Half Mag Issue 09

Page 1

HALF MAGAZINE | 2021 | Vol. 1 Issue 09|

HA HA

LF LF M MA AG GA AZ Z II N NE E

LIMITED EDITION

W W HH EE NN TT HH EE JJ UU NN GG LL EE M M EE EE TT SS TT HH EE CC II TT YY
PITT

ANDREYCHEV

09


HA

ISSUE 09

LF M A G A Z I N E

GEORGI GEORGIEV EVGENI KIRILOV TODOR SIVOV PITT ANDREYCHEV GEORGI ZGUROV

SPECIAL THANKS TO KOSTADIN KRUSTEV - KOKO DSQUARED2 SOFIA TESEO BARCELONA

ADDRESSES HALFMAGAZINE.COM (HALF MAGAZINE PUBLISHING OFFICE CAN BE FOUND AT: 6 DR. GEORGI VULKOVICH STR. SOFIA, BULGARIA CONTACT@HALFMAGAZINE.COM

FOR EXCLUSIVE ONLINE CONTENT VISIT HALFMAGAZINE.COM / @H.A.L.F.MAG ON IG

Какви са силните и слабите ти страни? Едно от положителните качества в характера ми е това, че съм методичен и не се отказвам докато не постигна целите си. Искрен и открит човек съм. Считам обаче, че една от слабите ми страни е това, че съм прекалено доверчив и в някои случаи това ми играе лоша шега. Какви са целите ти? В момента съм се концентрирал изцяло в това да се развивам в сферата на модния бизнес. Какви бяха мечтите на Петър преди и какви са мечтите на Петър в момента? Като малък много обичах да рисувам и мечтаех да имам галерия, но с времето осъзнах, че модата е моето призвание и всички мои мечти са свързани с нея. Кой е най-големият ти грях от 7-те смъртни гряха? Мисля, че към настоящия момент съм ги натрупал всичките, но няма безгрешни хора!
От каква храна има нужда най-често душата ти? Любовта винаги е подхранвала душата ми и е била мое вдъхновение. Имаш ли фетиши? Какви? Role play Кое е първото нещо, което правиш сутрин? Първото нещо, което правя с отварянето на очите си е да прегледам телефона си и всъщност така се разсънвам. Какво би отговорил най-близкият ти човек, ако го попитам коя е твоята черта от характера, която страшно харесва и коя е другата ти черта, която не може да търпи? Това, че съм грижовен и откровен впечатлява близките ми, но мисля, че изключително много ги дразня с това, че избухвам прекалено бързо.Ти си пътешественик, има ли място, кoeто ти е любимо? Обиколил съм много красиви места по света, но единственото място, което е оставило дълбок отпечатък в сърцето ми е България и тук винаги ще се връщам. Живял си в Милано, меката на модата. Разкажи ни повече за този период от живота ти? Първоначалният ми план беше да уча архитектура, подтикнат от родителите ми, но по стечение на обстоятелствата бях приет в Instituto Marangoni. Интересен факт е, че в него са учили едни от най-видните фигури в модата напр. Dsquared2. След Милано си учил и в Лондон, след което заминаваш за Ню Йорк! Как се реши на тази крачка? Стремежът да развивам непрекъснато себе си и това, че съм космополитна личност ми дават смелост и енергия да правя тези стъпки. Може ли да разкажеш на нашите читатели, с какво точно се занимаваш в Ню Йорк? Щастлив съм, че мога да се занимавам с това, което обичам, а именно Personal shopper & Fashion stylist.
Истина ли е това, че ти си намирал на Галена ексклузивни дрехи и аксесоари до които друг човек трудно би имал достъп? Да. Намирал съм ексклузивни дрехи за Галена, които не са били достъпни на територията на България. Има ли други звезди, на които си намирал ексклузивни модели? Имах късмет да бъда част от екипа на Ники Минаж. Какво мислиш за инфлуенсърството? Много хора имат мнение за това, но няма как да се отрече, че инфлуенъсърите са новите модни икони, на които младите хора подражават. Аз лично смятам, че да си инфлуенсър, не е професия или начин да развиваш кариера, но e страхотен начин да изкараш доста добри пари на родна територия.
В България има няколко добри стилисти! Ти би ли се занимавал с това тук? Има ли звезда, която би имал желание да стилизираш? Да, има много добри стилисти в България, но за да не се обиди някой, няма да споменавам имена. Аз лично бих се занимавал с това и в България, като бих предпочел да обличам личности, които смеят да експериментират като Николета Лозанова, Галена или пък Дара. Няма как да пропусна, че бих желал да работя и с Лили Иванова. Винаги си модерен и актуален. Би ли ни казал, трудно ли е да си различен, а в същото време винаги на гребена на вълната? Не го усещам да е трудно, защото всичко ми идва отвътре. Дрехите, визията и начинът по който изглеждам са отражение на моя вътрешен свят, който смея да твърдя, че е красив. Имаш ли страхове? Като всеки нормален човек имам страхове, например самотата.Любима дреха в гардероба ти? Точно любима дреха нямам, но винаги бих предпочел sweatpants, защото са изключително удобни. Би ли ни казал малко повече за запознанството си с Dolce&Gabbana? Също така за други известни личности? Със Стефано Габана се запознах посредством Инстаграм. Бях го тагнал на една снимка, след няколко лайка той ме добави и започна комуникацията. В последствие бяхме на общ ивент по негова покана. С Рики Мартин историята беше подобна, а с Рикардо Тиши се запознахме в Миконос.Кой е любимият ти дизайнер? Dior/ LOUIS VUITTON Боксерки или слипове? Зависи от сезона, но най-добре без. Кое е най-необичайното и лудо място, което някога си посещавал? Посещавал съм десетки интересни места, но може би Бразилия остави най-голяма следа в мен. Парфюмът, който отлично те описва? Le Labo / The noir 29 / Santal 33 Без какво не заспиваш? Без какво не заспивам... не знам, но знам с какво заспивам. Каква козметика ползваш? LA PRAIRIE
Семейството за теб е? Всичко. Какво предстои оттук нататък? След 9 години в Ню Йорк ми предстои да се преместя в Маями и ми предстои да започна курс за интериорно стилизиране. Имаш ли задръжки? Имам! Плачеш ли? Плача и няма нищо срамно в това. Няма как да не ме трогне романтичен момент, като например предложение за брак или пък сватба. Как се виждаш след 10 години? Със собствен дом и дете.


Тайната рецепта за перфектна форма? Аз съм перфекционист и не смятам, че съм в перфектна форма, но няма как да не споменем най-добрия начин: секс и спорт. В какво вярваш? Не знам дали е Бог, но вярвам че има висша сила, която ми помага в трудни моменти. Смисълът на живота е? Колкото и тривиално да звучи, смятам, че смисълът на живота е да създадем поколение.
HALF MAGAZINE | 2021 | Vol. 1 Issue 09|

HA HA

LF LF M MA AG GA AZ Z II N NE E

LIMITED EDITION

W W HH EE NN TT HH EE JJ UU NN GG LL EE M M EE EE TT SS TT HH EE CC II TT YY
РАЗМЕРЪТ ЗНАЧЕНИЕ

?

ИМА

ЛИ

Размерът има ли значение? Това е един от най-

Самата процедура при уголемяване изисква

често дискутираните въпроси що се отнася до

инжектиране на няколко филъра за оптимален ефект.

интимните отношения. Водеща тема, както при

Отнема около 30-60минути, в зависимост от това

мъжете, така и при жените. Често попадаме в

какво количество се използва, а цялата интервенция

ситуации, каращи ни да се замислим дали

се извършва под локална анестезия. Зоната се

сантиметрите, които притежаваме са достатъчни,

обезболява напълно, така че пациентът да не изпитва

дали задоволяват човека до нас, а и нашето

кикакъв дискомфорт по време на уголемяването, а

собствено самочувствие. Ако това се е превърнало

резултатаите са видими веднага след интервенцията и

в комплекс, било то за нас или за отсрещния, това

може да се върнете към нормалния си ритъм на

може да бъде предпоставка за проблем.

живот.

Естетичната медицина се е погрижила за това, като се предлага неинвазивен начин за

Голяма част от мъжете, подложили се на такава

уголемяване на половият член с хиалуронови

процедура при нас остават изненадани от крайния

филъри. Процедурата оказва положително

резултат, съответно и препоръчват на приятели и

въздействие на мъжкото самочувствие, дава

познати интервенцията и апелират към останалата

увереност, която би могла да афектира мъжа в

част от мъжете да не се притесняват от това, което

много аспекти.

притежават.

Тази така нашумяла интервенция е бърза, неинвазивна и напълно безопасна и безболезнена, затова е предпочитана от голяма част от посилният пол, вместо оперативното уголемяване. Процедурата се препоръчва и при мъже, страдащи от преждевременна еякулация, като може да бъде успешно третирана чрез инжектиране на хиалуронова киселина в главичката на пениса.LADY GAGA ОЧАКВАНО

И

GUCCI

ДОБРО

В

КРИМИНАЛЕ

Суперзвездата Лейди Гага ще изгрее пак на големия екран в касова продукция. Ексцентричната блондинка вече ни е доказала, че освен невероятна певица е и страхотна актриса. Последната голяма роля на Гага на екрана беше в „Роди се звезда“, за която спечели Оскар за най-добра оригинална песен и номинация за най-добра актриса. Този път тя ще си партнира с номинираният за Оскар Адам Драйвър във филма "House of Gucci", който е режисиран от гениалният Ридли Скот. Двете звезди ще вляззат в образите на Маурицио Гучи и Патриция Реджиани, които са съответно собственика на модния гигант "GUCCI" и неговата бивша съпруга. Криминалният филм е базиран на книгата "Къщата на Гучи: Сензационна история за убийство, лудост, блясък и алчност", която разказва за убийството на Гучи. Лентата показва краха на една известна семейна династия и на Патриция Реджиани, която е осъдена за заговор за убийство на бившият си съпруг. Двойката е женена от 1973 до 1991 година, когато се развеждат.

Снимка:variety.com


На 27.03.1995 Маурицио Гучи е прострелян и убит от наемен убиец пред стълбите на кабинета си, а стрелеца е нает от Патриция. След няколко години на 31 януари 1997г. тя е арестувана, а през 1998г. е осъдена на 29 години затвор за организиране на убийството на бившия си съпруг. Делото предизвиква огромен медиен интерес и Патриция получава прозвището "Черната вдовица". По време на съдебния процес, дещерите ѝ искат присъдата да бъде отменена, твърдейки, че мозъчният тумор, който ѝ е бил открит преди няколко години, е повлиял на разсъдъка ѝ. В момета филма се снима в Италия и трябва да излезе на екран през ноември, ако пандемията не промени нещата. В лентата взимат участие и много други големи звезди, като Ал Пачино, Салма Хайек, Джеръми Айрънс и Джаред Лето. Лейди Гага публикува снимка от снимачната площадка в социалните мрежи, на която позира с Адам Драйвър и под нея беше написала „Signore e Signora Gucci“, което в превод означава „Господин и госпожа Гучи". Певицата е променила цвета на косата си от русо в тъмно кафяво, вероятно е да е специално за филма. На снимката е облечена в изцяло черен тоалет, включващ поло, колан, ефектни бижута и пухена бяла шапка. Трейлъра ни грабна веднага и нямаме търпение да видим и готовата лента, която според нас ще бъде една от номинациите за Оскар.АЛЕКСАНДРА СЪМ ТОВА

СЪРЧАДЖИЕВА

МНОГО НЕЩО

ОПЕРИРАНА СЛАВА

.

:

АЗ

ОТ

1 : Нека започнем разговора с най-новото и може

Аз от три месеца седя и гледам в една точка на един

би едно от най-вълнуващите неща около теб, а

диван и не мисля, че имам какво мотивиращо да кажа

това е твоя моноспектакъл.

на хората. Аз се опитвам да събера парченце по парченце, това което е останало от живота ми и да си

A: Да. Това е най-новото и най-смисленото нещо,

стъпя на краката.". Тогава той ми каза " Не! Моля те ,

което съм правила. Това е едно представление,

Александра. Аз съм много влюбен в нея. Искам да се

което се роди от болката, но има толкова много

оженя за нея, да имаме семейство"! Всичко това им се

любов в него! Всъщност, не искам да прозвучи... аз случи, слава Богу! съм правила много смислени неща в работата си. Изиграла съм страхотни роли, като "Чайка", като "Железният светилник". Имах възможност да се срещна с невероятни режисьори, като Кригор Азарян, Асен Шопов, но просто това е нещо много лично. Това е моят живот и една сбъдната мечта! Нещо, което година и половина съм го мислила. 2 : Как се роди идеята за него и кои бяха хората, които ти помогнаха за създаването му? А: Идеята се роди много странно. Три месеца, след като Иван беше починал ми се обади един мой приятел и ми каза, че неговата вече жена (тогава приятелка) работи в някаква голяма фирма, в която искат да направят мотивационна среща с тъй наречена популярна личност. Съответно аз му казвам " Абе , ти не знаеш ли, какво ми се случва в моя живот?Видях, че хората се смееха много повече,

След 10 дни ми се обади и ми каза, че иска да ми

отколкото са се смяли на комедийните ми

даде да говоря с Яна. Аз знаех коя е тя, но просто не я

представления. След което плакаха, а аз не съм

познавах лично. Оказа се, че тя е чула целия ни

разказвала някакви невероятни неща, плакаха

разговор и ми кава "Виж какво момиче, аз искам да ти

повече и от най- драматичните ми представления.

помогна, защото чисто за себе си дори, искам да

След края, излизайки от там си казах, че аз трябва направя такова стойностно, вълнуващо и емоционално да направя нещо такова, защото явно вълнува и

нещо". Аз се прибрах в София и се затворихме в Яна.

докосва. Бях категорична, че не искам сама да си

Тя ме попита дали има нещо , от което се притеснявам

пиша текста и много дълго време мислих към кого

и за което не искам да говоря. Отговорих и', че няма

да се обърна. В един прекрасен момент си казах,

такова нещо, защото не се притеснявам от нищо в

че това просто ще стане само,когато трябва да

живота ми и нямам какво да крия. Когато човек иска

стане. Бях споделила разбира се с близките ми

да направи такова нещо, значи трябва да си отвори

приятели, какво искам да направя и те казаха, че

душата напълно.

трябва задължително да се случи. И всъщност, миналото лято по време на пандемията аз бях при

И така, когато тя ми даде вече напълно написания

мои приятели във Варна (слава Богу, че месец и

текст ми каза, че ще ми е много трудно, аз и' казах : "

половина в Сухата река беше много гадно). Тогава

Как ще ми е трудно, като това са моите думи? Кое да

моята приятелка Биляна ми каза " Знаеш ли, че

ми е трудно? Аз ти го разказах в най-големи

Шошо е тук?" Ти нали с него снима "Г-н Х и

подробности." но тя си мислеше, че ще ми е много

морето" , хайде да пием кафе с него." и ние

трудно все пак. И да.... беше ми много трудно да

отидохме. Той беше с Яна Борисова в едно

прочета пиесата. Примерно мога да кажа, че майка ми

кафене. Шошо ме попита, какво правя и аз му

си отиде... септември месец ще станат 15 години,

казах, че нищо не правя. Театрите са затворени,

откакто Пепа почина и аз смятах, че отдавна съм

нищо не работя. Тогава той ме попита, когато

преживяла и превъзмогнала някави неща. Три дена не

отворят, дали имам някакви планове и аз му

можах да си прочета монолога!

разказах. Идеята му хареса и ми каза, че трябва да го направя, защото е нещо много вълнуващо и такова нещо не е правил никой. Аз също знам, че никой наистина не е правил такова нещо в България.


3 : Изпитваше ли страх да го направиш, защото

Виждам, че помагам на много повече хора, виждам, че

това е голяма крачка?

вълнува. Хората час и половина някак... много е странно, като някакъв вакум е и не трепват, не мърдат,

А: Знаеш ли, аз винаги се вълнувам и притеснявам

след което идват и ми казват страхотни неща. Една

преди всяко представление и смятам, че това е

жена на 86 години в Пловдив ми каза, че от 20 години

нещо съвсем нормално. Мисля, че ако това

вегитира и след моето представление ми каза, че дори

вълнение изчезне, то по-добре човек да не се

да и' остава един ден живот, ще го изжиее така , както

занимава с тази професия. Обаче... такъв страх,

е живяла преди. Друга жена ми сподели, че от 5

какъвто изпитвах преди "На живо", никога не съм

години ходи на психотерапевт или терапевт и никой не

изпитвала, честно ти казвам. Не мога да заспивам

може да отговори на въпроса и' "Защо на мен?". Каза

вечер преди представление и много ме е страх

ми " Тази вечер гледах Вашето представление,

преди да изляза на сцената. То ме е страх не от

отговорих си сама на въпроса и разбрах, че има

това, което ще разкажа, а дали ще стигне до

смисъл да продължа!". Виждам, че представлението

хората, дали ще ги докосне! Не мога да не кажа,

ми вълнува и много млади хора, което мен много ме

че 10 дни преди премиерата не започнах да се

шокира. Едно младо момиче ми написа нещо и аз дори

колебая, защото страхът нахлу жестоко в мен и си

го споделих във Фейсбук, защото е изключително

викам " Сега защо го правя това, има ли смисъл да това, което ми е написала. Дойде и едно момче при го правя?". Аз тук нямам право на извинение,

мен и аз му казах "Добре де, аз мислих, че вие

нямам право на грешка! Защото колегите ми, които младите хора, понеже живеем в такъв много забързан правят такъв тип представления, те са гениални!

свят, всичко е в телефоните и компютрите. Нали

Мариус е гениален, това е извънземен човек!

младите сядат на масата по десет човека и всеки е в

Господ му е дал толкова много талант! В България

телефона си и някак по-лесно.... до този момент си

как да кажа.. или се взимат текстове или се пишат

мислех, че пишат "Обичам те" на телефона и си го

пиеси, но никой не е излизал да покаже сам себе

пращат на съобщение, но не могат да си го кажат в

си такъв, какъвто е и да направи дисекция на

очите.". Момчето ми каза " Защото ти показваш такива

душата си! Ти излизаш и това си ти! Истината е

емоции, от които ние имаме нужда, а не можем и да ги

това, което казах и на моите приятели, че искам да изживеем и когато видиш, че ги има и си казваш "ейй го направя, защото това е терапия и за мен, но

искам и аз"!" Аз много се радвам, че ги докосвам, ама

дори и на един човек долу да мога да помогна ,

много! Онзи ден са ме гледили и две деца, които са

има смисъл.

били на около 12 години. Едното беше момиченце в Бургас, което дойде, гушна се в мен и не ме пусна 10 мин.Аз я попитах на колко е години и тя ми каза, че е

6. Много си права, че да чуеш такива неща от Цветана

на 12. Обясни ми, че е казала на майка си, че иска

Манева си е голямо признание, а и интереса на хората

да дойде да гледа моето представление и тя

го доказват. До колкото знам билетите за спектакъла

ходила само на сериозни представления. Ходила

са свършили много бързо. Ще има ли допълнителни

на Мариус и на мен. Беше изключително

представления?

развълнувана! А онзи ден дойде и едно момченце след представлението ми в парка на Военната

А: Да. Сега имам представление на 11 август във

академия, което ми каза страхотни неща. Направо

Варна, на 12 август пак в Бургас, на 20 август в София

ме разби!

на Sofia Summer Fest. На 7 септември играя в Сандански, на 15 септември играя пак във Варна, на

4. Да чуеш такива неща от деца е много

17-ти съм в Пловдив, а на 24 септември играя в "Сълза

вълнуващо!

и смях". На 5 отктоври съм в Сливен, а на 6-ти в Ямбол и на 20 октомври в Перник. Хората ме

А: Ооо , да! Много е вълнуващо, много! Особено за

посрещат с огромна любов, за което безкрайно много

такъв тип представление. Безкрайно много

им благодаря! Наистина, аз не мога да опиша любовта,

благодаря и на Цветана Манева! Тя дойде да ме

която усещам, че получавам от тях. Никога не ми се е

гледа в Царево и ми каза страхотни думи, това е

случвало такова нещо!

невероятно... огромно признание за мен! Няколко часа говорих с нея след края на представлението.

7. След представленията, хората опитват ли се да се

Беше.... наистина много голямо признание и много

свържат с теб, да ти споделят своята история и да ти

вълнуващо.

кажат какво мислят за спектакъла?

5. Очакваше ли да чуеш и негативни коментари? И А: Много хора ми пишат и ми звънят. Хора, които ми имаше ли изобщо такива мисли?

споделят, че са изживели катарзис, след това, което са гледали. Много от тях ми казаха, че намират себе

А: Не знам.. не. Имах само страхове, дали ще се

си в различните истории, които разказвам.

приеме и дали това, което искам да направя ще се

Изключителни неща ми пишат, много вълнуващи! Една

случи. Сега виждам, че се случва и просто да чуеш моя приятелка дойде и ми каза: " Абе разбираш ли, такива неща от толкова голяма актриса е голяма

ние живеем в някакъв супер материален свят,

чест!

забързани, искаш това и това и онова.Идваш, гледаш твоето представление и си казваш

Там играех с Ненчо и се върнах в едни много

"Чакай малко!". Аз просто искам да си изживея

прекрасни години! Това са изумителни колеги и просто

живота и да ми е кеф с приятели, с любов, с

беше много приятен процес, много смислен!

любими хора, всичко друго е безмислено!" 10 : Кога усети славата за първи път? 8. А близките ти хора, как го приемат? А: О не, аз съм много оперирана от това нещо слава. А: Ами , всички много се вълнуват. Гледали са го и

Какво да ти кажа... Никога не съм се замисляла над

хора, които познават много добре моята история,

това и това не ме вълнува, защото смятам, че това е

виждали са и паденията ми и върховете ми.

пагубно за един човек да се вземе насериозно.

Въпреки това, те го приемат много вълнуващо.

Наистина не зная. Никога не съм се замисляла за това.

Много се вълнуват, не мога да ти го обясня, трябва да го гледаш. Това което аз исках и си говорих с

11 : Как се пазиш от негативните ефекти на славата?

Шошо, аз искам на финала хората, когато плачат.. да са усмихнати! И това става... и излизат, как да

А: Аз гледам да не обръщам внимание, не можеш да

кажа.. озарени. Да повярваш, че има смисъл да

се предпазиш от тях. В представлението също говоря

продължиш напред!

за тези неща и за жълтата преса, медии и т.н.. Защото животът на всеки един, който се появява на екран или

9 : Освен моноспектакъла, къде и кога могат да те

е някаква публична личност, то живота му е на показ.

видят хората?

Изживяваш драмите си пред всички. Не можеш някъде да се скриеш и да кажеш "Ох", защото ние сме

А: Направих една премиера с Ненчо Илчев на

хора. На всеки живота е колело, днес си горе, утре си

пиесата "Догодина по същото време". Режисьор е

долу. Както казвам и в представлението си "

Ивайло Христов към пловдивския театър и стана

Известните хора също се разболяват и умират от

едно много готино представление, страхотно,

същите болести, като неизвестните"! Ние сме напълно

наистина страхотно. Много се радвам на тази моя

нормални човешки същества, които ядем, пием, спим,

среща с Ивайло и с Ненчо, защото някак си тази

правим любов. С нищо не сме по-различни от другите,

среща ме върна в едни години назад, когато

просто професията ни е по-различна с това, че те

започна моя театрален път. Ивайло Христов ме

познават повече хора. Но какво от това, ако не си

покани да играя в "Ножица трепач", когато още бях човек ? студентка в трети курс в НАТФИЗ.


12 : Чувала ли си израза, че големите актьори са

1Бях на репетиция на моето представление и си

непукисти в живота, защото изживяват драмите на

говорих с Шошо и Радена, какво мисля да направя и

сцената, какво мислиш за това?

Шошо ме попита -"Ти верно ли ще го направиш?" и аз казах да, защото не искам да снима и да върви по

А: Не, но майка ми ме научи, че за да бъдеш голям

моите стъпки. Тогава той ме попита " Ама тебе майка

актьор, трябва да бъдеш и голям човек. Не може

ти за нещо спря ли те?". Дадох си сметка, че майка ми

да си мижитурка в живота и да си велик на

никога не е заставала на пътя ми. Винаги ми е казвала

сцената! Не бих казала, че са непукисти, защото

мнението си, но ми е казвала " Избора си е твой! Аз не

болката която носиш, не можеш да я изхвърлиш.

искам един ден Александра, ти да се обърнеш и да ми

Да, може би в някое драматично представление,

кажеш, че заради мен нещо не си направила. Така че,

може да изхвърлиш нещо. Болката си е болка и тя

като искаш, ходи и си троши главата сама". За това аз

си е в твоята душа.

я попитах дали иска да снима и и' казах " , Добре София, само , че ще ходиш сама на снимки и ще се

13 : Как успяваш да останеш себе си след всички

оправяш сама".

роли и маски, които ползваш в работата си? Тя се е справила изключително достойно, както А: Аз това никога не съм го разбирала. Ти отиваш,

разбрах от целия екип. София имаше много сериозна и

защото си актьор. Актьорът може да се

драматична роля, много сложна за дете. Даже ми

превъплати в различни роли, да изиграе различни

казаха колегите, че когато са писали сценария са

състояния, но когато слезеш от сцената, ти си си

мислели, че няма да могат да намерят дете, което да

ти! Другият много ценен урок, който знам от Пепа

изиграе тази роля. Когато отидох на партито за финала

е , че днес те има - утре те няма! Важното е да

на снимките и когато видях, че всеки един от екипа

останеш във времето и то по достоен начин!

отива при нея и и' казва някакви страхотни неща и след това идват при мен и ми казват " Вие знаете ли,

4 : Знам, че дъщеря ти тръгва по твоите стъпки,

какво дете имате?", аз отвръщах ": Според мен, вие

как те кара да се чувстваш това?

говорите за друго дете, не става въпрос за моето".

А: Значи истината е, че когато тя получи

15. А тя, каква е представите ти? Как я виждаш в

предложението за филма, за който беше избрана

бъдеще?

след доста тежък кастинг аз мислех да я излъжа, че филма няма да се снима заради Covid или да и' кажа, че ще вземат дете на друга възраст.А: Не, тя е прекрасна! Не знам как я виждам, какъв 17. Важна ли е химията или е достатъчно да си добър път ще поеме. Всички около мен ми казват, че е

актьор , за да се получи една роля по-добре?

супер артистична и т.н.. Аз тези неща не ги виждам, може би умишлено не искам да ги видя.

А: Много. Ако няма химия, малко по-трудно се случват

Аз съм и' казала, че искам да стане банкер и да

нещата, но няма как... трябва да се случат. Но когато

ми купи остров. Това е моята представа. И майка

пък има химия, когато работиш с хора, с които ти е

ми беше много против да кандидатствам във

удоволствие и ти е кеф, тогава стават страхотни неща!

ВИТИЗ, в нейните представи, аз трябваше да завърша право.

18 : Изиграла ли си вече перфектната роля?

Но аз много се радвам, защото София се справи

А: Не знам. Това не мога да го кажа аз, могат да го

абсолютно сама и ми казаха какъв

кажат хората. През годините, когато са ме питали,

професионалист е. Казаха ми много невероятни

дали имам роля мечта, никога не съм имала такава. За

неща, такива каквито те карат да се чувстваш

първи път в професионален план, мечтаех да направя

страхотно и леко неудобно. Ами гордея се!

нещо и това беше "На живо". Както Цветана ми каза и

Наистина се гордея с нея и и' го казах! Тези неща

аз до сега не се бях замисляла " Вие създавате ново

трябва да се казват!

течение в българския театър, наречено документален театър"

16 : Имаш ли приятели сред колегите и според теб, получава ли се една роля по-добре, ако си

19 : С коя роля ти е било трудно да се разделиш?

приятел с колегата или колежката? А: Имам роли, които много съм обичала и това е Нина А: Да, имам разбира се. Имам колеги, които много

Заречная в "Чайка". Много си обичах "Ножица трепач",

обичам и са ми приятели и на които много държа.

обичах си Катерина в "Железният светилник". С тези

Не може да бъдеш приятел с всички, но имам

роли се разделих в момента, в който напуснах театъра

достатъчно от колегите с които ми е изключително на армията. Беше ми мъчно, ама както казвам аз в удоволствие да работя и са ми приятели.

моето представление "Замисляли ли сте се, че дори и най-хубавото театрално представление, накрая изчезва, изпарява се, няма го?" Така, че разделяш се и поемаш по нов път и предстоят нови приключения. Аз съм много щастлива, че съм в сатиричния театър.20. Има хора, които са се вкопчили в дадена роля

На скоро снимах в един филм, дебютен за един млад

и сякаш, това е всичко за тях.

режисьор Орлин Милчев се казва и много се радвам, че се съгласих въпреки, че в началото малко се

А: Това изобщо не го разбирам! Или като каже

изплаших, тъй като ролята е доста сериозна и се

някой " Сега няма време за деца и семейство,

изплаших от това дали ще се справя. Обаче си казах "

защото ми предстоят много ангжименти или роли".

Ти трябва да подкрепяш младите хора". Няма как да

Ама какви роли, какви ангажименти? То минава и

се разбере дали един млад човек може или не може,

заминава. Или пък "Защо аз не изиграх тази

ако ние не даваме шанс. Трябва да се дава шанс на

роля?" и като не си изиграл тази роля, какво

младите, в тях е бъдещето! Не може да драпаш със

толкова ще стане? Нищо! Света не свършва, ще

зъби и нокти до 100 години да си само ти! Човек

дойде следваща. Това, че не можем да се

трябва да върви, върви и достойно да се оттегли.

зарадваме на хорския успех, направо ме побърква! Много се радвам, че Калин Сърменов взе много млади Ако не можеш да се зарадваш на хорския успех,

хора в театъра и им дава шанс. Всеки има шанса да

никога няма да можеш да се зарадваш на

покаже себе си в роли, всички са разпределени в

собствения си успех.

пиеси.

21 : Ти имаш вече доста голям опит зад гърба си,

Аз как съм тръгнала? На мен ми се даде шанс. Ти

усещаш ли конкуренция в новото поколение

трябва да дадеш шанс и на другите хора, не може

актриси?

само дай тука, на 100 години ще играем момиченца, не , не , не. Не може така. Има млади хора, които

А: Kонкуренция... ние сме в различни възрасти. Аз

завършват академията и трябва да тръгнат по пътя си

навлизам в един друг етап от живота си, на 38

и ако можем ние да им помагаме, това е най-хубавото

години съм все пак....

нещо! Аз смятам, че човек е човек, защото хората трябва да си подават ръка и да си помагат. Дядо ми

22. Ти спокойно межеш да изиграеш и момиче на

казваше " Сам човек е жив дявол". Не може да живееш

22 гогини, изглеждаш много добре.

сам, няма как да се случи. Човек трябва да прави добро без да очаква и без да парадира с това. То рано

А: Стига вече момиченца, много момиченца

или късно се връща, ако не се върне на теб, ще се

изиграх, но благодаря ти! Аз смятам, че трябва да

върне на децата ти или на други хора и е така.

се дава шанс на младите хора и да бъдат подкрепяни.


23. Предполагам си се сблъскала с

25 : Допускаш ли почитатели в своето обкръжение?

предразсъдъците на хората? А: Да, допускала съм. Това е нещо... как да кажа, А: Ами предразсъдъци... сблъскала съм се, ама не

съвсем нормално. Идвали са хора, с които съм се

ме интересуват. Научих се да не им обръщам

запознавала след представление и някак си сме се

внимание.

сближили. Запознавала съм се с хора в Гърция примерно, които са идвали за да ми кажат, че много

24. Това ли е формулата, за да минаваш лесно

ме харесват и някак нещата пак са ставали, то е

през тези неща?

химия.

А: Да. За да се съхраниш, иначе ще се побъркаш. Ако чуваш всичко, което се говори за теб , то не

26 : Ти си се изявявала на много сцени, театър, кино,

става. Когато човек премине през някои неща и

сериали и си много успешна водеща на предавания и

осъзнава доста. Няма смисъл да се гневиш. Гневът формати. Има ли нещо в професионален план, което е грях, то е казано не от мен, а го пише в една

искаш да ти се случи?

книга, Свята. Това не ти носи нищо, нито зависта. Ама този имал, ами имай и ти? Защо гледаш в

А: Това, което много исках да ми се случи, то ми се

хорската чиния? Така се самоизяждаш само.

случва в момента. В професионален план тези емоции,

Всичко е много просто и може да бъде такова. Ние

които в момента получавам от моето представление,

хората го правим сложно, а няма смисъл от това.

са нещо за което много съм мечтала и искала. Сега

Живота е много кратък, обръщаш се и той е минал,

съм се отдала само на това и някак си в мозъка ми не

като един миг. Как е модерната дума сега за тези

витае нищо друго за сега. А и аз не знам, дали няма да

неща "Хейтваене"? Този хейт, който тече в

затворят всичко скоро, за да гледам напред за други

интернет за всякакви хора е ужасен. Явно ти

неща.

нямаш работа и гледаш сега кой ми излезе тук, я дай да напиша "Много е тъп" или "Тая за нищо не

27 : Беше водеща и на "Игри на Волята", какво научи

става". Ама какво ти носи това?

от там и какво те впечатли или разочарова? Волята или стратегиите са печеливши в живота според теб?А: Нищо не ме е разочаровало. Това беше един

"Ти не знаеше, че са ченгета" и Ненчо много сериозно

опит за мен да седя по 14 часа на слънце, без да

се обърна към Радоев и каза "Ти не знаеше, че са

пия вода. Беше ми приятно, нещо различно от

ченчета". Всеки следващ път, когато идваше този

всичките формати, които съм водила. Някъде на

момент, аз се обръщах с гръб към публиката, защото

полето,без аутокю, на жегата... И волята и

ме избивше на смях. Също така, течеше една вода от

стратегите са печеливши, поне от това, което аз

сцената и аз се засилвам към дивана, тичайки и се

гледах Имаше хора, които имаха стратегия, други

размазах. Много хубаво паднах, като хлебарка се

воля и някак си се оплитат в едно и вървят смело

размазах долу.

напред. 30 : Има ли въпрос, който не е свързан с личния ти 28 : Няма как да не споменем "Големия брат",

живот, а насочен в професионален план, който никой

мислила ли си, какво ще е да не си водеща, а да

не те питал или ти се иска да ти зададе някой?

бъдеш участник в този експеримент? А: Не. Мисля, че няма такова нещо. Поне аз не мога да А: Да, мислила съм си. Според мен, аз не мога да

се сетя в момента.

изкарам затворена два месеца в тази къща, познавайки себе си. Аз няма да имам волята да

31 : Как виждаш Алекс Сърчаджиева след 10 години?

издържа два месеца затворена. А когато някой ме дразни, искам да спра да общувам с него, а там

А: Хмм, ами надявам се да продължа да се занимавам

нямам къде да избягам.

с това, с което се занимавам и сега. Да съм актриса, да съм щастлива майка... баба не, малко ще е рано,

29 : Нека поговорим и за нещо по-забавно. Като

сметнах го. Надявам се да съм усмихната и

всеки човек и ти предполагам си имала гафове по

удовлетворена от това, което правя. Щастлива от пътя,

време на работа? Разкажи ни за някой такъв.

по който ще поеме София. Да се радвам на нейни успехи в това ,с което реши да се занимава. Макар, че

А: Хмм гафове... те са много сладки. Много е

много ми се иска да счупи тази актьорска работа от

смешно, когато някой направи лапсус на сцената.

поколение на поколение, но каквото такова. Искам да

Спомням си сега, на прима виста ми изкача, когато

съм здрава и спокойна.

играехме в "Ножица трепач" и вече на финала става драматично да се разбере кой е убиеца и Ненчо трябваше да каже на Радоев


32 : Пожелай нещо на нашите читатели. А: Да са здрави, най-важното нещо е здравето. Да са смирени, да са честни пред себе си, което е много трудно, но когато си честен със себе си живееш по-лесно. Да са честни и с хората срещу тях! Да се усмихват повече, защото една усмивка отваря много врати!ИНДУСТРИЯТА НАЛАГА

ВСЕ

РЕШАВАНЕ

ЗА

ПО

БЪРЗА

-СПЕШНИ

ЕКОЛОГИЧНИ

МОДА ЗА ПРОБЛЕМИ

Индустрията за бърза мода на стойност 2,5 трлн.

На събитие, свързано с тематиката, организирано на 1

долара е вторият по големина потребител на вода

март в Женева, организацията предупреди, че

в света, посочва Икономическата комисия за

практиката на модната индустрия да бълва все по-

Европа на Организацията на обединените нации

голям обем евтини дрехи налага „екологични и

(UNECE), отбелязвайки, че производството на една

социални спешни въпроси“.

памучна тениска изисква 2700 литра вода „количеството, което един човек пие за 2,5

Днес средностатистическият потребител купува много

години“.

повече дрехи, отколкото преди няколко десетилетия, но носи дрехите двойно по-кратко – цикъл, в който те

Според оценките на агенцията един на всеки шест

се произвеждат бързо и евтино, износват се бързо и се

души в света работи на позиция, свързана с

изхвърлят бързо.

модата – индустрия, чиято верига на предлагане има репутация на опасни условия, детски труд и

САЩ и Европа са лидери в тази поведенческа

други експлоататорски практики, особено за

промяна, но моделът се повтаря и в страни като Китай.

момичета и жени, пише Quartz.

„До 2030 г. ще има 5,4 млрд. души в глобалната

Модата обикновено не е сред приоритетите на

средна класа спрямо 3 млрд. през 2015 г.“, казва

UNECE. Целта на агенцията е да насърчава

UNECE. “Това ще доведе до засилено търсене на

икономическата интеграция и сътрудничество

дрехи и други стоки, които определят начина на живот

между страните ѝ членки.

на средната класа. Ако потреблението продължи със сегашния си темп, ще се нужни три пъти повече

Тя обаче има своята роля в напредъка на целите

природни ресурси до 2050 г. спрямо използваните

за устойчиво развитие на ООН, включително

през 2000 г.“.

намаляване на бедността, осигуряване на чиста вода за всички и предлагане на достойни условия на труд за всички. Ето защо модата е индустрия, която не може да бъде пренебрегната.Ресурсите обаче не са единственият повод за тревоги. Модната индустрия е и сериозен замърсител заради енергията, нужна за отглеждане на суровините и производството на платовете, както и заради броя химикали включени в процеса на боядисване. Отглеждането на памук например използва несъразмерно количество от световните инсектициди. В доклад, представен през февруари, ClimateWorks Foundation и консултантската организация Quantis изчисляват, че индустриите за дрехи и обувки заедно допринасят за 8% от глобалните парникови емисии и освен ако нещо не се промени бързо, климатичното влияние на модната индустрия ще се увеличи с 49% до края на 2030 г.У Л

.

„ Ш И П К А

4 8 ,

1 5 0 4

Ц Е Н Т Ъ Р

,

С О Ф И Я


HALF MAGAZINE | 2021 | Vol. 1 Issue 09|

HA HA

LF LF M MA AG GA AZ Z II N NE E

W W HH EE NN TT HH EE JJ UU NN GG LL EE M M EE EE TT SS TT HH EE CC II TT YY