Page 1

nr. 33 > AUGUST 2011

pAtriCK CAmeron JEG ELSKER GLAMOUR

koM Med backstage

få naturen ind i salonen

Oplev modeugen backstage med frisørerne.

Med Dyrehaven og havet som inspiration i Uné.

skab et visuelt, kreativt iMage Sådan får du det visuelle budskab ud over rampen. < 1


IRISERENDE

2

GYLDEN

3

KOBBER

MAHOGNI

5

6 RØD

13

20

34

23

VIOLET

VARM BRUN

4

BEIGE

KOLD BRUN

CHROMA CARE Dobbeltvirkende kur: tilfører pleje og farve. Giver nyt liv til dit hår.

Den første hårpleje beriget med abrikosolie, som kan mikses efter ønske for at opfriske enhver hårfarve.

BY THE WORLD’S GREATEST HAIRSTYLISTS


EXPERIENCE

COLOR EFFECTS.

AWAKEN HAIR WITH

3D COLOR EFFECTS Skab opsigtsvækkende 3D-effekter med nuancer fra Koleston Perfect og Color Touch. Den nye og enestående 3D-teknik fremmer din kreativitet og giver dine kunder en uovertruffen farveoplevelse! Looket er inspireret af TREND VISION 2011. www.wella.dk.


vil du også ha’ en iPad?

vanvittige messetilbud

BC REPAIR RESCUE

100% sund struktur

BIOMIMETIC HAIR REPAIR

Biomimetic Repair er den nye, revolutionerende teknologi som står bag BC Repair Rescue. Produkterne genopbygger hårets naturlige struktur, styrke og elasticitet, og gør hvert enkelt hårstrå 100% sundt og smukt.

BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk

Trend Hair Herning 24.-25. sept.


HÅRMODELLER.DK

– SØG OG DU SKAL FINDE! MERE END 1.900 HÅRMODELLER VENTER PÅ DIG LIGE NU. NEMMERE BLIVER DET IKKE. Lav en profil og søg efter dine næste hårmodeller. Du kan også lægge opslag ud på forsiden af Hårmodeller.dk, så kontakter hårmodellerne dig. Brug tiden på at lære, ikke at lede!

GØR DET NEMT, TILMELD DIG NU PÅ SCAN QR-KODEN MED DIN SMARTPHONE OG SE MERE PÅ HARMODELLER.DK VED SPØRGSMÅL KONTAKT CHARLOTTE GRANLUND PÅ HARMODELLER@FREEMINDS.DK ELLER TLF: 88 80 72 75

HÅRMODELLER.DK


Masser af kreativitet

Og endnu engang bekræftede det blot, hvor tæt forbundet modebranchen og frisørbranchen er. Trends går igen, der arbejdes med de samme udtryk, og mere end nogensinde, er håret inspireret af moden. Så for frisørerne handler det om at holde sig helt up-todate. Det handler om at vide, hvad der rører sig i moden og i samfundet i det hele taget, og det handler om at bruge det konstruktivt og omsætte det til noget, der kan give kunderne noget i netop din salon. For der er ingen tvivl om, at kunderne i dag i højere grad end tidligere søger personlighed og individualitet – også når der

vælges frisør. Det gælder livsstil og det gælder oplevelser, og de frisører, der kan give kunderne det, er dem, der vinder i det lange løb. Netop når det gælder image, er det også en rigtig god idé for frisøren, stor eller lille, at skabe sit eget visuelle og kreative image. For i dag handler alt om budskaber. ”Tingene skal sige os noget, vi skal kunne identificere os med det”, mener fotograf Sidsel Clement, der har speciali­ seret sig i at fotografere med frisører, og hun giver gode råd til, hvordan man bedst får sit budskab ud over rampen. I dette nummer af Hair Magazine understreger den verdens­ kendte frisør Patrick Cameron i et stort interview endvidere, at skal man være en succesfuld frisør, handler det selvfølgelig om at have håndværket i orden, men ikke mindst handler det om at forstå kunderne. ”Det er også vigtigt med en kærlighed til faget. Men heldigvis er det sådan med frisører. De fleste har en passion – enten for det at skabe hår, eller for at drive en god forretning. Man skal finde frem til det, der motiverer én, og er du glad, er det det, der er med til at gøre dig til en succes”, siger Patrick Cameron til Hair Magazine.

Jeg interesserer mig ikke for penge, når jeg har dem. Når jeg så ikke har dem, så er der ikke noget der interesserer mig mere.

shows

Af redaktør Pia Finne Så er modeugen i København overstået, og hvor var det forfriskende at opleve den store kreativitet, der udfoldede sig dels på catwalken men ikke mindst backstage, hvor en lang række af landets bedste frisører og stylister knoklede for at skabe de looks, der skulle understrege tøjet.

artikler

indhold 20

Kreativitet er en forretning Patrick Camerons energi og dynamik er altoverskyggende. Hair Magazine mødte den karismatiske frisør.

34

Skab personlighed! KMS California relanceres, og det bliver nu endnu lettere for forbrugeren at skabe sin egen stil.

38

Naturen trækkes ind i salonen En personlig og unik atmosfære har været kodeordene for René Beck i Uné i Skodsborg.

52

Skab et visuelt, kreativt image Få det visuelle budskab ud over rampen. Fotograf Sidsel Clement giver gode råd til frisørerne.

62

Den syvende Style Master kåret i Amsterdam Colomer Group har fundet det syvende medlem af Style Masters gruppen.

68

Konkurrencer på Facebook Vind lækre præmier.

56

Masser af inspiration Nicci Welsh gav masser af god inspiration under Top Shelfs Oribe-show.

64

Det bløde møder det hårde 47 modeller skulle styles i otte forskellige looks til Cph Vision og Terminal-2’s show.

66

Inspiration fra Palais Royale Stine Goyas magiske sommerunivers blev skabt med parykker af rødt hår.

68

Fuldendt og smukt Hår, tøj og location gik op i en højere enhed, da Benedikte Utzon holdt show.

70

Sofistikeret og enkelt Look’et var enkelt og sofistikeret, og understregede tøjet perfekt, da Veronica B. Vallenes holdt show.

74

Roadshow for 400 frisører Carl Keeley var trækplasteret, da HH Simonsen besøgte fire byer på fire dage.

76

Kevin Murphy på scenen Kevin Murphy demonstrerede nye styling-tricks for næsten 450 frisører.

14 42 86 96

Shortcuts

Opstil budget i Hairtools og få styr på økonomien.

Hairtools er din hjælpende hånd i frisørsalonen. Et unikt IT-system med alt til den daglige drift inkl. performancemål, bestillingsbog og onlinebooking.

øvrigt

Haircare Update Shooting af Kenny Aleksandr Inhouse Update

Bestillingsbog med alle informationer på skærmen på én gang. 24 timers onlinebooking med afbudskø og sms-funktion. Læs mere på www.hairtools.dk eller ring 70 11 10 09 nu og hør nærmere. Jan Lauritsen Hair Construction, 5 saloner, Storkøbenhavn og Kolding

Chefredaktør > Pia Finne Koordinator > Louise Maria Hansen Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > NU:BI Tryk > Coolgray Udgives af > Freeminds ApS, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse samt godkendelse af Freeminds ApS. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair Magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster, priser fra leverandører samt manuskripter, fotos og lign. indsendt uopfordret.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shortcuts Send din historie til Louise Maria Hansen på lmh@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

Lærerige efterårskurser med Hair Construction

a

Copenhagen Fashion Week

Danish Beauty Awards anno 2011

Så har Københavns gader og in-steder endnu en gang været fyldt med nye klær’ og fashionable personer! Modeugen i starten af august viste sig fra sin sommerlige side, da SS12-kollektionerne blev fremvist. L’Oréal og Wella var med på podierne, og gik du glip af de fantastiske shows, kan du se mere længere inde i bladet!

Så blev der igen uddelt skønhedspriser i stor stil, da Danish Beauty Awards for 5. gang løb af stablen – denne gang i Tivoli Congress Center. Professionelle produkter, kendisser og branchefolk var samlet for at se hvilke produkter der havde vundet en plads i dommer­ komiteens hjerter. Aftenens værtspar var Camilla Miehe-Renard og Mikael Bertelsen, der havde æren af at underholde de 650 indbudte gæster mens de i alt 26 statuetter blev uddelt. Her ses de glade vindere i hårkate­ gorierne. ”Årets Hårplejeprodukt - Professionel” blev vundet af Chronologiste fra Kérastase. Tidligere Product Manager, Malin Gardeström, kunne stolt modtage prisen.

I efteråret fortsætter Hair Constructions succesfulde kurser: DOGMA og CPH UNDERGROUND. DOGMA Succesen med intensiv elevtræning fortsætter, og filosofien her er, at øvelse gør mester. Eleverne bliver trænet 12 timer om dagen i alt fra grundlæggende avancerede teknikker, service, kommunikation, konsul­ ta­tion mv. Under DOGMA findes tre kategorier; Herre-DOGMA, dame-DOGMA samt farve-DOGMA, og formålet er, at træne elever i at indgå i salonens produktion på et langt tidligere tidspunkt, end det traditionelt er tilfældet i branchen. Dette styrker både salonens økonomi og elevens arbejdsglæde.

”Årets Hårplejeprodukt - Detail” blev vundet af Dove Intense Repair 1 min. Intensiv Kur. Category Manager, Søren Bróner, modtog prisen. ”Årets Hårstylingprodukt” gik til Oribe Dry Texturizing Spray. Orbie er et brand under Topshelf Products. Managing Director, Mark Zaga, modtog prisen.

L’Oreál Wella

COPENHAGEN UNDERGROUND Dette kursus er som udgangspunkt et filantropisk interes­sedrevet koncept. CPH UNDERGROUND er en lukket klub, men til hver sæson udbydes 10 sæsonbilletter til kollegaer, som er interesseret i at opleve nogle af KBHs førende teams. Recepten på en UNDERGROUND-aften er lækkert realis­tisk hår samt åben og ærlig dialog omkring salondrift og inspiration.

Hjælp til kunders gæld Hairtools it-system kan hjælpe med at få styr på kundernes gæld. Det sker, at kunden ikke har fået betalt for sin behandling, og man måtte give kunden kredit. Det kan let registreres på kundens kunde­ kort i Hairtools betalingsskærm, da hvert kunde­ kort indeholder konto-funktion.

I første sæson bestod kurset af følgende teams/ saloner: Hair Construction, BUCH, CAPO, MoreTeaSir, Circus, Mono, Bøgebjerg, z-hair, ZimmerSonne og Ellegaard Hair Factory.

Product Manager, Malin Gardeström

Category Manager, Søren Bróner

I den nye sæson har de fleste valgt at tage en tur mere, men der er også nye spændende teams. For yderligere information se www.haircon.dk

Managing Director, Mark Zaga

se flere billeder på

se flere billeder på

hairmagazine.dk

DANMARK’S STØRSTE WEBPORTAL INDENFOR HÅRPLEJE, WELLNESS OG SKØNHED

SE DANMARKS STØRSTE FRISUREGALLERI MED MERE END 1.000 FORSKELLIGE FRISURER TIL INSPIRATION FOR DIG OG DINE KUNDER … HELT GRATIS! På hair.dk kan du se de seneste nyheder indenfor hårpleje, samt få din salon fremhævet overfor vores mere end 100.000 månedligt besøgende.

Hair.dk • Frederiksberggade 2,1 • 1459 København K • Kontaktperson: Erdal • Tlf.: 88 80 72 81 • Mail: ea@freeminds.dk

hairmagazine.dk

KLIP EN HÆL, KLIP EN TÅ, SVANEN ER VI DE FØRSTE DER FANDT PÅ Som frisør med 25 års erfaring har jeg altid undret mig over, hvorfor hårvoks altid skulle tilføres parfume. Derfor tænke jeg over følgerne ved brug af parfumer, da jeg selv som frisør stod med produkterne i hånden med rødsprængte fingre hver dag. Hvis mine fingre er røde - hvordan ser kundernes hovedbund så ud, og hvad er følgerne på længere sigt? Det er nu mere end 8 år siden jeg begyndte at udvikle en voks uden parfume og farvestoffer. I 2003 blev det virkelighed, da vi som den første på markedet kunne præsentere vores Soulglow Wax uden parfume og farvestoffer. I 2004 kontaktede jeg derfor Johan Galster fra ”Miljømærkning Danmark”, for at præsentere min ide. Ingen havde tidligere tænkt denne tanke, og

vi begyndte et tæt samarbejde. Soulglow tænker: Hvorfor skal mor gemme sin farve shampoo og conditioner i skabet og købe den sunde til børnene på apotek? Conditioner til farvet hår, kan anvendes som leave in conditioner om sommeren da den beskytter mod solens uv stråler. Fantastisk at barbere ben i. Wax strong og ekstra strong. Uden parfume/ farvestoffer og uden homonforstyrende stoffer! Svane- og Astma-Allergi mærket.Vi mener selv at Soulglow-serien er den bedste i hele verden. Prøv den! Dorte Falengreen Frisør og direktør for Soulglow

NYHED

Svanemærket volume spray. Giver fleksibelt og langvarigt hold. Masser af flere spændene stylingsprodukter på vej!

SOULGLOW® Hørretvej 26 8320 Mårslet Tel. +45 86 29 33 66 Fax. +45 86 93 23 66 mail@soul.dk


KENNY ALEKSANDR LANCERER NEGLELAKLINjE I SAMARBEjDE MED AMUST

a

DANMARKS FLOTTESTE SALONVINDUE At inspirere frisørerne til at gøre mere ud af vinduespartierne har været baggrunden for SalonSupports konkurrence ”Moroccanoil vinduesudstilling”. Og den ekstra dekoration og kærlighed til vinduerne har også vist sig at give mange af de deltagende saloner et stigende salg af produkter, hvilket skyldtes de mere inspirerende og indbydende vinduer. Den heldige vinder i konkurrencen blev Art of Hair i ålborg, der med strandstole, kreativitet og Moroccanoil nu kan glæde sig over titlen ’Danmarks flotteste salonvindue” i den nu afsluttede konkurrence.

TILByD DINE KUNDER FORFøRENDE øjENVIPPER MENS DE VENTER Hvilken salon vil ikke gerne tjene endnu flere penge og få flere kunder? Netop nu er der mulighed for det, ved at tilbyde dine kunder forførende øjenvipper fra Nouveau Lashes. I dag skal alting gå stærk og kunderne kræver hurtigere, bedre og sjovere løsninger. Netop dette er tankegangen bag Blink+Go™, som er et spændende nyt brand fra Nouveau Lashes. Blink+Go™ er den ultimative måde at opnå længere, tykkere og mere forførende øjenvipper. Tilbyd dine kunder dette produkt, som kan påsættes, mens de alligevel venter på at hårfarven eller permanenten skal virke. På bare 20 minutter forvandles øjenvipper med kraftige, luksuriøse vipper, og resultatet er et sensationelt look. Blink+Go™ øjenvipper holder hele to uger og er ekstremt alsidige. De fås både i neutrale, farverige og unikke designer-vipper. De fås desuden også til de nederste vipper for et mere forførende look. Vil du lære, hvordan man påsætter Blink+Go™ og dermed have mulighed for at tilbyde dine kunder en ekstra service, så book et konsulentbesøg hos The Lab Hair Spa på tlf.: 80 82 70 71 Se mere om Blink+Go™ på www.blinkandgo.co.uk

Before Breakfast er navnet på Kenny Aleksandrs neglelakkollektion, der blev lanceret i starten af august. En kollektion med 12 farver til at skabe den sidste finish i det perfekte efterårslook. Som en hyldest til Kennys nærmeste, er alle farver døbt navne på nære veninder, kendte kvinder og familiemedlemmer. Kollektionen lander i mange butikker landet over. Glæd jer! Se mere på www.kennyaleksandr.com

Admind giver dig det du har brug for ... ... og lidt mere Branchens komplette IT-løsning ... med mulighed for egne tilpasninger

395,- pr. md. Med egen hjemmeside og online booking 595,- pr. md.

Mere end 1.900 hårModeller venter på dig

Admind ApS • tlf.: +45 70 20 18 76 • www.admind.dk


SZHIRLEY OG FLOWER POWER Inspireret af 70’ernes frigørende og farverige udtryk stylede Søren Pjedsted fra CHA CHA CHA den danske sangerinde Szhirley. Looket tog udgangspunkt i den ’Flower Power’ der prægede moden op gennem 70’erne, og nu atter vender tilbage til Catwalken. Teknikken der blev benyttet til stylingen af sangdivaen er også inspireret af 70’erne. For hurtigt at style modellerne til Catwalken, anvendte frisørerne en teknik, hvor håret bliver snoet op og kommes under tørrehjelm. I dag kan man anvende et glattejern i stedet for en tørrehjelmen – hvilket gør det hele lidt nemmere. Ved denne teknik får håret et naturligt bølget fald. Foto: Thomas Fryd Hår: Søren Pjedsted CHA CHA CHA

THICKENING LOTION 06 all-over body bu Giver ekstra fylde og tekstur for en fantastisk

AERATE 08 all-over bodifying cream-mou Giver vægtløs fylde og en silkeagtig følelse

se flere billeder på

hairMagazine.dk

ALTERNATIV MARKEDSFØRING

FACeBooK KoNKURReNCe - VIND LUKSURIøSE GLATTEjERN FRA GHD GOLD SERIES

QR-CODES GIVER VOLUMEN TIL HELE HÅRET! NY FULL EFFECT 04 all-over nourishing mousse Giver plejende volumen som efterlader håret blødt og uden klæbrige produktrester THICKENING LOTION 06 all-over body builder Giver ekstra fylde og tekstur for en fantastisk volumen

GIVER VOLUMEN TIL LÆNGDERNE FÅ VOLUMEN VED HOVEDBUNDEN!

AERATE 08 all-over bodifying cream-mousse Giver vægtløs fylde og en silkeagtig følelse

Scan her med din mobil for en enkel trin-for-trin video!

LAYER LIFT 07 length elevating spray-gel GET INSPIRED. SEE YOUR STYLIST. Giver fylde og definition til håret REDKEN.DK

ROOTFUL 06 root lifting spray Giver en langvarig fylde og volumen ved hovedbunden GUTS 10 root targeted volume spray foam Giver intensiv volumen hvor du ønsker det

Scan her med din mobil for en enkel trin-for-trin video! GET INSPIRED. SEE YOUR STYLIST. REDKEN.DK

Scan her med din mobil for en enkel trin-for-trin video! GET INSPIRED. SEE YOUR STYLIST. REDKEN.DK

Kender du til glattejernets mange muligheder, og forstår du at bruge det som et kreativt værktøj? Upload dit frisurebillede på www.facebook. com/hairmagazine.dk og deltag i konkurrencen om 3 glattejern fra ghd samt eksklusiv omtale i næste udgave af hair magazine! Læs mere om konkurrencen længere inde i bladet…

Scan her med din mobil for en enkel trin-for-trin video!

L’Oréal er som nogen af de første i branchen begyndt at anvende QR codes i deres annoncering. QR-codes er de små sort/hvide firkanter, som kan scannes via en app på en iPhone/Smartphone. Det betyder at forbrugerne kan scanne koderne og via telefonen blive sendt direkte ind i L’Oréals univers og finde flere informationer eller deltage i konkurrencer. Smart er det i hvert fald!

– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

STILLINGSANNONCER FRA KR. 1.995 – RING TIL ADAM PÅ TELEFON 33 32 07 08

www.salonsupport.dk - Telefon 36 16 16 09


Tekst > Pia Finne Foto > Peter Hartley

Kreativitet er en forretning Patrick Camerons energi og dynamik er altoverskyggende. Han indtager scenen, og han indtager publikum med sin store viden og sit glimt i øjet, hvad enten han underviser eller laver show. Han er specialist i langt­ hårsopsætninger, og han giver gerne sine tricks fra sig. Hair Magazine mødte den karismatiske frisør på et lynvisit i Danmark.


Og at han ville udvikle sig med frisørbranchen, som han har gjort, lå bestemt heller ikke i kortene. ”Men jeg tror mine 8-9 år på og bag ved teaterscenen gav mig så meget selvtillid i forhold til at performe for en sal fuld af mennesker, at det var naturligt for mig at gå den vej”.

KENDISFRISØR NICK IRWIN TIL KØBENHAVN! SEMINAR: «UP, CLOSE AND PERSONAL» 10. NOVEMBER 2011

Jeg er karismatisk I 1987 kom Patrick Cameron til England. Først arbejdede han i en salon i Mayfair, og senere kom han til en salon i det trendy Camden Town. ”Jeg fik lovning på, at jeg ville komme til at lave både shows og photoshoots, men jeg er en karismatisk personlighed, og det trak kunder til salonen – så mange, at salget steg, og jeg kom ikke ud”, fortæller Patrick Cameron, der faktisk besluttede sig for at sige sin stilling op. ”Men da jeg ville sige op, sagde ejeren af salonen, at jeg skulle vente, for salonen var blevet købt af en kæde med 25 saloner, og de ville have mig med som art director. Det var jeg faktisk ikke interesseret i, så jeg tog på ferie, og skulle til møde med de nye ejere, den dag jeg kom hjem. På vej hjem i flyet sad jeg i bogstaveligste forstand og skrev de mest umuligt krav ned, jeg kunne komme i tanke om, på en serviet. Jeg ville have 25£ i timen i stedet for de 1,50£ jeg fik, en lejlighed i London, ubegrænset ferie og masser af muligheder for at lave shows og seminarer”. Næste morgen mødtes Patrick med den nye ejer på et trendy hotel i London. ”Han kiggede på min liste, satte flueben ved alle mine krav, og bad mig møde op dagen efter. Hans afsluttende bemærkning var: ”Men lever du ikke op til forventningerne de første tre måneder, er du ude”, og jeg svarede: ”Nej, lever I ikke op til forventningerne efter de første tre måneder, er I ude”. Men det blev til et fantastisk samarbejde, og de 25 saloner voksede til 400.

Den kollektion Patrick Cameron præsenterede i forbindelse med Wellas relancering af System Professional Styling på Skt. Petri i København, kalder han Ultra violet. ”Vi ser stort hår i magasinerne, hår der stråler af glamour, men med et enkelt udtryk”, lyder det fra Patrick Cameron.

Når frisører verden over leder efter inspiration til deres langthårs­ opsætninger, er der én mand, de ikke kommer uden om, når det gælder såvel kreativitet, motivation og inspiration - nemlig Patrick Cameron. Hair Magazine mødte den karismatiske, super søde, meget talende og utroligt underholdende herre på en café i København en lørdag eftermiddag, hvor han gæstede byen i forbindelse med Wellas relancering af System Professional Styling. Og man er bestemt ikke et øjeblik i tvivl, når Patrick Cameron træder ind ad døren til caféen med sine tusindvis af krøller i det flotte, røde hår. Den mand har charme, og han kommer helt ud over rampen! Han har rejst verden rundt igennem de seneste 21 år, og det har været en fantastisk tur, som han selv beskriver det. ”Jeg forundres indimellem over, at frisører i selv de mest obskure lande ved, hvem jeg er”, siger han med et blændende smil, og han fortæller, at de mange rejser, han konstant er på, er med Wella, hvor han i dag må betegnes som en global ambassadør. ”Det var egentlig ikke planen, men Wella går rigtig meget op i uddannelse, og det passer meget fint med mine prioriteter, så derfor er vi et rigtig godt match”. Patrick Camerons indgangsvinkel til frisørbranchen var mange både på og bag ved scenen i New Zealand, hvor han kommer fra. Samtidig arbej­ dede han som dekoratør i et stort varehus. ”Jeg fandt stor fornøjelse i at style vinduesmannequinernes parykker. Når vi havde arrangementer, elskede jeg at arbejde backstage, så på et tidspunkt spurgte jeg, om jeg ikke kunne komme på et kursus i opsætninger – før jeg overhovedet vidste, at netop langthårsopsætninger skulle blive mit ekspertise­ område. Jeg kom dog ikke på kursus, i stedet valgte indehaveren af den salon, der stod for alt hårarbejdet til varehuset at sige, at hun havde set mit arbejde, og at hun gerne ville tage mig under sine vinger. Jeg var 21 år, og at blive taget ind på den måde, gav mig skubbet. Jeg sagde ja, fordi jeg altid har følt, at kan du klare dig i frisørfaget, kan du altid få job. Jeg troede ikke, jeg ville blive så forelsket i branchen, som jeg blev”. 22 > Kreativitet er en forretning

Patrick arbejdede en del med public relations, og han underviste underviserne. Samtidig arbejdede han for Wella, og langsomt tog undervisningen mere og mere af hans tid. ”I begyndelsen underviste jeg 3-4 dage om måneden, så blev det lidt mere og lidt mere, og til slut stoppede jeg med at arbejde i salonen. Jeg begyndte at rejse verden rundt, og selv om det vel egentlig ikke var Wellas intention fra begyndelsen, blev jeg mere og mere efterspurgt”, fortæller Patrick, der også driver sin egen Patrick Cameron Training School, hvor han netop underviser i langthårsopsætninger. Jeg holder af glamouren Hvorfor det lige blev de smukke opsætninger, der fangede Patrick i en grad, så han i dag er verdens førende langthårsspecialist, forklarer han således: ”I 80’erne var der ingen, der lavede langthårsopsætninger. Det gjorde, at jeg oplevede, at tilskuerne var vildt begejstrede, når jeg lavede langthårsopsætninger”. Og så formår Patrick at få frisørerne til at forstå frisurerne, at tage mysteriet ud af langthårsopsætningerne og ikke mindst at gøre dem moderne. ”Og selv om de er glamourøse og smukke, så er der et strejf af naturlighed over dem”, forklarer Patrick, der med et smil og et glimt i øjet medgiver, at han også selv holder af den glamourøse side af frisørfaget, og ikke mindst at han elsker at stå på scenen. ”Jeg elsker at give tilskuerne en wow-oplevelse – i Moskva, i Paris, i New York eller i København”, siger han. Og så supplerer Patrick med både dvd’er og bøger, som han har udgivet henholdsvis syv og seks af, ligesom han også stadig underviser på Patrick Cameron Training School. ”Jeg forsøger at have en naturlig balance mellem undervisning og shows. Det ene fungerer ikke uden det andet, men hvad der kom først, hønen eller ægget, er svært at sige – og jeg har behov for begge dele”. Kreativitet er en forretning Patrick understreger, at han ser kreativitet som en forretning, hvilket også er en del af hans forretningsfilosofi. ”Jeg besøger aldrig det samme land to gange på samme år, for jeg vil have, at frisørerne, der kommer til mit show, ser noget nyt hver gang. Et nyt show og en helt ny idé”, forklarer Patrick, og netop derfor er der også rigtig mange frisører, der kommer igen og igen. ”For jeg tror også, der er et behov for at få inspiration til netop langthårsopsætninger”. Patrick Cameron skaber sine kollektioner og sine udtryk ud fra en holdning om, at ”less is more”.

Inspiration: the theatre and drama behind the Paris couture shows; by Nick Irwin, Tigi Creative Director and session stylist Unik mulighed for at lære en af verdens mest kendte frisører, Nick Irwin at kende. Nick Irwin er Antony Mascolos højre hånd og et multitalent indenfor frisørfaget.

/NEW SESSION SERIES STYLING COLLECTION

Han er TIGI’s European Creative Director og arbejder side ved side med Anthony med udvikling af den kreative side i TIGI. Nick leder TIGI International Team, og har udviklet mange af de trends vi ser i modebilledet og på internationale shows. På dette kursus får du en indlevelse i TIGI`s historie, hvordan TIGI arbejder med at udvikle trend`s og stadig fornyr sig i et tæt samarbejde med kendte modedesignere. Du blir en lille kendis med Nick Irwin, og han vil præsentere modeller og demonstrere de sidste trend`s inden for hår. Hent inspiration fra denne engagerede energibombe af en frisør! Varighed 3 timer. En let anretning er inkluderet. Se vores hjemmeside for mere info, eller kontakt din sælger. Tlf: 80 88 57 49 • www.WAREHOUSE.no


Fine bølger er også en del af trenden.

Med de nye produkter i System Professional Syling serien, er også lanceret SP Fusion Service, hvor man blander et af de nye stylingprodukter med et af de eksisterende plejeprodukter - enten Weightless Finish, Perfect Hair eller Perfect Ends – de såkaldte Final Care produkter, for på denne måde at få pleje og styling i ét.

”Når jeg viser en kollektion, er der noget alle kan tage med hjem, hvad enten de er vant til at lave langthårsopsætninger eller ej. Nogle af frisurerne er teknisk enkle, andre er lidt mere avancerede”, lyder det fra Patrick Cameron.

”Jo mere enkelt et udtryk er, jo smukkere er det”. Når Patrick Cameron skaber en ny kollektion og et nyt show sker det i samarbejde med hans art director Marco Erbi, der designer alt tøjet til showet og sammen skaber de looket. ”For der skal naturligvis skabes en smuk fornemmelse af glamour”, siger han, og afslører, at næste års kollektion får overskriften ”Club Noir”.

Hos Patrick Cameron Training School kommer der rigtig mange, der aldrig har prøvet det før, og typisk er det mangel på selvtillid, der gør det, mener Patrick. ”Jeg viser dem nogle enkle tricks, og så fortæller jeg dem, at de kan lave penge på langthårsopsætninger. Så tør de som regel forsøge det”, fortæller Patrick smilende, og han mener klart, at alle frisører kan lære at lave smukke langthårsopsætninger.

”Sort er modens nye sorte. Alt er sort til efteråret, og det holder frem til næste forår”, bebuder Patrick Cameron, og således skaber han en hårkollektion, der matcher den stil.

”Man taler så meget om at man skal føle det. Men jeg tror på alle kan lære det. Selvfølgelig kan man så opnå mere, hvis man også føler for det i hjertet og i sjælen”, siger han. En god forståelse for faget, mener han, er vigtig. Men endnu vigtigere er, hvordan du relaterer til mennesker. ”Det er også vigtigt med en kærlighed til faget. Men heldigvis er det sådan med frisører. De fleste har en passion – enten for det at skabe hår, eller for at drive en god forretning. Man skal finde frem til det, der motiverer én, og er du glad, er det det, der er med til at gøre dig til en succes”.

Mange vil rigtig gerne Når det handler om at stå på en scene, er Patrick Cameron en ener, der sjældent finder et match. ”Jeg tror, rigtig mange frisører rigtig gerne vil, men de er for travle til at se det store billede. Det, du skal lære, er nemlig, hvordan man kommunikerer”, fastslår han. Og faktisk er Patrick en af de eneste, der både taler og arbejder på samme tid, når han står på scenen. ”Mange frisører taler, så laver de hår, så taler de igen. Jeg synes, det er meget mere spændende at gøre tingene samtidig”, siger han og fortæller, at hemmeligheden er, at man skal tale forud for sine hænder. ”Det hand­ ler om, ikke at sige noget vrøvl, men at tale om det, du ved noget om. Og så handler det om at sige det 30 sekunder hurtigere, end hænderne arbejder, så du fortæller hvad du gør, umiddelbart før du gør det! Samtidig skal showet hele tiden have nerve og energi, og så skal det bygges op, så der skabes et crescendo, hvor tilskuerne siger ”Oh my God”. Opnår du det, har du fanget tilskuerne, så de også kommer igen næste gang!” En succesfuld frisør Skal man være en succesfuld frisør handler det selvfølgelig om at have håndværket i orden. Man skal kunne klippe og farve. Men så handler det rigtig meget om at kunne forstå kunderne, mener Patrick. ”Og kan man lave en flot langthårsopsætning til et bryllup eller en stor fest er det prikken over i’et”. Han er ikke i tvivl om, at langt de fleste frisører, gerne vil kunne lave en smuk opsætning, men mange går igennem livet uden at forsøge det. ”Og jo mere selvsikker man er som frisør, jo mere nervøs er man for at prøve, for tænk hvis det ikke lykkedes. Så er det nemmere at sige: Jeg laver ikke langthårsopsætninger”. 24 > Kreativitet er en forretning

Patrick fortæller, at der er blevet lavet en undersøgelse i England omkring, hvilken faggruppe, der var de lykkeligste. ”Og det viste sig at være frisørerne. Jeg tror, det er fordi, de elsker deres fag. Det er du ganske enkelt nødt til, hvis du vil være en god frisør, og man kan ikke lyve. Det fornemmes”, lyder det fra Patrick, der ofte siger til de unge frisører, at man kan være en god advokat eller en god revisor og mangle et job, men er du en passioneret frisør, har du altid et job. Patrick Cameron mener i øvrigt også, at uddannelse er essentielt for enhver frisørs udvikling. Balancen mellem arbejde og privatliv Patrick er fyldt 51, og han har bestemt ingen planer om at sætte farten ned. Alligevel, forklarer han, handler det i dag i højere grad end tidligere om at finde en balance mellem arbejde og fritid. ”I 20erne finder man ud af, hvem man er, og det er tiden, hvor man vil sætte sine spor, i 30erne ved man, hvem man er, og det er tiden, hvor man begynder at flyve, i 40erne er man helt på toppen, og i 50erne er man forhåbentlig der, hvor man vil være, man trives med det, og søger i stedet at finde en god balance mellem arbejde og privatliv”, forklarer Patrick. Han holder utroligt meget af det, han gør, og han vil ikke und­ være at rejse. ”Men det kan da godt være, jeg vil rejse lidt mindre i løbet af nogle år, og så tror jeg på, at jeg bruge min viden om kommunikation – også inden for andre brancher end lige frisørfaget. Det er en vej, jeg godt kan tænke mig at udforske sideløbende med at lave shows og drive min skole”.


UNIC PERMANENT BEDRE END NOGENSINDE BESTILL GENNEM DIN MARIA NILA REPRÆSENTANT ELLER I WEBBSHOPEN WWW.MARIANILA.COM TEL +45 6991 2514


Tekst > Kenny Aleksandr Foto > Polfoto

Frisørpolitiet!

Mon ikke begge kvinder har en stor kærlighed til hårlak!?

Kenny Aleksandrs dom af Hollywoodstjernernes hårlooks på den røde løber De kendte holder måske nok sommerferie, men det gør Kenny Aleksandr og frisørpolitiet ikke! Læs Kennys dom over de kendtes sommerferie- og strandlooks. Om Kenny Aleksandr Kenny Aleksandr vil fast afgive sin dom over kendissernes hår­performance i Hair Magazine i 2011. Han er rå i kanterne, han siger sin ærlige mening, og danskerne elsker ham. Følg med i Frisørpolitiet og få kendissernes dom fra Kenny Aleksandr!

Mrs. og Miss Osbourne Mrs. og Miss Osbourne er ude for at købe læse­ stof til strandstolen. DER KAN MAN DA TALE OM STYR PÅ LOKKERNE!

Fearne Cotton Fearne Cotton, den engelske vært på diverse shows, har normalt et velfriseret bølget hår, som er blankt og sundt. Denne sommerdag på Great Portland Street i London har hun dog det, man mildt sagt kalder morgenhår! - Men ikke noget dårligt look, længe leve madelastikken og hårpudder. - Et look, der bliver cool til tv-stjernens klassiske outfit.

28 > Frisørpolitiet!

Pixie Geldof Nummer to på listen over kendte med sommerfrisurer er den britiske top model Pixie Geldof. Normalt ser vi hende som kampagnemodel for Levi´s, Agent Provocateur og Diesel. Samt på catwalks for Vivienne Westwood og Jeremy Scott. Men på dette billede er hun vidst på ferie. Hendes udvoksning i bunden viser i hvert fald, at det er et par dage siden, hun var til frisøren, og knolden bag på hovedet er bedste forsøg på at skjule de slidte spidser - her burde Falck-frisøren rykke ud med Maroccan oil i litervis og en fed hårkur fra Davines.

Sharon med det perfekt føntørrede knaldrøde garn, som jeg næsten tør vædde med holder i både orkan og haglvejr. Kelly, ja godt nok har realityprinsessen sat sit hår i en af de ellers kedelige hestehaler - men det er velfriseret, sundt og ikke overladt til tilfældighederne, som ellers er set så ofte fra netop hende. Mon ikke begge kvinder har en stor kærlighed til hårlak!?

Jessica Alba Smukke Jessica Alba - normalt ligner hun altid en million, enten i Campari’s reklamer eller som ansigt for skønhedsmærket Revlon. Længden er nu skøn og strukturen aldeles naturlig. Men her må siges at være gået weekend i den. Solen har fået det ellers dybe chokoladebrune hår til at krakelere og nu kører skuespillerinden leopard-tema. Det er lige før datteren, Honor Marie har en bedre hårdag med sine to Spicegirls rottehaler.

Frisørpolitiet! < 29


ICON HAIRSPA

Frisørpolitiet!

ER NY ENEFORHANDLER AF MATSUZAKI I DANMARK. FREMOVER KAN DU BESTILLE ALLE MATSUZAKI SAKSE HOS ICON HAIRSPA.

Så er håndværket sgu i orden!

JAPANSKE HÅNDLAVEDE PROFESSIONELLE SAKSE AF HØJESTE KVALITET – AF MANGE BETRAGTET SOM VERDENS BEDSTE SAKSE.

BENYT DIG AF VORES SUPER SENSOMMERTILBUD: KØB MATSUZAKI SAKSE I AUGUST OG SEPTEMBER MÅNED OG FÅ 20% RABAT

Christina Aguilera Christina Aguilera har da om nogen forstået, at man som stjerne ALDRIG har ferie. Hun har fundet de legendariske ”must have” STORE solbriller frem og den røde læbestift, for her at kunne spise brunch på en lille lokal cafe.

RING NU PÅ TELEFON 57 66 03 00

Den hullede t-shirt og de cool lyse jeans er underspillede, og håret har med garanti lige fået med stjernens krøllejern, inden fruens boudoir er blevet forladt. Men kun lige netop, så det stadig ser ud som om, at det er frisuren fra hendes aften i går, der stadig sidder… Elsker personligt dette look, der er intet bedre end at se, når en frisure, der har været rullet op på curlers holder dagen derpå. Så er håndværket sgu i orden!

Demi Moore Stanglækre Demi Moore er på vej til neglesalon, ja man skal jo bruge sine fridage med omtanke. Jeg elsker hendes grå herrebukser, flade sko i bedste gentlemanstil, hvid undertrøje og vind i håret. Hvis man skal tale om velplejet langt hår, så er Demi et klart forbillede. Personligt er jeg IKKE vild med, at piger får for langt hår men i dette tilfælde må jeg overgive mig. Hånden på hjertet, så er Demi jo lex, lige meget hvad hun gør. Selv da hun kronragede sig i G.I. Jane… Det er charmen og en go’ læbestift, der gør forskellen. - Har man dog så langt hår som Demi, burde man altid have en vind­ maskine i tasken… :o) 30 > Frisørpolitiet!

MATSUZAKI forhandles af: ICON Hairspa A/S • Energivej 3 •4180 Sorø • Ordretlf: 57 66 03 00 • www.iconhairspa.dk


advertorial

advertorial

Tekst > Pia Finne Foto > KMS California

skab personlighed! KMS CALIFORNIA RELANCERES. DET BETyDER Ny EMBALLAGE, DER MATCHER TENDENSERNE I TIDEN, MEN DET BETyDER OGSå ET ENDNU STøRRE FOKUS På INDIVIDUALITET OG PERSONLIGHED. SERIEN RUMMER 12 NyE PRODUKTER, DER GøR DET ENDNU LETTERE FOR FORBRUGEREN AT SKABE SIN EGEN STIL.

Det gælder innovativ hårpleje og styling, produkter skabt af naturlige ingredienser i et miks med den ypperste teknologi. Og nu gælder det også en relancering af hele KMS California serien. Individualiteten er kodeordet. Det handler om personlighed, og det handler om frihed til at være den, man er. ”I 1970erne var individualitet at adskille sig fra resten. I 1990erne var definitionen på individualitet friheden til at vælge den kasse, man passede ind i, men i 2011 gælder det individuel forskellighed – og den individuelle stil dominerer”, lyder det fra Ulla Tjagvad Bundgaard, der er produktchef på KMS California hos KPSS Danmark A/S. Med relanceringen af KMS California har man derfor taget individualiteten endnu længere og sammensat en lidt mindre serie, men ikke desto mindre en serie med endnu flere muligheder for at skabe sin egen unikke stil, ligesom frisørerne har endnu bedre mulighed for at skabe et unikt udtryk i salonen. ”Alsidighed er kodeordet: Fra punk over det klassiske look til partychick. Og vort mål er også fremadrettet: En klipning – flere stylinger”, fortæller Ulla Tjagvad Bundgaard. I den nye KMS California serie findes nu 52 produkter frem for de hidtidige 69, og 12 af dem er nye. ”Vi har gennemgået vore produkter, udvalgt de bedste, og suppleret med nogle nye, ret banebrydende produkter, og dermed fremstår de ni serier super gennemtænkte fra det designmæssige udtryk, farverne og stilen til duftene og fornemmelsen”. De nye emballagefarver er således valgt i forhold til tidens mode- og møbeltendenser, hvor det enkle stilrene, har måttet vige pladsen for det mere sprudlende og farveglade. I serien ses således nuancer som limegrøn, klar blå, lilla, orange og petroleumsgrøn med flere…. 34 > Skab personlighed

vI vIl HeNveNDe oS BReDeRe Om grunden til relanceringen fortæller Ulla Tjagvad Bundaard: ”Siden KPSS Danmark overtog KMS California i 2008 er segmenterne løbende blevet udbygget og tilpasset, og der er sket mindre forandringer i designet. Men tiderne ændrer sig, og nu følte KMS California, tiden var inde til en gennemgribende relancering af brandet. Ikke mindst fordi KMS California efter de blev købt af KPSS ikke længere blot er et californisk brand, men et globalt brand. Med relanceringen er det planen, at man vil henvende sig til et bredere publikum. ”Vi vil henvende os til alle kreative, individuelle mennesker uanset stil. Og netop for at flere kan være med – ikke mindst i et marked, der er lidt for nedadgående, har vi faktisk også sænket priserne på produkterne. Således koster alle shampooer fremover 179 kr., mens alle pleje- og stylingprodukter kan sælges i salonen for 189 kr.” NåR teKNologI og NAtUR FUSIoNeReR IOPS (Inside Out Performing System), der er en KMS patenteret teknologi, er grundstenen i alle KMS Californias produkter. Det gælder ganske enkelt en fusion af teknologi og natur. ”IOPS er en kombination af penetrationsforstærkere og aktive ingredienser, hvor penetrationsforstærkerne sikrer, at de aktive ingredienser trænger helt ind i midten af hårstrået, og dermed genopbygger indre hårskader samt glatter og plomberer hårets overflade, og rekonstruerer håret indefra og ud”, forklarer Elsebeth Klausen, der er ny Educator hos KMS California, og hende der skal stå for præsentationen af KMS California for frisører landet over. Elsebeth fortæller videre, at alle produkterne i KMS California-serien er dermatologisk godkendte. Skab personlighed < 35


advertorial

Tommi, 30 år – Udtyndningen af mit hår var blevet en daglig gene. Med mine behandlinger hos HÅRKLINIKKEN® har jeg fået mit hår tilbage.

Kan du også få dit hår tilbage? Hårklinikken er den eneste udbyder af det unikke behandlingsprogram, som sikrer, at behandlingsresultatet bliver fuldkomment naturligt og at der opnås maksimal hårtæthed. Gennem de sidste 32 år har Hårklinikken udviklet individuelt tilpassede behandlinger og midler, som reguleres og tilpasses hver enkelt klient, afhængig af problemets art og omfang, således at håret optimeres til den maksimalt opnåelige kvalitet. Bestil tid til GRATIS forundersøgelse i dag! Se eksempler på før- og efterbilleder på www.haarklinikken.dk ”Vi forsøger at skabe så naturlige produkter som muligt, men stadig med fokus på kvaliteten og funktionen”, lyder det. Således er 75 pct. af produkterne parabenefri. I stedet anvendes Sodium benzoate i den udstrækning, det kan lade sig gøre, forklarer Elsebeth Klausen

brug i salonerne”. Det handler i høj grad om dialog, understreger Ulla Tjagvad Bundgaard. Og således har man arrangeret tre lanceringsshows henholdsvis 14. september i Viborg, 19. september i København og 31. oktober i Kolding med bl.a. Kenny Aleksandr som gæsteartist. ”Og lanceringsshowene følger vi naturligvis op ude i salonerne”, lyder det.

Brandet der udfordrer Hos KMS California ser man sig selv som ”the challenger brand”. Mottoet er ”Real lives – Real people – Your style”, og det motto går igen i alt, man foretager sig. ”Ved lanceringen af den nye serie i USA skete det med Lady Gaga som forbillede: En kvinde, der ved, hvem hun er, som tør stå ved det”, fortæller Elsebeth, der var med i USA. Og tanken er, at ideen om individualitet skal helt ud til forbrugeren.

Spændende nytænkning Blandt nyhederne i den nye KMS California serie er et nyt FreeShape segment, der erstatter det hidtidige FlatOut segment. ”Vi har fundet et nyt enzym, thermopolymer, der er patenteret, og som smelter ved varmepåvirkning. Når det stivner igen, holder det på formen”, forklarer Elsebeth.

”Rigtig mange mennesker går til frisør, fordi de gerne vil have et nyt look, men de mangler hjælp til at skabe frisurerne, når de har forladt frisørsalonen. Derfor vil vi undervise de frisører, der sælger KMS California i salonerne, i at videreformidle tanken om individualitet.

En anden nyhed kalder Elsebeth for revolutionerende. Det gælder ”Quick Blow Dry i FreeShape”-serien. ”Den presser praktisk talt vandet ud af håret. Dermed reduceres føntiden med 50 pct., og håret skades mindre. Quick Blow Dry hverken fedter eller tynger håret”, siger hun.

De skal give kunderne ideer til, hvordan de kan arbejde kreativt med produkterne derhjemme, og ad den vej få kreativiteten og det personlige look ud over rampen”, fastslår Elsebeth Klausen. Og holdningen er klart, at KMS California skal være sjovt at have med at gøre for såvel frisører som for forbrugere.

Helt nyt er også Volumizing Spray fra Add Volume-serien, der bl.a. indeholder en volumizing spray, der øger hårets volumen med op til 70 pct.

”Vi vil skabe en KMS-verden, og derfor har vi også planlagt en række kurser for frisørerne, ligesom vi har lavet kommunikationsmateriale til 36 > Skab personlighed

Så når KMS California skyder relanceringen af serien i gang til september er der ingen tvivl om, at det sker med masser en entusiasme, masser af energi og masser af nye kreative ideer, der kan skabe det personlige udtryk!

Hårklinikken er Europas førende indenfor behandling af hårtab og tyndt hår og har i dag otte klinikker i hhv. Danmark, Norge, Tyskland og USA, med mere end 20.000 klienter i aktiv behandling.

Amaliegade 42 1256 København K Tlf. 33 11 36 10 www.haarklinikken.dk

Lars Skjørth, grundlægger

George Zontos, læge

Sigrid Linnea Sørensen, behandler

Paulette BurnettThomsen, behandler

Anneliese Toft-Brander, behandler

Pernille Kjær Egebjerg, behandler

København - Aarhus - Oslo - Düsseldorf - Berlin - München - Hamborg - Tampa/Florida

Ilona Schur, klinik assistent


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

se flere billeder på

hairmagazine.dk

Naturen trækkes ind i salonen Personlig og en unik atmosfære har været kodeordene for René Beck, da han skulle indrette Uné ved Skodsborg Kurhotel og Spa. Dyrehaven og Øresund er inspirationskilderne i den spændende salon, der er skabt i samarbejde med Bella Vista.

Stolene fra Bella Vista er enkle i udtrykket og med armlæn i træ, der linker over til naturen i salonen.

in v e n tar

4 stk. Stole 4 stk. Betjening spladser 2 stk. Massageva ske 1 stk. Salgsareal er 1 stk. Receptio nsdisk 1 sæt Udsugning Montering og le vering Pris i alt Alle priser er ex

cl. moms.

kr. 24.000,kr. 25.000,kr. 30.000,kr. 10.000,kr. 15.000,kr. 10.000,kr. 12.000,kr. 126.000,-

og rørt ved. ”Og mange af vore faste kunder hilser både på os og på kronhjorten, når de kommer”, fortæller René med et smil. Og at kron­ hjorten hænger i præcis den højde, den ville befinde sig i, hvis man mødte den stolt spankulerende rundt i Dyrehaven, er en selvfølge, når man fornemmer René og Caspers sans for detaljen.

Casper Knudsen og René Beck med kronhjorten. ”Det handler i det høj grad om sjæl og personlighed, og det er den vej, udviklingen bevæger sig. Jeg tror på den personlige salon og den personlige behandling med service i højsædet”, lyder det fra René Beck.

Uné ligger som en del af det smukke Skodsborg Kurhotel og Spa med udsigt over Øresund.

Originalitet, personlighed, livsstil og eksklusivitet. Så enkelt kan indretningen af Uné hairdresser i Skodsborg nord for København beskrives. Det gælder indretningen, men det gælder også holdningen til kundeservice i salonen, for René Beck er ikke i tvivl om, at kunderne kræver personlighed og individualitet i fremtiden – samt selvfølgelig en unik service. Uné ligger som en del af Skodsborg Kurhotel og Spa, og har gjort det, siden salonen blev etableret for seks år siden. I forbindelse med en stor ombygning er salonen nu flyttet til en nyopført fitness- og spaafdeling, og det gav René Beck og hans medarbejder Casper Knudsen mulighed for at bygge en ny salon op, præcis som de mente, det skulle gøres. 38 > Naturen trækkes ind i salonen

”Jeg mener individualismen skal være i højsædet, og da vi ligger med udsigt over Øresund og ganske tæt på Dyrehaven, lod jeg naturen være min inspirationskilde til indretningen”, fortæller René, der selv er jæger, og dermed er der endnu en personlig forbindelse til indretningen. Hvad der også er vigtigt for René er, at salonen udstråler ro med en loungeatmosfære, der lader kunderne slappe af; giver dem et åndehul i den travle hverdag. Det sker med blød loungemusik og en opdeling af salonen, der gør, at vaskepladserne er adskilt fra behandlingspladserne. ”Ingen har lyst til at blive set på, mens man får vasket hår. Så i vaskeafdelingen er lyset dæmpet og stolene er naturligvis massage­

stole, der giver kunderne yderligere velvære”, lyder det fra René og Casper, der ud over at betjene kunderne i Uné, også har en del styling­ opgaver ude af huset. Salonen er ikke stor. Faktisk er kvadratmeterne ganske få, men indretningen er unik. Naturen i salonen En stor kronhjort tager imod, og danner centrum i salonen samtidig med at den adskiller disken fra behandlingspladserne. ”Alene at finde en kron­ hjort i den størrelse har været en enormt svær opgave”, fortæller René. For ikke nok med at den skulle være stor og kraftig. Den skulle også kigge den rigtige vej, så den siger velkommen til kunderne i salonen, og den skulle være af en så høj kvalitet, at den kunne tåle at blive klappet

Bella Vista har leveret de nye stole til behandlingspladserne samt de store gulv-til-loft spejle, disken og de skønne massagestole ved vaskepladserne, og René fortæller han havde kontakt til praktisk talt alle leverandører af inventar, før han besluttede sig for at samarbejde med Bella Vista. ”Egentlig tror jeg, det endte med Bella Vista, fordi Claus Trampedach er en super samarbejdspartner, der lytter til ønsker og krav, rådgiver og kommer med sine in-put på en yderst professionel og behagelig måde”, fortæller René. Bordene ved behandlingspladserne er store, rå stykker egetræ fra 67 år gamle træer i Dyrehaven, så skovfogeden har også været en god sam­ arbejdspartner for René og Casper. ”Jeg tror, de var lidt trætte af mig til sidst, og synes, jeg var en anelse for perfektionistisk, når jeg kiggede på træstammer til vores reol, der også er opbygget af stammer fra Dyrehaven og speciallavede glasplader. For det tog mig en dag at finde de rigtige stammer med den rigtige historie”, fortæller René. Han ville nemlig have, at de stammer, der danner basis for reolen i salonen selvfølgelig skulle passe, være ens uden at ligne hinanden alt for Naturen trækkes ind i salonen < 39


Vaskepladserne er udstyret med massagestole, og lyset kan dæmpes, så kunderne får en afslappet og behagelige oplevelse.

Disken er enkel og stilren, og beklædt med et billede af træstammer fra Dyrehaven.

Alt er gennemført ned til mindste detalje. Kaffen drikkes af kopper fra Royal Copenhagen og mineralvandet drikkes af champagneglas.

meget, og at de skader, der er på stammerne, skulle stamme fra kronhjortenes – ikke rådyrenes eller dådyrenes, men kronhjortenes – gnubben af geviret mod stammerne. ”Så de stammer, vi endte med at finde, kommer alle fra træer, der engang stod på kronhjortens morgenrute i Dyrehaven”. Og med vanlig sans for detaljen, er stammerne naturligvis ført op igennem loftet, som er de en del af bygningens konstruktion. Det MINIMAlIStISKe og SKoveN René og Casper har brugt et år på at gennemtænke indretningen i den nye salon. ”Og der er gået mange glas vin til og tegnet rigtig mange tegninger. Men processen har været sjov og spændende”, lyder det.

SAloN MeD Sjæl For René Beck handler i det høj grad om sjæl og personlighed, og han tror på, det er den vej, udviklingen bevæger sig. ”Indrettede den enkelte frisør sin salon, så den afspejlede såvel personlighed som location, er jeg sikker på, mange flere ville have succes”, fastslår René, og han tror ikke på mainstream. ”jeg tror på den personlige salon og den personlige behandling med service i højsædet. Vores kunder har altid den samme behandler, vi serverer specielt udvalgt kaffe og te fra Perch i København i kopper fra Royal Copenhagen og mineralvand i champagneglas. Vi gennemfører med andre ord konceptet”. At det er dyrt at komme i Uné, lægges der ikke skjul på. Gennemsnitsprisen ligger på 1500 kr., og der skiltes ikke med priserne. Men det koncept passer til området, og til de kunder, blandt dem mange offentlige personer, der kommer i salonen. Derfor er det også et B&O lydsystem, der sørger for de blide loungetoner, for hver eneste detalje skal signalere kvalitet og stil. Fra starten har det ligget helt fast, at tingene skulle være optimale. ”Vi er ikke til lappeløsninger”, lyder det fra Casper. Men selvfølgelig har der været et budget, der skulle holdes. Derfor var René og Casper også glade, da de fandt glashylder i Ikea, der kunne bruges ved vaskepladserne. ”Det frigav jo flere penge til den øvrige indretning”, siger de.

Resultatet er en indretning med en smuk balance imellem det enkle, minimalistiske på den ene side, og skoven og naturen på den anden. Disken prydes således også af et billede af en bunke træstammer fra Dyrehaven. Og træet går igen på behandlingsstolenes armlæn. Ellers er møblerne enkle og stilrene. ”jeg ville faktisk gerne have haft ét stort spejl på væggen ved behandlingspladserne, men dels kunne det ganske enkelt ikke komme ind ad døren, og dels blev det for sårbart. Derfor valgte vi i samarbejde med Bella Vista at sammensætte spejlvæggen af fire store spejle, der gør, at kunderne, når de sidder i behandlingspladserne, kan se øresund i spejlet ud igennem vinduerne. Og salonen fungerer perfekt, er René og Casper enige om.

At René og Casper selv har stået for langt de fleste tanker bag indretningen, hænger bl.a. sammen med, at de kan lide det. ”Vi er perfektionister, og vi går ned i detaljerne. Det gør vi også til daglig i vores arbejde”. Hver behandling tager minimum en time i Uné, og kunderne oplever aldrig ventetid. jakker hænges ud bag ved, og mobiltelefoner er bandlyst. Alle de seneste modeblade findes, men kunderne bruger dem som regel ikke. De nyder at slappe af, og kurbehandlinger er standard.

Håndværkerne er lokale. ”Vi har skullet finde håndværkere, der forstod, hvad det var, vi ville. Har man f.eks. først skåret i en stamme og fortryder, er den ødelagt. Alt har skullet tilpasses i mindste detalje, og det har krævet sin håndværker”, lyder det.

Specielle børnepriser har man ikke. ”Kommer der et barn, klipper vi naturligvis gerne, men det er til fuld pris”, lyder det, og så gør man rigtig meget ud af at vejlede i produkter og efterbehandlingerne. ”For kunderne skal ganske enkelt have en totaloplevelse”.

40 > Naturen trækkes ind i salonen

Uné har ingen faste åbningstider. ”Vi er der, når kunderne skal bruge os. Om aftenen eller i weekenden, og vi rejser til både jylland, Sverige, Monaco og Dubai for at betjene kunder”.

SEE Radiant ShinE

touch lightwEight Silk

SEnSE invigoRating fRagRancE

Med Wella Professionals Care kan du opleve pleje på 3 niveauer. Enrich Moisturizing Treatment med Triple Blend Technology genopbygger selv det mest skadede hår uden at tynge det. Prøv den nye Enrich Repairing Mousse som kommer til september. Læs mere på www.wella.dk.


Svanemærket serie Ingredién fra Hair Team Company er en serie uden parabener og allergifremkaldende farvestoffer og konserveringsmidler. Serien er desuden Svanemærket, og den fås både med og uden parfume.

Uendelige muligheder KPSS Danmark sætter nu yderligere fokus på KMS. Hele serien relanceres i september måned og derfor lanceres den nye serie FreeShape. Den giver uendelige muligheder med varmt værktøj – og frisuren holder til næste vask. Pris 179–189 kr.

Farve til hjemmebrug IGORA VIBRANCE KIT fra Bella Vista er en ammoniakfri hårfarve til hjemmebrug og den tilfører håret op til 70 pct. mere glans. Man benytter sig af den professionelle frisørs kompetencer og får råd og vejledning til hjemmefarvning.

haircare PLEjE ER KODEORDET EFTER SOMMERENS SOL OG VAND. DET BETyDER, AT DER PRæSENTERES EN RæKKE NyE PRODUKTER, DER GIVER HåRET MASSER AF GLANS OG FUGT TIL EFTERåRET. FLERE NyE MILjøVENLIGE SERIER SES OGSå, LIGESOM FLERE NyE FARVESERIER ER KOMMET På BANEN. Uniq One Uniq One fra Colomer Danmark er den første Leave-in kur på spray med en masse fordele. Den genopretter tørt og ødelagt hår, samtidig med at den tilfører glans og eliminerer krus. Den gør også håret mere medgørligt, og giver håret naturlig fylde, og forbygger spaltede spidser.

Beach Hair Kevin Murphy lanceret af ICON HairSpa er klar med HAIR.RESORT.SPRAy, som giver håret netop det, sexede, surfer look, som nu er opnåeligt til hverdag. Pris 189 kr.

Fyldigt look OSMO MATT SEA SPRAy fra Bella Vista er den perfekte løsning til et fyldigt look. En saltvandsspray, der giver struktur, bevægelse i håret og lang holdbarhed. Kombiner den med EXTREME XFIRM GLUE SPRAy, der er en hurtigttørrende stylingspray skabt til at kreere smukke frisurer og som giver max hold. Pris 149 kr.

42 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

X

Black X

Endnu et familiemedlem CHI’s populære Magnified Volumen–serie lanceret af Danhair bliver nu udvidet med et nyt familiemedlem, nemlig finishing hårspray med et super stærkt hold og boost til volumen. Den tørrer hurtigt, er fugtresistent og giver masser af flot imponerende fyld. Pris 199 kr. Fight the fade Ingen ønsker at deres hårfarve falmer eller forsvinder. Derfor introducerer TIGI Bedhead fra Warehouse en ny revolutionerende kollektion, Colour Combat, som indeholder to serier Colour Goddess og Dump Blonde, som bekæmper falmende farver og mistet glans. I serierne findes Shampoo og Conditioner.

Svanemærket serie ICON HairSpa introducerer nu den helt nye svanemærkede serie: ZENZ ORGANIC HAIR en professionel hårpleje, der tager hensyn til miljø og sundhed, og som en af de første professionelle hårplejeserier lever op til kravene for svanemærket kosmetik. Serien består af 9 produkter.

EXTRA: SCULPTER HW 30

Lækker hårpleje LAKMé er den nye hårplejeserie fra Salonsupport. Serien er alsidig med et fantastisk indhold til rigtig gode priser. Serien består af to plejeserier, TEKNIA og TEKNIA ULTRA samt en stylingserie; k.style.

E-KWIP SAKS GRATIS!

Kan købes via din lokale frisørleverandør Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 21 23 00 59 e-mail: post@thorsen-trading.dk Se også www.haaro.de: Delicious Foundation ICON HairSpa’s Delicious Foundation er en luksuriøs og nærende mousse perfekt til at definere krøller og til at give ekstra hold. Pris 169 kr.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


Fire nye fra Joico HH Simonsen kommer nu med fire produkter fra jOICO. Det gælder jOICO K-PAK Deep-Penetrating Reconstructor, jOICO joiMist Firm Finishing Spray, jOICO joiShape og jOICO K-PAK Protective Hair Spray.

Til alle hårtyper Nature’s Rescue fra Redken er en helt ny hårplejeserie uden parabener og silikone. I serien findes en opfriskende Detox Shampoo, en rensende Sea Polish, en kølende Deep Conditioner og en opfriskende Sea Spray. Pris 175–255 kr.

Maksimal pleje Med et ønske om at være på forkant lancerer HairContrast nu en ny shampoo, HAIRCONTRAST CLIENT SHAMPOO. Det er en ekstrem mild og skånsom shampoo, som efterlader håret blødt og glansfuldt.

Boost volumenen Full effekt fra Redken er et nyt produkt i Redken’s stylingserie, som besidder kombinationen af de volumengivende fordele ved en mousse og de plejende fordele ved et hårplejeprodukt. Pris 240 kr. Simpelt og maskulint look Topshelf 4 men er designet til manden, som går efter en simpel og maskulin tilgang uden pjat til sine hår og hudpleje behov.

Kun det bedste er godt nok Topshelf Products introducerer ORIBE, et brand, der i modeverdenen er synonymt med glamour og opfindsomhed. Den legendariske stylist tilfører et højt niveau af innovation til sine produkter, som alle er testet bag kulisserne på Hollywoods mest kendte stjerner.

Fordel for dig som frisør HairMix kommer nu med en lille farveserie, som fungerer både som en 100 pct. dækkende farve og som toning. I serien er: Naturlite Hair Lightening Powder og Organic Curl System.

8 røde farver Topchic fra Goldwell kommer nu med otte nye levende røde nuancer. De giver total holdbarhed og maksimal intensitet og farvedybde.

Push your style Den nye ghd produktserie, ghd style, består af et bredt udvalg af professionelle stylingprodukter, udviklet og skabt af stylister til stylister. Serien giver dig mulighed for at skabe kreative looks, hvor kun fantasien sætter grænser.

44 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Banebrydende systemer MATRIX TOTAL RESULTS lanceret af Cosmobell introducerer fem professionelle banebrydende hårplejesystemer. De løser ethvert hårproblem og tilbyder tilpassede løsninger, der dækker ethvert hårplejebehov.

Årets produkt Oribes Dry fra Topshelf har vundet prisen for årets hårstylingsprodukt. Det er en volumengivende spray, der giver fyldigere, flottere og glamourøst hår. Sprayen opbygger en fantastisk volumen og sexet tekstur og efterlader håret flot stylet i flere dage.

Go’ til hyppig hårvask Gentle Balance Shampoo serien Teknia fra Lakmé, der sælges af SalonSupport, er god til hyppig hårvask, da den er meget skånsom mod håret og huden samt bevarer hudens normale pH-værdi. Pris 129 kr.

Get a crush Ny velduftende leave-in balsam spray fra Crush, lanceres nu af Cosmobell. Den tilfører plejestoffer og gør håret lækkert blødt. Samtidig beskytter den mod varme fra føntørrer og fladejern. Derudover kommer Cosmobell også med en powder fra Crush, som giver volumen. Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


mix for Perfection:

lock in color. PerSonalize with volume.

It’s magic En ny smart farve fra Grazette, som lanceres af Cosmobell hedder Magic Colour Drops. De magiske dråber blandes i afblegning for at opnå effekter. Brug f.eks. Orange til at opnå kobberstriber med få dråber eller opnå fuld power med højere antal dråber.

Fantastisk farve Topchic Effects fra Goldwell giver dig fem intensive brillante modekontraster, som lysner op til fire tonehøjder i en arbejdsgang. Den har utrolige holdbare farveresultater.

Til livløst hår De nye VOLU produkter fra SalonSupport, hvis smukke farver er inspireret af solnedgangene ved middelhavet, er skabt specielt til at give volumen til livløst hår. Der findes tre produkter, VOLU Shampoo, Conditioner og Mist.

Perfekt finish TEXTURE.MASTER fra Kevin.Murphy lanceret af ICON HairSpa er en superstærk texturizer, der kan løfte ethvert hår til uanede højder. Den sprayes ved hårrødderne, og du opnår dramatiske resultater, uden at du behøver at toupere håret.

Rescue BC REPAIR RESCUE fra Bella Vista giver beskadiget hår ny styrke, energi og glans. Og gør hvert enkelt hårstrå 100 pct. sundt og smukt. Pris 149 kr.

En go’ ven på rejsen DanHair’s økologiske mærke Simply Organic præsenterer nu en vægtløs spray, der modvirker krus, forsegler hårets overflade og hjælper med at beskytte håret mod skader fra varme stylingværktøjer og miljøpåvirkninger. Pris 166 kr. Tip en tre’er L´Oréal Professionel lancerer tre nye produkter i PlayBall serien, der inspirerer til kreativitet og leg. De tre nye produkter er Working Gum, Crispy Curl og Supersize Mousse. Pris 162 kr.

ny SP colorlock alchemy treatment: for første gang kan du nu beskytte din kundes hårfarve lige efter den er blevet farvet samtidig med at kunden derudover kan få endnu en personlig plejefordel. kombinér SP color Save emulsion med SP volumize infusion for at låse farveglansen inde og skabe uovertruffen volumen. læs mere på www.wella.dk.

SP. the Science of PerSonalized care. from 46 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


nu:bi

Af X-Presion

48 >


www.idefolket.se

FÆNOMENET DER VÆLTEDE SPANIEN. 50.000 PRODUKTER SOLGT PÅ 3 UGER.

VERDENS NYHED

uniq

one ALL IN ONE HAIR TREATMENT

Den første LEAVE IN hårkur på spray med 10 fordele 1 Genopretter tørt og ødelagt hår

6 Gør håret nemmere at frisere

2 Tilfører glans og eliminerer krus

7 Gør håret meget mere medgørligt

3 Beskytter mod varme

8 Får frisuren til at holde længere

uniqone

4 Gør håret silkeblødt

9 Forebygger spaltede spidser

100%

5 Beskytter mod tab af farve med

10 Giver håret naturlig fylde

ud af vil købe

siger at håret bliver silkeblødt*.

UVA/UVB beskyttelse

93%

siger at håret bliver lettere at frisere og varmestyle*.

83%

Ring på telefon 7022 2298 i dag og start med at tjene penge i morgen.

siger at håret bliver betydeligt mere medgørligt*.

*Data er indsamlet efter en produkttest med 60 kvinder i alderen 30-45 år.

COLOMER DENMARK, VESTERBROGADE 18, 1. SAL, 1620 KBH V. TLF: 70222298 | WWW.COLOMER.DK


Tekst > Pia Finne Foto > Sidsel Clement

Skab et visuelt, kreativt image “Alt handler om budskaber. Det skal sige os noget, vi skal kunne identificere os med det”, mener fotograf Sidsel Clement, der har specialiseret sig i at fotografere med frisører. Hun giver gode råd til, hvordan man bedst får sit budskab ud over rampen.

Frisører er kreative, visuelle mennesker. Den kreativitet skal formidles igennem deres markedsføring, og den bedste måde at gøre det på, er igennem billeder. ”Men det handler om at få fat i deres mavefornemmelse. Finde frem til hvor de står, hvad de vil med deres virksomhed, og så lægge flere lag på”, fortæller fotograf Sidsel Clement, der er fotograf og har specialiseret sig i at skabe imagebilleder til netop frisørerne. Hun mener, det stærke budskab skal rumme: Den smukke form på håret, iscenesættelsen af håret, og det at videregive hårets karakter. ”Det handler om at videregive den historie, frisøren vil fortælle, bedst muligt. Det gælder kontraster, og det handler om at finde de typer, der kan understrege frisurens mange vinkler”, fortæller Sidsel Clement, og hun holder meget af den proces, der sker fra modellen kommer, hvordan ansigtet bygges op af frisuren til det færdige resultat er klart til at blive foto­graferet. ”Og det er en utrolig vigtig proces”, lyder det, for billederne skal fortælle en historie og sende et budskab. Og derfor er det ikke blot modellen og frisuren, det handler om, men også lyset og stemningen, der skabes i billedet. ”Og med de værktøjer, vi som fotografer har, kan vi jo netop underbygge frisørens arbejde, deres farver og deres klipninger”. Faktisk går Sidsel ind i processen så tidligt, at hun 52 > Skab et visuelt, kreativt image

Oftest fotograferes tæt på, men ind imellem er det superflot at få rum med, når der skal skabes stemning som her fra Salon Blondie.

Skab et visuelt, kreativt image < 53


Den smukke form på håret: Man skal finde den form, der gør sig allerbedst på billedet. Det handler om smukke linjer og former og en smuk profil. Fra Tim Haretley PR.

Iscenesættelsen af håret: Hvordan opnår man det stærkeste udtryk, og hvordan fortæller man den bedste historie? Fra Davines.

ofte er med, når håret farves, så der skabes de helt rigtige linjer i håret, så hun som billedskaber kan fortælle historien rigtigt. Det er vigtigt med kontraster, det er vigtigt med farvningen, og det er vigtigt med modeltypen, understreger hun. SteMNINgeN eR vIgtIg Men det er også vigtigt, at modellen har den rigtige sindsstemning. Hårmodeller er ofte unge og uerfarne. Derfor gør Sidsel meget ud af at tale med modellen og få hende eller ham til dels at føle sig tryg og til dels at ramme den rigtige stemning. ”Skal man skabe en ”fin dame” må man tænke: Hvad gør hun? Skal stemningen være mut, kan man tale med modellen om, hvad der mon har gjort kvinden, der skal fremstå på billedet, så sur, og ad den vej skabe stemningen, og modsat skal udtrykket være glæde, kan man tale om gode, glade ting”. Og så skal man gå planken ud, når stemningen er skabt. Man skal opmuntre dem, til der ganske enkelt ikke er mere i dem. ”Så ved jeg, de har givet mig det bedste, de har i sig”. Man kommer tæt på mennesker, når man fotograferer hår. ”Det et uhyre spændende, og samtidig handler det meget om tillid, ikke mindst frisørens tillid til, at jeg kan fortælle den rigtige historie i billederne”, forklarer Sidsel Clement. En anden af hendes styrker er, at hun kan sammensætte det rigtige team til hver enkelt opgave; fra modeller til make-up artist med meget mere. jeg SK Al gUIDe Sidsel ser det som en af hendes vigtigste opgaver at guide kunderne. De kommer med deres ønsker, og så sidder hun med en stor palet af løsninger. ”Ind imellem kan det være svært at forstå, hvordan billedet får mest kant. Ofte skal de toner, frisøren ønsker i håret eksempelvis være hårdere, når det skal fotograferes, og så kan man bløde det op med lyset. Men jeg går altid alle de ting igennem med frisøren trin for trin”. Klipningen skal også kunne gøre sig foran kameraet, og der er også forskel på, hvilke former, det er smartest at arbejde med, ligesom man på modelsiden skal vælge modeller, der er stærke foran kameraet. ”Er modellerne øvede kan man bedre tillade sig at få mere krop med, er de knap så øvede, koncentrerer vi os som regel om ansigt og hår. Men netop når det gælder hår, handler det jo om at få detaljerne med. Dog kan det også være rigtig spændende at arbejde med rum, når budska54 > Skab et visuelt, kreativt image

bet skal ud over rampen”. Og faktisk er Sidsel overrasket over, at netop det visuelle udtryk ikke er mere brugt, end det er, for resultatet er ofte ganske fantastisk, og der kan virkelig skabes image omkring salonen. ”Alt i hverdagen handler om budskaber. Vi er ganske enkelt opdraget med stærk marketing. Derfor skal et budskab i dag være stærkt for at nå ud til folk. Det skal sige os noget, vi skal kunne identificere os med det”, mener hun. HvAD vIl vI IDeNtIFICeReS MeD Inden man vælger at få skudt en serie imagebilleder, skal man gøre sig klart, hvad man forventer af billederne og ikke mindst, hvad man vil identificeres med. Når det er sket, kan man tage en snak med en fotograf om, hvordan det udtryk skal formidles – hvilken historie, man ønsker fortalt, og hvordan får man bedst fortalt netop det, man brænder for, videre. Som nævnt er der tre elementer, der skaber det bedste imagebillede: • Den smukke form på håret: Man skal finde den form, der gør sig bedst på billedet. Og man skal vende og dreje modellen og vælge netop den vinkel, der giver de smukkeste former, og som signalerer det, man gerne vil fortælle. Det handler om smukke linjer og former og en smuk profil. • Iscenesættelsen af håret: Hvordan opnår man det stærkeste udtryk, og hvordan fortæller man den bedste historie? • At videregive hårets karakter: Her gælder det stil og personlighed – med andre ord livsstil. Hvor er vi, og hvad vil vi gerne udstråle? Hvilket univers befinder vi os i? Derfor klippes der ofte på photoshootet, for så opnås det optimale resultat, tingene bliver todimensionale, og opleves bedre. Det vælteR IKKe BUDgettet Rigtig mange frisører tænker umiddelbart: ”Det bliver alt for dyrt for mig”. Men det behøver det ikke at blive. ”Vi vil altid gøre vores til at skabe de bedste resultater inden for de rammer, vi aftaler med frisøren. Og det behøver ikke koste en formue. Man kan f.eks. selv medbringe en model”, lyder det fra Sidsel. For det er da synd, at de smukke frisurer, frisørerne f.eks. skaber til hårshows, forbliver i en inderkreds af frisører og ikke bruges i forhold til forbrugerne. Udnyt i stedet, det arbejde, der allerede er gjort, og giv imaget et boost!

ghdhair.com | 8611 9902 €10 per styler sold is paid under the gift aid scheme to the breast cancer charity in Denmark.


advertorial

advertorial

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Masser af inspiration

Modellerne til Oribe-showet.

Der var masser af god inspiration, og masser af gode idéer til frisørerne, da stylist Nicci Welsh stod på scenen under Top Shelf’s Oribe-show.

Nicci Welsh.

De fremmødte fik masser af gode tips af Nicci Welch, da Topshelf holdt Oribe-arrangement. Mark Zaga, direktør i Topshelf.

Det var anderledes og spændende, da stylisten Nicci Welsh forleden ved et Oribe-show for Top Shelf viste, hvordan hun arbejder med musikvideoer, fashion shows og ikke mindst med Oribe-produkterne. ”Netop når det gælder shows og musikvideoer med videre, handler det om at bruge produkter, der kan performe”, lyder det fra direktør i Top Shelf, Mark Zaga. Bag Oribe-produkterne står den ikoniske frisør Oribe Canales, der har arbejdet med en lang række af verdens celebrities. Top Shelf lancerede Oribe for de danske frisører for kun 10 måneder siden, og de har taget godt imod det, fortæller Mark Zaga. Til showet gav Nicci Welsh masser af skøn inspiration til de fremmødte frisører – og ikke mindst masser af gode tips og idéer, der kan tages med hjem i salonerne. 56 > Masser af inspiration

Der blev arbejdet intenst på scenen.

Masser af inspiration < 57


tribe two Af Sassoon

RING TIL OS PÅ 80827071 ALLEREDE I DAG OG FÅ 50 % RABAT PÅ DIN OPSTARTSPAKKE VED BESTILLING INDEN D. 1. SEPTEMBER. RING OG HØR NÆRMERE!

VERDENS FLOTTESTE

ØJENVIPPER

PÅ KUN 20 MINUTTER! Nu introduceres BLINK+GO stjernernes hotteste øjenvipper i Danmark. Det optimale produkt for salonen som gerne vil tilbyde sine kunder en ekstra god service og samtidig tjene flere penge. Vipperne giver det smukkeste look og giver dig og dine kunder et sensationelt udseende! Fordele ved BLINK+GO vipper: • Du kan tilbyde dine kunder at påsætte vipperne mens de fx. får foretaget hårfarvning • Vipperne sidder på i to uger og der er dermed mulighed for løbende merindtjening da salonens kunderne vil komme mere frekvent • Vipperne er utrolige flotte og har et meget forførende look • Se en film om påsætningen af vipperne på www.blinkandgo.co.uk

VI FØRER OGSÅ THELABSPA TOP QUALITY HAIR EXTENSIONS. HER FÅR DU OGSÅ 50 % RABAT PÅ VORES OPSTARTSPAKKE VED BESTILLING INDEN 1. SEPTEMBER.

Scandinavian Beauty Group • Palægade 7 • 1261 Copenhagen K. • +45 8882-7071


JOICO K-PAK Styling Therapy Oil ®

Metropolitan

af schwarzkopf professional

®

Olien, der både genopbygger og beskytter håret Therapy Oil – fra JOICO® giver dig et ultimativt hårprodukt.… JOICIO® har med deres nyeste produkt skabt et nyt ”must have” for kvinder med hang til luksus og forkælelse. Therapy Oil er baseret på tre fortryllende olier, der genopbygger håret og fremhæver dets skønhed og glans. Therapy Oil er et must, når kvinderne søger den ultimative luksus… der gavner og virker! En af oliens mest markante virkemåder, er den beskyttende virkning imod ”feading” af hårfarven, hvilket giver en længere holdbarhed. ”Argan” olien er en sjælden olie der kun findes, på små specifikke vækstområder i verden. I Marokko vokser de bedste træer imellem de høje Atlas bjerge og de åbne vider mod Atlanterhavet i vest. ”Argan” olien er rig på E-vitamin, der giver glans og blødhed til håret.

SPAR

I Syd Afrika vokser en speciel træsort, kaldet ”Manketti”. Nødderne fra disse træer koldpresses, hvorefter den fine olie igennem århundrede er brugt af ”Kwangali” stammen til bl.a. beskyttelse af huden imod sol og udtørring. Derudover har ”Kwangali” stammen brugt olien som hårkur, idet den er rig på næringsstoffer.

rdele: at optage o f g o r e Funktion hårets mulighed for kællag

tter re s • Genopre p til 95 % på det yd o fugt med ven mod at falme far r 65 % • Beskytte brud på håret med er • Reducer n med næsten 50 % B V nse • Øger gla året mod UV A og U rh • Beskytte tørretiden en er • Reducer ret til at falde samm lødt hå gb • Får ikke året sundt, blankt o h r • Aflevere

2200,-

145,selected JOICO® distributor for Denmark

Følg os på facebook

TLF. 73 75 10 00 HHSIMONSEN.DK


Tekst > Mette Kristoffersen Foto > The Colomer Group

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Den syvende Style Master kåret i Amsterdam Her ses finalisterne (de 8 udvalgte nationale vindere).

American Crew præsenterede som sædvanlig en masse flotte mænd.

Direktøren for Colomer Group Lorenzo Delpani samt vinderen fra Rusland Lala Khachatryan.

Feminine bølger, røde læber og korte looks i alle afskygninger var på scenen, da Colomer Group afsluttede jagten på det syvende medlem af Style Masters gruppen med et forrygende show og et brag af en fest i Amsterdams charmerende omgivelser. Næsten 3.000 forventningsfulde frisører fra 46 lande var samlet i Amsterdam for at opleve det kæmpe show samt se vinderen af den omtalte Style Masters konkurrence. Et koncept, der skal inspirere alle verdens passionerede frisører til at tænke anderledes. ”Don’t just cut hair, make people beautiful”, siger Lorenzo Delpani, direktøren for Colomer Group.

Danskerne, heriblandt vores nationale vinder Lani Marie Sørensen og hendes team, fik tre borde helt oppe ved scenen og havde derfor perfekt udsyn over det flotte show, der involverede alt fra American Crew’s akrobatiske mænd, Fumio Kawashimas street fashion og avantgarde samt Revlon Professional’s feminine og glamourøse looks. Sidst præsenteredes Orofluido, der i sine produkter giver en smag på ægte skønhed. Aftenen sluttede med kåringen af den russiske vinder, og som den danske Style Master Gun-Britt Zeller udtaler, har Colomer Group formået at løfte frisørfaget til et højere niveau mod åbenhed og kreativitet. Inspirerende og farverige kjoler matchede de skarpe linjer i håret.

Showet foregik også blandt publikum med kæmpe vogne.


Tekst > Louise Maria Hansen Foto > Johan Peter Eyrich

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Cph Vision

Det bløde møder det hårde

Otte frisører i Redkens team var i gang backstage.

Liva fra My-T Sharp.

47 modeller skulle styles i otte forskellige looks, da Cph Vision og Terminal-2 holdt show. Liva fra My-T Sharp stod for den store koordineringsopgave backstage med Redkens team.

Det rå og barske S/M inspirerede look.

De søde fletninger.

Der var run på backstage, da Cph Vision og Terminal-2’s show skulle køre i henholdsvis Amaliehaven og på Amalie Kaj. Hele 47 modeller skulle styles af de otte frisører i Redkens team, og der skulle skabes otte forskellige looks; tre piger til Terminal-2; sailorpiger, pin-up’s og søde hestehalesvingende unge, samt tre herrelooks; matroser, kaptajner og havearbejdere, og to looks til Cph Vision: det hårde og rå og det søde og fine. ”Det var utroligt spændende og hårdt at skulle skabe så mange forskellige looks på samme tid, og det var en

større koordineringsopgave. På Cph Vision-showet gjaldt det ”Det lille hus på prærien” med piger med fletninger møder det rå og barske, og i Terminal-2 showet var det sailorl­ooks, fra det søde til de rå, det hand­ lede om”, fortæller Liva. Og netop det, at skulle skabe historierne i sam­ arbejde med Uffe Buchardt, synes Liva har været rigtig spændende. På produktsiden har Liva brugt såvel Spraystarch som waxblast, masser af shine, woolshake og lak. Sailorpigerne og drengene.

Det var godt fyldt backstage med 47 modeller, der skulle styles.

Det krævede sin kvinde at skabe så mange looks på én gang.


Tekst > Louise Maria Hansen Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

stine goya

Med inspiration fra Palais Royale

Stine Goyas magiske sommerunivers blev skabt med parykker af rødt hår, som Stine Goyas eget. Bag hårlooket stod Marta Spizewska fra Wella Professionals. Palais Royale var inspirationen med verdensudstillinger og luftballoner.

Alle modellerne havde rødhårede parykker på som Stine Goyas eget hår.

Stine Goya showet SS12 var et magisk sommerunivers inspireret af Palais Royale i Paris med de gamle verdensudstillinger og store luftballoner, der matchede de printede luftballoner på tøjet. Marta Spizewska fra Wella Professionals stod bag hår-looket, hvor alle modellerne til showet bar parykker, der matchede Stine Goyas eget naturligt røde hår. Håret hang løst og glat for at fremhæve hårfarvens mange nuancer, mens farven i sig selv gav det løse hår en livlighed, dybde og flere dimensioner. Parykkerne var leveret af House of Waldorf, som har mange års erfaring med alle typer parykker. Med backstage var Charlotte Elsted fra House of Waldorf, og hun må siges at være lidt af en ekspert, når det kommer til parykker. Charlotte og de andre stylister rullede først alle modellernes hår op i små snegle oven på hovedet, så håret var jævnt fordelt, når parykkerne efterfølgende skulle sættes på. For Charlotte er det ikke noget nyt at være med backstage på mode­ugen, men hun har aldrig før været med til et show, hvor alle 16 modeller skulle have ens parykker på. Wella og

House of Waldorf har ofte arbejdet sammen til forskellige modeshows. Normalt arbejdes der med transer for at få modellerne til at ligne hinanden, men udfordringen denne gang var at få modellerne til at ligne Stine Goya. Og arbejdet har været lidt af en proces fra de indledende møder med Stine Goya, til at finde de rigtige parykker, til at få dem farvet i den rigtige nuance og klippet i den rigtige længde.

Charlotte Elsted fra House of Waldorf igang med at sætte paryk på en af Stine Goya modellerne.

Charlotte Elsted fra House of Waldorf.

16 ens parykker som alle ligner designeren Stine Goya er usædvanligt selv for en garvet kvinde som Charlotte Elsted.

Stine Goyas magiske sommerunivers.

”Det er super spændende at være med til, og se hvordan backstage­ området langsomt har forvandlet sig til en lille Stine Goya-base”. ”Hos House of Waldorf er vi jo vant til at levere mange extensions til de forskellige modeshows, og 16 ens parykker til det samme show, kan vi sagtens klare”. ”Parykker kan jo bruges til mange forskellige ting, og et modeshow som dette er med til at sætte fokus på, hvordan man nemt kan ændre udseende fra det ene øjeblik til det næste – så meget, at dem, der skulle klæde pigerne på til showet, ikke kunne finde ud af, hvem der var hvem.”


Copenhagen Fashion Week

Tekst > Louise Maria Hansen Foto > Johan Peter Eyrich

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Benedikte Utzon

Fuldendt og smukt

Benedikte Utzon får håret sat inden hendes hyldest på catwalken.

Den rå urkvinde var inspirationen for Turner fra My-T Sharp til Benedikte Utzons show.

Stemningen var unik. Hår, look, tøj, suk og location gik op i en højere enhed, da Benedikte Utzon holdt show under modeugen. Bag scenen var Redkens team.

Stilen i hår og tøj er eksklusiv og unik.

Det var en udfordring at skabe nok spænd i håret, og det blev der arbejdet hårdt for.

Den rå urkvinde var inspirationen for Turner fra My-T Sharp, da hun som leder af Redkens backstage team var med til at skabe looket til Benedikte Utzons show under modeugen.

Udtrykket er enkelt men stærkt. ”Det skulle signalere savanne og hård overlevelse”, fortæller Turner, der forklarer, at håret var redt på i en høj hestehale, der var twistet og sat op med nåle.

Stemningen var unik, og looket harmonerede perfekt med den eksklusivitet og unikke stil, som tøjet signalerer. ”Vi ville have, at looket skulle udstråle survivor”, fortæller Turner, ligesom de smukke, afrikanske girafkvinder har været en del af inspirationen.

”Der er brugt en del glans og en del lak”, fortæller hun, og understreger, at det enkle og kraftfulde har været spændende at arbejde med. ”For tyngdekraften er en svær modstander, og det var en udfordring at skabe nok spænd i håret. Men når det så spiller, er det rigtig sjovt”, slutter hun. Looket skulle udstråle survivor.


Tekst > Louise Maria Hansen Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

veronica B. vallenes

Sofistikeret & enkelt

Looket var enkelt og sofistikeret, og understregede tøjet perfekt, da Veronica B. Vallenes holdt show på det eksklusive Hotel Nimb. Backstage havde Wella og Marta Spizewska sørget for at skabe det fuldendte udtryk.

Marta Spizewska, Wellas Creative Diretor.

Pigernes look var meget rent og enkelt.

En skarp midterskilning skaber udgangspunktet for den flydende form.

Veronica B. Vallenes er en norsk designer, der nu bor i København. Under den netop overståede modeuge i august præsenterede hun sin kollektion på det eksklusive Hotel Nimb, hvor de rene linjer og de enkle silhuetter var perfekt indrammet af de luksuriøse og smukke omgivelser. For at under­ strege og fremhæve de dæmpede farver og de bløde, smukke materialer i kollektionen, havde modellerne fået et rent, sofistikeret look, med stærke øjne i brune nuancer og glossy læber i naturlige beige toner. Håret var også holdt enkelt men elegant, lige og glattet med en superpoleret finish. En skarp midterskilning skaber udgangspunktet for den

flydende form på det lange, lige hår og det fuldendte look: Outfits, makeup og hår havde en naturlig udstråling og en cool enkelhed. Marta Spizewska, Wella’s Creative Director afslører hendes hemmelige tip til, hvordan man undgår at glattet hår ser fladt, kedeligt og fedtet ud: “Føntør håret med et volume-produkt, så der skabes ekstra volumen før du glatter det. Når håret så glattes, så undlad at glatte de sidste to centimeter tæt på rødderne, dermed bevares hårets volumen og naturlige bevægelse”. Morten Lynge var blandt stylisterne, der arbejdede backstage.

Dæmpet og blødt var blandt kodeordene.

Pigernes hår skulle glattes for et enkelt, eksklusivt look.

Håret var lige og glattet med en super-poleret finish.


deMi Monde

POTION 9 & POTION 9 LITE

9 = ∞ POSSIBILITIES

af sassoon

The must-have style/care team til alle hårtyper og looks. Sikrer en base, der forstærker style effekten af andre produkter. Skaber et univers af uendelig styling og inspiration – fra glat til volumen, fra blødt til tekstur. Vælg dit look og oplev styling uden grænser.

WHAT’S NEXT.

[ HARLEY VIERA-NEWTON ] a bright star with a major in egyptology, a model, dj and bass guitarist, surrounded by her stylemonauts. their constant curiosity paired with cool creativity paves the way for an exciting future of infinite possibilities. sebastianprofessional.com/harley


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Roadshow for 400 frisører

Carl Keeley i aktion med værktøjer fra HH Simonsen.

Den australske frisør Carl Keeley var trækplasteret, da HH Simonsen besøgte fire byer på fire dage for at vise trendy sommerhår og spændende farver.

400 frisører var publikum, da HH Simonsen holdt Roadshow, hvor de gæstede fire byer: Kolding, Ålborg, Århus og København – på fire dage. ”Det var faktisk lidt af en kraftpræstation, for hver gang skete det med nye modeller”, fortæller Claus Nissen. Ideen med roadshowet var at kombinere hår og hårfarver, så der blev skabt en helhed. For det sommerinspirerede beachlook stod den australske frisør Carl Keeley, der var årets australske frisør i 2010, og nomineret til titlen igen i 2011. For de farver, der skulle komplimentere frisurerne stod Joicos farveteknikere.

”Carl Keeley arbejdede selvfølgelig med værktøjer; sakse, føntørrere og glattejern med videre fra HH Simonsen, og han fik på bedste vis forklaret, hvordan man bruger værktøjerne”, lyder det fra Claus Nissen. Efter showet havde de fremmødte frisører mulighed for selv at prøve HH Simonsens stylingtools og ikke mindst prøve Carl Keeleys ideer af på en række opstillede hoveder. ”Og roadshowene gik så fint, at vi allerede til oktober har arrangeret yderligere to”, slutter Claus Nissen. Tim Payne.

Claus Nissen fra HH Simonsen.


Tekst > Mette Kristoffersen Foto > Peter Hartley

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Der blev brugt nål og tråd til at skabe bevægelse og sexy bølger.

Smukke modeller matchede de flotte og vilde frisurer.

Fantastisk hår og styling i selskab med Verdenskendte

Kevin Murphy og ICON HairSpa

Kevin Murphy samt hans to Sessions Masters, Felicity Davis og Carl Reeves.

Der blev ikke sparet på hårlakken, da Kevin Murphy i maj gik på scenen og demonstrerede nye styling-tricks for næsten 450 frisører. Sammen med ICON HairSpa var Hair Magazine med bag kulisserne, hvor håret blandt andet blev crepet, touperet og syet for at skabe de mest utrolige håropsætninger. Aftenen startede med champagne på terrassen med udsigt over det danske hav, og man kunne ikke have ønsket sig en bedre setting til lance­ringen af Kevin Murphys to nye produkter; The Good Girl - en beachspray til en tur på stranden og The Bad Girl - en teksturspray, der skaber dramatiske looks til nattens vilde liv. Under showet præsenterede Kevin Murphy seks modeller samt sit nyudviklede produkt, Color Bug – en farvepudder, der tilføjer et frisk pust til festen! Herefter gik modellerne på scenen med lange rottehaler og vilde farver i tråd med 70’ernes hippielook, pjusket rock’n’roll stil med masser af tekstur samt Marge Simpson frisurer så høje som tårn i bedste Barok-stil. Der blev ikke sparet på kreativiteten.

Aftens hovedperson Kevin Murphy viste fantastisk frisurer og stylinger.


Cosmic Infinities Af Sebastian Professional

på Hårmodeller.dk venter Hårmodeller fra Hele danmark på dig !

på Hårmodeller.d venter NY Hårmodeller Special Edition fra Hele danmark lige nu 15.09.-31.10.2011 AKTIONSTILBUD på dig ! hos alle deltagende grossister

Opdag den fremragende kvalitet af saksene i GOLD LINE i nyt chokerende animal-design. W W W. J A G U A R - S O L I N G E N . C O M


Tekst > Rie Scheuermann Christensen Foto > Peter Hartley

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Show på Radisson Royal Hotel

Fondation Guillaume/Young ICD og det kreative team fra Intercoiffure havde i samarbejde med L´Oréal sammensat en dag med hår, styling, fashion, dans og meget, meget mere. Frisørerne blev fra dagens start delt op i to grupper og påbegyndte allerede tidligt stylingen af modellerne. Som et nyt tiltag i konkurrencen var det et krav at de deltagende frisører skulle medtænkte; ’Act’, ’Look’ og ’Speak’. Begreberne omfattede: Act – Håndteringen af kunderne Look – Frisørernes egen styling og signalerne knyttet til denne Speak – Præsentationen af frisørernes ideer Det var hensigten at disse tiltag skulle skabe fokus på en helhedstænk­ ning af processen. Frisørerne havde på et tidligere møde fået hjælp til

disse elementer i processen af Ole Weiss, der netop har flair fange og kan fastholde kundernes opmærksomhed. Aftenens konkurrence blev dømt af Finn Ellegaard og Stephen MacKinder, samt den tidligere to-dobbelte vinder Ditte Kragballe. Før konkurrencen havde dommerne haft mulighed for at kigge på de ti finalisters indsendte billeder. Aftenens tema var Vintage i en ny fortolkning og tøjet var fra Stine Goya, Rabens saloner, Malene Birger og Mads Nørgaard. Showet blev smukt åbnet af en gruppe dansere og efterfølgende catwalk. Herefter afslørede Sasscha Hirtsgaard konkurrencens vinder; Jonas Herlischek fra Kliim Intercoiffure. Aftenen blev afsluttet med præsentation af kollektionen ”The Naked Truth” og endnu flere dansere, som bandt en fin sløjfe på et show med hår, flotte stylinger og masser af eksklusivt dansk design.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Mænd kræver mere af deres frisører Det handlede om klipninger og om selve formen, da American Crew præsenterede sin nye bog ”The Crew” hos Colomer Denmark.

Mænds hår skal være let at sætte.

American Crew inspirationsbog “The Crew” blev præsenteret ved et arrangement hos Colomer Danmark.

Johan Rønnow mener, at mænd kræver mere af deres frisør i dag.

”Mænd kræver mere af deres frisører i dag. Produkterne skal ikke diktere resultatet. I stedet handler det om form og om den gode klipning”. Sådan lyder det fra Johan Rønnow, der er en del af American Crews All Star Team, og som i samarbejde med artistic director Poul Wilson har skabt American Crews inspirationsbog ”The Crew”, der blev præsenteret ved arrangementet. ”Bogen er stylet og fotograferet i Rio De Janeiro, og alle de 80-90 frisører, der var mødt op til American Crew-arrangementet tog rigtig

godt imod den”, fortæller Johan, der i bogen har samlet alle de tendenser og stilarter, som han og Paul Wilson har set og tror på i den kommende sæson. ”Håret skal være let at sætte. Der skal ikke bruges alt for meget styling, det skal næsten sidde af sig selv, og det skal være tilpasset hverdagen på en afslappet måde. Derfor handler det i høj grad om former og klipning”, lyder det.


looks Af ghd

Du kan enten sige nej til nye kunDer, eller ja til nye meDarbejDere

VISION

Dk’s største jobportal i frisørbranchen: FRISORjOB.DK hjælper dig nemt, hurtigt og effektivt med at finde kvalificeret arbejdskraft. Vi har hjulpet mere end 700 frisørmestre med at finde den helt rigtige medarbejder. På FrisOrjOb.Dk kan du ved at købe en stillingsannonce: Søge efter en medarbejder, sælge din salon eller finde en elev. ring nu til adam kayser på tlf. 88 80 72 71 og hør nærmere.

25%

rabat ved henvisning til denne annonce

NY 15.09.-31.10.2011 AKTIONSTILBUD hos alle deltagende grossister

EN

INDTRYKSFULD KOMBINATION:

EKSTREMT

MICRO CARBIDE STÅL PARRET - DEN NYE HÅRSAKS BLACK LINE.

LANGTIDSHOLDBAR

MED EN USÆDVANLIG GOD ERGONOMI

VISION

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL

FRA JAGUARS

W W W. J A G U A R - S O L I N G E N . C O M


Tekst > Louise Maria Hansen og Kenny Aleksandr Foto > Nicolas Tobias Følsgaard

shooting af

kenny aleksandr

Jeg er denne gang inspireret af det korte drengede hår, som jeg synes mange piger skal overgive sig til nu hvor sommeren har slidt på det lange hår. Det er friskt og det er sexet. Her i en smuk rust kobberfarve der bliver flottere og flottere jo mere sollys den får, men også som den går ud. Altså et look man faktisk kan have glæde af selv når det forandrer sig. Et rigtig godt råd til alle piger med kort hår er, at jeg personligt synes det ser fantastisk ud at have store øreringe på. Gerne fra genbrug eller fundet i gemmerne - jo større jo bedre!


Tekst > Louise Maria Hansen Foto > Claus Peuckert

frisør buch til distortion

Team BUCH var naturligvis også at finde til gadefesten Distortion, da god stemning, hygge og masser af arrangementer var stablet på benene i København. Med stole udenfor salonen, fadølsanlæg og Dj-pult var der lagt op til en hyggelig aften i samarbejde med 4-Sound, og Landemærket var for denne aften forvandlet til udendørs lounge med masser af god stemning samt anderledes styling. Lige i rette BUCH-ånd!

Neccin Daglig hårpleje

Good Feelings! med Dandruff Treatment

Neccin behandler og eliminerer hår- og hovedbundsproblemer mod skæl og tør hovedbund

Udviklet i samarbejde med Svensk Astma- og Allergi Forbund 88 > Frisør BUCH til Distortion

Tlf. 97 22 33 44


Tekst > Louise Maria Hansen Foto > Claus Peuckert

Sommer, Kushi & Distortion

DanHair ApS er eneimportør og distributør af de

Originale leave-in silkeolier Biosilk Silk Therapy® og CHI Silk Infusion® fra firmaet Farouk Systems Inc. USA DJ’en Kenneth Bager kom og vendte plader, og her ses også Morten Lynge der selv var med bag pulten for at skabe god stemningsmusik.

Nye skud på stammen i silkeolie-familien:

Efter sidste års succes kunne salon Kushi endnu en gang præsentere et gennemført show til Distortion i juni. Årets tema hos Kushi var fugle - hvilket der ikke var nogen tvivl om i de smukke og ekstra­ vagante kostumer. De fremmødte blev ikke snydt for poledancing, der også var på agendaen sidste år, og årets to poledansere leverede en professionel performance der satte gang i stemningen.

CHI Organics Silk Oil® To-faset letvægts leave-in kur med olivenolie, tamanu olie og silke. Uden parabener, uden alkohol! Indeholder 22 aminosyrer, reparerer spaltede spidser og tilfører glans.

Til arrangementet var der masser af sol og øl - samt god stemning og lækre elektroniske toner. De fornemme hår­ kreationer var stylet af Morten Lynge, Jenny Lara og Kasper (MoreTeaSir).

CHI Royal Treatment Pearl Complex™

Letvægts leave-in kur med hvide trøfler, perleolie og silke. Uden sulfater og parabener! Indeholder 22 aminosyrer og naturligt B-vitamin, også kendt som ”skønhedsvitaminet”.

Også Karim fra salon Fungus kiggede forbi da vennen og kollega Morten Lynge festede til Distortion.

90 > Sommer, Kushi & Distortion

Alle silkeolierne er lige velegnede til hår og hud Ring på 55 37 00 76 for mere information


Tekst > Pia Finne

Bliv fan af Hair Magazine på www.facebook.com/hairmagazine.dk

FACEBOOK KONKURRENCE Upload dit frisurebillede på facebook og deltag i konkurrencen om luksuriøse præmier fra ghd samt omtale i Hair Magazine!

Styling med glattejern Kender du til glattejernets mange muligheder, og forstår du at bruge det som et kreativt værktøj? Så kan du som frisør eller frisørelev deltage i Hair Magazines konkurrence på facebook, hvor du kan vinde et glattejern fra ghd Gold Series. Serien består af tre størrelser; Mini, Classic og Max, som præger konkurrencens tre kategorier: MINI: I denne kategori er der fokus på det korte hår og de små, fine eller skarpe detaljer, som glattejernet kan frembringe. CLASSIC: Her er det klassiske look i centrum, og kodeordene er elegance og eksklusivitet. MAX: Denne kategori handler om højt hår og store armbevægelser. Voluminøse frisurer, ekstravagante opsætninger eller andre stylings, der sprænger rammerne. Sådan deltager du For at deltage i konkurrencen skal du style en frisure ved brug af et glatte­ jern og derefter uploade et billede af den på Hair Magazines facebookfanside: www.facebook.com/hairmagazine.dk. Vedlæg gerne en beskrivelse af frisuren og hvorfor den skal vinde. Det er et krav, at frisuren, du uploader, er stylet af dig selv. Når du har uploadet dit bidrag på facebook, bedes du sende en e-mail med dine kontaktoplysninger, dit frisurebillede samt navn på model og fotograf til jb@freeminds.dk .

K åring Der kåres en vinder fra hver kategori. Konkurrencen løber fra d. 19. juli til 19. september 2011, klokken 12.00, hvorefter vinderne kåres og offentliggøres på facebook. Præmier Præmierne består af 3 glattejern fra ghd Gold Series, som er ghds mest luksuriøse serie til dato med et mere elegant design og plader der er glatte og udformet, så de nemt glider gennem håret og giver ekstra blanke resultater. Der udloddes én af hver størrelse; Mini, Classic og Max. Derudover bliver vinderbillederne vist i næste udgave af Hair Magazine og når dermed ud til flere tusinde frisører landet over.

sommerfrisurer Hvordan skal frisuren se ud til sommer? Sådan spurgte Hair Magazine i en konkurrence, der løb fra 22. april til 6. juni på vores facebook-fanside. Vinderen af konkurrencen blev Michelle Leander Herum, hvis frisurebillede havde fået hele 115 ”likes”, da konkurrencen sluttede. 2. pladsen gik til Anna-Kathrine Bredgaard Lassen og 3. pladsen til Ida Buch, som også deltog med deres flotte sommerbilleder. Om sin frisure siger Michelle: ”Mit bud på årets sommerfrisure er en kort og frisk frisure, som er meget oppe i tiden med et 60’er inspireret look. Jeg har stylet med den nye awapuhi serie fra Paul Mitchell, som giver håret et super let og glansfuldt sommerlook.”

1. plads Deltager: Michelle Leander Herum, Frisørelev, Klip 2 juelsminde

Tillykke til Michelle der vandt to UKI stylingredskaber sponsoreret af DKHAIR.dk!

Model: Michelle Feldt Petersen Fotograf: GK Fotografi / Gunni Kjærsgaard Nielsen

2. plads Deltager: Anna-Kathrine Bredgaard Lassen, Frisørsvend, Hair by Adelsböll/ Ryomgård Model: Amalie Tranemose Fotograf: Anna-Kathrine Bredgaard Lassen

3. plads Deltager: Ida Buch, Buchstyle Hair Design Model: Rikke Knudsen Fotograf: Ida Buch

Kreative salonnavne

Vi fik mange gode bud, men har kåret [Ei’wan] til at være det absolut mest kreative.

Præmien i den anden konkurrence, der kørte på facebook d. 7. juni til 18. juli, var et gavekort på 1.500 kr. til hele Nordic HairContrasts sortiment. For at deltage skulle man skrive navnet på en salon, som har været specielt kreativ med salonnavnet, på vores wall på facebook (www.facebook.com/hairmagazine.dk).

92 > Facebook

Sabrina Szinay, der deltog med vindernavnet, skrev på facebook: ”Navnet siger sig selv – A1 i lydskrift, som betyder første klasse, hvilket beskriver det salonen leverer. Salonen stræber efter at give den bedste oplevelse og udføre et godt håndværk. Jeg er imponeret over hvordan de får navn og koncept til at gå op i en højere enhed.” Her er nogle af de andre salonnavne, der dukkede op på facebook: HairKillers, C Elmgreen, CoolCut, Hair By Adelsböll, Salon Hairfair, basecut.dk, Saxkjær, Fake your beauty…

Generelt: medmindre andet er angivet, afgøres konkurrencerne ud fra en subjektiv vurdering af redaktionen. Det er nødvendigt at have en profil på facebook samt at være fan af hair magazine for at kunne deltage i konkurrencen.


køb varer på nettet

- PRÆCIS NÅR DET PASSER DIG Du behøver ikke stresse over at skulle bestille varer inden for en bestemt åbningstid. Køb produkter til salonen præcis hvor og hvornår det passer dig. • Du kan handle på internettet når det passer dig • Der er åbent 24 timer i døgnet – alle ugens dage • Produkterne, servicen og leverandørerne er de samme

Klik ind under “Webshops” på www.hairmagazine.dk/webshops og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere.

frisørensnetbutik.dk


Utrolig nemt ICoN HairSpa kommer nu på markedet med tre nye lækre stylere: Hair Goddess Curl Styler, Hair Goddess Standart Styler samt Hair Goddess Crepejern. Pris 998-999 kr.

gode glattejern Salonsupport er klar med tre nye glattejern, The Cloud Nine Wide Iron, Micro Iron og Iron. De har alle en termostat på 100-220 grader. Pris 875–1895 kr.

et sundere valg I Organic Colour Systems fra HairMix er der ikke tilsat unødvendige kemikalier. De er hovedsageligt baseret på naturlige ingredienser, hvilket gør serien til den eneste økologiske hårfarve. Den dækker grå hår 100 pct., og håret får en naturligt og glansfuldt look.

in-house VæRKTøjERNE ER ALFA OG OMEGA FOR FRISøREN. DET GæLDER SåVEL SAKSEN SOM STOLEN, FøNTøRREREN OG GLATTEjERNET MED VIDERE. OG DER ER MASSER AF SPæNDENDE NyE PRODUKTER På MARKEDET, DER KAN VæRE MED TIL AT LETTE HVERDAGEN FOR FRISøREN.

Champaign e-kwip Champaign er en titaniumbelagt og ergonomisk saks, som lanceres af SalonSupport , den har sværdblade designet til powerklip, og så har den en aftagelig finger hviler.

eksklusivt HairMix præsenterer Keiun, Damascus, Cirrus, en serie eksklusive frisørsakse til den innovative og kvalitetsbevidste frisør.

Black x SalonSupport’s joewell Black X er en saks med sort titaniumbelægning. Den er ergonomisk, den har 3D style greb for stor frihed og har aftagelig fingerstøtte.

Fantastisk saksegreb EEgo saksene er et nyt totalkoncept, som EXELLENT EDGES i Australien har udviklet i samarbejde med HH Simonsen. Saksene er bland de mest ergonomiske sakse på markedet, og deres specielle buede og asymmetriske fingergreb giver et ultimativt saksegreb.

greater volume SalonSupport lancerer nu Cloud Nine THE O. THE O varmer rollers op via induktionsvarme på mindre end 4 sek. Og bruger 7 gange mindre energi traditionelle rollers. Pris 2370 kr.

Støt brysterne Med deres Pink Orchid Limited Edition Styler støtter ghd igen i år Kræftens Bekæmpelses kampagne mod brystkræft. Med styleren medfølger en elegant og fashionabel varmeresistent taske til opbevaring af styleren, samt en pladebeskytter, der let kan påføres styleren, hvis den skal pakkes hurtigt ned. To styling klemmer medfølger også.

Italiensk Design Et nyt eksklusivt og frækt fladjern fra Gamma Piu bliver lanceret af Cosmobell. Keramiske plader og en ridsefri overflade gør dette fladjern til et must, hvis du ønsker lidt eksklusiv power i salonen.

96 > In-house update

verdens bedste elastik Blax lanceret af Cosmobell har nu udvidet sortimentet med pink elastikker. Blax betegnes af mange som verdens bedste elastikker pga. deres holdbarhed og deres evne til at holde håret på plads, når du dyrker sport. Og alligevel kan de nemt trækkes ud igen.

Ny æra Cosmobell’s Gamma Piu præsenterer nu en helt ny ære, når det gælder føntørrere. Gamma Piu 2001 R har ekstra holdbar motor og er produceret og designet i Italien.

Måske verdens bedste HH Simonsen har produceret en fantastisk saddelklippestol. Saddelklippestolen er designet så ryggen og bækkenet altid opnår den rette position med optimal blodgennemstrømning til benene samt minimalt pres på rygsøjlen.

Universal softsyler Cosmobell præsenterer markedet for en ny universal softstyler med ekstra lange pigge. Der er mulighed for at indstille luftstrømmen, og den passer til de fleste føntørrere.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


cosMic infinities af sebastian professional

frisørbranchens

leverandøroversigt Bella Vista Colomer Denmark Cosmobell Danhair Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge ghd Scandinavia Goldwell HairContrast HairMix Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen ICON Hairspa idHAIR Company jaguar Danmark La Biosthetique L'Oréal Matrix Paul Mitchell PlanOrganic Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP Thorsen Trading Top Shelf Products Wella yushinCare Danmark z.one concept

Et sundere valg...

86 80 48 11 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 86 11 99 02 46 15 21 11 86 84 99 11 66 13 39 90 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 57 66 03 00 86 74 28 22 75 64 11 30 74 69 40 00 43 24 64 84 43 24 64 84 39 40 20 40 55 72 11 00 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 21 23 00 59 88 20 21 21 33 26 91 11 70 30 21 00 42 13 81 80

ANDRe leveRANDøReR Admind 70 20 18 76 AddX 32 62 23 39 Hairtools 70 11 10 09 Hårklinikken 31 11 36 10 House of Waldorf 35 36 35 62 Magnetic Nail 47 72 00 73 Nails & Company 33 32 33 32 PHure Beautyproducts 74 53 40 60 Toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 Waldorf & Ragn 47 38 50 22 Unicare 44 83 23 00 HjeMMeSIDeR I BRANCHeN www.frisorjob.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hair.tv www.hårmodeller.dk www.spt.dk Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

tel: +45 66 13 3990 | info@hairmix.dk | www.hairmix.dk


4. udgave 2011  

Hair Magazine 4. udgave 2011

4. udgave 2011  

Hair Magazine 4. udgave 2011

Advertisement