Page 1

ÉREZD JÓL MAGAD!

HAJDÚSZOBOSZLÓ HUN

FELÜDÜLÉS-ÉLMÉNYKÍNÁLAT


Megközelítés

Wellness

Kedvező közlekedési adottságok

Oldódj fel korszerű élményfürdőinkben!

Hagyomány és korszerűség

Kultúra

A szoboszlói gyógyvíz története

Kóstoló a helyi ízekből és hagyományokból

Gyógyulás

Környezet

Tapasztalja meg gyógyvizünk bizonyított erejét!

Fedezze fel Hajdúszoboszlót és térségét!

Szórakozás Mártózz meg az élményekben!


„ Hajdúszoboszlón található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma! ”

A felüdülés élményét kínáljuk Hajdúszoboszló Magyarország egyik legnépszerűbb egészségturisztikai központja. Elismertségét elsősorban gyógyvizének és gyógyfürdőjének köszönheti, mely nyolc évtizedes múltra tekint vissza. A hivatalosan minősített magyar kiemelt gyógyhely közismert adottságai mellett a nyári fesztiválok, a gasztronómia helyi remekei, a barátságos kisvárosi hangulat, az alföldi puszta és Debrecen közelsége, valamint a környék számos egyéb természeti és épített öröksége adja együttesen a vendégek számára a teljes kikapcsolódás lehetőségét.

A hajdúszoboszlói gyógyulás, wellness és szórakozás alapeleme a víz, a város folyamatos fejlesztéseinek eredményeként itt található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. Hajdúszoboszló várja Önt és családját, barátait is. Legyenek vendégeink, hogy megtapasztalhassák a felüdülőhely élményét!

03


„Hajdúszoboszló rendkívül kedvező közlekedési adottságokkal rendelkezik! ”

Könnyű megközelítés, érdekes kirándulási lehetőségek Hajdúszoboszló Kelet-Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa legnagyobb pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen közvetlen szomszédságában fekszik, Budapesttől 220 km-re. Rendkívül kedvező közlekedési adottságokkal rendelkezik: megközelíthető autópályán, vasúton és a fővároson keresztül repülővel is.

A Szent István park kellemes pihenési lehetőséget kínál

04


„ A kis fürdővárosból mára a magyar vidék leglátogatottabb turisztikai célpontja lett! ”

Hagyományos fürdőkultúra és korszerű létesítmények A hajdúszoboszlói gyógyvíz „születésnapja” 1925. október 26. Az a nap, amelyen feltört 1090,87 méter mélységből a város kincse, a 73 °C-os hévíz. Ettől a naptól kezdődött Hajdúszoboszló új élete, erre a vonzerőre alapozva épült fel a fövenyfürdő 1927-ben. A víz bizonyított gyógyhatása, a gyógyászati központ szakmai felkészültsége, a vendégek pozitív tapasztalatai és a folyamatos fejlesztések eredményeként a város napjainkban már nemzetközileg elismert gyógyhely. A kis fürdővárosból mára a magyar vidék leglátogatottabb turisztikai célpontja lett. A legújabb fejlesztés eredménye az Aqua-Palace fedett élményfürdő, mely a Strand, az Aquapark, és a Gyógyfürdő szolgáltatásait kiegészítve kínál minden évszakban kikapcsolódási lehetőséget a Hajdúszoboszlóra érkező vendégek számára korosztálytól függetlenül.

A gyógyfürdő kültéri medencéi

05


Tapasztalja meg gyógyvizünk bizonyított erejét!

Újjászületés gyógyító terápiák segítségével Az összetevők hatékonysága mellett a szakértelemmel és tapasztalattal alátámasztott kezelések gyógyító hatást fejtenek ki az alábbi megbetegedések esetén:

Az ősi pannon tenger évmilliókon keresztül lerakódott kincse lett Hajdúszoboszló öröksége, mely évtizedek elteltével is maradandó. Hajdúszoboszló gyógyvize egyedi ásványi anyag és nyomelem tartalmának köszönhetően az egészségügyi problémák megelőzése és gyógyítása területén széles körben alkalmazható.

Használata során az egészség áll a középpontban, hiszen a hajdúszoboszlói gyógyvíz az egészségmegőrzés és -helyreállítás területén is kiemelkedik a természet patikájának tárházából. A kezdetektől napjainkig töretlen a gyógyvíz alkalmazásának sikere.

- bel- és bőrgyógyászati problémák - meddőség, nőgyógyászati betegségek - urológiai megbetegedések - mozgásszervi rendellenességek - idegrendszeri problémák - műtétek utáni regenerálódás

Az említett példákon túl még számos jótékony hatása ismert, de talán már ez a felsorolás is láttatja a gyógyítási lehetőségek sokrétűségét.

A gyógyfürdőben töltött pihenés kellemes és egészséges

Vízalatti masszás kezelés tangengtoros kádban

06


Mártózz meg az élményekben!

A pezsgés és a mozgás öröme Hajdúszoboszló a gyógyulás mellett ma már az aktív vízi szórakozás élményét is egész évben tudja biztosítani. A nyári időszakban a szabadtéri strand szolgáltatásait a fesztiválok és egyéb zenés programok színesítik, animációkkal egybekötve a gyermekek és felnőttek örömére egyaránt. Az év többi időszakában a fedett élményfürdő és más sport-, illetve kulturális programok garantálják a teljes kikapcsolódást az egész család számára a kicsiktől a legidősebbekig.

Az Aquapark csúszdái felhőtlen kikapcsolódást nyújtanak

07


Oldódj fel korszerű élményfürdőinkben!

Kikapcsolódás, szépülés a hajdúszoboszlói víz tükrében Napjaink legnépszerűbb egészségszemléletű szolgáltatása a wellness, mely a hajdúszoboszlói szálláshelyek és a fedett élményfürdő szolgáltatásaiban egyaránt kiemelt szerepet kap. A fürdőváros komplex wellness programokat kínál, de a kezelések külön-külön, vagy egyedi igények szerinti kipróbálása is lehetséges. Hajdúszoboszló változatos wellness kínálata híven tükrözi a város egészségtudatos életmód iránti elkötelezettségét, biztosítva a fürdőzés, a testi-lelki feltöltődés, szépülés és a mozgás korszerű lehetőségeit!

Egy wellness program tökéletes kiegészítője a kirándulás

08


„ A nyári hangulat elhagyhatatlan része a zene, a tánc és a mozgalmas élet a köztereken. ”

Kóstoló a helyi ízekből és hagyományokból A hajdúszoboszlói üdülés alapeleme a víz, de számos egyéb program teszi még emlékezetesebbé. Az élmények fontos kiegészítője a gasztronómia, mely az éttermek kínálatán túl fesztiválok alkalmával is kiemelt szerepet kap. A fürdővárost a főszezonon kívül barátságos kisvárosi, míg nyáron pezsgő fesztivál-hangulat jellemzi, a két időszak tehát eltérő szórakozási lehetőségeket ígér. A nyári hangulat elhagyhatatlan része a zene, a tánc és a mozgalmas élet a köztereken. A fesztivál gasztronómia nagy népszerűségnek örvend, a szabadtéri rendezvények sorát májusban a Hajdúszoboszlói Grill és Sörfesztivál nyitja meg, szezonzáró pedig a szeptemberi Hajdúszoboszlói Bioétel és Borfesztivál. Ínycsiklandó kulináris specialitások

09


„ Gondtalan kikapcsolódás minden korosztály számára egész évben ”

A környék felfedezése Hajdúszoboszló elhelyezkedéséből adódóan nem feledkezhetünk meg Debrecen és Hortobágy, valamint a környező kisebb települések turisztikai nevezetességeiről és kínálatáról, melyek a fürdővárosban töltött időt kirándulások, városnéző és bevásárló túrák szervezésével színesíthetik. A gyógyulás, a feltöltődés és a szórakozás mellett sokak számára fontos a kulturális érdeklődés, a helyi hagyományok és a természeti örökség megismerése is. Az „Aranyháromszög”, ahogy gyakran emlegetik a Hajdúszoboszló, Hortobágy, Debrecen által kijelölt térséget, minden érdeklődési körnek megfelelő turisztikai kínálattal várja az ide érkező vendégeket.

A Szent István park szökőkútja a harangházzal

10


Testi-lelki felüdülés az egész család számára

11


Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. H-4201 Hajdúszoboszló, Pf.: 178

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Tourinform - Hajdúszoboszló +36 (52) 558 928

UA SK POLGÁR M1

A

BUDAPEST

DEBRECEN

HAJDÚSZOBOSZLÓ

RO SLO

HR

SRB

A FELÜDÜLÉS MEGÉRI AZ UTAT! BÉKÉSCSABA.................................. BUDAPEST....................................... DEBRECEN...................................... EGER............................................... KECSKEMÉT.................................... MISKOLC......................................... NYÍREGYHÁZA................................ SALGÓTARJÁN................................ SZEGED........................................... SZÉKESHEHÉRVÁR......................... SZÉKESFEHÉRVÁR SZEKSZÁRD.................................... SZOLNOK........................................ PÉCS............................................... TATABÁNYA.....................................

108 km 244 km 22 km 141 km 160 km 125 km 94 km 242 km 192 km 310 km 390 km 107 km 444 km 308 km

www.hajduszoboszlo.hu

Hajdúszoboszló élménykatalógus  

Hajdúszoboszló turisztikai kínálata

Advertisement