Page 1

nr. 27 > MAJ 2010

KeNNY aleKsaNDr HAN ER RÅ I KANTERNE, HAN SIGER SIN ÆRLIGE MENING, OG DANSKERNE ELSKER HAM

Provision skaber mersalg

rå og Helt anderledes

Projekt style masters

Provision skaber motivation, mener branchens førende frisører.

Se Rikke Glerups nye salon i Bjerringbro

’Frisørfaget er en kunstart’ sådan siger 6 af verdens førende hårstylister


SET FREE THE SPIRIT OF SHIMMERING SHADES Prøv de nye, trendy Color Touch og Magma nuancer som giver levende og strålende farveresultater, og få farven til at holde op til 55%* længere med Wella’s nye professionelle stylingredskaber! Wella’s nye, innovative stylingredskaber er baseret på den unikke Color Save teknologi som låser farven fast og bevarer glansen op til 55%* længere. For længerevarende, levende farveresultater kontakt din Wella konsulent.

*i forhold til stylingredskaber på 200˚C


CHARLIE PRICE – USA

GUN-BRITT ZELLER – CPH , DK

X-PRESION – MADRID, SPANIEN

ROBERT MASCIAVE – UK

DAVID RACCUGLIA – USA

FUMIO KAWASHIMA – JAPAN

Årets Nordamerikanske frisør i 2002 & 2008

Frisør og vinder vinder af Global Salon Business Award i 2004

Prisbelønnet som et af de mest krestive talenter af Presse Professionelle Coiffure 2009. Vinder af GRAND TROPHY 2010

Valgt som årets bedste salon i 2009 & 2010 UK.

I 2008 valgt som en af de mest betydningsfulde frisører i frisørfagets historie i USA

Japans mest anerkendte og berømte frisør og skaberen af Box Bob frisuren

Style Masters – En ny serie skabt af frisører til frisører. Enhver frisør har brug for, at de værktøjer de arbejder med er af højeste kvalitet, hvis de skal udfolde deres kreative talent optimalt. Revlon Professional præsenterer Style Masters, en ny serie af styling produkter udviklet i samarbejde

med nogle af verdens bedste hårstylister. Sublime produkter, som garanterer større præcision, bedre teknik og uendelige muligheder for at arbejde innovativt. Kun din kreativitet sætter grænser for resultatet.

FOR MERE INFORMATION KONTAKT VENLIGST COLOMER DENMARK TLF: +45 7022 2298


indHold

oPtimer salget i salonen Af redaktør Pia Finne Netop nu er den helt rigtige tid til at optimere salonen. Der skal tænkes nyt og anderledes, og der skal tænkes mersalg. For når antallet af behandlinger falder, må pengene i kassen på anden vis. ”Der ligger rigtig mange penge og venter”, lyder det fra Hasse Kliem i Hair Magazines rundspørge omkring provisionspolitik, og han fortæller, at sælger hver frisør bare ét produkt om dagen, giver det en meromsætning på 80.000 kr. pr. frisør om året. Det er da værd at tage med! Provision er klart en motivationsfaktor, når det gælder salg af produkter i salonen, for frisører er kreative mennesker, der ikke umiddelbart tænker salg. Derfor skal de have en gulerod. Men salonindehaveren kan også gøre en indsats for at støtte op om salget af produkter. Effektive detailsalgs- og merchandisingstrategier er et ”must”, og selv om det lyder fancy, handler det i bund og grund bare om, at præsentere varerne på bedst mulig vis i forhold til kunderne. Sørg for at de produkter, der bruges, står så kunderne kan se og røre ved dem, og i stedet for at tænke på produkterne som noget ekstra, handler det om at lade dem spille en ledende rolle i salonoplevelsen med attraktive

displays og aktive salgsstrategier forklædt som et blødt salg. Et vinderkoncept er et koncept, hvor kunderne serviceres, og hvor de efterfølgende køber produkter, der fungerer som en aktiv ”reminder” om den gode service, de fik i netop dine hænder. Hvordan, kan du læse mere om i artiklen ”Færdigt arbejde” inde i bladet.

12

Short cuts

16

jeg er en livsnyder…….. Kenny Aleksandr er rå i kanterne, han siger sin ærlige mening, og danskerne elsker ham.

Heldigvis har flere og flere saloner fået øjnene op for, hvor vigtigt det er, at sikre, at kunderne kommer ud ad butikken dels – selvfølgelig med en god behandling; klipning og farvning af høj kvalitet, dels med en god oplevelse, der kan fortælles videre til venner og veninder og ikke mindst med et ekstra produkt i posen.

26

Provision skaber mersalg Hvordan får man frisørerne i salonen til at sælge flere produkter og give flere behandlinger?? En af mulighederne er provision.

32

rå og helt anderledes... Den er rå og meget spændende. Rikke Glerup har netop åbnet sin salon ”Glykkenheimer” i Bjerringbro.

Krisen er bestemt ikke sjov for nogen, men den positive effekt er, at der tænkes kreativt og nyt – af lyst eller af nød, men det sker! Og de tiltag, der gøres nu, vil kun styrke forretningen yderligere, når krisen er overstået og alting atter kører på fuld kraft. Og kræver det, at personalet uddannes i mersalg, kan det også godt betale sig at ofre det, ligesom man skal kigge på, hvordan varerne er stillet op i butikken, om det kan gøres bedre og ikke mindst, skal man holde øje med, hvor meget personalet mersælger og løbende følge op på de enkelte medarbejdere og deres salg. Optimering er kodeordet – og det handler om at komme i gang hellere i dag end i morgen.

36

kunderne er i centrum Nærvær, troværdighed, ærlighed og service er kodeordene for yushinCare Danmark A/S, og Gitte Juul-Olsen.

40

færdigt arbejde Detailsalg og merchandising er et ”must” i dag. Vi giver gode ideer til hvordan.

44

Pureology værner om miljøet Pureology har på globalt plan indgået et samarbejde med miljøorganisationen Green Cross International.

46

cutting edge

50

Brudevals med Søren hedegaard Haircontrast og Søren Hedegaard på Danmarksturné med ’ Wedding Collection by Joakim Ross’.

56

new york – we’ll be Back! 14 frisører på tur til New york med HairMix. Og succesen – den var i hus.

58

haircare update

62

wella trend vision – nordic event På turné med hår i Haute Couture klassen

66

tag hånd om arbejdsmiljøet i salonen En arbejdspladsbrugsanvisning sikrer det bedste arbejdsmiljø. Få fif til hvordan den lettest laves.

72

Projekt Style Masters – 1klipning, 3 looks Frisørfaget er en kunstart og styling er vejen dertil. 6 af verdens førende frisører giver deres kundskaber videre.

74

eventyrlige rammer Line Bomholt viste nogle af de nyeste klippe-, farve- og stylingteknikker ved et stort show på Det Ny Teater i København.

76

Marcelklubben gjorde det igen Et kreativt og nytænkende show med WOW faktor blev præsenteret da Marcelklubben besøgte Det Ny Teater i København.

80

inhouse update

Fuld tilfredshed eller pengene tilbage Hairtools it-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Du vil elske Hairtools, når du først prøver det. Prøv systemet i 3 måneder - helt uforpligtende. Er du ikke fuldt ud tilfreds, betaler vi dig alle pengene for både licens og hardware tilbage. Din investering vil kun være dit sms-forbrug. Book en gratis demo på www.hairtools.dk eller kontakt os på tlf. 70 11 10 09.

Hairtools kundeservice hjælper altid med et smil. Helle, Helles Salon, Skælskør

Chefredaktør > Pia Finne Koordinatorer > Louise Wright og Sarah Maria Carl Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Gun-Britt Zeller, Project Style Masters Tryk > Coolgray Udgives af > Freeminds ApS, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


sHortcuts Send din historie til Louise Wright på lw@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

DANISH BEAUTY AWARDS - TILLYKKE TIL VINDERNE! Torsdag aften d. 22. april 2010 valfartede et væld af kendisser, pressefolk og ikke mindst den samlede danske skønhedsbranche til Hotel Crown Plaza Copenhagen Towers i København. Anledningen var Danish Beauty Awards, der for fjerde år i træk blev uddelt ved en storslået prisuddeling, hvor Ellen Hillingsø & Peter Frödin endnu en gang begejstrede alle som festlige og underholdende værter. Der var fremmødt over 750 gæster relateret til skønhedsbranchen, og alle var de spændte på at overvære uddelingen af de i alt 26 priser. Vinderne fra frisørbranchen var bl.a. Shu Uemura Essence Absolue for ”årets Hårprodukt Salon” og Sebastian Microweb Fiber med prisen for ”årets Stylingprodukt” – stort tillykke herfra!

Skønhedsbranchen som velstemt publikum.

FRI BAR I FRISØRSALONEN! Umiddelbart skulle man mene, at alkohol og skarpe sakse er en dårlig kombination. Men en Viborg-frisør er nu klar til at se, om den svære ligning alligevel kan gå op. Han mener nemlig, at selv om man som ung bliver klippet en fredag aften, så behøver man ikke nødvendigvis at halte bagefter kammeraterne, mens de varmer op til en tur i byen. I hvert fald ikke hvis man bliver klippet mellem klokken 18 og klokken 21 fredag hos frisør Martin Fuhlendorff og hans salon Zone of Style i Sankt Mogens Gade i Viborg. »Jeg giver de unge mulighed for at hygge sig, samtidig med at de bliver stylet, inden de skal i byen,« siger Martin Fuhlendorff. Det lader ikke til at være en helt dum ide – vi er spændte på at se, hvordan den cocktail udvikler sig…

For 6. år i træk afholder young Intercoiffure Danmark en fotokonkurrence, hvor der skal laves en rigtig Fashionfoto billedeserie, som viser bud på trenden 2010.

Shu Uemura Essence Absolue, vinder af ”årets Hårprodukt Salon”.

Præmien i 2010 er en tur til Paris, hvor Intercoiffure afholder deres årlige kongres. I Paris vil man arbejde sammen med andre unge fra hele verden, og man skal være med til at lave et show for verdens førende frisører. Oplev et hæsblæsende program – og se shows fra hele verden! Der vil være et dommerpanel bestående af medlemmer fra det internationale Fashion Team for Foundation Guillaume og Præsidenten for ICD Danmark. Vinderen vil blive afsløret ved det store Intercoiffure show i København den 23. maj 2010.

Anette Thrane, education manager fra Shu Uemura tager i selskab med Jacqueline Friis Mikkelsen imod prisen for ’årets Hårprodukt Salon’ på vegne af Shu Uemura Essence Absolue.

SALON SAXKJÆR NR. 2 – EN DRØM DER NU ER BLEVET TIL VIRKELIGHED

Søren Hedegaard modtog ’årets ærespris 2010’ og ses her i selskab med aftenens værter: Peter Frödin og Ellen Hillingsø.

BON VOyAGE A PARIS!

En stolt Line Holm Hansen fra Wella med prisen for ’årets Stylingprodukt’ dedikeret Sebastian Microweb Fiber. Hun ses her i selskab med sangerne Brian Ryce og Anna David.

Sebastian Microweb Fiber vandt prisen for ”årets Stylingprodukt”.

se flere billeder På

Hairmagazine.dk

Drømmen om egen salon blev i sidste udgave af Hair Magazine sat godt i gang med artiklen om Charlotte Saxkjær, der med gyldne råd gav sine erfaringer om salonopstart videre. Guldkornene har givet pote og åbningen af salon Saxkjær nr. 2 er nu officiel. Med champagnesprøjt, rød løber og labert hårshow markerede 1.maj datoen for salonåbning – og ingen, der bevægede sig forbi Ahuset på Islands Brygge i København, var et sekund i tvivl om at åbningsfest hos Charlotte Saxkjær bliver gjort med stil. Charlotte Saxkjær og team er nu helt klar til at byde kunder velkommen i endnu en salon, hvor forkælelse og personlig tilpasning er i højsædet.

Art of international Training by Linda Christensen Kreativ og professionel uddannelse til • Stylist • Frisør • Makeup artist • Kosmetolog

- med job inden for mode og skønhed, Tv, teater og film m.m

NU K A N D U S Ø G E HÅRM ODEL L ER VIA HAIR.DK S tår du o g ma n g ler mo d e lle r t il e t s h o w e lle r t il s a lo n e n , s å konta kt A d a m e lle r S imo n p å t lf . 3 3 3 2 0 7 0 8 o g h ø r n æ rme re .

Et stolt Salon Saxkjær team pryder den røde løber, der markerer åbningen af Salon Saxkjær nr. 2 i A-Huset på Islands Brygge. Indehaver Charlotte Saxkjær ses nr. 2 fra venstre.

Ring til vores studievejleder på tlf. 70220232 og hør mere om vores uddannelser. Bliv inspireret af vores hjemmeside artofstyle.dk og få en personlig samtale.


GOD STIL HAR

INGEN ALDER! ”Find frem til din egen stilkerne, vær’ tro mod den og hav den som udgangspunkt i dine fremtidige tøjkøb og ikke mindst fremtidige frisurer. Som frisør kan det være et stærkt redskab at kunne forstå og aflæse din kundes stilkerne og dermed give din kunde den individuelle vejledning, der virkelig rammer plet”. Sådan lyder det fra Style Coach Tini Owild. Men hvad er en stilkerne? Og hvordan finder du ind til din kundes kerne? Det fik 100 frisører en god idé om til Tini Owilds inspirationsforedrag 21. april i Bella Vistas kursuslokaler i Silkeborg (dansk forhandler af Schwarzkopf Professional). Foredraget tog udgangspunkt i bogen ”Fra ok til lækker” (udgivet i samarbejde med Bella Vista). En spændende aften i stilens tegn, der gav saksen følgeskab af et nyt arbejdsværktøj!

GOLDWELL, KMS OG STENDER HAVDE EN FANTASTISK AFTEN På AROS

a

SHOP AMOK – 24/7 En travl dag, bookninger lige efter-og oven i hinanden, hektisk aflukning af salonen før børnene skal hentes og hjemmefronten kalder. Halvtomme produkthylder – men ingen tid til salonindkøb. Lyder det bekendt?

Der blev vist international kunst i de smukke omgivelser på Aros i århus. Aftenen var en succes allerede inden showet var gået i gang, og ikke mindre end 120 forventningsfulde kolleger var mødt op, for at suge alt den viden og kreativitet til sig, som der var lagt op til og de blev ikke skuffede.

Den tid er ovre – på hairmagazine.dk er menupunktet ’webshops’ netop blevet oprettet. Her får du som frisør serveret en række webshops, der linker dig direkte videre til din leverandør, således at du kan købe produkter, tilbehør og inventar - præcis når det passer dig. Webshoppen holder åbent 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen – og varerne, servicen og leverandørerne er de samme, som du kender. Klik ind allerede nu på www.hairmagazine.dk under menupunktet ’webshops’ og shop amok til dig selv og din salon.

Selve arrangementet forløb i en afslappet loungeagtig stemning, med en medbragt DJ, der sørgede for at holde den rigtige stemning fra start til slut. Gæster og frisører var da også enige om, at aftenen var en succes, med masser af fagligt inspirerende arbejde. Goldwell`s artistiske team anført af Monica Vestergaard, havde inviteret Stender med John-Erik og team, til at inspirere og afkode denne sæsons internationale tendenser inden for klip og farve. Inspirationen var bla. hentet via GOLDWELL Topchic Elumen og deres Color Zoom Stark Naked kollektion. Anne-Sophie Høgh og Tenna Lehmann fra artistisk team KMS California, fremviste samtidig ”The Cutting Edge”, som er den sidste klippekollektion fra Californien hvor KMS har sin base kreativt, uddannelsesog produktmæssigt.

HVORFOR UDSENDE SOMMERFERIEPLAN TIL DINE KUNDER?

100 frisører havde lyttebøfferne ude til stylecoach Tini Owild’s inspirationsforedrag hos Bella Vista.

Fordelen for dig som frisør er, at nogle af dine kunder booker deres næste aftale nu. Dermed får du dem til behandling snarest og igen lige inden deres ferie.

E

N

Hvis du ikke sender direct e-mailen ud, vil mange kunder kun nå én behandling inden deres og jeres sommerferie, fordi de kommer for sent i gang med at booke deres aftaler omkring sommerferien.

G

ER

SU H O S C H Å C RO ES LO

!!!

Der er vist ingen tvivl om at Tini Owild ved, hvad hun taler om, når det kommer til god stil.

Fordelen for dine kunder er, at de undgår, at deres fortrukne frisør er på ferie lige på det tidspunkt, hvor de havde planlagt at skulle have klippet sommerferie-frisuren eller i værste tilfælde at salonen er lukket. Hairtools it-system gør det muligt at informere dine kunder på mail eller sms. Det er også muligt at påføre ferieinformationerne på kundens bon.

VORES PARYK DESIGNER MANGE PRODUKTER PÅ POSITIV LISTEN. Det er fantastisk, at kunne tilbyde dine kunder en unik og personlig behandling, som ingen andre kan. Som Hårolog laver vi en hårtest og blander produkter individuelt til kunden. Kan naturligvis kun købes hos Hårologen og findes ikke på hylderne i supermarkedet. RING Hair and Body Care . Erhvervsvej 2C . 8653 Them . T: 8684 9911 . www.harologi.dk

R NO

NATURLIG SERVICE!!!

DIC

HJÆLPER DIG...

Har du en kunde der har behov for paryk så hjælper vi

Udannelse: Frisør - Stylist - Makeupartist. Line er ud-

dig gerne med måltagning og tilklipning af parykken.

dannet hos parykmager Esben Søndergård i Odense

Så kunden bliver super glad.

– en af Danmarks førende og mest erfarne inden for

Line Pedersen er 30 år gammel og har stor erfaring

parykker.

inden for frisørfaget, så hun ved, hvad hun har med at

Du kan som frisør GRATIS tage kontakt til Line, hvor-

gøre. Line er meget kundevenlig og har hjertet på det

efter hun gerne vil komme i kundens hjem, hvis hun

rette sted og giver sig altid fuldt ud til sine kunder.

ønsker det eller besøge dig i din salon.

Tillid er vigtigt, da parykker er meget personligt. Det er

RING for mere information til Nordic HairContrast på

ikke lige meget, hvem der giver råd og vejledning.

telefon 86 84 99 11.

Nordic HairContrast . Erhvervsvej 2C . 8653 Them . T: 86849911 . www.behovforparyk.dk


’NY BEVIDSTHED’ MED DANHAIR “Den 26. april afholdt DanHair et forrygende show i København med temaet “Ny bevidsthed”. Ca. 70 frisører fik en stor oplevelse med 20 flotte modeller, som alle var farvet på forhånd med farver og lysninger uden ammoniak fra hhv. Farouk Systems (UltraGlitz og CHI) og Rolland (OWay HColor). Modellerne blev stylet på scenen med produkter fra de to grønne serier Simply Organic og CHI Organics. Frisørerne bag showet var et ungt københavnsk team bestående af Annfrid, Helle og Tine fra Hansen & Co. samt Christian fra Salon Foam. De havde valgt at præsentere typer fra forskellige årtier kædet sammen med flot dans. Gæsterne fik syn for sagn: alt er muligt uden brug af skrappe produkter i salonen!”

ORIENTENS VIDUNDER ELIKSIR – EN LILLE PRISJUSTERING I 2. udgave af Hair Magazine 2010 introducerede ’Hair Care Update’ læserne til Colomer Denmarks nye vidundereliksir ’Orofluido’- drømmen for enhver kvinde, der ønsker stærkt, glansfuldt og silkeblødt hår. Prisen hertil er dog kr. 195,- og ikke kr. 169,- som angivet i sidste udgave af Hair Magazine. Orofluido forhandles af Colomer Denmark.

WELLA TREND VISION – PRET À PORTER

FRA CATWALKEN TIL VIRKELIGHEDENS VERDEN Inspireret af Eugene Souleimans og Josh Woods Haute Couture kollektion til Wella Professionals Trend Vision 2010 har nogle af verdens bedste teams nu skabt en Prêt-à-Porter kollektion, som både vil begejstre frisørerne og forbrugerne. Wella Professionals Prêt-à-Porter kollektion oversætter Haute Couture ideerne og koncepterne til frisurer der kan bruges i salonen. De multidimensionelle, kreative og brugbare Prêt-à-Porter frisurer giver både frisører og forbrugere mulighed for at opleve og nyde godt af tidens trends, ligeså snart de udsendes fra Wella Professionals eksperter, som altid er på forkant med tidens trends.

Smart og overskuelig webshop. Jeg bruger den hver uge - på de tider af døgnet, der passer mig. Trine Darré Salon Darré, Slagelse

Techno Poetry er skabt af Sassoon team fra London (International Creative Team) med ‘futurisme møder fantasi’ som inspirations kilde.

Nick Arrojo teamet fra New york blev inspireret af: Moderne mobilitet.

se flere billeder På

Hairmagazine.dk

Nature’s Godess er skabt af The Bundy Bundy team fra Østrig med inspirationen: Naturens stærke sensualitet.

Ken Zhoun team fra Kina Blev inspireret af ’Stjernerne i vores eget show’.

– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

STILLINGSANNONCER FRA KR. 1.995 – RING TIL ADAM PÅ TELEFON 33 32 07 08

www.salonsupport.dk Telefon 3616 1609


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

kenny aleksandr: JEG ER EN LIVSNYDER... KENNy ALEKSANDR ER BLEVET UDRåBT TIL AT VæRE DEN NyE SØREN HEDEGAARD ELLER DENNIS KNUDSEN, MEN HAN VIL BARE GERNE VæRE SIG SELV! HAN STyLER KENDISSER, LAVER FILM OG TV-SHOWS, OG SELV TROR HAN På, HANS STyRKE LIGGER I æRLIGHEDEN. ”OG Så NåR MAN ALTSå IKKE 10. ETAGE UDEN AT STARTE I STUEN”, ER HANS KLARE HOLDNING.

Kenny Aleksandr er blevet udråbt til at være den nye Søren Hedegaard eller Dennis Knudsen, men han vil bare gerne være sig selv!


En god veninde sagde til mig: ”Kenny, man bliver stærk af at svømme mod strømmen, så bliv du bare ved med at svømme derud ad” – og jeg er da ikke blevet træt i armene endnu!

ER DU EN VINDER?

- Kenny Aleksandr

Han er rå i kanterne, han siger sin ærlige mening, og danskerne elsker ham. Både når han inviterer indenfor til middag, når han driver kvæg i Zulu Kvæg-ræs, og når han styler Medina, Michala Kjær eller Lina Rafn. Kenny Aleksandr er kun 25 år, men det er 10 år siden, han kom i lære som frisør, og spørger man ham, hvordan man kan nå Så langt, er hans holdning klar: ”Lad være med at holde dig tilbage, spring ud i det, og gå hellere i folk med træsko på, og få at vide, at nu må du godt træde lidt ud af dem, end at gå på listesko”. Han er blevet kaldt ”et af modens mandfolk”, og han er bestemt heller ikke bange for at give sin mening til kende, mens vi sidder og taler på en café en skøn forårsdag på Gråbrødre Torv i København. Han kalder Søren Hedegaard for sin konge, Marianne Jensen for sin dronning og Søren Bach for troldmanden på sit private slot, og selv om han er blevet spået til at være den nye Søren Hedegaard, Dennis Knudsen eller Uffe Buchardt, ”så vil jeg gerne bare være mig selv, og finde min måde at gøre tingene på”, siger han. På Kennys arm har han fået tatoveret en tegning, han tegnede, da han var 5 år gammel. En skøn børnetegning af en dreng med 10 fingre på hver hånd. ”Jeg ser de 10 fingre som et symbol på kreativitet”, fortæller Kenny, der er kreativ med venstre hånd og klipper med højre... Han har netop lavet sin egen blog på www.kennyaleksandr.com, hvor han vil give danskerne et ”simple look behind the scene”. ”Jeg vil give et lille indblik i mit liv, og når jeg er ude for at finde ting til en styling, vil jeg fortælle om de sko, jeg har fundet, som alle piger bare Må eje. Jeg vil tage kameraet med, når jeg styler Medina, og jeg vil fortælle, hvilke produkter jeg bruger”, forklarer Kenny. Men frem for alt, kan han få lov til at give sin uforbeholdte mening og kommentere på det, han har lyst til. ”Jeg kan få lov til at give mine råd og vejledning videre til hr. og fru tekop (som han kalder danskerne med et kærligt glimt i øjet, red.), som jeg ser det. Og lige nu er Kennys ord lov for mange danskere. Anbefaler han et produkt, en farve læbestift eller en bestemt stil, så lyttes der! 18 > Kenny Aleksandr: Jeg er en livsnyder...

Kenny har altid været lidt, som han selv siger det; ”jeg-kan-det-heleselv-agtig”, og derfor har han også både undervist, deltaget i konkurrencer og lavet shows allerede i en meget ung alder. ”Jeg havde egentlig en idé om, at jeg skulle være skuespiller. Jeg elsker glimmerverdenen, og jeg elsker ”red carpet-moments”. Så en dag jeg så Oscaruddeling, tænke jeg ”Sådan en stylist vil jeg også være. Og sådan en stylist er jeg i dag”. Kenny lever af at klæde de kendte på og style dem til events. ”Jeg har det lidt som en kunstmaler til en fernisering, hver gang en af mine klienter går op ad den røde løber. Elsker pressen frisuren, bliver kjolen svinet til? o.s.v. Men samtidig er jeg egentlig lidt ligeglad, for er min klient tilfreds og føler sig godt tilpas, er jeg glad”. Kenny tog den 4-årige frisøruddannelse, og da han var færdig, sagde han: Aldrig mere frisørsalon. ”Ikke fordi, jeg ikke synes, det var sjovt, men mest af alt nok fordi, det ikke var spændende nok. Jeg skal have knald på drengen, og mærke at jeg lever”. Kenny var i lære først hos Nzo Intercoiffure i Hellerup, hvor han trådte sine barnesko til i branchen, og derefter hos Terkelsen Intercoiffure i København, hvor ”teenagetiden” udspillede sig hos Susanne Terkelsen. ”Det var en superfin kombination. Nzo er en lille, eksklusiv og intim salon, mens Terkelsen Intercoiffure er stor. På et tidspunkt var vi 16 ansatte – alle kvinder undtagen mig”, fortæller Kenny med et smil. Når man ser tilbage på sin elevtid, indrømmer han, at han nok var lidt en kamp. ”Jeg ville ikke kun feje og vaske hår, jeg ville lave hår”. Og det resulterede da også i, at Kenny i en alder af 16 år, stod på scenen og underviste... ”Jeg stillede også op til DM i brudehår, hvor jeg valgte at være mega københavnersmart. Så midt i alle de søde krøller og smukke opsætninger, havde min brud dreadlocks”. Men ud af 36 deltagere fik Kenny en 10. plads – som den yngste deltager og som første gangs deltager i konkurrencen. ”Jeg er et udpræget konkurrencemenneske, så det var jeg da super stolt over”.

Hair by Global Indola Ambassador, Leonardo Rizzo@Sanrizz

Branchen På godt og ondt Kenny Aleksandr er 25 år, men han har 10 års jubilæum som frisør. ”Jeg var 15 år, da jeg kom i lære, og jeg har lært branchen at kende på den hårde måde – og på godt og ondt. Men jeg har lært at tiltale folk korrekt og opføre mig rigtigt”.

Indola webshop henvender sig primært til professionelle frisører med et bredt sortiment af frisørprodukter i professionel topkvalitet. Som frisør kan du købe alt, hvad du behøver i salonen - og samtidig lave kæmpe besparelser på dit samlede vareforbrug. Bliv en vinder med Indola!

www.indola-danmark.dk

jeg lærte ModeBranchen at kende Stylist Liv Barfod og Sissi Antonsen fra Basic Models fremhæver Kenny i høje toner for at have hjulpet ham godt på vej.

Think smart, think Indola.


”Man når ikke 10. etage uden at starte i stuen”, siger Kenny Aleksander, der her er i fuld gang med at style.

”Lad være med at holde dig tilbage, spring ud i det, og gå hellere i folk med træsko på, og få at vide, at nu må du godt træde lidt ud af dem, end at gå på listesko”, siger Kenny Aleksandr til unge med stylistdrømme.

”Jeg kunne naturligvis frisørfaget, men jeg er selvlært make-up artist, og jeg lærer stadig af andre. Jeg holder hele tiden øjne og ører åbne, og jeg henter gode ideer og inspiration hos ikoner som Søren Hedegaard, der bestemt ikke er for fin til at lære fra sig. Der findes ganske enkelt ikke jantelov i hans liv. Sissi Antonsen tog Kenny ind på opgaver, hvor der skulle bruges en stylist, og han var Liv Barfods assistent i 2½ år. ”Det gav mig mulighed for at komme i alle showroomene og lære modebranchen at kende. Og da jeg startede for mig selv var min første opgave at style 20 kendte mennesker til et velgørenhedsarrangement for Red Barnet. Dengang var jeg lige ved at dø over, at stå med alle de kendte mennesker i en alder af 19 år. I dag sidder jeg i VIP-loge med dem….” smiler Kenny. Man når ikke 10. etage... ”Man når ikke 10. etage uden at starte i stuen”. Og den første mode­ serie, Kenny lavede, var til bladet ‘Vi Unge’. ”Det var super spændende, og en udfordring at skulle få tøj, der koster 500 kr. til at ligne en million”. Kenny Aleksandrs karriere tog for alvor fart, da han mødte sangerinderne Aura og Lina Rafn. ”Aura er fuldstændig lige så fjollet og kuk i hovedet, som jeg selv er. Jeg stylede hende med telefonrør i håret og massevis af store kugler, og det blev set”. Efterfølgende skulle Kenny style Lina Rafn til X-Factor. ”Det var vildt. Vi fik kjoler fløjet ind fra Italien og andre steder, og vi kunne skabe præcis det look, der gjorde, at Lina pludselig blev et modeikon”, fortæller Kenny, og han tror, det bl.a. hænger sammen med, at han fik Lina til at se på Lina med nye øjne... Endnu vildere blev det, da Kenny blev frisør og stylist på Go’ Morgen Danmark. ”Jeg tror, min styrke – i forhold til mange andre – er, at jeg ikke er så højtidelig. Jeg taler til Hr. og Fru tekop, og fordi mit ord er lov, når jeg siger tingene på tv, så lyver jeg ikke. Jeg siger min mening, og så synes jeg, det var enormt sjovt at hente en almindelig dansker ind en morgen på Hovedbanegården og give hende et totalt løft”. 20 > Kenny Aleksandr: Jeg er en livsnyder...

Sucker for fashion Kenny indrømmer gerne, at han er en ”sucker for fashion”, men han mener også, man skal kalde en skovl for en skovl, når man f.eks. laver TV. ”Hvorfor pakke lorten ind i silkepapir. Den lugter stadig…”, og jeg synes, det spændende ligger i at vise en dyr ting fra Gucci, men samtidig at vise, at det sagtens kan kombineres med ting fra TopShop og H&M – og det er fint at investere i en rød Chanel læbestift, hvis man vil bruge den røde hele sommeren, men er man mere til at bruge forskellige farver, kan man lige så godt købe tre læbestifter fra Max Factor”. Ind imellem kan det godt være svært at forholde sig til, at ens ord er lov, og at man er nødt til at udtrykke sig, så det ikke kan ødelægges af en hurtig redigering, og Kenny fortæller da også, at han ind imellem er blevet rigtig ked af det, når han ser, hvordan hans ord er taget ud af en sammenhæng og sat sammen til noget, han slet ikke mente. ”Men sådan er det jo, og jeg er jo ikke typen, der taler i korte, præcise sætninger. Man skal jo heller ikke lave helt om på sig selv...” Det er lidt sjovt, at tale om højdepunkter i karrieren, når man kun er 25, men der har allerede været mange højdepunkter for Kenny Aleksandr. ”Ét af dem, var da jeg var med på ”Hvem er bange for Viginia Woolf” på Østre Gasværk en hel sæson igennem med bl.a. Paprika Steen og Nikolaj Lie Kaas. Men også da jeg lavede coveret til Paprika Steens film Applaus eller da jeg skabte looket til Lina i forbindelse med X-Factor”. Simon & Malou stylede Kenny Aleksandr i samarbejde med Lisa Storegaard, og det var en unik oplevelse. ”Det var fedt at få lov til at forme skuespillerne til de karakterer, de skulle spille ved hjælp af håret, makeup’en og tøjet”, fortæller han, og tilføjer, at han i øvrigt også stylede skuespillerne på 2900 Happiness. Elllers har Kenny Aleksandr for nyligt stylet Karens nye musikvideo samt Medina i forbindelse med kampagnen ”Nej til knive i natten”. Helheden er mit mål


”Styling Styling news” Mystery of Black Pearls

Kenny laver ikke mange modeserier i bladene, og selv om han var med bag scenen på CIFFs trendshow under modemessen, er det heller ikke modeshowene, der trækker. Og det er helt bevidst. ”Jeg har det bedst med at skabe helheder, og laver jeg et smukt hår, og så modellen klædes på i tøj, der ser ud som om, det et hentet i Kirkens korshær på en dårlig søndag og make-up’en matcher det, så er jeg lige ved at dø”. At han elsker store rober og dyre smykker, lægger han ikke skjul på, og så handler det for ham om at få lov til at fordybe sig i tingene. ”Jeg går ind i mig selv, bliver stille – hvilket er lidt usædvanligt, siger Kenny med et smil – og koncentrerer mig så meget, at Lina kommenterede det, da vi lavede hår til X-Factor: ”Jeg kan se det i dit ansigt”, sagde hun. ”Og jeg gider ikke bare lave en almindelig bølge eller en banan i nakken. Den kan jeg godt finde på at rykke ud på siden i stedet. Jeg holder af at lave frisurer, der skiller sig ud”. Oftest tager jeg udgangspunkt i et enkelt element: en speciel top, der skal bruges eller hvis vedkommende, jeg styler, f.eks. gerne vil have pandehår, og så arbejder jeg ud fra det”. Når Kenny har læst et Vouge, er der 70 æselører i bladet; reklamer, artikler eller how to buy-serier, der kan give inspiration, og al inspirationen samler han i en scrapbog, der hentes frem, når en idé skal tage form.

”Jeg har det bedst med at skabe helheder, og laver jeg et smukt hår, og så modellen klædes på i tøj, der ser ud som om, det et hentet i Kirkens korshær på en dårlig søndag og make-up’en matcher det, så er jeg lige ved at dø”.

Blandt Kenny Aleksandrs store inspirationskilder er således Victor&Rolf, Chanel, Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood, Dior og Galliano. Og han synes klart, det er sjovere at style Sara Broe og Jarl Friis Mikkelsen forud for Zulu Awards, hvor Sara havde en 10 kg tung perlebesat kjole på, end det er at style modellerne til en Burger King reklame. ”Det er spændende at få lov til at være ”over the top”. Og Kenny har ikke noget i mod at forarge en lille smule. ”Snakkes der om en styling ved jeg, den er gået rent ind. For man kan ikke skabe noget anderledes, uden at vandene deles for og imod”. jeg er en livSnyder Kenny sætter stor pris på, at tingene er velforberedte, og han holder af at lave tv og film, hvor der er en produktionsplan, der skal følges. ”Men på den anden side er jeg også en livsnyder, og har jeg en mission med dagen, det kan være i to eller 24 timer, et interview med Hair Magazine eller en styling af en kendis, så har jeg det godt. Udlandet har selvfølgelig strejfet hans tanker. ”Men ærlig talt: Jeg tror ikke, jeg har nosser nok til at sige min karriere i Danmark fra, for at forsøge mig i udlandet. Det er en hård branche, jeg er i. Den ene dag, er du kendt, i morgen er du ”so last season”, og derfor tror jeg på, man skal nyde sin succes, mens man har den. Og han erkender, at selv om man er kendt i Danmark, er det ikke ensbetydende med, at man er rig... ”Jeg er shop-a-holic, men der er også overtræk på min konto. Til gengæld er jeg rig på oplevelser. Og jeg vil hellere lave et fedt magasin gratis et år, end jeg vil lave noget, jeg skammer mig over senere – bare for at tjene penge….” Kenny Aleksandr har også allerede - på trods sine kun 25 år – holdt foredrag på frisørskolen om sin karriere, og ikke mindst om, hvor vigtigt det er ikke at lalle sin uddannelse væk, men at arbejde for det og bruge tiden på skolen maksimalt.

”Jeg kunne naturligvis frisørfaget, men jeg er selvlært make-up artist, og jeg lærer stadig af andre. Jeg holder hele tiden øjne og ører åbne, og jeg henter gode ideer og inspiration hos ikoner som Søren Hedegaard”.

”Det nytter ikke, at man ikke gider vandondulere selv om det er mega umoderne. Det handler om at lære grundteknikkerne; at permanente og at klippe. Det har jeg lært, og det er jeg taknemmelig for”. Typisk er det, at alle unge frisører, gerne vil lave shows og være stylister, og spørger man Kenny, hvad det kræver, er svaret: ”Det kræver først og fremmest ”drive”, og så kræver det, at man griber de muligheder, der kommer. Får man mulighed for at være assistent for en stylist, skal man forberede sig på at arbejde et års tid uden nogen særlig løn – og der er ikke noget, man ikke gider! Der er altid noget, der skal hentes, og vil man være overskudsagtig, tager man en kop kaffe med på vejen. Man skal være forberedt på, at selv om man gør en del af arbejdet, er det mentoren, der får rosen, og gør man noget dumt, skal der to gode ting til at opveje det, og har man en fridag, er det bare med at finde en model og lave noget hår! Det er livet, og det er hårdt, men står man det igennem, lærer man så meget, at mulighederne efterfølgende er åbne. Og så: “Keep on Dreaming. Jeg elsker det, for i drømme kan alt lade sig gøre……” 22 > Kenny Aleksandr: Jeg er en livsnyder...

97

”Og jeg gider ikke bare lave en almindelig bølge eller en banan i nakken. Den kan jeg godt finde på at rykke ud på siden i stedet. Jeg holder af at lave frisurer, der skiller sig ud”.

Tlf. 97 22 33 44


Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

Provision skaber

mersalg Hvordan får man frisørerne i salonen til at sælge flere produkter og give flere behandlinger?? En af mulighederne er provision. Der er forskel på provisionspolitikkerne i de enkelte saloner, men ét er de i hvert fald enige om: Provision er essentiel som gulerod – og det skaber mersalg! Vi har talt med fire frisører om deres provisionspolitik.

Hasse Kliem

Moreteasir, København: ”Det er helt klart: Der skal være en gulerod som en provision – ellers tror jeg, frisørerne er ligeglade med at sælge”. Sådan lyder det fra Hasse Kliem. Men han er også sikker på, at det kommer helt an på, hvem man er. ”De frisører, jeg har ansat, er sindssygt glade for at lave hår – det er ganske enkelt en passion for dem. Salget kommer i 2. række. For andre frisører er det at være frisør et job, og så betyder salget måske mere”. Men samtidig er hans holdning også, at det at være frisør i dag er mange ting. ”Bl.a. skal vi også kunne sælge. Og indrømmet: Det er vi nok ikke den bedste salon i Danmark til. Men vi vil gerne!” Hos Moreteasir gives to forskellige provisioner – af kunderne og deres hår og af varesalget. ”Mange frisører laver i dag dækningsbidrag på kunderne såvel som på varesalg. Vi laver dækningsbidrag på kunderne, og jeg overvejer også at indføre det på varesalget, for der ligger rigtig mange penge og venter”, lyder det fra Hasse Kliem. Han fortæller, at sælger hver frisør bare ét produkt om dagen, giver det en meromsætning på 80.000 kr. pr. frisør om året! ”Som det ser ud i dag, har vi dage, hvor vi slet ikke sælger nogen produkter, og andre dage, hvor vi selv­ følgelig gør det”. ”Og, fortæller Hasse Kliem, forleden havde vi besøg af en sælger fra Wella, der lavede hårkure. Den dag solgte vi for 5.000 kr.produkter. Så det kan altså lade sig gøre”. Frisørerne hos Moreteasir deltager også på salgskurser, netop for at øge salget, men Hasse Kliem er også meget opmærksom på, at det handler om at finde balancen. ”Kunderne skal ikke føle, vi prakker dem noget på. Men vi skal vejlede kunden, så vedkommende får det optimale ud af det. Har man en kunde med smadret hår, så skal man sælge en kur, har man farvet et hår, så skal man sælge produkter, der gør at farven holder bedre”.

26 > Provision skaber mersalg

Provision skaber mersalg < 27


”Når det gælder provisionen, giver vi 37 pct. på hårarbejde eks. moms og 10 pct. på produktsalg”, fortæller Søren Unmack. Og han tilføjer, at når en frisør ikke op på den overenskomstmæssige mindsteløn med sin provision, rundes der op til denne. Alt, hvad der ligger ud over mindstelønnen, får frisøren naturligvis selv. Søren Unmack fortæller, at frisørerne ifølge overenskomsten kun skal have provision af håromsætningen. ”Men vi vælger også at give 10 pct. på produktsalg, fordi det betyder alt andet end lige, at den enkelte frisør gør en større indsats, når man kan se på lønsedlen, hvor meget man har fået ekstra på grund af produktsalg, og hvor stor en del af lønnen, der stammer fra behandlinger”, fortæller Søren Unmack.

søren unmack salon unmack, tåstruP:

”Han bruger provisionen som en motivationsfaktor. Derfor er det vigtigt, at den enkelte medarbejder kan følge med i, hvor meget provision, vedkommende har fået. ”En gang i kvartalet holder jeg et møde med den enkelte frisør om, hvordan det går generelt, og hvad de kan gøre, for at øge deres egen løn”. Søren giver dem fif til, hvordan de kan arbejde med at øge lønnen, bl.a. ved at tage en ekstra kunde, ved at booke deres liste på en anden måde o.s.v., ligesom der kigges på om tallene er for lave, fordi de bruger for meget tid på at ryge smøger, eller om motivationen mangler. ”Problemet er ofte, at frisører er hårkunstnere, der ikke kigger specielt meget på lønsedlen. Derfor supplerer jeg ved, hver 14. dag at lave en seddel med omsætningstal, som de skal føre ind på en liste. Ad den vej håber jeg, der er større chance for, at de ser tallene og forholder sig til dem.

”Hos os er det frivilligt om den enkelte frisør vil have en lidt lavere løn og supplere med provision eller om vedkommende vil have en fast løn i stedet – uden provision”, lyder det fra Lisbeth Klenz. Men hun er ikke i tvivl om, at provision er en rigtig fin gulerod for den enkelte frisør, både i forhold til flere behandlinger og i forhold til et øget produktsalg. ”Og ganske logisk er det, at når man er provisionslønnet, jo dygtigere man er, jo større løn har man. Kunderne kommer igen som et resultat af ens ordentlige arbejde, og det samme gælder i øvrigt for produktsalg. Jo dygtigere man er til at rådgive, jo mere sælger man, og jo mere tjener man”. Det handler om at kende sine produkter, og vil da også mene, at dem, der er på provision, sælger mere. Der går med andre ord sport i at være dygtig og professionel til sit arbejde, og det er bestemt af det gode”, fastslår Lisbeth Klenz.

New colour collection...

lisbetH klenz stender, birkerød:

28 > Provision skaber mersalg

ghdhair.com | Phone: 8611 9902


dorte Holk

Holk intercoiffure, kolding: Hos Holk Intercoiffure gives provision på både behandlinger og produktsalg. For produktsalg ligger procentsatserne på mellem 5 og 10 pct. alt efter avancen på produkterne, for behandlinger er procentsatsen højere. ”Jeg er 100 pct. sikker på, at provisionen er en afgørende motivationsfaktor. Sælger en frisør blot et enkelt produkt mere om dagen, kan det på årsbasis betyde en hel uges ferie ekstra!”, lyder det fra Dorte Holk, der naturligvis gør denne problemstilling klar for sine otte ansatte i salonen. I lønforhandlinger er provisionen og muligheden for uden de store problemer at øge sin egen løn også en god motivationsfaktor. Men samtidig mener hun ikke, provision i sig selv er nok. ”De ansatte skal være inde i tallene for at kunne se det. De er kreative, og selv om provisionen står udspecificeret på deres lønseddel, er det bestemt ikke sikkert, de ser den”. Derfor laver Dorte Holk et regnestykke til den enkelte frisør en gang hver tredje måned, hvor de direkte kan se, hvor meget de har tjent på provisionen. ”Samtidig kører vi ofte kampagner med L’Oréal på bl.a. Redken og Kérastase, og når vi gør det, holder sælgerne motivationskurser for personalet, så de ad den vej får ny inspiration til salg”. Netop den viden, mener Dorte Holk i øvrigt også er afgørende i forhold til konkurrencen fra Internettet. ”Vi skal have den viden, kunderne ikke kan hente på nettet, og vi skal hele tiden forny os og opdatere vores viden. Det er vores udfordring”. Hun mener, det er god service i forhold til kunden at sælge hende et ordentligt produkt, hun kan få med hjem. ”Vi kan jo sagtens lave håret blankt og glat, men når man så møder hende i Brugsen et par dage efter, så ser det slet ikke sådan ud, fordi hun ikke bruger de rigtige produkter. Det er utilfredsstillende for os og synd for hende”. At have de rigtige produkter på hylderne; dem, der er nemme at sælge for frisørerne, er Dorte Holks opgave. ”Og de kendte produkter er klart dem, det er nemmest at sælge”, siger hun.

30 > Provision skaber mersalg

Colour collection from ghd Incl. protective case and heat resistant pouch in the same colour as the styler.

ghdhair.com | Phone: 8611 9902


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Lavendt

Rå og helt anderledes...

Den er rå og meget spændende. Rikke Glerup har netop åbnet sin salon ”Glykkenheimer” i Bjerringbro, og hendes mål er at henvende sig til de kunder, der tør være lidt anderledes. Indretningen understreger stilen med alligatorskind på stolene, aluminiumsrammer og spejle og en disk i granit.

i n v e n ta r

Betjeningsstole Betjeninger Massagevaske Belysning Airstream/Hairm aster Baglokale / indr etning Udsugning Diverse invent ar Indretning i alt Montering og le vering Alle priser er ex

kr. 21.000,kr. 30.000,kr. 40.000,kr. 14.000,kr. 10.000,kr. 15.000,kr. 12.000,kr. 10.000,kr. 152.000,kr. 7.500,-

cl. moms.

Rikke Glerup har været superglad for samarbejdet med Bella Vista, og hun er ikke bleg for at indrømme, at Claus Trampedach har reddet hende fra et par lidt uoverskuelige situationer undervejs.

Egentlig var det slet ikke Rikke Glerups plan at åbne sin egen salon. Men ind imellem spiller skæbnen én et puds, og 10. maj slog den 25-årige Rikke dørene op til sin egen, nyindrettede salon i Bjerringbro. ”Jeg er udlært i en salon i Bjerringbro. Planen var egentlig at min kæreste og jeg ville rykke teltpælene op og rejse udenlands, men så blev jeg alvorligt syg, og vi besluttede at blive i Bjerringbro, købe et stort hus og indrette en salon i en del af det”, fortæller Rikke Glerup. Glykkenheimer hedder salonen - ganske usædvanligt! ”Mit navn er Rikke Glerup Jørgensen, og da jeg var mindre spurgte jeg min mor, hvorfor jeg skulle hedde noget så mega kedeligt. Hun spurgte naturligvis, hvad jeg da gerne ville hedde i stedet, og svaret var: Rikke von Glykkenheimer. Så min salon kunne ganske enkelt ikke hedde andet”, fortæller Rikke med et stort smil. Rikke er altid i godt humør, og det sætter stemningen i salonen. ”Jeg elsker at tale med kunderne og lytte, og det værste, man kan sige er, at alt bare skal være som sidst. Der skal ske noget”. Glykkenheimer ”bor” oven på en opfyldt indendørs swimmingpool, der var i huset, da Rikke og hendes kæreste købte det. Huset købte de i september sidste år, og siden er det blevet sat i stand, renoveret og bygget op. Den 55 kvm. store salon har egen indgang og egen indkørsel. ”Jeg har ikke lyst til at skulle slæbe mine kunder ind igennem mit køkken”, siger hun, og tilføjer, at skal man drive en professionel salon, må det være sådan.

De to vaskepladser er indrettet med massagestole beklædt med alligatorskind.

Råt udtryk Rikke kan godt lide et råt udtryk, og således står salonen også med vandskurede vægge, gulve i mørkt kirsebærtræ og en indretning, der understreger det rå og lidt anderledes, spændende. Indretningen er sket i samarbejde med Bella Vista. ”Jeg har hele tiden haft et billede af, hvad jeg gerne ville have, og jeg har absolut fået det, præcis sådan!” Rikke begyndte med at kigge på forskellige saloner, der skulle lukke, men fandt ikke lige det, hun søgte, og da det var svært for hende at sætte ord på, hvad det præcis var, hun ønskede, ringede hun til Claus Trampedach hos Bella Vista. ”Han inviterede mig til deres showroom, og da jeg først så inventaret der, var jeg egentlig ikke i tvivl. For jeg går ikke på kompromis. Det er vigtigt, at man får skabt et sted, man kan lide at være, når man skal opholde sig der hver eneste dag”, lyder det fra Rikke. Én ting, hun var helt sikker på, var, at salonen skulle være ny og anderledes og adskille sig fra Bjerringbros øvrige frisørsaloner. ”Glykkenheimer” i Bjerringbro er indrettet af Bella Vista, og udtrykket er råt og anderledes.

32 > Rå og helt anderledes

Stole med alligatorskind Netop for at understrege såvel det rå udtryk som det anderledes har Rikke valgt betjeningspladser betrukket med alligatorskind. Og hun var heller ikke i tvivl om, at hun ville have massagestole ved vasken.

Store ovale spejle med aluminiumsrammer, der er håndlavede i Italien, ses ved behandlingspladserne. Belysningen er spots på skinner i loftet.

Rå og helt anderledes < 33


se flere billeder På ”Kunderne skal forkæles og stresse af, når de er hos frisøren”, mener hun, og fortæller videre, at Claus Trampedach herefter foreslog, at også massagestolene blev betrukket med alligatorskind. Så det er de blevet til stor glæde for Rikke.

Hairmagazine.dk

For kr. 595,- pr. md. får du branchens komplette løsning

Disken i salonen har hun selv fået designet i gråt, norsk granit med en bordplade i kirsebærtræ, der matcher den rå, enkle stil super flot, og belysningen består af en skinne med spots, der lyser lige der, hvor Rikke ønsker det. Store ovale spejle med aluminiumsrammer, der er håndlavede i Italien ses, og som salgshylder har Rikke valgt rå halvstiger, der står op ad væggen.

� Nemt, hurtigt og sikkert � Komplet overblik ... også når Internettet er nede

ni Saloner i BjerringBro Rikke Glerup fortæller, at der faktisk er ni saloner i den forholdsvis lille by, som Bjerringbro er. ”Men jeg er nu ikke nervøs. Allerede før jeg åbnede, havde jeg kunder, der bankede på mit køkkenvindue for at spørge, hvornår salonen var klar, så interessen er der i hvert fald”. Og Rikke har da også ry for, at vil man noget anderledes, så er det hende, man skal komme til. ”Så længe det er forsvarligt og jeg vurderer, at resultatet bliver godt, så er jeg med på den værste” smiler hun.

� Automatisk bogføring i eget finansprogram

incl. online booking med egen hjemmeside - eller 395,- pr. md. uden online booking

Styr På håndværkerne Rikke har været meget, meget glad for samarbejdet med Bella Vista, og hun sender mange roser til Claus Trampedach. ”Mens vi fik fyldt poolen op, kontaktede han mig løbede for at spørge til processen, og da vi var i gang, reddede han mig mere end én gang”, fortæller Rikke. Først havde Rikke fået fyldt poolen op, uden at tænke på, at der jo skulle strøm til massagestole. ”Det fortalte de mig, da de kom med stolene, og jeg var lige ved at gå i panik!!! Men Claus løste det med en salgshylde fra gulv til loft med et strømudtræk ned til stolene”.

Indretningen understreger stilen med alligatorskind på stolene, aluminiumsrammer og spejlene og en disk i granit.

Han trådte også til, da Rikke skulle koordinere maleren, tømreren og elektrikeren. ”Det var lige ved at gå op i hat og briller, men Claus fik styr på det, han fik uddelegeret tider til håndværkerne, og i løbet af to dage, var der styr på det”, fortæller Rikke.

Admind ApS • tlf.: +45 70 20 18 76 • www.admind.dk

15-12 Admind HAIRmz farve ann A5 2009.indd 1

“Kunderne skal forkæles og stresse af“ - Rikke Glerup Salon Med gang i Glykkenheimer er en anderledes salon. F.eks. har Rikke åbent fra 13-21 om mandagen, om lørdagen er der kun åbent efter aftale til gengæld har hun åbent om søndagen fra 13-21. ”Jeg hader søndage. De er træls! - og da mange mennesker har problemer med at få tingene til at hænge sammen i hverdagen, kunne jeg jo lige så godt have åbent!”

Salonen er indrettet med henblik på, at der med tiden kan ansættes flere frisører. Således findes to betjeningspladser og to vaske, men der kan indrettes to betjeningspladser mere.

Salonen er indrettet med henblik på, at der med tiden kan ansættes flere frisører. Således findes to betjeningspladser og to vaske, men der kan indrettes to betjeningspladser mere. ”Herudover har jeg en aftale med en make-up artist og en negletekniker, der bl.a. kommer i salonen hver mandag. ”Kunstige negle skal også følges op hver 3-4 uge – som håret, så kombinationen er god”, mener Rikke, og selv om hun ikke har prøvet at arbejde på tværs af brancherne før, mener hun, det er en god idé. Hun er også allerede i færd med at planlægge events som en ”Mens night” og en ”Womens night”, for der skal ske noget, mener hun, og hun er ikke i tvivl om, at de kunder, hun vil have i fremtiden, er dem, der ikke er bange for at prøve noget nyt. ”At gå til frisør handler også ind imellem om at få udvidet sin horisont – og så skal det naturligvis være en oplevelse at gå til frisør”. 34 > Rå og helt anderledes

Rikke har ry for, at vil man noget anderledes, så er det hende, man skal komme til. Og det udstråler salonen.

Forhandles af YushinCare Danmark A/S • tel. 70302100 mail. info@senscience.dk • web. www.senscience.dk

16-12-2009 14:42:19


Tekst > Pia Finne Foto > Yushincare

Kunderne er i centrum Nærvær, troværdighed og service er kodeordene for YushinCare Danmark A/S, og når Gitte Juul-Olsen besøger kunderne med Senscience, er det alfa og omega for hende, at der er en gensidig respekt og loyalitet.

Ærlighed og troværdighed. Det er kodeordene for Gitte Juul-Olsen fra YushinCare Danmark A/S – i hendes daglige arbejde og ikke mindst når talen falder på grunden til, at hun i 2008 valgte at tage springet fra et sikkert job i en stor virksomhed til at være selvstændig med et brand, der skulle bygges op fra bunden. Gitte Juul-Olsen brænder for frisørfaget – også selv om hun primært har haft andre indgangsvinkler til faget end netop at stå i en salon. Tre diskusprolapser satte nemlig en brat stopper for det! Gitte er udlært frisør i 1986 hos Helmersen i Charlottenlund, hvor hun var yderligere et par år – indtil den første diskusprolaps satte en stopper for det. Da hun atter var på højkant, søgte hun job hos Stuhr, og Elmer Stuhr blev hendes store forbillede og læremester - ”også i forhold til at drive forretning!”, fortæller hun med et smil. Gitte var frisør hos Stuhr i seks år indtil endnu en diskusprolaps satte en endelig stopper for den aktive frisørkarriere. Gitte blev ansvarlig for Stuhrs varelager og indkøb til alle salonerne i Stuhr-kæden, indtil hun i 1996 blev ansat hos Intercurl som tekniker på Redken. Da Redken i 2001 blev købt af L’Oréal fulgte Gitte med som key account manager, og det fungerede hun som, indtil hun tog springet ud i livet som selvstændig i 2008. ”Jeg havde lyst til at prøve at gøre tingene helt på min egen måde”, fortæller Gitte Juul-Olsen. Da Senscience i første omgang kontaktede Gitte, for at få hende til at forhandle produkterne i Danmark, sagde hun nej tak. Men lidt moden overvejelse og ikke mindst en grundig test af produkterne fik hende til at skifte mening. Gitte sagde ja til Senscience, startede op i maj 2008 – og fire måneder senere slog finanskrisen hårdt og brutalt igennem! ”Men egentlig betød det ikke så meget. Jeg har altid knoklet for tingene, og med krisen hængende over hovedet, skulle jeg bare knokle lidt mere”, fortæller Gitte smilende, og faktisk mener hun, en krise kan have en positiv effekt: ”Vi skal alle yde en ekstra indsats, 36 > Kunderne er i centrum

”Tror man på sig selv, så lykkes det. Uanset hvilken tid, vi lever i”, mener Gitte Juul-Olsen, der startede YushinCare Danmark A/S få måneder før krisen ramte Danmark. Men det har ikke slået hende og virksomheden ud, tværtimod.

og det er bestemt ikke af det værste”. Hun medgiver, at det på grund af krisen har været en smule svært, at få kunderne til at tage det endelige skridt i forhold til at skifte et brand ud med Senscience, men flere og flere kunder kommer til. Kunden er i centrum For Gitte er det super vigtigt, at kunne komme ud til kunderne med et produkt, hun kan stå 100 pct. inde for, men samtidig er det mindst lige så vigtigt at gøre tingene i et tæt samarbejde med frisørerne. ”Jeg ville f.eks. aldrig ”booste” mine produkter i en salon, og jeg ved, at det er kortsigtet. Får frisøren alt for mange produkter hjem, som ikke kan sælges, køber de bare ikke igen. Så hellere få det hjem, der kan sælges, og så købe igen”, er Gittes holdning. For Gitte er kunden i centrum – så meget, at hun ind imellem bliver ”punket” lige fra den administrative del af virksomheden, for ikke at glemme at tænke på forretningen. ”Men jeg føler, det er en indsats jeg må gøre. Sådan er jeg, og det kan jeg ikke lave om på”. For Gitte er det alfa og omega, at kunderne kan have tillid til hende og til det, hun siger, og at YushinCare som virksomhed holder, hvad man lover. I bund og grund handler det om god kundeservice! ”Og så er mit forhold til kunderne i langt højere grad et samarbejde”. Netop derfor lover hun også allerede nu, at Senscience ikke vil blive solgt på danske hjemmesider, der er skadende for branchen. ”Frisørerne skal have noget specielt at tilbyde kunderne – noget de ikke kan finde på nettet, og som derfor kan knytte deres kunder stærkere til dem. Kunderne kommer i salonen for at købe et produkt og bestiller samtidig en ny tid”, mener hun, for, som hun siger, ”Man skal gøre noget for faget!” ”Nettet er kommet for at blive, og vi skal bruge det som et værktøj i fremtiden, men jeg mener producenter og leverandører skal være mere selektive i deres salg. Alt for mange ”garagehandlere” handler med frisørprodukter til priser, der direkte skader branchen, og det gør mig lidt vred”.

Senscience produktserien.

Kunderne er i centrum < 37


Branchen kender Gitte Frisørbranchen kender Gitte Juul-Olsen for altid at være troværdig, og derfor betyder det alt for hende, at baglandet i virksomheden er i orden. ”Jeg skal kunne stole 110 pct. på, at det vi lover, holder vi, og at alt klapper”. Og er der behov for det, er Gitte slet ikke bleg for at tage et nap med på lageret, hvis der kræves en ekstra hånd for at nå det, der skal nås. Faktisk er Gitte nået så langt, at hun selv skriver sine ordrer hos en del af kunderne. ”De stoler på, at jeg skriver det ned, de mangler – og ikke en hel masse mere…..”

Beder man hende beskrive produkterne kort, gør de håret fantastisk blankt uden at gøre det tungt. Og da Gitte selv prøvede Senscience for første gang, fik hun en oplevelse, som hun for alt i verden ville give videre til både frisørerne og deres kunder. De gør virkelig en forskel.

I Jylland har vi et par gode kunder og vi kan mærke interessen stige stille og roligt, så der skal sættes lidt kræfter ind i nær fremtid så Jylland også bliver en integreret del af Senscience-landkortet”, men Gitte tager det i et tempo, så hun selv kan følge med, og målet på sigt er 200 kunder landet over. ”På Sjælland har jeg jo haft mine relationer til kunderne. Derfor er vi begyndt her, og arbejder os langsomt videre rundt i Danmark”. Netop for at støtte op om frisørerne, tager Gitte rundt i salonerne og tilbringer nogle timer, hvor hun rådgiver frisørernes kunder og svarer på spørgsmål. ”Det fungerer rigtig godt at være i salonerne med kunderne. Frisørerne får noget ud af det, og det samme gør salonens kunder”. Sortimentet Senscience-serien er ikke stor. Den tæller 28 referencer. Og det ser Gitte Juul-Olsen som en stor fordel. ”Vi dækker hele spektret, men samtidig er serien ikke større, end at frisørerne kan hitte hoved og hale i den, ligesom forbrugerne også lettere kan gennemskue serien”, fortæller Gitte, og hun tilføjer, at man netop har suppleret serien med farver, i.Color, så frisørerne får hele paletten.

Lille men effektiv Organisationen bag Senscience og YushinCare Danmark A/S er lille men effektiv. Ud over Gitte selv, står Gregers Larsen for den administrative del af virksomhedens drift, hertil kommer yderligere en sælger, en lager­ medarbejder og en receptionist.

”Seriens størrelse gør endvidere, at alle produkterne bliver solgt, og at omsætningshastigheden pr. produkt i salonen er ganske fornuftig”. Når det gælder YushinCare Danmark A/S er virksomhedens vækst steget stille og roligt siden starten, og planen er at holde fast i strategien.

”Jeg må erkende, at jeg passer bedst ind i en lille organisation, hvor vi er tæt knyttet til hinanden, og hvor nærværet er i højsædet. Sælgerne i YushinCare er 100 pct. provisionslønnede. ”Det kan lyde hårdt, men det betyder, at de sælgere, jeg får, stoler på sig selv og ved, hvad de kan, ligesom de er villige til at yde en indsats”, lyder det fra Gitte. I dag er

”Det er utroligt rart at have en virksomhed, man kan stå 100 pct. inde for. Og sådan skal det også være i fremtiden! Jeg holder af at kunne gøre noget for andre, jeg holder af at arbejde med mennesker, og af at bruge den tid, det tager, at implementere produkterne rigtigt i salonerne. Og så brænder jeg for frisørbranchen”.

38 > Kunderne er i centrum

Har du ikke en terminal, der kan læse chip, skal du ikke fortvivle.

Alle priser er ekskl. moms.

Gitte ”leger” også selv med produkterne, og således hjælper hun frisø­ rerne til endnu flere muligheder med de enkelte produkter. ”Senscience er udviklet af Shisheido laboratorierne, og det betyder noget for Gitte at vide, at der er god videnskab bag produkterne. ”Kuren har jeg bl.a. fundet frem til at blande på andre måder, så det giver flere fordele for frisøren i forhold til kunden”, fortæller hun, og Gitte ser netop en kur hos frisøren som en spa-oplevelse.

Skal dine kunder også klippes efter 1. juli?

der en enkelt sælger ud over hende selv, Helle Aakvist, men hun vil gerne have flere og skal have flere – bare de er villige til at arbejde på provision. ”I dag er Senscience primært udbredt omkring København og på Sjælland.

Hos CTcoin.dk har vi masser af terminaler på lager, så vi kan helt sikkert også finde en, der passer til dine behov. Det kunne f.eks. være:

Hypercom Artema Hybrid Ordnung muss sein. Tysk kram. Læser chip og magnetstribe samtidig, så du får en ekstra sikkerhed for, at kortet bliver læst rigtigt. Solgt i over 400.000 eksemplarer i Europa.

Bestil allerede i dag på 63 12 75 00

Kampagnepris

3.795,-

(normalpris kr. 4.995,-)

Leasingpris pr. måned fra kr. 98,-

 www.skiftterminal.nu

Eneforhandler af Hypercom i Danmark CTcoin.dk A/S / Telefon 63 12 75 00 / ctcoin@ctcoin.dk / www.ctcoin.dk

let og sikker betaling


Tekst > Pia Finne

Detailsalg og merchandising er en essentiel del af enhver salons forretningsstrategi.

Effektive detailsalgs- og merchandisingstrategier er et ”must”, hvis der skal genereres et overskud i forretningen såvel som i forhold til at skabe bedre relationer til kunderne. For langt de fleste – hvis ikke alle – saloner, er det behandlingerne, der henter pengene hjem, men en succesfuld merchandising og gode detailhandelskoncepter kan lægge appelsinen i turbanen. Et vinderkoncept er et koncept, hvor kunderne serviceres, og hvor de efterfølgende køber produkter, der fungerer som en aktiv ”reminder” om den gode service, de fik i netop dine hænder. Frisører er meget visuelle mennesker, og ingen er bedre til at levere varen, når det kommer til ”Vis og betal”-kulturen. At skabe et spændende shopping-miljø burde derfor være ganske naturligt, og der er ingen undskyldninger for kedeligt udseende produkter på en støvet hylde i et halvmørkt hjørne. Brug mulighederne for førsteklasses produkter, super emballage, en god prissætning og god reklame fuldt ud, og fokuser på merchandisingkoncepter, der appellerer til din målgruppe og ”boost” deres købelyst med en målrettet positionering, kreativitet og afslappet konversation. Og i stedet for at tænke på produkterne som noget ekstra, lad dem spille en ledende rolle i salonoplevelsen med attraktive displays og aktive salgsstrategier forklædt som et blødt salg. Lad være med at opfordre til aggressive salgsmetoder, når krisen kradser. Lægger man pres på kunderne, skubber man dem fra sig, og skaber således kun en kortsigtet fremgang i salgsresultaterne. 40 > Færdigt arbejde

Produkterne sk al ses Produkterne i salonen skal være anbragt, så de kan ses, og så kunderne kan komme til dem. Ikke gemt væk i glasskabe eller placeret på hylder, der er enten for højt oppe til at kunne nås eller for langt nede til at kunne ses.

Det k an detailsalg gøre for din forretning At sælge kunderne de rigtige produkter til at behandle håret med derhjemme, så de fornemmer, at håret behandles korrekt også mellem salonbesøgene, har altid været kernen i en succesfuld salondrift.

Det allerbedste argument for en pro-aktiv og professionel tilgang til detailsalg og merchandising, er at har man succes med at drive sin forretning, får man mulighed for at gøre spændende ting. Vores overskud betaler ikke bare huslejen, men giver også mulighed for fotooptagelser, team-building aktivi­ teter med videre. Jo mere man planlægger og definerer sine mål, jo større succes i detailhandel. Men det sker ikke blot, fordi du viser produkter i salonen; tænk over, hvad det betyder for din forretning og hvilken forskel den ekstra omsætning kan gøre for dig og dit team.

Ved at sælge kunden de rette produkter til at pleje håret med, under­streger man det forhold, der eksisterer mellem jer, samtidig med at man øger salget. For at sikre gentaget salg er det essentielt, at man vælger de brands, der bedst repræsenterer ikke bare salonens profil men også afspejler de behov og forventninger, dine kunder har.

Derfor behøver du detailsalg Markedet for hårprodukter er meget konkurrencepræget, og kunderne har mulighed for at købe produkterne i såvel saloner som i supermarkederne, hos materialisterne og på nettet. Markedet er således mættet, men i alle tilfælde – undtagen hos frisøren – er ”eksperten” den produktbeskrivelse, der står bag på flasken. Så derfor: Brug den fordel ved enhver lejlighed! At skabe en butiks- og shoppingoplevelse i salonen giver øget salgs­ kraft, og det samme vil den luksus, der ligger i at kunne give ekspertråd, når der er behov for det. Tænk på, at enhver transaktion ikke så meget er et salg, som en souvenir, kunden kan huske besøget i salonen på.

Farver uden ammoniak… En nyhed??? Farouk Systems har 20 års erfaring!

Der er sket en sand eksplosion i valgmuligheder i de senere år, det gælder anti-ageing-produkter, organiske produkter, produkter til mænd med videre, og der er et publikum til produkterne, men måske alligevel ikke stort nok til at produkterne er gangbare i netop din salon. Så i stedet for at skyde med spredehagl, så analyser, hvad der er dine bestsellers og køb ind derefter. For at skabe et kraftigt salgsmiljø, skal produkterne ikke blot vises i salgsområdet, lad dem også være en del af salonindretningen. Kunderne skal kunne komme til produkterne, når de sidder ved behandlingspladserne eller i venteområdet. Når en kunde sidder i frisørstolen, har hun eller han ryggen til frisøren det meste af tiden. Det betyder, at kunden ikke rigtig ser, hvilke produkter, der bliver brugt. Derfor handler det om at anbringe produkterne og emballagen

Ring for besøg af konsulent Tlf. 5537 0076


Et sundere valg...

Netop tiden i stolen er det bedste tidspunkt i løbet af en behandling til at tale med kunden om produkterne tæt på kunden. Det vil resultere i, at kunden tager produktet op, ser på det, rører ved det og dufter til det, og det giver frisøren en alle tiders mulighed for at tale om produktet og dets fordele. Netop tiden i stolen er det bedste tidspunkt i løbet af en behandling til at tale med kunden om produkterne, hvorfor de virker, og hvordan de vil få håret til at føles efterfølgende. Og ærligt talt: kunderne vil sikkert meget hellere tale om, hvad der er bedst for deres hår end om deres ferieplaner - hvis ellers frisøren lyder tilforladelig og ærlig. Derfor handler det også om at designe en salon-strategi, der baserer sig på åbne spørgsmål, og giv så dine medarbejdere løbende undervisning i produkt-kendskab. hent viden Det er muligt at tage kurser i, hvordan man skaber kontakt til kunderne igennem forskellige teknikker og effektive salgsstrategier. Hent også inspiration i merchandising displays i de førende modeforretninger samt i f.eks. parfumeafdelingerne i de store varehuse. 42 > Færdigt arbejde

det Sk al du gøre • Tænk på salgsopstillinger som en videnskab - Giv dine kunder det rette antal valgmuligheder med et udvalg af forskellige serier, tilbehør med videre. Husk at taget hårets forskellige behov i de forskellige sæsoner med i betragtning. • Kopier måden tingene gøres på i de førende mode- og livsstilsbutikker og flyt rundt på dine varer. Det skaber øget interesse, og brug supermarkeds-psykologien ved at lade de produkter, der er klare impulskøb, være i øjenhøjde. • Forklar for kunden, hvad du gør, hvad du bruger og hvordan du bruger det hver eneste gang – uanset om det gælder en ny eller en gammel kunde. • Bare fordi en kunde ikke straks køber, betyder det ikke, at de ikke vil købe. Bider dagens første kunde ikke på, så lad det ikke have indflydelse på, hvordan du behandler kunderne resten af dagen. • Skab en wow-faktor i vinduet, og vend den passerende trafik til købere og potentielle kunder.

det Sk al du ikke gøre • Give kunderne mulighed for at tænke over deres indkøbsmønster, fordi du har halvfyldte hylder eller fordi du ikke har deres sædvanlige produkt på lager. • Blive forført af nye trends, der ikke passer din målgruppe. Hav kun de brands på lager, der appellerer til en stor del af dine kunder – bortset fra, hvis det er noget, der kan ændre hele billedet af moderne hårstyling som vi kender det. • Forbehold ikke kun produktbrochurer til receptionsområdet. Lad dem i stedet ligge ved behandlingspladserne, så frisørerne kan fortælle, hvilke af produkterne der passer bedst til kunden. Ved at gøre det, understreger man salonens viden og ekspertise.

Sælges hos professionelle frisørsaloner. Nærmeste forhandler, ring 66 13 39 90


Advertorial

Advertorial

Tekst > Pia Finne Foto > Pureology

Pureology værner om Pureology lancerer et nyt plejesystem; Super Smooth.

Pureology har på globalt plan indgået et samarbejde med miljøorganisationen Green Cross International, der arbejder for humanitær adfærd og bæredygtig udvikling. Sammen støtter de en række projekter, hvor også frisørerne får mulighed for at sende grønne signaler til kunderne. Samtidig lancerer Pureology et nyt plejesystem; Super Smooth.

Pureology’s primære mål er at beskytte og forlænge farvens holdbarhed og derfor er Pureology eksklusivt udviklet til eksperter inden for hårfarve og deres kunder. Alle produkterne indeholder planteekstrakter som udelukkende er økologiske, og samtidig er de produceret uden animalske ingredienser eller biprodukter fra dyr. Her er faktisk tale om et brand som værner om miljøet og som samtidig ikke går på kompromis med resultatet. Pureology er et brand med 4 værdier: Pure farvebeskyttelse, Pure forkælelse, Pure natur og Pure etik. Den etiske værdi betyder, at Pureology forpligter sig til at beskytte og bevare miljøet, og det handler om at tage ansvar. Derfor har Pureology indledt et globalt samarbejde med miljøorganisationen Green Cross International. Pureology og Green Cross International Netop for at understrege Pureology’s dedikation til etik og bæredygtighed har Pureology som nævnt indgået et samarbejde med Green Cross International, der som en ikke-statsstøttet organisation arbejder for humanitær adfærd og en bæredygtig udvikling i 33 lande. ”I Danmark er organisationen endnu ikke så kendt og består af 25 passionerede frivillige, der arbejder for en bedre fremtid”, fortæller Helle Thrane, og hun tilføjer at Green Cross International blev etableret af den tidligere russiske præsident, Mikhail Gorbatjov, og at organisationen i 44 > Pureology værner om miljøet

dag har bl.a. Brad Pitt, Paul Newman og Leonardo DiCaprio som ambassadører. Det første projekt, mellem Pureology og Green Cross Danmark, har til formål at skaffe rent drikkevand til børnene i en skole, samt det omkringliggende samfund i byen Shad Bagh i Pakistan. ”Green Cross tager ud til Pakistan og træner lokalsamfundet samtidig med at der bygges brønde, og ad den vej får lokalbefolkningen yderligere en mulig­ hed for at komme videre”. På globalt plan samarbejder Pureology og Green Cross International om projektet ”Smart Water for Green Schools”, der har til formål at forbedre helbredet for skolebørn på 40 udvalgte skoler beliggende ved internationale flodstrømninger i bl.a. Afrika, Indien og Pakistan. ”Projektet omfatter udvikling af regnvandsbevarende systemer og miljøvenlige toiletter samt ikke mindst uddannelse af lokalbefolkningen”. At det netop blev Green Cross International at Pureology valgte at sam­ arbejde med, hænger bl.a. sammen med de fælles værdier, og de værdier har salonerne også mulighed for at være med til at støtte. Således går ansvarligheden igen i produkterne såvel som i rammerne omkring Pureology. En del af emballagen er lavet af genbrugsmateriale som så igen kan genbruges. Der anvendes bl.a. genbrugspapir, og på fabrikken sker der løbende tiltag for aktivt at reducere energiforbruget. ”Faktisk er vandforbruget faldet med 21 pct. siden 2001, energiforbruget er faldet med 16 pct. og mængden af transportabelt affald er faldet med 22 pct., og lige nu er man i færd med at undersøge, om man kan drive fabrikken i USA med vindenergi”, fortæller Ditte Søndergaard

Nielsen. Ydermere er der anvendt så koncentrerede formler, at man faktisk kan foretage dobbelt så mange hårvaske med en Pureology shampoo som med en almindelig shampoo og dermed spares der på bl.a. emballage. For at støtte op om kvaliteten har Pureology et ’Pureology Promise’. Således lover Pureology fuld tilfredshed eller pengene tilbage – og det er op til kunden selv at vurdere, om produktet har levet op til forventningerne. ”Forbrugeren, der ønsker at benytte sig af ’Pureology Promise’ skal tage direkte kontakt til os, således at salonen ikke skal bruge tid på det administrative”, fortæller Naja Bidstrup fra L’Oréal Professionnel. Værdisk abende for salonen Salonerne kan i fællesskab med Pureology signalere at de værner om miljøet og er med til at bidrage til en bæredygtig fremtid. ”For os er det vigtigt at salonen har den rigtige indstilling og forståelse for mærket, og vi vil hellere have færre saloner end at de ikke deler vores værdier” siger Helle Thrane. I dag handler det selvfølgelig også om image, og som sagt, om at sende signaler til sine kunder. Derfor har frisører i udvalgte saloner mulighed for at forære deres kunder en SIGG drikkedunk fremstillet af miljørigtigt materiale. Ved køb af to Pureology produkter får frisørens kunder denne SIGG flaske og derved ”donerer” de 15 kr. af deres køb til Smart Water-

projektet”, fortæller Helle Thrane. Samtidig er det hensigten at Pure­ology i fællesskab med Green Cross Danmark med tiden vil arrangere events om hvordan frisøren f.eks. kan spare på vandet og energien i salonen. ”Faktisk er salonerne super begejstrede for Green Cross-­samarbejdet, og alle vore kunder har sagt ja til tilbud om medlemskab af Green Cross International, et medlemskab som Pureology har doneret”, lyder det. Nyt plejesystem Pureology er til farvebehandlet hår! Sådan er det, og det er også baggrunden for det nye plejesystem, Super Smooth, som er til uregerligt hår. Det giver ekstra pleje til frizzy hår, giver kontrol samtidig med at det gør håret blankt. Således er de eksklusive formler beriget med udglattende kameliaolie, sesamolie og økologisk shea butter, som tilfører håret en silkeagtig og langtidsholdbar kontrol. Økologisk geranium sikrer nærende pleje og intens glans, og den unikke koncentrerede shampoo og det nye varmebeskyttende Thermal AntiFade Complex optimerer hårfarvens holdbarhed. Super Smooth består af i alt 6 produkter: En sulfatfri shampoo, en conditioner, en Relaxing HairMasque, som tæmmer frizz, en Smoothing­ Cream, der hjælper med at kontrollere utæmmet volumen, en RelaxingSerum, der udglatter flyvsk hår og giver glans samt en SmoothingElixir; en treatment som styrker og genopliver yderst sensibelt og kemisk behandlet hår. Pureology værner om miljøet < 45


cutting SOMMERKLARE KORTE FRISURER OG LANGT PUNKINSPIRERET HåR SES SOM SIDSTE NyE TENDENSER På FRISUREFRONTEN. FARVERNE SPILLER FRA SUPER BLOND TIL MØRKE, BRUNE NUANCER LIGESOM RØD OGSå ER EN DEL AF SOMMERENS FARVESKALA. ET SUNDT UDTRyK ER EN ANDEN TENDENS – UANSET OM DET GæLDER KRØLLER, FALD ELLER HELT GLATTE FRISURER; DE SKAL SPILLE AF LIV OG STRåLE AF SUND SOMMERGLANS.

Alison Jameson

Five Point Alliance/Manifesto

Sassoon/Futuricity

Alex Paola

Leo Bancroft

Sassoon/Futuricity

Sassoon/Futuricity

Alex Paola

se flere billeder På

Hairmagazine.dk


Hypershine Oplev den nye IGORA Color Gloss Igora Color Gloss Skyllefarve til ultimativ og fantastisk glans. Sassoon/Futuricity

• Forbløffende farveintensitet med en holdbarhed på op til 15 hårvaske.

Alex Paola

• Croma Colour Technology forsegler farvepigmenterne og skaber en glansfuld overflade på håret. • Op til 40% gråhårsdækning. • Klar til brug. Indeholder ikke ammoniak eller oxidanter. Five Point Alliance/Manifesto

Alison Jameson

Leo Bancroft

se flere billeder på 48 > Cutting Edge

hairmagazine.dk


Tekst > Rikke Højby Nielsen og Louise Wright Foto > Frederik Skovdal

Brudevals, blonder & krøller

Et flot opsat hår, kræver ligeledes flot plukkede bryn.

Den spæde start mod en smuk og elegant brudefrisure.

Fuld koncentration backstage

Michael og Peter Andersen fra HairContrast tager sig godt af de deltagende frisører

Søren Hedegaard i levende forklaring om sin opsætning Søren Hedegaard undlader ingen detaljer når han demonstrerer – slet ikke når det gælder brudeopsætning som her under turneen ’Wedding Collection’ i samarbejde med HairContrast.

Brudevals, blonder, krøller og hvide kjoler satte scenen for et forår i brylluppets tegn. Det har i hvert fald været tilfældet hos HairContrast, der i marts tur­ nerede rundt i landet med deres nyeste skud på stammen ”Wedding Collection by Joakim Ross”. Her leverede en af Danmarks førende frisører og make–up artister, Søren Hedegaard, i selskab med HairContrast et gennemført bryllups- og konfirmationsshow. Alle modellerne bar elegante brudekjoler, fik sat smukke frisurer og lagt den perfekte make-up, så den helt rette atmosfære blev skabt, og helhedsindtrykket var komplet. Michael Andersen fra HairContrast bød på aftenerne velkommen og guidede folk igennem den nye kollektion, hvorefter Søren Hedegaard gik på scenen med modellerne én efter én. 50 > Brudevals, blonder og krøller

Der blev stylet i alt 6 modeller, 5 brude og én konfirmand. Søren Hedegaard legede med tidens trends og lavede spændende frisurer, der kombinerede asymmetri, edge og elegance. For Søren er det vigtigt at få kunden og frisuren til at smelte sammen og gøre dem til ét. Søren har ladet sig inspirere af sin travle hverdag og verden omkring ham og lavede sågar en brud, der efter brylluppet kunne gå direkte til Oscaruddeling, hvilket jo blot understreger det bredspektrede show. I pausen fik frisørerne mulighed for se opsætningerne på tæt hold, røre ved dem og tage billeder med hjem til inspiration, samt mulighed for at se alle de løse ”Hair accessories” fra ”Wedding Collection”, som Søren Hedegaard brugte i alle sine langthårsopsætninger. Work in progress

Hair accesories og Jewelry collections fra HairContrast på et og samme bord – opmærksomheden var stor.


Opmærksomhed og snak blandt publikum var i højsædet – på scenen gjaldt det jo trods alt ’den store dag’.

Michael Andersen fra HairContrast byder publikum velkommen

Et smukt opsat resultat

Nyt liv og glans til skrøbeligt, sart og modent hår.

NY SEAH Black Pearl En ekstravagant, elegant og smuk bryllupsfrisure skal hjælpes lidt på vej – her fremviser Søren Hedegaard sit hemmelige våben – hair accesories fra HairContrast

SEAH Together. A passion for hair

HAIRSPA


Her ses de hair accesories, der blev anvendt til de smukke bryllupsopsætninger og foran æsker med ’Jewelry Collections’ fra HairContrast

Catwalk på scenen før kirkegulvet kalder.

Michael Andersen fremviser de hair accesories anvendt til Søren Hedegaards smukke kreationer

Man må lide for skønheden.

se flere billeder På Perfektionisme og smukke resultater går hånd i hånd

Hairmagazine.dk


Tekst > Louise Wright Foto > HairMix

En lille fjer på…

NEW YORK – We’ll be Back!

Georg Harmens og Helen Tokebjerg i selskab med Hedwige.

HairMix teamet troede de skulle med bus – blev istedet glædeligt overraskede over at blive hentet i limousine.

’Årets mest spændende arrangement går til New York’. Sådan lød det i al fald fra HairMix og RUSK der i marts dette forår krydsede atlanten og drog mod ’The Big Apple’. D. 6 marts fløj 14 heldige – frisører og ansatte i Hairmix - afsted fra Kastrup lufthavn. Foran dem lå 4 hektiske, men spændende dage i New York med oplevelser til både den faglige såvel som den sociale, udtryksfulde og uforglemmelige bagage. ’Efter 8 timers behagelig flyrejse med SAS, landende vi i Newark lufthavn til det dejligste forårsvejr. Da vi forlod Kastrup var det minus 7 grader og nu, her i New York har vi plus 12 grader.’Sådan lød det fra en veltilfreds Helen Tokebjerg fra Hairmix, der med stor fornøjelse fik forskud på foråret i marts, alt imens resten af den danske befolkning stadig døjede med rimfrost på ruderne. Times Square – center of the city that never sleeps I to store hvide limousiner skålede de 14 i champagne, alt imens turen i bedste New Yorkerstil gik fra lufthavnen mod hotel Marriot Marquis, der ligger placeret på Times Square i hjertet af Manhatten. Enhver ’Sex & the City fan’ ville, med så central en placering tæt på alt fra kendte seværdigheder og uanede shoppingmuligheder, ikke kunne ønske sig mere, RUSK markerede sig Turens hovedformål var møntet på den verdenskendte IBS messe, som skulle danne grundlag for produktinspiration, hårtrends og endnu ukendte modetendenser. ’På messen besøgte vi stande med produkter, vi endnu ikke har set i Danmark, og vi fik shoppet alt for meget. Vi kunne dog hurtig konstatere, at vi i Danmark er langt fremme med hår og mode’ lyder meldingen fra Helen Tokebjerg. På messen bed de danske Hairmix repræsentanter dog stærkt mærke i præsentationen af RUSK – her var en stand der skilte sig ud. RUSK markerede sig med en stand bestående af 3 mindre stande, hvoraf to underholdt og inspirerede de forbigående med kreative demonstra56 > NEW YORK – We’ll be Back!

Store smil fra Elsebeth og Georg.

Times Square – midtpunktet i New York, byen der aldrig sover.

tioner og flot modelfremvisning. Derudover havde RUSK arrangeret et VIP-område, hvor de seneste klippeteknikker og produkter blev vist – dog kun for gæsterne fra Europa! Sightseeing på Manhattan Efter halvanden dag med faglige udfoldelser og indtryk stod den på ’Manhattan sightseeing’ i bedste turiststil med dobbeltdækkerbus. Da vejret disse dage var med høj sol, var den ekstra bonus med udsigt på øverste dæk i det fri ikke til at benægte. En speedtalende guide underholdte og fremviste byen så selv de deltagere, der havde været i New York før, fik set steder og hørt historier de ikke kendte.

Et udpluk af IBS messens labre modeller.

Udsigten fra dobbeltdækkerbussen kom dog til skamme, da aftenens middag blev nydt på 46. etage på hotel Marriot Marquis.’I løbet af 1 time drejer den rundt, så man kunne sidde og se hele Manhattan wauw!’ HairMix crewet var stærkt imponeret. I de mere skridsikre og jordnære omgivelser blev Broadway musicalen Mamma Mia overværet, Ground zero, foruden en tur til Woodbury Outlet Centre, der med over 220 butikker, sikrede at der blev shoppet igennem.

Gruppefoto af Hairmix teamet.

En stilfuld afsked Den afsluttende oplevelse foregik dog igen i højderne, nemlig i Empire State Building, der i stjerneklar himmel ved midnatstid aftegnede New Yorks gader som et forblændende lyshav. På 4. dagen forlod HairMixteamet New York med samme stil som de var kommet – i to hvide limousiner til Newark lufthavn. ’New York er en oplevelse værd, som man bør se mindst én gang i sit liv! Tak til HairMix og RUSK for en fantastisk tur og oplevelse! We’ll be Back! Sådan lød de afsluttende ord fra Helen Tokebjerg der på alle 14 del­ tageres vegne slår fast, at turen går mod New York igen i 2011.

se flere billeder på Højt, extravagant og opsigtvækkende – New York Style.

IBS Messen udfordrede kreativiteten.

hairmagazine.dk


Undgå farvekanter GOLD oil COMPLEX fra ICON Hairspa er et fantastisk produkt, der giver optimal beskyttelse af hovedbunden ved farvning. Med dette produkt er det muligt at undgå uønskede farvekanter.

Blondes have more fun Fra Colomer Denmark’s Revlon Professionel kommer nu tre nye farver til super blondes serien – Revlonissimo NMT Maximum Neutralizing. Med dette produkt kan du som frisør skabe fantastiske blonde resultater, samtidig med at hårets overflade beskyttes.

Haircare

Til alle krøller New Curl Collection fra Redken består af i alt tre produkter, som er tilpasset forskellige behov. Så uanset om man har fine, slappe eller grove krøller kan man få den perfekte løsning. Serien har desuden specifikke egenskaber, der giver optimalt fugtniveau.

Black Titanium

Gratis slibnings service i 10 år

Lad solen skinne Simply Organic fra Danhair kommer med Sun Shine Heat Activated Shine Complex, der tilføjer håret vægtløs glans på en naturlig måde, samtidig med at den plejer og beskytter håret mod solens skadelige stråler. Pris 187 kr.

Med kranium skrue og 3D-Joewell-logo skrue Størrelse: 5”, 5,5“, 6“

Bliv sommerblond…. ICON Hairspa lancerer nu DECO Alternative Cream Bleach fra SENS.US, som kan lysne op til 7 toner. Den giver skinnende resultater med maksimal beskyttelse for hår og hovedbund.

SOMMEREN ER OVER OS. DET SES På UDVALGET AF NyE PRODUKTER. PLEJE TIL HåRET I SOLEN ER KLART ET GENNEMGåENDE TEMA. DER SES OGSå NyE, REVOLUTIONERENDE PRODUKTER TIL BLOND, FARVET HåR, LIGESOM DER På UDVALGET AF NyE PRODUKTER SES EN KLAR TENDENS TIL, AT KRØLLER ER ”IN”.

tis: Gra Skull“ irt „ en T-Sh similist d e m

Summer freeze KPSS Danmark lancerer nu en sjov nyhed fra KMS California, som supplement til hårplejeserien SolPerfection, nemlig ’Summer freeze’. Den giver en kølende fornemmelse samtidig med, at den opfrisker og giver fugt til krop og hovedbund. Pris 220 kr.

Blond på 5 minutter KPSS Danmark lancerer nu Goldwell’s revolutionerende løsning til lyse stribebehandlinger:” New Blonde”. New Blonde lysner udelukkende det naturlige hår mellem de lyse striber. Og det giver den naturlige udvoksning et harmonisk, blond look på kun 5 minutter.

58 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Fransk elegance HOMME fra L’Oréal Professionel er den komplette stylingserie til den stilbevidste mand. Serien består af i alt seks eksklusive produkter, som sikrer et vedvarende hold, samtidig med at de er lette at anvende og nemme at vaske ud af håret igen.

Tilfør perler til dit hår Bella Vista’s Schwarzkopf Professional lancerer nu Black Pearl i den eksklusive serie SEAH, hvor spa-principper og velvære er i fokus. Serien består af: Shampoo, Conditioner og Masque. Pris 179-199 kr.

1 års jubilæum Pureology kan nu fejre 1 års jubilæum på det danske marked. Det markeres med lanceringen af et nyt eksklusivt plejesystem: New Super Smooth, som består af 6 fantastiske produkter, der gør uregerligt farvebehandlet hår glat, glansfuldt og medgørligt.

Bruger du varmestyling? MATRIX Biolage kommer nu med Thermo-Active Repair Cream. En blødgørende leave-in cream, der beskytter håret mod høj varme fra føntørrer og krølle- glattejern, og som samtidig reparerer de skadede hårstrå. Forhandles af Cosmobell. Pris 150 kr.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

www.joewell.de Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Jordbærhaven 34 • DK 2680 Solrød • Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


De fantastiske 7 HairMix kommer nu med en ny serie: Curlesque fra Tigi Catwalk. Serien består af syv produkter: En Shampoo, en Hydrating Conditioner, en Leave-in Conditioner, en Serum, en light weight Mousse, en Strong Mousse og en Curls Rock Amplifier. Pris 139-179 kr.

Serious & Creative fun – Nyhed fra 1.juni Den nye Playball Beach Fizz, som lanceres 1. juni af L’Oreal Professionnel er en lækker teksturgivende saltvandsspray, som tilfører håret maksimal kontrol. Den bruges på tørt eller vådt hår, og styles nemt med fingerspidserne. Pris 159 kr.

usy d„ me

Style Master - udfold dit talent Nyt fra Colomer Danmark. Revlon Professionals helt nye linje af Style Masters produkter giver kvalitetsgaranti og ligger bag konceptet Style Master Project der er beskrevet i dette nummer af Hair Magazine. Det er en produktlinje med ny tekstur, nye formater, ny konsistens og uendelige muligheder, med det eneste formål: At fremme frisørernes kreative frihed.

nlig

e„

skr ue

Nye Wonders HairMix lancerer your Higness fra Tigi Catwalk. Serien består af seks nye produkter: Elevation Shampoo, Nourishing Conditioner, Root Boost Spray, Thickening Gel Creme, Weightless Shine Spray og en Firm Hold Hairspray. Pris155-165 kr.

sen

Beskyt dig fra solens stråler Redken lancerer New Solar Screen SPF 10. Det nye produkt beskytter hår og hovedbund. Det indeholder plejende mangoolie og styrkende ceramider og er baseret på den avancerede solbeskyttende Hydra-Sheild Complex.

SILVER FLASH

Sak

Fræk og forførende Crush Black Violet er en ny parabene-fri serie fra svenske Grazette lanceret af Cosmobell. Produkterne har en fræk forførende frugtduft og indeholder naturlige mineraler fra havet. Den bygger håret op både indefra og udefra.

GOLD FLASH

Mod skadelige virkninger ICON Hairspa lancerer nu GEL fra Label.m. GEL er således det store hit igen, den giver en super flot struktur i håret, og giver medium/ kraftigt hold til frisuren.

Spar håret for håndvask Alterna lancerer 1. juni endnu et produkt i deres CAVIAR anti-aging serie. Caviar Dry Shampoo er en talkumfri tørshampoo, som nænsomt renser håret for rester af stylingprodukter eller urenheder. Pris 299 kr.

60 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

s: Grati ye

100 pct. effekt KPSS Danmark præsenterer Colorglow fra Goldwell. Dermed bliver Goldwells store succes indenfor hårmasker relanceret og oven i købet i tre varianter. De har 100 pct. genopbyggende effekt, og giver vitalt, stærkt og sundt hår. Pris 159 kr.

Den n icone sil er kamm

more Hår med highlights – Nyhed fra 1.juni LuminoContrast Thermo Protective Spray er en nyhed fra Série Expert lanceret af L’Oréal Professionnel. Den er specielt udviklet til at beskytte highlights eller farvet hår under føntørring. Produktet kommer på gaden 1. juni.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

at

www.haaro.de Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Jordbærhaven 34 • DK 2680 Solrød Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


Tekst > Sarah Maria Carl og Louise Wright Foto > Claus Peuckert

Wella Trend Vision 2010

Koncentration backstage – Haute Couture tillader ikke at læbefarve bliver tegnet uden for kanterne.

Til ham, til hende – eksklusiv haute couture klip og styling der matcher hinanden.

Wella Professional og System Professionel stod bag den avantgarde haute couture udgave af Wella Trendvision 2010.

– Nordic event En aften i selskab med Nordic Creative Team

Tirsdag d. 16. marts åbnede Wella Professional dørene i Wella Studios og bød indenfor til en aften i selskab med deres Nordic Creative Team. Nordic Creative Team demonstrerede denne aften deres fortolkning af Wella Professionals Trend Vision 2010 - i Haute Couture stil – den avantgarde udgave af trenden, som der lige nu turneres med i alle fire nordiske lande. De fire trends: Techno Poetry, Midnight Stage, Nomad Couture og Natures Goddess, blev alle præsenteret ud fra devisen ’jo vildere jo bedre’.

Det var ikke kun på scenen at Haute Couture modellerne fik opmærksomhed – der var rift om et ’snapshot’ af de kønne unikum’er.

Marta Spizewska, Nordic Wella Capability Trainer og overordnet ansvarlig for Nordic Creative Team, startede ud med at gennemgå filosofien bag de 4 trends. Benjamin Martin, Danish Wella Capability Trainer, gennem­ gik derefter de farver og den farveteknik, der var brugt på de forskellige modeller, og de forskellige trends. De enkelte trends har nemlig hver deres farveteknik for at opnå det helt rigtige look. Efterfølgende kom Olli-Pekka Pietila, Finnish Wella Capability Trainer, og Anette Bengtsson, Swedish Wella Technician, på scenen og demonstrerede to af klippe­ teknikkerne, mens de færdiglavede modeller blev fremvist, forklaret og gik catwalk. Til sidst kreerede Marta, som denne aften var stand-in for det norske team-medlem, en opsætning à la Rihanna direkte på scenen, så publikum kunne se, hvor nemt det rent faktisk kan gøres.

Gennemført Haute Couture med pufærmer, højt opsat hår og knivskarp make-up.

Alle modellerne, og der var fantastisk mange modeller denne aften, var stylet med vildt Haute Couture hår, make-up der passede til, og tøj som var designet af Marta Spizewska og Nordic Education og skræddersyet specielt til denne turné. Således hang hele looket sammen og afspejlede den specifikke trend den enkelte model skulle udtrykke. Som afslutning kom teamet med en stor opfordring til de deltagende, nemlig at stille op til dette års lokale Trend Vision konkurrence, hvor den internationale ITVA finale afholdes i intet mindre end Paris. En mulighed for at eksponere og prøv sig selv af. 62 > Wella Trend Vision 2010 – Nordic event

Haute Couture er karakteriseret som noget unikt, stilrent og ’one of a kind’. Denne blå farvning samler det unikke helhedsindtryk hos den mandlige model.

Knivskarpe kanter - Benjamin Martin med tungen lige i munden.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


DIC

R

BO

NO

Her ses Olli-Pekka Pietila, Finnish Wella Capability Trainer I færd med klipningen af en mørk skønhed.

E

NC U O B E UNC

Haute couture i alle dets hårinspirerede afskygninger.

D U B L TI

På scenen ses fra venstre: Benjamin Martin, Danish Wella Capability Trainer, Anette Bengtsson, Swedish Wella Technician, Olli-Pekka Pietila, Finnish Wella Capability Trainer og Marta Spizewska, Nordic Wella Capability Trainer.

BounceBounce NU også som 60 cm

Marta Spizewska, Nordic Wella Capability Trainer og overordnet ansvarlig for Nordic Creative Team fremviser en ægte Rihanna inspireret håropsætning ’on stage’.

KØB 3 stk og få Pris 1.440,00 KØB 6 stk og få Pris 2.880,00

1 3

gratis

gratis

0 NEW 6

SPAR

480,SPAR

1.440,-

NORMALPRISER 45 cm 360,00 kr/stk 60 cm 480,00 kr/stk TIlbuddet gælder til og med den 30. juni 2010!

se flere billeder på Anette Bengtsson, Swedish Wella Technician, demonstrerer klippeteknikkerne bag aftenens haute couture hår.

Lidt forkælelse til ganen inden showstart.

hairmagazine.dk

24 90 55 11 Nordic HairContrast . Erhvervsvej 86 2C84 99 . 8653 Them . + 45 86 84 998611

Aalborg 98 18 10 00 · Viborg 86 61 52 11 Fyn 66 17 20 73 · KBH 46 15 21 11

CM


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Det handler om

arbejdsmiljøet Det kan virke lidt uoverskueligt at komme i gang med en arbejdspladsbrugsanvisning, der sikrer det bedste arbejdsmiljø for de ansatte i salonen. Men det er faktisk ikke så uoverskueligt endda. Læs her gode råd til, hvordan man lettest får lavet sin arbejdspladsbrugsanvisning, så Arbejdstilsynet godkender den næste gang, de kommer på uanmeldt besøg.

I enhver frisørsalon med blot en enkelt ansat skal der stå en arbejds­ pladsbrugsanvisning; en mappe med en oversigt over alle de produkter, der findes i salonen, hvilke stoffer de indeholder, og hvad man skal gøre, hvis kemikalierne f.eks. kommer i øjnene – eller der opstår brand. Det kan ved første øjekast være lidt uoverskueligt for den enkelte frisør, men det er faktisk ikke så vanskeligt endda. Og alt andet end lige, så skal den laves: Kommer Arbejdstilsynet på besøg, er arbejdspladsbrugs­ anvisningen et krav, for det handler om arbejdsmiljø! ”En del frisører er faktisk slet ikke klar over, at der skal foreligge en arbejds­pladsbrugsanvisning”, lyder det fra tilsynschef i Arbejdstilsynets tilsynscenter 1, Cathrine Tived. Og arbejdspladsbrugsanvisningen er frisørens ansvar og ikke leverandørens, som mange fejlagtigt tror. Den lov blev nemlig lavet om i 2002. ”I dag er frisørerne selv nødt til at sætte sig ind i, hvad der står på hylderne i salonen”, lyder det fra AnneDorte Mathiesen fra Brancheforeningen SPT, der har godt 20 medlemsvirksomheder, der leverer varer til frisørsalonerne. Og SPT lavede for nogle år siden en ”Branchevejledning om kosmetikprodukter for frisører”. Har man den stående, kan den faktisk gøre det ud for en del af arbejdspladsbrugsanvisningen, hvis den gøres lokal. Den indeholder nemlig 16 punkter fra shampoo til hårkure, hårfarve, permanentvæsker, afblegningsprodukter og hårspray med videre, og den oplyser, hvad man skal tænke på i forhold til såvel sikkerhed som sikkerhedsmæssige hensyn når man bruger produkterne. Det gælder, hvilke stoffer, der kan forekomme i produkterne, råd om ventilation, og om man f.eks. skal bruge handsker. 66 > Det handler om arbejdsmiljøet

Alle sk al besøges inden 2011 Ellers henviser Anne-Dorte Mathiesen til Branchearbejdsmiljørådets service - BAR-service, der findes på www-bar-service.dk. Det samme gør man hos Arbejdstilsynet. ”Typisk har nogen et godt kendskab til arbejdspladsbrugsanvisningerne – andre har det ikke”, lyder det fra Cathrine Tived. For nogle år tilbage kørte man massivt på frisørsalonerne. Det har åbnet en del øjne. “Arbejdstilsynet har en screeningsplan, der lyder på, at vi skal besøge alle virksomheder herunder frisørsaloner inden udgangen af 2011. Det arbejder vi naturligvis hen imod. Samtidig besøger vi salonerne f.eks. i forbindelse med ejerskifte med nyt CVR-nr, hvis salonen er ny eller hvis der f.eks. har været en ulykke eller lignende”, fortæller Cathrine Tived. Har en salon ikke en arbejdspladsbrugsanvisning, som de skal have, gives et påbud. Frisøren skal sørge for at få bragt orden i tingene, og melde tilbage når det er sket. ”Hører vi ikke fra dem, rykker vi dem og foretager eventuelt et kontrolbesøg, og sker der fortsat ikke noget, overgives sagen til vores jurister. Men oftest får de rettet op på tingene”. Når det gælder de ”grønne” frisører kan sagen stille sig lidt anderledes i forhold til arbejdspladsbrugsanvisningen. ”Her må vi ud og vurdere, hvilke produkter, der står på hylderne, for at kunne sige om der skal en arbejds­ pladsbrugsanvisning til eller ej”, forklarer Cathrine Tived.” Lav en mappe Anne-Dorte Mathiesen anbefaler, man laver en arbejdspladsbrugsanvis­ ning i et ringbind. ”For Arbejdstilsynet kræver, det skal stå tilgængeligt.

”I dag er frisørerne selv nødt til at sætte sig ind i, hvad der står på hylderne i salonen”, lyder det fra Anne-Dorte Mathiesen fra Brancheforeningen SPT. Hun anbefaler, at man laver sin arbejdspladsbrugvejledning i et ringbind, der står tilgængeligt for alle, og som er let at slå op i.


FANTASTISK NYHED

fra KEVIN MURPHY

HYDRATE-ME.WASH OG HYDRATE-ME.RINSE

Intensiv fugtgivende pleje Nyeste skud på stammen i Kevin Murphy familien – fantastisk lækre produkter, der med det store indhold af Kakadu blomme beriger håret med intens fugtgivende pleje. Kakadu blomme er den frugt i verden, med det højeste indhold af Vitamin C. Vitamin C virker stimulerende på elastin og collagen, og gør håret fantastisk blødt og glansfuldt. HYDRATE-ME.WASH indeholder foruden Kakadu Plum også Hydroliserede silkeekstrakt, Vitamin A og C, Jojoba, Shea butter, Kæmpenatlysolie og Bergamot. Den unikke blanding af ingredienser virker ekstremt plejende og giver håret et silkeagtigt udseende, samtidig med en skøn sensuel duft. HYDRATE-ME.RINSE har et højt indhold af micro algen Spirulina og collodoidt sølv, der stimulerer hårets celler og gør det strålende blankt. Kæmpenatlysolie blødgør håret, og gør det nemt at rede ud. Indeholder også ingredienser som Solsikkeolie, Jojoba og Shea butter der alle virker plejende og genopbyggende på medtaget hår.

På www.bar-service.dk findes skemaer til brug for udarbejdelse af arbejdspladsbrugsanvisninger.

Det er altså ikke nok, det står i en fil på computeren. Den skal findes fysisk i salonen, så medarbejderne hurtigt kan slå op, hvis de kommer i tvivl om et produkt, eller hvis der sker et uheld. Det betyder, det er en god idé, at anbringe ringbindet der, hvor produkterne opbevares eller der, hvor farverne blandes”. For overskuelighedens skyld er det en god idé, at hvert produkt har en side i mappen med en synlig overskrift og en efterfølgende liste over indholdsstoffer. Man kan spørge sin leverandør om der skulle findes et datablad på produktet, men som nævnt er det ikke længere et krav til leverandørerne at lave et datablad på produkterne, og ofte er det lige så enkelt blot at skrive listen over indholdsstofferne af. ”Vi har faktisk kun ganske få forespørgsler på datablade på produkterne”, fortæller Camilla Markussen fra Wella. ”Men ringer en kunde og efterspørger det, har vi lavet en pdf af SPT’s materiale, som vi gerne sender til dem. De informationer, de skal bruge for at udfylde skemaerne rigtigt, står bag på produkterne”, lyder det fra Camilla Markussen. Skemaerne på SPT’s hjemmeside er BAR-vejledningen, og skemaerne kan som tidligere nævnt anvendes, når mappen skal udarbejdes. Skemaerne, der findes på www.bar-service.dk eller kan hentes via SPT’s hjemmeside, indeholder produktgruppeblade til udarbejdelse af arbejdspladsbrugsanvisninger inden for 10 produktgrupper. På samme hjemmeside findes også skemaer, der kan udfyldes med instrukser om brand, førstehjælp, opbevaring af spild og affald med videre. ”I bund og grund handler det jo bare om sund fornuft, der skal skrives ned”, fastslår Anne-Dorte Mathiesen. Sæt jer SaMMen Og netop når det gælder den sunde fornuft, mener hun, arbejdspladsbrugsanvisningen har en rigtig fin funktion. 68 > Det handler om arbejdsmiljøet

”Medarbejderne og mesteren i salonen er nødt til at tage sig tid til at sætte sig sammen og diskutere, hvad man gør i de forskellige situationer, så alle er helt klar over procedurerne i forhold til uheld, brand, førstehjælp med videre. Og alene dét, at problematikkerne og procedurerne tales igennem gør, at man er nået rigtig langt hen ad vejen til et bedre arbejdsmiljø”, mener hun – ved at udfylde skemaerne, tænker man jo også tingene igennem”. Er der flere end 10 medarbejdere i salonen, skal sikkerhedsrepræsentanten desuden involveres i udarbejdelsen af arbejdspladsbrugsanvisningen. I snakken skal selvfølgelig også indgå aftaler om arbejdsrutiner, for det er nemlig ikke de tekniske brugsanvisninger fra leverandøren, der skal stå i arbejdspladsanvisningen, men hvordan man tænker at arbejdet med et produkt skal foregå i netop din salon. En gennemgang af produkterne skal selvfølgelig også ske, så de enkelte medarbejdere er klar over, hvilke kemikalier, de enkelte produkter indeholder, og hvordan man skal forholde sig i forhold til dem.

Lige nu kan du tilbyde din slutkunde, som køber HYDRATE-ME.WASH OG HYDRATE-ME.RINSE en lækker naturbørste med skaft af mahogny og med ægte vildtsvinehår til en værdi af kr. 250,- helt uden beregning. Hør mere hos din sælger, eller ring til ordrekontoret for nærmere information. (gælder så længe lager haves).

”Måske kan vi ad den vej få flere frisører til at bruge handsker, når de arbejder med farve”, lyder det fra Anne-Dorte Mathiesen, der ind imellem ser netop det som en udfordring. en anSvarlig i hver Salon Hos Klippestuen Z har Abdel Ghazouani udpeget en i hver af sine fire saloner til sikkerhedsrepræsentant, som Arbejdstilsynet kræver det. ”Det er deres opgave at sørge for, at arbejdspladsbrugsanvisningerne hele tiden er up-to-date, så den opfylder Arbejdstilsynets krav”, fastslår han. Klippestuen Z bruger de fortrykte skemaer og de medfølgende vejledninger både når det gælder produkter, og når det gælder anvisninger i forhold til anvendelsen af handsker, brandinstrukser o.s.v. Og det fungerer fint”, lyder det fra Abdel Ghazouani, der i løbet af 2009 har haft uanmeldt besøg af Arbejdstilsynet i alle sine saloner.

Kevin Murphy forhandles af: Icon Hairspa A/S • Energivej 3 • 4180 Sorø • Ordretlf: 57 66 03 00 • www.iconhairspa.dk


Alle frisørsaloner skal lave en skriftlig arbejdspladsvurdering – en APV – der kan skabe overblik over arbejdsmiljøforholdene i salonen, og som kan danne grundlag for bl.a. iværksættelse af forebyggende initiativer. Sådan ser Branchevejledningen om arbejde med frisørprodukter ud. Den kan downloades på www.bar-service.dk

Skriftlig arBejdSPladSvurdering Alle frisørsaloner skal desuden lave en skriftlig arbejdspladsvurdering – en APV – der kan skabe overblik over arbejdsmiljøforholdene i salonen, og som kan danne grundlag for at bl.a. iværksættelse af forebyggende initiativer. APV’en skal også findes på salonen og være tilgængelig for arbejdsgivere, ansatte og Arbejdstilsynet. Før udarbejdelsen af en APV er det en god idé at læse ’Sofia’, der er et fremtidssikret undervisningsmateriale til frisører og ansatte i frisørsaloner. I ”Sofia – sundhed, miljø og sikkerhed” kan man læse om de risici, frisørerne udsættes for, og på den måde blive bedre til at forebygge. En APV skal ifølge Branchearbejdsmiljørådet indeholde: • Identifikation og kortlægning af frisørsalonens arbejdsmiljøforhold • Beskrivelse og vurdering af frisørsalonens arbejdsmiljøproblemer: Fysiske, ergonomiske, det kemiske arbejdsmiljø, støj, indeklima og ulykkesrisiko (Arbejdspladsbrugsanvisningen er en del af dette). • Prioritering og opstilling af en eventuel handlingsplan med tidsfrister til løsninger af frisørsalonens arbejdsmiljøproblemer. • Hvem der er ansvarlig for dette. • Retningslinjer og opfølgning på handlingsplaner. • Angivelse af, hvem der har ansvaret for opfølgningen, og hvordan der følges op. 70 > Det handler om arbejdsmiljøet

Sådan laver du en arbejdspladsbrugsanvisning: • Læs BAR-vejledningen på www.bar-service.dk. • Find et ringbind. • Lav en liste over produkterne i salonen. Spørg evt. leverandøren om der findes et datablad. Ellers skrives ingredienslisten bag på produkterne af. • Brug evt. skemaerne på www.bar-service.dk. • Det indholdsstof, der findes mest af i produktet, skal stå først o.s.v. • Skriv ned, hvilke produkter, der skal anvendes handsker til. • Skriv ned, hvilke procedurer, der skal anvendes i tilfælde af brand. • Hvor står brandslukkeren? • Hvad gør man i tilfælde af, at der skal ydes førstehjælp? • Hvor står øjenskylleflasken? F.eks. til højre for håndvasken i køkkenet. • Hvor opbevares spild og affald?


Tekst > Louise Wright og Michele Fitzwilliams Foto > Style Masters Brand Book

Resultatet er en opvisning uden sidestykke inden for styling og kreativitet, som via billeder danner Style Masters’ idealer for eminent håndværk og professionalisme. Style Masters-kreationerne - Sk abt af frisører til frisører Styling er det, der gør en klipning til meget mere end en klipning: Det er en uendelig mængde af stilmuligheder hvor kun fantasien sætter grænser. Det er her, at den kunstneriske og følelses­ betonede del af arbejdet kommer til udtryk; det rene og meget personlige udtryk som skabes indefra. De seks Style Masters har demonstreret dette ved at forvandle hver deres individuelle klip­ ning til 3 kunstværker takket være deres talent inden for styling, netop for at understrege alsidigheden og mulighederne, der ligger gemt i én klipning såfremt stylingen er i orden.

Projekt Style Masters:

Frisørfaget som

kunstart. Styling er mere end bare styling – det er en kunstart. Sådan lyder filosofien hos Revlon Professional, der på netop dette grundlag lancerer et enestående projekt, nemlig Style Masters. Et projekt, der er iværksat for at give styling den prestige, den fortjener.

David Raccuglia, Chicago, USA. I 2008 blev han valgt som en af de mest indflydelsesrige frisører i fagets historie i USA.

Ligesom alle andre kunstnere har frisører også brug for redskaber af høj kvalitet for at kunne udfolde deres kreative talent til fulde i hver frisure og opnå den præcis ønskede effekt. Derfor har Revlon Professional skabt en linje af Style Masters produkter med kvalitetsgaranti fra ekspertisen hos Revlon Professional. Holdet bag Style Masters har alle bidraget med deres personlige og faglige erfaringer, og resultatet er blevet de bedste redskaber både hvad angår præcision, bedre teknik og nytænkning. En produktlinje med ny tekstur, nye formater, ny konsistens og uendelige muligheder med et eneste formål: At fremme den kreative frihed. Vær din egen og dine kunders Stylemaster ’Formålet med Projekt Style Master er at hylde frisørerne, som de kunstnere de er, og få dem til at give deres stylingekspertise videre til kunderne i salonen. Kunderne skal have det optimale ud af, og se mulighederne i deres klipning.’ Sådan lyder det fra Michele Fitzwilliams fra Colomer Denmark der er meget stolt af Style Master projektet – så stolt at konceptet gives videre til et stort show d. 17. maj hvor hele 3 af de 6 Style Master frisører giver deres viden og kreativitet videre til de danske frisører.

Men dette mål er ikke kun Revlon Professionals. Det er også målet for seks af de største frisører i verden, der har slået sig sammen som ultimative repræsentanter for værdierne i projekt Style Master.

Robert Masciave, London, UK. Æresbevisning fra Fellowship of British Hairdressing og valgt som Årets bedste individuelle salon i 2009 og 2010. Charlie Price, Denver, USA Præmieret som årets internationale frisør i 2007.

Gun-Britt Zeller, København, Danmark. Vinder af Global Salon Business Award i 2004.

72 > Projekt Style Masters: Frisørfaget som kunstart

Fumio Kawashima, Tokyo, Japan, Japans mest berømte frisør og skaberen af Box Bob-frisuren.

X-Pression, Madrid, Spanien. Internationalt prisbelønnet som et af de mest kreative nye talenter inden for frisørbranchen af International Association of Professional Hairdressing Magazines (AIPP) i 2010.

1 klipning 3 looks Et bevis for at styling gør frisørfaget til en kunststart. Klipning og styling: Gun-britt Zeller Projekt Style Masters: Frisørfaget som kunstart < 73


Tekst > Louise Wright og Lærke Sofie Bonke Foto > Claus Peuckert

Bomholt Intercoiffure på Det Ny Teater

Modellen Ima har fået krøllet midten af håret inden det ændres til en Alexandre Wang-fletning. Henriette fortæller, at man kan krølle midten af håret, især i fint hår, for at skabe den flotte brede fletning, der bliver flettet ikke over, men under, for at den kommer til at ligge flot ind til siden af hovedet.

Line Bomholt i gang med at klippe modellen Dittes hår.

Modellen Laura med et langt vendbart pandehår. Hun har desuden fået farvet håret i fine kobber nuancer.

Line Bomholt er i gang med at lave en langhårsopsætning med inspiration fra “Lanvin” fra den udenlandske catwalk. Hun viser en af de nemmeste måder at style håret på.

Krøller i en fin forening med inspiration fra 40’erne, 50’erne, 80’erne og nu i 2010.

Line Bomholt og team klipper og styler de mange modeller. Teamet fra venstre: Henriette, Anne, Anna og Line.

Henriette har sat model Frederikkes fine krøllede hår.

Makeup artisten Camillasila kæmper med at få alle de 20 modeller klar. Her er hun med modellen Nina.

Line Bomholt og hendes dygtige team viste nogle af de nyeste klippe-, farve- og stylingteknikker frem ved et stort anlagt show på Det Ny Teater i København. I de eventyrlige rammer i teaterkælderen var der tæt med mennesker, der ville se, opleve og lade sig inspirere af Line Bomholt og hendes dygtige team. Line, Anne, Anna og Henriette klippede og stylede 20 skønne modeller på scenen i løbet af de to timer showet varede. Gaden er de unges catwalk Styling- og klippeteknikkerne ved aftenens show havde inspiration fra hverdagens gadelook. Et look, hvor unge gerne vil vise sig frem og være anderledes, men samtidig er ved at finde sig selv. Eksempelvis får nogle kvinder lavet hår, der giver et mere hårdt udtryk, imens de unge mænd viser sig med et mere blødt udtryk, og omvendt. Dette blev fremvist via fine klippeteknikker. En af de helt store farvetendenser, der blev vist ved showet, var farve­ teknikker, der blev lagt i små partier i håret, og nærmest lå skjult i frisuren, farverne ændrede sig så, når skilningen blev vendt. Modellerne blev stylet med inspiration fra den internationale catwalk, bla. Lanvin, Alexandre Wang (flet) og Prada (haler), som de mener bliver en skøn tendens i frisurerne sommeren over. En tendens der også kunne ses ved et stor skønhedsevent hos modehuset Birger Christensen i København, hvor Line Bomholt og diverse modeeksperter og skønhedsjournalisten

Line Bomholts model Ditte bliver klippet med den nye Criss Cross-teknik.

Charlotte Torpegaard viste den kommende tids tendenser frem. Til showet fik flere modeller desuden frisurer, der var klippet symmetrisk udenpå, men asymmetrisk inde i frisuren. En ny Criss Cross-teknik, Line netop har bragt med sig hjem fra London, blev brugt flittigt. Man klipper lange og korte kanaler, vertikalt eller horisontalt i håret, teknikken giver fin mulig­hed for variation, og gør frisuren nem og vendbar ligesom den kan ændre det bløde udseende til et lidt mere råt look og omvendt. Criss Cross teknikken kan anvendes i både tykt, fint og er også rigtig god til krøllet hår.

Modellen og sangerinden Nina Hall poserer for publikum.

Line Bomholt – ejer og indehaver af Bomholt Intercoiffure Line Bomholt har de sidste 10 år drevet Bomholt Intercoiffure i Grønne­ gade i København med stor succes. I januar 2009 udvidede hun derfor sin forretning med den allerede meget omtalte salon i Pistolstræde i hjertet af København. Den er flagship for Shu Uemura i Danmark. Og salonen er derfor bygget op omkring det japanske Shu Uemura koncept og dets specielle kurceremonier. Derudover har Line Bomholt afholdt diverse shows, opvisninger og under­vist i ind- og udland, ligesom hun år efter år har lavet hår til modeshows ved de danske modeuger: et bevis på at hun og hendes team er toneangivende og top professionelle. Anne giver det sidste finish på sin model Line.

74 > Bomholt Intercoiffure på Det Ny Teater

Line Bomholt og team holdt showet i eventyrlige rammer på Det Ny Teater.

Model og danser Jacqueline var selv inspireret af flash dance, da hun inden showet kom ind og ville permanentes. Hun ville være ny og anderledes. Line og hendes team oplever, at mange af deres kunder i salonen - specielt de unge fra 16 år og op i 20’erne - vil prøve noget nyt. Mange vil have krøller, da de er vokset op i en lang periode med glat hår og aldrig selv har prøvet at have krøller.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Louise Wright Foto > Erling Kurte

Marcelklubben har gjort det igen

Rødt, kobberfarvet, rockabilly look af Kasper Thomas fra MoreTeasir.

Lysfarvet, kort klip – et klart forårsbudskab fra Marcel klubben.

Tina fra Bøgebjerg i godt samspil med sin unge model.

Et kreativt og nytænkende show med ‘WOW’ faktor. Således beskrives bedst det show, der blev stablet på benene, da Marcelklubben besøgte Det NY Teater i københavn.

Mogens fra Zimmersonne.

Yvonne Hemming finjusterer lokkerne på modellen, der var som skabt til den teatralske atmosfære.

Med hatten på skrå. Sif fra Mono præsenterer sin model med en spektakulær hat kreeret af hår.

Marcel’erne og deres modeller takker af efter et forrygende show.

Smuk, dragende og forførende styling. Dan Bro fra Raah ’in action’.

Kirkeklokker der ringer og korsang som ved højtid, dog med en svensk snapsevise, var åbningen ved Marcelklubbens forårsshow i Det Ny Teater i København. Med lidt nostalgi fra Marcel gik tanken straks hen på gotisk stemning, kister og andet godt.... men et taktisk musikskifte bragte pludselig flotte modeller på podiet som en frisk appetizer, lækre farver, kreative opsætninger og smart tøj. Så var stilen lagt.

frisure. Efter pausen præsenterede en række unge fra Marcelsalo­ nerne friske bud på stilen lige nu. Her var det Kasper Thomas fra MoreTeaSir med flot, kobberfarvet, rockabilly-inspireret, kort hår, Sif fra Mono med en smukt kreeret hat af hår foruden en kreativ permanentform med kort undercut. Til slut Lasse fra Hair by Ole med lidt permanentløft i kort herrehår.

En velkomst fra Marcelklubbens præsident Johnny Poulsen og co-pilot Rene Prakov sendte det første hold med modeller på scenen: Dan Bro fra Raah med en smuk styling, Tina fra Bøgebjerg med lækker klippestil præsenteret på podiets yngste, smukke model og Claus fra C, der præsenterede en fræk form med permanent og glatte lokker i samme

Næst hold på scenen var Yvonne Hemming, Mogens fra Zimmersonne og Finn Ellegaard, alle med lækre varianter af helt lysfarvede korte klip, et klart budskab til foråret. Podiet var blevet flyttet ind i midten af scene­riet og gav en rar fornemmelse af nærhed. Synd for dem, som ikke fik billetter til en helt udsolgt aften.

76 > Marcelklubben har gjort det igen

se flere billeder på Permanentløft og glat look i en og samme frisure. Her er det Claus fra C der har svunget saksen.

hairmagazine.dk


KØB VARER PÅ NETTET - DØGNET RUNDT...

En travl dag i salonen. Den ene bookning efter den anden. Hektisk lukning. Børnene skal hentes og hjemmefronten kalder. Halvtomme hylder – men ingen tid til salonindkøb. Lyder det bekendt? Den tid er ovre… • Nu kan du handle på internettet når det passer dig • Der er åbent 24 timer i døgnet – alle ugens dage • Produkterne, servicen og leverandørerne er de samme

Klik ind under “Webshops” på www.hairmagazine.dk og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere.

frisørensnetbutik.dk


Stylers i trendfarver I en kaskade af forårets hotteste farver vil ghd’s nyeste limited edition Colour Collection tiltale enhver kvinde, uanset temperament; Black Danger, Purple Indulgence, Green Envy, Blue Serenity og Red Lust. Colour Collection leveres i en stilren boks med en varmeresistent taske. Choose your own desitiny.

Lev din stil Jaguar er klar med et nyt koncept: Udvælg dit ”Basic set” og design selv dit hylster. Sættet til nybegyndere indeholder en hår- og skulptérsaks efter eget valg, en pink barberkniv med 10 klinger og det trendy switch-hylster med fire forskellige designeelementer. Trim håret Den er smart, handy og opladelig, den nye Tondeo ECO-S Hairtrimmer fra Bella Vista. Den klipper tæt og præcist, har klikskær og er super nem at rengøre.

80 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

ni

HD

mi

LK

SI

SÆT

REAKER HEARTB

IDOL

VE Y-LO LAD

T LE

Simpel funktionalitet Groove og Zap er to stolemodeller fra Welonda, der forhandles af Wella. Stolene udstråler simpel elegance. De er nemme at bruge og rengøre, og fås i forskellige farver. Kan finansieres via Wellas fordelagtige finansieringsaftale.

re.

SAPHIR

ST mini SILK FLOWER

AR ST

Glæd dig til fodbold VM Alle Jaguar- og fodboldfans kan glæde sig til VM med det stylede fansæt bestående af en knaldgrøn keyhanger, en fløjte, og et sminkesæt med seks forskellige farver. Fansættet følger gratis med hver aktionsartikel, bl.a. sakse, føntørrer og et glattejern.

ndl e

W

0

Bevar farveglansen De nye Color Styling værktøjer fra Wella forebygger farvefalmning med op til 55 pct. Midlerne er varmeoptimering og en yderst effektiv ionteknologi, der er en del af både Pro Straight Color, Pro Curl Color og Sahira Color føntørreren.

orha

O

FL

Cup 2 0 1

Minimalistisk elegance Welonda betjeningspladsen fra Wella er tidløs og moderne. Det gælder minimalistisk elegance med et hyggeligt præg. Store højkvalitetspejle er en del af indretningen, der fås som enkelt eller dobbelt monterede enheder eller fritstående med fire pladser. Fås også med sorte sider.

de f

olé — Bliv fan! World

Kompromisløs klipning Jaguar er klar med helt nye skulptérsakse til venstrehåndede. I skabende erhverv er hver 3. person venstrehåndet. Derfor lanceres hår- og skulptérsakse nu til venstrehåndende i fire forskellige pris- og kvalitetsklasser.

gen

, olé, Olé

DER ER FARVER På FORåRET OG SOMMEREN, NåR DET GæLDER VæRKTØJER TIL FRISØREN. På INDRETNINGSSIDEN SES NyE DESIGNS, DER UNDERSTREGER DEN ENKLE, MINIMALISTISKE ELEGANCE, OG Så ER DER SKABT ET NyT SySTEM, DER KAN HJæLPE MED AT SIKRE, AT DE NyE KUNDER BLIVER FASTE KUNDER I SALONEN. NyE SAKSE ER OGSå På BANEN – TIL ENHVER SMAG.

delta

ER

w w w. j a g u a r - s o l i n g e n . c o m

in-House

Få faste kunder Hairtools har nu skabt et modul, der hjælper frisøren med at få nye kunder til at blive faste kunder. Det sker ved at kunden automatisk modtager en e-mail umiddelbart efter sit første besøg i salonen. Her ses foto af medarbejderen, en tak for valget af salonen, og måske en rabat ved næste besøg.

AKTION FRA 01.05. TIL 30.06.2010

Sommerlækker i koral Colomer Danmark præsenterer ‘Natural Wonder’, en serie make-up i naturlige nuancer, der skaber et ‘friskt ansigt’. I serien findes alt til det perfekte sommerlook fra neglelak og lipgloss til mascara, blush, eyeliner, pudder, øjenskygge og læbestift til priser fra 105-199 kr.

Gr a t til hv is* er a rtike – ke l: y – flø hanger til ha jte – sm lsen inke s æ t *Ho s alle

w w w. j a g u a r - s o l i n g e n . c o m

Saks i luksusklassen Bella Vista er klar med en unik saks i luksusklassen. Tondeo Sensation Dama saks 5,5”med ikke mindre end 120 lag Damaskusstål. Saksen er super let og ekstremt skarp. Den har aftagelig fingerstøtte og ligger godt i hånden.

*


insPiration fra

alison jameson

frisørbrancHens

leverandøroversigt Bella Vista Best Collection Colomer Denmark Cosmobell Danhair Dream Cutters Fanzy Danmark Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge ghd Scandinavia Goldhair Goldwell Haircare Danmark HairContrast HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen ICON Hairspa Jaguar Danmark La Biosthetique L'Oréal Matrix Paul Mitchell PlanOrganic Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP Tecna Thorsen Trading Wella yushinCare Danmark z.one concept

86 80 48 11 96 60 81 76 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 40 10 28 85 70 70 12 60 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 86 11 99 02 86 86 50 45 46 15 21 11 70 25 05 70 86 84 99 11 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 57 66 03 00 75 64 11 30 74 69 40 00 43 24 64 84 43 24 64 84 39 40 20 40 55 72 11 00 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 48 48 27 35 21 23 00 59 33 26 91 11 70 30 21 00 42 13 81 80

INTRODUCES

VOLUME COLLECTION

andre leverandører Admind 70 20 18 76 AddX 32 62 23 39 DreamCutter 40 10 28 85 Hairtools 70 11 10 09 Magnetic Nail 47 72 00 73 Nails & Company 33 32 33 32 Nordens Hårimport 50 59 22 95 PHure Beautyproducts 74 53 40 60 Toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 Waldorf & Ragn 47 38 50 22 Unicare 44 83 23 00 hjeMMeSider i Branchen www.frisorjob.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hair.tv www.hairmodel.dk www.spt.dk

se flere billeder På

Hairmagazine.dk

Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

Sælges hos professionelle frisørsaloner. Nærmeste forhandler, ring 66 13 39 90


3. udgave 2010  

Hair Magazine 3. udgave 2010

3. udgave 2010  

Hair Magazine 3. udgave 2010

Advertisement