Page 19

5.2 Koulutuksen ja työelämän vuorovaikutus toteutuu kesäopinnoissa Vuoden 2016 toukokuussa käynnistettiin Teknologiaosaamisen yksikössä seitsemättä kertaa kesäprojektiopinnot. Kesän aikana opiskelijoilla on ollut mahdollisuus kehittää osaamistaan ratkomalla yritysten ja eri organisaatioiden asettamia haasteita. Projekteja tukivat verkossa suoritettavat teoriaopinnot.

lijoihin mietittäessä mahdollisia tulevaisuuden rekrytointeja. Yhteistyö on voinut jatkua opinnäytetyönä ja työpaikkana. Moni toimeksiantaja on ollut vaikuttunut projekteissa saavutetuista tuloksista.

Kesäopinnoissa toteutuu koulutuksen ja työelämän vuorovaikutus projektien toimeksiantajien ollessa alueen yrityksiä ja organisaatioita. Äänimajakka, ylijäämäruoan vähentämiseen mobiilisovellus, apulaite vanhusten hoitoon, yhteistyöprojekti kansainvälisen partnerikorkeakoulun kanssa – nämä ovat poimintoja kesän 2016 aikana toteutetuista kymmenistä projekteista. Opiskelijoille kesäopinnot ovat yksi tapa saada arvokasta työelämäkokemusta ja nopeuttaa opintojaan. Projektit tuovat opintoihin myös lisämotivaatiota ja innostusta. Kansainvälisyys on vahvasti mukana kesäopinnoista, onhan mukana olevista opiskelijoista osa kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita ja osa kesän Suomessa opiskelevia vaihto-opiskelijoita. Verkkoopinnot toteutetaan englanniksi, ja monessa projektissa yhteinen työkieli on englanti. Mitä kesäopinnot antavat toimeksiantajille? He saavat uusia ideoita ja ratkaisuja sekä tuoreita näkökulmia toimintansa kehittämiseen. Projektit ovat myös hyvä tapa tutustua opiske-

TUIJA ENGBOM YLIOPETTAJA, TEKNOLOGIAOSAAMISEN YKSIKKÖ

5.3 Kesäprojekti: HAMK mukana Power Cupissa Maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus Power Cup järjestettiin Hämeenlinnassa 9. – 12.6.2016. ​Tapahtuma keräsi yhteen nuoret lentopalloilijat, valmentajat, ohjaajat, seuratoimijat sekä perheet niin että osallistujamäärä lähenteli kymmentätuhatta. HAMK oli mukana tapahtuma-alueella jakamassa tietoa AMK-opiskelusta sekä tarjosi ajanvietettä osallistujille turnaustauoilla.

HAMKin muotoilun koulutusohjelman opiskelijaryhmä Markku Mikkosen vetämänä vastasi turnauksen näkymisestä kaupunkikuvassa mm. julistein ja viitoituksin. Power Cupin Hämeenlinnan paikallisorganisaatiosta vastasi HAMKin alumni, tradenomi Annina Antikainen.​

MERVI FRIMAN STRATEGIAPÄÄLLIKKÖ

Kuva: Power Cup

19

LOCAL – GLOBAL: Hämeen ammattikorkeakoulun aluevastuuraportti 2016  
LOCAL – GLOBAL: Hämeen ammattikorkeakoulun aluevastuuraportti 2016