Page 1

Her er det bedste du kan få.... Pro Elite fra HH Simonsen Foto: Cha Cha Cha®. Fotograf: Thomas Fryd. Hår og Make-up: Søren Pjedsted og Carima Henriksen.

er frisørens bedste valg. Kvaliteten findes ikke bedre andre steder og designet er frækt og funktionelt. Kan du få det bedre?

# 12 > MAJ 2007

Pro Elite AC styler • Designer føntørrer i frække farver. • Crashtestet fra 1.80 meters højde imod et gulv (som den eneste føntørrer på markedet). • Incl. softstyler og fønnæb • 3 års garanti

KIYOSHI INOUE

Pro Elite Slimline krøl/glatjern • Nyudviklet mini glatjern til kort hår, pandehårs styling samt herrehår. • Når 200 grader på mindre end 10 sekunder. • Keramisk plader i super kvalitet, der ikke slider på håret. • 3 meter rund ledning i kraftig kvalitet, og med praktisk pivot funktion. • Ionic teknologi, Far-infrared teknologi.

Der tages forbehold for eventuelle trykfejl. HH SIMONSEN® er et registreret varemærke i EU og Norge.

DANSK- JAPANER I INTERNATIONAL ATMOSFÆRE

Verdens b slimline g edste latjern

Se mere på www.hhsimonsen.dk eller ring 73 75 10 12 / 73 75 10 00

SALONINDRETNING – med genbrug

SALON ARTHUR – om bag facaden

LENE ØXENHOLDT – en teknikers liv


Jeg har valgt at fokusere på udvikling Med L’Oréal Professionnel som leverandør har jeg ikke kun fået en seriøs produktleverandør, jeg har fået en samarbejdspartner der udvikler hele min forretning gennem et fantastisk uddannelsesprogram. Mine medarbejdere og jeg selv bliver motiveret og coachet til at udvikle både vores kreativitet og vores forretningstalenter. I et marked som hele tiden er i bevægelse, er det vigtigt, at man som frisør hele tiden udvikler sig selv og sin forretning, og det hjælper L’Oréal Professionnel mig med. Christina Træholt

Christina Træholt FRISØR TRÆHOLT Finlandsgade 17 / Storcenter Nord 8200 Århus N Viby Ringvej 5 8260 Viby J.

Dream. Excel. Succeed… Together. L’Oréal Professionnel arbejder målrettet på at skabe mere vækst for vores samarbejdssaloner end resten af markedet. Kontakt: 43 24 64 84


ULTIMATIV BLOND ULTRA BLØDT RESULTAT Blondt hår er og har altid været et af de vigtigste elementer i vores arbejde. Majiblond Ultra giver præcis det resultat i lysning og neutralisering, som vi har brug for, når vi arbejder med blondt hår. Blondt hår skal se sundt og ikke mindst blankt ud. Majiblond Ultra plejer håret i dybden selv om det lysnes 4½ tone, og blankheden er ikke til at overse. Majiblond Ultra giver os sikkerhed, enkelhed og nye muligheder. Stephen & Tina Mackinder Mackinder Hair

N E W

N E U T R A

B

T E C H N O L O G Y

www.lorealprofessionnel.dk

IN

THE

SALONS

OF

THE

WORLD’S

GREAT

HAIRSTYLISTS


ELUMEN HÅRFARVE Fremtidens farve. Helt unik og ny teknologi der giver dig et uforligneligt alternativ til traditionel hårfarve. Elumen hårfarve arbejder udelukkende med ikke-alkaliske direkte farvepigmenter, der i modsætning til oxidationsfarver giver dine kunder noget, de aldrig har prøvet før.

Vidunderlige farver med repair effect der plejer, samtidig med at de skaber et perfekt og strålende hår. Elumens specielle kombination af en sur pHværdi og direkte farvepigmenter er årsagen til en enestående holdbarhed.


������� ������������������������� ������

�����������������������������������������

������������ ������������������������������������ ������������������������������������� �������������������������� ���������������������������������������������� ��������������������������������������������� ������������������������������������������ ������������������������������������� ������������������������������������������� ����������������������������������������� ������������������������������������������

����� ��� �� � � � �� �� � � �� � � � � �� �


TEKNIK – UDVIDELSE OG FORDYBELSE For at kunne bruge den alenlange række af nye frisørprodukter som dagligt lanceres korrekt, har frisøren brug for god vejledning. De firmaer, som leverer produkterne, har engageret teknikere, som informerer og underviser i hvordan farvning, hårpleje og styling giver de bedste resultater. For at kunne guide og informere er det teknikerens opgave at vide – helst det hele, men i hvert fald mere end alle os andre. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvordan frisøren anvender produkterne. Lene Øxenholt er tekniker og har igennem hele sin frisørkarriere arbejdet med Schwarzkopf-produkter, som hun i dag repræsenterer. Lenes job er at være den direkte forbindelse imellem leverandør og forbruger med de seneste nyheder fra Schwarzkopf, både hvad angår produkter, moden og udviklingen i hårtrenden. Inde i bladet fortæller Lene om sit spændende og krævende arbejde som tekniker. At etablere sig som selvstændig og udvikle sit firma fra den spæde start til at skabe succes, kræver også sin mand og hårdt arbejde mange af døgnets timer. Georg Harmens fra HairMix har taget turen. Han startede i privaten i Odense og har nu et firma i vækst. Nu melder spørgsmålet sig, hvordan fremtiden skal se ud, og hvordan han får mere plads i sin virksomhed. Læs om hans tanker og visioner. I salon Arthur i Roskilde er filosofien noget anderledes. Her er ingen udvidelser på vej. Indehaveren, Johnny Poulsen, prøver i stedet at vende blikket indad for at opdage personligheden hos sine kunder og lade sine indtryk komme frem i deres frisurer. I hans salon er der plads til mere end hårbehandlinger. Der er også tid til fordybelse!

INDHOLD 12

Short Cuts

16

Dansk-japansk succesfrisør – nu også modedesigner

24

DanHair og naturmetoden – lysning uden amoniak

30

Salonindretning med genbrug

34

Cutting Edge

38

Haircare Update

42

Salon med ånd og tanker – Johnny finder personligheden

48

Stuhr i 50 år

50

En god tekniker – nøgleordet er opdatering

56

HairMix – et firma i vækst

64

Inhouse Update

68

Kérastase-salon i storcenter – flagskibsalon

Karen Ellegaard chefredaktør

"Det er en fornøjelse at fejre 50 års jubilæum med branchens bedste edb-system i vores 11 saloner"

Beauty Update

72

Elmer Stuhr, København

Hairtools edb-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på 70 11 10 09. www.hairtools.dk

Chefredaktør > Karen Ellegaard Skribent > Louise Nadika Johansen Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Toni & Guy Tryk > From & Co. Udgives af > Freeminds, Gl.Torv 24, 1. sal, 1457 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@hairmagazine.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører. Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


SHORTCUTS

Af Louise Nadika Johansen, kontakt@freeminds.dk

VINDE REN AF

YOUN G I C D S F OTO KO N K U R R E N C E I sidste udgave af Hair Magazine bragte vi i Short Cuts en artikel om Young ICDs Fotokonkurrence, som dengang lige var startet. Konkurrencen sluttede den 16.april, hvor frisørelever og assistenter fra Young ICD (en underafdeling af Intercoiffure Danmark) fik til opgave at lave et professionelt forsidefoto – et ”cover” af en kvindelig model.

OG VINDEREN ER... Den 1. maj holdt Young ICD i samarbejde med L'Oréal en hyggelig og inspirerende aften for de nominerede i konkurrencen og inviterede fra Intercoiffure, for at kåre vinderen af Young ICDs fotokonkurrence. De nominerede i fotokonkurrence var Anne Sophie fra Cha Cha Cha, Beatrix fra Pathuel, Christina fra Stub, Janne fra Per Knudsen, Katja fra Frisør Pii, Kim fra Johnny Steen, Vickie fra Johnny Steen, Louise fra Capaldi,Tenna fra Capaldi, Nina fra Dacapo, Pernille fra Plan B, Rikke fra Østergaard Intercoiffure, Sandra fra Steen Frank, Stine fra Steen Frank og Stine fra ZeZe.

I marts måned i år overtog Warehouse A/S agenturet for Fudge i Danmark. Warehouse A/S er leverandør af frisørprodukter i Skandinavien med hovedkontor og lager i Norge. Jan Bech, country manager i Danmark for Warehouse A/S, gør opmærksom på, at Warehouse A/S har fået nyt bestillings-nummer, som er 80 88 57 49. På dette bestillingsnummer vil Henrik besvare dine henvendelser vedrørende bestilling af produkter. Besøg også hjemmesiden www.warehouse.no, hvor du kan se udvalget af frisørprodukter fra Warehouse A/S.

12 > Shortcuts

Plan Organic har indledt en eksklusiv aftale med folkene bag det australske mærke Kusco Murphy. Plan Organic bliver den første og eneste leverandør i Danmark af den organiske hårplejeserie fra Australien. NATURAL HAIRCARE FROM ”DOWN UNDER” Kusco Murphy er ligesom hos Plan Organic baseret på en filosofi, hvor hensyntagen til miljøet er i fokus. Produkterne hos Kusco Murphy er både organiske og vegetabilske. Ingredienserne er baseret på naturens egne råvarer såsom bambus, kakaosmør og havmineraler, der gør serien 100 % vegetabilsk uden spor af animalske biprodukter. Kusco Murphy-serien er en sensuel, glamourøs hårplejeserie, hvor inspirationen er hentet fra sol, sommer og de vilde vover fra ”Down Under”.

V INDER EN AF

HAIR MAGAZINE'S KONK URREN CE I forrige udgave af Hair Magazine gav vi dig chancen for at vinde 2 lækre DYM frisørsakse inklusive etui fra Schwarzkopf ved at tilmelde dig Hair Magazine's elektroniske nyhedsbrev. Vi trækker lod blandt alle, der er tilmeldt vores elektroniske nyhedsbrev. Den heldige vinder af 2 lækre DYM frisørsakse inklusive etui fra Schwarzkopf blev Karina Olesen fra salon Cut A Tot. Hair Magazine ønsker tillykke!

Klokken 21.20 blev spændingen udløst med afsløringen af vinderen. Vinderen af Young ICDs fotokonkurrence 2007 blev Tenna fra Capaldi, som vandt en rejse til Mondial i Paris! Tenna bestod kort forinden konkurrencen sin svendeprøve med sølv. Hair Magazine ønsker Tenna fra salon Capaldi et stort tillykke!

A F F UD G E I DA NM A RK

– N U O G S Å I DA N M A R K

DELTAG I KONKURRENCEN OM PRODUKTER FRA KUSCO MURPHY Kusco Murphy er i distribution hos Plan Organic allerede nu. Som frisør har du mulighed for at deltage i konkurrencen om et af produkterne fra den organiske hårplejeserie fra Australien. Besøg hjemmesiden www.planorganic.dk og find Kusco Murphy-konkurrencen under produkter. Du kan også ringe til plan organic på telefon 55 72 11 00.

Deltagerne blev bedømt på deres kreative evner til at skabe et spændende look, hvor frisuren og ikke mindst makeup og tøjvalg var i fokus. Dommerpanelet bestod af Torun fra NZO, Allan Kliim fra Kliim Intercoiffure, Bettina Lervig fra London Shop, Bjørn Hirtsgaard, præsident for Intercoiffure og Bjarne Nielsen, teknisk direktør for L'Oréal.

NY DIS T RI B U TØR

KUSCO MURPHY

W E B S H OP FOR FRISØRER

Hvis du som salonindehaver går og tænker på at sælge produkter via internettet, er det blevet en hel del nemmere. Hos Admind har man udviklet et webshop-modul, der giver direkte integration til Admind hair, som er et økonomisystem med kasse- og bookingsystem. På baggrund af mange forespørgsler har Admind udviklet en Webshop, der er tæt bundet sammen med Admind Office. Denne integration giver mange fordele som f.eks., at alle ordrer behandles direkte i Admind og automatisk opdaterer din lagerbeholdning, når ordren er faktureret og afsendt til kunden. Med et webshop-modul fra Admind får du som frisør mulighed for at sælge dine produkter via Internettet 24 timer i døgnet 365 dage om året. Webshop-modulet er udviklet, så det er nemt at anvende – selv uerfarne internetbrugere har let ved at vedligeholde en internetbutik. Du kan allerede i dag, bestille en Admind Webshop løsning til din eksisterende Admind Løsning. Kontakt Jelling.it som har udviklet Admind Webshop på telefon: 63 13 14 13 eller via e-mail info@jelling.it. Besøg også hjemmesiden www.jelling.it hvor du kan se en demo af webshop modulet.

R E T T E LS E

TIL TOFTILD ALTERNATIVT HÅ R I forrige udgave af Hair Magazine bragte vi i artiklen ”Hår for livet” to billeder af en kvinde med skaldet isse før og efter behandling med hair extensions fra Toftild Alternativt Hår. Billederne var desværre ikke af den samme kvinde.Vi bringer hermed de rigtige før og efter billeder.

VIND BILLE TTER

T IL DOWN TOW N 8 1 ME D T IM H A RT L E Y O G KIYO SH I INO U E Tilmeld dig vores elektroniske nyhedsbrev på www.hairmagazine.dk og få løbende tilsendt nyheder til din e-mail om produkter, kurser, events og andre relevante oplysninger om frisørbranchen. Når du tilmelder dig, deltager du samtidig i konkurrencen om billetter til Down Town 81. Bag arrangementet stårTim Hartley, tidligere kreativ chef hos Vidal Sassoon, og Kiyoshi Inoue, indehaver af salon Environment i London. Vi giver to heldige vindere muligheden for at deltage i seminaret, der finder sted den 26.-27. maj 2007. Billetterne til seminaret har en værdi af 3.ooo kr. pr. stk. Desuden udlodder vi 4 billetter til aftenshowet lørdag den 26. maj til en værdi af 750 kr. pr. stk.

HAR DU EN GOD HISTORIE? Har du lige vundet en præmie som Året Frisør, eller har din salon deltaget i et indenlandsk eller udenlandsk show? Måske har du overtaget distributionen af et nyt produkt? Eller måske har din salon et anderledes og spændende koncept. Måske kender du bare nogle interessante mennesker i branchen, der er lidt ud over det sædvanlige? I Short Cuts vil vi gerne bringe nyheder om alt det, der sker indenfor frisørbranchen - stort som småt. Hvis du har en god historie, kan du skrive til Line på denne e-mail adresse: lhh@freeminds.dk. Du kan også ringe til Short Cuts på telefon 3332 0708.

BON J OUR PA R I S ! Fra den 22.-24. september 2007 er der igen frisørmesse i Mondial, Paris. Tag�med og oplev Mondial Coiffure Beauté, som er en af verdens største messer med de bedste frisører. Ring allerede nu og book din rejse. Grupperejser fra kun 3.890 kr. for fly tur/retur, to overnatninger på 3 stjernet hotel inklusive morgenmad. Kontakt Mangaard Travel Group på telefon 86 75 40 01 hvor Thorkild Bech vil besvare din henvendelse. Du kan også kontakte Thorkild Bech på e-mail adressen thorkild@mangaard-travel.dk. Besøg også www.mangaard-travel.dk.

Shortcuts < 13


E N STJERNE TIL

R E D KEN

Faaborgvej 41A � 5250 Odense SV Tlf.:+45 6613 3990 � Fax: +45 6613 3995 � info@hairmix.dk

Danish Beauty & Cosmetics Awards 2007 – skønhedsbranchens store prisuddeling – fandt sted torsdag den. 29. marts 2007 på Hilton Copenhagen Airport. De fantastiske værter Ellen Hillingsø og Peter Frödin sørgede for en god aften sammen med prisuddelerne Iben Hjejle, Pernille Aalund, Saseline Sørensen, Ole Henriksen og Frederik Fetterlein. Vinderen af Danish Beauty & Cosmetics Awards 2007 i kategorien Årets hårprodukt professionel blev Redken Blonde Glam Shampoo. Redkens Blonde Glam Shampoo fik følgende ord med på vejen af dommerpanelet: “En fantastisk shampoo, der gør sit arbejde – og mere til.Vasker håret smukt, rent og efterlader det blødt og lækkert – en følelse der opstår allerede under bruseren. Pifter den blonde farve synligt op.” På www.dbca.dk kan du se billeder fra showet den 29. marts samt se vinderne indenfor alle kategorierne.

M A RCEL KLUBBENS ÅRLIG E F OTO KO N K U R R E N C E

Marcel Klubben afholder hvert år en stor, prestigefyldt fotokonkurrence. Vi bringer her billeder fra én af dette års deltagere, Morten Lynge, fra KUSHI.

De perfekte produkter ������������� Varmebeskyttende. Efterlader hÂret silkeblˉdt, glat og glansfyldt.

Ace-produktion, Anders

M A SSAGE I S AL ON EN Wellness tendensen er over os. I frisørbranchen ses det ved de mange ydelser som salonerne tilbyder kunderne i form af ansigtsog kropsbehandlinger, solbadning og nu også massage. ”Massage er blevet en del af sortimentet hos frisørerne, hvilket er en tendens, som er ved at brede sig,” siger Henrik fra Smifa Health Care. Han har solgt adskillige massagestole til flere frisører, som nu

14 > Shortcuts

også kan tilbyde deres kunder en afslappende massage. Nogle frisører tilbyder, at man kan købe et 10 turs kort til massagestolen, så man bare kan komme uden at bestille tid og få en omgang massage.Tilbudet virker! Salonen har nemlig haft flere tilfredse kunder både hvad angår klipning og massage. Vil du også gerne give dine kunder eller personale muligheden for at hvile rygstykkerne i en af de mange massagestole fra Smifa Health Care, så kontakt Henrik på telefon 56 14 56 50 eller på e-mail smifa@smifa.dk. Besøg også Smifa Health Cares hjemmeside på www.smifa.dk.


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Thomas Andersen og Claus Peuckert

HÅR, MODE OG LIVSSTIL

INTERNATIONALIST OG KIYOSHI INOUE ER PÆREDANSK JAPANSK NYÅBNET LIVSSTILSBUTIK FRISØR. HJEMBYEN ER LONDON MED EN D OG JAPAN ER HANS ”ENVIRONMENT”. SKANDINAVIEN, ENGLAN NER. MARKEDER FOR NYSKABENDE TØJKOLLEKTIO

16 > Hår, mode og livsstil

Hår, mode og livsstil < 17


Dansk distributør:

Til daglig kalder hans sig Kiyo. Hans rigtige navn er Kiyoshi Inoue. Kiyo er født af japanske forældre i Danmark. Han er frisør og uddannet hos Vidal Sassoon i London. Hans karriere havde kometagtig fart, og i løbet af ganske kort tid opnåede han en sjælden høj status hos den verdenskendte frisørskole i London. Kiyo var spået en strålende fremtid i dette regi. Men han droppede ud. For et år siden blev han selvstændig med livsstilsforretningen ”Environment”, som ligger tæt på Oxford Street i London.

Haircare Danmark ApS www.haircaredanmark.dk Tel.: +(45) 70 25 05 70

Kiyo er 26 år. Hans far var grafiker og glaskunstner, og moderen arbejdede hos Japan Air Lines. Kiyo har en ældre bror Satoru, der er grafisk designer. Brødrene er født og opvokset på Frederiksberg. I hjemmet hos forældrene talte familie altid japansk. Kiyo gik i dansk skole, men han supplerede uddannelsen med en ekstra skoledag om lørdagen i den japanske skole. ”I den japanske skole, hvor jeg gik i ti år, lærte jeg disciplin. Disciplin er måske et lidt gammeldags udtryk for, hvordan skolen var,” fortæller Kiyo, som understreger det sociale samvær som en betydningsfuld faktor for hans udvikling. Disciplinen har været ham en god sparringspartner på vej op i karrieren. ”Min far havde en vision og mente, at vi to brødre skulle kende vore japanske rødder og lære om japansk kultur. Det er jeg min far meget taknemmelig for i dag, fordi mange af hans tanker er en daglig inspirationskilde for mig.” Faderen døde for en del år siden, men hans visioner og livssyn er gået i arv til sønnen. PÅVIRKNING FRA FADEREN ”Min far var fantastisk. Han gjorde ting sjove og brugte sine evner til at få ting til at leve og blive interessante. Både min bror og jeg føler stadig min fars livskraft i meget af det, vi beskæftiger os med. Min familie er buddhistisk, og denne religion åbner sindet i forhold til omverdenen. Da jeg var lille, havde vi ofte gæster. De kom fra hele verden og var ofte meget excentriske mennesker. Det var sjovt at opleve. Jeg forsøger at videregive noget af min fars inspiration til andre mennesker. Min far var viis og sagde blandt andet, at hvis man gerne vil vide, hvordan fremtiden former sig, så skal man se på de årsager, man skaber i dag. Buddhismen er for mig en positiv filosofi snarere end religion. Buddhaens kvalitet og kapacitet findes i mennesket selv. FLITTIG ELEV ”Jeg er student fra Rungsted Gymnasium i 1999. Det er lidt af et mirakel og mysterium, at jeg blev student – endda matematisk – fordi min arbejdsindsats var meget ringe. Men jeg var heldig med mine karakterer, der blev trukket op af engelsk og faget design. Ret hurtigt efter eksamen rejste jeg til London, fordi det var min ambition at blive tøjdesigner. Men jeg evnede ikke at udtrykke mig som tegner. I stedet foreslog min mor, at jeg skulle prøve at komme i lære som frisør. Blandt andet fordi jeg altid havde klippet mine venner. Min mor havde en god bekendt i London, hvis kone arbejdede hos Vidal Sassoon. På den måde kom jeg ind på Vidal Sassoons diplomkursus i ni måneder, hvor man lærer at klippe, farve og sætte hår. Jeg lærte en masse om basichårviden med stærk fokus på klipning. Det gik flyvende! Dengang i skolen var jeg irriteret på de klassekammerater, der hele tiden havde hånden oppe. Nu var jeg nu selv den flittige elev, der bare ville lære alt.” Kurset hos Vidal Sassoon var dyrt, og Kiyos mor brugte hans børneopsparing til formålet. Grunden til at han flyttede til London så hurtigt skyldes nogle fordelagtige økonomiske EU-studieregler, som ville ophøre. EN RIGTIG NØRD Kurset var veltilrettelagt og lærerigt. Kiyo følte, at han var kommet på den rette hylde. I gymnasiet var hans indsats begrænset. Hos Vidal Sassoon kunne han ikke suge nok til sig. Han udskilte sig fra flokken 18 > Hår, mode og livsstil

Jeg fik både en god og grundig træning hos Vidal Sassoon i London.

MIN FAR HAVDE EN VISION OG MENTE, AT VI TO BRØDRE SKULLE KENDE VORE JAPANSKE RØDDER OG LÆRE OM JAPANSK KULTUR. DET ER JEG MIN FAR MEGET TAKNEMMELIG FOR I DAG

Retail Education Fashion


ved at være ekstraordinært flittig. Det gav bonus. Efter kurset blev han af sine lærere opfordret til at fortsætte hos Vidal Sassoon som tekniker. ”Jeg følte mig heldig, men jeg havde også gjort en virkelig stor indsats på kurset. På det tidspunkt begyndte jeg at arbejde rigtig meget, - så meget at jeg blev helt nørdet. Jeg gik utrolig meget op i klippeteknikker. Klipning blev lidt af en åbenbaring for mig, og jeg kan stadig blive helt elektrisk, når jeg ser en smuk klipning eller selv er i gang med en ny frisure. Jeg tror, at den energi jeg følte hos Vidal Sassoon, kom til at virke smittende på andre.” STAFF TRAINING ”Jeg fortsatte hos Sassoon og gennemgik syv måneders ekstra træning,Vidal Sassoons Staff Training. Det var ret hård træning med to prøver. En basic-test hvor man klipper elleve Vidal Sasson frisurer, der dækker alt fra kort til langt hår. Det dækker linien som er one-length, linier i langt hår, i kort hår, graduering og etager. Kort sagt alle basicteknikker, så man er i stand til at skabe en hvilken som helst form i en frisure. Den anden prøve var The Final Test, som er en gradueringstest, hvor man udfolder sin kreative side. Ved hjælp af den højeste kvalitet i sin klippeteknik skal man her udtrykke sin fornemmelse for hår og frisurer. Man skal præsentere 10 modeller plus en opsætning. Hvis man består denne prøve, kan man kalde sig stylist. Jeg bestod!” Kiyos teknik og klipninger blev bedømt af nogle af verdens største frisørnavne i dag,Tim Hartley og Mark Hayes. ”Tim Hartley har senere fortalt mig, at han var imponeret af mig og kunne se mit potentiale. Da jeg fortsatte som underviser, tog han mig under sine vinger og guidede mig. Jeg lavede alt lige fra fashion shows til fotoshoots, seminarer og undervisning. Efter halvandet år som udlært frisør fik jeg ansvaret for London Staff Training hos Vidal Sassoon. Det føltes næsten surrealistisk, fordi alt det, jeg havde lært i det foregående halvandet år, skulle jeg nu selv undervise andre i.”

Kiyo har specialiseret sig i klippeteknik. Her ses han i gang med en klipning i sin salon i London.

Vidste du at håret mister to vigtige keratiner med tiden?

Kiyo havde tidligere skabt en del resultater, og er meget bevidst om de muligheder han fik tilbudt. På den anden side mener han, at hvis man er ambitiøs og arbejder hårdt og målrettet, vil man kunne skabe resultater og nå sit mål. På det tidspunkt var han kun 21 år og underviste folk helt op til 45 år. Det var en bizar oplevelse for den unge frisør, som dog fandt en slags metode til at undervise mennesker ældre end ham selv.

INNOVATION by Schwarzkopf: BC TIME RESTORE Schwarzkopf Professional går aktivt ind i kampen mod hår der, p.g.a. alder, har mistet sin vitalitet og har ændret struktur. Produktionen af to essentielle keratiner aftager, så der bliver færre ”byggesten” til at skabe hårets struktur. Håret bliver svagere, tyndere og mere sårbart. Den nye BC TIME RESTORE-serie med Co-enzym Q10 reaktiverer produktionen af de manglende keratiner, mens Collagen udfylder de beskadigede dele af hårets struktur. Håret genvinder sin optimale sammensætning. BC TIME RESTORE er tidsløst, spændstigt og sundt hår - fyldt med vitalitet.

NYE TIDER ”DaVidal Sassoon blev købt af et amerikansk firma, skete der ændringer i hele træningsprogrammet. Princippet hos Vidal Sassoon har altid været specialisering. Enten klipper man, eller også farver man hår. I et nyt koncept under navnet Sassoon Studio blev strategien ændret til at frisøren både skulle farve og klippe. Jeg tog ansvaret for klippesiden, men var alligevel ikke helt tilfreds med det nye koncept. Navnet Vidal Sassoon har efter min mening altid stået for det ypperste og den bedste kvalitet. Nu skulle alt standardiseres. Jeg syntes, at der blev solgt ud af principperne og mere tænkt i penge. Selv om jeg senere blev kreativ direktør for London City Salon, mistede jeg gradvis lidenskaben i arbejdet.Tim Hartley var stoppet året før hos Sassoon, og det var et antiklimaks for mig, fordi han var min mester i håndværket. Jeg følte, at jeg måtte tage et step tilbage for at genfinde motivationen. Så det endte med, at jeg forlod Sassoon og etablerede mig som selvstændig sammen med en kollega – og min bror og jeg havde tidligere startet designbureau i 2004. For mig er penge et middel og ikke et mål i sig selv. Det er selvfølgelig rart, hvis man tjener penge på sit arbejde, men penge alene skaber ikke tilfredshed hos mig. Jeg skal kunne stå inde for de ting, jeg arbejder med!”

new

Time goes by. Beauty doesn’t.

Kun hos din frisør. Vaskepladser i livsstilsbutikken i London. BELLA VISTA A/S • Sortenborgvej 1 • 8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • Fax: 86 80 52 33 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk

20 > Hår, mode og livsstil


www.ghdhair.com

Flotte farver på stolene i ”Environment”-salonen i London.

DESIGNSTUDIO Under navnet ”The Inoue Brothers” skabte Kiyoshi og Satoru et designstudio og begyndte at lave tøj. Satoru fortsatte med designopgaver for bl.a. MTV hjemme i København. I London åbnede Kiyo sidste år sin frisør-design-mode og livsstilsbutik ”Environment”, og han arbejder stadig som frisør med undervisning og seminarer. Forbindelsen medTim Hartley er bevaret i form af dennes tilknytning til ”Environment” som kreativ inspirationskilde. ”Vi designer alt fra events til interiør og tøj. Det eneste vi ikke kan tilbyde er produktdesign. Nu laver vi to kollektioner om året, og vi sælger tøjet i København, London og Japan. Vores motto er Skandinasia – en sammentrækning af Skandinavia og Asia. Alt tøjet er etisk korrekt produceret, hvor vi kontrollerer kollektionerne og betaler et anstændigt beløb for varerne. Vi har ligesom genopdaget alpacaulden, der er et materiale, som vi har stor lidenskab for. Det produceres i Bolivia og Peru. Ulden er unik, og vi går op i at processen er ordentlig - lidt som Max Havelaar, hvor det er det menneskelige aspekt i produktionsgangen, som inspirerer os. Folk skulle gerne fornemme, at der ligger mere bag vort design og produktion end blot at kunne købe tøj til lavest mulige pris.Vi vil gerne fortælle historien bag produkterne. I København sælges kollektionen i Can og WoodWood. De to brødre planlægger at åbne en ”Environment” butik i København for derefter at vende blikket mod Japan ■ 22 > Hår, mode og livsstil

Kiyo viser en glasvase skabt af hans afdøde far.

VORES MOTTO ER SKANDINASIA – EN SAMMENTRÆKNING AF SKANDINAVIA OG ASIA

The new ghd Travel Bag has arrived. Only available in the finest salons.

For nærmeste forhandler: Kontakt ghd scandinavia Tel. 86 11 99 02


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

FOR DITTE ZUSCHLAG HAR ARBEJDET MED AT OPBYGGE SIN VIRKSOMHED VÆRET OPAD BAKKE MANGE GANGE. MEN TROEN PÅ, AT HUN HAR VALGT RIGTIGT HAR ALDRIG FÅET HENDE TIL AT GIVE OP

NATURENS EGEN METODE FUNDAMENTET I DANHAIRS VALG AF HÅRPRODUKTER ER ØNSKET OM AT KUNNE TILBYDE FIRMAETS KUNDER VARER MED MINDST MULIG RISIKO FOR ALLERGI. DERFOR HAR FAROUK SYSTEMS EN FREMTRÆDENDE PLADS I FIRMAETS VARESORTIMENT. Historien om firmaet DanHair ved Vordingborg er også historien om Ditte Zuschlags møde med palæstinenseren Farouk Shami’s produkter på en messe i Antwerpen for 18 år siden. Bag historien om dette møde ligger en anden historie – nemlig historien om Farouk Shamis liv og karriere fra han som barn boede i Palæstina, til han flyttede til Amerika og begyndte på års forskning for at udvikle naturvenlige hårprodukter og skabelsen af en verdensomspændende virksomhed, Farouk Systems. Ditte Zuschlag var oprindelig ansat som salgschef i et firma der producerede og solgte shampoo og plejeprodukter. Produkterne var fremstillet så miljøvenligt som overhovedet muligt, og det tiltalte Ditte Zuschlag. Hun blev medejer af firmaet Waves Denmark og var det i næsten 12 år. En del af hendes opgaver bestod i at rejse ud for at finde eksportkunder. Ved Europamesterskabet for frisører i Antwerpen i 1989 udstillede Ditte Zuschlag med firmaets egen stand, og det var her hun blev præsenteret for Farouks produkter første gang. Faroukprodukterne er navngivet efter dets grundlægger Farouk Shami. 24 > Naturens egen metode

FIK PERSONLIGT AGENTURET Ditte Zuschlag blev så begejstret for Farouk Systems-produkterne, at det lykkedes hende personligt at få agenturet samme år i Danmark. Produkterne harmonerede godt med de danske produkter. Ditte Zuschlag syntes, det var den helt rigtige vej for hende. Hun begyndte at sælge Farouk Systems i Danmark sideløbende med sit arbejde i Waves Denmark. For knap seks år siden følte hun, at vejen var banet til at hun hundrede procent kunne koncentrere sig om Farouk System. Hun solgte sin ejerandel til sin kompagnon og startede op med firmaet DanHair. DanHair er i dag eneimportør og distributør af de amerikanske hårprodukter. Ditte Zuschlag er samtidig direktør og eneejer af firmaet. Med sig i firmaet har hun sin mand Anders, der til daglig er gymnasielærer på Vordingborg Gymnasium. AMMONIAK-ALLERGI At forstå hvorfor Farouk Systems er noget ganske særligt, kræver kendskab til Farouk Shamis egen historie. På opfordring fra Hair Magazine har han specielt e-mailet sin historie om, hvordan det hele

Ditte Zuschlag blander pulver fra Farouk System med vand. Ingredienserne er så rene, at man kan drikke blandingen.

Naturens egen metode < 25


begyndte. Farouk Shami, der er født i en velhavende og betydningsfuld palæstinensisk familie, flyttede til USA som helt ung. Planen var at han skulle være læge. Men han blev grebet af frisørbranchen og valgte denne karriere til sin fars store fortrydelse.

VIDSTE DU. . .

Desværre udviklede Farouk Shami på grund af arbejdet med hårfarver hurtigt ammoniak-allergi. Derfor begyndte han at tænke i alternative baner. Hans mor boede stadig i Palæstina og var god til at farve stoffer/tekstiler med naturfarver. Samtidig var hans ene bror uddannet til læge. De tre personer – frisøren Farouk Shami med kendskab til hårfarver og blegeprodukter, moderen med erfaring i tekstilfarvning og broderen med medicinske kendskab til allergier – fandt sammen om deres viden og udviklede det første alternative lysningssystem til frisører og gav det navnet SunGlitz.

HVIS MAN PÅFØRER GRØN LYSNING PÅ RØD FARVE, VIL DEN NEUTRALISERE DET RØDE OG RESULTERE I EN GYLDEN BLOND LYSNING. HVIS MAN PÅFØRER BLÅ LYSNING, VIL DEN NEUTRALISERE ORANGE OG GIVE FARVEN KØLIG BLOND

... at Admind® hair har regnet det hele ud - fra online tidsbestilling til automatisk bogføring, inkl. lønberegning for overførsel til ProLøn Nu også med Webshop Farouk Shami – kendt for altid at bære rødt slips – ved, at man i Danmark er langt fremme hvad angår interessen for miljøvenlige produkter. Admind ApS Savsvinget 7 DK-2970 Hørsholm

din frihed - vore løsninger!

Fax: 4913 6046 e-mail: info@admind.dk www.admind.dk

Vi har fladskærme der dækker alle dine behov, lige fra 7” skærme til 50” skærme

FAROUK SHAMI SKRIVER: “Historien om SunGlitz var en nødvendighed på grund af min allergi. Det blev det første udviklede produkt hos Farouk Systems. Med min langvarige udsættelse for ammoniakfarver blev jeg allergisk over for ammoniak og kunne ikke få luft. Alle de firmaer, som jeg diskuterede min allergi med, insisterede på, at det er umuligt at farve eller lysne hår uden ammoniak. Jeg tænkte på solen, og på hvordan håret lysnes når det udsættes for sollys over en periode. Det havde jeg oplevet som barn i Palæstina, og jeg havde set hvordan kvindernes hår blev lysere om sommeren uden at tage skade. Eftersom hårfarve består af de tre primærfarver rød, gul og blå, mente jeg, at hvis vi overfører ”Loven om lys” til lysning af hår, måtte vi kunne bruge komplementærfarver til at fjerne eller neutralisere deres modsætninger. Derfor lavede jeg lysninger i forskellige farver med pigmenter og uden ammoniak. Det virkede. Med andre ord: Hvis man påfører grøn lysning på rød farve, vil det neutralisere det røde og resultere i en gylden blond lysning. Hvis man påfører blå lysning, vil den neutralisere orange og give farven kølig blond. Hvis man bruger violet lysning, vil den reducere gul og resultere i farven beige blond. Sådan blev mit koncept. Ved at påføre forskellige pigmentlysninger er man i stand til at frembringe forskellige farver og toner, som efterligner solens indvirkning på håret. Alt sammen inspireret af solen og perfektioneret af Farouk Systems til at kunne anvendes i sikre omgivelser i frisørsalonen.” 26 > Naturens egen metode

Tlf.: 7020 1876

FLADSKÆRME Ditte's mand Anders igang med at pakke varer, sammen med en af DanHair's medarbejdere.

I DIN SALON?

� Gør din salon endnu mere interessant for dine kunder med en visuel oplevelse � Opnå mersalg på dine videresalgsprodukter, som fx shampoo og stylingprodukter, ved at vise reklamevideoer på dine fladskærme � Du kan afspille videoer direkte fra PC, Internettet (via PC) eller DVD � Ring til os allerede nu på telefon 70 20 13 73 og få en snak om mulighederne, hvis du påtænker at ombygge og renovere i løbet af sommeren, eller bare vil have fladskærme i din salon

Ring til os på telefon 70 20 13 73, besøg os på www.globevision.dk eller kontakt os på info@globevision.dk for at høre hvad vi kan gøre for netop din salon! Globe Vision ApS, Rotheagade 6, 2100 København Ø Globe Vision har specialiseret sig i levering af fladskærme til detailhandelen. Vi giver dine kunder en bedre helhedsoplevelse og kan i mange tilfælde øge dit salg i salonen.


Grønne lysninger baseret på naturpigmenter uden kemikalier og uden ammoniak. UltraGlitz systemet fra Farouk Systems, Inc. lysner efter ønske op til 8 toner i gyldne, kobber,

Kendskabet til komplementærfarver og hårets påvirkning af solen blev udnyttet til lysning af hår.

NATURPRODUKTER Farouk Systems har nu fremstillet hårprodukter uden ammoniak i over 20 år. Lysningssystemet hed fra starten SunGlitz (Farouk Shamis firma hed dengang SunGlitz), men det kunne kun lysne få toner. Derfor arbejdede han videre for at videreudvikle nye produkter til frisører. Ultra Glitz fulgte herefter, og det er i dag kernen i DanHair’s produkter. De er baseret på et system, hvor der – kort fortalt – sker det samme, som når vi tager sydpå. Det vil sige, at solens farvespektrum neutraliserer på hårets farver og giver lyse striber. Teknologien er en lerbase med naturlige pigmenter, med olivenolie, honning og silkeproteiner. Pulveret blander man med bejdse, som er en kemisk forbindelse af ilt og vand (hydrogenperoxid) også kaldet brintoverilte. Farouk Systems har sidenhen arbejdet videre med naturprodukter, og silken – igen et naturprodukt – indgår i dag som en væsentlig bestanddel i en række nye produkter. Disse findes også i DanHairs sortiment. STÆRK I TROEN For Ditte Zuschlag har arbejdet med at opbygge sin virksomhed været opad bakke mange gange og i lange perioder. Men troen på, at hun har valgt rigtigt både overfor sig selv og i sin vision om at kunne tilbyde frisører gode og miljøvenlige produkter har aldrig fået hende til at give op. Offentlighedens opmærksomhed på allergier i frisørfaget har fået flere og flere frisører til at tænke i nye baner. Ditte Zuschlag har aldrig været i tvivl. For hende har det altid været vigtigt at der findes lækre frisørprodukter, der ikke er farlige for sundheden. Desværre interesserer alt for få frisører sig for emnet. Men flere og flere er ved at få øjnene op for DanHairs miljøvenlige produkter ■ 28 > Naturens egen metode

beige eller kolde ask toner. Ønsker du at arbejde grønt? Forbedre dit arbejdsmiljø? Tilbyde dine kunder en sund behandling? Ring til os ang. aftale om besøg/demonstration.

OFFENTLIGHEDENS OPMÆRKSOMHED PÅ ALLERGIER I FRISØRFAGET HAR FÅET FLERE OG FLERE FRISØRER TIL AT TÆNKE I NYE BANER

Importør og distributor af Farouk Systems i Danmark

Tlf. 55 37 00 76 info@danhair.dk, www.danhair.dk


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Peer Mortensen

INVENTAR BETJENINGER 9 STK. VASKE 3 STK. RULLEBORDE, KLIPPESTOLE ETC. SALGSOMRÅD E SUPPLEREND E BELYSNING DIVERSE

GENBRUG PÅ DEN GODE MÅDE

TOTAL Alle priser er ex

cl. moms

LEVERANDØR

60.000 KR. 27.000 KR. 11.000 KR. 7.500 KR. 5.000 KR. 20.000 KR. 130.500 KR.

: BELLA VISTA A

/S

DER VAR EN, DER VAR FIRE, DER VAR FEM, - OG PLUDSELIG VAR DER NI FRISØRER I FJORSALONEN VED KOLDING. SÅ BLEV PLADSEN FOR TRANG, OG LONNIE THYSSEN MODERNISEREDE OG FIK ET MEGA-EFFEKTIVT UDSUGNINGSANLÆG.

NY TILBYGNING Forinden havde hun kontaktet både arkitekt og lokale håndværkere. Inventaret kom BellaVista A/S til at stå for. Det skyldtes en ren tilfældighed, idet Lonnie Thyssens bordherre ved en konfirmationsfest var ansat hos Bella Vista A/S i Silkeborg. Hvad var mere naturligt, end at de to fik en snak om frisørsaloner og hendes planer om udvidelse.

FJORDSA LONEN STRAND HUSE VED KOLDIN G EJER LON NIE THYS S E N ASSISTEN TER ELEVER 5 VASKEPL ADSER 3 BEHAND LINGSPL 3 ADSER VENTEPL ADSER 6 VASKEPL ADSER 5 3

LonnieThyssens frisørsalon ligger i en villa i et dejligt område lidt nord for Kolding tæt ved fjorden med kunstmuseet Trapholt som næstennabo. Huset blev bygget i 1969 med både frisørsalon og privatbolig. I tyve år har Lonnie Thyssen haft sin egen salon, og de første mange år var der god plads til både frisører og kunder. ”Det fleste af årene har vi været fire-fem frisører i salonen. Men gradvist er antallet af medarbejdere vokset, og pludselig var vi blevet ni. Det var salonen alt for lille til at kunne rumme. Især var luften dårlig i 30 > Salon til damer og herrer

På husets grund var der en gårdhave, som ikke blev brugt til noget. Her blev der plads til en ny tilbygning på ca. 30 kvadratmeter. Indgangspartiet, som før gik gennem carporten, blev flyttet ud mod vejen, og salonen fik efter forslag fra blikkenslageren en ny facade i zink. Zink kræver ingen vedligeholdelse. Indretningen blev lidt af en gyser for Lonnie Thyssen.

DE FLESTE AF STOLENE BLEV GENBRUGT I DEN NYE SALON.

salonen, fordi vi jo arbejdede med hårfarver. Jeg husker, at vi på et tidspunkt var 17 mennesker i salonen alt inklusive. Alle manglede både plads og luft, og salonen manglede et ventilationsanlæg. Nu måtte der ske noget. Den daglige trængsel var grunden til, at jeg besluttede at bygge ud,” fortæller Lonnie Thyssen. I februar i år holdt hun salonen lukket i en uge, mens hun selv, leverandører og håndværkere kæmpede for at nå det hele. De nåede det, og den 24. februar åbnede hun sin nye salon, samtidig med at hun fejrede 20 års jubilæum.

INTET GULV ”Vi havde kun lukket i en uge, og håndværkerne troede ikke på, at vi kunne blive færdige med det hele på kun en uge. Sammen med Bella Vista havde jeg valgt nogle løsninger til indretningen. De var tidskrævende, så dem endte vi med at lave om. I stedet fandt vi ud af at vælge løst inventar lige til at hænge på væggen, i stedet for noget der skulle bygges op. Der var utrolig meget pres på, og for første gang i mit liv vågnede jeg midt om natten, fordi jeg skulle tage så mange beslutninger. Midt i det hele fik jeg at vide, at det valgte gulv ikke kunne leveres til tiden. I stedet for havde firmaet et vinylgulv på lager. Det måtte jeg vælge, men jeg tror, at denne løsning i virkeligheden var meget bedre end den oprindelig valgte, fordi gulvet er så nemt at holde. Det var held i uheld. Håndværkerne var enormt hjælpsomme. Det hjalp meget. Jeg havde også værdifuld hjælp i min mand, som stod for alt VVS-arbejde med bl.a. rørføringer og gulvvarme. GENVEKS-ANLÆG En af hans venner leverede udsugningsanlægget, som er et såkaldt genveks-anlæg med genanvendelse af varmen. Anlægget har både rumudsugning og punktudsugning over behandlingsstolene samt

BUDGET RBEJDE MALERA VVS (GULV) TØMRER TAR) EL KE INVEN K (I A T IS BELLA V TOTAL Alle priser

8.900 KR. . 17.000 KR . 11.980 KR . 35.000 KR . 25.767 KR . 98.647 KR

oms

er excl. m

Salon til damer og herrer < 31


ET – BUDG

ING BYGN

TIL

CA. 30

KVM

KR. 50.000 0 KR. 100.00

K E I ZIN LÆG FACAD NSAN IO T A IL u VENT et endn s gnskab e R ere r. d r e u is apr igt v k s s ir c æ r m e s Priser il en skøn be sig t luttet, m fs a e k r at belø e ik t if g d lede u inkl. de sam 0 kr. alt 0 .0 0 0 5 ca.

������������������ �������������� ��������������� ������������

Tid til at øve? Altid tid til at blive bedre..

������������������������ VASKEPLADSERNE HAR TRE NYE STOLE.

������������������������������������������� ����������������������������

����������������������������������������������������������������������

�������������

���������� NATURE AND SCIENCE PROVIDE A BETTER WAY TO CARE FOR HAIR Ekstrakter fra middelhavets frugter sikrer effektiv pleje af hår og hårbund. Flere forskellige produkter sikrer optimal behandling af individuelle hår- og hårbundsproblemer, herunder skæl, hårtab, fedtende hårbund og kemisk behandlet hår. Teknologi og tradition kombineret med Italiensk kvalitet og unikt design.

bordsug over bordet, hvor farverne blandes. Den dårlige luft suges ud, samtidig med at der kommer frisk ilt og varm luft ind i salonen. Det ny ventilationsanlæg er mega-effektivt og udskifter så mange kubikmeter luft i timen, at luften altid er frisk. Hverken frisør eller kunde generes mere af farlig luft fra væsker og hårfarver.

BLYANT OG PAPIR Det lykkedes håndværkerne at blive færdige på en uge, selvom der var hektisk aktivitet det meste af tiden. I dag fremstår Fjordsalonen i et nyt og moderne design med farver holdt i hvid, stål, sort og glas.

PRAKTISK GENBRUG I salonen blev der plads til tre nye behandlingspladser, så der nu er ni i alt. Stolene er genbrug fra den gamle salon. De var kun to år gamle. Lonnie Thyssen ville gerne have ni ens stole. Hun samlede stolene fra de seks behandlingspladser, supplerede med de to stole fra vaskepladserne som var magen til. Den sidste stol var hun heldig at finde hos Bella Vista, hvor der var en enkelt stol tilbage.Ved den gamle vaskeplads er der nu indrettet et bord, hvor alle farver er samlet og blandes.

”Det har været hårdt arbejde, mens moderniseringen stod på,” er Lonnie Thyssens kommentar, ” – men det har været alle pengene værd. Nu kan jeg arbejde i den ny salon med bevidstheden om, at vi har frisk luft hele dagen. For mig er det en stor tilfredsstillelse, at jeg har gjort det bedste for personalet og mine kunder.” En af tidens mest anvendte hjælpemidler ser man dog ikke i Fjordsalonen. Det er computeren. Lonnie Thyssen går ind for personlig betjening – også ved tidsbestilling. I hendes salon er der hverken computer eller online booking. Alle aftaler foregår via direkte kontakt eller pr. telefon og med en blyant i hånden.

Tre nye vaskepladser er indrettet midt i rummet. Bella Vista leverede de italienske spejle med indbygget lys bagved. Seks af dem købte hun som nye, og tre af dem som let brugte. Den gamle receptionsdisk fik nyt liv med en omgang sprøjtemaling i koksgrå. Alt lys er også fra Bella Vista.

”Mit liv er ikke til computer og e-mail. Jeg vil gerne tale med mine kunder, når de bestiller tid. Alt efter hvilken behandling kunden skal have, varierer behandlingstiden,” slutter Lonnie Thyssen ■

32 > Eventyr og eftertænksomhed

www.parykker.dk www.parykker.dk

Der henvises til nærmeste DESIGN FRISØR på telefonnummer 86 24 90 55


CUTTING TIL HAM – TIL HENDE. KORT – LANGT. KRØLLER – GLAT HÅR. YOU NAME IT AND YOU CHOOSE! ALT ER TILLADT I SOMMERENS FRISURER. MEN DET PERFEKTE LOOK OPNÅR MAN KUN, NÅR FRISØREN KAN SIT HÅNDVÆRK. KLIPPETEKNIKKEN SKAL VÆRE I ORDEN FOR AT KUNNE HÅNDTERE EN FRISURE TIL PERFEKTION.

Vidal Sassoon

Brooks & Brooks

L'Oréal Professionnel

RUSK

Vidal Sassoon

34 > Cutting edge

Brooks & Brooks

Saks

Schwarzkopf

Cutting edge < 35


Toni & Guy

Saks

Vidal Sassoon

Toni & Guy

Brooks & Brooks

36 > Cutting edge

Saks

Saks

Schwarzkopf

Vidal Sassoon

Saks

Brooks & Brooks

RUSK

Toni & Guy

Saks

Cutting edge < 37


Forbedret storserie Maria Nila serien fra Salonsupport er blevet relanceret i en forbedret udgave med nye produkter i et nyt design. Serien består nu af tre hårplejeserier samt en fælles stylingserie.

HAIRCARE STYLING-PRODUKTER FYLDER MERE OG MERE I FRISØRENS PRODUKTSORTIMENT. LÆS HER OM DE SENESTE NYHEDER PÅ MARKEDET SAMMEN MED EN LANG RÆKKE PRODUKTER TIL HÅRPLEJE.

Støtte til regnskoven Ved køb af produkter fra L’anza’s nye styling-serie Art Elements fra Haircare Danmark, giver man samtidig støtte til bevarelse af regnskoven. Art Elements indeholder en række botaniske ingredienser fra urskoven.

Farvekur Hi.Richesse Blond fra L’Oréal Professionnel er en farvekur uden ammoniak. Farvekuren er ammoniakfri farver, der plejer og genopbygger hele håret, mens det bliver farvet.

4 x voks heder fra fire voks-ny r a h ix M ir r for skelHa re vokse ha g rød, fi e D r. a e g blå o Head gul – grøn – lige far ver – emt at vælge netop tn som gør de l den er passer ti den voks, d sker. øn styling man

������

Skræddersyet glans Wella System Professional lancerer et nyt Shine-system. Systemet bygger på plejeprodukter, som bruges sammen med finishprodukter og sælges fra eksklusive saloner. Glans er fællesnævneren i System Professional Shine, der er skræddersyet glans i de nye sofistikerede finish produkter.

������������� �������������� Wella pleje Wella lancerer tre nye produkter i Lifetex Sun-serien til beskyttelse mod UV-stråling mm. Lifetex Sun Vitamin Shake, Lifetex Sun Hair & Body Shampoo og Lifetex Sun Mask sørger for gode pleje af håret.

����������� ���������������

En til i rækken Shine Colour Shampoo fra HH Simonsen supplerer nu shampoo-serien med en ny Shine Colour Shampoo i farven Red.

Ultra-lys Majiblond Ultra fra L’Oréal Professionnel giver forbedret lysningsevne på 4 1⁄2 toner. Farvepaletten består af 12 ultra-lysnende nuancer.

Toning uden ammoniak Lakmé Gloss Color fra HairCare Danmark er en ammoniakfri toningsfarver med en dækevne på omkring 80 procent og holder til ca. 40-45 gange hårvask.

38 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Komplet Soleil Kèrastase har opgraderet og relancerer nu sin Soleil-serie, som dækker alle behov for beskyttelse og pleje af hår, der udsættes for sol og varme.

Restaurering BC Time Restore Q10 fra Schwarzkopf Professional med fire produkter tager kampen op mod hår, der har mistet vitalitet og ændret struktur. Serien reaktiverer produktionen af keratiner for at håret skal genvinde sin optimale sammensætning.

����������������������� ��������������� ��������������������� ����������������������������� ����������������� �������������������������������

��������������


������

Cellophanes glans Laminates Cellophanes fra Sebastian Professional har et fint ry for sin effektive glansteknologi. Efter i en årrække at have haft navnet Colourshines vender det oprindelig navn, Cellophanes, tilbage i en relancering. Laminates Cellophanes fås både til salon farvebehandling og som hjemmeprodukter.

Ultimativ hårpleje Age Recharge er anti-age hårpleje fra Kérastase. Med Bain Age Recharge er serien nu komplet. Bain Age Rech arge er hårbad der fugter og stimulerer hove dbunden og tilfører hårstrået styrke, str uktur og vitalitet. Serien består for uden af den nye hårbad af to kure som sikrer komplet pleje af hår og hovedbund, Masque Age Recharge og Lip-Recharge.

��������������� ���������������� �������������������� ������������������� � ����� ����

�� �� �������

������������� ��

� ���

� ���

Paul Mitchell til mænd Paul Mitchells klassiske og gode produkter er blevet omdefineret til mændene.Tea Tree Special Shampoo er velegnet til dagen-derpå træthed, Super-Charged Moisturizer er hårkur og barbering i ét, Spray Wax er et alternativ til traditionel voks, Lab ESP er finish produkt, og Lab XTG er til maksimum hold i håret.

������������������ ��������� �����������

Vask, pleje og styling d:fi fra Dare Corporation udvider sortimentet med fire nye produkter til vask, pleje og styling. De nye produkter er volume boosting shampoo, volume boosting conditioner, hairspray og volume boosting foam.

Hovedbunds-expert Scalp fra Série Expert hos L’Oréal Professionnel retter behandlingen direkte mod problemer i hovedbunden. De tre nye shampoo-varianter er målrettet pleje af problemer.

Rejsestørrelse Hvem kender ikk e til problemet med, fylder og vejer alt for meget til rejse at toilettasken Mitchell bod på n. Det råder Pa ul med tre produk ter i rejsestørre Produkterne få lse. s i fem varianter .

En husker L’anza Total Recall fra Haircare Danmark er en hårspray med stærkt hold og ”hukommelse”, som husker at holde hele dagen. Beskytter mod fugt, varme og UV-stråler, 199 kr.

Nye bolde Den populære tecni.art-play.ballserie fra L’Oréal Professionnel har fået to nye ”bolde”. Pure Jelly er fikseringsgelé med kraftigt, fleksibelt hold, og Pearl Whip er finish creme med perlemorsglans til al slags hår.

Feriepakker BioSilk serien fra Farouk Systems er blevet relanceret med et nyt look. Samtidig fås feriepakker med shampoo, conditioner og en miniflaske Silk/Therapy og FruitCocktail Recontructing Treatment til 95 kr. Feriepakken fås i fem forskellige serier hos DanHair.

Solserie KMS California fra Tendenz har udviklet SOLperfection, en ny solserie til håret. Serien består af Shampoo, Survival Creme, All Day Defense Spray og Beach Protectant.

Voks til flippet hår Hook-up er en ny voks-mousse til ”flippet” hår fra Tigi Bed Head som forhandles af HairMix. Den drøje voks kan anvendes i både vådt og tørt hår.

40 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Stor styling Keune fra Hairtech og Hairconnexion lancerer en ny stylingserie Blend med en række produkter der matcher enhver stil. Serien består af 18 produkter, der trods antallet er nem og overskuelig. Revive i rød gruppe er til tørt og ødelagt hår,Volume i turkis er til tyndt og fint hår og De-Frizz i grøn er til kruset hår.

������������

Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Ørstedvej 1 4622 Havdrup DK Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk

��������������

�������


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

HVERKEN LYKKE ELLER JEG HAR FLOTTE EFTERNAVNE, SÅ VI KALDTE SALONEN FOR ARTHUR, FORDI VI ØNSKEDE ET KLASSISK OG LANGTIDSHOLDBART NAVN TIL FORRETNINGEN

SALON MED ÅND, TANKER OG SKØNMALERIER HOS JOHNNY I SALON ARTHUR BLIVER DER IKKE KUN KLIPPET OG STYLET SMARTE FRISURER. HER ER DER TID TIL FORDYBELSE OG ÅNDELIG SAMTALE. JOHNNY ELSKER NEMLIG ORIGINALITETEN HOS SIN KUNDER. At træde ind ad døren til Johnny i hans frisørsalon Arthur bag Stændertorvet i Roskilde er lidt som at træde ind i en anden verden. Væggene er holdt i mørke farver og dekoreret med blomster og bare damer. På receptionsdisken står en lille udstoppet undulat. Den har Johnny fået af en kunde. Hun mente, at en anden og noget større fugl, nemlig den udstoppede ugle, som står længere bag i salonen, ikke skulle føle sig alene i salonen. Uglen havde Johnny tidligere fået af en anden af sine kunder, som bor på Bornholm. Her havde uglen stået i et soveværelse i 50 år. ”Tænk dig, hvad den ugle alt sammen har været vidne til!” siger Johnny som noget af det første, da Hair Magazine er på besøg i salonen. Selv om salon Arthur er udsmykket på en for frisørsaloner noget utraditionel måde, kan Johnnys kunder få nøjagtig de samme hårbehandlinger som i alle andre saloner – og lidt til. Især hvis det er Johnny, som skal klippe og style. Johnny er ikke small-talk-frisør. Dertil er verden og mennesker omkring ham alt for interessant. Han har mere på hjerte. 42 > Salon med ånd, tanker og skønmalerier

LANGTIDSHOLDBAR Johnny Poulsen er en høj, slank og flot mand med karisma i sit kølvand. Han er udlært i London Shop Roskilde og i Taastrup vest for København. Her mødte han sin kæreste Lykke Bach. De to har dannet par lige siden og bor i dag i Roskilde sammen med deres to sønner Tham og Durk på henholdsvis tre og seks år. ”Mange frisører fra dengang jeg var i lære, kom fra Gun-Britt og var gode teknikere. Så det måtte jeg også prøve. Jeg rykkede videre til Cha Cha Cha, og efter et stykke tid syntes jeg, at tidspunktet var kommet til selv at åbne en salon. Det gjorde jeg i 1990 sammen med Lykke. Salonen, der ligger i Roskilde, havde en fornuftig pris, som jeg havde råd til. Hverken Lykke eller jeg har flotte efternavne, så vi kaldte salonen for Arthur, fordi vi ønskede et klassisk og langtidsholdbart navn til forretningen.” FIND PERSONLIGHEDEN ”Vi havde dengang et motto: ”Hellere være grim end at være ingenting.” Mottoet skal forstås således, at selvom et menneske måske ikke

På et malet stamtræ har Johnny Paulsen hængt sedler med navne på alle nuværende og tidligere medarbejdere.

Salon med ånd, tanker og skønmalerier < 43


Frisørerne arbejder i en farverig salon.

Utraditionel udsmykning på væggen.

Skiltet med Hannibal Sander er 150 år gammelt og reklamerer for en renserikæde.

Vue ud over salonen med røde vægge.

DET ER NEMMERE FOR FOLK, DER IKKE ER KØNNE EFTER TIDENS SKØNHEDSIDEALER, AT FREMHÆVE DERES SPECIELLE SIDER

44 > Salon med ånd, tanker og skønmalerier

Salon Arthur ligger i en rolig gård i Roskildes bymidte.

er billedskønt som i skønhedsannoncerne, kan det være smukt på sin specielle måde. Når jeg har en kunde i stolen, prøver jeg at se det individuelle i personen og fange personligheden og mennesket bagved facaden. Det interessante ved mennesker er netop, hvis de kan ”byde ind” med meninger og holdninger.

����������� ���� �������������

Det er nemmere for folk, der ikke er kønne efter tidens skønhedsidealer, at fremhæve deres specielle sider. Jeg prøver at finde det personlige hos mine kunder og vil gerne udtrykke det i frisuren og i det færdige resultat for at fremhæve netop det specielle. Men jeg gør det kun, hvis kunden selv er med på idéen,” siger Johnny. SMART, SMARTERE, SMARTEST ”For mig er det væsentligt at se på de såkaldte almindelige mennesker og få det spændende frem i dem. Dan Turell var jo ikke køn, men han var spændende. Eller Markis de Sade, som også var meget speciel. Jeg synes alting efterhånden begynder at ligne hinanden. Det hele bliver standardiseret. For 10-15 år fandtes der flere såkaldte almindelige mennesker og kun få specielle typer. I dag er vi alle - på trods af tanken om at dyrke det individuelle - blevet lige smarte. Og når alle er lige smarte, hvem er det så, der er lidt mere smart, end alle de smarteste?”

Den udstoppede ugle har Johnny fået af en kunde fra Bornholm.

��������������������������������� ����������������������������� �


stiller Johnny det retoriske spørgsmål og fortsætter: ”Så bør vi måske begynde på at vende blikket indad. Mit yndlingsemne er Søren Ryge. Han ser sgu da anderledes ud! Han kan sidde på hug ude i sin have og hive en gulerod op af jorden. Og gøre den til Gud. Det er da noget værd! Tiden lige nu har desværre for få originaler.”

Den udstoppede undulat står på receptionsdisken.

Alle Johnnys kunder kan naturligvis få behandlinger med klip i tidens modefrisurer, hvis de ønsker det. Johnny kan bare ikke lade være med at snakke om alt det andet og gå på opdagelse i spændende sider hos mennesker. ”Jeg er nok idémanden i salonen, som tæller en medarbejder stab på seks. Lykke binder det hele sammen. Hun er god til at få forretningen til at glide. Netop forskelligheden ser jeg som en af de helt store styrker ved at være to om en forretning. Den ene er god til personalepleje, til at holde orden og passe regnskaberne. Den anden er fuld af gode idéer, udadvendt og arbejdsmanden. For ligesom at udtrykke det groft!” siger Johnny og fortsætter: ”Jeg tror, at mange frisører, som ofte er kreative, lider under at baglandet sejler administrativt. Det er jo en klassisk viden, at hvis man er kreativ og udadvendt, viser det sig ofte, at man ikke er ret god til det administrative”.

VORES IDÉ MED SALONEN ER, AT DER SKAL VÆRE BILLEDER PÅ VÆGGENE. SALONEN SKAL PÅ INGEN MÅDE NYMALES. EN DAG KOMMER MÅSKE EN KUNSTNER FORBI OG LAVER NOGET I DET ENE HJØRNE

DUNKEL HYGGE Det kreative islæt og Johnnys personlighed bevirker sandsynligvis også, at hans salon ikke hører til dem, som der går flest af på dusinet. Det strømlinede look finder man ikke her. Mørke og dunkle farver hører til Johnnys favoritter. Flot dekorerede lysguirlander hænger øverst på væggen, og man kan finde mange forskellige dekorationer. ”Jeg kan godt lide det mørke i rummet, det der hygger og det man putter sig i. Jeg holder også af antikviteter.” Efter Johnnys mening, ligner alt for mange saloner hinanden. De er både pæne, luftige og lyse med fladskærme og moderne indretning. Hos ham bliver tingene fjernet. Han vender tilbage til en anden stil, mens han sammenligner salonen med Café Den Blå Hund og Noras Kaffebar. ”Disse steder er fantastiske at besøge,” siger Johnny og fortsætter: ”Vores idé med salonen er, at der skal være billeder på væggene. Salonen skal på ingen måde nymales. En dag kommer måske en kunstner forbi og laver noget i det ene hjørne. Et par år senere kommer en anden muligvis også forbi og laver noget helt andet. Jeg kan godt lide, at et rum udtrykker en tidsalder. Tina Rose, som er en af mine dygtige frisører, har for eksempel malet den kødædende blomst på væggen, hvor der kommer sommerfugle ud af blomsten. Hun har også tegnet de nøgne damer bagved i salonen. Hendes næste projekt er store tropiske blomster over spejlene og insekter og store fluer til vindueskarmen,” beretter Johnny, og slår ud med hånden ud for at vise al sin kunst på væggene. På væggen op til førstesalen er malet et stort stamtræ. På grenene er hængt sedler, hvorpå navnene på alle salonens ansatte gennem årene er skrevet. I sandhed en spændende Aladdins frisørhule ■ 46 > Salon med ånd, tanker og skønmalerier

���������������� ��������� ����������������

En af Salon Arthurs frisører har dekoreret væggene med både en nøgen kvindekrop og en sommerfugle-ædende plante. � ��������������������������������� �����������������������������


STUHR GENNEM 50 ÅR Elmer Stuhr lod sig fortjent hylde i salen på Den sorte Diamant i København den 16. april ved et storslået arrangement. Anledningen var markeringen af hans 50 års jubilæum som frisør. Adskillige hundrede tilskuere oplevede på storskærm et nostalgisk tilbageblik med filmminder gennem fem årtier kombineret med et flot anlagt hår- og modeshow på catwalken. FOTO STUHR

LÆKKERIER PÅ DET NY TEATER På Copenhagen Hairshow Spring 2007, der blev afviklet på Det Ny Teater den 24. april, blev det budt på fine frisør-lækkerier. Tre dygtige frisører præsenterede flotte serveringer indenfor klassisk, teknisk, brugbart og New Wave. Frisørerne Morten Lynge, Tom Homsowan Rasmussen og Karim B stod for underholdningen med et inspirerende og fedt show. FOTO ANDERS BØGGILD

���������������������� ������������� ����������������

���� ��������������������������������������

48 > Stuhr gennem 50 år / Lækkerier på Det Ny Teater

� ��������������������������������� �����������������������������


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

EN GOD TEKNIKER LENE ØXENHOLT HAR SOM TEKNIKER HOS SCHWARZKOPF BRUG FOR STADIG INSPIRATION, OPDATERING OG UNDERVISNING, FØR HUN KAN DRAGE UD I LANDET OG FORMIDLE DEN SIDSTE NY VIDEN OG HÅRTREND VIDERE TIL FRISØRERNE.

I MIT ARBEJDE HAR JEG MEGEN REJSEAKTIVITET OG SKÆVE ARBEJDSTIDER. JEG ER OFTE UDE OMKRING BÅDE I DANMARK OG I UDLANDET

Lene viser trendmateriale med nyeste frisurer og klippe- og farveteknik.

EN TEKNIKERS PROFIL; Lene Øxenholt, 44 år, arbejder som tekniker for Schwarzkopf hårprodukter. Hun blev uddannet som frisør i Holbæk i 1982 og har gennem hele sin frisørkarriere arbejdet med Schwarzkopf produkter. Efter læretiden fortsatte hun som assistent i salonen i cirka otte år. Derefter blev hun headhuntet til en ny frisørsalon i Holbæk. Den købte hun i 1990 efter at have arbejdet der i trekvart år.

Det meste af Lene Øxenholts arbejdstid går med at demonstrere, undervise og informere.

50 > En god tekniker

Lene Øxenholt var selvstændig frisør i otte år. I 1996 begyndte hun at arbejde som freelance-tekniker på konsulentbasis hos Schwarzkopf, fordi hun havde stor t kendskab til produkterne. På et tidspunkt mistede hun lysten til at være selvstændig frisør og solgte salonen. Lene var i mellemtiden blevet gift og havde fået barn. Hun trængte til forandring i livet, og ønskede ikke at pengene skulle styre hendes liv. Lene mente, at hun havde evner som underviser og træner. I 2000 blev hun efter sin anden barsel fastansat som teknisk koordinator hos Henkel. Hendes faste base er i dag studiet hos Bella Vista A/S i Rødovre. ”I mit arbejde har jeg megen rejseaktivitet og skæve arbejdstider. Jeg er ofte ude omkring både i Danmark og i udlandet. For mænd er det

altid legalt med de lange arbejdstider. De har sjældent problemer på hjemmefronten. For kvinder er det tit anderledes. Mit arbejde kræver, at jeg har mit bagland i orden. Jeg er gift med en dejlig mand, som gerne vil være sammen med vore to børn, og det giver mig friheden til et dejligt arbejdsliv, når pressede situationer kræver det,” siger Lene Øxenholt. OPDATERET Lene Øxenholt fornemste opgave i forhold til sin arbejdsgiver er løbende at være opdateret med de nyeste Schwarzkopf- produkter, nye klippeteknikker og nye farvninger. Det kræver, at hun hele tiden får inspiration og sørger for efteruddannelse, hver gang hun skal præsentere nye lanceringer. Fire gange om året rejser hun til Hamburg på Schwarzkopf's store akademi for at hente inspiration og lære nyt. Her bliver teknikerne fra de enkelte lande informeret om de sidste nyheder. Foruden turene til Hamburg besøger Lene også Salon International i London eller Schwarzkopf-studiet i Barcelona. Her får hun undervisning i alt lige fra klippeteknikker til nye farvninger og nye produkter. Før en større lancering er hun ofte i Hamburg for at blive uddannet i det specielle produkt. Når Lene selv har været En god tekniker < 51


y h p r u M o c us

K

ark

ejeserie elle hårpl

te sensu

d – den ken

nu i Danm r e n e i l a str

fra Au

Vil du være med som premiere salon og få Kusco Murphy i din salon eller bare vide mere, så ring på 55 72 11 00. Du kan også læse mere på www.planorganic.dk

Lene fortæller om den nye trend i frisuer.

på skolebænken i 2-6 dage, kommer hun hjem for at give sin nye lærdom videre til Schwarzkopf ’s danske teknikere, så de er parate til at træne frisørerne. TROVÆRDIG Schwarzkopf råder over 10 teknikere, der alle sammen er uddannede frisører og har opgaverne som en ekstra tjans. Selv om Lene er fastansat hos Bella Vista, sørger hun for til stadighed at bevare den tætte kontakt til et almindeligt frisørliv. Hver anden uge arbejder hun en dag i sin gamle salon i Holbæk på ganske almindelige vilkår. Det gør hun for at bevare hurtighed i klipningen og huske, hvordan man har det sammen med de enkelte kunder i en salon. ”Arbejdet i en travl hverdag som frisør, tror jeg på gør mig bedre i mit job som tekniker, samtidig med at jeg opleves mere troværdig”, siger Lene. ESSENTIAL LOOKS ” I mit job er det min vigtigste opgave at formidle de ting, som Schwarzkopf står for. Schwarzkopf ’s eget koncept hedder Essential Looks. I Hamburg og London ser jeg mange forskellige ting og henter inspiration herfra. Schwarzkopf har sit eget kreative team i Hamburg. Her udvikler Schwarzkopf sin egen trend i samarbejde med englænderen Tyler Johnson, der er kreativ chef hos Schwarzkopf i Hamburg. Tyler Johnson, der er tidligere Vidal Sassoon-mand, er verdenskendt indenfor frisør- og modebranchen. Han er desuden stylist ved alle de store modeshows forår og efterår. Han laver hår for verdens mest kendte tøjfirmaer i Milano, Paris, London og New York og har sine faste designere, som han arbejder sammen med. 52 > En god tekniker

ET KLART BUDSKAB Lenes råd til teknikeren: • En god tekniker har et tilbundsgående kendskab til alle de produkter, hun repræsenterer. • En god tekniker kan levere sit budskab, så det kommer klart ud. • Informationen skal være både klar og tydelig. • Undervisningen må aldrig blive ”rodet”. • Tal dansk – hvis der er mange engelske ord knyttet til anvendelsen af et produkt – brug dem og følg op med oversættelse, så alle forstår, hvad der bliver talt om. • En struktureret undervisning giver overblik – også for tilhørerne. • En god tekniker har talent til at få sit budskab ud både overfor 10 tilhørere og overfor 100 – samtidig med at den røde tråd i budskabet bevares. • Folk skal føle sig godt tilpas og have det rart i forbindelse med en træning. Samværet skal opleves hyggeligt. • Teknikeren skal have evne til at styre slagets gang.

Sensuel og glamourøs med inspiration fra den australske sol og sommer - en eksklusiv hårplejeserie, hvor alle shampoo og balsam produkter er vegetabilske og beriget med essentielle olier af den fineste kvalitet. Serien indeholder ingen animalske biprodukter og er ikke testet på dyr. Kusco Murphy er kendetegnet af en patenteret beholder, hvor produktet er indkapslet i en forseglet pose, der er indstøbt under tryk i selve flasken. Med den patenterede løsning opnås en længere konservering af produktet og en bedre hygiejne, end man ser ved almindelige beholdere. Prøv eksempelvis vores O’ssential Collection, som er sammensat af talrige nærende og beroligende naturlige ingredienser, som giver den naturlige skønhed håret – selvfølgelig fri for SLS og SLES. O’ssentials er aromaterapi, shampoo og fugtighedsgiver i ét. Oplev en harmonisk følelse af ro, mens både krop og sjæl opmuntres.

Plan

Organic

Holsteinborgvej 64 - 4243 Rude - tlf: 55 72 11 00 - contact@planorganic.dk www.planorganic.dk


SE PÅ HÅRET LIGE FORAN DIG Når teknikeren underviser frisører, skal hun kunne forenkle tingene, så alle forstår, hvad hun mener. Når man træner, er det afgørende, at frisøren forholder sig til det hår, hun arbejder med lige nu. Nogle gange har man en klippestil, hvor man skal holde fingrene i 45 grader. Andre gange i samme frisure, skal vinklen måske være 90 grader. Hovedets runding, hårtykkelsen, hårets beskaffen og hvirvler bestemmer, hvornår håndstillingen er rigtig. Det vigtigste er, at man forholder sig til den hårtype, man arbejder med. At være en god frisør i dag drejer sig om at have fornemmelse for den gode klipning.

Hårfarven diskuteres.

VERDENSKENDTE DESIGNERE Lene fortæller, at hun har lagt mærke til, at Schwarzkopf er det eneste firma worldwide, som udvikler sit eget klippekoncept i samarbejde med kendte designere. Disse designere findes hos verdens førende modehuse og er bl.a. Prada, Gucci og Stella McQueen, ”Til Essential Looks laver vi hvert år en rapport, hvor vi kan se hele det hektiske backstage life op til de store modeshows, og vi oplever englænderenTyler Johnson og hans crew med 20 assistenter i arbejde i en uge før hvert show. På denne måde bliver jeg fodret med nyheder og inspiration hele tiden, både farvemæssigt, produktmæssigt og klippemæssigt. PERSONLIG FORCE I den sidste ende, når alle tingene bliver samlet, ved jeg at der ligger utrolig meget arbejde bag udgivelsen af Essential Looks, som sørger for at Schwarzkopf er fremme på forreste række med trenden. Alt dette er også nødvendigt for at man hele tiden kan bevare gejsten i sit arbejde og formidle det videre. Det er ikke altid nemt at se smart og klog ud i tre timer, når jeg underviser. Min personlige force som tekniker ligger i mit dybe kendskab til Schwarzkopf og dets produkter. Jeg har arbejdet med dem i så mange år, at min grundlæggende viden ligger lagret på snorlige rækker på rygraden parat til at blive hentet frem. Det giver plads til nye input. Og dem får jeg mange af!” ■ 54 > En god tekniker

DET ER IKKE ALTID NEMT AT SE SMART OG KLOG UD I TRE TIMER, NÅR JEG UNDERVISER. MIN PERSONLIGE FORCE SOM TEKNIKER LIGGER I MIT DYBE KENDSKAB TIL SCHWARZKOPF OG DETS PRODUKTER

Demand the best! Demand the best!

Scandinavia’s bestScandinavia’s selling hair products best selling hair products Forhandles af danske frisører Forhandles af danske frisører

97 22 33 44


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Frederik Johs

HAIRMIX

– ET FIRMA I VÆKST

PLADSEN ER BLEVET FOR TRANG FOR HAIRMIX I ODENSE. DEN VOKSENDE VIRKSOMHED SKAL UD AT FINDE FLERE KVADRATMETER FOR AT GIVE PLADS TIL VÆKST OG UDVIKLING. HairMix har vokseværk, og bygningerne på Faaborgvej i Odense strammer efterhånden tæt omkring firmaets varelager. HairMix er også inde i en rivende udvikling, som kræver mere plads. I dag er der for lidt lagerplads, kontorplads og konferencerum. Danmarks Frisørmesterforening Sektion Fyn har købt ejendommen i udkanten af Odense, hvor HairMix har haft til huse næsten siden starten i 1994. Næste år til august skal Georg Harmens, der er indehaver af HairMix, enten have fundet egnede og større rammer for sin virksomhed, eller han skal bygge nyt til formålet. Han har allerede kigget efter eksisterende bygninger, men regner i sidste ende med at bygge nyt. Sikkert er det, at firmaet bliver boende i Odense-området i nærheden af motorvejen, hvor det er nemt for kunderne at finde frem. Norskfødte Georg Harmens var tidligere marketingchef hos Schwarzkopf. Men da firmaet blev solgt til Sverige, ønskede Georg Harmens ikke at flytte med til Sverige. Han valgte at blive i Danmark. Det blev startskuddet til et liv som selvstændig. Han havde ni års kendskab til faget og følte sig rustet og kompetent til opgaven. Derfor undersøgte han muligheden for at komme ind på det danske marked med nye produkter, som ikke var lanceret herhjemme endnu. Den engelske hårserieTIGI havde på det tidspunkt eksisteret i England i 5-6 år. Bredden og kvaliteten i produktsortimentet samt et godt koncept tiltalte ham.TIGI gik nemlig ind for omfattende efteruddannelse i forbindelse med køb af produkter. Og Georg Harmens ønskede netop at lancere produkter fulgt op af uddannelse. STJERNEFRISØR OG IMAGE ”TIGI var dengang en uddannelsesbaseret produktserie, hvor frisørerne ved køb af produkter også fik tilbudt uddannelse i klippeteknik. De seneste år har serien udviklet sig til mere og mere at være en 56 > Hairmix – et firma i vækst

videresalgsserie med store indtjeningsmuligheder for frisørerne,” oplyser Georg Harmens. ”Foruden at TIGI kan tilbyde fantastisk godt billedmateriale, har mærket den fordel, at en af verdens bedste frisører, Anthony Mascolo, er hovedansvarlig for at skabe det image og det billede, som TIGI står for. Danske frisører har fortsat mulighed for at komme på kurser hvor TIGI Creative Team underviser.Til dette formål har TIGI etableret akademier over hele verden, hvor de mest populære ligger i London, ved Amalfikysten i Italien samt i New York.” TIGI udviklede sidst i 90-erne den unge, trendy produktlinie Bed Head, og derefter kom Catwalk, som er i klassisk stil. Halvandet år efter HairMix etablerede sig på det danske marked, fik Georg Harmens agenturet på en naturbaseret farveserie, Organic Colour Systems. Farveserien udmærker sig ved ikke at indeholde ammoniak og resorcinol.Ammoniakken i farverne gør, at frisøren ofte får hovedpine. I og med at der ikke er ammoniak i farverne, kan frisøren stå hele dagen og arbejde med farverne. ”Organic Colour Systems produceres med det formål at være så naturligt og miljøvenligt som muligt, uden at der gås på kompromis med de krav frisører og forbrugere stiller mht. dækevne på gråt hår.Ammoniakkens formål er at åbne skællaget så farvepigmenterne kan trænge ind. Her benytter Organic Colour Systems sig af varme og fugt for at åbne skællaget tilpas til, at farvepigmenterne går under skællaget” udtaler Georg Harmens. Ren resorcinol er et farligt farvepigment, som ikke kan nedbrydes i naturen. Dette findes ikke i Organic Colour Systems. Ifølge Georg Harmens er farveserien Organic Colour Systems et fantastisk miljøvenligt alternativ for frisøren. Georg Harmens mener også, at frisører burde være mere bevidste om farverne og deres indhold. For mange ville det være en fordel at kunne tilbyde kunderne Hairmix – et firma i vækst < 57


JEG VILLE ØNSKE, AT DER VAR STØRRE BEVIDSTHED OM FARVERNE OG DERES INDHOLD

Kvalitetsprodukter uden indhold af parabener er i højsædet.

en alternativ farvemulighed, som både er til gavn for kunderne og for salonens ansatte. I 2002 blev Georg Harmens kontaktet af RUSK i USA, som ønskede HairMix som distributør af det i USA kendte brand. RUSK var dengang ikke rigtig kommet i gang i Europa, og tilbuddet var for godt til at takke nej. ”I forbindelse med lanceringen af RUSK etablerede HairMix et nyt salgsteam. ”I dag har vi to salgsteams, fordi det generelt vil styrke markedet, og det giver bedre service overfor kunderne. Da vi for to år siden yderligere lancerede luksusproduktserien Hempz i Danmark, bestemte HairMix, at disse produkter sælges fra begge salgsteams. HvorTIGI’s styrke ligger på styling, har RUSK i dag sin styrke på shampoo og conditioner. RUSK-produkterne anses desuden for at være mere ”naturlige” og en række af produkterne er uden indhold af parabener. Hempz fra USA er en kvalitetsserie af bedst mulige ingredienser lagt på den grønne linie baseret på hampplanten.” SÆLGER OG SPARRINGSPARTNER Vi lægger meget stor vægt på uddannelse af vore sælgere. De skal være så dygtige, at de kan fungere som sparringspartner for frisøren, som skal kunne stole hundrede procent på sælgerens oplysninger.Vi lægger vægt på, at vi i samarbejde med salonen er med til at opbygge en solid forretning. Det er nødvendigt, at vi er i stand til at servicere den enkelte kunde og har den fornødne tid til at hjælpe ham/hende. Det er i vores interesse, at salonen går godt, og at produkterne sælges. Går det godt for vores kunder, går det også godt for os. Derfor prøver 58 > Hairmix – et firma i vækst

Georg Harmens lægger stor vægt på uddannelse af sælgerne.

GEORG HARMENS EJER OG STIFTER AF HAIRMIX. 1956 Født i Norge. 1980 Uddannet civiløkonom fra Bedriftsøkonomisk Institut i Oslo. 1985 Ansat som markedschef hos Schwarzkopf i Norge. 1991 Ansat som markedschef hos Schwarzkopf i Danmark. 1994 HairMix grundlægges hjemme i privaten i Odense og starter forhandling af TIGI i Danmark. 1996 HairMix flytter ind i eksisterende lokaler på Faaborgvej i Odense. 1996 Lancerer Organic Colour Systems farvesystem i Danmark. 2002 Lancerer amerikansk hårproduktserie RUSK. 2002 Etablerer nyt salgsteam og har i dag to salgsteams. 2005 Lancerer luksusproduktserien Hempz i Danmark. 2006 Georg Harmens vælges til formand for Markedsudvalget for Professionel Hårpleje, i Brancheforeningen SPT.


HAIRMIX’ MÅLSÆTNING FOR ORGANIC COLORSYSTEM: HairMix’ målsætning for Organic Colorsystem: Produkterne skal være så milde og naturlige som muligt, samtidig med at farverne opfylder frisørens krav. Derfor er man nødt til at gå på kompromis på visse områder. Det er fysisk umuligt at producere en 100 procent dækkende farve uden indehold af farvepigmenter som PPD, toluene2,5-diamine eller tilsvarende med allergirisiko. Georg Harmens er træt af, at PPD i pressen er udhængt som den eneste farlige ingrediens. Men pressen glemmer at informere om indholdet af andre ingredienser, der er lige så farlige/risikofyldte. Frisører som er i tvivl om det leverandøren siger er korrekt, har mulighed for at sende produkter ind til Videncenter for Allergi, der hører under Dansk Kosmetiker og Frisørforbund og få en objektiv vurdering af produktindhold.

L I T D É E T M U G A A E T B E R U F F I O C ONDIAL

M

! S I R A P I

IGHED FOR L U M U D R A EPTEMBER H RMESSER S . Ø 4 IS 2 R F 2 E 2 T . S D R FRA UROPA’S STØ VERDENS BEDSTE E F A N E E V E AT OPL A NOGLE AF R F N IO T A IR P OG FÅ INS RK SHOPS O W G O S W O FRISØRER , SH

GEORG HARMENS OM PARABENER: ”Parabener er det bedste og mest afprøvede konserveringsmiddel, hvor risikoen for allergi er mindst. Der findes syv forskellige parabener, tre af dem findes til og med naturligt i levnedsmidler. Derfor er det paradoksalt at parabener er blevet et skældsord og forsøges undgået af ”grønne” saloner..

GEORG HARMENS OM INGREDIENS-LISTE:

Georg Harmens hustru Helen Tokebjerg er en værdifuld sparringspartner for sin mand.

vi at styrke salonen og bruger tid på det. Jeg mener, at vi måske har nogle af branchens bedste sælgere. I hvert fald har vi kunnet notere, at de er eftertragtede af andre firmaer,” siger Georg Harmens, og tilføjer at i et godt samarbejde kan HairMix hjælpe salonen til at blive en sundere forretning. VIDEN ER INVESTERING ”Jeg mener, at viden er den bedste investering i en frisørs løbende forretning.Vi forsøger at give vore kunder den ultimative service. De seneste 4-5 år har vi, så vidt jeg ved, som den eneste virksomhed i branchen tilbudt betalingsservice til vore kunder. Hver eneste forbruger i Danmark kender i forvejen til betalingsservice, som er nemt at bruge. Derfor har det også overrasket os, at vi så længe har været den eneste frisørleverandør med et betalingssystem, der gør mange ting meget nemmere. Salonen ved for eksempel, at regningen altid bliver betalt til tiden. Det er også en fordel for os, fordi vi ikke skal bruge tid på at rykke kunderne. Cirka halvdelen af vore kunder bruger i dag betalingsservice. Samtidig ligger vi helt bevidst med et stort varelager for at kunne tilbyde kunderne hurtig levering.” Georg Harmens oplyser, at HairMix i dag har 20 medarbejdere. Sidste år udvidede firmaet antallet af ansatte fra 13 til 19 medarbejdere, hvilket naturligvis kunne aflæses i firmaets regnskabsresultat. 60 > Hairmix – et firma i vækst

HairMix er, så vidt jeg ved, eneste leverandør, som er villig til at dokumentere hvor meget PPD farvesystemet indeholder. Nødvendige ingredienser i farver for at give 100 procent dækning af grå hår er Toluene-2,5-diamine eller p-phenylenediamine (PPD). Frisører opfordres til at læse ingredienslister nøje for at sikre sig produktet er godkendt og i overensstemmelse med de behov man har.

NYTTIG VIDEN www.hairmix.dk/nyttigviden Her findes bl.a. information om indhold af ingredienser i produkter.

En stigning i medarbejderstaben på henved 40 procent vil give et kraftigt udslag i regnskabet. Et langsigtet strategisk mål og god vækst i markedet kræver investering i flere medarbejdere. Georg Harmens hustru Helen J. Tokebjerg arbejder også i firmaet og fungerer både som højre hånd og sparringspartner for sin mand. BRANCHEFORENINGEN Georg Harmens blev sidste år valgt til formand for markedsudvalget i brancheforeningen SPT. ”Frisørerne gør sig selv en tjeneste ved at handle med medlemmer af SPT. Frisørerne kan hos medlemsvirksomhederne hente megen hjælp, og de kan sikre sig at den danske lovgivning og EU retningslinjer overholdes. Alle seriøse leverandører er efter Georg Harmens vurdering medlem af SPT. ”Vi har været medlem siden 1995.” ■

S E H E R ! sen i Paris hos Mangaard J E R IN D IL m es g BEST re js ep ak ke til 2xover natnin

rejse t/r og e en ko m pl et . inkluderer fly D u ka n be st ill .a bl h fr a m so 0, Th or ki ld B ec fra kr. 3.89 ad . K on ta kt nm Travels. Priser ge or av el .d k. m tr . kl din m an ga ar ho te l i P ar is el le r th or ki ld @ 01 på 3- st je rn et 40 75 n 86 av el på te le fo M an ga ard Tr av el .d k. tr d.m an ga ar S e og så w w w

ER PPEREJS U R G R O F IL B U D t for sine mange shows og work shopes, T E L L IE C E SP fo r at bo ok ec ie lt ke nd sp m ul ig he d re B ea ut é er er al le re de nu er D N S på . M on di al C oi ffu on so S as P R O M O S A LO G uy og V id al A nn e Fr ijs fr a te ak re de nt al m ed fx To ni & ko r r om el le ig he d fo le w.s al on m cb .c r du og så m ul ha om .c . cb kø pl ad s vi a w w åi w.s al on m år at sk ul le st 62 66 . P å w w n, så du un dg se es te le fo n 33 93 m til ge ad et ad ga ng sb nu at be st ill e

og ni ng sb ill ed er IR .T V v. H er er st em r.t ai .h K ig w . w W W W.H Ads w en på an ch te år s m es se de nf or fr is ør br

a si n st e na vn e in S e vi de oe r fr m es se . D u ka gl e af de st ør no ed m s g af de tt e år s di ow sh te a en fr rv r r, fo oe be n vi de pt em hv ad du ka d. 22 .- 24 . se .h ai r.t v, og se på ne tt et fr a e kt re di fo rb i på w w w e liv n. P ar is m es se ve m es se n i re s st an d på de su de n op le rv ie w s fr a de te in e liv e kt nd er di re nå r H ai r.T v se

es se n på rm at io n fr a m S e m ere in fo w w w.h ai r. tv .c o m el le r på cb nm o al .s www


200718

Anti-Age Innovation Ligesom huden ældes også hår og hovedbund.

age recharge

1. anti-age program der revitaliserer og styrker hovedbund og hår. Som følge af aldersforandringer svækkes håret ved roden og bliver fint og skrøbe-

EKSKLUSIVT HOS KERASTASE FRISØRER

ligt. Age Recharge booster cellefornyelsen i hovedbunden og transformerer hårets struktur. Vita-refill Complex genopbygger hårfibrenes indre struktur og lægger en beskyttende lipidfilm på overfladen. Håret FØR

www.kerastase.com

EFTER

får fornyet struktur, styrke og glans sam-

Ligesom huden ældes også hår og hovedbund. Med

tidig med, at hovedbunden revitaleres i

alderen nedsættes cellefornyelsen. Sebumproduktionen

dybden. Med Age Recharge vokser håret

nedsættes og mikrocirkulationen i hovedbunden svækkes.

med fornyet vitalitet.

R e c h e r c h e

A v a n c é e

L ’ O r é a l


Clips håret af og på Hairtech gør det nemt at arbejde med hair extensions. Både for frisøren og for kunderne hjemme. Alle transer er ægte hår og fås i forskellige breder og længder. Håret kan både vaskes og sættes med glattejern eller krøllejern.

Glatter og skåner Ga.Ma.CP3 Tourmaline Laser Ion glattejern fra Bratt Trading afgiver negative ioner ved brug for at neutralisere og skåne håret.

Sylen i rød HH Simonsen introducerer det berømte formjern Sylen og Sylen II i en ny, rød sommerfarve. Formjernet leveres i sampak med glattejern. Der er begrænset oplag på 5000 sæt.

HAR DU LYST TIL AT ÅBNE

DIN EGEN INTONE CLINIC?

Lusekam Den elektroniske lusekam fra Bella Vista er en kærkommen nyhed til forældre, hvis børn smittes med hovedlus. Lusekammen finder og dræber hovedlus uden brug af kemikalier.

IN-HOUSE

Kraftfuld luft Parlux 3500 supercompact fra Bratt Trading er en kraftfuld nyhed til hårtørring. Der blæses 73 kubikmeter luft ud i timen fra hårtørreren på 2000 w med koldknap, fire temperaturer og to hastigheder.

Du vil blive uddannet til at arbejde professionelt med elektronisk biostimulation og ultralyd behandling, der bl.a. kan opstramme kroppen, reducere fedt og appelsinhud samt fjerne rynker og give ansigtet et løft.

MODERNE DESIGN, NYE TEKNOLOGIER OG GODE MATERIALER SPILLER EN VIGTIG ROLLE VED INDKØB TIL SALONEN.

3000 Jaguarer Jaguar Danmark har specialtilbud med fem Jay2 sakse og bag med skulderrem. Der er begrænset antal, da der i Europa er 3000 sakse/ taske-sæt til salg.

Glat rumteknologi Faouk Shami, grundlægger af Farouk Systems, var den første som udviklede det keramiske glattejern. Ideen fik han fra NASA-rumskibenes keramiske plader, som er ekstremt varmeledende. På 15 sekunder opvarmes elementerne til 180 grader, som er optimal temperatur ved glatning af håret. Teknikken videreudnyttede han til Farouk Systems CHI (ceramic heating iron) glattejern, som denne sommer fås i flot kobolt blå farve. Fås i æske med CHI SilkInfusion, hos DanHair.

Nano-teknologi Chi Føntørrer fra DanHair er baseret på amerikansk teknologi med nano-sølvpartikler, som virker bakteriedræbende. Nanosølv eliminerer forskellige typer bakterier i omgivelserne og beskytter både frisør og kunde mod bakterier. Chi Nano Fladjern har keramiske varmeplader forenet med ny sølv nano-teknologi.

64 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Som in•tone clinic franchisetager bliver du en del af en velfungerende kæde med et afprøvet koncept, der på kort tid har opnået en position, som en af de førende udbydere af kosmetiske behandlinger uden kirurgi.

Indtjeningsmulighederne er gode og investeringen begrænset.

Yderligere infomation om konceptet kan fås på www.intone.dk eller ved henvendelse til in•tone, direktør Lisebente Havkrog på telefon: 56 66 33 88. 3xpraktisk Contrast Hair fra der nyhe De tre er alle i praktisk rejsebag. Fladjernet ligger godt i bagen, Hot Curls har opbevaringstaske med gennemsigtigt top og 1800 W føntørrer inkl. Softstyler har også sin egen praktiske lille taske.

Ledningsfri Bella Vista introducerer det ledningsfri glattejern med belægning i titanium. Der er sort rubberfinish på både jern og oplader.


Markering Sharp betjeningsstolen fra Bella Vista fås i mange farvevarianter, og den har stilren og markeret design til indretning i salonen. Det samme gælder den ranke Vitro betjening med mulighed for forskellige farver i baggrundseffekt.

Supermoderne Italienske Ceriotti fra HairConnexion har to nyheder til salonen. Konsol og spejlet er stilbevidst moderne look i Italiens design med detaljesans. Linierne er bløde ligesom behandlingsstolen med god siddekomfort og supermoderne personlighed.

What’s your sexy style?

�����

���������������� ��������������������� ����������������������� ������������������������������� ���������������������������

curly sexy big sexy straight sexy short sexy silky sexy healthy sexy

curlysexy er en ud af seks produkt linier fra

sexyhairconcept Skøn hårvask Den ny HairSpa Piento vaskestol fra HH Simonsen har indbygget massage i ryglænet, sædet samt fodstøtten. Det gør hårvasken skøn for kunderne. Massagen kan indstilles individuelt til 10, 20 eller 30 minutter.

66 > In-house update

Ultimativ rejsetaske must på ferie og rejser. Ghd’s nye rejsetaske med indhold er et styler har man altid og kter rodu Kort eller langt ophold, - hårp e etui, som beskytsend eafvi varm bl.a. er hold inde brug for.Tasken ere tromle samt rund ny, ter under transporten, ghd-styler med er. salon nde føre i kr. 9 1.69 pris diver se hårprodukter,

����������������� ����������������� ����������������������� �������������������� �������������� ����������������� ������������������ �������

������������������������������������ ������������������ �������������� ���������������� ������������ ������������ ����

sexyhair For at høre mere om sexyhair produkter, kontakt Best collection på +45 9660 8171 eller info@bestcollection.dk - www.bestcollection.dk

����������������������������������������������������������������� ��������������������������������������������������


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

BIRGITTE ER SÆRDELES TILFREDS MED SAMARBEJDET MED KÉRASTASE. HUN FORNEMMER TYDELIGT KVALITETEN I PRODUKTERNE

SUCCES

I STORCENTER

KÉRASTASE FLAGSKIBSALON I NÆSTVED STORCENTER ER MODERNISERET OG VIDERESALGSPRODUKTERNE ER SAMLET FORREST I SALONEN Birgitte Design i Næstved Storcenter er Kérastase flagskibsalon og har i de senere år oplevet en støt stigning i salget af videresalgsprodukterne. Det fik Birgitte Larsen til at vælge et bredt indgangsparti og byde kunderne velkommen til et flot salgsareal i hendes ny-renoverede salon. Birgitte Larsen, ejer af Birgitte Design i Næstved Storcenter, har i samarbejde med arkitekten Michael Mentzler, fået renoveret salonen. Birgitte var utrolig glad for Michael Mentzlers arbejde, men havde også selv en ide om, hvad der skulle til. ”Jeg havde selv nogle idéer og tanker om, at salonen skulle være minimalistisk og enkel, hvilket også er i tråd med Kérastases koncept. Kérastase har da også støttet op om opgraderingen. Salonen havde tidligere alt for mange detaljer. Alle vore videresalgsprodukter stod hist og pist og alle vegne. Og da salget af disse produkter er en vigtig del af forretningen og kundernes behandling, ville jeg have fokus på dem. Derfor skulle de præsenteres ved indgangen til salonen.” BRED INDGANG Tidligere var salonindretningen løst med inventar holdt i materialer af rustfrit stål og granit. Michael Mentzler syntes, at salonen trængte til at blive mere hyggelig. Vi lavede ”sjov” med facaden og gjorde åbningen ind til salonen bredere. I Næstved Storcenter er der ingen 68 > Succes i storcenter-salon

døre, men kun store glasfacader.Ved at gøre indgangen bredere kom den til at virke mere indbydende, og det giver det en psykologisk en positiv oplevelse hos kunderne. Nærmest en Aha!-oplevelse. Når man kommer indenfor i det aflange lokale, hvor arealet nærmest indgangen fungerer som salgsareal, skærmer store modefotos med frisurebilleder af ind til det bagvedliggende areal med klippepladserne. Der er god plads imellem stolene, så kunderne fornemmer deres eget lille private rum, når de bliver klippet. Receptionen står som en ø midt i lokalet, og efter ombygningen har Birgitte Design fået en receptionist, som skal tage imod kunderne, tidsbestillinger samt vejlede og sælge videresalgsprodukter. På den måde har de ansatte mere tid til kunderne. Bag receptionen er der en hygge-gruppe med tre eksklusive skindbetrukne svanestole tegnet af Arne Jacobsen. MINIMALISTISK HYGGE ”Arkitekten og jeg havde et fint samarbejde. Det var skægt at indrette salonen, og natten inden genåbningen havde vi så travlt, at jeg knap nok fik sovet. En af de første kunder næste dag var en teenage-pige, som havde et par veninder med. Da de kom ind, spottede veninderne straks salonens nye hygge-hjørne. De dumpede ned i de fine, nye Arne Jacobsen-stole og slængede benene, mens de fiskede et par blade frem. De så ud, som om de rigtig følte sig hjemme. Først lurede jeg godt nok på deres afslappede stil, men så tænkte jeg, at det var helt fint. Hvis de følte sig så godt tilpas i ventestolene, var indretningen rigtig.”

Indgangspartiet til Birgitte Design i Næstved Storcenter er i glas.

Succes i storcenter-salon < 69


VIDERESALG Videresalg af produkter i frisørsalonen har i de senere år fået større og større bevågenhed hos frisørerne. Hos Birgitte Design har Kérastase-produkterne altid haft en fremtrædende plads og været at finde på hylderne. Hvor mange Kérastase-produkter findes egentlig i salonen? Der er så mange, at Birgitte på stående fod ikke kan nævne antallet. En af hendes assistenter kommer hende til undsætning og nævner 52 forskellige produkter. ”Vi har i hvert fald en fuld serie, og vi sælger mange Kérastase– produkter,” oplyser Birgitte. ”Mange af kunderne køber ikke kun shampoo og balsam, de supplerer med salonkure i forbindelse med behandlinger,” fortæller hun. ”En af grundene til, at vi er så tilfredse med produkterne, er blandt andet god omtale i blade og magasinerne. Når der lanceres et nyt produkt, har mange af kunderne allerede læst om dem. Desuden er en af vore piger ”ambassadør” for Kérastase. Hun får information om de seneste nyheder ved lanceringer og kommer hjem og underviser os bagefter. Vi har også mulighed for at komme ind til Kérastase og lære om produkternes anvendelse.” Birgitte understreger betydningen af, at hver enkelt medarbejder kender til den nøjagtige brug af hvert enkelt produkt. Hvis ikke er de ikke i stand til at forklare kunden, hvorfor han eller hun skal bruge netop det produkt og ikke et andet, kan hun heller ikke sælge det.

I DAG KOMMER KUNDERNE IKKE IND I VORES SALON FOR AT FÅ EN BILLIG BEHANDLING ELLER FOR AT KØBE BILLIGE PRODUKTER. DE ØNSKER INDIVIDUEL BEHANDLING OG EN GOD OPLEVELSE

Birgitte Larsen i sin moderniserede salon.

Receptionsdisken er en ø midt i salonen med Arne Jacobsen ventestole bagved.

NEW INTERNATIONAL WEBSITE WWW.HAIR.TV

VIGTIG RÅDGIVNING ”I dag kommer kunderne ikke ind i vores salon for at få en billig behandling eller for at købe billige produkter. De ønsker individuel behandling og en god oplevelse. De er glade for rådgivning i anvendelse af produkter, og langt de fleste af kunderne køber gode produkter hos os. Den ene gang køber de måske shampoo og conditioner. Næste gang vælger de setting- og stylingprodukter eller kure. Birgitte er særdeles tilfreds med samarbejdet med Kérastase. Hun fornemmer tydeligt kvaliteten i produkter. ”Hvis man sælger en forkert shampoo til en kunde, vil kunden føle, at shampoo’en er dårlig. Det er den ikke. Shampoo’en passer bare ikke til kundens hår. Den slags fejl undgår man ved at have godt kendskab til salonens produkter.Vi kan ikke klare os uden kurser og ekstrauddannelse, og vi går meget på kurser. Det giver inspiration i det daglige, hvilket er utroligt vigtigt. Den får vi blandt andet fra Kérastase. Men jeg har også fået ny inspiration ved at modernisere min egen forretning her i Næstved Storcenter,” slutter Birgitte ■ 70 > Succes i storcenter-salon

Der er god plads imellem behandlingsstolene.

Vue ud over den strømlinede salon.


Sommerfarver Trucco fra Sebastain Professional har sin forårs makeupserie på plads i salonerne og kalder den Dollface. Duo Eye Pencil, Duo Blush og Sheer Identity Lipstick ses i sommerens nuancer og er et limited edition produkt.

Solens glød ... overføres til sommerhuden med Sisleys nye makeup produkter. Sun Glow Gel Mat til både mænd og kvinder fugter og toner huden. Phyto-Touche Or - Golden dry oil er duftende og plejende olie, 410 kr. pr. stk.

BEAUTY

DET ER SOMMER, OG DET ER NU HUDEN SKAL SE ALLERMEST FRISK OG SUND UD – HELST MED DEJLIG SOMMERGLØD. SOLENS STRÅLER SKAL MAN VÆRE VARSOM MED AT DYRKE. Attitude Attitude er en ny og eksklusiv herreduft i lige så eksklusiv art deco-inspireret flakon skabt af Giorgio Armani, 295 kr. 30 ml.

Spray mod forurening Clarins Laboratories har forsket dybt og udviklet en ny og interessant spray, Expertise 3P. Den indeholder ingredienser som ifølge Clarins ved at blive sprayet på ansigtshuden og lægger et beskyttende skjold mod den tiltagende forurening i luften.

Spændstig Demi More Demi More er ny ambassadør for Helena Rubinsteins hudplejeprodukter. Face Sculptor cremen holder både vores og Demi Mores hud glat og spændstig, 795 kr.

Britney Spears’ fantasi Magien begynder ved midnat, mener Britney Spears, som lancerer duften Midnight Fantasty i midnatsblå flakon, 260 kr.

Ralph Rocks... ... er Ralph Laurens nyeste duft i hans farveserie. Først kom Ralph, en turkisblå ren duft. Ralph Cool i pink var sporty, sidste år kom Ralph Hot i fræk lilla, - og nu Ralph Rocks en energisk og ung orange duft, 285 kr.

Vitamirig mist Den sydafrikanske hudplejeserie Nimue er kommet med en ”anti-trætheds” spray fyldt med plejende ingredienser og c-vitamin. De celleforyngende egenskaber får huden til at virke opfrisket med sund glød, 360 kr.

Børst dig solbrun Det er nemt at børste sig solbrun med Jane Iredales Brush me Bronze, som er ny i sommerens makeup kollektion. Brush me Bronze fås i to nuancer, pris 425 kr.

ck into you Man skal lige tænke sig om engang før man kan udtale navnet på Calvin Kleins nye duft til ham og hende - ckIN2U. Når det er overstået, kan man glæde sig over to skønne dufte hele sommeren, 495 kr.

e fra Homm e s ô n Hyp tisk et. Hypno fører duften notisk identit t i en hel il t p e r y e e h k c s n n Må ler nde p la kuespil g neto me ma Lancô r maskulin o en britiske s lden o e .D Duften 5 kr.- 465 kr filmen ”The G 9 a 1 fr , t ie d r n e s r. wen, ke assadø Clive O duftens amb r Age” e

Liberté Cacharels nye duft Liberté er en fushion af nyt og gammelt i en ny duftfamilie kaldet cypre-or. Liberté har friske indslag af orange og citrus, 260 kr.

Maskulin farve Når den travle mand ikke har tid til at tilbringe timer i solen, indhenter han nemt det forsømte med Biotherm Homme Power Bronze. Fås som Matte Powder Brush, Moisturizing Tinted Gel, Dark Circle Concealer og Self Tanning Gel, 210 kr. – 365 kr.

Selvbruner Flash Bronzer er selvbrunende nyheder fra Lancôme. Flash Bronzer Custom Copler er selvbruner til ansigtet og Flash Bronzer Sans Transert er selvbrungergelé til kroppen, 235 kr. pr. stk.

Green Tea SPA Elizabeth Arden lancerede sidste år Green Tea Vitalize-duften. Nu følges duften op af en Spaserie med seks plejende kropsprodukter, 165 kr. – 310 kr.

72 > Beauty update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

En frelsende creme Amerikanske Origins har altid navngivet sine produkter med talent. ”Save the Males” Multi Benefit moisturizer er nyeste frelsende produkt i rækken. Fugtcremen er specielt udviklet til mænds særlige hudplejebehov, 320 kr.

Sexet duftpar Amor Amor Sunshine Eau de Toilette er sommerens sexede duftpar til ham og hende fra Cacharel, pris pr stk. 295 kr. Krystalblå duft Davidoff’s Cool Water Wave-duft er frisk velduftende splash inspireret af krystalklart hav, fås som bodylotion, duft og deodorant, 175 kr. – 385 kr. Beauty update < 73


– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

FRISØRBRANCHENS LEVERANDØROVERSIGT Albaline Bella Vista Best Collection La Biosthetique Cosmobell Coss Cutrin Danhair Design Frisørerne Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge ghd Scandinavia Goldwell Haircare Danmark Hairconnexion HairContrast HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen Jaguar Danmark L'Oréal Matrix Pact Systems Paul Mitchell PlanOrganic René Kordon Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP System Professional Tecnahaircare Tendenz Thorsen Trading Wella

tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf.

36 78 80 83 86 80 48 11 96 60 81 76 74 69 40 00 97 22 33 44 66 11 20 44 86 74 28 22 55 37 00 76 86 24 90 55 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 86 11 99 02 46 15 21 11 70 25 05 70 87 38 27 00 86 84 99 11 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 75 64 11 30 43 24 64 84 43 24 64 84 86 22 57 77 39 40 20 40 70 20 25 29 44 94 34 00 36 16 16 09 70 27 07 02 70 27 07 02 70 27 07 02 48 48 27 35 87 38 27 00 21 23 00 59 48 19 02 00

ANDRE LEVERANDØRER Admind Den Mobile Frisør E-administration Hairtools House of Waldorf Magnetic Nail Academy Nails & Company PHure Beautyproducts Toftild Alternativt Hår Vikarcentret Waldorf & Ragn AddX Unicare

tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf.

70 20 18 76 70 10 00 01 30 25 32 36 70 21 07 17 35 36 35 62 47 72 00 73 33 32 33 32 30 31 56 57 98 10 32 11 70 24 24 70 47 38 50 22 32 62 23 39 44 83 23 00

Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

Faaborgvej 41A � 5250 Odense SV Tlf.:+45 6613 3990 � Fax: +45 6613 3995 � info@hairmix.dk

������������� � � � � � � � � � � � � � � � � �

- ny luksus fra RUSK! Naturbaserede produkter til dig, som ˉnsker blˉdt og sundt hÂr ! Med de naturlige proteiner fra havets koral efterlades hÂret med en fantastisk glans. Therapy for dit hÂr - forfˉrende duft for dine sanser...


Her er det bedste du kan få.... Pro Elite fra HH Simonsen Foto: Cha Cha Cha®. Fotograf: Thomas Fryd. Hår og Make-up: Søren Pjedsted og Carima Henriksen.

er frisørens bedste valg. Kvaliteten findes ikke bedre andre steder og designet er frækt og funktionelt. Kan du få det bedre?

# 12 > MAJ 2007

Pro Elite AC styler • Designer føntørrer i frække farver. • Crashtestet fra 1.80 meters højde imod et gulv (som den eneste føntørrer på markedet). • Incl. softstyler og fønnæb • 3 års garanti

KIYOSHI INOUE

Pro Elite Slimline krøl/glatjern • Nyudviklet mini glatjern til kort hår, pandehårs styling samt herrehår. • Når 200 grader på mindre end 10 sekunder. • Keramisk plader i super kvalitet, der ikke slider på håret. • 3 meter rund ledning i kraftig kvalitet, og med praktisk pivot funktion. • Ionic teknologi, Far-infrared teknologi.

Der tages forbehold for eventuelle trykfejl. HH SIMONSEN® er et registreret varemærke i EU og Norge.

DANSK- JAPANER I INTERNATIONAL ATMOSFÆRE

Verdens b slimline g edste latjern

Se mere på www.hhsimonsen.dk eller ring 73 75 10 12 / 73 75 10 00

SALONINDRETNING – med genbrug

SALON ARTHUR – om bag facaden

LENE ØXENHOLDT – en teknikers liv

3. udgave 2007  

Hair Magazine 3. udgave 2007

3. udgave 2007  

Hair Magazine 3. udgave 2007

Advertisement