Page 1

Moden siger

creppet hår

vi designer produkter til moden!

# 14 > NOVEMBER 2007

CIM MAHONY

MED VERDEN SOM ARBEJDSPLADS

● Crepjern, designet til professionelt brug. ● Temperatur regulering imellem 140 – 220 grader. ● Lækkert design – uden at det bliver dyrt.

Der tages forbehold for eventuelle trykfejl. HH SIMONSEN® er et registreret varemærke i EU og Norge.

Se mere på www.hhsimonsen.dk eller ring 73 75 10 12 / 73 75 10 00

DEN GODE CHEF – rådgivning er vigtig

ZIMMER:SONNE – den vigtige trivsel

KUSHI

– og Vesterbros sjæl


all different / each unique

www.lorealprofessionnel.dk

play ball sprays

Experience sensational styling from the labs direct to your hands. serious fun.

SOLD BY THE WORLD'S GREAT HAIRSTYLISTS


NYHED: �����������������������

�������������������� ���������������� ����������������� Den nye GOLDWELL COLORGLOW [IQ] : Kun plejeprodukter der virkelig forstår hår far ve kan give den ultimative far vepleje. colorglow [IQ] - plejeserien til farveeksperterne giver dig optimal for- og efterbehandlinger. Specielt udviklede salonbehandlinger med den innovative Color Finish SERUM, som giver per fekte far veresultater. Tre plejesegmenter, som er specielt målrettet mod forskellige farvebehandlinger: Stribeeffekter, farvebehandlinger og lysning/lysfarve.

Highlights -Brilliant Contrasts til hår med lyse striber:

System

colorglow [IQ] Highlight s til levende kontr aster og br illians. Målret tet pleje uden at t y nge håret

MultiGloss

Color - Deep Reflects til tonet og farvet hår: Levende og multidimensional far vedybde. Skånsom pleje.

GlossRepair

Full Blonde -Bright Shine til lysnet og lysfarvet hår: Strålende rene blonde nuancer. Righoldig pleje.

ScanGloss

System

System

DEDICATION TO COLOR PERFECTION w w w.goldwell.com


������� ��������������������� � ������������������ ��������������� ����������������������������������������������������������������� ������������������������������������������������������������������� ������������������������������������������������������


RESISTANCE FORCE Det første plejeprogram med dobbelt genopbygning til svækket hår. Innovation. Styrker hårets indvendige struktur og hårets overflade på én gang. Indvendigt, genopbygger Vita-Ciment® det intercellulære bindemiddel og styrker hårets kerne. På overfladen, forsegler Vita-Topseal hårstrået med en film, som bekytter mod aggressioner udefra. Resultat : Håret er styrket og glansfuldt og føles ekstremt smidigt og blødt.

Svækket hår. Styrk håret fra kerne til overflade.

www.kerastase.com

FORHANDLES EKSKLUSIV T HOS KÉRASTASE FRISØRER

Recher che

Av anc ée

L´ O r é a l


���������������������������������� ��������������������������������� � �

������������������ ������������������ ���������������������� � �������������������� � �����������������

������������ �������� ����������� ����������� ����������� � � � ���������� ���������� ����������

Salon clip-in hair fra

Jessica Simpson & Ken Pavés

Nu også i Danmark!

Nu kan du få denne helt unikke clip-in kollektion, som er lige til at sætte på.

Skift stil når det passer DIG! • Vælg mellem fiber og ægte hår • 4 forskellige længder 38 cm, 53 cm, 56 cm og 58 cm • 10 forskellige farver

��������������������������

�������������� ���������������������������

Find os på Hairtrend i Herning stand 105

www.waldorf-ragn.dk - Tlf. 4738 5022

Ken Pavés


BEDRE LØN TIL CHEFEN Penge alene gør det ikke. Men det er nu sjovere at arbejde som selvstændig frisør, hvis han og hun kan leve af arbejdet. Og helst godt. Frisører – både selvstændige og ansatte – anses for at været kreative mennesker, der glæder sig over gode klipninger og smukke frisurer, de skaber med deres hænder. De har sans for klip og styling, og efteruddanner sig gerne for at være med på de sidste trends indenfor hårmoden. De går op i arbejdet med en sjælden og beundringsværdig iver. Desværre står det for mange frisørmestre noget dårligere til, når de hengiver sig til den kedelige pligt med ledelse og administration af egen frisørforretning. I forhold til den skabende kraft, de hele dagen har lagt i arbejdet med at klippe og style hår, er regnskab det nødvendige onde. Statistikker fra Dansk Arbejdsgiverforening fortæller, at frisørsvende i 2006 havde en gennemsnitlig årsløn på 314.600 kr. 1800 selvstændige frisørmestre har en årsløn, der er mindre end den bedst betalte svend. Meget af det skyldes, at frisører er dygtige håndværkere, men ikke nødvendigvis dygtige som ledere. Og det går ud over økonomien. Ikke just opmuntrende tal for en selvstændig frisør. Men fortvivl ikke, siger konsulent Jørn Lund, der driver et firma med erhvervsrådgivning, hvor en del af hans arbejde er specielt rettet mod frisørmestre. Han har udviklet kurser med fokus på ledelse og personlig udvikling. Hans erfaringer er særdeles positive. Mange af de frisører, som har været med på hans kurser, har fordoblet deres resultater på bundlinien. Og det bedste ved det hele er, at de forbedrede resultater sker efter ret kort tid. Derfor kan vi kun anbefale efteruddannelse på det ledelsesmæssige plan. Første step på rejsen får du i denne udgave af Hair Magazine, hvor vi i artiklen ”Frisør og dygtig chef ” beretter om de positive muligheder for fremtiden.

Karen Ellegaard chefredaktør

Hairtools edb-system er den perfekte værktøjskasse til den professionelle frisørsalon.

INDHOLD 14

Short Cuts

18

Verden er min arbejdsplads

26

Salon i lounge stil

30

De gode vibrationer

34

Salon Mondial Paris

36

Salon International London

38

Cutting Edge

42

Haircare Update

46

Fra Hollywood til Aalborg

52

Wellnes til hovedbunden

56

Kushi og kam

64

Inhouse Update

66

Frisør og dygtig chef

72

Beauty Update

Finn Ellegaard, Ellegaard Hairfactory, Frederiksberg og Holte

Hairtools edb-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på tlf. 70 11 10 09.

Chefredaktør > Karen Ellegaard Skribent > Line Valentin Krüger Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Frisør: Stephen MacKinder for L'Oréal Professionnel, Fotograf: Henrik Vistoft Tryk > From & Co. Udgives af > Freeminds, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører.

Hairtools ApS Havnegade 39 1058 København K www.hairtools.dk

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


SHORTCUTS

Af Line Valentin Krüger, send din historie til Line på kontakt@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

NY DISTRIBUTØR AF DENMAN BØRSTER OG GLYNT

Denmans børster fås igen i Danmark efter at Plan Organic har overtaget sortimentet i Danmark. Denman har et verdensomspændende ry som producent af børster af enestående standard både indenfor produktkvalitet, design og nyskabelse. Denman International Ltd. er Storbritanniens største producent af hårbørster og hårtilbehør, som i dag eksporteres til mere end 60 lande verden over. Desuden præsenterer Plan Organic en hel ny hårplejeserie der hedder Glynt – se mere under Haircare Update side 45, eller www.hairmagazine.dk

STINA OG MACKINDER I en lys og hyggelig lejlighed i Købenahvn ligger MacKinder Hair. Her arbejder Stina Røgen Andersen, 29 år. Efter ni år hos Vidal Sassoon i London er hun vendt tilbage til Danmark. I London tog hun den obligatoriske uddannelse, og lærdommen var noget anderledes end i salonen i Hillerød, hvor hun er udlært. HosVidal Sassoon underviste Signe og fik masser af erfaring med at klippe. Hun blev forfremmet til bestyrer af en salon i Liverpool. Men her gik det op for hende, at hun gerne ville tilbage til Danmark. Hun fik tilbudt job af sin tidligere chef hos Vidal Sassoon, Stephen Mackinder. Stephen MacKinder havde i en årrække en chefstilling hos Vidal Sassoon. Hos MacKinder var det nemt for Stina at glide ind i arbejdsrytmen, fordi arbejdskulturen er den samme som i London og man tænker i ”The Vidal-Sassoon-way”.

SEBASTIAN OG TRUCCO

MED TRAI TO RS OF PRIVACY En efterårs søndag i strålende sol havde Sebastian og Trucco valgt at præsentere deres spændende nye kollektion,Traitors of Privacy, ved deres ‘Sebastian Update’ i Wella Studios i København. Som Anette Tandrup fra Sebastians kreative Team forklarede, handler Traitors of Privacy om sensualitet, bløde linjer og kurver. I modsætning til sidste sæson hvor Sebastian kollektionen var Babydoll-looket, skal kvinder nu være kvinder, med alt hvad der dertil hører.

GHD SHOW – DE FALDNE ENGLE

Søndag d. 30. september havde ghd valgt at holde et flot og fabelagtigt Fallen Angels show på Vega i København. Showet blev sidste år afholdt på Salon international i London, og skulle efter København videre rundt i Europa. Der var underholdning til både mænd og kvinder med forførende sange og sexet dans. Ingen gik skuffede hjem efter en eftermiddag i selskab med de 'faldne engle'.

INSPIRATIONSSHOW HO S DA NH A I R

I det tidlige efterår har Danhair vist to fantastiske show. Det skete i henholdsvis København og Århus. Patrick Kalle, som før var Pivot Point ekspert og instruktør igennem ti år, er idag European Artistic Director for Farouk Systems. Han gennemførte showet sammen med showfrisøren Cor Bouw. Danske Tanya Møller, som har været én af Danhair’s Farouk Systems eksperter i mere end ni år assisterede. Alle modeller var på forhånd farvet og/ eller lysnet med Farouk System’s produkter uden ammoniak (UltraGlitz, BioGlitz, CHI Ionic, CHI Blondest Blonde).

NÅR NETTET ER NEDE ”Lige et øjeblik, så skal jeg se om vi har en ledig tid. Øh – det må du undskylde, jeg har en sort skærm, så jeg kan ikke se om vi har tid på torsdag. Kan jeg ringe til dig, når vi har fået forbindelsen igen?” En samtale som ovensstående er ikke ualmindelig hos frisøren, når nettet er nede. En rigtig irriterende situation. Dels er forbindelsen til Internettet væk, og dels kan frisøren ikke servicere kunderne optimalt. Det betyder dobbeltarbejde, fordi alle adgangen til samtlige oplysninger er midlertidigt væk. Pludselig går betydningen af adgang til Internet op for frisøren. I takt med at computer- og IT teknik kommer ind i salonerne, kan Admind nu tilbyde sine kunder, at de fortsat kan se deres kalender med kundeoplysninger, når Internettet er nede. Hvis forbindelsen til Internettet afbrydes, går programmet automatisk offline. Men da programmet løbende har gemt en kopi af din kalender, åbnes der en kopi, og du har stadig et godt overblik. For flere oplysninger kontakt Admind på tlf. 70 20 18 76 eller se www.admind.dk

14 > Shortcuts

Online salg til frisører, assistenter, elever og andre relaterede brancher. Vi leverer direkte til dig

www.fnb.dk


BARB LOOK AND LEARN

DAVINES

Stemningen denne aften hos Salonsupport.dk er hyggelig, og publikums humør fejler bestemt ikke noget. Måske har det noget at gøre med de to flotte unge mandlige frisører, der står på scenen. Den ene er høj, den anden lav, hvilket bliver grobund for mange sjove kommentarer. De to frisører er Jonas Shiran, som sammen med Jan Lauritsen og Jesper Buch har herrefrisørsalonen BARB, og islandske Kristiin olí Hrolfsson. Jonas forklarer, at der er nogle grundlæggende regler, der er vigtige, når man klipper mænd. Man skal sætte sig ind i, hvordan det er at være mand, for at kunne klippe håret tilfredsstillende. Mænd vil som hovedregel have tyndet ud i håret. Derfor er det ekstremt vigtigt, at man forklarer og viser manden, hvordan stylingprodukterne skal bruges. Ellers er det kun ringe chance for, at produktet overhovedet bliver åbnet. Jonas har i sin tid som frisør erfaret, at det er nemmere at starte med at klippe fra højre, hvis man er højrehåndet, i stedet for at starte i nakken, for så kan kunden med det samme se, om længden er god, og så skal du ikke klippe nakken om tyve gange. Det sidste er nok noget, frisører aldrig bliver enige om, men ikke desto mindre mener Jonas, at sværhedsgraden og udfordringerne ved at klippe mænd er større, end når man klipper kvinder. Begrundelsen er, at fordi mænds hår gerne er kortere end kvinders, kan man se alle detaljer i håret. Mon ikke vi bare skal konkludere at det kommer an på øjnene, der ser !!

En tirsdag aften tager Hair Magazine til Davines' store trend show på Christianshavn.Vi skal møde den karismatiske frisør Tim Hartley, som skal inspirere de danske frisører med nye, trendy frisurer. Kristen Demant, MasterTrainer for Davines, udfylder rollen som konferencier denne aften og byder velkommen, men inden det bliverTims tur, har to frisører fra salon Zimmer:Sonne fået den fornøjelse at varme op med deres bud på nye tendenser i efterår og vinter 2007. Derefter bliver det Tim Hartleys tur. Hans nye kollektion hedder “Chiaroscuro”, og er inspireret af den romanske billedhugger Constantin Brancusi, hvis linjer kendetegnes som modsætninger mellem det ovale, det kantede og markante samt ikke mindst lys og mørke. Tim Hartley er i godt humør denne aften og fortæller med lune - mens der vises lysbilledshow på storskærmen - om forskellige personer, der har inspireret ham, såsom både Salvador Dalí og Marlene Dietrich.Tim har i alt 10 modeller med, fire mænd og seks kvinder, og det er tydeligt at se hans inspiration i frisurerne, som er meget kantede og markante. Modellerne er enten helt afblegede i håret eller har forskellige røde nuancer, helt fra filurfarvet til dyb bordeaux.

ROCK-HARD EXTREME GLUE

MATT EXPLOSION MATTIFYING SPRAY

SMOOTH GLOW

SMOOTH SHINE CREAM

AIR POMADE

the art of contradiction BELLA VISTA A/S���DK-8600 Silkeborg���Tlf.: 86 80 48 11���info@bella-vista.dk���www.bella-vista.dk

16 > Shortcuts

SPRAY WAX


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Hasse Nielsen, Blaise Reutersward, Glen Earler og Warvick Saint

VERDEN ER MIN ARBEJDSPLADS CIM MAHONY ARBEJDER INTERNATIONALT – I ENGLAND OG I USA. MEN HAN SLAPPER BEDST AF HJEMME I FAABORG SAMMEN MED SIN FAMILIE.

18 >Verden er min arbejdsplads

Verden er min arbejdsplads < 19


EASYHAIR CLIPS ON/OFF NYHED FÅS NU OGSÅ

SOM 60 CM FØR

EFTER Cim Mahony her skildret som han helst ser sig selv – den lidt usynlige backstage person, som arbejder bag kulisserne.

Cim Mahony – navnet lyder ikke dansk – men Cim Mahony, uddannet frisør og efterspurgt hårstylist, er pæredansk. Han er født i Espergærde, har gået i otte forskellige skoler på ni år og nærmest opfattet sine forældre som nomader, fordi de flyttede rundt. Om C’et i sit fornavn siger Cim Mahony : ”Jeg er blevet drillet mange gange i skolen, fordi mit fornavn staves med C. Min storebror hedder Carsten, derfor syntes min mor også, at mit fornavn skulle begynde med C. Det skændtes hun med præsten om i tre måneder. Mit usædvanlige efternavn stammer fra min stedfar. Navnets virkelige oprindelse kender jeg ikke, selv om mange af mine bekendte i London har fortalt, at det lyder irsk.” RODEDE MED PERMANENTSPOLER SOM FEM-ÅRIG Igennem 12 år havde 33-årige Cim Mahony base i London. Så flyttede familien tilbage til Danmark, hvor Cim Mahonys kone, Lotte StyrbækMahony, driver sin egen forretning i Faaborg med tøj og design. I dag har Cim Mahony lagt sig fast på at dele arbejdet mellem Amerika, det vil sige mest i NewYork, og Danmark. Han har fået en agent i NewYork og rejser meget frem og tilbage mellem de to kontinenter. I USA er hans arbejde catwalk shows og fotooptagelser for designerblade og forskellige firmaer. Men det er hjemme i Faaborg i Den Voigtske Gaard han slapper bedst af sammen med sin kone og parrets seksårige datter Sara Sofie. 20 >Verden er min arbejdsplads

Cim Mahony har i sin karriere ikke ligget på den lade side. Allerede som fem-årig rodede Cim med permanentspoler i sin mors frisørsalon. Han føler selv, at det ligesom lå i kortene, at han som voksen skulle have med hår at gøre. Senere har han klippet og stylet hår på eksklusive kunder over hele kloden. Først og fremmest har Cim Mahony været 'chief hairstylist' og 'assistant chief hairstylist' på store modeshows med bl.a. Roberto Cavalli, La Perla, DKNY, Dior og Yves Saint Laurent. TIL LONDON Cim Mahony er uddannet hos en frisør i Odense. Allerede som 19-årig rejste han til London, fordi han dér lærte mere. Allerede det første år blev han tilbudt job som 'artistic director' for 'Lance Lowe Academy', som på det tidspunkt var det mest progressive og fremskridtsvenlige hair-academy i London. Det var et arbejde som betød undervisning af topfrisører – plus at skulle stå i spidsen for adskillige hårshows over det meste af verden. Andre havde også fået øje på Cim Mahonys talenter: Han fik opgaver til fotosessions for magasiner som Marie Claire og Elle. Hans arbejdsliv blev udvidet til at omfatte interessante opgaver sammen med nogle af verdens ypperste fotografer. Karriere-kurven antog en næsten lodret kurve, og Cim Mahony valgte som 21-årig at blive selvstændig.

INTRODUKTIONSTILBUD

KØB 4 OG FÅ 1 GRATIS! RING NU PÅ TLF. 74 62 03 03 Tilbuddet gælder kun i november 2007

ÆGTE HÅR Snyd naturen med naturhår. Fra kort til lang på 5 minutter! EASYHAIR Clips ON/OFF findes i 3 længder og 4 farver. WWW.HAIRTECH.DK Telefon 74 62 03 03 www.keune.dk

Vil du bevare glansen i dine EASYHAIR og dit eget hår, anbefaler vi Keunes Blend Revive shampoo, conditioner & gloss.


”Mit gennembrud som 'session-frisør' kom med en serie billeder med den særprægede model Devon Aoki, der har asiatiske og europæiske træk. Hun var på det tidspunkt Karl Lagerfelds muse og selvfølgelig superhot. Devon vil til alle tider være min favoritmodel.” UDVIKLING ”I mit fag handler det om at udvikle sig. Man skal selv være motoren og generatoren. At få et show til at lykkes er en kombination af lederskab og godt håndværk. Man skal være rutineret i at motivere folk, kunne holde samling på en flok og frempiske et godt miljø under pres.” På Cim Mahonys kundeliste står næsten hver eneste supermodel i verden, forsider på Vogue, Rolling Stone og Vanity Fair og kendisser som græske prins Pavlos og hans hustru Marie-Chantal – samt musikere som Marianne Faithfull og Tori Amos. ”I starten var det hårdt arbejde at komme frem. Meget handlede om at kunne det politiske spil for at opbygge mit navn. Lidt efter lidt kom der økonomi i arbejdet, og i dag går det rigtig godt for mig. Men stadig må jeg kigge mig over skulderen. I mit job kan man aldrig læne sig tilbage og tro, at tingene kører af sig selv. Jeg befinder mig i en 'hurtig' verden, hvor man skal yde det bedste hele tiden. Jeg er til fulde klar over, at jeg befinder mig i en lukket kreds, hvor alles øjne hviler på mig.” Det har dog ikke fået Cim Mahonys ego til at vokse af den grund. Han er helt nede på jorden og har en afslappet holdning til den glamourøse verden, som efter hans mening ikke er mere kunstig end så mange andre. EFFEKTIVE AMERIKANERE ”I USA arbejder jeg typisk for de eksklusive modemagasiner somVogue eller for de kendte modeller. Arbejdet fungerer på flere niveauer,” fortæller Cim Mahony. ”Man har for eksempel prestige-arbejde, som jeg udfører for at blive set og for at få mit navn ud i offentligheden. Det er typisk redaktionelt arbejde, som er ringe betalt, hvis det da bliver betalt overhovedet! Reklame kan være supergodt betalt. For et show kan jeg være heldig og få op til 100.000 kr. for en dags arbejde. Men typisk er det, som går forud for et catwalkshow, fitting, som kan være alt fra to timer til en hel dag eller hel nat.” Ifølge Cim Mahony er amerikanerne modsat europæerne mere effektive. De kommer til tiden, er punktlige og meget professionelle. Det er vigtigt for amerikanerne, at man går hjem klokken seks. Ellers betales for overtid.Til gengæld er de velforberedte.Amerikanerne har en lidt anden etik til arbejde end vi europæere. Ferie er noget, man holder, når man bliver gammel. MAGTDEMONSTRATION Når man som Cim Mahony bevæger sig i den glamourøse verden med excentriske personligheder hænder der også ting og sager, som han aldrig glemmer. ”Hele denne verden kan være lidt af et cirkus, men den er utrolig interessant. Jeg arbejdede for et par år siden for Roberto Cavalli på et af hans herreshows. Her havde jeg en opgave, hvor jeg skulle stå for 20 forskellige 22 >Verden er min arbejdsplads

Dansk distributør

For mere information om LANZA’s unikke produkter ring til os på 70 25 05 70, eller se mere på haircaredanmark.dk


frisurer sammen med designeren. Jeg havde tilrettelagt hele arbejdet, og forarbejdet havde taget rigtig lang tid. På selve dagen med showet, hvor også en tøjstylist var sat på opgaven, blev der vendt op og ned på det hele. Showet foregik i Italien, og typisk for italienere var opgaven givet til et af de store italiensk modemagasiner L’uomo Vogue – som igen havde delegeret arbejdet videre ud. 34 minutter før showet skulle starte, kom chefredaktøren, Anne della Russo, sejlende ind med italienskTV i hælene og snurrende kameraer. Hun kastede et blik på vores arbejde og dekreterede, at alt hår og makeup skulle laves om. Så gjaldt det om at komme i gang, for vi havde kun en halv time til at lave hår og makeup på alle 45 modeller. Såvidt jeg kan bedømme det, var hendes eneste intention at demonstrere sin magt foran kameraerne.” MUDDER I HÅRET En af de mere morsomme opgaver, hvor Cim Mahony måtte bruge sin fantasi, var noget anderledes: ”En gang på en tur til Sicilien for japansk Vogue ankom mine tasker først den sidste dag. Derfor måtte jeg arbejde med mine to hænder som eneste værktøj. Lidt Eviankildevand og god gammeldags siciliansk jord var mit eneste stylingprodukt. Men denne fortrinlige mudderblanding resulterede i så lækkert et look, at det faktisk gav mig inspiration til et af mine senere shows, hvor alle modellerne blev sendt ud på catwalken med mudder i håret.” DANSKE TALENTER Når Cim Mahony er i USA foregår arbejdet primært i New York. ”Jeg har været superheldig at finde en delelejlighed med en fotograf, som jeg arbejder meget sammen med.Arbejdsmæssigt ville jeg ikke kunne trives i Danmark alene,” fortæller Cim Mahony, som dog glæder sig over, at hans datter vokser op på landet i Danmark. ”Der er muligheder andre steder, som Danmark har svært ved at hamle op med. Omvendt er der en stor udvikling igang herhjemme. Jeg har været involveret de sidste to gange i modeugen, hvor man oplever dygtige designere. Både Jens Laugesen og Ann Hagen er særdeles professionelle, og deres design brændte virkelig igennem i internationalt format. ” 24 >Verden er min arbejdsplads

HØJ SUCCESRATE ”De sidste 4-5 år har jeg været art director for engelske frisører, som har stillet op til The British Hairdressing Awards. Der er en lang række kategorier, hvor fem frisører nomineres i hver kategori.Vi har en stor succesrate med 30-35 skydninger og omkring 20 vindere. Alle skydninger har været nomineret i konkurrence med adskillige tusinder. I Danmark har jeg samarbejdet med L’Oréal om at udvikle større image-kampagner. Hjemme i Faaborg har jeg lavet en lille workshop, hvor jeg kan farve parykker og forberede mig til de næste opgaver. Jeg har ikke fast åbent for kunder, men folk kan blive skrevet op – og typisk arbejder jeg 3-4 dage om måneden. Det er helt nyt, og det er jeg rigtig glad for. Jeg har følt, at det er et element, der har manglet når jeg er hjemme i Faaborg. Jeg rejser omkring halvdelen af året. Savnet af min datter er den sværeste del af arbejdet. Men tit og ofte tager vi hele fridage, hvor vi kan lave ting sammen, som mange andre fædre ikke har mulighed for, fordi de arbejder i et fuldtidsjob,” slutter Cim Mahony, som om et par timer igen stiger på flyet til Amerika ■


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Steffen T. Nielsen

SALON I LOUNGE-STIL

KRISTIAN ELGAARD VAR TIDLIGERE EJER AF 18 FRISØRSALONER. DE FLESTE BLEV SOLGT FRA. NU HAR HAN TRE TILBAGE I RANDERS, SOM ALLE ER MODERNISERET. DEN TREDJE OG STØRSTE SALON ER NETOP BLEVET TOTALRENOVERET.

Receptionsdisken er holdt i stram geometri.

SALONNAV

N

ELGAARD

CITY FRISØ REN SLOTSGAD E 4, SLOTSCEN TRET 8900 RAND ERS

ADRESSE

EJER

KRISTIAN EL

ANSATTE BETJENING

13 ER

VASKEPLAD

VINDELTRAPPE ”Da det er en forretning, hvor kunder kommer uden tidsbestilling, er der behov for mange ventepladser,” fortæller Claus Petersen. ”Ventepladserne er placeret omkring den nye vindeltrappe, der fører op til første sal. Her er der indrettet en lille ”bar”. Kunderne sidder på loungebænke ved kaffebaren, hvor der også serveres små chokolader.” I bunden af forretningen er der lavet en komplet vaskeafdeling med over- og underskabe. Alt sammen i stramt design med hvidmalede låger i højglans.Vaskene i børstet stål ved vaskepladserne er holdt i samme, rene linier, og de tre vaskeunits er placeret foran.

GAARD

12

Ventepladserne er placeret omkring den nye vindeltrappe.

SER 3

”Jeg åbnede min første salon i Slotscentret i Randers den 15. marts 1973. Gennem årene udviklede det sig til en kæde med 18 saloner under fællesnavnet Elgaard In.” Kristian Elgaard, 60 år, leverede igennem mere end tredive år klip uden tidsbestilling til fornuftige priser. Det har været en succes. Nu har han solgt de fleste af salonerne fra og selv beholdt tre i Randers, hvor han også bor privat. ”Efter jeg har solgt salonerne har jeg også ændret navn, så vi nu hedder Elgaard City Frisøren. Endnu ved jeg ikke helt, hvordan logoet kommer til at se ud, fordi det lige nu ligger hos reklamebureauet,” fortæller Kristian Elgaard, der har givet sine saloner en saltvandsindsprøjtning og ladet dem gennemrenovere. Det oprindelige koncept uden tidsbestilling holder han stadig ved, men nu i et højere prisniveau. 26 > Salon i lounge-stil

af det nyindkøbte inventar. Claus Petersen oplyser, at salonen ligger i et meget rektangulært lokale, som gav mulighed for at indrette den i stramme og rene linier. ”Derfor er der valgt inventar efter de samme principper. Fuldstændig enkel i linierne – lige op og ned – men samtidig i et eksklusivt og lækkert udtryk. Der er taget hensyn til, at der her er tale om en stor forretning med 12 behandlingspladser. Personalefaciliteter til de 13 ansatte frisører er flyttet fra stueplan til første sal, hvor også Kristian Elgaard har kontor til administrationen.

Hans saloner er blevet mere eksklusive. Den største af de tre saloner, som også er den ældste, ligger i Slotscentret og her er der netop afsluttet en gennemgribende modernisering til over en million kroner. Salonen har været i Kristian Elgaards eje i 34 år. Den garvede frisør nyder sine saloner, klipper ikke så ofte mere, selv om han forleden klippede seks kunder i rap. En af hans drømme har været at gøre sine saloner til Danmarks bedste arbejdsplads. Selv om salonen i Slotscentret er blevet moderniseret i flere omgange, var tiden moden til den totale og gennemgribende omgang. STRAMME LINIER Mange af idéerne til indretningen af den nye salon er hentet hos adm. direktør Claus Petersen, Bella Vista A/S i Silkeborg, der er leverandør

Kristian Elgaard føler, at han er på vej til at skabe Danmarks bedste arbejdsplads.

PHILIPPE STARCK DESIGN Salgsafdelingen er monteret med søjler i børstet stål og hylder og borde i sandblæst glas. Det giver et minimalistisk indtryk både omkring receptionsdisken og i vinduerne. Der ses også sandblæst glas ved betjeningsstolene. Lamperne ved betjeningerne er Romeo Babe i Philippe Starck-design.Væggene og loftet, der er hele tre meter og tredive højt, er malet hvide. Loftet er uden dikkedarer og forsynet med halogenlamper, som giver det rigtig arbejdslys i en frisørsalon. Gulvet er belagt med sort gummi med hvide nister. Alt i alt har det været hensigten at indrette en flot salon, hvor renheden, det enkle og Salon i lounge-stil < 27


AR INVENT

-BOX STOLE U ER ING X STOL BETJEN ED U-BO ENT M E K S VA EM RRANG VASKE-A AL RE SALGSA REAL A E T N VE SNING N-BELY E G O L A H ENTAR DIV. INV MS. CL. MO I ALT EX LA VISTA ND LEVERA

00,KR. 85.0 00,.0 KR. 96 00,.0 5 KR. 4 00,.0 5 2 . KR 00,KR. 30.0 00,.0 5 KR. 1 00,.0 5 3 KR. 00,KR. 50.0 .000,KR. 381

ØR: BEL

eksklusive har været i højsædet kun brudt af de runder former i vindeltrappen. Når man i dag ser forretningen, minder den lidt om en moderne lounge café, hvor man netop ser de firkantede og rektangulære former som et gennemgående træk. DEN BEDSTE LØN ”Da det hele stod færdigt, var oplevelsen meget positiv, og personalet var heldigvis ellevilde.Tidligere havde vi ikke så gode personalefaciliteter.Ved at flytte personalerummet op på første sal har vi fået god plads, og salonen nedenunder er også blevet større,” konstaterer Kristian Elgaard, som især glæder sig over de forbedrede forhold til sine medarbejdere. ”Jeg har en drøm om at forkæle mit 28 > Salon i lounge-stil

personale, som er et dygtigt og professionelt team. Vi har det smadderhyggeligt, og det giver hverdage, hvor det er pragtfuldt at komme på arbejde. Hver dag serverer vi frokost for medarbejderne, og der står frisk frugt på bordet. Der bliver også sørget for penge til arbejdstøj, ligesom der findes andre personalegoder. Vi er cirka 20 ansatte i mine tre forretninger i Randers. Den ene af dem er en ren herresalon, som har herrerum med chesterfield stole, rødvin, fadøl og fladskærm – og lidt mandehørm. Efter at jeg kun har mine tre saloner tilbage, er flere kommet til mig og sagt, at vi er godt på vej til at lave forretningerne om til Randers’ bedste arbejdsplads. Jeg føler at vi er på vej til at skabe Danmarks bedste arbejdsplads. Hvis det lykkes, vil det for mig være min bedste løn i livet,” slutter Kristian Elgaard ■

DU BEHØVER IKKE STÅ PÅ HOVEDET FOR AT FINDE DIT NYE JOB I FRISØRBRANCHEN

– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

������������������������������������������ ��������������������������������������������������


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

DE GODE

VIBRATIONER ZIMMER:SONNE ER ET UNGT FRISØRTEAM I KØBENHAVN. FOR DEM ER TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN BETYDNINGSFULD, OG DEN GODE STEMNING I SALONEN VÆSENTLIG. METTE ZIMMER OG MOGENS SONNE HAR FULGTES AD LIGE SIDEN ELEVTIDEN.

For Mette Zimmer og Mogens Sonne betyder den gode stemning i salonen næsten alt. Det gælder både for frisørerne indbyrdes og overfor deres kunder. Det var et af de væsentlige punkter for tre år siden, da Mette og Mogens sammen lavede en forretningsplan for deres kommende frisørsalon. For Mette Zimmer og Mogens Sonne betød det også meget, at hun i 2006 blev kåret til Årets Frisør i Danish Hair Awards arrangeret af Hair Magazine. Hæderen og omtale i pressen har givet flere jobs. ”Diplomet står dér,” siger Mette Zimmer, og peger på diplomet i glas og ramme. Da vi fik prisen i 2006, begyndte folk at lægge mærke til os, fortæller hun, mens vi sidder sammen med hendes kompagnon Mogens Sonne i forretningen, som ligger midt inde i København tæt ved Søerne. Indtil for nylig havde makkeparret en mindre salon tæt ved. Den nye salon på 200 kvadratmeter gav over dobbelt så meget plads med vindue lige ud til et befærdet strøg, hvor man kan se det pulserende liv med biler, cyklister og fodgængere haste forbi. Hvis man stopper op midt på Frederiksborggade og drejer ind til Zimmer: Sonne, møder man to veloplagte indehavere, der stolt viser deres nye salon frem. Det aflange lokale ender bagtil med et par trappetrin op til rummet bagved med vaskepladser, hvorfra der er fin udsigt over hele lokalet. Der er flotte stole, spejle og små borde, som Mogens Sonne har en væsentlig del af æren for, i design og udførelse. FERIESTEMNING OG GRØNNE PLANTER Det hvidmalede lokale har inventar i sort, og meget af arbejdet er udført af Mette og Mogens selv. Rummet er lyst og venligt, og gennem det store vindue ud til gården er der grønt i vinduerne. Det grønne 30 > De gode vibrationer

De gode vibrationer < 31


GODT SAMARBEJDE Mogens Sonne blev i Danmark efter sin læretid. ”Jeg fik et job ved Vesterport Station, indtil jeg begyndte hos No, hvor jeg var i lidt over seks år. Så Mette og jeg mødtes igen, da hun kom tilbage fra London. Men vi havde nu hele tiden haft kontakt med hinanden. Hos No var det første gang, vi kom til at arbejde sammen.Vi blev begge hos No, indtil vi åbnede vores egen salon. Dengang var vi var slet ikke klar over, hvor godt vi arbejder sammen,” fortæller Mogens Sonne. ”Mette kan noget, som jeg ikke er så god til, og jeg er bedre til noget, som Mette helst vil slippe for. Således opvejer vi hinanden fint og forstår at udnytte hinandens styrker. Man kan vel næppe være god til alt.”

VORES MÅL ER, AT FOLK KOMMER IND OG FØLER SIG GODT TILPAS. VI ER GODE TIL AT HILSE PÅ ALLE, DER KOMMER IND I SALONEN, OG KUNDERNE SNAKKER OGSÅ INDBYRDES SAMMEN OG FÅR SJOVE KONTAKTER IND IMELLEM

TRIVSEL Èn ting er Mette og Mogens meget enige om. Betydningen af trivsel på arbejdspladsen. I forretningen har de tre assistenter og en elev, der lige har bestået sin teoriprøve med flot resultat. ”Vi går meget op i, at vi har det godt med hinanden. Den gode stemning har altid været i højsædet, og alle skal føle sig hjemme her. Mogens og jeg holder møde hver 14. dag for at holde hinanden orienteret. Hvis der er travlt, sørger vi for at informere hinanden om alt. Personalemødet finder sted en gang om måneden, hvor der kommer en massør og giver massage. Det er godt for ryggen i vores fag, hvor vi står meget op.

Massagen startede tilbage, da vi kun var Mogens og jeg og Kristina Rask, som derudover arbejder som tekniker hos Davines. Dengang fik vi massage om fredagen efter arbejdstid.Tidligere holdt vi hyggepersonalemøde først og fik massage bagefter,” siger Mette Zimmer.

er malede potteplanter på vinduesruden, som lyser op og virker fint til baggårdens grå mure bagved.Vindueskarmen er fyldt med ”anderledes” bøger og blade end dem, man normalt finder i en frisørsalon. Her ligger kunstbøger og lignende, som er lige til at fortabe sig i. Helt fremme i salonen ved indgangen, hvor der er ventepladser, kommer man næsten i feriestemning. Et kæmpestort fotografi fra år tilbage viser en feriebus fra Rhodos med glade gæster. Foran på gulvet står tre behagelig lænestole til de ventende kunder.

”Jeg synes, at medarbejderne er gode til at komme med konstruktive forslag eller sige til, når noget ikke fungerer. I vores strategi er det meget vigtigt, at alle ved, at de kan sige præcis alt, det de har lyst til, hvis de har noget på hjerte. Et godt arbejdsklima er utrolig vigtigt på en arbejdsplads. Vi gør også meget ud af at fortælle om vore planer, ligesom vi tager medarbejderne med på studieture til udlandet. I sidste måned var vi alle på kursus i Barcelona med Davines.”

LONDON-PUNK Mette Zimmer og Mogens Sonne mødte hinanden i 1994, da de delte bord på Frisørskolen på Glentevej i København. ”Bogstaverne i vore efternavne ligger sent i alfabetet, så vi stod altid sidst på listerne,” fortæller Mette Zimmer, som er udlært i 1997 i en salon ved Hedehusene. Mogens Sonne er udlært i Virum og blev færdig samme år. Begge er i dag 31 år.

Mogens Sonne supplerer: ”Vores mål er, at folk kommer ind og føler sig godt tilpas.Vi er gode til at hilse på alle, der kommer ind i salonen, og kunderne snakker også indbyrdes sammen og får sjove kontakter ind imellem. Under det hele ligger dog det faglige arbejde. Kvaliteten skal være god. Man er jo aldrig bedre end sin sidste klipning.” GOD HJÆLP ”Vi har allieret os med gode mennesker, fordi vi lige fra starten har erkendt, at vi er frisører og ikke administratorer. Vi prøver at være ledere, og vi får hjælp af mange mennesker. En god revisor hjælper os med regnskab og styrer lønningerne.

”Jeg har altid gerne villet prøve at bo i London, så jeg flyttede derover umiddelbart efter svendeprøven, hvor jeg mødte min engelske kæreste. Jeg arbejdede forskellige steder, og det ene af stederne var i en ret fin salon. Bagefter kom jeg til den mest ’sindssyge’ salon, jeg nogensinde har oplevet,” fortsætter Mette Zimmer. ”Det var hos en gammel punkfrisør på Kensington Market. Salonen er nedlagt nu, men dengang var det helt vildt. Musikken var enormt høj. Den franske modeskaber Jean Paul Gaultier kom der også og fik ordnet sit hår. Desværre var det ikke mig, som skulle tage mig af ham. Men sjovt var det alligevel.” Mette Zimmer arbejdede fire år i London og vendte derefter tilbage til København, hvor hun fik deltidsjob i salonen No. ”På det tidspunkt arbejdede jeg meget med teater og med forskellige fotoshoots gennem bureauet Portfolio. Blandt andet skulle vi lave en Addidas reklame, hvor håndboldspilleren Anja Andersen skulle medvirke og have lavet makeup og hår. Det var ret interessant. Jeg arbejdede dog mest med teater på Østre Gasværk. Det varede i et helt år, mens de spillede Jesus Christ Supestar. I dag kan jeg alle sangene udenad.” 32 > De gode vibrationer

Mette Zimmer og Mogens Sonne i deres nyåbnede salon.

Vi har en sparringspartner, som coacher os, og som var med da vi skrev forretningsplanen. Hele tiden sætter vi os nye mål, og vores coach stiller gode spørgsmål,” fortæller Mette Zimmer og tilføjer: ”Hvis man har styr på det daglige, giver det overskud til at vende blikket mod fremtidige mål.Vi vil gerne være med til nytænkning og innovation, ellers dør vi af kedsomhed.Vi ofrer mange penge på efteruddannelse, men vi skulle også helst kunne arbejde i mange år endnu.”

Vue over salonen, med spejle og sideborde, designet af Mogens Sonne.

Hertil supplerer Mogens: ”Efteruddannelse koster mange penge, men det er en investering i fremtiden. Inspiration udefra er et vigtigt break i hverdagen, og jeg håber, at vore ansatte også synes det er fedt. Jeg er sikker på, at alle glædede sig til den netop overståede tur til Barcelona, hvor vi blev fyldt med nye indtryk og mødte en masse kolleger fra hele verden.” ■

Billedet af den gamle feriebus fra Rhodos skaber sommerstemning i salonen.

De gode vibrationer < 33


FREMGANG I PARIS

NO

Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > MCB 2007 – Thierry Chatel

R

DIC

Der var masser af shows, workshops og ny inspiration for frisører i Paris i september. Den årlige messe, Salon Mondial Coiffure Beauté, i Paris havde dette efterår 36.686 besøgende, hvilket er en fremgang på godt fire procent. Fra udlandet var 5.364 fagfolk fra 26 forskellige lande indenfor frisørbranchen rejst til Paris for at se de seneste nyheder. Det er en stigning på over 40 procent i forhold til sidste år, og det fortæller at interessen fra udlandet er stærkt stigende. Både frisører og deres ansatte, ejere af frisørsaloner, investorer og networkere samt producenter udvekslede på de tre messedage indtryk og informationer, som fandt sted i de store haller syd for Paris i Porte de Versailles i slutningen af september. På top 10-listen over besøgende fra udlandet var Danmark nr. 8. På de tre første pladser var Belgien, Italien og Tyrkiet repræsenteret. Den positive udvikling og den internationale interesse for messen har opmuntret arrangørerne bag ”Salon Mondial Coiffure Beauté”, som allerede er i gang med at tilrette næste messe i Paris. Se videoklip fra messen på www.hair.tv

HAIR EXTENSION 100% human remy hair

one concept

·

one family

HairContrast T. 86 84 99 11 34 > Fremgang i Paris


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Salon International

DEN STØRSTE Salon International 2007, der fandt sted i London i dagene 13.-15. oktober, var den største frisørmesse, der nogensinde er afviklet i England. Fra hele verden strømmede besøgende til, hvor hen imod 50.000 gæster kunne se og opleve de tusinder af forskellige tilbud, som messen bød på. Salon International er messen, hvor frisører og folk med tilknytning til frisørfaget henter de nyeste information eller selv viser dem. På hårshows og seminarer kunne man opleve og se de sidste nye teknikker og frisurer, eller hos udstillerne lade sig inspirere eller motivere til nye tiltag hjemme i salonen. Her fik man inspiration til nyindretning af saloner med udstilling af det nyeste og mest trendy inventar til en moderne salon. Alt i alt tre forrygende dage i London.

NYHED NYT HAIR EXTENSION SYSTEM

? SALON TILBUD

1.995,-

+ moms normalpris 3.450,-

RING for mere information Jylland 41 93 95 07

·

Sjælland 26 84 99 11

·

Fyn 41 29 02 29

HAIRCONTRAST LANCERER ET HELT NYT EXTENSION SYSTEM ”FLEX EXTENSION” SPECIEL UDVIKLET TIL EFFEKTER OG VOLUME. MAN KAN IKKE GENBRUGE HÅRET, MEN TIL GENGÆLD KAN DER LAVES NOGLE BILLIGE BEHANDLINGER. 36 > Den største


CUTTING KYLIE MINOGUE STARTEDE TRENDEN MED DET KORTE HÅR, DA HUN EFTER SIN KRÆFTBEHANDLING TRÅDTE UD I OFFENTLIGHEDEN MED ULTRA-KORT OG SMART HÅR. DET KORTE SES I SÆSONENS TREND MEN MEGET ANDET ER TILLADT, OG DER ER IKKE BESTEMTE FRISURER, SOM DOMINERER.

Vidal Sassoon

Stuhr

38 > Cutting edge

Stuhr

Goldwell

Ishoka

Paul Mitchell

Toni & Guy

HairMix

Vidal Sassoon

Cutting edge < 39


Goldwell

Vidal Sassoon

40 > Cutting edge

Paul Mitchell

Ishoka

Vidal Sassoon

Toni & Guy

Paul Mitchell

Goldwell

Stuhr

Vidal Sassoon

Tigi

Vidal Sassoon

Goldwell

Cutting edge < 41


Farve-glow Den nye Goldwell Colorglow tager udgangspunkt i farvebehandlingen i frisørsalonen. Serien giver håret farvebeskyttelse udefra og beskytter også håret for føntørring og skadeligt sollys. Colorglow fås til tre farvebehandlinger.

Guld og glimmer Redken har forbedret teknologien i All Soft-serien og udvidet med to produkter: Gold Glimmer er et finishprodukt, som blødgør skællaget og giver glans og pleje til håret.Velvet Whip er en leave-in varmebeskyttende behandling.

The Fresh Line

Swing Set

Ultimativ luksus HairMix lancerer med S-factor ultimativ luksus til håret. Color Savvy Sulfate-Free Shampoo og Color Savvy Moisturizing Conditioner. Begge produkter er eksklusiv fugtgivende og farvebeskyttende pleje til håret.

• Saks : 5“ og 5,5“ • Sculpter saks 5“ • leveres i alubox • m/oliepen

HAIRCARE MANGE AF PLEJEPRODUKTER TIL HÅRET ER RENE LÆKKERIER FOR BÅDE ØJNE OG HÅRET. PRODUCENTERNE PAKKER PRODUKTERNE IND I FLOTTE OG FARVESTRÅLENDE EMBALLAGER. MERE END NOGENSINDE BLIVER DER FORSKET I AT SKABE GODE PRODUKTER TIL HÅRPLEJE. Sundt silkehår CHI Nourish Intense System fra DanHair indeholder et nyt HydraSilk Complex som genopbygger håret med en intens dosis af fugtgivende ingredienser og silkemolekyler, som er specielt udviklet til at reparere tørt og skadet hår.

Maria Nila Salt Spray Den nye alkoholfri unisex spray fra Maria Nila får håret til at se ud som om det har været i saltvand. Giver håret struktur med et blødt resultat og forhindrer flyvsk hår. Sprayes på håndklædetørt hår og styles.

Ny teknologi Matrix Amplifi har udviklet en ny teknologi med Thixel Volumizing Technology, som booster og gør hvert hårstrå tykkere. Der er tre nye produkter i serien:ThickLift Liquid Volumizer, Full Body Texturizer ogThick Boost Gel.

Super nyhed Tigi har fire nye Superstar nyheder. Superstar Sulfate-Free Shampoo er en luksusshampoo uden sulfater. Superstar Moisturizing Conditioner er en letvægtsconditioner, som indeholder en blanding af ingredienser, der giver håret volumen og glans. Superstar Volumizing Leave-In Conditioner er et all-round vidunderprodukt med protein-kompleks. Superstar Volumizing Hairspray er en hurtigt tørrende hårlak. Priser: 155 kr. –179 kr. fra HairMix. Perfekt blond Oxycur Platin Highlights giver smukt hår lover Goldwell. Det er lysning af håret uden skadelig virkning på håret. Oxycur Platin Highlights gør det muligt at opnå forskellige lysningsresultater, ved at variere blandingsforholdet og tiden produktet sidder i håret.

Unik voks I samarbejde med danske frisører har Choice udviklet to nye voksprodukter. Choice Extreme Styler er et professionelt produkt – perfekt til kreativ styling med kraftig hold. Choice Twisting Fiber Gum er med medium hold ideel til det fleksible look.

Tilpasset farvet hår Wella Professionals lancerer sit første stylingprodukt komplet tilpasset farvet hår – High Hair Style Foundation. Style Foundation beskytter og bevarer farvet hår, og giver samtidig frisuren volumen og fleksibilitet.

TexCut Nyhed

allround teknik • Klippe m/tændene: Sculpter, kanaludtynding • Klippe m/spidsen: Slice/choppe • Klippe m/hele bladet: Pointklip samt ekstrem udtyndingseffekt

Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Ørstedvej 1 • 4622 Havdrup DK Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk

more Nye Play Balls L’Oréal Professionnel er på vej med fire flotte Play Ball sprays i hver sin farve med hver sine egenskaber. Soda Sparkler er glimmrspray, Silky sunrise er spary-serum for glathed og kontrol. Exture Tonic er et boost med saltvandseffekt, og Cosmo Spritzer giver stærkt hold.

42 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

at

www.haaro.de Spa-ritualer Schwarzkopf Professional Seah Hairspa er det daglige luksuriøse hårplejeprogram fra Schwarzkopf Professional inspireret af sparitualer. Serien består af seks produktlinier med i alt 25 produkter. Ingredienser er bl.a. vildrose, blå lotus og japansk kirsebær.

Styr på krøller Det seneste skud på stammen fra Redken hedder Curl Force 17 Texturizing Spray-gel. Denne spray er ideel til at holde godt styr på krøllerne. Sprayen genopliver krøllernes spændstighed og elasticitet.


Ny hårplejeserie Glynt er en ny hårplejeserie, som lanceres af Plan Organic på det danske marked. Glynt Swiss Formula serien indeholder en række produkter til hårpleje, styling, farvning, lysning og permanent.

Kérastase jul Kérastase har ”Julegaven til den du holder af ”. Det er en gaveæske med to Kérastase produkter, et hårbad (shampoo) og en plejende maske, som fås i tre varianter: til farvet hår, til tørt hår og til fint hår. Værdi 450 kr., pris 395 kr.

Beriget booster Salonsupport.dk booster nyt liv til håret med Matthew James Protein Boost 3 i 1. Protein Boost reparerer og giver nyt liv til tørt og ødelagt hår. Flakonen er beriget med hvedeproteiner, der tilfører fugt.

Pigepudder Pearl Powder fra HH Simonsen er hårpudder til piger, som uanset hårets længde ønsker at opfriske hårets volumen i løbet af dagen. Pearl Powder lægger sig uden på håret og opsuger de blanke partikler, som er skyld i at håret mister fylde og struktur.

Age Densiforce fra Série Expert L’Oréal Professionnel præsenterer en ny produktserie, der består af en shampoo og en maske, som aktivt går ind og modvirker og forebygger effekten af hårets gradvise ældning. Age Densiforce genskaber fylden i håret og modvirker at hår ældes.

Julegaver til ham Paul Mitchell har i anledning af julen pakket seks forskellige gaveæsker med hårplejeprodukter. Æsken ”For him only” indeholder Tea Tree Special shampoo,Tea Tree Body/Shaving Bar og ESP Elastic Shaping Paste.

Surf Spray Denne nye saltvandsspray Surf Spray fra P II S er helt uden parabener og dermed også den reneste saltvandsspray. Sprayen kan bruges af alle og egner sig til alt slags hår.

Voks til pjusk og skin HH Simonsen lancerer nye økologiske vokse: Zenz Therapy ShineWax samt Clay Wax. Shine Wax, der er en økologisk vandopløselig voks, findes i to duftvarianter samt i en duftneutral udgave. ClayWax til et mat og pjusket look, vaskes nemt ud, da den er vandbaseret. Duften er neutral.

Violet pleje Maria Nila Silver Shampoo fra Salonsupport.dk er en shampoo med plejende effekt der indeholder violette pigmenter som neutraliserer uønskede gule toner i håret. Natural Moisturizing Factor tilfører fugtighed til hår og hovedbund.

Farver uden ammoniak Cutrin lancerer en ny farveserie Reflection, der er specielt udviklet til det skandinaviske hår. Demi-permanent farvesystemet er uden ammoniak og derfor behageligt at arbejde med, ligesom den den stærke og generende lugt undgås. Reflection fået i 33 nuancer.

Mod vinterkulde Rusk Deepshine Lusterizer fra HairMix er en superlet hårcreme med havtang, som giver løft og glans til alle hårtyper. Håret tilføres endvidere proteiner og fugt, som forsegler håret og beskytter det mod vinterkulden, pris 179 kr.

44 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

����� ����������������������������

Hår transformering Biolage Intensive Smoothing Treatment fra Matrix er en intensiv behandling som genopbygger tørt og viltert hår. Dråber af avocado-, oliven- og jojobaolier trænger dybt ind i håret og transformerer kruset hår til blødt, skinnende hår.

Kramme-voks Creme Gum fra HairMix er en ”kramme” voks, som er velegnet til langt hår. Giver maksimal kontrol til den klassiske stil samt let glans. Bevarer fugtigheden i håret, og er let at vaske ud.

����������

Hårvitaminer Cutrin kommer med ny information om vitaminpiller, der giver håret styrke indefra. IdHair Vitamin Booster er pillen til kvinder, som har fint, klasket og ødelagt hår. Prevent Hairloss er til manden som begynder at blive skaldet. Chokoladebrun ColorSync og Socolor.beauty fra Matrix er kommet med nye farver inspireret af chokoladens elegance. Nuancerne strækker sig fra mild mælkechokolade til luksuriøs, mørk chokolade med et islæt af enten kirsebærrød eller kobber.

�������������� � ������������������ ����������������������������� �������������������������������� ��������������������������� � ��������������������� � ��������������� ��������������������� ������������ ���������������� ����������������� ������������������������������� ��������������

����������


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

FRA HOLLYWOOD TIL AALBORG

”VORES KUNDER HUSKER OS BEDRE FOR EN AF VORES PRODUKTLINIER END FOR VORES FIRMANAVN.” DET SIGER EJEREN FRANK SØRENSEN. DERFOR ER SEXY HAIR FRA HOLLYWOOD BLEVET DEN VIGTIGSTE SALGSSUCCES I FIRMAET BEST COLLECTION.

”Baggrunden for vores firmanavn Best Collection er, at vi ønskede at finde gode frisørprodukter til forhandling på markedet. I stedet for navnemæssigt at lægge sig op af ét firma, ønskede vi at finde de gode hårprodukter fra forskellige producenter omkring i verden og sælge dem i Danmark. Indtil nu har vi tre produkt-serier, et italiensk, et tysk og et amerikansk. Men det er det amerikanske, som folk husker. Navnet er Sexy Hair, og det kommer fra Hollywood. Det fortæller Frank Ejlif Sørensen, administrerende direktør og ejer af Best Collection, en ung virksomhed med base tæt ved motorvejen midt i Aalborg.

neliussen tager bemærkningen med knusene ro. Han kender Frank Sørensens jyske lune og er vant til den rå hjertelighed. En vindeltrappe fører fra lageret op til et studie på førstesalen. Studiet er nyindrettet og virker supermoderne med behandlingsstole, spejle og hvad der ellers hører til et undervisningslokale. Her bliver der holdt demonstrationer og kurser, som Lene Greve Rasmussen er med til at planlægge.

FRI OMGANGSTONE ”Best Collection er et lille firma, hvor alle hjælper hinanden. Tilsammen er vi er et godt lille team, som indbyrdes har en fri og afslappet omgangstone. Alle har nøgler til firmaet, og personalepleje er vigtig for medarbejderne,” fortæller Frank Sørensen. Han viser rundt i firmaet og præsenterer de to medarbejdere i kontoret ved indgangspartiet. De er Lene med efternavnet Greve Rasmussen, uddannet frisør og salgskonsulent i firmaet samt Rie Corfits, firmaets bogholder.

SÆLGER I MANGE ÅR Frank Sørensen oplyser, at Best Collection er et ungt firma, der blev etableret i januar 2001. Dengang var der tre ejere: Peter Kyed, Johannes Christian Jensen og Frank Sørensen. Sammen overtog de Goldhair, der var en ældre virksomhed, som de kendte fra tidligere. Efter et år trak Peter Kyed sig ud af firmaet og fortsatte med Goldhair, som han driver den dag i dag. Johannes Jensen og Frank Sørensen fortsatte driften af Best Collection. Men Johannes Jensen blev senere syg og ønskede også at træde ud af ejerskabet. For halvandet år siden overgik det fulde ejerskab til Frank Sørensen. Johannes Jensen fortsatte i firmaet og arbejder i dag som salgskonsulent.

På den lille rundvisning er vi nu kommet ud på lageret, som ligger i forlængelse af virksomhedens kontorer, mødelokale og køkken. Vi hilser på Torben Corneliussen, som styrer lageret. ”Ja, Torben, han må blive på sin plads her på lageret, når du er på besøg, for han er ikke pæn nok til at komme med på fotografens billeder,” siger Frank Sørensen med et glimt i øjet. Og så er den afslappede tone slået an.Torben Cor-

Frank Sørensen kender frisørfaget igennem mange år. For 24 år siden kom han i lære hos Nordjysk Frisørcenter, hvor han arbejdede på lageret. ”Det var i 1984, og jeg blev hurtigt spurgt, om jeg havde lyst til at arbejde som sælger. Så da jeg var 20 år, startede jeg som sælger og kørte siden for forskellige firmaer igennem 16 år med frisørprodukter. Da jeg fik chancen for at blive selvstændig i 2001 slog jeg til.”

46 > Fra Hollywood til Aalborg

Nyindrettet studie til workshop og undervisning

Fra Hollywood til Aalborg < 47


Frank Sørensen på vej ud for at sælge de bedste produkter fra forskellige producenter i verden

DEN BEDSTE FEJLTAGELSE ”Min idé som selvstændig var, at i stedet for at lægge sig op af ét firma skulle vi finde de bedste produkter fra forskellige producenter i verden.Vi kendte mærket Lisap, der er italiensk, og eksporterer til 63 lande i verden. Lisap var et af de første firmaer, der fremstillede hårfarver uden ammoniak. Derefter fik vi vores eksklusive serie, Carlton Cosmetics, som er et mindre og meget ”grønt” firma i Hamburg. Og endelig har vi Sexy Hair, der nærmest kom til verden hos os ved en tilfældighed. Nogle af mine gode kunder i Aalborg, en frisørforretning, var importør af det amerikanske Sexy Hair Concepts. Aalborgfirmaet kontaktede mig, fordi de syntes, det var for meget både at skulle drive frisørsalon og være grossist. Vi indgik et samarbejde – de blev demonstratører for os – og vi overtog importen af Sexy Hair- produkterne. Jeg har aldrig syntes, at produkterne var pæne eller smarte eller noget som helst. Og egentlig var min plan for seks år siden, da vi overtog forhandlingen, at jeg lige så stille ville ”køre det ud af markedet”. Men Sexy Hair er min karrieres bedste fejltagelse, og er i dag de produkter, vi hovedsageligt lever af. Jeg kan bedste udtrykke succes’en med Graucho Marx’ ord, da han i 1930 sagde: ”Jeg tror, at sex er kommet for at blive.” NAVNET HUSKES Frank Sørensen fortæller videre, at de første Sexy Hair-produkter var emballeret i store, røde dåser. ”Det interessante med Sexy Hairprodukterne er, at uanset om de er i røde dåser – eller hvordan de i øvrigt ser ud, kan folk altid huske navnet Sexy Hair. Til det sidste landsstævne havde vi tre amerikanere herovre, som kunne fortælle, at Sexy Hair er det hurtigst voksende mærke i amerikanske frisørfirmaers historie. Det går virkelig stærkt! Det er ikke kun i Danmark, 48 > Fra Hollywood til Aalborg

SEXY HAIR ER DET HURTIGST VOKSENDE MÆRKE I AMERIKANSKE FRISØRFIRMAERS HISTORIE


HÅR FOR LIVET HAR DU LYST TIL AT ÅBNE

DIN EGEN INTONE CLINIC? Som in•tone clinic franchisetager bliver du en del af en velfungerende kæde med et afprøvet koncept, der på kort tid har opnået en position, som en af de førende udbydere af kosmetiske behandlinger uden kirurgi. Du vil blive uddannet til at arbejde professionelt med elektronisk biostimulation og ultralyd behandling, der bl.a. kan opstramme kroppen, reducere fedt og appelsinhud samt fjerne rynker og give ansigtet et løft. Indtjeningsmulighederne er gode og investeringen begrænset.

Frank Sørensen holder møde med salgskonsulenterne. Fra venstre Dennis Jensen, Johannes Christian Jensen, Frank Sørensen, Gitte Bregenov og Lene Greve Rasmussen

Sexy Hair er slået i gennem. Firmaet, der er hjemmehørende i Hollywood, er også et ungt firma, grundlagt i 1995 af en amerikansk frisør, Michael O’Rourke.Foruden vore tre produktserier har vi eneforhandling af nogle japanske produkter under navnet Akkohs. Endelig er vi totalleverandør til frisører med alt lige fra hårnåle og klemmer til øjenbrynsfarver. FYN OG JYLLAND Frank Sørensen fortæller, at det unge firma på nuværende tidspunkt betjener frisører i Jylland og Fyn. Målet er indenfor de næste par år at dække hele Danmark. Best Collection består af et team med fem salgskonsulenter – inklusive Frank Sørensen selv. I domicilet i Aalborg er ansat tre medarbejdere. For Frank Sørensen er det vigtigste mål at drive en virksomhed med god personalepleje. I firmaet er der altid isvand og frisk frugt til medarbejderne.At skifte medarbejdere er omkostningsfyldt, så han vil gøre meget for at medarbejderne skal befinde sig godt i hverdagen. ”Det er også vigtigt for mig, at vore produkter udelukkende sælges gennem frisører. Vi har ingen ambitioner om at være et billigt firma. Vore produkter ligger i den højere ende af prisskalaen. Men vi forsøger også at yde god service. Jeg er helt klar over, at vi ikke er det største firma. Derfor vil vi heller aldrig kunne konkurrere i en priskrig, og jeg ved at med et smil på læben, høj service og ærlighed kommer man langt. Sexy Hair-produkterne er et betydningsfuldt aktiv. Når Lene Greve Rasmussen, Gitte Bregenov og den tredje salgskonsulent, Dennis Jensen, er ude i marken, er det næsten mere reglen end undtagelsen, at de præsenterer sig som Lene, Gitte og Dennis fra Sexy Hair istedet for Best Collection. Så ved kunderne, hvem de får besøg af!” ■

Yderligere infomation om konceptet kan fås på www.intone.dk eller ved henvendelse til in•tone, direktør Lisebente Havkrog på telefon: 56 66 33 88.

Bliv forhandler Hår For Livet er en holdbar og fleksibel løsning, der tilpasses individuelt. Systemet giver brugeren maksimal frihed med en sikker og naturtro løsning. Som forhandler af Hår For Livet kan du derfor give dine kunder større livskvalitet og øget selvværd. Få uddannelsen Hos Toftild Alternativt Hår har vi specialiseret os i individuelt fremstillede parykker og hårløsninger – så vi kan hjælpe dig i gang. Vi har endvidere et stort udvalg af ægtehårsparykker samt Nordjyllands største paryklager. Ring til os på 98 10 32 11 og hør nærmere.

Budolfi Plads 9 • 9000 Aalborg

98 10 32 11 www.p a r y k k e r . d k

50 > Fra Hollywood til Aalborg


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

WELLNES

TIL HOVEDBUNDEN DER ER NOSTALGI IBLANDET, NÅR KUNDEN SÆTTER SIG TILRETTE I VASKESTOLEN HOS BØGVAD HÅR-SPA SALON I SILKEBORG. HÅRSPA OG WELLNES TIL HÅR OG HOVEDBUND ER VIGTIGE FAKTORER I BEHANDLINGERNE.

Helle Bøgvad har indrettet sig med Hår-spa Salon

Hvis man er kunde hos Helle Bøgvad, Bøgvad Hår-spa Salon i Silkeborg, lægger man sig behageligt tilbage i stolen, lukker øjnene og nyder den professionelle behandling til hår og hovedbund. Helle Bøgvad har specialiseret sig i hårspa med wellnes til hår og hovedbund i samarbejde med Kérastase. ”Jeg kan godt lide at skille mig ud fra andre. Wellnes-begrebet er vokset meget i de senere år, og folk efterspørger ekstra nydelse og ekstra oplevelser, når de kommer til frisøren. Forretningsmæssigt skal man være påpasselig med at læne sig veltilfreds tilbage, når forretningen er vokset og drives på en fornuftig måde. Man bliver simpelthen overhalet indenom af alle de nye saloner, som også komme med nytænkning. I frisørfaget – som alle andre fag – handler det om hele tiden at udvikle sig. Som frisør er vi gode til den kreative del, men vi skal være realistiske og er nødt til at være udviklende på forretningsdelen. Og her er min mand Simo, min bedste sparringspartner. Ideerne leverer jeg for det meste selv.” 52 >Wellnes til hovedbunden

EKSKLUSIV STIL Da tanken opstod om at udbygge salonen med hårspa var det naturligt for Helle Bøgvad at bringe Kérastase med ind over. ”I juni renoverede vi hele salonen. Al inventar i forretningen blev revet ud, og tilbage stod jeg med et råt lokale. Hvis vi skulle gennemføre konceptet, måtte alt fjernes. Inden dette skete, havde jeg kontakt med en indretningskonsulent som Kérastase samarbejder med. Konsulenten kom og hørte på mine ideer, hvorefter han tegnede en skitse af salonen og kom med sit bud på, hvad han syntes var optimalt. Kérastase har flotte billeder fra sine institutter, som er meget inspirerende. Og dem brugte jeg til at give min forretning et personligt præg. Min ide var også, at der skulle være afskærmning ind til hårspa-afdelingen i et let materiale,” fortæller Helle Bøgvad, som mener, at Kérastase betjener sig af en enkel og elegant stil. ”Jeg har altid ønsket, at salonen skulle opleves eksklusiv. Der må godt være lidt blær – uden at det skal virke afskrækkende. Jeg ønsker at vise Wellnes til hovedbunden < 53


What’s your sexy style? !

ARK M N A D I HED

Vask og hovedbundsmassage er vigtige behandlinger i salonen.

NY

R I A H Y NG SEX

STRO

det eksklusive look, der samtidig er modebevidst og stylet uden at være for fin til den enkelte kunde. Derfor har vi også vores eget logo, som ses på vandflasker og chokoladestykker,” siger Helle Bøgvad, som også medgiver, at en del handler om at imponere lidt og give kunderne en kvalitetsoplevelse. EKSKLUSIVT MATERIALE I salonen findes Kérastase’s eget inventar, som er shampoo-bar, kurholdere og transparente lyskasser. Salgsreolerne er det eneste der er tilbage fra den tidligere salon. ”Kérastase har leveret kundebrochurer og meget flot billedmateriale med topprofessionelle modeller. Igen her afspejler kvaliteten sig og hæver niveauet. I Danmark kan jeg ikke finde et firma, der virker lige så eksklusivt som Kérastase. Det har mange år på bagen, men virker alligevel tidløst. Samtidig er mærket eksklusivt, og teknologien bag er gennemprøvet. Med en solid økonomi i ryggen formår folkene bag Kérastase til stadighed at udvikle sig, så vi er trygge ved at bruge produkterne og altid er dækket ind af den sidste nye udvikling indenfor hår- og hovedbundspleje. I hårspaen bruger jeg kun Kérastase plejeprodukter, hvad jeg også har forpligtet mig til. Men på den anden side, har jeg ikke fundet produkter, der er bedre!” HÅRKUREN Om hårspa fortæller Helle Bøgvad: ”En hårspa-behandling består af to hårbade samt kur. Vi giver hovedbundsmassage i 10 -15 minutter, og skyller håret med rindende vand fra vandkander i porcelæn. Så der er lidt nostalgi i det. Det kom sig egentlig af, at en dag var sikringerne sprunget, og vi havde ikke varmt vand. Jeg sad selv i stolen og bad en af pigerne om at fylde en spand med vand. Oplevelse ved at få skyllet håret på denne måde var helt unik . Fornemmelsen er helt anderledes, og man forstår det ikke, før man har prøvet det! Når vi har en kunde til hårspa, er vi tilstede hele tiden.Vi går aldrig ud i baglokalet for at drikke en kop kaffe, mens kuren virker.Vi bliver og laver hovedbundsmassage, fordi kunderne skal have en rar oplevelse, samtidig med hun hører instrumental musik fra mp3’eren. Det er lidt på samme måde, som når man går til en ansigtsbehandling.Vi sørger for, at porcelænskanden er fyldt op med varmt vand, inden kunden kommer. Der skal være stilhed og ro. Når vi skyller håret, vil jeg ikke have lyden fra en larmende bruser. Kunden skal kun høre det blide skvulp fra kanden. Vi afslutter behandlingen med, at vandet stille og roligt løber ned af håret. Nogle kunder falder i søvn af bare nydelse. For os er det også en stor nydelse. Kérastase har 12 forskellige kure, som passer til den enkelte kundes hår og hovedbund, og den vælger frisøren ud fra en diagnose af kundens behov.” 54 >Wellnes til hovedbunden

SPARRINGSPARTNER ”Da jeg i sin tid åbnede, startede vi med hår og hudpleje. Men jeg har i dag valgt at koncentrere mig om specielt hår og hovedbundsbehandlinger, der nu har fået en fremtrædende plads,” fortæller Helle Bøgvad. Hun blev uddannet som frisør i Silkeborg for 15 år siden og arbejdede i kort tid som frisør. Ønsket om at læse HF var stort, og da hun havde suppleret sin uddannelse med denne del, tog hun kosmetiker- og stylistuddannelsen. Således gik de følgende år. På det tidspunkt havde Helle Bøgvad mødt sin mand, der er art director med eget firma i Silkeborg. I ham fandt hun en fantastisk sparringspartner, som gav hende mod til at fuldføre alle sine ideer. ”Det er så vigtigt at have et menneske tæt på, som har forstand på markedsføring osv. Og hele konceptet og udvikling fra dengang mine idéer opstod, til de er blevet virkelighed, har han støttet mig. Her tænker jeg ikke alene på hår-delen, men på forretningen og de ting, jeg skal arbejde med udadtil for at gøre kunderne opmærksom på det, jeg er god til. At nedfælde en forretningsplan helt fra basis i stedet for bare at springe ud på det dybe vand og købe en forretning og tro på, at kunderne kommer styrtende ind. Det gør de ikke. Det er vigtig at lave en gennemtænkt og gennemarbejdet handlingsplan og derefter udføre den. Min mand blander sig ikke på nogen måde i det daglige arbejde i salonen. Det har han slet ikke forstand på, og i sidste ende er det også mig, der har det sidste ord at skulle have sagt. Men han har hjulpet mig på så mange andre måder – også med den grafiske side af indretningen.” ■

Farouk Systems har 20 års erfaring med farver og lysninger uden ammoniak

Ring på tlf. 55 37 00 76

og lav en aftale om besøg eller book et kursus Din "grønne" leverandør

strong sexy er en ud af syv produkt linier fra

sexyhairconcept curly sexy big sexy straight sexy

short sexy silky sexy healthy sexy

sexyhair Distributør af Farouk Systems og Simply Organic økologisk hårpleje

For at høre mere om sexyhair produkter, kontakt Best Collection på +45 9660 8171 eller info@bestcollection.dk - www.bestcollection.dk


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

ORDET KUSHI FIK HAN FAXET HJEM AF SIN ONKEL, DER PÅ DET TIDSPUNKT BOEDE I JAPAN HOS NOGLE MUNKE

KUSHI OG KAM

I DYBBØLSGADE TÆT VED ENGHAVE PLADS I KØBENHAVN LIGGER EN LILLE FRISØRSALON MED NAVNET KUSHI. KUSHI ER JAPANSK OG BETYDER KAM. HER HAR MORTEN LYNGE SIN SALON, OG HVERKEN HAN ELLER SALONEN ER HELT ALMINDELIG.

Kushi er japansk og betyder kam. Hvad var mere nærliggende for Morten Lynge end at vælge dette navn til sin nye frisørsalon, da han åbnede ved Enghave Plads for snart ti år siden. Her kommer forklaringen: Ordet Kushi fik han faxet hjem af sin onkel, der på det tidspunkt boede i Japan hos nogle munke. Morten Lynge fortæller, at ’kushi’ også findes i det arabiske sprog og betyder glæde. Udenfor på den hvide facade er navnet skrevet på både dansk og japansk. Indenfor er salonen interessant, fordi Morten Lynge foruden sine nødvendige frisørremedier har samlet en hel historie i form af kunst og kunsthåndværk og sjovt inventar. Salonen er ikke stor, men Morten Lynge har tilført den stor mental rummelighed. INDRE BY OG VESTERBRO ”Før hed salonen Barfly, som på engelsk betyder noget i retning af ’bums’. Det navn ville jeg ikke købe sammen med forretningen, så jeg valgte mit eget.” Morten Lynge er uddannet i Ishøj og var tidligere ansat hos Cha Cha Cha i København City. Hans drøm var at blive selvstændig og slå sig ned påVesterbro. ”Her er folk ikke er så snobbede som i Indre By,” siger Morten Lynge. ”Da jeg åbnede for ni år siden fandtes endnu ingen af alle de mange caféer, som vi ser i dag. Her var til gengæld værtshuse og bodegaer. I dag har området omkring Istedgade og Enghave Plads forandret sig til et trendy område. Som næsten nabo har Kushi nu en smart tøjforretning med Fred Perry tøj og sko. 56 > Kushi og kam

SJÆLEN PÅ ENGHAVE PLADS ”For mig var Vesterbro og Enghave mulighedernes område, fordi man her finder de sjove og skæve typer. Selv ville jeg også lave min helt egen stil i min forretning. Mange af de unge som bor herude skiller sig ud fra andre, og bydelen blomstrer med en frodig subkultur og ungdomskultur.” For Morten Lynge er Enghave Plads fyldt med sjæl. ”Da jeg flyttede her til, var huslejen til at betale for en nystartet frisør som mig.” Til nytår er det ti år siden Morten Lynge åbnede sin frisørforretning, og i mellemtiden er hans husleje steget med over 200 procent. Men glæden ved salonens beliggenhed er der stadig. Mange af hans kunder er fra lokalområdet. Her kommer både strippere og andet godtfolk, som Morten Lynge hygger sig med. Også fra Ishøj, hvor han var i lære hos Frisør Ole, kommer der kunder. ”Siden har jeg mange gange været med indehaveren af Frisør Ole, Jan Eckarth, på en lang række frisørture til England, USA og Spanien. Gennem årene har jeg haft mange interessante, sjove og specielle kunder. Det gør én til noget af en menneskekender. Forskelligheden i kundekredsen gør oplevelserne sjove, og vi føler os som en stor familie, der har det rart sammen. Om fredagen har vi fredagsbar i salonen både for venner og for kunder. Faktisk har et kundepar mødt hinanden på fredagsbaren, og nu er de gift.

Morten Lynges bibel. Dagligt nedfælder han sine tanker og gøremål.


Når Internettet er nede!

Kender du problemet ? ...din kalender går i sort, og du mister overblikket!

Morten Lynge i sin salon, hvor væggene er pyntet med kunst og frisøren selv bærer en flot T-shirt med et billede af sig selv som 9-årig. For tiden udstiller Rikke Darling sine billeder.

Vidste du...

Morten Lynge laver en lang række go-cards og sjove visitkort og andre anderledes billeder.

INGEN ARBEJDSMORAL I salonen ligger fotos, go-cards, forskellige visitkort rundt omkring – alle lavet af Morten Lynge og med Morten Lynge. ”Jeg gør meget ud af at promovere mig selv. Lige nu har jeg en splinterny T-shirt med et billede af mig selv som 9-årig med teksten ”Working with hair since 1984.” Du vil grine, når du ser billedet af mig med vandkæmmet hår. Arbejdsmæssigt synes pigerne, at jeg er for perfektionistisk, men det mener jeg nu ikke at jeg er. For tiden er der stilstand i frisørfaget. Jeg ville gerne lave flere frisørshows. I dag mangler vi en hel generation af unge frisører. Alt for få elever går op i deres fag. Da jeg var elev, skulle jeg arbejde om aftenen for at træne. De gør eleverne ikke mere. De vil hellere hjem og se fjernsyn med Robinson eller Vild med dans. Mange unge i dag har ingen arbejdsmoral. De snakker i mobiltelefon hele tiden, og de yder ikke noget uden at få noget til gengæld. Desværre! Men bør huske altid at give dem ros, når de fortjener det. Det giver gode medarbejdere.” 58 > Kushi og kam

BRØNDBY-HÅR ”Jeg har lavet hårshow i Jylland og hos Wella. Foruden at passe salonen her, underviser jeg en del. Det foregår ofte som en slags entertainment, hvor jeg både snakker hår og klip og om alt muligt andet. Min nye linie hedder ”ble” (inspireret af Morten Lynges datter på 10 måneder). Ble betyder brugbart, let og enkelt – en idé jeg anvender meget på herrehår. Herrehår skal lige nu være kort i siden og nakken. Nakken klippes med maskinen. Det virker maskulint – også med sideskilning og slikhår. Der skal bruges rigtig mange produkter, og håret skal være meget blankt. Det værste i dag er langt hår i nakken og strithår. Det kalder vi Brøndby-hår. Det er langt ude.Alle mine herrekunder bliver snakket væk fra at få klippet Brøndby-hår. Jeg laver det slet ikke mere. Langt hår i nakken er fuldstændig yt,” vurderer Morten Lynge, som for sjov har banket en aftale igennem med sine assistenter. Hvis de kommer til at klippe Brøndby-hår koster det penge i kagekassen. Og det uanset om kunden beder om det. Prisen er 500 kroner til kagekassen til en god middag.

…at Admind® Hair også kan vise din kalender, når du har mistet din Internetforbindelse? Vil du vide mere - så kontakt os på telefon 70 20 18 76 Admind ApS Savsvinget 7 DK-2970 Hørsholm

din frihed - vore løsninger!

Tlf.: Fax:

7020 1876 4913 6046

e-mail: info@admind.dk w w w.admind.dk


Den smukke, firkantede skulptur er i virkeligheden en sammenpresset Citroën 2 CV lavet af en kunstner fra Christiania.

POKER I BAGLOKALET Morten Lynge er sin unge alder til trods– 32 år – yderst fornuftig og eftertænksom. Måske har hans lille datter Alma på ti måneder en del af æren for, at frisøren emmer af gode idéer og sprudler af energi samtidig med at han giver los og laver en masse forskellige ting. Når fredagsbaren er forbi, hygger Morten Lynge sig med vennerne i baglokalet, hvor han klapper spillebordet op. Og så er der poker på programmet de næste timer. Om søndagen er han angriber på et fodboldhold på Østerbro. Hver onsdag formiddag spiller han badminton med sin gode ven Karim, der også er frisør. ”Efter spillet går vi på café, og ham der taber betaler morgenmaden! Det er som regel Karim, der betaler, for han taber altid,” griner Morten. LILLE ALMA Lille Alma er hans største oplevelse, og på grund af hende har faderen blandt mange andre tatoveringer fået tatoveret hendes navn øverst på brystet. Et lille hjerte findes ved hans venstre håndled, som også er til hendes ære. ”Jeg har tatoveringer, fordi de betyder noget for mig.Tatoveringerne fortæller ting om mit liv og de er min måde at udtrykke mig selv på. Jeg har en stor tatovering med Destiny, fordi jeg har lidt min egen tro, som er Alma, Destiny og Mind. Alma betyder sjæl på spansk. Hvis jeg engang får en søn, skal han hedde Don, dels fordi min kæreste Signe hedder Østergaard til efternavn, og dels fordi jeg er ret vild med Don Ø fra Parken. Hvis noget har irriteret mig i dagens løb, så tænker jeg på min datter. Med Alma i tankerne ved jeg, at dagen bliver god igen. Hun har gjort mig mere rig på kærlighed!” ■ 60 > Kushi og kam

Vaskepladsen er lidt Storm P-agtig og en oplevelse for sig. En kunstner fra Christiania har designet salonens vaskeunit udført i kobber, som Morten Lynge pudser blank hver fredag aften.

TIGI HÅRPLEJEPRODUKTER OG MAKE-UP KAN KUN KØBES HOS PROFESSIONELLE FRISØRER. FOR NÆRMESTE FORHANDLER, KONTAKT HAIRMIX APS, TLF: 6613 3990 ELLER KLIK IND PÅ WWW.TIGIHAIRCARE.COM

Faaborgvej 41A · 5250 Odense SV Tlf.:+45 6613 3990 · Fax: +45 6613 3995 · info@hairmix.dk


������������������������� ����������� �� ������ � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � �� ��� ��� � � � � � � � � � � �������������������

� ���������������

� � � � � �

� � �� ����� � � � � � � � � � � ������ � �� ����� �� � � � � � � � � � � ��� � �� ����� �� � � � � � � � ��� ��� �� � � � �� � � � ������ � � � �� �

� ��

��� � �

�� � � � ��

��

���� � � � � � ����

� � � �� �

���������������������������������������������������������������


Ny Jaguar-saks Ocean er navnet på en ny hår- og skulptersaks, som Jaguar betegner som Master Class værktøj. Saksen har kraftfulde klinger, som også klipper passées blødt og præcist. Saksen er i ergonomisk design med kort tommelfingergreb til en afslappet arbejdsstilling. Konvekse klinger med hulslibning og del-integreret snit sørger for at saksen er ideel til slicing. Ocean klippesaks fås i størrelserne 5,25 og 5,75 og skulptersaks i størrelse 6.

Joewell Young Line Sakse Thorsen Trading præsenterer en ny saks fra Joewell af høj kvalitet til frisører med sans for trends og værdier. Saksen er ergonomisk korrekt så du får en mere afslappet og sund klippeteknik. Saksene har forskellige farver på stopperne, ringene og på støtterne. De kan tages af og udskiftes med det sorte sæt som følger med. Saksene findes i pink, turkis og orange og hver i 5,25 eller 5,75 tommer.

Ingen spændinger Den nye Massugu Saks fra Haircare Danmark, Massugu MAS SH55, er en ergonomisk saks med drejeled. Det modvirker spændinger i håndog tommelfinger og giver mulighed for bedre arbejdsstilling, som skåner skuldre, nakke og lænd.

IN-HOUSE DE RIGTIGE SAKSE I ERGONOMISK UDFORMNING ER AF STOR BETYDNING FOR FRISØREN, NÅR DER KLIPPES DAGEN LANG. SAKSEFABRIKANTERNE UDVIKLER TIL STADIGHED FORBEDREDE UDGAVER AF SAKSE. HER PRÆSENTERES DE SENESTE SAKSE-NYHEDER OG ANDRE NYHEDER TIL SALONEN.

Fire smarte tools JAY2, mærket fra Jaguar, udvider sit produktsortiment med yderligere fire smarte tools. Straightener, værktøjsforklæde og hvidt hylster bliver til et must for alle innovative frisører. Og også for alle venstrehåndede er det nu slut med kompromisser. Sakse: Model #2.3 , som findes 5,25 og 5,75 tommer, ligger takket være en optimal venstrehåndsergonomi og afvinklet tommelfingerring, ideelt i hånden. Semi-integrerede skær og klinger med hulslibning muliggør perfekt slicen. Glattejern: Gennem fuldkeramiske varmeplader og trinløs temperaturregulering mellem 80 og 200 °C opnår du med denne knaldrøde Straightener #10.1 excellente stylingresultater. Forklæde: JAY2 redskabsforklæde med aftageligt hylster byder på kompromisløst design og masser af plads til sakse, kamme og andet equipment. Absolut smart og ekstrem nyttig: Det hvide JAY2 hylster af presenningstof er med hofte- og lårrem.

Varmemåtte Schwarzkopf Professional heatmat fra Bella Vista er en praktisk varmemåtte, som også anvendes til opbevaring af glattejernet efter brug.Varmemåtten er særdeles velegnet til rejsebrug.

Hvid og varm WhiteHot glatjern fra HH Simonsen er som farven siger: hvid. Det har en række egenskaber, bl.a. patenterede varmelegemer, som sikrer minimalt varmetab under brug og autosluk efter 30 minutter.

Sakse-etui Bullet sakse etui fra HH Simonsen er inspireret af skandinavist design, kvalitet og luksus. Den engelske topstylist Sarah Shafi har udviklet det nye etui i fint italiensk læder og håndsyet i London. Bullet fås i sort eller brun.

Creppet hår Crepjernet med Tourmalin Ionicteknologi fra HH Simonsen er udviklet til at sikre hurtig og ensartet opvarmning. Pladerne har titanium belægning, og temperaturen kan reguleres mellem 140 og 220 grader.

Vi har fladskærme der dækker alle dine behov, lige fra 7” skærme til 50” skærme

FLADSKÆRME I DIN SALON?

� Gør din salon endnu mere interessant for dine kunder med en visuel oplevelse � Opnå mersalg på dine videresalgsprodukter, som fx shampoo og stylingprodukter, ved at vise reklamevideoer på dine fladskærme � 19” Viewpia LCD TV med indbygget DVD, LV-19IEB6: 2.499,26” Viewpia LCD TV med indbygget DVD, LV-26IEB6: 3.999,Fås også med indbygget digital tuner. Alle priser er INKL. moms

� Specifikationer: HDMI tilslutning – Kontrast 3000:1 – Responstid 8 ms

Ring til os på telefon 70 20 13 73, besøg os på www.globevision.dk eller kontakt os på info@globevision.dk for at høre hvad vi kan gøre for netop din salon! Globe Vision ApS, Rotheagade 6, 2100 København Ø Globe Vision har specialiseret sig i levering af fladskærme til detailhandelen. Vi giver dine kunder en bedre helhedsoplevelse og kan i mange tilfælde øge dit salg i salonen.

64 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Tegninger > Lars Andersen

FRISØR OG DYGTIG CHEF – MESTER MED LEDEREVNER

MANGE FRISØRMESTRE ER DYGTIGE HÅNDVÆRKERE, MEN IKKE DYGTIGE SOM LEDERE. DET GÅR UD OVER ØKONOMIEN. ET VÆRKTØJ TIL AT ÆNDRE PÅ DEN SAG ER PROFESSIONEL RÅDGIVNING. ”Skal man være uddannet læge for at blive en god leder af et sygehus? Eller er det bedst at være uddannet folkeskolelærer for at blive dygtig som skoleinspektør? Ikke nødvendigvis. Fordi man er en god håndværker, er det ikke sikkert, at man også bliver en god chef indenfor sit fag. Der er andre og vigtige kompetencer i spil, nemlig de menneskelige!”

ledelse hos deres læremester og er overbevist om, at den opgave kan de klare bedre,” fortæller Jørn Lund. ”Men min erfaring fra mine år i bankverdenen og erhvervslivet siger mig, at det er en dybt problematisk indstilling. Det vidner nemlig om mangel på indsigt i, hvilke krav der stilles til en person, som ønsker at være leder.”

De retoriske spørgsmål og svar giver Jørn Lund, Jørn Lund Erhvervsrådgivning i Risskov. Jørn Lund, 52 år, beskæftiger sig med rådgivning af virksomheder og har et særligt kendskab til frisørbranchen. I august 2004 indgik Jørn Lund en aftale med Danmarks Frisørmesterforening som instruktør på en række kurser indenfor frisørfaget samt tilbud om individuel rådgivning til frisørsaloner. ”I dag bliver rigtig mange frisører selvstændige af to årsager. For de første har de ”lederen” i maven og lysten til at starte deres eget. I læretiden har de dagligt set

TILFÆLDIGHED Det var tilfældighedernes spil, at Jørn Lund kom i kontakt med Danmarks Frisørmesterforening i 2002. På et af sine kurser havde han fået kontakt med en frisør, som spurgte om han eventuelt kunne stå for korte, koncentrerede kurser for frisørmestre med henblik på at opkvalificere frisører på det ledelsesmæssige område. Dengang var Jørn Lund ansat som seniorkonsulent på Handelsskolen i Randers. Men han var interesseret og kørte et par testkurser i 2003. Siden har cirka

66 > Frisør og dygtig chef – Mester med lederevner


– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

Frisorjob_Ann_210x148.indd 1

300 været på kursus. I regi af Danmarks Frisørmesterforening blev der organiseret lederkurser, økonomikurser, markedsføringskurser og miljøkurser. Disse fire kurser tilsammen giver i dag et mesterbrev, Dansk Mesterbrev, udstedt af Danmarks Frisørmesterforening, som en dokumentation på, at kursisten har gennemgået fire efteruddannelseskurser, der sætter frisørmestre i stand til at drive en sund virksomhed. EN GOD FORRETNING ”Når jeg møder frisørerne i kursussammenhæng, indrømmer de ofte, at de er blevet ledere, fordi de som ansatte i en salon så, hvordan de kunne aflevere en uges omsætning på omkring 20.000 inkl. moms og selv få anvist løn på fire-fem tusinde kroner. Så mange af dem har tænkt, at det må da være en god forretning, og så er de startet for sig selv. Men tallene har givet dem en falsk opfattelse af, at mesteren måtte være stinkende rig, når han eller hun kunne indkassere 15.000 kr. om ugen pr. ansat. Regnestykket er i den grad en vildfarelse. De unge frisører glemmer nemlig, at først skal momsen trækkes fra, og så er der er en række faste omkostninger forbundet med at drive virksomhed, der skal dækkes ind samt faste omkostninger som husleje, lys vand og varme, indkøb af produkter, osv.,” pointerer Jørn Lund. DÅRLIG LØN TIL CHEFEN Ifølge ham finder langt de fleste allerede efter et år som selvstændig ud af, at virkeligheden ikke er blevet helt som de forestillede sig den. Jørn Lund underbygger sin vurdering med lønstatistikken fra DA (Dansk Arbejdsgiverforening). Her oplyses, at frisørsvende i 2006 havde en gennemsnitlig årsløn på 314.600 kr. Når man ser på de 3.800 68 > Frisør og dygtig chef – Mester med lederevner

organiserede frisørmestre på landsplan, er der ca. 2000 selvstændige uden ansatte og ca. 1800 frisørmestre med ansatte. ”Af de 1800 selvstændige frisørmestre ved vi i dag med baggrund i statistikken, at over halvdelen har en årsløn, der er mindre end den bedst betalte svend,” oplyser Jørn Lund og fortsætter: ”Man har normtals analyser, hvor en vis procentdel af frisørmestre indberetter deres regnskabstal anonymt i en database, hvor de bliver bearbejder og sorteret. Disse normtals analyser er lavet over en årrække, og de seneste tal er fra 31.12.2005. Her kan man læse, at mestrenes nettooverskud, hvilket er det samme som deres løn, er beskedent. Sammenlignet med en gennemsnitlig årsløn på de 314.600 kr. fra DA lønstatistik for frisørsvende, ved vi nu, at halvdelen af frisørmestrene har en dårligere løn end den bedst betalte svend.” STRUKTUR PÅ LEDELSE OG ØKONOMI Jørn Lund mener, at fejlen i det danske erhvervsliv er, at specialisten udnævnes til leder, som er et generalistjob. Men resultaterne udebliver ofte, fordi personen netop (kun) er specialist indenfor sit fag, men ikke har lært, hvordan en virksomhed ledes generelt. Han eller hun har altså ikke værktøjskassen med til at udfylde jobbet. Med kurserne er det opgaven i forhold til frisørmestrene – at give dem den nødvendige viden til at de bliver generalister i ledelse, så de lærer at drive deres saloner med succes. ”Når jeg starter et samarbejde med en frisørmester, er min fornemste opgave at gøre mig selv overflødig. Først og fremmest sætter jeg struktur på billedet af ledelse og økonomi for frisørmestrene og er i stand til pædagogisk at forklare, hvordan tingene hænger sammen.

18/10/07 21:16:57

super natural beauty Eksklusiv hår- og hudpleje perfekt til dig, der vil tilbyde rene organiske produkter i din salon – indeholder ingen parabener, parfume eller kemikalier. Baseret på rene vegetabilske ingredienser.

tm

Ingen parabener

john masters

tm

organics

Ingen kemikalier

Lige nu får du fordelagtig rabat på vores introduktionspakke. Ring på tlf. 55 72 11 00 og bliv John Masters Organics forhandler.

Ingen parfume

Kun naturlige ingredienser

Plan

Organic

Prøv for eksempel vores suveræne Sea Mist - Saltvandsspray med essentielle olier af lavendel, som beskytter håret og modvirker den naturlige udtørring fra havsalt. Vejledende udsalgspris til dine kunder kun 178,00 for 266 ml.

Holsteinborgvej 64 - 4243 Rude - tlf: 55 72 11 00 - contact@planorganic.dk www.planorganic.dk


gefühl.

Mit formål er at synliggøre værdierne i en virksomhed. Det handler meget om mennesker og respekten for andre mennesker.Værdierne i virksomheden er blandt andet de ansatte. Der er fokus på ledelse og fokus på personlig udvikling. Jeg har flere eksempler på, at en god ledelse i salonen i løbet af halvandet år, har givet en af fordobling på bundlinien.

JØRN LUND

FRONTLØBER-PROJEKT ”Vi arbejder også med Frontløber-projektet, som er et projekt over to år med deltagelse af 15 frisørsaloner på landsplan. Man mødes en gang i kvartalet og hudløst ærligt lægges alle tal på bordet. Her får lederen sparring af en konsulent og en revisor samt af Danmarks Frisørmesterforenings repræsentant, Ole Olsen, der er sektionsformand for sektion Sjælland.” HVAD KOSTER DET Der er et indbygget skisma mellem frisørernes kreative udfoldelse og den administrative del af salonen. Som Jørn Lund udtrykker det: ”Frisører bruger højre hjernehalvdel, fordi de er kreative. Her bliver der ikke tænkt så meget på fornuft og økonomi. Med kurserne bliver de hele tiden holdt op af deres venstre hjernehalvdel, og allerede efter et halvt år har det for flere af frontløberne vist sig, at de positive resultater kommer. Hvis jeg skal hjælpe en frisørsalon, mener jeg at en to-års aftale giver de bedste muligheder. Prisen er ca. 20.000 kr. plus moms årligt. Heldigvis har resultaterne været så positive, at alle mine kunder har tjent mit honorar fem gange det første år.” ■ 70 > Frisør og dygtig chef – Mester med lederevner

Jørn Lund er uddannet i Danske Bank i Tønder. Han har arbejdet som bankdirektør i Klarup, Frederikshavn og Bjerringbro indtil 1989. 1989-96 management konsulent for små og mellemstore virksomheder. 1996-2004 konsulent og underviser på kursusafdelinger på Århus og Randes Handelsskole. I samme periode fagkonsulent i Undervisningsministeriet. Siden 2004 selvstændig konsulent, Jørn Lund Erhvervsrådgivning, med undervisning på kurser i bl.a. Danmarks Frisørmesterforening. www.lund-erhvervsraadgivning.dk

One Stop Shopping. Totalleverandør. Kald det hvad du vil. Salonsupport.dk er i hvert fald en af Danmarks største leverandører til professionelle frisørsaloner. Om du er nystartet eller en gammel ræv betyder ikke noget. Vi hjælper dig med alt fra hårplejeprodukter og kurser til inventar og tilbehør. Prøv fx vores Create CeraMagic, med specielle varmelegemer og keramiske plader, som udsender far-infrarøde stråler. Det lyder som en James Bond ting, men det er altså et fladjern. Se mere på www.salonsupport.dk og kontakt os på 36161609.


Guld-look Nyheden i Jane Iredales look til efterår og vinter er Sugar & Butter lip duo en nænsomt eksfolierende duo-læbestift, 225 kr. Sunbeam 24 K Gold Bronzer er til både øjne, kinder og læber i fire nuancer med glimmer-indhold i 24 karat guld, 450 kr. Touch Cream Stick Blush i tre farver til kinder, 195 kr. og endelig Plum Plus Cream-to-Powder Eyeliner, 275 kr. og Copper Liquid Eye Liner i kobber, som er sæsonens hotteste trend, 195 kr.

Nærende olie John Masters Organics fra Plan Organic er klar med vinterhudplejen. Nyheden er en mild og lindrende olie med indhold af granatæble. Olien er især velegent til tør og sprukken hud, eller til hud, der har været udsat for sol og vind.

Dristig mascara Lash Queen Feline Black er en ny og dristig kollektion af mascaraer inspireret af leopardens plettede pels. Helena Rubinstein lancerer nyhederne i tre sorte farvenuancer med ultra sorte pigmenter, der giver lange, sorte vipper, 225 kr.

Grøn pleje En dag i salonen kan give trætte fodder. Pak dem ind i de små grønne sokker sammen med plejende Hand & Foot Scrub, Hand & Foot Moisture Therapy fra Green Tea Revitalize, som er den nyeste del af Green Tea-serien fra Elizabeth Arden. Det hele plus en Eau de Toilette samt Body Scrub ligger i en smuk toilettaske.Værdi 330 kr., pris 249 kr.

Ultimativt håndvåben Eight Hour Cream fra Elizabeth Arden har igennem mange år vist sig som effektiv pleje til travle hænder. Gaveæsken indeholder foruden Eight Hour Cream Intensive Moisturizing Hand Treatment også crème til ansigt og krop.Værdi 340 kr., pris 249 kr.

BEAUTY

I DISSE MÅNEDER HVOR VINTERMØRKET HAR SÆNKET SIG OVER OS TRÆNGER VI MERE END NOGENSINDE TIL LYSPUNKTER. FIND DEM BLANDT ANDET I SKØNNE DUFTE, NÆRENDE CREMER ELLER MAKEUP, SOM OGSÅ KAN BRUGES TIL JULENS GAVER.

Næring om natten Demi Moore booster huden om natten med Prodigy Night Tissular, en antiage natcreme fra Helena Rubinstein. Den nye creme tilfører ekstra næring og livskraft til huden, pris 1.295 kr.

Krystalklar eye-liner blyant Der er ekstra jule-luksus på den nye eyeliner blyant Phyto-Khol Star fra Sisley. Toppen af kholbyanten, som fås i tre nuancer, Sparkling Bronze, Copper Gold og Deep Silver har en strålende Swarovski-krystal, pris 260 kr.

72 > Beauty update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Værtindegaver Lancôme har i anledning af julen pakket nogle af sine bestsellers i specialstørrelser, som fås i gylden gaveæske. Æsken indeholder Bocage brusegelé, Hydra Zen neurocalm fugtcreme, Mini Hypnose Mascara og Hypnose Eau de Parfum.Værdi 252 kr., pris 89 kr.

Absolut rød Rouge Absolu Désir lanceres i fem farvemættede røde nuancer og er en lille eksklusiv limited-edition kollektion. Læbestifterne er en nyfortolkning af Lancôme-læbestiften Clé de Coquette, der var kult i 1950erne. Læbestiften blev lanceret af Lancôme i anledning af filmen ”A streetcar named Desire” med Vivian Leigh og Marlon Brando i hovedrollerne, pris 195 kr.

Maskulin hudpleje Vichys herreserie Vichy Homme er udvidet med to nye produkter.Vichy Homme Barberskum er særlig velegnet til sart hud med indhold af kalcium, som reparerer hudens barriere, 85 kr., Vichy Homme Normacti med vitanin Cg er dagcreme til fedtet og uren hud, 129 kr.

Pudder-smuk Ceramide Skin Smoothing Loose Powder er en ny og ultralet løs pudder fra Elizabeth Arden med optiske lysreflektorer, som giver huden et flot finish. Fås i tre farver til 290 kr. pr. stk.

Måneskinsaften Soir de Lune er en ny og eksklusiv duft fra Sisley som fås i raffineret æske i en juleudgave med flakon på 50 ml. og to miniature flakoner.Værdi 970 kr., pris 885 kr. Lange vipper Ceramide Lash Extending Treatment Mascara med traditionel børste fra Elizabeth Arden indeholder både A, C og E vitamin samt en fugtgivende ingrediens, som styrker øjenvipperne. Fås i farverne sort og sortbrun, 185 kr.

Blødgørende luksus Origins har i sine julegavetilbud en gaveæske med Luxuriously smooth, som består af tre kropsprodukter: Calm to Your Sences med vanille og lavendelduft, Ginger Souffle som er en nærende og stimulerende bodycream og Shedonism Butter Cream med en forførende og feminin duft. Værdi 423 kr., pris 245 kr.

Beauty Update < 73


FRISØRBRANCHENS LEVERANDØROVERSIGT Albaline Bella Vista Best Collection La Biosthetique Cosmobell Coss Cutrin Danhair Design Frisørerne Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge ghd Scandinavia Goldwell Haircare Danmark Hairconnexion HairContrast HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen Jaguar Danmark L'Oréal Matrix Pact Systems Paul Mitchell PlanOrganic René Kordon Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP System Professional Tecnahaircare Tendenz Thorsen Trading Wella

tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf.

36 78 80 83 86 80 48 11 96 60 81 76 74 69 40 00 97 22 33 44 66 11 20 44 86 74 28 22 55 37 00 76 86 24 90 55 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 86 11 99 02 46 15 21 11 70 25 05 70 87 38 27 00 86 84 99 11 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 75 64 11 30 43 24 64 84 43 24 64 84 86 22 57 77 39 40 20 40 70 20 25 29 44 94 34 00 36 16 16 09 70 27 07 02 70 27 07 02 70 27 07 02 48 48 27 35 87 38 27 00 21 23 00 59 48 19 02 00

ANDRE LEVERANDØRER Admind Den Mobile Frisør E-administration Hairtools House of Waldorf Magnetic Nail Academy Nails & Company PHure Beautyproducts Toftild Alternativt Hår Vikarcentret Waldorf & Ragn AddX Unicare

tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf.

70 20 18 76 70 10 00 01 30 25 32 36 70 21 07 17 35 36 35 62 47 72 00 73 33 32 33 32 30 31 56 57 98 10 32 11 70 24 24 70 47 38 50 22 32 62 23 39 44 83 23 00

Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

Det er efterhånden ret svært for en frisør at vælge farve, hvis man ønsker at følge den ”grønne bølge”. De seneste år er der kommet en række nye leverandører på markedet som reklamerer med økologisk farve, farve uden PPD, farve uden ammoniak osv. Hvad skal man så tro på som frisør? Hvis der ikke er ammoniak i en farve, hvad er der så i stedet for? Hvis der ikke er PPD i farven, er der så noget andet? Og kan sådanne farver overhovedet dække grå hår?

Hvad skal jeg tage hensyn til? Som frisør er det først og fremmest vigtigt at spørge sig selv, skal farven kunne dække grå hår 100% eller er dette lige meget? Hvis du ønsker farven skal være ������������������������������������������������������������������������ • Hennafarve eller tilsvarende • En farve med PPD (p-phenylenediamine) • En farve med Toluene-2,5-diamine Hvis der reklameres med ”ingen PPD”, så er der med sikkerhed Toluene-2,5diamine i farven, ellers kan den ikke dække 100%. Både PPD og Toluene-2,5diamine er farvepigmenter og har samme oprindelse fra olie. Vær opmærksom på, at risiko for allergi er lige stor for begge type pigmenter. Og ja, man kan få en heldækkende farve uden ammoniak. Et eksempel på en farve der er uden ammoniak, er Organic Colour Systems, som har været på det danske marked i 12 år. Denne farve benytter varme og fugt til at åbne skællaget nok til, at farvepigmenterne kan trænge ind. Mere naturligt kan det ikke blive!

Fantastiske hårfarver med økologiske ingredienser… En farve der dækker alle frisørens behov Organic Colour Systems fungerer både som en 100% dækkende farve, men du kan også bruge den til toning. En stor fordel for dig som frisør! ������������������������������������������ • Den er ikke tilsat unødvendige kemikalier • Den indeholder ikke ammoniak eller ren recorsinol • Hovedsageligt baseret på naturlige ingredienser • Eneste heldækkende hårfarve med økologiske ingredienser • Du kan blande dig frem til lige den ønskede farve ved hjælp af kun 52 farver • Dækker grå hår 100% • En meget mild hårfarve som efterlader håret blødt, stærkt og skinnende • Begrænset varelager • En lille investering • Mulighed for at give kunder valg mellem traditionel ammoniakfarve og en mere naturlig, mildere farve.

Opfyldelse af drømme Mange kunder drømmer om en naturlig, glansfuld hårfarve med lang holdbarhed og så naturlig som muligt. Denne drøm bliver til virkelighed med Organic Colour Systems! Denne farve er mild mod håret, farvepigmenterne trænger ind ved en lav pH-værdi, noget som er med til at give et fantastisk glansfuldt, glansfuldt hår med et naturligt udseende. Den mest naturlige permanente hårfarve, som desuden indeholder økologiske ingredienser fås hos

�����������������������������������������������������������������������������������


Moden siger

creppet hår

vi designer produkter til moden!

# 14 > NOVEMBER 2007

CIM MAHONY

MED VERDEN SOM ARBEJDSPLADS

● Crepjern, designet til professionelt brug. ● Temperatur regulering imellem 140 – 220 grader. ● Lækkert design – uden at det bliver dyrt.

Der tages forbehold for eventuelle trykfejl. HH SIMONSEN® er et registreret varemærke i EU og Norge.

Se mere på www.hhsimonsen.dk eller ring 73 75 10 12 / 73 75 10 00

DEN GODE CHEF – rådgivning er vigtig

ZIMMER:SONNE – den vigtige trivsel

KUSHI

– og Vesterbros sjæl

5. udgave 2007  

Hair Magazine 5. udgave 2007

5. udgave 2007  

Hair Magazine 5. udgave 2007

Advertisement