Page 1

nr. 31 > MARTS 2011

MR. & MRS. I THISTED KRISTIAN OG KATJA BERTELSEN – VI TÆNKER ANDERLEDES

oplev modeugens frisuretendenser

find din Hårmodel online

Det naturlige look gik igen på catwalkene under modeugen

Hårmodeller.dk kobler frisører sammen med hårmodeller.

Hold fast i begejstringen Michelles nye salon i Tølløse er skabt til fremtidens wellness. < 1


Per Anderson, Per Anderson Intercoiffure København


EXPERIENCE

COLOR EFFECTS.

AWAKEN HAIR WITH

3D COLOR EFFECTS. Skab opsigtsvækkende 3D-effekter med de nye nuancer fra Koleston Perfect og Color Touch. Den nye og enestående 3D-teknik fremmer din kreativitet og giver dine kunder en uovertruffen farveoplevelse! Looket er inspireret af TREND VISION 2011. www.wella.dk


N EW X UNISEX WA

KEEPS YOUR PARTY GOING

D:SCULPT

COMING SOON TO YOUR SALON

TLF: �������� | WWW.COLOMER.DK

www.idefolket.se

RELEASE DATE APRIL ����


GIV DIN KUNDE EN HELT Ny OPLEVELSE AF HVAD EN FARVEBEHANDLING INDEBÆRER! OPLEV NY COLOURISTS’ SOLUTIOn Revolutionerende 3-trinssytem som optimerer hårets glans og udstråling under farvebehandlingen Kan anvendes med alle hårfarvebehandlinger for at forbedre slutresultatet En professionel behandling som alle kunder fortjener

3 TRIN TIL EN FANTASTISK HÅRFARVE TRIN 1. FØR HÅRFARVNING

Påfør Anti-DryingPreTreatment som hjælper med at beskytte og tilføre fugt til hovedbunden.

TRIN 2. UNDER HÅRFARVNING

Påfør FiberIntegritySpray som hjælper med at styrke håret under farvebehandlingen.

TRIN 3. EFTER HÅRFARVNING

Påfør Neutralizing ColourSealer som hjælper med at styrke og forsegle hårstrået for et mere holdbart farveresultat.

FOR YDERLIGERE INFORMATION KONTAKT: 43 24 67 17

Pureology.com


Af redaktør Pia Finne Modeugen er slut, og på vanlig vis blev der vist masser af nye tendenser. Inden for tøj, men sandelig også inden for hår, for der er ingen tvivl om, at der er en klar forbindelse. Håret under­streger det look, designerne søger at skabe. Hair Magazine fulgte en række af de store trendsættende shows, og vi var med backstage for at få en fornemmelse af, hvilke tendenser, der rører sig i tiden og ikke mindst høre, hvad stylisterne havde at sige med hensyn til håret, så vi kan formidle de nye tendenser videre til frisørerne. Det naturlige look er klart fremherskende. Der leges med krøller, med et messy udtryk eller med helt glat look, og der blev da også vist extensions, der gav frisurerne et spændende spil, men stadig med det naturlige som den helt klare stilretning. At være på forkant er nemlig blevet endnu mere vigtigt for frisørerne i dag, for som Kristian Bertelsen fra Mr. & Mrs. siger: ”Ses der noget på ”red carpet”, går der ikke to timer før de unge har set det og er blevet inspireret af det”. Derfor skal frisørerne også være med helt i front, og gerne på forkant med tiden. I hvert fald, hvis man vil give sin salon et trendy image”.

artikler

Hold øje med tendenserne

indhold 18

Mr. & Mrs. i Thisted tænker anderledes Hemmeligheden bag succesen hos Mr. & Mrs. i Thisted er udvikling, nytænkning, differentiering og ærlighed.

26

Modefrisøren i Tølløse nyindrettede sin salon Michelle har netop nyindrettet sin salon, så den fremstår moderne og spa-agtig. Skabt til fremtidens wellness.

Det handler nemlig om at differentiere sig og skille sig ud, hvis man skal være med i dag. Det kan være på salonens indretning, der er målrettet den målgruppe, man satser på, det udtryk man signalerer med sin markedsføring, og det kan være via frisørerne. Derfor er det super vigtigt, at salonens frisører løbende bliver uddannet; i trends, i de nye teknikker, og som såvel Kristian Bertelsen og Michelle Hansen siger det i artiklerne i bladet, så er medarbejderne både frisører og sælgere, for det handler i høj grad om at sikre mersalget, hvis salonen skal overleve. ”Og sælger vi ikke produkterne gør Brugsen eller Matas det”, lyder det. Men der er også frisører, der elsker faget, men som af den ene eller den anden grund ikke længere kan arbejde aktivt i branchen.

30

Find din hårmodel online Hårmodeller.dk er en ny hjemmeside, der kobler frisører sammen med hårmodeller, og som rummer et effektivt værktøj for frisørelever.

40

Hair Magazine var med da Ida Corr skød ny musikvideo Se med, da musikvideoen til hittet Sjus blev optaget med bl.a. Ida Corr. Stylingen stod Mark Anderson for.

54

Et sundere valg med Organic Koncept Frisørerne i dag skal følge med tiden. Det gør man som Organic Koncept kunde.

58

Nybygget, flytbar salon på et par timer Et frisørhus med præcis den indretning, man ønsker. – og når kranen kommer, kan salonen straks åbnes.

Det var bl.a. tilfældet for Charlotte Granlund, som Hair Magazine også har talt med. I stedet har hun valgt at bruge sin passion for frisørfaget til at skabe hjemmesiden hårmodeller.dk, der i fremtiden skal gøre det nemmere for frisørerne at finde modeller, og dermed kan de bruge deres tid mere effektivt i salonen.

64

Med Wella’s stylister til Baum & Pferdgarten show Et cool, feminint look var, hvad Wellas stylister havde skabt til Baum & Pferdgartens show under CPH Fashion Week.

66

L’Oréal Professionnel stod bag stylingen af Teko-show Der var tænkt anderledes og kreativt, da 10 elever fra Teko Center holdt show under CPH Fashion Week.

68

Konkurrencer på Facebook Vind en frisørsaks samt omtale i Hair Magazine.

70

50 frisører blev forkælet af HH Simonsen til CPH Fashion Week 50 frisører var inviteret til en dag i forkælelsens tegn af HH Simonsen med Munthe plus Simonsen showet som højdepunktet.

72

Spon Diogos look blev skabt af Wella under CPH Fashion Week Spon Diogos stil er skarp med et melankolsk udtryk. Det gik igen i hår­stylingen til showet under CPH Fashion Week, skabt af Wellas stylister.

Netop image er i øvrigt noget Mr. & Mrs. arbejder meget med, og Kristian Bertelsen giver masser af gode idéer til, hvordan man som frisør kan have sin egen stil og sit helt eget individuelle image.

Hairtools it-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på tlf. 70 11 10 09.

shows

Michael, CAPO, København

60

Wella Launch Party Det var en aften i sansernes tegn, da Wella lancerede den nye stylingserie Wella Professionals Styling.

70

TONI&GUY seminar med ICON HairSpa Project 10’s skarpe looks var temaet på spændende TONI&GUY-seminar.

72

Dekadent og glamourøst At style dekadent og glamourøst, uden at blive gammeldags, var tankernebag ZimmerSonnes show.

øvrigt

Hairtools it-system giver struktur i hverdagen, som ses på bundlinjen.

12

Shortcuts

54

Haircare Update

88

Inhouse Update

88

Shooting af Kenny Aleksander

Chefredaktør > Pia Finne Koordinator > Louise Maria Hansen Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Schwarzkopf Professional Tryk > Coolgray Udgives af > Freeminds ApS, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse samt godkendelse af Freeminds ApS. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair Magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster, priser fra leverandører samt manuskripter, fotos og lign. indsendt uopfordret.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement. Hairtools ApS Havnegade 39 1058 København K www.hairtools.dk


sHortcuts Send din historie til rie Scheuermann Christensen på rsc@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

VINDErEN AF DEN DANSKE STYLE MASTErKONKUrrENCE

Style Masters blev introduceret på verdensplan i maj 2010, og i februar afviklede man den danske del af en stor, international konkurrence ”The next Style Master”. ”Vi vil give styling den prestige, det fortjener, fremhæve den kunstneriske værdi og støtte nye talenter i branchen”, siger Michele Fitzwilliams fra Colomer Denmark. Vinderen af konkurrencen blev Lani Marie Sørensen fra Headoffice i århus. For at deltage i konkurrencen skulle deltagerne lave én klipning og tre forskellige stylinger, og det koncept faldt Lani for. ”Jeg lavede tre frisurer, som vi dagligt laver i salonen, for jeg mener, det er vigtigt, at frisurerne er brugbare”, fortæller Lani Marie Sørensen, der tilføjer, at hendes frisurer var Sassoon-inspirerede. Og så siger hun videre om grunden til, at hun deltog: ”Vi har netop fået de nye Style Master-produkter i salonen, dem ville jeg gerne vise, hvad kunne bruges til, og samtidig ville vi gerne vise, at vi også kan her i Jylland”. Vinderen af Style Master konkurrencen vandt en fotosession med en stylist og en fotograf, og billederne fra den fotosession viser vi naturligvis i næste nummer af Hair Magazine.

a

BON vOYAGE

A PArIS!

For 7. år i træk afholder Foundation Guillaume/Young Intercoiffure Danmark en fotokonkurrence, hvor vinderen får en tur til Intercoiffures årlige kongres i Paris. Deltagerne skal producere en fashion billedserie med en fortolkning af trenden 2011, der skal præsenteres ved Young ICD Show i maj, hvor den heldige vinder også udpeges.

KOM TæT På SørEN HEDEGAArDS KrEATIVE VErDEN MED HAIrCONTrAST Efter en succesfuld wedding-turne i foråret 2010, der skete i samarbejde mellem HairContrast og den kendte danske frisør og make-up artist, Søren Hedegaard, tager de nu samarbejdet et niveau højere og laver et workshop kursus for dig, der gerne vil opdateres på de nyeste trends og hårtips, inden konfirmations- og bryllupssæsonen atter banker på. Læs mere på www.haircontrast.dk

Sidste års vinder, Ditte Kragballe fra Cha Cha Cha i Hellerup, vandt med denne rå styling.

FOTOKONKUrrENCEr På

FACEBOOK

– VIND EN SAKS SAMT OMTALE I HAIr MAGAZINE

Arbejder du i Danmarks flotteste, mest moderne, eller sjovest indrettede salon? Hair Magazine kårer i næste udgave en salon inden for 3 kategorier, og du kan få et billede af din salon med i bladet samt vinde en frisørsaks. Alt du behøver at gøre er at uploade et billede af salonen på: www.facebook.com/hairmagazine.dk Læs mere om konkurrencen længere inde i bladet.

se flere billeder på

Hairmagazine.dk

Du kan enten sige nej til nye kunDer, eller ja til nye meDarbejDere

Nu er Hårmodeller.dk åbNet for frisører !

FRISORjOB.DK hjælper dig hurtigt og effektivt med at finde kvalificeret arbejdskraft. Ved at købe en stillingsannonce kan du søge efter en medarbejder, sælge din salon eller finde en elev. Ring til Adam Kayser på tlf. 88 80 72 71 og hør nærmere. – FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL


se flere billeder på

hairmagazine.dk

a

Og PRISEN går til... Find dine 3 unge kvindelige danske forskere blev i januar 300.000 kroner rigere og fik samtidig et fornemt karriereløft, da Unesco-Protektor Prinsesse Marie hædrede kvinderne med et legat indstiftet af L’Oréal Danmark. Hanne Poulsen, Vibe Gedsø Frøkjær og Sarah Ruepp modtog det prestigefyldte forskningslegat ”For kvinder i Naturvidenskab”, der skal sikre, at flere danske kvinder når til tops i forskning. Det er Den danske Unesco-nationalkommission, Videnskabernes Selskab og L’Oréal Danmark, der for 4. år i træk sætter fokus på kvinder i forskning. – Verden har brug for forskning, og forskning har brug for kvinder – som L’Oréals danske direktør Mark Prestwich sagde i sin tale. Unesco-L’Oréal samarbejdet om kvinder i forskning går også udover Danmarks grænser, og siden starten i 1998 er mere end 900 kvinder blevet støttet i deres videnskabelige karriere.

shu uemura copenhagen fashion week

hårmodeller online!

Shu Uemura var med på Copenhagen Fasion Week, sammen med Hugo Boss. Det moderige show blev afholdt på Nimb i Tivoli, hvor de fremmødte gæster kunne nyde godt af lækkert tøj og trendy styling.

Nu er Hårmodeller.dk åbent for frisører der søger hårmodeller. Opret din egen profil, og få adgang til alle hårmodellerne og læringsværktøjer: Du kan uploade billeder og tegninger, samt udfylde skemaer for at dokumentere det arbejde, du har udført på hårmodellerne.

Der blev skabt 3 fantastiske looks, BOSS BLACK, BOSS ORANGE og BOSS, som Marianne Jensen stod for i samarbejde med Søren Hede­gaard og Line Bomholt.

Salonejere og frisørmestre kan give deres elever mulighed for at koncentrere sig om det, der er vigtigt i faget – nemlig læring, erfaring og praktisk udvikling! Du kan registrere dig GRATIS på hårmodeller.dk allerede nu og få 2 måneder gratis – uden binding! Vind 1 års medlemskab på hårmodeller.dk! Deltag i konkurrencen længere inde i bladet.

Når du skal finde en tid til en kunde, kan du med fordel benytte funktionen ”Ledige tider” i Hairtools. Her kan du vælge hos hvilken assistent, der skal søges tider, behandlingens varighed og hvor langt frem i tiden, du vil søge. Let og overskueligt og med få klik, får du et overblik over hvilke tider, du kan tilbyde kunden. Se www.hairtools.dk for yderligere information.

R

DIC

VIND EN TUR FOR 2 TIL LONDON OG SALON INTERNATIONAL 2011 MED HAIRCONTRAST KØB 1/2 EXTENSION TAPE ON AND OFF ELLER 2 BOUNCE BOUNCE 60 CM

BLIV FAN AF HAIR MAGAZINE PÅ FACEBOOK OG VIND EN FRISØRSAKS SAMT OMTALE I HAIR MAGAZINE

og deltag i konkurrencen om en rejse for to

Læs mere i Facebook-artiklen længere inde i bladet. Læs også mere på: www.facebook.dk/hairmagazine.dk

HAIRCONTRAST T: 86 84 99 11

personer til London inklusiv fly, hotel og indgang til Salon International 2011. For hvert køb af ovennænvte produkter øges dine chancer i lodtrækningen!

RING www.haircontrast.com Nordic HairContrast . Erhvervsvej 2 C . DK-8653 Them . 86 84 99 11

Konkurrencen er gældende fra d. 21. marts - til og med d. 15. april 2011

NO

Find hurtigt og nemt tid til kunden ved hjælp af ”Ledige tider”


rEDKEN BACKSTAGE PÅ CPH FASHION WEEK redken har de seneste syv år været med til at præge hårlooket på Copenhagen Fashion Week via deres arbejde backstage på udvalgte designershows. I løbet af de syv år har redken bl.a. stået for at style hår til rützou, Noir, Spon Diogo, Day Birger et Mikkelsen, Munthe plus Simonsen, Wood Wood og Cheap Monday. Som noget helt nyt har redken i år etableret to topprofessionelle redken Fashion Teams, hvor hvert team består af en teamleder, tre assistenter og to elever. De frisører, som er udvalgt til disse to teams, er nogle af de bedste redken frisører i Danmark og det er klart, at de skal kunne deres håndværk. Forventningerne til dem er høje, da redken bestræber sig på at blive den bedste partner på hår til CPH Fashion Week.

Nothing shines like Gold...

My-T Sharp og Hebe med henholdsvis Liva & Turner og Berit & Helle som de to teamledere, stod for nogle forrygende looks, til shows som Kopenhagen Fur, rützou, Soulland og Cph Vision. I løbet af sådan en modeuge har de nye Fashion Teams haft mellem 150 og 200 modeller i stolen. Det er ikke kun i København, at redken vil være den foretrukne samarbejdspartner på hår. Til modeugen i New York, Paris og Milano er redken stærkt repræsenteret med redkens kreative konsulent Guido Palau i spidsen. Guido blev for nyligt udnævnt til én af modeverdenens mest indflydelsesrige personer af British Fashion Council, og han udvikler catwalk-looks for ledende designere så som Balenciaga, Bottega Venetta, Louis Vuitton, Miu Miu, Marc Jaobs m.fl.

se flere billeder på

Hairmagazine.dk

ghdhair.com/professional | Phone: 8611 9902 For more information please contact your ghd sales consultant.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

VI TÆNKER ANDERLEDES KrISTIAN OG KATJA BErTELSEN FrA Mr. & MrS. I THISTED åBNEDE SALONEN FOr GODT FIrE år SIDEN. I DAG Er DE OTTE FrISørEr OG HAr EN BOOKINGPrOCENT På 98. HEMMELIGHEDEN BAG SUCCESEN Er UDVIKLING, NYTæNKNING, DIFFErENTIErING OG ærLIGHED. ”OG Så HANDLEr DET OM AT HAVE DE BEDSTE FrISørEr – HELE TIDEN”, SIGEr DE TO.

”Thy er nok landets billigste sted at gå til frisøren. Alene i gågaden i Thisted med 15.000 indbyggere, findes der 13 frisører. Så konkurrencen er hård, og der er mange om buddet. Men billig er ikke vejen frem”, mener Kristian og Katja fra Mr. & Mrs. I Thisted, og selv om de ligger prismæssigt i den høje ende, har de det seneste år haft en belægningsprocent på 98! ”Starter man billigt for at komme ind på markedet, kommer man aldrig op i pris igen. Da vi startede vores salon for fem år siden, havde vi et klart mål om, hvordan den skulle være. Det har vi holdt fast i, og det er

Katja, og de besluttede sig for at åbne Mr. & Mrs. ”Vi supplerer hinanden rigtig godt”, lyder det. F.eks. er Katja rigtig god til langthårsopsætninger, mens det ikke er Kristians store styrke. Han finder sine faglige udfordringer i klip og farve. Herudover er Kristian tekniker hos ICON HairSpa, og han underviser frisører landet over med hjælp fra Katja. ”Jeg vidste, at skulle vi blive i Thisted, skulle der ske mere end blot arbejdet i salonen, så derfor er jeg rigtig glad for at kunne undervise andre frisører i alt fra butiksdrift til trends, tendenser og teknikker”, forklarer Kristian, der holder såvel endagskurser som aftenkurser og weekendkurser. Kristian er således vokset op med faget, idet både hans morfar og hans onkel var frisører, og at det skulle være som selvstændig har også altid ligget i kortene.

“Vi siger gerne nej, hvis det er det, vi mener. For der er ting, vi ikke vil lægge navn til” - Kristian Bertelsen gået helt vildt. I dag er vi oppe på otte frisører, og forventer snart at ansætte nr. 9”, fortæller Kristian og Katja. Og i Mr. & Mrs. vil man hellere tage sig godt af halvanden kunde end at presse tre igennem på samme tid. ”Det er sjovere for kunden, når der er mere tid, og det er sjovere for os. Vi kan levere en bedre service”, lyder det. Samtidig er ægteparret Kristian og Kajta Bertelsen ikke i tvivl om, at man kommer længst med ærlighed, og også det har været en del af deres forretningsfilosofi fra begyndelsen. ”Vi siger gerne nej, hvis det er det, vi mener. For der er ting, vi ikke vil lægge navn til”.

Katja og Kristian Bertelsen startede Mr. & Mrs. i Thisted for godt fire år siden. I dag er der otte frisører i salonen.

Katja kommer fra Thisted. Hun er uddannet i byen og har været selvstændig siden 2006, hvor hun og Kristian købte Mr. & Mrs. Kristian kommer fra en lille by uden for Thisted. Han blev uddannet i 2003, og har været ude at prøve kræfter andre steder i landet, indtil han mødte

”Så da den daværende Undercut kom til salg, slog vi til. Salonen var noget slidt, men vi renoverede den, og startede op; Kajta og jeg samt en lærling”. Fortæller Kristian. I dag er der som nævnt otte frisører og elever i forretningen. To er mænd, resten er kvinder. ”Det er vigtigt, der er et miks af mænd og kvinder. Det skaber en rigtig fin atmosfære og ikke så meget fnidder. Og selv om vi er i undertal, så fylder vi 50 pct.”, siger Kristian med et smil. KUNDErNE I FOKUS Det, det handler meget om i salonen i Thisted, er at have kunderne i fokus. ”Vi snakker meget om tingene, hvad de skal have lavet, hvordan vi gør det, og vi fortæller, hvad vi synes, for det er vigtigt at have en klar mening om tingene. For mange frisører siger ja til at lave ting, de ved med sig selv, ikke bliver en succes, fordi det er penge i kassen. Men vi er rigtig glade for, at vores salon kører så godt, at vi har friheden til at vælge, for på længere sigt, kommer det positivt tilbage”. I salonen har Katja og Kristian lavet en rundspørge, og det viser klart, at kunderne er glade for snakken med frisørerne, de er glade for, at frisørerne er ærlige, og at de fortæller om, hvordan de enkelte produkter Vi tænker anderledes < 19


bruges, om hvordan man føntørrer en frisure bedst o.s.v. ”Ad den vej skaber vi gode kunder, der kommer igen”. En af filosofierne i Mr. & Mrs. er, at det koster penge at tjene penge. ”Investerer du ikke i dit personale, får du medarbejdere, der flakker rundt og som ikke er engagerede. Giv en biografbillet, tag dem med ud at spise, tag sammen ud og få massage eller andet. Det skaber et godt forhold til medarbejderne”. Og selv om det er Kristian og Katja, der er cheferne i salonen, har medarbejderne også lov til at være med. Således holdes møder med assistenterne, hvor de kommer med in-put til alt fra nye kurser, de kunne tænke sig, til en elev, der måske ikke trives så godt, og som man skal have mere fokus på.

tror på, at den mere amerikaniserede stil med at få lagt make-up og sat hår op er på vej frem i Danmark. ”Vi kan se udviklingen fra da vi startede. I dag kan kunderne godt lide tillægsydelserne, og de føler det ikke som et pres”. vOKSET UD AF LOK ALErNE Faktisk går det så godt for Mr. & Mrs., at det er tid til at overveje fremtiden. ”Enten skal vi forblive i vores 100 kvm. salon med 8-9 ansatte og lang ventetid, eller vi må flytte til større lokaler. Og det er faktisk planen”. Således arbejder man netop nu kraftigt på at købe en ejendom, hvor der kan indrettes en 250 kvm. stor salon lige i nærheden af den eksisterende. ”Vi vil gerne have plads til flere frisører, men samtidig skal man passe på, de ikke bliver for kæmpe store, for hyggen og charmen må ikke forsvinde”. Idéen med de nye lokaler er således også, at frisørerne i området kan mødes hos Mr. & Mrs. - undervise hinanden og sparre. Ud over at drive salonen er Kristian som nævnt tekniker for ICON HairSpa, og han underviser landet over. ”Det giver meget, og det gør, at man hele tiden holder sig endnu mere ajour, ligesom man også selv lærer af at være ude og undervise. Samtidig ved mange af vore kunder, at vi underviser, og det giver en form for blåt stempel i deres øjne. En garanti for, at vi er på forkant og kan inspirere.

“Vi vil have de bedste frisører, ellers går kunderne andre steder hen” - Katja Bertelsen

For det hele hænger sammen. ”Går en elev eller en assistent og surmuler eller er ked af det, påvirker det atmosfæren i salonen. Kunden føler ikke han eller hun får den rigtige service og finder et andet sted næste gang. Derfor skal der tages hånd om det straks”, mener Kristian, for fokus på personalet er også fokus på kunderne. Derfor er det også vigtigt for Katja og Kristian, at personalet er veluddannet og med på det sidste nye. ”Vi vil have de bedste frisører, ellers går kunderne andre steder hen. Det betyder, at vil de til London eller andre steder på kurser, kan de komme det. Faktisk ser vi meget gerne, at de videreuddanner sig”. En gang om året tager alle frisørerne fra salonen således til Salon International i London for at se enten TONI&GUY eller Vidal Sassoon. DET HANDLEr OM AT SKILLE SIG UD Mr. & Mrs. ligger lige i smørhullet i Thisted, godt nok nede i en kælder, men kun 100 meter fra Store Torv. Men med 13 frisører på gågaden, handler det om at skille sig ud. Det gør Mr. & Mrs. dels på servicen og dels på markedsføringen. ”I stedet for at sætte et pænt frisørbillede i avisen, har vi i stedet investeret i at få en privat fotograf til at tage nogle cool billeder af os. I en tunnel med tønder med ild i, i en vaskehal med videre, og det er vores image. Vi tænker anderledes”, fortæller Katja og Kristian, der mener, det er vigtigt dels med et billede, kunderne kan relatere sig til, og dels med et billede, der giver en atmosfære og et image. Målgruppen i salonen, er mænd og kvinder i alderen 20-55 år, men der kommer også kunder helt op til 75 år. ”Og så klipper vi mange af vore kunders børn, men vi satser ikke på børn som en målgruppe”, lyder det. Principielt er holdningen, at man skal indrette sin salon til de kunder, man satser på at få ind. ”Vi satser på den pengestærke kundegruppe”, lyder det fra Kristian, og satsningen må siges at være lykkedes 120 pct. Samtidig mener Katja og Kristian også, at man skal søge at distancere sig fra sine konkurrenter. ”Vi prøver at gøre noget andet og noget mere moderne, og vi forsøger at skabe en helhed”. Om fredagen er der fed musik i salonen og gang i den. Der serveres en øl eller et glas vin, og bookingbogen er fyldt! ”Kunderne kan rigtig godt lide den stemning, der er om fredagen og i weekenden, og det ses på antallet af bookninger”. Det er også muligt at få lagt make-up i Mr. & Mrs, og Kristian og Katja 20 > Vi tænker anderledes

KUrSEr K AN SES PÅ BUNDLINJEN Kristian er ikke et øjeblik i tvivl om, at det kan betale sig at tage på kurser, og derfor tøver han ikke selv med at sende sine medarbejdere af sted. ”Er man motiveret og inspireret, kan det ses på bundlinjen. Faktisk har jeg frisører, der ringer til mig ugen efter et kursus for at fortælle, at omsætningen er steget markant i salonen efter undervisningen. Og det er jo skønt”. Når Kristian underviser, fører han kursisterne igennem et salonbesøg fra kunderne kommer ind til de går igen. ”Det gælder salg, nye teknikker, brug af produkter og trends samt en god portion psykologi. F.eks. er der 70 pct. chance for at mændene køber den shampoo, du fortæller ham om, så det er da bare om at gøre det!” Mersalg er selvsagt også vigtigt i Mr. & Mrs., og således står der direkte i kontrakten, når der ansættes en ny frisør, at vedkommende ikke bare er frisør, men også sælger. ”Og gør de det ikke, betyder det en løftet pegefinger, for vi kan ikke leve udelukkende af behandlinger”. Han ser problemet i mange saloner således: ”De fleste frisører har 10 produkter, de sælger. resten af de varer, der er på hylderne, aner de ikke, hvad er. Derfor er det smartere at tage 1-3 serier ind, som frisørerne kender godt, hvor de kender ingredienserne og kender funktionen og fordelene, end det er at tage 5 serier ind med 600 produkter, som frisørerne skal kende”. Netop i forbindelse med produktkendskab bruger Mr. & Mrs. også leverandørernes sælgere til at holde kurser i salonen. ”Det er ganske enkelt et ”must”, hvis vi skal handle med en leverandør”. Herudover holdes der salgskonkurrencer i salonen. F.eks. har man netop holdt en konkurrence, hvor den, der hurtigst solgte 80 produkter eller derover på en måned, fik et gavekort til at købe for 2.000 kr. tøj i Companys. Alle fra elever til assistenter får desuden 10-15 pct. af varesalget i provision, så det kan blive til en del penge, hvis man er god! Ugens sælger er også et tiltag, hvor vinderen får et gavekort til en middag eller lignende. ”Mange er bange for at presse kunden, men dels føler kunden det ikke som pres, og dels handler det om, at sælger vi ikke produkterne, gør Brugsen eller Matas det”.


The Ultimate Shampoos & Conditioners WATER

HEAT

UV

Colour Care Faktisk går det så godt for Mr. & Mrs., at det er tid til at overveje fremtiden. ”Enten skal vi forblive i vores 100 kvm. salon med 8-9 ansatte og lang ventetid, eller vi må flytte til større lokaler. Og det er faktisk planen”, fortæller de to.

vær PÅ FOrK ANT ”Jeg tror personligt på, at man i fremtiden skal satse på kvalitet, og jeg tror ikke på, at frisørsalonerne skal være mini-caféer. Standarden skal være høj. Piger helt ned i 16-års alderen forlanger langt mere, end gjorde for få år siden. Ikke mindst fordi verden er blevet mindre. Sker der noget på ”red carpet” ved de det en time senere. De bruger YouTube og sociale medier i stor stil, og derfor skal frisørerne hele tiden være 1-1½ år på forkant”. Selv er Kristian og Katja meget inspireret af Vidal Sassoon og TONI&GUY. ”Det er to vidt forskellige stilarter. TONI&GUY er mere bløde, og der er mere farve i håret, det er mere råt og bombastisk, der er mere krøl og mere salonhår, mens Sassoon arbejder med tunge effekter og ikke bange for at sætte helt hvidt, lyserødt og turkis sammen. Så det er to meget forskellige inspirationskilder, men de giver os begge meget”. I efteråret var Kristian endog så heldig, at han fik lov til at komme til London og klippe sammen med eksperterne fra TONI&GUY. ”Det var en kæmpe inspiration. Og en kæmpe udfordring, når man bagefter skulle beskrive sine klipninger på engelsk for topfrisører”, fortæller Kristian med et smil. Det kan ikke undgå at rykke! Men når han og Katja er i London, hentes også masser af inspiration på gaden.

KrISTIAN STÅr ALENE Om nogle måneder står Kristian dog alene med både salon og undervisning, for Katja er gravid. ”Vi glæder os helt vildt til august, hvor vi skal være forældre”, fortæller han. Og selv om det kræver en omstilling af det liv, de to lever nu, er det det værd. ”Barnet kommer selvfølgelig i første række, men vi stopper hverken med at udvikle os eller undervise, for det er en del af den forretning, vi har, og har vi ikke den, kan vi ikke skabe så godt et liv for vores nye baby”. Heldigvis er personalet i salonen klar til at overtage Katjas opgaver en tid, og de to er ikke i tvivl om, at personalet sagtens kan klare salonen, når Kristian er ude. Når det gælder fremtidsdrømmene, står der for Kristians vedkommende flere saloner på ønskelisten. ”Min mor fortalte mig, at jeg engang som 10-årig sad med morfar. Jeg sagde, at jeg ville være frisør som ham, men at jeg ville have flere saloner. Men det er nok min drøm, mere end det er Katjas”. Men idéer til videreudvikling skorter det ikke på. Katja er 30, og jeg er 29 år, så der er jo masser af år at lege i endnu”.

”Det er super fascinerende. Her ses klassiske looks kombineret med punk, og selv om man kan hente god inspiration i Danmark, og selv om jeg holder af den skandinaviske stil, så er vi et lille land, og vi tænker mere over, hvad naboen siger, end man gør i London, hvor man oplever et sammenkog af verdens kulturer; asiatere, indere, skandinavere med meget mere”, lyder det fra Kristian, der indimellem godt kunne tænke sig, at de danske mænd og kvinder var lidt mere modige. Spørger man til Thisteds mænd og kvinder, anser Katja og Kristian dem for at være langt fremme. ”Vi ser fyre med krøller og tungt pandehår, og piger med avancerede farver og klipninger”. De er ikke i tvivl om, at det er frisørerne, der er med til at skabe moden. ”Og så har vi mange, der kommer hjem på weekend fra København eller århus for at blive klippet. De tør måske lidt mere, og de viser sig så i byen med deres nye frisurer, og det inspirerer”. 22 > Vi tænker anderledes

Shape

Dry/Damaged Katja og Kristian mener, det handler om at skille sig ud fra mængden, og at skabe en salon, der matcher målgruppen. “Samtidig skal vore frisører være de bedste!”, siger de.

Østre Rosten 102, N-7075 Tiller, Norge Tlf: 80 88 57 49 • www.WAREHOUSE.no


FIND DINE HÅRMODELLER HURTIGT OG NEMT UNDGÅ INDKØBSCENTRE OG PINLIGE SITUATIONER I DIN SØGNING EFTER HÅRMODELLER, FIND DINE HÅRMODELLER MED FÅ KLIK PÅ HÅRMODELLER.DK.

Kontakt hårmodellerne som passer nøjagtig til dine fremtidige opgaver og behandlinger ved at bruge søgefunktionen.

Opret din egen prol og få adgang til alle vores hårmodeller og læringsværktøjer: Du kan uploade billeder og tegninger, samt udfylde skemaer for at dokumentere det arbejde, du har udført på hårmodellerne. Salonejere og frisørmestre kan give sine elever mulighed for at koncentrere sig om det som er vigtigt i faget – læring, erfaring og praktisk udvikling!

KONKURRENCE

GRATIS

VIND 1 ÅRS MEDLEMSKAB PÅ HÅRMODELLER.DK HVOR MANGE HÅRMODELHOVEDER KAN DU FINDE I HAIR MAGAZINE?

A: 10

B: 25

C: 35

HOVEDERNE I ANNONCERNE TÆLLES IKKE MED Skriv dit svar på Hair Magazines facebookfanside www.facebook.com/hairmagazine.dk. Hvis du ikke har en facebookprol, kan du sende dit svar til Charlotte, til cg@freeminds.dk. Konkurrencen afsluttes 23. maj 2011 og vinderen vil blive annonceret på hårmodeller.dk 24. maj 2011.

DU KAN REGISTRERE DIG GRATIS PÅ

HÅRMODELLER.DK

OG FÅ 2 MÅNEDER GRATIS

UDEN BINDING ! SCAN QR-KODEN MED DIN SMARTPHONE OG SE MERE PÅ HARMODELLER.DK

BRUG TIDEN UNDER UDDANNELSEN TIL AT LÆRE, IKKE LEDE!


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

se flere billeder på

hairmagazine.dk

Det vigtigste er begejstringen

Michelle er kun 23 år, og endnu ikke færdiguddannet, men hun driver sin salon med stor ekspertise. Således har hun netop nyindrettet salonen i Tølløse, så den fremstår moderne og spa-agtig, for Michelle tror på, at fremtiden byder på saloner, der kombinerer frisørfaget med wellness.

Stolene ved behandlingspladserne valgte Michelle bl.a. fordi det er helt nye modeller fra i år, og fordi de endnu ikke står i nogen saloner. ”Det er da lidt sjovt”, siger hun.

For næsten fire år siden kom Michelle Hansen i lære i sin egen salon, Modefrisøren i Tølløse. Til april er den 23 årige Michelle udlært – på flere måder end én, for hun er ikke i tvivl om, hvad der skal til for at drive en god salon. Bl.a. har hun netop nyindrettet salonen, så den fremstår lys og moderne – helt i tidens trend, og så er hun ikke i tvivl om, at det vigtigste element i forhold til at drive en salon er begejstringen. Hun indrømmer, at det ind imellem har været lidt svært både at være chef og lærling, og hun glæder sig til at være uddannet og dermed bedre rustet til netop at drive sin egen salon. ”Når man er elev, er det ikke 26 > Det vigtigste er begejstringen

in v enta r

Betjeningsplads er Betjeningsstole Massagevaske Disk Springvand Diverse invent ar Pris i alt Alle priser er ex

cl. moms.

Én ting, Michelle dog ikke havde svært ved at tage stilling til var, at salonen skulle nyindrettes, og hun var heller ikke i tvivl om, at Bella Vista skulle stå for indretningen. ”Jeg havde set de mange indretninger i Hair Magazine, som Bella Vista har stået bag, og jeg synes, mange af dem udstrålede lige det, jeg ønskende mig af min salon. Derfor faldt valget på dem”, fortæller Michelle. Og hun fortæller, at før renoveringen så salonen ud, som den har gjort de sidste 28 år. ”Så en nyindretning var hårdt tiltrængt”, siger hun med et smil.

kr. 250.000

Michelle er færdig som frisør til april, men hun er ikke i tvivl om, at hun er klar til at drive sin egen salon.

At investere i en nyindretning kan Michelle kun anbefale. Siden januar har hun fået både flere og yngre kunder i salonen.

altid let at sige ting til de uddannede frisører, som en chef typisk skal tage sig af. Samtidig har jeg hele tiden haft min egen helt klare mening om, hvordan tingene skulle være, så det har ind imellem været vanskeligt.

kr. 50.000 kr. 50.000 kr. 90.000 kr. 24.000 kr. 20.000 kr. 16.000

Lys, flot og eksklusiv Selv kalder hun sin nye salon for flot, lys og rummelig og lidt eksklusiv, og selv om der er andre frisørsaloner i Tølløse, ser hun de mere moderne saloner i Holbæk og Roskilde som sine konkurrenter. Og Michelle har helt klart en plan for, hvad hun vil med sin salon. ”Vi har allerede hudpleje og make-up i salonen, og min plan er at udvikle salonen, så den ikke bare er en frisørsalon men en wellness salon. Derfor kalder vi den faktisk også Modefrisøren wellness”, fortæller Michelle. At skabe en rolig, dejlig og spa-agtig atmosfære, har været Michelles mål med den nye indretning, og således spilles kun no-stress og medi-

I fremtiden er frisørsalonerne i højere grad wellness saloner, mener Michelle, der tilbyder både manicure og pedicure, og mens håret farves, kan kunden få lagt en ansigtsmaske o.s.v.

tations musik i salonen, ligesom et springvand sørger for den naturlige musik af rislende vand. Salonen er hvid i hvid, men det er ikke de stringente, rette linjer, der præger rummet. ”Jeg kan godt lide det romantiske og hyggelige samtidig med at det selvfølgelig skal være supersmart og nyt, og den kombination, synes jeg, vi har fået skabt”. Salonen havde en bærende væg, der adskilte godt 20 kvm. af rummet fra resten af salonen. Den blev delvist revet ned, og i stedet blev der muret tre buer i væggene. Disken er heller ikke firkantet men buet, og stolene er rundede og bløde i formerne. Det vigtigste er begejstringen < 27


OSMO BERBER OIL

TM

Hårpleje med Argan Oil Et børnehjørne er der også indrettet i Modefrisøren.

Giver pleje til ødelagt hår

Samtidig er hun ikke i tvivl om, at det også giver noget til de mennesker, der arbejder i salonen, såvel inspiration som arbejdsglæde. I forbindelse med nyindretningen udvidede Michelle med en ekstra behandlingsplads, fordi hun håber på, at kunne ansætte yderligere en frisør. Således findes syv behandlingspladser og tre vaskepladser med massagestole i Modefrisøren. Bella Vista har leveret alle møblerne - også de tre skønne massagevaskestolen, som kunderne allerede elsker.

HvID Er MIN YNDLINGSFArvE Michelle er ikke til brune eller sorte saloner. ”Hvid er min yndlingsfarve. Hvid udstråler renhed, og med henblik på wellness, er det et ”must”. Samtidig synes jeg, hvidt er mere stilfuldt og eksklusivt end andre farver”. Da Michelle med hjælp fra sin far tog fat på at renovere salonen blev ALT revet ned og smidt ud. ”Da vi først havde besluttet os for, at der skulle ske noget, besluttede vi også, at det ikke skulle gøres halvt”. Med hjælp og inspiration fra Claus Trampedach fra Bella Vista blev der valgt helt nye møbler til såvel reception som behandlingspladser og massagestole til vaskepladserne – faktisk er Michelle gået så vidt, at hun også har skiftet sine tidligere produkter ud med Schwarzkopf fra Bella Vista. ”Vi har haft et super fint samarbejde, med masser af inspiration og ping pong omkring, hvordan salonen skulle se ud”. Inden indretningen for alvor kunne ske, blev der etableret nyt gulv, et ”fake” flisegulv, der understreger den spa-agtige atmosfære, og nyt loft – eller rettere, det etablerede Michelles far, mens Michelle var på skole. Men hvor Michelle for alvor havde brug for Claus var, da hun skulle overtale sin far til, at de barokinspirerede spejle, der sidder ved behandlingspladserne, var en god idé. ”Faktisk var det spejlene, jeg bestemte mig for allerførst, og det er dem, der har dannet basis for indretningen, men min far synes bestemt ikke de passede ind. Jeg derimod synes, at når alt andet er stilet, er det en smuk kontrast med de barokagtige, gammeldags, malede spejle. Og det endte vi da også med i fællesskab at få overtalt min far til”, fortæller Michelle med et smil på læben.

Letvægtsprodukt

WELLNESSUDvIKLINGEN Selv om Michelle først er udlært til april, er hun allerede i gang med endnu en uddannelse som biostetiker igennem La Biostetique. I salonen er etableret en ”hudkabine”, og det er muligt at få både manicure og pedicure. ”Jeg tror på, at fremtidens saloner skal kunne tilbyde hudpleje i stolen. Mens håret farves, kan kunden få lagt en ansigtsmaske o.s.v.”, mener Michelle.

Reducerer tørretiden og giver

forøget kontrol

Hun er helt klar på, at det handler om at give kunden noget ekstra. Derfor tilbyder hun også alle sine kunder et gratis touch-over med maksimum tre produkter, når de bliver klippet eller andet. ”Make-up’en understreger den nye frisure, kunderne får nogle make-up tricks med på vejen. De er super glade, og ofte sælger vi tilmed make-up produkterne til dem, når de ser resultatet”. Efterfølgende har det også en indflydelse på forretningen, for som Michelle forklarer det: ”Det kan være de den ene gang køber shampoo og balsam, det er ikke nødvendigt næste gang, men så køber de en læbestift eller en mascara i stedet. Makeup’en skaber salg i butikken, det gør at man kan tjene mere på de samme kunder, og samtidig føler de, de får en god service”. Derfor ansætter Michelle heller ikke ”almindelige” frisører. De skal være interesserede i hudpleje og make-up. ”Så skal jeg nok sørge for at de kommer på kurser, hvor de kan lære det”, siger Michelle, der virker noget ældre og erfaren end hendes 23 år.

Indeholder UV-beskyttelse

Selv siger hun også, at hun nok er ”lidt forud for sin alder”. ”Men lysten og modet til at lede og lave om på gamle vaner, er kommet hen ad vejen”, fortæller hun, og siger selv, at hun ind imellem godt kan være en ”skrap kælling”, ikke mindst når det kommer til at holde orden og rydde op i den nye salon.

MASSEr AF NYE KUNDEr Siden Modefrisøren stod færdig og nyindrettet i januar, har Michelle faktisk fået rigtig mange nye og ikke mindst yngre kunder, der nu kommer ind, fordi der er sket noget nyt, og fordi salonen har fået et meget mere moderne og spændende udtryk.

”Jeg er øm over min nye salon. Jeg hader, når der roder, og jeg hader, når der mangler produkter på hylderne. Det skal man være OBS på. Samtidig går jeg meget op i mersalg, for det er der, man kan tjene sine penge”, siger Michelle og understeger, at det jo tydeligt fremgår af regnskabet, hvor meget ekstra man faktisk kan tjene bare ved at gøre sit arbejde.

”At få renoveret salonen har været en rigtig god forretning for mig, så det kan jeg kun anbefale andre at give sig i kast med”, lyder det fra Michelle med overbevisning i stemmen.

”Det kræver ikke noget ekstra at spørge, om kunden mangler en shampoo til sit nyfarvede hår, salonen tjener penge, og frisøren selv tjener flere penge, og så kan det jo ikke være bedre!”

28 > Det vigtigste er begejstringen

Giver funklende glans og ultra bløde resultater

WWW BELLA-VISTA.DK BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Find den rigtige hårmodel Det betyder meget for både frisører og frisørelever, at finde den helt rigtige model til et show eller til en opgave. Med den rigtige model, behøver man ikke gå på kompromis og tilpasse sine idéer de muligheder, man har, som det ofte er tilfældet. Hårmodeller.dk er en ny hjemmeside, der netop kobler frisører sammen med hårmodeller, og som tilmed rummer et effektivt værktøj for frisørelever.

En win-win situation. Sådan kalder Charlotte Granlund den nye hjemme­ side Hårmodeller.dk, en portal der kobler frisører og frisørelever sammen med mennesker over hele landet, der gerne vil være hårmodeller; unge som gamle, korthårede som langhårede og mænd som kvinder.

udvikle sig selv og salonen”, fortæller Charlotte Granlund, der står bag den nye hjemmeside. Charlotte har selv været frisør, men måtte opgive det på grund af pro­blemer med ryggen. Det betyder ikke, at hun ikke fortsat brænder for faget, og netop derfor lancerer hun nu Hårmodeller.dk.

”Det er altid et problem for frisører og frisørelever at finde hårmodeller, og fra min egen tid som aktiv frisør husker jeg, at man bruger uforholdsmæssigt meget tid på netop at finde hårmodellerne; tid, der ellers kunne have været brugt i salonen på at behandle kunder eller på at

Allerede nu findes godt 1.000 hårmodeller registreret på hjemmesiden, og planen er, at der inden for et år vil ligge omkring 8.000-10.000 navne på danskere fra hele landet, der ønsker at være hårmodeller, på hjemmesiden.

30 > Find den rigtige hårmodel

Charlotte Granlund står bag den nye hjemmeside hårmodeller.dk, der kobler frisører og hårmodeller sammen.

Find den rigtige hårmodel < 31


På hårmodeller.dk ligger også et værktøj målrettet frisøreleverne, hvor de kan gemme deres opgaver og sende links til deres vejledere.

Til shows og elevoplæring Idéen er, at hårmodeller kan bruges til alt fra shows til elevoplæring, og derfor beskriver modellerne også sig selv ganske indgående på hjemmesiden, ligesom der ligger fotos af modellerne. Frisørerne kan eksempelvis også tage hensyn til tøj- og skostørrelse i forbindelse med et show, ligesom der står beskrevet, hvor meget modellerne vil være med til, at der bliver gjort ved håret; om en langhåret model eksempelvis vil klippes korthåret, eller om modellen er villig til at få farvet håret. ”Det gør frisørerne i stand til at finde den helt rigtige person til den enkelte opgave”, lyder det fra Charlotte Granlund. Men planen med Hårmodeller.dk er også at skabe et læringsværktøj til frisørelever. Et sted, hvor frisøreleverne kan oploade billeder af de hårmodeller, de laver f.eks. i forbindelse med en opgave på skolen, og hvor de kan lægge deres dokumentation for både klipning og farvning i form af tegninger, tekst med videre ind. ”Og via Hårmodeller.dk er det også muligt at sende en mail med et link til opgaven, med billeder og dokumentation, til den elevansvarlige i salon­en eller på skolen, som så kan give en tilbagemelding via hjemme­ siden”, fortæller Charlotte Granlund, der fik idéen til Hårmodeller.dk for tre år siden, dels fordi hun fandt det alt for besværligt at skulle holde styr på alle sine billeder, dokumentation og tegninger i ringbind, der kunne glemmes, blive krøllet i tasken o.s.v. ”Det er jo meget lettere at gøre alt det via internettet”, siger hun. ”Og dels fordi man ikke mindst som elev skal bruge rigtig mange hårmodeller, og der er jo grænser for, hvor mange frisørbehandlinger, man kan udsætte sine venner og familie for”, siger Charlotte med et smil, og tilføjer, at hun husker det som en meget lidt morsom opgave at skulle rundt på gaden eller i centeret og spørge tilfældige forbipasserende, om de ville være hårmodeller. 32 > Find den rigtige hårmodel

“...der er jo grænser for, hvor mange frisør­ behandlinger, man kan udsætte sine venner og familie for” - Charlotte Granlund Charlotte har besluttet at køre med et introduktionstilbud, hvor frisører og frisørelever kan være med på og afprøve Hårmodeller.dk helt gratis, de første to måneder efter de har oprettet en profil – og derefter kan man selv vælge om man vil fortsætte med at benytte Hårmodeller.dk. ”De kan prøve at finde modeller, og de kan afprøve værktøjet. Senere vil det dog koste lidt at være med”, forklarer Charlotte, der har et ønske om, at Hårmodeller.dk bliver et så uundværligt værktøj, at det er mestrene, der betaler for, at eleverne benytter det.

KEVIN.MURPHY ER EN SERIE AF MODERIGTIGE HÅRPLEJEPRODUKTER TIL SALONER, SOM ER UDVIKLET AF KEVIN MURPHY TIL AT OPFYLDE PROFESSIONELLE HÅR STYLISTERS SÆRLIGE BEHOV.

fremstilles i videst muligt omfang af vedvarende og bæredygtige ressourcer, herunder rene essentielle olier, økologiske ingredienser, planteudtræk og naturlige antioxidanter. ALLE KEVIN.MURPHY-HÅRPRODUKTER ER NATURLIGVIS FRI FOR SULFATER OG PARABENER.

Alle shampoo-, conditioner-, hårkur- og stylingprodukter i KEVIN.MURPHY-serien bygger på den samme filosofi som hudplejeprodukter og indeholder kun de bedste naturlige ingredienser, som giver fantastiske muligheder for at skabe det perfekte look til ethvert hår. Produkterne

Ingredienserne i KEVIN.MURPHY-produkter kommer fra globale småproducenter eller producenter, som anvender organiske eller ØKOLOGISKE PRINCIPPER for dyrkning og høst, og som er med til at sikre, at alle vores produkter er af den absolut bedste, naturlige kvalitet.

”Det giver klart eleverne mulighed for at dygtiggøre sig, uden at det koster så meget tid som tidligere, og den tid, de får tilovers, kan de bruge konstruktivt i salonen”, siger hun. ”Det pres, en frisørelev har til at skulle lære, er stort. Og når de så derudover skal ud og lede efter hår-

KEVIN.MURPHY forhandles af: ICON Hairspa A/S • Energivej 3 •4180 Sorø • Ordretlf: 57 66 01 00 • www.iconhairspa.dk


“Det er alfa og omega, at man kan finde den rigtige hårmodel til opgaven.” - Charlotte Granlund

Med hårmodeller.dk skal frisøren ikke bruge så meget tid på at finde den rigtige hårmodel. Og den vundne tid kan i stedet bruges effektivt i salonen.

modeller, så øges dette pres. Jeg håber, at jeg med siden Hårmodeller.dk kan tage noget af dette pres af frisørelevernes skuldre, så de i stedet kan bruge tiden på at dygtiggøre sig”. WIN-WIN SITUATION For modellerne betyder det, at være en del af Hårmodeller.dk først og fremmest, at de kan få en række gode, sjove oplevelser, og samtidig kan de blive klippet og farvet billigere end normalt – ganske som det er i dag. Når frisøren skal bruge en model, kan der søges på en række kriterier som hårlængde, hårstruktur, om de vil farves, hvor kort håret må klippes o.s.v. samt selvfølgelig, hvor i landet modellen befinder sig, og hvor langt modellerne er villige til at rejse. Det sparer frisøren og frisøreleven for en masse tid. Og så betyder det rigtig meget med gode hårmodeller. ”Har man som frisør eller frisørelev besluttet sig for noget, og må man så herefter tilpasse sit arbejde – måske endda sænke sine kriterier - til den model, man nu kunne finde, er det ærgerligt. Derfor er det alfa og omega, at man kan finde den rigtige hårmodel, der passer til lige netop det, der skal laves”. 34 > Find den rigtige hårmodel

Spørger man Charlotte, om frisørerne vil risikere at miste kunder på at Hårmodeller.dk nu findes, svarer hun klart: ”Nej, uanset hvor mange, der lægger deres profil op på Hårmodeller.dk, vil behovet for hårmodeller være konstant. Man bruger jo ikke flere modeller, fordi der er nemmere tilgang til dem, man bruger dem, når behovet er der. Dermed mister frisørerne ingen kunder på den konto. Det giver dem blot en enkel og bedre mulighed for at vælge den helt rigtige model”. Og selv om Hårmodeller.dk nu er oppe at køre, stopper Charlotte ikke her. Hun arbejder videre på at skaffe flere hårmodeller, og hun vil løbende optimere siden – ikke mindst efter in-put fra brugerne. ”Det er vigtigt, at vi dækker de behov, frisørerne har på bedste vis”, siger hun. Således har hun også bestræbt sig på, at siden er let at bruge – også selv om man ikke har det vilde computerkendskab. ”Vi har søgt at gøre det enkelt og overskueligt samtidig med, at vi har forsøgt at få alle de elementer med, som vi føler er relevante”. Således findes der også en række skemaer, som frisøreleverne kan bruge, når de skal dokumentere en klipning eller en farvning. ”Det er ikke et ”must” i Danmark, at man bruger skemaerne, men det er et rigtig godt hjælpemiddel, de kan bruge, når frisurerne og behandlingerne skal tænkes igennem og efterfølgende skal kunne forklares ”, forklarer Charlotte. Og i øvrigt så kan frisøreleverne lægge alle opgaverne op på sitet, hvor de gemmes så længe, man er en del af Hårmodeller.dk.


Tekst > Pia Finne & rie Scheuermann Christensen

bliv fan af Hair magazine på www.facebook.com/hairmagazine.dk ...if you care for your hair!

købenHavns frisørskole er det fedeste sted friha akhtar blev vinderen af Hair magazines facebook-konkurrence, der gik ud på at finde den bedste historie om en frisørskole. friha fremhæver såvel ledelsen som atmosfæren og muligheden for at udvikle sig og lære. Hvorfor er netop den frisørskole, du går på den bedste? Sådan lød spørgsmålet til en konkurrence, som Hair Magazine netop har afviklet på Facebook, hvor alle i frisørbranchen havde mulighed for at deltage. Den bedste historie blev fortalt af Friha Akhtar, der går på Københavns Frisørskole. Friha Akhtar er 30 år, og da hun begyndte på skolen, var det på aftenholdet, fordi hun havde arbejde ved siden af. ”Da jeg mistede mit arbejde var skolens ledelse super til at hjælpe, så jeg i stedet kunne komme på dagsholdet”, fortæller Friha, der ser skolen, ledelsen, lærerne og eleverne som én stor familie, hvor alle respekteres for deres forskelligheder, og hvor alle spiller rigtig fint sammen. Friha er tilknyttet skolens nye salon på Valby Langgade, og hun elsker, at have med kunderne at gøre.

”Jeg holder meget af det kreative ved faget og ikke mindst at tale med kunderne og sætte mit eget præg på kunderne. Det fedeste er en kunde, der kommer ind og som ikke rigtig ved, hvad hun vil, og hvor man så kommer et med forslag. Og når kunden ser resultatet, får hun det specielle tilfredse smil på læben. Det gør mig super stolt og det er fedt”. Friha fortæller, at ledelsen lytter meget til eleverne på skolen, og at der gøres rigtig meget, for at eleverne har de bedste materialer at arbejde med. ”Vi har f.eks. lige fået en aftale med ghd om, at vi arbejder med deres stylingjern. De kommer og underviser os, vi får besøg af deres teknikere, og indsigten kan vi bruge i salonerne”. AFSLAPPET MILJø Der er 70-75 elever på forskellige niveauer på skolen, og Friha fortæller at miljøet er afslappet og rart. Men mest af alt fremhæver hun den team spirit, der er. ”Vi arbejder sammen om at skabe de gode resultater”, siger hun. Selv er Friha allergladest for farveteknikkerne, fordi det er en udfordring, der sker meget på området, og det er spændende at bruge de nye teknikker på kunderne. ”Men en kreativ klipning, der understreger personligheden og farven er også sjovt”, siger hun. Når Friha er færdig på skolen om 6-7 måneder er hendes helt klare plan at blive selvstændig frisør. ”Det er det, jeg arbejder målrettet efter, og derfor er det så fedt med kombinationen af produktsalg, service og kommunikation, og at vi praktiserer det på rigtige mennesker hver dag”. OM KøBENHAvNS FrISørSKOLE Københavns Frisørskole er et privat uddannelsesinstitut, som siden sin start i 2001 har tilbudt den professionelle 1-årige Frisøruddannelse og kurser inden for hår og make-up. Man tilbyder en intensiv frisøruddannelse, basiskurser indenfor make-up og frisørfagets færdigheder, hvor du bliver undervist af højt kvalificerede og erfarne undervisere, samt gæstelærere fra både ind- og udland.

Think green!

Vinderhistorien fra Facebook.

36 > Facebook

Tlf. 97 22 33 44


bliv fan af Hair magazine på www.facebook.com/hairmagazine.dk

HH SIMONSEN®

Travel Styler

arbejder du i en unik salon? - vind en frisørsaks fra HH simonsen® samt omtale i Hair magazine Hair Magazines facebook-konkurrence sætter denne gang fokus på salonen og kårer den flotteste, sjoveste og mest moderne salon. Alt du skal gøre er, at uploade et billede af din salon på vores facebook-fanside; facebook.com/hairmagazine.dk, og så har du mulighed for at vinde en BK55 frisørsaks fra HH SIMONSEN®, samt omtale i Hair Magazine. Fotograf > Hanne Paludan Kristensen Salon > Avantgarde Coiffure

Konkurrencen er opdelt i tre underkategorier, hhv. den ”Sjoveste”, ”Flotteste” og ”Mest moderne” salonindretning. SÅDAN DELTAGEr DU: Du skal uploade et billede på Hair Magazines facebook fanside: www.facebook.com/hairmagazine.dk af din salon eller salonen du arbejder i, samt beskrive i hvilken kategori du ønsker at deltage. Når du har uploadet dit bidrag, bedes du sende en e-mail med dine kontaktoplysninger til: jb@freeminds.dk. Konkurrencens bedste bidrag inden for hver kategori vinder eksklusiv omtale/interview i Hair Magazine og på hairmagazine.dk (3. udgave 2011), samt en BK55 frisørsaks fra HH Simonsen. K ÅrING: Konkurrencen slutter den 21. april 2011 klokken 12.00 og vinderen offentliggøres på vores facebook-fanside den 22. april 2011.

Er din salon helt speciel – Deltag i konkurrencen og vind en frisørsaks.

deltag og vind

Vi leder efter unikke saloner!

en Edges BK frisørsaks. Saksene er sponsoreret af HH SIMONSEN®

KONKUrrENCEKrITErIEr: Vinderne kåres ud fra en subjektiv vurdering af de indsendte billeder, der deltager i konkurrencen.

deltag i konkurrencen om 1 års medlemskab på Hårmodeller.dk!

INCLUDING a Make-Up Pouch

129,-

Vejl. udsalgspris kr.

Hvor mange hårmodel-hoveder kan du finde i Hair Magazine? (Hovederne i annoncerne tælles ikke med) A: 10, B: 25, C: 35 Skriv dit svar på Hair Magazines facebook-fanside www.facebook.com/hairmagazine.dk. Hvis du ikke har en facebookprofil, kan du sende dit svar pr. e-mail til cg@freeminds.dk

®

Der tages forbehold for eventuelle trykfejl. 38 > Facebook

HH SIMONSEN® er et registreret varemærke i EU og Norge.

HHSIMONSEN.Dk

Se mere på www.hhsimonsen.dk eller ring 73 75 10 00


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Styling skaber image

Hair Magazine var med, da musikvideoen til superhittet Sjus blev optaget med Ida Corr, Camille Jones, DJ Kato og Johnson, og vi fik en snak med Mark Anderson, der står for stylingen af Ida Corr. ”Lige nu er hun i gang med et stilskift fra smuk kvinde til smuk kvinde med kant”, fortæller han.

Når Ida Corr går på scenen, ses til en premiere, laver pladecovers eller stiller op til pressemøder, er det Mark Anderson, der har stået for stylingen. Og derfor var det selvfølgelig også ham, der var med, da Ida Corr skulle indspille en musikvideo til superhittet Sjus sammen med Camille Jones, DJ Kato og Johnson. ”Jeg har arbejdet sammen med Ida Corr de seneste 3-4 år, og vi har fået opbygget et tillidsforhold, der gør, at jeg stort set har frie hænder”, fortæller Mark – selvom der naturligvis er elementer, der skal tages hensyn til. Ikke mindst Idas image, men også, hvordan hun så ud på det seneste pladecover og meget mere. ”Ida har afrohår og det i sig selv er en positiv udfordring”, lyder det fra Mark, der holder meget af at lave de lidt anderledes ting. ”Det er en af de store fordele vi har som frisører: Mulighederne er enorme, hvis man vil”. Mark Anderson arbejder sammen med L’Oréal Professionnel, og når han f.eks. laver musikvideoen, er det også L’Oréal Professionnels produkter, han bruger. Og Mark Anderson arbejder så fint sammen med Ida Corr, at han også er med, når hun optræder såvel i Danmark som i udlandet. 40 > Styling skaber image

”Faktisk er Ida Corr større i udlandet end i Danmark. Netop nu ligger hun på 3. pladsen på UK Top 10 foran Lady Gaga”, fortæller Mark. Og med succes følger kampagner for kosmetik, musikvideoer og hele merchandisedelen. Stilskift Ida Corr begyndte sin karriere som en lille pige, der vandt MGP. I dag begår hun sig på den internationale dance- og housescene. ”Hendes ”problem” er faktisk, at hun er så smuk”, fortæller Mark, for der skal mere kant på hendes udtryk. ”Ida er af natur den smukke, skønne pige, alle kan lide med de smukke brune øjne. Det har vi nu givet en kant i Sjus-videoen. Vi har barberet siderne af hende, for at skabe et mere råt udtryk – og samtidig bevare det eksklusive og lækre”. I Sjus-videoen skulle Ida Corr have tre looks. De første skulle være eksklusivt og lækkert. Det skabte Mark ved at lade Ida have glat, løst hår. I øvrigt, fortæller han, er det allermest tids­ krævende ved at style Ida, at preparere hendes hår. ”Det tager godt halvanden time at glatte det inden vi kan begynde at style”.

Mark Anderson stylede Ida Corr, da musikvideoen til Sjus skulle indspilles.

Styling skaber image < 41


Ida Corr og Camille Jones i fuld gang med at blive stylet.

Videoen diskuteres intenst.

Åbner nyt unikt univers for kunder og professionelle. Skaber øjeblikkelige resultater. We are in love! MIKE & KRISTINN Mugshot

Der lægges sdiste hånd på settet og kameraerne.

Mark Anderson samarbejder med L’Oréal, og han bruger udelukkende L’Oréals produkter, når han styler Ida Corr.

Johnson og DJ Kato er også med i Sjus-videoen.

Så er Ida klar til at give den gas.

Look nr. to er mere råt, og Idas nye markante, korte sider kommer til sin ret i selskab med en Chanel-hestehale.

hagelig, at der skabes en super atmosfære på settet, og Camille Jones har samme vindende personlighed, så der var en super stemning”.

Sidste look er endnu mere råt og diktatoragtigt, hvor Ida står med en mikrofon, Elvis-krølle i fronten og Chanel-knude i nakken. Alle Ida Corrs kjoler er designet af David Andersen, som Mark og Project no. 1 også har et fast samarbejde med.

Mark har arbejdet sammen med en række danske kunstnere, bl.a. Medina, hvor han skabte Medina-pagen. ”Jeg har det sådan, at jeg elsker at arbejde sammen med de kunstnere, der kan lide at arbejde sammen med mig. Jeg behandler dem som kunder. Jeg siger, hvad jeg vil lave, og jeg siger også, hvad jeg ikke vil lave, og det skaber et rigtig godt tillidsforhold. Men i princippet er der plads til alle dem, der vil lege i mit univers”.

STOrE PErSONLIGHEDEr Når en produktion af den størrelse, som musikvideoen til Sjus er, skal løbe af stablen begynder man kl. 6 om morgenen med preparering, tilretning med videre. ”Og så er der meget stor forskel på, hvilke stjerner man arbejder sammen med”, fortæller Mark for de er alle personligheder. Når det gælder Ida Corr kalder Mark hendes personlighed for altoverskyggende på den positive måde. ”Hun er ganske enkelt så sød og be42 > Styling skaber image

I øvrigt var det også Mark Anderson, der stod bag stylingen af hele holdet; Kato, Johnson, Camille Jones og Ida Corr, da de optrådte til Zulu Awards. ”Men Kato og Johnson skulle jo bare poleres, så arbejdet lå i stylingen af Camille og Ida”, lyder det fra Mark med et smil.

www.salonsupport.dk - Telefon 36 16 16 09


Sassoon

luxe collection

Find dine h책rmodeller p책

H책rmodeller.dk !


toni&guy

CONNECTINGHAIR LANCERER

HAIR EXTENSION

HELT NYE EXTENSION SYSTEMER

TILBUD 1

HAIR EXTENSION

MORE THAN LONG HAIR

FASHION TAPE SYSTEM KØB 6 FARVER I TAPE SYSTEM 15 CM

collection

OG EN FARVERING

1

5

3

15

9

25

OG VI FORÆRER DIG 1 STK. SALON DISPLAY

TIL VÆRDI 595,Tilbudene gælder til og med fredag den 13. maj 2011.

TILBUD 2

FASHION CLIPS SYSTEM KØB 3 FARVER I CLIPS SYSTEM OG EN FARVERING

1

7

25

OG VI FORÆRER DIG EN fuld hair extension clips system

TIL VÆRDI kr. 399,HVIS DU KØBER BEGGE TILBUD!!! ER DU MED I LODTRÆKNINGEN om en uge’s ferie

FOR 2 TIL SPANIEN CONNECTINGHAIR

inkl. fly & ferielejlighed i 7 dage.

RING TIL COSMOBELL på tlf.: 97 22 33 44

SCANDINAVIA

danmarks

Center

GRATIS

Frisørland.dk tilbyder dig rådgivning & indretnings forslag af din nye salon - helt gratis! Kontakt indretningsekspert John V. Pedersen, tlf. 61 61 73 61 eller jp@frisorland.dk om netop dit projekt. Klik ind og se månedens tilbud

w w w. f r i s o r l a n d . d k ®

Aalborg - Sofiendalsvej 83 - 9200 Aalborg - 61 61 73 63 Viborg - Livøvej 10a - 8800 Viborg - 87 27 10 60 Vejle - Skomagervej 2 - 7100 Vejle - 61 61 73 61 Odense - Klokkestøbervej 15 - 5230 Odense M - 66 17 30 38 København - Dampfærgevej 13 - 2100 København Ø - 61 61 73 61


Messy look HH Simonsen Extreme Mud er en ny stylingvoks, som giver en ultra kraftigt styling samt hold til håret. Den giver dit hår et super cool look, uden at det virker overstylet. Hold faktor 4.5 giver dig et kraftigt/solidt hår, som kan holde styr på frisuren hele dagen.

Krystal colors De lækre og eksklusive Shu Uemura, Hanabi hårplejeprodukter kommer i en limited edition i en smuk krystal emballage, hvor de flotte farver fremstår fint. Pris 310-410 kr.

Hvide trøfler og perler Hvide trøfler og perler er på ingredienslisten, når det gælder produkter fra Farouk royal Treatment by Chi, der forhandles af Danhair. Serien omfatter produkter til vask, pleje og styling og hold.

Haircare

DEr Er MASSEr AF FOKUS På DEN PErSONLIGE PLEJE OG STYLING. NYE FArVESErIEr SES MED NUANCEr, DEr MATCHEr TIDENS TrENDS, OG NYE STYLINGPrODUKTEr, DEr LæGGEr OP TIL INDIVIDUALISME OG PErSONLIGHED I FrISUrEN. OG Så Er DE FørSTE NYE SOLBESKYTTENDE HårPrODUKTEr I DENNE SæSON OGSå KOMMET På MArKEDET. De lysere tider Vi går lysere og flere solrige timer i møde og i den forbindelse lancerer Schwarzkopf Professional præsenteret af Bella Vista en ny og flot udgave af solserien BC Sun Protect – hårprodukter, der beskytter og plejer håret mod salt og klor samt solens stærke stråler. Pris 149 kr. Portionspakket permanent Salonsupport lancerer Affinity – en ny permanent fra Affinage. Permanenten er nem og portionspakket med variabel trækketid. Den indeholder en avanceret lugtfjerner og fugtgivende ingredienser.

Hjælp på vej Dette forår lancerer Série Expert fra L´Oréal Professionnels et nyt, lækkert leave-in produkt, der giver dig et blødt og glansfuldt sommerhår. Takket være den nye Solar Sublime anti-frizz protective milk spray, beskyttes håret mod solens UV-stråler samtidig med den gør det nemmere at kontrollere. Pris 149 kr.

Holdbar farve Kérastase udvider reflectionserien til farvet hår med et anti-falmedeplejende hårbad, en ultralet leave-in pleje og en hårspray udviklet til at beskytte de mest delikate farver imod at falme. Serien er udviklet til at skabe mindst mulig friktion og slid på håret. Pris 205 – 230 kr. 48 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Forskellige behov Som hud har hår forskellige behov. Derfor lancerer Sebastian Professional Color Ignite, to forskellige farveplejende linjer; Mono Shampoo og Conditioner til helfarvet hår og Multi til bleget hår og hår farvet med reflekser.

The fresh line åndede r venstreh Nu også fo l udgave! eller neutra og i farver

Fleksibilitet og volumen BODY.BUILDEr mousse fra Kevin. Murphy præsenteret af ICON HairSpa giver håret fleksibelt volumen og hold. Essentiel tangerin olie danner en film om skællaget og giver ekstra glans. Fordelen ved mousse er, at det gør det lille mellemrum mellem hårene større, således at håret får et væsentligt kraftigere og fyldigere udseende. Pris 198 kr.

Hollywood hår Hvem går ikke rundt og drømmen om et sundt lækkert hollywood hår? Med Osmo’s nyeste skud på stammen, Berber Oil lanceret af Bella Vista, opnås silkeblødt og medgørligt hår – hver dag.

Swing Set

Ny generation af farver Goldwell lancerer en helt farveteknologi med intra-lipider, der genopbygger håret og reparerer det indefra. I serien findes 11 nye nuancer.

Swing Set Plus

Skønhedsritualet Orofludio præsenteret af Colomer Denmark kommer nu med fire nye plejeprodukter, så der i alt findes 5 pleje– og stylingprodukter i serien. I serien er Orofludio mask, shampoo, conditioner og shine spray. Pris 129 – 159 kr.

• Saks (5“og 5,5“) • Sculpter saks (5,5“)

Colorsits Solution Pureology er velkendt for sin fantastiske pleje af farvebehandlet hår. Nu lanceres et helt nyt backbar system, som sikrer, at din kunde får et optimalt resultat før, under og efter farvebehandlingen. En service alle farve kunder fortjener. Pris 160- 250 kr.

Kan købes via din lokale frisørleverandør Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 21 23 00 59 e-mail: post@thorsen-trading.dk Se også www.haaro.de: Baseret på forbrugertest Intra Force fra Redken giver tykkere, fyldigere hår på kun 30 dage. Den har tilpassede løsninger, som dækker behovet for alle typer af udtyndet hår. Både naturligt og farvebehandlet hår.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


Styling begynder i badet Bed Head fra Warehouse præsenterer tre serier shampoo og conditioner: Epic volume shampoo, der giver elasticitet og fylde, Hi-def Curls med curl booster og Extreme straight med straightening booster.

Redken til mænd Dishvevel fiber-creme fra Redken er ideel til at skabe den pjuskede styling til manden, som ønsker et cool afslappet look. Den giver hold, og en plejende formel giver håret en naturlig glans. Pris 240 kr.

Avant-Garde Denne nye Hempz Couture Avant-Garde serie fra Hairmix er skabt til ”nuets” trend! Og således vil den trendy og innovative kunde derfor altid finde Avant-Garde særdeles interessant. Pris 95 kr. Attitude without compromise HH Simonsen Mud giver et medium hold, som kan holde styr på frisuren hele dagen. De brasilianske olier tilfører håret pleje og næring, hvilket gør, at voksen ikke udtørrer håret. Og så er den uden parabener.

Serum til glans Mix In Shine fra Matrix er en ny glansrig serum til normalt/kraftigt hår. Håret efterlades med en langvarig intens glans, samtidig med at det bekæmper krusninger. Mix In Shine kan mikses med andre Design Pulse produkter og kan bruges i alle hårtyper. Pris 140 kr.

Beautiful Blonde Goldwell udvider sit sortiment med en innovativ fem-minutters behandling: Colorance Express Toning, der giver stribebehandliet, lysfarvet og blonderet hår et eksklusivt touch.

Cocktail Hair Med rUSK Blofoam og rUSK W8less Plus fra Hairmix kan du skabe fantastisk volumen og hold. Skal frisuren holde i mange timer eller skal du til fest, hvor der skal kreeres en flot håropsætning – så har du de helt rigtige produkter her. Pris 165 – 179 kr.

Det bedste af det bedste Med et fundament af de bedste økologiske citrusprodukter giver label.m’s Organic Orange Blossom fra ICON HairSpa dit hår naturlig hårpleje, der virker beroligende, plejende og ultra mild. Kan anvendes til daglig brug til alle hår typer.

Waterwear Redken er klar med den nye Waterwear, der med en ny teknologi, giver den bedste farvebeskyttelse under solen. Den lette formel giver desuden en naturlig frizz-fri finish.

Recovery Mange kvinder har lyst hår, enten lyse striber eller som helfarvning. Fælles for begge farvetyper er at håret ofte er dehydreret, da det mangler fugt. JOICO Moisture recovery serien fra HH Simonsen genopretter fugtbalancen i håret og genskaber et smukt og blankt hår. Pris 210 kr. Nye Gold-produkter ICON Hair Spa introducerer nye produkter fra Gold Products. Gold Earth Wax er en 100 pct. ren clay wax for helt rå og mat hårstyling, samt en lækker volumengivende og nærende, vægtløs Leave-In Conditioner på spray, der styrker håret og fastholder fugt og glans Personlig styling System Professional relancerer sin stylingsserie med nye og forbedrede formularer til den personlige styling. Serien rummer ni produkter til forberedelse, definering og afslutning af stylingen.

50 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


En gylden trend Gold rush Collection hedder en ny kollektion fra Redken med et sofistikeret farvespektrum, der spiller op til tidens gyldne toner. Den gyldne trend findes i fem nuancer.

Glamourøs fylde Alterna fra Colomer Denmark har gjort det igen: Skabt en creme, som vil give smuk og naturlig fylde, der kan holde hele dagen. Produktet hedder Full Body Volume Créme, det løfter håret ved roden og giver hold og en smuk, naturlig finish. Pris 325 kr.

Til hud og hår Argan Secret fra ICON HairSpa er et multiprodukt, der kan anvendes til både hud og hår. Olien er fremstillet af den naturlige Argan olie. Pris 168 kr.

Identity på positivlisten Den australske voks Identity, der forhandles af Danhair ApS er nu kommet på DFKF’s positivliste. Det betyder af de tre voksvarianter i serien er uden mineralske olier, parabener lanolin eller animalske ingredienser. Pris 124 kr.

Velkomm

en! Inspirere nde aften i Københ avn 11/4!

Deep Blonde Bliv klar til sommer med Deepshine Blonde fra rUSK præsenteret af Hairmix. Den lysner op til 7 toner, den tilfører pleje og glans og er meget mild mod hovedbunden. Den kan bruges med og uden varme. Pris 110 kr.

Til farvet hår Color Endure fra JOICO præsenteret af HH Simonsen opretholder din hårfarve længere, da den indeholder Multi-Spectrum Defense Complex, der plejer og beskytter farvet hår. Pris 299 kr.

Afstresser hovedbunden Alternas nye Perfect Blowout Crème fra Caviar lanceret af Colomer Denmark tæmmer krus, giver fugt og efterlader håret glansfuldt. Den plejer og sørger for at håret er lettere at rede ud. Derudover beskytter den mod varmebehandling. Pris 325 kr.

Nyhed! – Expand by LoVEs ChaNgE til mere volumen og fylde. Føler du dig tyndhåret, ønsker du mere volumen eller vil du bare skabe en spændende effekt i håret? Så er Expand med Vital Hair® noget for dig! Kombinationen af en unik fiber og en godkendt fastgørelsesmetode har skabt et produkt, der giver en helt ny oplevelse til dit hår – med mere volumen og fylde.

har du spørgsmål om Expand? Velkommen til at kontakte os på telefon:

Jylland & Fyn 2494 3130 sjælland 2112 8384 Hjertelig velkommen til Carl M Lundh – den eneste hårgrossist du behøver! Vinder af Award Essence Absolue fra Shu Uemura er en nærende beskyttende leave-in olie til tørt og kraftigt hår. Derudover er den vinder af årets hårprodukt 2010 ved Danish Beauty Awards. Det er den perfekte olie til flere forskellige hårtyper. Pris 170 kr.

Admind ApS • tlf.: +45 70 20 18 76 • www.admind.dk

info@carlmlundh.dk

Alt om hår! Som frisør finder du det meste til håret hos os: extensions, tapehår, clip-it, hårdele, trenser, hår i bundt, parykker, hårerstatninger, hair support, hair link, plejeprodukter, øjenvipper, make-up samt mange forskellige kurser til vores produktsortiment. Vil du afgive en ordre, bestille kataloger eller booke kurser – ring på 2112 8384 / Sjælland eller 2494 3130 / Jylland og Fyn, så hjælper vi dig.

carlmlundh.dk


ønsker du at høre mere om Organic, kontakt HairMix A/S på tlf. 6613 3990 eller gå ind på www.hairmix.dk

ADVERTORIAL

ADVERTORIAL

HairMix – vi gør det sjovere at være frisør…

organic koncept - et sundere valg FrISørErNE I DAG SKAL FøLGE MED TIDEN. DET Gør MAN SOM OrGANIC KONCEPT KUNDE. FOr OrGANIC DæKKEr SALONENS BEHOV FOr ALT FrA FArVEr TIL PLEJE OG STYLING.

OrGANIC CArE SYSTEMS Organic Care Systems er en yderst effektiv og plejende produktserie. Produkterne er naturbaserede og udviklet til at reparere og bevare hårets struktur. Hår, der er farvet, holder sig smukt og glansfuldt længere ved brug af serien. Organic Care Systems består af fire linjer: Status Quo Aqua Boost Power Build Soothe Plus

OrGANIC CONTrOL SYSTEMS Organic Control Systems er den første serie stylingprodukter på markedet uden indhold af plastik. Med plastikbaserede produkter mister stylingen ”formen”, og det kræver re-styling i løbet af dagen at opretholde det ønskede look. På grund af Organic Control Systems unikke formel af naturlige ingredienser bevarer håret sit naturlige udseende og bevægelse. Organic Control Systems består af seks produkter: Spray Gloss Gloss Serum Volume Mousse Glaze Spray Gel Hairspray

OrGANIC CUrL SYSTEMS En fantastisk modepermanent, som efterlader håret med fylde, volumen og naturlig blødhed og krøl. Permanenten har en god duft og er proppet med plejende, økologiske ingredienser. Den indeholder INGEN ammoniak og thioglykolsyre, og kræver kun et minimum af varelager, da aktivatoren/bejsen styrer styrken – din revisor vil elske den…!

Organic Koncept handler om omtanke for miljøet og for de ansattes miljø i salonen. Men samtidig er det en stor fordel for indehaveren, at arbejde med Organic, idet Organic ikke består af en kæmpestor farveserie og utallige styling- og plejeprodukter. For tiden er ikke til overflødige produkter og store varelagere! Som Organic Koncept kunde får man en lille farveserie med 58 farver, som giver den kreative frisør talrige muligheder for at kreere sine egne nuancer. Pleje- og stylingserien består af 23 produkter, som dækker ethvert behov som såvel frisøren som kunden måtte have. Organic rummer i øvrigt også en lysning samt en permanent. HvOrFOr OrGANIC? Ingen Ammoniak – ingen parabener – ingen høje priser - begrænset varelager. Organic-farverne dækker grå hår 100 pct. - Organic Control Systems indeholder ingen plastik – ALLE produkterne indeholder økologiske ingredienser. ”Vi kræver som leverandør en hvis standard og stor faglig dygtighed fra de frisører, der får lov til at være Organic koncept kunde”, fortæller Helen J. Tokebjerg, General Manager i Hairmix, der forhandler Organic Koncept. Organic er nemlig topprofessionelle produkter med en fantastisk historie og skabt af de allerbedste ingredienser – Så, Organic er KUN til de bedste frisører! 54 > Organic Koncept – et sundere valg

OrGANIC COLOUr SYSTEMS En lille farveserie, der både fungerer som en 100 pct. dækkende farve, men som også kan bruges som toning – en stor fordel for dig som frisør! OrGANIC CONNECT Organic Connect er en serie unikke produkter, der specifikt går ind og dækker de behov, som håret eventuelt har. Organic Connect består af fire produkter: Silver Shampoo Hydrate Leave-in Conditioner Finale Hairspray Thermal 2 Twenty

øvrige fordele med Organic Colour systems: Den er ikke tilsat unødvendige kemikalier Den indeholder ikke ammoniak eller ren resorsinol Den er hovedsageligt baseret på naturlige ingredienser Den eneste heldækkende hårfarve med økologiske ingredienser Håret får et meget naturligt og glansfuldt look Den dækker grå hår 100 pct. Den er uden ammoniak

NATUrLITE HAIr LIGHTENING POWDEr En god lysning/afblegning, som løfter op til 7 toner. Er støvfri – ingen ammoniak – indeholder hvedeproteiner for pleje af hår og hovedbund – velegnet til helafblegning og stanniol/reflekser. Organic Koncept – et sundere valg < 55


Tekst > Louise Maria Hansen Foto > Nicolas Tobias Følsgaard

sHooting af

kenny aleksandr

I dette fotoshoot er Kenny Aleksandr inspireret af den skarpe page der for tiden hitter på den røde løber såvel som i gader og stræder. De skarpe pager som topfrisøren Vidal Sassoon om nogen er kendt for, har Kenny taget et skridt videre. ”Det her med at gøre håret lige og estetisk samt skævt og uglet er jeg jo vild med – så længe leve det mystiske og ikke mindst kunsten, selv når det gælder hår!” Se flere idéer fra Kenny Aleksandrs eventyrlige verden på hans hjemmeside www.kennyaleksandr.com


Tekst > Pia Finne Foto > SG Multihus

Få en nybygget salon på et par timer

“Vil man have salon ved sit hjem, betyder den flytbare salon, at man kan sælge huset og tage salonen med.”

Et frisørhus med præcis den indretning, man ønsker. Og flytter man, flyttes salonen bare med. Fra beslutningen tages, kan huset leveres inden for en måned, og når kranen kommer, kan salonen åbnes et par timer senere”, fortæller Peter Knudsen fra SG Multihus. Kranen kommer kørende med huset og anbringer, det der, hvor du vil have det. To timer senere står du med nøglen i hånden til din egen helt fikse og færdige frisørsalon. Klar til at åbne! Frisørhuset er udviklet af SG Multihus. Idéen opstod for godt to år siden, hvor inspirationen kom fra USA, hvor der findes mange flytbare – selv meget store – bygninger. ”Den idé greb vi, og videreudviklede den til det danske marked, og i dag rummer konceptet sommehuse, pølse­ vogne, blomsterhuse og frisørsaloner samt endog flytbare vaskehaller”, fortæller Peter Knudsen. Og når det gælder salget af de flytbare frisørsaloner, har SG Multihus lavet en aftale med Bella Vista, der samtidig står for den individuelle indretning af salonerne. Dermed kan den nye salon stå på sin plads en måned efter beslutningen er truffet. Det rummer kundens ønsker Den mindste frisørsalon er 40 kvm., herefter findes et element på 60 kvm., og så kan man faktisk bygge dem sammen, så huset kan blive præcist så stort, som man ønsker det. ”Begrænsningen i de enkelte elementer ligger ganske enkelt i transporten”, forklarer Peter Knudsen. Og frisørsalonen kan rumme alle kundens indretningsmæssige ønsker. Således bygges de typisk med et toilet, et tekøkken, garderobe, centralstøvsuger, reception, tre behandlingspladser og vaskeplads, ligesom alle husene er forsynet med varmepumper, der kan sørge for varme om vinteren og nedkøling om sommeren. ”Husene er bygget op på en stålkonstruktion, der gør, at de er flytbare hele deres levetid – og vedligeholdelsesfri. Det betyder, at man faktisk kan lade frisørsalonen komme til kunderne. Kranen kommer kørende med huset og anbringer, det der, hvor du vil have det. To timer senere står du med nøglen i hånden til din egen helt fikse og færdige frisørsalon. Klar til at åbne!

58 > Få en nybygget salon på et par timer

Vil man etablere en frisør­salon i en mindre by, og det ikke går, kan man flytte den et andet sted hen. Eller har man salon ved sit hjem, betyder den flytbare salon, at man kan sælge huset og tage salonen med, så det ikke både er hus og arbejds­plads, man sælger”, lyder det fra Peter Knud-

sen. Huset er opbygget med eternitbeklædning, træ/alu-vinduer og listetag, og det skal ikke vedligeholdes i mange år. Nytænk salonens placering Mange af de flytbare frisørsaloner tænkes opsat ved private hjem, hvor man ønsker at etablere en frisørsalon, men SG Multihus har også etableret samarbejder med tankstationer og centre om muligheden for at opstille frisørsaloner der. ”Faktisk har vi en aftale med en kæde tankstationer, og ad den vej fået pladser til 55 frisørsaloner. For som med al anden brancheglidning, hvorfor så ikke kunne tilbyde sælgerne en klipning imellem møderne såvel som et måltid mad og en fuld tank benzin”, mener Peter Knudsen. Samme aftale har han lavet med et firma, der etablerer butikscentre rundt omkring i landet, samt med flere supermarkeder, og SG Multihus har allerede nu skabt en model til campingpladser, hvor frisørsalonen eksempelvis kan kombineres med et flytbart wellnesshus. ”Vi tager dialogen på såvel transport- som etableringssiden. Det vil sige, at vi sørger for byggetilladelser, hvad enten det er et offentligt sted eller i en privat have”, lover Peter Knudsen, for som han siger: ”Da vi har været på markedet i snart 40 år inden for traditionel håndværk igennem moderselskabet Snedkergården i Brørup, så har vi en god dialog mellem de tekniske afdelinger & vores tegnestue”. Så i princippet kan man ringe til SG Multihus og fortælle, at man gerne vil etablere en frisørsalon på Djursland – eller et andet sted, så sørger de for, at det kommer til at ske. Designet af huset Mens SG Multihus kæmper med byggetilladelser med videre, tager kunden og Bella Vista fat på indretningen af frisørhuset, så alt det er på plads, når tilladelsen er kommet på plads. ”Vi valgte at samarbejde med Bella Vista omkring indretningen fordi, det er deres kernekompetence – ikke vores”, fastslår Peter Knudsen, og indretningen foregår i et samFå en nybygget salon på et par timer < 59


KAN DU OGSÅ FÅ DIT HÅR TILBAGE? TO KVINDER TALER UD OM BEHANDLINGERNE, DE HVER ISÆR HAR GENNEMGÅET HOS HÅRKLINIKKEN. Helle Newman 35 år En stresset tilværelse qua en karriere som model, da jeg var i starten af 20’erne vakte uro på mange måder – både psykisk og fysisk. En lang afkræftende spiseforstyrrelse resulterede i følgesygdomme og bivirkninger; heriblandt et traumatisk hårtab. Jeg manglede i den grad næringsstoffer og mineraler, hvilket jeg først blev opmærksom på, da jeg konsulterede Hårklinikken og med stor succes blev hjulpet med kostråd og et særligt tilpasset behandlings-program til mit hår.

Tina Lundfald 41 år Jeg oplevede et kraftigt hårtab i forbindelse med en graviditet for 10 år siden. Det var umiddelbart som hos de fleste gravide; hårtab og generelt tyndt hår – både under graviditeten og efter fødslen. Hårklinikkens behandlinger var en åbenbaring for mig og den dag i dag glædes jeg over mit sunde hår. Mange kvinder har ikke kendskab til Hårklinikkens behandlinger og produkter… De ved endnu ikke hvad de går glip af!

Indretningen skabes i samarbejde med Bella Vista – individuelt så den harmonerer med kunden.

spil mellem kunden og Bella Vista i bestræbelserne på at skabe den optimale frisørsalon. ”Vi tjekkede markedet og så, hvem der var dygtig, og hvem, der stod frem hele tiden. Men frem for alt handler det om, at der er en rigtig fin kemi og en god tone mellem Bella Vista og os”, forklarer Peter Knudsen. Når salonen skal indrettes kommer Bella Vistas montører ned til Brørup, hvor SG Multihuse holder til, for at opbygge det indvendige af frisørhuset.

HÅRKLINIKKEN Europas førende indenfor behandling af hårtab og tyndt hår.

Billigere end en tilbygning Står man med valget om at skulle bygge til for at få en frisørsalon eller etablere et flytbart frisørhus, er det klart billigere med et flytbart frisørhus. Alt afhængig af indretning og størrelse koster det fra 450.000 kr. + moms. ”Mange har en drøm om at etablere sig som selvstændig frisør, men mange tør ikke lave en fast tilbygning til huset”. Så er frisørhuset en mulighed”, lyder det fra Peter Knudsen, der slutter af med at fortælle, at han er meget positiv og fortrøstningsfuld. ”Vi startede på det allerværst tænkelige tidspunkt, men ikke desto mindre er der interesse for frisørhuset. Forleden havde vi åbent hus, hvor vi forventede 5-10 gæster. Der kom 50!” Således forventer Peter Knudsen, at der står 5-8 flytbare frisør­ saloner rundt omkring i Danmark inden for de kommende tre år. 60 > Få en nybygget salon på et par timer

Frisørhuset er arkitekttegnet til at passe til de flestes smag. Det er vedligeholdelsesfrit med eternitbeklædning, træ/alu-vinduer og listetag.

Hårklinikken vil fortsat etablere seriøse alliancer med frisørerne på et højt fagligt niveau – med fordele for begge parter. Blandt andet i form af uddannelse og gensidige henvisninger. Kom ind og mød os på Hårklinikken til et seminar om hårtab og hovedbundslidelser og hør hvordan vi kan gøre en forskel for Jer og Jeres kunder – Ring i dag på 33 11 36 10

AMALIEGADE 42, 1256 KØBENHAVN K TLF. 33 11 36 10 WWW.HAARKLINIKKEN.DK


nyHed Tilmeld dig H책rmodeller.dk og f책 2 m책neder grATIS

uden binding !


Tekst > Josefine Loa Bothe Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Wella Launch Party

Marta Spizewska var selvfølgelig også med bag scenen da Wella Launch Party blev afholdt.

Her ses Silas Holst der optrådte med to numre fra hans kommende album.

Smukke ’Burlesque’ dansere der sørgede for at stemningen var helt i top.

Benjamin Martin i fuld gang med stylingen inden show start!

Den 29. januar inviterede Wella til Launch Party i Tivolis nye Congress Center. Det var en aften i sansernes tegn, der bød på lækker mad, bobler og et fantastisk show.

Kim Kjærgaard præsenterede sin fortolkning af 2011 trenden Passion­ ista. Kim arbejder hos Salon Søborg og Henriksen i Ålborg og vandt det danske Trend Vision 2010 i Color kategorien.

Gæsterne blev budt velkommen med en lang rød løber, der i bedste gallastil førte op til Tivolis Congress Center. Indenfor ventede smukke omgivelser dekoreret med den nye stylingserie Wella Professionals Styling , rækker med goodiebags og smukke piger stylet i Burlesquestil, der delte bobler ud.

Til slut trådte Mika Mochizuki – Adm. Direktør for Wella Professionals Danmark, Karsten Johansen – Salgschef hos Wella Professionals Danmark og Michael Bjerre – Salgschef hos Wella Professionals Danmark op på scenen for at takke alle dem, der havde hjulpet til med at få showet stablet på benene.

Efter middagen blev gæsterne ledt hen til den lange hvide catwalk og showet gik i gang. Åbningsnummeret var en optræden af de samme Burlesque-piger, der havde taget imod gæsterne. Derefter præsenterede Wella deres nye produkter med flotte videoer og modeller, der var klippet, farvet og stylet efter temaerne; Wella Professionals Styling, Wella Professionals Care (Brilliance, Enrich og Balance) og Trend Vision 2011. Nicolai Falkenberg præsenterede sin fortolkning af 2011 trenden Lumina. Nicolai arbejder til dagligt hos BUCH i København, og vandt det danske Trend Vision 2010 i kategorien Young Talent.

Derudover trak de vinderne af en konkurrence, frisører havde kunnet deltage i tidligere på aftenen. Den heldige vinder af 1. præmien fik en tur til New York til den internationale Trend Vision konkurrence 2011 til november. 2. præmien bestod af et sæt hvidgulds-diamantøreringe og 3. præmien et lækkert silke-kashmir tørklæde. Efter showet blev den lange catwalk omdannet til dansepodie og festen kunne gå i gang for de mange indbudte gæster.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

teko

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Minimalistisk, feminint & stærkt

Tom Skou i færd med at style backstage.

Line Bomholt var en del af L’Oréal Professionnels team under ledelse af key hairstylist Tina Kristoffersen.

Der var tænkt anderledes og kreativt, da 10 nyuddannede elever fra Teko Center i Herning holdt show i Radiohuset. L’Oréal Professionnel stod bag stylingen, der matchede den enkle stil og de rene linjer, som kendetegnede de unges designs.

Rene linjer, et klassisk og feminint udtryk kombineret med det minimalis­ tiske og organiske var kendetegnende, da 10 unge, nyuddannede elever fra Teko Center i Herning viste, hvad de kunne på et show under modeugen.

Pigerne havde hestehaler, som gik ned over modellernes ører, og blev samlet i nakken.

Backstage havde L’Oréal Professionnel travlt med at style frisurerne til at matche tøjet. De ti unge var Stephanie Kaldhussæter Sikkes, Jakob Boesen, Vicki Bjerknes, Tanne Vinter, Gitte Christensen, Leon Jørgensen, Kristina Vang Krogh, Christian Helmer, Tirza Lambæk og Magnus Löppe, og på catwalken sås såvel tøj til kvinder som til mænd. De unge var super kreative, og man fornemmede klart, at der er nye tanker på banen – nye designere, der med tiden kommer til at sætte trenden. Bag scenen stod L’Oréal Professionnels kreative team, og der blev tænkt såvel minimalistisk som feminint og stærkt. Stilen blev for pigernes vedkommende skabt ved at lave hestehaler, som gik ned over modellernes ører, hvorefter de blev samlet i lave hestehaler i nakken. Udover hestehalerne blev der tilføjet lange extensions i kun to farver: Lyse og sorte, og for at fuldende look og skabe et ekstra stærkt udtryk, havde stylisterne bundet organiske papirbånd omkring hestehalen, så den fik et “a la pisk” udtryk. Produkter blev der brugt Til renfrisering samt formning af frisuren blev der brugt: Texture expert Gelee Cashmere, Texture expert Lumicontrole og Tecni.art Gloss Control. Texture expert Shine Perfection blev anvendt til spidserne. Tecni. art Air Fix samt Texture expert Fixing Mist 4 til hold. Og afslutningsvis skabte Tecni.art Crystal gloss den eftertragtede glans.

10 unge designere fra Teko viste hvad de kunne.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Baum & Pferdgarten

Tilfældigt, feminint & smukt

Benjamin Martin i fuld sving backstage.

Et cool, feminint look var, hvad Wellas stylister havde skabt til Baum & Pferdgartens show under modeugen. En stil, der på flot vis matchede udtrykket i tøjet. Rikke Baumgarten og Helle Hestehave er pigerne bag Baum & Pferdgarten.

Tilsyneladende tilfældige hestehaler med en skarp midterskilning var det look, der understregede tøjet på catwalken, da den danske design-duo Baum & Pferdgarten præsenterede deres bud på efteråret og vinteren under den københavnske modeuge. Kollektionen kaldes ’Black Bird’ og er tilfældig, cool, feminin og smuk, og farverne er primitive, mørke nuancer som sort og brun med beige og delikat crème som accenter. Make-up’en understregede temaet med et meget naturligt udtryk i beige og brune nuancer, blege læber og ingen mascara men øjenbryn, der var børstet opad. Nøgleordene for hårstylingen var således langt hår, en løs skødesløshed og et tilfældigt cool udtryk, bl.a. skabt med brug af fingrene for det indi­ viduelle lidt anderledes og dog ens look. ”Det var super vigtigt, at håret ikke kom til at se alt for perfekt ud. Frisurerne skulle have et strejf af 60erne over sig uden at være for damede. De skulle have et udtryk som en hestehale, der er skubbet opad for at få et løst look”, lyder det fra Wellas stylister. Frisurerne er inspireret af brandet Céline’s forår 2011-kollketion. Bag showet stod Wellas Nordic Creative Capability Trainer, Marta Spizewska, der har arbejdet med hårtrends i mere end 10 år, og for Wella igennem de seneste 5 år. I løbet af sin karriere har Marta modtaget såvel nationale som internationale priser, og hendes seneste præstation er udnævnelsen som medlem af Wellas World Team, en håndplukket gruppe af fem udvalgte frisører fra hele verden, der bl.a. underviser de øvrige Wella–frisører.

Nøgleordene for hårstylingen var langt hår, en løs skødesløshed og et tilfældigt cool udtryk, bl.a. skabt med brug af fingrene for det individuelle lidt anderledes og dog ens look.

Her ses Wella-teamet i gang med stylingen af den løse, 60er hestehale.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

munthe plus simonsen

En forrygende oplevelse i stil og hår

Naja Munthe takker for det store bifald.

HH Simonsen havde inviteret 50 frisører til en dag i forkælelsens tegn under modeugen i København – med Munthe plus Simonsen showet som højdepunktet. Stylingen af showet stod Marianne Jensen for i samarbejde med HH Simonsen og Joico.

Marianne Jensen havde ansvaret for stylingen, og hendes idé var at skabe et tørt, messy look.

En kæmpe oplevelse, masser af forkælelse og VIP-behandling fik 50 frisører i forbindelse med modeugen i København, da HH Simonsen invi­ terede til en dag i modens tegn. Der blev indledt i Munthe plus Simonsens butik i det indre København, hvor der blev serveret champagne og kigget på tøj. Herefter blev frisørerne hentet i Mercedes Limousiner og kørt til det smukke Nimb, hvor der indledningsvis blev serveret et glas vin i Vinoteket, hvorefter frisørerne blev ført op til selve showet – selvfølgelig som de første, så de ikke skulle stå i kø i regnvejret nede på gaden. Selve showet var forrygende med ”live” korsang, der akkompagnerede de smukke modeller på catwalken, forrygende hår og en meget smuk styling. Efter showet blev frisørerne inviteret backstage, champagnen blev serveret, og stylisten Marianne Jensen fortalte om stylingen, om hvilke produkter, der var blevet anvendt, og så gav hun naturligvis stylingtips, der kunne tages med hjem til salonerne. Naja Munthe fortalte om hendes tanker og visioner bag kollektionen til efteråret og vinteren. ”Da arrangementet på Nimb var slut, sørgede vi for, at frisørerne kunne komme ind på det absolutte in-sted Zen, hvor de hyggede sig resten af aftenen og natten”, fortæller Lisbeth Simonsen fra HH Simonsen. Tørt, messy look Marianne Jensen havde ansvaret for stylingen, og hendes idé var at skabe et tørt, messy look, der matchede Munthe plus Simonsen stilen. ”Joicos TextureSpray brugte jeg i alt forberedelse af håret til selve looket”, fortæller hun. Herefter var idéen at skabe et tørt, lidt rodet look. Håret blev fønet med en rundbørste ud fra en midterskilning, hvorefter det blev stylet med det store krøllejern. Alle enderne blev holdt glatte resten af håret blev let touperet og friseret med børsten inden modellerne skulle på catwalken”, fortæller Marianne Jensen. Til at skabe look brugte Marianne Styling Liquid recontructor, Styling joifix medium, Pearl powder og Hairspray HH Simonsen FINISH.

70 > En forrygende oplevelse i stil og hår

50 frisører fik kæmpe oplevelse, masser af forkælelse og VIP-behandling, da HH Simonsen inviterede til en dag i modens tegn.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

spon diogo

Et skarpt melankolsk look

Marta Spizewska, Wellas Nordic Creative Capability Trainer, stod for stylingen.

Spon Diogos stil til efteråret og vinteren 2011 er skarp med et melankolsk udtryk. Det gik igen i hårstylingen, der var skabt af Wellas stylister, og som havde et naturligt look – næsten som sad det uden produkter.

En skarp silhuet med et lidt melankolsk look var udgangspunktet for stylingen af håret til det show, det danske brand Spon Diogo præsenterede under Copenhagen Fashion Week. For stylingen stod Wellas stylister, og idéen var, at der skulle leges med strukturen i håret for at skabe volumen, og at det skulle se ud som om der, ingen produkter var brugt overhovedet – håret skulle med andre ord have et helt naturligt look. Så når pigerne kom på catwalken, var det med frisurer, der var trukket stramt tilbage, samlet i en hestehale og omviklet med sort bånd, for derefter at blive sat op i en løs knold. ”Det var vigtigt, at frisurerne ikke blev alt for perfekte. De måtte gerne se lidt ”brugte” ud”, lyder det. Til at skabe det naturlige, ”brugte” look brugte stylisterne bl.a. Shape Shift, Stay Styled og Super Set fra Wella. Spon Diogos tøj havde et tungt, blødt udtryk med en kølig efterårsfornemmelse. Masser af detaljer prægede kollektionen, med bl.a. draperede effekter. Kollektionen er inspireret af Favonio vinden, der også giver navn til kollektionen, og således er silhuetterne skarpe med bløde. Materialerne er læder, pels og uld, og farverne er sort kombineret med en mørk grøn. Make-up looket var således også inspireret af den skarpe, lidt melankolske stil – mørk uden dog at være goth. Øjnene havde et naturligt udtryk og kindbenene var kraftigt trukket op. Bag showet stod Wellas Nordic Creative Capability Trainer, Marta Spizewska.

Der blev leges med strukturen i håret for at skabe volumen, og at det skulle se ud som om der, ingen produkter var brugt overhovedet.

Frisurerne var trukket stramt tilbage, samlet i en hestehale og omviklet med sort bånd, for derefter at blive sat op i en løs knold.

En skarp silhuet med et lidt melankolsk look var udgangspunktet for stylingen af håret til Spo0n Diogo-showet.


Tekst > Rie Scheuerman Christensen Foto > Hanne Paludan Christensen

Se flere billeder på hairmagazine.dk

TONI&GUY seminar med ICON HairSpa

Birthe Gleerup var med på publikumsrækkerne til seminaret.

Richard Mannah introducerede TONI&GUYs seneste kollektion ’Project 10’.

Mark Mark Richard Clayton stod for klipningen af den korte frisure inspireret af ’Project 10’.

Anker Geertsen bød velkommen og præsenterede det professionelle team fra TONI&GUY.

”Clients pay for what is left on the head and not what is on the flour” fastslog Richard, fra TONI&GUYs international art director team.

Mogens Dahls Koncertsal på Islands Brygge lagde i februar lokaler til et stilfuldt ICON HairSpa seminar og introduktion af TONI&GUYs seneste kollektion ’Project 10’. Hele seminaret var bygget op omkring kollektionen ’Project 10’s skarpe looks, hvor inspirationen er hentet fra storbyernes stilsættende fashion events. Kollektionen indeholder en udvikling mod mere et sundt og naturligt hår, men stadig med et twist af ”playfullness”. Udover at klippe, farve og style fortalte TONI&GUYs team om vigtigheden i den personlige klippestil og servicen i salonen, som kilden til succes og tilfrede kunder. ”Clients pay for what is left on the head and not what is on the flour” fastslog Richard, fra TONI&GUYs international art director team.


Tekst > Louise Maria Hansen Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

ZimmerSonne

– Glamour og mystik på Det Ny Teater

Mogens Sonne i gang med look & learn til aftenens show.

At style dekadent og glamourøst, uden at blive gammeldags, var tankerne bag ZimmerSonnes show på Det Ny Teater i februar. Ved hjælp af dyster musik, dekadente borde på scenen og udelukkende sort tøj, forsøgte ZimmerSonne at opbygge et mystisk univers, hvor de sortklædte modeller også kunne bruge gulvet som podie. I en fin kombination af teknik, færdige looks og halve klipninger formåede aftenens tre frisører, Mette Zimmer, Mogens Sonne samt Kristina Rask, at vise alsidige og brugbare frisurer. ZimmerSonne har gennem flere sæsoner lavet hår til Barbara i Goninis show under modeugen, og Barbara var til aftenens show også en stor inspiration for teamet, da hun formår at bygge et helt særligt og meget mystisk univers op hver gang. Derfor var de fleste af aftenens smukke klær’ også lånt af hende! Et show med god stemning og mange bud på nutidens hårtrends!

Mette Zimmer klipper modellen i det mystiske univers.

En koncentreret Kristina Rask sørger for en perfekt klipning af den blonde model.


Din helt egen personlige shopper KøB ProDuKter til salonen På nettet. nemt og hurtigt – og når Du har tiD ! Din DAg i sAlonen ... Det er en travl dag i salonen. Den ene bookning efter den anden. hektisk lukning. Børnene skal hentes og hjemmefronten kalder. halvtomme hylder – men ingen tid til salonindkøb og bestilling af nye produkter. lyder det bekendt? Den tiD er ovre ... • På internettet kan du handle når det passer dig, 24 timer i døgnet – alle ugens dage • Du kan nemt bestille – alt bliver ordnet for dig og sendt direkte til din salon • Produkterne, servicen og leverandørerne er de samme

Klik ind på www.hairmagazine.dk/webshops og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere.

SUPERSAKSE.DK

frisørensnetbutik.dk


DressUp DressUp fra HairContrast er et nemt og hurtigt extensionsystem at anvende, når man ønsker et cool look for en aften, eller hvis man ønsker at ændre sin frisure fra dag til dag. DressUp findes kun i én længde og til hver hårdel følger der et pandebånd med.

Mest avancerede nogensinde! HH Simonsen introducerer deres mest avancerede glattejern nogensinde! Med justerbar temperatur fra 70-210 grader, og ekstremt hurtig opvarmning. Det vil sige til brugbar glattejerntemperatur på mindre end 10 sekunder.

Made in Japan Thorsen Trading præsenterer Joewell X saksen i japansk rustfrit stål. Den er ergonomisk og har en aftagelig fingerstøtte. Derudover medfølger den nye Feather razor ”S” gratis.

Paradise & Pirate Nye skønne børneslag fra Bob Tuo med velcro-lukning i halsen er nu på markedet. Slagene er fremstillet i 100% polyester med vandafvisende teflonoverflade. Modellerne Paradise og Pirate måler 90 x 125 cm.

Kompakt Power En ny professionel føntørrer fra Gamma Piu på 2100 watt i kompakt størrelse og med en vægt på kun 390 gram lanceres af Cosmobell. Det ergonomiske design giver fønen en perfekt balance.

in-House

Godt glattejern! HH Simonsen kommer nu igen med et nyt og lækkert glattejern. Glattejernet er designet med den nyeste teknologi på markedet. Det har professionel temperaturregulering fra 80 og 210 grader. Og er udstyret med ”metallic rubber”, der giver et godt greb.

EFFEKTIVE VærKTøJEr Er ALFA OG OMEGA FOr FrISørEN, OG NETOP NU LANCErES EN ræKKE SPæNDENDE NYE SAKSE, FøNTørrErE OG GLATTEJErN. HErUDOVEr FINDES NYE MAKE-UP PrODUKTEr, DEr KAN VærE MED TIL AT SKABE MErSALG I SALONEN SAMT IKKE AT FOrGLEMME EXTENSIONS, SOM FOrBrUGErEN SELV KAN CLIPSE AF OG På TIL EN FESTLIG AFTEN. Style Goddess ICON HairSpa kan nu præsentere de eksklusive og topprofessionelle stylere fra Hair Goddess UK. De har markedets bedste tourmalineplader og dobbelte varmesensorer, der slukker efter 30 min. De er fantastiske til at glatte, krølle og give volumen.

Flotte negle på få minutter Nu forhandler Cosmobell Blixz neglefolie kendt fra bl.a. morgen tv og magasiner. Blixz neglefolie er ekstremt tynde folier, der anvendes direkte på neglen med øjeblikkelig virkning. Folien kræver hverken tørretid eller over/underlak.

Prof Stylingjern HH Simonsen har sammen med en række førende stylister med speciale i langthåropsætning, designet disse tre koniske formjern, som kan bruges til at designe forskellige krøl– og teksturtyper med.

Metallic rubber HH Simonsen har vanen tro altid en ny, smart og innovativ føntørrer klar til det kommende forår. Flash serien i 2011 lanceres med 4 nye farver sammen med en nyudviklet og spændende ”metallic rubber” belægning, der giver en perfekt greb.

Straight & Curly Nu findes den populære Bounce Bounce fra HairContrast også i 15 cm straight og curly. Det er hurtig fylde til den korthåret pige, og den findes i 10 forskellige farver.

Ny farvebehandling med 3D effekt Skab spændende 3D-effekter med den nye farveteknik. Wella Professionals giver et flertonet resultat med et sofistikeret touch. Takket være den nye teknik vil kunden opleve 3D-fornemmelsen i sin hårfarve.

Just for a night Bounce Bounce fra HairContrast er det hidtil nemmeste og hurtigste extensionsystem at anvende. Til kunden, som ønsker et effektfuldt look for en aften eller som ønsker at skabe en asymmetrisk effekt i det korte hår. De er lavet i 100 pct. silkefibre, som giver et perfekt og naturligt look.

XL remover XL remover Wipes fjerner effektivt, praktisk og sikkert eventuel overskudsfarve på huden efter hårfarvning. XL remover Wipes kan fås hos Cosmobell.

80 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Komfort og funktionalitet Med Edges Be og Barracuda the Cubic fra HH Simonsen kombineres funktionalitet, komfort samt design. Hvor Barracuda the Cubic er en komplet struktursaks med vægt på frisørens ergonomi og komfort, er Edges BE en nyudviklet saks med fokus på funktionalitet og design.

To sakse, der kan klare cuttet Nu kommer to nye sakse Tondeo Century Micro 6 og Tondeo Century Sculpter 5.75 fra Bella vista. De gælder to elegant designede sakse, der er super til at klare dagligdagens udfordringer i salonen. Saksene er slanke og lette med en silkepoleret overflade.


frisørbrancHens

Du kan enten sige nej til nye kunDer, eller ja til nye meDarbejDere Dk’s største jobportal i frisørbranchen: FRISORjOB.DK hjælper dig nemt, hurtigt og effektivt med at finde kvalificeret arbejdskraft. Vi har hjulpet mere end 700 frisørmestre med at finde den helt rigtige medarbejder. På FrisOrjOb.Dk kan du ved at købe en stillingsannonce: Søge efter en medarbejder, sælge din salon eller finde en elev. ring nu til adam kayser på tlf. 88 80 72 71 og hør nærmere.

25%

rabat ved henvisning til denne annonce

leverandøroversigt Bella Vista Colomer Denmark Cosmobell Danhair Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge ghd Scandinavia Goldwell Haircare Danmark HairContrast HairMix Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen ICON Hairspa idHAIr Company Jaguar Danmark La Biosthetique L'Oréal Matrix Paul Mitchell PlanOrganic Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP Thorsen Trading Wella YushinCare Danmark z.one concept

Et sundere valg...

86 80 48 11 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 86 11 99 02 46 15 21 11 70 25 05 70 86 84 99 11 66 13 39 90 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 57 66 03 00 86 74 28 22 75 64 11 30 74 69 40 00 43 24 64 84 43 24 64 84 39 40 20 40 55 72 11 00 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 21 23 00 59 33 26 91 11 70 30 21 00 42 13 81 80

ANDrE LEvErANDørEr Admind 70 20 18 76 AddX 32 62 23 39 Hairtools 70 11 10 09 Hårklinikken 31 11 36 10 House of Waldorf 35 36 35 62 Magnetic Nail 47 72 00 73 Nails & Company 33 32 33 32 PHure Beautyproducts 74 53 40 60 Toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 Waldorf & ragn 47 38 50 22 Unicare 44 83 23 00 HJEMMESIDEr I BrANCHEN www.frisorjob.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hair.tv www.hårmodeller.dk www.spt.dk Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

tel: +45 66 13 3990 | info@hairmix.dk | www.hairmix.dk – FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL


Telefon. 39 40 20 40 â&#x20AC;˘ www.paulmitchell.dk 84 >

2. udgave 2011  

Hair Magazine 2. udgave 2011

2. udgave 2011  

Hair Magazine 2. udgave 2011

Advertisement