Page 1

nr. 26 > MARTS 2010

OLE HENRIKSEN BLIV DIT EGET IKON

tro på Dig selv

moDen til eFteråret

hun går moD strømmen

Se hvad der skal til, hvis du vil starte egen salon!

Copenhagen Fashion Week dikterer feminin luksus, sport og retrostil.

Salon Korsvik trodser krisen med ny salon.


FREMTIDENS HÅRFARVE

L’ORÉAL PROFESSIONNEL EROBRER TV-SKÆRMENE SE DET NU REKLAME FOR INOA PÅ TV2 OG TV2 CHARLIE

BEGYNDELSEN PÅ EN MEDIEBØLGE, SOM VIL NÅ OVER 1,5 MIO. KVINDER PÅ NATIONALT TV. EN KAMPAGNE DER OGSÅ OPLEVES PÅ INTERNETTET.

VENT IKKE LÆNGERE MED AT FÅ INOA I DIN SALON. RING: 43 24 64 20


www.goldwell.com

Årets nyhed fra GOLDWELL:

5 MINUTTERS REVOLUTION

FØR

EFTER

TIL DINE KUNDER MED LYSE STRIBER!

Et unikt produkt, der forandrer alt:

*Baseret på 200 kunder med lyse striber Test salon, 12/2008 – 12/2009

Udvoksninger forsvinder. Kontrasterne harmoneres - overgangen blødgøres. 100% kundetilfredshed, 30% mersalg på lysestribebehandlinger* Interesseret? Ring 46 15 21 11 eller gå ind på WWW.MY-NEWBLONDE.COM

DEDI C AT ED T O C O L O R P ERFEC T IO N .


En komplet stylingserie til alle ønsker og behov. Indeholder unikke formler, der er værdsat og brugt dagligt i hænderne på mere end 300.000 professionelle. Tecni. art er skabt til alle med lidenskab for kreativ styling.


inDholD

hår og moDe – hånD i hånD Af redaktør Pia Finne Så er Copenhagen Fashion Week overstået, og på vanlig vis var der masser af gang i den – både backstage hos stylisterne og frisørerne, på catwalken og på messerne. For det handlede om at præsentere efterårets og vinterens mode 2010-11. Og endnu engang kunne man jo bare slå fast, hvor stor sammenhæng, der er mellem håret, moden og make-up’en. Det ene kan ganske enkelt ikke stå uden det andet. Håret understreger den stil, designerne ønsker at signalere, og det kan jo overføres til det daglige arbejde i salonerne, hvor kundernes stil understreges af frisuren. Derfor er det også super vigtigt for frisørerne at holde sig ajour med de modetendenser, der er i tiden; er de sporty, sexede, feminine eller maskuline og vises der langt hår, kort hår eller masser af krøller på catwalkene. Hvor hentes inspirationen, og hvordan fortolkes modens tendenser generelt? For der er ingen tvivl om, at selv om forbrugerne i dag gerne vil være personlige og individuelle, så handler det i høj grad også om at signalere, at man ved, hvad der sker i moden – også når det gælder håret. I det hele taget er stil kodeordet. Og som Charlotte Saxkjær siger i et interview i dette num-

mer af Hair Magazine: ”Forsøger man at ramme alle, rammer man ingen!” Man må skabe sig sin egen stil i salonen, og man skal søge at finde kundens stil og understrege den. For som Ole Henriksen siger til Hair Magazine: ”Der er mange perioder i livet, og tingene ændrer sig. Men uanset hvilken alder man har, skal man fastholde evnen til at holde af sig selv. Et modent ansigt er også smukt, og hvert årti har sin egen skønhed, og selv om man ofte hører mennesker sige: ”Nu er jeg blevet oppe i årene så behøver jeg ikke gøre så meget ud af mig selv”, så er det pjat. Alle vil gerne se smukke og velplejede ud – også selv om de er oppe i alderen. Det er sandheden!” - Og en sandhed, frisørerne er en stor del af. Som frisør har man nemlig lige præcis evnen og midlerne til at give kunderne det selvtillidsboost, der skal til, for at de føler sig glade for sig selv. Det kan tøjet ikke gøre alene. Tøjet kan tages af og på. Det kan håret ikke! Det betyder, at frisøren skal være sig sin position meget bevidst, og det betyder igen, at man hele tiden skal holde øjne og ører åbne, suge til sig af nye in-put og være dynamisk og levende. Netop derfor er modeugen også så vigtig. Også for frisørerne! Så nyd trenden og de mange showbilleder i dette nummer af Hair Magazine og brug det til at hente masser af god inspiration til daglig brug i salonen.

Fuld tilfredshed eller pengene tilbage Hairtools it-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Du vil elske Hairtools, når du først prøver det. Prøv systemet i 3 måneder - helt uforpligtende. Er du ikke fuldt ud tilfreds, betaler vi dig alle pengene for både licens og hardware tilbage. Din investering vil kun være dit sms forbrug. Book en gratis demo på www.hairtools.dk eller kontakt os pr. tlf. 70 11 10 09.

Da jeg er perfektionist til fingerspidserne, faldt det mig helt naturligt at vælge Hairtools it-system. Karin, Fashion Cut, Middelfart

12

short Cuts

18

bliv dit eget ikon Ole Henriksen mener ikke det kræver penge men selvsikkerhed at være smuk!

28

egen salon? Hvad skal der til, hvis man vil starte egen salon? Charlotte Saxkjær giver sine erfaringer videre.

36

fra krøller til glat hår på en time... Plan Organic har lanceret verdens første relaxing-system uden formaldehyd.

40

Jeg går mod strømmen Salon Korsvik i Haderslev trodser krisen. Salonen er flyttet og nyindrettet

44

Cutting edge

48

salonsupport.dk holder ”døgnåbent” Salonsupport.dk har skabt en webshop, hvor alt fra hårnåle til inventar kan købes 24/7!

50

Copenhagen fashion week Fra ultrafeminin luksus til sportsinspiration og retrostil - sådan ser vi ud til efteråret

56

haircare update

60

indola får eget liv på nettet Bella Vista, der netop har etableret en ny Indola-webshop.

62

Dramatik og vampyrstemning Designers remix show bød på onde vampyrer og blide uskyldigheder.

64

lækkert og elegant Margit Brandts fashion show var inspireret af 40erne!, l’Oréal Professionnel var med.

66

”tilfældigt”, underspillet og stærkt Bruuns Bazaar-looket er enkelt med et twist.

68

se vinderne af marcelklubbens årlige fotokonkurrence

72

hairmix for fuld udblæsning HairMix indtog Viborg med et show for 150 frisører.

74

kms California event Det bedste fra ’California’ – KMS og deres edgy frisurer.

76

statements skaber stil – team buCh ”Designensretning - No way” var blandt kodeordene, til BUCH Collection launch.

80

inhouse update Chefredaktør > Pia Finne Koordinatorer > louise Wright og Sarah Maria Carl Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Paul Smith Tryk > Coolgray Udgives af > Freeminds ApS, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shortcuts Send din historie til Sarah Maria Carl på smc@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

DELTAG I GOLDWELL’S INTERNATIONALE TRENDKONKURRENCE

DANISH BEAUTy AWArDS 2010

Danish Beauty Awards 2010 er for alvor skudt i gang – juryen har haft rygende travlt med at teste, dufte og føle sig frem til de kvalificerede. Blandt de nominerede i kategorien ”årETS HårPrODUKT - SAlON/KlINIK/SPA” findes blandt andre Pureology - Hydrate Shampoo, Shu Uemura Art of Hair - Essence Absolue og System Professional - Balance Scalp. Samtlige vindere bliver afsløret til årets skønneste prisfest ved Crowne Plaza Copenhagen Towers den 22. april.

gOlDWEll opfordrer frisører til at deltage i dette års Color zoom Challenge. Nu får du muligheden for at demonstrere originalitet og din egen fortolkning af dette års trend koncept – ”Just Naked”, hvor kodeordene er enkle og simple – individualitet gennem rene, organiske former og naturlige farver. Din fortolkning skal afspejle Just Naked verdenen uden at være en kopi af teknikkerne. en tur til paris De tre danske vindere skal genskabe deres model til den fantastiske Color zoom live konkurrence, der i år afholdes i Paris fra den 10.-12. oktober. Alle kan nå til tops i konkurrencen, hvor de internationale vindere er med til at præge fremtiden og skabe gOlDWEll’s trend kollektion 2012. Vores egen Mark Nordskov fra Cha Cha Cha vandt ”Elumen Colorist” kategorien i las Vegas 2009. Nu får du chancen i Paris!

…DET BLIVER IKKE SMUKKERE!

Eksempler på fortolkninger af årets trend koncept ”Just Naked”.

Det bliver svært at nå frem til én vinder blandt de mange lækre produkter!

For yderligere information om deltagelse i Color zoom Challenge 2010, se www.goldwell.dk eller kontakt gOlDWEll på tlf. 46152111.

NyT FArVE TEAM I DANMArK – I.COlOr Den 22 februar i år holdt yushinCare Danmark A/S sin første color session med i.Colors i studiet på Amager Torv i centrum af København. Det nye farve team består af 3 gamle kendinge fra branchen - Jesper KOKO Michaelsen, Helle Aakvist og gitte Juul-Olsen, som også vil være de samme tre, der i fremtiden vil stå for kurser og shows. Alle 3 personligheder har arbejdet med farver hele deres karriere igennem og kender derfor til de krav der stilles af salonerne, derfor glæder de tre sig til at lære fra sig med en minimal kollektion dog uden at gå på kompromis. Som Jesper (billedet, red.) siger, ’Keep it simple, det drejer sig jo om at gøre sin dag i salonen let så du får tid til dine kunder’.

For kr. 595,- pr. md. får du branchens komplette løsning � Nemt, hurtigt og sikkert � Komplet overblik ... også når Internettet er nede

Jesper Koko ’in action’ med i.Colors.

se Flere billeDer på

hairmagazine.Dk

� Automatisk bogføring i eget finansprogram

incl. online booking med egen hjemmeside - eller 395,- pr. md. uden online booking

– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL Admind ApS • tlf.: +45 70 20 18 76 • www.admind.dk

OrIENTENS VIDUNDEr ElIKSIr BrAgT TIl DANMArK orofluiDo er navnet! Efter en lancering i Spanien, hvor eliksiren lynhurtigt er blevet en topsellert, lancerer Colomer Denmark nu Orofluido i Danmark. Skønhedsdyrkere over hele verden har som aldrig før fokus på naturens egne ingredienser. Colomer har derfor ønsket at genopdage de naturlige ingredienser, som har været hemmeligheden bag datidens orientalske kvinders næsten mytiske og strålende skønhed. Det har resulteret i Orofluido.Med Arganolie, Cyperusolie og linolie som de tre grundsten i eliksiren er Orofluido en drøm, for enhver kvinde, der ønsker stærkt, glansfuldt og silkeblødt hår. Olien leveres i en eksklusiv æske, der som noget helt særligt indeholder ekstra 3 stk. 5 ml miniflaconer, så veninderne også kan prøve og oplevelsen gives videre. Et koncept der bygger på ”Trying is believing”. Orofluido forhandles af Colomer Denmark. For yderligere information venligst kontakt Colomer Denmark på Tlf. 70 22 22 98 eller www.colomer.dk


MARCELKLUBBEN

gØr DET IgEN! Marcelklubben beviste endnu engang, hvorfor netop frisørerne i denne klub er blevet optaget i eliten. Deltagerne i årets fotokonkurrence formåede at kombinere sensationelt hår med opsigtsvækkende make-up og gennemtænkt styling – i år gik sejren til Morten lynge fra frisørsalon Kushi. resultaterne af den forevigede skønhed kan du se et lille udpluk af her – er du yderligere nysgerrig kan du se mere inde i bladet.

a

VIL DU GERNE HAVE

NY DIREKTØR

50.000 KR.?

i L’Oréal Professional Products Division

Få TIlSKUD TIl BETAlINg AF DIN FrISØrElEV

PÅ AGENDAEN

Siden starten af året har l’Oréal Professional haft ny chef, Christophe Kittel. Det navn er ikke helt ukendt i Danmark. Christophe har nemlig haft forskellige stillinger i Skandinavien inden han i 2003 fik ansvar for redken og Matrix i Europa. Med sin danske kone og børn valgte han dengang at blive boende i Danmark og glæder sig nu til at være tilbage på fuld tid i Norden.

Martin Brygmann har givet mange et godt grin i reklamerne for ”Flere fagfolk tak!” Men det burde faktisk også bringe et smil frem på de fleste læber; Kampagnen lover nemlig at yde et tilskud på 50.000 kr. til erhvervsdrivende, der skaber en nyoprettet praktikplads.

Med 20 år i branchen, hvoraf mere end halvdelen på vores breddegrader, har Christophe Kittel god kendskab til både det danske marked og frisørverdenen.

Via Danmarks største portal for frisørelever, Frisorjob.dk, kan du altid finde en elev, som passer ind i din salon - der er nemlig mere end 1.000 ansøgninger at vælge mellem! Er du i gang med din frisøruddannelse eller netop færdiguddannet, så skynd dig at få lagt dit CV på Frisorjob.dk, så du ikke bliver forbigået…

hvorDan oplever Du at være i Danmark? “Jeg er vildt glad for at være tilbage i Danmark og specielt i en forandringstid som nu! Det er sandt at vi oplever en økonomisk krise, der stiller krav til en servicebranche som vores. Men det gælder om at tilpasse sig til den ny virkelighed for at komme endnu stærkere ud. Og det gælder uanset om man er leverandør, mester, assistent eller elev.

Få yderligere information se www.flerefagfolk.dk og www.frisorjob.dk

Morten lynge fra Kushi løb af med sejren med dette farverige orgie.

Når det kommer til stykket drejer det sig om at få overbevist forbrugerne om at købe hyppigere og flere professionelle behandlinger i salonen og helst at tage flere videresalgsvarer med hjem: kort sagt at det kan betale sig at bruge flere penge i salonen. Hos l’Oréal er vi overbevist om, at vi kan lykkes sammen med frisørerne. Den mest komplette brand-portefølje i branchen sørger for at vi kan tilpasse vores måde at samarbejde på, så vi kan opfylde næsten alle ønsker. Det gælder om at være innovativ, at turde satse og tage chancer. Det gør vi eksempelvis med Inoa, vores revolutionerende nye hårfarve fra l’Oréal Professionnel, som vi reklamerer for på nationalt dækkende TV. Det er første gang at sådan en mediekampagne kører for en salonbehandling. lad os kommunikere Christophe Kittel - ny direktør i l’Oréal Professional til den danske forbruger Products Division. at det er hos frisøren at tingene sker!”

På flerefagfolk.dk kan du læse i detaljer om hvordan du får tilskud. På Frisorjob.dk kan du altid finde super kvalificeret arbejdskræft, hvor som helst i landet!

Backstage ved Designers remix Collection.

Ved Copenhagen Fashion Week får de danske designere en mulighed for at sætte Danmark på det store verdenskort, og der er ikke længere tvivl om, at de danske talenter kan begå sig i verdensklassen. Efterhånden smelter modeverdenen og frisørbranchen sammen i smuk forening; se i denne udgave af Hair Magazine, hvordan l’Oréal Professionel– og Sebastian Professional har stylet catwalkens modeller og bliv klogere på efterårets trends og tendenser…

ny Danmarksmester I MAKE-UP! Sam Simon Shimoun vandt Danmarksmesterskabet i make-up. Han fortolkede konkurrencens tema red Carpet på en elegant, underspillet og meget glamourøs model, der lignede skuespillerinden Natalie Portman til forveksling. Mens flere af de i alt 14 deltagere i konkurrencen valgte at lave mere i øjenfaldende røde læber, turde Sam Simon Shimoun fortolke looket med en mere diskret læbefarve. De tre make-up-dommere, ledt af overdommer Søren Hedegaard, var helt enige om vinderen: Danmarks bedste make-up-artist 2010 hedder Sam Simon Shimoun. Sam Simon Shimoun skal nu repræsentere Danmark ved de internationale mesterskaber i Düsseldorf, der finder sted i slutningen af måneden.

Foto: Anne Absalonsen

Sam Shimoun’s vindende model á la Natalie Portman

se Flere billeDer på

RING 86 84 99 11

R

DIC

hairmagazine.Dk

NO

En flot 2. og 3. placering gik til zimmersonne takket være et frækt pin-up billede og et mere nostalgisk foto i sort-hvid.

FASHION

Da n an ish d d q es ua ign lity

1HH short length 10 cm

2HH medium short length 15 cm

3HH medium length 30 cm

4HH long length 40 cm

HÅNDLAVEDE PARYKKER


NÅR EDGY MØDEr KlASSISK

Det klassiske hår møder sin diametrale outrerede modsætning.

Et godt mix af kreationer.

Simon Carfuu, Sasscha Hirtgaard og Kenneth godskesen i fuld koncentration på scenen.

Mandag d. 15. februar havde et veloplagt publikum sneget sig gennem snemasserne til Salonsupport.dk’s look & learn kursus i Valby. Med de to gæstefrisører Sasscha Hirtsgaard fra guys and Dolls og Simon Carfuu fra NzO, begge med tilknytning til young Intercoiffure, bød denne aften på spændende kombinationer mellem klassisk hår og mere outrerede looks; en afspejling af, hvor forskelligt frisørbranchen kan anskues. Simon som den unge frisør, der klart er til det vilde og ekstreme look, mens Sasscha, som hun selv udtrykte, føler sig langt ældre, når Simon bringer ideer så som intimbarbering og farvning i forskellige crazy farver på banen. Denne pendant blev kreativt demonstreret gennem to forskellige klippetilgange – Sasscha med fokus på den enkelte, anvendelige klipning, Simon med hang til den længere og mere teknisk krævende klipning - foruden flot kreerede farvekombinationer. På scenen var desuden make-up artist Kenneth godskesen der demonstrerede forårets makeup trends med Salonsupport.dk’s nye makeupserie, New CID. Til de nysgerrige fortsætter ’Nude looket’ dvs. lyse læber og kraftigt optegnede bryn.

Make- up artist Kenneth godskesen demonstrerer forårets make-up trend ‘Nude look’ med Salonsupport.dk’s make-upserie New CID Simon Carfuu fra NzO fortæller levende om sin klipning.

se Flere billeDer på

hairmagazine.Dk

Alt i alt en dynamisk aften med gode branchemæssige modsætninger, højt teknisk niveau, inspiration til den både klassiske og mere legesyge frisør – og ikke mindst fantastisk stemning.

NU K A N D U S Ø G E HÅRM ODEL L ER VIA HAIR.DK S tår du o g ma n g ler mo d e lle r t il e t s h o w e lle r t il s a lo n e n , s å konta kt A d a m e lle r S imo n p å t lf . 3 3 3 2 0 7 0 8 o g h ø r n æ rme re .

– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

STILLINGSANNONCER FRA KR. 1.995 – RING TIL ADAM PÅ TELEFON 33 32 07 08

Shine on with the new double protection for beautiful summer hair

BC SUN PROTECT


Tekst > Pia Finne Foto > Ole Henriksen

bliv Dit eget ikon AT VærE SMUK KræVEr IKKE PENgE MEN SElVSIKKErHED. DET HANDlEr OM INDrE SKØNHED, Og IKKE MINDST OM AT VærE glAD FOr SIg SElV. SåDAN lyDEr OlE HENrIKSENS lIVSFIlOSOFI, Og HAN EFTErlEVEr DEN SElV. ”ENErgI Og lIVSgl æDE SKABEr UDSTrålINg”, MENEr HAN. Og Så SKAl MAN PlEJE SåVEl SIT Hår SOM SIN HUD Og SIN STIl.


Man har kun én chance for at skabe et godt førstehåndindtryk. Derfor handler det om at bringe den indre skønhed frem. Alle har deres egen personlige skønhed – den, man er blevet givet fra barnsben, og den skal man dyrke. Det betyder nemlig, at man vokser op og får et forhold til ens egen skønhed. At man har en udstråling, og har man det føler andre mennesker sig tiltrukket af én. Det mener Ole Henriksen, der langt hen ad vejen har åbnet danskernes øjne for betydningen af at føle sig smuk. ”Det handler om energi, om livsglæde og om udstråling.

Nu har vi åbent 24 timer i døgnet.

Har man fokus på det, får man også en selvsikkerhed, og den gør smuk”, er Oles holdning. Vi taler via telefonen over Atlanten. Ole Henriksen sidder i det solbeskinnede lA kl. 8.00 om morgenen i sit hjem med kig ud over byen og klar til at tage fat på dagen, jeg i det kolde, sneklædte Danmark i det sene eftermiddagsmørke, klar til at lukke ned for dagen. Han fortæller, at hans kalender er stuvende fuld. Han er i fuld gang med at introducere sin hudplejeserie i Kina, han har engagementer i london, og i Florida er han også i fuld gang med nogle projekter. I går var det det amerikanske ladys Home Journal, han gav interview til. I dag er det danske Hair Magazine. Men han elsker det. Han elsker udfordringerne, og han elsker dage, der er fulde af energi, dynamik og masser af spændende nyt. Jeg beunDrer frisørerne Ole Henriksen beundrer frisører, og som ung var det faktisk hans drøm at blive frisør. ”Jeg ordnede håret på de unge piger i Nibe, og min store drøm fra at blive frisør hos den berømte frisør, Alexandre de Paris i Paris”, fortæller Ole, og selv om han ikke endte som frisør, har han faget tæt inde på livet. ”For lawrence, min mand, er en meget succesrig frisør i Beverly Hills”, fortæller han. bevar selvsikkerheDen Når Ole taler om at kunne lide sit eget udseende, ved han godt, at det kan være vanskeligt, at bevare entusiasmen hele livet igennem. ”Som lille barn får man masser af ros af sine forældre ”hvor er du sød”, ”hvor er du smuk” o.s.v. Når man når teenagealderen, går man fra at være lille og sød til at være voksen, der sker en ubalance i kroppen, den udvikler sig, og man føler sig usikker. Samtidig forsøger man at blive selvstændig, men en del af den proces omfatter også at nå dertil, hvor du er glad for den, du er”. Man skal tale med sig selv, fortælle sig selv, hvad man bedst kan lide ved sig selv – og se dem! ”Man skal finde alle de positive ting frem ved sig selv – få personliggjort ens udseende. Det har jeg selv gjort fra en ung alder, og så skal man være sig selv bevidst. Er man aktiv inden for sport er det f.eks. praktisk med kort hår, man skal se på sit ansigt og ansigtstrækkene og vurdere, hvad der passer til ansigtet, og her kan man naturligvis få hjælp af sin frisør. Men man skal også overveje, hvad man kan håndtere: Er man villig til at bruge tid på hår og make-up eller skal det gå stærkt om morgenen”.

Vær engageret i livet og omverdenen. Er man engageret i nye ting, og vedligeholder man legebarnet i sig selv, bevarer man skønheden.

“Det handler om energi, om livsglæde og om udstråling. Har man fokus på det, får man også en selvsikkerhed, og den gør smuk“

Vind en lækker Acer mini PC

- Ole Henriksen

Ole mener klart, at man skal begynde med en enkel og sporty frisure, når man skal finde sig selv. Så kan man arbejde videre derfra. ”Vælg en frisure, hvor håret bevæger sig, hvor det ikke bare er stift og kedeligt, og begynd fra en ung alder at pleje huden – selv om man ikke umiddelbart synes, det er nødvendigt”. Huden skal renses morgen og aften – samme rytme, som når man børster sine tænder, og så understreger han, at det IKKE handler om at overbehandle. Det handler om at tage fat på det mest fundamentale: At rense og beskytte huden. spis sunDt En anden af Ole Henriksens kæpheste er vigtigheden af at spise sundt og velafbalanceret. ”Det har en rigtig stor indflydelse på ens krop, hud og velbefindende i det hele taget. Spiser man for meget sukker, bliver man lettere irriteret og oppe at køre. Så det handler om at have balancen, om at finde sig selv, arbejde med det, og være stolt af den person man er”. 20 > Bliv dit eget ikon

www.salonsupport.dk Telefon 3616 1609


“Faktisk er jeg ganske imponeret over, hvor godt gennemsnitsdanskeren, både mænd, kvinder og børn ser ud“ - Ole Henriksen

”Klæd dig med stil. Brug moden vildt eller mere dæmpet i forhold til alder. Men det må for alt i verden ikke blive kedeligt”, lyder det fra Ole Henriksen.

Ole mener, man skal blive sit eget ikon! ”Man skal være taknemmelig for at være en del af vores verden, og man skal blive sit eget ikon. Man kan hente inspiration hos entertainere og andre mennesker, man beundrer, og man kan snuppe lidt her og lidt der. Kombiner det og skab din egen stil. Man skal have lov til at eksperimentere med sit udseende, sit, hår, sit tøj og sin make-up, men det skal føles godt. Du ligner en pige… At holde hovedet højt har været Oles livsfilosofi. Selvom han ikke havde det nemt som teenager i Nibe. Bøssedreng var én af de ting, der jævnligt blev råbt efter ham, og når forældrene havde besøg, var kommentaren ofte: ”Nej, hvor har du fine træk, Ole, du ligner jo næsten en pige…” ”Det var naturligvis ment som et kompliment, men jeg har nu altid følt mig som en mand, og jeg har altid været glad og stolt af den jeg er. Men når jeg så fik forskellige kommentarer, så måtte jeg bare arbejde hårdere for at være glad for mig selv. Det har gjort mig stærk!”. Ole Henriksen mener også, at hvert årti i livet har sin skønhed. ”Der er mange perioder i livet, og tingene ændrer sig. Men uanset hvilken alder man har, skal man fastholde evnen til at holde af sig selv. Et modent ansigt er også smukt, og hvert årti har sin egen skønhed, og selv om man ofte hører mennesker sige: ”Nu er jeg blevet oppe i årene så behøver jeg ikke gøre så meget ud af mig selv”, så er det pjat. Alle vil gerne se smukke og velplejede ud – også selv om de er oppe i alderen. Det er sandheden!” Ole ser Susan Boyle som et godt eksempel på en kvinde, der i takt med øget selvtillid og gå-på-mod også ændrede udseende. ”Jeg beundrer hendes naturlige skønhed. Nu ser man den kønne kvinde, hun er. Man behøver faktisk ikke ligne en superstjerne for at være smuk og have succes”. Ole er ikke et øjeblik i tvivl om, at ens udseende; hår, tøj med videre er med til at skabe respekt om personen. ”Her til morgen skal jeg have møde med mine ansatte på kontoret. Derfor har jeg klædt mig smukt på 22 > Bliv dit eget ikon

med manchetknapper, bukser og skjorte, og alle de ansatte vil være klædt smukt på – i respekt for hinanden og for sig selv”. Jeg er imponeret over danskerne Ole Henriksen opholder sig en del i Danmark, han har rejst i alle de mindre provinsbyer – såvel som de store byer, og når han omtaler Danmark, kalder han det ”hjemme”. ”Faktisk er jeg ganske imponeret over, hvor godt gennemsnitsdanskeren, både mænd, kvinder og børn ser ud. De er gode til at klæde sig i forhold til den person, de er. De er farverige, og de er ikke bange for at fremhæve sig selv med deres påklædning, deres accessories og deres hår. Danskerne er med andre ord gode til at fremhæve det bedste i dem selv, og man fornemmer en stolthed, en veluddannethed og en selvsikkerhed”, mener Ole, og sammenligner han med f.eks. gennemsnitsamerikaneren, så kalder han dem for middel­ mådige, og han mener ikke, danskerne kan lære noget af amerikanerne – tværtimod. ”Typisk, når jeg hopper på et fly til Nordeuropa, så ser folk generelt mere ”together” ud. De klæder sig pænt og præsenterer sig godt. I USA går de gerne i oversized T-shirts, og der er ikke fokus på smarte klipninger”. Mere opmærksomme på udseendet Igennem de seneste år har Ole Henriksen arbejdet en del med danske skønhedsklinikker og kæder, og han ser en klar tendens til at det også er blevet acceptabelt for flere mænd samt selvfølgelig kvinder at have fokus på skønheden. ”De forstår, at det hjælper selv at gøre en indsats, at det hjælper at stresse af og komme af med spændingerne i kroppen, og det er blevet ”in” at gå i spa’s og få kropsbehandlinger. At Ole Henriksen har en stor del af æren for danskernes øgede bevidst­ hed omkring krop, sjæl og skønhed, kan slet ikke diskuteres, og selv om han er en beskeden mand, er han dog glad for ordene. ”Det er da en dejlig ære at bære rundt på. Jeg er altid blevet modtaget med åbne arme, og kan jeg inspirere danskerne, er det dejligt. På spørgsmålet om Ole altid har været det positive menneske, han er i dag,


eller om det er noget han har lært sig selv igennem årene, svarer han: ”Jeg har altid været positiv. Som barn kunne jeg ikke vente med at springe ud i nye, spændende ting. Jeg glædede mig vildt til jul og fødselsdage, jeg gav altid mig selv udfordringer; når vi skøjtede skulle jeg hoppe over en stor sten, eller jeg lavede en trapez i et gammelt træ, og så har jeg altid været meget kreativ. Så livsglæden, den har jeg altid haft”. oprah gav skubbet Produkterne, som alle danskere efterhånden kender, begyndte Ole at fremstille i køkkenet. Han havde studeret kemi i london, og synes cremerne var spændende at arbejde med. ”Men jeg solgte dem kun til en lille kundekreds indtil Oprah kom ind i billedet i forbindelse med en bog, jeg havde skrevet om, hvordan man kunne lave sine egne cremer. Forbrugerne var vilde med bogen, og så begyndte jeg at lave og sælge færdige produkter”. I dag findes Ole Henriksen produkterne i 35 lande, og de er netop lanceret i Kina, og Ole udvider hele tiden serien. ”Jeg nyder at skabe nye produkter med et formål. Jeg elsker ar være med i markedsføringen og lanceringen, og jeg lærer rigtig meget hver gang, og som jeg ser det, er skønhedsbranchen ved at udvikle sig til en wellnessbranche, hvor hår, make-up og hudpleje går hånd i hånd. Tingene hænger ganske enkelt sammen”. Det er let at komme i gang Når vi taler skønhed, er helbredet det aller vigtigste, slår Ole Henriksen fast. ”Det handler om at motionere og holde kroppen i gang, og det handler om at finde en motionsform, der tiltaler én, så man kan få en stærk og fleksibel krop. At variere sine sportsgrene er også fint. Fra yoga og pilates til cykling, løb, leg og svømning. Og selv om der er sne, er der ingen undskyldning, så kan man løbe på skøjter eller på ski!”.

Fra Wellness-rummet i Ole Henriksens spa.

• Motioner, så vedligeholder man sin kropsholdning.”Mange specielt ældre mennesker kommer let til at hænge med kroppen og hovedet. rygraden er ikke rank, men det er ofte blot dårlige vaner, og alt andet end lige; en smuk kropsholdning og et smukt kropssprog, får én til at se yngre ud – og det forebygger ulykker. Har man god kontrol med kroppen, undgår man lettere at falde”. • Plej udseendet. Plej huden morgen og aften, og forny frisuren ind imellem. Vælg en frisure, der bevæger sig. Det er smukt og ungdommeligt. • Spis sundt. Det er vigtigt. Men det betyder ikke, at man ikke kan nyde et glas vin eller spise et stykke chokolade. Det skal blot ske med balance. • Vær engageret i livet og omverdenen. Er man engageret i nye ting, og vedligeholder man legebarnet i sig selv, bevarer man skønheden. ”Tag en tur på legepladsen, og har man lyst til at hoppe op på gyngen, så gør det. Man kan jo også sagtens kigge efter smukke piger og mænd, selvom man er 70. I det hele taget hav det sjovt og grin mere i dagligdagen”.

African red Tea er blandt Oles egne favoritter.

• Dyrk humøret. Det er vigtigt. Tag ud og dans, gør noget sammen, se en film eller andet. • Sig godmorgen til dig selv hver dag. Smil til dig selv, sig; her er jeg, og jeg er glad for at få lov til at være en del af endnu en god dag. • Klæd dig med stil. Er man ung kan man klæde sig modemæssigt rigtigt i de nyeste modetendenser, er man lidt ældre, kan man inddrage tendenserne i en mere klassisk elegance. Men det må for alt i verden ikke blive kedeligt”. • Udfordrer dig selv hver dag. ”I går så jeg speedskating i TV, og fik lyst til at rollerblade langt kysten. Så det gør jeg. Man skal ikke bare drømme om at gøre tingene, man skal gøre dem”. 24 > Bliv dit eget ikon

Oles hjem i lA, hvor han slapper af og lader op, og hvor han hver morgen siger godmorgen til sig selv. ”Smil til dig selv, sig; her er jeg, og jeg er glad for at få lov til at være en del af endnu en god dag”.

hairmix as | c. f. tietgens boulevard 32 | dk-5220 odense sø | tel: +45 6613 3990 | fax: +45 6613 3995 | info@hairmix.dk | www.hairmix.dk


NEW THERMAL ANTIFADE COMPLEX®. 100% VEGANSK* MED ØKOLOGISKE PLANTEEKSTRAKTER.

PUREOLOGY kan nu fejre 1 års jubilæum på det danske marked! Det markeres med lanceringen af et nyt

fantastisk plejesystem, NEW SUPER SMOOTH, som gør uregerligt farvebehandlet hår glat og glansfuldt. New Super Smooth er baseret på Pureology’s eksklusive teknologi ThermalAntiFadeComplex, som hjælper med at forlænge farvens holdbarhed og glans samtidig med at håret beskyttes ved brug af varmeværktøjer.

GIV HÅRET DEN ULTIMATIVE FORKÆLELSE TIL FARVEBEHANDLET HÅR PUREOLOGY ER NOMINERET TIL DANISH BEAUTY AWARDS: ÅRETS NYE BRAND ÅRETS HÅRPRODUKT

FULD TILFREDSHED ELLER PENGENE TILBAGE *Beskyttelse af kloden for de kommende generationer: Der findes ingen animalske ingredienser eller ekstrakter deraf i formlerne. FOR YDERLIGERE INFORMATION OG BESØG AF EN SALGSKONSULENT, KONTAKT: 43 24 67 17

pureology.com


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Drømmen om egen salon:

Det handler om at tro på sig selv

Charlotte Saxkjær viser tegningerne af, hvordan hendes nye salon kommer til at se ud…. Der er stykke vej endnu, og det er hårdt arbejde at åbne egen salon.

Økonomi, placering, lederskab og medarbejdere. Der er masser af ting, der skal tages med i betragtning, inden man springer ud i at etablere sin egen salon. Charlotte Saxkjær er lige nu i gang med at åbne sin salon nr. 2, og hun giver gerne sine erfaringer videre til Hair Magazines læsere.

”Det handler først og fremmest om at tro på sig selv!” Det mener Charlotte Saxkjær, der netop nu – midt i en krisetid – er i fuld gang med at åbne salon nr. 2. Men selvfølgelig er troen ikke nok, hvis man overvejer at åbne en salon. Målgruppen skal man gøre sig bevidst. Forsøger man at ramme alle, rammer man ingen. Netværket spiller også en vigtig rolle, mener Charlotte, og ud over økonomien skal man også gøre sig klart, at vil man have succes, skal der knokles, og det kan betyde noget for baglandet. Vil man ansætte med­ arbejderne, skal man finde mennesker med en profil, der matcher, og så mener Charlotte, det er en god idé, at researche det område, man overvejer at placere sin salon i, inden man køber. At der naturligvis er forskel på at åbne salon nr. 1 og salon nr. 2 slår Charlotte Saxkjær helt fast, og der er helt klart nogle erfaringer fra den første etablering, som hun nu kan tage med til den næste. Charlotte Saxkjær åbnede sin første salon, Saxkjær, i sommeren 2006 i en gammel barbersalon på Islands Brygge i København. Stedet er supercharmerende. Mangfoldigheden er stor. Her bor ældre mennesker og trendy unge, her kommer punkere, skuespillere og forretningsmænd i skøn forening, og klientellet i salonen er lige så broget... ”Stedet har en god ånd, og den ligefrem kaldte på mig”, smiler Charlotte, der mener, det er en skrøne, at man som frisør kan tjene penge blot man har en stol og en saks. 28 > Drømmen om egen salon

”Der skal mere til i dag”, mener hun. Hun er uddannet frisør i 1989, hun har mand og to store piger, og den sommer for fire år siden følte hun, at nu havde hun overskuddet til at blive selvstændig. Salon nr. 2 ligger også på Bryggen, men er en helt anden type salon. Den ligger nemlig i A-huset – et nyt byggeri med et nyt koncept med hotellejligheder og hotelkontorer, hvor forretningen skal bygges op fra bunden. ”Det er spændende, og jeg tror på det. Så nu gør jeg det”, siger Charlotte Saxkjær. De første medarbejdere Da Charlotte åbnede sin første salon valgte hun at starte alene i salonen uden medarbejdere. ”Jeg ville lige lære salonen og kunderne at kende, og så er det et stort spring at skulle ansætte”. Men på et tidspunkt var ventetiden på en behandling for lang, og Charlotte besluttede sig for, at nu var tiden moden til medarbejdere. I dag har hun tre elever og to fuldtidsansatte. Men vil man ansætte, skal man også gøre sig det klart, at der pludselig er en del mere administrativt arbejde, der skal klares. ”Der er forsikringer, fagforeninger, sygedagpenge, barsel og mange andre ting, man skal sætte sig ind i”, fortæller hun.

Der er langt fra det………….………til det, og Charlotte Saxkjær er glad for, at hun har erfaringer fra sin første salon at trække på, nu hvor hun står foran at skulle åbne Saxkjær nr. 2

Den spæde start på Salon Saxkjær nr. 2.


Neccin Daglig hårpleje

Man skal researche området før man beslutter sig for, hvor salonen skal ligge. Saxkjær ligger således på Islands Brygge, hvor mangfoldigheden råder.

Der holdes skarpt styr på bookningerne i Salon Saxkjær.

vær leDer Inden man ansætter, skal man gøre sig helt klart, om man kan være leder. Og man kan ikke være veninder med sine ansatte. ”I de fleste situationer kan man sagtens være på lige fod med de øvrige frisører i salonen, men man skal også være parat til at træde i karakter og være leder. Man skal lytte, være fleksibel og tage ansvar, hvis man vil være en god chef, og så skal man hele tiden kunne være sig selv bekendt”. Charlotte har taget en del lederkurser, og det, mener hun, er en rigtig god idé. ”Man skal lære at bruge folks forskelligheder, man skal udfordre dem og så skal man vise, man er glad og entusiastisk. Det smitter af”. Når man når til forretning nr. 2 er der andre overvejelser i forhold til personalet. F.eks. ”Kan jeg rumme flere ansatte”. ”Jo større forretningen bliver, jo større bliver kredsen af medarbejdere, og så kan man nødvendigvis ikke have samme tætte forhold til dem alle”. Charlotte anbefaler også, at man har en god kontakt til sine leverandører, og at man benytter sig af dem, som hun gør med Salonsupport.dk i forhold til f.eks. kurser, inventar med videre. En god advokat er det også godt at have. En, der kan kigge lejekontrakter med videre igennem samt Mesterforeningen, der kan kigge kontrakter med medarbejderne igennem inden de indgås. 30 > Drømmen om egen salon

økonomien Da Charlotte Saxkjær åbnede sin første salon var det økonomiske udgangspunkt en halv million kr. Der er naturligvis store udgifter forbundet med at åbne en ny salon; inventar, kassesystem, Dankort-terminal, husleje osv., men Charlotte understreger, at man heller ikke må glemme småtingene som håndklæder, kaffekopper, køleskab til medarbejdernes madpakker, elastikker til permanentspoler, farveskåle osv. – alle de ting, der gør det svært at holde budgettet... Der er også spørgsmålet omkring leasing eller ikke leasing af inventaret. ”Da jeg indrettede min første salon, købte jeg inventaret, denne gang laver jeg en 3-årig leasingkontrakt på inventar; massagestole, spejle og behandlingspladser”. Fordele og ulemper skal naturligvis opvejes, men for Charlotte var det denne gang et spørgsmål om at gå med både livrem og seler. ”Skulle det ikke gå, står jeg ikke med inventar for mange tusinde kroner, og samtidig har jeg nu de penge til at bruge på f.eks. håndværkere. Et eller andet sted handler det jo blot om at få fordelt pengene rigtigt!”. Den første salonåbning skete naturligvis i tæt dialog med banken på traditionel vis med en kassekredit. ”Det er jo ikke for sjov, man åbner forretning. Derfor er det fint at have banken med i overvejelserne”, fastslår Charlotte.

Good Feelings! med Dandruff Treatment

Neccin behandler og eliminerer hår- og hovedbundsproblemer mod skæl og tør hovedbund

Udviklet i samarbejde med Svensk Astma- og Allergi Forbund


Show "Ny bevidsthed" mandag den 26. april 2010

Den gamle stol stammer fra barbersalonen, der tidligere lå, hvor Charlottes salon nu ligger. Og her har Charlottes farfar faktisk siddet mange gange, når frisuren skulle rettes til.

Indretningen i den nye og den gamle salon bliver ens. Der skal være en rød tråd, selv om salonerne er vidt forskellige. Og inventaret, det vælger Charlotte denne gang at lease hos Salonsupport.dk.

Forskel på 1. og 2. salon ”Der er stor forskel på at åbne den første og anden salon”, mener Charlotte. ”Man er grøn og uerfaren ved nr. 1, når nr. 2 skal åbnes, kan man trække på de erfaringer, man har gjort sig”. ”Men man skal også gøre sig det klart, at det er et nyt sted og en ny oplevelse, og at stederne har forskellig sjæl”. Med salon nr. 2 har Charlotte haft flere midler til at hyre håndværkere ind, hvor hendes mand stod for skud, da den første salon skulle indrettes. ”Dengang lavede vi det hele selv. Fra betongulvet til maling og indretning”, fortæller hun – og på den måde sparede hun en del penge. En af de helt konkrete erfaringer, som Charlotte tager med sig i forhold til indretningen er placeringen af stikkontakter! ”Lad være med at sætte dem for lavt. De skal op i mindst 70 cm’s højde”, siger hun med et smil. I forhold til indretningen er det vigtigt for Charlotte, at kunderne kan genkende salonen – også i forhold til at have to saloner. ”Der skal være en rød tråd i indretningen, så vi benytter det samme inventar i de to saloner, og den specialdesignede disk bliver kopieret til salon nr. 2. Differentieringen kan ske i forhold til de behandlinger, der foretages, for kundegruppen vil klart være forskellig. I øvrigt arbejder Charlotte meget med events: make-up aftener, langt­ hårsopsætninger, festhår fredag aften på vej til byen osv. For hun mener en del af det, at være en god frisør er at tænke kreativt og give plads til kundernes forskelligheder. ”Og så skal der ikke gå noget af nogen ved at lade eleven følge fru Jensen med rollatoren hjem, hvis der er glat!”, slutter hun. 32 > Drømmen om egen salon

Kun det bedste til kunderne derfor 2 stk. massagestole i Salon Saxkjær nummer 1 og 3 stk. i Saxkjær nr. 2.

Et ungt team fra de to københavnske saloner Hansen & Co og Foam vil give deres bud på flotte frisurer. Saxkjær bliver navnet på begge saloner, og Charlotte vil også samkøre tidsbestllingssystemet, så der kan trækkes på begge saloner.

Charlottes 7 gode råd:

Til frisører der overvejer at åbne salon 1. Vær nysgerrig. Bevar motivationen også i den hårde tid. Det er sjovt at starte egen salon. 2. Vær glad for dit fag. Vi skal leve og ånde for faget men også for at være chef og leder. 3. Få et godt netværk og brug det. Vær ikke bange for at få hjælp af venner eller dit faglige netværk. 4. Vær parat til at give afkald på en del af familielivet. Man skal nyde det, at være selvstændig. Det er hårdt, men det er sjovt. 5. Gør dit forarbejde grundigt så har du en mulighed for succes. Gør dig overvejelser omkring helt overordnede ting såvel som de helt små detaljer. 6. Timing! Vær opmærksom på om det er det rigtige tidspunkt for dig at bruge al din tid på en salon i forhold til familien, børnene osv. 7. Bliv ved med at udvikle dig og gå ikke i stå. Din salon og dine ansatte skal følge med tiden – ikke bare med moden og også være omstillingsparat på andre fronter.

De vil lave street style og festhår og vise, at alt er muligt uden brug af skrappe produkter i salonen! Modellerne vil være farvet eller lysnet med farver og lysninger uden ammoniak, og de vil blive stylet med DanHairs økologiske produkter. Kom og få inspiration til flot hår og et dejligt arbejdsmiljø! Mandag d. 26. april 2010 Hvornår og hvor? CPH West, Showroom, Glentevej 61 st., Kbh. NV Program: kl. 18.30 – 19.00 Et glas m/lidt snack kl. 19.00 – 20.30 Show kl. 20.30 – 21.30 Snak m/lidt snack for dem, der har lyst! Pris: Kr. 450,- pr. person excl. Moms

OBS! - BEGRÆNSET ANTAL PLADSER Ring og bestil din billet nu hos DanHair på 55 37 00 76 (Alle fotos: Hansen & Co)


OROFLUIDO – EN SUCCES HISTORIE Orofluido er navnet! Efter en lancering i Spanien, hvor eliksiren lynhurtigt er blevet en topsellert, lancerer Colomer Denmark nu Orofluido i Danmark. Skønhedsdyrkere over hele verden har som aldrig før, fokus på naturens egne ingredienser. Colomer har derfor ønsket at genopdage de naturlige ingredienser, som har været hemmeligheden bag datidens orientalske kvinders næsten mytiske og strålende skønhed. Dette har resulteret i Orofluido. Med Arganolie, Cyperusolie og Linolie som de tre grundsten i eliksiren er Orofluido en drøm, for enhver kvinde, der ønsker stærkt, glansfuldt og silkeblødt hår. Kom med på Orofluido bølgen og bestil straks din intropakke i dag hos Colomer Denmark.

FOR MERE INFORMATION KONTAKT VENLIGST COLOMER DENMARK TLF: +45 7022 2297


Advertorial

Advertorial

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Fra

krøller til glat hår på en time...

1 Karima Larsen har masser af viltre krøller, som hun gerne vil have glattet.

2 Løbende foretages stræktests samt krøltests, og det vurderes, hvor langt i behandlingen, håret er.

Plan Organic har lanceret verdens første relaxing-system uden formaldehyd – og selve behandlingen tager kun godt 45 minutter. Vi så hvordan... Det tager kun 45 minutter! – så er krøllerne glattet ud, og man har skabt et helt nyt udtryk i hvert fald de næste tre måneder. Plan Organic står bag den nye Kera Smooth behandling fra Bio Ionic, og det gælder intet mindre end verdens første relaxing-system uden formaldehyd og i øvrigt med så få kemikalier som overhovedet muligt. Det er godt for frisøren, og det er godt for kunden. Og så er det nemt at arbejde med. Hair Magazine fulgte en behandling med Bio Ionic Kera Smooth foretaget af Plan Organics tekniker, Karina Petersen og Carsten Tolstrup, salgsdirektør i Plan Organic en fredag eftermiddag i salon Becks Beauty på Frederiksberg. Modellen er Karima Larsen, og hun har masser af krøller! Men faktisk er det ikke første gang, hun har fået foretaget behandlingen. For et halvt år siden, sad hun model, da Fernando Romero fra Bio Ionic selv præsenterede produktet før første gang nogensinde i Danmark. ”Faktisk er det først nu – efter et halv år – mine naturlige krøller for alvor er begyndt at komme tilbage”, fortæller Karima, mens hun får foretaget en stræktest af håret, for at tjekke, hvor meget det kan tåle af behandlingen. Stræktesten foretages i øvrigt løbede igennem hele proceduren.

der ingen hensyn at tage. ”Man kan gå lige fra frisøren og ud i regnen uden det tager skade, og man kan behandle oven på såvel farvet hår som striber og permanent”, forklarer Karina Petersen.

3 Er håret stresset kommes også en gelé i.

Herefter kommet KeraSmooth i håret. Der arbejdes godt ½ cm fra hovedbunden, og det skal sidde i i alt 28 minutter.

Afrokrøl kan også blive til bløde lange krøller ved at stoppe behandlingen undervejs, men den virker ikke den anden vej – den kan altså ikke give krøller til et glat hår. ”Det er ingen permanent, men en glatning af håret”, lyder det. Til gengæld findes to typer behandling; en til ubehandlet hår og én til behandlet hår, og er håret farvet med striber mikses de to. To år undervejs Det er godt to år siden, Fernando Romero færdigudviklede Bio Ionicproduktet, og siden har det været anvendt i USA, for godt otte måneder siden kom det til Europa, og for godt et halvt år siden blev det lanceret i Danmark. Plan Organic sælger Kera Smooth til frisører i Danmark, Sverige og Norge, og indtil videre har godt 10 danske saloner produktet på ”menuen”. ”Når vi får en ny kunde tager enten Karina eller jeg ud i salonen for at vise, hvordan man arbejder med det”, fortæller Carsten Tolstrup, ligesom der selvfølgelig føler en instruktionsvideo med, så man kan genopfriske behandlingen.

”Den nye behandlingsmetode giver faktisk vitaminer og mineraler til håret, og i modsætning til andre relaxing-behandlinger, behøver man ikke være over det hele tiden, fordi behandlingen er mindre kemisk end andre”, fortæller Carsten Tolstrup, der sammen med Karina Petersen smører behandlingen i håret. Det skal nemlig gøres på max. 8 minutter, så det trækker nogenlunde ens overalt, så det er godt at være to!

Når kundens hår er behandlet, fønes det med en speciel Bio Ionic føn og glattes med Bio Inonic glattejernet, der begge arbejder med en negativ ion-teknologi. ”Det skal ske med vores føn og glattejern i salonen, for at garantien bevares, men herefter kan kunden naturligvis bruge de red­ skaber, hun har derhjemme”, forklarer Karina.

Et nyt udtryk i et stykke tid ”Kera Smooth er perfekt til moderne kvinder, der ønsker et andet udtryk i en periode”, fastslår Carsten Tolstrup, og bortset fra, at man ikke må hverken vaske håret eller sætte det op, tre dage efter behandlingen, er

Man kan også bruge en hvilken som helst shampoo og balsam efter­ følgende. Blot anbefales det, at den er fugtgivende. Og efter behandlingen var Karima Larsen glad. Håret var glat og silkeblødt og hun kan træde ud ad salonen med sit nye look.

36 > Fra krøller til glat hår på en time...

Først vaskes håret. Det deles op, der foretages en stræktest i vådt hår. Håret sprayes med en væske, der åbner det.

4 Når tiden er gået, skal håret skylles ca. 10 min. – uden at der rodes i det.

5 Håret vaskes med en speciel shampoo og balsam, der lukker håret.

6 Håret fønes og glattes med Bio Ionic fønen og glattejernet med negativ ion-teknologi.

7 Karima er klar med sin nye glatte frisure.


Tekst > Pia Finne Foto > Jonas Ahlstrøm

i n v e n ta r

Jeg går mod strømmen

Betjeningsstole Betjeningsplads er Disk Massagevaske Salgsarealer Lamper Diverse I alt

Disken er speciallavet med indbygget Dankort-terminal, en høj kant så kunderne ikke kan kigge med i bestillingsbogen, og låger, der lukker af for rodet.

kr. 70.000,kr. 45.000,kr. 17.500,kr. 90.000,kr. 30.000,kr. 20.000,kr. 10.000,kr. 282.500,-

Alle priser er ex cl. indretning af egne lokaler, montering af inv entar og belysni ng samt moms.

”Pludselig var muligheden der! Det rigtige lokale på den rigtige placering, og så slog jeg til!”. Sådan lyder det fra Anette Juul Nielsen, der ejer Salon Korsvik i Haderslev. Salonen er netop flyttet fra en mindre sidegade til en absolut topplacering midt i byens smørhul, og Bella Vista har hjulpet Anette med indretningen. Faktisk indrettede hun sin salon i Lavgade, den tidligere adresse for kun to år siden, så denne gang bestod en stor del af opgaven i at benytte det gamle inventar og supplere med nyt. Anette købte den oprindelige Salon Korsvik for fem år siden, og siden er det faktisk kun gået fremad. Hun ansatte flere og flere, og lokalerne blev for små. ”Vi sælger rigtig mange produkter, vi giver os god tid til kunderne, vi taler meget med dem, rådgiver og vejleder, og det giver salg. Og da vi samtidig har mange mærker på hylderne, var vores baglokale ved at flyde over af produk­ ter”, fortæller Anette. Samtidig fastslår hun, at hun er meget glad for det store udvalg af produkter og de muligheder, det giver.

Tre massagestole har Anette købt hos Bella Vista til den nye Salon Korsvik i Haderslev. ”Vi har god til tid kunderne. De skal have det behageligt, og de skal have det bedste”, lyder det fra Anette.

”Er en kunde ikke helt tilfreds med et produkt, er der altid en mulighed for at prøve noget andet – indtil man finder lige dét, der passer én og i den rigtige prisklasse – og det er mange kunder rigtig glade for”. Derfor skulle det nye lokale have masser af plads til produkter. ”Jeg ved, mange økonomer siger, man skal nedbringe sit varelager, men er man god til at få varerne ud af butikken igen, så er situationen jo unægteligt lidt anderledes”, siger Anette med et smil. De første dage i den nye salon lå fordelingen mellem behandlinger og varesalg således på 50/50, bl.a. fordi Anette havde nogle gode åbnings­ tilbud skabt i samarbejde med leverandørerne. I den tidligere salon lå fordelingen på 80/20. ”I min salon i Åbenrå er fordelingen mellem behand­ linger og varesalg 70/30, og det mål har vi også for den nye salon”. Fra sidegade til gågade Salonen i Åbenrå åbnede Anette for to år siden med en placering på gå­ gaden, og med den gik det for alvor op for hende, hvor stor forskel, der er på en sidegadesalon og en gågadesalon. ”Der kommer rigtig mange strøg­ kunder ind, vi har et stort gadesalg – så stort, at det klart er med til at betale huslejen”. Derfor var det også vigtigt for hende, at salonen i Haderslev havde en gågade-placering, og efter to års søgen, fandt hun ”stedet!”

Anette har holdt basissalonen enkel og stilren. Atmosfæren skabes af trendy ting, der kan skiftes ud. ”Jeg tror, dem, der klarer sig, er dem, der kan noget, andre ikke kan, og frem for alt dem, der har troen på det. Og det har vi”.

Der er krise i Danmark. Men hos Salon Korsvik i Haderslev har Anette valgt at flytte og nyindrette sin forretning. Hun tror ikke på, det hjælper at ”pakke sig”. I stedet skal man være synlig og give kunderne en oplevelse. ”Dem, der klarer sig, er dem, der har troen på det”, mener hun, og negativitet kan vi ikke bruge til noget!

40 > Jeg går mod strømmen

Hele 10 behandlingspladser har Anette fået plads til. Otte pladser til kvinder og to til mændene. De ses til højre i billedet. Lidt væk fra al kvindesnakken. Alt inventaret er leveret af Bella Vista.

Selve salonen er på godt 100 kvm. Og hertil kommer et stort baglokale og et ekstra lager på 1. salen. Selve behandlingspladserne er trukket væk fra vinduet, så kunderne kan føle sig godt tilpas og ikke overbe­ gloede. I salonen findes otte behandlingspladser til kvinder og to til mænd, og de har fået deres helt eget lille område. Alle behandlingsplad­ serne er som al anden indretning fra Bella Vista. ”Jeg underviser som freelanceteknikker hos Bella Vista, og derfor var det ganske naturligt for mig at kigge hos dem først. Og jeg fandt præcis det, jeg ønskede”, Jeg går mod strømmen < 41


se Flere billeDer på fortæller Anette. Stilen i indretningen er helt bevidst enkel og funktionel, for Anette kan godt lige enkle rammer, hun selv kan sætte sit præg på og lave om på løbende. Da hun indrettede salonen i åbenrå, købte hun to massagestole, som kunderne var vildt glade for, og derfor har hun nu købt yderligere tre massagestole til den nye Salon Korsvik i Haderslev.

hairmagazine.Dk

Få forkælelse og luksus ind i din salon

”Massagestolene harmonerer fint med vores bestræbelser på at være et sted, hvor vi har god til tid kunderne. De skal have det behageligt, og de skal have det bedste”, lyder det fra Anette. tæt samarbeJDe Indretningen af salonen er sket i et tæt samarbejde med Kristian rasmussen fra Bella Vista, og Anette har været meget glad for og tilfreds med samarbejdet. ”Det har kørt helt fantastisk. Jeg har haft meget travlt, og Kristian har uden brok indvilliget i at møde mig efter arbejdstid, så vi kunne få indretningen på plads”, fortæller Anette med et smil. Bella Vista er kommet med mange gode forslag til indretningen, og Anette har selv haft nogle krav, der skulle opfyldes – både funktionelt og æstetisk, og med åbningen af salonen er det hele gået op i en højere enhed. ”Når jeg er oppe hos Bella Vista og undervise, ser jeg naturligvis de mange nye, spændende indretningsmuligheder, der er, og jeg fornemmer, hvad der rører sig, så jeg havde selv en god idé om, hvordan min nye salon skulle se ud”, fortæller Anette. Og hun pointerer, at det giver en god ro i maven at vide, at man har et professionelt firma i ryggen. ”F.eks. var der pludselig panik på få dage før åbningen, fordi Anette havde overset, at der skulle hylder op til de produkter, kunderne får i håret. ”Jeg ringede til Kristian, og dagen efter var mine hylder i salonen klar til at blive sat op! Det er i princippet, det samme, vi såvel som Bella Vista gør; nemlig noget unikt – noget ekstra for at overleve”.

rundt om Salon Korsvik ligger en lækker chokoladebutik, der er en café og en smart brillebutik. gravene, hvor salonen ligger er et ganske unikt stræde, og planen er, at der med tiden skal laves fælles events.

markeret områDe for mænDene Når man træder ind ad døren til Salon Korsvik, mødes man først af et stort salgsområde, for ideen er, at kunder, der blot vil købe varer, ikke behøver gå igennem hele salonen. Ventepladser er der også indrettet, og så herreafdelingen, der er indrettet med samme inventar som den øvrige salon, dog er stolene ved behandlingspladserne sølvgrå, hvor de er sorte i den ørige salon, og bordpladerne er sorte hos mændene kontra hvide i resten af salonen. I herreafdelingen ligger naturligvis også herremagasiner, og afdelingen ligger lidt for sig selv, så mændene er fri for at høre kvindesnak, men kan nyde deres egen atmosfære. ”Vi havde også et maskulint område til mændene i den tidligere salon, og da vi indrettede den, oplevede vi en klar stigning i antallet af herrebehandlinger. Da vi skulle flytte, var det ligefrem et ønske fra mange af vore herrekunder, at der blev indrettet en herreafdeling igen, så det blev der!” områDe til roD….. Ved vaskepladserne er der en smal gang ud til et baglokale, der faktisk nu fungerer som baglokale, hvor personalet kan slappe af og spise deres mad og ikke som lager. Den smalle gang er indrettet som et blandeområde med sorte højglanslåger med vask til skålene og udsugning hen over området. ”Pladsen udnyttes optimalt, og samtidig har vi opnået, at rodet, der altid opstår ved et blandeområde; tuber, håndklæder og skåle, er gemt væk og det stilrene, lækre udtryk fastholdes”, lyder det fra Anette. lysekroner Der samler Indretningen er som nævnt enkel og stilren – og så sætter Anette sit eget præg. Foran døren ligger således et koskind i stedet for en traditionel måtte, og ned igennem salonen hænger tre smukke lysekroner og samler udtrykket. ”rummet har højt til loftet, og lysekronerne gør, at øjet praktisk talt suges ind i forretningen, når folk går forbi ude på gaden om aftenen, og de er tændt”, fortæller Anette. Og kunderne er begejstrede for den nye salon. ”Vi lever lige nu i en deprimerende tid. Butikker lukker, og der er finanskrise. Men jeg tror, dem, der klarer sig, er dem, der kan noget, andre ikke kan, og frem for alt dem, der har troen på det. Og det har vi. Negativitet kan vi ikke bruge til noget!” 42 > Jeg går mod strømmen

Kotæppet foran indgangsdøren skaber en anderledes stemning - og det er netop det, Anette gerne vil have. Enkelhed med et personligt touch, og så er der god plads til produkter, der tegner sig for godt 30 pct. af omsætningen i salonen.

selv lavet en Del I forbindelse med etableringen af den nye salon har Anette og hendes mand selv lagt mange arbejdstimer i salonen for at holde omkostningerne nede. Men økonomien hænger sammen, og faktisk var det sådan, at banken selv ringede til Anette for at spørge, om hun ikke skulle låne nogle penge... ”Vi valgte også at bruge vore egne håndværkere til gulve og lofter, mens Bella Vista leverede alt inventaret, lysekronerne med videre”. For to år siden speciallavede Bella Vista også disken i salonen, fordi Anette havde krav om at integrere dankortmaskinen i bordet, samt at der skulle være en så høj kant på disken, at kunderne ikke kan se bestillingsbogen. ydermere har disken låger, så rod som poser, brochurer med videre lukkes inde. Den disk er naturligvis flyttet med. For Anette har det handlet om at skabe en stilren salon, hvor basistingene - de dyre ting – er enkle, og så bruge fantasien og sin egen personlige stil til at skabe det personlige præg. Og det er lykkedes til fulde….

t p e c n o k t k Uni e g n e p e g i l til rime Første hårplejeserie på markedet inspireret af spa-ritualer og traditioner. Kontakt Bella Vista på tlf. 8680 4811

SEAH HAIRSPA


cutting MASSEr AF FArVESPIl, MASSEr AF KrØllEr Og MASSEr AF OPSæTNINgEr. DE rØDE TONEr går IgEN Og Får gODT FØlgESKAB AF DE BlONDE NUANCEr, Og DEr Er INgEN TVIVl OM, AT KrEATIVITETEN Får FrIT lØB. STIlEN Er På DEN ENE SIDE ”NATUrlIg” På DEN ANDEN SIDE MArKErET MED KONTrASTFArVEr Og EN lEg MED SAMSPIllET MEllEM DET glATTE Og DET SUPErKrØllEDE. Matt rush

Paul Smith

Paul Smith

Five Point Alliance

Matt rush

Paul Ferguson Paul Ferguson

se Flere billeDer på

hairmagazine.Dk


Five Point Alliance

Paul Ferguson

Matt Rush

Paul Smith

Matt Rush

Five Point Alliance

Paul Smith

Matt Rush

Paul Ferguson

Paul Smith

se flere billeder p책 46 > Cutting Edge

hairmagazine.dk


ADVErTOrIAl

ADVErTOrIAl

ny webshop www.salonsupport.Dk

Tekst > Pia Finne Foto > Salonsupport.dk

klik inD og vinD en acer mini pc

salonsupport.Dk holDer

”Døgnåbent”

Sådan ser åbningssiden ud på Salonsupport.dks webshop.

Fotos fra kurser lægges ud, så også dem, der ikke var til stede, kan hente inspiration.

SAlONSUPPOrT.DK HAr SKABT EN WEBSHOP, HVOr FrISØrErNE KAN KØBE AllE PrODUKTEr FrA HårNålE TIl INVENTAr 24/7! ”DET Er MENT SOM EN SErVICE TIl VOrE NUVærENDE KUNDEr, Og SAMTIDIg KAN NyE KUNDEr SE HElE VOrT STOrE SOrTIMENT”, lyDEr DET FrA DIrEKTØr I SAlONSUPPOrT.DK, KrISTIAN JArNVIg.

Nu har Salonsupport.dk åbent 24 timer i døgnet – 7 dage om ugen. Som den første større danske leverandør har man nemlig etableret en webshop, hvor frisørerne kan købe hele Salonsupport.dk’s store produktprogram når som helst, de måtte ønske det. ”Udviklingen i vort samfund går i den retning. Vi lever i et fleksibelt arbejdsmarked og vi har en fleksibel livsstil. Vi vil selv bestemme, hvornår vi vil gøre hvad, og derfor giver vi nu også frisørerne mulighed for at købe ind i ro og fred, når det passer dem - selv om det er kl. 22 en søndag aften”. Sådan lyder det fra direktør Kristian Jarnvig fra Salonsupport.dk, og han understreger, at webshoppen udelukkende er forbeholdt frisører. ”Selvfølgelig kan alle gå ind på www.salonsupport.dk, men det er kun frisører med et login, der kan handle, se priser og tilbud med videre”. Han ser en stor fordel ikke mindst for de mindre frisører, der selv står for administrationen, og som skal planlægge i forhold til familieliv, arbejdsliv med videre. ”Typisk har man været nødt til at bestille varer på tidspunkter, hvor der er allermest travlt i salonen. Det behøver man ikke længere”. min siDe Er man logget ind på Salonsupport.dk’s webshop, får man adgang til ”Min side”, hvor man hele tiden har et fuldt overblik over, hvad man har købt hos Salonsupport.dk – ikke kun på webshoppen men også hos Salonsupport.dk’s sælgere og via telefonen. ”Så sidder man en aften med regnskabet, kan man hurtigt gå ind og tjekke, hvor meget man har købt for. Man kan også se, hvilke produkter, der ligger i ordre til levering med videre”. Og så kan man i øvrigt lægge sine favoritprodukter på ”Min side”, så man ikke behøver lede efter de varer, man løbende bruger, imellem de andre produkter, men blot kan gå ind på ”Min side”, skrive antal og sende ordren. Den nye webshop er en del af Salonsupport.dk’s overordnede koncept kaldet Salonsupport 360º, hvor man bl.a. også går ind og kigger på driften af salonen. 48 > Salonsupport.dk holder ”døgnåbent”

Min side” giver oplysninger om åbne ordrer, tidligere ordrer, der kan hentes kontoudtog og føjes produkter til salonens favoritliste.

Vi har lagt vægt på at webshoppen rummer informationer, som frisøren kan bruge, og vi har skabt et arbejdsredskab for frisørerne på linje med deres saks”, lyder det fra Kristian Jarnvig, der her sammen med økonomi- og it chef Jens Nielsen viser den smarte Acer mini-computer, som kunderne kan vinde.

”Vi leverer ikke bare produkter – men også hele servicen omkring produkterne, og en webshop har stået på vores ønskeseddel længe”, fortæller Kristian Jarnvig. At det blev nu, hænger sammen med, at man samtidig har udskiftet hele virksomhedens IT-platform, såvel hardware som software, CrM-system og økonomistyring, så alt nu er helt up-todate og klar til fremtiden. Men at etablere en webshop så omfattende som den, Salonsupport.dk har skabt kræver en meget stor indsats såvel økonomisk som arbejdsmæssigt, og således ligger der flere hundrede timers internt arbejde forud for lanceringen. input er velkomne Webshoppen er brugerdrevet, og det er vigtigt for Kristian Jarnvig, at den er så enkel at benytte som muligt. Derfor er alle input og kommentarer fra frisører, der benytter webshoppen, meget velkomne. ”En webshop er en dynamisk proces, og alle forslag til forandringer samler vi og tager med i vores løbende vurderinger og justeringer af webshoppen”.

sælgerne kommer Websitet er ment som en hjælp til frisørerne. Derfor vil virksomhedens 10 sælgere og 3 fuldtidsteknikere også fremover komme ud i salonerne, ligesom der også fortsat vil være den samme service, når man ringer til Salonsupport.dk. ”I fremtiden bliver sælgernes rolle i højere og højere grad at være rådgivere. Når de ikke behøver at bruge tid på at vise frisøren hele det meget store produktprogram, kan de i stedet bruge tiden til at hjælpe med at driftsoptimere salonen”, mener Kristian Jarnvig – og så er det i øvrigt lettere at sidde i ro og fred og vælge, sakse, børster og hårnåle, end det er at skulle tage disse valg med ventende kunder i salonen og en sælger siddende på den anden side af bordet. ”Tidligere har vi sendt store kataloger ud. Men de var jo allerede forældede inden de kom ud af trykken. Webshoppen kan vi opdatere hele tiden. Er der nye produkter lægges de straks på, udgår nogle produkter, fjernes de straks”. Nyheder kan ses under en fane for sig, så man som frisør hele tiden kan holde sig opdateret. ”Så vi vil ikke bombardere frisøren med nyhedsmails. Nyhederne kan man se når tiden er til det”. uDvikles løbenDe Planen er at udvikle webshoppen løbende, og målsætningen er naturligvis, at så mange af Salonsupport.dk’s ca. 3000 kunder skal bruge den. ”Med webshoppen kan alle vore kunder få samme gode service, uanset

om de er små eller store”, lyder det fra Kristian Jarnvig, og så er webshoppen naturligvis også et udstillingsvindue, der præsenterer alle kunder for hele Salonsupport.dk’s store sortiment. ”Vort koncept er, at vi vil være totalleverandører. Det giver webshoppen os endnu bedre mulighed for”. I dag ligger videoer med tips til bl.a. New CID make-up, men planen er, at endnu flere ”How to do”-videoer skal kunne findes på hjemmesiden. ”Og står en frisør uden for vores åbningstid og kommer i tvivl om f.eks. et blandingsforhold eller en trækketid, kan der også downloades tekniske foldere på alle vore produkter”, forklarer Kristian Jarnvig. Og han understreger at webshoppen er dynamisk og hele tiden i udvikling. ”Om to år kan det være, den ser helt anderledes ud”, siger han, og han glæder sig over, at ikke mindst de mindre saloner, der ikke har været vant til at få så meget opmærksomhed, nu kan få samme service som de store saloner. vinD en mini-Computer Hvis man opretter sig som web-kunde og bestiller mindst én ordre gennem webshoppen, deltager man automatisk i lodtrækningen om 24 stk. Acer Netbook AO 532h. Hver mandag i marts og april måned trækkes der således lod om minicomputere blandt alle kunder, som har lavet en ordre gennem webshoppen fra 1. marts og fremefter. Salonsupport.dk holder ”døgnåbent” < 49


Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

Sådan ser vi ud til

efteråret Der arbejdes med tendenser fra ultrafeminin luksus over ballerinaens blide udtryk til sportsinspiration og retrostil i moden til efteråret og vinteren 2010, og moden giver masser af muligheder for spændende hår. Fra det feminine og pigede til det sporty.

rmance B o dy P er fo palet af farver trykt gennem en ud il st douce violet En ballerinas og stelfarver pa e ig gt ta as pl fra hud, de koralrød og toner i bl.a. lysen de en sk fri op med id. er af sort og hv grafiske kontrast ende miks. ses i et spænd r fe of st t e ig id De sm t mergelblande , strik, fløjlsagtig ke sil er ld gæ Det ende læder. bomuld og skinn gter, bukser s med buksedra ive tr or st ok lo eHjemm nd, groftvævede ljer med silkebå ta de il, st ss ne i fit n er bygget op r, og farveskalae le stoffer og læde et med neutra og hvidt suppler tige af kr t m omkring grafit sa un å og honningbr nuancer som gr st. en direkte kontra m orange strejf so dforfinede. Hove te og smidige, let nd ha be m Stofferne er let so så etiske stoffer nt sy , på uld er ed en m vægt er blandet lyester alene ell po og og d id he m ød lya Bl po lvære. ere for mere ve silke eller cashm er for syntetiske ab sk en eg e nd re gø af er e strækevn hold af lycra. stoffer, med ind ­ sportstøj til uden om jogging- og Det handler her dørs brug.

Mini Market

CIFF Trendshow - Body Performance

Wood Wood

Tra dy Tw ist Den engelske retrostil i dette tema er frem kaldt af afdæmpede toner, glansfuldt kameluld, blågrønne farver, muldvarpegrå t og kraftig bordeaux. Føj hertil farver fra det engelske konditori: lyserød glasu rfarve, syrlig marmelade, anis og blåbæ r med mælkehvidt skær. Ædle materialer og traditionelt herretøj, bl.a. jakkerne har fået et mere feminint look: genindfarvet tweed, mergelblandet uld, Prince of Wales strik osv. Det lidt overflodsagtige skabes af pynt som smy kker og en gobelinstil med overdådige motiver. Dyre vævninger ses; kipervæv et silke, sløret lamé med videre, og endelig ses helt almindeligt lærredsstof og rå denim.

CPH Vision trendshow

CPH Vision trendshow

Terminal-2 trendshow Terminal-2 trendshow

CIFF Trendshow - Trady Twist

Modens tendenser til efteråret og vinteren 2020/2011 er netop blevet præsenteret på Copenhagen Fashion Week. Og på vanlig vis er trenden bred og med masser af muligheder for at skabe et individuelt look. Det giver også frisørerne masser af muligheder for at lege med stilarter, der 50 > Sådan ser vi ud til efteråret

spreder sig fra det superfeminine og blide til det mere rå og sporty. CIFF havde delt moden op i fire trendretninger: Body Performance, Trady Twist, Rustic Roots og Dark Poetry.

Overdådige farver med patinerede fløjls agtige skygger: violet, murstensrød, okker, prøjsisk blå og mat blå. Som basis med inspiration fra revolutionerne ses rødt og bronze sammen med mørkegrå . En lidt lurvet barokstemning: 1800tals polstring, motiver fra gobeliner og brokadestoffer nu i forstørret udgave, indfarvet og dækket i sammensyninge r og kanter. En paradestemning illustreres ved slidse r eller gamle guldbroderier, ligesom der leges med en cirkusstjernestil; polkaprikk ede mønstre og farvestrålende klubstriber …. et vildt register af sprælske jacquardmønstre, skotskternede plaider med slipsemotiver og omarbejdede paisl eymønstre. Det gælder en neomilitær stil, flagrende

og elegant.

Sådan ser vi ud til efteråret < 51


eFterårsmoDen 2010

rus tiC roots De grønne nuancer er til stede overalt og forbundet med to industrielle farve r: grå cement og cement med et rosa skær . En palet af efterårets røde farver med forskellige druefarvede toner ses også . Hovedvægten er på materialer, der leder tanken hen på det rustikke og det raffinerede: kompakt eller kogt uld, twee dagtige flannelsstoffer, quiltede kanter og lapper og stoffer til sportstøj. Fokus på omarbejdede vævninger med kædetråde og skudgarn, pailletter, brug af to slags stof og tøj som slag, kapper og overalls. Metal i forskellige legeringer og med forskellig patina har inspireret til denne farveskala af mørke nuancer og fine neutrale farver. Her ses blækblå, jerng rå og gråbrun samt sekundære farver som grønlig beige, mørk bronze, grønblå og violet. Stofferne fremstår tykke og beskytten de og alligevel behagelige. Dobbelt serge s med sildebensmønstre ses som for, og der arbejdes med rå, forvasket denim og kogt bomuld. Overfladebehandlinger ses overalt; det gælder polyurethanoverflader på uld eller bomuld, rusta gtige farver, rynke- eller vaffeleffekter og voksagtige udseender.

CIFF Trendshow - rustic roots

NO

Bemærk det militære look, de khakifarv ede lærredsstoffer, de naturlige stoffer, den dobbelte lukning og knapperne.

R

DIC

BRYLLUPSKIT

START HÅRKIT Hårkam 27 stk. Tuft - 9 farver én af hver farve

Karen By Simonsen

Hårkam supplering “single tuft” 12 cm Hårkam supplering “double tuft” 12 cm

Stine goya

Hårkam supplering “single tuft curly” 24 cm

START SMYKKEKIT “JEWELRY” Hårsmykke 7 stk. jewelry (1 stk 9000700 - 2 stk 9000452 - 2 stk 9000450 - 2 stk 9000554) Designers remix

Hårsmykke supplering 9000554 Hårsmykke supplering 9000700

RI NG

for a

!

t hør e om vore s ka mpa gne tilbu d på 86 8 4 99 11

Hårsmykke supplering 9000450 Hårsmykke supplering 9000452

52 > Sådan ser vi ud til efteråret

Karen By Simonsen

Nordic HairContrast . Erhvervsvej 2C . 8653 Them . T. 86 84 99 11 . www.haircontrast.com


DANMARKSPREMIERE Endelig i Danmark – ECRU New York

Margit Brandt

ECRU New York produkternes helt unikke egenskab er, at de virker helt fantastisk plejende og beskyttende på håret samtidig med håret styles. Denne egenskab har gjort ECRU New York til en favorit blandt modeller og modedesignere. ECRU New York er altid med backstage i mode- og underholdningsbranchen. Til Oscar uddelingen, Grammy- og Emmy uddelingen, Sundance Film Festival for blot at nævne nogle få.

Stine Goya

Fantastiske ingredienser som solsikkeolie, hydrolyseret hvedeprotein, Jojoba og kokosolie, pro-vitamin B-5 og gardeniablomster, for blot at nævne nogle få, giver håret pleje, glans og ot style. Lille serie, der kun omfatter 12 produkter – men giver uanede muligheder for styling og perfekt og glansfuld pleje til håret. Rützou

ECRU New York forhandles af: Icon Hairspa A/S Energivej 3 4180 Sorø Ordretlf: 57 66 03 00 www.iconhairspa.dk

efterårsmoden 2010

Dar k Poe try sort som kul, grå som En poetisk palet af nattens farver med som fuldendes med en skifer, blå som blæk og mørkviolet, lysegrøn med stænk af og ød stærk granatrød, skingrende lyser kobber og guld. et slidt udtryk og til­ Luksuriøse stoffer behandles, så de får t af ultrafeminine skab ter, sættes naturlige lappeagtige effek atsilke mm. acet øst nerv silke, vet materialer som snorevæ kølig brun og cypress­ Natlige og dæmpede farver fra mørkeblå, n og stærke nuancer agrø parm grøn og hele vejen over til mørk dystre ende med den i iver forbl rne af okseblod. Basisfarve Der er lagt vægt på meget mørkeblå nuancer, næsten sort. og cashmereblandfine, varme, lette, bløde stoffer som ulder. stoff habit e inger eller børstede og sandslebn kunststoffer er med i Matte eller let skinnende udseender af nde. idde looket, og strikvarerne er tynde og løsts tiske mønstre, og der Her ses uldne sjalskraver, mørke og ekso erstil. er fokus på matte farver og jakker i punk

54 > Sådan ser vi ud til efteråret

CIFF Trendshow - Dark Poetry


Fire organiske vidundere Organic Connect serien fra Hairmix indeholder Silver Shampoo, En Hydrate leave-In Conditioner, en Thermal 2 Twenty og Finale Hairspray. Pris 139 – 149 kr.

Lækker Tekstur Silk Mesh fra SHU UEMURA er en formbar creme beriget med silkefibre, som blødgør hårets fiber, den skaber fantastiske frisurer med holdbar struktur. Pris 270 kr.

Black Titanium

i.Color til Danmark Farverne fra i.Color er nu kommet til Danmark, og forhandles af yushinCare Danmark A/S. Filosofien er, enkel og sikker anvendelse for salonen. 65 farver rummer paletten, og de bruges både til permanent hårfarvning og toning. Farverne er doseret med lavt ammoniak indhold.

Gratis slibnings service i 10 år

Altid Backstage ICON Hairspa præsenterer ECrU New york produkterne, der virker helt fantastisk plejende og beskyttende på håret samtidig med at håret styles. Denne egenskab har gjort ECrU New york til modellernes og modedesignernes favorit.

Med kranium skrue og 3D-Joewell-logo skrue Størrelse: 5”, 5,5“, 6“

haircare SOMMErEN STår FOr DØrEN. DET BETyDEr EN ræKKE NyE PrODUKTEr TIl AT BESKyTTE HårET MOD SOlENS STrålEr. SAMTIDIg SES OrgANISKE Og ØKOlOgISKE HårPlEJEPrODUKTEr, ET PAr NyE FArVESErIEr Og EN ræKKE SPæNDENDE PrODUKTEr, DEr PlEJEr Og gIVEr SMUK glANS. Sommerklart Schwarzkopf Professional er klar med en ny, og forbedret udgave af hårserien BC Sun Protect, der beskytter mod solens stråler. I serien indgår en shampoo, conditioner, treatment og en mousse. Pris 139 kr.

Skræddersyet struktur TExTUrE MIx fra Sebastian er en revolutionerende salon service, som giver mulighed for individuelt tilpasset struktur- og plejebehandling. Der findes ubegrænsede kombinationsmuligheder i forhold til at forbedre hårets struktur, og den genopbygger en holdbar base for styling.

Brand New Twist Redken lancerer nu New Style Connection, som består af i alt fire produkter, der giver dig muligheden for at skabe utraditionelle effekter og flotte teksturer.

tis: Gra Skull“ irt „ en T-Sh similist d e m

Wonderful Tonight Denne S-Faktor ”natkur” fra TIGI, der forhandles af Hairmix, styrker og øger fugtmængden i det tørre og ødelagte hår. Den gør håret stærkere og modvirker spaltede spidser, samt tilfører fugt og glans til håret. Pris 275 kr.

Gør sommeren til dit hårs bedste ven! Sunsorials After-Sun repair Spray fra Matrix er en leave-In Spray der gør sommeren til dit hårs bedste ven. Om sommeren bliver håret nemt tørt og slidt, det kræver produkter, som indeholder fugtighed og beskytter håret, så det bliver naturligt sundt. Pris 140 kr.

Blackline med 64 farver Icon Hairspa lancerer nu den helt nye Pur Hair blackline farveserie. Den giver intens farve og smuk glans, samtidig med at den dækker gråt hår 100%. Pur Hair er ikke tilsat parfume. Pris 1995 kr.

Trying is Believing Colomer Denmark lancerer”musthave” hår-eleksiren fra Orofluido. Orofluido har udviklet et helt specielt miks af de fineste naturlige olier. resultatet er en skønhedseliksir til alle hårtyper - den reneste luksus. Eliksiren styrker håret og efterlader det glansfuldt og silkeblødt. Pris 169 kr.

Green Tea til håret Hairmix præsenter Full og Brilliance Conditioner fra rusk, der pirrer dine sanser, mens den udfiltrer og tilfører letvægts-pleje. Samtidig tilføres volumen til det fine, men lidt ”dovne” hår. Desuden repareres skællaget og hårets beskyttes mod UV stråling. Pris 169 kr.

Spun Satin Hairmix præsenterer denne ultra-luksuriøse styling shouffle fra TIgI der er let som en fjer og indeholder silkeproteiner, som tilfører håret struktur, blødhed, smukke krøller og glansfuldt hår. Pris 195 kr.

56 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Vitaliserende hårpleje Prime Plenish fra SHU UEMURA er en vitaliserende hårplejeserie til tidssvækket hår, der kræver ekstra forkælelse. Den tilfører håret lipider for optimal pleje og et sundt udseende.

Detaljer som holder Matrix Design Pulse præsenterer zOOM FOrCE. Skab dramatiske detaljer, fokuser på særlige dele af dit hår og styl med fingrene. zoom Force har langvarende effekt, en god volumen og kan bruges af begge køn med medium langt hår.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

www.joewell.de Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Jordbærhaven 34 • DK 2680 Solrød • Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


License to blonde KP Special blonde fra Wella gør det muligt for dig som frisør at skabe fantastiske blonde resultater med uovertruffen lysning, mens du samtidig passer på hårets overflade og sikrer, at håret bevarer sin blødhed.

Knitrende skum KMS California kommer med to fantastiske nyheder: Hairstay serien udvides med en skum, der knitrer i hånden, foruden ColorVitality, som er en styling foundation til farvebehandlet hår. Pris 220 kr. Forbliv intens L’Oréal Professionnel introducerer en nyhed til farvet hår fra Série Expert: DElICATE COlOr. Mange danske kvinder lysner deres hår. Det betyder, at de har brug for shampoo, der både plejer håret og beskytter farven, og det gør dette produkt. Pris 139 kr. Styr på genstridigt hår Paul Mitchell lancerer Fast Form i sin Express Style-serie. Fast Form er et tidsbesparende stylingprodukt, der forenkler stylingen. Konsistensen er cremet og sammensat af styling gel og conditioning, og således kan man tæmme og forme selv det mest genstridige hår på ingen tid. Pris 185 kr. Stabiliser og rens! Med stor ekspertise indenfor hårprodukter til sundt hår og hovedbund, lancerer Kérastase nu en hårplejeserie udviklet til mænd – KérASTASE HOMME. Serien består af tre hårbade med tilhørende plejeprodukt, der udover at modvirke hårtab også går ind og modvirker skæl/fedtet hår eller giver fylde til tyndt hår. Pris 180–205 kr.

58 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Luksuriøs booster Alternas nye CAVIAr White Truffle Hair Elixir er en super koncentreret booster, som med ét forvandler enhver shampoo, conditioner eller stylingprodukt til noget helt uovertruffent. Forhandles af Colomer Denmark.

Økologiske ingredienser Head Organics fra Plan Organic er en ny flot og fræk hårplejeserie med over 55 økologiske ingredienser til fantastiske priser. Serien består af ni lækre produkter: Shampoo, Conditioner, 2-i-1, Hårspray, Mousse, leave in conditioner, Hårgelé, Styling wax og Anti frizz shine serum.

Fjerlet Hår Kengo Feather fra SHU UEMURA skaber de flotteste frisurer med naturligt look. Kengo Feather er en stylingcreme, som giver langvarigt hold samtidig med at håret føles fjerlet. Pris 270 kr.

Ny forbedret formel YushinCare Danmark A/S er klar med en ny forbedret udgave af Thermal Design Styling Spray fra Senscience. Den passer til alle hårtyper, er eminent til brug i tørt hår som en ’saltspray’, og den beskytter og blødgør hårets overflade ved varmepåvirkning.

Afgørende del af modebilledet Styling er blevet en afgørende del af modebilledet. Håret skal understege personligheden og tilpasses ethvert look. Tecni.art fra L’Oréal Professionnel relanceres med tre nye produkter der henvender sig til den modebevidste og selvstændige kvinde. Pris 145 – 169 kr.

skr ue e„ nlig usy d„

Innovativ styling Fresh.Hair fra Kevin Murphy, der forhandles af Icon Hairspa er en innovativ tørshampoo såvel som et styling produkt. Den fjerner urenheder og overskydende fedtstof, og gør det muligt at re-style håret, uden at håret skal vaskes. Pris 198 kr.

Sensuelle krøller Ample Angora fra SHU UEMURA er et lækkert hårprodukt, som giver tekstur til hårfibret og et sensuelt smukt udseendet hår. Det giver et fleksibelt hold uden at tynge håret. Skummen har en let vandtekstur, som er let at arbejde med. Pris 270 kr.

me

Skandinavisk hår i sigte Farouk System’s Inc. har udviklet det helt perfekte plejesystem til fint skandinavisk hår. Systemet omfatter en shampoo, balsam, skum og hårlak. Forhandles af Danhair.

Forlæng holdbarheden og bevar glansen Salonsupport.dk lancerer INFINITI Colour Care shampoo og conditioner. Shampooen er sulfatfri. Den renser skånsomt håret og indkapsler farvemolekylerne. Conditioneren har dobbeltvirkende effekt, den lukker skællaget og indkapsler farvemolekylerne i hårstrået. Pris 98 kr.

sen

Soleil Protection Præcis som huden har håret også behov for en aktiv beskyttelse i solen. Kérastase Soleil er en hårplejeserie til kunden, som ønsker optimal pleje af håret i solen. Pris 230 kr.

Sak

Organic Control Hairmix lancerer nu nyheden: Organic Control, som er en stylingserie, der indeholder en Volume Mousse, en glaze, et gloss Serum, en Spray gel, en Spray gloss og til sidst en Hairspray. Priserne spænder fra 129 – 159 kr.

SILVER FLASH

GOLD FLASH Beskyt med L’Oréal Série Expert Solar Sublime fra L’Oréal Professionnel er baseret på det anerkendte solfilter Mexoryl S.O der danner et effektivt beskyttelsesskjold mod solens skadelige UV stråler. Nyt i serien er en oliebaseret shampoo og conditioner. Pris 134 – 149 kr.

s: Grati ye

Den n icone sil er kamm

more

at

www.haaro.de

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Jordbærhaven 34 • DK 2680 Solrød Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


Advertorial

Advertorial

Tekst > Pia Finne Foto > Indola.dk

Indola får eget liv på nettet

ny webshop www.indola-danmark.dk klik ind og vind en frisørsaks

”Vi forener fordelene ved at handle på nettet med fordelene ved at handle med en etableret leverandør”. Således lyder det fra Bella Vista, der netop har etableret en ny Indolawebshop, der gør det nemt for såvel frisører som for forbrugere at købe Indola-produkterne. ”Det handler om at følge med tiden. Og tiden er til handel på nettet”. Det mener Gitte Nordskov Balling fra Bella Vista, og netop derfor har man valgt primært at sælge Schwarzkopf Professionals-brandet Indola på nettet! Til frisører og til forbrugere – naturligvis med forskellig adgang. Og det er ganske enkelt. ”Alle kan gå ind på www.indola-danmark.dk. Frisører opretter sig som kunde, forbrugere kan købe i den webshop, man kommer direkte ind i, og hvor der findes shampoo, plejeprodukter og stylingprodukter”. Er man oprettet som frisørkunde, kan man få adgang til alt fra farver; toningsfarver og permanente farver, permanentvæsker og et stort tilbe­ hørs­program, der dækker alle salonbehov fra håndklæder til spids­kamme, foliepapir med videre – altså en komplet pakkeløsning til gode priser. Teknisk hjælp via mail Netop for at kunne holde priserne i et meget fornuftigt leje, kan Indola primært købes via nettet. Til gengæld har man som ekstra service etableret en teknisk hotline, hvor frisørerne kan få svar på deres kon­ krete spørgsmål via e-mail. ”Det er naturligvis også muligt at downloade generel teknisk information på de forskellige produkter”.

Forbrugerne kan købe Indola pleje- og stylingprodukter via webshoppen. Frisørerne kan købe alt fra farver til permanenter, spidspapir og håndklæder – altså en komplet pakkeløsning.

Introduktionspakker Webshoppen er skabt for at gøre det nemmere for frisøren, og derfor er der også lavet syv introduktionspakker, der gør det nemt at komme i gang med Indola: En pakke med fokus på styling, en pakke med fokus på farver osv. ”Og der er rigtig mange penge at spare”, siger Gitte Nordskov Balling.

Indola holdes også adskilt fra Schwarzkopf Professionals øvrige produkter på lagersiden, hvor Indola har til huse i Odense med eget lager, som man i øvrigt kan kontakte både pr. mail og telefon.

At det blev Indola, der skulle sælges via webshop, var ingen tilfældighed. ”Vi ville gerne prøve en alternativ måde at forhandle et produkt på, og netop Indola henvender sig til mange, ikke mindst unge mennesker, med sine stylingprodukter. Med en webshop rammer vi målgruppen, og vi giver Indola sit eget liv som det selvstændige brand, det er”.

”Vi forsøger med det nye tiltag at forene fordelene ved at handle på nettet med fordelene ved at handle med en etableret leverandør”, fastslår Gitte Nordskov Balling, og tilføjer, at Bella Vista faktisk er den første Indolaforhandler i verden, der har fået lov til at etablere en webshop.

I forbindelse med lanceringen af webshoppen har Bella Vista sat ti lækre frisørsakse til en værdi af 4500 kr. stk. på højkant. Saksene kan man være så heldig at vinde, hvis man går ind på www.indola-danmark.dk og registrerer sig.

60 > Indola får eget liv på nettet

Indola-looket er ungt. Derfor er en webshop en supergod salgskanal. Man rammer ganske enkelt målgruppen.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

copenhagen fashion week

designers remix

Dramatik og vampyrstemning

De lyshårede ”uskyldigheder” er ved at blive skabt.

De kulsorte vampyrer sprayes.

Designers Remix show bød på onde vampyrer og blide uskyldigheder. Der blev leget med kontrasterne i sort og hvidt – også på stylingsiden, hvor der var gang i såvel den sorte som den hvide pudder. Showet var stylet af Sebastian Professional.

Det lyse uskyldige look blev præsenteret af blonde modeller med løsthængende pudret hår og en meget naturlig makeup.

Vampyrer, masser af kontraster. Det kulsorte hår og det kridhvide, på den ene side sødt – på den anden side sexet. Der blev leget med udtrykkene, med følelserne og med lookene, da Designers Remix holdt deres show i det smukkeste rum med kig op til den iskolde nats stjerner på Axelborg i hjertet af København. Kollektionen ”Forever After” var inspireret af vampyr­­universet, og vampyrtemaet blev klart understreget af den smukke gamle sal, hvor trævægge og to imponerende trapper dannede rammerne. I kollektionen er der stor fokus på silhuetter, som skaber en meget arkitektonisk vinkel på designet. Og vampyr-inspirationen afspej­­l­ede sig tydeligt i de super sexede kjoler samt i de skarpe skulderpuder, der gav tøjet et helt nyt udtryk. Showet var avantgarde, sexet og lidt uhyggeligt. Mike Sheridan havde stået for musikken, som var skabt specielt til showet, og han spillede ”live” sammen med en cellist og en violinist. Lyset var dæmpet, rummet næsten mørkt, så man for alvor fornemmede den stjerneklare himmel igennem den store glaskuppel. Modellerne var iført dramatisk hår og kom på catwalken med mørke øjne. To looks Designers Remix arbejdede med to forskellige looks, inspireret af henholdsvis det uskyldige og det onde. Det lyse uskyldige look blev præsenteret af blonde modeller med løsthængende pudret hår og en meget naturlig makeup. De var iført tøj i lette lyse nuancer, og bar beskyttende hvidløgsstykker om halsen. 62 > Dramatik og vampyrstemning

”Til det lyse uskyldige look, blev der brugt Sebastian Professional Trilliant for at skabe den ultimative glatte effekt ved brug af glattejernet. Som en effektfuld afslutning blev der pudret i den skarpe midterskilning og tonet ud i længderne”, forklarer Nina Larsen fra Sebastian Professional teamet.

Den dramatiske scene var sat, da Designers Remix holdt show på Axelborg. Og rammerne var perfekte.

De ”onde” mørkhårede modeller var inspireret af vampyrfilmen ’Dracula’ med Gary Oldman fra 1992. Så de bar høje og kugleformede mørke opsætninger og havde mørke dramatiske øjne. ”Til det onde, mørke look blev der brugt Mousse Forté for at skabe hold, modstand og fylde inden toupering. Under arbejdet med de kugleformede valke blev der brugt Shaper Zero Gravity og Re-Shaper. Som fixeringsspray blev der brugt Shaper fierce. Til slut blev samtlige modeller sortpudrede for at skabe dramatik og ensartethed i looket”, lyder det fra Nina Larsen. Sebastian kurser Sebastian afholder i øvrigt i løbet af foråret en række kurser ”Creative Night by Sebastian”, hvor man kan lære at lave netop denne type opsætninger samt selvfølgelig meget andet. Sebastian Professional teamet bestod af: Nina Larsen, Anette Tandrup, Benjamin Martin, Lasse Sørensen, Sara Sigurdardottir, Yvonne Nordgren De ”onde” mørkhårede modeller var inspireret af vampyrfilmen ’Dracula’ med Gary Oldman fra 1992. Så de bar høje og kugleformede mørke opsætninger og havde mørke dramatiske øjne.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

copenhagen fashion week

margit brandt

Looket er inspireret af 40erne og 50erne. Det er blødt med et smukt fald. Strukturerede krøller og bølger ses og et klassisk udtryk med en flot styling. ”En styling, der kræver håndværk!”, lyder det fra Marketing Manager hos L’Oréal Professionnel, Kamilla Greisen. Og det er netop derfor L’Oréal Professionnel har valgt at gå med på netop dét show. ”Ved tidligere modemesser har vi været repræsenteret på en række shows. Denne gang har vi valgt en ny strategi, og i stedet satset helhjertet og stort på ét show, som vi mente kunne repræsentere det, vi står for. Det kunne Margit Brandt”, forklarer Kamilla Greisen. At det blev Margit Brandt, L’Oréal Professionnel valgte at samarbejde med, hænger bl.a. samme med hendes klassiske stil, der ligger på et højt niveau, som L’Oréal Professionnel kan associere sig med. ”Og så synes vi også, der lå en vis synergi i, at Margit Brandt blev relanceret i 2005 og at vi nu relancerer L’Oréal Professionnel tecni.art. Ydermere følte vi, at det look, der var blevet valgt, er et look, der kræver meget styling – det er ikke noget, man bare gør, og også det falder godt i tråd med L’Oréal Professionnel”, fastslår Kamilla Greisen.

Margit Brandt-showet var et smukt miks af 40erne og 2010-11. Og stylingen krævede masser af håndværk. Derfor havde L’Oréal Professionnel denne gang valgt at satse helhjertet på det ene show.

Margit Brandt holder øje med, hvad der sker backstage.

Backstage stod Uffe Buchard for stylingen, mens Søren Pjedsted var i spidsen for teamet, der bl.a. brugte Infinity spray, der er en uundværlig del af backstage-værktøjskassen og masser af Crystal Gloss. Margit Brandt-tiden ”Ideen til stylingen var næsten givet. Vi hentede inspirationen i Margit Brandts storhedstid og tilsatte det en god portion 2010”, fortæller Søren Pjedsted, som Uffe Buchard havde hentet ind til opgaven. Et look med 50er og 40er-inspiration. Sådan beskriver Søren Pjedsted stilen, og han kalder det for en stil, der modemæssigt altid har holdt. Men stilen kræver Rita Hayworth-hår, og som Uffe Buchard sagde til Søren Pjedsted, da han ringede ham op: ”Det er du den eneste, der kan lave….” Og selv om kanterne var bølgede som i 50erne, skulle udtrykket være ’up-to-date’.

15 min. før show-start kom de sidste modeller, så der skulle sættes hår og lægges make-up på samme tid.

Spørger man Uffe Buchard, hvordan han vil beskrive looket, lyder svaret: ”Looket kan beskrives som stærkt, sensuelt, feminint og klassisk med et tydeligt strejf af ny modernitet. Hårets stil tager tydeligvis udgangs­punkt i historiske referencer, men en vis tilfældig skødesløshed er indbygget, så looket signalerer det kvinden anno 2010 aspirerer til”. Inspirationen har Uffe Buchard hentet i 40’ernes og 50’ernes Film Noir univers, der karakteriseres ved de såkaldte ”femme fatales”. De er stærke, farlige og selv­ stændige kvinder, der tager sagerne i egen hånd. En hel uforglemmelig generation af Hollywood skuespillerinder har referencer til dette look, som modebranchen konstant vender tilbage til for inspiration. Når stilen skal fortolkes i håret, forklarer Uffe Buchard det således: ”Film Noir universets hår looks er altid ”done” – dvs et nærmest kunstigt perfekt look, som i virkeligheden er svært selv at lave. Men det var jo ikke noget problem i 50’erne, hvor damerne gik til frisøren mindst en gang om ugen”. På Margit Brandt showet kom dette til udtryk via de helt klassiske og perfekte oprulnings- og friseringsteknikker, der også anvendtes dengang. Til gengæld er det perfekte og lidt stive look som kendes fra Film Noir tiden blødt op af moderne produkter og en løsere hånd, der får håret til at se mindre sat og mere naturligt ud. Her mødes altså tradition og høj faglig kunnen med et moderne og mere tilfældigt/individuelt udtryk.

40er looket var gennemført til Margit Brandt-showet.

64 > Rita Hayworth anno 2010

Trænede hårdt ”Op til showet trænede vi hårdt, indtil vi fandt den helt rigtige stil. For nok skal håret bølge i kanten, hvilket i øvrigt er sket med tørondulation og carmen-curlere samt med L’Oréal Professionnel-produkterne i, men samtidig var det vigtigt, at håret skulle bevæge sig, når modellerne gik. Derfor fandt vi frem til en trekantform og et knapt så stift udtryk”, forklarer Søren Pjedsted, der synes, det har været rigtig spændende at være med på en specialopgave som denne. Og i øvrigt så gælder alle kneb til et catwalkshow, siger Søren med et smil. ”Således kom 4-5 af modellerne drønende 15 min før showstart med et hår, der var bajet ind i gelé. ”Og så skal der tænkes hurtigt, når udtrykket skal være blødt og bevægeligt, skulle jeg hilse og sige….”

Stylingen krævede frisør-håndværk i topklasse.

Der var gang i Carmen curlerne.

Margit Brandt har relanceret sit brand. L’Oréal relancerer tecni.art.

Godt hjulpet på vej af L’Oréal Professionnels tecni.art blev looket sat.

Bløde Rita Hayworth bølger faldt smukt om modellerne på catwalken.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


copenhagen fashion week

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

bruuns bazaar

Livets elegante lethed

Det er vigtigt at håret går i symbiose med det, der er tænkt fra tøjdesignerens side, og dermed understreger looket”, lyder det fra Jesper Buch, der her ses i arbejde.

BUCH-teamet valgt at style håret, så publikum fik en fornemmelse af, at modellen selv have sat frisuren... og så alligevel ikke!

Bruuns Bazaar-looket er enkelt med et twist. Det udtryk skulle Sassoon Professional teamet med Jesper Buch i spidsen understrege. Og det skete på flotteste vis med en styling, der netop var på én gang lidt ”tilfældigt”, underspillet og stærk. Casual, enkelt og med et twist. Bruuns Bazaar præsenterede sit look til efteråret og vinteren 2010/2011 ved et stort show under Copenhagen Fashion Week på Københavns Rådhus. Sassoon Professional ved BUCH stod endnu engang for stylingen af håret til Bruuns Bazaars modeshow. Konceptet bag stylingen var, ifølge Jesper Buch, at håret skal bringe det smukke frem i alle. ”Som stylist er dette ikke altid den nemmeste opgave, fordi modellerne er meget forskellige, men når de er på catwalken samtidig, skal de gerne fungere som en uniformeret flok”, forklarer Jesper Buch. Det er vigtigt, at man som tilskuer til en catwalk ikke fokuserer på håret. Det er tøjet, der skal være i fokus, og det er vigtigt, at hårstylisterne respekterer dette fuldt ud, er hans klare holdning. Hver gang en ny model træder frem fra gardinerne og ud i spotlightet på scenen, skal det første, publikum fokuserer på, være deres totale look og lige derefter tøjet. Men samtidig er det, ifølge Jesper Buch, vigtigt at håret går i symbiose med det, der er tænkt fra tøjdesignerens side, og dermed understreger looket. Bruuns Bazaar handler på mange måder om “Livets Ulidelige Lethed”, i den forstand at når man ser på forbrug­erne, så ser deres meget smukke look legende let og elegant ud. De har ikke kæmpet for at krænge deres indre skønhed ud. Den kommer helt af sig selv. Med det som udgangspunkt for stylingen var modellernes hår opsat i et højdeniveau, som skulle fremhæve den smukke lange hals og de markerede kæbelinier. Ikke for torneroseagtigt Det var dog samtidig vigtigt for det samlede look, at det ikke fremstod alt for tornerose-agtigt. Derfor havde BUCH-teamet valgt at style håret, så publikum fik en fornemmelse af, at modellen selv have sat frisuren... og så alligevel ikke! Dermed fik håret det samme udtryk som tøjet; Det var let, elegant og ’helt automatisk’. Der blev benyttet Sassoon Professionals styling i form af Motion Hold hårspray og Texture Refine til at definere disse looks og understrege det enkle, men samtidig sofisti­ kerede i stylingen. 66 > Livets elegante lethed

BZR show Ideen bag stylingen til BZR showet, som BUCH for Sassoon Professional ligeledes stod for, var tænkt ud fra ’Super-natural’ tanken. Looket skulle indikere, at modellen ’bare ser sådan ud lige nu’. Ingen fortanke eller bagtanke, men ganske enkelt naturlig smuk og ærlig. Udfordringen i et sådant look er, ifølge Jesper Buch, faktisk væsenlig større end man umiddelbart skulle tro. ”Vi skal have alle modellernes hår til at se super naturligt ud - MEN de skal jo være ens...” Så med alt fra fint skandinavisk hår til kraftig stift asiatisk hår, skulle der trylles med de super brede krøllejern, som stylisterne benyttede. Det var også nødvendigt med et bredt spektrum af stylingprodukter for at skabe dette ’naturlige’ look. Der blev benyttet Sassoon Professionals styling i form af Motion hold hårspray, Spray Shine, Texture Refine og Hydro Finish, alt afhængig af det hår der blev taget udganspunkt i.

Modellerne er meget forskellige, men når de er på catwalken samtidig, skal de gerne fungere som en uniformeret flok”, forklarer Jesper Buch.

Det var også nødvendigt med et bredt spektrum af stylingprodukter for at skabe dette ’naturlige’ look, der blev præsenteret på BZR-showet. Konceptet bag stylingen var, ifølge Jesper Buch, at håret skal bringe det smukke frem i alle. Her ses Wicki Buch og Mike Nielsen

Enkelt med et twist er kodeordet i Bruuns Bazaar-looket. Det skulle stylingen understrege.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Louise Wright Foto > Diverse

Marcelklubbens årlige fotokonkurrence - 2010 Kreativitet, nytænkning og kant – spøjse, spektakulære og ikke mindst topprofessionelle kreationer var igen i år repræsenteret ved Marcelklubbens årlige fotokonkurrence. Førstepladsen gik i år til Morten Lynge fra frisørsalon Kushi, stærkt fulgt til dørs af Zimmer-

sonne der stak af med både 2. og 3. pladsen for henholdsvis pin up inspireret foto og det sort/hvide ’Carol’. Se et udpluk af de bedste fotos her!

LOCK IN MOISTURE.

Vinder af Marcelklubbens fotokonkurrence 2010 – Morten Lynge fra Salon Kushi

LOCK OUT DAMAGE.

Moreteasir

INTRODUCING Senscience Moisture Lock Leave-In Smoothing Treatment

3. pladsen – Zimmersonne ’Carol’ 68 >

2.pladsen Zimmersonne ’Pin up’

2.pladsen Zimmersonne ’Pin up’

Forhandles af YushinCare Danmark A/S tel. 70302100 e-mail. info@senscience.dk www.senscience.dk www.senscience.com MONTREAL

SÃO PAULO

SYDNEY

BARCELONA

MILAN

LONDON

LOS ANGELES

TOKYO

YS1019-ENG

This lightweight, non-greasy hair care treatment: U Restores and maintains hair’s ideal moisture balance U Triples hair’s shine U Strengthens hair to make it over 7.5 times more resistant to breakage U Makes hair smoother and more manageable U Protects hair from heat damage U Leaves hair healthy looking and radiant with no flyaways


Vind en frisørsaks! Gå ind på

www.indola-danmark.dk

Zimmersonne

og deltag i konkurrencen om 10 Tondeo Mythos 5.5” frisørsakse

værdi kr. 4.599,- stk.

Kushi

Marcelklubbens årlige fotokonkurrence - 2010

3. pladsen – Zimmersonne ’Carol’

se flere billeder på Zimmersonne

Kushi

hairmagazine.dk

Hair by Global Indola Ambassador, Leonardo Rizzo@Sanrizz

Er du En vindEr? indola webshop henvender sig primært til professionelle frisører med et bredt sortiment af frisørprodukter i top professionel kvalitet. Som frisør kan du købe alt, hvad du behøver i salonen - og samtidig lave kæmpe besparelser på dit samlede vareforbrug. Bliv en vinder med indola!

www.indola-danmark.dk

Think smart, think Indola.


Tekst > Louise Wright Foto > Claus Lavendt

HairMix for fuld udblæsning i Viborg HairMix indtog Golf Salonen på Golf Hotel Viborg med kombineret modeshow, trendaften, klippeteknisk demonstration, sjove/skøre catwalk-ind­ gange samt fremvisning af produktserier for 150 fremmødte frisører. 7 forskellige brands fra HairMix-sortimentet var sat i fokus: 1. HEMPZ – Luksus-serie baseret på Hamp-plantens frø 2. eco.kid – Økologisk børneserie 3. RUSK – Amerikansk naturbaseret serie 4. BED HEAD – TIGI’s trendy farvestrålende serie 5. BED HEAD for MEN – TIGI’s herreserie 6. Love Peace & the Planet – TIGI’s nye grønne serie med økologiske ingredienser 7. Rockaholic – TIGI’s nye serie for rockfolket.

Aftenens grundidé kom fra to HairMix-sælgere; Jan Vestrup (region Nordjylland) og Tinna Riemenschneider Slot (region Østjylland). Og ambitionen lød: ”Vi skal lave et arrangement, uden at anvende den sædvanlige skabelon”. Derfor blev modeller og teknisk afdeling i HairMix udfordret til at tænke anderledes. Resultatet blev en billede- og filmfremvisning i hver af de syv brandkategorier før hver catwalk. Selve catwalken afspejlede historien bag hvert brand, en historie, der også blev afspejlet i musik, tøj, styling, hår osv. Disse fortolkninger gav et alsidigt og varieret show med forskellige typer catwalks og modelfremvisning. 2. del af showet bød på en teknisk gennemgang: Klippeteknikker, farveteknikker og generel styling, præsenteret af teknisk afdeling: Teknisk chef, Brian Rasmussen og de to HairMix-teknikere: Sussie Kiss-Madsen og Elsebeth Klausen. Alt i alt en vellykket aften med run på alle fronter.

Sussie, Elsebeth og Brian viser klippeteknikker og slut-styling på tre modeller, der hver især kommer fra forskellige kategorier. Der vises hår i Hempz-, RUSK- og TIGI Bed Head-kategorien.

Elsebeth er ved at vise en af hendes færdige modeller fra TIGI Bed Head kategorien, hvor der er knald på de tre kobberfarver og den dybe mørkviolette del.

Love Peace and the Planet gruppen viser deres indgangs-show på catwalken med Bob Marley’s ”no woman no cry” i højtaleren. Bemærk Peace-tegnene på håndleddene.

Børnene var rigtig gode og søde til at fremvise deres kategori nemlig eco.kid børneprdukter.

Der tages billeder af det tekniske team med Elsebeth, Sussie og Brian. Backstage: RUSK-modellen venter på at skulle på catwalken for at vise opsat hår.

TIGI Rockaholic gruppen fyrer deres indgangsshow af. Der er fuld knald på rockmusikken, røg, laserlys og modeller.

De forskellige indgange og kategorier diskuteres blandt publikum.

se flere billeder på Børnene viser sig fra deres bedste side.

Rockaholic præsenteres og lever op til sit navn.

hairmagazine.dk


Tekst > Sarah Maria Carl Foto > Claus Peuckert

KMS California event - The Cutting Edge KMS California åbnede dørene og bød spændte frisører velkommen ind i varmen til eventet ’The Cutting Edge!’. Der var linet op med masser af lækkerier - både til ganen og til synet. Head Master Trainer Tenna Lehmann mødte op med fuld opbakning fra det kreative team, der

inkluderede master trainer Anne Sophie Høgh, Peter Aagaard og Camilla Gamst. Sammen formåede de at give de fremmødte et indblik i noget af det bedste California har at byde på; nemlig KMS og deres edgy frisurer! Make-up artisten fra Signify Me lægger de sidste penselstrøg.

Head Master Trainer Tenna Lehmann og master trainer Anne Sophie Høgh samt Peter Aagaard giver den gas på de skrå metal brædder.

Peter Aagaard. Kulør til både hår og læber.

Højt hår og opsigtsvækkende make-up

Camilla Gamst i stylingmood.

Tenna Lehmann i de tidlige stadier af en spektakulær langthårsopsætning.

Et opmærksomt publikum.

se flere billeder på Langthårsopsætning med Tenna Lehmann 74 >

Funk og edge – klar til fest.

Aktivitet på to af aftenens tre scener.

hairmagazine.dk

< 75


Tekst > Louise Wright Foto > Erling Kurte

BUCH Collection launch “Celebrities - who cares !!” og ”Designensretning - No way” var blandt de statements, der blev lanceret, da BUCH havde Collection launch i Musikteateret i København.

derimod komme fra folket til modeindustrien”, lyder det fra Jesper Buch, og chefdesigner for kollektionen, Kristinn Olí Hrolfsson, udtrykte ‘Fashion for real people’ og ‘Last night’s party look’.

Jesper og Wicki Buch førte an, da der blev holdt BUCH Collection Launch. Og det var en aften fyldt med store faglige kompetencer. Arrangementet var sat i søen i et samarbejde mellem Københavns frisørlaug, SASSOON og BUCH. Med Jesper Buch som ambassadør for SASSOON, blev der denne aften arbejdet intenst, og ikke mindst Sassoon Chromatology bandt aftenen sammen i et stort udvalg af intense og vibrerende farver.

Multimediepræsentation For at skabe den helt rigtige stemning havde Nicolai Falkenberg konstrueret en multimediepræsentation, der satte prikken over i’et til det optimale teater for faglige udfoldelser.(Denne kan ses på Buch fan site på facebook).

BUCH åbnede desuden op for deres nye collection NEON NIGHTS, inspireret af forbrugernes nye kommunikationsvaner. Hvor datidens designere kunne diktere trends til og for folket, vil fremtidens trends

Foruden de fire nævnte førte også Mike Nielsen og Janus Regel an i de faglige udfoldelser, foruden Mac´s dygtige make-up artist Stine Nyboe, der assisterede på makeup siden og fik sammenkædningerne i de forskellige looks gjort totale. Alt i alt en super flot faglig aften, som man kan tænke tilbage på med glæde.

Jesper og Wicki Buch, Kristinn Olí Hrolfsson og Mike Nielsen udviser stor faglig kompetence på scenen.

Jesper og Wicki Buch i fuld koncentration om hver deres model, mens kollektionen ’NEON NIGHTS’ pryder bagvæggen.

Fashion for real people. 76 >

Jesper Buch laver teknisk gennemgang.

Skarpt trimmede nakker.

se video på

hairmagazine.dk

< 77


Tekst > Louise Wright Foto > Schwarzkopf Professional

Schwarzkopf Professional - Essential Looks Få styr på forårets hårtrends Schwarzkopf Professional er klar med Essential Looks ”pure” kollektion, der, inspireret af catwalks i London, Paris, Milano og New York er med til

at sætte standarden for, hvordan moden kommer til at se ud forår/ sommer 2010. Få indblik i 7 modsætningsfyldte modetrends, der kommer omkring alt lige fra boudoir til punk og sport.

BOUDOIR

CYBER

Skal dine kunder også klippes efter 1. juli?

ICON

NEW REBEL

Har du ikke en terminal, der kan læse chip, skal du ikke fortvivle.

Alle priser er ekskl. moms.

Hos CTcoin.dk har vi masser af terminaler på lager, så vi kan helt sikkert også finde en, der passer til dine behov. Det kunne f.eks. være:

Hypercom Artema Hybrid Ordnung muss sein. Tysk kram. Læser chip og magnetstribe samtidig, så du får en ekstra sikkerhed for, at kortet bliver læst rigtigt. Solgt i over 400.000 eksemplarer i Europa.

Bestil allerede i dag på 63 12 75 00 PUNK 78 >

UNIFORM

CYBER

Kampagnepris

3.795,-

(normalpris kr. 4.995,-)

Leasingpris pr. måned fra kr. 98,-

 www.skiftterminal.nu

Eneforhandler af Hypercom i Danmark CTcoin.dk A/S / Telefon 63 12 75 00 / ctcoin@ctcoin.dk / www.ctcoin.dk

< 79

let og sikker betaling


360 grader Mirage Cobalt relax er en saks lanceret af Cosmobell, som har bevægelig tommelring med fast fingerstøtte. Tommelringen kan bevæge sig 360 grader, hvilket giver den ultimative klippeposition.

Classic Pro ekstra let • ekstra fin • ekstra lille Classic Pro F (ergonomisk)

in-house rEDSKABErNE Er FrISØrENS VIgTIgSTE VærKTØJ. DErFOr HANDlEr DET OM HElE TIDEN AT VærE På FOrKANT MED UDVIKlINgEN. VI PræSENTErEr DET NyESTE INDEN FOr glATTEJErN Og SAKSE SAMT ET NyT FrISKT FOrårSlOOK.

Classic Pro (symmetrisk)

Solid, elegant og høj kvalitet De nye titanium sakse fra Matsuzaki kan nu fås hos Fanzy Danmark. Saksene er velanset og brugt af erfarne topfrisører og stylister. Den titaniumbelagte overflade sikrer lang holdbarhed. Pris 6100 kr.

Er du gambler? Hvor længe tør du vente?

Minimer de negative ioner Bella Vista lancerer et nyt, smart miniglattejern med tilhørende designertaske. Det har en hurtig opvarmning og fleksible plader med vippefunktion, der følger bevægelserne og giver en sikker styling – perfekt til konfirmanden 2010.

SPAR OP TIL 50%

Intens farve, 1 strøg Salonsupport.dk er klar med en sprudlende nyhed til et friskt forårslook med ”i-gel” fra den succesfulde make-up serie New CID. I-gel glider let hen over huden og giver intens farve med et enkelt strøg. Den er perfekt til begyndere såvel som de øvede og fås i tre forskellige farvenuancer. Pris 174 kr.

LAGERSALG SPAR 10% Kik ind og bestil på www.salondanmark.dk - eller ring på tlf 86 80 48 11.

www.joewell.de Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Jordbærhaven 34 • DK 2680 Solrød Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk

JANUAR UDSALG

Forbehold for udsolgte varer. 80 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


inspiration Fra

viDal sassoon

Frisørbranchens

leveranDøroversigt Bella Vista Best Collection Colomer Denmark Cosmobell Danhair Dream Cutters Fanzy Danmark Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge ghd Scandinavia goldhair goldwell Haircare Danmark HairContrast HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen ICON Hairspa Jaguar Danmark la Biosthetique l'Oréal Matrix Paul Mitchell PlanOrganic Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP Tecna Thorsen Trading Wella yushinCare Danmark z.one concept

86 80 48 11 96 60 81 76 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 40 10 28 85 70 70 12 60 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 86 11 99 02 86 86 50 45 46 15 21 11 70 25 05 70 86 84 99 11 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 57 66 03 00 75 64 11 30 74 69 40 00 43 24 64 84 43 24 64 84 39 40 20 40 55 72 11 00 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 48 48 27 35 21 23 00 59 33 26 91 11 70 30 21 00 42 13 81 80

anDre leveranDører Admind 70 20 18 76 Addx 32 62 23 39 DreamCutter 40 10 28 85 Hairtools 70 11 10 09 Magnetic Nail 47 72 00 73 Nails & Company 33 32 33 32 Nordens Hårimport 50 59 22 95 PHure Beautyproducts 74 53 40 60 Toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 Waldorf & ragn 47 38 50 22 Unicare 44 83 23 00 hJemmesiDer i branChen www.frisorjob.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hair.tv www.hairmodel.dk www.spt.dk

se Flere billeDer på

hairmagazine.Dk

Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

hairmix as | c. f. tietgens boulevard 32 | dk-5220 odense sø | tel: +45 6613 3990 | fax: +45 6613 3995 | info@hairmix.dk | www.hairmix.dk


nr. 26 > MARTS 2010

OLE HENRIKSEN BLIV DIT EGET IKON

tro på Dig selv

moDen til eFteråret

hun går moD strømmen

Se hvad der skal til, hvis du vil starte egen salon!

Copenhagen Fashion Week dikterer feminin luksus, sport og retrostil.

Salon Korsvik trodser krisen med ny salon.

2. udgave 2010  

Hair Magazine 2. udgave 2010

2. udgave 2010  

Hair Magazine 2. udgave 2010

Advertisement