Page 1

nr. 28 > august 2010

BenJamin martin FRISØRBRANCHEN ER ET SKØNT CIRKUS

intercOiffure nOrdic cOngress

stOrbyatmOsfære i Odense

cOpenhagen fashiOn week

Show på internationalt plan – Kæmpe billedereportage

Med Londons ”in”-saloner som inspiration

Se modetrenden forår/sommer 2011og bliv inspireret <1


FØR VAR DER HÅRFARVE. NU ER DER:

EKSKLUSIVT I FRISØRSALONER

Titusindvis af frisører verden over har valgt INOA. Slut dig til dem!

Få INOA i din salon. RING: 43 24 64 20 www.inoa.dk 2>

.­­LUGTFRI.­AMMONIAKFRI. ­.­OPTIMAL­KOMFORT­TIL­HOVEDBUNDEN*. ­.­OPTIMAL­RESPEKT*­FOR­HÅRET. ­.­UENDELIGE­FARVEMULIGHEDER.­SUBLIM­GLANS. ­.­DÆKKER­HVIDE­HÅR­OP­TIL­100%. ODS­TEKNOLOGI­(oil­delivery­system)(1):­en­banebrydende­oliebase­der­optimerer hårfarvesystemets­effektivitet­og­bevarer­hårets­beskyttende­overflade. *­Respekterer­hårets­naturlige­niveau­af­essentielle­aminosyrer­og­lipider.


* Sammenlignet med andre kølige, brune nuancer udbudt af konkurrenter inden for permanent hürfarve.

06


of inspiration at NEW OSiS RANGE - Get your dashw.k illroutine.com ww

WWW BELLA-VISTA.DK 8>

GET INSPIRED + GO CREATE

<9


masser af nye tendenser af redaktør Pia finne Tiden netop nu byder på masser af nye tendenser. Dels tendenser i tiden og dels tendenser, der slår de nye frisurer og den nye stil an til den kommende sæson. og for frisørerne handler det mere end nogensinde om, at holde sig ajour. For der sker meget, og det sker hurtigt, og som tiderne er i dag, er det netop viden og kundepleje, der skal til, hvis man som frisør skal fastholde de eksisterende og samtidig få nye kunder i salonen.

Men forbrugerne er blevet mere bevidste om bæredygtigheden, og de spørger ind til produkterne, derfor kan frisørerne heller ikke undgå at sætte sig ind i emnet i fremtiden. Netop når det gælder livsstil, skal man som frisør også tage stilling til, hvem salonen henvender sig til. er det til mænd eller til kvinder – måske til begge køn, og kunne det ikke være en idé at satse lidt mere på børn – fremtidens kunder? Det ser vi også på i dette nummer af Hair Magazine. Når det gælder trends på lidt kortere sigt; altså tendenserne til foråret og sommeren 2011, byder Hair Magazine denne gang på masser af inspiration.

Livsstil er et kodeord, og den livsstil skal frisørerne være med til at skabe! Når det gælder megatrends eller tendenser i samfundet, der berører frisørbranchen, gælder det ikke mindst bæredygtighed, som der tales meget om. L’oréal gør en stor indsats på den front, og således har man faktisk en direktør for bæredygtig udvikling, Francis Quinn, der var i Danmark tidligere på sommeren. Ham talte Hair Magazine med.

Modemessen i København er netop overstået, og dels har rigtig mange frisører haft rigtig meget at skulle have sagt backstage, dem har vi talt med, og dels kan frisørerne bruge modens tendenser til at skabe nye looks ude i salonerne. For tøjmode og hårmode hænger i dag uløseligt sammen, og der er helt klare koblinger. Derfor er det vigtigt for frisørerne at holde sig super-orienterede om, hvad der sker på modefronten. Denne gang spænder lookene fra det poetisk, romantiske til det vilde og anti-autoritære, så der er masser af strenge at spille på. Vi ser på, hvordan moden er fortolket af branchens førende frisører på shows under modeugen – og mon ikke det kan give inspiration til, hvordan man selv kan bruge og tilpasse modens tendenser til sin egen salon og sine egne kunder.

Problemet med bæredygtig udvikling inden for frisørfaget er nemlig, at det reelt set er en jungle; er parabener eksempelvis farlige eller er de ikke, og først og fremmest mangler mange frisører viden og information, så man kan rådgive kunderne på bedste vis.

Jeg rejser meget for at hente inspiration. Når jeg er ude, er det en fordel for min planlægning, at jeg via Hairtools it-system kan se mine kundeaftaler på min telefon. Berit, BeritKloster.dk, Frederiksberg

Hairtools edb-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på tlf. 70 11 10 09. Hairtools ApS Havnegade 39 1058 København K www.hairtools.dk

indhOld 12

short cuts

18

Mød Benjamin Martin energi, dynamik, eventyrlyst og masser af mod på livet.

26

storbyatmosfære i odense Londons ”in”-saloner var inspirationen bag barner Coiffure i odense.

30

intercoiffure Nordic congress Se kæmpe billedecollage fra showet der nåede internationale højder.

42

intercoiffure tager førertrøjen på Interview med Allan Kliim -præsident for Intercoiffure Danmark.

44

de skandinaviske frisører tænker ens Mød de nordiske Intercoiffure præsidenter.

50

Mænd og børn er også velkomne Målret også din salon mod mænd og børn.

56

shooting af kenny alexandr Med inspiration fra Lady gaga og det frembrusende Tomboy look.

58

Haircare update

62

L’oréals mål er bæredygtigt forbrug. ”Men det kan ikke opnås alene”, siger Francis Quinn, direktør for bæredygtig udvikling.

66

Modetrenden forår/sommer 2011 Der leges med fire spændende trendretninger i moden til foråret.

70

elverpiger og sirener blide og svævende kom modellerne ind til Yde-showet. Wella stod for stylingen.

72

Trends, designmode og lækkert hår Kom med L’orèal Professionnel backstage til det safariinspirerede Margit brandt show.

74

World’s greatest catwalk 220 modeller på 1,6 km lang catwalk i København.

80

råt og fint Frisører sad på første række til Munthe + Simonsens modeshow.

82

styleMaster show Se 3 af verdens bedste frisører in action.

84

stjernestylist i københavn David glover forvandler almindelige piger til supermodeller.

86

Til gadefest med salon kushi Med ekstravagant hår og poledance.

26

inhouse update Chefredaktør > Pia Finne Koordinator > Louise Wright art director > Morten Sørensen distribution > PostDanmark forsidefoto > Sassoon Academy tryk > Coolgray udgives af > Freeminds ApS, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shOrtcuts

INSPIReReNDe AFTeN I SeLSKAb MeD bUCH

Se benJaMin Martin og Wella I go’ Morgen danMarK På TV2

Send din historie til Louise Wright på lw@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

Tidligere på sommeren åbnede Sassoon Professional dørene for bUCH med Team, for at de, med udgangspunkt i Sassoons tankegang, klippeog farveteknikker, kunne inspirere og motivere de sjællandske frisører.

’Man skal ikke sidde mellem to strandstole i sommerperioden – og det gælder også frisurernes længder’. Sådan lød det fra en morgenfrisk benjamin Martin, da spørgsmålet lød på sommertrends i hårhøjde. Wellas dygtige tekniker fremtonede for nylig på landets dugfriske TV-skærme i go’ Morgen Danmark i selskab med skønhedsekspert Silke grane, med det formål at tippe danskerne godt på vej i frisureafdelingen.

a

Redken bACKSTAge Til Copenhagen Fashion Week var Redken denne gang backstage på Spon Diogo, hvor Henrik Haue havde skabt et sexet, råt og asymmetrisk look, og på Rützou, hvor Liva fra salon My-T-sharp havde sat kvindeligheden i fokus med et på den ene side romantisk og feminint og på den anden side sexet look.

Det var et veloplagt team, med jesper buch i spidsen, der gæstede Wella´s studio på Frederiksberg, og alle fra bUCH teamet var i løbet af aftenen på scenen for at præsentere deres syn på de nyeste trends. Se med her.

se hele videoklippet på fem min. på hairmagazine.dk

Mere end 1000 forsKellige frisurer

HeLT graTis! Hair.dk er Danmarks største webportal indenfor hårpleje, wellness og skønhed. er du løbet tør for ideer og mangler du frisureinspiration til dig selv eller dine kunder, kan du med et enkelt klik på hair.dk få serveret Danmarks største frisuregalleri med mere en 1000 forskellige frisurer i alle former og farver – helt gratis!

jesper buch snakker vist lige så meget, som han klipper. Wellas tekniker, benjamin Martin, står her morgenfrisk i go’ Morgen Danmark med værdifulde tips om sommertrendy frisurer og tilhørende styling. Looket til Rützou var romantisk og feminint på den ene side, sexet på den anden side.

På hair.dk kan du desuden se de seneste nyheder indenfor hårpleje, styling m.m samt få din salon fremhævet og eksponeret overfor de mere end 100.000 månedligt besøgende. er din salon endnu ikke på hair.dk? Kontakt da erdal på telefon: 88 80 72 81 eller mail: ea@freeminds.dk

jesper buch studerer resultatet, mens janus Regel færdiggører sin herremodel.

en interesseret fra publikum tager billeder af modellerne efter showet. Mangler du frisureinspiration kan Danmarks største frisuregalleri på hair.dk hurtigt sætte skub i kreativiteten.

Stylingen på Spon Diogo var sexet, rå og asymmetrisk.

Nicolai Falkenberg fremviser sin herreklipning.

Wicki buch lægger sidste hånd på værket.

se flere billeder på

NO

– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

STILLINGSANNONCER FRA KR. 1.995 – RING TIL ADAM PÅ TELEFON 33 32 07 08

RING 86 84 99 11

R

DIC

hairmagazine.dk

Da n an ish d d q es ua ign lity

1HH short length 10 cm

2HH medium short length 15 cm

3HH medium length 30 cm

4HH long length 40 cm

HÅNDLAVEDE PARYKKER


Hvordan får hårkreationer et fabelagtigt helhedsindtryk? Marcelaften med Nina Larsen og Henrik Waldorff Thoudal (V. Yasmin) Èn ting er fantastisk hår, lækker styling og smukke opsætninger, en helt anden er det ekstra pift en vellykket fotosession kan gøre ved en styling. Det blev stærkt demonstreret denne sommer, da dagsordenen i Marcel­ klubben i København lød på inspirerende hårshow med Nina Larsen og Henrik Waldorff Thoudal i spidsen. Showet var arrangeret af Yasmin og blev holdt i København K’s Grasshopper Studio. Nina demonstrerede hendes fortolkning af nutidens fashion, mens Henrik gav sit bud på sommerens trendy must do’s, hvorefter en fotosession blev lavet on stage. Foto af: Sidsel Clement og Peter Stallknecht.

a

Med ghd til DANSK Fashion Awards Årets højdepunkt i den danske modebranche er det storslåede award­ show; DANSK Fashion Awards 2010, der i år blev markeret med rød løber, gallatema og champagne på Ny Carlsberg Glyptotek. 250 specielt inviterede gæster fra den danske skønheds- og mode­ branche var inviteret, heriblandt Helena Christensen, Caroline Fleming, Szirley, Søren Hedegaard og HKH Kronprinsesse Mary. I år blev prisen for ’Årets HårStylist’ sponsoreret af ghd Scandinavia – en pris der blev præsenteret af Søren Hedegaard samt Dicte og som gik til en stolt Henrik Haue. ghd var denne aften repræsenteret af adm. direktør Allan Træholt og hans hustru Christina Træholt. Marketingchef Karina Kiil og den danske salgschef Lars Søborg Karkov, foruden flere ghd ambassadører såsom aftenens værtinde Christiane Schaumburg – Müller.

ghd’s danske salgschef Lars Sørborg Karkov i selskab med marketingchef Karina Kiil.

Nina Larsen i fuld sving med forberedelserne af den model, der skal udgøre looket ’McQueen’.

Årets unge frisør er fundet!

Ditte Kragballes fotoserie ’Urban Realism’ er inspireret af byens undergrundsmiljø med fokus på musikscenen. Moderne, cool og spændende siger Sasscha Hirtsgaard.

”Den er moderne, cool og spændende”. Sådan lød dommen fra Sasscha Hirtsgaard fra Young Intercoiffure om vinderkollektionen af Young Intercoiffures fotokonkurrence 2010. Vinderen blev for andet år i træk Ditte Kragballe fra Cha Cha Cha i Hellerup. Denne gang med fotoserien Urban Realism der er inspireret af byens undergrundsmiljø med fokus på musikscenen - med Dittes egne ord ’autentisk, uspoleret og et ’ikke perfekt look’ i et bymiljø’. Prisoverrækkelsen fandt sted til Intercoiffure Nordic Congress i maj – se hele reportagen herfra og flere af de andre flotte kontributioner til fotokonkurrencen længere inde i bladet.

Wella Professional Trend Vision 2010 når nye højder – uden grænser

Sasscha Hirtsgaard og en glad Ditte Kragballe, vinder af Young Intercoiffures fotokonkurrence 2010.

En ekstravagant røgagtig frisure med stærke gule, røde og orange farvenuancer, som står om modellens hoved som flammer.

Nu har Eugene Souleiman, Wella Professionals Global Creative Director, og Josh Wood, Wella Professionals Global Color Ambassador, stukket hovederne sammen for at bringe Trend Vision 2010 til et nyt niveau. Resultatet er blevet en eksplosiv kædereaktion, som har bevist de resultater, som kan opnås gennem en kreativ forening af farve og design, som du kan få fornøjelsen af her. Trend Mission. Accomplished. There’s No Limit!

Her ses et af de færdige fotoresultater ’McQueen’ – et eksempel på det fabelagtige helhedsindtryk et foto kan give en hårkreation.

Wella Trend Vision 2010: Strålende blondt hår, viklet ind i en herlig sky-agtig aura.

Adm. direktør for ghd, Allan Træholt med sin hustru Christina Træholt. Kreativiteten fejlede ingenting på Marcelaftenen med Nina Larsen og Henrik Waldorff Thoudal.

se flere billeder på

se flere billeder på

hairmagazine.dk

hairmagazine.dk

Du kan enten sige nej til nye kunDer, eller ja til nye meDarbejDere FRISORjOB.DK hjælper dig hurtigt og effektivt med at finde kvalificeret arbejdskraft. Ved at købe en stillingsannonce kan du søge efter en medarbejder, sælge din salon eller finde en elev.

NU K A N D U S Ø G E HÅ R MOD E LLE R V IA H A IR .D K Står du og m angler m od e l l e r t i l e t sh o w e l l e r t i l s a l o n e n , så k ontakt Adam eller Sim on p å t l f . 3 3 3 2 0 7 0 8 o g h ø r n ærm e re .

Ring til Adam Kayser på tlf. 88 80 72 71 og hør nærmere. – FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL


LOOK GOOD, DO GOOD!

Redken ’Cut –A –Thon’

Hver 9. kvindelige kunde i din salon får brystkræft! Vil du og din salon gøre en forskel i kampen mod brystkræft? Så er ghd’s velgørenhedsprojekt ’Style For Life’ netop et initiativ for dig. For 5. år i træk er ghd Danmark gået ind i kampen mod brystkræft og donerer £ 10 til Kræftens Bekæmpelse for hver solgte limited edition Pink styler/glattejern. ”Hver 9. kvinde får brystkræft. Derfor har vi opstartet projektet ’Style For Life’, som vi håber, vil sprede sig til mange af landets saloner”, udtaler Marketingchef for ghd, Karina Kiil.

Redken kan i år fejre 50 års jubilæum! I den anledning afholder Redken for første gang i Danmark en ’Cut-A-Thon’ event. ’Cut-A-Thon’ er et velkendt koncept fra USA, som går ud på, at Redken saloner verden over på en dags marathon klipper og styler for at hjælpe med at yde et bidrag til velgørenhed. I Danmark doneres pengene indsamlet ved ’Cut-A-Thon’ til Red Barnet. ’Cut-A-Thon’ afholdes torsdag den 30.september 2010. Men intet jubilæum uden fest! Lørdag aften den 2. oktober 2010 afholdes i Kbh. et stort Redken show & party, der allerede nu spås til at blive en storslået frisørevent, der både markerer Redken’s 50 års jubi­ læum og afslutningen på ’Cut-A- Thon’. Be part of it! Alle Redken saloner kan deltage. Ring for mere information på telefon: 43 24 67 16. READY SET GO!

Lørdag 9. oktober er udnævnt til lyserød lørdag, hvor projekt ’Style For Life’ løber af stablen. ghd lægger op til forskellige aktivi­ teter og giver produkter til konkurrencer i salonen, men idéen er, at del­tagende saloner selv vælger, hvor meget de vil donere. Eksempelvis arbejde gratis og donere dagens omsætning eller en del af den. Der kan deles balloner ud til børn i gaden, sælges små pink kager, opfordre kunder til at lægge 10 pct. oveni deres betaling og donere dem til Støt Brysterne – mulighederne er mange.

Gratis sakse-kontokort. Betalt f.eks. over 24 måneder. Ingen skjulte ekstraudgifter. Du betaler den normale pris for saksen.

Den salon, der på landsplan donerer flest penge til Kræftens Bekæmpelse, vinder en større præmie fra ghd til en værdi af ca. 20.000 kr., 5 stylere til salg i salonen, billetter til Støt Brysternes Galla show 30. oktober som bliver vist på TV3 samt omtale i næste udgave af Hair Magazine 2010. Kun 30 saloner kan deltage i projekt ‘Style for Life’, skal din salon være med? Kontakt ghd på tlf. 8611 9902

For 5. år i træk er ghd Danmark gået ind i kampen mod brystkræft og donerer £ 10 til Kræftens Bekæmpelse for hver solgte limited edition Pink styler/glattejern.

Foruden projekt Style for Life har ghd indgået samarbejde med Søren Hedegaard, Sofie Lassen Kahlke, Anja Camilla Alajdi, Christian Bitz og Malene Malling om at skabe yderligere opmærksomhed omkring brystkræft. Disse ses her i selskab med Marketingchef Karina Kiil.

Udbetaling: Kr. 0,Renter: Kr. 0,Gebyr: Kr. 0,-

DANMARK’S STØRSTE WEBPORTAL INDENFOR HÅRPLEJE, WELLNESS OG SKØNHED

SE DANMARKS STØRSTE FRISUREGALLERI MED MERE END 1.000 FORSKELLIGE FRISURER TIL INSPIRATION FOR DIG OG DINE KUNDER … HELT GRATIS! På hair.dk kan du se de seneste nyheder indenfor hårpleje, samt få din salon fremhævet overfor vores mere end 100.000 månedligt besøgende.

Hair.dk • Frederiksberggade 2,1 • 1459 København K • Kontaktperson: Erdal • Tlf.: 88 80 72 81 • Mail: ea@freeminds.dk

www.salonsupport.dk Telefon 3616 1609


tekst > Pia Finne foto > Claus Peuckert

FRISØRBRANCHEN

ER ET SKØNT

CIRKUS ”jeg VIL ALTID VæRe DeN beDSTe. DeT gæLDeR MIT ARbejDe MeD HåR, og DeT gæLDeR MIN DANS”. og DeT eR NeToP DeT ”DRIVe”, DeR HAR gjoRT, AT beNjAMIN MARTIN eR NåeT DeRTIL, HVoR HAN eR I DAg, SoM ANSVARLIg FoR WeLLAS DANSKe TeAM AF TeKNIKeRe.

benjamin Martins liv består af arbejdet med hår; trends, undervisning og shows på den ene side, og som modvægt til det; dansen, hvor benjamin selv designer kostumerne. Computeren er livsnerven, når benjamin rejser verden rundt for at hente ny inspiration.


Jeg kan simpelthen ikke se mig selv arbejde det samme sted i 20 år - Benjamin Martin

nelse, udviklede mig inden for konkurrenceklip, og samtidig var jeg super engageret i konkurrencedans. Så der var bare fuld fokus”, fortæller Benjamin Martin. Men 15. august 2000, den dag hans elevkontrakt udløb, kom han ind med 4-toget til Københavns Hovedbanegård. Han søgte job hos de fire store kæder, og Stuhr blev stedet, hvor han startede sin karriere. ”Da Betty hos Stuhr spurgte, hvad jeg ville med min karriere, svarede jeg: ”jeg vil have dit job!”. Hun grinede og sagde: ”Det får du ikke, men er du god, så kan du få et job, der ligner”. ”Jeg havde fem helt fantastiske år. Jeg var en del af Stuhrs kreative team, og i weekenderne enten underviste jeg, eller jeg blev undervist”. Og således taler Benjamin Martin om sin frisørtid før og efter Sassoon. ”Inden jeg tog på kursus hos Sassoon havde jeg en stor teknisk kunnen, men da jeg forlod London var det med en endnu større lyst til at være endnu skarpere og til at klippe endnu bedre. Jeg fik en lyst til at kigge efter helhederne og arbejde videre med dem”, forklarer Benjamin Martin. Energi, dynamik, eventyrlyst og masser af mod på livet, på karrieren og på dansen. Benjamin Martin er født og opvokset i en lille by, Klarup ved Ålborg, og det lå bestemt ikke i kortene, at han skulle være ansvarlig for Wellas danske team af teknikere. Faktisk lige tværtimod. Benjamins ambition var at læse jura. ”Hår og mode var slet ikke en del af min liv”, fortæller han. Det var til gengæld dansen. Faktisk har Benjamin danset sportsdans på eliteplan siden han var 3 år. Da han var færdig med gymnasiet, erkendte han, at en lang uddannelse måske alligevel ikke lige var ham, og i sin søgen efter noget alternativt, fik han interesse for hår og for, hvordan man kan arbejde med sit udseende og sit udtryk. ”Måske med basis i dansen”, mener han selv. Benjamin Martin kom i lære hos salon Hårklip i Ålborg hos Bente Sørensen. ”En skøn og meget speciel dame, der bl.a. brugte astrologi i ansættelsessamtalen”, fortæller Benjamin med et smil. Men han slap igennem det astrologiske nåleøje, og nød sin læretid. ”Lige meget, hvad jeg beskæftiger mig med, vil jeg altid være den bedste. Jeg vil være en af Danmarks bedste frisører, og da jeg var i lære, ville jeg være blandt de bedste konkurrencefrisører. Derfor fik jeg hurtigt lov til at stille kosten og fejebakken, og i stedet beskæftige mig mere med de forskellige noget mere spændende aspekter af faget”, fortæller Benjamin Martin. Og han er ikke i tvivl om, at viser man initiativ, får man det positivt igen. Han kom under vingerne hos konkurrencefriseringens ukronede dronninger Lone Flou og Tina Bak, og han brugte sin ugentlige fridag på at øve sig. ”Jeg havde en vildt spændende elevtid. Jeg passede min uddan20 > Frisørbranchen er et skønt cirkus

Viden og specialisering ”Jeg kan simpelthen ikke se mig selv arbejde det samme sted i 20 år!”. Så efter fem år hos Stuhr, var det tid til at prøve kræfter med noget nyt, og Benjamin Martin havde i mellemtiden gået med tanken om i højere grad at undervise andre frisører. ”Jeg forhørte mig hos Wella, men de havde på det tidspunkt ikke plads til en fuldtidsansat. Jeg blev freelance for Wella, lavede jobs for TV2, bl.a. ‘Scenen er din’ og Modemagasinet, og efter seks måneder fik jeg fast job hos Wella som tekniker”. Og Benjamin Martin føler sig klart hjemme. Han elsker at specialisere sig, og han elsker at få såvel som at videregive viden. ”Viden er en utrolig stor del af en frisørs arbejde. Det handler om at vide, hvordan og hvorfor produkterne reagerer, som de gør, og det handler om hele tiden at få ny inspiration, så der kan skabes fornyelse i salonerne”. Men ind imellem får han dog også mulighed for at give den gas til shows og opvisninger, og selv om det er en helt anden del af jobbet, nyder han også det. Samtidig er Benjamin Martin en del af Wellas nordiske kreative team, der skaber Wellas Nordic Collection én gang om året, som i øvrigt i denne sæson kaldes Objet d’Art. Ligeledes er han udvalgt til at være Wellas Creative Responsible for verdens længste catwalk på 1,6 km der kunne opleves under modeugen i København i august. ”Det er super spændende at arbejde med. Jeg tænker håret som små kunstværker, og så handler det om at være max kreativ”. Og selv om der er stor forskel på at arbejde med at skabe trends og med at undervise frisører, mener Benjamin Martin, at følelsen skal være den samme. ”Undervisningen må heller aldrig blive tør og kedelig – selv efter mange timer”.


kunderne vil gerne føle sig ”nusset” om. De elsker detaljer, og de vil gerne vejledes. - Benjamin Martin

Et skønt cirkus Benjamin Martin ser frisørbranchen som et skønt cirkus. Han kalder det for en farverig verden med plads til alle mulige typer, og så fornemmer han en større og større lyst til at flere og flere frisører gerne vil speciali­ sere sig. ”De vil gerne udforske deres fag, og de vil gerne arbejde på et højt niveau. Tidligere handlede det om en lille skare, der arbejdede på den måde. I dag er der fokus på ”pampering”, og der er fokus på, at det at gå til frisør skal være en luksusoplevelse”. Og kvalitet tager tid. ”kunderne vil gerne føle sig ”nusset” om. De elsker detaljer, og de vil gerne vejledes. Derfor er det supervigtigt, at frisøren har en ekspertviden”, mener Benjamin Martin. Når han tager fat på den nye sæson, skal der blandt andet undervises i et helt nyt koncept, Wella Color Program, hvor frisørerne kan modtage farveundervisning på tre forskellige niveauer: Essential, Exceed og Creative. ”For det handler jo heller ikke om at tage kurser for kursernes skyld. Der skal være en rød tråd i undervisningen, og med Wella Color Program er der et klart forløb i kurserne”. Og Benjamin Martin mener også, det er en god idé, at hvis en salon kun kan sende en enkelt person på kursus, at de så herefter underviser de andre i salonen i det, vedkommende har lært. ”På den måde får hele salonen glæde af det” er hans holdning. Når underviseren undervises Tre-fire gange om året tager Benjamin Martin turen til Darmstadt til Wellas World Studio og laboratorium, hvor han selv undervises i de se­ neste nye produkter og teknikker, og herudover rejser han ud i verden for at hente inspiration. ”Faktisk får jeg også rigtig meget inspiration på vores Wella International Trend Vision Award, hvor jeg møder frisører fra hele verden og oplever, hvordan de arbejder”. Stilikoner ser Benjamin Martin også, og blandt tidens helt store lige nu er Lady Gaga. ”Hun er en skæv kunstner. Og det har vi trængt til, så hende må jeg bare elske”. Men Benjamin mener ikke, man skal kopiere. Man skal hente inspirationen og skabe sit eget udtryk. ”Laver man tro kopier, mister man sin personlighed. Men det er OK at samle informa22 > Frisørbranchen er et skønt cirkus

tioner om frisurer, om styling og om farver og ud fra de stikord, man får, vælger man de elementer, man selv kan bruge, og skaber sit eget udtryk. Det er vigtigt, at man også som frisør kan kende sig selv i det, man præsenterer for kunden”, mener han. Form er min kæphest Det handler om form, form, form! ”Jeg vil selvfølgelig heller ikke trække min stil ned over hovedet på de frisører, jeg underviser. Men det mest forsømte i dag i rigtige mange frisørers klippestil ikke mindst i forbindelse med shows er form”. ”Ind imellem går kreativiteten over gevind, og klædeligheden glemmes. Og selv om det er farver, der skal præsenteres, behøver modellerne ikke ligne cirkustelte. Lad i stedet formen præsentere farven”, mener han, og fortæller om en gang han op til et show havde en diskussion med en af frisørerne. ”Hun havde klippet håret, så det lignede et forårsløg for at få fylde. Vi diskuterede, frisøren gik i forsvarsmode, og det endte med at ”divaen” (mig selv) rullede sig ud råbte ”Ja, vi bliver aldrig enige, men FORM ER FORM!!” Og den hænger stadig på mig”, fortæller Benjamin Martin med et stort smil, for lidt diva-nykker, har man jo altid! Skal han beskrive ”form” lidt nærmere, forklarer han det således: Skønhed skal bygges op omkring en geometrisk form. Der er nogle basale hårgrundlinjer, der skal tages hensyn til. Det handler om kropsfacon, ansigtsform og struktur, og arbejder man med håret i forhold til næsen, kindbenene og hagen, så skaber man en smuk form og dermed et smukt udseende. ”Helt basalt gælder det, at man skal kigge på kunden og skabe formen. Og i øvrigt kan man gøre god brug af Wellas fire megatrends fra Trend Vision, der praktisk talt dækker hele kundesegmentet, og hvor der virkelig er mulighed for at skræddersy looket til den enkelte kunde.

CHI™ Ceramic Hairstyling Iron Nu produceret i USA! Farouk Systems tager kampen op mod piratkopier! Efter igennem årene at have oplevet flere og flere piratkopier på markedet har Farouk Shami, grundlæggeren af Farouk Systems og opfinderen af det originale keramiske glattejern udviklet i samarbejde med NASA for ca. 12 år siden, besluttet at lægge produktionen af jernene i Houston, USA. Dermed kan de meget høje krav til kvalitet og kontrol samtidig styres meget bedre. Hvis der ikke står CHI på dit glattejern, er det ikke CHI keramik, der er i!

CHI Regular made in the USA

Brydegårdsvej 8 D, Ørslev, 4760 Vordingborg

Tlf. 55 37 00 76, www.danhair.dk, info@danhair.dk


Jeg elsker at være kreativ, at få lov til at lege og udvikle mig. - Benjamin Martin

LOCK IN MOISTURE.

sikkerhed, og jeg har ikke behov for at skulle føre mig frem”. Han tror på, at er man god nok til det, man laver, så vil man også få den aner­kendelse, man fortjener. ”Og erkendt. Jeg er dårlig til ”asskissing”.

Benjamin Martin lever, ånder og spiser stort set hår 14 timer i døgnet. Derfor er det utroligt vigtigt for ham, at kunne koble af ind imellem netop for at fastholde sig kreativitet og lyst til at arbejde med hår. Så når han ikke lige underviser eller klipper, så danser han! Han er professionel dansedommer, han gæsteunderviser i dans, og han danser selv. Faktisk har han været verdensmester i Equality Dance, hvor to mænd eller to kvinder danser sammen, to gange med danseren Silas Holst, der bl.a. er kendt fra Vild med dans. ”Det betyder meget, at kunne checke helt ud. For det betyder igen, at når jeg checker ind, så er jeg fuldt opladet og fyldt med energi. Jeg nyder at være i frisørbranchen, og jeg nyder at komme væk fra den. Og al branchesladderen, den gider jeg ikke beskæftige mig med”. Og så er man jo i spotlight, når man danser, og man er i spotlight, når man står på scenen, og der er egentlig ikke den store forskel på, om man danser i en sportshal for 700 mennesker eller går på scenen for 70 frisører. Det kræver forberedelse, og så kræver det, at man afleverer sit budskab perfekt. Når du er på, er du på!” Så selv om smilet er perfekt, og man skaber en eventyrverden, skal det organiseres og planlægges. Og den type er Benjamin Martin også. ”Jeg er ikke den type, man approacher først. Jeg er en privat person, selv om jeg arbejder i en udadvendt verden. Men min viden giver mig en stor 24 > Frisørbranchen er et skønt cirkus

LOCK OUT DAMAGE.

”Men jeg har stået med blankpoleret saks og rundsave på albuerne. Jeg har snuset til glasuren på kagen, og jeg har også fundet ud af, hvor overfladisk og smagløs den er”. Men glamouren kan Benjamin godt lide. Så de weekender, han ikke arbejder for Wella eller danser, sørger han for at pakke sin kuffert og rejse ud i verden; til Paris, London eller New York for at finde sin egen glamour. ”Jeg elsker at shoppe tøj og drikke ”cosmo’s”. Men der er forskel på, om jeg gør det privat, eller om jeg er et sted professionelt”.

INTRODUCING Senscience Moisture Lock Leave-In Smoothing Treatment

Danmark er ikke et ”must” ”Ingen kender fremtiden. Jeg er eventyrlysten, og det har jeg meldt ud”, lyder det fra Benjamin Martin, når talen falder på fremtiden. Han vil gerne være en endnu større del af Wella Education på internationalt plan, og det er bestemt ikke et ”must” for ham, at blive i Danmark. ”Jeg vil også gerne lave endnu mere show og gerne større produktioner” lyder det fra Benjamin Martin, og han kan sagtens se sig selv uden saks og kam om 5-10 år. ”Jeg synes, branchen er vildt spændende, men jeg vil også gerne arbejde med den på andre plan. F.eks. international markedsføring og uddannelse, synes jeg, er super interessant”. Og han har det bestemt ikke som mange frisører, der næsten per definition hader skrivebordsarbejde. ”Jeg synes, det er super spændende, at skabe kollektioner og præsentationer og ikke mindst at undervise”. Og han lover, at der er masser af spændende nyt i støbeskeen allerede til efteråret.

This lightweight, non-greasy hair care treatment: U Restores and maintains hair’s ideal moisture balance U Triples hair’s shine U Strengthens hair to make it over 7.5 times more resistant to breakage U Makes hair smoother and more manageable U Protects hair from heat damage U Leaves hair healthy looking and radiant with no flyaways Forhandles af YushinCare Danmark A/S tel. 70302100 e-mail. info@senscience.dk www.senscience.dk www.senscience.com MONTREAL

SÃO PAULO

SYDNEY

BARCELONA

MILAN

LONDON

LOS ANGELES

TOKYO

YS1019-ENG

Jeg lever og ånder for hår Benjamin Martin er super glad for sit job hos Wella, men han ved også med sig selv, at han hele tiden må udvikle sig. ”For mig er det utroligt vigtigt, at jeg udnytter den erfaring, jeg har. Jeg elsker at være kreativ, at få lov til at lege og udvikle mig”.

Derfor er Benjamin Martin heller ikke ubetinget vild med modebranchen. ”Det myldrer frem med mennesker, der på kort tid manifesterer sig. De udtaler sig om alt, og ophøjer mode og hår til noget virkelighedsfjernt”. Benjamin Martin er dog ikke bleg fort at indrømme, at da han kom ind med 4-toget, handlede det også for ham om at hænge ud med de rigtige, blive set og komme i ugebladene.


Tekst > Pia Finne Foto > Frederik Johs, Skovdal & Skovdal

Storbyatmosfære i Odense

Londons ”in”-saloner var inspirationen, da Bella Vista indrettede Barner Coiffure i Odense. Pladsen er udnyttet optimalt, og udtrykket er enkelt og elegant. ”Og så afspejler salonen klart den, jeg er i dag”, lyder det fra Gitte Barner.

i nv e nta r

6 stk. Betjening spladser kr. 36.000,6 stk. ”London” / indretning Incl. salgshylder kr. 24.000,2 stk. Massageva ske kr. 30.000,1 sæt Salgsareal er, fritstående kr. 5.000,3 sæt Salgsareal er, væg kr. 4.500,Pris i alt kr. 99.500,Montering og le vering kr. 10.500,-

Alle priser er ex

cl. moms. Gitte hader rodede saloner derfor holdes der fast i den enkle og rene London-stil.

I min salon skal alle føle sig godt tilpas, og alle skal føle, at man får noget for pengene”, forklarer Gitte Barner, og hun havde ingen skrupler over at nyindrette sin salon midt i en krisetid. ”Finanskrise eller ej, så ændrer tiden sig, og hårmoden hænger sammen med tøjmoden. Det betyder, at looket nu er mere enkelt og stilfuldt. Samtidig mener jeg, at tidspunktet netop nu er helt rigtigt. Det handler nemlig om at vise, at tingene ikke er gået i stå. Og så giver den nye salon et ”boost” til både mig, mine ansatte og til kunderne”, forklarer Gitte. ”Det er blevet rigtig fedt at gå på arbejde, og så understreger salonen i øvrigt meget mere min stil nu”. Professionalisme, ro, tid og en stor produktindsigt er områder, som Gitte Barner sætter meget højt. Derfor har hun tre assistenter i salonen, der alle er udlærte frisører. ”For vi har vænnet kunderne til, at vi gør det hele. Fra de kommer ind til de går ud igen. Det er en del af den luksus, det er at komme til frisøren”.

Vaskepladserne er gemt væk bag en halvvæg, så kunderne kan slappe af og få vasket hår i fred og ro.

Og fornemmelsen af luksus understreges yderligere af de to nye massagestole, som Barner Coiffure har fået installeret. ”Det er en super investering. Både kunderne og vi slapper af på en anden måde. Selv stressede kunder kommer ned på jorden, når de anbringes i massage­ stolen og samtidig får en gang hovedbundsmassage i ro og fred”.

Barner Coiffure har tre facadevinduer. Det var en udfordring da salonen skulle nyindrettes. Resultatet blev en salon, der på London-vis blev trukket helt ud i vinduerne.

Vaskepladsen er i øvrigt gemt lidt væk bag en halvvæg, der også gemmer blandingsplads og udsugning. Ved siden af Brandts Klædefabrik i Odense, på en af byens hotteste pladser ligger Barner Coiffure, og selv om stemningen er rar og hygge­ lig, er atmosfæren og udtrykket hentet fra Londons ”in”-saloner. ”I London er huslejerne høje og pladsen trang. Derfor kræver det nye måder at tænke indretning på, så alt pladsen udnyttes optimalt, og så der samtidig skabes et spændende og moderne udtryk”, lyder det fra Claus Trampedach fra Bella Vista. Forretningen i Odense er på 75 kvm. Og på tre sider er der glasfacader. Det var jo en ufordring i sig selv! Men ulempen er vendt til en fordel, og således er der i dag indrettet helt ud i vinduet, og tilmed skabt et spændende, nyt udtryk. ”Bagsiden af stationerne, der står i højglans hvid, har fået påsat glas­ hylder, og agerer således dekoration i vinduet. Samtidig kan man udefra

26 > Storbyatmosfære i Odense

klart fornemme, at der sker noget bag de store plader – at her arbejder en frisør med en kunde”, forklarer Claus Trampedach. Indretningen er snorlige og enkel. Det var sådan, Gitte Barner ønskede den. ”Vi havde i sin tid fået lavet store rustikke spejle i kobber, da det var ”in”. Nu passer den enkle, stilrene og elegante indretning meget bedre til den person, jeg er i dag”, forklarer Gitte Barner, der netop er fyldt 50 år. Hun er født og opvokset i København, hvor hun er udlært hos Helmersen. I 1987 flyttede hun til Fyn, og i 1995 åbnede hun sin første egen salon. I 1997 flyttede hun salonen til de nuværende lokaler. Super stemning og professionel betjening ”Vores vision har altid været at have en god stemning i salonen, at være super professionelle, og samtidig være et sted, hvor også fru Jensen tør komme ind. Jeg kan ikke fordrage snobber.

Der sk al se rent ud Den enkle London-stil passer således Gitte fint. Hun har aldrig været meget for at have alt for meget i vinduerne. ”Det er svært at holde rent, og det kommer hurtigt til at se nusset og rodet ud. Og er der noget, jeg hader, er det rodede saloner!, pointerer hun, og tilføjer, ”og det forstod Claus straks, jeg talte med ham”. Faktisk ringede Gitte kun til Bella Vista, da hun havde besluttet sig for at nyindrette sin salon. ”Jeg havde læst om en indretning, Bella Vista havde lavet, i Hair Magazine, og den faldt jeg for. Da jeg så ringede til Claus Trampedach, var kemien så god, at jeg ikke mente, det var nødvendigt at søge yderligere”. Gitte har altid drømt om at have en reception midt i salonen. Det har hun fået nu, og stationerne med spejle, der i sin oprindelige udgave

Salonen er indrettet med receptionen i midten, hvor der tages imod. Det giver et rigtig godt flow i salonen. Der findes seks behandlingspladser og to vaskepladser. Og al pladsen er udnyttet helt optimalt – uden at det virker hverken presset eller rodet.

Storbyatmosfære i Odense < 27


se flere billeder på

hairmagazine.dk

NY!

lukker helt op til loftet, tilpassede Bella Vista, så der over de højglanspolerede hvide plader nu er godt en meters luft. ”Det giver lys i salonen, det skaber luft og det gør at folk på gaden kan se, at der sker noget i salonen. Selve spejlene går til bordkanten, men en bred, rustfri stålkant, danner ramme om behandlingspladsen, og giver en flot illusion af spejle til kant. Som salonen er indrettet nu med receptionen i midten, hvor der tages imod, er der et rigtig godt flow i salonen. Der findes seks behandlings­ pladser og to vaskepladser. Og al pladsen er udnyttet helt optimalt – uden at det virker hverken presset eller rodet. Netop for at give kunderne den luksus og professionalisme, de fortjener, tager Gitte og hendes medarbejdere også på kurser såvel i Danmark som i udlandet. ”Det er super vigtigt hele tiden at holde sig på forkant med udviklingen”, mener hun, og en del af sin inspiration henter hun fra bl.a. via film, tv og modeblade. ”Og en god fodboldkamp er ikke at kimse af, hvis man skal have ny inspiration til herrefrisuretendenserne”, siger hun med et smil. Den røde dør Indgangsdøren til salonen har Gitte fået malet knaldrød! ”Claus foreslog, at vi fandt en pangfarve, der kunne skabe lidt opmærksomhed, til hoveddøren. Det gjorde vi, og det fungerer perfekt”. Gitte fik døren malet hos en autolakerer, så således står den blank og sindssyg flot. Ellers er salonen holdt i hvidt og sort, glas og stål.

“Claus foreslog, at vi fandt en pangfarve, der kunne skabe lidt opmærksomhed, til hoveddøren. Det gjorde vi, og det fungerer perfekt“

Selve spejlene går til bordkanten, men en bred, rustfri stålkant, danner ramme om behandlingspladsen, og giver en flot illusion af spejle til kant.

15.9.-31.10.2010 AKTIONSTILBUD

- Gitte Barner Stolene havde Gitte købt for fire år siden, og de blev ikke skiftet ud til gengæld er stationerne med spejle helt nye. Belysningen er også den eksisterende, selvfølgelig tilpasset den nye indretning.

Hos alle deltagende grossister. MORE JAGUAR – det gratis branchenmagazin.

”Gulvet skiftede vi for godt fire år siden, så heller ikke det blev udskiftet denne gang”. Malerarbejdet har Gitte og hendes mand stået for, og således var Gitte faktisk kun nødt til at holde lukket en enkelt dag! ”Vi har lukket mandag, så mandag 3. maj gik håndværkerne fra Bella Vista i gang, 4. maj kom elektrikeren og jeg fik sat produkter på plads med mere, og 5. maj kunne vi åbne igen. Det var faktisk ret imponerende”, fortæller Gitte. Kunderne er super positive Ud over at den nye salon er skøn at arbejde i, får Gitte og hendes ansatte også masser af positive kommentarer fra kunderne, der er meget imponerede af den nye indretning og den store forandring, der er sket. Så med sin nye salon har Gitte Barner fået ikke blot et trendy Londonlook, men en salon, der kombinerer det trendy og topmoderne med det hyggelige, gedigne og stemningsfulde. Der er med andre ord skabt en salon for alle. 28 > Storbyatmosfære i Odense

01

Nu hos din grossist.

Jeg kan ikke fordrage snobber. I min salon skal alle føle sig godt tilpas, og alle skal føle, at man får noget for pengene”, forklarer Gitte Barner, og hun havde ingen skrupler over at nyindrette sin salon midt i en krisetid. ”Det er blevet rigtig fedt at gå på arbejde, og så understreger salonen i øvrigt meget mere min stil nu”.

P A & VAM NEW S_DIV GOLL NIK ARST EN PEOP LE_C PROM OTIO

DE/E N

WWW.JAGUAR-SOLINGEN.COM

E! N INSID


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Intercoiffure Nordic Congress 2010

Show på internationalt plan Det var et show, der kunne måle sig med shows i såvel London, Paris og New York, der afsluttede Intercoiffures Nordic Congress i København. Alle ydede en kæmpe indsats, og det blev belønnet.

Thomas Reffsgaard fra L’Orèal Professionel tager godt i mod gæsterne der ankom til vands med kanalrundfartsbåde til Intercoiffure Nordic Congress i Den Sorte Diamant i København.

Pausens ventetid kunne snildt dræbes med at læse majudgaven af Hair Magazine der blev uddelt til alle 500 deltagere.

Som på egen catwalk gik et velstemt publikum mod indgangen til den Sorte Diamant for at opleve Intercoiffures ekstravagante udfoldelser.

En feststemt Christophe Kittel, administrerende direktør for L’Orèal Professionnel.

Glad og munter samtale i pausen. Henrik til venstre fra Wella, i midten Tom Skou fra Davines.

”Vores mål var at løfte Danmark og danske frisører op på et niveau, der fuldt ud kan måle sig med resten af verden. Vi ville vise, at Norden er med i front. Der, hvor det sker”. Sådan lyder det fra Intercoiffures danske præsident, Allan Kliim efter en meget veludført og succesfuld Nordic Congress. Såvel Intercoiffures eget kreative team som Wella Professional og L’Oréal Professionel gav masser af inspiration til de godt 500 frisører, der var mødt op til afslutningsarrangementet i Den Sorte Diamant. Og ingen tvivl om det: Der var masser af gode ideer, nye tendenser og spændende nye udtryk, at tage med hjem og arbejde videre på i salonerne rundt omkring i landet. Også Young Intercoiffure præsenterede et storslået show under ledelse af Sasscha Hirtsgaard, hvor nutidens techno unge mødte datidens forfinede dukkebørn i sart porcelæn, og lod dem smelte sammen til en symbiose. Ud over alle de mange forskellige og inspirerede shows, gav 17 unge frisører fra hele landet deres bud på fremtidens fotoshoot i 30 > Intercoiffure Nordic Congress 2010

Young Intercoiffures fotokonkurrence 2010. Opgaven lød på at skabe en serie, der viser 2010 i hår, make-up og tøj – i det hele taget en stil - i billedserien.

Et backstageshoot af en koncentreret Benjamin Martin fra Wella, der i bogstaveligste forstand holder tungen lige i munden.

Humørbomben Morten Lynge fra Vesterbros Salon Kushi i selskab med Karim Belkhelfa fra salon Fungus på Nørrebro.

En sidste frisering backstage inden showet går løs.

Blandt deltagerne var helt nybagte frisører, såvel som frisører, der har arbejdet med faget i en årrække. Men fælles var den energi og den kreativitet, der blev lagt for dagen. Showet kædes sammen Til at kæde det hele sammen på sjov og underholdende vis, havde Intercoiffure Danmark allieret sig med Farshad Kholghi, debattør, forfatter og foredragsholder. Han præsenterede de forskellige shows, og gennemgående tema var naturligvis hans eget hår, som ændrede form, farve og struktur igennem showets mange afdelinger – naturligvis ifølge ham selv, skabt af de dygtige frisører backstage!!

Intercoiffuremedlem Vita Löfvall fra Paul Mitchell skåler på promenaden i selskab med to ægefæller til frisører fra Salon Oaks i Hellerup. ’Efter vi har set Intercoiffure Nordic Congress, overvejer vi helt at gå i lære som frisører’ lyder det imponeret fra de to herrer’.

Til at kæde det hele sammen på sjov og underholdende vis, havde Intercoiffure Danmark allieret sig med Farshad Kholghi, debattør, forfatter og foredragsholder. Han sørgede for humoristisk parodioptræden med en paryk der vist godt kunne trænge til en studsning eller to.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Intercoiffure Younegrcoiffure t n I Nordic Congress 2010

Dukkernes verden Techno og plastik mødte datidens forfinede dukkebørn i det legeværelse, som scenen udgjorde i forbindelse med det storslåede show, Intercoiffure Nordic Congress på Den Sorte Diamant.

Som var det tivoligarden blev de unge talenters ankomst annonceret med trommehvirvel.

Konferencier for Intercoiffure Nordic Congress Allan Kliim præsenterer de unge talenter.

Under ledelse af Sasscha Hirtsgaard, præsenterede de unge Intercoiffure frisører først en rejse tilbage i tiden – til de gammeldags dukker med stort, luftigt og krøllet hår og klædt i blide pasteller.

Dukkernes yndige verden stærkt understreget af flotte remedier.

Dernæst kom fremtidens techno-dukker på banen med hår i pang-farver og enkle, stilrene klipninger. Til slut forenedes de to verdener – og smeltede sammen til en symbiose. Showet var uforligneligt smukt, anderledes og spændende, og undervejs blev det kædet sammen af yndefulde balletdanserinder og kraftfulde tromme­slagere, der understregede stilarterne.

Fremtidens techno dukker med hår i pangfarver, og enkle, stilrene klipninger. Højt afrohår er pludseligt gjort yndigt og forfinet sat sammen med blide pastelfarver.

Skarp kant og knald på farver – electro look her flot kreeret af Young Intercoiffure.

Afslutningsvis smeltede Young Intercoiffures to verdener – forfinede dukkebørn og rå futuristisk techno – sammen i en smukt kombineret symbiose. 32 > Intercoiffure Nordic Congress 2010

Undervejs blev Young Intercoiffure showet kædet sammen af yndefulde balletdansere.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

l a n io s s e f o r P a l l We

Intercoiffure Nordic Congress 2010

Inspiration & nye tendenser

WellaTrend Vision – smuk og forførende.

Konstrueret klipning og skarp styling – Wella Trend Vision ligger ikke på den lade side.

Den mandlige Wella Trend Vision udgave.

Der var masser af inspiration og et super godt bud på tidens tendenser, da Wella Professional præsenterede sit show til Intercoiffures Nordic Congress i Den Sorte Diamant. På scenen stod frisører fra Wellas dygtige team i samarbejde med lige så dygtige frisører fra Cha Cha Cha. De fire Wella Trend Vision-tendenser, der blev præsenteret var; Techno Poetry, hvor det handler om at drømme med øjnene åbne. Nature’s Goddess, inspireret af selvsikre kvinder med drive, og frisurer, der giver liv til den feminine forførelse. Nomad Couture er traditionen der møder det moderne og genfortolkes. Her gælder det et ultra stylet look med konstruerede klipninger, og til slut Midnight Stage, der forenede mode, stil, kant og drama.

Sara Sigurdardottir fra Wella Creative Team tæmmer modellens lange hestehale.

Svævende let over scenen sås denne gyldne skønhed som eksempel på Wellas efterår/ vinter kollektion 2010; Objet d’art.

Med kilometerlange ben fremviser modellen Wella Trend vision.

På Wellas show sås også en række modeller fra System Professionnel, ligesom Nordic Collec­tion Efterår/Vinter 2010 – Objet d’Art, blev præsenteret for første gang af Wella Creative Team. Kollektionen er inspireret af finere kunst som skulpturer, malerier og arkitektur. Håret betragtes som ren æstetisk og dekorativ kunstform, med et moderne redaktionelt udtryk; Klip og farve designet af Creative Team sætter rammerne for efterårs- og vinterhåret 2010!

5 modeller under kyndig behandling af Wella Creative Team og Cha Cha Cha.

Haute couture versionen af Wella Trend Vision 2010.

34 > Intercoiffure Nordic Congress 2010

I stærkt samarbejde med Cha Cha Cha’s dygtige frisører styrede Wellas Creative Team showet – resultatet er ikke at tage fejl af , se blot denne smukke model.

Sara Sigurdardottir fra Wella Creative Team.

Modeller, teknikere m.fl. hylder Benjamin Martin, Wella Capability Trainer, som Creative director for Wellas show til Intercoiffure Nordic Congress.

Wella Creative Team Nordic Collection Efterår/Vinter 2010 Objet d’Art.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Young Intercoiffure Intercoiffure e c n e r r u k n o k o t o f Nordic Congress

2010

Hvordan kan fremtidens fotoshoot se ud? Det gav 17 unge frisører fra saloner over hele landet deres bud på scenen i forbindelse med Intercoiffures Nordic Congress. Og der var masser af talent og masser af sprudlende kreativitet blandt de unge. Det er for 6 år i træk at Young Intercoiffure afholder denne årlige foto­ konkurrence for unge nytænkende talenter med sans for kreativitet og innovation i hårhøjde. Udfordringen lød på at skabe et modeimage der repræsenterer den personlige, anderledes og kreative fortolkning af trenden 2010.

Bag den rene og pæne facade gemmer der sig noget vildt og twistet. Slip det løs lyder det fra Helene Olsen (Frisør Knud), der har klippet og stylet denne model.

Askepot anno 2010 kreeret af Jeanette Søe Jensen fra Kofoed Intercoiffure.

Vinderen af Young Intercoiffures fotokonkurrence 2010, Ditte Kragballe (Cha Cha Cha, Hellerup), med sin model der repræsenterer kollektionen ’Urban Realism’. ”Den er moderne, cool og spændende”, lyder det fra dommeren Sasscha Hirtsgaard.

Emma Julia Ullman fra Cha Cha Cha, Fields, udtrykker den moderne stærke kvinde gennem denne smukke model.

Modellen her er inspireret af den androgyne generation – femininitet og maskulinitet i stærk kombination. Kreeret af Jonas Herlitschek fra Cha Cha Cha, Hørsholm.

Kontrast og kombination mellem skarpe og lige linier sat imod de mere bløde og runde kurver. Her ses modellen kreeret af Linda Henriksen fra Birgitte Design.

Simpel og enkel romantik emmer fra denne model stylet af Bolette Nedergaard (Kofoed Intercoiffure).

Blandt deltagerne var helt nybagte frisører, såvel som frisører, der har arbejdet med faget i en årrække. Men fælles var den energi og den kreativitet, der blev lagt for dagen. Vinderen af fotokonkurrencen og dermed deltagelse i Young Forum i Paris blev Ditte Kragballe fra Cha Cha Cha i Hellerup, med en fotoserie, der ifølge Sassha Hirtsgaard fra Young Intercoiffure formåede at fange en super kreativ underground-feeling og en street-feeling. ”Den er moderne, cool og spændende”, lød det. Live modellerne fra de konkurrerende fotoshoots venter i al deres pragt spændt på afgørelsen af Young Intercoiffures fotokonkurrence 2010.

Om fotoserien ’Urban REALism’ siger Ditte Kragballe selv: ’Mit arbejde er inspireret af byens undergrundsmiljø med fokus på musikscenen og tendenserne i blade så som Sound Venue. Et smugkig i mine forældres gamle 70’er albums har også inspireret mig til at bibeholde mine billeder i en ikke opsat studio atmosfære. Jeg ville gerne fange et autentisk, uspoleret og ’ikke perfekt’ look i et bymiljø. Jeg forestiller mig billedet af et ungt ’up-coming’ rock band.’

36 > Intercoiffure Nordic Congress 2010

Når råt møder klassisk. Her ses Maria Thrillingsgaard’s (KNUD, Nykøbing F) kontribution til Young Intercoiffures fotokonkurrence 2010.

Datidens trends med et moderne twist vist i kollektionen ’c(h)oko chanel ’. Et provokativt fashion statement fra Pernille Jensen - Kliim Coiffure.

Sasscha Hirtsgaard fra Young Intercoiffure i øjeblikket alle har ventet på – afsløringen af vinderen af Young Intercoiffures fotokonkurrence 2010.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

L’Oréal Professionnel

Intercoiffure Nordic Congress 2010

Når mode og uddannelse forenes

Mark Anderson og Kira Anderson.

”L’Oréal har to ben: Fashion og uddannelse”. Sådan indledte Bjarne Nielsen – teknisk direktør ved L’Oreal Professionnel.

Mark Andersons show var inspireret af Tim Burton og Alexander Mcqueen og skildrede historien om en pige der er lidt sær men på den fede måde.

”L’Oréal har to ben: Fashion og uddannelse”. Sådan indledte Bjarne Nielsen, L’Oréal Professionnels præsentation i forbindelse med Intercoiffure Nordic Congress. ”L’Oréal er således umiskendeligt kædet sammen med moden, men samtidig er branchen bygget på et stærkt og innovativt uddannelsesprogram”. Derfor præsenterede L’Oréal Professionnel to shows; et fashionshow skabt af stylist Bettina Lervig med udgangspunkt i Chanels fascinerende modeverden.

Bjarne Nielsen i selskab med stylist Bettina Lervig der stod for L’Orèal Professionnels fashionshow ’Attribute to rebellious hair’ inspireret af ingen mindre end Coco Chanel.

”Coco Chanel var en rebel, da hun startede. Hun gik imod strømmen og med tiden. Det gør vi også”, lød det fra Bettina Lervig, der kaldte showet for ”Attribute to rebellious hair”. For uddannelsesshowet stod Mark Anderson fra Project no. 1, og han gav publikum et ”sneakpreview” på hans august kollektion, inspireret af instruktøren Tim Burton og den nu afdøde designer Alexander McQueen, nemlig historien om en pige, der er lidt sær – men på den fede måde – og hendes fantasier, der kommer til live på scenen i skik­kelse af smukke modeller med superkreative frisurer – skabt til fremtiden. Bjarne Nielsen med Mark Anderson fra Project no. 1 der stod for L’Orèal Professionnels uddannelsesshow. Et sneakpreview på hans august kollektion inspireret af Tim Burton og Alexander McQueen.

Som smukke svaner ses fire trendy og selvsikre korthårsklippede modeller i lette fjeragtige gevandter.

’Attribute to rebellious hair’ her stærkt gennemført med en høj krøllet blondering der på trods af sit bløde udseende tilsnuser sig kant og edgyness.

38 > Intercoiffure Nordic Congress 2010

Skarp kant, blank overflade og blød nakke – den stilbevidste generation er ikke at tage fejl af.

Fantasier der kommer til live på scenen og udtrykt gennem kreative og superlækre frisurer.

se flere billeder fra begge shows på

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Intercoiffure Fashion Team

Intercoiffure Nordic Congress 2010

Nytænkning og nordisk originalitet

Intercoiffure Fashion Team leverede temaet ’De fire årstider’.

Karen Knudsen i kreativ opsætning.

En koncentreret Per Knudsen.

Vinterinspireret udtryk med vipper som frost og hår så fint som sne.

Det osede af innovation og nordisk originalitet da Danish Intercoiffures Fashion Team indtog scenen. Teamet var de fire årstider symboliseret af fire typer kvinder, og fire stilretninger i såvel udtryk som frisurer. Det naturligt, smukke udtryk gik dog igen, det perfekt ”rodede”, hår, på den ene side tilfældigt på den anden stylede. Livebandet Super Shine gav den gas.

Pigerne indtog scenen på flot vis, og ind imellem dansene, der understregede de enkelte sæsoner; vinter, forår, sommer og efterår, sørgede Intercoiffures Fashion Team for at sætte prikken over i’et på scenen, så de mange tilskuere kunne få en god fornemmelse af nogle af teknikkerne bag de spændende frisurer – og forhåbentlig få masser af god inspiration med hjem til salonen.

Varme brune nuancer til et perfekt efterår.

De enkelte sæsoner blev understreget med flotte danseshows.

Det perfekt ’rodede’ hår er et hit.

Formand for Intercoiffure Allan Kliim takker de bærende kræfter. Fra venstre: Per Knudsen, Palma, Mark Andersson, Kira Andersson, Bettina Lervig, Bjarne Nielsen, Benjamin Martin, Sasscha Hirtsgaard og Allan Kliim.

Forførende elegance. 40 > Intercoiffure Nordic Congress 2010

Laid Back, perfekt rodet og ikke til at stå for.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Intercoiffure satser på synlighed

”Tidligere havde Intercoiffure stor slagkraft i branchen. Den førertrøje vil vi atter trække i og sætte vores præg på det danske frisørmarked”, lover Allan Kliim, præsident for Intercoiffure Danmark. Løftet kommer oven på en meget succesfuld Nordic Congress, der har gjort sit til at Intercoiffure Danmark nu befinder sig på internationalt niveau. Det har været super spændende. Men det har også været en enormt stor opgave, det har taget rigtig meget af såvel min som hele bestyrel­ sens tid i igennem mere end et år”. Det fortæller Allan Kliim, præsident for Intercoiffure Danmark efter det store arrangement Nordic Congress løb af stablen. Og nu sidder han så tilbage med en god fornemmelse af en stor succes med kongressen, og med en fornemmelse af et anti­ klimaks - at have utroligt meget tid til overs – nu hvor hvert ledige minut ikke går med at tænke Intercoiffure. Faktisk klappede alt til UG, og Allan Kliim tilskriver succes den store arbejdsindsats der er lagt i projektet, krydret med lidt held. ”Alt spillede. Det var en stor opgave, men vi forstod at løfte den i flok. Vi har mange kreative kræfter, der har gjort et kæmpestort stykke arbejde, og efter min mening, blev Nordic Congress i København løftet et niveau over noget, vi hidtil har set”. Og det var i øvrigt også meningen: At få Danmark op på et niveau, der viser, at vi sagtens kan måle os med resten af verden. Faktisk begyndte arbejdet med Nordic Congress allerede for to år siden, mens Bjørn Hirtsgaard stadig var præsident for Intercoiffure i Danmark, men Allan Kliim var dengang en del af bestyrelsen og har derfor været med hele vejen! ”Og det har jeg været rigtig glad for. Jeg kan godt lide kontrol og styring, og jeg kan godt lide at vide, at tingene bliver gjort 100 pct.” Ideen med Nordic Congress har fra begyndelsen været at krydre det faglige med det sociale i hyggelige, københavnske rammer. ”Intercoiffure er et socialt såvel som et fagligt netværk, og skal man højne 42 > Intercoiffure satser på synlighed

”Tidligere havde Intercoiffure stor slagkraft i branchen. Nu vil vi atter tage førertrøjen på, og sætte vores præg på det danske frisørmarked”, lover Allan Kliim.

branchen, mener jeg klart, man skal styrke de tætte samarbejder og det stærke netværk – også på tværs af de nordiske grænser såvel som internationalt”.

har nu en god struktur på tingene, og vi er der henne, hvor vi har skabt et solidt grundlag, vi kan bygge videre på, og fastholde det niveau, vi er kommet op på”.

Et sekundært formål med en Nordic Congress er naturligvis også, at gøre opmærksom på Intercoiffure i frisørkredse, og måske ad den vej få flere medlemmer til organisationen. Dog er der stadig kriterier for hvem, der bliver medlemmer af Intercoiffure”, understreger Allan Kliim. Der er klart nogle høje kvalitetskrav, der skal leves op til.

Det handler om synlighed Som et led i bestræbelserne på at sætte et præg på den danske frisørbranche, vil man også markedsføre Intercoiffure stærkere i fremtiden. ”Det handler om, at vi skal være mere synlige. Vi skal vise, hvad vi kan, og vi skal bruge den bredde, vi har, og trække på alle medlemmernes kreativitet, så vi ikke ”dræner”, men i stedet motiverer vore medlemmer”.

Netop for at vise, hvad Intercoiffure står for, havde man sammensat et Fashion Team bestående af de 10 mest toneangivende frisører i Danmark, Wella Professional stillede op med deres kreative team og det samme gjorde L’Oréal Professionnel. Og et efterfølgende evaluerings­ skema til deltagerne har vist, at der er stor tilfredshed med såvel kreativiteten som fagligheden. Rød tråd i Intercoiffure Tanken med Nordic Congress var at skabe en rød tråd i Intercoiffure – og det er også den strategi, der gælder i fremtiden. ”Tidligere havde Intercoiffure stor slagkraft i branchen. Organisationen står stadig for noget unikt, men den er vandet ud igennem årene. Nu vil vi igen tage førertrøjen på, og sætte vores præg på det danske frisørmarked”, lover Allan Kliim. Samtidig er han meget glad for det store arbejde Sassha Hirtsgaard gør med Young Intercoiffure, hvor de unge frisører lærer Intercoiffure at kende fra deres spæde start i branchen. ”Vi

Netop derfor har man også selv lagt lidt låg på markedsføringen ud ad til i det seneste års tid. ”Vi vil vise, at vi indeholder mere. Og vi vil hellere komme med en eksplosion, der kan få os tilbage på rette vej i forhold til forbrugerens opfattelse af Intercoiffure”. Et af målene med Intercoiffure er at signalere kvalitet i forhold til forbrugeren, så kunderne kommer ind i forretningen, når de ønsker kvalitet, men det handler også om at frisørerne, der står i forretningen, skal være stolte af at være en del af Intercoiffure. ”Og derigennem vil vi gerne hente nye medlemmer”. Således lægges der også mange kræfter i undervisning og demonstrationer – eller indirekte markedsføring, der i højere grad er ind­ adrettet end udadrettet. ”For selv om et show som Nordic Congress er indadrettet, taler frisørerne til deres kunder om det fantastiske Intercoiffure-show og pludselig er det også udadrettet, og forbrugerne kan efterfølgende se billeder fra showet på f.eks. hairmagazine.dk”, forklarer Allan Kliim.

Ny visioner på et solidt fundament Allan Kliim har mange nye visioner og ideer i forhold til Intercoiffure i Danmark, men han er også helt klar på, at det er vigtigt, at huske fundamentet. ”For selv om man tænker nyt, skal hjertet og den base, organisationen er bygget på med i det, man gør. Intercoiffure er en traditionsrig organisation med mange frisører, der har været medlemmer i mange år. Det skal vi bestemt ikke feje ad bordet. I stedet skal vi bygge videre på den viden og den historie, vi har, så vi får tingene til at spille også i fremtiden. Det handler i bund og grund om at lytte til hinanden i stedet for bare at mase derudad”. Dermed ikke sagt, at Intercoiffure ikke kan tåle at blive rystet lidt og skubbet lidt til, for det skal der ind imellem til, hvis man vil op på et nyt niveau. ”Således handler det heller ikke om at promovere den enkelte frisør i fremtiden men i stedet om at promovere bredden i Intercoiffure”. Intercoiffure har tidligere været klandret lidt for at have ”københavnernykker”. Måske fordi en stor del af bestyrelsen havde saloner i København. ”Men jeg tror på bredden, og det er vigtigt, at der også er jyske medlemmer med i bestyrelsen. Der findes jo både mail og telefon i dag”, siger Allan med et smil. Han mener, der er sket en demokratisering af organisationen, både hvad angår holdninger og beslutninger, og han vil have medlemmerne i spil. De skal også være med til at beslutte, hvad der skal foregå i fremtiden! Intercoiffure satser på synlighed < 43


SHAPER LIMITED EDITION BY PAMELA LOVE!

tekst > Pia Finne foto > Claus Peuckert

sOlidt nOrdisk fællesskab

De SKANDINAVISKe FRISøReR TæNKeR eNS – og ANDeRLeDeS eND FRISøReR I ReSTeN AF VeRDeN. LINjeRNe eR MeRe eNKLe og ReNe, og PRæSIDeNTeRNe FoR INTeRCoIFFURe I NoRge, SVeRIge og FINLAND eR IKKe I TVIVL oM, AT VI KAN LæRe MegeT AF HINANDeN. og Så gIVeR De I øVRIgT SToR RoS TIL INTeRCoIFFUReS NoRDIC CoNgReSS, SoM De beTegNeR SoM eN KæMPe SUCCeS båDe SoCIALT og FAgLIgT.

RE-SHAPER™ brushable humidity resistance Strong-hold hårspray som kontrollerer, omformer og er fugtafvisende.

SHAPER FIERCE™ ultra-firm finishing hairspray En ultra stærk hårspray som giver en utrolig kontrol, og som former og fikserer. Holder hele dagen.

SHAPER zERO gRAVITY™ dry, brushable, lightweight control hairspray En ultralet hårspray med fleksibel kontrol, som let kan redes ud, og som tørrer med det samme.

WHAT’S NEXT.

De nordiske præsidenter for Intercoiffure i Norge, Sverige og Finland er enige: Nordic Congress i København har været en kæmpe succes. og showet på Den Sorte Diamant var uden sammenligning. ”Det var super flot og professionelt. Vi så det rå streetlook og det smukke dukkeagtige i en fornem grafik og opsætning”, lyder det samstemmende fra oddbjørn jacobsen fra Norge, Christer Hertzberg Haddad fra Sverige og Marko Sutinen fra Finland. Trenden, der blev vist, var de tre også begejstrede for. ”Der blev vist en del kort hår, og netop i denne sommertid efterlyses det lyse, korte hår, og så var kombinationen af showhår og ideer, der er forbrugervenlige og faktisk kan anvendes i salonerne rigtig fin”, lyder det fra Christer Hertzberg Haddad fra Sverige. og oddbjørn jacobsen fra Norge fortæller videre, at det ikke blot var showet, der var en stor oplevelse, men at hele arrangementet klappede perfekt.

[ PAMELA LOVE ] Jewelry designer with an inventive mind and a magic touch. She carves shape into her precious handmade pieces adored and adorned by New York’s fashion elite.

”Vi har været 200 deltagere fra 15 lande på selve kongressen og 500 mennesker til showet, og alt fra det faglige til det sociale og underholdningen har været i top”. Således har der været 36 deltagere i kongressen fra Norge, 28 fra Sverige og 8 fra Finland.

www.sebastianprofessional.com/pamelalove

Møder VerdeNs BedsTe frisører De tre er enige om, at en af de helt store fordele ved Intercoiffure er, at man kommer ud over sine egne grænser og møder nogle af de bedste frisører fra hele verden. ”både socialt og uddannelsesmæssigt er det en oplevelse for livet”, fastslår Marko Sutinen. og at Intercoiffure hjælper ved at donere penge til skoler i 3. verdenslande, så de kan få en frisøruddannelse, mener de tre er et ekstra plus. deN sk aNdiNaViske sTiL At der er en skandinavisk stil er der ingen tvivl om, og Marko Sutinen, oddbjørn jacobsen og Christer Hertzberg Haddad mener alle, at de skandinaviske frisører tænker ens, og at de kan lære rigtig meget af hinanden. ”Vi har en nordisk lidt enklere og mere ren stil med inspiration hentet fra det trendy London og det mere klassiske, stilfulde Paris”, forklarer de, og de er helt enige om, at den nordiske tendens inden for hårmode er anderledes end de tendenser, der ses andre steder i verden. 44 > Solidt nordisk fællesskab

De tre nordiske præsidenter for Intercoiffure; Marko Sutinen fra Finland, Christer Hertzberg Haddad fra Sverige og oddbjørn jacobsen fra Norge var alle enige om, at Intercoiffures Nordic Congress var en stor succes på såvel det faglige som det sociale plan. Her ses de i selskab med Allan Kliim.


decO deluxe

fra sassOOn academy

0 CM

NEW 6

15 cm

15 cm

BIG

sassooN acadeMY crediTs klip & farve The Sassoon Creative Team ledet af Mark Hayes, International Creative

40 cm

Make-up: Daniel Koleric stylist: Tabitha owen "

foto: Colin Roy Colour

,produkt: Chromatology by Sassoon Professional Se mere p책 www.sassoon.com

se flere billeder p책 46 > Sassoon Academy

hairmagazine.dk

RING EFTER KATALOG Nordic HairContrast . Erhvervsvej 2C . DK-8653 Them . T: 86 84 99 11 .

www.haircontrast.com


eveOlutiOn

inOa kOllektiOn 2010

eT ReVoLUTIoNeReNDe MøDe MeLLeM HåRFARVe og MoDeSKAbeRe eVeoLUTIoN er L’oréal Professionnels spændende efterår/vinter kollektion 2010 med udgangspunkt i INoA – fremtidens hårfarve. Med eVeoLUTIoN har L’oréal Professionnel for første gang skabt en kollektion i samarbejde med modens skabere. Præcis som på catwalken,

hvor den unikke synergi mellem hår og tøj, skaber et kunstnerisk og kreativt resultat, har fire eVeoLUTIoN ambassadører været tilknyttet de berømte designere: gustavo Lins, Tramando (Martin Churba), Ann Demeulemeester og Moon Young Hee, og sammen skabt en unik synergi mellem hårfarve og påklædning.

The stunning new ghd Pink limited edition. fotograf: Yves j. Hayat frisør: Philippe Laurent, Frankrig fashion designer: Ann Demeulemeester

fotograf: Yves j. Hayat frisør: Vania Laporte, Frankrig fashion designer: Ann Demeulemeester

fotograf: Yves j. Hayat frisør: Vania Laporte, Frankrig fashion designer: Ann Demeulemeester

fotograf: Yves j. Hayat frisør: Charme and Cheveux, Italien fashion designer: Tramando (Martin Churba)

fotograf: Yves j. Hayat frisør: Damien Rinaldo, Australien fashion designer: Ann Demeulemeester

ghdhair.com | 8611 9902 €10 per styler sold is paid under the gift aid scheme to the breast cancer charity in Denmark.


tekst > Pia Finne foto > Claus Peuckert

mænd Og børn er Også velkOmne...

Et sundere valg...

DeT KAN VæRe eN goD FoRReTNINg AT SIKRe, AT ogSå MæND og bøRN FøLeR SIg VeLKoMNe I DIN SALoN.

Ved at sige nej til børneklipningerne, eliminerer man en helt ny generation af kunder, samtidig med at man mister muligheden for at bevare forældrene som kunder. gør i stedet en dyd ud af at have børnene som kunder i salonen.

At tage sig af alle kunder på alle tidspunkter kan sagtens være vejen til en rigtig god forretning. Dog er det flere steder sådan, at de hverken vil klippe børn i de travle perioder, give hurtige trimninger eller klippe mænd, fordi der ikke er penge nok i det! At se på børn som tidsspilde, fordi de ikke indbringer nok i kassen, er måske rigtigt nok på den korte bane, men se i stedet børneklipningerne på den lange bane. Ved at sige nej til børneklipningerne, eliminerer man en helt ny generation af kunder, samtidig med at man mister muligheden for at bevare forældrene som kunder. gør i stedet en dyd ud af at have børnene som kunder i forretningen. Lav en ”børnemenu”, der appellerer til dem, for ikke mindst i dag, bliver de små kunder meget hurtigt til kunder, der skal have større behandlinger. 50 > Mænd og børn er også velkomne

en idé kunne således være at aldersinddele priserne; f.eks. med én pris for børn op til 10 år, en anden for børn fra 10-16, hvorefter de skal betale ”voksne” priser. en anden mulighed er at indføre ’mor og barn dage’ i salonen. Vælg f.eks. første tirsdag i måneden – en af de mere stille dage – og tilbyd at klippe børn op til en vis alder gratis, hvis moren bliver klippet. Det fastholder såvel moren som barnet som loyale kunder i salonen. MæNdeNe er også Værd aT Tage Med Herreklipningerne bliver ofte også glemt lidt til fordel for kvindeklipningerne. Men er størstedelen af dine kunder kvinder, er deres partner, far, bror eller søn potentielle kunder. Men herreklipninger kræver ekspertise, så inden man tilbyder herreklipninger, skal man naturligvis

Sælges hos professionelle frisørsaloner. Nærmeste forhandler, ring 66 13 39 90


Joico K-PAK serien har den største koncentration af det patanterede Quadramine Complex, og produkterne har alle til formål, at genoprette, genopbygge, beskytte og styrke ødelagt hår, så det kan igen kan se sundt og velplejet ud.

“Mænd er meget mærkeloyale, så når du først har fået dem indenfor i din salon, har du dem ofte for livet.“

’s pris . l m 0 0 3 For ml. 0 0 5 u d får

Pr. sæt

389,Vejl. udsalgspris

Herreklipningerne bliver ofte glemt lidt til fordel for kvindeklipningerne. Men er størstedelen af dine kunder kvinder, er deres partner, far, bror eller søn potentielle kunder. Sørg for at salonen også appellerer til mænd, uden at det går ud over det feminine indtryk

sikre sig, at medarbejderne i salonen er kvalificeret til at klippe mænd. Med andre ord; det kræver ikke meget at ændre salonen til at være en unisex-salon, og bruger man det rigtigt, vil omsætningen stige.

først har fået dem indenfor i din salon, har du dem ofte for livet. Men har du ikke produkterne til mændene, giver du ikke kundegruppen den fulde service.

Dog skal man sikre sig, at salonen appellerer til mænd, uden at det går ud over det feminine udtryk. Den skal ramme både mænd og kvinder.

• Lav en prisliste til mænd og kvinder. Alle kan lide at føle, at de får ”value for money”, så uanset hvad, så sæt herrepriserne efter det. Ved at tilbyde en speciel prisliste til mænd med alt fra herreklip til herrefarvninger, viser du også dine kunder, at du tager dem alvorligt, og at det ikke bare er venstrehåndsarbejde.

• Tænk på indretningen. Feminine farvenuancer som lys lilla og pink appellerer ikke just til mændene. Brug i stedet neutrale nuancer som hvid eller grå. • Er venteområdet fyldt med pigeagtige sladdermagasiner? Hav også nogle herremagasiner liggende. Det virker ikke umiddelbart som meget, men små detaljer skal man ikke overse. • Sælg hårprodukter til mænd. Der findes mange super produktserier specielt til mænd, og de fleste mænd er rigtig glade for råd, når det handle om at se godt ud. Mænd er meget mærkeloyale, så når du 52 > Mænd og børn er også velkomne

• Vær sikker på at du promoverer dine mandlige medarbejdere. Hvis alle dine medarbejdere er kvinder, og dine kunder primært er kvinder, er det vanskeligt at få mændene ind ad døren. Der er jo heller ikke mange kvinder, der ville gå ind i en tøjforretning med udelukkende mandlige ekspedienter – og en frisørsalon er ikke anderledes. Ved at have en medarbejderstab af både mandlige og kvindelige frisører, føler begge køn sig straks velkomne.

®

Der tages forbehold for eventuelle trykfejl. HH SIMONSEN® er et registreret varemærke i EU og Norge.

HHSIMONSEN.Dk

Se mere på www.hhsimonsen.dk eller ring 73 75 10 00


HVOR BLOND

ØNSKER DU AT VÆRE? Wella Professionals har det bredeste sortiment af lysningsprodukter. Blondor er blevet valgt som den bedste afblegning i verden for 8. år i træk; Magma er en unik highlight farvebehandling, som lysner og farver på samme tid. Nye Koleston Perfect Special Blondes, Color Touch Sunlights, Color Touch Relights og Color Fresh gør sammen med Blondor og Magma Wella Professionals til eksperten, når det kommer til lysninger. Når du har besluttet dig for hvilken blondine du har lyst til at være, så kontakt Wellas salgskonsulent og få overblik over det perfekte lysningssortiment.


Tekst > Louise Wright Foto > Mike Nybro

Shooting af Kenny Alexandr Modellen er stylet, farvet og klippet af Kenny Alexandr. Han er inspireret af Lady Gaga og den bølge af kunstnere som er meget androgyne med deres hår. ”Robyn’s garn er også en cool herre/dame frisure, men også flere og flere topmodeller får klippet kort hår og laver TOMBOY serier...”, lyder det fra Kenny Alexandr.

56 > Shooting af Kenny Alexandr


styling til fiberparykker ellen Willie præsenteret af Waldorf & ragn introducerer nye stylingprodukter til fiberparykker: plejeskum og wet gel med en dejlig frisk citrusduft.

Charme, selvtillid og lækkert hår Schwarzkopf Professionnel som forhandles af bella Vista relancerer den populære oSiS serie med nye og trendy stylingprodukter. I serien er der produkter til både glans, volumen, krøl og superhold.

nyeste skud på stammen iCon Hairspa er nu ude med det nyeste skud i Kevin Murphy familien. Hydrate Me Wash og Hydrate Me Rinse. Indeholder Kakadu blomme med en intens fugtgivende pleje, der giver håret et fantastisk blødt og glansfuldt look.

haircare

STYLINg bLIVeR eN Leg MeD ALLe De NYe STYLINgPRoDUKTeR, DeR NeToP NU LANCeReS På MARKeDeT. FLeRe PRoDUKTeR, DeR gIVeR LIV TIL ALDReNDe HåR SeS bL.A. SAMT PRoDUKTeR DeR gIVeR NYT LIV og NY eNeRgI TIL HåReT, IKKe MINDST eFTeR DeN UDTøRReNDe SoMMeR. NYe FARVeR PRæSeNTeReS ogSå – og Så HoLDeR SebASTIAN PRoFeSSIoNeL SHAPeR HåRSPRAY 25 åRS FøDSeLSDAg.

fugtgivende og beroligende egenskaber rusk er klar med bedew Hydrating shampoo, conditioner og treatment samt repair drops. bedew serien indehlder Tahitian Tiare blomsten, som er kendt for sine helende, fugtgivende og beroligende egenskaber. Uden sulfater og parabener. Fås hos HairMix.

det ”messy” look salonsupport.dk præsenterer nu Maria Nila Power Powder. Kom en lille mængde i håret og opnå tør og rustik styling. Den er rigtig god til mellemlangt/langt hår, når det skal styles i en ”tilfældig” opsætning.

label.m i taskestørrelse iCon Hairspa som forhandler label.m viser et rejsesæt, som indeholder de populære produkter: Treatment Shampoo, Moisturising Conditioner og Sea Salt Spray. Alle produkterne beskytter mod de skadelige virkninger, der kan forsages af stylingredskaber. Pris 99 kr.

stop hårtab Den nye hårplejeserie fra salonsupport.dk:”NISIM” stopper hårtab og lindrer hovedbundsproblemer. Det er klinisk dokumenteret, og kan anvendes af både mænd, kvinder og børn. Serien indeholder 2 shampooer, 2 conditioners og 2 ekstrakter. Pris 279-499 kr.

58 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

regn, tørke, varme og kulde Matrix lancerer den nye serie Smooththerapie serie fra biolage der gør det legende let at kontrollere dit hårs glathed. I serien findes fem produkter nemlig en deep smoothing shampoo, en conditioner, en control masque samt en deep smoothing serum og leave-in cream. Forhandles af Cosmobell.

Varme sommertips KPss danmark fortæller nu om KMS Californias seneste Webisode – summer hair – der hjælper professionelle stylister med at få mest ud af ”Det varme vejr”-stilen. På www.kmscalifornia.com ses trin-for-trin stylinger, tricks, teknikker og dybdegående information. Serien Solperfection er således designet til at beskytte håret i solen.

Concave Cobalt Gratis slibnings service i 10 år

dirty look Så er den populære gRITTY.bUISNeSS fra Kevin Murphy, som forhandles af ICoN HairSpa, lavet i en ny og forbedret udgave. Det gælder en lækker voks med ler, der giver en stærkt hold, men også fugtighed til håret og derudover er den fantastisk let at kontrollere.

Ekstremt forbedret slidstyrke og modstandsevne grundet kombinationen af CBA 12 Cobalt samt enestående, rustfrit, japansk stål De nye, konkave blade gør, at du kun bruger et minimum af kræfter når du klipper

spiselige ingredienser til håret Colomer denmark lancerer nu AbbA; en ny hårplejeserie, der hovedsageligt består af naturens egne planteingredienser, der arbejder på såvel overfladen af håret og i dybden af håret. Serien består af Moisture, Color Protect, Shine, Volume, og Daily. Fås både i salonstørrelse og i 250 ml.

intenst nærende NUTRITIVe, Kérastases bedst sælgende serie lanceres nu i ny innovativ udgave til meget tørt hår. Nemlig Kérastase Nutri- Thermique. Ingredienserne aktiveres ved varmepåvirkning og nærer tørt hår i dybden samtidig med, at håret bliver blødt og glansfuldt. ultimativt reneste iCon Hairspa introducerer nu pure.color, som er den ultimativt reneste oxidationshårfarve på markedet, som samtidig dækker 100% gråt hår. Der findes 42 fantastiske farver, som hurtigt kan blive til mange andre nuancer, hvis nuancerne blandes. Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

www.joewell.de Kan købes via din lokale frisørleverandør Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


The fresh line

Lilac

bekæmp hårets aldring Mange kvinder ønsker at se yngre ud, og håret får også synlige alderstegn. Derfor lancerer redken New Time Reset, der hjælper med at bekæmpe aldring af håret, knækkede hårstrå og formindsket tæthed. Serien består af en shampoo, en conditioner, en youth revitalizer og corrective defense. Pris 215-325 kr.

nutidens forskelligheder Maria Nila fra salonsupport.dk er en svensk hårplejeserie, som er udviklet til at opfylde nutidens individuelle hår behov. Maria Nila Haircare indeholder cashmere silk der giver et skinnende friskt resultat. Serien bestående af fire grupper: Colour, Curl, original og Volume. Desuden findes en Scalp gruppe til dem med hårbundsproblemer.

indhent alderen redken præsenterer 5 nye kobbernuancer i hårfarveserien Cover Fusion, som er med til at stoppe ældning af håret. CoverFusion Coppers indeholder farveingredienser med ekstra god dækning, der giver intense reflekser og perfekt dækning. Det er den optimale beskyttelse af aldrende hår.

sebastian fylder 25 sebastian Professionel Shaper hårspray fejrer 25 års jubilæum med inspiration og innovation, og med en lækker og fræk ny limited edition indpakning inspireret af glamourøs, utæmmet skønhed. Designeren bag limited edition lokket er Pamela Love.

det bedste fra naturen til dit hår Med ny-designet emballage og nye formler relanceres den skønne Série Nature fra l’oréal Professionnel. De nye formler er uden parabener, uden silikone, og uden farvestoffer. Produkterne fremhæver hårets oprindelige skønhed, ved at bruge så naturlige ingredienser som muligt med den største respekt for miljøet.

ses på catwalken redken’s Texture Collection består af nogle af markedets bedste produkter inden for texture styling og er blandt Redkens absolutte bestsellere. Nu lancerer Redken to nye skud på stammen i serien: New Wax blast 10 og New Structure Wax 17.

svanemærket med kraftigt hold Nu lancerer Cosmobell Hair Spray og Hair Mousse fra Ce-Ce. Den første svanemærkede lak og mousse på det professionelle marked. Sprayen giver kraftigt hold. Moussen giver et godt hold samt volumen og gør håret flot glansfuldt.

flot farve bella Vista lancerer en ny skyllefarve fra Schwarzkopf Professionnal ”Igora Color gloss”, der giver fantastisk glans og farveintensitet med en holdbarhed på op til 15 hårvaske.

enestående lysning Majiblond Ultra fra l’oréal Professionnel, er blevet endnu bedre med lanceringen af den legendariske nuance 902S. Majiblond Ultra teknologien giver et enestående resultat og har en lysningsevne på 4 ½ tone.

luksuriøs på alle måder Den nye Infinium Lumiére fra l’orÉal Professionnel vil gøre den daglige styling til fleksibel ”leg”, som optimeres yderligere, da håret ikke skal vaskes ved re-styling. Lakken fordeles ultrafint i håret og børstes nemt ud, og håret bevarer en fantastisk blødhed og et let look.

60 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

misk gono gt, er a l e figur b “ iums anuki T „ Ti t a n s) v l ø succe med s ol på b saks m y sk s (japan

fantastisk glans Nu kommer iCon Hairspa med 8 nye fantastiske farver i SeNS.US farvesystemet. Her er super flot glans og 100 pct. dækkevene. Nu er der kommet 2 nye brune nuancer, en ny lysningsfarve der kan lysne endnu mere, samt nye røde toner med ekstra farvepigmenter, der giver endnu længere holdbarhed. Alle farver har en super flot glans.

fantastisk ny voks iCon Hairspa lancerer en fantastisk ny voks med en meget fleksibel konsistens fra Kevin Murphy. Voksen giver stærkt hold med en mat finish, duften er frisk og naturlig, og voksen er uden parabener. Pris 189 kr.

genopbygning af hår Joico er den førende producent indenfor genopbygning af hår, og lancerer netop nu et nyt produkt, der giver bedre holdbarhed på hårfarve: K-pak Color Theraphy. Forhandles af HH Simonsen

Pumpet hårlak iCon Hairspa lancerer nu Hold & gloss Spray fra label.m; en fantastisk pumpehårlak. Den sikrer optimal farve, varme- og solbeskyttelse. og giver en fantastisk glans, ligesom den er kraftigt stivende, dog med fleksibelt hold.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

more

at

www.haaro.de Kan købes via din lokale frisørleverandør Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

L’Oréal Professionnel’s mål er et

bæredygtigt forbrug

“Alle vores produkter fremstilles af mindst 40 pct. vedvarende planteressourcer. Vi forsøger således at gøre alt, hvad vi kan for ikke at forstyrre naturens øko-system.“ - Francis Quinn

L’Oréals mål er et bæredygtigt forbrug. ”Men det kan vi ikke opnå alene. Det kræver en indsats fra frisørerne, fra vore underleverandører og ikke mindst fra os i form af udvikling og nytænkning”, lyder det fra L’Oréals direktør for bæredygtig udvikling, Francis Quinn.

”Som frisør bekymrer jeg mig da om bæredygtigheden i de produkter, jeg anvender, jeg tænker meget over, hvor meget vand, jeg bruger, når jeg skyller ud, og jeg sorterer mit affald. Men det er meget omkostnings­ krævende. Ikke mindst koster det tid”. Sådan lyder det fra frisør Lise Pii fra København. Hendes salon dannede nemlig rammen om et interview med Hair Magazine, da L’Oréals direktør for bæredygtig udvikling, Francis Quinn gæstede Danmark.

Miljøet 2015 Og netop miljøet ligger Francis Quinn meget på sinde, og han fortæller gerne om L’Oréals 2015-mål for en øget miljøindsats: ”Vi har sat os for at halvere udledningen af drivhusgasser, der i 2005 var på 230.300 tons, vi vil halvere vandforbruget, der i 2005 var på 0,72 liter pr. produkt, og vi vil halvere affaldsmængden pr produkt. Den lå i 2005 på 32,2 g.”, fortæller Francis Quinn.

I det daglige gør Lise, hvad hun kan, og netop bæredygtigheden var også en af grundene til, at hun bl.a. tog Pureology ind i sin salon. ”Forbrugerne er også blevet mere bevidste om bæredygtigheden, og de spørger ind til produkterne”, fortæller Lise Pii, men hun mener også, det er en jungle: Er parabener eksempelvis farlige eller er de ikke, og først og fremmest mangler hun viden og information, så hun kan rådgive kunderne på bedste vis.

Alene sidste år reducerede man således sin totale CO2-udledning med 6,6 pct., man reducerede sit vandforbrug pr. produkt med 3,8 pct. og man nedbragte sin affaldsmængde med 0,5 pct. Fra 2005 til 2009 er tallene 11,5 pct. totalt, med en 13 pct. reduktion af vandforbrugt og en 10,1 pct.s reduktion af affaldet. Samtidig er andelen af genbrug forøget til 95 pct.! Men når Francis Quinn taler om en bæredygtig virksom­ hed er det såvel på miljøfronten som socialt. Det handler om Corporate Social Responsibility eller CSR og det omfatter medarbejdernes trivsel såvel som miljøet omkring fabrikkerne, og det gælder produkterne.

Netop derfor er hun meget glad for et besøg af Francis Quinn, der må siges at være ekspert på området. Han er uddannet Ph.D i polymer fysik, han har arbejdet som ingeniør i L’Oréals grundforskningscenter i Paris, han er forfatter til fire bøger, og han har publiceret mere end 20 videnskabelige artikler og står bag mere end 30 patenter. Han har arbejdet med integreringen af Body Shop i L’Oréal, og siden juli 2009 har han haft ansvaret for L’Oréals bæredygtige udvikling. Han mener, en af grundstenene i bæredygtig udvikling er, at sprede viden og gøre forbrugerne opmærksomme på problematikken. ”Men samtidig skal produkterne virke, for man kan ikke sælge produkter alene på økologi og bæredygtighed. Funktionen er den primære”, er hans hold­ning. Og fra Lise Pii lyder det, at det er fantastisk rart at vide, at det man sælger fungerer og er bæredygtigt. Fra produkt til emballage, der er let nedbrydeligt. ”At vi som frisører har den viden gør jo også, at vi bedre kan fortælle historien om bæredygtighed videre til forbrugeren”, siger hun. 62 > Målet er et bæredygtigt forbrug

”Således er alle vore produkter fremstillet af mindst 40 pct. vedvarende planteressourcer. Vi forsøger således at gøre alt, hvad vi kan for ikke at forstyrre naturens øko-system”, fortæller Francis Quinn, og man arbej­ der løbende på at udvikle og videreudvikle ”grøn kemi”, der tager hensyn til naturens ressourcer. ”Vores mål er et bæredygtigt forbrug. Men det kan vi naturligvis ikke opnå alene. Dog forsker vi meget i grøn kemi, bl.a. genanvendelig emballage, ligesom vi arbejder for at alle vore fabrikker skal være CO2 neutrale”. Den første fabrik, der arbejder med 100 pct. grøn energi og dermed er CO2-neutral, er allerede opført i Libramont i Belgien. Fabrikken åbnede i 2009, og al energi stammer fra et stort biogas­ anlæg, hvor organisk affald fra de omkringliggende landbrug omdannes

Hos Lise Pii sælges bl.a. Pureology, og Lise Pii er også en del af Pureologys Green Cross-projekt. Det er hun glad for, for det giver mulighed for at tale med kunderne om netop bæredygtighed.

Målet er et bæredygtigt forbrug < 63


...if you care for your hair!

Lise Pii i København tænker bæredygtigt. Hun bruger bl.a. Pureology i salonen, og hun tænker meget over både vand- og strømforbrug. ”Og forbrugerne er også blevet mere opmærksomme på det”, siger hun.

til energi. Nok til at forsyne fabrikken 100 pct. med elektricitet og 80 pct. med varme – og herudover produceres overskudsenergi nok til at dække behovene hos 4000 husstande i området; energi, som gives tilbage til samfundet. Bæredygtighed over hele verden Men det er ikke kun fabrikken i Belgien, der skal være miljøvenlig. L’Oréal arbejder på at alle 42 fabrikker i hele verden skal leve op til de bæredygtige standarder omkring et lavt vandforbrug og et lavt energiforbrugt samt anvendelse af vedvarende energikilder. ”Fabrikken i Belgien er et pilotprojekt for os, og starten på en ny og anderledes måde at tænke på ”, fastslår Francis Quinn. L’Oréal producerer selv 94 pct. af sine produkter, det vil sige mere end 4,5 mia. enheder om året, men der findes naturligvis underleverandører, og dem forventer man også lever op til kravene om en miljøvenlig og bæredygtig produktion. ”Et samarbejde med os er en langtidsinvestering, og vi håber, at vore samarbejdspartnere er stolte af at samarbejde med os. Det betyder, at de skal leve op til de krav, vi stiller til CSR”, lyder det fra Francis Quinn. Og der bliver foretaget stikprøvekontroller, så under­leverandørerne lever op til de samme standarder, som L’Oréals egne fabrikker gør det. ”Vi kommer dog ikke med en løftet pegefinger. I stedet hjælper vi vore underleverandører i f.eks. Kina eller Indien med at bringe deres fabrik op til standard”. Ydermere hjælper man med skolegang til børnene, man ansætter enlige mødre og etablerer børnehaver til børnene med videre. ”Vi er en stor verdensomspændende og markedsledende virksomhed, det gør, at vi har et ansvar, vi skal leve op til”. CO2-fodaftrykket Francis Quinn og L’Oréal tænker meget på CO2-fodaftrykket, og således gælder det mange dimensioner af bæredygtighed. 64 > Målet er et bæredygtigt forbrug

Francis Quinn mener, en af grundstenene i bæredygtig udvikling er, at sprede viden og gøre forbrugerne opmærksomme på problematikken.

”Vi arbejder og vil fortsat arbejde direkte med frisørerne, så de forstår vores tankegang og vores måde at arbejde med tingene på, vi vil arbejde med produkterne og med energiforbruget. På frisørplanet handler det bl.a. om at være opmærksom på vandforbruget, om at få vandsparer på vandhanerne, og om f.eks. at sørge for et godt indeklima i salonen ved hjælp af en god luftudskiftning. Alt sammen områder, vi arbejder på og udvikler i samarbejde med frisører”. Men social ansvarlighed handler også om, at give mulighed for at etablere små saloner i f.eks. Soweto i Sydafrika, og f.eks. at være en del af Hairdressers against Aids samt om projekter som det, hvor Pureology har indgået et samarbejde med miljøorganisationen Green Cross International, der arbejder for humanitær adfærd og bæredygtig udvikling. Sammen støtter de en række projekter, hvor også frisørerne får mulig­ hed for at sende grønne signaler til kunderne. Også på lok alt plan Men det er ikke kun de store linjer, der betyder noget, når L’Oréal tænker bæredygtigt. Også på lokalt plan er bæredygtigheden vigtig. Det betyder, at hvert landekontor skal aflevere et miljøregnskab, der skal tænkes grønt i forhold til distributionen, når det gælder brugen af papir og pap i hverdagen, og der skal så vidt muligt anvendes grøn strøm og genbruges papir og pap på lageret. ”Vi opfordrer også til at huske at slukke for printeren og skærmen om aftenen og i weekender for på den måde – og i øvrigt uden at det koster noget som helst – at begrænse miljøbelastningen”, fortæller Francis Quinn. Og faktisk har L’Oréal arbejdet med bæredygtighed siden 1994, før mange andre overhovedet var begyndt at tænke i de baner. Men frem for alt er der stort fokus på bæredygtigheden - hele vejen rundt. ”Vi vil gøre vores til at skabe et bæredygtigt miljø, og udviklingen pågår løbende; også i fremtiden”.

Think green! Tlf. 97 22 33 44


Tekst > Pia Finne Foto > CIFF

Copenhagen Fashion Week 2010

STORY 1: TINY PLEASURES

Modetrenden forår/sommer 2011 Modemessen CIFF har i samarbejde med trendbureauet Nelly Rodi skabt trenden til foråret og sommeren 2011.

Der leges med fire trendsretninger i modebilledet til foråret og sommer 2011: Color Therapy, Exotic Junk, Elitist Elegance og Tiny Pleasures. Stilmæssigt spreder moden sig fra det romantisk poe­tiske over det forførende og karismatiske til det glade og enkle. Således rammes alle typer forbrugere fra de cool bymenesker over neo-­systemkritikeren, den elegante forfører og til det emotionelle menneske.

STORY 1: TINY PLEASURES Beskedenhed og tålmodighed, en søgen efter at skabe et rart tilflugtsted, hvor man kan undslippe verdens luner og brutale begivenheder samt tumulten og rygterne i verden udenfor. Ved korsvejen mødes asiatisk raffinement og den nordiske humanistiske ånd i et friskt, respektfuldt design, der pynter i vores dagligdag. Lys spiller en STOR rolle i denne farveskala. På den ene side ses en åben stråleglans, der piftes op med klare « Post-it » nuancer – fra anis til chocking pink - og til de pudrede pasteller, og på den anden side ses organiske, vægtløse farver, diffuse og rolige. En farveskala, der byder på ens farver og dæmpede harmonier. Silhuetterne er baseret på en minimalistisk linje, der er konstrueret omkring de nye volumener(asymmetiske lag) og der leges med transparensen. En anden linje er mere romantisk, og her leges med lingeri til hverdags-ånden. Til mændene er stilen mere frisk og naturlig, og der ses nye proportioner og former. Linjerne er figursyede og blødt op med et humoristisk, 66 > Modetrenden forår/sommer 2011

let look, der understreger detaljer, sjove pift og grafiske kontraster for foringer, pipings og lommer. Nonchalance er “de rigueur” for et elegant, afslappet udtryk. Nyt er også denimgarderoben med et frisk vintage look med nytænkte, opdatede proportioner. Der arbejdes med de sikre jeansværdier, naturligvis i lettere versioner. Ydermere er der på herresiden fokus på chambray. En naturlig, nonchelant indflydelse, der understreger de fine, lette materialer med et minimalistisk look. Det gælder en søgen efter de sande værdier med de rigtige beklæd­ ningsdele i friske farver. Kodeord: • Sensitiv • Romantisk • Poetisk • Tidsløs • Sprituel

Modetrenden forår/sommer 2011 < 67


STORY 2:

ELITIST ELEGANCE

STORY 3:

STORY 4: exotic jungle

farveterapi

STORY 2: ELITIST ELEGANCE En tøvende passage mellem tid og rum. Man overgiver sig selv til de svundne tiders elitære elegance – til en anden civilisation. Man gen­ opdager tidligere tiders know how, og der søges efter sjældne udgaver og unikke genstande fra alle verdenshjørner: Indien, Jordan, Yemen, Libanon, Syrien, Tyrkiet. Stjerner i kvindernes farvepalet til foråret og sommeren 2011 er blå, grønne og grågrønne nuancer, der henter sin inspiration i halvædelstenene og de ædle metaller. En ren, sensuel harmoni af skind og vokset træ. Til mændene er farverne baseret på det ædle træ, der er palettens omdrejningspunkt de obskure toner af mørkt træ og rosentræ. Essentielle nuancer er navy, sort og antrasit, der leger i kontrast og struktur og spiller op til de lyse trænuancer så der skabes raffinerede harmonier. Silhuetten er struktureret, og linjerne er sensuelle baseret på enkle, koniske former og en militær ånd. Der er fokus på detaljer som broderier og smykker, mens mlnderne er inspireret af et ethno-chice, der ryster godt op i den klassiske stil og giver den et moderne og meget designet udtryk. Vi drejer proportionerne og tilpasser formerne. Skuldrene er ikke så vildsomme og bukserne er mere konstruerede og lige op og ned. Sidst ses en ny uventet enkelhed, der tilfører silhuetterne en ultramoderne elegance. 68 > Modetrenden forår/sommer 2011

Kodeord: • Karismatisk • Off Beat • Forførende • Værdifuld • Æstetisk

STORY 3: Farveterapi Det grå og triste er ude! Al depression er væk! Stress og bekymringer forsvinder i en herlig forårsrengjort regnbue af farver, genfundet og inspireret af en 60’er musical. Og med denne bølge af godt humør, opstår også ideerne om at vende tilbage til den smukke basis. Både kvinder og mænd trækker i denne trend i en palette af positiv energiske nuancer af citrusfrugter og cocktails: lemon zest, mandarin, curaçao blå, sparkling røde. For at styre disse, ses to enkle basisnuancer af beige og chambray blå. Neutrale grå, beige og hvide farver giver balance og bløder outfittene op. Stilen byder på en retro spirit, 60ernes A-lines, frakker og jakker med brede halsudskæringer og dobbeltknapper kombineret med mere behage­lige

beklædningsgenstande. Et andet look er det friske « little sailor »-look med elementer fra marinelivet. På herresiden opstår der med farveterapipaletten grafiske og legende linjer, definerede af konstrastformer, der som nøgleelementer genfortælles i nye proportioner. Kodeord: • Vild • Anti-autoritær • Neo-pirater • Ulydig • blændende

STORY 4: EXOTIC JUNK Hvem har aldrig drømt om et at have sit eget land, et paradis mellem jorden og havet, som en frivilig strandet, der kan skabe sig som egen civilisation langt væk fra de krav, der stilles af vores moderne verden ? Vores fantasier går fra Påskeøerne til de legendariske kyster på Hawaii, og her skabes en ny form for æstetik. Her ses en farveskala der trækker over mod en ny, vild æra. Vi opdager de brune, misfarvede træstykker og det sorte bark fra dybt inde i Maoris skove. Vi fortaber os i luksuriøs

grøn vegetation og vi tilfører klare accenter til palleten, inspireret af koralfiskene og det tropiske flor. Her får varme, fugtige jordtoner og luksuriøs grøn således følgeskab af strålende accenter fra lilla-agtig indigo til koral – farver, der er falmet af solen og den salte luft. De fine flydende linjer ses til kvinderne. Gennemarbejdet og blødgjort, ses militærjakken som stjernen med forskelige usædvanlige detaljer, og de konstruerede linjer kombineres med en easy-going strand og surfgarderobe. Til mændene forenes den enkle uniform, det strenge med det af­ slappede under den eksotiske himmel. Vi ændrer propotionerne ved at rulle bukserne op og skubbe ærmerne op. I en kreativ atmosfære af genbrug, skabes en Robinson Crusoe attitude, der danner basis for et nyt, eksotisk look. Kodeord: • Frugtagtig • Enkelhed • Glæde • At dele • Holdbarhed Modetrenden forår/sommer 2011 < 69


Copenhagen Fashion Week

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Elverpiger & sirener

ole yde

Stylingen til Ole Yde showet var inspireret af elverpiger og sirener.

Blide, blege og næsten svævende kom modellerne ind på catwalken til Ole Yde-showet, hvor Wella stod for stylingen.

Wellas Creative Director Thomas Edlund var ansvarlig for hårlooket til modeugens officielle åbningsshow.

Frisurerne var glatfriserede og shiny med et naturligt udtryk.

Wellas Creative Director Thomas Edlund var ansvarlig for hårlooket til modeugens officielle åbningsshow, som denne gang leveredes af en af kongehusets favoritter, Ole Yde.

Ny officiel sponsor Med denne modeuge er Wella ny officiel sponsor for Copenhagen Fashion Week med bl.a. Max Factor, Kopenhagen Fur, Nikon og Samsung.

Stylingen til Ole Yde showet var inspireret af elverpiger og sirener. Nøgle­ordene var det lokkende, det feminine, det kolde og det sofisti­ kerede. Det oplevede man i stylingen; i håret og i make-up’en, der naturligvis harmonerede med Ole Ydes kollektion, der ligeledes var kende­tegnet af det flagrende, det sort/hvide og de svage pastelfarver samt de smukke, lette materialer.

”Igennem de sidste par år har vi arbejdet på at genopfinde Wella og at tage det til nye højder. Vores partnerskab med Copenhagen Fashion Week er en vigtig del af denne spændende proces” fortæller Luisa Delgado, CEO Wella Nordic.

Håret var således inspireret af en klassisk hårstyling med et twist af Cocoon Shapes. Nøgleordene her lød på; shape, glatfriseret og naturligt shiny hår. For at skabe looket blev der arbejdet med produkter fra linjen High Hair fra Wella. I forberedelsesprocessen Curl Energie Mousse og til stylingen; Finish Spray – Ultra Strong Hold.

Blide, blege og næsten svævende kom modellerne ind på catwalken til Ole Yde-showet.

I forbindelse med Wellas sponsorat af modeugen lancerer de i oktober to nye produktserier: Wella Pro Series – en hårplejeserie som plejer og beskytter håret med samme gode resultat som salonprodukterne men til overkommelige priser. Wella Professionals Care – en hårplejeserie som kombinerer ny og innovativ teknologi, sensuelle ingredienser og dufte, hvilket giver en fantastisk farveintensitet og et friskt og glansfuldt hår.

se flere billeder på Lokkende, feminint, koldt og sofistikeret.

70 > Elverpiger og sirener

Håret var således inspireret af en klassisk hårstyling med et twist af Cocoon Shapes.

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Margit brandt

Trends, designmode & lækkert hår

”Less is more” udtrykket er en utrolig god beskrivelse af både hår og stil, lyder det fra Uffe Buchard, der stod bag stylingen.

2010-udgaven af safari looket er mere nutidigt og lidt skødesløst, hvor håret ikke ser ”overstylet” ud.

Kvinder som Ursula Andress, kendt fra James Bond filmen, er forbilleder til trenden.

Håret skal have tyngde og struktur i længderne. Det skal se naturligt, simpelt, og sexet ud. Begejstringen var ikke at tage fejl af på publikumsrækkerne hvor man blandt andet kunne spotte direktøren for Danish Fashion Institute Eva Kruse og TV darlingen Christiane Schaumburg – Müller bla. kendt fra TV serien2900 Happiness.

På catwalken er looket sexet og råt.

Inspirationen til håret ved Margit Brandt kommer fra 70’erne, hvor safari looket var et kendetegn.

L’Oréal Professionnel var med backstage da Margit Brandt fremviste sin forår/sommer kollektion i de smukkeste rammer på Københavns Kunstmuseum. Uffe Buchard fra Style Counsel stod bag showets look med Line Bomholt som topstylist. ”Tendensen lige nu er at holde looket meget enkelt uden alt for mange distraktioner – ”Less is more” udtrykket er en utrolig god beskrivelse af både hår og stil. Det kommer til udtryk ved at man forarbejder materialerne mere, og at resultatet bliver mere luksuriøst”. Inspirationen til håret ved Margit Brandt kommer fra 70’erne, hvor safari looket var et kendetegn, og hvor stærke kvinder som Ursula Andress, kendt fra James Bond filmen, portrætterer den stærke, selvstændige og farlige kvinde. En periode som uden tvivl har været en stor inspirationskilde for mange designere ”, siger Uffe Buchard, Kreativdirektør i Style Counsel. 72 > Trends, designmode og lækkert hår

2010-udgaven af safari looket er at vise et mere nutidigt og lidt skødes­løst look, hvor håret ikke ser ”overstylet” ud. En trend, der tager sit afsæt i et ægteskab mellem det lidt militære, upolerede look og safari. Det resulterer i et mere sexet, råt look på catwalken. Håret skal have tyngde og struktur i længderne. Det skal se naturligt, simpelt, og sexet ud. Det viser også gelé’ens comeback med et twist, og de muligheder der er, når man bruger gelé’en i længderne for at give håret kant. Line Bomholts stylingteam bag Margit Brandt showet skabte looket med hjælp fra L’Oréal Professionnels stylingserie tecni.art. ”Vi opnåede looket med fix move, som var ideel til at give det rigtige våde look og holde håret på plads. Natural liss blev som udgangspunkt brugt til at samle spidserne, men også til at tæmme nogle af modellernes kraftigt touperede hår fra andre shows. Derudover blev der brugt liss control plus samt gloss control for at give en flot blank overflade til håret. Fix design sørgede for at looket holdt.”

Geléen får et comeback med et twist. Her ses topstylist på Margit Brandt showet Line Bomholt.

Margit Brandt ledsaget af sin datter Julie Brandt Dam.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Copenhagen Fashion Week

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

world’s greatest catwalk

World’s greatest

catwalk

220 modeller – professionelle og ikke professionelle, kendisser, modne kvinder, unge kvinder, mænd og børn skulle styles under ledelse af Sara Sigurdardottir og Benjamin Martin.

På scenen sås ingen mindre end den danske og internationalt kendte supermodel Helena Christensen.

Ikke færre end 220 modeller skulle styles, da Wella som ny sponsor for Copenhagen Fashion Week var backstage på verdens l ængste catwalk ned igennem Strøget i København.

De lyshårede piger havde stort pandehår og høj hestehale, slikket i siderne og fylde på toppen a la 50’er pin-up.

Der var tryk på backstage, og opgaven var noget anderledes en vanligt. Dels var der mange urutinerede modeller og dels var der bare mange.

Det var et imponerende syn med den 1609 meter lange pink catwalk ned igennem Strøget. Netop fordi der var så mange modeller, var arbejdet med stylingen super struktureret.

220 modeller – børn, mænd og modne kvinder kombineret med kendisser og ikke færre end 100 professionelle modeller indtog verdens længste catwalk ned igennem Strøget i København. Og der var tryk på backstage, hvor det kreative team under ledelse af Sara Sigurdardottir og Benjamin Martin som kreerede looket for de 220 modeller, der gik de 1609 meter gennem København. Halvdelen af modellerne startede ved Rådhuset, hvor de blev stylet på Rådhuset og halvdelen startede på Kgs. Nytorv, hvor de blev stylet i Magasin. Over 50 frisører var mødt ind til at style de mange modeller, og de blev præsenteret for lookene via en arbejdstegning, der hang på spejlene. Modellernes looks Netop fordi der var så mange modeller, var arbejdet med stylingen super struktureret. De lyshårede piger havde stort pandehår og høj hestehale, slikket i siderne og fylde på toppen a la 50’er pin-up. De mørkhårede piger havde stort pandehår, ligesom de lyshårede men i den modsatte side, og en lavtsiddende hestehale med fylde oven over hestehalen og 74 > World’s greatest catwalk

slikket i siderne, så frisurerne fremstod mere elegante og glamourøse end de lyshårede.

For kendisser, børn og modne kvinder lød kodeordet på Beauty, dvs. de styles smukke og pæne. Her ses Saseline Sørensen.

Mændene gik på catwalken med wet look sideskilning og var yderst groomede. Når det gjaldt kendisser, børn og modne kvinder lød instruktionerne til frisørerne: Har de hår, der kan bære et af lookene styles de sådan, ellers hedder looket Beauty, dvs. de styles smukke og pæne. Produkter Til pigerne blev der brugt High Hair Crystal Styler, som er en setting lotion, der bruges til at føne i, den afstiver håret og giver et let hold. High Hair Ocean Spizz, saltvandsspray, som bruges i det tørre hår til at give et mat look. High Hair Finishing Spray – både Strong og Ultra Strong, som giver medium shine, så håret får lidt glans uden at blive alt for skinnende. Strong bruges som arbejdslak ved opsætningen, og Ultra Strong bruges til at holde frisuren på plads. Til mændene brugte stylisterne High Hair Pearl Styler, gele som bruges til at skabe wet look og High Hair Finishing Spray Ultra Strong til at holde håret på plads.

De mørkhårede piger havde stort pandehår, ligesom og en lavtsiddende hestehale med fylde oven over hestehalen og slikket i siderne.

se flere billeder på Mændene gik på catwalken med wet look sideskilning og var yderst groomede.

hairmagazine.dk


Stuhr Men & Women - Diamond Superior Diamond Superior er navnet på Stuhr Men & Womens frisurekollektion 2010. Med inspiration fra diamantens enkle linjer og strålende glans har Stuhrs kreative team skabt en klippeteknik og en måde at lægge farver i håret på,

som sammen giver en helt særlig effekt. Samme teknik kan bruges i både kort og langt hår, og farvemæssigt er det i dette forår de smukke, bløde og varme toner i harmoniske nuanceskift, der vil dominere modebilledet.

DEN POPULÆRE ØKOLOGISKE PUREPACT SERIE ER NU BLEVET: • endnu bedre (ny forbedret formularer) • endnu renere (produkterne er godkendt til Grøn Salon) • endnu flottere (nyt flot design, i en ren hvid farve) Samtidig er der bl.a. kommet flere nye produkter bl.a. thyme & clary salt water spray og geranium finishing mist, økologisk non-aerosol hårspray mm. Purepact indeholder naturens reneste og bedste råvarer. Essensernes fine naturlige dufte, er komponeret, så de smukt forener aromatera-piens principper om enkelthed og renhed. Purepact er naturlig og økologisk uden parabener, farvestoffer eller kunstig parfume. Purepact kombinerer det bedste fra naturen med det bedste fra videnskaben.

Ren økologi 100% rene ekstrakter fra urter, planter, blomster og frugter koldpresset med de nyeste teknologier for at opnå det reneste resultat, og for at bevare de største af naturens gaver til kosmetisk brug. Rene æteriske olier 100% rene aromaterapeutiske essenser fra blomster, planter, blade, krydderier, træer og rødder, blandet til at give Purepact sin duft signatur og samtidig gøre størst mulig gavn af æteriske olier Purepact produkter er udviklet med den reneste teknologi der er til rådighed i dag, indeholder: • Ingen kunstige duft- eller farvestoffer • Ingen duftfremmende midler • Ingen EDTA, DEA eller CFC • Ingen sodium laureth sulfate • Ingen siliconer eller parabener Purepact produkter er alle uden konserverings-midler. Indeholder 100% rene æteriske olier, 100% ren økologisk plante- & blomster ingredienser og er alle E-vitamin berigede. purepact emballage består af genanvendeligt materiale og produkterne er ikke testet på dyr.

se flere billeder på 76 > Stuhr

hairmagazine.dk

K o n t a k t I C O N H a i rs p a p å 5 7 6 6 0 3 0 0 e l le r i n fo @ i co n h a i rs p a . d k fo r a t h ø re n æ r m e re .


KØB VARER PÅ NETTET

- PRÆCIS NÅR DET PASSER DIG Du behøver ikke stresse over at skulle bestille varer inden for en bestemt åbningstid. Køb produkter til salonen præcis hvor og hvornår det passer dig. • Du kan handle på internettet når det passer dig • Der er åbent 24 timer i døgnet – alle ugens dage • Produkterne, servicen og leverandørerne er de samme

Klik ind under “Webshops” på www.hairmagazine.dk/webshops og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere.

frisørensnetbutik.dk


Copenhagen Fashion Week

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Råt

& fint

munthe + simonsen

HH Simonsen overtog forhandlingen af Joico i januar. Det blev understreget, da man var sponsor for Munthe + Simonsen-showet under modemessen – og man havde inviteret en række frisører til at være med på forreste række.

Tøjet er let og elegant, håret råt og vildt. Og kontrasterne var lige i øjet.

Karen Simonsen fra Munthe + Simonsen ses her backtage med et sidste touch på modellens legesyge krøller.

Stilen er fin og løssluppen, og det bevægelige look matcher flot de lækre materialer som bl.a. silke, der bruges i Munte + Simonsen kollektionen.

Tøjet er nordisk, let og elegant, håret er råt og vildt. Stylist Marianne Jensen har skabt looket til Munthe + Simonsen. ”Håret og stylingen skulle naturligvis matche tøjet, og derfor er stylingen skabt i tæt samarbejde med Naja Munthe”, fortæller Marianne Jensen. Joico, der forhandles af HH Simonsen, havde leveret alle styling-produkterne og yderligere har Marianne Jensen anvendt bl.a. HH Simonsens dobbelte krøllejern til at skabe en romantisk krøl-effekt i siderne af frisurerne, der ellers blev præsenteret vilde og lidt utæmmede. ”Ideen var at skabe et levende, sexet og bevægeligt look, med bl.a. fletninger, hvor håret er trukket ud og løsnet, som var det blevet flettet for tre dage siden”, forklarer Marianne Jensen. Stilen er fin og løssluppen, og det bevægelige look matcher flot de lækre materialer som bl.a. silke, der bruges i Munthe + Simonsen kollektionen. Make-up looket er ligeledes nordisk og elegant, og spiller således flot op til det rå udtryk i håret. Farverne, der er anvendt er sort og grå med glade sunkist-kinder. 80 > Råt og fint

Frisører til show I forbindelse med Munthe + Simonsen showet havde HH Simonsen inviteret en række kunder og potentielle kunder til en herlig dag i det københavnske. Frisørerne blev hentet i bus, kørt til København og efter lidt tid til afslapning, blev de inviteret til en event og et glas champagne i Munthe + Simonsen butikken.

”Fletninger, hvor håret er trukket ud og løsnet, som var det blevet flettet for tre dage siden spiller en stor rolle i frisurerne”, forklarer Marianne Jensen.

Da aftenen oprandt, havde frisørerne super siddepladser til det flotte show, og da den oplevelse var vel overstået og inspirationen var hentet ind på lystavlen, afsluttede man med en herlig 4-retters middag på ”in”-restauranten Fiat på Kgs. Nytorv, før turen atter gik hjem over til det jyske. HH Simonsen og Joico havde i øvrigt også sponseret goodiebags til showet, ligesom der blev uddelt små goodiebags med Joico-produkter i Munthe + Simonsen forretningerne i København og Århus under messedagene. ”Vi ville gerne forkæle de kunder, der støtter op om os, og samtidig ville vi slå et slag for Joico, som vi overtog forhandlingen af i januar”, fastslår Lisbeth fra HH Simonsen.

En glad og feststemt Karen Simonsen tager imod bifald fra et imponeret publikum i en af sine egne kreationer.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Louise Wright Foto > Claus Peuckert

Style Masters show

I minutterne før det går løs på scenen må frisuren holdes godt på plads.

Små skønhedsfejl dækker pudderkvasten let og elegant backstage.

Sød ser hun ud, men sceneshowet var råt og gennemført.

En aften i selskab med tre af verdens førende frisører.

Et råt og dramatisk udtryk kræver stærkt optegnede øjne. Her en af aftenens labre dansere under kyndig behandling backstage af Style Master teamet.

En emmende sal bestående af +450 frisører.

Trods lang forberedelse fejlede stemningen ingenting backstage. Gun– Britt Zeller med gemalen Torben Zeller var i højt humør.

Professionalisme, perfektion og produkt var nøgleordene da Style Masters store aftenshow blev afholdt i Marketenderiets rå og stilfulde omgivelser. Spændingen var intens da forventningsfulde frisører mødte op i Marketen­deriet i Valby for at opleve tre af Style Masters professionelle team, nemlig Charlie Price, David Raccuglia samt vores allesammens danske darling, Gun-Britt Zeller. De tre verdenskendte frisører var alle enige om, at styling aldrig har været så IN som det er nu, og at den nye produktlinie ’Style Masters’ fra Revlon Professional sætter prikken over i’et i det at gøre styling en kunst­art. Charlie Price og Gun-Britt Zeller udgjorde aftenens udførende team og begge var de inspireret af klassiske looks fra 40’erne, 70’erne og 80’erne – blot med et moderne twist. Aftenens vært, David Raccuglia, førte, med humoristisk og erfaren hånd, publikum gennem det forrygende show, hvor øjet kunne nyde godt af dansende modeller, råt og lækkert stylet af Style Masters teamet. 82 > Style Masters show

Robotlignede, rå og knivskarpe dansemoves markerede starten på et eminent show.

Styling er en kunstart Style Masters er et unikt projekt, der er iværksat for at give styling den prestige, den fortjener. Budskabet er klart - styling er mere end bare styling. Det er en kunstart, som enhver frisør bør være stolt af at kunne mestre.

Marketing Director hos Colomer Denmark, Michele Fitzwilliams bød velkommen.

Elegance og sexappeal i flot kombination.

Sammen med seks af de største frisører i verden, har Revlon Professional skabt et enestående koncept som tager udgangspunkt i selve frisørfaget som kunstart Resultatet er en opvisning uden sidestykke inden for styling og kreativitet, men konceptet rækker meget længere end blot showet. Revlon Professional har skabt en ny linie af professionelle produkter “skabt af frisører til frisører”. Style Masters produkterne er de ultimative redskaber, der nærer din kreativitet. Brug dem, eksperimenter med dem. Du er kunstneren. Style Masters er dine redskaber.

Aftenens konferencier, David Raccuglia, charmer publikum.

Et snapshot af Charlie Prices sidste touch inden showstart. Charlie blev i øvrigt kåret som Årets internationale frisør i 2007.

se flere billeder på En smuk klassisk opsætning med blød og raffineret elegance.

hairmagazine.dk

< 83


Tekst > Louise Wright Foto > Claus Peuckert

Stjernestylist i København

Håropsætning med glat overflade og blød overgang i et smukt inferno af blonde krøller.

Runway to Reality: almindelige piger som labre supermodeller – det er stylingen der gør tricket.

icon hairspa havde inviteret den internationale stjernestylist David Glover til København.

I perfekte rammer, med god mad og smukke Kevin Murphy dekorationer sad 120 gæster denne aften klar på Hotel Clarion for at opleve ’RunWay to Reality’. ICON Hairspa´s Salgsdirektør Anker Geertsen bød velkommen og præsenterede David Glover og Japelle Chaplins, som startede showet med en festlig og humoristisk indgang af alle modeller der bar flotte parykker.

120 frisører var mødt talstærkt op til Icon Hairspas show med David Glover på Hotel Clarion i København.

Smukke frisurer uden saks - men med nål og tråd På scenen skuffede David Glover og Japelle Chaplins bestemt ikke. Der blev leveret fantastisk arbejde suppleret med en smittende energi. Da begge er kendte stylister, blev der ikke brugt saks, men i stedet lavet superflotte frisurer – dog ikke på traditionel vis - men med redskaber som synål og tråd. Fremgangsmåden var ny, men fabelagtig og demonstrerede både casual og mere elegante håropsætninge. Ifølge David Glover er dette meget hurtigere og nemmere end med traditionelle hårnåle, det føles også mere naturligt, og er i øvrigt meget nemmere at få ud af håret igen.

David Glover, passioneret og stolt af sine håropsætninger.

Med spændende erfaringer fra hans virke som celebrity stylist leverede David Glover en inspirerende aften med fokus på styling og forskellige typer opsætninger med forskellige hårlængder. Det blev en aften hvor alle fremmødte fik set nye fremgangsmåder og teknikker – ikke kun i styling henseende men også til at få skabt yderligere omsætning i salonen, helt uden brug af saks eller farve. Ingen gik derfor tomhændede hjem på denne aften med internationalt stjernebesøg.

Med over 20 års erfaring i hårbranchen er New Yorkeren David Glover et kendt navn ved internationale foto-sessions, modeshows, musik­ videoer og tv-reklamer mm. Foruden at have stylet topmodeller og berømtheder, så som Linda Evangelista, Heidi Klum, Tyra Banks, Elle McPherson og danske Helena Christensen arbejder David Glover tit for blade som Marie Clarie, Rush og Vogue og har assisteret nogle af branchens bedste frisører til diverse shows i London, Paris og Milano. David Glover var for nyligt inviteret til København af ICON Hairspa, der bl.a. er den danske distributør af Kevin Murphy. Og netop Kevin Murphy, som David Glover har et nært forhold til, var årsagen til at han denne aften kunne opleves på Hotel Clarion i København. På Kevin Murphy’s opfordring er David Glover i øjeblikket i gang med en større Europa turné sammen med Kevin Murphys internationale educator Janelle Chaplins; en turné der har fået titlen ”Runway to reality” og med temaet at vise hvordan ganske almindelige piger nemt og hurtigt kan transformeres til supermodeller. 84 > Stjernestylist i København

Djævelsk lidenskabelige krøller i knaldrøde toner.

Højt hår og pink på læberne - der var knald på backstage.

David Glover ’In action’.

David Glover i levende fortælling om sin håropsætning.

På Kevin Murphy’s opfordring er David Glover i øjeblikket i gang med en større Europa turné sammen med Kevin Murphys internationale educator Janelle Chaplins; en turné der har fået titlen ”Runway to reality” Et lydhørt publikum lod sig tryllebinde af de vise ord og smukke fremvisninger fra David Glover.

se flere billeder på

hairmagazine.dk

< 85


Tekst > Louise Wright Foto > Nicolai Jensen, verner.mono.net / Frederik Helweg-Larsen

Til gadefest med Salon Kushi

Gadefesten på sit højeste – hvorfor ikke selv forsøge sig som poledancer?

Også poledanseren gjorde sin entré på catwalken. I baggrunden til venstre ses Morten Lynge – ejer af Salon Kushi der stod for showet.

Det vrimlede med kreative typer til Kushis show i det sprælske Vesterbro miljø.

Der blev vendt op og ned på dagsordenen da poledancerne kom på gaden og stemningen matchede det lumre sommervejr.

Højt hår med spindelvævslook der fanger opmærksomhed.

Salon Kushi lavede ekstravagant modeshow med poledance til gadefesten Distortion i København denne sommer.

Med forsmag på noget nær sydlandsk sommerstemning i et inferno af mennesker, lækker dunkende electro musik og bagende sol kørte den Københavnske Distortion gadefestuge denne sommer for fuld hammer. En uge der fredag d. 5 juni udfoldede sig i højeste gear på Enghave Plads på Vesterbro i København – ikke kun grundet Distortion gadefesten, men i højeste grad i anledning af det flot supplerende show arrangeret af Morten Lynge fra Salon Kushi på Dybbølsgade 70 ved Enghave Plads. Ved 19.30 tiden fyldtes gadebilledet foran Salon Kushi med Dj line up der satte tonen for et ekstravagant, provokerende og flot sammensat 86 > Til gadefest med Salon Kushi

show bestående af modeller der med opsigtvækkende klipninger, farver og styling foruden smuk make-up lagt af Jennylara Lund virkelig satte prikken over i’et for det kreative Vesterbro miljø, der nu var fyldt med festglade mennesker, unge som gamle, der i den grad fik syn for sagn. Som ekstra lir involverede showet også en poledance oplevelse, der virkelig fik stemningen toppet.

Modefarven karrygul er åbenbart ikke kun henholdt tøjafdelingen.

Ekstravagante accessories og højt hår – modellerne var også i feststemning.

Til dem der gik glip af denne festlige aften er her et snapshot i billedeformat: Se modellernes fede håropsætninger, poledance showet, dj line up’et og fornem stemningen af sommer fra distortion gadefesten. DJ settet stod klart i den bragende sol foran salon Kushi og sørgede for lækre electrorytmer hele aftenen.

En krokodilleklædt attentionmaker på kassevognscykel sørgede for, at nærmiljøet på Vesterbro ikke var i tvivl om, hvor og hvornår Salon Kushi afholdt modeshow.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Makeupartisternes hemmelighed salonsupport.dk er klar med New CID’s Retractable Lip Liner and Lip brush. Denne tilpas bløde lipliner føres med lethed over læberne og sikrer maksimal holdbarhed, uden at læbestiften flyder ud. I den ene ende har den en ”drej op” lipliner, og i den anden findes en indbygget pensel. giver smukke velformede læber og ekstra holdbarhed på læbestiften. Pris 139 kr.

støt brysterne ghd går igen i pink med deres nye ghd Pink Limited edition – til støtte for Kræftens bekæmpelses kampagne mod brystkræft. Udover det flotte design på styleren medfølger også en lækker moderigtig taske. Selve styleren kan skabe både krøller, svip og naturligvis glatte håret til perfektion. Pris 1599 kr.

in-hOuse

giv bedre kundeservice og øg din omsætning Normalt har en kunde ca. 6 kundebesøg om året. Nogle kunder, specielt mange mænd, tænker først på at booke deres næste aftale, når de virkelig trænger til at blive klippet. Det skyldes ikke, at de ikke ønsker at se velplejede ud, blot at de ikke har den store interesse for at tænke i, hvor ofte de skal klippes for at bevare det velplejede udtryk, som nyklippet hår giver.

FRA SAKSe TIL NYe beTjeNINgSSToLe. DeR eR MASSeR AF SPæNDeNDe NYT TIL FRISøReRNe. DeT gæLDeR DeT eRgoNoMISKe og DeT SjoVe, DeT FUNKTIoNeLLe og DeT FANCY. NYe HAIR exTeNSIoNS FINDeS ogSå På MARKeDeT – båDe TAPeDe og CLIPS-oNS og Så eR gHD IgeN KLAR MeD eN PINK eDITIoN, DeR STøTTeR bRYSTeRNe. amber line

Marilyn

Når de så endelig beslutter sig for at de skal klippes, er der ofte en lille uges ventetid på at få en tid. over året betyder det, at du går glip af mindst 1 behandling fra disse kunder og går glip af en væsentlig omsætning.

scarlet line

Violet line

air lux

body wave i 25cm Haircontrast har udvidet sortimentet af extensions med ”bodyWave short”, som er 25cm. Den kan enten bruges alene eller sammen med straight for at opnå mere volume.

lækkert design salonsupport.dk viser nu fem nye og eksklusive inventarprodukter til din salon. To lækre betjeningsstole med elegant design er ”Amber line og Violet line” fra hhv. 4392 og 4465 kr. Derudover kommer den ekstravagante ”Scarlet line betjeningsplads”, der fås i 40 forskellige skai farver til 9565 kr. og ”Air lux vaskearrangement” med luftmassage i enkelt og eksklusivt design til 33.986 kr. Derudover kan du få TV og film branchens succesfulde sminkestol ”Marilyn”, som koster 3349 kr. Alt inventar kan finansieres via Salonsupport.dk’s leasingaftale, hvor du selv kan bestemme udbetaling og løbetid.

supreme stainless steel Haaro viser to nye sakse lavet af japansk ”supreme stainless steel” nemlig ”joewell Pink and gold”. Saksene har ekstra pink-gylden hård titaniumoverflade, der giver optimal beskyttelse af saksene og en lækker farveeffekt, og så undgås kontakt mellem hud og metal, hvilket er vigtigt for frisører med nikkelallergi.

Clips dem på Haircontrast kan nu med glæde præsentere deres T-Parting hårtilbehør som clipssystem. Så nu kan du tilbyde dine kunder, at kunne få clipset deres T-Parting extensions på i stedet for at tape dem på. Pris 99 kr.

tape on & off Nu fås Haircontrasts hair system ”Tape oN and oFF ffekt” i tre nye grå farver, som også kendes fra T-Parting.

For kr. 595,- pr. md. får du branchens komplette løsning � Nemt, hurtigt og sikkert � Komplet overblik ... også når Internettet er nede � Automatisk bogføring i eget finansprogram

incl. online booking med egen hjemmeside - eller 395,- pr. md. uden online booking

tanukifigur på siden Nu kommer e-kwip Lilac fra Haaro. Den titaniumsdækkede ergonomiske saks findes i farven lilla med en sølv ”Tanuki”- figur ved håndtaget. Den har en individuel justerbar skrue med ekstra nøgle og flytbar fingerstøtte, som gør den ekstra komfortabel. 88 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

ergonomisk og kompakt Moser føn salonsupport.dk lancerer den nye føn fra Moser - Moser føn Protect - en ergonomisk og kompakt professionel hårtørrer med kun 1500 W for en skånsom tørring af håret. Den har to hastigheder, fire varmeindstillinger og en smart 3 meter lang ledning. Pris 895 kr.

Admind ApS • tlf.: +45 70 20 18 76 • www.admind.dk

Når du bruger Hairtools, kan du tilbyde dine kunder at få en ”nu er det tid til at booke din næste aftale”-påmindelse, fx 5 uger efter sidste klipning. Dine kunder vil opleve det som en god kundeservice, fordi de altid vil have en velplejet frisure. Samtidig undgår de ærgrelserne ved ikke at kunne få en tid, når håret er for langt. Kunderne kan til enhver tid afmelde påmindelserne eller få dem ændret. Sidst, men ikke mindst, øger du din omsætning, fordi disse kunder nu vil få ca. 1 besøg mere pr. år.


®

by

Extensions &

hårdele til hverdag og fest! Til skønne håropsætninger, volumen og længde:

• Extensions med Keratin, Microringe eller Limsystem. • Hårdele på klemme, clips eller elastik. • Clip-it extensions og Tape extensions. • Hårsmykker, hårnåle og diademer. Og meget mere! Se hele sortimentet i vores extensionskatalog. hjertelig velkommen til carl m lundh – den eneste hårgrossist du behøver!

Bestil katalog eller afgiv ordrer på:

Telefon 2112 8384 / 2494 3130

Alt om hår! Som frisør finder du det meste til håret hos os: extensions, tapehår, clipit, hårdele, trenser, hår i bundt, parykker, hårerstatninger, hair support, hair link, plejeprodukter, øjenvipper, make-up samt mange forskellige kurser til vores produktsortiment. Vil du afgive en ordre, bestille kataloger eller booke kurser – ring på 2112 8384 eller 2494 3130, så hjælper vi dig.

c a rl m l un dh dk T e le fo n: 2 1 1 2 8 3 8 4 / 2 4 9 4 3 1 3 0 info@carlmlundh.dk / www.carlmlundh.dk

frisørbranchens

leverandørOversigt bella Vista Colomer Denmark Cosmobell Danhair Dream Cutters Fanzy Danmark Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge ghd Scandinavia goldhair goldwell Haircare Danmark HairContrast HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & body Care HH Simonsen ICoN Hairspa idHAIR Company jaguar Danmark La biosthetique L'oréal Matrix Paul Mitchell Planorganic Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP Tecna Thorsen Trading Wella YushinCare Danmark z.one concept

86 80 48 11 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 40 10 28 85 70 70 12 60 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 86 11 99 02 86 86 50 45 46 15 21 11 70 25 05 70 86 84 99 11 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 57 66 03 00 86 74 28 22 75 64 11 30 74 69 40 00 43 24 64 84 43 24 64 84 39 40 20 40 55 72 11 00 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 48 48 27 35 21 23 00 59 33 26 91 11 70 30 21 00 42 13 81 80

INTRODUCES

VOLUME COLLECTION

aNdre LeVeraNdører Admind 70 20 18 76 Addx 32 62 23 39 DreamCutter 40 10 28 85 Hairtools 70 11 10 09 Magnetic Nail 47 72 00 73 Nails & Company 33 32 33 32 Nordens Hårimport 50 59 22 95 PHure beautyproducts 74 53 40 60 Toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 Waldorf & Ragn 47 38 50 22 Unicare 44 83 23 00 HJeMMesider i BraNcHeN www.frisorjob.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hair.tv www.hairmodel.dk www.spt.dk Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

Sælges hos professionelle frisørsaloner. Nærmeste forhandler, ring 66 13 39 90 < 91


92 >

4. udgave 2010  

Hair Magazine 4. udgave 2010

4. udgave 2010  

Hair Magazine 4. udgave 2010

Advertisement