Page 1

Hallandstrafiken magasin

SOMMAR 2018

ÅKTUREN

Följ med på en resa till den prunkande bokskogen

35-ÅRSJUBILEUM

Hallandstrafiken fyller 35 år

+

L isa e k m Le -brinner för det lokala livet.

#samhällsinformation

Trafikförändringar Restips Sommarkortet


INNEHÅLL

4

Öresundståget i ny skepnad

Sommartidtabell

10

Nytt taxiavtal

Följ med på en resa med Åkturen

7 12

Missa inte att köpa ditt SOMMARKORT!

2

Lisa Lemke brinner för det lokala

8

15

Hallandstrafiken med i nationellt forskningsprojekt

Hallandstrafikens kundtidning Upplaga 157 000 ex. Utdelningsdag 13 juni -18 Med reservation för ändringar och tryckfel.


Äntligen är det sommar... Sommar ja, det betyder också att det är dags för det populära Sommarkortet. Igen. Nu är det faktiskt åttonde året i rad som vi presenterat Sommarkortet. Det finns väldigt många fördelar med Sommarkortet. En riktigt vass fördel är att kortet inte är personligt, utan vem som helst kan använda det vid olika tillfällen. En annan är förstås att det gäller hela sommaren, från 15 juni till 15 augusti och funkar lika bra till arbetsplatsen som till stranden, till beachvolleyn eller till After Beach. Just det, priset också...., 675 kronor för alla resor i hela länet med alla bussar och alla tåg. Hela dygnet, hela sommaren. Rätt bra va? Sist i tidningen har vi en tävling där priset är ett... Sommarkort... till fem vinnare! Det här är vår kundtidning och här kan du läsa lite mer om vad som händer hos oss. Den här gången berättar vi lite om varför vi faktiskt byter bort Bilprovningen och hur det går med upprustningen av Öresundstågen.

Busslinjen ”Åkturen” knyter ihop Varbergs innerstad med vackra Åkulla bokskogar. Låter inte det som ett skönt sommarprojekt och en utflykt? Vi skickade ut en testpatrull på Åkturen i våras. Deras härliga reportage och fantastiska bilder kan du läsa och se i tidningen. Missa inte det reportaget. Sommaren är på väg mot högformen och nu blir det (förhoppningsvis...) sol och bad på milslånga stränder i Halland. Även den här sommaren kan vi förvänta oss många turister som kommer ”hem till oss”. Alla är hjärtligt välkomna till Sommarhalland. Det betyder fler gäster och förstås fler resenärer och vi är redo – så välkommen ombord! Nu önskar vi alla i Sommarhalland en riktigt skön sommar. Yasmine Möllerström Henstam Kommunikationschef

Ansvarig utgivare

Andreas Almquist Chefredaktör

Yasmine Möllerström Henstam Grafisk form

Omslagsfoto

Magnus Carlsson Tryck

KB Media

Fredrik Nord Svahn

Tidningen är tryckt på miljövänligt papper.

Redaktion

Hallandstrafiken Box 269 | 311 23 Falkenberg Tel. 0346-712 500 (växel)

Peter Gyllander Loni Alexandersson Fredrik Nord Svahn

3


ÖRESUNDSTÅGEN FÅR TOTAL MAKEOVER I mars rullade det allra första totalupprustade Öresundståget ut från verkstaden efter en total makeover. Under sommaren fortsätter de renoverade tågen att rulla ut. Bland annat ska alla renoverade tåg få ett helt nytt toalettsystem och 1 klass får helt nya och ställbara säten. Bättre bagageförvaring blir det också. Invigningen skedde bland annat i Varberg med mycket nöjda besökare på plats. –Nytt och fräscht och väldigt trevliga färger, var ett av många positiva omdömen i Varberg under invigningen.

! s p i t Res DÖRRARNA STÄNGS

30 sekunder före avgång stänger Öresundstågen dörrarna, för att allt ska vara klart ombord på tåget, till avgångstiden. Så tipset är att vara på plats i god tid före avgång. På så sätt kan alla bidra till att tiderna kan hållas. Och 30 sekunder före avgång stängs dörrarna.

4

Tanken är att alla 111 Öresundståg ska vara renoverade inom fem år. Takten är cirka två tåg per månad och lagom efter sommaren är det tänkt att ytterligare fyra renoverade tåg med ”nytågskänsla” rullar på bland annat Västkustbanan. På hallandstrafiken.se kan du se en video från invigningen på Varberg Station.

STÖRRE BAGAGE Resväskan på resan? Det är förstås inga problem på Öresundstågen. Men för att öka säkerheten och bekvämligheten ombord är det inte tillåtet att ha bagage som sticker ut utanför stolarna eller placeras i hatthyllorna. Det finns ett finurligt utrymme mellan stolsryggarna där bagaget får plats. På de nya och renoverade Öresundstågen finns det dessutom helt nya praktiska bagageutrymmen ombord.

MER OM ÖRESUNDSTÅG

Öresundstågen har rullat sedan år 2000. Varje år görs cirka 26 miljoner klimatsmarta resor med Öresundstågen. Totalt finns 111 tågset och varje tågsätt rullar cirka 255 000 km varje år, med maxhastigheten 180 km/h. År 2022 beräknas samtliga 111 tåg att vara upprustade. Kostnaden för att rusta upp varje tåg är cirka 5 miljoner kronor.


DEN STORA BUSSFLYTTEN I VARBERG 1 oktober 2018, lägg det datumet på minnet, speciellt om du åker buss i Varberg. Då sker den stora bussflytten i Varberg och bussarna flyttar tvärsöver gatan till Pipebruket, vid gamla Preemmacken. Skälet är bygget av Varbergstunneln. I dag stannar alla bussar i Varberg precis intill stationen. Men från och med förste oktober, samlas alltså stads- och regionbussarna vid kvarteret Pipebruket, vid

gamla Preem. Alla bussar kommer att stanna på samma ställe och det blir ingen mer flytt av bussarna, under tunnelbygget. Bussterminalen kommer byggas under sommaren och utrustas med väderskydd och realtidsinformation och vara tillgänglighetsanpassad. Den tillfälliga busstationen kommer att användas under cirka sex år, tills dess att Varbergstunneln är helt klar.

MER ATT VETA OM VARBERGSTUNNELN

Det ska byggas 7,5 kilometer dubbelspårig ny järnväg och 3,2 kilometer av dessa kommer att gå i en tunnel under Varbergs stad. Dessutom ska en ny station och nytt stationsområde byggas cirka 150 meter norr om nuvarande station. Byggstarten är beräknad till år 2019 och under 2024 ska det nya dubbelspåret öppna för trafik. Under 2025 kommer de gamla anläggningarna och spåren att rivas.

LÄS MER På hallandstrafiken.se kan du se en video med Hallandstrafikens Catarina Nyberg, som berättar om bussflytten i Varberg. På Varbergs kommuns hemsida kan du läsa mer om hela tunnelprojektet: www.varberg.se/varbergstunneln

HALLANDSTRAFIKEN FYLLER 35 ÅR! Det första vi köpte var en...fax! Det blir väl inget större firande kanske, men 1983 bildades i alla fall Hallandstrafiken. Det har onekligen hänt lite på 35 år och bara på de 30 år som Jarl Arne Leek, IT-chef, jobbat på Hallandstrafiken. Då bestod kontoret av sju medarbetare, bland dessa förre VD:n Bruno Andersson och Spårvägens nu avgående VD Lars-Börje Björfjell. Idag är vi ett 70-tal. –Den tekniska utvecklingen har ju varit en fantastisk resa att vara med om. Jag minns med skrattblandad gråt att ett av våra första inköp var en...fax. Det kändes ju hissnande då att kunna få svar på ett dokument nästan direkt på sekunden med en sån fax. Lika hissnande som det

känns i dag, fast åt andra hållet, säger ”Jalle” som han kallas på kontoret. Annars är ju resandet den stora skillnaden, 2017 gjordes 18,6 miljoner resor med Hallandstrafiken. Helt andra nivåer än då. –Det hände väldigt mycket kring 1990, som sedan satt sin prägel på vårt arbete. Taxi avreglerades, förfarandet med upphandlingar av trafiken inleddes och en ny järnvägsreform gav regionalt och lokalt ansvar för järnvägen, på bland annat Viskadalsbanan för oss, säger ”Jalle”. En annan sak som etsat sig fast i minnet är den kanadensiska låggolvbussen ”Ontario”, som Hallandstrafiken var bland de första i hela landet, att köra med.

HIPP HURRA!

–Jag tror vi var bland de allra första med låggolvbussar i stadsbusstrafiken. Det fick sedan både Volvo, Scania och de tyska busstillverkarna att ta efter våra stadsbussar med låggolv. I dag har ju nästan alla bussar i stadstrafiken låggolv och det började nog bland annat här i Halland, avslutar Jalle.

5


HALLÄNNINGARNA NÖJDA MED BEMÖTANDET REKORD I MOBILAPPEN!

Resandet med betalning via Hallandstrafikens mobilapp ökar stadigt. I mars månad slogs nytt rekord när över 53 000 biljetter såldes. Det är en ökning med 23 000 biljetter jämfört med den tidigare rekordmånaden januari 2018. I april i år såldes nästan lika många biljetter, 51 753 st. Under perioden januari till april har ökningen varit 97,5 procent, jämfört med samma period 2017. –Våra resenärer gillar möjligheten att ha biljettautomaten i fickan med enkla betalningar som t.ex. Swish, för att resandet blir enklare och smidigare, säger Yasmine Möllerström Henstam, kommunikationschef på Hallandstrafiken.

NYA ÅTERFÖRSÄLJARE

Under våren har vi fått tre nya återförsäljare i länet, två i Halmstad och en i Ullared. I Halmstad är det Resecentrum Kiosk som ligger i direkt anslutning till busshållplatserna på Laholmsvägen, i hörnan Laholmsvägen/Enslövsvägen. Den andra ligger i förbutiken hos Willys vid Hallarna. I Ullared är vår nya återförsäljare DinX, som ligger i korsningen där väg 153 möter väg 154. Hos alla våra återförsäljare kan man ladda sitt befintliga kort, köpa nytt kort eller köpa enkelbiljetter. Med ytterligare tre återförsäljare finns nu fler möjligheter att köpa biljetter.

6

strafiken hanterade dessa på ett bra sätt. I undersökningen framkommer även att nästan 80 procent anser sig nöjda med sin senaste resa med Hallandstrafiken under 2017. Trots förändringar i undersökningsmetoden är detta ett resultat som 81 procent av hallänningarna tycker att har varit stabilt i över fem år. förarna och ombordpersonalen i Hal- Hallänningarna utmärker sig i undersökningen när det gäller land har ett trevligt bemötande. ”det är viktigt att bidra till att det är viktigt att När det gäller en bättre miljö när man re- bidra till en bättre miljö när man reser bemötandet av ser i kollektivtrafiken. ” i kollektivtrafiken. Hallandstraf iHela 82 procent av kens personal på kundcenter, tycker hela 75 procent att Hallänningarna anser att detta är en vikman får ett trevligt bemötande. Av de re- tig aspekt, vilket är högsta resultat i landet senärer som hört av sig till oss med syn- tillsammans med Karlstad. punkter, tycker 75 procent att Halland-

Hallänningarna tycker att Hallandstrafikens förare och ombordpersonal har ett trevligt bemötande. Bland annat detta framgår av den senaste Kollektivtrafikbarometern.

KOLLEKTIVTRAFIKBAROMETERN Kollektivtrafikbarometern är en landsomfattande attityd- och resvaneundersökning, som utförs årligen av branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik. Sammanlagt gjordes 18,6 miljoner resor med Hallandstrafikens bussar och tåg under 2017. Det är en ökning med 5,1 procent. Det är andra året i rad som trafiken ökar med över fem procent. Stadsbusstrafiken i hela länet ökade med över fem procent och största ökningen skedde i Varberg där trafiken ökade med nära 17 procent.

BUSSFÖRARENS DAG Varje år uppmärksammas Bussföraren lite extra en speciell dag. I marssolens allra första varma strålar var det dags igen. I Halmstad grillades det korv och dracks festis, tillsammans med några av alla förare.

Helene Byard är en av förarna. Hon har jobbat som förare i 13 år och stortrivs med jobbet. –Det bästa med jobbet är att det är så fritt. Det är trevligt att köra buss och att möta trevliga resenärer och kollegor. Jag stortrivs verkligen på mitt jobb, säger Helene.


NYA TAXIAVTALET BLIR BRA Ingen har säkert missat det. Problemen som funnits med färdtjänsten och sjukresorna i främst södra Halland. Men efter en ny upphandling ser allt ljusare ut. Mycket ljusare. –Vi kan aldrig garantera att det blir problemfritt, oavsett vilken lösning vi än har. Men vi kan garantera att vi gjort allt som står i vår makt för att det ska fungera bättre. Det ska alltid vara enkelt, tryggt och säkert att åka med Hallandstrafiken oavsett vad man åker. Daniel Bernhardt, är enhetschef för Buss och Taxi hos Hallandstrafiken. Han ser positivt på framtiden och kan redan se klara förbättringar. –En ny upphandling har genomförts och från den 1 juli kommer nya avtal med nya partnerföretag att vara på plats. Många partnerföretag kör redan idag men några är nya, säger Daniel Bernhardt. Färdtjänstresorna, sjuktransporterna och skolskjutsarna sköts i dag, på uppdrag av Hallandstrafiken, av vanliga taxibilar. Det i sig är förstås inget som helst problem, men.. –”Taxibranschen” i stort har utmaningar över hela landet där oseriös konkurrens har lett till bristande yrkesstolthet. Dessutom finns det fortfarande en viss brist på

kapacitet, dvs det finns för få duktiga yrkesförare och för få bilar, säger Bernhardt och fortsätter:

kontroll av avvikelser. Men det viktigaste i de nya avtalen är att alla aktörer att jobba närmare varandra.

–Färdtjänst, sjukresor och skolskjutsar är viktiga transporter för många människor och är en förutsättning för att få vardagen att fungera. För sjukresorna är det i vissa fall inte bara att få ihop vardagen utan även att få hjälp med transporter vid en svår tid i livet. Just därför tar Hallandstrafiken uppdraget för dessa transporter på största allvar med högsta prioritet.

–Det finns många olika typer av situationer som kan uppstå och det gäller att all kompetens och kunskap tas tillvara på allt från kunden, personalen i verksamheterna, chaufförerna, trafikledningen, trafikutvecklare och ledning. Detta är ingen lätt utmaning men för Hallandstrafiken är det enda vägen att gå med de ambitioner som finns. Hallandstrafiken ska alltid erbjuda en trygg och säker tjänst. Traditionellt sett har det funnits en avsaknad av att se det gemensamma uppdraget och detta är något som kommer förbättras genom tätare samarbete.

”–En ny upphandling har genomförts och från den 1 juli kommer nya avtal med nya partnerföretag att vara på plats.” De nya avtalen, som alltså gäller från 1 juli 2018, ställer därför krav på partnerföretagen som utför transporterna. Hårdare och tydligare krav än tidigare. –I de nya avtalen ställs bland annat sociala krav som skall garantera chaufförerna en viss minimilön, semester och ledighet för att trycka på att man som chaufför, ett viktigt serviceyrke, skall kunna leva på sin lön. Andra krav är förbättrad uppföljning med månadsrapportering och förstärkt

Sjuk- och färdtjänstresorna ska fungera mycket bättre från i sommar och framåt. Och för att underlätta ytterligare finns ett enkelt tips som kan vara bra att ta med sig: *Boka ut- och hemresa samtidigt i den mån det är möjligt. Det underlättar planeringen av alla körningar.

7


e k m e L isa L -brinner fรถr det lokala livet. Text: Hilda Blomberg Bild: Magnus Carlsson

8


Den unga drömmen om korv och pommes blev till äkta lokal matglädje, ofta skapad i TV, och alltid från grunden. I matparadiset Skrea backe utanför Falkenberg. Som liten drömde Lisa Lemke om att äta korv och pommes som sina kompisar, men i vuxen ålder är hon tacksam att hennes föräldrar alltid övertalade henne att smaka på allt. Uppväxten med matglädje, att laga allt från grunden och smakproverna från andra matkulturer hjälpte till att forma henne till den framgångsrika matstylist och tv-kock hon är i dag. Många har sett henne laga mat i TV4:s ”Mitt kök”, kanske läst några av hennes kokböcker eller besökt Prostens Pizza och grillkrogen Aska BBQ som hon är en av initiativtagarna bakom. Genom de flera forum hon verkar i, kan hon inspirera och undervisa om matlagningskonsten och vikten av goda råvaror. Det ska vara enkelt och inbjudande och Lisa hoppas få fler att våga laga bra mat själva. –Matlagning från grunden är ett arv vi har att vårda, men jag tycker att vi har förlorat både kunskap och självförtroende i köket. Jag vill visa att det inte behöver vara så svårt, det måste inte vara ”fine dining”. I sommar fyller Prostens Pizza fem år, nästan lika länge som Lisa och hennes familj har bott i Prästgården i Skrea backe. Restaurangen drivs i familjens eget hem och idén föddes när Lisa och hennes man längtade efter att driva någonting tillsammans. –Jag föll direkt för huset och när vi såg att det hade en stenugn tänkte vi först nöja oss med att bjuda in vänner och grannar

på pizza. Men vi saknade krogsvängen båda två och såg samtidigt en möjlighet att lyfta fram lokala producenter. Jag vill verkligen pusha och stötta lantbrukarna här i Falkenbergstrakten som är så otroligt duktiga.

”Matlagning från grunden är ett arv vi har att vårda” Nu håller pizzerian öppet några helger i månaden samt för privata bokningar och konferenser. Förra året valdes den in i restaurangbranschens prestigefyllda White guide. Vid sidan om den och Aska BBQ frilansar Lisa Lemke som matstylist och matskribent samtidigt som hon engagerar sig i bland annat nätverket Falkenbergs skafferi och det återkommande arrangemanget Falkenbergs matdagar. Just nu håller hon på att spela in ett nytt större hemligt tv-program och vid sidan av det är hon ofta ute och jobbar som föreläsare och konferencier. –Jag har världens bästa jobb, fortfarande efter 15 år. Och Falkenberg är världens bästa plats, det är som ett litet miniatyr-Sverige. Här finns allt!

Sugen på att besöka någon av Lisa Lemkes krogar? www.prostenspizza.se www.askabbq.se/

Född: 1981 Familj: Maken Marcus Nordengren, barnen Lilly, 6 år och Hjalmar, 2 år, samt hund, katter, höns, sommarfår, bin och en häst. Bor: Skrea backe utanför Falkenberg Favoritmat: Surströmming och pizza. Yrke: Jobbar med mat i tv och tidningar, skriver kokböcker och driver krogar. Uppvuxen: Skillingaryd i Småland Fritid: Utöver mat och familj tycker hon om att läsa och är med i en bokcirkel som sitter i juryn för Sveriges radios Romanpris. Förebilder: Farfar Rolf, Lill-Babs, kockarna Tina Nordström och Paul Svensson. Karriär: Lisa Lemke började frilansa som matkreatör och matstylist 2003. I början skrev hon mest artiklar och recept till tidningar, och så småningom även kokböcker. 2011 fick hon frågan om att medverka i SVT:s ”Sommarkväll” och strax därpå blev hon en av tv-kockarna i ”Köket” i TV4:s ”Nyhetsmorgon”. Hon driver nu restaurangen Prostens Pizza med sin make och grillkrogen Aska BBQ tillsammans med James Sherry och Martin Nord. 2017 utsågs hon till Årets Falkenbergare.

9


SOMMARTIDTABELLEN I samband med att Sommartidtabellen träder i kraft den 18 juni sker en hel del förändringar i kollektivtrafiken. Här har vi sammanställt de viktigaste. –Det här är några av de förändringar vi gör till sommartidtabellen. Utöver det gör vi även en generell översyn och justering av körtiderna i tidtabellen, så att tiderna bättre stämmer överens med de förhållanden som gäller i dag. Men det är små justeringar som sker och skälet är ju att det ska bli smidigare och enklare att resa med våra bussar, säger Carl Schalén, trafikutvecklare på Hallandstrafiken.

ÅN

GÄLLER FR

18 JUNI Linje 69 blir en helt ny sommarlinje i Halmstad. Den kör sträckan Tylösand –Hagöns Camping och ersätter den tidigare sommartrafiken på linje 63. Sträckningen är lite förändrad och innebär att linjen nu passerar även Halmstad Resecentrum, vilket gör det lättare för fler resenärer att byta till linje 69. Linjen går hela veckan och finns förstås med i vår Reseplanerare. Linje 69 körs mellan 18 juni och 11 augusti.

10

Linje 65 får en delvis förändrad körväg från den 18 juni, då den kommer att trafikera Bäckagårds vårdcentral. Förändringen görs för att möjliggöra byten mellan linje 65 och linje 30.

”...det är små justeringar som sker och skälet är ju att det ska bli smidigare och enklare att resa med våra bussar.” Nattrafiken justeras för 314, 318 och 324 från Halmstad. Avgångar efter midnatt sker från Västerbro (Karl XI:s väg). Det gäller från sommartidtabellen för linjerna 314, 318 och 324 från Halmstad och för alla turer efter midnatt (kl 00:00). Detta har varit ett önskemål från resenärerna och när sommartidtabellen införs är justeringen möjlig. Så all trafik efter midnatt avgår från Västerbro. Förändringen gäller från den 18 juni och tillsvidare. I norra Halland återgår linje 664 till den ursprungliga körvägen, som den gick hösten 2017. Det betyder att turen åter kommer att gå via Trönninge och Pilgatan.

Lite höst också redan nu... Från och med hösttidtabellen, som träder i kraft den 12 augusti, tillkommer en dubbeltur på eftermiddagen på linje 225 mellan Laholm och Båstad. Den kommer avgå från Laholms Busstation kl 14.35 och kl 15.10 från Båstad. Den nya dubbelturen tillkommer för att möta ett resandebehov från Mellbystrandsskolan mot Laholm och från Lagaholmsskolan mot Mellbystrand. Förändringen träder i kraft den 12 augusti. Ytterligare förändringar kan komma att ske i samband med tidtabellsskiftet den 18 augusti. De förändringarna och förbättringarna kommer vi att redovisa på vår hemsida och vår Facebooksida.

Läs mer om hållplatsförändringar på nästa sida.


NYA HÅLLPLATSNAMN

För att hållplatserna ska vara lätt att hitta jobbar vi kontinuerligt med att uppdatera och byta ut en del hållplatsnamn. Det gäller framför allt de hållplatser som innehåller företagsnamn. Skälet är ju ganska enkelt. Hållplatsen kan ju finnas kvar långt efter att själva företaget bytt namn, förändrats eller kanske t.om. helt försvunnit. Ett bra exempel är t.ex. Bilprovningen. När hållplatsen i Halmstad döptes fanns det en anläggning. I dag finns det betydligt fler. Så därför blir nu hållplats Bilprovningen i stället Bultgatan.

Norra Halland Ugglarp Bilmuséet blir (Ugglarp) Liljestigen. Björkengrens blir Klintvägen. Strängbetong blir Järlöv. Värö Gästis blir (Värö) Backavägen. Pålssons Plåt blir Backa södra. Kärra affär blir Kärra bygata. Kärra camping blir Liabovägen. Skeppsgården blir Krabbes väg.

Hållplatser som dras in Norra Halland Indragning hållplats: Hpl Båtsbergsvägen (vi hänvisar till Gödestads kyrka eller Ljungstorpsvägen). Indragning hållplats: Hpl Klastorps smedja (vi hänvisar till Klastorp eller Hunnestadsvägen). Indragning hållplats: Hpl Gunnarsgård (hänvisar till Gasellgatan eller Sannes).

Södra Halland Strömgatan blir Erik Olsons gata. Spikgatan blir Skyttevägen. Heléns blir Lannavägen. Nordiskafilt Södra blir Flygstaden västra. Bilprovningen blir Bultgatan. Stålberg blir Stålsberg. Stuveribolaget blir Sibiriegatan. Frennarps daghem blir Kolastigen. Nordiskafilt blir Gamla kustvägen. Söndrums Idrottsplats blir i stället Olofsdalsvägen.

Södra Halland Ny hållplats: Erik Olsons gata (linje 60) Ersätter indragen hpl Strömgatan. Indragning hållplats: Nordifa (linje 65, 330 och 350). Indragning hållplats: Hpl Folkdansvägen (linje 65). Indragning hållplats: Hpl Solanum.

ENDAS

675 kr T

15 JUNI - 15 AUGUSTI WWW.HALLANDSTRAFIKEN.SE

11


n e r u t Åk

Lisa Nord Svahn och Mattias Åkesson från Bua har tagit med sej en hel skock ungar, sina egna och deras kompisar, för att sätta sej på Åkturen, den nya bussturen runt Varbergs landsbygd. Bakom Hallandstrafikens disk på Varbergs station står Frida Käll som visar turkarta och säljer biljetter. 75 kronor för en rundtur, 45 kronor för barn. Solen värmer utanför och strax rullar bussen in. På förarplatsen sitter chauffören och säljer biljetter till dem som inte förköpt inne på stationen. Idag är det ett tjugotal personer som åker med på förmiddagsturen från Varberg. Denna kommer ta dem runt alla hållplatser på två timmar om de bara vill njuta av vyerna från bussfönstret, men även med lov att gå av vart de vill för att sedan hoppa på igen när bussen kommer tillbaka nästa runda. Hop on hop off, landsbygden style. Barnen är ivriga och förväntansfulla, vill sitta bredvid varann och nära. Från bussfönstret ser de Grimetons radiomaster närma sej, bred-

12

Söndag förmiddag. Den första riktigt varma, en solig försommar i maj. Bild & Text: Malin Arnesson

vid nyutslagna björkar, kor som betar och bönder som sår med sina traktorer så jorddammet yr. Första stoppet: Världsarvet Grimetons radiostation. Ungarna har gräskrig under de skyhöga masterna, testar morsekodning inne i sändarsalen och spanar med kikare över östra Varbergs nejder. De vill köpa fika men får vänta, dagen har fler stopp att bjuda på. Bussen rullar in igen och alla kliver på. Landskapet flyter förbi utanför fönstren. Rolfstorp, Obbhult, Åkulla, Björkasjö, Ästad. Vid Skogsbo ligger nästa stopp, en strapatsrik klättring upp till Hiaklittens topp. Små treåriga pinnaben får åka på axlar upp, resten av barnen stretar duktigt på. En makalös utsikt väntar, och bredvid, ett knotigt gammalt klätterträd. För barnfamiljer kan det räcka med en fika på toppen och lite lek ...fortsättning på nästa sida


a t k a F

Biljetter En dygnsbiljett kostar 75 kronor för en vuxen, 45 kronor för ungdomar och 135 kronor för duo- eller familjebiljett (upp till 2 vuxna och 3 barn/ungdomar). Utöver detta gäller Hallandstrafikens samtliga biljetter och periodkort med rätt geografisk gilltighet samt Sommarkortet. Tider Åkturen avgår från Varbergs Station fyra gånger om dagen och tar knappt två timmar från början till slut. Tidtabellen finns tillgänglig i Reseplaneraren så du lätt kan hitta den resa som passar dig bäst. Avgångar från Varbergs Station 09.40, 11.40, 14.20, 16.20. Rolfstorp Obbhult Flähult Torstorp

Yasjön

Grimeton Radiostation

Åkulla

Varbergs station

Grimsjön

Valasjön

Nabben

Rörsjön

Björkasjö

Björkasjö

Kalvsjön

Angryd

Stegasjön Skärsjön

Humsjön

Skogsbo

Granet

Spannarps Korsväg

Öströö Byasjön

Nackhälle Strömmaberg

Dagsås

Älvesjön

Ottersjön

Ästad

På visitvarberg.se/akturen kan du läsa mer om alla besöksmålen du kan hitta längs med linjen.

13


i backarna, men har du pigga ben kan du fortsätta ytterligare sex natursköna kullar upp och ned, längs en utmärkt led. Eller kanske lockar en lång promenad mellan Byasjön och Skärsjön bort till Öströö fårfarm, som är bussens nästa stopp? Under de gröna nyutslagna bokarna ligger Öströö vackert, och picknickkorgen fylls med frallor och korvtallrikar från kaféet. Barnen äter hungrigt, klappar fåren och leker i bäcken och två timmar till nästa buss är snabbt förgångna. Ytterligare några busshållplatser bort, på andra sidan Dagsås, ligger Ejas glasskafé. Ett sällsamt uppbyggt kafémöblemang i en helt vanlig villaträdgård mitt i skogen, med glass och våfflor på menyn. Glass! Ungarna hejdar sej vid kaninen, men tränger sej sen uppför backen. Fåglarna kvittrar och solstrålarna letar sej in mellan träden. Choklad, vanilj, Fia med knuff och barnböcker. När nästa buss rullar in blir det den sista turen, förbi Strömma och Spannarp, hela vägen tillbaka in till Varberg. De minsta somnar mot varann och de lite större, vars spring i benen nu mattats av en smula, tittar ut på landskapet som rullar förbi. Eller kanske på Youtube. En hel dagsutflykt, som blev fyra. Lära morse, klättra i berg, klappa får och äta glass, med bussåkning som grädde på moset. Och genom bokarnas löv glittrar solen förbi.

14


MÅNGA VILLE PROVA KRÖSATÅGET - GRATIS

FLER VÄDERSKYDD PÅ HNJ-BANAN Halmstad–Nässjö Järnvägar, i dagligt tal HNJ-banan ser ett ökat resande. För att möta resenärernas krav på bekvämlighet och ett ökat resande har alla halländska stationer längs HNJ-banan under våren fått helt nya väderskydd. Det betyder att väderskydden i Oskarström, Torup, Kinnared och Landeryd är splitter nya. Upprustningen av området till och kring stationerna kommer fortsätta med bland annat delvis nya tillfartsfartsvägar till stationen i Oskarström.

När Hallandstrafiken i våras erbjöd hallänningarna längs HNJ-banan att prova på Krösatåget, nappade hela 543 personer på erbjudandet. Efter en enkel ansökan fick slutligen drygt 540 personer möjligheten till gratis resande. Sammanlagt fick cirka 3500 personer erbjudandet om gratis resande under två veckor.

Själva stationsbyggnaderna då, undrar kanske någon? Svaret är att det i nuläget inte kommer kunna ske någon upprustning av t.ex stationshuset i Oskarström. Det beror på att stationsfastigheten numer ägs av en privatperson. Därmed är det utanför både Hallandstrafikens och Halmstads kommuns möjligheter att kunna påverka stationsbyggnaden.

NATIONELLT PROJEKT FÖR TJÄNSTERESOR Hallandstrafiken är en av de utvalda aktörerna i Vinnovas samverkansprojekt ”Tjänsteresa” som ska bidra till ett ökat hållbart resande och förenkla tjänsteresor. Målet är närmast att piloter ska testa en mobilitetstjänst (mobilapp) som är speciellt utvecklad och anpassad för tjänsteresor. Vill ni vara med? –Administrationen minskar för både medarbetare och företag och resandet blir mer hållbart, säger Yasmine Möllerström Henstam, Hallandstrafikens kommunikationschef.

Syftet med ”Tjänsteresa” är att förenkla tjänsteresorna för både företaget och för medarbetaren. Resenären kan köpa sina biljetter för kollektivtrafiken direkt i mobilen och slipper utlägg och administration med t.ex. kvitton. –Nu handlar det främst om att få företag och organisationer att testa mobilappen. Hittills har intresset varit ganska bra och vi har redan fått några intresserade. Men än finns det plats för fler, säger Yasmine Möllerström Henstam.

TJÄNSTERESAPROJEKTET

Projektet heter Tjänsteresa och finansieras av Vinnova (Sveriges Innovationsmyndighet) och förutom Hallandstrafiken medverkar även bl.a SL, Länstrafiken i Östergötland och Kronoberg samt Samtrafiken.

15


Tävling

VILL DU VINNA ETT SOMMARKORT?

Och resa runt i hela Halland mellan 15 juni och 15 augusti. Helt gratis! Bland alla som svarat alla rätt på frågorna lottar vi ut ett Sommarkort – till fem vinnare. Ett bra tips är att läsa den här tidningen... Då är det bara att svara rätt på frågorna och sedan hoppas på lite tur i vår dragning bland vinnare med alla rätt. Skulle du sedan inte ha turen att vinna så är ju 675 kr för två månaders resande i hela Halland, med alla bussar och tåg, rätt så bra ändå! Dina svar mailar du in till oss. För att du ska hinna åka så mycket som möjligt med Sommarkortet behöver vi ha ditt svar senast fredagen den 29 juni. Maila svaren till: tavling@hlt.se. Ange Sommartävling i ämnesraden. Obs! Glöm inte skriva din postadress så vi kan skicka Sommarkortet till dig. Fråga 1: Vad heter Lisa Lemkes populära pizzeria i Skrea backe? 1. Kantorns Pizza X: Prästens Pizza 2: Prostens Pizza Fråga 2: Hur många Öresundståg finns det totalt? 1: 101 X: 111 2: 121 Fråga 3: Sommarkortet är ett bra sätt att resa runt i hela Halland med under sommaren. Hur lite kostar Sommarkortet i år? 1: 750 kr X: 925 kr 2: 675 kr Fråga 4: Vilken hållplats ingår inte i Åkturen? 1: Rolfstorp X: Nackhälle 2: Bilprovningen Fråga 5: Hur många resor gjordes med Hallandstrafikens tåg och bussar under 2017? 1: 18,6 miljoner resor X: 10,6 miljoner resor 2: 8,6 miljoner resor

ÖPPETTIDER UNDER SOMMAREN Hallandstrafikens Kundservicebutiker håller öppet som vanligt i sommar. Midsommarhelgen innebär dock förändringar i öppettiderna: Midsommarafton och Midsommardagen är alla butiker stängda. Ordinarie öppettider för våra Kundservicebutiker: Halmstad C Vardagar: 06.15–18.00 Lördagar: 08.30–13.45 Söndagar: 10.30–15.45 Hantverksgatan, Halmstad Vardagar: 08.45–18.00 Lördagar: 09.45–15.00 Söndagar: Stängt Varberg Station Vardagar: 06.15–18.00 Lördagar: 09.00–14.15 Söndagar: 11.00–16.15 Falkenberg, Holgersgatan Vardagar: 07.45–18.00 Lördagar: Stängt Söndagar: Stängt Laholm Måndag–torsdag: 08.30–17.00 (Lunchstängt: 12.00–12.30) Fredagar: 08.30–15.00 (Lunchstängt: 12.00–12.30) Lördagar: Stängt Söndagar: Stängt Med reservation för ändringar. Uppdaterad info finns alltid på hallandstrafiken.se.

Hallandstrafiken magasin nr.1 2018  
Hallandstrafiken magasin nr.1 2018  
Advertisement