Page 1

# 08 > SEPTEMBER 2006

JESPER BUCH

EN FRISØR MED KVALITETSTID

INTERCOIFFURE – Noget at stile efter

ELMER STUHR

– Branchens grand old man

FLADSKÆRME – Fremtid i salonen


NYHED I DANMARK

Fremtidens HairExtension Vi opfylder drømme... 2 HÅRKVALITETER • topkvalitet som standard • luksuskvalitet til den kræsne ...så god at den kan genanvendes! 2 NYE PÅSÆTNINGSTEKNIKKER • DualPower • Laserbeamer SORTIMENT • Længder fra 25cm til 55cm • Alle farvenuancer repræsenteret • Alle former for krøl, selv naturkrøl • Effekter: Pang-farver, sten, perler, fjer m.m. HAIRDREAMS • Din garanti for kvalitetshår Som Hairdreams Partner bliver du en del af et koncept, du kan være stolt af!

HAIRDREAMS PARTNER Skal dit navn stå her ? så ring på 4738 5022

Besøg os i Forum på stand nr. 141

WWW.HAIRDREAMS.DK • TELEFON: 4738 5022 / MARC@HAIRDREAMS.DK


06}

NYHED I DANMARK PACT LANCERER DEN TOPPROFESIONELLE SERIE FRA TONI&GUYLONDON LABEL.M Definér din stil med det ultimative mærke – label. m – kreeret eksklusivt af International Artistic Team hos Toni & Guy – til et hår, der altid vil vække opmærksomhed. Serien omfatter 30 enestående produkter, inspireret direkte fra catwalken med muligheden for, at kunne give alle et ”must have” hår. label.m gemmer sig ikke bag smarte påfund – det er enkelt, effektivt, stilfuldt og fås ikke bedre. label. m er den eneste serie, der er blevet kreeret, anbefalet og brugt ”back-stage” ved London Fashion Week, og har fået fantastiske anmeldelser. label.m giver ubegrænsede muligheder for pleje og styling – serien omfatter produkter til alle tænkelige kreative frisurer, og giver frisøren fuldstændig frie hænder, når det gælder professionel, kreativ udfoldelse. Produkterne er baseret på den allernyeste videnskab indenfor hårpleje, og indeholder bl.a.:

CUPUACU BUTTER CUPUACU BUTTER

– en frugt som er høstet i regnskoven. Absorberer store mængder af vand, og tilfører fugt til håret.

ANNATO OIL ANNATO OIL

– virker effektivt afstressende og øger fleksibiliteten i håret.

BARBADOS CHERRY BARBADOS CHERRY

– høstet i Brasilien. Gør håret ekstremt smidigt og glansfuldt og genetablerer elasticiteten i håret.

COPOLYMER 311 COPOLYMER 311

– forsegler fugten i hårstrået, uden at tynge håret (vægtløshed)

Ingredienser som: Ginseng, Bergamot, Vanilla wheat, Coconut oil, Teatree oil, Aloe, Wheat protein, Mandarin orange, Currant, Ginger, Peppermint – blot for at nævne nogle få – gør label. m til den ultimative serie for dem som elsker hår!

SIGN UP TO A NEW LABEL

WWW.TONIANDGUY.COM

label. m forhandles af P.A.C.T A/S Energivej 3 4180 Sorø

Kontor: Tlf. 86 22 57 77


INDHOLD

VISUEL FREMTID Fladskærme i frisørsaloner som et supplement til reklamens visuelle indtryk er allerede på vej. Søren Pjedsted fra frisørkæden CHA CHA CHA har i et par år arbejdet med idéen om at indføre brugen af fladskærme i frisørsalonerne for at tilføre salonen en ekstra dimension til kundernes oplevelse. Søren Pjedsteds vil give kunderne en oplevelse, der er en blanding af entertainment og flotte reklamer præsenteret på en lækker måde. Det kan være de nyeste klipninger, shows på catwalk eller de nyeste hår produkter. Eller det hele. Fladskærmsprojektet præsenteres på Frisørbranchens Landsstævne den 30. september i Forum i København. Fladskærme var der ikke tænkt på da frisørbranchens grand old man, Elmer Stuhr, åbnede sin første salon på Vesterbrogade i København i 1957. Elmer Stuhr har gennem alle årene formålet at være på forkant – både med hårtrends og med udviklingen. Med 11 frisørsaloner, 100 ansatte og skoler i Skandinavien har han brug for logistik. Også det har Elmer Stuhr styr på. Læs historien om hans frisørliv, hvor fundamentet altid har været kundepleje.

Karen Ellegaard chefredaktør

14

Jesper Buch – en ualmindelig frisør

22

Fremtid med fladskærm – Søren Pjedsteds visioner

28

L’Oréal og eventyrligt hår – dansk fortolkning af den nye trend

34

Haircare Update

40

Elmer Stuhr – talent for klip

46

Salonindretning – enkelhed og stilbrud

50

Cutting Edge

56

Intercoiffure – Verdens dygtigste frisører

62

InHouse Update

64

Afrohår – og anderledes frisørarbejde

70

Beauty Update

Chefredaktør > Karen Ellegaard Art Director > Stefan Cantagallo Rasmussen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > L' Oréal Professionnel Tryk > From & Co. Udgives af > Freeminds, Gl.Torv 24, 1. sal, 1457 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail: kontakt@hairmagazine.dk

Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf, kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører. Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.

Telefon 74 69 40 00


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

DER ER FORSKELLIGE MÅDER AT ANSKUE FRISØRFAGET PÅ – LIGESOM KUNST

EN UALMINDELIG FRISØR JESPER BUCH ER TIL BIKE, SKILØB, FAMILIE, FODBOLD OG FRISØREN OVER DEM ALLE, VIDAL SASSOON. JESPER BUCH DROSLEDE VIRKSOMHEDEN NED FOR AT OPNÅ KVALITETSTID. DET VISTE SIG - UVENTET - AT VÆRE EN GOD FORRETNING. Jesper Buch, 38 år, med salon i Landemærket tæt ved Rundetårn i København har én betydningsfuld bog i sin frisørsalon. Nemlig en bog af Vidal Sassoon. Den betragter han som sin bibel. ”Vidal Sassoon er for mig guden, som har grundlagt det, jeg arbejder efter i dag. Vidal Sassoon var banebrydende, fordi han gjorde selve klipningen fundamental for enhver frisure,” siger Jesper Buch. ”Det var nyt, og det har vist sig at være en holdbar holdning i frisørfaget. I dag er det klipningen og ikke curlerne, der former frisuren. Hvis det gode håndværk er til stede, kan kunst opstå.” I 1978 udgav den britiske frisørguru Vidal Sassoon bogen “Cutting Hair the Sassoon Way”. EVNE TIL AT OVERLEVE Bogen indeholder sort-hvide fotos af frisurer med tekniske trin-fortrin-billeder af hver enkelt klipning dengang i 60'erne, da makeupkvinden Mary Quant og Vidal Sassoon lagde først London og siden hele den vestlige verden for deres fødder med en helt ny trend indenfor mode, makeup og klip. Bogen ligger altid i Jesper Buchs salon til stadig inspiration for ham. Sådan har det ikke altid været. Jesper Buch havde egentlig planer om at gå på handelsskole og læse videre på Niels Brock, men fik afslag. Derfor valgte han Efg-servicefag og mødte ad denne vej en del kommende frisører. 16 > En ualmindelig frisør

”Det viste sig, at jeg var hamrende talentfuld, og var i stand til at udtrykke mig bedre end mine kammerater. Forud var gået et par år, hvor jeg fik 11i matematik. Et fjumreår betød, at jeg røg helt ned på 5. Dertil kom, at jeg fysisk var en lille rod – den mindste i klassen. Derfor udviklede jeg en evne til at overleve. Da jeg så fik skyld for også at være talentfuld, ”rejste” mit indre gen sig og sagde til mig, at det ville være en fordel at lære faget fra bunden. Jeg oplevede meget som en mur, jeg skulle gennembryde for at opdage alle de positive ting bagved. Men jeg lærte, at med en god teknik i mit fag åbner der sig en enorm frihed på den anden side. Der er forskellige måder at anskue frisørfaget på – ligesom kunst. Skal kunsten kun røre dig følelsesmæssigt, eller skal den både være et godt håndværk og røre dig i sjælen. Jeg synes det sidste set med lommefilosofiske øjne!” siger den eftertænksomme Jesper Buch. DROSLEDE NED Der er frisører i Jesper Buchs nærmeste familie. Hans mor, Kirsten Buch, er uddannet frisør og havde salon i Brøndby og senere i Nyhavn. Forretningen i Landemærket overtog Jesper Buch efter sin søster Jeanne, der i dag er revisor. Hans tante er frisør, og hans hustru Wicki er det også, og hun arbejder sammen med Jesper i Landemærket.

Jesper Buch: Ved Middle East Cup i Beirut for halvandet år siden blev jeg hædret med denne Oscar.

En ualmindelig frisør < 17


Kunden er i centrum hos Palle Freese.

Wicki, der er gift med Jesper Buch, arbejder sammen med sin mand i salonen i Landemærket.

Privat bor familien i Roskilde sammen med deres to sønner Oscar på ni år og Carl på seks. ”Jeg har tidligere haft forretning i Taastrup. Og jeg har haft distribution af produktmærket ”fudge”. Der var fuldt fart fremad dengang for seks år siden. Agenten i Moskva blev en af mine venner, og vi lavede et 2-dages seminar i en super high class frisørsalon i nærheden af Kreml. Bagefter røg vi på en russisk udgave af Hard Rock Café til vodka og russisk kaviar, blev interviewet af russisk Vogue og andre glittermagasiner, og jeg ordnede hår på Ruslands svar på Kim Larsen. I virkeligheden er der i tidens løb dumpet mange spøjse opgaver ned til mig. Jeg mødte også en libanesisk frisør, der i dag er præsident for den Libanesiske Frisørunion. Jeg var inviteret derned til shows og skulle med til åbningen af en union i en sal med plads til 1000 mennesker. Her skulle jeg medbringe den danske nationalmelodi. Desværre lykkedes det ikke, og i stedet havde jeg købt1 Wonderful Copenhagen, som blev spillet, mens det danske flag gik til tops. Vidal Sassoons bog “Cutting Hair the Sassoon Way”, har en fremtrædende plads.

18 > En ualmindelig frisør

For halvandet år siden var jeg igen inviteret til Beirut til Middle East Cup Open. Under dette ophold blev jeg tilbudt undervisningsarbejde


HT_ann_XY_august06.indd 1

Salonen i Landemærket

hvorfor og forsvare handlingen. Det gælder også på det økonomiske plan. Jeg synes det er særdeles livgivende først at opleve sin utilstrækkelighed for derefter at nå et andet sted hen, hvor man har ro og føler, at man er til stede. Det gælder ikke kun hjemme hos børnene, men er ligeså givende og vigtigt i salonen.Tilstedeværelsen kan mærkes hos personalet og hos kunderne. Efter vores beslutning så jeg forretningen ganske langsomt blomstre op, og vi har udvidet personalet fra fem til otte medarbejdere og har desuden to elever. Vi har stor søgning fra unge, som gerne vil være elever. Afslappet humor i salonen

i Saudi Arabien, hvor jeg skulle undervise tilslørede elever, med vesterlændinge som modeller. Denne seance afviste jeg. DÅRLIG SAMVITTIGHED Da vi havde haft distributionen af ”fudge” i et år, fik jeg min første søn. Det krævede tilstedeværelse i familien. Da min anden søn blev født, fik jeg dårlig samvittighed, uanset om jeg var på arbejde eller havde fri. Min kone og jeg blev enige om at udarbejde en langtidsplan for at nedjustere arbejdspresset.Vi satte ord på, hvad der betød noget for os i familien og på arbejdspladsen: Svaret var et kreativt islæt i én god frisørsalon i København. Det tog tre år at udføre planen, hvor vi gearede ned. Men til vores overraskelse har det vist sig at være en blomstrende forretning. Da vi stoppede vores distribution, undrede det folk som sikkert tænkte, at vi nok var ved at lukke forretningen. I virkeligheden synes jeg, at det er mere modigt at drosle ned, forklare 20 > En ualmindelig frisør

Foruden at være i forretningen, underviser Jesper Buch indenfor faget i form af organisation i virksomheder og firmaer. Af og til bliver han booket privat. På et tidspunkt drev han en mere organiseret efteruddannelsesskole. Han laver fotoarbejde og hjælper reklamebureauer med fotoarbejde. Jesper Buch skønner, at cirka 80 procent af arbejdstiden er han i forretningen, en tiendedel går til administration og de sidste 10 procent på andre kreative opgaver.

Frisørens netbutik

23/08/06 11:50:20

Danmarks første - eneste - bedste - og med garanti billigste netbutik for frisører m.fl.

Tilbehør - inventar - værktøj Alt indenfor hårpleje - farve - permanent - pleje - og styling produkter Til priser du aldrig tidligere har set!

ANNONCE FNB

www.frisoerensnetbutik.dk

VISUALITET ”Man kan komme rigtig langt med hårdt arbejde. Men for at skabe det sublime, må man være i besiddelse af en visualitet, hvor teknikken er dit legetøj. Det er i spændingsfeltet mellem det nyskabende og usikkerheden, hvor man begiver sig ud i det uprøvede og er sårbar, at fornyelsen sker,” siger Jesper Buch, som ligner alt andet end en frisør. Det passer ham særdeles godt. ”En del af min egen fritid påtvinger jeg mig tid til at være mig selv. Det gør jeg bl.a. ved at køre på landevej og på mountainbike. At trille i to

Vi leverer direkte til din adresse!


The color of imagination. Den første farve, som er udviklet af frisører til frisører.

Bedste resultater Perfekt fordeling af farven

Blødeste konsistens sikrer en jævn fordeling

Uovertruffen dækning og farveintensitet

Ny Color Crystal Complex - udtryksfuldt, holdbart farveresultat hver gang

Ekstra pleje og styrkelse af hårstrukturen Jesper Buch kobler af, når han cykler 2-3 gange om ugen. På turene udspringer ofte de gode idéer.

Helt nyt Miracle Tree protein (Moringa Oleifera), som styrker og plejer håret

Blandes dobbelt så hurtigt som tidligere Farvecreme og plejende developer i perfekt forening

Nyeste inspiration Visionære halvårlige farvetrends

Global Color Circle er et team af farveeksperter fra hele verden, som deler trends og knowhow på skræddersyede workshops.

Partnerskab

Fortløbende salonsupport med partnere, som taler dit sprog

og en halv time på cykel får mig til at koble af, og af og til er det fra cykelturene på 60-80 km, at de gode idéer udspringer ” fortæller Jesper Buch.

Now you can release your color of imagination!

”Når du lever på en for frisører ualmindelig måde, vil du altid være sårbar overfor kritik. Det gjaldt også, da jeg droslede ned. Wicki og jeg skiftes til at tage før hjem fra arbejde.Til gengæld gør den af os, der er på arbejde, meget ud af at være personligt til stede hele tiden i forretningen. Jeg er i allerhøjeste grad en ualmindelig frisør. Med min grænsesøgende karakter – og det tror jeg mange vil give mig ret i – går livet lidt i bølgegang. Jeg er lidt inde i varmen, og så er jeg ude igen. Sådan må det være, når man har meninger om ting, selv om jeg fornemmer at jeg mest er inde i varmen. Min indre lille teenager siger, at jeg skal i hvert fald ikke ligne en frisør. Dermed skal ikke forstås, at jeg ikke beundrer frisører. Men der er jo ingen grund til at vi går rundt og bliver stereotyper. Jeg synes min karriere tidligere har kørt det spil. Som jeg er i dag, kan du sagtens komme til at gøre det rigtige på det forkerte tidspunkt. Afgørende for mig er, at jeg hele tiden afsøger mulighederne. Så kan jeg ikke senere bebrejde mig selv, at jeg ikke forsøgte.” ■ 22 > En ualmindelig frisør

DET GØR JESPER BUCH OGSÅ: • Arbejder som frivillig på Roskilde festival som crowd safety . • Fodboldtræner for 40 microputter i Roskilde. • Cykler 2-3 gange ugentlig op til 80 km på mountainbike eller landevejsracer. • Alpin skiløber siden 5-års alderen Litteratur: “Cutting Hair the Sassoon Way”, udgivet 1978, www.vidalsassoon.com

Together. A passion for hair BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Søren Pjedsted

LEG MED TV - MEDIET KAN SKABE ET NYT FORUM I FRISØRBRANCHEN

DE VISUELLE INDTRYK I SALONERNE VIL FREMOVER UDBYGGES MED FLADSKÆRME I ET MIKS AF ENTERTAINMENT OG REKLAMER. CHA CHA CHA PRÆSENTERER FRISØRENS VISUELLE MULIGHEDER DEN 30. SEPTEMBER I FORUM. Fladskærme i frisørsaloner som et supplement til reklamens visuelle indtryk vinder mere og mere frem. Allerede nu kan man opleve dem i en række butikker. Men det er naturligvis i det store udland, fladskærmene først kom frem. ”Allerede nu ser man brugen af fladskærme hos f.eks. 7Eleven, Matas, apoteker, modebutikker, supermarkedskæder, osv. De er mest reklameorienterede for at få mersalg.” Ordene kommer fra Søren Pjedsted fra frisørkæden CHA CHA CHA, som for et par år siden fik ideen til at indføre brugen af fladskærme hos frisørerne for at præsenteret et kreativt indhold blandet med reklamer. Hans idé var at systematisere mulighederne og udbygge dem. Sammen med Jacob Gammeltoft, som er it-kyndig, begyndte de at kigge på, hvordan det levende billede kunne bruges hos frisører. Sammen har de dannet firmaet VISOMEDIA ApS, med Jacob Gammeltoft som adm. direktør og Søren Pjedsted som den kreative person bag Hair Channel og CHA CHA Channel, der formelt lancerer sit fladskærmsprojekt på ”Frisørbranchens Lands24 > Fremtiden og fladskærme

stævne” arrangeret af Danmarks Frisørmesterforening, Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund og Frisørfagets Faglige Ordning den 30. september og 1. oktober i år. Allerede på det tidspunkt vil der hænge fladskærme i ca. 50 – 70 saloner, som har været med i opstartsfasen. Og naturligt nok er det Sørens Pjedsteds egne frisørforretninger, som i hele opstarten har været ”prøveklud”. COPYRIGHT ”Vores ide er at skabe noget nyt, hvor de frisører, der er med i projektet, kan lege lidt med TV-mediet. Ideen er at skabe et nyt forum i vores branche, hvor vi bliver bedre til at gøre opmærksom på os selv og vise, hvad vi kan ved at bringe vores budskab ud til en større kreds. Fordi vi er dygtige frisører, er det ikke ensbetydende med, at vi er gode til at sælge os selv. Ud over at vise reklamer på skærmen, kan vi for eksempel lave vores egen makeover. Jeg kender jo virkningen af TV-mediet fra de år, hvor jeg var med i TV-udsendelsen Go’morgen Danmark,” fortæller Søren Pjedsted, som videre oplyser, at han sammen med Jacob Gammeltoft

Fremtiden er de transparente fladskærme som her i en modeforretning

i det sidste halvandet år har arbejdet på, hvordan man kan bruge det nye medie på en vedkommende og kreativ måde. ”Vi kan ikke uden videre bringe billeder fra TV-udsendelser eller andre produktioner belagt med copyright. Det er tilladt hjemme i vore egne stuer, men i det offentlige rum er det ulovligt. Derfor har vi produceret vore egne ting. Produktionen er sket i et samarbejde med DK4 og Fashion TV, hvor vi selv har rettighederne og derfor frit kan sende ud til samtlige frisører i Danmark, som har lyst til at være med i vores projekt.” Meningen er på længere sigt, at frisørerne dels kan vise forskellige trends og nyheder samt præsentere nye produkter. I frisørernes egne butikker har de også mulighed for at præsentere salonens egen makeover eller fortælle, hvad der sker i lokalområdet. Mulighederne er mangeartede. FLADSKÆRM I LOFTET CHA CHA Channel har i opstartsfasen arbejdet med forskellige

Foto udlånt af DNP Danmark A/S

FREMTIDEN OG FLADSKÆRME

muligheder. Alene det at placere fladskærme i forretningen er et helt kapitel for sig. Blandt andet har Søren Pjedsted afprøvet virkningen af forskellige reklamer, hvor de er blevet overrasket. Han opdagede, at hvis fladskærmen er placeret i loftet lige over vaskepladsen, er kunden væsentlig mere opmærksom på det hun ser, end hvis informationen præsenteres på en fladskærm ophængt på væggen. Søren Pjedsted: ”Jeg kender frisørbranchen indadtil og ved, hvor vigtigt det er for frisører at vise kreative billeder. Vi vil ikke spises af med reklamer à la ”køb to og få den ene gratis”. Med det nye tiltag vil Søren Pjedsted med sine produktioner inspirere kunder – dels så de får lyst til at købe noget, men tillige inspirere med mode, makeup, nyheder, modetrends osv. Fra starten har han afprøvet forskellige ting på 3-4 skærme sat op hos CHA CHA CHA. ”Vi er meget inspireret af magasinet ”Where2go”, der er en blanding af entertainment og en flot reklame præsenteret på en lækker måde, der samtidig giver købssignaler. Og faktisk var det hele dette sammenFremtiden og fladskærme < 25


præsenterer for første gang i Danmark:

Patrick Kalle � de magiske hænder bag klippeteknik fotos fra Pivot Point � meget anerkendt show frisør i Holland � Show artist for Farouk Systems, Inc.

Kom og se Patrick klippe på vor stand nr. 108 Søndag d. 1. oktober 2006 kl. 11.00 kl. 12.30 kl. 14.00

kl. 15.30

Patrick vil klippe modeller, som på forhånd er farvet med CHI® Ionic farvesystemet uden ammoniak fra Farouk Systems.

Fra vaskepladserne er der "underholdning" i loftet.

På standen viser vi, hvordan også du kan gøre din salon til et bedre sted at være uden giftige ammoniakdampe!

CHA CHA CHA har allerede i flere frisorsaloner indstalleret fladskærme.

surium af indtryk, der gav os idéen til at få en inspirerende frisørkanal op at køre for alle frisører i Danmark.” Systemet er afprøvet i cirka et halvt års tid hos CHA CHA CHA, hvor der i øjeblikket er ophængt omkring 100 skærme. Skærmene kan fodres med forskellige oplysninger, men typisk vælger man at få det samme indhold til hver salon. Det indhold, der er valgt hos CHA CHA CHA er en blanding af entertainment, nyhedsstof og shows, mode og frisørannoncering for de produkter, man gerne vil sælge. Kort sagt en imageorienteret information. 26 > Fremtiden og fladskærme

BBC Søren Pjedsted oplyser, at så vidt han er orienteret vil kunderne gerne se nyhedsstof. Allerede nu er der indledt et samarbejde med Politiken, som giver muligheder for at få nyheder hver femte minut, – altså ligeså ofte Politiken selv skifter nyheder på internettet. ”Vi har sågar fået henvendelse fra BBC, om de må være med i vores projekt. Det er imponerende, at så massiv og stor informationskilde som BBC er interesseret i os.Allerede nu er den britiskeTV-kanal med i et projekt som kører i England og USA.”

På gensyn i Forum på stand 108 DanHair, Solbakkevej 58, 4760 Vordingborg, Tlf. 5537 0076, Fax 5537 1076, www.danhair.dk


TV avisen, trendshow eller nye frisurer, se det hele imens du bliver klippet

GENNEMSIGTIG I fremtiden er det visionen, at systemet giver mulighed for eget valg af information. Hvis det fx er en mand, der sidder i stolen, kan han trykke sig ind på mandsorienterede informationer med mode, trends osv. Også typen af skærme ændrer sig. Allerede nu findes der avancerede glasskærme, som viser levende billeder. Adm. direktør Jacob Gammeltoft oplyser, at en af de mest interessante skærme er gennemsigtig. Indtil

videre en meget dyr skærm – men også meget elegant løsning i et butiksvindue. Her er der tale om en speciel folie udviklet af et dansk firma, hvorpå man kan vise levende billeder på så at sige en gennemsigtig skærm. Folien monteres på en vinduesrude – eller i øvrigt på alle former for glas – hvor en projektor bagfra projicerer billeder og film ned på det gennemsigtige ”lærred”, som udelukkende modtager lys i en vinkel på 35 grader. Udenfor vinklen på de 35 grader er skærmen helt gennemsigt. ■

Den ultimative luksus til dit hår Faaborgvej 41 A • 5250 Odense SV Tlf.: 66 13 39 90 • Fax: 66 13 39 95 • info@hairmix.dk Photography: Anthony Mascolo and RobertoAguilar Make-up: Pat Mascolo Hair:Eric Gomez Styling: Jiv

28 > Fremtiden og fladskærme


Tekst > Aviaja Riemann-Andersen, L’Oréal Professionnel Foto > Casper Sejersen/ Blond Management Hår > Cim Mahony Makeup > Trine W. Skjøth/Blond Management Stylister > Rikke og Trine Wackerhausen

HAIR MAGAZINE EXCLUSIVE

Eventyrligt hår Moden skifter hurtigere og hurtigere. Man har knap nok nået at bruge de nye ballerinasko, før vi ser høje hæle og sylespidse snuder. Farverne ændrer sig også. Pludselig er det marineblå og ikke længere den jordbrune, der er den nye ”sorte”. Det hurtige tempo gør den enkelte trend mere følsom over for personlige fortolkninger end tidligere. L’Oréal Professionnel lancerer hvert år to farvekollektioner, hvor tidens trend og stilarter fortolkes og integreres i et univers af hår, farve og kreativitet.

RARE SPECIES – eller ”sjældne arter”, som overskriften henviser til, er titlen på L’Oréal Professionnel’s efterårskollektion, hvor inspirationen hentes fra den mystiske verden: Kvindelige mutationer og transformationer mellem insekter, dyr og mennesker inspirerer til nye sammensætninger af farve og stil.Trenden bæres frem af luksus og prestige. Inspirationen er hentet fra Art Nouveau, hvor det naturlige og det superstiliserede kombineres. Et eventyrligt univers udspringer fra efterårets kollektion med mærkelige skabninger, surrealistiske former og overraskende farvekombinationer. Stilen henter meget idéer i dekadencen fra Haute Couturen på catwalken.Trenden er excentrisk, men underspillet med nærmest konventionelle træk. En meget dramatisk og stemningsfyldt kollektion! For andet år i træk er kollektionen udviklet både med Majirel og Luocolor. På den måde opnår man en kollektion, hvor hele spektret dækkes – både det sofistikerede og fyldige – og det mere grænseoverskridende, lette og legende look. Det klassisk stilrene og det unge og mere vovede. Samtidig udnyttes de to forskellige farveseriers teknologier og resultater optimalt. L’Oréal Professionnels kollektion er udviklet i samarbejde med den verdenskendte frisør og stylist Grégory Kaoua. Grégory Kaoua, der bor i Paris, arbejder for top modemagasiner som bl.a. Vogue Italy, Marie-Clarie, Elle France, ID og Vanity Fair. Hvad er forskellen på Majirel-kvinden og Luocolor-kvinden ifølge Grégory Kaoua? ”Majirel er målrettet, den ægte kvinde, sofistikeret og selvsikker. Hun betragter sit hår som et værdifuldt smykke. Luokvinden er yngre og mere spontan. Hendes farver er mere graffitiagtige og modstridende.” Stilen genkendes hos mange nutidige designere og modeskabere, f.eks. Alexander McQueen, Cartier, Victor & Rolf, Stella McCartney, Thierry Mugler, Roberto Cavalli, Lanvin, Free Lance, og inden for 30 > Eventyrligt hår

makeup’ens verden er Helena Rubenstein, Cacharel og John Rocha typiske eksempler. FARVER Majirel: Farverne er mørke og rene, med blå og grønne undertoner. Kolde farver, der fremhæver efterårets og vinterens klare vejr. Luocolor: Farverne er lyse og klare og kan genkendes i naturens farvestrålende insekter. Farver der kombinerer kolde og varme toner. KLIP Klipningerne er traditionelle og enkle frisurer med et twist. Der er page med ekstrem volumen, der er kort page med langt pandehår. Majirel-looket er mere poleret end Luo-looket, som har mere struktur og bevægelse. HVORDAN SKABER L’ORÉAL PROFESSIONNEL KOLLEKTIONERNE? L’Oréal Professionnel har en afdeling, der trendspotter og udvikler kollektionerne i samarbejde med nogle af verdens førende trendbureauer. Stilen udvikles på baggrund af street-tendenser, kunst, arkitektur og story-telling. I Rare Species kollektionen trækkes der tråde til barok arkitektur og Art Nouveau, til naturens verden med insektlignende skabninger og ubegribelige farver. Historien henter sin inspiration fra klassiske eventyr og fra mere moderne fortællinger, som Ringenes Herre. HVORDAN KAN FRISØRERNE ARBEJDE MED KOLLEKTIONEN I DERES SALON? Som frisør har du alle tiders chance for at udvikle dine kunders modebevidsthed. Du er i den unikke situation, at du har dine kunders udelte opmærksomhed, når de sidder i stolen foran dig. Brug den tid til at rådgive dem om klip, farve og stil. Du har ekspertisen til at hjælpe din kunde med at få det bedste ud af sit hår.Tal med din kunde om kollektionen, fortæl om universet, om historien der ligger bag.Vis billeder af de designere i bladene, der arbejder med samme stilart.

Cim Mahony Den danske frisør Cim Mahony, som er mester for frisurerne på de fire store fotos, har de seneste 12 år arbejdet med London som base. På de følgende sider præsenteres eksklusivt for Hair Magazines læsere Cim Mahonys fortolkninger af L’Oréal Professionnel’s efterårskollektion. Cim Mahony har været cheffrisør på catwalk-shows i Paris, London og New York for bl.a. Roberto Cavalli, DKNY, Emanuel Ungaro, Missoni, Jaeger og Trussardi og assisterende frisør på shows for Versace, Armani, YSL og Tommy Hilfiger. Han har arbejdet for stort set alle internationale udgaver af Vogue, Elle US og UK og haft fingrende igennem de fleste af klodens topmodeller inkl. Kate Moss, Naomi Campbell, Karolina Kurkova og Giselle Bundchen.


LUO 10,01

Majirel 5,71 + highlights Majirel 7,13


Majirel 6,23 + highlights med Platinium. Efterfarvet med Majirel 7,1

Bund: Majirel 7,1 (6%), midterstykke Mjirel 8,1 (6%), spidser Majriel 10½,1 med spidsreflekser af Platinium (9%).


Kølig krop Rusk Calm Body Lotion fra HairMix indeholder ingefær, en antioxidant der stimulerer huden, og proteiner, som genopbygger huden. Calm Body Lotion er også velegnet som håndcreme, 400 ml 145 kr.

Nul skæl Matrix har lanceret

Balance i håret De to nye produkter i serien Seah Hairspa Color fra Bella Vista kan bruges hver for sig eller i samme behandling. Seah Hairspa Color Embrace er farveplejende behandlling, 169 kr., og Crystal Caress Elixir er serum, som giver ekstra pleje til håret, 169 kr.

Scalpthèrapie Shampoo fra Biolage. Produktet er specielt udviklet til behandling af skæl. Scalpthèrapie Shampoo fjerner skælet skånsomt samtidig med, at balancen i hovedbunden genopbygges, 110 kr.

Shine i håret

Matthew James fra Salonsupport.dk har tre nye shineprodukter, der alle er vandopløselige. Instant Shine anvendes efter at frisuren er sat, 179 kr. Repair & Shine er koncentreret serum, som reducerer kruset hår, 199 kr. og Frizz Free –Smoothing Serum reducerer kruset og flyvsk hår, 209 kr.

Kramme-spray

Den ny hårspray fra System Professional, Perfection Hairspray, er en non-aerosol spray med pumpe. Med den nye spraylak kan lakken krammes ind i håret for at opnå fine effekter, 139 kr.

HAIRCARE

Mange nye farver Igora Royal fra Schwarzkopf Professional er den første farve udviklet af frisører til frisører. Her kommer hårpleje i første række. Firmaet lover perfekt fordeling af farven, uovertruffen dækning, ekstra pleje og styrkelse af hårstrukturen. Igora Royal findes i 131 nuancer og forhandles af Bella Vista.

DER ER MANGE NYE HÅRPRODUKTER PÅ VEJ IND I SALONERNE, SOM GIVER HÅR OG FRISURERNE FARVER, PLEJE, STYLING TIL EFTERÅRETS FLOTTE SILHOUETTER Virkelige krøller True Curls fra ABBA Curl Therapy er produkter uden for mange dikkedarer. Her får man faste krus-fri krøller i naturkrøllet eller permanentet hår. Forhandles af Haircare Danmark

SPA i håret Seah Hairspa Sophisticated fra Schwarzkopf Professional genopretter med sine fire produkter fugtighedsbalancen i sart, tørt og modent hår og tilfører samtidig glans, priser: 149 kr. – 169 kr. hos Bella Vista.

Reparation

Langt sommer-look

Med Lumino Contrast fra L’Oréal Professionnel er det muligt at bevare det smukke sommerlook året rundt. Serien består af shampoo, maske og leave-in serum, der er makeup til håret. Priser 115 kr. – 150 kr.

36 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Color Vitality til farvet hår er en de ni liner fra det nye KMS California som forhandles af TENDENZ. Det er en luksus-serie beregnet til at styrke og genopbygge håret. En patenteret teknologi gør det muligt at reparere skader i den indre hårstruktur, så håret igen får sundheden tilbage.

Haircare update < 37


�������������������������������������

��������������������

Farveforstærker

�����

Shine Colour Shampoo fra HH Simonsen genopfrisker farvet hår eller forstærker hårets naturlige farver og reflekser. Fås i fem varianter, 89 kr.

�������������������

������������������

Direkte blegning Organic Colour Systems har med Naturlite Oil Activator gjort det muligt at anvende afblegning direkte i hovedbunden og ud i længderne. Endvidere kan håret lysnes op til fem toner, fås hos

HairMix.

Extrem styling Hairtech og Hairconnexion har som nyhed en gelé, Keune Haircosmetics Xtreme Jelly, som er en hurtig tørrende gele til ekstrem styling af håret. Xtreme Jelly giver maksimum volumen og godt løft fra hårbunden, 98 kr.

Ultimativ hårpleje I kølvandet på sommerens badeliv kan håret være medtaget og trænge til pleje. Det klarer Nutritive Gluco-Active serien fra Kérastase , som både plejer og genopbygger hårfibrerne samtidig med at der lægges en beskyttende hinde på hårets overflade. Oléo-Fusion er en ny salonkurbehandling, som beskytter mod udtørring i op til fem hårvaske, pris oplyses i salonen. Lait Vital til daglig pleje, 195 kr., og Masquintense nærer meget tørt hår, fås i to varianter, til fint og kraftigt hår, 255 kr.

Plejende farver Fudge Paintbox er plejende farver uden ammoniak og peroxider. Farverne er udviklet, så man kan mikse helt egne nuancer. Fås i 12 nuancer og en pasteltoner.

��������������������� �������������������������������������� �������������������������������������������� ������������������������������������������� ����������������������������� �������������������������������������������� �����������������������������������������

�������� ����������������������������� ���������������������������������������������������� ���������������� ����������������������������������������������� ������������������������� ���������������������������������������������� ������������������������������

38 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


Styrk håret HairMix relancerer Rusk Sensories Full shampoo, som tilfører håret fugt og pleje og giver det indre styrke efter hav- og klorvandets hårde behandling.

Mere glans

Goldwell ha r udvidet Colorance A cid Colorserien med U ltra-Shine Color. Både meget medtaget og porøst hår kan blive glansfuldt med farveint ensitet. I alt lanceres 21 farvenuancer, so m giver kreative mul igheder i frisuren.

Sjov styling

Rehab Styling fra Bella Vista er et sjovt og anderledes stylingsprodukt, som tæmmer de vilde spidser, 119 kr.

Spar tid

Extra-Body Thicken Up fra Paul Mitchell er et tidsbesparende styling-produkt, hvis formål er at forvandle livløst hår til glansfulde og livlige lokker. Produktet er ideelt til at skabe et flot og voluminøst look, 165 kr.

Klangfulde farver Davines lancerer en ny produktserie Alchemic System, som består af en række shampoo’er og conditioner til forskellige hårfarver. Alchemic System består af seks sæt haircare produkter til naturligt og farvebehandlet hår – i alt 24 produkter. Davines lover klangfulde farver, som holder længere.

Kølende nyhed System Professionals herreserie Just Men Cool Blue udvider med to produko ter. Sub-O Gel Paste Shamo poo og Sub-O Gel-Wax. Foruden at virke kølende er den nye shampoo udviklet til at gøre håret kraftigere. GelWax er egnet til normalt og fint hår.

DET NYE EKSKLUSIVE ghdHOT-PINK STYLINGJERN MED VARMESIKRING 110 kr. pr. solgt stylingjern går til Kræftens Bekæmpelse. Hvert år gør ghd en kreativ indsats for velgørenhedsorganisationer for brystkræft verden over. I 2006 har vi virkelig skruet op for blusset – med de eksklusive hot-pink stylingjern og modellen Leah Wood støtte – datter af Rolling Stones guitaristen Ronnie Wood. Støt op om brystkræft – ring til +45 86119902 for at få flere oplysninger om ghd pink kampagnen.

www.ghdhair.com 40 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

TALENT FOR KLIP OG LOGISTIK

ELMER STUHR VAR DEN FØRSTE FRISØR I DANMARK, DER SÅ EN LYSENDE MULIGHED FOR FRISØRFAGETS FREMTID I VIDAL SASSOONS KLIPNING. HANS FREMSYNETHED SKABTE FUNDAMENTET FOR STUHR-KÆDENS SUCCES.

Elmer Stuhr – imellem nyeste frisure fotos

Stuhr – på vej mod 50 års jubilæum

Han er branchens grand old man. Man kan bare ikke se det på ham. Da Elmer Stuhr tager imod i Salon Stuhr på Vesterbrogade i København er han nede i stueetagen. Lidt efter er han oppe på 1. sal, så er han nede igen og udenfor i dagslyset for at fotografen kan tage billeder ude i det fine dagslys. Spændstigt farter han op og ned ad trapperne. Der er vitalitet i Elmer Stuhrs bevægelser. Han er en mand, der tydeligt bobler af overskud, viser afslappet overblik og har sans for humor.

Skandinaviens største frisørkæder med årlige hårkollektioner som grundlag for skoler i Danmark, Norge og Sverige. Han har også sit eget produktmærke. Elmer Stuhr kender sin business ned til mindste detalje – og har styr på den. Hemmeligheden er blandt andet et omfattende kundekartotek som grundlag for vigtige markedsundersøgelser om kundetilfredsheden. Dertil kommer hans fremsynethed om tidligt at inddrage medarbejderne i firmaet. Logistikken er i den grad på plads.

Vi tænker hver især: Han er nok fyldt 60 år – måske 65, det sidste tror vi, fordi hans hår er hvidt. Men nej! Bag Elmer Stuhr energiske fremtoning bor et menneske født i 1929 med uddannelse i Nr. Lyndelse på Fyn, hvor også komponisten Carl Nielsen stammer fra. Elmer Stuhr er 77 år og stadig en mand i sin bedste alder. Han har skabt et imponerende livsværk med 11 saloner plus skole samt 100 ansatte i en af

120 KR. OM UGEN Dengang Elmer Stuhr gik ud af skolen, var det svært at få læreplads. Fordi hans søster var uddannet frisør, åbnede muligheden sig for den 15-årige dreng med læreplads i samme salon, hvor hun arbejdede. Han fik svendebrev i 1948 med udsigt til en overenskomstmæssig løn på 120 kr. om ugen. Som elev fik han 2 kr. om ugen, men så havde han

42 >Talent for klip og logistik

ELMER STUHR KAN DEN 2. JULI 2007 HOLDE 50 ÅRS JUBILÆUM. DET FEJRES ALLEREDE I FEBRUAR MED ET JUBILÆUMSSHOW I DIAMANTEN.

Stuhr trendmateriale

Stuhr med egen produktlinie

Talent for klip og logistik < 43


enormt forspring. Med klippe-epoken forsvandt parykmoden. Vi lavede butikken om til en rigtig klippesalon. På det tidspunkt omkring 1970 – 74 var vi i salonen på Vesterbrogade omkring 36 ansatte. Kunderne væltede ind og sad og ventede ude på hovedtrappen. Så jeg åbnede tre butikker på Strøget i løbet af tre år. Vi fik så meget presse og så stor succes på omtaler, før de andre frisører kom i gang med den nye klippeteknik. Mine kolleger troede simpelthen ikke på det. Men for os blev det et fundament, som så at sige skabte hele udviklingen for Stuhr-kæden.” For Elmer Stuhr personligt som frisør, drejede det sig om at være kreativ og sætte ting i gang. ”Som frisør skal man være først med de nye teknikker. Vi tog chancen og turde åbne tre forretninger. Siden har jeg gjort meget for at forædle mine klipninger. Ikke et øjeblik var jeg i tvivl om, at dette var fremtiden. Nu tog det meget længere tid at klippe en kunde. En frisør kunne før klare ca. 15 kunder om dagen. Med den nye klippeteknik har en frisør ca. 5 ½ kunde pr. dag. I branchen var jeg ilde set, fordi jeg reducerede behovet for frisørbesøg fra hver uge til 8 –10 gange om året.” DEN DYGTIGE FRISØR Elmer Stuhr har ca. 100 ansatte fordelt på 11 saloner i Københavns området. Han ansætter selv hver eneste medarbejder, fordi det er af enorm betydning at vælge den helt rigtige medarbejder. Han siger selv, at hvis ikke han har fingeren på pulsen, ville han gå rundt som en fremmed i sine egne forretninger. Han understreger, at kundepleje er afgørende for at drive en frisørsalon med succes. Hans ansatte lærer, at frisøren skal være hundrede procent nærværende og indstillet på at lytte

Elmer Stuhr har haft salonen på Vesterbrogade i København i næsten 50 år.

også fri kost og logi. ”Det tiltalte mig at blive frisør fordi jeg følte, at det passede mig. Da jeg kunne få en god læreplads var det værd at tage den. ” Fra han åbnede sin første salon i 1957 på Vesterbrogade er der til næste år i juli gået 50 år. Det var hårdt slid i starten. Men med erfaringen kom også overblikket og evnen til at administrere. Efter læretiden var Elmer Stuhr marinesoldat og lå inde på Holmen i København. Fordi han var frisør, blev han ofte taget ud fra afdelingen, fordi de øverstbefalende trængte til en klipning. Det var behageligere end strabadserende øvelser i fuld feltmæssig uniform. I sin fritid brugte han mange timer med at klippe kunder for at tjene en lommeskilling. FØRSTE SALON KOSTEDE 45.000 KR. ”Man fik ikke meget i løn dengang,” fortæller Elmer Stuhr. ”Heldigvis var min mor fornuftig og lærte mig at spare op. Allerede da jeg gik i skole, havde jeg forskellige jobs. Da jeg købte min første salon på 1. sal her på Vesterbrogade, havde jeg sparet 22.000 kr. op til salonen, som kostede 45.000. En af mine gode kammerater var advokat, og han hjalp mig. Men han mente dengang, at det var det glade vanvid at investere sine sparepenge i Vesterbrogade-lokalerne. Han er stadig min kammerat, men har indset, at han nok bør afstå fra at råde mig. Dengang lå alle frisørsaloner på 1. sal, fordi det var for dyrt at købe i stueplan. Det var en stor dag for mig, da jeg fik mulighed for at købe to butikker nedenunder og få indgang direkte fra gaden.” VANDT MARCEL - MESTESKAB Elmer Stuhr havde også lært, at hvis man vil have et godt navn som frisør, skal man deltage i konkurrencer. Så det gjorde han. Han deltog i VM i 1960-61 og 62, vandt Københavnsmesterskabet, blev Nordisk mester og vandt ligeledes et Marcel-mesterskab. Marcel-mesterskabet var han meget stolt af. Stuhr Men & Women har international anerkendelse ved at have friseret ved fire verdenskongresser,Tokyo, Rio, New York og Paris. Desuden har Elmer Stuhr modtaget en inter44 >Talent for klip og logistik

national anerkendt pris, Business Awards 2004, for iværksættere. ”Ved at deltage i konkurrencer, fik jeg præciseret, at jeg kunne mere end bare sætte hår. Det gav mulighed for at hæve niveauet og dermed prisen. Dengang kostede det 18 kr. at blive klippet og få håret sat. Med min beliggenhed på Vesterbro, var jeg naturligvis billigere end salonerne på Strøget. Da jeg vandt Københavnsmesterskabet, kom jeg i TV-avisen en søndag aften. Dengang var der kun én TV-kanal, så jeg blev pludselig kendt. Aldrig har jeg fået så mange blomster efterfølgende,” fortæller Elmer Stuhr, som samtidig oplyser, at langt hår og opsatte frisurer dengang var moderne.

HAIR TALK bliver påsat kundens eget hår på den mest skånsomme måde Ingen kan se eller føle HAIR TALK efter påsætningen Kontakt House of Waldorf og få tilsendt brochure og prisliste samt en gratis DVD

JEG VANDT ET MESTERSKAB, KOM I TV AVISEN SØNDAG AFTEN OG BLEV KENDT

35 36 35 62

House of Waldorf Aps Thorvaldsensvej 12 1871 Frederiksberg C

sætte håret. Der kom nye tider, hvor kvinderne var på vej ud på arbejdsmarkedet. Nu havde de ikke mere tid til hver uge at bruge timer på at få håret sat. Der gik vel fem år, før de andre saloner fulgte efter. Det gav mig et

Et revolutionerende nyt HAIR EXTENSION Concept • Let at udføre • Sikkert • Fornuftig pris • Hurtig påsætning • Lækker hårkvalitet

REVOLUTION ”Men så kom revolutionen – den største omvæltning i frisørfaget. Jeg var den første, der opfangede, at noget helt nyt var på vej. I engelsk Vogue havde jeg set, at en frisør ved navn Vidal Sassoon havde klippet den tids hotte britiske modeskaber Mary Quant og den verdenskendte, ultratynde model Twiggy. Jeg rejste til London og blev vildt begejstret, da jeg besøgte Vidal Sassoon. Jeg tog hjem igen for at undervise mine medarbejdere i teknikken. Jeg kom tilbage til London adskillige gange og sendte også mit personale derover. Med Vidal Sassoons klippeteknik blev kvinderne nu selv i stand til at vaske og

HAIR TALK

Der bliver holdt kurser i salonen på Vesterbrogade.

www.waldorf.dk Talent for klip og logistik < 45


HAR DU PRØVET NYHEDERNE FRA LANZA?

Elmer Stuhr har fingeren på pulsen

til hver eneste kunde. I kraft af samtalen kan den dygtige frisør lytte sig frem til den type, frisøren har foran sig. Frisøren skal kunne vejlede, klippe og sætte håret, så frisuren får den finish og kvalitet, som kunden forventer. Og det gælder hver eneste gang. Frisørfaget er meget personligt. Derfor er personalepleje vigtig. Medarbejderne skal også have gode muligheder for at udvikle sig. De skal være glade, når de møder på arbejde. Ellers kan man ikke forlange, at de leverer en begejstring, som hver eneste kunde gerne skal opleve. PARTNERE ”Det har været en vigtig del i opbygningen af organisationen med dagligt samarbejde samt efteruddannelser og aktiviteter, der har nerve ud til alle forretninger.” Da jeg åbnede forretningen på Strøget i 1974, blev to af mine dygtige medarbejdere også mine partnere – og er det stadig. Senere er der kommet yngre kræfter til i partnergruppen. Kvalitet og finish er alfa og omega i branchen.Vi har evalueringsmøder med vore butikschefer og partnere til opfølgning af budgetter og konceptet med en god strategi for udviklingen.

HER LIGGER STUHR

Art Elements Produkter kommer ultimo september!

Vesterbrogade 19 Købmagergade 7 Fiolstræde 23 Store Kongensgade 12 Magasin Kgs. Nytorv Fisketorvet Frederiksberg Centret Jægersborg Alle 32 B Magasin Kongens Lyngby Lyngby Hovedgade 54 Skovridergårdsvej 71,Virum Stuhr Interskole,Vesterbrogade

Distribution i Danmark

Alle chefer og alle i organisationen er hentet indefra. De kender hele forretningsgangen og ved, hvordan tingene skal være. Alt hos os kører online, så der er fuldt overblik over bookninger og budgetter. Vi har løbende evalueringer for at aflæse kundetilfredsheden. Det er et vigtigt værktøj i det daglige arbejde,” slutter Elmer Stuhr. Elmer Stuhr stoppede med at klippe kunder for over tyve år siden, for at koncentrere sig om udviklingen og den daglige drift. ■ 46 >Talent for klip og logistik

Haircare Danmark

Knud Bro Allé 5 g

3660 Stenløse

telefon 70 25 05 70

kontakt@haircaredanmark.dk


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

BUDGET DE MALERARBEJ

8,900 KR. 17.000 KR. 35.000 KR.

VVS EL 11.980 KR. ) LV U (G ER KR. TØMR TAR) 25.767 EN V IN E K K (I BELLA VISTA En indbydende og stilren facade.

ENKELHED MED STILBRUD

Behandlingspladsen er indrammet af tapetbeklædte søjler.

Vaskepladser med Philippe Starck stole

TO UNGE FRISØRER HAR ÅBNET SALON I ÅRHUS. MED SIKKER VISION FOR INDRETNINGEN HAR DE SKABT EN SALON, SOM ALLE HAR LYST TIL AT KOMMENTERE. Morten Ladefoged og Maja Dahl er 31 og 27 år og frisører. Morten er udlært i 2003 og Maja i 2000. 1. juni i år åbnede de deres nye salon ”Ladefoged | Dahl”midt i det århusianske latinerkvarter. I forbindelse med indretningen havde de som sparringspartner Mortens far, Jørgen Ladefoged, indehaver af en vinduesfabrik, og adm. direktør Claus Petersen, Bella Vista, der leverede inventar. Dette triumvirat blev et kreativt og meget velfungerende arbejdsteam, hvor hele proceduren – fra overtagelsen af lokaler i slutningen af april til åbningen – kun varede fem uger. De nye salonindehavere havde fra starten en helt præcis idé om, hvordan de ønskede deres salon indrettet. Det gjorde det nemt for Claus Petersen fra Bella Vista at finde netop det inventar, som egnede sig og svarede til deres forestillinger om møblementet. Mortens far var også klar til at løse opgaven med at lave vinduer og indgangsparti, betjeningspladser og receptionsdisk. Claus Petersen har mange års erfaringer med mål og udformning af inventar i forhold til lokaler. Jørgen Ladefoged har faglige ekspertise fra produktion af vinduer. De to ting kombineret med Morten Ladefoged og Maja Dahls ønsker og visioner gjorde, at der kunne træffes beslutninger i løbet af ganske kort tid. De to frisører brugte masser af arbejdstimer, kræfter og knofedt på at bringe den tidligere tøjbutik up-to-date. Salon ”Ladefoged | Dahl” præsenterede sig ved åbningen 48 > Enkelhed med stilbrud

med enkelhed tilført spændende og kreative stilbrud. ”Vores filosofi var og er, at den miljøvenlige vinkel, som vi har arbejdet med på vores tidligere arbejdsplads, vil vi gerne bringe videre i et ungt signal. Dog ikke så ungt at det hele går op i popmusik og byture,” siger Morten Ladefoged og Maja Dahl fra deres salon. SÅ MULIGHEDER ”Lokalerne fandt vi nærmest ved et tilfælde. En formiddag, da vi var ude at drikke kaffe, gennemgik vi nogle salgsopstillinger, hvor især et af tilbudene fangede vores interesse. Det var en tidligere tøjbutik, som havde stået tom længe. Toilettet var tudegrimt, og det hele lignede noget forfaldent skidt. Men vi så muligheder i stedet og fik kompetente råd fra fædre og kærester. Og så var det billigt!” fortæller Morten Ladefoged og Maja Dahl.

INVENTAR STOLE VASKEUNITS BETJENINGER / RECEPTION SALGSAREALE R BELYSNING DIVERSE

Den nedlagte tøjbutik bestod af et stort rum på i alt 120 kvadratmeter. Der er lille kælder, så der tilbage i stueplan var ca. 70-80 kvadratmeter plus 12 kvadratmeter baglokale og køkken, alt med en loftshøjde på tre meter. ”Da lokalerne var i meget dårlig stand, skulle alt rives ned og fjernes. Væggene beklædte vi med væv og malede dem hvide.To af væggene er sandspartlet blandet med grafit, pudset og efterbehandlet med bivoks. Bivoks gør væggene helt bløde at røre ved. Loftet er malet sort.

Morten Ladefoged og Maja Dahl i deres salon

25.000 KR. 20.000 KR. 60.000 KR. 10.800 KR.

15.000 KR. 50.000 KR.

Enkelhed med stilbrud < 49


En søjle i midten er tapetseret med engelsk retrotapet for at bryde de rene flader.Til gulv er valgt syntetisk hvidpigmenteret askefolie, der er praktisk, fordi rester fra hårfarver nemt kan fjernes. FAR LEVERERVINDUER ”Min far har stået for hele facaden, som består af to store ruder på hver side af indgangsdøren.Vinduesrammerne er i mahogni behandlet med olie og afsluttet med kobberkanter. Resten af facaden er lavet med en finish, så den ikke tager imod graffiti. Hvis vi skulle være så uheldige, at der bliver malet på facaden, kan vi nemt vaske graffitien af. Indgangsdøren er også af mahogni.Vinduerne er to kæmperuder, som vejer 200 kg stykket – et par ordentlige basser”, fortæller Morten Ladefoged, som tilføjer, at indenfor er receptionsdisken designet i samarbejde med Claus Petersen og udført af Mortens far. Claus Petersen har bidraget med retningslinierne for mål, som gør arbejdsområdet velfungerende. ”Min far har lavet den sidste del af designet på receptionsdisken, som er en højglanslakeret møbelplade i antracitgrå.” Salonen har fem behandlingspladser og to vaskepladser, begge steder med Philippe Starck stole. Her er det igen Claus Petersens erfaringer med mål og proportioner i forhold til rummet, som har givet den harmoniske finish. Det samme gælder konsollerne, hvor Morten Ladefoged

og Maja Dahl er kommet med idéerne og Claus Petersen har rettet målene til. Belysning er fra Bella Vista, og spejlene er indkøbt af Morten Ladefoged og Maja Dahl. Igen er Claus Petersen kommet med forslag til at tilpasse målene efter loftshøjden for at give et afbalanceret indtryk. Salonens produkter præsenteres på glashylder, som clipses ind i væggen. I vinduet er der søjler med glashylder i mellem, som får hylderne til at se ”svævende”ud. STOLTHED ”Vores stolthed er den gamle sofa i romantisk stil med nopret mønster. Vi fandt den hos Blå Kors og købte den for 1600 kr. Efter at vi malede sofaen græsgrøn og grå imellem alle rillerne, er vi utrolig glade for vores sofa, fordi den på en meget fin måde illustrerer, den stil som vi ønsker at udtrykke i vores salon.” Når kunderne kommer ind i salon ”Ladefoged | Dahl” bliver de budt velkommen med electronica-musik på den stille måde, der hverken er for kedelig eller for vild. Blot behagelig. En af Majas kunder i går, var en ung fyr, der så ud til at nyde den rolige atmosfære. Han fandt det ligefrem afstressende at gå til frisør hos Morten Ladefoged og Maja Dahl. Ligesom den unge mand kommenterede musikken, har Morten Ladefoged og Maja Dahl noteret, at mange slet ikke kan lade være med at give udtryk for deres mening om deres salon, der er en blanding at noget nyt og lækkert og noget helt råt. ■

� � ���� ���������������������� � �� �����������

Admind holder dig opdateret

� �� �������������

med nyheder fra frisørbranchen

� �� ������������

Du finder blandt andet: •

Produktnyheder

� �� ���

Leverandøroversigt

Aktivitetskalender

� �� �������

Nyheder omkring

via Hair Magazine.

personer og saloner

� �� �������� ������������������������������������������

���������������������������������� Vue over salonen.

��������� ���������

����������������������������������������������� Enkelhed præger hele salonen

50 > Enkelhed med stilbrud

Den grønne sofa er købt hos Blå Kors

���� �������������������� ���������������������� � �����������


CUTTING LANGT HÅR – KORT HÅR – KRØLLET ELLER STRIT – PAGER OG KUNSTFÆRDIGE FRISURER. DET HELE SES I EFTERÅRETS FANTASIFULDE HÅRTREND, SOM DETTE EFTERÅR ER ET SPÆNDENDE KONGLOMERAT AF DYGTIGE TEKNIKKER OG VISIONÆR STYLING.

Keune

L'Oréal Professionnel

L'Oréal Professionnel

Farouk Systems

52 > Cutting edge

TIGI

Toni & Guy

Farouk Systems

Cutting edge < 53


L'Oréal Professionnel

Toni & Guy

Farouk Systems

L'Oréal Professionnel

Farouk Systems

TIGI

54 > Cutting edge

Keune

Toni & Guy

L'Oréal Professionnel

Cutting edge < 55


L'Oréal Professionnel

deepshine Naturbaserede produkter uden parabener. Deepshine er baseret på ekstrakter af havtang og beskytter mod solens stråler.

Farouk Systems

Vi gør det sjovere at være frisør... L'Oréal Professionnel

56 > Cutting edge

Toni & Guy

Faaborgvej 41 A • 5250 Odense SV Tlf.: 66 13 39 90 • Fax: 66 13 39 95 • info@hairmix.dk


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

FOR AT BLIVE MEDLEM AF INTERCOIFFURE SKAL MAN VÆRE FØRENDE FRISØR I SIT OMRÅDE

VERDENS DYGTIGSTE FRISØRER INTERCOIFFURE SIGNALERER INTERNATIONAL KVALITET. INTERCOIFFURE ER EN VERDENSOMSPÆNDENDE FRISØRORGANISATION, DER TÆLLER 2500 SALONER I 40 LANDE. DANMARK ER REPRÆSENTERET MED 48 SALONER. ”L’Association Internationale des Maîtres Coiffeurs de Dames ”(I.C.D.) eller Intercoiffure blev grundlagt i 1925 iTyskland af frisører fra Schweiz, Tyskland, Frankrig og England. I 1930 grundlagde Frankrig sin egen afdeling, og efter anden verdenskrig blev organisationens videre succes varetaget af den berømte franske frisør Guillaume.

placeret i Københavnsområdet og Helsingør, en salon ligger på Bornholm, ni på resten af Sjælland, to på Lolland, seks på Fyn og 11 i Jylland. Desuden er nogle få firmaer medlemmer. Præsident for Intercoiffure international er tyskeren Klaus Peter Ochs. Den danske præsident er Bjørn Hirtsgaard, hvis salon ”Guys & Dolls” ligger i Helsingør.

Intercoiffure er den første internationale organisation, der som formål har første klasses frisørhåndværk. I dag er organisationen repræsenteret i 40 lande og har over 2500 saloner spredt over hele verden. De findes i alverdens hovedstæder, Paris, New York,Tokyo, Berlin, London, Milano og København. Indehaverne af Intercoiffure salonerne er orienteret mod den nyeste mode, og i deres frisørarbejde er de med til at tilføre frisørerfaget en ny dimension. Her går mode, skønhed og æstetiske værdier op i en højere enhed.

ÆRLIG OG REDELIG ”For at gøre sig gældende til at kunne blive medlem af den internationale frisørorganisation Intercoiffure, skal man som frisør være førende i sit område. Man behøver ikke at have en stor forretning, men man skal være indstillet på at gøre noget særligt indenfor frisørfaget.”

I Danmark er 48 saloner medlemmer af Intercoiffure. Heraf er 19 58 >Verdens dygtigste frisører

Det er blot en af de sætninger præsidenten igennem otte år for Intercoiffure i Danmark, Bjørn Hirtsgaard, understreger betydningen af. ”Frisøren skal være redelig og have lyst til at drive en ordentlig forretning, hvor han eller hun er ærlig og indstillet på samarbejde og

Bjørn Hirtsgaard: Intercoiffure er en global frisørorganisation

Verdens dygtigste frisører < 59


Intercoiffure emblemet bæres i reverset

dele sine idéer med kolleger. En frisørsalon kan ikke uden videre blive medlem af Intercoiffure. Det foregår ved, at der bliver lagt mærke til salonen som noget særligt og enestående, hvorefter indehaveren enten bliver opfordret eller anbefalet,” fortæller Bjørn Hirtsgaard. ”Nogle af salonerne får vi anbefalet, og i andre tilfælde har vi firmaer som hjælper os og tager kontakt til en frisør. Af de emner vi har fået anbefalet, foregår første del af optagelsen ved, at frisørerne kommer til et møde i oktober – november. Hvis vi kan anbefale dem, bliver de optaget på vores generalforsamling, der finder sted i januar. Det foregår ved en smuk ceremoni.”

betydeligt netværk.” I de nordiske lande besøger vi hinandens årskongresser, udveksler meninger og idéer og kommer med forslag, som vi mener bør drøftes ved de internationale arrangementer. Det er spændende og meget givende, fordi der både er tale om netværk og business.”

MEDLEMSTALLET SKAL ØGES TIL 3.000 Da jeg blev præsident for otte år siden var der lidt af en kaffeklub over organisationen. Sådan er det ikke mere. Siden verdenskongressen i Berlin i september 2000, hvor præsidentembedet har været under Klaus Peter Ochs’ ledelse, er der boosted kraftigt til organisationen. En Bjørn Hirstgaard oplyser, at i Intercoiffure drejer det sig ikke om af hans programerklæringer har været indenfor en 3-årig periode at kvantitet, men kvalitet. Han skønner, at der i Danmark årligt optages øge det samlede medlemstal til 3.000 i 50 lande – men stadig med 3–5 nye medlemmer af Intercoiffure. Ifølge den danske præsident er bevarelse af Intercoiffure’s smukke filosofi. Ligeledes er det hensigten i Danmark flot repræsenteret i forhold til mange andre lande, og danIntercoiffure, under banneret af ”Guillaume Foundation”, at promoske frisører er meget velanskrevne ude i verden. vere og udvikle aktiviteterne indenfor Young InterBjørn Hirtsgaard oplyser videre, at i udlandet er coiffure og yderligere styrke samarbejdet med hårIntercoiffure i Danmark medlemskabet mere estimeret, bl.a. fordi områindustrien, samtidig med at Intercoiffure bevarer sit ry 48 medlemmer derne er meget større, hvorfor det også bliver muligt af høj international kvalitet. 7 firma-medlemmer at bryste sig af det ærefulde medlemskab. Årskontingent 5.600 kr. Der afholdes World Congress hvert fjerde år skiftewww.intercoiffure.dk NETVÆRK OG BUSINESS vis i USA, Europa og Asien med en række aktiviteter, For Bjørn Hirtsgaard har hvervet som præsident som foruden selve kongressen bl.a. er seminarer og betydet meget. Via deltagelse i alle internationale workshops. Det internationale artistic team i Interarrangementer og nordiske møder har han fået et coiffure arbejder løbende med modedesignere, og 60 >Verdens dygtigste frisører

Cosmobell Danmark ApS. 97 22 33 44


Intercoiffure er repræsenteret i 40 lande med over 2500 saloner

to gange årligt skaber Intercoiffure en eksklusiv kollektion: Spring/ Summer og Autumn/Winter, som er et fotokit af creationer sendt fra Paris til hvert medlem worldwide. Pressekits sendes til alle medlemmer og til den internationale presse. Bjørn Hirtsgaard fortæller, at Intercoiffure worldwide er delt op i otte afdelinger. Fra landene sendes en mængde materiale ud til hele verden, som andre kan bruge frit i deres forretning. Bl.a. har Intercoiffure netop lavet en ny cd med ”streetfashion”, som medlemmerne kan anvende i forbindelse med deres markedsføring – dog ikke sammen med produkter. ”I Norden har vi også lavet en fotosession til brug for medlemmerne. Tidligere havde man et magasin, men vi ser, at den digitale verden overta62 >Verdens dygtigste frisører

ger mere og mere, fordi informationerne kommer ud med det samme. Det er vigtigt i dag.” YOUNG INTERCOIFFURE En anden af Intercoiffure’s nyere tiltag er Young Intercoiffure, som er en underafdeling af Intercoiffure. Det er en tre år gammel forening i foreningen. I Danmark har Rikke Jensen fra Salon Capaldi gjort et stort arbejde for unge, talentfulde frisører. Hun er den ene af to ”mødre, hvor ca. 15 unge talentfulde frisører og elever lærer at stå på en scene og lave shows. Her lærer de, hvordan man opbygger shows. De unge frisører mødes en gang om måneden med ”mødrene”, og to af medlemmerne får chancen for at komme med til Paris i løbet af året for at møde andre unge frisører fra hele verden. ■


������

��������������� Hair Meches Hair Meches fra HH Simonsen er et godt ”værktøj” til den kreative frisør, som vil arbejde med mange forskellige slags farver og striber i håret. Den gennemsigtige forside gør det muligt at følge med i farveprocessen. Limkanten på Hair Meches er 2 cm bred for at sikre optimalt hold på alle hårtyper.

���������������� �������������������� ������������������� ��������

�� �

��

�����

� ��

Multi-funktion De tre nye stole fra HH Simonsen har god siddekomfort og mange funktioner. Alle stole kan drejes 360 grader og højden kan varieres. Vælg mellem Lucca, en moderne stol i tidens trend, Verona med god siddekomfort og Firenze med nyudviklet ekstra flad fod i børstet stål.

�����������

SMART OG FUNKTIONELT SALONINVENTAR OG GODT VÆRKTØJ. HER PRÆSENTERES DE SENESTE NYHEDER TIL SALONEN

��

IN-HOUSE

�� �

������������������ ��������� ����������� ������������

De nye stole Italienske Maletti viser den runde trend i to af firmaets tre nye betjeningsstole. Den tredje stol er mere klassisk i sin udformning og meget behagelig. Mon ikke den runde, lyse ”Woman Dream” er en drøm at sidde i, mens man får en behandling. Stolene fås i ”Organic Dream”serien, ”A little talk” serien og som rund Gardenia stol, alle stole er fra Bella Vista Inventar.

1-2-3 – mange T3 Tur malin b børster ø ceret le tvægtss r ster fra Hair yst m ov

ix har e em, som erfor v er tilsa arme og derfo er modstan t avanmmen dsdygtig r besky 10 t tt al slags hår og optimale bør er håret. Serie ster be fremstil n turmali r let af 1 n mine 00 pro egnet til ral skaber cent kn gode r med en kera ust edskab misk tø er i fris ør salon nde. Det en

����������������������� ��������������� ��������������������� ������������ ���������������� ����������������� �������������������������������

��������������

64 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

�������


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

AFROKRØL – INDISK HÅR OG GLATTET KRUS DANMARK NÆRMER SIG I DAG DET MULTIETNISKE. I HVERT FALD HVAD ANGÅR HÅRET. DET SKABER BÅDE PROBLEMER OG GIVER ANLEDNING TIL RIGE MULIGHEDER FOR ANDERLEDES FRISØRARBEJDE.

I dag er det helt naturligt at forbedre sin frisure med et par baner hårextensions af glat indisk hår.

Afrikanske kvinders krusede hår kan vokse til det bliver et sted mellem fem og 10 cm langt. Så knækker det. Afrikanske kvinder var og er ikke meget anderledes end verdens øvrige kvinder. De vil gerne fremvise en smuk hårpragt med langt hår. Derfor fandt de ud af at gøre deres eget hår længere ved at flette og sy andet hår sammen med deres eget til det, vi i dag kender som de fantastiske frisurer med mange og meget tynde fletninger. ”Den teknik lærer alle kvinder i Afrika,” får vi at vide i ”Afro Shop”. Afro Shop er den ene af en række afrikanske saloner på Vesterbro, hvis speciale det er at lave kunstneriske frisurer med de mange og tynde, lange fletninger. De fleste af salonens kunder er danske kvinder. Honorine Gogoua og hendes assistenter, kommer selv fra Elfenbenskysten. Hver dag forlænger de hår og laver frisurer med masser af tynde fletninger på skandinaviske kvinder. For bare tyve år siden var det tys-tys med hårextensions. I dag er det næsten en helt naturlig

ting at forbedre sit udseende med et par baner hårextensions. I dag er det ikke kun mørke kvinder med kruset hår, der viser hårextensions og fletninger. Antallet af danske kvinder vokser også. Nyere er tendensen med at lave hårextensions med glat hår til kvinder med kruset hår. Supermodellen Naomi Campbell hører til gruppen af kvinder, som har afrohår, men kan fremvise den flotteste glathårsfrisure. Herhjemme kender vi alle Sanne Salomonsen og hendes fantastiske hårpragt. Men det er sikkert ikke alle, der ved at hun får hjælp til håret. FORFINET METODE Kvinden bag Sanne Salomonsens lokker er Jette Djarling. Hun har igennem mange år har arbejdet med hårextensions. Det var helt tilfældigt, at Jette Djarling fik idéen til hårpåsætningen. For ca. 18 år siden var hun hos en frisør på Vesterbro, hvor hun så systemet på en kvinde med afrohår. Teknikken betog hende, og de efterfølgende 1–2 år arbejdede hun med at europæisere afrikanerteknikken, så den blev anvendelig til kvinder med glat hår. Jette Djarling forfinede teknikken Hårextensions med fletninger

66 > Afrokrøl – indisk hår og glattet krus


med hårextensions til perfektion og et meget fint stykke håndarbejde, hvor der væves minitynde fletninger langs hovedbunden. Herpå sys baner af nyt, glat hår.

NY GOLDWELL INNEREFFECT

Jette Djarling fortæller, at påsætning af glat hår er en forholdsvis ny teknik,som ikke er mere end 50 år. Oprindelig skyldes ”opfindelsen”de afrikanske kvinders ønske om at ligne europæiske kvinder i håret. I dag er trenden for afrohår glathårs-looket.

PERFECT HAIR. LONG LASTING COLOR

”Det glatte hår kommer fra Asien, nærmere betegnet fra Indien, hvor det bedste hår findes. Når håret er klippet af, bliver det kæmmet og gjort i stand. Det sendes videre til Kina, hvor man er specialister i at bearbejde hår,” oplyser Jette Djarling, som får sine extensions i Kina. SKADER IKKE Jette Djarling har selv haft hårextensions i over 10 år. Men hun skulle først lære en medarbejder op i kunsten at knytte, før hun kunne få glæde af sin afrikanske idé. I dag er efterspørgslen efter hårextensions stor. Jette Djarling har egne kurser og underviser også frisører, ligesom hun sælger sine hårextensions hentet hjem direkte fra Østen. ”Det har været en både lang, lærerig og meget besværlig vej at finde frem til det allerbedste hår, som man ikke bare lige kan købe. Forretningsfolkene derude har metoder, der godt kunne minde om den mindre pæne side af forretningslivet. Det tog mig 10 år at komme til at handle direkte med en familie i Indien.” Det bedste hår og en skånsom påsætning af håret er nøgleord for Jette Djarling. Hun har gjort meget ud af, at hendes metode med hårextensions ikke strammer for meget, så det skader hår eller hovedbund. Alt for ofte har hun set eksempler på, at håret flettes for stramt til hovedbunden. Her kan kunden risikere at få ødelagt hårsækken med pletvis skaldethed som risikofaktor. Hun priser sig lykkelig for, at hun aldrig har hørt klager over sit arbejde.Tværtimod har hun opnået en særlig forståelse således, at kvinder med meget tyndt hår i visse tilfælde har opnået tilskud fra det offentlige til hårextensions.

INNEREFFECT ER TILPASSET PRÆCIST DIT EN ENESTE BEHANDLING ER NOK TIL,

HÅR.

AT DIT HÅR BLIVER SOM DU DRØMMER OM.

DET VIRKER - OG VI KAN BEVISE DET Jette Djarling har igennem en årrække selv haft hårextensions

68 > Afrokrøl – indisk hår og glattet krus

En skånsom påsætning af hårextensions ser naturlig ud og skader ikke håret

FOR YDERLIGERE INFORMATION KØBENHAVN 4615 2111

RING:


”Pangea” salonen arbejder med alle hår-teksturer

INDISK TEMPELHÅR

En ældgammel hindutradition siger, at mindst en gang i sit liv skal en hindu ofre sit hår til guden Sri Venkateswara. Det får pilgrimme til at strømme til en række templer for at lade sig kronrage.

MOTIVERET Den 32-årige Chandre GilliardTorpet var stærkt motiveret af sin egne vanskeligheder med at få en professionel behandling til hendes hårtype, da hun åbnede salon Pangea i Gothersgade tæt ved Kongens Nytorv i København. ”Det er paradoksalt at der i Danmark, hvor der er flere end 6.000 frisørsaloner og et hav af forskellige nationaliteter, er en markant mangel på frisører, der arbejder med både afro-, multietnisk – og europæisk hår. Det har helt klart været en drivkraft for mig, at jeg har haft svært ved at få kompetent rådgivning om pleje og en kvalitetsklipning af mit afrohår, fortæller Chandre GilliardTorpe. Chandre, der er født i Tyskland af amerikanske forældre, kommer oprindelig fra USA og har boet i en række europæiske storbyer, indtil hun for fem år siden valgte at bosætte sig i Danmark.

DENNE ANNONCE ER RETTET MOD DIG, DER IKKE HAR TID TIL AT LÆSE DEN, FORDI DU STÅR OG MANGLER EN FRISØR!

Den dansktalende Chandre Gilliard Torpet har skabt konceptet til Pangea ud fra ønsket om at kunne give forskellige hårtyper en korrekt og god behandling. Hendes baggrund er meget international. Hun er født i Tyskland af amerikanske forældre og voksede op udenfor de amerikanske kaserner. Herefter flyttede hun til Atlanta, Georgia, og læste international økonomi på University of Georgia. Da hun fik sin bachelorgrad, blev hun rekrutteret til A.P. Møllers ”Management Training Program”. Efterfølgende har hun arbejdet i en række europæiske byer.

Har du overvejet hvor mange penge du mister i indtjening, hver dag der går, hvor du mangler en ny medarbejder? Sæt en stillingsannonce op på www.frisorjob.dk og find ud af hvor nemt det kan være at finde nye medarbejdere…

HARMONI AF FORSKELLIGHED Pangea er det græske navn for den historiske landmasse som engang brød op og blev til de syv nuværende kontinenter. En harmoni af forskellighed – samlet på ét sted. Det er også Pangeas mission: At tilbyde hårpleje til Danmarks vidtfavnende befolkning. ”Vi arbejder med alle hår-teksturer. Der er mange kvinder med afromulat hår som ikke har tillid til frisører, fordi de har haft en dårlig oplevelse. Jeg kender selv problemet og i mine behandlinger fokuserer jeg på, at kunderne ved, hvordan de skal pleje deres hår efter deres besøg hos os.” ■

Det store Tirumala tempel i den østlige del af Indien får hver dag besøg af op til 50.000 pilgrimme. I templet står 650 barberer parate til at kronrage 6–7 hinduer i timen. Hinduerne ser ofringen af deres hår som en slags renselsesproces.Tirumala-templet kan hver måned levere over 22.000 kg hår. Det opkøbes af lokale forretningsmænd. Den fineste kvalitet tempelhår med en længde på mindst 40 cm sælges for ca. 1.300 kr. pr. kg. På en måned kan templet tjene ca. 45 mio. kr. på auktion.

����������� ������������������

�������������������

�� ���������������������������������� � ����������������������������������������

�� ������������������������������������������� �� �������������������������������

�� ���������������������������� � ���������������������������������������� �� ����������������������� � ������������������������������������ � �����������

Templernes indtægter ved salg af håret anvendes til en lang række former for velgørenhed. Håret eksporteres til Kina, hvor det forarbejdes til parykker.

�� ��������������������������������������������

De længste og fineste kvaliteter havner i Europa og USA som extensions. Kilde: Illustreret Videnskab

��������������������������������������������������������� ������������������������������������������������� ������������������������������������������������� ������������������������������������������������������������ ����������������������������

Yderligere information: www.djarling.dk www.salonpangea.dk 70 > Afrokrøl – indisk hår og glattet krus

Chandre Gilliard Torpet: Jeg har haft svært ved at få rådgivning om pleje og klip af mit afrohår

�� �������������������������������������������� �� ��������������������������������������� � ������� �� �������������������������������������������� � ���������� �� ��������������������������������������������� � ���������� ������������������������������������

�������������������������������������������������������������

������������������������������������������ ��������������������������������������������������������������������������������������������


Viktor & Rolf Det succesrige hollandske modeteam Viktor & Rolf supplerer nu deres eksklusive duft- og badelinie med Flowercomb Bodycream i en elegant facetslebet krukke med sølvlåg og sort C&L laksegl, pris 200 ml, 850 kr.

Natcreme der renser Vichy Normaderm Night er en rensende natcreme til uren eller fedtet hud. Cremen trænger ind i huden uden af tilstoppe porerne og eksfolierer døde hudceller og renser huden i dybden,

149 kr.

Couture-duft Narciso Rodriguez har skabt en signaturduft med chypre-duften ’Narciso Rodriguez for her’ inspireret af ægyptisk musk i kombination med blomster- og træagtige duftstrømme. Chypre-duftene blev lanceret i begyndelsen af den 20. århundrede og er særegne ved at bestå af en række ingredienser, der slår en hel duftakkord an, 50 ml 535 kr. .

Huden i topkondition Det kan ikke undgås, at sommerens solbadning gør huden både tykkere og grovere. Lancôme lancerer nu en kur Resurface Body til behandling 2-3 gange om ugen for at fjerne døde hudceller og til igen at bringe hudens kondition i top, 200 ml 365 kr.

BEAUTY

Mod mimik-rynker Elixir Lift fra Biosthetik er målrettet pleje til at korrigere for mimikrynker. Elixiren skal på ansigtsmuskulaturen til at slappe af for at modvirke rynkedannelse, bør anvendes to gange dagligt, pris 556 kr.

Body styling Biosthetik har fire nye produkter på programmet til den perfekte body-styling. Peeling Douch fjerner døde hudceller, Gel Modelage mod cellulitis, Emulsion Corps body lotion og Gel Buste som støttefunktion til en smuk dekolleté, pris 157 kr. – 261 kr.

KÆMPE NYHED!

NYE SPÆNDENDE DUFTE, NYE CREMER TIL DEN ULTIMATIVE HUDPLEJE OG ET HELT NYT LOOK TIL EFTERÅRET. DER ER MASSER AF NYHEDER PÅ SKØNHEDSHYLDERNE.

Få din egen komplette neglesalon fra kun 1.125,-/mdr. Nul fedtet hud Effaclar fra La-Roche-Posay er

r med Rouge Dio n r io r D io n a D hristi st er de Rouge 5 skabte C colour of life!” Sene Huset 5 9 1 i e d for Allere it’s the levet muse love red – a Belluci b r øje på den nye ic n ordene ”I o M e stjern man få smukke film r på hendes læber 195 kr. e t e 2 nuancer, d 3 i g s få m Dior, o so r læbestift, Rouge Dio

en mild og effektiv pleje til fedtet og uren hed. Cremen giver en mild peeling til huden og indeholder ingredienser, som hæmmer bakterieudviklingen og regulerer talg produktionen. Fås som makeupfjerner, 109 kr., rensegelé 109 kr. og fugtighedscreme, 119 kr., fås på apoteker.

Surrealistiske vipper Helena Rubinstein har med Surrealist Mascara ladet sig inspirere af surrealistisk kunst, som giver surrealistisk længde på vipperne, fås i 3 intense farver, 200 kr.

72 > Beauty update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Kontakt os for et uforpligtende tilbud tilpasset præcist dig og dine behov Kunstige negle i verdensklasse Specialisten i farvet gelé Bliv uddannet professionel Best of Beauty Frichsvej 19 8600 Silkeborg Tlf. 87500060

www.bestofbeauty.dk

GAVEKORT Kr. 1.000

Fratrækkes prisen v. tilmelding til negleuddannelsen ved B of B Gælder også opgraderinger fra andet system

* Gældende til den 31.01.07


ie k badeser Hypnotis e lancerede dufôm d Da Lanc en alle me

ôse tog d n ten Hypn res dufte u supple N r, te k u d storm. ro rie badep med en se f Hypnôse Hypår a som best el, Deodo hower G S g g n n zi zi ti ti o o n ypn y og H rant Spra on, Body Loti r. – 325 kr. pris 265 k

��������������� ������������������

Britney Spears Britney Spears ka

n mere end syng ous Britney Spea e. In Control C urirs er en ny duft, som bærer hend Det er en sød es navn. og sensuel duft med duftnoter midnatsor kidé af bl.a. og sort vanille, 50 ml, 320 kr.

������������������������������ ���������������������������������� Kenzo igen

������������������������������� ����������������������������������� ������������������������������������ ��������������

Valmue blomstervand blandet med Kenzo Flower duftens blomsternoter og tilsat hvid perleekstrakt bliver tilsammen en ny lindrende creme, Pearly Poppy Cream, 460 kr.

������������������������������������ ��������������������������������� ������������������������������������ ������������������������ ��������������������������������������

Bløde hænder .. får man med Biomains Anti-Tâches håndcreme fra Biotherm. En fyldig og blød håndcreme, der gør huden smidig og glat uden at fedte, 195 kr.

Lillesøster

Dior Addict 2 fra Dior er lillesøster til duften af samme navn, men alligevel ny. Duften er delikat med et frisk pust af citrusnoter, Dior Addict 2, 20 ml, 290 kr. Et særligt sæsonprodukt er Dior Addict 2 Shimmering Body Moisturizer, 200 ml,

250 kr. New Look

Sydafrikansk hudpleje Nimue er en ny hudplejeserie på det danske marked. ’Nimue’ bedre kendt som ’Lady of the Lake’ havde ikke kun skønhed og visdom. Hun havde magiens kraft. Nimue Skin Technology er et hudplejesystem med avanceret teknologi specielt beregnet til kvinder, som har travlt i hverdagen og som gerne vil se resultater uden nødvendigvis at bruge tid på behandlinger. Begynd f.eks. med at fjerne de døde hudceller med Exfoliating Enzyme fra Nimue, 385 kr. Fås i skønhedssaloner. www.nimueskin.dk

Efterårslook’et fra Dior er netop kommet frem. Ny er Dior Detective Chic, en sofistikeret pudder til ansigt og øjne, som er et sæsonprodukt, der fås i to harmonier: Beige Vibration 001 i nuancer fra nøgen pink til svagt guld, og Pearl Reflection 002 nuancer som ægte perler eller måneskær.

���������������������� ����������������������������� �����������������������������

��������������������� ���������������������������� �����������������������������

����������� ����������������������������� ������������������������������������

����������� ��������������������������� �����������������������������������

������������ ��������������������������� �����������������������������

�������� ������������������������������� ��������������������������������

������������ ����������������������� ������������������������������

������� �������� ����������������������������������� ���������������������������������������� ������������������������������� ��������������������������������

��������������������� ������������������������ ����������������������������

���������������������� ���������������������������� ����������������������������������

����������������������������������������������������������������������������������������������������� ��������������������������������������������������������

�������������������������������������������������������������������������������������

74 > Beauty update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

�������������������������������������������������������������������������������������������� �������������������������������������������������������������������������������������������� �������������������������� ���������������������������������


UNIKT FRISØRBRANCHENS KONCEPT LEVERANDØROVERSIGT TIL SALG

��������������

���

Allerede indarbejdet og giver overskud

Klik ind og se dit fremtidige firma

���������

www.unikashop.dk

Ring nu på 40 31 51 00

��

og hør nærmere eller send en mail til info@unikashop.dk

FRISØR SØGES

��

Er du et guldkorn?

� � ������������ �����

Så har vi mælken...

����������������������� ��������������� ������ ��������������� ������������ ���������������� ����������������� �������������������������������

�����

��

������������ v/Jesper Buch Landemærket 25 1119 Kbh.K Tlf. 40 13 58 55

www.cyberbuch.com

Albaline Bella Vista Best Collection La Biosthetique Complete Flair Cosmobell Coss Cutline Cutrin Danhair Design Frisørerne Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge ghd Scandinavia Goldhair Goldwell Haircare Danmark Hairconnexion HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen Jaguar Danmark L'Oréal Matrix PACT Paul Mitchell René Kordon Salonsupport Sebastian SP System Professional Tecnahaircare Tendenz Terax Thorsen Trading Wella

tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf.

36 78 80 83 86 80 48 11 96 60 81 76 74 69 40 00 28 10 05 10 97 22 33 44 66 11 20 44 38 86 18 22 86 74 28 22 55 37 00 76 86 24 90 55 75 75 44 22 87 27 10 60 86 11 99 02 86 11 99 02 86 86 50 45 46 15 21 11 70 25 05 70 87 38 27 00 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 75 64 11 30 43 24 64 84 43 24 64 84 86 22 57 77 39 40 20 40 44 94 34 00 36 16 16 09 70 27 07 02 70 27 07 02 48 48 27 35 87 38 27 00 22 12 32 32 21 23 00 59 48 19 02 00

ANDRE LEVERANDØRER Den Mobile Frisør E-administration Hairtools House of Waldorf Jørn Emil/Easy Systems Magnetic Nail Academy Nails & Company PHure Beautyproducts Toftild Alternativt Hår Vikarcentret Waldorf & Ragn AddX Unicare

tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf.

70 10 00 01 30 25 32 36 70 21 07 17 35 36 35 62 45 86 18 76 47 72 00 73 33 32 33 32 30 31 56 57 98 10 32 11 70 24 24 70 47 38 50 22 32 62 23 39 44 83 23 00


INTENSIVE COLORS - MADE TO SHINE. Discover the new Colorance.

4. udgave 2006  

Hair Magazine 4. udgave 2006

4. udgave 2006  

Hair Magazine 4. udgave 2006

Advertisement