Page 1

# 04 > NOVEMBER 2005

SØREN HEDEGAARD

OM SIT LIV SOM FRISØR

IT-ØKONOMI

DØMMEKRAFT

ÅRETS FRISØR

– en god forretning

– Dorhe Holk world wide

– Danish Hair Awards 2006


Glædelig jul Godt nytår

til dig fra tecni.art perfect care I clean styling I pure talent

Køb en gaveæske med shampoo og conditioner og få stylingproduktet* i gave. Pris 300 kr. *værdi 134 kr.

Vælg mellem 3 gaveæsker: smooth, volume eller curl memory

all different : each unique


IT ER EN GOD HJÆLP

INDHOLD

Ifølge en amerikansk hjerneforsker tyder noget på,at venstre hjernehalvdel holder sig længere ”frisk” og ældes senere end højre hjernehalvdel.Venstre hjernehalvdel er sæde for den rationelle og rutinemæssige tænkning.Når vi er intuitive og kreative,bruger vi højre hjernehalvdel.Det er også højre hjernehalvdel,vi bruger,når vi skal lære nye ting.Ifølge hjerneforskeren gælder det altså om at få lært noget nyt, mens tid er. For eksempel at betjene de nye IT-systemer, som er på vej ind i frisørsaloner.Traditionelt er frisører kreative med regnskaber placeret langt nede på hitlisten. Men hvorfor ikke tænke positivt med IT-systemer i salonen,når nu andre har ”regnet den ud” for frisøren. I dette nummer bringer vi i to artikler om emnet.

Søren Hedegaard om at være frisør

6

Sæt også højre hjernehalvdel i sving allerede nu og tænk på prisfesten Danish Hair Awards 2006 den 4. februar. Lad hjernecellerne arbejde og deltag i festen på konkurrenceniveau eller blot med en festlig frisure. Denne aften er det helt sikkert,at aftenens fire prismodtagere undervejs har haft livlig gang i alle cellerne i deres højre hjernehalvdel.

14

Danish Hair Awards 2006 Frisørernes egen prisfest

16

Cutting Edge

22

Hair Care Update

28

Aktivitetskalender

30

Stram klip - blød silhuet

34

Beauty Update

36

Dorte Holk Frisør med stort F

40

Den nemme IT-løsning Styr på regnskabet

42

Mere end klip Maksimal profit

44

Grøn uddannelse Fokus på miljø

46

InHouse Update

Karen Ellegaard chefredaktør

Af kærlighed til langt hår Med disse produkter fra LA BIOSTHETIQUE er du godt dækket ind når du vil tilbyde dine kunder den perfekte langhårspleje.

Se mere om det stærke koncept til stærke partnere:

www.biosthetik.dk

Bio st h et iq ue A/ S - I n d us triv ej 7 - 6230 Rø d e k ro - te le fo n 74 69 40 00

CHEVEUX LONGS

Chefredaktør > Karen Ellegaard Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > L’Oréal Professionnel Tryk > From & Co. Udgives af > Freeminds,Farvergade 2,2.sal 1463 København K, telefon +45 20 80 01 01, e-mail kontakt@hairmagazine.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører. Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Privatfotos og Polfoto

JEG BRUGTE MANGE AF MINE ELEVPENGE PÅ AT KØRE I TAXI TIL SKOLEN

JEG FORTOLKER ØJEBLIKKET SOM LILLE DRENG OVERVEJEDE SØREN HEDEGAARD AT BLIVE PRÆST. MEN HANS DRØM OM AT FORENE HÅNDENS OG ÅNDENS ARBEJDE FØRTE HAM TIL FRISØRFAGET. Den rigelige snært af jysk tonefald hos Søren Hedegaard vækker noget troværdigt og solidt frem hos tilhøreren, når han fortæller om sit liv som frisør. Søren Hedegaard er en af Danmarks kendte frisører, der blandt sine kunder har kulturpersonligheder, kunstnere, politikere og kongelige. For et par måneder siden fyldte han 50 år, og i dag er han mere efterspurgt end nogensinde. Han er drengen fra Helsted, som både gik i privatskole i Randers og i kommuneskole længere ude på landet,før han fik realeksamen.Han var elev på en grundtvigiansk højskole,inden han kom i gymnasiet.Som lille dreng drømte han en overgang om at blive præst: ”Den ro præster besidder, og den tryghed de giver videre til deres sognebørn, oplevede jeg som noget helt særligt. Det var en evne, som jeg også gerne vlle have.”

på en taxi end at stå ved et stoppested og fryse.Ligesom jeg også hellere ville vente længere med at købe en dyr vinterfrakke, til jeg fandt den helt rigtige. Jeg brugte mange af mine elevpenge på at køre i taxi til skolen,” fortæller Søren Hedegaard, som med et smil og underfundighed ikke kan nære sig for at tilføje, at han er et menneske født til luksus. Da Søren Hedegaard i 1976 kom til København,anede han stadig ikke, hvad han ville være. Skæbnen ville, at han en dag læste en annonce i Berlingske Tidende, hvor tidens absolut fineste frisørsalon Stuhr i København søgte elever.

Søren Hedegaards forældre så helst,at deres søn fik en boglig uddannelse. Ingen af delene blev det til. Søren Hedegaard blev frisør, og han kom i lære senere end de fleste.

”Jeg var blevet 21 år, da jeg gik ind til Stuhr på Vesterbrogade og blev mødt af en stærk duft af væsker.Det lugtede enormt effektivt,og der var en fantastisk stemning. Jeg følte det lidt som at komme ind i Aladdins hule og var klar over, at min fremtid var som frisør.”

TAXI TIL FRISØRSKOLEN ”Min mor lærte mig,at jeg aldrig skal gå på kompromis med kvaliteten. Elevlønnen var dengang 400 kr.om ugen.Jeg ville hellere bruge 200 kr.

FØRSTE MAKEUP-ARTIST ”Elmer Stuhr var selve mesteren - oraklet - og jeg følte det, som var det selve Vorherre, jeg hilste på. Elmer Stuhr var Danmarks svar på

6 > Jeg fortolker øjeblikket

”I dag er formlen på en vellykket frisure en sammensmeltning mellem det brugervenlige og kreative.”

Jeg fortolker øjeblikket < 7


d e h y N WITH GOLDWELL STYLING

Skal det være vildt, naturligt, glat, krøllet eller voluminøst: Oplev styling nøjagtigt i din stil.

Søren Hedegaard er en efterspurgt frisør og makeup-artist ved foto-shootings.

Vidal Sassoon. Jeg havde ingen specielle forudsætninger for at blive frisør.Men jeg fortalte om min drøm om at forene håndens og åndens arbejde og blev ansat på stedet.Jeg tror,at jeg er den ældste elev,som han nogensinde har ansat.” Lige efter Søren Hedegaard var udlært,blev han tilbudt at bliver lærer. Foruden at interessere sig for hår, var han allerede som elev begyndt at lægge makeup.I virkeligheden betegner han sig selv som Danmarks første makeup-artist. Dengang var det ganske usædvanligt, at en mand - foruden at ordne hår - også lagde makeup. Som underviser har det gennem alle årene været hans mission at bibringe sine elever de bedste færdigheder og gøre dem dygtige til at kunne flyve fra reden. MILJØ MED MILJØMINISTER ”Da jeg var i lære,handlede det om at duplikere en frisure,man havde øvet sig på i et halvt år. Nu er formlen på en vellykket frisure en sammensmeltning mellem det brugervenlige og kreative. Frisører står knap så stejlt på moden i dag som tidligere. De er friere stillet og skal 8 > Jeg fortolker øjeblikket

ikke rette sig efter bestemte direktiver. En kunde i år 2005 er væsentlig mere opmærksom på moden, end da jeg startede. Nu vil kvinderne hellere adskille sig fra mængden end ligne de andre.” Det var hos Stuhr,at Søren Hedegaard mødte kollegaen Doddy Bache. Begge ambitiøse frisører med samme form for humor, og de forstod instinktivt hinandens værdier. De arbejdede godt sammen og blev også private venner. Når Doddy Bache og Søren Hedegaard havde kunder i stolen, ville de helst snakke om kunst og kultur. ”Det giver en fin stemning med god humor. Humor er en vigtig del af mit liv, og jeg kan slet ikke leve uden at grine. Humoren har reddet mig i mange situationer - også i frisørfaget, hvor nogle er ret så selvhøjtidelige.” Over en 10-årig periode dannede Søren Hedegaard makkerpar med Doddy Bache i salonen Monsoon på Frederiksberg.Men luftvejsgener, som han havde negligeret i mange år,satte en stopper for samarbejdet.

GOLDWELL STYLING INDEHOLDER 24 PRODUKTER TIL ENHVER STYLING OG 11 AF DEM ER HELT NYE!


Til de populære TV-udsendelser Den store klassefest ordnede Søren Hedegaard hår på udsendelsens værtinde Camilla Gregersen. Foto: Polfoto

Søren Hedegaard led efterhånden af kronisk pande- og bihulebetændelse.Selv om han var en af de største fortaler for tvungen udsugning i frisørsaloner, hjalp det ikke på hans egen sundhed. Emnet diskuterede han ivrigt med en af sine kunder,som var den daværende miljøminister Lone Dybkjær. I 1995 måtte han erkende, at fremtiden lå langt væk fra kemikalie-påvirkningerne. Med en mærkbar forbedring i helbredet til følge.

HUMOR ER EN VIGTIG DEL AF MIT LIV, OG JEG KAN SLET IKKE LEVE UDEN AT GRINE

ALTID UNDER UDDANNELSE Søren Hedegaard startede for sig selv som frisør og makeup-artist. Gennem årene har han arbejdet og arbejder stadig for en lang række magasiner i ind- og udland samt med filmproduktioner.

Hår og skønhed kommer indefra BC BONACURE beauty hairtherapy gør en forskel. HELT NYT KONCEPT! Ekstrem flot relancering fra Schwarzkopf Professional. Spørg din Bella Vista salgskonsulenteller ring 86 80 48 11

”Jeg arbejder,laver billeder til pressen,er med ved tilblivelsen af kataloger, og jeg var med i arbejdet omkring filmen ”Den kroniske uskyld” med Susse Wold og ”Midt om natten” med Kim Larsen. Desuden har jeg også været med i en lang rækkeTV-produktioner.Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt fik lavet maskering af mig til de velkendte TV-udsendelser ”Kongeriget”.Jeg har lavet makeup og hår til modeserier i magasinerne Cover, Alt for Damerne, Eurowoman og til australsk Vogue, hvor Kronprinsesse Mary var på forsiden. BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk 10 > Jeg fortolker øjeblikket


AT GÅ DEN KREATIVE VEJ SOM FRISØR ER EN LANGSOM OG HÅRD PROCES

” Prisen er endnu mere vanvittig!

Allerede som elev begyndte Søren Hedegaard at lægge makeup. Dengang var det usædvanligt, at en mand også lagde makeup.

”At gå den kreative vej som frisør er en langsom og hård proces.Man skal bevare troen på, at talentet bringer dig derhen, hvor du ønsker. Men vigtigt er hele tiden stole på sig selv.Selv om det er mange år siden, jeg blev færdig som frisør, føler jeg, at jeg er under evig og konstant dygtiggørelse og uddannelse. Det nytter ikke at springe over, hvor gærdet er lavest. Frisørbranchen er en overfladisk branche med stor udskiftning.Ifølge Søren Hedegaard,som også er begyndt at male i sin fritid, kan man sammenligne frisørfaget med maleren Mondrians enkle billeder.”Før en maler kan forenkle sin streg,må han kunne male fuldstændig naturalistisk. De samme normer gælder for frisører. Før han kan arbejde sublimt i sin klipning, må han kende håndværket til mindste detalje. Først da bliver han fri i den skabende proces.” DISKRETION Som 50-årig er det hårdeste job for Søren Hedegaaard at overbevise kolleger om, at han er ligeså meget fremme i skoene som de unge. Han føler det som et privilegium stadig at få lov til at arbejde med det, han har mest lyst til. ”Jeg tror ikke på tilfældet, men at tingene kommer i den orden, som Vorherre har planlagt. Jeg har slidt 17-18 timer i døgnet i 15 år. Det har været rigtig skægt, og har været alt sliddet værd.” Om frisørfaget konkluderer Søren Hedegaard: ”Mange ting har forandret sig, siden jeg var elev. Men trods udviklingen er frisørfaget en 12 > Jeg fortolker øjeblikket

del af det store modehjul, hvor vi vender tilbage til det gamle for at give det en ny fortolkning. Frisører burde sidestilles med arkitekter. Det handler om konstruktion, selv om frisuren ser tilfældig ud. Det handler om at fortolke øjeblikket.” Det er en kendt sag, at Søren Hedegaard er Kronprinsesse Marys faste frisør,ligesom han klipper andre kongelige.Men det emne berører han nødigt, som den diskrete mand han er.Til gengæld har han ikke noget imod at fortælle, at hans og skuespilleren Preben Kristensens elskede gravhunde, Pluto og Erasmus, kender til bonede gulve. Dronningens hund Celimene er nemlig mor til Erasmus,og Erasmus er far til Pluto ■

FRISØRER BURDE SIDESTILLES MED ARKITEKTER

etube v r a f l 100 m er Beise Lit eller 1

tk s / 0 0 , Kr. 39 PUR HAIR farveserien består af mere end 70 nuancer. Serien kan bruges som alm. farve samt toningsfarve. Levering: Pr Efterkrav. Alle indkøbspriser er ex. moms.

Official distributor in Denmark: Haircare Danmark ApS Knud Bro Allé 5G 3660 Stenløse Tel.: +45 70 25 05 70 E-mail: kontakt@haircaredanmark.dk Homepage: www.haircaredanmark.dk


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert, Palle Skov, Henrik Steenberg og privatfotos

Måske går alle ud og spiser sammen efter en shoppingtur i det indre København.Eller måske skal tiden bruges til afslappet råhygge på en café sidst på eftermiddagen,inden turen går videre til NIMB og Danish Hair Awards 2006. I kvarteret omkring Vesterbro tæt ved Tivoli er der de seneste år dukket mange nye og trendy spisesteder op. Især omkring Halmtorvet, som er totalt renoveret, samt gaderne omkring sker der meget i disse år. Det er et spændende område, hvor unge designere og kunstnere har indrettet små butikker. Her kan man opsnappe det mest hotte og opleve en tur i Istedgade, som et kreativt afsæt og optakt til en spændende prisfest. Der er mulighed for at købe billetter til Danish Hair Awards 2006 på www.billetnet.dk.

PRISFEST I KØBENHAVN ÅRETS DYGTIGSTE FRISØRER HÆDRES DEN 4. FEBRUAR VED EN AF ÅRETS HELT STORE FRISØRBEGIVENHEDER, DANISH HAIR AWARDS 2006.

JURYEN Klokken 21.30 åbnes dørene til Danish Hair Awards 2006 på NIMB. Den første time er der god tid til at finde sig tilrette og hilse på venner og kollegaer. Klokken 22.30 udløses spændingen og prisuddelingerne finder sted.

SÅDAN DELTAGER DU Du skal vælge, hvilken eller hvilke af de fire kategorier, du ønsker at deltage i: Årets Frisør – Årets Colorist – Årets Elev og Årets Salon (du er selvfølgelig velkommen til at deltage i mere end én kategori). Derefter går du i gang med at løse opgaven. Når den er udført, skal du indsende: • 4 stk.vellignende farvefotos af frisure / hårfarve / salon – alt efter hvilken kategori, du deltager i. (Årets frisør – Årets Colorist – Årets Elev og Årets Salon) Søren Pjedsted

Rikke Jensen

Uffe Buchard

• Beskrivelse af fremgangsmåden for klipningen, trin for trin.Teksten må max. fylde en A4 side. • Se også Hair Magazines hjemmeside med en komplet oversigt over konkurrencereglerne for de fire kategorier: www.hairmagazine.dk.

FØR DU SENDER IND: Husk at skrive kategori, navn på frisør og frisørsalon (evt. frisørskole), adresse, samt tlf. nr. og evt. e-mail adresse. Ekstra:Til de første tre kategorier kan du endvidere indsende billede af modellen i helfigur, klippet og stylet. Dorthe Holk

NIMB i Tivoli hvor Danish Hair Awards afholdes Foto: Henrik Steenberg

Hair Magazine åbner dørene for en af årets største frisørbegivenheder lørdag den 4. februar 2006. Magasinet står bag den nye prisfest, Danish Hair Awards 2006. Denne aften uddeles hæderspriser til dygtige frisører og saloner fra hele Danmark,som deltager i konkurrencen. Prisfesten finder sted på NIMB iTivoli lige overfor Københavns Hovedbanegård med efterfølgende afterparty. Uanset om du eller din salon har tænkt dig at deltage i konkurrencerne om en af priserne til Danish Hair Awards 2006, eller du blot har lyst til at slappe af og feste i gode kollegers selskab en lørdag aften, er Danish Hair Awards 2006 en af sæsonens helt store begivenheder for alle danmark's frisører.Alle er velkomne! Frisører og deres ledsagere får denne aften lejlighed til at mødes ved en uformel og 14 > Prisfest i København

Joakim Hediger

festlig sammenkomst.Du kan gense gamle elevkammerater og kollegaer fra hele landet.Tanken er, at alle 1.200 gæster fra frisørbranchen skal nyde aftenen med snak, drinks og dans til musik i to etager. Aftenen indledes med prisuddelinger. Her kåres Årets Frisør, Årets Colorist,Årets Elev og Årets Salon.Derefter er aftenen ganske uformel med musik og dans.Magi i Luften og Boogie Knights spiller på den ene etage, og der er diskotek med Lille Lars og Joakim Hediger som DJs på den anden etage. KOLLEGIAL MIDDAG Lørdag den 4. februar har alle danske frisørsaloner (eller holdet fra frisørskolen) en helt speciel lejlighed til at gøre noget særligt ud af dagen.

Søren Hedegaard

Alle frisører kan deltage i konkurrencen, hvor resultaterne af det indsendte materiale vurderes af en jury. Juryen består af en række af Danmarks fremtrædende frisører. De er Jesper Buch, frisør og indehaver af Frisørsalon Buch. Uffe Buchard, frisør, stylist, medejer og kreativ direktør på reklamebureauet Style Counsel og Dansk Magazine. Søren Hedegaard, frisør og makeup-artist. Dorte Holk, frisør og international dommer, indehaver af Holk Intercoiffure. Rikke Jensen, frisør og indehaver af frisørkæden Capaldi. Søren Pjedsted, hairdesigner og indehaver af frisørkæden Cha Cha Cha. Johnny Poulsen, frisør og indehaver af Salon Arthur,og Lene Øxenholt,kreativ chef for Schwarzkopf Professional samt Karen Fredslund Ellegaard, chefredaktør på Hair Magazine ■

Alt materiale indsendes enten via e-mail eller som alm.brev vedlagt fotos på cd-rom. Juryen skal have materialet i hænde senest tirsdag den 20. december 2005.Send dit materiale til:,Hair Magazine,Mrk. ”Danish Hair Awards 2006”, Farvergade 2, 2 sal, 1463 København K. eller til e-mail: kontakt@hairmagazine.dk med filnavnet ”Danish Hair Awards 2006”. Du er også velkommen til at kontakte Thomas Kjær fra Hair Magazine på telefon 20 80 01 01, hvis du har spørgsmål til Danish Hair Awards 2006.

Prisfest i København < 15


CUTTING SKARPE LINIER, KRØLLER, ASYMMETRISKE LINIER I KORT OG LANGT HÅR. DET HELE ER MED I TIDENS FRISURER, SOM VEKSLER MELLEM LÆNGDER I SKULPTUREL KLIPNING.

L’Oréal Professionnel

Goldwell

Schwarzkopf BC BONACURE 2005

L’Oréal Professionnel

Danhair

Schwarzkopf BC BONACURE 2005

16 > Cutting edge

L’Oréal Professionnel

Cutting edge < 17


L’Oréal Professionnel

Goldwell

Danhair

Danhair

Schwarzkopf BC BONACURE 2005

Keune

18 > Cutting edge

Schwarzkopf BC BONACURE 2005

Cutting edge < 19


Hårfarvning har aldrig været lettere… Revolutionerende nyt farvesystem Danhair

L’Oréal Professionnel

Danhair

- uden ammoniak - enkelt og let at forstå - giver forudsigelige resultater - CHI 44 teknologi - holdbare og glansfulde farver - 82 færdigblandede farver - 8 tilsætningsfarver for kontrol - Coverage Plus farver til 100% dækning på gråt hår - kan lysne farve med farve op til 4-5 toner - lækker blød creme med silke, let at påføre Ring til os og aftal besøg på tlf. 5537 0076 Kig på vor hjemmeside www.danhair.dk

L’Oréal Professionnel

20 > Cutting edge

Danhair


Farven holder Et beskyttende kompleks i Redken Color Extend 3600 Protective Complex tilfører håret den bedste farvebeskyttelse og modvirker håret i at falme. Hele serien består af seks farvebeskyttende produkter.

HAIRCARE LANGT OVER HALVDELEN AF KVINDERNE I DANMARK FARVER HÅR. DERFOR TRÆNGER HÅRET TIL GOD PLEJE. HELDIGVIS ER DER MASSER AF GODE PRODUKTER AT VÆLGE IMELLEM, OG HER PRÆSENTERES DE NYESTE SAMMEN MED MANGE AF DE SENEST LANCEREDE STYLINGPRODUKTER. Slap af mand Get Relaxed fra Redken for Men er en udglattende shampoo til groft og uregerligt hår. Kationiske molekyler mætter ved hårvask det genstridige hår og giver kontrol og anti-frizz, 400 ml.

Eksklusivt hold Chooz er en ny styling-serie fra Cutrin der er inddelt i tre afgrænsede grupper: Produkterne opfylder behovet for Max Control, Control til god hold og Style til specielle stylingsbehov.

SPA i hårplejen SPA princippet er lanceret i hårpleje med Schwarzkopf Seah Hairspa. Konceptet bygger på en sjælfyldt kombination af forkælelse og nænsom hårpleje. Serien er opdelt i tre produktlinier med i alt 13 produkter til rensning, afspænding og genopbygning. Forhandles kun i udvalgte saloner.

Naturlig duft

Glans og re-styling SP Freeshaper er en re-stylingscreme og SP Shimmerspray er en glansspray fra SP System Professional, som dels giver håret struktur med stærkt hold, og dels giver god bevægelse i håret, samtidig med glansen bevares.

22 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Ion-farver Det amerikanske Farouk Systems, Inc. lancerer denne sæson et nyt farvesystem uden ammoniak. Farverne er baseret på negative ioner og infrarød energi, som sikrer holdbare og glansfulde hårfarver. Forhandles af Danhair.

Glamour lak

So Pure hårplejeserie fra Keune Haircosmetics er udvidet med fem nye stylingprodukter. So Pure Styling indeholder ikke syntetisk aroma og er ekstra lækker med de naturlige frugtdufte fra appelsin og palmerose. Forhandles af Hairconnexion.

Håret skal været stort, touperet og voluminøst til vinterens feminine look inspireret fra 1950erne og 1960erne. Infinuim fra L'Oréal Professionnel er en ny lak, som helt passer til tiden stil, fås i tre størrelser: 500, 300 og 100 ml.

Haircare update < 23


Kærlighed til håret Davines er kommet med to nye produkter Love/Lovely Fugt og protein Sebastian Originals har udvidet sortimentet med to nye

Curl Enhancing Shampoo Volumizzante Disciplinante og Love/Lovely Smoothing Conditioner begge tilført ingredienser fra mynte, pistacieolie og figenekstrakter. Davines lover, at denne blanding nok skal få bugt med porøst og ”stålhårdt” hår og selv de mest tørre krøller. Fås også som Weekend-kit.

produkter i Hero Serien, som kaldes rene proteinbomber til håret. Det er Penetraitt og 2+1. Penetraitt er en kur til hår, som styles hver dag og til kemisk behandlet hår. Penetraitt Creme-gelé ændrer substans til et beskyttende lag, når håret føntørres. 2+1 er en fugt- og proteinkur, som skal virke i fem minutter.

Curl Power REF Curl Power giver volume, textur og glans til enhver der har krøllet hår. Forhandles af

Haircare Danmark.

Letvægts-gel Hvis livet er for kort til at bruge timer på at sætte håret er Fudge Elastik måske løsningen. Det er en føn- og finish-gel i letvægtsklassen, som både tørrer hurtigt og er nem at fordele.

Ekstremt hold Fudge Membrane Gas er opbygget af Dymamx Polymer, som giver ekstremt hold til frisuren, samtidig med at det tillader håret at bevæge sig. Membrane Gas er tænkt som et alternativ til en moulding paste.

Isblå krystaller SP System Professionals nye Just Men Crushed Ice Shampoo er forbeholdt manden. Duften af menthol giver den nye shampoo et frisk og rent udtryk. Ryst, klem og tryk på tuben og se den isblå shampoo krystallisere som knust is. Crushed Ice Shampoo skal skummes op, før den kommes i håret.

Bed Head bad Body by Bed Head badeserie fra HairMix består af otte produkter. Nu er der tilføjet to nye dufte og seks badeprodukter til den store serie.

Det fine hår Over halvdelen af befolkningen har fint hår, som er svært at sætte.Volumactive fra Kérastase er en ny serie plejeprodukter, som netop styrker fint og sensibelt hår. Serien består af fire produkter, der alle tilfører håret fylde.

Wet Look

Silkehår Naturlige silkefibre holder på fugt og skaber ikke allergi. SP System Professional har med hjælp fra silkens evner til at gøre hår stærkere og mere glansfuldt skabt Silk Essence, en hårkur til fint og porøst hår.

24 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Keune Brillantine Gel fra Hairtech er en styling gele-voks, som er specielt velegnet til at efterlade håret med ”Wet Look”-effekt, uden at det tørrer ud.

Ægte rødt John Frieda introducerer hårplejeserien Radiant Red, der er specielt udviklet til at beskytte intensiteten i det røde hår. Red Defend Complex system i produkterne lukker de røde pigmenter inde i håret og bevarer farveintensiteten. Serien består af shampoo, conditiner, Colour preserve forsegler og hairspray. John Frieda forhandles af Unicare.

Haircare update < 25


BED HEAD

TM

PHOTOGRAPHY: ANTHONY MASCOLO AND ROBERTO AGUILAR

TIGI HÅR-, MAKE-UP- OG BODYPRODUKTER SÆLGES KUN TIL PROFESSIONELLE FRISØRSALONER FOR MERE INFORMATION, RING TLF. 6613 3990 ELLER BESØG OS PÅ WWW.TIGI.DK

TIGI

®

HVORDAN DU OPNÅR DIT BED HEAD

MAKE-UP:PAT MASCOLO HAIR:NICK IRWIN STYLING:JIV

Faaborgvej 41 A • 5250 Odense SV Tlf.: 66 13 39 90 • Fax: 66 13 39 95 • info@hairmix.dk


frisørensnetbutik

AKTIVITETSKALENDER Firma/udbyder

Kursusbeskrivelse

Dato

Sted

Yderligere info

Davines

Davines Styling Space inspiration. Kreativt kick-off seminar med fokus på de seneste klippe- og stylingteknikker.

7/11

Århus

Tlf. 35 55 62 20

DanHair

Farver i teori og praksis.

7/11

Aalborg

Tlf. 55 37 00 76

Schwarzkopf Professional

Trend Spot.

7/11

Odense

Tlf.86 80 48 11 BellaVista

Wella

Trend Vision.

7/11

Aalborg

Tlf.48 19 02 22

L'oreal Professionnel

Perfect Blondes. 7/11 Fokus på en meget vigtig behandling.

Odense

Tlf. 43 24 64 84 Helle Estoft

DanHair

Farver i teori og praksis.

8/11

Århus

Tlf. 55 37 00 76

Wella

Freestyle Colors.

8/11

København

Tlf.48 19 02 22

Schwarzkopf Professional

Trend Spot.

9/11

Rødovre

Tlf.86 80 48 11 BellaVista

Davines

Davines Student Club. Lær at give et umuligt hår en make-over.

13/11

København

Tlf.35 55 62 20

Davines

Color & Cut. Allan Klim fra Kliim 13/11 Inter Coiffure giver intens inspiration til efteråret.

København

Tlf.35 55 62 20

L'oreal Professionnel

Kunsten at sælge. Hurtig og sikker indlæring for opnåelse af personlige mål i videresalg.

14/11

Odense

Tlf. 43 24 64 84 Helle Estoft

Wella

TrendVision.

14/11

Herning

Tlf.48 19 02 22

Schwarzkopf International

Igora Crazy – Workshop.

14/11

Odense

Tlf. 86 80 48 11 Bella Vista

DanHair

Farver i teori og praksis.

15/11

København

Tlf. 55 37 00 76

L'oreal Professionnel

Kunsten at sælge. Hurtig og sikker indlæring for opnåelse af personlige mål i videresalg.

15/11

Kolding

Tlf. 43 24 64 84 Helle Estoft

Wella

Just Men.

15/11

Århus

Tlf. 48 19 02 22

DanHair

Farver i teori og praksis.

16/11

København

Tlf. 55 37 00 76

L'oreal Professionnel

Kunsten at sælge. Hurtig og sikker indlæring for opnåelse af personlige mål i videresalg.

21/11

Næstved

Tlf. 43 24 64 84 Helle Estoft

Goldwell

Speciel Elumen – Den sunde og naturlige hårfarve. Fede farveteknikker & farveinspiration.

21/11

København

Tlf. 46 15 21 11

Goldwell

Speciel Elumen – Den sunde og naturlige hårfarve. Fede farveteknikker & farveinspiration.

28/11

Viborg

Tlf. 86 61 52 11

Wella

Female Touch

28/11

Århus

Tlf. 48 19 02 22

L'oreal Professionnel

Colour Change. Det ultimative farveseminar.

29/11 30/11

Aalborg

Tlf. 43 24 64 84 Helle Estoft

I aktivitetskalenderen kan du få et overblik over kurser, events, shows som afholdes i frisørbranchen i Danmark. Du kan finde yderligere oplysninger på www.hairmagazine.dk

Her finder du ALT i kemi, værktøj, tilbehør og inventar du som frisør har brug for...!

Danmarks første - eneste - bedste og med garanti billigste netbutik for frisører. Klik ind på hjemmesiden:

www.fnb.dk Her kan du online købe alle dine frisørartikler - tilbehør - inventar - værktøj - og alt indenfor hårpleje farve - permanent – pleje - og styling produkter,

til priser du aldrig havde drømt om.


STRAM KLIP - BLØD SILHUET HER HAR FRISUREN FÅET DET GLATTE LAG. TO FLOTTE PAGEFRISURER SOM SER ENKLE UD, MEN KRÆVER OMHYGGELIG KLIPNING. ENDELIG SES DEN SUPERENKLE FRISURE, HVOR DER ER FOKUSERET PÅ LÆNGDER, UDEN AT DET GÅR UD OVER DET GLATTE LOOK.

Schwarzkopf BC BONACURE 2005

Schwarzkopf BC BONACURE 2005


Schwarzkopf BC BONACURE 2005


Vinterfarver Belavance fra La Biostetique er i sit Efterårs- og Vinter Makeup Look inspireret af filmens store klassiske stil-ikoner med Catherine Deneuve, Grace Kelly og Audrey Hepburn som forbilleder.

Foundatin og pudder Clarins Express Compact Foundation Det pureste guld Gold Future fra Helena Rubinstein er hudpleje baseret på micro-aktivt guld og udviklet til at genopbygge og styrke hudens forsvarsmekanismer. Gold Future er luksus hudpleje, 50 ml 950 kr.

Wet & Dry er både foundation og pudder, der kan bruges våd eller tør. Med tør svamp giver den naturligt look. Med våd svamp opnås optimal dækning, 290 kr.

Klik Jean Paul Gaultier lancerer med

BEAUTY DE MØRKE VINTERMÅNEDER INVITERER LIGEFREM TIL SELVFORKÆLELSE. DER ER MANGE NYE OG EKSKLUSIVE DUFTE OG FLOT MAKEUP PÅ MARKEDET. MERE END NOGENSINDE SÆTTER HUDPLEJEPRODUKTER FOKUS PÅ ANTIAGE OG EKSTRA OMHYGGELIG HUDPLEJE. Maskulin kode Giorgio Armani Black Code er en klassisk orientalsk duft til ham. Fås som Eau de Toilette spray samt i en badelinie, der lader ham dufte diskret af Black Code på hele kroppen, priser fra 215 kr. til 495 kr.

Gaultier 2 en ny og klassisk duft med indbygget humor. Duften er i virkeligheden to flakoner, der drages mod hinanden af magneter. Klik - og de to flakoner bliver til én i Gaultier 2 unisex-duft. Fås som Eau de Parfum 2 x 40 ml, 40 ml og 120 ml samt One-shot produkt til 295 kr.

Forynger huden Lancôme Resurface Peel

Efter fem Nu er Elizabeth Arden aktuel med en sensuelle duft 5th Avenue After Five. Duften fås som Eau de Parfum i tre størrelser samt body lotion og shower gel, 110 kr.

- 260 kr.

Afstresning Biotherm oplyser, at den nye BioPolo Black Ralph Lauren Polo Black er

Hypnose En smuk twisted facetsleben flakon rummer den nye duft Hypnôse fra Lancôme. Duften er inspireret af Lancôme's duft Magie fra 1950, men selvfølgelig fortolket i moderne udgave, Eau de Parfum 50 ml 485 kr.

en ny duft til manden med cool, sexet selvtillid og charme. Introduktionspris Eau deToilette 40 ml 270 kr. Polo Black 75 ml 375 kr. Duften fås også i deodorant, body wash og after shave gel.

TIGI Bed Head makeup Der er fart over feltet hos britiske TIGI Bed Head, som nu lancerer en komplet serie makeup produkter. Det er en stor serie lige med alt lige fra foundation og concealer til øjen- og læbe makeup. Forhandles af HairMix. 34 > Beauty update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

senses Body badeserie har samme afstressende og energi-givende effekt som en professionel kropsbehandling. Biosenses fås i en serie med fem produkter, 125 kr.- 265 kr.

er et peelingsystem med professionel effekt, men til hjemmebrug. I løbet af fire uger og otte behandlinger, vil huden virke synligt yngre. Hver behandling tager 10 minutter og består af fire trin, pris 1.100 kr.


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Palle Skov

JEG HOPPER IKKE PÅ VOGNEN MED AT KALDE MIG NOGET SMART. JEG ER SLET OG RET FRISØR

INTERNATIONALT VUE PÅ HÅR MIDT I ET STILLE VILLAKVARTER I KOLDING HAR DORTE HOLK SIN FRISØRSALON. HUN ORDNER IKKE KUN HÅRET PÅ KVARTERETS DAMER. HUN HAR HELE VERDEN SOM SIN ARBEJDSPLADS. Dorte Holk er 32 år. Hun er selvstændig. For seks år siden købte og overtog hun sin mors frisørforretning med villa i den nordlige ende af Kolding og kalder i dag sin salon Holk Intercoiffure. Dorte Holk er firedobbelt Dansk Mester. Hun var dommer ved VM Milano 2004 og NM Helsinki i år. Næste år skal hun dømme ved VM Moskva 2006 og sidder desuden i juryen for Danish Hair Awards 2006. Hun er freelance-instruktør og stylist for L'Oréal og har udviklet kompendiet til Frisørfagets efteruddannelse. Endelig er hun OMCkreativ-delegeret for Danmarks Frisørmesterforening. Som salonnavnet Holk Intercoiffure fortæller,er Dorte Holk med i den udvalgte gruppe af førende frisører over hele verden, der ikke kun lancerer moden, men også praktiserer den. JEG ER FRISØR Dorte Holk er frisør med stort F. Efter hendes mening er frisørens håndværk i sig selv af så god kvalitet, at hun hverken har behov for at kalde sig hairstylist, hairdesigner eller hårkunstner for at skabe en illusion af at være en trendsættende frisør pakket ind i smart emballage. Hendes koncept er simpelt. ”Jeg er superstolt over at være en god håndværker og glad for at være frisør. Dette gode og enkle fundament har jeg fået med hjemmefra. Så jeg hopper ikke på vognen med at kalde mig noget smart. Jeg er slet og ret frisør.” Så kort og klart udtrykker Dorte Holk sin mening om den sag. 36 > Internationalt vue på hår

EGEN FEJEKOST Da hun som lille pige på 5-6 år hjalp sin mor, Birte Holk, i salonen og fejede med sin egen lille kost, tænkte hun næppe over, at hun godt tyve år senere skulle blive en af Danmarks mest anerkendte og respekterede frisører.Birte Holk lærte sin datter fra ganske lille at gøre sig nyttig. Således havde lille Dorte helt styr på at pille spidspapiret af permanentspolerne og sortere dem i farver. ”Jeg kan ikke huske,at jeg på noget tidspunkt ikke havde lyst til at blive frisør,” fortæller Dorte Holk en fredag aften ved 20-tiden, hvor hun netop har lukket sidste kunde ud af den smagfuldt indrettede salon. ”Både min far og mor syntes, at det var helt fint jeg ville være frisør, når det gjorde mig så glad. Men så skulle jeg også lære faget hos en god frisør. Som 16-årig kom jeg i lære hos Per Johs Coiffure i Odense. Jeg vandt DM de tre år jeg var i lære samt året efter i 1994. Det var også min læremester, som indstillede mig til Intercoiffure.” MESTERSKABER ÅBNER DØRE Allerede på det tidspunkt viste Dorte Holk sin bevidst målrettede kurs. ”Det betyder noget at vinde. Mesterskaberne bruger man til at komme videre med, fordi det åbner døre til noget nyt.” Et af Dorte Holks store ønsker var også at blive tilknyttet l'Oréal,fordi hun i denne verdensomspændende organisation vidste,at hun ville få mange udfordringer og muligheder. I ti år har Dorte Holk undervist for l'Oréal, og hun har netop været i Singapore i 14 dage for at

Dorte Holk er en af de førende frisører over hele verden, der ikke kun lancerer moden, men også praktiserer den.

Internationalt vue på hår < 37


Dorte Holks kunder kommer langvejs fra. De tager gerne turen helt fra Odense, Ă&#x2026;rhus eller København for en god klipning. I dag er der syv medarbejdere i salonen, fire frisørassistenter, hvoraf den ene er Dorte Holks mor, og tre elever. UDE GODT - HJEMME BEDST â&#x20AC;?Det betyder utrolig meget for mig at komme hjem til Kolding, hver gang jeg har vĂŚret ude i verden. Det er en dejlig oplevelse, nĂĽr mine nevøer pĂĽ ni og 14 ĂĽr kommer løbende hen til mig i salonen. Frisørbranchen er sjov, men ogsĂĽ overfladisk. Selv om jeg oplever en masse ude omkring er det vigtigt at huske livets sande vĂŚrdier i en trendsĂŚttende verden!â&#x20AC;? fortĂŚller Dorte Holk. Dorte Holks private netvĂŚrk finder hun alle mulige andre steder end i frisørverdenen. NĂĽr hun endelig holder ferie, er det med kĂŚresten Rasmus Bech. Som udgiver af rejsemagasinet Adventure World sørger han for oplevelses- og eventyrrejser langt borte.Til januar rejser Dorte Holk med sin kĂŚreste pĂĽ trekkingtur i den nordthailandske jungle blandt langhĂĽrede fugleedderkopper â&#x2013; OMC er den internationale komitĂŠ af fransk oprindelse â&#x20AC;?Organisation Mondial Coiffureâ&#x20AC;?,som arrangerer og afholder frisørfagets verdensomspĂŚndende konkurrencer. Det er her, at Dorte Holk blev indstillet som dommer i 2002.

Dorte Holk sĂŚtter pris pĂĽ at arbejde sammen med sin mor, Birte Holk, hvis salon hun overtog i 1999.

>Â&#x2DC;}Ă&#x152;Ă&#x160;Â&#x2026;FĂ&#x20AC;Ă&#x160;ÂŤFĂ&#x160;£äĂ&#x160;Â&#x201C;Â&#x2C6;Â&#x2DC;°

â&#x20AC;?Det er sjovt at arbejde i kombinationen med salon i Kolding og shows og konkurrencer ude i verden.â&#x20AC;?

undervise 500 kursister. Hun deltager ogsĂĽ jĂŚvnligt i en lang rĂŚkke shows og workshops for L'OrĂŠal.Da hun blev indstillet som dommer i den internationale organisation OMC i 2002, kunne Dorte Holk ikke mere vĂŚre med i konkurrencer. Forinden havde hun vĂŚret i â&#x20AC;?dommerlĂŚreâ&#x20AC;?i to ĂĽr,hvor hun deltog i flere seminarer og var i Wellastudierne i Frankfurt.

ŠĂ&#x20AC;

/ ,  /Ă&#x160;,Ă&#x160;Ă&#x160;£äĂ&#x160;

Dorte Holk fortÌller, at dommerjobbet krÌver stor koncentration og øjne pü stilke.Ved bedømmelserne i de store konkurrencer für dommerne kun ganske kort tid til at vurdere hver enkelt af de mange frisurer.

Â&#x2122;Â&#x2122;ÂŻĂ&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x192;Ă&#x17E;Â&#x2DC;Â?Â&#x2C6;} >Ă&#x20AC;Â&#x17D;i`iĂ&#x152;Ă&#x192;Ă&#x160;Â&#x201C;iĂ&#x192;Ă&#x152;Ă&#x160;Â&#x2DC;>Ă&#x152;Ă&#x2022;Ă&#x20AC;Â?Â&#x2C6;}iĂ&#x160;Â&#x2026;>Â&#x2C6;Ă&#x20AC;Ă&#x160; iĂ?Ă&#x152;iÂ&#x2DC;Ă&#x192;Â&#x2C6;Â&#x153;Â&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x192;Ă&#x17E;Ă&#x192;Ă&#x152;iÂ&#x201C;Ă&#x160;

â&#x20AC;?Det betyder selvfølgelig, at jeg som dommer er helt fortrolig med trends og klippeteknikker. Jeg skal vĂŚre meget ĂĽrvĂĽgen og have fornemmelse for modestrømningerne.Ved de store VM-konkurrencer deltager ca. 40 lande.â&#x20AC;? KUNDER KOMMER LANGVEJS FRA â&#x20AC;?Det er inspirerende og sjovt at arbejde i kombinationen med salon i Kolding og shows og konkurrencer ude pĂĽ verdensmarkedet.Vi har mange gode uddannelsessteder i Kolding, og det trĂŚkker sjove mennesker til byen. Fra 1995 arbejdede jeg sammen med min mor i salonen, og i 1999 købte jeg forretningen i forbindelse med et generationsskifte. Mine forĂŚldre flyttede fra huset her, hvor jeg nu selv bor. I forbindelse med overtagelsen fik vi kĂŚmpe presseomtale, fordi jeg netop var vendt hjem fra en VM-konkurrence i Washington. Det gav en fantastisk god start lige fra dag 1.â&#x20AC;? 38 > Internationalt vue pĂĽ hĂĽr

&ORvŠĂ&#x20AC;Ă&#x192;Ă&#x152;iGANGERDETMULIGT ATLAVE ENHĂ&#x152;RPĂ&#x152;SÂ?TNINGHĂ&#x152;RFORLÂ?NGNING SOMERÂ&#x2122;Â&#x2122;ÂŻĂ&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x192;Ă&#x17E;Â&#x2DC;Â?Â&#x2C6;}OGĂ&#x192;Â&#x17D;FÂ&#x2DC;Ă&#x192;Â&#x153;Â&#x201C; OVERFORDITi}iĂ&#x152;Ă&#x160;Â&#x2026;FĂ&#x20AC;

4APE/.AND/&& ERETUNIKTHĂ&#x152;RPĂ&#x152;SÂ?T NINGSSYSTEM SOMPĂ&#x152; GRUNDAFDENENKELTE MONTERINGSMĂ&#x152;DEN HÂ&#x2019;JE KVALITETOGATDETER USYNLIGHENVENDERSIGTIL ALLEALDERSGRUPPER

£ää¯Ă&#x160;1 Ă&#x160;,

(AIR#ONTRAST)NTERNATIONALHARUDVIKLET ETHELTNYTSYSTEMINDENFORHAIR EXTENSION SOMHEDDER/>ÂŤiĂ&#x160;" >Â&#x2DC;`Ă&#x160;"° .UERDETMULIGTFEKSATFĂ&#x152;MERE vĂ&#x17E;Â?`i LANGTPANDEHĂ&#x152;R - ERDU BARETRÂ?TAFATVENTEPĂ&#x152; ATDITHĂ&#x152;R GRORUDTILLANGTHĂ&#x152;R

Dorte Holks internationale dommerjob krÌver stor koncentration og øjne pü stilke.

Â&#x2122;Â&#x2122;ÂŻĂ&#x160;1-9 

6IARBEJDER1 MEDÂ?GTEHĂ&#x152;RIDEN BEDSTEÂ&#x17D;Ă&#x203A;>Â?Â&#x2C6;Ă&#x152;iĂ&#x152; FORATSKABEDETMEST Â&#x2DC;>Ă&#x152;Ă&#x2022;Ă&#x20AC;Â?Â&#x2C6;}iUDSEENDE

2INGFORYDERLIGEREINFORMATIONTIL (AIR#ONTRASTTELEFONnĂ&#x2C6;Ă&#x160;n{Ă&#x160;Â&#x2122;Â&#x2122;Ă&#x160;££°

7KHQHZJHQHUDWLRQIRU+DLU([WHQVLRQ ZZZKDLUFRQWUDVWFRP

-ŠĂ&#x20AC;}Ă&#x160;`Â&#x2C6;Â&#x2DC;Ă&#x160;vĂ&#x20AC;Â&#x2C6;Ă&#x192;ŠĂ&#x20AC;Ă&#x160;t


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

”Det fine ved systemet er, at jeg ikke skal kode varenumre ind. Hvis jeg fx køber varer hos Wella,L'Oréal,Dare Corporation,Schwarzkopf, m.fl. kan alle stregkoderne hentes ind fra nettet og er klar til at bruge i mit system. Det er en kæmpefordel. I mit tilfælde, hvor jeg sælger en del hair extensions, måtte jeg selv kode varenumrene ind. Det har så vist sig at været et plus i sidste ende,fordi jeg derved har lært systemet godt at kende.”

DEN NEMME IT-LØSNING IT-SYSTEMER ER GODT PÅ VEJ IND I FRISØRBRANCHEN. DE GØR OGSÅ LIVET MEGET NEMMERE FOR FRISØRERNE. SIDEGEVINSTEN KAN BLIVE BEDRE STYRING AF FORRETNINGEN.

MIN HVERDAG ER BLEVET NEMMERE. NU TAGER DET DAGLIGE REGNSKAB MIG KUN 2-3 MINUTTER

For at gøre sit bogholderi nemmere, har Marc Valentino valgt at lade sin revisor få samme program, så han løbende har adgang til alle tal. Når året er omme skal der ikke bruges meget tid hos revisoren. ”Det er betryggende, at det hele regnskabet ligger ”derinde”, og at min revisor altid er opdateret.Ting bliver heller ikke væk, fordi man ikke mere skal lede efter en regning eller en lille bon, som har forputtet sig.Hvis først tallene er tastet ind,kan de altid hentes frem igen.” AUTOMATISK BACKUP Fordelen ved at vælge et system med adgang til Internet er,at frisøren ikke selv skal sørge for den vigtige backup. Det sørger serveren for. Marc Valentino mener ligefrem, at det er genialt. Hvis internettet er nede er der dog den hage ved systemet, at han ikke kan gå ind i sin bestillingsbog. Indtil videre har han valgt ikke at have online-booking, fordi han foretrækker den personlige kontakt med sine kunder.

En overskuelig menu indeholder:Kassefunktion for indtastning af dagens ekspeditioner. Kasse Rapport med summen af dagens ekspeditioner. Kasse Strimmel med ekspeditioner i kronologisk orden. Kundekartotek med behandlingskort og billedgalleri.Varelager med lagerstyring. Statistik som indeholder en lang række nøgletal, herunder automatisk momsberegning. Kassejournaler, hvor de afsluttede dage gemmes i kronologisk orden. Opsætning (med menu til oprettelse af forretningens database). Frisørerne vælger selv, om de vil købe, leje eller lease programmet, med de basale kasse- og kunderegistreringer,eller de ønsker det hele inkl. hjemmeside med on-line booking og automatisk SMS aftalepåmindelse,hvilket i sig selv sparer salonen for mange kunder der ikke dukker op til de aftale tidspunkter ■

At Marc Valentino valgte Easy Systems var en følelsessag. Han kendte ikke systemet i forvejen og havde set flere IT-systemer på messer.Udslaget blev det danske firmanavn. Det virkede tillidsvækkende. DET KAN SYSTEMET Easy Systems er udviklet af Jørn Emil ApS. For Jørn Emil Svendsen er det afgørende, at firmaets kunder selv bestemmer, om de vil have en lokal løsning på deres egen PC, en lokal løsning med flere terminaler eller en løsning,der anvender internettet.Firmaets produkt er udviklet til frisører og kosmetologer i samarbejde med frisører og frisørskoler. Programmet er et PC-baseret kassesystem,som kan integreres til andre Windows-programmer. Investering i IT-system kan i sidste ende vise sig som en god økonomisk løsning.

Når kassen skal gøres op ved lukketid i frisørbranchen, er der en stor forskel i måden at gøre det på. Her finder man alt - lige fra cigarkassesystemet hos den 1-mandsbetjente salon til de mest sofistikerede ITanlæg i det store frisørkæder. Men der er ingen tvivl om,at IT-systemerne lige så stille er på vej,- selv til den mindste salon.Frisører,der har investeret i edb-udstyr opdager, at dagens mere trivielle opgaver kan løses på en nem måde. Hvis der sker noget uforudset,som kræver hjælp,er en god support meget vigtig. Hairdesigner Marc Valentino arbejder til daglig alene i sin forretning AddX. Han investerede for nylig i et IT-system med tilslutning til Internet. Det har han ikke fortrudt. ”Min hverdag er blevet nemmere. Nu tager det daglige regnskab mig kun 2-3 minutter.Systemet har desuden gjort mig klogere på min forretning, fordi jeg nu ved, hvad jeg tjener penge på, og hvor der skal sættes ind. Det har været en stor overraskelse for mig. Det smarte ved systemet er, at når jeg gør regnskabet op om aftenen, skal jeg blot tælle kassen op. Systemet regner resten ud. Det vil sige, at jeg kan læse alle dagens ”totaler”, som desuden ligger klar til bogføring.Det er min erfaring efter de fire måneder jeg har haft systemet, at jeg i dag føler, der er meget mere styr på min forretning.”

OVERRASKELSE Med et IT- system kan frisøren bl.a. løbende kontrollere salget og se, hvor meget der sælges af de enkelte produkter. Marc Valentino blev overrasket første gang, han så produktomsætningen. Han troede, at et bestemt produkt var det mest solgte, men det viste sig at være et helt andet” Han har valgt IT-systemet Easy Systems og har kun haft positive oplevelser i forbindelse med etableringen af systemet.Hvis han skulle komme med en enkelt indvending, måtte det være at han blev bedt om at bruge genvejstaster i stedet for musen.Det voldte lidt vanskeligheder i starten. Men i dag erkender Marc Valentino, at genvejstaster er hurtigere og nemmere. GOD SERVICE Det tog ikke lang tid at sætte systemet op, og opstarten blev understøttet af god service fra firmaet,så MarcValentino hele vejen igennem følte sig tryg. Han kan løbende få supporthjælp, og firmaet sørger for stadige opdateringer af systemet. Marc Valentino oplyser, at han har købt et modul med kasse- og lagerstyring samt stregkodemaskine, som letter processen.Endvidere har han i systemet tilslutning til Internet med Dankort- terminal mv.

Bella Vista - Program for Danish Hair Awards 2006 TILBUD 1 - Pris: kr. 1.995,- ex. moms 08.00 09.00 10.00 12.30 13.30 14.30 15.45 17.00 18.30 21.30

4. februar Afgang fra Silkeborg Opsamling DTC (Danmarks Transport Center nord for Vejle) Opsamling Odense Ankomst IBIS Hotel Frokost på Restaurant NIMB Show på Restaurant NIMB Kaffe Show slut Middag på Restaurant NIMB Hair Award 2006

5. februar 08.30 - 10.00 Morgenmad 10.30 Hjemrejse 13.00 Ankomst Odense 14.00 Ankomst DTC (Danmarks Transport Center nord for Vejle) 15.00 Ankomst Silkeborg

TILBUD 2 - Pris: kr. 995,- ex. moms 4. februar Show på Restaurant NIMB Kaffe Show slut Middag på Restaurant NIMB Hair Award 2006

14.30 15.45 17.00 18.30 21.30 EKSTRA:

Tillæg for overnatning på enkeltværelse (incl. moms) kr. 599,Tillæg for overnatning på dobbeltværelse (incl. moms) kr. 649,-

TILBUD 3 - Pris: kr. 350,- incl. moms 21.30

4. februar Hair Award 2006

EKSTRA:

Tillæg for overnatning på enkeltværelse (incl. moms) kr. 599,Tillæg for overnatning på dobbeltværelse (incl. moms) kr. 649,-

BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk 40 > Den nemme IT-løsning


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > News/2

Jørgen Vojdeman oplyser, at formĂĽlet med Business Developmentsystemet er at give salon-ejeren en bedre forstĂĽelse for,hvordan hans eller hendes forretning ogsĂĽ har det rent økonomisk. Business Development sĂŚtter ligeledes mĂĽl for den enkelte frisør/assistent pr. dag og pr. uge, m.m. â&#x20AC;?MĂĽlet er ganske enkelt at skabe maksimal indtjening til den pĂĽgĂŚldende salon. Gennem systemet er det nemt at se, hvor man skal sĂŚtte ind for at skabe en mere profitabel forretning.â&#x20AC;? siger JørgenVojdeman.

DER SKAL MERE TIL END KLIP I DAG KAN FRISĂ&#x2DC;RER IKKE NĂ&#x2DC;JES MED FAGLIG DYGTIGHED. DE SKAL OGSĂ&#x2026; KUNNE STYRE SALONEN EFFEKTIVT FOR AT VĂ&#x2020;RE KONKURRENCEDYGTIGE. BUSINESS DEVELOPMENT KAN VĂ&#x2020;RE ET AF MIDLERNE.

â&#x20AC;&#x153;

DET ER IKKE TILSTRĂ&#x2020;KKELIGT AT FOKUSERE DET MESTE AF ARBEJDSTIDEN PĂ&#x2026; TRADITIONELLE FRISĂ&#x2DC;ROPGAVER

KEND DIN FORRETNING Jørgen Vojdeman har udviklet Business Development-systemet sü enkelt,at frisører med computer og kassesystem til rüdighed,kan lÌre at bruge det.Nür systemet er lagt ind pü computeren,kan frisøren pü simpel vis udtrÌkke uge- eller kvartalsrapporter.Det gør det nemt at fü oplysning om, hvordan salget gür i salonen. Det bliver fx ogsü muligt at se antal behandlinger fordelt pü permanent, farver, kure mm. Man kan fü oplyst antal besøg i salonen fordelt pü kvinder og mÌnd. En rapport viser ogsü,hvordan salonens omsÌtningen udvikler sig - med og uden videresalg. Desuden kan en rÌkke andre nøgletal aflÌses.

Den moderne leder af en frisørsalon skal kunne styre sin forretning effektivt for at vÌre konkurrencedygtig.

Du er kreativ med visioner. Du er dygtig til dit arbejde og drømmen om at have foden solidt plantet under egen profitable salon har du indledt. Men drømmen har müske svÌrt ved at blive til virkelighed. Kravene til at drive frisørsalon Ìndrer sig. Det er ikke tilstrÌkkeligt at fokusere det meste af arbejdstiden pü traditionelle frisøropgaver ude i butikken. Som moderne leder af en frisørsalon skal du kunne styre din forretning effektivt for at vÌre konkurrencedygtig.Først da har du mulighed for at øge salonens indtjening. Som leder skal du desuden vÌre i stand til at motivere dine assistenter og inddrage dem aktivt i forretningsudviklingen. 42 > Der skal mere til end klip

MAKSIMAL PROFIT Med udgangspunkt i ovenstüende problematik har L'OrÊal Profesionnel Products Division (L'OrÊal Professionnel,Kerastase,Matrix og Redken) indgüet et samarbejde med JørgenVojdeman,JV Management.Jørgen Vojdeman er hjernen bag IT-systemet Business Development,som er udviklet specielt til frisørbranchen. Foruden at drive sin konsulentvirksomhed er Jørgen Vojdeman lektor pü Handelshøjskolen. Sit kendskab til frisørbranchen har han gennem nÌsten 10 ür. I 1996 tog udviklingen for alvor fart,da han indledte samarbejdet med en større frisørkÌde om at opbygge et IT-system til kÌdens saloner. Siden er kundelisten øget süvel med enkeltsaloner som frisørkÌder.

Alle disse informationer tilsammen kan hjĂŚlpe salon-lederen med at lĂŚgge aktivitetsplaner, som pĂĽ bedst mulig vis kan forbedre salonens økonomi. Frisøren har ogsĂĽ mulighed for at udvide systemet, sĂĽ hun kan hente endnu flere oplysninger om økonomien og resultaterne i salonen. Business Development-systemet kan nemlig opgraderes til â&#x20AC;?Salon Coachâ&#x20AC;?-versionen. I denne version er konsulentrĂĽdgivning iberegnet.Her har frisøren mulighed for at gĂĽ i dybden med bl.a.budgetter. Fx kan man budgettere med mĂĽl for hver enkelt assistent, og der kan ogsĂĽ laves en mere dybdegĂĽende analyse af økonomien i salonen.

* Ă&#x20AC;Š Ă&#x203A; Ă&#x160; RRN LQJ E  H Q L O RQ i`iĂ&#x20AC; Â&#x2C6; Ă&#x160; Ă&#x17D; Ă&#x160; Â&#x201C; FÂ&#x2DC; Ă&#x20AC;° v Â&#x153; Ă&#x20AC; Ă&#x160;   Ă&#x160; Â&#x17D;

â&#x20AC;?

FREMTIDENS LEDER Foruden at arrangere informationsmøder om det et ĂĽr gamle ITsystem holder L'OrĂŠal Professionnel seminarer under navnet â&#x20AC;?Coiffure Managementâ&#x20AC;?. Det er seminarer designet til at uddanne og udvikle den moderne frisørsalonleder.I seminaret sĂŚttes fokus pĂĽ fremtidens leder og motivation af medarbejdere. Her indgĂĽr ogsĂĽ brugen af ITsystemet â&#x2013;


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

GRØN UDDANNELSE FRISØRELEVER UNDER UDDANNELSE KAN GLÆDE SIG OVER NY, FAGLIG TEORETISK INFORMATION OM GRØNNE PRODUKTER.

”Jeg søger oplysninger og finder ud af,om de forskellige stoffer har en eller anden form for farlighed overfor miljø, arbejdsmiljø eller brugerens sundhed. På det grundlag vurderer jeg, om stoffet kan være problematisk eller harmløst. Hvis blot et enkelt stof i et produkt er skadeligt vurderes hele produktet som problematisk,” fortæller Johan Galster. Man ved nu med sikkerhed, at et stort antal personer får allergiske reaktioner ved brug af hårprodukter.Nogle reagerer på ét stof,andre på et andet. Billedet er meget broget, og derfor bruger Johan Galster forsigtighedsprincippet: Hvis der er indhold af ét enkelt problematisk stof i et hårprodukt, bør hele produktet omgås med varsomhed. ”Det betyder, at hovedparten af de produkter, jeg kigger på, er problematiske, fordi kriterierne for hvilke hårprodukter, der kommer gennem nåleøjet, er så skrappe.Til gengæld viser produkterne, som slipper ind på positivlisten, ingen reaktioner på overfølsomhed hos brugerne. Det vil sige, at de er ganske ufarlige at anvende.” FOKUS PÅ DET POSITIVE Johan Galster får tilsendt emballage fra frisører over hele landet. Indtil nu har det været tilfældigt,hvilke produkter,der blev undersøgt.Positivlisten,som indtil videre indeholder 23 produkter,er den første og eneste af sin slags. Johan Galster ønsker fremover at sætte fokus på de positive produkter frem for de negative, fordi frisører i dagligdagen har størst glæde af at kende til de uskadelige alternativer. INCI-LISTEN Et hårprodukt indeholder typisk mellem 10 og 25 ingredienser. Den kemiske sammensætning/navnene er stort set uforståelig for almindelige mennesker. Det vil sige, at hverken frisører eller almindelige brugere forstår, hvad de enkelte ord dækker over. Stofnavnene på ingredienslisten skal derfor følge EU's såkaldte ”INCI-liste”for at undgå misforståelser. Et eksempel: En af de hyppigt anvendte ingredienser i hårprodukter kaldes PPD. Det er et farvestof, som findes i hårfarve og henna-tatoveringer. Johan Galster oplyser, at stoffet er et af de mest allergifremkaldende farvestoffer,og det bruges i store mængder.PPD har 52 forskellige navne, og hedder på INCI-listen p-phenylenediamine.

Frisørskolerne har nu valgfrit speciale af en uges varighed, hvor eleverne får teoretisk viden om grønne produkter.

Allergiske reaktioner med udslæt hører desværre til de bivirkninger frisører risikerer at komme ud for ved brug af forskellige hårprodukter. Selvom samtlige produkter overholder loven vedrørende indholdet, er det ikke ensbetydende med, at alle kan tåle at bruge dem. Da en frisørelev skulle op til eksamen i konventionelle produkter, og det forinden havde vist sig,at hun ikke tålte visse produkter,måtte der ske noget.Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund tog initiativ til en ændring med opbakning fra Fællesudvalget. I dag underviser frisørskolerne i miljørigtige produkter, og ændringen er lagt ind i bekendtgørelsen. ”Det var os, der gjorde skolerne opmærksom på, at de burde give eleverne lov til at gå op til eksamen med grønne produkter, og det er os,der har udviklet uddannelsen,” udtaler Poul Monggaard,Forbundsformand Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund. VIDEN OM GRØNNE PRODUKTER Sammenfattet har det medvirket til, at frisørskolerne i dag i undervisningsplanerne har valgfrit speciale af en uges varighed.Her får eleverne som uddannelse og efteruddannelse teoretisk viden om grønne produkter, der som et alternativ kan benyttes til kemiske frisørbehandlinger. Frisørskolerne har dermed oprettet en grøn linie rettet mod frisører, der i særlig grad ønsker at tage højde for problemer med at arbejde med produkter,som er mindre belastende for helbred og natur. 44 > Grøn uddannelse

Ydermere er der oprettet en inspirationsgruppe for københavnske frisører i samarbejde med Bispebjerg Miljøcenter og Københavns Miljønetværk. NYE VEJE Det er særlig én frisør,som har gjort et stort stykke arbejde i denne nyskabelse.Det er Anne-SophieVillumsen,Frisør Zenz.I sin elevtid udviklede hun kraftig allergi overfor kemiske hårprodukter, og det fik hende til at søge efter nye veje med brug af mere miljøvenlige produkter. Hendes arbejde har efter lang tids ihærdige undersøgelser nu båret frugt.Dels modtog hun for et halvt år siden Københavns Kommunes Miljøpris 2005,og dels er interessen for emnet vokset så meget,at der som nævnt nu også findes tilbud om uddannelses- og efteruddannelse på området. POSITIVLISTE Kemiingeniør Johan Galster fra Miljøkontrollen er involveret i arbejdet. Han opdaterer hver måned en positivliste over frisørprodukter, der ikke indeholder ingredienser, som er skadelige for miljø og arbejdsforhold.Miljøkontrollen er en offentlig servicevirksomhed,som beskæftiger sig med alle aspekter af miljøforhold i Københavns Kommune.

Ifølge lovgivningen må et produkt indeholde op til 6 procent PPD. Forsøg viser ifølge Johan Galster, at PPD kan give overfølsomhed helt ned til en koncentration på 0,01 procent. Denne ringe mængde kan forårsage rødme på kontaktstedet eller udslæt over hele kroppen.De kraftigste allergiske reaktioner kan vare livet ud. Johan Galster oplyser også, at der på Allergiklinikken på Gentofte Sygehus er rapporteret mange tilfælde af PPD-allergi ■

ALLERGISKE TILFÆLDE PR. ÅR Fra sundhedssektoren er der de seneste år anmeldt omkring 250 tilfælde med allergiske reaktioner i Danmark forårsaget af hårprodukter. Johan Galster vurderer, at ud af en befolkning på 5 mio. mennesker vil omkring 90.000 danskere på et tidspunkt i deres liv opleve tilfælde af allergisk reaktion svarende til 1.000-2.000 mennesker pr. år.

Johan Galster oplyser, at undersøgelsen udelukkende er baseret på produkternes ingrediensliste og en faglig vurdering af de enkelte kemiske stoffer. Grøn uddannelse < 45


Du sidder i saksen Mizutani Cameleon-500,5” Sword saksen i ergonomisk design med blå selvstrammende fingerskrue, sværdklinge og skarpe klippeskær. Forhandles af

Bella Vista.

Topsakse FZ er nye topsakse fra E-KWIP fra ThorsenTrading, som fås i tre størrelser 5,0 - 5,5 og 6,0.

Farve- og IT disk Det tyske firma Olymp lancerer ny Senso disk, som er speciel ved, at det indbyggede diodelys automatisk skifter i alle regnbuens farver og kan lyse smukt op i salonen om natten. Disken i børstet aluminium er udviklet specielt til alle IT-løsninger med plads til ledninger i den indvendige kabelbakke. Med klart lys er prisen ca. 30.000 kr.Tillæg for farvet lys 6.500 kr. Forhandles af Frisørland.

Saksene er endvidere forsynet med kugleleje, som giver lettere klip. I FZ-serien fås også en udtynder saks FZ 30 med kugleleje.

IN-HOUSE EN FRISØRDISK MED LYS I ALLE REGNBUENS FARVER ER EN AF NYHEDERNE TIL FRISØRSALONEN. MEN OGSÅ TUBESQUEEZER OG EN KOMFORTABEL VASKESTOL ER BLANDT DE NYE TING PÅ FRISØRMARKEDET.

Tom tube Med Tubesqueezer fra Schwarzkopf Salon Tool bliver der ikke et gram farve tilbage i tuben.Tubesqueezer'en er enkel, praktisk og effektiv til den korrekte dossering, fås hos Bella Vista.

Frisør-drømme Ny Ross Lovegrove-design til Dream betjeningsstolen. Endnu mere komfortabel er Wet Red Dream med indbygget vask.Til serien hører flere slags betjeninger og en receptionsdisk. Fås i farverne silver, rød, hvid og grå og forhandles af Bella Vista.

Plads til det hele Toolholster fra Schwarzkopf Salon Tool har plads til sakse, clips, kamme og børster mm. og er uundværlig for den professionelle frisør. Forhandles af Bella Vista.

Ion funktion Der er Ion-funktion på den professionelle hårtørrer fra Jaguar med 1900 watt effekt, to blæsertrin og fire varmetrin samt separat koldtaste. Der er to mundstykker, og det ergonomiske håndtag er egnet til venstrehånds-brugere, fås hos Hairtech.

3-i-1 fladjern Nyheden i e.tric. Flik fladjern med keramiske plader er, at håret med samme jern kan bukkes, flades og krølles. Fladjernet passer til alle længder, fordi bredden kun er 17 mm, fås hos Cutrin Danmark A/S.

Letvægts-føn ETI Turbo Ultra Lite føn fra Bella Vista vejer kun 380 gram. Det er værd at tage med i overvejelserne, når der skal indkøbes ny føn.

Jaguar-glattejern Keramisk fladjern fra Jaguar med justerbar temperatur fra 80 grader til 200 grader C. Opvarmningen er 3min/200 C. De keramiske plader glider let gennem håret og den jævne varmeangivelse er skånsom for håret. Forhandles af Hairtech.

46 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

In-house update < 47


N O I T I N V I TA

ØRBRA S I R F E L E EST FOR H F S I R P E T STØRS TIL ÅRETS

NCHEN

CERNE ONKURREN K IS R P F R AT A IN E .D K F O TA G E I E N Z L A E G D A T M A IR I A RET W.H IL IN T E R E S S E IN D P Å W W R E R S AT T E IK D L K N E Å Y S R , U 6 H V IS D U E R SE J A 200 . GSÅ KUNNE SE MED DH O L U E D D IN A T E G O R IE R IL B K V R IS R R E P H I FO . E E T L LERN ENKE RENCEREG ERNE I DE D IN V G O SE KONKUR EREDE E D E N O M IN G L Æ V D U AT

E NU! D E R E L L 6 A 0 0 LLET 2 I B S N I D D E R B A W A AT K Ø G I R D I D A N Y H K , SÅ S R E T T E DANISH L L I 00 B ERE END 5

LGT M O S E D E R E L DER ER AL

P R I SE R DHA 2006 Så er vi klar til at inv itere til d e t n ye ste i n d e n f o r f r i sø r b r a n c h e n i Da n ma r k

DANISH HAIR AWARD F OR ÅRET S F RISØ R

– D an ish Hair Award 2006. DH A 2 0 0 6 a f h o l d e s l ø rd a g d . 4 . f e b r u a r 2 0 0 6 o g

DANISH HAIR AWARD F OR ÅRET S SAL ON

er t æ n kt s om en fes tlig aften, h vo r vi sta r te r me d a t u d d e l e f o r sk e l l i g e h æderspris er til pers oner i frisø r b r a n c h e n . De ref te r h o l d e r vi e t b r a g a f e n

DANISH HAIR AWARD F OR ÅRET S COL ORI ST

fest for 1 .200 mennes ker der a r b e j d e r i f r i sø r b r a n c h e n . De t b l i ve r e n a f te n

DANISH HAIR AWARD F OR ÅRET S EL EV

h vor man har mulighed for at m ø d e g a m l e a r b e j d sk o l l e g a e r o g b e k e n d te i en u formel atmos fære. Fest en afholdes på N IMB i Tivo l i so m l i g g e r l i g e o ve r f o r Kø b e n h a vn s Ho ve d b an egård. Der er plads til 1 .200 g æ ste r p å N I MB, så sk yn d d i g a t b e sti l l e billet, der bliver rift om dem! Efter prisuddelingen, kommer festen til at foregå p å t o et ager, den ene etage me d l i ve b a n d s o g d e n a n d e n me d d i sk o te k .

PROGR A M J oakim Hediger

K l. 21.30

Dørene åbnes

K l. 22.30

Pris uddelinger

K l. 23- 05

Magi I Luften og B o o g i e Kn i g h ts sp i l l e r p å d e n e n e e ta g e o g der er dis kotek med Li l l e La r s o g J o a k i m He d i g e r so m DJ ’s på den anden etag e .

L ille L ar s

B oogieKnight s

Magi i luften

TY A F T E R PA R E D N E G L RFØ . DET EFTE I E G A ES SALON T R L E E J D L I G T O E ER ELINGERN E R E R VA R D V D E U L S I R R E P D AER ÆRE O G O V E RV ILKE FIRM V E H M T M E O S K N AT S UA NCEN FOR I R AWA R D E A R H R U H K S I N N O I K L DA T D E LT A G E OMMEN TI A K L E E K V K I Å S R E OG DU BEHØV ER. DU ER G A T E O T PÅ MED FEST Køb di n bi l l et her A rr an gør

S p o n s o re r


FRISØRBRANCHENS LEVERANDØROVERSIGT Albaline Bella Vista Best Collection La Biosthetique Complete Flair Cosmobell Coss Cutline Cutrin Danhair Dare Corporation Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge Goldhair Goldwell Haircare Danmark

tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf.

36 78 80 83 86 80 48 11 96 60 81 76 74 69 40 00 28 10 05 10 97 22 33 44 66 11 20 44 38 86 18 22 86 74 28 22 55 37 00 76 70 22 22 98 75 75 44 22 87 27 10 60 86 11 99 02 86 86 50 45 46 15 21 11 70 25 05 70

Hairconnexion HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen Jaguar Danmark L'Oréal PACT Paul Mitchell Salonsupport Sebastian SP System Professional Tecnahaircare Terax Thorsen Trading Wella

VIS OS DIT LOKALE HÅRSHOW

tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf.

87 38 27 00 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 75 64 11 30 43 24 64 84 86 22 57 77 39 40 20 40 36 16 16 09 70 27 07 02 70 27 07 02 48 48 27 35 22 12 32 32 21 23 00 59 48 19 02 00

ANDRE LEVERANDØRER TIL BRANCHEN Censor Revision tlf. 70 22 50 10 E-administration tlf. 30 25 32 36 E-conomic tlf. 88 20 48 40 Hairtools tlf. 70 21 07 17 Jørn Emil/Easy Systems tlf. 45 86 18 76 Magnetic Nail Academy tlf. 47 72 00 73 Nails & Company tlf. 33 32 33 32 Toftild Alternativt Hår tlf. 98 10 32 11 Vikarcentret tlf. 70 24 24 70 Waldorf & Ragn tlf. 47 38 50 22 AddX tlf. 32 62 23 39 Unicare tlf. 44 83 23 00

VIND BILLETTER TIL DANISH HAIR AWARDS

Tilmeld dig vores elektroniske nyhedsbrev på www.hairmagazine.dk og få løbende tilsendt nyheder og andre relevante oplysninger omkring frisørbranchen! Har din salon stået for et lokalt,flot hår-/modeshow i byen,så send os elektroniske billeder fra arrangementet med en lille forklarende tekst. Så lægger vi det ud på vores hjemmeside,www.hairmagazine.dk.Send billeder og tekst via e-mail til kontakt@hairmagazine.dk

Vi trækker lod om 5 x 2 billetter til Danish Hair Awards 2006, til alle der tilmelder sig Hair Magazine's elektroniske nyhedsbrev inden d.30. november 2005. Gå ind på forsiden af www.hairmagazine.dk og tilmeld dig allerede i dag!

MARKEDETS BEDSTE SALTVANDS SPRAY! Køb 12 stk REF Ocean Mist. Intro Tilbud Kr. 500,00 - Normal pris Kr. 834,00 Vejl. Uds. Kr 139,00 pr stk - vi betaler fragten! Tilbuddet gælder indtil 30. november 2005. Alle priser er ex. moms

– her finder du altid mindst 30 ledige stillinger indenfor frisørbranchen

Official distributor in Denmark: Haircare Danmark ApS Knud Bro Allé 5G 3660 Stenløse Tel.: +45 70 25 05 70 E-mail: kontakt@haircaredanmark.dk Homepage: www.haircaredanmark.dk


010605

Cosmobell Danmark Aps. 97 22 33 44

4. udgave 2005  

Hair Magazine 4. udgave 2005

4. udgave 2005  

Hair Magazine 4. udgave 2005

Advertisement