Page 1


Hallströms VENT -marknadens bredaste kanalsystem Hallströms VENT är fjärde generationen av cirkulära kanalsystem från Hallströms. Vi har tillverkat kanaler och delar av plåt sedan början av 1960 talet. Systemet lanserades 1976 under namnet HITAC, då vi började med fabriksmonterade gummitätningar. Sedan dess har vi ständigt utvecklat vårt kanalsystem. Typ D är vår senaste tätning som vi lanserade då kraven på täta system höjdes ytterligare med införandet av täthetsklass D. Dimensioner: Täthetsklass: Toleranser: Korrosionsklass: Temperaturer:

Ø 63 - 1250 mm C/D EN1506 C3 - C5 EPDM upp till 80°C Silikon upp till 120°C

1 2 3

-tätar i tre steg Hallströms VENT har gummitätning med tre lameller för effektiv tätning och enkelt montage. Detta ger även ett tystare och energisnålare system som troligen är marknadens tätaste skarvsystem inom allmänventilation. Hallströms VENT ligger 50% under tillåten läckfaktor för täthetsklass D

Krav enl. klass B

TYPGODKÄNNANDE Hallströms VENT är typgodkänt i täthetsklass C och D, Nr 1666/78. Godkännandet gäller endast under förutsättning att installationen i sin helhet utförts med detaljer ingående i kanalsystemet VENT. Enda undantaget från ovanstående är anslutningsdetaljer för till och frånluftsdon, slutapparater samt detaljer för anslutning till byggnad.

Läckfaktor (l/s/m2)

0,6

Krav enl. klass C

0,45

0,3

Krav enl. klass D

0,15

Uppmätt värde Hallströms VENT

Montering ska i övrigt utföras enligt gällande montageinstruktion. 0

99

203

402

753

Statiskt tryck (Pa)

Utfört av SP 2013 - 11 - 13

1505

2003


Material och Ytbehandling

Vi levererar VENT i en flertal olika material och ytbehandlingar, lämpliga till allt från känslig inomhusmiljö till extrema marina miljöer. Förzinkad stålplåt Är vårt standardmaterial lämplig för miljöer upp t.o.m. korrosivitetsklass C3

Aluzink 185

Pulverlack Ger en slitstark och lättrengörlig yta lämplig för miljöer med höga hygieniska krav. Den blir estetiskt tilltalande och ger stor möjlighet till egna val av kulörer och glanstal. Pulverlack ger även ett bra extra skydd mot korrosion. Pulverlackeringen sker på vår anläggning i Nälden vilket ger en ekonomisk fördel i förhållande till att rengöra och lackera på plats.

Lämplig för miljöer upp t.o.m. korrosivitetsklass C4

Aluminium Lämplig för miljöer upp t.o.m. korrosivitetsklass C4

Rostfritt 1.4301 Lämplig för miljöer upp t.o.m. korrosivitetsklass C4

Rostfritt syrafast 1.4404 Lämplig för miljöer upp t.o.m. korrosivitetsklass C5 Hallströms VENT kan levereras i valfri RAL-kulör

www.hallstroms.com


VENT Kanalsystem

Rör Vi tillverkar spiralfalsade rör i standarddimensioner, lasersvetsade rör och helsvetsade rör i tjockplåt med eller utan fläns. Rören kan levereras med eller utan lock. Alla rör kan levereras i Galv, Rostfritt, Aluzink och i Lackerat utförande. Självklart levererar vi detaljer till samtliga rörtyper.

Ljuddämpare Vi har ett brett sortiment av ljuddämpare för de flesta typer av ventilationssystem. Allt från utrymmessparande invändiga ljuddämpare för överhörningsreducering, Brandklassade runda och rektangulära ljuddämpare.

Spjäll Ett komplett program av spjäll för avstängning och reglering av luftflödet. Spjällen finns för montage direkt i kanal eller för eftermontering i befintliga anläggningar. Ett stort urval av elektriska ställdon finns från ledande tillverkare som Sauter och Belimo.

Luftdon Våra luftdon är dragfria, tysta och utformade för att passa i alla miljöer, från stora dyskanaler till små väggdon. Kombineras med fördel med vårt inklädnadssystem INTERIOR

www.hallstroms.com


Special

Tillbehör och Montage Vi tillverkar en mängd smarta tillbehör, allt från avancerade skräddarsydda intags/avluftstorn, takhuvar, jethättor och regnskydd till smarta kanalstöd, vaggor och andra monteringsdetaljer. Vi har även praktiska hjälpmedel såsom kapbänk och lyfthantag, för smidigt montage och bättre arbetsmiljö.

Ventilation för flerbostadshus Våra fördelnings och samlingslådor finns i många olika storlekar och anslutningar. Självklart gör vi också kundspecifika lösningar. Vi för även ett sortiment detaljer anpassade för ingjutning och konverterinigsövergångar för anpassning till befintliga anslutningar och äldre standarder.

Anpassade Standardsystem Kanalsystem tillverkade av förzinkad stålplåt med samma prestanda vad gäller täthet och passform. Anpassningen kan t.ex. vara böjar, sadlar, grenrör med längre radie för ett energisnålare system. Även fristående intags- och utblåsningshuvar anpassade efter byggnadens exteriör och läge.

Industrisystem Lättare och tyngre kanalsystem anpassade efter den process som ska behandlas. Arbetstryck från 2 – 10KPa med lämpliga skarvmetoder. Material som klarar allt från torra inomhusmiljöer till aggressiva industriella processer.

On- / Offshorekanaler Kompletta kanalsystem tillverkade i enlighet med Norsok klass C eller F. Material av rostfritt syrafast stål i tjocklekar från 0,8 – 1,5 mm. Klass C levereras utan packningar. Klass F levereras med en packning av EPDM gummi för att klara gällande täthetskrav samt en svällande packning i händelse av brand.

www.hallstroms.com


HALLSTRÖMGRUPPEN med Hallströms, NVI och Nordsamverk Hallström är företag helägda av familjen Hallström, företagen samarbetar nära varandra med konstruktion, logistik och administration. Tillsammans tillverkar vi allt från ventilationskanaler och modulskorstenar till obduktionsbord och skräddarsydda inredningsdetaljer. Ett eget stålcenter i Nälden förser alla företagen med råmaterial, närmare 200 ton stål från coils förädlas varje vecka, Merparten av produktionen är automatiserad där stora resurser satsas varje år, vilket ger en effektiv produktion med jämn och hög kvalitet, stor leveranssäkerhet och konkurrenskraftiga priser. Hallströmgruppen omsätter ca. 350 miljoner per år och har ca. 180 anställda.

Hallströms Verkstäder AB Näldenvägen 23 SE-835 40 NÄLDEN, SWEDEN, Phone. +46 640 176 00 info@hallstroms.com www.hallstroms.com

Hallströms Vent  
Hallströms Vent  
Advertisement