Page 1

nr. 29 > noveMBer 2010

bettinA lerViG

”JEG ELSKER BEVÆGELSE I TINGENE” når Frisørdrømmen brister

led dine medarbejdere

nyt nyt nyt Frisørpolitiet!

Allergi kan ødelægge frisørdrømmen. Men der er håb.

En leder, der går i front, øger succesraten.

Læs Kenny Aleksandr bundærlige mening om kendissernes hår.


WELLA PROFESSIONALS COLOR COLLECTION

REVEAL YOUR SENSUALITY

Find inspiration i Wella Professionals omfattende farvesortiment, s책 du kan skabe en personlig h책rfarve, der bringer din kundes sensualitet frem. Oplev en verden af sensuelle farver p책 www.wella.com


Vi takker vores kunder for den fantastiske modtagelse af NEW OSiS Se hvordan du bruger OSiS Shine Duster p책 YouTube eller bliv inspireret p책: www.osiskillroutine.com www.bella-vista.dk Find OSiS p책 facebook og YouTube

your dash of inspiration at t Ge E G AN R S Si O NEW w.killroutine.com ww

WWW BELLA-VISTA.DK

GET INSPIRED + GO CREATE


antiFaDe ComPleX. 100%Vegansk meD økologiske Planteekstrakter.

Pureology en ny generation af pleje til farvebehandlet hår. Brandet er nr. 1 i usa*, udviklet specielt

til eksperter inden for hårfarve. Den eksklusive teknologi med antiFade Complex ® hjælper til at forlænge farvens holdbarhed og glans. koncentrerede, luksuriøse formler, 100% veganske** ingredienser med økologiske planteekstrakter plejer og beskytter farvebehandlet hår. oplev det ypperste inden for pleje af farvebehandlet hår, en garanteret mere holdbar hårfarve, eller få pengene tilbage.

OPLEV EN NY STANDARD AF PROFESSIONEL PLEJE TIL FARVEBEHANDLET HÅR

FULD TILFREDSHED ELLER PENGENE TILBAGE *Beskyttelse af kloden for de kommende generationer: Der findes ingen animalske ingredienser eller ekstrakter deraf i formlerne. For yDerligere inFormation og Besøg aF en salgskonsulent, kontakt: 43 24 67 17

pureology.com

10 >

< 11


Få tid til at lede

Langt hen ad vejen handler det om at gå i front, og gør man det, skal medarbejderne nok følge trop. Faktisk kan det dreje sig om noget så simpelt som at være positiv, og skabe en god ånd i salonen. Og faktisk er den generelle økonomiske sundhedstilstand i frisørbranchen forbedret en smule i år i forhold til foregående år, viser en undersøgelse foretaget af Business Intelligence Agency. Det skal man huske at formidle videre til sine ansatte. Ind imellem kan det også handle om at tænke ud af boksen. Og netop det, giver vi et par eksempler på i dette nummer af Hair Magazine. Således er det nu muligt for frisører, at indgå et tættere samarbejde med Hårklinikken, så man kan tilbyde sine kunder med hårproblemer, en løsning, og vil man udvikle sin forretning, starter Zenz nu op med et franchise-koncept for frisører, der har lyst til at gå den mere miljøvenlige og bæredygtige vej.

20

Bettina Lervig ”Flyt jer lidt, det støver”. Bettina Lervig elsker når der er bevægelse i tingene.

26

Frisørpolitiet! Kenny Aleksandr afgiver sin bundærlige dom over de kendtes hår.

28

Led dine medarbejdere En leder, der går i front, har større succesrate end en leder, der ikke melder klart ud.

30

Hvidt i hvidt i hvidt Hair de luxe i Nyborg er hvid i hvid i hvid – Resultatet er dog spændende og anderledes.

For når tiderne er vanskelige, handler det i høj grad om øget kundeservice og det handler om at være på forkant med tendenserne, så man kan give kunderne den allerbedste betjening. Så mulighederne for at udvikle forretningen er faktisk mange. Det kan også bare være, at man tænker lidt længere i form af sjove tiltag; mor og barn-klip, festklip fredag aften eller noget helt tredje, der kan være med til at skabe liv i salonen.

34

Når allergien ødelægger frisørdrømmen ”En frisør har mange flere kompetencer end man tror”, siger Lene Sørensen, studiechef hos Wella.

38

Tæt samarbejde mellem leverandører og frisører Dette er en del af fremtiden mener Birger von Holdt, adm. direktør i KPSS.

44

Hjælp til kunder med hårproblemer ”Vi vil etablere seriøse alliancer med frisørerne”, siger Lars Skjøth fra Hårklinikken.

Men frem for alt, når man rigtig langt med en god teamånd – og det kan ses på bundlinjen. Er de ansatte trygge, fornemmer de, at der er styr på ledelsen i salonen, og går man selv forrest og viser, hvad der skal til, så tjener de penge til salonen – og man kommer slet ikke ind i en dårlig spiral.

52

ghd som hårplejens Aston Martin ghd er blevet kåret som et af verdens mest cool brands.

62

Berør dine sanser Alle sanser stimuleres med lanceringen af den innovative serie fra Wella Professionals Care.

78

Gør det du er bedst til ”Frisøren skal bruge sin tid i salonen og ikke på kedeligt administrationsarbejde”, siger Jørn Emil Svendsen fra Admind.

80

Luksus ud over alle grænser Det handler om ”kaviar” til håret, når Kérastase introducerer sin nye kur, Chronologiste.

82

Bliv en del af Zenz konceptet Anne-Sophie Willumsen tilbyder andre frisører at blive en del af det bæredygtige og miljøvenlige koncept

Vi fortæller også om IT i salonen, der i højere grad gør det muligt for frisørerne at koncentrere sig om det, de er gode til, nemlig arbejdet i salonen; med kunderne, med trends og med kreativ videreudvikling. På IT fronten har Hair Magazine netop fået en Facebookprofil. Her kan læserne opleve de seneste spændende artikler, få ny information og være på forkant med de nyeste tendenser. Så bliv fan på: facebook.com/hairmagazine.dk.

Hairtools seminarer inspirerer mig, og jeg går altid hjem med mindst én ny idé, som jeg vil indføre i mine forretninger.

øvrigt

Anne-Sophie, Zenz, 5 saloner i Storkøbenhavn

shows

Af redaktør Pia Finne Mange frisørers store problem er, at de ikke er ledere. De er ikke trænet til at lede medarbejdere, og rigtig mange frisører, synes overhovedet ikke, det er sjovt at skulle være chef. Men det er nødvendigt! Ikke mindst når tiderne ikke er de allerbedste.

artikler

indhold

Hairtools edb-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på tlf. 70 11 10 09. Hairtools ApS Havnegade 39 1058 København K www.hairtools.dk

64

Redken Show& Party Følg den sorte løber oplyst af funklende stearinlys og se med når Redken fylder 50.

66

Show med Francois klubben og Louise Pii Chill stemning og fed inspiration

70

Poledance med Salon Kushi og Goldwell Showet der gav publikum en virkelig A-HA oplevelse

72

Essential Looks med Bella Vista Se showet der med efterårets hotte trends satte kriller i frisørhænder.

74

StyleMasters i Berlin Forførende sirener, dæmoniske skikkelser, rullende podier og undergrunds punk&rock.

76

Tilbage til 30’erne med Moreteasir Wella og MoreTeasir show på First Hotel i København

14

Shortcuts

48

Cutting Edge

58

Haircare Update

88

Inhouse Update

Chefredaktør > Pia Finne Koordinator > Louise Wright Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Schwarzkopf Tryk > Coolgray Udgives af > Freeminds ApS, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shortcuts Send din historie til Louise Wright på lw@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

Trend Vision DK 2010 vinderne er fundet! Finalen af den danske Wella Trend Vision konkurrence 2010 blev afviklet i september i Odense. Dagen blev sparket i gang af Benjamin Martin, der ledede slagets gang i tre intense timer, hvor de deltagende skulle yde deres absolut bedste for at konkurrere i de to kategorier ’Color Category og ’Young Talent’. Vinderen i Color Category blev for andet år i træk Kim Kjærgaard fra salon Søborg og Henriksen i Ålborg, som viste sin fortolkning af ’Techno Poetry’.

Nicolai Falkenbergs vindermodel i ‘Young Talent’.

Kim Kjærgaard, vinder i ’Color Category’ med sin model der afspejler ’Midnight Stage’.

En stolt og meget glad Nikolaj Falkenberg, vinder i kategorien ’Young Talent’.

Se finalen live 6. november på www.live.event.wella.com

1. oktober 2010 markerede dansk afrejsedato for TIGI Professional. Dog er afrejsen ikke lig med afsked for danske TIGI kunder – den anerkendte hårplejeserie har blot skiftet distributør. HairMix har overdraget distributionen, og TIGI forhandles nu af norske Warehouse, der på nuværende tidspunkt allerede distribuerer TIGI i Norge og Sverige. Warehouse har haft distributionen af FUDGE i Danmark i mange år og mange kender derfor Warehouse fra tidligere. Direktør for HairMix, Georg Harmens udtaler: ”Vi har efter længere tids overvejelse besluttet at finde en ny distributør, som har ressourcer og lyst til at bringe TIGI videre. Gennem 16 års kendskab til Warehouse og de resultater, de har skabt i Norge og Sverige, mener jeg at Warehouse er det rigtige valg for TIGI i Danmark”. HairMix vil fremover koncentrere sig om virksomhedens øvrige brands Organic, RUSK, Hempz og eco.kid. Asle Rønning, adm. direktør for Warehouse supplerer: “Det er yderst spændende for WareHouse. Det afspejler vores beslutsomhed om aktivt at forvalte vores sortiment i lige linje med vores strategiske prioriteter, som er 100 pct. fokuseret på vækst af professionel hårpleje på det skandinaviske marked.”

Vinderen i ’Young Talent’ blev Nicolai Falkenberg fra BUCH i København, som viste sin fortolkning af ’Midnight Stage’. Begge vindere skal nu i gang med at forberede sig til den internationale Trend Vision finale i Paris 6. november, hvor de vil få skarp konkurrence fra dygtige frisører fra hele verden.

Ny TIGI distributør I Danmark

Kim Kjærgaards vindermodel i ‘Color Category’.

For danske TIGI kunder vil der rent praktisk ikke kunne mærkes den store forskel i forbindelse med overdragelsen, da sælgere og vilkår vil være de samme.

75% af dine kunder vil købe produkter i salonen uden at skulle klippes! Synes du, det kniber med mersalg i salonen? Det er der ingen grund til. Sådan lyder konklusionen i hvert fald, dømmende ud fra en stor forbruger­undersøgelse foretaget af Hair.dk - 35 spørgsmål besvaret af 500 forbrugere. Her er der blevet sat spørgsmålstegn ved og gravet dybere ned i kundens vaner, behov, produktkendskab og præferencer, når der sættes fokus på salonbesøg. Et interessant snapshot herfra afslører, hvordan 2/3 af de adspurgte baserer deres køb af hårprodukter på frisørens råd, - 75 pct. er rent faktisk villige til at købe produkter i salonen, selvom de ikke har bestilt tid til en klipning. Derudover er op imod 85 pct. af de adspurgte enige i, at det er nødvendigt at bruge hårprodukter, der passer til deres hårtype; dog viser det sig, at kun halvdelen af forbrugerne får den fornødne og efterspurgte rådgivning hos frisøren iht. hårprodukter – resten savner den! Derfor: Kunderne baserer deres køb af hårprodukter via din rådgivning og ekspertise. Hold dig ikke tilbage, giv den gas, rådgiv og hjælp din kunde på vej i produktjunglen – de ønsker det! Det fører blot til tilfredse kunder og øget omsætning i salonen.

se flere billeder på

hairmagazine.dk

VI ØNSKER JER EN GLÆDELIG JUL & ET GODT NYTÅR ... GIV DEN GAS!

HairMix har overdraget distributionen af TIGI som nu forhandles af norske Warehouse, der på nuværende tidspunkt allerede distribuerer TIGI i Norge og Sverige.

Du kan enten sige nej til nye kunDer, eller ja til nye meDarbejDere VI SES BESTEMT I DET NYE ÅR ...

FRISORjOB.DK hjælper dig hurtigt og effektivt med at finde kvalificeret arbejdskraft. Ved at købe en stillingsannonce kan du søge efter en medarbejder, sælge din salon eller finde en elev. Ring til Adam Kayser på tlf. 88 80 72 71 og hør nærmere. – FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL


a

TALENT

Få backstage forberedelserne

FREM På SCENEN!

Hvorfor gemme de afgørende forberedende finesser backstage, når frisører kan lære dobbelt så meget og få en endnu federe showoplevelse, hvis alt gøres On stage? Dette var intentionen bag Grand opening af det nye Alter Ego Hair Design, Colchester uK, Nick og Angela Mitchell. Som to af Englands førende Intercoiffure medlemmer havde Nick og Angela Mitchell inviteret Fondation Guillaume’s Fashion team og danske Intercoiffuremedlem Sasscha Hirtsgaard til at udføre et fuldendt ’On stage’ show for flere hundrede mennesker. Foruden høj teknisk ekspertise og gennemførte forskellige stilarter, kunne der opleves modeller klædt i designerkollektioner, catwalks til Englands bedste DJ’s, og sublim elitedans underholdning. Som afsluttende treat gik tre modefotografer i gang med en ’On stage’ modelskydning, der kombinerede mode og stemningsbilleder og satte prikken over i’et på en festlig aften med frisører fra Belgien, Tyskland, Italien, uSA og Danmark. Se fotografens resultater her. Billederne er taget af Adam Goodwin www.adamgoodwin.co.uk.

HOS FRISøR PE’KI FANZy dANMARK SKIFTER NAVN TIL HAIR CoNCEPTS Fanzy Danmark, den danske leverandør af de eksklusive Matzusaki sakse, den skånsomme Framesi/Pure & Simple hårplejeserie foruden det lækkert designede Ceriotti og Framesi inventar bliver for fremtiden kendt under et andet navn – nemlig HAIR CONCEPTS.

’Vi er tre piger der brænder for vores fag, både i og uden for arbejdstiden’. Sådan lyder det fra Pernille Aggergaard og Kikki Dong, der sammen med deres elev Tilde Sofie Christoffersen til dagligt driver Frisør PE’KI i Kalundborg. Denne brændende passion forbliver dog ikke blot ved tanken, men bliver stærkt udtrykt med egne kollektioner, der udtrykker stærke frisurestatements med looks der oser af selvtillid og teknisk dygtighed. Lad dig inspirere – ikke blot af Frisør PE’KI’s fotolooks, men af flammen bag. udfordr dig selv og din egen kunnen i salonen så din hverdag bliver til stimulans af din passion for frisørfaget.

nye værKTØjer Til AT yDe en BeDre KUnDeserviCe Hairtools har netop lanceret en ny funktion, som gør det lettere for dig at forbedre din kundeservice. Ventetid: Hairtools måler, hvor lang tid kunderne venter fra deres behandling skulle starte og indtil de kommer i behandling. Hermed får du et godt grundlag til at vurdere jeres evne til at følge dagens bestillingsbog og dermed træne medarbejdere, som bør blive bedre til at yde en bedre kundeservice i form af at være rettidige. På billedet kan vi se, at Helles behandling begyndte 3 minutter og 13 sekunder efter, at Helle skulle være i forretningen, så hun har ikke ventet længe på at komme i behandling. Var der gået længere tid, kunne man også have budt Helle på en ekstra kop kaffe for at mindske oplevelsen af ventetid for hende – eller have undskyldt ventetiden.

Lars Michael Jørgensen adm. direktør for HAIR CONCEPTS udtaler: ”For at brande virksomheden i bedre overensstemmelse med idégrundlag og produktportefølge ændrer Fanzy Danmark nu navn til HAIR CONCEPTS !” Intet praktisk ændrer sig, ejerskab, service, produkter og firmaets CVR nr. er forsat det samme.

Med en alfeagtig lethed drages man af dette uskyldige look, der samtidig drager djævelske paralleller med forhåret sat, som var det horn.

Skødesløs og fræk opsætning med en smuk og funklende mørk farvning. Fotos: Frisør PE’KI Elumen Colours Anvendt til Goldwells årlige Color Challenge

Med en vampyrs silkebløde bleghed forføres man af denne moulin rouge lignende model, der kombinerer rå undertoner med forfinede bløde krøller og pigede blonder.

se Flere billeder på

se Flere billeder på

hairmagazine.dk

hairmagazine.dk

NY SPÆNDENDE HAIR EXTENSION BOG

DANMARK’S STØRSTE WEBPORTAL INDENFOR HÅRPLEJE, WELLNESS OG SKØNHED

i samarbejde med Søren Hedegaard og Palle Freese.

På hair.dk kan du se de seneste nyheder indenfor hårpleje, samt få din salon fremhævet overfor vores mere end 100.000 månedligt besøgende.

Hair.dk • Frederiksberggade 2,1 • 1459 København K • Kontaktperson: Erdal • Tlf.: 88 80 72 81 • Mail: ea@freeminds.dk

pr. stk.

RING FOR YDERLIGERE INFORMATION PÅ TLF. 86 84 99 11.

VED KØB AF BOGEN FÅR DU 15% RABAT RESTEN AF ÅRET PÅ HAIRCONTRAST*

* Rabatten gælder på følgende produkter: Tape ON and OFF, T-Parting og Wedding collection’s hårdele & smykker.

Nordic HairContrast · Erhvervsvej 2C · DK-8653 Them · + 45 86 84 99 11 · www.haircontrast.com

R

499,-

SAMMEN MED BOGEN FÅR DU: 166 siders inspiration 50 stk. venindekort 3 stk. borddisplay 1 stk. kursus/kollektionsgennemgang med en af vores dygtige teknikkere

NO

SE DANMARKS STØRSTE FRISUREGALLERI MED MERE END 1.000 FORSKELLIGE FRISURER TIL INSPIRATION FOR DIG OG DINE KUNDER … HELT GRATIS!

DIC

VED KØB AF VORES NYE FRISUREBOG ER DU MED I KAMPAGNEN.


Bliv fan af Hair Magazine på Facebook

Navnefejl! I sidste udgave af Hair Magazine satte artiklen ’L’Oréal Professionnel’s mål er et bæredygtigt forbrug’ fokus på Frisør Pii i København. Salonejeren hedder dog ikke ’Lise’ Pii som anvist i artiklen, derimod Louise Pii. Hair Magazine beklager fejlen.

Hair Magazine er blevet virtuel, og er nu at finde på Facebook.com/hairmagazine.dk. Hair Magazine udkommer som blad 5 gange om året – men med en så sprælsk og hurtigudviklende branche som frisørbranchen, skal man stå tidligt op for at følge med! Vil du se billeder fra frisørshows før alle andre, få inspiration fra de nyeste klippe­ kollektioner, læse flere reportager om danske frisører, og være opdateret på branchens brede vifte af produkt­nyheder, mens de stadig er varme, er alt hvad du skal gøre at ’like’ på Hair Magazine på Facebook - så står døren til hele branchen åben.

New CID er super lækker og nem at sælge. Vi har solgt for kr. 93.000 det sidste halve år TINA DUPONT Dupont & Dupont, Tåstrup

klik ind på

Facebook.com/hairmagazine.dk

Bella Vista donerer 100.000 kr. til brystkræftforskning 100.000 kr....Det er det flotte resultat som Bella Vista i samarbejde med trofaste frisørkunder formåede at indsamle til fonden ”A Race Against Breast Cancer” i salgskampagnen ’Støt Brysterme’ i oktober. Alle i fonden arbejder frivilligt og pengene videregives derfor ubeskåret til brystkræftforskere, som arbejder på at udvikle en blodprøve til tidlig diagnose samt efterfølgende skræddersyet behand­ling. ”Vi er overvældede over den flotte donation fra Bella Vista på 100.000 kr. Stor tak til alle, som har bidraget til at gøre det muligt” siger Kirsten Reinholdt fra A Race Against Breast Cancer. Fra Bella Vista skal også lyde en stor tak til alle de deltagende frisørkunder for den flotte indsats og det gode samarbejde!

Bella Vistas salgschef Kristian Rasmussen overrækker checken på 100.000 kr. til frivillig koordinator Kirsten Reinholdt fra ”A Race Against Breast Cancer”.

www.salonsupport.dk Telefon 3616 1609


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

FLYT JER LIDT. DET STØVER! BETTINA LERVIG MENER, AT DEN DANSKE FRISøRBRANCHE SKAL LæRE, AT RyKKE LIDT HuRTIGERE. ”VI SKAL VæRE BEDRE TIL AT FANGE TENDENSERNE, OG TIL AT BRuGE DEM”, SIGER HuN. OG BETTINA ELSKER NÅR DER ER BEVæGELSE I TINGENE. NÅR HuN DEN ENE DAG GøR DET uMuLIGE TIL EN FILMOPTAGELSE, DEN NæSTE HAR ONDT I MAVEN FORuD FOR ET STORT FASHIONSHOW, OG DAGEN EFTER STÅR MED RuTH OG uLLA I SALONEN. uanset hvor og i hvilken sammenhæng er det fedt at gøre folk smukke og glade, er Bettinas holdning.


“Jeg elsker, når der er bevægelse i tingene, og jeg kan godt lide at provokere” - Bettina Lervig at de danske frisører skal være mere oppe på beatet. ”Tidligere var det OK, at en frisure blev vist på et show i Paris eller Milano, hvorefter den blev vist i Vouge et halv år senere. Her så de danske frisører frisuren, og tog den til sig. I dag ser især de unge showet på nettet en halv time efter modellerne er trådt ned af catwalken. Derfor skal vi være meget hurtigere til at fange tendenserne”.

„Jeg elsker, når der er bevægelse i tingene, og jeg kan godt lide at provokere. I virkeligheden er det ikke så vigtigt for mig, at være frisør. Dét, der er vigtigt er, at være en del af tiden, en del af fashionverdenen, en del af filmverdenen, simpelthen at være med dér, hvor der sker noget”. Sådan lyder det fra Bettina Lervig, der senest stod bag det ene af L’Oréal Professionnels shows i forbindelse med Intercoiffures Nordic Congress. Showet tog udgangspunkt i Chanels fascinerende modeverden. ”Coco Chanel var en rebel, da hun startede. Hun gik imod strømmen, men med tiden”, lød det fra Bettina Lervig, der kaldte showet for ”A tribute to rebellious hair”. Og sådan er Bettina lige præcis. Hun er ikke den, der ynder at stille sig i forreste række, og hun er bestemt ikke den, der fører sig frem med et glas champagne i den ene hånd og en masse meninger i den anden, når der er Copenhagen Fashion Week. Men til gen­ gæld er hun den, der skaber udtrykkene bag scenen, og hun elsker det. Samtidig med den glamourøse fashionverden og den ekstravagante filmverden, hvor hun i øvrigt netop nu arbejder på ”Den som dræber”, har Bettina også Lervig Coiffure i Ballerup, hvor hun har en række piger ansat, der har været i salonen i 18-20 år, hendes mor er ”bossen”, og hendes moster tager sig af regnskaberne. ”Det er en herlig kontrast til livet med shows”, siger hun med et smil. Og når folk siger til hende, at hun da skulle tage og flytte sin salon ind i en trendy sidegade i København, siger hun klart nej. ”Jeg holder meget af at komme i salonen, holder af at snakke med Ruth, der er kommet for at få en vandondulering, og endnu mere herligt er det, når Mille Dinesen er i stolen hos mig, og hun får sig en god snak med Ruth i stolen ved siden af. Det skaber netop den bevægelse i tingene, jeg ønsker mig i mit liv”. Bettina er gift med Henrik Haue, der er kendt af de fleste frisører, og hun lægger ikke skjul på, at der bliver talt rigtig meget trend og rigtig meget hår over middagsbordet. ”Men jeg lærer helt vildt af det, og det er skønt”, lyder det fra Bettina. Hun mener i øvrigt, at problemet ofte er, at de frisører, der laver shows og dermed også dem, der laver kurser, ofte klipper for hinanden. ”Og det ligner hinanden!”, mener hun, og derfor synes hun faktisk, det er vanskeligt at finde kurser, der for alvor giver noget i Danmark. Hun mener, danskerne mangler at være åbne overfor ting, der er anderledes. ”Selv i en revolutionerende branche som vores”, siger hun, og hun mener, 22 > Flyt jer lidt. det støver!

Jeg skubber til folk Bettina kalder sig selv for modig, og hun er ikke bange for at skubbe til folk. ”Det er også bare fordi, du aldrig er nervøs”, får hun ofte at vide. ”Men det passer ikke. Jeg kan være hundenervøs. Indimellem sover jeg ikke tre nætter op til et stort show. Men jeg viser det ikke. Jeg klør bare på”, fortæller hun, mens vi sidder omkring køkkenbordet hjemme i privaten, hvor hun og Henrik også arbejder fra, når Bettina ikke er i salonen i Ballerup. Og når vi taler om den danske frisørbranche, er Bettinas klare budskab ”Flyt jer lidt, bevæg jer - for det støver!”.

LOCK IN MOISTURE.

Selv ser hun det som et af sine største problemer, at det ikke er vigtigt for hende at være ”noget”. For branchen kræver indimellem, at man er noget. ”Men jeg vil langt hellere vise, hvad jeg kan. Det kræver talent”. Hun er ganske vidst klar over, at det kunne betyde noget for hendes forretning, hvis hun viste sig lidt mere på den røde løber. ”Men jeg er nu engang den, jeg er, og jeg kan bedst lide at være naturlig”

LOCK OUT DAMAGE.

Mit team hjælper mig Bettina laver mange store opgaver, og hun har pigerne fra salonen i Ballerup til at hjælpe backstage. ”Det er det bedste kursus, de kan få”, mener hun. Når man spørger om hun ikke også er med til at skabe tendenser, svarer hun med et stort smil: ”Jeg skaber ikke tendenser, jeg ”stjæler” dem fra min mand, det er ham, der er kunstneren”. Men hun mener også, at det man skaber, har meget med smag at gøre, og smag kan man ikke købe for penge eller hente hos andre. ”Det hand­ler om at kunne se tendenserne i tingene, og få noget ud af det, man ser. Men at få den viden kræver, at man følger med over en tid. Man kan ikke tro, man kan kigge i et blad og så skabe trends. Det kræver, man kender fashion-historien og er i stand til at analysere tendenserne. Og man er ikke fashion-frisør, fordi man er en god teknisk frisør”, mener hun.

INTRODUCING Senscience Moisture Lock Leave-In Smoothing Treatment

Så når Bettina skal lave et show som f.eks. L’Oréals’ i forbindelse med Intercoiffures arrangement, så bliver der talt rigtig meget over middags­ bordet, der bliver kigget på billeder, og set på muligheder før Bettina bestemmer sig for, hvilken linje showet skal have. Jeg ville spille teater Bettina Lervig ville egentlig slet ikke være frisør ligesom sin mor. Hun ville spille teater. Men til en af optagelsesprøverne var beskeden: ”Du skal have mere med mennesker at gøre!”. ”Og hvad gør man så? Min mor og min kæreste, Henrik, var frisører, så det blev jeg også”. Bettina søgte elevplads hos både Stuhr og Gun-Britt, og fik dem begge. Hun valgte Gun-Britt, fordi hun var en kvinde, og dem er der ikke så mange af i faget på det høje niveau, Bettina allerede dengang havde ambitioner om at nå. ”Det var et hårdt sted at være, men fantastisk sjovt”, lyder det fra Bettina.

This lightweight, non-greasy hair care treatment: U Restores and maintains hair’s ideal moisture balance U Triples hair’s shine U Strengthens hair to make it over 7.5 times more resistant to breakage U Makes hair smoother and more manageable U Protects hair from heat damage U Leaves hair healthy looking and radiant with no flyaways Forhandles af YushinCare Danmark A/S tel. 70302100 e-mail. info@senscience.dk www.senscience.dk www.senscience.com MONTREAL

SÃO PAULO

SYDNEY

BARCELONA

MILAN

LONDON

LOS ANGELES

TOKYO

YS1019-ENG

Bettina Lervig stod bag det ene af L’Oréal Professionnels shows i forbindelse med Intercoiffures Nordic Congress. Showet tog udgangspunkt i Chanels fascinerende modeverden. ”Coco Chanel var en rebel, da hun startede. Hun gik imod strømmen, men med tiden”, lød det fra Bettina Lervig.


Tænker du på fremtiden?

“Jeg blev verdensberømt i Danmark, og jeg fik rigtig travlt”

ZenzTherapy organic Hairspa er en professionel og naturlig hår- og hudplejeserie.

- Bettina Lervig

Seriens produkter indeholder naturens reneste og bedste råvarer. Essensernes ne naturlige dufte er komponeret, så de smukt forener aromaterapiens principper om enkelthed og renhed. Samtidig er planteessensernes lindrende egenskaber og deres skønne sansevækkende dufte nænsomt bevaret.

Samtidig spillede - og ikke mindst spiller – hun musik. ”Det er en rigtig stor del af mit liv, og jeg vil ganske enkelt ikke leve foruden”, siger hun. Den sidste del af sin frisøruddannelse tog hun hos sin mor, og så var planen egentlig at rejse jorden rundt. Men Bettinas mor ville sælge sine tre saloner, og i stedet for verden valgte hun Roskilde. Og hun drev salonen, faktisk selv om hun ikke have lyst, og hun havde svært ved at få det til at løbe rundt. ”Men jeg blev utroligt klog i den periode. Det aller­ sværeste er nemlig at blive hængende, når alt stritter, og man gerne vil videre og lave noget andet sjovere og mere kreativt”. En af de ting, Bettina lærte var, at når tingene ikke sker, så må man udvikle dem og få dem til at ske! Og faktisk fik Bettina sit gennembrud i Roskilde, hvor Tina Kjær, der dengang var Danmarks supermodel nr. 1, begyndte at komme i salonen. ”Jeg udviklede mig så at sige med hende, og pludselig tog mange af topmodellerne fra Unique Models turen fra København til Roskilde for at blive klippet”.

ZenzTherapy organic Hairspa er naturlig og økologisk uden parabener, farvestoffer eller kunstig parfume. Vi anvender aromaterapeutiske duftstoffer fra planter, der er certicerede økologiske, biodynamiske eller vildtvoksende. Alt med respekt for og hensyntagen til både vores indre og ydre miljø. Jeg blev utroligt klog, da jeg havde salonen i Roskilde. Det allersværeste er nemlig at blive hængende, når alt stritter, og man gerne vil videre og lave noget andet sjovere og mere kreativt”.

Ydermere lancerede Bettina studierabatter på plakater, hun satte op på studiestederne med et billede af en lækker fyr. Og pludselig kom de unge piger til salonen”. En dag ringede Alt for Damerne og ville lave et interview med Bettina, der klippede alle de store modeller. Det blev til seks sider i bladet, og fra den ene dag til den anden steg omsætningen med 50 pct. ”Jeg blev verdensberømt i Danmark, og jeg fik rigtig travlt. Samtidig fik jeg et barn, og det var en såvel fantastisk som chokerende oplevelse, for pludselig kunne jeg jo ikke magte alt det, jeg tidligere kunne”.

Opfør dig ordentligt For Bettina betyder det rigtig meget, at man opfører sig ordentligt i alt, man gør. ”Og man skal være ærlig overfor sig selv og sine omgivelser”, mener hun. Hvad hun for alvor har lært igennem sine år som frisør er, at omgås mennesker. ”Og faktisk er det vigtigere for mig personligt at være sammen med menneskerne i butikken, end det er, at være berømt. For når jeg er der, og ser, hvor glade kunderne er for det, jeg laver, så føler jeg, at jeg er lykkedes 3000 pct.”.

Jeg vil ikke tæmmes I dag driver Bettina som nævnt salonen i Ballerup, hvor hun selv er nogle dage om ugen, og en af de ting, hun har lært igennem årene er, at man ikke skal forsøge at få pigerne i salonen til at ligne en selv.

Kombinationen af tingene Netop kombinationen af salonen, showene og det at lave film, er vigtigt for Bettina Lervig. ”Jeg synes, det er super spændende, når vi får besked på at gøre noget i forbindelse med en filmoptagelse, som vi i princippet siger; det kan ikke lade sig gøre, og så får vi det alligevel til at ske. Når jeg har ondt i maven forud for et stort fashionshow, og dagen efter står jeg med Ruth og Ulla i butikken”.

”Når man underviser, som jeg gør det, har man en tendens til, at dem, man underviser, helst skal ende med at ligne en selv. Men jeg har lært, at det i stedet handler om at skabe et sted, hvor folk er forskellige. Jeg vil ikke selv sættes i nogen boks. Jeg er kunstner, og jeg vil ikke tæmmes”. Hun mener, det er netop dét, der skaber drivkraften. I salonen i Ballerup kommer alt fra små børn til en kvinde på 102 år. Indretningen er hygge­ lig og alle er velkomne. ”Vi har fået skabt et univers, som både ansatte og kunder er en del af, og alt andet lige, er det svært at forlade et uni­vers. Det kan være, at medarbejderne kan få mere i løn eller bedre arbejdstider, men de har ikke universet, og det betyder noget”. De fleste frisører i salonen har således været der i rigtig mange år, men modsat er Bettina også af den opfattelse, at man skal lære at acceptere tingene. ”Og vil en af mine ansatte noget andet, kan jeg kun sige tillykke og komme med gode råd”, siger hun med et smil. Men Bettina er klar over, at skal hun drive salonen samtidig med at udleve drømmen som fashionfrisør ved siden af, kræver det, at hun uddelegerer. ”Jeg har været nødt til at lære mig selv, at 80 pct. er godt nok. Jeg når ikke de 100 pct. Ellers er der ikke tid til at lave noget af alt det sjove”. 24 > Flyt jer lidt. det støver!

For uanset hvor og i hvilken sammenhæng er det fedt at gøre folk smukke og glade, er Bettinas holdning. Det betyder også rigtig meget for hende, at der er balance imellem privatlivet og arbejdslivet. ”Jeg vil have tid til at være sammen med familien og tid til at spille guitar og nyde det lidt. Men det er også vigtigt for mig hele tiden at udvikle mig”. Og så synes hun, at tingene, siden hun fyldte 40, er kulmineret. ”De udvikler sig simpelthen af sig selv, og jeg er ikke bange for at bryde grænser, så det er herligt”, siger hun. Når det gælder fremtiden, kunne Bettina Lervig godt tænke sig at supplere karriere med også at skrive evt. skønhedssider til et magasin, og helt uden for frisørfaget, kunne hun godt tænke sig mere tid til at skrive musik. ”Og her kan jeg ikke være fashion. Her handler det om det, der kommer fra hjertet, og det handler om at være nærværende, og det er måske det, der gør, at tingene kommer ned på jorden”.

Vores loso er, at skabe skønhed og velvære med nænsom omtanke på mennesker og natur, kombineret med ønsket om indsigtsfuld præference og anvendelse af produkter i den højeste kvalitet. Vi håber, ZenzTherapy Organic Hairspa vil inspirere og bidrage til at din hverdag bliver fuld af livskvalitet, sundhed, kreativitet og glæde…

ZenzTherapy Organic Hairspa forhandles af: Icon Hairspa A/S Energivej 3 4180 Sorø Tlf: 57 66 03 00 www.iconhairspa.dk


Tekst > Kenny Aleksandr Foto > Scanfoto

Taylor Momsen Meget kan man sige men Taylor ser normalt ud som Britney Spears i start 90érne. Her har hun ihvertfald lige glemt at man først tager mascara på efter badet. - og så er der jo ingen undskyldninger, for det ses jo tydeligt at hun ikke er ægte blondine!

Frisørpolitiet! Kenny Aleksandrs dom af Hollywoodstjernernes hårlooks på den røde løber Charme, selvtillid og Lækkert hår – og dog! Selvom man har listet sig vej til den celebre røde løber er man som kendis ikke altid lige heldig i hårafdelingen. Med fokus på det ’Lækre hår’ eller mangel på samme går Frisørpolitiet Hollywoodstjernernes looks i sømmene. Læs med når frisør og stylist Kenny Aleksandr siger sin bundærlige og uforbeholdne mening!

Lo Bosworth Det er vist gået lidt stærkt da kære Lo Bosworth skulle ud af døren. Fuglereden har da fået sit come back - det kan også være der ikke var mere Shine spray tilbage??! Normalt henter vi andre morgen­ brød på vej hjem fra en fest - I dette tilfælde har Lo Bosworth vist lagt en crossaint ind som fylde på toppen! Men kreativiteten skal da belønnes. Om Kenny Aleksandr Han er rå i kanterne, han siger sin ærlige mening, og danskerne elsker ham. Både når han inviterer inden for til middag på TV, når han driver kvæg i Zulu Kvæg-ræs, og når han styler Medina, Michala Kjær eller Lina Rafn. Kenny Aleksandr er kun 26 år, men han har haft 10 års jubilæum som frisør, og spørger man ham, hvordan man kan nå SÅ langt, er hans holdning klar: ”Lad være med at holde dig tilbage, spring ud i det, og gå hellere i folk med træsko på, og få at vide, at nu må du godt træde lidt ud af dem, end at gå på listesko”. Kenny Aleksandr vil fast afgive sin dom over kendissernes hårperformance i Hair Magazine 2011.

“NEJ NEJ NEJ ikke mere hårmascara” Kenny Aleksandr om katie perry

Whitney Houston Dejlige Whitney - Skøn med skøn på - også med afro perm - jeg får et dejligt flash back til gode gamle BODYGUARD - tror det skal være næste weekends hygge film.

26 > Frisørpolitiet!

Ke$ha Ke$ha har vist set for mange Sci-Fi film - Her ligner hun da ihvertfald Tina Turners stand in i filmen MADMAX fra 1985 - gør dig selv og mig den tjeneste at google Tina Turner og få en griner. - Mit råd må være lige at bruge et spejl næste gang, der skal ligges eyeliner og så holde frisuren knapt så Marge Simpson agtig.

K atie Perry Katie darling - NEJ NEJ NEJ ikke mere hårmascara - OG ikke mere 90ér stribe. Nok er Katie en pige med et ’candy koncept’ men derfor behøver hun jo ikke ligne et forsuttet bolche. Hun har så meget personlighed - den drukner desværre bare i rigtig tarvelig forstadsstil.

Frisørpolitiet! < 27


Tekst > Pia Finne

Mennesker leder efter måder at forkæle dem selv på – uden at det koster en formue, og et besøg hos frisøren, får dem ikke blot til at se godt ud, de kommer også til at føle sig bedre tilpas. Netop derfor kommer frisører faktisk ofte ud af en krise med succes.

Led dine medarbejdere fra frontlinjen

Frisørbranchen har det ikke så skidt, endda Den generelle økonomiske sundhedstilstand i frisørbranchen har forbedret sig en smule i år i forhold til foregående år. Dog er andelen af selskaber med underskud og konkursbegæringer højere end i 06/07. Det viser en undersøgelse, som Business Intelligence Agency foretog i maj i år. Dog er andelen af frisørsaloner med ”angrebet egenkapital” – det vil sige en negativ egenkaapital eller en egenkapital under lovens mindstekrav til indbetalt startkapitel – lige nu på det højeste niveau siden 2006”, lyder det fra John Mikkelsen fra Business Intelligence Agency. Han tror et af branchens største problemer, netop i en krisetid er, at frisørselskaber ikke har en tradition for at konsolidere sig voldsomt i gode tider. ”Og når der kommer år med underskud, rammes de hurtigt af en angrebet egenkapital, og er dermed sårbare overfor recessioner”, fastslår han.

Tiderne er ikke optimale. Men det behøver ikke betyde, at man skal slække på ledelsen i sin salon. Tværtimod! En leder, der går i front, har større succesrate end en leder, der ikke melder klart ud.

På positivsiden ser han frisørselskaberne som virksomheder, der ikke har de voldsomme investeringer, og dermed bliver de inve­­s­­t­eringer, der er, hurtigt afskrevne. ”Det betyder, at selv om forretningen ikke umiddelbart giver overskud og selv med en lidt negativ egenkapital, kan man godt fortsætte driften”. At være en god frisør er ikke ensbetydende med at være en god leder. Og slet ikke når man aldrig har lært det. Og faktisk har rigtig mange frisører flere ansatte i salonerne, men de har aldrig fået en reel ledertræning. Derfor kan det være en god idé med nogle enkle retningslinjer, der let kan følges, og som faktisk kan give et rigtig godt resultat – i det daglige arbejde, når det gælder team-ånden i salonen og i sidste ende på bundlinjen!

Mennesker leder efter måder at forkæle dem selv på – uden at det koster en formue, og et besøg hos frisøren, får dem ikke blot til at se godt ud, de kommer også til at føle sig bedre tilpas. Netop derfor kommer frisører faktisk ofte ud af en krise med succes.

For ikke mindst i en krisetid, hvor også de ansatte kan fornemme, at der måske ikke kommer så mange kunder i salonen, som der plejer, og måske derfor er lidt bange for fremtiden, er det godt at være en stærk leder, der kan gå forrest og vise, hvad der skal til.

2. Vær god til at lytte Vær til rådighed for enhver der føler sig presset, og forsøg at give et godt råd, hvor du kan. Vær positiv, når du giver råd til dit team. Det betyder nemlig, at de går fra samtalen stærkere end før. Giv dem 100 pct. af din opmærksomhed og tid, opfordrer dem med positiv feedback, og lad dem vide, at du altid er til rådighed, hvis de har behov for dig.

1. Vær positiv Teams følger lederen, så når du er positiv, vil dit team også være positivt, og i den ånd, kan der skabes gode resultater. Så i stedet for at være negativ og bekymret over, om netop din forretning vil mærke krisen, vend det rundt og tro at denne krise ingen effekt vil have på dig.

3. Indfør team-dage En dag ude eller en middag en aften sammen alle sammen kan opbygge teamets moral. Teamet vil føle sig mere sammentømret, og stærkere som et team, hvilket i sidste ende kan hjælpe dem til at opnå de bedste resultater.

28 > Led dine medarbejdere fra frontlinjen

4. Indfør familie- og vennerabatter Det er en rigtig god måde at få medarbejderne til at føle sig værdsat, og det vil have en positiv effekt på forretningen, hvilket er godt for alle. Familie og venner vil føle sig tættere knyttet til forretningen, og de vil vælge også at blive klippet og få deres øvrige behandlinger i din salon. 5. Led på nettet eller i aviser efter tips til, hvordan man kan spare penge og del dem med dine ansatte Ved at gøre det, viser du, at du er opmærksom på situationen, men samtidig at du har styr på den. Nye ideer er altid en god motivator, for på den måde kan teamet arbejde sammen om at frembringe gode resultater. Frem for alt Lad være med at gå i panik! Der har været kriser før, og vi er kommet igennem dem. Det vil vi også gøre denne gang!

Det største problem i den sammenhæng er, som John Mikkelsen ser det, at bankerne risikerer at lukke pengekassen i, hvis underskuddet bliver for stort. ”Og har banken først lukket kassen er det svært ikke mindst for de mindre erhvervsdrivende, at få den åbnet igen”. Frisørerne klarer sig Ser man på underskudsandelen ligger frisørbranchen bedre end andre servicefag. I 08/09 lå frisørbranchen således på en underskudsandel på 35,2 pct. mens øvrige servicevirksomheder lå på 42,6 pct. i underskudsandel. ”Der er ganske få virksomheder, som ikke er blevet berørt af krisen, og det er typisk dem, der satser på en niche inden for en branche”, fortæller John Mikkelsen. Godt hvert tredje frisørselskab har haft vækst i det seneste år, hvilket er lavere end de to foregående år.


Tekst > Pia Finne Foto > Frederik Johs, Skovdal & Skovdal

inventar

Hvidt i hvidt i hvidt Sanne valgte at indrette sin nye salon, Hair de luxe, med hvide vægge, lofter og gulv samt hvide stole og behandlingspladser – og lade tilbehøret stå i accentfarver, der skaber liv. Resultatet er en spændende og anderledes salon, der appellerer til alle.

Betjeningsplads er, fritstående i alt kr. 60.000 Betjeningsstole , kr . 64.000,Børnepladser kr . 10 .000,Massagevaske kr. 30.000,Disk kr .15.000,Salgsarealer kr . 10.000,Vandfald kr. 25.000,Udsugning kr. 15.000,Diverse invent ar kr. 11.000,Pris i alt kr. 240.000,-

Alle priser er ex

cl. moms.

Skal drømme gå i opfyldelse, må man droppe livremmen og selerne og satse! Det mener Sanne Kvolsbæk Nielsen, der netop har åbnet Hair de luxe i Nyborg.

“Det er vigtigt for mig, at mine kunder tør være sig selv, når de kommer i salonen, og derfor må det ikke blive alt for fint“ - Sanne Kvolsbæk Disken med sin buede form er leveret af Bella Vista, der har hentet den hjem fra Italien.

”Det er vigtigt for mig, at mine kunder tør være sig selv, når de kommer i salonen, og derfor må det ikke blive alt for fint. De skal turde snakke og fortælle, for det er den måde, jeg finder frem til, hvad det er, de gerne vil have ”, er hendes holdning. Hair de luxe er indrettet hvidt-i-hvidt. Selv stolene og betjeningspladserne er hvide. Det skaber et spændende look, som kan varieres med tilbehøret.

Skal drømme gå i opfyldelse, må man droppe livremmen og selerne og satse! Det mener Sanne Kvolsbæk Nielsen, der netop har åbnet Hair de luxe i Nyborg. Så trods finanskriser og dårlige tider købte hun – med hjælp fra sin far – en nedbrændt bygning i Nyborg. Alt blev renoveret indvendigt som udvendigt fra ledninger og vandrør til gulve og lofter. Kun ydermurene fik lov at blive stående, og 1. juli åbnede Sanne sin drømmesalon; en 140 kvm. forretning med 10 behandlingspladser – indrettet hvidt-ihvidt. Ganske godt gået, når man som Sanne ikke er mere end 26 år! Faktisk åbnede Sanne Kvolbæk Nielsen sin første salon i Nyborg som 22-årig. Den lukkede hun dog, da hun åbnede Hair de luxe. ”Det var klart et større projekt, end jeg havde forventet med den nye salon og hele renoveringen af den bygning, den ligger i, men heldigvis er min far 30 > Hvidt i hvidt i hvidt

entreprenør, og han stod for selve byggeriet”, fortæller Sanne, og mens arbejdet stod på, tog hun direkte fra sin daværende salon videre til den nye salon for at arbejde der aftenen igennem! Og nu har Sanne fået det, som hun vil have det. Sannes succes Sanne Kvolsbæk Nielsen havde succes i sin tidligere salon, og den har hun klart videreført til den nye. ”Det er svært at sige, lige hvad det er, vi gør. Men jeg tror, det handler om at have et personligt forhold til kunderne, og om at man snakker ens til gamle fru Olsen og til de unge”, mener Sanne Kvolsbæk Nielsen. Og i Hair de luxe kommer alle aldersgrupper. ”Vi, der arbejder i salonen, er alle unge, men klientellet er meget blandet. Således har vi også mange børn, der kommer i salonen med deres mor”. Netop derfor har Sanne skabt et børnehjørne med en lille bil og malebøger.

Selv om den nye salon fremstår helt hvid-i-hvid og oser af luksus, ligger salonen i den lavere ende af prisskalaen. ”Jeg tager det for behand­ lingerne, som jeg synes, er fair. Så vil jeg hellere arbejde det mere og løbe lidt stærkere for at få det til at hænge sammen”, siger hun og tilføjer: ”Nyborg er en lille by, og min fornemmelse er klart, at kunderne ikke er villige til at betale 500 kr. for at blive klippet”. Netop derfor er det i øvrigt også Schwarzkopfs produkter, Sanne har på hylderne. De matcher prisniveauet, men er lækre og frem for alt god kvalitet til pengene. Derfor er det nemt for mig at have dem i salonen, og alle kan være med, siger hun. Hvidt i hvidt i hvidt Sanne har i samarbejde med Bella Vista fået indrettet sin salon hvidti-hvidt. På trods af velmenende, gode råd. Og hun er super glad for det! Og alt ER hvidt. Gulv, loft vægge, stole og de højglanspolerede betjeningspladser. ”Folk var meget på bagbenene, da jeg lancerede min idé om en hvid frisørsalon, men nu er holdningen ændret”, siger hun med et smil.

Midt i salonen står et lille vandfald med lys, der kan ændre farve, så det matcher det tilbehør Sanne har valgt til salonen.

Hvidt i hvidt i hvidt < 31


se Flere billeder på For det mange troede ville blive sterilt og trist er lige det modsatte. Sanne bruger nemlig farver til at skabe stilen med. Lige nu står turkisblå vaser med orkidéer, ligesom andet tilbehør er turkisblåt.

hairmagazine.dk

”Til jul kan jeg skifte det ud til en mere julet nuance og til sommer den trendfarve, der er ”in” lige på det tidspunkt. Dermed kan jeg hele tiden have en salon, der er helt up-to-date”, forklarer Sanne. ”Midt i salonen har hun opstillet et lille vandfald med en stenbund på en stander, og også her kan hun skifte farver, så de matcher den accentfarve, hun vælger at lege med. ”Og det vækker klart opmærksomhed”, fortæller hun.

R

NO

JEG VEd, HVoRdAN JEG VIL HAVE dET Sanne Kvolsbæk Nielsen kendte Bella Vista, fordi de indrettede hendes tidligere salon. ”Jeg kom egentlig i kontakt med dem, fordi Claus på en messe i Herning, spurgte mig, om jeg ikke kunne tænke mig en ny salon. På det tidspunkt gik jeg selv og puslede med tanken om at åbne, men havde ikke fundet det rette sted. Men det hjalp Claus mig med.

DIC

En af de væsentlige grunde til at Sanne valgte det hvide var - ud over muligheden for hele tiden at kunne være med på trenden - også lyset. ”Jeg har ikke lyst til at stå i et mørkt rum en hel dag. Jeg vil have lys og energi og liv i butikken”. Og hun fortæller, at en af de få, der fangede den hvide idé med det samme var Claus Trampedach fra Bella Vista. RING TIL HAIRCONTRAST FOR YDERLIGERE INFORMATION PÅ TELEFON 86 84 99 11

De to massagestole ved vasken er det eneste sorte i salonen – ganske enkelt fordi det er mere praktisk, når der arbejdes med kemi.

ydermere ser Sanne kombinationen af Bella Vistas sælger på Fyn, Thomas, der er rigtig god til at være der for hende, når hun har brug for det, og Claus, der er supergod til inventar, som et stort plus.

“Jeg er stædig af natur, og jeg ved, hvordan jeg vil have det“ - Sanne Kvolsbæk

HairContrast sponserer håret til VILD MED DANS hver fredag kl. 2000 på TV2

Venteområdet er skabt af hvide sofaer, hvor kunderne kan slappe af mens de venter.

”Jeg er stædig af natur, og jeg ved, hvordan jeg vil have det. Og det har Claus været rigtig god til at finde frem til. Han har hjulpet mig med at føre mine ideer ud i livet, og få de billeder, jeg gik med i hovedet, ned på papir i form af brugbare tegninger. For Sanne var det vigtigt, at indretningen ikke overskred budgettet, og også her hjalp Claus hende, fortæller hun. EN SToR SALoN I salonen findes to vaskepladser med massagestole, i øvrigt det eneste, der er sort i salonen, fordi det nu engang var det mest praktiske, herudover findes 10 behandlingspladser, hvor af de to er børnepladser samt et stort sofaområde, hvor kunderne kan vente – naturligvis også i hvidt. I salonen arbejder ud over Sanne selv en assistent og to elever samt en vikar i de hektiske perioder.

Ponytail er det perfekte redskab til hende der ønsker en klassisk smuk hestehale eller ønsker at tilføre mere hår til en opsætning. Ponytail er lavet af de fineste silkefibre, som giver et smukt naturligt look. Silkefiberen giver mulighed for at anvende varme i form af glattejern.

Selve opbygningen af salonen har Sanne selv stået for med hjælp fra hendes far. ”Bella Vista har sat betjeningspladserne op samt sørget for udsugning og reoler men herudover var det primært på tegnings- og idéplanet, de spillede den helt store rolle”, fortæller Sanne. Disken i højglans hvid har Bella Vista i øvrigt hentet hjem fra Italien. GLAd FoR RESULTATET Sanne og hendes medarbejdere har nu fungeret i salonen i et par måneder, og de er faldet godt til. ”Jeg er meget tilfreds med resultatet, og salonen fungerer rigtig fint”, siger hun. Også hendes idé med accentfarverne i det hvide fungerer fint, og således er der skabt en lys, let og lækker salon, der hele tiden harmonerer perfekt med tidens tendenser. 32 > Hvidt i hvidt i hvidt

Pris/dkk UpstartKit 9 stk.

8001

8051

8052

1.490,00

8059

8061

8084

8044

8025

8085

Der er hele ti behandlingspladser i den 140 kvm. Store frisørsalon. To af pladserne er forbehold børn, for Hair de luxe skal være en salon, hvor alle føler sig velkomne.

8048

(8048 er ikke inkl. i upstartkit)

Nordic HairContrast · Erhvervsvej 2C · DK-8653 Them · + 45 86 84 99 11 · www.haricontrast.com


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Når allergien ødelægger drømmen Lene Sørensen er i dag studiechef hos P&G salon professionals (herunder Wella Professionals, Sebastian Professional og Sassoon Professional), men hendes store drøm var, at blive frisør. Den endte dog brat, da hun efter endt uddannelse fik konstateret vandallergi. Det betød, at Lene måtte finde nye muligheder. ”Og som frisør har man mange flere kompetencer med i rygsækken, end man tror”, siger hun.

Hvad gør man, når drømmen om at blive frisør pludselig skydes i sænk - når man får konstateret vandallergi? ”Man lader det i hvert fald ikke ødelægge fremtiden. Man finder nye veje, og faktisk er der mulighed for at arbejde med frisørfaget på mange andre plan end med saksen i hånden - og frem for alt er der mange muligheder for at arbejde med mennesker, som rigtig mange frisører er rigtig gode til”. Det fortæller Lene Sørensen, der er studiechef hos Wella, og som selv oplevede netop at blive ramt af vandallergi stort set inden, hun for alvor kom i gang med at arbejde med faget. Hun havde drømmen om egen salon, hvor hun ville skabe et wellness univers - kombinere hårbehandlinger med make-up og velvære. Men det satte vandallergien en brat stopper for – efter at hun havde uddannet sig som frisør og taget kosmetikeruddannelsen. ”Men når man får konstateret vandallergi, kan man lige så godt lære at leve med det, for det stopper ikke!”, fortæller hun, og så kunne hun praktisk talt smide de mange års uddannelse ud med badevandet. Men alligevel ikke helt! ”Når man har en frisøruddannelse, så har man som regel en rigtig god evne til at møde alle typer mennesker i øjenhøjde. Man har en medmenneskelighed, og man har en evne til at kommunikere. Og den evne kan man drage nytte af i mange andre fag”. 34 > Når allergien ødelægger drømmen

”Jeg har set nogle grelle eksempler på allergi, hvor jeg bare tænker ”kom væk”. For der er mange andre muligheder for at bruge de erfaringer man har høstet som frisør”, fortæller Lene Sørensen, der i dag er studiechef hos P&G salon professionals, efter hun selv måtte opgive sin drøm om egen salon på grund af allergi.

Utallige, smukke hårkreationer er blevet kreeret i Wella Studios. Her ses Haute Couture versionen af Wella Trend Vision 2010, der blev fremvist i foråret.

Kontor var det eneste jeg ikke ville Lene valgte, med tilskud fra revalideringen, at få en handelsskoleuddannelse, og hun kom i lære som voksenelev på et kontor. ”Og det var i hvert fald det eneste, jeg altid har vidst, at jeg aldrig skulle!”, siger hun med et smil. Efter endt uddannelse blev hun ansat hos Nestlé i kundeserviceafdelingen med ansvar for retention hvor hun hurtigt blev teamleder for begge afdelinger. For hun er god til mennesker! Herefter blev hun leder af distri­ butionsafdelingen. ”Og det var faktisk ret sjovt at skulle agere leder for en flok lastbilschauffører”, fortæller hun – ”og udviklende”. Men da jobbet som studiechef hos Wella blev slået op, trak frisørbranchen i hende igen, og hun søgte det. ”Jeg savnede den vinkel på verden, og jeg savnede at være kreativ”. I dag tilbringer Lene godt nok det meste af sin arbejdsdag foran en computer, men det hun arbejder med, er hår, fashion, make-up og trends. ”Og i dag gør jeg stor brug af min frisøruddannelse. Ofte misunder de andre nordiske studiechefer mig den, for det gør det lettere for mig, at være på bølgelængde med teknikerne – de frisører, der uddanner vores kunder”. Og ikke mindst vores kunder – frisørerne! Hun indrømmer, at den stilling hun nu sidder i, er skræddersyet til hende, og at det nok ikke er alle forundt, at finde lige præcis en sådan stilling. ”Det er lidt som at finde en nål i en høstak”, siger hun.

Lige nu er Lene studiechef uden studie. Det kræver nytænkning, og selv om hun har tilbragt mange timer i det gamle studie, der ses på billedet, er planen fremover, at et studie skal kombineres med meget mere tid ude i marken hos kunderne.

Når allergien ødelægger drømmen < 35


Back in NEW cower and NEW technology... “Frisører har øje for stil, hvilket kan bruges mange steder, og så er de kreative, glade mennesker, der meget sjældent har en dårlig dag“ - Lene Sørensen

Benjamin Martin er en af Lene Sørensens tætte sparringspartnere. Og en del af en studiechefs arbejde er netop, at arrangere shows som Worlds Greatest Catwalk, hvor Wella stod for stylingen. Og i løbet af de kommende tre år, hvor Wella er sponsor for Copenhagen Fashion Week, kommer der flere store shows.

IKKE Så MEGET JANTELoV Men den kreative verden vil hun meget nødigt slippe igen. ”Der er ikke så meget jantelov. Man kan tillade sig at være lidt skæv og lidt anderledes”. Hun er ikke i tvivl om, at mange frisører vælger branchen, fordi det er en livsstil og en passion, og det gør det jo endnu sværere, hvis man er nødt til at finde andre veje på grund af en allergi. Men der findes faktisk mange andre kreative jobs, hvor det er den menneskelige forståelse, der er omdrejningspunktet”, mener hun. Det gælder inden for modebranchen, frisørfaget, reklamebranchen og andre tilsvarende brancher, hvor man kan vælge at videreuddanne sig enten til arbejdet på kontoret, som stylist eller noget helt tredje. ”Frisører har øje for stil, hvilket kan bruges mange steder, og så er de kreative, glade mennesker, der meget sjældent har en dårlig dag. Og hvis de har, kommer de over det. For det er en del af frisørfaget. Man kan ikke være sur og tvær og samtidig betjene kunder”. STUdIECHEF UdEN STUdIE Lige nu er Lene studiechef uden et studie, og det er en udfordring mere, som hun gerne tager op. ”Tiden er til nytænkning, og man skal passe på, man ikke gror fast i vante rammer”, mener hun. 36 > Når allergien ødelægger drømmen

Wella skal naturligvis have et studie, når de rette lokaler findes, men det er også planen, at de som firma skal arbejde mere ude. ”F.eks. har vi haft arrangementer på Karrierebar i Kødbyen i København, Charlottenborg Kunsthal, ligesom Wella de næste 3 år sponsorerer Copehagen Fashion Week. Det er inspirerende og booster kreativiteten, men samtidig skal teknikerne også være mere ude hos kunderne. Bl.a. har vi i efteråret lanceret et nyt koncept med stor succes, hvor frisøren kan skræddersy sin egen dag, så den tekniker, der kommer ud i salonen, fortæller og inspirerer om præcis det, frisøren ønsker”. Lene mener, det er en fordel at møde frisørerne på hjemmebane. Det gør, at de tør spørge om flere ting, og de får noget andet og mere ud af det. Som studiechef er det Lenes job at planlægge videreuddannelsen af frisørerne ude i salonerne, det gælder også videreuddannelsen af teknikerne, oplæring af nye kunder og i det hele taget driftsbudgettet i forbindelse med Education. Lige nu arbejder hun på seminarprogrammet til frisørerne for forår/sommer 2011. ”Men man ved aldrig helt, hvad det er, man møder ind til, og det er spændende”. Og atter en gang kommer hendes uddannelse som frisør hende til gode. ”En frisør ved heller aldrig præcis, hvordan dagen kommer til at gå. Det betyder, at man skal kunne omstille sig hurtigt og ikke lade sig stresse, selvom der sidder en kunde og venter lige bag ved dig, mens du gør kunden i stolen færdig. Det handler om at sortere og prioritere, og om at kunne gøre det hurtigt”, fastslår Lene. Og Lene er ikke i tvivl om, at det er hendes frisøruddannelse, der har skabt grundlaget for, at hun er nået dertil, hvor hun er i dag. ”Jeg blev meget hurtigt teamleder og chef, og det kan jeg takke min sans for struktur og min evne til at kommunikere med mennesker for”. Derfor er hun helt klar på, hvilket råd hun vil give andre frisører, der står i en situation, hvor de pludselig må opgive deres job i branchen: ”Tro på det! Som frisør har man meget mere med i rygsækken, end man umiddelbart selv forestiller sig. Man har nogle egenskaber og nogle kompetencer, der kan bruges i mange andre sammenhænge end lige i en frisørsalon, så det handler bare om at udnytte dem”.

IT´S ALL ABOUT YOU. IT´S ALL ABOUT YOUR STYLE. Hempz Couture er luksuriøse, professionelle hårprodukter skabt til nuets trends og vores kulturs behov for at udtrykke os selv og en sund livsstil. Med Hempz Couture kan du få en unik stil uden at skulle gå på kompromis i forhold til dit hårs sundhed og tilstand. Alle produkterne er uden parabener, gluten og er 100 % vegetabilsk.

Hempz Couture Moisturizing Collection Tilfør fugt og giv næring til dit hår med de farvebevarende Hempz Couture Moisturizing produkter, som indeholder eksklusive Hempz Hydraplenich Complex skabt specielt til at glatte, blødgøre og genopbygge fugtighed i håret.

Hempz Couture Color Protect Collection Beskyt og bevar farvet hår med Hempz Couture Color Protect. Produkterne indeholder Hempz ColorLock Complex skabt specielt med det formål, at beskytte håret og maksimere bevaringen af hårfarven.

HairMix A/S | C.F. Tietgens Boulevard 32 | DK-5220 Odense SØ | Tlf.: +45 66133990 | Fax: +45 66133995 | info@hairmix.dk | www.hairmix.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

fra

kuffertsælger forretningsudvikler til

Et tæt samarbejde mellem leverandører og frisører er en del af fremtiden. Det mener Birger von Holdt, adm. direktør i KPSS, ”Det er som et nyt venskab, der skal startes op fra bunden”, siger han.

Birger von Holdt og Henrik Wendler fra Goldwell og KMS samt Alan og John Stender i gang med at diskutere, hvordan samarbejdet fungerer bedst til alles tilfredsstillelse.

Samarbejde er kodeordet i fremtiden i frisørbranchen. Det mener Birger von Holdt, adm. direktør i KPSS. ”Den magtbalance, der tidligere sås i forholdet mellem leverandør og frisør, eksisterer ikke længere. I dag handler det om at samarbejde – til alles største fordel. Salget i salonerne skal optimeres, og der skal tjenes penge”.

Det betyder bl.a., at leverandøren ikke længere behøver at producere posters og andet salgsmateriale til skraldespanden, men i stedet kan producere det, der ønskes i butikkerne, og dermed kan markedsføringen i langt højere grad målrettes og effektiviseres.

Han ser mange fordele ved netop de tætte samarbejder. ”Det er en anden måde at arbejde på. Det er som et nyt venskab, der skal startes op fra bunden. De tætte menneskelige relationer kommer til at spille en meget stor rolle, men samtidig skal man som leverandør bevise, at man også er professionel og kan levere varen. Modsat får vi som leverandør en partner, vi kan spørge til råds både med hensyn til annoncering, salgs­ kampagner og andre aktiviteter, og dermed få et kvalificeret modspil”.

”Vi kan arbejde med specielle kampagner, og vi kan i langt højere grad tilpasse materialet de enkelte kunder – uden dog at give slip på vore brandværdier”, forklarer Birger von Holdt. I forhold til salonerne mener han, et tættere samarbejde leverandør og salon imellem dels betyder en større leveringssikkerhed og dels betyder en bedre service fra leve­ran­ døren ude i butikkerne. ”Det kan betyde bedre og mere målrettet produkttræning, for i stedet for at bruge kræfterne på salg, kan kræfterne bruges på de blødere værdier. Dem, der gør, at salonerne har mulighed for at differentiere sig”.

Han beskriver udviklingen som at bevæge sig fra at være kuffertsælger til at være med til forretningsudviklingen. ”Der bruges mindre tid på indsalg og mere tid på uddannelse og merchandising, så salonerne er bedre rustet til at få varerne over disken”.

Et rigtig godt eksempel på et sådant samarbejde, er det Goldwell netop har indgået med Stender.

Han mener ikke mindst, at samarbejde mellem leverandør og frisør er vigtige i disse tider, hvor det i høj grad handler om konsolidering. ”Det handler om at kigge fremad og investere i fremtiden, og så handler det om at kunne optimere ressourcerne”. 38 > Fra kuffertsælger til forretningsudvikler

Dialog hver uge Men Birger von Holdt understreger, at det ikke kun gælder tætte sam­ arbejder mellem leverandører og store kæder. ”Vi vil også meget gerne have tætte samarbejder med de mindre saloner”. Faktisk, fortæller han, er Goldwell kun interesseret i at samarbejde med en enkelt stor kæde

”At indlede et tæt samarbejde er som at indlede et venskab, og det kræver noget af såvel leverandør som af frisøren”, er John Stender og Birger von Holdt enige om. Bl.a. finder man i samarbejde frem til det rigtige produktsortiment.

Fra kuffertsælger til forretningsudvikler < 39


“det er utroligt vigtigt, at man holder, hvad man lover, for har man et nært samarbejde, er det baseret på tillid“ - Birger von Holdt som Stender. Det giver optimal dialog i forhold til alle kunder, mener han. Og han lægger ikke skjul på, at det også er krævende for en leverandør at have et tæt samarbejde med en frisørkæde. ”Vi er i dialog hver eneste uge, og vi bruger meget tid på at have teknikere ude for at undervise, præsentere de nye farver og følge op. Faktisk følger vi op tre-fire gange i hver salon, hver gang vi har præsenteret noget nyt”, fortæller han. Og dermed sikres salonen mod at miste kunder på grund af forkerte farver, eller fordi der måske mangler farver. Det giver en god sikkerhed i hverdagen.

Sælgeren er mere end bare sælger i et tæt samarbejde. Hans job er i høj grad at informere og kommunikere. Her ses Henrik fra Goldwell med Mark fra Stender i Ballerup.

FLEKSIBILITET I SoRTIMENTET Når der samarbejdes tæt, handler det om at finde frem til det sortiment, der passer bedst til den enkelte salon. ”Vi skal begge gerne øge indtjeningen, og ved at tilpasse sortimentet, er man nået et godt stykke hen ad vejen”, fastslår Birger von Holdt, og han ser en stor fordel i, at der hvor man i gamle dage skulle presse så mange produkter ind hos en kunde som muligt, skal man i dag finde det flow og det sortiment, der passer bedst. AFSTEM FoRVENTNINGERNE Inden der indledes et tæt samarbejde, mener Birger von Holdt, det er vigtigt, at man afstemmer forventningerne i forhold til uddannelse, service, leveringssikkerhed, at regningen kommer til den rigtige tid og til det rigtige sted med videre. ”Og så er det utroligt vigtigt, at man holder, hvad man lover, for har man et nært samarbejde, er det baseret på tillid”. Et nært samarbejde kræver også, at leverandøren har mulighed for at se nøgletallet fra salonen omkring salg af produkter, farvebehandlinger medvidere. ”Dermed kan man holde øje med, om der leves op til de målsætninger, der er sat om f.eks. 10 eller 15 pct. produktsalg, og man kan udveksle erfaringer og data omkring, hvilke produkter, der sælger og hvilke, der ikke gør det”, fortæller Birger von Holdt. Og de varer, der ikke rykker i butikken, byttes til varer, der gør! VI VIL BooSTE VoRES IMAGE For Goldwell handler et samarbejde i høj grad om at booste et image. ”Faktisk i endnu højere grad, end det handler om at produktsalg og indtjening”.

featuring the beautiful new

”Herudover kommer vi ud på alle skolerne, og også dét er imageopbyggende. De unge frisører kommer ud i saloner overalt, hvor de tager deres viden om Goldwell med. Det er et godt kvalitetsstempel for os”, lyder det fra Birger von Holdt, der i øvrigt fortæller at KPSS er blevet kåret til Gazellevirksomhed 2010 af Børsen. Det sker, når man over en periode på fire år har positiv vækst i omsætning eller bruttoresultatet i hvert af de fire år, og hvor summen af virksomhedens primære resultat er positiv. Derudover skal en Gazellevirksomhed formå, at fordoble omsætningen eller bruttoresultatet over fire år. Den aftale KPSS har lavet med Stender er et langsigtet samarbejde. ”Det betyder flere fælles projekter, og nye spændende ting, der er relateret til forretningerne”. Han ser samarbejdet som et fundament for fremtiden, men naturligvis baseret på frivillighed i salonerne. ”Vi hverken kan eller vil diktere nogen noget, men vi vil give salonindehaveren en mulighed for at skabe nogle forretningsvilkår for sig selv, der sikrer en bedre fremtid. 40 > Fra kuffertsælger til forretningsudvikler

ghd Gold Classic styler

ghdhair.com/professional | Phone: 8611 9902 For more information please contact your ghd sales consultant.

Professional


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Hjælp til kunder med hårproblemer

“For mange, ikke mindst unge mænd eller kvinder er hårtab et statusfald“ - Lars Skjøth Grundlæggeren af Hårklinikken, Lars Skjøth, mener at frisørerne og Hårklinikken forener kræfterne i kampen for at hjælpe danskere med hårproblemer. Her ses han i gang med at foretage en individuel undersøgelse af en klient forud for en behandling.

”Vi vil etablere seriøse alliancer med frisørerne på et højt fagligt niveau”. Det fastslår Lars Skjøth, indehaver af Hårklinikken, og han ser frisørerne som de ideelle samarbejdspartnere ikke mindst på grund af den fælles faglige interesse.

En hårtransplantation er bestemt ikke, som mange forestiller sig, en større, blodig operation. ”Faktisk er sporene fra operationen helt væk i løbet af få dage”, fortæller Lars Skjøth.

Lokalerne hos Hårklinikken på Amaliegade er lyse og venlige.

Rigtig mange mennesker har problemer med håret eller hovedbunden. Det kan være hårtab, tyndt hår eller andre generende problemer, og ofte står frisøren magtesløs i forhold til at hjælpe kunden. Det gør de til gengæld ikke på Hårklinikken, hvor man fra ni klinikker i Danmark, Norge, Tyskland og USA konstant har godt 20.000 mennesker i behandling.

til at give deres kunder den optimale service. Frisørerne kan komme ”i lære” her på Hårklinikken i København eller i Århus i nogle dage, og vi vil tilrettelægge et undervisningsforløb, der gør dem i stand til i langt højere grad end hidtil at vurdere kundernes problemer ude i salonerne”, lyder det fra Lars Skjøth.

”For mange, ikke mindst unge mænd eller kvinder er hårtab et statusfald. Derfor er det perfekt for frisøren at kunne tilbyde et middel, der virker eller at have muligheden for at henvise til Hårklinikken”, mener Søren Hedegaard, der ser det nye samarbejde mellem frisøren og Hårklinikken som et lys for enden af blindgyden.

Masser af erfaring Lars Skjøth startede Hårklinikken i 1991, og siden har han åbnet to i Danmark og en i Norge, fire klinikker i Tyskland samt to i USA, der i øvrigt drives af to af verdens førende specialister inden for hårproblemer, nemlig Dr. Paul Rose og Dr. Panos Vasiloudes.

Derfor foreslår grundlæggeren af Hårklinikken, Lars Skjøth, at frisørerne og Hårklinikken forener kræfterne i kampen for at hjælpe danskere med hårproblemer. ”Vi vil rigtig gerne have samarbejder i gang med en række danske frisører, der er interesserede i at kunne yde deres kunder en større hjælp og vejledning i forbindelse med problemer med hår og hovedbund”, fastslår Lars Skjøth.

Faktisk ser han gerne, at der løbende er frisører på besøg på hårklinikkerne. ”Vi kan give dem noget, men vi kan også få meget ud af at høre deres synspunkter”. Og så harmonerer tankegangen hos Hårklinikken fint med den filosofi, der arbejdes ud fra hos de ”grønne” frisører. Så også her passer produkterne ind.

Ydermere har Søren Hedegaard fulgt Lars Skjøth igennem årene, hvor han har rådgivet omkring klipning og styling af Hårklinikkens klienter. ”Det har jo også givet mig mulighed for at snakke med klienterne, og for mange af dem, er resultatet intet mindre end mirakuløst”, lyder det begej­stret fra Søren Hedegaard.

”Vi kan hjælpe godt 70 pct. af de mennesker, der kommer på klinikken enten ved hjælp af individuelt tilpassede, plantebaserede ekstrakter, der behandles med, eller via en hårtransplantation. De resterende 30 pct. sender vi typisk videre til andre relevante behandlingsmuligheder”, forklarer Lars Skjøth, og det er meget vigtigt for ham at pointere, at man ikke behandler bare for at behandle.

Lys for enden af blindgyden Frisør Søren Hedegaard er meget begejstret for ideen om at frisørerne nu får adgang til mere viden om hårtab. ”Ofte står man som frisør i en blindgyde, når man har en kunde – kvinde som mand – der taber håret, og man har ingen mulighed for at hjælpe eller tilbyde behandling”.

Ikke mindst for kvinder, fortæller Søren Hedegaard, er det, at tabe håret et meget tabubelagt område, som de bestemt ikke ynder at tale om – slet ikke når hårtabet sker af samme årsag som hos mændene, nemlig alder. ”Der forsøges meget med parykker og toupeer, men det bedste er jo, når man kan få håret til at vokse fra ens egen hovedbund igen”, mener han.

Han vil uddanne frisørerne, så de i højere grad bliver i stand til at vurdere om en kunde har et hårproblem, der kan behandles med plantebaserede specialshampooer og balsammer fra Hårklinikken, som sælges hos frisøren, eller om der er tale om et problem, der kræver en konsultation og eventuel behandling hos Hårklinikken. ”De frisører, vi gerne vil samarbejde med, skal selvfølgelig være engagerede og interesserede i at lære mere om hårproblemer. De skal være interesserede i at gøre en forskel, og interesserede i at blive bedre 44 > Hjælp til kunder med hårproblemer

Søren Hedegaard bruger selv ekstrakterne og shampooerne fra Hår­ klinikken, og han er meget begejstret, og ikke mindst er han glad for at kunne anbefale en behandling til sine kunder, der ikke bare er på forsøgs­ stadiet, men som beviseligt virker.

I øvrigt mener Søren Hedegaard, at det er rigtig fint, at man drager videnskaben mere ind i frisørbesøget. ”Det skaber tillid og det giver mange flere muligheder”, siger han.

”Vurderer vi, at vi ikke kan gøre noget for at hjælpe klienten, begynder vi ganske enkelt ikke behandlingen. I øvrigt tilføjer han, at godt 80 pct. af klienterne på Hårklinikken kan hjælpes med ekstrakter, så man springer altså ikke lige ud i en hårtransplantation. Hver eneste klient, der kommer på Hårklinikken, får en individuel konsultation og behandlingen tilrette­ lægges, så den matcher den enkelte. ”Og ikke to behandlingsforløb er ens”, lyder det, ligesom behandlingen og de produkter, der anvendes i behandlingsforløbet, justeres løbende, Hjælp til kunder med hårproblemer < 45


®

by

“Vi vil etablere seriøse alliancer med frisørerne på et højt fagligt niveau“

JULEAKTION

FRA 01.11. TIL 17.12.2010 AKTIONSTILBUD Hos alle deltagende grossister.

NY!

- Lars Skjøth

HD mini LAYLA

NY!

Extensions &

hårdele til hverdag og fest! Til skønne håropsætninger, volumen og længde:

ST mini LAYLA

MINI I FORMAT

STOR I EFFEKT

• Extensions med Keratin, Microringe eller Limsystem. • Hårdele på klemme, clips eller elastik. • Clip-it extensions og Tape extensions. • Hårsmykker, hårnåle og diademer. Og meget mere! Se hele sortimentet i vores extensionskatalog. så behandlingen bliver optimal. Når man frem til, at en hårtransplantation er den bedste løsning, er det bestemt ikke, som mange forestiller sig en større, blodig operation. ”Faktisk går klienterne ud herfra næsten uden at man kan se det, og i løbet af ganske få dage, er sporene fra operationen helt væk”. SAMARBEJdET MEd FRISøRERNE Lars Skjøth fornemmer, at mange frisører har behov for og lyst til at vide mere om hårproblemer, så de bedre kan hjælpe deres kunder ude i salonerne. ”Vi kan sætte dem i stand til at vurdere en kundes problem - og ikke mindst afhjælpe det”. Hårklinikken vil gerne have fat i godt 200-300 frisører landet over, man kan samarbejde med, og det behøver ikke være de store saloner. ”De mindre saloner kan sagtens have det engagement, der skal til”. De produkter, der kan sælges i salonerne, er produkter, der ikke kræver en specifik tilpasning, men som kræver information og vejledning. Det gælder shampooer og balsammer samt stylingprodukter; gelé, voks og hårspray, der ligeledes er fremstillet uden brug af nogen former for problematiske ingredienser. ydermere overvejer Lars Skjøth at sammensætte en-to ekstrakter, som frisørerne også kan arbejde med. Det

handler med andre ord ikke om at konkurrere med de eksisterende produkter, men i stedet om at være et supplement. ”Vi vil med andre ord etablere seriøse alliancer med frisørerne på et højt fagligt niveau”, understreger Lars Skjøth, der ser frisørerne som de ideelle samarbejdspartnere ikke mindst på grund af den fælles faglige interesse. ”Hudlæger ser hudproblemer over hele kroppen – ikke bare i hovedbunden, og skal man i kontakt med en hudlæge, kan der være 3-4 måneders ventetid. Frisørerne har en daglig kontakt til masser af mennesker, der har problemer, men som ikke får gjort noget ved det”. Faktisk har 20 pct. af alle mænd og kvinder i 20’erne problemer, 20 pct. af alle mænd og kvinder i 30’erne og opefter. Og hvor mange mænd i 50’erne med en måne og høje tindinger ser man ikke?

hjertelig velkommen til carl m lundh – den eneste hårgrossist du behøver!

Bestil katalog eller afgiv ordrer på:

Telefon 2112 8384 / 2494 3130 HD mini SILK FLOWER

Alt om hår! Som frisør finder du det meste til håret hos os: extensions, tapehår, clipit, hårdele, trenser, hår i bundt, parykker, hårerstatninger, hair support, hair link, plejeprodukter, øjenvipper, make-up samt mange forskellige kurser til vores produktsortiment. Vil du afgive en ordre, bestille kataloger eller booke kurser – ring på 2112 8384 eller 2494 3130, så hjælper vi dig.

ST mini SILK FLOWER

I øvrigt etableres også et område på Hårklinikkens hjemmeside forbeholdt de frisører, man samarbejder med. Her kan frisørerne hente informationer, downloade produktinfo, bestille produkter og se før- og efterbilleder. GodT HALVdELEN ER MæNd Rundt regnet er halvdelen af Hårklinikkens klienter mænd. 90 pct. af de klienter, der får en hårtransplantation er mænd, og når det gælder behandlinger med ekstrakt er tallet fifty/fifty.

carl m lun dh dk Te le fon : 2112 8384 / 2494 3130 info@carlmlundh.dk / www.carlmlundh.dk

46 > Hjælp til kunder med hårproblemer

W W W. J A G U A R - S O L I N G E N . C O M


cutting SÅ SKAL DER LEGES! MED FARVERNE, MED OPSæTNINGERNE, MED KLIPNINGERNE OG MED STILEN. HVAD ENTEN HÅRET ER LANGT ELLER KORT, ER DER MASSER AF SPRæL. STORE, VILTRE KRøLLER SES OG FANCy OPSæTNINGER. FæLLES ER DET, AT FARVERNE OG KLIPNINGERNE SPILLER SAMMEN, SÅ DER SKABES EN HELHED, LINJERNE uNDERSTREGES, OG STILEN MARKERES.

Sassoon - Luxe

Guys & Dolls - Masaii Collection

Schwarzkopf - Essential Looks

Schwarzkopf - Essential Looks

Joico

Schwarzkopf - Essential Looks Joico

se Flere billeder på 48 > Cutting Edge

hairmagazine.dk


DRØMMER DU OM AT HAVE DIN EGEN GRØNNE FRISØRBUTIK? - Zenz søger franchisetagere til ’grønt frisørkoncept’

Schwarzkopf - Essential Looks

Zenz har i mere end 10 år arbejdet som trendsætter og foregangsvirksomhed når det drejer sig om at være grøn og moderigtig frisør. Vi har et spændende frisørkoncept og det vil vi gerne dele med samarbejdspartnere eller selvstændige frisører som har en ekstraordinær passion for faget.

Schwarzkopf - Essential Looks

ZENZ ARBEJDER MÅLRETTET MED:

Sassoon - Luxe

• Kreativitet og faglighed • Kundens sundhed • Arbejdsmiljø • Økologi • Co2 og miljøpåvirkning • Fairtrade Et samarbejde med Zenz kæden giver ejeren en god løn og herudover overskud og værditilvækst i forretningen. Zenz tilbyder interesserede med den rigtige indstilling at blive en del af det indarbejdede Zenz koncept som omfatter alt fra produkter, markedsføring, undervisning over administration, økonomi opfølgning og forretningssparring. Som samarbejdspartner med Zenz behøver du kun at fokusere på den daglige drift af din forretning og dine kunder. Kunne du tænke dig at høre mere om konceptet og hvordan vi kan støtte dig i at nå dine mål så send en mail med dine spørgsmål til jsk@proflex-adm.dk eller ring til Jørgen Skjødt på +45 2383 8003. Du kan læse mere om Zenz på www.zenz.dk.

Guys & Dolls - Masaii Collection

50 > Cutting Edge

Schwarzkopf - Essential Looks


Tekst > Pia Finne Foto > ghd

ghd blandt verdens mest cool brands

ghd har rykket kraftigt på det seneste - ikke mindst, når det handler om at vinde ”cool”-priser. Således er ghd blevet kaldt hårplejens Aston Martin, og blevet kåret som et af verdens mest cool brands denne sommer. Ydermere er man netop vendt hjem fra Salon International, der også var en stor succes.

”Det allervigtigste for os er, at vores kunder hele tiden har ghd top of mind – ikke kun fordi det er deres fortrukne stylingværktøj, men også fordi vi hele tiden laver nye spændende tiltag”. Sådan lyder det fra Allan Træholt fra ghd, og netop for at sikre, at det sker, vil man se ghd som hovedsponsor på Danish Beauty Awards.

indeholdt 100 produkter, navne, steder og begivenheder, ligger styleren på en flot 14. plads, foran moderne ikoner som Appels iPad, Chanel No.5 og BMW’s Mini Cooper samt fænomener som Sex and the City ensemblet, Top Shop og ikke mindst den amerikanske præsident Barack Obama.

”Selve sponseringen forventer vi os rigtig meget af”, fortæller Allan Træholt, da det vil være endnu en milepæl for ghd. Vi er sikre på, at vi gennem dette tiltag vil sikre en større efterspørgsel blandt forbrugerne.

Herudover har ghd thermal protector igen vundet en award i Danmark, nemlig Sirenes Beauty Award. Men ikke nok med det, ghd er netop blevet hyldet som ”hårplejens Aston Martin” og udvalgt som det bedste styling-værktøj i forbindelse med 2009 Sunday Times Style Beauty Awards ved en afstemning blandt avisens læsere, ligesom man endnu en gang er blevet valgt som Coolbrand i 2010/11 af Superbrands’ gen-

Den engelske avis The Sun’s læsere har netop kåret den populære ghd styler som en af de mest cool ting i verden denne sommer. På listen, der 52 > ghd blandt verdens mest cool brands

nem omfattende uafhængig research blandt toneangivende meningsdannere og den britiske offentlighed.

min kollektion til live i samarbejde med ghd’s kunstneriske team af frisører fra hele verden”.

På Salon International ghd har valgt at vende tilbage til Salon International, hvor man præsenterede den nye Gold Classic Styler, som også findes i dette års julekampagne samt en stor workshop. På messen viste årets frisør og ghd’s globale brand-ambassadør Akin Konizi sin signaturklip, og ghd’s trend­ team viste looks fra ghd’s seneste kollektion.

På Salon International præsenterede ghd 12 unikke looks, som er dristige, luksuriøse og med et feminint touch. ghds nye danske tekniker, Mette Boll Petersen, var med backstage, hvor hun hjalp med at kreere alle styles. Mette udtaler, at denne nye kollektion fra ghd virkelig demonstrerer hvilket niveau styleren er på, da den kan bruges til alle tænkelige looks. Disse looks appellerer til kreativitet og inspiration, som nemt kan føres videre ud i salonen og blive kreeret på kunder. Alle 12 looks kan man lære at lave på ghdhair.dk/professional, som lanceres netop nu.

Akin Konizi var meget glad for at være på Salon International med ghd. “Jeg er glad og stolt, og det var meget spændende at få lov til at bringe

ghd blandt verdens mest cool brands < 53


Således tog ghd-standen sig ud under Salon International.

De 12 looks ghd præsenterede på Salon International.

MIdNIGHT CoLLECTIoN ghd lancerer netop nu Midnight Collection - det ultimative luksusgavesæt til jul. Midnight Collection, som indeholder alt det udstyr, den moderne kvinde har brug for. ghd’s nye Gold Classic styler er den mest eksklusive styler i sortimentet til dato. Med et elegant design og flader, der er glattere, afrundede og med en flot blank finish, glider den let gennem håret og giver et ultra blankt resultat. Den nye ghd Gold Classic styler er ikke kun elegant, den understreges af guldeffekter i samspil med den stilrene, sorte overflade. Derudover er de nye, forbedrede og gyldne plader ikke bare flotte at se på – de forvandler også håret til perfektion. uanset om man vil lave lækre, store krøller eller forførende glat hår, hjælper det afrundede design med at opnå præcis den ønskede stil. 54 > ghd blandt verdens mest cool brands

Den eksklusive Midnight Collection er pakket i en flot æske med forførende detaljer i sort og guld.


ANNONCE

NU INTRODUCERER

ROSTEDT EKSKLUSIV PROFESSIONEL PLEJE

JOHN MASTERS ORGANICS 4 HELT NYE DUFT-FRI PRODUKTER. Fremstillet af økologiske planteekstrakter og perfekt til dig, som foretrækker rene økologiske hårog hudplejeprodukter uden duft.

EN VERDEN AF EKSKLUSIV ØKOLOGISK HÅRPLEJE OG STYLING

PRODUKT

NYHED KOMM ER SNART

En oplevelse inspireret af det thailandske paradis, hvor duften, ingredienserne og kvaliteten leder dine tanker hen på paradissol, afslapning og ren nydelse og velvære. ROSTEDT er udviklet helt uden kunstige eller kemiske tilsætningsstoffer og udelukkende baseret på de bedste naturlige ingredienser for at give dig en helt enestående oplevelse af paradis. ROSTEDT er produceret på egne fabriksanlæg og ingredienserne dyrkes på egne produktionsgårde og i samarbejde med lokale landbrug. Kombineret med state-of-the-art produktionsteknologi, forskning og udvikling, og produktion i henhold til internationale ISO og Fair Trade standarder, får du den bedst tænkelige kvalitet. Rostedt kombinerer historisk asiatisk visdom og naturlig urtemedicin med den moderne spa kultur og videnskab. Hvert enkelt produkt er omhyggeligt formuleret udelukkende med udvalgte naturlige ingredienser af den højeste kvalitet. Alle ingredienser er leveret friske fra egne gårde og forskellige landbrug i lokale provinser og landsbyer i Thailand og Asien. Dette giver økonomisk støtte til lokale landbrug og ROSTEDT drager nytte af den lokale viden om de enestående ingredienser, mens der ydes støtte til at opretholde og udvikle de lokale samfund og landbrug. Erfarne kemikere og state-of-the-art laboratorier og fremstillingsmetoder sikrer efter dyrkning, at de naturlige botaniske ekstrakter behandles, så de kan anvendes til at give den høje kvalitet, som ROSTEDT står for.

NYHED! KOMMER SNART! De økologiske planteekstrakter udtrækkes og behandles for at sikre duft-fri ingredienser. Derved har udtrækkene en blødgørende, rensende og fugtighedsgivende effekt, men uden de kendetegnende dufte, som findes i essentielle olier.

Shampoo til alle hårtyper En perfekt duft-fri daglig shampoo, der kombinerer 14 certificerede-økologiske ekstrakter og olier, bl.a kulsukker, røllike og hvid te, der renser blidt og plejer håret. Perfekt til farvet hår.

Balsam til alle hårtyper En eksklusiv kombination af 11 certificeret økologiske ekstrakter og olier, bl.a. arnica, calendula og hørfrø kombineret med hyaluronsyre, der beskytter, fugter og blødgør. Perfekt til farvet hår.

Body Wash En luksuriøs, skummende og rensende sæbe, der giver en helt naturlig kropsvask, uden at dufte. En kombination af 9 certificeret økologiske ekstrakter og olier bl.a. Arnica, calendula og hjulkrone.

Body Milk Eksklusiv duftfri body lotion ideel til daglig brug. Den unikke kombination af 9 certificeret økologiske ekstrakter og olier, herunder kokos, solsikke, og lavendel fugter, beskytter og blødgør huden uden duft.

For mere information kontakt: Plan Organic • Tlf.: +45 55 72 11 00 • www.planorganic.dk

LIFEPARTICLES COMPLEX ™ Rostedt er formuleret med Lifeparticles Complex ™, som er særligt udviklet naturlige proteiner, der tilfører håret fornyet styrke, blødhed og fugtighed ved at tilføre nye beskyttende og reparerende proteiner til håret. Den kemiske lighed mellem Lifeparticles

Compex ™ og hårets egne proteiner gør dette muligt. Lifeparticles Complex ™ proteinerne er i konsistens og opbygning lig det naturlige fiberdannende protein, som udgør 90 % af håret (keratin). Dermed tilføres proteiner lig keratin til håret, som dermed styrkes, fugtes, blødgøres og repareres. Den naturlige sammensætning af Lifeparticles Complex ™ proteinerne gør, at produktet er effektivt i både leave-in produkter og produkter, som skylles ud.

særligt hensyn til den økologiske profil. Derfor er produkterne selvfølgelig også godkendt til GRØN FRISØR. Indeholder ingen petrokemikalier, SLS, SLES, parabener eller andre skadelige kemiske ingredienser. Baseret udelukkende på eksklusive naturlige ingredienser.

AROMACHOLOGY Er studiet af effekten af aroma/duftstoffer på vores krop, tilstand, humør, sind og adfærd. Det er en videnskab dedikeret til studiet af den indbyrdes forbindelse af psykologi og det nyeste inden for duftteknologi til gennem duft at sende en lang række konkrete følelser som afslapning, sensualitet, glæde, opstemthed og resultater direkte til hjernen. ROSTEDT har omhyggeligt udvalgt naturlige ingredienser til produkterne, så hvert produkt giver hvert sin helt enestående aromaoplevelse. Til eksempel anvendes kokos, vanille og kakao i ROSTEDTs increase™ volumizing aromachology shampoo, hvilket giver en afslappende og beroligende virkning. I eucablast™ stimulating aromachology shampoo anvendes bl.a. eucalypsus, lavandin, rosmarin og mynthe, som har en opfriskende og fornyende duft, der giver energi og fokus. Anvendelsen af dufte er kendetegnende for samtlige ROSTEDT produkter. Dvs. både shampoo, balsam, styling, kropspleje og spa-produkter er særligt formuleret for at tilføre helt individuelle oplevelser. ROSTEDT produkterne er fremstillet med

For mere information kontakt: Plan Organic • Tlf.: +45 55 72 11 00 • www.planorganic.dk


vælg selv din hårfarve 2 nye nuancer fra Koleston Perfect fra Wella Professionals: Koleston Perfect 6/74 – er en varm og nøddeagtig nuance, som er virkelig unik - og Koleston Perfect 9/8 - er perfekt til dem, som ønsker at forblive blonde.

Kaviar til håret Det handler om luksus – om ”kaviar” til håret, når Kérastase introducerer sin nye kur: Chronologiste. Kuren er et exceptionelt hårplejeritaual med øjeblikkelig virkning, synlige resultater og er til alle hårtyper.

spar tid på farvning At opnå kolde, blonde effekter på mørkt hår er meget vanskeligt. Det kræver tid og ofte 2-trins påføring med blegning og toning. Med IGORA VARIO BLOND COOL LIFT præsenteret af Bella vista er det nu muligt at lave lyse, kolde effekter i én arbejdsgang, da den lysner og neutraliserer samtidig. stay young Age Supreme fra Série Expert som forhandles af l’orèal Professionnel, tilfører håret en eksklusiv anti-age behandling, som medfører, at det aldrene hår genvinder sin vitalitet og bevarer ungdommelig styrke og glød. Pris 139-184 kr.

haircare LuKSuSBEHANDLINGER TIL HÅRET SPILLER EN VIGTIG ROLLE PÅ LISTEN OVER NyE PRODuKTER TIL DEN FORESTÅENDE VINTERSæSON. MEN DER ER OGSÅ FOKuS PÅ KREATIV STyLING OG PÅ PRODuKTER, DER SKÅNER MILJøET. OG NyE PRODuKTER TIL BÅDE MæNDENE OG BøRNENE ER AT FINDE.

Concave Cobalt Gratis slibnings service i 10 år

slip kreativiteten løs Nu lancerer Matrix 3 nye stylingprodukter fra Design Pulse. De er inspireret af de tre seneste stylingtendenser med fokus på kreativitet, detaljer samt trendy looks. Det nye produktmix giver mulighed for at slippe kreativiteten løs og skabe alsidige trendy frisurer derhjemme. I serien findes Fiber Shuffle, Beach Clay og Thermo Glide. Pris 140 kr. Forhandles af Cosmobell.

Den fuldendte selvforkælelse Kérastase spreder guldstøv over Danmark med lanceringen af ELIXIR uLITME. Et absolut ’must have’ for kvinder med hang til luksus og fuldendt selvforkælelse. ELIXIR uLTIME er baseret på 4 delikate olier, som med fortryllende kraft optimerer, og fremhæver hårets skønhed.

en oplevelse for sanserne Wella Professionals Care er en helt ny serie fra Wella Professionals, som giver ultimativ pleje, og fremhæver farveglansen. Produkterne giver oplevelser for sanserne for dig og dine kunder både i salonen og derhjemme. Det gælder en fristende farveglans, en uimodståelig blødhed og eksklusive dufte.

58 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Perfekt finish Den nye Shine Flash 02 fra redken indeholder fine partikler, der giver håret strålende glans og en silkeagtig fornemmelse. Weightless formula giver lys, og kan anvendes til alle hårtyper. Det perfekte finish til alle hårtyper.

nyt til mænd Danhair kommer nu med en nyhed til mænd fra Farouk Systems – CHI MAN. Serien omfatter både shampoo, balsam, styling- og kropsplejeprodukter. Alle produkterne har en lækker og maskulin duft.

Tre nye tips til styling 3 nye stylingprodukter fra Hårologi: Fiber Putty(en fleksibel stylingcreme), Beach Look (giver struktur og et markant look) og Heatprotector (varmegivende spray, der giver volumen, hold og glans).

Ekstremt forbedret slidstyrke og modstandsevne grundet kombinationen af CBA 12 Cobalt samt enestående, rustfrit, japansk stål De nye, konkave blade gør, at du kun bruger et minimum af kræfter når du klipper

Kontrollér kruset hår Slim Supreme fra redken indeholder blødgørende Shea Butter, der hjælper til at bevare kontrollen over kruset hår. Ceramider reparerer håret og giver det styrke. Fordelene ved netop disse ingredienser er, at de hjælper med at styrke håret, nærer det og bevarer dets sundhed.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

www.joewell.de Kan købes via din lokale frisørleverandør Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


Hårpleje du kan se med det samme golDWell præsenterer en ny produktform: Dualsenses GREEN, for dem der vil have et naturligt produkt, der holder. Produktet er økovenligt og helt på højde med andre eksklusive hårprodukter. I serien findes: Dualsenses GREEN Real Moisture og Pure Repair. Pris 139 kr.

godkendt til grøn salon iCon Hairspa præsenterer nu den populære økologiske Purepact serie i nyt lækkert design og med nye forbedrede formularer. Serien består af i alt 24 produkter.

Holder længere end nogensinde De nye Color Fusion Rubilane farver fra redken introducerer fantastiske kobber resultater, der har længere holdbarhed end nogensinde. Farven forbliver intens selv efter 20 hårvaske, og der kan opnås enestående og moderigtige kobbernuancer med Rubilane.

slip for flyvsk hår CHi organics’ parabenefri stylingspray: Olive Nutrient Therapy Spritz præsenteret af Danhair, giver masser af hold og kontrol til håret hele dagen. Den smarte fingerpumpe sørger for fin forstøvning til hele håret, så du slipper for flyvsk hår.

inspireret af ballet Mens Kevin Murphy dansede ved den australske ballet sammen med parykmageren, opstod ønsket om at kreere en hårpudder, der kunne give ekstrem volumen. Således så POWDER.PuFF lanceret af iCon Hairspa dagens lys. En vægtløs pudder, der transformerer sig til en pasta, og bliver usynlig for håret.

luksus LuXuRy fra Kevin Murphy præsenteret af iCon Hairspa er nu endnu mere plejende og blødgørende med ingredienser specielt velegnet til pleje af tykt genstridigt hår.

skånsomt og lækkert til børn l’orèal Professionnel Tendresse fra Série Nature er helt ny hårpleje til børn. Shampoo og conditioner er milde og helt uden parabener og silikone. Serien indeholder fersken, som er fuld af vitaminer, og hvis ekstrakt er kendt for sine blødgørende og plejende egenskaber.

et sundere valg… Organic Control Systems fra HairMix er den første stylingserie uden indhold af plastik. Plastikbaserede produkter forårsager at stylingen mister ”formen” og kræver restyling i løbet af dagen for at opretholde det ønskede look. Indeholder økologiske ingredienser – ingen parabener – ingen plastik. Bevar hårets naturlige udseende og bevægelse med Organic Control Systems.

60 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Gratis slibnings service i 10 år Med kranium skrue og 3D-Joewell-logo skrue Størrelse: 5”, 5,5“, 6“

Den nye botox til håret Til kemisk skadet og slidt hår, har Série Expert fra l’orèal Professionnel skabt: FIBERCEuTIC. Dette er den nye Botox til håret. Den første fiberfyldende salonbehandling, der kan genopbygge selv det mest kemisk skadede hår. FIBERCEuTIC giver stærkt og blødt hår og holder til mere end 10 hårvaske.

only you Hempz Couture fra Hairmix er luksuriøse, professionelle hårprodukter skabt til nuets trends og vores kulturs behov for at udtrykke os selv med en sund livsstil. Med Hempz Couture fås en unik stil uden at gå på kompromis i forhold til hårets sundhed og tilstand. Der findes Color Protect Collection og Moisturizing Collection.

Black Titanium

tis: Gra Skull“ irt „ en T-Sh similist d e m

Pure swedish Nu re-lancerer svenske grazette, som forhandles af Cosmobell, deres supersælgende hårplejeserie XL. Alle produkterne er produceret i Sverige og er uden parabener. De har en mild og forførende duft af æble og svensk blomme.

julehilsner fra Wella Wella er klar med 4 perfekte julegaveideer. Til din vilde lillesøster: Sebastian limited edition juleæske med to ikoniske produkter Til din sofistikerede veninde: Eksklusiv juleæske fra Sassoon Professional Til den du elsker: Sanselig forkælelse med Wella Professionals Care i flot juleboks Til perfektionisten: uendelige kombinationer med System Professionnal produkter, der tilfredsstiller ethvert behov

indfri et hvert behov goldwell’s nye Stylesign står for kreative looks, personlig stil og udtryksfulde hårfarver. Og aldrig før har udtrykkende været så spændende, farverne så klare og overfladerne så blanke. 6 Stylesign segmenter med i alt 27 produkter sikrer, at et hvilket som helst stylingbehov kan blive indfriet.

www.joewell.de

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Jordbærhaven 34 • DK 2680 Solrød • Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


advertorial

Tekst > Pia Finne Foto > Wella

sanser berør dine

WELLA PROFESSIONALS CARE LANCERER NETOP Nu EN Ny HÅRPLEJESERIE, SOM FORENER Ny INNOVATIV TEKNOLOGI, EKSKLuSIVE INGREDIENSER OG FORFRISKENDE DuFTE I FORMLER, SOM GIVER EN EXCEPTIONEL FARVEINTENSITET OG uIMODSTÅELIG BLøDHED.

Diamantstøv, champagne-, silke-, orkidé - og bambusekstrakt er blandt de ingredienser, der skaber den nye hårplejeserie fra Wella Professionals Care. Og målet er sundt og velplejet hår samt en hårfarve, der forbliver intens og glansfuld i lang tid.

ENKELT oG oVERSKUELIGT ’Wella Professionals Care har en enkel og overskuelig opbygning, som gør det let for både frisører og forbrugere at finde lige præcis de produkter, som passer bedst til den enkelte hårtype og behov.

”En må røre ved”-kvalitet kalder Wella den nye standard, der er sat for Wella Professionals Care, og ud over de skønne ingredienser, er der således også benyttet en omfattende teknologi for at opnå et optimalt resultat, der bl.a. ses i hårets samspil med lyset. Duftene er udviklet på samme måde som det sker i de store dufthuse, og således giver de frugtige blomsternoter med en cremet base en fornemmelse af luksus og velvære.

Enrich til tørt hår: Enrich reparerer og beskytter tørt og skadet hår, og efterlader det med masser af bevægelse og ny vitalitet. Serien indeholder kreatin og plejende polymerer, som styrker håret både på indersiden og ydersiden.

Wella Professionals Care består af fire produktlinjer: Brilliance til farvet hår, Enrich til tørt eller skadet hår, Balance, som er problemløseren til hårbund og Service til frisøren, til brug i salonen. BANEBRydENdE FARVEPLEJE Både sol, forurening, varmestyling, hvilke produkter du bruger, og hvor ofte du vasker håret har indvirkning på, hvor godt din hårfarve holder. Brilliance-linien er udviklet for at opretholde hårfarvens intensitet og glans indtil næste salonbesøg, så farveresultatets levetid forlænges. Hemmeligheden er en Liquid Crystal teknologi, som genopretter hårets beskyttende lag, låser hårfarven inde, og forbedrer farveglansen. Dette kombineres med maskens Triple Blend teknologi (en unik kombination af tre specialdesignede polymerer), som lægger sig som en tynd og fleksibel film omkring hvert enkelt hårstrå for at beskytte det yderligere, uden at tynge. Og masken efterlader hårstrået velplejet, blødt og fuld af liv. Derudover indeholder serien en stærk blanding af aktive farvebevarende virkemidler, som blandt andet store mængder antioxidanter og vitamin E. 62 > Berør dine sanser

Den plejer spaltede spidser samtidig med at den tilfører ny glans, udglatter og øger fugtighedsniveauet i håret. Serien indeholder derudover ingredienser som silkeekstrakt, shea-butter og abrikosolie (findes i den plejende selvopvarmende maske), som efterlader håret glansfuldt og blødt. Balance til hårbunden: Linjen består af produkter udviklet specielt til at pleje hårbunden. Produkter som henholdsvis beroliger, opfrisker og rengør hårbunden, og forebygger følsomhed og skæl. Linjen indeholder aktive styrkende ingredienser og antibakterielle stoffer, så hårbunden føles renere i længere tid, samtidig med at håret genoplives. Serien er tilsat eksklusive ingredienser som bambus- og champagneekstrakt, som hjælper med at styrke og opfriske. Brilliance til farvet hår: Brilliance-linien indeholder farvebevarende virkemidler, som blandt andet store mængder antioxidanter, som er med til at forhindre, at hårfarven falmer, samtidig med at de forstærker farveintensiteten og farveglansen i håret. Den er tilsat eksklusive ingredienser som diamantstøv og orkidéekstrakt, og produkterne efterlader farvet hår fyldt med glans og blødhed.

Med tre separate produktlinjer til forbrugerne og to plejeniveauer i Brilliance og Enrich linjerne dækker Wella Professionals Care forskellige hårtyper med forskellige behov, samtidig med at den giver dig en tilfredsstillende sanseoplevelse.

Berør dine sanser < 63


Tekst > Louise Wright Foto > Peter Hartley

REDKENS 50 års jubilæum

Show & Party i særklasse

Brand Manager for Redken og Pureology, Thomas Reffsgaard byder velkommen.

Carmody Homans modelkreationer dikterede alsidighed, kreativitet og individualitet der gav hver enkelt model stærk karakter og personlighed; tekniske finesser, der let kunne fortolkes til eget brug i salonen.

Christophe Kittel, administrerende direktør for L’Oréal Professionnel takker de deltagende frisører for deltagelse i Redken Cut – a –thon – et velgørenhedsarrangement, der ved fælles indsats med Redken saloner over hele landet har indsamlet 50.000kr til Red Barnet.

Velgørenhed, show og party under ét og samme tag – Redken’s 50 års jubilæum gik ikke stille hen!

My T-sharp’s kreationer viser hvordan enhver pige kan gøre hverdagens gågade til sin egen catwalk.

Carmody Homan, International Redken artist, tager sig godt af sin model alt imens han charmer publikum.

Anne Frimodt fra Red Barnet tager stolt imod checken på 50.000 kr. Et beløb der blev indsamlet ved Redken Cut-a-thon – et frisørmarathon med formål at indsamle penge til velgørenhed – i år dedikeret Red Barnet.

Hele Redken teamet takker af efter et bragende flot show som markering af Redken 50 års jubilæum.

’Følg den sorte løber oplyst af funklende stearinlys’ – sådan lød det på invitationen til Redkens 50års jubilæumsshow- og fest for nylig. Med denne eksklusive ankomst fulgte en aften i bedste Redken stil; på én gang rå, elegante og stilrene rammer på Park café på Østerbro i København, der denne aften forlængede den sorte løber med en runway prydet af hårkreationer med ægte’ wauw faktor’. Det var dog ikke kun Redkens runde jubilæum, der skulle fejres – aftenen markerede også slutdato for Redken Cut-A-Thon – et heldags frisørmarathon for landets Redken saloner, der viste sig at have indbragt 50.000 kr. der ubeskåret gik til Red Barnet. Som aftenens ’kick off’ modtog en glad Anne Frimodt, fundraising chef ved Red Barnet, en check på det indsamlede beløb fra Christophe Kittel administrerende direktør for L’Orèal Professionnel. Med store smil begyndte herefter aftenens jubilæumsshow – utraditionelt, fedt og yderst professionelt. Carmody Homan, Redken’s internationale 64 > REDKENS 50 års jubilæum

artist var fløjet ind fra NYC og skruede blidt op for varmen i showets første del. Showet dikterede alsidighed, kreativitet og individualitet der gav hver enkelt model stærk karakter og personlighed; tekniske finesser, der let kunne fortolkes til eget brug i salonen. Med trend, evne og kreativitet fortsatte Liva og Turner fra My-T Sharp 2.del af showet. Her fik publikum sig en A-HA oplevelse med et utraditionelt, selvironisk og fantastisk show, der serverede en perlerække af modeller, der i al deres pragt, værende edgy, eksklusiv eller street hver især så bragende godt ud med fantastiske klipninger, farver og looks der fik hele salen til at syde. Modellernes skarpe make-up, der virkelig satte prikken over i’et på de rå og eksklusive looks, var kreeret af Maybeline backstage. Showfinalen markerede dog ikke afslutning – aftenen fortsatte ud til de sene nattetimer med et Redken Party, der fik taget til at lette.

Showets 2.del begyndte med selvironisk skønhedsparodi af denne labre leopardkvinde der med planlagt snublen på catwalken sørgede for smil i hele salen.

Carmody Homans kreation; en fe agtig skønhed blev pludselig gjort rå og elegant med kombinationen af crepe , toupering og fletninger langs hovedbunden.

Til hvin og begejstring havde hver enkelt mandlig model en blomst med på catwalken, der blev givet til en heldig blandt publikum.

se flere billeder og video på

hairmagazine.dk


Tekst > Louise Wright Foto > Alexandra Buhl

FANTASTISK LÆKKER PLEJESERIE

på catwalk med Francois klubben og louise pii

CHI MAN

Eksklusiv plejeserie til mænd CHI lancerer nu en parabene- og sulfatfri plejeserie til manden, der vil have det bedste af det bedste. Den eksklusive serie indeholder syv forskellige produkter af den højeste kvalitet, de efterlader alle en diskret og maskulin duft og giver optimal pleje til krop og hår. Ring på tlf. 5537 0076 og få oplyst din nærmeste salon

For kr. 595,- pr. md. får du branchens komplette løsning � Nemt, hurtigt og sikkert

Pige til pige – model til model, selvfølgelig bliver der givet en hjælpende hånd når make-up’en skal justeres backstage.

� Komplet overblik ... også når Internettet er nede � Automatisk bogføring i eget finansprogram

Oktober måneds landskamp mellem Danmark/Cypern blev trodset til fordel inspirationscatwalk på Københavns Frisørskole arrangeret af Louise Pii. Dette var i al fald tilfældet for de 40 frisører, der deltog i et af Francoisklubbens 6 årlige inspirationsarrangementer.

incl. online booking med egen hjemmeside

Denne aften stod Louise Pii fra Frisør Pii på København i spidsen for et show, der frem for at fokusere på tunge klippeteknikker, serverede en perlerække af færdigt stylede modeller, der med chilled feeling svævede på catwalken til lyden af lækker housemusik. Som ekstra inspirationstreat trådte modellerne ned fra catwalken og minglede mellem de deltagende for, på en casual og afslappet måde, at give dem mulighed for at få hårkreationerne helt tæt på og på den måde virkelig suge til sig. Francoisklubbens primære formål er dygtiggørelse, herunder afholdelse af demonstrationer og arbejdsaftener med mulighed for deltagelse i konkurrencer og andet der vedrører frisørfaget. Klubben tæller 80 medlemmer hvoraf de 40 var til stede og fik syn for sagn netop denne aften. 66 > På catwalk med Francois klubben og Louise Pii

- eller 395,- pr. md. uden online booking

Babydoll looket har ikke levet forgæves – her ses det i bedste udformning med store bløde krøller og kjole i ægte 50’er snit.

Admind ApS • tlf.: +45 70 20 18 76 • www.admind.dk


Med 60’er farver i fuldt firspring kom der for et kort øjeblik sommerstemning i lokalet.

Skarp page blødt op med en varm brun farvning.

En perlerække af kreativitet i modelform.

Louise Pii sørgede for let og glad stemning.

Som et delikat stykke slik gled denne bolschefarvede model ned af catwalken med en smuk håropsætning, der var en prinsesse værdig.

On stage langthårsopsætning af Louise Pii og assistent fra salonen Frisør Pii på København.

se Flere billeder på 68 > På catwalk med Francois klubben og Louise Pii

hairmagazine.dk


Tekst > Lousie Wright Foto > Hanne Paludan Kristensen

Ekstravagant hår & poledanceshow

Morten Lynge i fuld koncentration backstage med et af showets blonde skønheder.

med Morten Lynge hos Goldwell Morten Lynges Salon Kushi er kendt for sit sprælske, nytænkende og kreative udtryk, der afspejler det levende Vesterbromiljø i København . I september blev kreativiteten dog rykket på tværs af byen til et ekstra­ vagant show i Goldwells studie på Dampfærgevej på Østerbro. Og dampen var i højeste grad oppe denne aften. Morten Lynge stod i spidsen for et show der bød på trendy, edgy og smukt hår udmundet i adskillige versioner af skarpe klipninger og strålende farvesammensætninger, der tilpassede sig den enkelte models individua­litet, gav kant og stærk person­ lighed. Med på scenen var desuden Monica Vestergaard Madsen og Kim Erland Andersen.

70 > Ekstravagant hår og poledanceshow med Morten Lynge hos Goldwell

Kim Erland Andersen gennemgår ideen bag sin fyrrige og sensult røde korhårsklipning.

Smuk, lys, uskyldig og på samme tid provokerende og hamrende laber. Alt sammen i samme frisure.

Komplet herrelook hvor overskæggets revival kommer til fulde.

På catwalk i boxershorts.

Et veloplagt publikum i showets spæde start, endnu uvidende om hvilke sprælske performances der venter dem.

Et ekstra element der virkelig gjorde aftenen til en sand showoplevelse var et live poledanceshow med dansere, der udover at levere imponerende poledance performance krydrede oplevelsen med ildfakler, der blev jong­ leret og håndteret med største professionalisme. De der gik glip af denne fantastiske aften kan se med her i billede­format. Enjoy!

Skarpe kanter og lige linier – det gælder skam også make-uppen.

Modellens højthårsopsætning vagte interessante blikke på catwalken. Suppleret med rekvisitter a’la fjeragtige øjenbryn og knaldgrønne accesories var dette look ikke noget man ser til hverdag.

En håropsætning i den mere ekstravagante afdeling – Morten Lynge holder sig ikke tilbage med at udforske sin egen kreativitet.

Et ekstra element der virkelig gjorde aftenen til en sand showoplevelse var et live poledanceshow med dansere, der udover at levere imponerende poleperformance krydrede oplevelsen med ildfakler der blev jongleret og håndteret med største professionalisme.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Louise Wright Foto > Hanne Paludan Kristensen

Bella Vista sætter standarden for efterårets hårtrends Trods begyndende køligt efterår var stemningen varm og laber trendy på PH Cafeen i København i september da Bella Vista fyrede op for et show, der med navnet ’Essential Looks’ virkelig satte kriller i kreative frisørhænder. Med ’Modern Times’ kollektionen inspireret af de store modemetropoler London, Paris Milano og New York fremviste Bella Vistas dygtige tekniske team fire spændende hårtrends - Elegant Simplicity, Love Story, Minimalist Modernist og Road Warriors - der tilsammen er med til at sætte standarden for hårmoden dette efterår og vinter.

Knivskarpt model lineup der tilsammen repræsenterer de fire looke i Essential Looks kollektionen ’Modern Times’; Minimalist Modernist, Love Story, Elegant Simplicity og Road warriors.

Lene Øxenholt gennemgår Essential Looks kollektionen i billedeform før livemodellerne kommer på scenen.

Klippeteknisk gennemgang der understreger de skarpe kanter.

Smuk, intens og dragende vild – her ses et eksempel på looket ’Road Warrior’.

Med lækker varm stemning tørrer håret hurtigt. Lene Øxenholt sørger for at modellens hår forbliver fugtigt under klippesessionen.

Minimalist Modernist - enkel, smuk og minimalistisk med bragende fyrrig farve.

Under taget på PH cafeen gik backstage­forberelserne til Essential Looks showet intenst for sig. Her ses Lotte Jensen fra Bella Vista i fuld koncentration.

Showet var delt op i to 1. Del demonstrerede de fire ovenstående trendretninger med smukke modeller, der med knivskarpe klipninger og strålende farver ikke var til at tage øjnene fra. 2. Del tog trendopskriften ved hornene og gik i dybden med klippe­ tekniske spørgsmål og gennemgang således at de deltagende kunne bringe trenden med sig hjem i salonen. Foruden imponerende sceneshow blev publikum forkælet med dejlig buffet og goodiebags med lækre produkter. A night to remember! Road Warrior, smuk, rå og provokerende. 72 > Bella Vista sætter standarden for efterårets hårtrends

’Road Warriors’: Kraftfuldt og provokerende slår dette look sig løs i mørket. Hårmoden udtrykker fart og bevægelse, men samtidig har frisuren skarpe kanter, der er klar til kamp!

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Louise Maria Hansen Foto > Colomer Denmark

Style Masters i Berlin

På toppen af undergrunden

X-presion kunne ånde lettet op og stolte gå en æresrunde ned af catwalken, da deres del af showet var ovre.

Med backstage ses danmarks Style Master Gun-Britt forberede sine modeller til aftenens store show.

Gun-Britt på scenen i fuld sving med at style en af hendes 5 modeller.

Forførende sirener, dæmoniske skikkelser, rullende podier og masser af undergrunds punk&rock var med på scenen, da Colomer Groups næsten 3000 gæster var samlet til det store Style Masters Show i Berlin Arena. Salen dirrede af spænding, og forventningsfulde gæster fra mere end 30 lande var samlet for at lade sig inspirere og forstå konceptet bag Style Masters. Denne gang handler det ikke udelukkende om produkterne – men også om idéen, projektet og konceptet bag Style Masters. Med Berlin som podie Passion for frisørfaget var aftenens nøgleord, og kun fantasien satte grænser da Revlon Professional internationalt lancerede Style Masters med det 2,5 time inspirerende show i rammerne af Berlins undergrund. Aftenens fem Style Masters, Gun-Britt Zeller, Robert Masciave, Charlie Price, David Raccuglia og X-presion havde i samarbejde med frisørguruen og Artistic Director på projektet, Robert Lobetta, sammensat det forrygende show med individuelle idéer for at vise mulighederne i Style Masters produkterne, der er skabt af frisører – til frisører. I deres tætte samarbejde har de som nogle af verdens bedste frisører, inspireret hinanden og fastslået konceptet om, at frisørkunsten ikke udelukkende handler om produkter, men også om passionen, lidenskaben og kunsten i styling – og at vise hvad der er specielt for det enkelte individ. 74 > Style Master i Berlin

Passion for frisørfaget var i allerhøjeste grad på sin plads, da spanske X-presion var på scenen med melankolske, rockede og dyrelignende modeller.

En vellykket aften er ved vejs ende, og aftenens vært Miquel Garcia Cotado, International Artistic & Education Director, har til højre fået æren af den internationale supermodel, Isabeli Fontana.

Catwalken i Berlin kunne derfor byde på alt fra vildskab til ekstravagance, klassiske looks samt top professionalisme. Robert Lobetta åbnede også op for sit kreative univers fyldt med stemningsindtryk, da han på catwalken diskede op med vilde opsætninger i et mystisk og meget dragende univers. Som toppen af kransekagen kunne gæsterne nyde godt af den internationale supermodel Isabeli Fontana, der som en sort silhuet også fik en tur ned af den lange catwalk. Isabeli Fontana er hovedmodel for Revlon Professionals, og er en af de mest eftertragtede supermodeller i verden lige nu. Aftenens testosteron blev bragt på podiet af American Crew, der med udgangspunkt i 60’ernes stilikoner JFK og James Dean havde alt fra det rå drengelook til et mere sofistikeret og maskulint ydre. Sidste del af showet blev afsluttet med Revlons Unforgettable Women og Irrisistible Women, hvor modellerne bød på alt fra klassiske darlings til forførende sirener.

Sidste hånd på værket er lagt – og Gun-Britts 5 modeller tager her sidste tur ned af Berlins runway.

Style Masters showet er kun begyndelsen.. Bag Style Masters Teamet er seks af verdens bedste frisører, der alle har et ønske om at videregive lysten og passionen til andre frisører. Derfor er dette kun begyndelsen på et meget mere fordybende projekt, der fortsat lægger fokus på den enkelte frisørs tro og lyst til at udvikle sig selv. Kun fremtiden vil vise hvad næste skridt i den kunstneriske verden mon bliver. De knapt 3000 gæster ventede spændt på at aftenens show skulle starte i Berlin Arena.

Fra Robert Lobettas idéfyldte univers dukkede undergrundens rebelske modeller frem på podiet.

Her får vi indblik i Robert Lobettas kreative univers da han udfoldede sine talenter på scenen.

Wauw, wauw og wauw! Hvad mere er der at sige, når Charlie Price åbner op for sit funky og klassiske univers. Charlie mener, at en sand kunstner får det svære til at se let ud, og det må man sige lykkedes ham her.

Unforgettable Women & Irrisistible Women giver her publikum sidste chance for at nyde de smukke stylinger.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Louise Wright og Line H. Hansen Foto > Hanne Paludan Kristensen

Tilbage til 30’erne med Moreteasir

Makeupartist, Natalie Barrisøe, var også med på de skrå brædder for at fremvise cool makeup.

Coco Chanel revival fra 30’erne med moderne twist.

Lange uimodståelige lokker, frækt twistet med et legesygt pandehår.

Moreteasir teamet, Kasper Thomas, Hasse Kliem og Jesper Koch fuldt beskæftiget på de skrå brædder.

Den mandlige 30’er udgave var ikke til at tage øjnene fra.

I det tidlige efterår bød Wella indenfor til Moreteasir aften på First Hotel i København, og det var en veloplagt Hasse Kliem som, sammen med sit sprælske team fra Moreteasir, gav de fremmødte syn for sagn, masser af inspirationsmateriale og jokes til lattermusklerne.

Hasse Kliem var på scenen sammen med Kasper Thomas og Jesper Koch, der denne aften var inspireret af 30’erne, som de havde valgt at fortolke i en mere moderne udgave. Hasses første model var da også nærmest, da hun var færdigklippet, en kopi af Coco Chanel – og så var hun tilmed fransk.

Sammen med frisørerne fra Moreteasir havde Hasse nemlig medbragt både en stylist, Charlotte Mielko, som stod for modellernes labre outfits; en makeupartist, Natalie Barrisøe, som også var med på de skrå brædder for at fremvise cool makeup; samt en DJ som aftenen igennem holdt gang i den fest frisørerne på scenen fik startet.

En aften i selskab med Moreteasir er aldrig kedelig med drillerier, jokes og historier som flyver mellem frisørerne på scenen, og som opfordrer publikum til at deltage og ikke være bange for at stille spørgsmål. Så publikum gik uden tvivl hjem godt underholdte med ny inspiration i tasken til den efterfølgende arbejdsdag.

76 > Tilbage til 30’erne med Moreteasir

Kasper Thomas lægger sidste hånd på sin model backstage, inden det går løs på scenen.

se flere billeder på Stylist Charlotte Mielko fremviser stolt modellernes lækre outfits.

Hasse Kliem i det perfektionistiske hjørne.

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne

brug dig selv til det du er bedst til ”FRISøREN SKAL BRuGE SIN TID I SALONEN PÅ KuNDERNE OG IKKE PÅ KEDELIGT ADMINISTRATIONSARBEJDE”: DET MENER JøRN EMIL SVENDSEN FRA ADMIND, DER SAMMEN MED SIN PARTNER CHRISTIAN SANGGAARD, HAR uDVIKLET ET EDB-SySTEM, DER BÅDE BOGFøRER, BEREGNER LøN, PROVISION OG MOMS, OG SOM GIVER NøGLETAL TIL FREMTIDIGT STRATEGIARBEJDE. CHRISTIAN SANGGAARD, DER ER ANSVARLIG FOR AL TEKNIKKEN, HAR KODET DET ”FuNDAMENT” DER LIGGER BAG EN uNIK LøSNING, DER ER GEARET TIL AT MøDE DEN uFORuDSIGELIGE FREMTID. Tiderne er ikke de nemmeste, og der er mange frisører på banen. Derfor handler det i høj grad om at bruge energi der, hvor den bruges bedst, nemlig på kunderne i salonen. Det handler om øget kundeservice og det handler om at være på forkant med tendenserne, så man kan give kunderne den allerbedste betjening. Men at drive en salon er ikke gjort med det. For når man har givet sig selv hele dagen i salonen, ligger alt papirarbejdet – alt det kedelige – og venter. Det gælder fakturaer, kasserapporter, kvitteringer, lønninger og momsafregninger, og når det er sket, orker man som regel ikke at tage fat på kursusplanlægning, forretningens lønsomhed og strategier. Det, der skal danne basis for, at forretningen også er optimal om fem eller otte år! Men et edb-system, der er tilpasset frisørbranchen kan faktisk agere såvel bogholder som revisor, og samtidig holde styr på kalenderen, sørge for on-line booking, automatisk opdatere priser på de produkter, der findes i salonen, og udregne løn og provision samt meget andet.

EdB-SySTEMETS TI BUd Jørn Emil Svendsen har lavet ti bud til nutidens og fremtidens edb-system til frisører. Således skal et moderne edb-system fungere ifølge ham: 1. Det skal indeholde kalender og aftalebog, der er integreret med en online bookingservice. Kalenderen skal også være tilgængelig, når Internettet er nede. 2. Det skal automatisk kunne udsende aftalepåmindelser til kunderne med frit indhold og varslingstid. 3. Det skal kunne downloade varenumre fra Internettet og automatisk opdatere dem, når leverandørerne opdaterer deres priser.

os eller af frisøren selv, hvis man har programmeringserfaring”. ”Når systemet fungerer, kan en kunde booke online, og tiden lægges automatisk ned i kalenderen, der kan tilføres tillægsbehandlinger som f.eks, bryn og vipper, og ønsker man at skrive en særlig besked til frisøren, er det også muligt. Herefter sendes en bekræftelse på tidsbestillingen til kunden”, forklarer Jørn Emil Svendsen.

Det betyder, at man som indehaver kan tage fat om problemet, inden det vokser sig uoverstigeligt. Samtidig får man statistikker og tal, der kan bruges i en fremtidig strategiplanlægning og ikke mindst i planlægningen af markedsføringen af salonen. Samtidig kan man i det finanssystem, der er tilknyttet, tage højde for vedligeholdelse og fornyelse af salonen.

ydermere ligger der billeder af salonens frisører i systemet, så kunden kan se, hvem de skal betjenes af. ”Det skaber en samhørighed allerede ved tidsbestillingen”.

”En forretning nedslides løbende. Det bliver bemærket af kunderne, og indgår vedligeholdelse og fornyelse ikke i forretningskonceptet, kan det være vanskeligt pludselig at skulle finde penge til en modernisering. Det skal der nemlig tages hånd om i budgetlægningen”, forklarer Jørn Emil Svendsen.

Gælder det en familie, der skal klippes, og der er flere frisører involverede, men betalingen foregår samlet, kan systemet endog dele opgaven ud på de enkelte frisører, og regne provisionen ud. For det er nemlig den næste store fordel: Admind Hair beregner bruttolønnen for de ansatte i salonen – både grundlønnen og provisionen. Så frem for at frisøren tidligere brugte weekender og aftener på at indrapportere løn, kan det klares på 30 sekunder med et tryk på en knap. ”Vi samarbejder med ProLøn på den front”, fortæller Jørn Emil Svendsen. Og i øvrigt sker det samme men momsen. Den udregnes løbende, så indehaveren af salonen hele tiden kan følge med i, hvor meget der skal betales, og dermed ikke får ubehagelige overraskelser.’ I øvrigt samarbejder man naturligvis også med PBS. ”Dankortterminalerne kan kobles direkte på systemet, og Admind korresponderer direkte med PBS via en krypteret linje. NøGLETAL TIL VIdEREUdVIKLING Nøgletal er nødvendige, når salonen skal videreudvikles, og i det hele taget for at få en fornemmelse af, hvordan det går, hvem der tjener penge o.s.v. ”I systemet kan man straks se, hvad den enkelte assistent præsterer og om vedkommende tjener penge til salonen”.

GøR dET, dU ER God TIL Frem for alt, mener Jørn Emil Svendsen, at et edb-system skal kunne frigøre så meget af frisørens tid, at vedkommende kan taget sig af kunderne og gøre det, han eller hun er god til. ”Frisøren skal kun bogføre sine købsfakturaer, resten bogføres uden at der skal røres en finger”, fastslår han. Det betyder, at man – hvis man vil – kan spare en bogholder eller frigøre vedkommende til andet arbejde, og at man kan nøjes med at have fat i sin revisor en enkelt gang om året, når året skal afsluttes. SySTEMET K AN dET HELE En del af filosofien bag Admind lyder, at man vil levere en totalløsning til frisørerne. Det betyder, at det også er muligt at scanne et produkt, hvorefter systemet finder det på nettet. Priser på produkter opdateres automatisk, når leverandørerne kommer med nye prislister, og så er det muligt at etablere en web-shop, der er integreret med lagerstyringssystemet i Admind. Så der er altså lagt op til fremtidens frisørsaloner.

HOVEDBUNDSPROBLEMER

NEJ TAK!!!!!

NYDANDRUFF

”Vores mål er, at systemet skal tjene sig ind med det samme”, lyder det fra direktør Jørn Emil Svendsen fra Admind, der står bag Admind Hair. Og Jørn Emil Svendsen har det bedste udgangspunkt, for netop at skabe et effektivt system til frisørbranchen. Hans kone har været selvstændig frisør i mange år, og dermed har han haft alle problematikkerne tæt inde på livet. ydermere samarbejder Admind med Danmarks Frisørmesterforening, hvor man bl.a. har haft indlæg i forbindelse med Mesterkurserne.

4. Det skal kunne styre lageret ved til- og afgang af varer, og automatisk generere indkøbsforslag.

SHAMPOO

5. Det skal kunne tilkobles en web-shop, der er fuldt integreret med lagerstyringen.

Dobbeltvirkende shampoo til både tørre og

6. Det skal kunne integreres med en kortterminal

Uden Zink, da dette belaster miljøet. Findes

SPAR BoGHoLdEREN oG REVISoREN Admind Hair kan bruges af såvel små saloner som af store kæder, og således har Admind i dag knap 600 kunder i Danmark, på Færøerne og Grønland, med en kæde med 11 saloner som den største. Og prisen for systemet er naturligvis tilpasset størrelsen.

7. Det skal kunne levere en lang række af nøgletal og statistikker, der sikrer styringen af forretningen

på positivlisten. Hårologerne anbefales altid

8. Det skal kunne beregne grund- og provisionsløn med integration til ProLøn

forbindelse med salg af Dandruff Shampoo.

”Man betaler pr. afdeling, der er tilknyttet – ikke efter hvor mange, der skal tilknyttes systemet i den enkelte salon”. Det betyder, at man kan udvikle salonen, og systemet følger bare med. ”Selve grundstrukturen i Admind Hair er faktisk baseret på, at det løbende kan tilrettes enten af

9. Det skal være integreret til et finanssystem, hvor alle kassetransaktioner bliver bogført – uden der skal røres en finger

41 93 95 06.

fedtede skæl, samt til svamp og psoriasis.

at lave en hovedbundsanalyse og en hårtest i RING for yderligere information på telefon

10. Det skal tillade flere samtidige brugere.

78 > Brug dig selv til det du er bedst til

Hair and Body Care A/S · Erhvervsvej 2C · 8653 Them · T: 86 84 99 11


advertorial

Tekst > Pia Finne Foto > Kérastase

Luksus ud over alle grænser

...if you care for your hair!

Det handler om luksus – om ”kaviar” til håret, når Kérastase introducerer sin nye kur, Chronologiste.

Indpakningen af Chronologiste er super eksklusiv, og de små perler, der minder om kaviar, gør oplevelsen perfekt.

Vel er der stadig krise i Danmark, men mange mennesker vil – måske netop derfor – gerne betale for den ypperste luksus. Og netop den ypperste luksus, præsenterer Kérastase i den nye kur, Chronologiste. ”Luksusmarkedet har faktisk oplevet succes i de senere år. Derfor har vi valgt at lancere Chronologiste, der er målrettet kvinder, der vælger det optimale inden for luksus og kvalitet”. Sådan lød det fra Anette Thrane fra Kérastase, da man introducerede Chronologiste på et pressemøde. “Det handler om det lækreste hårplejeritual, der nogensinde er skabt af Kérastase, baseret på eksklusivt mimetisk kaviarkoncentrat”, fortæller Kérastases eksperter, og således tilfører de aktive ingredienser fra havet og planteekstrakter ny vitalitet og evig ungdom til håret. Chronologiste er et exceptionelt hårplejeritual med øjeblikkelig virkning og synlige resultater tilpasset alle hårtyper. ”Den ultimative luksus til håret”, kalder Anette Thrane Chronologiste, der er baseret på optimal synergi mellem Kérastases ledende teknologier. ”Det er en symbiose af forskellige teknologier, der spiller sammen og skaber et unikt godt resultat”. Faktisk kan man kalde Chronologiste for et for­ yngelsesritual. ”Hårstrået genskabes reelt som det var for 10 år siden”. 80 > Luksus ud over alle grænser

Chronologiste er et exceptionelt hårplejeritual med øjeblikkelig virkning og synlige resultater tilpasset alle hårtyper.

2-komponent pleje Chronologiste er således en 2-komponent pleje, hvor ydeevnen optimeres idet de aktive ingredienser holdes adskilt, indtil produktet skal påføres. For at bevare integriteten af de aktive ingredienser (fedtsyrer, A vitamin og E vitamin derivat) er disse ingredienser ydermere forseglet i små calciumperler, som opbevares i en gele beriget med stillehavsvand. Perlerne ligner ægte kaviar-perler og som naturlig kaviar, forsegles og forbliver de aktive ingredienser uberørte. I det øjeblik perlerne knuses og blandes med den fløjlsagtige creme, aktiveres ingredienserne (Madecassoside, Gluco-lipide, E-vitamin, Cera­mider og et kompleks af olier) og en katalysator af pleje sættes i gang. Chronologiste nærer, genopbygger og vitaliserer hårets sundhed. Håret får nyt liv og bliver smidigt, blødt og glansfyldt. Hovedbunden regenereres, beroliges og næres.

Think green!

Chronologiste kan sælges som hjemmeplejesæt til 750 kroner (200 ml.), men frem for alt er den tænkt som et salonritual – et forkælelsesritual, der udføres i salonen med udgangspunkt i en særlig massageteknik. Som Chronologiste-flagskibsbutikker har Kérastase valgt at samarbejde med Stuhr i Lyngby og K2O i København, og planen er, at Chronologiste behandlingen skal kunne fås hos godt 30 frisører landet over.

Tlf. 97 22 33 44


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Ny franchisekæde med fokus på bæredygtighed

Forbrugerne vil have bæredygtighed, så på trods af krisen er omsætningen i Zenz-salonerne vokset støt og roligt fra 2 til 14 mio. kr. på fem år, og Zenz er blevet et kendt brand. Nu vil Anne-Sophie Villumsen tilbyde andre frisører at blive en del af Zenz-kædens grønne frisørkoncept.

anerkendte offentlige myndigheder såsom ’Center for Miljø og Sundhed’, Videncenter for allergi og Agenda 21, og hun har medvirket til, at Grøn Frisør-projektet blev etableret. Ydermere var hun medvirkende til, at Videncenter for Frisører og Kosmetikere blev etableret med Heidi Søsted, der forsker i hårfarve, som leder, med base på Gentofte Amtssygehus, hvor man løbende undersøger produkter for skadelige og allergifrem­ kaldende indholdsstoffer. I 2005 fik hun og Zenz Københavns Kommunes miljøpris. I 2008 blev al erfaring og viden, opbygget i Zenz, omdannet til et værdisæt omfattende fokus- og indsatsområder, som siden har været grundlaget for den måde, virksomheden og medarbejderne agerer på i forhold til virksomhedens interessenter: FOKUS · Zenz arbejder med bæredygtighed indenfor økologi, intern og ekstern miljøpåvirkning herunder Co2 udslip samt fairtrade · Zenz udvælger løbende produkter og fokuserer i sin drift af virksomheden på sundhed, miljøpåvirkning, økologi og fairtrade. · Zenz arbejder målrettet på at reducere miljøpåvirkningen fra virksomhedens drift. Zenz indsatsområder er: · Produkter - Udvikling og udvælgelse af produkter der til hver en tid er de mest økologiske og miljøvenlige · Arbejdsmiljø – Sikre og videreudvikle det fysiske og psykiske arbejdsmiljø for virksomhedens medarbejdere · Kunder – Sikre og videreudvikle behandlingsmetoder og produktvalg tilpasset den enkelte kunde

Alle de produkter, der anvendes i Zenz er så vidt muligt uden allergifremkaldende, kræftfremkaldende og hormonforstyrrende stoffer, og i slutningen af 2010 lancerer Anne-Sophie Villumsen Zenz kædens egne svanemærkede serie.

· Logistik – Organisere logistik vedr. lager og medarbejdere på den mest ressourcebesparende måde · Energi – Implementere processer og benytte produkter og leverandører, der påvirker miljøet mindst muligt · Fairtrade – Udvælge leverandører og samarbejdspartnere, der kan dokumentere, at virksomhederne opfører sig ansvarligt i forhold til virksomhedernes interessenter globalt · Organisation – Uddanne og udvikle medarbejderne til at være rolle modeller for grønne frisører og sikre personlig udvikling og teamspirit

Miljøvenlighed og bæredygtighed er bestemt ikke nogen forbigående trend for Anne-Sophie Villumsen. For hende er Zenz-måden at drive forretning på, en kombination af bæredygtighed og forretningsfokus, blevet en livsstil. Zenz-organisationen lever, tænker og videreudvikler sammen det bæredygtige koncept, og i dag er Zenz-kæden parat til at lancere et franchisekoncept, hvor andre frisører får mulighed for at drive deres egen salon - med støtte fra Zenz i forhold til produkter, videre­uddannelse, markedsføring og meget mere. Anne-Sophie Villumsen, startede Zenz for 11 år siden. I dag har hun fem saloner, og en omsætning, der på fem år er steget fra 2 til 14 mio. kr. Faktisk så Anne-Sophie de nye muligheder i sundhed og bæredygtighed, længe før det blev en trend. Det skete, fordi hun allerede i sin læretid udviklede allergi. 82 > Franchisekæde med fokus på bæredygtighed

Da hun fik sit første barn i 1991, og efterfølgende gik på barsel, fik hun samtidig en pause fra frisørfaget. Allergien forsvandt, men da hun vendte tilbage på arbejde, kom allergien også tilbage og blev kun værre og værre for hvert nyt produkt, hun arbejdede med. Da Anne-Sophie Villumsen i 1997 ventede sit andet barn, besluttede hun sig endegyldigt for, at ville forbedre arbejdsmiljøet for frisører samt sikre muligheden for selv at kunne fortsætte som frisør. Men faktisk var det slet ikke til at få miljøvenlige produkter på det tidspunkt.

Svanemærkede saloner Men Zenz ønsker forsat at være frontløber, så næste mål er at få etableret en ordning med Svanemærkning af frisørsaloner. Anne-Sophie udvikler løbende produkter, der lever op til værdigrundlaget og i slutningen af året lancerer Zenz en svanemærket serie bestående af ni produkter. ”Det er vigtigt for mig hele tiden at videreudvikle såvel forretningskonceptet som produktkonceptet”, fortæller hun, og således forventer hun, at Zenz udvikler nye svanemærkede produkter i løbet af 2011.

”Jeg måtte sætte mig grundigt ind i, hvilke stoffer, de forskellige produkter indeholdt, og hvilke stoffer, jeg skulle undgå. Jeg lærte indholdsstofferne at kende, og langsomt kunne jeg sammensætte brugbare produkter”, fortæller hun. Samtidig indledte hun et samarbejde med forskellige

Markedet efterspørger bæredygtighed ”Der er slet ingen tvivl om, at markedet efterspørger bæredygtige og så lidt sundhedsskadelige behandlinger og produkter som muligt”, mener Anne-Sophie Villumsen. Forbrugerne søger stederne, hvor de er sikre

Alle behandlinger i Zenz er så vidt muligt er uden allergifremkaldende, kræftfremkaldende og hormonforstyrrende stoffer. Og ofte udvikler Anne-Sophie Villumsen selv metoder og sammensætter produkter for at udgå skadelige stoffer.

Berør dine sanser < 83


ERHVERV

Leas dit udstyr – spar penge og bekymringer Hvidevarer, computer, printer, fladskærm … Man kan hurtigt blive fattig på udstyr til salonen – hvis man skal købe det hele. Leas i stedet gennem os.

Zenz-salonerne er super trendy samtidig med at der er tænkt på arbejdsmiljøet.

på at få de rigtige produkter, og hvor de har tillid til, at det, de køber, faktisk er miljøvenligt og bæredygtigt. ”Og har de den tillid, er forbrugerne også villige til at betale mere for det”. Et godt bevis på det er, at omsætningen i Zenz-salonerne er vokset støt både før, under og efter krisen. Der er fokus på sundhed og miljø, og Zenz-kæden har fokus på, og kan dokumentere, begge dele”, lyder det. Zenz-konceptet Konceptet består dels af behandlinger og produkter, dels af rådgivning og service, som hele tiden udvides og testes: · Hår- og skønhedsbehandlinger og salg af produkter af høj kvalitet, der så vidt muligt er uden allergifremkaldende, kræftfremkaldende og hormonforstyrrende stoffer. · Dygtige frisører og makeupartister, der rådgiver dig om hårstil, make-up og trends · Mor/baby behandlinger (nu også pusleplads og økobleer)

at varerne samles på et centralt lager, hvorfra de sendes ud til butikkerne samlet én gang om ugen i genbrugskasser. De kasser, der blev leveret varer i ugen før, kommer med tilbage. Samtidig sorteres alt affald, og når der leveres varer, tager chaufføren affaldet med og kører det på genbrugspladsen. Computerne i salonerne er svanemærkede og tryksager med videre er det samme. ”Vores energi kommer fra vindmøller eller vandkraft, og på sigt ønsker vi selv at skabe energi med f.eks. solceller”, fortæller AnneSophie med et smil. Zenz samarbejde Når Anne-Sophie Villumsen nu tilbyder andre frisører, at blive en del af Zenz kæden, kan det enten være i forbindelse med en nyetablering eller en eksisterende salon, der ønsker at konvertere fra traditionel kemisk frisør. ”Butikkerne skal naturligvis hedde Zenz, og behandlinger og produkter samt grundværdier skal være de samme. Men vi går ikke ind og dikterer en bestemt indretning. Her skal frisørerne skabe deres eget personlige miljø.

Hvorfor? Se her: • Defekt udstyr? Peter kommer og servicerer. • Undgå store engangsudgifter: Brug din penge til investeringer og vækst. • Små månedlige ydelser. • Ingen tilbagekøbspligt når aftalen udløber. Koncentrer dig om at holde saksen skarp og kunderne glade. Så klarer vi installering, finansiering og service. Læs mere om leasing og se alle de lækre produkter på: www.leasyerhverv.dk.

· Spa-fodbad til alle behandlinger uden klip. · Økologisk kaffe, te og kakao. · Frisk vand og økologisk frugt. Inden for hvert af ovenstående områder videreudvikles konceptet løbende. Nye produkter, der matcher værdierne, testes i butikkerne og hos Videncenter for allergi, inden de eventuelt benyttes i salonerne. Zenz-kædens medarbejdere deltager i interne og eksterne kurser, shows, messer, konkurrencer og andre aktiviteter, der er med til at udvikle dem fagligt såvel som personligt. ”Og så er det vigtigt for os, at selv om behandlingerne er bæredygtige, skal de virke, og kunden skal se præcis lige så godt ud, når hun forlader vores salon, som når hun forlader en traditionel salon”. Derfor betyder det også meget for Anne-Sophie hele tiden at være på forkant med trenden indenfor hårmode og styling. I Zenz-salonerne serveres økologisk Fairtrade kaffe, the og kakao. Rengøringsmidlerne, der anvendes, er svanemærkede, og senest er man gået over til at anvende et svanemærket vaskeri til vask af håndklæderne. ”Vi holder hele tiden øjnene åbne i forhold til, hvordan vi kan udvikle os, og ved f.eks. at sende håndklæderne ud på et svanemærket vaskeri, spares både vand og energi”. LED pærer, der kun anvender 4 volt er det nyeste, og i forhold til logi­ stikken, sørger man for, at der transporteres mindst muligt. Det vil sige, 84 > Franchisekæde med fokus på bæredygtighed

Herudover leverer Zenz daglig sparring, viden og metoder vedr. behand­ linger samt en række praktiske og daglige værktøjer, ligesom man skaber en fælles markedsføring og branding, sørger for fælles undervisning, og naturligvis fælles produktindkøb. ”Men vi kan også hjælpe med den daglige drift, personalespørgsmål, finansiering, bogholderi samt regnskab, så frisøren får frigivet mere tid til at beskæftige sig med det, vedkommende brænder for”, forklarer Anne-Sophie Villumsen, der ser flere modeller; enten kan frisøren selv eje hele salonen, eller man kan eje en del af salonen, og lade Zenz eje den anden del. Hertil kommer, at man som en del af Zenz-kæden, vil indgå i et netværk med andre frisører og organisationer med samme tankegang og passion for bæredygtighed. ”Vi vil meget gerne være landsdækkende, og der er ingen begrænsninger på antallet eller salonstørrelsen. En mindre salon kan sagtens være meget stærk i en provinsby, og kan man kombinere Zenz-konceptet med lokalkendskabet, så opnår man det optimale. I et samarbejde med Zenz sikres salonejeren en række økonomiske og administrative fordele, der sikrer at indtjeningen er større end hos en traditionel frisør. Målet er, at salonejeren skal tjene mere end de ansatte og have overskud i hverdagen til at styre deres forretning uden stress, hvilket ofte ikke er tilfældet i dag”, lyder det. Og Anne-Sophie Villumsens håb er at få kontakt til en række frisører eller salonejere, der brænder lige så meget for at skabe en god forretning baseret på bæredygtighed, som hun selv gør det. ”For gør de det, kan vi sammen udvikle dem selv og deres forretning og skabe et endnu bedre økonomisk resultat for den enkelte salonejer”.

IT og tilbehør

AV-udstyr

Hvidevarer

Lidt lettere leasing ... Tlf. 72 15 11 15 · www.leasyerhverv.dk


KØB VARER PÅ NETTET

- PRÆCIS NÅR DET PASSER DIG Du behøver ikke stresse over at skulle bestille varer inden for en bestemt åbningstid. Køb produkter til salonen præcis hvor og hvornår det passer dig. • Du kan handle på internettet når det passer dig • Der er åbent 24 timer i døgnet – alle ugens dage • Produkterne, servicen og leverandørerne er de samme

Klik ind under “Webshops” på www.hairmagazine.dk/webshops og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere.

frisørensnetbutik.dk


The fresh line

oplyste og store øjne New CID fra salonsupport.dk kommer nu med: i-open – Double Ended Eyeliner and under Eye Concealer, der oplyser og åbner øjenomgivelserne. Den justerbare blyant reducerer rødmen i den våde kant af øjet, mens den cremede pudderconcealer reducerer mørke rande under øjnene. Pris: vejl.uds. 179 kr.

Toni & guy’s favoritter salonsupport.dk kommer nu med 4 TOGIyA sakse. TOGIyA er et familiedrevet japansk firma der har eksisteret i over 40 år. Der anvendes de fineste og højteknologiske C.N.C. bearbejdningsmaskiner, som sikrer ensartede kvalitetssakse hver gang. Toni&Guy er en af deres mange faste kunder og Salonsupport.dk kan nu tilbyde 4 varianter.

Til kontrol af håret HH simonsen’s nye føntørrer er designet til at være både funktionel og trendy. Den nye Chrome overflade giver den et helt unikt design. Derudover skifter den hurtigt mellem varm og kold luft, og der medfølger et føn-næb, som sikrer kontrol over luftstrømmen.

Ponytail Ponytail fra Haircontrast er det perfekte redskab til hende, der vil have en klassisk smuk hestehale eller mulighed for at tilføre mere hår til en opsætning. Den fås i 10 farver.

in-house OPSAT HÅR ER ”IN” TIL EFTERÅRETS FESTER, DERFOR PRæSENTERES OGSÅ FLERE REDSKABER, DER SIKRER DEN FLOTTESTE STyLING. NyE SAKSE SES OGSÅ, OG SÅ ER DER HELT NyE GLATTEJERN AF SuPERKVALITET SAMT EN FuNKTIONEL OG TRENDy FøN. OGSÅ PÅ MAKE-uP SIDEN ER DER NyE PRODuKTER, DER REDuCERER MøRKE RANDER uNDER øJNENE.

misk gono gt, er a l e figur b “ iums anuki T „ Ti t a n s) v l ø succe med s ol på b saks m y sk s (japan

smart og handy Bella vista lancerer Termix mini glattejern med termobox. Det nye miniglattejern er en sjov og praktisk lille sag. Sæt vandflasken på køl, mens du glatter håret med det smarte og handy glattejern.

Helt i top Saksen fra Mizutani, der præsenteres af Bella vista, er ergonomisk helt i top med enkelt drejeled, som giver stor bevægelsesfrihed under klipningen. Saksen er det oplagte valg til en nybegynder.

The Midnight Collection ghd lancerer det ultimative luksusgavesæt til jul: Midnight Collection, som indeholder alt det udstyr den moderne kvinde har brug for. Bl.a. ghd’s nye Gold Classic styler med et elegant design og flader, der er glatte, afrundede og med en flot blank finish.

Det komplette sæt Trend-design præsenterer nu upstyle Concept, det komplette sæt, når håret skal sættes op. Det indeholder en langhårsbog med teknikker og mange billeder, en langhårsbørste med vildsvinehår og et magnetisk armbånd så der er styr på klemmer og nåle.

Det mest eksklusive nogensinde HH simonsen introducerer deres nyeste og hidtil mest eksklusive glattejern i super lækre Chrome nuancer. De avancerede dobbelt keramiske varmelegemer sikrer lynopvarmning, samt en høj og ensartet temperatur. Den er perfekt til at skabe glatte, ”flicks”, bølgede eller krøllede looks.

strålende design Standing Ovation til DIVA og VAMP fra jaguar - to glittersakse, som med deres elegance og ekstravagante look falder lige i øjnene. DIVA i lysende sølvglimmer og dens modsætning VAMP i forførende, funklende sort. Begge modeller er hudvenlige, da de er allergibeskyttede mod nikkel.

88 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Lilac

Perfekt til extensions HC Styler, som er repræsenteret af Haircontrast, er det perfekte glattejern til hairextensions. Det har justerbar temperatur og titaniumbelagte plader, der leveres med varmebeskytter og i en elegant dametaske.

more

at

www.haaro.de Kan købes via din lokale frisørleverandør Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


PROBLEMLØSER...! Naturel Hair Care Produkter der virker! Se testresultater på www.naturfarm.dk

OLINOL Prescription® No. 301 Shampoo mod:

• Skæl • Tør og skællet hud • Hovedbundsproblemer • Hårtab m.m. - fjerner årsagen til skæl og hovedbundsproblemer på en naturlig måde.

250 ml. Kr. 145.-

BLIV FORHANDLER Ring for prøver, betingelser og priser på 7512 6805. Salgsdisplay

OLINOL Prescription® No. 302 Serum mod: • Hårtab hos mænd og kvinder • Arveligt hårtab • Aldersbetinget hårtab

NY FORBEDRET FORMEL

• Fremmer hårvækst 50 ml. Kr. 290.Øger hårvæksten i test med 80% på 40 dage!

www.naturfarm.dk

Økologisk baseret hårpleje uden

Yderligere oplysninger på telefon 7512 6805

parabener og skadelige stoffer.

Naturfarm er en 100% ren dansk fabrik, der har forsket, udviklet og produceret naturkosmetik i over 40 år.

Frisørbranchens

leverandøroversigt Bella Vista Colomer Denmark Cosmobell Danhair Dream Cutters Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge ghd Scandinavia Goldhair Goldwell Haircare Danmark Hair Concepts HairContrast HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen ICON Hairspa idHAIR Company Jaguar Danmark La Biosthetique L'Oréal Matrix Paul Mitchell PlanOrganic Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP Tecna Thorsen Trading Wella yushinCare Danmark z.one concept

86 80 48 11 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 40 10 28 85 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 86 11 99 02 86 86 50 45 46 15 21 11 70 25 05 70 70 70 12 60 86 84 99 11 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 57 66 03 00 86 74 28 22 75 64 11 30 74 69 40 00 43 24 64 84 43 24 64 84 39 40 20 40 55 72 11 00 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 48 48 27 35 21 23 00 59 33 26 91 11 70 30 21 00 42 13 81 80

Fri for sulfater - parabener petrokemikalier - phthalater. Sensories Wellness giver dig mulighed for at fastholde en sund livsstil!

ANdRE LEVERANdøRER Admind 70 20 18 76 AddX 32 62 23 39 DreamCutter 40 10 28 85 Hairtools 70 11 10 09 Magnetic Nail 47 72 00 73 Nails & Company 33 32 33 32 Nordens Hårimport 50 59 22 95 PHure Beautyproducts 74 53 40 60 Toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 Waldorf & Ragn 47 38 50 22 unicare 44 83 23 00 HJEMMESIdER I BRANCHEN www.frisorjob.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hair.tv www.hairmodel.dk www.spt.dk Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

Sælges hos professionelle frisørsaloner. Nærmeste forhandler, ring 66 13 39 90


5. udgave 2010  

Hair Magazine 5. udgave 2010

5. udgave 2010  

Hair Magazine 5. udgave 2010

Advertisement