Page 1


30

Twan Huys presenteert Over Geluk in Sevenum De Wingerd in Sevenum zat helemaal vol toen Twan Huys zijn dialect­boek Over Geluk kwam presenteren. Samen met vertaalster Nel Thijssen-­Schouten uit Sevenum werd hij ­geïnterviewd door Peter Winkels.

www.hallohorstaandemaas.nl/Twan-Huys-in-bieb-Sevenum


januari

31

Warme Horster nieuwjaarsduik Tijdens de twaalfde Horster Nieuwjaarsduik, georganiseerd door Cold Turkey, was voor het eerst het maximaal aantal duikers bereikt. Op oudjaarsdag hadden 200 duikers zich ingeschreven. Deze verzamelden zich op het strand van Kasteelpark ter Horst om het nieuwe jaar in te duiken.

www.hallohorstaandemaas.nl/nieuwjaarsduik-2011


34

Restaurant Aan Tafel uitgebrand In restaurant Aan Tafel aan de Venrayseweg in Horst woedde een grote brand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, maar de schade aan het pand was groot.

www.hallohorstaandemaas.nl/Brand-bij-restaurant-aan-tafel-in-horst


Bouwrijp maken terrein hof te Berkel gestart

35

januari

De voorbereidingen voor de bouw van hof te Berkel in Horst zijn in volle gang. Aan de Dr. van de Meerendonkstraat is begonnen met de aanleg van een tijdelijke parkeerplaats. Op het binnen­ terrein is het groen verwijderd en staan enkele bejaardenwoningen leeg. Het bouwrijp maken van het terrein is begonnen.

Van Rensch reikt 250e boekstartkoffertje uit Luuk Jacobs uit America is de 250e baby uit Horst aan de Maas, die een boekstartkoffertje krijgt. Omdat Luuk nog te klein is, ontving grote broer Tom het koffertje uit handen van wethouder Ger van Rensch. www.hallohorstaandemaas.nl/ Van-Rensch-reikt-250e-boekstartkoffertje-uit

www.hallohorstaandemaas.nl Bouwrijp-maken-terrein-hof-te-Berkel-gestart


58


Donderdag 19 april heeft Koningin Beatrix op station Horst-Sevenum in Hegelsom de Turkse president opgehaald van de trein. Zij werd daarbij begeleid door burgemeester Kees van Rooij en gouverneur Theo Bovens.

www.hallohorstaandemaas.nl/ Koningin-Beatrix-op-station-Horst-Sevenum

april

Koningin Beatrix op station Horst Sevenum

59


78

Lipdub op het Dendron

Een mummie, een zwaardgevecht en gitaren in de gangen: het Dendron College stond vrijdagochtend 15 juni even op z’n kop. De leerlingen van het derde leerjaar havo en vwo namen in samenwerking met cultureel projectbureau Witgoed en van Bontewas en cameraman Wim Wijnhoven een lipdub op. www.hallohorstaandemaas.nl/ Backstage-bij-opnames-lipdub-Dendron


juni

79

Klopjacht in Hegelsom

Welkomsttuintjes in America Op initiatief van de dorpsraad America legden Henry Mulders en Tom Jacobs van Erica Tuinen afgelopen week zo’n twintig welkomsttuintjes aan rondom de kompoorten van America. Hierbij kregen zij in diverse straten hulp van buurtbewoners die ook ­aanboden de ‘tuintjes’ mee te onderhouden.

De politie van Horst hield een klopjacht in het buitengebied van Hegelsom, waarbij een inwoner uit diezelfde plaats werd opgepakt. De man had kort daarvoor een agente met een mes bedreigd en was vervolgens op de vlucht geslagen.

www.hallohorstaandemaas.nl/Klopjacht-in-Hegelsom

www.hallohorstaandemaas.nl/Welkomsttuintjes-in-America


100

’Ik zal wel ooit een Romein zijn geweest’ Ruiken aan de jas van Napoleon, proeven van verse gerechten uit de keuken van de Romeinen of de ultieme spanning voelen tijdens een nagespeeld gevecht in loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog. Oude tijden herleven op het evenementen­terrein van Kasteelpark ter Horst in Horst. Het weekend van 29 en 30 september stond helemaal in het teken van Levende Geschiedenis. www.hallohorstaandemaas.nl/ Ik-zal-wel-ooit-een-Romein-zijn-geweest


september

101

Van bootvluchteling tot Loempia Lei “Doe mij nog maar een loempia”, zeggen vele jongeren op de kermis in Horst tegen de 55-jarige Thanh uit Veldhoven. Hij staat met zijn Vietnamese loempia’s al ongeveer vijftien jaar op de Horster kermis en heeft ondertussen een bijnaam gekregen: Loempia Lei.

www.hallohorstaandemaas.nl/Van-bootvluchteling-tot-Loempia-Lei


Š Kempen Nieuwsmedia | 2012

ISBN 9789078341000

HALLO jaarboek 2012  

Preview van het HALLO jaarboek 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you