Page 1

nr. 36 > MARTS 2012

Det SKAL VÆre SJOVt!

FIE, SIF OG AIA FRA RENO BLVD. I KØBENHAVN

modens Tendenser kunden skal være i fokus 6 frisører – 5 Tendenser Behovet for at udforske præger moden i efteråret og vinteren 2012/13.

Atmosfære er kodeordet i Claus Thy’s nyindrettede salon i Århus.

Hair Magazine har bedt seks frisører give deres bud på fem tendenser.


FREMTIDENS HÅRFARVE FULDSTÆNDIG FORENKLET


BRING PASSION IND I DIN SALON MED WELLA PROFESSIONAL COLORS Vi tror på de bedste farveresultater og hårbeskyttelse – lige som over 100.000 saloner globalt, der bruger Wella Professional hårfarve. KOLESTON PERFECT Permanent farve der giver perfekte farveresultater, perfekt dækning af grå hår og pleje. COLOR TOUCH Den førende ammoniakfri toningsfarve i mere end 20 år. BLONDOR 10 gange vinder af “Behind the Chair Stylist Choice Awards“ som “Favorite Bleach Lightener“. MAGMA Ubegrænset enestående farvemuligheder i et hurtigt trin. www.wella.dk

BASISFARVE 8/0 KOLESTON PERFECT 6/3+8/7 + 6 % 8/0+9/0 + 6 % 9/3 + 7/7 + 10/96 + 6 %


EN Ny DIMENSION AF AMMONIAKFRI HÅRFARVE

Verdens første

farVe-neKtar

NÆRENDE PERMANENT HÅRFARVE – AMMONIAKFRI Bekræftet ved repræsentativ undersøgelse1 :

•mærkbar sundere hårfølelse •Exceptionelt righoldige farver •Absolut pålidelig gråhårsdækning - op til 100% •Let 2-komponentsystem

ri kf

m Pr E i u m

AmmOniA

20%

forbedret hårkvalitet2

r fA r v E

Ammoniakfri farve fra en primær konkurrent

Kontakt Goldwell for yderligere information på tlf.: 46 15 21 11 eller på www.goldwell.com/nectaya.

D ED I C AT ED T O C O L O R P ER F EC T I O N . Ekstern undersøgelse med 217 GOLDWELL og konkurrent saloner, foretaget af et uafhængigt forskningsinstitut, 2011.

1)

Efter farvebehandling ved sammenligning med andre ammoniakfrie farver fra ledende leverandører af professionel hårkosmetik bekræftet af et uafhængigt forskningsinstitut 2011.

2)

Dyk ned i en verden af Nectaya.


uniq

ANOTHER INNOVATION FROM

one ALL IN ONE HAIR TREATMENT

OPLEV DET PROFESSIONELLE PRODUKT, SOM HAR REVOLUTIONERET HÅRPLEJEMARKEDET

Den eneste leave-in hårkur på spray med 10 unikke fordele

1 Genopretter tørt og ødelagt hår

6 Gør håret nemmere at frisére

2 Tilfører glans og eliminerer krus

7 Gør håret mere medgørligt

3 Beskytter mod varme

8 Får frisuren til at holde længere

4 Gør håret silkeblødt

9 Forebygger spaltede spidser

5 Beskytter mod tab af farve med UVA/UVB beskyttelse

ud af

10 Giver håret naturlig fylde

SÆLGES HOS PROFESSIONELLE FRISØRSALONER LANDET OVER

kvinder ville købe

RING I DAG OG FÅ ET TILBUD DER VIL BOOSTE DIT SALG I SALONEN. (TILBUDDET GÆLDER KUN NYE UNIQ ONE KUNDER)

VEJL. UDS.: 125 KR. *) Information indhentet fra 60 kvinder i alderen 30-45 år, som havde testet produktet.

TLF.:

70 22 22 98


Af chefredaktør Pia Finne Netop nu er det tid til tendenser. Modeugen i København er forbi, og på vanlig vis blev moden til den næste sæson – altså efteråret og vinteren 2012/13 – præsenteret. Med moden blev der vist et væld af nyt og spændende hår, og gennemgående var det, at looket skal være naturligt. Man skal ikke kunne se, håret er farvet, der skal være struktur og volumen i håret, og det skal for guds skyld ikke se hverken nyfriseret eller nyklippet ud. Hellere en smule vildt og lidt uregerligt á la nutidens storbykriger møder den pæne pige fra Hellerup.

Samtidig taler de også om en fornyet passion for faget, om de nye unge frisører, der for alvor rykker og som er super dygtige, og om en eksplosion af kreativitet blandt frisørerne. ”De seneste 15 år har der været en form for ”inkreativitet”. Nu, tror jeg, kreativiteten kommer. Jeg tror, der kommer en bevægelse af unge mennesker med en tendens til at skille sig ud som punkbevægelsen og Muds-bevægelsen, og det er nams for frisører med kreativ frihed. Tiden er ikke til reality wanna bee-look alikes men til kreativ styrke, der kommer af en stor individualitet i udtrykket”, siger Karim Belkhelfa fra Fungus. Faktisk er der, trods krisen, en positiv atmosfære i branchen. Frisørerne er generelt positive mennesker, og gudskelov for det, for der er ingen tvivl om, at vi skal have gang i den positive spiral, og at det er den, der i sidste ende kommer til at spille en vigtig rolle i forhold til at komme godt ud på den anden side af krisen.

shows

Det er nemlig også kontrasternes tid, og der leges med det rå og det blide, det vilde og det friserede i en skøn forening. Denne gang fulgte vi fem forskellige shows under modeugen – både backstage med de dygtige stylingteams og på catwalken. Men det er også tid til tendenser, når det gælder frisørforretningen. Vi har denne gang talt med seks frisører, der har givet deres bud – både på de stilmæssige tendenser, men også på de forretningsmæssige, og her lyder det, at der

igen skal være fokus på kvalitet og kreativitet, at de små og nye frisører får lov til at udfolde sig, og at kunderne i dag vælger frisører efter stil og individuelt udtryk i højere grad end efter navn.

artikler

Tid til tendenser

indhold 18

Det skal være sjovt! Fie, Sif og Aia er de tre piger bag Reno Blvd. i København. Her bliver råbt og grinet, og her er altid fyldt med kunder.

34

Kunden skal være i fokus Atmosfære er kodeordet i den salon i Århus, Claus Thy netop har indrettet med Frisørland.

40

6 frisører – 5 tendenser Hair Magazine har bedt seks frisører give deres bud på fem tendenser i branchen.

48

Miljøvenlighed og stil der holder hos Maria Nila Fra den første tanke tænkes, til produktet står på frisørernes hylder. Man er med hele vejen hos svenske Maria Nila.

54

Modens tendenser til efteråret og vinteren Behovet for at udforske - bagud, fremad og ind i det ubevidste - præger moden i efteråret og vinteren 2012/13.

62

For og imod de nye slagtilbud Downtown og Sweetdeal er nye kommunikationsformer, men er de en fordel eller en ulempe for frisører i salonen?

64

Når en idé bliver til virkelighed HairMaker lover mere hår for en dag! Og interessen er stor. Goldwells salgsteam er inde over og Kenny Aleksandr promoverer.

68

Morgendagens frisører er vores styrke KPSS A/S har skiftet navn til Kao Denmark A/S. Firmaet med mærkerne Goldwell og KMS har nu selv kontakten til kunderne, og der fokuseres målrettet.

74

Det handler om mændene Herreklip handler i høj grad om teknik. American Crew har netop afholdt Method 1 & 2 kurser for en række frisører.

98

Ny Facebook konkurrence Skab en frisure som afspejler forårets farver og tendenser og vær med i konkurrencen. Læs derudover om Hair Magazines sidste konkurrence og få et godt grin over branchens bedste joke.

86

Pels i ny forklædning Syv designere viste kreationer i pels på Kopenhagen Furs show. Redkens team var backstage.

88

Skødesløst, råt og kunstnerisk Der var tænkt kreativt på Munthe plus Simonsens show. Backstage stod HH Simonsen for stylingen af modellernes hår.

90

Sexet og sofistikeret Råt bliver raffineret i den nye kollektion fra Day Birger et Mikkelsen. Wella stod for stylingen af showet.

92

Et medley af fletninger Avia of Scandinavia’s look er en leg med kontraster, og denne leg gik igen i Redkens styling.

94

Inuitgudinde er inspirationen Inuitgudinden Sedna inspirerer Anne Sofie Madsens show. Wellas team skabte et koldt og androgynt look.

MANGLER DU EN FRISØR – SÅ RING TIL ADAM PÅ TELEFON 88 80 72 71

øvrigt

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL

12 Shortcuts 29 Funky Farver af Kenny Aleksandr 76 Haircare Update 104 Inhouse Update

Chefredaktør > Pia Finne Koordinator > Louise Klitgaard Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Vidal Sassoon Tryk > Coolgray Udgives af > Freeminds ApS, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse samt godkendelse af Freeminds ApS. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair Magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster, priser fra leverandører samt manuskripter, fotos og lign. indsendt uopfordret.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shorTcuTs Send din historie til Louise Klitgaard på lk@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

I APRIL MÅNED STØTTER AVEDA PROJEKTER FOR RENT VAND April 2012 er det 13. år for Avedas Earth Month kampagne, der siden 1999 har indsamlet mere end $22 millioner for at støtte miljøorganisationer. I hele april kan man købe Earth Month Light the Way Candle, et stress-lindrende sojavokslys med aroma af økologisk lavendel. Hele salgsprisen på 225,- går til Global Greengrants Fund, der giver tilskud til lokalbaserede vandprojekter rundt om i verden. Hvis du gerne vil være forgænger for udbredelsen af rent drikkevand, økologi og genbrug, så har du nu muligheden for at støtte det gode formål. Lyset lanceres i slutningen af marts og yderligere information kan fås hos Avision på tlf. 26 38 03 80. Derudover kan du læse mere om Avedas initiativer og online donationer på www.aveda.com.

SASSCHA HIRTSgAARD

PÅ PHOTO SHOOT I PARIS

HAIR MAGAZINE TIL MODEUgEN I KØBENHAVN Hair Magazine var med på første række til modeugen, hvor stemningen og forventningerne var i top. Både Anne Sofie Madsen, Avia of Scandinavia, Kopenhagen Fur, DAY Birger et Mikkelsen og Munthe plus Simonsen forstod at lave shows, der både var provokerende og modebevidste. Se med længere inde i bladet og se efterår- og vinterkollektionen for det kommende år, så du ved, hvordan du skal klæde dig – med både hår og tekstiler. Fotograf: Claus Peuckert

Avia of Scandinavia / Redken

Da Sasscha Hirtsgaard var i Paris i september, var hun og resten af det internationale fashion team for Fondation Guillaume booket af Balmain til at lave et photo shoot. De ville gerne have at deres produkter blev vist på en anden måde, end deres kunder normalt ser deres produkter. Kopenhagen Fur / Redken

Der var booket 3 professionelle modeller fra Østrig, som også skulle være en del af de unges show til Mondial Performance. Undervejs ændrede de håret, stylingen, og fotograferede på gader og stræder. I stiletter, uldkjole og læderjakker der vejer 3-4 kg, gik de rundt i en varme, der var nærmest uudholdelig for modellerne. Men til gengæld var det rigtig sjovt! Hårstyling: Sasscha Hitsgaart, Jesus Romero og Fabrizio di Carlo Fotograf: Nino Altobelli

Munthe plus Simonsen / HH Simonsen Anne Sofie Madsen / Wella

DAY Birger et Mikkelsen / Wella

DANHAIRS ”GRØNNE” AFTEN I KØBENHAVN DanHair afholdt den 23. januar en ”grøn” aften i Frisørskolens Showroom, hvor ca. 70 frisører deltog. En af spidserne i Grøn Salon, Lene Danskov fra Hair by Nature i Roskilde, viste flotte klipninger inspireret af Vidal Sassoon. Alle Lenes modeller var farvet med DanHairs nye Natures Gold Henna, nogle fantastiske helt rene hennafarver, som kan bruges af alle og på alle, medmindre man er allergisk over for de pågældende urter, og som er på DFKF’s positivliste. Derudover stylede Lene modellerne med de to plejeserier Simply Orgnanic og CHI Organics samt voksserien IDentiy fra Australien, - også på DFKF’ positivliste. DanHair viste både Simply Organic Oil Emulsion Hair Color og CHI Enviro Smoothing System. Aftenen bød på mange forskellige farver og klipninger med stor interesse og stor spørgelyst!

FACEBOOK KONKURRENCE

- Skab en frisure som afspejler forårets farver og tendenser og vær med i konkurrencen om hotte forårsnyheder fra Jaguar!

Vi kårer den flotteste forårsfrisure, så er det dig, som står med en god idé, så indsend dit billede til Hairmagazine – kun fantasien sætter grænser! Læs mere om konkurrencen længere inde i bladet…

Fotoshoot i Paris.

se flere billeder på 12 > Shortcuts

hairmagazine.dk

se flere billeder på

hairmagazine.dk

Shortcuts < 13


KMS CALIFORNIA HAR FÅET NY DIALOGORIENTERET HJEMMESIDE

PALMA SALON & SPA En Aveda Lifestyle Salon & Spa i hjertet af København. Efter 5 års fremragende succes med sin Aveda-salon midt i det trendy shoppingområde ved Ny Østergade i København, åbner Palma Sørensen nu dørene op for en imponerende spa i samme bygning som salonen.

a

Stor international britisk frisørkæde indtager Skandinavien

Inden for frisørfaget er Palma kendt for sin kreative vision og nyskab­ ende teknikker, som respekterer hårets naturlige look og følelse. Netop derfor tog Palma med glæde imod muligheden for at indgå sam­arbejde med Aveda i 2007, hvor hendes salon – som den første i Danmark – blev til en Aveda Lifestyle Salon.

Haircontrast og Hårologi på besøg i Vinderup På hotel Vinderup var der mandag d. 20/2 lagt op til et brag af et arrangement, da Nordvest og Skive Frisørlaug inviterede til en aften i selskab med HairContrast og Hårologi. Showet blev skudt i gang af Michael Andersen, som viste eksempler på, hvor stor betydning det har for en salons omsætning, at der bliver lavet hair extensions. Teamet bag HairContrast præsenterede Bounce Bounce, Ponytails, Dress up, Clips on, T-parting og meget mere. Disse “navne” dækker over et bredt udvalg af løse hårdele, som giver kunderne mulighed for forandring på mindre end 5 min.!

Ved at åbne en spa ovenover salonen i København, realiserer Palma en gammel drøm om at forene salonbehandlinger med Avedas spa- og skønhedsbehandlinger. kmscalifornia.com er en ny interaktiv hjemmeside, hvor kreativiteten hersker og dialog opstår. Hjemmesiden har integreret alle sociale medier; altså Facebook, Twitter og Youtube med nyheder, produktinformation, step by step guides samt inspiration på deres dynamiske hjemmeside. Du kan besøge det nye innovative univers på www.kmscalifornia.com

Deltag i

Wella Professionals Trend Vision 2012 Nu har du chancen for at brillere og vise din kreative vision ved det internationale Trend Vision Awards som afholdes d. 28. oktober i Madrid. Tag udfordringen op og skab din fortolkning af en af Wellas 4 trends - Blaze, Grace, Celeste og Roxy - som blev vist i sidste nummer af Hair Magazine, i en af de to kategorier: Young Talent eller Color. Young Talent kategorien er for frisører under 30, hvor den bedste fortolkning hædres. Color kategorien er åben for alle, og her hæd­ res det bedste farvearbejde. Få mere information om hvordan du kan deltage i Trend Vision Award konkurrencen ved at kontakte din Wella Professionals salgs­konsulent eller på www.wella.dk

Første destination er København. I spidsen står to meget erfarne danske frisører, Betty Christoffersen og Jan Holck. På få år er SACO blevet en international frisørkæde med filialer i England, Frankrig, USA, Canada og Ungarn. Nu gælder det København. Den 1. februar 2012 åbnede den første SACO-salon og det første SACO-akademi. ”Hver gang vi åbner en salon et sted på kloden, er den først og fremmest bygget op omkring de mennesker, vi arbejder sammen med” siger SACO’s grundlægger Richard Ashforth om valget af København. Se hele COLLECTION X og pressemeddelelsen på hairmagazine.dk Fotograf: David Oldham 14 > Shortcuts

Shortcuts < 15


Betingelserne for hårfarve har ændret sig, og Revlonissimo NMT følger selvfølgelig med. Du får den bedste kvalitet, en fantastisk palette af farver og nu også meget mere farve for pengene. Farvetuberne fra Revlonissimo NMT ændres fra 50 ml til 60 ml, hvilket giver dig mere produkt at arbejde med og dermed de bedste forudsætninger for at give dine kunder en optimal farveservice.

60 ml 50 ml

større kvantitet = Bedre kvalitet

Mere produkt giver et smukkere og mere ensartet farveresultat med en længerevarende effekt.

Another innovAtion from

colomer denmark, Vesterbrogade 18, 1. sal, 1620 Kbh V | Tlf: 70222298 | www.colomer.dk

the colomer group

Nu får du lidt mere af det hele


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Det skal være sjovt! Fie, Sif og Aia er de tre piger bag Reno Blvd. i København. Her siges ikke pænt goddag, her bliver råbt og grinet, og her er altid fyldt med kunder, for de tre piger er, som de er, og de klipper til priser, der gør, at også de unge studerende har råd til at komme i salonen.

Reno Blvd ligger i hjertet af København.

18 > Det skal være sjovt!

Det skal være sjovt! < 19


Hår af Sabrina Michals, Bb.Editorial Stylist. Find din egen fantastiske frisør på Bumbleandbumble.com/locator

Sif (bagerst), Aia (tv) og Fie (th) bruger byens atmosfære i deres salon, hvor tingene er uhøjtidelige, hyggelige og sjove - og så er den superhot på sin helt egen måde.

”Vi vil hellere have en salon med masser af liv og stemning, og så have priser, de unge kan betale, frem for at have en fin salon med høje priser og færre kunder”. Sådan lyder det fra Fie, Aia og Sif, der sammen driver Reno Blvd. i hjertet af København. Atmosfæren er helt speciel. Her bliver joket og sagt sandheder, her grines og kunderne er med i diskussioner på tværs af lokalet. Fie Zeberg startede Reno Blvd. i 2009. Hun er uddannet hos Hasse Kliem, men at hun ville være selvstændig, har hun vidst lige fra begyndelsen. Efter sin elevtid tog hun en tur til Californien, og en nummerplade, hun tog med hjem blev udgangspunktet for indretningen af salonen. ”Jeg fandt lokalet her på Gråbrødre Torv, og jeg indrettede den med møbler og ting, jeg fandt på loppemarkeder”, fortæller Fie, for salonen måtte endelig ikke være for pæn. Den skulle helst minde lidt om en gammel barber­salon. Ret hurtigt fik Fie alt for meget at lave, og Aia Hansen købte sig ind i salonen. Sif Utoft Andersen og Fie Zeberg havde gået sammen på frisørskolen og var bedste veninder, og lige siden salonen åbnede, havde Fie ”plaget” Sif om at blive en del af Reno Blvd. Det skete så for et halvt år siden, og i dag arbejder de tre piger super sammen med hver deres kundekreds og hver deres lager, men i en skøn forening, hvor de hjælper hinanden. 20 > Det skal være sjovt!

Vi kender hinanden ”Vi kender hinanden rigtig godt, det tror jeg, man er nødt til”, lyder det fra Fie, men hun er heller ikke i tvivl om, at det netop kører så godt, fordi pigerne selv bestemmer, hvad de vil, hvornår de holder ferie med videre – og ikke behøver at spørge hinanden om lov. Så når Fie tager en måned til Indien, er det helt fint, og de to andre hjælper med at tage hendes kunder, men at ville tage afsted, er helt hendes eget valg. De tre piger er helt enige om, at det handler om gensidig respekt, og om at hjælpe hinanden, og der har ingen slagsmål været, siger de med et smil. Dog er de ikke naive, og de er godt klar over, at det selvfølgelig hænger sammen med, at der er masser af lave til dem alle tre. ”Men kunderne booker selv via vores onlinesystem, så der er ingen der ”stjæler” kunder fra andre, og kommer der en kunde ind fra gaden, tager den af os, der har tid, kunden. Det har aldrig givet anledning til problemer. Fie, Aia og Sif er tre super specielle piger med store personligheder, der er med til at skabe netop den anderledes og specielle stemning i salonen, og at kundegruppen primært er unge mennesker, fornemmer man også

Gør håret glat og blankt, slip for krus og gør kort proces af daglige udglattende styling ritualer, med Straight Shampoo, Conditioner and Blow Dry (og en børste). Bb.Straight udglatter med den ikke-skadelige Concen-straight Technology™ (patentanmeldt). For at vide mere, besøg Bumbleandbumble.com/Straight Kun for professionelle: Glat dine kunders hår med den langtidsvirkende Concen-straight Pro Smoothing behandling. Hvis du vil vide mere eller blive en del af Bb.Salon Netværk, så kontakt os venligst på 26 38 03 80


Frit valg

699,-

Reno Blvd. ligger i et kælderlokale på Gråbrødre Torv i København.

Spar 400,-

tydeligt. ”Vi er selv unge, og vi har et rigtig godt netværk i byen, samtidig ligger vi perfekt, lige midt i København – og med priser, der ikke smadrer en ung studerendes økonomi”. For pigernes holdning har lige fra begyndelsen været; hellere arbejde lidt mere, have lidt lavere priser og så have en salon, der oser af liv, og hvor de unge har råd til at komme lidt oftere. ”Vi arbejder selvfølgelig for pengene, men vi vil også have det sjovt, og vi vil hellere have en salon fuld af tilfredse mennesker, end en salon, der er halvtom”, forklarer Aia. LIgNER IKKE EN SALON At salonen ikke ligner en frisørsalon er også helt bevidst, for det handler i høj grad om personlighed.

Skægge loppemarkedsfund hænger på væggene og danner dekoration i salonen.

”Og her kan sagtens være rodet, der kan sidde mennesker i sofaen, som bare er kommet forbi for at hænge ud, og som pludselig er en del af en snak på tværs af salonen. Kunderne må gerne have deres venner med, og vores kærester kommer også forbi for at snakke, og så laver de lidt kaffe eller fejer lidt. Vi er os selv, og vores kunder skal kunne være sig selv. Vi har masser af tatoveringer, og man skal ikke huske at tale pænt. Der bliver klart sagt ting, man normalt ikke hører i en frisørsalon, og vi siger ikke pænt goddag og velkommen”, fortæller de tre piger. ”De unge, vi klipper, er ligeglade med at blive budt pænt velkommen, de vil hellere have en fed klipning til penge, de har råd til!”

ForåretS Frit valg

599,-

Da Fie startede salonen skete det med et brag af en gadefest med live band og fadølsanlæg, og masser af mennesker, og det gjorde, at Reno Blvd. blev kendt i nærområdet. Så ud over at være stedet, hvor rigtig mange unge mennesker kommer, er det også en lokal salon, der bruges af de lokale beboere i området.

22 > Det skal være sjovt!

Spar op til

300,-

Fie og Aia er fra Jylland, og Sif er fra Frederiksværk, så en del af netværket omfatter det meste af Koldings unge mennesker, der er flyttet til København. De har ikke brugt penge på markedsføring, alt er sket via mund-til-mund metoden, og selv om stilen er afslappet, gør de meget ud af, at håndværket er i top. Det er jo bl.a. det, der skal få kunderne til at komme igen. KUNDERNE TøR Reno Blvd. har rigtig mange kunder, der gerne vil prøve noget andet end det, de plejer. ”Men vi har også businessmen, der kommer i deres suits i frokostpausen og ældre damer, der skal studses. Og det miks er suverænt”, fastslår Sif, og de skelner ikke mellem om en kvinde kommer ind i en pels eller en regnfrakke – alle behandles ens, og der tales ens til alle. ”Og vi siger også gerne, hvis vi mener, noget at det, en kunde foreslår, er grimt. Vi laver ikke noget, vi ikke kan stå inde for!”

Inkl. heatcover

5 year

WARRANTY

Sofaen er ofte fyldt med venner til kunderne, og de er også helt velkomne og med i snakken i salonen. ”Det giver liv”, siger de tre piger.

HH SIMONSEN & JOICO/Denmark HHSIMONSEN.DK

T l f. 7 3 7 5 10 0 0


Fie Zeberg startede Reno Blvd.

En amerikansk nummerplade, som Fie havde med hjem fra USA, blev udgangspunktet for indretningen af Reno Blvd.

”Og så kan det godt være, at kunden bliver fornærmet og prøver en anden salon, men de fleste kommer tilbage”, lyder det fra Aia. Noget af det, pigerne f.eks. ikke vil lave er lange totter i nakken, en lille sort tut i spidserne eller tyskernakke. ”Det er simpelthen for grimt”, siger de. Netop det at kunne være super kreativ og samtidig meget håndværksmæssigt korrekte er befriende, siger pigerne. Og at arbejde med de unge mennesker, betyder også, at man hele tiden skal forny sig og være super innovativ. ”Vi skaber hele tiden nyt, og det betyder at vi hele tiden udvikler os”, lyder det fra Aia. Så hver ny kunde, skal klippes på en ny måde. Sif og Fie er medlemmer af Marcelklubben, og her henter de en del inspiration. ”Det inspirerer at se andre frisører arbejde”, lyder det, og pigerne skal også undervise med Hasse Kliem hos Bella Vista til marts. ”Men ellers gør vi ikke så meget i undervisning andet end shows i Marcelklubben, ligesom vi fast laver serier for tattoobladet Z-Tattoo, for vores salon er en lille salon, og der er masser af kunder”. Når Aia, Fie og Sif skal hente inspiration kigger de meget på menneskene på gaderne i København, og så rejser de meget til storbyer som Berlin og Barcelona, for at se nye tendenser. VI ER VENINDER Og PROFESSIONELLE Pigerne rejser både sammen og hver for sig, for selv om de er veninder er de ikke altid sammen. 24 > Det skal være sjovt!

”Vi har vores professionelle liv og vores fritid. Jeg tror aldrig, det havde kunnet fungere i salonen, hvis ikke vi var veninder, for det er det, der giver den atmosfære, der er, men samtidig skal man passe på ikke at overrende hinanden”, lyder det fra Fie. Og de tre salondrenge (kæresterne, red.) er også en del af forretningen. ”Når de kommer rundt og spørger, om kunderne vil have kaffe, synes kunderne det er vildt hyggeligt”, fortæller de. Sif er 24 år, de to andre er 25, og selv om de kommer fra forskellige dele af landet, har de virkelig fundet sammen i Reno Blvd. For Fie var det ganske enkelt ”learning by doing”, da hun kastede sig ud i at åbne sin egen salon. ”Jeg havde ingen penge, jeg indrettede salonen med loppemarkedsfund, og gav mig bare i kast med det. I dag havde man nok gjort det på en lidt anden måde, sat sig lidt mere ind i det, f.eks. lært, hvordan man skal indberette moms, betale skat o.s.v.”, siger Fie med et smil. Når de går i byen, sker det med en stak visitkort i lommen, og kundekredsen vokser støt selv om der ligger syv-otte saloner i en radius af tre gader. ”Det grænser næsten til at være et pizzaria-marked”, siger de. At Reno Blvd. åbnede i en krisetid har pigerne ikke mærket meget til, tværtimod mener de, deres koncept passer fint til tiden: Ikke så høje priser og masser af gang i den. ”Og kan vi overleve nu, så kan vi det i hvert fald også i fremtiden”, er holdningen.


GOLD vælger ingredienser med omhu. Vi har fokus på miljøet og vi går ikke på kompromis. GOLD insisterer på, at arbejde med fornyelige og bæredygtige ressourcer ved brug af rene æteriske olier, plante ekstrakter og naturlige antioxidanter. GOLD er en mode fokuseret og professionel hårpleje serie. Produkterne er udviklet og skabt af nogle af de førende stylister i Skandinavien, som deler den samme vision for futuristiske hårprodukter.

GOLD er skabt ud fra vores personlige filosofi: ”Vi tør at udfordre, for at skabe fremtiden”. Inspireret af det bedste fra naturens dufte, strukturer og farver. Produkterne er udelukkende fremstillet af naturlige og bæredygtige res ressourcer, ved brug af rene æteriske olier, plante ekstrakter og naturlige antioxidanter. GOLD, en forkælende vifte af produkter som er innovative og funktionsdygtige.

Miljøvenlige produkter som er multifunktionelle, som giver styrke og holdbarhed til frisuren.

GOLD forhandles af: ICON Hairspa A/S . . . Energivej 3

4180 Sorø

Ordretlf: 57 66 03 00

www.iconhairspa.dk


www.color-zoom.com

Tekst > Kenny Aleksandr & Louise Klitgaard Fotograf > Christina Anaya / christinaanaya.dk

Model > Anne Kvam Creative Director > Kenny Aleksandr

fUNKY fArVer Af KeNNY ALeKSANDr

Bliv inspireret - prøv den nye teknik

BUTTERFLY EFFECT fra Color Zoom‘12 OPSKRIFT 1. 35 ml SilkLift Conditioning Cream Developer 9 % + 1 skefuld SilkLift High Performance Lightener „Gentle“ + 1 tube of SilkLift Intensive Conditioning Serum 2. 40 ml Topchic Lotion 6 % + 40 ml Topchic 5VA (Ny Violet Ash) 3. 30 ml Elumen BR@6 + 10 ml Elumen RR@all 4. 10 ml Elumen BG@8 + 10 ml Elumen KB@7

Den vinge-formede sektion lysnes med opskrift 1. Påfør opskrift 2 som helfarve. Efter indvirkningstiden skylles, vaskes og kurbehandles med Colorglow [IQ]. Føntør håret. Påfør Elumen Prepare på den lysnede vinge og føntør. Påfør som vist opskrifterne 3 og 4 indeni den vingeformede sektion Efter endt indvirkningstid, vaskes med Elumen Wash. Påfør Elumen Lock på det håndklædetørre hår, lad virke i 5 minutter og skyl. Giv kurbehandling efter behov.

Opskrift 2

D ED I C AT ED T O C O L O R P ERFEC T IO N .

Opskrift 3

Opskrift 4

ENDNU EN DANSKER ER BLEVET FORVANDLET FRA KEDELIG DØDELIG TIL æGTE HOLLYWOOD-STJERNE. DENNE GANG ER INSPIRATIONEN TAGET FRA ET BESØG I LONDON, HVOR UNGDOMMEN OG MODEBILLEDET SPECIELT PÅ FRISUREOMRÅDET ER BLEVET MEGET 90´ER ROCK CHIK, OG KONCEPTET “CRAZY COLORED TIPS” HAR FÅET SIN REVOLUTION. PRØV SELV AT GOOGLE DET OG SE HVORDAN UNGE SOM GAMLE FRISKER DERES LEVERPOSTEJSFARVEDE HÅR OP I REGNBUENS MANGE NUANCER.

Rachel McAdams

Jessica Simpson

Funky Farver < 29


FØR

efter

Anne før vi gik i gang med forvandlingen. Anne er faktisk en frisk pige med fingeren på pulsen og klar på, der skal ske noget vildt. Derfor har jeg fået HELT FRIE HÆNDER, til at gøre lige hvad jeg har lyst til.

Anne har ret fint hår - men forholdsvis meget af det. Derfor vælger jeg at klippe et godt stykke af længden, så det syner tykkere og ikke ser så slidt og tørt ud i spidserne.

…og sådan gik det til, at Anne blev en rigtig Hollywood rock chik. Med inspiration fra bl.a. de mange seje modebloggere i London, men også alverdens stjerner som kører det meget populære look. Bl.a. er Drew Barrymore og Nicki Minaj to store tilhængere af de lidt utraditionelle farvemetoder. Men også Jessica Simpson og skuespillerinden Rachel McAdams har dyppet deres lokker i farvelade.

Anne har ikke haft pandehår i mange år, men nu er det på tide igen. Det kan være med til at give Anne lidt karakter, og når vi først får farvet Annes hår på en lidt speciel måde, så skal det nok skabe lige præcis den opmærksomhed jeg syntes mange blonde piger kan mangle i deres ansigt. Ofte ender det nemlig med, at blonde piger bliver meget gennemsigtige, når deres hudtone og deres hår går i et - det laver vi om på med noget farve i Annes tilfælde.

Jeg vælger at farve alle Annes spidser choking pink! Anne er lysfarvet og har en lille udgroning, men den lader jeg være, da den er med til at få hendes hår til at se tykkere ud. Hvis jeg lysner hendes bund kommer hun hurtigt til at se meget tyndhåret ud. 30 > Funky Farver

Funky Farver < 31


UNIC PERMANENT

BEDRE END NOGENSINDE BESTIL GENNEM DIN MARIA NILA REPRÆSENTANT ELLER I WEBSHOPPEN WWW.MARIANILA.COM TEL: +45 6991 2514


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

se flere billeder på

hairmagazine.dk

inventar

7 stk. Olymp Lo unge pumpestol kr. 69.930,0 3 stk.Victor Air 0 Massage Vaskesystem kr. 112.200,00 Inventar kr. 41.143,00 Montage kr. 3.000,00 Samlet pris kr. 226.273,00 Brugt Designer inventar kr. -79.273,00 Byttepris kr. 147.000,00 Alle prise

Kunden skal være i fokus

Claus Thy har netop åbnet en ny salon i Århus, som han har indrettet i samarbejde med Frisørland. Atmosfære er kodeordet i salonen, der er lys og rummelig, for det er Claus’ holdning, at føler kunderne sig godt tilpas, kommer de også igen.

r er excl. mom

s.

Der er masser af lys og luft i Claus Thys nye salon, der er indrettet i samarbejde med Frisørland. Farverne er hvid og sort. Det lange bord foran behandlingspladserne var et must for Claus. ”Det er vigtigt at have et sted at anbringe de produkter, man anvender, så kunden kan se dem”, siger han.

”Jeg elsker at arbejde i salonen, og det er der, mit fokus ligger – hos kunderne”, siger Claus Thy.

”Skal man drive en god salon i dag, tror jeg, det handler om, at kunden skal være i fokus og føle sig godt tilpas. Atmosfæren skal være afslappet, og så skal salonen ikke være så fancy, at kunderne ikke tør gå ind”. Det mener Claus Thy, der trods sine kun 32 år kan fejre sit 10 års jubilæum i sin egen salon til næste år. Han sammenligner det lidt med, at man ikke tør gå ind i Gucci for at købe en taske, fordi der ganske enkelt er for fint, og han fortæller, at i Salon Claus Thy bliver der både grinet og bandet. ”Kunderne kommer for at få en god klipning, men synes de ikke, det er sjovt og afslappet at være i salonen, så kommer de ikke igen”. 34 > Kunden skal være i fokus

For Claus handler det i bund og grund om, at han er sig selv. ”Jeg larmer meget, og gør jeg det ikke, tror alle omkring mig, der er noget galt”, fortæller han med et smil, og derfor melder han også klart ud: ”Jeg er stille, fordi det, jeg gør nu, er svært, så hold lige mund lidt!”. ”Når tingene er så ukomplicerede som muligt, og kunden føler, man gør sit bedste, så er man nemlig nået langt”, mener han.

jeg var begyndt at spekulere på, hvad jeg nu skulle gøre. Om jeg skulle fastholde en lille bitte butik, eller om jeg skulle lave en større salon. Udslaget var, da min gamle mester sagde til mig, at jeg da var alt for ung til at lade være med at satse på en større salon”. Og Claus Thy har bestemt ikke fortrudt sit valg. I dag har han – udover den assistent, der flyttede med fra den gamle salon – en ny assistent, og en pige, der hjælper 40 timer om ugen, og Claus er klar til at ansætte endnu en assistent.

Claus Thy åbnede sin første salon i 2003 i Rosengade i Århus, og i august 2011 flyttede han til nye lokaler på Storetorv. ”Jeg var blevet træt af at gå ind ad den samme dør hver dag. Jeg er ikke ret gammel, og

Jeg har altid villet være selvstændig Claus Thy har altid villet være selvstændig, og han startede sin første salon 16 dage efter, at han havde afsluttet sin frisøruddannelse.

Der er tre vaskepladser i salonen – trukket lidt væk fra nysgerrige blikke fra gaden. Også vaskestolene er leveret af Frisørland.

”Jeg tror, det hænger sammen med, at jeg har svært ved at andre skal fortælle mig, hvad jeg skal gøre”, fortæller han smilende, ligesom han tilskriver det, at han kommer fra en familie af selvstændige. ”Så det har altid ligget i luften, at det var OK at tage chancen, og at jeg selvfølgelig havde opbakning hjemmefra”. I salonen har Claus rigtig mange trofaste kunder – mænd som kvinder, der flyttede med, da salonen flyttede. ”Men denne salons beliggenhed er meget bedre. Storetorv har gennemgået en forvandling over de senere år, der er kommet gode butikker, og der kommer mange flere mennesker, der nyder det byliv, der er skabt. Det betyder, at der kommer Kunden skal være i fokus < 35


De store vinduespartier går igen i spejlene, der ligeledes spænder fra gulv til loft, og dermed skabes en flot helhed.

Scan og vind fede præmier 1. præmie - Sculptersaks, Mizutani Yuragi (værdi kr. 5.999,-) 2. præmie - Smagsprøver på de mest populære kollektioner (værdi kr. 1.739,-) 3. præmie - Seah Blossom plejeserie (værdi kr. 567,-)

Hvilket symbol indgår i Schwarzkopf Professional’s logo? Hygge og atmosfære er super vigtigt, mener Claus Thy. Føler kunderne sig tilpas, kommer de igen.

mange flere ind fra gaden, fordi de går forbi og ser, hvor flot salonen er, ligesom jeg får rigtig mange mund-til-mund referencer”. Salon Claus Thy har således store vinduer fra gulv til loft ud til gaden og det ene kan åbnes om sommeren. Og netop fordi lokalet var så ideelt, slog Claus også til, da han så det. Krise eller ej! JEg VED HVAD JEg VIL HAVE Da Claus skulle indrette sin nye salon, var han helt klar på, hvad han ville have, og hvad han ikke ville have. ”Jeg har jo ni års erfaring at trække på, og igennem disse år har jeg gjort mig en række erfaringer. Ikke mindst fordi jeg har undervist, og derigennem set rigtig mange saloner, hvor jeg også har hentet inspiration fra”.

Et hus

stolene, hvor man kan stille de produkter, man arbejder med. ”Det var et must for mig, for i den gamle salon havde vi små borde, og det var svært at stille de produkter, man arbejdede med på bordet, så kunden kunne se dem og blive inspireret til at købe dem”, forklarer Claus. Han ser det som en god service i forhold til kunden at fortælle om produkterne, at spørge ind til, hvad kunden bruger derhjemme, og give dem mulighed for at købe produkter, der kan lette stylingen af deres nye frisure. Et lyst laminatgulv lå i salonen, da Claus overtog lokalet. Væggene er hvide, og stolene er sorte, og så har Claus Thy fået bygget en stor reol med lys i og en bagplade af glas, der lader lyset slippet ind bag produkterne. Disken er specialfremstillet af Frisørland, og i venteområdet står borde og stole fra Kartell.

Indretningen er sket i samarbejde med Frisørland, og samarbejdet med Klaus Østergaard har Claus Thy været rigtig glad for. ”Jeg var rundt og kigge hos forskellige inventarvirksomheder, men jeg ringede til Klaus, fordi jeg havde købt mit gamle inventar hos ham. Vi holdt et møde, og det viste sig, at han havde præcis det, jeg gerne ville have, så sådan blev det”.

Alt inventaret er nyt – også de tre vaskepladser, der står trukket lidt ind i en tange, der leder ud til baglokalet. ”Dermed kan kunderne, der sidder og får vasket hår, ikke ses fra gaden. Lyset er også dæmpet her, så stemningen er rar og hyggelig”.

Salonen er lys og venlig og ikke mindst hyggelig, hvilket betyder meget for Claus Thy. Der er indrettet syv betjeningspladser, og salonen prydes af syv spejle, der går fra gulv til loft, så de harmonerer med de store vinduer – og et gennemgående bord i den rigtige højde og afstand til

Selvom Claus er super glad for sin nye salon, skal han ikke have flere. ”Så føler jeg, jeg mister kontrollen, og desuden er jeg ikke typen, der kan sidde bag et skrivebord og administrere. Jeg vil være i salonen. Det er der, mit fokus ligger”.

36 > Kunden skal være i fokus

Et hoved

Vinderen bliver udtrukket d.11.05.12 og kontaktes via email.

En hund


PROUDLY DISTRIBUTED BY

STÆRK STYLINGSERIE FRA ALTERNA BAMBOO En serie af letanvendelige produkter, som er ideelle til at skabe frisurer med vedvarende hold – hvad enten der er tale om fleksibelt eller stærkt hold. M e d naturlige, ø ko - c er ti fi c er e de ing r e di en s er og de s ig net til at s kab e det p er fek te lo ok og et s muk t hår.

LANCERING APRIL 2012

because

great style

should be

sustainable

COLOMER DENMARK , Vesterbrogade 1 8, 1 . sal, 1620 Kbh V | Tlf: 70222298 | w w w.colomer.dk

®


Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

6 frisører 5 tendenser

Hair Magazine har bedt seks frisører give deres bud på fem tendenser i branchen. De fem er Karim Belkhelfa, Sif Utoft Andersen, Liva olsen, Chris Schelde, Jesper Buch og Per Knudsen.

Hvad siger tendenser lige nu når det gælder stilen og branchen? Vi har spurgt seks frisører om, hvad de ser som de fem største tendenser lige nu, og det spænder fra mænd med fuldskæg og kvinder med kort hår til mere optimisme i branchen.

K arim Belkhelfa, Fungus, København

På kinesisk betyder krise også muligheder. Det er evident, at vi befinder os i en krise, og jeg tror desværre ikke, vi har set det værste endnu. 1. Vi søger sammen: En tendens er, at frisørerne søger sammen i større fællesskaber. De seneste 15 år har vi spredt os i vores egne små butik­ker, nu slår vi os sammen for at minimere omkostningerne. 2. Kreativiteten eksploderer: Når der er krise, eksploderer kreativiteten. De seneste 15 år har der været en form for ”inkreativitet”, hvor man ikke fokuserede så meget på det kreative. Det, tror jeg vi kommer til nu. I 80’erne var jeg en del af det danske punkmiljø, der bestod af frembrusende unge. Den type unge, tror jeg, vi kommer til at se igen. Og det er positivt! 3. Glam Rock: Noget af det, jeg synes, er super inspirerende lige nu er Glam Rock-stilen. Den æra i 80’erne, hvor Sweet, Slade og Suzzie Quatro regerede. Og det ses jo også i moden i dag. Modsat dengang forandrer moden sig dog eksplosivt i dag. 4. Unge der skiller sig ud: Jeg kunne forestille mig, der kommer en bevægelse af unge mennesker med en tendens til at skille sig ud som punk­ bevægel­sen og Muds-bevægelsen, og det er nams for frisører med kreativ frihed.

Kunderne er blevet mere bevidste om, hvad de vil have, og hvad de bruger deres penge på, og det kommer til udtryk i looket. 1. Længere naturligt hår til mændene: Mændene vil gerne have længere og mere naturligt hår, hvor der bruges mindre produkt, og i stedet leges med det naturlige fald. 2. Nedgang i farvningerne: Forbrugerne er blevet mere bevidste. Mere miljøbevidste og mere økonomisk bevidste, og vi kan mærke, at vi ikke farver så meget mere. Mange kvinder vælger at lade håret vokse ud og bruge deres naturlige nuancer.

5. Ingen wanna bee-look alikes: Tiden er ikke til reality wanna bee-look alikes. Med den store kreative styrke, der kommer, kommer også en stor individualitet i udtrykket.

Sif Utoft Andersen, Reno Blvd, København

3. Naturligt look: Pigerne må ikke se ud som har de været hos frisøren. Man glatter heller ikke så meget. Og hvis vi glatter, krøller vi det op igen. Klipningerne er heller ikke så kantede og symmetriske, men meget mere bløde og naturlige. Også langthårsopsætninger er sjældent rene friseringer. Håret touperes, crepes og gives struktur. I det hele taget er kvinderne ikke bange for fylde. En af de store tendenser er piger, der skal have langt hår. Det er bestemt ikke kam og saks-klip, vi foretager, men lange bløde længder. 4. Plads til de små: Jeg kan godt lide, der er så mange upcomming frisører, der er super dygtige. Det er ikke længere kun to-tre store, der bestemmer det hele i den danske frisørbranche, for der er mange nye, små saloner, der får lov til at vise, hvad de kan. Og de nye bliver kun dygtigere – også eleverne, hvilket er fedt, for det er dem, der er branchens fremtid. Jeg ser også en tendens til, at passionen er tilbage. De frisører, der var frisører for pengenes skyld, er faldet fra og dem, der er tilbage, er dem med en passion for faget. Det betyder, at kreativi­ teten får et meget friere spil. 5. Kunderne ved, hvad de vil: Kunderne er blevet meget bevidste omkring, hvad de bruger deres penge på. De er mere fast besluttede på, hvad de vil have, og at det skal være i orden, for de har ikke råd til at få det lavet om om to uger. De fleste har undersøgt på forhånd, hvad de vil, der er ikke den store tvivl, og ikke så mange lader frisøren bestemme.

40 > 6 frisører – 5 tendenser

6 frisører – 5 tendenser < 41


Liva olsen, My-T Sharp, København

Kunderne vil gerne betale, hvis de føler, de får noget for pengene. De er prisbevidste og de er ikke dumme. 1. Naturlige farver: Der er en klar tendens til, at vi vil have tingene rene og naturlige. Vi laver farver, der ikke ser kemiske ud, og som ligger på grænsen, så de ser både smukke og så naturlige ud, at man bliver i tvivl om, om de er det. 2. Struktur i håret: Strukturen i håret skal også være naturlig. Gerne med lidt kontrolleret frizz og gerne med bevægelse. Det glatte og stringente er på vej ud. Frisurerne bliver mere naturlige, og der bruges ikke så meget kemi. 3. Individuelt look: Looket er meget individuelt, og både kort og langt. Med en tendens til det lange igen, for efter en periode med pagehår og et stramt look kommer nu en blødhed; Crystal Dollars længder og blødt, bevægeligt hår, der kan sættes op med tre hårnåle eller hænge løst med glans og fylde. 4. Fokus på kvalitet: Faktisk har det været godt med krisen, for der er kommet et større fokus på kvalitet for pengene. Og den blåstempling, de større kæder automatisk havde tidligere, har de ikke mere. Kunderne vil ikke betale mere bare for at kunne sige, de er blevet klippet i en bestemt salon, de vil hellere finde en lille salon, der matcher deres behov og individuelle stil bedre.

“Der er forskellige tendenser, der rører sig i mode såvel som i indretning, og de går igen i håret. Der ses store kontraster i tendenserne, og kunderne skifter meget”. 1. Kontraster: Gatsby-stilen er ”in” og de lange lokker falder. Det gælder den lidt dekadente drengestil med korte, skarpe klipninger. Og den ses også på herresiden, hvor det engelske, klassiske look, der kan køres pomade­ agtigt tilbage, er fremherskende. På den anden side ses Retro romantik á la Brigitte Bardot. Et lidt rodet, pastelagtigt look som kontrast til det korte stringente.

5. Value for money: Til gengæld vil kunderne gerne give penge for kvalitet og luksus, hvis de føler de får valuta for pengene. Kunderne er generelt mere velovervejede. Det mærker man i branchen, men kan man forklare prisen, så giver de den gerne.

Chris Schelde, frisør Chris Schelde, Esbjerg

2. Opsat hår: Til skoleballer med videre skal håret sættes op. Håret er stort og etnisk inspireret, som krigerpiger med højt, opsat hår. 3. Fyre med fuldskæg: Unge mænd med fuldskæg er en klar tendens. Netop i denne tid, virker det lidt som om urmanden med skægget vender tilbage. Faktisk har vi aldrig klippet så meget fuldskæg, som vi gør i dag. 4. Tid til kundepleje: For frisørbranchen er tendensen, at det i endnu højere grad end tidligere handler om kundepleje. Vi skal gøre en del mere for vore kunder, som f.eks. når vi holder en lørdag lukket og kun har åbent for de piger, der skal til skolebal på Esbjerg Gymnasium. Vi skal optimere den måde, vi arbejder på, og gøre endnu mere for vore trofaste kunder, så de forbliver trofaste mod os.

www.

5. Optimisme: Midt i krisen er der en tendens til optimisme. Man skal bevare den positive, optimistiske stemning, for der er slet ingen tvivl om, at det smitter.

42 > 6 frisører – 5 tendenser

topshelf4men.com KontaKt

Sjælland: Gitte nørresø – 6180 9280

Fyn: Michael Murphy – 2835 2733

Jylland: Sonja Mortensen – 2077 9006


JESPER BUCH, FRISøR BUCH, KøBENHAVN

Der er opbrud i tiden, der er masser af forstyrrelser og en fremdrift, vi ikke er herre over. Herligt! 1. VELKLIPPET BARBERSTIL: Til mændene er en stærk tendens den meget velklippede barberstil. Det gælder et 40’er-look med supertight og alligevel masser af hår, der kan køres bagud. 2. NyTæNKNINg: Til pigerne er der tendens til nytænkning. Man skal turde noget mere ikke mindst på den klippemæssige front, og der leges for alvor med stilarter og spændende hår.

Neccin Pleje til dit hår

3. PSyCHO BILLy: Blandt de frisurer, der rykker, er f.eks. et superbredt poppet pandehår, der er shavet indenunder, så det får masser af skøn energi, eller en psycho billy frisure med hanekam, der forener punk og rock’n’roll i et nutidigt energiboost. 4. MINDRE SALONER: Der er skudt mange mindre saloner op. Forretningsenhederne er blevet mindre, men de har det svært, og overlevelsesperioderne er korte. Måske ikke så meget, fordi de ikke kan klare sig, men mere fordi det ganske enkelt er for kedeligt at stå alene i en salon dag ud og dag ind. 5. KVALITETSSPRINgENE BLIVER STøRRE: Kvalitetsspringene er blevet større i branchen, og der er ingen tvivl om, at det har sit udspring i den økonomiske situation, der har eksisteret siden 2008. Der var rigtig mange frisører i det store mellemlag, og det er dem, der har haft sværest ved at få tingene til at løbe rundt. Leverer man den ypperste kvalitet, vil kunderne gerne betale for det, og modsat kan man også drive forretning på at have de billigste priser.

Det går bedre og bedre, men der er sket nogle tilpasninger. På trendsiden sker der også rigtig meget. 1. PANDEHåR, PANDEHåR Og PANDEHåR: Pandehår ses til pigerne. Frisurerne skal være sexede, og de passer ikke til rygsækken og cyklen. Det må de danske kvinder sande.

PER KNUDSEN, PER, åRHUS

2. EN SJUSKET MARILyN: Der ses både langt og kort hår, og gælder det det korte, er tyngdepunktet langt tilbage på hovedet med lave skilninger. Det lidt længere hår skal have et fortæsket vandonduleret, to dage gammelt look. En sjusket Marilyn Monroe med masser af bevægelse i håret. 3. JOHN F. KENNEDy: Fyrene klippes med John F. Kennedy som forbillede. Der ses skilninger til mændene, håret skal være ordentligt og velklippet, og hvor det for et par år siden handlede om voks til mændene, er det nu klipningen, der tæller. 4. STyLINg ER HOT: Det handler mere om styling end om klipning til kvinderne. Hver frisure skal kunne styles på tre-fire forskellige måder, så nyheden ligger i stylingen. 5. DET gåR BEDRE: Der er fremgang at spore, og det virker som om der er ved at komme gang i den igen. Kunderne kommer ikke så tit, som de har gjort, nu kan der sagtens gå tre måneder imellem hver behandling, men når de kommer, så får de gjort det, der skal gøres. Kunderne er også blevet mere bevidste. De tænker mere organisk, går op i om en duft er ægte – baseret på æteriske olier – eller kemisk.

Udviklet i samarbejde med Svensk Astma- og Allergi Forbund 44 > 6 frisører – 5 tendenser


Sassoon Athletica Af Vidal Sassoon

Nyskabende skønhed fra Farouk Systems: Foundation til håret i elegant pudderdåse! Med sin smukke dybrøde farve, de fine gulddetaljer og praktisk spejl ligner White Truffle Foundation til forveksling en elegant kompakt pudder, - men det er noget så nyskabende som en foundation til håret! Farouk Royal Treatment by CHI White Truffle Foundtion er en koncentret balsam i fast form, som indeholder ægte hvid trøffel og perlekompleks, pakket i en indbydende kompakt emballage, så den er let at have med i tasken. Brug den som sidste finish på frisuren for at lægge kruset hår ned og reducere spaltede spidser, og brug den igen når du kommer ind udefra, og håret trænger til en ”reparation”.

Til den komplette royale behandling anbefales vask, pleje og styling med hele Farouk Royal Treatment serien og afslutning med White Truffle Foundation! Kan købes i udvalgte, udsøgte frisørsaloner.

Vejl. udsalgspris: kr. 198,Nærmeste forhandler oplyses hos: DanHair ApS. på tlf. 5537 0076


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Miljøvenlighed og stil der holder

Maria Nila er produceret i Sverige, og på virksomheden i Helsingborg er man med fra den første tanke tænkes til produktet står på frisørernes hylder. ”Det er det, der gør det spændende, og det er klart en del af vores succes”, fortæller Ann Wikström. netop nu satser Maria Nila kraftigt på det danske marked.

Maria Nilas største enkelte produkt er Creator Wax, der findes i seks udgaver.

”Visse markeder er berørt at krisen, mens andre markeder går godt”. Med produkter i mellemprislejet, føler Ann Wikström, at virksomheden er godt rustet til fremtiden.

Fra Maria Nilas studio, hvor frisører får undervisning.

Den naturlige renhed og ideen om at tænke i symbiose med naturen er udgangspunktet for Maria Nila. Personificeringen af netop disse værdier er Ann Wikströms bedstemor, en samekvinde fra det nordlige Sverige, og hun er inspirationen, når der skabes nye produkter i Maria Nila serien. Virksomheden La Perle har eksisteret siden 1974, hvor Ann Wikström startede den med sin mand, Ulf Wikström. Først var platformen permanenten Uniq, og i 1999 lancerede man så stylingserien Maria Nila. Ann Wikström drev virksomheden sammen med sin mand, Ulf Wikström indtil 2004, hvor han på tragisk vis omkom under tsunamien i Thailand. ”Jeg valgte, at drive virksomheden videre, men samtidig valgte vi at sponsere et børnehjem i Thailand for at hjælpe til med de børn, der mistede deres forældre under tsunamien. Det går en del af vores overskud til, og det er en god kobling, det føles godt at blive ved med det”, fortæller Ann Wikström. Maria Nila har produktion og hovedkontor i Helsingborg, og et udddannelsescenter i Stockholm. I 2011 valgte man at starte op med egne 48 > Miljøvenlighed og stil der holder

sælgere i Danmark – to i Jylland og tre på Sjælland – efter at have haft en dansk forhandler igennem en årrække. ”Det gjorde vi for at få vare­ mærket ud til frisørerne på bedst mulig måde, og det er faktisk lykkedes rigtig fint”, fortæller Ann Wikström. På kontoret i Helsingborg har man således en dansk afdeling, hvor kunder får fat i en person, der taler dansk og hvor de ringer til et dansk telefonnummer. Det er ingen hemmelighed, at det har været hårdt for Ann Wikström, at drive virksomheden alene, men hun fortæller også, at de godt 40 medarbejdere i virksomheden har haft en stor del af ansvaret for, at det er lykkedes. I Helsingborg har man også eget laboratorium og egen udviklingsafdeling. ”Vi har kemikere, der udtænker nye produkter i samarbejde med vores markedsføringsafdeling, og vores egen produktion”, fortæller Ann Wikström. Og således er det meget vigtigt for Maria Nila at være totalleverandør til frisørbranchen. ”Vi kan i princippet levere alt, hvad der er behov for i en frisørsalon”.

Maria Nila har en række engagerede og passionerede medarbejdere, som Ann Wikström giver en stor del af æren for firmaets succes.

Miljøvenlighed og stil der holder < 49


Skru

Kontorerne i Helsingborg er lyse og venlige, og her har man også en dansk afdeling, hvor kunder får fat i en person, der taler dansk og hvor de ringer til et dansk telefonnummer.

Det har været målet fra begyndelsen, ligesom det er målet at være skandinaviske. Det betyder, at man nu også har begyndt forhandlingen i Norge og Finland, og derfor dækker man hele Skandinavien, ligesom Maria Nila er repræsenteret i det øvrige Europa samt i Asien. MILJøVENLIgT Og TILgæNgELIgT Maria Nilas filosofi er, at man vil være bedst på kvalitet uden at gå på kompromis med skånsomheden og miljøvenligheden og kvaliteten i såvel produktet som emballagen. ”Miljøet spiller en væsentlig rolle for os i alle aspekter af det, vi gør”, lyder det. Og hun fornemmer klart, at også kunderne bliver mere og mere opmærksomme på, hvad de vil have og ikke mindst, hvad de ikke vil have”. Men økologisk kalder Maria Nila ikke sine produkter. ”Vælger man at være helt økologisk så er det ofte ikke så gode produkter, så vi vælger det mest miljøvenlige, vi kan, uden at det går ud over kvaliteten og funktionen”. Miljøvenligheden kommer i øvrigt også til udtryk i forhold til, at der produceres i Sverige, så f.eks. transporten sparer miljøet for en masse CO2. PERMANENTEN DANNEDE BASEN Ann Wikström fortæller, at det var permanenten, der dannede grundlaget for virksomheden. I 80’erne kom stylingprodukterne til, og da permanenten i begyndelsen af 90’erne blev mindre og mindre brugt, tog stylingprodukterne og dermed Maria Nila mere og mere over. Og netop organisationens opbygning tror Ann Wikström har været en del af succesen. ”Vi har altid haft en meget fleksibel organisation, vi har altid kunnet tage hurtige beslutninger, og vi har kunnet følge markedet, som det har bevæget sig”. ”I dag er det f.eks. olier der er hittet, og den trend, er vi naturligvis også med på”, fortæller Ann Wikström. Ellers er Maria Nila kendt for bl.a. en super god voks, Creator Wax. 50 > Miljøvenlighed og stil der holder

op for volumen

Produktionen af Maria Nila-produkterne sker også i Helsingborg, og netop det, at man har hele kæden fra planlægning og udvikling til design, produktion og salg i huset er Ann Wikström meget glad for.

”Vi har seks vokse i sortimentet til alle typer hår og med forskelligt hold”. Og der gøres en indsats for at følge med i tendenserne. ”Der sker meget på markedet og de tendenser fanger vi bl.a. i samarbejde med vores råvareleverandører, der præsenterer os for nyhederne løbende, så vi hele tiden kan være på forkant med udviklingen”. Ann Wikström synes, det er super spændende, at arbejde med udviklingen af nye produkter. ”Det er meget interessant, ikke mindst fordi vi har hele kæden fra planlægning og udvikling til design, produktion og salg i huset – med andre ord: vi arbejder med et produkt fra de første tanker tænkes til det står ude hos frisørerne”. Ann Wikström fortæller, at det klart er inden for stylingen, der sker den største nytænkning, men også på farvesiden er Maria Nila med. ”Og voks’en er vores største enkeltvare”.

HairMaker® Ny voluMestyliNg til MæNd & kviNder

VI VIL UDVIKLE OS Planerne for Maria Nila i fremtiden er, at brandet skal blive ved med at udvikle sig, både på produktsiden og markedsmæssigt.

www.HairMaker.com

”Vi styrker vore salgskanaler, og vi udvikler vores sortiment, så det hele tiden er det bedste”. Men der skal også fortsat være fokus på miljøvenligheden. Lige nu planlægger Maria Nilas teknikere en række kurser for de danske frisører i løbet af efteråret. Så der sker rigtig meget hos Maria Nila, og selvom Ann fortæller, at man har kunnet mærke krisen, så går det godt. ”Visse markeder er berørt af krisen, mens andre markeder går godt”. Med produkter i mellemprislejet, føler Ann Wikström, at virksomheden er godt rustet til fremtiden. ”Vi har et bredt program af stylingserier, og vi spænder vidt også prismæssigt. Men ét er sikkert - også i fremtiden satser vi på god kvalitet til en god pris”.

telefon: +45 70 20 90 87


SUMMER IS COMING!

ER DU KLAR TIL AT BEGEJSTRE DINE KUNDER MED PRAGTFULDT SOMMERHÅR? 7 ud af 10 kvinder oplever, at sol, klor og saltvand beskadiger deres hår. Resultat – håret mister glans og bliver groft.

NEW WELLA PROFESSIONALS SUN: Giver håret strålende glans hele sommeren. Formlen med avancerede UV-filtre giver overlegen solbeskyttelse, mens dybdegående næring reparerer og giver en opfriskende sommerduft. www.wella.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

Mode efterår/vinter 2012/2013

Modens tendenser til efteråret og vinteren

Hår og mode går hånd i hånd. Derfor er det også vigtigt for frisøren at vide, hvad modens tendenser har at byde på til den kommende sæson. når det gælder efteråret og vinteren 2012/13 er det en sæson præget af vores behov for at udforske - bagud, fremad og ind i det ubevidste.

”Til efteråret og vinteren 2012/13 vil vi se en fortsat tendens til en søgen efter den virkelige og ikke mindst en dybere mening med livet. Som altid vil der være en modtrend og modtrenden er det virtuelle liv”, forklarer Sara Linander fra trendbureauet Promostyl.

Stine Goya

Baum & Pferdgarten

Cph Vision

David Andersen

CIFF – Retro Maniacs

David Andersen

Sand

Designers Remix

STUDIO. Her ser vi tilbage på efterkrigstiden samt på 50’erne, 60’erne og 70’erne. Vi er trætte af alle standardiserede produkter og søger det unikke “oneof-its-kind”. Håndværket er i fokus, og der lægges stor vægt på det unikke. Læder, træ og metal i forening er et vigtigt element. Farver og stof af forskellige træ-toner som ibenholt, mahogni og eg ses. Varme og elegance præger farver som brun, rød og okker med et strejf af blomme. Voks­ behandlede overflader giver en effektiv og luksuriøs fornemmelse og gerne i kombination med det blanke diamantslebne. Studio garderoben fremstår skræddersyet med fine detaljer og smukke eksklusive materialer. Farveblok-udtrykket er vigtigt, og kvalitet og tidløshed er nøgleordene i denne stil.

løsninger, og vi ønsker at se hurtige forandringer. Vi engagerer os i vores planet, og vi ønsker at arbejde imod de miljømæssige forandringer, der finder sted.

Folk lever mere og mere et liv i den virtuelle verden. Således søger vi på den ene side en dybere mening med livet samtidig med, at vi på den anden side skaber en personlighed på nettet, der er helt anderledes.

Der er en minimalisme på vej i moden, men vi fylder den med farve. Positive lyse farver er de dominerende, og der er fortsat en interesse for lokalt producerede varer, og vi går gerne skridtet videre og vælger varer produceret i nærområdet.

Vi ønsker mere ægte og skønne, håndlavede ting, og vi ønsker at anvende materialer af høj kvalitet. Teknikker og håndværk fra vore forfædres tid interesserer os. Men på samme tid holder vi af den teknologiske udvikling, eksempelvis 3D-teknologien, der er i konstant udvikling, og som vil være en vigtig faktor i fremtiden. Vi har en ustabil tid såvel foran som bag os ikke mindst i den finansielle sektor. Vi ønsker og har brug for

Fremtiden er usikker, og vi er nødt til at udforske alle muligheder i forhold til at bevæge os fremad. Promostyl har fortolket denne trend i fire forskellige temaer: STUDIO - her udforskes 50’erne, 60’erne og 70’erne. DIMENSIONS - her forskes i videnskaben og i fremtiden. FANTASIA - hvor underbevidstheden udforskes, og sidst LAND - hvor vi udforsker den uberørte natur på de kolde breddegrader. Veronica B. Vallerens

54 > Modens tendenser til efteråret og vinteren

Cph Vision

Stine Goya

Terminal-2


dimensions. DIMENSIONS har en modsat farvepalet. Her bydes der på masser af blåt, mørk grå og kolde toner. Farver med 3D-effekt som galakseblå giver en fornemmelse af fremtiden gerne med et strejf af perlemor for at understrege en søgen efter det ukendte. Det er et matematisk tema og geometri, det fraktale, teknologien og 3D er grundlaget for temaet. Vores inspiration kommer fra videnskaben. På materialesiden ser vi en masse teknologiske og kunstige materialer – gerne med et skinnende udtryk og uventede strukturer. Mønstermæssigt dominerer de matematisk opbyggede mønstre, som vi forstår forskelligt alt efter, hvilken vinkel man ser mønsteret fra. Nye snit, nye sømme, nye designs og nye farvekombinationer, indbyder til en ny, innovativ garderobe. Innovation og teknologi er nøgleordene.

Day Birger et Mikkelsen

Malene Birger

NY BC COLOR FREEZE

100%

FARVE & GLANS

David Andersen

Designers Remix

Cph Vision

Sand-showet

TIL HVER ENKELT HÅRSTRÅ

fanTasia. FANTASIA udforsker vores underbevidsthed. Fantasi og kreativitet bevæger sig langt uden for rammerne. Designmæssigt ser vi naturinspirerede former med stærke elementer af surrealisme. Underlige kombinationer, stoffer med dyre- og plantemotiver. Sarte, blondeinspirerede stoffer, og stoffer med micromønstre i fantasifulde kombinationer. Farvemæssigt er det de grønne nuancer, der går igen i alle sine afskygninger. Fra den mørke grønne nuance til den giftige slangegrønne og mintgrønne i kombination med orange og gule elementer. Surrealistiske og dristige farver leder tankerne hen på “outsider kunst”. Stilmæssigt vil det være et kærkomment in-put der er langt fra masse-markedets modebillede. Med en drømmende og poetisk inspiration får vi en legende dagligdag. Nøgleordene i dette tema er fantasifuld og farverigt.

DEN NYE BC COLOR FREEZE SERIE FASTFRYSER FARVEPIGMENTERNE OG GIVER LÆNGEREVARENDE FARVEGLANS. Den nye BC Color Freeze forsegler hårets overflade, giver maksimal glans og langtidsholdbar farve. Nu endelig en serie, der kan fastfryse sprudlende farver med 100% glans!

Sand

Rützou

CIFF – New Romantics

Rützou

For yderligere information tlf.: 86 80 48 11


CIFF – Sevety Something

Malene Birger

Soulland

Day Birger et Mikkelsen

Terminal-2

CIFF – Wild Things

Baum & Pferdgarten

CIFF – Wild Things

land. LAND handler om at udforske ikke mindst den uberørte natur. Det gælder ønsket om fred, harmoni og balance. Naturen er vores centrum. Bløde, behagelige og imødekommende materialer ses. Dyreskind, store strik og hygge inspireret af designs fra de kolde områder: gletschere og igloer. Farvepaletten er sart. Hvidt på hvidt, kombineret med lyse puddertoner, der skaber en iskold stemning. På mønstersiden ses udover inuit-motiver og folklore-inspiration inspiration fra mineraler og fossiler. Robuste stoffer mikses med primitive prints og motiver. Langhåret og rå pels giver en ”jagtfølelse”, hentet i primitive, selvforsørgende omgivelser. Naturlig og primitiv er nøgleordene.

Lotte Heidel, Salg Midt/Sydsjælland. Tlf. 24 620 783 Peter Leidersdorff, Salg København/Nordsjælland. Tlf. 24 620 791 Thomas Brandt-Meyer, Direktør/Salg Jylland-Fyn Tlf: 22 987 888

STILL ALIVE AND KICKING Nu med endnu bedre priser!

Alt hvad du elsker og værdsætter ved Kadus vil forblive ind i fremtiden. Marts 2012 bliver Kadus distribueret af HAIRFOIL ApS - Din fremtidige TOTAL LEVERANDØR. Kontakt. Kundeservice på 78 77 58 58 eller på mail thomas@hairfoil.dk CIFF – New Romantics 58 > Modens tendenser til efteråret og vinteren

Veronica B. Vallerens

CIFF – Retro Maniacs

Terminal-2

F

O

R

L

I

V

I

N

G

H

A

I

R


Rod hot

Af Vidal Sassoon


L EA

TD

W

N

EE

DO

OW NT

SW

Tekst > Pia Finne

for og imod de nye slagTilbud

DOWNTOWN, SWEETDEAL MED FLERE ER NYE KOMMUNIKATIONSFORMER, DER UMIDDELBART LYDER TILLOKKENDE, FOR DE KAN TRæKKE MANGE KUNDER I SALONEN. MEN ER DE EN FORDEL ELLER EN ULEMPE? OG HVAD ER FæLDERNE? VI HAR TALT MED TO FRISØRER I HENHOLDSVIS ÅRHUS OG KØBENHAVN, DER BEGGE HAR PRØVET DE NYE SITES AF.

”Frisører er jo ikke nødvendigvis økonomer, men det er super vigtigt, at tænke sig om”. - Jesper Buch

Kreativitet sælger Med extensions kan du udnytte din salons potentiale fuldt ud og få nye kunder. extensions er ikke kun tykt, langt Diva hår. Du kan også tilbyde dine kunder nye asymmetriske længder, striber eller fylde som de ellers ikke har mulighed for at få. Og til de kunder, der ikke kan vente på at håret gror ud, gør selv enkelte påsætninger det umulige muligt. Hos House of Walfdorf kan du få det hele.

”...vi har ikke fået en eneste ny, fast kunde på den måde”.

Kig FOrBi eller ring Og Hør Mere på 35 36 35 62 WWW.HOUSEOFWALDORF.Dk

- Kaj Andersen

Når tiderne er hårde, kigger man sig naturligvis om efter nye måder at trække nye kunder til på. Mange frisører benytter sig af den nye kommunikationsform, der ligger i f.eks. Downtown, Sweetdeal, MyDeal med videre, hvor forbrugerne får et slagtilbud tilsendt via mail. Men der er både fordele og ulemper, og der er frisører, der er både for og imod. Både Jesper Buch, Frisør Buch i København og Kaj Andersen, Coka Coiffure i Århus har forsøgt sig med de nye sites. ”Da Downtown var helt nyt, var vi med. Det var i 2008, der var store krisedønninger og vi tænkte, det kunne være en måde at hente mere indtjening på. Og det var faktisk fint. Brugerne var trendfolket, dem, der synes, det nye var spændende”, fortæller Jesper Buch. I dag er hans holdning dog en anden. ”Markedet har udviklet sig til et stort tilbudsmarked med 10-20 sites, og loyaliteten kan ligge på en 25-øre”, siger han, og fortæller en historie om en lille nystartet frisør, der netop brugte Downtown til at få kunder i butikken. Og det fik hun. Hun annoncerede med klip, farve og kur – en halvanden times behandling til 320 kr. ”Jeg tjekkede, og 760 havde købt tilbuddet! Og med lidt hovedregning betyder det, at hun kommer til at stå uafbrudt 37 timer om dagen i syv måneder med de kunder, og da Downtown skal have halvdelen af indtjeningen, ville hun tjene 103.000 kr. før skat og moms”, fortæller Jesper Buch, der med historien vil fortælle, at man absolut skal 62 > For og imod de nye slagtilbud

tænke sig om, hvad man bruger sitesene til, og ikke mindst, at man skal huske at lægge loft over, hvor mange tilbud, der er. ”Frisører er jo ikke nødvendigvis økonomer, men det er super vigtigt, at tænke sig om”. Jesper Buch brugte selv Downtown målrettet på en ny frisør i salonen, der skulle have kunder at betjene, og det fungerede fint. ”Men det er ikke kunder, der bliver. De forbrugere, der benytter de mange tilbudssites er ganske enkelt tilbudsjagtfolket, og de har et loyalitetsproblem”. Men han er glad for, at have prøvet det, og giver følgende råd videre til frisører, der ønsker at forsøge sig: · Udspecificer og gennemberegn tilbuddet. · Læg loft over antallet af tilbud. · Brug det i forbindelse med behandlinger, hvor dækningsgraden er høj. IKKE EN ENESTE Ny KUNDE Kaj Andersen fra Coka Coiffure i Århus har også forsøgt sig med Downtown og Sweetdeal, og han var ikke glad for resultatet. ”Vi har lavet statistikker på det for vore to saloner, og vi har ikke fået en eneste ny, fast kunde på den måde”, siger han. De kunder, der ifølge Kaj Andersen, benytter tilbuddene er rabatryttere, der kun kommer den ene gang, og næste gang, de skal klippes finder de et andet sted med et tilbud. ”Herudover synes jeg, vi havde meget besvær med det. Tilbuddet kunne lyde på én behandling, så købte kunden 4-5 behandlinger og

forventede at de alle var til halv pris, eller tilbuddet gjaldt en behandling hos Morten, fordi han manglede kunder i bogen, men hvis han så var optaget, kunne vi diskutere med dem om, hvorfor de så ikke bare kunne blive klippet hos mig”, fortæller Kaj Andersen. Han mener, det er en bestemt type kunder, der benytter den nye form for tilbud via mail, og det er også dem, der aldrig betaler fuld pris for en middag, eller som vælger spa-ophold efter, hvor tilbuddet er. I værste fald kan det jo resultere i, at man fylder bogen op med kunder til halv pris, og når der kommer en reel, fast kunde, der gerne vil betale fuld pris, så har man ikke tid. ”Det skaber med andre ord illoyale kunder”, mener Kaj Andersen, der dog godt kan se en fordel i det, hvis det er fordi man f.eks. skal have kunder til en elev, der skal læres op. ”Men på den anden side, så er det for dyrt. Det er nemmere at annoncere med elevklip på en plakat, for firmaer tager sig jo også betalt for mailservicen, dels en procentvis andel og dels får man ikke penge med det samme, men i stedet en kvittering fra kunden, og så får man betaling samlet en gang om måneden eller lignende. Det vil sige, virksomhederne skummer renterne”, slutter Kaj Andersen.

Hair Talk tape on - ultrafint, så kun håret vejer. Trenser af indisk tempelhår - samt 3-lagstrenser. Great Lengths - som den ypperste luksus. Joanne - hår til påsætning med varm keratin i potte.

HOUSE OF WALDORF · Dalgas Boulevard 59 · 2000 Frederiksberg


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

når en idé

bliver til virkelighed HairMaker lover ikke, at håret gror, men de lover mere hår for en dag! allerede nu er interessen stor, fortæller adm. direktør i HairVision, Lars Rostock Jehl. Således har man indgået en samarbejdsaftale med Goldwells salgsteam og Kenny Aleksandr om salg og præsentation af HairMaker.

Mode og hår går som bekendt hånd i hånd, men hos HairVision er symbiosen blevet yderligere forstærket. For det var nemlig tekstilproduktionen, der gav HairVision ideen til at udvikle HairMaker. ”I vores ejerkreds har vi flere, med baggrund i netop tekstilindustrien, og det var ved lidt af et tilfælde vi erfarede, at bomuldsfibre har den egenskab, at forarbejdes og behandles de rigtigt, hæfter de på hår. Det besluttede vi os for at forske mere i, og det endte med, at vi udviklede HairMaker”, fortæller adm. direktør i HairVision, Lars Rostock Jehl. Men det har været en lang rejse. Faktisk tog det halvandet år fra ideen til HairMaker blev fostret til produktet blev lanceret på HairTrend i Herning i 2011. ”Vi skulle jo have HairMaker godkendt. Det tog sin tid, krævede grundig forskning, og alt skulle dokumenteres, så ofte var det ét skridt frem og et halvt tilbage for at dokumentere yderligere”, fortæller Lars, og understreger, at HairMaker er et kosmetisk volumen produkt. ”Vi lover ikke kunderne mere hår, men tilbyder et produkt som skaber visuelt og illusionelt mere hår for en dag”. At der var et behov for netop et produkt som det, fandt HairVision hurtigt ud af. Produktet henvender sig til mænd og kvinder, der ønsker 64 > Mere hår for en dag

Build, Fix, Wash er de tre produkter, serien består af.

Kenny Aleksandr er med, når HairMaker skal præsenteres for de danske frisører. Her er han i gang med at blive sat godt ind i produktet.

at skjule permanent eller midlertidigt hårtab, dække en markant skilning eller skabe exceptionel og kreativ volumen i deres frisure, og kundegruppen tæller alt fra tyndhårede mænd og kvinder, mænd med vigende hårgrænse og til mennesker, der har været igennem en behand­ ling, der gør, at de taber håret, ligesom HairMaker kan anvendes af kvinder der ønsker effekt i sit hår uden brug af kemiske produkter, f.eks. under graviditet. ”Men HairMaker kan f.eks. også forlænge levetiden for en farvning ved at lægge sig i udvoksningerne, ligesom det kan mindske overgangene ved extensions”, fortæller Lars Rostock Jehl, og med et smil siger han videre: ”Faktisk har produktet mange flere anvendelsesmuligheder, end vi selv troede. Vi havde selvfølgelig en forestilling om, hvem målgruppen var, men i hænderne på frisørerne opstod der pludselig mange andre nye muligheder, og HairMaker er i dag til både behovs- og effektforbrugeren”. Smal serie med et bredt publikum HairMaker består af bomuldsfibre tilsat organisk farve, så i princippet gælder det en smal produktserie med et bredt publikum. ”Og det gør unægteligt indtryk, når en kvinde med paryk sætter sig i stolen, og efter behandlingen går glad derfra – uden paryk, som det skete, da vi intro­

Teamet bag HairVision med Lars Rostock Jehl yderst til højre.

Bomuldsfibrene er helt fine og lægger sig i håret, hvor de giver masser af volumen til f.eks. tyndt hår.

Mere hår for en dag < 65


ducerede HairMaker på Island”, fortæller Lars Rostock Jehl. Han finder det super interessant at arbejde med et produkt så visuelt som HairMaker, og hvor effekten er så umiddelbar. ”Der sker noget her og nu mellem hænderne på frisørerne”, siger han, og man fornemmer klart begejstringen hos Lars Rostock Jehl, der blev en del af HairVision-teamet i sommeren 2011, hvor han tiltrådte som adm. direktør. Forud var HairMaker blevet test hos en mindre kreds af frisører, og Lars Rostock Jehl opbyggede samtidig et team af sælgere, markedsføringsfolk og supportere, så man var klar til at give den gas på messen i Herning i september 2011. STæRKEST I VEST HairVision har til huse i Grindsted, og således er man p.t. stærkest i Vestdanmark, men hele Danmark skal naturligvis med. ”Og da vore egne ressourcer er begrænsede har vi indgået et samarbejde med Goldwell Danmark, så Goldwells salgsstyrke fremover skal være med til at sælge HairMaker over hele landet.

Hos HairVision i Grindsted er man i fuld gang med at lancere HairMaker til de danske frisører.

“Med samarbejdet får vi endnu bedre mulighed for at kunne servicere de danske frisører. Organisationerne i begge virksomheder er gennemsyret af engagement og passion for at give den professionelle frisør de bedst tænkelige løsninger, så Goldwell’s danske team er en ønskesamarbejdspartner for os”, lyder det fra Lars Rostock Jehl. HairMaker er nemlig et produkt, der skal forklares. Eksporten er man også meget fokuseret på. Man udstillede bl.a. på Salon International med stor succes, og samarbejder med Danmarks Eksportråd omkring en eksportpakke, hvor de hjælper med at skaffe kontakter på en række fokusmarkeder som Spanien, Italien, Frankrig, Tyskland, og England. ”Med Eksportrådet i ryggen kan vi bl.a. benytte ambassadernes lokaler til møder, og det giver et bedre udgangspunkt end et værelse på et tilfældigt hotel”. Så alt i alt har teamet bag HairVision for alvor smøget ærmerne op!

Kenny Aleksandr og Lars Rostock Jehl taler om fremtiden for HairMaker.

DET BESTåR SERIEN AF HairMaker serien består af bomuldsfibre, et fixeringsmiddel samt en shampoo til at fjerne fibrene igen. ”Fibrene findes i fem farver, men der arbejdes på at lancere endnu flere”. Og Lars Rostock Jehl pointerer igen, at HairMaker ikke giver mere hår, men tilfører volumen til det eksisterende. ”Og regner det voldsomt, skal man huske en paraply”, siger han med et smil. ”I princippet kan HairMaker sammenlignes med en mascara – sover man med det, er det ikke lige så kønt morgenen efter”, forklarer Lars Rostock Jehl, der oprindeligt er bankmand, men som har arbejdet i frisørbranchen i mange år, bl.a. hos L’Oréal som rådgiver og key account manager, ligesom han underviste salonindehaverne i salgsmål, kampagneplaner med videre.

Kenny Aleksandr lytter intenst til HairVisions teknikere.

Senere blev Lars Rostock Jehl business development director hos Elizabeth Arden. “Men jeg finder frisørsegmentet utrolig interessant, for frisører er mennesker med en passion. Så da jeg fik den unikke mulighed, det er, at være med til at starte HairMaker, tog jeg den”.

PERFEKT HÅR OG HOVEDBUND TIL MÆND!

Lars Rostock Jehl har været utroligt glad for at kunne sætte det helt rigtige hold af mennesker, der spiller sammen, så der skabes en synergi. Således består teamet af syv mennesker, og Lars er rigtig tilfreds med den store know how og fleksibilitet, man i dag har in-house. Lige nu er HairMaker ude i godt 300 saloner, og man bruger bl.a. de sociale medier som facebook til at få udbredt budskabet. Sidst men ikke mindst har HairVision indgået et samarbejde med Kenny Aleksandr, der skal være med til at præsentere HairMaker for branchen. ”Han er spændende, nytænkende og kreativ, og dermed et fantastisk match til vores team”, slutter Lars Rostock Jehl. 66 > Mere hår for en dag

HairMaker ekspederes fra Grindsted og ud til de danske frisører.

Ny SP Men: Mix til perfektion og tilbyd to fordelagtige resultater i én og samme behandling. Bland SP Men Hydrate Elixir, der giver blødt og medgørligt hår med SP Men Sensitive Tonic, som beroliger hovedbunden, og knæk koden for skræddersyet hårpleje til mænd. Læs mere på www.wella.dk

SP. THE SCIENCE OF PERSONALIZED CARE. FROM


Tekst > Pia Finne Foto > Peter Halskob - Fotovision

Morgendagens frisører er vores styrke

Goldwell/KMS (Kao Denmark A/S) servicerer nu kunderne direkte via hoved­ kontoret i København. Det betyder, at der fokuseres endnu mere på handholding samt undervisning af den nye generation af frisører. Dette er i tråd med deres filosofi ”closer to hair, closer to stylists”, som med andre ord betyder, at GOLDWELL og KMS udelukkende er til det professionelle frisørmarked.

Kim Andersen var i godt humør til showet.

Uddannelseschef Monica Vestergaard Madsen mener det er vigtigt at have et godt forhold til skolerne.

”Pr. 1. januar 2012 blev vi landsdækkende udbyder af Goldwell og KMS, og har dermed taget skridtet fuldt ud til at have den direkte kontakt til frisørerne”, fortæller marketingchef Janet McNish Kristensen, der under­ streger, at man har været meget glad for det lange og frugtbare samarbejde, man har haft med forhandlerne. ”Således har vi valgt at ansætte den tidligere distributør Helge Jørgensen, som nu indgår som en del af teamet og har ansvaret for Fyn”. ”I og med at vi selv har overtaget al forhandling i Danmark af Goldwell og KMS, bliver vi også i stand til at udrette mere for frisørerne, idet vi har flere ressourcer til at løfte opgaven, uden at gå på kompromis med vores nære samarbejde med frisørerne, der løbende vil blive besøgt af vore (deres) konsulenter. 68 > Morgendagens frisører er vores styrke

Startskuddet for de nye tider for Goldwell (Kao Denmark) var et stort show i Skive og Ålborg i begyndelsen af marts, hvor frisørerne kunne fornemme, at tingene nu har fået et andet format. ”Men det, der ligger os allermest på sinde, er vores gode samarbejde og gode dialog med frisørerne”, lyder det. Som en del af det, har man indgået et nyt samarbejde med Beauty & Wellness College i Ålborg, ligesom man samarbejder med CPH Vest, frisørskolen i København, og Syddansk Erhvervsskole, frisørskolen i Odense, netop i bevidstheden om, at morgendagens frisører er branchens styrke. ”Det er super vigtigt for os, at have et godt forhold til skolerne”, fortæller uddannelseschef Monica Vestergaard Madsen, og således er Goldwell den ene af skolernes to hovedleverandører på

coloration. ”Det betyder naturligvis også, at vi gerne vil yde en ekstra support på skolerne i samarbejde med lærerne i form af undervisning f.eks. i specialfag som trend, hvor vi supporterer inden for farveteknik og farvekendskab – og vi har nogle fantastiske dage med de unge”, fortæller Monica Vestergaard Madsen. Hun føler, det er meget vigtigt at have kontakten med fremtidens frisører. ”Der er en fantastisk dynamik, og det er helt i tråd med uddannelsesreformen, hvor man netop ønsker et samarbejde mellem læremesteren, leverandørerne og de fagtekniske skoler”. Sidst men ikke mindst inviterer Goldwell også jævnlig skolernes elever på virksomhedsbesøg.

Handholding i salonerne Med den nye organisation, består Goldwell’s uddannelsesteam med Monica Vestergaard Madsen i spidsen, af seks teknikere, der hver eneste dag er ude i salonerne. ”Vi gør meget ud af ”handholding” i salonerne. Det betyder, at vi holder skræddersyede salonseminarer ude på stedet, hvor vi tager fat om netop det, de har behov for. Det kan være, de føler, de har svært ved lysfarvninger. Så bruger vi en time på teori f.eks. om morgenen, hvor­ efter der kommer modeller ind. Typisk nogle af salonens kunder – måske endda nogle af dem, hvor de har haft rigtig svært ved at ramme den rigtige tone. Det er med andre ord en problemløsningsdag”, fortæller Monica Vestergaard Madsen. Morgendagens frisører er vores styrke < 69


- gratis online booking system

online booking-, kasse- og regnskabssystem gratis Time-Book.dk er et online bookingsystem som også hjælper dig med administration, markedsføring, kassesystem og meget mere. Som Time-Book.dk-medlem får du kundegavekort for 10.000 kr. ved tilmelding nu. Goldwell teamet fra ventre med blandt andet Karin Bay Madsen, Kim Andersen og Monica Vestergaard Madsen.

Faktisk bruger Goldwell’s uddannelsesteam 80 pct. af deres tid ude hos frisørerne i salonerne med at hjælpe frisørerne i deres dagligdag. ”Vi supporterer dem, så de i sidste ende får en bedre business. Det er jo en positiv spiral. Ved at vi uddanner frisørerne i vores produkter bliver de bedre rustet til at kunne servicere slutforbrugeren, som gerne vil vejledes i det produkt, der passer til deres hårtype”, forklarer Monica Vestergaard Madsen. VI FOKUSERER De resterende 20 pct. af tiden bruger uddannelsesteamet på et fokuseret kursusprogram målrettet alle kunder. ”Vi har fokus på vores 70 > Morgendagens frisører er vores styrke

Det vigtigste ved Time-Book.dk’s system er at vi hjælper dig til at få flere kunder i din salon. Dette gøres både via synlighed på internettet og markedsføring.

Color Zoom og ikke mindst på en efterfølgende workshop, hvor frisørerne selv skal arbejde med de nye tendenser. ”Det kan rigtig mange frisører godt lide”, lyder det. Ud over det, har vi et koncept, der hedder Go Color, hvor der forår og efterår udkommer et lille magasin med farveteknikker, og i den forbindelse holder vi naturligvis kurser. Det er nyt hver gang – to gange om året. ”Til efteråret lancerer vi desuden nye Elumen nuancer, og i den forbindelse holder vi Elumen up-date-shows samt workshops for frisørerne, hvor de kan lade sig inspirere af de nye nuancer”.

gratis funktioner

Vil du høre mere?

• Gratis online bookingsystem • Regnskabs-, løn- og personalestyringsprogram • Tag imod bookinger fra kunder 24 timer i døgnet • Kassesystem, der kan bruges med dankortterminal og andet udstyr

Så ring, mail eller udfyld kontaktformularen for at få et uforpligtende møde.

• Undgå udeblivelser med påmindelser på SMS og email • Kundegavekort for 10.000 kr. • Online betalingsmuligheder for alle kunder • Smartphone og iPad App • Loyalitetsrabat

' @

53 62 17 37 info@time-book.dk

 www.time-book.dk


evoluTion af mark leeson


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Det handler om

mændene Herreklip handler i høj grad om teknik – og har man de rigtige teknikker, kan man klippe enhver trend. Det mener Johan Rönnow fra American Crew, der netop har holdt Method 1 & 2 kurser for en række frisører med passion for herrer.

Ian Harrold viser, hvordan det skal gøres.

Videreuddannelse er alfa og omega. Det handler om at holde sig ajour med branchen, og det handler om at kunne mestre teknikker, så man kan klippe enhver ny trend – også når det gælder herrer. Netop derfor har American Crew skabt Method 1 & 2 kurserne, der består af en fundamental videreuddannelse, målrettet den der ønsker at videreudvikle deres forståelse, kompetencer og tilgang til mænds hår. Derudover består det af et avanceret kursus, som i højere grad handler om den sekundære klipning inde i håret og om hvordan man skaber struktur og bevægelseskontrol i mændenes hår. Forleden gæstede 14 kursister Colomer Danmarks lokaler på Vesterbrogade i København, der fungerer som American Crew’s skandinaviske akademi. 74 > Det handler om mændene

”Baggrunden for Method 1 & 2 er, at da American Crew så dagens lys i 1994, opdagede man, at der manglede noget i forhold til udviklingen af herreklip. American Crew skabte derfor et moderniseret klippesystem, hvor man tog det bedste fra klassisk herreklip og det bedste fra dameklip, og kombinerede det, og dermed skabte et system, der matchede den moderne mands krav til hans frisure”, fortæller Johan Rönnow, American Crew International Educator, der står bag kurserne. Ikke bare en samling teknikker Johan Rönnow understreger, at det ikke ”bare” er en samling teknikker, men en investering i frisørens videre karriere. ”Det handler om tankesæt og om teknikker, der gør frisøren i stand til at klippe en hvilken som helst trend, der måtte være i tiden”.

Henny igang med at undervise kursisterne.

Der fortælles om klippeteknikker, og strukturer og bevægelse i håret på Method 1 & 2 kurserne.

Kursisterne på American Crews Method 1 & 2 kurser lytter opmærksomt før de selv skal i gang med arbejdet.

Ian Harrold er American Crew International Educator.

Kursisterne er selv gået igang med at klippe modellerne og afprøve de teknikker, de har lært.

Kursisterne lærer en række teknikker, der gør dem i stand til at klippe en hvilken som helst frisure ud fra f.eks. et billede, når de vender tilbage til salonen.

Ian Harrold og Henny Aslak forklarer teknikkerne for kursets deltagere.

Kurserne varer tre dage hver, og der er to undervisere med syv kursister til hver, så alt kursisterne ser, får de også lov til selv at afprøve. Og langt de fleste tager både Method 1 og 2.

”Det er i hvert fald et godt tegn på, at der virkelig er et behov”, lyder det fra Johan Rönnow, der smilende tilføjer, at det er rart at lave et kursus, som alle er glade for.

”For at tage Method 2, skal man have taget Method 1 – og for at del­ tage i kurserne skal man have en vis erfaring”, fastslår Johan Rönnow, der fortæller, at mændene stiller højere og højere krav til deres klipninger i dag – som det i øvrigt også er tilfældet med mode og alt andet. ”Netop fordi vi kun arbejder med mænd i American Crew, så har vi igennem årene bygget et system op”, lyder det.

Method 1 & 2 kurserne handler ikke om tendenser, men Johan Rönnow forklarer, at har man kurserne, kan man uden problemer deltage i American Crews 1-dages kollektionskurser, og få rigtig meget med hjem på trendfronten.

Der kører 8-10 Method 1 kurser om året og ca. 4 Method 2 kurser, og kurserne fyldes op meget hurtigt

Og spørger man Johan Rönnow, hvem det er, der kommer på kurserne, svarer han: ”Det er dem, der har en interesse og en passion for herreklip og dem, der har indset, at herreklip er en super vigtig del af frisørbranchen”. Det handler om mændene < 75


Lækre nyheder Fem nyheder fra Moroccanoil, som præsenteres af Salonsupport.dk. Der er LUMINOUS HAIRSPRAY, CURL DEFINING CREAM, WEIGHTLESS MASK og EXTRA VOLUME i shampoo og conditioner. Pris 159 – 299 kr.

De første 6 års omfattende forskning har resulteret i Goldwell’s nye ammoniakfrie hårfarve NECTAYA. NECTAYA er en intensivt plejende ammoniakfri hårfarve, der efterlader en mærkbar sundere hårfølelse sammenlignet med alternative hårfarver. ”Sommer” lækker Wella Professionals Sun serien, der lanceres af P&G Salon Professional, er en enkelt serie af tre solbeskyttelsesprodukter, der plejer håret før, under og efter opholdet i solen. Når håret har været udsat for solen, kan Wella Professionals Sun Hair og Body Shampoo bruges til at rense hår og krop, hvor Sun Express Conditioner reparerer og hjælper med til at give langvarig fugt til håret.

haircare

Style with Bamboo Bamboo style lanceret af Colomer Denmark, kommer nu med række lækre stylingprodukter, som alle giver godt hold og er nemme at tilføre.

DER ER DENNE GANG EN MASSE NYE LæKRE LANCERINGER. HÅRET SKAL PASSES OG PLEJES, OG DET ER DER RIG MULIGHED FOR MED ALLE DE NYE PRODUKTER. MANGE AF MæRKERNE HAR HAFT FOKUS PÅ BESKYTTELSE AF HÅRET PRIMæRT MOD DEN KOMMENDE SOL. BLØDHED OG SUNDHED FOR HÅRET ER BLEVET EN TOPPRIORITET.

Op til 72 timer Goldwell lancerer nyheden StyleSign Satin Guard. Og navnet giver sig selv… Satin Guard er en vægtløs beskyttende spray, der giver et silkeglat look, der holder. Produktet indkapsler frisuren som et usynligt skjold og blokerer for fugt – i op til 72 timer. Pris 139 kr.

Sundhed til dit hår Hemmeligheden bag serien: idHair elements tager sit udgangspunkt i det skandinaviske, da grundelementet er bygget op omkring nordisk bomuld, der udmærker sig ved at levere fantastisk vægtløs fugtighed samt renser mildt. Pris 169 kr.

Fri fra kemi JOICO fra HH Simonsen præsenterer en nyhed på markedet for ‘blow out’ produkter. JOICO har udviklet en Smooth Cure serie, som giver det samme glatte look som en ‘blow out’, dog uden kemi.

Ægte hvid trøffel Med sin smukke dybrøde farve, de fine gulddetaljer og praktisk spejl i låget ligner White Truffle Foundation, lanceret af Danhair til forveksling en elegant kompakt pudder. Men faktisk er det noget så nyskabende som en foundation til håret. Pris 198 kr.

Take care Giv dig selv det fineste sommerhår med L’Oréal Solar Sublime. UV-beskyttelse til håret er et must både til rejsen sydpå og i den danske sommer. Beskyttelse af håret er nemlig meget nemmere end at genopbygge et skadet hår. Når du derfor tænker på solbeskyttelse til huden, skal du ikke glemme beskyttelse til håret!

76 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

X

Black X

Maksimal blødhed Nu kan nu få maksimal blødhed til håret med Oribe, som bliver lanceret af Top Shelf Products. Masque For Beautiful Color er den ultimative conditionermaske til farvet hår. Og Foundation Mist er en conditioner, som giver næring til håret. Pris 250 – 375 kr.

EXTRA: SCULPTER HW 30

E-KWIP SAKS GRATIS!

Testet i Sahara En tør oliespray, som beskytter håret optimalt mod solens stråler og tilfører exceptionel glans og blødhed til alle hårtyper. Orofluido Sahara fra Colomer Denmark er testet under ekstreme forhold i Sahara-ørkenen for at sikre maksimal ydelse ved soleksponering. Den beskytter samtidig din hårfarve, øger modstanden i hårets fibre, og forebygger statisk elektricitet.

100% Farveglans Schwarzkopf Professional fra Bella Vista lancerer nu BC Color Freeze, der giver maksimal glans og holdbarhed til farvet hår. BC Color Freeze forsegler hårets overflade og fastfryser farvepigmenterne i hårstrået for længere farveholdbarhed. I serien findes både produkter til farvet, afbleget og overbehandlet hår, så der er noget for enhver hårtype. Pris 149 kr.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Kan købes via din lokale frisørleverandør Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 21 23 00 59 e-mail: post@thorsen-trading.dk Se også www.haaro.de:


Hårkur til farvet hår Den nye Aveda Color Conserve Daily Color Protect er en leave-in kur til dagligt brug fra Avision. Kuren indkapsler farven, så den beskyttes mod at falme i op til 6 uger, alt imens håret fyldes med strålende glans og fugt.

Levende nuancer Goldwell lancerer Goldwell Color Zoom Collection FasciNature. De nye trend-nuancer er intensive, naturlige farver raffinerede med FasciNating effekt. Der er spændende reflekser, som skaber en unik og multi-facetteret farvekomposition.

Luksus dagcreme til håret. Vi kender princippet om dag- og natcreme i forbindelse med hudpleje, men nu har du også muligheden for, at yde dit hår samme beskyttelse døgnet rundt. Photo - Age Defense fra Alterna virker som en genoprettende dagcreme, der effektivt beskytter hårstrået. Pris 359 kr.

Beskytter mod solen Redken’s Color Extend Sun er nu blevet relanceret med den nyeste Interlock Protein Network (IPN) teknologi, som allerede findes i resten af Redken’s Haircare serier. Derudover lanceres et helt nyt produkt: TAKE COVER SPF 25, som beskytter som en solcreme. Er plejende og giver volumen.

Luxury edition Soy Renewal fra idHair er kommet som Special Edition. Dette fantastiske arganolie produkt har Sexy Hair valgt at lancere som et Luxury special limited edition produkt. Det giver håret optimal fugt, beskyttelse og glans, samt kontrollerer krus. Pris 169 kr.

Be blond Matrix, der forhandles af Cosmobell introducerer 9 nye, forbedrede nuancer for en ultra smuk, ultra glansfuld og ultra blonde hårfarve! Opnå en kølig blond hårfarve, der udstråler renhed og klarhed. Sortimentet spænder fra isnende blonde til champagne farver. Undgå knækkede hårstrå, og bevar håret glansfuldt, silkelignende og naturligt.

Direkte pigment Den nye JOICO® Vero K-PAK® Intensity Color fra HH Simonsen er en direkte hårfarve, der giver mulighed for at skabe alt lige fra intense nuancer til lette pastel nuancer.

3 nye på markedet ICON Hairspa introducerer: ZenzTherapy, som kommer med 3 fantastiske nye økologiske produkter. Volumizing Mousse Chamomile, Natural Hairspray Geranium, Saltwater Cream, Beach Look.

Til en sund hovedbund Så er der håb for alle dem, der ønsker sig en sund hovedbund samt et kraftigere og mere voluminøst hår! HealthySexyHair præsenteret af idHair lancerer seneste nyt indenfor Activating Scalp Care: Thickening Treatment Mousse og Thickening Spot Treatment. Pris 169 kr.

Bliv grønnere Essensity Care fra Schwarzkopf Professional lanceret af Bella Vista er et rigtig godt bud, hvis du vil have et grønt alternativ til din hårpleje. Essensity anvender kun rene organiske og naturlige essenser med det formål at skabe produkter med størst mulig naturlighed uden at gå på kompromis med performance. Essensity Care findes både i en colour, repair, moisture og volume serie. Pris fra 149 kr.

78 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Set

London Styles idHair lancerer Trevor Sorbies nye produkter. TS Salon X-clusive serie har fået nyt design og nye produkter har set dagens lys: Easy Clean Dry shampoo & styler. En mulifunktionel pulver spray, tørrenser håret mellem vask samt bruges som tekstur, styler og volume produkt. Magic Dust/Powder styler skaber tekstur og volume, giver et mat “andendags”-look. Parabenefri Pris 159 kr. Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Indhold: • 1x saks • 1x swing razor • 2x kam • 1x ur • 2x fingerringe • 1x oliepen Spotlight kan fås i lilla og sort

Kan købes via din lokale frisørgrossist Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 21 23 00 59 e-mail: post@thorsen-trading.dk


Orkidé falmer aldrig Biolage Colorcare thérapie fra Cosmobell er fugtgiver og hjælper med at bevare din hårfarves intensitet, nuance og glans. Formlerne er baseret på orkidé og UV-complex, som beskytter hårfarven mod at falme. Serien består af shampoo, conditioner, maske og mist, hvor alle er uden parabener og syntetisk farve.

On the catwalk Verdensnyheden COLOR.BUG fra ICON Hairspa, der allerede har imponeret på alverdens internationale catwalks og i verdens førende modeblade. Den er som makeup til håret og kan give en super effekt til både lyst og mørkt hår. Pris 158 kr.

Revolutionerende New Chromatics fra Redken er en revolutionerende ny farveteknologi, der indeholder 48 nye nuancer. Den styrker håret og garanterer 2X færre knækkede hårstrå, hvis du anvender CHROMATICS Permanent Haircolor System. Pris 81 kr.

ARE YOU READY ? KMS California er en hårpleje - og styling serie, der giver dig mulighed for at skabe dit eget individuelle udtryk.

Maximal kontrol Redken introducerer et nyt catwalk musthave: CRYLIC SHAPE 15 quick-fix glossing balm. Den er en plejende og fugtgivende fikseringsgelé med maksimal kontrol! Den giver et finish med høj glans, er uden frizz og dur til alle hårtyper. Pris 240 kr.

For men Redken for Men’s populære mintbaserede Invigorating System er nu endnu køligere! Den nye, forbedrede formel gør håret stærkere og stimulerer hovedbunden, nu med en endnu mere kølende effekt og en ny frisk duft.

Ia Alle KMS California’s produkter i mor ften er je g gen v il jeg til “urba n gr “ indeholder nøje udvalgte naturlige dress down unge” ” til j obbe ingredienser og er dermatologisk godkendt. t ...

Til skønhedsjunkierne One Night Highlights fra Alterna giver dig mulighed for at lege med midlertidige reflekser “bare for sjov”. De gør det nemt for stylister at “prøve” farver af på deres kunder forud for en salon farvebehandling. De er perfekte til alle skønhedsjunkier, der gerne ændrer look fra dag til dag. Pris 359 kr. hos Colomer.

80 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

www.kmscalifornia.com


ADVERTORIAL

revlon professional har ladet sig inspirere af filmklassikeren ”la dolce vita”

DATIDENS GLAMOURØSE FILMDIVAER ER MED DERES MODIGE, FARVERIGE MEN SAMTIDIG KLASSISKE LOOKS, BLEVET STæRKE OG LETGENKENDELIGE IKONER FOR DERES TID.

AN INNOVATIVE HAIR CARE LINE SOLD EXCLUSIVELY IN SALONS 36 16 16 09

www.salonsupport.dk


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Louise Klitgaard og Lena Holm Hansen Foto > Peter Hartley

P&G Salon Professional - Male Face Off

Jesper Buch forklarer de nye tendenser.

Hasse Kliem i færd med en maskulin, moderigtig frisure.

Mandag den 6. marts inviterede P&G Salon Professional deres kunder indenfor til en aften i mændenes tegn – en Male Face Off. Alle P&G Salon Professionals brands var repræsenterede for at vise, hvordan herremoden kan være lige så forskellig som damemoden, og til at demonstrere dette havde P&G Salon Professional hentet tre erfarne herrer indenfor hårmode ind. De tre herrer repræsenterede hvert deres brand: Jesper Buch fra Salon Buch repræsenterede Sassoon. Hasse Kliem fra Moreteasir repræsenterede Wella Professionals. Kristian Berthelsen fra Mr. & Mrs. repræsenterede Sebastian. Som prikken over i’et præsenterede Wella Educator Stine Höppner den nye SP Men serie, og forklarede hvordan System Professional har lavet grundige undersøgelser og er kommet frem til, hvordan det optimale besøg hos frisøren udspiller sig for en mand – også her er der nemlig stor forskel på, hvad kvinder og mænd ønsker.

De tre herrer var alle enige om de store muligheder der findes hos herrekunder, som ifølge dem på mange områder er nemmere at gå til end kvindelige kunder.

Kristian Berthelsen koncentrerer sig om en skarp frisure, der fremhæver ansigtets træk.

Wella educator Signe Höppner præsenterede den nye SP Men serie.

Mændene har brug for konkrete anbefalinger til hvilke produkter de bør bruge, og de er mere tilbøjelige til at købe de produkter deres frisør anbefaler. Derudover er de også ofte meget loyale, både over for deres frisør og også over for de produkter de køber – så konklusionen var, at frisører skal blive bedre til at udnytte de muligheder der findes hos herrekunder. Aftenen var startskuddet til en turné på 6 aftener, som de tre herrer, sammen med Wellas team af educators, skulle rundt på i hele landet i løbet af marts måned. Kristian Berthelsen i dyb koncentration.

84 > P&G Salon Professional - Male Face Off


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

kopenhagen fur

Pels i ny forklædning

Redkens Tema under ledelse af Liva fra My-T Sharp stod for stylingen backstage.

Syv designere viste deres kreationer i pels på Kopenhagen Furs åbningsshow under modeugen. Backstage havde Redkens team skabt et look, der matchede alle designere.

Looket var enkelt og stramt, så det matchede de mange designeres looks.

Syv designere havde skabt kreationer i pels.

Kopenhagen Fur åbnede igen i år Copenhagen Fashion Week. De havde endnu en gang skabt et fantastisk show med en kreativ kombination af pels og stof, der formår at udvide grænserne for, hvad man troede var muligt, at skabe med pels. Backstage sørgede Redkens team under ledelse af Liva Olsen fra My-T Sharp for stylingen, der var enkel og stram, så den matchede alle de syv designeres kreationer. ”Looket skulle være simpelt og klassisk, så det kunne matche såvel det vilde cirkuslook som det enkle. Alle de kvindelige modeller havde hestehaler, og omkring hestehalerne havde vi påsat et lille rør i mink med hægter. Mændenes look var mere rough og krøllet, netop som modspil til det fine pels”, fortæller Liva Olsen fra My-T Sharp.

I år var det designerne Alexandra Gold fra England, Jennifer Murray fra England, Louise Simmonds fra England, Ruiyne Liu fra Kina, Eliana Dimitrakopoulou fra Grækenland, Morten Underbjerg Olesen fra Danmark og til sidst Olena Tsymbal fra Ukraine, der havde muligheden for at slippe fantasien løs og kreere nogle nye og spændende designs. På catwalken sås der pels til både mænd og til kvinder, som var brugt på meget utraditionelle måder, og gav et indblik i designernes vilde kreativitet. Farvet pels var gennemgående for næsten alle designerne, udover det var der bl.a. pels kombineret med plastik og en kollektion inspireret af ”Kirken som et cirkus”. Af produkter blev brugt Redken Woll Full til at tørre op i for at få styr på alle hvirvler, herefter blev det redt tilbage med Velvel Gelantine i længderne for den fløjlsagtige effekt og naturligvis lak. Pigerne havde stramt redte hestehaler.

86 > Pels i ny forklædning

Fyrenes look var mere afslappet og lidt mere ”tilfældigt”.


Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

munthe plus simonsen

Skødesløst, råt & kunstnerisk

På første række til et storslået show.

Frisurerne fra HH Simonsen var helt i takt med tøj kollektionen.

Der var tænkt i kreative baner, da Munthe plus Simonsen viste sin kol­lektion frem i Radiohuset på Frederiksberg under modeugen. Backstage stod HH Simonsen for stylingen af modellernes hår, der perfekt harmonerede de rå designs.

styling af modellernes hår, understregede aftenens rå look og var sat i lange skødesløse kruser. De tilfældigt krøllede lokker, fik det næsten til at se ud som om, der ingen stylingprodukter var brugt – men netop det, skabte det super kunstneriske udtryk!

Munthe plus Simonsens designs på den c-formede catwalk bar præg af støvede, mørke vinternuancer, og læder var et gennemgående materiale. Kollektionen viste et råt og urbant look, men matchede samtidig designerens umiskendelige bohemian designstil med florlette trøjer, tætsiddende læderjakker, fine broderinger og lange veste. HH Simonsens

Aftenens styling gjorde, at Munthe plus Simonsens designs trådte ekstra i karakter og de to brands komplementerede hinanden perfekt på catwalken. Måske var det ingen tilfældighed, at dobbelt op på Simonsen gjorde opvisningen dobbelt så kreativ! I samarbejde satte de to i hvert fald rammerne for en kunstnerisk, rå og helstøbt modeopvisning! Der blev gjort klar til et skødesløst og sexet look.

88 > Skødesløst, råt og kunstnerisk

Naja Munthe, designer bag Munte plus Simonsen. < 89


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

day birger et mikkelsen

Sexet & sofistikeret

Der arbejdes hårdt på at skabe det tilfældige look.

Vintage bliver nutidigt og Råt bliver raffineret i den nye kollektion fra Day Birger et Mikkelsen, og på stylingsiden er looket både skarpt og diffust. Bag Day-looket på Copenhagen Fashion Week stod Wella.

I løbet af de seneste par år er den globale etnicitet, der oprindeligt karak­ teriserede DAY, blevet urbaniseret, så den appellerer til storbybohemer. DAY Birger et Mikkelsens unikke design sidestiller moderne, individuelle, boheme og internationale stilarter med inspiration fra kolonitiden i Fjern­ østen, vintage loppemarkedsskatte og glamour fra tyverne og trediverne.

Step 1 Lav en skarp midterskilning. Glat håret fra hårrødderne ned til skulder­ længde. Skab bevægelse i længder og spidser med et stylingjern – uden at lave egentlige krøller.

Day Birger et Mikkelsen AW12 kollektionen - Orientalistic - bringer brandets signatur bohemestil til et nyt niveau, og skaber en balance af skønhed mellem det eksotiske og det klassiske. Denne sæson handler om at sammensmelte modsatte ender af stilspektret. Vintage bliver gjort nutidigt. Råt bliver raffineret. Det findes alt sammen i dagens tilgang til underspillet elegance. Et centralt tema i denne kollektion er “Orientalistic” – fjern- og mellemøstlige indtryk.

Step 2 Tag en lille sektion i nakken og lav en tynd fletning ud af det.

Håret er sexet og sofistikeret med en skarp, glattet midterskilning og en lang, løs og struktureret hestehale. Looket er både skarpt og diffust. Det omfavner bohemestilen i kollektionen, men ser stadig meget elegant ud. Key Stylist: Marta Spizewska, Wella.

Step 3 Saml håret til en lav hestehale. Brug fletningen i nakken i stedet for en elastik. Sæt den fast med en hårnål efter at have snoet et par gange rundt om hestehalen.

DAY Birger et Mikkelsen arbejder med moderne, individuelle, boheme og internationale stilarter med inspiration fra kolonitiden.

Orientalistic hedder kollektionen fra Day Birger et Mikkelsen AW12.

Vintage bliver nutidigt. Råt bliver raffineret.

Looket er både skarpt og diffust.

Modsatte ender af stilspektret sammensmeltes i looket.

Bohemestilen anes i looket, der samtidig er meget elegant.

Step 4 Sørg for at håret i profil har en pæn C-form. Afslut med glansspray og hårspray der giver et let hold. Martas tip Den rigtige klipning eller frisure kan komplementere din ansigtsform og en skarp midterskilning som i dette look passer måske ikke til alle og enhver. Dette look kan også laves med en sideskilning, både høj og lav, bare sørg for at holde skilningen skarp og håret glat så looket forbliver elegant.

90 > Sexet og sofistikeret

Håret er sexet og sofistikeret med en skarp, glattet midterskilning og en lang, løs og struktureret hestehale.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

avia of scandinavia

Et medley af fletninger

Der blev arbejdet hårdt backstage for at skabe urban tribe-looket.

Avia of Scandinavia’s look er en leg med kontraster, og denne leg gik igen i stylingen skabt af Redken under ledelse af Liva olsen fra My-T Sharp, og hvor fletninger var det gennemgående tema.

Redkens Team stod for looket.

Fletninger har elementerne. Først en hanekam flettet ned til hårgrænsen, derefter en fletning flettet bagover og forover igen.

Det rå og det forfinede går hånd i hånd.

Avia of Scandinavia er en kollektion skabt af den danske designer Elsa Adams. Looket er fint men med kant, der leges med kontrasterne mellem det blide og det rå, blonderne og læderet og det forfinede og sofisti­ kerede. Netop kontrasterne mellem det forfinede, smukke og det mere rå urban tribe-look var også temaet for stylingen, som Liva Olsen og Redken havde skabt i samarbejde med Elsa Adams. ”Stylingen var baseret på et medley af forskellige typer fletninger. Først lavede vi en hanekam i toppen og trukket helt ned til hårgrænsen med en fin, fransk fletning, og herudover lavede vi en fletning på toppen, der 92 > Et medley af fletninger

først blev trukket bag om, for så at blive trukket for om igen, så det gav en dobbelt effekt”, fortæller Liva Olsen. Resultatet blev et stramt look med en krigerhårseffekt – en slags urban tribe, og dermed en rå kant til de fornemme blonder. For at skabe looket brugte Liva Olsen Redken Wool Shaker for strukturen, så fletningerne fik greb, Redken Wax Blast ligeledes for strukturen og lak. ”I det hele taget er tendensen, at der er mere struktur og produkt i håret igen. Håret må godt kunne noget igen, det må gerne bevæge sig og have form og facon. Det skal ikke bare være glat og fint”, lyder det fra Liva Olsen. ”Et stramt look med krigerhårseffekt”, lyder det fra Liva Olsen fra My-T Sharp.

Smukke blonder er en del af Avia of Scandinavia.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

anne sofie madsen

Inuitgudinde er inspirationen

Inuitgudinden Sedna var inspirationskilden til Anne Sofie Madsens show, og Wellas team arbejdede ligeledes med et koldt og androgynt look med et strejf af en 90’er skaterfrisure.

Anne Sofie Madsen tog den danske modepresse med storm med sit 2009-afgangsprojekt fra Danmarks Designskole. Nu er hun tilbage,og under modeugen viste hun sin AW12 kollektion – SEDNA. Anne Sofie Madsen henter denne gang sin inspiration fra Sedna; halvt skelet/halvt menneske inuit gudinden fra underverdenen. Sednas skelet ses i arbejdet med teknikker inspireret af elfenbensbilledskærerarbejde fra Inuit tupilak-figurer. Den menneskelige side af Sedna viser en mere levende figur gennem de mønstre og frynser, der dækker tøjet. Ordene til dette look er arktisk rædsel, koldt og androgynt. Håret har et strejf af en 90’er skaterfrisure; barberet på siderne med stramme snoninger og den tilfældige hestehale lavet til en knold, blandet med et overnaturligt eller dyreagtigt præg på toppen, hvor hovedformen ændres lidt. Key Stylist: Marta Spizewska, Wella.

Ordene til dette look er arktisk rædsel, koldt og androgynt.

Step 1 Inddel håret. Lav en stor c-inddeling på hver side af hovedet fra et midtpunkt forrest i panden og hele vejen om til nakken. Step 2 Lav stramme snoninger fra det forreste hår og hele vejen ned til nakken – de skal være stramme og glatte. Sno dem til den ene side og bøj dem derefter ind over hinanden, så det ikke bliver én stor snoning. Brug en transparent elastik. Step 3 Føntør lidt volumen ind i midtersektionen med en volumenspray og glat derefter længder og spidser. Toupér midtersektionen let for at skabe yderligere volumen oven på hovedet.

Anne Sofie Madsen er inspireret af Sedna; inuitternes gudinde.

Håret har et strejf af en 90’er skaterfrisure.

Step 4 Red håret sammen til en hestehale bag på hovedet – brug en transparent elastik. Lav et bøj på håret eller en knold som ikke skal se for perfekt ud. Step 5 Afslut med hårspray for at holde frisuren på plads. Martas tip Hvis du synes, håret er vanskeligt at kontrollere, eller du ikke kan få det glat eller stramt nok, når du laver snoninger eller fletninger, kan du anvende produkter som en mousse, en blød gelé, en glansserum eller lignende før og under snoningen eller fletningen. Dette vil give dig et bedre greb på håret, og det vil gøre det lettere at stramme håret. 94 > Inuitgudinde er inspirationen

”Tilfældige” hestehaler formes til en knold.

Stramme snoninger ses.

Wellas team i fuld gang backstage.


LANGT HÅR PÅ

Tekst > Pia Finne Foto > Bella Vista/Schwarzkopf

5 MÅDER

Clips

essenTial looks fra bella visTa

Dark angels: Denne trend appelerer til den selvsikre kvinde, der med et flot ydre har en nærmest magnetisk tiltrækning. Sensuel, forførende og med et perfekt glansfuldt hår. Hip opulants: Lever det hårde liv i overhalingssporet og elsker at blive set. De elsker glamour, men har den “kant” der gør dem alsidige og helt igennem ægte.

COOL HUNterS:

SPOrt JUNKIeS:

Silkhair

Human hair

Silkhair

,Human hair

www.haircontrast.com . T: 86 84 99 11

"

Essential Looks forårskollektion har som altid hentet inspirationen direkte fra catwalks i Paris, London, Milano og New York. Forårets trends er kogt ned til 4 stilretninger: Cool hunters: er på jagt efter autensitet, personlighed og tager det bedste fra forskellige kulturer. Sport junkies: Sporty look er den helt store trend. Stilen er ren, powerful og minimalistisk.

Human hair

HOT

– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

STILLINGSANNONCER FRA KR. 1.995 – RING TIL ADAM PÅ TELEFON 33 32 07 08

Cool hunters: er på jagt efter autensitet, personlighed og tager det bedste fra forskellige kulturer.

DArK ANGeLS:

Sport junkies: Sporty look er den helt store trend.

HIP OPULANtS: NYD EN TUR PÅ ØRESUND OG OPLEV KØBENHAVN FRA SØSIDEN

96 > Essential Looks fra Bella Vista

Hip opulants: Lever det hårde liv i overhalingssporet og elsker at blive set. De elsker glamour, men har den “kant” der gør dem alsidige og helt igennem ægte.

Foto © Jesper Winther Andersen

Dark angels: Denne trend appelerer til den selvsikre kvinde, der med et flot ydre har en nærmest magnetisk tiltrækning. Sensuel, forførende og med et perfekt glansfuldt hår.

Bliv budt velkommen om bord og mens sejlskibet langsomt sejler ud af havnen, fortæller skipper om skibets historie og hvilke oplevelser dagens tursejlads byder på.

Afgang alle torsdage og lørdage i juni-august fra den 28. juni til den 11. august 2012 (begge dage inkl.) fra Admiralkaj v/Admiral Hotel klokken 10.30, 13.30 og 16.30.

Når kursen er lagt inviteres alle til at være med til at sætte skibets store sejl. Det er en spændende fælles opgave og et meget tilfredsstillende syn, når vinden fylder sejldugen helt ud og driver sejlskibet roligt fremad.

Tursejladserne varer 2 ½ time. Sejladserne gennemføres ved min. 20 pers. og kan aflyses ved ekstreme vejrforhold. Reservation af pladser anbefales og kan foretages senest 2 dage før den ønskede tursejlads. Mødetid senest 15 min. før afgang.

Nu kan I nyde et stk. frugt og en sodavand eller en øl på dækket eller i skibets salon, inden I får lov til at hjælpe med at tage sejlene ned igen. Pris for 1 voksen: 350,- kr. Pris for 1 voksen+1 barn: 550,- kr.

Ring på +45 30 50 60 90. Eller tag chancen, mød op og hør om der er plads ...

Sejladsen varer 2½ hours Reservation +45 3050 6090 Afgang fra Admiralkaj v/Admiral Hotel Web deforenedesejlskibe.dk Adresse Toldbodgade 31


Tekst > Anna Teresia Berner Møller

bliv fan af hair magazine på www.facebook.com/hairmagazine.dk

facebook konkurrence

eT godT grin

skab en frisure som afspejler forårets farver og tendenser og vær med i konkurrencen om hotte forårsnyheder fra jaguar! KONKURRENCEN I denne udgave af Hair Magazines facebook konkurrence bliver den flotteste forårsfrisure kåret, så er det dig, som står med idéen til, hvordan man skaber en smuk frisure, der afspejler forårets farver og tendenser, så kan du blive den heldige vinder af smukke præmier fra Januar! SåDAN DELTAgER DU Alt, du skal gøre for at deltage i konkurrencen, er at skabe en frisure, som afspejler forårets farver eller tendenser og derefter uploade et billede af den på Hair Magazines facebookfanside: www.facebook.com/hairmagazine.dk.

K åRINg Konkurrencen løber fra 6. marts 2012 til 21. april 2012 kl. 12, hvorefter vinderne kåres og offentliggøres på facebook. Vinderbillederne vil blive vist i næste udgave af Hair Magazine og vil derfor nå ud til flere tusinde frisører landet over! Klik ind på Hair Magazines facebook fanside og deltag i konkurrencen allerede nu!

Vedlæg gerne en kort beskrivelse af, hvad der gør din frisure speciel samt et svar på, hvorfor netop du skal vinde. Det er et krav, at frisuren du uploader, er lavet af dig selv, samt at du er enten frisør eller frisørelev.

1. præmie

I det seneste nummer af Hair Magazine lancerede vi Facebook konkurrencen ”Kender du branchens sjoveste frisørjoke?”. Vi har fundet de tre vindere, og dermed de tre, der bliver de heldige indehavere af lækre produkter fra HHSimonsen.

2. præmie

Upload et frisu billede re på Face b ook og v en sak ind s fra J aguar

3. præmie

Læs de sjove jokes her.

1. PRæMIEN

gik til Ronnie Genet, der er frisørelev hos Hair Construction på Østerbro for denne joke:

- “Davs, jeg skulle gerne klippes.”

- “Så gerne Hr. noget specielt look, de kunne tænke dem?”

2. PRæMIEN

gik til Salon Boulevarden på Østerbro for denne joke:

DEN gLITRENDE gREEN MAMBA FRA JAgUAR Som speciel edition, har Jaguar udbudt en glitrende accessory i ædelt slangeskindsdesign. Ved denne eksklusive belægning opnår saksen en glat, modstandsdygtig og rengøringsvenlig overflade. Saksemodellen er mild mod huden og beskyttet mod nikkelallergi. De konvekse klinger med fuldt integrerede knive samt hulslibning og honing af begge klinger giver ideelle forudsætninger for alle klippeteknikker. Naturligvis også perfekt egnet til slicing. Det ergonomiske greb med afvinklede tommelfingerøjer for fuldstændig afslappet arbejdsstilling runder pakken af.

98 > Facebook

HOLSTER “gREEN MAMBA” Trendy hylster med ”Green Mamba“-design. Hylsteret har fire stropper, som er beregnet til 4 sakse, klips, kamme, børster eller andre redskaber.

CARBON-LINE Karbon i sin smukkeste form. JAGUAR præsenterer den nye kamserie CARBON-LINE. Saksespecialisten fra Solingen udvider sortimentet med den nye kamserie CARBONLINE. 4 forskellige, matsorte modeller kan fås samlet i et praktisk etui. Serien omfatter en skaftekam, en spidskam samt to klippekamme (7’’ und 8.5’’). Carbon er et ekstremt varmemodstandsdygtigt, formstabilt og let materiale. Det særlige ved Jaguar CARBON-LINE: Tandspidserne er afrundede ved håndarbejde og er skånende for hovedbund og hår.

- “Ja, tak. Zigzag i højre side, en skaldet plet i toppen, så det ligner en måne og en lang hårtot i nakken.”

3. PRæMIEN

gik til Annika Munkholm fra Art of Style, Kolding for følgende joke:

VI SIgER

TILLyKKE

TIL VINDERNE Og TAK FOR ET gODT gRIN!

- “Svært?? Det lykkedes dem da sidste gang selvom jeg ikke bad om det.”

- “Det bliver nok lidt svært Hr., men jeg skal da forsøge.”

Brunetten til blondinen der var i bad. - Hvad laver du? - Jeg vasker hår! - Skal du ikke bruge vand? - Nej der står at det er til “tørt hår” på flasken. En mand kommer til frisøren, han har 3 hår på hovedet. Frisøren spørger: “Hvordan kunne du tænke dig at blive klippet.” Manden svarer: “Jeg kunne godt tænke mig en sideskildning” - men i det samme ryger et af hårene af. Der nu kun 2 hår tilbage. Frisøren spørger: “Hvad skal vi så gøre nu?” Manden siger dertil: “Lad os lave en midterskildning” - det gør hun, men i det samme, hun reder i håret, ryger der endnu et hår. Frisøren spørger: “Hvad skal vi gøre med det sidste hår?” Manden siger: “Kan du ikke være sød bare at sætte det lidt pjusket” Generelt: medmindre andet er angivet, afgøres konkurrencerne ud fra en subjektiv vurdering af redaktionen. Det er nødvendigt at have en profil på facebook samt at være fan af hair magazine for at kunne deltage i konkurrencen.


Fotograf > Christina Anaya / christinaanaya.dk Model > Anna S. / Scoopmodels. Creative Director > Kenny Aleksandr

kenny aleksandr

a day as marilyn Efter jeg har set filmen My Week With Marilyn blev jeg så inspireret af det gamle hollywood hår og en god, klassisk vandondulation… Nååh ja - eller carmen curlers om man vil. Til denne udgaves photoshoot har jeg ladet mig rive med og bobbet håret godt op. Jeg syntes det er sjovt, at man kan sætte en frisure ved hjælp af volume i stedet for altid at skulle fylde det med hårnåle i en form for frisure. I dagens Danmark er det alligevel de færreste der bruger curler, så en flot oprulning og udfrisering kan næsten være et lige så sejt resultat som en til tider lidt for opsat frisure.


køb varer på nettet

- PRÆCIS NÅR DET PASSER DIG Du behøver ikke stresse over at skulle bestille varer inden for en bestemt åbningstid. Køb produkter til salonen præcis hvor og hvornår det passer dig. • Du kan handle på internettet når det passer dig • Der er åbent 24 timer i døgnet – alle ugens dage • Produkterne, servicen og leverandørerne er de samme

Klik ind under “Webshops” på www.hairmagazine.dk/webshops og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere.

frisørensnetbutik.dk


Præcist og unikt Togiya MKS Lefty saks fra Salonsupport.dk, har sværdformede blade, hvilket er unikt indenfor venstrehåndssakse. Den giver et skarpt og præcist klip samtidig med, at den har en flad justerbar skrue, der sikrer, at saksen ikke hænger fast i saksehylsteret og ikke er i vejen under klipning.

Perfekte modstykker BELLA og DONNA fra Jaguar er to glitrende saksemodeller, som skiller sig ud med deres elegance og ekstravagante look. BELLA i glinsende guld og kontrasten DONNA i funklende lilla.

in-house

Få en renere salon Med den nye anti-statiske spray fra CeCe reducerer du spejlpudsning med 50%. CeCe Pure Clean fra Cosmobell er produceret til biologisk nedbrydelig og giver dig blanke spejle med en støvafvisende overflade. Nem rengøring af spejle, glashylder, vinduer, PC-skærme m.v. get gold Med det nye GA.MA IHT Gold fra Bella Vista får du et luksus glattejern, der opnår den rette arbejdstemperatur øjeblikkeligt og giver en jævn fordeling i varmepladerne. GA.MA IHT regulerer varmen, så temperaturen bevares så længe glattejernet er i brug. Som en kæk lille detalje er glattejernet i et fedt gulddesign. Pris 1.199 kr.

Lækker håndcreme Med Reamin håndcreme fra Cosmobell får du en effektiv håndcreme, der trænger hurtigt ind i huden og afhjælper tørre hænder. Reamin har i mange år været den mest solgte håndcreme til frisørbranchen i Tyskland.

KOMFORT FOR BÅDE KUNDE OG FRISØR SAMT EN LæKKER SALON ER DET, DER BLIVER SAT FOKUS PÅ DENNE GANG. ACCESSORIES TIL SALONEN, SAKSE MED GODE HÅNDGREB OG STOLE, SOM BÅDE HAR UDSEENDET OG KOMFORTEN I ORDEN, ER DET DISSE LANCERINGER BæRER PRæG AF. OG DER ER RIG MULIGHED FOR AT GØRE DIN SALON LæKKER OG LUKSURIØS.

Slut med fingerskader Fish Kit Cubic er en komplet nydesignet sakseserie fra HH Simonsen, hvor der er lagt stor vægt på frisørens ergonomi og komfort i saksene. Tommelfingergrebet er monteret med en nydesignet dobbelt drejeledsfunktion, så håndtaget altid tilpasser sig dine fingre.

Perfekt til den aktive pige Nu lanceres Blax også i farven Amber. Du kan desuden få Blax fra Cosmobell i farverne sort, pink samt gennemsigtig. Blax river ikke i håret og sidder fast uden at glide af. Den holder længe og er den perfekte elastik til aktive piger.

Moderne og lækker Frisørland lancerer en moderne og let ventestol skabt af det markante makkerpar Dall´Aglio og Angelo Natuzzi, der også står bag kollektioner fra BeautyStar. Materialet er formstøbt polycarbonate, og stolen fås i lilla, rød, smoke, sort eller hvid.Unikt design med en unik komfort. Pris 2495 kr.

Perfekt til Skandinavisk hår True Divinity betyder sand guddommelighed, og er temaet på HH Simonsens 2012 kampagnekollektion! Metallic waterprint sætter nye grænser for design på el-artikler, og med HH Simonsens nyeste udvikling på pladerne også for glatteperformance! Devine hairtools HH Simonsen’s populære letvægtsføn kommer til april, som en limited version i TRUE DIVINITY serien. I denne limited version er der lagt stor vægt på de ekstra detaljer, som er indbygget i fønnen. Bl.a. er der indsat ekstra keramiske varmelegemer, der giver en bedre og ensartet varmefordeling.

go’ kvalitet og glade farver Frisørland har fået forhandlingen af ventepuffer og sofaer fra det danske firma Softline. De fås i skønne, glade farver og i en lækker kvalitet. Sæt flere puffer sammen i lige den farve, der passer ind i din salon. Sofaen Basket, er i et frisk nyt design, som i den grad indbyder til afslapning.

104 > In-house update

Det gode valg Kvalitet er aldrig et tilfælde! Denne fønholder i børstet eller blank stål er fra Blomus, og lanceres af Frisørland. Designet er helt stringent og dog alligevel utroligt funktionelt. Pris 199 kr.

Med på vejen i-powder fra New CID lanceret af Salonsupport.dk er en kompakt pudder, der bør være i enhver kosmetikpung. En cremet formel, der giver en let, fløjsblød mat finish. Den findes i 4 nuancer, der passer til enhver hudtype. i-powder er simpel og nem at påføre uden at huden ser kedelig og tung ud.

Som celebrities Fine Featherheads extensions fra Salonsupport.dk. Celebrities bruger netop nu ægte featherextensions - nu kan du også være med på trenden! Det er ægte hanefjer fra Haitings Farms i USA, du kan få dem i 7 skønne farver, der passer til alle hårfarver, og håret kan stadig vaskes og styles, som ønsket.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


af iggy

MANGLER DU EN FRISØR – SÅ RING TIL ADAM PÅ TELEFON 88 80 72 71

plasTic fanTasTic

frisørbranchens

leverandøroversigT Avision Group Bella Vista Colomer Denmark Cosmobell Danhair Frisørland.dk Fudge Goldwell HairContrast Hairconstruction HairMix Hairteam Company Hairtools Hair & Body Care House of Waldorf HH Simonsen ICON Hairspa idHAIR Company Jaguar Danmark KAO Denmark La Biosthetique L'Oréal LT Brands Maria Nila Matrix Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP Time-Book.dk Thorsen Trading Topshelf Products Wella

26 38 03 80 86 80 48 11 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 87 27 10 60 80 88 57 49 46 15 21 11 86 84 99 11 20 25 67 25 66 13 39 90 20 96 11 67 70 11 10 09 86 84 99 11 35 36 35 62 73 75 10 12 57 66 03 00 86 74 28 22 75 64 11 30 46 15 21 11 74 69 40 00 43 24 64 84 60 29 72 70 69 91 25 14 43 24 64 84 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 53 62 17 37 21 23 00 59 31 17 32 98 33 26 91 11

ANDRE LEVERANDøRER Admind 70 20 18 76 Hairtools 70 11 10 09 Hårklinikken 31 11 36 10 House of Waldorf 35 36 35 62 Nails & Company 33 32 33 32 PHure Beautyproducts 74 53 40 60 Toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 Waldorf & Ragn 47 38 50 22 HJEMMESIDER I BRANCHEN www.frisorjob.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hair.tv www.hårmodeller.dk www.spt.dk www.dfkf.dk www.frisormester.dk Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

hAR DINE KuNDER FORTjENT

cool comfort? SÅ KØB ET VASKESYSTEM OG FÅ EN IPAD ELLER EN MAC BOOK AIR

Lyst tiL at få en mac book air eLLer ipad2? så bestiL nu... Køber du nyt vaskesystem til priser mellem 12.000 til 25.000,-, så kvitterer vi med en gratis iPAD2, og for systemer der koster over 25.000,- får du en Mac Book Air. Tilbuddet gælder for alle vaskesystemer til vejl. priser.

inspiration til dig og din salon

Tel. 87 27 10 60 Viborg · Aalborg · Vejle · Vallensbæk


www.salonsupport.dk | 36 16 16 09

2. udgave 2012  

Hair Magazine 2. udgave 2012

2. udgave 2012  

Hair Magazine 2. udgave 2012

Advertisement