Page 1

nr. 34 > NOVEMBER 2011

KnUd HeiCKendorFF JEG ER SMÅSKØR OG LIDT ANARKISTISK

der er en ny cheriF i Frisørbranchen Interview med Cherif El-Ayouty, den nye ejer af Cha Cha Cha.

moreFungkushi

modetrenden 2012

”Det handler ikke om penge men om kreativitet”

Fra storbysjungle til blide drømme om en bedre livskvalitet.


FULDFARVESYSTEM Der er en årsag til at Koleston kaldes "Perfect" Koleston Perfect • Perfekt farveresultat • Perfekt gråhårsdækning • Perfekt pleje Over 100.000 saloner fra hele verden er enige: #1 professionel, permanent hårfarve farve

COLOR TOUCH #1 professionel, semi-permanent, ammoniak-fri hårfarve

BLONDOR #1 professionel blonderingsprodukt, vinderen af Stylist Choice Award for 9. år i træk

MAGMA Grænseløse, unikke farvemuligheder i én arbejdsgang

COLOR FRESH Plejende toning, der genopbygger den skadede hårstruktur og giver håret en fantastisk glans. www.wella.dk


KMS CALIFORNIA RELOADED FREESHAPE – en banebrydende nyhed fra KMS California

»WHO ARE YOU«?

Download vores KMS app »KMS WHO ARE YOU« gratis og fortæl os hvem du er.

EN NY DARLING DER SPARER TID! FREESHAPE ”Quick Blow Dry” er et af de helt unikke produkter i serien – produktet presser praktisk talt vandet ud af håret, så føntiden halveres og håret skades mindre.”

TEKNOLOGI KMS California’s forskere har fundet et nyt patenteret enzym; thermopolymer. Enzymet smelter ved varmepåvirkning og stivner derefter FREESHAPE SORTIMENTET i den ønskede form. Med andre ord frisuren holder til næste vask. Uendelige stylingmuligheder med varmt værktøj – frisuren holder til næste vask. NATUR Vidste du, 300ml at FREESHAPE segmentet har et shampoo naturligt indhold conditioner 250mlaf rosenrod (Rhodiola Rosea) fra stenurt-familien og tilskrives et utal af positive deep conditioner 125ml effekter? F.eks. siges det, at stoffer i planten kan quick blow dry 200ml nedsætte stress, hovedpine og kolesteroltal, samt hot flex spray 200ml give vægttab og150ml øget sexlyst. hot flex crème

Tjek FREESHAPE videoen på youtube http://www.youtube.com/user/kmscaliforniadk

Find os på facebook

http://www.facebook.com/kmscaliforniadk


Care starting at the ROOTS, stimulating SCALP and strengthening HAIR.

MEN HAVE

MORE

THAN

ONE DIMENSION

Together. A passion for hair

DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk

For men, who see the bigger picture.


HÅRMODELLER.DK

– SØG OG DU SKAL FINDE! TUSINDVIS AF HÅRMODELLER VENTER PÅ DIG LIGE NU. NEMMERE BLIVER DET IKKE. Lav en profil og søg efter dine næste hårmodeller. Du kan også lægge opslag ud på forsiden af Hårmodeller.dk, så kontakter hårmodellerne dig. Brug tiden på at lære, ikke at lede!

GØR DET NEMT, TILMELD DIG NU PÅ SCAN QR-KODEN MED DIN SMARTPHONE OG SE MERE PÅ HARMODELLER.DK VED SPØRGSMÅL KONTAKT CHARLOTTE GRANLUND PÅ HARMODELLER@FREEMINDS.DK ELLER TLF: 88 80 72 75

HÅRMODELLER.DK


Hans salon er indrettet helt i hans ånd med dameben, engle og en enkelt måge som en del af dekorationen, og så siger han klart og tydeligt: ”Den dag, jeg går i stå, gider jeg ikke mere. Og med årene er jeg blevet mere og mere klar over, at det handler om at vende tilbage til det, Knud er, og holde fast i det, Knud vil”. Han synes, det er fint at frisørbranchen er blevet en modebranche, men han mener også, at man skal holde fast i håndværket. Det handler ikke om, at håret skal være smart for enhver pris. Dernæst gjaldt det Majse Hansen fra The Hair Company i Odense. Hun har netop startet egen salon – midt i en krise­tid – simpelthen fordi, hun har et drive og en tro på, at gør man tingene ordentligt, så går det, og fra første dag, havde Majse tre ugers ventetid! ”Jeg savnede, at kunne bruge den tid på kunderne, jeg ville, at kunne anbefale de produkter, jeg synes, var optimale, og at kunne bruge den farve, jeg synes var bedst”,

lyder det fra Majse Hansen, og hendes koncept ser absolut ud til at holde vand. På programmet til dette nummer af Hair Magazine stod også Morefungkushi; Hasse Kliem, Morten Lynge og Karim Belkhelfa, de tre topfrisører, der sammen har skabt et helt nyt koncept, hvor det frem for alt handler om at få passionen og kreativiteten tilbage i frisør­ faget. ”Det handler ikke om penge, men om at skabe og udvikle, og om at få lov til at være hårkunstnere”, lyder det fra de tre. ”Vi vil skabe nyt liv i frisørbranchen og give ny inspiration og dynamik til faget og til os selv”, fortæller de tre, der tror på, at man står stærkere, når man står sammen, og man udvikler sig ved at sparre med andre professionelle. De tre ser en tendens i tiden til, at de unge frisører gerne springer over, hvor gærdet er lavest, og det er en glidebane, mener de. Sidst men absolut ikke mindst stod der interview med den nye ejer af Cha Cha Cha, Cherif El-Ayouty i min kalender. Og det var en kæmpe oplevelse! Kun få mennesker tænker i så store linjer som Cherif, og han har en fantastisk evne til at kombinere det kreative med det forretningsmæssige. Han ser salonkæden som en forretning, men samtidig mener han også branchens sjæl er kunsten og de passionerede medarbejdere. Allerede nu er han ved at etablere Cha Cha Cha i USA, og den erfarne forretningsmand er ikke i tvivl om, at han og frisørbranchen vil have glæde af hinanden i mange år frem. Så læs og lær, kan jeg kun sige. Det betaler sig at turde skille sig ud fra mængden, og det betaler sig at turde tage en chance og gribe mulig­ hederne, når de er der.

Den eneste konkurrence jeg deltager i, er den i bestillingsbogen mod mig selv.

shows

Af redaktør Pia Finne Hvor er det fedt med noget gå-på-mod! Sjældent har jeg mødt så mange driftige, positive og nytænkende mennesker, som da dette nummer af Hair Magazine skulle skrives. Først var jeg en tur i Nykøbing Falster, hvor jeg mødte Knud Heickendorff fra Knud Intercoiffure. Han kalder sig selv for småskør og lidt anarkistisk, og han har sig selv med. Han kan godt lide at provokere, og han går bestemt ikke med strømmen, for det er langt mere spænd­ ende at gå imod, er hans holdning.

indhold artikler

Fire møder med frisørbranchens dynamiske mennesker

20

Jeg er småskør og lidt anarkistisk Intet er som det plejer at være hos Knud Intercoiffure i Nykøbing Falster, og det er netop sådan, Knud Heickendorff ønsker det! Mød ham i Hair Magazine.

32

Der er en ny Cherif i frisørbranchen Cherif El-Ayouty har købt Cha Cha Cha. Han ser en forretning, men også en branche, hvor sjælen er kunsten og de passionerede medarbejdere.

38

Se den flotte indretning af The Hair Company i Odense Stilen er enkel og minimalistisk, men Majse Hansen er en farverig pige, og det går igen i The Hair Company, der har masser af personlighed.

42

Hair construction Dogma kurserne sørger for, at eleverne kommer ud i salonerne og lærer herved at tage ansvar samtidig med, at de tjener deres egen løn. En win-win situation, som eleverne elsker.

48

Luksus hårpleje med omtanke for børn og miljø eco.kid fra Hairmix er en serie hårplejeprodukter til børn, som ud over at være økologiske også er med til at bekæmpe lus.

54

Modetrenden 2012 Fra storbyjungle til blide drømme om en bedre livskvalitet, er overskriften på modetendenserne næste forår og sommer.

66

Vi skal have passionen og kreativiteten tilbage Morefungkushi alias Hasse Kliem, Morten Lynge og Karim Belkhelfa ønsker kreativiteten tilbage i faget. ”Det handler ikke om penge”, siger de.

68

Vind en saks til kr. 6.995 - skab efterårets kreative klip Kreativitet giver pote. I denne udgave af Hair Magazines facebook konkurrence kårer vi den mest kreative klipning.

80

Tjen penge på en effektiv administration i salonen Gør du tingene på den mest effektive og tidssvarende måde? Se her om du kan spare penge i salonen.

60

Et brag af et show fra Sebastian Der blev levet op til alles forventninger, da Sebastian holdt show på Park Café.

64

Københavnerne indtog Bella Vista Johnny Poulsen og Thomas Lauritsen – et par kække, cool og dygtige københavnerfrisører tog Silkeborg med storm.

70

Nyskabende farve- og klippeteknikker fra Morefungkushi Morefungkushi viste nyskabende teknikker og de nyeste tendenser, da Goldwell holdt show.

72

Nu skal mændene på banen med Top Shelf 4 Men Top Shelf 4 Men blev introduceret til de danske frisører og samtidig blev der givet masser af tips til herreklip og styling.

78

KMS relancering med Kenny Alexandr Musikken var høj og stemningen i top til relanceringen af KMS California, og aftenens nøgleord var blogfarver og individualitet.

14 28 50 74 88

Shortcuts

Sæt mål i Hairtools og få feedback igennem dagen.

Pris 495 kr. pr. måned uanset forretningens størrelse. Hairtools er Danmarks mest anvendte med 4.000 brugere. Via tidtildig.nu bliver dine ledige tider synlige for de impulsive kunder, som ikke har en fast frisør og som vil klippes nu og her. Det giver dig chancen for at få nye faste kunder. 24 timers onlinebooking med afbudskø og sms-funktion. Læs mere på www.hairtools.dk eller ring 70 11 10 09 nu og hør nærmere. Anne-Sophie Willumsen Zenz, 6 saloner, Storkøbenhavn

øvrigt

Frisørpolitiet Haircare Update Behind the scenes med Kenny Aleksandr Inhouse Update Se disse tre havenisser længere inde i bladet.

Chefredaktør > Pia Finne Koordinator > Louise Klitgaard Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Royston Blythe Tryk > Coolgray Udgives af > Freeminds ApS, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse samt godkendelse af Freeminds ApS. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair Magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster, priser fra leverandører samt manuskripter, fotos og lign. indsendt uopfordret.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shortcuts Send din historie til Louise Klitgaard på lk@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

BUCH’S COLLECTIONSVISNING En dejlig efterårsaften præsenterede Jesper Buch teamets Collection for forår 2012. Collectionen Schwartz licht teil zwei er en progressiv udvikling fra BUCH´s Schwartz licht 2011.

ESSIE pROFESSIONAL LANCERES NU TIL FRISØRER LANDET OVER Frisørsaloner landet over får nu mulighed for at udvide deres forretning med tidens ”it-accessory”. Det gælder neglelakken Essie, der nu lanceres i Danmark af L’Oréal Professionnel teamet. Serien består af et stort sortiment, der rummer 90 nuancer af moderigtige neglelakker og plejende care produkter, alle inspireret af farver fra modeshows verden over.

a

ICON HAIRSpA ER BLEVET NY ENEFORHANDLER AF MATSUZAKI I DANMARK Med inspiration fra kirurgiske sakse og med respekt for de gamle traditioner, udviklede Meiji Era Civilisationen den første Matsuzaki saks. Matsuzaki har været gennem mange års udvikling og laver i dag håndlavede professionelle sakse af højeste kvalitet. ICON Hairspa er derfor stolte af at kunne præsentere de verdenskendte Matsuzaki sakse, som lige nu lancerer mange nyheder til sortimentet. For mere information kontakt ICON Hairspa på tlf.: 57 66 03 00

Produktnavnene er lunefulde og humoristiske, og de skiller sig ud fra mængden. ”Med essie får frisørerne et lækkert produkt som de kvindelige kunder allerede elsker og som kan fuldende deres look”, lyder det fra Kamilla Greisen. Ring på tlf. 43 24 64 20 for at høre nærmere.

Samtidig blev SASSOON´s klippe terminologi præsenteret, som danner basis for BUCH´s religion i faget. Der var mødt mange forventningsfulde fans op til denne aften og de blev bombarderet med høj faglig kvalitet og innovative idéer i klip og farve. Teamet blev eksamineret af publikum, der kunne uddele fra 1-5 stjerner for aftenens program og blev honoreret med topscore på 5 stjerner.

TELEFONNUMMER TIL DE FLOTTESTE ØJENVIPPER I sidste udgave af Hair Magazine skrev vi om muligheden for, at du som salon kan tilbyde dine kunder de flotteste øjenvipper fra Blink+Go. Desværre var telefonnummeret ikke korrekt, så her er det rigtige nummer hvor du kan kontakte Scandinavian Beauty Group: 88 82 70 71.

STILLINGSANNONCER FRA KR. 1.995 – RING TIL ADAM PÅ TELEFON 33 32 07 08

by D. FALEnGREEn

– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

Kultneglelakken Essie bliver nu lanceret til frisørerne landet over i 90 nuancer, der matcher enhver kvinde. Bag lanceringen af Essie står L’Oréal Professionnel teamet.

SOULGLOW®

Soulglow har nu udviklet en serum uden dimethicone, hvilket jo antydes for at kan være fosterskadende. se Flere billeder på Den er uden parfume og fantasktisk at arbejde hairmagazine.dk med. Prøv den. make your soulglow.

HAIR SERUM SOULGLOW® Svanemærket fugtgivende serum til alle hårtyper. Den er uden parfume, fantastisk at arbejde med og gør håret glansfuldt. Hairserum beskytter og plejer kruset hår, tørre og spaltede spidser. Fantastisk mod statisk hår og kan anvendes til tør hovedbund/skalp.

SOULGLOW®

CERTIFIED BY

BY D. FALENGREEN

Hørretvej 26 DK-8320 Mårslet Tel. +45 86 29 33 66 www.soul.dk mail@soul.dk

59 0

0 66

SOULGLOW ® hairserum er UDEN dimethicone, som mistænkes for at være skadeligt for fostre.


NYT INNOVATIVT FIRMA I FRISØRVERDENEN

FRISØRELEVER FRA TRADIUM RANDERS DYSTEDE - SE VINDEREN HER! Frisørfaglærer Kevin Birk fra Tradium i Randers har i samarbejde med L’Oréal Professionnel udviklet undervisningen på det valgfrie specialefag, teknisk trend. Resultatet blev et projekt kaldet “Tradium Fotochallange”.

SALON INTERNATIONAL Salon International blev afholdt i London i midten af oktober måned og var som altid en kæmpe oplevelse spredt over tre dage. Arrangørerne har allerede fastsat datoer for næste år – så book weekenden den 13.-15. oktober 2012 hvis du vil med. Vi bringer her en billede serie fra den store internationale frisørmesse. Du kan se mere om Salon International 2012 på: www.salonexhibitions.co.uk

Hensigten med “Tradium Fotochallange” er at fremme elevernes kreativitet, skabe mere motivation og gøre undervisningen endnu mere spændende og udfordrende.

Patrick Cameron lagde også vejen forbi Salon International.

I “Tradium Fotochallenge” skulle eleverne skabe et nyt look til foto inspireret af de tendenser, trenden peger i retning af. I arbejdet anvendte eleverne L’Oréal produkter, og der var god grund til at gøre sig umage, da vinderne fik store og flotte præmier fra L’Oréal. Vinderne blev kåret af alle eleverne, der stemte om, hvem der havde lavet den flotteste frisure og det bedste billede.

Marshall Invenco er et nyt dansk firma som dels producerer og udvikler egne produkter, samt forhandler nye innovative frisørartikler.

Der var mange kreative og flotte frisurer at finde ved Salon International.

Virksomhedens bedst sælgende produkt herhjemme er deres semipermanente udglatningsbehandling, til kvinder med kruset og krøllet hår, der er blevet modtaget med stor ros og succes i Danmark samt udlandet. Marshall Invenco kom ind i frisøruniverset via udviklingen af et af deres egne produkter, nemlig Hairspa’en. En speciel isoleret hætte, som erstatter plastic wrap, opvarmede håndklæder og fugtmaskiner ved brug af diverse hårkure og hårbehandlinger. Hairspa’en sælges i dag over hele Europa. For yderligere information kontakt Marshall Invenco på tlf. 62 61 61 12 eller se www.marschall-invenco.dk RUNE STåR BAg UNÉ I det seneste nummer af Hair Magazine bragte vi en reportage fra salon Uné i Skodsborg, der er indrettet helt unikt, og hvor indehaveren Rune Beck har fået trukket Dyrehavens natur ind i salonen. Desværre kom vi i artiklen ved en fejl til at kalde indehaveren af salonen for René Beck i stedet for Rune Beck. Det er hermed rettet.

86%

Nr. 3 Pernille Kristensen Nr. 1 Michelle Stenfeldt Bonde

TUSINDVIS AF HÅRMODELLER VENTER PÅ DIG

Husker du at rådgive dine kunder om hår- og stylingprodukter? Konklusionen fra Hair.dk’s årlige forbrugerundersøgelse er nemlig, at hos 64,5% af forbrugerne er det frisørens råd, der gør udslaget i valget af produkter og 71% mener, at der er betydelig forskel på en shampoo købt hos frisøren sammenlignet med den fra supermarkedet. Gennem denne forbrugerundersøgelse med 35 spørgsmål besvaret af 650 forbrugere har Hair.dk kastet lys over forbrugernes vaner, behov og præferencer i forbindelse med salonbesøg og køb af produkter. Der ses generelt en tendens til, at forbrugerne er blevet mere bevidste om vigtigheden af den korrekte hårpleje. 86,5% er enten enige eller meget enige i, at det er vigtigt at bruge produkter, som passer til deres hårtype og derudover mener 82%, at det er vigtigt at bruge varmebeskyttende produkter i forbindelse med el-artikler, hvilket er højere end sidste års resultater.

Nr. 2 Eva Lunden

HAIR MAgAZINE SIgER TILLyKKE TIL VINDERNE! For yderligere informationer kontakt Tradium på tlf. 70 11 10 10 eller se www.tradium.dk

AF FORBRUGERNE ER MEGET BEVIDSTE OM KORREKT HÅRPLEJE

Der var fuld gang i scenerne hele weekenden.

Der er derfor god grund til at gøre dine kunder ekstra opmærksomme på deres hårtype og hvilke produkter, som giver den mest optimale pleje. Mere bevidste og oplyste forbrugere kombineret med professionelle råd fører til gladere kunder, sundere hår og flere køb!

– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

STILLINGSANNONCER FRA KR. 1.995 – RING TIL ADAM PÅ TELEFON 33 32 07 08


Soulglow præsenterede deres svanemærkede produkter som værende nogle af de første med dette bud, på den internationalt anerkendte frisørmesse. Der var enormt pres på Soulglow’s stand hele weekenden og ejeren, Dorte Falengreen, var overvældet over den store interesse der var for deres sunde, professionelle hårpro­duk­ ter uden farlige kemi­kalier. Dorte Falengreen glæder sig nu meget til at følge op og samarbejde med deres nye, internationale agenter. Derudover var Dorte Falegreen glad for at møde mange af sine danske kunder, som hun hilste på mellem de mere end 15.000 daglige besøgende der var forbi standen.

Fondation Guillaume/Young Intercoiffure i Paris NO

Soulglow på a Salon International 2011 i London

R

DIC

FACEBOOK KONKURRENCE - VIND EN EKSKLUSIV FRISØRSAKS FRA BELLA VISTA

Sasscha og Jonas

Skab efterårets mest kreative frisure og deltag i Hair Magazines facebook konkurrence. Upload dit frisurebillede på www.facebook.com/hairmagazine.dk og deltag i konkurrencen om en frisørsaks til en værdi af 6.999 kr.! Læs mere om konkurrencen længere inde i bladet… Psst.. der også en 2. og 3. præmie.

Dette års vinder af fotokonkurrencen, Jonas fra Kliim Coiffure, er lige hjemvendt efter en lærerig uge i Paris. Første aften mødte han de 32 unge mennesker fra over 20 forskellige lande, som skulle føres kærligt igennem ugen af Sasscha Hirtsgaard og resten af det internationale fashion team. Dette skete ved det berømte Kissing Party, hvor de unge blev præsenteret for hinanden, samt for den særlige nål, som kun må bæres af juniorer der har deltaget i denne slags forums. Ugen stod på mange kreative shows, og de unge fik lov til at arbejde sammen på kryds og tværs af nationaliteter. Efter en lang og spænd­ ende uge, kunne Jonas og Sasscha se tilbage på en uge med masser af inspiration og mange nye venskaber.

DE BEDSTE TILBUD VI ER I SUPER JULEHUMØR OG VIL GERNE FORKÆLE DIG MED VORES EKSLUSIVE HAIR EXTENSION, HESTEHALER, LANGT HÅR, LØSE HÅRDELE, HÅRPYNT, HÅRDIAMANTER, HÅRBØJLER OSV. OPLEV VORES GODE JULEHUMØR. RING ALLEREDE I DAG PÅ T: 86 84 99 11 -DER ER GAVER TIL ALLE I NOVEMBER & DECEMBER 2011 I FORBINDELSE MED ET KØB.

VIL DU HAVE FLERE KUNDER I SALONEN? På hair.dk ser mere end 100.000 forbrugere hver måned på artikler om hår. Vil du i kontakt med dem? Så ring til Adam Kayser på telefon 88 80 72 71.

Nordic HairContrast . Erhvervsvej 2C . DK-8653 Them . T: 86 84 99 11 .

www.haircontrast.com


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Knud Heickendorff laver sine egne trendbilleder en gang om året. For endnu engang handler det om personlighed. ”Det er for nemt at slippe om ved det, ved at hænge noget op, andre har lavet”, mener han.

Jeg er småskør og lidt anarkistisk Knud Heickendorff er stadig den lidt provokerende københavnerdreng, selv om han flyttede til Nykøbing Falster for 11 år siden. ”Bliver tingene alt for glatte og nydelige, bliver de også ligegyldige”, siger han.

20 > Jeg er småskør og lidt anarkistisk

Intet er som det plejer at være hos Knud Intercoiffure i Nykøbing Falster, og det er netop sådan, Knud Heickendorff ønsker, det skal være. Han er ikke til det strømlinede og pæne, i stedet har han skabt en salon, hvor han har sig selv med. Han kan godt lide at provokere, og når han har fri, skal ”de små grå” på arbejde.


DEMAND THE BEST! Karlo – den otte måneder gamle pitpuddel – er maskotten i Knud Intercoiffure, og den hilser gerne på alle, der kommer ind.

boede på Christiania. ”Det var en slags ungdomsoprør. Jeg trængte virkelig til at se noget andet og til at have det sjovt, da jeg var udlært, og i og omkring salonen i Skt. Pederstræde vrimlede det med punkere og sjove mennesker, genbrugsbutikker og alternative cafeer”, fortæller Knud Heickendorff, der hurtigt faldt til i miljøet, hvor kunderne var kunstnere og kreative mennesker. Men da bylivet var levet, havde Knud en stor lyst til at vende tilbage til Nykøbing Falster, hvor han tidligere havde boet. ”Jeg ville ganske enkelt flytte på landet. Jeg er vokset op på Amager, og i København, og på et tidspunkt længtes jeg efter et fredeligt liv med høns i hønsegården og en have at nusse i”. I 2000 blev han selvstændig.

Damebenene i vinduet har Knud lånt i en strømpeforretning.

Maskotten Karlo – en kun otte måneder gammel grå pitpuddel – tager glad imod, når man træder ind ad den blomsterpyntede havelåge, der gør det ud for døren hos Knud Intercoiffure i Nykøbing Falster. Og salonen er vild – slet ikke som man forventer sig af en salon i en provinsby. Under loftet hænger et par dameben, engle svæver fra lampen, og en enlig måge sætter stemningen. Gamle skilte og sjove dåser ses overalt, kombineret med fede billeder. Gamle billeder af smukke divaer såvel som helt nye shots af de seneste tendenser. ”Det handler om at have sig selv med”, mener Knud Heickendorff. Og han er bestemt ikke til stilrene, enkle udtryk. Han kan godt lige at provokere, og han går ikke med strømmen, for det er langt mere spændende at gå imod. Knud Heickendorff elsker sit fag, og han holder meget af at udvikle sig som frisør. Men samtidig er han også forfatter, og har netop fået udgivet bogen ”Kvababbelser”.

Faktisk startede Knud ud i stor stil med store lokaler, otte frisører ansat, og kurser i ledelse og driftsoptimering. ”Men jeg må erkende, at jeg bare ikke er administrator. Jeg brænder for håndværket og for det at have med mennesker at gøre”. Og som den person, Knud er, tog han konsekvensen. Han solgte sin store, fancy salon og flyttede til en mindre, sjovere salon med to ansatte ud over ham selv, nemlig Benny og Nanna. ”Men jeg lærte en masse af at have en stor salon ikke mindst på det administrative plan. Og ét er jeg i hvert fald nået frem til: Jeg HADER administration, og så sover jeg meget bedre om natten nu!”. DyREST I ByEN Knud Intercoiffure er den dyreste salon i Nykøbing Falster, og der er et begrænset klientel til salonen. Men Knud Heickendorff går ikke på kompromis - heller ikke i en krisetid. ”Vi fastholder kvaliteten, vi sætter ikke vores priser ned, og vi holder fast i vores koncept”. Han mener også, at videreuddannelse er et ”must” for frisører i dag, ellers går man i stå, og derfor tager han til London et par gange om året, for at se andre frisører arbejde. ”Den dag, jeg går i stå, gider jeg ikke mere. Og med årene er jeg blevet mere og mere klar over, at det handler om at vende tilbage til det, Knud er, og holde fast i det, Knud vil”. Han synes, det er fint at frisørbranchen er blevet en modebranche, men han mener også, at man skal holde fast i håndværket. Det handler ikke om, at håret skal være smart for enhver pris.

”Jeg holder meget af interaktionen mellem det håndværksmæssige frisørfag, hvor man taler meget med mange kunder, og dét at kunne lukke mig inde på mit landsted på Falster enten med min have, mine bøger eller med min computer for at skrive”, fortæller Knud Heickendorff, der er en del af Intercoiffure, og som faktisk kommer fra det hektiske liv i København, hvor han har været med helt fremme i front, indtil han besluttede sig for, at han trængte til landlivet, til en større afslappethed og mere ro. Knud Heickendorff er udlært i 1978 hos Helmersen på Strøget, og han er super glad for den uddannelse, han fik med masser af fokus på Sassoonklip og grundighed.

”Vi har indført et begreb, der hedder ”stormvejrshår”. Mange af vores kunder er friluftsmennesker, der går ture med deres hund ved stranden. De skal kunne komme tilbage fra en sådan gåtur, ryste på hovedet, og så sidder håret, fordi det er klippet så godt, at det falder på plads af sig selv. I princippet handler det om, at håret skal være så lidt stylet som muligt. Klipningen og farvningen skal skabe looket, og frisuren skal kræve så lidt arbejde af kunden som muligt”. Men det kræver naturligvis også, at man gør en indsats for at finde ud af, hvem man har siddende i stolen. Hvor meget og hvor lidt de gider gøre ved håret.

FIK NOK AF FINE DAMER MED pÆNT HåR Men da han var udlært, havde han fået nok af fine damer med pænt hår. Han gik i den stik modsatte retning, og fik job hos Langthårsklip, en super flippet salon i det indre København, hvor både chefen og medarbejderne

”For ingen skal have trukket noget ned over hovedet i min salon. Jeg finder frem til det, der gør dem glade”. Sassoon er Knud Heickendorffs forbillede; ikke mindst hans princip om kun at bruge en saks, hvor det er bandlyst at skære, og hvor det gælder præcision og omhyggelighed.

22 > Jeg er småskør og lidt anarkistisk

[ Always my choice! ]

Tlf. 97 22 33 44


indtil dette forår, hvor jeg skrev det totalt om, og nu er bogen Kvababbelser netop blevet udgivet. Kvababbelser handler om ting, der foregår i bøssemiljøet i København i 1983, men det er ikke nogen selvbiografi. ”Alt er fiktion, men selvfølgelig er der altid elementer af en selv eller af personligheder, man har mødt. Det kan ikke undgås”, forklarer han. Netop den dynamik, der er mellem det at være forfatter, at være frisør og at være den stille Knud, der elsker at nusse i haven er det, der gør Knud til Knud. ”Jeg kunne ikke holde ud blot at være frisør. Der skal ske noget andet, når jeg ikke står i salonen. Jeg skal have gang i de små grå på en anden måde! Men der er en grund til, at jeg i sin tid valgte at blive frisør frem for at tage en akademisk uddannelse, som alle forventede, og det er min kærlighed til håndværket”.

I Knud Intercoiffure er der ud over Knud selv ansat Benny Nordslev, der også kommer fra København og Nanna Bøgvild, der er det unge pust i salonen.

Fedt med et spark bag i Så når Knud rejser ud i verden for at få inspiration, synes han, det er fedt med et spark bag i. ”At være i en storby giver mig en saltvandsindsprøjtning på den gode måde og sikrer, at jeg ikke synker ned i mainstream”, siger han. Men han styrter aldrig hjem og laver frisurerne på kunderne. ”Jeg stikker altid fingeren i jorden i forhold til kunderne, og den nye inspiration, jeg får, oversætter jeg til noget, jeg kan bruge i min salon”. Han mener langt hen ad vejen, det at være frisør, handler om at være menne­skekender. ”Og det bliver jeg bedre og bedre til med årene, i takt med at jeg hviler mere i mig selv. Jeg er nået til et punkt i dag, hvor jeg kan se de værdier, der er i andre mennesker, og se at der er noget interes­sant, godt eller sødt i alle mennesker. Det handler bare om at nå ind til det”. Og som frisør, er det hans holdning, at man skal betragte kunden som en medspiller – ikke som en modspiller. At der er forskel på at være frisør i Nykøbing Falster og i København er der ingen tvivl om. ”Generelt er folk mere nede på jorden her. Men vi er ikke en mainstream-salon – og vi har ikke lyst til at være det. Vi gider ikke sladderkoncepter. Vi har ingen sladderblade, men gode modeblade og aviser, og de samtaler, vi har med kunderne, må meget gerne være andet og mere end tom snak. Jeg gider ikke overfladiskhed for så nås min kvalmegrænse hurtigt”, lyder det fra Knud. I stedet diskuteres der gerne bøger og lignende, og Knud beskriver selv sine kunder som herlige og sjove. ”Vi har fundet en niche, der minder lidt om den hippiesalon, jeg arbejdede i i København – men tilpasset Nykøbing Falster”, siger han. Derfor har han også tilladt sig at ”flippe” ud i indretningen. ”Det er som at komme hjem igen. Her har jeg mig selv med”. Spørger man ind til, hvem Knud så er, lyder svaret: ”Knud er mange ting. Knud er ham, der elsker sit fag og sit håndværk, men Knud er også ham, der elsker at komme hjem og lave noget andet, efter at have talt med kunder hele dagen. For er man frisør, skal man også have det lidt som en hobby, og man skal gide bruge tid på faget. Men modsat er det også vigtigt at koble af og få nogle andre input”. Knud er gift med Finn, og de bor langt ude på landet på Nordfalster. ”Her kan jeg i ro og fred passe mine roser, mine stauder og min køkkenhave, og så elsker jeg at læse en masse bøger”. Og så har Knud Heickendorff realiseret en gammel drøm, han har haft i mange år, om at blive forfatter. Kvababbelser ”Som ung skrev jeg rigtig meget, og jeg har også haft udkast til romaner inde hos forlagene. Men det er aldrig rigtig blevet til noget. Sidst jeg forsøgte var i 1984, hvor den var lige ved at være der. Der skulle bare lidt omskrivninger til. Det manuskript har så ligget i skuffen i 27 år

Småskør og småanarkistisk Knuds salonindretning er et helt kapitel for sig. ”Jeg mener, en salon skal afspejle indehaveren, og da jeg både er lidt småskør, småanarkistisk og har en skæv tankegang, kan det ses i min salon”, siger Knud med et smil. Som en del af Intercoiffure kommer han meget rundt, og han ser mange strømlinede saloner. ”Og det har jeg stor respekt for. Men det er ikke Knud. Jeg kan se på det strømlinede og synes, det er smukt. Men jeg kan ikke se ånden i det”. Han mener, det er bedre at bruge fantasien end pengene. ”Og den ind­ retning jeg har med marskandiserfund og sjove indslag, er klart noget, min bankrådgiver sætter pris på, for det koster ikke noget!”. I og med at det ikke koster noget, kan Knud også skifte ud og lave om, som det passer ham. Damebenene, han lige nu har stående i vinduet, har han f.eks. lånt i en strømpebutik, og på nettet finder han f.eks. anderledes, udstoppede dyr. ”Og kunderne hygger sig med det. De skal altid hilse på Karlo, og så skal de se, hvad der nu er kommet op af nyt”. Noget Knud Heickendorff dog bruger penge på, er at lave sine egne trendbilleder en gang om året med en professionel fotograf og lokale modeller. For endnu engang handler det om personlighed. ”Det er da for nemt at slippe om ved det, ved at hænge noget op, andre har lavet”, mener han, så de seneste fem år, har han lavet sine egne billeder. Knud Heickendorff er ikke bange for at kalde sig selv for ”utilpasset i forhold til frisørfaget”. ”Jeg har altid haft det bedst med det sjove, det skæve og det fanden-i-voldske”, og så skal tingene helst være uhøjtidelige. Det er også Knud, der er den fanden-i-voldske i forhold til at klippe. Han bruger gerne skrå og skæve linjer, mens Benny er den mere klassiske og Nanna er den unge frisør, der gerne vil det hele. Men frisørfaget er et meget visuelt fag, mener Knud, og synes man ikke, det er spændende at arbejde med former, farver og stil, bliver man aldrig en af de gode, er hans holdning. ”Jeg synes, det er fint, at faget nu er med i modecirklerne, men der er altså også meget inspiration at hente på gadeniveau; hos udskuddene og de skæve eksistenser”, siger Knud Heicken­ dorff, der godt kan lide at provokere lidt. ”Bliver tingene alt for glatte og nydelige, bliver de også ligegyldige”, lyder det fra havkatten i hyttefadet. Modsat branchen Knud Heickendorff tror på, at frisørbranchen udvikler sig hen mod færre og større enheder, og han ser en tendens til, at frisørerne klumper sig sammen i de større byer – alt det, Knud gør modsat! Og selv om han ikke er meget for administration, så tror han også på, at det bliver mere og mere vigtigt for frisørerne at kunne i fremtiden. ”Man er nødt til at have styr på tallene og regnskaberne. Det er vigtigt, man kan regne ud, hvad en klipning skal koste for at man også selv kan have en løn hjem, og man skal regne på, hvor meget tid, man vil bruge på hver enkelt kunde, og sætte prisen derefter”. Gælder det Knud selv, er han ikke i tvivl om, at han skal bæres ud af salonen, men han er heller ikke i tvivl om, at han vil blive ved med at skabe en dynamik ved f.eks. at skrive en bog nr. to, som han allerede er i gang med. Han bruger det netværk, Intercoiffure giver ham, og det er han super glad for. ”Det giver mig noget både fagligt og menneskeligt, og så er Intercoiffure med til at holde den faglige fane højt, hvilket jeg også synes er meget vigtigt”. Men når Knud forlader København og møderne i Intercoiffure, nyder han at komme tilbage til roen og stilheden på Falster – og der er ingen tvivl om, at det er her, den vilde københavnerdreng hører til.

finley Nyhed i daNmark – hårpudder i 4 flotte farver Med Finley Hair Powder får dit hår perfekt volumen og fylde hele dagen Perfekt at have med på farten, når frisuren skal friskes op. Enkelt og effektivt, når trist hår skal have nyt liv, og mellem hårvask. · Giver fantastisk volumen til håret · Perfekt til brug mellem hårvask · Giver håret en frisk og lækker duft · Mulighed for at vælge farve, således pudderet er usynligt i håret · Efterlader ikke pletter på tøj · Let og enkel anvende, lige til håndtasken

24 > Jeg er småskør og lidt anarkistisk

Finley forhandles af: ICON Hairspa A/S • Energivej 3 • 4180 Sorø • Ordretlf: 57 66 03 00 • www.iconspa.dk


UNIC PERMANENT

BEDRE END NOGENSINDE BESTIL GENNEM DIN MARIA NILA REPRÆSENTANT ELLER I WEBSHOPPEN WWW.MARIANILA.COM TEL: +45 6991 2514


Tekst > Kenny Aleksandr Foto > Polfoto

JA TAK ! Sofistikeret chik og renfriseret.

Frisørpolitiet! Kenny Aleksandrs dom af Hollywoodstjernernes hårlooks på den røde løber Galla Garn.... Julen og Nytåret nærmer sig, og det er nu der skal sættes kræfter ind. hvis ikke curlerne har været brugt længe så er det ved at være tid. Støv krøllehjernet af og sæt glattehjernet i stik. Nu skal der laves GALLA GARN. Om Kenny Aleksandr Kenny Aleksandr vil fast afgive sin dom over kendissernes hår­performance i Hair Magazine i 2011. Han er rå i kanterne, han siger sin ærlige mening, og danskerne elsker ham. Følg med i Frisørpolitiet og få kendissernes dom fra Kenny Aleksandr!

Kim Cattrall JA JA JA der er også lidt lille my fra Mummiland over det, men alt i alt dejligt stramt og super klassik. Her kan man virkelig fremhæve øreringe og kraveben og give den ekstra meget gas med øjenmakeuppen. Lige pt. vrimler hele byen jo alligevel med skæve knolde på alverdens tøser, så helt fjernt kan det ikke være.

Dita Von Teese Go’e gamle Dita – her ved man hvad man får. Det er 2011’s svar på Snehvide. De knaldrøde julelæber og det smukke sorte hår, sidder som altid i skarpe 20’er bølger som en hjelm. Det her er toppen at troppe op med – jeg ved at det selvfølgelig kræver træning – men come on – det er bare noget med at inddrage alle weekender til træningsweekend og dermed have god grund til at lære sit værktøj at kende.

28 > Frisørpolitiet!

Hilary Duff Hun har også fundet de røde læber frem. Så langt så godt. MEN hun har jo gang i den typiske og ret kedelige frits - jeg kalder det Paradise håret. Det er jo det generelle reality look! Pigerne bixer lige nogle krøller sammen med glattejernet og trækker det hele om på den ene skulder. SUK!

Naomi Campbell Pandehårspigen. Ja, altså hvis man er en af de piger som har langt flot hår og i bund og grund er ”røvkedelig” så kunne man jo bruge julens mange fester som en rygskubber og få klippet det pandehår.... Naomi har en ret høj pande men fordi hun her har pandehår får hun i stedet et smukt harmonisk ansigt. Og helt ærligt – det vokser jo ud igen.

Hvis man skal lave dette look, så børst da i det mindst alle krøllerne igennem til smukke bølger så looket bliver lidt mere DIVA frem for DÅSE!

Frisørpolitiet! < 29


Frisørpolitiet! permenentet på piberensere??

Solange Knowles Ja, man kan ikke lige se det med det samme – men Solange er jo Beyonces lillesøster. Der har storesøster altså ofte meget bedre hårdage end dette tilfælde. Enten er Solange netop blevet permenentet på piberensere eller også har hun været en tur i tørretumbleren. På den anden side er det også et ret sjovt look hvis man til hverdag er pigen med glat garn og trist og kedelig. Men et forslag er at finde crepejernet frem og så skal der touperes. OBS! Jeg foreslår lige at teste dette look af, så du ikke kommer til julefest og mere ligner en som lige er vågnet.

Lady GaGa Skønne Miss GaGa er jo kendt for at gå HELE VEJEN. Og jeg tør slet ikke gætte på hendes julefrokost outfits eller hendes nytårsskrud. MEN én ting er sikkert – jeg bliver ved med at elske hendes kreative sind og gakkede look. Længe leve PARYKKEN – det er jo også et hit, hvis man virkelig skal være sej, så kan man jo til julefrokosten skifte hårfarve for en aften – eller prøve hvordan det må være at have kort eller langt hår. Ja eller se om det klær én at være BLÅ!?

an innovative hair care line sold exclusively in salons 36 16 16 09 | www.salonsupport.dk 30 > Frisørpolitiet!


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Der er en ny Cherif i frisørbranchen Cherif El-Ayouty købte Cha Cha Cha for nogle måneder siden. Han ser salonkæden som en forretning, men samtidig mener han også branchens sjæl er kunsten og de passionerede medarbejdere. Allerede nu er han ved at etablere Cha Cha Cha i USA, og den erfarne forretningsmand er ikke i tvivl om, at han og frisørbranchen vil have glæde af hinanden i mange år frem. Han har rejst verden rundt. Hans kunder har været regeringer og mini­ stre, han har handlet for milliarder af kroner, og han har haft sin plads i Guinness Book of Records som den passager i verden, der har rejst flest kilometer med fly. 30. august købte Cherif El-Ayouty frisørkæden Cha Cha Cha. Han er en mand, der ved, hvad han vil, og som siger, hvad han mener, og selv om det er en noget anden type virksomhed, den 66-årige meget succesfulde civilingeniør nu går ind til, er han ikke i tvivl om, at han kan tilføre både virksomheden og branchen noget. Først og fremmest er han ikke bange for at se de store linjer i tingene, og han tager de beslutninger, der skal tages. Han har lukket to Cha Cha Cha, i Virum og Odense, som ikke levede op til de høje kvalitetskrav, han sætter for kæden, og allerede nu er han i gang med forhandlinger med en samarbejdspartner, der skal være med til at starte Cha Cha Cha op i USA. Han ser ganske enkelt verden som en stor handelsplads, og man skal satse der, hvor man mener, der er behov. Og spørger man ham, hvorfor det ikke er lidt tættere på; Stockholm, Paris eller London, som de fleste andre måske ville have gjort det, svarer han – ganske logisk i øvrigt: ”Nej, for der er gode frisører, så hvorfor skulle vi bruge tid på det? Vi satser der, hvor der er et marked”. At det netop blev frisørbranchen, Cherif El-Ayouty kastede sig over, var lidt af en tilfældighed, og for ham handler det primært om forretningen. ”Men jeg trængte til at arbejde med noget mere jordnært, med ”rigtige” mennesker, der kommer forbi min forretning, køber en vare og går tilfredse ud ad butikken igen”, forklarer Cherif El-Ayouty, der kom til Danmark fra Egypten for at arbejde som civilingeniør i Krüger i 1969. Egentlig havde Cherif El-Ayouty nu bestemt sig for at nyde sin pensionist­til­ 32 > Der er en ny Cherif i frisørbranchen

værelse med fitness og cafébesøg. Han var spidskandidat for Liberal Alliance i København, han har skrevet bøger, og han skrev masser af indlæg til landets aviser imod islamistiske fundamentalister og ekstremister. ”Jeg hyggede mig faktisk fint, og en dag kom min kone, Susanne hjem og sagde, at hun havde lyst til at prøve noget andet, end at arbejde i den virksomhed, hvor hun sad og lavede lønadministration for 1000 med­ arbejdere. Hun ville gerne åbne en lille butik med børnetøj, legetøj og ventetøj. Jeg gik ned i Waterfront for at se, om jeg kunne finde en god butik med et godt navn, der var til salg, og jeg faldt i snak med Søren Pjedsted. Det endte med, at han sagde: ”Hvorfor køber du ikke Cha Cha Cha?”, og det gjorde jeg! Så i stedet for at skulle nyde sit otium i ro og fred, er Cherif El-Ayouty nu administrerende direktør i Cha Cha Cha, Danmarks største frisørkæde med sine nu 12 saloner og 120 ansatte. Hans kone, Susanne, har an­svaret for personalet. Og Cherif El-Ayouty har trukket sig som spids­ kandidat for Liberal Alliance, og begrænser sine artikler til sin hjemmeside, for nu vil han koncentrere sig om sin nye forretning. Det er en forretning ”Jeg kører kæden som en forretning”, fortæller Cherif, og da han sagde ja til at købe Cha Cha Cha var det i princippet ligegyldigt for ham, om det var en frisørkæde eller en børnetøjsbutik. ”Jeg kiggede efter et godt navn og ikke mindst udviklingsmuligheder, og så længtes jeg efter at arbejde med mennesker, der er nede på jorden på et menneskeligt niveau”, fortæller Cherif El-Ayouty. Og efter han har lært frisørbranchen at kende, ser han den som sjov og spændende. ”Mange frisører er kunst­nere, og så er det jo en sjov branche, fordi de fleste frisører er rigtig stolte af det, de laver. De gør det faktisk ikke for pengene, men fordi de elsker det”.

”Det er sjovt – og en helt ny verden for mig. Tidligere lukkede jeg handler til flere milliarder, nu er jeg glad, hvis en kunde lægger 1000 kr. i salonen. Men det er netop det smukke ved det: Kunden kommer ind fra gaden, køber det, hun/han vil have, og går tilfreds ud igen. Den slags enkle handler, havde jeg lyst til at arbejde med”, lyder det fra Cherif El-Ayouty.

Der er en ny Cherif i frisørbranchen < 33


Farverig, er et andet ord, Cherif El-Ayouty bruger om branchen, og han er fuld af beundring for den virksomhed, Søren og Lisbeth Pjedsted har bygget op gennem 30 år. I dag er Søren Pjedsted i øvrigt kreativ rådgiver i Cha Cha Cha, mens Lisbeth fortsat arbejder i salonen i Hørsholm. Og Cherif El-Ayouty har ingen planer om at lave konceptet om. ”Vi vil have de bedste frisører, den højeste kvalitet, de bedste produkter og de højeste priser”, siger Cherif El-Ayouty, og han lægger ikke skjul på, at han gerne vil kædes sammen med noget, der er smukt og af høj kvalitet. Han fortæller også, at da han overtog Cha Cha Cha, var det forretningen i det, han så på. ”Kæden var inde i en fase, hvor der skulle ske noget forretningsmæssigt, og lige præcis det, er jeg god til”. Når det så er sagt, fortæller Cherif El-Ayouty også, at han altid, lige fra han var en lille dreng, har været vild med flot hår. ”Et velplejet hår er den vigtigste del af en kvindes udseende”, siger han, og det formål er han stolt af at kunne bidrage med. Hans mål er også at højne Cha Cha Chaimaget endnu mere. ”Vi vil levere den højeste kvalitet, for kvalitet er faktisk billigere i længden. Som når man køber en Rolls Royce, så får man mere for den enkelte krone, end når man køber en Fiat”, er hans holdning. Effektiviserer økonomien ”Problemet i praktisk talt alle frisørsaloner er, at de drives med sjælen og hjertet, og det er ikke altid optimalt”, siger Cherif El-Ayouty med et lille smil, for netop det ser han jo også lidt som charmen ved frisørbranchen. Men når det er sagt, så er hans holdning, at jo bedre en økonomi, man har, jo gladere medarbejdere har man, og jo gladere kunder har man også. Men han er også meget bevidst om, at kunst og økonomi hænger uløseligt sammen i frisørbranchen. ”I løbet af de måneder, jeg har været inde over Cha Cha Cha, lyder det fra medarbejderne, at de er glade for, at der nu sker noget. Det giver dem forøget energi”. For Cherif El-Ayouty betyder det, at han hverken har haft tid til fitness eller cafébesøg, siden han overtog virksomheden. ”Det eneste, jeg tager mig tid til, er Mester Frimurerlogen, som jeg er medlem af, og som jeg er stolt af at være en del af. Faktisk har vi også netop måttet annullere vores efterårsferie….”, fortæller Cherif. Han sætter også en ære i at besøge alle saloner i hele landet en gang om ugen. ”Jeg føler, det er meget vigtigt, at jeg kommer i salonerne. Pigerne fortæller mig, at de er glade for, at jeg kommer i salonerne, og jeg sætter en ære i at kende alle de ansatte. I øjeblikket kan jeg nok huske navnene på halvdelen, men giv mig en måned mere, så kan jeg huske dem alle”, siger han med et smil, for hans holdning er, at glade medarbejdere er mere produktive medarbejdere. Og så elsker Cherif i øvrigt at omgås mennesker, og han er både åben og udadvendt. Men hans mål er først og fremmest at konsolidere Cha Cha Cha, og skabe et helhedsindtryk, der oser af kvalitet. Derfor valgte han også at lukke salonerne i Odense og Virum: De faldt uden for det billede, Cherif gerne vil skabe af Cha Cha Cha. ”Kæden skal fremstå som en helhed. Det betyder ens kvalitet i alle salonerne, det betyder ens priser”, siger han, og fremviser en prisliste, der fremover skal være gældende i alle salonerne – uanset placering. ”Det handler om effektivisering, og det handler om, at kunderne skal vide, at de får ens service til ens pris i alle Cha Cha Cha salonerne. Og så skal de vide præcis, hvad det er, de betaler for. Derfor er prislisten ganske udførlig”. Cherif El-Ayouty indrømmer, det er en hård tid netop nu, men han er sikker på, at Cha Cha Cha holder skinnet på næsen. ”I 2011 vil vi fortsat have et underskud. Der er ganske enkelt ikke tid nok til at rette op på det, men allerede i 2012, forventer jeg et lille overskud”. Cha Cha Cha i USA Cherif El-Ayouty har som nævnt planer om at etablere Cha Cha Cha på Park Avenue, i Palm Beach og i Beverly Hills i USA, og det er bestemt ikke tom snak. Han har allerede gang i et samarbejde med nogle amerikanske partnere, og lige nu er man i gang med at lede efter den helt rigtige beliggenhed, og han forventer, at den første salon åbner i begynd­elsen af 2012. ”Cha Cha Cha er en af de bedste frisørkæder i verden. I USA har man ganske enkelt ikke rigtig gode frisører, og de få, 34 > Der er en ny Cherif i frisørbranchen

Cherif El-Ayouty er ny administrerende direktør og ejer af Cha Cha Cha, og hans kone, Susanne tager sig af personalet i de 12 saloner.

der er, er stylister for modebladene uden egne saloner. Jeg vil give amerikanerne muligheden for at få en fantastisk frisøroplevelse”, siger han. Han kan også sagtens se Cha Cha Cha i f.eks. Kina og Sydamerika eller andre dele af verden, hvor der i dag ikke findes så dygtige frisører. Vi skal samarbejde Cherif El-Ayouty har allerede dannet sig et ganske godt billede af frisørbranchen. Han mener, den er på vej ned ad bakke, og han giver Frisørforbundet en del af skylden. ”De skyder sig selv i foden ved at gøre det meget vanskeligt for salonejerne at have ansatte i salonerne. For kan salonerne ikke tjene penge, er der slet ingen jobs”, siger han, og påpeger, at det virker som om Frisørforbundet ser frisørmestrene som fjender, hvor de i stedet burde se branchen som en helhed. ”Frisørbranchen er ikke en industri med maskiner. Det handler om mennesker, og branchen - ansatte og ejere burde samarbejde i stedet for at modarbejde hinanden, og de burde stå meget mere sammen om at skabe en fremtid til alles bedste”. Og så tilføjer han: ”Forbundet taler om ”misbrug” af de ansatte, men det sker ikke. For ”misbruger” man sine ansatte, ødelægger man det kunstneriske og det passionerede menneske, og så ødelægger man sin forretning”. Samtidig mener han klart, at frisørbranchen er alt for dårlig til at promovere sig selv. ”Når der f.eks. er modeshow er håret en rigtig vigtig del af helhedsbilledet, men tilskuerne til showet kender kun designeren af kjolen, stylisten og frisøren får en lille credit i programmet. Vi skal være mere synlige!”, er Cherif El-Ayoutys holdning, og det er hans plan, at arbejde for at hele frisørbranchen kommer op på niveau med modebranchen. Og der er ingen tvivl om, at branchen vil komme til at høre mere til Cherif, for som han selv siger det: ”Jeg kan være rimelig højrøstet, når det drejer sig om en sag, og jeg føler, at frisørbranchen er ved at gå lidt i opløsning”. Cherif har ingen planer om at forlade frisørbranchen igen. ”Det er ikke en flygtig beskæftigelse i et par år for mig. Jeg er nu gift med min kone nr. 6, og hende skifter jeg ikke ud, og på samme måde planlægger jeg at fortsætte med Cha Cha Cha i mange år frem.

KONTAKT Sjælland Gitte Nørresø 6180 9280

Fyn Michael Murphy 2835 2733

Jylland Sonja Mortensen 2077 9006


three tribe

af sassoon academy

the new limited edition collection

you can do ghdhair.com/dk  8611 9902

anything

with your hair


Tekst > Pia Finne Foto > Frederik Johs

se flere billeder på

hairmagazine.dk

I en atmosfære af luksus i Odense Stilen er enkel og minimalistisk, men Majse Hansen er en farverig pige, og det går igen på de multistribede vægge, der giver The Hair Company i Odense masser af personlighed. Luft og rum har været kodeordene i den nye indretning, hvor omdrejningspunktet er en behandlingsø, som Majse bare måtte have.

Betjeningsøen er et aflangt bord, der står frit i rummet i hvid højglans og med to behandlingspladser på hver side. Både øen og stolene kommer fra Bella Vista.

inventar 6 stk. stole 6 stk. betjening spladser 2 stk. salgsareal er 1 stk. disk 1 sæt udsugnin g 1 sæt diverse in ventar Levering invent ar Pris i alt Alle priser er ex

cl. moms.

kr. 32.000,kr. 36.000,kr. 9.000,kr. 4.000,kr. 14.000,kr. 5.000,kr. 2.500,kr. 102.500,-

Masser af lys og luft The Hair Company ligger i et hyggeligt kvarter i udkanten af Odense, og salonen er hele 140 kvm., så plads mangler der ikke. Men det var også Majses idé; at der skulle være masser af lys og luft i salonen, og at ind­ retningen skulle fremstå enkel og stilren med et minimalistisk udtryk.

Majse Hansen er selv en farverig pige, og det ses i indretningen af salonen.

Én gang selvstændig – altid selvstændig. Sådan lyder det fra Majse Hansen, der netop har åbnet The Hair Company i Odense. Og hun ved, hvad hun taler om, for hun var netop selvstændig igennem otte år, indtil hun for tre år siden solgte sin salon og blev ansat. I august åbnede hun igen sin egen salon. ”Jeg savnede, at kunne bruge den tid på kunderne, jeg ville, at kunne anbefale de produkter, jeg synes, var optimale, og at kunne bruge den farve, jeg synes var bedst”, lyder det fra Majse Hansen. Faktisk var Majse tæt på at finde et helt nyt er­ hverv, indtil det gik op for hende, at det, hun savnede, bestemt ikke var et nyt fag, for hun har hele tiden brændt for frisørfaget, men derimod 38 > I en atmosfære af luksus i Odense

at have kollegaer, man kan sparre med, udvikle sig med og lære af. Og hun er bestemt ikke nervøs for at starte ny salon i en krisetid. ”Jeg har en fast kundekreds, der har fulgt mig i mange, år, og min erfaring er klart, at giver man kunderne noget ekstra, så holder de ved, og de vil gerne betale for det”. Da Majse havde egen salon for tre år siden, levede hun af anbefalinger, og hendes største problem var faktisk, at der konstant var tre ugers ventetid. ”Det er jo et positivt problem, der går hen og bliver negativt, for kunderne begynder at tænke, at de lige så godt kan lade være med at bestille tid, for de får alligevel ingen”.

Da Majse åbnede sin nye salon, skete det med en fuldt booket kalender tre uger frem, og selv om hun havde planer om at starte op i det små og stå alene i salonen det første stykke tid, har hun allerede nu et par måneder senere en elev og to deltidsansatte. At der skulle ansatte i salonen, var hun dog ikke i tvivl om. ”Jeg har fra begyndelsen været afklaret med, at jeg ville have kollegaer denne gang, og jeg har bestemt ingen ambitioner om at få en så lang ventetid, som jeg engang havde i min gamle salon, igen. Men at kollegaerne kom SÅ hurtigt, havde jeg ikke planlagt”, fortæller hun med et smil.

Men Majse er en farverig pige, så det enkle; det hvide og sorte får følge­skab af et filttapet på væggen bag vaskepladserne samt to halvvægge i salonen med vilde striber hentet fra The Hair Companys nye logo. ”Fordelen ved det er jo, at har man lyst til at lave om på udtrykket i salonen, kan man blot skifte tapetet ud med f.eks. et fototapet, og salonen har fået et nyt look”, lyder det fra Majse. Alt inventaret er fra Bella Vista, og før hun traf sit valg, havde Majse kigget på inventar hos en række firmaer. ”Men da jeg trådte ind ad døren hos Bella Vista så jeg en betjeningsø, som jeg straks vidste, at jeg måtte have i min salon, og da de samtidig var søde, hjælpsomme og ukomplicerede at handle med, blev det dem”, forklarer Majse, der fik indretningen skræddersyet til sin salon. Betjeningsøen, der står frit i rummet, rummer fire af de seks behandlingspladser, der er i salonen, og den står i smuk højglans hvid som det første, man ser, når man træder ind i salonen. De to resterende betjenings­pladser er naturligvis indrettet, så de matcher ”øen” i højglans hvid og med sorte stole. I en atmosfære af luksus i Odense < 39


Sorte stole og hvide borde pryder salonen, men Majse Hansen har også leget med farverne på bl.a. bagvæggen bagved vaskepladserne samt på de to halvmure, hvor der er opsat farvestrålende, stribet filttapet, der matcher The Hair Company-logoet.

Det er tid til

Det du bruger til hår og hud er lige så vigtigt som det, du spiser!

Simply Organic er det rene valg!

Ring på tlf. 5537 0076 for at høre, hvor din nærmeste Simply Organic frisør ligger

I baglokalet står en sofa og et tv, for medarbejderne skal kunne slappe af og hygge sig, når de har pause, er Majses holdning.

På en repos bagerst i salonen – bag en halvmur – findes salonens to vaskepladser, og rum til afslapning og hygge.

Salonens to vaskepladser befinder sig på et let hævet repos bag en halvmur, der skærmer og skaber en mere intim atmosfære, hvor man ikke er synlig fra gaden. Hylderne og disken er med hjul, så den er mobil, og også denne er fra Bella Vista og holder dermed den minimalistiske stil. Belysningen er LED-lys og det er sat op af udlejeren af den ejendom, The Haircompany ligger i, da han er elektriker.

frokosten. ”Vi er på vores arbejde flere vågne timer, end vi er hos familien, så skal det også være lækkert at opholde sig der”, er hendes holdning.

MASSER AF DAgSLyS The Hair Company har i øvrigt også masser af dagslys at byde på, for Majse har valgt at salonen skal have kæmpestore vinduespartier, så folk let kan kigge ind i salonen fra gaden. ”Der ligger ni frisører i samme gade som mig, men jeg er den eneste, de kan kigge ind til”. Og faktisk har det betydet, at The Hair Company har fået rigtig mange kunder ind fra gaden. Kunder, der kommer, netop fordi salonen ser indbydende ud, når de kigger ind.

”Jeg har arbejdet i et center, hvor der konstant er larm, fra musikken på gangene, mennesker, der råber og taler, føntørrere, der arbejder og så videre. Jeg savnede det intime, roen og luksusstemningen”. Og det, må man sige, hun har skabt. Fyns Stiftstidende kom forleden uopfordret på besøg for at lave en reportage i den ”nye, lækre salon”, som de sagde. Men luksus ligger også i behandlingerne. ”Vi tager den tid, det tager, og når kunden får en kur i håret, giver vi gerne en håndmassage imens. De skal føle, der bliver gjort noget ekstra for dem!”

”Vi har fået rigtig mange nye kunder, der siger, at de godt nok bor i området, men at de plejer at køre ind til byen for at gå til frisør. Men at vores nye salon ser så indbydende ud, at de vil give den en chance”.

At Majse valgte Næsby-området hænger sammen med klientellet og det, at hun selv bor i området. ”Og jeg fornemmer klart, at folk, der bor i området, godt kan lide det lokale. Der er en anden loyalitet, og kan de finde en lokal salon, der er lige så god som den på gågaden inde i Odense, støtter de hellere den lokale for at værne om miljøet”.

Så Majse er ikke i tvivl om, at det, hun har givet ud på inventar og et flot logo, har givet pote. Faktisk har Majse talt op, at 60 pct. af de kunder, der markerede sig som nye på Hairtools angav, at de havde set salonen, og derfor valgte den. De resterende 40 pct. angav anbefalinger som grunden. ”Og så siger kunderne det i øvrigt også: Vi kan se, der er kunder om morgenen, når vi kører på arbejde og om aftenen, når vi kører hjem, så det må vi prøve”. Med andre ord, kunder genererer kunder! Personalerummet er et kapitel for sig. Her er indrettet med sofa, puder og et tv, så der kan slappes af i 40 > I en atmosfære af luksus i Odense

LUKSUS Og HyggE Det, Majse har skabt i The Hair Company er det, hun selv kalder for luksus og afslappet hyggelig stemning.

Majse Hansen har ingen planer om flere saloner. Hun vil hellere koncentrere sig om at udvikle den hun har. Nye ideer mangler der derimod ikke. Således vil hendes medarbejdere og Majse selv gerne ind i noget undervisning, og de vil gerne gøre noget ekstra for kunderne. ”Vi holder eventaftener for kunderne, hvor vi f.eks. fortæller om, hvordan man bruger et glattejern, eller vi fortæller om, hvordan man lægger en god make-up”, fortæller Majse, og ingen tvivl om det: Majse er en farverig pige i en minimalistisk salon, og nye ting; dem vil hun blive ved med at finde på.

Med din smartphone, har du styr på din kalender, hvor som helst, når som helst Vidste du! Når Internettet er nede får du ingen sort skærm! Du har stadig adgang til dine data

Admind ApS • tlf.: +45 70 20 18 76 • www.admind.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Eleverne skal opleve glæden og passionen

“Hver teknik er en klods. Når der kommer en kunde, skal man se på personen, og bygge frisuren op af forskellige klodser, så der opstår et individuelt look.”

Frisørfaget mangler elever, og salonerne har ikke råd til at have dem. Derfor er kongstanken hos hair construction, der står bag Dogma kurserne for elever, at eleverne skal tilbage til salonerne og være med til at tjene deres egen løn. Det er en win-win situation, og selv om kurserne kører efter næsten militære principper, elsker eleverne dem.

“Man skal skynde sig langsomt. Man skal op i tempo, men man må ikke stresse tingene igennem.” - Jan Lauritsen

”Eleverne skal ikke bare være en merudgift i salonerne. De skal tjene deres egen løn hjem. Det er godt for salonen, det er godt for faget, for salonerne har bedre råd til at tage elever, og det er godt for eleven, der oplever glæden ved faget, som får lov til at lege med hår, frem for at tilbringe sin læretid som vaske- og fejepige”. Det mener Jan Lauritsen fra hair construction, der nu på tredje år holder dogma-kurser for frisørbranchens elever, og han lover, at eleverne, der deltager på kur­ serne, kan betjene kunder efter ganske få måneder. 42 > Eleverne skal opleve glæden og passionen

Vi sidder i Underground – hair constructions træningslokaler i kælderen under salonen på Østerbrogade i København. På herrekurset er otte piger, og de knokler! Energien er i top, og det samme gælder motivationen. Det herrekursus, vi besøger, kører over 14 dage – hver dag – og fra kl. 8 til 20. Og Jan Lauritsen sammenligner det selv lidt med en militær bootcamp. ”Vi er ikke pædagoger, vi er professionelle frisører, og det skal deltagerne på

- Jan Lauritsen kurset også lære at blive”, fortæller han. Eleverne bliver hurtigt delt op i A-, B- og C-hold, og hver dag holdes et aftenmøde, hvor hver enkelt elev evalueres. De får at vide, hvordan de har udviklet sig, og hvad de skal øve sig på dagen efter. En løbende evaluering sker der naturligvis også. Konceptet lyder på benhård, intensiv træning, som det er svært at opnå i salonen til hverdag. Og frem for alt kontinuitet i undervisningen, hvilket heller ikke lader sig gøre i hverdagen. På herrekurset klipper deltagerne således 75 rigtige modeller og 25-35 mannequiner, og dermed klipper de på 14 dage flere herreklipninger, end man gør i løbet af et fire-årigt skoleforløb. ”Vi arbejder så hårdt, at pigerne hverken har tid til kærester, venner eller Paradise Hotel, for vi mener, at det i bund og grund handler om erfaring, øvelse og selvsikkerhed”. Jan Lauritsens holdning er, at erfaring ikke har noget med alder eller antal år, man har arbejdet i faget, at gøre. Og det var i øvrigt ud fra den devise – og med inspiration i et program, som Jan så på Discovery om netop erfaring kontra alder, at Dogma blev født. ”Vil du helst behandles af en 55-årig læge, der har opereret 50 gange eller af en 25-årig læge, der har opereret 500 gange? Og det samme gør sig gældende i vores fag”, lyder det. Vi skal have flere elever Dogma består af tre kursustyper: Et farvekursus, et herrekursus og et damekursus. Kurserne kører uafhængigt af hinanden, men alle er de målrettet eleverne i frisørbranchen. Visionen om at uddanne elever havde hair construction allerede i 2003, hvor ideen om Dogma blev fostret. ”Vi ville gerne gøre noget for at få flere elever i frisørbranchen, og en af måderne var at give frisørerne bedre mulighed for at tjene penge på eleverne hurtigere”, fortæller Jan Lauritsen. Derfor er kurserne også bygget op, som de er, med farve­ kurset først.

”Det er i forhold til farvningen, at eleverne hurtigst kan komme i gang ude i salonerne med såvel striber som reelle farvninger, for de vil aldrig stå alene med det, der vil altid være en frisør ind over”, forklarer Jan. Kursus nr. 2 er herreklip, og her mener Jan, at eleverne kan begynde at klippe kunder efter 3-6 måneder. Gælder det det sidste kursuspunkt, nemlig dameklip, mener Jan, der går godt halvandet år, før eleverne kan bruge det i salonen. Ganske enkelt fordi, der med dameklip er mange flere muligheder, det er sværere at overskue og kræver mere modenhed. ”Og set i lyset af, at mange elever, der kun følger den traditionelle uddannelse, praktisk talt ikke kommer til at klippe en kunde før han eller hun er udlært, må det siges at være OK”. Faktisk har man i hair constructions egne saloner lavet en kalkulation, der viser, at et herrekursus til 15.000 kr. tjener sig hjem i løbet af tre måneder, hvor eleven kan bruge det, hun har lært, i salonen! Ydermere viser erfaringerne, at færre elever stopper, når de tidligt får lov til at prøve de mange forskellige aspekter af faget. ”Jeg er bange for, at fremtiden kommer til at byde på to typer frisører: Dem, der udeluk­ kende er uddannet på skolen, og dem, der har været i mesterlære. For der er ganske enkelt ikke nok elevpladser, som det er i dag”. Det, mener han, er en stor fare. ”For i salonerne skal eleverne udvikle sig fra at være 16-årige skolebørn, der er vant til at alle altid klarer alt for dem, til at være personer, der kan gebærde sig i forhold til andre mennesker, som kan tale med andre mennesker, og som kan arbejde i et team”. Og det er netop det, Dogma-kurserne lærer de unge; at være voksne, ansvarsfulde og arbejdsglade elever. Derfor er service, samarbejde og livsindstilling også en del af kurset. ”Vores filosofi er, at de unge skal arbejde som et team, de skal stå sammen, og er der nogen, der er bagud, hjælper man dem, man hjælpes med at rydde op, og man tager ansvar – som i en rigtig salon”. Eleverne skal opleve glæden og passionen < 43


På jagt efter design med

attitude?

EN BEDRE FORSTåELSE

Så stil skarpt på Bow serien fra Olymp. Minimalistisk design. Til dig, der ikke vil nøjes.

Keisey Pedersen fra Salon Madonna i Esbjerg er på Dogma herrekursus hos hair construction, og hendes mål er at blive opdateret og optimeret, og at blive en endnu bedre frisør.

Jan Lauritsen understreger, at ud af 10 elever, når de 9 det forventede niveau, der ligger på faglig højde med en nyuddannet frisør.

”Jeg begyndte min læretid ét sted, hvorefter jeg var væk fra faget, og kom tilbage i lære i en anden salon. Derfor føler jeg, jeg trænger til at blive opdateret, både med de basale klippeteknikker og de nye tendenser”. Keisey er ikke i tvivl om, at kurset giver hende et større overblik og en større forståelse for individualismen og forskelligheden i frisurerne. ”Det er super inspirerede og berigende, og jeg føler virkelig, at jeg udfordrer mig selv på såvel mine styrker og ikke mindst på mine svagheder. Og når man arbejder med sine svagheder og bliver stærk også på dem, går man ikke på kompromis, og dermed bliver man en bedre frisør”. Keisey kan godt lide den direkte og kontante kommunikationsform. ”Så ved man, hvor man står”, siger hun, og hun glæder sig til hver eneste dag.

gRÆNSERNE OVERSKRIDES Amalie Kyllesbech er lige kommet i lære hos Zenz i København i juli, og hun er super glad og stolt af at have fået lov til at deltage i kurset.

Pigerne knokler. Jan forklarer teknikkerne, og så er det bare i gang.

150 HAR VÆRET IgENNEM 150 elever har været igennem et Dogma kursus siden starten for tre år siden, og antallet er langsomt stigende. ”Men hvad, der er bemærkelsesværdigt, er at de mestre, der sender deres elever på kursus, er meget loyale, og løbende sender elever af sted”. Som udgangspunkt er der ingen regler for, hvor lang tid en elev skal have været i lære, før vedkommende kommer på kursus. ”Men vi lægger et ansvar over på mestrene for, at de er modne og disciplinerede. At de har kendskab til hår er ingen forudsætning”. Jan Lauritsen kører farve- og herrekurserne, Eske Rubin er inde over farvekurserne, mens Rikke Tholstrup og Palle Frese tager sig af damekurserne. I alt har godt 32 elever været igennem kurset på et halvt år, og Jan Lauritsen understreger, at ud af 10 elever, når de 9 det forventede niveau, der ligger på faglig højde med en nyuddannet frisør – dog ikke med den samme arbejdshastighed. 44 > Eleverne skal opleve glæden og passionen

JOy BOw vaskesystem Normalpris kr. 14.200,spar 30 %. Med sort betræk: kr. 9.800,Evt. leasing kr. 368,- pr. md. Pr. stk. (36 mdr. restværdi kr. 100,-)

”Det giver mig en større forståelse for faget, og jeg kan pludselig se, at det ikke kun handler om at klippe lige og rigtigt, som vi lærer på skolen, men også om at være visuel, at kunne se på et billede, og se hvordan håret er klippet, og at kunne se på en kunde, hvad der passer til hende eller ham”. Amalie kalder kurset for megasjovt, fedt og inspirerende. ”De første to dage var vildt hårde, nu er det super sjovt. Og så føles det som om vi har kendt hinanden i mange år. Vi hjælper hinanden og lærer af hinanden, vi fjoller og vi er alvorlige”.

Olymp BOw pumpestOl Normalpris kr. 6.900,spar 30%. Med sort betræk: kr. 4.800,Evt. leasing kr. 188,- pr. md. Pr. stk. (36 mdr. restværdi kr. 100,-)

Amalie kan se en udvikling. ”Første gang, vi klippede, havde vi to timer, nu en uge senere har vi tre kvarter, og ofte har jeg tid tilovers. Det er bare fedt, og så er det vildt, at jeg faktisk nu har det, der skal til for at betjene en kunde i salonen. Amalie fortæller også, at det har været en god øvelse, at skulle spørge mennesker på gaden, om de ville være modeller. ”Der er helt klart blevet overskredet nogle grænser”, siger hun med et smil, og hun synes det er fedt, at hun nu kan være med til at tjene sin egen løn.

inspiration til dig og din salon

Tel. 87 27 10 60 Viborg · Aalborg · Vejle · Vallensbæk


avant garde

af schwarzkopf professional

TRY THE TRUE PROFESSIONAL Kontakt din salgskonsulent eller ring til vores kundeservice på 33 26 91 11 og hør mere om vores spændende jule deals.


advertorial

advertorial

Tekst > Pia Finne Foto > HairMix

Luksus hårpleje med omtanke for børn og miljø eco.kid er en serie hårplejeprodukter til børn, som ud over at være økologiske også er med til at bekæmpe en af tidens store plager i børnehøjde, nemlig lus.

I eco.kid serien findes shampoo, conditioner og hårvoks med ingredienser, der gør, at man også kommer en af tidens store plageånder, nemlig lus til livs. Herudover består serien også af en lusefjerner, som udelukkende er sammensat af æteriske olier.

Når det kommer til vores børn, vil vi alle sammen det bedste, og mange tænker endnu mere i økologiske baner, når det gælder børnenes helbred. Derfor har Hairmix også stor succes med eco.kid; en serie økologiske hår­produkter til børn, hvor helt op til 99 pct. af ingredienserne er økolog­iske. Det betyder, at også allergiske børn kan bruge eco.kid. ”Samtidig indeholder såvel shampoo som conditioner og hårvoks ingredienser, der gør, at man også kommer en af tidens store plageånder, nemlig lus til livs”, fortæller Helen Tokebjerg fra Hairmix. I serien findes ud over shampoo og conditioner, der virker lusehæmmende, også en lusefjerner som udelukkende er sammensat af æteriske olier. ”eco.kid er nogle meget rene produkter til hud og hår, der indeholder op til 99 pct. certificerede økologiske ingredienser”, fortæller Helen Tokebjerg. Udviklet til børn Børns naturlige fedtproduktion er kun en femtedel af voksnes, og produkter til voksne er derfor ikke velegnede til børn under 12 år. eco.kid er udviklet specielt til et barns hud og hovedbund. ”Produkterne fremstilles i Australien, hvor der findes en række naturlige planter, som er velegnede til mennesker. Planteudviklede æteriske olier renser hår og hovedbund i én mild arbejdsgang, og rene økologiske 48 > Luksus hårpleje med omtanke for børn og miljø

ingredienser plejer. De æteriske olier har en fantastisk antibakteriel effekt, og yderligere konservering med f.eks. parabener eller andre konserveringsmidler er derfor ikke nødvendigt”, fortæller Helen Tokebjerg. Har man parfumeallergi, skal man være opmærksom på, at der i æteriske olier findes flere af de 26 naturlige parfumer, der skal deklareres. eco.kid bruger ikke sulfater, silikone, parabener, kunstige tilsætningsstoffer eller parfumer i produkterne, og så er eco.kid 100 pct. biologisk nedbrydeligt i løbet af 3-4 uger! Ydermere er eco.kids produkter forsynet med blindeskrift, så det er nemt at “læse”, hvilke produkter der bruges. Hvert tredje barn har lus Når det gælder bekæmpelsen af lus, har mange forældre mere eller mindre givet op. Det ser ikke ud til, at noget som helst virker, og selv den mest desperate mor kan som regel ikke gøre noget for at undgå problemet. ”Mange af de aktuelle lusemidler, man kan købe på apoteket er ret skrappe sager med indholdsstoffer, som er deklarerede som nervegifte”, fortæller Helen Tokebjerg og hun er i hvert fald ikke i tvivl om, at man som forælder ikke har lyst til at hælde bekæmpelsesmidler, som man fraråder gravide og børn under 2 år at anvende, i sine børns hår.

Børns naturlige fedtproduktion er kun en femtedel af voksnes, og produkter til voksne er derfor ikke velegnede til børn under 12 år. eco.kid er udviklet specielt til et barns hud og hovedbund.

Luksus hårpleje med omtanke for børn og miljø < 49


Til lækkert hår 5 fantastiske nyheder fra Maroccanoil. Nyhederne tæller: Moisture Repair Shampoo og conditioner, Moroccanoil treatment Light, Glimmer Shine og Restorative Mask. Fåes hos Salonsupport.dk

Mere levende farve Cosmobell lancerer MATRIX’S RED+ by SOCOLOR.beauty i fire nye ekstra levende nuancer for kraftfulde farveresultater. De røde farver kan blandes med hinanden og dermed opnås et stort antal røde muligheder.

Vægtløs volumen spray ANTI.GRAVITY.SPRAY fra ICON Hairspa er en non-aerosol spray, der giver vægtløs volumen og flot glans. Den er fri for parabener, og den giver smuk glans og flot fylde. Pris 198 kr.

haircare

Resultat: Glansfuldt Tre lækre nyheder fra evo nemlig: The therapist calming shampoo, The therapist calming conditioner og The great hydrator moisture mask. Fåes hos Salonsupport.dk

Skræddersy din farve L’Oréal Professionnel lancerer nu DIALight udviklet specielt til sensibelt/farvet hår og DIARichesse til natur/normalt hår. Det er et nyt TONE-I-TONE farvesystem med dobbelt teknologi, der giver frisøren uendelige muligheder for at skræddersy den helt rigtige hårfarve til kunden.

Succesen fortsætter Enrich Repairing Mousse lanceret af Wella Professionals fungerer helt enkelt som ”førstehjælp” til skadet og slidt hår, med behov for intensiv og dybdevirkende pleje! Enrich Repairing Mousse arbejder optimalt i kombination med Enrich Shampoo og Conditioner. Pris 164 kr.

HåRET SKAL HAVE ET BOOST, OG NETOP NU LANCERES FLERE NYE PRODUKTER, SKABT TIL AT SKABE LIV I HåRET. EN RæKKE NYE FARVER ER OGSå På PROGRAMMET. SAMTIDIG ER PRODUCENTERNE KLAR MED NYE STYLINGPRODUKTER TIL SåVEL KRØLLET SOM GLAT HåR, OG Så ER DER SELVFØLGELIG FOKUS På DET NATURLIGE.

Skabt af Gaga’s frisører SUPER STYLE HEROES er tre nye produkter fra Tecni.art, der kan redde enhver dårlig hårdag. Produkterne hedder: Bad Mud, Super Dust og Horizon Fix.

Glødhed og glans The absolute beautifying potion Davines lanceret af Salonsupport præsenterer et nyt produkt i Essential Haircare linjen. Produktet giver håret ekstraordinær blødhed og glans, og olien gør, at håret ikke filtrer og kruser – og det tynges ikke. Pris 300 kr. Silhouette Bella Vista udvider nu Silhouette-serien med fire nye stylingprodukter. Volume Lift Mousse & Volume Lift Hairspray til at opnå maksimal volumen, samt fugtgivende Gold Mousse & Gold Hairspray, som er ideelle til porøst og skrøbeligt hår.

50 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

+

Feather Razor gratis

Kreativ med OSIS OSiS fra Bella Vista er på banen med fire nye stylingprodukter, som kan inspirere og give mulighed for at fremtrylle et unikt look. Nap tørshampoo’en Refresh Dust, prøv fibervoksen Fibre Light, tæm krøllerne med Pump My Curls eller få stærkt hold i håret med Hold Miracle.

”RUSK” op i håret RUSK præsenterer tre nye produkter til skadet eller farvet hår som trænger til keratin. Håret genopbygges og elasticiteten genskabes. De tre produkter er Deepshine Smooth Shampoo, Smooth conditioner og Smooth treatment som du kan få hos Hairmix.

Bevar din farve Hairmix lancerer Hempz Volumizing produkter: Hempz Couture Volumizing Shampoo, conditioner, root lifter og crème. De er til alle hårtyper, men specielt til fint hår. Produkterne er farvebevarende og har en lækker duft af vanilje og pære. Pris 265 kr.

X

Genopliv håret YOUNG.AGAIN fra ICON Hairspa er en vægtløs leave-in olie, der indeholder Immortelle, som modvirker nedbrydningsog aldringsprocessen. Den beskytter og styrker håret mod påvirkning fra miljø og varmeredskaber. Pris 228 kr.

Joewell X

Lige det hår du vil Wella Professionals kommer nu med en ny strukturbehandling, som du kan tilbyde dine kunder i salonen. Den nye strukturforandringsbehandling – Texture Transformation forandrer ikke blot hårets form, den gør også håret nemmere at style. Serien består af tre typer behandlinger: Silky Sleekness, ‘Alluring waves og Bouncy Curls.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

ll X we Joe

: ree / F azor tis R Gra ther Fea sive lu c in

www.joewell.de Kan købes via din lokale frisørleverandør Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


Lækre lokker ICON Hairspa er klar med en en let og plejende creme fra label.m.. Den genopbygger fugtigheden i håret, beskytter håret mod påvirkning af varme, og efterlader håret blødt og glansfuldt uden krus. Pris 198 kr.

Adios til tarvelige totter Bella Vista byder nu det smukke, lækre og glansfulde hår velkommen med de nye produkter fra BC Smooth Shine serien fra Schwarzkopf Professional. Produkterne genopbygger håret og har en langtidsvirkende beskyttelse af kruset og ustyrligt hår. Pris 149 kr.

Genvej til sublimt “brugt” hår Bb.Texture hair (un) dressing creme fra Bumble and bumble er en genvej til sublimt “brugt” hår. På få sekunder kan denne mirakel gel-creme giver løft, volumen, grus, og hold. En revolutionerende “tør fugt” formel, fra en alkohol-fri blanding af silica og fugtighedsbevarende ingredienser, der efterlader pjusket håret mat, men ikke udtørret. Bumble and bumble forhandles af Avision Group.

Med i tasken Med Finley Hair Powder fra ICON Hairspa får håret perfekt volumen og fylde hele dagen. Den er perfekt til at have med på farten, når frisuren skal friskes op. Duften er frisk og lækker, og der kan vælges farve, så pudderet er usynligt i håret. Pris 198 kr.

Vidunderbarn L’Oréal Professionnel er stolte af at introducere Serié Natures nye vidunderbarn RICHE MACADAMIA, der er baseret på en sulfat-fri teknologi til et tørt hår med macadamiaolie, der genopretter hårets naturlige fugtighed, blødhed og glans.

Tre lækkre styling produkter Cosmobell præsentere MATRIX’S tre nye Design Pulse stylingprodukter: GET ACTION wAX, IRON IN og MEGA DUST. De er alle ideelle til at skabe den frisure, du ønsker. 140 kr.

Red din farve SP fra System Professional introducerer en ny salonbehandling, SP Color Save, der låser farven inde, samtidig med at håret behandles, så det f.eks. får volumen. Det tager kun 5 minutter ved vasken.

Beach feeling Cosmobell lancerer nu to nye produkter i den svanemærkede serie CeCé. Serien der blev lanceret i 2007, er nu udvidet med Salt water Normal og Salt water Strong. Begge produkter giver den helt rigtige saltvandsagtige fornemmelse med volumen og glans.

52 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Tilpasset mænds behov 3D]MENSION serien fra Schwarzkopf Professional indeholder både pleje- og stylingprodukter og imødekommer mænds forskellighed i stil, personlighed og hårpragt. Pris 149 kr.

X

Black X

Lækkert hår til hele familien Det professionelle frisørmærke CHI, der forhandles af Danhair, viser en skøn julegaveidé, der kan give lækre lokker til hele familien. Gavepakken indeholder 5 af CHI’s allerstørste favoritter, som tilfører håret fugt, pleje og beskyttelse.

Naturlige ingredienser L’Oréal Professionnel Serié Nature: Oilixir hårolie er en 100 pct. naturlig nærende olie til et meget tørt og genstridigt hår. Den er baseret på økologisk arganolie, der giver glans og blødhed uden silikone og uden farvestoffer og parabener.

100 pct. naturlig L’Oréal Professionnel udvider den fantastiske og naturbaserede Serié Nature med: COULEUR BOTANIQUE – beskyttelse og glans til farvet hår. Den er uden parabener og silikone og består af 100 pct. naturlige plejestoffer.

No Two curls are Alike! Naturligt skrøbelige. Alle krøller har brug for nænsom pleje. Bumble and bumble præsenterer Curl Consious som består af Smoothing Shampoo, Smooting Conditioner, Nærende Masque, New Holding foam og Reactivating Mist som er baseret på universelle, ultra-blide formler, perfekt til forkælelse af alle former for krøl. Bumble and bumble forhandles af Avision Group.

EXTRA: SCULPTER HW 30

Få super sexet va-va-volume I 1999 bragte Bumble and bumble dig moderne, mat finish. I 2006 kom deres kult Hair Powder. Nu er Hair Powderen opgraderet og tilbyder en nemmere applicaton og flere nuancer, der bedre matcher alle hårfarver. Bumble and bumble forhandles af Avision Group.

Tæm dine krøller BC Curl Bounce fra Schwarzkopf Professionals, der forhandles af Bella Vista afbalancerer fugtindholdet i håret og definerer krøllet og bølget hår. Desuden har produkterne antikruseffekt og giver spændstighed og elasticitet. BC Curl Bounce Shampoo, conditioner, energizing conditioner, butter treatment og cream koster hver især 149 kr.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

E-KWIP SAKS GRATIS!

Kan købes via din lokale frisørleverandør Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 21 23 00 59 e-mail: post@thorsen-trading.dk Se også www.haaro.de:


Moden 2012

Tekst > Pia Finne

Tecnicolor Summer

Fra storbyjungle til blide drømme Om en bedre livskvalitet

Tecnicolor Summer er en opfordring til ren afslapning, livsglæde og ferie: En glad flugt fra hverdagen. Leg med sommerens farver, og brug forførelsens kodex og miks det uden frygt for at blive for meget. Vi spiller ”sommer-hits” lige på grænsen mellem jet-set overdådighed, lummer forførelse og heftig Happy Hours-glamour, eller vi kan vælge at være ”California cool”, og sætte farver på det preppy look med show-off humor, hvor der leges med strandtøj og amerikansk casualwear, så der skabes et afslappet smartlook. Sommeren har atter engang en mystisk tiltrækningskraft!

Moden og frisurerne går hånd i hånd. Derfor betyder det meget, at frisørerne ved, hvad der kommer til at ske på modefronten. Samtidig er moden også et rigtig godt samtaleemne i salonen, et emne, som vi her giver god næring til.

New Edge Minimarket Tabernacle Twins Stine Goya Veronica B. Vallenes

Fra den rå storbyjungles dristige og pågående udtryk til de blide drømme om en bedre verden og tøj, der signalerer en bedre livskvalitet, bæredygtighed og en ny idealisme. Men også de nye former; de rene og sensuelle linjer i en ny tidløshed ses i selskab med det glade, farverige og forførende ”show-of” strandtøj. Mulighederne er mange i trenden til foråret og sommeren 2012. Det gælder til kvinder og mænd, og det gælder til modebevidste mennesker 54 > Fra storbyjungle til blide drømme om en bedre livskvalitet

i alle aldersgrupper. Og netop fordi moden er så mangeartet, som den er, giver det også rig mulighed for frisørerne for at arbejde kreativt med håret netop for at understege den livsstil, forbrugeren ønsker. I forbindelse med modeugen i København skabte Ciff (modemessen i Bella Center) trenden i samarbejde med trendbureauet Peclers Paris,og der blev lanceret fire trendretninger: New Edge, Tecnicolor Summer, Soft alternative og Urban Jungle.

New Edge repræsenterer et stærkt ønske om moderne former – rene og sensuelle. Den moderne tilgang præsenterer en radikalt enkel, minima­listisk æstetik, der endnu engang appellerer til tiden med en opdateret tanke om klassicisme og tidløshed. Det gælder en søgen efter den oprinde­lige renhed og en redefinering af former. Vi definerer med andre ord konturerne af en ny referenceramme. Stærkt stiliserede former og linjer er på trodsig vis struktureret eller helt slettet for at give plads til en mere komfortabel ergonomi med en generøs, om­sluttende og air-conditioneret fylde. Vi henter styrke fra ørkenen, vi ser en fascination af vidder uden grænser, og vi vælger tidløst, eroderet denim bundfaldsagtige materiale-effekter.


Urban Jungle Urban Jungle er et tegn på tiden netop nu. Trenden afspejler behovet for en stærk, dristig, pågående og selvsikker attitude, der kan skabe en bedre integration med og ikke mindst konfrontere den intense hverdag i byen. Det handler om en opbrusen; høj ydeevne, hektiske rytmer og ”survival of the fittest”.... Der skal skabes en hverdag i det bymiljø, der langsomt muterer til en betonjungle. Men vi henter også inspiration i den fantastiske, primitive skov: intens og vild, symboliserende af en lyst til overlevelse og en genoplivning af den dynamiske, energigivende urkraft. Print efterligner og udforsker det rige ækvatoriale dyreliv i en camouflage af luksus, eller vi henter inspiration og grafisk styrke i etniske traditioner.

CRAFT HER TEXTURE DREAMS. EXPRESS HER CHARISMA IN STYLE. Med ny Wella Professionals strukturforandring kan du skabe den hårstruktur dine kunder drømmer om og samtidig give dem mulighed for at variere deres stil fra dag til dag. Skab først et silkeglat hår med salonbehandlingen Straighten It, og lad efterfølgende kunden selv variere stilen med Flowing Form fra Wella Professionals styling. www.wella.dk

56 > Fra storbyjungle til blide drømme om en bedre livskvalitet


Drømmer Drømmer du du om om at at kunne kunne forvandle forvandle hele hele din din kundes kundes udtryk udtryk –– og og ikke ikke kun kun hendes hendes hår? hår? Bliv Bliv certificeret certificeret stylecoach stylecoach mens mens du du passer passer dit dit arbejde arbejde som som frisør frisør

Hej smukke, vil du være stylist? Soft Alternative Soft Alternative giver næring til drømmen om en mere blid forbindelse med tiden, om en tilbagevenden til en mere autentisk eksistens – til en pragmatisk realisme - en bedre livskvalitet, bæredygtigt og lokalt forbrug - og en ny idealisme. Det gælder drømmen om et enkelt og retfærdigt liv skabt af ægte værdier... Fortryllende originalitet byder på en fortsættelse af ”slow”- bevægelsen, men den har en mere omfattede og ikke mindst rigere håndværksmæssig kant. Det gælder en hyldest til generøsiteten, mildheden, rigdommen og sammenhængen, samt et ønske om at genopdage en raffineret, længst glemt savoir-faire og samtidig søge den yndefulde sensualitet med et strejf af gammeldags charme. Der skal skabes en forfriskende romantik - uden naivitet. Som en længselsfuld samler, der laver en liste over outfits båret af mændene og kvinderne i glemte erhverv og håndværk eller som måske foretrækker de indtagende og sarte berøringer, der skaber en fortryllende, landlig stemning.

58 > Fra storbyjungle til blide drømme om en bedre livskvalitet

Elsker du at se din kunde forvandle sig i spejlet? Elsker du at se din kunde forvandle sig i spejlet? Drømmer du om at rådgive hende om mere end blot hårfarve Drømmer du om at rådgive hende om mere end blot hårfarve og – længde? Og kunne du tænke dig at blive hende frisøren, og – længde? Og kunne du tænke dig at blive hende frisøren, som kan mere og andet end alle de andre? som kan mere og andet end alle de andre? Ja? Ja? Så suppler din frisøruddannelse med en titel som stylecoach. Så suppler din frisøruddannelse med en titel som stylecoach. Du lærer alt om, hvordan du styler din kunde fra top til tå. Du lærer alt om, hvordan du styler din kunde fra top til tå. Indefra og ud, så hun bliver lige præcist den, hun i Indefra og ud, så hun bliver lige præcist den, hun i virkeligheden er. virkeligheden er. Uddannelsen starter op igen i februar 2012 – og du kan sagtens Uddannelsen starter op igen i februar 2012 – og du kan sagtens passe både dit arbejde og dine kunder imens, du tager den. passe både dit arbejde og dine kunder imens, du tager den.

Læs Læs alt alt om om uddannelsen uddannelsen og og grib grib din din plads plads på på www.stylewise.dk www.stylewise.dk


Tekst > Louise Klitgaard Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

SEBASTIAN inviterede til et brag af et show

Jonas Helland og Yngve Thon som begge er en del af Norges SEBASTIAN Urban Artists team.

Kat The Kat giver den fuld skrue på scenen.

Når man som SEBASTIAN inviterer til et show forventes der en hel del – disse forhåbninger levede de fuldt op til i lørdagens show den 24. september, der blev afholdt på Park café på Østerbro. Omkring 80 mennesker var mødt håbefulde op til et brag af et show. Showet blev indledt med en fantastisk optræden af bandet Fanfare og efterfølgende Kat The Kat, mens en række færdige, flotte modeller gik catwalk. Den kreative ansvarlige for SEBASTIAN, Benjamin Martin, præsenterede SEBASTIANs 3 stylinglinier, Flow, Form og Flaunt fra et underholdende, sarkastisk og morsomt perspektiv, hvorefter Yngve Thon, Jonas Helland og Anette Tandrup, alle en del af SEBASTIANs team kom på scenen med en beundringsværdi præsentation af klipninger og stylinger fra deres

nyeste kollektion Cosmic Infinities inspireret af tidens minimalistiske og rå trend. Stemningen på Park café var både cool, edgy og fearless og selve hår­opsætningen og frisurerene var både inspirerende og unikke. Sammen med de to norske gutter kom Nina Larsen på scenen, og præsenterede looket fra Designers Remix showet til Copenhagen Fashion Week samt kom med gode tips til anderledes frisurer. I alt var der lørdag 20 modeller som alle var stylet af SEBASTIAN stylister. Søndag gik turen til Hair Trend messen i Herning, hvor de leverede et lignende show med musik, dans og denne dag 30 modeller. En uforglemmelig aften med al den underholdning og inspiration man kunne tænke sig.

Den kreative ansvarlige for SEBASTIAN, Benjamin Martin ses til venstre, mens Nina Larsen præsenterer ny, fancy frisure inspireret fra Designers Remix show.


Af Schwarzkopf Professional

ed yh N

new order

Brazilian BlowOut

2 nye semipermanente udglatningsbehandlinger

Brazilian BlowOut er den meget populære og yderst effektive behandling til bekæmpelse af krøllet, kruset eller uregerligt hår. I Danmark er den bedre kendt som “semi-permanent udglatningsbehandling”. Vi forhandler to produktserier, der hver har deres fordele: Zerran er en vegetabilsk behandling, lavet på planter og uden formaldehyd. Behandlingen tager kun ca. 90 min at udføre og er især egnet til skandinavisk, kruset og tyndt hår, da den tilfører håret meget mere volumen. Compton Original er en behandling, der er tilsat lidt formaldehyd (0.115% – under de lovlige 0.2%), og er især egnet til krøllet og behandlet hår. Begge produkter er lugtfri og efterlader håret med et blankt, glattere og velplejet udseende i op til 4 måneder.

STYLING SET

ST MIDI GALA + T-BOAR BØRSTE + STYLING CASE

Ideel til VIDERESALG til dine kunder i salonen. En fremragende GAVEIDÉ, der kan gøre julen til en lukrativ forretning!

Det anbefales at der benyttes en HairSpa® til begge behandlinger.

JULE AKTION

01.11.-15.12.2011 Feminas vurdering af behandlingen gav 5 stjerner og ALT for damerne skrev:

“Det føles ligeså lækkert efter vask, som når jeg har været hos frisøren (...) efter de 3 måneder behandlingen holdt, må jeg indrømme at jeg er blevet afhængig af den.”

hos alle deltagende grossister så længe lager haves

Som HAIRSTYLIST får du et Styling Set, for hver Diamond E Design eller Diamond CC 39 Design du køber! DIAMOND CC 39 DESIGN

DIAMOND E DESIGN

For mere information, priser og bestilling af tester kontakt os på tlf. (+45) 26 13 03 05. Der arrangeres desuden kurser i Århus og København. www.marschall-invenco.dk

W W W. J A G U A R - S O L I N G E N . C O M


Tekst > Louise Klitgaard Foto > Claus Lavendt

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Københavnerne indtog Bella Vista i Silkeborg

Thomas Lauritsen jonglerer med saks, kam og flere forskellige produkter fra Bella Vista.

Trods de mange jokes, der blev fyret af, gik de ikke på kompromis med håndværket.

Johnny Poulsen og Thomas Lauritsen varmer op til aftenens show med humoristiske bemærkninger.

Bella Vista præsenterede mandag den 19. september Johnny Poulsen og Thomas Lauritsen – et par kække, cool og dygtige københavnerfrisører, der indtog Silkeborg med storm. De formåede at skabe en uformel stemning samtidig med, at der blev vist alt lige fra enkelthed, rene linjer til bredt pandehår. Disse ingredienser levede fuldt op til de 90 forventningsfulde kursister, der håbede på at få en inspirerende og hyggelig aften. Johnny lagde meget vægt på “menneskelig patina”, som nok bedst beskrives som respekt for kundernes forskellighed i alder, stil og ud-

Johnny Poulsen forklarer her hvordan håret klippes og sættes, mens hårmodellerne venter spændt.

seende, mens Thomas sørgede for en rigtig god og til tider løssluppen stemning, hvor der blev uddelt faglige tips til kursisterne og verbale overhalinger. Kække, sjofle og provokerende bemærkninger slipper de, uden problemer, af sted med fordi de samtidig følger op med deres konstruktive svar og ærlige mening med et glimt i øjet. En aften præget af god performance, samtidig med det professionelle høje niveau var netop det Bella Vista håbede at skabe. Og som Johnny rundede aftenen af med “jeg håber i alle har fået bare lidt med hjem, bare lidt, ellers er det fandme jeres egen skyld”.

Publikum sidder spændt og venter på de mange indtryk de senere bliver præsenteret for i showet.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Vi skal have passionen og kreativiteten tilbage

Morefungkushi er en forholdsvis ny konstellation i frisørbranchen. Bag det sære navn står Hasse Kliem, Morten Lynge og Karim Belkhelfa, og de tre ønsker kreativiteten tilbage i frisørfaget. ”Det handler ikke om penge, men om at skabe og udvikle, og om at få lov til at være hårkunstnere”, lyder det fra de tre.

Morefungkushi. Alene navnet fortæller alt om den nye konstellation i frisørbranchen; Hasse Kliem, Morten Lynge og Karim Belkhelfa. Morefungkushi er umuligt at udtale og endnu mere umuligt at stave. Det er sjovt, anderledes og fuld af energi og dynamik, og alle studser over det, når de hører det. Og det er præcis det, de tre vil med deres nye samarbejde. ”Vi vil skabe nyt liv i frisørbranchen og give ny inspiration og dynamik til faget og til os selv”, fortæller de tre. Vi sidder midt i orkanens øje. Morefungkushi står bag et show for Goldwell, og lige nu er der gang i modeller alle vegne. Nogle klippes, andre farves, og mens vi taler, skal der tages stilling til modellernes tøj, hvordan stolene skal stilles op, og hvordan en model skal farves. Men det tager Karim Belkhelfa, Hasse Kliem og Morten Lynge helt roligt, og de fortæller gerne om Morefungkushi, der blev til en sen nat over tre flasker rødvin – i øvrigt helt i deres ånd. ”Vi gør ikke det her for pengenes skyld. Vi gør det fordi, vi skal have det sjovt”, siger de. 66 > Vi skal have passionen og kreativiteten tilbage

De tre har kendt hinanden i mange år, og selv om de er meget forskellige, har de en fælles kærlighed til faget og en fælles lyst til at udvikle både sig selv og faget. ”Der findes rigtig mange en-mands saloner i dag, hvor folk arbejder alene. Men vi tror på, at man står stærkere, når man står sammen, og man udvikler sig ved at sparre med andre professionelle”. Og som Karim siger: ”Det er udviklende at arbejde sammen med mennesker, der måske ikke gør tingene, som man selv ville gøre det, eller som man selv synes er mest funktionelt”. De tre ser en tendens i tiden til, at de unge frisører gerne springer over, hvor gærdet er lavest, og det er en glidebane, mener de. Og netop for inspirationens og udviklingens skyld er de gået sammen i Morefungkushi. ”Det giver mere overskud. Vi kan dele opgaverne ud på hinanden, og resultaterne bliver meget mere helstøbte”. At de tre er vidt forskellige,

Hasse Kliem, Morten Lynge og Karim Belkhelfa har skabt Morefungkushi. ”Vi vil skabe nyt liv i frisørbranchen og give ny inspiration og dynamik til faget og til os selv”, fortæller de tre, og ”vi gør ikke det her for pengenes skyld. Vi gør det fordi, vi skal have det sjovt”, siger de.

ser de som en klar styrke. ”Det giver en mere eksplosiv cocktail”, som Hasse Kliem kalder det. ”Vi kommer også fra tre forskellige bydele; Morten fra Vesterbro, Karim fra Nørrebro og Hasse fra København K. Det betyder et meget forskelligt klientel og dermed også forskellige tilgange til tingene”. Fælles er det dog, at de tre gerne vil lave HÅR, og at de mener, der bliver gået alt for lidt op i hår og for meget op i penge i branchen i dag. ”Der er for mange frisører, der ”bare” er frisører for at tjene penge, og de er med til at ødelægge det specielle, der er, ved frisørbranchen”, fastslår Morten Lynge. Han mener, man skal forene det at være hår­ kunst­ner med det at være håndværker. Flow i huset Planen med Morefungkushi er således også at skabe et åbent sted med et godt flow, hvor man også kommer i kontakt med andre kreative

brancher. ”Og så er det jo unikt at kunne finde sammen med personer, man har forfærdelig meget respekt for”, lyder det fra de tre, og de er enige om, at det lægger et vist pres på dem alle tre hver især. ”Når man arbejder sammen med så gode frisører, kan man ikke tillade sig at sove i timen. Vi konkurrerer ikke, men vi vil alle sammen gerne vise, hvad vi kan bidrage med og vi vil alle gerne præstere endnu bedre”, forklarer Karim. Som at blive forelsket igen De tre beskriver det - med et smil på læben - som at blive forelsket igen, efter at de har fundet sammen. ”Det har givet kreativiteten en utrolig opblomstring. Jeg var nået til et punkt, hvor jeg indimellem synes, det var lidt gråt og trist. Man stod alene, og følte ofte, at kreativiteten bare stille og roligt forsvandt, fordi man havde fokus et andet sted. Men det er slut med det”, forklarer Karim, og Hasse og Morten er enige. Vi skal have passionen og kreativiteten tilbage < 67


BBDO

Alt for mange familier har ikke råd til at holde jul

Modellerne fra Goldwells show med Morefungkushi ses her. De er både farverige, inspirerende og meget anderledes end det vi er vant til at se. Det er en kombination af skarpe linjer med opsigtsvækkende farver og løst, pjusket og sexet hår. Helt i ånd med tidens mode, der er meget alsidig.

Planen er at Morefungkushi vil lave såvel fotosessions som hårshows og undervisning, og de er ikke afhængige af noget firma. ”Vi er vores egen herre, og vi arbejder gerne sammen med andre firmaer, hvilket vi bestemt ikke lægger skjul på”, fastslår de. Og så har de en klar målsætning om hele tiden at være åbne for nye muligheder. ”Intet er umuligt, og vi giver alt et forsøg”, lyder det. Og med den nye konstellation, åbner der sig også endnu flere døre. ”Vi har alle et væld af kontakter og et kæmpe stort netværk, og det vil vi naturligvis bruge i Morefungkushi”. Morten glæder sig også til, at der kommer til at ske noget i branchen igen. ”Den har været noget træt. Mange frisører siger, det er fordi, tiderne er forandrede. Men det er ikke tiderne, det er frisørerne, der har forandret sig til at være mere mainstream. Og de unge, nye frisører, der skulle have alt energien, har mere travlt med at sidde på facebook end at lave et show eller være ude og suge ny viden til sig. Vi mangler at få den gammeldags hårforelskelse tilbage i faget”, mener han. Og det er netop den kærlighed, de tre gerne vil have ud over rampen, når Morefungkushi står på scenen. ”Når man giver kreativitet til et publikum, får man kreativitet igen”, er holdningen. 68 > Vi skal have passionen og kreativiteten tilbage

Masser af ideer Når Morten, Karim og Hasse sætter sig sammen, går der ikke fem minutter før luften svirrer af ideer, og de er alle enige om, at det er fedt med nogle sparringspartnere, der er lige så kreative som én selv. ”Når vi er sammen, er der i princippet ikke noget, der hedder nej. Vi understøtter hinandens ideer, ser om de fungerer og prøver nye ting af”. Og så er holdningen, at de hellere vil arbejde sammen, end at arbejde mod hinanden. En del af planen er at uddanne de unge frisører, for som det lyder: ”De er jo fremtiden”, men pt. er der ingen grænser for, hvor Morefungkushi kan bevæge sig hen. ”Vi arbejder med en lang række ideer, og f.eks. skal vi lave julearrangement; julefrokost og show for ID Hair, så det kan vi også sagtens”. Udlandet er også åbent for de tre, og de vil gerne endnu mere uden for Danmarks grænser for at vise, hvad danske frisører kan præstere.

For flere og flere familier i Danmark kunne en pose brunkager lige så godt koste det hvide ud af øjnene. De er fattige. Og de har brug for din hjælp. SMS ”julegave” til 1414, så støtter du med 100 kr. + almindelig SMS-takst*.

Til marts tager de på en ”Tour de hår” rundt i Jylland og på Sjælland. Og herudover har Hasse Kliem og Morten Lynge deres egne engagementer, shows og undervisning. ”Det er super hårdt, men jobbet som hårkunstner er også en hobby for os alle tre. Ellers kunne vi ikke gøre det”, fastslår de, og siger smilende, at de ind imellem føler, de er vågne med hår og sover med hår. Men det er fedt! * Beløbet betales over telefonregningen. Tjenesten udbydes af Røde Kors, Blegdamsvej 27, 2100 Kbh. Ø. 35259200.


Tekst > Anna Theresia Berner Møller Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Til Goldwell show med Morefungkushi

Hasse Kliem ses her dybt koncentreret med at rette den korte, skarpe frisure til.

Mange modeller var klædt på i læder, hvilket også hører til den ”fetish” som præger den internationale modeverden, og som Morefungkushi lader sig inspirere af.

Morten Lynge i gang med en af modellerne backstage.

Det kreative team bag Morefungkushi bestående af Morten Lynge, Karim Belkhelfa og Hasse Kliem stod for undervisningen af frisørerne til Goldwells show d. 8. oktober 2011. Teamet underviste i nyskabende farve- og klippeteknikker og illustrerede de nyeste tendenser på de mange modeller på podiet. Kursisterne fik ikke kun en forsmag på de nyeste trends indenfor frisørbranchen, men også hvad der rykker sig på den internationale modescene.

Modellernes tøj havde et stringent look med skarpe linier med et råt tvist, hvilket passede perfekt til aftenens tema, som var inspireret af 20’ernes og 60’ernes bevægelser samt den sofistikerede ”fetish” som har ramt tidens trends. Temaets nøgleord var derfor farver og kant, og modellernes forskellige styles udviste samtidig en ordentlig portion selvtillid. Aftenens tema samt de skrappe hårfarver gik derfor perfekt i spænd med KMS Californias nye pangfarvede produktemballage. Karim Belkhelfa viser sin herremodel frem på podiet.

Morefungkushi´s frisurekollektion har kant, hvilket også kunne ses på de skarpe farvekontraster som prægede podiet.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Top shelf products vil have mændene på banen

Folk var mødt håbefulde op til Topshelfs show og fulgte nøje med i, hvad der skete på scenen.

Frisurerne var både klassiske, og helt anderledes end hvad man ellers kunne forvente. Her ses modellen med en fiks etageklipning.

Omkring 50-60 frisører var mødt op i København for at blive inspireret af Topshelfs modebevidste frisører.

Top Shelf 4 Men blev introduceret til de danske frisører og samtidig blev der givet masser af tips til herreklip og styling. “Vi ville gerne give frisørerne masser af nye in-put til såvel klipninger som stylinger af mænd, og samtidig ville vi gerne vise, hvordan de kan bruge Top Shelf 4 Men optimalt i deres saloner”. Sådan lyder det fra Mark Zaga, direktør i Top Shelf Products efter et arrangement forleden for 50-60 frisører.

Der stod to af Top Shelfs teknikere bag showet, og der var masser af god inspiration at hente. ”Vi ser det som uddannelse af frisørerne i Top Shelf 4 Men, vores nye herrelinje”, fortæller Mark Zaga. Showet løb af stablen i København, men forud for det har de fynske frisører haft mulig­heden, og senere får også de jyske frisører muligheden for at se Top Shelf 4 Men i brug. Allerede nu – fire måneder efter introduktionen – sælges Top Shelf 4 Men i godt 55 saloner landet over. Frisørerne fik inspiration til mandeklipning der var præget af Topshelfs chikke stil.


Tekst > Kenny Aleksandr og Louise Klitgaard Foto > Pressefotos fra Nepenthe film / Lukas Juel Hammerich

Julefilm og sommerferie passer ikke altid sammen, men nogle gange må man trylle for at få det perfekte resultat i kassen. Det samme gælder, når man skal sørge for at skuespillerne ser godt ud, og ligner sig selv under optagelserne til en film, når tidsperioden strækker sig over seks måneder.

kenny aleksandr

behind the scene

Når man laver en film, optager man ofte mellem 6 og 8 uger. Ofte filmer man alle de scener der foregår i stuen samme dag, og så alle dem i køkkenet en anden dag. Det vil sige at der ofte skal skiftes tøj, og ændres på frisure mange gange i løbet af en dag. Derudover skal der tages masser af billeder, så man kan huske, hvordan skuespillerne ser ud, når de går ud af stuen, køkkenet o.s.v.

NOGET I LUFTEN ER DANMARKS NYE JULEFILM, SOM LANDER I LANDETS BIOGRAFER DEN 10. NOVEMBER, OG ER EN DEJLIG ROMANTISK KOMEDIE MED JUL, GLIMMER, FØLELSER OG GRIN - OG PæNT HåR SELVFØLGELIG!!!!

Filmens hovedperson, Pernille, spilles af Line Kruse. Hun er en pige i sin bedste alder, men også temmelig forvirret over livet og hvilken en mand man skal vælge at dele det med.

At lave film er en fantastisk lærerig proces. Man arbejder hurtigt, og løser ting på en måde, så det er flot, men også praktisk for den pågældende skuespiller og én selv. Derudover bliver man en lille familie alle sammen både foran og bagved kameraet, da man jo går sammen i så mange uger. Glæd dig til at se Noget i Luften i biografen!

Annette Støvlbæk er Lines søster i filmen. En skrap og sur kvinde der syntes at Pernille spilder sin tid. For at gøre Annette så stram og barsk som muligt, valgte jeg, at lave skrabede opsætninger eller meget renfriseret hår, da perfekt hår også symboliserer styr på tingene.

Line Kruse skulle have lavet extensions til sin rolle, så hun kunne få et langt krøllet, romantisk look. Hair Talk stod for at levere håret til Line, og det var en fornøjelse for mig at arbejde med. Specielt fordi de er meget naturlige og tynde, så man ikke kan se dem i det rigtige hår.


Tekst > Anna Teresia Berner Møller

bliv fan af hair magazine på www.facebook.com/hairmagazine.dk

Facebook konkurrence skab efterårets mest kreative klip og vind eksklusive præmier fra bella vista!

KUN FANTASIEN SÆTTER gRÆNSER I denne udgave af Hair Magazines facebook konkurrence bliver den mest kreative klipning kåret, så er det dig som har fantasien til at klippe den mest kreative frisure, så kan du blive ejeren af en eksklusiv frisørsaks fra Bella Vista til en værdi af 6.999kr.! SåDAN DELTAgER DU Alt du skal gøre for at deltage i konkurrencen er at klippe en kreativ frisure og derefter uploade et billede af den på Hair Magazines facebook fanside: www.facebook.com/hairmagazine.dk. Vedlæg gerne en kort beskrivelse af hvad der gør din klipning speciel samt et svar på, hvorfor netop du skal vinde. Det er et krav, at frisuren du uploader, er klippet af dig selv samt at du er enten frisør eller frisørelev. Når du har uploadet dit bud på facebook, bedes du sende en e-mail med dine kontaktoplysninger, dit billede samt navn på model og fotograf til at@freeminds.dk.

1. pRÆMIE: Eksklusiv MIZUTANI SwIVEL wQ-500 frisørsaks fra Bella Vista. Tommelfingerøje i dobbelt-drejeled. Med verdens fineste specialkugleleje kan tommelfingerdelen drejes 360 grader. Det gør det muligt at klippe præcist i ekstreme vinkler, uden at bringe hånden i ekstreme positioner, hvilket giver betydelig mindre belastning på håndled og sener.

Værdi

kr. 6.999,-

2. pRÆMIE: ETI FØN; STRATOS LIGHT - INCL. SOFTSTYLER Letvægtsføn, 1600-1800 w, ekstra lang ledning

Værdi

kr. 599,-

3. pRÆMIE: TONDEO SIFTER KNIV Incl. 10 stk. blade

Værdi

kr. 259,-

K åRINg Konkurrencen løber fra d. 3 oktober 2011 til d. 2 december 2011 kl. 12, hvorefter vinderne kåres og offentliggøres på facebook. Vinderbillederne vil blive vist i næste udgave af Hair Magazine og vil derfor nå ud til flere tusinde frisører landet over! Klik ind på Hair Magazines facebook fanside og deltag i konkurrencen!

vinderne aF hair magazines Facebookkonkurrence Kender du til glattejernets mange muligheder, og forstår du at bruge det som et kreativt værktøj? Sådan lød udfordringen i Hair Magazines seneste Facebook konkurrence, hvor præmierne var tre glattejern fra ghd Gold Series. KONKURRENCEN VAR DELT Op I TRE K ATEgORIER: MINI: I denne kategori er der fokus på det korte hår og de små, fine eller skarpe detaljer, som glattejernet kan frembringe.

CLASSIC: Her er det klassiske look i centrum, og kodeordene er elegance og eksklusivitet. MAX: Denne kategori handler om højt hår og store armbevægelser. Voluminøse frisurer, ekstravagante opsætninger eller andre stylings, der sprænger rammerne.

VINDEREN I K ATEgORIEN MINI ER RASMUS gRÆSBORg FRA SALON DELUX I HVIDORVE Model: Charlotte Fotograf: CH TOUCH Præmie: ghd Gold Mini styler ”Jeg startede med at lave små krøller og klipsede dem op til de var kolde. Derefter har jeg brugt rosteknikken til at puffe håret op, frisuren holder næsten sig selv og kun fået lidt hjælp fra et par bobby pens og GHD’s fantastiske hårlak”, siger Rasmus. Stilen er gennemført, og der er gjort rigtig meget ud af at skabe et look, der harmonerer perfekt med tiden. Der er leget med teknikkerne, og der er tænkt kreativt og ud ad boksen. Der er masser af detaljer og glattejernet er tænkt ind i frisuren.

VINDEREN I K ATEgORIEN CLASSIC ER HELLE B. JENSEN FRA ART OF HAIR I SVENDBORg Modeller: Emilie B. Assendrup og Steffen Andersen Fotograf: Thomas Jessen Præmie: ghd Gold Classic styler Her er arbejdet med ghd classic stylingsjern. Til pigen er der skabt fald i forhåret og krøl i det lange, og så viser Helle, at ghd ministyler også sagtens kan bruges til mænd. ”Fedt når også vores herrer kan bruge de fantastiske stylingjern”, siger hun. Netop at de to klæder hinanden så godt er et stort plus. Der er arbejdet med looks, der spiller op til hinanden, og der er skabt en god synergi. Og så er stilen gennemført klassisk, elegant og eksklusiv – både til hende og ham.

VINDEREN I K ATEgORIEN MAX ER ANNE FRUENSgAARD SOM ER FRISøRELEV HOS CHACHACHA I ST. REgNEgADE I KøBENHAVN KE Model: Gunhild wassermeier Fotograf: Jess Pedersen Præmie: ghd Gold Max styler ”Jeg har først lavet krøller med ghd styleren i hele håret for at få noget volume og bevægelse i håret. Derefter har jeg touperet håret og dappet med styleren på touperingen for at touperingen holder bedre. Tilsidst har jeg formet håret og fæstnet det med hårnåle”, siger Anne. Her er virkelig store armbevægelser, men på en måde, der passer perfekt til tendenserne i tiden. Looket er voluminøst men samtidig naturligt – og så er der tænkt nyt og anderledes.

76 > Facebook

Generelt: medmindre andet er angivet, afgøres konkurrencerne ud fra en subjektiv vurdering af redaktionen. Det er nødvendigt at have en profil på facebook samt at være fan af hair magazine for at kunne deltage i konkurrencen.


Tekst > Mette Kristoffersen Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

KMS Relaunch med Kenny Alexandr

Showet blev skudt i gang af to modeller, som på et stort lærred skrev: ARE YOU READY?

Kenny Aleksandr i færd med at vise hvordan KMS produkterne også kan bruges til at style den drengede frisure.

Musikken var høj og stemningen var i top til relanceringen af KMS California. Relanceringen af produktet betyder ny emballage som skal tilpasse sig tidens trends samt den enkelte kundens behov, hvorfor aftenens nøgleord var blogfarver og individualitet. Aftenens tema kunne ses på de i alt ni modeller, som skiftevis fik hver deres personlige styling ved hjælp af KMS Californias stylingprodukter. De

Og der blev danset på podierne til DJ´ens høje toner.

ni individuelle looks blev skabt af gæsteartisten Kenny Aleksandr, inhouse stylist Tenna Lehmann og Cha Cha Cha stylist Christina Bæck Nielsen, som guidede tilskuerne gennem de forskellige styling trin af modellerne. De ni forskellige looks var med til at vise KMS produkternes alsidige brugbarhed, samt måden hvorpå individuelle looks kan skabes, uanset hårets farve, længde eller tykkelse.

Her ses 4 af de 9 modeller som blev stylet til KMS California showet.


Tekst > Pia Finne

TJEN PENGE

på en eFFektiv administration i salonen

INDIMELLEM HANDLER DET OM AT RYSTE POSTEN GODT OG GRUNDIGT. GØRES TINGENE På DEN MEST EFFEKTIVE OG TIDSSVARENDE MåDE, ER DER KOMMET NYE FORBEDREDE METODER OG ARBEJDSGANGE, ELLER KAN VI OUTSOURCE OG I STEDET BRUGE TIDEN DER, HVOR DEN ER BEDST BRUGT, NEMLIG I BUTIKKEN På AT TJENE PENGE? VI GIVER HER EN RæKKE GODE RåD TIL, HVORDAN ADMINISTRATIONEN KAN EFFEKTIVISERES, OG TIL HVORDAN DER KAN SPARES PENGE.

Tip 1 Fastnettelefonen kan droppes til fordel for et online Skype-telefonnummer på computeren, der så stilles videre til en smart-phone. Det betyder ingen faste omkostninger til abonnement eller andet, der ikke giver nogen værdi. Og når man er i udlandet på messer eller andet, ryger opkaldene videre uden problemer.

Tip 3 Man kan vælge at lave det nye website i et gratis program i stedet for at bruge dyre konsulentvirksomheder til at udvikle tingene. Og med adgang til at opdatere hjemmesiden hvor som helst.

Tip 2 Salonen kan droppe den dyre e-mailadresse og i stedet vælge en g-mail hos Google, hvor der også følger gratis kalender, gratis tekstbehandling, regneark og andre programmer med, der alle kan tilgås via nettet. Med andre ord er der adgang til alle mails, dokumenter m.m. via nettet og dermed hvor som helst. Endog via smart-phonen uden problemer. Med andre ord fuld fleksibilitet i forhold til arbejdssted.

Tip 4 Alle administrative rutiner skal gennemgåes og forenkles. Den tid, der tidligere gik med administration, kan ofte reduceres med 15-20 %.

Mange frisørsaloner overser det store potentiale for besparelser, der ligger i forretningsadministrationen. Ved at effektivisere administrationen kan der dels spares penge, og dels kan der spares tid. Tid, der kan bruges meget bedre ude i salonen til at få ”penge i kassen”.

HVORFOR gøR VI SåDAN Indimellem skal man tænke sin forretning igennem helt fra bunden. Hvorfor har vi disse rutiner, kan de effektiviseres, og er der kommet nye måder at gøre tingene på der både er billigere og bedre?

Samtidig er der rigtig mange gratis IT-værktøjer, man kan anvende til f.eks. telefon, e-mail og website, ligesom det er en god idé er også at outsource administrationen af forretningen. Det kan sagtens spare mange penge i det lange løb, samtidig med at der hele tiden bliver holdt øje med, hvor virksomheden bevæger sig hen, så man har mulighed for at være på forkant med udviklingen.

Et spørgsmål, der også er godt at stille sig selv indimellem er: Hvis jeg skulle bygge den samme virksomhed op igen, ville jeg så vælge de samme løsninger i administrationen?

80 > Tjen penge på en effektiv administration i salonen

Vi giver her et par bud på andre løsninger end de gængse. Løsninger, der alle har til formål at lette administrationen og gøre tingene enklere – og billigere.

EKSpERTER I ADMINISTRATION Netop når det gælder outsourcing,findes der flere virksomheder, der kan sikre en effektiv administration i salonen bl.a. har pwc (det tidligere Price waterhouse Coopers) specialiseret sig i at hjælpe detailhandlen med at effektivisere administrationen, og Morten Bille fra pwc er ikke i tvivl om, at en effektivisering af administrationen vil kunne ses på bundlinjen.

20 kloge kan svare på”, siger han. Og han mener, det er utroligt vigtigt, at man, uanset om man er nystartet eller veletableret, revurderer sine administrative rutiner med jævne mellemrum.

Han ser ofte, at der startes en lille butik eller salon op baseret på entusiasme og ildsjæl, og at indehaveren har succes med det. ”Men så begynder det ”administrative helvede på jord”, og der opstår flere spørgsmål, end

OpFøLgNINg ER ESSENTIEL ”Vi hjælper med at stille IT til rådighed, vi varetager debet og kredit, foretager hensættelser, klargør til revision o.s.v. og så rapporterer vi ikke

Det er utroligt vigtigt, at man som forretningsdrivende hele tiden kan overskue sin økonomi, så man kan trykke på enten bremsen eller på speederen på de rigtige tidspunkter.

Tjen penge på en effektiv administration i salonen < 81


Tip 5 Bogføringen kan outsources til en ekstern virksomhed, der også leverer budgetopfølgning med videre, i stedet for at have en fastansat bogholder.

Tip 7 Lokalavisen kan der laves en aftale med, om at de får lov til at placere små image-annoncer for butikken til en aftalt, lavere pris, når der er en ledig plads i avisen.

Tip 6

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL StillingSannoncer fra 1.995 – ring til adam på telefon 33 32 07 08

Banken kan tælle kassebeholdningen op frem for, at man hver dag brug tid i butikken på det. Der er sjældent uoverensstemmelser mellem butikkens og bankens optælling. Og hvorfor skulle både butik og bank så tælle op?

Tip 8

Untitled-4 1

27/10/11 11.31

Har man en netbutik, kan man vælge at outsource lageret og ordrehåndteringen til et eksternt lagerhotel, som modtager og pakker alle ordrer.

mindst tilbage til salonen, så der er mulighed for at tage fat på eventuelle problemer inden de vokser sig for voldsomme”, fortæller Morten Bille. For selv om man som frisør umiddelbart kan købe et regnskabsprogram og selv gå i gang, mangler man opfølgningen. Man mangler, at der bliver holdt øje med tallene af én, der har forstand på at læse tal, og som kan give gode råd på baggrund af tallene. ”Vores erfaring er, at regnskaber og bogholderi i bund og grund ikke interesserer ret mange. Det er et nødvendigt onde. Men absolut nødvendigt! Og mange arbejder ud fra devisen om, at er der penge på kontoen, er der penge at bruge. Men sådan er det ikke altid. For der skal styr på hensættelserne, så der er penge til at finansiere et nyt varelager. Regnskabet skal med andre ord ikke ses som et her og nu-fænomen, men i et årsregnskabsperspektiv”. Vælger man selv at lave sit regnskab, skal man være opmærksom på helt de samme ting: På at følge op på og analysere regnskabet løbende, på at foretage hensættelser samt på at skat og moms skal betales rigtigt og til tiden for bare at nævne nogle få områder, hvor det kan koste dyrt, hvis det ikke sker. 82 > Tjen penge på en effektiv administration i salonen

HAIRTOOLS Og ADMIND Som frisør er der også en anden mulighed for at optimere tiden i salonen, nemlig ved at investere i nogle af de systemer, der er dukket op specifikt målrettet frisører i løbet af de senere år. De to absolut mest dominerende systemer på markedet er Hairtools og Admind, der ud over at kunne håndtere kalendere og bookinger i salonen også er et rigtig godt værktøj, når økonomien skal styres og regnskaberne skal laves.

Spar tid og find de perfekte hårmodeller på hårmodeller.dk – Så er der mere tid til alt det Sjove !


Minimum Collection

THE ART AND SCIENCE OF PURE FLOWER AND PLANT ESSENCES

Af Sassoon

OVER

95% NATURLIGT UDVUNDET

100% INNOVATIV

AVEDA SÆTTER STANDARDEN FOR MILJØRIGTIG LEDELSE OG ANSVARLIGHED,, ikke bare i skønhedsverdenen, men over hele verden. Det er en del af vores mission, at passe på . den verden, vi lever i – gennem innovation er vi et førende eksempel for industrien. Førende med vores miljørigtige banebrydende tiltag: Aveda var den første skønhedsvirksomhed, der producerer med 100% vindenergi*. Vi var de første indenfor industrien til at fremstille flasker af 100% genbrugsmateriale**. Og vi var den første skønhedsvirksomhed, der har fået en Vugge-til-Vugge (Cradleto-CradleSM) certificering – som anerkendelse for vores engagement indenfor bæredygtige ingredienser, materialer og processer.

Bevist effektivitet med produkter, som er over 95% naturligt udvundet †. Som eksempel er vores professionelle salon-behandling, Botanical Therapy Hair Treatment, baseret på plante mikroteknologi for at kunne forbedre tørt hår op til 86%, og skadet hår op til 84%.

Nyskabende med hårfarve, der er op til 99% naturligt udvundet †† og imødekommer alle dine behov, fra et naturligt look, fuld dækning af gråt hår til vibrerende, holdbare farver. Håret efterlades fundamentalt uden skader, silkeblødt og smidigt.

B L I V E N D E L A F V O R E S G L O B A L E N E T VÆ R K Ring AVISION GROUP 26 380 380 eller besøg www.aveda.dk

* Vindenergien indgår i forsyningsnettet, hvorfra vi køber elektricitet. Vores brug af naturlig gasenergi bliver kompenseret med køb af vindenergi. Læs mere på www.aveda.com. **Brilliant Emollient Finishing Gloss, Humectant Pomade, Spray-on Shine, Anti-humectant Pomade lanceret i 2002. †Gennemsnit baseret på 105 bedst sælgende produkter i Avedas kategorier: hårpleje, hudpleje og pure-fume ™ per juni 2010. ††Fra planter og ikke-råolie-baserede mineraler.


køb varer på nettet

- PRÆCIS NÅR DET PASSER DIG Du behøver ikke stresse over at skulle bestille varer inden for en bestemt åbningstid. Køb produkter til salonen præcis hvor og hvornår det passer dig. • Du kan handle på internettet når det passer dig • Der er åbent 24 timer i døgnet – alle ugens dage • Produkterne, servicen og leverandørerne er de samme

Klik ind under “Webshops” på www.hairmagazine.dk/webshops og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere.

frisørensnetbutik.dk


Eksklusiv Jaguar tilbyder glitrende accessories i leopard-look og ædelt slangeskindsdesign. Saksene i GOLD har svævende glitterpartikler i coatingen, der giver en glat, modstandsdygtig og rengøringsvenlig overflade. Begge saksemodeller er milde mod huden og beskyttet mod nikkelallergi.

Total letvægter HD COMPACT LIGHT fra Jaguar er med sin kompakte form og sine 421 g en rigtig letvægter inden for professionelle hårtørrere. Den har en ydelse på 1650w, en kraftfuld, langtidsvirkende DC-pro motor samt 4 varmetrin og 2 blæsestyrker.

Fantastisk børste KEVIN.MURPHY udfriseringsbørste lanceres nu af ICON Hairspa. Børsten er fremstillet i ægte mahognitræ med vildsvinebørstehår, der forebygger statisk elektricitet og giver håret en glat, blank finish. pris 398 kr.

Dyb glinsende sort ST SILK FLOwER fra Jaguar er det ideelle allroundapparat for langtidsholdbare stylingresultater. Fjedrende varmeplader af 100 pct. keramik sørger for hurtig og regelmæssig varmefordeling og garanterer blød og skånende styling.

in-house

TREND OG TEKNIK. DENNE GANG BYDES På NYHEDER, DER SPILLER OP TIL TRENDEN MED FJER SOM DET NYESTE. DER LANCERES BØRSTER, SAKSE OG HåRTØRRERE, DER GØR HVERDAGEN LETTERE, OG Så INTRODUCERES DER NY TEKNIK, SOM LIGELEDES GIVER SåVEL FRISØRERNE SOM KUNDERNE FLERE MULIGHEDER I FREMTIDEN. Underbyg trenden HairContrast underbygger trenden med fjer med STYLETwISTER - en hårtot med 2 forskellige fjer. Hårtotten bliver monteret med clips, og kan anvendes mange gange. Den findes i 16 forskellige farvekombinationer.

Hello Kitty Hello Kitty pryder et nyt, professionelt mini travel fra Salonsupport. Sættet består af en mini føntørrer og et mini fladjern, som har den perfekte størrelse til at tage med på rejsen. Fladjernet varmer op til 210 grader på blot 45 sekunder. Pris 299 kr.

Usædvanlig skarphed CM 2000 FUSION fra Jaguar er en hårklippemaskine med et meget markant design. Maskinen er lydsvag, og en usædvanlig skarphed garanterer ekstrem høj klippekvalitet og lang levetid. Nye farver til Bounce Bounce Bounce Bounce er et af de mest populære produkter hos HairContrast. Det findes nu i to nye fantastiske farver – en helt lys og en mix farve med gyldne undertoner. De giver både fylde og længde, og den kan bruges til opsætninger.

Tjek din smartphone Har du en Admind løsning med online booking i din salon, kan du nu se din kalender, når du er på farten. Med det nyeste tiltag, kan du i browseren på din telefon skrive http://admind.mobiog med det brugernavn og den adgangskode, du har oprettet i Admind og få adgang til salonens kalender, hvor som helst når som helst.

Hårfjer HairContrast lancerer FEATHER HAIR, som et etisk alternativ til den ægte fjer. Hårfjeren er således skabt i silkhair kvaliteten. Man kan vaske håret som normalt, og hårfjerene tåler varme. De findes i syv farver.

Samarbejde med Ferrari BaByliss Pro fra Cosmobell har i samarbejde med Ferrari skabt en luksus føntørrer på 2200 watt. Turbomotoren er eksklusivt skabt af Ferrari i Italien for Babyliss Pro. Den har en høj luftgennemstrømning, minimum vægt, minimal vibration og en kraftfuld motor der sikrer en hurtig tørring.

Super effektiv Elchim 3900 healthy ionic fra ICON Hairspa er en ny generation af professionelle kompakte hårtørrere. Det er praktisk og komfortabelt, og det kan få selv det mest genstridige, krusede hår til at blive glat og silkeagtigt. pris 1390 kr.

1920’ernes glamour ghd Gold Classic styler er en limited edition i elegant matsort med varmeplader i dyb rød, der hylder 1920’ernes glamour og pragt. Den nye styler fås i to luksuriøse art deco stylede gavesæt, ghd Scarlet Collection og ghd Scarlet Collection Deluxe. pris 1599 – 1699 kr.

88 > In-house update

go’ Inspiration Mangler du en ny god frisurebog? Så er Attraction Vol 10 fra Cosmobell måske noget for dig. Den er fyldt med god inspiration!

Ren og kunstnerisk VISION fra Jaguar er en saks, som forener alt det bedste: En optimal, ergonomisk position, barberbladsskarpe klinger af MICRO CARBIDE stål med fuldt integrerede skær og DC-Honing af begge klinger, der deler håret med en uforlignelig lethed.

Tape on and off HairContrast lancerer nu det populære Tape ON and OFF system i Silkhair. Silkhair er en ny kvalitet, som giver lige så mange muligheder som ægte hår. Det kan glattes, krølles og styles – præcis som man ønsker.

Til den impulsive kunde Tidtildig.nu er en onlinebookingtjeneste fra Hairtools til de impulsive kunder, der vil klippes nu og her. tidtildig.nu udbyder ledige tider fra 800 frisør- og kosmetologforretninger over hele Danmark - og der kommer hele tiden flere til.

Til en fair pris Dune fra Cosmobell blev skabt med et klart formål: Skab en saks, der giver maksimal ydelse i en 2-årig periode, og som er godkendt af frisørerne FØR den bliver lanceret. Resultatet blev en saks i høj kvalitet, der klipper præcist, skarpt og rent gennem en lang periode.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


Frisørbranchens

ROCK STARter leverandøroversigt

Saks 5,5“

Sculpter 5,5“, 40 tænder

Swing Razor

Extensions & hårdele

Frisørtaske

– Til hverdag og fest!

Avision Group Bella Vista Colomer Denmark Cosmobell Danhair Frisørland.dk Fudge ghd Scandinavia Goldwell HairContrast HairMix Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen ICON Hairspa idHAIR Company Jaguar Danmark

26 38 03 80 86 80 48 11 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 87 27 10 60 80 88 57 49 86 11 99 02 46 15 21 11 86 84 99 11 66 13 39 90 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 57 66 03 00 86 74 28 22 75 64 11 30

KPSS Danmark La Biosthetique L'Oréal

46 15 21 11 74 69 40 00 43 24 64 84

maria nila Matrix Paul Mitchell PlanOrganic Salonsupport.dk Sassoon Sebastian

69 91 25 14 43 24 64 84 39 40 20 40 55 72 11 00 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11

Soulglow SP Thorsen Trading

86 29 33 66 33 26 91 11 21 23 00 59

Topshelf Products wella YushinCare Danmark z.one concept

31 17 32 98 33 26 91 11 70 30 21 00 42 13 81 80

Et sundere valg...

Til skønne håropsætninger, volumen og længde: Extensions med Keratin, Microringe eller Lim system. Hårdele på klemme, clips eller elastik. Clip-it extensions og Tape extensions.

4 silikonekamme

Hårsmykker, hårnåle og diadem. Og meget mere!

BESTILL VORT KATALOG: 2112 8384 Hjertelig velkommen til Carl M Lundh – den eneste hårgrossist du behøver!

carlmlundh.dk

Kan købes via din lokale frisørleverandør Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 21 23 00 59 e-mail: post@thorsen-trading.dk Se også www.haaro.de:

Alt om hår! Som frisør finder du det meste til håret hos os: extensions, tapehår, clipit, hårdele, trenser, hår i bundt, parykker, hårerstatninger, hair support, hair link, plejeprodukter, øjenvipper, make-up samt mange forskellige kurser til vores produktsortiment. Vil du afgive en ordre, bestille kataloger eller booke kurser – ring på 2112 8384 så hjælper vi dig.

info@carlmlundh.dk

ANDRE LEVERANDøRER Admind 70 20 18 76 AddX 32 62 23 39 Hairtools 70 11 10 09 Hårklinikken 31 11 36 10 House of waldorf 35 36 35 62 Magnetic Nail 47 72 00 73 Nails & Company 33 32 33 32 PHure Beautyproducts 74 53 40 60 Toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 waldorf & Ragn 47 38 50 22 Unicare

44 83 23 00

HJEMMESIDER I BRANCHEN www.frisorjob.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hair.tv www.hårmodeller.dk www.spt.dk Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

tel: +45 66 13 3990 | info@hairmix.dk | www.hairmix.dk


5. udgave 2011  

Hair Magazine 5. udgave 2011

5. udgave 2011  

Hair Magazine 5. udgave 2011

Advertisement