Page 1

Ballon Hoej-Hoej

SCHINVELD - Na de lancering op carnavalsdinsdag zijn de ballonnen van de kinderen die deelnamen aan de Hoej-ballonnenwedstrijd in alle windrichtingen gevlogen. De ballonnen kwamen terecht in Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. De verst gevlogen ballon vloog naar het plaatsje Colmar in Frankrijk. Op de Oranjefeesten werden de

prijzen voor de tien verst gevlogen ballonnen door het Hoej-Hoej-Comité uitgereikt aan de winnaars. Ook de Geet vloog in een richting die zij nog nooit eerder gekozen had. De 59e Geet werd gevonden door Nienke van der Meulen in Beesd (Gld). Het Hoej-Hoej-Comité zal Nienke eind augustus / begin september gaan opzoeken om haar te feliciteren met haar vondst en de bijbehorende cadeaus overhandigen.

2 mei 2018 • volgende uitgave: 30 mei 2018 • www.hallolimburg.com • redactie@hallolimburg.com

Sjilvend’s Got Talent show De zoektocht naar het grote talent uit Beekdaelen

SCHINVELD - Op 4 mei 2018 organiseren wij het evenement Beekdaeler Sjilvend’s Got Talent in de feesttent van de Jonkheid op de Bleekplaats in Schinveld.

een gevarieerd programma van diverse talenten, ook zullen er een paar hele leuke gast optredens zijn, van o.a. Lindsey Römkens (bekend van The Voice ids ioren a finaliste an het LVK) en als headliner Nienke Wijnhoven (bekend van The Voice 2017). Dit evenement wordt geheel vrijwillig georganiseerd en heeft geen winstoogmerk.

Een heuse talentenjacht waarbij we opzoek gaan naar talent uit Beekdaelen. Hiermee willen wij naast dat we natuurlijk talenten een mooi podium bieden, verbroedering creëren tussen de gemeenten!

Vrijdag 4 mei 2018, aanvang 20.00 uur Tent open om 19:30 Feesttent Jonkheid Bleekplaats in Schinveld

Groot succes Na het groot succes van vorig jaar willen wij ook dit jaar als organisatie wederom belangeloos ons best doen om dit evenement tot een groot succes te maken. We willen het evenement in het kader van de nieuwe gemeentelijke inrichting omdopen van

MODEHUIS BOOSTEN HOENSBROEK Exclusieve Damesmode

NIEUWE ZOMERCOLLECTIE IS BINNEN! Akerstraat Noord 156 Hoensbroek Tel: 045 - 521 26 57 modehuisboosten@home.nl

Met vriendelijke groet, De organisatie van Beekdaelen’s Sjilvend’s Got Talent.

Woningopruiming Senden

Voor alle opruimingen in en om uw woning Voor info: tel 06-52519904

www.woningopruiming.nl

foto Studio Hellenbrand Sjilvend’s Got Talent in Beekdaeler Sjilvend’s Got Talent, om hopelijk in 2019 een 3e editie Beekdaelen Got Talent te kunnen organiseren. In tegenstelling tot vorig jaar, willen we dit jaar al starten om heel Beekdaelen te betrekken bij

dit evenement. Naast dat we de talenten in de gemeentes Nuth en Schinnen ook een podium willen bieden en toeschouwers willen trekken, lijkt ons dit een uitstekende manier om de verbroedering van de gemeentes te versterken! Tijdens deze avond hebben we

LASSOO makelaars en taxateurs

Wilt u uw woning of bedrijfspand verkopen? Bel nu voor een gratis waardebepaling!

T 045 - 30 30 700 LASSOO

Kijk voor onze actie voor Asperges, Moederdag en Pinksteren op onze website

Provincialeweg Zuid 144, Oirsbeek T 046 442 1260 www.restaurant-kookstudio-oasis.nl


Boerderijwinkel

24 uurs service

GROOTEN

• Diverse aardappelen, groente en fruit • Eigen rund- en scharrelvarkensvlees • Boerenzuivel en echte boerenkaas • Scharreleieren en soepkip • Limburgse streekproducten met cadeaumanden zelf samen te stellen Volg ons op Facebook!

Heihoven 2 Heerlen

www.boerderijwinkelgrooten.nl

• Implantaten (klikgebit)

Openingstijden: ma t/m do 9.00 - 17.00 uur vr 9.00 - 15.00 uur

2e hands voor een eerlijke prijs! Dagelijks nieuw aanbod

• Passend maken (opvullen) en reparatie van uw kunstgebit

Buiten openingstijden op tel. afspraak mogelijk 06-29384408

Geopend donderdag t/m zaterdag: 10.00 - 17.00 uur

• Kunstgebitten

Amstenraderweg 50-50a, Hoensbroek - Tel. 045-5228211 www.palmtandtechniek.nl

4

vlooienmarkt - an�ek - curiosa

De gezelligste vlooienmarkten van het Zuiden!

café, zaal & livepodium

ZATERDAG 19 MEI 60's, 70's hitsavond met de top live band

Z o 1 3 m e i

YESTERDAY

Megaland Landgraaf

Aanvang: 21:00 uur | €5

Z o 2 0 m e i

ZATERDAG 9 JUN

Schu�erspark

Spetterende tributeshow to The Mavericks! Een feest voor iedereen met de 9-koppige band:

Aanvang: 21:00 uur | €5

ZATERDAG 1 SEPT

Brunssum M a 2 1 m e i

Volop genieten van zon én schaduw? Kom langs in een van onze showrooms!

Wielerbaan Glanerbrook Geleen

Z o 2 7 m e i

Rolling Stones tribute night door de 6 koppige live band

Openlucht bioscoop

LIKE A ROLLING STONE

Landgraaf Z o 3 ju n i

Ransdaler Straatmarkt

Aanvang: 21:00 uur | €5 powered by

KLAVER 4 BRUNSSUM Florence Nightingalestraat 6 www.klaver4brunssum.nl

Kouvenderstraat 37 Hoensbroek

PROGRAMMA

KLAVER

THE MAVERTRICKS

Senden Sjpullekes & zoe

Ransdaal

Kruijen & Frissen www.kruijen-frissen.nl

Nievelsteenstraat 5 • Eygelshoven • 045 541 4770 Valkenburgerweg 8 • Voerendaal • 045 531 4982

Organisa�eburo VAC Info / Kraam huren:

T. 0495 - 588008 · www.org-vac.nl

Bij aanschaf van een keuken met Neff apparatuur een accessoireset t.w.v. ¤754,- cadeau! (actieperiode t/m 31 mei 2018)


Muziekles volgen? Samen muziek m en is een �i ne bb t ervaren ook de mensen van fanfare Sint Lambertus in Schinveld.

Elke week is er iets te beleven. De les, de repetitie of een uitvoering. Altijd weer gezellig. Wil je ook een instrument leren bespelen en deel uit maken van een muziekvereniging, dan is nu het juiste moment. Je kunt je nu aanmelden om het een maand lang gratis te proberen.

Iedereen is welkom Gratis muziekles op een blaasinstrument in de maand mei, door een professionele muziekdocent. De volgende instrumenten zijn mogelijk: bugel, trompet, cornet, hoorn, tuba, trombone, altsaxofoon, sopraansaxofoon en tenorsaxofoon. De gratis lessen zijn mogelijk voor alle leeftijden. Ook mensen die al eerder een instrument gespeeld hebben, zijn welkom. Lestijden worden in onderling

Lijsttrekker Hugo

B A De leden van de Vernieuwingsgroep hebben Hugo Schaffrath uit Oirsbeek unaniem gekozen tot lijsttrekker bij de komende verkiezingen voor de gemeenteraad in de nieuw te vormen gemeente Beekdaelen.

Hugo Schaffrath is thans fractievoorzitter van de Vernieuwingsgroep in de raad van de gemeente Schinnen. De raadsverkiezingen worden gehouden in november dit jaar in de huidige drie gemeenten Schinnen, Onderbanken en Nuth. Het bestuur van de Vernieuwingsgroep toont zich bij monde van de voorzitter Ron Witjes verheugd met de aanwijzing van Schaffrath tot lijsttrekker. “Hugo is een ervaren politicus, die het klappen van de zweep kent. Daarnaast is hij een dynamisch politiek leider die met volle energie zijn politieke werk verricht. Hij brengt zijn enthousiasme over op anderen en weet door zijn coaching onze burgerleden en fractievolgers te motiveren en te inspireren.” Hugo Schaffrath reageert ook zeer ingenomen op zijn uitverkiezing. “Ik heb mij

overleg tussen docent en leerling vastgesteld.

Lessen De individuele lessen duren een half uur en vinden wekelijks plaats. (Niet tijdens de schoolvakanties). Ook is het mogelijk om lessen te krijgen in groepsverband. Alle lessen vinden plaats in Cultureel Centrum FaSiLa, Ter Hallen 8-10 in Schinveld. Kom vrijblijvend eens kijken bij een fanfare repetitie. Elke zondag van 10.30 uur tot 12.30 uur. Meer info Verdere informatie en aanmelden voor gratis lessen kan voor 7 mei bij Alexandra Scheren: T 06 42692260. Aanmelden per mail kan ook via secretaris@fasila.nl Kijk voor meer informatie op www.fasila.nl

Colofon

Hugo Schaffrath vol overtuiging opnieuw kandidaat gesteld als lijsttrekker. Ik dank alle leden dat ze wederom het vertrouwen in mij hebben gesteld.

Nu op naar Beekdaelen! Hier gaan we meer loslaten in vertrouwen, er komt minder regelgeving en meer inspraak. Met name uit de huidige gemeente Nuth zoeken wij nog een aantal jonge energieke kandidaten die vinden dat het anders en vernieuwend kan.

StadsPers BV, Postbus 6, 6440 AA Brunssum, T 06 11417520 www.hallolimburg.com

Advertenties

advertenties@hallolimburg.com

Bezorgklachten

bezorgers@hallolimburg.com

Redactie

redactie@hallolimburg.com Bij voorkeur redactie mailen uiterlijk 10 dagen voor verschijning.

Verspreiding

Huis-aan-huis woensdag in Brunssum (14.000), Hoensbroek (10.000), Onderbanken/Schinnen (7.000), Voerendaal (6.000) en verspreiding Zuid-Limburg op distributiepunten.

Verschijningsdata

7 feb, 14 mrt, 4 apr, 2 mei, 30 mei, 27 jun, 29 aug, 26 sep, 24 okt, 21 nov, 12 dec (12 dec géén Hallo Limburg & Onder Ons)

Nieuw bestuurslid Like2Sing stelt nieuw bestuurslid aan

Tijdens de onlangs gehouden ledenvergadering van Jeugdzangroep Like2Sing Schinveld is Huub Tummers benoemd tot bestuurslid.

Het bestuur ziet er nu als volgt uit: John Wevers (voorzitter), Truus Erkens-Severens (secretaris/vice-voorzitter), Gerdy

Theunissen-Pricken (penningmeester), Manya Benders en Huub Tummers. Muzikaal leider is Angelique van Schendel. Meer info via het secretariaat: Kerkstraat 14, 6451 CV Schinveld, T 045 5270421, e-mail: truus.erkens@home.nl.

Nieuwe leden welkom Like2Sing kan nog leden gebruiken, het koor zingt moderne Nederlandstalige en Engelstalige liedjes. Geïnteresseerden van 10 jaar tot en met 21 jaar zijn van harte welkom. Desgewenst kunnen zij een maand gratis meezingen Daarna is de contributie € 5,50 per maand. Info: www. like2sing.eu.

Hallo Brunssum,

Dank jullie wel. We zijn al weer 4 jaar bezig en hebben ons in de afgelopen tijd goed verdiept in de ontwikkeling van schoenen en problematiek van onze voeten. Het gevolg is dat we steeds vaker goed advies kunnen geven bij voetongemakken en aanpassingen aan de schoen. Ook zijn we weer verder in het onderhoud van onze schoenen en kunnen we elke keer weer meer klanten blij maken met onze service.

Het aantal schoenen dat binnen komt voor onderhoud nee t flin toe e enals de schoenmakerij, die wij uitbesteden aan Joosten in Vaals, groeit omdat deze schoenmaker zeer goed werk levert. Die toename is ook te danken aan de mond op mond reclame waardoor we elke keer weer verrast zijn hoe dit werkt en men dus tevreden is over de service en instelling van ons. Klanten laten dat ook merken bij ons in de winkel door een duimpje op te steken of een positieve opmerking geven aan de deuropening. Soms krijgen we die positieve uiting middels een stukje gebak, bloemetje of de leuke opmerkingen op Facebook of via de telefoon. Dit doet ons zo goed en geeft zoveel vertrouwen dat we heel graag het volgende willen zeggen...... DANK U WEL! Eugene Wiering

Mhoodt Shoes ‘t Winkelcentrum 4 Winkelcentrum “de Parel” Brunssum Tel.: 045 - 737 03 06 www.mhoodtshoes.nl Openingstijden: Maandag: 13.00-18.00 Dinsdag t/m vrijdag: 09.30-18.00 Zaterdag: 09.30-17.00


Persoonlijk en betrokken Wij hebben ons gespecialiseerd in het vinden van oplossingen ia on i t emiddeling media on ro edures en ad isering op de gebieden: amilierecht oals echtscheiding, relatiebe indiging, kinderzaken, omgangsregelingen • Echtscheidingsbemiddeling • Bestuursrecht, zoals ruimtelijk ordening, problemen met bestemmingsplan, vergunningen met de gemeente • Burenrecht, zoals grensproblemen en overlast • Arbeidsrecht, ontslag, einde arbeidsovereenkomst • Huurrecht • Milieuzaken • Bouwrecht • Overeenkomstenrecht mr ing orensische ediation

1e & 2e Pinksterdag 11.00 tot 17.00u Open dagen bij Yaka • • • • ostma

Hemelvaartsdag open vanaf 11.00u

Yaka

erste uur gra s ostma

egener nl

oolstraat B Brunssum T: 045 – 525 89 89 • F: 045 – 527 26 36

ART for home & garden IN- & OUTDOOR GALERIE

mr

egener

Facilitair leidinggevende een studie met veel kansen

Laurine Brouwers (17 jaar) startte 2 jaar geleden met de opleiding. De afwisseling in het vak spreekt haar enorm aan. “Geen dag is hetzelfde. Het gaat over catering, schoonmaak, gebouwenbeheer, veiligheid, receptie en personeelsmanagement binnen een bedrijf en/of een event”, vertel Laurine enthousiast. Geen dag is hetzelfde “Er is veel ruimte om je opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Je loopt stage, orga-

Demonstratie beeldhouwen... doe gratis mee! Heel veel nieuwe beelden Vrij entree en een drankje 20 juni t/m 28 augustus workshops beeldhouwen

niseert en geeft leiding tijdens event op school en daarbuiten. Maar mag ook meedenken in bijvoorbeeld het aanbestedingstraject afval op school.” Kortom: theorie en praktijk worden perfect afgewisseld.

Als je van afwisseling, uitdaging en “handen uit de mouwen steken” houdt en veel (over jezelf) wil leren. Kom dan naar Arcus en schrijf je in voor de opleiding facilitair leidinggevende! Kijk op www.arcuscollege.nl voor meer informatie of bel 045- 027 28 70.

Hoogenboschweg 43 Brunssum 045-5641717 www.yaka.nl

018 ei 230 uur m 13 14: 0-

11:3

Moederdagbrunch € 20,kids € 12,50

Optioneel: 1 uur skipas € 10,- (normaal € 20,-). Er is animatie aanwezig voor de kids: schminken, springkussen en apfelstrudel maken voor mama tussen 12:30 en 15:00 uur.

SnowWorld, meer dan alleen sneeuw!

Bel vandaag nog onze afdeling reserveringen! - 045 54 70 700

SNOWWORLD.COM/MOEDERDAG


HALLO SCHINNEN

1e prijs Petrus Canisius lan stapelboerderi en

PUTH - Leerlingen van groepen 6 en 7 basisschool Petrus Canisius uit Puth hebben deelgenomen aan de scholenwedstrijd Land van Plinthos. Het plan ‘stapelboerderijen’ van Joep heeft de eerste prijs gekregen in de categorie duurzame landbouw en werd door de vakjury ook uitgeroepen tot ultieme winnaar van de wedstrijd.

Ook twee andere teams van Petrus Canisius hebben hun ideeën uitgewerkt en gepresenteerd in de finale an and an linthos. Veel ideekracht en vette power uit Puth! Gemeente Schinnen vindt het geweldig dat kinderen met hun school samenwerken aan toekomstplannen op dit niveau. We zijn met z’n allen trots op de inzet en betrokkenheid van de leerlingen en de school uit Puth. Daarom heeft wethouder Duurzaamheid Jeannette Quadvlieg namens het gemeentebestuur de school bezocht om met een grote taart deze eerste prijs te vieren.

Joep met zijn stapelboerderij Plan stapelboerderijen Joep Drugmand is op het idee gekomen om boerderijen in de hoogte te bouwen. In zijn plan gebruikt hij maar een kleine gebiedsoppervlakte en bouwt boerderijen met gestapelde eta-

Groepsfoto basisschool Petrus Canisius

int and an linthos

verbouwen van schaduwplanten zoals champignons en witlof. Op het dak duurzame energieopwekking met windturbines, zonnepanelen en wateropvang. Ook zijn er meerdere woonetages en op de begane grond een boerderijwinkel. Het plan bestaat uit meer innovatieve ideeën maar we beperken ons in dit artikel tot deze korte beschrijving. De a r an and an linthos vindt het plan van Joep tot in detail doordacht en op hoog niveau gepresenteerd.

foto Emile Verhijden es in een soort an flat ebo wen. Elke etage heeft een eigen functie. Op meerdere etages worden producten zoals groenten en fruit verbouwd. In de kelderetages is ruimte voor wateropslag, compostering en het

100+ deelnemende groepen and an linthos is een aarlijkse scholencompetitie meer dan roepen an i b r se basisscholen aan deelnemen. De competitie daagt leerlingen en scholen uit om zich te verdiepen in actuele thema’s zoals vluchtelingenproblematiek, duurzaamheid, klimaat en vergrijzing. and an linthos is een initiatief van de Mutsaersstichting, actief op gebied van zorg en onderwijs.

foto Emile Verhijden


Open dagen Yaka

BRUNSSUM - 1e en 2e Pinksterdag feestelijke open dagen in de beeldentuin van Yaka met lancering van de nieuwe beeldencollectie.

Nathalie is eigenaresse van twee Ladyline vestigingen, in Hoensbroek en Sittard.

Natuurlijk vrij entree, een drankje en tevens 1e Pinksterdag muziek van de band Djumamosi. Vanaf 11.00 uur is er een doorlopende beeldhouwdemonstratie en wie wil mag gratis meedoen. Neem hamer en beitel ter hand en beleef hoe het voelt om een steen om te toveren in een kunstwerk.

Zo mooi kan verandering zijn! Nieuw seizoen, nieuw begin! De zomer is in aantocht en langzaam begin je aan het idee te wennen dat je geen panty meer aan hoeft, de winterjassen de komende maanden opgeruimd kunnen worden en je hoge laarzen de kast in kunnen. Je snuffelt eens door je zomerkleding van afgelopen jaar en checkt die leuke broek of het nog past… Oeps!

Kom eens langs voor persoonlijk advies. We helpen jou graag!

Beeldentuin Yaka Hoogenboschweg 43, Brunssum, T 045 5641717. Arb

eid

G oe

de

re n

s

Het concept van Ladyline is geheel natuurlijk en daardoor is het makkelijk te integreren in je levensstijl. Je gewone dagelijkse voeding wordt afgestemd op je persoonlijke energieverbruik, dit doen we door middel van een energiemeting. Je kaken krampachtig op elkaar te houden is gelukkig echt niet de oplossing, als je een paar kilo wilt afvallen en voor duurzaam resultaat gaat. Door inzicht te krijgen in je energieverbruik komt er balans in normaal, verantwoord eten en jouw stofwisseling. ‘Aha, daar zit ‘m dus de clou’, hoor ik je denken. Zeker, maar bij Ladyline gaan we nog een stapje verder. Er zijn vele effectieve behandelingen, die jou helpen totale controle over je figuur te hebben.

Uit de opbrengst van de beeldencollectie en workshops sponsort Yaka diverse projecten in Zimbabwe.

Men

De wisseling van een nieuw seizoen herinnert jou hoe mooi een verandering kan zijn. Elk moment is een goed moment om een positieve verandering door te voeren, maar juist nu - in de lente- is het een super tijd om actie te ondernemen. De lente staat voor een frisse nieuwe start, en je voelt de energie opborrelen om je levensstijl naar een hoger en gezonder level te brengen. Maar hoe ga je dat aanpakken? Geen paniek. Je hoeft het echt niet alleen te doen…

Aanstaande workshops Tevens informatie over de workshops beeldhouwen die plaatsvinden van 20 juni t/m 28 augustus. Inschrijven voor een workshop kan in de galerie of via www.yaka.nl.

Stichting Kringloop Centrale Parkstad www.skcp.nl

Ontruimen van Woning / Bedrijf - De Goedkoopste, de Snelste (24 uur) - 22 jaar ervaring - Ontzorgen en veegschoon opleveren - Ook Inkoop / Opkoop Tel: 06-14414442

De grootste Kringloop Winkel(3500m2) Kouvenderstraat 87 Hoensbroek · Tel. 045-521 28 15 Brugstraat 15 Sittard Tel. 046-737 01 07 www.ladyline.nl Volg Ladyline Hoensbroek & Ladyline Sittard ook op Facebook voor jouw dagelijkse portie gezonde tips!

en een uitgebreide Kantoormeubel outlet

Haefland 7 Brunssum 045-5259000

De zomer in met veel Elan!

Het is inmiddels weer 2 jaar geleden dat de deuren van onze nieuwe damesmodezaak in Brunssum open gingen. In de afgelopen 2 jaar hebben wij onze uitgebreide collectie succesvol onder de aandacht gebracht. Vanuit winkelcentrum de Parel hebben wij al veel klanten uit Brunssum en omstreken mogen kleden. Wij verkopen een ruime collectie zoals Liu Jo, Aaiko, Gustav, Repeat, Rosemunde, Hale Bob, Steffen Schraut en nog veel meer. Heeft u speciale wensen, dan kunnen wij daar op inspelen en voor u op zoek gaan. Wij gaan onze collectie verder uitbreiden met het mooie betaalbare merk Rinascimento, dat staat voor Italiaanse elegantie en klasse. Zoekt u iets voor een speciale gelegenheid? Met o.a. het merk Rinascimento kunnen wij rechtstreeks op uw vraag inspelen.

Wist u dat wij ook modieuze Liu Jo tassen verkopen? Leuk om kado te geven of lekker voor jezelf te houden. Weer of geen weer, uw zomer wordt een feest nadat u bij ons bent geweest. Anja Relouw

Scapa | Aaiko | LiuJo | Goldbergh | Rosemunde | Repeat | Stroke | Gustav | Hale Bob | Steffen Schraut Elan damesmode 't Winkelcentrum 3 Winkelcentrum De Parel Brunssum Tel 045-2011221 Openingstijden Maandag: 13.00 - 18.00 uur Di t/m vrij: 09.30 - 18.00 uur Zaterdag: 09.30 - 17.00 uur


HALLO ONDERBANKEN

Geslaagd concert fanfare

Muziek met Jack Vinders over mijnwerkersverleden

SCHINVELD - Zaterdagavond 7 april stond Cultureel Centrum FaSiLa helemaal in het teken van het mijnwerkersverleden van onze regio. Een prachtig, gevarieerd avondvullend programma.

De drumband van Fanfare Sint Lambertus speelde diverse muziekstukken. De geluiden van de mijn kwamen ritmisch tot leven. De fanfare zorgde voor een aantal schitterende werken. Ook zangkoor Oranje vertolkte diverse Limburgse werken, waarbij de gedachten van de vele toeschouwers terug ging naar de tijd dat de mijnen nog volop in bedrijf waren.

Samen één geheel De bekende zanger Jack Vinders maakte het programma compleet met zijn mooie verhalen over zijn jeugd, in een omgeving waarin alles en iedereen met de mijn te maken had. Jack

zorgde voor een aantal prachtige liederen. De goede samenwerking van fanfare, drumband, zangkoor Oranje en Jack Vin-

ders zorgde voor een perfecte gezamenlijke afsluiting. Het publiek heeft genoten van een bijzondere avond. Terecht dat het

publiek de fanfare, drumband, mannenkoor Oranje en Jack Vinders beloonde met een staande ovatie.

'Voetbalclub moet weg' Verenigingen uiten zorgen over houding gemeente

AMSTENRADE - Als het aan de gemeente Schinnen ligt, moet de voetbalvereniging van Amstenrade vertrekken uit het dorp om de ontwikkeling van o.a. een zorgboulevard, een nieuwe school en woningbouw mogelijk te maken. Dit baart de samenwerkende verenigingen van Amstenrade grote zorgen. Door de gemeente wordt er geen enkele inhoudelijke reden gegeven waarom er geen plaats meer is voor de voetbalvereniging in de herinrichting van het gebied “de Gijselaar". Concrete plannen over de herinrichting van het gebied zijn er ook nog niet. Het vertrek van de voetbalclub met haar vierhonderd leden naar Oirsbeek zal niet alleen nadelige gevolgen hebben voor de voetbalvereniging zelf, maar ook voor de andere verenigingen, de samenwerking tussen deze verenigingen en de sociale cohesie in het dorp. Wanneer de

levendigheid uit de kern wordt gehaald en enkel ouderenvoorzieningen daarvoor in de plaats komen zal dit ten koste gaan van de leefbaarheid.

Opvallend detail: tijdens de fusiebesprekingen Adveo/Schinnen is aangegeven dat er geen voetbalvereniging zal komen op de plek waar (vroeger) V.V. Adveo speelde, de gemeente had namelijk voldoende alternatieven voor deze accommodatie. Dit was een van de voorwaarden van Adveo om akkoord te gaan met de fusie (Alfa Sport) en de verhuizing naar het complex van S.V. Schinnen. Laat dit nu juist de plek zijn waar de gemeente V.V. Amstenrade naartoe wil verhuizen. De laatste maanden hebben de Samenwerkende Verenigingen van Amstenrade (goed voor 1000 leden) dan ook de dialoog met de gemeente proberen te zoeken met de oproep om mee te mogen denken en te participeren in het plan en alternatieven te bekijken.

Gesprek Ook de andere betrokken partijen (Cicero, ZOwonen en Innovo) werden benaderd voor een gesprek. Hierop werd enkel door Innovo ingegaan. Tijdens de gesprekken met de gemeente Schinnen werd duidelijk dat de wethouders de opdracht van de raadsleden hebben gekregen een plan te maken zonder de voetbalvereniging. Hierdoor wordt eigenlijk elke mogelijkheid/alternatief om de voetbalclub in Amstenrade te behouden uitgesloten. De samenwerkende verenigingen hebben de raadsleden dan ook opgeroepen om hun besluit te herzien en alsnog alternatieven te bekijken en de verenigingen te betrekken bij de planvorming. Om deze oproep kracht bij te zetten hebben de samenwerkende verenigingen hun achterban gevraagd naar de raadsvergadering van 22 maart j.l. te komen. Hieraan werd massaal gehoor gegeven. Desondanks haalde een amendement waarin expliciet werd opgeroe-

pen alternatieven te bekijken en daarmee al dan niet de nut en noodzaak van een verhuizing van de voetbalclub te aan te tonen het niet. Dit tot grote teleurstelling van de aanwezigen. Wel riep de raad van Schinnen de wethouders op om de verenigingen meer te betrekken bij de planvorming. De wethouders gaven hierop aan dat dat, zodra er een plan is altijd al de bedoeling is geweest. Dat plan zal echter volgens de gemeente sowieso zonder de voetbalvereniging zijn. Deze tekst is geschreven namens Samenwerkende Verenigingen Amstenrade: Voetbalvereniging Amstenrade, Schutterij Sint Gertrudis, Harmonie de Nederlanden, Carnavalsverenging de Parkuule, Toneelvereniging Ongeros, OMNI vereniging Amstenrade Sport, Stichting Thieske van Austroa, Wielercomité Ettelbrück-Amstenrade, Austroa's Leedjeskonkoer & het Sint Gertrudiskoor.


Woning en Projectinrichting Uw interieurspecialist

Trappen Actie

Kwalitatief hoogwaardig Grastapijt

€16,95 per m2

Oud tapijt verwijderen en afvoeren Nieuw tapijt leggen

SPECIALE AANBIEDING Boxspring vlakke bodem

13 treden

Vanaf €599,-

Compleet €1399,-

Laminaat GRATIS leggen!

Boxspring elektrisch

Compleet €2299,-

Vraag naar de voorwaarden | Reserveren kan ook Geldt niet voor lopende orders | Kijk op Facebook Brunssum | Heugerstraat 1 | T. 045 525 50 00

Geleen | Hofdwarsweg 69 | T. 046 475 76 70

info@josdirkx.nl | www.josdirkx.nl

Betaling mogelijk vanuit PGB Huishoudelijke hulp

06 3734 5965

Individuele begeleiding

aanvraag@heerlijkhulp.nl

Tuinhulp Klushulp

WWW.

www.heerlijkhulp.nl

Amandusstraat 9 • Brunssum

Heulenderstraat 13 • Brunssum

- Z - vo rmig e sp eelse w o - C o mp lete keuken in U - V erleng d e g a ra g e vo o - R ustig e p o p ula ire w o o

- I nsta p kla re sta rtersw o ning - C o mp lete keuken en b a d ka mer - 3 sla a p ka mers - G ro te g a ra g e en mo o i a ch tertuin

- I nsta p kla a r a p p a rtement - 2 ruime sla a p ka mers - L uxe b a d ka mer en keuken - C entra le lig g ing in centrum

- V rij sta a nd ria nt w o o nh uis - M o d erne keuken en b a d ka mer - 3 g ro te sla a p ka mers - L ig g ing na b ij centrum Brunssum

Vraagprijs: €174.000,- k.k.

Vraagprijs: €124.000,- k.k.

Vraagprijs: €139.000,- k.k.

Vraagprijs: €279.000,- k.k.

Op gen Hoes 97 • Brunssum

Pastoor Hagenstraat 22 • Brunssum

Akerstraat Noord 382 • Hoensbroek

Palenbergerweg 26 • Landgraaf

- Ho ekw o ning o p ruim p erceel - G ro te w o o nka mer, o p en keuken - 2 sla a p ka mers, ruime b a d ka mer - R ustig g eleg en o p w o o nerf

- R ia nte lich te w o o nka mer - C o mp lete keuken en 2 b a d ka mers - 6 sla a p ka mers o p 2 v erd iep ing en - G ro te b red e g a ra g e en p a tio tuin

- A p p a rtement met p riv é p a rkeerp la a ts - Wo o nka mer en eetka mer - C o mp lete keuken - C entra a l g eleg en met 2 b a lko ns

- 500 m2 w o o no p p erv la kte - 4 v o lw a a rd ig e w o o nv erd iep ing en - F ra a ie la nd elij ke lig g ing - 3 g a ra g es en ruime sf eerv o lle tuin

Vraagprijs: €139.000,- k.k.

Vraagprijs: €219.000,- k.k.

Vraagprijs: €97.500,- k.k.

Vraagprijs: €439.000,- k.k.

o nka mer - vo rm r 2 a uto ’ s nlo ca tie

Kerkstraat 68 • Brunssum

Mozartstraat 3 • Brunssum

Horizonstraat 25 · 6446 SB Brunssum · Tel: 045 - 528 5433 · info@dijkstrawoningadvies.nl

www.dijkstrawoningadvies.nl


HALLO ONDERBANKEN

Modehuis Boosten

Al meer dan 90 jaar lang een begrip in Hoensbroek

B Modehuis Boosten is al meer dan 90 jaar gevestigd aan de Akerstraat-Noord te Hoensbroek.

Dit is een feit dat best uniek genoemd mag worden. In al die jaren hebben Manon Mantelaers-Boosten en Nicole van Dongen-Boosten een meer dan uitstekende band met hun zeer trouwe klantenkring weten op te bouwen. Deze prima relatie hebben zij weten te bereiken doordat kwaliteitskleding en een hoog serviceniveau altijd centraal staan in hun aanpak.

Veel variatie De zeer gevarieerde collectie werd ook voor dit voorjaar weer met veel zorg bij bekende fabrikanten ingekocht. Het frisse en fle ri e ara ter an het oorjaar, treft u ook in onze zaak aan. De nieuwe collectie kenmerkt zich niet alleen door de vele mooie kleuren, het is bovendien

zeer draagbare mode die als leeftijdsloos gezien kan worden.

Loopt u een keer binnen! Uiteraard bent u altijd van harte welkom bij Modehuis Boosten en kunt u geheel vrijblijvend binnenlopen. Onder het genot an een op e o fie nt ich dan overtuigen van het uitgebreide aanbod. Voor Moederdag is een bezoekje aan deze zaak ook beslist de moeite waard.

Beter bereikbaar In 2017 werd er hard gewerkt aan de herinrichting van de Akerstraat-Noord te Hoensbroek. Na afronding van deze werkzaamheden zijn wij trots op het bereikte resultaat. U kunt ons weer goed bereiken en er zijn voldoende parkeermogelijkheden. Manon en Nicole hopen u binnenkort in hun zaak te mogen begroeten!

FYSIOTHERAPIE, MANUELE THERAPIE, LYMFEDRAINAGE, HANDTHERAPIE, KAAKFYSIOTHERAPIE, OSTEOPATHIE, ERGOTHERAPIE, ZWANGERFIT, ONCOLOGISCHE FYSIOTHERAPIE AANGESLOTEN BIJ PARKINSSONNET, SCHOUDERNET KOUVENDERSTRAAT 111 • HOENSBROEK • 045-5220932 WWW.OFFERMANSFYSIO.NL

Het adres voor uw verzekeringen en hypotheken!

LIMBURGSBAKWINKELTJE

Alles voor de thuisbakkers Geopend maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Nieuwstraat 116, 6431 KW Hoensbroek | 088 4434 880 info@solutionadviesgroep.nl | www.solutionadviesgroep.nl

ROB PETERS BAKKERIJGRONDSTOFFEN Wijngaardsweg 16 • Heerlen • 045 522 6693 www.limburgsbakwinkeltje.nl


Pas op voor UV-straling

De beste oogbescherming hoeft niet duur te zijn

ubileum

BRUNSSUM - De afgelopen weken kwam het Oogfonds met een waarschuwing. Pas op, want de UV-straling van de zon kan permanente schade aan uw ogen veroorzaken.

bij huidkanker treden de gevolgen op na opeenstapeling van schade over langere tijd. Een goede zonnebril is daarom essentieel”, zegt Edith Mulder, directeur van het Oogfonds.

Nu was dat voor ons als opticiën natuurlijk helemaal niets nieuws onder de zon. Al veel langer zijn we op de hoogte van het belang van een goede beschermende zonnebril. Bescherming “Vanaf het moment dat de waarschuwing het nieuws bereikte, stond bij ons de telefoon niet stil”, vertelt Pieter Watervoort ons. “Ongeruste klanten wilden van ons weten of de door hun gekochte zonnebril wel voldoende bescherming biedt aan hun ogen. Natuurlijk konden we deze klanten geruststellen, omdat iedere zonnebril die bij ons de deur verlaat beschikt o er alle ereiste filterin en en beschermlagen. Maar ik snap de bezorgdheid wel hoor”, gaat Pieter verder.

Bent u ook benieuwd of deze actie voor u uitkomst biedt? Kom dan naar onze winkel of neem contact met ons op. “Het Oogfonds vermeldt dat een overdosis UV-straling het risico

1699,-

€ 600,VOORDEEL € 600,Lekker slapen. VOORDEEL

€ 600,VOORDEEL € 600,VOORDEEL

De normaalste zaak

alle matenvan* de wereld.

(140/160/180x200/210)

€ 600,VOORDEEL € 600,-

VOORDEEL

Elektrisch verstelbaar 3915,-

2599,Jubilee 130

JubileeDe 130 Luxe

alle maten* Pull - Back

Pull - Back

(140/160/180x 200/210)

Vlak 2895,-

EenBOXSPRINGS verrassing van het 130-jarige Norma RICHESSE & MATRASSEN “WAAR VOOR UW alle GELD”maten (140/160/180x200/210) RICHESSE BOXSPRINGS MATRASSEN Speciaal ontwikkeld&ter gelegen- “WAAR VOOR UW GELD” U HEEFT AL EEN COMPLEET ELEKTRISCH VERSTELBARE BOXSPRINGSET VAN € 2399,- VOOR heid van ons 130-jarig be€130-jarige X 200 CM).Norma DATELEKTRISCH IS MAAR LIEFST € 600,- VOORDEEL! EenBOXSPRINGS verrassing van het U1799,HEEFT(160 AL EEN COMPLEET VERSTELBARE BOXSPRINGSET Elektrisch VAN € 2399,- VOOR RICHESSE & MATRASSEN “WAAR VOOR UW staan. EenGELD” pocketvering130 MATRAS 3915,€ 1799,- (160 X 200 CM). DAT IS MAAR LIEFST € 600,-verstelbaar VOORDEEL! JUBILEE NU 2uit STUKS VAN zijn door De Richesse boxspring collectie ziet maar Een verrassing van het 130-jarige Norma RICHESSE BOXSPRINGS &ter MATRASSEN “WAAR VOOR GELD” matras met natuurlatex(!) dater niet alleen royaal en luxe Speciaal ontwikkeld gelegen€ 1.590,00 VOOR RICHESSE BOXSPRINGS & MATRASSEN “WAAR VOOR UWUW GELD” traploze verstelling ook zeer comfortabel. De modellen 3000 en 4000 U HEEFT AL EEN COMPLEET ELEKTRISCH VERSTELBAREde BOXSPRINGSET VAN € 2399,VOOR Geheel compleet De Richesse boxspring collectie ziet er niet alleen royaal en luxe uit maar zijn zijn zelfs door werkelijk alles in huis heeft voor heidRICHESSE van ons 130-jarig beBOXSPRINGS &ter MATRASSEN “WAAR VOOR UW GELD” Speciaal ontwikkeld gelegenook standaard voorzien van het innovatieve Pull-Back systeem. Hiermee brengt u uw €U1799,(160 X 200 CM). DAT IS MAAR LIEFST € 600,VOORDEEL! deBOXSPRINGSET traploze VAN verstelling ook zeer U HEEFT ALCOMPLEET EEN COMPLEET ELEKTRISCH VERSTELBARE VERSTELBARE BOXSPRINGSET €VAN 2399,HEEFT AL EEN ELEKTRISCH € VOOR 2399,VOORcomfortabel. De modellen 3000* en 4000 zijn zelfs (70 X 200 een comfortabele, gezonde heid van ons 130-jarig beslaapsysteem in voorzien de voor u meest comfortabele zit- of lighouding. AlleCM) sets worden staan. Een pocketveringalle maten X 200 CM). DAT IS MAARLIEFST LIEFST €€600,VOORDEEL! ook standaard van het innovatieve Pull-Back systeem. Hiermee brengt u uw JUBILEE 130Stabiel MATRAS ∙ Originele HEEFT AL EEN COMPLEET VERSTELBARE BOXSPRINGSET VAN € 2399,VOOR € 1799,-€U1799,(160 X(160 200 CM). DAT ISELEKTRISCH MAAR 600,VOORDEEL! (140/160/180x geleverd inclusief fraai boxsprings voorzien van NU 2 een STUKS VAN hoofdbord, elektrisch verstelbare staan. Een pocketvering*

Pull - Back

Pull - Back

2599,€ 795,00

De Richesse boxspring collectie ziet niet alleenslaapsysteem royaal en luxe uitvoor maaru zijn door en diepe slaap. Maar het Al 134 jaar Uitvinders Duurzaamheid, matras met natuurlatex(!) dater in de meest comfortabele zitof lighouding. Alle sets worden € 1799,(160 X 200 CM). DAT IS MAAR LIEFST € 600,- VOORDEEL! Combispring matras hoogwaardige pockets, 5-zone Pocketveringmatrassen en standaard luxe voorzien split-topper. ligcomfort De Richesse boxspring collectie ziet er niet alleen royaal en luxe uit maar zijn door de verstelling ook zeerziet comfortabel. De modellen en zijn zelfs matras met natuurlatex(!) dater geleverd inclusief een fraai hoofdbord, boxsprings van Detraploze Richesse boxspring collectie niet royaal en3000 luxe uit maar zijn door mooiste van al, u4000 profi teert nu elektrisch verstelbare ∙ Latex topper werkelijk alles in huis heeft voor gegarandeerde van dealleen ondersteuning de verstelling ook zeer comfortabel. De modellen en 4000 zelfs € 795,00 ook standaard voorzien van het innovatieve Pull-Back Hiermee brengt uzelfs uw Detraploze Richesse boxspring collectie ziet er niet alleen royaal systeem. en3000 luxe uit maar zijn zijn door werkelijk alles in huis heeft voor hoogwaardige pockets, 5-zone Pocketveringmatrassen en standaard luxe split-topper. over de gehele de traploze verstelling ook zeer comfortabel. De modellen 3000 en 4000 zijn € 795,00 ook standaard voorzien van innovatieve Pull-Back systeem. Hiermee brengt uzelfs uw ® of ∙ Topper anti-slip van een ongelooflijk feestelijk decomfortabele, traploze verstelling ook het zeer comfortabel. De modellen 3000 en 4000 zijn een gezonde slaapsysteem in de voor u meest comfortabele zitlighouding. Alle sets worden kwaliteit CombiSpring en ventilatie eenLuxe comfortabele, gezonde slaapsysteem in voorzien de voor u meest comfortabele zit- of lighouding. Alle sets worden ook standaard voorzien van het Pull-Back systeem. Hiermee brengt ook ∙standaard van hetinnovatieve innovatieve Pull-Back systeem. Hiermee brengt u uw u uw achterwand RICHESSE BOXSPRINGS & MATRASSEN breedte JUBILEE 130 MATRAS € 1.590,00 VOOR NU 2 STUKS VAN € 1.590,00 VOOR

200/210)

(70 X 200 CM)

(70 X 200 CM)

geleverd inclusief een fraai elektrisch verstelbare boxsprings voorzien van GRATIS! aanbod: TWEEDE MATRAS inclusief een fraai elektrischzitverstelbare boxsprings vanworden en geleverd diepe slaap. Maar het slaapsysteem in de voor u hoofdbord, meest zitlighouding. Alleworden sets en diepe slaap. Maar het slaapsysteem in de voor u hoofdbord, meestcomfortabele comfortabele ofof lighouding. Alle voorzien sets ∙ Draadloos elektrisch hoogwaardige pockets, 5-zone Pocketveringmatrassen standaard luxeRICHESSE split-topper. hoogwaardige pockets, 5-zone Pocketveringmatrassen en en standaard luxe voorzien split-topper. BOXSPRINGS & MATRASSEN Stabiel geleverd inclusief hoofdbord, elektrisch verstelbare boxsprings vanHET geleverd inclusief een fraai hoofdbord, verstelbare boxsprings voorzien van Kwaliteit met 130 jaar ervaring erinZIET verwerkt, daar mooiste van u fraai profi teert Al 134 jaar Uitvinders mooiste van al, ual,een profi teert nunu elektrisch AL VOORDEEL U BIJ ONS: verstelbaar Vakmanschap ligcomfort hoogwaardige pockets, 5-zone Pocketveringmatrassen en en standaard luxe split-topper. gegarandeerde hoogwaardige pockets, 5-zone Pocketveringmatrassen standaard luxe split-topper. van de van een ongelooflijk feestelijk sinds 1884 de gehele ® wilt u meer van weten. Tot ziens bij ZIET van een ongelooflijkRICHESSE feestelijk ∙ Hoogwaardige U BIJover ONS: kwaliteit AL HET VOORDEEL CombiSpring breedte BOXSPRINGS & MATRASSEN

Duurzaamheid, Wij wensen al onze klanten hele fijne feestdagen ondersteuning en ventilatie en een voorspoedig 2015 aanbod: TWEEDE MATRAS GRATIS! RICHESSE BOXSPRINGS & MATRASSEN meubelstof

aanbod: TWEEDE MATRAS GRATIS! & MATRASSEN RICHESSE BOXSPRINGS Kwaliteit met 130 jaar ervaring erinZIET verwerkt, daar feestdagen HET VOORDEEL U BIJ& ONS: RICHESSE BOXSPRINGS MATRASSEN Wij wensen alAL onze klanten hele fijne Kwaliteit 130 ervaring erin verwerkt, daar feestdagen ALonze HET VOORDEEL UBIJ BIJONS: ONS: wiltwensen umet meer van jaar weten. Tot ziens bij ZIET Wij al klanten fijne AL HET VOORDEEL ZIET Uhele enTot eenziens voorspoedig 2015 wilt u meer van weten. bij HET VOORDEEL ZIET U BIJ ONS: enALeen voorspoedig 2015

Kerkstraat 109b Kerkstraat 109b 6441BC Brunssum T. 045- 5253535 6441BC Brunssum

T. 045- 5253535 T.

AL MEER DAN 100 JAAR UW VERTROUWEN WAARD

Kerkstraat 109b 6441BC Brunssum Uitgezonderd maat 220 T. 045- 5253535 *

*

Uitgezonderd maat 220

T.

AL MEER DAN 100 JAAR UW VERTROUWEN WAARD

T.

AL MEER DAN 100 JAAR UW VERTROUWEN WAARD

180658 NAP Adv_210x297mm_v2.indd 1

Pinksterzondag SPONSOR WANDELTOCHT

De Luxe 1699,-

Pull - Back

®

op staar en de oogziekte Maculadegeneratie verhoogt. Net als

Opticien Pieter Watervoort Schiffelerstraat 4 6641 CN Brunssum T. 0455 272002 www.pieterwatervoort.nl

Brunssum

Vlak 2895,-

JubileeDe 130 Luxe

Om oogbescherming in de vorm van een zonnebril betaalbaar te houden, geeft Pieter Watervoort tijdelijk één glas gratis bij aankoop van een complete zonnebril op sterkte.

Lekker slapen. De normaalste zaak van de wereld.

Timeless Jubileum

Pull - Back

Één glas gratis Een goede zonnebril is volgens haar net zo belangrijk als zonnebrandcrème. "Zorg daarom dat je in de lente en zomer altijd een zonnebril bij je hebt.”

09-04-18 09:02

t.b.v.

KiKa

afstanden: 7 – 14 en 21 km Start- en finishlocatie:

Café zaal Fons Schobben Rumpenerstraat 12 Brunssum

www.wandelenvoorkika.nl


Lintjes voor vijf burgers

Het mooie weer komt eraan, kinderen hebben meivakantie en spelen graag buiten. Vergeet u daarom niet uzelf en uw kinderen in te smeren met een goede zonnebrand. Ook heb ik zonnebrillen met UvA en UvB �ilters, hoedjes alsook petten voor u om te beschermen tegen een felle zon. Handig voor in de tuin of als u lekker gaat wandelen met dit weer. Voor mensen met onrust en slaapproblemen heb ik Valdispert Rust extra sterk, Valdispert Nacht extra sterk en verscheidene Sleepzz Melatonine producten nu met 25% korting! Help uzelf aan een goede nachtr st odat de da fitter en meer uitgeslapen doorkomt. Zo houdt u meer energie over leuke dingen! Onze producten bevatten natuurlijke stoffen die uw dag/ nacht ritme verbeteren zodat uw lichaam rust neemt wanneer nodig en fit en ontspannen is door de da heen.

Heb u andere klachten? Kom dan gerust langs voor een persoonlijk advies. Voor alledaagse klachten zoals spierkrampen, huidproblemen, gewrichts- en spierpijnen en vele andere aandoeningen adviseer ik u graag zodat u er zo snel mogelijk vanaf bent en zorgeloos van het mooie weer kunt genieten. Hebt u onze Italiaanse kappershaarverf Coverline al geprobeerd? Of onze Cameleo haarverf voor de kleine prijs van €3,99? Ook voor een nieuwe zomerse haarkleur in elke mogelijke tint kunt u bij ons terecht! Enliven shampoo, douche, haar- en huidverzorging grote verpakkingen: ALLES VAST LAAGGEPRIJSD VOOR €1,89!!

Mevrouw E.J. (Lies) Damen-Hellenbrand (73 jaar) Mevrouw Damen is sinds 1997 kaderlid van de FNV en van 1983 tot 2009 lid van de Ondernemingsraad van het schoonmaakbedrijf waar ze werkzaam was.

De heer M.M.J. (Maurice) Gordijn (53 jaar) De heer Gordijn trad in 2002 voor het CDA toe tot de gemeenteraad van Brunssum. Hij maakte deel uit van de raad tot december 2007, toen hij de overstap maakte naar Provinciale Staten van Limburg. In 2014 keerde hij terug naar de gemeenteraad van Brunssum, als fractievoorzitter. De heer J.H. (Hans) Peeters (65 jaar) De heer Peeters zat van 2002 tot 2018 voor de Brunssumse

Christen Democraten (BCD) in de gemeenteraad van Brunssum. Van 2014 tot 2018 was hij fractievoorzitter. Hans Peeters had zitting in diverse overlegorganen.

De heer G.F.B. (Frans) Pierik (83 jaar) De heer Pierik was 10 jaar lang, van 1970 tot 1980, voorzitter van de Fiets Tour Club ‘Rens Janssen’. Een kwart eeuw lang, van 1986 tot 2011, was hij actief als vrijwilliger bij voetbalclub BSV Limburgia, met name bij technische werkzaamheden.

De heer M.G.J. (Mart) Mesters (61 jaar) (benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) De heer Mesters is een voormali onder o ficier bi het orps Mariniers. Hij was geplaatst op Aruba (1992-1994) en werd driemaal uitgezonden in het kader van internationale missies, in Bosnië-Hercegovina (1997), Irak (2003-2004) en Noord-Afghanistan (2005).

gewichtsconsulente Cécile Rooding 6321 BK -3 WIJLRE Tel. ++31 6 42051270 Samen gaan we voor een slank gezond en fit lichaam!

Wekelijkse begeleiding incl. suppl. € 23.50 * Eenmalige intake € 25,00

facebook.com/mylifeslim.wijlre

My-LifeSlim.com LifeSlim.com

Hallo Limburg!

My-LifeSlim LifeSlim

Tips van Drogisterij Rob

BRUNSSUM - Onlangs ontvingen vijf inwoners van Brunssum een koninklijke onderscheiding, bij gelegenheid van Koningsdag 2018.

Sandra Smeets Bij lichamelijke en psychische klachten. Kijk gerust ook eens op de website voor meer informatie over de behandelingen. Praktijk voor Reiki- en Chakra Healing www.medellapraktijk.nl | 06-46766675

Met de meest vriendelijke groet, Rob van den Oever

(pas)foto’s (horloge)batterijen parfum Drogisterij Rob

Kennedylaan 84 6441 JG Brunssum Tel.: 045 - 750 12 03 www.drogisterijrob.nl

Wilfred en Patricia van den Hout

045-5212004

Minder zitten, meer bewegen

Fit en gezond blijven is voor iedereen belangrijk. In een wereld waarin we steeds meer zitten, is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om gezondheidsdoelstellingen te halen, of na te streven. Onderzoek wijst uit dat de hele dag zitten voor de gezondheid net zo slecht is als roken. De sleutel tot de oplossing is beweging. Maar niet alleen een wandeling is voldoende. Nederlandse Norm Gezond Bewegen Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen van moeten volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief bewegen en kinderen dagelijks minstens een uur. Ook worden voor beide groepen spierversterkende activiteiten aanbevolen. Dit alles verlaagt het risico op chronische ziekten (zoals diabetes, hart- en vaatziekten) en depressieve symptomen. Daarnaast zijn sportende mensen minder vaak én minder lang ziek.

Kom jij aan de Norm Gezond Bewegen? Bij BijHoen Fitness & Wellness ondersteunen wij je graag hierbij. Met meer dan 70 groepslessen per week, begeleiding van een er ende fitnesscoach en/of onder het toeziend oog van een fysiotherapeut ben je altijd verantwoord en met veel plezier in beweging. Benieuwd wat we voor je kunnen doen? Ga naar BijHoen.nl voor het vernieuwde groepslesrooster of maak vrijblijvend een afspraak. Jimé Hoen

24 uur per dag bereikbaar

KEURMERK PERSOONLIJKE UITVAART

Kathagen 10 6361 HG Vaesrade/Nuth

www.uitvaartcentrum-vandenhout.nl

Uranusstraat 17 · 6446 TP Brunssum · Tel. 045-5600760 www.bijhoen.nl


HALLO ONDERBANKEN

Kienen voor voetbaljeugd 'De Blauw-Witten' ondersteunt FC Hoensbroek

B Op initiatief van enkele leden in 1970 opgericht om het zilveren jubileum in 1971 van de toenmalige R.K.F.C.H. uit Nieuw Lotbroek te ondersteunen. De supportersclub is ook op de dag van vandaag een belangrijke steunpilaar van voetbalverenging FC Hoensbroek. Om deze ondersteuning mogelijk te maken, organiseert de vereniging al meer dan 45 jaar

elke woensdagavond in Gemeenschapshuis “Ons Trefcentrum” een kien-avond.

Ondersteunen jeugd De supportersclub besteedt al haar inkomsten uit het kienen aan het ondersteunen van jeugd activiteiten van FC Hoensbroek, zodat zij naast het voetballen ook nog andere activiteiten aangeboden krijgen. Denk hierbij aan het Sinterklaasfeest, Carnaval, Pasen en het eindejaarsfeest

waarbij het voetbalveld wordt omgetoverd tot een speeltuin met springkussens enz.

Blik op de toekomst Om dit ook in de toekomst mogelijk te blijven maken, nodigen wij u van harte uit om onze kienavonden te bezoeken. Kom op woensdagavond kienen in Gemeenschapshuis “Ons Trefcentrum”, Pius XII Plein 38, 6433CZ te Hoensbroek. Aanvang 19.30 uur, zaal open om 18.00 uur.

Er zijn leuke geldprijzen te winnen!

Lid worden Ook kunt u lid worden van Supportersclub “De Blauw-Witten”. Dit kost slechts één euro per maand. Dat is € 12,- per jaar. U kunt zich aanmelden door het overmaken van € 12, - op onze girorekening met nummer NL39 INGB 0003 3116 74 met vermelding van uw postcode, straat en huisnummer.

Ons lichaam, ons voertuig Bubishi leert u anders denken, weten en eten

B U U In de auto stop je benzine, wat stop jij in jouw lichaam? 4 Middagen van 3 uur om te leren anders te denken, weten en eten!

Balans alans door elf ennis o roeit je kracht in zelfvertrouwen, leer je beter met stress omgaan en geef je je lichaam wat het nodig heeft om te ontgiften en gezond te worden en blijven. Ook ons emotielichaam verteld ons veel, we hebben alleen niet geleerd te luisteren naar de taal van onze emoties.

Vandaag de dag bestaan veel ziektes, die door bewuster leven voorkomen kunnen worden. Reuma, hoge bloeddruk, overgewicht en nog veel meer kunnen door voeding als medicijn te gebruiken veranderen. Vanuit voeding, lucht en water krijgen we veel slechte stoffen binnen. Dit is een allang wetenschappelijk bewezen feit!

Wil je meer weten? Kom dan naar Bubishi in Treebeek. Voor info kunt u mailen naar: farshad909@hotmail.com. Of bellen naar T 06 83363834.

Sportief initiatief Victoria Badmintonclub Victoria organiseert jeugdproject

B Een nieuw initiatief van de Badmintonclub Victoria in Hoensbroek in de maand mei.

Na de traditionele Kennismakingslessen op meer dan 11 Basisscholen in de aprilweken en het schoolkampioenschap kunnen kinderen vanaf 8 jaar op verschillende avonden in de

sporthal In de Biessen in Hoensbroek kennismaken met de uitdagende badmintonsport.

'Blijf in beweging' Met het project “blijf in beweging“ biedt de Badmintonclub Victoria in Hoensbroek via een aantal unieke “Fruitavonden” een open badmintoninstuif aan. De “Fruitavonden” starten na de

meivakantie en vinden op een maandag en vrijdag plaats van 18.00 - 19.30 uur in de Sporthal In de Biessen.

Doe gezellig mee! Iedereen vanaf 8 jaar is welkom. Een aanmelding van tevoren is niet noodzakelijk. Sportkleding is verplicht, de rackets en shuttles worden beschikbaar gesteld

door de vereniging. Deelname is gratis.

Sportieve uitdaging Iedere deelnemer aan de badmintoninstuif ontvangt een fruitpresentje. Niet alleen komen kijken, maar meedoen. Wie weet is badminton wel een nieuwe sportieve uitdaging voor de toekomst.


HALLO ONDERBANKEN

D'r Binneplei is open! Spaar lekker snel met de stempelkaart voor gratis ijs! Nieuw dit seizoen: ijs tapas! Kom eens proeven: de choco of de fruit tapas. U bent welkom op maandag vanaf 12.00 uur en woensdag t/m zondag vanaf 11.00 uur. D’r Binneplei is open tot 18.00 uur. Volg ons op FB: @drbinneplei voor de

laatste nieuwtjes! Wandeltochten vanaf D’r Binneplei kunt u downloaden via: www.boerderijwinkelgrooten.nl Tot ziens bij D’r Binneplei! D'r Binneplei Heihoven 2, Heerlen T 045-5729008

GEZELLIG OVERDEKT SNUFFELEN D'r Binnenplei Aan de rand van de Brunssummerheide heeft boerderijterras “d’r Binneplei” de poort weer geopend voor mensen die even willen genieten v n eerli i s, �ie, thee, fris en natuurlijk Limburgse vlaai. Gewoon aanschuiven op de binnenplaats van deze oude carréboerderij en uitrusten ti dens een andelin o fietstocht kan in Heihoven, een idyllisch stukje Heerlen op de grens met Landgraaf. U kunt

in de stal kijken naar de paseboren alf es en bi de scharrelweide naar de scharrelvarkens. Kinderen kunnen zich even “boer” voelen als de op de oude tractor gaan zitten.

Ambachtelijk ijs, en meer! Op vrijdag, zaterdag en zondag worden heerlijke ijscoupes, warme wafels, tosti’s en kaas/ vleesplankjes gemaakt. Voor een handijs bent u alle dagen welkom, alleen dinsdags is gesloten. Ambachtelijk ijs voor een leuke prijs: € 1 per bol.

Noël’s Autoschade Center

Het adres voor: Autoschadeherstel, Spotrepair, Restylen (uitdeuken zonder spuiten), Spuit- en Plaatwerk Ook het adres voor uw verzekeringsschade, wij regelen alles voor u! WA verzekerd? U moet de schade zelf betalen? Laat ons dan een vrijblijvende offerte voor u maken. Ook de aangewezen vakman voor uw industriespuitwerk (keuken, binnendeuren, enz)

Haefland 12, 6441 PA Brunssum, Tel. 045-5212584 www.noelsautoschadecenter.nl

Het Winkelcentrum 14, Brunssum 045 5254403

1000 kramen

Gratis parkeren

Horecaplein

Live muziek

Warm & overdekt

Gadgets

Veel voordeel

Ruim 1000 kramen maken de Vrije Markt elke week weer tot een waar paradijs voor snuffelaars, knutselaars en verzamelaars. Nieuwe en gebruikte artikelen, antiek, curiosa, gewoon leuke hebbedingetjes.... Imbiss Gadgets Gute Atmosphäre Viele Angebote Gratis-Parkplätze Überdacht & 1000 Stände Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het op de Vrije Markt. beheizt Geheel overdekt en verwarmd. Behalve de talloze kramen ook eettentjes, gadgets, live optredens en gratis parkeren! Niet voor niets vinden duizenden bezoekers elke week weer hun weg naar de gezelligste rommelmarkt van Nederland.

BRUNSSUM www.vrijemarkt.nl

facebook.com/vrijemarkt

G ELKE ZONDA 00 uur geopend van 10.00 - 16. Boschstraat 23 • 6442 PB

Brunssum

ge Curverhallen Parkstad 2500 • Voormali 0)6 45 45 90 10 Tel +31(0)45 564 13 69 / +31(


Eerste editie

Live muziek, speurtocht

LIMBURG - Elke 4 mei kent Brunssum een grote Dodenherdenking om hen te gedenken die in de Tweede Wereldoorlog en ondertussen ook in andere missies, hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.

♥ Welkom bij MEES Catering

We zijn gewend aan die vrijheid maar deze is niet vanzelfsprekend. Op 5 mei staan we daar bij stil maar wordt vooral onze vrijheid gevierd tijdens Bevrijdingsfestival Brunssum! Iedereen is welkom Iedereen is welkom tijdens deze feestelijke dag in centrum Brunssum. Bevrijdingsfestival Brunssum wordt een feestelijk evenement voor jong en oud met een gevarieerd programma… Live muziek Op het Lindeplein start vanaf 13.00 uur het live-muziekprogramma. Met Rock ‘n Roll, vrolijke Tex Mex, lekkere pop, feestelijke folk en vette rock,

afgewisseld met muziek van de Locomotion DJ’s. Het festival wordt rond 23.30 uur afgesloten met schitterend vuurwerk.

Bevrijdingsmarkt & ‘Preuveneplein’ Naast de weekmarkt in de ochtend is er vanaf 13.00 uur van alles te vinden, zien en beleven op de Bevrijdingsmarkt en het ‘Preuveneplein’ (samen met Proevenemert Broenssem) waar heerlijke hapjes en drankjes geserveerd worden. Kids Corner & speurtocht Ook voor alle kinderen is het feest! De Ondernemers Centrum Brunssum organiseren vanaf 10 uur een speurtocht met leuke prijzen vanaf 13 uur is de Kids Corner op het Lindeplein geopend waar de allerkleinsten de tijd van hun leven zullen hebben.

Informatie Informatie en programma: www.bevrijdingsfestivalbruns sum.nl

Brunch met heerlijke verwengerechtjes voor moeder Aanvang 12.00 uur 3-gangen buffet €25,- p.p. Kinderen €1,per leeftijdsjaar

Reserveren is een must 046-4421284

U bent van harte welkom. Bij mooi weer ook op terras eten mogelijk.

Gastronomie Smeets

Restaurant • Catering • Feestzaal • IJssalon

Steenweg 6 • 6447 BP Merkelbeek • Tel.: 046 - 442 12 84 info@gastronomie-smeets.com • www.gastronomie-smeets.com

Voor een feestje, receptie, koffietafel of verenigingsactiviteit Info: 046 - 442 2415 of info@dehenkhof.nl Clemensweg 1, Merkelbeek Van restaurant tot lunchroom. Van broodjes tot hoofdgerechten.

Freya’s Mangerie

Diverse High Tea vanaf €12,50 van 13.00 tot 15.00 uur reserveren gewenst

Voor de liefhebbers van het culinaire leven is het een feit: de lente brengt meer dan alleen mooi weer! De enige échte Limburgse asperges in combinatie met verse zalm of rib-eye met een heerlijk glaasje wijn, is als een kus van de lente!

Kijk op freyasmangerie.nl of bel Greetje Swinkels, 046-442 1934 Openingstijden: di t/m za 10.00-20.00u | Keuken tot 19.00u 1ste & 2de Pinksterdag geopend van 12.00-21.00u Moederdag open van 12.00-21.00u Hommert 24, 6361 HN Vaesrade-Nuth


Bevrijdingsfestival en bevrijdingsmarkt in Brunssum

Agenda Vrije Markt Brunssum • Zondag 6 mei Muziek verzorgd door DJ Sjeng • Zondag13 mei Live muziek verzorgd door Herman van Dooren • Zondag 20 mei Live muziek verzorgd door Roel Thomas • Zondag 27 mei Country event met live muziek verzorgd door Countryband Connected én LINEDANCE Workshop Voor meer informatie omtrent evenementen en acties, zie onze website www.vrijemarkt.nl of facebook-pagina.

Vrije Markt Brunssum Boschstraat 23, Brunssum

Parkstad CityHotel geschikt voor al uw feesten en partijen! H O T E L | Z A L E N C E N T R U M | R E S TA U R A N T

Wilt u genieten van ambachtelijk bereide gerechten met verse producten uit de eigen regio? Bezoek dan eens onze brasserie of ons restaurant! Wij serveren vanaf 10.00 uur ontbijt en op reservering kan dit eerder. Voor de lunch bieden we een uitgebreide keur aan gerechten van tosti’s tot huisgemaakte saté of een tournedos.

• Koffietafels • Vergaderingen • Bruiloften

• Verjaardagen • Communiefeesten • Verenigingen

Ook voor bedrijfs- en personeelsfeesten kunt u bij Parkstad Cityhotel terecht. Wij hebben een ruim aanbod hapjes, walking dinners, buffetten en meer. We staan u graag te woord met informatie en advies

Kijk eens op onze website en informeer naar de mogelijkheden

Kerkeveldstraat 7 | 6441 BP Brunssum| T 06 83671678 www.parkstadcityhotel.nl | info@parkstadcityhotel.nl

In ons restaurant kunt u genieten van versbereide gerechten waarbij we rekening houden met u wensen. Kom proeven van onze vernieuwde kaart in onze sfeervolle “Hoeskamer van Broenssem”! Hotel Brasserie Restaurant Bronsheim Kerkstraat 5, 6441 BA Brunssum 045-5252775 www.restaurant-bronsheim.nl

Afhaal / Express en Restaurant OPENINGSTIJDEN: Ma t/m za: 16.00 - 23.00 uur • Zo: 15.00 - 23.00 uur Restaurant dinsdag en woensdag gesloten Bestellingen worden aangenomen tot 22.30 uur ± 100 ZITPLAATSEN | AFHALEN EN BEZORGEN www.molise.nl · Rimburgerweg 2a · Brunssum T. 045-5256296


HALLO BRUNSSUMMERHEIDE

Opening mierentunnels IKEA Heerlen ondersteunt Brunssummerheide

BRUNSSUMMERHEIDE - Met de opbrengst van de kerstbomenactie van IKEA Heerlen heeft Natuurmonumenten twee mierentunnels gemaakt op de Brunssummerheide. Deze faunatunnels zijn gelegen vlakbij het bezoekerscentrum.

Op deze plek vlakbij het druk bezochte bezoekerscentrum en wandelpaden kunnen de rode bosmieren een veilige oversteek maken. Op de Brunssummerheide gaan we dankzij de opbrengst van de kerstbomenactie binnenkort ook nog 4 banken plaatsen zodat je kan genieten van mooie vergezichten. Bij het huttenbos komen 2 picknickbanken voor de hongerige spelende kinderen. De Opening Samen met vrijwilligers van Natuurmonumenten, stagiaires

foto Anja Timmers van het Citaverde College, medewerkers van Roda JC, Midden in de Maatschappij, Uit de Steigers en IKEA Heerlen, die mee

149

199

K I DS

179

169

hebben geholpen met de kerstboomverkoop, werden de nieuwe mierentunnels op de Brunss erheide o ficieel eopend.

Vanuit de Schaapskooiweg werd gezamenlijk naar de mierentunnels gelopen en daar vond de opening plaats.


www.meubelklinieklimburg.com |paraties Kussens Reparaties | Kussens vullenReparaties | |lKleurherstel eKussens vullen tsrehru| |leKleurherstel eKussens lvullen tKsr|enherlu|luleKleurherstel evlvullen tKssr|nenehesrlsu|luleKleurherstel evK ltKss|r|nseneehesirtlsualueravK lKps|e|nsRneeesitlsaluravKps|ensReesitsa

selkliniek bel Meubelkliniek Dus Limburg: bel Meubelkliniek Dus Limburg: bel Meubelkliniek Limburg: :gLimburg: rubmiL ke:ginruilb klm ebiLukeeM :ginrluielb klm esb uiLu DkeeM :ginrluielb klm esb uiLu DkeeMinli

Wijngaardsweg 2a Heerlen / info@meubelklinieklimburg.com Wijngaardsweg 2a Heerlen / info@meubelklinieklimburg.com Wijngaardsweg 2a m Heerlen oc.grub /m info@meubelklinieklimburg.com i2a lkem Heerlen inoiclk.gleru bb u /m info@meubelklinieklimburg.com em il@ kem oifnoniclik./gln eru b eb lurm em eiH l@ keam oi2fnong icliek./gw ln ersu b edb lurm eam eaiH lg@ kneaoji2ifnW ng iliek/w ln esb edluream eaH g@naoj2ifW ngie/wnsedlrea

Woninginrichting

MEPRO Hub Mehlkop interieurstyling

Bezoek onze showroom in onze landelijk ingerichte carrĂŠ boerderij.

op maat gemaakt karpet

alle soorten zonwering

openingstijden showroom; donderdag t/m zaterdag: 10.00 - 17.30 uur zondag: 13.00 - 17.00 uur

wave-gordijnen aan stijlvolle rail

PVC-stroken of laminaat

Brunssummerstraat 46 SCHINVELD Tel: 045-5453667 | info@meprodesign.nl

www.meprodesign.nl


HALLO POLITIEK

Rodney zet schouders

D66-lijsttrekker Rodney: ‘Beekdaelen speelt

Rodney Swelsen tijdens het lopen van de 5-sterren wandelroute door de Schinveldse bossen tekst Rodney Swelsen ONDERBANKEN - Rodney Swelsen is sinds kort door de leden van D66 Beekdaelen aangewezen als lijsttrekker voor die partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van de gemeente Beekdaelen. Deze herindelingsverkiezingen zullen plaatsvinden op 21 november aanstaande. Tijd om eens kennis te maken! Rodney is 47 jaar geleden in Doenrade geboren en daar ook opgegroeid. Hij heeft Bedrijfseconomie gestudeerd aan de universiteit van Tilburg en is daarna teruggekeerd naar Limburg: ‘Gewoonweg omdat het platteland van Zuid-Limburg

de mooiste streek is van Nederland.’ Samen met zijn partner woont hij sinds 2002 in Schinveld, aan de rand van de uitgestrekte Schinveldse Bossen. Hij was werkzaam als programmacontroller bij de gemeente Landgraaf, tot hij in 2012 wethouder werd in Onderbanken en heeft die werkzaamheden voor Landgraaf weer opgepakt in 2017 na het beëindigen van zijn wethouderschap. Hij is op dit moment gemeenteraadslid in Onderbanken en vormt samen met twee andere D66’ers Zus Sajovec-Jacobs en Jack Stevelmans de sociaal-liberale fractie D18. In Schinveld hebben we de rust en natuur om ons heen en menigeen heeft in de loop van de

jaren al eens de weg gevonden naar onze subtropische tuin tijdens een van de open tuindagen. Het was altijd super om ervaringen met palmen en andere bijzonder planten, die het in het Nederlandse klimaat net wel of net niet redden, te delen met andere liefhebbers.

Subtropische planten Door tijdgebrek zijn we er rond 2010 mee gestopt, maar de voorliefde voor subtropische planten is er niet minder om geworden. Wie weet, mogelijk dat we in de toekomst onze inmiddels volwassen tuin toch weer eens gaan openstellen. Er bereiken ons in ieder geval nog altijd vragen of we toch niet nog een keer ‘open tuin’ houden.

Politiek actief In Onderbanken ben ik rond 2006 politiek actief geworden, vooral vanuit mijn motivatie om de lokale politiek vanuit mijn achtergrond als ambtenaar met financiële expertise te ondersteunen. Helemaal niet met de bedoeling om op de voorgrond te treden. Bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen in 2010 hebben de leden van het toenmalige Democraten Onderbanken me overgehaald om dan toch maar op de lijst te gaan staan als lijstduwer. Het gevolg was dat ik tot ieders verbazing als relatieve buitenstaander in Onderbanken in de gemeenteraad gekozen werd. Al heel snel daarna was er een bestuurscrisis waarbij het – zoals het toen


HALLO POLITIEK

onder nieuw Beekdaelen straks geen bescheiden rol meer in provincie’

Bouwen aan Beekdaelen Inmiddels zijn we alweer enkele maanden met de leden van Beekdaelen bezig en we hebben een enthousiaste diverse groep die richting de verkiezingen de schouders eronder wil zetten, in het belang van die nieuwe gemeente. Ik denk dat het cruciaal is om die nieuwe gemeente vanaf het begin goed neer te zetten. Met een goede organisatie en een stabiel bestuur. Zowel de samenwerking in de gemeenteraad als in het college zal goed moeten zijn om optimaal de belangen van de samenleving, de individuele burgers en het lokale bedrijfsleven te kunnen behartigen.

in de pers genoemd werd - ‘college van de hoge hakken’ viel. DO kwam in het bestuur en men wilde graag dat ik wethouder werd. Dat heb ik vanaf 2012 met ontzettend veel plezier en voldoening gedaan. In die periode hebben we ontzettend veel in de stijgers gezet en als ik rondwandel o fiets door on e e eente dan zie ik zoveel nieuwe dingen waar ik in meer of mindere mate de hand in heb gehad. Dat is echt heel mooi.

D66 Beekdaelen In 2017 kwam met het oog op de herindeling van Onderbanken, Nuth en Schinnen de vraag van D66 of ik in de aanloop naar de herindelingsverkiezingen de kar voor D66 Beekdaelen wilde trekken. Behalve lokaal actief voor DO was ik namelijk bovenal D66-lid omdat ik de kijk op de samenleving van die partij altijd heb gewaardeerd: een optimistische kijk op de mens en de samenleving. Niet bang voor Europa, maar juist inzien dat Europese samenwerking stabiliteit en welvaart heeft gebracht op het Europese continent. Ik moet altijd glimlachen als ik geluiden hoor over het herstel van de oude grensbewaking, hoe we dan in het grensoverschrijdende Natuurpark Roode Beek/Rodebach die grens moeten trekken? Geen idee, maar zelfs als je al terug zou willen naar de oude grensbewaking: het gaat simpelweg niet meer dus we maken er gewoon het beste van. Geen Nexit dus wat mij betreft! Dat geldt ook voor de wijze waarop we met elkaar samenleven. Inclusiviteit Iedereen hoort erbij, of dat nu de kwetsbare is die hulp nodig heeft, de tweeverdieners die rustig willen wonen en werken, de vluchteling die hier een nieuw bestaan wil opbouwen… dat geldt voor vrouwen en mannen ongeacht hun geaardheid. We zullen er met elkaar het beste van moeten maken waarbij we elkaar wel blijven aanspreken dat iedereen naar zijn eigen vermogens een bijdrage levert aan de samenleving! Terug naar de vraag van D66 om voor hen de kar te trekken voor Beekdaelen. Die vraag was lastig omdat ik vond (en vind) dat ik niet tegelijkertijd voor het

Lokaal of landelijk? Tot slot wil ik graag duidelijkheid scheppen over het zijn van lokale partij of landelijke partij. Ik denk dat ik daar onderbouwd iets over kan zeggen omdat ik beiden van binnenuit heb meegemaakt. Het is om te beginnen een groot misverstand dat lokale vertegenwoordigers binnen een landelijk georganiseerde partij niet zouden opkomen voor de lokale belangen, alsof ik nu ineens niet meer wil besturen vanuit het lokaal belang?!

Rodney naast de subtropische planten in zijn tuin lokale DO wethouder kon zijn om dan gelijktijdig voor D66 actief te zijn. Dat zou ten koste gaan van het een of het ander. Daarom heb ik in de loop van 2017 besloten om mijn wethouderschap neer te leggen en me vanaf dat moment, naast mijn baan als programmacontroller

bij de gemeente Landgraaf, politiek gezien volledig te kunnen richten op de toekomst met D66 Beekdaelen. Mijn dankbare werk als wethouder heb ik dus vorig jaar moeten beëindigen maar er kwam wel iets heel moois voor terug. Iets wat weer nieuwe energie gaf!

Lokale partijen werken overigens prima als ze goed gemeentebreed georganiseerd zijn en ze werken binnen een gemeente die niet een belangrijke rol in de omgeving hoeft te spelen. Voor Onderbanken, Schinnen of Nuth was dat dus prima. Maar voor Beekdaelen? Het wordt de grootste plattelandsgemeente van Zuid-Limburg en we hebben dus geen bescheiden rol meer in de provincie. Goede contacten met ‘Maastricht’ zijn cruciaal om invloed te hebben op dossiers die voor Beekdaelen van belang zijn. En laten we eerlijk zijn, ook om voldoende provinciaal geld en rijksmiddelen voor de nieuwe gemeente binnen te halen zijn de warme contacten met provinciale vertegenwoordigers en partijgenoten in Den Haag mooi meegenomen. Ik stel vertegenwoordigers van lokale dorpspartijen altijd de vraag: ‘Wie van de lokale partijen gaat de lobby in Maastricht of Den Haag doen?’ En dan blijft het meestal akelig stil…


HALLO EMMACOLLEGE

5000 euro voor KWF

Emmacollege haalt fors bedrag op met sponsorweek

BRUNSSUM - Het Emmacollege heeft in een speciale sponsorweek ruim 5000 euro opgehaald voor de stichting Ger Veeneman Alpe d'HuZes.

Ger Veeneman is ongeneeslijk ziek en verblijft momenteel in de hospice in Brunssum. Zijn familie zal op 7 juni meedoen met de beklimming van Alpe d'HuZes om hun sponsorgeld te kunnen doneren aan het . et streefbedra is . euro en heeft door de inzet van het acolle e een flin e boost gekregen, want er werd een che e an r i e ro overhandigd.

Wensulance Extra bijzonder was dat dhr. Ger Veeneman zelf ook aanwezig was bij de uitreiking van de cheque. Dit werd mogelijk gemaakt door de wensulance en de familie was bijzonder verrast toen hun vader / opa binnen kwam.

foto Anja Timmers

IEDEREEN HEEFT RECHT OP JURIDISCHE BIJSTAND Iedereen heeft recht op bijstand van een advocaat, ongeacht de hoogte van het inkomen of vermogen. Voor mensen met een laag inkomen is er van overheidswege gefinancierde rechtshulp. De Raad voor Rechtsbijstand betaalt de kosten van de advocaat en u betaalt slechts een beperkte eigen bijdrage.

GRATIS INLOOPSPREEKUUR ELKE DINSDAG VAN 18:00 UUR TOT 19:00 UUR

Juliana Bernhardlaan 118 Hoensbroek-Heerlen 045 52 13 639 of kijk voor meer informatie op www.vanrietrober.nl


HALLO ONDERBANKEN

Wie staat op groepsfoto? Heemkundevereniging is op zoek naar namen

Vlnr: Jan Daniels, dhr. Knubben, Sjaak Akkermans, Math Geurts, Felix Keulen, Toon Geurts, Joost Geurts, Gene Daniels en Jan Spanjaard. De plek waar de foto is genomen is de Kruisstraat, t-splitsing Eindstraat. Links is het huis van Wiel Kuipers zichtbaar en op de achtergrond (het hoogste huis) is het Rectoraatshuis zichtbaar. Daarnaast de boerderij van Cremers. Op de achtergrond is een stoet personen zichtbaar en ook ruiters en paarden van de voormalige Ruiterclub Bingelrade. BINGELRADE - Enige tijd geleden ontving de heemkundevereniging van Cep Steinen, inwoner van Jabeek, een aantal foto's van de schutterij St. Lambertus Bingelrade. Twee van deze foto's hebben we in allerlei media openbaar gemaakt met de vraag wie op de foto's worden getoond en ook wat de aanleiding is geweest voor de foto. Leo van den Camp Er zijn heel veel reacties binnengekomen en daar zijn we erg blij mee. Een van de reacties is overigens van meneer Leo van den Camp, 92 jaar, die ook op een van de foto's is te zien. We willen langs deze weg meneer van den Camp nog van harte bedanken. Op de foto's zijn de diverse deelnemers vermeld. Bondstoernooi in jaren 30 We zijn er helaas niet achtergekomen wat de aanleiding is geweest voor de groepsfoto. Waarschijnlijk is deze genomen ter gelegenheid van een bondstoer-

nooi ergens in de dertiger jaren. Ook de locatie is onbekend. Over de aanleiding en achtergrond van de foto met de auto is wel meer bekend. De foto is in Bingelrade genomen ter gelegenheid van het feestelijk binnenhalen van de nieuwe burgemeester van de gemeente Bingelrade, dhr. J.J.H. Schoffelen.

De feestelijke ontvangst heeft plaatsgevonden op 24 oktober 1954 (zie artikel uit het LD op https://bit.ly/2KcNVUB). De heer Schoffelen was toen al burgemeester van Jabeek. Vaandel schutterij Bingelrade Waar we ook erg benieuwd naar zijn is het vaandel van de schut-

terij van Bingelrade. Helaas is dit op de foto's niet goed zichtbaar; het vaandel is helaas niet bewaard gebleven. Indien u ons met deze informatie kunt helpen, dan graag contact opnemen met Bert Kannegieter, 06 11122762 bertkannegieter.deveersjprunk@ gmail.com.


Vijverparkfestival barst los

Muziek van Jimi Hendrix, David Bowie en meer

Het Vijverparkfestival B U U Op 10, 12 en 13 mei is het weer zover. Het Vijverparkfestival in Brunssum. De sfeer, de decoratie, de gezelligheid, het festivalgevoel en het brede muzikale aanbod. Sinds 2002 wordt in het Vijverpark in Brunssum het Vijverparkfestival georganiseerd door Café Gorissen en boekings- en evenementenbureau Tributeworld. Inmid-

dels uitgegroeid tot het grootste open air tributefestival van de Benelux met maar liefst 20 tributes uit binnen- en buitenland.

Voor elk wat wils Er is een divers aanbod aan maaltijden en snacks en er is een speciaal bierplein. Uiteraard is er ook aan de jonge festivalbezoeker gedacht in de vorm van een kids area. Voor kinderen tot

12 jaar is het festival gratis toegankelijk! Na iedere festival dag is er uiteraard de beroemde afterparty in Café Gorissen. Het Vijverparkfestival is het perfecte familiefestival waarbij er muziek is geprogrammeerd voor een breed publiek. Jimi Hendrix, Johnny Cash, David Bowie maar ook Robbie Williams, Anouk en Kings Of Leon. Uiteraard wordt de rock van AC/DC, Bon Jovi en

Metallica niet vergeten. Visueel en muzikaal hoogtepunt is voor velen de avondvullende Pink Floyd tribute show op zaterdag. Tickets Dagtickets zijn te koop aan de kassa voor €20,- per dag. Combitickets zijn online verkrijgbaar t/m 1 mei. Meer informatie is te vinden op www.vijverparkfestival.com


HALLO ONDERBANKEN

Muziek én gezelligheid

Seniorenorkest Onderbanken zoekt nieuwe leden

Seniorenorkest Onderbanken Ons gerenommeerde seniorenorkest heeft bij het recent 20 jarig bestaan de behoefte aan nieuwe leden om succesvol te kunnen blijven musiceren onderkend. Het orkest bestaat uit ruim 40 muzikanten, maar natuurlijk verloop zorgt ervoor dat tijdige aanvulling wenselijk is. Goede

foto Eppink Fotoproducties repetities en een uitgebalanceerd programma met ontspanningsactiviteiten zullen u zeker aanspreken.

Iedereen is welkom! We repeteren wekelijks op dinsdagmiddag in het FaSiLa ontmoetingscentrum te Schinveld en hebben jaarlijks gemiddeld 8 tot 10 activiteiten, waaronder

concertuitvoeringen, concert dagreis en een interne Kerstviering. Zonder voorwaarden aan een leeftijdsgrens is iedereen die een instrument kan bespelen welkom. Schroom niet om bij interesse een repetitie te bezoeken of contact met ons op te nemen. Er heerst een uitstekende sfeer en we respecteren daarbij zonder voorwaarden elkaar.

Laat uw mooie hobby opbloeien door deel te nemen en daarmee ook uw sociale contacten te verrijken.

De adresgegevens van het secretariaat zijn als volgt: Jan Erkens, Iepenstraat 57, 6444 CT Brunssum. T 045 5251242 email: jan.erkens@ziggo.nl

Merci, basisonderwijs!

GroenLinks Beekdaelen bedankt PO-leerkrachten

B A Onlangs vond er opnieuw een staking plaats in het basisonderwijs. De kwaliteit van het basisonderwijs staat onder druk door het stijgende lerarentekort en de verhoogde werkdruk.

Het wordt tijd dat het kabinet aat in ien dat en flin oet gaan investeren in de lerarensalarissen en dat salarissen in het basisonderwijs gelijk getrokken worden met de salarissen in het voortgezet onderwijs. GroenLinks Beekdaelen steunt de acties in het basisonderwijs. Daarom zijn alle 13 basisscholen in Beekdaelen verrast met een doosje ‘merci’-chocolaatjes. Hiermee bedankt GroenLinks alle leerkrachten die zich dage-

lijks inzetten voor de toekomst van de kinderen in Beekdaelen.

Foto van Jos Bertrand (directeur BS De Spil in Bingelrade en BS St. Gertrudis in Jabeek) samen met Rens Evers, wethouder in Onderbanken en kartrekker van GroenLinks Beekdaelen

De leerkrachten zorgen voor de basis van onze jeugd. Ze dragen niet alleen kennis over, maar leren onze jongste inwoners ook sociale vaardigheden, samenwerken en respect voor iedereen… Eigenlijk te veel om op te noemen. Ze geven de leerling een compliment en leren de leerling ‘dankjewel’ te zeggen. Dat is wat GroenLinks Beekdaelen ook bij de leerkrachten op de basisscholen in Beekdaelen heeft gedaan. ‘Merci’ voor die enorme inzet, elke dag opnieuw staat men klaar voor de jeugd van Beekdaelen. De jeugd heeft de toekomst! tekst GroenLinks Beekdaelen


HALLO ONDERBANKEN

Kermis in Brunssum

Plezier en vertier op het Brunssumse Koutenveld

B U U Van vrijdag 25 t/m dinsdag 29 mei is er weer de voorjaarskermis op het Koutenveld.

achtbaan schietsalon etc. aanwezig.

Deze voorjaarskermis staat in het teken van het Gauderfest. Op het kermisterrein Staat een tent alwaar 3 dagen een mooi randprogramma draait. De voorjaarskermis start op vrijdag reeds om 16:00 uur, waarbij om r er een o ficiële opening zal plaatsvinden middels het aanslaan van een origineel houten vat bier. Uiteraard onderste nd door sco tin band t. incenti s. n de tent is er vanaf 20:00 uur een “Foute muziek avond” met DJ Faute Henkie. Tijdens die avond speelt ook het 6 persoons orkest “VAUD” en zullen de Abba girls en Henry Wijmeren optreden. Uiteraard is er een gevarieerd aanbod van er is attracties aaronder de pact carro sel botsa to s

Zondag Op zondag start de kermis ook weer om 14:00 uur. Er zal dan een optocht i n an o de landbouw voertuigen. Deze starten vanaf de Molenvaart en komen ia het centr naar het eristerrein. n de tent is het “Gauderfest musikantenstadl” met de limburgse boerenblaasapel eline orsch en oo de

Zaterdag Op zaterdag zal de weekmarkt uitgebreid zijn. De kermis start om 14:00 uur. Vanaf 16:00 uur is er op het kermisterrein een ienertre en. n de tent is anaf 20:00 uur “Gauderfest Party''. Als artiesten zijn dan aanwezig DJ Hansi van Vorneseeer, de Gauderfestband “Die Manner”, Natasja, en Peter der Hossa Prinz.

Alm Buben Express.

Maandag & dinsdag p aada is er een speciaal programma voor de ouderen. Voor het gehele programma en tijden kunt u kijken op www.gauderfest-brunssum.nl Uiteraard hebben we ook een faceboo pa ina. e er is ordt op dinsdag om 22:00 uur afgesloten.

Kermis


HALLO MARDID MODE

Al 10 jaar Mardid Mode Brunssumse Modezaak heeft nieuwe collectie

BRUNSSUM - In het voorjaar van 2008 startte Marga Didden met haar modezaak in het bruisende centrum van Brunssum. Maar dat was niet zo eenvoudig, de crisis brak uit en natuurlijk nog geen klantenbestand opgebouwd. Heel veel moeilijke jaren

volgden, waarin ze zoals ze vertelt menig traantje heeft gelaten. Maar door haar doorzettings-vermogen en het niet willen opgeven, het inspelen op de wensen van haar inmiddels zeer grote klantenkring, is ze een waar begrip geworden in Brunssum. aar ode aa floreert na

jaar en dat heeft ze afgelopen 24 maart met haar klanten gevierd onder het genot van hapjes en drankjes, een doorlopende modeshow en veel extra kortingen bij een aankoop. En het was een succes! Bent u ook nieuwsgierig geworden, ga dan zeker eens kijken naar de nieuwe zomercol-

lectie van haar bekende merken: Angels, Frank Walder, Sommer-mann, Rabe, K-Design, Eroke, Chiarico, Apanage en meer. Mardid Mode Kerkstraat 24, Brunssum www.mardid.nl

Blauw tenue HCN oc e cl b

NUTH - Hockeyclub Nuth (HCN) steekt zich dit lenteseizoen in een nieuw clubtenue.

Reden van deze ‘operatie’ is, dat de kledingleverancier een kleurwijziging heeft aangebracht in zijn kledinglijn. Voor aanvang van het nieuwe seizoen moet ieder wedstrijdspelend HCN-lid

th hee t andere o tfit

in het bezit zijn van het nieuwe tenue. e nie e o tfit bestaat it estreepte licht- en donkerblauwe sokken, een donkerblauwe sportbroek/-rok en een donkerblauw shirt met op het achteren voorpand een lichtblauwe diagonale brede streep. Voorheen droegen de HCN-leden een

lichtblauwe sportbroek/-rok en een effen donkerblauw shirt. De sokken zijn hetzelfde gebleven. Tijdens het lopende lenteseizoen kunnen de HCN-spelers/-speelsters, zowel met het oude als het nieuwe tenue deelnemen aan de wedstrijden.


Concert in Hoensbroek

Gemengd koor PALUDA organiseert lenteconcert

B Op zondag 27 mei a.s. zal Hoensbroeks Gemengd Koor PALUDA in de Muziekschool, Buttingstraat 47, te Hoensbroek, haar zeer gevarieerde Lenteconcert presenteren aan de Hoensbroekse gemeenschap en n e lie� ebbers v n rmuziek en muziek in het algemeen.

De entree voor dit concert bedraagt slechts € 5,00. Aan dit concert werken mee: Mechels Vocaal Ensemble o.l.v. Jos Beckers, pianobegeleiding door Augustine Boshouwers en Djembégroep SLAGZIN uit Maastricht o.l.v. Peter Johansen en natuurlijk het organiserende koor PALUDA o.l.v. Jan Zaad met pianobegeleiding door Esther Zaad. Het concert vindt plaats op zondag 27 mei 2018, aanvang 14.30 uur

Gezond en gezellig! Wij zullen het op prijs stellen als dames maar zeker ook hePijler 32 in Brunssum 045-5212352

Het adres voor diverse manieren printwerk, professioneel inbinden, lamineren en graveren van pennen

fysiotherapie manuele therapie bekkenfysiotherapie shockwave

Akerstraat Noord 88, Hoensbroek Tel. 045 - 521 06 17 ALLES MOET WEG

therapeutisch centrum zephyr Akerstraat Noord 50-A - Hoensbroek - 045 - 521 11 40

ALLES MOET WEG

ALLES MOET WEG

ALLES MOET

TOTALE TOTALE LEEGVERKOOP LEEGVERKOOP GRATIS GRATIS BEZORGING BEZORGING

70 %

80 %80 %

6 50 %50 % 0 % ALLES MOET WEG

ALLES MOET WEG

Slaapkamers • Verlichting •

ALLES MOET WEG

• Laminaat / PVC Zonwering • • Gordijnen Sfeerhaarden •

MOET WEG

• Meubelen • Tapijt / Vinyl

ALLES

ALLES MOET WEG

ALLES MOET WEG

Wilt u meer informatie bezoekt u dan onze website: www.paludakoor.nl

ALLES MOET WEG

ALLES MOET WEG

ALLES MOET WEG

ren belangstelling zouden tonen. Het is een zeer gezonde en daarbij ook nog een gezellige ontspanning.

WEG

Repetitie bijwonen Als u interesse hebt om de sfeer bij ons koor te proeven:

wij repeteren iedere dinsdagavond van 20.00 - 22.00 uur in Partycentrum Amicitia, Markt 9-10 te Hoensbroek. Komt u gerust vrijblijvend eens een bezoek brengen tijdens een van onze repetitie-avonden.

Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 - 18.00 uur Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur Akerstraat Noord 54 6431 HN Hoensbroek Tel: 045-5216655 Fax: 045-5233377 info@hawe-international.nl


HALLO BRUNSSUM

Middagconcert St. Caecilia

Harmonie organiseert muzikaal openluchttheater

Openlucht optreden van St. Caecilia in 2015 BRUNSSUM, - Op uitnodiging van de gemeente Brunssum geeft Harmonie St. Caecilia Bingelrade zondag 6 mei

2018 om 14.30 uur een middagconcert op het podium van het Openluchttheater in het Vijverpark van Brunssum.

De harmonie tracteert de bezoekers bij dit ‘lazy Sunday afternoonconcert’ op mooie en vrolijke klanken.

De muzikale middag wordt om 15.30 uur voortgezet door de Ransdorfmuzikanten. De entree is gratis.

Brunssum brandschoon Basisschool De Vlindertuin wint scholenbattle

BRUNSSUM - Op vrijdag 6 april, vlak voor het begin van het weekend, vierden de kinderen van groep 6 van Basisschool De Vlindertuin samen met hun leerkrachten, ouders, opa’s en oma’s en Brunssum Brandschoon, op feestelijke wijze hun overwinning in de eerste Brunssumse Zwerfafval Scholenbattle.

6, ruimden in hun uur het Emmapark in Treebeek op. Ze verzamelden 154,8 kilo zwerfafval. Dat is een gemiddelde van 5,2 kilo per kind. Dat is extreem veel.

Overwinning De overwinning werd gevierd met de uitreiking van de welverdiende wisselbeker door Haico Offermans van Brunssum Brandschoon en een lekker stuk taart.

In de week van 19 tot en met 23 maart, de week voor de Landelijke Opschoondag, organiseerde Brunssum Brandschoon de Zwerfafval Scholenbattle. Acht basisscholen in Brunssum namen het tegen elkaar op in deze battle, die ze konden winnen door in één uur tijd zoveel mogelijk zwerfafval te rapen.

De Vlindertuin De school die het beste scoorde was Basisschool de Vlindertuin. De 30 kinderen van “De Fenix”, de zelfgekozen naam van groep

Dankwoord Deze actie werd mogelijk dankzij de steun en inzet van: de scholen, de leerkrachten en directeuren, vele ouders, grootouders en vrijwilligers, de gemeente Brunssum, Betere Buren, Onderwijsstichting MOVARE en NederlandSchoon. Groep 6 van Basisschool De Vlindertuin

Voor meer informatie: www. facebook.com/BrunssumBrandschoner


WEKELIJKS DE KEUZE UIT MEER DAN

70

Groepslessen!

SPINNING

Naast het FitnessTheater zijn er wekelijks meer dan 70 groepslessen. Zo is er altijd een activiteit die bij jou past! Ontdek een selectie van de meest populaire lessen. • • • • • • • • • •

AQUAROBICS BBB BODYPUMP CIRCUITTRAINING COMBIDANCE COMBIFIT COPD FYSIO CORE & STABILITY FIGHTINGFIT FUNXTION

PILATES

• FUNXTION YOUNGSTARZ • FYSIOFITNESS • GLADIATORWORKOUTS • HARDLOOP TRAINING • KIDSDANCE • PILATES • SPINNING • ZUMBA • ZWEMMEN

COMBIFIT

MEEDOEN?

VRAAG EEN PROEFLES AAN! MAANDAG

DINSDAG

AQUAROBICS

WOENSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

ZATERDAG

ZONDAG

09.00  Vrij zwemmen 09.00  Vrij zwemmen

09.00  Vrij zwemmen

09.10  Aquarobics

09.00  Vrij zwemmen

09.00  Zwemlessen

09.00  Zwemlessen

09.10  CombiFit

09.10  BodyPump

09.10  CombiFit

09.15  BBB Strength

09.10  CombiFit

09.00 Hardlooptraining 09.35  Pilates

10.15 Aquarobics

10.00  Zumba

10.00 Pilates

10.00  FysioFitness

10.00  Zumba

10.00 FunXtion

10.00  Zwemlessen

11.00 Vrij Zwemmen 10.55  Aquarobics

10.30  Core & Stability

10.00  Vrij zwemmen

10.55  Aquarobics

10.00 Zwemlessen

10.40  Zumba

12.00  COPD Fysio

14.30  Zwemlessen

10.15  Spinning

14.30  Zwemlessen

10.40 Spinning

11.00  Spinning

15.30  Zwemlessen

10.15  CircuitTraining

15.30  Zwemlessen

11.00 Zwemlessen

11.10  Aquarobics

16.00  YoungStarz (6-9)

12.00  COPD Fysio

16.30  Zwemlessen

12.00 Zwemlessen

11.15  FunXtion

18.30  FightingFit

17.45  KidsDance (4-7)

16.50  YoungStarz (10-12) 18.15  FunXtion

18.30  BBB Strength

18.30  Spinning

18.15  Babyzwemmen

18.40  Zumba

18.30  Spinning

18.45  Hardlooptraining

18.30  FysioFitness

18.30  Spinning

18.45  Spinning

18.50  CombiFit

19.00  Funxtion ABS

18.45 Aquarobics

18.35  CombiFit

19.00 Core & Stability

19.00  Core & Stability

19.30 FunXtion

19.20  CombiFit

18.45  FunXtion

19.30  Aquarobics

19.40  BodyPump

20.05 GladiatorWorkouts

19.30  FunXtion

18.45 Peuterzwemmen 19.35  Pilates

21.00  Vrij zwemmen

21.00  Vrij zwemmen

19.30 Spinning

19.25  Zumba

19.45 FunXtion

20:10 FunXtion ABS

19.25  30FIT

19.45 Hardlooptraining

20.15  CombiDance

19.30  Spinning

20.25 TRX

21.00  Vrij zwemmen 21.00  Vrij zwemmen

BIJHOEN FITNESS & WELLNESS

11.50  TRX

21.00  Vrij zwemmen

URANUSSTRAAT 17

6446 TP

BRUNSSUM

045-5600760

WWW.BIJHOEN.NL


HALLO ROLHOCKEY CLUB

Rolhockey Club actief!

Vereniging brengt nieuwe sport naar Brunssum

Rolhockey-team BRUNSSUM - Rolhockey Club Brunssum bestaat al sinds 1981, opgericht door o.a. de in Oirsbeek wonende Nico Janssens (60), die de sport vanuit Den Haag destijds had meegenomen na verhuizing van zijn ouders naar Brunssum toe. De sport lijkt veel op ijshockey, met in dit geval 5 tegen 5, waaronder een keeper, en met rolschaatsen in plaats van schaatsen onder de voeten. De snelheid van het spel ligt bijzon-

der hoog, en mist het eigenlijk alleen de “bodychecks” van het ijshockey. Maar dit zal voor veel mensen de drempel verlagen om zelf mee te gaan spelen. Zoon Niels Janssens (26) is van jongs af besmet met het Rolhockey virus, en is via de Nederlandse Selectie Aspiranten, en het Nederlands junioren team, inmiddels basisspeler van het Nederlands senioren team. Als international heeft hij inmiddels aan 7 EK’s en WK’s deelgenomen, in verre oorden als Uruguay (2-maal) en Argentinië,

en dichter bij huis, in Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal. Tijdens de zomer 2017 wordt het voorlopige hoogtepunt beleefd: het wereldkampioenschap Rolhockey wordt als onderdeel van de “Roller-Games” in het Chinese Nanjing gehouden. Hier wordt in vele onderdelen sport op rolschaatsen bedreven, met in totaal zo’n 4000 sporters uit maar liefst 50 landen! Het Nederlands team met Niels presteert boven verwachting, en na een 5-3 overwinning op

Oer knutselkriebels BRUNSSUM - Op woensdagmiddag 2 mei gaan we natuurknutselen. Eerst gaan de kinderen onder begeleiding buiten op struintocht naar mooie takjes, dennenappels, steentjes en veertjes. Daarna worden van die vindsels de prachtigste natuurknutsels gemaakt. Natuurlijk is er begeleiding genoeg om je op

ideeën te brengen, maar ook ouders of grootouders kunnen bij je blijven om je te helpen. En je prachtige natuurknutsel mag je natuurlijk mee naar huis nemen. Reserveren Alle informatie over tijden, kosten en hoe je je kan aanmelden vind je op de website www.natuurmonumenten.nl/

brunssummerheide, of tijdens de openingstijden aan de balie van het bezoekerscentrum Brunssummerheide, Schaapskooiweg 99 in Heerlen.

Bezoekerscentrum Vanaf 1 april is het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten geopend van di – vr van 10 – 17 uur. Tijdens de meivakantie ook op maandagen geopend.

Oostenrijk wordt de 3e plaats in de B-pule behaald, hetgeen op mondiaal niveau de 11e positie inhoudt. In de Zuid-Europese landen, en daardoor ook in Zuid Amerika is Rolhockey zeer populair, met als uitschieters Portugal en Spanje waar de sport elk weekend op TV te volgen is. Dichter bij huis wordt er elke vrijdagavond geoefend in de sporthal naast het scholencomplex in Treebeek Brunssum aan de Wijenweg, waar samen met de jeugd wordt geoefend in een gezellige ambiance.

Gezellige modeshow

BRUNSSUM - Op 3 mei a.s. wordt er weer een modeshow gehouden in het gebouw van het Leger des Heils. Een terugkerende traditie die dit keer voor de 5e keer wordt gehouden. Een lustrum dus. Daarom zal er een grote loterij worden gehouden met veel mooie prijzen. U bent natuurlijk van harte welkom.


• Gratis bandencontrole • Alle bekende merken banden direct uit voorraad leverbaar

BANDENSPECIALIST

• Concurrerende prijzen • Uitlijnen, balanceren, montage, sportvelgen • Deskundig advies Verkoop met garantie

ERKEND VACO

Voerendaal Maastricht Sittard Tegelen Venlo

Valkenburgerweg 41, 045 - 575 17 00 Bemelerweg 90, 043 - 362 15 15 Bergerweg 59, 046 - 451 07 07 Kaldenkerkerweg 96, 077 - 373 34 33 Trade port west 9000-9200, 077 - 382 61 36

Openingstijden: ma. t/m vrijd. van 8.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 17.15 uur, zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur

“Kwaliteit en service in oogmeting, contactlenzen en brillen”

Kouvenderstraat 17 Hoensbroek Oogmeting graag op afspraak: 045 – 521 2587 www.leonmeessenoptometrie.nl

JF-Rey


HALLO AUTONOSTALGIA

Spierballen in Audi 80

'Rijklare' auto stond 15 jaar lang in de garage

Claudia en haar Audi 80

A AA "Toen we hem gepoetst hadden was het net alsof hij zo uit 1980 uit de showroom kwam." William en Claudia Charlier-Souren uit Landgraaf-Waubach hebben geboft met hun Audi 80, bouwjaar 1980. "Ik rij er probleemloos mee naar mijn werk elke dag." Claudia (46), audicien in Schaesberg, rijdt erin, "maar", bekent ze, "het komt eigenlijk door mijn man. Die heeft me aangestoken met het klassieke-autovirus", lacht ze, "die herkent een oldti-

mer al aan het geluid." William (47) had eerder een Opel Cadet en een Fiat 500 gerestaureerd. "Zo ben ik erin gerold, ha ha. Nu zitten we elke avond samen oldtimerprogramma's op Discovery te kijken."

Meteen verliefd Via-via kwamen ze 1 jaar geleden de Audi 80 Ls automatic (4 cil., 1600cc, 920 kg) tegen. "Die was van een oudere heer geweest. Na zijn overlijden konden de kinderen er geen afstand van doen. Zo kwam het dat-ie al 15 jaar in de garage stond te

verstoffen." Bij Claudia en William was hij in goede handen. Op 21 april 2017 werden ze eigenaar. "Ik was op slag verliefd op de auto. Omdat hij altijd binnen heeft gestaan, hebben we er niet veel aan hoeven doen. En hij heeft bij de eerste eigenaar niet veel geleden. De auto had pas 93.000 km op de teller. Wel is hij opnieuw in het origineel groen gespoten, ook de binnenkant." Een levensinstelling De liefde voor klassieke auto's hoort bij Claudia's en Williams levensinstelling. "In deze maat-

schappij worden dingen snel weggegooid en vernieuwd. We willen een stukje historie bewaren." Maar ook de Audi zal ooit plaatsmaken.

"Onze droomauto is een Renault 4CV uit de jaren '70", vertelt William. "We wachten echter nog op een garagebox." Tot dan kan Claudia genieten van haar Audi 80. "Ik krijg regelmatig duimpjes omhoog. En het is ook goed voor mijn conditie. Sinds ik die auto rij, heb ik me toch spierballen gekregen. Geen stuurbekrachtiging hè, ha ha."


BURO PINKPOP

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

PEARL JAM

FOO FIGHTERS

BRUNO MARS

Vrijdag

SNOW PATROL • THE OFFSPRING • BLØF • OH WONDER • OLIVER HELDENS LIL KLEINE • JESS GLYNNE • BLAUDZUN • THE LAST INTERNATIONALE • DONNIE • THE ACADEMIC SLYDIGS • AÏCHA CHERIF • WALDEN

Zaterdag

THE SCRIPT • NOEL GALLAGHER’S HIGH FLYING BIRDS A PERFECT CIRCLE • NOTHING BUT THIEVES • ALAN WALKER • MISS MONTREAL • PAROV STELAR SEVN ALIAS • WALKING ON CARS • AURORA • JP COOPER • MARMOZETS • DE LIKT • YOUNGR GANG OF YOUTHS • THEO LAWRENCE & THE HEARTS • RILEY PEARCE

Zondag

EDITORS • OSCAR AND THE WOLF • THE KOOKS • TRIGGERFINGER GRETA VAN FLEET • JESSIE J • YEARS & YEARS • DON DIABLO • RONNIE FLEX & DEUXPERIENCE BRIAN FALLON & THE HOWLING WEATHER • MILKY CHANCE MICHELLE DAVID & THE GOSPEL SESSIONS • MAAN • CLOVES • SIGRID • SCARLET PLEASURE THE OVERSLEPT • TOM WALKER • BLACKBIRD • DJ RASHIDA

PODIUMPRESENTATIE: ERIC

CORTON, EVA CLEVEN, DOMIEN VERSCHUUREN EN SANDER RUIJTERS

PRODUKTIE:

BURO PINKPOP

PRESENTEERT


HALLO LIMBURG

Honden in de spotlights Clubmatch in Limburg met erkende keurmeesters

HOENSBROEK - Goed nieuws voor hondenbezitters in Hoensbroek en omstreken.

Op zondag 13 mei 2018 wordt in de regio een hondententoonstelling (clubmatch) georganiseerd en hondenbezitters kunnen hun hond hiervoor inschrijven. Drie kynologenclubs uit deze regio, de KVVO uit Hoensbroek-Heerlen, Kynologenclub Limburg en KC Geleen organiseren samen dit e ene ent. ficiĂŤle door de Raad van Beheer voor de Kynologie erkende keurmeesters beoordelen op deze dag rashonden met stamboom op schoonheid en raskenmerken. Van elk ras worden winnaars uitgeroepen. De winnaars gaan met een mooie beker of medaille naar huis. Meedoen? Inschrijven van rashonden is in verband met het samenstellen van de catalogus tot uiterlijk 3 mei mogelijk via www.clubmatchzuidlimburg.nl. Ook eigenaren van een rasloze hond zijn met hun hond die dag van harte welkom en kunnen hun hond laten keuren. Zij kun-

nen op zondagmorgen 13 mei nog inschrijven en ontvangen ook een keurrapport. De keuringen beginnen om 10.00 uur en vinden plaats in de open lucht op het terrein van de Kynologenclub Geleen. Enkele sponsoren zijn aanwezig

met kraampjes vol hondenartikelen. Toegang is gratis. Locatie: Michiels van Kessenichstraat 75, 6141 AW Limbricht (Manège Klipper)

Meer info? info@clubmatchzuidlimburg.nl of via onderstaand telefoonnummer. Met vriendelijke groet Peter Sikora T 045 5631633 Voorzitter KVVO


HALLO RALPH HAMERS

ING-baas likt imagowond

Simpelvelder Ralph Hamers valt in mediastorm foto's ING Group

LIMBURG - Hij was de laatste maanden de kop van jut, INGbaas Ralph Hamers. Toen bekend werd dat zijn loon van 1,9 naar 3 miljoen verhoogd werd, stak een storm van kritiek op. ING heeft daarna de loonsverhoging terugge-trokken. De 51-jarige Simpel-velder mag de imagowonden likken. Voor ING was het logisch dat Hamers een stuk meer ging ver-dienen dan zijn collega’s van Rabobank en ABN Amro. Omdat ING zoveel internationaler is elden ropese fir a s als Volkswagen, Ahold-Delhaize en Société Générale als vergelijkng. Vóór de salarisdiscussie zei president-commissaris Jeroen van der Veer in het FD: "We hebben het telkens uitgesteld, maar nu besloten de stap te maken. Hamers is Eredivisie maar wordt Jupiler League betaald." En toen brak de pleuris uit. Half Nederland viel over hem heen. "Op welke planeet zit Hamers?",

zei GroenLinks-leider Jesse Klaver (die zelf € 314 per dag verdient, een bedrag waar een bijstandsgerechtigde 1/3 maand van moet leven). Zelf kon Hamers weinig aan alle heisa doen.

Bij ING bepalen immers de commissarissen het salaris. Hamers houdt zich wijselijk stil. Dat ING ooit door de staat overeind is gehouden, komt vaak terug in de reacties. Terwijl de bank de

staatssteun al lang en breed terugbetaald heeft.

Toekomstbestending Een zelden gestelde vraag: is Hamers zijn geld wel waard? In een moeilijke markt boekte hij al knappe resultaten met ING. Hamers is aangesteld om de bank in snel veranderende (digitale) tijden te reorganiseren. Hamers moet de bank toekomstbestendig maken.

"Over twee jaar gaat ons nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam-Zuidoost open. Ik hoop dat we daar een Silicon Valley-achtig ecosysteem kunnen creëren. Ik wil dat onze medewerkers in contact komen met nieuwe parti en it de fintech ald s Hamers op managementsite MT. Hamers maakt daarom regel-matig tripjes naar Silicon Valley, om naar eigen zeggen te leren van bedrijven als Facebook, Apple en Google. Bedrijven waar het middenmanagement het salaris van Hamers verdient…


HALLO CARRIERE

Girlsday voor techniek

Op jonge leeftijd kennis maken met bèta & ICT

GELEEN - Onlangs bezochten circa 150 meisjes van zes verschillende Limburgse middelbare scholen de Brightlands Chemelot Campus tijdens de Girlsday. De Brightlands Chemelot Campus is gelegen op het industrieterrein Chemelot in Geleen, waar naast de campus 60 chemische fabrieken staan en maar liefst 150 organisaties zijn gevestigd.

Dit landelijke initiatief wil meisjes in hun tweede jaar van de middelbare kennis laten maken met de vele mogelijkheden die bèta/technische opleidingen bieden en welke opleidingen er op dit gebied zijn. Zeker onder vrouwen zijn bèta/technische opleidingen veelal onbekend en welke mogelijkheden deze bieden voor een toekomstige loopbaan. Voor meisjes in de onderbouw van VMBO en HAVO/VWO staan er ruim 25 vrouwelijke bèta’s klaar om hen te informeren over de mogelijkheden die de bètawereld biedt. Tijdens deze dag openen tal van bedrijven en organisaties hun deuren om een kijkje achter de schermen te geven.

Organisatie De organisatie voor Girlsday in

de regio Zuid-Limburg is in handen van Jet-Net en Procestech-

niek & Maintenance Limburg. De deelnemende organisaties en bedrijven zijn C3, Continium isco er enter oflex CHILL, UM Science, DSM, USG, itro en rlanxeo Sitech Services BV, Royal Haskoning DHV, Celanese. Deze organisaties zetten zich in om er een informatieve en inspirerende dag van te maken.

Het programma Tijdens de Girlsday werden er zes verschillende workshops gegeven. Deze werden uiteraard begeleid door bètavrouwen. Een deel van wat er op het programma stond:

• een spel van C3 om te ontdekken welke richting (binnen de bètawereld) nu echt bij jou past experi enteren in een echt lab, • doe ervaring op met een virtual reality bril… Deelnemende scholen uit de regio zijn: Trevianum, Graaf Huyn College, Porta Mosana, Sophianum, Dacapo en Sintermeerten.


Hallo Onderbanken 18 2018  
Hallo Onderbanken 18 2018  
Advertisement