HAMAG BENL

Page 1

PRODUCTS THAT ENRICH PEOPLE’S LIVES EVERY DAY EN VERDER: HAMA HISTORIEK, HAMA-LOGO, HAMA IN CIJFERS, 15 FILIALEN, UNIEKE LOGISTIEK, ONZE MERKEN, SUSTAINABLE HAMA, PRODUCTONTWIKKELING,... BENL 00218503 05.23 HET HAMA DNA ALLE TROEVEN DIE HAMA STERK EN UNIEK MAKEN TOP SELLERS 100 SUCCESPRODUCTEN VAN HAMA EEN MOOIE TOEKOMST DE HIGHLIGHTS IN HET VERSCHIET HAMA 100 EEN UNIEKE EDITIE VOOR HET HONDERDJARIG BESTAAN VAN HAMA

Jouw muziek. Altijd en overal.

Uren luisterplezier met handige en compacte bluetoothspeakers.

Pocket 2.0 Tube 2.0 Pipe 2.0 Twin 2.0
Hama Historiek Hama in Cijfers 6 18 Sustainable Hama 26 20 Unieke Logistiek Onze Merken 22 24 Hama Logo 16 Productontwikkeling 32 Wie zoekt, die vindt 30 Think global act local

Een volle eeuw ervaring & knowhow

Het jaar 2023 is voor ons heel bijzonder en nu al legendarisch: Hama mag maar liefst 100 kaarsjes uitblazen. 100 jaar ervaring en knowhow, weinig bedrijven doen het ons na. Deze historische mijlpaal bereiken kon alleen dankzij een eindeloze innovatie, professionaliteit, ambitie en kwaliteit.

We dragen deze uitzonderlijke HAMAG dan ook helemaal op aan het Hama-DNA: welke troeven maken ons sterk en uniek? Als eerbetoon aan het verleden. Als klinken op vandaag. Als stevige basis voor de toekomst. De toekomst die we samen vol vertrouwen tegemoet gaan.

Let’s celebrate our shared future!

5 Planogram 34 100 topsellers 37 Hama Benelux , Vantegemstraat 1, B-9230 Wetteren info.benelux@hama.com +32 9 27 26 000 +31 85 760 67 70
wordt ontwikkeld door het Hama Benelux marketingteam Blik op toekomstde 100
Hamag

Hama100

Van een loods naar een wereldbedrijf

Hama startte als rasecht familiebedrijf en werd in 100 jaar tijd uitgebouwd tot een wereldwijd opererende groep. Ontdek hoe Hama is uitgegroeid tot een succesvolle business, zowel op bedrijfs- als product vlak.

19 23

Oprichting

Na zijn studie als fotograaf, richt Martin Hanke Hamaphot KG op. Het bedrijf specialiseert zich initieel in groothandel van fotografie-uitrusting, de productie van laboratoriummateriaal en camera-accessoires.

1935

Leipzig vakbeurs

Hama is met een stand aanwezig op de eerste testbeurs in Leipzig.

1945

Start in Monheim

Na de vernietiging van het bedrijf in Dresden in 1945, wordt Hamaphot opnieuw opgericht in Monheim (Beieren). Het begint allemaal in een schuurtje. Zijn vrouw en vier kinderen volgen Martin van het door de Sovjets bezette Dresden naar het “Amerikaanse” Monheim. Hij rijdt met de fiets naar leveranciers in Zuid-Duitsland en handelt in borstels, rubber, papier, etc.

1946

Nieuw hoofdkwartier

In 1946 verhuist Hamaphot naar een groter gebouw, tot het jaar 1953.

1948

Innovatie voorop in het bedrijf

De samenwerking met lokale handelaren en de moeilijke levering van grondstoffen, leidt ertoe dat Hamaphot al snel begint met de distributie van accessoires. Zo worden in 1948 het eerste gesynchroniseerde poederflash-toestel, houten diaboxen, statieven en andere accessoires gelanceerd.

1950

Hamaphot op Photokina

De eerste Photokina-beurs opent zijn deuren op 19 mei 1950 en Hamaphot is uiteraard ook aanwezig. Hamaphot introducteert fotolijsten, laboratoriumaccessoires, diaslides en poederflashtoestellen. Photokina profileert zich meteen als de grootste en meest innovatieve beurs voor fotomateriaal en krijgt al snel internationale roem. In 1959 bezochten al 75.000 bezoekers de beurszalen in Keulen.

1953

Het eerste fabrieksgebouw

Hama verhuist naar zijn eerste fabrieksgebouw. Het gebouw, vandaag het “Groene Huis” genoemd, huist nu appartementen, waarvan de meeste gebruikt worden door Hama-werknemers.

‘Hexi’-camera

De ‘Hexi’-camera wordt ontwikkeld. Vijf jaar later, in 1959 werden al één miljoen Hexi camera’s verkocht.

1953

7

Nieuw management

Na de dood van zijn vader in 1958, neemt Rudolf Hanke samen met zijn schoonbroer Adolf Thomas het management over in 1959.

Bakelieten P56 verschijnt op de markt

De nieuwe P56 Hama camera zet een nieuwe standaard. Hij is gebaseerd op de beroemde Pouva Start Bakeliet camera van de firma Karl Pouva AG. Als officiële licentiehouder, herdenkt Hama niet alleen de camera, ze brengt een fors verbeterde versie op de markt. De meest in het oog springende eigenschap, is een lenshouder die losgeschroefd kan worden. De camera bezit ook flashsynchronisatie, een flitsvoet en is voorzien van een ingebouwde zoeker. Het optische element bestaat uit 3 lenzen met kleurcoating. De P56 Bakeliet-camera blijft tot op vandaag extreem populair bij verzamelaars.

1973

Cameratassen

In 1973 worden cameratassen aan het productassortiment toegevoegd.

Filmsplitser

Hama ontwikkelt en produceert de allereerste automatische filmsplitser. Het laat de editor toe om beide kanten van de film te splitsen in één beweging. Zo worden snel de scènes gevormd die in de uiteindelijke film gemonteerd worden.

Hamaphot verhuist naar een nieuw fabrieksgebouw

Het team van 80 personen verhuist naar het huidig administratief gebouw (Plant II) in de Dresdner Strasse. Plant II heeft zijn eigen productiemogelijkheden, magazijn, verkoop, product management en administratie.

1972
19 58
1973
1956

1975

Hamafix gelanceerd

Het revolutionaire ‘Hamafix’ diakadersysteem maakt zijn debuut. Het versnelt het inramen van je dia’s.

Uitbreiding van Plant II

Het personeel blijft groeien tot maar liefst 300 personen. Plant II is nu dubbel zo groot geworden.

1980

Uitbreiding assortiment

Het assortiment fotoproducten wordt uitgebreid met audio- en videoaccessoires. De eerste producten in deze nieuwe segmenten zijn het Magnum videolicht, video-lenzen en de VHS-terugspoeler. Vóór het bestaan van de VHS-terugspoeler moesten videocassettes altijd teruggespoeld worden in de camera. Bij dat snelle terugspoelen, werd al eens een videocassettedeck vernield. De VHS-terugspoeler is dus ideaal voor wie meer zorg besteedt aan zijn camera! Gebruikers kunnen hun cassettes terugspoelen zonder camera en verlengen zo de levensduur van hun camera.

1987

Nieuw managementlid

Christoph Thomas komt samen met Rudolph Hanke en Adolph Thomas aan de top van het bedrijf. De zoon van Adolf Thomas is een familielid van de derde generatie en zal later het management van Hama overnemen.

9
19 79

Hama blijft trouw aan zijn roots

Hama ontwikkelt de ‘Delta Pro’ statievenserie als een modulair systeem, de eerste in zijn soort. Dat laat Hama toe om betaalbare statieven aan te bieden aan hobbyisten en semiprofessionele fotografen die toch professionele resultaten willen. Met dit vakkundig statiefsysteem combineert Hama de nieuwe innovaties met de traditionele sterktes van het bedrijf.

Standhouder op CeBIT

H voor het eerst op CeBIT.

1991

1990

Plant III wordt gebouwd

Met het nieuwe Plant III-gebouw worden alle mogelijkheden nog groter. Het laat toe om design, productontwikkeling, kwaliteitscontrole en productie nog extra te laten groeien. Hama heeft nu 500 mensen in dienst.

Videocut 200 wordt gelanceerd

Het ‘Videocut 200’ monteersysteem wordt gelanceerd. De geïntegreerde mixer laat toe om het originele geluid in- en uit te faden. Het model en opvolgers worden allemaal bestsellers. De concurrentie probeert dit videomonteersysteem meermaals te kopiëren. Zonder veel succes!

Start in België

Nieuwe naam

Hamaphot verandert nu definitief naar Hama Gmbh & Co KG. Al sinds de wijziging van het logo in 1958, noemt iedereen het bedrijf kortweg Hama.

Nieuwe assortimenten

Nieuwe assortimenten accessoires voor computers, telecommunicatie en cd-archivering worden toegevoegd. Tot de nieuwe eigen ontwikkelingen op dit gebied behoort één van de eerste handsfree-kits ooit: het ‘MobilSafe-systeem’.

1993 is een belangrijk jaar voor België. In dit jaar richten Luc Heyerick en Peter Van den Bossche de firma Agami n.v. op, als officiële distributeur van Hama in België en Luxemburg. Bij de start werken zes medewerkers in het toen nog kleine bedrijf. In 2000 wordt Agami n.v. overgenomen door Hama. In 2015 neemt de Belgische dochteronderneming de activiteiten van het Nederlandse filiaal over, om Hama Benelux te worden.

19
93

1997

Het logistiek centrum breidt uit Het verdeelcentrum wordt toegevoegd aan Plant III. Het biedt genoeg plaats voor de nieuwste picking- en verdeeltechnieken. 25.000 palletplaatsen worden toegevoegd aan het volautomatisch, hoog opslagsysteem.

1997

Drie toestellen in één

Hama bevestigt nogmaals zijn statuut van leidende innovator in de wereld van accessoires voor mobiele telefonie. De ‘Office Set II’ is een bureaulader voor de batterij(-en) van je mobiele telefoon, waardoor die niet leegloopt wanneer je belt. Daarnaast functioneert het ook als handsfree set. Dankzij de externe antenne zijn verbindingsproblemen definitief voorbij.

2000

Enorme groei in telecom & multimedia

Een nieuwe handsfree set met DSPecho-onderdrukking wordt ontwikkeld.

2002

Overlijden van Adolf Thomas

In februari 2002 betreurt Hama GmbH & Co. KG het overlijden van haar topman

Adolf Thomas.

2003

Universele aansluiting

Er zijn vele headsets op de markt, maar tot dusver geen enkele die gebruikt kan worden met verschillende telefoons. Wanneer je dus een nieuwe telefoon kocht, moest je ook een nieuwe headset aanschaffen. Tot nu! Hama biedt nu een headset met een universele jack-aansluiting. Op die manier kan je hem gebruiken met praktisch elk toestel. Hama, de probleemoplosser!

11

2008

Hama Piccolino

Hama’s ‘Piccolino’ is een extreem kleine USB-autolader en de eerste in zijn klasse die volledig “verdwijnt” in de sigarettenaansteker. Zo kan je de lader permanentlaten zitten.

2006

Uitbreiding van het logistiek centrum

Het logistiek centrum wordt uitgebreid met een extra automatisch hoogbouwmagazijn en een geautomatiseerde opslagruimte voor dozen. Bovendien wordt een nieuw gebouw geconstrueerd voor inkomende goederen, kwaliteitscontrole en technische dienst.

2007

Eerste nano bluetoothdongle

Nieuw management

Voortaan is Thomas Kopp verantwoordelijk voor financiën & boekhouding, Christian Seel-Mayer voor personeelszaken & IT en Jörg Hempen voor international sales.

Hama introduceert ‘s werelds eerste ‘nano bluetoothdongle’. Met de bluetoothdongle wissel je eenvoudig data uit tussen een pc of laptop en andere bluetoothtoestellen (bvb. je smartphone). Door de minuscule afmetingen van de dongle - 19 x 13 x 4 mm - kan je hem in je computer laten en blijft hij dus beschikbaar voor andere bluetoothtoestellen.

2010

Hama’s eigen beurs

De Hama in-house trade show gaat van start. Anno 2023 nemen 1500 klanten uit 30 landen deel aan dit jaarlijks event.

20 07

Uitbreiding van het logistiek centrum

Hama Duitsland neemt een nieuw inkomende goederen / kantoorgebouw met een kleine 9.000 m² extra vloeroppervlakte in gebruik. Het nieuwe gebouw kijkt uit op een metershoog, kleurrijk kunstwerk “Between Nature and Imagery” (Camera Obscura). Het beeld verenigt traditie en modernisme. Het symboliseert onze traditie als fotografiebedrijf en onze toekomstgerichte focus als modern bedrijf.

2013

Hama ‘Experience Day’

Hama organiseert zijn eerste ‘Experience Day’. Ongeveer 400 jongeren uit de omgeving leren het bedrijf kennen en maken kennis met de leerplaatsen en opleidingen die het bedrijf aanbiedt

Nieuw verdeelcentrum

Het nieuwe verdeelcentrum laat toe om tot 7.000 pakketten per dag te versturen, 10.000 in piekperiodes. Gemiddeld 500.000 Hama-producten vinden dagelijks hun weg naar klanten.

13
2014
2012

Een nieuw tijdperk in Home Cinema

Tv-technologie evolueert constant. Televisies worden alsmaar dunner en nu zijn vele displays ook gebogen. Curved tv’s zijn “hot” en Hama ontwikkelt daarom de eerste gebogen muurbeugel.

The ideal salesroom

Een nieuwe showroom van meer dan 700 m2 gaat open. Hier kunnen dealers de nieuwste productpresentaties en concepten ontdekken. In deze ‘ideal salesroom’ staat een interactieve winkelervaring centraal.

Overdracht aandelen

De families Thomas en Hanke dragen al hun commanditaire aandelen in de holding “Hama Hamaphot Hanke & Thomas GmbH & Co KG” over aan de “Adolph and Christoph Thomas Foundation” en de “Martin and Rudolph Hanke Foundation”.

2017

Rudolph Hanke gaat met pensioen

Ter gelegenheid van zijn 80 e verjaardag, kondigt Rudolph Hanke aan dat hij zich terugtrekt uit het actieve bedrijfsleven. Op 31 december verlaat hij de directie en gaat hij met welverdiend pensioen.

Nieuwe directie

De directie is per 1 april 2018 gedeeltelijk geherstructureerd en omvat nu twee nieuwe gevolmachtigden, Christian Sokcevic en Roland Handschiegel. Christian Sokcevic neemt de strategische bedrijfsontwikkeling op zich. Roland Handschiegel is verantwoordelijk voor Logistiek, Verpakking en Facility Management. Het managementteam van de onderneming bestaat uit Maximilian Bartl (verkoop consumentenelektronica), Roland Handschiegel (logistiek, verpakking en facilitair management), Jörg Hempen (internationale verkoop), Thomas Kopp (financiën, inkoop), Christian Seel-Mayer (personeelszaken, IT, marketing), Christian Sokcevic (strategische bedrijfsontwikkeling) en algemeen directeur Christoph Thomas.

2018
2014
2015
2015

2018

40 jaar Hama-kabels

Hama zette 40 jaar geleden zijn eerste stappen in de kabelbranche. Inmiddels bieden wij een uitgebreid assortiment: van antennekabels tot audiokabels en de High Speed HDMI™ kabel. Het assortiment wordt dagelijks uitgebreid. Een bijzonder hoogtepunt is de ‘Premium HDMIkabel’: de eerste kabel voor onovertroffen 8K Ultra HD-bioscoopkwaliteit.

2019

Waterdichte ‘Soundcup-D’ bluetoothspeaker

Dankzij de ‘true wireless stereo’ functie kan het geluid via een kliksysteem verdeeld worden over twee individuele speakers. Plaats het systeem overal in de kamer en geniet van echt stereogeluid.

2020

Christian Sokcevic wordt algemeen directeur

Christian Sokcevic wordt benoemd tot algemeen directeur van Hama GmbH & Co KG.

Samen met Christoph Thomas, bestuursvoorzitter, staat hij aan het hoofd van het bedrijf.

2019

2021

Christoph Thomas viert zijn 60 e verjaardag

Hama-directeur Christoph Thomas mocht in 2019 maar liefst 60 kaarsjes uitblazen! Proficiat!

Hama digitale radio en tuner met RX/TX-technologie RX/TX technologie betekent dat audiosignalen zowel verzonden als ontvangen kunnen worden. Enerzijds wordt muziek vanaf een smartphone, tablet of computer naar de digitale radio of de tuner gestreamd via een bluetoothontvanger (RX). Anderzijds kan het vanaf hier naar andere bluetoothapparaten worden gestuurd via een bluetoothzender (TX). Je bent dus niet gebonden aan een bepaalde ruimte, maar kan bijvoorbeeld in twee verschillende kamers via een hoofdtelefoon of speaker naar dezelfde muziek luisteren. to be continued...

15

Ons logo

Door de jaren heen

Vorig jaar lanceerden we het vernieuwde Hama-logo. Het vorige ontwerp dateerde al van het jaar 1968. Omdat dit logo door heel veel mensen herkend wordt, is het vernieuwde logo bewust geen revolutie, maar eerder een evolutie. Zo staat het nieuwe logo voor vernieuwing maar ook herkenbaarheid, traditie en alles wat Hama de laatste 100 jaar heeft bereikt.

1923 1945 1949 1954

MMaar liefst honderd kaarsjes uitblazen, weinig bedrijven doen het ons na. Deze historische mijlpaal was het ideale moment voor een complete rebranding. Het meest in het oog springende element: het gloednieuw Hama-logo! Vorig jaar, in 2022, begon de overgangsfase. Alle Hamaverpakkingen, producten, drukwerk, ja zelfs ons gebouw kregen een upgrade.

We kozen voor een nieuw logo, maar met dezelfde spirit. Het nieuwe lettertype is opvallend en catchy Typische kenmerken zoals de cursieve belettering en de ‘a’ met 2 niveaus blijven behouden. De tussen-en binnenruimtes van de letters zijn geoptimaliseerd en de verbindingslijnen zijn verwijderd. Dit zorgt voor een betere leesbaarheid , zelfs op de kleinste schaal.

Honderd jaar. Het ideale moment voor een complete rebranding.

Het ‘Registrated Trademark’-symbool aan het einde is weggelaten zodat het logo gemakkelijker en duidelijker gebruikt kan worden. Ongeacht dit blijft het merk Hama in het officiële merkenregister staan en is het dus volledig beschermd. De kleur van het logo - het Hama-rood - is nu helderder en warmer. Het resultaat: een meer frisse, eigentijdse en dynamische uitstraling!

17 1960 1966 1968 2022

Hama vandaag

De Europese #1 in consumer electronics

Hama is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In 2022 werden maar liefst 48.700.000 Hama-producten verkocht in heel Europa. Onze missie is dan ook niet voor niks “Products that enrich people’s lives every day”.

H

Hama is het belangrijkste consumer electronics accessoiremerk in Europa. Dat zeggen we niet zomaar!

The world of Hama

Op het werk, thuis, op school, tijdens de vrije tijd,... Hama-producten vergemakkelijken en verrijken dagelijks het leven van duizenden mensen overal in Europa. Via accessoires krijgen consumenten meer comfort, veiligheid en design en vervullen zo hun individuele behoeften. Bovendien geven accessoires vaak ook nog een persoonlijke touch. Elk eindapparaat krijgt zo zijn eigen gebruikers-DNA.

Het Hama-assortiment omvat 18.000 artikelen, van muurbeugels, hoofdtelefoons, laptoptassen,

smartphone-accessoires tot radio’s, fitnesstrackers en smart home oplossingen. Met andere woorden: Hama is een vaste waarde, een onmisbare speler in de accessoirewereld. Daar zijn wij heel erg trots op!

Products that enrich people’s lives every day.

690.000.000

Hama behaalde in 2022 een omzet van maar liefst € 690.000.000.

18.000

Het Hama-assortiment telt niet minder dan 18.000 referenties.

3.000

Jaarlijks lanceert Hama zo’n 3.000 nieuwe producten.

2.500

2.500 mensen werken wereldwijd voor de Hama-groep, waarvan 1.500 bij Hama Duitsland.

30.000 48.700.000

Hama heeft maar liefst 30.000 trading partners in zo’n 70 landen.

In 2022 verkocht Hama net geen 50 miljoen producten over heel Europa.

België

Zwitserland

Spanje

België

Hama-filialen

Hama-handelspartners

Dubai

Portugal Gulf Rusland

Verenigd Koninkrijk

Oostenrijk Slowakije

Hongarije

Polen

Roemenië

Nederland

China

Frankrijk

Think global, act local

Betrouwbare relaties in talrijke landen

Hama wordt vertegenwoordigd door dochterondernemingen in heel Europa en heeft distributeurs in vele landen. Inclusief alle handelspartners is Hama aanwezig in maar liefst 70 landen.

WWie dacht dat Hama enkel bestaat in de Benelux, heeft het goed mis! Hama wordt namelijk vertegenwoordigd over de héle wereld.

Hama all the way

Naast het hoofdkwartier in Duitsland, heeft Hama zo’n 16 filialen waarvan de meeste in Europa liggen. Het allereerste buitenlandse filiaal werd geopend in 1985 in Frankrijk en telde zo’n 20 werknemers. Vervolgens was het aan het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Spanje,...

Wat België betreft, startte het Hama-verhaal in 1993 toen Luc Heyerick & Peter Van den Bossche het bedrijf Agami nv oprichtten als officiële Hama-distributeur. Zeven jaar later, in 2000, werd Agami nv het officiële Belgische Hama-filiaal. In Nederland werd de ervaren distributeur Holst in 2008 overgenomen door Hama.

Hama wordt vertegenwoordigd over de hele wereld.

Over alle grenzen heen Naast de filialen, wordt Hama ook vertegenwoordigd door talrijke handelspartners over de hele wereld. Hama is present in alle continenten dankzij partners als LightPro Group in Amerika, het Afrikaanse Tarsus Technologies, Al Ghanim Industries in het Midden-Oosten, het Aziatische Supertron Electronics en Phocidis in Oceanië.

4 Meer info: be.hama.com/het-bedrijf

21

Unieke logistiek

Van Hama Duitsland naar overal in Europa

Het logistieke centrum in Monheim (Beieren - Duitsland) is één van de meest moderne logistieke centra van de Europese consumer electronics industrie. Het staat voor perfectie in opslag & orderverwerking en voor justin-time leveringen. Vanuit dit centrale punt vertrekken dagelijks duizenden producten naar de logistieke hubs, om dan uiteindelijk in de winkels en bij tevreden consumenten te belanden.

10.000

pakjes verstuurd per dag

79.000 palletten opslagcapaciteit

25.000

m 2 oppervlakte (5 voetbalvelden)

België Polen Tsjechië Roemenië Hongarije Spanje Duitsland
23

Partner merken

Meer dan alleen Hama

Ons bedrijf is meer dan het merk Hama alleen. Wij hebben drie extra huismerken én distribueren daarbij ook nog een heleboel diverse merken - van Adidas tot Xtorm.

AAls ‘Value Added Distributor’ baant Hama de weg naar de markt/vakhandel voor zowel gerenommeerde als jonge trendy merken. Elk partnermerk moet een toegevoegde waarde vertegenwoordigen, of het nu gaat om het assortiment, opportuniteit, notoriëteit, technologie, mode of service. Het resultaat is een uniek aanbod aan complementaire merken en producten.

Dit is niet alleen een mooie opportuniteit voor ons, maar ook onze klanten ervaren hierbij heel wat voordelen. Zij kunnen al deze merken combineren en bij één vertrouwde en ervaren one-stop-leverancier kopen die daarbij ook een full service aanbiedt. Wat ons betreft: een perfecte win-win situatie.

Voor elk wat wils

Samen met onze eigen house brands, distribueren wij maar liefst 30 merken over de Benelux. Zo vindt gegarandeerd elke retailer een product dat in zijn of haar winkel past! We kunnen al onze merken

verdelen in enkele categorieën: House brands (Hama, Xavax, uRage en Avinity), License brands (Thomson), Technical Service brands (ClearPlex/ ProtectionPro), Service Brands (Duracell en Profile).

Tot slot hebben we nog onze ‘ Direct Brands ’. Dit zijn al onze andere merken, denk daarbij maar aan toppers zoals Marshall, SanDisk, Audio Pro, Adidas, Sanus,...

Een uniek aanbod aan complementaire merken & producten.

Hama sustainability

De basis voor een leefbare toekomst

Duurzaamheid is de basis voor een leefbare toekomst. Daarom streven we naar een systematische defossilisatie. Om dit te bereiken proberen we om het gebruik van hernieuwbare energie en grondstoffen te optimaliseren. Zowel wat betreft onze producten, verpakkingen als transport.

S

Sinds enige tijd is het onze missie om systematisch te “defossiliseren”. En we doen er alles aan om dit te bereiken. Zo werd sinds 2016 de uitstoot van broeikasgassen in onze vestiging in Monheim gemiddeld met 11% per jaar gereduceerd. Wordt ongeveer 27% van de verbruikte elektriciteit intern geproduceerd. En kunnen we sinds april 2022 zeggen dat al onze, van het openbare net aangekochte energie, gecertificeerde groene energie is. Het spreekt voor zich dat we daar best trots op zijn.

Verpakkingen ecologischer dan ooit Al enkele jaren zetten we sterk in op duurzame verpakkingen. Dat begint uiteraard bij de keuze van duurzame grondstoffen. We schakelen systematisch om naar verpakkingen die zo recyclebaar mogelijk zijn Daarbij proberen we om plastic- en magneten te mijden. Onze kartonnen verpakkingen zijn zoveel mogelijk gemaakt uit recycled karton en papier.

En als we dan toch genoodzaakt zijn om karton en papier uit niet-gerecyclede bronnen te gebruiken, dan zien we er nauwlettend op toe dat het afkomstig is uit duurzame bosbouw met FSC-certificering Tot slot proberen we ook bij het transport een verschil te maken door het verpakkingsmateriaal zo licht en klein mogelijk te houden. En worden lange transportroutes vermeden door de Europese locaties te versterken.

Wat met de producten?

In onze branche is het niet altijd vanzelfsprekend om ecologische producten te ontwikkelen. Maar moeilijk gaat ook. Zo hebben we met onze Terra-serie een volledig aanbod aan laptoptassen, cameratassen en tabletcases die gemaakt zijn uit vezels van gerecycleerde PET-flessen. Ook de gloednieuwe vrouwelijke Fabulous laptoptassen en de Clear & Chrome TPU smartphonecovers zijn milieuvriendelijker dankzij het gebruik van gerecyclede grondstoffen.

27
“What we do today determines what the world looks like tomorrow.”
Dr. Eric Nebel, Sustainability Manager, Hama Headquarter

Daarnaast proberen we onze producten ook zo herbruikbaar mogelijk te maken. Dit doen we door, bij de ontwikkeling van het product, zoveel mogelijk gebruik te maken van gerecyclede componenten. Tot slot proberen we om onze producten zo herstelbaar mogelijk te maken, wat voor een langere levensduur zorgt en het product duurzamer maakt.

Ref.

Ref.

een product minstens 85 punten haalt op onze scorecard krijgt het het Hama Eco Friendly label.”

Hoe doen we dat?

Om onze standaarden hoog te houden hebben we een aantal parameters gecreëerd en een scorecard ontwikkeld waar onze producten aan moeten voldoen:

• De verpakking is gemaakt van karton en plasticvrij.

• De verpakking bestaat uit minimum 50% gerecycled materiaal.

• Het product werd ontwikkeld met minstens 20% gerecycled materialen.

• Als het product minstens 85 punten haalt op onze scorecard krijgt het ons “Eco Friendly” label.

Ref.

Ref.

“Als
Hama Laptoptas “Fabulous” 00217243 00217245 Hama Laptoptas “Fabulous” 00217244 00217246 Hama TPU Cover “Clear&Chrome” Ref. 00177888 Hama Laptop-sleeve “Terra” Ref. 00196602

De Hama Nieuwsbrief.

hand van strikte criteria om topkwaliteit te verzekeren.

Productontwikkeling

die leidt tot juiste accessoires, topkwaliteit & awards

Jaarlijks lanceert Hama ongeveer 3.000 nieuwe producten. Elk accessoire vervult een andere consumentenbehoefte: sneller laden, betere bescherming, meer gebruiksgemak, hogere veiligheid of stijlvolle look. Ons geheim? Een vooruitziende blik, marktobservaties, veel aandacht voor design en intensieve quality control.

D

De wereld van consumer electronics staat geen moment stil. Wat vandaag hip of de standaard is, kan enkele maanden later al achterhaald zijn. Nieuwe standaarden, trends en producten vliegen ons om de oren. Het is kwestie van het bos door de bomen te blijven zien. Hama helpt je hierbij. De productspecialisten van Hama Duitsland zijn altijd onderweg en op zoek naar de nieuwste en meest veelbelovende technologie- en modetrends. Toonaangevende internationale beurzen in Europa, de VS of Azië zijn hierbij de perfecte graadmeter. Zo reageren we bliksemsnel om op tijd de juiste accessoires voor de nieuwste hardware te presenteren.

Natuurlijk werken we ook samen met toptechnologiebedrijven, zijn we lid van de Connectivity Standard Alliance (CSA), die de langverwachte standaard voor smart home-producten met Matter eind 2022 heeft gepubliceerd, of van de HDMI Licensing LL, de licentie-instantie die verantwoordelijk is voor de HDMI-specificaties.

Productdesign

Een goed ontwerp is veel meer dan enkel de look and feel. Het perfecte evenwicht tussen vorm en functie is bij consumer electronics accessoires minstens even belangrijk. Daarom ontwikkelen onze productspecialisten de producten vaak zelf. Daarbij putten ze uit tientallen jaren ervaring, maar laten ze zich ook inspireren door actuele markt- en modetrends. De mix tussen heden, verleden én toekomst.

Kwaliteitscontrole

Meer dan 50 medewerkers in onze eigen testlabo’s garanderen de veiligheid en kwaliteit van Hama-accessoires.

Al meteen na de productie, in Shenzhen (China), gebeuren de eerste intensieve controles in nauwe samenwerking met onze Duitse collega’s. Na transport richting Monheim (Duitsland) vinden document- en samplecontroles plaats. Bovendien worden daarna heel wat wettelijk voorgeschreven richtlijnen en normen gecontroleerd. Het resultaat? Meer dan duizend award-winnende producten!

31

Wie zoekt, die vindt!

Kies het juiste accessoire voor jouw toestel

Tussen onze meer dan 18.000 producten is het soms moeilijk om de juiste match te vinden. Onze handige toebehorenassistent tool is hier jouw ideale partner in crime! Heb jij hem al gebruikt?

SStel je voor: de nieuwe iPhone 15 serie komt uit en je wil jouw winkel aanvullen met enkele leuke covers en draadloze opladers die compatibel zijn met deze smartphones. Dan kan je beginnen scrollen door onze hele website op zoek naar de juiste accessoires, óf, je maakt gebruik van onze toebehorenassistent!

Unieke website-tool

Na enkele jaren zijn we nog steeds erg trots op een tool die onze website onderscheidt van andere merken: onze toebehorenassistent . Deze tool zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk de juiste accessoires terugvindt voor al jouw elektronische apparaten.

Of het nu gaat om een gloednieuwe of oudere smartphone, tablet, televisie, speaker, fototoestel, stofzuiger,... Wij hebben in 99% van de gevallen dé geschikte accessoires voor jouw toestellen!

Meer dan een leuk dingetje

Natuurlijk zit er achter deze tool een enorm grote database aan gegevens. In de loop der jaren heeft Hama niet minder dan 50.000.000 koppelingen tussen accessoires en hardware opgebouwd. Onze toebehorenassistent is dus een ware schat aan data en informatie. Niet alleen super handig, maar ook een absoluut unicum in onze sector!

Klik, klik, klik

Maar hoe werkt onze unieke website tool nu concreet? Op de volgende pagina leggen we alles stap voor stap uit om steeds hét perfecte accessoire(s) voor een bepaald toestel te vinden. Geen paniek, het is zo eenvoudig dat iedereen tussen 9 en 99 de tool met gemak kan gebruiken.

4 Ontdek hem via be.hama.com/toebehorenassistent.

Kies het type toestel

Allereerst kies je het toestel waarvoor je een accessoire wil aanschaffen. Dit kan gaan om een smartphone, tablet, televisie, smartwatch,... tot auto’s en stofzuigers.

Kies het gewenste merk

Vervolgens kies je het merk van je toestel. Denk maar aan Apple, Samsung, Panasonic, Fitbit, Audi, Bosch,...

Kies het gewenste model

Tot slot geef je aan voor welk specifiek model je een accessoire nodig hebt. Daarmee bedoelen we iPhone 14 Pro Max, Fitbit Versa 3,...

Shoppen maar

Ziezo! Alle beschikbare accessoires voor jouw gekozen toestel komen nu tevoorschijn. Dit kan gaan van covers, kabels, adapters,... tot de perfect passende stofzuigerzak.

1 2 3 4

Shelf planning

Een professionele tool om retail te optimaliseren

Met meer dan 18.000 producten in het aanbod is het essentieel om overzicht en efficiëntie in onze assortimenten te brengen. Kwestie van de juiste producten op de juiste plaats aan te bieden. In dit opzicht zijn professionele planogrammen een absolute must.

B

Bij Hama vinden we een professioneel planogram een grote meerwaarde. Niet voor niets hebben we enkele specialisten in huis om deze uitdagende taak tot een goed einde te brengen. Ons gedreven team van shelfplanners creëert dagelijks overzichtelijke en logisch opgebouwde planogrammen. Deze planogrammen vertalen onze knowhow en jarenlange ervaring, en garanderen de aantrekkelijkheid en winstgevendheid van jouw beschikbare meters.

Alle voordelen op een rijtje

Dat een professioneel planogram heel wat voordelen biedt lijkt ons niet meer dan logisch. Het laat toe om de beschikbare winkelruimte te optimaliseren. Zo plaats je met gemak het juiste product op de juiste plaats: de goed verkopende producten met hoge marges krijgen een prominente plaats in het schap.

Maar het zorgt ook voor een efficiënt voorraadbeheer, een mooiere en aantrekkelijkere winkelafdeling en een logische opbouw die leidt tot meer vertrouwen en loyaliteit van je klanten. Daarnaast bespaart het tijd bij de installatie en het vullen van het schap.

Van onze kant zorgen wij voor een doeltreffende follow-up en worden onze planogrammen op regelmatige basis geüpdatet. Bovendien kan je via je salescontact steeds op maat gemaakte planogrammen aanvragen.

Conclusie

Of het nu gaat om een presentatie van één meter of van 10 meter, een professioneel planogram is altijd een meerwaarde voor jouw zaak. Het garandeert meer verkoop en optimale inkomsten.

4 Meer info: bespreek met je Hama salescontact de

Snelladers.

Laden

op topsnelheid in miniformaat.
Scan & ontdek al onze snelladers

100 PRODUCTS THAT ENRICH PEOPLE’S LIVES EVERY DAY.

37

100 topsellers

100 jaar ervaring, 100 jaar knowhow. Deze uitzonderlijke verjaardag is de perfecte gelegenheid om jou, als klant en als trouwe HAMAG-lezer, inzicht te geven in een selectie van 100 succesproducten van Hama. Deze selectie vertegenwoordigt ons DNA, onze core-business, onze adrenaline. Maar bovenal zijn deze honderd toppers jouw margemakers.

Op de volgende pagina’s ontdek je op een luchtige manier onze topsellers. Met kleur, foto’s en leuke weetjes. Wedden dat je hier en daar toch wel verrast wordt?

Geniet van de ontdekking!

40-51

Onderweg, op reis, in de sportclub, of gewoon thuis. Chargers, kabels, smartwatches,... met deze selectie van producten houdt niks je nog tegen.

62-77

Must haves voor de inrichting van je home office. Muizen, hubs, reinigingsproducten en nog veel meer.

78-91

Sound on, world off. Headsets, in-ears maar ook muurbeugels en kabels voor dé perfecte kijk- en luisterervaring.

52-61

Maak van je huis een thuis met onze Home & Outdoor producten. Van keukenaccessoires tot slimme stekkers.

92-99

Statieven, fototassen,... alles wat je nodig hebt om op pad te gaan en die ultieme foto te maken.

39 Imaging &Optics Sound &Vision IT&office
Home &Outdoor Mobile Life

MOBILE LIFE

Draadloze opladers

Die zoektocht naar de juiste oplaadkabel wanneer je batterij aangeeft dat er nog maar 1% leven in zit...Énorm vervelend! Maar, met onze oplossingen is een product opladen nog nooit zo makkelijk geweest! Leg een compatibele smartphone, draadloze oortjes, muis,... gewoon op één van onze Hama QI-laders en watch the magic happen!

Draadloos

oplaadstation 3 in 1

MagCharge Multi

voor iPhone, AirPods & Watch

Draadloze oplader

QI-FC15

15W

4 Ref. 00201674

MOBILE LIFE 41

Power up Supreme

Power packs to the rescue! Plots een lege batterij hebben, is voor iedereen een echte nachtmerrie geworden. Dat zien we maar al te goed in onze verkoop. Met on top de ‘Supreme’ reeks die een energieboost geeft met tot maar liefst 24.000 mAh!

4 Ref. 00201671, Power Pack Supreme 5HD, 5.000 mAh

4 Ref. 00201668, Power Pack Supreme 10HD, 10.000 mAh

4 Ref. 00201669, Power Pack Supreme 20HD, 20.000 mAh

4 Ref. 00201670, Power Pack Supreme 24HD, 24.000 mAh

Scan de QR-code en ontdek alle power packs.

Power Pack SLIM 5HD

5000 mAh

Deze power pack past perfect in een broekzak, handtas,... door zijn slanke design. Dé ideale energieleverancier voor onderweg!

Beschikbaar in 4 leuke kleuren: Ref. 00201664, Power Pack SLIM 5HD, roze Ref. 00201665, Power Pack SLIM 5HD, munt Ref. 00201666, Power Pack SLIM 5HD, zwart Ref. 00201667, Power Pack SLIM 5HD, wit

Power Pack PD-HD

Met snellaadtechnologieën Power Delivery en Qualcomm® Quick Charge™ 3.0.

Ref. 00201662, PD10-HD, 10.000 mAh

Ref. 00201663, PD20-HD, 20.000 mAh

MOBILE LIFE 43

Hou me stevig vast

Veilig rijden en daardoor ook boetes vermijden, is voor iedereen die met z’n auto de weg op gaat, een minimale vereiste. Hama biedt daarom talrijke praktische, toegankelijke maar vooral universele oplossingen. Ontdek hierbij alvast onze top 3, maar als we jou één advies mogen geven: bied voor ieder wat wils aan met een uitgebreid assortiment. Succes gegarandeerd!

360° draaibaar

Scan de QR-code en ontdek alle houders.

Smartphonehouder Compact

Smartphonehouder

Multi

2 in 1

Past er geen houder in het ventilatierooster van de auto? Geen nood! Deze houder wordt heel makkelijk met een zuignap aan de voorruit bevestigd.

4 Ref. 00201521

Smartphonehouder

Magnet Alu

Magnetisch

4 Ref. 00201516

MOBILE LIFE 45

Kabels – USB-C

Laden, maar vooral zo snel mogelijk laden - dat is waar de consument de dag van vandaag naar op zoek is. Vergeet de “goedkope” oplossingen, want de consument wil steeds meer én beter. Hama is hier de perfecte partner. Met 100 jaar ervaring & knowhow maken wij zonder twijfel hét verschil.

1 meter

1 meter

4 Ref. 00201589

Kabel USB-C | USB-C Kabel USB-A | USB-C

Snellader mini GaN

1x USB-C PD, 1x USB-A QC, 65W

Deze snellader met GaN-technologie is een echte krachtpatser. Hij ondersteunt ook Power Delivery en Qualcomm® Quick Charge™ 3.0.

4 Ref. 00201643

Good to know.

Vanaf eind 2024 moeten alle nieuwe smartphones, tablets en camera’s in de Europese Unie beschikken over een USB-C aansluiting. Vanaf dan zal de verkoop van USB-C-kabels een serieuze boost krijgen.

MOBILE LIFE 47

Kabels – Lightning

Gebruikers die het Apple-ecosysteem testen, raken er meestal aan verslaafd. Volgens analisten van Consumer Intelligence Research Partners blijft zo’n 90% van de iPhonegebruikers dan ook trouw aan Apple. Niet enkel voor de nieuwkomers, maar ook voor de fans van het eerste uur hebben we alle denkbare oplossingen in huis. Niet alleen kabels in alle lengtes en kleuren, maar ook supersnelle laders, multiladers en nog veel meer!

Kabel USB-A | Lightning

1,5 meter

4 Ref. 00173640, 1,5 meter, verguld

4 Ref. 00201579, 1 meter

Kabel USB-C | Lightning

1 meter

4 Ref. 00183295

Lightning adapter

naar 3,5 mm jack

4 Ref. 00187210

Good to know.

Sinds enkele jaren is de vertrouwde 3,5 mm audio-aansluiting verdwenen op de meeste smartphones. Wil je toch nog naar muziek luisteren met een bedrade hoofdtelefoon op een iPhone? Dan gebruik je gewoon onze bovenstaande bestseller!

MOBILE LIFE 49

Fit Watches

Vandaag de dag zijn smartwatches niet meer weg te denken in het straatbeeld. Ook Hama sprong in 2021 op de ‘fitkar’ met haar allereerste Fit Watches. Al snel bleek dat onze reeks smartwacthes een echt succes was. Wat blijkt? Onze prijs-kwaliteitverhouding slaat enorm aan bij het grote publiek!

Fitness Tracker

Fit Track 3910

Smartwatch

Fit Watch 4910

Smartwatch

Fit Watch 5910

Ref. 00178605, roze

Ref. 00178606, zwart

Smartwatch

Fit Watch 6910

Onze nieuwste Fit Watch 6910 staat meteen in onze lijst van topproducten! Geïntegreerde GPS, een accuduur van 6 dagen, een IP68-rating,... maken van hem dan ook een echt hebbedingetje!

Ref. 00178610, zwart

MOBILE LIFE 51

& HOME OUTDOOR

Smart home

Wifi-stopcontact, klein, vierkant, met stroomindicator

3.680 W, 16 A

Smart is cool. Dit Wifi-stopcontact is perfect om smart technologie voor iedereen toegankelijk te maken.

4 Ref. 00176575

Wifi-stekkerdoos

4-weg, 4x USB

Laat toe om verschillende apparaten op één plaats aan te sturen, gezamenlijk of afzonderlijk.

4 Ref. 00176574

& HOME OUTDOOR 53

NL only

Stekkerdozen

Dankzij het nieuwe aantrekkelijke ‘Future in Power’* concept is dit de snelst groeiende product family van het laatste jaar. Een absolute must in elke winkel.

(*) Opgelet: de Hama lijn is enkel geschikt voor Nederland en Luxemburg. Voor de Belgische markt bieden wij alternatieve producten (met aarding) van het merk Profile.

4 Ref. 00030382 (3-voudig, wit)

4 Ref. 00030392 (3-voudig, zwart)

4 Ref. 00047842 (5-voudig, wit)

4 Ref. 00030394 (6-voudig, zwart, 15 stuks)

Scan de QR-code en ontdek alle stekkerdozen.

OUTDOOR 55
& HOME
Stekkerdoos met schakelaar

Reisstekkers

Al meer dan 15 jaar is Hama gespecialiseerd in reisstekkers. Ons assortiment biedt tientallen oplossingen voor alle noden van de globetrotters.

Reisadapter type E & F 3-polig, wereld naar Europa

4 Ref. 00223454

Scan de QR-code en ontdek alle reisstekkers

Weerstations

Verbazingwekkend hoe mensen gehecht zijn aan weersvoorspellingen. Uiteraard heeft Hama nog véél meer modellen weerstations in het assortiment!

Thermo-/hygrometer

TH50

Verkrijgbaar in wit en zwart

4 Ref. 00186370 (zwart)

4 Ref. 00186371 (wit)

HOME OUTDOOR 57
&
Scan de QR-code en ontdek alle weerstations.

Xavax

Xavax werd in 2008 gecreëerd om de keuken- en huishoud-accessoires een dedicated merk en look & feel te geven. Ondertussen is het merk een vaste waarde geworden en telt het Xavax assortiment een 400-tal referenties.

Elektrische melkopschuimer

2 AA-batterijen

4 Ref. 00111106

Droogballen

2 stuks

Vermindert de droogtijd tot 25%.

4 Ref. 00111013

& HOME OUTDOOR 59 Magnetrondeksel Basic 4 Ref. 00110216 Transportbox voor cake/taart 4 Ref. 00111514
Scan de QR-code en ontdek alle Xavax producten. Na login. Anti-slip mat voor wasmachines 4 Ref. 00111362

Halogeen-ovenlamp

33 W, tot 300°, hittebestendig, G9, helder

4 Ref. 00111442

Vetfilter voor damp- of afzuigkap met indicatiefactor

2 stuks

4 Ref. 00110830

OUTDOOR 61
& HOME

& IT OFFICE

USB-C-dockingstation & notebookhouder

12 poorten

Het paradepaardje uit het Hama dockingassortiment. Met maar liefst 12 extra poorten en Super-Speed-Plus-gegevensoverdrachtsnelheid tot max. 10 Gbit/s.

Ref. 00200139

Good to know.

Dit dockingstation heeft MST (Multi-Stream-Transport) waarmee je bijvoorbeeld drie extra beeldschermen op je laptop kan aansluiten. Zo gebruik je maar liefst vier schermen tegelijkertijd, met andere content.

OFFICE 63
& IT

Hub, hub, hub!

Met de Hama-hubs kun je jezelf de extra poorten bieden die je nodig hebt. Hierdoor kan je de meer vaste apparaten zoals een externe harde schijf, scanner, printer of een toetsenbord permanent met je computer of laptop verbinden, terwijl je extra poorten hebt voor andere apparaten die je wil gebruiken.

USB 2.0 hub 1:4

Bus-powered + USB-C-adapter

4 Ref. 00200116

OTG-hub/kaartlezer

5 poorten: 3 X USB-A, SD, microSD + USB-C-adapter

4 Ref. 00200140

& IT OFFICE 65 Scan de QR-code en ontdek alle hubs & dockingstations. USB-C dockingstation 10 poorten
00200100
Ref.

Muizen & muismatten

Of je nu linkshandig of rechtshandig bent, het maakt niet uit. Ons uitgebreid aanbod aan ergonomische en comfortabele muizen met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding biedt voor iedereen de juiste worktool.

Optische muis

MC-200

Met drie knoppen

De entry-level-muis bij uitstek.

4 Ref. 00182602

Optische draadloze

muis MW-500

Met zes knoppen

4 Ref. 00173032 (zwart)

4 Ref. 00173033 (bordeaux)

4 Ref. 00173034 (poolblauw)

4 Ref. 00173035 (bosgroen)

4 Ref. 00173036 (crème wit)

Good to know.

TIP! Ook voor linkshandigen is ergonomisch

Optische draadloze muis Riano voor linkshandigen

4 Ref. 00182645

Kleurrijke muismat

OK, akkoord. Niet echt origineel zo’n muismat. Toch verkopen ze jaar na jaar per duizenden.

4 Ref. 00054771

OFFICE 67
& IT

Kabels & adapters

Als het over kabels gaat is Hama dé specialist. Dit zijn de topsellers van IT. Interessant maar uiteraard maar een tipje van de sluier!

High-speed

HDMI-kabel, 4K, ethernet

4 Ref. 00200701 (0,75 m)

4 Ref. 00200702 (1,5 m)

4 Ref. 00200703 (3 m)

4 Ref. 00200704 (5 m)

USB-C-OTG-Adapter to USB-A, USB 3.2 Gen1, 5 Gbps

4 Ref. 00200311

USB 2.0

verbindingskabel

type A/B

1,5 meter

4 Ref. 00200602

Adapter USB-C naar

HDMI Ultra-HD 4K

Dit is zo’n slimme en nuttige oplossing waar Hama het geheim van heeft.

Ref. 00200315

IT OFFICE 69
&

Kabels & adapters

Netwerkkabel CAT-6A

10 GBit/s, S/FTP

4 Ref. 00200680 (1,5 m)

4 Ref. 00200681 (3 m)

4 Ref. 00200682 (5 m)

4 Ref. 00200683 (10 m)

4 Ref. 00200684 (15 m)

DisplayPort-kabel, DP 1.2, Ultra-HD 4K

4 Ref. 00200695 (0,75 m)

4 Ref. 00200696 (1,5 m)

4 Ref. 00200697 (3 m)

4 Ref. 00200698 (5 m)

Universele USB-C notebook-netadapter

Power Delivery (PD) - 65 Watt

Eén voor op kantoor. Eén voor thuis. Eén voor onderweg. Oh… weer eentje op mijn hotelkamer vergeten! Dit is een puur vervangingsproduct.

4 Ref. 00200006

Scan de QR-code en ontdek al onze notebooknetadapters.

IT OFFICE 71
&

Headsets

Sinds covid niet meer weg te denken bij de basis bureau-uitrusting.

PC-Office headset

HS-P100

4 Ref. 00139900

PC-Office headset

HS-USB300, stereo

4 Ref. 00139924

USB tafelventilator

10cm

Cool attitude verzekerd met deze stille ventilator.

4 Ref. 00012196

Actieve Stylus Scribble voor Apple iPad

Maak gemakkelijk notities of vul handmatig zoekvelden en tekstkaders in. De stylus zet het om in getypte tekst. Zo heb je geen toetsenbord nodig. (Ondersteunt de iPad Scribble-functie.)

4 Ref. 001 25115

OFFICE 73
& IT

Kleurrijke displays

Met de toonbankdisplays van Hama wordt het kinderspel om uw verkoop een boost te geven. Deze leuke hebbedingetjes zijn het meeneemproduct bij uitstek!

Travel houder voor tablet en smartphone

4 Ref. 00182565

Stylus Mini voor tablets & smartphones

28 stuks

4 Ref. 00125108

Oplader USB-C (PD/ QC) + USB-A 30W 20 / 36 stuks

4 Ref. 00210575 (netlader, 20 stuks)

4 Ref. 00210572 (autolader, 36 stuks)

Scan de QR-code en ontdek al onze displays.

& IT OFFICE 75

Tablet- en monitorhouders

Universele muurbeugel

Voor tablet 7”-10”

Ideaal in de keuken, om het recept te volgen.

4 Ref. 00108367

Hoofdsteunhouder

Voor tablet 7”-10.5”, alu

4 Ref. 00182540

Houder voor twee

monitoren

full motion, 13” - 32”

Traploos in hoogte verstelbaar, draaibaar, kantelbaar, uittrekbaar of in staand of liggend formaat.

4 Ref. 00118491

Scan de QR-code en ontdek al onze monitorhouders.

& IT OFFICE 77

& SOUND VISION

Digitale radio

Vandaag twijfelt niemand meer over de voordelen van digitale radio. De geluidskwaliteit is stukken beter, je beschikt over meer radiostations / themazenders en het gebruiksgemak is ongeëvenaard: je hoeft geen frequentie meer te onthouden en scrolt gewoon alfabetisch door de lijst. Eenvoud troef!

Met groot 4” TFT display, 4 presets en ingebouwde wekker.

4 Ref. 23054897

79 & SOUND VISION
Digital Radio DR1000 FM/DAB/DAB+

Music is my first love

De laatste 2 jaar is het Hama sound-assortiment enorm uitgebreid. Zo biedt Hama headphones en speakers voor elk budget en elke verwachting van de consument. Music maestro!

Slight on-ear headphone aanpasbare hoofdband

4 Ref. 00184142

Shell stereo headphone

2 meter kabel

4 Ref. 00184143

Twin 2.0 bluetoothspeaker

waterdicht IPX7

Deze waterdichte bluetoothspeaker laat je overal chillen met de beste geluidskwaliteit. Kies voor één grote of twee kleine speakers voor een geweldige stereo-ervaring.

4 Ref. 00188220

Freedom Light

True Wireless headphone

Ref. 00184067 (zwart)

Ref. 00184068 (wit)

Ref. 00184076 (roze)

Ref. 00184074 (blauw)

Ref. 00184077 (muntgroen)

81
& SOUND VISION

Golden oldies

Dit verhaal doet ons verdacht veel denken aan de VHS cassette-adapter. Voor de meeste retailers staat ‘cd’ synoniem voor ‘achterhaald’. Toch blijven veel consumenten hun cd-collectie koesteren en gaan dan vooral online op zoek naar opbergoplossingen en accessoires.

CD/DVD/Blu-ray

wallet nylon

zwart

4 Ref. 00033831 (40 stuks)

4 Ref. 00011616 (64 stuks)

4 Ref. 00011617 (104 stuks)

4 Ref. 00033833 (120 stuks)

Rek voor 20 CD/

DVD/Blu-ray

4 Ref. 00048010

Verbluffend vinyl

Vinyl is helemaal terug. Ook hier is de boodschap: met de juiste accessoires verhoog je cross selling.

Koolstofvezelborstel

voor vinyl

Als het gekraak jouw favoriete nummers overstemt, dan is het de moeite waard om de vinyl een grondige schoonmaakbeurt te geven met deze koolstofvezelborstel.

4 Ref. 00181422

Reinigingsset

voor vinyl

4 Ref. 00181421

83 & SOUND VISION

Muurvaste beugels

Muurbeugels zijn voor Hama pure core business. Meer nog dan bij andere producten maken knowhow & vakmanschap hier echt het verschil. De steeds grotere televisieschermen moeten per slot van rekening muurvast verankerd worden. Honderd procent betrouwbare producten aan competitieve prijzen aanbieden is de kunst waarin Hama glansrijk slaagt.

Plafondbevestiging kantelbaar

55”

Bevestig je televisiescherm aan het plafond of een schuine wand onder het dak.

4 Ref. 00118654 (VESA 400x400)

TV-stand

volledig beweegbaar

55” of 65”

4 Ref. 00118094 (VESA 400x400)

4 Ref. 00118095 (VESA 600x400)

Muurbeugel

volledig beweegbaar

65”

4 Ref. 00118619 (VESA 400x400)

85
& SOUND VISION

Let’s connect

Naast muurbeugels zijn kabels een tweede core business voor Hama. Al jaren investeren we massaal in research & development. Onze grootste ambitie? De beste zijn in deze uitdagende productgroep en de snelste connecties aanbieden voor de nieuwste technologieën en alle behoeften van de consument. Ontdek hier onze toppers. Het spreekt voor zich dat dit slechts een klein stukje is uit ons veelzijdige aanbod!

High speed HDMI™-kabel 4K

4 Ref. 00205005 (1,5 m)

4 Ref. 00205006 (3 m)

4 Ref. 00205007 (5 m)

4 Ref. 00205000 (1,5 m - 25 pc)

4 Ref. 00205002 (verguld - 1,5 m - 25 pc)

Ultra High speed HDMI™-kabel 8K

Premium bioscoopkwaliteit met hoge 8K-resolutie (7680x4320 pixels).

4 Ref. 00205241 (1m)

4 Ref. 00205242 (2m)

4 Ref. 00205243 (3m)

HDMI™-splitter

3X1

Verdubbel je input: combineer drie toestellen met HDMI™-aansluiting dankzij de handige splitter met afstandsbediening.

4 Ref. 00121760

Opbergbox stekkerdoos

Maxi/mini

Opgeruimd staat netjes! Dankzij deze opbergdozen is de hele wirwar aan kabels niet alleen mooi gecamoufleerd, maar ook helemaal beschermd tegen stof en vuil.

4 Ref. 0020661 (wit - mini)

4 Ref. 0020662 (wit - maxi)

4 Ref. 0020663 (zwart - mini)

4 Ref. 0020664 (zwart - maxi)

&

87
SOUND VISION

Bluetooth®-receiver

voor in de auto

Er zijn meer autoradio’s zonder Bluetooth dan je denkt. Sluit deze adapter gewoon aan op de AUX-poort, verbind je smartphone via Bluetooth en hop: je muziek knalt door de autospeakers!

4 Ref. 00014159

Optische audiokabel ODT-connector

4 Ref. 00205134

Audiokabel

3,5mm jack stereo

1,5 meter

4 Ref. 00205130 (verguld)

4 Ref. 00205262

Good to know.

Kabels vormen een essentieel onderdeel van het Hama-DNA.

Dit bewijzen deze indrukwekkende cijfers: een assortiment van ongeveer 3400 actieve producten en een jaarlijkse verkoop van maar liefst 25 000 000 kabels in Europa.

89
SOUND VISION
&

Zappen maar

Lineaire televisie is ondertussen een fenomeen van de vorige eeuw maar het televisiescherm blijft centraal in onze woonkamer aanwezig dankzij streamingsdiensten, tv on demand, gameconsoles en smart tv-apps. Een centrale hub voor alle entertainment! TV-accessoires blijven dus essentieel in jouw assortiment.

Universele afstandsbediening

4 in 1

Ongelofelijk hoe mensen afstandsbedieningen blijven slijten en verliezen. Hama to the rescue!

4 Ref. 00012306

Vervangende afstandsbediening

Thomson ROC 1128

4 Ref. 00132673 (Samsung)

4 Ref. 00132674 (LG)

4 Ref. 00132675 (Sony)

4 Ref. 00132676 (Philips)

4 Ref. 00132677 (Panasonic)

Reinigingsspray voor TV, met doek

200 ml

4 Ref. 00095878

Bestseller

Organiser voor afstandsbedieningen

Iedereen houdt van orde en overzicht . Het is alleen kwestie van de organisers op de juiste plaats in de winkel te zetten of online als cross selling product bij TV en afstandsbedieningen aan te bieden. Succes verzekerd.

4 Ref. 00084035

91
& SOUND VISION

& IMAGING OPTICS

Spotlight FoldUp 102

LED Ringlamp

Een must-have om foto’s en video’s te laten schitteren.

Ref. 00004642

Kaartlezer USB 2.0

35 in 1

Simply the best. Al meer dan 15 jaar is deze snelle en eenvoudige kaartlezer een bestseller uit ons foto-assortiment.

4 Ref. 00055348

& IMAGING OPTICS

93

Statieven Star Line

De STAR-lijn bestaat sinds 2004 en is jaar na jaar een absolute must. De prijs-kwaliteitverhouding is onverslaanbaar. Ook online scoren deze statieven heel erg goed!

4 Ref. 0004161, Statief Star 61

4 Ref. 0004163, Statief Star 63

4 Ref. 0004175, Statief Star 75

4 Ref. 0004105, Statief Star 05

Scan de QR-code en ontdek alle Hama statieven.

Selfie Fun 70, Bluetooth®

Sinds 2020 in ons assortiment en niet meer uit de toplijst verdwenen.

4 Ref. 0004315

Good to know.

De Traffic Mirror Selfie is de nieuwste fototrend van 2023. Met vervormde gezichten en overdreven lichaamsdelen voor een surrealistich resultaat. Dat wordt lachen, gieren en brullen.

& IMAGING OPTICS

95

Fototassen

De smartphones, met hun steeds kwalitatievere ingebouwde camera’s, hebben de traditionele fotocamera’s grotendeels vervangen. Met als gevolg dat de glorietijden van de fototassen, die we per container bestelden en massaal verkochten, voorbij zijn. Toch blijven een aantal modellen voor compact- of spiegelreflexcamera’s vaste waardes in het assortiment.

Foto Rugtas SLR

Miami 150N

22x10x24cm

4 Ref. 00139856

Fototas compact

Fancy Urban 60H

6,5x3x11cm

4 Ref. 00139822

*Statief exclusief

Hardcase

Colour Style 80M

7,5x4,5x12,5cm

4 Ref. 00126656

Fototas SLR

Samara, 140 23x11x16cm

4 Ref. 00185087

& IMAGING OPTICS

97

Retro-technologie

Cassette adapter

VHS-C/VHS

Ook verouderde technologie heeft nog aangepaste accessoires nodig! Dit product is enorm gewild online omdat het in winkels bijna niet meer te vinden is.

4 Ref. 00044704

Bewaar je mooiste foto’s

Album Jumbo Fine Art

30x30 cm - 100 pagina’s

Een klassieker. De cover voorziet ruimte voor een foto, voor een individueel ontwerp of thematische ordening.

4 Ref. 00001898

Sevilla fotolijst

Kunststof, 28x35 cm

De Sevilla-lijn biedt een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Kies uit maar liefst 7 kleuren en 21 verschillende formaten.

4 Ref. 00066224

& IMAGING

OPTICS 99

Blik op de toekomst

Anno 2023 geloven we meer dan ooit in een fantastische toekomst. In de loop van honderd jaar heeft Hama zich ontwikkeld tot een zeer professioneel bedrijf, dat zichzelf voortdurend opnieuw uitvindt. Met extra aandacht voor nieuwe technologieën, ontwikkelingen en trends. Het resultaat? Een sterk bedrijf dat de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet.

HHet perfecte voorbeeld van Hama’s kracht om zichzelf constant opnieuw uit te vinden was de compleet vernieuwde stand op IFA 2022 in Berlijn. Tijdens deze technologiebeurs voor reserveert Hama traditiegetrouw een gigantische hal van 1200 m2 om klanten en consumenten te ontvangen. De vernieuwde, kleurrijke Hama-stand was volledig ontworpen in de nieuwe look and feel. Naast het vernieuwde logo en de opvalllende stand gingen heel wat topproducten met alle aandacht lopen. In dezelfde mindset worden verschillende innovatieve producten en topthema’s ontwikkeld voor de komende jaren. Je ontdekt ze hier!

Breng kleur in je leven

De Hama-feeds op Facebook en Instagram springen in het oog met heel wat kleur, positiviteit en fun. Het resultaat: een groeiende brand awareness en digitale community.

Deze kleurrijke evolutie is ook duidelijk te zien op pro ductniveau. Na de voorbije coronajaren en in deze tijden van geopolitieke problemen hebben we nood aan posi tieve vibes. Hama heeft dit maar al te goed begrepen. Denk maar aan de kleurrijke Velvet-serie tablethoezen en muismatten, de smartphonecovers Finest Feel of MagCase en de nieuwe computermuizen MW-300 & MW-400. Twijfel niet en ga voluit voor kleur!

Smart home, made simple

Een andere blijver voor de toekomst van Hama is smart home. Ons doel? Deze producten zo gebruiks vriendelijk mogelijk maken zodat de consument zowel tijd en geld bespaart als comfort wint. Al onze producten zijn gateway-free, wat betekent dat je ze eenvoudig via het draadloze netwerk kan aansluiten en met de Hama Smart Home app kunt configureren.

De toekomst van Hama ziet er (roos-) kleurig uit.

101
Hama muismat “Velvet” Ref. 00054166-69 Hama tabletcase “Velvet” Ref. 00217230-31-32-33 en 00217254-55 Hama MW-400 V2 Ref. 00173026-30

Installatie en bediening is kinderspel!

De Hama Smart Home product range breidt zich voortdurend uit en omvat nu vier groepen: beveiliging, lampen, verwarming & airco en smart & WLAN-stekkers. Een brede selectie met meer dan voldoende keuze om ook de aarzelende consumenten dat laatste duwtje in de rug te geven.

Geluid 2.0

Het Hama audio-aanbod ontwikkelt zich razendsnel en laat niets aan het toeval over. Of je nu op zoek bent naar een compacte en praktische bluetoothspeaker om overal mee te nemen, 360°-geluid of een waterdichte speaker, Hama heeft voor alles de juiste oplossing.

Ook voor headphones en DAB-radio’s biedt Hama drie categorieën: een instap-, basis- en premium model. Allemaal “made by Hama”, met kwaliteit op de eerste plaats.

Core business

Never change a winning team. Kabels en muurbeugels blijven Hama’s core business voor de volgende jaren. Sinds enkele jaren kregen deze twee productfamilies het gezelschap van een derde groep: smartphoneaccessoires. Telecom is een interessante business, waarbij snelladen de dominante trend is. De consument wil snelheid en Hama biedt die.

De combinatie van PowerDelivery & Qualcomm Quick Charge 3.0 technologieën maakt een hoger niveau van efficiëntie mogelijk,in een compact jasje. De consument is vragende partij en bereid te betalen voor betere prestaties op vlak van snelladen.

Hama bluetoothkoptelefoon/luidspreker “Passion Turn” Ref. 00184092 Hama True Wireless Spirit Pure Ref. 00184108-9 Hama bluetoothspeaker “Shine 2.0” Ref. 00188228-9 Hama Wificamera outdoor, solar Ref. 00176615 Hama bluetoothspeaker “Pipe 3.0”, waterdicht Ref. 00188202 Hama Snellader GaN 65W Ref. 00201643

IETS GEMIST?

HERLEES HET IN DE HAMAG-KIOSK

Je wou net dat interessante artikel over True Wireless nog een keertje lezen, maar je kan je magazine niet meer vinden... Vervelend, maar geen nood! Vanaf nu kan je alle reeds verschenen HAMAG-artikels herlezen in onze HAMAG-kiosk.

Hoe? Eenvoudig, scan onderstaande QR-code en selecteer het gewenste artikel. Veel leesplezier!

Scan mij met je smartphone en herlees alle artikels die reeds verschenen in HAMAG

HAMA MAGAZINE ACCESSORIES FOR EACH MOMENT IN YOUR LIFE EN VERDER: HAMA FITWATCHES, LANCERING VAN HET NIEUWE MERK RAPOO, WANNAHAVES, FAN TALK, SNAPSHOT,… MAGLINE MAGSAFE COMPATIBELE ACCESSOIRES ADIDAS SPORT HEADSETS INDOOR CLIMATE ADEM ZUIVERE EN GEZONDE LUCHT CREËER JE EIGEN HOME OFFICE HAMA MAGAZINE

HOMEMADE. TO GO.