Page 1

nr. 39 > NOVEMBER 2012

DANNI SIGEN

tINGeNe er eNteN SOrte eLLer HVIDe – GrÅt er UDe! beLLa viSta

fOkuS På OmSætningen

fLere SaLOner?

Samme ansigt – i et nyt sæt tøj

Fem tips til at øge omsætningen

Sådan vækster man fra én til flere saloner


ere ud se ftig ra eller

år de h en

Tykkere, k

NU I DANMARK!

ef

ter

er

PENGENEE! TILBAG

ug kun 4

OVER 70 % AF BRUGERNE BEMÆRKER TYKKERE, KRAFTIGERE UDSEENDE HÅR EFTER KUN 4 UGER* MED NIOXIN NIOXIN ER DET ENESTE SALONMÆRKE MED 20 ÅRS SPECIALISERING I HÅRTAB: I DAG kigger kunder efter oplysninger om hårtab, og de siger, at deres frisører er deres troværdige kilde nr. 1. • Stylisternes anbefalede mærke nr. 1 til hårtab i USA • Vinder af Stylist Choice Award i 11 år i træk

SÅDAN BLIVER I AUTORISERET NIOXIN SALON:

Find mere info om Nioxin www.nioxin.dk

Snak med din Wella repræsentant eller ring til kundeservice på tlf. 33 26 91 11 for at høre mere om Nioxins obligatoriske uddannelse. * Uafhængig markedsundersøgelse gennemført blandt forbrugere, der var plaget af tyndt hår.


THE NEW BEAUTIFY COLLECTION. Oplev den nye trend kollektion fra Goldwell. Utraditionelle farvekombinationer og nuancer skabt af et team af internationale farve- og stylingeksperter. Lad dig inspirere af “mix

& match“ farvekonceptet på vores Color Zoom‘13

new shade

BEAUTIFY your Style, your Colors – your Client! For mere info kontakt din GOLDWELL konsulent eller ring tlf.: 46 15 21 11

eller gå ind på www.colorzoom.com og se step-by-step guiden.

DEDIC ATED TO COLOR PERFEC TION

seminarer.


KILL ROUTINE MED TO NYE

STYLING VÅBEN

TO NYE „RUTINE DRÆBERE“ Rough Rubbe RubbeR Første texturizing paste fra OSiS+ for et mat, råt look

RefResh n‘ shine RefR Første tørconditioner fra OSIS+ for vægtløs glans og velplejet hår


Styling created by Manuel Mon (Spain). Global Winner of the 2012 International Contest.

STYLE MASTERS Style Masters tager næste skridt, og introduceres i nyt flot design. Unik styling serie, som er skabt til at give dig den absolutte frihed til at skabe kreative frisurer. Garanterer en professionel finish, som dine kunder kan tage med hjem. Style Masters: Skabt af frisører – til frisører.

Curly sMOOth CreatOrs sprays & MOusses vOluMe Another innovAtion from

Colomer Denmark, Vesterbrogade 18, 1. sal, 1620 Kbh V Tlf: 70222298 | www.thecolomergroup.dk

www. stylemasters.com


Af chefredaktør Pia Finne Jeg talte forleden med direktøren i dansk detail, Jens Birkeholm, der fortalte om en amerikansk undersøgelse, som peger på, hvad de bedste chefer gør bedre, end deres knapt så gode kolleger. Konklusionerne, synes jeg faktisk, var så gode, at læserne af Hair Magazine også skal have glæde af dem: • den gennemsnitlige leder lader ofte en eller få medarbejdere blive sa­ lonens ”superstjerner”, mens resten af holdet kun i mindre omfang får samme opmærksomhed. Mens den gode leder sørger for, at alle med­ arbejderes mål er koordinerede med hinanden og alle disse mål fører frem til at opfylde salonens samlede mål. samtidig sørger den gode leder for, at de bedste medarbejdere inden for et bestemt område fun­ gerer som coaches for hele holdet inden for det område, hvor de er virkeligt skarpe.

opgaver fra medarbejdere, så snart tingene ikke bliver gjort helt på den måde, de ønsker. den gode leder coacher, når han eller hun bliver bedt om det eller kan se behovet, understøtter og måler den enkelte medar­ bejders faglige udvikling. • den gennemsnitlige leder søger først og fremmest at tilfredsstille kunderne, investorerne, andre lederes forventninger og sig selv, mens medarbejdernes kommer langt nede på listen. den gode leder ved, at vejen til tilfredse kunder, tilfredse investorer, tilfredse lederkolleger m.m. går gennem medarbejderne.

indhOLd artikLer

hvad gør de bedSte Chefer bedre? 20 30

switch af kenny aleksandr efteråret rykker ind – inspireret af bladene udenfor.

49

2 brands – 1 vision avision Group lancerede for godt et år siden aveda og Bumble and Bumle på det danske marked. fællesnævneren er luksusmarkedet. style masters tager næste skridt style Masters serien relanceres, og hos Colomer har man lyttet til frisørerne. hvordan går man fra én salon til flere? Mange frisører går rundt med en drøm om at vækste. Men hvad skal der til? vi har spurgt frisører med erfaring. maja ladegaards nye salon i Give Maja ladegaard er super glad for sin nye salon, der allerede nu har trukket flere kunder til. international Wella trend Vision award 2012 over 2000 mennesker var med, da Wella holdt international Trend vision award 2012 i Madrid. Find den rette medarbejder når man skal drive en salon, handler det om at samle det perfekte team. vi giver et par gode fif.

54

• den gennemsnitlige leder fokuserer på tal i højere grad end på mennesker og bruger mere tid på regneark og datarapporter på bekostning af handling. den gode leder ved, at tal er historisk baserede, og at det er handling i salonen, der tæller. de ved også, at det er deres klare ansvar at lede folk, så tallene kommer til at tale for sig selv på den gode måde.

60

• den gennemsnitlige leder tror på, at det er deres opgave at vide alt og helst hele tiden, når medarbejderne spørger. På den måde fratager de medarbejderen en mulighed for at udvikle sig. den gode leder ved, at medarbejdere ikke altid udvikler sig, når viden serveres fiks og færdigt på et sølvfad for dem. de ved, at det er deres opgave at stille de rigtige spørgsmål, der får medarbejderen i gang med en læringsproces, der i sidste ende vil gøre medarbejderen til en succes, når de selv løser og mestrer opgaven til fulde.

80

• den gennemsnitlige leder kommer nogle gange til at ansætte en med­ arbejder, der ikke kan udfylde jobbet, men håber at medarbejderen kommer efter det og derfor forbliver medarbejderen i salonen, hvilket lægger ekstra pres på resten af holdet i salonen. den gode leder følger hele tiden op på medarbejderens resultater, coacher og søger at udvikle medarbejderen. Men de afskediger også folk, så snart det er klart, at de ikke kommer til at udfylde deres job ordentligt. • den gennemsnitlige leder blander sig nogle gange i de ting, som ved­ kommende selv har forstand på, og de har en tendens til at overtage

Brug det til eftertanke, og brug det til at kigge lidt indad. det kan måske give nogle nye indgangsvinkler til forretningsdriften.

62

86 92

ShOwS

98

Hvad drømmer du om at der skal stå på din saks? - et kælenavn? - et salonlogo? - et cool symbol? Med din personlige saks skiller du dig ud blandt kollegaerne og kan let genkende den.

tingene er enten sorte eller hvide – gråt er ude! danni sigen udlever sin drøm og sin passion. og har skabt et navn for sig selv. samme ansigt – i et nyt sæt tøj Bella vista blev i foråret købt af Henkel. ”Men vi er fortsat det firma, alle kender, nu blot med en ny, stærk motor”.

fOkuS

Fokus på omsætningen fem tips til at øge omsætningen

38

l’oréal professionnel color collection show der var hverken sparet på glitter eller glam da l’oréal Professionnel gav deres bud på trenden.

42

stor Wella messe i øksnehallen det summede af liv til Wella­messen i øksnehallen, hvor 1200 frisører så flotte shows.

44

Fantastisk gallafest med Wella en gallafast med over 600 frisører afsluttede Wella­messen i øksnehallen med et brag.

52

salonsupport.dk og mugshot i flot samspil Glade gæster oplevede Mugshots seneste frisurekollektion, Kismet, der er præget af skarpe linjer med bløde undertoner.

74

Goldwell og kms california show på internationalt plan KMs California’s international artistic director Clive allwright viste internationale trends for de danske frisører.

76

Joakim ross på tour med haircontrast 1100 jyske frisører oplevede svenske Joakim ross. forventningerne var store og alle glædede sig.

78

mode- og frisørfaget går hånd i hånd med marianne Jensen og icon hairspa iCon Hairspa har netop afholdt show på first Hotel i Købehavn.

84

maria nila hair collection show 2012 Tema inspireret fra Paris, Milano og london.

90

essential looks – til søs med bella Vista Båden spektrum ved den sorte diamant var samlingsstedet for de mange frisører.

94

Goldwell color zoom i london over 2500 frisører var samlet til Goldwells Color Zoom’13 launch party i london.

96

langthårskursus med kérastase – få de sidste nye input om opsætning Kérastase gav tips og tricks til, hvordan de lange lokker skal krølles, styles og opsættes da de afholdte langthårskursus.

100 the Forever bob…

Ring til Morten fra Frisør Kushi på telefon 33 23 00 32 eller send en mail til morten@kushi.dk

øvrigt

Foto: Nicolai Jensen

vidal sassoon og hans klippeteknikker lever videre.

14 68 104

shortcuts haircare update inhouse update

Chefredaktør > Pia finne Koordinator > louise Klitgaard Art Director > Morten sørensen Distribution > Postdanmark Forsidefoto > Mark leeson Tryk > Coolgray Udgives af > freeminds aps, frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e­mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse samt godkendelse af freeminds aps. erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair Magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster, priser fra leverandører samt manuskripter, fotos og lign. indsendt uopfordret.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


ShOrtCutS

Morten lynge fra salon Kushi.

morten lynGe Fra kushi på eXpo i korea Morten lynge fra salon Kushi på vesterbro var på verdensudstillingen expo i Korea, hvor han klippede 50 koreanere over 5 dage. Morten lynge var inviteret af Kulturministeriet og den danske pavillon for at lave reklame for at danskere godt kan klippe koreanere.

send din historie til louise Klitgaard på lk@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

aveda Til neW yorK fasHion WeeK ss 2013

som man kan se på billederne var koreanere positivt overraskede over resultatet.

der var mennesker fra 180 lande og flere millioner mennesker var til stede. en udstilling med masser af farver og stemning som kun koreanere kan skabe! idHair havde over alle dage sponsoreret produkter.

aveda var med til at style modellerne ved flere shows under new york fashion Week. Her følger et uddrag af de mange flotte frisurer stylet af avedas kreative team. fælles for alle frisurer er, at de er lækre, naturlige og nemme at forholde sig til. farverne er, udover hos Marimekkos show, også naturlige og dermed helt i avedas ånd.

Hår: Morten lynge foto: nicolai Jensen Både piger og fyre var under saksen, da Morten lynge slog sig løs. Band of ouTsiders

Mr. fanTasTiC niGHT Med evo® lT Brands afholdte show for inviterede evo saloner landet over, og selveste Grant norton fra australien var kommet for at underholde. Grant norton er education Manager hos evo og har vundet mange priser for hans hårkunstværk.

MariMeKKo KiMBerly oviTZ

de mange oplagte frisører fik sig en underholdende aften ud over det sædvanlige. en aften som bød på true evo spirit!

foto: Jon Gurinsky for yderligere information venligst kontakt avision på tlf.: 26 38 03 80 eller se www.aveda.com

Grant norton og de stylede modeller.

CHrisTian siriano

der var plads til både perfektion og lidt sjov da lT Brands afholdte show.

riCHard CHai

Se fLere biLLeder På

hairmagazine.dk

i de travle måneder i november og december vil mange af dine kunder have en farvebehandling i salonen, og i februar skal farven genopfriskes. netop i februar har mange mennesker brugt alle pengene, og der er stille i mange saloner. derfor er en idé, at du i december giver kunden en rabatkupon dateret til februar til en genopfriskning af farven, så kunden får eksempelvis 50 % rabat på denne eller et produkt til farvet hår. det holder gang i forretningen i februar, og promoverer farvebehandlinger og produkter til farvet hår. en ren Win Win situation!

scan koden

øG din oMsæTninG i salonen i feBruar!

HÅROLOGI PRØV RING

et naturligt valg til dig som tænker på miljøet og et smukt hår

Hårologi i 3 måneder så du kan se at Hårologi er noget for dig

86 84 99 11 og få en positiv oplevelse sammen med dine kunder

scan Qr koden og læs mere om mersalg i din salon eller se www.hairmagazine.dk/ til­frisoeren/mersalg­i­salonen

14 > shortcuts

Hårologi · Erhvervsvej 2C · 8653 Them QR code generated on http://qrcode.littleidiot.be


morten lynGe fra KusHi lanCerer PersonliGe saKse

Palle freese Kursus Hos CosMoBell

HairContrast og esben søndergård, gæstede mandag den 1. oktober Kolding Tekniske skole. der stod paryk på skemaet!

Palle freese afholdte et brag af et dagskursus hos Cosmobell, hvor han viste klip og farveteknikker fra Hairconstruction academies konceptet. Palle freese har gennem mange år udviklet og gennem­ testet det professionelle system han underviser i til perfektion. Med sig havde han tekniker Thomas Hansen fra l´oréal Professionnel, der viste kreative farveteknikker med de unikke inoa farver. de 30 frisører havde en særdeles inspirerende dag med gode tips og tricks, lækker mad og mulighed for at snuse på lageret på egen hånd. som de første frisører i danmark fik kursisterne den helt nye inspirationsbog fra Hairconstruction med hjem.

parykkursus Med HairConTrasT

Graveringen kan være hvad som helst. Hvad skal der stå på din saks?

det er nu muligt at få dit helt eget navn, kælenavn eller symbol på din frisørsaks. På denne måde kan du personliggøre saksen og skille dig ud blandt dine kollegaer. samtidig kan du nemt genkende din saks, hvis i er flere, der har den samme saks i salonen.

Bogen, Bull´s eye issue 22, forhandles af Cosmobell og kan bestil­ les på 97 22 33 44. se mere på www.cosmobell.dk.

Mange tror, det kun er få forretninger i danmark, der må og kan sælge parykker med tilskud fra kommuner. sådan er det ikke. HairContrast har et rigt udvalg af parykker i ægte hår, og nye flotte fiberparykker, er lige på trapperne. der blev talt om, hvornår de ægte parykker var en fordel, fremfor fiber, og omvendt. området, hvordan man søger tilskud, i forhold til sygdom eller alupecia (pletskaldethed), blev også berørt. HairContrast stillede deres hjælp og ekspertise til rådighed, hvis man ville i gang med denne spændende del af frisørverdenen. HairContrast kan kontaktes på 86 84 99 11, hvis man er interesseret i at høre mere, eller vil starte som forhandler af parykker.

esben søndergård instruerede frisørerne i, hvordan man sætter en paryk korrekt, og hvordan parykker i ægte hår fungerer.

disse to piger har begge paryk på!

Publikum fulgte interesseret med og tog billeder af de flotte forvandlinger.

Morten lynge går meget op i nytænkning ­ graveringen på sakse er blot ét af de mange påfund. Thomas Hansen fra l’oréal ses ude til venstre og Palle freese til højre der underviste i både klip og farveteknikker.

Svanemærkede produkter med certificerede økologiske ingredienser

Hele 30 kursister så spændt til, da Palle freese underviste.

version 2.0

BE CAREFUL WHAT YOU EXPOSE YOURSELF AND YOUR SKIN TO – IT CAN FUCK YOU UP FOREVER

Green Generation lærer KursisTer aT TænKe ”Grønt”

32 svanemærkede Produkter

forbrugerne i norden er blevet mere bevidste og vælger ofte på baggrund af sundhed og miljø. denne udvikling hersker også indenfor frisørfaget og Green Generation afholdte derfor deres første grønne frisørkursus ”grønne produkter” på sortedamsdos­ seringen på østerbro.

foto: nicolaj Jensen for at høre nærmere træffes Morten lynge på 33 23 00 32 eller du kan sende din saks direkte til: Kushi, dybbølsgade 70, 1721 København v, att. Morten lynge

dækker alle behov for styling og pleje i en salon

indeholder ingen:

Parabener, farvestoffer, allergifremkaldende konserveringsmidler, mineralske olier, silikoneolier, paraffinolier, vaseline, paraffin eller lignende petrokemiske ingredienser

over to dage blev kursisterne indført i teorien bag det at arbejde ”grønnere” og anne­sophie villumsen fra Zenz underviste i de teknikker, der ligger bag brugen af de grønne produkter.

anne­sophie villumsen til venstre underviste kursisterne.

16 > shortcuts

Kursisterne spurgte livligt ind til anne­sophie villumsen.

Hair Team Company ApS Rho 4 DK - 8382 Hinnerup

phone: web: mail:

+45 4534 2222 hairteamcompany.dk info@hairteamcompany.dk


Toni&Guy Mainstage 2012

a

Byd naturen indenfor i salonen

Festen fortsatte langt ud på natten med musik fra førende DJ’s.

Naturmaterialer er et gennemgående element i Egoboost.

Over 100 professionelle modeller var med i showet.

Toni Mascolo og vinderen af Entrepreneur of the Year Nico Pulia fra Tyskland.

Man kan med fordel hive naturen indendørs. Det er medvirkende til en rolig og en afslappet stemning i frisørsalonen. Et eksempel herpå er frisør Egoboost der ligger ved Klareboderne i København. Dyreskinds­ tæpper slynget tilfældigt over stole, dyrehoveder sat på hvide mure samt endevæggen der er skabt af sort naturmateriale, er medvirkende til at man føler sig godt tilpas i en afbalanceret atmosfære. Sidst, men ikke mindst sætter pejsen prikken over i’et! Se flere billeder af den unikke indretning på www.egoboost.dk

Professor Green, en af Englands hotteste musiknavne.

95% NATURLIGT UDVUNDET

OVER

Mainstage - et gigantisk Toni&Guy/label.m release event i London med over 5000 tilskuere, hvoraf ICON Hairspa havde 85 danske kunder med. Her var der opstillet et enormt cirkustelt med en kæmpe scene og en catwalk på mellem 75-100m., samt et helt tivoli med store karru­ seller og spisesteder.

Pejsen er medvirkende til en levende, luksuriøs stemning.

100% INNOVATIV

Selve showet blev sat i gang med en imponerende koncert af en af Englands hotteste navne for tiden, Professor Green. Teltet var nærmest ved at lette og især pigerne gik helt amok over ”Professoren”. De over 100 professionelle modeller blev stylet af det fantastiske Toni&Guy Internationale Artistic Team. Et overbevisende eksempel på, hvad nogle af verdens førende frisører er i stand til at præstere!

Mie Juul fra Egoboost. Dyreskindstæpperne gør rummet varmt og lækkert.

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL

AVEDA SÆTTER STANDARDEN FOR MILJØRIGTIG LEDELSE OG ANSVARLIGHED, ikke bare i skønhedsverdenen, men over hele verden. Det er en del af vores mission, at passe på den verden, vi lever i – gennem innovation er vi et førende eksempel for industrien. Førende med vores miljørigtige banebrydende tiltag: Aveda var den første skønhedsvirksomhed, der producerer med 100% vindenergi*. Vi var de første indenfor industrien til at fremstille flasker af 100% genbrugsmateriale**. Og vi var den første skønhedsvirksomhed, der har fået en Vugge-til-Vugge (Cradleto-CradleSM) certificering – som anerkendelse for vores engagement indenfor bæredygtige ingredienser, materialer og processer.

Bevist effektivitet med produkter, som er over 95% naturligt udvundet †. Som eksempel er vores professionelle salon-behandling, Botanical Therapy Hair Treatment, baseret på plante mikroteknologi for at kunne forbedre tørt hår op til 86%, og skadet hår op til 84%.

Nyskabende med hårfarve, der er op til 96% naturligt udvundet †† og imødekommer alle dine behov, fra et naturligt look, fuld dækning af gråt hår til vibrerende, holdbare farver. Håret efterlades fundamentalt uden skader, silkeblødt og smidigt.

B L I V E N D E L A F V O R E S G L O B A L E N E T VÆ R K Ring AVISION GROUP 26 380 380 eller besøg www.aveda.dk

MANGLER DU EN FRISØR – SÅ RING TIL LOUISE PÅ TELEFON 88 80 72 73 * Vindenergien indgår i forsyningsnettet, hvorfra vi køber elektricitet. Vores brug af naturlig gasenergi bliver kompenseret med køb af vindenergi. Læs mere på www.aveda.com. **Brilliant Emollient Finishing Gloss, Humectant Pomade, Spray-on Shine, Anti-humectant Pomade lanceret i 2002. †Gennemsnit baseret på 105 bedst sælgende produkter i Avedas kategorier: hårpleje, hudpleje og pure-fume ™ per juni 2010. ††Fra planter og ikke-råolie-baserede mineraler.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Alting er

sort hvidt eller

– gråt er ude!

Danni Sigen udlever sin drøm og sin passion. Og på kun tre år skabt et navn for sig selv. En stor del af æren giver han de sociale medier. Men han er også en person, der går efter det, han vil, og ikke lader sig slå ud af mindre ”set backs”.

Danni Sigen udlever sine drømme og sin passion for frisørfaget. Målet lige nu er ikke at tjene en masse penge, men at prøve alt det, han gerne vil i branchen. Og for Danni er tingene enten sorte eller hvide. Gråt er ude! ”For to år siden, var jeg super stresset over tingene. Jeg følte, jeg skulle have styr på det hele, og at alt skulle være perfekt, at jeg fik en salon op at køre, at jeg skulle lave shows o.s.v.. Men så blev jeg voksen”, siger Danni med et smil. I dag har han en lille salon på 1. salen i en charmerende ejendom på Gl. Mønt i København, hvor han kun er sig selv. Her har han kunder et par dage om ugen, og resten af tiden helliger han sig alle mulige sjove, 20 > Alting er sort eller hvidt – gråt er ude!

spændende og anderledes projekter. Senest har han både været med i og stylet andre reality-stjerner til en reklamefilm for Dansk Flygtninge­ hjælp, han har stylet Linse Kessler og andre kendisser og stået for stylingen til modeshows og photoshoots. Alt det, han synes, er sjovt! Og så er han super aktiv på de sociale medier; Facebook, YouTube, Twitter og Instagram, hvor han har en meget stor fanskare, der følger ham, får gode råd og tips med meget mere. ”Jeg synes, det er super synd, at rigtig mange mennesker, bruger rigtig mange penge på at blive klippet, og så kan de ikke finde ud af at sætte håret efterfølgende. Det er som at købe en håndsyet silkebluse og

Danni er typen, der hele tiden vil noget mere, prøve nye ting af… og derfor er det, han nu arbejder på at blive skønhedsredaktør.


senest har danni sigen både været med i og stylet andre reality­stjerner til en reklamefilm for dansk flygtningehjælp, han har stylet linse Kessler og andre kendisser og stået for stylingen til modeshows og photoshoots.

vaske den ved 40 grader. derfor giver jeg netop masser af tips til almin­ delige mennesker på youTube, hvor jeg kalder mine små film for Hair­ dazzle, og hvor jeg viser, hvordan man laver en flot fletning, sætter håret op med videre”. danni sigen er uddannet i 2009, og da den salon, han var ansat i, lukkede i januar 2010, valgte han at starte for sig selv. Han blev hurtigt stylist på Christinas Talkshow på dK4, og han stylede modeshows for ivan Grundahl. i dag er hans salon grundpælen, den han arbejder ud fra, og han kunne ikke drømme om, ikke at have salonen. ”Jeg kan rigtig godt lide at have kunder i salonen, men skulle jeg stå der hver dag fra 9­17, så er jeg sikker på, jeg ville komme til at kede mig ihjel”, siger han, og kalder med et smil sig selv for en smule daMP. ”Jeg skal hele tiden have udfordringer. derfor valgte jeg faktisk også exten­ sions fra. det tager simpelthen for lang tid at lave dem”. lige nu er målet at blive skønhedsredaktør på et magasin. ”det kunne være fedt, at gøre det sideløbende med alt det, jeg ellers foretager mig”, lyder det fra danni, der elsker at arbejde, så længe det er med noget, han holder af. ”Jeg arbejder gerne både aftener, nætter og weekender, men det skal være sjovt og udfordrende”, siger han, og selv om han ikke tjener de store penge, betyder det ikke noget for ham så længe, det er passionen, der driver værket. ”om nogle år kan det være, jeg skal have en stor salon med mange ansatte. Men ikke lige nu”, siger han. meGet VelGørenhed i det hele taget laver danni en del velgørenhedsarrangementer som bl.a. det, han netop har lavet for dansk flygtningehjælp. ”Kan jeg gøre det, 22 > alting er sort eller hvidt – gråt er ude!

jeg brænder for, og samtidig hjælpe andre mennesker til at få det bedre, så er det jo en super konstellation. Jeg hjælper andre, jeg får omtale, og jeg får lov til at arbejde med min hobby”. shows laver danni ikke længere så mange af, i stedet vil han hellere lave fotoreportager, hvor man arbejder med modeller, og hvor man har lidt mere tid til at skabe det look, man gerne vil. Han har lavet lookbooks for tøjmærket Birna, musikvideoer og han har stylet anna david, lisa lents og nukaka Coster­Waldau. og han mener ikke, det er så svært at kom­ me ind i den del af branchen. ”det kan være svært at få det første job, men når man først er i gang, så åbner der sig et netværk for én”. dog er han ikke i tvivl om, hvor meget et netværk betyder i dag. derfor er han også med i flere netværksgrupper, hvor han kan komme til at lære folk i branchen at kende. ”det er vigtigt at være udadvendt og åben, og at deltage i de ting, der er at deltage i, hvis man vil arbejde inden for mode­ og stylistverdenen”, mener han. faktisk har danni sigen også allerede skabt sine egne produkter, men det er svært at komme igennem med, fortæller han. ”danske frisører spørger; hvad kan dine produkter, som de andre ikke kan? de har en negativ tilgang til det nye, hvorimod f.eks. amerikanske frisører straks siger; fedt, fortæl mig hvad det kan”, forklarer danni. Men han er bestemt ikke typen, der lader sig gå på at et enkelt nederlag. ”Jeg har en familie og en vennekreds, der bakker mig 100 pct. op, og får jeg et slag oven i hovedet, så rejser jeg mig bare igen. Man kan højst miste nogle penge…., og jeg tror på, at det er vigtigt, at man bliver ved med at få nye passioner og nye drømme. så kan det godt være, at kun halvdelen bliver til noget, men fred være med det”.


”Da jeg på et tidspunkt så Nicci Welch, blev jeg inspireret til at blive frisør” - Danni Sigen

Når december er godt overstået, og champagnen er drukket, kan du se frem til et tempofyldt, nyt år, hvor vi fejrer 10 års jubilæum med et brag. ”Jeg kan godt lide ting, der er anderledes, og jeg kan lide at være prangende”, udtaler Danni Sigen.

Jeg er lidt narcissistisk Danni Sigen er ikke bange for at indrømme, at han har et narcissistisk gen, der skal tilfredsstilles, og at det er en del af grunden til, at han el­ sker at lave ting, der bliver vist i den brede offentlighed; i blade med videre. ”Jeg kan også godt lide ting, der er anderledes, og jeg kan lide at være prangende. Både når jeg går på gaden, og når jeg går rundt alene i min lejlighed med butterfly af Lego og et væld af armbånd. Jeg tænker ikke så meget over, hvad andre siger. Jeg har et image og et særpræget udseende med masser af tatoveringer, og jeg får både positive og nega­tive ytringer, men det betyder faktisk ikke så meget”.

2013 vil fra vores side byde på både knivskarpe kampagner og spændende, nye produkter, som kan styrke din forretning. Vi glæder os til at vise dig mere!

Danni fortæller, at han lige siden 8. klasse har villet arbejde med skøn­ hed. ”Da jeg på et tidspunkt så Nicci Welch, blev jeg inspireret til at blive frisør.” Men Danni er også typen, der hele tiden vil noget mere, prøve nye ting af…og derfor er det, han nu arbejder på at blive skønheds­ redaktør. ”Om det sker i morgen eller om tre år, det ved jeg ikke, men på et eller andet tidspunkt, skal jeg nok nå mit mål”, siger han. Han vil også gerne rejse ud og opleve verden. ”Jeg har hverken lejlighed eller bil, og jeg er ikke bundet af noget, så opstår muligheden for det, så tager jeg gerne af sted”. Folk sk al ud af deres comfort zone Danni Sigen arbejder med en del kendisser, men han sætter en ære i at opføre sig ens overfor såvel den enlige mor som en kendis. Og når han arbejder med de kendte personer, ser han det som en del af sit job at få dem lidt ud af deres comfort zone. ”De skal klart føle sig trygge, og de skal have det rart med deres hår, men jeg synes, det er vigtigt, at de kommer lidt ud af osteklokken og prøver noget nyt – ellers sker der heller ikke noget nyt”, er hans holdning. Men uanset om han arbejder med en kendt person eller en almindelig kunde, er det vigtigt for ham, at se folk i et forløb. ”Man kan ikke lave en perfekt klipning første gang, man møder et menneske. Man skal arbejde 24 > Alting er sort eller hvidt – gråt er ude!

HHSIMONSEN.dk FØLG OS OGSÅ PÅ FACEBOOK: “HH SIMONSEN & JOICO / DENMArK”


elements

....................................... I mange år har vi stolet på naturens elementer til at nære og beskytte os. Med videnskabens hjælp kan du nu stole på vores Elements.

PRESTYLINGCOMPLEX - er vores unikke blanding af nordisk bomuld, hvedeproteiner og UVA /B-filtre, som nærer og beskytter håret imod miljømæssig, kemisk og mekanisk beskadigelse. Serien gør det rigtige valg til netop dit hår nemt - inspireret af Jordens ædle metaller:

danni sigen arbejder med en del kendisser, men han sætter en ære i at opføre sig ens overfor såvel den enlige mor som en kendis.

sig ind på dem, lære dem at kende, og så bliver anden klipning bedre og tredje klipning måske perfekt. Men hvad den perfekte frisure er, er jo subjektivt. det er ikke som hos mekanikeren, hvor der kun er én rigtig måde at reparere bilen på”. danni sigen holder selv mest af det naturlige look og streetlooket. ”Konkurrencefrisering og vild med dans­hår synes jeg ærligt talt ikke er pænt”. når danni skal hente inspiration sker det ofte i gadebilledet og i internationale magasiner. ”og så samler jeg alle de indtryk, jeg får, og skaber mit eget udtryk.” de sociale medier betyder alt de sociale medier betyder alt for danni sigen, og han er ikke i tvivl om, at det er på grund af dem, at han har kunnet bygget en hel karriere op på tre år. Men han sørger også hele tiden for at opdatere. ”Jeg kan tydeligt se, at er der perioder, hvor jeg ikke er så aktiv på min profil, så får jeg heller ingen followers. Men lige så snart jeg begynder at skrive; nu har jeg lavet en ny musikvideo, se dette tilbud eller andet, så får jeg flere followers”. danni har sin egen profilside og en forretningsprofilside, og at man ikke mikser de to, mener han, er vigtigt. Men frem for alt, så bugner dannis hjerne konstant af nye ideer. ”Jeg når ikke at komme i gang med den ene, før den næste idé trænger sig på”, fortæller han, og derfor har han anskaffet sig et whiteboard. ”så kan jeg skrive alle mine ideer ned og arbejde med dem én ad gangen, frem for at tage fat på alle 40”, siger han smilende. ”Min mormor ville gerne have haft jeg blev maler, og at jeg brugte min kreativitet på den måde, men frem for alt sagde hun til mig”: ”danni gør det; lev din drøm” – og det gør jeg. 26 > alting er sort eller hvidt – gråt er ude!

”Min mormor ville gerne have haft jeg blev maler, og at jeg brugte min kreativitet på den måde, men frem for alt sagde hun til mig: ”danni gør det; lev din drøm” – og det gør jeg” ­ danni sigen www.idhairelements.com Ring til IdHAIR for mere information 8674 2822


C O P E N H A G E N

ICON HAIrSpA INTrOduCErEr:

FrEmTIdENS FArvESySTEm ZenzTherapy farvesystem uden ammoniak, PPD, recorcinol eller parfume, opfylder den seneste internationale lovgivning og sikkerheds standarder. Et farvesystem, der respekterer hår, hovedbund og dig som frisør. Med stort indhold af naturlige ingredienser bl.a. plejende Jojoba og forskellige æteriske olier. 100% dækning af grå hår. Velkendt farvesystem og nuancer, der passer perfekt til nordisk hår. ZenzTherapy farvesystem er meget velegnet til sensibelt hår og hovedbund. Afblegningspulver – fri for ammoniak, samt creme afblegning uden ammo-

niak, der kan bruges i hovedbunden. Aldrig har der kunnet opnås hvidere resultater. Det har aldrig været mere behageligt at afblege dit hår. Hvorfor arbejde med meget skadelig ammoniak? Du kan nu arbejde i frisk luft og får også et bedre resultat end nogen sinde. Lysningspulveret samt creme afblegning bleger op til 7 toner. Blandet 1:2 med valgfri beize 3%-12%. NB! Virker meget hurtigere end andre ammoniak-fri afblegninger på markedet.

NATurlIgE Og økOlOgISkE prOdukTEr udEN SulFATEr, FArvESTOFFEr EllEr kuNSTIg FArvE Zenz Therapy er en professionel og naturlig hår- og hudpleje serie, der tager udgangspunkt i aromaterapiens velgørende univers. Alle produkter er naturlige og økologiske og indeholder ingen sulfater, farvestoffer eller kunstig parfume.

ZenzTherapy forhandles af: ICON Hairspa A/S

Energivej 3 . 4180 Sorø . Ordretlf: 57 66 03 00 . www.iconhairspa.dk

Vi anvender aromaterapeutiske duftstoffer fra planter, der er certificerede økologiske, biodynamiske eller vildtvoksende. Alt med respekt for, og hensyntagen til, både vores indre og ydre miljø.


Tekst > Pia Finne Foto > Jesper Skovlund

Samme ansigt – i et nyt sæt tøj Bella Vista blev 1. januar 2012 købt af den internationale Henkel-koncern. ”Men Bella Vista er fortsat det firma, alle kender, nu blot med en ny, stærk motor”, siger PPS manager Steffen Mølgaard. I planerne for fremtiden indgår en større synlighed. Derfor har man indledt et samarbejde med Marcel Klubben.

frisørerne internationale kurser inden for ethvert område, de måtte ønske, og samtidig er det jo heller ikke nogen dårlig ting at have en koncern med mange midler og ikke mindst en kæmpe research- og udviklingsafdeling i ryggen”, lyder det fra Steffen Mølgaard, der tilføjer, at der med andre ord er kommet et lag mere på af muligheder. Henkel overtog Bella Vista 1. januar 2012, og selv om der er forskel på størrelserne af organisationerne er de begge familie­ drevne med de værdier, det omfatter. ”Henkel er en 5. generations familievirksomhed, og selv om der er 48.000 medarbejdere på verdensplan og man beskæftiger sig med alt fra vaskepulver og lim til Schwarzkopf hårprodukter, gør man stadig meget for at få netop familiefølelsen til at forplante sig ned igennem virksomheden”, fortæller Steffen.

”Vi bevæger os fra at være en lille sejlbåd til at være en stor supertanker. Det betyder, at vi har en meget større international ballast.” Det fortæller PPS manager (Professional Partner Service) Steffen Mølgaard i forbindelse med den store, tyske koncern Henkels køb af danske Bella Vista. Men han pointerer også, at frisørerne ikke kommer til at mærke de store forskelle. ”Det er de samme mennesker, de kommunikerer med, vi har de samme dag-til-dag leveringer, den samme service og de samme kontorer og cash and carry-forretninger i såvel Silkeborg som i København og Odense. Vi vil fortsat lave kurser og også holde fast i vores indretningsdel af virksomheden - og det bliver der ikke lavet om på. Hvad vi til gengæld kan nu, er bl.a. at tilbyde

Johnny Poulsen mener, at ud over de kreative udfordringer, giver samarbejdet også klubbens medlemmer gode muligheder for at afprøve Schwarzkopf Professional produkterne.

Bella Vista har indgået et samarbejde med Marcel Klubben, der består af en række af Københavns trendsættende frisører, og faktisk er det første gang, Marcel Klubben indgår et sådant samarbejde.

Vi satser mere aggressivt på København I fremtiden vil Schwarzkopf satse mere aggressivt på det sjæl­ landske og specielt det københavnske marked, hvor man vil være mere synlig. Det betyder, at man har startet et samarbejde op med Marcel Klubben, og at man har ansat yderligere en sælger, Dorthe Holm, der i flere år har arbejdet i frisørbranchen, og som skal tage sig af det sjællandske og det københavnske marked. Netop for at støtte op om det sjællandske marked afholder Schwarzkopf 31. august og 1. september 2013 et stort inter­ nationalt show med Team Mahogony fra London i København, ligesom der vil være en række aktiviteter i løbet af året. ”Vi er et jysk funderet firma, og hovedparten af vores nuværende kunder er jyske frisører. Nu vil vi være mere synlige i hele landet”, lover Steffen Mølgaard. Dog understreger han, at selv om man også satser på at få flere københavnske saloner i porteføljen, betyder det ikke, at man glemmer de saloner, der har været tro­ faste mod Bella Vista igennem de 57 år, virksomheden har eksi­ steret. ”Men vi giver dem en ny mulighed for at få yderligere, ny inspiration”, siger han. Henkels overtagelse af Bella Vista koster bestemt ikke arbejds­ pladser – tværtimod forventer Steffen Mølgaard, at man ansætter i hvert fald et par nye medarbejdere inden for en overskuelig fremtid. ”Vi vil følge med tiden, og vi vil arbejde på at styrke Schwarzkopfbrandet yderligere i Danmark. Og ja, vi bliver mere internationale, men som tiderne er i dag, er det en nødvendighed, hvis man ikke vil se sig overhalet og kvalt. Vi lever i en virksomhed og i en verden i konstant forandring. Men vi vil stadig være danskere i jeans og ikke tyskere i jakkesæt.”

PPS manager Steffen Mølgaard fra Bella Vista (t.v.) og Præsident for Marcelklubben, Johnny Poulsen (t.h.). Samme ansigt – i et nyt sæt tøj < 31


Bella vista kommer til at være mere synlig i hele landet efter samarbejde med Marcelklubben.

Marcel klubben og Bella vista Bella vista har indgået et samarbejde med Marcel Klubben, der består af en række af Københavns trendsættende frisører, og faktisk er det første gang, Marcel Klubben indgår et sådant samarbejde. den dag, Hair Magazine talte med steffen Mølgaard i lokalerne i odense, var der netop besøg af tre af Marcel Klubbens mangeårige medlemmer, bl.a. præsidenten Johnny Poulsen, der gjorde klar til et show om aftenen. ”som klub er vi super glade for samarbejdet. vi er i en startfase nu, men vi elsker at lave hår, og det er sjovt at vise hår for frisørerne på fyn og i Jylland. samtidig er det rart at have et firma at læne sig op ad”, siger Johnny Poulsen. og steffen og Johnny er enige om, at det er en win­win situation: Bella vista får mulighed for at komme i kon­ takt med nogle københavnske frisører, som de ellers ikke ville være kommet i kontakt med, og Marcel Klubbens medlemmer får nye udfordringer vest for valby Bakke. ”det er med til at styrke bredden i Marcel Klubben. lige nu har vi rigtig mange, super dygtige syrede unge mennesker, der færdes i de mest trendy miljøer i danmark, i klubben, og det er super fint, at de får lov til at komme ud og lave shows rundt omkring i landet. de kan med andre ord hive de hårde sidegader i København til silkeborg”, lyder det fra Johnny Poulsen, der ser samarbejdet som en unik mulighed for, at frisører uden for København, får lejlighed til at stifte bekendtskab med storbyens undergrund. selve ideen til samarbejdet opstod på en skitur efter adskillige drinks, og handsken blev taget op. ”vi er blevet tvunget til at tænke anderledes og kreativt, og vi er blevet inspireret til at invitere nye mennesker til vores shows”, fastslår steffen Mølgaard, og tilføjer, at det ikke er nogen hemmelighed, at en del af planen er at børste støvet af skuldrene og vise frisør­ branchen, at man har lagt den jyske grossist lidt på hylden, og i fremtiden er et internationalt modeinspireret firma – med sjæl. ”vi har med andre ord samme ansigt, men vi skifter til et andet mere moderne sæt tøj”, fastslår steffen Mølgaard.

“Det brede sortiment, kvaliteten og konkurrencedygtige priser er årsagen til, at Bella vista er vores hovedleverandør.” Rikke Aavad, Uddannelseschef Tradium

For nærmere information om et eventuelt samarbejde ring til Bella Vista på tlf. nr. 86 80 48 11

Viviere hårfiber er endelig i Danmark! Viviere kan give fylde til tyndt hår, fjerne en begyndende måne og skjule en udvoksning. Let at benytte med et enestående resultat her og nu. Se de fantastiske før/efter billeder på www.houseofwaldorf.dk og prøv produktet i salonen.

25% rabat p

extension s

å Hair Talk i websho ppen

FØR

Introtilbud Startpakke med alle 9 farver og forseglere til 1995,(vejl. udsalgspris 499,- pr. sæt)

at Marcel Klubben består af selvstændige – meget forskellige ­ frisører, der absolut ikke er rørende enige om, hvordan tingene skal se ud, ser både Johnny og steffen som en fordel. Johnny sammenligner klubbens medlemssammensætning som en stor gryderet, der smager forskelligt hver gang. ”så på showene er der således også altid noget for enhver smag”, og han tilføjer, at ud over de kreative udfordringer, giver samarbejdet også klubbens medlemmer gode muligheder for at afprøve schwarzkopf Professional produkterne. og samarbejdet med Bella vistas teknikere giver også os noget godt fagligt in­put”, lyder det fra Johnny Poulsen, og steffen Mølgaard supplerer med at sige, at samarbejdet klart har pustet nyt liv i Bella vista.

32 > samme ansigt – i et nyt sæt tøj

HOUSE OF WALDORF · Dalgas Boulevard 59 · 2000 Frederiksberg · Tlf. 35 36 35 62 · charlotte@houseofwaldorf.dk · www.houseofwaldorf.dk


Nye produkter Schwarzkopf kan også præsentere en række nye produkter netop nu. Det gælder bl.a. en verdensnyhed: BLONDEME Crystal Transparent Gel Bleach System, det første gelé-baserede lys­ ningsprodukt. ”Det betyder, at frisøren nu kan se igennem geléen og hele tiden følge med i processen, så produktet kan skylles ud, når den rette lysningsgrad er nået”. BLONDME er desuden det første brand, der tilbyder en samlet løsning inden for farve, pleje & styling. Det gælder plejende shampooer til alle typer lysnet og bleget hår i kolde som varme toner, conditioners, masker og hårkure samt stylingprodukter, der understøtter de lyse farver i BLONDEME. Farverne spænder fra klassiske kolde toner over varme blonde looks til mere trendy farver som sart lilla og lyserøde pastelnuancer. Herudover nævner Steffen Mølgaard Schwarzkopf Essensitysystemet, der er en naturbaseret serie ”powered by nature”. Essensity er fri for kunstige dufte, silikone, parabener, paraffinog mineralolier, PEG-derivater og kunstige farvestoffer og inde­ holder desuden organiske essenser. Der findes fire Essensity serier: Colour, Repair, Moisture og Volume. De 3 første indeholder shampoo, conditioner og mask, mens Volume består af en shampoo og conditioner. BC Oil Miracle-serien er en anden serie, der scorer højt på popu­laritetsbarometeret, med oliebaserede plejeprodukter, der er det helt store must have for tiden. Modsat andre olier på markedet, findes BC Oil Miracle i to varianter – en til kraftigt hår og en til tyndt, normalt hår. BC Oil Miracle olien forener fordelene ved pleje- og skønhedsolier med en innovativ, absorberende teknologi og giver ultrafin fordeling i håret og reducerer tørre­ tiden. Plejeserien består foruden to olier af en shampoo, spray conditioner, conditioner, hårkur, der giver pleje og flot glansfuldt hår uden at tynge det mindste.

D E H NY

G N I S S E M E

M E CR

Check it out ... www.kmscalifornia.com/da-DK

De populære produkter fra BC Miracle Oil serien fra Schwarzkopf.

THE PERFECT 2nd DAY LOOK René Parkov fra Marcelklubben ses til venstre.

34 > Samme ansigt – i et nyt sæt tøj

Messing Creme giver hold og fylde til et ”ikke-sat” look. Style med messing creme i det håndklædetørre hår og føntør for ekstra fylde. Vejl. pris kr. 189,-


Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

L’Oréal Professionnel Color Collection show 2012

En meget skarp og kontrastfyldt frisure klippet og stylet af Mark Anderson.

L’Oréal Professionnel’s education manager Jeanett Strøier.

Backstage blev den sidste finish lagt på modellerne inden showstart.

Ida Corr i front omringet af aftenens modeller med flotte stylinger.

Der var hverken sparet på glitter eller glam da L’Oréal Professionnel gav deres bud på, hvorhen trenden bevæger sig i efteråret 2012/vinteren 2013. Dette blev gjort til et kæmpe Collection show i København, hvor mere end 500 frisører deltog.

Backstage og på scenen blev der farvet, klippet og stylet. Den nye farvekollektionen Retro Nouveau fra L’Oréal Professionnel bød på mange nye og spændende detaljer, og i scenelysets skær var der intet at tage fejl af – farvekollektionen når nye højder!

Project No. 1, som stod for de originale klipninger og stylinger i løbet af aftenen, havde en lille overraskelse i lommen. Det kreative team bag Project No. 1, Mark Anderson og Kira Martens, har nemlig valgt at skifte navn til Creademic, hvilket understreger deres fælles projekt “det kreative akademi”.

Dansere fra WolfPack, modeller fra Zero Collection og Ida Corr satte tilligemed ekstra krydderi på showet. En aften hvor frisørerne blev underholdt med fantastisk live musik, professionelle dansere, dygtige stylister, smukke hårfarver og ikke mindst lækre goodiebags!

38 > L’Oréal Professionnel Color Collection show 2012

Der var mere end 500 frisører til Color Collection Show 2012


Mark Anderson viser en af de mange klippeteknikker som blev benyttet under showet.

Kira Martens fra Creademic klipper en af de mange modeller på scenen.

Danserne fra WolfPack.

Mark Anderson.

Også tøjet var en stor del af showet - alle modellerne var meget moderigtigt klædt.


Tekst > Mette Kristoffersen Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Stor Wella messe med topfrisører fra branchen

Lucy Love åbnede BUCH’s show med et brag.

Der blev stylet og poseret på alle standene

Lucy Love og Jesper Buch.

Hvert team stylede 20 modeller. Her ses Salon Mr. & Mrs.

Jan Holck (nr. 2 fra højre) med SACO-teamet og alle modellerne

Avantgarde og udfordrende var nøgleordene hos Moreteasir.

Masser af liv og god stemning til Wellas frisørmesse. Teamet fra Mackinder var inspireret af britisk streetstyle.

Det summede af liv til Wella-messen i Øksnehallen, hvor 1200 del­ tagende frisører nød godt af nye styles fra Jesper Buch, Hasse Kliem, Mackinder, SACO og Salon Mr. & Mrs. Dagen var fyldt med masser af inspiration både på frisørernes individu­ elle stande og til de fem fantastiske shows. Hvert frisørteam stylede 20 modeller, der efterfølgende gik på scenen og præsenterede topfrisør­ ernes bud på tidens trends. Undervejs kunne man også opleve Wellas egne stylister i aktion. BUCH-teamet åbnede showet med et brag, da Lucy Love gik på scenen og fyrede den af imens Jespers modeller gik catwalk. Derefter demon­ strerede Hasse Kliem og teamet fra Moreteasir endnu en gang deres talent med udfordrende og nytænkende stylinger.

Hasse Kliem på scenen.

John Erik Skovbæk fra Stender på Strøget og sine modeller.

viste det upcoming frisørteam fra Salon Mr. & Mrs en fortolkning af de fire elementer; jord, ild, luft og vand. 630 frisører deltog også om aftenen, da Wella afsluttede dagen med gallafest, hvor det kreative team bag Wella – The Salon Professional division of P&G havde overgået sig selv. Showet præsenterede dels den nye Illumina farveserie og dels de for­ skellige brands under Wella-paraplyen med hver deres særkende og stil. Middagen og ikke mindst det pink dessertbord vakte stor begejstring blandt festdeltagerne. Et andet af aftenens højdepunkter var koncerten med Nik & Jay, der på alle måder tog publikum med storm. Den super vellykkede aften slut­ tede af med dans.

Stephen Mackinder fremviste en afslappet britisk street-style, alt imens SACO hentede inspiration fra deres seneste kollektioner. Til slut frem­ SACO satte fokus på flotte kurver og korte klipninger. 42 > Stor Wella messe med topfrisører fra branchen

Salon Mr. & Mrs. præsenterede deres fortolkning af de fire elementer.


Tekst > Pia Finne Foto > Wella / Diverse

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Rå og sexet var nøgleordene for Sebastians modeller, hvor der ikke var sparet på glitter.

Fantastisk gallafest med wella En gallafest med over 600 frisører afsluttede Wella-messen i Øksnehallen med et brag. Et fantastisk show, god stemning og en super koncert med Nik & Jay gav frisørerne en oplevelse ud over det sædvanlige. De flotte fyre repræsenterede SP Men.

Showet blev indledt med en smuk præsentation af den nye Illumina Color.

Der var masser af atmosfære og super stemning i de smukke lokaler

Christian Canthal og Mika Mochizuki takker for et fantastisk show og en dejlig dag.

Alle brands var repræsenteret med hver deres særkende og stil.

44 > Fantastisk gallafest med Wella

Der blev danset, råbt og hujet, da Nik og Jay indtog scenen

Festen sluttede med et brag, da Nik og Jay gik på scenen til stor glæde for hvinende frisører.

Nik fra Nik og Jay.


GOLDWELL lancerer nu ELIXIR ! ELIXIR er hurtig absorberende og ikke fedtende. Efterlader håret silkeblødt, smukt og velplejet. Elixir er baseret på to olier: Arganolie En sand skønhedsolie fra Marokko, der er rig på E-vitamin og umættede fedtsyrer. Den har genopbyggende og fugtgivende egenskaber. Tamanuolie Stillehavets eksotiske olie. En beskyttende og antioxiderende olie, hentet fra Tamanutræets nødder. For mere information kontakt GOLDWELL på 46 15 21 11

www.goldwell.com


Creative Director > Kenny aleksandr Fotograf > Thomas løvring / www.thomasloevring.dk

ØV

uXrkfv

Hair Magazines Facebook side er kun for frisører!

Model > Katinka / scoop Models Idé, Makeup & Hår > Kenny aleksandr

SWItCH

Af KeNNY ALeKSANDr

fØr

efteråret er kommet og jeg fik lysten til at lave et efterårslook med inspiration fra bladene på træerne og de sidste farver i naturen inden vinteren melder sin ankomst.

Jeg forberedte en del extensions fra B­long, og lavede ubesværet en masse baner med tape i for­ skellige rødlige og brune nuancer.

Se efterBILLeDe PÅ NÆSte SIDe > facebook.com/hairmagazine.dk

gør som mere end 2000 andre frisører og LIKE Hair magaZine PÅ faCeBooK Scan koden og vær den første til at blive opdateret omkring nyeste artikler og frisurekollektioner fra frisørbranchen!

Katinka er en pige med flot skandinavisk blond hår – i dag skal hun dog være rødhåret!

det er super nemt at bruge B­long extensions i en model eller kundes hår. Hvis nu en kunde er i tvivl om en hårfarve, så er det en super smart måde at starte med at få sat reflekser ind i sit hår, og se om man tør gå hele vejen.

sWiTCH < 49


Håret er færdig stylet med et stylingjern og tilført godt med tørshampoo så den meget glansfulde overflade bliver dæmpet lidt. Håret er børstet i en bælgebevæ­ gelse og rodet godt med en saltvandspray for at få det til at gå fra noget friseret til noget vildt.

efter

I dag skal jeg forvandle Katinka helt. Jeg kommer en tør­ shampoo i brun i hendes lyse hår blot for at skabe en dybde mellem de forskellige extensions når jeg sætter dem på og så de ikke kan ses. Derefter sætter jeg dem på i blandede farver og helt tæt.

Jeg fortsætter til jeg har lavet hele Katinkas front og så klipper jeg siderne til. Jeg klip­ per den ene side lidt kortere end den anden for at få en asymmetrisk effekt og for at lege med længderne i det påsatte hår.

50 > SWITCH

Resultatet er blevet en efterårspige med referencer til et dyrisk ræve look - med buskede bryn og stirrende øjne, og så kan der nok hentes referencer i looket fra nogle Disney prinsesser bl.a. fra den sidste film Modig men også noget Ronja Røverdatter anno 2012.

SWITCH < 51


Tekst > Louise Klitgaard Foto > Peter Hartley

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Salonsupport.dk og Mugshot i flot samspil

Både Kristinn (t.v.) og Mike (t.h.) var gode til at forklare publikum, hvordan de klippede og farvede deres modeller.

Som noget helt anderledes valgte Mugshot at farve pandehåret orange, mens resten af håret blev farvet i en varmere rødlig tone.

Modellerne venter backstage og er spændte på aftenens forløb.

Kristinn fra Mugshot.

De korte frisurer hittede hos Mugshot.

De to fyre fra Mugshot, Kristinn (t.v.) og Mike (t.h.).

70 glade gæster mødtes en tirsdag aften til let tapas i Valby. Showet satte i gang med introduktion i form af video til Mugshots seneste frisurekollektion, Kismet, der er præget af skarpe linjer, men med bløde undertoner. Klipningerne sørgede de for at lave lækre og brugervenlige. Af farver blev der vist alt lige fra den kolde, lyse pastelgrå farve til den varme blommefarve og hen mod den helt chokoladebrune. Især en af disse farvninger var interessante – nakken blev farvet i en varm lys

tone, næste lag i en lidt koldere tone og toppen blev farvet helt lys og i en meget kold nuance – meget interessant og inspirerende. Kristinn og Mike var på scenen hele aftenen. Kristinn var lige landet samme dag fra New York, så stemningen var afslappet, hvilket var med­ virkende til det gode forum mellem gæsterne og Mugshot. En hyggelig aften præget af en god ping pong mellem de to og selvfølgelig med Moroccanoil produkterne! Den lækre blommefarve ses her til venstre, mens den kolde pastelgrå ses til højre.

52 > Salonsupport.dk og Mugshot i flot samspil


advertorial

advertorial

Tekst > Pia Finne Foto > Peter Hartley

2 brands 1 vision Avision Group lancerede for godt et år siden Aveda og Bumble and Bumle på det danske marked. De to brands har forskellige målgrupper: Hvor Avedas DNA handler om miljøansvar­ lighed og bæredygtighed, så er Bumble and Bumbles DNA forankret i mode­ verdenens subkultur. Fællesnævneren for begge brands er luksusmarkedet.

”Vores mål er at støtte op om frisørerne, og give dem de allerbedste muligheder,” udtaler Jesper Westphal Andersen.

”Vores mål er at støtte op om frisørerne, og give dem de allerbedste muligheder”. Sådan lyder det fra Jesper Westphal Andersen, der i august 2011 grundlagde virksomheden Avision Group, der distribuerer de to Estée Lauder Companies-ejede professionelle brands; Aveda og Bumble and Bumble. Jesper Westphal Andersen har mere end 25 års professionel og international erfaring indenfor salonbranchen, blandt andet har han igennem tiden introduceret en række brands på det danske og skandinaviske marked. Og planerne for Avision Group er klare. ”Vi ønsker at udvide og styrke de to brands, Aveda og Bumble and Bumble’s synlighed på det danske marked. Derfor er det vigtigt for os at opbygge og bevare et image som kundens tætte samarbejdspartner. For det er relationen til kunden, som opbygger og maksimerer salonens potentiale”, understreger Jesper. En samarbejdspartner Og Avision Group vil være en samarbejdspartner for frisørerne på alle plan. ”Vi vil være en dynamisk samarbejdspartner”, lyder det, og det betyder, at man går ind i såvel professionel vejledning, strategisk plan­ lægning af forretningen som taktisk gennemførelse af salgsfremmende aktiviteter. Avision Group forhandler som nævnt to brands, Aveda og Bumble and Bumble, og de to brands er meget forskellige. Aveda er blandt andet 54 > 2 brands – 1 vision

Direktør for Avision Group, Jesper Westphal Andersen (t.v.) og Brand manager for Aveda Simon Zylber (t.h.)

Aveda er blandt andet verdensførende indenfor plantebaserede skønhedsprodukter.

verdensførende indenfor plantebaserede skønhedsprodukter. Virksom­ heden blev grundlagt i 1978 med den mission, at forsyne skønheds­ industriens professionelle aktører med effektive, plantebaserede produkter, som var bedre at bruge, både for professionelle brugere, deres kunder og for miljøet. Brandets rødder er plantet i Ayurveda, som er en gammel øst-indisk healing-tradition. Den har en holistisk tilgang til livet og til velvære med fokus på at dyrke balance. Mere end 30 år senere er virk­ somheden stadig banebrydende indenfor branchen. ”Som Aveda salon-partner får man muligheden for at blive en ”naturlig” salon, hvilket flere og flere saloner i øvrigt ønsker at blive, og som man klart ser en tendens til at flere og flere forbrugere efterspørger”, siger

Jesper og understreger: ”Samtidig bliver man også en del af Avedas høje forretningsstandard, når det gælder miljømæssig bæredygtighed og virksomhedsansvarlighed.” Bumble and Bumble er en anden type brand, for Bumble and Bumble er i hjertet et fashion-brand, der har sine rødder i New Yorks trendsæt­ tende mode- og stylistmiljø. Bumble and Bumble er udviklet af frisører til frisører, og de kreative produkter ”forlænger og understreger frisør­ ens faglighed”. ”Produkterne åbner op for nye og kreative udfoldelser, hvad angår fri­ sure og form, og som Bumble and Bumble salon får man et væld af kreative værktøjer, der giver uanede kombinationsmuligheder og mulig­ hed for altid at være opdateret på de nyeste tendenser indenfor mode­ verdenen”, fastslår Jesper. For Jesper er det vigtigt at fastholde de to brands forskellighed. ”Selvom Aveda og Bumble and Bumble er søster-brands og begge distribueres af

os, så lægger vi stor vægt på at adskille dem internt såvel som overfor vore kunder. Derfor har vi to forskellige teams – et for Aveda og et for Bumble and Bumble – der hver især håndterer de to brands, både hvad angår salon support, træning såvel som forbrugerrettede marketing­ aktiviteter”. Luksus i udfordrende tider Både Aveda og Bumble and Bumble henvender sig til luksusmarkedet i frisørbranchen, men det afskrækker ikke Jesper Westphal Andersen. ”Vi mener, at selv i udfordrende tider er der altid plads til produkter af høj kvalitet. Og både Aveda og Bumble and Bumble er begge brands med et stærkt DNA, som de i høj grad formår at formidle ud til for­ brugere verden over. Hvor Avedas DNA handler om miljøansvarlighed og bæredygtighed, så er Bumble and Bumbles DNA forankret i mode­ verdenens subkultur. Udover at få super kvalitetsprodukter, så får for­ brugeren dermed også ekstra værdi ved at købe produkter fra et brand, hvis holdninger og mission, de kan identificere sig med”, lyder det. 2 brands – 1 vision < 55


COLOUR DREAMS

advertorial

UDEN AMMONIAK UDEN PARFUME UDEN PPD

Bumble and Bumbles dna er forankret i modeverdenens subkultur.

Han fortæller videre, at man med aveda og Bumble and Bumble hen­ vender sig til to forskellige typer kunder og forbruger. ”avedas vigtigste distributionskanal er det eksklusive netværk af selvstændigt ejede saloner, som gerne vil opbygge succes i samarbejde med et dynamisk, banebrydende brand, der er loyalt overfor sit netværk, og som har en vision om at gøre forretning på en ansvarlig og bæredygtig måde”. ”Bumble and Bumbles distributionsstrategi i danmark går ud på at sam­ arbejde med saloner, der lægger stor vægt på brugen af kreative produkter i deres daglige arbejde, og som er dedikerede håndværkere og artister. og for begge brands indgår kriterierne beliggenhed, ud­ seende, faglighed og pris naturligvis også”. når det gælder forbrugere, er målgruppen for de to brands også for­ skellig. Mens aveda henvender sig kvinder og mænd, der ønsker et brand, som forener skønhed, miljøansvarlighed og velvære, henvender Bumble and Bumble sig til den modebevidste forbruger – uanset alder, køn samt geografi – som følger med på modefronten internationalt som nationalt. ”for begge brands gælder, at de igennem de sidste 30 år har skabt sig et stærkt navn verden over. Mange rejselystne danske forbrugere kender allerede både aveda og Bumble and Bumble fra storbyferier i 56 > 2 brands – 1 vision

udlandet”, fortæller Jesper, der tilføjer, at også skønhedspressen har en stor interesse og positiv indstilling til begge brands”. spørger man Jesper Westphal andersen, hvad planen er med de to store shop­in­shops i sephora i illum og i Magasin på Kgs. nytorv i København, svarer Jesper Westphal andersen, at både aveda og Bumble and Bumbles primære distributionskanal er de professionelle saloner, men at man ved at være til stede i sephora i illum med begge brands og i Magasin med Bumble and Bumble har en unik mulighed for at øge kendskabet til de to brands, som begge er forholdsvis nye på det danske marked. ”vores erfaring er, at størstedelen af vores kunder i stormagasinerne ikke før har købt produkterne, dermed har vi fået udbredt kendskabet yderligere og vi har fået fat i endnu flere nye forbrugere”, konstaterer Jesper. ”Både i sephora og i Magasin har vi et dedikeret team på hvert brand, som sikrer, at kunderne der gives den rette ekspertvejledning, hvad angår produktvalg og brug af produkterne. samtidigt lægger vi stor vægt på, at henvise til kundens nærmeste aveda eller Bumble and Bumble­salon, for dermed at sikre en optimal synergi­effekt for både brandet samt for vore salon­kunder”.

TEKNOLOGI og NATUR på basis af Argan Oil

Q hair.dk

Tlf. 44 94 34 00


ENTRUST Y O U R T O

B E A U T Y

P R O F E S S I O N A L S

Opdag det

hemmelige ritual

bag de dyrebare olier.

PROFESSIONEL OLIEBEHANDLING En skræddersyet blanding af dyrebare olier og sanselige teksturer til ethvert behov. Behandlingen giver håret ekstra næring samt utrolig glans og blødhed.

TILBYD MYTHIC OIL I DIN SALON!

E X C L U S I V E LY

I N

L’ O R É A L

P R O F E S S I O N N E L

S A L O N S


advertorial

advertorial

Tekst > Pia finne

Style masters tager næste skridt sTyle MasTers serien relanCeres, oG Hos ColoMer Har Man lyTTeT Til forBruGerne & frisørerne oG sKaBT en serie, der er Mere oversKueliG oG neM aT arBeJde Med – Men KvaliTeTen, den er der iKKe GåeT På KoMProMis Med.

”vi har lyttet til frisørerne, og helt i brandets ånd, relancerer vi nu style Masters serien, så den i fremtiden bliver mere overskuelig at arbejde med i det daglige for såvel frisøren som for forbrugeren”. det fortæller Michele fitzwilliams, Marketing Manager hos Colomer scandinavia. style Masters serien blev lanceret for et par år siden – ikke blot som en ny produktlinje, men som en del af et projekt, der også rummer den verdensomspændende style Masters konkurrence, som løber af stablen for tredje gang til maj 2013, og i 2012 havde ikke færre end 841 del­ tagere. i konkurrencen sættes fokus på branchens nye, unge talenter. ”Både produkterne og ideen bag style Masters er blevet taget rigtig godt imod ude hos frisørerne, men nu tager vi serien et skridt længere. vi har spurgt brugerne, hvad der skulle til for at gøre serien endnu bedre, og vi har lyttet til svarene”, fortæller Michele fitzwilliams. det betyder, at serien er skåret ned fra 19 til 12 produkter inklusive tre helt nye produkter. ”forbrugeren i dag er super travle kvinder, der ved, hvad de vil have. samtidig er flere og flere saloner blevet rigtig gode til netop at sælge produkter, men skal kunden selv kunne finde dem, skal serien være overskuelig”. 60 > style Masters tager næste skridt

derfor har Colomer taget de produkter væk, der ikke var det store behov for, og suppleret med to, der var efterspurgte. bruGerVenliG emballaGe samtidig er emballagen blevet betydelig mere brugervenlig, netop for at styrke konceptet. der arbejdes med fem segmenter i serien: Creators, Curly, volume, smooth og sprays and styling mousses, og emballagen til hvert segment har nu sit eget design og sin egen smukke, metalliske farvenuance. ”det gør det let for såvel forbrugeren som for frisøren at finde præcis det produkt, der søges”. ydermere fremgår det tydeligt på produktet, hvilken gruppe det tilhører, så man ikke er i tvivl. sidst er prisen på produkterne nu ens – 159 kr. ­ med samme formål: at lette brugen for frisør såvel som forbruger. relanceringen af style Master lever Colomer helt op til virksomhedens vision: at være innovativ, at se tidens tendenser, og skabe produkter, der matcher dem, og at lytte til stemmerne i branchen.

style Masters familiens 12 produkter

style Masters tager næste skridt < 61


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

hvordan du får én salon til at blive til flere… Mange frisører går rundt med en drøm om at vækste; få flere saloner. Men skal det ske, skal man sætte sig et klart mål, og så skal man brænde for personalepleje som man brænder for frisørfaget. Vi har talt med Kim og Maria fra Morgenhår i midtjylland og med Abdel fra Klippestuen Z på Frederiksberg, der begge har en række saloner.

Vækst kræver, at man vil. Og så kræver det, at man indimellem tager helikopteren op, og ser sin virksomhed lidt fra oven. Men det kræver også, at man har styr på tingene, at man brænder for personalepleje, og at man er god til at uddelegere ansvaret, ellers er det ikke muligt.

være for høje”. ”Morgenhår-salonerne bruger således eleverne meget. Det betyder, at de uddannede frisører blot skal være på en halv time for en klipning, og at priserne kan holdes nede selv om kvaliteten er høj. Og så handler det om, at man skal være der, når kunderne er der. Det betyder, at vi f.eks. altid har åbent om søndagen”.

Det er Abdel Ghazouani fra Klippestuen Z, der omfatter fem saloner indtil videre, og Kim og Maria Wiche fra Morgenhår, der tæller foreløbig tre saloner, enige om. ”Det handler om at sætte sig nogle mål; at sætte nogle mål for medarbejderne og om at have nogle visioner for frem­ tiden”. Sådan siger Kim og Maria Wiche, der på halvandet år har etabler­ et tre Morgenhår-saloner i Herning, Horsens og Silkeborg.

Personale og mennesker I Morgenhår er der i dag 25 ansatte og Maria og Kim lægger ikke skjul på, at man skal kunne lide at have med personale og mennesker at gøre, hvis man skal udvide fra en til flere saloner.

De to har tidligere haft saloner på Sjælland, og de åbnede også en salon i Brande, som de solgte. ”Og jeg var helt sikker på, nu var det slut med at være frisør”, fortæller Maria. ”Jeg brugte dog nogen tid på at tænke, og nåede frem til, at det nok slet ikke var salonens skyld, men min egen skyld, at jeg var blevet træt af det”.

”Man skal brænde lige så meget for personalepleje og -udvikling som for frisørfaget”, mener Kim, der primært tager sig af den side af sagen. Og så skal man enten selv kunne lide det administrative, eller man skal være god til at uddelegere. ”Man skal hele tiden kunne tage turen lidt op i helikopteren og se tingene ovenfra. Hvem er bedst til hvad, hvor gør jeg selv bedst gavn med videre samt erkende, at man ikke både kan klippe, pakke varer ud, købe ind o.s.v.”

Så da Kim og Maria startede op igen, var det med et koncept, hvor kunderne kan købe alt fra spiseborde til brugskunst og hårprodukter i salonerne. ”Vi mener, det er vigtigt, at man skiller sig ud, hvis man skal skabe en forretning. Og netop fordi tiderne er, som de er, skal salonerne være spændende, der skal være en rød tråd, og så skal priserne ikke 62 > Når den ene salon bliver til flere…

I Morgenhår laver Kim det praktiske; løn, personaleledelse med videre, mens Maria arbejder i salonen og køber ind, og hun lægger ikke skjul på, at man kan få bedre priser, når man køber ind til flere saloner. ”Naturligvis er der forskel på, om man køber 4 eller 400 vokse ad gangen”, siger hun.

Abdel Ghazouani fra Klippestuen Z har fem saloner.

Hairmagazine har talt med Abdel fra Klippestuen Z og Kim og Maria fra Morgenhår omkring det at gå fra én til flere saloner... Ikke for at tjene penge Kim og Maria er helt klar på, at man ikke i første omgang skal ønske sig flere saloner for at tjene flere penge. Man skal gøre det fordi man ikke kan lade være, og fordi man synes, det er sjovt. ”Man skal brænde for at udvikle”. Det er vigtigt, at man har én i hver salon, der kan fungere som daglig leder, men det er også vigtigt, at man kommer i alle salonerne jævnligt, og at man som det mindste har en daglig telefonisk kontakt. ”Det er super vigtigt, at man er helt åben om­ kring, hvad de f.eks. skal lave af penge og om, hvordan det går, hvordan udviklingen er, og om den enkelte salon og medarbejder når sine mål”. Faktisk mener Kim og Maria, det er ganske små ting, der skal til for at skabe en større økonomisk succes. ”Sælger de alle 25 hver en gang vip­ per og bryn til 150 kr. de 250 dage, de er på arbejde er det næsten en million kr. i kassen. Og det er vigtigt, de er bevidste om det!” Derfor lærer medarbejderne i Morgenhår også om mersalg, uden at de dog skal presse kunderne. ”Vi lever af kunderne, de er i fokus, og der skal skabes en god stemning omkring dem, og udvikler vi personalet i den retning, kommer økono­ mien af sig selv”.

Maria og Kim Wiche fra Morgenhår har tre saloner.

Lille bestyrelse Morgenhår har sammensat en lille bestyrelse, der mødes en gang om måneden, netop for at tage en tur op i helikopteren. ”Skal man udvikle noget, må man have et overblik, og udvikler man ikke, stagnerer man og går i stå”, er holdningen. En god bogholder og revisor er også et ”must”, hvis man har flere sa­ loner. Det tager en del af presset fra indehaveren. Og Maria og Kim Wiche fortsætter udviklingen. ”I princippet vil vi gerne ind i alle de større byer, og man skal nok forvente at se mange Morgenhår-saloner i løbet af en årrække”. Flere saloner kræver styring Abdel Ghazouani fra Klippestuen Z har heller ingen planer om at stoppe udviklingen af sin salon-række. Tværtimod! ”Jeg vil gerne have flere sa­ loner, hvis der kommer et godt tilbud. Så længe det er sjovt og positivt, bliver jeg ved med at udvikle”, siger han. For Abdel er kodeordet, når det handler om at vækste fra én til flere saloner: Styring! ”Styring er alfa og omega, hvis man vil vækste. Det handler om styring af omkostninger, og det handler om styring af per­ sonalet”, fastslår Abdel, og så lyder et andet råd: ”Hvis man føler sig stresset over at skulle have flere butikker, skal man lade være. Man skal Når den ene salon bliver til flere… < 63


EN NY PERMANENT HÅRFARVE FRA WELLA PROFESSIONALS

”Hav styr på omkostningerne. Hav styr på personalet. Hav styr på økonomien.” ­ abdel Ghazouani

gøre det, fordi det er sjovt, og så længe der er en fortjeneste. er man ikke glad, holder det ikke”. abdel mener, man skal være frisør for at styre frisørsaloner, men man skal også holde af personalepleje. ”skal det fungere med flere saloner, skal man sikre, at det er det rette team, der står i salonerne. for man kan sagtens have gode, dygtige medarbejdere, der bare ikke fungerer sammen. det skal de kunne”. og så mener abdel, man skal sikre, at hver salon har en bestyrer, der ved i hvilken retning, indehaveren vil have, salonen går. ”Jeg vælger altid en bestyrer blandt de medarbejdere, jeg har, så jeg kender vedkommende og ved, hvad vedkommende står for, ligesom vedkommende ved, hvad jeg står for”. Hos Klippestuen Z er det bl.a. service, service og service, og så vælger abdel i øvrigt altid spændende, anderledes mennesker til sine saloner. ”Jeg vil gerne have et internationalt team, der kommer med input ude­ fra”, siger han. en bleV til Flere at abdel udviklede sin forretning fra én salon til at have flere saloner, skete ved en tilfældighed, men videreudviklingen af kæden er bestemt ikke tilfældig. ”får jeg en salon tilbudt, vurderer jeg det nøje. Jeg stiller mig gerne op i timevis og glor på salonen, på kunderne, på klientellet i området og meget mere. for skal man udvide med flere saloner, handler det i høj grad om, at gøre sit forarbejde ordentligt”, mener han, og så skal den nye salon i øvrigt passe i porteføljen, så den kan supplere den eller dem, man har i forvejen. ”Mine fem saloner ligger tæt på hinanden på frederiksberg, og det er super positivt. Kommer en kunde ind i en af salonerne, og har vi ikke tid, så kan vi hurtigt finde en af de andre saloner, der har tid, og det ser kunderne som en fantastisk service”. så abdel føler bestemt ikke, de generer hinanden, tværtimod understøtter de hinanden. 64 > en ny måde at tænke frisørvirksomhed på

en God løn for at få flere saloner til at fungere, har abdel erfaret, at det virker rigtig godt med en gulerod. ”Jeg giver mine medarbejdere en god løn, og så får de en god provision på mersalg med mere. og den gulerod virker rigtig godt”, siger han. samtidig mener han, det er meget vigtigt, at man uddelegerer ansvar. ”vi har planer over, hvem der har hvilke ansvarsområder. det er fra an­ svaret for de enkelte produkter til ansvaret for toiletterne og hånd­ klæderne. for giver man folk et ansvar, vokser de med opgaven”, er hans erfaring. Hans eget job er at motivere, styre og have overblik samt at have nogle kunder indimellem. ”og så mener jeg, det er vigtigt, at man som chef deltager i arrangementer nationalt og internationalt, så man dels kan inspirere og dels kan give råd og vejledning, hvis der er behov for det. og selv om jeg har været frisør i 40 år, gør jeg det stadig”. hVorFor Vil du haVe Flere saloner? skal man starte flere saloner, er nøgleordene for abdel: Beliggenhed, styring og omtanke: Hvad er dine tanker omkring yderligere en salon? Hvorfor vil du starte endnu en salon? ”for tiden, hvor man startede en ny salon bare for at gøre det, er passé. der skal være et formål med det, ellers brænder man nallerne”. • Hav styr på omkostningerne • Hav styr på personalet • Hav styr på økonomien ”og har man ikke selv lyst til at ”læse” de ugentlige nøgletal, se på ud­ viklinger og muligheder, skal man alliere sig med én, der kan og vil. for det er essentielt for udviklingen. og en bogholder er ikke nok. det skal være en person med en mere overordnet forretningssans”, slutter abdel.

MERE END EN FARVE, ET VIDUNDER AF LYS Førsteklasses klar farve der skinner i alle former for lys med enestående beskyttelse af håret* takket være vores patenterede MICROLIGHT teknologi. Giver op til 100% dækning af grå hår. www.wella.com · youtube.com/wellatvnordics *farve efter farve, overfor den næststørste globale konkurrent

DET ER FANTASTISK AT SE, HVORDAN LYSET REFLEKTERES I ET HÅR FARVET MED ILLUMINA! BETTY CHRISTOFFERSEN Saco Hair

KONTAKT DIN WELLA REPRÆSENTANT ELLER RING TIL KUNDESERVICE PÅ TLF. 33 26 91 11.


Frisorjobdk_bred_annonce_HM0412.indd 1

dOwntOwn af vidal Sassoon

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL MANGLER DU EN FRISØR – SÅ RING TIL LOUISE PÅ TELEFON 88 80 72 73

16/08/12 13.44


Kérastase har skabt et 24­karatsritual, der beriger hårets skønhed. elixir ultime hårbad og maske er oliebaserede og baseret på super­teknologien oléo­Complexe. Produkterne er til alle hårtyper. elixir ultime Bain koster 225 kr. elixir ultime Masque koster 315 kr.

Skønheden i hårfarve Wella Professionals oil reflections er et nyt hårprodukt med en letvægtsolieteknologi baseret på en blanding af Macadamia­nød, avocadoolie og e­vitamin, der får skønheden frem i farver, nuancer og reflekser.

Matrix gør det nu muligt at løfte op til 8 tonehøjder 20 pct. hurtigere. Pris: 199 kr.

Hårets tørst slukkes Icon Hairspa bringer fugten tilbage i tørt, kruset, uregerligt hår med Gold Professional Hydration shampoo og conditioner. i serien findes også Gold scalp relieve shampoo specielt designet til at behandle problemer som skæl og tør hovedbund. Pris 176 kr. pr. stk.

hairCare PleJeProduKTer er der sTor foKus På, iKKe MindsT olier. nye farvesysTeMer er oGså aT finde, oG så er der GodT nyT, Hvad enTen der sKal sKaBes voluMen, Bløde Krøller eller eT GlaT looK Til Kunderne i salonen.

Krystal klar formel BlondMe Crystal Transparent Gel Bleach system fra schwarzkopf er en lysning med en krystalklar formel for kontrol og komfort. den lysner op til 7 tonehøjder på naturligt og farvet hår, og den renser og fjerner farverester. forhandles af Bella Vista.

En fugt bombe end doctor fra evo er en rigtig fugtbombe, der forhandles af LT Brands. end doctor styrker, beskytter mod både varme fra styling redskaber samt uva/uvb stråler. og så indeholder alt evo hverken parabener eller sulphater.

68 > Haircare update / se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Handmade in Japan

Pudder til håret Icon Hairspa lancerer Zenz organic Hair Powder, volume no.89, en hårpudder uden silikone og parfume. den løfter håret og giver maksimal fylde og hold i både kort og langt hår. Giver langt hår et pjusket look.

Farve baseret på argan oil oalia ”argan oil Color” fra Qhair er skabt på basis af argan oil og sukkerderivater. 52 individuelt udviklede nuancer rummer serien uden ammoniak, parfume samt PPd. oalia colorsystem er toning, farvebehandling og lysfarvning i et koncept.

Redkens skønne serie Redken lancerer nu ny skøn serie, der definerer dine krøller i op til 3 dage*. Curl Memory Complex går målrettet efter at gennemfugte dehydrerede krøller og genopfriske hårstråets krøllemønster. serien består af 7 produkter. Priser fra 179-269 kr.

Et vidunder af lys Wella Professionals introducerer den nye illumina Color, som de kalder for et vidunder af lys. illumina Color er en række klare, naturlige nuancer, der giver håret et fantastisk lys. ”som morgenlyset i la”, siger John Wood, global creative director i Wella.

Kolorit Dry shampoo Maria Nila Kolorit dry shampoo er en tør pudderspray, der opfrisker samt afhjælper en fedtet fornemmelse i håret. sprayen giver volumen og tekstur samt hjælper med at bevare hårfarven.

Bloom

• Saks Joewell Bloom 5,25“, 5,5“ og 6“ • Joewell-Ur • Kam • Fingerringe • Oliepen

Renser og plejer den succesfulde leave­in spray, uniq one Hair Treatment fra Colomer, får nu følgeskab af et nyt og innovativt produkt i serien, Cleansing Balm, et produkt med 10 unikke fordele, som både renser og plejer håret uden at skade det. så udover at rense håret – fungerer produktet også som en conditioner.

Fremtidens hårfarve ICON HAIRSPA introducerer ZenzTherapy alternative Color, et farvesystem uden ammoniak, resorcinol og PPd men med naturlige ingredienser som Jojobaolie samt æteriske olier fra Tea Tree, lavendel og rosmarin. findes i 80 nuancer.

Ren luksus Goldwell lancerer nu eliXir – en olie til alle hårtyper med enestående virkning. eliXir er hurtigt absorberende og ikke fedtende. den efterlader håret silkeblødt, og er baseret på to olier: arganolie og Tamanuolie. Pris 169 kr.

se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

www.haaro.eu Kan købes via din lokale frisørgrossist Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 21 23 00 59 e-mail: post@thorsen-trading.dk Facebook: Haaro-Joewell


Ingredienser fra Moder jord IdHair er klar med Henna farve­nyheder, der kun indeholder rene ingredienser fra moder jord som: urter ­ planter – blomster. der findes 10 flotte farver, fra rød til sort, og farverne er nemme at anvende.

Skjul hårtab og tyndt hår House of Waldorf tager kampen op mod hårtab og tyndt hår med en 100 pct. ren bomuldsfiber med mineralske farver fra viviere. fiberen drysses i hovedbunden og forsegles med spray. Pris 499 kr.

Blødhed og lethed Avision præsenterer Bumble and Bumble’s Hairdresser’s invisible oil, der forsvinder ind i håret, er æterisk og fjerlet. denne unikke formel byder på en blanding af seks essentielle olier og ekstrakter. den indeholder uva­/uvB­filtre, og passer til alle hårtyper.

Ny emballage nu relanceres neccin­produkterne fra Cosmobell i ny flot emballage. neccin genopretter microflora­balancen i hovedbunden og fjerner skæl effektivt. neccin er produceret uden parabener. som noget nyt er alle produkterne også farvebeskyttende.

Styling Spray og Volumizing Foam HH Simonsen er klar med to produkter. HH simonsen Hair spray, der giver perfekt hold, og root volumizing foam, der kan opbygge volumen fra hårrødderne. Begge produkter koster 129 kr.

Til fint hår Goldwell lancerer nu en flydende paste, tilpasset fint hår: stylesign fullreBel, der giver struktur til håret uden at gøre det tungt. den lette og ”tørre” konsistens gør fullreBel særdeles velegnet til fint hår. Pris 139 kr.

Black Crest

Extreme Hold Hairspray Icon Hairspa lancerer den klassiske Hairspray fra label.m i en helt ny forbedret variant med forbedret beskyttelse og ekstremt hold, for at opnå et langvarigt hold. label.m extreme Hold Hairspray er beriget med styrkende vitamin B. Pris 188 kr.

Med platin og diamanter LT Brands kan vise verdens måske mest eksklusive hårprodukter MiriaMQuevedo. Platin & diamonds er opbygget på diamant­ og platin støv, som giver håret en vægtløs fornemmelse samtidig med at det bliver boostet med nyt liv og ekstrem glans.

ye Den n ra odel f top m ll Joewe

Nyhed fra Over there dry Clean dry shampoo er en skøn nyhed fra J Beverly Hills, der forhandles af IdHair. en unik sammensætning af olier gør, at denne tørshampoo absorberer olie, samtidig med at den plejer og fugter, så en tør hovedbund undgås. Pris 250 kr.

Delikat hårduft essence absolue nourishing fragrance fra Shu Uemura er den første olie­formulerede hårduft i shu uemura art of Hair sortiment, der giver delikat næring og perfekt styling uden at udtørre håret. Pris: 375 Kr. Tre x voks Salonsupport.dk præsenterer tre nye vokse uden parabener, uden mineralske olier, og de er lette at vaske ud. The Paste tilfører medium hold og let glans. The Clay tilfører ekstra kraftig hold, volumen og mat finish, og The Mud tilfører kraftig hold, struktur og mat finish.

70 > Haircare update / se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Sparke gang i fylden Hair Team Company er klar med volume Kick og salty Beach; nyheder fra ingredien. ingredien volume Kick er en volumen spray, der sparker gang i fylden, mens ingredien salty Beach giver volumen, boost og fast saltvandshår. Prisen er 179 kr.

Luksus make-over system Professional luxe oil fra Wella er en genopbyggende eliksir, som indeholder udsøgte olier og system Professionals unikke Transform Technology, der giver håret en luksus­makeover.

se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Kan købes via din lokale frisørgrossist Info-Tel.: 21 23 00 59 Se også www.haaro.eu:


Magisk møde Color lustre silikonefri balsam fra Shu Uemura Art of Hair er et magisk møde mellem næringsgivende pleje fra linolien og en glansgivende genopfriskning af hårfarven. Color lustre lanceres i 5 nuancer; Cool Blond, Cool Brown, Golden Blond, radiant Chestnut, intense red. Pris: 355 kr.

Blåbær til håret Blåbær er rig på antioxidanter, mineraler og vitaminer – men blåbær har også en gavnlig virkning på hårstrukturen samt hårfarven. derfor er bærrene en ingrediens i den nye sulfatfri shampoo fra den svenske produktserie kaldet ref fra Qhair.

Øjeblikkelig blødhed nu kan man opnå blødere og glattere hår med kun et enkelt produkt. Redkens nye Two smooth 03 er et to­fase serum, der giver øjeblikkelig blødhed til håret, tæmmer fly­aways og hjælper med at kontrollere krus. Pris: 240 kr.

Fleksibelt hold Icon Hairspa er klar med un.dressed ­ fiber pasta med fleksibelt hold fra Kevin.Murphy. det gælder en fast, fleksibel pasta, der gør det let at skabe et løst, naturligt og let look med peber, honning & efeu ekstrakter. Pris 189 kr.

Løft rødderne root lifter fra Maria Nila er en volumen spray, der løfter samt giver stabilitet til håret. Produktet påføres i hovedbunden efterfulgt af føntørring. i Maria nila stockholm styling serien findes 17 forskellige styling produkter.

Hårets juvel Montibello Gold oil essence fra Qhair er baseret på Hårets ”Juvel”, argan oil, der er indbegrebet af optimal styrke samt næring. serien er nu udvidet med tre 3 nye, eksklusive produkter; en shampoo, en Gold oil Bi­Phase Conditioner, og en Gold oil Mask.

Grundig rens Redkens nye Clean Brew shampoo er med malt, ølgær og appelsinskal et godt bud på mændenes nye favorit shampoo. anti Grit teknologi sørger for at håret renses grundigt for snavs og stylingrester. Pris: 179 kr.

72 > Haircare update / se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

NYHED!

COLOR RECHARGE GENSKAB GLØDEN I DIN WELLA SALON HÅRFARVE

Oplev vores nye farveopfriskende plejeserie med Magnetic Color teknologi, der findes i 6 nuancer. Fås i Wella saloner fra første januar.


Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Goldwell og KMS California på internationalt plan

Produkterne fra KMS California’s HAIRPLAY serie blev flittigt brugt til at style de lange lokker. Her styles modellen af KMS educator Tenna Jones.

Også KMS Californias HAIRSTAY serie blev brugt til modellerne på scenen. Til at holde styr på den nye klipning benyttes her anti-humidity seal fra serien.

Clive Allwright benytter en ny teknik til at lave sensuelle krøller.

KMS California og Goldwell åbnede dørene for en aften med underhold­ ning på internationalt plan. KMS California’s International Artistic Director Clive Allwright var i Danmark for at undervise de velmødte frisører til showet. Clive Allwright styrer sin egen salon i Australien samtidig med, at han rejser verden rundt, underviser frisører, samt står bag kulisserne til diverse modeshows. Det er netop også på hans mange rejser, at han finder inspiration til den næste kreative klipning, farvekombination eller opsætning. Clive Allwright var blandt andet på den danske scene for at vise, hvordan trenden på den internationale modescene kan bruges i de danske saloner. Det der inspirerer Clive Allwright til at skabe nye stylinger er ikke kun 74 > Goldwell og KMS California på internationalt plan

runways og high fashion, men også “rigtige mennesker” i gadebilledet samt personlig stil, hvilket netop karakteriserer KMS California - REAL LIVES. REAL PEOPLE. YOUR STYLE. Nye klippeteknikker blev introduceret i løbet af aftenen, heriblandt det nye program KMS California IQ-cutting. Til at vise de nye teknikker blev der brugt modeller hvis hårfarver og længder spændte bredt. Den sidste del af aftenen blev brugt på at skabe lange bløde blowdry krøller, avantgarde Dita Von Teese bølger, samt en alternativ brudeop­ sætning hvis specielle feature var fiskesnøre. En hyggelig aften i godt sel­ skab på internationalt plan! Fra venstre ses Andreas Spiess og Cory Couts, President Global Salon.

En finurlig brudeopsætning af Elsebeth Klausen, KMS Educator

Monica Madsen, Goldwells uddannelseschef byder velkommen.


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Louise Klitgaard Foto > Jesper Skovlund

Joakim Ross Tour med HairContrast

Der blev anvendt alt fra crepejern til masser hårnåle og hårlak.

Joakim talte om, hvordan vigtigheden af de rette værktøjer er i højsæde.

Joakim Ross fra HairContrast.

Michael Andersen fra HairContrast.

Alle modeller var klædt i Tusnelda Bloch, og de modeller som Joakim havde var klædt i hans eget design.

Joakim Ross er ved at kreere en flot, opsat frisure.

HairContrast, Hårologi og Pivotpoint, aka. Hair and Bodycare havde i samarbejde med dofk, sektion Jylland, lavet store forberedelser til aftenens show, hvor gæstestjernen var Joakim Ross fra Sverige. 1100 mennesker deltog fordelt over Herning, Aalborg og Haderslev. Forventningerne var store og alle glædede sig. Med 17 modeller var der mulighed for at vise en del forskelligt. Joakim kom på scenen, og med hans humoristiske tilgang blev alt som et let og legende eventyr. Der blev vist alt fra det helt klassiske til det vilde og høje hår. Joakim forklarede i detaljer, hvordan han tvister og fluffer

håret, og hvordan man bygger en frisure rigtigt op. Derudover delte han sin passion omkring hårlak med os alle. ”Too much is never enough”, som han siger. Teamet fra Hair and Body Care viste og forklarede, hvordan men med diverse løse hårdele kan anvende dem i alle situationer. De talte om, hvordan det kan være en fordel at overgive ansvaret med løse hårdele til et par personer i salonen, så man derved får nogle stykker som er specialiseret i emnet. En aften i passionens tegn med Joakim Ross og Hair and Body Care i spidsen. Både krøller og glat hår var at se til HairContrast showet.

76 > Joakim Ross Tour med HairContrast

Joakim Ross har selv langt hår og ved nøjagtigt hvordan man sætter langt hår op.


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Peter Hartley

Mode og frisørfaget går hånd i hånd med Marianne Jensen og ICON Hairspa

Marianne Jensen i gang med at skabe voluminøse krøller med curlere fra Kevin Murphy.

Dip dye er kommet for blive! Lyse ender på brunetter, brune ender på rødhårede, eller pinke “Colorbug” ender på blondiner. Der er mange forskellige måder at gøre det på, og Marianne Jensen viste en af dem.

Kevin Murphy’s Powder Puff blev benyttet for at skabe ekstra volumen.

Mode og frisørfaget skal sammenkobles endnu mere. Derfor skal frisør­ faget også følge modens tendenser og vice versa. I hvert fald hvis du spørger Marianne Jensen som i samarbejde med ICON Hairspa netop har afholdt show på First Hotel i København. Showet handlede netop om, hvordan de nyeste tendenser kan bruges i frisørsalonen.

Jensen klippede og stylede de mange smukke modeller på scenen, som var iklædt kollektioner fra den nyligt afholdte modeuge i København. Kevin Murphy’s produkter blev brugt til aftenens mange stylinger produkter som Marianne aldrig ville være foruden til styling af kendisser samt backstage til modeugerne.

Marianne Jensen er kendt for kampagner for bl.a. Bruuns Bazar, Stine Goya samt det nye designermærke Tabernacle Twins. Ydermere er Marianne frisøren bag Sharin Foo og Pernille Rosendahl pagen, som i øjeblikket hitter.

Et af aftenens temaer var, hvordan man som frisør kan finde balancen mellem det moderne og det kreative frisør touch. Aftenens frisurer af­ spejlede derfor Mariannes bud på den gyldne sammenkobling.

Modellerne til showet blev farvet med ICON Hairspas nye ZenzTherapy farvelinje, som er uden parabener, Ppd, Resorcinol og Ammoniak. Marianne 78 > Mode og frisørfaget går hånd i hånd med Marianne Jensen og ICON Hairspa

Janni Sørensen, Technical Manager hos ICON Hairspa.

En smuk og inspirationsrig aften i dejligt selskab med ICON Hairspa og Marianne Jensen. Et look som blev brugt under Københavns modeuge til Tabernacle Twins showet.

Fletninger kommer til at præge hårmoden langt ind i 2013. Hvis man ikke allerede mester teknikken bag, så er det om at komme i gang!


Tekst > Pia Finne Foto > Jesper Skovlund

se flere billeder på

hairmagazine.dk

En salon som jeg kun kunne drømme om Maja Ladegaard fra give er super glad for sin nye salon, der er indrettet i samarbejde med Bella Vista. Salonen er lang og smal, og det gav nogle udfordringer, men de blev løst på bedste vis. Og allerede nu har den nye salon trukket flere kunder til. Salonen er kun tre meter i bredden, og Maja var usikker på, om der var plads nok. Men hun stolede på Laust fra Bella Vista, og han havde ret.

i n v e n ta r

kr. 14.000 e 2 stk. vask kr. 14.000 e ol st pe m pu k. 4 st kr. 12.000 er ds la sp ng ni 4 stk. betje kr. 10.000 disk ns io pt ce re k. 1 st kr. 4.800 r te en m ge an rr 4 stk. salgsa kr. 12.000 anlæg gs in gn su ud k. 1 st kr. 8.000 ter/blandearr. en m ge an rr sa 1 stk. skab kr. 74.800 t al i is Pr cl. moms.

Alle priser er ex

Der er to behandlingspladser i hver side af salonen – forskudt fra hinanden, så der er plads til at arbejde på.

Maja Ladegaard var ikke mere end 20 år og faktisk endnu ikke udlært, da hun investerede i sin første salon i Give med en veninde i 2008. Den 1. juli i år flyttede hun sin salon, Frisør Ladegaard til nye lokaler i en totalt renoveret ejendom, og allerede nu har flytningen og dermed etab­ leringen af en ny, spændende salon i Give givet Maja en del nye kunder. ”Min gamle salon overtog jeg efter en frisør, der havde drevet den i 30 år. Og sådan så salonen faktisk også ud. Vinduerne var utætte, der var huller i linoleummet på gulvet, og i det hele taget var salonen bare slidt. Samtidig var det svært at ”ryste den tidligere ejer af salonen af”, og det havde indflydelse på kundestrømmen”, fortæller Maja Ladegaard. 80 > En salon som jeg kun kunne drømme om

Således har hun oplevet at, siden hun flyttede, er rigtig mange nye kunder kommet ind for at se den nye salon, fordi den ser indbydende ud, og så har de også bestilt en tid. ”Så vi har formået at fastholde den eksisterende kundegruppe, og samtidig har vi fået en stor del nye kunder – selv om vi faktisk kun er flyttet to huse væk fra den gamle salon”, fortæller Maja, der som nævnt startede salon op med en ven­ inde i 2008. Hurtigt købte hun dog veninden ud og ansatte i stedet en frisør, der kunne udlære hende. Hele indretningen af den nye Frisør Ladegaard er sket i samarbejde med Bella Vista og Laust Klemmensen.

”For nogle år siden valgte jeg at gå 100 pct. ind i Schwarzkopfs produkt­ sortiment, hvilket jeg i øvrigt er super glad for, så da jeg skulle vælge samarbejdspartner i forbindelse med salonindretningen, var det helt naturligt at tage fat i Bella Vista”, fortæller Maja, der tilføjer, at hun fik lavet en rigtig god betalingsaftale med Bella Vista, og at aftalen bestemt ikke blev dårligere af, at hun er storkunde på produktsiden. Tre meter bred salon Maja’s nye salon er lang og smal. Faktisk er den kun tre meter i bredden, og det gjorde, at hun var en smule nervøs for, om tingene overhovedet kunne være der, og om det blev for presset og tillukket.

På væggen bag hver behandlingsplads hænger fire glashylder med produkter, og det giver masser af farver og liv til den sort/hvide salon.

”Men her fik jeg rigtig god vejledning af Laust Klemmensen fra Bella Vista, der besøgte mig og forsikrede mig om, at man sagtens kunne få plads til fire behandlingspladser og to vaskepladser – uden at salonen kom til at se hverken presset eller rodet ud. Og han fik ret”. I det hele taget er Maja ikke i tvivl om, at Laust Klemmensen sparede hende for at begå nogle typiske fejl. ”Han sagde mange af de ting, jeg også selv havde tænkt på, og så påpegede han, hvilke irriterende småfejl andre typisk begår, så jeg undgik også at lave dem”. Gulvet er lyst, vægge og lofter er hvide. Det var en nødvendighed for at få skabt lys og luft i den lange, smalle salon. Belysningen har Bella Vista også En salon som jeg kun kunne drømme om < 81


Farouk Systems vinder

Professional Choice Awards 2012 Samtidig præsenterer Farouk Systems Verdens første føntørrer baseret på Touch screen teknologi!

stolene og disken er det eneste, der står på gulvet. alt andet hænger for væggene for at skabe luft og rum i salonen.

Glashylderne og disken er buede, og det samme er stolene, så der blødes op på det enkle og stringente.

1875 Watt – meget kraftfuld = 50% kortere tørretid LCD skærm (3 tommer) med touch screen display 3 trinløse Touch indstillinger for: - temperatur - styrke - ioner (tilpasses hårets struktur)

Ring på tlf. 55 37 00 76 og hør mere!

Bella Notte

stået for, og sikrede dermed, at netop lyset var med til at få rummet til at virke større. På hver side i salonen er anbragt to behandlingspladser langs væggene og forskudt fra hinanden, så Maja og hendes to ansatte – en uddannet frisør og en elev ­ kan stå på begge sider af salonen uden at komme i karambolage med hinanden. ”det eneste, der faktisk står på gulvet, er stolene og disken samt vente­ bænken. alt andet; spejle, hylder med videre er væghængte, hvilket også er med til at skabe en lethed i rummet”, fortæller Maja. i den nye salon er der gulvvarme, hvilke betyder, at der ingen radiatorer skal være plads til, og der er god loftshøjde og store vinduer. ”udsugning skulle der naturligvis også bygges ind samt vand. Men også her var Bella vista inde over med sin ekspertise, så nu er jeg ikke længere nervøs for at få besøg af arbejdstilsynet. alt lever op til alle krav”, fortæller Maja, og siger smilende: ”Jeg troede ikke, det var muligt at få så lækker en salon med så lidt arbejde for mig. Jeg sagde, hvordan tingene skulle være, og Bella vista udførte det. og det skete over en weekend, hvor håndværkerne arbejdede til sent ud på aftenen, så jeg kunne åbne mandag morgen”.

Huset står pudset med glaskarnapper med stålrammer, og det er de materialer, der også er trukket ind i salonen, hvor hylderne er frosted glas og disken er i sort, stål og glas, begge dele buede, så det bløder op på de stringente, enkle linjer. i øvrigt er også de sorte stole ved behand­ lingspladserne runde i formen, så de følger buerne på hylder og disk.

Bella Notte – Årets Juleparty er stedet for en fantastisk julefrokost i flotte rammer til en festlig aften fuld af musik, satire, dans, lækker mad og drikke. Men stadig med plads til hyggelig samtale om bordene.

forrest i salonen findes naturligvis disken og ventepladsen, herefter ses de fire behandlingspladser, og i et aflukke endnu længere inde i salonen findes de to vaskepladser efterfulgt af køkken, baglokale og toilet. og Maja er rigtig glad for, at vaskepladserne nu er afskærmet fra resten af salonen. ”det giver en dejlig ro, og kunderne sidder ikke til åbent skue med spoler og farve i håret”.

Efter festen er der mulighed for at overnatte på det flotte Bella Sky Comwell Hotel til en fordelagtig pris.

JeG Føler miG hJemme den nye salon har kun været åben i fire måneder, men Maja føler sig så godt hjemme, at det føles som har hun haft salonen i et par år.

en stor del af æren for at færdiggørelsen af salonen lod sig gøre uden nogen nævneværdig forsinkelse tilskriver Maja Heidi Primgaard fra Bel­ la vista. ”Hun fik trukket i nogle tråde, og rykket de rigtige mennesker, og jeg fornemmede, at hun gjorde alt for at tilgodese mig”.

endnu et plus er faktisk, at Maja har halveret sin husleje i forhold til sit tidligere lejemål. ”det er utroligt. Jeg har fået en helt ny salon i en nyre­ noveret ejendom til halv husleje”.

passer til eJendommen frisør ladegaard er indrettet super moderne i sort og hvidt, men den har sit helt eget udtryk, der harmonerer perfekt med den nyrenoverede bygning. ”der er en anden salon i Give, der også er enkel og holdt i de

så når kunderne siger: ”nu har du fået en så fin salon, så stiger priserne jo nok også?”, kan Maja svare: ”nej”. ”og så er der ingen hovsa­løs­ ninger. alt er, præcis som det skal være, og den ligner de saloner, jeg tidligere kun så i bladene og drømte om”.

82 > en salon som jeg kun kunne drømme om

Årets Juleparty 2012

sort/hvide nuancer, og jeg ville ikke have, min salon skulle ligne den. Men det gør den bestemt heller ikke”.

30. NOVEMBER

Vi har tænkt på det hele – og inkluderet det i prisen: • • • •

Entré & garderobe Velkomstdrink Klassisk dansk julemenu Fri bar hele aftenen (øl, vin og vand) • Et unikt show med danske topnavne

RASMUS SEEBACH

1. DECEMBER

7. DECEMBER

BELLANOTTE.DK

FESTMASKINEN

DJ CHIEF 1

NABIHA

KRYSTERS KARTEL


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Claus Peuckert

Maria Nila Hair Collection show 2012

Christer Hertzberg Haddad dybt koncentreret.

Christer Hertzberg Haddad viser, hvordan længderne skal være, hvis man vil følge tendenserne.

Som afslutning på showet blev alle modellerne vist på scenen. Salgschef for Maria Nila; Joakim Munk Hansen.

Maria Nila bød på en inspirerende aften i hårkunstens tegn på St. Gertruds i Malmø. Aftenen havde tre temaer: Dusty Earth, Colour Poems og Black Magic. Temaerne var inspireret af de nuværende tendenser præsen­ teret på catwalken i Paris, Milano og London. Hårstylist Christer Hertzberg Haddad stod for aftenens klipninger, former og silhuetter, mens uddannelses manager og skaberen af Maria Nilas hårkollektion, Linda Beronius, stod bag modellernes hårfarve. Sammen kreerede de begge stylinger på både de mandlige og kvindelige modeller på scenen. Aftenens tre temaer: Dusty Earth – det look som bedst beskriver Maria Nila: punktløst håndværk, minimalistisk, naturlige nuancer samt jordfarver taget fra de svenske skove. Farvepaletten der blev brugt var tilligemed inspireret 84 > Maria Nila Hair Collection show 2012

af efterårets smukke farver – farver som gik igen i både hår og tøj på scenen. Colour Poems – ét look: Byder på et nostalgisk 70’er tema i en fantastisk blanding med 20’erne og 50’ernes tendenser. Farve­ tendensen spænder bredt fra brune, orange, og gule nuancer til stærke blommefarver. Black Magic: Inspiration fra den sorte magi, ritualer og skikke. For­ skellige materialer og teksturer blandes – latex, fløjl, pels og silke. Inspi­ rationen findes tilligemed i designeren Valentino’s kollektion A/W 2012-2013. Sammen skabte Christer og Linda en inspirerende og smuk fortolkning af tidens trends!

En blanding af de tre temaer vises på scenen under Maria Nila showet i Malmø.

Her ses Linda Beronius i gang med at style en af modellerne på scenen.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Backstage.

International Trend Vision Award 2012

De smukke modeller i Color Trend Vision Award 2012 inden for trenden Celeste.

Fra Trend Vision konlkurrenceområdet.

Over 2000 mennesker var en del af arrangementet, da Wella holdt International Trend Vision Award 2012 i Madrid. Ud over konkurrencen præsenterede Wellas Global Creative Directors, Eugene Souleiman og Josh Wood deres bud på fire tendenser til 2013.

Den canadiske vinder af colorkonkurrencen i fuld gang med at lægge sidste hånd på sin model.

Decibel

Allegra

Wella Trend Vision blev denne gang holdt i Madrid.

Der var masser af spændende nye trends, og ikke mindst masser af nervøsitet, spænding og forventning, da Wella – The Salon Professional division of P&G holdt den 10. Internationale Trend Vision Awards i Madrid. Da Trend Vision blev holdt i 2011 i New York lød det fra Adil Medboob­ khan, præsident for Wella – The Salon Professional division of P&G, at man i 2012 ville forandre Wellas verden af farver, at man ville arbejde sig ud af krisen og udvikle frisørernes forretning. ”Og det gjorde vi. Vi lancerede Illumina Color med stor succes. Faktisk er salget på verdens­ plan de første tre måneder, 50 pct. forud for budgettet. Vi har sat fokus på vores portefølje og præsenteret SP for Men og Nioxin, og vi gør en stor indsats for at støtte op om frisørerne”. ”Det er dem, der vover, der vinder fremtiden, og derfor vil vi give frisør­ erne en kombination af inspiration og håndværk, der kan løfte deres

Decibel

forretning og sikre et langvarigt samarbejde”, lød det fra Adil Medboob­ khan, og han tilføjede, at problemet i 2013 er et positivt et af slagsen, nemlig at man fra Wellas side har så meget nyt at vise, at man må holde sig lidt tilbage, og så forudser han, at 2013 bliver det største år nogen­ sinde for Wella på farvesiden ikke mindst fordi man lancerer seks nye Illumina farver. Fantastisk Trend Vision dag Selve Trend Vision dagen var uovertruffen. Patrick Cameron var konferen­ cier, og på bedste vis fik han præsenteret deltagerne i såvel Trend Vision Young Talent konkurrencen og deltagerne i Trend Vision Color konkur­ rencen for de over 200 fremmødte frisører, pressefolk med videre. Efter konkurrencedeltagerne var blevet præsenteret blev Wella’s Trend Vision tendenser til den kommende 2013-sæson vist. De fire Wella trends 2013: Fusion, Echo, Allegra og Decibel.

86 > International Trend Vision Award 2012

Cyril Brune stod bag Allegra-trenden.


HEAT Foto > Sidsel Clement / www.sidselclement.dk Stylist > Charlotte Mielko / Diva Models Hår & Make-up > Nina Larsen Echo

Fushion

Aftenen var som altid et festfyrværkeri af lyd, lys og masser af fest­ klædte mennesker, og vinderne af konkurrencerne blev præsenteret: Vinderen i Young Talent var fra Thailand, mens vinderen af Colorkonkurrencen var fra Canada. Tendenserne til 2013 Wella – The Salon Professional division of P&G præsenterede også denne gang fire trends til 2013 med udgangspunkt i den tid, vi lever i og med en skelen til, hvad der sker på den internationale modescene. Bag tendenserne står Josh Wood, Color Global Creative Director og Eugene Souleiman Global Creative Director. De fire tendenser kaldes denne gang for Fusion, Decibel Echo og Allegra, og overskriften er ”Sounds of Color”. Fusion Her møder Østen Vesten. Det vestlige kombineres med det asiatiske, og der skabes et eksperimenterende, spændende look, hvor den japanske geisha møder Marie Antoinette. ”På en måde er det en moderne over­ sættelse af en geisha, og mens selve stilen er meget haute couture, repræsenterer farverne en høj grad af kreativitet”, lyder det fra Eugene Souleiman. ”Fusion mikser de blegede pastel nuancer med klare, stærke toner”, forklarer Josh Wood. ”Det gælder porcelæn, oliven tobak og mørk kine­ sisk blomme – men alt sammen med en blød fornemmelse”. Decibel Her gælder det et sand farvetrip. Det er højtråbende og sjovt, og som Eugene Souleiman siger det: ”Rytmen er som en mellemting mellem glam, rock og punk. Og Decibel-pigen er helt klart ikke nogen pæn pige – men hun er sjov”. Og han beskriver stilen således: ”Der er en uro og en ligefremhed i klipningen, næsten som havde hun klippet det selv – og alligevel er der noget glamourøst over det, en frihed mikset med en fornemmelse af disharmoni, naivitet og optimisme”. 88 > International Trend Vision Award 2012

Allegra

Echo

Når det gælder farverne, beskriver John Wood den således: ”70’erne handlede om at eksperimentere, om at prøve nye ting og om at se an­ derledes ud. Og denne tendens er inspireret af netop 70’erne. Det er næsten anarkistisk. Og der er noget ”forkert” med farverne. De er pågående og voldsomme og ser ud som var de malet på håret med en bred tusch. Det gælder den dybe brune i kombination med klare toner af rød, blå og gul samt mere dæmpede nuancer”. Echo Denne tendens er en reaktion imod alt det, der sker; den økonomiske krise, tiden med videre. ”Echo er det nye goth. Den er ”depression chic”, den er vild, og pigen bag Echo har noget at sige”, lyder det fra Eugene Souleiman, der beskriver stilen som to ravne, der ”crashede” i håret! ”Tiderne, vi lever i, gengives i farverne i dette look. Nuancerne er næsten monocolors, men løftet med olierede toner, og de ser naturlige ud op imod de grønlige sorte, lilla og sorte samt askefarvet og kalkhvid”, lyder det fra Josh Wood. Og Eugene Soleiman beskriver pigen bag Echo som en forpint sjæl, der dog også har en romantisk side. ”Jeg ville opnå de samme spændinger i hendes hår. Lidt rodet, lidt forvirret men fyldt af energi”. Allegra Den nye luksus kaldes stilen også. Det gælder en flugt ind i dekadente, og en fejring af livets dyrbare øjeblikke. ”Allegra-kvinden har et øje for kvalitet, hun er skamløst elitær, og hun vil kun have det bedste”, lyder det fra Josh Wood, der fortæller, at han på farvesiden har arbejdet med nuancerne af guld; det rosa og det grønne guld samt platinet. ”Og nogle er farverne er lidt off, som var de oxyderede”, forklarer han. For Eugene Souleiman er Allegra-kvinden modgiften mod den økonomiske krise. ”Hun er et smukt objekt, et kunstværk og stilen er inspireret af Fabergé-ægget. Vi har skabe ornamenter med håret og draperet det. Håret bliver med andre ord en form for tilbehør”.


Tekst > Louise Klitgaard Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Essential Looks - til søs med Bella Til venstre ses Thomas Lauritzens model med de flotte krøller - til højre ses René Parkovs model med de forskellige længder.

Lene Øxenholt, kreativ chef for Bella Vista, præsenterede showet.

Johnny Poulsen, Præsident for Marcelklubben med sin model.

Thomas Lauritzen var under hele forløbet dybt koncentreret.

Båden, Spektrum, der ligger lige ved Den Sorte Diamant.

Den 27. oktober havde Bella Vista / Schwarzkopf Professional fyret op for Essential Looks show - denne gang på båden, Spektrum. Båden ligger lige ved Den Sorte Diamant i København og var altså showets holde­ punkt for de deltagende frisører.

Især de første modeller var interessante; Johnny klippede sin model helt korthåret med et androgynt look, Thomas klippede sin krøllede model i en fantastisk form og med en meget fin struktur af krøllerne, mens René klippede sin model korthåret, men med forskellige længder.

Showet var lavet i samarbejde med Marcelklubben og derfor underviste præsident Johnny Poulsen, René Parkov og Thomas Lauritzen alle med modeller på scenen samt færdige modeller. De klippede alle med stil­ arten, Essential Looks der er præsenteret af Bella Vista - dog tilpasset modellerne. Der blev klippet 6 modeller og vist 6 færdige modeller.

Showet var meget afslappet og både Johnny, Thomas og René, der kalder sig for The Good, The Bad and The Ugly One var alle i hopla og talte om deres erfaringer fra branchen. De blev dog enige om, at vi er ved at være ovre det trashy, brugte look - nu kommer det engelske, adelige look til. Det glæder vi os til at se mere af!

90 > Essential Looks – til søs med Bella Vista

Begge resultater af Johnny Poulsens værker.

René Parkov, der også er en del af Marcelklubben med sin korthårede model.

< 91


Tekst > Pia finne

find den

rette medarbejder når Man sKal drive en salon, Handler deT oM aT saMle deT PerfeKTe TeaM. deT Kan være sværT, Men vi Giver Her eT Par Gode fif.

?

?

?

Hvordan svarer ansøgeren sin telefonen – svarer de professionelt, eller har de en professionel telefonsvarer? Svarer de tilbage på dit telefonopkald – det er vigtigt, at de i det mindste husker, hvem de har sendt deres CV til, og at de lyder glade for at høre fra dig.

ansøGninGen Led efter en godt skrevet, kortfattet ansøgning, som indikerer, at man har sat sig ind i salonen. Det behøver ikke være et mesterværk på dansk, men en indikation af, at ansøgeren er organiseret, har initiativ og er interesseret i firmaet. Samtidig skal vedkommende have et godt CV - helst med nøglepunkterne øverst. Erfaring, træning og interesser skal ikke fylde mere end to sider. Se efter om ansøgerne har interesser, der komplimenterer deres arbejde?

92 > find den rette medarbejder

?

releVante spørGsmål at stille under en Jobsamtale

· Hvad er dine forventninger, og hvordan har du tænkt dig at indfri dem? · Hvorfor vil du forlade dit nuværende arbejde? · Hvis jeg ringer til din nuværende arbejdsgiver, for at få en mundtlig reference, hvad ville han så sige om dig? Og tænk på: · Er kandidaten klar over, hvilke type kunder, der kommer ind i salonen?

sVar at lede eFter · Positive og selvsikre svar – kandidater, som kan lide branchen, og som kan give eksempler. · Relevante svar – lytter kandidaten ordenligt efter? Det giver en indikation af, om de vil høre på, hvad kunden gerne vil.

· Kender kandidaten de nyeste farver og styling teknikker? · Har kandidaten en god tøjstil og er vedkommende med på de nye modetrends?

Første indtryk tæller

Hvorfor vil du forlade dit nuværende arbejde?

Det er en god idé at teste frisøren i salonen en dag for at se, hvordan vedkommende agerer

· Ærlighed – kandidaten behøver ikke have et perfekt CV, og alle har huller eller jobs, som de ikke har været så glade for. Men kig efter ærlighed til enhver tid.

eFter Jobsamtalen Når man har valgt den frisør, man mener passer bedst i salonen, er det en god idé at teste frisøren i salonen en dag for at se, hvordan vedkommende agerer i forhold til såvel kunderne som i forhold til det øvrige team. Tag gerne vedkommende med ud i baglokalet sammen med en eller to andre, for at have en lidt mere afslappet samtale omkring alt muligt f.eks. familie, politik, rejser. Det fortæller rigtig meget om deres personlighed og deres liv helt generelt, og i sidste ende giver det en rigtig god indikation af, om vedkommende passer i salonen og i teamet.

se eFter... Søg efter frisører som ikke bare er på gennemfart, og som viser, at de gerne vil udvikle deres karriere med firmaet. Det er vigtigt, at kandidaterne kan være en del af et team, at de har gode kommunikationsevner og at de kan fornemme kundens behov. Derudover skal man sikre sig, at kandidaten er klar over, hvor meget det kræver, at være en del af en travl salon.

Find kandidaten Når du har identificeret kvalifikationer og type af medarbejder er der forskellige medier du kan benytte til at finde vedkommende. Eksempler på målrettede medier er fagblade, faghjemmesider og jobportalen www.frisorjob.dk

find den rette medarbejder < 93


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Goldwell

Color Zoom’13 BEAUTIFY by GOLDWELL

De smukke modeller backstage, klar til at levere et brag af et show i London.

Udover pang-COLOR bød aftenen også på masser af glitter og glam.

National Winners Denmark. Fra venstre: Adm. Direktør Birger Von Holdt, model, Julie Friis fra New Talent Category, Jannie R. Hansen fra Creative Category, og model yderst til højre.

Imponerende gæsteoptræden fra Jessica Mears der sang “When love takes over”.

Over 2.500 frisører var samlet til Goldwells Color Zoom’13 launch party i London. Aftenen var et sandt orgie af strålende farver. Et eklektisk “Mix & Match” hvor nye kombinationer af farver, materialer og mønstre blandes for at skabe nye innovative designs med deres egne individuelle charme og særpræg.

i London. BEAUTIFY handler om at gøre vores omgivelser smukkere. Color Zooms 10 års jubilæum blev fejret med en kavalkade af modeller. Over 50 modeller førte gæsterne igennem et trendsættende årti. BEAUTIFY - farverig og utraditionel skønhed - det handler om “Creative Human Touch”!

”BEAUTIFY your life” er budskabet i Color Zoom’13 kollektionen, der blev lanceret ved Goldwells store Color Zoom event under Salon International 94 > Color Zoom ’13 BEAUTIFY by GOLDWELL

Gensyn med Newstalgia og Rockmantic i en ny fortolkning anno 2012.

< 95


Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Til langthårskursus med Kérastase

Berit Kloster på scenen til Kérastase langthårskursus.

Aviaja Riemann, Brand Manager Kérastase.

Den klassiske fletning møder en mere nytænkende opsætning.

Den smukke vævede frisure.

Kérastase gav tips og tricks til, hvordan de lange lokker skal krølles, styles og opsættes da de afholdte langthårskursus i samarbejde med Berit Kloster. Eventet gav frisørerne mulighed for at få en større viden indenfor både klassiske og moderne opsætninger af en af branchens dygtigste frisører.

højtider, hvorfor aftenens tema var grooming. De viste frisureopsæt­ ninger kunne bruges i salonen til alle aldersgrupper, også de helt unge, hvor en klassisk opsætning måske er malplaceret. Det var også i denne sammenhæng at Kérastase introducerede den smukke opsætning hvor håret intet mindre end blev vævet ind i hinanden!

Berit Kloster har arbejdet som artist på den internationale scene inden for frisørbranchen og har vundet flere priser for hendes arbejde med langt hår. Flere og flere kunder vælger at få sat håret op til fester og

En inspirerende aften hvor grundteknikker og basisviden blev kombineret med nyeste tendenser og innovative frisureformer.

96 > Til langthårskursus med Kérastase

Kérastase lak i serierne Reflection, Resistance og Age Premium blev brugt under showet. Et af aftenens tip: Spray lakken i frisureretningen.


Tekst > Pia finne

fOkuS

på omsætningen 5 tips til at øge omsætningen når tiderne er hårde på den økonomiske front, har forbrugerne flere valgmuligheder end nogensinde. Men når tiderne er hårde, er forbrug­ erne også pressede, og det betyder, at de vil have value for money – men det behøver ikke nødvendigvis at være billigt! Husk; for hver person, der overnatter på vandrehjemmet, er der også én, der overnatter på d’angleterre, så lad dig ikke narre til at tro, at forbrugerne handler på pris alene. der vil altid være nogen, der søger oplevelsen – og ikke blot ønsker en middelmådig service. Jo mere service den enkelte kunde vænner sig til at få, jo mere loyale er de også. og jo mere loyal en kunde er, jo mindre risiko er der for, at de forlader salonen, hvis frisøren f.eks. flytter til en anden salon.

opsæt mål

de eksisterende kunder

1

analyser produktiviteten og omsætningen

At holde øje med sine nøgletal på lang sigt, er nøglen til en højere indtjening. Og det er lige så vigtigt at holde øje med, hvorfor det går godt (og hvor) som det er at analysere fald i tallene. At vide, hvordan din omsætning er skruet sammen, giver dig nemlig mulighed for at skræddersy din markedsføring og annonceringsmuligheder, og få det meste ud af det.

tiltræk nye kunder

4

Når det handler om at tiltrække nye kunder, skal salonens styrker og fordele markedsføres. De behandlinger, man er rigtig god til i salonen, og de behandlinger, man gerne vil tilbyde for at trække nye kunder til, skal udstilles. Samarbejd med lokale virksomheder om at skabe tilbud til deres medarbejdere eller forsøg dig med et anbefal-en-ven program.

5

01.11. - 15.12.2012

MADE WITH SWAROVSKI® ELEMENTS

At få en eksisterende kunde til at prøve nye behandlinger er en rigtig god måde at øge indtægten på, samtidig med at det øger kundetilfredsheden og loyaliteten. Skab en ”medlemsklub”fornemmelse, så loyale kunder først får fordel af tilbud og tiltag i salonen i stedet for at publicere tilbuddene bredt.

Det er altafgørende, at man sætter realistiske mål. Hav et overordnet mål for salonen og nedbryd det på ugens dage, baseret på tidligere, tilgængelige tal. Opdel det økonomiske mål yderligere i områder som klipning, styling, produktsalg, farvning med videre. Og så er det faktisk ikke så svært at finde ud af, hvad der er booket, når dagen begynder, lægge den forventede omsætning sammen og regne ud, hvad hver medarbejder i salonen skal gøre for at øge salget af behandlinger og services.

2

3

CHRISTMAS PROMOTION

LIMITED EDITION

Hos alle deltagende grossister. Så længe lager haves.

brug leverandørerne

Dine leverandører er dine partnere, så at styrke et proaktivt samarbejde med dem og få dem til at hjælpe dig med promotions og andre tilbud, der styrker salget i forhold til dine kunder, er en god ting. Ingen salon siger nej til at finde måder at øge omsætningen på, men det handler om at være kreativ og om at finde nye måder i forhold til at maksimere den forretning, man allerede har med de eksisterende kunder, i stedet for at devaluere brandet ved at sætte priserne ned på behandlinger og produkter for at tiltrække nye kunder i forhold til at øge omsætningen.

SNOW QUEEN

NI G HT S K Y

98 > fokus på omsætningen

W W W. J A G U A R - S O L I N G E N . C O M


Fotograf > Camilla Bendz Model > Sarah Grünewald / Scoop Models Creative Idé & Frisør > Kenny Aleksandr

the fOrever bOb... efter mit besøg i london under salon international blev jeg bevidst om, at trods vi desværre har mistet en legende i frisørverdenen, vil hans arbejde altid blive husket som noget enestående. Han var frisørenes svar på kunstens Warhole. Hans arbejde var så veludført og hans stil så sikker og knivskarp at den stadig holder, mange år efter første klip. vidal sassoon er desværre gået bort ­ men mindet om ham og det gode håndværk, og ikke mindst troen på det kreative i sit arbejde lever videre og bliver ved med at leve videre. Jeg vil personligt altid skænke ham en tanke hver gang jeg ser en kvinde med et snært af den rette Bob.


Shop 24 timer i døgnet

h

i Mangler du produkter i salonen?

...og har du ingen tid?

- på webshops med frisørprodukter

Produkterne, servicen og leverandørerne er de samme

Klik ind på hairmagazine.dk/webshops eller scan koden og shop løs!

frisørensnetbutik.dk


OMBRE

HAIR EXTENSION

Føn med touch screen danhair lancerer verdens første føntørrer med touch screen teknologi fra farouk systems. fønen er yderst kraftfuld, den har et let og ergonomisk design, er støjsvag med videre og så har den en lCd skærm med touch screen.

" ,4/36

blomster til håret Blomstersættet fra haircontrast er en lille sjov accessorie, som kan anvendes på mange måder. de 3 forskellige blomsterstørrelser kan monteres på pande­ bånd, elastik, clips og nål. findes i sort og creme.

1/7

3/15

4/9

et fedt look ombre Hair fra haircontrast giver mulighed for et fedt look enten som fuld extension eller blot i form af nogle effekter. findes i 4 trend farver i Tape on and off metoden.

skraldespand med sensor Frisørland er stolte af at præsentere dig for Zuny. Zuny affaldsspanden har en bevægelses sensor, som åbner sig, når du kommer med et fyldt fejeblad.

in-hOuSe

PynT Til HåreT HiTTer. der er nye BloMsTer, nye CliP­on sysTeMer oG PonyTails i lanGe udGaver. Men der ses oGså nye værKTøJer; saKse, fønTørrere oG andeT, der Gør HverdaGen leTTere – oG MåsKe lidT sJovere – for frisørerne. nyt clip on system haircontrast lancerer et nyt Clips on system i den populære silkhair kvalitet. det bruger­ venlige system monteres i 3 dele. Håret sidder på et net, der gør det muligt at integrere håret med kundens hår på bedste vis. silkhair kan glattes og krølles, og findes i 12 flotte farver.

ponytails med ekstra længde og flet haircontrast har udvidet kollektionen af ponytails med en ekstra lang ponytail på 50 cm og en flettet udgave. alle ponytails findes i 12 lækre farver.

skøn kropspleje idhair præsenterer de skønne italienske Philip Martin´s kropspleje produkter i 500 ml. med pumpe. Body shower Juicer, fugter og blødgør huden, og Maple Body lotion, er en dybt fugtende bodylotion beriget med olie ekstrakter.

selvbruner på spray cosmobell præsenterer easy sun selvbruner på spray. sprayen fordeles nemt og giver en flot naturlig brun kulør.

en brillant forbindelse Jaguar præsenterer nu to liMiTed ediTion frisørsakse i samarbejde med sWarovsKi® elements. night sky og snow Queen kombinerer sWarovsKi’s skarptslebne krystalelementer og Jaguars kendte klippe­ egenskaber. disse to verdenskendte mærker fås nu som ét samlet kunstværk, der er inspireret af stjerneklare nætter og sneklædte vinterdage. frisørsaksene udbydes omkring jul i et begrænset oplag og i kampagneperioden (01.11.­15.12.2012) får man med hver saks et eksklusivt tørklæde og en pompon­anhænger.

pålidelig, elastisk og stabil X­line hedder Jaguars kamserie af 100 % naturkautschuk, et naturmateriale, der er varmebestandigt, meget stabilt men samtidigt elastisk. de manuelt afrundede kamtænder skåner hår og hovedbund. serien omfatter ni forskellige modeller. krøl og glat de fem børster i den nye Q­serie fra Jaguar lover perfekte resultater med blot én børste. de fire flade børstesider byder på mange gange højere overfladekontakt mellem hår og børste, og ved fønarbejde opnås en fremragende glatteeffekt.

træt af dit fejeblad? nu kan hårene fra klipningerne i salonen fjernes ganske nemt. cosmobell lancerer nemlig en støvsuger, hvor hårene blot fejes hen, og vupti er de væk!

strong-clips cosmobell viser nye strong­clips med skridsikker gummioverflade.

kongelig perfektion Goldwing hedder saksene i Jaguar Goldline. Hårsaksen GoldWinG og effiliersaksen GoldWinG 34 med det gyldne sving byder på en ubeskriveligt blød klippefølelse i hele klingens længde. Hårsaksen leveres i størrelserne 5.5’’ og 6’’, og effiliersaksen i størrelse 5.75’’.

104 > in­house update

håndcreme med lyserød sløjfe aveda Hand relief fra avision har været en topsellert siden lanceringen i 1998. i anledning af brystcancer­måneden kommer limited edition­udgaven, Pink ribbon Hand relief, i et begrænset antal og i en 150 ml tube. den koster 265 kr., hvoraf aveda donerer 23 kr. til kampen mod brystkræft.

opbrusende temperament Jaguar viser Hd BoosT ioniC, en professionel hårtørrer med en kraftfuld aC­motor. fønen arbejder med 2000W´s ydelse ved 230v, 2 ventilatortrin og 4 varmetrin med separat køletast. desuden har den ergonomisk design.

ny frisurebog cosmobell er klar med den nye frisurebog fra Bull´s eye issue 22. Bag bogen står Palle freese og Hairconstruction, og i bogen findes inddelings­tegninger på klipningerne i bogen. Man kan også følge klipningerne meget udførligt på den medfølgende dvd.

sæt kulør på din salon cosmobell giver nu mulighed for at frisørerne kan få Classic klippeslagene i tre nye farver: latte macchiato, bregne­grøn og pink. fremover findes således 17 forskellige farver at vælge imellem.

elskelige krøller Jaguar er klar med as 300 airWaver, der kan skabe lange, holdbare og storslåede krøller og bølger. den har to udskiftelige børstehoveder (ø 22 og ø 30 mm) med faste børster, to blæsehastigheder og 1,80 m net kabel med drejekobling.

se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


friSørbranChenS

kiSmet

af mugshot

LeverandørOverSigt avision Group Bella vista Colomer denmark Cosmobell danhair frisørland.dk Goldwell HairContrast Hairconstruction HairMix Hairteam Company Hairtools Hair & Body Care HH simonsen iCon Hairspa idHair Company Jaguar danmark Kao denmark la Biosthetique l'oréal lT Brands Maria nila Matrix Qhair salonsupport.dk sassoon sebastian sP Thorsen Trading Wella

26 38 03 80 86 80 48 11 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 87 27 10 60 46 15 21 11 86 84 99 11 20 25 67 25 66 13 39 90 20 96 11 67 70 11 10 09 86 84 99 11 73 75 10 12 57 66 03 00 86 74 28 22 75 64 11 30 46 15 21 11 74 69 40 00 43 24 64 84 60 29 72 70 69 91 25 14 43 24 64 84 44 94 34 00 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 21 23 00 59 33 26 91 11

design til crazy priser Lyst til at give din salon en makeover? Så tjek alle de fede disk modeller til priser, der gør din bankmand glad i låget. Vi har hele sortimentet fra det engelske brand REM og kan levere standard eller helt individuelle design løsninger. Priserne starter...

fra

3.495,-

Excl. moms.

andre leVerandører admind 70 20 18 76 Hairtools 70 11 10 09 Hårklinikken 31 11 36 10 House of Waldorf 35 36 35 62 nails & Company 33 32 33 32 Toftild alternativt Hår 98 10 32 11 Time­Book.dk 53 62 17 37 Waldorf & ragn 47 38 50 22 hJemmesider i branchen www.frisorjob.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hair.tv www.hårmodeller.dk www.spt.dk www.dfkf.dk www.frisormester.dk se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

Vist diskmodel fra kr. 7.900,-

feel welcome Tag imod kunderne med smukT design fra rem

inspiration til dig og din salon

Tel. 87 27 10 60 Viborg · Aalborg · Vejle · Vallensbæk


W W W.DAVINES.COM W W W.FACEBOOK.COM/DAVINESOFFICIAL

AMMONIAKFRI DUFTFRI PARFUMEFRI PPD FRI DÆKKER OP TIL 100 % GRÅ HÅR SMUK GLANS LANG HOLDBARHED NEM AT PÅFØRE ENKEL OG FLEKSIBEL AT ARBEJDE MED TILSAT NATURLIGE ANTI-OXIDANTER ALLE DAVINES PRODUK TER ER PRODUCERET MED 10 0% REN OG VEDVARENDE ENERGI

www.salonsupport.dk | 36 16 16 09

5. udgave 2012  

Hair Magazine 5. udgave 2012

5. udgave 2012  

Hair Magazine 5. udgave 2012

Advertisement