Page 1

nr. 24 > nOveMBer 2009

NÅR GRÆNSERNE OVERSKRIDES LINA ELSKER AT ARBEJDE DERUDE, HVOR DE FLESTE TÆNKER; NEJ!

Selvfølgelig Skal din Salon have et webSite!

coPenhagen hairShow 2009

motivation der Skaber SucceS i Salonen

Læs her hvordan! Med masser af gode tips

Storstilet event arrangeret af Københavns Frisørlaug

Motiver dig selv og medarbejderne – det betaler sig


FØR VAR DER HÅRFARVE. NU ER DER:

. LUGTFRI. AMMONIAKFRI. . OPTIMAL KOMFORT TIL HOVEDBUNDEN*. . ABSOLUT RESPEKT* FOR HÅRET. . VEDVARENDE FARVESTYRKE. . DÆKKER HVIDE HÅR OP TIL 100%. ODS TEKNOLOGI (oil delivery system)(1): en banebrydende oliebase der optimerer hårfarvesystemets effektivitet og bevarer hårets beskyttende overflade 2 gange bedre end en klassisk permanent hårfarve**. Find mere information om INOA på www.lorealprofessionnel.com * Respekterer hårets naturlige niveau af essentielle aminosyrer og lipider. ** Hjælper med at vedligeholde lipider, der findes i hårets naturlige beskyttende lag efter 1 og 5 farvebehandlinger.

(1) olie-formidlingssystem.

EKSKLUSIVT I FRISØRSALONER


H a v e Yo u r s e l f A Precious Little Christmas

ghdhair.com | Phone: 8611 9902 Available in the finest salons


brug nettet og SPar tid - din tid og kunderneS Af redaktør Pia Finne Langt de fleste af os bruger inter­ nettet dagligt, og det er blevet en helt naturlig del af vores hverdag. Men vi er også rigtig mange, der går lidt i baglås, når det kommer til det, der ligger ud over at checke for in­ formationer, bestille biografbilletter eller finde venner på Facebook, og måske etablere sin egen hjemmeside. og der er slet ingen tvivl om, at mange frisør­ er overvejer og overvejer og overvejer... Men det bliver ikke rigtigt til noget, ganske enkelt fordi man ikke rigtigt kan overskue, hvor man skal begynde, og hvor man skal ende. Men langt hen ad vejen handler det bare om at tage tyren ved hornene og begynde med begyndelsen. For selv om det er saksen, der er frisørens vigtigste redskab, kommer computeren efterhånden godt op ad hitlisten. og der er ingen tvivl om, at en frisør, der har skabt sig en hjemmeside på nettet, hvor kunderne kan bestille tid, opleve salonen og danne sig et indtryk af salonens stil, har et stort fortrin i forhold til nabosalonen, der ikke har fået etableret en hjemmeside endnu. Dels i forhold til nye kunder og dels i

Hairtools edb-system giver struktur i hverdagen, som ses på bundlinjen.

forhold til de eksisterende kunder. netop for at give flere frisører muligheden for at etablere sin egen hjemmeside – og måske blive lidt af den frygt, der er for at arbejde dybere med internettets muligheder, kvit, har Hair Magazine denne gang sat fokus på, hvordan man som frisør kan opbygge sin egen hjemmeside. Vi sætter spot på, hvad man skal være opmærksom på, og hvilke faldgruber der kan være samt på det, som rigtig mange frygter; nemlig at blive taget økono­ misk ved næsen, når man henvender sig til en professionel it­ekspert, netop fordi man bevæger sig på ukendt grund. Vi kommer med forslag, anbefalinger og steder, hvor man kan få meget mere at vide om de talrige muligheder, der er med nettet. For alt andet end lige; internettet er kommet for at blive, og man må sande, at de virksomheder, der ikke tror på nettet, og som ikke arbejder med internettet i dag­ ligdagen, langsomt vil blive koblet af. Så vælger man med andre ord at tage en frakørsel på den brede informations­ motorvej, og i stedet drive sin virksomhed fra den gammel­ dags landevej vil det uvægerligt koste i længden. Derfor skal man som frisør og forretningsmand eller – kvinde gøre op med sig selv, om man er indstillet på det, eller om man vil ofre den tid og energi – samt de penge – det koster, at ligge lunt i svinget – også i fremtiden.

indhold 10

Short Cuts

16

når grænserne overskrides... Lina elsker at arbejde derude, hvor de fleste tænker; nej, det er for vildt.

22

Selvfølgelig skal din salon have et website! Læs her hvordan! Med masser af gode tips.

28

Sådan markedsfører du din salon online Hvorfor have et website hvis det ikke bliver set?

34

professionel salon i miniformat allé Salonen i Herlev gør alle myter om hjemmesaloner til skamme.

40

tidsånden under krisen giv kunderne ”den lille luksus” mener fremtidsforsker Jesper Bo Jensen.

44

Cutting edge

49

hold saksen ved lige Frisørens arbejdsredskab nr. 1 skal vedligeholdes. Læs her hvordan.

50

motivation skaber succes i salonen Motiver dig selv og medarbejderne – det betaler sig.

56

haircare update

60

mackinder look and learn en sand inspirationskilde i samarbejde med Salonsupport.dk

62

Copenhagen hairshow 2009 et brag af et frisørshow der løb af stablen i Marketenderiet i Valby.

72

elever skal brænde for frisørfaget rikke Capaldi om sine elever ­ lad frisorjob.dk skabe linket mellem elev og salon.

76

Salon international 2009 Bragende liveshows og fuld knald på!

80

inhouse update

Michael, CAPO, København

Hairtools edb-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på tlf. 70 11 10 09. Hairtools ApS Havnegade 39 1058 København K www.hairtools.dk

Chefredaktør > pia Finne Koordinatorer > Louise wright og Sarah Maria Carl Art Director > Morten Sørensen Distribution > postDanmark Forsidefoto > STuHr tryk > Coolgray Udgives af > Freeminds apS, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e­mail kontakt@freeminds.dk gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


ShortcutS Send din historie til Sarah Maria Carl på smc@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

HAIrtOOLs ­ BooK TiD HoS Din FriSør onLine MeD Din ipHone

online booking sparer salonen for masser af tid på telefonen og giver samtidig forbrugerne mulighed for, i fred og ro, at finde den tid, der passer til netop dem. og har man en iphone, kan det faktisk gøres endnu lettere, idet en tid hos frisøren nu kan bestilles online via telefonen.

FInD DIn nYe eLev

– HurTigT og GrAtIs!

De DanSKe VinDere aF

WeLLA trenD vIsIOn 2009 Trend Vision er et stort event som wella har holdt siden 1998. wella professionals lancerer hvert år fire nye trends, og det er disse trends frisørerne konkurrerer om at fortolke med klip, farve, make­up og styling. Til den nationale konkurrence præsenterer de deres model, som herefter følger med dem til den internationale konkurrence, hvis de vinder. Der dystes i to kategorier; Young Talent (under 30 år) & Color Category (alle). Vinderne derfra sendes så til den internationale konkurrence, wella Trend Vision award, som i år foregik i Berlin, 2. november 2009. De 2 DanSKe vinDere i år blev: • Kim Kjærgaard nielsen, vinder i Color Category, der kom med sin fortolk­ ning af trenden Virtual Life. arbejder hos Hair Studio Bee Bob, i Sindal. • Louise nielsen, vinder i Young Talent, der kom med sin fortolkning af trenden intersexion. arbejder hos Trend of Hair, i odense. se mere på www.hairmagazine.dk og www.wella-trendvision.com

er den tid, kunden ønsker, optaget, kan vedkommende endvidere ­ ligeledes via sin iphone – lægge sig i salonens afbudskø.

er du træt af useriøse elevansøgninger, dårlig timing eller er det bare aldrig lige den helt rigtige, der ansøger i din salon? Så har du nu muligheden for at benytte dig af FriSorJoB.DKs store data­ base for seriøse frisøraspiranter!

Vinder i kategorien Young Talent. Louise nielsens fortolkning af trenden ’intersexion’.

FriSorJoB.DK gør det nemt, hurtigt og tilmed gratis for dig som frisørmester at finde din nye elev! Som noget helt nyt kan frisørelever også ganske gratis uploade CV samt elevansøgninger, hvilket har medført et boom i ansøgninger, der bare ligger og ven­ ter på at blive læst af netop dig! Så klik forbi FriSorJoB.DK, hvis du leder efter din nye elev – eller ring til adam Kayser på 80 88 72 71 for at indrykke en søge­ annonce for din salon.

Vinder i Color category. Kim Kjær nielsens fortolkning af trenden ’Virtual Life’.

Se flere billeder På

hairmagazine.dk

MIZUTANI – FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

Genialt håndarbejde til fingerspidserne. Perfekt - en klasse for sig!

Handmade in Japan since 1921

BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk • www.salondanmark.dk


YOUnG InterCOIFFUre i pariS! gruppebillede af Young intercoiffures medlemmer.

FUDGe KUrsUs i KøBenHaVn! Der var over 80 frisører fremmødt på det spændende kursus for Fudge i København. Kurset var ledet af international educational manager Louise eastley. Se billederne fra kurset her!

? ? ? ? ?? ? ? ? ?

? ? ?

HAr DU nOGet PÅ HJertet?

?

SærLig MeDALJe TiL anerKenDTe FriSører Ved dette års intercoiffure Mondial performance i paris i september blev Vita Löfvall og Bjørn Hirtsgaard tildelt en særlig medalje, nemlig Commander medaljen, der kun kan tildeles medlemmer af intercoiffure.Der er ca. 3500 medlemmer i intercoiffure på verdensplan, og kun 23 af dem er tildelt Com­ mander, så det var en stolt dansk delegation, som fulgte med, da Bjørn og Vita blev præsenteret og kaldt til scenen i paris under den store gallaaften. Bjørn Hirtsgaard fik tildelt sin medalje for sit mangeårige arbejde som præsident for intercoiffure i Danmark, foruden hans store indflydelse på nordens synlighed på verdenskortet indenfor intercoiffure. Vita Löfvall fik tildelt sin Commander medalje for sine mange år som kasserer i den danske afdeling af intercoiffure samt for sin deltagelse ved nordiske kongresser og verdenskongresser. Begge har de mange års erfaring i frisørfaget såvel som indenfor intercoiffure.

Sker der noget spændende i din salon, som andre burde vide? Sidder du inde med ny og interessant information om frisør­ branchen? Hvis du vil dele din historie med os, så send en mail – så kan det være, det bliver netop din historie, der kan læses om i næste udgave af Hair Magazine! Short Cuts er nyheder og artikler om både stort og småt indenfor frisørbranchen. Send din historie på mail til Sarah Maria Carl på smc@freeminds.dk eller ring på 33 32 07 08.

Bjørn Hirtsgaard i godt selskab.

Vita Lôfvall.

pararbejde i wellas studie. Hos wella, hvor de unge hjælper med at lave foto med prof fotograf!

PARYKKER • ALT I TEKNISKE HÅRLØSNINGER MILJØVENLIGE FARVER • BEJSE • LYSNINGSPULVER PLEJEPRODUKTER • ØVEHOVEDER • EXTENSIONS

Linda og Simone fra Cha Cha Cha var dette års vindere af Young intercoiffures fotokonkurrence, og var derfor så heldige at komme med YiC til paris! Danske Sasscha Hirtsgaard, der tager hånd om alle de unge i paris, var en del af det hårdtarbejdende Fashion Team.

Ring 98 10 32 11 for katalog og prislister

Turen bød på en masse spændende indslag. Bl.a. inviterede L’oreal’s hus til en klippedemonstration, hvor en af paris’ førende frisører viste de nyeste trends og tendenser, og wella´s studie bød indenfor til en dag, hvor de unge skulle farve og klippe en model. se alle de fede billeder på www.hairmagazine.dk i n f o @ p a r y k k e r. d k Hairmagazine_2009.indd 2

24/02/09 23.25

Handmade in Germany since 1931

NU K A N D U S Ø G E HÅRM ODEL L ER VIA HAIR.DK S tår du o g ma n g ler mo d e lle r t il e t s h o w e lle r t il s a lo n e n , s å konta kt A d a m e lle r S imo n p å t lf . 3 3 3 2 0 7 0 8 o g h ø r n æ rme re .

w w w . p a r y k k e r. d k

Design og kvalitet i verdensklasse. Håndarbejde til sidste klip. BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk • www.salondanmark.dk


Årets event

DANMARKS

- Copenhagen Hairshow 2009

Stor koncentration back stage.

God stemming i hall’en til et brag af et afterparty.

Festen over alle – Copenhagen Hairshow – tiltrak massevis af spændte folk fra frisørbranchen, som forventningsfulde mødte op til den stor­ slåede aften. Showet, der var arrangeret af Københavns Frisørlaug og leveret af de topprofessionelle frisører, var helt i verdensklasse og den gode stemning nåede loftet. Du kan se, hvem der deltog i den kæmpestore fest og beundre alle de farvestrålende billeder af fantastiske frisurer inde i bladet!

Hasse Kliem med to modeller hvis hår er kreeret af Marcelklubben.

STÅR DU OG MANGLER EN FRISØR? SÅ LAD OS HJÆLPE DIG! RING TIL ADAM KAYSER PÅ TELEFON 88 80 72 71 Online salg til frisører, assistenter, elever og andre relaterede brancher. Vi leverer direkte til dig

www.fnb.dk

– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

Aalborg - Sofiendalsvej 83 - 9200 Aalborg - 98 18 60 66 Viborg - Livøvej 10a - 8800 Viborg - 87 27 10 60 Stouby/Vejle - Borgergade 8 - 7140 Stouby - 75 89 78 76 Odense - Klokkestøbervej 15 - 5230 Odense M - 66 17 30 38 København - Dampfærgevej 13 - 2100 København Ø - 61 61 73 61


tekst > pia Finne Foto > Claus peuckert

når grænSerne overSkrideS HairDreSSer on Fire SKaL oVerSKriDe grænSer, og Lina eLSKer aT arBeJDe DeruDe, HVor De FLeSTe anDre TænKer; neJ, DeT er For ViLDT. HeLDigViS eLSKer HenDeS KunDer DeT ogSÅ! DeT HanDLer oM roCK’n’roLL og goTH, og DeT HanDLer oM aT SKaBe en STiL i eT SpænDenDe og anDerLeDeS unDergrunDSMiLJø i FLoT SYnergi MeD SÅVeL TøJ SoM MuSiK.


Musikken er omdrejningspunktet. Det er Rock’n’Roll, og det er goth. Men det er også masser af energi og god atmosfære og masser af unge mennesker, der sparer op det meste af et år for at få lavet det vildeste hår i Danmark! Faktisk er det ikke sjældent af 24-årige Lina Jørgensen, der er ”Hair­ dresser on Fire” ikke når mere end tre kunder på en dag, for de skal alle have lavet kæmpe ting; sommerfuglehår, racoontails og syntetiske dreadlocks. ”Jeg elsker at gå lige til grænsen – og gerne lidt over”, siger Lina med et smil, og at overskride grænser er heldigvis også lige det, hendes kunder ønsker! Og ofte får hun store knus og kram, når en pige med det smukkeste, multifarvede hår forlader salonen, og et ”endelig er der én, der forstår, hvad det er, jeg vil!” med på vejen. Naturligt nok er det heller ikke blid muzak, der strømmer ud af højt­ talerne i salonen. Endda langtfra; for kunderne i Hairdresser on Fire bliver klippet til Metallica, Nirvana, AC/DC, Manson, Slipknot, Volbeat og Green Day, og det handler ikke om at læne sig tilbage i frisørstolen og nyde roen og freden. Nej, det handler om at have det sjovt, om at tale med de andre kunder i salonen, med Lina og hendes elev, Kelly, om at blive opdateret omkring de seneste koncerter og de seneste nye cd’er og måske få sig en øl inden turen går videre i byen fredag aften…. Hairdresser on Fire ejes af Thomas Andreassen og Pernille Nordström Andreassen. Ingen af dem er frisører, men til gengæld lever de i under­ grundsmiljøet. Thomas med musikken i Sex Beat records, der ligger lige på den anden side af opgangen i forhold til Hairdresser on Fire og Per­ nille med Black no. 1 – en tøjbutik i etagen under frisørsalonen, og dermed er der skabt en heavy-oase på Studiestræde i København. ”Jeg startede Sex Beat Records i Istedgade, og for 20 år siden flyttede jeg til Studiestræde. Da jeg mødte Pernille for 10 år siden, ville hun gerne åbne en tøjbutik med sort tøj, goth og Rock’n’Roll, og det skete også. Da så lokalet oven over Black no. 1 blev ledigt, lejede vi også det, og Hair­ dresser on Fire opstod”, forklarer Thomas Andreassen, der ser store synergier mellem frisørsalonen, tøjbutikken og musikforretningen – og så har de to i øvrigt også etableret en butik med tøj i de skønneste farver ”True Colors”, en second hand tøjbutik og en skobutik ”Wild things” – og hvis navnene lyder bekendte, er det ikke så sært.

Thomas Andreassen, Pernille Nordström Andreassen og Lina Jørgensen.

Alle butikkerne er nemlig opkaldt efter rocknumre, og Hairdresser on Fire er fra Morrissays (ham fra The Smiths) første soloplade, Viva hate. Synergierne Synergierne mellem butikkerne opstår naturligvis, fordi det handler om en stil og et miljø, og selv om der også kommer ”normale” kunder i Hair­ dresser on Fire, er der ingen tvivl om, at langt de fleste kunder er fra undergrundsmiljøet. ”Vi bruger hinanden butikkerne imellem. I Hair­ dresser on Fire har vi mannequiner stående med tøj fra Black no. 1, og er der en pladeudgivelse på vej, bruger vi de store vinduer i salonen til at præsentere den nye musik”, fortæller Thomas.

Pink hår er ikke noget særsyn hos Hairdresser on Fire. Frisuren er skabt af Lina.

Vinduet i Frisørsalonen bruges som udstillingsvindue for såvel tøjbutikken Black no. 1 og Sex Beat Records. Her ses levende mannequiner i vinduet.

Kunder fra salonen kommer også i musikbutikken, og når en pige har fået nyt outfit i Black no. 1 kommer de ofte op forbi Hairdresser on Fire for at fuldende looket. Ideen til de mange butikker, der henvender sig til samme type kunder, fik Pernille og Thomas i Londons High Street i Kensington, et marked med masser af sjove, mærkelige og anderledes butikker men langt hen ad vejen med et fælles udtryk. ”Og finder man en rockmusiker, der ikke går vildt op i både tøj og hår, så giver jeg gerne en kr.”, smiler Thomas. I øvrigt er området omkring Studiestræde også historisk kendt for sin rock’n’roll attitude, og derfor var det ganske naturligt, at frisørsalonen ikke kom til at ligne farmors salon på Amagerbrogade, men matchede miljøet. Dameblade er yt. Her findes musikblade og blade med fede frisurer, der kan inspirere kunderne, og hele bagvæggen i salonen er tapetseret med plakater for rockkoncerter med bands fra Sort Sol til Metallica. Ellers er selve salonen indrettet enkelt og funktionelt. 18 > Når grænserne overskrides

Hemmeligheden bag perfekte krøller? NY Hydrowave + 15% mere fugt. Ny Natural StyliNg Hydrowave. Den unikke

Natural Styling Hydrowave teknologi indeholder fugtgivende Aloe Vera, der vedligeholder hårets naturlige balance. Resultat: Sundt look med smukt formede krøller i bevægelse.

I kælderen findes tøjbutikken Black no. 1, Oven på ses Hairdresser on Fire og ved siden af ligger musikforretningen Sex Beat Records, og synergieffekten er enorm.

WWW BELLA-VISTA.DK


ganske almindelige extensions hos Hairdresser on Fire.

Salonen er enkel og funktionel. Men det er hverken kunderne eller frisørerne. ”Men vi vil jo ikke skræmme nogen væk”, lyder det fra Thomas andreassen med et smil.

goth og rock’n’roll.

Fyrene kommer også i salonen – og det skal også være vildt.

Lina overskrider gerne grænser. Men det skal være smukt og lækkert, er hendes holdning.

”Det er jo ikke meningen at skræmme alle de kunder væk, der ikke lige er goth”, smiler Thomas – og i øvrigt kommer der også mange kunder i salonen, der tidligere var rock’n’roll’ere, men som med alderen er blevet lidt mere moderate i deres udtryk. inSpirereS af muSiKKen når Lina klipper og farver de smukke frisurer, sker det også ofte med inspiration i musikken, og det er ikke sjældent, at en samtale i salonen, når så langt ind i musikkens verden, at Thomas må hentes over gangen for at afgøre en musisk uenighed! Både piger og fyre kommer i Hair­ dresser on Fire – med en lille overvægt af piger. og helt typisk er det pigerne, der får lavet de kæmpestore ting. ”Vores kunder ligger generelt fra 13­25 år”, fortæller Lina, og ganske naturligt kommer der mange kunder fra musikmiljøet i salonen. butiKKerne er voreS børn Thomas og pernille ser butikkerne – frisørsalonen, tøjbutikkerne og musikbutikken – som børn, de skal passe godt på. ”og netop fordi vi ikke er frisører, skal vi skabe rammerne. Herefter skal vi sørge for, at få en medarbejder ind, der kan drive salonen”. Lina har været ansat i Hairdresser on Fire siden maj i år. Hun er uddannet i roskilde, hun har været hos Stender på Strøget og hos XY på Frederiks­ berg. Men uanset hvor hun har været, er hun er altid endt med at klippe de helt unge, der faldt for Linas stil, hendes pink hår og hendes tatover­ inger. ”ældre damer kunne godt blive lidt forskrækkede for mig”, smiler Lina, og nu må man sige, hun har fundet sin rette hylde. Faktisk var det pernille, der fandt Lina, mens hun var ude at rejse i australien. ”Jeg havde lagt mit cv ud på nettet – på Frisorjob.dk – og pernille skrev til mig. Jeg kunne straks se, at det var et drømmejob for mig, så jeg svarede straks, at hvis de ville vente på mig, var jeg klar. og det ville de!” ”netop i en salon som vores, er det ekstremt vigtigt, at have en person, der passer i miljøet, og man kan iKKe spille skuespil. Det holder ikke i hverdagen”, mener Thomas. For Lina er stilen og atmosfæren super vigtige elementer, men håret er det vigtigste. 20 > når grænserne overskrides

Kelly er elev i salonen og supergodt kendt med undergrunds­ miljøet i København. Her er hun i fuld gang i salonen.

Superkvalitet i lækkert design. Nemt og overskueligt for kunderne. Jeg bruger new cid til ALT. Kenneth GodsKesen, Makeupartist sølvvinder ved dM 2009 Årets makeup 2007

”Det er fedt at ligge på kanten. Der, hvor andre ville tænke; nej, det er for vildt. Men samtidig elsker jeg lækkert hår og flotte linjer, og jeg vil aldrig lave noget, jeg synes, er grimt”, forklarer Lina. og hun siger også gerne nej, hvis en kunde kommer med et billede af en rockmusiker med en frisure, der skal efterlignes, men som Lina slet ikke mener, harmo­ nerer med vedkommende. ”Det skal jo ikke være vildt for enhver pris – i hvert fald ikke vildt grimt!” jeg elSKer foranDringer Så meget af Linas job går ud på at rådgive. ”For bruger en pige flere tusinde kr. på at få lavet sommerfuglehår, skal hun jo også kunne sætte det derhjemme, og vores kunder er typisk indstillede på at bruge lang tid på at sætte håret. Samtidig er det enormt vigtigt med de mange farver, vi bruger i håret, at håret plejes rigtigt, så farverne holder sig flotte længst muligt”, lyder det fra Lina. Forandringer, er det, hun synes, er allersjovest. ”Jeg elsker, når en pige eller en fyr vil skifte totalt stil – fra et miljø til et andet. Det kan være, de har været nede hos pernille for at købe tøjet, og så kommer de op til Hairdresser on Fire for at fuldende det nye look. Det er fedt”. og Lina bruger masser af tid på at snakke med disse kunder, på at forklare og på at finde frem til, hvad det præcist er, de vil have, og hvor langt de vil gå. Måske netop derfor kommer der kunder i Hairdresser on Fire fra såvel København som fra Fyn og Jylland. og netop fordi de ofte kommer langvejs fra, er de også super indstillede på, at der skal ske noget, når de er i salonen – og at det gerne må være helt anderledes end sidst... Det kræver naturligvis en høj grad af tillid til frisøren, og den har kunderne i Hairdresser on Fire. ”Kommer der en fyr ind med langt hår, er han også langhåret, når han går ud igen, hvis det er det, han ønsker”, lyder det fra Lina, og Thomas nikker samstemmende, for han mener klart, at styrken ligger i håret!! Kelly er elev i Hairdresser on Fire, og trods sine 17 år, færdes hun også hjemmevant i undergrundsmiljøet. ”Vi er et supergodt team”, lyder det fra Lina, og så mener hun i øvrigt klart, at Hairdresser on Fire har de bedste kunder i hele verden!

www.salonsupport.dk Telefon 3616 1609


Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

Sådan skaber du din egen

Rigtig mange frisører vil gerne have en hjemmeside, hvor kunderne – nye som gamle - kan gå ind og opleve salonen, ”møde” personalet, se åbningstider og booke online, og i det hele taget finde informationer. Men så går mange også i stå, for har man ikke den store forstand på computere, kan det virke som en sand jungle at bevæge sig ud i. MEN DET ER DET FAKTISK IKKE! Man kan sagtens selv komme i gang med at skabe en hjemmeside til sin salon uden forudgående kendskab til hverken computere eller hjem­ mesider. Har man sine tekster og sine billeder klar, kan man opbygge en hjemmeside på en søndag, hvis man downloader et demoprogram og begynder med begyndelsen – og i øvrigt følger anvisningerne.

Kliim Coiffure: www.kliim.dk

Man kan vælge at få sin hjemmeside programmeret specielt. Men det kan ikke anbefales! Det er ganske enkelt ”overkill”, for de programmer, der skal bruges til at skabe en hjemmeside til en frisørsalon er forholds­ vis enkle, og vælger man et specialprogrammeret system, binder man sig for fremtiden. Brug i stedet et af de mange CMS-systemer, der findes på markedet. Det er både nemmere og billigere. Har man mod på selv at forsøge sig, kan man downloade demoudgaver af de CMS-systemer, der er grundstammen i hjemmesiden. CMS betyder i al sin enkelhed Content Management System (et system til at styre hjemmesidens indhold). De gratis demoudgaver kan hentes på f.eks.: • www.dynamicweb.dk • www.aviva.dk • www.pentia.dk Ideen med CMS-systemer er, at man, når systemet er etableret, selv kan styre sin hjemmeside efter en fast skabelon, og det er i princippet lige så nemt som at arbejde i word: Man skriver en tekst og indsætter sine billeder i en forprogrammeret skabelon.

Mange frisører ønsker sig en hjemmeside, men mange afskrækkes dog allerede inden tanken er tænkt til ende. Men man behøver faktisk ikke have det lille it-kørekort for at komme i gang. Hair Magazine giver her masser af gode råd og tips til, hvordan du kan komme rigtigt i gang.

For dem, der arbejder med Hairtools og Admind, ligger der i øvrigt et hjemmeside-system indbygget – lige til at benytte. Definér formålet med din hjemmeside Inden man vælger at etablere en hjemmeside, skal man gøre sig det klart, hvad formålet er, og hvad man ønsker at kommunikere ud. Det kan være: • Åbningstider • Præsentationen af personalet med billeder • Priser • Frisuregalleri • Historie om salonen • Oversigt over mærker og produkter, der sælges • On-line booking • Kontaktinformationer Tip: Vil man kunne vise et frisuregalleri, der løbende opdateres, på sin hjem­ meside, kan man lave et link til hair.dk’s frisuregalleri. Det er gratis, og rigtig mange saloner benytter sig i dag af denne mulighed for at give deres kunder den bedst mulige inspiration. Ring på telefon 33 32 07 08 og bliv guidet igennem på telefonen hvordan du gør.

22 > Sådan skaber du din egen hjemmeside

hair.dk’s frisuregalleri.

Sådan skaber du din egen hjemmeside < 23


Buch: www.cyperbuch.dk

tip: en fejl, mange mindre hjemmesider begår, er ikke at gemme billederne, der benyttes på hjemmesiden til web. Billederne skal nemlig ligge i lav opløsning. Det kan man gøre i alle ganske almindelige billedbehandlings­ programmer. i menuen står blot ”gem til web”. gør man det ikke, risi­ kerer man, at det bliver meget langsomt at åbne siden, fordi billederne ligger i høj opløsning.

Et sundere valg...

Man kan naturligvis også vælge at give sine kunder gode råd, gode tilbud eller sende nyhedsmails ud via sin hjemmeside. gør man det, er det en god idé at sætte en eftermiddag af og skrive sine råd f.eks. seks måneder frem i tiden, så man løbende blot skal finde dem frem og lægge dem ud på hjemmesiden. For har man en dynamisk hjemmeside, der ikke opdateres; det vil sige, lover man nye råd hver uge, og det ikke sker, eller ligger der flere måneder gamle nyhedsmails på siden, giver det bagslag! Vil man være mere avanceret, kan man også lave en webshop på sin hjemmeside, man kan lægge videomoduler op, bannere fra leverandører og evt. tilknytte google maps eller krak, så kunderne kan få effektive kørselsvejledninger. Sørg for at der er tilknyttet et nyhedsbrevsmodul til din kommende hjemmeside. et nyhedsbrevsmodul er et ekstra modul, der kan tilkøbes billigt i de fleste CMS­systemer.

Indeholder økologiske ingredienser Dækker grå hår 100 %

Vælger man at lade sine kunder opgive deres e­mailadresse og tilmelde sig et nyhedsbrev, skal man huske at sende mails med jævne mellem­ rum. i øvrigt kan man også sende fødselsdagshilsner,lave member­get­ member kampagner og sende gode tilbud ud via et nyhedsmail­modul.

Ingen ammoniak Ingen fosforsyre

tip: Sæt tid af i kalenderen ­ ½­1 time ­ en gang om ugen til at opdatere hjemmesiden. Så får man det gjort! buDgettet Budgettet skal man naturligvis også overveje. Hvad vil man ofre på sin hjemmeside? Køber man et CMS­system koster det typisk mellem 5.000­15.000 kr. Man kan købe billigere programmer, men så kan man som regel ikke selv opdatere dem, og så koster det, når opdateringerne skal foretages. Herudover kommer typisk en månedlig hosting­ eller serverafgift, der maksimum må ligge på 300 kr. for en frisørsalon med almindelig trafik på sin hjemmeside. Men vigtigt er det at checke: • Hvad er prisen for systemet? – engangsydelsen ved opstart • Hvad er den månedlige serverafgift samt prisen for hosting? • er der yderligere omkostninger som f.eks. årlige opdateringer? • Hvad er timeprisen ved ændringer? en timepris bør max. ligge på 750 kr. tip: Husk; også når man køber CMS­systemer, får man, hvad man betaler for. og inTeT er gratis. Så er systemet gratis at etablere, er der typisk høje server­ og hostingafgifter, og ofte kan det ikke betale sig på sigt. 24 > Sådan skaber du din egen hjemmeside

Bomholt intercoiffure: www.bomholt­hair.dk


Få et gratis mini-fladjern!!

Kushi: www.kushi.dk

- når du køber et KINSEI fladjern...

CmS når man vælger at købe et CMS­system er der en række ting, man skal gøre, før man beslutter sig for, hvilken samarbejdspartner, man ønsker: • Check referencerne. Hvad har virksomheden ellers lavet, og ring gerne op til et par af referencerne for at få en fornemmelse af, om de nuværende kunder er tilfredse. • Check prisstrukturen. Hvor meget er engangsydelsen, hvad er den månedlige hosting­ eller serverafgift. • Check hvad en årlig opdatering af systemet koster. Det koster typisk 10­20 pct. af engangsydelsen, og det er oK. • Check virksomhedens telefonsupport. inden du køber er det en god idé at ringe til hotlinen et par gange på forskellige tidspunkter på dagen. er der ingen, der tager telefonen, er der store chancer for, at det heller ikke sker, efter systemet er købt. og det handler om at vælge rigtigt første gang, ellers kan det gå hen og blive en dyr fornøjelse.

zimmersonne: www.zimmersonne.dk

tip: Betal for 1­2 timers on­line telefonsupport ved opsætningen. Det be­ taler sig ofte. tip: Du skal sikre dig, at dit nye CMS­system er forberedt for søgemaskine­ optimering. i systemet skal du selv kunne indtaste titletags og meta­ beskrivelser. Vi vil ikke her gå i dybden med det tekniske. Men tro os: Det er altafgørende at du sikrer dig, at systemet kan dette! opbygningen overskuelighed er et kodeord, når man opbygger en hjemmeside. Det gælder layoutet, og det gælder menu­strukturen. Typisk bruger man en forside og efterfølgende undersider. når man køber et CMS­system får man som regel 10­20 layout­ muligheder at vælge imellem. De fleste mindre firmaer, der udbyder CMS­systemer, er som regel behjælpelige med forslag til layout og design ­ enten gratis eller for et mindre beløb. Det kan være forskellige farver, skrifttyper med videre, og når grundlayoutet først er lagt fast, kan man selv arbejde videre i systemet.

S I T A R G

Det er altså ikke så svært at skabe sin egen hjemmeside så længe man bevarer overblikket, strukturerer tingene og tager dem én ad gangen. Så det er bare med at komme i gang! på hairmagazine.dk er der lagt talrige nyttige tips og links ind, hvor du kan få meget mere at vide om, hvordan du opbygger din hjemmeside. 26 > Sådan skaber du din egen hjemmeside

I

D VÆR

Tlf. 97 22 33 44 www.cosmobell.dk

,- KR 750

.


Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

Sådan markedsfører du din

vigtig! Prøv at se, hvad der sker, hvis du indtaster salonens navn på Google. Dukker den ikke op i toppen, har du al mulig grund til at læse videre...

Med en forholdsvis lille indsats, kan udbyttet af salonens hjemmeside blive utroligt meget større. Der findes forskellige måder at markedsføre sin hjemmeside på – nogen er gratis, andre koster lidt. Hvor meget behov, der er for markedsføring af din hjemmeside, er let at teste: Skriv blot salonens navn på Google og se, hvor langt nede ad listen den står! Jo længere nede, jo større indsats kræves der. Der findes forskellige muligheder, når man skal markedsføre sin hjemmeside. Bl.a. via: • Adwords på Google (betalte annoncer på Google) • Krak • Hair.dk • Myspace • Facebook • Twitter • Lokalradio • Ugeaviser • Flyers • SEO (Search Engine Optimizing/søgemaskineoptimering)

Øg din online markedsføring ved eksempelvis at købe en salonregistrering på hair.dk

Søgeord

Adwords

Tip: Bruger man printede markedsføringsformer som f.eks. annoncer i uge­ aviser, skal man ikke udelukkende markedsføre sin nye hjemmeside. Lad hjemmesideadressen indgå som en del af en helhed omkring annoncering for salonen. Andet kan ikke betale sig. De fleste undersøgelser viser, at markedsføring på nettet er langt mere effektivt end traditionelle annoncer, når det drejer sig om at markedsføre en hjemmeside.

Når hjemmesiden er lavet skal den markedsføres, for der er ikke meget ved at have brugt tid på en hjemmeside, som ingen ser.

Det handler om at blive set på Google! Man kan betale for at blive set på Google via Google Adwords (betalte annoncer på Google) – de markerede hjemmesider, der ligger øverst eller til højre på siden på søgemaskinen, hvis man f.eks. skriver ”frisør silkeborg” i søgelinjen. Men man kan også foretage det, der hedder SEO (Search Engine Optimi­zing). Det vil sige, at man arbejder på, at ens hjemmeside er blandt de første, der popper op, når f.eks. ”frisør silke­ borg” skrives i søgelinjen. Det kræver lidt omtanke, men vi giver en række gode fif. Og først og fremmest skal man have i tankerne, at en søgemaskine, som f.eks. Google, er en forretning, der lever af at tilbyde den mest relevante information til brugerne. Derfor er det ekstremt vigtigt, at der er links til salonens hjemmeside. Jo flere links, der er til hjemmesiden fra andre relevante hjemmesider, jo mere relevant finder Google din hjemme­ side, og jo større er chancen for, at den kommer højere op på listen.

Søgeresultater

Google er langt den største og mest udbredte søgemaskine, men også Yahoo og Jubii er med, og helt nyt er Microsofts nye søgemaskine Bing.com 28 > Sådan markedsfører du din hjemmeside

Sådan markedsfører du din hjemmeside < 29


Tænker du på fremtiden?

Adwords

ZenzTherapy organic Hairspa er en professionel og naturlig hår- og hudplejeserie. Adwords på Google Adwords er markerede, sponserede links på Google, hvor man betaler for at ligge først, når der søges på noget bestemt. Man betaler typisk mellem 0,50 og 10 kr. pr. gang, der clickes, og du får en besøgende på din hjemmeside, alt efter, hvor søgt ordet er. Jo flere, der ønsker at blive set på et søgeord, jo dyrere er det. Når man begynder, sætter man selv prisen efter en slags auktionsprincip. Man kan vælge at give en krone, hver gang, der clickes ind på et søge­ ord, og så se, hvor man havner på listen. Vil man højere op, kan man vælge at give 2 kr. osv. Og så skal man huske på, at nettet er dynamisk, og at det derfor kræver, at man løbende tjekker, hvor på listen, man ligger. Vil man dukke op, når der søges på ”frisør København”, er det således dyrere, end hvis man vil dukke op, når der søges på ”frisør Varde”. Men man kan afgrænse sine Adwords såvel geografisk som i forhold til tids­ punkt og penge. Det vil sige: • Geografisk: Jeg ønsker kun at blive set på computere i f.eks. Storkøbenhavn. Dermed undgår man at betale for, at nysgerrige fra f.eks. Herning, clicker sig ind. • Tidspunkt: Jeg ønsker ikke at blive set i tidsrummet 18.00-08.00 Her kan kunderne måske alligevel ikke ringe og bestille tid. • Penge: Jeg ønsker kun at bruge et nærmere bestemt beløb pr. dag på min Adwordkonto. Herefter lukker søgemaskinen for dine annoncer indtil dagen efter, hvor der begyndes forfra. Søgeresultater

Tip: Vælg at betale for dine Adwords i USD. Google er amerikansk og dol­ larkursen er lav, så du får godt 30 pct. mere for pengene ved at betale med dit betalingskort i dollars, når du opretter en konto hos Google. Kom øverst på Google når der søges Mange websider bærer præg af manglen på en gennemtænkt strategi i forhold til at ligge godt på Google. Derfor er det vigtigt, at man optim­ erer sin hjemmeside i forhold til Google (SEO – search engine optimiz­ ing). For det handler i høj grad om at inkludere de nøgleord i såvel sit domæne- som sit firmanavn og på sin hjemmeside der gør, at netop din salon dukker op, når der søges. En udmærket test er ganske enkelt at søge på sin salons navn på f.eks. Google, og dukker salonen slet ikke op, har man et alvorligt problem i forhold til sin synlighed, som man skal gøre noget ved! Hvis din salon slet ikke dukker op, bør du indtil du får styr på din søgemaskine­ optimering, hurtigst muligt få købt adwords. Søger man på salon Else og den ikke dukker op, er der stor risiko for at en anden salon får kunden. Først og fremmest handler det om at finde nogle gode nøgleord. Det be­ tyder, man skal gøre sin hjemmesides formål helt klart, så man kan konkre­ tisere og afgrænse målgruppen. Henvender man sig til et lokal­område eller til hele Danmark? Henvender man sig til unge eller ældre? osv.

30 > Sådan markedsfører du din hjemmeside

Seriens produkter indeholder naturens reneste og bedste råvarer. Essensernes ne naturlige dufte er komponeret, så de smukt forener aromaterapiens principper om enkelthed og renhed. Samtidig er planteessensernes lindrende egenskaber og deres skønne sansevækkende dufte nænsomt bevaret. ZenzTherapy organic Hairspa er naturlig og økologisk uden parabener, farvestoffer eller kunstig parfume. Vi anvender aromaterapeutiske duftstoffer fra planter, der er certicerede økologiske, biodynamiske eller vildtvoksende. Alt med respekt for og hensyntagen til både vores indre og ydre miljø. Vores loso er, at skabe skønhed og velvære med nænsom omtanke på mennesker og natur, kombineret med ønsket om indsigtsfuld præference og anvendelse af produkter i den højeste kvalitet. Vi håber, ZenzTherapy Organic Hairspa vil inspirere og bidrage til at din hverdag bliver fuld af livskvalitet, sundhed, kreativitet og glæde…

ZenzTherapy Organic Hairspa forhandles af: Icon Hairspa A/S Energivej 3 4180 Sorø Tlf: 57 66 03 00 www.iconhairspa.dk


gratiS informationSaften Hvis man er interesseret i at vide mere om, hvordan man opbygger sin egen hjemmeside, om Adwords, SEO og hvad det ellers indebærer, holder Hair Magazine og Hair.dk en gratis informationsaften i slutningen af 2009. Her gennemgår vi alt omkring ombygning og markedsføring af hjemmesider. eKSempel på optimering Vi har skabt en fiktiv salon, Salon else i Silkeborg, og viser nedenstående, hvordan en søgemaskineoptimering kunne foregå, hvis man arbejder på at få Salon else i Silkeborg til at ligge øverst på googles liste. De ord, der skal findes frem til, er ord, man gerne vil findes på.

For at alle får det optimale ud af aftenen, er der kun plads til 8 deltagere. Interesserede kan henvende sig til Adam Kayser på: ak@freeminds.dk eller på tlf. 20 62 50 34.

Det kan f.eks. være: • salon else • frisør else • frisør silkeborg • frisørsalon i Silkeborg • frisører silkeborg • silkeborgfrisør • silkeborg frisør • silkeborg frisører • osv. Dette er altså de ord, vi gerne vil forbindes med højt oppe på google, hvis en bruger indtaster et af dem. SåDan laver Du Den rigtige teKSt når man så skriver sin tekst på hjemmesiden skal de forskellige ordkom­ binationer indgå på en plausibel måde, for at optimeringen på google sker ved hjælp af computere, der finder frem til den rækkefølge, hjemmesiderne skal dukke op på i forhold til nøgleordene. et eksempel på en tekst på Salon elses hjemmeside ­ hvis vi har valgt ovenstående nøgleord ­ kunne være: Salon else i Silkeborg er blandt byens bedste frisører. Frisør else er en ægte Silkeborgfrisør. Hun har haft frisørsalon i Silkeborg i 10 år, og er således blandt de mest aner­ kendte Silkeborg frisører... Har man i øvrigt ikke mod på selv at gå i gang, findes der også virk­ somheder, der specialiserer sig i netop at optimere hjemmesider. SK ab linKS når du laver din hjemmeside, så lav en underside, der hedder links eller samarbejdspartnere. Her kan du bytte links med f.eks. salonens naboer, butikkerne i Handelsstandsforeningen eller andre. For som nævnt: Jo flere relevante links, du har til din hjemmeside, og jo flere links, der er til din hjemmeside fra andre hjemmesider, jo mere relevant mener google den er, og jo højere kommer den op ad listen. Man bør således – i hvert fald det første halve års tid – bruge noget tid på at generere links til hjemmesiden; naboer, medlemmer af Handelsstands­ foreningen, centret eller f.eks. leverandører og andre samarbejdspartnere. Skriv også en standard e­mail, som du f.eks. sender ud til butikkerne i din by: ”Hej, jeg driver Salon else på Hovedgaden i Silkeborg, og jeg har lige etableret min nye hjemmeside. Jeg ville blive rigtig glad, hvis i vil linke til min hjemmeside, og jeg vil modsat også meget gerne linke til jeres”. De mest relevante kontakter, følges der op på telefonisk, ligesom det også altid er en god idé at have et visitkort i lommen med hjemme­ sidens adresse, hvis man skulle møde nogen, der kunne linke op til den. Husk: Jo flere links, jo bedre markedsføring! på hairmagazine.dk har vi i øvrigt lagt talrige nyttige tips og links ind, hvor du kan få meget mere at vide om, hvordan du markedsfører din hjemmeside. 32 > Sådan markedsfører du din hjemmeside

bøger og linKS til mere aDworD-info links: Officiel dansk blog om Adwords: http://adwords-da.blogspot.com Seo site også med præsentation af Adwords: http://www.seosystem.dk Adwords Learning center. Her findes både video- og tekst præsentationer, men på engelsk. http://www.google.com/adwords/ learningcenter/ bøger, der er værd at læse: En engelsk bog, der er meget rost og skrevet i et sjovt sprog: ”Adwords for dummies” af Howie Jacobson Dansk bog, der af mange regnes for ”biblen”: ”Google Adwords bogen” af Sebastian Gullak

På Hairmagazine.dk kan du endvidere læse mere om søgemaskineoptimering og Adwords, og få tips til flere links med god info.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

in ve n ta r Betjeningsstole, Lovegrove Betjeninger, Lovegrove Massagevask Halogenbelysning Hylder, gulv, maling og montering

i alt kr. 19.998,i alt kr. 17.998,kr. 29.999,kr. 5.600,-

Samlet pris netto kontant

kr. 25.000, kr. 77.000,-

Professionel salon i miniformat

Michala Høgh er ikke det typiske billede, man har af en kvinde, der driver en frisørsalon fra sin private adresse. Men salonen er på den anden side heller ikke det, man forstår ved en typisk hjemmesalon. Da Michala Høgh for 10 år siden tog springet og solgte sin gode for­ retning i Valby med to ansatte for at starte en lille enmandssalon der­ hjemme i et villakvarter i Herlev, var hun ikke engang selv sikker på, at hun kunne affinde sig med det. ”Men da jeg fik mit første barn holdt jeg næsten ingen barsel, jeg gik med barnet på armen i salonen og ammede i baglokalet. Da jeg så fik mit andet barn, besluttede jeg mig for, at sådan skulle det ikke være denne gang. Jeg solgte min salon, holdt min barsel, byggede et værelse i vores hus om med en lille glastilbygning med egen indgang og åbnede min nye salon”, fortæller Michala. Hun begyndte med at dele nogle løbesedler ud, og det var så den eneste gang, hun annoncerede for sig selv. I dag har hun godt fire ugers ventetid, og kunderne bestiller tid fra gang til gang. Kunderne hører om salonen via mund-til-mund metoden, fra venner og arbejdskollegaer og så kommer der naturligvis en del lokale kunder i salonen. Priserne ligger

For 10 år siden tog Michala Høgh springet og solgte sin gode forretning i Valby for at starte en enmandssalon derhjemme i et villakvarter i Herlev.

“Det er rart ikke at have medarbejdere, der pludselig ringer om morgenen med et sygt barn. Det er stressende.” Behandlingsstole såvel som behandlingspladser er fra Bella Vista og designet af Russ Lovegrove. Møblerne er lette, og at behandlingspladsen er løftet fri af gulvet giver en fornemmelse af mere rum.

- Michala Høgh

som i enhver anden salon i området, og i det hele taget driver Michala Allé Salonen professionelt og forretningsmæssigt. ”Det var et kriterium lige fra begyndelsen. Jeg ville drive en lille men professionel salon. Kunderne skulle hverken gå igennem mit hus eller min baghave, og de skulle have samme gode oplevelse, som når de kommer i en anden salon med en høj kvalitet”. Jeg søger udfordringer Det er nu 10 år siden, Michala startede Allé Salonen, og faktisk er hun selv lidt overrasket over, at hun stadig har det så fint med at være alene i salonen. ”Jeg er en person, der søger det nye og som søger udfordring­ erne, og det gør jeg stadig. Jeg tager på kurser og udlandsrejser, og jeg udvikler mig hele tiden. Det er jeg ganske enkelt nødt til – for mig selv og for mine kunder”, fortæller hun.

Allé Salonen i Herlev er lille – 16 kvm – og bygget i forbindelse med Michala Høghs private villa. Men den er professionel og super opbygget, og den gør alle myter om hjemmesaloner til skamme.

Men samtidig har hun også fundet ud af, at hun faktisk holder af selv at have lavet det, hun lægger navn til. ”Og så er det også rart ikke at have medarbejdere, der pludselig ringer om morgenen med et sygt barn. Det er stressende”. Faktisk er den eneste ulempe, Michala kan komme i tanke om, ved at være alene i salonen, at hun er nødt til at lukke, når der er ferie. ”Men det går jo endda”, siger hun med et smil.

34 > Professionel salon i miniformat

Vaskepladsen har massagestol, som kunderne nyder i fulde drag.

Professionel salon i miniformat < 35


se flere billeder på

hairmagazine.dk

Allé Salonen er nyindrettet af Bella Vista. De krav, Michala stillede, var, at salonens kun 16 kvm. skulle udnyttes optimalt, at salonen skulle fremstå professionelt, og at Bella Vista klarede alt – fra gulvbelægning til indretning og belysning, så salonen efter ombygningen var lige til at tage i brug.

Effektiv og veludnyttet I sommer byggede hun salonen om i samarbejde med Bella Vista. ”jeg havde et ønske om at udnytte mit lille areal optimalt, få det bedste ud af det, og samtidig var det et krav, at jeg kunne købe en totalentre­ prise, hvor jeg ikke selv skulle til at finde håndværkere og andet”, fortæller Michala. Claus Trampedach fra Bella Vista kom forbi, han og Michala talte tingene igennem, og den sidste uge af Michalas ferie i juli, rykkede Bella Vista ind med to mand, der lagde nyt hvidpigmenteret asketræsgulv, satte be­ handlingspladser og vaskeplads op, satte ny belysning op med videre, så Michala bare skulle sætte produkterne tilbage på hylderne, da de atter tog af sted. Og hun er meget tilfreds med resultatet. ”Frem for alt er det blevet meget mere lyst, venligt og rummeligt”, fast­ slår hun. Netop det, hun søgte! Michala har selv valgt inventaret, der består af en massagevaskeplads og såvel betjeninger og betjeningsstole designet af Russ Lovegrove. ”Det har været meget vigtigt for mig at holde det enkelt og let”, forklar­ er hun. Derfor er betjeningsstolene og betjeningspladserne holdt i sølvgråt, mens hylderne er i glas. Herudover har jeg fået et meget bedre lys i salonen nu, end jeg havde tidligere, og det giver også en rigtig god rumfornemmelse”. Gode til de små At det lige præcis blev Bella Vista, Michala valgte at samarbejde med, hænger bl.a. sammen med, at hendes mor, der også er frisør, har arbej­ det med Bella Vista igennem mange år. ”Og så er Bella Vista og Schwarz­ kopf rigtig gode til små saloner. Vi skal ikke aftage kæmpestore partier, der bare fylder op på lageret, og vi får stadig de gode rabatter, så da Bella Vista også kunne opfylde de krav, jeg havde i forbindelse med ombygningen af min salon, var jeg egentlig ikke i tvivl”, lyder det fra Michala Høgh. De neutrale farver i salonen er også Michalas valg, netop for at under­ strege det enkle og stilrene. ”Et lille rum virker større, jo lysere det er”. Udsugningen er også skiftet ud fra et stort monstrum, der fyldte meget i rummet, til en lille let sag. Udviklingen fortsætter Michala Høgh er uddannet i Randers, og flyttede straks efter endt uddannelse til København, hvor hun igennem tre år arbejdede i to for­ skellige saloner, indtil hun i 1993 købte sin egen salon i Valby. Den drev hun i seks år, frem til hun flyttede hjem. ”Jeg har netop holdt 10

“Jeg havde et ønske om at udnytte mit lille areal optimalt, få det bedste ud af det og samtidig var det et krav, at jeg kunne købe en totalentreprise.” - Michala Høgh års jubilæum i min salon i Herlev, og havde bl.a. besøg af en kunde, der var den første kunde jeg overhovedet havde i København, og som har fulgt mig lige siden. Det er ret specielt”, fortæller Michala. Og hun er ikke færdig med at udvikle sig. Til januar går hun i gang med en uddan­ nelse som stylecoach. ”Dels for at bruge det i min salon, og dels for via min hjemmeside at kunne tilbyde stylingcoaching dage, hvor jeg tager med kunderne rundt i forretninger og finder tøj, der matcher deres stil og udseende”. Men det er salonen, der er kernen i hendes forretning, understreger Michala. Udviklingen har hun dog også behov for på det personlige plan, og hun vil ikke gro fast. ”Er jeg glad og tilfreds, og er jeg inde i en god cirkel, smitter det af på mine kunder”, siger hun. Og netop derfor overholder hun også sine åbningstider, og hun forfalder ikke til at arbejde til kl. 21 hver anden aften for at tjene flere penge. ”Skal jeg have overskud til mine kunder, skal jeg have et personligt over­ skud. Det får jeg, når det er sjovt at gå på arbejde”, siger hun, og hun er ikke i tvivl om, at når alt kommer til alt, er det hendes personlige udvik­ ling, der gør hende i stand til at udvikle sine kunder med hende selv. Om Michala nogensinde flytter fra sin lille salon i Herlev, har hun ikke gjort op med sig selv endnu. ”Men jeg kunne måske godt tænke mig på et tidspunkt at starte endnu en salon op”, slutter hun med et smil. Professionel salon i miniformat < 37


DANMARKS

WWW

.FRISORLAND.DK

GRATIS FRISØRLAND.DK tilbyder dig rådgivning & indretnings forslag af din nye salon - helt gratis! Kontakt indretningsekspert John Petersen på jp@frisorland.dk eller 61 61 73 61 om netop dit projekt.

Billeder venligst udlånt af Trendzoom

Tjek www.frisorland.dk

Aalborg - Sofiendalsvej 83 - 9200 Aalborg - 98 18 60 66 Viborg - Livøvej 10a - 8800 Viborg - 87 27 10 60 Stouby/Vejle - Borgergade 8 - 7140 Stouby - 75 89 78 76 Odense - Klokkestøbervej 15 - 5230 Odense M - 66 17 30 38 København - Dampfærgevej 13 - 2100 København Ø - 61 61 73 61


Tekst > Pia Finne

Tidsånden under krisen:

Giv kunderne ”den lille luksus” ”Kriser er en overgang fra èn tilstand til en anden. Permanente kriser giver ingen mening. Tidsånden formes af hele samfundet, men i stort omfang af økonomien og erhvervslivet”. Det mener fremtidsforsker Jesper Bo Jensen fra Fremforsk.

1980ernes vilde natteliv og postmoderne design kom efter oliekriserne i 1970erne. Den afdæmpede, moralske stemning først i 1990erne efter nedturen. ”Vi er på vej væk fra de seneste års optimalisme, hvor alt skulle være stort, superbt og fyldt med funktioner. Samme vej går de etiske overvej­ elser og hensyn til alt tænkeligt. Krisen ændrer vores indstilling. Kriser sætter mest af alt gang i eskapismen. Flugt er svaret på krisens grå hverdag”, mener Jesper Bo Jensen, og han fortæller videre: ”Vi vil væk og tænke på noget andet. Verdens problemer kommer alt for tæt på, og i stedet søger vi en lille pause eller flugt til en anden verden. Den lille 40 > Giv kunderne “den lille luksus”

pause bliver til den lille luksus. Vi køber et stykke chokolade frem for en ny frakke. Mødet med venner på cafeer og mere intime steder erstatter gourmet-middagene”, forklarer Jesper Bo Jensen. Og netop her spiller frisørerne ind. De kan tilbyde kunderne den lille luksus. De kan give kunderne en oplevelse af velvære og selvforkælelse midt i en krisetid – til noget, de kan betale. Tidsånden i farver Tidsånden kan også ses i modens farver. Moden er på vej væk fra sort, hvidt og gråt. ”I opgangstider er farverne afdæmpede, under kriser er det modsat. Det er vor tids erstatning for kjolelængderne, der før i tiden

“Vi vil væk og tænke på noget andet. Verdens problemer kommer alt for tæt på” - Jesper Bo Jensen


“Krisen bekæmpes dog bedst med de samme midler, som skabte den. Det er frygten for krisen, der holder salget tilbage i detailhandlen og fortsat holder boligpriserne nede” ­ Jesper Bo Jensen

var konjunkturindikatoren fra modebranchen. Kriser giver nu kraftige farver i moden, og det ses tydeligt i gadebilledet. Det demonstrative og ekspressionistiske er på vej ud. Fire­hjulstrækkeren skal på museum sammen med designer­køkkenet til mange hundredtusinde kroner. i stedet kommer det introverte på mode. at sidde i mørkningen og hygge sig sammen, mens vi tænker over livet, er en erstatning for forbrugsfesten. pejsebrænde og bål i haven går i stedet for den ekstrastore webergrill. og overføres det til frisørbranchen ses det naturlige look igen. De naturlige krøller og de naturlige nuancer, der matcher den tøjstil, der også ses i efteråret såvel som i det kommende forår, hvor der er fokus på naturligheden og enkelheden – og til en vis grad på det økologiske og bæredygtige. og også den tendens kan relateres til frisørerne. fra Det etiSKe til De æStetiSKe Størst bliver overgangen fra det etiske til det æstetiske. alle de overvej­ elser, vi gjorde os, da der ikke var andre udfordringer at tage stilling til, står for skud. Dydens smalle sti er under udvidelse og forandring. Vi har forbrugt, som vi lystede, men kravet var, at vi samtidig gik ind for kraftig regulering af anden adfærd. unges adfærd via forbud. Store formaninger fra sundhedsstyrelsen til voksne. 21/14 og max tre om dagen (alkohol), 6 om dagen (frugt), 2 dage om ugen (fisk), 30 minutters motion – 1 time til børn, tvunget fælles forældreret, og børnehavepligt til indvandrerbørn. nu bliver det lettere at være i middelklassen. Forbud­ dene mister betydning. Der er større problemer i Verden. Det handler også om etiske overvejelser. Der tages afstand fra overfor­ bruget. Små biler er bedre end store, cykler bedre end biler, og vind­ møller bedre end olie. 42 > giv kunderne “den lille luksus”

gør KriSearbejDet færDigt – fjern frygten! paradoksalt er det dog, at danske virksomheder mangler ordrer. arbejds­ løsheden stiger, men alligevel har befolkningen flere penge mellem hænderne end for et år siden. Bankerne har fået en krisepakke. Befolkningen får skattelettelser og til­ skuddet til boligforbedringer udbetales. Men det er ikke nok. Der mangler den psykologiske faktor. en tredjedel af alle på arbejdsmarkedet frygter arbejdsløshed, og ikke mindst på det private arbejdsmarked gør frygten for arbejdsløshed sig gældende. Hvis virksomhedernes ordrebøger bugnede, var frygten væk. Men det er nok for meget at forlange af den danske regering og Folketinget. Vi kan ikke skabe efterspørgsel i hele den globaliserede verden med et enkelt tiltag i Danmark. Med selvfølge kan man skabe en krisepakke, der giver indenlandsk efterspørgsel i nogle sektorer. Krisen bekæmpes dog bedst med de samme midler, som skabte den. Det er frygten for krisen, der holder salget tilbage i detailhandlen og fortsat holder boligpriserne nede. renten er lav og faldende, og hus­ priserne stiger allerede i Sverige, hvor renten er endnu lavere. Men i Danmark råder usikkerheden fortsat. Vi skal fjerne de almindelige beskæftigedes angst for fremtiden, og heldigvis ansætter danske virk­ somheder lige så hurtigt, som de fyrer. Køb normalt inD ”Skal krisen overstås, skal der købes normalt ind”, mener Jesper Bo Jensen. Man skal kunne sætte arbejde i gang i boligen uden at behøve tilskud og foretage sig alt det, familierne normalt gør. Det ville bryde krisepsykologien. Det kunne afgørende ændre opfattelsen af fremtiden og gerne sammen med en mindre vækstpakke. Krisen er nemlig i høj grad psykologisk og skal derfor bekæmpes med psykologiske tiltag.


cutting LangT, KorT, KrøLLeT eLLer page, Der LegeS MeD LinJerne, MeD FarVerne og MeD STiLen. aLT er TiLLaDT, HVaD enTen DeT gæLDer FanCY 30er STiL, gLaMourøS 80er pop eLLer rÅT LooK anno 2009. BÅDe pigerne og FYrene er MeD, HVor DeT SKer, For DeT HanDLer oM HÅr, Der SKaL SeS og oM HÅr, Der SenDer SignaLer oM en LiVSSTiL.

wella

Schwarzkopf

Schwarzkopf

Five point alliance

STuHr

Schwarzkopf

wella Five point alliance

Five point alliance

Se flere billeder På 44 > Cutting edge

hairmagazine.dk


Schwarzkopf

Schwarzkopf

Wella

Wella

Wella

STUHR

Five Point Alliance

STUHR

Five Point Alliance Five Point Alliance

Schwarzkopf

Five Point Alliance

Schwarzkopf

Schwarzkopf

se flere billeder p책 46 > Cutting Edge

hairmagazine.dk


Fantastisk

Juletilbud! Så er det igen tid til at købe sakse i bedste kvalitet og til bedste priser.

Tekst > Pia Finne Foto > Dream Cutters

Sådan vedligeholder du din saks Saksen er frisørens arbejdsredskab nr. 1! Men skal den fungere optimalt, må man vedligeholde den. L æs her hvordan; punkt for punkt.

Køb 1 saks og få 1 GRATIS… (Frit valg mellem alle sakse – du betaler kun for den dyreste.) Husk også vores andre fremragende produkter og service:

Konto – Her kan du købe dine nye sakse over 3 afdrag – Rentefrit og gebyrfrit. Du betaler alt i alt samme pris som kontantpris. Husk at indstille saksen med jævne mellemrum, så klipper den bedre.

Ægte Japansk slibning Vi har lært at slibe og servicere frisørsakse af Japanere og Koreanere på fabrikken som laver vores fantastiske sakse. Vi er dermed fabriksgodkendt. Derfor har vi Danmarks bedste, og hurtigste slibeservice: Hos os kan du låne sakse mens dine egne bliver slebet og vi sørger for al fragt frem og tilbage + alt emballage. Nemt, bekvemt og hurtigt. (slibeservice 3-5 dage.)

Pris, Japansk slibning Pr. saks: Kr. 156,00 eks. Moms. Fragt gebyr Kr. 160,00 pr. ordre Ring og hør nærmere. Frisørsakse, Tasker, Klippemaskiner, Fladjern, Føntørrer, Knive, m.m.

Se meget mere på vores hjemmeside www.dreamcutters.dk eller kontakt os på tlf. 4010 2885.

Det er utroligt vigtigt, at saksen ALTID er olieret ved og omkring skruen.

Saksen er blandt frisørens allervigtigste arbejdsredskaber i dagligdagen. Men sakse i dag er mere følsomme, end de var tidligere, bl.a. fordi såvel udformningen af saksen som bladene er blevet finere i et forsøg på at optimere skarpheden og ikke mindst for at kunne klippe renere. Men som alle andre redskaber, kræver en saks vedligeholdelse! ”Faktisk er det skræmmende så lidt frisører generelt gør for at holde deres sakse ved lige”, lyder det fra Ole Larsen fra Dream Cutters, og sker det ikke, bliver saksen hurtigt sløv og ubrugelig. Vedligeholdelse af sakse ”Indstil din saks, giv den olie, brug en chamoise og et alkoholbaseret rengørings­middel til metal. Overholdes disse fire regler, kan du forlænge din saks’ levetid med flere år, mener Ole Larsen. Han foreslår, at man gør det til en god vane at bruge tre minutter på sine sakse hver morgen før man går i gang med at arbejde. ”Det er faktisk et præcisionsinstrument, man arbejder med, og det kræver alt andet lige vedligeholdelse for at virke optimalt!” Indstilling af sakse: Har en saks været skilt ad kan den løsne sig. Pludse­ l­­ig er den løs og bukker bare håret i stedet for at klippe det. Men saksen skal blot spændes, så klipper den igen. Også sakse som ikke har været skilt ad/slebet skal indstilles ofte, og nogle sakse løsner sig mere end andre ved brug. Når en saks er for løs, klipper den ikke optimalt. Skæret bliver hurtigt slidt ned, og endvidere kan det give permanente skader på håndled, albuer, skuldre og nakke. Sådan indstiller du din saks: 1. Hold saksen i den ene fingerring, så saksen peger op ad som kl. 12. (lodret). 2. Åben saksen ca. 40-45 grader med den anden ring, og lad saksen lukke af sig selv. Det andet blad skal stoppe af sig selv kl. ca. 5 min. i 12. - eller ca.½ cm. fra det andet blads spids. Lukker saksen helt er den for løs - spænd den lidt. Lukker den slet ikke af sig selv er den for stram - løsen den lidt.

Dream Cutters, Østre Alle 6, 9530 Støvring - Telefon: 4010 2885 - Dream Cutters Sjælland: 2051 9195

Når man efter noget tid synes, sakse kan være lidt træg skal der gang i chamoise’en.

”Isopropylalkohol”, som kan købes hos materialisten, er effektivt til at rense saksen.

Oliering af sakse: Det er utroligt vigtigt, at saksen ALTID er olieret ved og omkring skruen. Skruen kører sammen med det ene blad, når man klipper. Hvis saksen er tør indeni bliver snavs og hår fanget ved skruen. Det gør, at saksen kører dårligt, æggen bliver skæv og dermed sløv. Hvis en saks derimod bliver olieret dagligt vil den holde sig selv ren. Endvidere vil saksen generelt køre meget bedre, når den er olieret. Det tager 3 sekunder at oliere en saks: Åben saksen og giv en dråbe olie på indersiden af det ene blad helt op mod området med skruen. Olien vil selv fordele sig når saksen bruges. Brug af chamoise: Med mange sakse medfølger en ”pudseklud” - en chamoise, der typisk er af enten svineskind eller fåreskind. En chamoise bruges til at rette skæret op med. Når man efter noget tid synes, sakse kan være lidt træge, skal der gang i chamoise’en. Man kan også gøre det til en vane at bruge den f.eks. en gang om dagen. Tør bladene af med et stykke køkkenrulle for at fjerne det værste snavs. Tør derefter det første blad af udvendigt med chamoisen, helt op mod skæret en 20-30 gange (pas på ikke at skære ind i chamoisen med bladet). Tør dernæst bladet af indvendig helt fladt mod chamoisen, én gang. Tør dernæst det andet blad af på samme måde. NB. Chamoisen må IKKE bruges til andre formål. Brug et alkoholbaseret rengøringsmiddel til metal: Der findes mange shampooer på markedet, der bl.a. indeholder silikone. Disse produkter skader saksene ved at danne en tynd hinde på saksen, og den kan ikke klippe. Hinden kan ikke fjernes med almindelig sæbe, men kun med et alkoholbaseret rengøringsmiddel til metal. ”Isopropylalkohol”, som kan købes hos materialisten, er effektivt. Påfør rengøringsmidlet et stykke køkkenrulle og tør saksens blade godt af.

Sådan vedligeholder du din saks < 49


Tekst > Michael Lane Foto > Hair Magazine

Motivation... spørgsmålet til en million! I denne, min sidste artikel i Hair magazine I 2009, vil jeg gerne fortælle om det vigtigste – og samtidig det sværeste emne, der har indflydelse på såvel din personlige succes som på dit personales succes; nemlig MOTIVATION!

Hvad er det lige præcist, der får os til at stå op om morgenen og føle os motiverede eller ikke motiverede? Der er to typer motiverende faktorer, der har indflydelse på vores motiverede opførsel. Det er: • Indefra kommende motivatorer, der, som navnet antyder, kommer indefra, og derfor har direkte forbindelse til vores følelsesmæssige behov. • Og udefra kommende motivatorer, der, som navnet antyder, kommer udefra, og som har en direkte forbindelse til den belønning, vi får – med penge som den mest oplagte belønning! Indefra kommende motivatorer I din egenskab som indehaver af en salon, er det meget vigtigt for dig at forstå såvel dine egne indre motivationsfaktorer som dine medarbejderes. Indefra kommende motivatorer er meget ofte forbundet med at lære og mestre færdigheder for herefter at investere energi i at opnå det ønskede resultat. Det leder til tilfredsstillelse, glæde og anerkendelse. 50 > Motivation... spørgsmålet til en million!

At opnå en god klipning eller farvning er et alle tiders eksempel på en indefra kommende motivation i aktion. Resultatet er opnået ved at be­ nytte de færdigheder, man har lært, og ved at bruge dem til at skabe en kreativ oversættelse af kundens ønsker. Det betyder, at både frisøren og kunden deler det positive og glædelige resultat. Som indehaver af en frisørsalon er det meget vigtigt, udbytterigt og for­ holdsvis let at skabe forhold, der maksimerer den indre motivation. Faktisk gælder det selve hjertet og grundstenen i vores fag, og ved at arbejde side om side med dit team og give det såvel undervisning som støtte, aner­ kendelse og ros, vil du automatisk opnå en høj grad af indre motivation. Udefra kommende motivatorer Som jeg nævnte tidligere, er penge den mest oplagte form for udefra kommende motivation. Et mål sættes, og vinderen får det hele! Truslen om straf er også en gængs form for udefra kommende motivationsfak­ tor, og kan faktisk findes i mange saloner. Mange udefra kommende motivationsfaktorer har dog vist sig at have en negativ effekt på såvel de enkelte personer som på teamet!

”Penge den mest oplagte form for udefra kommende motivation. Et mål sættes, og vinderen får det hele!” - Michael Lane


“i et salonmiljø er det vigtigt at opnå en balance mellem de indefra kommende og de udefra kommende motivations­ faktorer. Det er nøglen til succes”

BREAKING NEWS

­ Michael Lane

HairContrast ntrast lancerer markedets STÆRKESTE extension system!

R

DIC

finD en balanCe i et salonmiljø er det vigtigt at opnå en balance mellem de indefra kom­ mende og de udefra kommende motivationsfaktorer. Det er nøglen til succes, og hvis denne balance ikke opnås, opstår der meget let ballade. Kollektive finansielle belønninger er meget effektive. De hjælper med til at opbygge teamånden og animerer til gruppemotivation. ”Vi” er meget vigtigt at opnå i denne sammenhæng!

NO

TAPE ON AND OFF PREMIUM ECONOMY CLASS

Har du mål for individuelle præstationer og forbedringer inden for det kollektive mål, er det meget let at fastholde den personlige motivation, og det er muligt at opnå langt mere på både det indefra og det udefra kommende plan. Faktisk viser de seneste undersøgelser, at folks motivation i dag baserer sig på 80 pct. indefra kommende motivation og 20 pct. udefra kom­ mende motivation.

Vi accepterer ikke krisen, vi tilpasser os bare...

Vil du være med til at gøre en forskel og tilbyde dine kunder Tape ON and OFF economy til de helt rigtige priser.

KonKluSion at kende dig selv og dit team er starten på ethvert succesfuldt og mo­ tiveret team­samarbejde. og ikke for første gang i mine artikler, anbe­ faler jeg, at man søger hjælp udefra, når det handler om at udvikle en motivationsstrategi, der fungerer for dig og dit team. Danmark har mange talentfulde konsulenter på det område!

Vi –arbejder med Hair Extension

taK Dette er min sidste artikel i Hair Magazine i et stykke tid, idet jeg netop har startet et nyt projekt op i england, og det tager mere end al min tid. Derfor vil jeg gerne sige tak til Thomas Kjær, for at gøre det så sjovt og spændende at skrive til bladet, og til jer læsere for alt jeres positive feedback igennem de seneste to år... Jeg ønsker jer al mulig succes i fremtiden!

l a i c e Sp

KØB SALON DISPLAY inkl. 15 farver, salon display og evt. opstartskursus

= 1.499,-

FÆLLES MÅL, DET SKAL SKABE FÆLLES MOTIVATION:

eksl.moms

OG DU ER MED SOM EN VIP SALON. mi Ch ae l la ne

Michael Lane tæller blandt Skandina­ viens mest innovative og succesfulde salon­ og forretningskonsulenter, og han har 15 års erfaring inden for professionelle saloner og produktsalg. Michael Lane’s passionerede, erklærede mål er, at hjælpe professionelle fri­ sører med at tjene flere penge!

mation på: Kontakt Michael Lane for mere infor t.net ultan cons alon mlane@s magazine.dk – eller på ekspertpanelet på www.hair

RING NO

formen: • Indarbejd nye principper i ledelses og målbarhed. ltat resu ling, Vision, planlægning, hand med dine • Skab en vision for salonen og del den irerede af insp og ede iver mot de medarbejdere. Er s mål. fælle et dig og din vision, kan I i fællesskab nå forbedres, • Lyt til teamet. Kan planen for salonen så brug medarbejdernes ideer. s oplevelse. • Tag på kursus og evaluer jeres fælle alle og mål • Planlæg et uddannelsesprogram for fordelene og udkommet. kunde får • Kør f.eks. en farvekampagne. Når en behandling me sam hun får r, mbe farvet hår i dece ar. Sæt et til halv pris, hvis hun får farvet hår i janu fælles motiverende mål!

NU 30% billigere.

R

til din HairContrast forhandler

DIC

86 84 99 11

86 24 90 55

Aalborg 98 18 10 00 · Viborg 86 61 52 11 · Fyn 66 17 20 73 · KBH 46 15 21 11


hairmagazine.dk MERE SALG TAK! Efterhånden har alle i større eller mindre grad kunnet mærke finanskrisen kradse. Nu må det være nok! Vejen ud af krisen kan være, at fokusere på mersalg i salonen. På Hairmagazine.dk er der lavet en oversigt med beri­ gende artikler, der giver tips, tricks og super gode råd til, hvordan man kan forøge sin omsætning via mersalg i salonen. Artikler inspirerer dig til alt fra shop-in-shop koncepter til diverse kreative marketing tiltag. Vil du sælge mere? Læs om mersalg på www.hairmagazine.dk - Til Frisøren - Mersalg

TILTRÆK FLERE KUNDER Man skal ikke undervurdere den betydning salonindretning har for kunderne. Stemningen, atmosfæren, farverne, vaskepladserne og stolen man bliver klippet i – alt skaber tilsammen en helhed, som gør, at kun­ den føler sig godt tilpas, afslappet og forkælet. En salon med lækkert inventar og flot indretning virker som en magnet på kunderne! Trænger din salon også til en kærlig hånd? Hent inspiration på www.hairmagazine.dk - Til Frisøren - Inspiration til salonindretning

Spørgsmål til brevkassen ALLERGI Lone: Er det rigtigt, at der er en lavere risiko for allergi, hvis man bruger naturlige produkter? Henrik (chefkonsulent i SPT): Nej, det er ikke korrekt. Faktisk forholder det sig sådan, at de mest allergene stoffer stammer fra naturen…. HÅRTAB Steffen: Flere af mine mandlige kunder ønsker vejledning omkring hårtab – har du viden omkring dette område/emne som kan hjælpe mig til at vejlede kunderne?

Henrik Borg Kristensen og Anne-Dorte Mathiesen. Søren Unmack

Henrik (chefkonsulent i SPT): Hårtab kan skyldes flere forskellige ting. Årsager kan være svære fysiske og psykiske belastninger, opera­ tioner, høj feber mm… Se fulde svar på www.hairmagazine.dk Stil din egen nysgerrighed – send dit spørgsmål til en af eksperterne eller se de fulde svar plus mange flere forespørgsler fra frisørbranchen på www.hairmagazine.dk

J. Bertel Rasmussen og Martin Justesen Michael Lane Hairmagazine.dk < 55


Pleje mod hårtab Kèrastase lancerer Stimuliste - daglig pleje mod periodisk hårtab. Stimuliste forstærker hårfiberen foruden at fremme tætheden i håret.

Naturligt og økologisk Hairmix lancerer Organic Soothe Plus. En hårplejeserie specielt udviklet til sensitiv eller irriteret hovedbund. Certificerede økologiske ingredienser, sørger for en beroligende, plejende og beskyttende effekt. Pris pr. sæt: 398 kr.

Fiberholdigt mat voks Hairtech præsenterer Waterclouds og fibre gum. En fiberholdig mat voks med fremragende mulighed for styling. Passer til alle hårtyper, har en behagelig duft og kan restyles hele dagen.

tre håndede!

Nu også for vens

Mænd som kvinder; der er masser af nye, spændende produkter, som frisørerne kan få fingrene i, i den kommende tid. Det gælder en ny ”reshader” til mænd, der ikke ønsker at se farvede ud, og specielle produkter til såvel gråt hår som til mennesker, der lider af hårtab. En trend er også, at der tænkes ”grønt”, og så er der fokus på den personlige og individuelle livsstil. Individuel og personlig stil Wella Professionals seneste stylingprodukt – High Hair Texture Touch Matte Clay er unik idet den giver et naturligt finish, specielt i kort og mellemlangt hår samt i krøllede og etageklippede frisurer, der skal have attitude uden at se stylede ud. Pris: 143 kr.

Tænker du mere grønt? Så fordyb dig i en nyskabelse fra Biolage. NY Colorcarethérapie Delicate Care fra Matrix. Sensitivt, farvet hår kræver særlig pleje. Delicate Care modvirker at håret falmer, og forlænger derved farvens glans.

ROCKAHOLIC! TIGI introducerer nu et helt nyt produktkoncept, der indeholder al den ROCK man kan ønske sig! En sprælsk, innovativ og musisk inspireret hårplejeserie. Frigiv din indre rockchik og bliv afhængig i dag! Fåes hos Hairmix.

Ekstrakter fra den brasilianske regnskov Hairmix lancerer Anti-Dandruff Shampoo & Leave-in Conditioner for men. Shampoo’en fjerner skæl og tør hovedbund. Pris 129 kr. Conditioneren nærer sensitiv og tør hovedbund. Pris 139 kr.

haircare

The Fresh Line

Du kan også style dit hår ”grønt” Design Frisørerne følger op på den grønne shampooserie ”Pure & Simple” og lancerer nu ”Pure & Simple WAX” der både er Svanemærket og deklareret i samarbejde med astma – og allergi forbundet.

Ren velvære Z.One Concept præsenterer Simply Zen - en helt ny og essentiel tilgang til behandling af hår. Serien giver ro og velvære, som starter fra hovedbunden og videre ud i håret – en fin kombination af naturlighed og teknologi.

Fantastisk olie til tørt og slidt hår Essence Absolue er en ny leave-in olie fra Shu Uemura. Den er bygget op omkring camilla olien, der blødgører håret og får det til at føles som silke. Indeholder desuden UV-filter og er derfor perfekt at have med i rejsetasken.

• Saks (5“ og 5,5“) • Sculpter saks (5,5“)

tre håndede!

Nu også for vens

Farvesystem med 89 farver Danhair præsenterer O Way Hcolor, en permanent hårfarve uden ammoniak. Farverne dækker 100 % hvidt og gråt hår og giver holdbare og glansfulde resultater.

Ingen grå hår Redken er stolte over at kunne lancere New Cover Fusion. Med Cover Fusion er det nu muligt at få en flot hårfarve og et ungdommeligt og moderne look. Den giver 100 % dækning af grå hår og giver samtidig optimal beskyttelse og glans.

Swing Set Swing Set (venstre)

Swing Set Plus Swing Set Plus (venstre) • Saks (5“ og 5,5“) • Sculpter saks (5,5“) • Swing Razor

En verdensnyhed fra Danmark Danhair kommer nu med The original Streetwax 2xtreme. The original Streetwax 2xstreme er markedets første hårvoks med ingredienser, der har dokumenteret plejende effekt og som samtidig har ekstrem strong hold.

Moderne tendenser ICON Hairspa lancerer en super nyhed fra Label.M., nemlig Strong Wax. Voksen er fyldt med antioxidanter, giver glans og glatter hårstrået.

Endnu et skud på stammen… Redken lancerer nu Real Control Thermal Resist – en let leave in -spray, som plejer og reparerer mekanisk skadet hår. Desuden er den varmebeskyttende og opfrisker håret.

56 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Fem lækre produkter ICON Hairspa lancerer KEVIN. MURPHY PROTECTION.LINE. En beskyttende og styrkende hårplejeserie der yder optimal pleje.

more Dæk de grå hår Nu lancerer Redken New Color Camo der camouflerer grå hår på kun fem minutter. Ekstrem hurtig virketid og forbedret teknologi.

Glat look, som på NY Fashion Week Redken lancerer nu: New Straight Styling Collection. Få det perfekte glatte look, som set på New York Fashion Week, uanset hårtype.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

at

www.haaro.de Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Jordbærhaven 34 • DK 2680 Solrød Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


Perler forbeholdt de kinesiske kejsere BY – white pearl er en ny hårplejeserie fra Design Frisørerne der delikat anvender perler til at give håret uimodståelige former og uovertruffen glans.

Intensiv hårfarve Color Touch oTC er den professionelle intensive toning til hjemmebrug fra Wella. De 18 nuancer kan bruges individuelt eller blandes.

Black Titanium

Gratis slibnings service i 10 år Den ultimative festspray MAtrIX præsenterer en nyhed fra VaVooM, nemlig Freezing Spray Mega Hold non aerosol Fixing Spray. Den skaber bevægelse, struktur og volumen. Holder frisuren på plads, samtidig med at håret har en naturlig bevægelse. pris 120 kr.

vaklipper va. styrken fra la nu extreme La e præsenterer rn re r og isø ke Fr yr n st Desig aklipper, r udvindes fra lav lse i ge væ be og Mineralerne, de liv Det kan skabe t. re hå r ge yg genopb styling. samt en super enhver frisure Hemmeligheden bag smukke krøller Bella vista lancerer new natural Styling Hydrowave fra Schwarzkopf professional. Håret tilføjes 15 % mere fugt og efterlades smidigt og spændstigt – perfekt til lækre krøller.

restore your hair. Håret ændrer sig med tiden, præcis som huden. Derfor har Wella udviklet en ny serie ­ Lifetex age restore, som gør modent, kraftigt hår blødt og spændstigt igen.

Unikt mandekoncept Goldwell lancerer et unikt mandekoncept: ”Men reshade”, den mest maskuline måde at reducere grå hår på. istedet for at farve de grå hår kan de i stedet ’reshades’.

Flere mænd investerer i deres udseende Goldwell lancerer nu Dualsenses for men; maskulin pleje der er specielt designet til mænd der ønsker at investere ekstra tid på deres udseende.

Alt hvad man behøver Solutionist serien fra MAtrIX bliver nu udvidet med fire nye løsningsorien­ terede produkter; Har du hovedbundsproblemer, glansløs hårfarve, svært ved at udvaske stylingprodukter? Solutionist løser problemet.

Modent hår +60 age premium er en ny serie skabt af Kèrastase til modent hår. age premium yder styrkende og beskyttende førstehjælp til modent hår og supplerer med de biologiske mangler i forbindelse med ældning.

Kamille ekstrakt og blå pigment ICOn Hairspa lancerer nu Lunex ultra ­ en lysningscreme, der lysner op til 7 toner. Cremen kan bruges helt ned til hovedbunden, er blid på huden og har en behagelig frugtagtig duft.

Hårplejeperfektion system Professionals hårplejesystem er nu blevet endnu bedre. wella har endnu engang udvidet Sp serien for at forbedre og forny hårplejesystemet, der således rummer den bedste hårplejeteknologi nogensinde. De 8 forskellige produktlinjer plejer enhver hårtype.

58 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Med kranium skrue og 3D-Joewell-logo skrue Størrelse: 5”, 5,5“, 6“

Forbered. Permanent. Forstærk. Den nye Cygnature wavessence fra Wella giver dig avancerede produkter, som skaber naturlige, engleagtige krøller. Kombinationen af de tre nøgleprodukter; Caring essens, wave Former og wave Fortifier, tredobler den plejende effekt.

tis: Gra Skull“ irt „ en T-Sh similist d e m

MAtrIX lader sig inspirere MAtrIX præsenterer farvekollektionen for efteråret 2009 – Mocha Mochas. Catwalken dikterer brune nuancer med et strejf af kolde reflekser for efteråret 2009 og her er Mocha Mochas flotte farvespil ideelt!

Krop og fylde Haircare Danmark lancerer Healing Volume fra Lanza som giver hårfortykkelse til fint og tyndt hår. giver dit hår mere ”krop og fylde”.

Giv ødelagt hår endnu en chance Bella vista lancerer nu Schwarzkopf professionals Bonacure Hairtherapy ­ individuel hårpleje til enhver hårtype. Serien genopbygger håret og genfinder dets originale naturlige skønhed.

største gennembrud i 100 år inoa fra L’oréal – teknologisk hårfarve gennembrud. inoa tilbyder duftmæssigt velvære i behandlingstiden, komfort til hovedbunden, absolut respekt for håret, er amoniakfri og så dækker den grå hår perfekt.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

www.joewell.de Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Jordbærhaven 34 • DK 2680 Solrød • Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


Tekst > Louise Wright Foto > Frederik Johs

Mackinder – Look and Learn

en sand inspirationskilde i samarbejde med Salonsupport.dk

Koncentration og grundig forberedelse backstage.

Salgschef hos Salonsupport.dk, Kim Egholm, tager godt imod gæsterne.

Salonsupport.dk’s nye make-up serie, new <id cosmetics.

Administrerende direktør hos Salonsupport.dk, Kristian Jarnvig.

Tina Mackinder føner sin model mens Christina Anker Schösser gennemgår farveteknikken.

Tina Mackinder charmerer publikum og laver teknisk gennemgang.

Tina Mackinder lægger sidste hånd på sin klipning inden showstart.

Salgskonsulent Per Madsen tager sig godt af sine kunder.

Stephen Mackinder i startfasen af sin ’fra langt til kort’ klipning.

Teknisk konsulent, Christina Anker Schösser starter sceneshowet.

Stephen Mackinder gennemgår klippeteknik.

new <id cosmetics.

Med Stephen og Tina Mackinder i spidsen for Mackinder Team blev 18 modeller, i samarbejde med Salonsupport.dk’s tekniske team, profes­ sionelt fremvist, klippet, farvet og stylet i et sandt inferno af trend­ mæssig alsidighed, skarpe kanter og individuel tilpasning. Alt dette til Mackinder Look and Learn kursus d. 7. oktober. Kombinationen af professionel teknisk gennemgang, modelfremvisning og godt samspil på scenen gjorde dette kursus til en ikke blot inspi­ rerende, men også personlig, varm og oplevelsesrig aften – ingenting blev der sparet på, og som ekstra treat fik alle 200 gæster en prøve på 60 > Mackinder – Look and Learn

Salonsupport.dk’s nyeste skud på stammen; den eksklusive og trendy make-up serie new <id cosmetics. Efter tre timers eminent sceneshow lød det afslutningsvis fra Stephen Mackinder. ’Edgyness og crazycolours er opmærksomhedsvækkende og skønt at arbejde med for den legesyge og eksperimenterende frisør. Den sande kunst ligger dog i at kreere den hverdagsmæssigt brugbare edge, der er individuelt tilpasset din kundes personlighed.’ Og med disse ord gik de over 200 frisører hjem – inspirerede og klare til morgen­ dagens trendmæssige udfordringer i salonen.

Lækker blond trio.


Tekst > Signe Petersen & Louise Wright Foto > Claus Peuckert

Copenhagen hairshow 2009 Det var et brag af et frisørshow der løb af stablen til Copenhagen Hair­ show d. 22. august i Marketenderiet i Valby. Stemningen var høj og for­ ventningerne skruet op – og varen blev i den grad leveret. Det var Københavns Frisørlaug der åbnede dørene op for det succesfulde

copenhagen hair show 2009 Showet blev skudt i gang med et brag.

arrangement, hvor håret blev lavet i samarbejde med Intercoiffure, Marcel­klubben, Stuhr og Cha Cha Cha. Og dem der var til stede var vidne til et verdensklasseshow med topprofessionelle frisører, fantastisk stem­ ning og afterparty med DJ frem til kl. 2 om morgenen. Intercoiffure.

Young Intercoiffure.

Marcel klubben.

STUHR.

Jan Larsen styrede aftenens begivenheder som konferencier.

Afterparty.

STUHR.

Cha Cha Cha.

Marcel klubben.

Intercoiffure.

se flere billeder på Cha Cha Cha.

STUHR.

Marcel klubben.

Formand for Marcel klubben, Johnny Poulsen.

Et spændt publikum.

hairmagazine.dk


copenhagen hair show 2009

copenhagen hair show 2009

Intercoiffure og Young Intercoiffure

lækre linjer og labre larver Intercoiffure åbnede deres del af showet med crepet hår, flagrende lokker og flabede modeller. Også en iøjnefaldende sølvmakeup samt folieind­ pakning af modeller og funky danse-fyre var med til at gøre showet fantastisk. Young Intercoiffure gav den gas med fire dansende krøllede

og kække tøser, mens piger med super flotte og grafiske klipninger pose­rede på podiet. Senere viste blandt andet Line Bomholt, Karen Knudsen, Stephen Mackinder og Dorte Holk klippeteknikker på scenen, til stor inspiration for alle.

marcel klubben

kinky og kreativt Marcelklubben startede på scenen med modeller i sort outfit og hår i nuancer, der spændte fra babylyserød korthårsklip til mørktonede labre krøller. Enorme håropsætninger udformede som hatte og ”hårarkitek­ tur” på hovedet, samt sjovt og kinky dress var med til at fuldende

helheden. Marcel valgte til deres tekniske show blandt andet at stille op med ”drengene” - Morten Lynge fra Kushi, Dan Bro fra RAAH, Finn Ellegård fra Ellegård Hairfactory og Claus Rasmussen fra C’.

Hasse Kliem med et par af hans modeller.

En koncentreret Karen Knudsen. Der lægges sidste hånd på værket.

Stephen Mackinder på scenen for Intercoiffure.

Den sidste makeup lægges inden det går løs.

Intercoiffure backstage.

Jonas Shiraz Larsen får klapsalver på scenen.

Line Bomholt svinger saksen på scenen.

Råt og flot.

Mie Juul og Karin Bay Madsen bliver hyldet for fedt hår.

Dan Bro beretter om krøller mens Johnny Poulsen styrer slagets gang.

Funky fyre med funky frits underholdte med dans.

Finn Ellegård klipper ’on stage’.

se flere billeder på Per Knudsen holder styr på ”Intercoiffure-tropperne”.

hairmagazine.dk

se flere billeder på Claus Rasmussen arbejder på højtryk.

hairmagazine.dk


coPenhagen hair Show 2009

StilSikkert look og SaXmuSik Stuhr indtog podiet med fest og farver. Keyboard og saxofonmusik fyldte øregangene med god musik mens langbenede piger i hotpants og med lækkert stylet hår mættede øjnene. Da den tekniske del af showet

Stuhr

DYGTIGE FRISØRER SØGES

begyndte, gik Stuhr­ teamet på scenen – Jan Holk, Betty Skouenborg, ronni Sigenstrøm og Susanne Holm p, og her var yderligere inspiration til sanserne.

Vi har stor efterspørgsel, vi mangler nye Hårologer.

BIRDS OF PARADISE COLLECTION

Der var begejstring da herremodellerne trådte på scenen.

Betty lægger sidste hånd på værket.

Betty Skouenborg i aktion.

LADY-LOVE

STARLET

Hårologi produkter • er naturprodukter • er produceret i Sverige

Stuhr­teamet på scenen.

• er miljøvenlige • er ikke testet på dyr • er produktdeklareret • er pH tilpasset • findes kun hos Hårologerne • indeholder aktive ingredienser fra naturen • indeholder ingen parabener Saxofonisten gav den max gas.

Se flere billeder På Tålmodige modeller backstage.

hairmagazine.dk

Hair and Body Care A/S · Erhvervsvej 2C · 8653 Them · www.haarologi.dk Tenna: 20 91 75 04

HEART BREAKER W W W. J A G U A R - S O L I N G E N . C O M

ronni Sigenstrøm finpudser detaljerne.

IDOL


copenhagen hair show 2009

højt hår og heftig makeup Cha Cha Cha var de første på scenen med et teknisk show. Søren Pjed­ sted lagde ud med at præsentere hans ny makeup-serie, hvorefter der blev linet op med fire makeup-pladser med modeller og stylister, og derefter lavet demo - selvfølgelig i form af både hår og makeup. ”The

cha cha cha

Priorin® holder håret i topform. Indefra.

’’Jeg fik selvtilliden og smilet tilbage’’

face” fra makeup-serien var hentet ind til begivenheden og stod forrest på podiet. Cool modeller med lange kapper, højt opsat hår og pisk i nak­ ken – flot og forførende.

Sundt og smukt hår har man lyst til at pleje og vedligeholde ved regelmæssige frisørbesøg. Anbefal derfor Priorin®, hvis din kunde oplever hårvækstforstyrrelser i form af udtyndende hår som følge af hormonelle forandringer, stressfulde perioder, vægttab eller vitaminmangel. Priorin® kan købes i Matas og på apoteket. Få mere information på www.priorin.dk

Merete Overbeck, 39 år

PANIK var det første, der overmandede mig, da børsten begyndte at være fyldt med større mængder hår, hver gang jeg redte mig. ”Ku’ nogen mon se de det bagfra?”, tænkte jeg. Men hårtab hos kvinder er lidt af et tabu, så kun enkelte veninder og tætte kolleger spurgte til mit tynde hår og de bare pletter. Jeg blev selvfølgelig virkelig ked af det, da jeg begyndte at miste mit hår sidste år. Jeg havde prøvet det to gange tidligere i mit liv, hvor jeg havde fået stråler hos hudlægen tre gange om ugen og dagligt fyldt mit hår med fedtede behandlinger. Denne gang prøvede jeg i stedet Priorin. Da jeg kom tilbage efter et par måneder, spurgte min hudlæge, om jeg var blevet permanentet. Så markant var resultatet. Det var fantastisk at få mit hår tilbage! Jeg følte nærmest, jeg voksede en halv meter af fornyet selvtillid. Jeg er ikke vildt forfængelig, men som kvinde er mit hår naturligvis en stor del af min identitet. I dag behøver jeg ikke at skulle dække dunede pletter i hovedbunden, når jeg skal ud. Hårtabet stoppede, og jeg har endda fået de krøller tilbage, der ikke har været, siden jeg var teenager.

Cha Cha Cha backstage.

Priorin har været et vendepunkt for mig, fordi det har stimuleret min hårvækst indefra. Det har været nemt at bruge og med større resultat, end jeg nogensinde har oplevet før. Samtidig har det været trygt, at Priorin er et naturligt produkt. Smukt og stilfuldt.

EN UM TE

Dragende og stærkt show fra Cha Cha Cha.

Modellerne styles ‘on stage’.

hairmagazine.dk

HØJER 09.2009

EFFEKT se flere billeder på

Priorin® er et kosttilskud, der aktiverer mikrocirkulationen og tilfører næringsstoffer og mineraler direkte til hårroden - indefra

Priorin® fremmer en sund hårvækst og giver flere hår i voksefasen

Priorin® indeholder kun naturlige ingredienser

Priorin® er let og diskret at anvende

R ET

D OK

Søren Pjedsted er klar til sceneoptræden.

Nørgardsvej 32, 2800 Kgs. Lyngby, Telefon 45 23 50 00


coPenhagen hair Show 2009

afterParty

afterParty 2009 coPenhagen hair Show

Vejl. pris kr. 79,- 100ml

Introduktionspris

Yvonne Hemming giver den gas p책 dansegulvet.

ogs책 modellerne var med til afterparty.

Benjamin Martin sk책ler.

Dorte hygger sig i festligt lag.

Se flere billeder P책 Kasper Thomas.

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Elever skal

brænde for frisørfaget

”Små forskræmte mus hører ikke hjemme i frisørfaget. Her skal man være åben, udadvendt og imødekommende” - Rikke Capaldi

”Jeg vil kun have gode elever, der brænder for faget og som er villige til at bruge den tid, det kræver” Det siger Rikke Capaldi, der igennem sine over 20 år i branchen har haft rigtig mange elever igennem sine saloner. ”De skal yde en indsats, såvel som salonen skal yde en indsats”, mener hun.

Rikke Capaldi får ikke færre end 20 ansøgninger om ugen fra unge men­ nesker, der gerne vil have en elevplads i en af hendes saloner. Hun er stor tilhænger af elever og har løbende 8-9 elever på forskellige niveauer. Men hun kræver, at de yder en indsats, lige så vel som hun selv yder en indsats i forhold til at dygtiggøre dem. ”En elevplads skal ses som et springbræt til en verden af muligheder, og jeg har et mål om at uddanne mine elever så godt, at alle mulighederne står åbne såvel i indlandet som i udlandet”, lyder det fra Rikke Capaldi, der har fire saloner i København. ”Jeg læser alle ansøgningerne igennem, og jeg vælger nogle ud, som jeg ringer op og inviterer til en prøvedag i en af salonerne”, forklarer Rikke Capaldi, og så lader hun den elev, der typisk er et år længere fremme i uddannelsen om at instruere og vurdere indsatsen. ”Det er jo et system, der går i ring, så for at den elev, der har været i salonen et års tid, kan komme videre, skal der en ny elev ind, der kan overtage de ”kedeligere” opgaver, som man laver det første år. Det er med andre ord et led i deres uddannelse”. Når den ældre elev har fundet frem til nogle stykker, tager Rikke en samtale med de udvalgte, og 72 > Elever skal brænde for frisørfaget

måske inviterer hun dem ind til endnu en prøvedag, hvor hun selv er til stede, eller måske kommer de med til et show, hvor de kan være med til at glatte hår, række hårnåle osv. – inden hun beslutter sig for, hvem der skal have elevpladsen. Ingen forskræmte små mus Det man reelt kan vurdere på er, udover deres ansøgning, om de er åbne, når de er i salonen, om de siger hej til kunderne, når de kommer ind i salonen, om de selv tager farveskålene væk efter brug, og selv finder kosten frem, når en kunde har forladt behandlingspladsen. ”Jeg skal med andre ord have en fornemmelse af, om det unge men­ neske, jeg står overfor, er en type, der sætter sig passivt hen i et hjørne eller om vedkommende kommer frem og vil være med”. ”Små forskræmte mus, må jeg erkende, kan jeg ikke bruge. Mine elever skal være åbne, udadvendte, smilende og imødekommende. For jeg kan lære dem alle aspekterne af frisørfaget, hvis hænderne vel at bemærke er skruet rigtigt på, men jeg kan ikke ændre deres personlighed. Et positivt sind er medfødt, og det spiller altså også en vigtig rolle i jobbet som frisør. Selvom man har haft en dårlig morgen eller har været i byen

Rikke Capaldi

aftenen i forvejen, skal man kunne trække sig selv op og være på!”. Og elever, der har problemer hele tiden, lægger sig syge eller springer over, hvor gærdet er lavest, er heller ikke gode for teamet. ”Jeg leder med andre ord efter elever med en stærk personlighed der kan formes, unge som kan rette ryggen og komme fremad, og som er imødekommende og åbne over for kunderne. Det er det, vi skal leve af!” Og hun sammenligner det med, at man kommer ind i Bagel-butikken, og manden bag disken er sød og venlig, og man får en lille sludder. Så går man glad derfra. Det samme skal være tilfældet i en frisørsalon. Kun gode elever ”Jeg vil kun have gode elever, der brænder for faget. Elever, der synes, det er interessant, som har faget som hobby, som går op i det med liv og sjæl, og som er villige til at bruge den tid, det kræver. Hvis man ikke gider bruge sin aften på at se et show, når man er helt ung, så skal man holde sig fra faget. Frisørfaget er super spændende, og når man er ung og ny, skal det have første prioritet. Og alt andet end lige; skal man lave et show, sker det altså ikke tirsdag formiddag, men torsdag aften!”, er Rikkes klare holdning.

Hun har selv været i branchen, siden hun var 16 – altså et par og 20 år, og har stadig gejsten! Netop fordi hun har gode elever, gør Rikke Capaldi også en indsats for at uddanne dem yderligere. ”De bliver delt op i hold af fire-fem stykker, og så træner vi dem 2-3 timer om ugen – enten jeg selv eller en af mine assistenter i de disci­ pliner, de skal kunne; vandondulation, farve, klip med videre. Og de får lov til at terpe den teori, de skal bruge på skolen, så de er godt rustede, når de begynder på frisørskolen”. Meningen er, at eleverne skal blive så gode, at de selv kan tage ansvar for deres uddannelse, og det lykkes. Således har tre af Rikke Capaldis elever fået medaljer inden for de seneste år, og det kræver såvel struk­ tur som evner og træning, træning og træning. Brug uddannelsen Rikke Capaldi understreger, at frisører med en skandinavisk uddannelse har alle muligheder for at rejse og opleve verden. ”Da jeg var i lære, synes vi alle, det var super hårdt, og at der blev stillet store forventninger, men resultatet ses. Alle de frisører, jeg var i lære med, Elever skal brænde for frisørfaget < 73


photo > Fulvio Maiani art&concept > z-one creative team

discover more at www.z-oneconcept.dk only in professional salons

er i dag superdygtige frisører, og en stor del af dem, er selvstændige. Så det betaler sig altså at arbejde for sagen”. Og hun fortæller videre, at i f.eks. USA og London er de vilde med skandinaviske frisører, fordi de er så dygtige. I USA er frisøruddannelsen otte måneder, i Danmark varer den fire år – så alt andet end lige, må vi være meget bedre. Og er man indstillet på at knokle og på underlige arbejdstider, står selv Hollywood ganske åben!” Vejen ud ad praktikjunglen For Stine Maria Andersen var en ansøgning på Frisorjob.dk vejen ud ad praktikjunglen. Hende lærerplads, Frisør Babelsten i Herlev læste an­ søgningen og ringede selv Stine op. I dag har hun en elevplads, hun er meget glad for. For unge elever kan det godt være lidt af en jungle, når der skal søges elevpraktikplads. Men Stine Maria Andersen, der netop er begyndt på sit andet elevår hos frisør Babelsten i Herlev, er ikke sen til at anbefale andre unge med frisørdrømme, at søge elevplads igennem frisorjob.dk. For hende virkede det i hvert fald. ”Jeg har siden folkeskolen vidst, at jeg ville være frisør, og allerede inden jeg begyndte på min uddannelse, skrev jeg en række ansøgninger til frisører. De anbefalede mig dog alle at vende tilbage, når jeg var i gang med grundforløbet på frisørskolen”, fortæller Stine Maria Andersen. Hun lagde også en ansøgning og sit cv ind på frisørjob.dk, og mens hun var i gang med grundforløbet fik hun pludselig en opringning fra frisør Babelsten i Herlev, der bad hende komme til en samtale. ”Den store fordel ved at bruge frisorjob.dk er, at frisørerne selv kan vælge de elevemner ud, som de mener, passer til salonen, og netop fordi det er så utroligt vigtigt med kemien, er det et super redskab”, mener Stine Maria. Efter samtalen var hun på prøve i salonen, og i dag har hun en elev­plads, som hun er rigtig glad for. ”Det er en rigtig god idé at komme ud i salonen på prøve inden man indgår en aftale” mener Stine Maria. ”Som ung, der aldrig har været ude at arbejde før, skal man vænne sig til de lange arbejdstider, og samtidig handler det i høj grad om, at man passer ind i teamet i salonen”. Hos frisør Babelsten er der fire assisten­ ter, en elev og to servicepiger. Glad for faget Stine Maria Andersen er meget glad for, at hun valgte frisørfaget, og selv om hun kun er 17 år og lige blevet 2. års elev, er hun ikke i tvivl om, at hun er på rette hylde, og at hun efter endt uddannelse vil fortsætte med at uddanne sig inden for såvel frisørfaget som inden for make-up og styling. ”Mit mål er at blive rigtig god til det, jeg laver, og det kan man kun blive, når man kan lide det, man laver”, er hendes klare holdning. I øvrigt er hun også meget glad for den nye opbygning af skolen med fem gange skoleforløb af to måneder ad gangen. ”Det giver god mulighed for at arbejde mere koncentreret med tingene, og sætte sig bedre ind i faget”, fastslår hun, og slutter af med at fortælle, at hun i øvrigt kender flere elever, der har fået deres elevplads igennem frisorjob.dk. ”Så vil man være frisør, er det bare om at benytte sig af den mulighed, det er!” 74 > Elever skal brænde for frisørfaget

Stine Maria Andersen har i dag en læreplads, som hun er rigtig glad for, og matchet skete på Frisørjob.dk

”Den store fordel ved at bruge frisorjob.dk er, at frisørerne selv kan vælge de elevemner ud, som de mener, passer til salonen” - Stine Maria

Fordelene fra mælk og frugt til hårets velvære og skønhed. En komplet ny serie af produkter, opbygget på naturlige mælkeproteiner, kombineret med naturlige frugtekstrakter. Den perfekte pleje til det naturlige look og smukt hår. Den naturlige måde at pleje dit hår på. Til den helt rigtige pris!! • Shampoo 300 ml. udsalgs pris Kr. 129.• Conditioner 200-350 ml. udsalgs pris Kr. 149.• Styling 100-300 ml. udsalgs pris Kr. 149.Kontakt: z.one concept på 42 13 81 80 for et godt introtilbud. Se også mere på z.one concept dk

Vandmanden 10 K _ 9200 Aalborg SV _ Tlf. 42138180 _ rokkedal@rokkedal-nfc.dk

<

c u r l

p a ssi o n

>


tekst > Louise wright Foto > Salon international

Salon international 2009 inSPiration og fuld knald På! Med over 250 udstillere, bragende liveshows, labre modeller og elektrisk stemning var årets nok mest omtalte internationale frisørevent, Salon international, atter et hit. D. 17.19 oktober løb Salon international af stablen – et hektisk og overvældende inferno af inspiration, nye indtryk og indkøbsmuligheder for den nysgerrige frisør. Foruden at kunne finde

alt fra hårnåle til lækkert inventar var de mange liveshows den største opmærksomhedstager. især gav patrick Cameron, Tim Hartley, Toni & guy, Sassoon academy og Mahogany den gas på scenen. Se med og bliv inspireret.

edgy ’babydolls’ fra Mahogany.

patrick Cameron tager imod stående applaus.

provokerende model set­up fra Tim Hartley.

Høj, blond langthårsopsætning. Frækt og sensuelt fra patrick Cameron.

patrick Cameron.

Mahoganys tekniske team deler ud af deres færdigheder.

Laber stemning og rå modeller fra Toni & guy.

Se flere billeder På Stor opmærksomhed ved Tim Hartley’s liveshow.

Sort og gylden modelskare fra Mahogany.

Toni & guy.

hairmagazine.dk


SaSSoon academy Stor oPmærkSomhedStager til Salon international 2009

For kr. 595,- pr. md. får du branchens komplette system � Nemt, hurtigt og sikkert � Komplet overblik ... også når Internettet er nede � Automatisk bogføring i eget finansprogram

incl. online booking med egen hjemmeside - eller 395,- pr. md. uden online booking

Admind ApS • tlf.: +45 70 20 18 76 • www.admind.dk Med stilren elegance og knivskarpe klipninger indtog Sassoonmodellerne podiet.

Forførerende, og indhyldet i insektlignende væv – det var svært at tage øjnene fra disse knaldrøde skønheder.

Smuk og klassisk.

8-10 Admind HAIRmz farve ann A5 2009.indd 1

09-10-2009 13:23:48

Få det hår du drømmer om! Hvilken frisør ønsker ikke at kunne tilbyde det til sine kunder?

Med dyb koncentration og ypperlig finesse fik publikum indblik i Sassoons farveteknik.

Endelig kan vi med stolthed præsentere vores nye berhårs-parykker. De har været længe undervejs, men nu er farve, klip og form helt på højde med de kendte syntethårsparykker. Fiberhår kan styles med varmværktøj nøjagtig som rigtigt hår. Kontrast mellem sort og askeblondt fuldendte looket.

Ring og bestil et af de nye kataloger med hårdele eller parykker Prisen holder samme niveau som på vores almindelige udvalg.

uskyldige hvide gevandter gav modellernes trendy frisurer ekstra fokus.

Ring til os næste gang du har brug for en hårløsning

– Vi fører alt i hår!

35 36 35 62

Se flere billeder På Skarpt, frækt og snorlige.

Mystisk og elegant fra Sassoon academy.

hairmagazine.dk

House of Waldorf - Thorvaldsensvej 12 - 1871 Frederiksberg C - Telefon: 35 36 35 62 - info@houseofwaldorf.dk

- www.houseofwaldorf.dk


specielle teknikker tilført saksen Med den nye, anden udgave af den afholdte sakseserie JaguarT præsenterer Jaguar fire helt nye modeller i trendy designs. paradis­ fuglene Heartbreaker, Starlet, Ladylove og idol stråler således af inspiration, farve og energi.

sakse med “usynlig” skrue thorsen trading lancerer e­kwip Silverflash and goldflash frisørsakse. De giver blød klipning og ekstrem skarphed, med ergonomisk håndtag for afslappet og let klipning, og hvor skruen ikke er synlig på topsiden. Fås i størrelse 5” og 5,5” med flytbar fingerstøtte.

nyt extensionssystem HairContrasts nye Tape on and oFF premium Class ecomomy er et nyt, unikt hair extension system, som består af 50 % ægte remy Hair samt 50 % High Heat Hair. Hair extension håret fungerer 100 % som Tape on and oFF, men prisen bliver væsentligt billigere. Tape on and oFF premium Class economy fås som fuld, halv og effekt hair extension og findes i 15 forskellige farver.

HELT PÅ HOVEDET Hele november Kun kr. 2.199,excl. moms

Innovativ, intuitiv, inspirerende Wellas nye klippeværktøj ”Carvis. Don’t cut, create” har en revolutionerende klippevinkel i forhold til andre klippemaskiner. Kreer de nyeste trends med struktureffekter og bløde klippelinjer. Klippehovedet udskiftes let, maskinen har slidstærke øvre og nedre blade i kulstofstål, det ligger godt og let i hånden, og har et eksklusivt mat chrome design.

in-houSe nYe FarVer pÅ SÅVeL HÅr SoM MaKeupSiDen er aT FinDe i eFTerÅreT. Men Der SeS ogSÅ FLere nYe VærKTøJer; SaKSe, FLaDJern, gLaTTeJern og KLippeMaSKiner, Der gør FriSørenS arBeJDe SÅVeL LeTTere SoM SJoVere. nYHeDer inDenFor parYKKer og Hair eXTenSionS præSenTereS ogSÅ. easy hair nu også i 30 cm Hairtech udvider nu easy­hair clips on/off med en længde på 30 cm, således findes easy­hair nu i tre længder; 30, 45 og 60 cm, hvilket giver en optimal mulighed for at kombinere trenserne, og dermed skabe det mest naturlige look.

Det spidse fladjern nu kommer der et nyt super mini fladjern fra Hairtech. Det specielle ved netop dette fladjern er, at det er spidst, hvilket gør, at man kan komme endnu tættere på hovedbunden, når håret skal glattes. Fladjernet har keramiske plader, og opnår hurtigt en temperatur på 200 grader. Det er forsynet med en 2,5 m lang ledning. pris 349 kr.

HH simonsen har sat nye standarder Med ønsket om at skabe et glattejern, der igen kan sætte nye standarder har HH simonsen udviklet et glattejern:” pro Styler de Luxe”, som på en og samme tid, er smukt at se på og performer langt bedre en andre traditionelle glattejern på markedet.

ghd trækker i ”metallic” til jul Fra ghd scandinavia kommer nu et must­have metallic Limited edition ghd precious gift set. i god tid til alle julens fester, er den nye sorte og sølv ghd iV styler, alt hvad man har brug for, for at opnå det perfekte festlook til denne sæson.

Fiberhår der tåler varme House of Waldorf kan præsenterer helt nye fiberhårsparykker – en virkelig revolution indenfor parykverdenen. De føntørres og krølles med varmejern. Fiberhåret har længe været undervejs, idet det har været vanskeligt for fabrikkerne at lave en fiber, der kunne leve op til de kendte syntettyper. 80 > in­house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

sakse i japansk stål Bella vista lancerer nu V1 Mizutani sakse i håndlavet japansk cobalt. Saksene er hulslebet med ergonomisk barberbladsskarpe skær for præcise og skarpe klipninger. V1 frisørsaksene har aftagelig fingerstøtte, afrundet spids samt skrue med et praktisk click­system. Den højglanspolerede overflade giver en superflot finish. V1 Mizutani frisørsaks findes i tre størrelser samt en venstrehåndssaks og en skulpter. pris kr. 1.999,-/stk

eksklusivt og stilfuldt ICOn Hairspa lancerer gorgeous Stylere, et af de mest teknologisk avancerede stylingjern, der findes på markedet. gorgeous Stylere sætter en helt ny standart i stil og ydeevne. Styleren opnår de 210 grader på kun få sekunder, og det slukker automatisk efter 45 minutter. Det fås i flere flotte stilfulde udgaver inkl. lækker taske, tørklæde og eksklusiv håndlavet halskæde og armbånd.

Beholdningsoptimering Har du det rette antal produkter på lager? Hairtools lancerer en beholdningsoptimering, der kan hjælpe dig med at fortælle, hvor mange dage, du har produkter til, beregnet på baggrund af dit aktuelle produktlager og varesalg, og dermed minimeres det beløb, du har bundet i dit lager. Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Kik ind og bestil på www.salondanmark.dk - eller ring på tlf 86 80 48 11


friSørbranchenS

inSPiration fra

la bioSthetiQue

leverandøroverSigt Bella Vista Best Collection Colomer Denmark Cosmobell Cutrin Danhair Design Frisørerne Dream Cutters Fanzy Danmark Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge ghd Scandinavia goldhair goldwell Haircare Danmark HairContrast HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen iCon Hairspa Jaguar Danmark La Biosthetique L'oréal Matrix paul Mitchell Salonsupport.dk Sassoon Sebastian Sp Tecnahaircare Thorsen Trading wella z.one concept

86 80 48 11 96 60 81 76 70 22 22 98 97 22 33 44 86 74 28 22 55 37 00 76 86 24 90 55 40 10 28 85 70 70 12 60 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 86 11 99 02 86 86 50 45 46 15 21 11 70 25 05 70 86 84 99 11 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 86 22 57 77 75 64 11 30 74 69 40 00 43 24 64 84 43 24 64 84 39 40 20 40 36 16 16 09 70 27 07 02 70 27 07 02 70 27 07 02 48 48 27 35 21 23 00 59 33 26 91 11 42 13 81 80

NYHED fra TIGI

HairMix A/S C. F. Tietgens Boulevard 32 5220 Odense SØ T: 6613 3990 W: www.hairmix.dk M: info@hairmix.dk

anDre leveranDører admind 70 20 18 76 addX 32 62 23 39 Hairtools 70 11 10 09 Magnetic nail 47 72 00 73 nails & Company 33 32 33 32 nordens Hårimport 50 59 22 95 pHure Beautyproducts 74 53 40 60 Toftild alternativt Hår 98 10 32 11 waldorf & ragn 47 38 50 22 unicare 44 83 23 00

Se flere billeder På

hairmagazine.dk

hjemmeSiDer i branChen www.frisorjob.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hair.tv www.hairmodel.dk www.spt.dk Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

You must have a sense of humor to use our products!


nr. 24 > nOveMBer 2009

NÅR GRÆNSERNE OVERSKRIDES LINA ELSKER AT ARBEJDE DERUDE, HVOR DE FLESTE TÆNKER; NEJ!

Selvfølgelig Skal din Salon have et webSite!

coPenhagen hairShow 2009

motivation der Skaber SucceS i Salonen

Læs her hvordan! Med masser af gode tips

Storstilet event arrangeret af Københavns Frisørlaug

Motiver dig selv og medarbejderne – det betaler sig

5. udgave 2009  

Hair Magazine 5. udgave 2009

5. udgave 2009  

Hair Magazine 5. udgave 2009

Advertisement