Page 1

# 19 > NOVEMBER 2008

RENÉ FRIS:

DANSK MODEIKON I USA

STUHR

Hvordan ser fremtiden ud?

MICHAEL LANE

Fem super tips til yderligere salg i salonen

ANDREAS SPIESS Ny direktør for Wella tænker ”ud af boksen”


Ny generation lysningspasta for

ekstraordinære resultater og absolut sikkerhed.

all different each unique

Spektakulær Blond Uovertruffen Pleje 20% hurtigere, 2x mere plejende, mere ensartet, nemmere at bruge

I N TH E

SA LONS

OF TH E WORLD’ S

G R E AT

www.lorealprofessionnel.dk

7 toners lysning på 50 minutter!

HAIRST YLIST S


Railway Sthlm

STYRKE TIDEN

GIV HÅRET TIL AT MODSTÅ

Lifetex Resist styrker hårets naturlige elasticitet og glans.

Revolutionerende anti-age til håret! Nu kan du tilbyde dine kunder Lifetex Resist fra Wella Professionals - en ny serie, der modvirker ældning af håret.

NYHED

Med tiden nedbrydes hårets naturlige skællag, så håret bliver mere sårbart. Håret bliver livløst, taber glans og opleves kraftløst og sart. Lifetex Resist, der indeholder Rooibos, styrker hårets naturlige skællag og bidrager til, at det kan modstå ældning ved at beskytte og bevare hårets egen styrke og spændstighed. www.wella.dk


limited edition gift set

ghdhair.com | Pho: 8611 9902


Planlægning og strategi er kodeord Frisørbranchen står foran sin aller travleste tid på året – november og december. Tiden, hvor det gælder julefrokoster og fester, og tiden, hvor håret skal sidde i de rigtige krøller og de rigtige farver. I den seneste tid har der været en lang række shows, hvor frisører fra hele landet har haft mulighed for at se de seneste nye trends inden for såvel klipninger som farvninger. Så fra leverandørernes side er der i hvert fald gjort klar til en spændende ny sæson. Nu er det op til frisørerne selv at skabe opmærksomhed om salonen, for det handler om at kommunikere ud, at nu er der masser af nyt at hente for forbrugerne i frisørsalonerne, og nu er der mulighed for at få det helt nye look. Det handler i høj grad om markedsføring, og det skal frisørerne benytte sig af i denne tid, hvor krisen kradser, lavkonjunkturerne sætter ind, og der bliver færre penge mellem forbrugernes hænder. Samtidig øges konkurrencen. Der bliver flere og flere meget professionelle frisører på markedet, og flere kæder, der formår at skabe gode, up-to-date og flotte forretninger – og som forstår at skabe business frem for alt.

Hairtools, et unikt edb-system som har gjort min hverdag meget nemmere på en fornøjelig måde Line, Bomholt Intercoiffure, København

Hairtools edb-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på tlf. 70 11 10 09. Hairtools ApS Havnegade 39 1058 København K www.hairtools.dk

indhold 12

Short Cuts

18

Rene Fris: Dansk modeikon i USA

26

Wellas nye direktør: han tænker ”ud af boksen”

34

Gulddrengene...

36

Cutting edge

40

STUHR i fremtiden

48

LOOX – Ny dansk franchise frisørkæde

For skal man skabe forretning i nedgangstider kræver det en øget indsats, og jo før, der sættes ind, jo lettere bliver det.

46

Avant garde coiffure i Odense – Atmosfære og totaloplevelser

Pia Finne chefredaktør

52

Fem super tips til at øge salget i din salon

56

Barbershop med en sjæl anno 2008

58

De mobile styler for OneTwo

60

Med Salonsupport.dk i London til Salon International

64

Mondial Coiffure Beauté 2008

66

Forbrugerne har tillid til frisørerne

68

Haircare update

74

Thriller show med L’Oréal Professionnel og Stuhr

76

En anderledes aften med KMS

78

Inhouse Update

80

LANZA show i Søpavillionen

Når man siger ordet markedsføring, lyder det typisk: Uh ha, det er for dyrt! Men det behøver det faktisk ikke at være. Med kreativitet kan man komme meget langt, og så er det en god idé at have oplevel­ sesøkonomien i baghovedet. Kunderne vil gerne betale for gode oplevelser, og kan de få andet og mere med hjem end en flot frisure, er de meget tilfredse. Michael Lane foreslår, at man slår sig sammen med andre modeforretninger og livsstilsforretninger et par gange om året og skaber en event. Men ikke mindst lyder det, at man hele tiden skal sørge for at skabe aktivitet i forretningen – specielt i ydertidspunkterne, hvor man ikke har så meget at lave, og hvor alle stolene ikke er fyldte. Men det handler langt hen ad vejen om planlægning og strategi. Ikke store for­ kromede planer, men bare en lille plan, der sørger for, at man holder sig til det, man har planlagt med sig selv – og at man gennemfører det.

Chefredaktør > Pia Finne Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Sassoon Tryk > From & Co. Udgives af > Freeminds, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shortcUts

STyLING RUNWay SHoW MED

REDKEN

Send din historie til Line Hansen på lhh@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

DAVINES

- SoUL oF DESIGN

Topfrisører fra hele København og omegn var mødt frem, og de var spændte på aftenens udfoldelser, da der stod Davines show: Soul of Design på programmet i de gamle fabrikshaller på Christianshavn i København. Hal D skabte rammerne om det fantastiske show, og den ellers store hal var blevet blødt op med masser af lys, dæmpet musik, tæpper på gulvet og en lækker buffet, som alt sammen bidrog til den behagelige stemning. Davines havde igen formået at samle de bedste frisører til en aften fuld af inspiration til nye klippe- såvel som farveteknikker præsenteret af aftenens special guests: sublime Stephen MacKinder fra København og Tracy Hayes fra trendy London. I smukt samspil leverede de et både kreativt og udfordrende show, som vakte stor interesse blandt publikum. Temaet var ”sustainable beauty”, og der blev sat fokus på, hvordan man som frisør kan give sine kunder en helhedsoplevelse, der stimulerer alle sanser, samtidig med at der bliver taget hensyn til miljøet. aftenen var vellykket og gæsterne kunne gå tilfredse hjem med masser af inspiration og ideer til både klipning og farve samt nye tiltag i salonen.

Mandag den 15. september holdt Redken et fantastisk show, "Styling runway", hvor én af Danmarks dygtigste hårstylister Henrik Haue sammen med Redken teamet stod for et super flot catwalk hår. Det hele var stylet som på en rigtig runway, og der blev serveret både canapéer og champagne. Frisørerne kunne i løbet af de to timer, showet varede komme med "backstage" sammen med Redken under den københavnske modeuge. Der blev vist de flotteste looks fra de designer-shows, som Redken stylede hår til, og der blev fortalt sjove anekdoter fra samarbejdet med de forskellige stylister og designere. Frisørerne kunne opleve modeller fra Unique Models, som alle var klædt i designertøj fra f.eks. Day birger et Mikkelsen, Rützou, ann-Sofie back osv. Hele showet bar præg af, at Redken havde gjort alt for at skabe den helt rigtige "Runway" stemning, som i høj grad levede op til forventningerne.

PLAN ORGANIC ER Ny DISTRIbUTøR aF

SELVSTÆNDIG FRISØR SØGES

Plan organic har overtaget distributionen af ZenzTherapy i Danmark.

Går du og drømmer om at blive selvstændig eller vil du åbne en salon mere? Vi kan tilbyde egnede lokaler i velværecenter – lige til at flytte ind i. Central placering og med billig husleje.

FIND ELEVER VIA ZENZ THERAPy På FRISoRjob.DK er det muligt for elever gratis at få lagt deres Cv og en uopfordret ansøgning op. Så hvis du i din salon søger en elev, kan du let kigge de forskellige ansøgninger igennem på FRISoRjob.DK og se, om der er nogen, der passer til lige præcis din salon. Se mere på www.frisorjob.dk under menupunktet ”elever”.

Zenz Therapy er en af markedets førende økologiske hair spa serier, og derfor var samarbejdet med Plan organic det helt naturlige valg, da Plan organic i forvejen distribuerer flere certificerede økologiske hårpleje, hudpleje og makeup serier, bl.a. john Masters organics og Nvey Eco makeup.

MIZUTANI Genialt håndarbejde til fingerspidserne. Perfekt - en klasse for sig!

Kom nemt og ubesværet igang – kræver minimal investering. Vi kan tilbyde fordelagtige muligheder på leasing eller kontrakt. Lige nu ledige lokaler i Århus, Vejen, Brande, Esbjerg, Vejle, Haderslev, Tønder, Sønderborg, Gråsten, KBH. S + NV, Gentofte, Greve, Skive, Ålborg, Svendborg, Haslev, Vildbjerg, Herning, Bramming og Odense

Interesseret? Handmade in Japan since 1921

BELLA VISTA A/StDK-8600 SilkeborgtTlf.: 86 80 48 11 info@bella-vista.dk twww.bella-vista.dk twww.salondanmark.dk

Fortrolig og uforpligtende henvendelse til Bella Vista A/S på 86 80 48 11 – spørg efter Kristian eller Claus

Online salg til frisører, assistenter, elever og andre relaterede brancher. Vi leverer direkte til dig

www.fnb.dk


EN INSPIRERENDE EFTERMIDDAG MED GHD

I eksklusive lokaler på Custom House i København kunne man tirsdag den 17. september opleve ghd’s presseseminar; et spændende program og inspirerende oplevelser om hårets betydning, kvinders hengivenhed til håret, og om hvordan ghd’s produkter i praksis formår at hjælpe hårguderne lidt på vej. Seminaret begyndte med en præsentation af ghd’s PR & Marketing manager Karina Kiil med fokus på ghd som brand, dets unikke funktion og fremtoning både historisk, funktionelt og marketingmæssigt. Eksempelvis kan det nævnes at ghd på nuværende tidspunkt er at finde på Storbritanniens liste over Superbrands – a brand to watch. Dernæst førte sociolog Emilia van Hauen publikum på en rejse gennem de sociologiske aspekter af hår og bragte spørgsmål på banen som; Hvilken betydning har hår for vores sociale status? Hvilke indirekte signaler sendes gennem hår? Hår er Skønhed – skønhed er magt. En stylingsession kunne dernæst opleves som en præsentation og demonstration af ghd’s produkter. Kodeordet her var alsidighed.

MøD GREEN NORDICS DER SæTTER FOKUS På BåDE øKOLOGI OG BæREDyGTIGHED I DIN FORRETNING Et af de hurtigst voksende fokusområder i disse år er økologiske hår- og hudplejeprodukter, der forventes at nå 30% af det samlede marked indenfor 5 år. og netop økologi og bæredygtighed er i fokus hos danske Green Nordics med deres import af lækre økologiske produkter fra Frankrig som Cattier og Lilas blanc, der bl.a. forhandles hos Gun-britt. Herudover tilbydes grøn sparring, marketing, PR og events for deres kunder. Damien Collignon har tidligere været Manager hos L’oreal Professionnel, mens anton Greiffenberg har erfaring med marketing fra reklamebranchen - en kombination, der gør Green Nordics til den ideelle samarbejdspartner, hvis du ønsker flere økologiske produkter samt en mere visuel bæredygtighed i din salon eller butik. Læs mere på greennordics.com eller ring til Anton Greiffenberg på 21 34 22 87.

Handmade in Germany since 1931

Design og kvalitet i verdensklasse. Håndarbejde til sidste klip. BELLA VISTA A/StDK-8600 SilkeborgtTlf.: 86 80 48 11 info@bella-vista.dk twww.bella-vista.dk twww.salondanmark.dk

WWW

.FRISORLAND.DK


FRISØRLAND.DK

DANMARKS

Besøg et af Frisørland’s showrooms og oplev Olymp inventar i særklasse

Tjek www.frisorland.dk

Aalborg - Sofiendalsvej 83 - 9200 Aalborg - 98 18 60 66 Viborg - Livøvej 10a - 8800 Viborg - 87 27 10 60 Stouby/Vejle - Borgergade 8 - 7140 Stouby - 75 89 78 76 Odense - Klokkestøbervej 15 - 5230 Odense M - 66 17 30 38 København - Dampfærgevej 13 - 2100 København Ø - 61 61 73 61


Tekst > Pia Finne

Dansk modeikon i

USA

René Fris er amerikanernes nye modeikon. Han laver TV, skriver bøger og har sin egen hårplejeserie. Men til hverdag tager han rundt til godt 70 kunder, som han klipper og farver i deres eget hjem. ”Person­lighed og en suveræn service er vejen frem”, mener han. I de danske frisørsaloner såvel som i USA. Danske René Fris er New Yorks nye Fashion Icon. Fra at være den ukendte frisør, der søgte jobbene og udfordringerne i USA, er han i dag efterspurgt på de store, nationale tv-stationer. Herudover besøger han kunder i deres hjem, og blandt dem er såvel fremtrædende politikere og advokater, der ikke har lyst til at blive set bag frisørsalonens vinduer med vådt hår og håndklæder, som skuespillere og tv-stjerner.

Allerede dengang gjorde René tingene anderledes, og som den eneste medarbejder i salonen, stod han for alt fra servering af kaffe til farvning og klipning af hår. ”Jeg begyndte også at lave hår og make-up til tv-produktioner, og pludselig havde jeg en række kendte kunder, der syntes det var fedt, at kunne sidde i ro og fred i min salon, uden at blive overbegloet af andre”. I princippet samme koncept, som René i dag har overført til New Yorks high society.

René Fris er uddannet hos frisør Helmersen på Strøget. Men efter nogle års arbejde som frisør i Danmark, flyttede han til Miami, hvor han tog arbejde som model – mest af alt fordi han ikke kunne få en arbejdstilladelse som frisør. Men modeljobbet var også lige ham, og igennem fem år tog jobbet ham verden rundt. ”Og jeg kunne spare så mange penge op, at jeg kunne åbne en salon på Strandvejen i Hellerup”, fortæller René.

I 1999 vandt René det amerikanske ”Green card-lotteri”, og han fik lov til at arbejde i USA. Han søgte ind hos Elisabeth Arden Red Door, hvor han var træner i to år. Han var også tilknyttet Ford Models som model, og så begyndte han at lave TV. Det begyndte med Shear Genius på landsdækkende amerikansk TV – den serie, der i Danmark netop nu kan ses på Kanal 4. ”Faktisk er serien blevet ”rated” det mest sete reality show i USA!”. Men René har også haft tid og overskud til Dansk modeikon i USA < 19


GlĂŚdelig Jul & Godt NytĂĽr

â&#x20AC;&#x153;

Kan jeg vĂŚlge selv, vil jeg lave sĂĽ meget TV som overhovedet muligt.

at skrive et par bøger samt til at sammensĂŚtte og lancere sin egen produktlinje. â&#x20AC;?Og den er jeg faktisk ret stolt af â&#x20AC;?, lyder det fra RenĂŠ pĂĽ telefonen fra Park Avenue i New York, hvor han i dag holder til. Han fortĂŚller videre, at hans produktlinje er godkendt af Forbrugerstyrelsen, fordi den er miljøvenlig, og netop det har vĂŚret vigtigt for ham. Lige nu er RenĂŠ i fuld gang med at udgive en frisurebog til almin­ delige, amerikanske forbrugere med frisuretips, tips til hvordan man skal behandle sit hĂĽr og meget mere. Der er endnu ikke planer om at udgive bogen i Danmark, men RenĂŠ er ikke i tvivl om, at det kommer. Mange jern i ilden Mellem TV-udsendelser, bogskrivning, produktlanceringer med videre, fĂĽr RenĂŠ ogsĂĽ tid til at behandle kendte amerikanere â&#x20AC;&#x201C; fra skuespillere til advokater â&#x20AC;&#x201C; i deres eget hjem. â&#x20AC;?Og der er da ingen tvivl om, at det lyder af rigtig meget pĂĽ ĂŠn gangâ&#x20AC;?, smiler RenĂŠ. â&#x20AC;?Men nĂĽr tingene kører i RenĂŠ Frisâ&#x20AC;&#x2122; daglige liv og hverdag, sĂĽ er der faktisk ogsĂĽ tid tilovers til at tĂŚnkeâ&#x20AC;?, fastslĂĽr han. Han lĂŚgger dog heller ikke skjul pĂĽ, at mange bolde i luften, er det, der gør ham kreativ og dygtig til det, han gør, hvad enten det er at klippe eller at vĂŚre pĂĽ TV. â&#x20AC;?I Danmark har man meget med, at man ikke skal have fokus pĂĽ for mange ting ad gangen. Men jo mere jeg har gang i, jo bedre har jeg detâ&#x20AC;?.

â&#x20AC;?

Heldigvis fortalte det amerikanske tv-selskab, der solgte serien til dansk TV, om den danske frisør, de havde forsøgt at caste, og RenĂŠ fik muligheden for at vĂŚre en del af â&#x20AC;?De fantastiske 5â&#x20AC;? i Danmark â&#x20AC;&#x201C; og selv om mĂĽlestokken naturligvis er lidt mindre, har RenĂŠ vĂŚret rigtig glad for at vĂŚre med. NĂĽr RenĂŠ ikke drøner rundt og laver TV, sĂĽ gĂĽr hans hverdag med private klipninger. â&#x20AC;?Jeg har godt 70 kunder, som jeg klipper og farver. Det er kunder, der typisk bedst kan lide at vĂŚre derhjemme frem for at sidde i en salon â&#x20AC;&#x201C; enten fordi de holder af roen og den personlige kontakt og betjening, eller fordi de er rige eller kendte, advokater, skuespillere eller regeringsmedlemmer der ikke orker opmĂŚrksomheden, og det rampelys, de sidder i, i en almindelig salonâ&#x20AC;?, fortĂŚller RenĂŠ. The american style NĂĽr det gĂŚlder trenden, er RenĂŠ ikke i tvivl om, at frisørerne og forbrug­ erne i Europa er meget lĂŚngere fremme end i USA. â&#x20AC;?Danskerne er meget mere vovede. De tør det superkorte, og de tør farve, der skiller sig ud. I USA er tingene noget mere konservativeâ&#x20AC;?, fortĂŚller RenĂŠ, og tilføjer smilende, at det mĂĽske hĂŚnger sammen med, at den amerikanske mand typisk ikke kan fĂĽ deres kvinder Pamela Andersson-agtige nok med det lange blonde hĂĽr, der hverken kan blive langt nok eller blondt nok! â&#x20AC;?Og det sĂŚtter jo sine frisørmĂŚssige begrĂŚnsningerâ&#x20AC;?.

TV vil klart ogsĂĽ blive en del af RenĂŠs fremtid. â&#x20AC;?Kan jeg vĂŚlge selv, vil jeg lave sĂĽ meget TV som overhovedet muligt. Jeg synes, det er utroligt spĂŚndende og sjovtâ&#x20AC;?, fortĂŚller han, og tilskriver det energien pĂĽ â&#x20AC;?settetâ&#x20AC;?, personalet og produktet, og den hype, der er omkring det, nĂĽr nedtĂŚllingen til et show begynder: 10 - 9 - 8 - 7 - 6 - 5 -4 -3 -2 -1...

SĂĽ kan man jo spørge, hvad den frisørmĂŚssige udfordring for RenĂŠ Fris sĂĽ er? Og til det er han ikke sen til at svare: â&#x20AC;?Jeg fĂĽr noget andet end det, jeg fĂĽr i Danmark. Og frem for alt, sĂĽ fĂĽr jeg muligheden for at lĂŚre amerikanerne om den â&#x20AC;?europĂŚiske mĂĽdeâ&#x20AC;? at se trends pĂĽâ&#x20AC;?. Faktisk er det sĂĽ grelt, fortĂŚller RenĂŠ, at en amerikansk kvinde, der gerne vil klippes kort, er nødt til at ringe rundt til frisørerne for at spørge, om de har ĂŠn, der kan klippe kort. Til gengĂŚld er de super gode til løft og føntørring med videreâ&#x20AC;?.

â&#x20AC;?Man oparbejder en kraftig energi, man er 110 pct. pĂĽ, og bagefter er man helt udtømt. Det er en god fornemmelseâ&#x20AC;?. I Danmark var RenĂŠs TV-debut med â&#x20AC;?De fantastiske 5â&#x20AC;?, og det kom faktisk i stand, fordi RenĂŠ havde fĂĽet tilbudt jobbet, da showet skulle castes i USA, men han sagde nej tak! â&#x20AC;?Da jeg fik tilbudt jobbet i USA, synes jeg, det var en smule skrĂŚmmende med fem homoer, der skulle rende rundt og style mĂŚnd... Men da jeg sĂĽ showet første gang, kunne jeg kun tĂŚnke â&#x20AC;?Shit, what a mistakeâ&#x20AC;?.

â&#x20AC;?Danske frisører er afgjort bedre hĂĽrkunstnere og bedre tekniske frisører end deres amerikanske kollegaerâ&#x20AC;?, mener RenĂŠ Fris, og han tilskriver det bl.a., at uddannelsen i USA varer et ĂĽr, mens den i Danmark varer fire ĂĽr! NĂĽr det gĂŚlder den amerikanske farvetrend, følger den Pamela Andersson-looket. HĂĽret skal vĂŚre lyst, og der arbejdes rigtig meget med lyse striber.

20 > Dansk modeikon i USA

BC STYLING TREAT Every time you style, you treat. BELLA VISTA A/StDK-8600 SilkeborgtTlf.: 86 80 48 11 info@bella-vista.dktXXXCFMMBWJTUBELtXXXTBMPOEBONBSLEL


er han blevet kåret som en af ”USA's 12 hotteste mænd”, hvor Brad Pitt indtog førstepladsen. ”Jeg har været heldig at have en god ”pakke”, og så har jeg været på det rigtige sted på det rigtige tids­ punkt”, siger René beskedent. Men han er heller ikke bange for at sige sin mening, og spørger man ham direkte, får man også et direkte svar. ”Kunderne lytter mere til mig, fordi de ved, at jeg siger min ærlige mening. Og kan jeg rykke dem lidt i en mere trendorienteret retning, så er det også tilfredsstillende for mig”. Personlig service René Fris er ikke i tvivl om, at der kræves en langt højere grad af personlig service fra frisørernes side i dag end tidligere. ”Før var kunderne tilfredse med den masseproduktion, der skete i salonerne. Det vil de ikke tillade i dag. Hvor meget den personlige service kan betyde, gik op for mig, da jeg for 10 år siden drev min egen lille salon i Hellerup. Men han er også opmærksom på, at det kræver langt mere af frisørerne.

René Fris er modeikon i USA, og selv om han klart mener, at danske kunder er meget længere fremme, så kan han alligevel godt udfordres i sit arbejde. Bl.a. ser han det som sin mission at rykke amerikanerne lidt i den rigtige retning.

”Amerikanerne er klart af den opfattelse, at lyst hår gør yngre”. Samtidig er der stor forskel på forbrugere i USA og i Danmark. I Danmark vil vi gerne have noget, alle andre ikke har, og vi vil for guds skyld ikke ligne alle andre, mens man i USA helst ikke vil stå ud fra mængden. ”Når cykelshorts er på mode i USA går alle med dem – og i øvrigt typisk et par år efter at trenden kunne ses i Danmark, men i Danmark vil man helst ikke fortælle, hvor man har købt sine bukser eller sin bluse af skræk for, at andre gør det samme. Og det gælder både frisuren, bilen og tøjet”, mener René Fris, og han fortæller, at man i USA taler om en Sharon Stone-frisure eller en Meg Ryan-frisure, så man kan komme til at ligne stjernerne. ”Det ville aldrig ske i Danmark!”

“

”Kunderne i dag forventer, at frisørerne kan rådgive om nye briller, hvilket tøj, kunden skal købe til den nye sæson og meget mere. Faktisk skal man have en lille psykolog i maven, og kunne stille spørgsmål som, hvor tit skifter du din garderobe, har du børn, briller, øjenfarve, lang hals, kort hals osv., osv., så man kan style hele personen og ikke bare håret”. René synes selv, det er lidt morsomt, at amerikanerne nu ser ham som et modeikon, der omtales i bladene, og hvis tøj kommenteres offentligt. ”Men det giver jo også noget. F.eks. skal jeg kommentere tøj på TV i forbindelse med Oscar-uddelingen”. Jeg bliver i USA Indtil videre bliver René i USA. Men samtidig siger han også, at ”alt kan ske. Jeg er impulsiv, og skulle det helt rigtige tilbud komme fra f.eks. Danmark – og ikke nødvendigvis fra frisørbranchen - så vil jeg ikke udelukke, at jeg kunne finde på at tage hjem igen”. ”Og desto mere, man prøver, og jo mere man opnår, desto hurtigere vil man prøve noget andet igen”. René tror dog ikke på, at han vil vende tilbage til frisørfaget med egen salon og medarbejdere.

Danske frisører er afgjort bedre hårkunstnere og bedre tekniske frisører end deres amerikanske kollegaer.

Når man klipper mænd i USA, er frisøren dygtig, hvis man ikke kan se, man er blevet klippet. Det er den samme skilning, den samme frisure og det samme udtryk – hver gang. Fashion Icon René er blevet et modeikon i USA. Han er blevet kendt for sin stil, sin måde at klæde sig på, og i det hele taget for sin måde at sætte sig selv sammen på. ”Jeg får masser af e-mails fra både mænd og kvinder, der spørger, hvor man kan købe præcis det tøj eller de sko, jeg havde på i den seneste tv-udsendelse”, fortæller René, og faktisk 22 > Dansk modeikon i USA

”Jeg keder mig for hur tigt til det”, siger han, og så vil han hellere ses som et bevis på, hvor langt man som frisør kan nå, når man arbejder med sig selv og sin kreativitet. ”Og vil man gerne videre, så handler det om at tage springet. Men behøver ikke stå i en salon i Hobro, hvis man vil noget andet”, er Renés holdning. Men lige nu kommer vi i hver t fald ikke til at se René Fris på dansk grund, for han er netop blevet tilbudt at være vær t på tv-programmet ”10 years younger”, og den udfordring tager han naturligvis også ■

MoreHair er 100% remy hår af højeste kvalitet, der passer perfekt til skandinavisk hår. MoreHair tapesystem adskiller sig fra andre extension-systemer ved at være fladere fordi håret er limet, ikke syet, på den såkaldte PU. Derfor ligger håret mere fladt ind til hovedbunden og er uden små strithår. Resultatet er en extension, som næsten ikke kan mærkes. Har du bare brug for lidt ekstra hår til en festlig lejlighed, fås MoreHair også som clipssystem. Se mere på www.salonsupport.dk og kontakt os på 3616 1609.


SULFATFRI INNOVATION TIL TØRT HÅR *

Hårpleje med sulfatfri shampoo for skånsom hårvask, som respekterer hårets lipide film. Tomat lycopen er en effektiv anti-oxydant, der beskytter håret mod nedbrydning forårsaget af frie radikaler. Resultat: Beskytter og respekterer håret vask efter vask. Modvirker udtørring og gør håret blødt og glansfuldt. 100 % naturlig parfume.

THE SCIENCE OF NATURAL ORIGIN INGREDIENTS

SOURCE DE RICHESSE FUGTBEVARENDE SHAMPOO OG MASKE *Source de Richesse shampo

www.lorealprofessionnel.dk

I N T H E S A L O N S O F T H E W O R L D ’ S G R E AT H A I R S T Y L I S T S


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Han tænker

”ud af boksen”

”Det danske marked er et stærkt og kreativt marked, og frisørerne er meget mere end blot frisører. De har evnen til forvandling”. Det mener Wellas nye administrerende direktør Andreas Spiess. Hans holdning er klar: Engagement og energi er det, der skal til, og målet er, at Wella og han selv skal være synlige i branchen. ”Vi skal agere på frisørernes behov”, siger han.

Det handler om frisørernes behov! Så enkelt lyder det fra Wella Danmarks nye administrerende direktør Andreas Spiess. Hans klare mål er at blive synlig i branchen. Han vil besøge frisørerne, lytte til deres behov og sætte ind, hvor det er nødvendigt. Og han ser ikke bare frisørerne som frisører, men som hårdesignere, der skal kunne se hele spektret og helheden i kundens udtryk. ”Kunderne skal forlade frisørsalonen med et stort smil, som de skal have på hele dagen”, er hans holdning. ”Man skal kunne se, når et menneske har været hos frisøren, og det skal være sådan, at kollegaer og venner spørger, hvor har du dog været henne? Og selv får lyst til at prøve samme behandling. Vi vil sammen med frisørerne skabe et brand, og vi vil være med til at bygge salonerne og frisørerne op, for det er det, der skal til i fremtiden”, fastslår Andreas Spiess, der ønsker, at frisørerne i fremtiden ikke blot ser Wella som en produkt­ leverandør, men som en samarbejdspartner på mange fronter, og ikke mindst som en samarbejdspartner, der forstår frisørerne. Engagement og energi er hans kodeord, og han er ikke i tvivl om, at netop engagementet og energien i en salon giver ”pay back” adskillige gange i forhold til kunderne. ”Og så skal frisørerne være med til at skabe trenden – selvfølgelig baseret på et godt håndværk. Men det handler i høj grad om at være åben og innovativ”, mener Andreas, der klart lægger op til at Wella skal være med til at danne den trendmæssige basis for frisørerne. ”Vi har en trenddivision, der ikke beskæftiger sig med andet end at spotte trends og tendenser 2-3 år frem i tiden. 26 > Han tænker ”ud af boksen”

De ser, hvor vi bevæger os hen, og de kommer med oplæg til, hvordan vi skal nå derhen fra det punkt, vi er i dag, så der løbende sker en udvikling. I trenddivisionen sidder således både trendspottere og frisører, der formår at oversætte de mange trends til håret”. Jeg kan tænke ud af boksen Selv er Andreas Spiess ikke uddannet frisør, og han mener, det er en fordel i hans position. ”Det gør mig bedre i stand til at tænke ud af boksen. Jeg ser frisørfaget som en del af modeindustrien, og naturligvis skal håndværket være i orden, men jeg tror klart på, at man i fremtiden i langt højere grad vil se på det totale look”. Marketing og uddannelse er også vigtige parametre for Andreas Spiess. ”Som frisør står man i en unik situation i forhold til kunden. Den skal man udnytte, og jeg tror, det handler meget om kombinationen af service, kreativitet og om at være åben overfor det nye”. Andreas Spiess kommer fra Tyskland, hvor han begyndte at arbejde på lageret hos Goldwell. ”I 1998 skulle en række af frisørerne fra Goldwell til verdensmesterskaberne, og de behøvede hjælp. Jeg tog med, fordi jeg holder af sport og konkurrencer, men opdagede hurtigt den spændende verden af smukke modeller og flotte shows, og tænkte ”Hvad laver jeg på lageret, når jeg kan være med fremme i front?”. Han begyndte dermed en karriere i Goldwell, hvor han bl.a. var produktchef for flere af de store brands i koncernen. Efter en årrække hos Goldwell skiftede han til Wella, hvor han bl.a. fik til opgave

Andreas Spiess, ny administrerende direktør for Wella i Danmark


Pure Pigments Conditioning Cream Color C. F. Tietgens Boulevard 32 5220 Odense SØ tel: +45 6613 3990 info@hairmix.dk www.hairmix.dk

Andreas Spiess har gjort det til en del af sit image at bære sokker med striber. ”Det er for at markere en ”fornemmelse for trend”, fortæller han smilende.

at promovere Kadus, der er 100 pct. ejet af Wella. Senere blev han marketingdirektør for Kadus i Italien, og således tilbragte han fem år i mekkaet for mode og trends, inden han fik tilbudt jobbet som administrerende direktør for Wella Danmark. ”I Italien lærte jeg for alvor at forstå mode og ikke mindst at forstå modens indflydelse på bl.a. trenden inden for hår”. En ting, der også for alvor gik op for Andreas Spiess, og som han vil bringe med i sit arbejde i Wella Danmark, er, at når man arbejder med trends og tendenser, er det, der er rigtigt i dag, bestemt ikke altid rigtigt i morgen. ”Modeverdenen er i en konstant udvikling, og som jeg ser det, er udvikling og forandring positivt”, er hans holdning, og han tilføjer: ”Den dag, man er færdig med at udvikle sig, er man færdig!” Lovende danske frisører Andreas Spiess mener, de danske frisører er på rette vej i forhold til udviklingen. ”Og så er det vores pligt at leve op til de løfter, vi giver, så vi sammen kan skabe en god forretning med dedikerede frisører”, siger han. Da Hair Magazine mødte Andreas Spiess til denne snak om ham, om Wella og om fremtiden, havde han kun opholdt sig i Danmark i 40 dage, men alligevel havde han haft tid til at foretage en kort analyse af Wellas position på markedet. ”Der er ingen tvivl om, at vi er blandt de største farveleverandør på det danske marked, men samtidig erkender jeg, at der er et lille hul mellem frisørerne og Wella – fordi Wella igennem det seneste år har manglet en styrende kraft”. Generelt har han dog fundet frem til, at frisørerne er glade for Wella, og nu ser han det blandt sine helt store opgaver atter at knytte frisørerne tæt til virksomheden, samt at gøre Wella mere synlig i markedet. Hans plan er i løbet af den kommende tid at besøge en række frisører landet over. ”Jeg mener, det er vigtigt, at frisørerne ser, hvem der står bag Wella fremover, og nok så vigtigt, at jeg personligt hører, hvad frisørerne selv mener, deres behov er”. Generelt er det Andreas Spiess’ holdning, at Wella, såvel som han selv, skal være mere synlig 28 > Han tænker ”ud af boksen”

Tilfører fugt ude i markedet. ”Jeg mener åbenhed og en tæthed til forhandlerne er meget vigtig – både for os og for forhandlerne. De kan føle et behov for at fortælle mig direkte, hvad de mener, og hvor deres behov er, og det vil jeg også klart opfordre frisørerne til at gøre. Direkte kontakt giver det bedste resultat”. Samtidig er det også en af hans kæpheste, at Wella i fremtiden skal være hurtigere til at reagere på frisørernes behov. ”Og får vi et spørgsmål, skal svaret falde straks”. Andreas Spiess mener således, der umiddelbart er to indsatsområder for Wella på det danske marked: 1. Innovation – af ledelsen, af servicen og af produkterne 2. Hurtig respons. Spørgsmål skal besvares i dag og ikke i morgen Produktet er et værktøj En af Andreas Spiess’ ambitioner er således også, at Wella i fremtiden i langt højere grad skal være med til at udvikle teknikker og hjælpe på den kreative side, og at produktet skal fungere som et værktøj. ”Vi skal levere et færdigt produkt, og det vil sige stilen, teknikken og produkterne, der kan skabe stilen”. Det betyder også, at man vil gøre endnu mere ved undervisningen af frisørerne i Wellas to store undervisningslokaler i København og Århus, ligesom man vil lave ”roadshows” og in-salon træning. ”Ikke fordi frisørerne ikke ved, hvad de har med at gøre, men netop for at for­midle den allernyeste viden om teknikker; klippeteknikker, farveteknikker med videre – og så er der bare nogle ting, der skal opleves”. Men det er også planen at holde kurser i salon management. For Andreas Spiess mener, det er vigtigt at have fokus på helheden. ”Frisø­ rerne skal naturligvis gøre det, de er bedst til, nemlig at skabe smukt hår, men de må ikke glemme resten. Derfor har vi valgt, også at køre businessseminarer, så vi sammen kan skabe en god base og oven på den, skabe en god succes.Vi vil ganske enkelt være nr. 1 samarbejds­partner!”.

Ny innovativ farveserie med avanceret nanoteknologi og bio-marine terapi


allerede i dag står Wella ifølge andreas Spiess for 50-60 pct. af den farve, der bliver brugt i salonerne. Dermed føler man også et ansvar for at være på forkant med tendenserne, og således lancerer man nye farver, der harmonerer med modens lanceringer. ”Det er altid lettere at være nr. 2 eller 3 på et marked, så kan man benchmarke nr. 1. Når man er nr. 1 på et marked, skal man selv skabe udviklingen. Det sker igennem research og ved at være åben og modtagelig for input fra ikke mindst frisørerne og ved hele tiden at være søgende. andreas Spiess har givet sig selv 90 dage til at danne sig et overblik over Wella Danmark, og til at lægge en strategi for fremtiden. ”jeg kommer ikke ind fra sidelinjen som et andet orakel, men jeg kommer med en række erfaringer fra andre teams, andre lande og andre kunder. at jeg sætter de første 90 dage af til at sondre markedet er fordi, jeg vil være helt sikker på, at vi tager fat på de rigtige områder i forhold til vore forhandlere, og at vi får kombineret Wellas 125-årige erfaring med innovation på den mest optimale måde. Hans mål er at vise verden, hvor gode frisører, danskerne er, og at vi kan være foregangsland på såvel trend som udvikling. ”Det danske marked er et stærkt og kreativt marked, og frisørerne er meget mere end blot frisører. De har evnen til forvandling, og at kunderne frivilligt lader dem forestå forvandlingen er et stort ansvar. at være frisør er mere end et job, og det skal vi også forstå, så vi kan hjælpe i den rigtige retning”. MIN MåDE ER WELLAS andreas Spiess understreger, at der er et fælles fodslag hos Wella Danmark, og den nye tankegang, han skitserer, er den tankegang, der fremover vil være at finde hos alle Wellas 40 medarbejdere på den danske frisørscene. og således pointerer han også, at ét af hans vigtigste mål er at kunne holde, hvad han lover i forhold til frisørerne. jeg mener, det er essentielt, at vore samarbejdspartnere kan stole fuldt og fast på os. Når jeg eller en anden i Wella lover noget, så holdes det – og sådan bliver fremtiden! ■

ANDREAS SPIESS

I fremtiden skal Wella være hurtigere til at reagere på frisørernes behov. "Og får vi et spørgsmål, skal svaret falde straks", mener Andreas Spiess.

Andreas Spiess er 40 år, han er gift med Nina på 33, der i øvrigt også kommer fra frisørbranchen, og han har en lille datter, Laura Sophia – som han kalder ”min lille souvenir fra min tid i Italien”. ”Med navnet Laura Sophia har vi netop forsøgt at kombinere fortiden og nutiden, med Laura som symbolet på det lette og Sophia som symbolet på det traditionsrige, lidt divaagtige”, forklarer Andreas, og han mener det er super vigtigt, at man har støtte hjemme fra, når man påtager sig et job som ny administrerende direktør for Wella Danmark. ”Ellers kan det ikke lade sig gøre”, fastslår han. I fritiden kan Andreas Spiess lide at rejse, og han kan lide at dyrke sport. Skal han beskrive sig selv, er det som en person, der ikke lover noget, han ikke kan holde. ”jeg er sportsmand, så jeg er god til at motivere mig selv og andre, og så giver jeg aldrig op”. Hvad han ikke kan lide, er mennesker, der finder et problem for hver eneste løsning. Ellers beskriver han sig selv som ”down to earth”. ”Og så er jeg aldrig glad for status quo.

30 > Han tænker ”ud af boksen”

warehouse as

fudge@warehouse.no www.warehouse.no

Kontakt kundeservice på tel. 80 88 57 49.


BEVAR

en nystylet følelse i dit LANGE HÅR Leave It Long gør håret blankt og nemt at sætte, uden at det bliver tungt. Har plejende egenskaber og en neutral pH-værdi, som gør håret mindre statisk og giver det naturlig bevægelse.

Railway Sthlm

Leave It Long indeholder jojobaog mandelolie, er letflydende og derfor nem at fordele. Påføres fra hårrødderne og udad i længderne i fugtigt hår. Føntør håret for at få det perfekte look.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

gUlddrengene DET ER FaKTISK LIDT USæDvaNLIGT, aT To FRISøRER, DER TIL HvERDaG STåR I SaLoN, oGSå HaR ovERSKUD TIT aT UDvIKLE ET NyT PRoDUKT. MEN DET HaR vICToR MoRENo oG MaRCo SHaRIF MERIE IKKE DESTo MINDRE GjoRT. GoLD HEDDER PRoDUKTET, oG FoRELøbIG LaNCERES EN voKS. ”MEN DER KoMMER FLERE PRoDUKTER TIL”, LovER DE To. oG KoDEoRDET ER LIvSSTIL! vi har det bedst, når der sker noget. Derfor søger vi hele tiden nye veje og nye udfordringer, og vi får hele tiden nye ideer, der skal afprøves”. Sådan lyder det fra victor Moreno og Marco Sharif Merie mens vi sidder i baglokalet til deres salon Studio 35 – Chao Chao i Studiestræde i København. victor Moreno startede salon ”Chao Chao” i ålborg for otte år siden, og salonen i København har eksisteret i to år. Så nu var det tid til nye udfordringer. I dag ejes begge salonerne i øvrigt af victor Moreno, Marco Sharif Merie og Ricardo Rodriguez (victors bror). victor har arbejdet som produktudvikler hos Sebastian, så det var ikke helt ukendte græsgange, de to bevægede sig ud på, da de over en god middag på en af Københavns gourmetrestauranter besluttede sig for at skabe deres egen, nye produktlinje begyndende med – i første omgang – en GoLD clay wax. ”vores speciale er vores kreativitet i alt, hvad vi foretager os – i salonen, når vi styler til shows eller når vi skaber produkter”, fortæller de to. Udgangspunktet var egentligt, at de blev enige om, at det kunne være sjovt at dække hele Danmark. ”og da vi ikke vil udvide med flere saloner, netop fordi hver enkelt salon skal udstråle kreativitet og energi, besluttede vi, at en produktlinje måtte være vejen frem”. Faktisk har de to haft en produktlinje i tankerne igennem lang tid, men der har været gang i så mange andre ting, at tiden ikke har været inde til det før nu. ”Det kræver jo en del, og skal det gøres, skal det gøres ordentligt!”, er de to fyres holdning.

34 > Gulddrengene

Målet har lige fra begyndelsen været, at udvikle et super produkt, som folk blev afhængige af, som victor og Marco siger. Derfor begyndte de med at undersøge markedet såvel som behovene i markedet. Dernæst skulle de skabe et udtryk, og målet var det uventede og sjove, anderledes look. ”vi var rundt om en del forskellige designs, men da vi nåede frem til guldkuglen, var ingen af os i tvivl. Den har lige det, vi gerne vil udtrykke: Det sjove, det anderledes og det eksklusive”. og så er genkendelsesfaktoren stor! Selvfølgelig skulle økonomien også kunne følge med, for det koster kassen at udvikle et nyt produkt fra bunden, medgiver de to. ”vores plan er at følge produktet hele vejen ud af salonen – for det lå nemlig også klart, at GoLD skulle sælges i frisørsaloner. Det vil sige, at vi ud over selve produktet og emballagen også har skabt specielle poser til produktet, vi har skabt plakater og flyers – eller med andre ord; en historie omkring produktet. ”vi vil være med til at løfte produktet op og brande det, for vi har ingen intentioner om at skabe ”døgnfluer”, lyder det fra victor og Marco. GoLD er kommet for at blive!, tilføjer de. Salget af produktet skal ske igennem Salonsupport.dk fra midt i november. SELVE PRODUKTET Det er helt bevidst, at victor og Marco begynder med kun at lancere ét produkt. ”vi vil skabe fokus omkring det ene produkt, før vi bevæger os videre”, fastslår de. at det netop blev en voks hænger sammen med, at voks ganske enkelt er det mest solgte produkt i frisørsalonerne. Men planen er ikke at skabe en kæmpestor linje. ”Når GoLD er fuldt udbygget skal den

rumme 7-8 produkter med hver deres præg og hver deres historie”. Da produktet skulle udvikles tog Marco og victor udgangspunkt i gourmetkøkkenet, hvor farve, smag, duft og konsistens går op i en højere enhed. og således er GoLD clay wax sammensat for netop at opnå det perfekte voksprodukt. ”GoLD clay wax er smidig og lækker at smøre ud både i hænder og hår, og det har det stærkeste hold, man kan få, uden at voksen ”fryser” håret. ”I princippet er det en kombination af clay-holdet og fiberfølelsen”, forklarer Marco. Det var også meget vigtigt for Marco og victor, at GoLD clay wax skulle være meget drøj i brug og samtidig utrolig let at vaske ud, så man bare kan skylle håret grundigt med vand. Farven er varm og indbydende. Duften er melon/agurk, som gør voksen sød og samtidig frisk for at gøre oplevelsen fuldendt. ”Men duften er konstrueret således, at den dufter i krukken og i hænderne, men når den kommer i håret forsvinder den. Det er nemlig de færreste mænd, der ønsker hårprodukter, der dufter – og samtidig kolliderer den ikke med øvrige parfumer med videre”, forklarer victor Moreno. ydermere er voksen sammensat, så den ikke udtørrer hovedbunden, og den er ikke tilsat nogen af de 26 skadelige allergener eller parabener. ”Det har været vigtigt for os, at produktet, er så rent som muligt”, lyder det, og derfor er GoLD også skabt i samarbejde med dygtige, danske kemikere. ”Danskerne er anerkendt verden over for deres kvalitet. Derfor var det oplagt for os at samarbejde med danske kemikere”. Designet - den matte guldkugle med den sorte skrift - er spansk. I udviklingsforløbet havde victor og Marco 64 prøver til test før det endelige resultat bliv fundet. ”For hver reaktion er der en modreaktion, så derfor havde vi GoLD til test 64 gange, før vi følte, det optimale var nået”. Herudover har Marco og victor naturligvis testet GoLD i deres egen salon, ligesom de har haft en række ”forsøgskaniner” med alt fra lyst til mørkt hår og fra krøllet til glat hår - og både mænd og kvinder - til at teste produktet. ”og alle har givet positiv feed back, så det er vi meget tilfredse med – faktisk var der kun to ud af 100 testpersoner, der ikke følte, det var bedre end det produkt, de bruger i dag”. UDVALGTE SALONER Planen er, at Gold skal ligge i udvalgte a- og b-saloner. ”Men det gør også, at der i Danmark findes 800-1000 relevante saloner”. og victor og Marco er klar til at følge produktet op med kurser og events, der kan sætte spot på produktet. ”GoLD er jo vores lille barn, der skal passes, plejes og forkæles”, smiler Marco og victor. Hvornår efterfølgeren til GoLD clay wax kommer er der endnu ingen præcis tidsramme for, men victor og Marco er i fuld gang med planerne ■

”Vi søger hele tiden nye udfordringer, og vi får hele tiden nye ideer, der skal afprøves”. Sådan lyder det fra Victor Moreno og Marco Sharif Merie og baggrunden for deres nye GOLD produktlinje.

Gulddrengene < 35


cutting Sjov, spil og liv kendetegner trenden i hårmoden netop nu. Kort, langt og mellemlangt til både mænd og kvinder ses. Der er masser af pjusk grænsende til det vilde på den ene side, mens der på den anden side ses helt rene – næsten klassiske – frisurer.

Stuhr

Schwarzkopf

L'Oréal Professionnel

L'Oréal Professionnel

36 > Cutting edge – se flere frisurebilleder på hairmagazine.dk

Vidal Sassoon

Schwarzkopf

Stuhr

Vidal Sassoon

Cutting edge – se flere frisurebilleder på hairmagazine.dk < 37


Schwarzkopf

Vidal Sassoon

Schwarzkopf

Stuhr

Stuhr

38 > Cutting edge – se flere frisurebilleder på hairmagazine.dk

Guys & Dolls

Schwarzkopf

Sebastian

Schwarzkopf

Sebastian

Vidal Sassoon

Schwarzkopf

Cutting edge – se flere frisurebilleder på hairmagazine.dk < 39


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

"Det handler om at bruge det bedste fra de mange års erfaring og krydre det med nytænkning", fastslår Bettina Stuhr, der er en del af ledelsesteamet bag Stuhr.

“

virksomheden Stuhr vil altid være toptunet

Fingeren på pulsen

og et øje for forretning Stuhr vil også være Stuhr i fremtiden. En klar forretningsplan og en effektiv partnergruppe sørger for stabiliteten i virksomheden. Og Stuhr-imaget og –stilen holder, for kodeordet er ”klassisk kvalitet”. Samtidig gør man meget for hele tiden at forene 50 års erfaringer med nye tanker og ideer og dermed skabe en levende virksomhed. Fremsynethed, fingeren på pulsen og en utrættelig lyst til at skabe nyt. I 2007 fejrede Stuhr sit 50 års jubilæum, og den drivkraft og det øje for forretning som Elmer Stuhr havde dengang han åbnede sin første salon på Vesterbrogade i København, er samme drivkraft, der gør, at virksomheden Stuhr i dag lever i bedste velgående. ”Det handler om at bruge det bedste fra de mange års erfaring og krydre det med nytænkning”, fastslår Bettina Stuhr, der er en del af ledelsesteamet bag Stuhr. For at have 50 år på bagen kan være en fordel, men det kan også blive en sovepude. ”Vi skal hele tiden være med helt i front, med det sidste nye. Udstråle og give kvalitetsbehand­ ling til nye som gamle kunder så de fornemmer, at vi udvikler os, at Stuhr er en levende og moderne salon”, lyder det fra Bettina Trods sine næsten 80 år, er Elmer Stuhr stadig administrerende direktør i Stuhr, men endnu engang har han set fremad, og således har han allerede for mange år siden skabt Stuhr Gruppen, der i dag består af 40 > Fingeren på pulsen og et øje for forretning

seks partnere foruden døtrene Malene og Bettina, som alle er en del af ledelsesteamet. Niels Christiansen er kreativ manager for Stuhr Interschool, Malene Stuhr sørger for at være bindeleddet mellem frisørverdenen og kontorverdenen, mens Gert Larsen, Jan Holck, Jan Larsen, Betty Christoffersen, Christina Nissen og Bettina Stuhr hver især har deres ansvarsområder og samtidig også er aktive frisører. ”Det betyder, at virksomheden Stuhr altid vil være toptunet. Vi har hver vore kompetencer, og sammen er vi et stærkt team”, fortæller Bettina Stuhr, og hun tilføjer, at Elmer Stuhr ganske naturligt skal slappe lidt mere af i de kommende år – selv om han stadig er en aktiv del af virksomheden. Elmer Stuhr har igennem hele sin karriere været med til at sætte dagsordenen i den danske frisørbranche, og det er vel også én af grundene til, at han stadig kan være med, hvor det sker. Når man arbejder med mode og stil, når man går op i sit udseende, og når man


- vi har en fremtid uden lus...

Stuhr-stilen er klassisk kvalitet. I service såvel som i butiksindretning. Og sådan vil det også være i fremtiden.....

skal kunne tale med mennesker på 20, må man nødvendigvis holde sig ung. Elmer Stuhr var således også med i front, da man i 60erne opdagede Vidal Sassoon og med ham klippeteknikker, som Elmer Stuhr tog til London for at lære. ”I den danske frisørbranche rystede man på hovedet og kaldte det for en ”døgnflue”, fortæller Bettina Stuhr smilende, og man må vel sige, at fluen siden er blevet til en kongeørn. Og hvor om alting er, var de nye klippeteknikker årsag til, at Elmer Stuhr inden for tre år åbnede tre butikker på Strøget. Uddannelse er en del af fremtiden I dag tæller Stuhr 12 frisørsaloner i Storkøbenhavn og en skole. I alt 100 medarbejdere hvoraf en stor del er elever. Eleverne går i mesterlære, hvor de bliver præget og opdraget i Stuhr-ånden hele det første år, inden de kommer på første skoleophold i deres 4-årige uddannelse. ”Vi får meget bedre elever, der hurtigt kan gå ind i produktionen i salonerne, og samtidig får vi uddannet frisører, der kan blive i virksomheden efterfølgende”, fastslår Bettina Stuhr, og hun fortæller, at man får op til flere ansøgninger om ugen fra unge, der ønsker en elevplads, og at Elmer Stuhr selv forestår alle ansættelsessamtaler med elever såvel som med uddannede frisører.

inspiration, og de oplever branchen fra en helt ny vinkel”. Og Bettina Stuhr er ikke i tvivl om, at Stuhr Interschool er en stor del af fremtiden for virksomheden. Kvalitet er varemærket ”Vi er ikke de billigste i verden. Til gengæld har vi en meget høj kvalitet”. Sådan har det været siden Elmer Stuhr startede for sig selv i branchen for 51 år siden, sådan er det i dag, og det er der heller ingen planer om at lave om på i fremtiden. ”Vi har et Stuhr-image. Det betyder, at vi har en klar målsætning om, at kunden skal føle sig forkælet, og vi har ét kodeord: Kvalitet”. Vi er kendt for kvalitet i hele Skandinavien ikke mindst pga. vores professionelle STUHR hårplejeserie. Den blev oprindeligt udviklet i 1976 og var i mange år kendt som den brune serie. Det var den første danske frisørplejeserie. I 2001 indgik vi et samarbejde med HOSC, House of Scandinavian Care, og udviklede i samarbejde med dem den i dag meget populære STUHR serie, der løbende følger med tiden. Der er lige kommet en maskulin serie med 3 lækre nye vokse og en plejeshampoo, ligesom der er en familyserie på vej, der er uden parfume og parabener.

Men også Stuhr Interschool er et resultat af Elmer Stuhrs fremsynethed, og i dag efteruddanner man naturligvis eget personale, samt andre frisører fra såvel Danmark som Norge og Sverige. ”Når der kommer nye trends fra udlandet, særligt London, tager vi den inspiration og videreudvikler den på vores skole i vores kreative team, hvorefter det bliver formidlet videre til alle vores medarbejdere. En gang om året - i august - kommer teamet ud med ”vores” nye kollektion, den bliver formidlet via vores brochurer, billeder i alle salonerne og vores store SHOW for andre frisører, som vi netop lige har haft i samarbejde med L’Oréal Professionnel i Falkoner teateret. Alle frisører i Stuhr, der har lysten, har også muligheden for at blive en del af Interschools kreative team, og netop når det gælder fremtiden, ligefrem opfordres de unge frisører i Stuhr til at benytte sig af den mulighed. ”De lærer meget, de kommer ud at rejse, de får masser af 42 > Fingeren på pulsen og et øje for forretning

Tlf. 9722 3344

Q Q

LUSEHÆMMENDE EFFEKT Q NATURLIG FRUGTDUFT Q

UDEN KONSERVERINGSMIDLER MED ALOE VERA


For at holde fast i kvalitetsprincippet, er holdningen også, at man holder fokus på det, man er rigtig god til. Det vil sige at klippe og farve.

Bettina Stuhr mener klart, at kvalitet også er vejen frem de næste mange år – på trods af kriser og lavkonjunkturer. Og for at understrege kvaliteten, har man en garantiordning, hvor kunderne på et kort kan skrive, om de er tilfredse eller ikke tilfredse. Er de ikke tilfredse, sørger man for, at de bliver det. ”Vore kunder vil gerne betale for at få det bedste. Og det kan være, de går en uge længere, før de bliver klippet, men deres udseende går de ikke på kompromis med”. For at opretholde den høje kvalitet, der er kendetegnende for Stuhrs forretninger, har man implementeret en række styringsværktøjer. ”Da jeg var i lære, førte vi statistik håndskrevet over, hvor mange farvninger, klipninger med mere, vi havde gennemført i løbet af en uge. Det gør vi også i dag men via edb, for det er utrolig vigtigt netop løbende at være opdateret på, hvad der sker i salonerne”. Det er også vigtigt, at der er en ensartethed i den service, kunderne får i salonerne. Så der ikke er forskel på, om man bliver behandlet på Købmagergade eller på Jægersborg Allé. Også det gør Stuhr meget ud af at sikre. Klassisk kvalitet Stuhr-imaget er ”klassisk kvalitet”, og det skal salonerne også udstråle. Således er otte ud af 12 saloner blevet ombygget inden for det se­

neste halvandet år. ”Vi holder os til klassiske materialer og til et klassisk udtryk, for de kunder der kommer hos os, er langt hen ad vejen mennesker, der har fundet sin type og sin stil og som hviler i sig selv og med det, de omgiver sig med. Kernekunden er mellem 30-50 år, hun passer sit hår godt, bruger lækre produkter og ved, hvad hun vil have”. Naturligvis kommer den studerende også i Stuhr, så sparer hun måske sammen til det, og ikke mindst på Jægersborg Allé i Charlottenlund kommer mange familier med børn. For at holde fast i kvalitetsprincippet, er holdningen også, at man holder fokus på det, man er rigtig god til. Det vil sige at klippe og farve. Dog holder vi hele tiden øje med, hvilke tendenser der er fremme.Vi har eksempelvis specialuddannet nogle af vores frisører til at lave extensions, så vi i en del af vores saloner professionelt kan udføre denne service. Lækre hovedbundsmassager og analyse af hår og hovedbund er også noget vi har gjort meget for og stadig udvikler for at gøre et besøg hos os til en fantastisk oplevelse. Stuhrs egen trend er også en vigtig del af forretningen, og en del af det image, der skal føre virksomheden frem de næste mange år, for som Bettina siger det, er det vigtigt, at Stuhr-stilen - som imaget - ikke er umoderne efter et halvt år. Driv salonerne som en forretning ”Kunderne vil gerne have det individuelle og det specielle, og de vil gerne betale for det”, er hendes holdning. Men hun mener også, at det er meget vigtigt, at man ser sin salon som den forretning, det er. ”Min far tog valget for 25 år siden, da han stoppede med at klippe og i stedet koncentrerede sig om at drive forretning. For det nytter ikke at arbejde i salonen hele dagen for så at skulle bruge weekender og aftener på regnskaber”. Hun mener også, det er vigtigt at have en forretningsplan. ”Ellers arbejder man jo i blinde, og så er det, man kan miste styringen også i eventuelle nedgangstider.” Hun tror på, det er vigtigt at tage lederkurser og udvikle sig ad den vej. ”Vi har brugt L’Oréal Coiffure Management i mange år og gør det stadig, for det kan være altafgørende, at man har de rigtige værktøjer, og at man har struktur på sin virksomhed” ■

44 > Fingeren på pulsen og et øje for forretning

goGreen

Ingen parabener Certiserede organiske essentielle olier Ingen pesticider eller herbicider

Vil du høre mere, så ring på tlf. 5537 0076 DanHair ApS., Brydegårdsvej 8 D, Ørslev, 4760 Vordingborg, www.danhair.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Hanne Paludan Kristensen

Atmosfære

Ketil Bech Nielsen allierede sig med Bella Vista omkring salonens nye vaskepladser, betjeningsstole, sug med videre.

Med de nye omgivelser føler Ketil således, at han nu kan give såvel kunder som personale den total­ oplevelse, han mener, det skal være at gå til frisør.

og totaloplevelser Ekstravagant, tjekket og lidt eksklusivt er det udtryk Ketil Bech Nielsen gerne vil give sin Avantgarde Coiffure i Odense. Men frem for alt vil han give kunderne en totaloplevelse, hvor de bevæger sig fra det moderne, enkle til det italiensk inspirerede klassiske i indretningen. Stemningen er sat i Brandts Passage i Odense, hvor Ketil Bech Nielsen for blot tre måneder siden åbnede sin Avantgarde Coiffure i de gamle fabriksbygninger. Avantgarde Coiffure har Ketil dog ejet siden 2001, hvor den lå i mindre lokaler. Med de nye omgivelser føler Ketil således, at han nu kan give såvel kunder som personale den totaloplevelse, han mener, det skal være at gå til frisør. Ketil Bech Nielsen har været frisør siden 1994 og selvstændig siden 1996, og han er ikke i tvivl om, at det er sådan, han trives bedst. Avantgarde Coiffure er på 140 kvm, men hvad der gør salonen meget speciel er de 5,5 meter, der er til loftet. Indtil Ketil åbnede den nye salon i august, brugte han 600-700.000 kr. på at renovere den. ”Jeg tror på, at det er meget vigtigt at skabe en totaloplevelse for kunden. For at få noget unikt, skal der noget unikt til”, er Ketils indstilling. Derfor allierede han sig med Bella Vista omkring salonens nye vaskepladser, betjeningsstole, sug med videre, ligesom Bella Vista også står for produkterne på hylderne; Osis, Osmo og Seah Hairspa. bobblechairs og sølvfarvede hynder Meget af indretningen har Ketil selv stået for. Bl.a. er flere af væggene autolakeret for at få den helt rigtige glans, ligesom andre vægge er marmoreret med håndkraft som et stort maleri. Klippeområdet er adskilt fra den øvrige salon med en matteret glasvæg, hvorpå der er limet hylder til produkterne. Og på den anden side af glasset findes loungeområdet, hvor kunderne venter. ”Jeg har valgt at indrette venteområdet netop som et loungeområde med et meget moderne udtryk – med bobblechairs og sølvfarvede hynder og en baggrundsbelysning, der skinner igennem den matterede glasplade for at give et blødt og behageligt lys, som i øvrigt hele tiden ændrer farve”, fortæller Ketil. 46 > Atmosfære og totaloplevelser

I salonen er der ni klippepladser og tre vaskepladser, og de forskellige områder er opdelt og indrettet i forskellige stilarter, så kunderne be­væger sig fra det super moderne til det mere klassiske italiensk inspire­rede. Mellem ventepladsen og vaskepladsen er der desuden opsat en mathvid væg, hvor kunderne kan få taget et før- og efterbillede. ”Det er der mange, der synes er rigtig sjovt”, fortæller han. En leg med farver og stil Atmosfære har været et kodeord for Ketil i indretningen af hans salon. Fra det moderne loungeområde, bevæger man sig til vaskepladserne, der mikser det moderne med det klassiske, og videre til klippeområdet, der er holdt i varme, gyldne nuancer, hvor gulvet skinner i guldbronze og væggene er marmoreret i varme, gyldne nuancer, der spiller op til italienske murstensfliser.

Venteområdet er indrettet som et loungeområdet med bobblechairs og en baggrundsbelysning, der skinner igennem en matteret glasplade for at give et blødt og behageligt lys.

I klippeområdet findes desuden en stor prismelysekrone, som stil­ mæssigt modspil til Verner Pantons Globe, der hænger i venteområdet. Inventaret i salonen har Ketil bl.a. valgt, fordi det er noget af det smarteste på markedet. Vaskepladserne har indbygget massagefunktion, som kunden nemt selv kan betjene, og klippepladserne har Ketil bl.a. valgt for den smukke trekantagtige facon. ”Den er både pæn, elegant og enkel – og så har jeg valgt den i en grå farve, der får den til at flyde bedre ind med omgivelserne og harmonere bedre med indretningen”. Ketil er glad for udtrykket i den nye salon, og den sjæl, der er i Brandts Passage har han på bedste vis formået at trække ind i salonen. ”Det er ekstravagent, tjekket og lidt eksklusivt, og det udtryk skal min salon også have” ■ Ekstravagant, tjekket og lidt eksklusivt er det udtryk Ketil Bech Nielsen gerne vil give sin Avantgarde Coiffure i Brandts Passage i Odense.


Tekst > Pia Finne Foto > Hanne Paludan Kristensen

Loox, en ny dansk frisørfranchisekæde:

Når drømme kan blive virkelighed

Lysten, gnisten og frivilligheden skal være drivkraften i den nye frisørfranchisekæde Loox. Og konceptet er unikt, for kæden tager i princippet hele den økonomiske risiko, ligesom man står for det ”kedelige” kontorarbejde, mens frisøren kan koncentrere sig om alt det, der har med hår at gøre.

”Vi vil gerne have fat i de unge frisører, som har en drøm om at blive selvstændige. Men vi ved, at de har svært ved at lægge flere hundrede tusinde kroner på bordet. Derfor har vi skabt et franchise-system uden alle de ”grimme” ting som en stor investering, flat fee og omsætningsfee.Vi tager den store økonomiske udgift, det er at starte en ny salon op, og så satser vi på at skabe en langsigtet, god og sund forretning med vores samarbejdspartnere”. Det fortæller Lars Amann Eriksen, der er direktør for den nye frisørfranchisekæde Loox, som netop nu er ved at åbne sin første forretning i Vejle. Og umiddelbart kan det lyde lidt som filantropi, men det er det ikke, understreger Lars Amann Eriksen. ”Vi er her for at tjene penge til såvel os selv som til frisørerne”. Ideen om at etablere Loox-kæden blev født i februar i år, da Lars Amann Eriksen forsøgte at opkøbe en anden kæde. ”Det lykkedes heldigvis ikke, og det er jeg meget tilfreds med i dag”. Men ideen blev født, og Lars legede videre med tanken om at etablere en frisørfranchisekæde. Det samme gjorde Kim Branick, og de to fandt sammen. Ydermere er også Brian Overmark med i Loox som passiv investor. Den daglige ledelse af Loox tager Lars Amann Eriksen sig af, mens Kim Branick byder ind med det, han er ekspert i, nemlig detailhandel på et højt plan i såvel mode- som kosmetikbranchen. Nøglen til en køreklar butik Loox står for indretningen og varelageret, når en ny salon skal etableres, og frisøren får i princippet udleveret nøglen til en køreklar butik. ”Vi har medindflydelse på salonens drift, men i det daglige kører den frisør, vi samarbejder med, salonen”, fortæller Lars Amann Eriksen.Typisk er det jo sådan, at frisører er rigtig gode håndværkere og super kreative, men når det kommer til regnskaberne og momsen, der skal betales, synes de bestemt ikke, det er spændende. 48 > Når drømme kan blive virkelighed

"Vores mål er at skabe gode og sunde saloner. Frisørerne får selv den pæne del af omsætningen, vi får en mindre del, mens de fleste omkostninger ligger hos os. Det betyder, at vi skal være rigtig gode til det, vi gør", fastslår Lars Amann Eriksen.

meldinger. Både fra unge frisører, der har en drøm om at blive selvstændige og fra frisører, der allerede har en salon, som de gerne vil konvertere til Loox.

”Derfor vil vi i princippet fungere som et ”backoffice”, der kan tage sig af alt det, der ikke har med hår at gøre. Hvor meget, vi skal tage os af, er individuelt fra salon til salon – alt efter hvor stor en del frisøren selv vil stå for”.

”Perfekt, det er lige det, der har manglet. Nogen, der tager sig af markedsføring og drift, mens jeg kan taget mig af håret”, er en typisk reaktion. Faktisk fortæller Lars Amann Eriksen at han og hans kompag­non er blevet taget lidt på sengen over den meget store interesse, der har været for Loox, og ét er i hvert fald sikkert: Lysten fylder rigtig meget hos frisørerne, og det er svært for mange at tage sig sammen til det ”kedelige” kontorarbejde.

Typisk vil man sammen lægge en markedsføringsplan for salonen, og man vil i fællesskab fastlægge såvel en profil som et budget for den enkelte salon. Og ønsker en frisør i Loox eksempelvis hjælp til den ubehagelige opgave, det er, at skulle fyre en medarbejder, hjælper man også med det. ”Man kan sige, vi har de omvendte briller på i forhold til størstedelen af frisørbranchen generelt. Vores briller ser på virksomheden Loox med 80 pct. forretningssyn og 20 pct. frisørsyn”, forklarer Lars Amann Eriksen. For fylder faget det hele, bliver bundlinjen også derefter!

”Men skal man drive en effektiv salon i dag, skal der foreligge en forretningsplan, og man kan ikke kun drive forretning med følelserne og med hjertet, som mange frisører gør det i dag – så tjener man i hvert fald ingen penge”. Selvfølgelig er de bløde værdier, der betyder meget for frisørerne, også tænkt ind i konceptet. Men primært handler det om, at de bløde værdier, står frisørerne for, mens Loox backoffice står for de strategiske linjer, de sætter mål op for virksomheden og jagter dem.

”Vores mål er at skabe gode og sunde saloner. Frisørerne får selv den pæne del af omsætningen, vi får en mindre del, mens de fleste omkost­ ninger ligger hos os. Det betyder, at vi skal være rigtig gode til det, vi gør. For er vi ikke det, tjener vi ikke penge”, fastslår Lars Amann Eriksen. Og han medgiver, at han og hans kompagnoner på kort sigt ville kunne tjene flere penge på at etablere en kapitalkæde og ansætte bestyrere. ”Men på den lange bane mener vi, salonerne bliver bedre forretninger, når den frisør, der står der, selv har andel og dermed ansvar for virksomheden”. Derfor arbejder man heller ikke med lange opsigel­ sesfrister. ”Har en frisør ikke længere gejsten, så er det bedre at samarbejdet ophører. For man skal brænde for det, man gør”, mener Lars Amann Eriksen. Salonerne ejes af Loox, så vælger en frisør at træde ud af samarbejdet, står Loox hovedkontoret med salonen. Positive tilbagemeldinger Lars Amann Eriksen er begyndt at tale med frisører om etablering af Loox saloner, og han har allerede nu fået en række positive tilbage-

Vi skal give kunden oplevelser Igennem det seneste halve år er Lars Amann Eriksen blevet klippet rigtig mange gange, for hele foråret og sommeren har han brugt på research. ”Vi ville komme med noget helt nyt, og således har vi plukket tingene helt i stykker, og genopbygget det i et nyt Loox-udtryk”.

Vaskepladserne som de kommer til at se ud i Loox.

Kunden skal have en god behandling og ikke mindst en god oplevelse. At håndværket er i orden er naturligvis en forudsætning, men Lars Amann Eriksen mener også, at de små ting skal være i orden. ”F.eks. synes jeg, det er sjofelt at servere kaffe fra i morges i et papkrus med blå plastholder - og snavset i hjørnerne skal væk”. Når en kunde træder ind i en Loox salon, kan han eller hun vente i et caféområde, Når drømme kan blive virkelighed < 49


Gør din salon levende og inspirerende med Mac

hvor der naturligvis står en maskine, der kværner de friske kaffebønner, før kaffen laves, der står kildevand og frugt, og der gøres brug af de moderne medier med bl.a. trådløst net. Salonerne er delt op med bl.a. en venteplads, en vaskeplads og en herrebetjening. ”Mænd er lige så forfængelige som kvinder, men det er de færreste mænd, der synes, det er morsomt at blive klippet siddende mellem to kvinder, der taler om den seneste historie i Alt for Damerne.Vi giver mændene et lille frirum – et sted, hvor de kan være drengerøve”.

Der tages forbehold for prisændringer og trykfejl.

Vaskepladserne er også afskærmede, netop for at give kunderne lidt privatliv, når de sidder med kur i håret, får massage eller andet. ”Alle ved, det fedeste er at få vasket hår. Den oplevelse skruer vi derfor helt op for med mulighed for en full bodymassage i stolen. Hårvasken skal med andre ord være en større oplevelse end bare vand og sæbe”. Derfor har Loox også valgt at samarbejde med Redken og Kérastase, som Lars Amann Eriksen mener lever op til de høje kvalitetskrav. En colourbar indrettes også, hvor frisøren kan begynde farvekonsultationen i ro og mag, tage en snak med kunden om farven, og hvor kunden ser, den blandes. I det hele taget er kodeordet ro. Det skal være behageligt at være kunde i Loox, og der skal falde ro over såvel kunden som behandlingen. Faktisk kalder Lars Amann Eriksen Loox for en wellness-frisørsalon med en god, personlig betjening, og således kan der gives hovedbundsmassage, men også både håndmassage og massage af skuldre og nakke. ”Vi vil ”linke” skønhed og hår sammen”. Derfor indrettes der også en make-up forretning i forretningen, og planen er, at man eventuelt kan etablere samarbejde med en lokal kosmetolog om behandlinger. Salg af produkter skal der også satses kraftigt på. ”For ser man på salonerne med forretningsbriller, er der masser af muligheder, og det handler jo om at generere omsætning såvel som overskud”. En indretning i topklasse Lars Amann Eriksen tror på, at man skal gøre tingene 100 pct. ”80 pct. er ikke godt nok”, siger han, og derfor har indretningen af Loox-­ salonerne ”fået fuld skrue”, som Lars Amann Eriksen selv siger det. Bl.a. er der opbygget rå stenvægge, der, som Lars Amann Eriksen medgiver, har fyldt meget i budgettet.Til gengæld er det lige det, der skaber prikken over i’et. Ellers er salonerne holdt i venlige, bløde naturfarver som sand, offwhite og nougat.

Citat: Alan Klimm: ”Jeg har valgt Mac pga. det fantastiske design, fleksibiliteten og brugervenligheden”

En Mac er meget mere end bare en computer – den bliver hurtigt omdrejningspunktet i din salon - og så er den nemt at betjene.

På produktsiden har man indgået et tæt samarbejde med L’Oréal Professionnel, og således er der sammensat et superstærkt program af såvel salon- som salgsvarer. Og Loox vil også benytte sig af L’Oréal Professionnels uddannel­sesprogram. ”Det harmonerer meget fint med vore tanker, og allerede nu har vi en rigtig god sparring med L’Oréal Professionnel – og et super samarbejde”, fortæller Lars Amann Eriksen.

Lad iTunes styre musikken i din salon, inspirer dine kunder via slideshows og film der viser de nyeste trends via fladskærme, boost salget med markedsføringsmateriale du selv har lavet eller ekspeder kunder vha. Hairtools. Mulighederne er uendelige med en Mac…

Når det gælder målgruppen, satses der primært på hr. og fru Danmark, men den del af dem, der sætter pris på luksusprodukter og en god behandling til hverdagspris. ”Målet er, at kunderne skal føle, de får noget for pengene, og at de går glade ud af butikken med en fornemmelse af at have tilbragt en rar time hos frisøren”. Og kunderne skal ikke skræmmes væk af for elegant et udtryk eller for høje priser. De skal føle sig tilpas og have lyst til at komme igen.

Du får mulighed for skærme og højttalere rundt omkring i butikken - alt sammen trådløst – og du kan styre alt – både lyd, billeder, film og kundebetjening – fra ét sted.

Når det gælder antallet af Loox-saloner i Danmark, er målet at etablere godt 15 saloner frem til foråret 2010, og inden nytår 2009 lover Lars Amann Eriksen, at der er indrettet flere Loox saloner rundt omkring. ”Vores mål er ikke at blive den største kæde, men at blive en kæde af saloner, der klarer sig godt og tjener gode penge. Men i princippet er der ingen begrænsninger på, hvor store vi kan blive. Går det godt, fortsætter vi!” ■ 50 > Når drømme kan blive virkelighed

Konceptet er samtidig fuldstændig fleksibelt og kan skræddersys præcis til din virksomheds størrelse – uanset om I har et enkelt kasseapparat eller er en butikskæde, der har behov for et større informationsflow. Prisen for en Mac starter ved kr. 7.999. Kontakt os på 70 21 53 53 for yderligere information og kom ind og oplev vores spændende butiks løsninger.

Mac samarbejder med og understøtter Hairtools, som er frisørbranchens foretrukne edb-værktøj. Sådan er indretningen i de kommende Loox saloner tænkt, og kodeordet er ro. Det skal være behageligt at være kunde i Loox.

70215353 / www.humac.dk

København: Vesterbrogade 12 / Gammel Mønt 12 / Magasin (Kgs. Nytorv) Frederiksberg: Åboulevard 15 Odense: Vestergade 94 Århus: Fredens Torv 2 Lyngby: Lyngby Hovedgade 19A Aalborg: Lille Nygade 8 Vejle: Søndertorv 2


Tekst > Michael Lane Foto > Claus Peuckert

du Kan let få op til 50 nYe mandlige Kunder – og det Kan faKtisK betYde eKstra 250.000 Kr. i Kassen på årsbasis!

5

sUPer tiPs til en velfUngerende salon MICHaEL LaNE GIvER DENNE GaNG FEM TIPS TIL, HvoRDaN MaN KaN SIKRE SIG NyE KUNDER, TIL HvoRDaN MaN KaN SKabE LIv I SaLoNEN – oGSå I yDERTIDSPUNKTERNE – oG TIL HvoRDaN MaN GIvER KUNDERNE DET EKSTRa, DER GøR, aT DE FoRbLIvER LoyaLE.

MICHAEL LANE AT OPByGGE DIN FORRETNING ER NøGLEN TIL SUCCES! I takt med at frisørbranchen bevæger sig ind i en stadig mere konkurrencepræget tid, er det mere vigtigt nu end nogensinde tidligere at fokusere tid og energi på at holde salonen både konkurrencedygtig og profitabel! Ikke mindst fordi effekten af den seneste globale, finansielle krise også vil sætte sine spor her hos os i Skandinavien.

VæR VELFORBEREDT at være velforberedt tegner sig for mindst 50 pct. af succesen i enhver forretningsopbyggende idé eller promovering. og ja, det tager tid! Men med den rette støtte, kan målet let nås. Skab en kalender for 2009 og planlæg dine markedsføringsmæssige tiltag allerede nu - før du får rigtig travlt i november og december.

I min sidste artikel i år, vil jeg derfor komme ind på nogle gennemprøvede, gennemtestede og ikke mindst succesfulde ideer, der er lette at introducere i salonen. Samtidig vil jeg give tips til, hvordan man finder partnere i branchen, der kan hjælpe med at støtte op om disse ideer.

Markedsføringstiltagene kan ske hver anden eller tredje måned. Lav ikke flere tiltag, end du kan overskue, og 4-6 promotions på et år er mere end rigeligt. Når du har dine markedsføringstiltag planlagt, så udgiv kalenderen og gør det muligt for alle dine kunder at se den. Det giver nemlig også nye kunder!

52 > Fem super tips til en velfungerende salon

Michael Lane tæller blandt Skandinaviens mest innovative og succesfulde salon- og forretningskonsulenter, og han har 15 års erfaring inden for professionelle saloner og produktsalg. Michael Lane’s passionerede, erklærede mål er, at hjælpe professionelle frisører med at tjene flere penge!

Det handler om at trække kunder ind i forretningen - specielt på de tidspunkter, hvor der normalt ikke er travlt.

tion på: Kontakt Michael Lane for mere informa om ltd.c mlane@retailconsultants


1

introdUcer ”en mand”

Det er en god idé, når det handler om at få flere mænd ind i din salon. Mænd er gode salonkunder, der kommer jævnligt, de er loyale, og de leder efter hjælp og rådgivning, både når det gælder frisurer og mode, og de vil gerne bruge penge på produkter. ved at målrette markedsføringen mod dine kvindelige kunder (hvoraf de fleste kvinder i hvert fald kender fem mænd) med et tilbud, der kan gives videre til deres mænd, kan du let få op til 50 nye mandlige kunder, hver gang du gennemfører tiltaget – og det kan faktisk betyde ekstra 250.000 kr. i kassen på årsbasis!

2

jeg foreslår, at dette markedsføringstiltag sker i marts/ april og igen i september/oktober.

3 5

COLOResse

introdUcer ”en ven”

Dette er ikke nogen ny idé, men mange af disse markedsføringstiltag er dårligt planlagt og uden fokus, og derfor bliver de ofte ikke nogen succes. Dine bedste kvindelige og mandlige kunder er ganske sikkert GLaDE for det, du kan tilbyde dem. Ideen er at sprede denne GLæDE videre til andre mennesker ligesom dem! For at gennemføre dette tiltag kan benyttes et ganske enkelt postkort- eller gavekortsystem, der giver såvel den eksisterende som den nye kunde fordele.

MILJØVENLIG FARVE UDEN AMMONIAK 27 FORSKELLIGE FARVER

Coloresse toningsfarve er beriget med plejende ingredienser, der styrker håret. Hvedeproteiner er godt for hårbunden. Jojobaolie og bivoks gør håret blødt og skinnende. TeaTree olie undgår irritation i hovedbunden.

NYT Design s NYE produkter s Mildere konservering s Uden parabener s Naturlige ingredienser s Personlige tilpassede produkter

Ring og bestil på 98 10 32 11. Læs mere på www.parykker.dk

jeg foreslår der fokuseres på det i maj/juni.

genoPfrisk farven med ”farveservice”

Dette markedsføringstiltag giver såvel ekstra service i forhold til kunderne som en indtægt til salonen. I de travle måneder i november og december vil praktisk talt alle dine kvindelige kunder have en farvebehandling i salonen, og når vi når hen til februar skal farven genopfriskes. Men netop i februar har mange mennesker brugt alle pengene på julen, og derfor er der stille i mange saloner. Har en kunde “Farveservice” får de en rabatkupon dateret i februar til en genopfriskning af farven, en føntørring og en bonus farveshampoo til at bruge derhjemme! Det holder gang i forretningen i februar, og promoverer farvebehandlinger og produkter til farvet hår. En ren “Win Win Win situation!!!!”

sPecial events

Planlæg få special arrangementer (vinter, forår, sommer og efterår). Gå sammen med andre skønheds-, modeog livsstilsspecialister, og tilbyd arrangementer eller happenings, der vil give kunderne en oplevelse, og som de vil huske.

4

sPecialtilbUd

Mange saloner har tidspunkter på dagen og dage i ugen, hvor der generelt ikke er mange kunder. En effektiv måde at maksimere disse tidspunkter på, er at have tilbud til bestemte målgrupper. Det kan være mødre med børn, en barbering, en farveopfriskningsbehandling, vask og føntørring med videre. Det kan vise sig at være meget profitabelt at have tilbud som disse, blot man sikrer sig, at de ikke kolliderer med tidspunkter, hvor der er naturligt travlt i salonen.

For oplevelsesøkonomien er en af de hurtigst voksende dele af økonomien i dag!

54 > Fem super tips til en velfungerende salon

TAK HJÆLP

r med en af verandører elle Tal med dine le nter, der i specialkonsule de stadig flere e vil helt isørbranchen. D dag arbejder i fr aldrig lpe dig. Der har klart kunne hjæ sørge for, at tidspunkt til at været et bedre garantere, og dermed til at der sker noget, sat vækster. at din salon fort

Det har været en fornøjelse at skrive for Hair Magaz ine i år, og jeg hå ber, du har nydt artik lerne.Tak for st øtten, og så ønsk er jeg alle en ri gtig god succes i salone rne netop nu, hv or vi går ind i årets tr avleste tid – og endnu mere su cces i 2009!

Ring for en

GRATIS demonstration af

Hårologi på tlf.: 20917504

w w w. p a r y k k e r. d k


Tekst > Pia Finne Foto > Hanne Paludan Kristensen

“

Vores kunder kan lide at blive betjent af en mand i denne ellers så kvindechauvinistiske verden

Bmed enrsjæleannos2008o

Stilen i Barbershoppen er klassisk og rå – og frem for alt maskulin. Her er specialet klipning og barbering af MÆND.

Stilen er klassisk og rå – og frem for alt maskulin, for den kun 22-årige Thomas Kim Nielsen havde et klart mål, da han for kun et halvt år siden åbnede Barbershoppen i Århus. Det skulle være et fristed for mænd i en kvindechauvinistisk branche. Indretningen af salonen er sket i samarbejde med Bella Vista. Stilen er klassisk - og frem for alt maskulin – inspireret af drengene på gaden med et strejf af 40er og 50er nostalgi. For Thomas Kim Nielsen har nemlig skabt en salon, Barbershoppen, hvor mænd kan være mænd, og drenge kan være drenge. ”Vi har speciale i herreklipninger og barberinger”, fortæller den kun 22-årige Thomas Kim Nielsen, der tidligere var ansat i en herrefrisør i Århus, indtil han 10. maj i år besluttede sig for at tage springet og blive selvstændig. ”Jeg synes, der manglede en frisørsalon for de unge fyre, og det har jeg skabt”. Her høres rock’n’roll og serveres kolde øl, og selve indretningen er holdt i rustfrit stål og mørkt træ, gulvene er lyse, og der er opsat høje, mørke paneler skåret til efter mål. Hylder skiller spejlene fra hinanden. ”Jeg har en del venner, der maler graffiti. De har stået for billederne på væggene”. Og salonen går forrygende. Så fra at være ene mand i butikken, harThomas i dag to ansatte. ”Jeg fornemmer klart, at kunderne kan lide den stemning, der er i salonen, og de kan lide at blive betjent af en mand i denne ellers så kvindechauvinistiske verden”. Selve salonen er på 78 kvm. samt et baglokale på 20 kvm., og salonen oser af MAND. Ventepladsen er indrettet med mørke lædersofaer og et mørkt træbord, og fadølsanlægget – eller alteret, som Thomas ynder at kalde det – er inden for behagelig rækkevidde. Barbershoppen er indrettet i samarbejde med Bella Vista, og således findes tre betjeningspladser eller barberstole i rødt og en stor disk. Hårvasken foregår på gammeldags herremanér i betjeningsstolen over en balje. ”Mange mænd føler det meget feminint at ligge med hovedet tilbage i en vaskeplads, her bøjer de sig derfor frem over en balje”. Men det er bestemt ikke det gamle look, Thomas vil have frem – blot låne elementer fra tidligere tiders barbersaloner. ”Jeg er 22 år, og jeg kan ikke relatere til 50erne. Derfor var mit mål at skabe en moderne barbersalon med en sjæl anno 2008. 56 > Barbershop med en sjæl anno 2008

Havde ideen til indretningen Thomas havde fra begyndelsen en klar idé om, hvordan hans Barbershop skulle se ud – og måske frem for alt, hvordan den ikke skulle se ud! - og så begyndte han at lede. ”Jeg er selv en type med håret tilbage, slidte All Stars og tatoveringer, så går det ikke med en lyseblå salon!” ”Vi lever i 2008, og der skal være plads til os – med eller uden tatove­ ringer – og det er der hos mig!” Bella Vista skaffede vaskepladserne med videre fra REM i London. ”Jeg ville skabe en salon, der ikke lignede alle de andre. Den skulle være hyggelig, og faktisk er mit mål, at kunderne helst ikke vil væk herfra igen. Jeg har med andre ord forsøgt at skabe et åndehul, hvor kunderne i ro og mag kan slappe af og kigge på det stressede byliv uden for vinduerne.

Indretningen af salonen er sket i samarbejde med Bella Vista og således findes tre betjeningspladser eller barberstole i rødt og en stor disk.

Årskort til klip og barbering Barbershoppen har allerede nu stor succes med et årskort til både klipninger og barberinger. ”Mange mænd synes, det er irriterende at barbere sig. Hos os kan de købe et årskort til fri barbering for 3000 kr. og fri klipning for 2000 kr. Og så kører vi med en samlet pris på 4500 kr.”, fortæller Thomas, og tilføjer, at man har 10-15 kunder igennem hver stol hver dag. Barbershoppens målgruppe er de unge, der er fremme i skoene, som ved, hvordan de vil have det, og som værdsætter frisører, der har forstand på tingene. Og i salonen kommer både helt unge knægte og mænd. På hylderne står primært produkter fra Schwarzkopf. ”De har nogle gode herreshampooer og voks til mænd”, fastslår Thomas, og han sælger en del produkter. ”De mænd, der kommer, har som regel altid brug for enten en ny shampoo eller en ny voks, og det sørger vi naturligvis for at give dem med” ■ I Barbershoppen kan mænd være mænd. Her høres rock’n’roll og serveres kolde øl, mens Thomas Kim Nielsen klipper og barberer.

Thomas Kim Nielsen med sine to ansatte i døren til Barbershopppen


Tekst > Pia Finne Foto > Rasmus Weng Karlsen

De mobile styler for

OneTwo

9dndj]VkZ i]Zaddm4 @jccZYji²c`ZY^\ViWa^kZZcYZaV[Zicni`dcXZei^[g^h³gWgVc" X]Zc!bZY[d`jhe€]€gbdYZ!`dhbZi^`d\lZaacZhh4D\]VgYj Zg[Vg^c\Zc!iVaZciZid\ZcZg\^Zc4  ADDM6$HÄ9VcbVg`hcnZ[g^h³g`²YZÄh³\Zg`kVa^ÒXZgZYZeVgi" cZgZd\[g^h³gVhh^hiZciZg!hdbk^ak²gZbZYi^aVi[€ADDM\dYi[gV hiVgi#K^€WcZghcVgi^KZ_aZ!d\YZgZ[iZg`dbbZgijgZci^a@daY^c\! =dahiZWgdd\HkZcYWdg\#:gY^cWn^``Zc²kci!h€aVYdh]³gZ[gV Y^\Vaa^\ZkZa# HdbeVgicZg^ADDM"`dcXZeiZiYg^kZgYjWji^``ZchdbhZakhi²c" Y^\Zg]kZgkhYg^kZcYZjYZcVia³WZZchidg³`dcdb^h`g^h^`d!bZc bZYZiign\id\egd[Zhh^dcZaiWV\aVcY!hdbk^a]_²aeZY^\bZYYZi egV`i^h`Z!YZiVYb^c^higVi^kZd\YZi³`dcdb^h`Z#D\YjWa^kZgZc YZa V[ Zc `²YZ! YZg `Vc i^aWnYZ Zc V[ WgVcX]Zch hi²g`ZhiZ jY" YVccZahZgÄ^``Z`jc[V\a^\id\iZ`c^h`!bZcd\h€c€gYZi\²aYZg eZghdca^\jYk^`a^c\!`jcYZhZgk^XZd\hVa\h[gZbbZcYZV`i^k^iZiZg# Hdb[g^h³g^ADDM[€gYjZche²cYZcYZd\jY[dgYgZcYZ]kZgYV\! bZYegd[Zhh^dcZadeWV`c^c\!d\bVhhZgV[bja^\]ZYZg[dgVijY" k^`aZY^\#  ADDM6$H[€gZii²ihVbVgWZ_YZbZYAÉDg‚Va9VcbVg`6$Hd\h`Va YZhjYZc[dg]VcYaZZcg²``ZVcZg`ZcYiZbV`Z"jehVbi`dhbZ" i^`b²g`Zg#ADDMk^ae€h^\i`jccZi^aWnYZÓZgZ[dgbZg[dgeZghdc" a^\eaZ_Z#

Når det danske band One Two tager på turné, tager de Mobile med som back stage frisører. Det er alle tiders, for vi har frisører over hele landet, og dermed kan vi dække koncerter fra Jylland til Sjælland”, lyder det fra Christian Dahl. Da de Mobile Frisører startede for otte år siden, fordi de mente, der var et stort behov for frisører, der kunne komme ud i virksomheder og institutioner og i private hjem, havde stifterne Susanne Dahl og Charlotte Sølvhøj ingen anelse om, at deres service også skulle komme til at omfatte showhår, når pigerne i One Two, Cæcilie Nordby og Nina Forsberg går på scenen landet over. I dag tæller De Mobile 20 selvstændige og ansatte frisører med base i Københavnsområdet, i Århus og i Ålborg. Dog er det ikke alle frisørerne, der er med som showfrisører hos One Two. ”Men dem, der har lyst, kan være med og få en stor oplevelse”, fortæller Susanne Dahl, og netop muligheden for at være med backstage hos One Two understreger, at De Mobile er en anderledes og spændende arbejdsplads. ”Frisørerne arbejder altid to ad gangen til One Two arangementerne, og typisk skal de stille kl. 22 og arbejde igennem til sent ud på natten, men så får de også lov til at lave spændende hår, og alt andet end lige, kommer man væk fra de vante græsgange og prøver noget helt nyt”. 58 > De mobile styler for OneTwo

Og naturligvis får de løn for arbejdet, for oplevelsen er ikke løn i sig selv. ”Typisk kan en frisør faktisk tjene rigtig godt på et enkelt koncertarrangement, fordi det er om aftenen og ofte i weekenden, hvor der naturligvis betales tillæg”, fortæller Susanne Dahl. At samarbejdet med One Two kom i stand, var fordi Christian Dahl i forvejen kendte Cæcilie Nordby fra sit tidligere virke i musikbranchen. ”En dag kom vi til at tale om netop De Mobiles store fleksibilitet, og pigerne i One Two var friske på at forsøge et samarbejde. I dag er de meget glade for det, og således et det en succes for begge parter”, fortæller Christian Dahl, og han ser samarbejdet med det danske band, som endnu et ben for De Mobile. ”I dag har vi både frisører, massører, negleteknikere og sågar en fotograf tilknyttet, og selv om frisørerne også i det daglige får mange og alsidige oplevelser, når de besøger alt fra fangerne i et fængsel til en gammel dame i hendes lejlighed, så kan et back-stage job tilføre lidt glamour og give endnu mere krydderi på hverdagen ■

@VcYjhZY^\hZakhdbZcYZaV[YZicnZADDM"iZVb4H€aVYdh V[iVaZZij[dgea^\iZcYZb³YZ!]kdgk^`Vc[dgi²aaZbZgZdb`dc" XZeiZid\k^h^dcZgcZWV\ADDM6$H!d\Yj`Vceg²hZciZgZdh[dg Y^cZZg[Vg^c\Zgd\Yg³bbZ# @dciV`i VYb# Y^gZ`i³g AVgh 6# :g^`hZc ]jgi^\hi bja^\i e€ bdW^a '%),&+&.ZaaZgbV^a/aVZ@addm#Vh

:gYj^YV\hZakhi²cY^\bZYZ\ZchVadck^ak^d\h€\ZgcZ^ckZhiZgZ ^Y^\!h€YjWa^kZgZcYZaV[ADDM`dcXZeiZi#

ADDM6$H#HiVaY\VVgYh\VYZ&%8#,&%%KZ_aZ mmm$been$Wi


Tekst > Louise Wright Foto > Louise Wright & Salon International

Med Salonsupport.dk i London

til Salon International Med Salonsupport.dk i spidsen for et imponerende og flot tilrettelagt program blev det pulserende London sat til vægs i weekenden 17.-19. oktober af i alt 109 frisører og 17 ansatte. I denne weekend var der igen i år fuld fart på tempoet, de mange inspirerende indtryk og engagementet hos de deltagende den årlige frisørmesse Salon international. Flot udsmykkede stande i sammensmeltning med inspirerende shows illustrerede de nyeste trends inden for klipninger, farver, hair extension, sakse og inventar. Nyskabende frisurer, fremgangsmåder, produkter og tilbehør var heller ikke til at tage fejl af . Under turen kræsede Salonsupport.dk's 17 ansatte godt for kundernes velbefindende via et arbejdsmæssigt inspirerende men

også socialt udformet program. Eksklusivt hotel, inspiration til salonen samt lækre restaurantoplevelser var blot en del af turen. Produktchef Marianne Bøye Nielsen udtaler: ’For os i Salonsupport.dk har det været en rigtig god tur netop fordi vi med vores kunder har formået at kombinere arbejdsmæssig inspiration med socialt samvær og på den måde styrket vores kunderelationer ikke bare på det professionelle, men også på det personlige plan – at vores kunder har det godt er nemlig en vigtig hjørnesten hos Salonsupport.dk.' Salonsupport.dk’s nye 360 graders koncept hvor kunden sættes i centrum har til fulde afspejlet sig netop denne weekend.

Sassoon Academy

Toni&Guy

Tigi 'Inspirational Youth'

Patrick Cameron


til salon international

N Y!

R

DIC

DISPLAY

med salonsUPPort.dk i london

NO

TID TIL DESIGN

HIGHLIGHT Lækker live jazz skabte god stemning

Magisk perfektion. Et kunstnerisk højdepunkt dedikeret til de bedste topstylister. Ekstra skarp – ekstra holdbart, takket være MicroCarbide stål.

NYHED... Kampagne pris 1.100,-

JAGUAR FREMSTØD

(+ moms)

HairContrast har lavet et nyt Highlight Kit til hurtige effekter.

01.10. - 30.11.2008

Ring for yderligere information eller materiale til

GRATIS PROF-PAKKE med hver SYNERGY DESIGN!

HairContrast T: 8684 9911 3

25

Pink

Winered

Blue

Dark Green

M1

M2

M3

M4

M5

M6

Spørg din specialforhandler.

Stemningsbilleder fra en fantastisk lørdag aften

Salonsupport.dk's Salgschef Kim Egholm byder kunder og ansatte velkommen lørdag aften på restaurant Café de Paris

Så længe lager haves.

www.jaguar-solingen.com


Tekst > Pia Finne Foto > Mondial Coiffure beauté

mondial coiffUre beaUté 2008 DEN 13-14. SEPTEMbER I åR bLEv DER ENDNU EN GaNG aFHoLDT MoNDIaL CoIFFURE bEaUTé I PaRIS, oG ENDNU EN GaNG vaR MESSEN PRæGET aF FaNTaSTISK HåR oG SToRSLåEDE SHoWS. vI bRINGER HER ET UDSNIT aF bILLEDER FRa DE FoRSKELLIGE SHoWS.

Limited edition GiftBox

www.gbproducts.dk


Uddannelse til: STYLIST, FRISØR, MAKEUP ARTIST, KOSMETOLOG i København, Kolding, Odense, Århus og Aalborg

NO

Tekst > Pia Finne R

DIC

Clips ON OFF i julehumør NU også som fuld extension! Pris fra kun dkk. 1.300,+ moms

Kom ind og bliv forkælet af én af vores elever - til halv pris..!

Forbrugerne ønsker i høj grad råd og vejledning hos frisørerne. Både om hår og om produkter. De køber helst deres hårprodukter hos frisøren, og de er ikke i tvivl om, at det er her, man får de bedste produkter. Det viser en undersøgelse blandt 601 brugere af Hair.dk. Hvor ofte går forbrugerne egentlig til frisøren? Og hvor får frisørbranchens leverandører mest ud af at præsentere sine produkter? Hair.dk har lavet en spørgeskemaundersøgelse, og ikke mindre end 601 forbrugere valgte at svare på undersøgelsens spørgsmål. Godt 70 pct. af svarene er afgivet af kvinder, og 42 pct. af dem er mellem 20-24 år, men den næststørste gruppe er i alderen fra 25-29 år. 21 pct. af svarene kommer fra mennesker over 29 år. På spørgsmålet om, hvor ofte de adspurgte går til frisøren svarer godt 25 pct., at de går til frisøren hver tredje måned. 33 pct. går sjældnere og hele 42 pct. går oftere til frisøren end hver tredje måned. Når frisøren besøges bruger man typisk 250-500 kr. Godt 24 pct. bruger mere end 500 kr. og 28 pct. bruger mindre end 250 kr. på frisørbesøgene. Et sted, hvor frisørerne ifølge undersøgelsen kunne sætte kraftigere ind, er, når det gælder udbredelsen af on-line booking, for her svarer hele 83,3 pct., at de ikke benytter det, og over en fjerdedel ved ganske enkelt ikke, at det er muligt. Men hvad gør forbrugerne egentlig med deres hår? Over 57 pct. farver det, og 63,4 pct. af dem, får det farvet hos frisøren. Det er faktisk ganske tankevækkende ikke mindst da de fleste af de adspurgte ligger i den unge ende af aldersskalaen, for det kunne tyde på, at hjemmefarvningerne er på retur. Brug de rigtige produkter At det er nødvendigt at bruge hårprodukter, der passer til den enkelte hårtype er hele 77,6 pct. af de adspurgte enige eller meget enige i, og 70 pct. af dem køber da også produkter tilpasset hårtypen. Det er også godt nyt for såvel frisørerne som for leverandørerne til frisørerne, for det betyder, at forbrugerne er modtagelige for gode råd og 66 > Forbrugerne har tillid til frisørerne

vejledning om valg af hårprodukter. For samtidig mener hele 70 pct. nemlig også, at der er forskel på de produkter, man køber hos frisøren og i supermarkedet, og over 60 pct. angiver, at det er frisørens råd, der får dem til at vælge et bestemt produkt eller et nyt produkt.Ydermere lyder det fra 68 pct. at de sagtens kan købe hårplejeprodukter hos frisøren uden at skulle klippes. Derfor handler det for frisøren om, at udstille og promovere produkterne på bedste vis, for over 67 pct. af de 601 spurgte bruger op til 150 kr. på hårprodukter om måneden, mens 26 pct. bruger mellem 150-300 kr. og ca. 7 pct. mere end det. Mange frisører føler det ubehageligt at skulle ”prakke” kunderne produkter på, men her lyder det klart og tydeligt fra hele 78 pct., at de får råd, og af dem, der ikke får det vil 59 pct. gerne have det! Om produkterne Ifølge undersøgelsen er prisen dog stadig afgørende for valg af hårprodukter. Duften er også meget vigtig, og herefter følger brand, emballage og design. Nævner man i vilkårlig rækkefølge de produkter, der har en kendskabsgrad blandt de adspurgte på over 50, er det: Kèrastase, Wella og Schwarzkopf, og en kendskabsgrad på over 20 pct. har Redken, Sebastian, GB by Gun-Britt og IdHair. Laver man samme oversigt, når det gælder brands ligger kun L’Oréal Professionnel over de 50 pct., mens System Professionel, Paul Mitchell, Revlon, American Crew og D;Fi ligger over en kendskabsgrad på 20 pct. Nye ydelser hos frisøren var også et emne i Hair.dk’s forbrugerundersøgelse, og langt de fleste af de adspurgte var mere end villige til at betale op til 100 – lidt færre op til 200 kr. eller mere for en hårkur eller en hovedbundsmassage. Så her er basis for mersalg. Af andre ydelser, forbrugerne kunne forestille sig at få tilbudt hos frisøren kunne over 60 pct. af de adspurgte tænke sig hudpleje, manicure og massage, mens lidt over halvdelen kunne tænke sig at få tilbudt pedicure ■

På Kosmetologskolen: • SPA wellness • skønhedspleje • make-up • kur-behandlinger • hotstone På Frisørskolen: • Farvning • klip og striber • krøller • hårstyling • mode- og showfrisurer og meget mere

Vi udsteder GAVEKORT til vores kosmetolog og frisør *) afd.: København: 3316 2425 *) Odense: 6617 7620 Kolding: 7550 9510 *) Århus: 8619 5050 Aalborg: 9813 9255

LANGT HÅR PÅ 10 MIN

1

3

5

7

9

25

M1

M2

M3

M4

M5

M6

Art of international Training

by Linda Christensen

www.artofstyle.dk Studievejleder: 7022 0232

Ring til HairContrast

T:

8684 9911


The Fresh Line

Bevar farveintensiteten Schwarzkopf lancerer en NEW bC Color Save til farvebehandlet hĂĽr, og sĂĽledes kan hĂĽret bevare farveintensiteten selv efter 30 hĂĽrvaske. New bC Color Save er baseret pĂĽ en helt ny formel med Moringa oleifera. Den har Uv-filtre og farvestabilisator, og serien bestĂĽr af sulfatfri Color Save Shampoo, Silver Shampoo, conditioner og treatment. Fra 119-129 kr. stk.

too t a rT

Kølende og opfriskende Best Collection er klar med Short Sexy Clean Slate Shampoo og Cool Factor Conditioner. Det gÌlder en dybderensende shampoo, der forbedrer hürets tÌthed og fjerner produkt build-up, mens conditioneren er kølende og forfriskende, ligesom den giver øget blodtilstrømning i hürbunden. 129 kr. stk.

haircare

GLaNS, SMIDIGHED, MaSSER aF FUGT oG MaSSER aF PLEjE byDES DER Pü TIL DaNSKERNES HüR, NüR vINTEREN SÌTTER IND. DER ER NyE, REvoLUTIoNERENDE TEKNoLoGIER oG vELKENDTE KLaSSIKERE, DER HaR FüET ET NyT UDTRyK. jULEN ER oGSü bEGyNDT aT SÌTTE SIT SPoR MED GavEPaKNINGER. oG ENDNU ENGaNG ER DER FoKUS Pü DET GRøNNE oG DET NaTURLIGE I HüRPLEjEPRoDUKTERNE. Cool, blonde krøller Keune semi color professionel, der forhandles af Hairtech, fües nu i fire nye nuancer. Hürmoden bevÌger sig i retning af flere fysiske, cool, blonde krøller og mere naturtro toner. De nye cool nuancer har et blüviolet skÌr, der modvirker kobber og gule undertoner.

Stay er tilbage Ariella leverer nu sin voks i 50 ml. krukke med aluminiumslĂĽg. Den unikke blanding af bivoks og olie giver Stay stĂŚrkt hold, samtidig med at den er nem at vaske ud.

we o P

= courage

Perfekt beskyttelse La Biostetique prĂŚsenterer Methode Soleils komplette hĂĽrpleje- og stylingserie, der giver hĂĽret glans, smidighed og farvebrillians. Et Uv-filter i seriens produkter absorberer de negativt virkende strĂĽler fra solen, og de aggressive frie radikaler bliver inaktive.

Til mÌnd med hür og humor Hairmix prÌsenterer nye produkter i hürplejeserien bed Head for Men by TIGI, designet til mÌnd med hür og humor. De nye produkter er en In Check Curl defining Cream, en Power Play, Firm Finish Gel og en Matt Separation Workable Wax. Maksimal volumen Ny Full Frame 07 fra Redken giver hüret maksimal volumen. Den varmebeskyttende letvÌgtsmousse giver volumen fra rod til spids, og en clean-feel teknologi giver hüret en blød overflade.

= power = success

o

e Lov

to t a T

= love = harmony = fortune

o

o att T n

Fu

= friendship = joy

Skab din egen hürstil Hairtech prÌsenterer blend Glue fra Keune. blend Glue er velegnet i kort og mellemlangt hür. I tørt hür giver den ultra stÌrkt hold og et mat look, og bruges den i fugtigt hür, giver den et svagere hold og et wet look. Med seriens otte forskellige cubs, kan man selv blande sin egen voks.

= fun

o

ut

a Be

Tinting station Goldhair Engesvang sørger nu for at samle vippe- og øjenbrynsfarveremedierne i denne smarte â&#x20AC;?stationâ&#x20AC;? fra Refectocil, der tilmed er yderst professionel at have stĂĽende pĂĽ disken.

o att T y

= beauty = health = energy

(SBUJTCPEZUBUUPPT

Nyt design RUSK Sensories fra Hairmix har füet nyt design, og süledes vÌkkes sanserne i skønne pasteller.

Go green Danhair viser en ny hĂĽrplejeserie, CHI organics, der, som navnet antyder, baserer sig pĂĽ naturlige ingredienser og som er helt fri for sulfater og parabener. Serien bestĂĽr af shampoo, conditioner, hĂĽrkur, silkeolie og Glaze.

68 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger pü www.hairmagazine.dk

Nür hüret skal flades Maria Nila Flattening Spray fra Salonsupport.dk anvendes før brug af føn og fladjern for en lang, glat holdbarhed. Sprayen beskytter hüret mod varme, og silke og hvedeprotein genopbygger porøst og ødelagt hür og tilfører det fugt.

Lyst hĂĽr hurtigere Med Platinum Plus introducerer Lâ&#x20AC;&#x2122;OrĂŠal Professionnel nye standarder inden for lysning: Et 20 pct. hurtigere lysningsresultat uden at gĂĽ pĂĽ kompromis med Platinums plejende egenskaber. SĂĽledes har Lâ&#x20AC;&#x2122;orĂŠal Professionnels laboratorier kombineret den hurtige lysningsevne fra et traditionelt pulver med skĂĽnsomheden fra Nutriceride teknologien og hvid bivoks.

more

at

www.haaro.de Henvendelse til â&#x20AC;&#x17E;dinâ&#x20AC;&#x153; frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Â?STUFEWFKt)BWESVQ%, 5MG FNBJMQPTU!UIPSTFOUSBEJOHEL


I><:G¼H :N:

Teknologisk innovation L’Oréal Professionnels laboratorier lancerer et gennembrud inden for teknologisk innovation i form af den nye patenterede farvecolorant Rubilane, der er baseret på den seneste generation af molekyler med intens dækningsevne. Majirouge Rubilane findes i fem nuancer, og Loucolor Rubilane findes i 6 nuancer. Have a shot….. Det handler om mænd. Serien Woody’s fra IdHair oser af mand, og kvindelige værdier er lagt på hylden. Således serveres shampooen og conditioneren i whiskyflasker med skænkeprop. Serien rummer også deodorant og barberprodukter, og den rammer lige nu de danske frisører.

Hotshotz Hotshotz fra Salonsupport.dk er en skyllefarve i ni skønne farver, som anvendes direkte fra flasken. Håret efterlades glansfuldt og i en god tilstand. Hotshotz opfrisker permanent hårfarve, toning og naturhår. Den indeholder ingen ammoniak og skal ikke blandes. Mud Wax HH Mud Wax er en stylingvoks, der forhandles af HH Simonsen, og som giver et solidt stylinghold til håret. HH Mud Wax giver et super cool look uden at virke overstylet, og med holdfaktor 3 er der styr på frisuren hele dagen. Passer til alle hårtyper. Pris 149 kr.

Skønne blondiner Wella leverer nu blonde nuancer, man ikke kan leve foruden med sin Koleston Perfect, der fås i to nye unikke blonde nuancer.varme, fylde og intense toner med et skønt ferskenfarvet skær. Farverne indeholder P6 blonde Enhancer.

Nyt medlem af Nutritive-familien Nu revolutionerer Kérastase sin hårplejeserie med den første fugtighedsgivende cremegel til styling: Nectar Thermique, hvis fornemmeste opgave det er at pleje tørt og sensibelt hår fra yderste lag på hårstrået til den dybeste, livsvigtige kerne i stråets fine fibersammensætning. Pris 225 kr.

Voks til pigerne HH Simonsen præsenterer Woman Wax, en lækker voks til piger. Woman Wax er et blødt og cremet produkt, der giver en blank overflade. Woman Wax giver kontrol over det frizzy look, og efterlader håret silkeblødt. Woman Wax er perfekt som stylingprodukt inden føntørring. Slå håret ud Smid hårelastikken væk og slå håret ud, opfordrer Wella til med lanceringen af High Hair Leave It Long Light Cream. Produktet er specielt udviklet til langt hår, og den indeholder en fjerlet formular, som giver håret et ”nystylet” look – selv på anden dagen. Produktet fungerer bedst i fugtigt hår og koster 142 kr.

Til genopbygning… Matthew james Repair & Shine 3 i 1 fra Salonsupport.dk genopbygger sommertræt, mat og kedeligt hår. Den indeholder lette silikoner, tilfører fugt, giver langvarig glans, og beskytter håret mod varme fra styling-redskaber med mere.

Essentielle mineraler Hairtechs Careline har essentielle mineraler for et sundt hår. I hårbunden sørger de essentielle mineraler for den rette tilførsel af ”vitaminer” til hårcellerne, og således gives næring såvel som fugtbalancen reguleres. De fem mineraler; zink, kobber, silicium, jern og magnesium arbejder sammen for at forstærke effekten. 70 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Foxy krøller Hairmix lancerer The Foxy Curls – en serie, der består af fem produkter, som får krøllerne til at stortrives. Det gælder shampoo til 165 kr., conditioner til 179 kr., Contour Cream til 185 kr., Hi-Def spray til 175 kr. og mousse til 175 kr.

Gratis : Sølv armbånd (værdi DKK 300,-)

more

at

www.haaro.de Teknologi til fint hår L’Oréal Professionnel præsenterer volume Expand, der kaldes et teknologisk gennembrud til fint hår.volume Expand er en volumengivende hårpleje beriget med mineraler, som giver langtidsholdbar volumen med forstærket effekt. Serien består af en shampoo med mineral Ca, en conditioner samt en maske og to leave-in produkter til priser fra 129 til 164 kr.

Lysner op til 6 toner Salonsupport.dk præsenterer Maria Nila bleaching Paste, en enkel og sikker lysningspasta, der indeholder castorolie, som beskytter, plejer og genopbygger håret under lysningsprocessen. Maria Nila bleaching Paste er støvfri og lysner op til seks toner.

FIRE

more

at

more

at

www.haaro.de

Push Up Schwarzkopf lancerer to nye Silhouette produkter:volume Push Up Mousse og Hairspray, som giver håret push up effekt og bodyfull. Produkterne kan bruges hver for sig, men sammen giver de optimal push-up effekt. Prisen er 99 kr. stk.

Lilla forkælelse Ghd sørger for en god jul med en lilla forkælelsespakke – en lækker juletaske i limited edition. Pakken rummer ghd Exotic opulence produkter; bubble bath, body butter, body scrub og shower gel. alle produkterne er karakteriseret af en fyldig, forførende duft domineret af liljer.

www.haaro.de Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 212 30059 post@thorsen-trading.dk Gratis gave så længe lager haves


Hür med vitalitet Wella lancerer Lifetex Pure, et 2-trins plejesystem, som bestür af en dybderensende shampoo, Purifying Shampoo og en leave-in lotion, aqua Essence. I kombination sikrer de to produkter en maksimal rengøring og fugttilførsel, sü hüret für sin oprindelige vitalitet igen.

Brune farver til efterüret Gü efterüret i møde med Redkens nye brune farver med et tvist af mahogni i farvespektret Mahogany Glam.

Gourmetinspiration Med inspiration fra gourmetkøkkenet lancerer Salonsupport.dk nu Gold Clay Wax, der er smidig og lĂŚkker at smøre ud i bĂĽde hĂŚnder og hĂĽr, og som giver det stĂŚrkeste hold uden at â&#x20AC;?fryseâ&#x20AC;? hĂĽret. og der er blevet kĂŚlet for selv de mindste detaljer fra krukken til duften og konsistensen.

STĂ&#x2026;R DU OG MANGLER EN FRISĂ&#x2DC;R?

w$SPDTFSWJEVOEFSMJHF PHMFUUFBUSFOHÂ&#x201C;SFw

4BOESB&LNBO GSJTÂ&#x201C;S

SĂ&#x2026; LAD OS HJĂ&#x2020;LPE DIG! Skyl øjnene Salonsupport.dk gør det nu muligt at imødekomme arbejdsministeriets krav om øjenskyl i frisørsaloner. vĂŚsken i øjenskyl er altid steril, der er syv minutters skylletid, og sĂĽ renser den fra alle vinkler, den er nem og effektiv at bruge og er klar til brug pĂĽ sekunder. En flaske med 200 ml. koster 199 eks. moms.

Redesign dit hĂĽr I dette efterĂĽr og vinter lancerer Sebastian stylingserien Texâ&#x20AC;&#x2122;Styles â&#x20AC;&#x201C; Craft Clay og Matte Putty â&#x20AC;&#x201C; produkter, som hjĂŚlper med at skabe struktur og ikke mindst et look med tydelige kontraster. begge produkter indeholder naturligt voks og pressede mineraler. bĂĽde Craft Clay og Matte Putty fĂĽs i 50 ml og koster 208 kr.

)WPSGPSBOWFOEFSEV$SPDTTPNBSCFKETTLP o+FHLÂ&#x201C;CUFEFNBMMFSFEFEBEFGÂ&#x201C;STULPNGSFN PHBMMF TLVMMFIBWFEFN PHEFSWBSEFOTUPSF$SPDTIZQF

RING TIL ADAM KAYSER PĂ&#x2026; TELEFON 88 80 72 71

â&#x20AC;&#x201C; FRISĂ&#x2DC;RBRANCHENS JOBPORTAL

)WBEFSGPSEFMFOFWFE$SPDT o%FFSWJEVOEFSMJHFBUCSVHFQ½BSCFKEF5JEMJHFSFCSVHUF KFHTQFDJBMGSFNTUJMMFEFTLPGSBTZHFIVTFU NFOEFWBSTWÂ?SF BUSFOHÂ&#x201C;SF$SPDTFSMJHFT½HPEFGPSGÂ&#x201C;EEFSOF NFONFHFU MFUUFSFBUSFOHÂ&#x201C;SF PHT½FSEFMVHUGSJ

'PSZEFSMJHFSFJOGPSNBUJPO SJOH FMMFSLJHQ½XXXDSPDTEBONBSLEL

Hvorfor ÂťansĂŚtteÂŤ Admin Admind til kr. 375,- pr. md.

ÂŽ

Repareret hĂĽr System Professionals serie Repair fra Wella fĂĽr en ny, forbedret formular, som nu mere effektivt reparerer skadet hĂĽr. Som nyt medlem i serien prĂŚsenteres desuden Repair Mask â&#x20AC;&#x201C; en dybdevirkende hĂĽrkur, som reparerer op til 100 pct. af hĂĽrets struktur allerede efter første behandling. Repair Mask fĂĽs for 190 kr., shampooen koster 160 kr., Repair Cream 30 seconds 170 kr.

Nyt navn til Aloe Vera Group Danske Aloe Vera Group har i mange ür vÌret synonym med sunde og virksomme plejeprodukter til hele familien. Nu relanceres mÌrket under det nye navn AVIVIR. Selv om navnet er nyt, er indholdet i produkterne fortsat det samme, og büde visionen om økologi, fair trade og miljøvenlig emballering er intakt.

Sanseligt og plejende SĂŠrie Nature fra Lâ&#x20AC;&#x2122;OrĂŠal Professionnel er en eksklusiv, sanselig og plejende serie, der forener det bedste fra henholdsvis naturen og videnskaben. Serien er baseret pĂĽ ingredienser med naturlig oprindelse og byder pĂĽ unikke teksturer og helt nye dufte. SĂŠrie Nature indeholder lĂŚkre salonbehandlinger og produkter til forskellige behov til priser fra 129 til 199 kr.

Max Gel Max Gel er en fantastisk ny tilføjelse til HairStay serien fra KMS California. Max Gel giver stÌrkt hold og glans, og den indeholder den patenterede KMS California IoPS teknologi, de originale naturlige ingredienser er tranebÌr og peber. Max Gel er nem at vaske ud, drysser ikke, og har en Glans factor 5 og Hold factor 5.

72 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger pü www.hairmagazine.dk

kr. 575,- inkl. online booking

Fordi Admind: er sü fantastisk nem at arbejde med s frigør tid til kundepleje og til dig selv s giver dine kunder mulighed for at bestille tid døgnet rundt s fastholder alle informationer vedr. aftaler, kunder, salg, varelager, etc. s er din bogholder, der automatisk konterer dagens kassetransaktioner s

Admind ApS

s

Tlf.: +45 7020 1876

s

www.admind.dk


Bjarne Nielsen bød velkommen.

Thriller show med L’Oréal Professionnel og Stuhr

Helt nye klippeteknikker blev præsenteret for et interesseret publikum.

Onsdag den 17. september holdt L’Oréal Professionnel i samarbejde med Stuhr et storstilet show i Falconer Salen på Frederiksberg. L’Oréal Professionnel præsenterede deres nye farvekollektion for efteråret/vinteren 2008, Thriller, samtidig med at Stuhr præsenterede deres nye klippekollektion ”KLIP”. De to kollektioner supplerer hinanden godt, hvilket frisørerne og modellerne på scenen også viste aftenen igennem. Showet blev præsenteret af Bjarne Nielsen, L’Oréal Professionnels tekniske direktør, og Jan Larsen fra Stuhr, som fortalte om Stuhrs tanker og ideer med deres nye kollektion.

Hekstisk aktivitet backstage kort før det store show.

Frisørerne var på hårdt arbejde backstage med alle modellerne.


Tekst > Pia Finne Foto > Hanne Paludan Kristensen

En anderledes aften med KMS Goldwell, nu KPSS, havde arrangeret et BIO (by invitation only) event på Hotel Sankt Petri i København, hvor eliten af Danmarks frisører var inviterede. Der var linet op med drinks, DJ’en var klar med musik og stemningen var i top. I de smukke omgivelser introducerede KPSS deres nye produkt­ serie KMS California. De tre super frisører Claire Wilsson, Clive Allright og Tom Skov fra Australien, USA og Europa var i aftenens anledning blevet samlet for at demonstrere deres ekspertise i henholdsvis klip, styling og opsætning. Gæsterne var mødt op veloplagte og forberedte på at lade sig inspirere af de nyeste trends. Nyt koncept Arrangementet var et nyt koncept, hvor grundideen var at få gæsterne til at føle sig godt tilpas, så de var mere modtagelige for

nye inputs. Stemningstemaet var derfor laid-back, chill-out og casual, men atmosfæren var stadig fuld af energi, som kom fra de energiske frisører, der skabte dynamik via deres individuelle show. Der blev lagt op til at gæsterne kunne blive aktiveret, engagere sig og stille spørgsmål til frisørerne, så de fik en autentisk oplevelse, hvor de havde mulighed for at komme helt ind på livet af eksperterne, og erhverve sig deres bedste tips og tricks.

Claire Wilsson var populær med sin avantgarde opsætning

KPSSs uddannelseskoordinator Tenna Lehmann udtaler: ”Det var en super hyggelig aften, stemningen var rolig, launch’ed og laid-back. Aftenen handlede ikke kun om hår, men også om hele den livsstil som forbindes med KMS brandet.”

Claire Wilsson og Clive Allright

Der var linet op med drinks og firfriskninger på Hotel Sankt Petri

Clive havde publikum i sin hule hånd

Tom Skov fra danske Cha Cha Cha


NY STOL?

Dampsensation babyliss PRo-2075 fra AlBaline er udviklet med en revolutionerende teknologi, som giver et unikt resultat. Dampsensationen kaldes babyliss PRo-2705, og i en promotionpakke leveres det med Repair Potion, der genopbygger håret og Haircooler potion, der forlænger hårfarven – med andre ord: Ren hår-spa.

Mini fladjern Bella Vista viser nu et bv mini fladjern med keramikbelagte plader. Det er lille og smart, og lige til at have med i tasken, med på rejsen, til sport og fritid.Til både kvinder og mænd. Pris 109 kr.

Luftkrøllejern AlBaline præsenterer to nyheder fra babyliss. Pro 3300E Triple Styler – et smart luftkrøllejern med tre forskellige krøllemuligheder til kort, mellemlangt og langt hår. Herudover findes en ny PRo Fx757E Præcisionstrimmer, der sikrer en behagelig klipning af uønskede hår.Til mænd og kvinder.

Fleksibel clips HairContrast har nu en ny clips, der griber om håret og er mere fleksibel end den velkendte clips – og altså holder håret 100 pct. fast. Clipsen er pakket med 10 stk. i en pose. De er hvide med rødt HairContrast logo på.

in-hoUse

Kun kr. 1.299,excl. moms

Elegant design Kiela vipe stol fra Bella Vista har smukt design og en fantastisk siddekomfort. Herudover har den en pumpe og rund stålfod eller krydsfod. Leveres i sort.

Fabelagtigt hår julens og nytårets mange fester kræver fabelagtigt hår. ghd lancerer denne jul et limited edition christmas gift set med den berømte Iv styler og travel hairdryer i sæsonens hotteste farve, lilla. Med sættet følger også 2 clips og en taske. Pris 1749 kr.

DER SES MaSSER aF Ny TEKNIK. SMå FLaDjERN, DER GøR DET LET aT SæTTE FRISUREN På REjSEN, oG I DET HELE TaGET PRoDUKTER, DER LETTER FRISøRENS DaGLIGE aRbEjDE – ELLER I HvERT FaLD GøR DET LIDT SjovERE MED DESIGNEDITIoNS oG SPæNDENDE FaRvER. justerbart vaskeskjold Som noget helt nyt tilbyder Salonsupport.dk nu dette smarte, justerbare vaskeskjold.

FF Clips On and O n and oFF cerer nu Clips o lan t as tr HairCon gang. om ll extension i én som komplet fu oduktet i to pr g in rt an fået T-Pa m r ha e – er m er yd også en nyhed r. Higlight kit er , er rv fa e nye grå nuance llig rske 36 totter i 12 fo er kt fe ef et display med få at e en hurtig måd der er ment som lave en fuld dvendigvis skal nø an m at lt n de U . på ologi fået et he udover har Hår påsætning. Der il. dufte og én ny st nyt design, nye

Levering inden 48 timer

Styr på stilen Uanset hvor i verden man måtte befinde sig, sørger ghds nye exceptionel Travel Hairdryer for fantastisk hår. Hårtørreren har en styrke på niveau med en salon-hårtørrer, og den har indbygget indstillelig universel strømspænding. Den er pakket i en taske, der indeholder en række produkter i rejsestørrelse.

Designsamarbejde HH Simonsen har indgået et designsamarbejde med modehuset munthe plus simonsen. Firmaerne har i fællesskab udviklet et glattejern i mat granitsort med et dekorativt blomstermotiv. Stofledningen giver et eksklusivt look.

Funktionelt rullebord Kiela Cadillac hedder rullebordet fra Bella Vista. Det er elegant, funktionelt og med mange detaljer. Rullebordet er fremstillet i rustfrit stål med låge og lås. Det er slidstærkt og let at holde rent. Dispenser Salonsupport.dk præsenterer en ny smal folie plexi dispenser i transparent akryl. Dispenseren passer til folieholdere op til 12 cm.

Teknik og design jaguar præsenterer tre nye sakse i Designedition. Det gælder den helt nye topmodel Synergy Design i Premium Class og den populære klassiker i Champion Class, Diamond E samt CC.

78 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

God til tasken Salonsupport.dk tilbyder nu et mini straight fladjern. Det er småt og handy, godt til tasken og perfekt til kort hår, herrehår eller pandehår. Det har keramisk belagte plader og varmer op til 220 grader på 2 min.

Bliv i godt humør Humøret får lige en tand ekstra, når man arbejder med den nye serie røde mini-fladjern fra Kinsei, der forhandles af Cosmobell. Kinsei minifladjern byder på hurtig opvarmning, konstant varme og det er udstyret med roterbar ledning. Det fås også i sort.

Kik ind og bestil på www.salondanmark.dk - eller ring på tlf 86 80 48 11


Et forventningsfuldt publikum på Søpavillionen Travlhed om eftermiddagen inden aftenens show

LANZA show i Søpavillionen

Den 6. oktober holdt Haircare Danmark show i Søpavillionen i København, og aftenen stod i LANZA’s tegn. Haircare Danmark havde fået besøg af Matt Swinney, som er en del af LANZA’s kreative team og samtidig med at han havde fuld gang i en lang række forskellige klipninger, fortalte han om, hvordan man kan bruge de forskellige LANZA produkter til både at pleje og style håret på mange forskellige måder.

Det er med at holde tungen lige i munden med alle farvekoderne

De sidste briefinger backstage inden showet går i gang

Matt Swinney klipper og fortæller


DESIGN EDITION

I><:G¼H FRISØRBRANCHENS LEVERANDØR:N: OVERSIGT ?dZlZaaZg\d heZX^VajY\VkZ bZYI^\Zg©_Zh`gjZ d\'h^b^a^hiZc Hi©ggZahZ/*!'*ºd\*!,*º

NY! DIAMOND E Design – Ædel entré. Opsigtsvækkende kvalitet – den populære klassiker som DESIGN EDITION. Kan også fås som skulptersaks model Diamond CC 39 Design.

CJ3 Design – Ren livsglæde. Den vellykkede forbindelse mellem ergonomi og smidigt design. Kan også fåes som skulptersaks model CM 36 Design.

<gVi^h/H©akVgbW€cY k¨gY^9@@(%%!·

JAGUAR-FREMSTØD

01.10. - 30.11.2008 DIAMOND E/CC 39 Design og CJ3/CM 36 Design til AKTIONSPRIS! Så længe lager haves.

Spørg din specialforhandler.

>c[d/I=DGH:C"IG69>C< ¢ghiZYkZ_& )+''=VkYgje9@ Ia[#/'&'(%%*. edhi5i]dghZc"igVY^c\#Y` <gVi^h\VkZh€a¨c\ZaV\Zg]VkZh

lll#_dZlZaa#YZ www.jaguar-solingen.com

Albaline Bella Vista Best Collection La Biosthetique Cosmobell Coss Cutrin Danhair Design Frisørerne Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge GB products ghd Scandinavia Goldhair Goldwell Haircare Danmark Hairconnexion HairContrast HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen Jaguar Danmark L'Oréal Matrix Pact Systems Paul Mitchell PlanOrganic Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP Tecnahaircare Tendenz Thorsen Trading Wella

36 78 80 83 86 80 48 11 96 60 81 76 74 69 40 00 97 22 33 44 66 11 20 44 86 74 28 22 55 37 00 76 86 24 90 55 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 33 11 58 34 86 11 99 02 86 86 50 45 46 15 21 11 70 25 05 70 87 38 27 00 86 84 99 11 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 75 64 11 30 43 24 64 84 43 24 64 84 86 22 57 77 39 40 20 40 70 20 25 29 36 16 16 09 70 27 07 02 70 27 07 02 70 27 07 02 48 48 27 35 87 38 27 00 21 23 00 59 33 26 91 11

Økologisk kvalitetshårpleje for børn

ANDRE LEVERANDØRER Admind 70 20 18 76 Den Mobile Frisør 70 10 00 01 Hairtools 70 11 10 09 Jørgen Lund 86 21 71 60 Magnetic Nail 47 72 00 73 Nails & Company 33 32 33 32 Nordens Hårimport 50 59 22 95 PHure Beautyproducts 74 53 40 60 Toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 Waldorf & Ragn 47 38 50 22 AddX 32 62 23 39 Unicare 44 83 23 00

eco.kid er måske det mest økologiske hårprodukt på markedet.

rn mellem 3 og 12 år. •Specialudviklet til bø k af ECOCERT. •Certiceret økologis •Forebygger mod lus. bener, sulfater eller •Indeholder ingen para kunstige parfumer.

HJEMMESIDER I BRANCHEN www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.frisorjob.dk www.hair.tv www.hairmodel.dk www.spt.dk Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

C.F. Tietgens Bouldevard 32 5220 Odense SØ Tel. +45 6613 3990

info@hairmix.dk www.hairmix.dk


# 19 > NOVEMBER 2008

RENÉ FRIS:

DANSK MODEIKON I USA

STUHR

Hvordan ser fremtiden ud?

MICHAEL LANE

Fem super tips til yderligere salg i salonen

ANDREAS SPIESS Ny direktør for Wella tænker ”ud af boksen”

5. udgave 2008  

Hair Magazine 5. udgave 2008

5. udgave 2008  

Hair Magazine 5. udgave 2008

Advertisement