Page 1

nr. 30 > JANUAr 2011

miCHAel sCHneider

MICHAEL FRA CAPO VAR GÅET DØD PÅ FRISØRBRANCHEN, MEN SÅ ÅBNEDE HAN SIN EGEN SALON! Telefon. 39 40 20 40 • www.paulmitchell.dk 1>

fra frisør til virKsomhedsejer

professionelt og afslappet

en sKandinavisK frisørKultur

Forandring skaber vækst, siger Bjarne Nielsen.

Kom med til optagelsesprøve i Marcel Klubben.

Skandinaviske frisører kan lære af hinanden.

<2


3>

<3


Wella Professionals præsenterer sin nye trend kollektion - en perfekt start på et nyt og inspirerende år.

LUMINA

MAKE YOUR MARK IN THE BRIGHT AND LIQUID

MIRROR OF THE FUTURE


THE NEXT STYLE MASTER International Styling konkurrence

Du kan blive den næste Style Master Vi er på udkig efter individuelle talenter som dig. Style Master projektet blev iværksat for at sætte fokus på frisørfaget , give styling den prestige, den fortjener og opdage og støtte nye talenter i branchen. Nu har du chancen for at udleve din professionelle passion og blive ambassadør for nogle af de samme værdier, som vi tror på hos Revlon Professional. Vores Style Masters byder dig velkommen til en global konkurrence, der giver dig en unik mulighed for at blive den næste Style Master.

Hvordan deltager du? 1. Skab 3 forskellige looks udfra én klipning - anvend hvilket som helst produkt fra Style Masters serien til din styling. 2. Tag et billede af hver af dine 3 forskellige looks. 3. Opload billederne på www.stylemasters.com (brug jpeg-format max 3Mb)

Hvad kan du vinde?

?

Bliver du vinder af den danske Style masters konkurrence, vinder du blandt andet 2 billetter til det store internationale Revlon Professional show i Amsterdam d. 9. maj 2011. Derudover får du en enestående mulighed for at være en del af en kreativ Style Masters fotosession i København. Her vil du kunne genskabe din models look under de optimale betingelser. I et kreativt miljø sammen med Colomer teknikere og en professional stylist/makeupartist, får du nu mulighed for at klippe og style din model igen og få en professionel fotograf til at tage nogle super flotte billeder, som du kan bruge i din salon. Billederne vises blandt andet i Hairmagazine.

Fra vinder i DK og videre i konkurrencen. Den 3. marts 2011 vil den danske dommerkomité udvælge den danske vinder. Derefter vil en international dommerkomité d. 31. marts 2011 udvælge 7 finalister der går videre til den globale konkurrence.

Det internationale Style Master show i Amsterdam. Den internationale dommerkomité udvælger en vinder blandt de 7 finalister og annoncerer, hvem der bliver den nye Style Master ved showet i Amsterdam den 9. maj 2011.

Vinderen bliver en del af et fantastisk team. Ud over at det er en stor ære at være en del af Style Master teamet, som består af nogle af verdens bedste frisører, får vinderen en kontant præmie på 5000 €. Desuden får du muligheden for at lave en professional foto session sammen med Style Master teamet.

Konkurrencen starter den 13. december 2010

For mere information se

www.stylemasters.com eller spørg din Colomer salgskonsulent om en Style Masters konkurrencefolder.

For mere inFormation kontakt venligst Colomer Denmark tlF: +45 7022 2298


Celebrating 50 years of Color exCellenCe.

SUPER RESULTAT hvER gAng

Ekstrem flot farveintensitet med 100% gråhårsdækning

nY inSPiRATion og TREnd

Kæmpe farvepallette med de sidste nye tendenser

igoRA - din FARvEPARTnER

Vores Igora Color Team yder dig den nødvendige support, service og back-up. Bliv opdateret på vores kurser, så du er helt ajour, når du skal være toneangivende i salonen!

together. A passion for hair

BV/adk • januar 2011

50 år med Igora - farveglæde med tryghed

BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk


De frisører, der kommer bedst igennem krisen, er dem, der sørger for på bedste vis at forene forretningssansen med den kreative sans, for forbrugerne vil gerne inspireres, de vil gerne have oplevelser, men de vil også gerne føle, at de får noget for pengene. At drive en effektiv salon handler om 20 pct. tal og 80 pct. mennesker, mener Bjarne Nielsen. Det er altså den personlige kontakt og loyaliteten, der skaber forretningen. Det fortæller Michael Schneider fra Capo også i det store interview, du denne gang kan læse med ham i Hair Magazine. På kun fire år har han nemlig skabt en kæmpe succes, og et af hans store ”issues” er, at have et personligt forhold til sine

18

Hold fast i dig selv! Michael fra Capo var gået død på frisørbranchen, men så åbnede han sin egen salon!

24

Frisørpolitiet! Kenny Aleksandr giver American Music Awards er par ligefremme ord med på vejen.

26

Fra frisør til dygtig virksomhedsejer Forandring skaber vækst, og forandring kræver planlægning. Det mener Bjarne Nielsen.

30

Indretningen er salonens image Stil og image er alfa og omega. Det mener Joan Faust, der netop har nyindrettet Salon Faust i Odder.

Det samme gode forhold mener Michael fra Capo i øvrigt også, man skal have til sine medarbejdere, og han mener, at medarbejdersamtaler er et forsømt område i frisørbranchen. Gode, tilfredse medarbejdere skaber en effektiv og driftig salon!

34

Hairmix Hairmix satser på det anderledes og det specielle.

40

Marcel Klubben åbner dørene Hair Magazine var med, da den eksklusive Marcel Klub forleden holdt sin årlige optagelsesprøve.

Hvad krisen også kræver, er frisører, der er på forkant med udviklingen. Derfor er det super vigtigt, at se de shows, leve­randørerne arrangerer.

44

Wella Trend Vision Vi former fremtiden, sagde CEO Robert Jongstra, da han åbnede Wella Trend Vision i Paris.

48

En skandinavisk frisørkultur Danske, svenske og norske frisører kan lære af hinandens styrker, mener Henki Ofstad fra Warehouse.

62

Morgendagens frisørsaloner L’Oréal er klar med miljørigtige salonkoncepter til morgensdagens frisører.

68

Konkurrencer på Facebook Hairmagazine.dk lancerer som noget helt nyt, nemlig konkurrencer på Facebook.

74

Vi vil hylde frisørfaget Style Masters afvikler en stor, international konkurrence ”The next Style Master.

kunder, at tale med dem, og ikke mindst at rådgive dem – på godt og ondt. Det værste, man kan spørge sin kunde om er: Hvad kunne du tænke dig? For en kunde kommer hos frisøren, fordi hun er i vildrede omkring, hvordan hun skal se ud, og hun ønsker at blive vejledt. Og der er slet ingen tvivl om, at frisørerne i fremtiden i endnu højere grad skal være stilkonsulenter, der også rådgiver om f.eks. brillestel og make-up.

Det har generelt været lidt sværere at trække frisørerne til shows i det seneste års tid, lyder det fra flere leverandører, men de fortsætter heldigvis ufortrødent, for det er ganske enkelt frisørernes bedste mulighed for at få et rigtig godt indblik i de tendenser, der rører sig netop nu.

Med Hairtools it-system er vi altid et skridt foran.

øvrigt

Mike & Kristinn, Mugshot, København

shows

Af redaktør Pia Finne ”Frisører er kreative mennesker. Men de skal også lære at være rationelle, for forandring skaber vækst, og for­ andring kræver planlægning”. Sådan lyder det fra Bjarne Nielsen i en artikel i dette nummer af Hair Magazine. Og hvor har han ret!

artikler

Kombiner forretningssansen med den kreative sans

indhold

Hairtools it-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på tlf. 70 11 10 09. Hairtools ApS Havnegade 39 1058 København K www.hairtools.dk

60

Goldwell Color Zoom Play Strong Fra det enkle og stilrene til det ekstravagante og meget smukke.

70

Intercoiffure på Hotel Imperial Show-off for nye de medlemmer; Morten Lynge og Charlotte Tonnesen.

72

Wella Nordic Creative Team - Objet d’ Art Musik og med stemning som i en hyggelig, fransk baggård.

78

BUCH After Dark Inspirerende aften i ægte workshop-stil.

80

Legesyg kreativitet med Marcel Klubben Vildskab og ynde i et legesygt inferno af inspiration.

12

Shortcuts

54

Haircare Update

88

Inhouse Update

Chefredaktør > Pia Finne Koordinator > Louise Maria Hansen Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Toni & Guy Tryk > Coolgray Udgives af > Freeminds ApS, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair Magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shortcuts Send din historie til Rie Scheuermann Christensen på rsc@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

INTERCOIFFURE MONDIAL

I maj blev den danske vinder af young Intercoiffures fotokonkurrence fundet; Ditte Kragballe fra CHA CHA CHA. I november drog Ditte i selskab med young Intercoiffures art director, Sasscha Hirtsgaard, mod verdensmesterskaberne i Paris. Som ekstra dansk markering blev Sasscha Hirtsgaard under Intercoiffures gallamiddag tildelt et æresdiplom for særligt kreative kræfter i Intercoiffure sammenhæng.

KVALITETSINVENTAR TIL FORNUFTIGE PRISER Dansk Frisør Inventar er professionel leverandør af kvalitetsinventar til frisørsaloner i hele Danmark. Virksomheden har hovedsæde “Ved Bølgen” i Vejle, hvorfra de samarbejder med førende producenter af frisørinventar. Målsætningen er at “levere kvalitetsinventar til fornuftige priser”.

FOTOKONKURRENCER PÅ

FACEBOOK

For inspiration kan du besøge Dansk Frisør Inventars hjemmeside, hvor du kan se deres sortiment. Såfremt du skulle have spørgsmål kan du ringe på 7020 9891 eller se www.danskfrisorinventar.dk

Se billederne fra de eventfulde dage her.

Hair Magazine er kommet på facebook, så du kan få del i nyheder og tendenser i frisørbranchen, samtidig med at du holder dig ajour med dine venner. Som noget helt nyt lancerer hairmagazine.dk konkurrencer på Facebook, hvor du får chancen for eksklusivt at få dit foto i Hair Magazine og på hairmagazine.dk, samt vinde fede præmier. Se mere på www.facebook.com/hairmagazine.dk.

Fem smækre divas klædt i sort og med knivskarpt hår.

Flotte danseperformances.

Som en anden ’queen Bee’ blev den royale kjole pludselig gjort fræk med en kort blond klipning.

Admind ... Branchens komplette IT-løsning

Sasscha Hirtsgaard modtager æresdiplom for kreativ deltagelse i Intercoiffure.

Danske Ditte Kragballe fra CHA CHA CHA på scenen til Intercoiffure Mondial.

se flere billeder på

hairmagazine.dK

• Komplet overblik er nede ... også når Internettet er nede • Hurtig kundekontakt • Automatisk bogføring i eget finansprogram • Besparelse i tid og omkostninger omkostninger

Du kan enten sige nej til nye kunDer, eller ja til nye meDarbejDere

595,- pr. md. Incl. online booking og egen hjemmeside - eller 395,- pr. md. uden online booking

FRISORjOB.DK hjælper dig hurtigt og effektivt med at finde kvalificeret arbejdskraft. Ved at købe en stillingsannonce kan du søge efter en medarbejder, sælge din salon eller finde en elev. Ring til Adam Kayser på tlf. 88 80 72 71 og hør nærmere. Admind ApS • tlf.: +45 70 20 18 76 • www.admind.dk – FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL


se flere billeder på

hairmagazine.dk

a

JULEPOSTKASSEN - en anderledes måde at markedsføre salonen på!

Hårkunst i Beder kunne i december 2010 byde på en julekonkurrence lidt ud over det sædvanlige. 3000 stk. rukonøgler blev sendt ud på flyers, delt ud hos lokale virksomheder eller uddelt til kunderne i den lokale Super Brugsen. 10 nøgler passede i julepostkassen placeret i salonen, hvor alle potentielle vindere kunne afprøve deres nøgle – og det valgte omkring 1000 at gøre! Blandt præmierne var ure, en radio samt gavekort til herre- og dameklip.

Med Morten Lynge i Kina Den Lille havfrue var som bekendt midlertidigt udstillet på Expo udstillingen i Shanghai – men hun fik dog ekstra dansk selskab i skikkelse af kreative Morten Lynge, ejer af og frontfigur for sprælske salon Kushi på Vesterbro. Med Kadus som hovedsponsor drog Morten Lynge til Shanghai i efter­ året for i 5 dage at udføre sine frisørfinesser på kinesiske modeller på den danske pavillon, der lørdag udmundede i et flot hårshow. ”Dette er dog ikke min sidste tur til Østen”, lyder det begejstret fra Morten. ”Efter turen til Shanghai er jeg blevet tilbudt at medvirke ved endnu et stort arrangement i Tokyo i det nye år”.

I salonen var budskabet klart: ”Det er vigtigt at tænke i nye baner og finde på noget, der ikke umiddelbart har med frisørfaget at gøre. Vi har fået utrolig positiv respons på vores julekonkurrence, og jeg har ladet mig fortælle, at hele byen snakker om den utraditionelle julekonkurrence”, lyder det fra en stolt Anette Birk.

Foto: Nick Mitchell UK, Nino Altobelli US Hår: Fondation Guillame

Hollywood stjernernes frisør kom et smut forbi Danmark! En af Hollywoods mest efterspurgte hårstylister, Michael Shaun Corby, Creative Director for Alterna, var i slutningen af 2010 en tur forbi Colomer studio i København. Frisører fra hele Danmark var mødt op for at høre Corby fortælle om Alternas koncept samt give sit bud på den nyeste trend inden for hårmode. Corby har været i frisørbranchen i lidt over 18 år, og er en af LA’s mest efterspurgte frisører. Han har lavet hår til store spillefilm, modeshows, must-see tv shows og blandt andet arbejdet med Hollywood stjerner som Lindsay Lohan, Paris Hilton, Reese Witherspoon samt Jessica Alba. Den nyeste trend er ifølge Corby salonføntørring, som er et stort hit i LA for tiden.

Sasscha Hirtsgaard ”Street collection Paris” 2010 Ved midnatstid i Paris, i regnvejr kun oplyst af det spæde lys fra en lille lampe blev en ny hårkollektion kreeret. Ingen brug af stylingprodukter, kun regnvand og professionalisme. Foundation Guillaume og Sasscha Hirtsgaard markerede således Intercoiffure Mondial på unik og helt personlig vis. Der behøves således ikke altid flere timers forberedelse og massevis af produkter, hvis finesserne er i orden. Som ekstra pift blev der efter Foundation Guillaume showet ved Intercoiffure Mondial lavet en kollektion med danserne, der virkelig formåede at give den gas på fotos foruden lækkert, lækkert hår.

Julepostkassen er blot et af mange innovative tiltag salonen har haft i løbet af 2010, og salonen har via Hairtools kunnet se en enorm fremgang.

Med Kadus som hovedsponsor udførte Morten Lynge fra Salon Kushi kreative frisørfinesser på Expo udstillingen i Shanghai.

Smuk, sprælsk og farverig kollektion af danserne ved Foundation Guillaume showet i Paris.

danmarks

Parisiske skønheder ved midnatstid i regnvejr.

Center

GRATIS

Frisørland.dk tilbyder dig rådgivning & indretnings forslag af din nye salon - helt gratis! Kontakt indretningsekspert John V. Pedersen, tlf. 61 61 73 61 eller jp@frisorland.dk om netop dit projekt.

se flere billeder på

hairmagazine.dk

Klik ind og se månedens tilbud

HÅRMODELLER.DK

w w w. f r i s o r l a n d . d k

FRISØRER OG HÅRMODELLER SAMME STED

KOMMER SNART ! HÅRMODELLER.DK

FRISØRER OG HÅRMODELLER SAMME STED

®

Aalborg - Sofiendalsvej 83 - 9200 Aalborg - 61 61 73 63 Viborg - Livøvej 10a - 8800 Viborg - 87 27 10 60 Åbner om kort tid: Vejle - Skomagervej 2 - 7100 Vejle - 61 61 73 61 Odense - Klokkestøbervej 15 - 5230 Odense M - 66 17 30 38 København - Dampfærgevej 13 - 2100 København Ø - 61 61 73 61


Paul Mitchells 30 års jubilæum Over 1400 frisører fra hele Europa var for nyligt samlet for at fejre Paul Mitchells 30 års jubilæum. Arrangementet var spændt ud over en hel weekend, der med over 200 modeller bød på fascinerende shows og workshops, der var tilføjet virtuelle ”lege” og forskellige tests. ’Look and learn’ klipningerne blev foretaget af Paul Mitchell´s kreative team med Angus Mitchell i spidsen. Linda Yodice og Stephanie Kocielski underviste i ’Look and Learn’ farvninger og videregav inspiration og idéer til praktisk anvendelse i salonen.

Vilde og sensuelle krøller smykket i en kjole af glitrende folie.

Lange lokker, rød latex og kutteklædte mænd i sort.

Det mest fantastiske produkt vi nogensinde har prøvet. Kunderne er vilde med det. KAMILLA & KIKKI fra Poul M

Candykonceptet har ikke levet forgæves.

Futuristiske looks kombineret med pangfarver og kilometerlange ben.

med L’Oréal Professionnel I de seneste måneder har 13 håbefulde og smukke danske piger, kæmpet for at vinde dommernes gunst og blive Danmarks næste topmodel. L’Oréal Professionnel stod bag pigernes look, da de i afsnit 3 blev præsenteret for en fantastisk make-over hos en af Danmarks dygtigste frisører. En topmodel har selvtillid, masser af ”kant” og selvfølgelig lækkert hår, var pigernes konklusion på besøget hos Mackinder Hair i København. Lyst hår blev mørkt og langt hår blev kort… ikke uden tårer, men med et fantastisk look som resultat, et look som blev skabt med farve-, pleje- og stylingprodukter fra L’Oréal Professionnel. a

MARCELKLUBBEN FÅR NY HJEMMESIDE Nu kan du læse mere om Marcelklubbens aktiviteter på den nye hjemmeside, som du finder på www.marcelklubben.dk. Her kan du se klubbens kommende arrangementer samt events, og du finder links til tekst og fotos fra tidligere afholdte shows m.m. Du kan også læse lidt om klubbens historie, og om hvordan man bliver medlem. Endelig finder du kontaktop­lys­ ninger til klubbens bestyrelse og øvrige medlemmer. God fornøjelse!

ghd Style for Life – Vinderen! Style for Life - ghd’s landsomspændende initiativ til ære for ’Støt Brysterne’ løb af stablen på den såkaldte ’Lyserøde lørdag’. Denne lørdag var dog især lyserød for salon Men’s Cut i Sønderborg, der tog prisen som den salon, der fik indsamlet mest. Med kreative initiativer som små lyserøde kager formet som bryster, lyserøde hjerter i håret og umådelig positiv kampgejst indsamlede og donerede de i alt 54.446 kr. til Kræftens bekæmpelse. Foruden æren og den velgørende indsats deltog Men’s Cut ved Støt Brysternes Galla show, hvor et flot og velfortjent diplom blev overrakt. Af de 30 saloner, der deltog i ’Style for Life’ blev der i alt indsamlet Til Støt Brysternes gallashow tog stolte 230.000 kr. der ubeskåret gik til repræsentanter fra Men’s Cut i Sønderborg velfortjent imod diplomet for donationen på Kræftens Bekæmpelse. i alt kr. 54.446,- til Kræftens bekæmpelse. Indehaver Lena ses til højre. Lyserød lørdag blev taget bogstaveligt i Men’s Cut i Sønderborg med disse uimodståelige pink kager i brystform.

www.salonsupport.dk Telefon 3616 1609


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

HOLD FAST I DIG SELV!

MICHAEL SCHNEIDER VAR GÅET DØD PÅ FRISØRBRANCHEN, OG FAKTISK VAR HAN LIGE VED AT GÅ I TØMRERL æRE. I STEDET ÅBNEDE HAN SIN EGEN SALON, CAPO. OG DET BLEV EN BRAGENDE SUCCES. FOR HAM SELV SOM MENNESKE OG FORRETNINGSMæSSIGT. HAN ELSKER AT UDVIKLE. OG NÅR HAN SKAL TæNKE TANKER ELLER BARE KOBLE HELT AF, SKER DET I DEN JAPANSKE BONSAIHAVE.

Michael mener klart, det altid er et spørgsmål om at holde fast i sig selv og stole på sin mavefornemmelse. Så når man længst.


“Jeg bruger min mavefornemmelse, når jeg skal drive min forretning” - Michael Schneider

Ulempen ved at være en socialt fasttømret gruppe er, at har én ansat en off-day, påvirker det alle. Men det gør det kun endnu vigtigere at tale sammen til personalemøderne. Han mener, MU-samtaler er en mangelvare i frisørbranchen. Hos Capo holder man således to årlige medarbejderudviklingssamtaler, hvor der tales fortroligt med den enkelte medarbejder. Herudover har man månedlige personalemøder, hvor man starter med at spise lidt god mad sammen, hvor Michael præsenterer budgettet og fortæller om, hvad der skal ske, og hvor alle smider idéer på bordet, der kan vendes.

NO

”Jeg bruger min mavefornemmelse, når jeg skal drive min forretning. Hvordan vil jeg f.eks. gerne selv føle det, når jeg går ind i en forretning? Det betyder meget. Og så er min holdning helt klar: Det er ikke mig, der skal profileres, men butikken. Det sætter jeg en ære i. Mit job som leder og chef er at udstråle den energi og det overskud, der skaber den gode atmosfære i salonen”. Sådan fortæller Michael Schneider, der startede Capo for fire år siden i en tidligere grønthandler på H.C. Ørstedsvej på Frederiksberg. Og Michael har prøvet meget af det, mange frisører kun drømmer om. Han stod i lære hos Buch, og efter sin uddannelse, blev han i salonen i et par år, hvorefter han blev ansat i Aqua.

R

DIC

ydermere sender han info-mails ud til medarbejderne en gang om ugen. ”Vi har også etableret et udviklingsbudget, der er båret af det produktsalg, der sker i forretningen. Så i stedet for at trække pengene ud, smider jeg dem i udvikling, f.eks. så medarbejderne kan komme til London til Sassoon eller andet”, fortæller Michael, og han mener, de penge er givet rigtigt godt ud, for de kunder, der kommer i Capo, er bevidste kunder. ”Og min holdning er, at de kommer hos os af en årsag. De har brug for forandring”. At det netop er Sassoon, Michael bruger en del, er fordi han mener, et teknisk stærkt fundament, åbner mange andre døre.

HOT

Uddannelse er også et meget vigtigt punkt for Michael. ”Mine medarbejdere skal forstå, hvad jeg synes, er bedst for kunderne”. Derfor ud-

”Igennem mit job mødte jeg en del mennesker fra filmbranchen. På et tidspunkt manglede de en fyr med fingeren på pulsen på Nordisk Film, og jeg blev tilbudt jobbet som frisør og make-up artist. Det var super spændende og utroligt lærerigt”, fortæller Michael, men han fortæller også, at lige så spændende, som det var, lige så kedeligt kunne det også være. ”I virkelighedens verden var der utroligt meget ventetid. Vi kunne arbejde rigtige mange timer om ugen, og var vi i gang med optagelser, skulle vi ofte begynde kl. 4 om morgenen”.

wigcontrast

Michael var med til at skabe bl.a. Jul på Kronborg, Klassefesten og mange andre udsendelser, men på et tidspunkt blev det for meget, og han ville gerne tilbage til frisørbranchen igen. Han blev ansat i Aqua igen. ”Men jeg kunne ikke rigtig føle mig selv mere. Jeg var gået død, og jeg havde en fornemmelse af, at jeg gerne ville noget helt andet”. Faktisk var Michael meget tæt på at gå i tømrerlære. I stedet – efter en brainstorming med sin kone – valgte han at starte egen salon. Og tømrerfærdighederne; dem fik han rigeligt brug for! HOLD FAST I DIG SELV Michael mener klart, det altid er et spørgsmål om at holde fast i sig selv og stole på sin mavefornemmelse. Og derfor valgte han også at vende tilbage til den nedlagte grønthandlerforretning på H.C. Ørstedsvej selv om den ved første øjekast bestemt ikke lignede andet end et stort gang rod og en tom kummefryser, og i hvert fald ikke noget, der kunne ende med at blive til en frisørsalon. ”Jeg vendte tilbage, oplevede stemningen i kvarteret og besluttede mig for at slå til”. Michael byggede selv salonen op, og han åbnede Capo med sig selv som eneste ansatte. Efter fire uger, havde han ikke en ledig tid, så han ansatte en medarbejder, og efter et år var der 4-5 ugers ventetid i Capo. ”Og det holder ikke!” Så den udviklingsplan, Michael havde lavet, måtte fremskyndes. I dag klipper Michael udelukkende, og han overlader farvningen og andre behandlinger til sine ansatte. Og når man spørger ham, hvordan han kunne få så stor succes, så hurtigt, er han helt overbevist om, at det hænger sammen med hans måde at drive sin forretning på: Efter mavefornemmelsen! MEDArBEJDErNE SK AL TAGE ANSVAr For Michael er det super vigtigt, at medarbejderne inddrages i salonen, at de tager ansvar. Og så, mener han, det betyder rigtig meget, at det er professionalismen, der skinner igennem i dagligdagen, men at medarbejderne har det socialt godt sammen. ”Og den balance har vi klart fundet”, siger han. 20 > Hold fast i dig selv!

0 CM

NEW 6

I dag klipper Michael udelukkende, og han overlader andre behandlinger til sine ansatte. Og hans succes, mener han selv klart hænger sammen med måden, han driver sin forretning på: Efter mavefornemmelsen!

danner Michael ugentligt sine elever, og igennem uddannelsesforløbet, skal de igennem 30-35 tests, for at sikre, at der er hånd i hanke med, hvad den enkelte forstår. Og testene skal bestås, før de kommer videre. ”De skal f.eks. forstå det fundamentale i klipningen, og de skal de Sassoons klippevideoer. Den sidste del af deres uddannelse, skal eleverne i Capo bruge på kreativ udvikling. ”De skal bruge de ting, de har lært med støtte fra de uddannede frisører i butikken – og den sidste del af deres elevtid skal udelukkende bruges på at forberede sig til svendeprøven!” Mange at de elever, Michael uddanner, bliver i salonen, men han mener ikke, det er ubetinget godt. ”De kan ofte udvikle sig mere ved at komme et nyt sted hen”, mener han.

RING EFTER KATALOG Nordic HairContrast . Erhvervsvej 2C . DK-8653 Them . T: 86 84 99 11 .

www.haircontrast.com


Frisør ved et tilfælde ”Knægt, fremtiden er sorte penge!” Sådan sagde Michaels far og slog i bordet. Og derfor blev Michael frisør – sådan næsten! I hvert fald var det bestemt ikke noget, han havde planer om, selv om han som 8-10 årig med slik som betaling, satte sin mors hår, når faren var ude at spille som musiker lørdag aften. ”Faktisk troede jeg, jeg skulle være slagter, for det var min far”, siger Michael med et smil. I stedet kom han i lære hos Buch. Og her var han en dreng i en kvindeverden. ”Det betød, at kravene altid var store, man skulle klæde sig rigtigt, og egentlig var det hårdt. Men set i bakspejlet har det givet rigtig meget”. ”Og så både takker og forbander jeg min far for at få mig ind i denne branche”, siger Michael med et smil.

rier. Og skal jeg klippe dem, så de bliver glade, er jeg nødt til at vide lidt om, hvem de er, og hvad de fundamentalt står for, hvad de gør der hjemme om morgenen med deres hår o.s.v.” Samtidig skal man ikke være blind for at ”noise” i butikken skaber stemning. Vi gør ikke det samme som andre At det ikke nødvendigvis er rigtigt at gøre som alle andre, mener Michael helt klart, og i Capo gør han meget ud af, at han selv og medarbejderne skal være ærlige. ”Og hellere sende en kunde ud ad døren igen, end at lave noget, vi ikke kan stå inde for. Og det kan godt være, at nogle af kunderne synes, jeg er en mærkelig snegl, fordi jeg ikke vil klippe en bestemt frisure, men det er min holdning”. Slapper af med at klippe hår Når Michael ikke arbejder, bruger han al den tid, han kan, sammen med sin datter på otte år. ”Hverdagen er leverpostej og skoletid, derfor afsætter jeg søndagene til at gøre noget sammen med hende”. Men faktisk slapper Michael rigtig godt af med at klippe hår.

HowHow does How does M-Flex How does M-Flex 3 does M-Flex deliver 3M-Flex deliver 3long-lasting deliver 3long-lasting deliver long-lasting long-lasting

”Når man klipper, ligger fokus der og ingen andre steder”, siger han.smoothness Men smoothness smoothness to smoothness hair? to hair? to hair? to hair? en japansk have har han også, og her bruger han også meget tid. ”Der er exclusive label.m’s label.m’s M-Flex exclusive label.m’s 3 blend M-Flex exclusive contains label.m’s 3 blend ultra-hydrating M-Flex exclusive contains 3 blend ultra-hydrating M-Flex botanical contains 3 blend extracts ultra-hydrating botanical contains extracts ultra-hydrating botanical extracts botanical extracts and copolymers and which copolymers work and inwhich copolymers synergy work and toin which copolymers provide synergy work self-sealing toinwhich provide synergy work moisture self-sealing toinprovide synergy to hair moisture self-sealing toand provide superior to hair moisture self-sealing and stylesuperior to memory hair moisture and style retention superior to memory hairfor and style retention superior memory forstyle retention memory for retention for ganske enkelt ikke noget bedre, når jeg skal koble helt af end at gå og long-lasting smoothness long-lasting smoothness long-lasting smoothness long-lasting smoothness rive i gruset”, fortæller han med et smil, og erkender, at det nok ikke lige er den fritidsinteresse de fleste af hans kunder eller frisørkollegaer havde tiltænkt ham. Mere ”Michael” er det nok, når han hver søndag spiller fodbold. ”Det er her mændene får lov til at være drengerøve”, griner han. Men ellers har Michael ikke det store behov for at Avocado væreOil Avocado Oil Avocado Cupuaçu Butter Cupuaçu Butter Cupuaçu Butter Cupuaçu Butter Barbados Cherry Barbados Cherry Barbados Cherry OliveOil Extract OliveBarbados OliveOil Extract Extract Olive Extract Cherry Avocado Boosts recovery of to hair’srecoveryBoosts Boosts recovery of to hair’sthat Boosts of hair’srecovery of hair’s Aissuper-fruit said A antioxidant super-fruit that said Aissuper-fruit Aissuper-fruit said is said Rich in antioxidant vitamins E Rich Rich vitamins E Rich in vitamins in antioxidant E to that vitamins E to that Has moisture retention Has moisture and retention Has moisture andin antioxidant retention Has moisture and retention and moisture andinelasticity moisture and elasticity natural moisture natural and elasticity moisture and elasticity beitricher up to in30 times beit up to 30and times bericher upnatural to in 30 times bericher upnatural toin30 times richer and K,properties it protects from and it protects from and K, protects from K, protects from restorative properties restorative due toproperties restorative due K, to properties restorative due to due to sammen med en masse mennesker, når han har fri. ”Jeg er blandt menproviding awhile shield against awhile while providing awhile shield against providing shield providing against a shield against vitamin Cdamage than the orange! vitamin than the orange! vitamin C than the vitamin orange! C than the orange! environmental damage while Cdamage environmental damage environmental environmental while while its nutrition-rich content its nutrition-rich that its content nutrition-rich that content its nutrition-rich that while content that deep,Promotes deep,Promotes humidity. humidity. deep, Promotes deep, It isthat a powerhouse boosts Promotes It is a powerhouse boosts It isthat ahumidity. powerhouse It isthat ahumidity. powerhouse boosts that boosts moisturising thedeeply hair for moisturising thedeeply hairquickly for moisturising the moisturising hair for the hair for absorbs and deeply quickly absorbs and deeply quickly absorbs and and nesker hver eneste dag, så når jeg har fri, har jeg faktisk behov for atquickly absorbs long-lasting hydration. long-lasting hydration. long-lasting hydration. long-lasting hydration. collagen protein production collagen protein production collagen protein collagen production protein production greater elasticity, smoothness greater elasticity, smoothness greater elasticity, greater smoothness elasticity, smoothness into the Medulla into for instantly the Medullainto for instantly the Medulla into for instantly the Medulla for instantly for healthy and hair growth for healthy and hair lustre. growth and hair growth for healthy for healthy and hair growth and lustre. lustre.visibleand and lustre. visible results. visible results. visibleand results. results. være mig selv og at være sammen med min familie. Jeg holder af at againstdefends the damaging defends against defends the damaging against defends the damaging against the damaging effects of free radicals, effects of free radicals, effects of free radicals, effects of free radicals, tage i svømmehallen med min datter og at gå i min have”, siger Michael. resultingwith in smoothness resulting in smoothness resultingwith in smoothness resultingwith in smoothness with memory retention. memory retention. memory retention. memory retention. Og så synes han i øvrigt selv, han er blevet god til at lægge arbejdet fra sig, når han kommer hjem.

“Når man klipper, ligger fokus der og ingen andre steder” - Michael Schneider Når Michael skal slappe 100 pct. af, sker det i hans japanske bonsaihave. ”Der er ganske enkelt ikke noget bedre, når jeg skal koble helt af end at gå og rive i gruset”, fortæller han med et smil, og erkender, at det nok ikke lige er den fritidsinteresse de fleste af hans kunder eller frisørkollegaer havde tiltænkt ham.

Svært at nå hertil At være direktør er ikke så svært. Det er at nå dertil, der er den vanskelige opgave, mener Michael. Og han tror på, at relationer til kunderne er alfa og omega. ”Da jeg havde åbnet min salon, opdagede min kone pludselig, at der var en del mennesker, der søgte mig på nettet: ”Hvem ved, hvor Michael er henne?” Hun skrev tilbage, at jeg havde åbnet min egen salon, og efter et halvt år, havde jeg 95 pct. af mine gamle kunder, der kom i min forretning”. Så at være ”connected” med kunderne er super vigtigt. Og Michael laver en form for psykologisk profil på alle sine kunder. ”Derfor bruger jeg den første halve time, første gang de kommer i salonen, på at tale med dem. Og jeg gør det netop, fordi jeg brændte ud for fire år siden, og måtte dengang gøre mig klart, hvad det var, jeg ville med mig selv, og hvad det er jeg elsker ved jobbet. Og jeg nåede frem til, at det egentlig ikke handler så meget om hår, men om mennesker og om deres histo22 > Hold fast i dig selv!

”Men jeg holder også rigtig meget af at stå op kl. 6 søndag morgen, bare for at nyde stilheden og fuglekvidderen før familien står op”. I udgangs­ punktet er Michael ifølge ham selv ikke hverken forretnings- eller pengemand. ”Men jeg elsker at udvikle nye idéer i min tænkesofa eller i min bonsaihave. Men f.eks. har jeg ikke lyst til flere butikker. Jeg vil hellere udvikle den, jeg har og se, hvor det bærer hen”. Blandt de idéer, Michael pusler med, er f.eks. at holde åbent fra 08-21, og lade medarbejderne arbejde i to-holdsskift. ”Men jeg jagter ikke udviklingen bare for udviklingens skyld. Det skal ske i takt med at kunde­ mængden øges”. Michael er klar over, at han er nødt til at gøre en indsats for at brande Capo, og han arbejder ud fra mottoet: ”Du får, hvad du giver” – i forretningslivet og i privatlivet. ”At være frisør kan være leverpostej, hvis ikke man selv gør noget for at få indspark i hverdagen”. Således har Michael Schneider netop indledt et stort samarbejde med L’Oréal omkring Shu Eumura, som han er meget glad for, shows laver han i begrænset omfang, når han føler tiden er til det, og mode, teater og tv laver han også fortsat i et begrænset omfang. ”Jeg har egentlig ikke behov for mere. Jeg har været hele vejen rundt, og jo flere døre, jeg åbner, jo mere føler jeg, at jeg har fundet mig selv igen i branchen. KONTAKT ICON HAIRSPA PÅ 57660300 ELLER INFO@ICONHAIRSPA.DK FOR AT HØRE NÆRMERE.


Tekst > Kenny Aleksandr Foto > Polfoto

Frisørpolitiet!

RIHANNA FOR POKKER!

Kenny Aleksandrs dom af Hollywoodstjernernes hårlooks på den røde løber American Music Awards løb af stablen lige inden årsskiftet Og jeg bukker mig endnu en gang i støvet og krummer tæer - når jeg ser, hvad den røde løber endnu en gang har budt på. Om Kenny Aleksandr Kenny Aleksandr vil fast afgive sin dom over kendissernes hår­performance i Hair Magazine i 2011. Han er rå i kanterne, han siger sin ærlige mening, og danskerne elsker ham. Følg med i Frisørpolitiet og få kendissernes dom fra Kenny Aleksandr!

Taylor Swift Taylor Swift holder stadig den stilrene simple linje, hun har stadig pandehår og de naturlige toner i tone med en lidt mørkere karamelbund og underkant og det lyse gyldne yderst. Hun er vel egentlig 2000 svar på 90´ernes Rachel frisure (fra Venner) - den frisure alle var vilde med, gode etager og lyse striber.... Simpelt og lækkert miss Swift - Men kast lige nogle curlere i næste gang, der er bal i musikland! - eller lån Rihannas crepejern - hun skal ikke bruge det mere!!!

Rihanna for pokker Der var åbenbart en hår-gud, der hørte mine bønner! - Hold nu op hvor har hun set farlig ud på det sidste. Ja ja ja, jeg ved godt, jeg var med til at skille vandene, da jeg var mesteren bag Lina Rafns røde hår i sommer. Men der er forskel - Rihanna var jo en omvandrende reklame for Postmand Per. Hvor er det dejligt at se, hun har fået en omgang mørk henna ud i hele garnet og at det er blevet rullet op på de grønne permanentspoler, før denne aften. Hun ligner en million - kjolen sidder perfekt, og hun har ikke oversminket sit smukke ansigt. LÆKKERT!

Kelly Osbourne Skønne Kelly Osbourne har alle dage været den tykke pige i klassen, men hold nu KÆFT, hvor er det flot, som kiloene er raslet af hende siden hendes deltagelse i Vild Med Dans i USA. Jeg er så imponeret. Pigebarnet har jo fået stil - figur og ja ja det er da ret sødt, hun stadig har sine æblekinder. - Jeg er vild med hende syntes virkelig hun formår at være en rockprinsesse. Kombinationen af tatoveringer og gallakjoler, diamanter og det vilde Hollywood hår er for mig fantastisk. Om det er en arbejdsskade af kombinationen fra min elevtid i Hellerup og min opvækst på Amager, der gør, at jeg er så vild med det bobbede, lidt sexede 90ér Pamela Anderson look, skal jeg ikke kunne sige. - Men syntes sgu hun gør det til topkarakter!

Avril Lavigne Mindre heldigt går det for frøken Avril Lavigne - hun vil rigtig gerne have Taylor frisuren, men tør ikke rigtigt det der med pandehåret.... Dog er hun stadig Spice Girls fan - og det er der på sin vis ikke noget galt i, er selv top vild med de krydrede tøser. MEN - selv Geri Halliwell er færdig med at have tykke røde og pink striber hen over skilningen! Søde Avril, du ligner jo en My Little Pony, der har været med i poolen alt for mange gange!!! Selv din mascara er smittet af?! - Du skulle hellere få ordnet de fartstriber og smide dig på en liggestol i solen og få lidt kulør. Der er lang tid til Halloween igen.

Heidi KLOVN (Klum) - THE Queen over dem alle - NORMALT! - Jeg ved ikke hvem, og jeg vil næsten heller ikke vide det - men den med sikkerhed velbetalte top frisør, der har haft fingre og børster igennem Heidis hår, skulle jo have tæsk med en rive! - hvordan er det dog muligt at få en så normalt smuk og henrivende MODEL som Heidi til at ligne døden fra Lübeck??? Nu har hun ikke ligefrem flyveører, men med den SKRAPEDE, OVERLAKKEDE, STRAMME måde hendes sider er slikket ind til hovedet, ja så får hun det jo næsten! - Og så håber jeg, det er på grund af at Heidi har haft en stor, tyk sweater over hovedet, at hele hendes pandehår og toppen ikke er renfriseret?! - medmindre frisøren var blind og brugte en toiletbørste med harpiks på til at gøre det med! SUK - Hvor er det skuffende.... Heidi - få dine millioner igen og ring til mig næste gang!

Frisørpolitiet! < 25


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

fra

frisør virKsomhedsejer til dygtig

FRISØRER ER KREATIVE MENNESKER, MEN DE SKAL LæRE OGSÅ AT VæRE RATIONELLE, FOR FORANDRING SKABER VæKST, OG FORANDRING KRæVER PLANLæGNING. DET MENER BJARNE NIELSEN, DER HAR FORLADT L’ORéAL EFTER 30 ÅR, FOR AT BLIVE SELVSTæNDIG, OG NETOP UNDERVISE FRISØRERNE I BL.A. AT BLIVE GODE, MOTIVERENDE CHEFER.

DIN LEDERSTIL SALON ETIK HANDLINGSPLAN FORANDRINGS PROCESSEN

CONCEPT BRANDING IDEGRUNDLAG COACHING

MØDER SAMTALER ANSæTTELSER TEST MOTIVATION

BUDGET PLANNING STRUKTUR DELEGERING

MARKETING UDDANNELSE MÅLFORMULERING VæKSTOMRÅDER OPFØLGNING

Således ser Bjarne Nielsen sit nye koncept Management 360 grader. Ideen er, at frisøren skal hele vejen rundt om ledelse, så resultatet bliver en veldrevet og profitabel salon.

”Det handler om 20 pct. tal og 80 pct. mennesker”. Det mener Bjarne Nielsen, hvis navn igennem de seneste 30 år har været næsten synonymt med L’Oréal. Men fra 1. januar har Bjarne etableret sin egen virksomhed Coiffure Consulting, hvor han primært vil tilbyde seminarer, der gør frisørerne i stand til i højere grad at drive en effektiv forretning.

Et skuldertræk og et ”det skal nok gå”, holder ikke længere, hvis man vil drive en succesfuld frisørsalon. Kunderne er blevet mere krævende. De ved, hvad de vil have. Men frem for alt skal der udvikling, nytænkning og forandring til, for forandring er det eneste, der kan skabe vækst.

Bjarne Nielsen, der har kogt sine rigtig mange års erfaring med uddannelse af frisørbranchens ledere ned til en række kurser og seminarer, primært målrettet cheferne, men også kurser, der kan motivere medarbejderne i salonerne.

Det mener Bjarne Nielsen, hvis navn igennem de seneste 30 år har været næsten synonymt med L’Oréal. Men fra 1. januar har Bjarne etableret sin egen virksomhed Coiffure Consulting, hvor han primært vil tilbyde seminarer, der gør frisørerne i stand til i højere grad at drive en effektiv forretning.

”Det er de færreste frisører, der har lært noget om salgsteknik og kommunikation. Hvorfor siger en kunde nej?, hvorfor siger hun: ”Det skal jeg lige tænke over”?, og hvad kan frisøren gøre, for at vende de negative reaktioner til positive?”. Men før medarbejderne kan blive gode sælgere, skal salonens chef være det, og derfor er spydspidsen i Coiffure Consultings seminarrække ”Leadership in management”, et to-dages kursus, hvor man kommer 360 grader rundt om alle aspekter af lederskab.

”Det handler om 20 pct. tal og 80 pct. mennesker”, er Bjarne Nielsens holdning, og han mener, branchens ledere generelt har brug for at vide lidt mere om, hvilke initiativer, man kan tage, og hvilke redskaber, man kan bruge for at øge produktiviteten i salonen. ”Langt hen ad vejen handler det om at skabe en god atmosfære i salonen, det handler om at være en god leder, om planlægning og om markedsføring”, lyder det fra 26 > Fra frisør til dygtig virksomhedsejer

”Der er ingen tvivl om, at mange saloner har tabt omsætning i 2009 og i mindre grad i 2010, men der er heller ingen tvivl om, at dem, der har klaret sig bedst igennem krisen, er dem, der har gjort en aktiv indsats for at motivere personalet. Et motiveret personale skaber nemlig også

en bedre økonomi” mener Bjarne Nielsen, og han synes, det er synd, at der findes så mange dygtige frisører, som der gør, men som bare ikke har udnyttet muligheden for at få styr på økonomien.

Bjarne Nielsen mener klart, trenden går imod en større grad af wellness i salonerne – fra kunderne kommer til de går, og så, mener han, det handler om rådgivning.

”Det handler om at forene det kreative med det rationelle, om at få struktur og måske lidt mere disciplin og økonomisk sans i hverdagen”, siger Bjarne Nielsen med et smil, og i øvrigt henvender han sig til alle landets frisører med sine kurser. ”Dem, der kan gøre bedst brug af kurserne, er dog salonindehavere med over et par ansatte”, fortæller han.

”Det værste, man kan spørge sin kunde om er: Hvad kunne du tænke dig? For en kunde kommer hos frisøren, fordi hun er i vildrede omkring, hvordan hun skal se ud, og hun ønsker at blive vejledt. Og der er slet ingen tvivl om, at frisørerne i fremtiden i endnu højere grad skal være stilkonsulenter, der også rådgiver om f.eks. brillestel og make-up”. At det er benhårdt for den enkelte medarbejder, er Bjarne Nielsen helt klar over, men det er den vej det går! ”Vi har en tendens til at tro, at Danmark er verdens navle, men vi er nødt til at kigge på, hvad der sker i f.eks. USA og England, og her er det klart udviklingen”. Rådgivning hjemme hos kunden via internettet er næste skridt på vejen, og også her mener Bjarne Nielsen, at de danske frisører skal tænke fremad. ”De skal blive bedre til at bruge nettet, og ad den vej komme i direkte dialog med kunderne, og de fleste saloners hjemmesider bør strammes op”,

EN BrANCHE I EN FOrANDrINGSPrOCES Bjarne Nielsen er ikke i tvivl om, at frisørbranchen er en branche i forandring, og som han siger det: ”Hvornår skete den sidste revolution i branchen? Det gjorde den i 60erne med Vidal Sassoon. Siden har frisørsalonerne selvfølgelig udviklet sig, men oplevelsen af at komme ind i en salon er stort set den samme. Salonerne ser ud som de gjorde for 30 år siden, og tilbuddene er de samme. Så det er altså tid til forandring!”.

Fra frisør til dygtig virksomhedsejer < 27


siger Bjarne Nielsen og nævner med et smil et skrækscenarie, hvor der på en hjemmeside i 2011 vises forårsmoden 2005! Management er grundlaget ”Godt management er grundlaget for at drive en effektiv frisørsalon i dag, og at mange chefer er weekendledere, når medarbejderne ikke er på arbejde, er bestemt ikke nogen fordel. Derfor handler det i høj grad om at få tid til ledelse. Dermed ikke sagt at kam og saks skal lægges væk, men tiden skal planlægges, og det kræver management”. Bjarne Nielsen ser egentlig de fleste saloner i Danmark i dag som professionelle – uanset størrelse – og professionalisme forventes, er hans klare holdning, uanset om man køber en bil, en vaskemaskine eller en klipning hos frisøren. ”Det værste, der kan ske, er, at en frisør driver sin forretning på rygraden, med en tanke om, at ”det går nok”, for det eneste, der kan skabe vækst, er forandring. Ellers havde salonen jo haft vækst”, lyder det fra Bjarne, og han indrømmer, at det kan være super hårdt, at lave forandring. ”Og jeg kan ikke gøre det for dem. Salonens indehaver og medarbejdere skal selv være med, ellers skabes der ikke noget resultat”.

“Der er en ny generation på vej af ambitiøse frisører, der starter anderledes saloner“

...if you care for your hair!

- Bjarne Nielsen

Det skulle være nu At Bjarne Nielsen netop nu har taget springet, og forladt L’Oréal efter 30 år, hænger sammen med, at han havde en lyst til at forsøge at starte en egen virksomhed op. ”Jeg har nået en alder, der gør, at skulle jeg realisere mig selv, skulle det være nu. Faktisk har jeg spekuleret på at starte for mig selv i nogen tid, og på en tur til Jylland havde jeg tid til at tænke over tilværelsen. Det resulterede i, at jeg ringede hjem til min kone og sagde: ”Nu gør jeg det!”, og selv om jeg har været fantastisk glad for L’Oréal, hvor jeg har haft nogle helt fantastiske år, så er jeg også meget glad for min beslutning om at stoppe og udleve min drøm”, fortæller Bjarne Nielsen, der i øvrigt tilføjer, at han slet ikke kan undvære frisørbranchen. ”Det er skønne, sjove, behagelige og kreative mennesker, der bare mangler lidt struktur”, siger han med et smil. Det koncept, Bjarne Nielsen derfor har skabt, kalder han for Management 360 grader, netop fordi det rammer hele vejen rundt, og omfatter alle aspekter af det, at lede en frisørsalon og at have medarbejdere, der skal motiveres. Virksomhedens primære virkeområde er seminarerne, der omfatter alt fra det basale omkring dét at åbne en forretning, hvad gør jeg?, hvordan håndterer jeg medarbejdere med videre over seminarer i markedsføring og salgstræning samt i præsentationsteknik og kommunikation. Men Bjarne Nielsen hjælper også med coaching i forbindelse med ansættelse af nye medarbejdere. ”Vi laver en ansættelsestest, og når opløbet er nede på 3-4 stykker, kigger vi på personlighederne, og anbefaler en medarbejder”. Det faglige går han ikke så meget ind på, for det kan man, som han siger, lære. Men personligheden skal matche salonen og de øvrige medarbejdere fra begyndelsen. Shows og events tilbyder Coiffure Consulting også at stå for, og samtidig samarbejder Bjarne Nielsen med en række mennesker, bl.a. Brand New Identity, der kan hjælpe med personal branding, der ifølge Bjarne Nielsen bliver et af fremtidens store issues. ”Personen er i fokus frem for produktet – og det gælder også som chef i forhold til de ansatte”. Robert/Boisen reklame- og marketingbureau er en anden samarbejds­ partner, når der f.eks. skal findes et fælles koncept for en ny kæde, eller der skal tænkes i nye markedsføringsbaner, og Susanne Terkelsen sam­ arbejder Bjarne Nielsen med, når der skal laves personlighedsprofiler med videre. Coiffure Consulting lægger ud med at tilbyde 10-12 årlige seminarer. Nogle er faste som Leadership in management, mens andre varierer alt efter behov. ”Og så forsøger vi at holde en fornuftig pris på seminarerne, for jeg vil hellere holde 10 seminarer end to”, er Bjarne Nielsens holdning. Og seminarerne holdes naturligvis både øst og vest for Storebælt. Jeg ser lyst på fremtiden Når Bjarne Nielsen med sine store brancheerfaring og –kendskab ser på frisørbranchen, er han ikke i tvivl om, at branchen vil udvikle sig positivt i de kommende år for dem, der kan og vil. 28 > Fra frisør til dygtig virksomhedsejer

”Der er et stort behov for dygtige frisører, og det vil der også være i fremtiden. For frisørerne handler det om, at de skal se på deres forretning lidt udefra. Som en kunstmaler, der ser på sit værk. Stil dig ud på gaden og se på salonen med en kundes øjne: Hvad ser du? Gå ind i forretningen med de samme øjne og oplev salonen. Se på personalet: Er det de rigtige konstellationer? For personalet er – sammen med chefens egen holdning - nøglen til en salons succes”. Men han lægger heller ikke skjul på, at det kræver en indsats fra salonindehaveren, for forandring kommer ikke af sig selv. Man er nødt til at hjælpe heldet på vej, mener han. Han ser også en branche med rigtig mange dygtige unge mennesker. ”Der er en ny generation på vej af ambitiøse frisører, der starter anderledes saloner. Men også her gælder det: Der skal være styr på øko­ nomien og strukturen, og der skal være de rette menneskelige ressourcer, for medarbejderne i salonen er afgørende for succesen. Det er dem, der sender signaler til omverdenen”. Og så understreger Bjarne Nielsen, at gode medarbejdere begynder med en god chef, der kan motivere personalet. ”En dygtig salgschef i en virksomhed er ikke nødvendigvis ham, der tjener flest penge, men ham, der er bedst til at motivere sine medarbejdere – og sådan fungerer det også i en frisørsalon”. Det, han typisk ser, er, at det går fint med 1-2 medarbejdere, men når medarbejder nr. 4 og 5 bliver ansat, begynder det at gå galt. Så kan man ikke længere styre det, samtidig med at man står med saksen hele dagen.

Think green!

”Og så er det, det kræver struktur og planlægning. Det kræver, at man laver en forretningsplan: Hvad vil jeg med min forretning, med mig selv og med mine medarbejdere i fremtiden”, slutter Bjarne Nielsen.

Tlf. 97 22 33 44


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Lavendt

Indretningen er salonens image

Stil og image er alfa og omega. Det mener Joan Faust, der har drevet Salon Faust I ODDER igennem 22 år. Hver 4-5 år har hun derfor nyindrettet sin salon. ”For vil man bevare et eksklusivt image og vil man have de bevidste kunder, må man vise, man følger med tiden”, siger hun.

Stilen i den nyindrettede Salon Faust er enkel og stilren. Farverne er sort og hvid og der leges med højglans på bordene ved behandlingspladserne.

Joan Faust har drevet salon Faust i Odder igennem 22 år, og hvert 4-5 år har hun redesignet og nyindrettet salonen. ”Det er ganske enkelt nødvendigt, hvis man vil drive en eksklusiv salon, hvor kunderne kan lide at komme, og ikke mindst, hvor kunderne skal føle, at man er på forkant med tendenserne”, mener Joan Faust. I begyndelsen af oktober 2010 kunne hendes 75 kvm. store salon således endnu en gang tage imod kunderne i en spændende ny indretning, denne gang skabt i samarbejde med Bella Vista. ”Det handler meget om at følge med tiden som frisør. Det signalerer vi i forhold til kunderne igennem salonens udtryk. Men at stå i en nyindrettet salon, giver også et boost til mine fire ansatte og jeg selv. Vi har også brug for 30 > Indretningen er salonens image

“Den nye indretning skulle matche målgruppen i salonen, derfor gik vi efter det rolige og det eksklusive“ - Joan Faust

inventa r

Betjeningsplads er Massagevaske Salgsarealer Receptionsdisk Pris i alt Alle priser er ex

kr. 45.000,kr. 30.000,kr. 25.000,kr. 10.000,kr. 110.000,-

cl. moms.

Med den indretning, vi nu har fået, er det faktisk rigtig sjovt at komme på arbejde”, siger Joan Faust med et smil.

Og der er sket store forandringer i Salon Faust. Stilen i den nye salon er enkel og stilren, farverne er sort og hvid, der leges med højglans, og til at understrege enkeltheden, ses en Philippe Starck stol og knagerække i forskellige pangfarver.

Fra kursus til ny indretning At valget faldt på Bella Vista i forhold til den nye indretning, var først og fremmest fordi, Joan Faust og hendes medarbejdere var på kursus hos Bella Vista i Silkeborg, og i løbet af arrangementet faldt de over indretningen.

Og med hjælp fra Claus Trampedach fik hun nyindrettet salonen, så der kom mere lys og luft i rummet. ”Vi flyttede salonens to vaskepladser, og fik i øvrigt installeret massagestole, kom kunderne er meget glade for, og de seks behandlingspladser står nu på række, så de skaber en lang linje ned igennem salonen. Det betyder, at rummet udnyttes bedre, ser større ud og de skæve vinkler, der er i den gamle bygning, salonen ligger i, kommer til sin ret og bliver en del af indretningen og rummets charme”, forklarer Joan. Og hun er meget glad for, at der kom et par nye øjne på lokalerne.

Det var vigtigt for Joan Faust, at salonens udtryk blev lyst og venligt, og resultatet er netop, som hun gerne vil have det. ”Den nye indretning skulle matche målgruppen i salonen, derfor gik vi efter det rolige og det

”Jeg talte med Claus Trampedach fra Bella Vista, og vendte tilbage til showroomet et par gange, før jeg endeligt havde besluttet mig for, hvad det skulle være”, fortæller Joan.

Stolene ved behandlingspladserne har hun bevaret, men selve behand­ lingspladserne; spejlene og bordene er nye, og det samme gælder hylder med mere.

at få den nye inspiration, en ny indretning kan give os. Og med den indretning, vi nu har fået, synes vi faktisk det er rigtig sjovt at komme på arbejde”, smiler Joan.

eksklusive”, fortæller Joan, der har kunder fra 25-60 år i salonen, men typisk kunder, der ved, hvad de vil have, og som søger en eksklusiv stil.

Indretningen er salonens image < 31


“Jeg tror klart, frisørsalonerne i fremtiden skal være helhedssaloner, hvor wellness; ansigtsbehandlinger, pleje og make-up bliver en del af oplevelsen“ - Joan Faust

Seminarer der bringer dygtige frisører videre til også at være dygtig ledere

”Der er lavt til loftet i salonen, så spejlene måtte ikke være så store, at rummet kom til at virke presset”, fortæller Joan, og siger videre: ”Med den måde, salgshylderne nu er anbragt, har vi også fået mere lys og luft i indgangspartiet”. En dyd af en nødvendighed Midt i salonen står en bærende søjle, der i sagens natur ikke kan flyttes. Men i stedet for at se den som en gene, er den nu blevet et omdrej­ ningspunkt i salonen. I forbindelse med søjlen er der således etableret en receptionsdisk, hvor der tages imod kunderne. Disken er skråtstillet, og så er den ikke så stor som tidligere. ”Det betød selvfølgelig, at vi måtte indskrænke os, men efter lidt tilvænning, gik det også”, siger Joan med et smil. Og ifølge Joan Faust er det ikke kun hende selv og hendes medarbejdere, der er glade for den nye indretning, også kunderne kommenterer indretningen af salonen positivt.

Midt i salonen står en bærende søjle, med i stedet for at være en gene, er den nu blevet et omdrejningspunkt. Ved søjlen er der etableret en skråtstillet receptionsdisk, der yderligere giver luft i rummet.

”De kan virkelig se, der er sket noget, og de kommenterer den nye stil yderst positivt”. De lyse trægulve og loftet i salonen er ligeledes blevet renoveret i forbindelse med nyindretningen af Salon Faust, og her har Joan Faust entreret med lokale håndværkere, hun har arbejdet sammen med ved de tidligere nyindretninger af salonen. ”Hullerne i gulvet, hvor vaskepladserne tidligere stod, skulle jo bl.a. repareres, men det er sket med så nænsom hånd, at det praktisk talt er usynligt”, fortæller Joan. Nemt at holde rent Hvad der også var af stor vigtighed for Joan Faust, da hun skulle vælge ny indretning til sin salon, var, at det skulle være nemt at holde rent. ”Det vægter jeg meget højt, for kommer man som kunde ind i en nusset salon, er niveauet allerede lagt”, siger hun. Derfor er hun også glad for det forholdsvis store baglokale, der hører til salonen. Det betyder, at alt rod kan holdes ude bagved, og salonens stilrene look kan fastholdes.

Farverne i salonen er hvid og sort, men en enkelt, pink Philippe Starck stol samt en multifarvet knagerække understreger enkeltheden og giver personlighed til rummet.

Seminar Leader s hip in m anagem ent :

Træning i undervisning. Præsentationsteknik og fremstillingsteknik.

Concept • Branding • Uddelegering • Struktur Planning • Lederstil • Budget • Handlingsplan.

Seminar Kommunikat ion og salg:

S em inar M edar bejder s am t aler :

Opsætning af målsætninger for dig og dit personale. Sådan når du / I målene.

Effektivisering af møder • Strukturerede samtaler • Ansættelsestest Motivation i dagligdagen.

Seminar Coaching:

S em inar M ar k et ing og s alg:

Undervisning i intern og ekstern kommunikation. Bliv bedre til at kommunikere dine mål og få større gennemslagskraft.

Marketing og Uddannelseplan Salgs aktiviteter • Målsætning og formulering Vækstområder • Reklame Forandringsprocesser.

Find kernen i dit personlige brand! • Redskaber til at skabe en succesfuld brand strategi.

I dag er det ikke nok at være dygtig som frisør for at få succes. Det kræves tillige, at man kan styre de nødvendige forandringsprocesser som dygtig leder og forretningsmand/kvinde. Management 360 ̊ er helt personlige seminarer, som er skræddersyet til frisørbranchen med det formål at videreudvikle dig og dine medarbejdere til succes på det forretningsmæssige plan.

Lige nu koncentrerer Salon Faust sig om det, de er bedst til, nemlig at være gode frisører. ”Vi er nødt til hele tiden at være på stikkerne. I Odder med opland er der 26 frisører og 23.000 indbyggere, så man må være på forkant ”.

Undervisningen udføres personligt af Bjarne Nielsen og samarbejdspartnere. Bjarne Nielsen har gennem mange år arbejdet med både management og business development i branchen og har samarbejdet med firmaerne ProRelation og Robert / Boisen.

I Salon Faust er der mange trofaste og loyale kunder, der er kommet igennem alle årene, og Joan har formået at have en medarbejderstab med en god aldersspredning, fra hende selv på 50 og ned til eleverne, der begge er først i 20erne, og dermed tiltrækker man også kunder i alle de forskellige aldersgrupper. Og så er Joan ikke blind for, at en eksklusiv indretning alene ikke gør det. Derfor gør hun meget ud af, at hendes medarbejdere hele tiden skal videreuddanne sig.

32 > Indretningen er salonens image

Seminar pr æsent at ionst eknik:

Seminar Per sonal br anding:

Fremtiden er wellness Selv om Joan Faust er rigtig glad for sin nye salonindretning, tvivler hun ikke på, at der skal nyt til igen om 4-5 år, og spørger man hende, hvad hun forventer af fremtidens frisørsaloner, er hun heller ikke i tvivl: ”Jeg tror klart, frisørsalonerne i fremtiden skal være helhedssaloner, hvor wellness; ansigtsbehandlinger, pleje og make-up bliver en del af oplevelsen”.

”De går på kurser mindst én gang forår og efterår for at se de nye tendenser, og ofte flere gange end det”, fortæller Joan Faust. For branchen flytter sig hele tiden, og der er altid noget nyt at lære – en lille ting at tage med hjem, der kan bruges. Og det er nødvendigt, når man skal drive en eks­klusiv salon på forkant med trenden”, slutter hun.

Ma n a g e m e n t 360 ̊ ̊

Der er sammensat et nyt stærkt program, som alle Chefer/ledere har mulighed for at deltage i. Ring eller mail venligst efter program med seminar datoer, priser og steder.

Spejlene ved behandlingspladserne er med vilje ikke så høje for der er lavt til loftet i salonen. Samtidig er behandlingspladserne flyttet ud til væggen. Det giver yderligere luft.

COIFFURE C

O

N

S

U

L

T

I

N

G

Coiffure - Consulting Tlf. +45 20307037 + 45 39273777 Mail: dbnielsen@mail.dk Web: coiffure-consulting.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Frederik Johs, Skovdal

Vi vil give salonerne merværdi

Hairmix satser på det anderledes og det specielle. Dét, der ikke kan købes på nettet eller i supermarkedet. Og inden produkterne overhovedet finder vej til hylderne testes de for om de lever op til det, de lover.

”Indrømmet! Vi er ingrediensryttere. Vi ved rigtig meget, og vi kræver, at vore medarbejdere ved rigtig meget om produkterne, og at de har en høj, faglig stolthed”. Sådan lyder det fra Helen Tokebjerg, der sammen med sin mand Georg Harmens ejer og driver Hairmix. ”Og intet produkt slipper igennem hos os, uden at vores tekniske team har sagt god for det!”. Teamet tester, om farverne kan det, de skal, om et produkt, der skal give volumen, giver volumen, og om et produkt, der skal holde, holder. 34 > Vi vil give salonerne merværdi

Samtidig undersøges produkternes ingredienser, og er der ting i et produkt, det tekniske team ikke kan stå inde for, kommer det ganske enkelt ikke på hylderne. ”Det er utroligt vigtigt for os med åbenhed og ærlighed”, lyder det fra Helen Tokebjerg og så fortæller hun, at Hairmixsloganet er, at det skal være sjovt at gå på arbejde. ”For os, for vore medarbejdere og for frisørerne”, fastslår hun, og for at understrege at det ikke bare er tomme ord, har Hairmix et samarbejde med hospitalsklovnene i Danmark

Helen Tokebjerg ejer Hairmix sammen med sin mand, Georg Harmens, der startede virksomheden for 17 år siden.

På lageret arbejdes med stregkoder og scannere, og således benyttes den nyeste teknologi i bestræbelserne på at give kunderne en god service.

Vi vil give salonerne merværdi < 35


Helen Tokebjerg omgivet af Hairmix’ produkter, der alle er godkendt af virksomhedens tekniske team. Det betyder, at de lever op til det, de lover, og at ingredienserne lever op til Hairmix-standarden.

Vi vil give salonerne merværdi Hairmix har et klart mål om at give salonerne merværdi og en god ind­ tjening. Derfor har man sammensat en brandportefølje, der skiller sig ud, og som rummer produkter ingen andre på markedet har. I produktporteføljen finder man RUSK, Hempz, organic, eco.kid og Headgear – alle sammen valgt ud fra kriterier om høj kvalitet. ”Vi lægger vægt på, at vores produktserier ikke bare er af en høj kvalitet, men at de kommer fra producenter som selv stiller store krav til sig selv og de etiske retningslinjer man arbejder efter. ”Blandt andet har vi den mest sunde permanente hårfarve på markedet samt en børneshampoo, der både forebygger og bekæmper lus, for at nævne nogle eksempler”, lyder det fra Helen, og hun tror ikke på store rabatter. ”I stedet vælger vi at støtte op om frisørerne, og give dem produkter, der sælger i salonen, så de kan tjene penge og ikke mindst få en god 36 > Vi vil give salonerne merværdi

trafik i salonen ”, siger hun. Og så fornemmer hun klart, at ikke mindst nu, prioriterer mange saloner at have troværdige og loyale samarbejdspartnere. ”Og vi er faktisk – med vores 17 år på bagen – blandt branchens ældste leverandørvirksomheder”, påpeger hun, og tilføjer, at man gør rigtig meget ud af at bruge den store erfaring, man har, ligesom man vil drive en veletableret virksomhed, hvor intet er skubbet ind under gulvtæppet. ”Vore kunder kan bestille varer via web-sitet 24 timer i døgnet og vi leverer fra dag-til-dag. Flere køber på nettet Helen Tokebjerg ser en udvikling i branchen, der er for nedafgående. Flere og flere forbrugere køber deres produkter på nettet, og derfor vil salonerne i dag netop have noget anderledes – noget specielt, der ikke kan købes på nettet eller i supermarkedet rundt om hjørnet. Og netop derfor har Hairmix stor succes med brands som RUSK og Headgear. ”Det kan ikke købes billigt på nettet, og det parallelimporteres ikke”,


KAN DU OGSÅ FÅ DIT HÅR TILBAGE? TO KVINDER TALER UD OM BEHANDLINGERNE, DE HVER ISÆR HAR GENNEMGÅET HOS HÅRKLINIKKEN. Helle Newman 35 år En stresset tilværelse qua en karriere som model, da jeg var i starten af 20’erne vakte uro på mange måder – både psykisk og fysisk. En lang afkræftende spiseforstyrrelse resulterede i følgesygdomme og bivirkninger; heriblandt et traumatisk hårtab. Jeg manglede i den grad næringsstoffer og mineraler, hvilket jeg først blev opmærksom på, da jeg konsulterede Hårklinikken og med stor succes blev hjulpet med kostråd og et særligt tilpasset behandlings-program til mit hår.

Fra Hairmix’ showroom, hvor alle produkterne er præsenteret. ”Vi lægger vægt på, at vores produktserier ikke bare er af en høj kvalitet, men at dem kommer fra producenter som stiller store krav til sig selv og de etiske retningslinjer man arbejder efter”, lyder det fra Helen Tokebjerg.

Tina Lundfald 41 år Jeg oplevede et kraftigt hårtab i forbindelse med en graviditet for 10 år siden. Det var umiddelbart som hos de fleste gravide; hårtab og generelt tyndt hår – både under graviditeten og efter fødslen. Hårklinikkens behandlinger var en åbenbaring for mig og den dag i dag glædes jeg over mit sunde hår. Mange kvinder har ikke kendskab til Hårklinikkens behandlinger og produkter… De ved endnu ikke hvad de går glip af!

HÅRKLINIKKEN Europas førende indenfor behandling af hårtab og tyndt hår.

lyder det fra Helen. Spørger man Helen Tokebjerg, hvilke produkter, der er ”in” netop nu, svarer hun straks: Hårolie. ”Det rykker meget lige nu, men også tørshampooen er blandt de nye produkter, der er fokus på”. Og af nye upcomming produkter næver Helen Tokebjerg tørconditioner.

”Flere og flere forbrugere er blevet opmærksomme på, hvad det er, der kommes i deres hovedbund, og de spørger frisørerne, hvilke farvesystemer, de bruger. De gjorde de ikke tidligere”. I forhold til miljøvenligheden er Hairmix også på forkant på virksomhedsplan.

For Hairmix bliver det næste nye serien Avantgarde fra Hempz Coiffure. ”Serien rummer alle de nye, upcomming produkter”, siger hun. Således søger Hairmix også bevidst leverandører, som er stærke på det miljøvenlige, økologiske og naturlige område.

”Vi gør en indsats for at være så CO2-neutrale som muligt. Vi kaster ikke længere brochurer i grams, men opfordrer til at forbrugeren ser dem på nettet, vi passer på i forhold til, hvor meget og hvilken type papir, vi bruger, og således søger vi selv at leve op til de standarder, vi sætter”.

”Økologien og miljøvenligheden er i højsædet, og det rykker klart hos os. Således kan vi se, at salget af Organics farvesystemet er stærkt stigende inden for de seneste år”. Helen Tokebjerg forklarer, at det hidtil har været salonerne, der ønskede det miljøvenlige, men nu efterspørger forbrugerne det også. 38 > Vi vil give salonerne merværdi

Ydermere har Hairmix et samarbejde med Mødrehjælpen, der bl.a. går ud på, at frisører, der ønsker at skifte til Hairmix-produkter ikke blot destruerer de gamle produkter, men i stedet giver dem til Mødrehjælpen, der har rigtig stor gavn af dem.

Hårklinikken vil fortsat etablere seriøse alliancer med frisørerne på et højt fagligt niveau – med fordele for begge parter. Blandt andet i form af uddannelse og gensidige henvisninger. Kom ind og mød os på Hårklinikken til et seminar om hårtab og hovedbundslidelser og hør hvordan vi kan gøre en forskel for Jer og Jeres kunder – Ring i dag på 33 11 36 10

AMALIEGADE 42, 1256 KØBENHAVN K TLF. 33 11 36 10 WWW.HAARKLINIKKEN.DK


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Hair Magazine var med:

Til optagelsesprøve i Marcel klubben

Pia Hedevall var også en del af diommerkomiteen.

Jonas Shiran Larsen og Thomas Bøgbjerg var dommere, da Marcel Klubben holdt optagelsesprøve.

Hasse Kliem var blandt tilskuerne til optagelsesprøven, spændt på at se, hvordan hans medarbejder, Jesper Koch klarede sig.

Hair magazine var med, da den eksklusive Marcel klub forleden holdt sin årlige optagelsesprøve. Stemningen var rigtig fin, men samtidig osede rummet af professionalisme, og de fire indstillede frisører, Sif Andersen fra Mono, Jesper Koch fra Moreteasir, Fie Zeberg fra Reno Blvd og Mette Faldborg fra UniQue.M klarede sig alle til topkarakterer. Stemningen er intens. Der laves sjov, og der jokes, men samtidig er man ikke et øjeblik i tvivl om, at der står meget på spil for de fire frisører, der i år var blevet indstillet til optagelse i Marcel Klubben. Sif Andersen fra Mono, Jesper Koch fra Moreteasir, Fie Zeberg fra Reno Blvd og Mette Faldborg fra UniQue.M skulle således vise, hvad de kunne for de tre dommere; Jonas Shiran Larsen, Thomas Bøgbjerg og Pia Hedevall. Efter optagelsesprøven skulle de fire valuteres ind til generalforsamlingen af bestyrelsen samt af de 11 længst siddende medlemmer. Og det blev de! ”For mig handler det meget om at give mig selv nogle udfordringer. Det er man ganske enkelt nødt til, hvis man vil holde sig på forkant med udviklingen”, lyder det fra Mette Faldborg fra UniQue.M i Slagelse. ”Får man ikke udfordringer, går man i stå”, mener hun, og da hun ejer sin egen salon, mener hun i øvrigt også, det er hendes pligt at gå i spidsen, når det handler om at hente inspiration. ”Gør jeg det, gør mine medarbejdere det også”, siger hun. Og udfordringer var der masser af, da de fire frisører skulle præsentere en show-model, en street fashionfrisure og en klippedemonstration for Marcel Klubbens dommere. Udfordringerne var også årsagen til at både Jesper Koch og Sif Andersen, der begge er 23 år, og dermed de yngste medlemmer nogensinde i Marcel Klubben, synes, et medlemskab kunne være spændende. 40 > Til optagelsesprøve i Marcel Klubben

Jesper er ansat i Moreteasir, og har allerede lavet en del shows i samarbejde med Hasse Kliem og hans team. ”Men man skal udfordre sig selv hele tiden som frisør, det gør jobbet spændende”, lyder det fra Jesper, der er fjerde generation frisør, og såvel hans oldefar som hans far har været præsidenter i Marcel Klubben. For Sif handler det også om at blive udfordret – og så har hun været udlært i tre år, og følte, at tiden nu var inde til at prøve noget nyt. ”Jeg har den holdning, at jeg altid kan lære noget nyt af andre, og med Marcel Klubben er der masser af muligheder for det. Samtidig har jeg også selv masser af ideer, jeg gerne vil ud og præsentere for andre. Også Fie Zeberg savner udfordringer, og føler, at hun kan få dem i Marcel Klubben. ”Jeg har min egen lille salon, og i det daglige ser jeg ikke andet hår end det, jeg selv klipper. Det vil jeg gerne have muligheden for. Samtidig er jeg ikke i tvivl om, at lige så meget inspiration, jeg kan hente, lige så meget inspiration kan jeg også give”. Alle var spændte ”Stemningen er meget intens, for naturligvis er man meget spændt, man gerne yde sit bedste, og samtidig skal man svare på spørgsmål fra dommerne”, lyder det fra Mette Faldborg, der igennem sin tid som frisør har set Marcel Klubbens shows rigtig mange gange. ”Jeg synes, det er fedt, at der ikke er en fast linje i deres arbejde, men at der i høj grad

Johnny Poulsen fra Arthur i Roskilde er præsident for Marcel Klubben, og er her i færd med at instruere deltagerne i optagelsesprøven.

Til optagelsesprøve i Marcel Klubben < 41


BLACK LINE

Sif Andersen er sammen med Jesper Koch de yngste medlemmer af Marcel Klubben nogensinde.

Jesper er 4. generations frisør, og selv om han aldrig har været presset ind i branchen, var det enten frisør eller håndværker. Og jeg er bedre med en saks i hånden end en hammer”, siger han.

GOLD LINE

For mig handler det meget om at give mig selv nogle udfordringer”, lyder det fra Mette Faldborg fra UniQue.M i Slagelse.

NEW LOOK For Fie Zeberg er optagelsen i Marcel Klubben et af de mål hun har sat sig med sin karriere.

er plads til kreativitet og fortolkninger af trenden”, siger hun, og selve optagelsesprøven gik, som Mette havde håbet. ”Der var stor forskel på det, vi lavede, men niveauet var nogenlunde det samme!”. Også Jesper Koch var spændt. ”Jeg var egentlig ikke nervøs, men det er meget anderledes at stå foran 200 mennesker til et show i Jylland, i forhold til at stå foran 30 man kender i Marcel Klubben”, siger han, og synes at det var en super fed oplevelse. Sif fortæller, at hun var ekstremt nervøs. ”Det er grænseoverskridende, at dommerne stod så tæt på, ikke mindst da jeg skulle lave en klippedemonstration, men det viste sig, at de var super søde, og at det endte med at blive en utroligt hyggelig aften”, lyder det fra Sif, og hun tilføjer, at den ene af hendes frisurer var permanentet i hårelastikker. ”Da jeg tog elastikkerne ud, og krøllerne bare faldt ud, som de skulle, tænkte jeg ”yes!”. For Fie Zeberg var optagelsesprøven også noget helt specielt, og hun var også nervøs. ”Men det gik over, og hele aftenen forløb i en rigtig hyggelig atmosfære”, fortæller hun. 42 > Til optagelsesprøve i Marcel Klubben

Et netværk af gode frisører Alle de fire frisører, er enige om, at en del af årsagen til, at Marcel Klubben er så attraktiv at blive en del af, er det netværk, man kommer ind i, og som man kan trække på. ”Marcel Klubben er en rigtig god blanding af de ”gamle rotter” med masser af erfaring og nye kreative frisører, der gerne vil tænke nyt og anderledes”, lyder det fra Jesper Koch og Mette Faldborg, ”og tror man på sig selv, og vil man noget med sit fag, er man nødt til at blive en del af et netværk”, mener Mette, der med et smil tilføjer: ”Og så må vi jo vise, at selv om vi kommer fra landet (fra Slagelse), så kan vi også godt!” Mette Faldborg har haft sin salon UniQue.M i fire et halvt år, og hun har i dag to assistenter og to elever i forretningen. Inden 36-årige Mette blev selvstændig, har hun været ansat i i et par saloner i Slagelse-området, indtil ønsket om at have sit eget blev for stor. Og Mette vil klart bruge Marcel Klubben – også til at uddanne sine egne ansatte. ”Uddannelse er alfa og omega”, mener hun. Jesper Koch er uddannet i Moreteasir, hvor han har arbejdet i seks år, og til optagelsesprøven viste han en meget Sassoon-inspireret look med et

touch af hans eget. ”Sassoon er for alvor tilbage i trenden igen”, mener Jesper. Og hans holdning er helt klar: Han bliver ikke medlem af Marcel Klubben for at sidde og kigge på. ”Jeg vil tage udfordringer op, og jeg vil lære noget”, siger han, og tilføjer med et smil, at klubben af gamle mænd, godt kan bruge nogle unge, kreative kræfter. Spørger man Jesper Koch omkring fremtidsplanerne, er han ikke i tvivl om, at han gerne vil blive i Moreteasir nogen tid endnu. ”Jeg har masser at lære endnu”, siger han, men på sigt forventer Jesper at blive en del af familievirksomheden Koch Hair Cut i Skindergade i København, hvor både hans far og bror i dag arbejder.

15.02.-31.03.2011 AKTIONSTILBUD hos alle deltagende grossister

SILVER LINE

Sifs fremtidsplaner er også fulde af ambitioner. ”Jeg vil gerne blive rigtig, rigtig god, og jeg vil gerne nå derhen, hvor andre gerne vil se, hvad jeg har lavet. Så så vil jeg blive ved med at lære. Min tid i frisørbranchen stopper, når jeg ikke kan lære mere! For Fie Zeberg er Marcel Klubben et af de mål, hun har sat sig. ”Jeg havde sat mig i hovedet, at Marcel Klubben var et af mine mål. Det næste mål bliver at undervise mere, og så naturligvis at drive min salon”. W W W. J A G U A R - S O L I N G E N . C O M


Tekst > Pia Finne

Wella Trend Vision

Den sofistikerede og fremadrettede Lumina.

Vi former fremtiden, sagde CEO Robert Jongstra, da han åbnede Wella Trend Vision i Paris. Og således blev trenden 2011 præsenteret, ligesom man uddelte såvel Colour Awards og Young Talents Awards.

Den feminine og sensuelle Passionista.

”Vi former fremtiden”. Sådan lød det fra CEO i P&G Salon Professional Robert Jongstra, da han åbnede Wella Trend Vision i Paris. ”Det øjeblik, hvor en kunde sætter sig i stolen, sker der en forandring, og det øjeblik kan ikke slås. Det er en kæmpe udfordring for os og for frisørerne”, fastslog han. ”Frisøren er bossen. Det lyder overfladisk, men ikke desto mindre er det sandt”, fastslog Robert Jongstra, ”for det hele begynder med frisøren, derfor vi vil gerne inspirere og ikke mindst gøre frisørerne i stand til at hjælpe endnu flere kunder i fremtiden, for i salonen forventer kunden, at det er en ekspert, der arbejder på håret, og sådan skal det være”. Og han er ikke i tvivl om, at med den brandpalet, man nu har samlet, kan man opfylde alle frisørers behov, både når det gælder pris og stil. Robert Jongstra fastslår, at en del af P&G Salon Professionals arbejde består i at skabe relevante trends, som frisørerne kan arbejde videre med i salonerne. ”Vi vil gerne hjælpe markedet til at vokse hurtigere. Det kan vi ved at tilbyde bedre produkter og trends, der kan inspirere kunderne. De fire trends, der denne gang blev præsenteret på Wella Trend Vision var: Den sofistikerede og fremadrettede Lumina, den vilde og sexede 44 > Wella Trend Vision

Glamazon, den feminine og sensuelle Passionista og den kraftfulde og karismatiske Polaris. Passionista Intensiteten er høj, og farverne er lige så rene som de er smukke, så sofistikerede som de er romantiske. Rød er den gennemgående farve fra kirsebærrøde læber over de røde såler på skoene, der flashes ned ad den røde løber til glimtet af knaldrødt satin, der lige anes indvendigt i den fancy clutch og den rosarøde, der signalerer eftertragtet vintage. I et genialt miks af multifacetterede farver, blander Passionista de varme og de kolde toner og fusionerer dem med chokolade. Og de smukke farver hjælpes yderligere på vej af en flot styling. Et hav af eventyrbølger og –krøller ses samt den frodighed, der opstår, når klipningen giver masser af bevægelse. Det er en blød, voluminøs, sensuel stil, der får ekstra drama med et intensivt skin. Lumina Den blonde, der overgår den blonde. Lumina stråler sofistikeret, sensuelt og elegant, men med en cool kant. En revolutionerende kombination af hvid, gul og rosaguld skaber en dybde og en kompleksitet, der

gør det svært ikke at blive draget af 3D-effekten. Inspireret af denne sæsons kaskader af platinfarvet silke og perfekt hud skabt af foundations med reflekterende guldstøv, signalerer dette look ren luksus som aldrig før. Og når det gælder styling, er kurven i klipningen nøglen. Den ultramoderne form. Den fantastiske måde håret falder på. Kombinér alle elementerne og lad dem arbejde sammen, og der opstår noget helt specielt. Glamazon Det sirene-agtige miks af det stærke og det ultra-feminine er et look, der skaber opmærksomhed. En vild manke af rige brune nuancer og amazone-inspirerede glitrende guld samt rav nuancer. Det er skønhed, når den er mest provokerende. Og stylingen? Struktur er nøgleordet. Volumen er essentiel. Formerne er bløde og forførende. Looket henter sin inspiration i leopardprint, der ses i modehusene og i slangeskin, der danner basis for de mest sexede sko. Make-up’en er baseret på komplimenterende nuancer af kobber og okker, og præcis som denne sæsons bløde læder, handler det om et miks af det rå og det følsomme. Sådan er Glamazon. Det er en stil med en ulmende sensual-

itet, der er både vovet og dramatisk samt super brugbar. At tæmme hende er ingen mulighed. Tag imod det, arbejd med det, skab dit eget udtryk i forhold til denne vilde skønhed…. Polaris Vovet og dramatisk. Dette er looket for dem, der er selvsikre nok til at bryde ud af formen. Helt glat, overraskende skulpturel. Det handler om frygtløs kreativitet og præcision i udførelsen. Et potent miks af sorte, hvide og chokoladebrune. Og det understreges af en fantastisk klipning og high-gloss styling. Lige så skarp som de tårnhøje stiletter, der blev vist på denne sæsons catwalks, og lige så elektrificerende som de powerskuldre, der fulgte med, er Polaris den trend, der for alvor skubber til grænserne på dette års Trend Vision. Make-up’en afspejler de signaler, der sendes om power og skønhed. Kraftige øjenbryn danner kant om kohlindrammede øjne på en fejlfri base. Farveløse læber bløder looket op, og en duft af tobak tager fat om det maskuline og drejer det til det feminine. Dette er et look, der siger: Jeg bestemmer. Nu er det din tur til at overtage kontrollen. Wella Trend Vision < 45


Denis Osipov´s Studio fra Rusland vandt guld i Color Awards.

LUKSUSBrUNETTEN

Den vilde og sexede Glamazon.

Tilbage til rødderne ”Kodeordet, når det handler om at få farve til at virke levende og skinnende, er at sikre sig, at håret er i den bedst mulige stand, inden du begynder at arbejde med det”, lyder det fra Josh Wood. Naturligt miks Kombiner lyse og mørke nuancer uden overgange i dybe hasselnød og chokolade. Farveblokke er ”yt”. Skab gyldne highlights i spidserne af håret for at skabe en ungdommelig, ”easygoing” effekt. Det vil vi have At være brunette handler primært om fylde og skin. Fra de dybe træagtige nuancer til skønne karameltoner. Brunetter vil se naturlige ud – bare bedre.

Den kraftfulde og karismatiske Polaris.

Det vil vi ikke have Matte, all-over farver uden variation i tonerne. Farver, der ikke ændrer sig fra spids til rod har en dræbende effekt på brunetter, og er det for et klart no-go.

Last Tangle Salon fra Australien vandt young Talent Award.

DE NyE FArVEKODEr Hårfarver handler i denne sæson om personlighed. Fra de cool, urban blonde til de luksuriøse, vintage røde og dramatiske brune. ”Jeg vil have, at de nye farver skal være med til at skabe en ny attitude i forhold til livet og ikke mindst styrke den individuelle stil”, lyder det fra farvespecialist Josh Woods, der sammen med Eugene Solomon er Wellas global creative directors. Ingen kan benægte at hår, der ser super godt ud, kan booste selvtilliden, og den indflydelse en markant hårfarve kan have på ikke blot den måde, vi ser ud, men også på den måde vi føler os, skal vi bestemt ikke glemme. Når det handler om at sætte prikken over i’et på et outfit, er det let at sætte sin lid til en ny, fancy computertaske, men den kraftige effekt en trafikstoppende hårfarvenuance kan have, er endnu mere overvældende. Og det er her, denne sæsons ”hyper-naturlige” nuancer spiller ind. Super, når stilen skal understreges uden at drukne personligheden. Cool blond vil give et supermoderne tvist, en rig rubinrød giver et strejf af vintage glamour og en dyb, skinnende brun har en stille, sexet effekt. Og præcis som moden, forandrer og udvikler hårfarverne sig også konstant – ikke bare med trenden, men med nye teknologier og ingredienser. ”Vi skubber til grænserne, hvad angår farve og stil”, lyder det fra Josh, ”og farverne rykker klart frem i front takket være den klarhed, der ses i nuancerne og den transparente kvalitet, vi ikke tidligere har set: Der er en ny renhed i hårfarverne, der gør de nye trends anderledes i forhold til, hvad vi hidtil har set”, slutter Josh Wood. 46 > Wella Trend Vision

WELLA TrEND VISION AWArDS 81 finalister fra 53 lande deltog i Wella Professionals International Trend Vision Award (ITVA) i Paris, hvor de konkurrerede om prisen for dette års “young Talent” og “Color Awards”. Last Tangle Salon fra Australien vandt således den prestigefyldte young Talent Award og Denis Osipov´s Studio fra Rusland vandt guld i Color Awards. Vinderne modtager en eksklusiv pris bestående af et omfattende uddannelsesprogram og en tur til næste års ITVA event. Hver af finalisterne har konkurreret i en national konkurrence for at nå til finalen i Paris, og alle har de skabt deres egen fortolkning af Wella Professional’s 2010 Trend Vision looks. Danmark var repræsenteret ved Nicolai Falkenberg fra BUCH samt Kim Kjærgaard fra Salon Søborg.

DEN NyE ”NUDE” Klipninger Skulpturelle former Pjuskede fletninger Multi-struktur

Go cool Undgå varme toner: Dæmpede, cool nuancer giver en sexet, eksperimenterende kant til en ellers ret engleagtig farve. Tilfør blødhed Ved at bringe de rosa toner i den blonde frem, skabes der et blødt og ultra feminint look, der understreger hudfarven.

3D Er DEN HOTTESTE TrEND PUMPET røD

Farver der ses ”Varm ingefær og abrikos kombineret med blide nuancer af laks og varm koral skaber en rigere og mere sensuel version af de røde toner, der naturligt findes i håret”, fortæller Josh Wood.

Det vil vi have Glidende overgange i nuancerne, så de arbejder sammen frem for at spille imod hinanden.

Det vil vi have Stærke, selvsikre røde nuancer, der er ligefremme uden at være pågående.

Det vil vi ikke have En flad farve uden naturlig dybde eller bevægelse Varme toner af rød, der giver en messingagtig effekt.

Det vil vi ikke have For strålende eller ”fake” Udvaskede orange nuancer

Olivier van Doorne, kreativ direktør i Select, der bl.a. har skabt stemningerne omkring de fire trends, er ikke i tvivl: 3D er den hotteste trend i 2011. ”Det gælder i moden, i skønheden og i det hele taget, når der tales oplevelser. Det er sammensmeltningen af videnskaben, magien og kreativiteten, og den 3-dimensionale effekt ses også i stylingen. Vi ser og oplever verden i 3D. I dag har computeren mødt os på mange niveauer og med 3D har vi overgivet os”. Når det gælder frisuren, kan den 3-dimensionale effekt skabes med farver, der kan leges med intensiteten og skinnet i håret, der kan skabes dybde og leges med det lyse kontra det mørke.

Wella Trend Vision < 47


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Vi skal skabe en

skandinavisk frisørkultur

At skabe en skandinavisk frisørkultur, hvor danske, svenske og norske frisører lærer af hinandens styrker, er blandt ambitionerne for Warehouse, der i efteråret 2010 overtog distributionen af TIGI i Danmark. Og Henki Ofstad bebuder en kombination af moderne digitale medier og flere sælgere på det danske marked Fra venstre: adm. direktør for Warehouse, Asle Rønning, country manager for Danmark, Per Storm Pedersen og europæisk chef for forretningsudvikling fra TIGI, Andrew Mercer.

”Der er slet ingen tvivl om, at frisørbrancherne i de skandinaviske lande kan lære en masse af hinanden. Alle er de rigtig gode og fremadrettede på forskellige områder, og det skal naturligvis formidles videre og bruges konstruktivt. At gøre det, ser vi som en del af vores virke i Skandinavien”. Sådan lyder det fra stifter og bestyrelsesformand Henki Ofstad fra norske Warehouse, der står for distributionen af TIGI i Danmark, Sverige og Norge. Han mener klart, der er masser af inspiration at hente på tværs af de skandinaviske grænser - inspiration, der let kan adopteres af frisørerne i de andre lande. ”I Sverige er frisørerne rigtig gode til at indarbejde retail i salonerne – at få solgt rigtig mange produkter. Det betyder, at de naturligvis er meget bevidste om produktsalget, og indretter deres saloner i forhold til det. I Norge har man været rigtig gode til at etablere frisørkæder. Her findes kæder med både 50 og 80 saloner, og også dét kan være god inspiration til salonindehaverne i de andre skandinaviske lande. Når det gælder de danske frisører, er de meget innovative inden for miljø og bæredygtighed, og den viden kan frisørerne i Norge og Sverige trække på”, forklarer Henki Ofstad, der selv er uddannet frisør, og som startede Warehouse i Norge i 1989. 48 > Vi skal skabe en skandinavisk frisørkultur

I 1995, efter at have arbejdet som frisør i sin hjemby Trondheim i 10 år var Henki på jagt efter en produktserie, som kunne tilbyde frisørsaloner en kombination af innovative produkter, samt støtte i form af kreativ oplæring omkring klippeteknikker og trends. Valget faldt på TIGI, men under et besøg på Salon International i London i efteråret 1995, opdagede Henki også den nye kreative australske serie Fudge. Så med sin hjem i kuffert havde Henki en aftale med både TIGI og Fudge om distribution og markedsføring af de to brands i Norge. Hurtigt tog man Sverige med, og sidst kom også Danmark kom med på Warehouse-landkortet. TIGI’s primære brand er Bed Head, Catwalk and S-Factor. Hertil kommer de øvrige professionelle brands som Fudge, Gorgeous og Håkki. Dansk salgskontor Warehouse overtog således distributionen af TIGI i Danmark pr. 1. oktober 2010, og at der skulle etableres en fælles skandinavisk distribution, var et ønske fra TIGIs internationale hovedkontor. “Vi er meget glade for muligheden for at udvide på det skandinaviske marked. Vi har altid været meget passionerede omkring frisørbranchen, så at få muligheden

Der er en god stemning blandt medarbejderne på lageret. Et lager, der er MEGET stort efter danske forhold.

Stifter og bestyrelsesformand for Warehouse, Henki Ofstad, foran det store, norske hovedkontor i Trondheim

Vi skal skabe en skandinavisk frisørkultur < 49


Gæster hos Warehouse bliver mødt af et utroligt flot showroom, hvor der er masser af plads til at se på alle produkterne.

for at gå endnu længere med TIGI i Danmark er meget tilfredsstillende. Og med TIGI/Unilevers ressourcer i ryggen ser vi frem mod en lovende fremtid”, lyder det fra Henki Ofstad. At Warehouse har hovedkontor i Norge kommer på ingen måde til at have negativ indflydelse på de danske frisører. Således findes et dansk salgskontor med Per Storm Pedersen som country manager. Og planen er bestemt ikke at skære ned på sælgerstaben – tværtimod vil man øge sælgerstaben, så de lokale områder bliver mindre, og dermed bliver mulighederne for direkte kontakt og uddannelse større. BLANDT SK ANDINAVIENS STørSTE I 2010 passerede Warehouse en omsætning på 100 mio. norske kr., og med TIGI Danmark som en del af Warehouse, er omsætningen allerede nu på 130 mio. norske kroner. Målet for de kommende år er at nå en omsætning på 200 mio. norske kr. ”Det betyder, at vi er blandt de største distributører på det det skandinaviske marked, og det vil vi naturligvis udnytte til at give såvel inspiration og lærdom videre til frisørerne”, fastslår Henki Ofstad. 1. januar sås således første tiltag, nemlig en hjemmeside, hvor frisørerne kan hente produktinformation, brugsvejledninger med videre, og frisørerne kan i løbet af 1. kvartal 2011 bestille varer på nettet til levering i salonerne 24 timer efter, 24/ 7 - 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Produktoplæring vil også være et område, der vil være tilgængeligt for frisørerne på nettet. ”Vi har også lanceret Skandinaviens første brancheblog, hvor vi har inviteret alle vores 65 medarbejdere; sælgere og educatere til at byde ind. Det kan f.eks. være en salon i Århus, der har haft et kursus i salonen. Det fortælles der om og vises billeder fra, og således kan alle salonindehaverne i Skandinavien gå ind på bloggen og se, hvad der sker rundt omkring i deres eget og nabolandene”, forklarer Henki Ofstad. Således investerer Warehouse stort i de digitale medier i 2011, og kommunikationen med kunderne vil fremover bl.a. foregå via youTube og Facebook, der også vil være de medier, der i stor grad benyttes i forbindelse med brandopbygning i forhold til forbrugerne. ”Jeg tror klart på, at det vil mindske afstanden mellem leverandør og salon”, mener Henki Ofstad. Og som nævnt skal alle de nye digitale tiltag kombineres med flere sælgere og mindre distrikter. ”I dag har vi 10 sælgere i Danmark, men målet er at fordoble antallet, for vores ambition er, at alle de godt 5000 saloner, der er i Danmark skal opleve tilgængelige sælgere. Vores kundeservice skal øges, og sælgerne skal kunne tage sig af de enkeltes behov”. I Sverige har Warehouse 15 sælgere. 50 > Vi skal skabe en skandinavisk frisørkultur

Fra det store lager i Trondheim afsendes hver dag varer til frisører i både Sverige, Norge og Danmark.


DET DANSKE MArKED Henki Ofstad forventer sig en del af det danske marked. Han håber, at kunne være med til at ændre de danske frisørers tilgang til produktsalg i butikkerne, og få den ”svenske model” implementeret i den danske salonkultur. ”Men jeg ser også frem til at arbejde med et geografisk lille land som Danmark, det giver masser af gode muligheder for kurser og shows”, fastslår han.

HUD / HÅR / NEGL

HUD / HÅR / NEGL

I Oslo og Stockholm har Warehouse studier, hvor der holdes kurser med videre, og Henki Ofstad forventer at etablere et lignende studie i København i løbet af 2012, hvor der bl.a. kan holdes kurser i vareudtryk i salonen, salondrift og produktviden. Herudover planlægges en række større events, bl.a. med TIGIs Creative Team i andet halvår, ligesom man planlægger en ”Fudge-turné” i Danmark. En stor skandinavisk happening med 300-400 inviterede frisører og stylister er også i støbeskeen.

Årets store inspirasjonshelg

Warehouse har i dag 750 danske saloner i deres kundeportefølje, og planen er i første omgang at cementere samarbejdet med dem. Men på længere sigt er det naturligvis planen at få flere danske forhandlere. ”Det vigtigste for os er dog at få en volumen i de saloner, vi arbejder med”, lyder det fra Henki Ofstad, der fortæller at man i Danmark i modsætning til i Norge og Sverige primært er inde i mange mindre saloner, men at man naturligvis er klar til også at gå i dialog med de større saloner og kæderne. Henki Ofstad er ikke i tvivl om, at de danske frisører er klar til såvel TIGI som Fudge. ”Vi har allerede fået rigtig mange positive tilbagemeldinger”, lyder det. Når det gælder fremtiden for den danske og den skandinaviske frisørbranche, har Henki Ofstad også et bud på udviklingen: ”Jeg tror, at danskerne skal lære at bruge mere plads på varepræsentation og i højere grad arbejde med merchandising, og det kan vi hjælpe med”. Henki Ofstad tror på stigninger i det skandinaviske marked. ”Men det kræver, at frisørerne skal være bevidste om at profilere produkterne, for konkurrencen er stigende og der skal tænkes i nye baner”.

At Warehouse har hovedkontor i Norge vil ikke betyde noget for servicen for de danske frisører. Tværtimod. Der er danske medarbejdere klar ved telefonerne på kontoret i Trondheim.

OslO spektrum 5. - 6. februar

Messe/show/ visninger/ oMC norway Cup open

Åpningstider: Begge dager kl. 10.00 - 17.00

Hår: Thomas Mørk Foto: Thomas Brun

Priser inkl. mva. og gebyr: 1-dags NOK 295,1-dags skoleelev/honnør NOK 195,2-dagers NOK 535,2-dagers skoleelev/honnør NOK 345,-

Et overview over det store, flotte showroom med produkter fra blandt andet TIGI, Fudge, Gorgeous og Häkki. Super flot præsenteret.

52 > Vi skal skabe en skandinavisk frisørkultur

www.hogs.no < 53


Lækker lotion Salonsupport er klar med en mild permanentlotion fra Affinage med Cysteamine teknologi med tre styrker, der passer til alle hårtyper. Den indeholder ingen ammoniak og skåner derved håret. Den indeholder til gengæld andre ingredienser, der bevarer hårets struktur og forbedrer spændstigheden samt giver glans.

Den største nyhed til krøller L´Oréal Professionnel introducerer serien Curl Contour, den perfekte balance mellem intens pleje og definition til hår med krøller. Curl Contour er baseret på den nye HydraCell teknologi, som er den største nyhed til krøllet hår, og som giver et unikt professionelt resultat. Pris 139 kr. – 189 kr.

Oplev forskellen Paul Mitchell præsenterer Awapuhi Wild Ginger, som er en luksuriøs forkælelse og pleje til tørt skadet hår. ” Uden tvivl det mest spændende produkt, vi nogensinde har introduceret”, lyder det.

En klasse for sig Skab og byg din egen stil med Hempz Couture Finishing Collection fra hairmix. Den er beregnet til alle typer hår, og med disse styling produkter kan du forme, danne og sikre din stil. Fantastisk finish med glans, fylde og kontrol af krus. Pris 260 – 275 kr.

haircare FORKæLELSE OG LUKSUS ER BLANDT KODEORDENE, NÅR DER HANDLER OM NyE PRODUKTER TIL FRISØRBRANCHEN. GLANS, FyLDE OG VOLUMEN ER BLANDT DE ØVRIGE NØGLEORD, OG SÅ ER DER FOKUS PÅ SÅVEL BESKyTTELSE AF HÅRET SOM PÅ MULIGHEDEN FOR AT STyLE SIG TIL EN PERSONLIG STIL.

Mildere formel Revlon Professional præsenteret af Colomer Denmark har nu udviklet endnu et lysningsprodukt: Gentle Blonde Up, som er mildere i sin formel, hvilket gør det nemmere at holde øje med resultatet under processen. Pris 199 kr.

Præsis farveplacering redken udvider sit shades EQ sortiment med Ny Shades EQ Cream. Den har en luksuriøs duft og fyldig hårfarve, der skaber en uimodståelig glans. Den fås i mange forskellige nuancer inkl. clear.

Udbredt problem Tørt hår er et meget normalt problem blandt kvinder. Uden den rette pleje bliver håret skrøbeligt og tørt med tiden. Derfor er der en relancering af Biolage hydratherapie, i serien er; en shampoo, en conditioner, en aquaimmersion masque, en detangling solution og en hydra-seal softening mist. Pris 140-150 kr.

Lip-gloss til håret Der er ikke noget så smukt som et glansfuldt, velplejet hår, lyder det fra Colomer Denmark. Alterna lancerer derfor Caviar 3-Minute Shine Boost fra en beskyttende hinde, der reflekterer lyset så hvert enkelt hårstrå synes blankere. Pris 259 kr.

54 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Gratis slibnings service i 10 år

Lysningen Revlon Professionals , der forhandles af Colomer Denmark har udviklet Blonde Up Gentle Paste, som med sin cremeformel, der er meget nem at anvende, og som giver det mest smukke naturlige resultat. Den har en lysningseffekt med op til 7 toner. Pris 199 kr.

Til det skandinaviske danhair lancerer en ny hårlak fra Farouk Systems – til det skandinaviske hår. Den er modstandsdygtig over for fugt og tørrer hurtigt. Den giver ekstra hold og fylde, holder frisuren hele dagen lang, og håret efterlades med smuk glans og fylde. Pris 189 kr.

Fashion & Forceful Fashion Work 12 & Forceful 23 fra redken indeholder begge den nye Spray-Strong Complex teknologi, som beskytter håret mode skadelige stoffer i ens omgivelser. Den giver også beskyttelse ved brug af varme værktøjer, samtidig med den giver kontrol.

Concave Cobalt

Ekstremt forbedret slidstyrke og modstandsevne grundet kombinationen af CBA 12 Cobalt samt enestående, rustfrit, japansk stål De nye, konkave blade gør, at du kun bruger et minimum af kræfter når du klipper

Super hold Danhair lancerer nu CHI Mate Wax – dry firm paste. Denne nye voks fra Farouk systems har et super hold og et mat look. Den er helt uden parabener, og håret føles hverken fedtet eller stift. Pris 158 kr.

Mat look Salonsupport lancerer nu Evo Haze Styling powder, som tilfører volumen, struktur og et mat look. Det er et ”must have” produkt til fint hår. Pris 210 kr.

Overnight rescue Den nye Caviar Overnight Hair Rescue fra Alterna præsenteret af Colomer Denmark er en luksuriøs, dybdegående behandling, som reparerer beskadiget hår natten over, og den efterlader ingen produktrester på din hovedpude.

Tør hårvask Danhair præsenterer BioSilk Dry Clean Shampoo, en tør shampoo, som renser håret uden vand, den absorberer fedt og fjerner ubehagelig lugt. Derudover tilføjer den samtidig fylde og pleje. Pris 155 kr.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

www.joewell.de Kan købes via din lokale frisørleverandør Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


Silkeblødt hår hairmix kommer nu med Deepshine Protective Oil Treatment fra Rusk. Det er en olie, som blødgør skællaget, fjerner krus, tilfører håret mineraler og vitaminer. Det efterlader håret silkeblødt og beskytter og fremhæver hårfarven. Pris 295 kr.

The fresh line

Fleksibelt hold Danhair er nu ude med CHI Volume Booster Liquid Bodifying Glaze. Blandt CHI serien finder man volumensprayen, som tilfører utrolig fylde og volumen til håret uden at gøre tungt. Men sørger i stedet for fleksibelt hold og fantastisk glans til frisuren. Pris 155 kr.

Til alle hårtyper Salonsupport kommer nu med et revolutionerende hårprodukt til styling, finish og pleje. Moroccanoil har udviklet en unik, ultralet, ikke - fedtende formel af arganolie, som tilfører håret glans og sikrer et silkeblødt resultat. Pris 299 kr. ikon Status Kérastases fantastiske varmebeskyttende stylingcreme, Ciment Thermique, har verden over opnået ikon status. Den styrker hårfibrene indefra og beskytter hårets naturlige overflade. Derudover glatter og tæmmer den håret, så det bliver lettere at style. Pris 230 kr.

relancering Biolage Volumathérapie er blevet relanceret, og giver nu i endnu højere grad fylde og volumen hele dagen til det fine skandinaviske hår. Produktet forhandles af Cosmobell. I serien findes: Full-Lift Volumizing shampoo, conditioner, mousse og spray-in volumizer. Pris 140 – 150 kr.

Beskyttelse af huden Barrier Cremen fra revlon Professionals præsenteret af Colomer Danmark, er udviklet til at beskytte huden og hårgrænsen i forbindelse med farvebehandlingen og permanent. Produktet har en behagelig duft, og er designet med en pastel pink farve. Pris 65 kr.

Perfekte krøller Textur Expert fra L´Oréal professionnel lancerer 2 nye elegante og eksklusive styling produkter; Curl Satin & Curl Corset, der former håret, fremhæver krøller på en naturlig måde, og giver langvarigt, usynligt hold. Pris 184 kr.

Lilac misk gono gt, er a l e figur b “ iums anuki T „ Ti t a n s) v l ø succe med s ol på b saks m y sk s (japan

Day of grace Salonsupport præsenterer Evo Day of Grace. Det er en let leave-in conditioner, der beskytter håret før styling. Den kan bruges til alle hårtyper, men er specielt god til fint hår. Pris 210 kr.

Det nye ”must have” Sidste sæsons ”must have” produkt: Orofluido hår eliksir kommer nu som skønhedsglansspray: Orofluido Shine Spray, som også lanceres af Colomer Denmark. Den giver ultra glans og kontrol over håret. Spray olien har en flydende silkeagtig tekstur. Pris 139 kr.

Effektivt Revlon Professional har nu udviklet Color Remover, et nyt, effektivt farvefjerningsprodukt, som er meget mildt og skånsomt. Det præsenteres af Colomer Denmark. Pris 70 kr.

Nem og lækker styling Kérastase Homme fra L’Oréal Professionnel har nu udviklet den første serie stylingprodukter, der imødekommer mænds specifikke krav, Capital Force Gelé og Paste, der giver styrke og form samtidig med at hårmassen bevares. Pris 175 kr. pr. produkt.

Strålende glans Biosilk Shine On fra Danhair er en enestående letvægtspray, som kontrollerer krus og omgående tilfører håret masser af glans og beskyttelse mod sollys og skadelige UV-stråler. Pris 189 kr. 56 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

more Det perfekte look Wella præsenterer Reveal you charisma. Giv din personlighed et uventet twist med den nye stylingserie fra Wella Professionals. Det gælder styling, der lader dig skabe og genskabe perfekte resultater, som passer til dig. Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

at

www.haaro.de Kan købes via din lokale frisørleverandør Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


Danmarks mest solgte farvebombe ... det er Colomer der har den!

BOMB YOUR HAIR WITH > NUTRI COLOR CREME

Til nye kunder Ring i dag og bestil en

gratis farvebombe

• Enestående pleje & glans • 15 smukke nuancer • 10-15 behandlinger pr. bombe • 3 minutters indvirkningstid • Blødgørende, fugtgivende og udredende effekt

(Gælder de første 100 kunder)

Ring 7022 2298 i dag og bestil din intro pakke til en sprængfarlig pris!


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

goldwell

Play

Strong

Der blev arbejdet intenst backstage forud for Play Strong showet.

Der blev spillet hårdt ud, da Goldwell præsenterede sine Color Zoom trends for 200 skandinaviske frisører ved en gallaaften på Marriott i København, og stilen spændte fra det enkle og stilrene til det ekstra­ vagante og meget smukke.

Bag det flotte show stod Mario Krankl og Agnes Westerman fra Goldwells masterteam samt Mark Nordskov fra CHA CHA CHA, som vandt den internationale Color Zoom konkurrence fornylig i Las Vegas.

Godt 200 frisører fra Danmark, Norge, Finland og Island gæstede Marriott, da Goldwell holdt gallaaften.

Sort, rødt og hvidt var de gennemgående farver, da Goldwell præsenterede sine Color Zoom trends under overskriften Play Strong.

Play Strong var aftenens tema, da Goldwell holdt Gallaaften for godt 200 frisører fra Danmark, Norge, Finland og Island på Marriott Hotel i København. Storslået. Sådan kan arrangementet bedst beskrives. Birger von Holdt, adm. direktør for Goldwell i Danmark indledte festlighederne, hvorefter der blev serveret en fantastisk tre-retters menu, akkompagneret af et forrygende Color Zoom show, hvor temaet netop var ”Play Strong” – inspirationen var skakspillets sort-hvide brikker, modellerne var klædt i sort og hvidt med enkelte i knaldrøde outfits som øjenåbnere og flotte 60 > Play strong

kontraster. Dansere illustrerede spændet fra det klassisk, smukke til det rå og vilde, samt de mange kontraster i trenden, der til sidst skaber en helhed. På showet blev vist de seneste nye Color Zoom trends, og stilen spændte fra det enkle og stilfulde til det vilde og meget smukke – et sandt ”showoff” i exceptionel hårkunst, og både hvad farverne og klipningerne angår, er der ingen tvivl om, at der er trukket på de bedste kræfter fra Goldwells Masterteam, nemlig Mario Krankl og Agnes Westerman, ligesom vinderen af den internationale Color Zoom-konkurrence, der blev afholdt i Las Vegas, nemlig Mark Nordskov fra CHA CHA CHA også var en stor del af stylist-teamet bag det fantastiske show.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne

Morgendagens frisørsaloner På Mondial Coiffure Beauté Paris, præsenterede L’Oréal morgendagens frisørsaloner. Eco Salons, hedder konceptet, der byder på tre forskellige salonindretninger med hver deres fokus og hertil kommer yderligere to koncepter med fokus på mind og unge mennesker.

Frisørerne skal være på forkant. Skal der nye kunder i salonerne, må der tænkes nyt. Og med den baggrund præsenterede L’Oréal Professional fem nye konceptsaloner på Mondial Coiffure Beauté Paris. “Med salon-koncepterne, vi nu præsenterer frisørerne, vil vi søge at leve op til de krav, fremtidens forbruger stiller med vægten lagt på atmosfære, service og bæredygtighed, og dermed fastsholder vi positionen som en førende spiller i en dynamisk, global branche “, lød det fra Nicolas Hieronimus. L’Oréal Professional Products Division repræsenterer 14,7 pct. af det samlede salg i L’Oréal, og med et mål om at hente over en milliard nye forbrugere i løbet af de kommende 10 år, er standarden sat. Vi vil være på forkant L’Oréals mål er at opfordre frisører og andre professionelle inden for skønhedsbranchen til at være på forkant med tiden og agere på de krav, der stilles fra kunderne i de professionelle saloner. Netop derfor benyttede L’Oréal MCB til at præsentere tre øko-venlige salon-koncepter, der er indrettet med respekt for miljøet, og som samtidig baserer sig på fremtidens krav til bæredygtighed. 62 > Morgendagens frisørsaloner

“Salonerne vil give frisørerne mulighed for at etablere bæredygtige løsninger uanset budget og kundeklientel”, lyder det, for holdningen er klart, at i fremtiden vil økologi være synonymt med luksus og velvære i frisørsalonerne. Eco Zen salonen er et symbol på den nye multiservice salon, hvor kundernes komfort og velvære er tæt forbundet med respekten for miljøet: Det gælder recycling af vandet, luftrensning og støjreduktion, der skal optimeres og samtidig skal der tilbydes lækre, eksklusive og miljøvenlige skønhedsbehandlinger. I Eco Recycling Salonen står vintage møbler, der er fremstillet i samarbejde med lokale part$nere. Atmosfæren er super trendy og leder tankerne hen på den stemning, der hersker i gamle fabriksbygninger med fritlagte bjælker og rå materialer som træ og stål, der naturligvis lever op til de strengeste miljømæssige krav. I Eco Nomic Salonen ses det moderne og sjove skabt af genanvendt plastemballage. Prismæssigt er Eco Nomic den mest tilgængelige, men

I Eco Recycling Salonen står vintage møbler, der er fremstillet i samarbejde med lokale partnere. Atmosfæren er super trendy og leder tankerne hen på den stemning, der hersker i gamle fabriksbygninger med fritlagte bjælker og rå materialer som træ og stål.

Morgendagens frisørsaloner < 63


“Morgendagens professionelle saloner vil tage højde for de stadig stigende krav fra vore kunder“ - Nicolas Hieronimus

malcolm edwards fortolker trenden Eco Zen salonen er et symbol på den nye multiservice salon, hvor kundernes komfort og velvære er tæt forbundet med respekten for miljøet

valget er stadig bæredygtigt, hvilket også gør det muligt for frisører med små budgetter at skræddersy deres saloner og skabe en rar atmosfære samtidig med at de bevarer den miljøvenlige tilgang. Tiltræk nye kunder Med L’Oréals nye salonkoncepter gives der også en god mulighed for frisører, der gerne vil skabe trafik i salonen, samtidig med at de vil tiltrække nye typer kunder. Der gælder nemlig saloner med fokus på mænd og unge mennesker. De to nye koncepter kalder L’Oréal for Sports Grooming Bar (til mænd) og Style Minute Lab (til de unge); to koncepter, der afspejler den store bredde, der er i såvel kundegruppen som i den livsstil, salonens miljø skal signalere i det daglige: At gå til frisør er en livsstil. Det er gennemtænkt og kan man give kunderne en merværdi i form af en astmosfære, er det et ekstra plus. Direkte inspireret af frisørbarer på den amerikanske østkyst, er Sports Grooming Baren et tempel 100 pct. dedikeret til mænd. Inspirationen er sportsverdenen med dens symbolske former og materialer. Og dermed skabes saloner der er “stedet at være”. 64 > Morgendagens frisørsaloner

I Eco Nomic Salonen ses det moderne og sjove skabt af genanvendt plastemballage. Prismæssigt er Eco Nomic den mest tilgængelige, men valget er stadig bæredygtigt, hvilket også gør det muligt for frisører med små budgetter at skræddersy deres saloner og skabe en rar atmosfære samtidig med at de bevarer den miljøvenlige tilgang.

Tilgængeligt på ethvert tidspunkt på dagen – uden forudgående aftaler, alene eller med venner og så ofte som muligt er konceptet bag Style Minute Lab, der giver pigerne mulighed for at nyde en personlig føntørring og modtage råd fra deres frisør i et dertil indrettet skønhedsområde og i forhold til seks looks, der opdateres jævnligt i forhold til de seneste trends.

I forbindelse med Mondial Coiffure Beauté Paris, havde L’Oréal inviteret den kendte engelske frisør og stylist Malcom Edwards til at præsentere de nye trends for pressen. Det skete i en form, hvor han på tre piger viste, hvordan man let kunne skabe forskellige looks med meget forskelige udtryk.

Stigende kundekrav “Morgendagens professionelle saloner vil tage højde for de stadig stigende krav fra vore kunder, og samtidig have en bæredygtig tilgang til salondrift. På Mondial Coiffure Beauté Paris, delte vi således vores forventninger til fremtiden med de 75.000 professionelle frisører, der repræsenterede branchens talentmasse”, lød det fra Nicolas Hieronimus, adm. direktør i L’Oréal Professional Products. Igennem mere end 100 år, har L’Oréal og frisørbranchen således hængt uløseligt sammen. Således findes over to millioner saloner på verdensplan – det vil sige, at én ud af hver fjerde salon i dag er en L’Oréal salon. L’Oréal tror på, at service og personlige relationer bliver en stor del af fremtiden i branchen, og at det er på de fronter, der skal gøres en forskel.

Her ses den kunstneriske Malcolm Edwards.


Tekst > Louise Maria Hansen Foto > Nicolas Tobias Følsgaard

shooting af

Kenny aleKsandr

Kenny Aleksandr er i fotoshootet inspireret af den kommende modeuge hvor enkelthed og renhed kommer til sin ret. Specielt når det kommer til hår og make-up, da det ikke må tage fokus fra tøjet. Den simple knold i kontrast med den grafiske make up gør det intense look brugbart til hverdag samt til modeugens mange runways. “Enkel styling er et godt alternativ til de mange modeshows”, fastslår Kenny

Aleksandr. Det skal ikke altid tage otte timer at sætte en frisure og man behøver ikke bruge 163 hårnåle. - “Enkelthed og renhed kan ofte være meget mere elegant til en aftenkjole eller et anderledes hverdags look” konstaterer Kenny og tilføjer: “Brug fantasien”. Se flere idéer fra Kenny Aleksandrs eventyrlige verden på hans hjemmeside www.kennyaleksandr.com


Tekst > Pia Finne & Rie Scheuermann Christensen Foto > Claus Peuckert

Bliv fan af Hair Magazine på www.facebook.com/hairmagazine.dk

årets juleog nytårs frisurer

alle frisurer fra jule& nytårs konkurrencen

Bliv fan af Hair Magazine og deltag i de spændende konkurrencer. Hairmagazine.dk lancerer som noget nyt konkurrencer på Facebook. Konkurrencerne vil give dig chancen for, helt eksklusivt, at få dit billede eller beskrivelse i Hair Magazine og på hairmagazine.dk, samt vinde eks­klusive præmier.

Anna Kathrine Lassen

Annfrid

Bettina Jaksland

Dorthe Wiese

Katrina Bagger

Liva Olsen

Louise Hartmann

Maja Petersen

Pia Petterson

Sasscha Toft Hirtsgaard

Kim Valentin Kjærgaard

Vinder Anna Kathrine Lassen

Vinderne af den første konkurrence er allerede fundet. Tillykke til Frisør: Anna Kathrine Lassen og Elev: Line Jacobsen som begge har vundet sakse fra Jaguar. Præmierne var sponsoreret af www.supersakse.dk. ”Det var en rigtig dejlig overraskelse af få”, lyder det fra Anna Kathrine Lassen, der har arbejdet med den kreative langthårsfrisure igennem nogen tid. ”Det er en slags dukketema, håret er rokokoagtigt, og jeg syntes, det passede så fint til lejligheden.

DANMARKS BEDSTE FRISØRSKOLE

Bag frisuren ligger et større arbejde, forklarer Anna Kathrine. Inderst er sat hønsenet, hvor på er bundet en valk, og ekstra hår er krøllet ind, der er brugt en hårbøjle, og alt sammen er det flettet ind med modellens eget hår.

- Vind eksklusiv omtale i Hair Magazine. Vi er på udkig efter Danmarks bedste frisørskole.

”Der er super lækkert at få god respons på noget, man har arbejdet med et stykke tid”, lyder det fra Anna Kathrine, der er ansat hos Beck i Grenå. Hun er 21 år og blev uddannet i april 2010. Og Anna Kathrine forventer ikke at ligge på den lade side. Hun vil gerne til tops i branchen, og hun arbejder hårdt på at komme det.

Måske er du frisørelev og ønsker at sætte ekstra fokus på din skole, fordi du har en dygtig underviser eller fede faciliteter. Eller måske er du uddannet frisør og ser tilbage på din frisørskole med respekt og positive oplevelser. Nu har du chancen for at dele dine gode historier og samtidig vinde interview/omtale i Hair Magazine og på hairmagazine.dk.

Hun fik 12 Line Jacobsen, der er elev i Hårr Studiet blev den anden vinder af Hair Magazines konkurrence om et flot jule- og nytårshår. Og Lines vinderfrisure, lavede hun på skolen, hvor frisuren var en del af en intern konkurrence i klassen. Også dengang vandt Line, og hun fik i øvrigt 12 for sin indsats.

Alt du behøver at gøre er, at forklare os via vores facebook side (www.facebook.com/hairmagazine.dk), hvorfor netop din frisørskole er den bedste i Danmark. Hvad kan du vinde? Vi kårer Danmarks bedste frisørskole ud fra de historier du og andre frisører/frisørelever kan fortælle om, hvorfor din frisørskole skal vinde. Der således mulighed for at vinde eksklusiv omtale om dig og din frisørskole.

”Jeg har lavet en dior-knold i nakken og én i fortoppen af håret, og derefter skabt spindelvæv op over frisuren, for at afslutte med glimmer”, fortæller Line, der forventer at deltage i DM i 2012. ”Jeg sad faktisk og så på Facebook, da vinderen blev annonceret, og da der pludselig stod Line, var det jo skønt”, siger hun med et smil, og fastslår, at det klart giver såvel et boost som en yderligere kampgejst, når man vinder en konkurrence som den på Hairmagazine.dk’s facebook-side. 68 > Årets jule- og nytårs frisurer

Vinder Line Jacobsen

Sådan deltager du Du skal uploade en beskrivelse/historie på ”wall’en” på www.facebook.com/ hairmagazine.dk af, hvorfor netop din frisørskole er landets bedste. Når du har uploadet dit bidrag, bedes du sende en e-mail med dine kontakt­ oplysninger: rsc@freeminds.dk. Deadline for at uploade en beskrivelse/ historie er den 3. marts 2011. Konkurrencens bedste bidrag og historie

vinder eksklusiv omtale/interview i Hair Magazine og på hairmagazine.dk (2. udgave 2011). Bliv fan For at komme med i fan-gruppen hairmagazine.dk, skal du være medlem af Facebook-netværket. Er du allerede det, skal du blot at klikke ”LIKE” / ”synes godt om” på www.facebook.com/hairmagazine.dk, så er du fan og kan deltage i vores konkurrencer! Ekstra info Startskuddet til konkurrencen lød den 4. januar 2011 – Deltag derfor allerede nu! For at deltage skal du være frisørelev eller på anden måde tilknyttet en frisøruddannelse, eksempelvis hvis du er i praktik, men stadig tilknyttet en frisørskole. Du kan også deltage såfremt du er færdiguddannet, men ønsker at fortælle om ”dengang du var under uddannelse”.


Tekst > Louise Maria Hansen Foto > Hanne Paludan

Intercoiffure på Hotel Imperial

Morten Lynge i fuld sving med stylingen.

Charlotte lægger sidste hånd på den kreative frisure.

Line Bomholt.

Hans Reinholdt.

Christophe Kittel og Birgitta Andersen.

Hanne Tung.

Her ses aftenens modeller.

Tirsdag d. 23. november blev der på Hotel Imperial i København stylet på livet løs, da to nye Intercoiffure-medlemmer, Morten Lynge fra salon Kushi samt Charlotte Tonnesen fra KITON Intercoiffure, præsenterede opsætninger og styling. Traditionen tro skulle de nye medlemmer vise deres bud på tidens hårmode, og aftenens to kreative frisører indledte showet med en video­ teaser, hvor fotos af deres seneste kreationer blev fremvist for medlemmerne. Herefter præsenterede Morten og Charlotte skiftevis aftenens modeller, alt imens 1-2 modeller blev stylet. Aftenen forløb i ægte Intercoiffure stil med perfektion og professionalisme. 70 > Intercoiffure på Hotel Imperial

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Louise Maria Hansen Foto > Claus Peuckert

wella

Nordic Creative Team – Objet d’ Art

Backstage inden showstart.

Martha Spizewska præsenterer Object d’ Art.

Aftenens show blev præsenteret af key account manager Jan Christensen.

Olli-Pekka Pietilä.

Benjamin Martin på scenen med sin model.

Til tonerne af fransk musik og med stemning som i en hyggelig, fransk baggård kunne Nordic Creative Team d. 25. november præsentere deres seneste kollektion, Objet d’ Art, på Hotel First i København. De fem kunstnere bag Nordic Creative Team Olli-Pekka Pietilä, Marta Spizewska, Ann-Christin Moe, Benjamin Martin samt Sandra Nilsson havde til denne kollektion taget udgangspunkt i arkitektur, skulpturer og silhuetter. At slippe kreativiteten løs med former og kontrast var alfa omega i Objet d’ Art, hvor udfordringen også lå i at tilføre kunsten til håret samtidigt med at give det et udtryk af high fashion. Som navnet også indikerer handler kollektionen om at fremvise et kunstobjekt – og dette må man sige at det kreative team formåede at gøre!

se flere billeder på Nordic Creative Team på scenen med modeller.

72 > Nordic Creative Team – Objet d’ Art

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Colomer Group

Årets største talentkonkurrence fra Revlon Professional

“The next Style Master” Style Masters blev introduceret på verdensplan i maj 2010. Nu afvikles en stor, international konkurrence ”The next Style Master”, hvor også danske frisører får mulighed for at deltage. ”Vi vil give styling den prestige, det fortjener, fremhæve den kunstneriske værdi og støtte nye talenter i branchen”, siger Michele Fitzwilliams.

Gun-Britt fra Danmark.

Charlie Price fra USA.

Fumio Kawashima fra Japan.

X-pression fra Spanien.

”Mange glemmer, at frisøren har en rigtig vigtig mission. Frisøren gør forbrugeren glad. Med nyt hår har man det fantastisk, man ser lækker ud og føler sig godt tilpas”, siger skandinavisk marketingchef i Colomer, Michele Fitzwilliams.

Én klipning – tre looks er temaet for Style Masters konkurrencen.

”Style Masters Projektet blev skabt med det formål at give styling den prestige, det fortjener. For at fremhæve den kunstneriske værdi i frisørfaget samt for at opdage og støtte nye talenter i branchen”, sådan lyder det fra Michele Fitzwilliams, skandinavisk marketingchef i Colomer, forud for konkurrencen ”The next Style Master”, som lanceres af Revlon Professional.

”Vi vil gerne gøre styling endnu mere prestigefyldt i fremtiden”, siger Michele, og hun tror på, at de danske deltagere har gode chancer for at gøre sig godt internationalt. ”I Danmark er vi anerkendt for såvel mode som design og kunst, og vi er også langt fremme, når det gælder kunsten at klippe og style, så vi tror på, at vinderen af den danske Style Masters-konkurrence har en rigtig god chance internationalt”.

Style Masters-brandet blev introduceret globalt i maj 2010, og allerede nu har man en bred vifte af forhandlere. ”Vores intention med brandet og med konkurrencen er hele tiden at motivere frisører ude i salonerne, så de forsat har lyst til at udvikle sig professionelt og kreativt. For vi mener, det skal være ok at drømme stort i vores branche”, fastslår Michele Fitzwilliams.

16 nationer dyster Style Masters-konkurrencen forløber først som en national konkurrence, hvor alle, der forhandler Style Masters produkter i salonen, kan deltage. Deltagerne vil blive bedømt på teknik, stil - det vil sige evnen til at skabe forskellige stilarter ud fra den samme klipning, og give en klar personlighed til hver enkelt af dem - og kreativitet samt det samlede indtryk; Tøj, hår, belysning med videre.

I Style Masters konkurrencen har den enkelte frisør således mulighed for at vise hans eller hendes talent, stil, kreativitet og teknik og måske blive den næste Style Master. Foreløbig har Style Master allieret sig med seks af verdens bedste frisører, heriblandt Gun-Britt fra Danmark samt amerikanske Charlie Price, spanske X-pression, David Raccuglia fra USA, Robert Masciave fra England og Fumio Kawashima fra Japan. Og vinderen af den internationale ”The next Style Master” konkurrence bliver således syvende medlem af den fornemme familie. Forud for lanceringen af Style Masters produkterne var teamet med til at tænke kreative tanker for Style Masters og gav feedback på, hvad den ultimative stylingsserie skulle rumme for dem. ”Vi vil gerne give frisørerne den ultimative værktøjskasse, og det er vores Style Masters med til”, lyder det fra Michele, der er en erfaren dame i branchen. Hun har arbejdet med marketing i branchen i over 10 år, og har været marketingchef for flere af branchens kendte og store mærker. For to år siden kom hun til Colomer, og Style Masters projektet beskriver hun som noget, hun ikke tidligere har set i branchen. ”Det her projekt er et projekt fyldt med hjerte og passion og det har været så inspirerende at arbejde med det” udtaler hun. Og Michele er ikke i tvivl om, at en konkurrence som ”The next Style Master” er med til at sætte fokus på frisørfaget, ligesom den er med til at vise, at styling er mere end bare styling – det er en kunstart, som enhver frisør der mestrer den, bør være stolt af. ”Og så er det altid udviklende for frisører med en passion for faget, at få lov til at udfordre sig selv, og se hvor langt de kan komme”, mener hun.

Det samlede Style Masters team.

74 > The Next Style Master

David Raccuglia fra USA.

Robert Masciave fra England.

Vi vil dele vores passion Formålet med konkurrencen er naturligvis at udbrede kendskabet til Style Masters, og præsentere det unikke koncept, hvor frisøren selv spiller en væsentlig rolle. Men samtidig er det også målet for Revlon Professional at dele såvel filosofien omkring og passionen for Style Masters projektet med frisørerne.

Vinderen af den nationale konkurrence får først og fremmest masser af PR, bl.a. omtale i Hair Magazine. Herudover får vinderen af den nationale konkurrence muligheden for at deltage i den internationale kon­kur­ rence med rejse og ophold betalt. Den internationale vinder udnævnes ved et kæmpestort hårshow i Amsterdam d. 9. maj 2011. Den nationale vinder og internationale vinder får også en professionel fotosession, hvor billederne bruges til forskellige materialer både lokalt og internationalt, og man får selvfølgelig også materiale til dekoration i sin egen salon, så talentet kan vises frem for kunderne. Den frisør, der når til den internationale konkurrence, får muligheden for at vinde 5000€. ”Og vinder man den internationale konkurrence er eksponeringen i branchen jo enorm, og det kan være springbrættet til en international karriere”. Der deltager 16 lande i Style Masters konkurrencen, men kun syv går videre til den store finale. Den endelige vinder kåres som sagt ved et fantastisk show den 9. maj i Amsterdam foran 3000 kolleger fra branchen. I den nationale konkurrence består dommerpanelet af Janni Sørensen, studiechef og educationchef for Revlon Professional, Søren Pjedsted fra Cha Cha Cha, Jørgen Ludvigsen fra Frisør Jørgen Ludvigsen, Marianne Jensen, frisør og stylist på blandt andet COVER, DANSK, Eurowoman & Elle og Sara Rostrup, skønhedsredaktør på Eurowoman. Til den internationale konkurrence består dommerkomitéen naturligvis af intet mindre end Style Masters teamet. Michele Fitzwilliams håber naturligvis på rigtigt mange deltagere i den danske konkurrence, og hun fortæller endvidere, at Style Masterskonkurrencen skal være en årligt tilbagevendende begivenhed. Frisører, der ønsker, at deltage i konkurrencen skal tilmelde sig og uploade billeder inden den 28. februar på www.stylemasters.com. The Next Style Master < 75


Tekst > Lousie Wright Foto > Claus Peuckert

Rock, elegance og ’sailortwists’ med Young Intercoiffure

Modelkoncentration inden showstart.

Voila!!

En flot afslutning med 40 modeller og alle talenterne fra Young Intercoiffure.

Med hår som coctailhat er galladresset fuldendt.

80’er bob med moderne undertoner.

Svævende let og sommerligt fløj de smukke blonde skønheder over scenen.

Yndefuld ,dog rå med farverig tatto.

Sexede gadelooks, rock a billy inspiration, hår som cocktailhatte, hånd­ syede lagkagekjoler og lækre sailorchicks; alt sammen fordelt på 40 modeller. Dette var, hvad menukortet bød på da Young Intercoiffure fyrede et fantastisk flot show af i Det Ny Teater i København. Efter en travl dag i Paul Mitchells lokaler åbnedes de unges aften med en sprælsk gruppe gadedrenge- og piger der til høj musik charmede smil frem hos publikum. Dernæst klippeteknik, catwalkshow og flotte modellooks i alle afskygninger. Aftenen sluttede af i bedste Dirch Passer stil, der med looks inspireret af ”Piger i Trøjen”, ville få enhver mand til villigt at tage sin værnepligt.

se flere billeder på

De, der gik glip af denne aften, kan se med her. 76 > Rock, elegance og ’sailortwists’ med Young Intercoiffure

Carmen’s curlere hjælper håropsætningen på plads.

Sailorchick der ville få enhver mand til frivilligt at tage sin værnepligt.

hairmagazine.dk


Tekst > Line Holm Hansen Foto > Claus Peuckert

BUCH After Dark

Nicolai Falkenberg’s fortolkning af Midnight Stage.

Jesper Buch og resten af teamet var denne aften inspireret af mange forskellige ting.

Der blev klippet kort hår på scenen denne aften.

Stemningen var høj da System Professional og BUCH inviterede til en inspirerende aften i ægte workshop-stil. Tanken bag workshop-konceptet var, at der ikke skulle være et overordnet tema, som samtlige frisører på scenen skulle tage udgangspunkt i men derimod, at de hver især skulle farve og klippe baseret på, hvad de var inspirerede lige nu. Det skabte en rigtig workshop-stemning i løbet af dagen i salonen, hvor de havde forberedt modellerne, og de havde alle arbejdet sammen og spurgt hinanden til råds. Til sidst mundede det ud i mange forskellige frisurer, som dog alle alligevel havde et BUCHtouch – hvilket bestemt ikke havde været et krav, men nok heller ikke en tilfældighed, da man jo bliver påvirket af det miljø, man færdes i.

Jeppe Quist lægger sidste hånd på værket.

Jesper og Wicki Buch førte an, i 1. halvleg sammen med Jeppe Quist, og i 2. halvleg sammen med Nicolai Falkenberg. Jesper Buch startede med at proklamere, at han ville klippe kort hår denne aften, for det var, hvad han var inspireret af, især efter mode­ ugen i New York, hvor man hos flere af de store designere så korthårede piger på catwalken. Derudover var både han og Wicki inspirerede af de forskellige metropoler, de havde besøgt i løbet af den sidste måned. I Paris havde de været med Wella til Trend Vision Awards, hvor Nicolai Falkenberg havde deltaget i Young Talent med sin fortolkning af Midnight Stage, og de var blevet præsenteret for de 4 trends for 2011. Alt i alt en aften fyldt med nye og forskellige tanker, ideer og ikke mindst inspiration, som må siges at være kodeordet, og derudover også debut­ aften for et helt nyt BUCH-team: Jesper Buch, Wicki Buch, Jeppe Quist, Nicolai Falkenberg, Stella Møller og Johanna Molin. 78 > BUCH After Dark

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Louise Wright Foto > Claus Peuckert

Legesyg kreativitet med Marcel klubben

Kasper Thomas fra Moreteasir klippede også krøller stærkt inspireret af Coco Chanel fra filmen Coco, meget feminint og lækkert.

Dan Bro fra Rah i et koncentreret øjeblik backstage

Skønne forskelligheder – feminin ynde og rå vildskab.

Walk and talk med Hasse Kliem.

Her ses præsident Johnny Poulsen i fuld gang med stylingen.

På Sceneriets skrå brædder lagde Det Ny Teater endnu en gang rammer til Marcel Klubbens farverige udfoldelser – vildskab og ynde på én gang i et legesygt inferno af inspiration. Vicepræsident Thomas Lauritsen og Claus fra C’ guidede Marceltouren i to klipperunder kun afbrudt af et ungt pift; et show performet af de unge Marcel’er heraf Sif fra Mono, Patrick fra C’, Donja fra Ellegaard og Sara fra Arthur.

Jonas fra Barb leverede inspiration fra 70’erne men med moderne undercut.

60’erne og 70’ernes karakteristika mixet med moderne tendenser som undercut, asymmetri, frækt kort pandehår og viltre krøller markerede første klipperunde. Her sås Jonas fra Barb med cool herrehår, Tina fra Bøgebjerg med dukkeagtige krøller og extensionopsætninger, foruden Kasper Thomas fra Moreteasir med en moderne fortolkning af Coco Chanel. Præsident Johnny Poulsen fra Arthur, Dan fra Rah og Hasse Kliem markerede sidste klipperunde med dejlig asymmetri og skøn signal­for­ skellighed i form af feminine modeller klædt i moderigtige kedeldragter. Afslutningsvis sås en lækker alternativ håropsætning, der med gul spray­ maling og farverigt legetøj matchede teateromgivelserne perfekt. 80 > Legesyg kreativitet med Marcel Klubben

Sara fra Arthur.

Dan fra Raah i sit es.

Tina fra Bøgebjerg i levende fortælling om sine dukkeklippede krøller kombineret med frækt kort pandehår.

Sceneriets brogede og samtidig elegante indretning supplerer flot Marcel klubbens stil.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Louise Wright Foto > Claus Peuckert

gold release by ICONhairspa

Produktet hele aftenen handlede om.

Her ses hele ICON teamet i selskab med festglade dragqueens.

Der var dømt fest og farver, da Iconhairspa kaldte til Gold Release Party på NASA i København. Over 400 kunder havde fundet vej til indre by, for at deltage i årets brag af en fest. Gæsterne blev budt velkommen på den røde løber af flotte dragqueens. Langs den røde løber var faklerne tændte og der var pyntet op med guldroser og guldballoner. I baggrunden lød trommespil, mens de mange fotografer forevigede gæsternes ankomst. Dresscoden lød på Black&Gold, og man må sige, at alle gæster havde taget dette til sig – helt i Gold produkternes ånd. Direktør Jan Christensen og salgschef Anker Geertsen bød alle velkommen til en festlig aften. Herefter viste det tekniske team fra Iconhairspa flankeret af Morten Melhede, Kristian Bertelsen og Sonja Stevic flotte modeller, der alle var stylet med de nuværende produkter samt de kommende nyheder i Gold serien. GOLD vil inden længe være en komplet serie til pleje og styling, et splinternyt line-up bestående af 12 innovative og trendsættende danske produkter, som afspejler livsstil og luksus. Hele serien er parabenefri og uden allergene parfumestoffer. Alle nyhederne vil være i handelen i slutningen af marts måned. Joey Moe og MC Clemens fremførte på forrygende vis hver et par numre, til stor begejstring for publikum. Efter showet bød Iconhairspa og Gold products på fri bar og fest til den lyse morgen. 82 > Gold release

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Louise Maria Hansen Foto > Peter Hartley

Årets Herrejulefrokost

Karim i gang med at færdiggøre lokkerne på en tilfreds kunde.

- kvinder ingen adgang, eller..?

Her ses en meget koncenteret Morten Lynge selvom det muligvis har været svært at fokusere på håret.

Aftenens alternative “hårvask”.

Festglade herrer til årets ultimative julefrokost.

”Forbudt for kvinder – tilbage til gamle dage hvor mænd var mænd!” Sådan lød det fra en tilfreds Morten Lynge, der for 5. år i træk havde været med til at arrangere den årlige herrejulefrokost, hvor mandehørmen kun blev brudt af et par store…. jah, attributter! Julefrokosten har tidligere været afholdt hos Rene Parkov i salon Cirkus, men da tilmeldingen sidste år var så stor, besluttede Morten Lynge at rykke arrangementet til Hasse Kliems salon Moreteasir, hvor de festglade herrer lørdag d. 18. december kunne nyde godt af hinandens selskab.Traditionen tro kunne de fremmødte herrer forvente en alternativ hårvask – for i stedet for at kunne nyde en dejlig hovedbundsmassage, kunne man i bogstaveligste forstand nyde en hårvask med julefrokostens eneste sæt attributter. Som enhver jo nok kan tænke sig til, var humøret højt og stemningen god – og de 7 frisører, der klippede til arrangementet, havde intet andet end tilfredse kunder! Alt i alt en julefrokost i drengenes tegn – hvad mon det næste bliver? 84 > Årets Herrejulefrokost

En overrasket Hasse Kliem - hvad mon han har fået øje på?

se flere billeder på

hairmagazine.dk


KØB VARER PÅ NETTET

- PRÆCIS NÅR DET PASSER DIG Du behøver ikke stresse over at skulle bestille varer inden for en bestemt åbningstid. Køb produkter til salonen præcis hvor og hvornår det passer dig. • Du kan handle på internettet når det passer dig • Der er åbent 24 timer i døgnet – alle ugens dage • Produkterne, servicen og leverandørerne er de samme

Klik ind under “Webshops” på www.hairmagazine.dk/webshops og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere.

frisørensnetbutik.dk


Onlinebooking skaber mersalg I hairtool’s onlinebooking kan du oprette tillægsydelser så som bryn vipper, kur osv. Det er en let måde at skabe mersalg, da kunden automatisk bliver tilbudt disse tillægsbehandlinger i forbindelse med deres booking.

Perfekt silkeblød glans De nye glattejern ST 700 og ST MIDI GALA fra Jaguar er blevet udviklet til de kunder, der stiller de højeste krav til hårpleje samt til stylister. Glattejernet kan indstilles til mellem 140 og 220 grader, og det har memory funktion, som husker den senest valgte temperaturer.

Ny dobbelt børste haircontrast lancerer netop nu en specialfremstillet børste til hairekstensions.

in-house NyE TILTAG, DER KAN SKABE MERSALG I SALONEN ER BLANDT NyHEDERNE DENNE GANG. DET GæLDER ON-LINE BOOKING AF TILLæGSyDELSER OG ET FLOT DISPLAy TIL BØRSTER. MEN SAMTIDIG BLIVER LIVET LETTERE FOR FRISØRERNE MED NyE BØRSTER, SAKSE, GLATTEJERN OG CLIP-ON ExTENSIONS TIL EN AFTEN I ByEN. Nyt børste display hairconstrast børste display er ideelt til at have stående i salonen, så kunderne kan se og mærke dem. Displayet et indeholder tre store HC børster og tre små.

Elegante stylere ghd lancerer ghd Gold Series, brandets mest luksuriøse serie til dato. Det nye elegante design er let at håndtere og køligt at gribe om. Pladerne er gyldne, og de har fået en mere jævn tekstur og et mere afrundet design, så styleren glider mere ubesværet gennem håret. Pris 1.549 kr.

ST 700

Mesteren blandt professionelle.

NY Ny farvering haircontrast erstatter nu colorcard med den nye farvering, som gør det endnu nemmere for dig som frisør at finde den rigtige ekstensions farve til din kunde.

15.02.-31.03.2011 AKTIONSTILBUD

Fashion Crown haircontrast kommer nu med Fashion Crown, et nemt ekstension system til at clipse i håret for en aften, eller hvis du ønsker en ny frisure for en dag. Det er en unique hårdel, der giver mere volumen til din frisure. Den findes i 10 forskellige farver.

Mini format, stor virkning Fra Jaguar kommer ST mini Layla og HD mini Lyla. Begge har de et bemærkelsesværdigt elegant design med en fin buet form. Lige meget hvor du er, kan du altid have Layla med på farten.

88 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

hos alle deltagende grossister

Dag og nat SalonSupport lancerer nu New CID Look Book, en fin sølvæske, der indeholder alt, hvad man behøver. Farverne er nøje afstemt så de passer til både dag og aften make-up.

W W W. J A G U A R - S O L I N G E N . C O M


frisørbranchens

guys & dolls clown collection

leverandøroversigt Bella Vista Colomer Denmark Cosmobell Danhair Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge ghd Scandinavia Goldwell Haircare Danmark HairContrast HairMix Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen ICON Hairspa idHAIR Company Jaguar Danmark La Biosthetique L'Oréal Matrix Paul Mitchell PlanOrganic Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP Thorsen Trading Wella yushinCare Danmark z.one concept

86 80 48 11 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 86 11 99 02 46 15 21 11 70 25 05 70 86 84 99 11 66 13 39 90 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 57 66 03 00 86 74 28 22 75 64 11 30 74 69 40 00 43 24 64 84 43 24 64 84 39 40 20 40 55 72 11 00 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 21 23 00 59 33 26 91 11 70 30 21 00 42 13 81 80

ANDrE LEVErANDørEr Admind 70 20 18 76 Addx 32 62 23 39 Hairtools 70 11 10 09 Hårklinikken 31 11 36 10 House of Waldorf 35 36 35 62 Magnetic Nail 47 72 00 73 Nails & Company 33 32 33 32 PHure Beautyproducts 74 53 40 60 Toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 Waldorf & Ragn 47 38 50 22 Unicare 44 83 23 00 HJEMMESIDEr I BrANCHEN www.frisorjob.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hair.tv www.hårmodeller.dk www.spt.dk

IT´S ALL ABOUT YOU. IT´S ALL ABOUT YOUR STYLE.

Hempz Couture Finishing Collection Skab og byg din egen stil med Hempz Couture Finishing Collection. Beregnet til alle hårtyper. Med disse stylingsprodukter kan du forme, danne og sikre din stil. Fantastisk finish med glans, fylde og kontrol af krus. En klasse for sig...

Hempz Couture Avant-Garde Oil Treatment Ren luksus og pleje til hår og hovedhund. Olien indeholder både Hempz Seed Oil og Argain Oil. Kombinationen af disse to olier er en unik blanding, hvor håret plejes og styrkes maksimalt og hovedbunden tilføres næring. Produktet har desuden en gavnlig virkning på psoriasis, tør hovedbund og eksem. Hempz Couture er luksuriøse, professionelle hårprodukter skabt til nuets trends og vores kulturs behov for at udtrykke os selv og en sund livsstil. Med Hempz Couture kan du få en unik stil uden at skulle gå på kompromis i forhold til dit hårs sundhed og tilstand. Alle produkterne er uden parabener, gluten og er 100 % vegetabilske.

Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

HairMix A/S | C.F. Tietgens Boulevard 32 | DK-5220 Odense SØ | Tlf.: +45 66133990 | Fax: +45 66133995 | info@hairmix.dk | www.hairmix.dk < 91


nr. 30 > JANUAr 2011

miCHAel sCHneider

MICHAEL FRA CAPO VAR GÅET DØD PÅ FRISØRBRANCHEN, MEN SÅ ÅBNEDE HAN SIN EGEN SALON! Telefon. 39 40 20 40 • www.paulmitchell.dk 1>

fra frisør til virKsomhedsejer

professionelt og afslappet

en sKandinavisK frisørKultur

Forandring skaber vækst, siger Bjarne Nielsen.

Kom med til optagelsesprøve i Marcel Klubben.

Skandinaviske frisører kan lære af hinanden.

<2

1. udgave 2011  

Hair Magazine 1. udgave 2011

1. udgave 2011  

Hair Magazine 1. udgave 2011

Advertisement