Page 1

Et billede fra HSUFs baghave, Pamhule. Hvor fuglen er fotograferet, ved kun Kenn J. Hvis man er heldig, kan den ses i hurtig flugt langs kanalen. Og den er lykkelig uvidende om coronabøvl. Hammelev Sogns Ungdomsforening Nr. 5 oktober 2020 46. ürgang 1

Stiftet 31. maj 1919 hammelev.dk


Tømrermestrene Hansen & Larsen ApS · Stokkerhovedvej 7 · 6500 Vojens ·CVR-nr.:31 30 08 94 Torben: 20 87 62 00 · Jacob: 22 90 70 48 · mail@tmhl.dk · www.tmhl.dk

2


Oktober 2020

Det er klaret op men corona-skyerne er IKKE blæst helt bort endnu! Solen står lavere. Temperaturen er nået ned på et stadie, hvor man godt kan trække sig lidt indendørs for at dyrke sin sport. Hammelev hallen er de sidste uger igen blevet byens sikreste mødested. Vi er endelig kommet lidt i gang med efterårets aktiviteter. Motionscenteret, håndbold, badminton, gymnastik, kegling og indoor-cycling, og inden ret længe også volleyball, er startet op på sæson 20/21 i hallen. Udendørs fodbold på kunstgræs og alm. græs er også for længst rullet i gang igen efter sommerferien. Alt sammen er det foregået med stor respekt for de gældende regler og anbefalinger fra myndighederne og DGI for forsamlinger og indbyrdes afstande. Der er købt ekstra dispensere og håndsprit i spandevis, som brugerne heldigvis bruger af i stor stil. Vi skal helst ikke have smitten ind i HSUF. Der tales meget i medierne om, hvorvidt corona pandemien har kostet medlemmer, eller om den har givet en medlemstilgang? Dette er dog for os lidt for tidligt at kunne udtale os om. Foreløbigt ser det ud til, at vi har bibeholdt aktivitetsmedlemmerne – men det vil de næste måneder uden tvivl vise os mere omkring. Den udskudte generalforsamling fra april i HSUF er netop afholdt med alle poster på plads i forretningsudvalget og små tilretninger i aktivitetsudvalgene. At vi har mange trofaste ledere i foreningen, mindes vi altid om, når vi på den årlige generalforsamling hædrer ledere og trænere i forbindelse med jubilæer. I den forbindelse blev der i år udnævnt endnu et æresmedlem, nemlig Hanne Mikkelsen. Vi har nu 6 personer i denne kategori. Derudover var der i år 11 jubilarer. Alt lige fra 2 personer med 10 år i fodboldafdelingen til 3 personer med 30 år i telt-lauget. Uden dette uafbrudte engagement fra vores ledere og trænere i HSUF, ville HSUF ikke stå med så stærkt et sammenhold, som vi gør i dag. Mere om dette andetsteds i bladet. Til sidst vil jeg opfordre alle til at være aktive – ikke bare i HSUF. Bare lidt aktivitet, gør, at ens immunforsvar forstærkes, og man er måske bedre i stand til at bekæmpe virussen, hvis uheldet er ude, og man bliver smittet. Så hold øje med vores udbud af aktiviteter på hjemmesiden, Facebook og her i bladet. DET SKAL NOK BLIVE GODT IGEN! Sammen er vi stærkere! På bestyrelsens vegne Johannes Hansen

3


Æresmedlem

På generalforsamlingen den 11. september blev Hanne Mikkelsen udnævnt til æresmedlem i HSUF. En velfortjent udnævnelse. Det er til december 50 år siden, Hanne og Just kom til Hammelev og blev aktive i HSUF. Takket være dem, blev håndbold en blomstrende aktivitet i foreningen. I adskillige år var de aktive spillere og ledere og bestyrelsesmedlemmer. De var ivrige medbyggere på hallen, og et par år var Hanne ansat som halbestyrer. Hanne er tidligere hædret med Sønderjysk Idrætsforenings Sølvnål, og i 2015 fik hun Årets lederpokal. De sidste 15 år er det Motionsafdelingen, der har nydt godt af Hannes trofaste virke. Hun har været kasserer og medlemsansvarlig i afdelingen i alle årene, og er det stadig. Hjertelig tillykke og tak for indsatsen, Hanne.

________________________________

Udover de her på siderne nævnte var der tre, der ikke kunne være der denne aften. Det var 2 10 års jubilarer, nemlig Benny Fogtmann og René Cordes i fodbold og badminton. Ejler Jespersen havde 25 års jubilæum kegleafdelingen. Det må siges at være stabilitet! Tak for indsatsen!

4


Inga Aagaard og Hanne Mikkelsen blev hædret for 15 års jubilæum i Motionsafdelingen. Tak for trofast arbejde, som I heldigvis begge fortsætter med.

For 30 år siden opfandt fremsynede folk Teltlauget. I stedet for at give dyre penge for leje af telt, kunne man have sit eget, og timed leje ud og tjene pengene nd igen. Det første telt fremstilleman selv. Afdøde Hans Erik Høyer var en af idéfolkene. Fire af dem, der var med til at starte dengang, er stadig med. Det er Per Riber Rasmussen, Henning Axelsen og Leif Andersen. Finn Olsen kunne ikke deltage denne aften. Tak for indsatsen!

5


HÅNDBOLDSÆSONEN ER SKUDT I GANG Efter en ufrivillig lang sommerferie pga. COVID-19, er håndboldsæson 20/21 nu skudt i gang. U13 og U15 piger startede sæsonen med et træningsdøgn i hallen. Der var dog også plads til hygge med film og god mad. Som altid var det en fornøjelse at samle flokken, og de nød tydeligvis at være samlet igen.

Tirsdag d. 8/9 2020 blev der afholdt generalforsamling i Håndbold-afd. En positiv en af slagsen, da alle bestyrelsens medlemmer var villige til genvalg. Herudover kunne håndboldafdelingen fremvise et regnskab med overskud. Det koster mange penge at drive en håndboldafdeling pga. diverse gebyrer, dommerudgifter osv. Vi er dog så heldige i Hammelev, at vi har HSUF, der står bag os og er klar over, at hvis vi ønsker håndbold i Hammelev til et kontingent, hvor alle kan være med, vil det oftest give et underskud i regnskabet. Vi er dog glade for og stolte af, at i år var der et lille overskud.

6


Træningstider Håndbold Startdato

Hold

Træningstid

Kontaktperson

Uge 43 21/10 2020

U5-7 (årgang 2013 og tidligere)

Onsdag: 1630-1730

Anette, tlf.: 23300478, Mia HER MANGLER VI HJÆLP

Uge 43 21/10 2020

U8-9 (årgang 2011 og 2012) U11 Drenge U13 Drenge

Onsdag: 1630-1730

Karina, tlf.: 61684282

Tirsdag: 18.30-20.00 & Torsdag: 17.00-18.30 Tirsdag: 17.00-18.30 & Torsdag: 18.30-20.00 Tirsdag: 17.00-18.30 & Torsdag: 18.30-20.00

Thomas, tlf: 22168652 Dennis Flemming Jette, tlf: 22882966 Ronnie Monika Lene, tlf.: 25474868 Helle, tlf: 24624010

Er startet

Er startet

U13 Piger

Er startet

U15 Piger

TRÆNER/HJÆLPER SØGES TIL DE YNGSTE: Vi mangler hænder til de yngste (U5-U7). Hvis ikke vi finder hjælp før uge 43, vil vi desværre være nødsaget til at lukke holdet ned. Det kræver ikke det store håndbold erfaring – blot din tid en time hver uge. Herudover er der enkelte weekender med kampe. Meld dig på banen til Jette (tlf.. 22882966), hvis du vil være med til at gøre en forskel for de yngste og dig selv – det giver så meget positivt tilbage at være frivillig. Kom og bliv en del af fællesskabet. SENIOR/OLD-BOYS Der ser pt. ikke ud til at vi kan samle spillere nok til seniorhold/Old Boys. Er du interesseret kan du kontakte Dennis på tf.: 28733218. STÆVNER M.M. Pga. COVID-19 er det lidt svært at arrangere stævner pt. Vi holder øje med udviklingen og krydser fingre for, at der på et tidspunkt atter åbnes op, så vi også i denne sæson kan deltage i stævner.

HÅNDBOLD OG COVID-19 TILTAG Vi følger DHF udmeldinger vedr. COVID-19 tiltag. Dette indebærer bl.a. at opvarmning til kampe foretages i gymnastiksalen, lukning af omklædningsrum ved turneringskampe pga. manglende plads, afspritning af dommerbord, mål og udskiftningsbænke. Herudover tømmes hallen mellem kampe og der bliver luftet ud. På tilskuerrækkerne skal der selvfølgelig holdes afstand.

7


Nyt fra Kegleafdelingen Aktiviteten på vores keglebaner er igen i fuld drift efter en ufrivillig tidlig afslutning på sidste sæson. Der er sørget for håndsprit både før man går ind i keglecentret og ved keglebanerne, og vi opfordrer alle til at gøre brug af disse, for at mindske risikoen for smitte. Der er stadig nogle keglere, som ikke er vendt tilbage efter coronakrisen, men vi håber at disse vil dukke op, når myndighederne får styr på situationen. Turneringsspillerne har lige startet sæsonen op igen. Licensspillerne rykkede op i serie 1 i år, og skal hermed prøve kræfter med nogle formodet stærkere modstandere end sidste år, men holdlederen ser fortrøstningsfuld og optimistisk på udfordringen. Også Seniorkeglerne er kommet i gang. I alt 14 hold deltager på forskellige niveauer. Den 17. oktober afholder Jysk Seniorkegler sit årlige nålestævne i Hammelev. Man kan tilmelde sig på listen, som hænger oppe i keglecentret. Der kan vindes guld-, sølv- og bronzenåle og det koster 30 kr. pr. person at deltage. Vores årlige julestævne løber af stablen fredag den 20. og lørdag den 21. november. Her spiller vi som sædvanlig om ænder, vin, kaffe og chokolade. Man stiller med et hold på 4 spillere, som dyster indbyrdes om præmierne. Det koster 50 kr. pr. person at deltage. Endvidere vil der være en præmiebane, hvorfra der kan vindes fine præmier. Der vil blive sat et opslag op i keglecentret, så hold øje med opslagstavlen. Kegleudvalget ____________________________________________________

Volleyball

Dame volley Så starter volleysæsonen op igen. Kom og vær’ med, vi har det super sjovt og hyggeligt samtidig med, at vi får lidt sved på panden. Der er ingen krav til niveau, -alle kan være med. Vi satser stærkt på at lande en aftale med en stjernetræner. Det er muligt, at vi spiller træningskampe mod andre damehold og tager til et stævne, hvis der er stemning for det. (Og hvis coronaen tillader det) Opstart er onsdag den 7.oktober. Vi træner fra kl.20 – ca.21.30 Har du spørgsmål så kontakt enten Joline Pedersen på 21760598 eller Anette Føns på 27578047 Herre volley Volleysæsonen for herrer starter op tirsdag den 6. oktober kl. 20.00 – 21.30 Holdet har efterhånden nogle år på bagen og der er løbende ind og udskiftninger. Der er altid plads til nye spillere uanset alder og niveau, så mød gerne op og spil med. Vi laver nogle øvelser i starten og spiller derefter kamp. Der er super god stemning både under og efter træning. Skulle der være spørgsmål så kontakt Torben Føns på 6026 5964.

8


Badminton Børne- og ungdomsafdelingen har fået en forrygende start på sæsonen. Mange nye børn er mødt op. Det betyder at der er 34 børn og unge på banerne i tidsrummet 16-18. Træningen er opdelt så de yngste træner fra 16-17 og de lidt ældre fra 17-18. Vi håber at Tommy og Rene får tilslutning af et par forældre mere. Søndag den 27. september deltog netop Rene og Tommy sammen med to forældre, Anette Føns og Grethe Christensen i et DGI Miniton kursus, som er for de yngste børn. Kurset blev afholdt i Hammelev Hallen. Vi tror og håber på, at de kommer tilbage med masser af inspiration og nye idéer.

Der var tilmeldt 11 børn til et stævne i Haderslev i september måned. Stævnet blev desværre aflyst på grund af Corona situationen. HSUF Badminton har sammen med DGI planlagt et begynderstævne i Hammelev Hallen. Det kommer til at foregå i januar måned 2021, hvis Corona situationen tillader det. Motionisterne er startet op om mandagen i tidsrummet kl. 18.00 – 23.00. Der er ledige baner, så I kan stadig nå at komme op af sofaen. Kom op og prøv spillet. Det er absolut et spil for alle. Vi hjælper gerne nybegyndere i gang. Husk også at hallen er åben hver lørdag formiddag i tidsrummet kl. 10.00-12.00. Medlemmer af HSUF Badminton kan spille gratis. Alle andre, børn, forældre, bedsteforældre er også velkomne til en pris af 20 kr., som betales på Mobilpay eller kontant i kassen ophængt i hallen. Husk: Vi passer på hinanden i HSUF Badminton og Hammelev Hallen.

9


FODBOLDFODFDD U7 SIGER TAK FOR ET GODT EFTERÅR U7 træner team vil gerne sige tak for en god efterårssæson til alle børn og forældre. Det er dejligt med den store opbakning både til træning og kamp, - bliv endelig ved med det. Vi har haft nogle gode træninger, samt været afsted til 3 turneringskampe. Som man kan se på billedet, er der altid godt humør og kampgejst i masse vis. Alle UI7 spillere fik også alle en fodbold af HSUF fodbold, hvilket vi gerne vil sige tak for. Tak for lån af jeres dejlige unger Mvh Nicolai og Lasse

GÅR FODBOLDSPILLERE I VINTERHI – NEEEJ

Knapt er efteråret veloverstået før flere hold starter deres ”vintertræning”. Det er naturligt helt frivilligt, om holdet vil træne om vinteren, men flere vælger den mulighed. Både på kunstgræsbanen og i hallen. Senior ”træner” i år hver onsdag, og torsdag har oldboys ”træning”. ☺ ☺ Der er også hold, der foretrækker hallen om vinteren. Dvs. der er masser af aktivitet hen over vinteren i fodboldafdelingen og mange spillere holder træningen vedlige. FLOT - FLOT

KUNSTGRÆSBANEN BLIVER BRUGT FLITTIGT

Ud over de timer, hvor klubbens egne spillere bruger banen, er den flittigt brugt af andre spillere. I år er det HFK, der har lejet sig ind på banen, så de kan holde gang i deres unge spillere. Alt udlejning giver naturligvis en god indtægt i klubkassen. Tiderne for, hvornår der er træning på Kunstgræsbanen kommer på FB. 10


SKULDERKLAP TIL DE FRIVILLIGE DOMMERE

Fodboldåret har været lidt anderledes end det plejer, men både i foråret og her i efteråret har der været hjemmekampe, men dog ikke i samme antal, som vi plejer. Til næsten alle ungdomshjemmekampe er de frivillige dommere i gang, og derfor skal de, også i år, have et KÆMPE TAK. Håber I er klar til den næste sæson ☺

FODBOLDFITNESS SPILLER NU KAMPE Onsdag d. 23. september havde FODBOLDFITTNES besøg af Toftlund og Stepping for at spille nogle kampe. Der blev både spillet 7 mands og 5 mands kampe og så selvfølgelig hygget efter kampene. Det var en KÆMPE succes, og der er aftalt nye kampe. Dommeren var Philip, som er seniorspiller i klubben – FLOT. VH Charlotte

PÅ GENSYN PÅ FODBOLDBANERNE

E EN MASSE SÆSONAFSLUTNINGER LÆS ALTID MERE PÅ  www.hammelev-fodbold.dk

11


Brugerrådet

Så kom vi endelig i gang. Situationen er stadig uvant, men det til trods, så har vi sendt et nyt aktivitetsprogram på gaden, som vi også har taget hul på. Udflugten, som havde været fuldtegnet siden foråret, blev afviklet på fineste vis. Det var en god dag med spændende oplevelser og dejlig mad. Regler for forsamlinger blev lige pludselig noget, som kom til at fylde en hel del for os. Hvor mange må vi være, hvordan skal vi sidde, må vi stadig servere kaffe? Vi blev hurtigt klar over, at Sognehusets fysiske rammer ville blive en udfordring, ingen har lyst til at stå i døren og afvise trofaste brugere på grund af afstandskrav, men vi vil heller ikke gå på kompromis med sikkerheden. Løsningen blev, at vi flytter foredragene over i forsamlingshuset, hvor vi råder over nogle flere kvadratmeter. Den løsning vil blive brugt i 2020. Vi håber, at det fra årsskiftet vil være muligt at flytte tilbage til de vante rammer i Sognehuset. Hvis ikke, så bliver vi i forsamlingshuset. Vi har i den forbindelse mødt stor velvilje fra både sogne- og forsamlingshus. Den udskudte generalforsamling blev afviklet i forbindelse med sæsonens første foredrag. Da Erik Roesgaard ikke ønskede genvalg, så skulle der vælges et nyt medlem til bestyrelsen. Anne Jansson har været suppleant i nogle år. Hun blev nu valgt ind i bestyrelsen, og som ny suppleant valgtes Hanne Assenholm. Tak til Erik for et rigtig godt samarbejde, og velkommen til Hanne. Vi i bestyrelsen glæder os til at se vores trofaste brugere til foredragene, og håber, at vi er i stand til at give jer alle nogle spændende oplevelser i sikre rammer. På bestyrelsesmøde den 21. september konstituerede bestyrelsen sig således: Formand: Gynther Revitz

Næstformand: Anne Jansson

Kasserer: Lona Iversen Lei

Data ansvarlig: Henning Thomsen

Bestyrelsesmedlem: Edel Westergaard Suppleant: Hanne Assenholm På Brugerrådets vegne Gynther Revitz.

12


Brugerrådets program. Mandag den 12. oktober kl. 14.00 – 16.00 i Forsamlingshuset. Jesper Sørensen. Det glemte eksperiment. Fortællingen om 48 danske familiers udvandring til Venezuela i 1938. Med støtte fra den danske og venezuelanske stat, skulle de dyrke jorden der. Der serveres lagkage til kaffen. Mandag den 26. oktober kl. 14.00 – 16.00 i Forsamlingshuset Per G. Larsson: Svalbard fugle og natur. Foredraget er en oplevelse af dette øsamfund, som ligger så højt mod nord, at livet og naturen er helt unik. Mandag den 9. november kl. 14.00 – 16.00 i Forsamlingshuset. Gert Jensen: Fra Gråsten slot til Universe Science Park 23 år som gartner for Dronning Ingrid og 14 år som chefgartner i Universe. Gert Jensen er en passioneret mand, som lever for gartnerlivet. Faktisk kalder han jobbet for en hobby, og sådan har det altid været. I Universe har han skabt en unik blomsterpark. Mandag den 23. november kl. 14.00-16.00 i Forsamlingshuset Kim Ribert: Med team Rynkeby til Paris, på cykel. En fortælling om, hvorfor man gør det, om forberedelserne og kammeratskabet, samt en masse små historier. Torsdag den 3. december kl. 14.00 i kirken Adventsmøde med efterfølgende kaffebord i Forsamlingshuset Arrangeres af præst og menighedsråd. Onsdag den 9. december kl. 12.00 i Hammelev forsamlingshus. Traditionel julefrokost med dejlig mad og drikke. Derudover skal vi hygge os med et par sange, og nogle muntre indslag. Mandag den 11. januar 2021 kl. 14.00 – 16. 00 Familie på farten: Anne Grethe og Helge. I 1986 puttede Anne Grethe og Helge deres tre drenge ind i en autocamper og startede en lang rejse, som nok aldrig slutter helt. Sidst så vi Helge tage den til fods fra Nordkap, til hjemmet i Give. Mandag den 25. januar 2021 kl. 14.00 – 16.00 Stig Nørregård: dansk underholdning gennem 100 år. Vi tager på en musikalsk rejse, Rejsen går fra afdøde legender som Osvald Helmuth, Helge Kjærulf Schmidt, Dirch Passer til nulevende ikoner som Eddie Skoller, Niels Hausgaard, og de Nattergale. ___________________________________________________ Syng-med koncert udsat. (Her kunne der lige blive plads til denne besked). Efter planen skulle Nete Nørgaard-Nielsen have givet syng-med koncert i Kulturladen på Tørning Mølle søndag 15. november. Det har måttet flyttes endnu en gang, da Corona-restriktionerne kræver 4 kvadratmeter per person, når publikum skal synge med. Det betyder, at det vil være ret begrænset, hvor mange der så er plads til i Kulturladen. - Det er rigtig ærgerligt, og jeg er ked af det. For jeg har glædet mig meget til at komme hjem og gi’ koncert, siger Nete, der kommer fra Hammelev. Koncerten er udsat til søndag 14. november næste år.

13


Motionsrummet i Hammelev Hallen

Træf en aftale med en af vore DGI uddannede fitness instruktører og få tilrettelagt et træningsprogram, som passer lige netop til dig. Instruktørerne har blå bluser, så man kan se, hvem der er tilknyttet motionscentret. Henvend dig bare, hvis der er spørgsmål. Motionsrummets åbningstider: Mandag til søndag kl. 5.00 - 22.00 HUSK torsdag er der lukket fra 11.00 – 13.00 pga. rengøring. Priserne er: Periode 1 mdr. 3 mdr. 6 mdr. 12 mdr. Indoor cycling 1 gang indoor cycling Udendørs cykling HSUF medlemskort

Fitness 150 kr 400 kr 700 kr 1200 kr 600 kr 25 kr (skal bookes) 100 kr 50 kr

Indoor cycling/spinning: Se næste side. Er du medlem af Pusterummet, er det gratis at booke. Ellers koster det 25 kr pr. gang. Ung-fitness: Er for 14-16 årige Du kan kontakte Hanne Mikkelsen.

Oplysning om, hvordan man bliver medlem: Man skal være medlem af HSUF for at deltage i alle aktiviteter. Det koster 50 kr. om året. Kortet skal fornyes 1. maj hvert år. Kan bestilles via hjemmesiden. Ønsker man medlemskab til Pusterummet, kan man henvende sig til Hanne Mikkelsen, Hammelev Bygade 9, eller ringe eller sms’e på 2138 0239. Betaling via hjemmesiden: hammelev.dk. Vælg HSUF –sport/motion . Vælg hvor lang periode, du ønsker. Man kan også indbetale på bank konto 9892 2921162. Når jeg ser jeres indbetaling, hænger jeg et blåt kort op i Pusterummet, og I får desuden en kvittering for at have betalt. Hovedregel: Dette blå kort skal hænges op på snoren, når man benytter motionsrummet. Motionsrummet er åbent. Der er sat spritflasker op, så man kan spritte af efter brug. Måtter på gulvet skal man selv have med, da man ikke kan spritte dem godt nok af.

14


Indoorcycling/spinning: Efterår - og dermed indendørsaktiviteter..... Kom Coronasikkert i Hammelev hallen og få sved på panden. Mandage kl. 18.30 - 19.30 Torsdage kl. 18.00 - 19.00 Fredage kl. 06.30 - 07.15. Booking af en cykel: via HSUFsport/motion/ indoorcycling. Er du medlem af Pusterummet, kan du frit booke dig en cykel. Hilsen motionsudvalget/kontaktperson Inga Aagaard tlf. 29 61 25 31

Hammelev Cykelmotion

2020 cykelsæsonen i HSUF er nu slut. Tirsdagscyklingerne er evalueret, og det samme gælder den lange tur Limfjorden Rundt. Ved evalueringen af sidstnævnte tur drøftede vi også en tur i 2021. Et par forslag blev forelagt, og vi enedes om, at 2021-turen skulle gå rundt om Hornsherred. Der blev også aftalt, at turen skulle foregå i uge 23. Det er fra mandag d. 7. juni til fredag d. 11. juni. Prisen for sådan en tur kan variere lidt. Dette års tur kunne gøres for ca. 400-kr. pr. dag til fællesudgifter. Hertil kommer betaling for aftensmad. Formålet med disse ture er, med cyklen som transportmiddel, at opleve dele af Danmarks natur-og kulturskatte. Altså: er du til cykling, det gælder også el-cykler, og kan afsætte uge 23 i 2021 til en cykelferie og gerne vil vide lidt mere, inden du beslutter dig, så kom til: Orienteringsmøde vedrørende 2021— turen Onsdag d. 4. nov. kl. 19.00 i Hammelev-Hallen. Ptv. Ejvind Petersen Limfjordsturen Færgeoverfarten Hals—Egense ( 5 min.) krævede mundbind. Men udsigten og vejret var det hele værd.

15


Nyt fra skolen ”Nye leder af Fællesskolen Hammelev Sct.Severin” Jeg hedder Adam Valeur Askjær-Hansen, og er den nye skoleleder på Fællesskolen Hammelev Sct. Severin. Vores fællesskole består af afdeling Hammelev (tidligere Hammelev Skole) og afdeling Sct. Severin (tidligere Sct. Severin Skole). Afdelingerne ledes af vores afdelingsledere, hvor Thomas Tramm Rotendahl leder afdeling Hammelev (skole og SFO), Martin Bonde Eskelund leder børneuniverset og SFO på Sct. Severin og Sussi Ærbo Sandgreen leder junioruniverset og specialcentret på Sct. Severin. Jeg har kontor på afdeling Sct. Severin, men tager gerne til Hammelev en gang i mellem. I det følgende vil jeg pege på nogle elementer, som jeg finder vigtigt for vores skole. For mig er en god skole et sted, hvor børn, forældre og ansatte trives og lærer. Det handler således i høj grad om at skabe et miljø, som fremmer netop læring og trivsel hos alle vore elever. Vi ved fra forskningen, at elever der har det, man kalder for et positivt skolesyn lærer mere i skolen. Derfor går vi meget op i, at vore elever er glade for deres skole, har gode relationer til deres undervisere, og at det, der foregår i løbet af skoledagen er motiverende. Så god skole handler om at få skabt et læringsmiljø, hvor både den sociale og den faglige trivsel er helt i top. Hvad kan så være med til at skabe et sådant læringsmiljø, og det her positive skolesyn hos vore elever? Det er svært at svare entydigt på, da der er rigtigt mange ting, der har indflydelse på elevers trivsel og læring. Men sikkert er det, at når der er tillid og tryghed omkring de fysiske rammer og mange gode relationer i nærmiljøet, vil elever i højere grad udvikle dette positive syn på deres skolegang og læring. Til det må siges, at Hammelev skole jo har meget trygge rammer. Alle vore elever kender næsten hver eneste krog på deres skole, både ude og inde, og mange har været bekendt med matriklen lige siden, de gik i børnehave, og har måske været vant til at bruge skolen og området i fritiden og i foreningslivet. Et andet element, som vi ved ligeledes har positiv indflydelse på elevernes sociale og faglige trivsel, er det gode skole-hjemsamarbejde, som også er et kendetegn på vores skole. Når skole og forældre er gode til at samarbejde om børnene, finder man altid gode løsninger på det, der måske fylder i barnets liv. Bevægelse, aktivitet og læring Jeg har selv altid været foreningsaktiv, og har tidligere i en årrække været formand for den lokale idrætsforening, der hvor jeg bor. Jeg ved, at aktive foreninger betyder rigtigt meget for lokalsamfundet, og at det også har stor indflydelse både på børnenes fysiske udvikling og gode aktive vaner og på børnenes sociale færden og tillid i nærmiljøet.

16


Forskningen viser da også, at der sker forskellige ting i hjernen, når man bevæger sig og er aktiv. Vi ved fx at hukommelsescentret trænes, når et barn er fysisk aktiv. I skolen er vi da også meget opmærksomme på, at eleverne får bevæget sig i løbet af skoledagen. Det kan være i aktive pauser i undervisningen, bevægelse i selve undervisningen (fx ture ud af huset), når eleverne har faget idræt, når der er fri leg eller aktive frikvarterer. Heldigvis er vores fysiske rammer omkring skole og SFO (fx kunststofbanen og nærområdet) helt oplagte til bevægelsesaktiviteter, hele året rundt. Afslutningsvis vil jeg takke for det gode samarbejde skolen har til de mange foreninger i nærmiljøet. I skal vide, at I er meget betydningsfulde for rigtigt mange. Med venlig hilsen Adam Valeur Askjær-Hansen Skoleleder Fællesskolen Hammelev Sct. Severin

FN’s 17 Verdensmål Var i fokus for A-uge her i Hammelevafdelingen i uge 39. Vi havde valgt punkt 2 ”Stop sult” Afrika og landet Zambia dannede baggrund for arbejdet. Det blev en uge, der blandt andet handlede om ”kampvogne til regeringstropperne eller mad til folket”, dyrene på savannen, hvilke brød spiser man i Zambia, og hvordan smager de mon, når komfuret er et ildsted. Afrikanske rytmer og musik lød både ude og inde. Det blev en rigtig god uge.

17


Corona

Efterår betyder, at vi er lidt mere indendøre. I ”corona-sammenæng” betyder det, at den gode håndhygiejne bliver endnu vigtigere. Vi vil fortsat have fokus på, at eleverne vasker hænder ved ankomst til skolen, ved spisetider og skift til faglokaler. Der vil fortsat være fokus på afstand og at klasserne ikke blandes unødigt. Det er vores oplevelse, at eleverne gør rigtig meget for at tage coronasituationen alvorligt. Trafik Børnenes Hus Hammelev og skolen har længe haft fokus på trafikken – og særligt morgentrafikken. Indkørslen og parkeringspladsen ved børnehave/SFO-bygningen er særlig udfordret. Her er der trafik i mange retninger og mange trafikanttyper. Vi har haft møde med kommunen, og medarbejdere med ansvar for trafik og planlægning har været på besøg i Hammelev. Politisk er det vedtaget, at der i Haderslev kommune skal udarbejdes 2 skolevejsanalyser. Den ene bliver her i Hammelev. Vi igangsætter processen med spørgeskemaer til alle elever (er formentligt foretaget, når dette nummer læses). Der kommer også ”trafiktælling”. Målet er et godt overblik over trafiksituationen og diverse anbefalinger i forhold til trafikafviklingen. Vi følger op med nyt i ”decembernumret”. Vores skolepatrulje gør en kæmpe indsats i morgentrafikken. De både får og fortjener ros for deres indsats i al slags vejr. I deres gule veste hjælper de vore elever sikkert til og fra skole. Vi forventer, at alle i trafikken hjælper og støtter skolepatruljen i deres arbejde. Så hold afstand, og vis, du vil holde.

18


Gymnastik Så er gymnastiksæsonen blevet skudt i gang for en del af holdene. I år er opstarten noget speciel pga. COVID-19. Der er større bevidsthed om afstand, håndsprit og rengøring. Du kan stadigvæk nå at være med på et af vores børne- eller voksenhold. Duk bare op. Der er dog fyldt op på yogaholdet om tirsdagen. I år har vi valgt at Tons og tumlastikholdet (forældrebarn holdet) først starter senere for at bremse smittespredningen af COVID-19. Normalt er der børn og forældre fra et stort opland, så for ikke at risikere smittespredning, har vi valgt senere opstart for lige netop dette hold. Vi satser på opstart i uge 43, men hold øje med opslag på HSUF facebooksiden Årets gymnastik/atletik generalforsamling blev afholdt den 2/9 2020. Aftenen var rigtig godt besøgt, idet vi også havde afholdt instruktørmøde lige inden. Dejligt at så mange blev til generalforsamling og pizzaspisning. Vores mangeårige formand Charlotte B. Hansen var på valg og valgte ikke at stille op igen. 1000 tak for den store indsats gennem flere år. Hun fik et par øreringe for indsatsen i udvalget og en blomst i anledning af, at hun i år havde 10 års jubilæum i gymnastikken. Vi er glade for, at vi stadig har dig som instruktør for 2 hold, og at du har sagt, at vi må trække på dig ved behov. Ny formand i gymnastikken er blevet Mark Simonsen. Dorte Skovby og Anette S. Føns blev valgt ind i udvalget. Resten var genvalg. Vi ser frem til samarbejdet. Det endelige program ser lidt anderledes ud end det, vi havde meldt ud i det seneste HSUF-nyt. Det lykkedes os desværre ikke at finde instruktører til holdet for de 5-6 årige. Heldigvis er vores andre instruktører meget flexible, så der blev rykket rundt på årgangsinddelingerne, så der nu er gymnastik for alle årgange. Tak for det til de fleksible instruktører. Se det nye program på næste side. Vi har igen i år mange dygtige instruktører og mange gode hjælpere, som står klar til en fantastisk gymnastiksæson i vores dejlige sal. Kom frisk -----vi har taget COVID-19 forholdsregler Venlig hilsen

Gymnastikudvalget

________________________________________________________________________________________________________________________

Lige et skolebillede mere fra Verdensmåls dagene. Stor koncentration om opgaven.

19


Gymnastiktilbud i

SE FLERE OPLYSNINGER OMKRING DE ENKELTE

Start i uge 39 med mindre ande

Tilmelding og onlinebetaling via Conventus på hj

Tilmelding er mulig fra d. 12/9 202

Prøv gerne et par gange inden betaling (undta

Prisen stiger med 100 kr., når holdene

Vær obs på at YOGA har deltagerbegræns

Igen i år er hele udgiften til opvisni

Holdbeskrivelse

Tid og sted

Tovhol

Tons og Tumlastik Forældre og barn (1- 2- 3 årige)

I gymnastiksalen ved hallen Søndag kl. 09.30-10.30 Senere opstart pga. COVID19. Hold øje med HSUF Facebooksiden.

Charlott

Mikrofræs 3 - 4 –5 årige

I gymnastiksalen ved hallen Onsdag kl. 16.15-17.15

Torá Sk Maya M

Stjernerne

I gymnastiksalen ved hallen

0.-1.-2.(-3.) kl

Mandag kl.16.30-17.30

Anette H Markuss sen

Starter uge 41

Basema

Flere hæ

Spring mix

I gymnastiksalen ved hallen

3. kl. og opefter, spring

Fredag kl. 16.30-18.00

Charlott

Motionsdamer

I gymnastiksalen ved hallen

Mariann

OBS: start uge 43

Onsdag kl. 10.00-11.00

Fredsted

Starter uge 43 Kombitræning

I gymnastiksalen ved hallen

Voksne over 16 år

Torsdag kl. 19.30–21.00

Mandagstræning for kvinder

I gymnastiksalen ved hallen

Voksne over 16 år

Mandag kl. 20.00-21.00

Yoga (obs deltagerbegrænsning)

I gymnastiksalen ved hallen

Charlott

Charlott

Anita Bl

Tirsdag kl. 19.30-20.45 Yoga (obs deltagerbegrænsning)

I gymnastiksalen ved skolen Torsdag kl. 20.00-21.15

20

Anette F


HSUF 2020 – 2021

E HOLD PÅ www.hammelev.dk fra ca. 1/9 2020

et er anført ved det enkelte hold.

jemmesiden www.hammelev.dk under gymnastik.

20 og skal ske senest d. 16/10 2020.

agen yoga). Mød bare op til 1. gangs træning.

e har trænet 3 gange (undtagen Yoga).

sning (først til mølle, derefter venteliste).

ingstøjet inkluderet i kontingentet.

ldere:

Pris:

te Lund Hansen, Margrethe Hørlyck, Lise Ludvig

450,-

køtt, Carina Thye Petersen. Marcussen, Pernille Olesen, Cecilie Anker, Liva Lauenstein,

450,-

a Huseiermi, Mohammed Dawud

Horn, Henriette Horn, Lasse Horn, Anne Mette Wiborg Bram, Line F. sen, Sine Wiborg Thomsen, Laura F. Markussen, Sanne F. Markus-

ænder er velkomne

te B. Hansen, Mark Simonsen, Lene Grøn, Henrik Iskov, Thomas

450,-

450,-

d, Viktor Frederiksen

na Haue, Ingrid Meyer

300,-

te B. Hansen

450,-

te Kyhl

450,-

lenner

550,-

Fredsted

550,-

21


Fornyet Gudstjenesteliste oktober-november 2020

OBS: Med forbehold for ændringer, nye retningslinjer og lignende. Hold jer derfor opdateret på Hammelev kirkes Facebook-side eller på sogn.dk/hammelev-haderslev/ 17.s.e. trinitatis den 4. oktober

Ingen gudstjeneste i Hammelev kirke

18.s.e. trinitatis den 11. oktober

Højmesse i Hammelev kirke kl. 10.30 v. sognepræst Victor Sejersdal

19.s.e. trinitatis den 18. oktober

Højmesse i Hammelev kirke kl. 10.30 v. sognepræst Victor Sejersdal

20.s.e trinitatis den 25. oktober

Ingen gudstjeneste I Hammelev kirke

Torsdag den 29. oktober

Spaghettigudstjeneste m. dåbsjubilæum i Hammelev kirke kl 17.00 v. sognepræst Victor Sejersdal. Begrænse antal pladser. Tilmelding efter først til mølle-princippet til lenjo@km.dk.

21.s.e. trinitatis den 1. november

Allehelgensgudstjeneste i Hammelev kirke kl. 16.00 v. sognepræst Victor Sejersdal. Der oplæses navne på dem, vi i det forgangne år har mistet.

22.s.e. trinitatis den 8. november

Ingen gudstjeneste i Hammelev kirke

23.s.e. trinitatis den 15. november

Højmesse i Hammelev kirke kl. 10.30 v. sognepræst Victor Sejersdal

24.s.e trinitatis den 22. november

Børnegudstjeneste med afslutning af minikonfirmander og babysalmesang i Hammelev kirke kl. 10.30 v. sognepræst Victor Sejersdal (efterfølgende samvær i sognehuset)

1.søndag i advent den 29. november

Højmesse i Hammelev kirke kl. 10.30 v. sognepræst Victor Sejersdal

22


Kirken Menighedsrådsvalget 2020. Så fik vi afviklet valget til menighedsrådet. Der var mødt 35 personer op, hvilket må siges at være rigtig flot for vores lille sogn. Det gik fint med de nye regler, og valget blev som forventet uden dramatik. Er det noget vi kan her i Hammelev, så er det at finde løsninger i mindelighed. Karsten Nybjørn fra Ladegård og Bodil Lanting fra Hammelev blev valgt ind, og Helga Blomgreen og Rasmus Lassen Lauenstein forlader menighedsrådet ved udgangen af kirkeåret. Som suppleanter valgtes Anne-Marie Roesgaard, Hammelev, Maiken Sandholdt og Gurli Thomsen, Styding. Efter 1. søndag i advent vil Hammelev Menighedsråd bestå af : Karsten Nybjørn, Bodil Lanting, Thomas Lauenstein, Anne Jansson, Hans Hansen og Hans Henrik Knudsen. Coronakaos, aflysninger og begrænsninger. Der har på det sidste været udsættelser og aflysninger af kirkens arrangementer. Kirkens kor har trange tider. Voksenkoret med over 20 deltagere kan ikke få plads nok efter reglerne om sang i kirken. Derfor blev det en guldkonfirmation i år, uden de festlige musikalske indslag. Børnekoret har ikke kunnet deltage i høstgudstjenesten, og julekoncerten er aflyst i år. Menighedsrådet er forpligtet til at overholde reglerne, og derfor giver det problemer for både menighed og medarbejdere. Især ved begravelser/ bisættelser, bryllupper og barnedåb kan det være svært at imødekomme de ønsker, man har. Da vi også kun har præst og organist på 75%, er det noget af et puslespil at få alle arrangementer afviklet. Medarbejderne ved kirken er meget fleksible, og prøver at få enderne til at nå sammen, men der skal ikke mange uforudsete hændelser til, før planlægningen skrider. Lad os håbe, at det snart igen bliver muligt at fylde kirken og sognehuset med sang og sammenkomster.

Lørdagshøjskole. Lørdag d. 31. oktober kommer skuespiller Henning Jensen i sognehuset. Da der kun er plads til max. 50 personer (som reglerne er lige nu) bør man være hurtig med tilmelding. Vi håber, det bliver muligt at gennemføre, men kan jo ikke se, hvad der sker indenfor den næste måned. Vh. Helga Blomgreen Hammelev Sognehus kan bookes. Ved arrangementer i Hammelev kirke f.eks. begravelse, barnedåb eller konfirmation er det muligt at booke Sognehuset med lækker mad og god servering. Private arrangementer i Sognehuset vil være begrænset til 4 timer. Booking foretages ved bestyrer Malene Iskov: malene@diaetistiskov.dk. Tlf. 22230590. Hilsen Malene Iskov

23


Hammelev Sogns Børnekor:

Børnekoret øver indtil videre fortsat onsdag efter skoletid i kirken. Vi håber at kunne medvirke ved adventsgudstjenesten torsdag den 3. december kl. 14.00 i Hammelev kirke. Der bliver i år ingen julekoncert. Nærmere oplysninger fås hos korleder Lene Jørgensen LENJO@km.dk eller mobil 61407699.

Sognekor:

I løbet af efteråret har et mindre sognekor hygget sig med korsang og fællesskabet derom. Vi mødes for at holde stemmen vedlige, og fordi vi ikke kan undvære sangen og korfællesskabet. Vi øver i kirken med 2 x 2 meters afstand og tager de fornødne forholdsregler. Alle skal føle sig trygge. Hvis du har lyst til at være med, mødes vi følgende fredage for at synge de dejlige adventssange og komme i julestemning: den 20. og 27. november samt den 4. og 11. december kl. 15.30-17.30. Nærmere oplysninger og tilmelding til korleder Lene Jørgensen LENJO@km.dk eller mobil 61407699.

Spaghettigudstjenester:

Vores spaghettigudstjenester har fået et positivt problem, da vi er lidt udfordret i forhold til antal. Ofte er vi nemlig over 50 personer, og det er jo rigtig dejligt. Da spaghettigudstjenesten og 5-års dåbsjubilæet desværre blev aflyst den 22. september, vil vi i stedet forsøge at gennemføre fejringen torsdag den 29. oktober kl. 17.00 i Hammelev kirke. Pga. begrænset antal i kirken beder vi denne gang om tilmelding med angivelse af antal personer, og om der er en 5-års dåbsjubilant imellem. Tilmelding sker til organist Lene Jørgensen på LENJO@km.dk

Tro, håb og minikonfirmander:

Minikonfirmanderne er godt i gang, og vi glæder os over, at 15 børn og deres forældre har bakket op om tilbuddet. Vi håber meget, at vi kan gennemføre alle 10 gange og kan afslutte ved gudstjenesten i Hammelev kirke søndag den 22. november kl. 10.30, hvor minikonfirmanderne medvirker. Nærmere info følger. Alle tilbud og arrangementer er med forbehold i forhold til corona udviklingen.

*******************************

24


Lørdagshøjskolens første gæst er Henning Jensen

Der er spændende besøg på vej til Hammelev, når Lørdagshøjskolen tager fat på sæsonen. Der åbnes med maner lørdag 31.oktober, når skuespiller Henning Jensen kommer og fortæller om et spændende liv, der også har sine dybe skyggesider. Han er kendt fra TV, film og teaterforestillinger og har for kort tid siden udgivet den meget anmelderroste bog ”Gennem glasvæggen”. Det er en fortælling om en imponerende karriere men også et liv med dyb depression. En meget personlig beretning.

Lørdag 23. januar 2021 er der et helt specielt koncert-foredrag med sangeren Karen Troldborg. Hendes mor døde af kræft for år tilbage og skrev en række digte, mens hun var syg. Efterfølgende skrev Karen Troldborg nogle svardigte, som hun har sat musik til. Moderen, Kirsten Troldborgs digte er indtalt af skuespiller Vigga Bro. Karen Troldborg fortæller om projektet, om sin rejse gennem sorgen og skaber en helt speciel poetisk stemning med digte og musik.

Lørdagshøjskolen i Hammelev er åben for alle, og man kan melde sig til det enkelte foredrag. De foregår i Sognehuset, Kirkestræde 6 i Hammelev fra kl. 09:30 til ca. 13:00. Vi begynder med 3 sange fra højskolesangbogen og en kop kaffe. Derefter 2 timers foredrag med en kort pause, og slutter af med en let frokost. Samlet pris er 175 kr. for at deltage. Der betales ved indgangen – også pr. MobilePay. Vi følger naturligvis myndighedernes Corona-vejledninger. Tilmelding snarest og senest torsdag før lørdagen til: Anna Marie Bohsen, anma@post12.tele.dk eller mobil/sms: 2532 8826 Anette Fredsted, anfe@cancer.dk eller mobil/sms: 2899 0173 Suna Simonsen, info@suna.dk eller mobil/sms: 2637 5008 *******************************

25


Støtteklubbens vinderliste august 2020

Navn

Adresse

23

Annette Decker

Tørning Banke 22

200

221

Christen Kristiansen

Hammelev Bygade 66a

200

81

Svend Erik Petersen

Braineparken 31, Had.

200

902

Gynther Andersen

Egevej .9

100

312

Lars Larsen

Ringvej 12, Styding

100

239

Pernille Matthiesen

Brøkkelhusvej 1 A

100

366

Arne Hansen

Nyvej 10, Styding

50

565

Arne Woldemar

Søndergårdsvej .8

50

29

Bjarne Bech

Elmevej .3

50

813

Camilla Rasmussen

Platanvej 17

50

78

Charlotte Kyhl

Birkevej 20

50

843

Christian Schilling

Hamisgårdsvej 5G

50

120

Eigild Tüchsen

Pilevej 15

50

468

Hans Struck

Tørning Banke 14

50

976

Ingrid & Børge Thomsen

Hamisgårdvej .3c

50

922

Ingvard Iversen

Hammelev Bygade 83

50

517

Janne & Mikkel Frederiksen

Hammelev Bygade 51

50

266

Jonna Petersen

Platanvej .3

50

8

Linda Hjortlund

Ringvej 31, Styding

50

60

Line Simonsen

Bøgevej .9

50

786

Line Zaulich

Birkevej .1

50

170

Lothar Langhanke

Bøgevej 13

50

188

Mogens Blåbjerg

Hammelev Bygade 48

50

202

Peter &Annette Jessen

Hammelev Bygade 56

50

233

Solveig Carøe

Christiansdalvej 10A

50

909

Tanja Møller

Ringvej 24, Styding

50

51

Willy Paulsen

Ringvej .6, Styding

50

26


Nyt fra Borgerforeningen Vi ved ingenting. For meget forandres hele tiden, fordi Corona-smitten bevæger sig i bølger hen over landet. Men vi håber rigtig meget, at vi tirsdag 10. november 2020 kl. 18:30 kan sætte ”Tanden i anden” i Hammelev Forsamlingshus. For da er det Mortens Aften. Det plejer at være en hyggelig aften for hele familien, for hele kegleholdet og dem, vi ellers mødes med. En tradition, vi har haft i mange år, og som samler mange. Prisen er 185 kr. pro pers – og 95 kr. for børn under 12 år. Hvis alt går, som vi håber, så meld dig hos Børge Christensen, mobil/ sms: 2372 4274 eller hos Erling Klich mobil/sms 2843 3391 senest 3. november. Der betales ved tilmeldingen – pr. MobilePay på nr. 81 334 eller på konto i Danske Bank: reg. 1551; kontonr. 724 320 73 41. Om Spejdernes Julemarked kan gennemføres vides ikke i skrivende stund. Hvis det bliver, er det lørdag 21. november. Men uanset hvad, så laver spejderne dekorationer til firmaer, institutioner med flere, som de plejer. Og én ting er sikkert: Juletræet ved skolen bliver tændt – og det bliver juletræet i Borgerparken også. Og jul, dét bliver det. De bedste sensommerhilsner Hammelev Sogns Borgerforening ___________________________________________________

Team HSUF – for livet har samlet ca. 5.750 kr. ind ved stafetten i Haderslev Team HSUF – for livet (for Hammelev Sogn) inviterede til gå-/ løbetur hjemmefra den 12. september, da der jo ikke blev afholdt stafet for livet som vi plejer. Det valgte 36 at deltage i, fordelt på både voksne og børn. De 36 deltagere tilbagelagde tilsammen 52 km, og der er blevet indsamlet ca. 5.750 kr. Sidste år blev et år med mange deltagere og et rekordhøjt stor indsamlingsbeløb. Vi håber at kunne gentage den succes næste år ☺. Tak til alle deltagere og for alle bidrag til stafetten i år. Håber, vi ses næste år på Team HSUF – for livet. Suna Simonsen, Joline Petersen, Margrethe Hørlyck, Anette Føns, Majken Sandholdt og Anette Fredsted

27


Hammelev Bed & Breakfast www.hammelevbb.dk

Fire værelser med hver 2 senge, badeværelse, stort køkken, stor stue, bryggers, garage, terrasse og have. Se fotos på hjemmesiden. Hvor

Christiansdalvej 6, Hammelev, 6500 Vojens

Mail

hammelevbb@bbsyd.dk

Telefon

3190 7780

Effektiv lektiehjælp

FEGU Hammelev Læseskole Hjælp til læse– og staveproblemer, matematik, engelsk og tysk.

Ingrid Hansen Christiansdalvej 23, Hammelev 6500 Vojens Tlf. 61 24 54 96 Ingridllh@hotmail.com

28


Bliv medlem af Hammelev jagtforening Jagt, natur og sammenhold. Lyder det som noget for dig, så kom med i vores jagtforening. Foreningens formål er at samle jagten i Hammelev og omegn i et revir nord for Hindemade og vest for Haderslev. Der afholdes årligt fælles jagter. Disse jagter har opstart på Tørning kro med fælles morgenkaffe, hvorefter vi drager afsted på jagt i vores naturskønne revir. Foreningen er åben for alle jægere med tilknytning til Hammelev området. Ansøgning om optagelse skal ske gennem en skriftlig beskrivelse af dig selv og dine intentioner i foreningen. Er du jæger og lyder dette som noget for dig, kan du kontakte formanden på telefon eller via e-mail. Formand: Yannick Aarup Tlf. 22959534 Mail. Aarup2008@yahoo.dk _____________________________________________

Årets juletræsfest er søndag d. 6. dec. kl. 14.30-16.00.

Hammelev hallen danner ramme om disse hyggelige timer. Vi håber, at julemanden kommer forbi. Og så skal vi hygge omkring juletræet. Det er gratis at deltage, men vi har brug for en tilmelding. Tilmelding skal ske til Halbestyrer Preben Hjortlund på 51520923 – send gerne en sms med hvor mange børn og voksne, I kommer. Alt dette kommer kun til at ske, hvis vi til den tid kan overholde regeringens retningslinjer omkring COVID-19. En evt. aflysning vil ske via Facebook. Vel mødt

HSUF Støtteklub

29


Støtteklubbens vinderliste september 2020

Navn

Adresse

213

Anne Buch

Egevej 13

200

1088

Doris Petersen

Hamisgårdvej .5b

200

787

Nicolai Zaulich

Birkevej .1

200

136

Chr. Barsøe

Tørning Banke 11

100

245

Frede Møller

Christiansdalvej 15

100

815

Jørn Hellesøe Paulsen

Tørning bank 2B

100

52

Anne Mette Paulsen

Ringvej .6, Styding

50

308

Birthe Christensen

Elmevej 19

50

128

Brian Thomsen

Vismarlundvej .6

50

221

Christen Kristiansen

Hammelev Bygade 66a

50

72

Dan List-Jensen

Platanvej 27

50

684

Gynther Rybasch

Hamisgårdvej 3F

50

101

H.J. Gram-Hansen

Hasselvej 18

50

1035

Inger Seratski

Nyvej .8, Styding

50

903

Jonna og Tom Knudsen

Ladegårdsvej 12 B

50

492

Jørgen & Helle Nielsen

Tørning banke .7

50

365

Jørn Westergård

Dybdalvej .3, Styding

50

135

Laila Steenfat

Birkevej .4

50

599

Lars Mikkelsen

Årøsundvej 76 st., Had.

50

274

Leif Andersen

Christiansdalvej 18

50

774

Maria Mathisen

Hamisgårdvej 18

50

399

Marianne Juhler

Elmevej 22

50

873

Otto Schilling

Nyvej 19, Styding

50

762

Sara Waheed

Elmevej 18

50

480

Steen Larsen

Hammelev Bygade 55

50

116

Thomas Borg

Hammelev Bygade 79

50

293

Tyge Lind

Tørningvej .4A

50

30

Gevinst


TørningExpressen 11. oktober 2020 er AFLYST Stjernedrys og musical med NETE – kom og syng med, bliv en aktiv del af koncerten søndag den 15. november 2020 kl. 14 ER FLYTTET TIL 7. NOVEMBER 2021. Koncert med Almost Irish torsdag den 22. oktober kl. 19:30, hvor det igen bliver muligt at opleve de 4 musikalske brødre Rasmus, Alexander, Lukas og Jacob alle med efternavnet Nielsen på Tørning Mølle, når de fortolker den Irske folkemusik. Ring og bestil dine billetter kr. 200 på 7450 7450 eller på hjemmesiden. Mark & Christoffer Julekoncert tirsdag den 24. november 2020 kl. 19:30. Gavesækken er fuld af musikalske julelækkerier, når Mark & Christoffer giver julekoncert på Tørning Mølle med en god blanding af velkendte klassikere og nyere julehits. Billetter kr. 220 på 7450 7450 eller på hjemmesiden.

Besøg julemessen på Tørning Mølle 28. og 29. nov. fra kl. 10 til 16. Lørdag uddeler julemanden godteposer til børnene, Bliv fotograferet sammen med julemanden. Besøg de mange stande med masser af julegaver. Besøg Staldcafeen og Fars Bar. Vind masser af gaver på indgangs-billetten. Vælg flotteste stand og vind vin. Oplev en god gammeldags julestemning. Fredag den 26. februar 2021 kl. 19:30 giver Midt Om Natten – Larsen Kopiband koncert. De leverer i den grad fremragende versioner af de allermest kendte mesterværker fra Gasolin tiden og frem til Kjukken i dag. Få en rigtig KIM LARSEN oplevelse. Billetter kr. 320 købes/bestilles på 7450 7450 eller på hjemmesiden. Med forbehold i disse Corona tider. Følg med på vores hjemmeside.

ÅBNINGSTIDER. Se hjemmesiden www.toerning-moelle.dk. **** Bliv medlem af Tørning Mølles Støttekreds og få rabat i forbindelse med nogle arrangementer og når du benytter Tørning Mølle. Se hjemmesiden. Tørning Mølle tlf. 7450 7450 – Se mere www.toerning-moelle.dk

31


For hver handel I gør hos os, giver vi 5% rabat lige til afregning til HSUF. _____________________________________________________________________________

Vær opmærksom på denne støtte til HSUF (red.). Husk at sige, du er fra HSUF.

Hammelev

Damefrisør Kirsten Blicher-Nielsen

Bøgevej 11, Hammelev, tlf 7450 7479 åbent: tirsdag kl. 8 til 12, onsdag kl. 8 til 12, torsdag kl. 8 til 19, fredag kl. 8 til 19 og lørdag kl. 7 til 12

32


Foreningens Festtelte

Overvejer du fest i haven, gadefest m.m., så benyt dig af de flotte festtelte fra HSUF’s teltlaug. Eneste betingelse er, at du er bosat i et af de tre gamle sogne Hammelev, Styding eller Ladegård. Teltene er moderne Partytelte med vinduer i siderne. Følgende regler er gældende ved udlån af telt: Teltet opsættes af teltlauget, men der skal, afhængigt af teltets størrelse, være 2-4 hjælpere tilstede, når teltet sættes op. Depositum ved bestilling af telt 500,Fag Længde 1.fag - 3 m

Telt 9 meter bred 1.500.-

Lån af gulv 675.-

Telt 6 meter bred 1.000.-

Lån af gulv 450.-

2.fag - 6 m

2.100.-

1.350.-

1.400.-

900.-

3.fag - 9 m

2.700.-

2.025.-

1.800.-

1.350.-

4.fag - 12 m

3.300.-

2.700.-

2.200.-

1.800.-

5.fag - 15 m

3.900.-

**

2.600.-

2.250.-

6.fag - 18 m

4.500.-

**

3.000.-

2.700.-

7.fag - 21 m

5.100.-

**

3.400.-

**

** ej tilgængeligt. Grilltelt 3x3 meter Lyskæde

480,150,-

Borde og bænke kan lejes sammen med telt eller alene. Smalle borde Brede borde Bænke Stole

50x220cm 24,- pr. stk. dobbelt pris ved levering 80x220cm 36,- pr. stk. dobbelt pris ved levering 12,- pr. stk. dobbelt pris ved levering 12,- pr. stk. dobbelt pris ved levering

Betalingen for brug af telt, borde, bænke, tilfalder HSUF, og bruges til vedligehold, samt nyanskaffelser. Betaling bedes indbetalt på.: Bank Nordik reg.nr. 9892 Konto nr. 3061186084

Udlån sker efter princippet først til mølle… Har du spørgsmål eller ønsker at leje telt, så ring/mail til nedenstående: Telte: Karsten Skøtt 4034 7071 /telthsuf@gmail.com Borde/Bænke/Stole: Hans Henning Axelsen 7450 7312 / 2331 9304

33


v/ Finn Thomsen Ringvej 4, Styding Tlf 4050 7697

Reparation—køb—salg

34


Hammelev Forsamlingshus

Andespil:

Vi håber på, at vi igen i år kan afholde Gammeldags Andespil i Hammelev Forsamlingshus. Om alt går vel - og regeringen vil, så forventer vi at kunne afholde det tirsdag d. 17. november kl. 19. Der vil være gevinster som i "gamle dage": Ænder, kødpakker, gavekurve, vin, kaffe m.v. Der er gevinster til alle som har pot. Der kan købes kaffe og kage, øl og vand. Vi passer på hinanden og opfylder alle forholdsregler. Der bliver begrænset antal pladser i år. Vi melder mere ud, når vi kender anbefalingerne fra regeringen, så hold øje med Facebook og diverse opslagssteder i byen. Konkurrence: Vi har igennem længere tid, gået med tanker omkring hvad der skal ske med Hammelev Forsamlingshus. Som et ud af flere tiltag - og for at følge med tiden, overvejer vi nu et navneskifte af huset. Vi har derfor udskrevet en konkurrence på Facebook og Instagram, hvor DU kan være med til at give dit bud på, hvad forsamlingshuset fremover skal hedde. Der er spisning for 10 personer inklusiv drikkevarer på højkant hvis vi finder det helt rigtige navn blandt forslagene. Vi håber på at få rigtig mange gode forslag Bemærk: Det er ikke sikkert at navnet skal skiftes, men får vi det perfekte bud ind, er det noget vi vil gå videre med. Hvis du ikke har mulighed for at indsende dit forslag via Facebook eller Instagram, er du meget velkommen til at aflevere det i Forsamlingshusets postkasse - husk at skrive dit navn og din adresse på også. Med venlig hilsen Hammelev Forsamlingshus

35


Hammelev Vandværk afholder ordinær

Generalforsamling

i Hammelev Forsamlingshus

tirsdag d. 27. oktober 2020 kl. 19.00. Dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag, der ønskes behandlet, skal være formanden i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen. Vedtægter og dagsorden kan læses på www.hammelev-vandvaerk.dk Venlig hilsen Bestyrelsen Formand Jørgen Thøgersen Elmevej 7, Hammelev, 74507399 Al henvendelse vedrørende vandværket, også ved driftsforstyrrelser mm, bedes meldt til tlf. 7450 7003. www. hammelev-vandvaerk.dk Gode numre!: Idegruppen: Else Marie Schmidt, 7450 7520, formand. Hammelev Sogns Borgerforening, John Schmidt, 4260 3866 , formand. Hammelev Brugerråd: 2045 7480 Gynther Revitz, formand. Hammelev Forsamlingshus: Bestyrer: Jesper Bach Sjælland, 5181 8656, forsamlingshushammelev@gmail.com Formand Vicky Weitling, 2042 14 23 Hammelev Sogns Ungdoms Forening, formand Johannes Hansen, 6126 5563. Hammelev Hallen: Preben Hjortlund, halbestyrer, 5152 0923. Per Riber Rasmussen, formand, 3030 0014 HSUF Støtteklub, Christian Barsøe, formand, 5157 4669. Hammelev Spejdergruppe: formand Esge Homilius, 2362 9882. Hammelev Kirke: Menighedsrådsformand Helga Blomgreen, tlf. 5092 2377. Sognepræst: Victor Sejersdal, 2026 6513. Graver Yannick Aarup, 2345 2683. Organist og kulturmedarbejder: Lene Jørgensen, 61407 699. Hammelev Skole: 7434 3950. Afdelingsleder Thomas Tramm Rotendahl. SFO: 7434 3980. Børnenes Hus Hammelev: 7450 7588 , leder Allan Vallenthin Nielsen

36


HSUF’s bestyrelse og udvalg 2020/21 Formand

Johannes Hansen

Hamisgårdvej 2E, Hammelev

6126 5563

Næstformand

Torben Føns

Hamisgårdvej 5 d, Hammelev

2712 9326

Ditte Hvolbøl Schrøder

Ribevej 2, Hammelev

3031 5933

Lars Lundgren Lauritzen

Elmevej 1, Hammelev

Badminton

Kenn Johannsen

Knagsledvej 2, Tørning

2966 4639

Kasserer

Mogens Eriksen

Egevej 4, Hammelev

2055 3284

Chris Trangbæk

Nyvang 6, Styding

2876 2761

Tommy Schultz

Erik Eriksensvej 2, Hammelev

2063 0599

René Cordes

Erik Eriksensvej 3, Hammelev

2349 1477

Thomas Larsen

Søndergårdsvej 1, Hammelev

2126 9060

Anette Føns

Hamisgårdvej 5 d, Hammelev

2757 8047

Annemette Bram

Platanvej 4, Hammelev

2695 3906

Monika Marcussen René Iversen

Pilevej 11, Hammelev

4143 9428

Knagsledvej 12, Ustrup

2486 0639

Morten Bram

Platanvej 4, Hammelev

2097 0631

Tim Hünkemeier

Tørning Banke 13, Hammelev

9955 4328

Gymnastik

Mark Simonsen

Svinget 9, Styding

2211 4776

Kasserer

Ulla Aagaard

Dybdalvej 4B, Styding

2462 6408

Anette Føns

Hamisgårdvej 5 d, Hammelev

Sekretær Kasserer

Festudvalg

Fodbold Kasserer

Dorte Skovby Rikke Iversen Hanne Rømer Henrik Iskov

Egevej 1, Hammelev Knagsledvej 12, Ustrup

6026 5964

2757 8047 3035 9279

Ladegårdvej 3A, Ladegård

2334 0929

Hamisgårdvej 5E, Hammelev

2348 1028

Ladegårdvej 13, Ladegård

2210 4250

Grethe Ø. Christensen

6017 6347

Håndbold

John Petersen

Hamisgårdvej 2A

2149 0771

Kasserer

Anette Horn

Platanvej 10, Hammelev

2895 0351

Jette Jochimsen

Hamigårdvej 5F

22882966

Lene Jacewicz

Hammelev Bygade 64

2547 4868

Helle Appel

Odinsvej 114

2462 4010

Ronnie Nielsen

Elmevej 16

4057 6674

Kegleudvalg

Eigild Tüchsen

Pilevej 15, Hammelev

6166 7581

Kasserer

Gorm Gad

Præstegårdsvej 17, Vojens

2822 4201

Elly Gammelgaard

Fasanvej 12, Vojens

3054 4691

Robert Sørensen

Tovskovvej 4, Sommersted

2762 7484

Ejler Jespersen

Tørninghøj 14, Hammelev

7450 5101 / 2049 4705

Senior Kegler

Peder Holm

Sodegade 19, Haderslev

40481445

Tekniske

Erik Waldemar

Sundparken 58, Årøsund

7458 5220

Medarbejdere

Ejler Jespersen

Tørninghøj 14, Hammelev

7450 5101 / 2049 4705

Motion

Steffan Petersen

Hammelev Bygade 59

4078 3080

Kasserer

Hanne Mikkelsen

Hammelev Bygade 9, Hammelev

2138 0239

Sekretær

Susan Gydesen

Fasanvej 13 st., Haderslev

2190 0317

Morten Hvolbøl Schrøder

Ribevej 2, Hammelev

2829 0738

Lasse Ejby

Hammelev Bygade 19

4275 5172

Suppleant

Lars Weitling

Elmestien 3, Hammelev

60470337

Cykling

Inga Aagaard

Pilevej 3, Hammelev

2961 2531

Tennis

Peter Jochimsen

Elmestien 6, Hammelev

6127 7422

Forretningsfører

Inge Lykke Schmidt

Skibbrogade 7, Haderslev

7452 0441

Henning Schultz

Pilevej 8, Hammelev

4048 1439

Kaj Schultz

Odinsvej 287, Vojens

2291 1922

John Schmidt

Ahornvej 8, Hammelev

4260 3866

Gunnar Christiansen

Birkevej 11, Hammelev

7450 7375 / 4129 4885

Baneformand

37


Støtteklub

Christian Barsøe

Kasserer

Jette Amdi Andersen

Rasmus Carøe Thygesen Bodil Rasmussen

Tørning Banke 11 , Hammelev Tørningvej 3, Hammelev Tvedvej 4, Styding Søndergårdsvej 7, Hammelev

Kirsten Rossen

Nyvang 11, Styding

5157 4669 2033 0691 3040 9050 6120 8932 4034 4117

Skat

Søren Gravgaard

Sdr. Ringvej 3, Vojens

7454 3502

Aktiv Fritid

Signe Schultz

Pilevej 8, Hammelev

2943 9839

Kai Hansen

Fyrremejsevej 8, Vojens

6066 3695

Henning Schultz

Pilevej 8, Hammelev

4048 1439

Krolf

Leif Andersen

Christiansdalsvej 18, Hammelev

Blad

Elna Petersen (red.)

Hasselvej 14, Hammelev

7450 7377, 6138 7377

Ejvind Petersen (tryk mm.)

Hasselvej 14, Hammelev

4021 7377

Kenn Johannsen (tryk mm)

Knagsledvej 2, Tørning

2966 4639

Tyge Lind (foto mm.)

Tørningvej 4A, Hammelev

2097 0705, 7450 7010

Hammelev Bygade28A, Hammelev

5152 0923

Hammelev Hal

6181 4371

Formand

Per Riber Rasmussen

Søndergårdsvej 7, Hammelev

3030 0014

Bestyrer

Preben Hjortlund

Ringvej 31, Styding

5152 0923

Datoplan: Oktober: Man. d. 12. kl. 14—16: Tors. d. 22. kl. 19.30: Man. d. 26. kl. 14-16: Lør. d. 31. kl. 9.30:

Brugerrådet i forsamlingshuset. ( s. 11) Almost Irish på Tørning. (s.29) Brugerrådet i Forsamlingshuset. (s. 11) Lørdagshøjskole, Henning Jensen (s. 23)

November: Ons. d. 4. kl. 19: Man. d. 9. kl. 14-6: Tirs. d. 10. kl. 18.30: Tirs. d. 17. kl. 19: Lør. d. 21.:

Orienteringsmøde om næste års cykeltur ( s. 13) Brugerrådet i Forsamlingshuset (s.11) Mortens And i Forsamlingshuset. ( s. 25) Andespil i Forsamlingshuset (s.33) Spejdernes julemarked ( s.33)

Søn. d. 22.: Ma. d. 23. kl. 14-16: Tirs. d. 24. kl. 19.30: 28.—29. kl. 10—16:

Deadline til HSUF Nyt. Brugerrådet i Forsamlingshuset (s.11) Mark og Christoffer på Tørning (s. 29) Julemesse på Tørning(s.29)

December: Ons. d. 2.: Søn. d. 6. kl. 14.30: Tors. d. 3. kl. 14: Ons. d. 9. kl. 12:

HSUF NYT udkommer Juletræsfest v. Støtteklubben (s.27) Adventsmøde i kirke og forsamlingshus (s. 11 ) Brugerrådets Julefrokost (s. 11)

Flere datoer under de enkelte aktiviteter. Datoer for gudstjenester og flere arrangementer i kirkeregi s. 20—22. Se også www. Hammelev.dk og på HSUF’s Facebook side.

Stof til HSUF-NYT afleveres til Elna Petersen, Hasselvej 14, Hammelev, elej@webspeed.dk tlf. 74507377 /61387377 Deadline, se herover. Husk at gemme bladet indtil et nyt udkommer.

38


Hammelev Hallens Cafeteria v/ Preben Hjortlund Stedet, hvor man hygger sig med en godbid og en forfriskning.

  

5152 0923

Efter træning. Efter kampene. Under stævnerne.

MEN’s CUT Hammelev Bygade 11B v/ Niels-Jørn Nielsen Tlf 7450 5040

Åbningstider tirsdag

9-12

& 13-17

onsdag og torsdag 13-17 & 19-22 fredag 9-12 & 13-18 mandag og lørdag efter aftale

39


40


41


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.