Page 1

Editat de UDMR Tipărit la IDEA Design&Print

HEGEDÜS CSILLA KÉPVISELŐJELÖLT KÉPVISELŐJELÖLT

2012. december 9-én SZAVAZZON az RMDSZ jelöltjeire!

Várom véleményét, ötleteit: e-mailen: hegedus.csilla@rmdsz.ro sms-ben: 0720072061 www.hegeduscsilla.ro

MINDIG EGYÜTT!


Az a célom, hogy a Mezőség és Aranyosvidék magyarságával együtt egy élhető, biztonságos otthont teremtsünk. Ahol megbecsülnek bennünket, munkánkat, magyarnak nevelhetjük gyermekeinket, gondot viselhetünk egymásra, bátran vállalhatjuk magyarságunkat. Ezen dolgozom, mindig együtt a magyar emberekkel, a magyar emberekért.

VIDÉKFEJLESZTÉS Az itt élők a földből élnek évszázadok óta. A föld terem és teremt, erre építem programom. Teendőnk: a mezőgazdaság, azaz a termőföld fejlesztése, és a turizmus, azaz a teremtő földben rejlő lehetőségek kiaknázása. És, ami a kettőt nem csak képletesen, de valóságosan is összeköti: az utak, a közlekedés fejlesztése. Kolozs megyében ma nincs vágóhíd, ezért azt haladéktalanul meg kell építeni. A termékek tárolása máig is megoldatlan, begyűjtésre és szakszerű raktározásra alkalmas tárolókat kell létrehozni 2014-ig. Mézfeldolgozó üzemet kell létesíteni. Ezt a három dolgot akarjuk megvalósítani az elkövetkező 4 évben, pályázati pénzekből, állami támogatással, befektetők bevonásával. A Mezőség és az Aranyos-mente egyedi szépségű tájai nagyon vonzóak a látogatók számára, azonban a turizmus fellendítéséért tiszta szálláshelyekre, jó utakra, felújított műemlékekre van szükség. Ezen a területen három konkrét dolgot szeretnék megvalósítani: 4 év alatt a térség valamennyi fontosabb útvonalát felújítjuk. Legalább 5 millió lejt fordítunk a vidék szálláshelyeinek fejlesztésére. Legalább 7 millió lejt szerzünk magyar örökségünk támogatására. Templomainkat felújítjuk, táncainkat és népviseletünket megőrizzük. Az utak különösen fontosak. Nem a turistákért, elsősorban magunkért kell utat fejleszteni – magunkért, azaz fiataljainkért, akik tanulni akarnak, az időseinkért, hogy jobban tudjunk gondoskodni róluk, a munkásokért, hogy gyorsabban jussanak munkahelyeikre – vagyis mindenkiért.

OKTATÁS-ANYANYELVÜNKÖN Az oktatás kulcskérdés. Az a célom, hogy gyermekeink, versenyképes magyar fiatalokként, itthon dolgozhassanak. A térségben sok helyen az is gondot okoz, hogy eljussanak az iskolákba. Ennél is nagyobb gond az, hogy több településen veszélyben van a magyar nyelvű óvodai és iskolai oktatás. Ajánlatom a következő: Megerősítjük a magyar tannyelvű oktatás helyzetét. Biztosítjuk, hogy minden magyar gyermek magyarul tanulhasson a térségben. Fejlesztjük az iskolabusz-hálózatot. 4 éven belül nem lesz olyan gyermek, akinek kilométereket kell gyalogolnia ahhoz, hogy eljusson az iskolába. Kedves Gyéresiek! Aranyosgyéresen a felelőtlenül privatizált gyártelep megszűnése ezreket hagyott megélhetés nélkül. Az itt élő magyarok megérdemlik azt, hogy kiszámítható, biztonságos körülmények között éljenek. A helyzet nehéz, csodát nem ígérhetek. De azt igen, hogy mindent megteszek a megoldásáért. Célom, hogy a bezárt gyár helyén, a helyi vállalkozókat segítve, újabb munkahelyeket teremtsünk, európai források és vállalkozói tőke bevonásával. Különös hangsúlyt fektetek az aranyosgyéresi fiatalok, pályakezdők támogatására. Az a célunk, hogy ők is itthon, a szülőföldjükön dolgozzanak, szórakozzanak, éljenek. A feladatom tehát: munkahelyek teremtése, és a helyi szolgáltatások bővítése.

Számos további problémánk van. A következő 4 évben több fontos döntés várható a parlamentben. Azért érdemes az RMDSZ-t támogatni, hogy sokan legyünk a parlamentben, erős legyen az erdélyi magyarok hangja, hiszen a magyar emberek érdekeit csakis a magyar parlamenti képviselők érzik sajátjuknak. Ezért fontos az erős RMDSZ képviselet. Az elmúlt 20 évben az volt a szokás, hogy négyévente megjelentek politikusok, akik mindenfélét ígértek. Aztán minden maradt a régiben. Én ezen változtatni fogok. Képviselői irodát nyitok Széken és Aranyosgyéresen. Önök között leszek, mindig meghallgatom gondjaikat, és mindig a közös megoldást keresem. Csak rajtunk múlik, hogy a térséget végre magyar ember képviselje a parlamentben! Kérem, őrizze meg ezt a szórólapot, hogy négy év múlva számon kérhesse, hogyan teljesítettem ígéreteim.

PROGRAM Hegedüs Csilla  

Parlamenti választások 2012