1 minute read

Verslag 3e Clubrit Addie

3de Clubrit 22 mei 2022: rondje Eindhoven.

Op 22 mei was het weer zover. De 3e clubrit met deze keer een doel namelijk lunchen bij Bob in het pittoreske Dommelen nabij Valkenswaard. Om 9:00 uur verzamelen we bij Nol in 't Bos waar routegoeroe Nico, Johan, Harrie, Tanja en ondergetekende de brommers even het zwijgen oplegden om bij te kletsen en de rit door te nemen van die dag. Daar ik (helaas) niet gehinderd wordt door enige kennis van navigatiemiddelen, besloot ik een beetje achteraan mee te rijden wat een prima keuze bleek. Het lijf was ook al niet geheel APK-waardig na een eerder ongepland bodemonderzoek tijdens een classic enduro-ritje met de Can-Am in het altijd mooie Brabantse. Na een flinke aanloop over de snelweg gingen wij er bij Ravenstein af, waar Michiel & Corine ons al stonden op te wachten. Vrijwel direct werd de toeristische route opgepikt, meanderend langs de Maas met de blik op het zuiden gericht, door de vele mooie dorpjes die Brabant rijk is.

Advertisement

Ter hoogte van Deurne ontstond de behoefte voor een (sanitaire) stop, dit begeleid door het geluid van het aldaar gelegen mooie motorcross-circuit. Onze opstelling langs de doorgaande weg was verre van optimaal, maar we werden zelfs vriendelijk gedag gezegd door een klein groepje wielrenners,…… dit kan alleen in Brabant..... De behoefte aan koffie kreeg ook gestalte maar de gelegenheid op de route was gesloten wegens personeelstekort, waarna wij doorreden richting Valkenswaard.

Bob wilde tussendoor even zijn nieuwste aanwinst tonen. Aangekomen in de garage viel mijn mond wagenwijd open als BMW adept. Een prachtige, ongerestaureerde klassieke R80 GS stond daar achteloos geparkeerd naast de K1600. Het blok helemaal nieuw gemaakt met onder andere Siebenrock lekkernijen, kortom helemaal af!! Nog enigszins beduusd volgde de rondleiding in de prachtige tuin. Bij ons in Wijk bij Duurstede heet dit een park.... Prachtig! Aan alles komt een einde en na afscheid te hebben genomen zijn wij via Hilvarenbeek en Boxtel retour gereden waar wij uiteindelijk in de Betuwe zijn afgehaakt richting het Wijkse. Wederom een zeer geslaagde dag! Addie Stam.

This article is from: