Page 1

nr. 32 > MaJ 2011

Frisør KoCH i Fem GenerAtioner HER KOMMER KENDISSER, ROCKERE, BISKOPPER OG GAMLE DAMER.

marcelklubbens piger med power

sådan skal vi klæde os til næste vinter

”Herrelogen” kalder kvinderne kærligt Marcelklubben.

Oplev modetrenden til efteråret og vinteren 2011-12.

det er skønt at bruge kreativiteten Vinderen af Revlon Professionals Style Master konkurrence. < 1


GENOPFRISK FARVEN MILDT OG SKÅNSOMT

MED NY COLOR FRESH

NY semi-permanent, ikke-oxiderende Color Fresh er perfekt til at opfriske dine kunders farveglans ind imellem deres professionelle farvebehandlinger. Color Fresh’s milde pH-værdi på 6,5 og dens plejende ingredienser og kombination af vitaminer passer perfekt sammen med Koleston Perfect og Color Touch nuancerne. Læs mere på www.wella.com


great hai r s u s ta i nable.

because should be

NY SERIE FRA ALTERNA Endelig en plejeserie med høj performance, der samtidig tager hensyn til miljø og forbruger. En spændende og bæredygtig serie af daglige hårpleje produkter fremstillet med øko-certificerede ingredienser, som er dyrket og handlet ud fra en række bæredygtige og etiske principper og derfor har fået det eftertragtede NOP certifikat. Shampoo priser fra

199 kr.

Hele Bamboo serien bygger på samme etiske værdier som Alterna’s luksusprodukter og hele serien er derfor: Med Enzymetherapy & Color Hold®. Uden Parabener – Sulfat – Syntetisk farve – Phthalater – Gluten – TEA – DEA – Paraffin – Mineralsk olie – Petrolatum. Kontakt venligst Colomer Denmark på: 70222298 for mere information om BAMBOO

www.idefolket.se


Forestil dig... Personlig succes Ejeren af Frau und Mäench, Kim, har været frisør igennem en lang årrække og har altid ment, at det var kunst at give hver kunde en helt speciel oplevelse og deres ønskede look. Derfor åbnede han for 1 år siden Frau und Mäench i Ny Kongensgade 14, som ligger midt i København K.

”I mange år søgte jeg ubevidst efter et salonmærke, som virkelig kunne leve op til alle mine forventninge, og pludselig viste det sig at Biolage fra Matrix var det, som jeg søgte efter”

biolage F

Biolage kan tilpasses mine personlige og kundernes behov på alle tænkelige måder, og teamet bag Matrix Biolage giver mig de redskaber som jeg har behov for, for at skabe min personlige succes, udtaler Kim.

rau und Mäench er en unik perle midt i København og man oplever sjældent en så afslappet og behagelig stemning i en fuldt booket frisørsalon. I salonen føres der blandt andet Matrix Biolage og det er tydeligvis det brand som står Kims hjerte nærmest. Matrix Biolage er en god samarbejdspartner, og med dem i ryggen opfylder jeg min personlige drøm om en salon til en bred kundeskare, udtaler Kim.

APPETIT PÅ FRISØRFAGET

PERSONLIG SUCCES

Men med et marked fyldt med mange konkurrerende hårpleje brands er det svært at finde sin niche, så hvorfor Biolage?

“Min personlige drøm var en ekstra oplevelse i salonen, det kan jeg give kunderne med Matrix Biolage”

Kim, art director

Igennem den tid hvor jeg har arbejdet med Matrix Biolage, har jeg haft mulighed for at udvikle mig og denne udvikling driver min videre appetit på frisørfaget. Sammen med Matrix Biolage vil jeg gerne gøre frisøroplevelsen til noget specielt. Man skal gå til frisøren fordi man har lyst og ikke kun på grund af udgroet hårfarve, spaltede spidser eller lignende, udtaler Kim.

Kim, art director

EN UNIK BIOLAGE OPLEVELSE

ROSÉVIN OG LEVENDE LYS

Kunderne skal besøge Frau und Mäench for at få en oplevelse, som de husker og vil opleve igen. Matrix Biolage produkterne er med til at skabe denne oplevelse da produkterne kan tilpasses enhver hårtype og de er sprængfyldt med botaniske ingredienser. Ydermere er Matrix Biolage et motiverende brand at arbejde med og det er kun mig selv som sætter grænserne for min udvikling. Matrix Biolage er på forkant med fremtidens forbrugerønsker; går ikke på kompromis med kvaliteten eller prisen og giver mulighed for at opfylde enhver kundes hårplejebehov, da både produkter og kurbehandlinger fås i alle prisklasser, udtaler Kim.

På min tur rundt i salonen føler jeg straks oplevelsesmomentet, som Kim gerne vil give sine kunder. Overalt er der lækkert hvidt og Biolage produkterne vokser næsten sammen med de flotte grønne planter. I treatmentrummet sender levende lys, sten fra stranden og afdæmpet musik kunderne et helt andet sted hen og tanken om stress og jag glemmes når Frau und Mäench frisørerne giver dem en Biolage behandling! Kunderne nyder kold rosévin og de føler uden tvivl at den oplevelse, som de får her i salonen, er unik.

“Biolage er et motiverende brand at arbejde med og det er kun mig selv som sætter grænserne for min udvikling”

Kim, art director

Som ny kunde hos Matrix Biolage får du vejledning, uddannelse og en tæt sælgerkontakt, så du kommer sikkert fra start. Så kontakt Cosmobell idag for et favorabelt tilbud på Matrix Biolage.

For information om Matrix & Biolage, kontakt Cosmobell på 97 22 33 44


NU VENTER MERE END 1.200 HÅRMODELLER PÅ DIG PÅ HÅRMODELLER.DK

REGISTRER DIG SOM FRISØR, OG FÅ DIN EGEN PROFIL HVOR DU KAN SØGE EFTER NETOP DINE HÅRMODELLER. TILMELD DIG NU OG FÅ 2 MÅNEDER GRATIS UDEN BINDING!

DET ER NEMT SCAN QR-KODEN MED DIN SMARTPHONE OG SE MERE PÅ HARMODELLER.DK

BRUG TIDEN PÅ AT LÆRE, IKKE AT LEDE!


Men det handler også om at have historien med! en god historie sælger produkter, og det skal man ikke være blind for – heller ikke som frisør. kan man fortælle kunderne om baggrunden for en vare, den nytænkning, der ligger bag eller om de mennesker, der står bag et produkt, er det også lettere at forsvare, at kunderne skal betale lidt mere for en shampoo eller et stylingprodukt hos frisøren, end de skal betale, hvis de køber det i supermarkedet. og der er masser af gode historier at fortælle i frisørbranchen – om mennesker, om produkter og om ideer og tanker.

i dette nummer af Hair Magazine fortæller vi bl.a. historien om frisør koch, der har en over 80-årig lang historie – og ikke mindre end fem generationer af frisører og kommende frisører i familien. vi fortæller historien om powerpigerne i Marcelklubben, som de kærligt kalder for herrelogen, og vi fortæller historien om icon Hairspa, der selv i krisetiden har haft masser af god fremgang. Samtidig præsenterer vi modetendenserne til efteråret og vinteren 2011-12. fordi det er vigtigt for frisørerne at være på forkant. naturligvis i forhold til de frisurer, de skal klippe og de farver, der skal farve, men også i forhold til, hvad de kan tale med kunderne om – og kan man give lidt ”inside-info” på den kommende trend, kan det give både respekt og en god snak. Så tag udfordringen op – skab historier i salonen – om produkterne og om menneskerne bag og oplev, hvad der sker. og så skal man ikke være nervøs for at stikke næsen lidt frem – det giver god energi, og det giver inspiration.

Hairtools it-system giver os frihed til at være kreative.

shows

af redaktør Pia Finne vil man have succes i disse tider, handler det om at tænke nyt og anderledes, og det handler om at være på forkant med såvel tiden som med tendenserne.

artikler

få historien med

indhold

øvrigt

Mark, Founder/Creative Director, Project No. 1, København

Hairtools it-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på tlf. 70 11 10 09. Hairtools ApS Havnegade 39 1058 København K www.hairtools.dk

20

frisører i fem generationer Hos frisør koch kommer kendisser og hr. og fru Danmark, rockere, biskopper og gamle damer.

34

piger med power ”Herrelogen” kalder de tre kvinder, Henriette Bernholt, Yasmin Stallknecht og tina kongsted kærligt Marcelklubben.

42

stilren enkelhed og herlig hygge i Haderslev Lindedal De Luxe i Haderslev er spændende og ny. indretningen har Bella vista stået for.

46

de små er blevet store icon HairSpa har klaret sig igennem krisen uden skrammer – tværtimod. og med det naturlige i højsædet.

54

det er skønt at bruge kreativiteten Lani Marie Sørensen fra Headoffice vandt et photoshoot i Style Masters’ konkurrence ”Én klipning – tre stylinger”.

58

et nyt syn på livet ”vi vil gerne gøre tingene anderledes”, siger Jan Plaugborg eskildsen, der har skabt en serie svanemærkede produkter.

64

sådan skal vi klæde os til næste vinter oplev modetrenden til efteråret og vinteren 2011-12.

68

konkurrencer på facebook vind en frisørsaks samt omtale i Hair Magazine.

70

Med på beatet Schwarzkopf Professional gav en tour i hårets univers. Med inspiration fra de største modehuse.

72

fudge trend inspiration warehouse holdt fudge trend inspiration på Café kellerdirk i københavn.

74

fra kedelig til Hollywoodlækker kenny aleksandr stylede i SalonSupports rå new York’er lokaler.

76

disco’ens sidste dage ’Last days of disco’ kaldte Michael Shaun Corby fra alterna trenden, da han viste alternas nye Bamboo-serie

78

shay dempsey med sebastian professional Stjernefrisøren Shay Dempsey besøgte københavn for at inspirere de danske frisører

14

shortcuts

50

Haircare update

82

shooting af kenny aleksander

88

inhouse update

Chefredaktør > Pia finne Koordinator > Louise Maria Hansen art director > Morten Sørensen distribution > PostDanmark Forsidefoto > Style Master/Revlon Professional tryk > Coolgray Udgives af > freeminds apS, frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 københavn k, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse samt godkendelse af freeminds apS. erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair Magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster, priser fra leverandører samt manuskripter, fotos og lign. indsendt uopfordret.

klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shortcuts Send din historie til Rie Scheuermann Christensen på rsc@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

BUCH backstage

Marcelklubbens

årlige fotokonkurrence Så har Marcelklubben atter holdt den årlige fotokonkurrence for de medlemmer, der havde indsendt et kreativt input. Konkurrencen fandt passende sted til festen for nye medlemmer, hvorefter der, traditionen tro, blev afgivet anonyme stemmer. Det stod de kreative frisører frit for, hvordan der skulle klippes og styles, og netop denne frie tilgang til konkurrencen var med til at skabe de unikke og professionelle looks. Årets 1. præmie gik til Yasmin Stallknecht fra Blondie, og 2. præmien gik til Morten Lynge fra Kushi. Tillykke til dem begge!

Modeugen i København bød på mange aktiviteter backstage, og Hair Magazine fik muligheden for at kigge med bag scenen, da BUCH stylede for Bruuns Bazaar.

1. præmie: Yasmin Stalknecht. Fotograf: Sidsel Clement.

Modellernes looks var tilegnet halvfjerdsernes ”luxury feeling” og inspire­ret af naturens farver og former. Strukturen blev skabt i flere steps, og der blev kræset for frisurernes effekter med crep, krøl og toupering.

Yasmin Stalknecht. Fotograf: Sidsel Clement.

2. præmie: Morten Lynge. Fotograf: Anders Boggild.

Denis Rasmussen. Fotograf: Kestine Havemann.

Denis Rasmussen. Fotograf: Kestine Havemann.

Kasper Thomas. Fotograf: Kenneth Ngugen.

se flere billeder på

hairmagazine.dk

Yvonne Hemming. Fotograf: Peter Stalknecht.

se flere billeder på

hairmagazine.dk

DANMARK’S STØRSTE WEBPORTAL INDENFOR HÅRPLEJE, WELLNESS OG SKØNHED

SE DANMARKS STØRSTE FRISUREGALLERI MED MERE END 1.000 FORSKELLIGE FRISURER TIL INSPIRATION FOR DIG OG DINE KUNDER … HELT GRATIS! På hair.dk kan du se de seneste nyheder indenfor hårpleje, samt få din salon fremhævet overfor vores mere end 100.000 månedligt besøgende.

Hair.dk • Frederiksberggade 2,1 • 1459 København K • Kontaktperson: Erdal • Tlf.: 88 80 72 81 • Mail: ea@freeminds.dk

Mere end 1.200 hårModeller venter på dig


a

Design Frisørerne fik sig en stor overraskelse

Elite Talents i Belgien 2011

Design Frisørerne havde booket Hasse Kliem til et stort show på Gaz Station i Århus. Hasse havde før showet lovet at tage en overraskelse med, så forventningerne var høje, da han ankom.

En lille reminder Hairtools it-system kan sende en mail eller en sms til dine kunder, når tiden nærmer sig for deres næste behandling. Fordelen er, at kunderne i god tid mindes om at bestille tid, og dermed er der større chance for, at de får en tid som passer, og ikke ser sig nødsaget til at bestille tid hos en anden frisør.

a

TOP HAIR International i Düsseldorf med HairContrast Tre dage med shows, inspiration og nytænkning! Kombinationen af flotte messestande, workshopområder og store showscener dannede rammerne om TOP HAIR International 2011 i Düsseldorf. Imellem de godt 30.000 besøgende, der havde fundet vejen til messen, fandt man også HairContrasts tyske distributør; Hair­ Contrast GmbH Tyskland. I samarbejde med den danske frisør, Palle Freese, leverede det tyske tekniker team et inspirerende og nytænkende show, hvor hurtige frisureforandringer med extensions var det gennemgående tema.

Med sig havde Hasse taget ikke bare én, men to overraskelser. Hasse Kliem havde nemlig taget to af Københavns bedste frisører med sig, det var Morten Lynge og Karim Belkhelfa og de tre herrer valgte således at kick-starte et nyt og enestående samarbejde omkring shows hos Design Frisørerne.

Søren Hedegaard

helt tæt på hos haircontrast Den 28. og 29. marts inviterede HairContrast de danske frisører til et intimt workshopkursus med den kendte danske stylist og frisør, Søren Hedegaard. Fire smukke modeller var med, for at skabe den rette stemning og give kursisterne inspiration inden for både hår og makeup. Dagens temaer var fest, galla og flotte opsætninger med diverse hjælpemidler fra HairContrasts brede sortiment af løst hår.

16 af de førende Junior frisører var i starten af marts samlet til en af Europas største frisørmesser. Elite Talents fandt sted i Belgien og havde over 10.000 besøgende på de to dage messen varede, og mere end 1.500 gæster til hvert show. Danmark blev repræsenteret af Jonas fra CHA CHA CHA i Hørsholm og Pernille fra Kliim Østerbro, der begge er en del af Fondation Guillaume/Young Intercoiffure Danmark. Begge frisører var udvalgt at Sasscha Hirtsgaard på grund af deres engagement i Fondation Guillaume gruppen.

Du kan enten sige nej til nye kunDer, eller ja til nye meDarbejDere FRISORjOB.DK hjælper dig hurtigt og effektivt med at finde kvalificeret arbejdskraft. Ved at købe en stillingsannonce kan du søge efter en medarbejder, sælge din salon eller finde en elev. Ring til Adam Kayser på tlf. 88 80 72 71 og hør nærmere. – FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL

se flere billeder på

hairmagazine.dk


NY IGORA VIBRANCE

BUCH - SCHwaRtZLiCHt koLLektionSviSning

70% mere glans OP TIL

en mandag aften i marts gæstede team BUCH lokalerne på frisørskolen i nordvest til et arrangement stablet på benene af københavns frisørlaug. Mere end 220 forventningsfulde gæster lagde vejen forbi, stemningen var super cool, og kreativiteten ville ingen ende tage. aftenen bød på BUCHs præsentation af den nye kollektion SCHwaRtZLiCHt (Det Sorte Lys). SCHwaRtZLigHt er en kollektion, der udtrykker bevægelse i samfundet og visualiseres i modsætningsforholdet mellem lys og mørk.

HaiR MagaZine PÅ

facebook

Den utrolige glans kommer fra Monoï de Tahiti Oil. En sjælden og dyrebar olie, som giver fantastisk fugt, pleje og genopbygning af håret.

a

tiL PReSSeevent MeD danHair DanHair afholdt i foråret et presseevent i Salon Chez elaine i københavn for at markere lanceringen af farouk Systems’ nye serie “Royal treatment by CHi”. Den røde løber var rullet ud for skønhedsredaktørerne fra de største uge- og månedsblade, og de blev forkælet med skønne produkter, champagne og canapéer.

Læs om de nyeste konkurrencer længere inde i bladet eller besøg www.facebook.com/hairmagazine.dk

BV/adk • april 2011

Bliv fan af Hair Magazine på facebook og modtag daglige opdateringer fra frisørbranchen. Som fan kan du kommentere på artikler eller deltage i konkurrencer og vinde lækre præmier!

se flere billeder på

hairmagazine.dk

– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

· · · ·

Ammoniakfri toningsfarve Mild mod håret Bredt farveudvalg Op til 70% dækkeevne

STILLINGSANNONCER FRA KR. 1.995 – RING TIL ADAM PÅ TELEFON 33 32 07 08 WWW BELLA-VISTA.DK

BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Peter Hartley

Fem generationer af frisører:

At være frisør er en livsstil Jens og Jan samt Jans datter Isa. Tre generationer i frisør Koch – og hunden, den er en del af dagligdagen i salonen. Jesper Koch er også en del af ”Koch-dynastiet”, men han var på arbejde hos Moreteasir, da fotografen kom forbi...

Når Isa Koch begynder sin frisøruddannelse til august, er hun 5. generation af frisører i ”Koch-dynastiet” – som de selv kalder det med et smil på l æben. Hos Frisør Koch kommer alle typer mennesker. Kendisser og hr. og fru Danmark, rockere, biskopper og gamle damer – og alle behandles ens, og alle nyder den hyggelige, specielle atmosfære og stemning, der er i salonen.


danMarks første uniseX-salon i 1969 blev frisør koch en af landets første unisexsaloner – eller svingdørssaloner om man vil. ”Dengang var det utænkeligt, at mænd og kvinder skulle sidde i samme lokale. Derfor lavede min far en svingdørssalon, og mændene, der pludselig havde fået langt hår, var atter tilbage”, fortæller Jens koch med et smil. frisør koch flyttede til Skindergade, Jesper blev født 10 dage senere, og som 16-årig kom Jan koch i lære hos Jørgen Bøgebjerg, mens Jørgen Bøgebjergs to sønner, thomas og Christian stod i lære hos Jens koch – sådan var det dengang!

”familiedynastiet koch”. Sådan kalder Jens, Jan, Jesper og isa koch selv med et smil på læben frisør koch i Skindergade i københavn. Jan koch er 4. generation af den traditionsrige frisørfamilie, hvor willy koch oprindelig grundlagde salonen på adressen vimmelskaftet 36 (Strøget) i 1927. Han blev efterfulgt af Hans samt Jens koch, far til den nuværende indehaver, Jan koch. Jesper koch, bror til Jan, arbejder i dag hos Moreteasir, men også han forventer at blive en del af familieforetagendet, og sidst er Jan kochs datter, isa – 5. generation – nu på vej ind i faget. til august begynder hun nemlig sin uddannelse som frisør, og som Jan koch spøgefuldt siger det ”Hun skal jo sikre os vores 100 års jubilæum”. ”Min farfar begyndte som klassisk herrefrisør. faktisk eksisterede der kun herrefrisører dengang i 20erne”, fortæller Jens koch. Men Jens’ farfar willy var dog blandt de første, der tog et kursus som damefrisør, da permanent og vandondulation blev ”in”, og således var grunden lagt til virksomheden i dag. Jens’ far, Hans, fulgte i sin fars fodspor, og i salonen mødte han Jens’ mor, der ligeledes var frisør – og en del af virksomheden. ”Som dreng opholdte jeg mig jo rigtig meget i salonen. Dengang havde man som frisør et super forhold til sine kollegaer, og alle frisørerne i området var mine ”onkler”, som jeg hjemmevant kom hos. Manglede vi vand, vaskede vi bare kundens hår hos naboen o.s.v.”, fortæller Jens koch, mens han viser gamle billeder, som han har fundet frem fra dengang frisørerne var klædt i fine, hvide kitler, og fra dengang general Montgomery kørte forbi salonen i forbindelse med Danmarks befrielse. Som faget har det, har også Marcelklubben været en stor del af familiens liv. Således var willy koch præsident i Marcelklubben i 15 år, Hans koch var præsident i 24 år, og Jens koch har været præsident i 10 år. og i foråret blev også Jesper koch en del af Marcelklubben. 22 > at være frisør er en livsstil

MOVEMENT

Jesper var derimod ikke sikker på, at frisørfaget var noget for ham, men da han på den efterskole, han gik på, lavede en opgave om netop frisørfaget, besluttede han sig for, at det også skulle være vejen frem for ham.

TRE NYE PRODUKTER

Jesper kom i lære hos Hasse kliem i Moreteasir, og det er nu seks år siden. Men ingen af drengene har følt sig presset ind i frisørbranchen. ”Det er sket af lyst”, lyder det fra dem begge. og mens Jens og Jesper holder mest af det kreativt udfordrende rent fagligt, er Jan mere forretningsmand.

Stemningen hos frisør koch er helt speciel. atmosfæren er afslappet og hvad enten man er biskop, rocker eller bare en sød, gammel dame, er man velkommen.

JOIN THE

for Jan koch var det egentlig ganske naturligt at gå ind i frisørbranchen. ”Jeg var jo opvokset i den. alle mine forældres venner var frisører, vi var til masser af arrangementer i Marcelklubben, og da jeg skulle vælge fag, var det faktisk ikke svært.

”Hvis jeg havde været i lære for 30 år siden, var jeg klart blevet herrefrisør – det går hurtigt og uden de store sværdslag”, siger han selv med et smil. Således er det også Jan, der driver Shampooshoppen.dk, med salg af hårprodukter til private på nettet, ligesom han har andre skibe i søen, bl.a. Copyshop, der laver plakater, postkort m.v. i kælderen. for Jesper er det helt andre ting, der trækker. Det er den kreative proces, udviklingen i faget, og det hele tiden at prøve faglige grænser af. Derfor er han meget glad for at være hos Hasse kliem i Moreteasir, hvor han laver shows og i det hele taget har rig mulighed for at bruge sin kreativitet.

MOROCCANOIL LANCERER

Intense Curl Cream er et banebrydende stylingprodukt, der fremhæver og definerer krøllet hår. Hydreting Styling Cream er en effektiv og alsidig stylingcreme til alle hårtyper. Intense Hydrating Mask er en intens cremet treatment udviklet til at give fugt og genopbygge skadet hår.

en Hyggelig steMning Hos frisør koch kommer alle typer mennesker. kendisser og ganske almindelige mennesker, rockere, biskopper og gamle damer – og alle behandles ens, og alle nyder den hyggelige, specielle atmosfære og stemning, der er i salonen.

“Min farfar begyndte som klassisk herrefrisør. faktisk eksisterede der kun herrefrisører dengang i 20erne” - Jens koch www.salonsupport.dk - telefon 36 16 16 09


en dag sad biskoppen og blev klippet på den ene stol, og ved siden af ham sad en fyr med masser af tatoveringer og skulle have klippet rockabilly-hår. Det er kontraster, der vil noget”, lyder det fra Jan, og Jens supplerer: ”vi har også en ældre dame, der kommer i taxa hver eneste dag for at få vasket sit hår, og så snakker vi selvfølgelig, og kigger på de papirer, hun har fået, men som hun ikke lige forstår o.s.v.”. Mens vi sidder og taler kommer en kunde ind. en mand, der også er kommet i salonen igennem mange år, og han falder samstemmende ind. ”Det er den hyggelige stemning, man føler sig altid velkommen, og så får man sig en lille snak, mens der klippes hår”. Selv om Jens, Jesper og Jan’s tilgang til frisørfaget er forskellig, er de alle sammen enige om, at man skal være socialt ”at tale med kunderne er en stor del af det, at være frisør”, mener Jens koch, der her anlagt for at være i faget. Man skal er i gang med en snak med en af stamkunderne, inden arbejdet med håret går i gang. kunne lide og ikke mindst have flair for at tale med mennesker, og man skal have tålmodighed til og interesse for at høre om deres hverdag. ”i vores salon enige om, at det i høj grad handler om fornyelse og udvikling, hvis man kommer der jo flere generationer, såvel som vi er flere generationer. Det skal drive frisørsalon i dag. ”vi kan ikke leve på traditionerne. forankan være både faren, datteren og børnebørnene, der bliver klippet hos dringer skal følge tiden”, er holdningen, og Jan er glad for, at de til daglig os, og det skaber en speciel atmosfære”, fortæller Jan. nu kommer den lille er to chefer i forretningen, der er udlært i forskellige tider, og som derhund også ud og blander sig. ”Det er en rigtig salon-hund. Den er med hver for ser forskelligt på tingene. dag, siger hej til kunderne og tusser lidt rundt”, lyder det fra Jens. og alle er de enige om, at dét at være frisør, er en livsstil. ”Det giver en rigtig god sparring, selv om vi er enige om det meste”. og at det faglige arbejde skal være i orden, sættes meget højt.”vi lever i en bedste venner tid, hvor mange unge nyuddannede gerne vil prøve kræfter med livet isa er 17 år. Hun går i 10. klasse nu, og efter sommerferien skal hun som selvstændig frisør. Det betyder klart, at vi også skal være på stikbegynde på grundforløbet på frisørskolen. ”Jeg har jo klart også hentet kerne for at følge med”. Men det skulle der ingen problemer være i med inspiration hos min far, min farfar og min farbror”, fortæller hun. Men Jesper og isa som de nye unge i ”koch-dynastiet”. hun vil ikke i lære hos dem. ”Jeg vil finde et andet sted at komme i lære, hvor jeg kan udvikle mig, og hvor jeg kan prøve noget nyt”, siger hun. Som alle andre teenagere, havde Jan, dengang han var ung, ikke forestillet sig, at han skulle arbejde sammen med sin far. ”i dag er vi faktisk bedste venner. vi taler om alt. vi bor begge i Lyngby, og igennem de seneste otte år, har vi kørt sammen ind til salonen og hjem igen hver dag”, fortæller Jan, og tilføjer med et smil ”vi har dog separate fridage…” Jan’s oldefar, willy, var i salonen hver dag, indtil han blev 89 år, og da han stoppede med at komme der, døde han tre måneder efter! ”Min farfar, Hans koch var lidt klogere. Han stoppede som 67 årig, men jeg er bange for, at min far slægter oldefar mere på”, fortæller Jan med et smil.

Inspiration: the theatre and drama behind the Paris couture shows; by Nick Irwin, Tigi Creative Director and session stylist

/NEW SESSION SERIES STYLING COLLECTION

Selv siger Jens ikke noget. Så det må tiden jo vise! og gode historier fra de mange år i branchen, har han i hvert fald masser af. Bl.a. fortæller Jens koch om sin farfar, der fik kunst for klipninger, hvilket har resulteret i en stor kunstsamling i dag, og han fortæller om en kvinde, der var fast kunde i butikken, og som på et tidspunkt bad Jens’ far om, om han kunne skaffe hende en Buddha. Jens, der var stik-i-rend drengen skulle selvfølgelig slæbe den mange kilo tunge Buddha. Årene gik, Jens overtog kvinden som kunde, og da hun døde, havde hun testamenteret den nu mange tusinde kroner værdifulde Buddha til ham. Han fortæller om ella fitzgerald og Josephine Baker, der kom i salonen, og om en oliesheik, der skulle have klippet sine 25 koner i salonen, der i den anledning måtte ryddes for mænd….. Man k an ikke leve pÅ traditioner Selv om der er mange traditioner forbundet med en frisørsalon, der så dagens lys for 84 år siden, er alle generationerne i ”koch-dynastiet” 24 > at være frisør er en livsstil

7 produkter med maksimal ydeevne! CATWALK SESSION SERIES High pressure backstage demands high performance, hjælper digthe med at løfte konventionelt even from most experienced stylists.hårdesign til redaktionelt og moderigtigt hår – tager din frisure op til nye højder!

TIGI introduces New Catwalk Session Series, created with CATWALK SESSION er omhyggeligt formuleret for at give leading session stylistsSERIES for photographic, runway and editorial hårdesign maksimalt udtryk. Kollektionen eksklusivt udviklet, styles. Thiset high-performance range includeser 7 must-have testet og forfinetdesigned af TIGI SESSION til daglig styling products to createstylister, multipleder textures witharbejder backstage på modeshows og foto-sessions. easy manipulation and malleability. Products work faster, creation is easier and styles last longer. Hele den del af koch-familien, der i dag arbejder i frisørbranchen; Jens, Jesper, isa, der begynder sin uddannelse til august og Jan foran salonen.

VISIT/WWW.CATWALKBYTIGI.COM TIGI products are onlyDistributed available from salons in professional Scandinavia by & boutiques WAREHOUSE.AS Tlf: 80 88 57 49

Disse obligatoriske produkter er udviklet til at gøre vejen lettere fra koncept tilSession et professionelt resultat, og produktserien New Catwalk Series for the ultimate professionalpasser perfekt til kundens afsluttende styling/finish i salonen.

hair design kit.


Tekst > Kenny Aleksandr Foto > Polfoto

HVEM ER DØD?

Frisørpolitiet! Kenny Aleksandrs dom af Hollywoodstjernernes hårlooks på den røde løber Hvad i Hårets navn sker der for de mange kvinder i det farlige Hårlywood!?

Om Kenny Aleksandr Kenny Aleksandr vil fast afgive sin dom over kendissernes hår­performance i Hair Magazine i 2011. Han er rå i kanterne, han siger sin ærlige mening, og danskerne elsker ham. Følg med i Frisørpolitiet og få kendissernes dom fra Kenny Aleksandr!

K athryn Joosten HVEM ER DØD? - tænkte jeg, da jeg så Kathryn på den røde løber til Røde Kors velgørenheds­ arrangement. Nok er Røde Kors en alvorlig orga­ nisation, men hun behøver jo ikke tage sorgerne på forskud. Kathryn er bl.a. husket af mange for sin rolle i Desperate Housewifes, en serie hvor de altid ligner en halv million når de vågner om morgenen. I dette desperate tilfælde tror jeg ikke vi kan komme meget over et par kroner, og det er da kun fordi Kathryn både har noget der forsøger at ligne en page - og pandehår. Hun kommer vidst ikke ofte nok til de andre pigers beauty aftener!

Rebecca Mader Rebecca kender de fleste fra tv succesen LOST - Serien foregår på en øde ø hvor et fly styrter ned og besætningen må arbejde sammen for at overleve. - I de næsten fem år serien varede var det ikke diva looket vi fik Rebecca at se i. Som her med et super smukt bølget garn. - Nok er saltvandsspray og det “naturlige” strand-look både et hit og til dels sexet. Men efter en føntørring, shinespray og lidt rød læbestift, så ligner Rebecca ikke længere en der er LOST i beauty world. SÅ PÆNT!

Taylor Momsen Taylor måtte jeg have med igen, hun er og bliver jo en vild, hårrejsende pige. Om hun har ædt 49 dåser med ølgærpiller for hår, hud og negle eller om hun bare har fået et par extensions eller 9 på, skal jeg ikke kunne sige. Rapunsel har i hvert fald fået sin overmand eller retter kvinde. - Godt jeg ikke skal lave lyse striber på Taylor.

Martha Stewart For POKKER mrs Stewart. Du er ellers så tjekket og målrettet en kvinde, og så møder hun op og ligner en glaseret skinke. SUK Googler man Martha vil man se, at hun har haft den samme frisure de sidste 1000 år. Så måske skal Martha gå nye veje snart - FORANDRING fryder. Og så skal hun huske en blot powder næste gang hun skal ud - det svedige look er so last year!

Frisørpolitiet! < 29


Frisørpolitiet! DONUT ELLER FUGLEREDE?

BE CAREFUL WHAT YOU EXPOSE YOURSELF AND YOUR SKIN TO - IT CAN FUCK YOU UP FOREVER

paris Hilton Dejlige Paris Hilton, ja jeg er jo vild med hende! Hun er tilpas skør i knolden og lever livet spontant og med kreditkortene liggende lige ved hånden. Prinsesse er hun jo lidt af Hilton klanen, men diadem ser vi hende sjælden med. Lige til dette look havde det nok pyntet - Så havde hun kunnet dække den knold hun har fået lavet på baghovedet. Jeg kan ikke finde ud af om det ligner mest en Donut eller en fuglerede? - eller de frisurer, som tyske stewardesser har på lavbudget flyene. Håber den knold bliver strammet op til næste gang Miss Paris glemmer sin prinsesse tiara.

indeholder ingen : parabener, allergifremkaldende farvestoffer og konserveringsmidler, mineralske olier, silikoneolier, parafinolier, vaseline, paraffin, eller lignende petrokemiske ingredienser.

Svanemærkede produkter med certificerede økologiske ingredienser

blake lively Blake er og blir da en lexikum gossip Sild, når hun vælger at komme til Magazinet eLLes internationale fest, hvor de sejeste kvinder skulle hyldes. - en ung sej sild. Med power og RØDt HÅR. ikke mindst ligner hun en pantene reklame for SHine. Hendes look er også så overskudsagtigt på den helt henkastede måde. Dejligt bløde krøller som giver liv. fantaStiSk!

30 >

Hair Team Company ApS Laskedalen 36 DK - 8220 Brabrand phone: 0045 2096 1167 web: hairteamcompany.dk mail: info@hairteamcompany.dk


advertorial

advertorial

Tekst > Pia Finne Foto > ghd

Den verdensberømte fotograf David LaChapelle, der er kendt for sine farverige, surrealistiske og humoristiske fotografier, har helt eksklusivt skudt Katy Perry i kampagnen for ghd’s Iconic Eras Collection.

med helt i front ghd rykker på alle fronter. Alene i 2011 er der kommet en række nye produkter på markedet. Samtidig var man hovedsponsor for Danish Beauty Awards og brandets nye frontfigur er Katy Perry. For første gang i Danish Beauty Award’s femårige historie, præsenterede organisationen bag den prestigefulde award en hovedsponsor af årets prisuddeling. Nemlig de internationalt anerkendte ghd stylers, som over hele verden er kendt for smukt design, høj kvalitet og innovativ teknologi. ”Det har været endnu en milepæl for os i vores bestræbelser på at sikre, at vore kunder får de bedst mulige værktøjer at arbejde med”, lød det fra direktør Allan Træholt, ghd Scandinavia efter prisuddelingen. Nye produkter Når det gælder nye produkter har ghd bestemt ikke ligget på den lade side i de første måneder af 2011. Blandt de strålende nyheder er en helt ny serie stylere med plader som guld… ghd Gold Series er den mest luksuriøse serie til dato med et mere elegant design og plader, der er glatte og udformet, så de nemt glider gennem håret og giver ekstra blanke resultater. Stylerne er dejligt kølige og lette at bruge, og de er ikke alene en fryd for øjet, men de forvandler også håret fuldstændigt. Uanset om man vil lave pjusket svip, spændstige krøller eller blot glatte håret. Ud over det flotte udseende leveres Gold Series med opdaterede funktioner, som sikrer problemfri og sikker styling, bl.a. en rundere tromle, plader med nyt design til nem håndtering og et beskyttelsesetui til pladerne. I serien findes ghd Gold Classic Styler, det ultimative værktøj til et væld af fantastiske stilarter, ghd Gold Max styler, der er perfekt til flotte, bløde lokker og kraftigt hår, og ghd Gold Mini styler, skabt til komplekse looks som f.eks. pixiefrisurer og spiralkrøl. Nyt er også den helt nye ghd Style produktserie, der gør det muligt at skabe et smukt look uden at gå på kompromis. Serien indeholder 10 essentielle styling produkter med det nye ghd Heat Protection System. ghd Style produkterne giver dig frihed til at ’push your style, not your hair’. 32 > ghd med helt i front

Så nu kan du forberede kunderne på en verden af sensuelle bølger, fantastisk volumen og glansfuldt glat hår. Man kan have diskret glamourøst hår om dagen og forvandle det til et dramatisk aftenlook. Serien indeholder Straight & Smooth Spray i 2 varianter, Straight & Tame Cream, Curl Hold Spray, Root Lift Spray og Total Volume Foam, Smooth & Finish Serum og Final Shine Spray, Heat Protect Spray og Final Fix Hairspray i 400 ml samt i en praktisk mindre størrelse til håndtasken. ghd har også lanceret en ny børste kollektion, der er udviklet og designet til ghd af professionelle stylister og som giver forbrugeren mulighed for at kreere unikke styles derhjemme, hvad enten det gælder store bløde krøller eller glat hår. Kollektionen indeholder 10 nøje udvalgte børster samt 2 kamme med mange lækre detaljer.

ghd Style – en ny spændende produktserie.

K aty Perry er ghd’s nye ansigt Sidst men ikke mindst præsenterer ghd popstjernen og stilikonet Katy Perry som deres nye globale brand ambassadør. Sangerinden bliver nyt kampagneansigt for ghd i en kampagne skudt af en af tidens hotteste modefotografer David LaChapelle. Samarbejdet mellem ghd og Katy Perry er et mix af Hollywood glamour og egdy stil. ”Katy Perry er et ikon - ikke kun i musikbranchen men også indenfor mode og styling. Både ghd og Katy udvikler edgy trends og er banebrydende på mange områder - derfor er dette samarbejde det perfekte match”, fastslår Allan Træholt. ”Jeg er så stolt over at skulle arbejde sammen med ghd, specielt over at skulle bruge deres produkter på min California Dreams Tour til at gøre mig klar til scenen. ghd produkterne er kendt for at være de bedste produkter i branchen, og det kan jeg godt lide at blive associeret med, så ”Hold dine øjne åbne!”, lyder det fra Katy Perry.

ghd Gold series.

Ny børstekollektion skabt af stylister til forbrugerne.

ghd med helt i front < 33


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Piger med power

”Herrelogen” kalder de tre kvinder, Henriette Bernholt, Yasmin Stallknecht og Tina Kongsted kærligt Marcelklubben, hvor kun en tredjedel af medlemmerne er kvinder. Tonen er rå men hjertelig, og der bliver ikke taget hensyn hverken til kvinderne eller til de nye unge. Men kreativiteten og passionen stortrives, og det samme gør inspirationen og videreudviklingen af frisørfaget. Og de vil ikke undvære det for noget……

Atmosfæren er super fin. Der grines højt, sladres og fortælles historier, der udveksles holdninger – og dem er der masser af: Det gælder frisør­ faget, det handler om kvinder og ambitioner, og vi taler om Marcel­ klubben, der i sin tid var en herreloge, men som i dag giver rigtig meget såvel kreativ inspiration som nye input og masser af gode kollegaer til både mænd og kvinder – hvis man da kan holde til den rå men hjertelige tone, der er i klubben. Rundt om bordet med kaffe, ost, pølse og frugt midt i salonen hos Frisør Kongsted sidder tre piger med power: Henriette Bernholt fra Mono, Yasmin Stallknecht fra Blondie og Tina Kongsted fra Frisør Kongsted. Henriette har været en del af Marcelklubben siden de allernådigst lod kvinder få adgang til Marcel Kreativ – altså ikke den helt rigtige Marcel Klub – for 23 år siden. Yasmin har været en del af Marcelklubben i 17 år, og Tina er med sine fem år i klubben forholdsvis ny. Men alle har de masser af ambitioner, og de er slet ikke i tvivl om, at Marcelklubben har hjulpet dem godt på vej i forhold til udvikling og ambitioner. ”I begyndelsen var det lidt svært for mændene at give slip på deres herreloge”, 34 > Piger med power

fortæller Henriette med et smil, men det har de dog til en vis grad gjort nu. Stemningen i Marcelklubben er super afslappet. Der er stadig mande­hørm og grove vittigheder som for 30 år siden, hvor kvinder var forment adgang, men man holder også meget på traditionerne. ”Man viser respekt for æresmedlemmerne, giver hånd o.s.v., og så får man utroligt meget igen. For netop dét, at der på den ene side er de gamle æresmedlemmer og på den anden side de helt unge nye medlemmer, gør, at inspirationen bliver ulig noget andet”, mener Henriette. ”Og der er plads til alle – uanset stil, udseende og køn, og det forsøger vi også at fortælle de mange frisører, der kommer til Marcel-showene”, tilføjer Tina. ”Men ét er sikkert. Man skal ville faget. Man skal være kreativ og man skal ville noget mere med faget. Vi lægger meget fritid i klubben, og når man samtidig skal passe sit job som selvstændig og være mor, kan det ind imellem blive lidt meget. Derfor er det noget, man skal brænde for!”, mener Yasmin. ”Og det er da sikkert også derfor nogle især nye medlemmer ind imellem trækker sig. Der er ikke tid eller overskud, og så handler

Piger med power: Yasmin B. Stallknecht, Blondie, Henriette Bernholt, Mono, Tina Kongsted, Frisør Kongsted. Marcelklubbens ”Charlie’s Angels”.

Piger med power < 35


“Først blev vi småfornærmede og synes, det var for meget og for diskriminerende, men så tog vi udfordringen op, og bestemte os for at vise dem, at de ikke kunne løbe om hjørner med os og i stedet give dem høvl” - Yasmin Stallknecht det om at prioritere”, siger Henriette. Hun mener dog også at holdningen i Marcelklubben til netop det, er ved at ændre sig i takt med, at der kommer flere og flere kvinder i klubben”. ”Vi kan da også sagtens finde på at tage vores unger med”, siger de med et stort smil. Og der er slet ingen tvivl om, at man drager omsorg for hinanden i Marcelklubben. Mange kender hinanden privat, og man kender hinandens koner, mænd og børn. Nu kommer vores fotograf og hans praktikant, og service-genet hos alle tre frisører slår igennem. ”Vil du have kaffe?”, ”Sæt dig ned”, ”nu skal jeg hente en stol”… ”Det er en arbejdsskade… Vi kan ikke tåle, at folk bare står uden at få en stol og blive tilbudt kaffe eller andet”, siger de alle tre, og sætter sig igen. ”Men vi er faktisk også gode til at provokere mændene i Marcelklubben”, siger de, og husker engang, hvor der blev lagt op til en dyst; kvinderne mod mændene. ”Først blev vi småfornærmede og synes, det var for meget og for diskriminerende, men så tog vi udfordringen op, og bestemte os for at vise dem, at de ikke kunne løbe om hjørner med os og i stedet give dem høvl…”, fortæller Yasmin. Jargon som i en herreloge Der bliver hele tiden lavet jokes, og der bliver taget fis på hinanden, og kvinderne skånes ikke. Men det sker på den gode måde, er de tre enige om. Men jargonen er som i en herreloge, og det skal man som kvinde selvfølgelig kunne tackle og være hurtig med en god replik. ”Igennem alle tider har der været en regel om, at ”hvad der sker i klubben, bliver i klubben”, og i begyndelsen var mændene helt sikre på, at det kunne pigerne ikke styre. Men i dag har de fundet ud af, at fordi man er kvinde, behøver man ikke sladre”, siger Henriette. Og selv om det ofte er mændene, der slæber, når der skal holdes show, og selv om mændene ofte får hjælp af pigerne, når der skal vælges tøj til model­ lerne, så er alle meget lige. ”Vi bruger hinanden og skaber noget sjovt og opfindsomt”, lyder det fra Tina, der sætter meget stor pris på det netværk, der er i Marcelklubben. ”Vi hjælper hinanden, og vi bruger hinanden, når der er salonspørgsmål, spørgsmål omkring ansatte, nye overenskomster med videre”, siger hun. ”Faktisk bruger jeg Marcelklubben mere end jeg bruger mit forbund”, supplerer Henriette. ”Man kan få et hurtigt svar, og der er mange at vælge imellem alt efter, hvad man skal have svar på”. 36 > Piger med power

”Og så er der turene”, lyder det samstemmende og grinende, og atter engang: ”Hvad der sker i udlandet, bliver i udlandet!!” Årsfesten er et andet højdepunkt, alle ser frem til. Bl.a. fordi det giver mulighed for at møde hinandens bedre halvdele. Et højt ambitionsniveau De tre kvinder lægger ikke skjul på, at ambitionsniveauet er højt i Marcelklubben, hvad enten man er mand eller kvinde, og der er nok heller ingen tvivl om, at et højt ambitionsniveau er en vis forudsætning for at være en del af klubben. ”Når vi laver shows, skal de sidde lige i skabet – hver gang”, lyder det fra Tina. Og alle tre er enige om, at det er fedt at kunne arbejde på kryds og tværs af hinanden – og ind imellem sammen med nogen, man ikke lige havde set som en mulighed. Henriette, Yasmin og Tina er også helt enige om, at kvindernes ambitionsniveau er lige så højt som mændenes. ”Det handler bare om, at de mænd, der er i frisørbranchen, er så forholdsvis få, og dem, der er, vil noget med faget. Derfor ser man dem mere”. Og de deler frisørbranchen op i to typer kvinder: Dem, der har ambitionerne, og som gerne vil videreudvikle sig, og dem, der er i branchen for at tjene penge, og som ser det som et job som alle andre. ”Og det er der slet ikke noget galt i. Man skal bare ikke skære alle over én kam”. ”En del – og det er nok specielt kvinder – er heller ikke vilde med at stå på en scene. Og det er en hurdle, man skal komme over. Shows kræver meget energi, og det kræver tilvænning. Men så får man også utroligt meget ud af dem”, forklarer Henriette. De tre sammenligner også de ”gamle”, som dem selv med de nye unge, der lige kommer fra skolen. ”De unge er uddannede i alle teknikkerne, og de er gode til at forklare dem. Vi er frisører på en mere klondyke-agtig måde”, siger de med et smil. I øvrigt synes de, det er skønt, at der indenfor de senere år, er kommet så mange nye, unge frisører i Marcelklubben – og både kvinder og mænd. ”Og her er nok noget, vi kvinder klart er bedre til: ”Vi er bedre til at tage imod de nye og få dem til at føle sig velkomne”, lyder det.

ZENZ ORGANIC HAIR DEN FØRSTE PROFESSIONELLE SVANEMÆRKEDE SERIE

ZENZ ORGANIC HAIR er professionel hårpleje, der tager hensyn til miljø og sundhed, og som en af de første professionelle hårplejeserier lever op til den nye strengere svanemærkning for kosmetik (vedtaget i oktober 2010). Svanemærket hårplejeserie baseret på naturlige ingredienser som økologisk koldpresset avocadoolie og aloe vera. Serien består af i alt 9 produkter, hvoraf flere er helt uden duft og derfor velegnede til gravide, børn og parfumeallergikere. Med ZENZ ORGANIC HAIR behøver du ikke at gå på kompromis. Du får eksklusive svanemærkede produkter, der gør en reel forskel på dit hår, og som tilmed pynter på badeværelset. Vær god ved dit hår samtidig med, at du tænker på miljø og sundhed. ZENZ ORGANIC HAIR STYLING PASTA NO. 06 ER NOMINERET SOM ÅRETS DANSKE PRODUKT 2011

ÅRETS�DANSKE�PRODUKT NOMINERET ����

Det er vigtigt at have nerve Det er vigtigt, at Marcelklubben har nerve, og det er vigtigt, at man som frisør har nerve. ”Og når man har været frisør i så mange år, som nogle af os har, så har vi prøvet det meste, og skal på en måde genopfinde os selv. Det kræver energi, og den energi og inspiration henter vi hos de andre”, siger Henriette.

ZENZ ORGANIC HAIR forhandles af: ICON Hairspa A/S • Energivej 3 •4180 Sorø • Ordretlf: 57 66 03 00 • www.iconhairspa.dk


“...det er en hurdle, man skal komme over. Shows kræver meget energi, og det kræver tilvænning. Men så får man også utroligt meget ud af dem”

HAIR EXTENSION MORE THAN LONG HAIR

- Henriette Bernholt inspirationen er essentiel Yasmin, tina og Henriette laver selvsagt mange shows i Marcelklubben, men de mener alle tre, det er super vigtigt også at hente inspiration hos andre. ”og jeg forstår ikke dem, der siger, at det er jo så specielt, at det kan vi ikke bruge i salonen. Det handler jo ikke om at kopiere en frisure, men om at lade sig inspirere og måske hente elementer og bruge dem på sin egen måde”, mener Yasmin. ”Det er jo sådan faget udvikler sig!”.

”kvinder tænker nok mere over, om man nu kan klare det, om man kan leve op til kravene, leve op til de andre o.s.v., hvor mænd i højere grad tænker ”Yes, det kan jeg”, og kaster sig ud i det”. og så mener Henriette i øvrigt, at Marcelnålen skal laves i en øreringsudgave. ”Det er da mere feminint, og nålen ødelægger vores flotte kjoler”, lyder det grinene fra Henriette, tina og Yasmin – ”og så kunne man jo få påsat diamanter, når der er jubilæum”, fortsætter de tre tankespindet. netop nu er der to piger i Marcelklubbens bestyrelse; Yvonne og Pia. ”og det er fedt, for der skal være nogle piger til at styre drengene…”, lyder det.

“vi hjælper hinanden, og vi bruger hinanden, når der er salonspørgsmål, spørgsmål omkring ansatte, nye overenskomster med videre” - tina kongsted 38 > Piger med power

NYHED

flere piger i klubben når man taler med de tre kvinder, er der i hvert fald én ting, der er helt sikkert: Marcelklubben ville de ikke undvære for noget. flere kvinder vil de meget gerne have ind, men de er også klar på, at man skal brænde for faget for at føle sig godt tilpas i ”herrelogen”.

DEN NYE KOLLEKTION fra CONNECTINGHAIR er en ny værkstøjskasse til frisøren og kunderne for at kunne opfylde deres hår ønsker. Tidligere var Hair extension kun til langt hår, men med den nye kollektion fra CONNECTINGHAIR har du en lille værktøjskasse med forskellige hair extension systemer og hårdele, der gør det muligt at lave nøjagtigt den frisure, du ønsker.

”Men brænder man for faget, er det stedet! aldersforskellene fornemmer man ikke. tværtimod hentes der inspiration hos hinanden på tværs af aldersgrænserne. Det handler om at hente energi, gode venner, fællesskab og i høj grad om at videreudvikle frisørfaget”. og ét er kvinderne i hvert fald helt enige om: ”Marcelklubben må aldrig lukke!”

HAIR EXTENSION

SCANDINAVIA

”Man lærer at være rummelig, og acceptere de forskellige personligheder. for alle brænder for deres fag på hver deres måde”. og at kvinder måske tænker anderledes, er de tre også enige om.

Men ind imellem har de tre stået på en scene og tænkt: Jeg er nødt til at tilpasse mit show, for publikummet her forstår ganske enkelt ikke, hvor jeg vil hen. og så holder det jo heller ikke! tina holder af at give sig selv og sin medarbejder, Martin, månedens udfordring: Hvor mange kan vi farve rødhårede, hvor mange kan vi klippe på en speciel måde eller noget helt tredje. ”Det giver liv i dagligdagen”, mener hun.

CONNECTINGHAIR

De tre er også enige om, at den nye generation frisører har en anden indstilling til faget, end de lidt ældre. ”De er ikke indstillede på at arbejde 10 timer, men det kræver det ind imellem, hvis man skal videreudvikle sig. Man skal arbejde meget, og man er meget på”, lyder det fra Yasmin. og ”på” er man i hvert fald i Marcelklubben.

er blevet en mulighed for os alle, som gerne vil følge hår modens hurtige udvikling, – i dag kort – i morgen langt! ENGANG VAR HAIR EXTENSION KUN TIL LANGT HÅR, MEN IKKE MERE!

RING for mere information T: 97 22 33 44


www.idefolket.se

National Winner of the 2011 competition

THE NEXT STYLE MASTER

International styling creativity contest LANI MARIE SØRENSEN fra HeadOffice i Århus blev vinder af Style Masters konkurrencen i Danmark. ET STORT TILLYKKE til Lani, som nu kan kalde sig National Winner of Style Masters 2011 Competition.  

www.stylemasters.com COLOMER DENMARK A/S, Vesterbrogade 18, 1. sal, 1620 kbh V | Tlf. 70 22 22 98 | www.colomer.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Jonas Ahlstrøm

se flere billeder på

hairmagazine.dk

Stilren enkelhed og herlig hygge i Haderslev

I Salon Lindedal Deluxe, er der etableret en bar til venstre for døren – ude i vinduet, så kunderne kan nyde udsigten, mens de venter. Disken har de de fået den malet hos en autolakerer og lagt en specialtilpasset bordplads på i kunstmarmor fra Mabré.

Salon Lindedal Deluxe i Haderslev har været åben i to måneder, og allerede nu har man et godt kundegrundlag. Bag salonen står Janne Lei og Charlotte Bork Kristensen, der selv har haft gang i malerpensel og hammer, mens Bella Vista skabte rammerne om indretningen.

i n v e n ta r

7 stk. betjening er á kr. 6.999,- kr. 48.993,7 stk. betjening sstole á kr. 7.99 9, - kr . 55.993,2 stk. massageva ske á kr. 14.999 ,- kr . 29.998,1 sæt rulleborg , kl diverse inventar ippestole, kr. 10.000,2 stk. airstream á kr. 14.985,- kr . 29.970,1 sæt reception og salgsareal kr. 15.000,Pris i alt kr. 189.954,Alle priser er ex cl. mom s.

Hvide vægge og sorte møbler gør det nemmere at skabe atmosfære med en grøn vase, en sjov lampe og i det hele taget lege med tilbehøret.

Janne Lei og Charlotte Bork Kristensen gav den selv max gas i arbejdstøjet og med malerpensel, hammer og skruemaskine. Selve indretningen stod Bella Vista for.

I hele januar og hele februar gav Janne Lei og Charlotte Bork Kristensen den max gas i arbejdstøjet og med malerpensel, hammer og skruemaskine, så de 1. marts kunne åbne deres nye salon; Salon Lindedal Deluxe i Haderslev. Salonen ligger i en tidligere radio/tv forretning, så det var ikke småting, der skulle laves om for at omdanne lokalet til en moderne og lækker frisørsalon.

Salon Lindedal Deluxe i Haderslev har været åben i to måneder, og allerede nu har man et godt kundeunderlag.

42 > Stilren enkelhed og herlig hygge i Haderslev

”Vi har gjort alt det, vi kunne selv, og entreret med lokale håndværkere for resten”, fortæller de to piger. Selve indretningen af Salon Lindedal Deluxe skete i samarbejde med Bella Vista og Claus Trampedach, der lavede tegninger på indretningen til pigerne. Charlotte og Janne har kendt hinanden i mange år. De er begge uddannet i en større salon i

Haderslev med et års mellemrum, og begge har de efterfølgende arbej­ det i den pågældende salon i henholdsvis fire og fem år. Og spørger man dem, hvorfor det netop blev nu, de startede deres egen salon, er det bare kulminationen på mange års snak. ”Vi har begge rundet de 30 år nu. Vi har kendt hinanden i rigtig mange år, vi har boet sammen, rejst sammen til både New York og på backpack-tur til Australien, og konstant har det været et samtaleemne: Det ville være rart at have sit eget, og vi skal starte en salon op sammen. I efteråret besluttede vi os for at gøre alvor af al snakken. Vi deltog i et iværksætterkursus arrangeret af kommunen, og det var så super godt og der var så meget hjælp at hente, at vi tænkte: Nu eller aldrig”, fortæller Janne og Charlotte. Stilren enkelhed og herlig hygge i Haderslev < 43


KAN DU OGSÅ FÅ DIT HÅR TILBAGE? TO KVINDER TALER UD OM BEHANDLINGERNE, DE HVER ISÆR HAR GENNEMGÅET HOS HÅRKLINIKKEN.

Charlotte og Janne valgte ikke mindst stolene med omhu og tanke for, hvordan de var at sidde i, men også hvordan de var at arbejde rundt om.

Salonen er delt op i to rum. I det forreste rum findes behandlingspladserne med spejle, der er specialdesignet af pigerne selv. Bagerst findes vaskepladserne samt farveafdelingen.

Stilen i salonen er enkel og stilren og holdt i sort, hvidt og stål. Det er indrettet syv klippepladser og gjort klar til en ekstra samt to vaskepladser.

Planlægningen er sværest Valget omkring dét, at starte egen salon var egentlig ikke så svært, men da det var truffet, skulle der træffes mange andre svære valg, valg inden for områder som Janne og Charlotte ikke tidligere havde beskæftiget sig med. ”Vi skulle entrere med håndværkere, vi skulle planlægge, hvornår hvem skulle komme – og i hvilken rækkefølge de skulle komme, og vi skulle lave en tidsplan”, fortæller de to frisører. Og hver gang det rullede, skete der noget uventet: Lofterne begyndte at falde ned, malingen var i restordre, og et vindue skulle pludselig mures til. ”Men det har været utroligt sjovt og lærerigt, og der er ingen tvivl om, at næste gang, vi involverer os i et byggeprojekt ved vi, hvordan det skal gøres!”, siger de med et smil. Enkel og stilren salon Bella Vista var det første indretningsfirma, Janne og Charlotte besøgte, og de valgte at købe der, fordi de kunne få præcis det, de gerne ville have. Stilen i salonen er enkel og stilren og holdt i sort, hvidt og stål. Der er indrettet syv klippepladser og gjort klar til en ekstra samt to vaske­ pladser. ”Vi var enige om, at væggene skulle være hvide, og stolene skulle være sorte. Så er det nemmere at skabe atmosfære med en grøn vase, en sjov lampe og i det hele taget lege med tilbehøret”. Charlotte og Janne havde visse kvalitetskrav, og ikke mindst stolene blev testet. Både hvordan de var at sidde i, men også hvordan de var at arbejde rundt om. ”Vi har faktisk tænkt meget arbejdsmæssigt korrekt, for det er vigtigt for os. Det har været vigtigt, at vaskene passede i højden og størrelsen, og at vi kan klippe i den rigtige position. Og det er faktisk kommet til at fungere arbejdsmæssigt rigtig godt”. Claus fra Bella Vista besøgte salonen, da lokalet lå råt og ramponeret, og han lavede et indretningsforslag til pigerne, som faktisk har dannet basis for den nye salon. ”Vi fortalte ham, hvad vi synes, hvilken farveskala, vi gerne ville arbejde med o.s.v. og så målte han op og kom med det udkast, vi har taget udgangspunkt i”. Når man træder inden for i Salon Lindedal Deluxe, er der etableret en bar til venstre for døren – ude i 44 > Stilren enkelhed og herlig hygge i Haderslev

vinduet, så kunderne kan nyde udsigten, mens de venter. Herefter findes disken, som pigerne har arvet. De har fået den malet hos en autolakerer og lagt en specialtilpasset bordplade på i kunstmarmor fra Mabré – samme materiale, der danner baren, vindueskarmene og ikke mindst alle hylder til såvel udstilling som andet i salonen.

Helle Newman 35 år En stresset tilværelse qua en karriere som model, da jeg var i starten af 20’erne vakte uro på mange måder – både psykisk og fysisk. En lang afkræftende spiseforstyrrelse resulterede i følgesygdomme og bivirkninger; heriblandt et traumatisk hårtab. Jeg manglede i den grad næringsstoffer og mineraler, hvilket jeg først blev opmærksom på, da jeg konsulterede Hårklinikken og med stor succes blev hjulpet med kostråd og et særligt tilpasset behandlings-program til mit hår.

Tina Lundfald 41 år Jeg oplevede et kraftigt hårtab i forbindelse med en graviditet for 10 år siden. Det var umiddelbart som hos de fleste gravide; hårtab og generelt tyndt hår – både under graviditeten og efter fødslen. Hårklinikkens behandlinger var en åbenbaring for mig og den dag i dag glædes jeg over mit sunde hår. Mange kvinder har ikke kendskab til Hårklinikkens behandlinger og produkter… De ved endnu ikke hvad de går glip af!

Salonen er delt op i to rum. I det forreste rum findes behandlingsplads­ erne med spejle, der er specialdesignet af pigerne selv, og i det bagerste rum findes vaskepladserne samt farveafdelingen med fire pladser og med behørig udsugning. ”Der er store vinduer i salonen, hvilket giver masser af lys og luft, men skal man farves eller vaskes, er man gemt lidt væk i den bagerste del af salonen”, forklarer Janne og Charlotte. Hyggelig atmosfære Huset, salonen ligger i, er et gammelt hus med mange vinkler og kroge. Så selv om indretningen er enkel og stilren, er der hyggeligt i Salon Lindedal Deluxe. Og det er ikke kun Janne og Charlotte selv, der mener det, også kunderne, der kommer i salonen nævner det. ”Folk føler, de sidder lidt for sig selv i stedet for på en lang række, og det fornemmer vi klart, de synes, er rart”. I øvrigt findes også et stort bag­ lokale med lager i forbindelse med salonen. Overraskende mange kunder Salon Lindedal Deluxe har valgt at arbejde med Hairtools, som de i øvrigt er meget glade for. ”37 pct. af alle bestillinger foregår online. Det giver os mere tid til kunderne i salonen”, siger de. Godt 14 dage før åbningen skrev Janne og Charlotte på salonens vinduer samt på hjemmesiden, at nu kunne der bestilles tid online. ”Det gjorde, at vi allerede fra dag et havde travlt, og vi er rigtig overraskede over, hvor mange af vores gamle kunder, der har fundet os. Faktisk har det været helt overvældende”, fortæller pigerne, der startede med artikler i to lokalaviser samt annoncer i de samme aviser. Og det har givet pote. Salonens målgruppe er bred. Fra børnene i den ene ende til de ældre kvinder og mænd i den anden. Og så ligger salonen ikke midt i byen, men lidt i udkanten. Det betyder, at der er rigtig fine muligheder for at parkere, og dermed passer alle brikkerne i det puslespil, der skal skabe en salon med succes.

HÅRKLINIKKEN Europas førende indenfor behandling af hårtab og tyndt hår. Hårklinikken vil fortsat etablere seriøse alliancer med frisørerne på et højt fagligt niveau – med fordele for begge parter. Blandt andet i form af uddannelse og gensidige henvisninger. Kom ind og mød os på Hårklinikken til et seminar om hårtab og hovedbundslidelser og hør hvordan vi kan gøre en forskel for Jer og Jeres kunder – Ring i dag på 33 11 36 10

AMALIEGADE 42, 1256 KØBENHAVN K TLF. 33 11 36 10 WWW.HAARKLINIKKEN.DK


Tekst > Pia Finne Foto > Hanne Paludan Kristensen

”Vi gør tingene lidt anderledes!” Sådan lyder det fra adm. direktør Jan Christensen, der startede virksomheden i 2004, og Anker Geertsen, der kom til som salgsdirektør og medejer i 2006.

Vi gør tingene lidt anderledes Icon HairSpa føler sig stadig som en af de små i branchen, men faktisk har de efterhånden vokset sig ret store. Fokus ligger på det naturlige, og det er en af årsagerne til, at man har klaret sig igennem krisen uden skrammer – tværtimod.

Fra Icon HairSpas showroom.

”Vi gør tingene lidt anderledes!” Sådan lyder det fra adm. direktør Jan Christensen og Anker Geertsen, salgsdirektør i Icon HairSpa, og begge er de enige om, at netop det er blandt årsagerne til, at virksomheden, siden den blev etableret i 2004 kun har haft fremgang og positive tal på bundlinjen. Allerede fra begyndelsen satsede Jan Christensen, der etablerede Icon HairSpa, på det alternative. Han lancerede Pure Pact uden parabener på et tidspunkt, hvor parabener slet ikke var et ”issue” hos de danske frisører. Og den linje har virksomheden fulgt igennem årene. ”Praktisk talt alle vore produkter er naturlige og uden parabener”, fortæller de to, og de kan ikke undsige sig at være stolte af, at have været frontløber i den parabene-debat, der i dag florerer i frisørbranchen. Og de to er også helt beviste om, at uden satsningen på det naturlige både i forhold til frisørernes helbred og i forhold til forbrugerne, havde man ikke haft den succes, man har i dag. ”Det er almindelig kendt, at mange frisører lider af allergi, og netop inden for frisørfaget er hyppigheden af kræft den højeste overhovedet. 46 > Vi gør tingene lidt anderledes

Men som malerne stillede krav om, at al maling skulle være vandbaseret, har frisørerne ikke stillet samme krav til de produkter, de arbejder med”, fortæller Anker Geertsen, der kom til virksomheden i 2006 – som salgsdirektør og som medejer. Igennem årene er der stille og roligt kommet flere og flere brands til. Bl.a. Kevin.Murphy, Tony&Guy, Label.m, amerikanske Ecru og to brands, som Icon HairSpa selv producerer i Danmark, nemlig ZenzTherapy og det seneste nye skud på stammen; Gold, som netop er lanceret med 12 nye produkter, så der fremover skabes en fuld serie. ”Om kort tid lancerer vi den første professionelle, svanemærkede serie i samarbejde med AnneSofie Villumsen fra Zenz-salonerne, og til efteråret præsenteres endnu et nyt, stort udenlandsk brand”, lyder det fra Jan Christensen. Som udgangspunkt står der frisører bag alle de mærker, som Icon HairSpa har i sortimentet. ”Det gælder Gold, hvor Victor Moreno og Marco Sharif Merie står bag, det gælder ZenzTherapy, hvor Anne-Sofie Villumsen står bag, og så naturligvis de frisørejede Kevin Murphy samt Tony & Guy. For et eller andet sted borger det for kvaliteten”.

Icon HairSpa bryster sig af at have et super team af medarbejdere. ”Vi brænder alle sammen for sagen. Hvad enten det er kontorpersonalet, lagerpersonalet eller sælgerne”, lyder det.

Vi gør tingene lidt anderledes < 47


Picture: Creative Stylist Maria Oldenstedt for Toupéma Belgal 2011.

gode til at tilpasse os krisen har man praktisk talt ikke mærket hos icon HairSpa, og Jan og anker er enige om, at det bl.a. hænger sammen med, at de mindre serier passer bedre til markedet i krisetider, og ikke mindst at såvel forbrugerne som frisørerne for alvor har fået øjnene op for det miljømæssige aspekt. ”forbrugerne er meget mere oplyste i dag end tidligere. De sætter sig ind i tingene, og de stiller større krav til at der bl.a. ikke er parabener i produkterne”. Det betyder, at man hos icon HairSpa har nydt godt af samme trend, som ses i dagligvarehandlen, nemlig at trods krisetider, er salget af økologiske varer gået frem. Det er ikke her, de bevidste forbrugere sparer! ”Samtidig er en krisetid, en tid, hvor salonerne skal skille sig ud. Det har mange valgt at gøre ved at være mere miljøbevidste”. vi brænder for sagen Ydermere slår Jan og anker på det super team af medarbejdere, der står bag virksomheden. ”vi brænder alle sammen for sagen, og alle har været villige til at yde en ekstra indsats, når det har været nødvendigt. Hvad enten det er kontorpersonalet, lagerpersonalet eller sælgerne”, lyder det. og titler, det er ikke noget, man går op i hos icon HairSpa. for alle led skal fungere. gør de ikke det, fungerer virksomheden ikke. Jan og anker – virksomhedens to direktører – kører i høj grad også ud til frisørerne, og skal der vaskes gulv, eller er der pres på lageret, giver de også en hånd med der. ”Det handler meget om kammeratskab og gensidig respekt. og så søger vi at skabe en arbejdsplads, hvor det er rart at være, hvor familien er med, når vi holder arrangementer m.v. og netop den atmosfære smitter positivt af på kundeservicen”. Da krisen holdt sit indtog samlede man alle 10 sælgere. vi fortalte dem, at krisen blot betyder, at vi skal tænke længere frem, være mere kreative og knokle på for at hjælpe vore kunder. at krisen var en mulighed for at vise, hvad vi duer til! og så tror jeg, det er af stor betydning, at sælgerne kan se, at vi ikke bare sidder bag vores skrivebord og udstikker ordrer, men at vi selv opnår resultater i marken”, fastslår anker.

Vi fejrer Farouk System’s 25 års jubilæum i 2011! ”vi ser super positivt på fremtiden. faktisk har vi ikke grund til andet”, lyder det fra Jan og anker, der her ses i showroomet til møde med en af de udenlandske leverandører.

i øvrigt har man også investeret i et helt nyt edb-system, og alle sælgerne arbejder med iPads og iPhones. ”og så har vi afskaffet dagsrapporter og indrapporteringer. i mange virksomheder har sælgerne et mål, de skal nå, om at besøge 8-10 kunder på en dag. vi vil hellere have, at de besøger fire, som så køber mere end de 10 tilsammen. Men det hænger nok også sammen med, at vi selv er ude i marken”.

Extensions & hårdele – Til hverdag og fest!

Farouk er det eneste firma, som har 25 års erfaringer at trække på, når det drejer sig om farver og lysninger uden ammoniak! Vi præsenterer med stolthed den ultimative plejeserie baseret på hvid trøffel og perleolie:

Til skønne håropsætninger, volumen og længde: Extensions med Keratin, Microringe eller Lim system.

kundepleJen er i top Man gør også meget ud af at holde kurser for frisørerne ude i salonerne, man arrangerer ture til bl.a. London til Salon international og man arrangerer store shows tre-fire gange om året. ”faktisk går den næste tur til London, og pladserne blev revet væk på halvanden uge”, fortæller anker geertsen.

Hårdele på klemme, clips eller elastik. Clip-it extensions og Tape extensions. Hårsmykker, hårnåle og diadem. Og meget mere!

når der holdes shows, er det teknisk chef Morten Melhede, der står bag, som han også står bag kurser med videre. Herudover er der tilknyttet en eventchef Morten Ravnkilde samt 10 freelanceteknikere fordelt på de forskellige brands, der støder til, når der er shows og kurser. ”Ydermere har vi gjort en ekstra indsats de seneste par sæsoner for hele tiden at give salonerne gode tilbud – og vi hjælper dem med at få tilbuddene ud til forbrugerne i form af skilte, merchandising med videre”, forklarer Jan. og den gode support har faktisk resulteret i, at man har fået en række nye kunder alene på anbefalinger. Men icon HairSpa stiller også krav til sine kunder. ”vi er ikke interesserede i at sælge et enkelt stylingprodukt. vi vil samarbejde med saloner, der går ind i en hel serie, så de kan repræsentere brandet på bedste vis”, lyder det. og så gør man meget i salgstræning og salgsmotivation samt merchandising ude i salonen. ”kunderne i salonen vil have viden, og samtidig vil de have historien. og den historie og viden hjælper vi dem til at få”. Samtidig får man også nye salonkunder, der kan lide ideen om et totalkoncept, hvor de kan få alt fra spidspapir til inventar og naturligvis produkter til hylderne. 48 > vi gør tingene lidt anderledes

De lokaler man flyttede ind i i Sorø for godt et år siden er allerede nu er for små, og at man har kig på nye 3600 kvm. lokaler i nabolaget.

– bEsTill vorT kATAlog: 2112 8384 / 2494 3130

eksport er næste skridt gælder det fremtidsplanerne, står eksport højt på listen. Selvfølgelig eksport af de produktserier, man selv står bag, men også eksport af nogle af de andre brands til lande, man har fået rettighederne til. ”og så har vi åbnet et 500 kvm. studie i odense, og planen på sigt er yderligere at åbne studier i flere af de andre større byer i Danmark”, fortæller Jan Christensen og tilføjer, at de lokaler man flyttede ind i i Sorø for godt et år siden allerede nu er for små, og at man har kig på nye 3600 kvm. lokaler, der skal rumme både kontor, showroom og lager i nabolaget. ”vi ser super positivt på fremtiden. faktisk har vi ikke grund til andet”, lyder det fra Jan og anker, der slutter af med at fortælle, at endnu en af hemmelighederne bag succesen er den store styrke, der ligger i at kunne bestemme selv. ”vi bestemmer selv udviklingen, vi har en god føling med markedet, og vi tør gribe chancerne, når de er der”.

Hjertelig velkommen til Carl M lundh – den eneste hårgrossist du behøver!

carlmlundh.dk Ring til os på tlf. 5537 0076 og hør mere! Alt om hår! Som frisør finder du det meste til håret hos os: extensions, tapehår, clip-it, hårdele, trenser, hår i bundt, parykker, hårerstatninger, hair support, hair link, plejeprodukter, øjenvipper, make-up samt mange forskellige kurser til vores produktsortiment. Vil du afgive en ordre, bestille kataloger eller booke kurser – ring på 2112 8384 / Sjælland eller 2494 3130 / Jylland og Fyn, så hjælper vi dig.

info@carlmlundh.dk


Perfektion Sassoon Care fra Wella tror på, at hårperfektion begynder med perfekte råvarer, for at sikre et enestående resultat i både klipning og farve. nu relanceres Sassoon care, hvor enkelthed møder luksuriøse teknologier, så håret forbedres til perfektion.

Pletskud organic Connecter fra Hairmix er en serie unikke produkter, der specifikt dækker de behov, som håret eventuelt har. Serien består foruden de sidste nye pletskud af: Silver Shampoo – Hydrate Leave-in Conditioner, fianle Hairspray – thermal 2 twenty. Pris 175-195 kr.

synlige forbedringer redken byder denne måned foråret velkommen med en relancering af extreme hårplejeserien, der giver ekstrem genopbygning af håret efter en lang hård vinter. extreme giver 96% færre knækkede hår, og håret bliver elastisk, sundt og glansfuldt.

haircare PLeJe eR et koDeoRD foR De nYe HÅRPRoDUkteR, DeR LanCeReS netoP nU. Det gæLDeR SHaMPooeR og ConDitioneRS, og Det gæLDeR PRoDUkteR tiL SÅveL gLat SoM kRØLLet HÅR. RÅvaReRne eR i toP, og MÅLet eR PeRfektion – ikke MinDSt nU, HvoR SoMMeRen MeD SoL og vanD StÅR foR DØRen. HeLt nYe SeRieR LanCeReS ogSÅ, SaMt nYUDvikLeDe PRoDUkteR i veLkenDte SeRieR

Forkæl dig selv Som kunde hos Kérastase kan du i sommeren blive forkælet med et lækkert strandtaske sæt, når du køber to kérastase Soleil produkter. Du kan vælge mellem seks fabelagtige produkter. Pris 205-230 kr.

X

Unik teknologi l’Oréal Professionnel lancerer to innovative nyheder i den populære Série expert – absolut Repair målrettet slidt og skadet hår. nyhederne er baseret på en unik teknologi, som aktivt booster hårets pleje – helt ind til hårets inderste. Pris 154 kr.

+

Feather Razor gratis

avantgarde Denne nye avant-garde serie fra Hempz er skabt til upcomming products – produkter, som er skabt til ”nuets” trend! Den trendy og innovative person vil derfor altid finde avant-garde særdeles interessant. Pris 225 kr. hos Hairmix

tip en tre’er nu kommer der tre nye produkter fra Moroccanoil lanceret af salonsupport.dk. i serien findes: intense Curl Cream, Hydrating Styling Cream og intense Hydrating mask. Pris 219-239 kr.

Joewell X

ll X we Joe

: ree / F azor tis R Gra ther Fea sive lu c in

Kuren mod hovedbundsproblemer gOldWEll lancerer nu Dualsenses Scalp Specialist. Dualsenses serien består af seks ekspertløsninger til hovedbundsproblemer: Sensitive foam Shampoo, Soothing Lotion, 60sec treatment og Deep Cleansing Shampoo, anti-dandruff Shampoo og anti-hairloss Spray. Pris 109-119 kr. 50 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

det reneste produkt Zenztherapy shampoo og conditioner fra iCOn Hairspa har fået nyt design og er blevet flottere, renere og bedre. Produktet er fuldstændig økologisk og findes stadig i seks forskellige varianter. Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

www.joewell.de Kan købes via din lokale frisørleverandør Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


sommer smuk Kérastase’s Huile Céleste er en glansgivende og beskyttende olie, der med Uva og UvB filter, nærende Macadamia olie og reflekterende mikro-partikler giver dig et enestående glansfuldt og strålende smukt hår. Pris 230 kr.

Face & Body nu kommer evo Body & face fra salonsupport.dk. i serien findes fire produkter: evo Uberwurst shaving Créma, winners face balm, Soap Dodger body wash og evo Self indulgence body Créme. Pris 190 kr.

The fresh line åndede r venstreh Nu også fo l udgave! eller neutra og i farver

style men gOldWEll lancerer nu Dualsenses for Men texture Cream Paste, et cool styling produkt til mænd. Den giver struktur og er ideel til individuel styling. Den har en let og cremet konsistens til kreative frisurer, der holder! Pris 119 kr.

Hurtigst voksende osmo fra Bella Vista introducerer Day two Styler Dry Shampoo, et nyt produkt fra den professionelle hårserie oSMo – den hurtigst voksende serie i Uk. Det gælder en tør shampoo, der absorberer overskydende fedt fra håret og hovedbunden og samtidig tilfører fylde, giver struktur samt nyt liv til håret. Pris 149 kr.

Pleje og øko nu præsenteres ny plejeserie fra alterna under navnet BaMBoo. Produkterne der forhandles af Colomer Denmark er fremstillet med øko-certificerede ingredienser. Shampoo priser fra 199 kr.

Ekstra hold og mat finish Matte Hed extra fra fudge, der repræsenteres af Warehouse, fås nu med ekstra godt hold og mat finish. Matte Hed er en texture paste, der giver håret definition og tekstur med fleksibel, holdbar og tør finish. gyldne produkter nu introduceres den fulde serie bestående af 11 lækre goLD PRoDUCtS af iCOn Hairspa. Serien rummer produkter der er exceptionelt gode til styling og pleje.

Swing Set

Swing Set Plus

ny tør shampoo BioSilk Dry Clean Shampoo fra danHair er en tør shampoo, som renser håret uden vand. Den absorberer fedt, fjerner ubehagelig lugt, og tilfører samtidig fylde og pleje. Pris 155 kr.

Holder til 10 hårvaske Color fresh fra Wella relanceres nu med 15 forskellige nuancer og en ny plejende formel med tone25 shine teknologi, som giver håret op til 50 pct. mere glans. Det er en semi-permanent hårfarve og er derfor det perfekte alternativ til dem, som skal have farvet hår for første gang.

52 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

time restore BC time Restore Q 10 fra schwarzkopf professional er en hårpleje serie specielt udviklet til modent og livløst hår. Produkterne giver stærkt og sundt hår, fuld af spændstighed og glans. Serien, der forhandles af Bella vista indeholder tre produkter: BC time Restore Shampoo, Satin Spary og treatment. Pris 149 kr.

grundlag for et smukt hår sHU UEMUra art of hair, har skabt hårkure, der er tilpasset det enkelte hårs behov, med naturlige olier og Depsea water, som går igen i produkterne. til videresalg findes seks serier og til hver serie findes: en Shampoo, conditioner og en maske som efterlader håret blødt, plejet og glansfuldt. Pris 270 kr.

naturlig vitalitet Hempz Pure Herbal extracts fra Hairmix kommer nu med tre nye produkter, der genopbygger hudens naturlige vitalitet og sundhed. og tilfører huden proteiner, vitaminer og mineraler. i serien findes: Sugar Body Scrub, Herbal Bodt wash og Herbal body Moisturizer. Pris 195-260 kr.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

• Saks (5“og 5,5“) • Sculpter saks (5,5“) Kan købes via din lokale frisørleverandør Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 21 23 00 59 e-mail: post@thorsen-trading.dk Se også www.haaro.de:


Tekst > Pia Finne Foto > SG Multihus

Det er skønt at bruge kreativiteten ”Billeder, man selv står bag, er en super reklame for salonen”, mener Lani Marie Sørensen fra Headoffice, der vandt Revlon Professionals Style Master konkurrence ”Én klipning – tre stylinger” – og bl.a. fik et photoshoot med en professionel fotograf og stylist. Vi viser de skønne billeder fra photoshootet her.

”Style Masters Projektet blev skabt med det formål at give styling den prestige, den fortjener. For at fremhæve den kunstneriske værdi i frisørfaget samt for at opdage og støtte nye talenter i branchen”, sådan lyder det fra Michele Fitzwilliams, skandinavisk marketingchef i Colomer.

Seks stylinger – én klipning En anden udfordring, Lani fik, var, at hun ud fra samme grundfrisure, som hun skabte til selve konkurrencen, nu skulle skabe tre nye frisurer – altså seks stylinger ud fra én klipning.

Vinderen af den danske konkurrence blev Lani Marie Sørensen fra Headoffice i Århus. For at deltage i konkurrencen skulle deltagerne lave én klipning og tre forskellige stylinger, og det koncept faldt Lani for. ”Jeg lavede tre frisurer, som vi dagligt laver i salonen, for jeg mener, det er vigtigt, at frisurerne er brugbare”, fortæller Lani Marie Sørensen.

”Men det kunne faktisk godt lade sig gøre, og det var super spændende at prøve”, fortæller Lani, der klart har sin egen favorit, nemlig den styling, hvor modellen har pandehår. ”Jeg kan godt lide det feminine udtryk, og så er det nok også den frisure, jeg bedst kan lide selv”.

Som vinder af Style Masters konkurrencen fik Lani Marie Sørensen bl.a. en fotosession med en stylist og en fotograf. ”Det var utroligt spændende”, fortæller Lani, der mødte op hos fotograf Mikkel Tjelesen i København en fredag morgen med sin model og kufferten fyldt med tøj, så Lani kunne skabe det look, hun havde planlagt. Det er ikke første gang, Lani har lavet photoshoots, og hun kalder det en udfordring hver gang. Men hun er superglad for resultatet, og at der er kommet nogle utroligt smukke billeder ud af det. 54 > Det er skønt at bruge kreativiteten

Faktisk fortæller Lani, at flere kunder er kommet ind i forretningen med billedet fra facebook af netop den frisure, for at få den lavet. Stilen på billederne er 20’er-inspireret, og pigen med hanekammen er yderligere inspireret af det aviator-agtige. Hvordan frisuren skulle se ud, og hvordan hele udtrykket skulle være, havde Lani forberedt godt hjemmefra. ”Jeg mener, det er vigtigt, at man møder velforberedt op til et photoshoot. At man ved, hvilket look, man vil skabe, og at man har tøjet til det”.

Én klipning – tre frisurer lød opgaven på, da Lani Marie Sørensen vandt Style Masters konkurrencen, hvor præmien bl.a. var et photoshoot. Resultatet er billederne her.

Det er skønt at bruge kreativiteten < 55


Preisattraktive Komfortvariante – für höchste Bedienerfreundlichkeit

Variante de confort de precio atractivo – para una máxima facilidad de manejo

danmarks

Mit fast allen synchron verstellbaren oder beweglichen OLYMP-Stuhloberteilen

Center

Disponible con casi todos los respaldos OLYMP regulables de forma sincronizada o

erhältlich; Becken kippbar in Schwarz oder Weiß; innenliegender Brauseschlauch; Edelstahlunterbau; wahlweise Basic- oder Edition-Mischbatterie

móviles; lavabo basculante en color negro o blanco; tubo flexible integrado; base de acero inoxidable; suministrable con grifo mezclador Basic o Edition

A comfort version at an attractive price – for maximum ease of use

Prisattraktiva komfortvarianter – för högsta möjliga bekrämlighet

Available with almost all synchronously adjustable or movable upper chair parts;

Fås med nästan alla synkront justerbara eller rörliga OLYMP-ryggstöd; handfatet kan

tiltable basin in black or white; inner shower hose; stainless steel base; option of Basic or Edition tap

vippas och är i svart eller vitt; invändig duschslang; underrede i rostfritt stål; valfritt Basic- eller Edition-enspaksblandare

GRATIS

Variante confort économique – pour un grand confort d'utilisation Disponible avec presque tous les dossiers OLYMP mobiles ou à réglage synchrone ; bac basculant noir ou blanc ; tuyau de mitigeur intégré ; structure en acier inoxydable ; avec mitigeur Basic ou Edition LavaSit Joy synchron 4020 S

Frisørland.dk tilbyder dig rådgivning & indretnings forslag af din nye salon - helt gratis!

LavaSit Joy synchron Nick Komfort R

LavaSit Joy synchron Nick R

LavaSit Joy synchron Cube R

37-A

LavaSit Joy synchron Cosmo S

LavaSit Joy synchron Loop S

Kontakt indretningsekspert John V. Pedersen, tlf. 61 61 73 61 eller jp@frisorland.dk om netop dit projekt.

LavaSit Joy synchron 8020 S

37-B

Klik ind og se månedens tilbud

w w w. f r i s o r l a n d . d k

NO

®

R

Aalborg - Sofiendalsvej 83 - 9200 Aalborg - 61 61 73 63 Viborg - Livøvej 10a - 8800 Viborg - 87 27 10 60 Vejle - Skomagervej 2 - 7100 Vejle - 61 61 73 61 Odense - Klokkestøbervej 15 - 5230 Odense M - 66 17 30 38 København - Dampfærgevej 13 - 2100 København Ø - 61 61 73 61

DIC

BounceBounce er det hidtil nemmeste og hurtigste extension system at anvende. Til dig der ønsker langt hår for en aften på kun 2 minutter, eller til dig der blot ønsker at finde ud af, om hair extension er noget for dig. BounceBounce er lavet af 100% silkefibre, som giver dig et perfekt og naturligt look. Silkefiber er HairContrast unikke fiber, som tåler varme helt op til 190º. alle frisurerne er 20’er-inspirerede. Denne med et aviator-agtigt præg.

Se også forsiden.

”Billederne, vi laver, bruger vi på facebook og andre steder, for at vise kunderne, hvad vi laver. og så mener jeg faktisk lige så godt, man kan reklamere for sig selv i salonen som for et brand”.

Hair Magazine, og det er da herligt, samtidig med at de elever, der er i salonen, synes, det er sjovt at være et sted, hvor vi sætter trenden, frem for blot at følge den”.

blod pÅ tanden faktisk har Style Masters konkurrencen givet Lani blod på tanden, og hun er helt klar til at deltage i flere konkurrencer. ”Det giver mulighed for at bruge kreativiteten”, siger hun, og så er hun meget glad for den PR, Style Masters konkurrencen har givet hende. ”Jeg har rigtig mange frisørveninder, der ringer, mailer eller sms’er, at de har læst om mig i

pÅ tur til aMsterdaM De vindende frisører fra syv ud af i alt 26 deltagende lande i Style Masters konkurrencen gik videre til den internationale konkurrence, der afvikles i amsterdam den 9. maj. Desværre var Lani Marie Sørensen ikke blandt dem. ”Men jeg skal da ned og se arrangementet, og det bliver en kæmpe oplevelse, som vi glæder os rigtig meget til”.

56 > Det er skønt at bruge kreativiteten

RING for mere information på 86 84 99 11. 8001

8051

8052

8059

8061

8084

8044

8025

8085

8048

HairContrast . Erhvervsvej 2C . DK-8653 Them . T+45 8684 9911 . F+45 8684 9901 . www.haircontrast.com


advertorial

advertorial

Tekst > Pia Finne Foto > Peer Mortensen

Et nyt syn på livet Jan Plaugborg Eskildsen har skabt en serie svanemærkede hårpleje- og stylingprodukter, Ingredién, der tager hånd om frisørerne såvel som forbrugerne.

rystende. Så rystende, at jeg nogle dage slet ikke kunne rumme det, da det gik op for mig, hvor mange skadelige stoffer, jeg har smurt hænderne, hovedbunden og kunderne ind i hver eneste dag igennem mange år”, fortæller Jan – og samtidig viste det sig også, at problemet med dårlig sædkvalitet, er blevet mere og mere udbredt i de senere år i takt med, at der generelt er kommet flere og flere uheldige stoffer ind i vores hverdag.

”Vi vil gerne gøre tingene anderledes. Allerhelst lidt på hovedet, og vi tænker gerne ud af boksen”. Sådan siger Jan Plaugborg Eskildsen, der står bag Hair Team Company, som netop nu lancerer produkter uden skadelige stoffer til frisørbranchen. Men det er faktisk ikke bare ideen om at gøre noget anderledes, der danner basis for det nye, svanemærkede brand, ingredién. Faktisk er grundene meget personlige.

Jan er uddannet frisør hos Per Intercoiffure i Århus, og efter en årrække fik han sin egen salon, FreQenz Intercoiffure – også i Århus. ”Men jeg var den heldige vinder af en dårlig ryg, så jeg måtte til sidst droppe at være aktiv frisør, og jeg begyndte at læse markedsføring og økonomi. Jeg skrev min hovedopgave for HairMix omkring kunderelationer og interne problemstillinger, og det resulterede i, at jeg blev ansat hos HairMix til at udvikle såvel internt som eksternt. Det handlede om at give frisør­ mestrene et mere merkantilt fokus, for ”bare” at klippe hår, er der nemlig ikke penge nok i i fremtiden”, fastslår Jan Plaugborg Eskildsen. Men tiderne er hårde, og Jan mistede sit job.

Jan Plaugborg Eskildsen har en fortid som frisør, og har været i frisørbranchen i mange år. For tre år siden besluttede Jan Eskildsen at stifte familie, hvilket viste sig ikke at være så let som først antaget. Hans sædkvalitet var nemlig helt i bund. Jan kalder sig selv for maksimalist. Tingene skal gøres 110 pct., og derfor begyndte han at researche. ”Først undersøgte jeg, om det havde noget med homogener og kvindelige kønshormoner at gøre. Det havde det ikke... Dernæst tog jeg fat på at undersøge det mest nærliggende, nemlig frisørfaget, som jeg har arbejdet med i mange år. Og det, jeg fandt ud af, var overraskende 58 > Et nyt syn på livet

Fra hundeshampoo til ingredién Og for at begyndte historien et helt andet sted, så har Jan og hans mand Ole en hundekennel, hvor de opfostrer udstillingshunde. ”Hunde kan heller ikke tåle alle de uheldige stoffer. De har allergier i huden, de får mærkelige hvalpe, kommer ikke i løbetid, absorberer hvalpe halvvejs i en drægtighed, osv. og da Ole tidligere er uddannet laborant, begyndte han for nogen tid siden at fremstille og sælge ingrediPet, svanemærkede hundeplejeprodukter uden skadelige stoffer”.

“I bund og grund handler det om at tænke sig om”. - Jan Plaugborg Eskildsen

Emballagen prydes af pixelgrafik med dyr. Nogle er fugle, især svaner, da det jo er svanemærkede produkter, og heste, andre er fabeldyr, som en reminder om, at vi skal passe på miljøet og tænke os om, så dyrene ikke bliver skadede.

Et nyt syn på livet < 59


- Jan Plaugborg eskildsen

NO

“Min drøm var at skabe en fuldt ud dækkende serie til den professionelle frisør. Det er lykkedes”

R

DIC

NYHED

FRA HAIRCONTRAST PERFEKT TIL KONFIRMANDEN. DressUP er et hurtigt og nemt extension system til at anvende, når du ønsker mere længde eller blot et cool look for en aften. DressUP findes i én længde og til hver hårdel følger der 3 hårbøjler med i farverne sort, brun og beige. DressUP er lavet af de fineste silkefibre, der giver et smukt og naturligt look. Silkefiber er HairContrast unikke fiber, som tåler varme

vil jeg gerne have fokus væk fra om et produkt er kemisk, naturbaseret eller økologisk, og drejet over på de ingredienser, der er i produkterne i stedet for. for nogle kemiske stoffer er gode – andre en katastrofe, og det samme er gældende med såvel naturlige som økologiske stoffer. Så vi skal have fokus på, hvad der er i”, siger han. og han understreger, at han ikke er hellig. ”Selv om det ind imellem kan være svært ikke at være det”, smiler han.

helt op til 190º. RING for mere information T: 86 84 99 11.

8001

8051

8052

8059

8061

8084

8044

8025

8085

8048

Han mål er naturligvis at sælge produkter, men han vil også gerne give viden til frisørerne. ”i bund og grund handler det om at tænke sig om”.

Det satte tankerne i gang hos Jan, for kan det lade sig gøre til hunde, kan det vel også lade sig gøre, at få svanemærket en serie hårplejeprodukter til mennesker! Jan begyndte med at opstille fire målsætninger: 1. Produkterne skal præstere (dvs. de skal kunne det, de lover og virke efter hensigten!) 2. Produkterne skal kunne svanemærkes 3. tænk/indarbejd bæredygtighed på emballageområdet og på selve produktet i forhold til miljøet. 4. Produkterne skal indeholde så mange certificerede økologiske råvarer som overhovedet muligt, uden at gå på kompromis med effekten af produkterne. for at blive svanemærket stilles strenge krav til stoffernes nedbrydelighed, giftighed og bestandighed i vandmiljøet. indholdet af stoffer, som kan give anledning til allergi eller evt. andre skadelige effekter, er enten forbudt eller begrænset til et minimum. Stoffer som findes på eU’s liste over muligt hormonforstyrrende stoffer, herunder parabener, må heller ikke indgå. Ud over krav til miljø og sundhed stilles også krav, som reducerer forbruget af emballage, og som sikrer produktets kvalitet. ”Jeg ville have, at mine produkter skulle svanemærkes, for jeg har alt for ofte oplevet, at ”naturligt og grønt” mere end noget andet er et modeord, der bruges i flæng. og så var det vigtigt for mig, at produkterne kan det, de lover. Derfor er der også enkelte produkttyper, der ganske enkelt ikke findes i serien. De kunne ikke laves godt nok!”. Jeg er ikke Hellig Skal et produkt svanemærkes, stilles der store krav til genanvendeligheden, og til mængden af emballage i forhold til produktets mængde. også det krav har Hair team Company levet op til med en emballage skabt i samarbejde med en flok designere i Århus. og udtrykket er bestemt ikke kedeligt og ”frelst”, men med masser af liv og farver. Økologiske kalder Jan Plaugborg eskildsen med vilje ikke sine produkter. ”Der er gået alt for meget inflation i det ord, og bare, der er en lille del økologisk i et produkt, kaldes det økologisk. Det vil jeg ikke. tværtimod 60 > et nyt syn på livet

ud pÅ det dybeste vand Da Jan Plaugborg eskildsen tog skridtet ud i at fremstille svanemærkede vaske-, pleje- og stylingprodukter, beskriver han det selv som at begive sig ud på det dybeste vand. ”og alt og alle har ganske enkelt været sat i sving. Så da det viste sig, at det kørte, og testene var i orden, var det super fedt”. og indstillingen fra omverdenen har været god. ”Selvom der var en del, der mente, det var sindssygt at starte virksomhed op midt i finanskrisen”. og det har været hårdt, indrømmer Jan. ”vi har skullet vende hver eneste 25-øre, og vi har satset alt, vi ejer og har”. Derfor er der slet ingen tvivl om, at det er passionen, der har drevet Jan – og den viden, han fik om de mange ingredienser og hvad, de kan gøre ved os. Han indrømmer også, at det er hele hans livsholdning, der har ændret sig. ”vi påvirkes jo på alle fronter, fra drikkevandet til det vi maler vore vægge med. Men det handler om ikke at blive hysterisk – i stedet skal der træffes nogle valg”, mener han, og tror på, at han kan være med til at gøre en forskel. teaM af skøre eksistenser Han kalder virksomheden for et team af skøre eksistenser og gode mennesker, der alle kan tænke ud af boksen. ”Det gør at vi kan samarbejde på tværs, for at skabe det optimale produkt”, siger Jan, og han har slet ikke tal på de mange, mange, mange timer der ligger i udviklingen af de 21 produkter som serien rummer. ”Min drøm var at skabe en fuldt ud dækkende serie til den professionelle frisør. Det er lykkedes. og de tilbagemeldinger, jeg får, er super positive”. Samtidig er det Jans holdning, at man hele tiden skal gøre det så godt, man kan. ”og vi skal løbende være på forkant med udviklingen. ”godt nok” eksisterer ikke for mig. Det er hverken fugle eller fisk. for mig er det enten eller”. Derfor diskuteres også løbende småjusteringer, for innovation og videreudvikling er vigtigt – og Jan vil gerne gøre produkter og emballage endnu mere bæredygtige med tiden. Der er også flere nye produkter på vej i serien. og selv om det er et nyt liv for Jan og ole, er de meget glade for, at de gjorde det. ”Det kører godt, og vi har fået et helt nyt syn på livet”..

HairContrast . Erhvervsvej 2C . DK-8653 Them . T+45 8684 9911 . F+45 8684 9901 . www.haircontrast.com

2500 frisører anvender i dag Admind Hair

Vil du være med i vores team? 595,- pr. md. inkl. online booking, egen hjemmeside og økonomisystem 395,- pr. md. uden online booking og hjemmeside

Admind ApS • tlf.: +45 70 20 18 76 • www.admind.dk


SCHWARTZLICHT kollektion af jesper buch


Tekst > Pia Finne Foto > CIFF/CPH vision/Terminal 2

Modetrenden 2011/2012:

Sådan skal vi klæde os til næste vinter

Mode og hår hænger uløseligt sammen. Derfor er det super vigtigt for frisørerne at vide, hvordan moden ser ud i den kommende sæson, for på den måde at være på forkant med tendenserne. Både i forhold til hårets udtryk og i forhold til at kunne signalere, at man følger med tiden.

Fra Terminal-2s alternative trendshow.

Fra Cph Visions trendshow på Københavns Hovedbanegård.

Håret understreger moden, og derfor er det bestemt ikke ligegyldigt for frisørerne at vide, i hvilken retning, moden bevæger sig. Gælder det glamour eller er det det naturlige look, der rykker. Det betyder meget for de frisurer, der skal klippes og de farver, der skal anvendes.

look, der gik igen. Det handler om velplejet hår, hår der falder naturligt og med et naturligt skin, og hår som styles enkelt – hvad enten det er lidt vildt og utæmmet eller det gælder stramme hestehaler og et mere glat og stilfuldt look.

Netop derfor giver Hair Magazine en guide til efterårets og vinterens mode, som den blev præsenteret under modeugen i København. Ikke mindst til showene på messerne og rundt omkring, hvor kendte frisører og stylister stod bag lookene. På frisureplanet var det klart det naturlige

De fire trendretninger De fire tendenser, som trendbureauet Peclers Paris denne gang har skabt i samarbejde med CIFF har fået overskrifterne: Gold Medallist, Eco Optimistic, World Remix og Far-off lands.

64 > Sådan skal vi klæde os til næste vinter

Gold Medallist Gold Medallist giver ny mening til standardfraser… Klassicismen bliver en ny kraft og giver en mulighed for at skabe nyt. Fordi den er ren, majestætisk og karismatisk. Det klassiske er super up-todate, og det giver masser af muligheder for at opbygge, omstrukturere eller genoplive selvtilliden og den sande elegance, idealer, der er baseret på know-how, viden og erfaring. Et fokus på det klassiske i en radikal moderne og nutidig oversættelse, der tillader offbeat og excentriske variationer. Jagt, ridning, college og engelske traditioner inspirerer vores jagt på nye standarder.

Trenden Gold Medallist

Eco optimistic Eco optimistic refokuserer på et aktivt og empatisk utopia, på samspil og på enkle, bæredygtige og tiltalende løsninger. Der skal gøres plads til fællesskabet, fælles formål og kreative samarbejder…og ad den vej skabes et dynamisk og solida­ ritetsbaseret utopia, der vil genopbygge de sociale bånd og omvende passive forbrugere til at blive fantasifulde meddesignere.

Trenden Eco Optimistic

Denne nye generation af pragmatisk altruisme tror på den energigivende kraft, der ligger i entusiasme, i en søgen efter det enkle, bæredygtige, alternative, lokale, fair og tiltrækkende løsninger, der ikke er søbet ind i kunstig belæring og ideologi. Basale, menneskelige og atypis­ ke løsninger, der er skabt til alle dem, der har accepteret den moderne verdens begrænsninger men tager dem med en god portion humor og hedonisme. Med Eco optimistic genopfinder vi dag­ ligdagen ved at bruge farver på en pragmatisk og enkel måde. Trenden tilbyder en ny æstetik i en casual og let garde­ robe til dem, der gerne vil skabe balance mellem at være ansvarlig i forhold til miljøet og samtidig legende.

Sådan skal vi klæde os til næste vinter < 65


world reMiX world Remix relaterer til nutidens trends, der bevæger sig mod nomadestil og masser af miks. Det er en rig og moderne historie om menneskelig forståelse og udholdenhed. Mellem datidens pionerer og nutidens immigranter, har befolkningsbevægelse og kulturel interaktion aldrig været mere intens og har aldrig sket med en større hastighed. globaliseringen har hjulpet os til at se den kæmpemæssige forskellighed og rigdommene i denne ”verden af kultur”, der opstår med ideer om en positiv og bæredygtig fremtid. Som en lang, menneskelig saga af transmissioner, lyst til at bevægelse og udholdenhed, har engelske begreber som ”nomadilogy” og ”Hybrid-age” fået ny mening og essens.

OSMO BERBER OIL

TM

Hårpleje med Argan Oil

Giver pleje til ødelagt hår

i world Remix integreres alle verdens kulturer og vi genopdager pionerernes arbejdstøj, der baseres på bæredygtig funktionalitet.

Giver funklende glans og ultra bløde resultater

Letvægtsprodukt Reducerer tørretiden og giver

forøget kontrol Indeholder UV-beskyttelse

trenden world Remix

WWW BELLA-VISTA.DK 66 > Sådan skal vi klæde os til næste vinter

BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk


ACCOUNT MANAGER SØGES Davines søger erfaren sælger til Jylland/Fyn. Tjek www.salonsupport.dk / om salonsupport.dk / job, og send din ansøgning allerede i dag.

trenden farr-off lands

far-off lands far-off lands skaber en essentiel fantasi-parentes: en underlig verden af indbildt blødhed og en overspænding i en usikker fremtid. Der var engang, hvor det at leve et naturligt liv i sparsommelig enkelhed og genfunden skønhed var lykken… en venden tilbage til rødderne i neo-shaker stilen. neo-romantik er en symbiose af flora og fauna. Den fortryllede grønne drøm af blødhed og friskhed inspirerer byboer, der er trætte af at leve i overhalingsbanen. vi vil have utopia ind i vores liv. et økologisk eventyr, der gentænker vores forhold til naturen i en eksploderende, rodet og tidløs verden. Dette er forstadiet til en ny bevægelse. at være i harmoni med ens omgivelser er essentielt. naturen inspirerer vores måde at leve på, og tilfører poesi og blødhed til vores garderobe.

68 > Sådan skal vi klæde os til næste vinter


Tekst > Louise Maria Hansen Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Med på beatet med Schwarzkopf Professional

Mika Poulsen illustrerer nye looks fra Schwarzkopf Professionel kollektionen.

Her ses Creative Manager for Schwarzkopf, Lene Øxenholt, med hele Teamet inden showstart.

Schwarzkopf Professional gav de interesserede en enestående chance for at få indblik i de professionelles hårunivers. Med inspiration hentet i de største modehuse i hhv. Milano, Paris, New York samt London blev forårskollektionen ”Essential Looks” præsenteret ved et hårshow i København. Med Lene Øxenholt som konferencier, blev publikum inspireret gennem de fire forskellige styles; EDGE, PURE, METROPOLITAN og URBAN. Team Schwarzkopf slap kreativiteten løs på scenen, og til slut kunne de fremmødte gå hjem med ny viden samt en lækker goodiebag.

EDGE – er kvinden der tror på at leve livet fuldt ud. PURE – er kvinden, der kan lide alting i hendes liv der gør det behageligt, autentisk og simpelt. METROPOLITAN – er kvinden, der søger at opnå og udrette det ultimative af alting omkring hende. URBAN – er kvinden, der følger trenden men samtidig er hot på sin egen måde Du kan se hver enkelt frisurekollektion samt video på hairmagazine.dk

Her ses Lotte Jensen i fuld sving med look&learn på scenen.


Tekst > Louise Maria Hansen Foto > Hanne Paludan Christensen

Fudge Trend Inspiration i København

Se flere billeder på hairmagazine.dk

En meget koncentreret Sussie Kis Madsen inspirerer med simple farve- og klippeteknikker der var aftenens tema.

Brian Rasmussen lægger sidste hånd på værket!

Brian Rasmussen og Sussie Kis Madsen udgør tilsammen det Kreative Team for Warehouse i Danmark. Her ses de til sidste arrangement på Fudge Touren der har gæstet både Kolding, Århus og her København! I midten ses Jonathan Neale der er ansvarlig for Fudge-undervisningen i Europa.

Da Warehouse en aften i april afholdt Fudge Trend Inspiration på Café Kellerdirk i København, var dette sidste arrangement på Fudge Touren, der også havde gæstet Kolding og Århus. Med inspirationsaftenen var formålet, at fremvise simple farve- og klippe­te­knikker samt illustrere hvordan disse bruges i samspil med hinanden. Det Kreative Team for Warehouse i Danmark; Brian Rasmussen og Sussie Kis Madsen, stod på scenen, og til aftenens arrangement var ligeledes Jonathan Neal, som er ansvarlig for al Fudge-undervisning i Europa. Alt i alt en spændende og lærerig aften med styling og kreati­ vitet på et højt niveau!


Tekst > Louise Maria Hansen Foto > Claus Peuckert

Fra kedelig til Hollywoodlækker

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Kennys ‘Lady Gaga’ model med en super fin og simpel frisure!

Tilbage til 80’erne - super cool retro stil.

Kennys model med wet hair look. Pandehåret er trukket tilbage, og det giver bare lige et sidste finish, lyder det fra Kenny.

Gæsterne hos SalonSupport kunne nyde godt af Kennys sjove tilgang til showet og den åbne dialog han havde med publikum.

Da Kenny Aleksandr en aften i marts stylede i SalonSupports rå New York’er lokaler, var det med udgangspunkt i en anderledes look&learn aften - Og det blev det også! Stemningen var helt i top, og Kenny ledte gæsterne gennem den glamourøse verden han til daglig befinder sig i. A simple look behind the scenes var aftenens tema, og Kenny viste hvordan han tryller med stylingen på kendisserne, og netop dét at få lidt Hollywood-styling med i dagligdagen, var hvad Kenny ønskede at vise. Derfor illustrerede han, hvordan man med få redskaber samt en livlig fantasi kan gå fra simpel og almindelig til at ligne en Hollywood-stjerne. Everybody must have a fantasy, afslutter Kenny.

Aftenens hovedperson, Kenny Aleksandr, fremviste kreative og spontane frisurer.


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Disco’ens sidste dage

Rigtig mange frisører nød Michael Shaun Corbys show.

Janni Sørensen fra Colomer Danmark byder velkommen.

På ægte amerikansk vis blev der pludselig råbt: ”Hvem vil have nogle lækre produkter” – og det var der klart nogen, der ville.

Michael Shaun Colby i gang på scenen.

Bløde krøller og et naturligt look, med forbilleder som Blake Lively og Nathalie Portman var Alternas Global Creative Director Michael Shaun Corbys bud på trenden, da han forleden gæstede Colomer for at præsentere Alternas nye Bamboo-serie. ’Last days of disco’ kaldte Global Creative Director hos Alterna, Michael Shaun Corby den trend, han præsenterede for de danske frisører, da han forleden var i Danmark i forbindelse med lanceringen af Alternas nye miljøvenlige Bamboo-serie hos Colomer. Blake Lively fra Gossip Girl og Giselle Bündchen beskrev han på levende og herlig amerikansk vis som sine muser denne sæson, og det samme

76 > En forrygende oplevelse i stil og hår

En lang elastik med en løkke i den ene ende skaber de skønneste frisurer.

er Farrah Fawcett, som han kalder for alle tiders store filmikon. Det handler om bløde bølger, og bløde teksturer. ”Og så skal vi have fladheden tilbage i håret, som det sås på bl.a. Guccis og Pradas modeshows i denne sæson”, bebuder han. Og når det gælder opsætninger, ser han det nye i, at man har en organisk tilgang til de glamourøse frisurer, så der skabes et miks imellem det smukke opsatte og det naturlige. Af øvrige stilikoner denne sæson nævner Michael Shaun Corby, der i øvrigt gav de mange fremmødte et skønt og ikke mindst inspirerende show, Nathalie Portman, Jennifer Aniston, Jennifer Lopez, Scarlet Johansson og Katie Holms.

Bløde krøller er sagen – så op til disco.

Michael Shaun Colby forklarer om det nye look med bløde linjer og teksturer.

Blake Lively fra Gossip Girl er en af Michael Shaun Colby muser – som det ses her.

Denne frisure lavede Michael Shaun Colby til Nathalie Portman, da hun skulle til Oscar-fest. Håret er ganske enkelt snoet.


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Line Holm Hansen Foto > Claus Peuckert

Shay Dempsey med Sebastian Professional i København

Stjernefrisøren Shay Dempsay er med til at give Sebastian Professional sit moderne og skæve touch.

Shay er faroritfrisør hos stjerner som Helena Christensen, Heidi Klum og Renée Zellweger.

Med stjernestøv fra den internationale frisør, Shay Dempsey, er frisurekollektionen Daredevil Diva skabt, og netop denne var hvad showet inspirerede med!

Stjernefrisøren Shay Dempsey, som er en del af Sebastians Design Team, besøgte i marts København og Hotel Skt. Petri for at inspirere og indgyde frygtløshed i de danske frisører. Shay Dempsey har over 25 års erfaring i den internationale frisørbranche. Hans talent og kreativitet har givet ham et bemærkelsesværdigt omdømme - han er ikke den gennemsnitlige frisør, men er med sikkerhed den hotteste salonejer i Dublin. I en årrække arbejdede Shay sammen med Anthony Mascolo som en del af hans Internationale Artistic Team. I denne periode arbejdede Shay på Cosmoprof Shows’ne i både Bologna og Dallas - og også tre shows i Las Vegas med et publikum på op til 3.500 mennesker om dagen.

Shays tætte partnerskab med Sebastian Professional er med til at give brandet sit moderne og skæve touch, og gør Shay til en favorit hos kendisser som Alicia Silverstone, Kirsten Dunst, Jerry Hall, Helena Christensen, Heidi Klum og Renée Zellweger, for bare at nævne nogle. Shay har sammen med Michael Polsenelli skabt forårets kollektion for Sebastian, Daredevil Diva kollektionen, som de præsenterede på scenen på Hairworld i Paris i november, og det var også denne kollektion de danske frisører blev præsenteret for. Inspirationen til kollektionen er den svenske sangerinde Maja Ivarsson fra bandet The Sounds, som med sine høje hæle på scenen og tatoveringen af Modesty Blaise på underarmen udtrykker frygtløshed og er en Daredevil Diva i sig selv. Skævt, smukt, elegant!

Her ses en af de kreative frisurer fra kollektionen Daredevil Diva.


Tekst > Rie Scheuerman Christensen Foto > Anders Bøggild

The get real series by MoreFungKushi

Så er der for alvor en frisurekollektion med attitude fra de tre kreative frisører - Hasse Kliem, Morten Lynge og Karim Belkhelfa! Kollektionen er funky, har kant og er provokerende - og appellerer til de der tør lidt ekstra!

Hasse Kliem, Morten Lynge og Karim Belkhelfa.

Brug tiden fornuftigt, find dine hårmodeller med Blot få klik på Hårmodeller.dk

W W W. J A G U A R - S O L I N G E N . C O M


tekst > Louise Maria Hansen og kenny aleksandr Foto > nicolas tobias følsgaard

shooting af

kenny aleksandr

Denne gang er kenny aleksandr inspireret af sommeren, curlere, stort hår og ikke mindst masser af fylde. Så find de gamle carmen curlere frem, og lad alle piger få stort bølget hollywood sommerhår. ”Jeg elsker når man kan se hvordan håret bølger sig fra rod til spids, især hvis bølgerne ligger skarpt oppe fra skilningen af, og langsomt bliver mere frizzy og strand agtige. På den måde er looket både godt til jeans og en t-shirt, men også til en gallakjole i sommernatten.” Se mere fra kennys kreative univers på www.kennyaleksandr.com


Tekst > Pia Finne

Bliv fan af Hair Magazine på www.facebook.com/hairmagazine.dk

Den sjoveste, flotteste og mest moderne salon Vinderne i Hair Magazines facebook-konkurrence om at finde den sjoveste, flotteste og mest moderne salon er netop fundet.

FACEBOOK KONKURRENCER Deltag i konkurrencerne og vind lækre præmier samt eksklusiv omtale i Hair Magazine.

Hvordan skal frisuren se ud til sommer? VIND UKI STYLINGREDSKABER FRA DKHAIR.DK! Der er kommet godt gang i konkurrencerne på vores facebookfanside, hvor du som frisør eller frisørelev kan deltage og vinde eksklusive præmier og omtale i Hair Magazine. Oven på en kold vinter glæder vi os til, at sommeren endelig kommer, og derfor handler næste konkurrence om sommerfrisurer. Vi kårer den flotteste sommerfrisure, med hjælp fra alle vores fans.

I kategorien ”Den sjoveste salon” blev vinderen KNUD Intercoiffure i Nykøbing F. I kategorien ”Den flotteste salon” blev vinderen Frisør Galleriet i Roskilde, og i kategorien ”Den mest moderne salon” blev vinderen Headoffice i Århus. Den sjoveste salon KNUD Intercoiffure i Nykøbing Falster er kåret som den sjoveste salon. Om salonen fortæller Knud Heickendorff: ”Jeg har søgt at skabe en sjov, anderledes, skør, skæv og uhøjtidelig oase, som er alt andet end strømlinet. Her kan vore kunder slappe af og nyde det gode håndværk, eventuelt i selskab med min hund Karlo. Her kan kunderne få ordnet håret og verdenssituationen, læse Politiken, Euroman, Country Living mm. med en rigtig god kop cappuccino, mens de lytter til dæmpet loungemusik”. Og dommerkomiteen er enige: KNUD Intercoiffure har kant. Som kunde i salonen er der masser af sjove og anderledes indslag, man kan fordrive tiden med at studere, og alt i alt er salonen helt speciel i sit udtryk.

SÅDAN DELTAGER DU: Alt du skal gøre for at deltage er at uploade billeder af dit bud på sommerens flotteste frisure på Hair Magazines facebook-fanside: www.facebook.com/hairmagazine.dk, og gerne tilknytte et par kommentarer om hvorfor det er årets sommerfrisure. Det er et krav, at frisuren du uploader, er klippet eller stylet af dig selv. Når du har uploadet dit bidrag, bedes du sende en e-mail med dine kontaktoplysninger, dit billede samt navn på model og fotograf til: jb@freeminds.dk.

Den flotteste salon I kategorien ”Den flotteste salon vandt Frisør Galleriet i Roskilde. Forslaget er indsendt af Katharina Nielsen.

Herefter gælder det om at sprede ordet om konkurrencen, da billedet med flest ”likes” vinder. K ÅRING: Frisurebilledet med flest ”likes” vinder. Konkurrencen er allerede i gang nu og slutter den 6. juni 2011, klokken 12:00.

Og der er slet ingen tvivl om det: Frisør Galleriet er super flot. Den er anderledes, eksklusiv, og der er gode detaljer, der sender tankerne i retning af en hyggelig herskabslejlighed. Indretningen er gennem­ført, og der er stort fokus på detaljer som blomster i vaserne, puder i sofaerne og nips og lys på bordene.

VIND ET GAVEKORT PÅ 1.500 KR. FRA NORDIC HAIRCONTRAST! Hair Magazine har sat sig for at finde det mest kreative navn på en frisørsalon. Har du tilknytning til en frisørsalon som elev eller udlært frisør, der har været specielt kreativ med salonnavnet, så vil vi gerne høre om det. SÅDAN DELTAGER DU: Alt du skal gøre for at deltage er at skrive salonnavnet på Hair Magazines facebook-fanside: www.facebook.com/hairmagazine.dk, og gerne tilknytte et par kommentarer. Billeder af salonerne er også velkomne! Når du har uploadet dit bidrag, bedes du sende en e-mail med dine kontaktoplysninger samt salonnavn til: jb@freeminds.dk. Hvis du vinder, skal vi bruge et billede af salonen, gerne hvor man kan se navnet. K ÅRING: Konkurrencen kører fra den 7. juni til 18. juli, klokken 12:00. PRÆMIER: Præmien er sponsoreret af Nordic HairContrast og består af et gavekort til dig eller en af dine kunder på 1.500 kr. til hele deres sortiment. Derudover får vinderen omtale i næste udgave af Hair Magazine.

fra 22. april til 6. juni

Her er indretningen stilren og enkel, men der er samtidig tænkt nyt og anderledes. Der leges med trendfarven lilla. Ikke blot på tilbehøret i salonen men som nuancen på sofaen i venteområdet. Og den lilla nuance går igen i blomster med videre. Se flere billeder af salonerne på www.hairmagazine.dk

Vind disse flotte UKI stylingredskaber!

84 > Facebook

fra 7. juni til 18. juli

PRÆMIER: Præmien er sponsoreret af DKHAIR.DK og består af 1 stk. Wavegeni krøllejern samt 1 stk. On line plus glattejern fra UKI. Derudover bliver vinderbilledet vist i næste udgave af Hair Magazine.

Den mest moderne salon Den mest moderne salon blev Headoffice Aarhus C, og forslaget er indsendt af Line Veiss-Pedersen.

Det øvrige inventar er let i sit udtryk, og der klart lagt op til nytænkning og kreative klipninger.

Kreative salonnavne

Gavekortet kan bl.a. bruges på valgfri extensions eller en hårtørrer!

Generelt: Medmindre andet er angivet, afgøres konkurrencerne ud fra en subjektiv vurdering af redaktionen. Det er nødvendigt at have en profil på facebook samt være fan af Hair Magazine, for at kunne deltage i konkurrencerne.


DIN HELT EGEN PERSONLIGE SHOPPER KØB PRODUKTER TIL SALONEN PÅ NETTET. NEMT OG HURTIGT – OG NÅR DU HAR TID ! DIN DAG I SALONEN ... Det er en travl dag i salonen. Den ene bookning efter den anden. Hektisk lukning. Børnene skal hentes og hjemmefronten kalder. Halvtomme hylder – men ingen tid til salonindkøb og bestilling af nye produkter. Lyder det bekendt? DEN TID ER OVRE ... • På Internettet kan du handle når det passer dig, 24 timer i døgnet – alle ugens dage • Du kan nemt bestille – alt bliver ordnet for dig og sendt direkte til din salon • Produkterne, servicen og leverandørerne er de samme

Klik ind på www.hairmagazine.dk/webshops og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere.

SUPERSAKSE.DK

frisørensnetbutik.dk


Havfruelook kevin.Murphy fra icon Hairspa har udviklet disse fantastiske wave.CLiPS, som gør det muligt at skabe havfruebølger i håret på et øjeblik. wave.CLiPS clipses fast om håret og kan anvendes til at skabe bølger i alle hårtyper.

lækre sakse Jaguar præsenterer to helt nye sakse til sakse serien JaguaRt. Disse fås som hårsakse og for første gang også som skulptèrsaks. Designene påføres saksene med en speciel metode, så de holder til daglig brug over lang tid. Saksene har også ekstremt gode klippeegenskaber. ny og effektiv HH simonsen har med sin Universal Softstyler udviklet et arbejdsredskab, som understøtter de krav, en professionel frisør har til deres produkt. Dets unikke indvendige design betyder, at luften let kan passere ud i de ekstra lange pigge, og på den måde sikre en effektiv tørring af håret.

two in one icon Hairspa kommer nu med two in one Diffuser, som har et innovativt design, der er perfekt og skånsomt til krøllet hår. De kan derudover også anvendes, hvis der ønskes at holde formen på håret. De passer perfekt til elchim 3800 og 3100 hårtørrere.

Metallic voilet bella vista lancerer nu tonDeo trimmer eCo xS og xP, der begge er opladelige. i æsken til xS findes: opladelig trimmer, ladesokkel, to afstandskamme, olie, rensebørste og nøgle til afmontering. i xP er: ladesokkel, 5 afstandskamme 4,8,12,16 og 20 mm, olie og rensebørste.

in-house

Det HanDLeR oM at SkaBe Det Look, kUnDen ØnSkeR. og MULigHeDeRne eR taLRige, nÅR Det gæLDeR tiLBeHØR tiL fRiSØReRne. fRa nYe BeHanDLingSPLaDSeR og SPænDenDe nYe væRktØJeR SoM SakSe, fØntØRReRe og DifUSeRe tiL extenSionS og CLiPS. en HeLt nY teknoLogi inDenfoR faRveR afSLØReS ogSÅ.

luksus set e-kwip RoCk StaRter, er et sæt med to sakse til forskellige formål, barberkniv og fire forskellige kamme. Derudover er der også et værktøjsbælte i et flot sort og sølv design.

designet af stylister ghd’s helt nye børste kollektion er udviklet og designet specielt til ghd af professionelle stylister, og med det brede udvalg kan alle få professionel hjælp derhjemme til at kreere unikke styles.

billig og funktionel Pisa betjeningsplads er en billig, funktionel kvalitetsbetjeningplads fra bella vista.

Årtiers tendenser samlet i en ghd’s nye limitid edition kollektion er skabt ud fra tre forgangne årtiers altoverskyggende tendenser. Hver udgave indeholder en ghd gold Classic styler, som er brandets mest eksklusive til dato, en taske samt en look book, der viser, hvordan man nemt kan skabe sine egne tidstypiske looks. Pris 1599 kr.

italiensk elegance bella vista præsenterer en super smart, violet letvægtsføn med ekstra lang ledning, og med et design præget af italiensk elegance og lethed.

travel straightener travel Styler fra HH simonsen er et lille smart glatjern, som er perfekt til håndtasken. travel straightener er et lille glatjern til den meget kræsne forbruger, som sætter funktionalitet og design i højsædet. Derudover får du en lille opbevaringstaske med i købet.

go’ og kompakt icon Hairspa introducerer: Professionelle, kompakte hårtørrere fra elchim. Hårtørrerne kan få det mest genstridige og krusede hår til at blive glat og silkeagtigt. ionisk beskyttelse fugter og hindrer statisk/flyvsk hår. elchim 3800 fås i sort og shiny green.

white pearl & purple nu introducerer icon Hairspa en ny generation af professionelle hårtørrere fra elchim. elchim 3001 er i et elegant design i to flotte farver: white pearl og purple. ionisk nanokeramisk; virker fugtgivende og gør håret blødt og silkeagtigt, derudover modvirker det statisk elektricitet. Pris 595 kr.

Du kan enten sige nej til nye kunDer, eller ja til nye meDarbejDere caruso betjeningsstol Smart stol i tidens design. Billigt og funktionelt kvalitetsmøbel fra bella vista.

designer klippestol bella vista’s praktiske og funktionelle klippestol med god lænestøtte. Den er i høj kvalitet og koster ikke alverden.

88 > in-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Xtra godt Med joico vero k-Pak Color xtra Reds fra HH simonsen kan du nu lave ekstra røde farver, ekstra glans og give kunderne farver med ekstra lang holdbarhed. Den revolutionerende nye teknologi bag disse nuancer sikrer desuden, at håret forbliver sundt og stærkt.

FRISORjOB.DK hjælper dig hurtigt og effektivt med at finde kvalificeret arbejdskraft. Ved at købe en stillingsannonce kan du søge efter en medarbejder, sælge din salon eller finde en elev. Ring til Adam Kayser på tlf. 88 80 72 71 og hør nærmere. – FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL


opfyld kundens ønsker cosmobell lancerer nu ConnectingHairs helt nye koncept. et nyt værktøj, som giver mulighed for at skabe præcis dét look, kunden ønsker sig.

in-house SoMMeRen StÅR foR DØRen, og PigeRne SkaL UD og LUfte Det Lange HÅR. DeRfoR eR DeR Denne gang MaSSeR af nYt PÅ extenSion-fRonten. Det gæLDeR ikke MinDSt extenSionS, DeR kan BRUgeS efteR BeHov tiL feStLige LeJLigHeDeR, Men ogSÅ extenSionS, DeR kan SkaBe voLUMen i Det tYnDe HÅR. en ekstra sælger cosmobells ConnectingHair stiller i øjeblikket et salondisplay op i salonen. Det har vist sig at være en super god ide!

bryllup, fest og hverdag carl m lundh kommer nu med Minerva og thaila, som er to hårdele fra Love Change. De bruges til skønne håropsætninger, volumen og længde til hverdag, bryllup og fest.

alle kan være med ConnectingHair fra cosmobell lancerer nu en fuld hair extention i en helt ny kvalitet, til priser, hvor alle kan være med.

Hår der passer til dig! flere og flere kunder er blevet rigtig glade for produkterne i StarCollection serien fra Haircontrast. Derfor er det besluttet, at det fremover skal være muligt at bestille Bounce Bounce, Ponytail, fashionCrown og DressUP i ægte hår eller i en silkefiberfarve, der passer til dig.

tape Hair Har du tyndhårede kunder, kunder, der ønsker mere volumen, eller som vil skabe en spændende effekt i håret? Så er expand med vital Hair fra carl m lundh sagen. Med en kombination af en unik fiber og en godkendt fastgørelsesmetode er der skabt et produkt, der giver en helt ny oplevelse til håret, der vil få volumen og fylde.

frisørbranchens

leverandøroversigt Bella vista Colomer Denmark Cosmobell Danhair frisør forsyningen frisørland.dk fudge ghd Scandinavia goldwell Haircare Danmark HairContrast HairMix Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen iCon Hairspa idHaiR Company Jaguar Danmark La Biosthetique L'oréal Matrix Paul Mitchell Planorganic Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP thorsen trading wella YushinCare Danmark z.one concept

Et sundere valg...

86 80 48 11 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 86 11 99 02 46 15 21 11 70 25 05 70 86 84 99 11 66 13 39 90 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 57 66 03 00 86 74 28 22 75 64 11 30 74 69 40 00 43 24 64 84 43 24 64 84 39 40 20 40 55 72 11 00 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 21 23 00 59 33 26 91 11 70 30 21 00 42 13 81 80

andre leverandører admind 70 20 18 76 addx 32 62 23 39 Hairtools 70 11 10 09 Hårklinikken 31 11 36 10 House of waldorf 35 36 35 62 Magnetic nail 47 72 00 73 nails & Company 33 32 33 32 PHure Beautyproducts 74 53 40 60 toftild alternativt Hår 98 10 32 11 waldorf & Ragn 47 38 50 22 Unicare 44 83 23 00 HJeMMesider i brancHen www.frisorjob.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hair.tv www.hårmodeller.dk www.spt.dk Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

tel: +45 66 13 3990 | info@hairmix.dk | www.hairmix.dk


3. udgave 2011  

Hair Magazine 3. udgave 2011

3. udgave 2011  

Hair Magazine 3. udgave 2011

Advertisement