Page 1

nr. 43 > november 2013

Gun-Britt Zeller At være frisør er en livsholdning

colomer satser bredt

Et luksuriøst pitstop i hverdagen

Sådan giver du salonen nyt liv

Læs det spændende interview med Allan Nielsen fra Colomer

I Stylebox by Matas forenes frisørsalonen med detailhandlen

Det behøver ikke koste kassen at friske salonen op. Se hvordan


NYHED! NU ER COLOR.ID HER FOR FØRSTE GANG NOGENSINDE KAN DU LÆGGE FARVE VED SIDEN AF EN ANDEN FARVE UDEN AT DE LØBER SAMMEN* OG UDEN FOLIE: Ny Color.id giver et smukt farveresultat med bløde overgange, selv ved kontrastfarver.*

FOLIE

UDEN FOLIE

Brug den med Illumina Color og Koleston Perfekt for farveresultater, du vil elske. *På farver med op til tre toners forskel. Anbefales ikke til ekstreme nuanceringer, som fx Vibrant reds og Special blonde.


THE COLOMER GROUP

made to be touched

For smooth hair and rough play.

d:fi goes

21

st

century.

F책 produkterne i salonen, ring til Colomer Denmark p책 telefon 70222298

www.thecolomergroup.dk


Vi kan dokumentere at vores forandringsproces skaber resultater!

SKAB BEDRE RESULTATER I SALONEN!

Advice People er specialister i frisørbranchen og vores uddannelseskoncept hjælper frisørsaloner til at forbedre indtjeningen på produktsalg og behandlinger. Vores forandringsproces version 1 er et gennemprøvet koncept hos mere end 85 saloner, der tilgodeser frisørernes kreative tankegang. Hvad opnår du og salonen? ü Omsætningen stiger fra 30 til flere 100% ü Større kundetilfredshed og medarbejdertilfredshed ü Målbare resultater på bundlinjen ü Markant forbedring af produkt- og behandlingssalg Processen er delt op i 3 faser - 3 gange af to timer med en måned i mellem faserne.

FREMGANG EFTER PROCES MED ADVICE PEOPLE KYHL COIFFURE

43

%

PRODUKTER

SALON ZIG-ZAX

41

%

HÅRKURE

30

%

PRODUKTER

FASHIONCUT

2400

%

HÅRKURE

35

%

PRODUKTER

HOLK INTERCOIFFURE

46

%

HÅRKURE

56

%

VIL DU ØGE DIT PRODUKT- OG BEHANDLINGSSALG MED MINDST 30%?

PRODUKTER

For at deltage skal salonen have mere end 3 ansatte. Men som noget nyt kan små saloner med op til 3 ansatte deltage på åbne uddannelser, hvor der vil være frisører fra andre saloner. HVAD SKAL DU GØRE? HVIS DU OGSÅ HAR LYST TIL AT SKABE ENDNU BEDRE RESULTATER I SALONEN SÅ KONTAKT THOMAS KLITTENBERG PÅ TELEFON 20 30 20 80

Så kontakt os allerede i dag på telefon 20 30 20 80

Fra venstre: Konsulent Karina Kiil, konsulent Peter Larsen og

FØLG OS PÅ FACEBOOK OG FÅ TIPS, INSPIRATION OG GODE RÅD TIL HVORDAN DU KAN VIDEREUDVIKLE DIN SALON. SØG EFTER ADVICE PEOPLE PÅ FACEBOOK.

Vi har blandt andet samarbejdet med

HOLK INTERCOIFFURE

ejer og konsulent Thomas Klittenberg Foto: Lars Degnbol

Eksklusiv samarbejdspartner

Nyvej 21, 1 tv. DK-2600 Glostrup

info@advicepeople.com www.advicepeople.com

+45 20 30 20 80


NYHED

OSiS+ SESSION LABEL CATWALK STYLING PERFORMANCE

Together. A passion for hair


C O P E N H A G E N

0%

AmmONIA RECORCINOl PPD

STAND OUT OF THE CROWD ICON HAIRSPA INTRODUCERER FREmTIDENS HåRFARvE… ZenZTherApy AlTernATiVe Color er en helt nyt dansk farveserie. en helt alternativ hårfarve serie, forstået på den måde, at ZenzTherapy Alternative Color bygger på den filosofi, at dét vi udelader fra vores produkter er lige så vigtigt, som dét vi tilfører. resultatet er, at ZenzTherapy Alternative Color er et udtryk for det bevidste valg indenfor hårfarvning. et farvesystem der er afstemt efter langt de fleste forbrugeres forventninger - et farvesystem uden Ammoniak, resorcinol og ppD. indeholder skånsomme naturlige ingredienser for hovedbunden udvundet fra noni planten, Jojoba olie samt eksklusive æteriske olier fra Tea Tree, lavendel og rosmarin. ZenzTherapy Alternative Color er et overskueligt farvesystem med 80 forskellige nuancer. nuancerne er fordelt på både mixtoner samt intense varme og kolde

nuancer. et farvesystem der sikrer 100 % dækning af gråt hår, og tillader samme kreative muligheder som almindelige traditionelle hårfarver. Teknologiens verden i kombination med naturens visdom har resulteret i denne intense, blanke og holdbare farveserie. STAnD oUT oF The CroWD, og prøv denne nye fantastiske danske professionelle hårfarve serie. Denne alternative hårfarve serie, kan medvirke til at tiltrække nye kunder til salonen, og vil ligeledes være et populært valg for frisøren og de ansatte, der ønsker at undgå de mest betænkelige indholdsstoffer i traditionelle permanente hårfarver.

Hør mere hos ICON Hairspa på tlf. 57660300 eller se mere på www.iconhairspa.dk

INDEHOlDER IkkE SlS

NATURlIgE Og økOlOgISkE PRODUkTER UDEN SUlFATER, FARvESTOFFER EllER kUNSTIg FARvE Zenz Therapy er en professionel og naturlig hår- og hudpleje serie, der tager udgangspunkt i aromaterapiens velgørende univers. Alle produkter er naturlige og økologiske og indeholder ingen sulfater, farvestoffer eller kunstig parfume.

ZenzTherapy forhandles af: ICON Hairspa A/S

Energivej 3 . 4180 Sorø . Ordretlf: 57 66 03 00 . www.iconhairspa.dk

Vi anvender aromaterapeutiske duftstoffer fra planter, der er certificerede økologiske, biodynamiske eller vildtvoksende. Alt med respekt for, og hensyntagen til, både vores indre og ydre miljø.


Af chefredaktør Pia Finne Forleden var jeg til en workshop om forbrugertendenser med forbrugeranalytiker eva Steensig i Dansk erhverv. Og jeg er overbevist om, at de frisører, der forstår markedstendenserne og som følger med i de små og store adfærdsændringer, der er i tiden - og ikke mindst forstår mønstrene i adfærdsændringerne - også er dem, der vil klare sig bedst på den lange bane. Det handler om nye købs- og beslutningsprocesser, og her er apps til mobiltelefonerne ved at være et element, man er nødt til at tage med i betragtning som en del af det nye marked. I det hele taget er vi nået derhen, hvor nettet ikke længere er en konkurrent, men skal ses som en medspiller i bestræbelserne på at yde den optimale service til kunderne, og faktisk være med til at fastholde dem som kunder i salonen. sociale meDier I det hele taget er social shopping et nyt begreb, der kommer til at spille en større og større rolle i fremtiden. Det handler om social accept på nettet. Ikke mindst de unge bruger Facebook, Instagram med videre til at vise og fortælle, hvad de har købt, hvilken ny frisure, de har fået, og de søger derigennem venners accept, ligesom man modsat bruger de sociale medier til at se, hvad veninden har købt, hvordan hendes frisure ser ud, og hvor den er klippet for så selv efterfølgende at gå derhen. Det er accepteret!

Specialisering er en anden tendens. Forbrugerne bliver mere og mere avancerede, og de fordyber sig i højere grad i produkter, metoder med videre. De vil med andre ord vide mere, og det skal frisøren tage til efterretning. Samtidig er der en voksende interesse for premiumprodukter – altså produkter, der trodser krisetyngdeloven og kan sælges, selv om de er dyre, fordi de har en historie at fortælle, og fordi de signalerer livsstil.

artiklEr

frisørErnE skal fortjEnE talErEt hos kundErnE få styr på kernen i Din salon Som eva Steensig sagde: ”Frisørerne får noget af forbrugernes tid. Den tid skal de forvalte på bedste vis, så forbrugeren ikke føler, den er spildt”. Derfor skal der skabes oplevelser i salonerne, man skal med andre ord fokusere på at formidle sin salons DnA. Værdier og fællesskab er andre af de nye kodeord, der tegner tiden. Det vil sige, at det ud over selve produktet også handler om et brands eller en salons værdier. Det kan f.eks. være i forhold til bæredygtighed eller andre værdier, der skal formidles. Og hvor det tidligere handlede om mig, mig og mig, handler det nu om konstruktive fællesskaber eller retfærdiggørende kroge, vi kan hænge forbruget på. Med andre ord: Frisøren skal give forbrugeren alibier, der kan retfærdiggøre et forbrug. I langt højere grad end tidligere skal frisøren i dag således fortjene taleret hos forbrugeren, og så er der ingen tvivl om, at tendensen klart er til, at forbrugeren honorerer forretninger og saloner med kant. Så få styr på kernen i din salon, og brug den som udgangspunkt for at skabe et univers, der også lever op til kundernes adfærd i fremtiden.

indhold 20

at være frisør er en livsholdning ”Jeg synes, jeg har et sjovt og spændende liv”. Det siger Gun-britt, og hun elsker energien og udfordringerne.

29

Backstage med kenny aleksandr Jeg er inspireret af smykkedesigner, nina york, der skaber et unikt og minimalistisk look til smykkerne.

34

livet skal leves med 110 i timen… lever du ikke på kanten, optager du for meget plads! colomer relancerer nu d:fi som et ungt livsstilsbrand.

40

et luksuriøst pitstop i hverdagen Stylebox by Matas er et nyt koncept, hvor frisørsalonen forenes med detailhandlen – og krydres med neglebar og makeup.

48

salon med stil og personlighed Maria Jacobsen har netop indrettet sin nye salon, Hair Deluxe i Horsens, i samarbejde med Schwarzkopf Professional.

58

vindertur til mexico Der var fest og farver i cancun i Mexico, da DanHair tog til Farouk Systems internationale konference.

66

sådan giver du salonen nyt liv Det behøver ikke koste kassen at friske salonen op. Vi giver gode tips til, hvordan man kan lave en mini-makeover.

80

vi satser bredt colomer kan være med hele vejen rundt. ”Vi har alle muligheder for at give vore kunder det, de ønsker”, siger sales manager, Allan nielsen. new Hair Dream af kenny aleksandr Jeg vil rigtig gerne slutte årets sidste Hair Magazine af med et “Keep Dreaming”. Fantasien ikke sætter ingen grænser!

100

50 års jubilæumsfestival med toni&guy og icon Hairspa IcOn Hairspa var sammen med 110 danske frisører med til at fejre jubilæumsshow i Knebworth Park nord for london.

54

schwarzkopf professional essential looks 2013 Schwarzkopf Professional var igen på banen med deres årlige essential looks show, der blev afholdt på Flæsketorvet i København.

70

Davines show med det utrolige allilon team Salonsupport.dk havde inviteret til show, hvor der var flere anerkendte danske frisører tilstede i øksnehallen, som viste kreative opsætninger.

72

young to fabulous 40 med Wella Der var ingen begrænsninger for farver, styling, kendisser og sød musik da Wella inviterede 125 frisører indenfor i deres studie.

76

HH simonsens 10 års jubilæumsfest en fest i down-to-earth stemning var rammerne for HH Simonsens 10 års jubilæumsfest.

78

schwarzkopf professional åbningsshow i topklasse Jesper buch lagde ud med et brag af et åbningsshow til Schwarzkopf Professional show til Hair Trend Messen i Herning.

84

tigi cut & colour show for Warehouse en kreativ, inspirerende og ikke mindst hyggelig aften i selskab med TIGI’s kreative team!

86

Zoom By Zoom event hos colomer Denmark Kreativitet og forandring var nøgleordene da colomer Denmark afholdte Zoom by Zoom i København.

88

team mahogany i københavn for schwarzkopf professional Team Mahogany var fløjet ind fra london for at inspirere og lære de danske frisører nye klippe- og farveteknikker.

90

Programopdateringer uden ekstra omkostninger

sebastian professional seminar - counter Balance aW13 Der blev givet mange gode råd og røbet flere “hemmeligheder” på seminaret.

94

Oversigt over kommende omsætning, baseret på de oprettede aftaler

til golden Days festival med art of style and makeup Golden Days præsenterer festival i København med fokus på kulturens betydning for samfundet.

96

Design talent - magasin prisen med salonsupport.dk Det fantastiske team fra Moroccanoil var med helt fra starten på den store dag.

98

kreative klipninger til freestyle show med schwarzkopf professional Schwarzkopf Professional åbnede dørene til en aften med eksklusive tips leveret af de dygtige medlemmer fra Marcelklubben.

Der er ikke én...

shows

52

...men mange gode grunde til at arbejde med Admind Med 10 år i frisørbranchen kan Admind garantere dig en IT-løsning, der er skræddersyet til dine behov som frisør:

Etablering af link for online booking på din Facebook Statistik over salg fordelt pr. time og ugedag - for planlægning af bemanding

øvrigt

Online hjælp 24 timer i døgnet

Abdel Ghazouani - Klippestuen Z

...se flere gode grunde på Admind.dk

14 62 104

shortcuts Haircare update inhouse update

Chefredaktør > Pia Finne Koordinator > louise Klitgaard Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Hooker & young Tryk > Scan Print Udgives af > Freeminds ApS, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail hello@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler og fotos eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse samt godkendelse af Freeminds ApS. erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair Magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster, priser fra leverandører samt manuskripter, fotos og lign. indsendt uopfordret.


shortcuts

Vil du have ”Frisørnyheder” på Facebook? ”Frisørnyheder” er en ny facebook side som er skabt til de danske frisører. På siden finder du de nyeste professionelle produktlanceringer, klippevideoer fra kendte ansigter i branchen, catwalk looks fra de internationale runways, samt de lidt mere skæve tiltag i branchen.

Send din historie til Louise Klitgaard på lk@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

DanHair & Zenz i flot symfoni

Den 1. oktober 2013 blev frisørkæden CHACHACHA begæret konkurs. Tilbage i 2011 overtog Cherif El-Ayouty den danske frisørkæde CHA CHA CHA.

Hvor læser du dit Hair Magazine?

Dengang havde CHA CHA CHA 11 frisørsaloner som siden er blevet til otte saloner i Københavnsområdet og en enkelt i Aarhus. Hair Magazine talte med Cherif El-Ayouty en lille måned senere, og han fortæller, at det har været svært at rette op på frisørkæden. ”Vi har i fællesskab forsøgt at få rettet op på CHA CHA CHA, men det der skulle have taget 6 måneder tog flere år og det viste sig at være en kamp at få rettet op på overenskomsten”, udtaler Cherif. .

Du sidder lige nu med november udgaven af Hair Magazine, og har formentlig din Smartphone og derfor også din Instagram profil i en armlængdes afstand. Det vil sige, konkurrence at du har alt, hvad du skal bruge for at deltage i Hair Magazine’s Instagram konkurrence.

I september afholdt DanHair sammen med Anne-Sophie Villumsen fra grøn frisør Zenz inspirationsaftener i København og Århus. Der blev vist flotte klipninger, smukke opsætninger med produkter fra bl.a. Zenz Organic Products og lysninger med lysningssystemet SunGlitz fra Farouk Systems. Frisørkæden Zenz afholdte desuden et flot velgørenhedsshow, Hair Trend Show 2013, for både frisører og forbrugere hos Model­ house Production i København. Showet sluttede af med lod­ trækning om flotte præmier fra de mange sponsorer og overskuddet fra showet gik til Projekt Hjemløs, som Zenz støtter op om.

Anne-Sophie Villumsen byder velkommen til Hair Trend Show 2013.

Tag et billede med Hair Magazines november udgave i hånden, upload det på din Instagram profil med en kommentar, hvor du tagger #hairmagazinedk og @hairmagazinedk, og du er nu med i konkurrencen om Babyliss Pro The Perfect Curl Machine fra Cosmobell til en værdi af 3.190 kr.! Konkurrencen løber fra den 11. november til den 18. december 2013. Vi trækker vinderen torsdag den 19. december 2013. Vinderen vil blive offentliggjort på Hair Magazines Instagram og Facebook profil. Læs mere om konkurrencen på side 28.

Stor dansk frisørkæde går konkurs

Der er allerede over 1.700 danske frisører der holder sig opdateret ved at like Frisør­nyheder på Facebook. Du kan blive én af dem ved at gå ind på www.facebook.com/frisornyheder eller scanne QR koden.

Hairtools er klasse Jesper - BUCH - København K

Cherif El-Ayouty understreger dog, at han meget gerne vil blive i frisørbranchen.

Ditte (t.v.) der er direktør for DanHair.

Dine kunder mærker forskellen Overskuddet fra showet gik til Projekt Hjemløs, som Zenz støtter op om.

14 > ShortCuts

Nogle af de modeller som fik nye frisurer til Hair Trend Show 2013. Fra Zenz og DanHairs inspirationsaftener i september.

www.hairtools.dk 70 11 10 09


IcOn HAIrSPA VInDer “lAbel.M DISTrIbuTOr AWArD OF THe yeAr” PrIS ud af de i alt 45 repræsenterede lande var 5 lande nomineret til den fornemme pris, men den endelige vinder blev IcOn Hairspa. IcOn Hairspa fik overrakt prisen og dermed titlen som “label.m Distributor Award of the year” til distributør mødet hos label.m i london. Prisen blev overrakt på basis af betydelig fremgang af salg og kendskab til produkterne i Danmark samt IcOn Hairspa´s store Pr og marketing arbejde.

SøGer Du en FrISøreleV? SÅ HAr VI løSnInGen! Står du og mangler en frisørelev i salonen, så kan du ganske gratis finde din elev på www.frisørelever.dk og få et overblik over frisørelever, der brænder for at prøve kræfter med frisørfaget. På siden har du som elev mulighed for GrATIS at oprette en bruger med en beskrivelse af dig selv, dine kontaktoplysninger samt indsætte både cV og billeder, så frisørmestrene kan læse mere om, hvad dine erfaringer er, og hvorfor de skal vælge netop dig som deres kommende elev.

snigpremiere på original&mineral Hos icon Hairspa IcOn Haispa inviterede i efterårsferien en række frisører til ”snigpremiere” på deres nye produktlancering Original&Mineral, også kaldet O&M. Hotel Scandic Sydhavnen var stedet, hvor man kunne opleve O&M topstylist Janelle caplin som også er Artistic Director for brandet. Janelle caplin viste blandt andet de nyeste looks fra new york Fashion Week, hvor hun stod for modellers hårlook ved 5 internationale designershows.

Produkterne fra O&M blev naturligvis også præsenteret i løbet af aftenen. O&M er en lille serie bestående af 18 nøje udvalgte pleje- og stylingprodukter.

Janelle caplin fortæller frisørerne om catwalk looks.

På billedet ses fra venstre: Jan christensen, Toni Mascolo, Sacha Mascolo-Tarbuck og Anker Geertsen.

GOD KunDeSerVIce GIVer PenGe I KASSen De grundlæggende principper, når det gælder en god politik omkring kundeservice, er: ”behandl kunderne som du selv gerne vil behandles”. Det er en selvfølge for de fleste mennesker, men hemmeligheden bag god kundeservice er at levere filosofien 365 dage om året. Det kræver både fokus og struktur, men begynd med salonens miljø, kommunikationssystemet, motivation og feedback på dine medarbejdere – så er du godt på vej til gladere og mere loyale kunder. Jan christensen og Anker Geertsen modtog den flotte pris på vegne af hele IcOn Hairspa teamet.

læs mere om god kundeservice, der kan ses på bundlinjen og scan Qr koden eller se www.hairmagazine.dk/til-frisoeren/mersalg-i-salonen/.

At lytte, smile, vise ægte interesse og have viden om faget, er blot nogle af nøgleordene ved god kundeservice. Anker Geertsen, Toni Mascolo og Jan christensen.

16 > Shortcuts

IT’S

M A N DATO R Y

... AND IT SHOULD BE. Visit www.mandatory.dk or call +45 60 15 69 00 for purchase.


viDen om HårtaB for frisØrer Hårklinikken har startet et nyt forum med viden omkring hårtab. Som direktør lene Wang Kristensen fortæller, er målet med den nye underside at dele information om hårtab og hovedbundsproblemer med frisører. ”Vi ønsker at starte en dialog og opsamling af informationer for frisører. Hvis frisørerne har gode inputs eller ideer til den nye side er de altid velkommen til at kontakte mig så vi sammen kan få guidet forbrugerne bedst muligt”. Du kan opleve den nye underside om hårtab og hovedbundsproblemer på www.haarklinikken.dk/frisor.

DAnHAIr DelTOG I FArOuK SySTeMS SHOW I HOllAnD På jagt efter design med

attitude?

Så stil skarpt på Bow serien fra Olymp. Minimalistisk design. Til dig, der ikke vil nøjes.

DanHair deltog i slutningen af september i Farouk Systems show, For your Inspiration, et meget stort og meget imponerende show, hvor omkring 120 modeller og ca. 1.000 frisører deltog. Den røde løber var rullet ud i et totalt udsolgt Studio 21 i Hilversum i Holland. Det årlige show af Farouk Systems havde dette år som tema ‘Ikoner’ og kendte hollandske frisører som Patrick Kalle viste sin fortolkning af sine ikoner, som bl.a. var Vidal Sasoon.

Det årlige show af Farouk Systems havde dette år som tema ‘Ikoner’.

Fra venstre Ditte Zuschlag der er direktør for DanHair, Gitte Madsen, Janne Kongsbøg og lone Madsen, der alle er salgskonsulenter/teknikere hos DanHair.

SPAR 6.000,- På OLYMP BOw vASkeSYSteM Vælg selv betræksfarve, vaskesystem med hvid vask

Kampagnepris kr. 8.895,-

Du kan enten sige nej til nye kunDer, eller ja til nye meDarbejDere

Leasing kr. 303,- pr. md. Normalpris kr. 14.895,Priserne er excl. moms.

FRISORjOB.DK hjælper dig hurtigt og effektivt med at finde kvalificeret arbejdskraft. Ved at købe en stillingsannonce kan du søge efter en medarbejder, sælge din salon eller finde en elev. Ring til Louise Klitgaard på tlf. 88 80 72 73 og hør nærmere.

inspiration til dig og din salon – FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL

Tel. 87 27 10 60 Viborg · Aalborg · Vejle · Vallensbæk


Tekst > Pia Finne Foto > claus Peuckert

AT VÆRE FRISØR ER EN LIVSHOLDNING ”JeG SyneS, JeG HAr eT SJOVT OG SPænDenDe lIV”. DeT SIGer Gun-brITT, Der HAr VæreT FrISør I 50 År, OG SOM IKKe Kunne DrøMMe OM AT HOlDe OP. “JeG elSKer enerGIen OG uDFOrDrInGerne”, SIGer Hun. Gun-brITT HAr AlTID HAFT eT KæMPe ”DrIVe”, OG Hun er SVær AT HOlDe neDe. ”MIne Venner SIGer, JeG er SOM en cHAMPAGnePrOP, Der AlTID FlyDer OVen PÅ”, SIGer Hun MeD eT SMIl.

20 > At være frisør er en livsholdning

At være frisør er en livsholdning < 21


Make-up

”Det er kunden, det handler om og det er super vigtigt at skabe en dynamik og en god atmosfære i salonen, for dynamik smitter”

- uddannelse. Supplér din frisørviden og opnå nye muligheder

LÆR

de hotteste trick inden for tv, teater, mode, reklame og film brugt af eliten blandt Makeup Artister & Stylister

- Gun-Britt

RING

”Jeg er nok typen, der konstant søger udfordringer. Men jeg er også typen, der følger de ting, jeg springer ud i, til dørs. Samtidig med at mine ambitioner gør, at tingene skal lykkes – uanset hvor hårdt det er. Og alt andet end lige, så er jeg bedst, når jeg får lidt modstand”. Sådan lyder det fra Gun-Britt Zeller. Vi sidder i kælderen under Gun-Britt Coiffure på Ny Østergade i København, og selv om det er en regnfuld og småkedelig tirsdag eftermiddag, er salonen fyldt med kunder. Alle stolene i salonen er optaget, og stemningen er super.

Faktisk klipper Gun-Britt hver eneste dag, og hun vil ikke undvære det. Men hun rejser også rigtig meget. I gennemsnit fortæller hun, at hun er væk godt fem dage om måneden, hvor hun underviser Masterclasses, hun underviser for Revlon i udlandet; Barcelona, Paris, Madrid, Stockholm med videre, og så er hun en del af Revlons StyleMaster-team. Og hun elsker at være i udlandet. ”Det er et godt pust til hverdagen, og det er skønt at mærke en begejstring over det, man laver i forhold til herhjemme”, lyder det fra Gun-Britt, der levende fortæller om hendes egen begejstring for at lære nyt og for at lære nyt fra sig.

Salon på 500 kvm Gun-Britt fortæller, at hendes største inspirationskilde er undervisning. Både den, hun giver til andre frisører, og den hun selv modtager, når hun mindst en gang hver anden måned tager til Vidal Sassoon i London. Og selv om hun har været frisør i 50 år, mener hun ikke, hun har lært det, der er at lære. ”Jeg skal stadig hele tiden dygtiggøre mig, og det samme skal mine medarbejdere i salonen”, fastslår hun.

Jeg vil lære Gun-Britt kom i lære som frisør i Aalborg allerede som 13-årig, og siden har hun været drevet af at lære mere. Hun blev ansat som frisør hos Helmersen på Strøget, hvor hun i øvrigt også underviste de andre frisører, og når hun havde fri, solgte hun bøfsandwich og isvafler for at tjene penge til mere undervisning. ”Jeg har altid villet dygtiggøre mig”, fortæller hun. Så da Gun-Britt valgte at blive selvstændig i 1976 begyndte hun samtidig at undervise andre frisører.

Salonen i Ny Østergade er på 500 kvm, og var tidligere et diskotek. Gun-Britt åbnede den for tre år siden, da hun valgte at samle fire saloner i én. ”Jeg rejser meget, og jeg er meget inspireret af udlandet, og derfor fik jeg ideen til den store, samlede salon for en del år siden. Stille og roligt afviklede jeg mine saloner, inden jeg kunne åbne min nuværende salon på Ny Østergade”, fortæller Gun-Britt, der er glad for den beslutning. ”Vi har fået skabt en super atmosfære, og både kunderne og mine ansatte synes, det er dejligt, at jeg er i salonen, når jeg ikke lige er ude at rejse”.

”Det var måden, jeg kunne tjene penge på til mere undervisning hos Vidal Sassoon i London”, siger hun smilende, og fortæller, at hun tabte sit hjerte til Vidal Sassoon, da han i 1969 lavede show i Bella Center. ”Han var så passioneret, at han ene mand ændrede hele verdens opfattelse af hår med bl.a. Mia Farrow og Mary Quant, og han blev ved, selv om ingen i begyndelsen troede på ham, og selv om det skulle tage ham 12 år at brænde igennem”, fortæller Gun-Britt, der flere gange i sin karriere har mødt Vidal Sassoon, og hun var med til hans begravelse, da han døde i 2012. ”Da jeg kom i lære som 13-årig, kunne jeg aldrig rigtig lide det, jeg så, og jeg

22 > At være frisør er en livsholdning

33161700 for mere info om uddannelse, kurser og holdstart!

rt of Style and Make-up Kgs. Nytorv 21B, 1050 København, tlf. 3315 6070, lc@styleandmakeup.dk

www.styleandmakeup.dk


add rod to your style

”Jeg skal stadig hele tiden dygtiggøre mig, og det samme skal mine medarbejdere i salonen”

and be ! e v i t a e r c

- Gun-britt

”I min Masterclass, der kører tre gange om foråret og tre gange om efteråret, er danske frisører på skolebænken en hel søndag, hvor jeg fortæller om tendenserne, viser klipninger og hvor de selv får lov til at arbejde på modeller. Og der er aldrig mere end 6-7 frisører på hvert hold”, fortæller Gun-britt.

Og det er ansvaret i øvrigt også for stort til! Som frisør arbejder man med noget af det mest kostbare på mennesket. Håret kan ikke tages af, hvis man ikke kan lide frisuren eller farven, og derfor er det vigtigt, at man som frisør går ind i jobbet med hele hjertet, og er dygtig nok til at levere den højeste kvalitet”. 24 > At være frisør er en livsholdning

”I en virksomhed som min er vi alle afhængige af hinanden – også af eleverne, og de bliver uddannet og trænet hele tiden. Ikke til at feje gulv, men til at klippe og farve”. Faktisk har Gun-britt rigtig mange ansøgninger fra unge, der gerne vil være elever i salonen, liggende, så der er nok at tage af. Alligevel gør hun meget for at vælge rigtigt. ”Det skal helst være unge mennesker, vi kan beholde i salonen efterfølgende”, siger hun, og hun har en plan, eleverne følger. I salonen arbejder man med forskellige prisniveauer, så alle kunder kan være med. Fra Gun-britt selv, der tager 2500 kr. til junior stylister, der koster 495 kr. ”Alle er velkomne, og vi er slet ikke interesserede i kun at have de kunder, der kan betale de dyre priser. Det er alsidigheden, der gør det sjovt”.

HH sIMoNseN® Har udvIklet rod – eN serIe af stylINgjerN, soM gør det MulIgt at være kreatIv og gIve Håret stærk persoNlIgHed. Du har otte forskellige roD at vælge i mellem og et utalligt antal muligheDer for styling af Dit hår.

EO

R I G I NA L

SIN

D

”Det driver mig at blive udfordret, og gør jeg det, arbejder jeg gerne i døgndrift. Men som professionel frisør er man altid lidt på arbejde. Der er altid inspiration at hente, og der er altid nogen, der spørger én til råds, som man må hjælpe. Så det er bestemt ikke et 37 timers job.

Faktisk har Gun-britt 9 elever, og hun ville gerne have flere. ”Men der er desværre et loft, hvilket jeg i øvrigt synes er noget, man skal kigge på. lad det være omsætningen, der afgør, hvor mange elever, man kan have fremfor størrelsen af salonen. Vi kunne sagtens bruge et par elever mere”. Og også her er hun passioneret, for hun mener, ungdommen er fremtiden, og derfor skal man sørge for at uddanne dem godt.

RO

et kæmpe ”Drive” Gun-britt har altid haft et kæmpe ”drive”, og hun er svær at holde nede. ”Mine venner siger, jeg er som en champagneprop, der altid flyder oven på”, siger hun med et smil.

26 meDarBeJDere Alle de 26 medarbejdere, Gun-britt har – i salonen og på kontoret brænder for faget. ”enten bliver mine ansatte hos mig rigtig længe eller meget kort tid. Og dem, der bliver, er dem, der brænder for at blive dygtigere. Det gælder assistenter, og det gælder elever”.

TH

For Gun-britt holder stadig af at eksperimentere. ”Jeg har fulgt undervisning i så mange år – fra slutningen af 60’erne – at jeg næsten ved, hvad det næste bliver i forhold til trends, og samtidig følger jeg det internationale modeunivers, så jeg har en klar fornemmelse af, hvad der sker fremover”, forklarer hun. Og heldigvis er der mange danske frisører, der også er interesserede i at holde sig up-to-date.

Så da der var nogen, der troede, Gun-britt for nogle år siden var ved at trappe ned, åbnede hun salonen i ny østergade, hvor hun er det daglige omdrejningspunkt. ”Det kan jeg rigtig godt lide. Jeg synes, jeg har et sjovt og spændende liv, og jeg kan lide at se de unge blive dygtigere og dygtigere”, siger hun, og hun slipper ikke faget. ”Jeg bliver aldrig træt af det. At være frisør fylder mig hele tiden op med ny energi og inspiration. Jeg synes stadig, det er fascinerende, at man kan lave mennesker om med håret. Gøre mennesker smukkere, skabe balance og forme et udseende. Men man skal brænde for det. Gør man ikke det, er det forkert at være i faget”, mener Gun-britt.

hhsimonsen.dk

synes rent ud sagt, det var kedeligt. Men da jeg så Visal Sassoon, gik det op for mig, hvorfor jeg skulle blive ved med at være frisør”. netop den passion, vil Gun-britt også rigtig gerne give videre til sine medarbejdere. ”Ganske ofte holder vi morgenundervisning i salonen, hvor jeg fortæller om de nye ting, jeg ser, og om ting, jeg selv har eksperimenteret mig frem til, så de unge frisører kan lære af det”.

C E 2003


Jeg er lidt af en ”kontrolfreak” ”Jeg er meget ”kontrolfreak””, siger Gun-Britt om sig selv, og derfor har hun også skabt en række systemer for at kunne køre en virksomhed af den størrelse, den har. For 10 år siden startede hun produktlinien GB by Gun-Britt, og også det, kalder hun for en stor rejse. ”Faktisk begyndte det med, at jeg ofte blev spurgt, om jeg ville lægge navn til produkter, men jeg synes, der skal noget til at sige ja, og det skal i hvert fald være produkter, jeg gerne selv vil arbejde med. Det blev startskuddet til min egen produktserie”. I dag tæller serien alle pleje- og stylingprodukter samt hårnåle, håndklæder, føntørrerer med videre, ligesom der er kommet en webshop til med egne og andre produkter. Herudover har Gun-Britt netop lanceret en serie cremer til ansigt og krop, Allison, i samarbejde med Matas. ”Den har jeg testet på mig selv i to år, inden vi lancerede den, for skal jeg lægge navn til, skal det fungere”, siger hun. På spørgsmålet om, hvordan hun kan blive ved med at have energi til alle de mange projekter, svarer hun: ”Med jævne mellemrum trænger jeg til, at der skal ske noget nyt, og så går jeg i gang, selv om jeg naturligvis ikke sætter ting i gang bare fordi der skal ske noget”. En livsholdning ”At være frisør er en livsholdning. Jeg sammenligner det, at være en dygtig frisør med at være arkitekt eller skulptør. Da jeg var ung, var frisørfaget et skodfag, i dag er det tæt op ad designer og stylist, og mulighederne er talrige. Det handler om kvalitet og om at have fokus på klipningen, og så kan man være kreativ”. Og så mener Gun-Britt, at man i den daglige kontakt med kunderne skal være til stede, nærværende og flittig. ”Det er kunden, det handler om”, mener hun. For Gun-Britt er det super vigtigt at skabe en dynamik og en god atmosfære i salonen, for dynamik smitter. ”Man går heller ikke ind for at spise på en restaurant, hvor der er dødt, og hvor der ingen mennesker sidder”, siger hun. Men Gun-Britt er også meget bevidst om, at det handler om at forstå ”gamet”, hvis man skal lave en forretning ud af det. ”Det er så synd for de frisører, der åbner en salon og som ikke ved, hvordan de skal drive en forretning, betale løn, moms med videre. Det kan gøre, de er nødt til at lukke igen”. ”Jeg havde en livsven og mentor, der engang sagde til mig: ”Du har et meget større forretningstalent, end du er klar over”. Og jeg ved i dag, at han havde ret. Jeg ved præcist, hvad der sker, og jeg er hys med at få balancer hver eneste måned. Det er min natlæsning”, siger hun smilende. Som alle andre, har Gun-Britt også gjort sine fejltagelser igennem tiden. ”Men laver man ikke fejl, så bliver man ikke bedre. Faktisk tror jeg, det, jeg har lært allermest af igennem tiden, har været de fejl, jeg har begået. Det handler bare om at komme op på hesten igen”. 26 > At være frisør er en livsholdning

”Mine venner siger, jeg er som en champagneprop, der altid flyder oven på” - Gun-Britt


Hår & make-up > Kenny Aleksandr Foto > camilla bendz model > caroline S / Diva models

Backstage Konkurrence

MeD KennY AleKSAnDr

Jeg er inspireret af den danske smykkedesigner, Nina York, der skaber et unikt og minimalistisk look til smykkerne.

Deltag i Hair Magazines instagraM konkurrence og vinD BaByliss Pro tHe Perfect curl MacHine til en værDi af 3.190,Tag et billede af dig og novemberudgaven af Hair Magazine. Skriv en kommentar hvor du tagger #hairmagazinedk og @hairmagazinedk. Upload billedet på din Instagram ...og du er med i konkurrencen!

Deltag Konkurrencen løber fra den 11. november til den 18. december 2013

Start med at lave en skarp lige skilning. Den skal flugte med dit øjenbryn og tinding samt have en lille kurve og slutte på kronen af hovedet. Modellen Caroline før forvandlingen.

Jeg deler håret lige foran Carolines øre fra - igen skarpt så det flugter med skilningen. I den anden side gør jeg det ikke, men sørger for håret har tilpas meget creme i, så jeg kan renfrisere og sørge for håret bliver helt perfekt.

Find os på Instagram: ’Hairmagazinedk’

Wavey Volume af Kenny Aleksandr < 29


Jeg samler håret i en lille hestehale og former nu den dråbeformede lykke som skal sidde i nakken - igen på samme side som skilningen.

Jeg former knuden, så den passer til de øreringe, jeg blev inspireret af. Det er nogle store øreringe, som fylder hele øret, så looket skal være ekstremt rent og ikke for vildt, hvis man skal bære disse smukke kunstværker.

30 > Wavey Volume af Kenny Aleksandr

Wavey Volume af Kenny Aleksandr < 31


NYSK ABELSEN, DER STARTEDE EN REVOLUTION INDEN FOR HÅRPLEJE. Hos Moroccanoil brænder vi for sundt, naturligt smukt hår: Vi forbedrer enhver hårtype, bevarer integriteten af hvert eneste fiber og skaber effektive nyskabelser inden for hårpleje. Oplev vores første produkt: The Original Moroccanoil Treatment. Et revolutionerende og banebrydende produkt inden for hårpleje med olie, som alene stod for den verdensomspændende begejstring for arganolie. En enestående formel, der er essentiel til styling, pleje og en luksuriøs glansfuld finish. Oplev THE ORIGINAL. Moroccanoil—brandet, der startede det hele med et produkt, kendetegnet ved dets ikoniske, turkise label og særlige originale glasflasker.

36 16 16 09 | www.salonsupport.dk


adVertorial

adVertorial

Tekst > Pia Finne Foto > colomer

Daily conditioner - For smooth hair. And rough play.

Hairspray - Get it from every angle. Hårspray med kraftigt hold.

Daily Shampoo - cleans everything but your thoughts.

reshapable Spray - Master the art of manipulation. Fleksibel, kontrollerbar stylingspray.

Volume Powder - every rule was made to be broken. even gravity. Volumenpudder med mat finish.

Den nye d:fi er designet til livsnydere – de 18-24 årige, som lever livet til fulde.

d:sculpt - let your imagination loose. Keep your hair locked down. Voks med kraftigt hold og mat finish.

d:struct - For looks that turn heads. And curl toes. cremewax med medium hold og mat finish.

extreme Hold Styling cream - Make your hair do exactly what you want it to. And like it. Stylingcreme med ekstremt hold og glans.

alle proDukterne koster 139 kr.

livEt skal lEvEs mEd 110 i timEn… leVer Du IKKe PÅ KAnTen, OPTAGer Du FOr MeGeT PlADS! cOlOMer relAncerer nu D:FI SOM eT unGT lIVSSTIlSbrAnD.

”d:fi relanceres. brandet, de yngre voksne igennem tiden har brugt til at skabe unikke styles, bliver nu også et livsstilsbrand”. Sådan lyder det fra colomer, der står bag d:fi. Den nye d:fi er designet til livsnydere – de 18-24 årige, som lever livet til fulde. Den slags mennesker, der bruger kroppen som et kanvas, og verden som sin inspirationskilde - den type, som lever livet fuldt ud. “Der findes 599 millioner mennesker i verden i den aldersgruppe, så alt fra emballage til kommunikation – ja, alt hvad d:fi gør, er i det hele taget kompromisløst, forførende, provokerende og højtråbende, præcis som målgruppen selv”. Sortimentet består af otte produkter af høj kvalitet, og med skønne dufte, der opfordrer til at eksperimentere med frisuren. I serien findes selvfølgelig de populære d:sculpt og d:struct endnu, men herudover findes nu også extreme hold styling cream, Volume Powder, reshapable spray, Hairspray, Daily Shampoo & Daily conditioner. emballagen er forsat prydet af forførende billeder og provokerende tekster, som garanterer, at d:fi vil skille sig ud på hylden. Flere af d:fi

34 > livet skal leves med 110 i timen…

livet skal leves med 110 i timen… < 35


HJÆLP DINE KUNDER TIL MERE HÅR Har du kunder i din salon, der mister håret? På grund af sygdom eller naturligt hårtab. Så hjælp dine kunder videre til Toftild – og til mere hår.

Aalborg Budolfi Plads 9 . 9000 Aalborg Tlf. 98 10 32 11 Aarhus Hans Hartvig Seedorffs Stræde 10 8000 Aarhus C . Tlf. 88 77 93 55

info@parykker.dk parykker.dk

Der er ikke én...

...men mange gode grunde til at arbejde med Admind

emballagerne vil tilmed have varme-aktiverede emballager. Det gør, at når produktet står på hylden, er emballagen sort, men når der tages fat om den, og den udsættes for varme, træder der et billede frem. For at nå ud til livsnyderne i den digitale verden har d:fi skabt www.dfihair.com – et eksperimentelt website, som rummer information om produkterne og en lookbook, som giver inspiration og forklarer, hvordan de forskellige styles skal klippes og styles samt med hvilke produkter. På sitet findes også en video, som flirter med livsnydernes partylivsstil. Video soundtracks er skabt af Julian Jordan – en internationalt anerkendt DJ. Og Jordan er bare et af de store navne, du kan forvente at finde på sitet i løbet at det næste år! Firebeatz, Dub Vision and Silk Sofa er også blandt navne, der vil dukke op på spillelisten. ”Vi så en åbning i hair care segmentet” siger raquel Matilla, Global Marketing Director for colomer Group, ”livsnyderne bruger mest tid på deres hår, når de gør sig klar til at gå til fest. Derfor har vi skabt et livsstilsbrand, som kan give dem styles, der ses og produkter, de har brug for, for at skabe frisurerne”.

Med 10 år i frisørbranchen kan Admind garantere dig en IT-løsning, der er skræddersyet til dine behov som frisør:

Nem indlæsning af billede og tekst i medarbejderkartoteket Kontrolleret adgang til dine data hvor du vil Finans-, salgs- og købsmodul er funktionsklart ved levering Elektronisk fakturering er inkluderet i din løsning Opdaterede nøgletal i takt med dagens transaktioner

Annette Stahl Karlsen - Miss Stahl

36 > livet skal leves med 110 i timen…

...se flere gode grunde på Admind.dk


The Dandies

af Sassoon Academy


Tekst > Pia Finne Foto > Peter Hartley

luksuriøst

Et pitstop i hverdagen

Frisørsalonen i Stylebox er afskærmet fra den øvrige del af forretningen med en halvmur, så frisørkunderne kan have lidt privatliv.

Stylebox by Matas er et nyt koncept, hvor frisørsalonen forenes med detailhandlen – og krydres med neglebar og makeup. Konceptet har fungeret siden sommer, og allerede nu er det en succes. På hylderne i Stylebox står produkter fra mange professionelle leverandører af hårpleje- og stylingprodukter.

Stemningen er afslappet. Nogle kunder kommer ind i Stylebox by Matas for at gå til frisøren, andre skal have ordnet negle og atter andre kigger sig bare omkring for at hente ny inspiration som i en hvilken som helst anden forretning i et center.

fortæller Helle Zibrandtsen. Og det er helt bevidst, at Stylebox ligger i centrene, hvor travle kvinder let kan komme forbi.

”Vi er et innovativt detailhandelskoncept”, forklarer direktør for Stylebox by Matas, Helle Zibrandtsen, der tidligere var adm. direktør for Este­tique, indtil Matas købte kæden i foråret. Indtil videre er Estetique-butikkerne i Lyngby Storcenter og i Fields genopstået som Stylebox-butikker, i november åbnes på Frederiksberg og herefter følger Kolding Storcenter og Århus.

”De fleste kvinder har ikke megen tid til selvforkælelse i en travl hverdag. Vi giver dem mulighed for at kombinere en tur til frisøren med at få ordnet negle og få lagt en makeup, der passer til det nye look”, lyder det fra Helle Zibrandtsen, og allerede efter få måneder, fornemmer hun, at mange kvinder faktisk har brug for et luksuriøst pitstop i hverdagen. ”Og de kan godt lide samspillet, så mens de venter på at kuren virker i håret, får de f.eks. ordnet neglene eller noget andet”.

Selve konceptet har man arbejdet på nogen tid, og inspirationen kommer fra udlandet, hvor man netop ser den type butikker, der kombi­nerer salg af produkter med services som frisørsalon og neglebar. ”Matas så, der var et hul i markedet og et potentiale for at skabe noget nyt”,

Alt til håret Hylderne bugner af produkter fra alle de store mærker inden for hår­ pleje og –styling; fra Wella, L’Oréal, Bumble & Bumble, American Crew, Redken, Alterna, Moroccan Oil og mange flere.

40 > Et luksuriøst pitstop i hverdagen

Stylebox er en innovativ detailbutik, hvor man kombinerer frisørsalonen med salg af produkter, der er en neglebar og mulighed for at få lagt make-up.

Et luksuriøst pitstop i hverdagen < 41


Stylebox er en butik, hvor kunderne kommer ind og oser og henter inspiration på hylderne.

”Vi er et innovativt detailhandelskoncept”, forklarer direktør for Stylebox by Matas, Helle Zibrandtsen, der tidligere var adm. direktør for Estetique, indtil Matas købte kæden i foråret.

”Vi er en butik med et stort udvalg inden for hårkategorien, hvad enten det gælder yndlingsshampooen eller man går efter et godt tilbud. Vi kører hele tiden prisaktive kampagner. Det kan være et mærke, der den ene uge sælges med minus 20 pct. Næste uge får man måske en børste med i købet, hvis man køber et andet produkt”, forklarer Helle Zibrandtsen.

”Og det synes de faktisk alle sammen er en sjov kombination, der giver dem nye muligheder og nye in-put i deres arbejde. Kunderne kan få rådgivning på kryds og tværs, og frisøren kan afslutte sin behand­ ling med at finde den helt rigtige farve læbestift, der matcher den nye frisure”.

Overskuelighed er et af kodeordene i butikken, og således har man sammensat et menukort, der rummer alt fra den store make over til en neglebehandling, en klipning, farvning eller andet, så kunderne kan se, hvad de får for pengene.

Drop-in koncept I Stylebox kommer rigtig mange unge mennesker, og der er en klar overvægt af piger, fortæller Helle Zibrandtsen, men selv om de 15-16 årige piger er vilde med at få lavet negle, kommer der også rigtig mange modne kvinder, der søger råd og vejledning inden for hårpleje og make-up.

I øvrigt er priserne overkommelige. En total makeover med vask, klipning, styling, make-up og negle koster således 995 kr. I Stylebox er ansat en butikschef, der kommer fra Matas, tre uddannede frisører, en negleteknikker og en stylist, men Helle Zibrandtsen fortæller, at de arbejder på tværs, og at alle ansatte i butikken også står bag disken og betjener kunder. 42 > Et luksuriøst pitstop i hverdagen

Og selv om rigtig mange bestiller tid som i en hvilken som helst anden frisørsalon, er Stylebox også baseret på et drop-in koncept. ”Vi har online-tidsbestilling, men vi har også mange kunder, der kommer forbi for at se, om der er en ledig medarbejder. Det lægger konceptet også op til”.

Tlf. 97 22 33 44


Selve konceptet har man arbejdet på nogen tid, og inspirationen kommer klart fra udlandet, hvor man netop ser den type butikker, der kombinerer salg af produkter med services som frisørsalon og neglebar.

”rent markedsføringsmæssigt kan vi trække på de 1,3 mill. mennesker der er medlem af club Matas”

”Matas så, der var et hul i markedet og et potentiale for at skabe noget nyt”, fortæller Helle Zibrandtsen. Og det er helt bevidst, at Stylebox ligger i centrene, der hvor travle kvinder let kan komme forbi.

- Helle Zibrandtsen Flere steder i butikken hænger fladskærme, og i salonen findes iPads, så hvis kunderne ønsker det tages et billede, der herefter lægges ud på skærmene. ”Mange af de unge synes det er sjovt, at de kan se veninderne, og at veninderne kan se dem, og samtidig er der faktisk rigtig mange, der bruger billederne som inspiration, når de skal finde en frisure, de kan lide. Det er alt andet end lige noget andet, at se frisuren på ”rigtige mennesker” fremfor på modeller,” siger Helle Zibrandtsen. trygHeD for kunDen At Stylebox er en del af Matas-koncernen ser Helle Zibrandtsen som en tryghed for kunderne. ”Vi har en troværdighed, og kunderne har tillid til, at de kan handle hos os. Samtidig betyder det jo meget markedsføringsmæssigt, at vi kan trække på de 1,3 millioner mennesker, der er medlem af club Matas, hvor Stylebox selvfølgelig er club M Partner. Det giver os en fantastisk kommunikationsplatform og nogle rigtig gode redskaber i forhold til at få bredt kendskabet til Stylebox ud”, understreger Helle Zibrandtsen, og hun fornemmer, at kunderne er rigtig glade for, at de f.eks. optjener 44 > et luksuriøst pitstop i hverdagen

club Matas points i Stylebox, ligesom der kører specielle tilbud for medlemmerne af club Matas. I forhold til medarbejderne, mener Helle Zibrandtsen også, det er en fordel, der er en stor koncern bag. ”Det giver dem en tryghed i ansættelsen”, siger hun. På hylderne findes som nævnt praktisk talt alle professionelle mærker inden for hårpleje og –styling, og Helle Zibrandtsen fortæller, at sortimentet kan udvides yderligere, hvis der er behov for det. Hun fornemmer, at leverandørerne generelt synes, det har været spændende at være med på Stylebox-rejsen. ”Vi har et rigtig fint samarbejde med leverandørerne, og vi har kun mødt positive reaktioner på konceptet”, siger hun. På make-up siden er Stylebox eneforhandler af Smashbox, ligesom man forhandler bare Minerals, to brands, der henvender sig til hver sin kundegruppe. At der kommer flere Stylebox by Matas forretninger/saloner rundt omkring i de danske byer i løbet af den kommende tid, kan der vist ikke herske megen tvivl om. Hvor mange, det kommer til at dreje sig om, og præcist hvor de kommer til at ligge, meldes der dog endnu ikke noget ud om.

Inspired by fashion. s r e s s e r d r i a h y b d e n Desig Oatmeal & Honey, Fashionista, Your Highness – inspireret af fashion og med en fornemmelse for stil som modstår skiftende tendenser. Catwalk by TIGI’s Wash and Care linjer er blevet opdateret og forfinet, så dit hår bliver helt perfekt – hver dag. Distributed in Scandinavia by WAREHOUSE.AS Tlf: 80 88 57 49

www.WAREHOUSE.as


NYHED NYHED diaboosT med

HTX™

ØG DIAMETEREN AF HVERT ENKELT HÅRSTRÅ OG OPLEV ET FYLDIGERE HÅR. Opdag styrken ved NIOXIN DIABOOST med dokumenterede resultater, der: • Øjeblikkeligt øger diameteren af dine eksisterende hårstrå • Giver et fyldigere udseende hår og gør det nemt at kontrollere • Beskytter mod knækkede hårstrå, så håret kan vokse sig længere • Gør håret tykkere ved hårrødderne

GØR DET EKSISTERENDE HÅR TYKKERE, SOM OM DU HAR 11.000 FLERE HÅRSTRÅ*

VORES BEDSTSÆLGENDE SALONPRODUKT I USA! *Baseret på en hovedbund med gennemsnitligt 100.000 hår sammenlignet med ingen behandling.


Tekst > Pia Finne Foto > Jesper Skovlund

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Salon med stil & personlighed Maria Jacobsen har netop indrettet sin nye salon, Hair Deluxe i horsens i samarbejde med Schwarzkopf Professional, og den er ikke sort og hvid. Maria valgte helt bevidst at indrette salonen i lyse brune og cappuccino nuancer netop for at skabe personlighed og stemning.

Der er to vaskepladser i salonen – med mulighed for at indrette en tredje. Skabsarrangementet ved vaskepladserne har Maria skabt i samarbejde med Laust fra Schwarzkopf Professional. Her kan frisørerne blande farver med videre uden at skulle ud i baglokalet.

Der er masser af lys og luft i salonen. De kvadratiske ”ovenlys” er skabt af diodelys.

inventar

Camilla (t.v.), der er ansat i salonen, og Maria Jacobsen (t.h.) bag disken i den nye Hair Deluxe.

”Salonen skulle være hyggelig og afslappet og ikke for fin. Og så er det vigtigt for mig, at alle føler sig tilpas, hvad enten det er gymnasiepigen eller pensionisten, der kommer ind ad døren”. Det siger Maria Jacobsen, der netop har opbygget Hair Deluxe i Horsens – for anden gang trods sine kun 27 år. Den første salon købte og indrettede hun, da hun som 23-årig valgte at blive selvstændig efter at være blevet uddannet hos Brobjerg Centrets Frisør og have arbejdet der et års tid. ”Min far så nogle lokaler, som han mente, jeg skulle kigge på i Horsens, hvor jeg kommer fra, og de lå perfekt. Så selv om det egentlig ikke var planlagt, blev jeg selvstændig i 2009 – trods krisen og de dårlige tider”, fortæller Maria. 48 > Salon med stil & personlighed

Lokalet hun overtog dengang lå på et helt nybygget lille butikstorv, så Maria tog kontakt til Schwarzkopf Professional, der hjalp med at opbygge en salon fra bunden lige fra markering af, hvor vand og el skulle være til selve indretningen. Nu fire år efter overtog Maria 1. september et større, 120 kvm. nybygget lokale på samme torv, hvor der ligger 5-6 specialforretninger og en Rema 1000, og endnu engang har Schwarzkopf Professional været med helt fra den spæde begyndelse.

ramte bredt. Allerede nu har hun fået masser af positiv respons. ”Jeg vil have, at kunderne føler sig godt tilpas, også hvis de skal vente en smule, og faktisk har vi haft flere kunder, der smilende siger, at næste gang vil de komme i god tid, for der er så hyggeligt at sidde i venteområdet”, fortæller Maria også med et smil, for hun har opnået præcis det, hun ville. Og selv om Maria startede sin selvstændige frisørkarriere i en krisetid, er det gået rigtig godt.

Startede som selvstændig i en krisetid ”Vi ligger 3-4 km fra Horsens Centrum, og godt 80 pct. af de kunder, der kommer i salonen, kommer fra nærområdet”, fortæller Maria, og netop derfor var det så vigtigt for hende, at salonen med sin indretning

”De første otte måneder stod jeg alene, men så måtte jeg have én til at hjælpe mig. Nu har vi dobbelt så meget plads, ventelisterne er ved at være for lange, og jeg arbejder alt, alt for mange timer, og kommer sjældent hjem til tiden, så tiden er ved at være inde til igen at ansætte en frisør”, fastslår hun.

8 stk. betjeningspladser 8 stk. pumpestole

kr. 46.000 kr. 24.000

1 stk. receptionsdisk 1 sæt skabsarrangementer 1 sæt udsugning

kr. 15.000 kr. 14.000 kr. 19.000

Pris i alt, excl. moms

kr. 118.000

Masser af lys, luft og rum I den nye salon findes otte behandlingspladser, der står fordelt i rummet, og der er indrettet to vaskepladser med mulighed for at etablere en tredje. Lys, luft og rum var kodeord for Maria, men samtidig er venteområdet med kaffebar, hvor kunderne kan lave sig en kop kaffe, afskærmet, så de kunder, der er i gang med at blive behandlet ikke sidder til skue hverken udefra gaden eller fra venteområdet. Disken er også fremstillet af Schwarzkopf Professional, og står med ind­byggede diode­lys, der skaber et spændende udtryk. Til at bryde Salon med stil & personlighed < 49


HÅRFARVE

på basis af Argan Oil

Maria udtaler at salonen er utrolig nem at have med at gøre.

rummet har Maria fået specialfremstillet en stor, kvadratisk reol på hjul, hvor der kan stå produkter på alle fire sider. ”Dels sælger den produkter, som den står midt i salonen, og dels afskærmer den i forhold til vaskepladserne i respekt for de kunder, der gerne vil sidde i fred og få vasket håret”, fortæller Maria. Som nævnt er alt indretning sket i samarbejde med Schwarzkopf Professional. ”De stod for indretningen af min første salon, og jeg var ikke et sekund i tvivl om, at det også var dem, der skulle stå for indretningen af min nye salon. Jeg er tryg ved det, de laver, og de gør alt, hvad de kan, for at hjælpe”.

Venteområdet har Maria indrettet så det er hyggeligt og rart, og så kunderne selv kan hente sig en kop kaffe.

begge saloner er således blevet indrettet helt fra bunden. ”Jeg besøgte laust Klemmensen hos Schwarzkopf Professional med en arbejdstegning over lokalet, og han hjalp med at tegne vandrør og elektriske stik ind, for det er faktisk ret vanskeligt at overskue, hvor mange stik man skal bruge”. Fordelen ved at indrette salon nr. 2 er jo, at de småfejl, der var i den første salon, kan rettes nu.

UDEN AMMONIAK UDEN PARFUME UDEN PPD

en Hyggelig atmosfære Da det rå lokale stod med de rigtige stik med videre, kom tiden til det sjove, nemlig at vælge inventar og skabe en indretning, og Maria valgte ikke at indrette salonen i sort/hvid men i stedet at male væggene sandfarvede og at inventaret skulle stå i en smuk cappuccino. ”Faktisk ville jeg have valgt en lysere brun tone, men laust rådede mig til at vælge den cappuccino, så der opstod en kontrast i forhold til det helt lyse trægulv. Og det er jeg super glad for i dag”, fortæller Maria. rundt om spejlene ved behandlingspladserne ses små diodelys, der matcher lysene i disken, og lyset i loftet er leD-lys lagt i store kvadrater, så det ligner ovenlysvinduer. Hertil kommer naturligvis spots. Og Maria Jacobsen er fantastisk glad for sin nye salon.

Den kvadratiske og flytbare reol midt i rummet har Maria fået specialbygget, så den kan rumme produkter på alle siderne, og samtidig skærme af, så kunderne ved vasken får lidt privatliv.

”Den er super lækker, den ser brandgodt ud, men vigtigst af alt, er, at den er utrolig nem at have med at gøre”, siger hun. ”Tidligere havde vi hvidt højglans inventar, der skulle tørres af hele tiden. Det skal vi ikke på samme måde her, samtidig har vi fået installeret udsugning også fra Schwarzkopf Professional, og den er placeret, så vi bare gør tingene meget mere effektivt nu”, fortæller Maria. Sidst har Maria i samarbejde med laust fra Schwarzkopf Professional skabt et skabsarrangement ved vaskepladserne, hvor frisørerne kan blande farver med videre. ”Vi skal ikke længere ud i baglokalet, og det er super fint. Vi kan stadig have kontakt til kunderne, og de føler ikke, vi lusker ud bagved og laver noget, de ikke må se”, siger Maria med et smil. Maria har ikke planer om flere saloner, til gengæld er hendes ambition at være en chef, der er til stede. ”Jeg er ikke interesseret i at være chefchef. Jeg vil være en del af teamet. Det, mener jeg, er vigtigt for arbejdsmiljøet, og et godt arbejdsmiljø skaber en god atmosfære, og det kan kunderne mærke…” 50 > Salon med stil & personlighed

Disken er fra Schwarzkopf Professional og har indbygget diodelys. Som resten af inventaret står den i en smuk brun nuance, der giver et flot modspil til det lyse gulv.

Q hair.dk

Tlf. 44 94 34 00


Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Hanne Svejgaard

50 års jubilæumsfestival med

Toni&Guy og ICON Hairspa ICON Hairspa var sammen med 110 danske frisører med til fejre Toni&Guy’s 50 års jubilæumsshow i Knebworth Park nord for London. Et gigantisk arrangement med store internationale topartister og næsten 100 modeller, som var præsenteret på den ekstravagante catwalk. Et show, hvor Toni&Guy præsenterede den nyeste hårmode i form af utallige klip­ ninger og farvninger.

Den nye 50/50 kollektion fra Toni&Guy.

Den australske rapper og model Iggy Azalea kickstartede et fantastisk show i London.

De danske frisører, Anker Geertsen (3.t.v.) og Jan Christensen (3.t.h.) til Toni&Guy showet.

Den store finale med alle modeller og Toni&Guy backstage teamet på scenen.

Avantgarde frisurer prægede den lange catwalk.

Et 50 års jubilæum må siges at være noget af en begivenhed. Men helt specielt er det dog, at frisørkæden samt produktfirmaet stadig er privat­ejet af den samme velrenommerede frisør Toni Mascolo. Toni Mascolo er nemlig én af de to legendariske frisører som startede frisørkæden Toni&Guy helt tilbage i 1963. Toni&Guy afholder hvert år deres Mainstage Show, hvor de vanen tro frigiver deres årlige kollektion. I år havde Toni&Guy så valgt, at lade Mainstage Showet danne rammen om jubilæumsshowet, hvilket blev en stor succes! Jubilæumsarrangementet var blandt andet inspireret af de forskellige hår­ trends, der har hersket i modebilledet gennem de sidste 50 år, samt af de traditioner, der hører en festival til. Ud af de forskellige temaer blev der skabt nogle ikoniske catwalklooks med smukke avantgarde opsætninger. Den nye kollektion ”50/50” fra Toni&Guy blev tilligemed præsenteret ved Mainstage showet, og var en smuk præsentation af nutidige og brugbare frisurer og farver. Ydermere gav kollektionen et indblik i, hvilken nyskabende og sensationel kurs, som Toni&Guy brandet vil tage i fremtiden. 

52 > 50 års jubilæumsfestival med Toni&Guy og ICON Hairspa

50 års jubilæumsfestival med Toni&Guy og ICON Hairspa < 53


Tekst > Louise Klitgaard Foto > Peter Hartley

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Jesper Buch er meget fascineret af dette års Essential Looks kollektion.

Schwarzkopf Professional Essential Looks 2013

Schwarzkopf Professionals farveekspert, Lene Øxenholt, der er kreativ chef.

Fra kollektionen Construct.

Model fra kollektionen Suitgirls.

De færdige modeller og Team Buch.

Schwarzkopf Professional var igen på banen med deres årlige Essential Looks show, der blev afholdt på Flæsketorvet i København. Jesper Buch var som altid veloplagt og præsenterede sammen med Team Buch, der består af Wicki Buch, Stella Reinholdt, Peter Nielsen og Rasmus Højfelt, de 4 kollektioner i Essential Looks: ‘40s Retro, Construct, Punkettes og Suitgirls.

De smukke farver blev gennemgået af Schwarzkopf Professionals kreative chef, Lene Øxenholt, og Jesper Buch fastholdt, at det er vigtigt, vi går ind til nye emner med en positiv indstilling. “Jeg har en konkurrence, der går ud på, at det mest negative ord jeg må sige, er “interessant”. Det gælder nye frisurekollektioner, designs, mennesker og det gør min hverdag en hel del nemmere!”

Til showet var forarbejdet lavet - dvs. modellerne var farvet med Igora Royal, og der var således masser af tid til at klippe og style de i alt 12 modeller.

Et dejligt positivt syn, som leder videre til at kigge på Essential Looks bogen 2013 med nye øjne. En farverig aften i bedste Schwarzkopf Professional-ånd.

54 > Schwarzkopf Professional Essential Looks 2013 på Vesterbro

Model fra kollektionen ‘40 Retro.

Team Buch i forgrunden og modellerne i baggrunden.

Fra kollektionen Punkettes.


EQUIVOCAL af BUCH

EQUIVOCAL skal inspirere og deles med andre. Kollektionen skal illu­ strere vores fællestræk og forskelligheder som individer og mængde. Del den, bliv inspireret og videreudvikl den så den passer til netop din stil, kontekst og fortolkning. Hår: Jesper Buch, Wicki Buch og Stella Møller Foto: Anders Bøgild


Se flere billeder på hairmagazinE.dk

Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

VindertUr til

MEXICO

Direktør i Danhair Ditte Zuschlag (t.h.) afholdte to konkurrencer; en sælgerkonkurrence, der blev vundet af salgskonsulent Janne Kongsbøg (t.v.) fra Danhair og en konkurrence blandt Danhairs kunder. Den vandt Annette enghof (i midten) fra Salon enghof i roskilde. begge vandt de en tur til Mexico.

Der VAr FeST OG FArVer I cAncun I MexIcO, DA DAnHAIr TOG TIl FArOuK SySTeMS InTernATIOnAle KOnFerence. MeD PÅ Turen VAr AnneTTe enGHOFF FrA SAlOn enGHOFF I rOSKIlDe, Der VAr Den HelDIGe VInDer AF en KOnKurrence DAnHAIr HAVDe uDSKreVeT.

Dygtige frisører fra hele verden viste, hvad de kunne på scenen. Der var fest og farver på scenen til Farouk Systems konference på Moon Palace i cancun i Mexico.

Tre skønne dage i cancun i Mexico med masser af fest og latinamerikansk stemning. Hvem kunne ikke drømme om det? For Annette enghoff fra Salon enghoff i roskilde blev det en realitet, da hun blev den heldige vinder af DanHairs konkurrence, hvor første præmien netop var en tur kvit og frit til det luksuriøse Moon Palace med tre dages fest og farver. Anledningen til festen på Moon Palace var Farouk Systems internationale konference for sine distributører, teknikere og show frisører, hvor ikke mindre end 4.000 mennesker fra hele verden deltog. 58 > Vindertur til Mexico

Således var salgskonsulent fra DanHair Janne Kongsbøg samt direktør i DanHair, Ditte Zuschlag også med på den forrygende tur. to konkurrencer ”Jeg valgte at holde to konkurrencer; en sælgerkonkurrence, hvor vinderen var den sælger, der i en bestemt periode havde solgt flest keramiske glattejern og føntørrere fra Farouk Systems; den vandt Janne, og en konkurrence blandt de frisører, der havde købt produkterne; den vandt Annette”, lyder det fra Ditte Zuschlag. Om baggrunden for

konkurrencen fortæller Ditte: ”Jeg vil rigtig gerne vise de danske frisører, hvor stor Farouk Systems faktisk er, og ved at lave konkurrencen, fik jeg en uvildig frisør med, der efterfølgende kan fortælle sine kollegaer om oplevelsen”. fest fra fØrste færD ”lige fra vores fly satte hjulene på landingsbanen var der fest”, fortæller Ditte Zuschlag. Allerede den første aften blev der således holdt en velkomstfest med et stort og spektakulært show. ”Dagen efter stod

frisører fra hele verden bag et fantastisk show under overskriften “Hair of the World”, hvor der blev vist såvel smukke opsætninger som flotte farver og med masser af fart og tempo”, fortæller Ditte Zuschlag. Den sidste dag i cancun blev alle sejl sat til. I løbet af dagen var der workshops og ”look and learn”-seminarer, og dagen sluttede med en storslået gallamiddag samt uddeling af awards. Også Annette enghoff havde en forrygende tur. ”Allerede fra første færd i Kastrup lufthavn var stemningen god”, fortæller hun, og tilføjer, at Moon Palace i sig selv var Vindertur til Mexico < 59


Annette enghoff var imponeret over, hvordan arrangementet løb ad stablen. ”Med masser af shows og med stor respekt for frisørfaget”, fastslår hun, ”og så kan man sige meget om amerikanerne, men at lave show, det kan de”, tilføjer Annette med et smil.

”Selve arrangementet er for en stor dels vedkommende fest og farver, men der er masser af inspiration at tage med hjem, både for mig og for Annette som frisør”, fastslår Ditte, der slutter af med at fortælle, at når Farouk Systems konferencen holdes igen om to år, er det planen at give flere danske frisører muligheden for at få den forrygende oplevelse.

Sidst fortæller hun, at Gallaaftenen var noget helt specielt. ”Farouks medarbejdere havde arbejdet hårdt på at skabe et meget underholdende show i smukke omgivelser, og da vi atter satte næsen hjemad, var vi mætte af oplevelser”. 60 > Vindertur til Mexico

”Vi vil udbyde turen til vore kunder, og samtidig vil jeg tage en række medarbejdere med, så de også kan få den rigtige fornemmelse for Farouk Systems”.

Du kAn enTen sige nej Til nye kunDeR, elleR ja Til nye meDARBejDeRe

Ditte Zuschlag har selv deltaget på Farouk Systems konferencer igennem de 20 år, Danhair har forhandlet produkterne, og hun ser det som en stor inspirationskilde.

Danmark’s største jobportal i frisørbranchen: FRISORJOB.DK hjælper dig nemt, hurtigt og effektivt med at finde kvalificeret arbejdskraft. Vi har hjulpet mere end 700 frisørmestre med at finde den helt rigtige medarbejder.

en kæmpe oplevelse. ”Det var et imponerende hotel; kæmpe stort og professionelt”, siger hun, og så undgår man jo ikke, at der er masser af smil og latter, når 4000 frisører er samlet på ét sted.

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL

Vinderen Annette enghof, Farouk Shani, Ditte Zuschlag og Janne Kongsbøl

På FRisORjOB.Dk kan du ved at købe en stillingsannonce: Søge efter en medarbejder, sælge din salon eller finde en elev.

Ring nu til louise klitgaard på tlf. 88 80 72 73 og hør nærmere.

Inspiration og masser af energi kunne de tre danskere tage med hjem fra Mexico.

JULE

AKTION

01.11. TIL 15.12.2013 oyal

uge R

00 Ro

HD 39

e Star

00 Bu

HD 39

m

ck Gla

00 Bla

HD 39

Hos alle deltagende grossister. Så længe lager haves.

ST ARDUST LIMITED EDITION

25%

RAB

AT

ved h den envisn in ne a nno g til nce

GERTSSON TRADING AB / TEL. +46 (0) 430-541620 W W W. J A G U A R - S O L I N G E N . C O M


naturlige farvenuancer Wella Professional introducerer color.id, der giver frisører mulighed for at skabe de smukkeste, naturlige farveresultater. Frisørerne kan skabe de nyeste styles med et resultat, der er perfekt, unikt og naturligt – hver gang Sofistikerede ingredienser nye cHI Keratin produkter fra DanHair. Disse skønne nye plejeprodukter kan omdanne det mest medtagne hår til et sundt, smukt og blankt hår. De sofistikerede ingredienser reparerer og beskytter håret og tilfører keratin, som omgående giver håret elasticitet og reparerer spaltede spidser.

Lige til at skylle ud De nye Affinage skyllefarver fra Salonsupport.dk ”cOlOur DynAMIcs”, er en kollektion med 12 ”crazy” skyllefarver, der kan forvandles til pastelfarver! Datem Plus teknologi giver et smukt, intenst og ensartet resultat.

FX Pro

light pink

haircarE HVAD enTen HÅreT SKAl KrølleS eller GlATTeS, er Der nye PrODuKTer PÅ MArKeDeT. Men FreM FOr AlT HAnDler DeT OM AT Kunne HJælPe KunDen MeD AT FÅ eT SunDT OG VelPleJeT HÅr; MeD SAlOnbeHAnDlInGer SÅVel SOM MeD PrODuKTer KunDen KAn Købe MeD HJeM.

Styling nu viser Salonsupport.dk tre Moroccanoil nyheder. Heat Styling Protection, Styling Gel og Molding cream. Produkterne fungerer til alle hårtyper. Pris 159 – 219 kr.

Silke produkter DanHairs nye bioSilk produkter til skandinavisk hår er en unik blanding af silkeproteiner og volumen med bl.a. risproteiner, der løfter hårrødderne og giver håret vitalitet, fylde og glans uden at tynge. Serien omfatter Shampoo, conditioner, root lifter, Styling Foam samt en fantastisk Texturizing Powder.

• Suveræn japansk rustfrit stål • Lyserød •“Sværd“ klinge for effektiv klipning • Kuglelejesystemet sikrer let bevægelse til saksen • Ergonomisk design • Str. 5”,5,5”u. 6“

Slut med kruset hår Supreme Keratin fra Schwarzkopf Professional gør det af med kruset, ustyrligt og medtaget hår! Supreme Keratin er en unik behandling, som giver et blankt, styrket og sundt udseende hår. Salonbehandlingen følges op med hjemmeplejeprodukter.

Plej din hårfarve TIGI, der forhandles af Warehouse er på markedet med TIGI catwalk shampoo og conditioner specielt designet til at pleje hårfarve. I serien findes Oatmeal & Honey - en plejende shampoo til tørt og ødelagt hår, your Highness Volume shampo & conditioner til fint, livløst hår og Fashionista Violet shampoo og conditioner til blond hår.

Feel like a Celebrity Schwarzkopf Professional lancerer OSiS+ Session label serien, og det gælder stylingprodukter hentet direkte fra catwalken. De fem produkter giver perfekte resultater, men forbliver usynlige i håret og garanterer uendelige stylingmuligheder og fantastiske looks – håret får ganske enkelt et lækkert touch af celebrity. Pris 149 kr.

Høj kvalitet Colomer Denmark relancerer ny d:fi der består af 9 produkter af høj kvalitet med tiltrækkende dufte, som alle vil opmuntre til at eksperimentere med frisuren. I serien findes de populære d:sculpt og d:struct. Men serien byder også på extreme Hold Styling cream, Volume Powder, Volume crème, reshapable Spray, Hairspray, Daily Shampoo & Daily conditioner.

nu i Danmark Verdenssuccesen O&M lanceres nu i Danmark af ICon Hairspa. O&M er en lille eksklusiv serie, der består af 18 nøje udvalgte pleje- og stylingprodukter i unikt design. Serien har vundet adskillige priser for bedste produkt inden for både pleje- og stylingprodukter.

62 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Spørg din forhandler eller sælger Info-Tel.: 21 23 00 59 www.haaro.eu


Gold ICon Hairspa lancerer nu Smoothing creme fra GOlD. Produktet har en udglattende effekt baseret på en lækker cremeformel, som efterlader håret smukt, udglattet og smidigt hele dagen. Håret bliver skinnende blankt og kruser ikke. Indeholder uV filter samt varmebeskyttelse. Pris 176 kr.

Cool blonde Salonsupport.dk er klar med Affinage cool blonde Illuminator, der neutraliserer gyldne toner, opfrisker lyst, gråt eller hvidt hår og har uV filter, der beskytter håret.

Joewell Liiberty Hjælp i julen Julen nærmer sig og i den forbindelse sælger Schwarzkopf Professional julegaveæsker med lækre hårprodukter. For hver solgt æske donerer Schwarzkopf Professional kr. 5,- til ”Shaping Futures”, et projekt, som hjælper unge mennesker i fattige dele af verden med at uddanne sig til frisører, så de kan få en bedre fremtid.

Den næste generation ICon Hairspa lancerer O&M lIQuID ccT cOlOrS i Danmark - O&M’s næste generation af semipermanente skyllefarver. Den innovative gelformel indeholder ikke ammoniak og fås i 28 levende og glansfulde toner, som fremhæver hårets naturlige blanke farve og virker dækkende på gråt hår.

Dristigt og personligt Salonsupport.dk præsenterer 6 nye, intense nuancer i Davines A new colour-serien, der giver mere dristige og personlige resultater. Med den nye ammoniakfri Pure colour familie, bliver A new colour mere fleksibel og kreativ. Pure colour kan bruges ren på afbleget eller lysnet hår for at opnå intense farveresultater eller de kan fortyndes for at lave pastelfarver.

ny styling reF colour Styling Powder fra Qhair er en helt ny form for styling. Den giver både sjove effekter og giver mega volumen, og den findes i 6 farver.

Højglans letvægts spray Sebastian Shine Shaker og Texture Maker fra Wella Professional er to spændende nyheder. Shine Shaker er en højglans letvægts spray, der giver en spejlagtig og strålende glans med finishing effekt, mens Texture Maker giver alsidig og fleksibel tekstur med mat finish og medium hold for at skabe looks med struktur.

Joewell Liberty Flex med bevægelig tommelfingerring

Svanemærket ZenZ Finishing Hair Spray fra DanHair, er en Svanemærket hårlak uden parfume eller silikone. Den giver håret et naturligt og glansfuldt udseende med et stærkt hold. Øjeblikkelig make-over ICon Hairspa er klar med en nyhed fra label.m POWDer PInK SPrAy. Sprayen giver de flotteste blide pink nuancer, eller man kan skabe frisurer med dramatisk farve som set på catwalken. Den er let at spraye i håret, tørrer hurtigt og giver øjeblikkelig forvandling. Pris 168 kr. Joewell

Crush Cosmobell lancerer nye produkter i crush-serien med en multivitaminblanding i produkterne, som giver næring, beskytter, tilfører fugt og styrker håret. blandt nyhederne er saltvandsspray, glansspray og tørshampoo med mild duft af melon og blåbær.

Liberty Control med fast tommelfingerring

Up Front og oh bee Hibe bed Head, der forhandles af Warehouse er klar med to nye stylingprodukter; up Front og Oh bee Hive. up Front er en rockin’ Gel-Pomade, der kan skabe den moderne rockabilly style, mens Oh bee Hine er en Matte Dry Shampoo, og en lille smule af 60’erne i en skinnende dåse.

hhv. lyseblå og pink

nye produkter nu kommer de nye Style Masters produkter fra revlon Professional lanceret af Colomer Denmark. Serien består af Style Masters curly Shampoo & conditioner, Smooth Shampoo & conditioner og Volume Shampoo & conditioner 64 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Spørg din forhandler eller sælger Info-Tel.: 21 23 00 59 www.haaro.eu


Tekst > Pia Finne

Sådan giver du salonen

Det behøver ikke koste kassen at friske salonen op, så den står skarp og klar til det nye år. Vi giver gode tips til, hvordan man kan lave en mini-makeover.

Ideer til at sk abe stemning i salonen Blomster: En smuk buket blomster i receptionsområdet skaber en varm fornemmelse og byder velkommen på fin vis. Blomsterbuketterne kan købes, men man kan også sagtens skabe sine egne. Det giver et endnu mere personligt præg. Og det koster ikke så meget. Puder: Skab liv på en kedelig sofa med puder i klare farver. Har du ikke et farvetema i salonen, kan du jo lige så godt vælge en farve eller et mønster, der fanger kundernes opmærksomhed og bliver et samtale­ emne i salonen. Eksempelvis har Christian Lacroix designet nogle vilde puder for Tricia Guild… Forfriskninger: Hvad enten man serverer varme eller kolde drikke, gå efter nye krus og glas. Måske kan du få printet dit logo på krusene? Det er der mange muligheder for i dag, eller man kan vælge at satse på et farvetema. Blandt de mange virksomheder, der kan printe logo på krus er vistaprint.dk, logokrus.dk, firmahaver-deluxe.dk med mange flere. Men hvad enten krusene er hvide, farvede eller mønstrede er det super vigtigt, at de er rene – der findes ikke noget værre end gammel læbe­ stift eller kafferester på kopperne!

Har man ikke hverken tid, penge eller overskud til at nyindrette eller renovere sin salon, er det måske tid til en mini-makeover? Det er trods alt ofte detaljerne, der gør det største indtryk. Ved at sætte fokus på detaljerne, er der rigtig mange måder, hvorpå man kan tilføre salonen lidt farve eller skabe et fokuspunkt, og det behøver ikke slå bunden ud af budgettet. Det er de små detaljer, folk ser og husker, og det er dem, der kan skabe stemningen i salonen. Det er også detaljerne, der er med til at afgøre, om en kunde føler sig glad og tilfreds ved at være i salonen – og endnu mere vigtigt – om de kommer igen. Og synliggør man de små detaljer, og sørger man for at salonen er super ren og ryddelig, kan man sagtens gemme de store renoverings­ opgaver til en anden dag. 66 > Sådan giver du salonen nyt liv

En lille snack behøver ikke koste alverden, men kan faktisk gøre en forskel. Et lille stykke chokolade, en småkage eller en lille skål nødder vil få kunden til at føle sig speciel. Lys: Duftlys i vaskeområdet og ikke mindst på toiletterne vil give en god stemning. Og såvel som de dækker over mindre behagelige lugte, giver de salonen en mere hjemlig fornemmelse. Får du dit logo printet på lysene, kan du vælge at give dem til gode kunder som en speciel gave. Blandt dem, der kan levere lys med logo er www.detailreklame.dk Sørg desuden for at opdatere magasinerne og bøger på bordene. Iturevne sider og gamle numre kan give et indtryk af ligegyldighed. Billeder: Skab et kunstgalleri for lokale kunstnere eller brug usædvanlige plakater. De kan forvandle en væg til et statement, blive samtale­emne og være interessant for kunderne at kigge på.

HAIR PASSION IS A WAY OF LIFE. SHARE IT. Wella Professionals-frisører vil bruge deres erfaringer og viden til at gøre en forskel for udsatte unge i Brasilien. Det globale samarbejde mellem Wella og UNICEF – WELLA-UNICEF MAKING WAVES - har til formål at give udsatte unge i Brasilien en frisøruddannelse og dermed en chance for at skabe sig en bedre fremtid. Du kan også være med. Vil du vide mere, kan du kontakte din lokale salgsrepræsentant fra Wella eller besøge www.wella.com/wella-unicef UNICEF fremmer hverken varemærker, tjenester eller produkter.


Static af SACO

< 69


Tekst > Anders Sørensen Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Davines show med det utrolige Allilon team

Her ses Katrine Larsen (t.v.) og Sanne Bidstrup (t.h.) fra Salon SUKA på en af de mindre scener.

Den internationale anerkendte stylist Pedro fra Allilon.

Over 170 deltagere var mødt op i Øksnehallen til Davines’ show lørdag aften.

Den internationale anerkendte stylist Jay fra Allilon.

Madeline Murphy (i midten) kom på scenen, og forklarede detaljerne omkring de benyttede farver.

Salonsupport.dk havde inviteret til en aften i Davines’ tegn. Der var flere anerkendte danske frisører tilstede i Øksnehallen, som viste teknikker og kreative opsætninger. De arbejdede på små scener, så publikum havde mulighed for at se frisørerne arbejde på helt tæt hold. Mogens Sonne og Mette Zimmer fra ZIMMER:SONNE deltog også i showet, ligesom Patrick Elsgaard og Claus Rasmussen fra FRISØR C gav deres bud på kreative frisurer og opsætninger.

Der blev vist teknikker på allerhøjeste niveau og uddelt utallige gode råd, da de to fantastiske stylister fra Allilon gik på scenen. For at alle kunne se detaljerne havde Davines opsat to storskærme hvorpå publikum kunne følge med. Jay fortæller publikum at de endelig skal stille spørgsmål. “Det er misforstået, at bare fordi man har været i faget i 10 - 20 år, så bør man vide alt” forsatte han. Dermed var isen brudt og publikum stillede spørgsmål til de to eksperter.

Davines havde fået deres franske kemiker til at komme til Danmark og blande shampoo under showet. Det gav de fremmødte mulighed for selv at vælge, hvilken essentiel olie med duft de ville have i deres shampoo. En sjov happening, som understregede bæredygtigheden i Davines’ produkter.

Sidst, men ikke mindst handlede showet om tekstur og strukturer og mere avantgarde frisurer. Jay fortæller: “Mange er bange for at arbejde med kunder, der har eller ønsker meget tekstur i sit hår. Det er ærgerligt, fordi der er rigtig meget potentiale i det. Det bedste resultat opnås med frihånds-teknik, hvilket kræver meget øvelse at mestre til perfektion”. Jay arbejder med en model der har meget tekstur i frisuren.

70 > Davines show med det utrolige Allilon team

Davines gav publikum mulighed for selv at vælge duft til deres shampoo.

Backstage ved Davines showet.

Den smukke model med det smarte færdige look.

Den store finale, hvor alle modellerne præsenterede det færdige resultat.


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Louise Klitgaard Foto > Hanne Paludan

Young to fabulous 40 med Wella

Betty Christoffersen (i midten) der gør sin model klar backstage.

Paw Henriksen der også var hårmodel.

300 frisører fra hele norden fløj til Stockholm for at tilbringe en weekend i Sebastians FEARLESS ånd, og opleve Urban Explorer kollektionen – og de fire byer Berlin, Shanghai, Saõ Paulo og San Francisco – helt tæt på. Søren Rasted fra Aqua på keyboard. Kristian Berthelsen (t.v.) med sin model og Hasse Kliim der har fået fornøjelsen af at klippe cykelrytteren Brian Holm.

Færdig model med Illumina hårfarve. Syv af de færdige modeller der allerede i begyndelsen af aftenen blev fremvist.

Der var ingen begrænsninger for farver, styling, kendisser og sød musik da Wella inviterede 125 frisører indenfor i deres studie i Brøndby. Udover fire af branchens dygtigste frisører, herunder Betty Christoffersen fra Saco, Stine Höppner, der er Wella capability trainer, Kristian Berthelsen fra Mr. & Mrs. og Hasse Kliim fra Moreteasir havde Wella også sørget for underholdning og stemningsmusik til de mange fremmødte frisører. Søren Rasted fra det tidligere Aqua optrådte med sit keyboard, og den gode stemning blev derfor allerede fra starten fastlagt. Også skuespil­ leren Paw Henriksen og cykelrytteren Brian Holm havde Wella fået til at optræde som hårmodeller. 72 > Young to fabulous 40 med Wella

Stine Höppner, der er Wella capability trainer (t.v.) og Betty Christoffersen fra Saco (t.h.)

Under showet blev der vist smukke modeller og både Betty, Stine, Kristian og Hasse var enige om, at Brilliance Leave-in Mousse fra Wella var perfekt, når det kom til farve til de +40 mænd - så længe man ikke nævnte ordet farve men mousse! Det giver både flotte resultater, og skaber mersalg i salonen. Aftenen var præget af stor faglig viden og med et stort fokus på klippe­ teknikkerne samt farvesammensætningerne, der blev anvendt på de mange modeller, kunne man som frisør kun gå hjem med en bagage fuld af ny inspiration til salonens unge samt de lidt ældre kunder. Modellen var et kreativt indspark fra Hasse Kliims og Kristian Berthelsens side.


Björn Axén 2013 kollektion


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Louise Klitgaard Foto > Jesper Skovlund

HH Simonsens 10 års jubilæumsfest

Claus Nissen der er medejer af HH Simonsen fortalte om HH Simonsens historie.

Medejer af HH Simonsen Hans Schmidt.

Stig Jensen præsenterede kontorholdet bag HH Simonsen.

De Skøre Tjenere sørgede for at fylde godt på frisørerne.

Medejer af HH Simonsen Lisbeth Simonsen.

Medejer af HH Simonsen Stig Jensen.

Udover mad og underholdning var der også plads til musisk optræden.

Der var ingen tvivl om, at de i alt 152 frisører havde en god aften.

En fest i down-to-earth stemning med fokus på hygge og sjov var rammerne for HH Simonsens 10 års jubilæumsfest. Både HH Simonsen og deres kunder var inviteret til at fejre HH Simonsens jubilæum, der netop i år runder 10 år.

Aftenen startede ud med en velkomsttale af de 4 ejere, Claus Nissen, Stig Jensen, Lisbeth Simonsen og Hans Schmidt, der indviede kunderne i de fremtidige planer, og frisørerne fik derfor en rigtig fin indsigt i firmaet som helhed.

Claus Nissen, der er medejer af HH Simonsen, var meget tilfreds med aftenen, og udtalte ”vi havde en fantastisk aften, og fik talt med vores kunder i en noget mere afslappet atmosfære end vi er vant til. Der­udover fik vi fortalt endnu mere om, hvem vi er, og hvad vores bag­ grund var, for at starte HH Simonsen tilbage for 10 år siden”.

De Skøre Tjenere, som underholdningen kaldte sig, serverede vin til gæsterne, og underholdte med jokes og sjove kommentarer. En perfekt kombination af hygge, humor og afslappet stemning, hvor de i alt 152 frisører fik talt om løst og fast – både privat og professionelt.

76 > HH Simonsens 10 års jubilæumsfest

Alle havde til jubilæet mulighed for at få taget billeder - f.eks. af salon teamet.

Medejer af HH Simonsen Claus Nissen.


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Louise Klitgaard Foto > Jesper Skovlund

Schwarzkopf Professional åbningsshow i topklasse

Alle de 25 færdige modeller stillede op i slutningen af showet.

Emil Thorup, som er kendt fra diverse tv-programmer som konferencier.

Jesper Buch præsenterer og Wicki Buch retter det sidste til på sin model.

Wicki Buch retter det sidste til på sin model. Et gennemtænkt show med omkring 400 fremmødte frisører i Herning.

Jesper Buch og hans team lagde ud med et brag af et åbningsshow til Schwarzkopf Professional show til Hair Trend Messen i Herning! Team Buch består, udover Jesper Buch, af Stella Reinholdt, Wicki Buch, Rasmus Højfeldt og Peter Nielsen, der alle gjorde deres ypperste for at gøre showet til den succes det var for de omkring 400 fremmødte frisører. Showet var gennemført ned til mindste detalje og Jesper Buch, som efterhånden er en garvet herre i faget, beskriver det som noget af det mest gennemførte og professionelle han nogensinde har været med til. Showet var lavet ud fra Schwarzkopf Professionals Essential Looks kollektion, som er opdelt i kategorierne ´40s Retro, Construct, Punkettes og Suit Girls. Ud fra disse kategorier var looksene opdelt i catwalk 78 > Schwarzkopf Professional åbningsshow i topklasse

look og salonlook i både kort, mellem og langt hår. Til showet var der 25 færdige modeller, der var et miks af piger og drenge. Modellerne blev færdigklippet og færdigstylet på scenen. Jesper Buch udtaler efter showet: ”Vi havde arbejdet med at få stablet dette show på benene i 5 måneder – resultatet synes jeg blev fantastisk! Da vi var færdige med showet havde vi i Team Buch gåsehud over så godt det var gået!”. Jesper Buch er som Schwarzkopf Professionals nationale ambassadør bl.a. ansvarlig for at undervise frisører i kollektionen Essential Looks. Et show der viste at kombinationen af Schwarzkopf Professional og Team Buch er det helt rette match. Stella Reinholdt (t.h.) er en del af Team Buch, og har flere gange været med til shows med teamet.

Jesper Buch som er Schwarzkopf Professionals nationale ambassadør.


Tekst > Pia Finne Foto > Peter Hartley

Alle Colomer Danmarks produkter er linet op i showroom’et. Det gælder Revlon Professionels sub brands; Style Masters, Nutri Colour Cream, NMT Revlonissimo, Young Colour Exel, Equave og Interactives samt d:fi, American Crew, Orofluido, Uniq One og Alterna.

Vi satser bredt

”Vi spænder bredt. Netop derfor har vi faktisk ikke været så hårdt ramt af krisen”. Det fortæller sales manager i Colomer Denmark, Allan Nielsen.

Kurser og samarbejde med frisørerne prioriteres højt hos Colomer Danmark. Derfor er en stor del af lokalerne på Vesterbrogade indrettet til netop kursuslokale.

Colomer kan være med hele vejen rundt – fra de prisrigtige produkter til de dyreste, og netop dét, mener sales manager, Allan Nielsen er en fordel i en svær tid. ”Vi har alle muligheder for at give vore kunder det, de ønsker”, siger han.

”Vi spænder bredt. Fra luksussegmentet til de mere mainstream produkter, over produkter til mænd og produkter til de helt unge. Netop derfor har vi faktisk ikke været så hårdt ramt af krisen”. Det fortæller sales manager i Colomer Denmark, Allan Nielsen, og han er ikke i tvivl om, at frisørbranchen i fremtiden i stadig højere grad søger totalleverandører, der kan sikre, at frisørerne kan ramme deres kunder bredt.

Vi sidder i Colomer Danmarks dejlige lokaler midt på Vesterbrogade i København, og her fornemmer man klart firmaets prioriteter. Et stort område er således indrettet til løbende at holde kurser for frisørerne i, herudover er alle produkterne udstillet fra såvel American Crew som d:fi, der relanceres netop nu, Orofluido, Uniq One, Alterna og Revlon; styling, pleje og farve.

Allan Nielsen ser en tendens til, at forbrugerne i stigende grad har valgt de lidt billigere hårprodukter i de senere år, men samtidig har man også solgt Alterna Caviar, der absolut tegner sig for Colomers dyreste produkt. ”Forbrugerne køber enten de prisbillige produkter, eller de vælger det super luksuriøse i den helt anden grøft. Midtermarkedet har haft det sværest”, siger han.

Colomers historie Malin Pettersson, der er Marketing Manager for Skandinavien fortæller lidt om Colomers historie. ”Colomer Danmark blev grundlagt i 1997 og American Crew blev lanceret i Danmark i 1998”. Men Colomer på internationalt plan stammer helt tilbage fra 1933, hvor virksomheden blev etableret af José Colomer. ”José Colomer blev udlært som frisør i Paris i

80 > Vi satser bredt

midten af 1920’erne, og her oplevede han naturligvis også nogle af de mest avancerede trends. Da han kom tilbage til Spanien, hvor han stammer fra, skabte han virksomheden Colomer for at kunne forhandle Henry hårplejeprodukterne. I 1945 – efter 2. Verdenskrig – stoppede samhandlen mellem Spanien og det øvrige Europa. José Colomer var således tvunget til at udvikle sine egne produkter, og den første fabrik opstod. På samme tid skabte han de første frisør- og skønhedsskoler, så han kunne uddanne kommende frisører og fortælle om de seneste nye tendenser”. Kvalitet og innovation blev kodeordene, og kundeservice blev nøglen til den kommercielle succes, der tog sin begyndelse i Spanien for siden at

videreudvikles til at omfatte hele verden. Således har Colomer været først på markedet med flere ting, der siden er blevet en bragende succes i branchen. ”Uniq One var det første produkt med 10 unikke egenskaber i én flaske, og Orofluido var den første olie på det danske marked”, udtaler Allan Nielsen. Mænd med stil Men der hvor Colomer for alvor har været banebrydende, var med lanceringen af American Crew for godt 10 år siden. ”Med American Crew fik de danske mænd og de danske frisører øjnene op for, at mænds hår også skal plejes, at der er forskel på produkter til mænd og kvinder, og at herrehår i lige så høj grad som kvindehår handler om livsstil”, fortæller Allan Nielsen, og således er der faktisk skabt en Crew-kult – Vi satser bredt < 81


IT’S

M A N DATO R Y ... AND IT SHOULD BE.

Visit www.mandatory.dk or call +45 60 15 69 00 for purchase.

American crew revolutionerede herrefrisørmarkedet da det blev lanceret i 1994 med sit eget klippesystem, Method.

Allan nielsen er ikke i tvivl om, at frisørbranchen i fremtiden i stadig højere grad søger totalleverandører, så de kan spare tid på indkøb og i stedet bruge energien på kunderne.

ikke mindst blandt forbrugerne. Med American crew lancerede colomer også Method, der er grundlagt for at skabe en tidssvarende, udtryksfuld og maskulin frisure ”The American crew-way”. ”Det handler om klippeteknikker, og det handler om det håndværk, som en herreklipning kræver”, fortæller Malin Pettersson, og således holdes løbende kurser hos colomer i American crew Method, og man entrerer med superdygtige både danske og udenlandske frisører, der står for undervisningen. ”Vi holder kurser for såvel garvede American crew frisører som for de nye, og vi holder kurserne både i vores egne kursuslokaler og ude hos frisørerne”, forklarer Allan nielsen. HanDs-on kurser Men det er naturligvis ikke de eneste kurser, der holdes hos colomer. både farvekurser og inspirationskurser er også på programmet for både herre- og damefrisører. en del af kurserne er hands-on kurser, hvor frisørerne selv kan få lov til at arbejde med produkterne og teste de nye tendenser. ”Kurserne er en rigtig god måde at lære vore kunder at kende på, og en måde at vise dem, hvad vi kan”, lyder det fra Allan nielsen, og han underkender ikke værdien af det loyalitetsforhold, der opstår, når man netop kommer tæt på kunderne. ”Det er en fordel for begge parter”, siger han, og fortæller videre, at man fremover netop i højere grad satser på at blive samarbejdspartnere med frisørerne frem for blot at være leverandører. ”Frisørernes tid er blevet mere og mere kostbar. De tænker professionelt og de tænker i helhedsløsninger, derfor ser vi en stigende lyst til at samarbejde med én leverandør, der kan levere produkter i alle prislag og stilarter samt tilbehør til salonen”. 82 > Vi satser bredt

Malin Pettersson er colomers marketing manager i Skandinavien, og således sørger hun for markedsføringsmaterialer og Pr til såvel de danske som de svenske frisører.

Malin Pettersson tilføjer, at man fra colomers side også gør en indsats for netop at styrke videresalget af produkter i salonerne med markedsføringsmateriale med videre, ligesom man naturligvis holder arrangementer ude i de enkelte saloner, hvor teknikere fortæller om de nye produkter. fremtiDen i BrancHen Allan nielsen er ikke i tvivl om, at frisørbranchen bliver hårdere i de kommende år, og de saloner, der klarer sig bedst, er dem, der sørger for at være med i front på såvel produkt- som på uddannelsessiden. ”Forbrugerne bliver mere krævende. De vil have råd og vejledning, og frisørerne skal sørge for at kunne give dem det, de vil have”, er hans holdning. Også hos colomer sørger man for at samle de bedste kræfter, således arbejder colomer i Danmark og Sverige tæt sammen, og man har dermed forenet ekspertisen inden for såvel markedsføring som inden for uddannelse med videre fra de to lande. ”Det gør, at vi altid kan stille med det stærkeste hold i forhold til at hjælpe frisørerne, i forhold til kurser og meget mere”, fastslår Allan nielsen. blandt de nye tiltag, colomer står bag, er revlon Professional Style Masters konkurrencen, og selv om det til foråret kun er tredje gang den løber af stablen, er interessen meget stor fra frisørerne. ”Vi har rigtig mange af vore kunder, der gerne vil deltage i konkurrencen, der er delt op i først en dansk konkurrence og siden en international konkurrence, der holdes med godt 2000 deltagere fra hele verden”, forklarer Malin Pettersson, der slutter af med at fortælle, at næste StyleMaster konkurrence tager sin begyndelse på dansk jord i januar, hvor konkurrencebudene skal være sendt ind. Til marts vælges de internationale vindere blandt de nationale vinderfrisører, og de vil blive præsenteret ved et storslået show i en europæisk storby senere på foråret.

Vær med  på  denne  fantastiske  succes  fra  starten! tarten!   Giv  h året  hverdagsluksus  og  et  fugt-­‐boost  med ed   rgan-­‐ o og   ojobaolie. både  keratin,  argan-­‐   g  jojobaolie.   076 Ring  til  os  på  tlf.  5537  0076      


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Peter Hartley

TIGI Cut & Colour show for warehouse

Backstage billede fra Husets Teater på Vesterbro, hvor showet blev afholdt. Her ses European Creative Director for TIGI, Akos Bodi, som har arbejdet for brandet i 15 år.

På scenen ses Christel Lundqvist som er TIGI’s Global Technical Director. Christel kommer oprindeligt fra Sverige, men flyttede til London i 1999 med et brændende ønske om at arbejde for de allerbedste i frisørbranchen.

Christel Lundqvist har vundet British Hairdressing Awards Professional, Technician of the Year i 2008, 2010, 2011 og 2012. Her på scenen viser Christel en del af deres nye “Client Consultation” projekt i TIGI.

Akos Bodi lægger den sidste finish på den rødhårede model på scenen. De smukke lange lokker skinnede fint i scenelysets skær.

Akos Bodi arbejder altid sammen med Anthony Mascolo og Nick Irwin på de helt store kreative projekter, både photo shoots og shows.

TIGI’s Global Technical Director, Christel Lundqvist og European Creative Director, Akos Bodi har gæstet de største nordiske byer dette efterår for at dele de seneste trends indenfor farve- og klippeteknikker. Og til de danske frisørers glæde, slog de to kreative sjæle også vejen forbi København – nærmere betegnet Husets Teater på Vesterbro. No wonder, som Country Manager for Warehouse, Morten Olsen, fortalte indledningsvis, at backstage teamet havde haft travlt inden showet blev skudt i gang! Den lille scene var nemlig fyldt med inspirerende 84 > TIGI Cut & Colour show

farver og forskellige klipninger, heriblandt TIGI’s Copyright Colours i pastelfarverne Blueberry Steel og Candyflosh Peach. Christel udtalte, at teamet ville præsentere de danske frisører for ”statement looks, which where not too much” da de godt var klar over, at inspirationen skulle kunne bruges i salonen. Og af selv samme grund, blev publikum introduceret for adskillige langthårs stylinger i løbet af aftenen. En kreativ, inspirerende og ikke mindst hyggelig aften i selskab med TIGI’s kreative team og kunderne fra Warehouse!

Christel og Akos takker for en dejlig aften på scenen.


Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Zoom By Zoom event hos Colomer Denmark

Hele farvepaletten blev benyttet på scenen hos Colomer.

På scenen ses Kristian Bertelsen undervise i forskellige teknikker indenfor herreklip.

Kreativitet og forandring var nøgleordene da Colomer Denmark afholdte Zoom By Zoom event for 55 frisører i København. Aftenen i København var blot én af mange inspirationsaftener, som Zoom by Zoom og Colomer har haft i ærmet, i løbet af efteråret. Zoom by Zoom teamet, bestående af Lasse Sørensen og Kristian Bertelsen, har netop været på en landsdækkende turné, hvor de har delt ud af deres mange års erfaringer fra branchen. Zoom by Zoom betyder, at det er vigtigt at have fokus på helheden i forretningen – der skal både zoomes ind, men også ud for at skabe et 86 > Zoom By Zoom event hos Colomer Denmark

holistisk billede af det man skaber. Derfor har teamet også hentet inspiration fra udlandet, hvor de har undervist i kreativt, men brugbart hår, samt forretningsudvikling af saloner. Der blev i løbet af aftenen vist flotte farver fra Revlon Professional samt masser af inspirationsklip på både dame og herresiden. Teamet var især gode til at vise før-billeder med farvebeskrivelser og produkter, hvilket var til stor inspiration for de fremmødte frisører. Zoom By Zoom skabte derved de perfekte rammer om en afslappet og inspirationsrig aften hos Colomer Denmark. Undervisningen indenfor dameklip omhandlede især de korte frisurer.

Kristian Bertelsen fra Mr. & Mrs. i Thisted.

Lasse Mølgaard udgør sammen med Kristian Bertelsen det kreative Zoom By Zoom team.

Der blev vist mange former for herrefrisurer i løbet af aftenen.


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Louise Klitgaard Foto > Peter Hartley

Team Mahogany i København for Schwarzkopf Professional

Jesper Buch der er Schwarzkopf Professionals nationale ambassadør.

International Creative Director Colin Greaney klipper nakken til.

Tai Walker tilbyder en skræddersyet farve service til hver eneste kunde og er selvkritisk perfektionist.

Modellen med de smukke farver der trods de lidt vilde farver ser naturligt ud.

Tai Walkers store viden og indsigt i farvernes verden har bragt ham vidt omkring, både internationalt og nationalt, for at præsentere Mahoganys shows og seminarer.

5 af de færdige modeller der fik nye frisurer kreeret af Team Mahogany, der leverede energi og teknisk perfektion.

I første weekend af september kunne man få lov til at opleve selveste Team Mahogany i en hel weekend! Teamet der består af Colin Greaney, Neil Atkinson og Tai Walker var fløjet ind fra London for at inspirere og lære de danske frisører nye klippe- og farveteknikker. Weekenden startede med, at de godt 100 frisører blev budt velkommen med lidt lækkert, hvorefter Team Mahogany gik på scenen, og viste nye teknikker og farver som kun de dygtigste internationale frisører kan 88 > Team Mahogany i København for Schwarzkopf Professional

præstere. Som Jesper Buch så fint udtrykte det, var det “en fryd for øjet at få lov til at se så dygtige fagfolk behandle hår med en sådan respekt”. Lørdag aften sluttede af med middag og after party i Falkoner Salen på Frederiksberg, hvor frisørerne aftenen igennem talte, grinede og udvekslede ideer indenfor branchen. Om søndagen gik det igen løs denne gang med Look and Learn, hvor Mahogany igen viste deres høje standarder.

Neil Atkinsons stærke ambition førte ham til rollen som Creative Director tidligt og gav ham lov til at definere hans egen stil i præcision og bæredygtighed.

Frisørerne hyggede sig og lyttede interesseret da der blev forklaret om de nye Session Label produkter fra Schwarzkopf Professional.

Den færdige model der både er klippet og farvet af Team Mahogany.


Tekst > Anders Sørensen Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Sebastian Professional seminar – Counter Balance AW13

Her ses Kristina Bæk Nielsen og Hasse Nilsson i gang med at style modellerne.

Hasse Nilsson mener at man skal se håret som en accessorie - altså prikken over i’et.

Kristina mener, at det er nemmest at toupére med en børste af naturhår.

Nina Larsen i gang med at style en af modellerne.

Nina forklarer, at den nemmeste måde at børste bryn på plads, er ved hjælp af hårlak.

Benjamin Martin fortæller, at der i november kommer et crepejern fra Sebastian.

Den nordiske creative manager, Benjamin Martin, byder velkommen.

Wella’s nordiske creative manager, Benjamin Martin, startede seminaret med at byde de små 70 frisører velkommen og fortalte om Sebastians nye kollektion “Counter Balance AW13”. Stylist-teamet til dagens seminar indeholdt flere kendte navne, bl.a. den anerkendte internationale artist Hasse Nilsson fra salon Noir i Stockholm. Derudover bestod teamet også af Nina Larsen og Kristina Bæk Nielsen og naturligvis Benjamin Martin selv. De to nye produkter fra Sebastian: “Texture Maker” og “Shine Shaker” blev lanceret og netop disse produkter spillede en vigtig rolle i eksekveringen af kollektionen, hvor kontraster mellem glans og teksturer var i fokus. Målet var at opnå en balance på trods af store glanskontraster og det

lykkedes til perfektion i denne frisurekollektion. Der blev givet mange gode råd og røbet flere “hemmeligheder” på seminaret, bl.a. fortalte Benjamin Martin, at der i november kommer et crepejern fra Sebastian Professional, som bliver uundværligt for den seriøse stylist. Derudover fortalte Kristina Bak Nielsen, at man skulle glæde sig til januar, fordi der ville komme en Sebastian Professional tørshampoo, som skulle blive “Texture Makers” bedste ven. Til slut lavede Benjamin Martin en lille teaser for et kommende arrangement. Næste år fylder Sebastian Professional nemlig 40 år og der bliver holdt et kæmpe event, hvor man regner med at få 550 nordiske frisører til at komme. Billetterne blev sat til salg d. 1. november og man skal være hurtig, hvis man vil være sikker på at få billetter. Modellerne samles til sidst og præsenterer det færdige resultat.

90 > Sebastian Professional seminar - Counter Balance AW13


Constructivist

af Sassoon Professional


Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Til Golden Days Festival med Art of Style and Makeup

Makeup og hår blev lagt i smukke omgivelser i kælderen på Ny Carlsberg Glyptotek.

Der var ingen grænser for hvad eleverne kunne kreere af opsætninger med fletninger.

Den gode stemning blev hjulpet på vej af livemusik i den smukke forhal.

Smukke stola klædte piger.

Pia Allerslev, kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, holder tale under Golden Days.

Golden Days præsenterer hvert år en festival i København med fokus på kulturens betydning for samfundet gennem tiderne. I år blev Golden Days festival skudt i gang på Ny Carlsberg Glyptoteket, hvor Art of Style and Makeup stod for stylingen af de mange inviterede. Aftenens tema var Toga Live og Glyptoteket var derfor fyldt med feststemte togaklædte mennesker.

Der blev kreeret fletninger i mange afskygninger og både mænd og kvinder blev dekoreret med guldsmykker og rosenkranse i håret. Makeup­eleverne lagde speciel vægt på at skabe en naturlig teint og især øjnene kom i fokus ved brug af brune nuancer og sort kohl. Derved formåede eleverne at mystificere looket hvilket passede perfekt til aftenens tema. En styling som var romerske guder og gudinder værdige. Der var mange forskellige artister som optrådte i løbet af aftenen.

94 > Til Golden Days Festival med Art of Style and Makeup


Tekst > Louise Klitgaard Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Design Talent - Magasin prisen med Salonsupport.dk

Initiativtagere og værter på aftenen, Kim Grenaa og Uffe Buchard.

Angelo Fraccica der er educator for Moroccanoil.

Mette Schmidt freelance stylist/Moroccanoil sætter sidste touch på en Anne Sofie Madsen model.

Vinderen Anne Sofie Madsens design.

Nikoline Liv Andersens unikke designs.

Hair Magazine var inviteret med backstage af Salonsupport.dk, da vinderen af Dansk Design Talent - Magasin Prisen skulle udtrækkes. Det fantastiske team fra Moroccanoil var med helt fra starten på den store dag. Key hårstylist og kreativ chef for Moroccanoil, Antonio Corral Calero, skulle sammen med teamet stå for modellernes hårlook, da showet løb af stablen. Antonio Corral Calero kom til Danmark udelukkende i forbindelse med DANSK Design Talent - Magasin Prisen, der blev afholdt på Statens Museum for Kunst i København. Til konkurrencen er det vigtigt, at der er en sammenhæng mellem design, hår og make-up, så derfor afholdte hårstylist Antonio Corral Calero møder med alle 4 designere, der bestod af 96 > Design Talent - Magasin prisen med Salonsupport.dk

Astrid Andersen, Nikoline Liv Andersen, Asger Juel Larsen og vinderen Anne Sofie Madsen for at sikre et helhedsindtyk. Til showet var der i alt 16 modeller og Jens Løkke fra GrenaaBuchard der var projekt manager for arrangementet fortalte, at det var en fornøjelse at arbejde med så professionelt et team. “Det var fantastisk at se den måde Moroccanoil teamet arbejdede på. Antonio arbejdede meget selvstændigt, og det var tydeligt at mærke, at han har meget erfaring indenfor branchen og det at lave shows generelt. Et virkelig godt samarbejde, der var styret af Salonsupport.dk, som er både professionelle og strukturerede i deres arbejdsgang.”

Antonio Corral Calero arbejder selvfølgelig udelukkende med Moroccanoil produkter.

Antonio Corral Calero var meget engageret backstage til Dansk Design Talent.


Tekst > Louise Klitgaard Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Kreative klipninger til Freestyle show med Schwarzkopf Professional

Betty Christoffersen fra SACO.

Den smukke model med den lilla farve i bunden, der faktisk bare er koncentreret pigment - altså makeup, der kan skifte fra dag til dag.

Betty Christoffersen går meget op i, at bunden af frisuren er i orden.

Mogens Sonne er til daglig medejer af salon Zimmer:Sonne der ligger i København.

Yvonne Hemming og Mogens Sonne backstage med modeller.

Der blev klippet, grint og vist smukke frisurer til Freestyle kurset.

Schwarzkopf Professional åbnede endnu engang dørene til en aften med kreative klipninger og eksklusive tips leveret af de dygtige med­ lemmer fra Marcelklubben; Betty Christoffersen, Mogens Sonne og Yvonne Hemming. Aftenen fandt sted på in-stedet SOHO på Vesterbro i København, hvor der blev budt på tapas efterfulgt af smukke klipninger i både langt og kort hår samt farver i alle nuancer. Hos en af modellerne havde Yvonne Hemming endda været kreativ og anvendt koncentreret pigment 98 > Kreative klipninger til Freestyle show med Schwarzkopf Professional

makeup for at give det et douche look. Super flot og nemt at skifte fra dag til dag! Udover faglig inspiration kunne frisørerne også gå hjem med gode røverhistorier - såsom at Mogens Sonne fra Zimmer:Sonne er nære venner med Tim Hartley, der har arbejdet indenfor Sassoon i 35 år, og at Yvonnes bedste tip til frisørerne er, at lade hvirvlerne i håret bestemme, hvor kort det klippes. Alt i alt en meget inspirerende og intim aften med Schwarzkopf Professional. Smuk, korthåret model med længde på toppen.

Yvonne Hemming, der også er medlem af Marcelklubben.


Hår & make-up > Kenny Aleksandr Fotograf > christina Anaya model > Pernille / Diva models

nEw hair drEam Jeg vil rigtig gerne slutte årets sidste Hair Magazine af med et “Keep Dreaming”. Det er vigtigt at man ikke glemmer, at fantasien ikke sætter grænser, og at man skal tage chancer - specielt hvad angår nytårsfrisurerne og håret til årets julefrokost. leg og hold ikke igen - alt er tilladt!

af Kenny Aleksandr

Jeg har valgt at buge håret på modellen som en hat. Til festlige lejligheder er en lille pilleæskehat rigtig fin, og hvis du endda kan lave den af dit eget hår er det jo perfekt. Jeg er inspireret af hele den magi, der er ved at kigge i et Kalejdoskop - verden bliver sjovere og finere, og man behøver slet ikke drikke champagne, man får et rush af farveenergier ved at kigge i de små tryllerør. Via Iphone har jeg opdaget flere sjove fotograf-apps der gør billeder meget mere fantasifulde. Prøv selv - og hav et rigtig dejligt nytår 100 > Kenny Aleksandr

Kenny Aleksandr < 101


Få en “personlig hjælper” når du skal handle produkterne til salonen • • • •

han er der døgnet rundt han står altid klar til at betjene dig – og kun dig læn dig tilbage og peg på det du vil ha’ han skal nok sørge for at komme det i kurven, bære det til kassen, pakke det sammen og bringe det direkte til din dør

køb varer på nettet

- PRÆCIS NÅR DET PASSER DIG Du behøver ikke stresse over at skulle bestille varer inden for en bestemt åbningstid. Køb produkter til salonen præcis hvor og hvornår det passer dig. • Du kan handle på internettet når det passer dig • Der er åbent 24 timer i døgnet – alle ugens dage • Produkterne, servicen og leverandørerne er de samme

klik ind på hairmagazine.dk/webshops eller scan koden og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere

frisørensnetbutik.dk

Klik ind på hairmagazine.dk/webshops eller scan koden og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere


Frisurebog Så er den nye inspirationsbog fra Hairconstruction på hylderne hos Cosmobell. Palle Freese og Hairconstruction har igen skabt en frisurebog ud over det sædvanlige. Step by step samt DVD med alle frisurerne er naturligvis inkluderet.

en ægte vinder The "Wet" brush fra HH Simonsen fås nu i to nye farver, og børsten gør frisering af selv det mest genstridige hår ubesværet uanset om det er vådt, tørt, langt, krøllet eller kort, så klarer The "Wet" brush opgaven uden at det gør ondt.

in-housE

Three in one ICon Hairspa lancerer nu et 3-i-1 krøllejern fra Hair Goddess. Med hele tre forskellige størrelser stylingjern i et og samme skaft, gives mulighed for at style håret med alt fra smalle spiralkrøller til løse naturlige fald i håret. Fantastisk for kunden Haaro præsenterer y.S. Parks nye lAP børster. Den super lette lAP børste har en fleksibel og blød pude, og de bløde stifter er afrundede i spidserne, så de ikke skraber imod hovedbunden. Den føles fantastisk og blid i frisørens hånd og for kundens hovedbund.

InSPIrATIOn OG nyTænKnInG PræGer PAleTTen AF nyHeDer, OG Der er STOr VArIATIOn I De nye PrODuKTer, Der SPænDer lIGe FrA VASKe TIl InSPIrATIOnS bøGer, nye SAKSe OG leD-Pærer, Der KAn SPAre PÅ enerGIen.

Glitrende stjernestøv Til jul tryller JAGUAr glitrende stjernestøv på den begrænsede kollektion STArDuST. Saksen og den passende skulptersaks fås som limited edition men med samme skæreegenskaber som Jaguar SIlVer lIne: Saksen har fremragende skarphed og ideelle sliceegenskaber.

be cool ICon Hairspa's Kevin Murphy lancerer nu smarte Kevin Murphy kapper. Kvaliteten er i top, og det samme gælder de lækre Kevin Murphy håndklæder, der også præsenteres.

Styling magasinet 'Innblástur' HH Simonsen lancerer et nyt step by step stylingmagasin, Innblástur, der betyder “inspiration” på islandsk, og navnet er valgt med omtanke. Inspiration er nemlig et altafgørende begreb, når man taler om hårstyling. Magasinets mål er at inspirere og udfordre læseren.

Super kvalitet Schwarzkopf Professional lancerer en ny canal grande vask fra europæiske Maletti. Pris 5999 kr.

bliv inspireret Med den nye inspirerende hårdesignbog og DVD fra TOnI&Guy lanceret af ICon Hairspa, kan du finde alt det nyeste indenfor klip og farve fra verdens førende uddannelsesteam.

”Slice” Haaro præsenterer Joewell JGc 24. Tynge- og tekstursaks. Håret klippes perfekt, og intet hår bliver revet af eller bøjet, ikke engang i diagonale eller vertikale klippevinkler.

Automatisk Krøllejern nu lancerer Cosmobell den unikke krøllemaskine fra babyliss Pro. The Perfect curling Machine trækker automatisk hårlokken ind og bibber, når den har lavet en perfekt krølle. Man kan indstille varmegrader, tid samt om du ønsker venstre eller højredrejede krøller. 104 > In-house update

Professionelt og lækkert Professionelt glattejern fra Zenz organic Hair er brugervenligt og effektivt. Glattejernet ligger godt i hånden, og gør det let at skabe den mest glatte frisure, perfekte bløde krøller, bølger, bevægelse eller volumen til håret.

Hairtools Light Hairtools lancerer nu en ny light-version med onlinebooking, egen web-app, tidtildig. nu, bestillingsbog, kundekort samt SMS-/ email-påmindelser. Hairtools light koster 295 kr. pr. måned.

Spar 80 pct. ”Skift dine Halogenpærer ud med leD og spar op til 80% på din elregning!”, lyder det fra Cosmobell. en Halogenpære holder typisk 2000 timer og udvikler samtidig varme. en leDpære holder op til 40.000 timer, giver lav varmeudvikling og sparer mærkbart på din elregning. Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


af headcase hair

lEvErandørovErsigt bella Vista colomer Denmark cosmobell Danhair Frisørland.dk Goldwell Hair construction Haircontrast Hair & body care HH Simonsen IcOn Hairspa Jaguar Danmark KAO Denmark Kerastase l'Oréal Maria nila Matrix nioxin Qhair redken Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP Thorsen Trading Warehouse Wella

THE COLOMER GROUP

urban Evolution

frisørbranchEns

86 80 48 11 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 87 27 10 60 46 15 21 11 20 25 67 25 86 84 99 11 86 84 99 11 73 75 10 00 57 66 03 00 75 64 11 30 46 15 21 11 43 24 64 84 43 24 64 84 69 91 25 14 43 24 64 84 33 26 91 11 44 94 34 00 43 24 64 84 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 21 23 00 59 80 88 57 49 33 26 91 11

anDre leveranDØrer Admind 70 20 18 76 Advice People 20 30 20 80 Hairtools 70 11 10 09 Hårklinikken 31 11 36 10 House of Waldorf 35 36 35 62 Toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 HJemmesiDer i BrancHen www.frisorjob.dk www.frisørelever.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hårmodeller.dk www.spt.dk www.dfkf.dk www.frisormester.dk www.dofk.dk

sociale meDier www.facebook.com/hairmagazine.dk www.facebook.com/frisornyheder www.instagram.com/hairmagazinedk Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

NEW FORMUlA A

AND IMPROVED cARE lINE INE

LOOK GOOD, SMELL GOOD & FEEL GOOD Få produkterne i salonen, ring til Colomer Denmark på telefon 70222298 www.thecolomergroup.dk


Hair Magazine 5. udgave 2013  
Hair Magazine 5. udgave 2013  
Advertisement