Page 1

Svensktillverkade Uterum Halle Uterum - Katalog sommar 2017-2a Ett uterum 채r en investering i v채lbefinnande

Uterum Skjutpartier Fasadsystem Vikpartier Kanalplast Plasttak Limtr채stommar Glasr채cke


Halle tillverkar i Laholm på den Halländska västkusten uterum, vikpartier och skjutpartier.

I sortimentet hittar man även kanalplast och takskivor som Halleplattan, en svenskproducerad kvalitetsprodukt där tillverkningen sedan 1960-talet sker i Laholm med fokus på den höga kvalitén.

Att kunna sätta stämpeln Made in Sweden på våra produkter är något vi känner en stor glädje och stolthet över.


Ett uterum är en investering i välbefinnande, att hitta en plats för njutning och kunna förena nytta med nöje i allt från att ha studentfest till 60-års kalas. Med produkter anpassade för olika årstider, väljer man själv hur man på bästa vis förverkligar sin önskan om det perfekta extrarummet. Ett rum för sommaren eller en året runt vinterträdgård? Oavsett så är vi helt övertygade om att har man en gång haft ett uterum, då blir drömmen om ett nytt uterum något som hamnar högt på din önskelista.


Innehållsförteckning: Sid 8:

Vikparti

Sid 14: Halle Fasad & Fasad Soft Sid 22: Kompletta uterum Sid 30: Halle Fritid - Sommar: Glaspartier Sid 32: Primo - Skjutbara & fasta partier Sid 38: Design - Skjutbara & fasta partier Sid 44: Halle Mertid - Vår & höst: Glaspartier Sid 46: Primo Isoler - Skjutbara & fasta partier Sid 52: Design Isoler - Skjutbara & fasta partier Sid 58: Halle Alltid - Året runt: Glaspartier Sid 60: Thermo - Skjutbara & fasta partier Sid 66: Thermo Soft - Skjutbara partier Sid 72: Isolux - Kanalplasttak Sid 78: Stomme uterum Sid 80: Grund & Golvvärme Sid 82: Entrétak Stil Sid 83: Entrétak Elegans Sid 84: Glasräcke Horisont Sid 88: Takplast & Ljusinsläpp Sid 90: Halleplattan Sid 92: Polysol Sid 94: Övriga takskivor & ljusinsläpp Sid 96: Halle Industri - Arkitekt och Bygg Mot arkitekter, byggentreprenörer och hallindustrin tar vi fram såväl unika lösningar för objekt med höga krav på materialval som aluminiumfönster för hallindustrin, med fokus på kostnadseffektiv montering.


Halle Vikparti - För uterum, vinterträdgårdar och husfasader Tänk vad lite det krävs för att ändra karaktären på ett helt hus.

8


Halle Vikparti 2, 3, 4, 5-delade • Vikparti Thermo - För uterum • Vikparti Fasad - För husfasaden Ger dig spännande möjligheter att öppna upp hela vikpartiet i husfasaden eller i uterummet och få en känsla av att vara utomhus. Halle Vikpartier är som namnet antyder ett vikparti som viks ihop när det öppnas. Passar för uterum, vinterträdgårdar och husfasader, men det är viktigt att välja rätt vikparti beroende på om det skall placeras i en husfasad eller i ett uterum.

Vikparti Thermo - För uterummet Halle Vikparti Thermo är ett komplett system för uterum med köldbryggebrutna aluminiumprofiler och runtomliggande karm. Halle Vikparti Thermo levereras med 2-glas härdat isolerglas med argongasfyllning och ett inre energiglas med U-värde 1,1. Avsedd för uterum och vinterträdgårdar.

Vikparti Fasad - För husfasaden Halle Vikparti Fasad är ett komplett system för husfasaden med köldbryggebrutna aluminiumprofiler och en runtomliggande karm med 3-glas härdat isolerglas med argongasfyllning och ett inre energiglas, med U-värde 0,6. Avsedd för montering i husfasader. Vikpartierna levereras vitlackerade som standard, välj 2, 3, 4 eller 5-delade, med tillval i önskade mått och färger, går att få i Duo färg, olika färg på insida och utsida.

Halle Vikparti

Partiet kan beställas rätt- eller spegelvänt med inåt- eller utåtvikning. Som tillval finns även spröjs i olika utförande.

9


• Vikparti Thermo - För uterum och vinterträdgård • Vikparti Fasad - För husfasaden


Vikparti

Vikparti

Tänk på att välja rätt Vikparti. Vikparti Thermo för uterum & Vikparti Fasad för husfasaden

Draghandtag insida

Magnetlås

Slagdörr till Vikparti

Gångjärn

Dörrvred

Genomskärning profil Kullagrade stålhjul

Vikpartier

Öppning plant med innergolv (Gäller ej vid öppning inåt)

Tänk vad lite det krävs för att ändra karaktären på ett helt hus, att ha möjligheten att öppna ett stort Vikparti i vardagsrummet eller i uterummet och kunna njuta av exotiska växter i en vinterträdgård, en känsla som inte kan överträffas. Varför avstå från att öppna maximalt? Med Vikpartier kan hela rummet bli vidöppet. Öppna upp hela Vikpartiet och känn hur det är att nästan bo utomhus utan att behöva flytta ut din favoritsoffa. Välj rätt Vikparti och tänk på att det är olika isoleringsförmåga i 2-glas Vikparti Thermo för uterum & vinterträdgård och 3-glas Vikparti Fasad för husfasaden.

Genom nerfällning av bottenprofilen i golvet får man ner tröskelhöjden. Var noga med att dörrarna går fritt vid både inåtgående och utåtgående innan fastsättning av Vikpartiet i dessa fall. OBS! Ej för öppning plant med innergolv vid öppning inåt.

58mm

82mm

• 2-glas Vikparti Thermo för uterum & vinterträdgård • 3-glas Vikparti Fasad för husfasaden • Argongasfyllning för bästa isolering • Brutna köldbryggor • Hakregellås • Obegränsade färgvalsmöjligheter • Valfria mått • Går att få tvåfärgad

Bredd och höjd = Det uppmätta hålmåttet där partierna placeras. Partiernas storlek är anpassade efter hålmåttet. Exempel: Jag har mätt upp bredden 3600 mm och höjden 2100 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i mitt uterum. Beställ parti 3600 x 2100 mm så passar detta. 12


Vikparti

Vikparti Produktbeskrivning

Vikparti Tillval

Köldbryggebrutna aluminiumprofiler, runtomliggande karm i ett stycke med 2-glas för vinterträdgård alternativt 3-glas för montering i husfasaden.

Färger: Våra profiler är vitlackade som standard (RAL 9010-PS), men du kan även välja mellan hundratals färgblandningar ur RAL-skalan.

Profilbredd: 82 mm. Mått: Vikpartier tillverkas i standard eller specialmått efter dina specifikationer. Partierna finns 2, 3, 4 och 5-delade. Glas: Vikparti Thermo: 24 mm (2-glas med argon) - U-värde 1,1. För vinterträdgård. Glas: Vikparti Fasad: 42 mm (3-glas med argon) - U-värde 0,6. För husfasad. Lås: 3-punkts hakregelfunktion på slagdörr, och en eurocylinder som låser låsspakarna på skjutdörrarna. Hjul: Integrerade kullagrade stålhjul av hög kvalitet som rullar på stålräls.

Färgmatcha ditt Vikparti med färgen på ditt hus. Det är möjligt att beställa i Duo-färg, olika färg på insida och utsida.

Skenor: Rostfri stålräls inlagd i golvskenan för ökad slitstyrka och livslängd. Tillval Spröjs: Utanpåliggande mittspröjs eller inre spröjs.

Tätning: Gummilist runt varje enhet för att ge mycket hög lufttäthet.

Vikpartier Thermo 2-glas & Fasad 3-glas I de 3- och 5-delade partierna följer slagdörren med partiet när man viker upp det. 4-delat kan fås med eller utan slagdörr. Dörren är då fäst i karmen. Mått som anges är i millimeter.

Partierna viks antingen inåt eller utåt. Kombinationerna går att beställa höger- eller vänsterhängda och som inåtgående eller utåtgående. Se exempel på öppningsalternativ nedan, utifrån sett.

2-delat parti Minbredd 1560 Maxbredd 2220 Minhöjd 1800 Maxhöjd 2300

Utåtvikning

Inåtvikning

Välj höger- eller vänsterhängd in- eller utåtgående

3-delat parti med slagdörr Minbredd 2220 Maxbredd 3120 Minhöjd 1800 Maxhöjd 2300

Vikning från höger mot vänster utåt. I de 3- och 5-delade partierna följer slagdörren med partiet.

Välj höger- eller vänsterhängd in- eller utåtgående

4-delat parti med slagdörr Minbredd 2920 Maxbredd 4120 Minhöjd 1800 Maxhöjd 2300 Välj höger- eller vänsterhängd in- eller utåtgående

4-delat parti utan slagdörr Minbredd 2920 Maxbredd 4120 Minhöjd 1800 Maxhöjd 2300

4-delat parti vänsterhängt, slagdörr högerhängd. Vikning utåt från höger till vänster. Slagdörren är alltid fäst i vänster- eller högerkarm på 4-delat.

4-delat parti vänsterhängt, utan slagdörr, Vikning utåt från höger till vänster.

Välj höger- eller vänsterhängd in- eller utåtgående

5-delat parti med slagdörr Minbredd 3640 Maxbredd 5140 Minhöjd 1800 Maxhöjd 2300

Slagdörren följer med i 5-delat vid uppvikning.

Välj höger- eller vänsterhängd in- eller utåtgående

Slagdörren är alltid fäst i vänster- eller högerkarm på 4-delat. 13


Halle Fasad & Fasad Soft - För husfasader Välisolerade partier för husfasaden

14


Halle Fasad För husfasaden • Fasad • Fasad Soft Tänk vad lite det krävs för att ändra karaktären på ett helt hus. Med stora välisolerade partier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp kommer ditt hus att skina ikapp med dig. Det exklusiva fasadsystemet har välisolerade energibesparande 3-glas härdade isolerglas med argongasfyllning och ett inre energiglas, med köldbryggebrutna aluminiumprofiler och en runtomliggande isolerande karm för montering i husfasaden.

Fasad Välj ur ett stort sortiment skjutbara eller fasta partier i olika mått och kombinationer. Här finns möjligheten att ha ett fast glasparti i husväggen eller välja ett öppningsbart parti i olika mått. Partierna kan vara skjutbara, fasta eller kombinera rörliga med fasta sektioner.

Fasad Soft Fasad Soft finns endast i skjutbara partier med en lite smäckrare profil som är optimerad för ett konkurenskraftigt pris. Fasad och Fasad Soft levereras i vitlack som standard vilket ger ett exklusivt intryck på huset oavsett husfärg, kan även specialbeställas i önskad färg för att matcha huset. Här finns även möjlighet att välja Duo färg, som är olika färger på in och utsidan för att få partierna att smälta in i husväggen både på in och utsida.

Halle Fasad

Fasad och Fasad Soft fungerar givetvis utmärkt även för den isolerade vinterträdgården.

15


Fasad

Avlyftningsskydd: För en säkrare lucka och stabilare gång.

Fasad

Mjukstängning: Skjutbart parti går att komplettera med Comfort Closure Mjuk stängning.

Handtag i rostfritt stål med lyftspanjolett och Assa cylinderlås.

Låsspärr

Tak och Golvskena: Rostfri stålräls för ökad slitstyrka och livslängd.

Gerade hörn för maximal täthet

Fasad och Fasad Soft

Dörrstopp: Klämskydd vid öppning av dörr.

Tänk vad lite det kan krävas för att ändra karaktären på ett helt hus. Med Fasad och Fasad Soft gör du inte bara dig själv en tjänst med allt nytt ljus som flödar in, ditt hus kommer skina ikapp med dig! Många av småhusen i det här landet är byggda under en tid då energiglas och isolering inte var högsta prioritet. Stora fönster som släppte ut massvis av dyrbar värme var standard. Idag har vi också höga energipriser men fönstren har blivit enormt mycket bättre. Fasad och Fasad Soft är ett bra exempel på det. Stora fina partier med ett fantastiskt ljusinsläpp, men ändå väldigt välisolerat. Du kommer dessutom bli förvånad hur mycket exklusivare ditt hus kommer se ut. Genom nerfällning (Fasad max 45mm) av bottenprofilen i golvet får man ner tröskelhöjden. Var noga med att dörrarna går fritt innan fastsättning av partiet i dessa fall. Det går även att få med olika färger på in- och utsidan.

Vitt som standard. RAL-färger som tillval.

• Trippelt säkerhetsglas med argongas • Brutna köldbryggor • Låsbart handtag som standard • Obegränsade färgvalsmöjligheter • Valfria mått • Går att få tvåfärgad

Bredd och höjd = Det uppmätta hålmåttet där partierna placeras. Partiernas storlek är anpassade efter hålmåttet. Exempel: Jag har mätt upp bredden 3600 mm och höjden 2100 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i mitt uterum. Beställ parti 3600 x 2100 mm så passar detta. 18


Fasad

Fasad Produktbeskrivning (Se Fasad Soft på nästa sida)

Fasad Tillval

Ett system för montering i husfasaden. Köldbryggebrutna aluminiumprofiler, runtomliggande karm i ett stycke.

Lås: Lyftspanjolett med invändig hävarm med Assa cylinder på den skjutbara luckan.

Färger: Våra profiler är vitlackade som standard (RAL-blandning 9010-PS), men du kan även välja mellan hundratals färgblandningar ur RAL-skalan.

Mått: Kan tillverkas efter dina specifikationer i bredd och höjd.

Hjul: Kullagrade, rostfria tandemhjul inkapslade i justerbart hjulhus. Klarar upp till 300 kg.

Spröjs: Utanpåliggande mittspröjs eller inre spröjs.

Glas: Fasad levereras med 3-glas härdat isolerglas med argongasfyllning. Inre glaset energiglas. (U-värde 0,6).

Lås: Utvändig hävarm med Assa cylinder.

Tätning: Gummilist runt varje enhet för att ge mycket hög lufttäthet.

Mjukstängning: Skjutbart parti går att komplettera med Comfort Closure Mjuk stängning.

Skenor: Rostfri stålräls inlagd i golvskena för ökad slitstyrka och livslängd.

Vädring: Alla fasta alternativ kan beställas med en vädringslucka.

Fasad Skjutbara system

Fasad Fasta system

I vårt sortiment finns ett antal olika öppningsalternativ. Vid beställning anges hur dörrarna ska placeras. Angivna mått är i millimeter.

Vi har också ett alternativ med fasta luckor 1-, 2-, 3- och 4-delade. Även formatskurna partier tillverkas. Angivna mått är i millimeter. Fast 1-del Minbredd 500 mm. Maxbredd 1800 mm. Minhöjd 500 mm. Maxhöjd 2500 mm.

1 skjutbar, 1 fast Minbredd 1600 mm. Maxbredd 4600 mm. Minhöjd 1900 mm. Maxhöjd 2500 mm. Profilbredd 176 mm.

Formatskuret Maxbredd 2500 mm. Maxhöjd 2000 mm.

2 skjutbara Minbredd 1600 mm. Maxbredd 4600 mm. Minhöjd 1900 mm. Maxhöjd 2500 mm. Profilbredd 158 mm.

Vädringslucka

Minsta höjd 180

2 skjutbara,1 fast Minbredd 2400 mm. Maxbredd 6900 mm. Minhöjd 1900 mm. Maxhöjd 2500 mm. Profilbredd 243 mm.

Fast 2-del Minbredd 1000 mm. Maxbredd 3600 mm. Minhöjd 500 mm. Maxhöjd 2500 mm.

3 skjutbara Minbredd 2400 mm. Maxbredd 6900 mm. Minhöjd 1900 mm. Maxhöjd 2500 mm. Profilbredd 243 mm.

Fast 3-del Minbredd 1500 mm. Maxbredd 5400 mm. Minhöjd 500 mm. Maxhöjd 2500 mm.

2 skjutbara, 2 fasta. Minbredd 3200 mm. Maxbredd 6900 mm. Minhöjd 1900 mm. Maxhöjd 2500 mm. Profilbredd 176 mm.

Fast 4-del Minbredd 2000 mm. Maxbredd 6400 mm. Minhöjd 500 mm. Maxhöjd 2500 mm.

Funktion för 3-spårsprofil för skjutbart system Köldbryggebrytning markerat med rött.

56 mm

Slagdörr Maxbredd 1200 mm. Minhöjd 500 mm. Maxhöjd 2200 mm.

55 mm

65 mm

Funktion för fasta system. Levereras i hela ramar som först monteras på plats, sedan lyfts isolerrutor in och kläms fast med hjälp av glasningslister av aluminium. Köldbryggebrytning markerat med rött.

243 mm (3 luckor)/158 mm (2 luckor) 19


Fasad

20


Fasad Soft

Fasad Soft Produktbeskrivning

Fasad Soft Tillval

Ett system för montering i husfasaden. Köldbryggebrutna aluminiumprofiler, runtomliggande karm i ett stycke.

Färger: Våra profiler är vitlackade som standard (RAL-blandning 9010-PS), men du kan även välja mellan hundratals färgblandningar ur RAL-skalan. Det är möjligt att beställa i Duo-färg, olika färg på insida och utsida.

Tätning: Gummilist runt varje enhet för att ge mycket hög lufttäthet.

Mått: Kan tillverkas efter dina specifikationer i bredd och höjd.

Lås: Lyftspanjolett med invändig hävarm med eurocylinder på den skjutbara luckan.

Glas: Fasad Soft levereras med 3-glas härdat isolerglas med argongasfyllning. Inre glaset energiglas. (U-värde 0,7).

Skenor: Rostfri stålräls inlagd i golvskena för ökad slitstyrka och livslängd.

Spröjs: Utanpåliggande mittspröjs eller inre spröjs. Lås: Utvändig hävarm med eurocylinder.

Hjul: Kullagrade, rostfria tandemhjul inkapslade i justerbart hjulhus. Klarar upp till 300 kg.

Mjukstängning: Skjutbart parti går att komplettera med Comfort Closure Mjuk stängning.

Fasad Soft Skjutbara system I vårt sortiment finns ett antal olika öppningsalternativ. Vid beställning anges hur dörrarna ska placeras. Angivna mått är i millimeter.

Vitt som standard. RAL-färger som tillval. Det är möjligt att beställa i Duo-färg, olika färg på insida och utsida.

1 skjutbar, 1 fast Minbredd 1600 mm. Maxbredd 4500 mm. Minhöjd 1900 mm. Maxhöjd 2500 mm. Profilbredd 142 mm. 2 skjutbara,1 fast Minbredd 2400 mm. Maxbredd 6000 mm. Minhöjd 1900 mm. Maxhöjd 2500 mm. Profilbredd 166 mm.

Insida

30

Utsida This drawing must not be copied, transmitted or disclosed to any third party.

2 skjutbara, 2 fasta. Minbredd 3200 mm. Maxbredd 6400 mm. Minhöjd 1900 mm. Maxhöjd 2500 mm. Profilbredd 142 mm.

53

3 skjutbara Minbredd 2400 mm. Maxbredd 6000 mm. Minhöjd 1900 mm. Maxhöjd 2500 mm. Profilbredd 166 mm.

54 142

Material

Fasad och Fasad Soft är vitlackade som standard (RAL9010-PS) Kan även väljas mellan hundratals färgblandningar ur RAL-skalan.

Offertnr.

Färg

Ordernr.

Beredare

Weight

A3

Scale Sheet

Datum

1:1

Description

2017-02-06

1/1

Det är möjligt att beställa i Duofärg, olika färg på insida och utsida. Exempel på Fasad med vit insida och svart utsida.

21


Halle Kompletta Uterum fĂśr alla ĂĽrstider

Harmony 15 & 25 m2 med pulpettak - Dream 15 & 25 m2 med sadeltak

22


Kompletta uterum För alla årstider • Harmony med pulpettak • Dream med sadeltak Ett monteringsfärdigt uterum levereras med färdigkapad stomme i limträ, anpassade glaspartier, färdigkapat kanalplasttak och profiler. Här bygger man steg för steg sitt uterum med måttanpassade delar. Halle kompletta uterum är en av marknadens mest prisvärda uterum, där våra svensktillverkade produkter kommer att ge dig många härliga stunder.

Harmony pulpettak Ett komplett uterum med ett pulpettak som har lite lägre bygghöjd, en klar favorit när man vill undvika att gå in i hustaket på själva huset. I de flesta fall passar ett pulpettak under det befintliga takutsprånget på boningshuset.

Dream sadeltak

Halle Kompletta uterum

Det kompletta uterummet som är ett självklart val när man vill ha ett lite högre och luftigare uterum. Sadeltak är högre i sitt uförande och har formatskurna fönster mellan taknocken och skjutpartierna.

23


Kompletta uterum - Att välja rätt

Midsommarfest eller julafton? Så här väljer du rätt till ditt uterum. HALLE En grundplatta och en Halle Stomme. Det är själva grunden till ditt nya uterum. Men det räcker ju förstås inte. Skjutpartier med PRIMO rätt glas och rätt tak måste på plats för att det ska kunna kallas för ett uterum.

Men vad är rätt? Det beror helt på hur du kommer att vilja använda uterummet. Vet du med dig att du bara kommer öppna upp MADE IN för sommaren räcker det bra med produkter ur vår kategori Halle Fritid. Förläng sommaren ytterligare och utöka säsongen till SWEDEN att omfatta både vår och höst med produkter ur kategorin Halle Mertid. Julafton och minusgrader? Då är det Halle Alltid som gäller! SVENSKTILLVERKAD

HALLE FRITID - SOMMAR

Halle Fritid

ÅR Halle Fritid 5HALLE ÅRS GARANTI Sommar PRIMO ISOLER

Halle Fritid MADE IN Partier: Primo & Design. SWEDEN Glas: Härdat 1-glas. Glastjocklek i vägg- och dörrpartier: 5mm glas SVENSKTILLVERKAD Glastjocklek i fönsterhöjd: 4mm glas Tak: Halle Isolux 16 mm.

1 GLAS SVENSKTILLVERKAD Halle Fritid

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HALLE MERTID - VÅR & HÖST

5

5

PRIMO ISOLER

Halle Mertid Partier: Primo Isoler & Design Isoler. MADE IN MADE IN Glas: Härdat 2-glas, Isoler D4-6. SWEDEN SWEDEN Tak: Halle Isolux 16 mm.

HALLE FRITID - SOMMAR

Halle Alltid

5

HÄR HALLE

MADE IN SWEDEN SVENSKTILLVERKAD 2 GLAS Halle Mertid 2-glas med luft som isolering

S 2 GL

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HALLE MERTID - VÅR & HÖST

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HALLE ALLTID - ÅRET RUNT

HÄRD HALL

5

5

Utvalda uterumsprodukter anpassade ÅR ÅR speciellt5 ÅRS förGARANTI året runt bruk och vinterträdgårdar. 5 ÅRS GARANTI LÄTTMONTERAD Halle Alltid Partier: Thermo & Thermo Soft. Glas: Härdat 2-glas Isoler D4-16 med argongas. Tak: Halle Isolux 32 mm.

24

SV

ÅR Halle Mertid HALLE 5LÄTTMONTERAD ÅRS GARANTI Vår & THERMOHöst SOFT

5 ÅRS GARANTI

SVENSKTILLVERKAD 1 GLAS

TH

1-glas

HALLE FRITID - SOMMAR

SVENSKTILLVERKAD

HALLE

MADE IN SWEDEN

Utvalda uterumsprodukter anpassade ÅR speciellt HALLE för vår, sommar och HALLE höst. PRIMO

SV

5

Utvalda uterumsprodukter anpassade speciellt för sommaren. Med 5mm glas i HALLE vägg- och dörrpartier. PRIMO

Halle Mertid

PR

ÅR Halle Alltid 5 ÅRS GARANTI LÄTTMONTERAD Året Runt

+

1 GLAS

2 GLAS

2 GLAS MED ARGONGAS Halle Alltid 2-glas med argongas som isolering

2 GL

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄR


55 5

55 5

55 5

55 5

55 5

5 ÅRS 5 ÅRS GARANTI 5GARANTI ÅRS GARANTI

5 ÅRS 5 ÅRS GARANTI 5GARANTI ÅRS GARANTI

5 ÅRS 5 ÅRS GARANTI 5GARANTI ÅRS GARANTI

5 ÅRS 5 ÅRS GARANTI 5GARANTI ÅRS GARANTI

5 ÅRS 5 ÅRS GARANTI 5GARANTI ÅRS GARANTI

ÅR ÅR ÅR

ÅR ÅR ÅR

ÅR ÅR ÅR

ÅR ÅR ÅR

Halle Fritid 1-glas

HÄRDAT HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS SÄKERHETSGLAS

2 GLAS 2 GLAS 2 GLAS

Halle Mertid 2-glas med luft som isolering

HÄRDAT HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS SÄKERHETSGLAS

55 5

55 5

Kompletta - Att välja rätt ÅR ÅR ÅR ÅR ÅR uterum ÅR 5 ÅRS 5 ÅRS GARANTI 5GARANTI ÅRS GARANTI

5 ÅRS 5 ÅRS GARANTI 5GARANTI ÅRS GARA

Olika glassymboler för olika säsong. ++ + ++ + + + + symboler Tydliga för att göra det enkelt att förstå.

++ + 1 GLAS 1 GLAS 1 GLAS

ÅR ÅR ÅR

++

2 GLAS 2 GLAS MED 2 MED GLAS ARGONGAS ARGONGAS MED ARGONGAS

2 GLAS 2 GLAS MED 2 MED GLAS ARGONGAS ARGONGAS MED ARGONGAS

3 GLAS 3 GLAS MED 3 MED GLAS ARGONGAS ARGONGAS MED ARGONGAS

3 GLAS 3 GLAS MED 3 MED GLAS ARGONGAS ARGONGAS MED ARGONGAS

2 GLAS 2 GLAS MED 2 MED GLAS ARGONGAS ARGONG MED AR

HÄRDAT HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGL SÄKERH

LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD

MINST MINST 2 VID MINST 2 MONTERING VID 2MONTERING VID MONTERING

MINST MINST 2 VID MINST 2 MONTERING VID 2MONTERING VID MONTERING

MINST MINST 2 VID MINST 2 MONTERING VID 2MONTERI VID MO

Halle Alltid 2-glas med argongas som isolering

Att välja rätt, Solen, Höstlövet och Snöflingan, är enkelt att känna igen.

Halle Fritid - Sommar

LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD

LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD

LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD

Halle Fritid - När du vet med dig att du bara kommer att använda uterummet för den varmare årstiden. Prisvärt i högsta kvalitet med tak, väggar och skjutpartier för de varma sommarmånaderna där man kan njuta även på regniga dagar. I Halle Fritid ingår uterumspartierna Primo alternativt Design.

KANKAN MÅTTBESTÄLLAS MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

KANKAN MÅTTBESTÄLLAS MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

KANKAN MÅTTBESTÄLLAS MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

KANKAN MÅTTBESTÄLLAS MÅTTBESTÄLLA KAN MÅTTBES

Utvalda svensktillverkade uterumspartier i 1-glas utförande, anpassade speciellt för sommaren. Välj mellan klassiska Primo med tidlösa kantiga profiler eller förstklassiga Design med välvd dropp profil och integrerat handtag i dörrprofilen med skjutbara och fasta partier i standardmått. TILLVAL: TILLVAL: VÄLJ TILLVAL: VÄLJ FÄRGFÄRG VÄLJ FÄRG

TILLVAL: TILLVAL: VÄLJ TILLVAL: VÄLJ FÄRGFÄRG VÄLJ FÄRG

TILLVAL: TILLVAL: VÄLJ TILLVAL: VÄLJ FÄRGFÄRG VÄLJ FÄRG

TILLVAL: TILLVAL: VÄLJ TILLVAL: VÄLJ FÄRGFÄRG VÄL

Halle Fritid levereras i vitlack och 1-glas härdat säkerhetsglas, med 5mm glas i skjutbara och fasta partier i dörrhöjd och 4mm glas i fönsterhöjd.

Halle Mertid – Vår höst Halle Mertid - Uterum med tak, väggar och skjutpartier som är isolerade för den tidiga våren, sommaren och den sena hösten, då man kan flytta ut favoritfåtöljen och njuta av årstidens skiftningar. I Halle Mertid ingår uterumspartierna Primo Isoler alternativt Design Isoler. Utvalda svensktillverkade uterumspartier med 2-glas isolerglas anpassade för vår, sommar och höst. Profilsystemet Design är utrustad med välvd dropp profil och integrerat handtag i dörrprofilen med skjutbara och fasta partier i standard och beställningsmått. Halle Mertid levereras i vitlack och 2-glas härdat säkerhetsglas med luftspalt.

Halle Alltid – Året Runt Halle Alltid - Året runt rummet, en funktionell och lyxig vinterträdgård med isolerade väggar, tak och skjutpartier som skapar en oas i den kallaste och mörkaste årstiden, där man på ett behagligt vis kombinerar uterummet med övriga rum i huset, i allt från att ha middagsbjudningar till ett extra TV-rum. I Halle Alltid ingår uterumspartierna Thermo alternativt Thermo Soft. Utvalda svensktillverkade uterumspartier med vinteranpassat isolerglas anpassade för vinterträdgårdar. Profilsystemet är förstklassiga Thermo med skjutbara och fasta partier eller Thermo Soft som endast har skjutbara partier. Halle Alltid levereras i vitlack och 2-glas härdat säkerhetsglas med argongasfyllning för bästa isolering.

25


Kompletta uterum

Vilket uterum passar dig? Se specifikation och mått för Harmony. Vi har satt ihop våra mest populära uterum till färdiga paket för att göra det enkelt för dig. Ett monteringsfärdigt uterum levereras med färdigkapad stomme i limträ, anpassade glaspartier, färdigkapat kanalplasttak och profiler. Här bygger man steg för steg fram sitt uterum med måttanpassade delar. Halle kompletta uterum är en av marknadens mest prisvärda uterum där våra svensktillverkade produkter kommer att ge dig många härliga stunder.

Harmony pulpettak 15 kvadratmeter - Kompletta uterum

Harmony Uterum Fritid - Storlek 15 kvm. Utförande tak: Pulpettak. Profilsystem: Primo Säsong: Sommar. Totalbredd: 4322 mm inkl. tak. Totaldjup: 4010 mm inkl. tak. Totalhöjd bakkant: 2550 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 3965 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 3705 mm. Taklutning: 4,6° Kanalplasttak: 16 mm Opal.

Harmony Uterum Mertid - Storlek 15 kvm. Utförande tak: Pulpettak. Profilsystem: Primo Isoler. Säsong: Förlängd säsong. Totalbredd: 4322 mm inkl. tak. Totaldjup: 4010 mm inkl. tak. Totalhöjd bakkant: 2550 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 3965 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 3705 mm. Taklutning: 4,6° Kanalplasttak: 16 mm Opal.

Harmony Uterum Alltid - Storlek 15 kvm. Utförande tak: Pulpettak. Profilsystem: Thermo. Säsong: Året runt. Totalbredd: 4365 mm inkl. tak. Totaldjup: 4010 mm inkl. tak. Totalhöjd bakkant: 2680 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 3965 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 3705 mm. Taklutning: 4,6° Kanalplasttak: 32 mm Opal.

Teknisk Information Glas: Glas: 1-glas 5 mm säkerhetsglas.

Teknisk Information Glas: Glas: D4-6, 2-glas säkerhetsglas med luftspalt.

Teknisk Information Glas: Glas: Isolerglas, 2-glas säkerhetsglas med argongasfyllning och inre glaset energiglas.

Tillval: Hängrännor.

Tillval: Hängrännor. Tillval: Hängrännor.

Harmony pulpettak 25 kvadratmeter - Kompletta uterum

Harmony Uterum Fritid - Storlek 25 kvm. Utförande tak: Pulpettak. Profilsystem: Primo Säsong: Sommar. Totalbredd: 6462 mm inkl. tak. Totaldjup: 4360 mm inkl. tak. Totalhöjd bakkant: 2550 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 5980 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 4105 mm. Taklutning: 4,1° Kanalplasttak: 16 mm Opal.

Harmony Uterum Mertid - Storlek 25 kvm. Utförande tak: Pulpettak. Profilsystem: Primo Isoler Säsong: Förlängd säsong. Totalbredd: 6462 mm inkl. tak. Totaldjup: 4360 mm inkl. tak. Totalhöjd bakkant: 2550 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 5980 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 4105 mm. Taklutning: 4,1° Kanalplasttak: 16 mm Opal.

Harmony Uterum Alltid - Storlek 25 kvm. Utförande tak: Pulpettak. Profilsystem: Thermo. Säsong: Året runt. Totalbredd: 6392 mm inkl. tak. Totaldjup: 4410 mm inkl. tak. Totalhöjd bakkant: 2680 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 5980 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 4105 mm. Taklutning: 4,1° Kanalplasttak: 32 mm Opal.

Teknisk Information Glas: Glas: 1-glas 5 mm säkerhetsglas.

Teknisk Information Glas: Glas: D4-6, 2-glas säkerhetsglas med luftspalt.

Teknisk Information Glas: Glas: Isolerglas, 2-glas säkerhetsglas med argongasfyllning och inre glaset energiglas.

Tillval: Hängrännor.

Tillval: Hängrännor. Tillval: Hängrännor.

26


Kompletta uterum

Vilket uterum passar dig? Se specifikation och mått för Dream. Att bygga ett uterum är för många ett projekt som skapar många frågor, taklutningar, bredd, längd, vilket tak och skjutpartier skall jag välja? Halle kompletta uterum är anpassade för olika säsonger i olika storlekar, enkelt att mäta om det får plats där jag vill placera uterummet. Vill man istället bygga ett uterum med unika mått och utförande så använder man ritprogrammet och skapar sina egna mått.

Dream sadeltak 15 kvadratmeter - Kompletta uterum

Dream Uterum Fritid - Storlek 15 kvm. Utförande tak: Sadeltak. Profilsystem: Primo Säsong: Sommar. Totalbredd: 4506 mm inkl. tak. Totaldjup: 3965 mm inkl. tak. Totalhöjd nock: 3045 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 3965 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 3705 mm. Taklutning: 22° Kanalplasttak: 16 mm Opal.

Dream Uterum Mertid - Storlek 15 kvm. Utförande tak: Sadeltak. Profilsystem: Primo Isoler. Säsong: Förlängd säsong. Totalbredd: 4506 mm inkl. tak. Totaldjup: 3965 mm inkl. tak. Totalhöjd nockt: 3045 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 3965 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 3705 mm. Taklutning: 22° Kanalplasttak: 16 mm Opal.

Dream Uterum Alltid - Storlek 15 kvm. Utförande tak: Sadeltak. Profilsystem: Thermo. Säsong: Året runt. Totalbredd: 4506 mm inkl. tak. Totaldjup: 3869 mm inkl. tak. Totalhöjd nock: 3175 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 3965 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 3705 mm. Taklutning: 22° Kanalplasttak: 32 mm Opal.

Teknisk Information Glas: Glas: 1-glas 5 mm säkerhetsglas. Glas i formatskurna partier: 4 mm floatglas.

Teknisk Information Glas: Glas: D4-6, 2-glas säkerhetsglas med luftspalt. Glas i formatskurna partier: 4 mm floatglas.

Teknisk Information Glas: Glas: Isolerglas, 2-glas säkerhetsglas med argongasfyllning och inre glaset energiglas. Glas i formatskurna partier: 4 mm floatglas.

Tillval: Hängrännor.

Tillval: Hängrännor. Tillval: Hängrännor.

Dream sadeltak 25 kvadratmeter - Kompletta uterum

Dream Uterum Fritid - Storlek 25 kvm. Utförande tak: Sadeltak. Profilsystem: Primo Säsong: Sommar. Totalbredd: 6416 mm inkl. tak. Totaldjup: 4339 mm inkl. tak. Totalhöjd nock: 3452 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 5980 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 4105 mm. Taklutning: 22° Kanalplasttak: 16 mm Opal.

Dream Uterum Mertid - Storlek 25 kvm. Utförande tak: Sadeltak. Profilsystem: Primo Isoler Säsong: Förlängd säsong. Totalbredd: 6416 mm inkl. tak. Totaldjup: 4339 mm inkl. tak. Totalhöjd nock: 3452 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 5980 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 4105 mm. Taklutning: 22° Kanalplasttak: 16 mm Opal.

Dream Uterum Alltid - Storlek 25 kvm. Utförande tak: Sadeltak. Profilsystem: Thermo. Säsong: Året runt. Totalbredd: 6416 mm inkl. tak. Totaldjup: 4407 mm inkl. tak. Totalhöjd nock: 3582 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 5980 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 4105 mm. Taklutning: 22° Kanalplasttak: 32 mm Opal.

Teknisk Information Glas: Glas: 1-glas 5 mm säkerhetsglas. Glas i formatskurna partier: 4 mm floatglas.

Teknisk Information Glas: Glas: D4-6, 2-glas säkerhetsglas med luftspalt. Glas i formatskurna partier: 4 mm floatglas.

Teknisk Information Glas: Glas: Isolerglas, 2-glas säkerhetsglas med argongasfyllning och inre glaset energiglas. Glas i formatskurna partier: 4 mm floatglas.

Tillval: Hängrännor.

Tillval: Hängrännor. Tillval: Hängrännor. 27


Kompletta uterum

Kompletta Uterum Vi har satt ihop våra mest populära uterum till färdiga paket för att göra det enkelt för dig. Det finns även ett ritprogram om man vill anpassa uterummet efter egna mått.

Hur väljer jag ett komplett Uterum? 1. Välj takutförande och välj mellan raka hörn eller brutna hörn:

Pulpet med raka hörn. En taksida som lutar ut från bostaden.

Sadeltak med raka hörn. Två taksidor som möts i nocken.

Pulpet med 2 brutna hörn. En taksida som lutar ut från bostaden.

Sadeltak med 2 brutna hörn. Två taksidor som möts i nocken.

2. Välj för vilken årstid som uterummet skall användas till:

Halle Fritid - Sommar.

Halle Mertid - Tidig vår & sen höst.

Halle Alltid - Året runt.

För de varma sommarmånaderna där man kan njuta även på regniga dagar, när du vet med dig att du bara kommer att använda uterummet för den varmare årstiden.

Med tak och väggar som är isolerade för den tidiga våren, sommaren och den sena hösten, då man kan flytta ut favoritfåtöljen och njuta av årstidens skiftningar.

En funktionell och lyxig vinterträdgård med isolerade väggar och tak som skapar en oas i den kallaste och mörkaste årstiden, där man på ett behagligt vis kombinerar uterummet med övriga rum i huset, i allt från att ha middagsbjudningar till ett extra TV-rum.

3. Hur stort ska Uterummet vara, välj mellan färdiga storlekarna 15 och 25 kvadratmeter. Det finns även ett ritprogram om man vill anpassa uterummet efter egna mått. 4. Rådgör med din bygghandel eller snickare vid behov, om vad uterummet ska placeras på för underlag, trä eller gjuten platta? Isolerad grund? Golvvärme? En förutsättning för ett lyckat uterum är planering, placering och grunden.

28


Kompletta uterum

Uterumskonfigurator - Rita ditt eget uterum på vår hemsida! Välj mått och utförande i uterumskonfiguratorn, steg för steg från årstid till färdigt uterum.

Välj årstid Börja med att välja den årstid som passar dig och ditt uterum bäst. Ett härligt uterum för sommaren eller en komplett vinterträdgård för året runt bruk.

Välj Stomme Raka hörn eller brutna hörn, hur vill jag ha mitt tak? Pulpettak eller sadeltak?

Välj önskad storlek Bredd, djup och höjd. Glöm inte att tänka på var uterummet ska placeras, trädäck eller en gjuten betongplatta kan påverka totalhöjden!

Välj vilka partier som passar bäst Här väljer man om man vill ha partier som skall kunna öppnas eller vara fasta. Kanske passar det bäst med ett fönsterparti på ena sidan och ett skjutbart på den andra sidan. Här kan man anpassa sitt uterum efter sina egna önskemål.

29


Halle Fritid - Skjutbara & Fasta partier Primo & Design med härdat 1-glas

30


Halle Fritid Skjutbara & Fasta partier

Halle Fritid Sommar

• Primo • Design Om Halle Fritid Halle Fritid har anpassats speciellt för sommarsäsongen när du vet med dig att du bara kommer att använda uterummet under den varmare årstiden. Med säkerhetshärdat 5 mm glas i alla partier i dörrhöjd, både skjutbara och fasta partier. Partier i fönsterhöjd har härdat 4 mm glas. Uterumspartier för sommaren Vår kategori Fritid är främst för dig som lever upp mest och bäst under sommarhalvåret. Välj mellan två olika profilsystem, Primo eller Design.

Primo Primo är ett prisvärt system i högsta Halle kvalitet, en tidlös klassiker med kantiga profiler som passar de flesta uterumslösningar. Primo levereras vitlackerade i standardmått.

Design

Halle Fritid

Design är ett förstaklassigt uterumssystem för dig som är ute efter en stilren tidlös form med rundade profiler, Design är försedd med en matchande välvd dropprofil och integrerat handtag i dörrprofilen. Levereras vitlackerade i standardmått men kan även beställas i specialmått.

31


Primo Skjutbara & Fasta partier med härdat 1-glas

32


MMAR

TI

SGLAS

D

HALLE PRIMO ISOLER MADE IN SWEDEN SVENSKTILLVERKAD

HALLE THERMO SOFT

HALLE FRITID - SOMMAR

IN 5 MADE SWEDEN ÅR

SVENSKTILLVERKAD 5 ÅRS GARANTI

HALLE HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HALLE HALLE ALLTID - ÅRET RUNT THERMO FASAD

HALLE MERTID - VÅR & HÖST

IN 5 MADE SWEDEN

5 ÅR

5 ÅRS GARANTI

2 GLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

1 HALLE GLAS ALLTID - ÅRET RUNT

5

5

ÅR

IN 5 MADE SWEDEN

IN 5 MADE SWEDEN

ÅR

SVENSKTILLVERKAD LÄTTMONTERAD 5 ÅRS GARANTI

2 HALLE GLAS ALLTID - ÅRET RUNT

+

ÅR

HALLE VIKPARTI HALLE VIKPARTI ÅRS RUNT GARANTI ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERH 1 HÄRDAT GLAS SÄKERHETSGLAS 2 GLAS MED ARGONGAS 2 GLAS MED ARGONGAS GLAS SÄKERHETSGLAS HALLE ALLTID - 5ÅRET ANPASSAD FÖR5HUSFASAD ANPASSAD FÖR HUSFASAD 2 HÄRDAT FASAD THERMO

ÅR

5

ÅR

5

ÅR

ÅR

SVENSKTILLVERKAD SVENSKTILLVERKAD MINST 2 VID MO LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD MINST 2 VID MONTERING 1 GLAS 2 GLAS 5 ÅRS GARANTI 5 ÅRS GARANTI 5 ÅRS GARANTI 5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

Svensktillverkad

+ HALLE MERTID - VÅR & HÖST

5

+

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HALLE ALLTID - ÅRET RUNT

IN 5 MADE SWEDEN

ÅR

SVENSKTILLVERKAD 5 ÅRS GARANTI

ÅR

Garantitid

Lätt att montera

Halle Fritid 1-glas

+

+

Primo

ANPASSAD FÖR HUSFASAD 2 GLAS MED ARGONGAS

Härdat säkerhetsglas

Halle Fritid Sommar

+

+

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBES HALLE ALLTID - LÄTTMONTERAD ÅRET RUNT ANPASSAD FÖRLÄTTMONTERAD HUSFASAD LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD 3 GLAS MED ARGONGAS 3 GLAS MED ARGONGAS 2 GLAS MED ARGONGAS 2 GLAS MED ARGONGAS

5 Utvalda uterumsprodukter 5 5 anpassade

ÅR

ÅR

ÅR

5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

+

+

+

ÅR

speciellt för sommarsäsongen. 5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

TILLVAL:HÄRDAT VÄLJ FÄRG LÄTTMONTERAD SÄKERHETSGLAS

Säsong: Fritid + - Sommar+ Partier: Primo Glas: Härdat 1-glas Glasets U-värde: 5,7

2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

GLAS MED ARGONGAS MINST 2 VID2 MONTERING

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

MINST 2 VID MONTERING

KAN MÅTTBESTÄLLAS

TILLVAL:HÄRDAT VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ LÄTTMONTERAD SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

MINST 2 VID MONTERINGTILLVAL: VÄLJ FÄRG

KAN MÅTTBESTÄLLAS

Produkter ur vår kategori Fritid är främst för dig som lever upp mest och bäst under sommaren. Med Primo får du ett alldeles lagom extrarum för sommarhalvåret. LÄTTMONTERAD

LÄTTMONTERAD

LÄTTMONTERAD

KAN MÅTTBESTÄLLAS

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

MINST 2 VID MONTERING

2 VID MONTERING TILLVAL:MINST VÄLJ FÄRG

2 VID MONTERING TILLVAL:MINST VÄLJ FÄRG

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

Vill du dra ut på sommaren så väljer du istället partier från Mertid, som är anpassade för den tidiga våren och sena hösten, i kategorin Mertid finns Primo Isoler eller Design Isoler. KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

Primo

KAD

5

33


Primo - Säsong Fritid

Primo

Tillval: Snäpphandtag.

Profil: Tillverkade av aluminium för bästa utseende och stabilitet.

Skakskydd: För jämn gång och stabilitet.

Sidoprofil: Borstlister för maximal täthet.

Tillval: Hakregellås

Handtag: Två draghandtag av aluminium.

Låsknopp: Två fjäderbelastade låsknoppar för låsning inifrån.

Säkerhetsglas: 5 gånger starkare än vanligt glas. 5mm härdat enkelglas i dörrhöjd & 4mm härdat enkelglas i fönsterhöjd. Justerbara hjul: Två justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna.

Golvskena: Rälsprofil av kraftig aluminium med integrerat droppbleck. Färdigstansade dräneringshål.

Primo Primo är ett av marknadens mest populära och prisvärda uterumssystem i högsta Halle kvalitet och ett enkelt val av för dig som främst skall använda uterummet för sommarens varma månader. Primo har 5 mm härdat enkelglas i dörrhöjd & 4mm härdat enkelglas i fönsterhöjd. Primo är en av våra verkliga klassiker med en kantig profil som har tidlösa former. Passar till de flesta uterumslösningarna eftersom det är så flexibelt. Primo levereras alltid vitlackerade och tillverkas utan mittspröjs. Endast standardmått. Tillval: Hakregellås och Vädringslucka.

Formatskurna partier Lutande, formatskurna partier höjer intrycket vid sadeltakslösningar. Partierna monteras runt om med skruv genom profilens vinge. Formatskurna partier levereras med 4 mm floatglas. 34

1-delad bredd upp till 2400 mm

2-delad bredd upp till 3200 mm


Primo - Säsong Fritid

Primo skjutbara partier

Primo fasta partier

5mm härdat enkelglas i dörrhöjd & 4mm härdat enkelglas i fönsterhöjd.

5mm härdat enkelglas i dörrhöjd & 4mm härdat enkelglas i fönsterhöjd.

Dörrhöjd: 1990 mm Fönsterhöjd: 1190 mm

Dörr

Ö-mått = Öppningsmått mellan pelarnas insidor

Enheter per bredd 1 1 760 860 960 1060 Ö-mått 720 1 820 1 920 1 1020 1

Dörrhöjd: 1990 mm Fönsterhöjd: 1190 mm

Inne

Fönster

Dörr

Fönster

Dörr

Ö-mått = Öppningsmått mellan pelarnas insidor

Ute

Enheter per bredd 1 1 760 860 960 1060 Ö-mått 1495 2 1595 1 1 1695 2 1795 1 1 1895 2 1995 1 1 2095 2

Enheter per bredd 1 1 770 870 970 1070 Ö-mått 745 1 845 1 945 1 1045 1 Inne

Fönster

Ute

Enheter per bredd 1 770 870 970 1070 Ö-mått 1480 2 1580 1 1 1680 2 1780 1 1 1880 2 1980 1 1 2080 2

1

Dörr

Fönster

Inne

Inne Ute

Ute

Dörr

Fönster

Enheter per bredd 1 1 760 860 960 1060 Ö-mått 2210 3 2310 2 1 2410 1 2 2510 3 2610 2 1 2710 1 2 2810 3 2910 2 1 3010 1 2 3110 3

Dörr

Fönster

Inne

Inne

Ute

Ute

Enheter per bredd 1 1 760 860 960 1060 Ö-mått 2925 4 3025 3 1 3125 2 2 3225 1 3 3325 4 3425 3 1 3525 2 2 3625 1 3 3725 4 3825 3 1 3925 2 2 4025 1 3 4125 4

Dörr

Fönster

Enheter per bredd 1 1 770 870 970 1070 Ö-mått 2215 3 2315 2 1 2415 1 2 2515 3 2615 2 1 2715 1 2 2815 3 2915 2 1 3015 1 2 3115 3

Enheter per bredd 1 1 770 870 970 1070 Ö-mått 2950 4 3050 3 1 3150 2 2 3250 1 3 3350 4 3450 3 1 3550 2 2 3650 1 3 3750 4 3850 3 1 3950 2 2 4050 1 3 4150 4

Dörr

Fönster

Inne

Inne

Ute B 90

B

L OBS! Fast parti linje.

B

B-mått 441 512 583 653

90

B L

Dörr

Mått hörnparti 770 870 970 1070 L-mått 785 1 885 1 985 1 1085 1

Ute

OBS! Fast parti linje.

A: Fast hörnlucka L: Mått mellan pelares yttre hörn B: Gäller vid pelardimension 120x120 mm Vid L-mått hamnar hörnluckan ca 10 mm innanför ytterhörnen Montering fast hörnlucka Lucka skjuts in mot fyrkantspelare

Fönster 35


Primo - Säsong Fritid

Primo

Rättvänt eller spegelvänt? Halles skjutbara partier finns i två varianter, rättvända och spegelvända. I ett rättvänt parti är den yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. I ett spegelvänt parti är den yttre luckan placerad till vänster. Alla luckor är skjutbara. Bygger man ett bredare rum där man har två stycken partier i fronten är det lämpligt att välja ett rättvänt och ett spegelvänt parti så att luckorna möts på samma spår vid stolpen i mitten av rummet. Även sidopartier kan vara bra att tänka på hur man vill öppna.

Bredd och höjd Bredd och höjd = Det uppmätta hålmåttet där partierna placeras. Partiernas storlek är anpassade efter hålmåttet.

Rättvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till höger.

Exempel: Jag har mätt upp bredden 2910 mm och höjden 1990 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i mitt uterum. Beställ parti 2910 x 1990 mm så passar detta.

Spegelvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till vänster.

Skjutbart dörrparti & fönsterparti • 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad • Dörrhöjd 1990 mm - Fönsterhöjd 1190 mm • Välj bredd mellan 720 mm - 4125 mm • 5 mm härdat enkelglas i dörrhöjd och 4 mm härdat enkelglas i fönsterhöjd • Säkerhetsglas, 5 gånger starkare än vanligt glas • Handtag i aluminium & låsknoppar som standard • Justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna • Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet • Profilfärg: Vit • Skakskydd, för jämn gång och extra stabilitet • Skena av kraftig aluminium Tillval: • Snäpphandtag • Hakregellås

Fast väggparti & fönsterparti • 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad • Dörrhöjd 1990 mm - fönsterhöjd 1190 mm • Välj bredd mellan 745 mm - 4150 mm • 5 mm härdat enkelglas i dörrhöjd och 4 mm härdat enkelglas i fönsterhöjd • Säkerhetsglas, 5 gånger starkare än vanligt glas • Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet • Profilfärg: Vit • 1-spårs skena av kraftig aluminium Tillval: Vädringslucka

Skena övre & undre för skjutpartier 1-spår skena 53mm

2-spår skena

3-spår skena

4-spår skena

53mm

56mm

81mm

56mm

81mm

106mm

28mm 28mm

25mm

36


Primo - Säsong Fritid

37


Design Skjutbara & Fasta partier med härdat 1-glas

38


MMAR

TI

SGLAS

D

HALLE PRIMO ISOLER MADE IN SWEDEN SVENSKTILLVERKAD

HALLE THERMO SOFT

HALLE FRITID - SOMMAR

IN 5 MADE SWEDEN ÅR

SVENSKTILLVERKAD 5 ÅRS GARANTI

HALLE HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HALLE HALLE ALLTID - ÅRET RUNT THERMO FASAD

HALLE MERTID - VÅR & HÖST

IN 5 MADE SWEDEN

5 ÅR

5 ÅRS GARANTI

2 GLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

1 HALLE GLAS ALLTID - ÅRET RUNT

5

5

ÅR

IN 5 MADE SWEDEN

IN 5 MADE SWEDEN

ÅR

SVENSKTILLVERKAD LÄTTMONTERAD 5 ÅRS GARANTI

2 HALLE GLAS ALLTID - ÅRET RUNT

+

ÅR

HALLE VIKPARTI HALLE VIKPARTI ÅRS RUNT GARANTI ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERH 1 HÄRDAT GLAS SÄKERHETSGLAS 2 GLAS MED ARGONGAS 2 GLAS MED ARGONGAS GLAS SÄKERHETSGLAS HALLE ALLTID - 5ÅRET ANPASSAD FÖR5HUSFASAD ANPASSAD FÖR HUSFASAD 2 HÄRDAT FASAD THERMO

ÅR

5

ÅR

5

ÅR

ÅR

SVENSKTILLVERKAD SVENSKTILLVERKAD MINST 2 VID MO LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD MINST 2 VID MONTERING 1 GLAS 2 GLAS 5 ÅRS GARANTI 5 ÅRS GARANTI 5 ÅRS GARANTI 5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

Svensktillverkad

+ HALLE MERTID - VÅR & HÖST

5

+

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HALLE ALLTID - ÅRET RUNT

IN 5 MADE SWEDEN

ÅR

SVENSKTILLVERKAD 5 ÅRS GARANTI

ÅR

Garantitid

Lätt att montera

+

Design

ANPASSAD FÖR HUSFASAD 2 GLAS MED ARGONGAS

Härdat säkerhetsglas

Halle Fritid 1-glas

+

Halle Fritid Sommar

+

+

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBES HALLE ALLTID - LÄTTMONTERAD ÅRET RUNT ANPASSAD FÖRLÄTTMONTERAD HUSFASAD LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD 3 GLAS MED ARGONGAS 3 GLAS MED ARGONGAS 2 GLAS MED ARGONGAS 2 GLAS MED ARGONGAS

5 Utvalda uterumsprodukter 5 5 anpassade

ÅR

ÅR

ÅR

5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

+

+

+

ÅR

speciellt för sommarsäsongen. 5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

TILLVAL:HÄRDAT VÄLJ FÄRG LÄTTMONTERAD SÄKERHETSGLAS

Säsong: Fritid + - Sommar+ Partier: Design Glas: Härdat 1-glas Glasets U-värde: 5,7

2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

GLAS MED ARGONGAS MINST 2 VID2 MONTERING

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

MINST 2 VID MONTERING

KAN MÅTTBESTÄLLAS

TILLVAL:HÄRDAT VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ LÄTTMONTERAD SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

MINST 2 VID MONTERINGTILLVAL: VÄLJ FÄRG

KAN MÅTTBESTÄLLAS

Produkter i vår kategori Fritid är främst för dig som lever upp mest och bäst under sommaren. Med Design får du ett alldeles lagom extrarum för sommarhalvåret. LÄTTMONTERAD

LÄTTMONTERAD

LÄTTMONTERAD

KAN MÅTTBESTÄLLAS

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

MINST 2 VID MONTERING

2 VID MONTERING TILLVAL:MINST VÄLJ FÄRG

2 VID MONTERING TILLVAL:MINST VÄLJ FÄRG

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

Vill du dra ut på sommaren så väljer du istället partier från Mertid som är anpassade för den tidiga våren och sena hösten, i kategorin Mertid finns Primo Isoler eller Design Isoler. KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

Design

KAD

5

39


Design - Säsong Fritid

Design

Låsknopp: Två fjäderbelastade låsknoppar för låsning inifrån. Skakskydd: För jämn gång och stabilitet.

Handtag: Två draghandtag av aluminium.

Dropplist: För en mjukare och snyggare finish.

Tillval: Hakregellås Sidoprofil: Borstlister för maximal täthet.

Justerbara hjul: Två justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna.

Tillval: Snäpphandtag på innersta luckan.

Profil: Tillverkade av aluminium för bästa utseende och stabilitet.

Säkerhetsglas: 5 gånger starkare än vanligt glas. 5 mm härdat enkelglas i dörrhöjd & 4 mm härdat enkelglas i fönsterhöjd.

Golvskena: Rälsprofil av kraftig aluminium med integrerat droppbleck. Färdigstansade dräneringshål.

Design Förstklassiga Design har ett profilsystem med rundade och mjukare profilform, matchande välvd dropplist och integrerat handtag i dörrprofilen med enkelglas anpassade för sommaren. Design har 5 mm härdat enkelglas i dörrhöjd och 4 mm härdat enkelglas i fönsterhöjd. Design levereras i vitlack och härdat 1-glas med fasta och skjutbara partier i standardmått men kan även tillverkas i specialmått. Som tillval finns till exempel: Snäpphandtag, Hakregellås och Vädringslucka.

Formatskurna partier Lutande, formatskurna partier höjer intrycket vid sadeltakslösningar. Partierna monteras runt om med skruv genom profilens vinge. Formatskurna partier levereras med 4 mm floatglas. 40

1-delad bredd upp till 2400 mm

2-delad bredd upp till 3200 mm


Design - Säsong Fritid

Design Skjutbara partier

Design Fasta partier

5 mm härdat enkelglas i dörrhöjd & 4 mm härdat enkelglas i fönsterhöjd.

5 mm härdat enkelglas i dörrhöjd & 4 mm härdat enkelglas i fönsterhöjd.

Dörrhöjd: 1990 mm Fönsterhöjd: 1190 mm

Dörr

Ö-mått = Öppningsmått mellan pelarnas insidor

Fönster

Dörr

Fönster

Enheter 7 3 Enheterper perbredd bredd 1 7 3 1 Ö-mått 760 860 960 1060 720 1 820 1 920 1 1020 1 Inne

Dörrhöjd: 1990 mm Fönsterhöjd: 1190 mm

Dörr

Ö-mått = Öppningsmått mellan pelarnas insidor

Inne

Fönster

Ute

Enheter per bredd 1 1 Ö-mått 760 860 960 1060 1495 2 1595 1 1 1695 2 1795 1 1 1895 2 1995 1 1 2095 2

Enheter per bredd 1 1 770 870 970 1070 Ö-mått 745 1 845 1 945 1 1045 1 Ute

1

Dörr

Fönster

Inne Ute

Ute

Enheter per bredd 1 Ö-mått 760 860 960 1060 2210 3 2310 2 1 2410 1 2 2510 3 2610 2 1 2710 1 2 2810 3 2910 2 1 3010 1 2 3110 3

7 3 Enheter Enheterper perbredd bredd 1 Ö-mått 770 870 970 1070 Ö-mått 2215 3 2315 2 1 2415 1 2 2515 3 2615 2 1 2715 1 2 2815 3 2915 2 1 3015 1 2 3115 3

1

Fönster

7 3 1

Dörr

Fönster

Inne

Inne Ute

Ute

Enheter per bredd 1 1 Ö-mått 760 860 960 1060 2925 4 3025 3 1 3125 2 2 3225 1 3 3325 4 3425 3 1 3525 2 2 3625 1 3 3725 4 3825 3 1 3925 2 2 4025 1 3 4125 4

Dörr

Fönster

Enheter per bredd 1 1 Ö-mått 770 870 970 1070 2950 4 3050 3 1 3150 2 2 3250 1 3 3350 4 3450 3 1 3550 2 2 3650 1 3 3750 4 3850 3 1 3950 2 2 4050 1 3 4150 4

Dörr

Fönster

Inne

Inne

Ute B 90

B

L OBS! Fast parti linje.

Mått hörnparti 770 870 970 1070 L-mått 785 1 885 1 985 1 1085 1

Ute

B

B-mått 441 512 583 653

90

B L

Dörr

1

Ö-mått 770 870 970 1070 1480 2 1580 1 1 1680 2 1780 1 1 1880 2 1980 1 1 2080 2

Inne

Dörr

Enheter per bredd

OBS! Fast parti linje.

A: Fast hörnlucka L: Mått mellan pelares yttre hörn B: Gäller vid pelardimension 120x120 mm Vid L-mått kommer hörnluckan ca 10 mm innanför ytterhörnen Montering fast hörnlucka Lucka skjuts in mot fyrkantspelare

Fönster 41


Design - Säsong Fritid

Design

Rättvänt eller spegelvänt? Halles skjutbara partier finns i två varianter, rättvända och spegelvända. I ett rättvänt parti är den yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. I ett spegelvänt parti är den yttre luckan placerad till vänster. Alla luckor är skjutbara. Bygger man ett bredare rum där man har två stycken partier i fronten är det lämpligt att välja ett rättvänt och ett spegelvänt parti så att luckorna möts på samma spår vid stolpen i mitten av rummet. Även sidopartier kan vara bra att tänka på hur man vill öppna.

Bredd och höjd Bredd och höjd = Det uppmätta hålmåttet där partierna placeras. Partiernas storlek är anpassade efter hålmåttet.

Rättvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till höger.

Exempel: Jag har mätt upp bredden 2910 mm och höjden 1990 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i mitt uterum. Beställ parti 2910 x 1990 mm så passar detta.

Spegelvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till vänster.

Skjutbart dörrparti & fönsterparti • 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad • Dörrhöjd 1990 mm - Fönsterhöjd 1190 mm • Välj bredd mellan 720 mm - 4125 mm • 5 mm härdat enkelglas i dörrhöjd och 4 mm härdat enkelglas i fönsterhöjd • Säkerhetsglas, 5 gånger starkare än vanligt glas • Handtag i aluminium & låsknoppar som standard • Justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna • Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet • Profilfärg: Vit • Skakskydd, för jämn gång och extra stabilitet • Skena av kraftig aluminium Tillval: • Snäpphandtag • Hakregellås

Fast väggparti & fönsterparti • 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad • Dörrhöjd 1990 mm - fönsterhöjd 1190 mm • Välj bredd mellan 745 mm - 4150 mm • 5 mm härdat enkelglas i dörrhöjd och 4 mm härdat enkelglas i fönsterhöjd • Säkerhetsglas, 5 gånger starkare än vanligt glas • Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet • Profilfärg: Vit • 1-spårs skena av kraftig aluminium Tillval: Vädringslucka

Skena övre & undre för skjutpartier 1-spår skena 53mm

2-spår skena

3-spår skena

4-spår skena

53mm

56mm

81mm

56mm

81mm

106mm

28mm 28mm

25mm

42


Design - Säsong Fritid

43


Halle Mertid - Skjutbara & Fasta partier Primo Isoler & Design Isoler med härdat 2-glas

44


Halle Mertid Vår & Höst

Halle Mertid Skjutbara & Fasta partier • Primo Isoler • Design Isoler Om Halle Mertid Halles serie Mertid med skjutbara och fasta partier levereras med isolerglas som gör det möjligt att kunna använda ditt uterum från tidig vår till sen höst. Med härdat 2-glas isoler D4-6. Att kunna sitta ute, fast inne och äta en middag är en härlig upplevelse. med isolerade glaspartier finns möjligheten att uppleva vårens alla tidiga tecken och höstens färgspel.

Primo Isoler Primo Isoler är ett system i högsta Halle kvalitet, en tidlös klassiker med kantiga profiler som passar de flesta uterumslösningar. Primo Isoler är försedd med en matchande mjukt välvd dropplist. Levereras vitlackerade i standardmått.

Design Isoler

Halle Mertid

Design Isoler är ett förstaklassigt uterumssystem för dig som är ute efter efter en stilren tidslös form med en rundad profil. Design Isoler är försedd med en matchande mjukt välvd dropplist och integrerat handtag i dörrprofilen. Levereras vitlackerade i standardmått men kan även beställas i specialmått.

45


Primo Isoler Skjutbara & Fasta partier med härdat 2-glas med luftspalt

46


MMAR

TI

SGLAS

D

HALLE PRIMO ISOLER MADE IN SWEDEN SVENSKTILLVERKAD

HALLE THERMO SOFT

HALLE FRITID - SOMMAR

IN 5 MADE SWEDEN ÅR

SVENSKTILLVERKAD 5 ÅRS GARANTI

HALLE HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HALLE HALLE ALLTID - ÅRET RUNT THERMO FASAD

HALLE MERTID - VÅR & HÖST

IN 5 MADE SWEDEN SVENSKTILLVERKAD 5 ÅRS GARANTI

5 ÅR

5 ÅRS GARANTI

2 GLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

LÄTTMONTERAD

1 HALLE GLAS ALLTID - ÅRET RUNT

5

IN 5 MADE SWEDEN

ÅR

SVENSKTILLVERKAD LÄTTMONTERAD 5 ÅRS GARANTI

2 HALLE GLAS ALLTID - ÅRET RUNT

5

ÅR

IN 5 MADE SWEDEN

ÅR

5

ÅR

+

ÅR

Garantitid

Lätt att montera

+

Primo Isoler

ANPASSAD FÖR HUSFASAD 2 GLAS MED ARGONGAS

Härdat säkerhetsglas

+

Halle Mertid 2-glas

Halle Mertid Vår & Höst

+

+

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBES HALLE ALLTID - LÄTTMONTERAD ÅRET RUNT ANPASSAD FÖRLÄTTMONTERAD HUSFASAD LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD 3 GLAS MED ARGONGAS 3 GLAS MED ARGONGAS 2 GLAS MED ARGONGAS 2 GLAS MED ARGONGAS

5 Utvalda uterumsprodukter 5 5 anpassade

ÅR

ÅR

ÅR

5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

+

+

+

ÅR

speciellt för att förlänga säsongen. 5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

5 ÅRS GARANTI LÄTTMONTERAD HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

TILLVAL:HÄRDAT VÄLJ FÄRG LÄTTMONTERAD SÄKERHETSGLAS

2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

GLAS MED ARGONGAS MINST 2 VID2 MONTERING

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

LÄTTMONTERAD

KAN MÅTTBESTÄLLAS

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

TILLVAL:HÄRDAT VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ LÄTTMONTERAD SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

Säsong: Vår+ till höst. Förlängd säsong. + Partier: Primo Isoler Glas: Härdat 2-glas med luftspalt Glasets U-värde 3,0

2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

LÄTTMONTERAD

5

ÅR

SVENSKTILLVERKAD SVENSKTILLVERKAD MINST 2 VID MO LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD MINST 2 VID MONTERING 1 GLAS GLAS MED ARGONGAS 2 GLAS 5 ÅRS GARANTI 5 ÅRS GARANTI 5 ÅRS GARANTI 5 ÅRS2GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

Svensktillverkad

+ HALLE MERTID - VÅR & HÖST

+

ÅR

HALLE VIKPARTI HALLE VIKPARTI ÅRS GARANTI 5 ÅRSRUNT GARANTI ÅRS GARANTI2 HÄRDAT HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERH 1 HÄRDAT GLAS SÄKERHETSGLAS 2 GLAS MED ARGONGAS 2 GLAS MED ARGONGAS GLAS SÄKERHETSGLAS HALLE ALLTID - ÅRET ANPASSAD FÖR5HUSFASAD ANPASSAD FÖR5HUSFASAD FASAD THERMO

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HALLE ALLTID - ÅRET RUNT

IN 5 MADE SWEDEN

ÅR

5

+

ÅR

ÅR

MINST 2 VID MONTERING

KAN MÅTTBESTÄLLAS

Produkterna i Mertid är främst för dig som vill förlänga säsongen. Med Primo Isoler får du ett alldeles lagom extrarum för både bostads- och fritidsrummet under säsong. MINST 2 VID MONTERING MINST 2 VID MONTERINGlängre 2 VID MONTERING TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL:MINST VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG

MINST 2 VID MONTERINGTILLVAL: VÄLJ FÄRG

KAN MÅTTBESTÄLLAS

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

Vill du förlänga din säsong ytterliggare, till året runt bruk och vinterträdgård väljer du istället isolerade Thermo eller Thermo Soft ur Alltid serien. KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

Primo Isoler

KAD

5

5

47


Primo Isoler - Säsong Mertid

Primo Isoler

Tillval: Snäpphandtag.

Profil: Tillverkade av aluminium för bästa utseende och stabilitet.

Skakskydd: För jämn gång och stabilitet.

Sidoprofil: Borstlister för maximal täthet.

Dropplist: För en mjukare och snyggare finish.

Handtag: Två draghandtag av aluminium.

Tillval: Hakregellås

Låsknopp: Två fjäderbelastade låsknoppar för låsning inifrån.

Säkerhetsglas: 5 gånger starkare än vanligt glas. D4-6 isolerglas med dubbla 4 mm glas med luftspalt mellan. Justerbara hjul: Två justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna.

Golvskena: Rälsprofil av kraftig aluminium med integrerat droppbleck. Färdigstansade dräneringshål.

Primo Isoler Primo Isoler är ett av marknadens mest populära och prisvärda uterumssystem med 2-glas i högsta Halle kvalitet och ett enkelt val av för dig som främst skall använda uterummet under förlängd säsong. Primo Isoler är en av våra verkliga klassiker med en kantig profil som har tidlösa former. Passar till de flesta uterumslösningarna eftersom det är så flexibelt. Primo Isoler levereras med dubbla 4 mm glas med luftspalt mellan och levereras vitlackerade och tillverkas utan mittspröjs. Endast standardmått. Tillval: Hakregellås och Vädringslucka.

Formatskurna partier Lutande, formatskurna partier höjer intrycket vid sadeltakslösningar. Partierna monteras runt om med skruv genom profilens vinge. Formatskurna partier levereras med D4-6 isolerglas. 48

1-delad bredd upp till 2000 mm


Primo Isoler - Säsong Mertid

Primo Isoler skjutbara partier Dörrhöjd: 1990 mm Fönsterhöjd: 1190 mm

Dörr

Ö-mått = Öppningsmått mellan pelarnas insidor

Primo Isoler fasta partier

Enheter per bredd 1 1 760 860 960 1060 Ö-mått 720 1 820 1 920 1 1020 1

Dörrhöjd: 1990 mm Fönsterhöjd: 1190 mm

Inne

Fönster

Dörr

Fönster

Dörr

Ö-mått = Öppningsmått mellan pelarnas insidor

Ute

Enheter per bredd 1 1 760 860 960 1060 Ö-mått 1495 2 1595 1 1 1695 2 1795 1 1 1895 2 1995 1 1 2095 2

Enheter per bredd 1 1 770 870 970 1070 Ö-mått 745 1 845 1 945 1 1045 1 Inne

Fönster

Ute

Enheter per bredd 1 770 870 970 1070 Ö-mått 1480 2 1580 1 1 1680 2 1780 1 1 1880 2 1980 1 1 2080 2

1

Dörr

Fönster

Inne

Inne Ute

Ute

Dörr

Fönster

Enheter per bredd 1 1 760 860 960 1060 Ö-mått 2210 3 2310 2 1 2410 1 2 2510 3 2610 2 1 2710 1 2 2810 3 2910 2 1 3010 1 2 3110 3

Dörr

Fönster

Inne

Inne

Ute

Ute

Enheter per bredd 1 1 760 860 960 1060 Ö-mått 2925 4 3025 3 1 3125 2 2 3225 1 3 3325 4 3425 3 1 3525 2 2 3625 1 3 3725 4 3825 3 1 3925 2 2 4025 1 3 4125 4

Dörr

Fönster

Enheter per bredd 1 1 770 870 970 1070 Ö-mått 2215 3 2315 2 1 2415 1 2 2515 3 2615 2 1 2715 1 2 2815 3 2915 2 1 3015 1 2 3115 3

Enheter per bredd 1 1 770 870 970 1070 Ö-mått 2950 4 3050 3 1 3150 2 2 3250 1 3 3350 4 3450 3 1 3550 2 2 3650 1 3 3750 4 3850 3 1 3950 2 2 4050 1 3 4150 4

Dörr

Fönster

Inne

Inne

Ute B 90

B

L OBS! Fast parti linje.

B

B-mått 441 512 583 653

90

B L

Dörr

Mått hörnparti 770 870 970 1070 L-mått 785 1 885 1 985 1 1085 1

Ute

OBS! Fast parti linje.

A: Fast hörnlucka L: Mått mellan pelares yttre hörn B: Gäller vid pelardimension 120x120 mm Vid L-mått hamnar hörnluckan ca 10 mm innanför ytterhörnen Montering fast hörnlucka Lucka skjuts in mot fyrkantspelare

Fönster 49


Primo Isoler - Säsong Mertid

Primo Isoler

Rättvänt eller spegelvänt? Halles skjutbara partier finns i två varianter, rättvända och spegelvända. I ett rättvänt parti är den yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. I ett spegelvänt parti är den yttre luckan placerad till vänster. Alla luckor är skjutbara. Bygger man ett bredare rum där man har två stycken partier i fronten är det lämpligt att välja ett rättvänt och ett spegelvänt parti så att luckorna möts på samma spår vid stolpen i mitten av rummet. Även sidopartier kan vara bra att tänka på hur man vill öppna.

Bredd och höjd Bredd och höjd = Det uppmätta hålmåttet där partierna placeras. Partiernas storlek är anpassade efter hålmåttet.

Rättvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till höger.

Exempel: Jag har mätt upp bredden 2910 mm och höjden 1990 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i mitt uterum. Beställ parti 2910 x 1990 mm så passar detta.

Spegelvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till vänster.

Skjutbart dörrparti & fönsterparti • 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad • Dörrhöjd: 1990 mm - Fönsterhöjd 1190 mm • Välj bredd mellan 720 mm - 4125 mm • D4-6 isolerglas med dubbla 4 mm glas med luftspalt mellan • Säkerhetsglas, 5 gånger starkare än vanligt glas • Handtag i aluminium & låsknoppar som standard • Justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna • Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet • Profilfärg: Vit • Skakskydd, för jämn gång och extra stabilitet • Skena av kraftig aluminium Tillval: • Snäpphandtag • Hakregellås

Fast väggparti & fönsterparti • 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad • Dörrhöjd 1990 mm - Fönsterhöjd 1190 mm • Välj bredd mellan 745 mm - 4150 mm • D4-6 isolerglas med dubbla 4 mm glas med luftspalt mellan • Säkerhetsglas, 5 gånger starkare än vanligt glas • Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet • Profilfärg: Vit • 1-spårs skena av kraftig aluminium Tillval: Vädringslucka

Skena övre & undre för skjutpartier 1-spår skena 53mm

2-spår skena

3-spår skena

4-spår skena

53mm

56mm

81mm

56mm

81mm

106mm

28mm 28mm

25mm

50


Primo Isoler - Säsong Mertid

51


Design Isoler Skjutbara & Fasta partier med härdat 2-glas med luftspalt

52


5

5

HALLE MO ISOLER

ADE IN WEDEN

SKTILLVERKAD

5 ÅR

RS GARANTI

MADE IN SWEDEN

5

MADE IN SWEDEN

5

SVENSKTILLVERKAD

5 ÅRS GARANTI

SVENSKTILLVERKAD

5 ÅRS GARANTI

1 GLAS

HALLE ALLTID - ÅRET RUNT

ÅR

HALLE ALLTID - ÅRET RUNT

5

5

ÅR

ÅR

MADE IN SWEDEN

5

MADE IN SWEDEN

ÅR

LÄTTMONTERAD 5 ÅRS GARANTI SVENSKTILLVERKAD

+

ÅR

2 GLAS

5

MADE IN SWEDEN

ÅR

5

5

ÅR

Svensktillverkad Kan måttbeställas

Lätt att montera

Garantitid

+

Design Isoler

Härdat säkerhetsglas

+

ÅR

+

ÅR

TILLVAL:HÄRDAT VÄLJ FÄRG LÄTTMONTERAD SÄKERHETSGLAS

TILLVAL:HÄRDAT VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ LÄTTMONTERAD SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

Säsong: Vår till+ höst. Förlängd säsong + Partier: Design Isoler Glas: Härdat 2-glas med luftspalt Glasets U-värde: 3,0

+

2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD 2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD 3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD 3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD 2 GLAS MED ARGONGAS MINST 2 VID MONTERING

SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

MINST 2 VID MONTERING

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

MINST 2 VID MONTERING

Produkterna i Mertid är främst för dig som vill förlänga säsongen. Med Design Isoler får du ett alldeles lagom extrarum för både bostads- och fritidsrummet under längre säsong. TILLVAL: VÄLJ FÄRGMINST 2 VID MONTERINGTILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG MINST 2 VID MONTERING

KAN MÅTTBESTÄLLAS

KAN MÅTTBESTÄLLAS

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

KAN MÅTTBESTÄLLAS

MINST 2 VID MONTERINGTILLVAL: VÄLJ FÄRG

KAN MÅTTBESTÄLLAS

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

Vill du förlänga din säsong ytterliggare, till året runt bruk och vinterträdgård väljer du istället isolerade Thermo eller Thermo Soft KAN urMÅTTBESTÄLLAS Alltid serien. KAN MÅTTBESTÄLLAS

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

Design Isoler

LÄTTMONTERAD

Halle Mertid Vår & Höst

+

speciellt för att förlänga säsongen.

2 GLAS

LÄTTMONTERAD

Halle Mertid 2-glas

5Utvalda uterumsprodukter 5 anpassade

LÄTTMONTERAD 5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS 5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS 5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS 5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS 5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

+

ÅR

KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBES HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD 3 GLAS MED ARGONGAS 3 GLAS MED ARGONGAS 2 GLAS MED ARGONGAS 2 GLAS MED ARGONGAS 2 GLAS MED ARGONGAS HALLE ALLTID - ÅRET RUNT ANPASSAD FÖR HUSFASAD ANPASSAD FÖR HUSFASAD

ÅR

+

5

ÅR

MINST 2 VID MO LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD MINST 2 VID MONTERING 1 GLAS GLAS MED ARGONGAS 2 GLAS 5 ÅRS GARANTI HÄRDAT 5 ÅRS GARANTI 5 ÅRS GARANTI 5 ÅRS2GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS SÄKERHETSGLAS SVENSKTILLVERKAD SVENSKTILLVERKAD

5

ÅR

+

TMONTERAD

5

+

HALLE HALLE FRITID - SOMMAR HALLE HALLE MERTID - VÅR & HÖST HALLE HALLE HÄRDAT VIKPARTI HALLE1 GLAS VIKPARTI SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERH HÄRDAT SÄKERHETSGLAS ÅRS GARANTI 5 ÅRSRUNT GARANTI ÅRS GARANTI2 HÄRDAT 2 GLAS MED ARGONGAS 2 GLAS MED ARGONGAS GLAS SÄKERHETSGLAS HALLE ALLTID - ÅRET RUNT HALLE ALLTID - ÅRET RUNT HALLE ALLTID - ÅRET ANPASSAD FÖR5HUSFASAD ANPASSAD FÖR5HUSFASAD THERMO SOFT THERMO FASAD FASAD THERMO

+

RTID - VÅR & HÖST

ÅR

ÅR

53


Design Isoler - Säsong Mertid

Låsknopp: Två fjäderbelastade låsknoppar för låsning inifrån.

Design Isoler

Handtag: Två draghandtag av aluminium.

Skakskydd: För jämn gång och stabilitet.

Dropplist: För en mjukare och snyggare finish.

Tillval: Hakregellås Sidoprofil: Borstlister för maximal täthet.

Justerbara hjul: Två justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna. Tillval: Snäpphandtag på insida.

Profil: Tillverkade av aluminium för bästa utseende och stabilitet.

Säkerhetsglas: 5 gånger starkare än vanligt glas. D4-6 isolerglas med dubbla 4 mm glas med luftspalt mellan.

Golvskena: Rälsprofil av kraftig aluminium med integrerat droppbleck. Färdigstansade dräneringshål.

Design Isoler Förstklassiga Design Isoler har ett profilsystem med rundade och mjukare profilform, matchande välvd dropplist och integrerat handtag i dörrprofilen. Design Isoler har 2-glas, D4-6 isolerglas med dubbla 4 mm glas med luftspalt mellan för den förlängda säsongen. Design Isoler levereras vitlackerad i standardmått men kan även tillverkas i specialmått. Som tillval finns till exempel: Snäpphandtag, Hakregellås och Vädringslucka.

Formatskurna partier Lutande, formatskurna partier höjer intrycket vid sadeltakslösningar. Partierna monteras runt om med skruv genom profilens vinge. Formatskurna partier levereras med D4-6 isolerglas. 54

1-delad bredd upp till 2000 mm


Design Isoler - Säsong Mertid

Design Isoler skjutbara partier Dörrhöjd: 1990 mm Fönsterhöjd: 1190 mm

Dörr

Ö-mått = Öppningsmått mellan pelarnas insidor

Fönster

Dörr

Fönster

Enheter 7 3 Enheterper perbredd bredd 1 7 3 1 Ö-mått 760 860 960 1060 720 1 820 1 920 1 1020 1 Inne

Design Isoler fasta partier Dörrhöjd: 1990 mm Fönsterhöjd: 1190 mm

Dörr

Ö-mått = Öppningsmått mellan pelarnas insidor

Inne

Fönster

Ute

Enheter per bredd 1 1 Ö-mått 760 860 960 1060 1495 2 1595 1 1 1695 2 1795 1 1 1895 2 1995 1 1 2095 2

Enheter per bredd 1 1 770 870 970 1070 Ö-mått 745 1 845 1 945 1 1045 1 Ute

1

Dörr

Fönster

Inne Ute

Ute

Enheter per bredd 1 Ö-mått 760 860 960 1060 2210 3 2310 2 1 2410 1 2 2510 3 2610 2 1 2710 1 2 2810 3 2910 2 1 3010 1 2 3110 3

7 3 Enheter Enheterper perbredd bredd 1 Ö-mått 770 870 970 1070 Ö-mått 2215 3 2315 2 1 2415 1 2 2515 3 2615 2 1 2715 1 2 2815 3 2915 2 1 3015 1 2 3115 3

1

Fönster

7 3 1

Dörr

Fönster

Inne

Inne Ute

Ute

Enheter per bredd 1 1 Ö-mått 760 860 960 1060 2925 4 3025 3 1 3125 2 2 3225 1 3 3325 4 3425 3 1 3525 2 2 3625 1 3 3725 4 3825 3 1 3925 2 2 4025 1 3 4125 4

Dörr

Fönster

Enheter per bredd 1 1 Ö-mått 770 870 970 1070 2950 4 3050 3 1 3150 2 2 3250 1 3 3350 4 3450 3 1 3550 2 2 3650 1 3 3750 4 3850 3 1 3950 2 2 4050 1 3 4150 4

Dörr

Fönster

Inne

Inne

Ute B 90

B

L OBS! Fast parti linje.

Mått hörnparti 770 870 970 1070 L-mått 785 1 885 1 985 1 1085 1

Ute

B

B-mått 441 512 583 653

90

B L

Dörr

1

Ö-mått 770 870 970 1070 1480 2 1580 1 1 1680 2 1780 1 1 1880 2 1980 1 1 2080 2

Inne

Dörr

Enheter per bredd

OBS! Fast parti linje.

A: Fast hörnlucka L: Mått mellan pelares yttre hörn B: Gäller vid pelardimension 120x120 mm Vid L-mått kommer hörnluckan ca 10 mm innanför ytterhörnen Montering fast hörnlucka Lucka skjuts in mot fyrkantspelare

Fönster 55


Design Isoler - Säsong Mertid

Design Isoler

Rättvänt eller spegelvänt? Halles skjutbara partier finns i två varianter, rättvända och spegelvända. I ett rättvänt parti är den yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. I ett spegelvänt parti är den yttre luckan placerad till vänster. Alla luckor är skjutbara. Bygger man ett bredare rum där man har två stycken partier i fronten är det lämpligt att välja ett rättvänt och ett spegelvänt parti så att luckorna möts på samma spår vid stolpen i mitten av rummet. Även sidopartier kan vara bra att tänka på hur man vill öppna.

Bredd och höjd Bredd och höjd = Det uppmätta hålmåttet där partierna placeras. Partiernas storlek är anpassade efter hålmåttet.

Rättvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till höger.

Exempel: Jag har mätt upp bredden 2910 mm och höjden 1990 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i mitt uterum. Beställ parti 2910 x 1990 mm så passar detta.

Spegelvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till vänster.

Skjutbart dörrparti & fönsterparti • 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad • Dörrhöjd 1990 mm - Fönsterhöjd 1190 mm • Välj bredd mellan 720 mm - 4125 mm • D4-6 isolerglas med dubbla 4 mm glas med luftspalt mellan • Säkerhetsglas, 5 gånger starkare än vanligt glas • Handtag i aluminium & låsknoppar som standard • Justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna • Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet • Profilfärg: Vit • Skakskydd, för jämn gång och extra stabilitet • Skena av kraftig aluminium Tillval: • Snäpphandtag • Hakregellås

Fast väggparti & fönsterparti • 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad • Dörrhöjd 1990 mm - Fönsterhöjd 1190 mm • Välj bredd mellan 745 mm - 4150 mm • D4-6 isolerglas med dubbla 4 mm glas med luftspalt mellan • Säkerhetsglas, 5 gånger starkare än vanligt glas • Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet • Profilfärg: Vit • 1-spårs skena av kraftig aluminium Tillval: Vädringslucka

Skena övre & undre för skjutpartier 1-spår skena 53mm

2-spår skena

3-spår skena

4-spår skena

53mm

56mm

81mm

56mm

81mm

106mm

28mm 28mm

25mm

56


Design Isoler - Säsong Mertid

57


Halle Alltid - Skjutbara & Fasta partier

Thermo & Thermo Soft med härdat 2-glas och argongasfyllning

58


Halle Alltid Året Runt

Halle Alltid Skjutbara & Fasta partier • Thermo • Thermo Soft Om Halle Alltid Har anpassats speciellt för året runt bruk och vinterträdgård. Med säkerhetshärdat 2-glas med argongas Profilsystemet är förstklassiga Thermo eller Thermo Soft med argongasfyllda säkerhetsglas för bästa isolering. Levereras vitlackerad som standard.

Thermo Med Thermo kan du utforma ditt vintersystem utifrån dina önskningar, Thermo är uterumspartier med vinteranpassat isolerglas anpassade för året runt och vinterträdgårdar. Profilsystemet finns med med skjutbara och fasta partier med argongasfyllda säkerhetsglas för bästa isolering. Levereras vitlackerad som standard. Thermo levereras i önskade mått och färger, där det även går att få olika färger på in- och utsidan. Som tillval finns Spröjs i olika utförande.

Thermo Soft

Halle Alltid

Hög kvalitet till lägre kostnad och snabb leveranstid! Ett vintersystem framtaget för dig som önskar ett system med högsta kvalitet till lägre kostnad, vi levererar i standardmått och på det viset kan vi erbjuda dig ett svenskproducerat vinterträdgårdsystem med brutna köldbryggor och snabb leverans. Thermo Soft finns i ett antal olika bredder som 2- och 3 delad skjutbar och två olika höjder med vit aluminiumprofil.

59


Thermo Skjutbara & Fasta partier med härdat 2-glas med argongas

60


HALLE THERMO SOFT MADE IN SWEDEN SVENSKTILLVERKAD

HALLE HALLE FRITID - SOMMAR THERMO MADE IN SWEDEN

5 ÅR

SVENSKTILLVERKAD 5 ÅRS GARANTI

HALLE HALLE MERTID - VÅR & HÖST FASAD MADE IN SWEDEN

5 ÅR

SVENSKTILLVERKAD 5 ÅRS GARANTI

Svensktillverkad

HALLE VIKPARTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HALLE ALLTID - ÅRET RUNT FASAD MADE IN SWEDEN

5

MADE IN SWEDEN

ÅR

LÄTTMONTERAD SVENSKTILLVERKAD 5 ÅRS GARANTI

Välj färg

Kan måttbeställas

HALLE ALLTID - ÅRET RUNT 1 GLAS

ANPASSAD FÖR HUSFASAD 2 GLAS

5

5

5

ÅR

ÅR

5 ÅRS GARANTI

+

5

ÅR

5 ÅRSHÄRDAT GARANTI SÄKERHETSGLAS

+

ÅR

5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

5 ÅRSHÄRDAT GARANTI SÄKERHETSGLAS

+

+

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS ANPASSAD FÖR HUSFASAD

5

ÅR

5

ÅR

Garantitid

+

ANPASSAD2FÖR HUSFASAD GLAS MED ARGONGAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS ANPASSAD FÖR HUSFASAD

5

LÄTTMONTERAD SVENSKTILLVERKAD 5 ÅRS GARANTI

+ HALLE ALLTID - ÅRET RUNT

HALLE VIKPARTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HALLE ALLTID - ÅRET RUNT THERMO

Thermo

HALLE ALLTID - ÅRET RUNT 2 GLAS MED ARGONGAS

Lätt att montera

LÄTTMONTERAD 5 ÅRS GARANTI

Härdat säkerhetsglas

+ 3 GLAS MED ARGONGAS

ÅR

Halle Alltid Året runt

+

+ KAN MÅTTBESTÄLLAS 2 GLAS MED ARGONGAS

5 ÅRSHÄRDAT GARANTI SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

TILLVAL:HÄRDAT VÄLJ FÄRG SÄKERHETSGLAS

TILLVAL:HÄRDAT VÄLJ FÄRG SÄKERHETSGLAS

3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

MINST 2 VID MONTERING

Produkterna i Alltid är främst för dig som vill njuta av ditt uterum året runt. Med Thermo får du ett extra rum med högre isoleringsförmåga som kan nyttjas som en vinterträdgård. MINST 2 VID MONTERING TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG

KAN MÅTTBESTÄLLAS

KAN MÅTTBESTÄLLAS

KAN MÅTTBESTÄLLAS

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

MINST 2 VID MONTERING

MINST 2 VID MONTERING

MINST 2 VID MONTERING

KAN MÅTTBESTÄLLAS

KAN MÅTTBESTÄLLAS

KAN MÅTTBESTÄLLAS

Thermo har härdat 2-glas säkerhetsglas D4-16 med argongasfyllning och inre glaset energiglas. Profilerna är köldbryggebrutna med runtomliggande karm i ett stycke för att KAN MÅTTBESTÄLLAS ge ett behagligt inomhusklimat.

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

Thermo

MINST 2 VID MONTERING

TILLVAL: VÄLJ

Säsong: Året runt + Partier: Thermo Glas: Härdat 2-glas med argongasfyllning Glasets U-värde: 1,1

2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

LÄTTMONTERAD

KAN MÅTTBES

5ÅR Utvalda uterumsprodukter för användning året runt

2 GLAS MED ARGONGAS

LÄTTMONTERAD

MINST 2 VID MO

MINST 2 VID MONTERING 5 ÅRS GARANTI

Halle Alltid 2-glas med argongas

KAN MÅTTBESTÄLLAS 3 GLAS MED ARGONGAS

HÄRDAT SÄKERH

5

+

ÅR

LÄTTMONTERAD 5 ÅRS GARANTI

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HALLE ALLTID - ÅRET RUNT

61


Thermo - Säsong Alltid

Thermo

Tätning: Borstlist runt om varje enhet för maximal tätning.

Lås: Hakregellås med infälld snäppfunktion på insidan av en av skjutdörrarna.

Hjul: Kullagrade rostfria tandemhjul inkapslade i justerbart hjulhus.

Glas: Argongasfyllt säkerhetsglas av kvalitet Superenergi som standard för bästa isolervärde.

utsida Lås: Den innersta av skjut-dörrarna har cylinderlås på utsidan och snäppfunktion på insidan som standard.

insida

Thermo Thermo ska inte monteras direkt i husfasad. Utvalda uterumspartier med vinteranpassat isolerglas anpassade för året runt och vinterträdgårdar, där man på ett behagligt och funktionellt vis kan kombinera uterummet med övriga rum i huset, i allt från att ha middagsbjudningar till ett extra TV-rum. Profilsystemet Thermo med skjutbara och fasta partier har argongasfyllda säkerhetsglas och ett köldbryggebrutet profilsystem för bästa isolering. Thermo levereras som tillval i önskade mått och färger, där det även går att få olika färger på in- och utsidan. Som tillval finns även Vädringslucka och Spröjs i olika utförande Thermo är vårt namn för system som är köldbryggebrutna. De inre och yttre Vinterträdgårdssystem aluminiumprofilerna är åtskilda med plastdistanser som isolerar. Dubbelt säkerhetsglas med argongas Brutna köldbryggor Thermo erbjuder två system (skjutbart och fast) som ger ett välisolerat uterum som Vitlackerad som standard kan användas året om. Vilket Thermosystem du än väljer kan vi lova dig att det är Hakregellås bland det bästa du kan få mot snålblåst och vinterstormar. Det går även att få med Obegränsade färgvalsmöjligheter olika färger på in- och utsidan samt mellanliggande spröjs. Valfria mått Går att få tvåfärgad Spröjs som tillval

Exempel spröjs:

62


Thermo - Säsong Alltid

Thermo Produktbeskrivning

Thermo Tillval

Köldbryggebrutna aluminiumprofiler, runtomliggande karm i ett stycke.

Färger: Våra profiler är vitlackade som standard (RAL-blandning 9010-PS), men du kan även välja mellan hundratals färgblandningar ur RAL-skalan. Går att få med olika färger på in- och utsidan.

Mått: Thermo har inga standardmått, utan tillverkas efter dina specifikationer. Glas: Thermo levereras med 2-glas härdat isolerglas med argongasfyllning. Inre glaset energiglas. (U-värde 1,1).

Lås: I samtliga skjutbara system ingår hakregellås med infälld snäppfunktion på insidan av skjutdörren och ett cylinderlås på utsidan. Hjul: Kullagrade, rostfria tandemhjul inkapslade i justerbart hjulhus. Skenor: Rostfri stålräls inlagd i golvskenan för ökad slitstyrka och livslängd. Tätning: Borstlister runt om varje enhet för ett behagligt inomhusklimat.

Vädring: Alla fasta alternativ kan beställas med bottenhängd vädringslucka. Spröjs: Utanpåliggande mittspröjs eller inre spröjs.

Thermo Skjutbara system

Thermo Fasta system

I vårt sortiment finns ett antal olika öppningsalternativ. Vid beställning anges hur dörrarna ska placeras. Se beskrivning av rättvänt och spegelvänt parti. Angivna mått är maxmått. Minsta höjd på samtliga är 500 mm.

Vi har också ett alternativ med fasta luckor 1-, 2-, 3- och 4-delade. Även formatskurna partier tillverkas. Mått som anges är maxbredd och maxhöjd i millimeter. Minsta höjd på samtliga är 500 mm.

1-delat Maxbredd 1800 mm Maxhöjd 2500 mm

2-delat på 2 spår Maxbredd 3600 mm Maxhöjd 2500 mm 3-delat på 3 spår Maxbredd 5400 mm Maxhöjd 2500 mm

Vädringslucka

2-delat Maxbredd 3600 mm Maxhöjd 2500 mm

Slagdörr B 1200 mm H 2200 mm Formatskuret B 2500 mm H 2000 mm

Minsta höjd 180

4-delat på 2 spår Maxbredd 7200 mm Maxhöjd 2500 mm 6-delat på 3 spår Maxbredd 10800 mm Maxhöjd 2500 mm 2-spårs resp. 3-spårsprofil för skjutbart system Köldbryggebrytning markerat med rött. Utsida, fri för dränering.

Vid golvförsänkning av profil

3-delat Maxbredd 5400 mm Maxhöjd 2500 mm

4-delat Maxbredd 6400 mm Maxhöjd 2500 mm

Funktion för fasta system Levereras i hela ramar som först monteras på plats, sedan lyfts isolerrutor in och kläms fast med hjälp av glasningslister av aluminium. Köldbryggebrytning markerat med rött.

Färgmatcha dina Halle Thermo-profiler med ditt hus. Välj och vraka bland hundratals färger! Vitt som standard. RAL-färger som tillval. Det är möjligt att beställa i Duo-färg, olika färg på insida och utsida. 63


Thermo - Säsong Alltid

Thermo

Rättvänt eller spegelvänt? Halles skjutbara partier finns i två varianter, rättvända och spegelvända. I ett rättvänt parti är den yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. I ett spegelvänt parti är den yttre luckan placerad till vänster. Alla luckor är skjutbara. Bygger man ett bredare rum där man har två stycken partier i fronten är det lämpligt att välja ett rättvänt och ett spegelvänt parti så att luckorna möts på samma spår vid stolpen i mitten av rummet. Även sidopartier kan vara bra att tänka på hur man vill öppna.

Bredd och höjd Bredd och höjd = Det uppmätta hålmåttet där partierna placeras. Partiernas storlek är anpassade efter hålmåttet. Rättvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till höger.

Spegelvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till vänster.

Exempel: Jag har mätt upp bredden 3600 mm och höjden 2100 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i mitt uterum. Beställ parti 3600 x 2100 mm så passar detta.

Skjutbart dörrparti & fönsterparti • 2 delad, 3 delad, 4 delad, 6 delad • Måttbeställs, maxbredd 10800 Maxhöjd 2500 • 2-glas härdat isolerglas med argongasfyllning. Inre glaset energiglas • Säkerhetsglas, 5 gånger starkare än vanligt glas • Justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna • Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet • Profilfärg: Vit, kan beställas i andra färger som tillval • Runtomliggande karm i ett stycke • Skena av kraftig aluminium

Fast väggparti & fönsterparti • 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad • Måttbeställs, maxbredd 7200 Maxhöjd 2500 • 2-glas härdat isolerglas med argongasfyllning. Inre glaset energiglas • Säkerhetsglas, 5 gånger starkare än vanligt glas • Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet • Profilfärg: Vit, kan beställas i andra färger som tillval • Skena av kraftig aluminium

64


Thermo - Säsong Alltid

65


Thermo Soft Skjutbara partier med härdat 2-glas med argongas

66


MMAR

TI

SGLAS

AD

MADE IN SWEDEN SVENSKTILLVERKAD

HALLE THERMO SOFT

HALLE FRITID - SOMMAR

IN 5 MADE SWEDEN ÅR

SVENSKTILLVERKAD 5 ÅRS GARANTI

HALLE HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HALLE HALLE ALLTID - ÅRET RUNT THERMO FASAD

HALLE MERTID - VÅR & HÖST

IN 5 MADE SWEDEN

IN 5 MADE SWEDEN

ÅR

SVENSKTILLVERKAD 5 ÅRS GARANTI

5 ÅR

5 ÅRS GARANTI

2 GLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HALLE ALLTID - ÅRET RUNT 1 GLAS

5

LÄTTMONTERAD SVENSKTILLVERKAD 5 ÅRS GARANTI

2 HALLE GLAS ALLTID - ÅRET RUNT

5

ÅR

IN 5 MADE SWEDEN

ÅR

IN 5 MADE SWEDEN

ÅR

LÄTTMONTERAD SVENSKTILLVERKAD 5 ÅRS GARANTI

Svensktillverkad

+ HALLE MERTID - VÅR & HÖST

HALLE VIKPARTI HALLE VIKPARTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS ANPASSAD FÖR HUSFASAD ANPASSAD FÖR HUSFASAD FASAD THERMO

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HALLE ALLTID - ÅRET RUNT

Garantitid

Lätt att montera

+

ANPASSAD FÖR HUSFASAD 2 GLAS MED ARGONGAS

LÄTTMONTERAD 5 ÅRS GARANTI

Härdat säkerhetsglas

+

ÅR

MINST 2 VID MO

MINST 2 VID MONTERING 5 ÅRS GARANTI

Halle Alltid 2-glas med argongas

Halle Alltid Året runt

+

KAN MÅTTBESTÄLLAS HALLE ALLTID - ÅRET RUNT 3 GLAS MED ARGONGAS 3 GLAS MED ARGONGAS

HÄRDAT SÄKERH

5

+

ÅR

LÄTTMONTERAD SVENSKTILLVERKAD 5 ÅRS GARANTI

Thermo Soft

ANPASSAD FÖR HUSFASAD 2 GLAS MED ARGONGAS

5

ÅR

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HALLE ALLTID - ÅRET RUNT

+ KAN MÅTTBESTÄLLAS 2 GLAS MED ARGONGAS

KAN MÅTTBES

5 Utvalda uterumsprodukter 5 5 för användning

ÅR

ÅR

ÅR

5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

+

+

+

året runt

5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

ÅR

5 ÅRS GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

TILLVAL:HÄRDAT VÄLJ FÄRG SÄKERHETSGLAS

TILLVAL:HÄRDAT VÄLJ FÄRG SÄKERHETSGLAS

TILLVAL: VÄLJ

Säsong: Året + runt + Partier: Thermo Soft Glas: Härdat 2-glas med argongasfyllning Glasets U-värde: 1,1

2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD

GLAS MED ARGONGAS MINST 2 VID2MONTERING

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

MINST 2 VID MONTERING

MINST 2 VID MONTERING

KAN MÅTTBESTÄLLAS

KAN MÅTTBESTÄLLAS

Produkterna i Alltid är främst för dig som vill njuta av ditt uterum året runt. Med Thermo Soft får du ett extra rum hög isoleringsfärmåga som kan nyttjas som en vinterträdgård. LÄTTMONTERAD

LÄTTMONTERAD

LÄTTMONTERAD

KAN MÅTTBESTÄLLAS

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

MINST 2 VID MONTERING

2 VID MONTERING TILLVAL: MINST VÄLJ FÄRG

2 VID MONTERING TILLVAL:MINST VÄLJ FÄRG

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

Thermo Soft har härdat 2-glas säkerhetsglas D4-16 med argongasfyllning och inre glaset energiglas. Profilerna är köldbryggebrutna med runtomliggande karm i ett stycke för ett behagligt inomhusklimat. KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS

TILLVAL: VÄLJ FÄRG

Thermo Soft finns i utvalda mått och utförande med en designad smalare profilform. Fördelen med Thermo Soft är att det finns i ett standardsortiment, som ger ett lägre pris TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG och en snabbare leveranstid.

Thermo Soft

KAD

HALLE PRIMO ISOLER

67


Thermo Soft - Säsong Alltid

Thermo Soft

Tätning: Borstlist runt om varje enhet för maximal tätning.

Glas: Argongasfyllt säkerhetsglas av kvalitet Superenergi som standard för bästa isolervärde.

utsida Lås: Hakregellås med infälld snäppfunktion på insidan av en av skjutdörrarna.

Hjul: Kullagrade rostfria tandemhjul inkapslade i justerbart hjulhus.

Lås: Den innersta av skjutdörrarna har cylinderlås på utsidan och snäppfunktion på insidan som standard.

insida

Thermo Soft Thermo ska inte monteras direkt i husfasad. Högsta kvalitet till lägre kostnad och snabb leveranstid! Ett vintersystem framtaget för dig som önskar ett system med högsta kvalitet till lägre kostnad, där vi levererar i standardmått och på det viset kan erbjuda dig ett svenskproducerat vinterträdgårdsystem med brutna köldbryggor med snabb leverans. Thermo Soft finns i ett antal olika standardbredder som 2- och 3 delad skjutbar och två olika höjder med vit aluminiumprofil.

Thermo och Thermo Soft är vårt namn för system som är köldbryggebrutna. De inre och yttre aluminiumprofilerna är åtskilda med plastdistanser som isolerar. Thermo Soft finns som skjutbar i två höjder, som dörrhöjd och fönsterhöjd som ger ett välisolerat uterum som kan användas året om. Vilket Thermosystem du än väljer kan vi lova dig att det är bland det bästa du kan få mot snålblåst och vinterstormar. Levereras vitlackerad.

68

Vinterträdgårdssystem Dubbelt säkerhetsglas med argongas Brutna köldbryggor Hakregellås Standardmått Snabbare leveranser Vitlackerad


Thermo Soft - Säsong Alltid

Thermo Soft produktbeskrivning Köldbryggebrutna aluminiumprofiler, runtomliggande karm i ett stycke. Mått: Standardmått i 2- och 3 delade skjutbara partier i vitlackerat utförande. Dörrhöjd: 2100 mm. Fönsterhöjd: 1300 mm.

Glas: Thermo Soft levereras med 2-glas härdat isolerglas med argongasfyllning. Inre glaset energiglas. (U-värde 1,1). Lås: I samtliga skjutbara system ingår hakregellås med infälld snäppfunktion på insidan av skjutdörren och ett cylinderlås på utsidan.

Hjul: Kullagrade, rostfria tandemhjul inkapslade i justerbart hjulhus. Skenor: Rostfri stålräls inlagd i golvskenan för ökad slitstyrka och livslängd. Tätning: Borstlister runt om varje enhet för ett behagligt inomhusklimat.

Thermo Soft Skjutbara partier I vårt sortiment finns ett antal olika öppningsalternativ. Vid beställning anges hur dörrarna ska placeras. Se beskrivning av rättvänt och spegelvänt parti på nästa sida. 2-delat på 2 spår Bredd 2200 - 2800 mm. Dörrhöjd 2100 mm. Fönsterhöjd 1300 mm.

3-delat på 3 spår Bredd 3200 - 4100 mm Dörrhöjd 2100 mm. Fönsterhöjd 1300 mm.

Enheter per bredd 1 1 1073 1173 1273 1373 Ö-mått 2200 2 2300 1 1 2400 2 2500 1 1 2600 2 2700 1 1 2800 2

Enheter per bredd 1 1073 1173 1273 1373 Ö-mått 3200 3 3300 2 1 3400 1 2 3500 3 3600 2 1 3700 1 2 3800 3 3900 2 1 4000 1 2 4100 3

1

2-spårs resp. 3-spårsprofil för skjutbart system. Köldbryggebrytning markerat med rött. Utsida, fri för dränering.

Vid golvförsänkning av profil 38 mm

69


Thermo Soft - Säsong Alltid

Thermo Soft Rättvänt eller spegelvänt skjutparti?

Rättvänt eller spegelvänt? Halles skjutbara partier finns i två varianter, rättvända och spegelvända. I ett rättvänt parti är den yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. I ett spegelvänt parti är den yttre luckan placerad till vänster. Alla luckor är skjutbara. Bygger man ett bredare rum där man har två stycken partier i fronten är det lämpligt att välja ett rättvänt och ett spegelvänt parti så att luckorna möts på samma spår vid stolpen i mitten av rummet. Även sidopartier kan vara bra att tänka på hur man vill öppna.

Bredd och höjd Bredd och höjd = Det uppmätta hålmåttet där partierna placeras. Partiernas storlek är anpassade efter hålmåttet. Rättvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till höger.

Spegelvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till vänster.

Exempel: Jag har mätt upp bredden 2800 mm och höjden 2100 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i mitt uterum. Beställ parti 2800 x 2100 mm så passar detta.

Skjutbart dörrparti & fönsterparti • 2 delad och 3 delad • Dörrhöjd 2100 mm - Fönsterhöjd 1300 mm • Välj bredd mellan 2200 mm - 2800 mm och 3200 - 4100 mm • 2-glas härdat isolerglas med argongasfyllning. Inre glaset energiglas. • Säkerhetsglas, 5 gånger starkare än vanligt glas • Låsbart handtag • Justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna • Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet • Profilfärg: Vit • Runtomliggande karm i ett stycke • Skena av kraftig aluminium • Brutna köldbryggor • Fasta mått • Snabbare leveranser

70


Thermo Soft - Säsong Alltid

71


Halle Isolux tak kanalplast

Det bästa och populäraste takalternativet fÜr ditt uterum

72


Halle Isolux Kanalplast • 10 mm • 16 mm • 32 mm • 55 mm Kanalplast med 10 års garanti. Det bästa och populäraste takalternativet för ditt uterum, med ett komplett profilsystem som är enkelt att kapa och montera. I våra kompletta taksatser ingår alla takskivor, aluminiumprofiler och tillbehör.

Halle Isolux kanalplast

Välj din kanalplast i fyra tjocklekar för olika årstider och tre olika färgval beroende på tjocklek. Halle Isolux levereras i standardlängder upp till 6 meter och är försedda med ett UV-beständigt skydd.

73


Isolux kanalplasttak

Halle Isolux tak kanalplast Profilerna är tillverkade av anodiserad aluminium, ett ytskikt som gör att profilen håller bättre och är lättare att hålla ren. Både den undre och övre profilen är gjord av aluminium, allt anpassat för att hålla bra i det svenska klimatet.

Gummilist: Dubbla gummilister ger en köldbryggebruten funktion med maximal tätning.

10 års garanti!

Bakkanten av takskivan tätas med en kraftig aluminiumtejp. Framsidan tätas med en perforerad filtertejp för att få en bra ventilation i takskivan. Ändlock placeras på skarvlisternas nederkant för att dölja skarvarna. Ändlocket hindrar även ändprofilen från att skjutas ut av snö och is.

I framkant på takskivan monterar man en dränerad ändprofil för bästa tätning och ett snyggt avslut på taket.

Halle Isolux tak kanalplast Vill du förlänga sommaren maximalt i båda riktningar är Halle Isolux det snyggaste och bästa takalternativet för ditt uterum. Halle Isolux är ett säkert takval. Det du måste fundera på är vilken färg du ska välja. Halle Isolux finns i färgerna Opal, Rök (endast 16 mm) och Klar. Halle Isolux Opal och Rök skyddar inte bara mot kyla på för- och eftersäsong. Delar av solljuset filtreras bort vilket minskar värmen i uterummet under gassiga sommardagar. Har du däremot ett tak som ligger mörkt mot norrsidan eller vill ha in största möjliga ljusmängd är Halle Isolux Klar ett bättre alternativ. Du kan välja mellan fyra tjocklekar; 10 mm för enklare tak. 16 mm med bra isoleringsvärde som standard och 32 mm som är valet för höga krav på isoleringseffekt i taket och 55 mm för maximal isoleringseffekt.

Komplett profilsystem Fyra tjocklekar, tre färger 10 års garanti Enkel att montera Enkel att kapa

Det bästa takvalet till uterummet: Fritid - Sommar: Isolux 10 mm Isolux 16 mm

74

Mertid - Vår & höst: Isolux 16 mm

Halle Alltid - Året runt: Isolux 32 mm Isolux 55 mm


Isolux kanalplasttak

Isolux 10 mm mm 00 glar 9 x re Ma Tvär c / c

Skiv ans bred c /c t d: 10 akst 5 olar : 107 0 mm 0 mm

Halle Isolux 10 mm Ett prisvärt alternativ med lägre isolerings effekt. Finns i Klar och Opal färg. Skivbredd 1050 mm. U-värde 2,5.

Profilform 10 mm 4-skikt

Isolux 16 mm x

Ma

Halle Isolux 16 mm För maximal luftighet genom den ökade fria spännvidden mellan reglar och takstolar. Lågt U-värde som minskar risk för kondens. Välj mellan Klar, Opal och Rökfärgad. Skivbredd 1050 mm. U-värde 1,95.

mm r gla rre ä Tv

00

22 c/c

Skiv ans bred c /c t d: 10 akst 5 olar : 107 0 mm 0 mm

Profilform 16 mm X-profil

Isolux 32 och 55 mm m 0m 30 glar 2 x re Ma Tvär c/c

Halle Isolux 32 och 55 mm Alternativet som alltid rekommenderas vid isolerade väggalternativ då uterummet ska användas mer eller mindre året runt. Lågt U-värde som minskar risk för kondens. Välj mellan Klar och Opal färg på 32 mm och Opal på 55 mm. Skivbredd 1250 mm. U-värde 32 mm: 1,2. U-värde 55 mm: 0,8.

Skiv ans bred c /c t d: 12 akst 5 olar : 127 0 mm 0 mm

Profilform 32 mm EK-profil

Profilform 55 mm EK-profil 75


Isolux kanalplasttak

Halle Isolux tak kanalplast

Isolux Montering

Isolux Produktbeskrivning Isolerskiva av polykarbonat. Skivans exponerade sida är försedd med ett UV-beständigt skydd.

Bearbetning: Skivorna kan enkelt kapas till rätt bredd eller längd. Använd fintandad såg.

Längdutvidgning: 0,07 mm/m och grad.

Färger och U-värden:

Brandegenskaper: Halle Isolux uppfyller Boverkets brandkrav för uterumstak.

Halle Isolux 10 mm, 4-skikt Bredd: 1050 mm Färger: Klar och Opal U-värde: 2,5 W/M2• K°

Tålighet: Takskivan är extremt slagtålig och klarar kraftiga temperaturväxlingar från –40°C till +110°C.

Halle Isolux 16 mm/X Bredd: 1050 mm Färger: Klar, Opal och Rök U-värde: 1,95 W/M2• K°

Ljustransmission: Opal skiva 35–50 %. Rökfärgad skiva 35–50 %. Klar skiva 65–80 %.

Halle Isolux 32 mm/EK Bredd: 1250 mm Färger: Klar och Opal U-värde: 1,2 W/M2• K°

Längd: Halle Isolux levereras i standardlängder upp till 6 meter.

Halle Isolux 55 mm/EK Bredd: 1250 mm Färger: Opal U-värde: 0,8 W/M2• K°

U-värden: Isolerskivorna har utmärkta U-värden. Det bildas därför mindre eller ingen kondens på takets undersida.

Kompletta tak: I våra kompletta taksatser ingår alla skivor, aluminiumprofiler och tillbehör som behövs för ett rektangulärt tak med bärande takstolar och tväråsar mot en vägg. Om du vill komplettera med sneda hörn eller fri bakkant krävs ytterligare ändprofiler. Mått på skivor: 10 mm bredd: 1050 mm 16 mm bredd: 1050 mm 32 mm bredd: 1250 mm 55 mm bredd: 1250 mm En unik uppbyggnad ger mycket stor styrka och hög styvhet. Trots det krävs att du använder tvärreglar för att skivorna ska klara de belastningar som byggreglerna ställer. Se under respektive tjocklek vilka krav som gäller för de olika produkterna. Bygger du ditt uterum i norra Sverige, där vintern innebär mycket snö och is, bör du minska regelavståndet. För att minska risken för temperaturrörelser bör reglarnas ovansida målas vita. Taklutning: Taklutningen bör vara minst 1:10, vilket ger ett fall på minst 10 cm per 1 meters längd. Ca 5-6°. När du arbetar på taket: Gå aldrig direkt på skivorna. Använd lastfördelande skivor eller stege.

Halle Isolux 10 mm

76

Halle Isolux 16 mm

Halle Isolux 32 mm Halle Isolux 55 mm (Opal)

Skyddsyta: Skivorna har en speciell skyddsyta med text på översidan. Det är därför viktigt att vända rätt sida utåt.


Isolux kanalplasttak

Tillval Vattenavrinning

Tillval Bärande upplagsprofil

Vi levererar ett komplett vattenavrinningssystem i mycket hög kvalitet: flexibelt och enkelt att montera.

För normalfallet gäller att en skarvlist läggs på en bärande takstols överyta. Ibland har man dock läkt som ligger uppe på takstolarna. För dessa fall finns en bärande upplagsprofil som bär mellan läkterna. Upp till 900 mm mellan läkterna är acceptabelt. Max 1100 mm för 16 och 32 mm.

Producerat av slitstarkt, varmgalvaniserat material. Lackerat med dubbla färgskikt (High Build Polyester lack). Mycket bra beständighet mot väder och vind. Väldigt högt korrosionsskydd. Attraktiv och elegant finish. (Ränna 125 mm, stuprör 75 mm)

Tillval Tväråsar av aluminium Vi har även ett sortiment av vitlackerade aluminiumprofiler. Fungerar både som ås och som mall för rätt takstols-c/c. Ange din kombination av skivbredd och takstolsdimension. Vattenavrinning.

Tillval Vägg- och nockplåt Tillval Skuggtak Våra skuggtak är tillverkade av en vit polyesterväv som kan handtvättas. Taket levereras komplett med glidöglor, glidlina av tråd och draghandtag. Taket monteras enkelt mellan takbalkarna och finns i två bredder, anpassade efter takskivans standardbredder. Skuggtaket är enkelt att efterjustera i längd och bredd. Fördelarna med ett skuggtak är flera: • Ett mjukare och behagligare ljus • Minskar värmeinstrålningen 55 procent på dagen • Ökad skuggeffekt med 55 procent • Ökar isoleringseffekten med 40 procent. Väldigt bra för uterum anpassade för användning större delen av året, som Halle Mertid och Halle Alltid.

Väggplåt.

Nockplåt.

Använd vår vägganslutning för att täta mellan tak och vägg. Har du ett sadeltak är vår nockplåt ett bra förslag. I utsatta lägen kan du täta mellan beslagsdelarna med silikon och alubutylband.* * Alubutylband ingår alltid vid köp av kompletta tak.

Tillval Kompressibel tätning Kompressibel tätning är en skummad celltätning som sväller upp och tätar spalter, självhäftande på ena sidan och behandlad för fuktavvisning.

Tillval Hålning, listning och kapning En del moment vid monteringen kan upplevas som rätt tråkiga, särskilt när vädret inte är det allra bästa. Låt oss ta hand om hålning, listning och kapning så går ditt montage mycket snabbare. 77


Halle Stomme Om stommen är uterummets skelett kanske du förstår vad som kan hända om stommen är skör. Limträ, som våra stommar är gjorda av, är som klippta och skurna för uterum. Limträ är tillverkat av gran som i lamellform limmats ihop till stora block. Tack vare det får man ett material som är rakt och inte vrider sig som vanligt virke. Ditt uterum står stadigt när Gudrun, Per och alla de andra höststormarna river runt knuten. Färdiga stompaket: Våra kompletta satser med balkar och pelare passar till de vanligaste kombinationerna med Halle Isolux-skivor och partier med Primo, Primo Isoler, Design, Design Isoler, Thermo, Thermo Soft, Vikparti och Halle Fasad. Satserna innehåller det du behöver. Du kan beställa antingen okapade limträsatser eller färdigkapade limträsatser (byggsats). Färdigkapade limträsatser är det verkliga alternativet för dig som vill ge ditt uterum en personlig prägel. Du bestämmer själv hur ditt rum ska se ut!

78

Starkt byggnadsmaterial Låg vikt Hög bärförmåga Formbeständigt Miljövänligt och förnyelsebart Högt brandmotstånd Lättarbetat med handverktyg Naturlig träkänsla


Stomme

Halle Stomme Tillval Kapning av limträ: Låter du oss kapa ditt limträ till stommen kommer din arbetstid att minska kraftigt. Vi går igenom alla detaljer som ska formges före leveransen.

att nedböjningarna inte blir för stora eftersom skjutenheterna då kan kärva. Vid långa frontbalkar bör du helst sätta pelare på förslagsvis mitten, just för att minska nedböjningar.

Stomskruv: Som alternativ till byggbeslag kan du välja att använda stomskruvar med dubbla gängor. Dessa skruvar drar automatiskt ihop två balkar mot varandra. Beställer du färdigkapade limträsatser ingår stomskruven.

Exakt dimensionering på stomme: Genom din byggmaterialåterförsäljare kan Halle eller leverantören av limträ kontaktas så stommen får en riktig dimen­sionering.

Nedböjning: När man har skjutpartier under framkantsbalken är det viktigt Halle Stomme Limträsatser pulpettak

Tväråsar av aluminium: I vårt sortiment har vi även vitlackerade aluminiumprofiler som fungerar både som ås och som mall för rätt takstols-c/c. Ange din kombination av skivbredd och

takstols-dimension. Varför limträ? Limträ består av noga utvalda trästavar som limmas ihop. Samverkan mellan stavarna gör att man kan utnyttja slutprodukten hårdare. Limträets styrka används med fördel vid stora spännvidder för att minska nedböjning. Limträ är naturligt vackert, vindstyvt, bärigt, brandtåligt och att det kan användas som det är. Och självklart är det miljövänligt.

Halle Stomme Detaljer

Naturlig träkänsla Balk, snett hörn: Limträ ger sköna former och en naturlig känsla.

Lättarbetat

Halle Stomme Limträsatser sadeltak

Färdigkapat: Monteringen går mycket snabbare med en färdigkapad stomme.

Hög bärförmåga

Superstarkt: Limträ är otroligt starkt och ger hög bärförmåga. 79


Grund och golvvärme

Halle Grund och Halle Golvvärme Halle Grundsats En gjuten platta är oftast det bästa alternativet för ditt uterum, oavsett om du väljer att installera golvvärme eller ej. Är det snålt med takhöjden för ditt uterum är en gjuten platta ett bra alternativ då den kan göras mycket lägre än ett träbjälklag. Om du tänker lägga golvvärme och klinker är det nästan ett måste med en gjuten platta. Köper du ett komplett uterum från Halle med limträstomme kan du även köpa en komplett grund. Du får då en grundsats som innehåller allt som behövs, förutom betong. Grunderna kan väljas i tjocklekarna 300 mm. eller 400 mm. Grunden som är 300 mm. används till det ”enklare” uterummet, om du skall isolera ditt uterum och använda t.ex. golvvärme, väljer du grunden som är 400 mm. Grunden är måttanpassad exakt efter ditt uterum så att montering av grunden blir enkel. Beställer du ett grundpaket levereras det direkt hem till dig.

Halle Golvvärme Till Halles grundkit kan man även välja till ett vattenburet golvvärmesystem. Med vattenburen golvvärme får du en jämn och behaglig temperatur i ditt uterum. Ett vattenburet golvvärmesystem ger ca 75 % lägre driftskostnad än ett system med direktverkande elektriska golvvärmeslingor. Golvvärmepaketen finns i två varianter. Ett paket för anslutning till befintligt radiatorsystem eller en variant för slutet eluppvärmt system.

Halles golvvärmepaket innehåller följande: PE-RT rör Golvvärmefördelare Värmekälla Säkerhetsventil Expansionskärl

Cirkulationspump Bockningsstöd Diverse rördetaljer

OBS: Provtryckning och slutinstallation rekommenderas att göras av auktoriserad person. 80


Rita ditt uterum

Uterumskonfigurator - Rita ditt eget uterum på vår hemsida! Välj mått och utförande i uterumskonfiguratorn, steg för steg från årstid till färdigt uterum.

Välj årstid Börja med att välja den årstid som passar dig och ditt uterum bäst. Ett härligt uterum för sommaren eller en komplett vinterträdgård för året runt bruk.

Välj Stomme Raka hörn eller brutna hörn, hur vill jag ha mitt tak? Pulpettak eller sadeltak?

Välj önskad storlek Bredd, djup och höjd. Glöm inte att tänka på var uterummet ska placeras, trädäck eller en gjuten betongplatta kan påverka totalhöjden!

Välj vilka partier som passar bäst Här väljer man om man vill ha partier som ska kunna öppnas eller vara fasta. Kanske passar dig bäst med ett fönsterparti på ena sidan och ett skjutbart på den andra sidan. Här kan man anpassa sitt uterum efter sina egna önskemål.

81


Entrétak Stil

Stil Entrétak Det flexibla Entrétaket som gör att du slipper ta dig vatten över huvudet. Stil Entrétak är tillverkat av polykarbonat, ett mycket slagtåligt material. Med Stil Entré bygger du ett modernt, trevligt och väderbeständigt entrétak. Konsolerna är spårade på båda sidorna vilket gör det enkelt att bygga vidare med flera skivor. Levereras med skruv och infästningsdetaljer för tegelhusvägg. Lätt att montera.

Stil Entrétak Produktbeskrivning Plan, klar polykarbonatskiva med vita aluminiumkonsoler.

Brandegenskaper: Polykarbonat är ett svårantändligt material.

Skivans tjocklek: 2,5 mm.

Ljustransmission: 90 %.

Bredd: 1260 mm. Flera tak kan byggas ihop till större breddmått. 2 tak bygger 2480mm (c/c 1210 mm).

UV-skydd: Skivan är behandlad med UV-skydd för att förhindra nedbrytning.

Djup: 955 mm ut från vägg. Höjd: Bygger 370 mm Tålighet: Klarar temperaturer från -40 grader till +110 grader.

265 mm 370 mm

955 mm

82


Entrétak Elegans

Elegans Entrétak Halles eleganta tak som ger din entré ett rejält lyft och skyddar mot regn och rusk. Elegans Entrétak är tillverkat av polykarbonat, ett underhållsfritt och slagtåligt material. Taket levereras med skruv och infästningsdetaljer för tegelhusvägg och är enkelt att montera.

Elegans Entrétak Produktbeskrivning Plan, klar polykarbonatskiva med vita aluminiumkonsoler.

Brandegenskaper: Polykarbonat är ett svårantändligt material.

Skivans tjocklek 2,5 mm.

Ljustransmission: 90 %.

Bredd: Bygger 1520 mm.

UV-skydd: Skivan är behandlad med UV-skydd för att förhindra nedbrytning.

Djup: 900 mm ut från vägg. Höjd: Bygger 400 mm Tålighet: Klarar temperaturer från -40 grader till +110 grader.

1520 mm 400 mm 900mm 940mm

83


Halle Horisont Glasräcke

Glasräcke som byggs upp med moduler i olika kombinationer

84


Halle Glasräcke • Horisont Det flexibla räcket. Bygg ditt räcke själv, med raka och vinklade moduler, genom att enkelt kombinera olika bredder med fyra olika varianter av stolpar och fyra glasbredder. Ett glasräcke framtaget för att kunna användas både inomhus och utomhus på uteplatser, altaner, mm. Ett vindskydd som ger dig full utblick över omgivningen. Höjden på räcket är 1100mm och ger ett säkert vindskydd. De snyggt designade runda stolparna och det 10 mm tjocka glaset ger ett modernt intryck och fyller samtidigt sin funktion. Stolparna är av aluminium och lackade i antracitgrått, det enda underhåll som krävs är lite glasputs ibland.

Horisont glasräcke

Kombinera och bygg så att de passar till dina önskemål.

85


Glasräcke

Glasräcke Horisont Det flexibla räcket. Bygg ditt räcke själv, med raka och vinklade moduler genom att enkelt kombinera olika bredder med fyra olika varianter av stolpar och fyra glasbredder. Enkelt att montera med stolpar i stabil aluminium som är lackerade i antracitgrått. Samtliga stolpar har en fotplatta som är 110mm i diameter, med fyra förborrade hål för en stabil infästtning som döljs efter montage med en täckkåpa i samma färg som stolpens färg. Stolparna har dolda integrerade infällningsspår för glaset som gör att där ej är några klämfästen, det runda locket som sitter överst på stolpen är en snygg och exklusiv avslutning som döljer glasspåret uppifrån.

Kombinera och bygg så att de passar till dina önskemål.

86


Glasräcke

Glasräcke Horisont Stolparna finns i följande varianter: Ändstolpe:

Används när man startar eller avslutar. Med ett glasspår för glasskiva.

Mellanstolpe Rak:

Mellanstolpen har två glasspår och används som en skarv mellan glasen på en rak längd.

Mellanstolpe 135 grader:

Stolpe för ej rät vinkel med två glasspår för att montera räcket i 135 graders vinkel.

Mellanstolpe 90 grader:

Denna stolpe används när man vill montera räcket i 90 graders vinkel, denna stolpe har två glasspår.

Glas laminerat 10mm i 4 olika bredder: 780mm ger c/c mått 800 på stolparna. 880mm ger c/c mått 900 på stolparna. 980mm ger c/c mått 1000 på stolparna. 1080mm ger cc mått 1100 på stolparna.

Räckets höjd: 1100mm. Kombinera och bygg så att de passar till dina önskemål. Mellanstolpe 90 grader 2 glasspår c/c mått

Mellanstolpe 135 grader 2 glasspår

c/c mått Glas Glas

Glas Ändstolpe 1 glasspår

Glas Mellanstolpe Rak 2 glasspår

Glas Mellanstolpe Rak 2 glasspår

Mellanstolpe 90 grader 2 glasspår

Glas

Mellanstolpe Rak 2 glasspår Glas Glas Mellanstolpe 135 grader 2 glasspår

Stolpens diameter 50mm fotplatta 110mm

Ändstolpe 1 glasspår

Glas 780mm = c/c mått 800mm på stolparna Glas 880mm = c/c mått 900mm på stolparna Glas 980mm = c/c mått 1000mm på stolparna Glas 1080mm = c/c mått 1100mm på stolparna 87


Halle Takplast och Ljusinsläpp Takplast för alla årstider

88


Halle Takplast och Ljusinsläpp • Halleplattan • Halle Polysol Upptäck Halles flexibla ljusinsläpp Vi producerar takplast, perfekt för uterum, carportar och altaner, men vi är också en stor tillverkare av det vi kallar ljusinsläpp. Arkitekter har länge sett möjligheten att använda våra ljusinsläpp till allt från väggar till tak, kort sagt i miljöer där man önskar en häftig kombination av ljus, material och design.

Halleplattan Marknadens enda glasfiberarmerade polyesterplatta som är tillverkad i Sverige för ett tufft allväderssklimat. Halleplattan skyddas av en ytfolie med extremt stor UV-skyddsfaktor som gör taket långlivat och lätt att hålla rent. De goda mekaniska egenskaperna och ljusgenomsläppningsförmågan gör att materialet i Halleplattan håller sig snyggt år efter år. Halleplattan är därför ett solklart val för dig som skall bygga uterum, carport eller redskapsbod. Samtidigt får du ett lätthanterligt material som gör vägen kortare mellan idé och färdigt bygge.

Halle Polysol

Halle takplast och ljusinsläpp

Halle Polysol är tillverkad av polykarbonatplast, är lättarbetad, mycket slagtålig, och dessutom en svårantändlig plastkvalitet. Polykarbonatplasten gör takskivan nästintill okrossbar. Med Halle Polysol bygger du ett ljust, trevligt och väderbeständigt tak. Takskivorna är lätta och därmed enkla att hantera. Perfekt för dig som vill göra jobbet själv.

89


Halleplattan

Halleplattan Made in Sweden 100% svensk kvalitet

Patenterad skarv Minimal längdutvidgning Behöver inte förborras 15 års garanti UV-skyddad

15 års garanti!

Halleplattan En av våra nyckelprodukter för gör-det-självbyggare och proffs. Halleplattan är ett av marknadens mest prisvärda takmaterial för dig som vill bygga enkelt utan att tumma på kvalitén. Halleplattan är marknadens enda glasfiberarmerade polyesterplatta som är tillverkad i Sverige för ett tufft allvädersklimat och skyddas av en ytfolie med extremt stor UV-skyddsfaktor, som gör taket långlivat och lätt att hålla rent. De goda mekaniska egenskaperna och ljusgenomsläppningsförmågan gör att materialet i Halleplattan håller sig snyggt år efter år. Halleplattan är därför ett solklart val för dig som skall bygga uterum, carport eller redskapsbod. Samtidigt får du ett lätthanterligt material som gör vägen kortare mellan idé och färdigt bygge.

Patenterad skarv Halleplattan har en unik patenterad skarv som gör monteringen mycket enkel. Skarven blir helt läckagefri och utan fula smutsansamlingar. 90


Halleplattan

Halleplattan Produktbeskrivning Svensktillverkad glasfiberarmerad polyesterplatta. Finns i färgerna opal och transparent.

Längdutvidgning: Extremlåga 0,025

UV-skydd: Ovansidan är belagd med

mm per meter och grad ger en minimal temperaturrörelse.

Bredd: Halleplattan har en totalbredd

Tålighet: Halleplattan tillverkas av glas-

en skyddande UV-film speciellt utvecklad för att förhindra att plattan gulnar och bryts ned.

på 1140 mm (1100 mm täckande bredd, skarven tar 40 mm).

Längd: Levereras i längder från 2 meter i jämna halv­metrar upp till 6 meter. Kontakta kundtjänst om du önskar längder över sex meter.

fibermatta med 450 g armering per m2 vilket gör materialet mycket hållbart och förhindrar sprickbildning vid minusgrader. Klarar temperaturer över 70°C.

Ljustransmission: Opal 60% Transparent 85%.

Halleplattan Profilform och regelavstånd Profilform: Skissens ovansida vänds alltid utåt. Tjocklek ca 1 mm.

Kapning och borrning: Plattorna

är så liten behövs ingen förborrning.

Regelavstånd: Regelavståndet (läkt-

m

0m

0 x8 Ma

avstånd) bör ej överstiga 800 mm.

kapas enkelt i såväl längd som bredd. Använd fintandad såg eller vinkelslip.

Täc Tota kbredd lbre 110 dd 1 0m m 140 mm

Se till att plattornas längd är lika med takets längd. Eftersom Halleplattans längdutvidgning

40

Halleplattan Montering När du arbetar på taket: Gå aldrig direkt på skivorna. Använd lastfördelande skivor eller stege. Halleplattan monteras med träskruv som inte kräver någon förborrning. Börja lägga plattorna med denna sida mot ena gaveln, så att nästa platta kan

läggas med skarven ovanpå före­gående platta. Plattorna skruvas i vågdalen på båda sidor om skarven. Därefter i varannan vågdal. Skruva först i skruvarna närmast skarven i första plattan. Lägg därefter ut nästa platta och skruva fast den intill skarven.

Räkna med 8-10 träskruv per m2.

Träskruv

Tätband

Rekommenderad Taklutning 10 cm/m ca 5-6°

1

2

3

4

5

6

91


Halle Polysol

15 års garanti!

Halle Polysol Med lättarbetade Halle Polysol bygger du ett ljust, trevligt och väderbeständigt tak. Halle Polysol är tillverkad av polykarbonatplast, är lättarbetad, mycket slagtålig, och dessutom en svårantändlig plastkvalitet. Polykarbonatplasten gör takskivan nästintill okrossbar. Med Halle Polysol bygger du ett ljust, trevligt och väderbeständigt tak. Takskivorna är lätta och därmed enkla att hantera. Perfekt för dig som vill göra jobbet själv.

Rökfärgad Halle Polysol är det närmaste ett tak kommer ett par solglasögon. Ljustransmissionen är endast 50% jämfört med Halle Polysol Glasklar 90%.

Polysol Produktbeskrivning Polykarbonatskiva belagd med enkelsidigt UV-härdigt ytskikt. Finns i färgerna glasklar, opal och rökfärgad.

Tålighet: Polykarbonat är extremt slagtålig och klarar tem-

Bredd: Halle Polysol har en totalbredd på 1070 mm.

UV-skydd: Ena sidan är belagd med skyddande UV-skikt

Täckande breddmått är 988 mm vid enkelt överlapp.

Längd: Levereras i längder från 2,5 meter i jämna halv­ metrar upp till 5 meter.

Längdutvidgning: 0,07 mm/m och grad.

peraturer från –40°C upp till +130°C.

speciellt utvecklad för att förhindra att plattan gulnar och bryts ned.

Brandegenskaper: Halle Polysol tillverkas i polykarbonat vilket är ett svårantändligt material som uppfyller Boverkets brandkrav för tak till uterum.

Ljustransmission: Glasklar 90%, Opal 60% Rök 50%. 92


Halle Polysol

Halle Polysol Montering 76 18

07 25 70

18

81

1092 mm Totalbredd mm 2901 d1070 1092 derblmm aTotalbredd toT

00

x7 Ma

mm

Halle Polysol Tillbehör

Täckande m m 0501bredd d derb1050 eTäckande dnamm kcäT bredd 1050 mm Täckande bredd 988 alternativt 980 mm mm 089alternativt tvitanretla980 mm

Profilform: Tjocklek 0,8 mm.

Överlappning

Täc Tota kbredd lbre 988 dd 1 mm 070 mm

Träskruv 82

Tätband

Kapning och borrning: Skivorna kapas enkelt i såväl längd- som breddriktning. Använd en fintandad såg i låg vinkel mot skivan. För att skivan ska kunna röra sig vid temperaturförändringar förborras den med 10 mm:s borr.

Hantering: Bearbetning av skivorna bör inte ske om temperaturen är under 5°C.

Regelavstånd: Du bör använda max 700 mm mellan

Montering: Använd Halles träskruv med 19 mm:s bricka.

Skruva i vågdalen av skivan. Använd skruvhylsa i borrmaskin för snabbaste montering av skruvarna. Det går åt ca 10 skruv per kvadratmeter. Det innebär en infästning per varannan till var tredje våg.

Lagring: Skivorna bör ej lämnas liggande i bunt i direkt

solsken. Värmen ackumuleras i bunten och skivorna riskerar att deformeras av temperaturökningen.

reglarna. Måla reglarnas ovansida vita för att minska temperaturen mot skivorna.

93


Övriga takskivor och ljusinsläpp

Övriga takskivor och ljusinsläpp PVC Special För enklare tak, till exempel redskapsbodar.

Blåtonad PVC-takskiva. Tjocklek: 0,9 mm. Bredd: PVC Special har en totalbredd på 1090 mm. Längd: Levereras i längderna 3 och 4 meter. Längdutvidgning: 0,07 mm/m och grad.

Brandegenskaper: PVC Special tillverkas i PVC-plast vilket är ett svårantändligt material. Ljustransmission: Blåton ca 65%.

Tålighet: Klarar temperaturer upp till 65°C. PVC bör dock ej bearbetas vid temperaturer under 5°C. UV-skydd: Nej.

Halle Akryl För enklare inglasningar där glas är mindre lämpligt.

Klar akrylplastskiva. Brandegenskaper: Halle Akryl tillverkas av akrylplast vilket är ett svårantändligt material.

Tjocklek: 3,0 mm. Bredd och längd: 1,0 x 2,0 m/0,6 x 1,2 m Längdutvidgning: 0,07 mm/m och grad.

Ljustransmission: 95%.

Tålighet: Klarar temperaturer upp till 65°C.

Obs: Ej anpassad till takkonstruktion!

UV-skydd: Nej.

PVC Växthusplast Under Halles växthusplast trivs tomatplantorna som bäst.

Transparent, lätt blåtonad PVC-skiva Tjocklek: 0,8 mm. Bredd: Växthusplast PVC har en totalbredd på 660 mm. Längd: Levereras i längderna 1,5 m, 2 m och 2,5 m. Längdutvidgning: 0,07 mm/m och grad. Tålighet: Klarar temperaturer upp till 65°C. PVC bör dock ej bearbetas vid temperaturer under 5°C.

94

UV-skydd: Nej. Brandegenskaper: Skivan tillverkas i PVC-plast vilket är ett svårantändligt material. Ljustransmission: Blåton ca 80%.


Övriga takskivor och ljusinsläpp

PVC Plan Ett smart vindskydd till en vindpinad balkong.

Transparent, lätt blåtonad PVC-skiva. Tjocklek: 1,2 mm. Bredd och längd: 1,0 x 2,0 m Längdutvidgning: 0,07 mm per meter och grad.

UV-skydd: Nej.

Tålighet: Klarar temperaturer upp till 65°C. PVC bör dock ej bearbetas vid temperaturer under 5°C.

Ljustransmission: Blåton ca 85%.

Brandegenskaper: PVC Plan tillverkas i PVC vilket är ett svårantändligt material.

Obs: Ej anpassad till takkonstruktion!

Halle Lux Hallbyggarens dröm. Perfekt ljusinsläpp där glas är omöjligt. Finns i mer än 300 profilvarianter. Svensktillverkad transparent glasfiberarmerad polyesterskiva. Tjocklek: 1,0-2,0 mm. Bredd: Halle Lux finns i bredder från 800 till 1200 mm. Längd: Valfri. Längdutvidgning: 0,025 mm/m och grad. Tålighet: Tillverkas med glasfibermatta, vilket gör materialet mycket hållbart. Klarar temperaturer över 70°C.

UV-skydd: Halle Lux med en skyddande UV-film på båda sidor speciellt utvecklad för att förhindra att skivan gulnar och bryts ned. Brandegenskaper: Halle Lux tillverkas med brandhämmande polyester som standard som uppfyller Boverkets brandkrav. Ljustransmission: Transparent ca 85%.

95


Halle Industri

Halle Industris erfarenhet av att leverera komplexa lösningar till alla typer av konstruktioner har gjort oss till en av Sveriges ledande leverantörer av ljusinsläpp. • Halle Lux Korrugerade plastskivor med över 300 profiler. Enkelheten i produkten är styrkan – samma profilform för plasten som för plåten. • Halle Isolux Extremt starkt och slagtåligt polykarbonatsystem med egenskaper att klara kraftiga belastningar och stora spännvidder. • Halle Sandwich Aluminiumsystem Dörrar, fönster- och fasadsystem av aluminium och glas.

Halle Lux Halle har i Laholm sedan i slutet av 60-talet tillverkat och marknadsfört ljusinsläpp i form av profilerade skivor av glasfiberarmerad plast. Ljusinsläppen används främst till industrihallar, lantbruksbyggnader, produktionshallar, ridstall, växthus och carportar. Skivorna används till fasad, vägg och tak, ofta i kombination med plåt eller annat fasad- och takmaterial. Med en flexibel produktion av skivorna kan vi tillgodose många olika användningsområden. Bland annat kan vi tillverka helt eller delvis infärgade skivor. Plastens unika motståndkraft mot starka ämnen och syror gör produkten efterfrågad även för väldigt korrosiva miljöer.

96

En av otaliga profiler i sortimentet.

Glasfiberarmerad skiva Mycket hög slagtålighet För integrering i tak och vägg Trapets- och Sinusformer

Made in Sweden 100% svensk kvalitet


Halle Industri

Isolux Kanalplast Isolux kanalplastlösningar monterade som fönsterband, gavlar, nockar, vägg- och taksektioner ger behövligt dagsljus. Den låga vikten skapar enkla montage. Skivorna är 10, 16 och 32 mm i Klar och Opal utförande samt Rökfärgat i 16 mm. Till skivorna finns flera olika typer av aluminiumsystem, både med och utan bruten köldbrygga.

Spontade kanalplastlösningar ger ett stilrent intryck. De transparenta skivorna är 40 mm tjocka och kan också fås i kulörta färger. Halle Industri är leverantören för moderna lösningar av ljusinsläpp i aluminium, glas och plast. Mot arkitekter, byggentreprenörer och hallindustrin tar vi fram såväl unika lösningar för objekt med höga krav på materialval som aluminiumfönster för hallindustrin med fokus på kostnadseffektiv montering. Erfarenheten av att leverera komplexa lösningar till alla typer av konstruktioner har gjort oss till en av Skandinaviens ledande leverantörer av ljusinsläpp.

Halle Sandwich Aluminiumsystem Högkvalitativa aluminiumprofiler för fönster och dörrar till sandwichväggar. Integrerad karmomslutning både på insida och utsida i mycket snygg design. Systemet monteras direkt i vägg och klarar de flesta väggtjocklekar, anpassning görs av den invändiga karmomslutningen. Karmmontaget görs från insidan för högsta säkerhet. Tack vare kort monteringstid och reducerat behov av plåtarbete blir profilsystemet också mycket kostnadseffektivt. Halle Sandwich med brutna köldbryggor är försedda med dubbla gummilister på utsidan vilket ger maximal tätning och låga U-värden. Profilsystemet är även anpassat för kanalplast. Förutom möjligheten att välja bland alla färger i RAL-skalan, matt eller glans, lämnar vi dessutom 15 års garanti på ytbehandlingen.

För mer information: www.halle.se. 97


LE MO

E IN DEN

LVERKAD

- ÅRET RUNT

Halle Industri är leverantören för moderna lösningar av ljusinsläpp i aluminium, glas och plast. Mot arkitekter, byggentreprenörer och hallindustrin tar vi fram såväl unika lösningar för objekt med höga krav på materialval som aluminiumfönster för hallindustrin med fokus på kostnadseffektiv montering. HALLE FASAD

MADE IN SWEDEN SVENSKTILLVERKAD

Svensktillverkad

ANPASSAD FÖR HUSFASAD

HALLE VIKPARTI FASAD

HALLE VIKPARTI THERMO

Erfarenheten att leverera komplexa lösningar till alla typer av MADE IN MADE IN SWEDEN SWEDEN konstruktioner har gjort oss till en av Skandinaviens ledande leverantörer av ljusinsläpp. SVENSKTILLVERKAD

SVENSKTILLVERKAD

Vi reserverar oss för ev. tryckfel och förbehåller oss rätten att ändra utseende p.g.a löpande produktutveckling. För mer information om våra produkter: www.halle.se Produktion & layout: Halle Uterum. Tack till våra kunder för bildmaterial. HALLE ALLTID - ÅRET RUNT ANPASSADKatalog FÖR HUSFASAD juni 2017.


Ett uterum är en investering i välbefinnande, att hitta en plats för njutning och kunna förena nytta med nöje i allt från att ha studentfest till 60-års kalas. Med produkter anpassade för olika årstider väljer man själv hur man på bästa vis förverkligar sin önskan om extrarummet. Ett rum för sommaren eller en året runt vinterträdgård? Oavsett så är vi helt övertygade om att har man en gång haft ett uterum... då blir drömmen om ett nytt uterum något som hamnar högt på din önskelista. Halle uterum är svensktillverkat.

Halle Profilgatan 1 • 312 34 Laholm Vxl: 0430 122 80 kundtjanst@halle.se www.halle.se

Halle uterum katalog 2017  
Halle uterum katalog 2017  

Ett uterum är en investering i välbefinnande, att hitta en plats för njutning och kunna förena nytta med nöje i allt från att ha studentfes...

Advertisement