Page 1

# 11 > MARTS 2007

JONAS SHIRAN MUSIKKEN INSPIRERER

ANNE-MARIE

NÅR HÅRET MANGLER

MANAGEMENT

– en sælgers hverdag

– de gør livet lettere

– også for frisører


Beskytter og beroliger. Genskaber balancen på hovedbunden.

scalp

PROFESSIONEL PLEJE MOD SKÆL, FEDTET ELLER FØLSOM HOVEDBUND ALL DIFFERENT : EACH UNIQUE

w w w. l o re a l p ro fe s s i o n n e l . c o m

I N T H E SA LO N S O F T H E WO R L D ’ S G R E AT H A I R S T Y L I S T S


ELUMEN Hair Color

ELUMEN

Til dig der vil noget andet! Hvad adskiller ELUMEN Hair Color fra andre hårfarve? ELUMEN arbejder udelukkende med ægte og naturlige direkte farvepigmenter. Den farve du ser er den farve og den intensitet du får. Man kan sidestille det med, når man prøver forskellige nuancer læbestift - læberne får den farve man ser. Elumen hårfarve arbejder uden ammoniak & beize - Teknologien er baseret på en +/- magnetisme, der suger hårfarven dybt ind i håret. - Det betyder, at du får en unik og særlig skånsom farvning. Elumen indeholder Repair Effect - Det vil sige, at du får et særlig blankt og sundt hår med et levende spil, der er yderst holdbar. Uden brug af traditionel kemi - ammoniak og beize!

Få mere information på www.goldwell.dk

- Uden ammoniak & beize - Unikt & Skånsomt - Den sunde vej til blankt hår


)&9/5#!.)-!').%)4 9/5#!.#2%!4%)4 3LIPKREATIVITETENL’S BRYDGRNSERNEOGLADKUNFANTASIENSIGESTOPn MED+OLESTON0ERFECTKANDUSKABENYE SPNDENDEFARVEKREATIONER SOMVILG’REDINEKUNDERFYROGmAMME $ENEKSKLUSIVE4RILUXIV TEKNOLOGIGIVERDIGDESUDENETGARANTERETMEREJVNT OGINTENSIVTRESULTATMEDBEDREHOLDBARHEDOGENUIMODSTÍELIGGLANS 4RDINDIENHELTNYVERDENAFINSPIRERENDEFARVER 4ALMEDDIN7ELLAKONSULENTn+OLESTON0ERFECTVILG’RELIVETMERE INSPIRERENDEBÍDEFORDIGOGDINEKUNDER

350%2)/2 #/ ,/ 2 3 % 26 ) # % %80%2)%.#%


.%7).4%2.!4)/.!,7%"3)4% 777(!)246 7ATCHVIDEOSONLINE & / 2 & 2 % % FEATURINGTHEWORLDS B E ST H AI RD RE SSE R S

'!).!##%334/ (AIRCOLOURINGTECHNI Q U E S (AIRCUTTINGTECHNIQUE S (AIREXTENSIONS ) N SPIRATION 3 H OWS A NDMUCHMOREx

!

D CA

E

C I M

B

N U F UT

BU E V I S U %XCL

T F RE E

4HEPASSWORDGIVESYOUFREEACESSTO(AIR4VUNTIL*UNE


INDHOLD

DE ANDRES HÅR Håret er så væsentlig en del af vores personlige udtryk, at det er noget af det første man lægger mærke til hos hvert enkelt menneske. Det er ikke tilfældigt, at der bliver ofret tid og penge på at gå til frisør. For vi vil alle tage os bedst ud overfor omverdenen. Kender mange måske ikke udtrykkket, at bare håret ser ordentlig ud, betyder det intet, at cowboybukserne er gamle og slidte. At mænd bliver tyndhårede i toppen er man også vant til. Udenforstående konstaterer det ofte, uden at tænke videre over det. Nye undersøgelser peger på, at mænd i de senere år mister håret tidligere end før. Uanset om det skyldes sygdom, arvelighed eller andet, ønsker ingen at blive tyndhåret eller skaldet. Det at miste håret er en traumatisk oplevelse for de mennesker, som rammes af problemet. Selv om mænd for tiden frivilligt barberer hovedet, er der andre, som ville gøre alt for blot et par hårstrå på issen. Heldigvis er der i dag så gode muligheder for hjælp, at manglende hår kan erstattes. Ingen behøver at opdage det. Vi har besøgt House of Waldorf i København og Toftild Alternativt Hår i Aalborg. De er specialister i at arbejde med parykker og hårextensions. De hjælper mange og giver dem livsglæden tilbage, selv om de må leve uden eget hår.

12

Shortcuts – nyt i frisørbranchen

16

Musik i håret – Jonas Shiran Larsen

24

Den gode sælger

30

Studie 35 live

34

Cutting Edge

38

Haircare Update

42

Fra frisør til forretningsmand

46

Management – kurser i ledelse

50

Inhouse Update

54

Kun det bedste til kunden

58

Når håret mangler

66

Frisørkæde på nye hænder

72

Beauty Update

Karen Ellegaard chefredaktør

"Jeg bruger Hairtools edb-system, fordi jeg vil have den højeste kvalitet fra alle mine underleverandører" Marianne, Con Amore, Ringsted

Hairtools edb-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på 70 11 10 09. www.hairtools.dk

Chefredaktør > Karen Ellegaard Skribent > Louise Nadika Johansen Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Schwarzkopf Tryk > From & Co. Udgives af > Freeminds, Gl.Torv 24, 1. sal, 1457 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@hairmagazine.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører. Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


RE D KE N PÅ TO PPPE N

SPA & W E L L N E S S

PÅ CO PENH AG EN FAS H I O N WEEK

PÅ S KEMAET Randers Tekniske skole kan som den første i landet tilbyde officielt godkendte AMU – kurser indenfor spa og wellness. Kurserne gør det muligt for interesserede at deltage på helt almindelige AMU-vilkår, så alle kan være med. Nu behøver du ikke selv at betale kursusafgiften for et dyrt kursus i privat regi. I løbet af seks intense uger kommer du som kursist på spa og wellness-holdet til at opholde dig i skolens helt nye wellnesssafdeling hvor undervisningen foregår blandt lækre indendørs spa-områder med palmer, springvand og blid musik i højtalerne, og hvor kurser som bodyshape, spa, og ernæring er på skemaet.

Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund og Miljøkontrollen i København udgiver hver måned en liste over kosmetiske produkter, som de mener, er skadelige. Denne liste har navnet negativliste.

København er ved at vokse sig til at være en at de mest betydningsfulde byer i Europa, når det gælder præsentation af moden. Redken tegnede sig for looket på toppen af modellerne – nemlig med styling af frisurerne, som blev vist på catwalk’en under den netop afholdte Fashion Week i februar. Redken var at finde backstage, da kendte danske designere som bl.a. Rützou samt Munthe plus Simonsen viste deres kollektioner på catwalken. Redken stylede også hår på flere andre shows under Copenhagen Fashion Week - både på CPHVision showet i Øksnehallen og i Bella Center. Det er ikke første gang Redken styler hår til modeshows i Danmark og udlandet. Overalt i verden er Redkens erfarne og trænede stylister med til at skabe kommende sæsoners hårlook. Redkens educator udvikler looket og har det overordnede ansvar, mens frivillige topfrisører fra hele landet står for stylingen til de mange shows.

Men SPT – Brancheforeningen for Sæbe, Parfume og Tekniske/ kemiske artikler gør frisører opmærksomme på, at negativlisten kan være vildledende.

FLERE SHOWS Redken vil igen være at finde backstage til august under CIFF - Copenhagen International Fashion Fair i dagene 9.-12. august 2007.

SHORTCUTS Af Louise Nadika Johansen, lnj@freeminds.dk

STUH R FE J RE R 50 ÅRS JUBILÆUMSSHOW Dansk frisørverdens grand old man, Elmer Stuhr kan 2. juli fejre 50 års jubilæum. Men allerede mandag den 16. april markeres han ved jubilæet. Elmer Stuhr har nemlig sat alle sejl til i et brag af et jubilæumsshow. Showet finder sted i den Sorte Diamant (Det Kongelige Bibliotek i København). Stuhr har igennem fem årtier været på for kant med de nyeste trends indenfor international hårmode - lige fra 50ernes og 60ernes opsatte frisurer til nutidens mere ”naturlige look”. På showet vil han på ægte catwalk-manér føre os igennem fem årtiers hårmode med et twist af nutidens trend for til slut at løfte sløret for den kommende sæsons tendenser. INTERESSERET? Billetter til det profesionelle show for frisører og andre i branchen koster 500 kr. og kan bestilles på telefon 45 85 99 16.

NEG AT IV L IST ER – ER DE FOR NEGATIVE?

MED ET GRAN SALT Ifølge SPT er negativlisten baseret på vurderinger foretaget på et utilstrækkeligt grundlag som ikke siger noget om produkternes risiko for sundheden. Negativlisten giver derfor et forkert og unuanceret billede af produkternes sikkerhed, da den alene er baseret på produkternes indholdsdeklarationer. Det vil sige, at listen ikke tager højde for de enkelte indholdsstoffers koncentration og dermed den mængde, som forbrugeren i sidste ende udsættes for. Den anvendte metode svarer således til, at man fraråder alle fødevarer der indeholder salt, da salt i større mængder kan medføre forhøjet blodtryk og hjerte-karsygdomme. Endvidere understreger SPT, at Miljøkontrollen ikke er en kompetent myndighed på kosmetikområdet (herunder hårplejemidler). Den kompetente myndighed på kosmetikområdet er Miljøstyrelsen. Miljøstyrelsen fører herunder tilsyn med, at kosmetiske produkter overholder lovgivningen og ikke udgør en risiko for sundheden. Miljøstyrelsen vurderer ikke, at der er en kræftrisiko ved at bruge kosmetik. Det er i den forbindelse også vigtigt at understrege, at det er forbudt at bruge stoffer i kosmetik, som er enten kræftfremkaldende, skader arveanlæg eller evnen til at få børn. Kontakt Brancheforeningen for Sæbe, Parfume og Teknisk/kemiske artikler (SPT), Høstvej 3, 2800 Kgs. Lyngby, tlf.: 45 20 20 10, e-mail: spt@spt.dk for yderligere oplysninger.

NY LAKMÉ DISTRIBUTØR I DAN MAR K Haircare Danmark ApS har pr. 1. januar i år overtaget distributionen af produkterne fra LAKMÉ Cosmetics i Barcelona, Spanien. LAKMÈ’s ammoniakfri farveserie introduceres netop nu på det danske marked. Kontakt Haircare Danmark på telefon 70 25 05 70.

12 > Shortcuts

VIN DEREN AF

Kurserne er udviklet til dels at tilføre kompetencer til dig, der allerede arbejder indenfor området, dels til at uddanne nye professionelle medarbejdere. Måske har du har lyst til et karriereskift eller blot udbygge din nuværende uddannelse som frisør, kosmetiker eller kosmetolog og lære specialer indenfor spa området. INTERESSERET I AT VIDE MERE OM SPA UDDANNELSEN? Kontakt venligst Marianne Hansen på telefon 8710 0425 eller besøg hjemmesiden www.spauddannelse.dk, hvor du kan læse mere om kurserne.

H AI R MAG AZI NE' S KO NKU R R ENCE I forrige nummer af Hair Magazine (januar 2007) havde du chancen for at vinde et komplet professionelt make-up sæt ved at tilmelde dig vores elektroniske nyhedsbrev.Vi trækker lod blandt alle, der er tilmeldt vores elektroniske nyhedsbrev. Den heldige vinder af et komplet professionelt make-up sæt fra Art of Style and Make-up til en værdi af 1.300 kr. er Loui Kramer fra Salon Romeo og Julie på Frederiksberg. Hair Magazine ønsker tillykke!

HAR DU EN G O D HISTO RIE? Har du lige vundet en præmie som Året Frisør, eller har din salon deltaget i et indenlandsk eller udenlandsk show. Måske har du overtaget distributionen af et nyt produkt? Eller måske har din salon et anderledes og spændende koncept. Vi vil gerne bringe nyheder om alt det, der sker indenfor frisørbranchen. Måske kender du bare nogle mennesker i branchen, der er lidt ud over det sædvanlige? Skriv til Louise på Hair Magazine og fortæl din historie. Louise har denne e-mail adresse: lnj@freeminds.dk og kan også træffes på telefon 33 32 07 08 Shortcuts < 13


H VO R L A NDER D I N STJERNE? Danish Beauty & Cosmetics Awards 2007 er en skøndhedsprisuddeling i Danmark, som henvender sig til hele kosmetikbrachen, der dækker produkter lanceret i 2006 på det danske marked. Alle branchens leverandører har haft mulighed for at indsende produkter til nominering (deadline var 19. januar 2007.) Det er nu, du kan stemme på netop dit favoritmærke ved at afgive din stemme på hjemmesiden www.dbca.dk. Den 29. marts kårer dommerpanelet branchens bedste produkt - og din stemme har indflydelse på resultatet! Afgiv dine 5 stjerner (stemmer) og vær med i konkurrencen om flotte præmier. Bland de nominerede indenfor kategorien ’Årets hårprodukt professional’ kan nævnes produkter fra Redken, Goldwell og Bumble og Bumble. Følg med på hjemmesiden www.dbca.dk, hvor du se kan se alle de nominerede, følge med i indslagene på webloggen og se afsløringen af vinderen den 29. marts via live broadcast fra Hotel Hilton.

YOUN G IC D S K Y DER

FOTOKONKURRENCE I G A NG

D I G I TA L S I G NATUR T I L KU ND E R NE

Young ICD som er en underafdeling af Intercoiffure Danmark for talentfulde frisører og elever, skyder for 3. år i træk en fotokonkurrence i gang for frisørelever og assistenter. Vinderen kommer til Mondial i Paris til september!

Hvis din salon har online-booking, kan Hairtools tilbyde dine kunder en nem og sikker bookning med digital signatur. Hairtools har lavet et system til frisører, hvor kunder kan bruge den digitale signatur til at booke tider online. Man logger sig ind ved hjælp af signaturen, finder en ledig tid og booker dag og tidspunkt for næste klipning eller farvning. Nøjagtig lige som før, men nu slipper kunderne for at vente på at få kodeordet tilsendt på e-mail eller sms samt huske et nyt kodeord. Frisørerne selv får også større sikkerhed for, at den person, som bestiller tid online rent faktisk eksisterer.

Konkurrencen kræver, at du som frisørelev eller assistent har mod på at lave et professionelt forsidefoto, et såkaldt ”cover” af en kvindelig model. Dit foto vil blive vurderet af dommerpanelet som består af 4 ICD medlemmer samt Rikke Capaldi, Art Director for Intercoiffure Danmark. Konkurrencen kører indtil den 16. april, så du kan nå det endnu! Se de forrige års vindere her og bliv inspireret! Sasscha Hirtsgaard, Art Director for Young ICD, ønsker de unge held og lykke med konkurrencen. Interesseret i at se dette års vinder? Besøg hjemmesiden www.intercoiffure.dk eller se www.hairmagazine.dk hvor vinderbilledet vil blive offentliggjort.

Den digitale signatur har indtil nu kun været i brug hos myndighederne og finansielle virksomheder. Men nu kan frisørkunderne også bruge deres digitale signatur via Hairtools system til frisører. Frisører hører som nogle af de få med i gruppen af mindre virksomheder, der anvender digital signatur. 340 frisører har foreløbig tilmeldt sig ordningen og 12 pct. af kunderne hos frisører med online-booking benytter sig allerede af ordningen.Tallene stiger hver måned. HVAD ER DIGITAL SIGNATUR? • Digital signatur er en elektronisk underskrift, der sikrer, at underskriveren er den, han eller hun giver sig ud for at være, når der underskrives i forbindelse med elektronisk kommunikation. • For at kunne anvende digital signatur får du udstedt et certifikat, der skal installeres på din computer. Certifikatet er en lille fil med personlige oplysninger om dig. • Signaturen giver dig adgang til både offentlige og private tjenester Hvis du vil vide mere kan du besøge hjemmesiden www.digitalsignatur.dk for mere information om fordelene ved digital signatur eller ring til Hairtools på telefon 70 11 10 09 for at høre mere om, hvordan digital signatur kan hjælpe dine kunder.

new

Vidste du at håret mister to vigtige keratiner med tiden? INNOVATION by Schwarzkopf: BC TIME RESTORE Schwarzkopf Professional går aktivt ind i kampen mod hår der, p.g.a. alder, har mistet sin vitalitet og har ændret struktur. Produktionen af to essentielle keratiner aftager, så der bliver færre ”byggesten” til at skabe hårets struktur. Håret bliver svagere, tyndere og mere sårbart. Den nye BC TIME RESTORE-serie med Co-enzym Q10 reaktiverer produktionen af de manglende keratiner, mens Collagen udfylder de beskadigede dele af hårets struktur. Håret genvinder sin optimale sammensætning. BC TIME RESTORE er tidsløst, spændstigt og sundt hår - fyldt med vitalitet.

Time goes by. Beauty doesn’t.

Kun hos din frisør. BELLA VISTA A/S • Sortenborgvej 1 • 8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • Fax: 86 80 52 33 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk

14 > Shortcuts


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

MUSIK I HÅRET FOR JONAS SHIRAN LARSEN ER DET FUNDAMENTALE HOS EN GOD FRISØR MANGE TING. DET DREJER SIG IKKE KUN OM GODE TEKNIKKER OG REJSER JORDEN RUNDT. DET KAN OGSÅ VÆRE AT KLIPPE DE ÆLDRE DAMER.

16 > Musik i håret

Musik i håret < 17


Jonas Shiran Larsens kalender er meget optaget. Han er lige kommet hjem fra en udlandsrejse i gĂĽr, og i eftermiddag skal han videre til Stockholm for at undervise. Der er kun plads til smĂĽ to timer i selskab med Hair Magazine, hvor Jonas fortĂŚller om en hektisk karriere. Som han vel at mĂŚrke er meget tilfreds med.

$ANSKDISTRIBUTÂ&#x2019;R

Hans brune lød røber ikke helt prĂŚcist, hvor han stammer fra. Men Jonas Shiran fortĂŚller, at han er født pĂĽ Sri Lanka og blev adopteret af danske forĂŚldre, da han var seks mĂĽneder. I dag er Jonas Shiran 26 ĂĽr og pĂŚredansk. Fra han var seks ĂĽr voksede han op pĂĽ Christianshavn i København. Noget fra sin indiske rødder bĂŚrer han altid pĂĽ sig. PĂĽ hans højre arm er der pĂĽ hindi tatoveret tre ord: Sandhed â&#x20AC;&#x201C; renhed og disciplin. Jonas mestrer ikke selv sproget, men ordene er vigtige for ham. MUSIKKEN Der stod ingen steder skrevet, at Jonas skulle vĂŚre frisør. â&#x20AC;?Musikken har vĂŚret min største inspirationskilde siden jeg var 12 ĂĽr,â&#x20AC;? fortĂŚller han. I hans lejlighed pĂĽ Ingerslevsgade pĂĽ Vesterbro med frit udsyn til banelegemet mellem Dybbølsbro og Enghave S-station fylder hans private musikstudie pĂŚnt op i stuen. â&#x20AC;?Jeg har fĂĽet undervisning pĂĽ musikskoler og har haft privat undervisning. Jeg har gĂĽet pĂĽ rytmisk dag- og aften højskole. Jeg fĂŚrdedes i miljøet omkring undergrundsscenen, rockscenen, ungdomshuset og børnehuset og diverse andre steder, hvor unge samledes omkring musikken.

#FGPSFZPVDBOIBWF CFBVUJGVMIBJSZPV NVTUIBWFIFBMUIZ IBJS)FBMJOHJTUIF GPVOEBUJPOGPSCFBVUZ ,!.:!S PRODUKTER INDEHOLDER INGREDIENSERFRABLA0OLYNESIEN (AWAIIOG4AHITI SOMIGENERA TIONERERBLEVETBRUGTTILPLEJE GENOPBYGNING OG HEALING AF HUDOGHĂ?R

I et ĂĽr var jeg pĂĽ musikefterskole, og jeg spillede altid. Da jeg var 15 â&#x20AC;&#x201C; 16 ĂĽr spillede jeg i bands, og jeg opnĂĽede ogsĂĽ at blive nummer to i en større konkurrence i Pumpehuset.â&#x20AC;? TID TIL FORDYBELSE Jonasâ&#x20AC;&#x2122; talent rĂŚkker til mere end kun at spille andres melodier. Han komponerer selv og skriver tekster. NĂĽr han sidder pĂĽ sin høje barstol kan han dreje den, sĂĽ han bekvemt ved blot et enkelt sving kan betjene hele sit udstyr: Sin akustiske guitar, den elektriske bas og den elektriske guitar. Hans midi-board, som mindre kyndige ville kalde el-piano, leverer alle ønskede lyde, nĂĽr han plugger ind. De to bĂŚrbare computere ved siden af hinanden gemmer hans â&#x20AC;?lyricsâ&#x20AC;?, og her ligger ogsĂĽ hans musikprogrammer. Mikrofonen er sĂĽ følsom, at den er forsynet med et filter for at fjerne den vĂŚrste støj fra bilerne nede pĂĽ gaden. Alt i alt har Jonas lagt smĂĽ 50.000 kr. i sit musikgrej for i ledige stunder at kunne skabe sig et privat rum, hvor han elsker at fordybe sig og glemme alt om e-mails og aftaler. I pladereolen er det ikke kun ny musik. Lp-plader med The Kinks â&#x20AC;&#x153;20 Golden Greatsâ&#x20AC;? stĂĽr side om side med Johnny Cash og Søren KraghJacobsen â&#x20AC;?Hinkeruder pĂĽ Motorvejenâ&#x20AC;?. â&#x20AC;?Jeg spiller rock, og indgangsvinklen til frisørfaget er helt sikkert kommet fra musikmiljøet, hvor en masse kreative unge fĂŚrdes.â&#x20AC;? NĂĽr Jonas stĂĽr op om morgenen er det snarere sĂŚdvanen end undtagelsen, at han lige sĂŚtter sig i sit lille studie og indleder dagen med sin egen musik og sang. MANGE FACETTER Hvorfor blev du ikke professionel musiker? â&#x20AC;?Jeg ved det ikke. Der skulle jo ogsĂĽ penge pĂĽ bordet. Jeg var dengang 17 â&#x20AC;&#x201C; 18 ĂĽr og skulle i gang med en uddannelse. I virkeligheden anede jeg ikke ret meget om frisørfaget, bortset fra jeg havde hørt, at der var mange homoseksuelle og mange kvinder. Alligevel blev jeg grebet af faget og alle dets facetter.â&#x20AC;? Jonas Shiran kom i lĂŚre i Farum og synes selv han havde en â&#x20AC;?rigtig god lĂŚretidâ&#x20AC;? hos Jean Sjøgren. â&#x20AC;?Min lĂŚremester er en klassisk frisør, hvor jeg lĂŚrte de fundamentale ting i faget, sĂĽ som at klippe en lige page og rulle en permanent op. Det der gjorde lĂŚretiden speciel for mig var, at jeg virkelig fik øjnene op for frisørfagets utrolig rige muligheder. I starten af 1999 begyndte 18 > Musik i hĂĽret

â&#x20AC;&#x153;

MUSIKKEN HAR VĂ&#x2020;RET MIN STĂ&#x2DC;RSTE INSPIRATIONSKILDE SIDEN JEG VAR 12 Ă&#x2026;R

â&#x20AC;?

&ORMEREINFORMATIONOM ,!.:!SUNIKKEPRODUKTER RINGTILOSPĂ?


jeg via min læremester at arbejde for Wella. Jeg hjalp til i forbindelse med shows og undervisning i Wellas lokaler på Frederiksberg. Her mødte jeg også Mark Andersson, som blev en stor inspirationskilde for mig. Jeg fik øjnene op for den mere kreative del af frisørbranchen, og for alle de ting, som jeg i dag lever af. Arbejdet blev sjovt på en helt anden måde og påvirkede mig frisørmæssigt. Det skete efter, at jeg kun havde været i lære et halvt års tid.” TALENTET Følte du, at du havde talent for faget? ”Ja, selvfølgelig. Jeg tror, at talent har en del at gøre med, at der er nogle ting, som du ikke kan lære. Det kommer indefra, hvor du kan se tingene for dig og evner at personliggøre dem i frisurerne. Nogle mennesker er meget boglige, andre er kreative anlagt. Jeg hører helt sikkert til den kreative del af befolkningen. Det fundamentale ved en god frisør er mange ting. Det er ikke kun at rejse jorden rundt og deltage i shows og undervise. Det kan også være at klippe de ældre damer. Det er faktisk en vigtig del at jobbet at kunne klippe de ældre damer. At få dagligdagen i en frisørsalon til at hænge sammen kræver sit job. Jeg underviser ufattelig mange frisører på en sæson, og min respekt er lige så stor for frisøren med den lille salon i Jylland som ham eller hende med den største salon i København. Frisøren skal kende sit publikum og sine kunder.”

SOM ALL STAR HAR JEG NU MULIGHED FOR AT STÅ FOR AMERICAN CREW-SHOWS I HELE VERDEN

RÅ OG KREATIV STIL Hvor kom du hen efter din uddannelse? ”Jeg var i lære i Farum i fire år indtil 2002. I det forløb arbejdede jeg mange timer hos Wella. Jeg fik ikke penge, men jeg optjente et beløb, hver gang jeg havde været hos dem. Og til slut havde jeg optjent så mange penge, at jeg købte en tørrehjelm, selv om jeg ikke helt kunne se behovet for den.

VœÀ>Ê̅iÀ>«Þ

* -  

Naturbaserede produkter til dig, som ønsker blødt og sundt hår! Med de naturlige proteiner fra havets koral efterlades håret med en fantastisk glans. Therapy for dit hår - forførende duft for dine sanser...

INSPIRATIONSKILDEN Har du også fået efteruddannelse? ”Jan Lauritsen har været en stor inspirationskilde og åbnet en masse døre op for mig. Han har altid troet på mine evner. Jeg startede med at gå på scenen i marts 2003, hvor jeg underviste på engelsk for American Crew. Hos American Crew fra Dare Corporation har jeg fået stor støtte fra Mark Zaga og gennemgået et uddannelsesforløb, hvor jeg er steget i graderne hver eneste gang,” forklarer Jonas Shiran. ”American Crew har flere titler, og jeg er gået fra at være ’National Educator’ til ’International Educator’ og til slut ’All Star’, en titel jeg netop er blevet forfremmet, som træder i kraft i 2008. Som All Star har jeg nu mulighed for at stå for American Crew-shows i hele verden. Det glæder jeg mig meget til. I kursusforløbet, som for mig begyndte i 2004, kom de amerikanske undervisere til Dare Corporation i Danmark. American Crew har et helt klippekoncept, hvor jeg har lært at klippe herrehår på den mest maskuline måde, – noget som ingen andre har formået. American Crew-stilen tiltaler mig, fordi den hårmæssigt bibeholder det maskuline udtryk hos mænd.

20 > Musik i håret

Ê  " ,  1  

- ny luksus fra RUSK!

Men så ringede Jan Lauritsen fra frisør Kaj og Peter og spurgte, om jeg havde lyst til at komme til samtale. Jeg havde set Jans arbejde tidligere hos Wella, og jeg kunne godt lide stilen hos Kaj og Peter. De har altid henvendt sig til et stort publikum, og på grund af deres ansatte vil de altid tiltrække et ungt publikum. Deres til var meget rå og kreativ, og det passede perfekt til mig. Så jeg blev ansat hos Kaj og Peter på Østerbrogade i København, hvor jeg stadig er. Kaj og Peter hedder i dag Hairconstruction.”

DE STORE BEDRIFTER Du har også fået anerkendelse? ”En af de ting som står klarest for mig var i 2005, hvor jeg for første gang underviste på Salon International. Det var en kæmpeoplevelse.

Faaborgvej 41A · 5250 Odense SV Tlf.:+45 6613 3990 · Fax: +45 6613 3995 · info@hairmix.dk

"Min fornemste opgave er at yde et fagligt ordentligt stykke arbejde"


MED DET LIV JEG HAR LEVET DET SENESTE STYKKE TID, KUNNE JEG GODT FÅ STJERNENYKKER. MEN JEG MINDER MIG SELV OM, AT JEG OGSÅ KOMMER UD TIL DE MEST FORLADTE STEDER, HVOR MIN FORNEMSTE OPGAVE ER AT YDE ET FAGLIGT ORDENTLIGT STYKKE ARBEJDE

Det var en af de oplevelser, som føltes helt surrealistisk. Nu stod en hel masse mennesker ude på gulvet og kiggede på mig oppe på scenen. Jeg følte det som en kæmpeanerkendelse og en stor bedrift, at en dansk frisør fik lov til at stå og undervise på Salon International. YNGSTE MEDLEM I MARCELKLUBBEN Når jeg rejser kan jeg godt lide variationen mellem at sidde alene på et lille hotelværelse og flyve på monkey class, og så den helt vilde luksus. Det er steder, hvor det er rigtig fedt - både i Paris, London og Australien. I London arbejder jeg fast en gang om året, hvor jeg sammen med Jan Lauritsen er dommer i en årlig anniversary-fest. I Australien har jeg været på turne i fem uger, hvor det hele foregik i store biler og ophold på dyre hoteller. De havde en manager, hvis opgave det alene var at sørge for, at vi havde det godt. Det er to år siden. Jeg var kun 24 år og blev behandlet som verdensstjerne. At jeg nu også er kommet ind i Marcelklubben som vistnok yngste medlem, betragter jeg som en stor ære.” ET GODT STYKKE ARBEJDE ”Med det liv jeg har levet det seneste stykke tid, kunne jeg godt få stjernenykker. Men jeg minder mig selv om, at jeg også kommer ud til de meste forladte steder, hvor min fornemste opgave er at yde et fagligt ordentligt stykke arbejde. Det er vigtigt at huske på, at man aldrig skal hvile på laurbærrene, for du ved aldrig, hvornår folk bliver trætte af at høre på dig. Jeg er lige så glad for mit arbejde i salonen, som at stå på de store scener i udlandet. Jeg ser mig selv som en frisør, der er så heldig, at folk vil betale penge for at blive klippet af mig. I virkeligheden er jeg jo bare en ganske almindelig frisør, som bor i en 2-værelsers lejlighed på Vesterbro, men har været så heldig at få masser af inspiration udefra og mulighed for at komme ud i verden!” ■ 22 > Musik i håret

På Jonas' højre arm er der på hindi tatoveret ordene: Sandhed – renhed og disciplin.


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

”En god sælger er alfa og omega for en god forretning.” Anne-Marie Krogh Linde er en god sælger. ”I dag rækker et godt udseende alene ikke til et godt salg,” siger hun. Man skal også have en række værktøjer og baggrund i en uddannelse.Talentet for salg er ikke uvæsentligt. I dag ejer Anne-Marie Krogh Linde, sammen med sin mand René Linde, Haircare Danmark.

EN SÆLGERS DAG ”DET GIVER ET KICK AT GÅ IND AD DØREN FOR FØRSTE GANG TIL EN KUNDE”, SIGER ANNE-MARIE KROGH LINDE. HUN ER FORUDEN AT VÆRE SELVSTÆNDIG OGSÅ SÆLGER. EN AF DE RIGTIG GODE.

”Der er nogle meget væsentlige ting, som er afgørende for om man er en god sælger,” mener Anne-Marie Krogh Linde. ”Jeg tror, man skal være enormt udadvendt og enormt god til at lytte. Man skal være velforberedt og kunne sine ting, have styr på sin dagligdag og være struktureret. Og så skal man have et rigtig godt humør. Det er min erfaring, at man kommer meget langt med en glad sælger. Husk der skal være ”blus på lampen”, som jeg plejer at kalder det.” Hun er helt på det rene med, at man kan læse sig til og lære en masse i salgsteknik.

HVIS DE GRUNDLÆGGENDE TING IKKE ER I ORDEN, KOMMER MAN ALDRIG TIL AT KUNNE SÆLGE. ALDRIG!

MEDFØDT TALENT ”Men hvis de grundlæggende ting ikke er i orden, kommer man aldrig til at kunne sælge. Aldrig! Jeg mener, at det er et medfødt talent at kunne sælge. Det har meget med ens personlighed at gøre. Når man kommer ud til en kunde, virker det meget mere ærligt at komme som den person, man nu engang er. Og hvis man har sin basisviden i orden og har lært lidt salgsteknik, kan man komme rigtig langt, især hvis man gider at lytte til kunden.” Efter hendes mening gider alt for mange sælgere ikke lytte til, hvad salonen i virkeligheden har behov for. Før man tager ud, bør man lave en behovsananlyse. Man skal se, hvilke kunder har man i det pågældende område. I ét område bruger man måske meget hårlak og i et andet meget voks. ”Man skal helst være lidt af en menneskekender og kunne genkende den person, man besøger. Derfor synes jeg også, at salgsjobbet er det mest fantastiske i verden. En sælger har så mange manchetter på, og vejen er banet for en lang række spændende perspektiver i arbejdet.” MODSTAND OG GOD KUNDE ”At gå ind af døren for første gang til en kunde giver et kick! Man kan få et negativt svar – eller et positivt – men jeg kan fortælle, at nogle af de steder, hvor jeg i starten har mødt den største modstand, i dag er mine bedste kunder,” siger Anne-Marie, som har mange års erfaring at bygge på. Hun er uddannet indenfor markedsføring med afsætning og it som speciale. Hun var udstationeret af sit engelske firma til både England og Sovjetunionen i to år fra slutningen af 1989. Det var under Gorbatjovs styre. I Sovjetunionen underviste hun russere i markedsøkonomi, samtidig med at hun solgte it. Da hun kom tilbage til Danmark, arbejdede hun i it branchen i nogle år. En række tilfældigheder betød, at hun sammen med en englænder og australier startede op med joico-produkter i et lillebitte firma, der nu er vokset til Dare Corporation. Senere startede Anne Marie helt for sig selv, da hun fik tilbudt l’Anza-agenturet for en halv snes år siden. NYT FIRMA ”Jeg begyndte med at sælge mine produkter, og når jeg havde solgt dem kørte jeg hjem og fakturerede pakken. Så fik jeg hjælp af min mor og far, som pakkede og fakturerede, mens jeg kørte rundt i landet for at sælge varer. I mellemtiden mødte jeg René, min mand, og snart var jeg gravid med vores søn, som i dag er otte år. Men jeg fortsatte hele graviditeten med at sælge. Og jeg var ude at lave kursus med 40 mennesker, den sidste dag, inden jeg fødte. På det tidspunkt havde jeg fået nogle sælgere. Og firmaet blev ved med at vokse. Derfor var jeg nødt til at have hjælp i firmaet. Hvad var mere nærliggende end at spørge min egen mand. Han havde på det tidspunkt et godt og vellønnet job,

24 > En sælgers dag

Anne-Marie får et kick når hun første gang træder ind hos en ny kunde.

En sælgers dag < 25


0MKIRYJoVHYJSVHIPEKXMKVEFEXTo ZSVIWMRXVSOMX6MRKXMP'SWQSFIPP To R

WAT E R C O L O U R very easy to use

Just add water

Pü en god dag bør en sÌlger kunne nü at besøge 10-15 kunder.

som var en god sikkerhed for os i vores nystartede firma. I begyndelsen var han ikke meget for at slippe taget i sit job. Men han kunne heldigvis se, at det var en virksomhed i vĂŚkst, og at vi ikke stod i stampe. SĂĽ han slap de trygge tøjler i en fastansĂŚttelse, hvilken han heldigvis ikke har fortrudt,â&#x20AC;? fortĂŚller Anne-Marie. â&#x20AC;?I dag har vi delt ansvaret. Jeg har ansvar for salg, og RenĂŠ stĂĽr for administrationen.Vi deles om markedsføringen. I dag har vi sĂŚlgere, som dĂŚkker hele Danmark. GOD FORNEMMELSE â&#x20AC;?Jeg ville ikke et sekund undvĂŚre arbejdet som sĂŚlger. Det giver en fantastisk god fornemmelse for, hvad der rører sig ude i de enkelte saloner. NĂĽr jeg kommer ud, kender jeg mit produktsortiment fuldstĂŚndig. Jeg mener ikke, at en dygtig sĂŚlger nødvendigvis skal kunne undervise. Det har man teknikere til. Men de skal kunne gĂĽ ind til en frisørmester og fortĂŚlle om for eksempel en føntørrer, at den har en lang garanti, og hvorfor netop denne føntørrer er et godt valg. Det er en sĂŚlgers opgave at forklare kunden, sĂĽ hun forstĂĽr, hvad det er for et produkt, hun køber. Man skal kunne forklare, hvorfor produktet gør, som det gør, og hvad der er unikke ved det. Og mĂĽske det 26 > En sĂŚlgers dag

â&#x20AC;&#x153;

JEG VILLE IKKE ET SEKUND UNDVĂ&#x2020;RE ARBEJDET SOM SĂ&#x2020;LGER. DET GIVER EN FANTASTISK GOD FORNEMMELSE FOR, HVAD DER RĂ&#x2DC;RER SIG UDE I DE ENKELTE SALONER

â&#x20AC;?

%PXHYFILÂ&#x2DC;ZIVIVEXXMPWÂ&#x2014;XXIZERH )EWM ;EXIV 'SPSYV IV LoVJEVZI HIV LZIVOIR MRHILSPHIV FVMRXSZIVMPXI EQQSRMEO IPPIV TEVJYQI (IX KMZIVHMKIXPYKXJVMXSKPERKXFIHVIEVFINHWQMPNÂ&#x2DC;1IH)EWM;EXIV'SPSYVFPMZIVHMRJSVFIVIHIPWIPIXXIVI MHIXHYOYRFILÂ&#x2DC;ZIVEXXMPWÂ&#x2014;XXIZERHJÂ&#x2DC;VLoVJEVZIRIVOPEVXMPFVYK2IQQIVIJSVFIVIHIPWI´RHIWMOOI FPERHXTVSJIWWMSRIPPITVSHYOXIV(IXFPMZIVHIVJSVMOOIOYRVIRIVIPIXXIVISKLYVXMKIVIQIRSKWoQIVI Â&#x2DC;OSRSQMWOEXJEVZILoVToHMRIOYRHIV)EWM;EXIV'SPSYVLSPHIVLoVIXWYRHXSKKPERWJYPHX

Easi Water Colour - Just add water

:EWOOYRHIRWLoV

&PERHZERHSKTYPZIV

6]WXQMRYX

,YWOLERHWOIV

www.easiwatercolour.com

4oJÂ&#x2DC;V


allervigtigste: Huske på, at man ikke har lang tid til at forklare tingene. For frisører har travlt. En sælger skal have situationsfornemmelse. Hvis salonen er fyldt, må man stikke fingeren i jorden og gå igen, men dog lige sørge for at et nyt møde er aftalt.” PLANLÆGNING Anne-Marie mener, at den dygtige sælger er hurtig til at bedømme situationen, når hun kommer ind i en salon. Når hun selv kommer ud til kunder med sine produkter, mener hun, at der er mange ting at spille på, fordi der er så mange forskellige mærker at vælge imellem. Kunderne er meget kvalitetsbevidste, og de er blevet meget bedre til at spørge til de enkelte produkter. ”Det er altid godt at have en kampagne eller noget nyt og spændende med, når man er ude at sælge.” Hun mener, at en sælger bør komme til salonen mindst en gang hver måned. ”Jeg prøver at starte så tidligt som muligt på dagen, hvor kunderne har tid og er friske”. Hun planlægger arbejdet i god tid og laver en rute. På en god rute ligger mange saloner tæt ved hinanden, og man ikke skal køre så langt.

NOGLE STEDER HAR DET KUNNET BETALE SIG AT VÆRE VEDHOLDENDE OVERFOR SURE KUNDER

.9(%$

Selv planlægger Anne-Marie for en uge ad gangen. Søndag eftermiddag bruger hun en halv time på at finde frem til ruten. ”Mandag morgen er der fuld skrue på, og det gør også at man ikke bliver stresset, fordi man ved, hvad man skal. En god sælger, som har en ordentlig ruteplanlægning, bør kunne nå mellem 10 og 15 kunder om dagen, hvor han har planlagt en kombination af mødeaftaler og et løst forløb, hvor man ”dumper forbi” en salon. Generelt er saloner imødekommende, hvis man tager dem på den rigtige måde. Det er yderst sjældent, at jeg er blevet sparket ud af døren. I min tid som sælger er det måske sket i alt fem gange. Det kan godt være en god ting at være stædig og vedholdende i sit salgsarbejde. Nogle steder har det kunnet betale sig at være vedholdende overfor sure kunder. Det har i hvert fald givet mig gode kunder. Det er også den slags kunder, som er gode at have, fordi når den næste sælger kommer til dem, er de stadig lige sure,” slutter Anne-Marie Krogh Linde med et underfundigt smil ■

02/342!)'(4 $IGITAL)ON

',!44%2%/' -%2%',!.3 &5,$4(±2

DET ANBEFALER ANNE-MARIE: Q"EVGELIGEKERAMISKEPLADER G’RDETNEMTATANVENDE

DEN GODE SÆLGER Vær udadvendt God til at lytte Kend dine produkter Lær salgsteknik Bevar din personlighed Vær glad og smilende Vær struktureret og vedholdende

Q4EMPERATURKONTROLLEN BESKYTTERSENSITIVTHÍR Q)ONFUNKTIONENGIVEREKSTRA GLANSFULDTHÍR Q"LIVERHURTIGTVARMT

VIGTIGT: Lær hvordan du håndterer indvendinger og lær at afslutte et salg Lad være med at stresse ud fra parolen Husk! Det du ikke når i dag, når du i morgen.

"Det er altid godt at have en kampagne eller noget nyt og spændende med, når man er ude at sælge."

28 > En sælgers dag


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

AALBORG ER EN DEJLIG BY, – MEN VI SKULLE VIDERE!

EVENTYR OG EFTERTÆNKSOMHED MARCO OG VICTOR BEVÆGER SIG PÅ ET HØJERE PLAN, HVOR VISIONER ER TIL FOR AT BLIVE VIRKELIGHED. LIVET LEVES FOR FULD SKRUE. MEN BAG FACADEN LEVNER DE GOD PLADS TIL FORNUFTIG PLANLÆGNING. Marco Sheriff Merié er halvt tyrker og halvt egypter og araber, 27 år og fra Aalborg.Victor Moreno er spanier med dansk far, 25 år, også fra Aalborg.To unge frisører med fuld fart på i livet som har Studio 35 i Studiestræde i København og Chao Chao i Aalborg. De to frisører tegner firmaet udadtil. En tredje person - Ricardo Rodriguez - bror til Marco, er også frisør. Han styrer salonen i Aalborg. Sammen ejer de tre forretningerne. Der er så meget go i Marco og Victor, at man næsten får åndenød. De to kender hinanden fra Aalborg. Allerede da Victor var i lære købte han kun 21 år gammel sin læremesters salon på gågaden i Aalborg. Derefter rejste han til London og uddannede sig til makeup artist og stylist. ”Aalborg er en dejlig by, - men vi skulle videre! fortæller Victor. ”Marco var dengang kunstner og lavede musik.Vi kendte hinanden fra byen, vi havde samme interesser, og vi var populære hos pigerne. Der skete en hel masse omkring styling og fashion. Marco var artist, sanger og til elektronisk musik,” Vi sidder i den kridhvide salon, som ligger i kælder-stueplan i det indre København. På væggen hænger en stor fladskærm som viser Victors show fra The Voice-kanalen. Selv om det er efter lukketid, dumper flere gange nogle unge piger ind i forretningen, som lige skal snakke eller klippes. Marco og Victor er sammen syv dage om ugen. De arbejder sammen hele tiden, de er hinandens nærmeste venner, de 30 > Eventyr og eftertænksomhed

kalder sig brødre, de fester sammen, de klipper i salonen, og de diskuterer alt mellem himmel og jord. VICTOR PÅ THE VOICE Om mandagen arbejder Victor på The Voice, hvor han laver tre forskellige tv-programmer. Han er vært på programmet Pink, Fuld fokus på... og The Voice anbefaler. Det er et program med blandt andet oseindslag og interviews med kendte mennesker. Her viser han klip og frisurer, sidste nye mode og shows for de modebevidste unge med stil. Som stylist med erfaringer fra udlandet har han meget at byde på. Marco startede allerede som 13 årig med at klippe og sætte hår på piger og drenge. Da han blev lidt ældre gik han rigtig meget i byen. Han blev opdaget af nogle producere, fordi han dansede og var meget checket. Han blev model og han optrådte til ’pitch musik’. I sine engagementer kom han til Belgien, Holland og Tyskland. Overalt blev han i sine shows et ikon midt i den elektroniske musik. Marco optrådte i diskoteker i hele Danmark og fik en masse tilbud. Han sang og lavede koreografi i små klubber og på store scener. Til hans sidste show i 2004 var der 7000 mennesker. ”Den musikstil jeg lavede, var som en bølge. Jeg fik den som en gave, og jeg tjente mange penge. Jeg oplevede tiden som en slags ferie, og jeg var meget bevidst om at jeg skulle nyde det, så længe det varede.

Marco og Victor arbejder sammen syv dage om ugen og er hinandens nærmeste venner.


What’s your sexy style? N!

MA O W I R NDE

VI

E S S U O M D P M R U E P D T R O A RO & PLAY H SPRAY TEST T L E B OB

big sexy

Victor igang med en af optagelserne til The Voice TV i salonen.

Det var rigtig sjovt. Jeg ville gerne det hele, og i denne verden af musik og mode, var jeg i fokus.” Marco fik lov til at lave en single, og han valgte Victor som stylist. ”Victor var den bedste stylist!” Derefter lavede han et album. Marco var så populær, at han blev bedt om at fortsætte. Han lå som nummer syv på hitlisten i Europa og nummer tre i Canada indenfor sin genre. ET EVENTYR ”Det var et eventyr. Men jeg brændte ikke mere for musikken, fordi jeg havde været alle steder. Det er et hårdt liv at være på scenen torsdag, fredag og lørdag med optræden. Resten af tiden gik med at øve og lave shows på rejser. De ville gerne have, at jeg skulle fortsætte, men jeg vidste også, at det hele kunne ville være en kortere periode. Derfor valgte jeg at stoppe og uddanne mig til frisør. Jeg kom i lære hos Victor i Aalborg. Grunden til at jeg flyttede til København var, at jeg havde opnået det, jeg ville. Derfor satte jeg mig et endnu større mål. Jeg har både krav og forventninger til mig selv, som jeg ønsker at opfylde.” Marco har ikke fortrudt, at han stoppede på toppen. Efter to år havde han fået nok. Han orkede ikke mere stå op til et job, hvor han kun skulle ud for at tjene penge. ”Jeg har valgt at blive frisør, fordi der er mange søde og rare mennesker omkring faget. Jeg føler, at jeg gør en forskel ved at klippe. Folk kan være kede af deres hår. Jeg elsker at gøre mennesker glade og se et smil på deres læber. Det handler ikke bare om at klippe. I frisørfaget skaber du også mode.” I dag holder Marco sig i baggrunden og tager sig af administrationen ved siden af frisørarbejdet. ANSIGTET UDADTIL ”Victor er vores ansigt udadtil. Nu er det hans tur til at være en del af eventyret. Jeg har prøvet, og det har været sjovt. Nu er Victor på fjernsynet, og det er dejligt for ham. I frisørfaget kan man hele tiden udvikle sig. Man får lov til at eksperimentere, og man prøver grænser af, og man udvikler sig. Hvis man gør en indsats i livet, får man også resultater. Man skal være dygtig og forstå at brande sig selv,” mener Marco. 32 > Eventyr og eftertænksomhed

curly sexy straight sexy short sexy silky sexy healthy sexy

TV-ARBEJDE Victors arbejde for TV foregår mandag, tirsdag og onsdag.Torsdag og fredag arbejder er han i salonen. ”Mandag er jeg på The Voice,Tirsdag laver jeg modetips her fra salonen med hudpleje, hår, makeup og tøj. Idéerne får jeg blandt andet ved at gå mig en tur, rejse, se forskellige kulturer eller se på et billede. Kun fantasien sætter grænser. Hver gang du får øje på én ting, åbner der sig to nye og det fortsætter som i en pyramide,” fortæller Victor. I sin tid henvendte han sig selv til TV, fordi han ønskede at blive ganske almindelig studievært. SUPPLERER HINANDEN ”I London havde jeg arbejdet som stylist og lavet film, modeshows og teatershows. Derfor ville jeg også gerne prøve at være vært herhjemme. Men The Voice havde på det tidspunkt ikke brug for værter.

bigsexy er en ud af seks produkt linier fra

Da jeg kom til København arbejdede jeg først hos Dennis Knudsen i 10 måneder. Derefter var der arbejde, hvor der foregik en masse med alt lige fra film til musik, video, fotoshoots og forberedelser til modeshows. Nu er jeg på The Voice og meget glad for det. Marco og jeg laver også events for kunder.Vi arrangerer temafester, hvor en masse mennesker bliver inviteret til en lukket fest og betaler for det. Folk lærer os at kende og vores omgangskreds er meget stor. Lige nu arbejder vi så meget, at der ikke er tid til faste kærester. Det kan være svært at få tiden til at slå til, fordi vi vil det hele, og vil det hundrede procent. Vi er alle tre enige om, at vi gerne vil åbne flere forretninger. Indholdet skal være luksus, hvor alt er velovervejet med ventelounge og gode produkter. Hvor der er tid til personlig kontakt, og der bliver kælet for kunderne. Selv om Marco jeg er ens på mange måder, er vi også meget forskellige. Men vi supplerer hinanden godt. Det betyder meget, når vi arbejder så tæt sammen,” slutter Victor ■

sexyhairconcept

sexyhair www.parykker.dk For at høre mere om sexyhair produkter, kontakt Best collection på +45 9660 8171 eller info@bestcollection.dk - www.bestcollection.dk


CUTTING NEW WAVE – SOMMERHÅRETS TRENDS OG TENDENSER ER ALLEREDE FREMME I FLOTTE KLIPNINGER OG SPÆNDENDE STYLING. DER ER TÆTTE CUTS MED STRINGENTE AFGRÆNSNINGER. OG DER ER FEMININT OG FLOT HÅR, SOM ALTID VIL VÆRE MED I MODEBILLEDET. HER PRÆSENTERES FORÅRETS OG SOMMERENS NYESTE FRISURER.

James Whyte

Barrie Stephen

34 > Cutting edge

Desmond Murray

Schwarzkopf

L'Oréal Professionnel

Toni & Guy

Barrie Stephen

Cutting edge < 35


Schwarzkopf

L'Oréal Professionnel

Louise Smith

Desmond Murray

Schwarzkopf

Toni & Guy

L'Oréal Professionnel

36 > Cutting edge

Barrie Stephen

Toni & Guy

L'Oréal Professionnel

Louise Smith

James Whyte

Desmond Murray

Schwarzkopf

Cutting edge < 37


<gVi^hha^Wc^c\h hZgk^XZ^&%€gH€ i^id\d[iZYjk^a &%?V]gZc[gZ^g\ Z

      

hd

HAIRCARE

Krøller Goldwell Twist Around er en 2-komponent spray der giver liv i krøllerne, 125 kr., Goldwell Curl Kick er en lotion, der holder på de samme krøller og giver glans, 109 kr.

Sassoon To stylingprodukter fra Sassoon beskytter og glatter håret. Smooth Drape til håndklædetørt hår reducerer krus og øger glansen i håret, 238 kr. Heat Shape beskytter håret mod varmen fra føntørreren, 238 kr.

egdWaZb[g^hV`h

 

Varme-beskyttelse Rusk er kommet med en varmebeskyttede serie på seks produkter, som beskytter håret mod varme fra fladjern, krøllejern, føn og solens stråler. Serien forhandles af HairMix.

&%€gh

 

Tilgivelse Opulence mask fra ghd er en hårmaske specielt til farvebehandlet hår, som har brug for pleje og tilgivelse for alle de kemikalier, det udsættes for. Masken ligger i ”Box of Forgiveness” og prisen er 499 kr., fås kun i begrænset periode.

I^iVc^jbWZa¨\c^c\ @j\aZaZ_Z

DER ER MASSER AF NYHEDER AT VÆLGE IMELLEM, NÅR DER SKAL FYLDES OP PÅ HYLDERNE. VI PRÆSENTERER DE SENESTE PRODUKTER TIL HÅRPLEJE OG STYLING SAMT NYE FARVER OG ØKOLOGISKE PRODUKTER BEREGNET TIL DEN PROFESSIONELLE FRISØR. Elegant mousse og spray Ghd lancerer en hårspray, der giver håret elegance og smidighed. Som styling kan håret peppes op med en ny og plejende mousse, pris pr. stk. 239 kr.

Balance i håret Wella har nyheder i Lifetexserien med en beskyttende Balanced hårkur til 109 kr. Endvidere er der tre forskellige nye shampooer, der hver for sig har særlige egenskaber, pris 95 kr. pr. stk. Balanced Anti Hairloose Lotion trænger dybt ned i hovedbunden og beskytter mod hårtab, 109 kr.

Hk¨gYWaVYZ 8dWVai876&

Honning og oliven Der er ekstrakter fra olivenbladenes olie og honning i Moisture Rich shampoo og balsam fra Simply Organic. Begge produkter renser og plejer hår og hovedbund og tilfører fugt og næring, shalpoo 165 kr., balsam 175 kr.

hårpleje r den Intelligent f fremhæve ve p o k z r a w h Sc eren. Akti BC Sun fra je til somm le et rp å h te n t og målrett is c intellige ræ p r t. e arbejd zoner i håre e v ti a g plejestoffer e n g , adigede o dy shampoo o b g o på de besk rå h rie består af sun treatment, Den nye se er spray og aft n o ta. ti c te ro p fra Bella Vis r. k 9 1 1 . k priser pr. st

38 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

+HQYHQGHOVHWLOÄGLQ³ IULV¡UJURVVLVW ,QIR7+256(175$',1* ‘UVWHGYHM +DYGUXS'. 7OI HPDLOSRVW#WKRUVHQWUDGLQJGN

lll#_dZlZaa#YZ Saltvands sprøjt John Masters Sea Mist er saltvands spray med lavendelduft som modvirker udtørring og giver volumen til håret. Sea Mist er tilsat essentielle olier, pris 169 kr. fra Plan Organic. Sikker sommerhår L’Oréal Professionnel kommer med en komplet hårplejeserie som beskytter mod skadelige solstråler. Serien Expert Solar Sublime består af otte produkter, som dækker ethvert behov i hårplejen.

HjegZbZ


Scalp Relief REDKEN har gennem 45 års videnskabelig for skning og udvikling opa rbejdet et indgående kendskab til hårets struktur og hovedbundens funktion. Bas eret på denne viden lancerer REDKEN må lrettede hovedbundsløsninger til almindelig e problemer som skæl, følsom eller fed tet hovedbund. Scalp Chemistr y er en pro fessionel, eksklusiv salonbehandling til hovedb undsproblemer, der arbejder i synergi me d Scalp Relief, som er tre produktserier, der vid erefører fordelene ved salonbehandlin gen hjemme.

Mere volumen Matrix udvider sin Thérapie-serie med fire nye produkter. Bodyfying Crème Gel giver hold og løfter håret, Shielding Shine Mist5 er et let spray til blødt hold, Smoothing Gel gør håret glat og Hydra-Seal Leave-In Crème plejer stresset hår.

The Fresh Line

EOP

EOP Titan

Antikrus Papaya Leave-in Moisture spray fra S-factor er en fugtgivende letvægtsspray med antikrus til håndklædetørt hår, 210 kr. fra HairMix. Gudinder Bed HeadTigi fra HairMix har to nye Brunette Goddess produkter som fugtgivende og plejende shampoo og conditioner til håret, shampoo 165 kr., conditioner 195 kr.

HW

Wella-farver Koleston Perfect fra Wella er en ny professionel hårfarve med højere glans og længere holdbarhed. Farven fås i 100 forskellige nuancer.

Naturfarver Organic Color Systems er en naturbaseret farveserie fra HairMix uden ammoniak og med lavt indhold af PPD blandt permanente hårfarver. Det er et farvesystem baseret på økologiske ingredienser.

SH

med bevægelig ring

Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Ørstedvej 1 4622 Havdrup DK Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk

Ren terapi Rusk Coral Therapy fra HairMix er fire hårplejeprodukter, som er ren terapi for håret med deres naturbaserede ingredienser. Serien indeholder shampoo, conditioner, treatment og shine spray. De tavse 10 Alterna fra Dare Corporation holder sig til den luksuriøse ende af skalaen, når det gælder hårprodukter. Med The Silent Ten lanceres fire nye plejeprodukter, som er shampoo, cinditioner, skin therapy og hair masque.

40 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

more

at

www.haaro.de


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

JEG SYNTES, AT DE FLESTE PRODUKTER VAR FOR KEMISKE, OG DERFOR BEGYNDTE JEG AT SØGE PÅ NETTET EFTER MERE MILJØVENLIGE OG LÆKRE PRODUKTER

FRA FRISØR TIL FORRETNINGSMAND EFTER SIN UDDANNELSE ARBEJDEDE CARSTEN TOLSTRUP FØRST SOM FRISØR OG SIDEN MED FORSIKRINGER. MEN DET VAR FRISØRFAGET HAN BRÆNDTE FOR - ISÆR FOR PRODUKTER MED GRØN PROFIL. DERFOR BLEV HAN SELVSTÆNDIG MED FIRMAET PLAN ORGANIC. Mange, mange aftener sad CarstenTolstrup, 33 år, foran sin computer. Det var kort tid efter, at den unge frisør var færdiguddannet i 1992. I årene umiddelbart efter arbejdede han hos forskellige frisører for at finde sit fodfæste. Men det var ikke helt ligetil for Carsten Tolstrup. En overgang forlod han faget fuldstændig, og i halvandet år var Københavns Lufthavn hans arbejdsplads. Her sad han med forsikringssager fra Air France og KLM. Hans kolleger vidste naturligvis, at de havde en frisør som arbejdskollega, og der gik ikke lang tid, før hans arbejdskammerater også var hans kunder. På den måde fandt Carsten Tolstrup ud af, at det jo i virkeligheden var frisørfaget, han brændte for.

billede af hans hund. Det synes jeg dengang ikke virkede ret professionelt. Egentlig interesserede det mig ikke særligt, man navnet blev ved med at dukke op, når jeg ledte efter miljøvenlige mærker. Så jeg fik også et par kasser sendt hjem for at teste dem. De var en stor og positiv oplevelse. Både jeg selv og en af mine bekendte, som jeg havde talt med om at starte firma, syntes produkterne var helt vildt lækre. Og da alle mine søgninger på sin vis endte ved navnet John Masters, ringede jeg til ham i USA og fik fat i hans vicepresident, Robert Bollinger. John Masters er uddannet frisør og firmaets kreative skaber. Foruden at drive sit firma arbejder han også som frisør med egen salon i Soho i New York.

”Jeg besluttede mig for, at jeg stille og roligt ville starte op som frisør for at komme ind i faget igen. Det skulle bare ikke være som leder, så jeg tog et barselsvikariat i en salon i Valby, hvor jeg arbejdede i et år. Derefter så jeg en annonce på en forretning, som var til salg. Den lå attraktivt på Frederiksberg, og var hverken for stor eller for lille.” Salonen havde eksisteret i mange år, og Carsten Tolstrup købte den og begyndte at arbejde som kemisk frisør. Det var her, han opdagede, at han manglede gode produkter i den miljøvenlige ende af skalaen.

STOR OPBAKNING Vi blev hurtigt enige og lavede en aftale. I dag er jeg i telefonisk kontakt med firmaet mindst en gang om ugen.Vi har en fin dialog, og mødes et par gange om året enten her i Danmark eller i London eller NY. Jeg har valgt at arbejde med dette produkt, fordi jeg synes at det er et af de bedste produkter på markedet, og vi får en meget fin opbakning fra John Masters Organic.

LÆKRE PRODUKTER ”Jeg syntes, at de fleste produkter var for kemiske, og derfor begyndte jeg at søge på nettet efter mere miljøvenlige og lækre produkter. Løbende fik jeg tilsendt en masse produkter for at kunne teste dem. Undervejs i min søgen på nettet, stødte jeg igen og igen på navnet John Masters Organics - et amerikansk firma med miljøvenlige produkter. Jeg brugte meget Internettet og søgte på økologi og organiske produkter. Da jeg gik ind på John Masters hjemmeside, så jeg et

Min bekendte og jeg startede det danske firma Complete Flair, der er stiftet ud fra en filosofi om at tilbyde de bedste økologiske hår- og hudplejeprodukter til frisørsaloner og skønhedsklinikker med sans for kvalitet, sundhed og en ren profil. Vi arbejdede sammen i tre år, indtil vore veje skiltes sidste år. Jeg overtog det hele og havde skrevet kontrakt med John Masters i USA.” Carsten Tolstrup blev hurtig klar over, at han manglede den administrative leder. Selv brændte han for kontakten med kunder og produkterne og det at kunne

42 > Fra frisør til forretningsmand

"Mange timer på landevejene, betyder at bilen er mit primære kontor."

Fra frisør til forretningsmand < 43


REJS VERDEN RUNDT OG FÅ PENGE FOR DET SAMTIDIG

udveksle erfaringer. Kunderne føler tryghed ved ham, fordi han har den faglige baggrund og kan bedømme produkterne og forklare om deres virkninger i håret. Men som gift familiefar med to børn på henholdsvis seks år og otte måneder var det også indlysende, at han skulle have en partner til at tage sig af den administrative side af virksomheden. OPBAKNING HJEMMEFRA ”Om morgenen afleverede jeg vores store dreng i børnehaveklasse og hentede ham sen eftermiddag. Så var familien sammen et par timer til de små sov, og derefter gik jeg tilbage til arbejdet, som godt kunne vare til klokken et om natten. Det er jo klart, at det tapper kræfterne i længden,” forklarer Carsten Tolstrup, som slet ikke ville kunne klare firmaet, hvis ikke han havde den fulde support fra sin kone. Carsten Tolstrup indgik i november sidste år et samarbejde med Claus Jønsson, som han har kendt i nogle år, om at oprette firmaet Plan Organic ApS. Som administrerende direktør i et internationalt direkte salgsfirma, som bl.a. sælger en lang række skønhedsprodukter, havde Claus Jønsson den fornødne ekspertise som partner i det nye firma. Sammen satte de to mænd sig ved skrivebordet og fik skabt deres firma med den rigtige struktur og profil. Indtil nu har Claus Jønsson ageret silent partner i Plan Organic. Først fra 1. marts går han ind som partner på fuld tid. Carsten Tolstrups egen titel er salgsdirektør.

DISCOVER THE WORLD WITH YOUR OWN EYES

VI SØGER: 25 HÅRSTYLISTER 25 BARBERER 25 NEGLETEKNIKERE

”Med Claus Jønsson ved jeg, at administrationen er i trygge hænder, og jeg kan selv koncentrere mig om kontakten til kunderne. Det er livsnødvendigt for et firma, at jeg er til stede hos kunderne, så jeg ved, hvad kunderne vil have. Ellers mister jeg hurtigt grebet. Det er fuldstændig umuligt at følge med udviklingen, hvis ikke man har den tætte kontakt til kunderne og kender deres ønsker og behov. Det betyder mange timer på landevejene, hvor bilen må siges at være mit primære kontor.” HURTIG UDVIKLING Det er gået hurtigt for det miljøvenlige produktfirma. Indtil for kort tid siden opererede Carsten Tolstrup fra et kontor i København. For nylig flyttede Plan Organic til Rude i Vestsjælland tæt ved Næstved og Skælskør. Carsten Tolstrup og Claus Jønsson har med Plan Organic i dag foruden agenturet i Danmark også agenturer i Norge, Sverige, Finland,Tyskland, Belgien, Holland og Luxembourg. Lige nu er der fuld gang i ekspansionen med nyansættelser på forskellige markeder, oplyser Carsten Tolstrup. ”Vi synes de nye omgivelser passer bedre til vores profil, og vi et flyttet udenfor København, fordi vi får lagerplads og er centralt beliggende i forhold til kunderne,” oplyser Carsten Tolstrup. ”Da Claus og jeg satte os sammen forklarede jeg ham om John Masters og hele filosofien og konceptet bag hans produkter. John masters har opnået stor anerkendelse gennem de seneste år. Bandt andet vandt John Master’s Organics i 2004 i The Organic Association i England, prisen for det bedste nye produkt i Europa. JYDE OG KØBENHAVNER ”Personligt har den nye firmastruktur betydet, at jeg har fået det meget bedre. Før var det arbejde dag og nat og jeg var tæt på at gå ned med blødende mavesår. Samarbejdet med Claus Jønsson betyder, at jeg kan koncentrere mig hundrede procent om salg, pleje og træning af kunder. Nu er der tid til produktgennemgang, servicering og oplæring af personalet. Det er utrolig dejligt, at jeg nu virkelig kan tage mig af kunderne og vide at hele baglandet er i orden. Alle beslutningerne er Claus og jeg fælles om. Men administrationen, markedsføringen, strategien, økonomien og juraen er overladt i hans hænder. Claus Jønsson er en gæv jyde og jeg er københavner.Vi supplerer hinanden godt og er et godt team, der matcher hinanden godt,” slutter Carsten Tolstrup ■ 44 > Fra frisør til forretningsmand

Læs mere på www.str.co.uk RING NU PÅ: (+31) 71 301 51 96 (HOLLAND) OG KOM TIL ET UFORPLIGTENDE JOBINTERVIEW – E-MAIL: STEINER.EUROPE@STR.CO.UK – DET ER ET KRAV AT DU TALER ENGELSK

Admind ® er i luf ten - online Plan Organic er netop flyttet til nye lokaler med god plads til varelageret.

• Kassesystem

Kundekartotek

• Lagerstyring

Løn

• Booking

Regnskab

”Alt i én” l øsning til 375,- / 575,- pr. måned

.... Formodentlig branchens bedste

Admind ApS • Savsvinget 7 • DK-2970 Hørsholm Tlf. : 7020 1876 • e-mail : info@admind.dk • w w w.admind.dk


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert ¤

7KHQHZJHQHUDWLRQIRU+DLU([WHQVLRQ ZZZKDLUFRQWUDVWFRP

FĂ&#x2026; DET BEDSTE UD AF DIN SALON NYT MANAGEMENTKURSUS GIVER FRISĂ&#x2DC;RMESTRE OG SALONEJERE NYE VĂ&#x2020;RKTĂ&#x2DC;JER TIL BEDRE STYRING AF DERES FORRETNINGER.

HVORDAN ER JEG SOM LEDER? ER MEDARBEJDERNE TILFREDSE? HVORDAN ER KOMMUNIKATIONEN I SALONEN? HVAD MED OVERENSKOMSTER OG AFTALER? HVAD NYT KAN VI TILFĂ&#x2DC;RE BRANCHEN? HVORDAN KAN VI SĂ&#x2020;LGE FLERE PRODUKTER I SALONEN?

Hvordan er jeg som leder? Er medarbejderne tilfredse? Hvordan er kommunikationen i salonen? Hvad med overenskomster og aftaler? Hvad nyt kan vi tilføre branchen? Hvordan kan vi sĂŚlge flere produkter i salonen? Disse retoriske spørgsmĂĽl og en rĂŚkke flere stillede Birger von Holdt sig selv kort tid efter, at han tiltrĂĽdte stillingen som adm. direktør hos Goldwell. Han var fyldt med gĂĽ pĂĽ mod og havde lyst til at skabe noget nyt, som kunne komme ejere og ledere af saloner til gode. Han mente, at man mĂĽtte kunne give frisørmestre og salonejere nogle vĂŚrktøjer, som pĂĽ lang sigt til kunne blive til gavn for deres salon, deres medarbejdere og for dem selv. â&#x20AC;?Jeg har jo selv fĂĽet en uddannelse i marketing og ledelse. Frisører har aldrig haft samme mulighed i deres uddannelsesforløb. Men de er jo ledere i deres egen salon.â&#x20AC;? Birger von Holdt er idĂŠmanden til et nyt management kursus, â&#x20AC;?Goldwell Management Trainingâ&#x20AC;?, som giver ledere af frisørsaloner nye muligheder for at styre og styrke deres 46 > FĂĽ det bedste ud af din salon

forretning - bĂĽde hvad angĂĽr planlĂŚgning og økonomi, men ogsĂĽ i forholdet til personalepleje. Allerede i slutningen af nĂŚste mĂĽned afvikles det første kursus. HĂ&#x2026;NDVĂ&#x2020;RKER OG LEDER â&#x20AC;?PĂĽ Frisørskolen lĂŚrer de unge frisører ikke meget om management og økonomi, eller hvordan man driver en forretning,â&#x20AC;? fortĂŚller Birger von Holdt. â&#x20AC;?Nogle frisører har et naturligt talent for at styre en forretning. De fleste frisører er kreative mennesker, som elsker deres fag. Men de er ikke forberedt pĂĽ den rĂŚkke af daglige spørgsmĂĽl, som melder sig for salonejeren. De har ikke alle de fornødne vĂŚrktøjer til med det samme at gĂĽ ind og styre en butik. Ofte er penge ikke det vigtigste for dem. De fleste har aldrig før startet en forretning op og gør det derfor pĂĽ den hĂĽrde mĂĽde. Frisører er hĂĽndvĂŚrkere med en hĂĽndvĂŚrksmĂŚssig uddannelse. PĂĽ skolen fĂĽr de ikke lĂŚrt den forretningsmĂŚssige side i frisørfaget og kendskab til management, som vi

andre har fĂĽet det. Det vil vi med seminaret gerne give dem mulighed for pĂĽ vores nye management-kurser!â&#x20AC;? Birger von Holdt har sammen med en rĂŚkke sparringspartnere skruet de nye kurser sammen, og det første kursus â&#x20AC;&#x201C; et 3-dages seminar - er allerede arrangeret og afvikles fra den 22. til 24. april.

4APE/.AND/&& 4 0ARTING %FFEKTERMIN

NYTTIGE INFORMATIONER Birger von Holdt har indledt et samarbejde med Lars Overgaard fra Danmarks Frisørmesterforening. Lars Overgaard er jurist og vil fortĂŚlle om aftaler og overenskomster indenfor frisørfaget. Endvidere vil konsulent Kurt NĂŚsted, Connection Management, bidrage og coache deltagerne med sin viden om, hvordan man driver forretning. Kurt NĂŚsted er partner i Connection Management med speciale inden for coaching. Det er ogsĂĽ ham, der har udarbejdet programmet. Søren Pjedsted fra Cha Cha Cha fortĂŚller om mĂĽlsĂŚtninger for saloner, da han med stor succes har formĂĽet 2ING(AIR#ONTRASTPĂ&#x2039;4 FORYDERLIGEREINFORMATION


â&#x20AC;&#x153;

GOLDWELL MANAGEMENT TRAINING

TJENER DU NOK PENGE I SALONEN, OG DER ER SAT TILSTRĂ&#x2020;KKELIG FOKUS PĂ&#x2026; SALGET?

ZZZKDLUFRQWUDVWFRP

De er selv aktive deltagere, og der bliver skriftlige øvelser samt evaluering bagefter, hvor deltagerne für mulighed for at komme med deres kommentarer til seminaret. DAG 1 Alle tre dage begynder med morgenløb for de friske, og sü gür man videre til den seriøse del af programmet. Først bliver der kigget pü salonens nøgleressourcer, bl.a. med hvordan man sikrer bedre forretningsforstüelse ved at kende sammenhÌngen mellem salonens mülsÌtninger og ressourcer? Hvad er lederens vigtigste arbejdsopgaver, og hvordan bør de prioriteres? Hvordan bruger man motivation som ledelsesvÌrktøj, og hvad styrer og püvirker lederens og medarbejdernes adfÌrd? Forstüelse for motivation, personlighed, kompetencer, fysiologi og overbevisninger.

Søren Pjedsted er en af underviserne pü Goldwell's kursus.

at opbygge en stor kĂŚde med en ensartet og tydelig mĂĽlsĂŚtning. Endvidere vil en ekspert i branchens nøgletal komme og give en rĂŚkke nyttige informationer. Der bliver guidelines med, hvad man som minimum bør have i en salonvirksomhed. Om seminaret forklarer Birger von Holdt: â&#x20AC;?Den første dag vil man kigge pĂĽ de bløde vĂŚrdier i salonen i stedet for den hĂĽrde med stokkemetoden. I dag er det vigtigt at holde fast pĂĽ de medarbejdere man har. Derefter gĂĽr man lidt hĂĽrdere til den og tager fat om emnerne i økonomien.Tjener du nok penge i salonen, og der er sat tilstrĂŚkkelig fokus pĂĽ salget? Der er emner nok at tage fat pĂĽ. Jeg mener, at vi har sammensat et program, som kan give salonejerne meget at arbejde videre med efter kurset.â&#x20AC;? ET KURSUS FOR ALLE â&#x20AC;?Alle de bløde vĂŚrdier i salonen er vĂŚsentlige, men man mĂĽ ikke glemme at en mĂĽlsĂŚtning er nødvendig. Man skal opsĂŚtte nogle mĂĽlsĂŚtninger, som bunder ud i en effektiv kommunikation med medarbejderne. Samtidig mĂĽ man ikke glemme, at salonen ogsĂĽ skal have sin egen mĂĽlsĂŚtning.â&#x20AC;?

48 > FĂĽ det bedste ud af din salon

7KHQHZJHQHUDWLRQIRU+DLU([WHQVLRQ

Connection Management har udarbejdet programmet for seminaret â&#x20AC;?Goldwell Management Trainingâ&#x20AC;?, som er fyldt med informationer. Det er ikke et program, hvor deltagerne sidder tilbagelĂŚnet og hører pĂĽ foredrag.

â&#x20AC;?

Birger von Holdt er idĂŠmanden bag Goldwell Management Training

¤

Endelig understreger Birger von Holdt, at de nye kurser er tĂŚnkt for alle ledere og saloneejere i Danmark. Det vil sige, at alle er velkommen til at deltage i kurserne uanset om man er Goldwell-kunde eller ej. â&#x20AC;? FormĂĽlet med â&#x20AC;?Goldwell Management Trainingâ&#x20AC;? er ikke produktorientering, men en almen orientering, hvor deltagerne fĂĽr en masse god viden og vĂŚrktøjet til at driver deres forretning bedst muligt.â&#x20AC;? Ifølge Birger von Holdt er første kursus pĂĽ trin 1 fuldt booket. NĂŚste kursus finder sted 13. -15. maj og det tredje i perioden fra 3. - 5. juni. Til efterĂĽret kommer trin 2, og disse kurser starter til september â&#x2013;

DAG 2 PĂĽ programmets anden dag kigger man pĂĽ mĂĽlsĂŚtning, produktivitet og salg. Hvad skaber salonens resultater, og hvorledes styrer man det? Hvordan kan salonejeren sikre, at personalet sĂŚlger flere produkter? Hvordan ser økonomien og nøgletallene ud, hvad er et godt mĂĽl? â&#x20AC;&#x201C; og hvilke mĂĽlsĂŚtninger kan man sĂŚtter for sin salon, samtidig med at man ser pĂĽ, hvad det krĂŚver af salonejeren selv og hans eller hendes medarbejdere. Endelig arbejdes der med effektiv kommunikation som leder. DAG 3 Den tredje og sidste dag kigger man pĂĽ den effektive planlĂŚgning, og hvordan man kommer fra plan til handling. Det er ogsĂĽ vigtigt at vide, hvordan tiden prioriteres endnu bedre? Der tages fat pĂĽ lederstil, og hvad der kendetegner de enkelte lederstile. Der skal udarbejdes individuelle handlingsplaner. Endelig er der casetrĂŚning med video og trĂŚning i aktuelle ledersituationer. Prisen for Trin 1: 14.995,- Kr. per person alt inklusive (undervisningsmateriale, forplejning og overnatning). EFTERĂ&#x2026;RS-SEMINAR â&#x20AC;?Goldwell Management Training â&#x20AC;&#x201C; Trin 2â&#x20AC;? afvikles til efterĂĽret. Kurset afvikles ogsĂĽ over tre dage. Her koncentrerer man sig om trĂŚning i kommunikation og prĂŚsentationsteknik. Deltagerne fĂĽr et dybere kig pĂĽ personligheden. Hvordan er lederen som coach, og hvordan bliver man en god coach. Endelig fĂĽr deltagerne en rĂŚkke vĂŚrktøjer til individuelle handlingsplaner og samtaleteknik med medarbejderne.

4APE/.AND/&& +2Â&#x152;, ,ANGTHĂ&#x2039;RMIN

Prisen for Trin 2: 14.995,- Kr. Hvis man forhĂĽnds tilmelder sig begge kurser, yder Goldwell startrabat pĂĽ 10%. 2ING(AIR#ONTRASTPĂ&#x2039;4 FORYDERLIGEREINFORMATION


¤

7dVgW`SXVWX} VWdW`V`g[]]W ZSdhÂŻdWf[`VW SfeZabbWb}

Ghdâ&#x20AC;&#x2122;s nye stylingjern har forbedret temperaturstyring og bevarer samme varme under hele stylingen. Det har indbygget sleep mode, som gør at jernet slukker af sig selv efter 30 minutter.

7KHQHZJHQHUDWLRQIRU+DLU([WHQVLRQ ZZZKDLUFRQWUDVWFRP

^^^MYPZÂĽYLUZUL[I\[PRKR

IN-HOUSE STYLING PRODUKTER SAMMEN MED GLATJERN OG SAKSE ER NOGLE AF DE VIGTIGSTE ARBEJDSREDSKABER FOR DEN MODERNE FRISĂ&#x2DC;R

Fladhed Bratt Tradings nye fladjern Ga.Ma CP3 Tourmaline er et keramisk fladjern, der er skĂĽnsom mod hĂĽret. Er sĂŚrlig velegnet ogsĂĽ til de korte hĂĽr.

5\VNZrrILU[MVYZHSN[PS5VYNL:]LYPNL -¤Y¼LYUL0ZSHUKVN.Y¼USHUK

0U]LU[HY=¤YR[¼Q/rYWSLQL/rYMHY]L7LYTHULU[7SLQL:[`SPUN

â&#x20AC;&#x201C; FRISĂ&#x2DC;RBRANCHENS JOBPORTAL

Lille og effektiv Den lille kompakte hürtørrer Palux 3200 fra Bratt Trading vejer kun lidt, men er en effektiv hürtørrer der har fire forskellige temperaturer samt kold knap.

VIL DU ARBEJDE FOR GUN â&#x20AC;&#x201C; BRITT COIFFURE? SĂ&#x2026; KLIK IND OG SE MERE PĂ&#x2026; WWW.FRISORJOB.DK

7IG#ONTRAST FRA 4APE/.AND/&&

HajtĂŚnder Plan Organic prĂŚsenterer nye clips med et fast greb som hajtĂŚnder. Jaws Hair Clips har rustfri fjedre og sikrer nem og hurtig pĂĽsĂŚtning.

50 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger pü www.hairmagazine.dk

2ING(AIR#ONTRASTPĂ&#x2039;4 FORYDERLIGEREINFORMATION


Ergonomi Rundbørsten fra HH Simonsen med ergonomisk håndtag giver frisøren et godt arbejdsgreb. Nylon pigge med Ionic teknologi mindsker statisk påvirkning af håret, fås i tre størrelser.

HAIR FOR LIFE ER ET HÅRSYSTEM SOM HENVENDER SIG TIL PERSONER I ALLE ALDRE.

Garanteret godt sæt Metropolis White Hot er et praktisk ter børs og rrer føntø , med glattejern i er teten Kvali r. farve e kølig kke smu i fra år, 10 hele top og garantien er på Haircare Danmark.

NYHED!

Syv tommer Saksens længer på syv tommer, gør modellen særdeles velegent til engelsk stilklip – kam over saks. Det ergonomiske håndtag sikrer perfekt balance på saksen, fås hos HH Simonsen.

HAIR FOR LIFE CONTACTSKIN

ContactSkin er så microtyndt at ingen kan se eller føle det efter fastgørelsen. ContactSkin kan bruges til kunder med bare steder eller som er helt uden hår! Det nye hår behandles som var det ens eget naturligt voksende hår.

Klassisk krøl Her er det gode klassiske krøljern med to temperatur indstillinger, ergonomisk håndtag med rubber overflade som sikrer det gode greb, Overfladen er rustfrit stål, og det sikrer den effektive varmefordeling, fås i tre størrelser hos HH Simonsen.

Med ContactSkin behøver man ikke spekulere i den manglede hårvækst. – FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

”Jeg har fået en svend og gode henvendelser på min annonce via FRISORJOB.DK, så det er ikke sidste gang jeg gør det...”

Trådløs styling Med Metropolis ledningsfri glatjern kan man style håret i bussen og bilen. Glatajernet har genopladeligt batteri med en kapacitet på op til 60 minutter og forhandles af Haircare Danmark.

Nye farver Når der skal købes Feather kniv til salonen er der nye farver at vælge imellem. Så spørgsmålet er om det skal være rød eller blå – eller begge dele. Forhandles af Thorsen Trading

Trine Stubbe Østergaard (Per Johs Intercoiffure)

Før billede

Efter billede

RING 3536 3562 OG FÅ TILSENDT EN GRATIS DVD OG SE HVORDAN. EXCLUSIVE FORHANDLERE SØGES. KONTAKT FINN WALDORF

House of Waldorf • Thorvaldsensvej 12 • 1871 Frederiksberg C 3536 3562 • www.waldorf.dk • Email Änn@waldorf.dk 52 > In-house update


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Frederik Skovdal

DET BEDSTE TIL KUNDERNE

JEG HAR FUNDET UD AF, AT VEJEN FREM ER AT FINDE PIGER, SOM DU SELV KAN FORME. DET HOLDER VIRKELIG FORRETNINGEN I GANG!

GITTE KOFOED MED TRE SALONER PÅ FYN ER NYT MEDLEM AF INTERCOIFFURE. KUN DET BEDSTE ER GODT NOK TIL HENDES KUNDER. NU HAR HUN SAMLET SINE PRODUKTER UNDER REDKEN-MÆRKET OG INDFØRT NYT FARVESYSTEM.

Gitte Kofoed er frisør med stort F. Hun er viljestærk, stædig og går ikke på kompromis i sit arbejde. Hun vil yde det bedste overfor sine kunder. I hendes tre saloner arbejder Gitte Kofoed og hendes ansatte for at give kunderne en rar oplevelse med gode og holdbare klip og farvninger. Det betaler sig i sidste ende, mener hun. Gitte Kofoed er 36 år, gift og har tre piger, – et par tvillinger og en storesøster. Som 25 årig etablerede hun sig med sin første salon i Dalum ved Odense. Siden kom salonen i Otterup på Nordfyn, hvor Gitte Kofoed bor privat. Og for et par måneder siden fik hun tilbud om at overtage en salon i hjertet af Odense. Allernyest i karrieren er hendes medlemskab af Intercoiffure. Det er hun både glad for og beæret over. FRI SELVSTÆNDIGHED ”Jeg er uddannet i Otterup og fandt allerede tidligt ud af, at jeg ville være selvstændig. Jeg var elev i en salon, hvor jeg oplevede frustra54 > Det bedste til kunderne

tionen over ikke at have tilstrækkelig tid til det, jeg mente hver enkelt kunde burde få - nemlig en tilfredsstillende hårbehandling. Jeg kunne heller ikke få den efteruddannelse, som jeg synes er så vigtig. Allerede tidligt var jeg klar over, at kunder gerne betaler for en god behandling. I min elevtid oplevede jeg den modsatte holdning fra min chef, og det var ikke den måde jeg i fremtiden ønskede at arbejde som frisør.” Gitte Kofoed er meget kategorisk i sin holdning til, hvordan en salon bør drives. Det har krævet meget og hårdt arbejde at nå frem til det, hun i dag kan tilbyde sine kunder. ”Jeg ser det at være selvstændig som en kæmpe frihed. Selvfølgelig bruger jeg meget tid på mine saloner. Men jeg oplever det ikke som et hårdt arbejde, fordi jeg føler glæden og friheden ved selv at kunne bestemme. Faktisk kan jeg arbejde i en uendelighed, fordi jeg er så glad for mit fag. Hvis ikke jeg havde tre børn, som også har krav på, at deres mor er hjemme hos dem, kunne jeg arbejde fra otte morgen

til ti aften. Jeg har aldrig haft lyst til at være andet end frisør. Jeg kender en del kollegaer, som har mistet gejsten. Det problem kender jeg slet ikke. Mine forældre er selvstændige, og deres forretning har været deres livsværk. Jeg føler det på samme måde.” MISTEDE PERSONALE Gitte Kofoed var allerede selvstændig, da hun ventede tvillinger. Deres alt for tidlige fødsel krævede lang tids indlæggelse på sygehuset og Gitte Kofoeds tilstedeværelse døgnet rund. I disse måneder mistede hun en del af sit personale, og skulle til at starte forfra. For hende gjaldt det om at komme i gang igen. Så hurtigt som muligt. Afgørende for hende var samtidig, at niveauet skulle være højt. Kunderne skulle have den bedste behandling med de bedste produkter. ”Efter jeg var udlært kom jeg til en frisør i Assens. Hun lærte mig at klip godt kunne være anderledes end det jeg havde lært. Allerede dengang for 20 år siden var hun Vidal Sassoon-frisør, hvor klipningen

gør at man får en frisure, der holder formen i lang tid. Derfor er det vigtigt, at mine assistenter også klipper godt. Indtil nu har jeg uddannet seks elever, og jeg elsker at videregive mine erfaringer til dem. Jeg har fundet ud af, at vejen frem er at finde piger, som du selv kan forme. Det holder virkelig forretningen i gang! INGEN NEMME LØSNINGER Men jeg søger ikke de nemme løsninger. Det betyder meget for mig, at alt i salonen er hundrede procent i orden. En af mine elever er lige stoppet, fordi han synes det var for hårdt. Han ville gerne klippe hurtigt. Men hos mig kommer eleverne ikke videre i uddannelsesforløbet, før de han helt styr på det, jeg har sat dem til. Ja, og de får også lov til at tørre hylder af. En pæn og ren salon er den del af helheden. Eleverne får ikke lov til at farve bryn, før de har lært at tørre reoler effektivt og ordentlig af. I virkeligheden bestemmer eleverne selv, hvornår de vil videre. Hvis jeg fornemmer, at en elev er sjusket med sine ting, hvordan kan jeg så tro på, at deres øvrige opgaver er løst Det bedste til kunderne < 55


Faaborgvej 41A · 5250 Odense SV Tlf.:+45 6613 3990 · Fax: +45 6613 3995 · info@hairmix.dk

tilfredsstillende? Jeg kræver meget af mine elever.Til gengæld ved jeg, at den dag de er færdiguddannet, kan de få job hvor som helst. Selvfølgelig skal man som ung ud at opleve og se andre ting. Men hvis nu mine saloner opfylder deres krav til videreudvikling og arbejde, er jeg glad – også hvis de fortsætter hos mig. Mine drømme og visioner er at kunne levere den perfekte ”vare”.Til mine kunder er kun det bedste godt nok. Det gælder også den kaffe, de får serveret eller det stykke chokolade, der ligger ved siden af koppen. Tingene skal passe samme, og der skal gå en rød tråd igennem hele salonen. EFTERUDDANNELSE Selv er jeg ikke verdens hurtigste klipper, men jeg ved, at vore klipninger er i orden. Selvfølgelig er vi alle individuelle frisører, men hos os har kunderne en forventning om et kvalitetsarbejde. For tiden har jeg nogle kanondygtige piger. Jeg ofrer rigtig mange penge på kurser til mit personale. Mange steder er det chefen selv, der kommer på kursus. Jeg mener, at det er mindst lige så vigtigt, at assistenterne også får efteruddannelse. For et par måneder siden var jeg hos Redken sammen med en af mine ansatte og 10.000 frisører fra hele verden i Las Vegas.To andre 56 > Det bedste til kunderne

var samtidig på et andet kursus i USA. Igennem de seneste seks år har jeg og nogle af mine ansatte hvert år været på kurser i udlandet,” siger Gitte Kofoed. NYT FARVESYSTEM ” Siden 1995 har jeg haft Redken shampoo og styling samt toning i mit produktsortiment,” fortæller Gitte Kofoed videre, som i forbindelse med åbningen af sin tredje salon i Odense også valgte at skifte til Redkens farvesystem. Siden 1995 har hun haft Redken-mærket på sine hylder, - og været særdeles tilfreds med produkterne. Hvis jeg syntes, at Redkens shampoo’er og styling-produkter er så unikke, hvorfor skulle farverne ikke også være det? blev jeg spurgt.” Gitte Kofoed havde ikke taget sidste skridt til at blive full-sortimentkunde hos Redken, hvor også farvesystemet kom med. Hun var nemlig glad for sine oprindelige farver. ”Indenfor kure og plejeprodukter har Redken altid været nummer et for mig,” fortæller Gitte Kofoed, ”- ingen har nogensinde kunnet erstatte de kure, vi har haft. Men nu har vi Redken-produkter fra start til slut.Vi har haft en tekniker ude i alle tre forretninger, som igennem mange år har arbejdet med dette produkt. De gode ingredienser i farverne understøttes af en Redken kur, som giver en helt fantastisk synergi-effekt til at bevare glansen i håret!” slutter Gitte Kofoed ■


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

HAN HUSKER TYDELIGT PERIODEN I SLUTNINGEN AF 60ERNE, DA JAQUELINE KENNEDY OFFENTLIGT FORTALTE OM SIN BRUG AF PARYKKER

HÅR FOR LIVET AT MISTE HÅRET ER FOR MANGE EN TRAUMATISK OPLEVELSE OG SOCIALT INVALIDERENDE. I DAG HAR MAN SÅ GODE HÅRTEKNISKE LØSNINGER, AT DET ER MULIGT AT KUNNE SE UD ”SOM ALLE DE ANDRE.” HOUSE OF WALDORF I KØBENHAVN OG TOFTILD ALTERNATIVT HÅR I AALBORG HAR SPECIALISERET SIT I HÅRLØSNINGER. Noget af det første man lægger mærke til hos mennesker er håret. Håret og frisuren giver os mulighed for at udtrykke vor personlighed på bestemte måder. Hår siges at give styrke og kraft. Håret er en væsentlig del af vores personlige udtryk. Med alderen ser man til skaldethed hos mænd. Kvinder bliver mere tyndhårede, men mister sjældent håret. Arvelige faktorer gør sig gældende – måske har den tiltagende forurening med allergier en del af skylden for, at flere og flere yngre mænd mister håret Under alle omstændigheder er det en traumatisk oplevelse for dem. House of Waldorf i København og Toftild Alternativt Hår i Aalborg er specialister i hårløsninger til mennesker, der ufrivilligt har mistet håret. JAQUELINE KENNEDY Finn Waldorf fra House of Waldorf har i 40 år beskæftiget sig med parykker og extensions. Han husker tydeligt perioden i slutningen af 60erne, da Jaqueline Kennedy offentligt fortalte om sin brug af parykker, som hun havde 14 forskellige af. ”Dengang var parykker lavet af kunstigt hår,” fortæller Finn Waldorf, men den amerikanske præsidentfrue gjorde det alligevel legalt at bruge paryk. Langsomt voksede en trend frem, hvor kvinder turde vise sig med parykker. Jeg 58 > Hår for livet

tror, at det var den spæde start til, at man i dag har et langt naturligere forhold til det at bære paryk. Man udviklede parykindustrien, så man i dag har fantastisk flotte naturtro parykker af ægte hår. Parykker er ingen nyhed. De har eksisteret i flere århundreder. Det nye var, at parykken blev et supplement til makeup og tøjet.” Finn Waldorf ved, hvad han taler om. Siden slutningen af 1960erne har han beskæftige sig med parykker og hårextensions. Han arbejdede dengang for Carmen Curler og demonstrerede deres fortræffeligheder på parykker over hele Europa. PARYKDESIGNER Dengang var udvalget af parykker ikke stort. Sammen med en kollega startede Finn Waldorf med at lave parykker i eget design af kunstigt hår. En tysker, som var den tids største indkøber af parykker i Europa, blev begejstret for idéen. Sammen startede de et fælles firma med parykker. ”Interessen for parykker var stærkt stigende, og jeg kan huske at vi på en blomstermesse i Forum havde en stand, hvor vi solgte to forskellige parykker i kunstigt hår. Den ene koster 148 kr. og den anden 98 kr. Denne weekend omsatte vi for 42.000 kr. Det siger noget om den

Finn Waldorf fra House of Waldorf har i over 25 år hjulpet kvinder og mænd med parykker og hårextensions. Her ses Finn Waldorf sammen med hustruen Kirsten, der også arbejder i forretningen.

Hår for livet < 59


enorme interesse. Hele denne opstart har gjort, at det er blevet legalt at gĂĽ med paryk. Jeg mener at interessen for parykker i al almindelighed ogsĂĽ har vĂŚret til stor hjĂŚlp for de mennesker, som pĂĽ grund af hĂĽrtab har behov for en hĂĽrløsning. Blandt vore kunder med hĂĽrtab er de fleste kemopatienter og mennesker med pletskaldethed,â&#x20AC;? fortĂŚller Finn Waldorf. FLEST MĂ&#x2020;ND MĂŚnd har igennem ĂĽrene vĂŚret den største kundekreds hos House of Waldorf. Finn Waldorf skønner løseligt, at aldersfordelingen er sĂĽledes: Drenge fra 20-30 ĂĽr udgør 40 procent af kunderne, cirka 30 procent er mellem 30 og 55 ĂĽr og resten er mere modne mennesker. Før kom der flest mĂŚnd. I dag er fordelingen mellem mĂŚnd og kvinder nogenlunde lige. Kirsten Waldorf, som er uddannet frisør, arbejder sammen med flere medarbejdere i forretningen. Hun glĂŚder sig over, at nĂŚsten alle hundrede procent af kunderne med hĂĽrtab er glade og lykkelige, nĂĽr de gĂĽr ud af døren efter en behandling.

â&#x20AC;&#x153;

MANGE KUNDER ER ULYKKELIGE OVER DERES HĂ&#x2026;RTAB, MEN VI GIVER DEM SELVTILLIDEN TILBAGE

â&#x20AC;?

â&#x20AC;?Mange kunder er ulykkelige over deres hĂĽrtab, men vi giver dem selvtilliden tilbage,â&#x20AC;? fortĂŚller Kirsten Waldorf. â&#x20AC;?Med de super hĂĽrløsninger man har i dag, kan man slet ikke se, at hĂĽret ikke er kundens eget. Desuden ved kunderne, at efter et besøg hos har de ingen gener med deres hĂĽr de nĂŚste fire-fem uger.â&#x20AC;?

HĂ&#x2026;RPROTESER Lise Toftild Toftild oplyser, oplyser, at at mange mange af af deres deres kunder kunder er er sĂĽkaldte sĂĽkaldte bevillingsbevillingsLise kunder. De De har har hvad hvad hjĂŚlpemiddelloven hjĂŚlpemiddelloven kalder kalder funktionsnedsĂŚttelse. funktionsnedsĂŚttelse. kunder. disse sammenhĂŚnge sammenhĂŚnge bliver bliver en en paryk paryk bevilget bevilget som som et II disse et kropsbĂĽret kropsbĂĽret

â&#x20AC;?Mine forĂŚldre startede med parykker, fordi det var blevet moderne med løst hĂĽr og parykker,â&#x20AC;? fortĂŚller frisør Claus Toftild. Clausâ&#x20AC;&#x2122; forĂŚldre, som stadig er aktive i forretningen, husker, at mĂŚndene gik og trippede udenfor døren, inden de vovede sig ind for at købe en toupĂŠ. Claus Toftildâ&#x20AC;&#x2122;s far, indehaver indtil for fem ĂĽr siden, var tidligere konkurrencefrisør, hvor han deltog i discipliner med bl.a. toupĂŠ. Lise Toftild er uddannet inden for sprog og markedsføring og varetager de administrative opgaver i firmaet. Da Claus Toftild var uddannet, ville han ud i verden. Det blev til et ophold pĂĽ en stor parykfabrik ved Ulm i Tyskland. MĂĽske var det opholdet her, som blev indledningen til hans interesse for at arbejde med parykker.

De individuelt individuelt tilpassede tilpassede parykker parykker ligger ligger ii ĂŚsker ĂŚsker og og er er De klar til til brug, brug, nĂĽr nĂĽr kunden kunden nĂŚste nĂŚste gang gang kommer kommer til til service. service. klar

super natural beauty VXSHUQDWXUDOEHDXW\ Eksklusiv hĂĽr- og hudpleje perfekt til dig, der (NVNOXVLYKnURJKXGSOHMHSHUIHNWWLOGLJGHU vil tilbyde rene organiske produkter i din salon YLOWLOE\GHUHQHRUJDQLVNHSURGXNWHULGLQVDORQ â&#x20AC;&#x201C; indeholder ingen parabener, parfume eller ²LQGHKROGHULQJHQSDUDEHQHUSDUIXPHHOOHU kemikalier. Baseret pĂĽ rene vegetabilske NHPLNDOLHU%DVHUHWSnUHQHYHJHWDELOVNH ingredienser. LQJUHGLHQVHU

Lige nu fĂĽr du fordelagtig rabat pĂĽ vores /LJHQXInUGXIRUGHODJWLJUDEDWSnYRUHV introduktionspakke. Ring pĂĽ tlf. 70 20 25 29 og bliv LQWURGXNWLRQVSDNNH5LQJSnWOIRJEOLY John Masters Organics forhandler. -RKQ0DVWHUV2UJDQLFVIRUKDQGOHU

SKRĂ&#x2020;DDERSYET LĂ&#x2DC;SNING â&#x20AC;?Det har altid vĂŚret vores forretningsidĂŠ at sĂŚlge parykker og hĂĽrtekniske løsninger. Vores specialitet er at lave â&#x20AC;?skrĂŚddersyedeâ&#x20AC;? (customized pĂĽ engelsk) løsninger til vore kunder. Det vil sige parykker efter mĂĽl og afstøbning. Ofte skyldes manglen pĂĽ hĂĽr et sygdomsbetinget hĂĽrtab.

Ingen parfume ,QJHQSDUIXPH Kun naturlige ingredienser .XQQDWXUOLJHLQJUHGLHQVHU

Kvinde med skaldet isse før og efter behandling med paryk. Foto Toftild.

Plan 1MBO

tm WP

john masters

tm WP

Ingen parabener ,QJHQSDUDEHQHU

Ingen kemikalier ,QJHQNHPLNDOLHU

I hvert fald har Toftild Alternativt Hür i dag gode kontakter til bevillingsmyndigheder og hjÌlpemiddel institutter, som bruger dem, nür de skal lave ansøgninger om tilskud til parykker.

60 > HĂĽr for livet

RESTEN AF LIVET â&#x20AC;?Alopeciakunderne udgør udgør en en stor stor del del af af vore vore kunder. kunder. Andre â&#x20AC;?Alopeciakunderne Andre kunder, kunder, som kommer kommer her, her, har har operationsar operationsar efter efter ulykker, ulykker, brandsĂĽr brandsĂĽr eller eller som skader efter efter kraftig kraftig strĂĽlebehandling, strĂĽlebehandling, hvor hvor man man risikere risikere at at miste miste alt alt skader hĂĽr pĂĽ pĂĽ hovedet. hovedet. II forbindelse forbindelse med med den den type type skader skader har har vi vi et et uformelt uformelt hĂĽr samarbejde med med de de dermatologiske dermatologiske afdelinger afdelinger pĂĽ pĂĽ Odense Odense UniUnisamarbejde versitetshospital og og Marselisborg Marselisborg Hospital. Hospital. Hospitalerne Hospitalerne har har selv selv versitetshospital henvendt sig sig os, os, og og vi vi har har holdt holdt flere flere foredrag foredrag om om de de løsninger, henvendt løsninger, vi vi kan kan tilbyde mennesker, mennesker, der der resten resten af af deres deres liv tilbyde liv skal skal leve leve med med et et hĂĽrtab. hĂĽrtab. Det Det gĂŚlder for for os os at at finde finde løsninger, løsninger, der der kan kan holde holde livslangt. livslangt. Der Der skal skal vĂŚre vĂŚre gĂŚlder dynamik og og perspektiv perspektiv ii disse disse løsninger, løsninger, det det vil vil sige sige virkelig virkelig gode gode tilbud, tilbud, dynamik der kan kan tilfredsstille tilfredsstille deres deres behov, behov, ogsĂĽ ogsĂĽ selv selv om om valget valget skulle skulle falde falde pĂĽ pĂĽ der en hyldevare, hyldevare, som som er er en en billigere billigere løsning. løsning. II dag dag findes findes der der meget meget flot flot en standardmateriale til til midlertidige midlertidige løsninger, løsninger,â&#x20AC;?â&#x20AC;? siger siger Claus Claus Toftild. Toftild. standardmateriale â&#x20AC;?Da vi vi importerer importerer meget meget hĂĽr, hĂĽr, har har vi vi ogsĂĽ ogsĂĽ mulighed â&#x20AC;?Da mulighed for for at at skaffe skaffe extenextensions ii god god kvalitet, kvalitet, men men dem dem sĂŚlger sĂŚlger vi vi udelukkende udelukkende videre videre til til frisører. frisører. sions Vi har har valgt valgt at at trĂŚkke trĂŚkke en en meget meget synlig synlig streg streg mellem mellem det, det, der der kaldes kaldes Vi extensions, og og det det vi vi kalder kalder hĂĽrløsninger. hĂĽrløsninger.â&#x20AC;?â&#x20AC;? extensions,

TOUPĂ&#x2030;-DISCIPLIN Ligesom hos House of Waldorf arbejder ĂŚgteparret Claus og Lise Toftild i Aalborg ogsĂĽ med hĂĽrløsninger til kunder, som har mistet hĂĽret eller lider af pletskaldethed. Toftild Alternativt HĂĽr midt i Aalborg er ikke en almindelig frisørsalon.

NĂŚsten halvdelen af vore kunder lider af alopecia, dvs. skaldethed. Det er en sygdom, som giver sig udslag i pletskaldethed eller total skaldethed. Langt de fleste af vore kunder har ikke et hĂĽr pĂĽ kroppen, og det er bĂĽde mĂŚnd, kvinder og børn, unge og gamle. I vor forretning udtaler vi os generelt ikke om, hvorfor man mister hĂĽret, det lader vi specialisterne om. Men vi har samarbejde med patientforeningen Alopecia Areata Foreningen, pĂĽ dansk betyder det pletskaldethed,â&#x20AC;? oplyser Lise Toftild. â&#x20AC;?Alopecia findes i flere former. Totalis â&#x20AC;&#x201C; er hele hovedet, universalis - er hele kroppen, areata - er pletskaldethed. Vi har ogsĂĽ set eksempler pĂĽ alopecia tracta â&#x20AC;&#x201C; som er skader forĂĽrsaget ved hĂĽrextension.

*Ann: Videotizing, sĂŚttes ind af From og Co. â&#x20AC;&#x153;og prisen for bedste film gĂĽr til...â&#x20AC;?

organics

Fü krøllerne under kontrol. )nNU¥OOHUQHXQGHUNRQWURO Prøv vores suverÌne john masters organics 3U¥YYRUHVVXYHU QHMRKQPDVWHUVRUJDQLFV Curl Booster SÌt bestüende af Citrus & Neroli &XUO%RRVWHU6 WEHVWnHQGHDI&LWUXV 1HUROL Detangler, Sweet Orange Styling 'HWDQJOHU6ZHHW2UDQJH6W\OLQJ Gel og Bourbon Vanilla & *HORJ%RXUERQ9DQLOOD  Tangerine Hair Texturizer. 7DQJHULQH+DLU7H[WXUL]HU Giv kunden den XOWLPDWLYH ultimative *LYNXQGHQGHQ oplevelse af naturlige RSOHYHOVHDIQDWXUOLJH krøller, den bedste pleje og NU¥OOHUGHQEHGVWHSOHMHRJ fantastisk krøltegning. IDQWDVWLVNNU¥OWHJQLQJ

OSHBOJD rganic 0

Holsteinborgvej 64 - 4243 Rude - tlf: 70 20 25 29 - contact@planorganic.dk +ROVWHLQERUJYHM5XGHWOIFRQWDFW#SODQRUJDQLFGN www.planorganic.dk ZZZSODQRUJDQLFGN


*Ann: Videotizing, sættes ind af From og Co.

Claus Toftild demonstrerer, hvordan håret sidder.

personligt hjælpemiddel. Her kan man på sin vis sammenligne hårløsningen med en protese. Nogle kolleger i udlandet kalder den slags parykker for en hårprotese. ”Det kan være endog meget svært for mennesker med varigt hårtab at erkende virkeligheden. Vores fornemste opgave er at gøre folk glade.Vi er meget diskrete, og kunderne ved, at hos os kan de slappe af.Vi trækker et rullegardiner ned foran spejlet, hvis en kunde ikke kan udholde at se sig selv uden hår. Vort arbejde er meget en tillidssag skabt på personlige relationer. Kunderne har ét eneste ønske: ”Giv mig et produkt, der gør mig sikker og får mig til at ligne alle de andre!” Dette produkt kan vi faktisk levere. Vi sælger naturtro og sikre løsninger, der giver dem øget livskvalitet. Jeg forstår godt, hvis en 16-årig dreng er vred over at have mistet håret. Det kan være socialt invaliderende for dem og en meget traumatisk oplevelse. Samfundet kan ikke være bekendt ikke at hjælpe disse unge, når produktet nu findes. Især set i lyset af flere situationer, hvor man oplever at nogle ikke kan få hjælp til en paryk til 20.000 kr., men der bevilges langt større beløb til at afhjælpe de psykiske effekter af hårtabet. Den slags oplevelser påvirker os og gør os kede af det. NORMALT LIV Ved hårtab findes der flere løsninger. Man kan få en løs paryk, og de ligger også som hyldevare i et pænt og varieret udbyd. Et andet valg er at få taget afstøbning af hovedet. Herefter laves en individuel paryk i ægte hår på en meget finmasket folie- eller netbund. Parykken enten limes eller tapes fast. Med en sådan paryk er det helt umuligt at se, om håret er ens eget eller ej. 62 > Hår for livet

KUNDERNE HAR ÉT ENESTE ØNSKE: ”GIV MIG ET PRODUKT, DER GØR MIG SIKKER OG FÅR MIG TIL AT LIGNE ALLE DE ANDRE!” DETTE PRODUKT KAN VI FAKTISK LEVERE

Vandt din hjemmeside prisen for bedste film? Nu har du mulighed for at vise din egen præsentationsfilm på din hjemmeside. Videotizing.com har udviklet en helt ny teknologi, der gør det let for selv mindre virksomheder at afspille videoklip i suveræn kvalitet på hjemmesiden – uden først at skulle lave en helt ny hjemmeside. Du kan præsentere salonen, vise inspirerende produktvideoer og klippesessions for dine kunder online – og det er nemt og hurtigt at skifte mellem de forskellige film. Ring til os i dag og hør om de nyeste muligheder for at lade din hjemmeside gå til filmen. Ring til Videotizing.com og tal med Ronnie Udesen på telefon 8880 7272.

Videotizing.com

Gl. Torv 24, 1.

1457 København K

Telefon 8880 7272

videotizing.com


VI GØR MEGET UD AF AT TALE MED FOLK OG HØRE OM DERES ØNSKER OG KRAV. DET ER VIGTIGT AT VIDE, OM DE FX SVØMMER TRE GANGE OM UGEN

A¼Dg‚Va9VcbVg`6$Hh©\Zgi^aEgd[Zhh^dcVaEgdYjXih9^k^h^dc/

H;:A;D;ZkYWjeh @obbWdZ<od

:g Yj [jaY V[ Yg^kZ d\ `gZVi^k^iZi4 HncZh Yj! YZi k^a k¨gZ he¨cYZcYZ Vi VgWZ_YZ bZY cd\aZ V[ 9VcbVg`h aZYZcYZ[g^h©gZgd\ZiV[YZhi¨g`iZhiZ WgVcYh bZY hidg hjXXZh4 HZg Yj Zc jY[dgYg^c\ ^ Vi jYk^`aZ Y^\ egd[Zhh^d" cZai ^ Zi b^a_© bZY ^ciZgcVi^dcVai eg¨\4H€\g^WX]VcXZccj

”Fordelen ved denne løsning er, at man kan leve fuldstændig normalt. Man kan bade, svømme, dyrke idræt osv. i ca. fem uger, indtil man skal have ordnet håret. Fuldstændig ligesom når man går til sin almindelige frisør,” fortæller Claus Toftild.

@eXX[j Hdb:YjXVidg[dgGZY`Zck^aYjk¨gZ Zcc©\aZeZghdc^iZVbZi!d\Y^iVgWZ_" YZ k^a WZhi€ V[ egV`i^h` d\ iZdgZi^h` jcYZgk^hc^c\^Wgj\ZcV[kdgZhegdYj`" iZg i^a Z`h^hiZgZcYZ d\ cnZ `jcYZg# 9^cZ eg^b¨gZ de\VkZg k^a k¨gZ [©a" \ZcYZ/

” ’Hår for livet’ er det hår, der sidder på din hud. Det sidder fast direkte på den bare isse 24 timer i døgnet i fire-fem uger ad gangen. Den cyklus som kroppen gennemgår, kan man ikke stoppe, selv om man er skaldet. En hudcelle vokser og vandrer gennem hudlaget og afstødes. Derfor skal vore kunder komme til ”service” ca. hver fjerde uge for at få håret renset og vasker.Vi fjerne alt gammelt liv, frisker håret op, og give det evt. en skyllefarver. Samtidig renser vi hovedbund og giver den en peeling for at fjerne alle døde hudceller. ’Hår for livet’ kan man kalde hår på abonnement. Jeg har kunder, som har rejst jorden rundt og har kunnet finde forhandlere, der var i stand til at give dem en servicebehandling.”

™ <ZccZb[©gZegdYj`ieg¨hZciVi^dcZg ™ <ZccZb[©gZh]dlh!hZb^cVgZgd\ V[iZcldg`h]deh ™ JYk^`a^c\V[d\de[©a\c^c\e€ Z`h^hiZgZcYZd\cnZ`jcYZg ™ I¨ihVbVgWZ_YZbZYhVa\hiZVbZi ™ 9V\WZh©\d\de]daY^[g^h©ghVadcZg

SKRÆDDERSYET HÅR Med tape tager man håret af og på hver dag. Men man taler stadig om skræddersyet hår. En paryk med ægte hår, som sidder permanent fast, har en begrænset levetid. Vi sørger for, at den næste paryk altid ligger klar.

:_dfhe\_b 9jZgZcYn\i^\`gZVi^k[g^h©g!hdb]Vg hidg ^ciZgZhhZ [dg [g^h©g[V\Zi d\ YZih jY[dgYg^c\Zg# =Vg Yj `ZcYh`VW i^a GZY`Zch egdYj`iZg! Zg YZi Zc [dgYZa! bZc^c\ZcWZi^c\ZahZ!YVk^h©g\Zg[dg [jaY dea¨g^c\# 9j ]Vg Zi hi¨g`i [dg" gZic^c\h"d\gZhjaiVi[d`jhd\VgWZ_YZg egd[Zhh^dcZai! higj`ijgZgZi d\ `kVa^" iZihWZk^YhibZYY^cZde\VkZg#

”Hår for livet” er den tætteste løsning, man kan komme på at have sit eget hår. Håret sættes fast med hudlim som er allergitestet. Hvert andet år sender vi prøver ind til et analyseinstitut, som undersøger dem for lavmolekylære stoffer, parabener og bindemidler. Med deres rapport i hånden er vi sikre på, at vi ikke anvender produkter, som er skadelige for huden. MENNESKER I KRISE ”Vi gør meget ud af at tale med folk og høre om deres ønsker og krav. Det er vigtigt at vide, om de fx svømmer tre gange om ugen. Måske skal de så komme oftere hos os for at være sikker på, at limen holder. Folk skal lære at leve med deres handicap resten af livet. Den anden type af kunder er dem med midlertidigt hårtab. For dem er oplevelsen lige så dramatisk. Traumerne og ulykkeligheden ved at miste sit hår er altid den samme. Det er i hvert fald, hvad vi oplever. Jeg tror ikke, man kan sætte sig ind i, hvordan det er at miste håret. Mange af vore kunder er mennesker i krise. Vi har et exceptionelt personale med pondus, empati og med stor menneskelig forståelse. Vores frisører skal kunne give en god behandling – men de skal også kunne så meget andet,” slutter Claus Toftild ■ 64 > Hår for livet

Lise og Claus Toftild har mange kunder, som henvises fra læger og sygehuse til Toftild Alternativt Hår.

9j]VgYg^kZd\Zcijh^VhbZd\ig^kZh^ ZcigVka!YncVb^h`]kZgYV\#9jZghZg" k^XZb^cYZY! jYVYkZcYi d\ ]Vg \dYZ `dbbjc^`Vi^dch" d\ eg¨hZciVi^dch" ZkcZg# 9j Zg hZakhi¨cY^\ d\ hVbi^Y^\ Zc \dY iZVbeaVnZg# 9V Yj k^a k¨gZ VchkVga^\ [dg ig¨c^c\ ^ ?naaVcY d\ e€ ;nc!ZgYZidei^bVai!]k^hYjZgWdhVi XZcigVai^?naaVcYd\]Vg`©gZ`dgi# L_j_bXoZ[h :c bZ\Zi he¨cYZcYZ hi^aa^c\ bZY hidgZjY[dgYg^c\Zgd\\dYZjYk^`a^c\h" bja^\]ZYZg · h€kZa [V\a^\i hdb eZg" hdca^\i#KdgZh jYYVccZahZhV`VYZb^ Zg WZa^\\ZcYZe€kdgZh]dkZY`dcidg^Zi YZ_a^\i!cngZcdkZgZieV`]jh^<adhigje · i¨i kZY bdidgkZ_ d\ H"id\ · hdb YVccZg gVbbZc db Zc hjXXZh[jaY! YncVb^h` d\ Z`heVch^k k^g`hdb]ZY bZYbVc\Z\dYZd\Zc\V\ZgZYZ`da" aZ\Zg# NYZga^\ZgZ deanhc^c\Zg `Vc [€h kZY]ZckZcYZahZi^aH^hhZaC#AVhhZce€ ia[#)(')+,'%# 7diª]d_d] HZcY Y^c Vch©\c^c\ bZY 8K i^a cdgY^X]g5Y`#adgZVa#XdbZaaZgi^aA¼Dg‚Va 9VcbVg`6$H! Vii# =jbVc GZhdjgXZh! HiVi^dcheVg`Zc(,!'+%%<adhigje# 7diª]d_d]i\h_ij 9Zc'#Veg^a'%%,# I^aig¨YZahZ/hcVgZhibja^\i# L_]b©Z[heij_bWj^ªh[\hWZ_]

A¼Dg‚Va Zg kZgYZch [©gZcYZ `dhbZi^`" k^g`hdb]ZY# E€ kZgYZcheaVc WZh`¨[i^" \Zgk^dkZg*'#%%%bZYVgWZ_YZgZ^cYZc [dg[^cVch!ad\^hi^`!>I![dgh`c^c\!hVa\d\ bVg`Zi^c\! ]ZgV[ (,% bZYVgWZ_YZgZ ^ 9VcbVg`[dgYZaie€kdgZh]dkZY`dcidg ^ <adhigje d\ YZi H`VcY^cVk^h`Z 9^hig^Wji^dchXZciZg ^ <gZkZ# K^g`hdb" ]ZYZch `dci^cjZga^\Z ideeg¨hiVi^dcZg h¨iiZgh^ieg¨\e€dg\Vc^hVi^dcZc/6aaZ bZYVgWZ_YZgZ Zg db[ViiZi V[ Zi Egd[^i H]Vg^c\ egd\gVb# ;dg Vi h^`gZ YZc Zc`ZaiZh eZghdca^\Z d\ [V\a^\Z jYk^`" a^c\ VckZcYZg k^ IVaZci 9ZkZadebZci! Zi hVbiVaZegd\gVb! hdb db[ViiZg id €ga^\Z hVbiVaZg d\ Zc eZghdca^\ ]VcY" a^c\h"d\jYk^`a^c\heaVc#K^i^aWnYZgZc ViigV`i^k eZch^dchdgYc^c\! ^c`a# =ZVai] 8VgZeV``Z!hVbi*Z`higV[Zg^Z[g^YV\Z# ;dgYZgZiiZbZYVgWZ_YZgZ[^cYZhW€YZ cVi^dcVaZ d\ ^ciZgcVi^dcVaZ jY[dgYg^c" \Zg d\ `Vgg^ZgZbja^\]ZYZg# :c A¼Dg‚Va bZYVgWZ_YZg ]Vg ediZci^VaZ d\ Zcij" h^VhbZ i^a Vi h`VWZ idegZhjaiViZg# A¼Dg‚Va]VgWgj\[dgY^iiVaZci# 7Zh©\dhe€lll#adgZVa#Y`


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

DET USÆDVANLIGE I DENNE HANDEL ER IKKE SÅ MEGET, AT EN HEL KÆDE BLIVER SOLGT, MEN MERE AT DE TO NYE EJERE ALDRIG HAR STÅET MED EN SAKS I HÅNDEN OG KLIPPET EN KUNDE

FRA SKRIVEBORDET OG UD I MARKEN MORTEN WEIHE VAR DIREKTØR FOR KÉRASTASE OG KASPER VAALA FINANCIAL CONTROLLER HOS L’ORÉAL DANMARK. OMDREJNINGAKSEN BLIVER MED OVERTAGELSEN AF FRISØRKÆDEN ELGAARD-IN EN RÆKKE JYSKE BYER.

66 > Fra skrivebordet og ud i marken

For nylig skete en usædvanlig overtagelse af en jysk frisørkæde. Kristian Elgaard, Randers, der gennem en årrække har opbygget og skabt frisørkæden Elgaard-In solgte 11 af sine 14 frisørsaloner til to unge mænd fra København. Kristian Elgaard har beholdt tre saloner i Randers. Morten Weihe og Kasper Vaala på henholdsvis 31 og 32 år overtog 11 jyske saloner med 60 ansatte. Det usædvanlige i denne handel er ikke så meget, at en hel kæde bliver solgt, men mere at de to nye ejere aldrig har stået med en saks i hånden og klippet en kunde. De kommer begge fra L’Oréal Danmark, hvor de arbejdede som henholdsvis direktør for Kérastase og som financial controller for L’Oréal Professionnel, Kérastase, Redken og Matrix. BAGGRUNDEN Deres tilgang til at blive kædeejere af frisørsaloner er anderledes. Morten Weihe tog oprindelig en bachelorgrad i jura, men skiftede spor og fortsatte hos IBM i nogle år. Her beskæftigede han sig med alt lige fra salg, marketing og finans som business operations manager. Da han kom til L’Oréal var han financial controller i tre år, hvorefter han blev udnævnt til direktør for Redken i et år, og senest var han i et halvt år direktør for Kérastase. Kasper Vaala er uddannet HA i København. Han rejste til London, hvor han arbejdede som investmentbanker med fusioner og virksomhedsopkøb som speciale. Herefter var han konsulent hos det verdensomspændende management consulting firma McKinsey &

Company i en periode. Derefter blev han selvstændig, hvor han styrede det svenske computerprogram Helsevagten i Danmark. Det var Morten Weihe, som ansatte Kasper Vaala som controller hos L’Oréal. Her lærte de hinanden at kende, og langsomt modnedes idéen om at tage det store spring som selvstændige i frisørbranchen. BEDST I EGNE LOMMER ”Vi kom godt ud af det sammen, og så begyndte vi at snakke om, at det kunne være sjovt selv at styre en forretning. Når så en frisørkæde bliver sat til salg, kan man ikke bare vente til næste gang, fordi det sker så sjældent. Man må bestemme sig hurtigt, når chancen melder sig.Vi talte meget sammen, og fandt ud af, at med vores baggrund ville vi måske kunne drive en forretning på en mere kommerciel måde. Normalt plejer det at være en dygtig frisør, som åbner en forretning, der henad vejen vokser sig større og bliver til en kæde, men Kasper og jeg har måske nye idéer til, hvordan man driver en forretning på en anderledes måde,” fortæller Morten Weihe. Begge understreger at de ikke har valgt L’Oréal fra. Men da chancen var der, måtte de springe til. ”Den store og spændende udfordring for os ligger i at sørge for en mere forretningsorienteret drift af salonerne. Vi skal have et større fokus på at udføre flere behandlinger i sammenhæng med klipninger, forøge videresalget og styre vores Fra skrivebordet og ud i marken < 67


varelagre optimalt. FormĂĽlet er at skabe et stĂŚrkt fundament, sĂĽ vi kan forbedre vores frisørers indtjening og kreative udfoldelsesmuligheder,â&#x20AC;? fortĂŚller Kasper Vaala. SALONERNE Salonerne, som har skiftet ejer, ligger i Nørresundby, Skive, Viborg, Herning, Ikast, Horsens, Fredericia, Kolding, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg. I dag er Morten Weihe og Kasper Vaalaâ&#x20AC;&#x2122;s private baser Fredensborg og Hellerup. Men med sĂĽ stor en ĂŚndring i arbejdslivet har de to partnere besluttet, at Fredericia skal vĂŚre deres nye centrum. Dels ligger Fredericia godt i forhold til salonernes geografi, og dels skal de regne med en del kørsel.

&2)3Â&#x152;2"2!.#(%.3%'%.(*%--%3)$%

0ÂŻ777(!)2-!'!:).%$+ &).$%2$5",!.$4!.$%4

â&#x20AC;?Vi har vĂŚret glade for den positive reaktion fra de ansatte i salonerne. Lige nu handler det for os om at lĂŚre frisørerne at kende, og de skal lĂŚre os at kende. Sammen med medarbejderne er det vores intentioner at videreudvikle konceptet, som bygger pĂĽ behandlinger uden tidsbestilling. Men kunderne skal hele vejen igennem have en god oplevelse og kunne fĂĽ alle slags behandlinger, som man normalt ikke har tid til uden tidsbestilling. Kristian Elgaard har kørt med konceptet i mange ĂĽr og vi vil fortsĂŚtte i hans bane,â&#x20AC;? fortĂŚller Morten Weihe. â&#x20AC;?Det handler om at man kan give den fulde oplevelse til sin kunde med farvninger, reflekser, kure og sĂĽ videre. Det er ogsĂĽ magtpĂĽliggende for os, at udvide frisørernes horisont, fordi de ogsĂĽ tjener mere ved det. Vi arbejder med en rĂŚkke planer, hvor vi vil fokusere pĂĽ at udvide paletten med tilbud, uden at frisøren føler presset, hvor det hele skal nĂĽs pĂĽ en time.â&#x20AC;? SALONERNES STYRKE De kommende mĂĽneder vil for de nye ejere vĂŚre at suge sĂĽ mange indtryk som muligt til sig fra salonerne, bearbejde informationerne og udvikle strategier for nytĂŚnkning og ledelse. Begge har en lang rĂŚkke idĂŠer, som endnu ikke ligger helt fast, men skal bearbejdes, vendes og drejes. Mulighederne er sĂĽ mange, at der ogsĂĽ følger mange nye beslutninger med. Ă&#x2C6;t er dog vĂŚsentlig for bĂĽde Morten Weihe og Kasper Vaala: De ønsker at opbygge en virksomhed, hvor de ansatte føler sig hjemme og er glade for at arbejde. Salonernes store styrke er deres beliggenhed.

Z !LLENYEPRODUKTERFRALEVERANDÂ&#x2019;RERNETILDEN PROFESSIONELLEFRISÂ&#x2019;RSALON Z %NOVERSIGTOVERDEFÂ&#x2019;RENDELEVERANDÂ&#x2019;RERTIL FRISÂ&#x2019;RBRANCHEN Z %NOVERSIGTOVERKURSER SHOWSOGEVENTSINDENFOR FRISÂ&#x2019;RBRANCHENI$ANMARK Z .YHEDEROMKRINGPERSONEROGSALONERIFRISÂ&#x2019;RBRANCHEN Z %TELEKTRONISKNYHEDSBREVDERUDSENDESHVERDAGMED DEBEDSTENYHEDERINDENFORFRISÂ&#x2019;RBRANCHENI$ANMARK Z +ORTSAGT ALTHVADDUHARBEHOVFORATVIDEAFNYTSOMFRISÂ&#x2019;R

Morten Weihe og Kasper Vaala har overtaget en frisørkÌde med 11 saloner i jylland

â&#x20AC;?De ligger uforskammet godt â&#x20AC;&#x201C; lige midt pĂĽ gĂĽgaden,â&#x20AC;? som Morten Weihe udtrykker det. â&#x20AC;?Risikoen ved det, vi er i gang med lige nu er faren for at sĂŚtte sig mellem to stole. Den store udfordring er at fĂĽ alle vore medarbejdere med pĂĽ vores nye koncept og tro pĂĽ det. Nogle tĂŚnker mĂĽske, at kĂŚden i dag virker en smule som discount. Men vores frisører er ikke discount. De har en 4-ĂĽrig uddannelse og er dygtige. Men vi vil gerne flytte fokus. Ofte koncentrerer man sig om klipningen. Vi vil gerne starte et skridt tidligere og begynde med konsultationer inden behandlingen og tale om, hvad der skal ske. Men lige nu gĂĽr vi og snuser til det hele for at vĂŚre sikre pĂĽ, at det vi â&#x20AC;?ruller ud medâ&#x20AC;? nu ogsĂĽ er det rigtige.Vi fĂĽr meget positive tilbagemeldinger, og vi ogsĂĽ i gang med kurser og workshops.â&#x20AC;?

68 > Fra skrivebordet og ud i marken

&2)3Â&#x152;23!+3%n3!-,%46Â&#x2030;2$) ).#,%45)+2 4ILMELDDIGVORESELEKTRONISKENYHEDSBREVPĂ? WWWHAIRMAGAZINEDKOGFĂ?LÂ&#x2019;BENDETILSENDTNYHEDER OGANDRERELEVANTEOPLYSNINGEROMKRINGFRISÂ&#x2019;RBRANCHEN PĂ?DINE MAIL.Ă?RDUTILMELDERDIG SĂ?DELTAGERDUI KONKURRENCENOMLÂ?KRE$9-FRISÂ&#x2019;RSAKSEFRA 3CHWARZKOPF'Â?LDERTILDMAJ

"ILLEDEUDLĂ?NTAF 3CHWARZKOPF

NYE RAMMER â&#x20AC;?Vi er jo ikke frisører, men det er en styrke.Vi betragter os selv mere som drifttekniske medarbejdere med kendskab til professionel forretningsdrift.Vores mĂĽl er at skabe rammerne for at medarbejderne kan udvikle sig kreativt og vokse som frisører.Vi skal udvikle strategier, lagerstyringen, forbedre aflønningssystemerne og implementere tidssvarende it-systemer. Med overtagelsen har vi ogsĂĽ gjort os tanker om, hvor vi gerne vil vĂŚre om fem ĂĽr og om 10 ĂĽr.Vi tĂŚnker pĂĽ ekspansion og pĂĽ at forfine konceptet.Vi vil gerne give vores kunder en kvalitetsoplevelse, hvor de fĂĽr den fulde pakke med behandlinger og de bedste produkter pĂĽ markedet, men til en attraktiv pris,â&#x20AC;? slutter Morten Weihe og Kasper Vaala med masser af gĂĽ-pĂĽ-mod â&#x2013;

6).$,Â&#x2030;+2%$9-

3KRIVTILOSPĂ?KONTAKT HAIRMAGAZINEDKELLERKONTAKTOS PĂ?TELEFONHVIS)MENER AT)HARHISTORIERELLER OPLYSNINGERSOMKUNNEVÂ?REINTERESSANTEFOROSOGALLE ANDREIDENDANSKEFRISÂ&#x2019;RBRANCHE


BRITISH HAIRDRESSER AWARDS

Grønne lysninger baseret på naturpigmenter uden kemikalier og uden ammoniak. UltraGlitz systemet fra Farouk Systems, Inc. lysner efter ønske op til 8 toner i gyldne, kobber, beige eller kolde ask toner. Ønsker du at arbejde grønt? Forbedre dit arbejdsmiljø? Tilbyde dine kunder en sund behandling? Ring til os ang. aftale om besøg/demonstration.

SOUTHERN

WALES AND SOUTHWEST

NORTH EASTERN

HAIRDRESSER OF THE YEAR

HAIRDRESSER OF THE YEAR

HAIRDRESSER OF THE YEAR

Photography Alex Cecchini Make-Up Irena Rogers Clothes Stylist Robert Morrison Products Goldwell Styling

Photography James Rudland Hair Vicky Turner

Photography Malcolm Willison Hair Michael Young Products Matrix

70 > British Hairdresser Awards

Importør og distributor af Farouk Systems i Danmark

Tlf. 55 37 00 76 info@danhair.dk, www.danhair.dk


Ingen soleksem Pas på solen og pas på soleksem. Anthelios fra La Roche-Posay er sollotion til alle hudtyper med ekstra høj UVA beskyttelse og høj tolerance, fås på apoteker, 129 kr. -159 kr. Botanisk forår Sisley kommer kun det bedste i sine ingredienser i sommerens makeup, som bærer navnet Tropical Beauty. Farverne er varme i gyldne, røde og brune nuancer og produkterne indeholder alt, hvad man har brug for til den perfekte makeup.

BEAUTY FORÅRET NÆRMER SIG SÅ SMÅT, OG DET BETYDER OGSÅ NYE FARVER I MAKEUP’EN. HUDEN TRÆNGER TIL EKSTRA GOD PLEJE, SÅ DEN ER PARAT TIL LYS, SOL OG VARME - OG DEN NYE MAKEUP. MÆNDENE ER DER OGSÅ TÆNKT PÅ DENNE GANG, HVOR TRE NYE HERREDUFTE NETOP ER LANCERET PÅ MARKEDET. Cool Blue-Hot Bronze - sommer makeup fra Elizabeth Arden er lige ved at være på trapperne. Azurblå emballage og smukke farver: Color Intrigue Eyeshadow Kit fås i fire farvenuancer. Lip Kit med lipgloss har også fire farver.Til sommerens makeup hører naturligt bronzepudder, eyeliner i Hot Bronze, brun, blå og sandfarve. Lip Balm giver skinnende læber og Flawless Finish Mousse Makeup gør huden blød. Priser 120 kr. – 285 kr.

ørger n nier s gode r e l a o G s a å r Pas p Solaire fr nde tid fo od m e re Amb en komm beskytter r e id m d å o s e s , g r o yh dukte r. En n solpro VA-stråle til 100 kr. l U far ve rotect Ge P Clear

En rigtig opstrammer For at modvirke cellulite - også kaldet appelsinhud - har Sisley udviklet Celluli-Pro, der er en anti-cellulite kropscreme med opstrammende og fugtende virkning, 940 kr. 72 > Beauty update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Reparation La Roche-Posay Cicaplast er reparerende crème specielt beregnet til skadet hud. Cremen beroliger, beskytter og virker helende samtidig med, at dem forhindrer udefra kommende bakterier i at fæstne sig på huden, 99 kr.

Amor til manden Cacharel er kendt for sine feminine og romantiske dufte til kvinder. Den ny maskuline duft Amor pur Homme er til manden, der bekender sig til kærlighed og tosomhed, 40 ml 274 kr. With Love Hilary Duff er sanger, skuespiller og designer. Allerede som 19 årig har hun solgt over 12 mio. albums og medvirket i tre film i USA. I samarbejde med Elizabeth Arden har hun nu udviklet sin egen duft til unge piger ”With love... Hillary Duff ”, 30 ml 290 kr.

Godt for øjnene Elizabeth Arden har med Allergan koncentreret plejen af den fine hud omkring øjnene. Det er her de første aldersforandringer viser sig. Prevage Eye Anti-aging moisturizing treatment indeholder en effektiv serum, der lover gode resultater, 650 kr.

Foundation til moden hud Age Re-Perfect fra L’Oréal er foundation er udviklet til kvinder med moden hud. Jane Fonda er tæt ved 70 år og et lysende eksempel på, at god hudpleje betaler sig, fås i tre farvenuancer.

Anti-stress Hydra Zen Neurocalm fra Lancôme er en beroligende fugtpleje til ansigtet som afstresser sensibel og irriteret hud, fås i fem varianter. Elettra Rossellini Wiedermann, datter af Isabella Rossellini, lægger ansigt til serien.

Designerduft til ham Den professionelle argentinske polospiller Nacho personificerer Ralph Laurens nye duft Polo Double Black. Duften beskrives som en frisk nyorientaslk duft, 40 ml 295 kr.

Væk med rynkerne StriVectin-SD er ikke et særligt tillokkende navn på en creme. Men til gengæld er den af Frankrigs førende forbrugermagasin kåret som den bedste og mest effektive anti-rynkecreme, alt baseret på videnskabelig forskning. Prisen er også effektiv, 40 ml øjencreme 725 kr. og 50 ml ansigtscreme 900 kr. Anti Viktor & Rolf Antidote er haute couture duft til manden designet af de to succesfulde hollandske modeskabere Viktor & Rolf. Antidote fås som Eau de Toilette, After Shave Lotion og After Shave Balm, priser 325 kr. – 625 kr.

Blomster-Kenzo Sommerduften Flowerbykenzo er en frisk blomsterduft i alkoholfri sommerudgave til 385 kr.

Beauty update < 73


FRISØRBRANCHENS LEVERANDØROVERSIGT Albaline Bella Vista Best Collection La Biosthetique Cosmobell Coss Cutrin Danhair Davines Design Frisørerne Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge ghd Scandinavia Goldhair Goldwell Haircare Danmark Hairconnexion HairContrast HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen Jaguar Danmark L'Oréal Professionnel Matrix Plan Organic René Kordon Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP System Professional Tecnahaircare Tendenz Terax Thorsen Trading Wella

tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf.

36 78 80 83 86 80 48 11 96 60 81 76 74 69 40 00 97 22 33 44 66 11 20 44 86 74 28 22 55 37 00 76 35 55 62 20 86 24 90 55 75 75 44 22 87 27 10 60 86 11 99 02 86 11 99 02 86 86 50 45 46 15 21 11 70 25 05 70 87 38 27 00 86 84 99 11 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 75 64 11 30 43 24 64 84 43 24 64 84 70 20 25 29 44 94 34 00 36 16 16 09 70 27 07 02 70 27 07 02 70 27 07 02 48 48 27 35 87 38 27 00 22 12 32 32 21 23 00 59 48 19 02 00

ANDRE LEVERANDØRER Admind Den Mobile Frisør E-administration Hairtools House of Waldorf Magnetic Nail Academy Nails & Company PHure Beautyproducts Toftild Alternativt Hår Vikarcentret Waldorf & Ragn AddX Unicare

tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf.

70 20 18 76 70 10 00 01 30 25 32 36 70 21 07 17 35 36 35 62 47 72 00 73 33 32 33 32 30 31 56 57 98 10 32 11 70 24 24 70 47 38 50 22 32 62 23 39 44 83 23 00

Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk


HairSpa & Wellness Farvemuligheder:

HairSpa Piento Lækker designer vaskestol medindbygget Shitasu-massage. Fem punkts massagen er indbygget i ryglænet, sædet samt fodstøtten og kan varieres i tre tempi, og indstilles individuelt hvorefter på kroppen massagen ønskes. Den enkelte stol kan indstilles imellem 10, 20 eller 30 minutters massage. Model Piento er den perfekte måde at tilbyde dine kunder wellness i din salon.

ign og s e D k Dans ks billigste r Danma

t arkede e på m t s e d il Det m

ZenzTherapy Renhed, enkelthed og harmoni har fået et nyt ord; ZenzTherapy. Alle ZenzTherapy produkterne er fremstillet af 100 % økologiske ingredienser og indeholder hverken parabener, parfumer, farvestoffer eller formaldehyd. Derfor kan de anvendes med en langt bedre samvittighed. De multifunktionelle olier kan bruges som hårkure, kropspleje, shaving, fodbad og ansigtspleje.

Der tages forbehold for eventuelle trykfejl. HH SIMONSEN® er et registreret varemærke i EU og Norge.

Se mere på www.hhsimonsen.dk eller ring 73 75 10 12 / 73 75 10 00

2. udgave 2007  

Hair Magazine 2. udgave 2007

2. udgave 2007  

Hair Magazine 2. udgave 2007

Advertisement