Page 1

# 21 > MARTS 2009

LINE BOMHOLT:

GRIB MULIGHEDERNE

moden til efteråret

oplev stil og farver i efterårets mode

abdel fra klippestuerne Z Jeg gider ikke samlebåndssaloner!

sælg produkter

nu er det tid til at gøre en indsats


Ny shampoo med kakaoekstrakt

GIVER VITALITET TIL FINT HÅR Beriget med kakaoekstrakt, rig på magnesium og proteiner, som tilfører fint hår fylde og vitalitet.

Uden silikone, 100% naturlig farve

www.lorealprofessionnel.dk

By the world’s greatest hairstylists


limited edition radiance set

any styler from the ghd iV styler collection with mini beautifier kit by Benefit cosmetics

ghdhair.com | Phone: 8611 9902 Available in the finest salons


GLORIOUS

BLONDE.

ILLUMINATING

SHINE.

INNOVATION by Schwarzkopf

PRÆCIS FARVEMATCH

- Multi-Blonde Lifting & Tonal Systemet med mere end 40 blonde nuancevalg, som opnås ved at mixe farverne. Vælg mellem neutrale, kølige eller varme blonde nuancer.

FANTASTISKE BLONDE RESULTATER

- Premium Performance Lightener, kan lysne op til 8 trin og har avanceret neutralisering med anti-gule indholdsstoffer. - Perfekt vedligeholdelse af den individuelle toneretning.

SKINNENDE BLOND GLANS BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk

- Fantastisk blond glans takket være Prism Shine Technology i alle produkter.


ANTIFADE COMPLEX. 100%VEGANSK MED økologiske PLANTEEKSTRAKTER.

Pureology

en ny generation af pleje til farvebehandlet hår. Brandet er nr. 1 i USA*, udviklet specielt til eksperter inden for hårfarve. Den eksklusive teknologi med AntiFade Complex ® hjælper til at forlænge farvens holdbarhed og glans. Koncentrerede, luksuriøse formler, 100% veganske** ingredienser med økologiske planteekstrakter plejer og beskytter farvebehandlet hår. Oplev det ypperste inden for pleje af farvebehandlet hår, en garanteret mere holdbar hårfarve, eller få pengene tilbage.

* I 2005, 2006 og 2008 udvalgt som det bedste inden for professionel pleje af farvet hår af www.behindthechair.com, USAs største frisørforum med 50 000 klik per måned. ** Beskyttelse af kloden for de kommende generationer: Der findes ingen animalske ingredienser eller ekstrakter deraf i formlerne.

pureology.COM


Vær på forkant med tendenserne Modeugen spiller efterhånden en næsten lige så vigtig rolle for frisørbranchen som for selve modebranchen. Tøjmoden og hårmoden er integrerede, de spiller op til hinanden, supplerer hinanden og skaber kontraster til hinanden. Der leges med håret som med tøjet, og tendenserne i tøjmoden har en stor del at skulle have sagt, når det gælder de seneste tendenser inden for hårmode. Er stilen rock a billy eller hollywood-diva, handler det om et glat, velplejet udtryk eller om et råt look, og hvad med farverne? Er det de lyse nuancer, eller de dybe røde toner, der sætter standarden til den kommende sæson? Frisørerne kan bruge tendenserne i tøjmoden til at danne sig et over­ blik over, i hvilken retning tendenserne bevæger sig, og på et andet plan, bruger leverandørerne i frisørbranchen modeugen til at teste nye produkter på et super professionelt plan. For kan de klare en show­ styling, kan de også klare den almindelige styling hos forbrugerne. Efterhånden er alle de store brands inden for hårprodukter invol­ verede i modeugen, og alle de kendte stylister står backstage for at skabe det look, der er blevet bestemt i samråd med designeren. Et

Varebestilling og varemodtagelse kan ikke gøres lettere end med Hairtools edb-system

look, der i øvrigt også kan inspirere frisørerne – dog måske i mere moderate udgaver. Netop fordi tøjmode og hårmode i dag er så uløseligt forbundne, har Hair Magazine også valgt at vise frisørerne, hvad tøjmoden til efteråret og vinteren bringer og i hvilke retninger, tendenserne går, ligesom vi ser på hår fra modeugens catwalks. Der findes naturligvis forskellige trends, og som tøjbutikkerne, er det også op til frisørerne at tilpasse og vurdere, hvad der passer bedst til deres kunder. For i bund og grund handler det om individualitet. Det gælder i udtryk og det gælder i indretning og i måden, man driver forretning på i dag. For som Ebbe Lynggaard fra Frisørland så ganske rigtigt siger det: ”Kunderne i dag vælger en livsstil, og de vælger den frisørsalon, der sender signaler om de samme værdier, som dem selv. Derfor handler det om at have en basisindretning i sin salon, herefter kan man skabe atmosfære. Men kan servere grøn te og økologisk chokolade, eller man kan vise boksning på Eurosport. Alt efter, hvem man vil hen­ vende sig til! I dag kræver kunderne forkælelse og indleven. De kræver, at frisøren kan rådgive dem på bedste vis, og det kræver igen, at frisøren i dag sætter sig ind i langt mere, end det tidligere var nødvendigt. Det kræver med andre ord, at man er på forkant!

indhold 14

Short Cuts

18

Grib mulighederne! Line Bomholt gør det

24

Sælg produkter! Gør en indsats nu

30

Jeg gider ikke samlebåndssaloner! Interview med Abdel Ghazouani

40

Iscenesæt din salon – enkelt og professionelt, lyder det fra Frisørland

46

Cutting edge

50

Vi søger den indre Hollywood-diva Med L’Oréal til Barbara I Gongini-show

54

Trangen til at bestemme selv... Dorte Hasseriis i sin nye salon

58

Haircare update

64

Oplev modens tendenser til efteråret

68

Et sandt ridebaneunivers Fra Designers Remix-showet

72

Rå rocktøs og elverstemning Fra Rützou-showet

76

Endelig bliver dine spørgsmål hørt – og besvaret af Hairmagazine.dk’s eksperter

78

Når man flirter med livets risici Fra Bruuns Bazaar/BZR-showet

80

Mode med et twist – vist af Victor Moreno & team hos salonsupport.dk

82

Joakim Ross – live on stage med HairContrast

84

Vil du være trend vision frisør?

86

Inhouse Update

Allan, Salon Hair, Nykøbing Sj

Hairtools edb-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på tlf. 70 11 10 09. Hairtools ApS Havnegade 39 1058 København K www.hairtools.dk

Chefredaktør > Pia Finne Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Cha Cha Cha Tryk > Stouge ApS. Udgives af > Freeminds, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shortcuts Send din historie til Line Hansen på lhh@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

TIGI SoLGT TIL UNILEVER

– Ny FORHANDLER AF ZENZTHERApy For nylig indgik PACT et samarbejde med Anne Sophie villumsen og julia Kim om at forhandle ZenzTherapy organic Hairspa. ZenzTherapy organic Hairspa er en professionel og naturlig hud- og hårplejeserie, der tager udgangspunkt i aromaterapiens velgørende univers, og da PACT i forvejen har stor erfaring med naturlig hårpleje, var det ganske naturligt, at de også skulle forhandle ZenzTherapy. Fra PACT lyder det: ”vi er rigtig stolte over, at have Zenztherapy organic hairspa i vores sortiment, og glæder os til at præsentere produkterne for dig i salonen.”

TIGI blev for nylig solgt til unilever og Georg Harmens, administrerende direktør i Hairmix, er yderst positiv: ”vi er bekendt med alle de rygter, der gennem mange år har gået om et salg af TIGI. Det er derfor ingen overraskelse, når det nu sker, og vi ser det som meget positivt, at det er unilever, som har overtaget TIGI og ikke en af de eksisterende konkurrenter på markedet. unilever er en meget stærk spiller på dagligvaresektoren, som nu har købt sig ind på det professionelle marked. De har de økonomiske ressourcer, der skal til for at skabe fortsat vækst”. Georg Harmens fortæller videre, at TIGI vil bestå som en selvstændig division og fortsætte med udelukkende at sælge produkter til det professionelle marked! ”Der er utroligt mange nye spændende lanceringer og projekter i gang, bl.a. lancering af TIGI’s fantastiske farveserie, rockaholic etc. Desuden er Catwalk, Bed Head og S-factor fortsat i en stærk vækst, så TIGI forbliver en stærk spiller på det danske marked for professionelle frisørprodukter”.

Så er konkurrencen igen i gang om årets lækreste, mest effektive og mest luksuriøse produkter. Den 16. april afsløres vinderne af de mange forskellige kategorier ved et storstilet show på Hilton Copenhagen Airport Hotel. Men allerede nu er det muligt at stemme på nogle af de produkter, du synes, skal vinde på www.danishbeautyaward.dk. Dermed deltager du også selv i konkurrencen om nogle af de mange lækre skønhedsprodukter.

LA FEMME MESSE 2009

HAr Du NoGET På HjErTE? Har du, arbejder du i eller kender du en spændende salon som er lidt anderledes end andre saloner? Skal der ske noget nyt i din salon som du synes det kunne være interessant for andre frisører at læse om? Har du noget spændende eller interessant at fortælle, eller har du bare en god historie? Så skriv til os. Short Cuts er nyheder og artikler om både stort og småt inden for frisørbranchen. Send din historie på mail til Line på lhh@freeminds.dk eller ring på tlf. 33 32 07 08.

La Femme er en weekend, hvor kvinder i afslappede omgivelser kan nyde en verden, der pirrer alle deres sanser med et væld af indtryk, åbenbaringer og oplevelser, der får enhver kvinde til at føle sig lidt mere feminin. En weekend fyldt med alt det bedste fra kvindernes univers fra mode, skønhed, make-up og parfume over i en verden af velvære, coaching, rejser og alt godt fra naturen. områderne spænder fra bazar til oplevelsernes univers over i high fashion, make-up og masser af wellness. udover det, vil der være et vIP område med chill out lounge, siddepladser ved scenen og muligheden for at slappe lidt af, nyde omgivelserne og planlægge sin shoppingtur. Dato: Fredag 3. april Kl. 12-20 Lørdag 4. april Kl. 11-18 Søndag 5. april Kl. 11-18 Entré: Kr. 50,- Børn u. 10 år: Gratis. Adresse: valby Hallen· julius Andersensvej 3· 2450 København Sv

MIZUTANI NU K A N D U S Ø G E HÅRM ODEL L ER VIA HAIR.DK S tår du o g ma n g ler mo d e lle r t il e t s h o w e lle r t il s a lo n e n , s å konta kt A d a m e lle r P e ter p å t lf . 3 3 3 2 0 7 0 8 o g h ø r n æ rme re .

Genialt håndarbejde til fingerspidserne. Perfekt - en klasse for sig!

Handmade in Japan since 1921

BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk • www.salondanmark.dk


MATSUZAKI MED EKSKLuSIvT SALGSKoNTor I DANMARK

DANMARKS

9. februar 2009 satte officiel dato for åbningen af Matsuzaki Danmark, og dermed har en af verdens førende sakse nu et eksklusivt salgskontor i Danmark. Med det klare mål at skabe markedets førende sakse, har Matsuzaki nu eksisteret i mere end 110 år og kan stolt præsentere et produktudvalg, der tæller flere end 300 forskellige specialdesignede sakse. AVANCERET FREMSTILLINGSTEKNIK Den nøje gennemtænkte og avancerede fremstilling af Matsuzaki sakse danner grundlaget for stærke og vedholdende sakse – og det er derfor ingen sjældenhed at møde frisører, der efter 12 år stadig klipper med deres Matsuzaki saks. GRATIS SERVICE I 3 åR Foruden høj kvalitet tilbyder Matsuzaki Danmark såkaldte ”service vouchere”. Det betyder, at skulle saksen tage skade, garanteres slibning, således at saksen igen opnår sit høje kvalitetsniveau. For som Lars jørgensen, adm. Direktør hos Matsuzaki Danmark udtaler: ’Kort sagt, Matsuzaki Danmark garanterer 100% optimale sakse.’ Saksene kan købes direkte via Matsuzaki Danmark, eller via nærmeste Matsuzaki forhandler. Du kan kontakte Matsuzaki Danmark på lmj@matsuzakidanmark.dk

NyE FIBEr-TwIST PAryKKEr FrA wALDorF & rAGN – SOM KAN TåLE VARME

Den nye parykserie Fiber-Twist fra waldorf ragn er, som navnet antyder, fremstillet i fiber, men den kan behandles, som var det ægte hår. Det vil sige, den kan føntørres, krølles og glattes, og dermed kan man skabe præcis den frisure, man ønsker. At kunne arbejde med en paryk på den måde, har hidtil krævet, at man anvendte ægte hår, og en paryk fremstillet i ægte hår er selvsagt en noget dyrere fornøjelse end at anskaffe sig en fiberpar yk. og prisen på de nye Fiber-Twist er stor t set den samme 16 > ShortCuts

som for almindelige fiberparykker. Hemmeligheden er et varmetolerant fiber, der er en innovativ sensation inden for parykker. og som en ekstra bonus forsvinder stylingen ikke, bare fordi håret vaskes. Formen, der skabes med varme, bliver i håret, indtil næste gang, man varmebehandler det. Serien består af 4 forskellige modeller, som alle har flere forskellige stylingmuligheder. Du kan læse meget mere om det nye Fiber-Twist på waldorf ragns hjemmeside www.waldorf-ragn.dk.

Aalborg - Sofiendalsvej 83 - 9200 Aalborg - 98 18 60 66 Viborg - Livøvej 10a - 8800 Viborg - 87 27 10 60 Stouby/Vejle - Borgergade 8 - 7140 Stouby - 75 89 78 76 Odense - Klokkestøbervej 15 - 5230 Odense M - 66 17 30 38 København - Dampfærgevej 13 - 2100 København Ø - 61 61 73 61


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

b i Gr

mulighederne! Line Bomholt kan ganske enkelt ikke lade være! Hun har hele tiden masser af jern i ilden. Men at udvikle og videreudvikle er selve drivkraften, mener Line, og den dag, det ikke længere er sjovt, stopper hun. Og uanset hvad hun gør, gør hun for at kunne give sine kunder det bedste.

Grib mulighederne! < 19


Den syvende himmel må føles nogenlunde sådan! Shiatsu massage kombineret med æteriske olier, den skønneste hårkur, afslappende musik, ro, velvære og en hovedbundsmassage, der sender tankerne på himmelflugt.

når jeg bliver spurgt om at style et modeshow, kan jeg næsten ikke sige nej, for jeg bruger det til at videreudvikle mig selv og mine med­ arbejdere, og jeg tager stilen i moden og overfører den til håret. Og Line laver både de helt store shows og andre mere intime shows.

Egentlig havde jeg en interviewaftale med Line Bomholt i hendes nye Shu Uemura salon, Bomholt Intercoiffure i Pistolstræde i København. Men interviewet udviklede sig, og pludselig sad jeg midt i den skønneste behandling. Heldigvis fik vi talt inden behandlingen, for bagefter er man klar til at flyve på lyserøde skyer og bestemt ikke til at snakke alt for meget om noget særlig konkret……

Hun underviser også i såvel Intercoiffure-regi som i L’Oréal Professionnel regi og i sit eget regi, og som om det ikke var nok, laver hun også styling til magasiner, hun er ny ekspert i Hair.dk’s ekspertpanel, og hun laver hår til et nyt verdensomspændende internetprojekt målrettet forbrugerne, der lanceres om kort tid, og hvor hun på fire modeller viser step-by-step ideer til føntørring og styling.

Line Bomholt er en kvinde, der driver forretning med hjertet. Men det betyder ikke, at hun ikke tænker sig om, og slet ikke, at hun ikke griber de mange muligheder, der dukker op - og udnytter dem på allerbedste vis. ”Jeg kan ganske enkelt ikke lade være”, smiler Line. ”Når jeg får en udfordring, kan jeg ikke lade den gå fra mig. Så griber jeg den, fordi jeg synes, det er spændende og sjovt – og det, der gør faget til noget helt unikt og værd at være i”.

”Så når jeg ser en ny klipning eller en ny teknik, husker jeg den bedre, fordi jeg ved, at jeg på et tidspunkt skal kunne videreformidle den til andre frisører”. ”Jeg synes, jeg kan bruge alle de in-put, jeg får, til at give mine kunder det bedste. Det kan være, en avantgarde-styling til et show kan være superflot at bruge i salonen, hvis den modereres lidt, og alt andet lige, så betyder shows’ne i hvert fald, at man følger med helt fremme i front, både når det gælder hår og mode – og så betyder det en personlig udvikling for mig selv”.

”Og den dag, jeg ikke længere synes, det er sjovt eller ikke længere udvikler mig med faget og mine saloner. Den dag jeg går i stå, så mener jeg, det er slut, og tid til at finde på noget nyt”. Ni år på egne ben For ni år siden åbnede Line Bomholt sin salon Bomholt Coiffure på 1. sal i en smuk gammel ejendom på Grønnegade i det indre København. I begyndelsen var hun alene i salonen, men snart kom flere ansatte til. Til sidst var vi 6-7 frisører i forretningen, og støjniveauet var ikke behageligt hverken for os eller for kunderne, og det var tid til at finde noget nyt”, fortæller Line Bomholt.Ved et tilfælde fandt hun lokalet i Pistolstræde – kun et stenkast fra Grønnegade – og hun slog til – og i dag er der 3-4 medarbejdere i hver salon. ”Det passer fint”, siger hun. Omgivelserne er skønne. Den gamle Pistolstrædegård ligger som en oase midt i byen, og sender de samme signaler om velvære og ro, som der sendes, når man træder inden for i Shu Uemura-salonen. Massage­tanken indførte Line i sin salon i Grønnegade for et års tid siden. ”Jeg ville gerne supplere med små delikate behandlinger. Ikke behandlinger, hvor man sidder med creme i ansigtet eller bare fødder”, forklarer Line, men små manicurer, hovedbundsmassage med videre. Når Line udtænker nye detaljer til sine saloner, tager hun først og fremmest udgangspunkt i, hvad hun selv har lyst til.

Dermed ikke sagt, at alle kunder klippes avantgarde, for Lines helt klare holdning er også, at det først og fremmest handler om at se, hvad der klæder kunden. Men uanset om det er Line selv eller en af hendes ansatte, der styler et show, betyder det et positivt boost til selvtilliden, og en lyst til at videreudvikle sig, og det kommer kunderne til gode. Også eleverne er med ude og hjælpe til shows. ”Og det giver også dem mod på faget”. Nysgerrigheden er drivkraften Efter den skønne hårkur – hvor man i øvrigt bare slapper af og ikke taler - er ovre, skal mit hår tørres. Og imens det sker, fortæller Line, at lige fra hun var barn, ville hun være enten dekoratør eller frisør. Hun begyndte faktisk på dekoratøruddannelsen, men en dag var Gunbritt ude på skolen for at fortælle om frisørfaget. ”Jeg stoppede hende på gangen og spurgte, om hun ikke havde brug for en elev, og det havde hun”. Line begyndte i lære hos Gunbritt i 1991, og lige fra første dag havde hun sat sig for, at hun i hvert fald ikke ville feje hår op i tre år. Så hun gjorde en indsats, og hurtigt var hun med på shows, hun lærte at lave striber og andre teknikker, og ganske enkelt: Hun brændte for faget.

”Og jeg vil ikke sidde med bare fødder eller creme i ansigtet”, smiler hun, men derimod en lille luksus-peeling eller en god manicure er skønt at supplere frisørbesøget med”. Men man skal ikke tage fejl: Klippe- og farveteknikker er stadig det vigtigste for Line Bomholt i hendes saloner. For det er frisørsaloner, og det skal det blive ved med at være! I Lines saloner kommer alt fra skuespillere og musikere til ”almindelige” mennesker. Og der er plads til alle!

”Da jeg havde været i lære i halvandet år, skulle jeg være med til at lave en opvisning på scenen for 500 nordmænd. Nogle gange skal man bare kastes ud i det – og det lykkedes jo også”, fortæller Line smilende. Gunbritt er således også Lines fader i Intercoiffure, som hun blev en del af efter at have haft salon et års tid. Og Intercoiffure betyder meget for hende.

”Vi har skolepiger, der sparer op et halvt år, for at få råd til at komme ind til os, og de har krav på samme gode behandling som en kendt skuespiller”, er Lines holdning. Derfor sætter hun en stor ære i at skabe en varm og god stemning i salonerne – og frem for alt en afslap­ pet atmosfære, der ikke signalerer uopnåelighed, men tværtimod byder alle velkommen.

”Det er rart med et sted, hvor man kan møde andre frisører, der går lige så meget op i faget, som man selv gør, hvor man kan lufte tanker og ideer, hente ny, god inspiration og spørge om råd”. Og Line betegner ikke sine kollegaer som konkurrenter.

Mange jern i ilden Line Bomholt har hele tiden utroligt mange jern i ilden, og som hendes medarbejdere ind imellem siger til hende: ”Du må have et Duracell-batteri i ryggen”.

”Man skal ikke holde på sine gode ideer. Jeg synes, man skal dele dem med andre – og så håbe på, at de gør det samme”, er hendes indstilling, og hun synes mikset af ”gamle rotter” og nye unge frisører i Intercoiffure giver en kanon god kombination af erfaring og nytænk­ ning til fordel for alle. Men Line lægger ikke skjul på, at det er hendes nysgerrighed, der er den store drivkraft – og den, der gør, at hun har overskud til alle de mange ting, hun hele tiden har gang i.

”Men tingene tager fat i hinanden. Jeg synes, det er utrolig vigtigt – og utrolig spændende at følge med i, hvad der sker i modeverdenen, så Midt i den skønneste Shu Uemura-behandling. 20 > Grib mulighederne!

Fra Line Bomholt Intercoiffure i Grønnegade.

Fra Line Bomholt Intercoiffure i Pistolstræde. Grib mulighederne! < 21


Hovedbundsmassage og behandling med æteriske olier sender én i den syvende himmel.

HairMix, tlf. 6613 3990 www.hairmix.dk Line Bomholt kommer snart i fornemt selskab når hun bliver en fast del af ekspertpanelet på Hair.dk. Panelet tæller i forvejen nogle af Danmarks bedste frisører såsom Jesper Buch, Hasse Kliem,Victor Moreno og Allan Kliim.

”Jeg har et enormt stort netværk i kraft af de mange ting, jeg laver, og det fører til endnu mere. Men et eller andet sted handler det også om altid at være åben overfor nye muligheder”, mener Line. ”Jeg vil have noget ud af det hele, og det, det i bund og grund handler om, er at gøre hverdagen spændende – at kunne give kunderne noget anderledes og nyt. For det er den spændende hverdag, man overlever på”. Man skal synes, det er sjovt Line mener klart, at frisørfaget er et fag, man skal synes er sjovt. Synes man ikke, det er sjovt, og brænder man ikke for det, er det alt for hårdt! Hun er også helt klar på, at man skal gøre sig bevidst om, at man er i en servicebranche og hvorfor, man er det. ”Vi er her for at få kunderne til at føle sig godt tilpas! Og er man i en servicebranche, skal man kunne lide det. Måske har Line lige nu i læsende stund fået en lille dreng. I hvert fald var hun højgravid, da interviewet foregik. Men det stopper hende heller ikke. ”Heldigvis har jeg et personale, der fungerer som en homogen gruppe. De kan lide, at tingene er i udvikling, og jeg fornemmer, at der er styr på tingene”. Alligevel går der nok ikke et halvt år, før Line er tilbage på banen. Hun kan ganske enkelt ikke holde sig væk! Ikke flere forretninger Line Bomholt forventer i princippet ikke, at der kommer flere saloner til. I stedet vil hun videreudvikle de to, hun har. ”Jeg kunne godt tænke 22 > Grib mulighederne!

mig at starte op med nogle kvindeaftener, hvor vi kombinerer makeup og hår, hvor kvinderne selv får lov til at sidde med glattejernet og krøllejernet, og hvor vi kommer med gode tips og vejledning krydret med en champagnecocktail”, lyder det fra Line. Når hun nytænker, føler hun, det er vigtigt, at personalet er med. Derfor kastes ideer som f.eks. kvindeaftenen på bordet til personalemødet, og personalet kommer med in-put. ”Det skal jo være sjovt for alle, og de skal også føle, de er en del af projektet”, mener Line. Bedre til management Et område, Line gerne vil udvikle sig på, er management, og hun overvejer et af branchens managementkurser. ”Jeg har masser af ideer inde i hovedet, men mangler måske nogle redskaber til, hvordan jeg bedst får dem kommunikeret ud, og hvordan jeg på bedste vis får tingene til at hænge sammen – ikke mindst nu, hvor mit liv snart beriges med en lille baby”, smiler Line. Hairtools benytter hun i øvrigt med stor succes. Men som det ofte ses i branchen, er det ikke pengene, der trækker. Derfor vil Line heller ikke lave en kæde – eller noget, der ligner. ”Jeg vil have saloner med intimitet, atmosfære og personlighed, og jeg vil omgive mig med gode mennesker, der brænder for deres fag”, slutter Line. Og mens duften af de æteriske olier fylder luften, og med fornemmelsen af dejligt velvære i kroppen, praktisk talt svæver jeg hjem ■

You must have a sense of humor to use our products!


impact disp laY

Tekst > Michael Lane

Sælg produkter:

impact displaY

nu er det tid til at gØre en indsats! Sælg produkter til brug derhjemme – din store mulighed! En af de letteste måder at øge omsætningen såvel som indtjeningen på er bl.a., at lade dine displays og udstillingerne i vinduerne dreje sig om de rigtige produkter for dine kunder at bruge i håret i deres eget hjem. Det være sig shampooer, conditioners, stylingprodukter med videre. også kendt som detailsalg! SåDAN SKABER DU IKKE DETAILSALG Mange af leverandørerne er i øjeblikket ved at falde over deres egne ben i bestræbelserne på at sælge dig flere produkter. og midt i denne hektiske aktivitet, må du SPørGE DIG SELv, hvor mange af dem hjælper DIG aktivt med at videresælge produkterne til kunderne? I dagene op til at jeg skulle skrive denne artikel, tog jeg på en lille turné rundt i forskellige saloner i Danmark for at genopfriske min viden om, hvad der sker i vores saloner. jeg så mange hylder med masser af produkter. Mange, der mest af alt lignede supermarkeder eller ligefrem lagre… og ikke butikker, man kan købe ind i!! Ingen billeder eller tekster, der spiller på følelserne og fornemmelserne, ingen tilbud, ingen grunde til at købe, ingen særlige fordele eller kendetegn – bare massevis af produkter! Hallo – det er ikke detailhandel! 24 > Sælg produkter

Brug tid på at se billederne til denne artikel godt igennem. De er nemlig taget specielt for at vise dig, hvordan du kan skabe detailsalg. SåDAN SKABER DU DETAILSALG Der er nogle logiske og helt grundlæggende regler, man kan følge, og kombineret med en opmærksomhed omkring detailsalg, vil det give dig fantastiske resultater! Spørg din produktleverandør om hjælp eller find en specialist, der findes faktisk nogle af os på markedet nu. Regel 1 - Displays: Kast et ærligt blik på dit nuværende produktsalgsområde samt på dine displays, og spørg dig selv: Fungerer det? Husk sofaer og potteplanter hjælper ikke med at sælge produkter! Er dine ”hotspots” hotte nok? og inviterer dine produktdisplays kunderne til at shoppe? Regel 2 - Vinduer: vinduet eller vinduerne i din salon er stedet, du præsenterer din salon, og stedet du skal sende beskeder til kunderne. De beskeder, du sender, skal derfor gerne rumme et miks af følelsesmæssige og faktuelle informationer til de potentielle kunder, der kører eller går forbi salonen, og den besked, de sender, skal afspejles i salonen, på displays’ne, ved receptionen og ved behandlingspladserne. Regel 3 - Vær opmærksom på detailjerne: Det er ofte de små ting, der gør en stor forskel!

billboard WindoW

I min seneste artikel “En krisesikker salon”, understregede jeg flere strategier, som du og dit team i salonen kan arbejde med for at forblive i front på trods af den store konkurrence, der er i branchen i dag! Denne artikel sætter fokus på én af disse strategier, nemlig:


KONKLUSION Dette er alt sammen ting, du nu kan gøre rigtigt! og disse ting vIL gøre en forskel! Hvis du behøver hjælp, så få det! jeg håber ikke, du synes, jeg har været for aggressiv…. Husk… når “the going gets tough the tough get going!!!” – og det gør de Nu! TAK jeg vil gerne sige en speciel tak jyPA Diplays (www.jypadisplay.dk) for at stille displays til rådighed til billederne ■

MICHAEL LANE

Michael Lane tæller blandt Skandinaviens mest innovative og succesfulde salon- og forretningskonsulenter, og han har 15 års erfaring inden for professionelle saloner og produktsalg. Michael Lane’s passionerede, erklærede mål er, at hjælpe professionelle frisører med at tjene flere penge!

tion på: Kontakt Michael Lane for mere informa mlane@salonconsultant.net irmagazine.dk – eller på ekspertpanelet på www.ha

impact displaY

billboard WindoW

“MUST HAVES” I SALONEN: • Vær opmærksom på, at hele teamet kender tilbuddene, og at de har det rette produktkendskab. • Vær opmærksom på, at tilbudspriserne er indkodede i salonens computer. • Vær opmærksom på, at alt reklamematerialet – plakater m.v. – er up-to-date. • Vær opmærksom på, at der er produkter nok på displays’ne. • Vær opmærksom på, at displays’ne er rene og ryddelige. • Vær opmærksom på, at din internetside samt alt andet annoncemateriale i øvrigt kædes sammen med tilbuddene netop nu. • Vær opmærksom på at teamet har et fælles mål. Det er sjovt at nå målet sammen!

UNIK FUGTGIVENDE GELÉ TIL HÅR OG HUD Til dig, der vil have eksTra glans NY LIFETEX SUN HAIR & SKIN HYDRATOR fra Wella Professionals er en unik fugtgivende gelé til både hår og krop. Sol, salt- og klorvand udtørrer håret på samme måde, som det udtørrer huden. Ny Hair & Skin Hydrator tilfører hår og hud langtidsvirkende fugt. Geléen absorberes hurtigt, har en dejlig sommerfrisk duft og efterlader en flot diskret glimmereffekt. www.wella.dk

NYHED

WELLA. PASSIONATELY PROFESSIONAL.


DANMARKS

WWW

.FRISORLAND.DK

Billeder venligst udlånt af Trendzoom

Frisørland.dk bygger på en vision om, i samarbejde med nye og eksisterende kunder, at skabe ultimative indretninger i frisørsaloner. Vores målsætning er at være i særklasse hele vejen fra inspiration, indretningsforslag, planlægning, levering til evt. montering med en gennemgående service på højt niveau. 5 showrooms danner rammen for eksklusivt inventar fra de absolut førende internationale designhuse og europæiske producenter. Frisørland.dk er en seriøs og professionel partner i alle typer opgaver inden for etablering og renovering af frisørsaloner i alle størrelser. Velkommen hos Frisørland.dk.

Tjek www.frisorland.dk

Aalborg - Sofiendalsvej 83 - 9200 Aalborg - 98 18 60 66 Viborg - Livøvej 10a - 8800 Viborg - 87 27 10 60 Stouby/Vejle - Borgergade 8 - 7140 Stouby - 75 89 78 76 Odense - Klokkestøbervej 15 - 5230 Odense M - 66 17 30 38 København - Dampfærgevej 13 - 2100 København Ø - 61 61 73 61


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Jeg gider ikke

samlebåndssaloner! 30-35 pct. af omsætningen i Klippestuerne Z på Frederiksberg stammer fra salg af produkter! Det er noget nær Danmarksrekord. Samtidig er finanskrisen ikke noget, Abdel Ghazouani beskæftiger sig med, for han kan melde om fremgang i alle sine butikker. ”Det handler om at udvikle og tænke nyt”, er hans holdning, og så motiverer han medarbejderne med gode provisioner.

”Frisørfaget er som et tog, der kører. Kommer men ikke med den første vogn, er man sat af ”. Det mener Abdel Ghazouani, der driver Klippestuen Z på henholdsvis Gl. Kongevej, Falkoner Allé 11 og Falkoner Allé 27 på Frederiksberg, og derfor har han, siden han åbnede sin første frisørsalon i 1975, valgt at gøre tingene på sin helt egen måde. Han udvikler ideer, tænker nyt og skeler slet ikke til, hvad kollegaerne i branchen gør. ”Jeg vil være mig selv”, er hans klare holdning. Og derfor køber han heller ikke alt piveriet omkring finanskrisen, selv om han selvfølgelig følger den nøje. ”Gør dog noget ved det!”, siger han. ”Læner man sig tilbage med en holdning om, at det er alle andres skyld, så går det galt. I stedet må man gøre noget – udvikle og nytænke – så kan man sagtens drive en god forretning på trods af kriser og nedgangstider”, er Abdels 30 > Jeg gider ikke samlebåndssaloner!

klare holdning. Og mens mange andre skærer ned og fyrer medarbejdere, har han inden for den seneste tid ansat to nye frisører. ”Jeg har oplevet kartoffelkure og pinsepakker, og faktisk er det sådan, at når det er nedgangstider, kan frisørerne, der ligger i mellemprisklassen, have kronede dage. For når kunderne ikke har råd til en ny sofa eller en rejse sydpå, så trøster de sig med en klipning”, mener Abdel Ghazouani. Og for hans saloners vedkommende taler tallene for sig selv. Antallet af kunder er steget markant i 2008 i forhold til 2009, og også de første måneder af 2009 er antallet af kunder i salonerne stigende i forhold til 2008. Og det ved Abdel Ghazouani ganske nøj­ agtigt, fordi han hver eneste uge køber saloncoaching – det vil sige får lavet statistikker på hver eneste af sine 31 ansatte samt på det samlede tal.

Abdel Ghazouani udvikler ideer, tænker nyt og skeler slet ikke til, hvad kollegaerne i branchen gør. ”Jeg vil være mig selv”, er hans klare holdning.


“

Det er nemlig utrolig vigtigt, at vi viser hinanden gensidig respekt, Og 1. års eleven er lige så vigtig som assistenten

Alle medarbejderne i Klippestuerne Z er gearede til at sælge produkter.

”Hver frisør har sit eget budget, og hver uge laver jeg i samarbejde med L’Oréal og JørgenVojdeman Management et udskriv, der sort på hvidt fortæller, hvor mange klipninger, behandlinger og produkter, de har solgt i ugens løb – og hvordan det ser ud i forhold til budgettet”. Frisørerne er glade for det, for det giver dem noget at arbejde for og med, og Abdel Ghazouani er glad, for det giver ham en mulighed for at have det store overblik og sætte ind, hvor det er nødvendigt. Og selv om selve budgetterne er personlige, laves hver uge enTop 30 over de bedst sælgende frisører. Den hænges op i frokoststuerne!

I det hele taget betyder atmosfæren og stemningen i salonen meget for Abdel. Selv har han kun et par kunder om dagen – herudover går han rundt og hjælper til, taler med kunderne, og vasker hår hvis der er behov for en hjælpende hånd. I det hele taget er han primus motor for den gode stemning. Produktsalget er super vigtigt I Klippestuerne Z udgør produktsalget 30-35 pct. af den årlige omsætning, og det er ganske unikt at komme ind i salonerne, for man mødes af en ”produktbutik”, der rummer alt inden for shampooer og conditioners, kure og stylingprodukter. ”Butikken” er indrettet med eget inventar, for det har været Abdels holdning lige fra begyndelsen, at han ville skabe sit eget.

Egen håndbog Klippestuerne Z har også sin egen håndbog, som Abdel Ghazouani har skabt i samarbejde med Jørgen Vojdeman og L’Oréal, og han forlanger, at alle nyansatte læser den grundigt igennem. I håndbogen står bl.a., hvordan en kunde skal modtages på telefonen og i salonen, der står, hvordan man taler med kunden og ikke mindst lytter til kunden samt rådgiver, vejleder og informerer, og der står en procedure for, hvad man gør, når kunden forlader salonen. Men i håndbogen kan medarbejderne også læse, hvordan de skal præsentere sig; være smilende, være en god lytter, have en ulastelig frisure og makeup og en god hygiejne, ligesom man skal give alle kunder den samme gode behandling.

”Da jeg startede min første lille forretning i 1975 – i øvrigt også på Frederiksberg – var jeg en tur i USA, hvor jeg fik øjnene op for produktsalg. På det tidspunkt skete det faktisk slet ikke fra danske saloner, men jeg begyndte at stille produkter frem i butikken”, fortæller Abdel Ghazouani, der erindrer, at selv L’Oréals medarbejdere syntes, det var lidt underligt. Samtidig valgte Abdel Ghazouani at give sine medarbejdere en ordentlig provision af netop produktsalget.

I bogen står også, hvordan man opnår et godt arbejdsklima, hvordan man bedst løser problemer, men også, hvordan chefen skal optræde. ”Det er nemlig utrolig vigtigt, at vi viser hinanden gensidig respekt”, mener Abdel Ghazouani. ”Og 1. års eleven er lige så vigtig som assistenten. Vi skal alle hjælpe hinanden, for det er teamet, der skaber ånden i salonen”, mener han, og understreger, at er der noget, han ikke kan fordrage, er det assistenter eller chefer, der har tillagt sig en hoven attitude og tror, de er mere end andre. For det er de ikke!”

”For som Simon Spies, som jeg i øvrigt er en stor fan af, sagde: ”Jeg vil hellere tjene 1-2 kr. pr. rejse og så sælge masser af dem!”. Jeg gjorde det samme, og fik samtidig lært mine medarbejdere at sælge produkter”. Det er over 20 år siden, og selv i dag kommer frisører fra hele landet forbi Abdels saloner for at se, hvordan han gør tingene. Og tricket er, ifølge Abdel, at jo mere man gør for at sælge produkter, jo mere tilfreds bliver kunden faktisk. ”De er rigtig glade for at få tilbudt produkter, der kan hjælpe dem til et smukkere, sundere hår – det

32 > Jeg gider ikke samlebåndssaloner!

Giv dit hår nyt liv med Priorin Det er helt naturligt, at kvinder af og til får tyndere hår. Du kan opleve, at håret er blevet tyndt og glansløst og har brug for ekstra næring. For at dit hår skal kunne få nyt liv igen, har hårrødderne brug for næring. Kosttilskuddet Priorin er udviklet specielt til kvinder, og det virker indefra. Priorin tilfører hårrødderne de naturlige næringsstoffer, som er nødvendige for, at du får din normale hårvækst tilbage. Priorin har dokumenteret effekt og mærkes efter tre til seks måneder. Besøg www.priorin.dk, hvis du vil vide mere.

KAN KØBES HOS MATAS OG PÅ APOTEKET. Bayer Healthcare, Nørgaardsvej 32, 2800 Kgs. Lyngby. Telefon: 45235000


er simpelthen en del af den selvforkælelse, det er at gå til frisøren”, mener han. I forretningerne føres produkter fra mange af branchens leverandører og herudover har Klippestuerne Z også sin egen voks. ”vi sælger utroligt meget voks, og derfor besluttede vi os for at lancere vores egen”, lyder det fra Abdel Ghazouani.

Det var den økonomiske besparelse, der fik os til at skifte, men selve farve­ resultaterne har næsten været endnu bedre

I det hele taget er Abdel meget struktureret i sin måde at drive sine saloner på. I baglokalerne hænger skemaer over kurser med angivelser af, hvem der deltager hvor, og der hænger oversigter over, hvad assistenternes jobs går ud på, og hvad elevernes daglige jobs er. Der er med andre ord: Styr på tingene! og provisionerne er stadig høje for såvel produktsalg som for behandlinger, for det er Abdels holdning, at provisionen er den allerbedste motivationsfaktor. Hver uge holdes et morgenmøde, hvor medarbejderne informeres om, hvad der sker, og hver tredje måned holdes et økonomimøde, hvor Abdel fortæller medarbejderne, hvordan det går, og hvor man er på vej hen. MEDARBEJDERNE ER EN RESSOURCE For Abdel Ghazouani er medarbejderne blandt de allervigtigste ressourcer, og derfor gør han en stor indsats for at ansætte medarbejdere, der matcher teamet, og som ikke mindst kan tilføre salonerne noget nyt. ”jeg vil have medarbejdere, der kan give os alle noget nyt, og så kan de i øvrigt være nok så dygtige, hvis de ikke passer ind i teamet!” Abdel er tuneser og kom til Danmark i 1969 – egentlig for at holde ferie hos en pige, han kendte, men den ene uges ferie er nu blevet til 40 år! Måske derfor har han ansatte i sine forretninger fra hele verden. ”jeg har haft ansatte fra bl.a. Australien, Sydafrika, Chile, England, Sverige og Frankrig. jeg ser ikke så meget på, hvor de kommer fra og hvilket sprog, de taler, som deres kvalifikationer og deres menneskelige egenskaber”. Således hentede han for nogle år siden en fransk colorist til sine saloner på Frederiksberg, hvor han arbejdede med stor succes i syv år. Hele 13 elever er at finde i Abdels saloner, for han mener klart, at frisørerne selv bærer ansvaret for at sikre, at der er uddannet personale nok. ”Mange siger, de ikke har råd til at have elever. jeg mener ikke, man har råd til at lade være…” Medarbejderne kommer også på alle de kurser, de ønsker, blot de nævner det. og både Abdel selv, som hans medarbejdere, rejser til udlandet for at hente inspiration, der kan komme kunderne til gode.

Hans ReinHoldt, Reinholdt intercoiffure Rødovre, 6 ansatte For Abdel Ghazouani er medarbejderne blandt de allervigtigste ressourcer, og derfor gør han en stor indsats for at ansætte medarbejdere, der matcher teamet, og som ikke mindst kan tilføre salonerne noget nyt.

mange siger, De ikke har råD til at have elever. Jeg mener ikke, man har råD til at laDe vÆre

INDIVIDUALISMEN I HøJSæDET ”jeg gider ikke samlebåndssaloner!” Derfor er alle ansatte i Klippestuerne Z individualister. ”jeg ser frisørerne som kunstnere, og de har hver deres tilgang til lærredet. For mig handler det først og fremmest om at give kunderne en oplevelse. jeg sørger for, at frisørerne er veluddannede og up to date, når det gælder de seneste nye tendenser, men hvordan de fortolker tendenserne er op til dem og kunden”, lyder det fra Abdel, og han blander sig ikke i frisørernes arbejde. ”Søger de et råd, giver jeg det gerne. Men hvordan de klipper og farver, blander jeg mig ikke i”. I bund og grund mener han, det handler om at finde frisører, der kan lide det, de laver, og som brænder for faget frem for frisører, der blot ser faget som et hvilket som helst andet job. Selv er der slet ingen tvivl om, at Abdel brænder for frisørfaget, for sine forretninger og for sine medarbejdere. ”Min forretning er min hobby. jeg er der hele tiden, og jeg elsker at være der. og det er da også grunden til, at ingen af mine sønner ønsker at overtage dem: ”Du arbejder jo hele tiden”, siger de”, smiler Abdel, for han kan simpelthen ikke lade være. 34 > Jeg gider ikke samlebåndssaloner!

www.salonsupport.dk Telefon 3616 1609


discover more at www.z-one.it

light your color Farve er den service, der giver dig mulighed for at udtrykke den største kreativitet i salonen. Ligh 10 color giver ensartede og klare farver, med bløde eller meget intense kontraster til at understrege kundens look og personlighed. Et mildt og meget proffesionel produkt der kan lysne og farve i en behandling. Og til markedets bedste priser. • • • • •

• bruges lyst hår. 6 flotte Nuancer Behandlings tid kun 15 min uden varme. • farven kan renses af. mild beize og skånsom mod håret. • det mest professionelle produkt bruges på natur hår. på markedet. bruges på farvet hår.

Arizona purple red

Vaskepladserne i salonen.

Grand Canyon intense red New Mexico intense copper Marrakech copper Sahara gold Kalahari copper red

Impotør Forhandler midt, syd Jylland og fyn

Abdel fik ideen til en colourbar i Paris. Da han kom til Danmark skabte han en af landets første colourbars i samarbejde med L’Oréal.

”Jeg har intet behov for at køre rundt i store, dyre biler. Så længe jeg har min familie og en god bolig, er jeg tilfreds”, smiler han, og indrømmer gerne, at hans saloner har en fin indtjening. ”Og med provisio­ nerne har mange af mine frisører også en rigtig god løn!” Tre saloner tæt på hinanden Abdel Ghazouani har ganske bevidst sine tre saloner liggende inden for gå-afstand af hinanden. For det er vigtigt for ham at kunne være alle stederne, og hurtigt at kunne komme fra den ene salon til den anden, når der er behov for det. ”Når jeg driver forretning, skal det være effektivt”, forklarer Abdel, der stammer fra en købmandsfamilie, og han mener selv, det er derfra, hans handelsgen stammer. ”Når jeg får en idé, arbejder jeg videre med den, ser om det kan lade sig gøre, vurderer den og skaber dermed en god basis for udvikling”. Således er Klippestuen Z på Gl. Kongevej en ”grøn” salon, hvor man udelukkende arbejder med miljømæssigt bæredygtige og økologiske produkter. ”Jeg havde en elev, der blev allergisk overfor kemikalierne i de produkter, vi bruger. Det foranledigede mig til at skabe en ny salon udelukkende med miljøvenlige og økologiske produkter, og det kører fantastisk fint. Vi har mange gravide kunder, der ikke vil farves med almindelige farver, og vi har mange allergikere – og mennesker, der bare af princip gerne vil gå den miljøvenlige vej”, fortæller Abdel. At der kommer flere saloner til, afviser Abdel Ghazouani bestemt ikke. ”Hvis det rigtige dukker op, og jeg kan se en idé og en forretning 36 > Jeg gider ikke samlebåndssaloner!

”Faktisk er det sådan, at kunderne føler, de får en god service, når vi rådgiver dem og sælger dem de produkter, der passer til deres hår”, mener Abdel Ghazouani.

Tlf. 22 98 78 88

Vandmanden 10 K _ 9200 Aalborg SV _ Tlf. 42 13 81 80 _ www.z-oneconcept.dk

ADV L10C 03_09 DK 1P.indd 1

11-03-2009 10:03:17

i det, så kan det sagtens være, jeg udvider med endnu en salon”, er hans holdning. Frisør, smykkedesigner eller trykkekunstner Lige siden han var en lille dreng i Tunesien, har Abdel Ghazouani haft en drøm om at blive enten frisør, tryllekunstner eller smykkedesigner. ”Men dengang kunne mænd ikke være damefrisører iTunesien, og alle kvinder havde i øvrigt langt hår”. Da Abdel kom til Danmark, gik han efter det bedste, og han søgte læreplads – og kom i lære – hos Jean-Leonard. ”Og jeg mener stadig Poul Nejlund og Ole Jepsen er Danmarks bedste til at sætte hår”, lyder det fra Abdel. Når det gælder hans egne ansatte, sørger han for at uddanne dem, så de får en bred viden om alle basisaspekterne i frisørfaget. ”F.eks. permanent undervises der næsten ikke i på skolen, men selvfølgelig skal eleverne lære det. Tager de til udlandet, bruger man masser af permanent. I det hele taget skal de kunne det hele”, mener Abdel. Og langt de fleste elever bliver i salonerne efter endt uddannelse. Det må tyde på, at Klippestuerne Z er et godt sted at være. ”Vi lever af kunderne. Derfor skal vi give dem en god oplevelse og en god service – samt naturligvis en god klipning. For gør vi det, vender de tilbage”. Abdel ser besøget hos en frisør som at gå til fest. Hvis de andre deltagere er snobbede og lidt overlegne, er der ikke meget ved at være der. Det handler om at skabe en god stemning og en god atmosfære! ■

goGreen

Ingen parabener Certiserede organiske essentielle olier Ingen pesticider eller herbicider

Vil du høre mere, så ring på tlf. 5537 0076 DanHair ApS., Brydegårdsvej 8 D, Ørslev, 4760 Vordingborg, www.danhair.dk


frisurebilleder fra mark leeson art team

se flere billeder på

hairmagaZine.dk

PARYKKER • ALT I TEKNISKE HÅRLØSNINGER MILJØVENLIGE FARVER • BEJSE • LYSNINGSPULVER PLEJEPRODUKTER • ØVEHOVEDER • EXTENSIONS Ring 98 10 32 11 for katalog og prislister

i n f o @ p a r y k k e r. d k

w w w . p a r y k k e r. d k

Hairmagazine_2009.indd 1

24/02/09 23.25

Handmade in Germany since 1931

Design og kvalitet i verdensklasse. Håndarbejde til sidste klip. BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk • www.salondanmark.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Hanne Paludan Kristensen

Iscenesæt

din salon Salonindretningen i dag er professionel, enkel og stilren – og i de rammer skabes personligheden! For den individuelle salon matcher tidens moderne mennesker, mener Ebbe Lynggaard fra Frisørland.

Her ses, fra venstre John Pedersen, Ebbe Lynggaard og Klaus Østergaard.

”Vi ville skabe en virksomhed, som var landsdækkende og en forretning, hvor man kunne garantere samme ensartethed i betjening såvel som i udvalg, uanset om man som frisør kom fra Nordjylland, Sønderjylland eller København”. Sådan lød idégrundlaget, da Ebbe Lynggaard og Klaus Østergaard i år 2000 startede Frisørland, og sådan lyder virksomhedens filosofi den dag i dag. Derfor har man også afdelinger i såvel Ålborg som i Viborg, hvor hovedkontoret ligger, og i København. ”Vores drøm var at lave en kæde inden for frisørindretning, og det mener vi, vi i dag har opnået”, lyder det fra Ebbe Lynggaard. Siden starten er det faktisk gået rigtig stærkt for Frisørland, og Ebbe Lynggaard mener, det er kombinationen af et flot udvalg fra førende designhuse i Europa og velkvalificerede medarbejdere, der altid er klar med råd og vejledning. ”Vores idé har også lige fra begyndelsen været at præsentere vores indretning flot alle steder, og at vore 40 > Iscenesæt din salon

kunder ikke skal rejse en halv dag for at se, hvad vi kan tilbyde. Derfor har vi indrettet flotte showrooms med medarbejdere, der har såvel kompetence som idérigdom og inspiration at give, så vi kan være en samarbejdspartner for såvel eksisterende som nye saloner”, lyder det fra Ebbe Lynggaard, der tilføjer, at man dermed har ressourcerne til at være en betydningsfuld aktør på markedet. ”Og vi har samlet et team, der gør det muligt for os at tage såvel små som store, komplicerede opgaver”. For Ebbe Lynggaard har det været vigtigt at gøre det let for kunderne. Derfor findes der showrooms i såvel København som Odense,Viborg, Vejle og Ålborg, og alle er de veludstyrede – som man kan forvente af et showroom. ”Når man skal købe et nyt køkken, forventer man også et effektivt showroom, hvor man ikke skal hoppe over papkasser for at se tingene. Derfor sætter vi en ære i at vores showrooms altid er, som de skal være, så de afspejler de krav, en moderne frisør med rette kan stille”, lyder det fra Ebbe Lynggaard.

Vi sparrer med kunderne Sparring er et vigtigt element i opbygningen eller nyindretningen af saloner, og selv om Frisørland ikke selv opsætter indretningen, samarbejder de med lokale håndværkere, ligesom de f.eks. går ind og rådgiver omkring, hvor det er mest hensigtsmæssigt med afløb, hvor det er mest praktisk at have el-installationer, el-udtag med videre.

de elementer, der er afgørende i indretningen.Vi har en enorm stor erfaring med salonindretning, og den bruger vi bl.a. på at undgå fejl, der senere kan give problemer for frisøren”, fortæller Ebbe Lynggaard. Og støder man på en opgave, der er mere krævende end normalt, er der masser af kræfter i virksomheden, man kan trække på. Så stikkes de kreative hoveder sammen, og der findes en god løsning.

At man ikke har sine egne håndværkere hænger sammen med, at hele Danmark er Frisørlands arbejdsplads. ”Og skal vi have tre montører fra Viborg til Roskilde, bliver det hurtigt en dyr affære for frisøren – inden vi overhovedet er begyndt at skrue i væggen. Så ved at samarbejde med lokale håndværkere, sparer vi tid – og dermed penge for frisøren”, er holdningen.

Selve finansieringen går Frisørland også ind i, bl.a. med fornuftige leasing­aftaler, og naturligvis spiller afleveringen en stor rolle. ”Vi sætter en stor ære i at kunne aflevere til tiden, for netop når det gælder frisørsaloner, er en åbning ofte forbundet med en reception, der involverer et set-up, mange mennesker med videre, og det skal i hvert fald ikke strande på os”, smiler Ebbe Lynggaard.

Gælder det meget store entrepriser, har Frisørland dog håndværkere, man kan entrere med. ”Vi leverer alt inden for frisørudstyr, og så er vi rigtig gode til at rådgive, slå streger, være kreative og finde ind til

Ikke selvhøjtidelige Ebbe Lynggaard mener klart, det skal være sjovt at gå på arbejde. ”Vi synes generelt, det er dejligt at gå på arbejde, men kan vi også gøre Iscenesæt din salon < 41


Bounce

det sjovt og spændende, er det fantastisk”, siger han med er smil. Og skal han selv beskrive atmosfæren i virksomheden, lyder det: ”Vi er ikke selvhøjtidelige. Intet er for småt og intet er for stort til os, og så forsøger vi hele tiden at have et positivt ”drive” i virksomheden og en god atmosfære”.

Bounce Hair Accessories

Frisørland startede med at have afdelinger i Ålborg, Viborg og Odense. Herefter overtog man en virksomhed i Stouby ved Vejle, og i den forbindelse ansatte man den daværende indehaver John Petersen som salgsdirektør i firmaet. ”Og ham kan man godt kalde en institution i branchen, og vel nok en af de mest kendte indretningspersonligheder, når det gælder frisørsaloner”, lyder det fra Ebbe Lynggaard. Kronen på Frisørlands værk blev etableringen af en afdeling på Dampfærgevej i København side om side med Goldwell. For der er et tæt samarbejde mellem Frisørland og Goldwell. ”Det gælder to selvstændige virksomheder, og som frisør kan man sagtens handle med den ene uden at skulle handle med den anden. Men man kan også vælge at handle med begge parter”, forklarer Ebbe Lynggaard, og han tilføjer, at man i øvrigt har mærket en vækst på Sjælland, siden man etablerede showroom i København for godt 4 år siden.

Bounce Bounce er en ny fuld clip in extension (nakkedel) med de smukkeste Bouncy krøller.

Bounce Bounce påsættes lyn-

Indretter man stilrent og enkelt, har man en bredere fælles­nævner og kan åbne døren for hvem som helst, mener Ebbe Lynggaard. Her fra showroomet i Viborg.

hurtigt på den tid det tager at

“

Tidligere hyggede man om kunderne med indretningen. I dag personificerer man sin salon på anden vis – ved f.eks. at servere grøn te og økologisk chokolade

En professionel branche Spørger man Ebbe Lynggaard om udviklingen i indretningen over de senere år, ser han en klar tendens til, at den danske frisørbranche er mere professionelt drevet end før.

CLICKE 4 clips!

CLIP IN

”Det smitter af på valget af inventar. For hvor der tidligere var en tendens til, at man ofte indrettede sin salon i forhold til sin personlige smag, så er det i dag tydeligt, at man ser mere professionelt på indretningen, og at man i højere grad indretter sin salon som det, det er, nemlig en forretning”, fastslår Ebbe Lynggaard. Når man tidligere indrettede sin salon, som man selv ønskede at bo, så tiltalte man også de mennesker, der havde de samme værdier, som én selv. Men indretter man mere stilrent og enkelt, så ser man over en bredere fællesnævner, og så kan man åbne døren for hvem som helst.

DISPLAY med 6 x Bounce Bounce

i forskellige naturlige farver Intro pris KUN

supplerings pris pr. stk. 33000 pakket 2 stk. i samme farve.

”Tidligere hyggede man om kunderne med indretningen. I dag personificerer man sin salon på anden vis – ved f.eks. at servere grøn te og økologisk chokolade, eller man kan vælge at vise boksning på Eurosport på en fladskærm i salonen, hvis det er målgruppen”.

Vejledende udsalgspris

Ved at indrette sig professionelt, gør man i princippet banen større, mener Ebbe Lynggaard, og så kan man vælge at male en af væggene lilla én sæson og gul næste sæson, som det harmonerer med mode­ tendenserne i tiden. Netop for at kunne give kunderne den kvalitet og stilrenhed, de ønsker, har Frisørland inventar fra tyske Olymp. Som kontrast til den klassiske linje, der arbejdes med fra Olymp, ses inventar fra Pietranera, og som noget helt nyt fra Karisma, der begge er toneangivende, italienske designbrands.

42 > Iscenesæt din salon

KUN

69800pr.stk.

Ring til din nærmeste HairContrast forhandler

JUST

Fra Frisørlands hovedkontor, der ligger i Viborg.

K CLIC K C I CL LICK C K CLIC GO AND

NO

”Alle vore brands er velrenommerede, og det betyder, at vore kunder i langt de fleste tilfælde kan regne med at kunne supplere med en ny stol om 3-4 år i samme design. Modsat kommer der hele tiden så meget nyt fra firmaerne, at kunder, der kommer i vores showroom, ikke vil få samme oplevelse to gange”, lyder det fra Ebbe Lynggaard.

1.680

00

R

DIC

www.bouncebounce.dk


TRÆNGER DIN SALON TIL NOGET NYT!!!!! UNIK PRODUKT KENDSKAB: Som Hårolog har man et stort kendskab til ingredienser og har mulighed for at speciel blande produkterne til den individuelle kundes behov. HÅRTEST OG HOVEDBUNDSANALYSE: En hårtest fortæller noget om indholdet af fugt og protein i håret. Således at hårologen ved hvor stærkt håret er og hvilke produker der er bedst for kunden.

Frisørland har inventar fra tyske Olymp, og som kontrast til den klassiske linje, ses inventar fra Pietranera samt fra Karisma, der begge er toneangivende, italienske designbrands.

VI TÆNKER PÅ MILJØET: Hårologi produkterne er baseret på de fineste råvarer fra naturens egne kilder. Indeholder ingen parabener og emballagen er biologisk nedbrydelig. BEDRE SALG: Da næsten alle vores produkter kan speciel blandes ud fra en digital hårtest er kunden sikker på, at få præcis det som hun ønsker. En service som vi Hårologer er alene om at yde.

Online salg til frisører, assistenter, elever og andre relaterede brancher. Vi leverer direkte til dig

Det handler om æstetik, om at vælge noget, man kan holde ud at se på i årene frem. Noget, der fungerer og er let at holde rent, og så krydre det med rene linjer og et eget udtryk.

Tiderne er vanskeligere Ebbe Lynggaard er ikke i tvivl om, at også hans branche står overfor udfordringer i den kommende tid. ”I takt med opbremsningen i den økonomiske vækst, vil der naturligt være en periode, hvor tingene bliver en smule mere vanskeligt. Men samtidig er konkurrencen skærpet på detailfronten, og det betyder, at det er endnu mere vigtigt for salonerne at sende et tydeligt budskab til kunderne. Det handler om at finde et tema i salonen, for moderne mennesker søger tema og stil i deres liv, og de søger hen til den frisør, der signalerer de samme værdier som dem selv”. Man ser også en tendens til, at massage og wellness bliver en stadig større del af frisørbranchen, for det handler om, at kunderne vil forkæle sig selv, når det går ind i en frisørsalon. Derfor får Ebbe Lynggaard også ofte henvendelser, der går på, at en frisør har arbejdet i et andet land og fået en god idé, der skal prøves af, eller i det hele taget, at man gerne vil gøre sin salon til noget specielt. ”Så på den ene side er salonen altså indrettet professionelt, enkelt og funktionelt, og på den anden side, skal den udtrykke individualisme. ”Det kan lyde som modsætninger, men det er det egentlig ikke, for det handler om æstetik, om at vælge noget, man kan holde ud at se på i årene frem og noget, der fungerer og er let at holde rent, og samtidig om at krydre de rene linjer med et eget udtryk”, forklarer Ebbe Lynggaard. Med andre ord: Man har en grundsalon som man så bruger til at skabe et lækkert set-up i, der udstråler kvalitet og omtanke! Og med en enkel grundindretning, kan man hele tiden sørge for, at salonen følger tiden – uden at det koster andet end maling til en væg, nogle nye farver kopper og vaser eller en bane tapet, som man har fundet specielt i Milano. Man iscenesætter med andre ord sin salon! ■ 44 > Iscenesæt din salon

Otte tips når der skal indrettes

www.fnb.dk

1. Vurdér om det udvalgte lokale er stort nok - også til dine fremtids­planer. Det koster at flytte! 2. Tænk på om evt. store vinduespartier vender mod syd, da det kan blive meget varmt i sommerhalvåret.Vær forberedt på aircondition eller solafskærmning. 3. Vær opmærksom på, hvor eksisterende vand og el installationer er og om de kan genbruges, da det kan være forbundet med store omkostninger at lave de helt store forandringer. Lav evt. ekstra vvs installationer og el-stik, så du er forberedt på en senere udvidelse af salonen, da det koster betydeligt mere, hvis det efterfølgende skal laves. 4. Indret din salon som en forretning og ikke som du ind­ retter dit hjem.Tidløse designs ”holder” længere. 5. Lyse og sarte nuancer på stole og vaske er utrolig flotte, men hårfarve og jeans smitter af. Find i stedet en smart ventesofa i din yndlingsfarve, hvis du vil have lidt kulør i salonen. 6. Vælg inventar der passer til den stil, du synes salonen skal udstråle, og hvilke kunders opmærksomhed du ønsker at fange. God komfort signalerer luksus, mens lettere typer indretninger gør det modsatte. 7. Skab dit eget miljø i salonen. Et tema med f.eks. musik, grøn te, øko­logisk chokolade og shiatsu massage tiltaler mange og gør et besøg i din salon til en oplevelse. En fladskærm med sport og motorblade appellerer til andre.

Danmarks eneste side på nettet, som udelukkende har stillings annoncer rettet mod dig, der arbejder i eller med frisørbranchen.

Er du ledig og har en frisør uddannelse, eller har du måske brug for nye udfordringer? Så klik ind på www.frisorjob.dk

ØNSKER du en GRATIS DAG hvor vi prøver hårtest på dine kunder kontakt Tenna Møller tlf: 20 91 75 04

Har du en salon og mangler en ny frisør eller skal du måske på barsel så indryk en annonce på FRISORJOB og find din nye medarbejder

8. Brug din nye salon og dens indretning i din markedsføring. Læg billeder på din hjemmeside, så alle kan se din investering! Klik ind på www.frisorjob.dk og se hvad vi kan tilbyde din salon eller ring og få et uforpligtende tilbud af Adam på Tlf. 20 62 50 34

Hair and Body Care · Erhvervsvej 2C · 8653 Them · 86 84 99 11


cutting Der leges for alvor med stilen, og kun fantasien sætter grænserne; Kort, langt eller mellemlangt – alt er tilladt, og inspirationen stammer såvel fra 80ernes discohår som fra 50ernes divaer. Krøller ses en del i looket til foråret; fra vildt naturkrøl til strukturerede, opsatte looks.

Noir - Nelson Brown

Suzie McGill

Cha Cha Cha

Cha Cha Cha

46 > Cutting edge

Cha Cha Cha

Noir - Nelson Brown

Noir - Nelson Brown

Cutting edge < 47


Cha Cha Cha

Noir - Nelson Brown

Noir - Nelson Brown

Suzie McGill

Suzie McGill

Suzie McGill

Cha Cha Cha

Noir - Nelson Brown

Suzie McGill

Cha Cha Cha

Cha Cha Cha

Cha Cha Cha

Cha Cha Cha

se flere billeder p책

hairmagaZine.dk 48 > Cutting edge


Tekst > Pia Finne Foto > Hanne Paludan Kristensen

Sundt hår er ”in”

Vi søger den indre Hollywood-diva. Håret skal være sundt og velplejet, for det skal ligne det hår, vi ser på catwalken og i bladene. Derfor har L’Oréal Professionnel udviklet styling serien Texture Expert, der forener stylistens arbejde backstage med forbrugerens krav til nutidens divalook. Produkterne blev anvendt under modeugen – med stor succes.

Der blev arbejdet intenst backstage op til Barbara I Gongini-showet - med Texture Expert produkterne.

”Vi bliver mere og mere inspirerede af ikoner. Modeller, skuespillere, sangere med videre, og i langt højere grad end hidtil forsøger vi at kopiere de looks, der skabes på catwalken og i bladene. Det betyder bl.a., at hårlængden er øget med tre centimeter over de senere år, og det har naturligvis konsekvenser for stylingen”. Det fortæller Aviaja Riemann-Andersen fra L’Oréal Professionnel, og netop derfor har L’Oréal Professionnel lanceret serienTexture Expert, der fik sin ilddåb under modeugen i København – og i øvrigt bestod med glamour! ”Forbrugerne i dag vil have store Hollywood-krøller eller håret skal være glat og glamourøst.Vi udlever med andre ord vores indre Hollywood-diva. Tøjet er blevet mere glamourøst. Vi vælger at bruge smykker og make-up til hverdag, og det betyder også, at håret skal 50 > Sundt hår er ”IN”

Sidsel Marie Bøg var meget glad for Texture Expert produkterne, fordi de rummer så meget pleje, at selv ødelagt model-hår kan komme til at se shiny og velplejet ud.

være super velplejet og super sundt”, lyder det fra Aviaja RiemannAndersen. Vi ”groomer” os selv, vi går i spa-centre og vi passer på vores krop. I London findes tilmed Blow Dry-bars, hvor kunderne kommer ind for at blive fønet, og vi bruger frisørerne som en del af vores selvforkælelse.

meget markante looks. ”Udtrykket var meget filmisk med sort/hvide looks og i forhold til stylingen, var det perfekt at arbejde med Texture Expert, netop fordi seriens produkter rummer så meget pleje. Det gjorde det muligt at skabe et meget ”shiny” og nærende look”, forklarer Sidsel Marie Bøg.

Når det gælder modellerne på catwalken skal de også signalere sundhed. ”Glansfuldt hår er tendensen, og i det hele taget det gennemplejede, nærende og lækre look”.

Bl.a. fortæller hun, at til ét af de shows, hun stylede, kom en model, der havde gået tre-fire shows allerede.

Det fortæller stylist Sidsel Marie Bøg, der bl.a. stod for stylingen ved Barbara I Gongini-showet under modeugen – med Texture Expertprodukterne. Til dette show var der tænkt meget teatralsk med

”Hendes hår var tørt og udpint, og jeg troede faktisk det var umuligt at få et flot velplejet look ud af det. Men jeg brugte en Smooth Essence og sluttede af med nogle dråber Shine Perfection (begge fra Texture Expert) og hendes hår blev så lækkert og shiny og velplejet

at se på, at flere tilskuere bagefter troede, det var extensions”, fortæller Sidsel Marie Bøg, der klart mener, at produkter som Texture Expert er med at højne stylisternes arbejde. Tre looks Til Barbara I Gongini-showet blev der skabt tre forskellige looks. ”Barbara er selv meget bevidst om, hvad hun gerne vil, og hun har nogle klare ideer om, hvordan det skal se ud. Og netop til dette show skulle stylingen, tøjet og koreografien harmonere 100 pct. Men det er herligt, når samarbejdet er en løbende proces, der ender med at udvikle sig til et stærkt visuelt udtryk”, lyder det fra Sidsel Marie Bøg. De tre look var henholdsvis: - et Rock-a-Billy look med et meget shiny, glattet udtryk og med håret formet som en omvendt banan. Sundt hår er ”IN” < 51


Der var tænkt anderledes og alternativt på frisure-siden til Barbara I Gogini-showet.

La Femme er en weekend, hvor kvinder i afslappet omgivelser kan nyde en verden der pirrer alle deres sanser med et væld af indtryk, åbenbaringer og oplevelser der får enhver kvinde til at føle sig lidt mere feminin. En weekend fyldt med alt det bedste fra kvindernes univers - fra mode, skønhed, make-up og parfume over i en verden af velvære, coaching, rejser og alt godt fra naturen.

Kom og oplev

Brinck, Lasse Spangenberg, Jesper Buch & mange flere... Konkurrencer med præmier for over 100.000 kr. og meget mere...

Fikseringsspray er et af frisørens vigtigste redskaber til modeshows. Blandt frisørerne backstage var Line Bomholt (t.v.)

- et look med glat hår og en paryk øverst klippet stumpet af, så der skabes en kontrast mellem det lækre shampoo-hår nederst og det stumpede, lidt stride hår øverst. - og et tredje look, som var mere firkantet, med en toupering bygget op fra bunden, extentions og kunstigt pandehår klippet lige over. ”Og der blev naturligvis brugt masser af fikseringsspray”, lyder det smilende fra Sidsel, der tilføjer, at fikseringssprayen i Texture Expert-serien som de øvrige produkter giver pleje og shine til håret.

Fredag 3. April Kl. 12-20 Lørdag 4. April Kl. 11-18 Søndag 5. April Kl. 11-18 Valby Hallen - Julius Andersensvej 3 2450 København SV VIP billetter kan købes på www.billetnet.dk For mere information www.lafemme09.dk

Teknologisk innovation Aviaja Riemann-Andersen kalder de nye Texture Expert produkter for en teknologisk innovation, der arbejder i to zoner i håret. Dels på overfladen i skællaget og dels inde i selve håret, hvor L’Oréal Professionnel har formået at udnytte det incell-molekyle, man oprindeligt udviklede til farveprodukter, i stylingprodukter. ”Det trænger helt ind i håret og plejer det. Samtidig anvendes et perleprotein, der lægger sig som et styrkende lag på håret – som perlemor i en muslingeskal”. E-vitamin og UV-beskyttelse findes naturligvis også i produkterne. Som hudpleje Når det gælder hudpleje findes produkter til forskellige hudtyper. Den opbygning har L’Oréal Professionnel også valgt til Texture

Der lægges sidste hånd på frisuren, inden catwalken indtages.

Expert-serien, der således er opbygget af tre produktgrupper til fint, normalt og kraftigt hår. Hvidguld kollektionen til fint hår giver volumen, styrke og hold, og rummer en definition og struktur paste (Tendre Forme), en beskyttende føntørringscreme (Smooth Essence) og en volumengivende creme-mousse (Expansion). Guldkollektionen til normalt hår giver kontrollerede bevægelser og form og rummer en glans-serum (Shine Perfection), en varmebeskyttende føntørringslotion (Smooth Velours), en let volumengivende mousse (Mousse Volupté) og en glansgivende voks (Lumicontrôle). Rødguld kollektionen giver blødhed og en kontrolleret styling og rummer en flydende serum-gelé (Gelée Cashmere) og en tæmmende føntørringscreme (Smooth Ultime). Herudover findes en rosaguld fikseringsspray (Fixing Mist 4), der giver blødhed og glans til alle hårtyper. ”Vi var naturligvis spændte på backstage-reaktionerne fra stylis­t­ erne omkring vores nye styling-serie”, fortæller Aviaja RiemannAndersen, ”men alle som én har de været meget glade for serien, der i øvrigt er udviklet i tæt samarbejde med en af verdens bedste session stylister, Malcolm Edwards, der bl.a. står bag stylingen af Vivienne Westwoods shows.” ■ Sundt hår er ”IN” < 53


inventar

Tekst > Pia Finne Foto > Hanne Paludan Kristensen

Trangen til at bestemme selv...

Betjeningsstole Betjeninger Massagevaske Receptionsdisk Salgsarealer Halogenbelysning Diverse inventar Total excl. moms

50.000 kr. 60.000 kr. 60.000 kr. 15.000 kr. 28.000 kr. 25.000 kr. 12.000 kr. 250.000 kr.

Dorte Hasseriis glæder sig til for alvor at komme i gang i sin nye salon.

Røde stole, røde bøjler og en rød receptionsdisk skaber et helt unikt udtryk i den ellers helt stilrene salon, som Dorte Hasseriis netop har åbnet i Fuglebjerg. Hun satser på wellness, luksus og tid til forkælelse i sine behandlinger og i indretningen, og det koncept ser ud til at holde

Let og luftig er udtrykket – helt bevidst.

De røde stole og den røde disk skaber et anderledes og spændende udtryk i salonen.

Trangen til at bestemme selv, og drømmen om at skabe en salon, hvor hun kan give sine kunder den gode oplevelse, hun synes, de skal have. Hvor hun kan bruge den tid, hun synes, der skal til, og hvor hun kan arbejde kreativt på det plan, hun ønsker, er grunden til, at Dorte Hasseriis i en alder af 48 år netop har åbnet sin egen salon i Fuglebjerg ved Sorø. Ejendommen er helt nybygget, faktisk er hun den første lejer, der er flyttet ind i den flotte, lidt rå bygning på en af Fuglebjergs bedste pla­ ceringer – og det har givet Dorte en unik mulighed for at skabe præcis den salon, hun altid har drømt om – med præcis den indretning, hun mener, sender de rigtige signaler om luksus og forkælelse i en afslappet og behagelig atmosfære. 54 > Trangen til at bestemme selv...

Alle produkterne i salonen er fra Schwarzkopf.

Kanon samarbejde Indretningen er sket i samarbejde med Bella Vista, og Dorte Hasseriis har været meget glad for samarbejdet med Claus Trampedach. Hun kalder det ”super positivt”. ”Vi har sparret meget fint med hinanden, og jeg er blevet kanon godt modtaget”, fastslår hun. At det blev Bella Vista, der blev samarbejds­ partneren på indretningsfronten var faktisk, fordi virksomheden havde en sælger på Schwarzkopf, Malene, som Dorte kom rigtig fint ud ad det med, og som hun havde besluttet sig for gerne at ville samarbejde med, når det gjaldt produkterne. ”Vi talte naturligvis om min nye salon, og så var det egentlig ganske naturligt, at det også blev Bella Vista, der kom med på indretningsfronten”, fortæller Dorte

Hasseriis. Indretningen er spændende og anderledes. Lys og luft ­præger salonen, der er stilren og enkel i sit udtryk, men samtidig har Dorte turdet vælge røde stole på en del af behandlingspladserne. Bøjlerne, der skal tage imod kundernes tøj er røde, og det samme er fronten på receptionsdisken – og selv legebilen til de mindste er en rød Peugeot! Den skønne røde farve bryder enkelheden og giver et meget flot – og ikke mindst meget nutidigt og personligt udtryk, der understreges af den smukke lampe, der hænger over receptionen og tager imod kunderne. Netop det personlige præg var vigtigt for Dorte, og derfor lagde hun mange kræfter i at finde den helt rigtige indretning. ”Vi besøgte Bella Vistas showroom, hvor vi så møblerne, og vi blev inviteret til at

besøge en salon i Hedensted, hvor der netop var blevet indrettet med præcis de møbler, jeg havde udset mig, og det gjorde udslaget”, fortæller Dorte. Øer i rummet Selve indretningen af salonen er sket i et tæt samarbejde mellem Claus Trampedach og Dorte Hasseriis. ”Jeg havde naturligvis mine ideer om, hvordan jeg gerne ville have det, og dem tog vi udgangs­ punkt i, da vi skulle indrette salonen, og Claus havde andre rigtig gode ideer og forslag, som vi kombinerede med mine”. Således er de seks behandlingspladser anbragt som ”øer” i rummet med hele fire udsugninger. ”Jeg vil gerne have et så rent miljø som muligt, og jeg vil i hvert fald ikke længere gå hjem med hovedpine, fordi jeg Trangen til at bestemme selv... < 55


har arbejdet i en kemikaliefyldt luft”, forklarer Dorte Hasseriis, og således har et af hendes krav også været, at salonen skulle indrettes vedligeholdelsesvenligt. ”Der ligger ikke føntørrere på gulvet, og i det hele taget er de fleste møbler løftet fra gulvet, så det er let at støvsuge og vaske, når dagen er omme”, lyder det fra Dorte. I øvrigt er det ikke alle stolene, der er røde.To af de seks behandlingspladser står med sorte stole, netop for at bryde det feminine udtryk og signalere, at det ikke kun er kvinder, der er velkomne. også mænd kan finde vej til salonen. To vaskepladser er der indrettet i den 62 kvm. store salon, og såvel antallet af vaskepladser som antallet af behandlingspladser kan øges uden de store problemer, hvis der måtte blive behov for det.

BLOSSOM BATH

PRISVINDER

2008

”Det har været vigtigt for mig, at have så stor en fleksibilitet som muligt. Nu begynder vi med seks behandlingspladser og to vaskepladser, og så kan vi udvide i takt med, at behovet opstår”, forklarer hun.

Selv bilen til børnene er rød i Hasseriis i Fuglebjerg.

FUNKTIONALITETEN I HøJSæDET Dorte er et ordensmenneske, og det lægger hun ikke skjul på. Derfor er der også i baglokalet, der med toilet og frokoststue tæller 38 kvm., sørget for, at der er styr på tingene.

Bag salonen er der en lille ”terrasse”, hvor Dorte vil anbringe et cafébord og stole, så både medarbejdere og kunder kan nyde solens stråler, når den tid kommer. Indendøre findes naturligvis også et hyggeligt venteområde, og her var en af Claus Trampedachs ideer bl.a. at sætte en opslagstavle op, hvor kunderne kan give beskeder om f.eks. lejligheder til leje, hvor der kan opsættes sjove artikler, eller hvor Dorte kan informere kunderne om ferielukninger med videre.

I specialbyggede skabe ligger farven, lige til at tage ud, og lageret af shampoo, conditioners og stylingprodukter står ”linet” op – lige til at gå til. Glashylderne i baglokalet er ligeledes sat op, så de passer med stabler af fire håndklæder – det antal håndklæder, der kan ligge på vaskepladserne.

”Det skal være et lille åbent forum, som kunderne altid lige kaster blikket på, når de er i salonen”, forklarer Dorte. Dorte vil gerne forkæle sine kunder. Hendes egen forkælelse ligger i at have fået lov til at indrette en ny salon helt fra bunden – og præcis som hun gerne vil have den. og hvad endnu bedre er; allerede inden salonen for alvor har åbnet dørene, inden Dorte Hasseriis overhovedet har annonceret sin nye salon, er der kunder i forretningen.

”For mig har det handlet om at gøre tingene så enkle som muligt. Derfor er det perfekt med de specialbyggede skabe, der præcis matcher Schwarzkopfs produkter og hvorfor lave stabler af fem håndklæder, så man hver eneste gang skal tage ét fra, når man kan lave stabler af fire”, siger hun med et smil.

”og de er alle meget positive overfor min nye salon”, fortæller hun smilende, og siger videre, at hendes koncept også ser ud til at fungere: Kunderne søger den gode oplevelse. Får de den, går de ikke så meget op i, hvad det koster. På produktsiden har Dorte valgt udelukkede at samarbejde med Bella vista, og dermed have Schwarzkofps produkter på hylderne.

Et lille kontor er det også blevet til, hvor Dorte kan sidde med sine regnskaber, så det ikke skal ske i frokoststuen. I øvrigt er frokoststuen også indrettet funktionelt i samarbejde med Bella vista, men samtidig har det været vigtigt for Dorte at skabe en oase, hvor de ansatte – og hun selv – kan slappe af og føle sig hjemme, og få den ro på sig, der er behov for.

”Dermed kan man få en god viden om alle produkterne, og hjælpe kunderne med at finde frem til det helt rigtige for dem”. Produkterne står på en svævende væg bag receptionsdisken, og dermed skærmer de af uden at hyldevæggen virker kompakt. også produkthylder i vinduerne er at finde i salonen, så kunderne kan se dem om aftenen – og fristes - når de går forbi. IKKE FOR pENGENES SKyLD Dorte går ikke på arbejde for pengenes skyld. Hun brænder for frisørfaget, og at hun kan tjene penge ved det hun elsker at beskæftige sig med, er hun kun lykkelig for. ”jeg holder meget af at arbejde kreativt, og jeg tager på massevis af kurser i både ind- og udland for løbende at holde mig ajour med, hvad der sker”, fortæller hun. Hun er ikke selv i tvivl om, at hun igennem årene er blevet mere og mere professionel, og hun kan ikke vente med at byde kunderne velkommen i hendes nye salon, hvor helheden er i fokus ■

”Det er vigtigt, at man kan slappe af i pauserne, og at man sidder et sted, hvor det er rart at være”, er hendes klare holdning. og Dorte ved, hvad hun taler om, for hun kom i frisørlære i 1977. De seneste 21 år, indtil hun for et år siden valgte at gå sine egne veje, var hun ansat hos ole Bruun i Sorø. ”I takt med at mine børn blev ældre, blev min drøm om at blive selvstændig mere og mere udtalt, og da jeg til sidst nævnte det for min mand, gik han ind i processen. Han fik talt med borgmesteren om grunden, vi nu ligger på, og han står bag nybyggeriet, der også skal rumme Fuglebjerg Apotek og en bank”, fortæller Dorte Hasseriis. og hendes planer er at have i hvert fald en assistent og muligvis også en elev i forretningen.

56 > Trangen til at bestemme selv...

g?

i d r o f t e g No Bella Vista har stået 100 pct. for indretningen – i et fint samspil med Dorte Hasseriis.

se flere billeder på

hairmagaZine.dk

BV/adk • 03.09

TID TIL FORKæLELSE ”Igennem de senere år har jeg følt, at man er blevet mere og mere presset i frisørfaget, og at man ikke længere havde tid til at give kunderne den oplevelse, et besøg hos frisøren efter min mening bør være”. Derfor spiller wellness en stor rolle for Dorte Hasseriis i hendes nye salon. Hun har indrettet sine vaskepladser med massagestole, hun tilbyder hovedbundsmassage, og hendes plan er bl.a. også at arrangere wellness-aftener, hvor kunderne får behandlinger, gode råd med videre.

BEDSTE SHAMPOO TIL FARVET HÅR

Vil du også ha´ del i en succes, så ring 86 80 48 11 og hør om konceptet.

www.bella-vista.dk


Intensiv natkur Kérastase er klar med Brume Nuit Aprés-Soleil, en intensiv natkur, der genopretter skaderne fra miljøpåvirkninger fra sol, salt og klorvand. For at genvinde hårets naturlige styrke og vitalitet, udnytter produktet nattens hvileperiode, og de velgørende plejestoffer får mulighed for at virke uforstyrret af udefrakommende miljøpåvirkninger. Pris 225 kr.

haircare

Når håret er stresset Hairmix præsenterer Health Factor og Colour Savvy Balance Boosters - en ugentlig dosis af fugt og proteiner, som plejer og nærer ødelagt og ”stresset” hår.ved hjælp fra bl.a. shea smør og aloe vera efterlades håret naturligt smukt og sundt.

Så Er SoMMErEN ATTEr vED AT værE ovEr oS, oG DET Er TID TIL AT PræSENTErE KuNDErNE For SoLBESKyTTELSESProDuKTEr TIL HårET, oG uDvALGET Er STorT. I DET HELE TAGET Er DEr FoKuS På DET SMuKKE Hår, oG DENNE GANG SES MANGE NyE ProDuKTEr TIL NEToP AT SIKrE DET vELPLEjEDE oG SuNDE LooK. Til skrøbeligt hår phure Beauty products viser Kleral system milk serien, der er en ny hårplejeserie baseret på udtræk fra planter og korn, og med det formål at reparere, fugte og behandle skrøbeligt hår. I serien shampoo, balsam, olie, anti-aging creme og modelling gel creme.

Beskyt med silkeprotein Best Collection lancerer Silky Sexy Hair i en ny udgave med silkeprotein, der er en naturlig fugtgiver og genopbygger, så den bevarer håret stærkt og elastisk. Når proteinet tørrer i håret, bliver det til en beskyttende film, der forbedrer hårets elasticitet og glans. Den nyligt tilførte risaminosyre er mindre molekyler af protein, som trænger dybere ind i håret for at blødgøre og glatte cuticula og hårskaftet.

Enkle og nemme farver Hairmix præsenterer Tigi colour, der er en nem farveserie, som er let at anvende, og som ikke kræver det store varelager.Tigi Colour består af seks niveauer: radiantGloss, Creative/Intense reds, ultra Lift,Toners, Mix Master og True Light med 34 sekundære toner og fire aktivatorer.

Saksen med 5 udskiftelige farve sæt

Fremhæv krøllerne Design Frisørerne er klar med et nyt produkt i I-Dentity serien, xS Twist, en creme, der fremhæver krøllerne dagen efter hårvask. xS Twist giver nyt liv til krøllerne og fantastisk glans samt modvirker kruset hår. Kan bruges før føntørring. Pris 119 kr.

Organisk skønhed pACT lancerer en hud- og hårplejeserie baseret på organiske planteekstrakter,vila Lodola. I serien findes shampooer og conditioners til forskellige hårtyper samt brusegelé og bodylotion. Alt er fremstillet af råmaterialer og aktive ingredienser fra planter, som er tilladt af ”AIAB standarderne” – de italienske standarder i forhold til biodynamisk og økologisk kosmetik.

Definerede krøller Med et miks af Aloe vera-, hindbær- og granatæbleekstrakt, som eliminerer krus og definerer krøltegningerne, giver S Factor - one Curl at a Time Curl Serum fra Hairmix et let hold samt en sund naturlig glans. Bruges på fugtigt krøllet hår. Skøn duft af granatæble og mango. Pris 195 kr.

Farve sæt indhold : skrue, fingerstøtte, ringe, stopper

Nyd solen KpSS Danmark lancerer ”Enjoy your fun in the sun” med KMS California. KMS SolPerfection serien rummer således naturlige ingredienser og anti-oxidanter, uv-filter og aktive fugtighedsgivende ingredienser, der giver mulighed for at nyde sommeren uden hår-bekymringer. Serien er tilpasset alle hårtyper. Produkterne koster fra 80-215 kr. 58 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Den moderne mands ønsker L’Oréal professionnel Homme udvider mændenes serie hårprodukter med LP Homme Energic, to innovative og nyskabende produkter, som imødekommer den moderne mands ønsker og krav om lækker og effektiv hårpleje. Pris 154 kr.

årets hårlook Trendspottere fra London, New york og Paris spår at sundt, glansfuldt blondt hår bliver årets hårmode. Med SilkLift fra Goldwell, der forhandles af KpSS Danmark kan du nu tilbyde dine kunder årets look. SilkLift er en lysning, der ved brug af en serum giver intensiv pleje og glans – en lysning med et strejf af luksus. Der findes fire produkter i serien til 75-300 kr.

Blankt hår HH Simonsen er klar med Bi-Power Color Booster, der er færdigudviklede pigmenter, som forbedrer lysets reflektion på håret, så man opnår et blankere resultat. Den kan bruges som forbehandling inden farvningen, eller imellem to farvninger, hvis farven skal friskes op. Findes i nuancerne: Kobber, gylden og rød.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Farver : Blå, Pink, Turkis, Gul, Orange Fås også som skulptur

more

at

www.haaro.de Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Ørstedvej 1 • 4622 Havdrup DK Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


Milk_shake til kruset hår Z.one Concept præsenterer milk_shake no frizz - en komplet serie til kruset og elektrisk hår. milk_shake består af: Glistening Shampoo, treatment, milk, serum og spray.

Undgå sommerstress KpSS Denmark lancerer Goldwell DualSenses - en serie produkter, der hjælper med at undgå sommerstresset hår. Det gælder forebyggende pleje, hvor hårstråene genopbygges indefra med passionsfrugtolier. uv-filter findes i produkterne og ”Instant Microfluid Technology”, der gør at håret dækkes af en fin væske, der plejer og beskytter. Pris 109-119 kr.

Classic Pro ekstra let • ekstra fin • ekstra lille Classic Pro F (ergonomisk)

Shampoo til ALLE Maria Nila Creator Shampoo fra Salonsupport.dk er en ny innovativ afrensningsshampoo, som skånsomt renser håret efter brug af voks. Shampooen tilfører fugt og beskytter håret, den er farvebevarende, og kan anvendes af både mænd og kvinder, da duften ikke dominerer.

Frisørens værktøjskasse Matrix præsenterer Solutionist – en service support serie, der maksimerer resultatet af kemiske behandlinger, og afhjælper gult og slidt hår efter gentagne behandlinger. Frisørens værktøjskasse kan serien, der rummer seks forskellige produkter, kaldes.

Optimal fylde pACT er på banen med et helt nyt stylingprodukt, resurrection Style Dust - et mikrofint pulver, der giver optimal fylde og volumen ved hårroden. Pulveret rystes, drysses og masseres i håret.

Havsalt til fint hår KMS California er klar med Hairplay Sea Salt Spray, der er ideel til fint hår. Indholdet af naturligt salt giver således håret fylde og struktur, og kombinationen af grapefrugt og pebermynte skaber kraftfulde antioxidanter, som hjælper med at beskytte håret. Pris 240 kr.

Vask gammel farve ud Palco Colour Corrector fra HH Simonsen er et nyt produkt, der kan trække eksisterende farver ud af håret, uden at det skader hårets struktur. Colour Corrector nedbryder de eksisterende farvemolekyler i håret, og de kan vaskes ud.

60 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Som havets glitrende reflekser Blot få pust af flasken, og håret udstråler lys som havets glitrende reflekser en solrig sommermorgen. Sådan beskriver Bella Vista den nye Shine Magnifying Spray, der er en del af Schwarzkopf Professional’s Blondme-serie. Serien har uv-filter og kan bruges til alle nuancer af farvebehandlet eller lysnet hår. 169 kr.

Fugt til hud og hår Wella er klar med Lifetex Sun Hair & Skin Hydrator, der er en langtidsvirkende fugtgelé til både hud og hår. Således giver Hair & Skin hydrator fugt til hår og hud i op til 19 timer, og man behøver selvsagt kun at medbringe et enkelt produkt i tasken, på stranden eller på rejsen.

Classic Pro (symmetrisk)

Ansigtspleje det vækker opsigt Med Firewall der vandt: Make-up Tools of Cosmopolitan Beauty award 2007, har Medik8 endnu engang frembragt er vidundermiddel indenfor ansigtspleje, nemlig et intensivt antioxidant serum, der påføres ansigtet, og aktivt arbejder mod aldring af huden, ved blandt andet at tilføre fugt, fasthed og glød i huden. Pris 999 kr.

Volumengivende styling: L’Orèal professionnel lancerer tre nyskabende anti-age styling produkter i serien: SÈrIE ExPErT – AGE DENSIForCE. Produkterne henvender sig til kvinder, hvor håret viser tegn på aldring – dvs. bliver mere fyldigt og voluminøst. I serien findes således en plejende mousse med normalt hold, hårspray med stærkt hold og hårspray med normalt hold. Pris 149 kr.

www.joewell.de

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Ørstedvej 1 • 4622 Havdrup DK Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


Blødgør uden at tynge Hairmix præsenterer S-factor, som indeholder Health Shampoo og Conditioner til tørt og ødelagt hår. Serien tilfører blandt andet fugt og glans og modvirker krus, den er varmebeskyttende og blødgør uden at tynge. Pris 195-210 kr.

- FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

The Fresh Line

tre håndede!

Nu også for vens

Swing Set Swing Set (venstre) • Saks (5“ og 5,5“) • Sculpter saks (5,5“)

SØGER DU EN FRISØR ? DET BEHØVER NEMLIG IKKE AT KOSTE DIG MANGE PENGE AT FINDE DEN RETTE FRISØR!

LIGE NU FÅR DU 10% RABAT PÅ STILLINGSANNONCER

EN STILLINGSANNONCE INKL. ALT KOSTER KR. 1.995,- FOR 3 MÅNEDER PÅ WWW.FRISORJOB.DK

RING NU PÅ TELEFON 88 80 72 72 (TILBUDET ER GÆLDENDE TIL OG MED D. 30. APRIL 2009 – ALLE PRISER ER EX MOMS)

Genopliv håret med Omega 3 Matrix præsenterer et nyt gennembrud: Biolage Rejuvathèrapie. Rejuvathèrapie genopliver håret og beskytter mod ældning med næring fra omega-3 udvundet fra kameliablomsten, lycopene fra tomat og risprotein. Rejuvathèrapies får håret til at se yngre ud, samtidig med at det bliver smidigt, stærkere og glansfuldt. Age rejuvenating shampoo, conditioner og treatment koster mellem 140-150 kr.

Understøt den naturlige volumen Tecni.art fra L’Orèal Professionnel er en stylingserie, hvor produkternes vægtløse formler understøtter hårets naturlige volumen. Derudover fastholdes frisuren uden at håret bliver stift eller svært at redde igennem.Volume Inflator og Volume Architect er således moderne stylingprodukter, som tilfører volumen en helt ny dimension. Pris 159 kr.

tre håndede!

Nu også for vens

Swing Set Plus Swing Set Plus (venstre) • Saks (5“ og 5,5“) • Sculpter saks (5,5“) • Swing Razor

Nyt til farvet hår PACT præsenterer en ny shampoo og conditioner fra Label.m. specielt fremstillet til farvet hår. Color Stay Shampoo forsegler hårfarven mens Color Stay conditioner forhindrer farven i at falme og giver ekstra fugt til håret. Til ”tudset” hår Hairmix præsenterer Pro Elements Keratin, som forbedrer og giver elasticiteten tilbage i svagt og kedeligt hår. Naturligt keratin, vitaminer samt nærende, blødgørende ingredienser hjælper med at forebygge brækage, og efterlader håret glansfuldt og varmebeskyttet. Pro Elements rummer Keratin Smoothing Shampoo, Conditioner og treatment til 159-189 kr.

Økologisk hårpleje til børn Haircare Danmark præsenterer K for Kids - en økologisk hårplejeserie til børn. Serien indeholder ingen parabener, PEG’er eller silicone, og rummer kun 100% naturlig parfume. Serien består af tre produkter: Nemt & Enkelt; en skånsom shampoo, der ikke svier i øjnene, spray conditioner, der giver lækkert og blødt hår og til sidst styling gel med super hold. Pris 119 kr.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

more

at

www.haaro.de Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Ørstedvej 1 • 4622 Havdrup DK Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


Tekst > Pia Finne

Moden til efteråret:

På vej til en bedre verden! Moden afspejler det liv, vi lever. Derfor tager modens tendenser til efteråret og vinteren udgangspunkt i en verden fyldt med kriser – for så at skabe en ny, bedre verden, hvor der ses fremad, hvor der leges med farver og med det lidt anderledes, men hvor der også er et tilbageblik på de glade guldgraverdage.

64 > På vej til en bedre verden

Nelly Rodi er et internationalt trendbureau, der holder til i Paris, og herfra kommer hver sæson nye trends, der indikerer, hvordan danskerne vil klæde sig i den kommende tid.Til efteråret og vinteren har Nelly Rodi satset på fire trendtemaer, nemlig Dandy Manifesto, Gold Diggers, Bewitchment og Techno-Folk. En lavine af finansiel, politisk og social krise har rystet os gennem den senere tid. Den globale orden opfatter vi som destabiliseret, urbaniseringen fortsætter i ekspresfart, den globale opvarmning truer vores eksistens, og sult er et verdensomspændende problem. Men vi befinder os i en krisesituation, som maner til eftertanke og analyse - ikke til panik. For den gode nyhed er, at der er tale om en overgangsfase, som vil bringe os videre til en ny og bedre verden. ”For at arbejde os hen mod den nye verden, vil vi tage et historisk vue over de tider og tendenser, som har været med til at definere vores nuværende ståsted. På den måde vil vi forstå og acceptere vores nuværende situation og agere ud fra den.Vi er på vej ind i en ny verden, som vender ryggen til den gamle, og det er der muligheder i!, lyder det fra trendchef Ulla Skjødt fra Dansk Tekstil & Beklædning.

dandy manifesto den I temaet Dandy Manifesto kombineres e’s Wild r Osca la á fortættede elegance , dandyer, men med en mere moderne sjæl. bohemeagtig, poetisk og kunstnerisk på der , look et i dent deka Stilen er chik og Striber igt. nutid og ldet foræ både er gang én r og leges der med, der ses smokingbukse ter skjor kser, etbu cigar tyl, og fine blonder . og cardigans samt lårkorte nederdele ddende Til mændene ses smokingstemning, tætsi riske histo s, snit i sportswear-stil, duffelcoat r­ militærfrakker, tern og blomster på jæge er. buks ede form kegle og veste r, jakke agtige Farverne er mørke, skyggefulde, blæk ses også nuancer (mørkeblå og sort), men der dende spæn ten palet gør kraftigere nuancer, der grå og a elros gamm e, Hvid nde. raske og over ned. nuancer toner det hele lidt up Skønhed: Eksperimentel og vovet make onfotom og grafi typo inspireret af dadaisme, d. tren e denn i ter palet farve to er tage. Der forDen første udforsker ‘papir’, forskellige s den men kter, seffe isten mer for hvid og kons t af rere inspi åde, omr kere mør et i er anden blæk, blyant, kul og grafit.

Gold diggers Her har moden fokus på en moderne ”ladestem­ ning”. Det gælder en ny vinkel på pionerånden. Linjerne er enkle, og stilen er rå, rebelsk og chik – og der mangler bestemt ikke sensualitet. Materialerne er rå Tweed, kogt uldflonel og tykke militær-tæppeagtige uldtyper med Prince of Wales tern. Men også bløde som vasket, børstet bomuld. Autentisk, rå denim er med samt bomuldsblonder og vattæppemønstre. Over- sized tømrer/snedkerstumpebukser med masser af lommer og aftagelige seler bliver en del af moden, og det samme gør kunstfærdige busseronner, bluser og tunikaer samt mini blazere. Mændene trækker desuden i vide, stumpe, spids­ læggede bukser med store retro-tern og bl.a. korte US military officersjakker. Farverne her er et udvalg af neutrale nuancer, som fremmaner det støvede landskab fra okker til grøn med grålige, blå og emaljefarver. Skønhed: Blotlagte nuancer, grønne og gule toner der minder om vegetationen på prærien i USA med grålige blå farver og lyserøde undertoner af lyng. Makeuppen er centreret om konsistenseffekter : Pudder, brugt, slidt, bleg. Glimt af guld eller kobberglans i strejf i forbindelse med grå og grønlige neutrale toner. Håret er meget dæmpet i en pæn og kontrolleret størrelse.


BEWITCHMENT Forvandling, illusion, poesi og begejstrin gi hverdagen er kodeordene i denne tren d. Materialerne er silkeagtige og yndefulde kombineret med tungt draperet fløjl. Kostbare vævninger og stoffer er en del af tren den: Damask, jacquard, blonder eller brod erieffekter og frynseeffekter, der minder om dyrehår. Lange, bløde frakker i klippet lammeog fåreskind ses, blød, løs, gennemsigtig strik og løse jerseytoppe. F.eks. kan man bruge en kort jerseystrik til at tage på over meget ynde fulde kjoler, nederdele og bukser.

Skal vi sammen skabe en ny

omsætning? Nu har du mulighed for at arbejde med Oxygenbehandling til både hårbunden og ansigtet

Til mændene ses også fiskerjakker, buks er med oilskins aspekter, strik og frakker brugt i over-size. Farverne er inspireret af lyset fra rå ædel stene. Barokperler, ametyst og tonet kvarts. Skønhed: En gradueret palet med vand farver og moiréeffekter i flydende blågrønne toner. Håret er spektakulært og symboliserer mængder af vegetation – sat op, crep pet, langt og tykt, trukket tilbage og arran geret i avancerede størrelser.

TECHNO-FOLK I denne trendretning er storbyen og den urbane verden kilden til inspiration med skulpturelle former imellem det rå og ultra-tekniske – og her er farver på færde. Det gælder et kulturelt miks, hvor naturlige instinkter er kombineret med teknologiske fremskridt. Materialerne er bl.a. rustik uld:Tweed, bouclés, tråde der er hevet ud eller hænger løse, knitret. Dekorative eller folkloremotiver i form af jaquard og damask ses og tekniske, vandtætte stoftyper i windbreakerånden. Folklorebesætninger og applikationer, borter og broderier er en del af trenden. Vide, over-size bukser med lavt hængende skridt og jakker uden detaljer spiller en rolle. Det samme gør lårkorte nederdele med indfældede stykker i kraftigt materiale eller med print og masser af strik samt folklorebluser og busseronner, Til mændene ses A-linje voluminøse lumberjakker, overalls, parkas eller dynejakker og etniske joggingbukser med broderi og print samt militærjakker med kantbånd, medaljer og masser af dekorationer.

• Det var de kendte stjerner fra Hollywood der startede. Nu er behandlingen nået til Danmark. Du har nu muligheden for at arbejde med oxygenbehandling på en nem og hurtig måde. • Det er billigere at komme igang end du tror, og det skaber en meromsætning til din salon fordi du nu har muligheden for at arbejde med et område som ellers har være forbeholdt skønheds­ klinikker.

Nyskabende Oxygenbehandling

på farvesiden leges med det traditionelle broderis stærke nuancer: Flammerødt, cyklamen, turkis, fuchsia eller lilla-blå. Som kontrast et udvalg af mere neutrale beige toner inspireret af stepperne og ørkenen. Skønhed: Et sortiment af stærke farver i forbindelse med en palet med blege og mørke neutrale toner á la farven på nomadetelte. Makeuppen er glad, farverig, forfriskende og frydefuld - grænsende til det naive. ■

Kontakt Cosmobell på 97 22 33 44, eller spørg din Cosmobell-konsulent når I ses næste gang


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

et sandt ridebaneuniVers Hestehaler og ridehjelmehår. Det var spektakulært og anderledes, og helheden var gennemført til mindste detalje, da Designers remix holdt show i forbindelse med modeugen i København. rammen var Den Sorte Diamant, og inspirationen var den Image kampagne, som var blevet skudt til Designers remix efterårs- og vinterkollektion 2009/2010 et par måneder før. Faktisk allerede i efteråret 2008. Idéen til kampagnelooket blev skabt i et tæt samarbejde mellem Designers remix designer og indehaver Charlotte Eskildsen og hårstylist Nina Larsen fra Sebastian Professional. NøGLEORD: STIL OG ELEGANCE Det var de kreative tanker og ideer de to kvinder dengang kom op med, der også dannede basis for selve showet. Nøgleordene var stil, elegance, SM og ridebane univers i et skønt miks! Men selvfølgelig er 68 > Et sandt ridebaneunivers

Den rigtige hestehale er inspirationen her.

Hår som ridehjelm.

der forskel på det look, der skabes til en imagekampagne, der skal ”sælge” tøjet, stilen og looket i forhold til forbrugerne, og det look, der skabes, når den skal fyres max af til et show. Stylingen til image-looket er mere nedtonet – mere salgbar - i forhold til det udtryk, der skabes af hår, makeup og tøj til et show. ”og når imagelooket skal udvikles til showbrug, kræver det mange møder og mange tests for at finde den helt rigtige styling, for der skal selvfølgelig være en klar rød tråd mellem location, musik, tøjdesignet, håret og makeup’en. og så er kunsten at bibeholde det æstetisk smukke, samtidig med at stilen understreges og overspilles”, som Nina Larsen, Sebastian Professional udtrykker det. OVERBLIK OG FORBEREDELSE Charlotte Eskildsen ønskede flere forskellige hårlooks til showet, der skulle præsentere kollektionen til efteråret og vinteren. Det krævede

se flere billeder på

hairmagaZine.dk


Produkter på den organiske måde

Rytterhår...

...og ridebanestemning.

Til Designers Remix show.

stort overblik og meget forberedelse op til showet, og resultatet blev fem forskellige looks til modellerne på showdagen. • Èt look, der bestod af forskellige ”ridehjelme” af hår, som matchede modellens egen hårfarve. Så det så ud som om, ridehjelmen var skabt af hendes eget har. • Ved look nr. 2 og 3 bar modellerne enten en eller to 60 cm lange hestehaler. De var hele 8 cm høje, renfriserede og lavet af extensions, som passede til modellens egen hårfarve. • Det fjerde look indebar, at modellen bar et skarpt pandehårslook attached på et lakbånd fra øre til øre. • Look 5 var stramme elefanthuer, som dækkede halvdelen af ansigtet. For at skabe det fintfriserede, shiny look, der var målet, blev der arbejdet med Laminates serien fra Sebastian Professional. For at skabe hold bruge frisørerne Shaper og Shaper+ fra Originals fra Sebastian Professional. At skabe et look som det, der blev skabt til Designers Remixshowet kræver meget forberedelse op til selve showet og et team på ni frisører – selv om looket allerede er udtænkt til imagekampagnen. ”Meget af stylingen foregik på selv dagen, og det krævede stor koncentration og koordinering”, fortæller Nina Larsen - for der skal arbejdes hurtigt. Mange af modellerne er nemlig også model­ler på andre shows, og de ankommer således blot en times tid, før de skal på scenen superstylede og med håret sat op til fest i et kinky ridebaneunivers ■ Sebastian Professional frisører til Designers Remix-showet var: • Nina Larsen (Key Stylist) • Anette Tandrup • Benjamin Martin • Stine Schmidt Høppner • Lasse Mølgaard Sørensen • Sara Sigurdardottir • Charlotte Elsted • Yvonne Nordgren • Karen Pilborg Pedersen 70 > Et sandt ridebaneunivers

NYHED I DANMARK At drage omsorg for sin krops ps og sit hårs skønhedsbehov ved at bruge et biodynamisk-økologisk ologisk hårprodukt, er meget mere end en simpel forfængelighedsgestus. edsgestus. Det er et valg, der udtrykker mere end bevidsthed og ansvarlighed. Det bliver en livsstil, hvor man viser respekt for miljøet og beskyttelsen af naturlige ressourcer samtidig med den personlige pleje. Produkterne er fremstillet af råmaterialer og aktive ingredienser fra planter som er biodynamisk-økologisk dyrket. Villa Lodola er det fuldendte økologiske koncept, alle produkter er certificeret med både bio dynamisk økologiske certifikater, certifikat for brug af ren vandenergi, samt økologisk certificeret papir i alt markedsførings materiale. Indeholder 11 nøje udvalgte produkter, shampooer, conditioner, special produkter mod hårtab og hovedbundsproblemer samt bodylotion. Alle helt uden syntetisk indhold og uden parabener og sulfater. Prøv naturen når den er bedst. Pact | Energivej 3 | 4180 Sorø | Tlf. 57 66 03 00 | info@pact-systems.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Backstage: Brian Buchard / Catwalk: Sacha Maric

rå rocktØs og elVerstemning

Elverstemning

HENrIK HAuE SToD For roCKTøS-LooKET uNDEr rÜTZouS SHow På KøBENHAvNS råDHuS. rEDKEN SToD BAG ProDuKTErNE, oG rESuLTATET BLEv ET vILDT, roDET ELvErAGTIGT uDTryK. rocktøsen og elverpigerne gav inspirationen, da Henrik Haue skulle skabe looket til rützous show under den københavnske modeuge. ”vi havde taget udgangspunkt i Susanne rützous kollektion, og den indeholdt elementer af på den ene side noget forrevet – noget mørkt og lidt elveragtigt og på den anden side noget lidt råt. Derfor blev overskriften på det look, vi skabte: ”rocktøs”, fortæller Henrik Haue. og det fungerede perfekt. Looket komplimenterede tøjet perfekt, og helheden var afgjort skabt, da modellerne kom ind på catwalken iført rützous tøj og hår, med et lidt rodet – forrevent – udtryk. Looket blev besluttet ved en indledende prøve, hvor både Susanne rützou og uffe Buchardt, der stod for selve showet var med. ”vi arbejdede med løst hår, der kunne sættes i rodede opsætninger som var det blevet revet i forskellige længder”, forklarer Henrik Haue, der naturligvis havde set kollektionen inden showet. Faktisk havde Henrik denne gang været med til at fotografere rützous kampagne., og derfor havde han en klar idé om, hvor man bevægede sig hen. Som oftest mener Henrik dog, det er en fordel ikke at have arbejdet så meget med kollektionen forud for et show, som det var tilfældet denne gang. ”Kender man ikke kollektionen i forvejen, kommer man helt åben til den indledende prøve, og netop når det handler om at styrke looket, og om at styrke designerne i deres udtryk, kan det være en fordel ikke at have en forudindtaget mening om stilen. På den måde opstår de bedste ideer tit”, forklarer Henrik Haue – og så kan han i øvrigt godt lide at gå hjem efter en prøve, tænke over tingene og forfine looket yderligere. Meget af arbejdet med modellerne til rützous show skete selvfølgelig lige inden, de skulle ind på catwalken, men Henrik forberedte alt

det, han kunne i dagene op til showet. Det gjaldt bestilling af det løse hår i flere farver, sørge for at fremskaffe og finde frem til de produkter, der er bedst egnede til netop dét look, og sørge for, at der er assistenter nok til at sætte håret på de 16-18 modeller, der skal ind på catwalken og præsentere rützous nye kollektion til efteråret og vinteren. ”Herudover er det naturligvis vigtigt, at alle assistenterne får forklaret looket step-by-step, og det sker på selve showdagen – og sidst men ikke mindst at have det overordnede overblik og se, at alting forløber, som det skal”, fortæller Henrik. For der sker altid noget, der bestemt ikke var planlagt. ”Det kan være en model, der har skiftet frisure, der kan mangle hår i en bestemt farve, så jeg må have det hentet akut fra mit lager – eller der kan, som det så ofte sker, være modeller, der kommer susende direkte fra et andet show med opsætninger, der bestemt ikke matcher det, man skal lave”, fortæller Henrik smilende, og tilføjer, at alting altid løser sig i sidste ende – på den ene eller den anden måde. I øvrigt holder Henrik meget af at arbejde med shows. ”Der er altid en god stemning.vi er mange frisører, og vi arbejder som et team, om at nå det færdige resultat: et fælles look – i modsætning til en fotografering, hvor jeg ofte arbejder alene”, lyder det fra Henrik Haue, der i øvrigt udtrykker stor taknemmelighed over for de dygtige frisører, der stiller op og hjælper ved shows’ne.

Rockertøs

pRODUKTERNE TIL RÜTZOU Til rützous show brugte Henrik Haue bl.a. redken Hot Sets 22 til at forme totter med et stort krøllejern. redken Quick Dry 18 blev brugt til at holde den løse opsætning på plads, og redken Smooth Down Sleek obedience blev anvendt til at dele de totter, der hang løst i de forskellige længder i opsætningerne.

se flere billeder på Henrik Haue i fuld Gang.

72 > Rå rocktøs og elverstemning

hairmagaZine.dk


inspiration fra sassoon

Billeder fra Sassoons nyeste kollektion Laser – intenst grafisk glamour og kunstfærdighed. Komplicerede detaljer og intense farver skaber tilsammen et stilfuldt hårlandskab.

se flere billeder på

hairmagaZine.dk


discover more at www.z-one.it Tekst > sarah maria carl Foto > hanne paludan kristensen & claus peuckert

EKSPERTPANELET – ENDELIG BLIVER DINE SPØRGSMÅL HØRT!

Din kunde køber de 3 sun produkter og får taske og silke tørklæde. Markedets bedste sun tilbud, bestil nu og få leveret produkterne i maj.

hairmagazine.dk har skabt et nyt tiltag: brevkassen. med den får du muligheden for at kunne stille de spørgsmål, der dukker op i dagligdagen, i relation til frisørbranchen.

all over shampoo hair & body moisturizing shampoo 300 ml kr. 150.-

En shampoo til alle hår typer, er farve beskyttende og en balanceret formel fjerner alle rester af klor, og efterlader hud og hår blødt og vældplejet.

pleasure oil hair & body protective soft oil 200 ml

til at løfte opgaven, har vi samlet et hold af eksperter der inkluderer: advokaten, frisøren, sælgeren, marketingmanden, konsulenten samt produkteksperterne. alle disse personer har de fornødne kompetencer og den viden, der skal til, for at du kan få de helt rigtige svar på de spørgsmål, der måske har plaget dig igennem længere tid. Søren Unmack

vi kan normalt svare på dit spørgsmål i løbet af 48 - 62 timer, og det er gratis at benytte vores brevkasse. kig forbi brevkassen, få besvaret dine spørgsmål og stillet din nysgerrighed. SPØRGSMÅL TIL BREVKASSEN Hvad må man skrive om et produkt? Q: hej anne-Dorte. Jeg synes, producenterne lover en hel masse ting om produkterne, men kan de bare skrive, hvad de vil? mvh. louise. a: kære louise. Der er særlige regler for alle kosmetiske produkter, herunder de hårplejeprodukter du anvender i salonen. hvis en producent fx skriver…

Henrik Borg Kristensen og Anne-Dorte

Mathiesen. Impotør Forhandler midt, syd Jylland og fyn

Har man lavere risiko for allergi med naturlige produkter? Q: hej henrik. er det rigtigt, at der er en lavere risiko for allergi, hvis man bruger naturlige produkter? mvh. lone a: kære lone. Da der har været en udbredt opfattelse af, at naturlige produkter skulle være bedre i forhold til allergi, har miljøstyrelsen flere gange meldt ud at… Se de fulde svar på: www.hairmagazine.dk ➞ til frisøren ➞ ekspertpanel

kr. 150.-

En vand baseret spray med en blanding af naturlige olier, som maracuja olie, bomulds proteiner, film agenter og sol filter, danner en beskyttende film på håret og huden. Kan bruges dagligt som fantastisk body lotion. beauty mask deep hair treatment 200 ml kr. 150.En rig og intensive maske, der kan bruges efter hver hårvask til bekæmpelse af de dehydrering forsaget af sol, salt, vind og klor. Indeholder en rig blanding af mandelolie, risolie, bomulds proteiner, E vitaminer og sol filter der beskytter og plejer i dybden. restorer milk nourishing and protective milk for hair 150 ml kr. 150.Det er en mælk, som beskytter og nærer håret takket være maracuja olie og bomulds proteiner. Velegnet til alle hår typer, det fugter håret i dybden, forhindrer krus og statisk elektricitet, udglatter skællaget, letter udfriseringen og efterlader håret blødt og glansfuldt.

Tlf. 22 98 78 88

Vandmanden 10 K _ 9200 Aalborg SV _ Tlf. 42 13 81 80 _ www.z-oneconcept.dk

ADV MSSM 03_09 DK 1P.indd 1

Michael Lane

11-03-2009 12:18:34

Hvorfor »ansætte« Admind til kr. 395,- pr. md.

®

J. Bertel Rasmussen og Martin Justesen

LAD DIG INSPIRERE foråret begynder så småt at vise sig – det bliver lysere om morgenen, folks humør stiger, og blomsterne titter langsomt frem. med foråret kommer lysten til at forny sig, blive bedre og skaffe sig ny inspiration om de seneste trends og tendenser indenfor frisørbranchen. Det kan være lettere sagt end gjort, da der efterhånden er talrige kurser og uddannelsesmuligheder at vælge mellem. på www.hairmagazine.dk under ”kurser” finder du alle udbudte forårskurser. her findes seminarer, der kan optimere enhver frisør i alle henseender, bland andet inden for farve, klip, ledelse og meget mere. gå foråret i møde på www.hairmagazine.dk under ”kurser” og lad dig inspirere...

SE MEGET MERE PÅ WWW.HAIRMAGAZINE.DK

kr. 595,- inkl. online booking

Fordi Admind: fastholder alle informationer vedr. aftaler, kunder, salg, varelager etc. ... også når Internettet er nede • dækker alle funktioner fra online booking til automatisk bogføring • er et komplet administrativt system, der hjælper dig til en bedre indtjening • konterer alle dagens kassetransaktioner, uden at du skal røre en finger • er så fantastisk nem at arbejde med •

Admind ApS

Tlf.: +45 7020 1876

www.admind.dk


Tekst > pia finne Foto > backstage: www.michaelhermansen.dk / catwalk: sacha maric

nÅR MAn FLiRTeR MeD LiVeTs RisiCi

nerverne er uDen på tøJet, og tingene går næsten alDrig, som De var planlagt. heller ikke Da sassoon professional teamet veD buch, skulle style 26 mænD og kvinDer til bruuns baZaar/bZr-shoWet på københavns råDhus. Jesper Buch backstage til Bruun Bazaar-showet.

800 mennesker så bruuns bazaar/bZr modeshowet i rådhussalen på københavns rådhus under modeugen i københavn. og håret var sat. men det kræver forberedelse – ikke mindst for frisørerne, der er en supervigtig brik i det spil, der hedder helheD. bruuns bazaar-stilen er enkel. Der er fokus på de lækre detaljer, og der leges med udtrykket, for det handler om en underspillet elegance, et skandinavisk udtryk med et internationalt tilsnit og om enkelhed med et twist. sassoon professional teamet ved buch stod bag scenen under bruuns bazaar showet, men ikke mindst forud for showet var gået mange forberedelser. en teststylingdag i bruuns bazaars hovedkontor i kronprinsensgade indledte processen. ”her mødte to modeller op, samt bruuns bazaars egen stylist og en engelsk stylist, Jodie barnes, som man havde booket. mac stod for make-up’en, og så var bjørn bruun naturligvis tilstede dagen igennem”, fortæller Jesper buch, der sammen med Wicki buch var ansvarlig for håret. oplægget lød på, at der skulle findes to looks til showaftenen. De to looks skulle matche 26 modeller – 16 piger og 10 herrer. og de to looks skulle naturligvis harmonere med henholdsvis bZr og bruuns 78 > Når man flirter med livets risici

bazaar. ”til selve teststylingen skulle vi først - i samarbejde med Jodie barnes - udarbejde nogle forslag til bruuns bazaar-delen af showet.vi afprøvede mange forskellige looks, men til slut fik vi os sporet ind på det endelige udtryk: et ekstremt glansfuldt look, tungt dansende men stadig flyvende”, fortæller Jesper buch – og looket fungerede perfekt da modellerne indtog catwalken i rådhussalen. på showdagen stylede teamet først håret med brede fladjern, ligesom heat shape blev brugt til beskyttelse af håret. herefter blev håret sprayet med shine spray for ekstra glans – og lige inden modellerne gik ind på catwalken, fik de Diamond polish på hårspidserne, så håret dansede tungt. bZr er bruuns bazaar´s andet brand, der udtrykker mere streetness og ungdommelighed. så da dét udtryk skulle skabes, var det vigtigt for Jesper og Wicki, at det adskilte sig markant fra bruuns bazaar-stilen – og det skulle vise sig at være en ikke helt nem opgave. Dog fandt Jesper og Wicki i samarbejde med Jodie barnes til sidst frem til et super groovy look skabt af en tung hestehale, der så ud som om, den var faldet halvt ud – som en kombination af ”portnerkonen” og de hippe beatnicks!

DER SKAL TÆNKES HURTIGT som altid på showdagen er der ting, der kan ændre sig – og der skal tænkes hurtigt. Det skete også denne gang, for da syv af de 26 modeller (16 piger og 10 drenge) var stylede færdigt, blev looket til bZr ændret! men efter flere forsøg lykkedes det dog at finde det helt rigtige look. ”men i den hektiske stress bag settet på rådhuset måtte jeg i gang med at designe nye looks, som vore syv hårstylister efterfølgende skulle oplæres i. Det tog syv ”takes” før vores engelske stylist endelig fandt et look, der kunne passere hans nåleøje – pyhhhh” lyder det fra Jesper buch med et smil. looket endte som et stramt punk-look med høje hestehaler ved kronen. i siderne blev der lavet en slags ”80´s gel in the sides”.toppen fik en konturkontrast til dette og var således mere flyvende ufærdig - men stadig tilbagetrukket. for at skabe looket blev håret børstet stramt tilbage med hårsprayen motion hold. siderne blev derefter sprayet helt våde og derefter håndspålagt. Det gav effekten af et geléagtigt punk-look. hestehalerne blev til sidst poleret med glansdråberne Diamond polish. så man endte faktisk op

med tre forskellige teksturer i samme opsætning. alt i alt gik det hele til slut op i en højere helhed, og showet forløb "næsten" efter planen. som Jesper udtrykker det, så er ”det altid en hård tørn at være i stue med så mange kreative personligheder på én gang, der alle vil være med til at sætte deres præg på begivenheden. men i sidste ende er det en nu og her oplevelse. hvis ikke vi får det til at spille, er der ingen second chance. og for dem, som ikke har stået i en sådan situation, kan jeg fortælle, at det er en fantastisk forløsning når det så endelig lykkes. livet er fyldt med risici, og når man laver show, er det netop dem, man flirter med!” ■ SASSOON PROFESSIONAL V. BUCH: Jesper & Wicki buch (key stylists) malene rasmussen Janus regel mike nielsen mads nielsen nikolai falkenberg

se FLeRe BiLLeDeR PÅ

hAiRMAGAZine.DK


Tekst > louise Wright Foto > claus peuckert

MoDe MeD eT TWisT LOOK & LEARN MED VICTOR MORENO OG TEAM. med overlagt charme, godt humør og et stemningsfyldt publikum blev salonsupport.dk’s showroom en mandag i starten af marts forvandlet til en ren inspirationskilde for 65 nysgerrige og videbegærlige frisører. med farve, klip, extension, permanent, barbering og styling til eksperimentering på 8 forskellige modeller fik publikum serveret en alsidig og varieret palet af stilarter, frisurer og teknikker, som med personlig tilpasning udmundede i et godt miks af bud på forårets nye hårtrends. her kan eksempelvis nævnes; fra langt hår til page kun udført med barbermaskine, extensioneffekter til fyre og total-

forvandling fra langt lyst hår til rød, sensuel permanent. fællestræk for alle forvandlinger var dog tippet om evig fokus på de små detaljer - den ekstra edge, der gør den store forskel, og som kan tilpasses enhver type, der ikke ønsker den store forandring men dog forbedring. morehair extension, gold clay Wax og infiniti farver var denne aften med til at muliggøre dette. med smil på læben, kreativitet og inspiration til eftertanke affyrede victor moreno & team og salonsupport.dk denne aften startskuddet til forårets sæson for hårtrends. for yderligere information om salonsupport.dk ellervictor moreno ring 36 16 16 09 eller se www.salonsupport.dk og www.goldproducts.dk Victor Moreno & Team og Salonsupport.dk’s repræsentanter .

Marco Sharif lægger an til extensioneffekt i pandehåret på en af aftenens modeller.

Salgskonsulent Jesper Mauritzen byder velkommen.

30’er, 40’er inspireret klipning til den stilbevidste fyr.

Victor Moreno lægger sidste finish på modellens ’Funky Rihanna look’.

se FLeRe BiLLeDeR PÅ Tre modeller under kyndig behandling.

hAiRMAGAZine.DK


Tekst > louise Wright Foto > claus peuckert

JoAKiM Ross – LiVe on sTAGe som landstræner for det kinesiske hair Design team og instruktør hos pivot point i chicago var kreativiteten, finesserne og sceneoptræden gennemført af Joakim ross, der for kort tid siden gæstede københavn på vegne af haircontrast. kombinationen af asymmetri, edge og elegance satte dagsordenen for dette inspirationskursus hvor Joakim ross med udgangspunkt i magasinet pivot point satte nye standarder for farve, klipning og langthårsopsætning.

’helhedsindtrykket er det vigtigste’ blev der udtalt, og under dette motto blev seks modeller fremvist. ved samme anledning demonstrerede Joakim ross de talrige muligheder gemt i haircontrasts extensionprodukter ;tape- og clips on and off,t-parting og ikke mindst det nyeste produkt i rækken - bounce bounce. raffinerede detaljer og kreativitet blev sat i højsædet og med inspiration til hverdag, fest og brudefrisurer var publikum ved aftenens afslutning iderige og klar til morgendagens udfordringer i salonen.

Joakim Ross fuldt koncentreret om aftenens første klipning.

Joakim Ross og team fra HairContrast.

se FLeRe BiLLeDeR PÅ Joakim Ross fremviser teknikken bag det nye produkt ’Bounce Bounce’

hAiRMAGAZine.DK


Tekst > line holm hansen Foto > claus peuckert

ViL Du VÆRe TRenD Vision FRisØR? ”nordic evening” kaldte Wella et arrangement i slutningen af februar, hvor 4 nordiske frisører præsenterede en gruppe danske frisører for Wella trend vision 2009. nordic evening var samtidig startskuddet til en landsturne, hvor de danske trend vision frisører tager rundt i hele Danmark og promoverer Wella trend vision. målet med denne turne er ganske enkelt at få så mange dygtige danske frisører som muligt til at tilmelde sig konkurrencen. som noget nyt består trend vision kollektionen ikke længere kun af én, men derimod af to parallelle kollektioner. haute

couture kollektionen, som er det vilde, til tider ekstreme catwalkog konkurrencehår, og pret-a-porter kollektionen, som tager udgangspunkt i haute couture og derefter nedtones, så det er brugbart også til daglig. Denne aften i Wella studio på frederiksberg var det haute couture hår, der blev skabt, men der blev samtidig lagt vægt på vigtigheden i at skabe brugbart hår. hvis du kunne tænke dig at deltage i konkurrencen, eller bare gerne vil vide mere, kan du kontakte Wella på tlf: 33 26 91 11

Håret blev understreget af modellernes outfits der var tilpasset de forskellige trends.

Modellerne er ved at være klar til at komme på scenen.

Trend Vision kan også kreeres på en mandlig model – det handler bare om at være kreativ.

Denne aften var det tydeligvis Haute Couture kollektionen der var taget udgangspunkt i.

De fire nordiske frisører, norske Erik Titlestad, finske Olli-Pekka Pietila, svenske Marta Spizewska og danske Benjamin Martin.

se FLeRe BiLLeDeR PÅ

hAiRMAGAZine.DK


Farver på saksen Haaro præsenterer e-kwip funky, saksen, der med 5 farvesæt, er klar til forandring. Farvesættet består af: skrue, fingerhvile, fingerringe og skrubar blokering. Og den findes i massevis af farver som blå, pink og turkis.

Bounce Bounce HairContrast præsenterer Bounce Bounce, der er en ny fuld-clips-in extension(nakkedel) med de smukkeste bouncy krøller. Bounce Bounce påsættes lynhurtigt med fire clips.

in-house Der er masser af luksus og god kvalitet blandt de mange nyheder til de danske frisører. Det gælder sakse af udsøgt stål og børster af vildsvinehår. Men det handler også om det æstetiske og udtryks­­fulde – om at finde de farver, der matcher en selv, og om at give dagligdagen et ekstra pift. Nye extentions er også på banen.

NY STOL? Levering inden 48 timer Mini format – Kæmpe effekt Lækkert shine og trendy touch specielt egnet til kortere hår, og præcis styling af de individuelle sektioner af hår – det er hvad ST mini straightener fra Jaguar tilbyder. Den nye mini straightener passer til hånden og til håndtasken.Til trods for den lette vægt har den en høj præstationsevne. ST mini silk flower kan varmes op til 185 grader, og har keramisk tildækkede varmeplader.

Kun kr. 1.299,excl. moms

Vildsvinebørster Salonsupport.dk’s T-Boar rundbørste-serie med 100 pct. rene vildsvinebørster, der plejer håret helt ud til spidserne, og forhindrer spaltede spidser og knækkede hår. Aluminium­skernen forhindrer indvikling og beskadigelse af håret.

Revolutionerende barberkost HH Simonsen lancerer Men-U Barberkost - en ny generation af barberkoste med ”syntetiske børster”, der er bløde, som grævlingehår. Barberkosten rejser skægstubbene op, hvilket sikrer en tættere barbering. Barberkosten er resultatet af tre års forskning og produktudvikling.

Taske til styleren Styler carry case & heat mat fra ghd, er en carry case i højeste kvalitet til stylingjernet. En løsning, som både er perfekt hjem til og ikke mindst, når man skal have styleren med sig i kufferten. Pris: 249 kr.

Fin spids Haaro præsenterer Joewell Classic Pro og Classic Pro F saks. Begge udgaver er lette og derfor super at arbejde med. Spidsen er ekstra fin og sikrer dermed en perfekt klipning. Saksen er beklædt med satinhåndtag og har blankpolerede overflader.

Extensions i 18 nuancer Frisørens netbutik tilbyder Tape on & off extensions i den bedste kvalitet i 100 pct. ægte remy hår. De nye extensions findes i 18 forskellige nuancer i trenser á 90 cm bredde med hårlængde på 20 - 50cm

86 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Ny generation HairMaster Frisørland introducerer nu en ny generation af den populære HairMaster. OLYMP, som fremstiller maskinen, har med den nye model gjort det endnu lettere for frisøren at betjene alle funktioner, idet det er en enkelt knap, der styrer samtlige programmer inden for farvning, tørring, kurbehandlinger og permanent.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Kik ind og bestil på www.salondanmark.dk - eller ring på tlf 86 80 48 11


Ferrarien blandt glattejern FHI HEAT fra Bella Vista er noget nær Ferrarien blandt glattejern. Det fås med en smart bæltetaske og metalbox.

INTRODUKTIONS TILBUD:

Glamourøs førstehjælp ghd kickstarter 2009 med et enestående samarbejde, med Benefit Cosmetics. Resultatet er et ”ghd limited edition radiance set”, et glamourøst førstehjælpsæt, der sikrer, at man har redskaberne til at tackle alle udfordringer indenfor skønhed og styling. Ghd bidrager til sættet med enten ghd lV, mini eller salon styleren, samt en chik sort varmeresistent satin taske. Benefit Cosmetics bidrager med ”justine case” beautifier kittet.

tensions tensionsEffektfulde ex tionerende ex lu vo re g o t et ny More Hair MoreHair er nsupport.dk. lo Sa af es er nc tilpasning, og system, der la t og individuel ite al kv iatisk j hø blanding af as er baseret på t. remy hår; en eget pc 0 ed 10 m af en år det best turligt samm na et ld fa et Hår 40-45 cm, og og indisk hår. r. Længden er hå sk vi na di an hår, og især sk er limet. tapesystemet

10 sekunders ventetid Suntachi er et fladjern fra Design Frisørerne. Det har keramiske plader samt keramisk varmeelement, der gør, at man kan nå arbejds­temperaturen på under 10 sek. Pris 799 kr.

Diamond DAY & NIGHT De to nye saksemodeller fra Jaguar bygger på de ypperste kontraster: Dag og nat. Begge har smukke ornamenterede overflader med et flot design. Håndgrebet har en ergonomisk korrekt position, som gør arbejdet afslappet og effektivt. Derudover opnår saksenes skarpe blade en udsøgt præcision, der gør dem ideelle til alle klippeteknikker.

Verdens førende sakse har nu eksklusivt salgskontor i Danmark!

Fladjern fra Milano Design Frisørerne præsenterer I.Dentity Mini fladjern fra Framesi. Det gælder et lille sm ar t fladjern fra modeby en Milano. Pris 115 kr.

Blandt de bedste Jaguar saks eurotech 9752 fra Salonsupport.dk tæller blandt de bedste på markedet. Den er ergonomisk designet med blade af MicroCarbide stål, konveks formet med helt integrerede skær for lang holdbarhed og perfekt slicing og en permanent skarphed og lang levetid.

Ledningsfrit fladjern Z. One Conpect lancerer Uki Travel, et professionelt ledningsfrit fladjern, der når 210 grader på 60 sekunder. En opladning varer 150 minutter, og brugstiden ved 210 grader er 30 minutter. Uki Travel fås i guld og pink/ sølv til 1499 kr.

Ny Display Reol Design Frisørerne viser ny Display Reol fra Framesi. Den er fremstillet af sort aluminium med hvide og helt blanke display rum, der er ideelle til at fremhæve bl.a. nyheder og andre spændende produkter i salonen. Pris 3375 kr.

MATSUZAKI SAKSE fra

KR. 999,ex. moms

For yderligere information kontakt Matzusaki Danmark på telefon

70 70 12 60 Ps. gratis service i 3 år

88 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

www.matsuzakidanmark.dk


insPiRATion FRA LonDon FAshion WeeK

FRisØRBRAnChens

LeVeRAnDØRoVeRsiGT albaline bella vista best collection la biosthetique cosmobell coss cutrin Danhair Design frisørerne frisør forsyningen frisørland.dk fudge ghd scandinavia goldhair goldwell haircare Danmark hairconnexion haircontrast hairmix hairstyle Danmark hairtech hair & body care hh simonsen Jaguar Danmark l'oréal matrix pact systems paul mitchell salonsupport.dk sassoon sebastian sp tecnahaircare tendenz thorsen trading Wella z.one concept

36 78 80 83 86 80 48 11 96 60 81 76 74 69 40 00 97 22 33 44 66 11 20 44 86 74 28 22 55 37 00 76 86 24 90 55 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 86 11 99 02 86 86 50 45 46 15 21 11 70 25 05 70 87 38 27 00 86 84 99 11 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 75 64 11 30 43 24 64 84 43 24 64 84 86 22 57 77 39 40 20 40 36 16 16 09 70 27 07 02 70 27 07 02 70 27 07 02 48 48 27 35 87 38 27 00 21 23 00 59 33 26 91 11 42 13 81 80

ANDRE LEVERANDØRER admind 70 20 18 76 Den mobile frisør 70 10 00 01 hairtools 70 11 10 09 magnetic nail 47 72 00 73 nails & company 33 32 33 32 nordens hårimport 50 59 22 95 phure beautyproducts 74 53 40 60 toftild alternativt hår 98 10 32 11 Waldorf & ragn 47 38 50 22 addx 32 62 23 39 unicare 44 83 23 00

se FLeRe BiLLeDeR PÅ

hAiRMAGAZine.DK

You`ll never know if you don´t try...

Opfundet, designet, udviklet og testet af frisører!

FORDELE

Enkle i brug, enkle at forstå - baseret på elementær faglære.

RESULTAT

Micro-farvepigmenter giver tættere pigmentering, dybere indtrængning og længere holdbarhed. - Bevarer håret sundt og glansfuldt.

NY TEKNOLOGI

Penetration Delayed Oxidation Technology - Farven oxygerer først, når den bliver påført håret. Fantastisk farveserie med lang holdbarhed og unikke muligheder for faglig kreativitet!

TIGI Colour With Style

HJEMMESIDER I BRANCHEN www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.frisorjob.dk www.hair.tv www.hairmodel.dk www.spt.dk se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

c. f. tietgens boulevard 32 | dk-5220 odense sø. tlf: 6613 3990 | fax: 6613 3995

www.hairmix.dk


# 21 > MARTS 2009

LINE BOMHOLT:

GRIB MULIGHEDERNE

moden til efteråret

oplev stil og farver i efterårets mode

abdel fra klippestuerne Z Jeg gider ikke samlebåndssaloner!

sælg produkter

nu er det tid til at gøre en indsats

2. udgave 2009  

Hair Magazine 2. udgave 2009

2. udgave 2009  

Hair Magazine 2. udgave 2009

Advertisement