Page 1

nr. 38 > AUGUST 2012

kunstneren & nØrden LIVA OG TURNER FRA MY-T SHARP

modens forårstendenser Copenhagen fashion week Nostalgi, arkitektur, glitter og natur

Oplev showene bag scenen

forøg din omsætning Lær om VIP-kort og loyalitetsprogrammer


LANCERES I OKTOBER!

MERE END EN FARVE, ET VIDUNDER AF LYS Førsteklasses klar farve der skinner i alle former for lys med enestående beskyttelse af håret* takket være vores patenterede MICROLIGHT teknologi. Giver op til 100% dækning af grå hår. www.wella.com · youtube.com/wellatvnordics *farve efter farve, overfor den næststørste globale konkurrent

DET ER FANTASTISK AT SE, HVORDAN LYSET REFLEKTERES I ET HÅR FARVET MED ILLUMINA! BETTY CHRISTOFFERSEN Saco Hair


Bare sig BLONDME! Få et FANTASTISK BLONDT LOOK.

Spørg din frisør om BLONDME

Together. A passion for hair

For yderligere information tlf.: 86 80 48 11


ANOTHER INNOVATION FROM

DEN FØRSTE OG ENESTE AMMONIAK-FRI PERMANENTE HÅRFARVE MED GLANS ELIKSIR

HEMMELIGHEDEN BAG DEN NYE OROFLUIDO COLOUR ELIXIR ER DE ENESTÅENDE OG UNIKKE EGENSKABER FRA ARGAN, CYPERUS OG LINFRØOLIE COLOMER DENMARK A /S, Vesterbrogade 18 , 1 . sal, 1620 Kbh V. Tlf: 70222298 . w w w.thecolomergroup.dk


Af chefredaktør Pia Finne så har der endnu engang været modemesse i københavn. Tøjet var naturligvis i fokus, men håret var helt klart en del af helheden, og ind imellem også det, der satte prikken over i’et.

er, at gratis arbejde er godt, når man skal slå sit navn fast i branchen, men at man skal passe på, det ikke tager overhånd. ”det er enormt sjovt at lave masser af shows, men det giver ingen penge. og klart; man er nødt til at investere i at slå sit navn fast, men man skal ikke blive ved. Man er nødt til at sætte en værdi på sig selv”, siger de.

Men faktisk er der ikke særlig meget omtale og fokus på håret under modeugen, og det kan man som en del af frisørbranchen godt ærgre sig over. frisørerne og frisørleverandørerne bruger rigtig meget tid, rigtig meget energi og mange penge på at skabe det helt rigtige image for designernes tøj. det kunne godt fortjene noget mere anerkendelse!

i dette nummer af hair Magazine ser vi også på hele to salonindretninger, for netop udtrykket i salonen er rigtig vigtigt. som på catwalken er salonernes image det, der trækker kunderne ind, og stilen afspejler, hvem man er som frisør.

i hair Magazine sætter vi netop fokus på frisørernes arbejde backstage. vi ser på de spændende frisurer, de har kreeret for at understrege designernes stil, og vi nyder det færdige resultat, når modellerne svæver ned ad catwalken med et udtryk, hvor tøj, hår og make-up hænger 100 pct. sammen.

så brug energi på at skabe en flot salon. det betaler sig, mener de to frisører, der denne gang viser deres nye, flotte saloner frem i bladet. nyd de flotte billeder fra salonerne og nyd de smukke frisurer og det flotte tøj, der blev vist under copenhagen fashion week, men først og fremmest: bliv inspireret, for selv om tiderne ikke er optimale, handler det om ikke at gå i stå, men i stedet om at give kunderne endnu mere end de forventer. for det giver i sidste ende også penge i kassen.

shows

Liva og Turner fra My-T sharp har også stået bag en række shows under copenhagen fashion week, og deres holdning

artikLer

nyd kreativiteten i branChen

øvrigt

Jeg tænker på miljøet, men går ikke på kompromis med kvaliteten... - derfor har jeg valgt at skifte til Essensity.

indhoLd 18

kunstneren og nørden Turner er kunstneren – Liva er nørden i My-T sharp, og sammen er de to et stærkt team med deres helt egen stil - i salonen såvel som på catwalken.

28

lys, luft og masser af ny energi Lækkert og funktionelt var nøgleordene, da susanne vangedal skulle indrette sin nye salon i humlebæk.

34

en ny måde at tænke frisørvirksomhed på LT brands er en perfekt cocktail af nyt og gammelt, og målet er at give frisørerne det, de har behov for.

38

sWitCh af kenny aleksandr crazy colours med extensions.

44

se lyset i marrakesh Marrakesh’ blændende sol og smukke brændte toner dannede baggrund da wella introducerede sin nye iLLuMina farveserie.

52

vi vil være uafhængige idhair voks har dannet grundlaget for idhair company. i dag har man et miks af internationale brands og egne produkter.

82

storbystemning i familiesalonen stender på strøget er bygget om. stilen er enkelt og tidløs – og frem for alt funktionel. ”og vi er ikke gået på kompromis”, siger john erik.

88

sådan klæder vi os til foråret og sommeren 2013 blid nostalgi, arkitektoniske former, masser af glitter og en back to basic tendens.

92

blomstrende romantik edith & ella bød på blomstrende romantik og masser af farver. redken sørgede for frisurer, der matchede stilen.

94

malene birger forfører modeverdenen Malene birger fortsætter med at overraske og forføre. wella’s team stod bag scenen, da showet løb af stablen.

96

bohemian festival bondepige møder new york by night var temaet, da håret skulle styles til french connections show. redkens team var backstage.

98

når mode fusionerer med kunst Teamet fra wella professionals stod bag looket da den unge designer freya dalsjö åbnede copenhagen fashion week.

100

gents night med marco merie & victor moreno Marco Merie og victor Moreno inviterede til Look and Learn inspirationsaften i københavn i samarbejde med icon hairspa.

102

nectaya go Color seminar hos goldwell nectaya er goldwells svar på en ammoniakfri hårfarve, som med dets intensivt plejende argan olie giver smidighed og ekstraordinært glansfuldt hår.

104

kevin murphy shoW.me med iCon hairspa de udvalgte kollektioner og frisureopsætninger, som blev vist frem på scenen, tog alle udgangspunkt i de looks som dominerer på diverse catwalks og i de internationale modeblade.

106

a simple look behind the scenes... med kenny aleksandr et kig ind i modeugen med professionel ledsagelse.

14 72 110

shortcuts haircare update inhouse update

Chefredaktør > pia finne Koordinator > Louise klitgaard Art Director > Morten sørensen Distribution > postdanmark Forsidefoto > saco Tryk > coolgray Udgives af > freeminds aps, frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 københavn k, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk

Ring 86 80 48 11 hvis du også overvejer Essensity i din salon

Anette Juul Nielsen Salon Korsvik, Haderslev

gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse samt godkendelse af freeminds aps. erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. hair Magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster, priser fra leverandører samt manuskripter, fotos og lign. indsendt uopfordret.

klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shortCuts

sCan koDen

Tjen fLere penge i saLonen på hairmagazine.dk under menupunktet ”Mersalg i salonen” kan du få gode råd og vejledning til, hvordan du kan optimere din omsætning i salonen.

send din historie til Louise klitgaard på lk@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

frisørernes DistoRtion 2012 der var liv og glade dage da distortion igen i år diskede op med live musik og kendte dj navne i københavns gader og stræder. flere frisører deltog i festen, heriblandt buch, kushi og capaldi. se stemningsbillederne fra gadefesterne.

stoR gRatis Wella messe i øksnehaLLen 23. sepTeMber den 23. september 2012 afholder wella en stor gratis messe i øksnehallen i københavn, hvor du blandt andet kan se nogle af danmarks største frisørnavne på scenen; Mr & Mrs, buch, Moreteasir, saco og Mackinder. Tilmeld dig gratis på www.pgprofessional.dk/wellamesse, der er en lækker goodiebag til de første 1.500 tilmeldte! wella afholder desuden deres danske Trend vision award finale på messen, hvor vinderne herefter skal til Madrid og dyste i den internationale Trend vision finale. den gratis dagsmesse er åben fra kl. 12.00-16.00.

buch afholdte distortion i samarbejde med 4 sound, som er salonens nabo i Landemærket. festen blev afholdt på nina bangs plads i indre by. her ses jesper buch i højt humør.

hvis du har mod på endnu mere inspiration kan du købe billet til det store aften arrangement med blandt andet hårshow, middag, drikkevarer og underholdning ved nik & jay. køb billetter til aftenen på tlf. 3326 9111.

få vejledning til hvordan du kan optimere omsætningen i salonen.

du kan eksempelvis få salonens indkomst i vejret ved forskellige markedsføringstiltag eller ved en generel ændring af salonens aktivitet via for eksempel kundeservice. inde på siden kan du bl.a. læse om de 8 ultimative spare tips, hvordan du bliver en super sælger overfor kunderne eller få gode råd til, hvordan du kan motivere dine medarbejdere. scan koden og skab mersalg i din salon!

mette thoRsgaaRD

kåret som årets danske hårstylist ved dansk fashion awards 2012 dansk fashion awards blev afholdt på ny carlsberg glyptoteket, hvor Lene nystrøm var årets værtinde sammen med værterne kim grenaa og uffe buchard.

Mette Thorsgaard under dansk fashion awards med hendes to agenter i baggrunden.

en glad vinder i kategorien årets danske hårstylist 2012.

vinderen i kategorien årets danske hårstylist blev freelancer Mette Thorsgaard. hårstylist kategorien fokuserer på danske hårstylister, der tør eksperimentere og løfte håndværket til et nyt niveau samtidig med, at de udviser ekspertise inden for fagets tekniske facetter. ud over Mette Thorsgaard var også nicci welsh og joekim nielsen nomineret i kategorien.

Dansk Design vinDeR red doT awards 2012 foran 6822 ansøgninger fra 43 lande, satte designet på den nye idhair elements emballage konkurrenterne til vægs.

jesper buch fra buch. hasse kliem fra Moreteasir.

wicki buch og stella fra frisør buch.

idhair elements emballagen har været undervejs i knap 2 år fra start til slut og er idé- og designudviklet af idhairs interne designgruppe. Med emballagen har brugervenligheden været i højsæde; inverterede sider, med logo, som giver et væsentligt bedre greb når man står i badet, hvorved emballagen ikke glider i hænderne. produktet kan både stå på bund og top. sprayversionerne har integreret pumpe, så disse ikke bliver beskadiget i f.eks. en toilettaske.

både kenneth bager og Mike sheridan var dj’s på nina bangs plads.

stephen Mackinder fra Mackinder.

kristian bertelsen fra Mr. & Mrs.

rikke fra capaldi var ude og dele flyers ud foran salonen til nørrebro distortion. salonen gav 15 % på alle behandlinger mens distortion festen var i gang.

HÅROLOGI

idhairs volume booster vandt red dot award med deres lækre design og praktiske løsning.

kan noget andre ikke kan...

PRØV vores serie i 3 måneder og betal kun for det I bruger eller sælger.

Morten Lynge fra kushi afholdte distortion foran hans salon på vesterbro. der var godt gang i musikken og stemningen var i top foran den lille salon.

RING 86 84 99 11. betty christoffersen og jan holck fra saco.

se fLere biLLeder på 14 > shortcuts

hairmagazine.dk

Hårologi · Erhvervsvej 2C · 8653 Them · T: 86 84 99 11


pRestige shoW of the WoRlD - inTercoiffure nordic show

vinderne af hair Magazines faCebook konkuRRenCe hair Magazine har kåret den flotteste og mest kreative salonhjemmeside. nu kan du se de tre saloner som vandt eksklusive præmier fra idhair. salondeltagere blev hver især bedømt på brugervenlighed, forsiden samt kreativitet og nytænkning.

1

præmien gik til Maja dahl fra århus som virkelig har formået at skille sig ud fra de øvrige deltagere. siden er overskuelig samtidig med, at den er kreativ og følger tidens rå tendenser.

Tommy Løland var designeren bag tøjet til showet, hvor alle designs blev holdt i douche pasteller.

www.majadahl.dk

2

intercoiffure nordic show, som blev præsenteret under 21st world congress rome, repræsenterede landene norge, sverige, finland, island og danmark. den nordiske art director ulf scherpen havde ansvaret for showet, hvor temaet var TroLL, som må siges at være et autentisk nordisk fænomen i en ny fortolkning af fashion. præmien gik til iben hadberg fra hadberg i holbæk. siden har sans for detaljerne og der er masser af pangfarver og godt humør. et frisk pust! www.hadbergs.dk

3

præmien gik til det kreative team fra grøndahl coiffure i børkop. siden er simpelt bygget op, let at navigere rundt på, og har et stort frisuregalleri som inspiration til kunderne.

5 nordiske stylister var på scenen da showet blev afholdt; gunilla bergfeldt fra sverige, jonina shorradottir fra island, jussi juntunen fra finland, ulf scherpen fra norge og betina frank fra danmark. hver akt i showet havde en historie at fortælle – og de små eventyr blev til ét.

5 modeller blev stylet til hver af de 3 akter under showet.

de smukke modeller fik påsat prinsessekroner i deres avantgarde frisureopsætninger.

www.groendahlcoiffure.dk

hair Magazine takker alle deltagerne som var med i konkurrencen og ønsker vinderne tillykke! se alle deltagerne på www.hairmagazine.dk

de fem stylister bliver hyldet på scenen.

fake your beauTy på vesTerbro fejrede 1 åRs føDselsDag fake your beauty fyrede op under en fest, da de fejrede deres 1 års fødselsdag. der var masser af se på; fede farver, ekstreme klipninger og vilde tatoveringer. dj´en spillede lækre toner og selvfølgelig sangen fake your beauty.

Lina sørgede for at alle følte sig godt tilpas.

god musik var at finde i salonen blandt frisørstole. 16 > shortcuts

Lækre snacks og hotte servitricekostumer var med til at sætte prikken over i’et til fake your beauty 1. års fødselsdag.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Kunstneren & nørden Turner er kunstneren – Liva er nørden i My-T Sharp, og sammen er de to et stærkt team med deres helt egen stil - i salonen såvel som på catwalken. ”Vi gør hver især det, vi er bedst til, så godt vi kan”, lyder det fra de to, og dét samt en stor passion for hår er en del af hemmeligheden bag deres succes. ”Og så bliver man høj af at gøre folk glade”, siger de.

”Vi kan 95 pct. af det samme. Men når det gælder de sidste fem procent, ligger vi til gengæld i hver vores ende af skalaen”. Turner er kunstneren, der kan lade en tot sidde, bare fordi det er fedt. Liva er nørden, der bliver ved, til alt hænger perfekt sammen.

På væggene hænger oplæg til de shows, de to piger om et par dage står for stylingen af under Copenhagen Fashion Week i samarbejde med Redken, og man fornemmer passionen og glæden ved at arbejde med hår, ved kreativiteten og ved at kunne give kunderne det, de vil have.

”Til gengæld er vi fælles om, at hår skal være klædeligt, og vi ved, hvordan vi selv og vore kunder, vil have det”. Sådan lyder det fra de to skønne piger en mandag morgen i My-T Sharp i det københavnske latinerkvarter. Vi sidder i baglokalet. Der roder lidt, men der er sjæl og atmosfære i rummet, og så er der ingen tvivl om, at her får kreativiteten frit spil.

”Da jeg var uddannet, arbejdede jeg som freelance med fotoopgaver, reklamer med videre. Jeg troede, det var det, jeg skulle, men efter et års tid savnede jeg mine kunder. Jeg savnede at få fok til at se godt ud og at få ros”, fortæller Liva. Og Turner istemmer: ”Det er præcis dét: Man bliver afhængig af at gøre folk glade, af at der hver eneste dag er mennesker, der roser én for det, man gør, klapper én på skulderen og er

18 > Kunstneren og nørden

Liva (t.v.) er nørden, der bliver ved, til alt hænger perfekt sammen. Turner (t.h.) er kunstneren, der kan lade en tot sidde, bare fordi det er fedt.


”Man bliver afhængig af at gøre folk glade, af at der hver eneste dag er mennesker, der roser én for det, man gør, klapper én på skulderen” - Turner

NYHED

Bio avanceret genopbygningshårkur

En REvOLuTiOn imOD SKADET Og øDELAgT håR Genopbygger hårets fugt- og keratinniveau Intropris

169,-

HALV PRIS Turner fra My-T sharp.

super glade, når de går ud ad salonen”. både Liva og Turner er udlært i 2000. da de var færdige med uddannelsen, følte de begge, at de var kørt træt i frisørfaget, og de var ude og prøve noget andet. Turner var post og Liva var barchef. ”Men efter et års tid savnede vi faget. vi kendte ikke hinanden, men vi søgte den samme stilling og blev begge ansat”. stilen i salonen var dog ikke den, pigerne gerne ville arbejde med og de fulgtes ad til stender på strøget, indtil de besluttede sig for at starte My-T sharp. ”det er 40 gange hårdere at være selvstændig end at være ansat, men det er 1000 gange federe”, lyder det fra pigerne. Måske fordi der ikke er noget der hedder at fejle i deres bog. ”vi tror i princippet ikke, der er nogen, der kan gøre det bedre end os”, siger de grinende, men samtidig siger de også, at der skal være plads til at gøre tingene på forskellige måder, så længe man gør det så godt, man kan. man må ikke gå i stå i My-T sharp er kodeordene kvalitet og hygge, og så handler det i høj grad om ikke at gå i stå. netop på den front, ser Turner og Liva deres samarbejde som super stærkt. ”vi stiller hele tiden krav til hinanden og dermed også til os selv. vi har selvfølgelig også vores op- og nedture og tider, hvor den ene måske har behov for en pause, men så kan den anden tage over. vi har hinanden, men vi er også os selv med de stærke sider, vi hver især har”, forklarer Liva og Turner. og så understreger de, at det bestemt ikke er nogen hyggeklub, de driver. 20 > kunstneren og nørden

i My-T sharp er kodeordene kvalitet og hygge.

”vi har stort fokus på at udvikle os kreativt med hår, men vi har også fokus på forretningen!” de to piger stiller høje krav til sig selv, og så fortæller de, at de heldigvis igennem årene har lært deres eget værd. ”i de første år havde vi flyvende travlt med alt det sjove – shows, photoshoots med videre – alt det, der ikke giver penge i kassen. Men det har været en god investering. det har åbnet mange døre, som vi benytter i dag”, fortæller Liva og Turner, der er teamledere og ”artists” for redken. det vil sige, at de står bag de shows under copenhagen fashion week, hvor redken står for håret, og at de underviser redkens kunder. så holdningen er klart, at man er nødt til at investere noget tid og nogle kræfter i at slå sit navn fast, men at man ikke skal blive ved med at lave gratis arbejde. ”Man er nødt til at sætte en værdi på sig selv”, mener de. ”shows er hårdt arbejde, det er sjovt, og for mange frisører er det en hobby, men der skal også tjenes penge”. også i showsammenhæng er det rart at være to.

EKSTRA FORDELE: Forbedrer hårets styrke, og nedsætter risikoen, for at håret knækker, med 59%*. Optagelsen af Peptiderne i hårets fibre kan spores selv efter 25 hårvaske. Forbedrer feading af hårfarvens intensitet med 94%.* *Test foretaget 1 uge efter håret er nyfarvet. Farven mister flest farvemolekyler den første uge. *Test foretaget af JOICO® Laboratoria Europe.

”ind imellem er man ved at blive kvalt, og når man har stået og lavet massevis af hestehaler i frostvejr, så får man lyst til at sige ”nu stopper festen”, men så er det godt der er én til at trække i den anden retning”, lyder det fra Liva, og hun og Turner er super glade for redken-samarbejdet. ”vi får masser af kreativt in-put, vi har været i amsterdam og i belgien, ligesom vi stod for redkens colorthon i 2010”. og ja, redken har åbnet døre for Turner og Liva. ”Men havde vi ikke haft redken til at åbne dørene, havde vi selv gjort det”, lyder det selvsikkert

HH SIMONSEN & JOICO/Denmark

selected JOICO® distributor for Denmark

HHSIMONSEN.DK

T l f. 7 3 7 5 10 0 0


Hairpoint er din online sHop med

”når man har stået og lavet massevis af hestehaler i frostvejr, så får man lyst til at sige ”nu stopper festen”, men så er det godt der er én til at trække i den anden retning” - Liva Liva fra My-T sharp.

lagervarer til stærk lavpris. Her finder du alt din salon Har brug for, i god kvalitet. vi leverer direkte til dig inden 48 timer.

SADELSTOL Priser fra KUN

Ondt i ryggen?

så hop i sadlen og mærk forskellen

fra Liva og Turner, selv om de ikke er i tvivl om, at det også giver en øget tillid i forhold til kunderne i salonen – en slags blåt stempel – at de arbejder med redken. nummeRet føR telepati både Liva og Turner tænker hår ind i alt, de gør, men de siger selv, at de er som nat og dag både når det gælder måden at opfatte tingene på, i hvad der inspirerer dem, og når det gælder klippeteknikker. ”Men vi kan snakke sammen, og vi kan hver især sætte os ind i den måde, den anden tænker på. ind imellem er det nummeret før telepati”, fortæller de smilende. ”vi kan sidde i henholdsvis bussen og toget, og pludselig kan den ene ringe op og begynde at fable om en eller anden vild idé eller inspiration, og den anden fanger det med det samme. vi er de vildeste sparringspartnere”, lyder det.

YOSHI SAKSE

”og så er det ikke mange partnerskaber, hvor man får lov til at være kontrolfreak”, fortæller Liva grinende, og siger, at Turner giver hende plads, griner lidt ad hende, og så er det dét.

Priser fra 958,-

SPAR 20%

”Modsat; havde Turner ikke mig, tror jeg ind imellem hun ville falde i søvn i et hjørne”, siger Liva med et glimt i øjet. og Turner supplerer med at fastslå, at det er fantastisk med et partnerskab, hvor man ikke nødvendigvis behøver at ”tage sin tur”.

Nyhed med 2 års garanti

”vi skylder ikke hinanden noget. vi gør begge, hvad vi kan, og så længe ingen ad os bliver dovne, men yder det, der er muligt, er det ok”. og de er forskellige på flere fronter. Turner kaster 87 bolde op i luften. Liva griber de tre, og finder ud af at udføre dem. ”og så behøver vi ingen manualer og håndbøger, indholdsbeskrivelser af produkter eller andet, for vi slår bare op i Liva, hun kan huske de mest sindssyge ting”, siger Turner. en stoR familie de beskriver også lunt salonen og de seks ansatte som en anden familie med eleverne som børnene, de andre frisører som de sure eller sjove 22 > kunstneren og nørden

1.495,-

98,JAGUAR KAMSÆT

SÆT MED 9 STK. ANTISTATISKE Vejl. pris 172,-

de to piger er bestemt ikke afvisende overfor at åbne flere saloner, men det skal ikke være en kæde, er de enige om. ”det skal være selvstændige fede butikker med en fed placering og med hver deres udtryk som My-T sharp har det i det københavnske latinerkvarter.

Køb online på www.hairpoint.dk Telefon 87 27 32 02 (9-15)


tanter alt efter situationen, og Liva og Turner som enten mor/mor eller far/far også i forhold til situationen. ”Men vi er enige om, at vi ikke tolererer fnidder. vi har en ”no bullshit-regel”, og ingen taler bag hinandens ryg. og vi er rigtig meget stoddere i den retning. har man en dårlig dag, melder man det ud, smiler til kunderne, og så er man i øvrigt velkommen til at sætte sig i et hjørne og surmule”. og så pointerer Turner og Liva, at alle er lige vigtige i salonen.

videnskab. det handler blot om at bruge dem ordentligt. sætte klipningen, gøre det ordentligt og komme videre”. Liva og Turner henter deres inspiration i alt andet end hår. det kan være en disneyfilm, en kvinde på nørreport station, et musiknummer, eller det kan være en brainstorming de to imellem. ”det handler om, at man ser noget fedt, noget, der giver én en fed følelse eller energi og som så morphes rundt, så det bliver til fedt hår”.

”vi kan ikke leve uden eleverne, og den indsats de gør. og det gør vi meget for, at de skal forstå. de er en af grundstenene i forretningen, og dem, der hjælper os med de små ting, så kunderne bliver glade og tilfredse”. Men eleverne presses også i My-T sharp.

”og så er der en grund til, at vi har et mobilabonnement, hvor vi kan ringe gratis til hinanden, for selv om vi lige har været sammen i 10 timer i salonen, kan vi sagtens tale et par timer, når børnene er lagt i seng”, siger de smilende.

”de skal finde ud af, hvilken frisør, de gerne vil være, og gå efter det. der er masser af gennemsnitsfrisører i branchen, derfor er det vigtigt at finde sin stil, hvad enten man vil lave photoshoots og catwalk-hår, eller man synes, det er fedt at være en rigtig god kunde-frisør; det handler om at lægge energi i det, man vil, og som man er god til”.

fRa fRu lyse stRibeR til punk i My-T sharp kommer alle. fra ”fru lyse striber” til punkeren. Men generelt er det kunder, der ved, hvad de vil, og som stiller store krav til deres udseende. ”vi har også direktøren, der skal klippes, så det kan holde seks uger, mens han rejser og teenageren, der er bevidst om hver en tot. vi har kendte mennesker og almindelige mennesker i salonen, og alle behandles ens”.

følg stRuktuRen Liva og Turner deler også holdning, når det gælder arbejdet med håret. ”Tænk former og struktur”, lyder parolen fra dem. hvorfor skal man følge en stil, lav i stedet noget kundevenligt, fedt hår, der følger hårets struktur, og som også ser brandgodt ud, når kunden har vasket håret derhjemme”. for Turner og Liva handler det om at klippe klædeligt. at se på kundens ansigtsform og klippe efter det. ”og en klipning behøver ikke tage tre timer. Man kan sagtens skabe smukt hår med enkle teknikker. der findes reelt fire klippeteknikker, der skal arbejdes med, så det er ikke raket24 > kunstneren og nørden

de to piger er bestemt ikke afvisende overfor at åbne flere saloner, men det skal ikke være en kæde, er de enige om. ”det skal være selvstændige fede butikker med en fed placering og med hver deres udtryk – og ikke mere end 2-3 stykker. ellers handler det i høj grad om hele tiden at udfordre sig selv og hinanden. ”det er det, der skaber energi. Mange frisører udfordrer ikke sig selv, de glemmer teorierne, og arbejdet bliver en vane, og gør det først det, er det lige meget med at være frisør”, slutter Liva og Turner fra My-T sharp.

hold & pleje faktor

i My-T sharp kommer alle. fra ”fru lyse striber” til punkeren. Men generelt er det kunder, der ved, hvad de vil, og som stiller store krav til deres udseende. her ses frisørassistent Mille wiinberg

• LET HOLD • LET PLEJE

• MEDIUM HOLD • MEDIUM PLEJE

Hør mere om elements hos din IdHAIR konsulent eller på 8674 2822

• MEGET KRAFTIGT HOLD • MEGET HØJ PLEJE


C O P E N H A G E N

ICON HAIrSpA INTrOduCErEr:

FrEmTIdENS FArvESySTEm ZenzTherapy farvesystem uden ammoniak, PPD, recorcinol eller parfume, opfylder den seneste internationale lovgivning og sikkerheds standarder. Et farvesystem, der respekterer hår, hovedbund og dig som frisør. Med stort indhold af naturlige ingredienser bl.a. plejende Jojoba og forskellige æteriske olier. 100% dækning af grå hår. Velkendt farvesystem og nuancer, der passer perfekt til nordisk hår. ZenzTherapy farvesystem er meget velegnet til sensibelt hår og hovedbund. Afblegningspulver – fri for ammoniak, samt creme afblegning uden ammo-

niak, der kan bruges i hovedbunden. Aldrig har der kunnet opnås hvidere resultater. Det har aldrig været mere behageligt at afblege dit hår. Hvorfor arbejde med meget skadelig ammoniak? Du kan nu arbejde i frisk luft og får også et bedre resultat end nogen sinde. Lysningspulveret samt creme afblegning bleger op til 7 toner. Blandet 1:2 med valgfri beize 3%-12%. NB! Virker meget hurtigere end andre ammoniak-fri afblegninger på markedet.

NATurlIgE Og økOlOgISkE prOdukTEr udEN SulFATEr, FArvESTOFFEr EllEr kuNSTIg FArvE Zenz Therapy er en professionel og naturlig hår- og hudpleje serie, der tager udgangspunkt i aromaterapiens velgørende univers. Alle produkter er naturlige og økologiske og indeholder ingen sulfater, farvestoffer eller kunstig parfume.

ZenzTherapy forhandles af: ICON Hairspa A/S

Energivej 3 . 4180 Sorø . Ordretlf: 57 66 03 00 . www.iconhairspa.dk

Vi anvender aromaterapeutiske duftstoffer fra planter, der er certificerede økologiske, biodynamiske eller vildtvoksende. Alt med respekt for, og hensyntagen til, både vores indre og ydre miljø.


se flere billeder på

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

hairmagazine.dk

Lys, luft & masser af ny energi Susanne Vangedal har flyttet sin salon til et nyt lokale i Humlebæk Center, og indretningen har hun ikke gået på kompromis med. Kriterierne var nemlig, at det skulle være lækkert, funktionelt, og at indretningen skulle holde i flere år frem. Og det har hun fået.

ta r inven le gevaskesto

kr. 100.000 kr. 70.000 .000 lads kr. 15

4 stk. massa pe stole 10 stk. pum p v. betjenings 6 stk. spejle Pris i alt Alle priser

Receptionsdisken matcher resten af salonen holdt i hvidt, stål og sort.

kr. 185.000

ms.

er excl. mo

Salon Vangedal henvender sig til alle fra 0 til bedstefar og de to børnepladser - raketten og Mercedes’en, hvor børnene kan se tegnefilm, mens de bliver klippet, er flittigt brugt. Raketten har i øvrigt fulgt salonen gennem flere generationer af kunder…

Enkelheden og det lyse og lette har været målet for Susanne Vangedal, da hun skulle indrette sin nye salon i Humlebæk Center. Resultatet er hun meget tilfreds med.

Lys, luft og masser af ny energi har været målet, da Susanne Vangedal skulle indrette sin nye salon, Salon Vangedal i Humlebæk Center. Salonen har kun stået klar med sit nye udseende i godt 14 dage, alligevel har Susanne allerede en rigtig god fornemmelse omkring salonen, og hun er rigtig glad for den nye indretning, der bare fungerer – og som samtidig er enkel i sit udtryk, stilren og nutidig. Salonen blev åbnet af Søren Pjedsted i 1976 og i 1996 overtog Susanne Vangedal den. Det betyder, at salonen altid har haft nogle stolte håndværksmæssige traditioner, og dem holder Susanne i hævd. 28 > Lys, luft og masser af ny energi

I 18 år har salonen således ligget i Humlebæk og i 9 år i Humlebæk Center. ”Fakta skulle udvide, og ville gerne have vores tidligere lokale, derfor valgte vi at flytte til nye lokaler. Det handler jo om at få fyldt centeret ud for vores alle sammens skyld”, lyder det fra Susanne Vangedal, der benyttede flytningen til at indrette en ny helt up-to date salon, der kan danne rammen om hendes virke i mange år frem. ”Vi har fået helt nyt inventar, nye massagevaskestole og i det hele taget moderniseret salonen, så det enkle og stilrene er kombineret med funktionaliteten”, fortæller Susanne. Indretningen er sket i samarbejde med Bella Vista, som Susanne har samarbejdet med hver gang salonen er

lavet om. ”Vi kiggede os naturligvis omkring, men Bella Vista havde det rette udvalg, så vi kunne indrette en lækker, ny salon”, lyder det fra Susanne.

og moderne, er det den samme kundegruppe, man henvender sig til. I salonen er der fem frisører og to elever, der tager sig af kunderne, der kan anbringes i 10 behandlingspladser og to børnepladser – en raket og en Mercedes.

Raketten bliver Én ting, der ikke bliver skiftet ud er den raket, børnene sidder i, når de bliver klippet. I øvrigt er den også købt hos Bella Vista for mange herrens år siden, fortæller Susanne smilende.

”Det er faktisk lidt sjovt, for vi har faren, der kommer ind med sin søn, der skal klippes for første gang, og han fortæller, at første gang han blev klippet, sad han også i raketten”, fortæller Susanne.

For Frisør Vangedal er en familiesalon, der betjener alle fra 0 til bedstefar, som Susanne Vangedal siger det. Og selv om salonen er nyindrettet

Det skulle være lækkert Susanne Vangedals absolutte kriterie, da salonen skulle indrettes var, at Lys, luft og masser af ny energi < 29


Sulfate Free! The new reference

Ved vaskepladserne har Susanne valgt massagestole – også fra Bella Vista – og de er et stort hit hos kunderne.

Bella Vista har leveret såvel stole som borde og spejle ved de ti behandlingspladser.

det skulle være lækkert og funktionelt, og hun er bestemt ikke gået på kompromis. ”Jeg har købt de stole, jeg synes, var allermest lækre; de smukkeste stole og de smukkeste vaskestole, og jeg valgte massage­ stole til de fire vaskepladser”. Netop massagestolene er det store samtaleemne, og kunderne er vilde med dem. ”Faktisk kom vores grønthandler ind forleden med ordene: ”nu må jeg altså se, om det er rigtigt med de massagestole, som jeg hører så meget snak om……”, og det var det jo”, lyder det fra Susanne.

såvel behandlingsstole som vaskestole, borde, spejle og den flotte receptionsdisk hos Bella Vista. Venteområdet er også nyt med et hyggeligt sofaarrangement, der matcher resten af salonen i udtrykket, og gulvene i Salon Vangedal er koksgråt, melleret linoleum, der holder i mange år frem. Loftet er ført helt til kip, og således er der skabt masser af rum, lys og luft i salonen. Også lyset i salonen er helt nyt, og på den front har Susanne entreret med en professionel lysmand, netop for at få det optimale lys i salonen. ”Der er slet ingen tvivl om det. Det lys, vi nu har fået, er 100 gange bedre end det, vi havde i den gamle salon”.

Stolene er sorte med stålarmlæn, og netop det sorte, stålet og det hvide er gennemgående farvetoner i salonen. Dog bløder Susanne Vangedal det op med planter og blomster, og hun er helt klar over, at selv om det handler om en stilren enkelhed, skal salonen også have sin egen personlighed. ”Og herudover kommer farverne jo også, når vi sætter alle produkterne på hylderne”, lyder det fra Susanne, der klart mener, at produkterne også præsenterer sig meget bedre i den nye salon, og dermed håber hun på et endnu større salg af produkter nu end tidligere.

Hun mener klart, det kan betale sig i længden at få professionelle mennesker ind, der ved, hvad de har med at gøre. ”Resultatet bliver bare SÅ meget bedre”, siger hun. Så Susanne har bestemt ikke gået på kompromis. Hun har fået præcis den salon, hun ønskede, og hun har fået en salon, der holder i mange år frem.

Da Susanne havde besluttet sig for at samarbejde med Bella Vista, kom de forbi, tegnede lokalet op, og hjalp med at indrette rummet optimalt – selvfølgelig ud fra Susannes anvisninger, og således har hun købt

”Og kunderne er helt vilde med den. Vi har fået et væld af positive til­ kendegivelser, og kunder, der kommer ind og siger: ”Hvad er der lige sket her??!!”, med et stort smil på”, slutter Susanne.

30 > Lys, luft og masser af ny energi

LOVE YOUR HAIR 100% SULFATE FREE • alle shampooer er sulfat- og parabenfri • indeholder Arganolie som styrker og beskytter håret • rig på naturlige næringsstoffer, antioxidanter samt keratin amino acids, som gør håret blankt

Q hair.dk

Tlf. 44 94 34 00


a MAKSIMER DIN SALONS

POTENTIALE Flere og flere saloner bliver ”naturlige”. Vil du også gå samme vej? Så er det godt at vide, at Aveda fører an som nummer 1 inden for naturlige personlige plejeprodukter.* 30+ år med grøn innovation Vi gør en forskel: vi var først til at fremstille emballage af 100% genbrugsmateriale, først til at producere med 100% vindenergi**, og det første skønhedsfirma til at opnå en Vugge til Vugge bæredygtighedsgodkendelse (læs mere på aveda.com). 95%^ naturligt udvundne^^ produkter med bevist effektivitet Naturlige ingredienser er lig med ren ydeevne: dry remedy shampoo™ forbedrer øjeblikkeligt tørt hår med op til 63% som en del af vores 3-trins fugtgivende system1. op til 95% naturligt udvunden hårfarve, 100% ydeevne Avedas hårfarve imødekommer naturligt alle dine behov – fra fuld dækning af gråt hår til vibrerende farver – alt imens håret efterlades fundamentalt uden skader, silkeblødt og smidigt. BLIV EN DEL AF VORES GLOBALE NETVÆRK I DAG Ring til Avision Group på 26 38 03 80 eller besøg www.aveda.dk *

Kilde: Organic Monitor, 2010; markedsandel baseret på dollars indenfor kategorien Natural Personal Care Product. **I følge en analyse af WWD Beauty Report International Top 100 kosmetikproducenters firma hjemmesider i april, 2007. Vindenergien indgår i et forsyningsnet, hvorfra vi får elektricitet. ^Gennemsnit baseret på styksalg af top 20 produkter indenfor hver af Avedas 6 produktkategorier. ^^Fra planter og ikke-råolie-baserede mineraler. 1Baseret på klinisk studie af gennemredning af vådt hår, hvor tilstanden blev forbedret efter brug af shampoo, conditioner og masque.

© Aveda Corp.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

En ny måde at tænke frisørvirksomhed på

LT Brands går meget op i at være ærlige omkring deres produkter og vise frisørerne hvordan produkterne anvendes.

Blandt mærkerne er australske Evo, som LT Brands er stolte af at have fået forhandlingen af.

Jonas Topholt og Ebbe Lynggaard fra LT Brands.

LT Brands har som mål, at give frisørerne det, de har behov for. Virksomheden er anderledes og tilgangen til branchen er ny, men kontinuiteten fastholdes, for LT Brands er en perfekt cocktail af nyt og gammelt. Ebbe Lynggaard repræsenterer oldschooltankegangen, mens Jonas Topholt står for newschool. ”Og det giver en rigtig god synergi”, lyder det fra de to. 34 > En ny måde at tænke frisørvirksomhed på

”Vi vil skabe en virksomhed, der i højere grad tager udgangspunkt i, hvad frisørerne efterspørger samt i, hvad, frisørerne synes, er interessant frem for blot at være fokuseret på at sælge en masse produkter til dem”. Sådan lyder det fra Ebbe Lynggaard og Jonas Topholt, der siden 1. januar 2012 har drevet LT Brands.

ærlige omkring det”, forklarer Jonas Topholt. Lige fra første færd har man således holdt en høj teknisk standard dels med egne teknikere, der tager rundt i salonerne, og dels med eksterne freelanceteknikere. ”Frisørerne elsker at købe, men de hader at føle, at de bliver solgt noget”, tilføjer Ebbe Lynggaard, og det vil man gerne gøre op med i LT Brands.

Ebbe Lynggaard har i mange år været tilknyttet Goldwell, indtil man 1. januar trak en streg i sandet, og besluttede, at man frem for at være en grossist i det Nord- og Midtjyske ville være leverandør af hårprodukter til professionelle frisører i hele Danmark.

En paraply af brands Netop for at kunne give frisørerne det, de har behov for, har Ebbe og Jonas valgt at have en række forskellige brands – også nogen, der overlapper hinanden. Men det har været vigtigt for de to at skabe en paraply af brands, så den moderne frisør kan shoppe rundt og vælge nøjagtig det, der passer til den enkeltes behov.

Før de to etablerede LT Brands havde de naturligvis gjort sig nogle tanker om, hvad der skulle til for at være anderledes end de øvrige firmaer i markedet. ”Og netop når man laver en totalt turn-around og skaber et nyt firma, så har man også chancen for at gå ind og kigge på markedet, se på hvad det er, kunderne og potentielle kunder egentlig efterspørger, skære de ting væk, som tiden er løbet fra, og være åben overfor nye ting, nye ideer og nye in-put”, fastslår Ebbe Lynggaard, der selv forklarer opbygningen i LT Brands som bestående af ham selv, der repræsenterer det etablerede; kontinuiteten og som ved en masse om, hvordan man driver en forretning, og Jonas, der er uddannet frisør, og som ved rigtig meget om, hvad det er frisørerne ønsker. ”Når der kommer en sælger fra et firma ind i salonen hver femte uge med sine produkter, har man måske intet forhold til dem, og man ved egentlig ikke lige, hvordan man skal bruge produkterne. Vi vil gerne bringe den mere frisørvenlige tilgang til tingene ind i billedet, og i stedet for at snakke så meget, vise dem, hvad produkterne kan, hvordan de kan bruges af både dem selv og af deres kunder og frem for alt være

”Der findes rigtig mange gode produkter på markedet i dag. Det, der adskiller dem fra hinanden, er ofte, hvor gode leverandørerne er til at fortælle, hvordan produkterne bruges, så frisøren såvel som forbrugeren får det optimale ud af dem”, lyder det fra Jonas Topholt. ”Så det, vi tror på, vi kan få succes med, er i høj grad vores viden om produkterne og om branchen”, supplerer Ebbe Lynggaard. Blandt visionerne i LT Brands er at skabe en mildere hverdag for frisørerne og for forbrugerne. ”Vi bryster os ikke af at være grønne, men vi har et mål om at være kritiske i forhold til det, vi har på hylderne, for i den tid vi lever, handler det om, at vi skal passe på os selv”. Under produktparaplyen findes således en palet af produkter, der spænder fra lav-alkaliske farver over andre milde farveprodukter til luksus hårprodukter, og således introducerer man inden længe en luksusserie der indeholder bl.a. ægte kaviar, 24 karat guld og diamantstøv og som En ny måde at tænke frisørvirksomhed på < 35


Gitte Lynggaard står for administrationsarbejdet.

forhandles i frisørsaloner og wellness centre på de fineste hoteller i Dubai, Los Angeles og Rusland. Der findes hårspray uden aerosoler, og alle produkterne er parabenefri.

sparret med en række ledende erhvervsfolk fra det nordjyske omkring spørgsmålet: ”Hvordan kommer vi ud over traditionerne og i stedet tænke nyt?”

”Dermed har vi et sortiment, som frisørerne kan plukke i og finde deres egne favoritter”. Blandt mærkerne er australske Evo, som Ebbe og Jonas er stolte af at have fået forhandlingen af. ”Evo var blandt de brands, der stod allerhøjst på vores ønskeseddel, så da tingene pludselig gik op i en højere enhed, og vi fik mulighed for at blive distributør i Danmark, var det bare godt”, lyder det. ”Marketingsføringsmæssigt er de utraditionelle og spændende, produkterne er milde, og kvalitetsmæssigt er de bare spitze klasse”, fastslår Jonas.

”Og ad den vej har vi fået en række gode ideer til, hvordan vi kan se verden på en ny måde. Bl.a. har det resulteret i en LT Club, der giver vore kunder adgang til en række aktiviteter, som f.eks. sushi arrangementer, et event, hvor de kunne lære at lave hjemmelavet chokolade med videre”. Det handler med andre ord om at skabe et loyalitetsforhold.

Et bevidst marked Ebbe Lynggaard har en klar opfattelse af, at frisørerne i dag er meget bevidste om, hvad de kan lide, og hvad der fungerer for dem. ”Vi ser en tendens til, at frisører, der tidligere havde 2-3 leverandører i dag har 8-10 leverandører, fordi de ”cherrypicker” i sortimenterne og finder præcis det, de kan lide”. Det betyder også, at LT Brands har et dynamisk sortiment, og at man løbende er på udkig efter nye brands, der kan give frisørerne det, de har behov for. Samtidig gør man en indsats i forhold til at høre frisørerne, spørge dem og få feed back, så man hele tiden rammer den tid, vi lever i. ”I det hele taget har vi en filosofi om, at LT Brands skal være uimodståelige at handle med”, siger Ebbe med et smil, og forklarer, at forsøger man at være uimodståelig, så gør man også alt, hvad der står i ens magt, for at kunderne skal få lyst til at købe varerne – uden at presse dem! Ideen er, at LT Brands vil arbejde på to fronter. Dels den mere traditionelle med sælgere, der er tilknyttet virksomheden og som besøger kunderne, og dels den mere moderne, hvor man i høj grad benytter de sociale medier og online markedsføring, og ad den vej skaber en positiv efterspørgsel på produkterne hos forbrugerne. Ny frisk tilgang Ebbe Lynggaard og Jonas Topholt har lige fra begyndelsen haft en idé om, at tingene i LT Brands skulle gøres anderledes. Derfor har man haft gang i et spændende projekt; en professionel tænketank, hvor man har 36 > En ny måde at tænke frisørvirksomhed på

”Og så synes frisørerne, det er fedt at kunne mødes uden nødvendigvis at have kam og saks i hånden”, lyder det. Blandt de øvrige arrangementer er Girls Night i firmaet, hvor frisørerne kan tage udvalgte kunder med, og hvor LT Brands giver deres bud på f.eks. tidens festhår. ”Vi vil gerne gøre det nemmere for vores kunder, at skabe en loyalitet i forhold til deres kunder”. Jeg elsker at blive provokeret At Ebbe og Jonas spiller rigtig godt sammen i LT Brands er der ingen tvivl om, også selv om de har hver deres måde at tænke virksomhed på. ”Jeg repræsenterer oldschool-tankegangen. Jeg ved, hvad der virker, og hvad der ikke virker, og jeg ved, hvordan man driver en forretning, mens Jonas har masser af anderledes ideer til, hvordan han kunne tænke sig det kunne fungere”, forklarer Ebbe Lynggaard, og det skaber nogle gode synergier. ”Jeg nyder at blive udfordret og provokeret af Jonas og de andre unge medarbejdere, og jeg elsker, når jeg ikke ved, hvad min dag kommer til at rumme”, fortæller Ebbe Lynggaard, der ser Jonas og ham selv som en perfekt cocktail af oldschool versus newschool. Spørger man de to, hvordan de ser LT Brands i fremtiden, fortæller de, at de allerede nu er godt udbredte i Jylland og på Fyn, og at den eneste plet; Sjælland og hovedstaden snart vil blive dækket ind. ”Vi oplever os selv som slow movers. Vi vil ikke vækste, hvis det betyder at gå på kompromis med vores forretningsideer og kvalitetsnormer. Således arbejder vi stille og roligt men sikkert frem imod at blive blandt de toneangivende leverandører på markedet. Vi har en dedikation, en vilje og en stålfast tro på, at det nok skal lykkedes. Det er ganske enkelt omdrej­ ningspunktet for alt, vi gør”, slutter Ebbe Lynggaard og Jonas Topholt.

HAIR PASSION IS A WAY OF LIFE. SHARE IT. Wella Professionals-frisører vil bruge deres erfaringer og viden til at gøre en forskel for udsatte unge i Brasilien. Det globale samarbejde mellem Wella og UNICEF – WELLA-UNICEF MAKING WAVES - har til formål at give udsatte unge i Brasilien en frisøruddannelse og dermed en chance for at skabe sig en bedre fremtid. Du kan også være med. Vil du vide mere, kan du kontakte din lokale salgsrepræsentant fra Wella eller besøge www.wella.com/wella-unicef UNICEF fremmer hverken varemærker, tjenester eller produkter.


Creative Director > Kenny Aleksandr Fotograf > Thomas Løvring / www.thomasloevring.dk

Model > Alberte Olsen / Scoop models Makeup assistent > Liv Tverskov Sørensen

switch

af kenny aleksandr

FØR

Inden jeg starter med at forvandle Alberte skal jeg farve mine extensions ind, jeg bruger en del blonde extensions fra B-Long hair og så bruger jeg crazy colour fra IdHAIR (farve 1,2,3,4).

Alberte med typisk skandinavisk blond hår.

AFTENENS VÆRTER:

resultat Når jeg har farvet alt håret, vasket det og tørret det, har jeg nu de perfekte indfarvede extensions til at skabe resultatet med.

Jeg påfører banerne med tape i Albertes hår så det nemt kan tages af igen - dette er en rigtig god måde at prøve de stærke farver af på, hvis man ikke tør farve sit eget hår rigtigt. Det er også en måde at bruge gamle extensions på i stedet for at have dem liggende i en skuffe. Hvis man er mørkhåret kan man blege spidserne på extensions først og så farve dem ind i den farve man ønsker, før de sættes på. Brug fantasien!

RYTTERIET MICK ØGENDAHL LIS SØRENSEN ØSTKYST HUSTLERS CARLSBERG/TAP1 TLF: 35 24 08 50

INFO & BILLETTER: JULESHOW.DK


efter

Min inspiration er faktisk også fra modeugen med modellen Chloe Nørregaard - som til daglig bor i NY og arbejder i hele verden. Chloe havde til Adidas showet fået en lidt særlig frisure - dette fik mig til at tænke kreativt og lave netop dette resultat til Switch.

40 > SWITCH

SWITCH < 41


ANOTHER INNOVATION FROM

COLOMER DENMARK A /S, Vesterbrogade 18 , 1 . sal, 1620 Kbh V. Tlf: 70222298 . w w w.thecolomergroup.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Se lyset i

Marrakesh

Marrakesh i Marokko var en eksotisk rejse for den europæiske presse.

Teamet bag Wella Professional skulle præsentere sin nye ILLUMINA farveserie under overskriften ”See the light” skete det med Marrakesh’ blændende sol og de smukke brændte toner, der præger byen og den omkringliggende ørken, som baggrund. Josh Wood, Wella Professionals Global Creative Director, kalder ILLUMINA for den største innovation inden for hårfarve i mange, mange år.

Illumina er banebrydende, når det gælder hårfarver”, lyder det fra Wella Professionals Global Creative Director Josh Wood.

Marrakesh var som Aladdins verden. Blå himmel og skønne omgivelser.

De smukke naturlige nuancer, varmedisen, de fremmedartede dufte og den fantastiske atmosfære i Marrakesh dannede rammen, da Wella præsenterede den nye ILLUMINA hårfarve for den europæiske presse. ”ILLUMINA er banebrydende, når det gælder hårfarver”, lyder det fra Wella Professionals Global Creative Director Josh Wood, der har arbejdet med at udvikle ILLUMINA igennem fire år. ”Jeg husker, jeg forsøgte at forklare vore forskere, at jeg ville have en ”lysende” farve – hverken shine eller gloss men ”luminous”, og jeg husker, at jeg tog fra mødet med en fornemmelse af, at de slet ikke havde forstået, hvad jeg mente. Men de havde fanget ideen; nemlig at jeg ville 44 > Se lyset i Marrakesh

skabe en farve, der lignede det naturlige hår, en farve, der fanger lyset og bruger det”, forklarer Josh Wood, og tilføjer: ”Vi ville med andre ord skabe et produkt, der giver håret en lethed og en lyseffekt, man kun ser et sted i verden, nemlig i Los Angeles”. For at opnå den effekt, Josh Wood ønskede, var forskerne klar over, at der skulle tænkes ud ad boksen, og i helt nye baner. De gik derfor til Pixar, der laver 3D-tegnefilm, bl.a. Cars, De utrolige Wall-E og Monsters Inc. og her oplevede de forskellen på luminous, gloss og shine. ”Netop fordi det handler om ”lysende” effekter, valgte vi at begynde med de naturlige nuancer”, forklarer Josh Wood, men han er ikke i tvivl om, at også de mere levende og stærkere farvenuancer vil følge.

Wella gik til Pixar, der laver 3D-tegnefilm, bl.a. Cars, De utrolige Wall-E og Monsters Inc. og her oplevede de forskellen på luminous, gloss og shine.

Se lyset i Marrakesh < 45


Det banebrydende i Illumina-teknologien er Microlight-teknologien, forklarer Maria Castan

Netop nu findes således 20 nuancer i Illumina, og Josh Wood har arbejdet med dem igennem de seneste 18 måneder bl.a. i forbindelse med Alexander McQueens show ”Army of Blondes” og Missoni’s præsentation af sin kollektion til efteråret og vinteren 2012, hvor Wella Professionals Global Creative Directors Josh Wood og Eugene Souleiman samarbejdede omkring hår-look’et. “Jeg brugte ILLUMINA farverne for første gang ved Missoni A/W ’12 show’et, og resultatet var fantastisk”, fortæller han, og kalder Illumina for den største innovation inden for hårfarve i mange, mange år. ”Farven taler for sig selv. Den er super let at arbejde med, og fra det øjeblik, du begynder at mikse farven, når du påfører håret farven og tørrer håret er den bare en frisørs drøm”, lyder det fra Josh Wood.

De smukke nuancer, varmedisen og den fantastiske atmosfære i Marrakesh dannede rammen om den nye ILLUMINA hårfarve for den europæiske presse.

Josh Wood har arbejdet med ILLUMINA igennem de seneste 18 måneder bl.a. i forbindelse med Alexander McQueens show ”Army of Blondes”.

Teknologien bag Maria Castan fra P&G Scientific Communication kalder også ILLUMINA for den største udvikling inden for hårfarve i 20 år, og hun forklarer, at det banebrydende i Illumina-teknologien er Microlight-teknologien. Det yderste hårlag er transparent som en fingernegl, og netop tilstanden af det yderste hårlag er meget vigtig, fordi det lader lyset passere igennem, så man oplever hårets farvetone indefra”, forklarer Maria Castan. “Men urenheder som små kobberpartikler, der efterlades i håret fra det vand, man vasker håret i, sætter sig fast på håret, og når håret så farves, frigives frie radikaler, som kan skade hårets overflade. Det betyder, at hårets yderste lag ikke længere er transparent, lyset bliver diffust og reflekterer ikke farven optimalt”. “Med den nye Microlight-teknologi, der danner basis for ILLUMINA, ind­ kapsles de små metalpartikler i millionvis af mikropartikler, skaden på yderhåret reduceres, hårets overflade er sundere og dermed mere transparent, så lyset kan reflekteres på bedste vis”, forklarer Maria Castan, og hun tilføjer med et smil, at ILLUMINA er testet på så meget hår, at det kan nå 20 gange rundt om jorden!

En naturlig farve der fanger lyset og bruger det var hele ideen bag ILLUMINA hårfarven.

46 > Se lyset i Marrakesh

Prøvet på eget hår For at vise, at det ikke blot var tomme ord, når Josh Wood kaldte ILLUMINA for en banebrydende nyhed, havde Wella Professionals samlet et team af de bedste frisører fra hele verden, der skulle farve hår på de godt 100 deltagende journalister. Blandt de udvalgte frisører var Jette (Betty) Skouenborg Christoffersen fra Salon Saco Cph i Danmark. Og det var en oplevelse at få farvet håret af de super dygtige frisører, og at Illumina levede op til det lovede, er der heller ingen tvivl om. Se lyset i Marrakesh < 47


aLLiLon mane

af pedro & johnny fra allilon

P&G SALON PROFESSIONAL PRÆSENTERER

23. SEPTEMBER 2012

ØKSNEHALLEN KBH SE NOGLE AF DANMARKS DYGTIGSTE FRISØRER PÅ SCENEN I ET 1 TIMES SHOW:

MR & MRS + BUCH + MORETEASIR SACO + MACKINDER! Scan med din smartphone og tilmeld dig!

DAGSMESSE

AFTEN ARRANGEMENT (TILKØB)

Se Danmarks største frisørnavne på scenen, masser af spændende nyheder, inspiration og meget, meget mere! Lækker goodiebag til de første 1.500 gæster! Tilmeld dig til messen nu og deltag i konkurrencen om lækre præmier!

Stort hårshow, lækker mad og drikke, underholdning ved Nik & Jay mm. Ring til din sælger eller Kundeservice og book en billet. Pris 1.495,- el. godt tilbud mod varekøb. Telefon 33269111. 19.00-01.00 Aften arrangement

PROGRAM: 12.00 Dørene åbnes 12.00 Deltagerne ved Trend Vision Award konkurrencen arbejder på deres modeller. 14.00 Show ved gæstefrisører 15.00 Trend Vision modellerne præsenteres og der kan stemmes. 16.00 Messen lukker

GR ATIS

for alle frisører og elever!

Jury: Allan Kliim, (Præsident, Intercoiffure Denmark), Pia Finne (Hair Magazine), Mikaela Rinaldo (Nordic Education Manager, P&G) & Dennis Knudsen.

TILMELD DIG ALLEREDE NU: WWW.PGPROFESSIONAL.DK/WELLAMESSE NY ILLUMINA COLOR! På Wella Messen præsenteres vores største farvelancering i nyere tid. Illumina Color – med op til 70% bedre lysrefleksion*! *farve efter farve vs. næststørste globale konkurrent for blonde nuancer.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Vi vil være uafhængige

For 14 år siden fandt Preben Munch ”det hvide guld” i form af IdHair voksen. Den dannede grundlaget for virksomheden, som den ser ud i dag med et miks af internationale brands og egne produkter, der er med til at sikre en høj grad af uafhængighed.

Ud over egne brands har IdHAIR Company også forhandlingen af en række velkendte brands bl.a. Cutrin, Sexy hair, Trevor Sorbie, Lanza og Kiela.

Stifter Preben Munch til venstre og marketingchef Kasper Christensen til højre.

Virksomheden IdHAIR har i dag godt 100 ansatte i Skandinavien.

Enhver dansk dreng fra 10 år og opefter kender IdHAIR voks. Det er med, når der skates, spilles fodbold eller scores piger. For Preben Munch, der er medejer af IdHAIR Company var det lidt af en tilfældighed, at det netop blev den voks, der blev grundlaget for, at virksomheden i dag har godt 100 ansatte i Skandinavien, egen fabrik i Sverige og et salg til det meste af Europa. Preben Munch startede virksomheden Dansk Frisør Engros ene mand i 1986 som forhandler af Cutrin i det nordlige Danmark. Virksomheden udviklede sig dog, og i 2000 blev Dansk Frisør Engros til Cutrin Danmark, og Preben Munch overtog forhandlingen af Cutrin i hele landet. ”Vi lancerede IdHAIR voksen i 1998, og på ingen tid blev den kendt ikke blot blandt frisører men også blandt forbrugerne”, fortæller Preben 52 > Vi vil være uafhængige

IdHAIR vandt Red Dot Design Award i år.

Munch. Han husker, at medarbejderne gik rundt til alle saloner – både dem man handlede med og dem, man ikke handlede med – og afleverede en krukke voks og et visitkort samt et tilbud om at frisøren kunne ringe, hvis det var interessant. ”Og inden for mellem 2 minutter og 2 uger ringede praktisk talt samtlige frisører tilbage”, fortæller Preben Munch. ”Vi var ganske enkelt på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt med det rigtige produkt”. ”Samtidig tog det os fra at være en lille spiller på det danske marked, til pludselig at være blandt de store spillere….”. Virksomheden er siden blevet udvidet med afdelinger i Norge, Sverige, Finland og sidst Storbritannien, man har etableret egen fabrik i Sverige og sidst har man lanceret sin

egen nye elements-serie af såvel pleje- som finishprodukter. Og selv om Preben Munch på god jysk vis ikke praler af sin forretning, så medgiver han dog, at udviklingen har været enorm, og selv om han taler om at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, så har han også selv gjort en stor indsats. Bl.a. besluttede IdHAIR sig for – for første gang i firmaets historie – at markedsføre voksen, for frisørerne, direkte til forbrugeren som det produkt, der skulle afløse geléen og moussen som stylingprodukt. ”Vi besluttede os også for at sponsere lokale fodboldklubber med tøj og naturligvis voks, og pludselig bredte behovet sig som ringe i vandet”, fortæller Preben Munch med et smil.

Vi ville sikre os selv Ud over egne brands har IdHAIR Company også forhandlingen af en række velkendte brands bl.a. Cutrin, Sexy hair, Trevor Sorbie, Lanza og Kiela, og det planlægger man at fortsætte med. I dag har man dog ændret navn på virksomheden, så den ikke længere hedder Cutrin men IdHAIR Company. Det skete bl.a. som et led i en frigørelsesproces. ”Vi har nu investeret i egen fabrik, og vi har sikret os selv ved at udvikle vore egne produkter. Derfor følte vi, navnet skulle følge med. En distri­ butøraftale kan siges op, vi kan ikke bare miste vores egne brands”, lyder det. I dag fremstiller IdHAIR Company egne farver og permanentvæsker ud over IdHAIR voksen, og sidste skud på stammen er som nævnt Elements pleje- og finish-serien. Vi vil være uafhængige < 53


GOLDWING – glider blødt gennem håret

Show it! House of Waldorf er specialister i alle former for hår! Til modeugen 2012 leverede vi hår til ikke færre end 11 shows. Du er altid velkommen til at hente inspiration hos os til både kunder og events. Hairtalk – verdens fineste tape-on extensions Køb en Hairtalk intropakke med alt, hvad I har brug for til en fuld extension: • Hår til en fuld extension, vælg mellem 25 farver • Flot farvering, 25 cm • Opløser • Forklippet tape til omsætning • Naturhårsbørste • Afrensende shampoo • Balsam og shampoo til den første kunde • Grundigt kursus i påsætning

i daglig tale kaldes bygningen for frisørernes hus, fordi idhair rigtig gerne vil have besøg af frisørerne og rigtig gerne vil have, at både frisørerne og frisørlaugene bruger huset til alle mulige formål; møder, konferencer med mere.

”Med den produktsammensætning af såvel egne produkter som af de øvrige mærkevarer, dækker vi i dag så bredt, at alle kan tilfredsstilles. både de frisører, der satser på den yngre målgruppe som dem, der satser på den lidt ældre målgruppe, luksusprodukterne eller det lidt billigere segment. selv de frisører, der satser økologisk har vi en serie til”, lyder det. og preben Munch er rigtig glad for den beslutning han tog for nogle år siden om at producere selv.

6822 øvrige indsendte forslag fra 43 lande. ”den pris er vi naturligvis vildt stolte af, men endnu bedre er det, at vi også får rigtig meget ros for selve produkterne, der er udviklet af vores egen kemiker samt et panel af testfrisører”.

”det har naturligvis krævet både tid, penge, sorger og ja, det har handlet om voldsomt store investeringer, men nu er vi uafhængige, og det er absolut den optimale situation for os”. Man kunne jo spørge, hvorfor idhair company ikke valgte at placere sin fabrik i polen, baltikum eller kina for at få den billige arbejdskraft, men det har været et valg helt fra begyndelsen: ”vi vil ikke gå på kompromis med kvaliteten, og vi vil bruge de ressourcer, der skal til, for at komme på markedet med det bedste. ved at producere i sverige har vi 100 pct. kontrol over tingene, og samtidig kan vi godt lide ideen om at holde arbejdspladserne i skandinavien”. ”finanskrisen har ramt alle; frisørgrossister og frisører indbefattet, og selv om vi bliver presset fra vore leverandørers side, så er vi ikke i en situation, hvor vi kan bestemme, om frisørerne skal købe – og de har sparet på indkøbene ingen tvivl om det. derfor er det endnu mere rart at have sine egne produkter at trække på”.

vi lytteR til fRisøReRne ”vi bruger rigtig meget tid på at lytte til frisørerne og høre, hvad deres behov er. som dansk virksomhed har vi gode forudsætninger for at vide, hvad danske frisører ønsker, og det søger vi at efterleve”.

i idhair-serien findes hair paint, der er den traditionelle farve, og colour id, der er en ny farve uden ammoniak og parabener. ”vi bryster os ikke af, at have opfundet den dybe tallerken, men vi har mange års erfaring, som vi har gjort brug af i forhold til at skabe et farvesystem, som dækker frisørerne 100 pct. ind, hvad enten de er til det traditionelle eller til det nye”, fortæller preben Munch. helDige og Dygtige i dag er der godt 100 medarbejdere i koncernen, og de 45 arbejder i Lystrup ved århus, hvor man bl.a. tager sig af administration, marketing med videre i forhold til såvel hovedfirmaet som datterselskaberne. i forbindelse med den nye elements-serie, har man netop modtaget red dot design award for emballagen. det skete i konkurrence med 54 > vi vil være uafhængige

GOLDWING 34

NY

Efterårstilbud

1.995,-

serien består af 18 produkter; shampoo, conditioner og finish, og den sælges udelukkende igennem professionelle frisører.

for halvandet år siden flyttede idhair til sit nye domicil i Lystrup. i daglig tale kaldes bygningen for frisørernes hus, fordi idhair rigtig gerne vil have besøg af frisørerne og rigtig gerne vil have, at både frisørerne og frisørlaugene bruger huset til alle mulige formål; møder, konferencer med mere. ”vi har et stort auditorium med plads til 150 mennesker, som frisørerne kan bruge”, lyder det fra marketingschef kasper christensen, og han fortæller videre, at der er både det rigtige lys og storskærm med kameraer. ”vi tror på, at sammenhold er måden at komme ud af krisen på. vi skal hjælpe hinanden og styrke hinanden. vi holder bl.a. kurser i salg og økonomi, og vores kursusprogram er åbent for alle frisører – også ikkekunder”, fortæller kasper christensen, og tilføjer, at man hvert halve år har godt 1000 frisører på kursus. ”da vi begyndte at etablere afdelinger i andre lande, var der mange, der spurgte, hvordan vi dog turde det i nedgangstider? Men kan vi overleve nu, bliver det jo kun rigtig godt, når tiderne vender”, er preben Munchs holdning. som det ser ud i dag har han og hans medarbejdere udviklet et nordeuropæisk hjemmemarked, man har skabt et godt samspil mellem at være grossist og producent, og man har et udbud, der kan tilfredsstille alle frisører uanset aldersniveau, prisniveau eller stil.

AS 300 AIRWAVER Kig forbi eller ring og hør mere på 35 36 35 62 www.houseofwaldorf.dk HOUSE OF WALDORF · Dalgas Boulevard 59 · 2000 Frederiksberg

– krøller til at forelske sig i

W W W. J A G U A R - S O L I N G E N . C O M

Tlf. 7564 1130


LANCERES I OKTOBER!

*FARVE EFTER FARVE VS. NÆSTSTØRSTE GLOBALE KONKURRENT FOR BLONDE NUANCER.


advertorial

advertorial

Tekst > pia finne

ny hårkur genopbygger håret joico® inTroducerer en avancereT bio hårkur, der efTerLader håreT sMukT, gLansfuLdT, sTærkT og ungdoMMeLigT.

joico® har gennem flere generationer været førende i verden inden for genopbygning af hår. og nu introducerer man den næste generation af en moderne hårkur. ”uanset om hårets skader er opstået på grund af farve, permanent eller stylingredskaber, som glattejern og føntørrer, vil hårkuren allerede efter første gang, transformere håret til et luksuriøst, glansfuldt, stærkt og sundt hår”, fortæller claus nissen fra hh simonsen, der forhandler joico®. den nye joico® k-pak® rivitaLuxe™ bio-advanceret restorative Treatment kan således genskabe års slid- og miljøskader ved at genetablere hårets struktur fra inderst til yderst. patenteRet teknologi det, det gør kuren så unik, er en ny og patenteret bio-avanceret teknologi; keratin peptide complex™, der genetablerer de ødelagte og skadede peptide-områder inde i håret, så håret igen kan fremstå smukt, glansfuldt, stærkt og ungdommeligt. faktisk har tests påvist, at allerede efter den første hårkur indeholder håret op til fire gange flere keratinpeptider end før behandlingen. efter tre behandlinger (tre dage i træk) indeholder håret op til syv gange flere keratin peptider. ”og uanset, hvor mange behandlinger, der foretages, vil joico® k-pak® rivitaLuxe™ blive ved med at forbedre hårets kvalitet - uden at tynge det”, forklarer claus nissen. 58 > ny hårkur genopbygger håret

derudover beskytter hårkuren også imod ydre miljøpåvirkninger samt skader fra kemiske produkter, ligesom den yder beskyttelse imod glatte- og krøllejern samt føntørrere, og forhindrer håret i at miste farvepigmenter. uD oveR Det patenteReDe bio-avanCeReDe keRatinpeptiDe inDeholDeR JoiCo® k-pak® RivitaluXe™: • Quadramine complex - 19 essentielle aminosyrer, som genopbygger hårets struktur og skællag. eliminerer kruset hår. • jojoba olie – der genopretter fugtbalancen i håret ved at trænge dybt ind i hårets indre og efterlade det glansfuldt, elastisk og med antioxidant funktion. • aloevera ekstrakt - der er beroligende, fugtgivende og lindrende imod sensibel hårbund. joico® k-pak® rivitaLuxe™ er perfekt, når man vil genskabe den professionelle hårkur derhjemme, og den kan bruges sammen med en hvilken som helst joico® shampoo. kuren kan bruges til såvel normalt som tørt, farvet eller kemisk skadet hår. for yderligere information om joico® kontakt hh simonsen på tlf.: 73 57 10 13 eller besøg www.hhsimonsen.dk

den nye joico® k-pak® rivitaLuxe™ bio-advanceret restorative Treatment kan genskabe års slid- og miljøskader ved at genetablere hårets struktur fra inderst til yderst.

ny hårkur genopbygger håret < 59


www.idefolket.se

National Winner of the 2012 competition

THE NEXT STYLE MASTER

International styling creativity contest STEFFI LARSEN fra MARIA S i Aalborg blev vinder af Style Masters konkurrencen i Danmark. ET STORT TILLYKKE til SteďŹ&#x192;, som nu kan kalde sig National Winner of Style Masters 2012 Competition.

www.stylemasters.com COLOMER DENMARK A /S. Vesterbrogade 18 , 1 sal, 1620 Kbh V. Tlf: 70222298 . w w w.thecolomergroup.dk


advertorial

“Vi skaber Skønhed“ Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

SACO

Uddannelse er et vigtigt element for SACO. Lige nu er deres egne medarbejdere på skolebænken under kyndig vejledning af Richard Ashford.

Jan Holck og Betty Christoffersen har netop åbnet SACO Hair i København. Her er skønhed kodeordet, og det handler om at skabe hår, der kl æder kunden. Derudover har Jan og Betty indgået samarbejde med Wella, hvor Betty skal være ”endorcer” for Wellas nye farveserie Illumina, som hun beskriver som unik, smuk og let at arbejde med.

Richard Ashford grundlagde SACO Hair for seks år siden og rejser nu rundt og underviser i de forskellige saloner.

Medarbejdere i SACO har mulighed for at komme rundt i hele verden og arbejde.

Betty har arbejdet et stykke tid med de nye Illumina farver fra Wella, og glæder sig til de lanceres til oktober.

frisørjobbet. ”Vort første mål er, at vore medarbejdere skal være så dygtige, at skønheden i frisuren kommer helt af sig selv”, forklarer de. Jan Holck og Betty Christoffersen i den nyåbnede SACO Hair i Fiolstræde

Skønheden kommer i første række. Sådan lyder mantraet i SACO Hair, der i foråret åbnede i Fiolstræde i København. ”Danmark har nogle af verdens dygtigste frisører, men vort mål er at hæve overlæggeren yderligere”. Sådan lyder det fra Betty Christoffersen og Jan Holck, der igennem en årrække har været en del af ejerkredsen i frisørkæden ”STUHR men & women” og ”STUHR Interschool”. Med den internationale SACO-konstellation har de to fået nye kreative udfordringer. ”Det er en stor drøm, der går i opfyldelse. Det er super spændende, og det er nok min største drøm i mit arbejdsliv at blive en del af dette internationale frisørteam” siger Jan Holck. Medarbejdere hos SACO har mulighed for at komme rundt i hele verden, og arbejde og opleve frisørfaget indefra i de forskellige lande. SACO blev etableret for seks år siden af Richard Ashford, Global Creative Director for SACO, og om samarbejdet med Betty Christoffersen og Jan Holck siger han: ”Hver 62 > SACO “Vi skaber skønhed”

gang vi åbner en salon et sted på kloden, er den først og fremmest bygget op omkring de mennesker, vi arbejder sammen med”. Og de tre har arbejdet sammen igennem næsten 20 år. Nu med SACO og før det med Sassoon, hvor Richard Ashford arbejdede netop med undervisning igennem 20 år. Ak ademi og undervisning ”Vi skal have glæden tilbage i frisørfaget”, er Jan og Bettys holdning, og de ser salonen som et kreativt værksted. ”Men det handler om uddannelse, uddannelse og uddannelse”, mener de. Lige nu er det deres egne medarbejdere, der er på skolebænken under kyndig vejledning af Richard Ashford, og til efteråret startes SACO Academy op, hvor andre frisører kan få glæde af den store viden og erfaring, Jan, Betty og Richard tilsammen har. SACO har et unikt undervisningsprogram, hvor der både fokuseres på det daglige salonarbejde, men også på den kreative del af

Med skønhed menes, at der først og fremmest tages hensyn til, hvad der klæder kunden; kundens ansigtsform, hårtype, stil med videre, og indenfor de rammer kan kreativiteten så få lov til at blomstre. ”Vi er med andre ord forbrugerens frisør, og vi gør alt for at skabe det aller bedste resultat”. I salonen er der i dag ti medarbejdere, og planen er at åbne endnu en SACO-salon i København i løbet af 2013. Og så arbejder Jan og Betty også på at videreformidle SACO-konceptet til andre hovedstæder i Norden. Danskerne er dygtige Og Richard Ashford er rigtig glad for det nye samarbejde. ”Danskerne er generelt rigtig dygtige frisører. Samtidig har jeg altid haft stor respekt for Betty og Jan, og jeg har altid beundret den måde, de på den ene side kan være kreative på, mens de på den anden side driver en forretning”, lyder det fra Richard Ashford, mens han er travlt optaget af at undervise SACO’s frisører. Og netop undervisningen holder han meget af, og han tager gerne rundt til de forskellige SACO-saloner rundt omkring i verden for at undervise i SACO-stilen og SACO-filosofien. ”Frisuren skal klæde kunden. Det er det vigtigste. Det handler om teknik, og det handler om

at læse kunden”, forklarer han. Han vil gerne have flere saloner koblet på i fremtiden, men for Richard handler det også meget om at undervise, og netop den del af det planlægger han også at udbygge, ligesom Betty og Jan skal være en del af SACO Creative Team og undervise globalt. Smukke og nemme farver Samtidig med at Betty Christoffersen og Jan Holck knokler med deres nye salon, er Betty Christoffersen også ”endorcer” på Wellas nye farveserie ”Illumina”. ”Først tænkte jeg; hvad har de nye farver, som dem jeg bruger i dag, ikke har? Men nu har jeg testet de nye Illumina farver igennem noget tid, og jeg må sige, de er helt unikke. De skaber naturlige, smukke farver. Det er en helfarve, som man egentlig næsten var gået væk fra, men resultatet bliver som et farvet hår med masser af reflekser i. Og så er de super nemme at bruge. Man har kun få tuber farver, og med dem kan man mikse alverdens nuancer. Så det er unikt, det er enkelt at arbejde med i en travl hverdag, og det skaber et resultat, der er virkelig smukt.”, fortæller Betty Christoffersen, der har arbejdet med de nye farver den seneste tid, og hun glæder sig til, at også hendes medarbejdere kan bruge Illumina-farverne når de lanceres til efteråret. SACO Academy i Danmark starter undervisning op i slutningen af september. Læs mere om SACO Hair, både salon og akademi, på www.sacohair.dk

SACO Academy Grand Opening med SACO London Look and Learn mandag d. 24. september kl. 13-17.30 Book allerede nu – pris 1.500,- + moms på tlf. 33 26 91 11 Læs mere om de forskellige seminarer på www.sacohair.dk

SACO “Vi skaber skønhed” < 63


Tekst > Pia Finne

Brug loyalitetsprogrammerne konstruktivt Loyalitetsprogrammer er en god idé i forhold til at fastholde kunderne, men de kan også være med til at øge salget. F.eks. via pointsystemer.

Loyalitetsprogrammer bliver mere og mere synlige i dagens til stadighed mere konkurrenceprægede marked, og når praktisk talt hvert eneste high-street brand har kundeloyalitetsprogrammer, forventer kunderne også at blive belønnet. For salonen handler det om at blive genkendt, og en måde, at trække kunder til på, er at hver ny kunde får en velkomstgave, som inkluderer et loyalitetskort, der f.eks. giver 95 kr. i rabat på det femte besøg eller 50 kr. i rabat på en hårtørring. ”Et godt loyalitets program er et, som er nemt at gennemføre og styre,” lyder det fra flere saloner, der arbejder med loyalitetsprogrammer. ”Det handler om, at give kunderne noget, som de opfatter som værdi; noget, der i virkeligheden ikke koster salonen ret meget, men som for kunden er værdifuldt”. Og den økono64 > Brug loyalitetsprogrammerne konstruktivt

miske krise et godt tidspunkt at skabe et loyalitetsprogram på - de er nemlig mere effektive end at køre med rabatter. En udfordring er at tilpasse programmet, så det ikke kun opfordrer til loyalitet, men så det også øger forbruget – noget, der er specielt vigtigt i en krisetid. Pointsystem Et pointsystem er en god idé, hvor kunden får en rabat i forhold til, hvad vedkommende bruger af penge i salonen. Det belønner kunden og forøger den værdi, man tilbyder i salonen, og det hjælper med at bringe detailhandel i fokus for kunderne på en positiv måde. For har kunden først prøvet et produkt, vil de ofte købe det igen.

Specielt når der er krise, handler det om, ikke at give rabatter, du normalt ikke ville give. Gør man det, ender man med at tiltrække den forkerte kundegruppe, lyder det fra eksperter. Så: Kend dit brand og stå fast ved det. Få dine loyale kunder til at føle sig værdsat. Det er det vigtigste ved et loyalitetsprogram. Målet med et loyalitetsprogram er i høj grad, at få de eksisterende kunder til at bruge flere penge i forhold til at fastholde dem. Kunderne skal belønnes for deres indkøb. Det kan f.eks. være tre point for farve, to point for klipning og føntørring og et point for hvert produkt, man køber. Hvis en kunde får f.eks. 20 point kan de eksempelvis opnå. 200 kr. i rabat på deres næste aftale.

Flere mener, der skal tidsbegrænsninger på point’ene. Det belønner storforbrugerne og opmuntrer dem også til at købe mere. Hvis de har et for lavt antal points, vil de ofte købe f.eks. et ekstra produkt så de når deres mål. Eksklusive kvalitetskort Et andet mål med loyalitetsprogrammet kan også være at opbygge et klientel i en ny salon ved at tilbyde noget, de andre saloner ikke kan tilbyde. Det kan være kort, som man giver til forretningskvinder i området f.eks. med rabat på de to første salonbesøg. Ved ikke at lave ret mange kort, giver man dem ”club-fornemmelse”, og så kan man f.eks. invitere dem, der har kortene til VIP aftener, hvilket giver kortet en aspekt, som selv ikke penge kan købe. Brug loyalitetsprogrammerne konstruktivt < 65


! D E NYH

*baseret på Sebastian Trilliant og Halo Mist in-salon testresultater.

rs, set te trend ture isguises d p cul e po dazzling of th a list ard with s for rw esignashion fo se, d f in Ro fearless r, Ker g signe - pushin ls rir de a-mo and rebe icons

E R SE E O R M R RIN E E K GIV ARBEJDE MED AL LOB G N E END

T! RREN U K KON

I SAM

*

S N GL A

ION T K LLE O K NS GLANS A I T S E SEBASTÅEND ENE


Tekst > Pia Finne

Giv medarbejderne ansvar – det betaler sig De fleste frisører føler, at salonen er deres hjertebarn. Derfor er det ofte svært at uddelegere ansvar. Men faktisk kan det give rum til at drive den forretning, salonen er, bedre. Ved at give medarbejderne større ansvar, føler de også et større ansvar, hvilket igen resulterer i øget engagement

Uddannelse Videreuddannelse er grundlaget for enhver frisørsalon, og naturligvis er det vigtigt, at man som indehaver selv spiller en rolle i videreuddannelsen af medarbejderne, men det er ikke nødvendigt, at man som indehaver selv har ansvaret for alle aspekter af medarbejdernes uddannelsesforløb. En idé er f.eks., at man som indehaver forestår træningen af de uddannede frisører, hvorefter man lader dem videreuddanne elever og måske de nyeste ansatte i salonen. Gør én medarbejder til uddannelsesansvarlig, og lad vedkommende styre forløbene.

Information, information, information Rapporter og information er nøglen til at have succes med sin forretning. Derfor er det en god idé, at give medarbejderne indsigt i de finansielle nøgletal. Har man en lidt større salon, er en salonmanager en god idé. En, der kan tage sig af den dag­lige drift, en der kan se, hvordan frisørerne præsterer og en der laver de individuelle rapporter, som man som indehaver så kan studere og ud fra dem have individuelle samtaler med de enkelte frisører. At have et par ekstra øjne, giver mere tid til, at alle kan koncentrere sig om at bruge tallene og informationerne til at forbedre salonens niveau og få endnu mere succes. Vedkommende, der vælges til salonmanager, skal i øvrigt være en meget organiseret og menneskeglad person. Når vedkommende er uddannet i rollen, skal han eller hun have lov til at få det fulde ansvar for salonens daglige drift. Det skaber stolthed og arbejdsglæde.

Giv teamet ansvar Det er også vigtigt, at man giver alle i salon-teamet ansvar for resultaterne. Det kan være i forhold til at få nye kunder, eller det kan være i forhold til at lade dem involvere sig og komme med nye ideer. Lad dem tage deres egne beslutninger i forhold til at få nye kunder i salonen. En brainstorming ind imellem er en rigtig god ting, når det handler om at få nye ideer på bordet, der dels fastholder kunder og dels skaffer nye kunder til salonen. Det kan f.eks. være arrangementer i salonen, eller det kan være deltagelse i arrangementer i lokalsamfundet. Selvfølgelig skal man som salonindehaver sige god for alle ideerne, men alle har mulighed for at byde ind, fra den nyeste assistent til den mest erfarne frisør i salonen.

68 > Giv medarbejderne ansvar – det betaler sig

Opbyg en brandawareness Ved at give teamet i salonen ansvaret for deres egne områder og jobs, sikrer man, at de forstår salonen som et brand med de værdier og det image, man vil udtrykke, og det er vigtigt. Og ved at videregive denne forståelse, får man som salonindehaver meget mere ud af sine ansatte. For det handler om jobtilfredshed, og der er ingen tvivl om, at større tilfredshed på jobbet også giver en bedre etik på jobbet. Mennesker har behov for plads til at vokse, men som idéhaver skal man sørge for hele tiden at fortælle, hvor man vil hen og ikke mindst, hvorfor man skal derhen. Når tingene forandrer sig, skal medarbejderne også informeres, og så skal de altid være en del af din vision for salonen.


the midnight CoLLeCtion

advarSel: læS kun dette hviS du

vil udfordreS fagligt & udvikle dig

af royston blythe

Salon Mr. & MrS. har igennem tiden lavet shows, photoshoots, kreative workshops, hands-on semimarer, dagskurser, elevkurser og salgstræning. Kristian Bertelsen og teamet tilpasser altid kurserne så alle kan være med. Man skal ikke frygte at blive presset til grænsen for som Kristian udtaler: ”Det er en nødvendighed at udfordre sig selv og presse sig til det yderste, det skal dog altid gøres således at frisøren stadigvæk føler sig tryg.” Vi sørger altid for modeller til kurser som afholdes hos Mr. & MrS. og husk at hvis vi skal komme ud til jeres salon og afholde et kursus skal du samle kollegaer eller salonen således at i minimum er 6, dog maksimum 12 deltagere. Mr. & MrS. koMMer til dig: ½-dagskursus: kr. 5.995,- + kørsel 1-dagskursus: kr. 9.995,- + kørsel Mr. & MrS. tilbyder følgende: dagskursus, aftenkursus, workshops, mens work, elevkursus, make-up træning, weekend arrangement & psykologisk salgstræning. Alle dagskurser er fra 9.00-16.00 med mindre andet er angivet.

elevdag: klippe og salgskursus for elever

MenS Work: en hel dag kun med mandlige modeller

Elevdag er et dagskursus (for 2.- 4. års elever). Denne dag er en garanti for at, eleven kommer tilbage i salonen med styr på sin selvtillid og salgspsykologi samt en masse gode og simple teknikker han/hun kan bruge i hverdagen.

Denne workshop er en dag hvor du bliver udfordret i kunsten af at klippe herrer. Vi sørger vi for modeller til alle deltagere. Udover de sidste nye teknikker vil du også blive undervist i salgsteknikker mod mænd.

Pris pr. deltager: kr. 1.995,Hos Mr. & Mrs. 28. okt 2012 Hos Wella 4. mar 2013

Pris pr. deltager: kr. 2.995,Hos Mr. & Mrs. 18. nov 2012 Hos Wella 23. okt 2012

WoMenS cut and color: lær de nyeste teknikker, inddelinger & styling

WeekendarrangeMent: rundt om teknikker & dame/herremoden

Ved denne workshop bliver du udfordret og opfordret i nye modeklip. Der bliver klippet, farvet og stylet på modeller. Undervejs vil du modtage salgstræning.

Du vil blive undervist i de sidste nye modeteknikker fra ind og udland. Herudover får du lov til selv at arbejde på både kvindelige og mandlige modeller. Undervejs vil du modtage salgstræning.

Pris pr. deltager: kr. 2.995,Hos Mr. & Mrs. 13. jan 2013 Hos Wella 21. jan 2013

Pris pr. deltager: kr. 4.495,Hos Mr. & Mrs. 2.-3. feb 2013 Hos Wella 23.-24. feb 2013 WWW.sAlonMr-Mrs.DK

Få kursus i din salon, hos Wella studiet (Brøndby) eller hos Mr. & Mrs. (thisted). Kontakt os for nærmere information: 97923637 / 20748353 / info@salonmr-mrs.dk. *Alle priser angivet er ex moms.

storEgADE 17 - 7700 tHistED - 97923637


The modern man alterna bamboo fra Colomer Denmark udvider sin serie med økologiske hårpleje- og stylingprodukter kaldet bamboo Men. serien indeholder en række tidsbesparende og smarte 2- in-1 produkter til den moderne mand, der stiller høje krav til præstation og kvalitet. Sunde farver farouk systems fra DanHair har videreudviklet sit fantastiske ammoniakfri farvesystem chi ionic, så det nu også er uden ppd! de nye farver uden ppd kan naturligvis bruges sammen med de gamle chi ionic farver, så der sikres en blid overgang. derudover beskytter den hovedbunden og tilfører fugt og glans til håret.

Kampagne

° efterArs-KUP 2012

Foren natur og teknologi biolage exquisite oil er en ny olie fra Matrix, lanceret af Cosmobell, som forener natur og teknologi i perfekt harmoni. serien vil pleje dit hår i dybden og efterlade det mere blødt, glansfuldt og fri for krus. den kan anvendes til alle hårtyper. Pris 145 – 155 kr.

hairCare

World’s finest LT BRANDS er stolte over at kunne præsentere MiriaMQuevedo i deres varesortiment. inden længe kan du få fat i en luksusserie der indeholder bl.a. ægte kaviar, 24 karat guld og diamantstøv. MiriaMQuevedo forhandles i frisørsaloner og wellness centre på de fineste hoteller i dubai, Los angeles og rusland.

Joewell Liberty Flex & Control

10% rabat

Nyhed Liberty Flex med bevægelig tommelfingerring

Liberty Control med fast tommelfingerring

Joewell FX Pro Diamond

10%

der er fokus på håreT; deTs voLuMen, deTs sundhed og deTs farve, og hovedparTen af de produkTer, der bLiver LancereT hjæLper såLedes kunden Med aT få eT fyLdigT sundT hår, soM også har den perfekTe farve. gæLder deT farve Må Man sige, aT soMMerbLond er deT nye.

Personliggør din farve nu introducer Wella den nye sassoon farve; sassoon professional chromatology er blevet endnu bedre, og nuancerne er blevet endnu mere tro og nøjagtige. Med en optimeret tekstur og en forbedret formular, kan du nu skabe den præcise farve, du ønsker, for at kunne personliggøre farven hos enhver kunde.

Uendelige muligheder L’Oréal Professionnel lancerer nu det første lysningspulver med pro-keratin infinie platine - et uovertruffent lysningspulver, som lysner op til otte toner og efterlader håret blankt og glansfuldt. den skønne, cremede tekstur gør påføringen nemmere og giver en utrolig præcision.

100 pct. dækkende nu er schwarzkopf professional fra Bella Vista på banen med 62 lækre nuancer, og fire forskellige beizestyrker, der gør, at man nu også kan lysne hår - alt sammen fra essensity-serien. farverne dækker grå hår 100 pct. i øvrigt er der mulighed for at hente en applikation til din ipad, der kan hjælpe dig på vej med de nye farver.

Bekæmp tørt og ødelagt hår der er gode nyheder til dig, der får tørt og ødelagt hår som følge af varmebehandling. Redken relancerer nu heat styling collection, der giver perfekt varmestyling og overlegen beskyttelse af håret ved brug af varmeredskaber. serien består af fire produkter med forskellige egenskaber og holdfaktor. Pris 240 kr.

Verdenskendt joico fra HH Simonsen introducerer nu deres næste generation af en moderne hårkur. den nye joico® k-pak® rivitaLuxe™ restorative Treatment genskaber flere års slid- og miljøskader ved at genetablere hårets struktur fra inderst til yderst

72 > haircare update / se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

rabat + taske

Glans elixir hemmeligheden bag den nye orofluido colour elixir fra Colomer er de enestående og unikke egenskaber. farven har en sofistikeret duft, som giver en følelse af velvære og gør farvebehandlingen til en god oplevelse for dine kunder.

Shine Kick fra Sebastian Sebastian Professional tilbyder nu et spektrum af multi-dimensionelle glansprodukter. shine kick omfatter shampoo, conditioner samt Moldable wax. Med dette har stylister nu en enestående mulighed for at udforske glans i alle dens dimensioner, på alle typer hår. nu med bjergkrystal ekstrakt. Pris fra 230 – 250 kr.

Gratis taske

FadeStopFormula GOLDWELL dualsenses color nu med fadestopformula. indholdet af farvebeskyttende granatæble-essens, forhindrer at farven falmer, så det smukke farveresultat bevares. dualsenses color giver vægtløs pleje til normalt og fint farvebehandlet hår. i serien lanceres fade stop shampoo, detangling conditioner, serum spray, color Lock serum og structure equalizer. kommer til september.

e-kwip Skull

30% rabat

Findes også som Sculpter saks

Feather

25%

rabat

Fire nye lækre Salonsupport lancerer fire nye produkter fra Moroccanoil nemlig: frizz control, curl control Mousse, dry scalp Treatment og oily scalp Treatment. Pris 159 – 239 kr.

Blond me schwarzkopf professional fra Bella Vista relancerer blondMe-serien – de perfekte pleje-og stylingprodukter til det lyse sommerhår. der findes tre ”serier i serien”; en lilla serie til afbleget og lysnet hår, en blå serie til lyse striber, og en guld serie til alle blonde farver. Pris 149 kr. se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

k te r p å u d s p ro d u F le re ti lb r o .e u

w w w .h a a

For yderligere spørgsmål, venligst kontakt din grossist Kan købes via din lokale frisørgrossist I n f o - Te l . : 2 1 2 3 0 0 5 9


Beach look IdHAIR’s healthysexy hair kommer nu som en beach spray med argan oil. hvis den bruges i fugtigt hår, giver den tekstur og strandlook, hvis den derimod bruges i tørt hår giver den detaljering og volumen. Pris 60 – 169 kr. Tag frisøren med hjem young color excel fra revlon præsenteret af Colomer Denmark er et farvekit, man køber hos frisøren, og som giver kunden mulighed for et smukt og naturligt farveresultat derhjemme. young color excel er en toningsfarve uden ammoniak, som er skabt til at kreere bløde, elegante og harmoniske farver. Pris 169 kr.

Kampagne

° efterArs-KUP 2012

Vibrerende rød få de mest vibrerende røde og kobber nuancer med Matrix colorsync fra Cosmobell. det er klare, intense farver med banebrydende teknologi. hd5 teknologi leverer et nyt femkantet pigment, der tilfører levende klare farver med en utrolig intensitet og synlighed.

Klassisk permanent L’Oréal Professionnel lancerer nu to nye permanentvæsker i permanentserien dulcia advanced, der giver den langtidsholdbare, klassiske permanent utroligt bundspænd og fantastisk definerede krøller.

For det perfekte hår ICON Hairspa’s hair elixir, argan oil fra zenzTherapy er en velduftende olie, som efterlader håret silkeblødt, sundt og glansfuldt. den skaber vitalitet i livløst og tørt hår og modvirker krus og giver håret et sundt og smukt udseende. Pris 179 kr.

e-kwip Vario

10%

rabat Video klippe-teknik: Nyhed www.haaro.de/video

Tommelfinger bagved tommelfinger-ring: perfekt til at slice

Tommelfinger foran i tommelfinger-ring: du skærer præcist med alle ønskede klippeteknikker

e-kwip Swing Set Plus + Gratis kuffert

De eksklusive formler pureology fra L’Oréal lancerer nu den første stylingserie til farvebehandlet hår. pureology colour stylist lader dig opnå en hvilken som helst frisure, samtidig med at eksklusive formler beskytter din hårfarve og holder den glansfuld i længere tid. Pris 140 kr.

Til alle hårtyper ny vandbaseret voks fra goLd lanceret af ICON Hairspa har maksimalt hold samt mat finish. indeholder en unik sammensætning af ingredienser som bivoks og carnauba voks. disse særligt udvalgte ingredienser giver optimalt hold, struktur samt et naturligt look til frisuren. Pris 166 kr.

Lækre hårolier Med inspiration fra feinschmeckerbegrebet grand crus, har kérastase fra L’Oréal efter den store succes med hårolien elixir ultime nu udviklet tre nye forskønnende hårolier, der både adresserer forskellige hårtyper og har en helt sublim duft.

Fås også i neutral farve

e-kwip Slim Black

10%

Fashion Lights gora royal-farvesystemet fra schwarzkopf professional, der forhandles af Bella Vista lancerer seks flotte nuancer til striber eller partier i håret, fashion Lights. farverne lysner og indfarver i én arbejdsgang, og giver klarhed, glans, løft, kontrast og er meget intense.

Til stærkt hår få et kraftigere og fyldigere hår med healing nourish serien fra IdHAIR, som består af 3 trin: stimulating shampoo, stimulating conditioner, stimulating treatment. det er en super nærende behandling, som leverer vigtige næringsstoffer til hovedbunden for at fremme sundere og fyldigere hår. Pris 189 kr.

rabat + Razor

Gratis Feather Razor

Y.S.Park Dragon Brush

Sensationel glans kvinder med farvet, afbleget blondt hår, eller naturligt gråt hår ved, at det kan være svært at holde deres tone kold og glansfuld. for at imødekomme dette behov har system professional fra Wella skabt sp silver blond shampoo, der tilfører nyt liv til et hår, der er tilbøjeligt til at se gult ud i farven. Pris 179 kr.

Be Natural Avision lancerer nu den 95 pct. naturligt udvundne formel bag aveda’s nye prep-produkt, pure abundance style-prep. den tilfører håret vægtløs, holdbar volumen, som ser så naturlig ud, at man skulle tro, det var ens egen.

74 > haircare update / se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

20% rabat

Add vitamins nye lækre produkter fra crush lanceret af Cosmobell er uden parabener og med ananasduft. beauplex vh vitamin tilfører næring og energi til hovedbunden, samt aktiverer cellerne. den tilfører energi og styrke til beskadiget hår.

Dry Sun Spray dry sun spray fra philip Martins, der forhandles af idhair, er til brug på krop og hår, den optimerer hudens glød og den opnåede farve bevares længere – håret beskyttes mod uva og bliver blødt og hydreret.

Italiensk glans philip Martins som præsenteres af IdHAIR er en alkoholfri paste, der tilfører håret volumen, struktur og glans og virker som en cremevoks. findes i 30 og 100 ml. Til serien er tilføjet en hårlak med medium til stærkt vedvarende hold. Pris 119-249 kr.

Den ultimative L’Oreál Professionnel lancerer nu Mythic oil hårplejeserien. det er den ultimative hårplejeserie, der plejer og nærer håret i dybden og giver exceptionelt langtidsholdbar glans. Mythic oil backbar fra L’Oreál Professionnel er en eksklusiv salonbehandling for genopbyggende pleje og glans til håret.

se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

mål, ere spørgs For yderlig ssist ro g ntakt din venligst ko

Flere tilbudsprodukter på www.haaro.eu Kan købes via din lokale frisørgrossist I n f o - Te l . : 2 1 2 3 0 0 5 9


Deep colours L’Oréal Professionnel lancerer nye inoa deep fundamentals farver. de giver en ekstra intens dækkeevne for et neutraliserende, farvestærkt slutresultat. nuancerne er bygget op på en kold base. en ny forbedret formel gør, at nuancerne er mere intense end de normale inoa nuancer.

Øjeblikkelig frisk følelse! Matrix’ stylingserie design pulse lancerer nu clean remix fra Cosmobell. det er en let tørshampoo, der forsvinder ind i håret og absorberer overskydende fedt og snavs. clean remix klistrer ikke og sørger for, at håret holder sig rent og velduftende hele dagen. Pris 140 kr.

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL 10 in one Redken introducerer nu color extend radiant-10, en spændende nyhed, der tilbyder 10 unikke fordele i ét produkt. den styrker hårfiberen, giver langvarig fugt, genopliver håret og gør det medgørligt. Pris 220 kr.

MANGLER DU EN FRISØR – SÅ RING TIL LOUISE PÅ TELEFON 88 80 72 73

Behold farveintensiteten bevar farveintensiteten med cristal ceutic fra L’Oréal Professionnel. cristal ceutic er den første salonbehandling, der formår at bevare hårfarvens intensitet. glucoMineral, giver maksimal beskyttelse, sublim glans og utrolig farveintensitet.

Frisorjobdk_bred_annonce_HM0412.indd 1

Svanemærkede produkter med certificerede økologiske ingredienser

Like no other Color elumen fra Goldwell består af 7 nye nuancer, som giver strålende krystalklare farver, utrolig smuk glans, enestående holdbarhed og et fantastisk sundt hår. New Life Trænger håret til en genopfriskning med masser af glans, eller er man til det trendy, matte look? schwarzkopf professional fra Bella Vista lancerer nu tørconditioneren osis+ refesh n´shine og voksen osis+ rough rubber, der kan ”kill routine” og skabe rå unikke frisurer. Pris 129 kr.

Weather proof fra sexy hair, som forhandles af IdHAIR lanceres et helt unikt produkt, nemlig weather proof – humidity resistant spray, der sprayes på det færdig stylede hår, for at afvise fugt, bekæmpe krus og vedligeholde looket/stilen. Pris 169 kr.

Expert vil du skille dig ud og tilbyde dine kunder farveresultater ud over al forventning? igora expert Mousse fra Bella Vista hjælper dig på vej. det gælder et omhyggeligt udvalgt sortiment af 13 strålende semipermanente nuancer, som giver svar på alle dine tekniske og kreative behov.

16/08/12 13.44

version 2.0

BE CAREFUL WHAT YOU EXPOSE YOURSELF AND YOUR SKIN TO – IT CAN FUCK YOU UP FOREVER

32 svanemærkede Produkter dækker alle behov for styling og pleje i en salon

indeholder ingen:

Parabener, farvestoffer, allergifremkaldende konserveringsmidler, mineralske olier, silikoneolier, paraffinolier, vaseline, paraffin eller lignende petrokemiske ingredienser

Sikker shine L’Oreàl’s kérastase har nu skabt den optimale farvebeskyttelse chroMa capTive; hårplejeserien, der sikrer 40 dages perfekt farveintensitet. den indgår i kérastase serien reflection og består af tre enestående produkter: hårbad, pleje og maske.

76 > haircare update / se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Hair Team Company ApS Rho 4 DK - 8382 Hinnerup

phone: web: mail:

+45 4534 2222 hairteamcompany.dk info@hairteamcompany.dk


Head Case

Af Damien Carney

elegiac Af Sassoon


advertorial

advertorial

Tekst > pia finne

en sanserig hårfarve oplev den første og eneste ammoniakfri hårfarve med glans-eliksir. arganolie, cyperusolie og linfrøolie er hemmeligheden bag den nye orofluido colour elixir, som sikrer et perfekt farveresultat, ekseptionel glans, et sundere hår og en fuldstændig dækning af grå hår. ”den nye orofluido colour elixir er mere end blot en farve – det er en sanseoplevelse for de kunder der kommer ind i salonen og skal have farvet deres hår. den unikke duft og de plejende egenskaber gør hele farvebehandlingen til et lækkert skønhedsritual, som de fleste kvinder med garanti vil sætte pris på”, fortæller Michele fitzwilliams, Marketing Manager hos colomer scandinavia, der står bag orofluido colour elixir. colomer har haft stor succes med deres orofluido skønhedseliksir og orofluido colour elixir er således skabt ud fra en viden omkring oliernes unikke egenskaber. arganolien er rig på vitamin e og essentielle fedtsyrer. den styrker håret og efterlader det glansfuldt og silkeblødt samtidig med, at den trænger ind i håret og øger elasticiteten. cyperusolie har et højt indhold af fedtsyrer og tocopherol, som giver en naturlig beskyttelse mod frie radikaler. den tilfører blødhed og volumen til håret, og efterlader håret medgørligt, smidigt og fleksibelt. Linfrøolie lukker og blødgør hårets skællag, så håret synes mere medgørligt og ensartet. resultatet er, at håret reflekterer lyset optimalt, og giver det en unik og spektakulær glans. 80 > en sanserig hårfarve

det er netop olierne, som i kombination med det alkaliserende virkemiddel Mea, sikrer, at farven trænger ind i håret uden at skade det. hvor de fleste permanente hårfarver bruger ammoniak til at åbne hårets skællag for at lade farven trænge ind har orofuido colour elixir altså en teknologi baseret på olier og Mea, som gør at farven er mere skånsom mod håret. olierne giver desuden ekseptionel næring til håret, når de spredes inde i hårets fibre, og binder sig til hårets naturlige keratin. det at orofluido colour elixir er ammoniakfri, betyder samtidig, at farven har en behagelig, naturlig og sofistikeret duft skabt i en kombination af citrus, rose og liljekonval med et strejf af vanilje og amber. noter, der tager frisørkunden på en rejse ind i et orientalsk duftunivers. Michele fitzwilliams fortæller, at ”ideen bag orofluido colour elixir har været at kombinere den perfekte teknologi med den perfekte farveoplevelse. den delikate duft sikrer, at farvebehandlingen er mere behagelig, og for hver behandling vil hårets tilstand faktisk forbedres”. orofluido colour elixir består af en developer cream, der fås i to styrker, samt den ammoniakfri permanente hårfarve, der fås i 36 nuancer. blandingen har en lækker, blød konsistens, som gør påføringen nem på både længder og spidser. arganolie, cyperusolie og linfrøolie er hemmeligheden bag den nye orofluido colour elixir.

en sanserig hårfarve < 81


se flere billeder på

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

hairmagazine.dk

Storbystemning i familiesalonen

Stender på Strøget er bygget om. Stilen er enkel og tidløs – og frem for alt funktionel. John Erik Skovbæk har selv stået for indretningen, og inventaret er bl.a. leveret af Frisørland. ”Vi er ikke gået på kompromis. Der er ikke noget, vi hellere ville have haft, og tingene fungerer. Vi kan gå fra rod til ryddet på få minutter”, lyder det fra John Erik.

r i n v emna ptumapestole 12 stk. Xile er vaskesytem 3 stk. Zone sområde Disk og salg at Kontantrab Pris i alt Alle priser

kr. 100.800 kr. 54.570 kr. 46.857 kr. -52.227 kr. 150.000

ms.

er excl. mo

Stender på Strøger holdt lukket en uge, og styringen af håndværkerne skete som efter en frisørs aftalebog. Men det klappede, og John Erik Skovbæk er meget tilfreds.

Receptionen er speciallavet fra Frisørland, og det samme gælder hylderne og skabene, der også er specialfremstillede til Stender på Strøget.

Stender på Strøget er lavet om 10 gange siden John Erik Skovbæk overtog salonen i 1990. ”Jeg skifter ikke arbejdsplads, derfor må arbejds­ pladsen skifte udseende”, lyder det fra John Erik. Og således indretter han i høj grad for sig selv som sine medarbejdere. I februar satte han således en uge af til endnu en renovering, denne gang en gennemgribende én af slagsen. Salonen har skiftet udtryk. Alle planer og skitser har han selv stået for, og inventar, lamper og gulvbelægning har John Erik valgt i samarbejde med salonens syv medarbej­ dere. ”Jeg synes, det er utroligt sjovt at arbejde med indretning, at kunne skabe en salon præcis som jeg gerne vil have den til at se ud”, 82 > Storbystemning i familiesalonen

fortæller han. Således var det meget vigtigt for John Erik, at salonen fik sit eget individuelle udtryk og ikke kom til at ligne en konceptsalon hentet ud af et katalog. ”Herudover var det meget vigtigt, at salonen skulle være nem at rydde op, selv om vi har travlt. Og det er den. Næsten uanset, hvordan her ser ud, kan der ryddes 100 pct. op på få minutter”, fortæller John Erik. Der er ingen tvivl om, at han er perfektionist, og for ham var det fantastisk vigtigt, at det var de helt rigtige møbler, der blev købt. Derfor besøgte John Erik Skovbæk alle leverandører af inventar, gennemså et væld af kataloger, og så havde han samlet en masse klip af såvel inventar, han

gerne ville have, som inventar, han ikke ville have. ”Og der er ikke blevet gået på kompromis. Der er ikke noget, hvor vi kan sige, der er noget andet, vi hellere ville have haft”, fastslår han. Og medarbejderne har også været med inde over. ”Jeg valgte f.eks. fire stole, jeg kunne lide, og så fik medarbejderne lov til at give deres besyv med. Det samme var tilfældet med gulvet, hvor vi skulle vælge mellem tre typer brædder. Her var det også medarbej­ derne, der havde det sidste ord at skulle have sagt”. Vaskepladserne, stolene ved de 12 behandlingspladser, receptionen og de speciallavede hylder, skabe og borde har John Erik Skovbæk købt hos Frisørland, og

”Jeg skifter ikke arbejdsplads, derfor må arbejdspladsen skifte udseende”, lyder det fra John Erik Skovbæk, der er indehaver af Stender på Strøget.

selv om indretningen i det store og hele er sort og hvid, er den gennemgående røde tråd stålet, der ses på disken med det indirekte lys, på stolenes armlæn og fødder samt på det stålgulv, der er blevet lagt under vaskepladserne. ”Fodstøtten under behandlingspladserne er special­ lavet af et stålgelænder”, fortæller John Erik, og de smalle spejle, der spænder fra gulv til loft i tre meters højde er ligeledes speciallavede efter John Eriks anvisninger. Alt klappede Uge 7 var sat af til ombygningen af salonen. ”Og som Frisørlands repræsentant lidt drillende sagde til mig: ”Du kører ombygningen, som Storbystemning i familiesalonen < 83


de tre vaskeplader er ”state of the art” fra frisørland. Med en form som en hyggelig lænestol. og så var det vigtigt for john erik, at vaskene var sorte, så de ikke ligner store kummer.

hele 12 behandlingspladser rummer salonen, og med nyindretningen er der opbygget tre vægge midt i rummet, der deler salonen på flot vis. stolene ved behandlingspladserne er leveret af frisørland.

kører du en frisørbog”. og det er rigtigt. håndværkerne havde fået en stram tidsplan, og den skulle de overholde, ellers karambolerede det med det næste hold håndværkere”, fortæller john erik, der selv styrede projektet. ”Lørdag blev alle ansatte efter arbejde og ryddede alt i kælderen, hvorefter et afrydningshold rykkede ind med mukkerter. stukken forsvandt, murene blev strippet ned til de bare mursten, og mandag morgen rykkede 15 mand ind med tre tons gips”, fortæller john erik. Tømrerne sænkede loftet, der blev bygget tre nye vægge op midt i salonen med videre. Malerne spartlede ud og malede alt imens elektrikerne sørgede for at sætte de nye Led-lamper op. der blev lagt stålgulv under de tre vaskepladser, og et gulv af hårdt presset eg med sølvlaminering i resten af salonen, og gulvet er i øvrigt ført igennem ud i baglokalet og til toilettet for at skabe en fornemmelse af et forløb. også glarmesteren var inde over for at lave og opsætte de mange spejle. ”vi valgte netop de slanke spejle fra gulv til loft for at skabe et luftigt indtryk”, lyder det, og det er klart lykkedes. de smukt formede stålborde, der sidder på spejlet foran hver behandlingsplads, er fastgjort på spejlet. mange åRs eRfaRing samles john erik har været frisør i 35 år, og selvstændig siden 1990, og det er al den erfaring, der er samlet i den nye indretning. og john erik har været igennem alt fra afsyrede møbler til mosaikker, masser af planter og store funkislamper, og nu er turen kommet til det enkle og tidløse. på den praktiske side er der indrettet to behandlingspladser i forbindelse 84 > storbystemning i familiesalonen

med vaskepladserne, hvor lamper såvel som borde er påsat med magneter så de let kan fjernes, og der dermed dannes en spejlvæg til bl.a. fotografering. Musikken i salonen er indbygget i loftet. ”så vi ikke har højttalere stående, der samler hårstøv”. og de franske altaner, der giver salonen, som i øvrigt ligger i 1. sals højde, et helt specielt udtryk, har john erik selv genskabt efter de originale tegninger af huset. ”altankasserne er grønne lige nu med smukke lilla sommerblomster, til næste år bliver de måske pink”, fortæller han, og netop altankasserne og den stemning af københavn, der fornemmes igennem de franske døre, er en stor del af atmosfæren i salonen. ”strøget er den mest mangfoldige gade i danmark. jeg synes, her er fantastisk at være. den kongelige Livgarde kommer forbi hver dag, og er der store arrangementer i københavn, sker det også her. den stemning og det liv, der er her, kunne jeg ikke drømme om at flytte fra”. selv kalder john erik stender på strøget for strøgets familiesalon. ”vi får besøg af den ældre dame, der skal vandonduleres, og vi klipper hendes børnebørn, ligesom vi også tager os af både mor og far. vi har en stor mangfoldighed af kunder. netop dét er med til at gøre det sjovt at gå på arbejde hver dag – præcis som det skal være”.

EFTERÅR/VINTER

COOL PRESENCE KOLLEKTION MED CELESTE, VISIONÆREN. Giv dine kunder en kant af futuristisk cool dette efterår/vinter. Bed din salgsrepræsentant om flere oplysninger om 2012 Wella Professionals Cool Presence kollektionen, eller besøg os på facebook.com/wellainternational.

Besøg vores sider på Facebook eller YouTube, og se mere om de nyeste tendenser og nyheder fra Wella.


advertorial

Den nye kollektion fra Revlon Professional, Clandestine, tager dig med tilbage til 20’erne hvor fantasi, kreativitet og kunst var øverst på dagsordenen. Der var en konstant nysgerrighed efter at afprøve nye ting, flytte grænser og hele tiden udfordre det konventionelle look. Clandestine byder på et univers af farver med masser af kontraster kombineret med raffinerede detaljer, som helt sikkert vækker opmærksomhed.


Under Copenhagen Fashion Week præsenterede CIFF tendenserne til den kommende forårs- og sommersæson 2013, og der ses fire gennemgående temaer, der spænder over blid sommernostalgi, rene linjer, masser af party-stemning og sjove farver samt modsat en back to basic tendens, der leger med Amish-kulturen.

Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

Fra Wood Wood

Sådan klæder vi os til foråret & sommeren 2013

Modetendenserne til foråret og sommeren 2013 byder på blid nostalgi, arkitektoniske former, masser af glitter og en back to basic tendens. Farver og liv i moden mangler der ikke til foråret og sommeren, og det skal understreges af levende frisurer.

Fra CIFFs show – Shape Shifters

Digitals Digitals kaldes den første trend, og her er der nostalgi i luften. Det gælder en trend til de farverige børn af internet-tidsalderen. Den tegnefilmsagtige plastikverden i cyberspace sætter scenen, og der skabes en levende garderobe.

Shape Shifters Volumen kan ikke blive stor nok, når det gælder disse arkitektoniske vidundere. Arkitektoniske former og overraskende silhuetter karakteriserer nemlig Shape Shifters.

Fra Wood Wood

Det gælder det strukturelle og skulpturelle design, syntetiske materialer – ofte stive materialer som neopren eller hårde organzaer – skåret, så der skabes dramatiske volumener og næsten rustningsagtigt udtryk.

Der leges med kontrasterne mellem det nye digitaliserede og det gamle analoge, kunstige materialer og farver fra internet-tidsalderen dukker op i en 1990’er silhuet, og hylder dermed den tidlige digitale ungdom.

Fra CIFFs show – Digitals

Buffalo bukser og variationer af flade sko er nogle af de arkitektonisk inspirerede former, der er brugt til at skulpturere kroppens form. Som en hyldest til skuespilleren Tilda Swinton, ses de overdrevne proportioner som nøglen til dette enkle, minimalistiske look, der har et strejf af maskulinitet over sig. Grå og hvide nuancer er primærfarverne i denne palet, men samtidig ses strejf af klare farvetoner, der understreger en visuelt overraskende stil.

På kvindesiden er musen, musikeren Azealia Banks, i et neon­ farvet look med lurex, jersey og lyst denim. Det går hånd i hånd med tætsiddende toppe og overalls, plateausko og blok-hæle. Hypermoderne farver som fluropink, limegrøn og klar orange spiller op til æggeskalsgrå og blå nuancer fra en tidligere, underudviklet digital verden. Det super skinnende sportswear-baserede look, der sås på skuespilleren Ryan Gosling i filmen ”Drive”, repræsenterer mændenes trend, hvor skinnende baseballjakker og bomberjakker, hvid denim og trainers ses colour-blocked i digital perfektion. Nøgleord: Neon, striber, polkaprikker, nederdele, lange jakker, hotpants, denim, multifarvet strik, undertøj som ydertøj, gule tegnefilmprint, badetøj, metalliske nuancer, sportswear, løse bukser, jersey, ankelhøje sko, latex.

Fra Henrik Vibskov

Fra CIFFs show – Digitals

Intelligent skædderarbejde er vigtigt på mændenes side, hvor funktionelle materialer som faldsskærmsstof bruges til jakker, bukser med brede ben ses, kasseformede skjorter og jakkesæt. Maritime elementer ses også i dette look, der behandler den mandlige og den kvindelige krop som foranderlige, kunstneriske elementer. Nøgleord: Volumen, faldende skuldre, dunjakker, bukser med brede ben, oversize strik, jakker med hætter, ruskind, korte jakker, lette mini­ malistiske udtryk, soft pinks.

Fra Stine Goya

Farver: Kunstige farver, syrefarver, technicolor, klare nuancer (fluro pink, limegrøn, cyan, orange), æggeskalsgrå og blå som kontrast – det nye med det gamle.

Farver: Grå og hvid dominerer med strejf af farver, farveblokke med nuancer af grå. Fra CIFFs show – Shape Shifters

88 > Sådan klæder vi os til foråret og sommeren 2013

Sådan klæder vi os til foråret og sommeren 2013 < 89


Fra Wackerhaus

Fra David Andersen Fra Bruuns Bazaar

Fra CIFFs show – Settlers

Fra Baum & Pferdgarten

Fra CIFFs show – Glitterati Fra Stine Ladefoged

Fra Bruuns Bazaar

Fra CIFFs show – Settlers

Glitterati Fra Baum & Pferdgarten

Her gælder det en kakofoni af vilde print, der sætter scenen for den festlige Glitterati-trend, hvor livet er en konstant fest.

Settlers

Mere er mere i et stilunivers, hvor det højtråbende er nøglen, og alt er tilladt – næsten til et punkt, hvor begrebet anti-trend skaber en ny trend. Musikeren M.I.A.’s video til ”Bad Girls” sætter stem­ ningen til garderoben, og der ses masser af print og farver, der clasher og masser af etniske vibrationer samt tøj med inspiration hentet i 1970er-formerne. Et væld af geometriske print og strikkede mønstre kolliderer med multi-etniske print, palietter, bijouteri og store håndtasker, der hylder Cher’s looks igennem årtierne.

Det er tilbage til basic for nybyggerne i deres fineste søndags­ puds. En stemning af puritanisme fornemmes i Settlers. Inspirationen er hentet fra den enkle æstetik skabt af de amerikanske nybyggere i det 19. århundrede. Looket omfatter en klar prærie-stil, der kommer til udtryk i en heldækkende ofte hellang silhuet af lag-på-lag læg, cardigans og Peter Pan-kraver. Skuespillerinden Kisten Dunst er forgangskvinde, når det gælder det sirlige og korrekte look. Der bruges naturlige materialer, folkloreblomster, broderie anglaise og lidt underligt udseende sko, der tager udgangspunkt i flade snøresko, og ankelhøje, kraftige sko.

Spidse, højhælede sko og stillet-sandaler gør sit til glamouren, mens de klare ædelstensnuancer som smaragd, turkis, rubin og safir skaber en varm, luksuriøs farveskala. En ung Elton John tager turen i herreafdelingen, hvor vilde print på skjorterne mikses med afrikanske og arabiske mønstre og trendy camouflage. Loafers til aftenbrug komplimenterer materialer som brokade, jacquard og satin i et univers af retro-vibrationer og episke fester.

Fra CIFFs show – Glitterati

Med reference til Amish påklædningen, er trenden baseret på mørke nuancer; sandede og støvede toner domineret af sort, hvid, mørkeblå og brun. En fornemmelse af kirketøj ses i mænd­ enes garderobe, ikke mindst fordi formelle elementer mikses med det brugbare som bl.a. kraftige knapper, hatte med brede skygger og kraftige sko, meget i stil med musikeren Jack White.

Fra David Andersen

Nøgleord: Camouflage, dyreprint, geometriske print, clashing print, silkebukser, hæklet oversize strik, hotpants.

Nøgleord: Peter Pan-kraver, blomster, broderie anglaise, let sommerlæder, blonder, strik, maritimt, lange cardigans, lag-på-lag, hvid, Det lille hus på Prærien, bomuldsshorts, tone i tone.

Farver: Stærke ædelstensnuancer (Smaragd, turkis, rubin, safir med videre), guld og okker.

Farver: Sort, hvid, mørkeblå, brun, støvede nuancer, sandede toner dæmpede farver. Fra Designers Remix

90 > Sådan klæder vi os til foråret og sommeren 2013

Sådan klæder vi os til foråret og sommeren 2013 < 91


Copenhagen Fashion Week

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

edith & ella

Blomstrende romantik

Håret deles op i sektioner inden det samles.

Edith & Ella bød på blomstrende romantik og masser af farver, da de præsenterede sommermoden 2013. Backstage havde Redken sørget for frisurer, der matchede stilen.

Hestehalerne understregede det glade look.

Redken-teamet arbejdede hårdt backstage til Edith & Ella-show’et.

Designer Line Markvardsen omgivet af modellerne.

Klassisk med et twist af glade farver, og masser af søde sommer­ blomster – uden at det dog blev tutte nuttet. Sådan kan man bedst beskrive stilen, da Edith & Ella præsenterede tøjet til foråret og sommeren 2013. Bag catwalken arbejdede Redkens team under ledelse af Turner fra My-T Sharp, og frisure-stilen, de høje hestehaler, understregede 92 > Blomstrende romantik

naturligvis tøjet på bedste vis. Modellerne havde alle sammen hestehaler, der var trukket stramt tilbage med en midterskilning. Enkelt og fint – og afgjort sommerligt som tøjet… ”Midterskilningen er med til at gøre den høje hestehale endnu mere markant, og så har vi brugt arganoil for at afslutte frisuren på glansfuld vis”, lyder det. Stilen er klassisk med et twist og håret sendte samme signal.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

malene birger

Malene Birger forfører modeverdenen

Wellas team var i fuld gang backstage. Her ved at lave store krøller i modellernes lange hår.

Malene Birger fortsætter med at overraske og forføre hendes mode-fans over hele verden. det skete også denne gang, hvor Wellas team stod bag scenen, da showet løb af stablen.

Søde, patelfarver med kant i form af sexede silhuetter var at se til Malene Birgers modeshow.

Bag scenen har Wellas team skabt et look, der harmonerer perfekt med den enkle, elegante stil med et twist.

Kendisser og andre modeinteresserede venter spændt på den emotionelle rejse i form af tøj fra Malene Birger og hår af Wellas team.

Malene Birger overrasker og forfører fortsat sine fans over hele verden. Hendes prêt-a-porter linje er klassisk og elegant med en kant af noget sexet og sofistikeret. Et look, der henter inspiration i stilikoner fra datiden – i nutiden. THE CELEBRATION hedder kollektionen til foråret og sommeren 2013, og henviser til, at Malene Birger brandet fylder 10 år i 2013.Således er denne kollektion en emotionel rejse for teamet bag Malene Birger – en fejring af brandet såvel som dets univers – men lige så meget en fejring 94 > Malene Birger forfører modeverdenen

Malene Birger modtog flere klapsalver da hun gik på scenen.

af de visioner og værdier, der har gjort Malene Birger til den forretning og det brand, det er i dag. Bag scenen har Wellas team skabt et look, der harmonerer perfekt med den enkle, elegante stil med et twist. ”Det gælder en enkel men elegant hestehale, feminin og inspireret af 50’ernes fornemmelse. Hestehalen sidder højt på hovedet med siderne og nakken redt stramt og rent, og med lidt mere volumen og struktur på toppen”, forklarer Marta Spizewska, der står i spidsen for Wellas team. Der bliver lavet en stram hestehale i nederste sektion samtidig med at topsektionen får tildelt lidt volumen.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

french connection

Bohemian festival

Uffe Buchard.

Bondepige møder New York by Night var temaet, da håret skulle styles til French Connections show under Copenhagen Fashion Week. Bag catwalken tog Redkens team sig af frisurerne til både de mandlige og de kvindelige modeller. Bondepigen møder New York by Night er looket til French Connection-showet.

Der blev forklaret og fortalt backstage for at få det helt rigtige look.

Det var gang i føn og rundbøste til French Connection showet under Copenhagen Fashion Week.

Fyrenes hår havde også et præg af bondemanden, der møder storbyen.

French Connection viste sig for første gang sin kollektion på catwalken under modeugen 2012 i København.

Der var masser af gang i den, da French Connection for første gang viste sin kollektion på catwalken under modeugen 2012 i København. Stilen er enkel, ren og klart med et twist af såvel farve som af inter­ national stil; en bohemian festival, hvor der leges med sødmen på den rå måde, og det liv skulle Redkens team under ledelse af Liva fra My-T Sharp, gengive i modellernes frisurer. Således sås frisurer, der netop var afslappede, tilsyneladende tilfældige – men med et klart stilfuldt element.

”Vi ville skabe et udtryk a la bondepigen, der møder New York by Night. Bondepigens sødme sås i krøllerne og det rodede look, New Yorks natteliv i de lige, stramme linjer. Vi ville skabe en fornemmelse af hår, der blev sat i går, og at pigen måske ikke har sovet hjemme, men festet igennem”, forklarer Liva. Til looket har hun brugt Redkens Wax Splash og Powder Grip, og lak til at slutte af med. ”Det handlede i høj grad om at få struktur i håret, og masser af greb”, slutter hun. Lina Rafn og Paw fra Infernal, var bl.a. se.

96 > Bohemian festival

Bondepigens sødme sås i krøllerne og det rodede look.


Copenhagen Fashion Week

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Freya dalsjö

Når mode fusionerer med kunst

Hattene var en integreret del af frisurerne.

teamet bag Wella Professional stod bag looket da den unge hollandske designer Freya Dalsjö åbnede Copenhagen Fashion Week.

Et stramt look spillede flot op til tøjet.

Hasse Kliim var med Wella backstage.

Tøjet og frisurerne gik op i en højere enhed.

Kunst og mode gik hånd i hånd.

Designeren Freya Dalsjö stod bag Copenhagen Fashion Weeks åbningsshow.

Freya Dalsjö forenede på flotteste vis mode og kunst, da hun indtog catwalken i åbningsshowet for Copenhagen Fashion Week. Kollektionen var inspireret af skygger – ideen om, at nogle ting viser vi, mens andre ting gemmes væk i skyggerne, og tøjet er skabt til at klæde en hær af unge, selvstændige kvinder.

en street-style, der er kropsnær og bestemt ikke trashy. Netop det udtryk skulle Wellas tema med Marta Spizewska i spidsen understrege i modellernes frisurer. Stylingen er baseret på Wellas internationale trendguide til sæsonens stærkeste tendenser inden for hår, og looket er skrapt og glat med en klar attitude.

Freya Dalsjös kvinder udstrålede således en naturlig coolness og en naturlig attitude; hun forstiller sig ikke, hun er selvstændig og hun har

Modellerne havde således alle en stram, lavtsiddende hestehale i nakken med tape omkring, der skabte en rød tråd til lædertøjet i kollek­tionen.

98 > Når mode fusionerer med kunst

Freya Dalsjö stolt efter et veloverstået show.


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Peter Hartley

GENTS NIGHT

med Marco Merie & Victor Moreno Hair Magazine var med da de to innovative frisører bag GOLD produkterne, Marco Merie og Victor Moreno, inviterede til Look and Learn inspirations­ aften i København. Aftenen blev holdt i samarbejde med ICON Hairspa i smukke omgivelser på Hotel Josty ved Frederiksberg have.

Marco og Victor underviser i, hvordan mænd skal klippes efter deres hovedform. I følge de to kreative frisører, er det vigtigt at kunne vurdere en kundes hovedform. Hvilken frisure der klæder kunden bedst afhænger af, om han har hjerteformet, firkantet, aflangt eller rundt hoved.

“Hvis de mandlige kunder skal have håret til at sidde korrekt, så skal de have gang i deres føntørrer!”, Victor Moreno.

Victor Moreno fortalte også om GOLD produkternes brugbarhed samt om label.m produkterne, som de begge benytter sig af i deres saloner.

Torben fra Attitude by Starck ses til højre.

Marco Merie sætter det sidste touch på nakkehårene.

Designeren Freya Dalsjö stod bag Copenhagen Fashion Weeks åbningsshow.

Herremoden er generelt længere tid om at udvikle sig i forhold til kvindemoden. Dette gælder også på hårfronten. Derfor inviterede de to erfarne frisører til en inspirationsaften hvor det var mændenes tur til at være i fokus. ”Det er tid til, at vi giver vores kunder ny inspiration. Vi frisører skal være dem, som inspirerer kunderne til at prøve noget nyt. Vi har i flere år set på det lange hår i toppen med de korte undercut sider - det er tid til fornyelse!”, udtaler Victor Moreno. Aftenens knude­ punkt var derfor, hvordan man som frisør kan tage skridtet videre i

forhold til undercut trenden som har hersket i branchen i mange år. I følge Marco og Victor udviser herremoden 2012/2013 rebelskhed og personlighed, men vi vil stadig se et touch af det klassiske herrelook i nutidens rå trend. Der blev i løbet af aftenen stylet i alt 14 modeller. De fik alle forskellige styles alt efter tidens tendens, deres hovedform samt personlige karakteristika. En fantastisk inspirerende aften! De mandlige modeller blev barberet i stil med hårets nye look.

100 > GENTS NIGHT med Marco Merie & Victor Moreno


Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Peter Hartley

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Nectaya Go Color seminar hos Goldwell

Karin Bay Madsen er også en del af Goldwells kreative team. Karin var med til at farve de mange modeller backstage i løbet af aftenen. Her forklarer hun hvilke produkter, som blev brugt til at skabe modellens look.

Kim Andersen er en del af Goldwell teamet. Her ses han på scenen i færd med at style en af de mange modeller.

Som afslutning på aftenen, blev alle modeller samlet på scenen.

Mange sommerglade frisører mødte forleden op til Nectaya Go Color seminar hos Goldwell, hvor de alle fik en forsmag på de mange mulig­ heder, som farven Nectaya kan give. Nectaya er Goldwells svar på en ammoniakfri hårfarve, som med dets intensivt plejende argan olie giver smidighed og ekstraordinært glansfuldt hår. Nectaya blev også sendt rundt mellem kursisterne, som på egen hånd, fik lov til at dufte til den 100 % naturlige, næsten lugtfrie farve. Det var blot et udsnit, af de i alt 36 nuancer, som Nectaya kan tilbyde, der 102 > Nectaya Go Color seminar hos Goldwell

blev afprøvet på modellerne i løbet af aftenen. Alle looks blev skabt af Monica Vestergaard Madsen og Kim Andersen, som også kombinerede Nectaya farverne med Goldwells Colorance produkter. Både brunetter, blondiner og rødhårede modeller blev skabt i løbet af aftenen - både med naturhår og farvet hår som udgangspunkt. Alle looks passede perfekt ind i hårmoden 2012! En hyggelig aften hvor dialog og interaktion mellem Goldwells team og kursisterne var i absolut særklasse!

Her ses Monica Vestergaard Madsen fortælle om Go Color. Go Color! er Goldwells Color Service Magasin til alle farve entusiaster samt til de frisører, der ønsker at imponere deres kunder med nye farver og teknikker. Go Color udkommer med nye koncepter i foråret og efteråret.

Kursisterne fik selv lov til at afprøve Goldwells produktnyheder.


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Peter Hartley

Kevin Murphy SHOW.ME med ICON Hairspa

Janni Sørensen fra ICON Hairspa byder velkommen på First Hotel Copenhagen.

Carl Reeves bruger den lilla Color.Bug i modellens bløde lokker.

Der er gang i curlere, børste, sytråd og Kevin Murphy’s stylingprodukter på scenen.

Felicity Davis og Carl Reeves sluttede aftenen af på scenen sammen med alle de smukke modeller.

ICON Hairspa og Kevin Murphy inviterede 4. juni til look and learn inspirationsaften på First Hotel Copenhagen. En aften hvor teknikkerne bag udvalgte looks, fra Kevin Murphys 2012 kollektion, blev vist frem. Hair Magazine var med da modellernes hår blev krøllet, touperet og syet for at skabe de mest fantastiske håropsætninger. Kevin Murphy’s ”Session Masters”, Felicity Davis og Carl Reeves, stod for aftenens undervisning. De to kreative frisører introducerede gæsterne for Kevin Murphy’s verden af styling, og de mange mulig­ heder som produkterne åbner op for. De udvalgte kollektioner og frisureopsætninger, som blev vist frem på scenen, tog alle udgangspunkt i de looks som dominerer på diverse 104 > Kevin Murphy SHOW.ME med ICON Hairspa

catwalks og i de internationale modeblade. Omdrejningspunktet for aftenen var festlooks og brudeopsætninger, og Kevin Murphys styling­ serie blev flittigt brugt til at holde de smukke frisurer. Felicity Davis og Carl Reeves benyttede sig også af Kevin Murphys egne curlere, som forvandlede modellernes lange glatte hår til smukke sensuelle lokker. Også Kevin Murphys nye lancering Color.Bug, som er lanceret i tre forskellige farver, blev brugt på scenen i de bløde krøller, hvilket gav frisuren et ekstra pift. En utrolig inspirerende aften med mange gode tips og tricks til nye spændende opsætninger i salonen!

Felicity Davis styler en af modellerne på scenen. Felicity Davis er til daglig ansvarlig for al uddannelse i Europa og Australien hos Kevin Murphy. Hun arbejder ligeledes som session stylist på diverse internationale modeuger samt på fotooptagelser for store internationale magasiner.

Carl Reeves sætter hår på en af modellerne backstage. Carl Reeves startede som frisør i 1994 i New Zealand, og som eftertragtet Session Stylist arbejder han til daglig på tværs af mode, musik, TV og magasiner.


Fotograf > Christina Anaya / christinaanaya.dk Creative Director > Kenny Aleksandr

stasia modellerne var både elegante og smukke.

a simpLe Look behind the sCenes...

med kenny aLeksandr Modeugen er netop afsluttet. Mange tænker, at det blot er et bundt modeller, der løber nogle meter frem og tilbage i noget tøj og så var det dét. Men der er nu meget mere i sådan et show - for mit vedkommende flere måneders planlægning. jeg har haft fornøjelsen at være cheffrisør og makeup artist på hele seks shows under ugen. det har været hårdt, men også en fantastisk oplevelse at have mit seje team med på opgaver. primært møder vi 4 timer før et show skal starte - det kan vel at mærke være meget meget tidligt om morgenen. så ser holdet en demo og får en briefing på looket, hvorefter de så går i gang. nogle dage når man lige at afslutte et show før man skal møde på en ny location og så igang med det næste. her er et opslag med nogle af stemningsbillederne fra en dejlig kreativ uge. jesper høvrings look var inspireret af det enormt feminine og let erotiske. stasias skulle være elegant og guddommeligt, smukt og sjusket på samme tid. derfor brugte vi uglede fletninger som en form for pandebånd på modellerne. jean phillips mænd skulle have et glossy wet look - så vi brugte meget skum og serum for at få det til at bevare den våde struktur.

kenny aleksandr lægger sidste finish på modellen.

jean phillipes modeller


i Mangler du produkter i salonen?

Shop 24 timer i døgnet - på webshops kun for frisører

h ...og har du ingen tid?

Produkterne, servicen og leverandørerne er de samme

Klik ind på hairmagazine.dk/webshops eller scan koden og shop løs!

frisørensnetbutik.dk


spar tid og penge frisørland har fået denne lille sort/hvide disk produceret til dig i england. som noget helt nyt, er det en saml-selv udgave, hvilket sparer frisøren for mange penge. pris 3480 kr.

TÆNK I EN IT-LØSNING

inspirationsbog grazette fra Cosmobell har skabt en lækker inspirationsbog. den samme klipning på modellerne er stylet med 4 forskellige frisurer. Med bogen følger fire vendbare plakater til dekoration i salonen.

der er designet til netop dig! • En Online kalender, der virker selv om Internettet går ned.

in-house aLLe eLsker skarphed og præcision, derfor Lanceres seLvføLgeLig en række Lækre sakse, soM er koMforTabLe og giver deT bedsT MuLige kLip. desuden er sTrukTur og forM på håreT også vigTigT, hviLkeT nyLanceringerne også bærer præg af – nye krøLLejern, gLaTTejern og voLuMizing jern.

Den nye topmodel joewell black crest er en saks med et ergonomisk design for maksimal lindring af muskler, sener og led samt en naturlig håndtering. saksen har sort titaniums belægning. dens større diameter af klingerne giver større stabilitet og bedre balance og præcision. joewell black crest forhandles hos danske frisørgrossister som fx. Cosmobell.

for den korrekte blanding farouk systems fra Danhair har lanceret et helt nyt redskab til sine farvekunder: chi colorist applikationen for iphones og smartphones. denne revolutionerende smartphone app gør det let for frisøren at lave den korrekte farveblanding til sin kunde og er det perfekte redskab for frisøren på farten!

• En løsning der automatisk bogfører dagens omsætning. • Automatiske udsendelser af SMS - og mail beskeder. • Altid friske nøgletal og statistikker. • Din kalender med på din Smartphone.

mega Cosmo salonsupport præsenterer Mega cosmo 2000 e.T.c Light med fantastisk power, og let i vægt og Tormalionic 2200 der bevarer hårets glans og forhindrer udtørring. pris 1098 kr.

et godt tilbud frisørland har altid en god saks og et godt tilbud! Lige nu er det den japanske yoshi, det gælder, og som frisørland anbefaler. pris 958 – 1508 kr.

skånsom glatning vapor iron fra joico lanceret af hh simonsen er den sikre vej til en skånsom glatning. Takket være innovative teknologier, genopbygger dette nye stylingjern hårets indre keratinstruktur samtidig med at håret glattes.

smarte klippeslag nye lækre junior klippe-slag fra Cosmobell til den seje biker eller den friske hestepige.

110 > in-house update

Det sidste skrig! frisørland kan nu levere olymp’s sidste skrig i hvid. stolen bow fås i øvrigt i alle regnbuens farver. stolen har desuden et tillæg for pladefod. pris 5900 kr.

free app on smartphone har du farverne fra essensity, så husk at du har mulighed for at downloade en gratis applikation fra schwarzkopf professional præsenteret af bella vista. app’en kan hjælpe dig med blandingsforhold, gråhårsdækning, ingredienser og meget mere.

HUSK! økologisk idhaiR præsenterer philip Martins ansigtsskum, der renser i dybden og sun balm protection der fugter dine læber og øjenomgivelser.

hop med på trenden hairContrast lancerer nu den eftertragtede hanefjer. hver fjer er unik og findes i længder fra 25 til 30 cm. fjerene er monteret med micro/silikonering og findes i 15 skønne farver.

se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

at tilmelde dig til et af vore åbent hus arrangementer - se ”Frisørkurser”

Admind ApS • tlf.: +45 70 20 18 76 • www.admind.dk


ØV

get online Tidtildig.nu fra hairtools er nu tilgængelig i appstore og googleplay. Tidtildig.nu markedsfører din forretning overfor kunder, der står og skal bruge en tid nu og her i nærheden af din forretning. det er brugervenligt og smart markedsføring, og er en del af dit hairtools-abonnement.

uXrkfv

Hair Magazines Facebook side er kun for frisører!

Black Crest the perfect fit ekwip vario fra haaro præsenteret af thorsen-trading kommer nu med en ny saks, som har en glidende overgang, ekstrem skarphed og har et ergonomisk håndtag til beskyttelse af muskler, sener og led

til de sarte ører Cosmobell præsenterer ear cap, som er udviklet til de kunder, der hader at få vand i ørerne.

ye Den n ra odel f top m ll Joewe

volumize håret hh simonsen’s rod vs6 Mini volume iron har fjedreophængte plader, som sikrer, at det tryk, som håret udsættes for, minimeres, og dermed nedsættes risikoen for skader på håret. rod vs6 Mini volume iron temperatur er indstillet til 190 grader, som opnås i løbet af 25 sekunder.

go Curls salonsupport’s Moser conical curling Tong er en titaniumsbelagt spole, der er skånsom for håret, og som er nem at arbejde med. den har også soft touch belagt håndtag og spids for en behagelig arbejdsgang. pris 498 kr.

Kan købes via din lokale frisørgrossist Info-Tel.: 21 23 00 59

gør som 2000 andre frisører og LIKE Hair magaZine PÅ faCeBooK Scan koden og vær den første til at blive opdateret omkring nyeste artikler og frisurekollektioner fra frisørbranchen!

Se også www.haaro.eu: Det aktive rejseliv hh simonsen har designet et nyt “styling tool”, der tager højde for både et aktivt rejseliv samt frisurer med kortere længder nemlig: “rod vs5 Mini beach waver”.

sexy bag nye frække sakse-tasker fra Cosmobell. se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


the four eLementes af mr. & mrs.

frisørbranChens

Leverandøroversigt avision group bella vista colomer denmark cosmobell danhair frisørland.dk fudge goldwell haircontrast hairconstruction hairMix hairteam company hairtools hair & body care house of waldorf hh simonsen icon hairspa idhair company jaguar danmark kao denmark La biosthetique L'oréal LT brands Maria nila Matrix Qhair salonsupport.dk sassoon sebastian sp Time-book.dk Thorsen Trading Topshelf products wella

26 38 03 80 86 80 48 11 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 87 27 10 60 80 88 57 49 46 15 21 11 86 84 99 11 20 25 67 25 66 13 39 90 20 96 11 67 70 11 10 09 86 84 99 11 35 36 35 62 73 75 10 12 57 66 03 00 86 74 28 22 75 64 11 30 46 15 21 11 74 69 40 00 43 24 64 84 60 29 72 70 69 91 25 14 43 24 64 84 44 94 34 00 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 53 62 17 37 21 23 00 59 31 17 32 98 33 26 91 11

Neccin Pleje til dit hår

anDRe leveRanDøReR admind 70 20 18 76 hairtools 70 11 10 09 hårklinikken 31 11 36 10 house of waldorf 35 36 35 62 nails & company 33 32 33 32 Toftild alternativt hår 98 10 32 11 waldorf & ragn 47 38 50 22 hJemmesiDeR i bRanChen www.frisorjob.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hair.tv www.hårmodeller.dk www.spt.dk www.dfkf.dk www.frisormester.dk se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

Udviklet i samarbejde med Svensk Astma- og Allergi Forbund


Beautiful hair starts at the roots Moroccanoil Scalp Treatments | 36 16 16 09 | www.salonsupport.dk

4. udgave 2012  

Hair Magazine 4. udgave 2012

4. udgave 2012  

Hair Magazine 4. udgave 2012

Advertisement