Blad viser med all tydelighet. Det finnes en mengde alternative julegaver, som jeg personlig tror vil glede vel så mye som glorete slips og finurlige­ telysestaker. Et lite tips til mine nærmeste, gi meg gjerne en geit. En gris går også bra. Er noe mer skeptisk til malekurs, men har ingenting i mot frokost på senga. Men dette skal ikke bare handle om mine juleønsker. For oss som jobber med avfall er julehøytiden er en hektisk tid. Helligdager skal kjøres inn og avfallsmengdene er store. Da er det godt å vite at man har flinke folk med på laget, som står på ekstra mens de fleste har fri. Jeg takker for et godt samarbeid i året som har gått og ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år. Til sist en liten spesifisering. Jeg håper det ikke bokstavelig talt begynner å breke eller grynte under juletreet mitt. Disse lydene håper jeg i stedet skal glede noen som virkelig trenger det.

Vi gir deg de grønne julegavetipsene! Gavene du kan gi med ekstra god samvittighet og som gleder flere enn bare mottakeren. Kanskje tante ønsker seg en geit til jul? Og hva sier far til et juletre i regnskogen? Et gavekort på fotmassasje kan friste kjæresten, mens lillebror får et mikrolån og lærer samtidig litt om gründervirksomhet i den tredje verden. Julegavehandelen kan for mange fortone seg som et lite mareritt. Overfylte kjøpesentre og uendelige handlelister, mas og kjas. Og er det egentlig verdt innsatsen? En undersøkelse utført av Norstat viser at stadig flere nordmenn er misfornøyd med gavene de får til jul. Hele 84 prosent av de under 30 år opplyser at de har latet som om de var fornøyd. På tide å tenke nytt? Løsningen kan befinne seg bare noen tastetrykk unna. Eller kanskje på et gardsbruk eller et marked i nærheten. Stikkordet er alternative julegaver. Her er det etter hvert blitt mye å velge mellom. Vi har derfor valgt å dele de alternative gavene opp i fire kategorier. Under hver kategori finner du tips til hvor du kan få tak i denne typen gaver. Lykke til med en annerledes julehandel!

1.

Gi en opplevelse

Ting har de fleste av oss mer enn nok av. Hvorfor ikke gi noen du er glad i en god opplevelse? Dette kan være: • Kinobillett. En gavebillett koster ca 85 kroner. • K lippekort på kaffebar (helst i selskap med deg?) Koster fra 100 kroner og oppover. Mange kaffebarer tilbyr også økologisk kaffe. • Tangokurs. Pris ca 1.000 kroner. • Malerkurs. Koster fra 1.000 kroner og oppover. • G avekort på vasking. Pris fra ­vaskebyrå, ca 1.500 kroner. • K lippekort på frokoster på senga eller turer i skogen . • K lippekort på snømåking, ­barnepass eller noe annet du er god til.

Sjekk ut tilbudet i nærmiljøet, hva finnes av kurs og kulturelle tilbud? Når det gjelder klippekort er det bare å bruke fantasien! Nyttige linker: www.07-06-05.com www.gronnhverdag.no

Trygve Berdal Daglig leder HAMOS

Ansvarlig utgivere av Grønt Blad: Envina IKS, Fosen Renovasjon IKS og Hamos Forvaltning IKS Ansvarlig redaktør: Trygve Berdal Tekst og layout: Dobbel J reklamebyrå Trykk: Adressa Trykk AS

Varmbovegen 7224 Melhus Tlf: 72 85 35 60 Faks: 72 85 35 62 www.envina.no

Forvaltning IKS Kremmergården, 7100 Rissa Tlf: 73 85 85 90 Faks: 73 85 85 91 www.fosenrenovasjon.no

Grønøra, 7300 Orkanger Tlf: 72 48 37 00 Faks: 72 48 37 01 www.hamos.no


2.

NR. 4 - November 2008

Gi en bærekraftig gave

Jordens ressurser og arbeidere i fattige land utnyttes på det groveste for å gi oss billige varer. Bruk din forbrukermakt og velg gaver som ikke bidrar til å ødelegge livsgrunnlaget vårt. Her er noen eksempler: • K jøp miljøvennlige leker. Spør i din lokale lekebutikk eller handle på nettet.

3.

Side 3

Gi en symbolsk gave

En symbolsk gave gjør livet lettere for mennesker som har det vanskelig. Er ikke det en fin gave å gi bort? Utvalget er stort: • D yr som geiter, høner, griser og esler er veldig populært. • N yttige ting som skolebøker, ­jordbruksredskaper og vannpumper.

• S tøtt rettferdig handel ved å velge f.eks Fairtrademerkede produkter fra Max Havelaar.

• Malarianett, minerydding og vaksiner.

• V elg økologiske produkter produsert i nærmiljøet. Mer informasjon får du fra fellesorganisasjonen for økologiske forbrukere og produsenter, Oikos.

• En bestemor til foreldreløse barn

• Stjerner på en virtuell himmel • Utdanning

• L ag egne gaver, for eksempel kan du bake, sylte, strikke eller spikke.

• Fadderskap

• G i bort noe du ikke trenger lengre. En pent brukt gave kan glede like mye som en ny!

• M ikrolån. Her får mottakeren ­pengene tilbake, etter at de har ­hjulpet en gründer i et fattig land.

Nyttige linker: www.etiskforbruk.no www.gronnhverdag.no www.oikos.no www.merkesaken.no www.handlefri.no

ØMERKE ILJ T M

• Klimakvote

En mengde hjelpeorganisasjoner tilbyr forskjellige symbolske gaver. Gavene utløser en eller annen form for hjelpetiltak, og du som gir gaven får som regel et bevis på ditt bidrag, f.eks et kort eller en t-skjorte. Noen nyttige lenker: www.flyktninghjelpen.no www.legerutengrenser.no www.norskfolkehjelp.no www.rodekors.no www.regnskogfondet.no www.unicef.no www.naturvern.no www.kiva.org Et søk på alternative julegaver vil gi mange treff, og det kan være lurt å være litt kritisk. Sjekk gjerne med Innsamlingskontrollen før du gir din støtte.

Sunday Okwera bor i en transittleir nord i Uganda. Hans hverdag har blitt litt lettere, takket være en geit fra Flykninghjelpen. Foto: Flykninghjelpen.

Sunday fikk hjelp I det borgerkrigsherjede Uganda bor Sunday Okwera. Han er den lykkelige eier av en geit fra Flykninghjelpen. Geita har han fått fordi noen i Norge har valgt å gi en symbolsk geit i julegave. – I Norge har vi alt, i mange land har de nesten ingen ting. Å få en gave som samtidig hjelper noen som trenger det, tror jeg de fleste setter pris på. Vi selger geiter, høns, griser og andre nyttige ting som skolepulter og landbruksutstyr. Truls Brekke, presserådgiver hos Flykninghjelpen, har selv sett at hjelpen kommer frem og at den nytter. – Uganda er svært frodig, geiter er nøysomme og gir melk, skinn og kjøtt. Å eie noen geiter øker livskvaliteten med mange hakk. I fjor solgte vi 10.000 symbolske geiter og kjøpte like mange virkelige geiter til trengende ugandere. I år håper vi både å selge og kjøpe enda flere.

Hjelpeorganisasjonene har et rikt utvalg av gaver som gleder flere enn mottakeren. Hos Flykninghjelpen følger en tøff t-skjort med på ”kjøpet”. Foto: Flykninghjelpen.


Side 4

4.

NR. 4 - November 2008

Gi en støttegave

Mange vil gjerne ha en fysisk ting å gi bort. Det er selvfølgelig mulig, samtidig som du støtter en god sak. Her er noen eksempler: • S tåltrådkunst fra Sør-Afrika eller vennskapsbånd fra Ecuador. Overskuddet brukes til malarianett og vaksiner. • D ukker lagd av barn på et krise­ senter i Russland. • B ok av Jo Nesbø eller Knut Nærum. Inntekten går til Redd Barna. • Cd med Mia Gundersen. Inntekten går til Unicef. • K unst eller kunstkalendere som støtter gode formål.

Hjelp renovatørene Søpla skal tømmes, i alt slags vær og på alt slags føre. Og er det noe Trøndelag byr på, så er det mye vær og føre. Med litt omtanke kan du være med på å gjøre renovatørenes arbeidsdag enklere. Her er noen tips!

• Håndlagde julekort fra Nepal. • S ilkeskjerf med tradisjonelle ­batikkmotiver fra Indonesia. Mange hjelpeorganisasjoner har egne nettbutikker med denne type gaver. Også lokale lag og foreninger gir ut kalendere eller har arrangement og salgsutstillinger til inntekt til gode formål. Her er det bare å følge med i nærmiljøet. Noen nyttige lenker: www.plan-norge.no www.unicef.no www.flyktninghjelpen.no www.reddbarna.no

Måk og strø

Er beholderene nedsnødd eller det er svært glatt rundt beholderne kan vi ikke tømme dem. Pass også på at beholderne ikke fryser fast.

poser. Dette avfallet er vi ikke pålagt å ta med oss. Se om du kan komprimere avfallet slik at det får plass i beholderen eller kontakt ditt renovasjonsselskap for å bestille en større beholder.

Lukk lokket

Unngå overfylte beholdere. Blir lokket stående oppe kan fugl og dyr dra avfallet utover eller regn og snø kan føre til at avfallet fryser fast i beholderen. Det er lurt å klemme luften ut av restavfallsposene, da tar de mindre plass i beholderen.

Fjern greiner som hindrer renovasjonsbilene

En renovasjonsbil er over dobbelt så høy som en personbil. Kvister og greiner som henger ut i veien kan knuse speil og rotorlamper. Sørg derfor for klar bane når vi kommer for å hente avfallet ditt. n

Avfallet skal oppi dunken

Ikke sett avfall utenfor beholderne i vanlige sekker eller

På tide med nye juletradisjoner? Det er alltid slik at tradisjoner forandrer seg over tid. Dagens julefeiring er ganske annerledes enn for 50 eller 100 år siden. Fokuset på gaver har økt i takt med mer velstand. Men samtidig er det mange som føler de har alt de trenger og litt til. Gavene blir et pliktløp og skap og hyller fylles med enda flere unyttige ting. Kanskje er det på tide å ta en prat innad i familien og bli enige om nye spilleregler. Her er noen tips til deg som ønsker seg en grønnere jul: • Gi alternative julegaver, men husk at alternative gaver kanskje ikke passer for alle, sjekk derfor stemningen på forhånd. • Velg kvalitetsgaver med lang levetid. Kanskje kan flere gå sammen om å kjøpe færre, men finere ting?

• Bli enige om å bare gi gaver til barna, julen er jo på mange måter barnas høytid. • Er det noe du trenger, skriv ønskeliste og vent til jul, i stedet for å kjøpe det selv med en gang. • Kjøp lokal, kortreist julemat.

Små, enkle grep kan gjøre julefeiringen atskillig mer miljøvennlig. Og kanskje blir det mer tid og overskudd til å fokusere på det som virkelig er viktig i julen, nemlig kos, nærhet og samhold. God jul! n

Innpakningspapir er ikke papir Dette høres kanskje litt rart ut, selvfølgelig er det det, men innpakningspapiret kan ikke gjenvinnes og skal derfor ikke i papirdunken. Aviser, brosjyrer og lignende lar seg lett avsverte, men dette gjelder ikke for innpakningspapir. Løsningen er å kaste det som restavfall eller levere det i egen sekk som settes ved siden av restavfallsdunken. n


Side 5

NR. 4 - november 2008

Klæbu • Melhus • Midtre Gauldal

Velkommen til Bruktbutikken på Melhus ENVINA: Her kan du virkelig gjøre et gjenbrukskupp. Og bak kassa møter du kanskje en fremtidig Bør Børson eller Rema-Reitan? 7. klassingene ved Gimse skole bruker nemlig butikken til praktisk opplæring i forretningsdrift.

Envina er nå i gang med Bruktbutikken på Melhus. Takket være samarbeidet med 7. klasse ved Gimse skole og NAV Melhus, ved Håvard Hoel, kan vi ha åpent mandag til lørdag. Åpningstidene blir 12 - 17, tirsdag til fredag, samt 10 - 14 på lørdager.

I butikken vil vi selge ting som krims-krams, bøker, musikk, videoer, klær, sko og vesker. I første omgang har vi ikke anledning til å ta imot større varer som møbler, hvitevarer o.l., men på sikt håper vi å få på plass en ordning også for mottak av dette.

Åpningstidene blir 11 - 17 tirsdag til fredag, samt 10 - 14 på lørdager.

Har du noe du vil levere til butikken? Da ønsker vi at du tar kontakt med oss på forhånd. Alle med varer (rene og brukbare) kan henvende seg direkte til butikken. Hovedmålet med oppstart av bruktbutikk er å legge til rette for gjenbruk. Å stimulere til

kremmervirksomhet hos skoleelevene er også viktig. I tillegg håper vi at butikken skal bli et sosialt samlingssted. Da gjenstår det bare for oss å ønske velkommen til Bruktbutikken. Ta en tur innom og bidra til et bærekraftig forbruk. Vi har kaffen klar! n

”Driverne” av Bruktbutikken. 7. klassingene samt Håvard Hoel (NAV Melhus). Foto: Trønderbladet

Overtakelse i Midtre Gauldal ENVINA: Envina har nå overtatt all renovasjon i Midtre Gauldal, både for næringslivet og for husholdningene. Kunder og abonnenter bes ved behov å ta kontakt med oss på Envina på tlf 72 85 35 60. I denne forbindelse ber vi også våre abonnenter om å se ekstra nøye på tømmekalenderen når den kommer i postkassen før jul. Her er det gjort noen endringer fra fjorårskalenderen. Vi håper på et godt samarbeide! n

Feil i tømmekalenderen ENVINA: I årets tømme­kalender for Melhus står det at vi kjører R3 på 31. desember. Det stemmer ikke. R3 blir kjørt sammen med R1 mandag 2 ­ 9. desember. n

Endringer i tømme­ kalenderen

Snu dunken ENVINA: Vi har nå hatt trekning av Flaxlodd i forbindelse med Snu dunken-aksjonen. De heldige vinnerne av 5 flaxlodd hver er : 1. Jardar Saltnes, Melhus 2. Ole Henrik Engan, Melhus 3. Reidun Ulstad Hovde , Klæbu

n ENVINA: Vi gjør oppmerksom på at det i 2009 vil være noen endring i tømmekalendrene både for Klæbu, Midtre Gauldal og Melhus kommune. Se derfor nøye på din kalender, både med hensyn til tømmedag og rutebeskrivelse! n


Side 6

NR. 4 - November 2008

Bjugn • Rissa • Ørland • Åfjord

Ett år med Retura

Renovatørene gjør en kjempeinnsats for at fosningene skal få samlet inn avfallet sitt på en god måte, her representert ved Jon Marius Grande.

FOSEN: Etter en oppstart som var alt annet enn uproblematisk, begynner innsamlingen av husholdningsavfall på Fosen å gå seg til. Men ennå er det et stykke igjen. Derfor jobbes det knallhardt med forbedringer, og nye tiltak iverksettes forløpende. måtte vi brette opp ermene og Tilfredsstillende kvalitetsnivå – I starten famlet vi bokstavelig Daglig leder i Retura HK, Kristian trå til. Det ble en del overtid, for talt i mørket, nærmere bestemt Herringbotn, nikker enig. – Vi er å si det mildt. Men vi kom i mål høstmørket. Og så kom snøen. I nå oppe på et kvalitetsnivå som på en måte jeg håper de fleste etterpåklokskapens lys ser vi at er tilfredsstillende. Men vi gir er fornøyd med. Og vi er mange det ikke var optimalt å starte opp oss ikke med det. Vi har en god erfaringer rikere, slik at vi står på den mørkeste tiden av året. Det dialog med Fosen Renovasjon bedre rustet til å håndtere dette er ikke lett å gjøre seg kjent med og vi samarbeider tett for å øke avfallet til neste sommer. nye tømmeruter når man bare har kvaliteten. Som et tiltak innfører noen timer med dagslys til rådig- vi fra nyttår en servicebil. Denne Tett samarbeid het. Men vi har aldri gitt opp og skal holde det ryddig på retur- På Fosen Renovasjons kontor i de ansatte har gjort en kjempe- punktene og samle inn klær. Vi Rissa sitter en som har vært lenge i jobb. Avdelingsleder gamet. Daglig leder, Kjelli Retura HK, Ragnar Roar Larsen, innrømmer Opøien, ser at dagene – Den viktigste suksessfaktoren at overgangen til ny leveigjen begynner å bli randør har vært utforhar vært de ansattes positivitet... drende. – Vi er pålagt korte. Over ett år har gått siden Retura vant å sette innsamlingen av anbudskonkurransen avfall ut på anbud og som Fosen Renovasjon utlyste. Det sliter dessverre med at mange velge det rimeligste alternativet. er tid for å gjøre opp status. misbruker returpunktene og setter Men et leverandørskifte bør aldri igjen andre typer avfall enn det mer skje på høsten. Samtidig er som kan leveres her. Merkelig nok det viktig å få frem at vi er godt All ære til renovatørene – Den viktigste suksessfaktoren er det ofte snakk om ting som kan fornøyd med Returas innsats og har vært de ansattes positivitet, leveres gratis på gjenbruksstasjo- det tette samarbeidet vi har fått fortsetter Ragnar. – Stadig nye nene. Det samme problemet har vi i stand. I det store og hele tror utfordringer har vært tatt på strak også rundt hyttecontainerne. Jeg jeg også våre kunder er fornøyd. arm, det har knapt vært et nei å tror mange misbruker ordningene Det er jo vi som mottar eventuhøre. I tillegg har GPS-systemet fordi noen andre har gjort det før elle klager, og etter at de første vårt bidratt til at innsamlingen nå dem. Håpet er at terskelen for å månedene var unnagjort, har vi fungerer bedre. I dette systemet forsøple blir høyere når vi fortlø- har på ingen måte opplevd noen klagestorm. Men noen henvenhar vi plottet inn alle avfalls- pende holder det ryddig. delser vil det alltid være, og de dunkene og kjørerutene. Når følger vi nøye opp. sjåførene er ute og kjører, får de Store mengder fra hyttene hele tiden informasjon om hva Retura HK samler inn avfall både de skal gjøre. Vi har også full fra private husstander og fra hyt- Inn i en tøff årstid oversikt over hvem som betaler teeiere. I tillegg er Retura en bety- Avdelingsleder Ragnar Opøien for ekstra henteavstand. Noen delig aktør innen næringsavfall, kan bekrefte at stemningen er god barnesykdommer har systemet men dette sorterer ikke under ute på ruta. – De fleste er forståfremdeles, men totalt sett er dette avtalen med Fosen Renovasjon. elsesfulle. Nå er vel fosningene et kjempeverktøy. ­– I sommer ble vi tatt litt på senga generelt ganske sindige av seg av avfallsmengdene fra hyttene, også da, smiler Ragnar. – Samtidig kan Kristian fortelle. – På ny har vel de fleste sett at ting har Mørk start

En liten julesekk fra oss Fosen: Julegavepapiret er så mettet med fargestoffer at det ikke kan resirkuleres til nytt papir. Vi deler derfor ut en egen sekk til julegave­ papiret, denne hentes sammen med restavfallet og går til energigjenvinning. Et lite tips: Pakk gavene inn i gråpapir som du dekorerer selv. Dette papiret kan resirkuleres til nytt papir. n

begynt å løse seg. Men vi kan ikke senke skuldrene, årstiden vi har foran oss er tøff for oss i avfallsbransjen. Vi skal ut på glattisen igjen, med store, tunge kjøretøy. Veiene er til dels smale og bratte, avstandene er store. Dette kan dessverre føre til noen forsinkelser. Men vi lover å gjøre så godt vi kan. Kundene kan også

bidra til at avfallshentingen går så greit som mulig. Stikkordene er måking og strøing. Noen spadetak og noen never sand gjør arbeidsdagen vår mye enklere. Husk at en renovatør tømmer daglig hundrevis av dunker. Det er stor forskjell på å gjøre dette på speilblank is, kontra å ha trygg grunn under føttene. n

...vi er godt fornøyd med Returas innsats og det tette samarbeidet vi har fått i stand.

Ta vare på tømmekalenderen FOSEN: Tømmekalenderen for 2009 er i anmarsj. Husk å ta vare på denne, den inneholder mye nyttig informasjon. n Kalender på nett Du kan også se ­aktuelle tømmetidspunkter og laste ned tømme­ kalendrene på våre nettsider www.fosenrenovasjon.no.


Side 7

NR. 4 - november 2008

Hemne • Agdenes • Meldal • Orkdal • Skaun • Snillfjord • Rindal • Hitra • Frøya • rennebu

Din egen tømmekalender Årets tømmekalender er helt din egen. Dette gjør kalenderen enklere å bruke og det er mulig å gi mer tilpasset informasjon. Tømmekalenderen har tidligere vært relativt komplisert. Noen har sammenlignet den med et fargekart, kanskje ikke helt uten grunn. Men med det nye systemet blir det mye enklere å finne ut når dunkene dine skal tømmes, nå blir det nemlig bare to farger å holde rede på. Din

tømmerute hentes ut fra HAMOS sitt abonnementsregister og legges inn i en adressert kalender. Dette sikrer at rett person får rett tømmekalender, med akkurat den informasjonen vedkommende trenger.

Tømmekalenderen du får tilsendt gjelder kun for den tømmeruten som du tilhører. Dette gjør kalenderen mye enklere i bruk.

På kalenderens bakside er det lagt inn en sorteringsveileder som vil være til god hjelp før et besøk på gjenbrukstorget. Her ser du hva som kan leveres og hvordan du skal sortere avfallet. Lykke til med din nye kalender. Håper du blir fornøyd! n

Det er markert med oransje farge og bokstaven G i kalenderen når gjenbrukstorget har lørdagsåpent.

Forvaltning IKS

Plasten - en verdifull råvare HAMOS: For hver kilo plast som gjenvinnes, spares to kilo råolje. HAMOS samler inn plasten i egne sekker, sammen med papp og papir. Men selv om dette samles inn sammen, fører ikke det til at avfallet blandes. Dessverre virker det som om det er noen misforståelser ute og går og vi vil derfor spesifisere følgende. Bare gjennomsiktige sekker

Alle abonnenter har fått utdelt en rull med egne plastsekker til innsamling av plast. Disse sekkene er gjennomsiktige og merket. Årsaken til at de er gjennomsiktige er ganske enkelt for at renovatørene skal kunne se innholdet. Det er kun plast levert i disse sekkene som blir tatt med av søppelbilen.

plastsekkene ut. Bortimot alt som samles inn av plast, papp og papir kommer til nytte igjen og brukes som råstoff til nye produkter. Ikke knytt fast plastsekken

Felles innsamling av plast, papp og papir er den mest rasjonelle løsningen og sparer miljøet for unødvendig kjøring. Plastsekkene er lagd slik at de tåler å bli komprimert uten å sprekke og når søppelbilen tømmes, sorteres

Sett plastsekken ved siden av papirdunken. Vi forstår at mange velger å knytte sekken fast i dunken for å hindre at den blåser bort, men fastknytting både forsinker renovatørene og kan føre til at sekken blir ødelagt. Siden plasten samles inn sammen med papiret er det viktig at sekkene er hele, slik at ikke avfallet blandes. En måte å feste sekken på som fungerer bedre er å klemme hankene fast under lokket på papirdunken.

Foto: Tore Wuttudal.

Hopp gjerne over en tømming

Plast og papir samles inn sammen – men blir ikke blandet

Er plastsekken bare halvfull på tømmedagen? Det er ikke nødvendig å levere plastsekken før den er fylt opp. Utdeling av plastsekk

Hamos deler ut nye sekker for returplast i uke 47 til 51. n

Plast og papir samles inn sammen - men blir ikke blandet.

Gjenbrukstorget på Frøya gjenåpnes, nå på Rabben HAMOS: Fra nyttår gjenåpnes gjenbruktorget ved vårt anlegg på Rabben på Sistranda. Torget blir åpent hver onsdag fra 11.00 til 18.00.

Dagene vi henter restavfall hos deg er markert med grønt, dagene det hentes papir/kartong/plast er markert med blått. Tømmedager som er forskjøvet på grunn av helligdager har en rød ramme.

På kalenderen finner du en oversikt over alle returpunktene i din kommune. På returpunktene kan du levere glass- og metall­ emballasje og brukbare klær.

På baksiden får du nyttig informasjon om gjenbrukstorgene. Her finner du åpningstider og sorterings­ veileder. Det er også en oversikt over hvordan avfallet gjenvinnes.

Private husholdninger og næringsdrivende kan gebyrfritt levere avfall som metall, papir, papp, plast, og farlig avfall. Rent treverk, impregnert treverk og restavfall kan leveres mot gebyr. For å gjøre det enkelt å sortere avfallet blir gjenbrukstorget utstyrt med tydelig og oversiktlig merking.

Torget blir betjent og de som trenger det får sorteringsveiledning. Ytterligere informasjon om det nye gjenbrukstorget vil komme i avisa Hitra-Frøya og på våre hjemme­ sider: www.hamos.no. Du kan også ringe oss på grønt nummer: 800 41 888. n


Side 8

NR. 4 - November 2008

Lever avfall til våre torg og stasjoner

Dette kan du levere: Innleveres gebyrfritt (gjelder kun private husholdninger)

Gebyrbelagt innlevering

Hvitevarer

Komfyrer, vaske­maskiner, tørketromler, støvsugere o.l. Kildesortering gjør det mulig å utnytte avfall som ­råstoff til nye produkter. På denne måten sparer vi både energi og miljø. Torgene og stasjonene tar imot utslitte sykler, møbler, kjøleskap og annet grovavfall. I tillegg kan du levere glass og pent brukte klær til returpunkt plassert ved butikker o.l.

Oppvarming/ventilasjon/belysning

Lysrør, sparelyspærer, varmeovner, vifter, varmtvannsberedere, etc. Brukbare klær

Klærne må være rengjort og innpakket. Glass/Metall­­emballasje

Hermetikkbokser og lignende, lettere metall­emballasje, klart og farget glass. Skyll bort eventuelle matrester.

3

Kan også leveres til forhandler

3

Kan også leveres til forhandler

3

Kan også leveres til returpunkt

3

Kan også leveres til returpunkt

Papp/papir

Aviser, ukeblad, bøker, tidsskrift, bølgepapp, kartong o.l. Ikke matpapir og stertk tilgriset papir.

Her finner du oss Åfjord

Metall

Takplater, takrenner, badekar, vedovner, sykler, plenklippere (tømt for olje og bensin). Impregnert trevirke Bjugn

Terassebord, hagetrapper, trebrygger.

Ørland

Kjøl/frys Hitra

Kjøleskap, frysere, kjøleanlegg.

Rissa

Brunevarer

Agdenes

Radio, TV, video, datamaskiner, mobil­telefoner, etc.

Snillfjord Skaun

Hemne

Kan også leveres til forhandler

Malingsrester, løsemidler, lakk, oljeskvetter, kjemi­­kalier, batterier m.m. Lever, om mulig, i orginalemballasjen. Plast­emballasje

Orkdal

Plastposer, plast­­­folie, plastbegre, plast­­kanner, plastflasker, landbruksplast (gebyrbelagt i Fosen). o.l. Ikke tilgriset plast (f.eks. matrester).

Lundamo

Drikkekartong

Melkekartonger, juicebokser, kartonger for syltetøy, refill for vaskepulver o.l. Skyll bort evt. rester.

Hølonda Meldal

3

Farlig avfall

Hegstadmoen Varmbo

Rindal

3

Kan også leveres til forhandler

Støren

Hageavfall

Kvister, gress, løv o.l. Ikke større stubber og røtter. Sørg for å plukke ut eventuelle steiner. NB: Gebyrbelagt på Envinas stasjoner.

Berkåksmoen PCB

PCB-holdige vinduer

Gebyrbelagt innlevering for næringsliv. Rene masser (kun Orkdal)

Stein, murstein, jord, betongrester etc. Asbest- og eternittplater

Levering av asbest- og eternittplater må avtales på forhånd.

!

Envina-abonnenter kan levere gebyrfritt til alle sine stasjoner. Hamos-abonnenter kan levere gebyrfritt på Orkanger.

Rent trevirke

Sponplater, paller, rivnings­avfall, for­skalings­­­materiell, etc. Restavfall

Åpningstider og telefonnummer

Korsvegen miljøstasjon Tel: 48 14 24 08 annenhver tirsdag i oddetallsuker kl 12 – 19 Lundamo miljøstasjon Tel: 48 14 24 08 onsdag kl 12 – 19 Varmbo miljøstasjon Tel: 48 14 24 08 tirsdag, torsdag kl 12 – 19, 1. lørdag hver mnd. kl 10 – 14 Støren miljøstasjon Tel: 48 14 24 08 mandag kl 14 – 20 Hegstadmoen gjenvinningsstasjon (kun for innbyggere i Klæbu) Tel: 952 63 897 man, ons kl 7 – 19, tirs, tors, fre 7 – 15,lør kl 10-14

Madrasser, møbler, campingmøbler, gulvtepper, skotøy, servanter o.l.

Åfjord gjenbruksstasjon (Monstad) Tel: 73 85 85 90 1. okt. - 13. mars tors kl. 14.00 - 18.00 18. mars - 30. september tirs, tors kl. 14.00 - 18.00

Rissa gjenbruksstasjon (Ålmo) Tel: 73 85 85 90 1. okt. - 13. mars tors kl. 14.00 - 18.00 18. mars - 30. september tirs, tors kl. 14.00 - 18.00

Ørland gjenbruksstasjon (Kråka) Tel: 73 85 85 90 1. okt. - 13. mars tors kl. 14.00 - 18.00 18. mars - 30. september tirs, tors kl. 14.00 - 18.00

Bjugn gjenbruksstasjon (Myran) Tel: 73 85 85 90 1. okt. - 25. mars tirs kl. 14.00 - 18.00 27. mars - 30. september tirs, tors kl. 14.00 - 18.00

Forvaltning IKS Hemne (Kyrksæterøra) Tel: 72 45 32 33 tirs 9 - 19, fre 9 - 16 1. mai - 1. sept: lør 10 - 14

Meldal (Rundmyra) Tel: 72 49 44 17 ons 10 - 16, tors 12 - 19

Snillfjord (Krokstadøra) Tel: 994 18 610 1. april - 1. okt: tirs 12 – 19 2. okt - 31. mars: annenhver tirsdag 12 - 19 (partallsuker)

Rennebu (Berkåksmoen) tors 12 - 18

Agdenes (Lensvik) Tel: 416 15 563 man 12 - 19 Orkdal (Grønøra) Tel: 72 48 12 66 man, tirs, ons, fre 8 - 16, tors 8 - 19, lør 9 - 14

Rindal – Tel: 994 16 400 man 12 - 19, fre 10 - 16

Skaun (Børsa) - Tel: 959 20 710 tirs 12 - 19, fre 10 - 16 Hitra (Aurdalen) - Tel: 72 44 35 45 tirs, ons, fre 9 - 15, tors 11 - 18 1. mai - 1. sept: lør 10 - 14 Hitra/Frøya (Gjenbrukstorget Rulle) man - tors 14 - 18. Se tømme­ kalender eller www.hamos.no for besøkssteder og -dager.

/gb_nr4_08  

http://www.hamos.no/images/gront_blad/gb_nr4_08.pdf