Page 1

nr. 45 44 > marts januar2014 2014

Jan Larsen

frisører er skønne kreative og splittergale mennesker Vi har fokus på salonernes udvikling

Frisørerne har friheden til at vælge

Brug PR og markedsføring effektivt

Det udtaler Wellas nye country manager, Jens Egelund Müller

Valgfrihed er kodeordet for Danmarks nye frisørgrossist HeadBrands

Få fif til din PR- og markedsføringsstrategi i salonen


Wella Professionals mest luksuriøse hårfarve lancerer nu tre nye nuancer. Glæd endnu flere kunder med de naturlige farveresultater fra Illumina som giver en fantastisk lysrefleksion. Tag kontakt til din salgskonsulent for at få mere information.


K AMPAGNE!

387 kr (normalpris 645 kr)

40%

HEJ FANTASTISKE FRISØRER!

lavere pris!

PARLUX 1800 ECO Ergonomisk letvægtsføn med to hastigheder, flere varmeniveauer samt koldluftsknap. Miljøvenlig med lavt energiforbrug. 4 varmeniveauer, 1400 W. 480g.

Nyhed!

K AMPAGNE!

2 276 kr (normalpris 3 794 kr) MAJIREL XXL

40% lavere pris!

HERCULES SÄGENMANN I SCALP BRUSH

L´ORÉAL I MAJIREL XXL 75 ML

Børste som udreder håret og er skånsom mod hårbunden. Øger blodcirkulationen og stimulerer dermed hårtilvæksten . Egnet til extensions.

De mest populære nuancer i Majirel serien findes nu i 75 ml tuber. HeadBrands giver dig mulighed for at købe 3 stk af følgende 12 nuancer til en meget fordelagtig pris! Nuancer: 1 / 4 / 4.3 / 5 / 6 / 6.3 / 7 / 7.3 / 8 / 8.3 / 9 / 9.3

(Normalpris 123 kr)

DIN PRIS! 92 KR

Gå ikke glip af vores nye produktkatalog som kommer til april!

FARVEL HYLDEVARMERE! Hos os bestiller du som frisør stykvis, når som helst på døgnet via mobil, web eller vores kundeser vice. Du blander frit mellem kendte brands. Altid til gode priser og med hur tig levering.

70 26 79 0 0 | WWW.HEADBRANDS.DK


Vi kan dokumentere at vores forandringsproces skaber resultater!

SKAB BEDRE RESULTATER I SALONEN!

Advice People er specialister i frisørbranchen og vores uddannelseskoncept hjælper frisørsaloner til at forbedre indtjeningen på produktsalg og behandlinger. Vores forandringsproces version 1 er et gennemprøvet koncept hos mere end 85 saloner, der tilgodeser frisørernes kreative tankegang. Hvad opnår du og salonen? ü Omsætningen stiger fra 30 til flere 100% ü Større kundetilfredshed og medarbejdertilfredshed ü Målbare resultater på bundlinjen ü Markant forbedring af produkt- og behandlingssalg Processen er delt op i 3 faser - 3 gange af to timer med en måned i mellem faserne.

FREMGANG EFTER PROCES MED ADVICE PEOPLE KYHL COIFFURE

43

%

PRODUKTER

SALON ZIG-ZAX

41

%

HÅRKURE

30

%

PRODUKTER

FASHIONCUT

2400

%

HÅRKURE

35

%

PRODUKTER

HOLK INTERCOIFFURE

46

%

HÅRKURE

56

%

VIL DU ØGE DIT PRODUKT- OG BEHANDLINGSSALG MED MINDST 30%?

PRODUKTER

For at deltage skal salonen have mere end 3 ansatte. Men som noget nyt kan små saloner med op til 3 ansatte deltage på åbne uddannelser, hvor der vil være frisører fra andre saloner.

Så kontakt os allerede i dag på telefon 20 30 20 80

HVAD SKAL DU GØRE? HVIS DU OGSÅ HAR LYST TIL AT SKABE ENDNU BEDRE RESULTATER I SALONEN SÅ KONTAKT THOMAS KLITTENBERG PÅ TELEFON 20 30 20 80 FØLG OS PÅ FACEBOOK OG FÅ TIPS, INSPIRATION OG GODE RÅD TIL HVORDAN DU KAN VIDEREUDVIKLE DIN SALON. SØG EFTER ADVICE PEOPLE PÅ FACEBOOK.

Vi har blandt andet samarbejdet med

HOLK INTERCOIFFURE

Eksklusiv samarbejdspartner

Nyvej 21, 1 tv. DK-2600 Glostrup

info@advicepeople.com www.advicepeople.com

+45 20 30 20 80


KEVIN.MURPHY INTRODUCERER PLUMPING.LINE NYHED FRA KEVIN MURPHY – DANMARKSPREMIERE 3 nye revolutionerende produkter til alle der ønsker et kraftigere og mere voluminøst hår. Denne nye linje i Kevin Murphy sortimentet, leverer hidtil usete resultater og holder virkelig hvad den lover. En sand revolution indenfor professionel hårpleje. PLUMPING.WASH & RINSE skaber en tæthed i håret som får det til at føles tykkere og med en fantastisk volumen. For at skabe denne styrke og tæthed har vi anvendt ingefærrod og nældeekstrakter, som er en magtfuld kilde til aminosyrer, der styrker hårsækkene og skaber vækst. Oleanolsyre fra hemsleyarod styrker hårroden og hjælper med at bekæmpe for tidlig ældning og mindsker dermed risikoen for hårtab.

BODY.MASS er et treatment-/stylingprodukt, der via et avanceret polymer skaber et fyldigere og tykkere hår over tid, samt en ”her og nu”-følelse af let hold og volumen. BODY.MASS anvender en hårstyrkende kombination af apigenin (et flavonoid fra persille), oleanolsyre fra den dejlige hemsleyarod og Biotinyl-GHK, et tripeptid undertiden kaldet Vitamin H. Denne moderne teknologi er kendt for at fremme hårvækst og forbedre mikrocirkulationen i hårbunden. BODY.MASS indeholder den samme teknologi som de populære øjenvippeforlængende produkter, som er på markedet i dag. God fornøjelse med de nye produkter. Hilsen Kevin Murphy

KONTAKT ICON HAIRSPA OG HØR, HVORDAN DU BLIVER EN DEL AF KEVIN MURPHY SUCCESSEN KEVIN.MURPHY forhandles. af: ICON Hairspa A/S . . Juliesmindevej 12

4180 Sorø

Ordretlf: 57 66 03 00

www.iconhairspa.dk


gOlden

ne ws! Ople v den

nYe

ultralette Olie tilpasset fint skandinavisk h책r

fOr Mere infO ring 70 22 22 98


Skab looket fra Kirsten Dunst med Wild Stylers eksklusivt i din salon.

L’Oréal Professionnel introducerer Wild Stylers fra TECNI.ART. Et helt nyt stylingunivers med fire produkter for et chic, tilfældigt look med naturlig finish! Testet og anbefalet af mere end 100 backstage stylister verden over.

EXCLUSIVELY BY

Følg os på Facebook og få mere inspiration: www.facebook.com/lorealprofessionnel.dk Få produkterne i din salon - kontakt kundeservice på tlf: 43246420


af chefredaktør Pia Finne ”frisørerne skal udvise energi og ”drive”. kunderne skal have en oplevelse, og den skal vi give dem”. Sådan siger Jan larsen i et interview til hair Magazine denne gang, og netop energi og ”drive” er vel to kodeord, der gælder hele branchen i fremtiden. det handler om at tænke ud af boksen, og det handler i høj grad om at få kunderne, hvad enten det er kunden i frisørstolen eller det er frisøren, til at føle sig godt behandlet. for at din salon skal blive en succes, skal kunderne først kende den. derfor er det vigtigt at have en pr­ og markedsførings­ strategi – uanset om man er en lille eller stor salon. det lyder fornemt, men en marketingstrategi er blot nogle retningslinjer for, hvordan man får mest ud af sine markedsføringskroner. det giver vi denne gang nogle fif til. der er ingen tvivl om, at de frisører, der er på forkant, også er dem, der har størst succes. og en del af dem mødte vi, da Marcelklubben holdt sin årlige optagelsesprøve. der oser rummet ligefrem af energi, og alle, der har valgt at være en del af Marcelklubben ved, at det handler om netværk og ”drive”.

artikler

energi og dynamik i Branchen

20

frisører er skønne kreative og splittergale mennesker Jan larsen fra Stuhr mener frisørerne skal have energi og et ”drive”, for det skaber god atmosfære i salonen.

33

purple lines af kenny aleksandr Jeg er inspireret af de mange teknikker der ses på de mange frisørscener, og jeg elsker at lege med farver som ikke er på det naturlige farvekort.

38

frisørerne har friheden til at vælge valgfrihed er kodeordet for headBrands, der har udfordret vanetænkningen. vi har talt med direktør fredrik Gelkner.

46

skab mersalg med extensions ”det er på produkter som extensions, de gode fortjenester ligger. det skal frisørerne lære at udnytte”, mener Michael andersen fra haircontrast.

50

ny energi til marcelklubben Tre frisører var forleden til optagelsesprøve i Marcelklubben. alle tre kom ind, og dermed er der en ny energi i klubben.

headsBrands er ny på det danske marked, og deres mission er, at give frisørerne friheden til at vælge – såvel mærker som styk antal, så lagrene kan holdes nede.

58

salon med personlighed hårdesign i haderslev er indrettet med sjæl, charme og masser af personlighed. inventaret er fra frisørland.

Så fremtiden byder altså på nye måder at tænke forretning på, nye måder at tænke netværk, og nye måder for frisørerne at give kunderne i salonen oplevelser på. og det er netop dét, der skal til!

66

bliv ekspert til herrehår! american crew er specialister i herrehår, og på deres Method­kurser lærer frisørerne alt om herrehår.

70

vi har fokus på salonernes udvikling wella vil hjælpe salonerne med at udvikle deres forretning og med at finde potentialet i den enkelte salon, siger country manager Jens egelund­Müller.

74

brug pr og markedsføring effektivt det er vigtigt at have en pr­ og markedsføringsstrategi, og kunderne skal kende den. vi giver nogle fif til, hvordan man gør.

76

naturlig perfektion Schwarzkopf professional har udviklet en helt ny cell perfector teknologi, der genopbygger hårets struktur indefra.

80

Jeg kan godt lide der sker noget! rikke nørvang har opbygget en ny salon: new image i klarup i samarbejde med Schwarzkopf professional.

94

pink spring af kenny aleksandr Sommeren er på vej og det betyder forår i luften!

netværket er også noget Jan larsen fremhæver som en af de helt store årsager til, at han er nået dertil, hvor han er nået i dag – både nationalt og internationalt, og netop netværket er måske et område, en del forsømmer at vedligeholde. Men netværk er jo mange ting. netværk er eksempelvis Marcelklubben, inter­ coiffure eller lignende organisation eller klub. Men netværk skaber og vedligeholder man også ved at deltage på kurser, til shows og andre arrangementer, hvor man møder andre frisører med andre og nye in­put. Så det handler bare om at møde op, når mulig­ heden byder sig. Sidst sætter vi denne gang fokus på to af branchens virksomheder, der også sætter nytænkning og udvikling i højsædet. wella vil med sin nye danske country manager Jens egelund­Müller i spidsen i de kommende år hjælpe salonerne med at udvikle deres forretning og med at finde frem til, hvor potentialet ligger for den enkelte salon.

HENTER DU I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY

øvrigt

shoWs

FÅ FULD ADGANG TIL DIN KALENDER VIA DIN SMARTPHONE ELLER TABLET

“ADMIND KALENDER”

indhold

84

råt udtryk - smukt hår redkens team havde skabt en frisure, der på én gang var super enkel og super flot, da designers remix viste kollektionen til efteråret og vinteren 2014/15.

86

gorgeous og mugshot brillerede backstage til bitte kai rand under cfw aw14 Mugshot havde i samarbejde med warehouse sat håret på modellerne backstage.

88

helt fremme på modefronten afslappet og ikke for pænt var looket, der blev skabt af l’oréal professionnel til Stine Goyas show under copenhagen fashion week.

16

shortcuts

62

haircare update

96

inhouse update

Chefredaktør > pia finne Koordinator > louise klitgaard art Director > Morten Sørensen Distribution > postdanmark Forsidefoto > Mark leeson tryk > Scan print udgives af > freeminds apS, frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 københavn k, telefon +45 33 32 07 08, e­mail hello@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler og fotos eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse samt godkendelse af freeminds apS. erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. hair Magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster, priser fra leverandører samt manuskripter, fotos og lign. indsendt uopfordret.


shortcuts

Tid til bryllupper og konfirmationer – OG mersalg Der er en betydelig omsætning at hente for de frisører, der har lyst til at gøre en indsats. For tiden er til store kjoler og smukt hår, og hvad enten det gælder et bryllup eller en konfirmation, ofres der gerne mange penge på udstyr og udtryk.

Send din historie til Louise Klitgaard på lk@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

De dygtigste Randers-frisører fundet Tradiums frisørafdeling afholdte i januar Randersmesterskabet for 25. gang, og arrangementet blev en succes med masser af flot konkurrencearbejde. Deltagerne dystede i disciplinerne herre­ trend, dametrend, totallook og bombage. “Alle deltagere mødte velforberedte op og kæmpede bravt hele dagen”, udtaler uddannelsesleder Lena Katrine Berg, Tradium Frisør. Konkurrencefrisør og mester Lise Hørbye og den kendte freelance­ frisør Søren Hedegaard, som bl.a. er kronprinsesse Marys frisør, dømte konkurrencen og gav bagefter gode råd til deltagerne. SAMLET VINDER: 1. Maria Louise Nørhave 2. Mia Søgaard Møller 3. Regitze Als Mortensen

Schwarzkopf hovedsponsor for Melodi Grand Prix 2014

Hair Magazine talte med Morten Lynge fra salon Kushi i Køben­ havn om hans nye frisurekollektion Take your hat off baby. Den er anderledes og sætter tankerne i gang! Da kollektionen skulle sky­ des skulle det være uden fokus på ansigt, der normalt er en stor del af et frisurebillede. Derudover blev der brugt kunstigt hår for at have frie tøjler i kreativitetens verden!

Således bruges i gennemsnit omkring 150.000 kr. pr. bryllup, og det er der­ for vigtigt at anerkende at bryllups­hår kan betyde store penge i kassen. Også de unge piger der skal konfirmeres, vil gerne se godt ud med håret sat til dagen.

Til det storslåede Melodi Grand Prix 2014 som afholdes i København i maj, vil deltagernes hår blive sat med Schwarzkopf Professionals eksklusive hårprodukter. Schwarzkopf er nemlig hovedsponsor for dette års Melodi Grand Prix og Schwarzkopf Professional stiller foruden produkter op med 10 frisører fra deres nordiske uddannel­ seshold. Konkurrencen vil blive afholdt på Refshaleøen på Amager, efter at danske Emmelie de Forest vandt Melodi Grand Prix’et i 2013 med sangen “Only Teardrops”. Semifinalerne er planlagt til at finde sted den 6. og 8. maj 2014, mens finalen skal afholdes den 10. maj.

Læs hvordan du kan skabe mersalg ved opsætninger samt meget mere på: www.hairmagazine.dk /til-frisoeren/mersalg -i-salonen/

Værterne består af trioen Lise Rønne, Nikolaj Koppel og Pilou Asbæk til det kommende Melodi Grand Prix.

Morten Lynges kreative indspark

Take your hat off baby

eller scan QR-koden Foto: Anders Bøggild

At starte med Hairtools Light var det helt rigtige for os. Tanya - Chez Elaine - København K

Søren Hedegaard sammen med de tre samlede vindere: Mia Søgaard Møller nr. 2, Regitze Als Mortensen nr. 3, og Maria Louise Nørhave, der samlet set blev nr. 1.

Vinderbillede nr. 3 af Maria Louise Nørhave Den seje frisure med pastelfarverne vandt ”Totallook” og blev kreeret af Mia Søgaard Møller.

Hairtools 495,- pr. md. Hairtools Light 295,- pr. md. Danske Emmelie de Forest vandt Melodi Grand Prix 2013 med sangen “Only Teardrops

Vinderbillede nr. 2 af Regitze Als Mortensen

Foto: Jakob Lerche Fotografi

16 > ShortCuts

Fotograf: Thomas Hanses, Sander Hesterman og Michael Søndergaard.

www.hairtools.dk 70 11 10 09


del dine Billeder Med andre friSører på inSTaGraM under #hairmagazinedk

MarcelkluBBenS foTokonkurrence her får du et udsnit af deltagernes billeder der var med i Marcel­ klubbens årlige fotokonkurrence, hvor Mette zimmer og Mogens Sonne fra zimmer:Sonne for andet år i træk vandt “hairdresser of the year”.

1. pladsen gik til zimmer:Sonne for andet år i træk.

3. pladsen gik til yvonne hemming.

2. pladsen gik til Morten lynge fra salon kushi.

Tager du indimellem før­ og efterbilleder af dine kunder? har du lige kreeret en fed frisure, som kan være inspirationskilde for andre frisører? eller har du måske fået nyt interiør i salonen, som du gerne vil dele med resten af branchen? Så læg dine billeder på instagram og tilføj hashtagget #hairmagazinedk. under #hairmagazinedk kan du dele billeder med andre danske frisører samt hente inspiration til din næste klipning, styling eller salonindretning. #hairmagazinedk because sharing is caring!

kreative billeder i smukke efterårsfarver af dennis rasmussen. frisure og farve af ole wagner.

Du kan enten sige nej til nye kunDer, eller ja til nye meDarbejDere FRISORjOB.DK hjælper dig hurtigt og effektivt med at finde kvalificeret arbejdskraft. Ved at købe en stillingsannonce kan du søge efter en medarbejder, sælge din salon eller finde en elev. Ring til Louise Klitgaard på tlf. 88 80 72 73 og hør nærmere.

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL

Tlf. 97 22 33 44


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Frisører er skønne kreative og splittergale mennesker ”Vi skal have energi og ”drive” i salonen”. Det mener Jan Larsen fra Stuhr. Hans holdning er, at dét at være frisør er en livsstil, men vil man noget, må man investere i sig selv. ”Man skal bruge sit netværk, og så nytter det ikke, man hænger i en klokkestreng”, siger han.

20 > Frisører er skønne kreative og splittergale mennesker

Frisører er skønne kreative og splittergale mennesker < 21


Jan larsen har deltaget i mange store shows, bl.a. da han i 2009 sagde ja til at blive en del af l’oréals udvalgte team på seks frisører fra hele verden, der skulle bruge et år på at skabe og præsentere en klippe­ og styling kollektion.

”forandring, ”drive” og energi er blandt nøgleordene i forhold til at drive en salon, for det handler om at give kunderne en god oplevelse.”

A

G R

100% GARANTI FOR SUCCES NASHI ARGAN

N A

EKSKLUSIV SKØNHEDS SERIE TIL ALLE HÅRTYPER

­ Jan larsen ”Min filosofi er, at jeg skal gå foran og vise den energi, der skal præge salonen og de frisører, der arbejder i den. Gør jeg det, følger de ansatte trop. Sidder jeg i baglokalet og ”administrerer”, så kan jeg lige så godt lukke biksen”. det mener Jan larsen, der er medejer af tre Stuhr saloner samt Stuhr interschool, ligesom han er en del af ledelsen i Stuhr. igennem næsten 40 år som frisør, har han rejst verden tynd for at undervise og lave shows, og han elsker det! han mener, forandring, ”drive” og energi er blandt nøgleordene i forhold til at drive en salon, for det handler om at give kunderne en god oplev­ else – og den samme oplevelse næste gang de kommer. ”kunden skal have feedback, og hun skal mærke energien i den time, hun er i salonen. kunden og hendes behov skal være i fokus, og hun skal ganske enkelt være tilfreds”, mener Jan, og han tilføjer smilende, at det også handler om at afslutte besøget rigtigt; med et håndtryk eller et kram alt efter, hvad kunden er til. invesTer i dig selv hans holdning er, at man er nødt til at investere i sig selv som frisør, hvis man vil opnå noget på lang sigt. ”vi er kreative, og vi har et super spæn­ dende job. Men vil du noget med faget, kræver det, at du investerer i det. at være frisør er en livsstil, det nytter ikke, at man hænger i en klokkestreng, og ét er i hvert fald sikkert: investerer du din tid i netværk, så får du det tilbage. enten i form af shows, der direkte giver penge eller indirekte i form af personlig udvikling”. en af de store investeringer, Jan larsen har gjort i sin karriere var, da han i 2009 sagde ja til at blive en del af l’oréals udvalgte team på seks frisører fra hele verden, der skulle bruge et år på at skabe og præsen­ tere en klippe­ og stylingkollektion. ”først og fremmest er det selvføl­ gelig en ære at blive valgt. først af l’oréal i danmark, og dernæst af l’oréals team i paris. Men selve arbejdet med kollektionen var helt unikt. vi seks frisører mødtes i paris, og vi begyndte helt fra bunden. vi

Giver blændende smukt og lækkert hår. Serien er baseret på den sublime og enestående Argan olie. Oliens kosmetiske, farmaceutiske og næringsgivende virke, har været brugt gennem flere århundreder. Med omtanke for miljøet er serien produceret på Co2 neutral virksomhed, hvor kun genburgsmaterialer anvendes til emballager.

skulle skabe en kollektion, der rummede alt det nye, som samtidig var brugervenlig, og som man skulle kunne undervises i verden over. vi samarbejdede med et modetrendbureau for at ramme stilen perfekt, og i løbet af otte gange fem dage skabte vi kollektionen, der blev præsen­ teret ved et stort show i rom for 200 l’oréal ambassadører fra hele verden”, fortæller Jan larsen.

100% ØKOLOGISK Argan olien og hørfrø olien er 100% certificeret økologisk samt fairtrade handlet.

efterfølgende skulle de seks i løbet af tre dage undervise de øvrige deltagere i konceptet, og det i sig selv var spændende. ”Men det, der skete efter­ følgende var om end endnu mere spændende”, fortæller Jan larsen. for i løbet af processen, fik han skabt et forrygende netværk over hele verden, og siden har han været booket til shows i paris, portugal, Grækenland, holland, italien med mange flere, og senest i dette forår – fem år efter han lavede kollektionen for l’oréal – er han booket til et arrangement i Belgien.

FÅ ET INDIVIDUELT SORTIMENT EFTER EGET ØNSKE Kontakt din repræsentant for yderligere info og prøver.

”det handler om, at man hele tiden holder gang i sit netværk. og det gør jeg. via facebook grupper og andet, men man skal være aktiv”, fastslår Jan larsen, så giver det pote. TræT af skolen Jan larsen kom i lære som frisør i 1976 – egentlig bare fordi han var træt af skolen, og ville noget andet end at læse. ”Jeg talte med min lokale frisør i Tikøb, der sagde, at ville jeg ind i faget, skulle jeg tale med Stuhr. det gjorde jeg, og jeg fik en læreplads”, fortæller Jan, der var udlært i 1979. i 1981 blev han butikschef i Stuhr på lindegaardsvej og han begyndte at undervise på Stuhr interschool. i 1986 blev han partner i Stuhr, da man åbnede Stuhr på lyngby hovedgade i lyngby, og i dag er Jan larsen partner i Stuhr i lyngby, på østerbro og i frederiksberg centret samt i Stuhr interschool. og han holder meget af de forskellige udfordringer, det giver. ”Jeg holder meget af såvel kunder som miljø og mennesker, og ikke mindst af kombinationen af at arbejde i det daglige i salonen, at under­ vise og at lave shows”. og der er masser af synergier.

HAIR COSMETIC APS

DYSSEHØJVEJ 2-4

TEKNIKKER: ELSEBETH 50529241

22 > frisører er skønne kreative og splittergale mennesker

8220 BRABRAND

TLF: 86187711

VESTJYLLAND: DENNIS 28794510

WWW.HAIRCOSMETIC.DK

ØSTJYLLAND: THOMAS 60196242

INFO@HAIRCOSMETIC.DK

CVR. 20 82 61 34

SYDJYLLAND/FYN: CLAUS 30114290

TROELS 28302707

SJÆLLAND: LOUISE 20820984


”Jeg ynder at kalde akademiet for vores laboratorium, hvor vi udforsker tingene og prøver alting af. her kan vi lave de meget grafiske og avancerede klipninger, som vi så kan bruge i en mere modereret form på kunderne i salonen” ­ Jan larsen

vi eksperimenTerer i ”laboraTorieT” ”Jeg ynder at kalde akademiet for vores laboratorium, hvor vi udforsker tingene og prøver alting af. her kan vi lave de meget grafiske og avan­ cerede klipninger, som vi så kan bruge i en mere modereret form på kunderne i salonen”, forklarer Jan – og omvendt, fortæller han, kan vi tale hår i 2­3 timer på et seminar, og så er det fantastisk at kunne sup­ plere med kundeoplevelser, salgsmetoder med videre fra ”det virkelige liv” i en salon. ”det styrker ganske enkelt hele vejen igennem systemet!” Jan holder også rigtig meget af at møde så mange spændende mennesker, som han gør igennem undervisningen på Stuhr interschool. ”vi møder frisører fra hele Skandinavien og fra både små og store saloner. det er herligt, at være med til at løfte dem et niveau op og mærke den glæde, de tager med fra kurset”. når han underviser og står på scenen, ser han sig selv som en skuespiller, der skal have et budskab ud over scenekanten, som skal være målrettet i det, han gør, og som samtidig skal have publikum med. ”Jeg står ikke og fyrer jokes af, som man gjorde i 80’erne. i dag forventer folk en større seriøsitet. Men jeg bruger i høj grad min attitude og mit kropssprog, når jeg underviser”, fortæller Jan. vi sidder i kælderen under Stuhr i lyngby. i salonen er der masser af aktivitet, selv om det er en ganske almindelig tirsdag eftermiddag, og man kan høre den gode stemning ved vaskepladserne, og mens kunderne bliver klippet. Jan har masser af karisma og positiv udstråling, og man fornemmer klart, at han faktisk når ud over rampen, når han underviser, for han er opmærksom, begejstret for frisørfaget og med­ levende. han fortæller, at 60 pct. af de frisører, der kommer på Stuhr interschool faktisk er fra norge, mens 10 pct. er fra Sverige og resten er fra danmark, og at det er l’oréal, der sponsorer og booker frisørerne ind til kurserne. 24 > frisører er skønne kreative og splittergale mennesker

To gange om året laver Jan i samarbejde med Stuhr teamet Stuhrs kollektion, der bliver bygget op omkring en historie. ”denne gang er den røde tråd en åben saks, der kan lægges på hovedet og alt efter, hvor den lægges, er der forskellige inddelinger, der skaber forskellige frisurer”, forklarer han, og tilføjer, at l’oréals teknikere giver kollektionen sæsonens nye farver. danskerne er bare gode Jan larsen rejser meget, og han er slet ikke et øjeblik i tvivl, når han fortæller, at danskerne bare er super gode til både stil og teknik – og bedre end frisørerne fra de fleste andre lande. ”vi har et godt syn på tingene, vi er super gode til vores teknikker, og så kan vi noget med stil, som de fleste andre ikke kan. vi kan omsætte en showfrisure til noget brugbart, og vi kan se detaljerne, der gør forskellen. Samtidig flår vi ikke bare hår af for at være smarte. de danske frisører har en rigtig god evne til at se, hvad der klæder folk”, mener Jan larsen. derfor mener han også, at de unge, danske frisører, der har lyst til at prøve kræfter med udlandet, bare skal tage springet.

show them WHO’S GOT THE GEAR

forstår ved stil. Med HH Simonsen® har du værk­ tøjerne. Spændende og funktionelle produkter, der gør dig i stand til at lave de nyeste og mest krævende hairstyles. Vi går aldrig på kompromis

”vi har som regel begge ben på jorden, og vi har åbenhed, en umiddel­ barhed og en god attitude, som de godt kan lide i udlandet”. Men lige så meget, som Jan holder af at rejse, holder han også af at være i sin salon og have med kunder og personale at gøre. 10 ansaTTe i salonen har han 10 ansatte. hans kone yvonne, som han i øvrigt mødte i Stuhr, arbejder i salonen, herudover har han Jes, som sin højre hånd og rita som sin venstre… ”Så når jeg ikke er i salonen, ved jeg, den kører fint alligevel”, siger han. i det hele taget uddelegerer han gerne ansvar. ”Jeg er chefen, ja, men når man giver ansvar til personalet, bliver de mere tilfredse”. den forretningsmæssige del af dét, at drive en salon, er Jan også meget interesseret i.

Vis dem den bedste udgave af dig – og hvad du

med kvaliteten – det behøver du heller ikke.

f

www.facebook.com/hhsimonsen.dk www.hhsimonsen.dk


Jan Larsens holdning er, at man er nødt til at investere i sig selv som frisør. Her er han til L’Oréal show.

”Faktisk elsker jeg tal”, siger han med et smil, og fortæller videre, at der hver morgen holdes morgenbriefing, hvor han fortæller, hvordan det gik dagen før, hvor der kan strammes op, og hvad der måske kan gøres anderledes. ”Hver uge fortæller jeg medarbejderne, hvordan det er gået med økonomien, og hver medarbejder har et budget, vedkommende skal nå. Budgettet kan de selv løbende følge med i, og jeg hjælper gerne og fortæller, hvor de eventuelt har mulighed for at gøre det bedre”. Herudover holdes forskellige arrangementer og inspirationsaftener, bl.a. med en coach, der fortæller om at have fokus på energien, og at skabe ”drive” eller noget helt andet. Så nogen 37 timers arbejdsuge, går Jan ikke efter – og har aldrig gjort det. Han arbejder i forretningen i 37 ugentlige timer, og herudover kommer undervisning og shows. ”Men det er jo en livsstil og en livsholdning”, siger han smilende. Jeg kryber ikke i et hul! Da jeg spurgte Jan, om han troede, han ville være i frisørbranchen i dag, hvis han ikke havde de mange ben at stå på, kom svaret prompte: ”Nej, så ville jeg have fundet på noget andet! Men da jeg i ’86 skulle finde ud af, hvad jeg ville og søgte flere udfordringer, gik jeg til Stuhr og sagde, jeg gerne ville være partner. Det blev jeg heldigvis”. Og mens vi sidder og taler og Jan bliver fotograferet, fortæller han, at han er glad for den store rutine, han også har i dag, og at han med sine 55 år, stadig føler, han har mindst 10 gode år endnu i branchen. ”Det handler jo ikke om, hvad der står på dåbsattesten, men om hvor­ dan man har det såvel udenpå som indeni. Og jeg har bestemt ikke tænkt mig at krybe ned i et hul og blive gammel”, siger han smilende, og tilføjer, at det jo også handler om, at omgiver man sig med unge men­ nesker, som han gør i salonen, så er man nødt til at følge med både mentalt og stilmæssigt. ”Og fortæller de unge i salonen mig det ikke, når jeg falder ved siden af, så har jeg en søn på 21 og en datter på 26, der i hvert fald nok skal give mig de kærlige spark, der skal gives”, smiler han, og slutter af med at sige, at han aldrig nogensinde har fortrudt, han blev frisør. ”Jeg har fået et væld af oplevelser, jeg aldrig ville have fået på anden vis, og jeg er i en branche med massevis af skønne, kreative og til tider splittergale mennesker. Det bliver ikke bedre”. 26 > Frisører er skønne kreative og splittergale mennesker

”Jeg har bestemt ikke tænkt mig at krybe ned i et hul og blive gammel, og omgiver man sig med unge mennesker, så er man nødt til at følge med både mentalt og stilmæssigt”.” - Jan Larsen

OFFICIEL SPONSOR

MISS UNIVERSE 2012+2013 OLIVIA CULPO

CHI ARC - AUTOMATISK ROTERENDE KRØLLEJERN!

RING TIL OS PÅ TLF. 55 37 00 76


Summer Spring collection 2014 af Björn Axén


” Jeg hedder Benedicte og arbej­

Nye produkter!

der i kundeservice sammen med Christina. Vi hjælper dig med

WILD STYLERS

alt fra registrering af din ordre til fakturaspørgsmål. Ring gerne til os!” BENEDICTE DAMM,

HELE TECNI.ART I NYT DESIGN!

KUNDESERVICE

20% lavere pris!

K AMPAGNE! DUOPACK SERIE EXPERT SHAMPOO & BALSAM 750 ML*

149 kr (normalpris 372 kr)

60%

ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE

lavere pris!

Man-Tors 8.00-17.00 Fredag 8.00-16.00

* Gælder serierne Vitamino Color, Absolut Repair & Volumetry.

Gå ikke glip af vores nye produktkatalog som kommer til april!

VI HJÆLPER DIG!

CHRISTINA

I KUNDESERVICE HJÆLPER VI dig og besvarer dine spørgsmål. Vi hjælper dig så du bliver tilfreds med dit køb og dit valg af produkter til din salon.

70 26 79 0 0 | WWW.HEADBRANDS.DK


model > augusta / le Management. Fotograf > camilla Bendz Hair & makeup styling > kenny aleksandr

Purple Lines aF KennY aLeKsanDr

Jeg er inspireret af de mange teknikker der ses på de mange frisørscener, og jeg elsker at lege med farver som ikke er på det naturlige farvekort. Derfor ville jeg afprøve en farveteknik jeg længe gerne har villet forsøge mig med.

Del dine billeder fra salonen og frisørshows under

Find os på Instagram: ’Hairmagazinedk’

#Hairmagazinedk

Jeg starter med at tage nogle blonde extensions fra HairContrast og sætter elastikker på med ca. 2-3 cm mellemrum.

Når jeg har gjort det hele vejen og kun har spidserne tilbage er det tid til farven. Jeg bruger Bordeaux/51 Crazt Color fra ID Hair og kommer den på hele håret og undgår der hvor elastikkerne dækker - jeg dupper farven godt indimellem og passer på ikke at skubbe til elastikkerne.

purple lines af kenny aleksandr < 33


Farven lader jeg sidde i 10-12 min. og skyller ud inden jeg klipper elastikkerne op og skyller efter. PAS PÅ ikke at få overskudsfarve ned på de hvide steder - men tør hurtigt med et håndklæde og føntør.

Dette kan også laves på mørkebrune extensions med blegning - eller med naturlige toner fremfor crazy color som jeg har valgt at bruge.

Resultatet er blevet futuristisk og cool - det står super smukt til den neutrale makeup som kun er highlightet så det lilla lys kan fange det shiny og give en smuk effekt. 34 > Purple Lines af Kenny Aleksandr

Purple Lines af Kenny Aleksandr < 35


Prairie

af Sassoon Academy


Tekst > Pia Finne Foto > Jesper Molin

Frisørerne har friheden til at vælge For tre år siden så Fredrik Gelkner et hul i markedet. Derfor etablerede han HeadBrands, som sælger varer fra 25 leverandører uden krav til stykantal. Dermed undgår ikke mindst de små saloner at have alt for store lagre.

Fredrik Gelkner og Mikael Nilsson fra HeadBrands.

Valgfrihed er kodeordet for HeadBrands. Det betyder, at man som frisør kan købe så mange – eller så få – produkter ad gangen, man vil, og at man kan vælge frit blandt alle de kendte mærker. ”Vi har udfordret vanetænkningen”, lyder det fra Fredrik Gelkner, der står bag HeadBrands i samarbejde med Mikael Nilsson, og således har de to på kun tre år skabt en virksomhed, der er vokset fra 3 til 20 ansatte og som i dag sender 150-200 pakker om dagen ud til svenske frisører og 20-25 til danske frisører. ”Og det er vi godt tilfredse med i betragt­ ning af, at vi kun har været på det danske marked i to måneder”, lyder det 38 > Frisørerne har friheden til at vælge

fra Fredrik Gelkner, der fik ideen til HeadBrands, da han for tre et halvt år siden skulle hjælpe sin kone med at købe produkter til hendes frisørsalon. spar tid ”Jeg brugte utroligt meget tid på at skulle købe produkter fra de forskel­ lige leverandører, og hver gang skulle jeg købe en pakke, et sortiment eller tage imod en kampagne. Det fik mig til at tænke, at der måtte være en alternativ måde for frisørerne at købe ind på, og ideen om HeadBrands tog form”, fortæller Fredrik Gelkner. Selv vidste han en masse om forretningsdrift og forretningsudvikling, men intet om frisør­

Hele HeadBrands teamet lægger vægt på altid at være servicemindede og smilende i telefonen.

Frisørerne har friheden til at vælge < 39


British bespoke hair care. For her. For him.

Benedikte damm, tager sig også af de danske kunder.

christina larsen, én af kundeservicemedarbejderne, der tager sig af de danske kunder.

adm. direktør frederik Gelkner.

”vores filosofi er, at vi vil give frisørerne mulighed for at vælge”, forklarer fredrik. ”hos os kan de købe to shampoo’er, et krøllejern og fire styling­ produkter – og fra forskellige leverandører, hvis det er det, de ønsker. det giver frisørerne mulighed for at skære ned på deres lager og dermed på deres lagerbinding”.

ofte får besøg af sælgerne, og som ikke kan købe de store sortimenter”, forklarer fredrik, og han understreger, at det er mere end ok at ringe og bestille fra kataloget. Man behøver ikke bestille via hjemmesiden. og det er klart indtrykket, at frisørerne fra begyndelsen har været rigtig glade for ideen bag headBrands. der har ganske enkelt været et hul i markedet. i danmark har man allerede nu godt 500 registrerede kunder, og Benedikte damm, én af kundeservicemedarbejderne, der tager sig af de danske kunder fortæller, at det, kunderne typisk er glade for, er den fleksibilitet, der er i at handle med headBrands, netop for de små saloner.

ingen sælgere headBrands har ingen sælgere, der kører rundt. frisørerne skal henvende sig enten via hjemmesiden headbrands.dk eller på telefonen. Men kunde­ servicen er i top, og den er super vigtig for virksomheden. Således er der teknikere ansat, så man som frisør kan få svar på alle sine spørgsmål – tekniske, frisørmæssige såvel som ikke­tekniske. ”vores primære mål­ gruppe er de mindre frisørsaloner med 1­3 frisører, der måske ikke så

”vi begyndte med et enkelt lille katalog. i dag har vi et katalog på 320 sider, vi har 25 brands, og vi er totalleverandører inden for alt til frisør­ branchen fra care­ og stylingprodukter til hårfarve, elværktøj, børster, sakse, clips og hårspænder med meget mere”, lyder det fra fredrik Gelkner. netop fordi man ikke skal lønne sælgere, der kører rundt til salonerne, er priserne typisk 20 pct. lavere end normalt. Men fredrik Gelkner understreger, at alle produkter er købt ad officielle kanaler hos

branchen, og derfor teamede han op med Mikael nilsson, der kendte branchen indgående efter at have arbejdet som sælger i frisørbranchen igennem 10 år.

40 > frisørerne har friheden til at vælge

SHAPING THE MOOD

Gorgeous har skabt et univers af anmelderroste luksus-produkter inspireret af moderne britisk kultur. I samarbejde med verdenskendte frisører og stylister er Gorgeous helt i front med vores hår- og skønhedsprodukter. Oplev den nye serie i eksklusivt design og med lækkert salon materiale. Se mere information om produkterne på:

www.gorgeouslondon.co.uk Distribueres af WAREHOUSE AS, telefon 80 88 57 49


alle produkter fra headBrands er købt ad officielle kanaler.

de nordiske forhandlere af de forskellige brands. netop derfor har headBrands også et fint forhold til de forskellige leverandører.

O&M SIGER USE YOUR HEAD

”i begyndelsen så de os som en konkurrent og en gene. i dag samarbej­ der vi, for de store leverandører ser klart fordelen i, at de via os kan komme i kontakt med alle frisører – også de små saloner, som man normalvis ikke når ud til i det omfang, man gerne ville. vi er med andre ord en alternativ distributionskanal”.

TM

det betyder naturligvis også, at al information på produkterne og den service, man får, er på dansk. i det hele taget er det et ungt, kreativt og entusiastisk team, fredrik Gelkner har samlet bag headBrands. og det er helt bevidst. ”vi har et ungt team med store ambitioner, masser af flair for kundeservice og en høj grad af fleksibilitet”.

Sundt hår er ikke stresset. Skru ned for kemikalierne.

nye produktgrupper er han også åben for at tage ind. det kan eksem­ pelvis være produkter til en neglebar eller andet. dog skal det være frisørrelateret. ”vores mantra er, at vi er på frisørernes side, og vi søger hele tiden at give dem nye muligheder”. netop fordi headBrands køber varerne hos de respektive firmaers nordiske kontorer, er man også helt med, når det gælder nyheder. alle varerne kan findes på nettet. en gang om året sendes et stort katalog ud til frisørerne, og herudover sendes yderligere seks mindre kataloger ud med kampagner og nyheder.

Vi har fjernet overflødige skrappe kemikalier som f.eks. parabener, sulfater, M.I.T., ftalater og triclosan og erstattet dem med naturlige aktive stoffer fra O&M’s hjemland, Australien. De naturlige aktive stoffer kommer fra forskellige land- og havområder i og omkring Australien, og har mange plejende egenskaber som nærer og beskytter håret.

”vi har også et digitalt nyhedsbrev, som vi sender til alle vore kunder, og så har vi fået etableret en mobilsite, så frisørerne kan købe varer via mobilen og ipad’en. det kan være i toget hjem, eller hvor det nu passer”, lyder det fra fredrik Gelkner, der fortæller, at det tidspunkt på ugen, der sælges allermest via nettet er søndag aften, hvor frisørerne kan sidde derhjemme i fred og ro og fylde hylderne op til ugen, der kommer. ”vi har alt på lager, og vi sender så varerne er fremme inden for 1­2 dage”. fredrik slutter af med at understrege, at headBrands.dk er og bliver for professionelle frisører. 42 > frisørerne har friheden til at vælge

Indeholder ingen: Parabener, Sulfater, M.I.T., Ftalater, Triclosan

O&M er en lille eksklusiv serie der består af 18 nøje udvalgte pleje- og stylingprodukter i unikt design. Serien har vundet adskillige priser, for bedste produkt inden for både pleje- og stylingprodukter. ”vores filosofi er, at vi vil give frisørerne mulighed for at vælge”, forklarer fredrik.

O&M forhandles af: ICON Hairspa A/S . . . Juliesmindevej 12

4180 Sorø

Ordretlf: 57 66 03 00

www.iconhairspa.dk


Apheleia

af Trevor Sorbie


advertorial

advertorial

tekst > pia finne Foto > haircontrast

Tape on and off.

ombre er her anvendt på modellen.

”når der tænkes hairextensions, tænker de fleste frisører automatisk fra kort til langt hår ­ og den helt store behandling. Men der er faktisk rigtig mange andre anvendelsesmuligheder i forhold til extensions”. det fortæller Michael andersen fra haircontrast.

Tape on and off er her anvendt.

skaB mersalg med extensions

friSører kan være MeGeT fokuSerede på aT TJene penGe Med SakSen, Men ManGe er ikke klar over, aT deT er på f.ekS. exTenSionS, de Gode forTJeneSTer oGSå liGGer. deT kan friSørerne lære aT udnyTTe. de Skal SpecialiSere SiG oG ad den veJ TJene flere penGe i Salonen, Mener Michael anderSen fra hairconTraST.

Tre kollekTioner

Hos HairContrast har man tre kollektioner.

”extensions, der forlænger det korte hår, er dem, vi bruger mindst tid på, men sælger mest. Men extensions er faktisk rigtig meget andet og mere end blot langt hår, og ved at have fokus på, hvad extensions faktisk kan gøre for kunden, kan der skabes ekstra omsætning i salonen”, lyder det fra Michael, der tilføjer, at frisørerne ofte er meget fokuserede på at tjene penge med saks eller farvepalet, men at det er frisørprodukterne, som f.eks. extensions, hvor de gode fortjenester ligger på.

#1

”hvis frisøren i højere grad skal specialisere sig, er netop ekstrabehand­ lingerne et godt sted at begynde. de kan tjene penge på fantastiske behandlinger og samtidig er ekstrabehandlingerne ikke så tidskrævende. det betyder, at man som frisør kan få maksimalt udbytte ud af sin tid og derved ekstra indtjening”, fastslår Michael andersen.

#2

Med extensions kan der eksempelvis skabes mere volumen i tyndt hår, der kan skabes asymmetri i både lange og korte frisurer, længere pandehår og farveforandring i kundens hår. ”og selvom der findes mange fantas­ tiske volumenprodukter på markedet i dag, findes der jo intet som ekstra hår”, siger Michael med et smil. ”farveeffekter er et område, hvor extensions virkelig kommer til sin ret, og hvor mange frisører allerede i dag bruger extensions”, lyder det fra Michael. Med en ekstra behandling på små 15­20 minutter kan man ændre kundens udseende væsentligt. et eksempel er ombre effekt. her kan man med lethed opnå et perfekt resultat, helt uden farve­ penslen har været i brug og helt uden at skade kundens eget hår! for at give frisørerne en endnu bedre indsigt i, hvordan de kan bruge exten­ sions, og dermed skabe mersalg i salonen, underviser haircontrasts teknikere dagligt ude i salonerne.

46 > Skab mersalg med extensions

clips on and off for fyldigere hår.

sTar collecTion: ”det er vores modtræk til salg på nettet, for produkterne har priser, der kan konkurrere med nettet, og frisørerne kan logge ind på vores shop, bestille den rigtige hårdel i den rigtige farve og få den leveret enten til salonen eller direkte til kunden”.

wig collecTion: haircontrast har også en helt unik parykserie i deres kollektion. ”vores parykker er fremstillet i højeste kvalitet og altid med 100 pct. ægte hår. alle parykker er håndsyet og skabt, så de med lethed kan personliggøres i forhold til den enkelte kunde”.

#3

on and off sysTemer: clips on and off, Tape on and off, hot and cold og det helt nye weft on and off er blot nogle af de populære systemer, som haircontrast råder over. det er alt fra en enkeltdagsløsning til systemer, der kan blive i håret i op til 8 uger. Som frisør er det i øvrigt altid muligt at modtage undervisning i disse produkter, så man kan give sin kunde den fuldendte oplevelse.

Se mere på www.haircontrast.dk eller ring på 86 84 99 11

Skab mersalg med extensions < 47


NY REDKEN STYLING NYT DESIGN - SAMME GODE FORMEL INSPIRATION, FASHION, INNOVATION #STYLEYOURSTORY

SKY FERREIRA: MUSICIAN, MODEL & MUSE HAIR BY REDKEN ARTIST JORGE JOAO


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Ny energi til Marcelklubben

Marcelklubbens ”bibel”.

Tenna Jones i gang med at klippe sin model.

De nuværende medlemmer af Marcelklubben vurderer de 3 frisørers kunnen.

De tre frisører med deres modeller. Fra venstre: Pernille Lusty Pedersen, Morten Gaardbye Maxwell og Tenna Jones.

Pernille Lusty Pedersen

Tre frisører var i starten af året til optagelsesprøve i Marcelklubben. Alle tre kom ind, og dermed er der kommet endnu mere ny energi til klubben. ”De unge mennesker er en del af fremtiden og dermed også af Marcelklubben”, siger Johnny Poulsen. ”Vi skal sørge for at lukke generationskløften. Vi skal have flere unge frisører ind i Marcelklubben; unge mennesker, der er en del af fremtiden”. Sådan lød det fra Marcelklubbens formand, Johnny Poulsen, da der forleden var optagelsesaften, og hvor tre unge frisører, søgte optagelse i klubben. Johnny Poulsen er rigtig glad for, at kunne byde de tre, der i øvrigt alle bestod prøven, velkommen. ”Det er vigtigt, at vi får nyt blod og ny energi ind i klubben, og at de unge, der kommer ind, alle er klar på, hvad det er, klubben har at byde på, og at de mener, det er noget, de gerne vil være en del af”. 50 > Ny energi til Marcelklubben

I dag har Marcelklubben 60 medlemmer, der primært kommer fra København. De tre, der denne aften søgte og fik optagelse i den gamle, agtværdige klub var: Morten Gaardbye Maxwell fra Barb, Pernille Lusty Pedersen fra SACO Hair og Tenna Jones fra HH Simonsen. 3 modeller Til optagelsesprøven skulle de tre vise hver tre modeller for dommer­ panelet: en showmodel, en klipning på stedet og en streetmodel, og der var godt fyldt op hos Ellegaard Hairfactory på Frederiksberg, hvor optagel­ ses­prøven blev afviklet. Atmosfæren var hyggelig, men på samme tid

Morten Gaardbye Maxwell

Tenna fra HH Simonsen i fuld sving.

Ny energi til Marcelklubben < 51


Tina kongsted var en af dommerne.

Morten Gaardbye Maxwell skiftede arbejdsplads til Barb i 2014.

pernille klipper pandehår

både skarp og professionel, og ud over dommerne sad interesserede medlemmer fra Marcelklubben rundt omkring i salonen og nød oplevelsen. for det var en oplevelse. alle tre fik svaret godt for sig på dommernes skarpe spørgsmål, og alle tre fik rosende bemærkninger med på vejen.

han er rigtig glad for beslutningen. netop herrehåret, mener han også, mangler lidt i Marcelklub regi. ”Jeg vil rigtig gerne give frisørerne et større indblik i herrehår, og jeg har helt klart masser af kreativitet og inspiration at byde ind med”.

da hair Magazine efterfølgende talte med de tre lettede og glade med­ lemmer in spe, nævnte de alle tre samværet med kreative, inspirerende mennesker som en af hovedårsagerne til, at de gerne vil være en del af Marcelklubben.

Shows vil Morten også rigtig gerne lave. ”de inspirerer, hvad enten man selv står på scenen, eller man ser på”, er hans holdning.

fagfolk aT sparre med ”det handler om, at have mennesker, man kan sparre med, og fagfolk man kan tale kreativitet med; mennesker, der forstår, hvad det er, man arbejder med, og hvilke problemstillinger, der kan opstå”, fastslår Morten Gaardbye Maxwell, der i juli 2014 skiftede arbejdsplads til Barb, hvor han således udelukkende beskæftiger sig med herreklip. ”Jeg er udlært hos en damefrisør, men jeg var ærlig talt kørt lidt træt i damehår og striber. Mænd er mere ligetil. de vil klippes smart, og så er der ikke så meget mere fnidder med det”, siger Morten smilende, og 52 > ny energi til Marcelklubben

Mortens kvindelige modeller var klassiske i udtrykket, som tiden klart byder netop nu. og det look holder han meget af, men han valgte også – ganske naturligt – at vise en herremodel med skæg, som også er super meget oppe i tiden. ”Jeg ville gerne dels vise, hvad jeg arbejder med til dagligt, og dels vise min kærlighed til det klassiske, rene look med et klart moderne twist”. Jeg vil være mig Tenna Jones er chefteknikker hos hh Simonsen med ansvar for Joico, og hun er ikke i tvivl om, at Marcelklubben kan give hende en masse positive input. ”Jeg glæder mig til at have andre frisører, man kan sparre med, og samtidig have et sted, hvor jeg ikke så meget er en del af et brand, men

SP LUXEOIL

FLYDENDE LUKSUS TIL DIT HÅR Oplev en øjeblikkelig forbedret hårkvalitet med SP LuxeOil serien. Produkterne indeholder en perfekt sammensætning af luksuriøs Argan-, Jojoba- og Mandelolje, som efterlader dit hår med en ultraglat og let hårstruktur, samtidig med at håret opnår 3x mere keratinbeskyttelse*. *Sammenlignet med ubehandlet hår

SYSTEM PROFESSIONAL. THE SCIENCE OF PERSONALIZED CARE. FROM


?

ER DU EN AF DE FÅ DER ENDNU IKKE HAR SHOPPET I FRISØRENSNETBUTIK.DK Frisørens Netbutik forhandler et bredt udvalg af professionelle frisørartikler i højeste kvalitet til de laveste priser Butikken har åbent 24/7 og du kan derfor i ro og mag studere alle varerne, kigge priser og lægge i indkøbskurven som du har lyst. Senere kan du ændre denne igen for til sidst, at bekræfte og dermed bestille alt indenfor frisørprodukter, tilbehør, værktøj og også inventar.

Tennas model

CRAZY DEAL

99,-

Mortens herremodel

hvor jeg kan være mig”, lyder det fra Tenna, der bl.a. har været lærer på frisørskolen, og selvfølgelig har hun i kraft af sit job en stor teknisk erfaring, som hun også meget gerne videregiver til Marcelklubbens ikke mindst yngre medlemmer. Tenna præsenterede naturligvis også tre modeller til optagelsesprøven, og hendes mål var, at vise, hvordan man bl.a. med farver kan fremhæve klipningen og looket. ”Samtidig synes jeg, det er sjovt at lave en showmodel med en frisure, man i princippet kan lave på 20 minutter”, siger Tenna, og hun synes, det er spændende, at lave kundevenligt hår, der er inspireret men absolut ikke låst af tidens tendenser. Tenna er i øvrigt uddannet hos Stuhr, lige­ som hun har været master trainer hos kMS, indtil hun for få måneder siden skiftede til hh Simonsen.

1 stk Blue Action 500g støvfrit lysningspulver + 1 stk 9% og 1 stk 12% 1000ml creme beize Mortens model

Tennas model

super kreaTive mennesker pernille lusty pedersen har også valgt at søge optagelse i Marcelklubben, fordi hun søger det professionelle og sociale fællesskab med kreative, inspirerende mennesker. pernille har arbejdet hos Stuhr gennem otte år, indtil hun for godt fem måneder siden, skiftede til Saco hair.

TAST WWW.FNB.DK - SÅ ER DU I GANG

”hyggelige stunder med fede mennesker. det satser jeg på at få ud af Marcelklubben”, siger hun med et smil, og så glæder hun sig til at være med til at lave flotte shows, for det inspirerer også hende selv, er hendes klare holdning.

Go’ fornøjelse!

det, pernille gerne ville med sine tre modeller, var at mikse det funky med det klassiske, og at peppe det klassiske op med lidt dogme street avantgarde. ”Jeg kan godt lide at mikse stilarter, at skabe et lag­på­lag look med mange farver men med rod i traditionerne; et babydool street klassisk look”, siger hun med et smil. 54 > ny energi til Marcelklubben

+ MOMS

Der kræves hverken login, kode eller password

pernilles model

Tennas model

ONLINE SALG TIL FRISØRER, ASSISTENTER, ELEVER OG ANDRE RELATEREDE BRANCHER

FRISØRENS NETBUTIK FNB.DK


Synchronicity af Mark Leeson


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Pia Finne Foto > Jesper Skovgaard

Salon med personlighed Hårdesign i Haderslev er indrettet med sjæl, charme og masser af personlighed. Inventaret er fra Frisørland og står funktionelt og enkelt, mens væggene tager imod i blå og grønne toner, der giver liv til lokalet, der har rummet frisørsalon gennem 80 år.

Vaskepladserne er indrettet på et repos, og vaskestolene er state of the art massagestole med trykluftsystem. Stolene er holdt grå for at binde gulvet og den smukke blå nuance sammen.

En konsol ned igennem rummet har plads til seks behandlingspladser. Yderligere tre er indrettet langs væggen. Konsol, kundestole og spejle er fra Frisørland.

inventar

Jeanette Nielsen og Mette Bondero i den nyindrettede salon.

Hårdesign er på knap 200 kvm., så der er masser af plads, lys og luft i lokalet. Og det gamle, smukke loft er bevaret.

Hårdesign har ligget på Nørregade i Haderslev i 80 år. Det betyder, at beliggenheden er kendt af alle i byen. Så da Jeanette Nielsen og Mette Bondero i efteråret skulle beslutte, om salonen skulle renoveres, eller om man ville finde en ny beliggenhed, valgte man renoveringen af den gamle, velkendte salon. Og nyistandsat blev den. Nyt gulv, ny opbygning og naturligvis nyt inventar, som Jeanette og Mette fandt hos Frisørland. Jeanette har ejet salonen i otte år. For godt et år siden blev Mette medejer, og de to har arbejdet hårdt på at skabe den nye salon. ”Vi har selv - med hjælp fra venner og familie - udført en stor del af arbejdet 58 > Salon med personlighed

med først at fjerne den gamle vægbeklædning, med flintesten i, med et barberblad!, male, gøre rent og sætte varer på hylderne derudover havde vi selvfølgelig hjælp fra lokale håndværkere til gulvlægning, el, vvs med videre”, fortæller Jeanette, og salonen står i dag præcis, som de to piger ønskede sig: Med masser af sjæl og atmosfære. Moderne og hyggelig ”Vi ville skabe en salon, der var moderne og samtidig hyggelig at komme ind i”, siger Jeanette. Og det er lykkedes. En skillevæg blev også revet ned, og en repos bygget op bagerst i salonen, hvor vaskepladserne er

blevet indrettet. ”Repos’en har to funktioner. Dels danner den et rum i rummet til de tre vaskepladser, og dels dækker den de gamle vandrør”, fortæller Jeanette, der videre fortæller, at netop dét at få vaske­ pladserne tilbage i salonen var en bonus, de to ikke havde tænkt på. ”Nu kan kunderne få vasket hår med videre uden at blive kigget på af mennesker, der går forbi på gaden”, siger hun. Vaskestolene er fra Frisørland og Mette og Jeanette valgte at gå ”all in” med massagestole med et helt nyt trykluftsystem i to smukke grå nuancer, der binder gulvets farve sammen med det øvrige rum.

9 stk. Urban pumpestole 3 stk.Ven pro massagevaske 5 stk.Apollo rulleborde m/spejlholder+spejl 1 stk.Vogue disk 1 stk. Guess shelfwall med spejlpanel Højglans betjeningsbord og -hylde m/ spejle

á 1.995 kr. á 27.200 kr. á 1.505 kr. á 12.995 kr. á 9.975 kr. á 41.570 kr.

Pris i alt, excl. moms 171.620 kr.

I øvrigt er gulvet af et plast- og gummimateriale, der udover at være nemt at holde også er lyddæmpende og blødt at gå på. Skønne farver Jeanette og Mette har valgt at lade kundestolene stå i sort, mens disken og konsollen, der strækker sig ned igennem salonen og giver plads til seks af de ni behandlingspladser, står i højglans hvid. Men personlighed og atmosfære har Jeanette og Mette i høj grad formået at få ind i salonen med en smuk blå nuance, der omkranser vaskepladserne og et meget smukt grønt tapet, der tager imod bag disken. Salon med personlighed < 59


NYHED

kommer i april! CONDITIONING SHAMPOO

Raise your shampoo benefits to the maximum power

Det grønne tapet og det blå vaskeområde giver salonen karakter.

Skydedøren er malet med tavlelak.

Konsollen midt i rummet giver masser af luft og en fornemmelse af lethed.

• Ny formula • Til alle hårtyper • Nem at skylle ud • Fri for SLS sulfater

Disken er i øvrigt også fra Frisørland og det samme er kundestole, kon­ sol og spejle. ”Disken var egentlig ikke ”født” med hjul, men det valgte vi at få sat under. Dels kom den lidt op i højden, og dels kan den flyttes rundt efter behov”, lyder det fra Jeanette. Og kunderne har taget rigtig godt imod den nyindrettede salon. ”De er meget positive”, fortæller Jeanette. De kan godt lide stemningen, farverne og i det hele taget den hygge og personlighed, salonen ud­ stråler”. Netop for at give personlighed har man også bevaret det gamle, meget smukke bjælkeloft, der giver yderligere karakter til salonen. Mette og Jeanette er også selv meget tilfredse. ”Vi føler os rigtig godt tilpas i salonen, vi føler, den er en del af os, og vi føler os hjemme, når vi træder ind ad døren, og det er jo super vigtigt, når man skal opholde sig på stedet hele dagen - hver eneste dag”. Salonen rammer bredt For Mette og Jeanette har det været vigtigt, at salonen rammer bredt. ”Driver man salon i en by af Haderslevs størrelse, er man nødt til at ramme bredt. De fleste kunder skal føle sig hjemme, og derfor skal ind­ retningen være moderne uden at være så moderne, at kunderne bliver forskrækkede”, er Mette og Jeanettes holdning. Den nye udgave af Hårdesign emmer af lys, luft og god atmosfære. Salonen er på godt 200 kvm., så der er også plads til såvel et kontor som et stort baglokale med plads til vaskemaskine og tørretumbler, et køkken med plads til alle og et fint toilet.

Disken, der tager imod er også fra Frisørland. Faktisk er den ”født” uden hjul, men det valgte Mette og Jeanette at få sat på. Den grønne væg giver masser af sjæl.

Inden renoveringen af Hårdesign gik i gang havde Jeanette og Mette en række ideer om, hvad og hvordan de kunne tænke sig resultatet blev. Salgsdirektør i Frisørland John V. Pedersen lyttede til de to, og tegnede salonen, som den står i dag. Spørger man Jeanette, hvorfor valget faldt på Frisørland, er hun ikke sen til at svare, at dels havde Frisørland det inventar Jeanette og Mette gerne ville have, og dels er det i høj grad en tillidssag. ”Vi har samarbejdet med Frisørland i mange år, og vi mente, de kunne give os det, vi gerne ville have”. 60 > Salon med personlighed

Venteområdet er også lyst og venligt.

FOR MERE INFO RING 70 22 22 98


Blond me ny Blondme fra schwarzkopf Professional med keralamination teknologi gør dig i stand til let at skabe de mest ikoniske og perfekte blonde looks med de skræddersyede lysnings­, farve­ og plejeprodukter. Teknologien giver maksimal beskyttelse af håret samt god pleje.

styrke og glans Gold repair Shampoo og conditioner: fugtgivende og genopbyggende produkter fra ICOn Hairspa. den visionære formel har en kombination af fugtgivende og genopbyggende egenskaber. produkterne virker genopbyggende og efterlader håret med forbedret sundhed og glans. Pris 178 kr.

En lækker relancering L’Oréal Professionnel har relanceret sin klassiske stylingplatform Tecni.arT med nyt moderne design. dertil lanceres fire nye stylingprodukter for tilfældige vilde looks med naturlig, chic finish.

haircare håreT Skal paSSeS oG pleJeS, oG deT er der riG MuliGhed for Med alle de nye produkTer, der denne GanG lancereS. Blødhed oG Sundhed for håreT er BleveT en TopprioriTeT.

styling igen og igen HH simonsen Brown/Matte er en hård clay­stylingvoks, der er udviklet til at give ekstra hold og struktur til håret. Med det ekstra hold, er det muligt at kreere nye frisurer i håret, som holder. håret kan styles igen og igen gennem hele dagen.

to nye i klassen Så er der kommet endnu to nye i klassen, oSiS volume up & oSiS wax dust præsenteret af schwarzkopf Professional. volumesprayen booster den naturlige volume i håret og den unikke ”dust­to­wax”­voks giver uendelige stylingmuligheder.

Helt nyt fudGe BiG hair fra Warehouse er en helt ny styling­ og plejeserie udviklet til at give massivt, glamourøst hår, takket være oomf™ volumizing complex med bamboo extract, som giver massiv volumen, glans og fleksibilitet.

Genopliv håret salonsupport.dk præsenterer en volumizing mousse fra Moroccanoil til fladt og livløst hår, der har brug for øjeblikkelig volumen. volumizing Mousse giver en fantastisk volumen, som samtidig føles let, med maksimalt løft og et fleksibelt, vedvarende hold uden at efterlade klæbrig build­up.

Volumen til håret kevin Murphy, der forhandles af ICOn Hairspa lancerer tre nye revolutionerende produkter til alle der ønsker et kraftigere og mere volumiøst hår. plumbing wash & rinse skaber en tæthed i håret, som får det til at føles tykkere, mens Body.Mass er et treatment/styling produkt, der skaber et fyldigere og tykkere hår over tid, samt ”her og nu”.

Langvarigt hold control Styling sortiment fra organic colour Systems, der forhandles af Herb Denmark er rig på naturlige ingredienser, der tilfører ekstra fylde, hold og glans, og det beskytter håret under styling.

Organic Colour bruger den maksimale mængde af certificerede økologiske ingredienser og den mindste mængde kemikalier

® total beskyttelse en smuk hårfarve fortjener speciel pleje, og det får man med BioSilk color Therapy fra DanHair! dette system giver total beskyttelse af hårfarven med silkeproteiner, rooibos og et ekstrakt af stikkelsbær og bambus. Silkeproteiner styrker håret indefra og ud, og giver håret glans og en smuk finish. 62 > haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

ColourSystems

Forhandles af: HERB DENMARK Tlf. 27280709 Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


tilfør protein TiGi: headshot reconstructive Shampoo og conditioner fra Warehouse er særligt udviklet til et kemisk overbehandlet hår. de tilfører håret massive mængder af protein og genopbygger hårstrået, samtidig med de beskytter og bevarer hårfarven. Pris 159 – 169 kr.

tre nye salonsupport.dk er klar med davines’ tre nye produkter, som giver ”body” og elasticitet til alle hårtyper: replumping shampoo, replumping conditioner og replumping hair filler superactive detail.

ll e w e Jo agne kamp

skab liv Structure animate Bodifying styling crème fra HH simonsen skaber liv i lokkerne på fire måder: ekstra fylde og volumen, tilførsel af fugt og spil, den retter håret ud og gør det meget mere modstands­ dygtigt overfor brud samt gør det stærkt til at styre og separere. en stylingcrème der kan bruges på alle hårlængder og er specielt god til fint, skandinavisk hår.

no limits no limits er en kurbehandling med farvepigment fra organic colour Systems fra Herb Denmark. den består af en farveskala på otte nuancer i rød, gul, orange, violet, sort, mørkebrun, chestnut brun og golden blonde.

med lavasten schwarzkopf Professional lancerer en hårpudder tilført lavasten for en langtidsholdbar og stærk struktur. Giver fleksibel volumen ved hårrødderne og er utrolig nem at bruge i både kort og langt hår. fra oSiS Session label styling­serien.

relancering af american Crew Colomer er klar med en relancering af american crews produktserie i en ny forbedret formel. det gælder shampoos som conditioners til forskellige hårtyper og formål samt to bodywashes, der kan tages med i bad.

Grazette du kender måske allerede de effektive farveopfriskende hårkure Grazette colour Mask fra Cosmobell? nu har familien fået tre nye, frække medlemmer. Grazette rosé extreme, Grazette violet extreme og Grazette Blue extreme, der kan bruges fra lys blond til medium blond hår.

nyt udseende BioSilk fra DanHair er en omfattende hårplejeserie med shampoo og balsam og et stort udvalg af styling­ produkter, alle med et stort indhold af silkeproteiner, som giver glans og næring samt styrke til håret. nu relanceres BioSilk plejeprodukterne i nyt design og endnu bedre kvalitet.

l oewel p J n e wi Køb et e-k å f g saks o metal sæt cool prisen med i eta Cool M „ p i e-kw

l sæt“

Perfekt farve L’Oréal Professionnel præsenterer et revolutionerende produkt for frisører verden over. inoa carmilane er en fantastisk rød, ammoniak­ og lugtfri farve, der er bygget op omkring odS teknologien, hvilket giver optimal komfort til hovedbunden og forbedrer hårets kvalitet.

naturligt de naturlige shampooer og treatments fra Herb Denmark blødgør håret inden farvelægning og åbner forsigtigt det ydre lag (skællag), så farven absorberes let. en nærende conditioner lukker skællaget, og genopretter håret til sin naturlige ph­værdi.

Farv hår med henna nu er det muligt at farve med henna pulver præsenteret af HairContrast, og som er godkendt på positivlisten. farverne er at finde i fem forskellige farver: Brun, kastanje, kobber, mahogni og sort.

Gratis

+

• Swing Razor • 3 forskellige kamme • Rund børste • 4 klemmer

Saksene kan bestilles hos følgende leverandører: www.ltbrands.dk • www.cosmobell.dk www.frisorland.dk • www.rokkedal-nfc.dk 64 > haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

www.frisorsaks.dk • www.design-frisor.dk


advertorial

advertorial

Tekst > Pia Finne Foto > Peter Hartley

Bliv ekspert til herrehår!

Der er kun 14 deltagere på et Method kursus. Det betyder, at alle frisører får lov til at arbejde på såvel rigtige modeller som på mannequinhoveder i løbet af de tre dage kurset varer.

American Crew er specialister i herrehår, og på deres Method-kurser lærer frisørerne at arbejde med netop herrehår fra de grundlæggende teknikker til de mere avancerede detaljer og strukturer. Hair Magazine var med på kursus hos American Crew. Det handler om herrer, når Colomer holder American Crew Method kursus, som det skete forleden, hvor 14 American Crew Premium frisører deltog i et tre-dages forløb, Method/01. Udfordring og inspiration ”Metod/01 er det første af to kurser, hvor man lærer den fundamentale opbygning af alt herrehår på the American Crew way”, fortæller Scan­ dinavian education manager, Jennie Vingeborn. Det handler med andre ord om at komme helt tilbage til basic, når det gælder herrehår. Og Jennie Vingeborn fortæller smilende videre, at en stor del af de frisører, der deltager på det tre dage lange kursus, efterfølgende har udtalt, at de ikke kan forstå, hvordan de overhovedet har kunnet fun­ gere uden. ”På kurset bliver frisørerne udfordret på alt, de hidtil har lært om herre­ hår, men det handler også meget om, at de finder ny inspiration til det daglige arbejde i salonen”, fastslår Jennie Vingeborn. På kurset lærer deltagerne således alle teknikker, der ligger til grund for American Crews klipninger. For undervisningen står de to American Crew All-Stars Johan Rönnow og Henny Aslak, og frisørerne vil i løbet af de tre dage, kurset varer, arbejde på såvel rigtige modeller som på manne­ 66 > Bliv ekspert til herrehår!

Henny Aslak (t.v.) underviser the American Crew-way.

quinhoveder. Og fordi der kun er 14 deltagere på et kursus, har de to undervisere god tid til hver enkelt frisør samt intensiv undervisning. Method/02 Når man har gennemgået Method/01 kurset, er der mulighed for at fortsætte på Method/02, hvor overskriften lyder ”Advanced men’s haircutting – the American Crew way”.

På kurset lærer deltagerne alle de teknikker, der ligger til grund for alle American Crew klipninger.

Kommende Method-kurser 31. marts holdes et American Crew show, som alle frisører kan melde sig til. For Premium saloner er showet gratis.

Her arbejdes videre med de teknikker, man lærte på Method/01, og som Metod/01 holdes kurset på engelsk.

3.-5. maj holdes igen Method/01 kursus hos Colomer i København.

”På Method/02 er det struktur og retningsbestemte teknikker, der står på programmet. Man lærer at analysere opbygningen af en American Crew klipning, og ikke mindst at bruge de relevante teknikker til at skabe super herrefrisurer”, forklarer Jennie, der tilføjer at såvel Metod/01 som Method/02 er meget søgte kurser. ”Vi har mange nye deltagere på kurserne, men også mange frisører, der tidligere har deltaget på Method/01 og 02 men som vælger at komme tilbage på skolebænken for at få opfrisket det, de tidligere har lært”, fast­ slår Jennie Vingeborn, der slutter af med at sige, at man for at deltage på kurserne som nævnt skal være Premium American Crew salon, og her­ udover anbefaler hun, at man har været uddannet frisør i mindst et år.

Johan Rönnow, der er American Crew All Star er den ene af de to undervisere på Method kurserne.

22.-24. marts holdes Method/02 kursus hos Colomer i København. 5.-7. april holdes Method/02 kursus hos Colomer i Gøteborg.

American Crew er specialister i herrehår, og på deres Method-kurser lærer frisørerne at arbejde med herrehår fra grunden.

Herudover kører kurserne løbende hen over året. Yderligere information og tilmelding kan ske hos Colomer, tlf. 70 22 22 98, info@thecolomergroup.dk.

Bliv ekspert til herrehår! < 67


Embrace

af Francesco Creative Team


Tekst > Pia Finne Foto > Agnete Schlichtkrull

Vi har fokus på salonernes udvikling ”Vi føler et ansvar for, at markedet vokser, da det er i både vores kunder og vores egen grundlæggende interesse”. Sådan siger Wellas nye country manager, Jens Egelund-Müller. Derfor vil Wella i de kommende år hjælpe salonerne med at udvikle deres forretning og med at finde frem til, hvor potentialet ligger for den enkelte salon.

”Vi har udviklet et skræddersyet forretningsudviklingssystem netop til salonerne, hvor de kan se styrker og svagheder, og ikke mindst, hvor de kan se potentialet for udvikling”. Det siger Wellas nye country manager, Jens Egelund-Müller. ”Det kan være, de ligger et godt sted, at de driver en udmærket for­ retning, men at de skal øge salget af behandlinger; at de eksempelvis ikke har fokus nok på kure eller farvebehandlinger. Det kan også være, de skal have større fokus på at tale med kunderne, større fokus på markedsføringen eller måske ligger udfordringerne i ledelsen eller hos personalet, og så påpeger vi det. I bund og grund handler det nemlig om, at forbrugeren skal lægge flere penge i salonen, så der skabes bedre vækst og bedre resultater for salonen og dermed også for os”. Jens Egelund-Müller overtog jobbet som country manager i Danmark 1. september 2013, og 1. januar kom også det norske marked til. Og Jens Egelund-Müller understreger, at Wellas nye forretningsudviklings­ system er skabt både til eksisterende og potentielle kunder. 70 > Vi har fokus på salonernes udvikling

”Det handler om, at vi skal have en god dialog og ikke mindst, at der skal opbygges et tillidsforhold. I dag handler et kundeforhold nemlig ikke blot om rabatter, men om service og udvikling af forretningen i fællesskab”. Han fastslår, at en af de væsentligste grundsten i Wellas udvikling i de kommende år er partnerskab. ”Alt andet end lige, er det mere givtigt for begge partner, hvis salonen kan øge sin omsætning med 20 pct. frem for at få 2 pct. i rabat!” Farverne er rygraden I det hele taget bruger Wella mange ressourcer på innovation, og Jens Egelund-Müller lægger ikke skjul på, at rygraden i virksomheden er og bliver farverne såvel Koloston Perfect som Illumina og Koloston Perfect Innoscence. ”Uanset hvilken profil en salon har, har vi en farveserie, der matcher”, lyder det. Og det er da også på farverne, at Wellas største omsætning ligger. ”Care og styling er en helt anden type marked. Der er flere konkurrenter, flere nye firmaer der hele tiden dukker op, og masser af nye produkter, frisørerne får lyst til at afprøve”.

Jens Egelund-Müller tror på, at frisørbranchen kan vokse over de kommende år, og han tror på, at branchen kan blive endnu bedre.

Vi har fokus på salonernes udvikling < 71


”Der er jo faktisk ingen grund til at forære omsætning væk, og frisørerne har jo alle muligheder, når de har kunden siddende i stolen i halvanden time.” - Jens Egelund-Müller

Han mener, det der skal til, er en palet af mange ting. Frisørerne skal bl.a. blive bedre til at markedsføre såvel sig selv omkring sine ydelser til kunderne. ”Generelt kan frisørerne blive bedre til at fortælle kunderne om alle de muligheder, de har og præcisere, hvorfor en klipning eksem­ pelvis koster, hvad den koster; at frisøren faktisk har en lang uddannelse bag sig og rigtig meget videreuddannelse, netop for at kunne give kunden den optimale behandling”. ”Målet er, at omsætningen for Wella i Danmark skal øges, og vi ønsker at vokse markant i de kommende år”.

Blandt Wellas nyeste skud på stammen er Nioxin, som P&G, der ejer Wella, købte fordi produktet var ét, man manglede i porteføljen. ”Det er netop en af fordelene ved at være en del af en koncern som P&G. De har brystkassen og bankkontoen til at gøre det, der er mest rigtig – også på den lange bane”. Og så fortæller Jens Egelund-Müller, at man i Wella også har taget P&G’s medarbejderkultur og –struktur til sig. Det betyder, at man hele tiden søger, at have de rigtige mennesker på de rigtige jobs, og at medarbejderne konstant udvikles til nye jobs i virksomheden”. ”Det er medarbejderne, der gør forskellen. Derfor vil vi fastholde de bedste medarbejdere, og det gør man ved at udvikle dem, deres poten­ tiale, drømme og ideer”. Danmark og Norge er vigtige for Wella ”Målet er, at omsætningen for Wella i Danmark skal øges, og vi ønsker at vokse markant i de kommende år”. ”Norden er et relativt vigtigt marked for Wella på verdensplan, og hvor netop det nordiske marked i mange andre virksomheder ofte ikke udgør andet end en kommafejl, så tegner det nordiske marked i Wella-regi sig for en væsentlig del af den samlede omsætning”, lyder det. I Danmark og Norge har Wella i dag store markedsandele og ligger således blandt de største leverandører til frisørbranchen. Jens Egelund-Müller for­ venter ikke, at det danske frisørmarked generelt stiger voldsomt, så en øget omsætning på det danske marked, betyder flere markedsandele. Mistet momentum Når det er sagt, så mener Jens Egelund-Müller også klart, at frisør­ branchen har mistet momentum i forhold til f.eks. kosmetik-/skønheds­ branchen. ”Her har vi set en stigning på 30 pct. inden for de seneste 10 år, mens frisørbranchen er gået lidt tilbage – selv om markedet og interessen 72 > Vi har fokus på salonernes udvikling

for sundhed, velvære og personlig pleje er øget i samme periode”. Han mener, der skal gøres en større indsats fra frisører og fra leverandører for at udvikle branchen som helhed. ”Jeg tror ikke, vi kan ændre strukturen i branchen generelt. Den vil altid bestå af mange små og mellemstore enheder, men der er ingen tvivl om, at vi skal blive bedre til at udvikle kundeforhold, forretning og det niveau der arbejdes på”, fastslår Jens Egelund-Müller, der understreger, at Wella er klar til at tage sin del af ”slæbet” i bestræbelserne på at ud­ vikle branchen som helhed. ”Vi er blandt markedets største, og vi har en stor organisation i ryggen. Derfor har vi også et ansvar, såvel som vi har muligheden og ikke mindst en stor interesse i at gribe bolden. Vi kan ikke vokse i en branche, der ikke også vokser, og er en branche ikke i udvikling er den i afvikling!”, mener Jens Egelund-Müller. Han ser ikke nødvendigvis branchen vokse med antallet af saloner, men han mener, den kan vokse i mængden af behandlinger, kunden får. ”Siden jeg tiltrådte, er jeg blevet fascineret af Wellas måde at se tingene på i forhold til altid at være med helt fremme i skoene med produkt­ udviklingen og den nyeste teknologi. Nu tager vi skridtet videre, og sætter fokus på forretningsudviklingen i salonerne”. Branchen k an blive endnu bedre Jens Egelund-Müller tror på, at frisørbranchen kan vokse over de kom­ mende år, og han tror på, at branchen kan blive endnu bedre. ”Der er ingen grund til, at man taber de markedsandele, man faktisk har tabt over de senere år til andre forbrugsgoder. Der er fokus på personligt velvære, og forbrugerne investerer mange penge i det. De penge skal frisørerne have deres andel af”.

Men det kræver, at frisøren selv bliver mere bevidst om, hvorfor hun er blevet frisør, hvad hendes ambitioner er, og hvad hendes holdning i øvrigt er: ”Klipper jeg kundens hår, fordi det er blevet for langt, eller søger jeg at skabe et personlig udtryk hos kunden?”, kunne være ét af de spørgsmål, man naturligt vil stille sig selv. Og Jens Egelund-Müllers mantra lyder: Det er forbrugeren, der bestem­ mer, om vi har vores berettigelse eller ej. Vi kan have verdens bedste produkt, men lanceres det enten for tidligt eller for sent, så er det ikke rigtigt! Netop for at kunne hjælpe frisørerne bedst muligt i fremtiden, bevæger Wellas 14 danske og 22 norske sælgere sig også i højere grad hen imod at være konsulenter, der kan fortælle om produkterne, men som også kan give salonerne en mere forretningsmæssig indsigt og hjælpe med udviklingen af salonen. Til at støtte op om konsulenterne har Wella i Danmark fem fuldtids­ teknikere, der står bag et omfattende kursusprogram i forhold til såvel teknikker som trends med videre. Potentiale i produktsalg Jens Egelund-Müller ser også et stort potentiale i produktsalg i de kom­ mende år, men også her skal frisørerne i højere grad fortælle kunden, hvad det betyder, at vælge en kvalitets shampoo fremfor en shampoo fra supermarkedet. ”Der er jo faktisk ingen grund til at forære omsætning væk, og frisørerne har jo alle muligheder, når de har kunden siddende i stolen i halvanden time”, siger han, og tilføjer, at han er helt bevidst om, at mange frisører helst ikke vil ”sælge” kunderne produkter. ”Men frisører har en viden, som kunden kan nyde godt af, og frem for at være salg, skal et salg af f.eks. en farvebevarende shampoo ses som god kundeservice”. Han mener også, at frisørelevuddannelsen i højere grad bør sætte fokus på salg som en del af serviceringen i salonen. ”Skaber man en flot frisure eller en flot hårfarve, vil kunden gerne bevare den så længe som muligt”.

Jens Egelund-Müller Jens Egelund-Müller er 48 år og har arbejdet i P&G igennem de seneste 10 år. 4½ år i P&G Global med deres distributør­ forretning med ansvar for Tyskland, England, Frankrig og Norge, og før det var han ansat 7 år i P&G Prestige, der omfatter P&G’s kosmetikforretning. Først havde Jens Egelund-Müller ansvaret for Norden, senere flyttede han til Schweiz, hvor han fik ansvaret for Norden, Baltikum og Østeuropa. Før tiden i P&G arbejdede Jens Egelund-Müller 7 år i Estee Lauder med ansvar for Norden, ligesom han har siddet som direktør for Saga Furs of Scandinavia. Privat bor Jens Egelund-Müller i Skovshoved, hvor han er gift og har tre børn på 19, 17 og 14 år.

Vi har fokus på salonernes udvikling < 73


Tekst > Pia Finne

Når du planlægger din PR- og markedsføringsstrategi husk da på følgende: • Ofte handler PR mere om at skabe gode relationer med eksisterende kunder og opfordre dem til at fortælle deres venner om din salon via loyalitetsskabende programmer. • Når du åbner en ny salon er det essentielt at lancere den med et PR og markedsføringsbrag. • En PR- og markedsføringsplan skal være løbende og fleksibel. • En mere usædvanlig eller isoleret fysisk placering af salonen kræver specifikke PR- og markedsføringsstrategier.

Brug PR & markedsføring effektivt For at din salon skal blive en succes, skal kunderne kende den. Derfor er det vigtigt at have en PR- og markedsføringsstrategi – uanset om man er en lille eller stor salon. Vi giver nogle fif til, hvordan man gør – uden at det koster en formue. PR og markedsføring er anerkendt som en vital del af enhver forretningsplan – for at have en fantastisk salon med et dygtigt og pas­sioneret team bliver kun til en fantastisk forretning, hvis folk kender til den. Der er tal­ rige måder at markedsføre din salon på, og det behøver faktisk ikke koste en formue.

74 > Brug PR og markedsføring effektivt

• Ny konkurrence i lokalområdet kan betyde, at du skal ændre din markedsførings- og PR-taktik. • At holde et PR fokusgruppemøde med dit team i salonen kan give supergode ideer, der kan arbejdes videre med. •

Selv hvis dit budget er begrænset, skal du stadig have en grundlæggende PR- og markedsføringsstrategi på plads for at sikre, at din forretning forbliver ”top of mind” hos såvel kunder som potentielle kunder.

Lav en markedsføringsplan på budget

På Hairmagazine.dk kan du få masser af god inspiration til f.eks. konkurrencer, loyalitets­kampagner, kampagner der er rettet mod mænd eller farveklipninger med mere. Se under punktet ”Mersalg i salonen” på hairmagazine.dk og få 5 gode råd med tips på 5 minutter.

Nøglen til en god markedsføringsplan er harmoni. Dine PR- og dine markedsføringsplaner skal således styrke og understøtte hinanden. PR kan give volumen til enhver markedsførings­ kampagne og hjælpe dig med at råbe dit budskab om netop din salon ud.

Overvej at gøre følgende:

Det skal der til:

• Deltag i konkurrencer – alle elsker en vinder, og du kan bruge dine konkurrencepriser i din markedsføring og PR kampagner både online og i salonen.

• Events i salonen. Det kan være kundeaftener, hvor du viser tidens tendenser; eller lav fokusgrupper, så du får undersøgt, hvad dine kunder tænker.

• Du er nødt til at tænke over, hvordan du ønsker, din virksomhed skal opfattes af kunden, og hvad salonens værdier er, før du begynder. På den måde vil du vide, når en beslutning eller aktivitet er god for dig og din salon. Begynd med at beskrive salonen med én enkelt sætning, og vælg herefter nogle få nøgleord, der på bedste vis repræsenterer din tilgang til kunderne og markedet.

• Skab billeder – fordi billeder er dit allerbedste kommuni kationsværktøj.

• Hvis du vil opbygge et godt omdømme, lade din salon vokse eller hvis du vil gøre nogle tiltag, der kan sikre fremtiden, skal du sætte mellem 5 og 10 pct. af omsætningen til side til markedsføring og PR.

• Tilbyd make-overs omkring højtiderne, bryllupssæsonen eller konfirmationstiden samt i forbindelse med f.eks. Mors dag eller andet.

• Lancer nye produkter eller services for at skabe et buzz blandt kunderne, de ansatte og pressen. • Deltage i velgørende formål – det vil forandre den dækning, din salon får i medierne, og du vil selv få det bedre.

Tænk på din målgruppe. Skal du opbygge et fagligt omdømme, et lokalt omdømme eller et nationalt omdømme? Budskabet og de medier, der anvendes skal tilpasses i forhold til det.

• Hav et kamera liggende i salonen, så du kan tage et billede, hvis der skulle komme en kendis ind i salonen, eller der sker noget andet sjovt eller nyhedsværdigt. Når du har et event i salonen, så hyr en fotograf eller inviter pressen. Og husk; lad være med at sidde på de gode historier. Få dem ud!

Begynd med at lave måned- for-måned skemaer, så dine aktiviteter bliver skrevet ned. Kategoriser PR- og markedsføringsaktiviteter over hele året, så du sikrer dig, at du overholder alle deadlines.

Meget PR og markedsføring er vanskeligt direkte at måle, men lyt til dine kunder, og analyser deres besøg og de behandlinger, de køber, så du på den made kan se, om din indsats bærer frugt.

Brug PR og markedsføring effektivt < 75


Tekst > Pia Finne Foto > Schwarzkopf Professional

Naturlig perfektion

De nye Power Shots mikses individuelt alt efter, hvad kundens behov og ønsker er. De er frisørens mulighed for at agere ”tryllekunster”.

Schwarzkopf Professional har udviklet en helt ny Cell Perfector teknologi, der genopbygger hårets struktur indefra. Samtidig relancerer man BC Bonacure Hairtherapy serien og ikke mindst en ny ”care culture”, som frisørerne kan tage til sig.

BC Hairtherapy består af syv serier til ødelagt hår, krøllet hår, farvet hår, ”voksent” hår, fint hår, ustyrligt hår og til hårtab. Med relanceringen af BC Hairtherapy, er emballagen også fornyet så den står enkel, elegant og praktisk.

John Gillespie har introduceret Scwarzkopf’s nye ”Care-culture”, der bl.a. går ud på at tale med kunden inden behandlingen går i gang.

Intet var overladt til tilfældighederne da Schwarzkopf Professional præsen­ terede den helt nye Bonacure Hairtherapy serie for pressen i Hamborg. ”Aldrig før har professionel hårpleje været så tæt på naturlig perfektion”, lød det fra Simon Mathieu på pressemødet og med relanceringen af BC Hairtherapy er der således tilført en Cell Perfector teknologi, der genopbyg­ ger hårets struktur indefra takket være en hår-identitet amino-syre kæde. ”Helt jomfrueligt hår består af 21 karboner, bliver håret ødelagt er der huller i kæden og dermed på hårets overflade. Med de nuværende teknologier kan man genopfylde kæden med 12 karboner; med Cell Perfector kan vi gendanne kæderne med 18 karboner”, forklarede teknikerne, der har været med til at udvikle serien, der rummer syv hårplejeserier til forskellige typer hår. Hertil kommer de nye Power Shots, som giver frisørerne mulighed for at være ”tryllekunstnere” i salonen. 76 > Naturlig perfektion

”In salon-behandlingen går ud på, at man definerer kundens hårpleje­ behov, mikser det individuelle power shot mens kunden ser på det, så det er helt friskt, og påfører det med en klar forbedring af hårets tilstand til følge”, lyder det. En ny ”care culture” Men en professionel klipning eller en smuk farve bliver kun til en fantas­ tisk klipning eller en helt utrolig smuk farve, hvis håret er sundt. Det er noget, John Gillespie, der er ny Global Care Ambassadør for Schwarzkopf Professional ved af erfaring: ”Som Schwarzkopf Professional tror jeg på en holistisk hårkultur. Enhver kvinde drømmer om at have et smukt hår, og sundt hår er basis for det smukke hår – rammen om ethvert look, du ønsker at skabe”, forklarer John Gillespie, der sammen med Schwarzkopf nu har skabt en ”care culture”, med fire hjørnesten: Listen, look, live, learn. Naturlig perfektion < 77


John Gillespie mener, hårpleje er utroligt vigtigt i salonerne, og hans holdning er, at hårpleje burde danne rammen om enhver behandling, kunden efterspørger.

HJÆLP DINE KUNDER TIL MERE HÅR Har du kunder i din salon, der mister håret? På grund af sygdom eller naturligt hårtab. Så hjælp dine kunder videre til Toftild – og til mere hår.

Aalborg Budolfi Plads 9 . 9000 Aalborg Tlf. 98 10 32 11 Aarhus Hans Hartvig Seedorffs Stræde 10 8000 Aarhus C . Tlf. 88 77 93 55

John Gillespie mikser et Power Shot.

info@parykker.dk parykker.dk

Sådan ser ødelagt hår ud.

Sådan ser hår ud efter behandling med BC Hairtherapy med Cell Perfector, der genopfylder kæden i håret med 18 karboner.

Listen: Identificer din kundes behov og ønsker. Har håret været farvet for nylig? Er der hovedbundsproblemer? Hvilke produkter bruger kunden? Disse spørgsmål skal stilles forud for behandlingen for at opnå maksimal tilfredshed.

af”. Som frisør handler det nemlig i høj grad om at forstå kundernes behov. Man skal se på deres hår og analysere behovene. I sidste ende er min hårpleje-­filosofi ganske enkel, og den er baseret på min egen over­ bevisning om, at alle ønsker et smukt hår”, fortæller John Gillespie videre.

Look: Nu skal frisøren diagnosticere håret og hovedbunden ved at røre det og herefter komme med en klar anbefaling i forhold til den bedste behandling i salonen og derhjemme.

Han mener, hårpleje er utroligt vigtigt i salonerne, og hans holdning er, at hårpleje burde danne rammen om enhver behandling, kunden efterspørger.

Live: Nu oplever kunden en individuelt tilpasset in-salon service med Power Shots.

”Vi farver mere, vi bruger mere varme og flere behandlinger i håret, derfor har håret behov for pleje for at restituere sig, efter alt det vi gør ved det. Mange saloner har fokus på farve, men mit råd er ikke at under­vurdere hårplejen. Med super produkter er det muligt at øge hår­ plejen i salonen og at booste business. Netop derfor har vi udviklet hair­ care therapies, der differentierer sig i såvel fordele som tid, så de matcher både kundens og salonens profiler”.

Learn: Sidste skridt er at anbefale kunden, hvordan hun skal vedblive med at have smukt hår derhjemme. For at give frisørerne mulighed for at arbejde med den nye ”care culture”, har Schwarzkopf lanceret en række materialer bl.a. diagnostiseringsark, en anbefalingsguide og en BC Hairtherapy Hair Expert App, som frisørerne kan bruge på deres mobiltelefon eller tablet, og som giver dem mulighed for at give kunderne professionelle råd om plejeprodukter såvel i salonen som til brug derhjemme. ”Meningen er, at disse fire trin skal lede til kundeopmærksomhed med tanke på: ”Mit hår er værd at holde 78 > Naturlig perfektion

Og han mener også, man med BC Hairtherapy gør op med den aversion frisøren ofte har imod at sælge.

Du kan enten sige nej til nye kunDer, eller ja til nye meDarbejDere Danmark’s største jobportal i frisørbranchen: FrisOrjOb.Dk hjælper dig nemt, hurtigt og effektivt med at finde kvalificeret arbejdskraft. Vi har hjulpet mere end 700 frisørmestre med at finde den helt rigtige medarbejder. På FrisOrjOb.Dk kan du ved at købe en stillingsannonce: Søge efter en medarbejder, sælge din salon eller finde en elev.

25%

rabat ved henvisning til denne annonce

ring nu til louise klitgaard på tlf. 88 80 72 73 og hør nærmere.

”Det handler om at rådgive og forklare, og så følger salget ofte med helt af sig selv”, slutter han.

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL


Tekst > Pia Finne Foto > Thomas Mikkelsen

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Jeg kan godt lide der sker noget! Rikke Nørvang har netop bygget en helt ny salon op, nemlig New Image i Klarup, og hun har allerede masser af planer for udvidelse af forretningen. Indretningen af salonen er sket i samarbejde med Schwarzkopf Professional.

Vaskepladserne er Rikke rigtig glad for, og hun har valgt massagestole fra Schwarzkopf Professional, ”for vi vil gerne give kunder lidt ekstra”, siger hun. Udsugningen er også fra Schwarzkopf Professional.

Rikke Nørvang overtog sin første salon inden hun var blevet udlært. ”Jeg kan godt lide, der sker noget”, siger hun, og derfor valgte hun at bygge en helt ny salon op, da pladsen i den gamle blev for trang.

inventar 2 stk massagevaske 7 stk pumpestole

Disken i stål har Rikkes svoger lavet, belysningen har Schwarzkopf Professional stået for.

Kundestole, behandlingspladser og spejle er fra Schwarzkopf Professional, og stilen er enkel og stram – holdt i sort, hvidt og stål.

I salonen har Rikke indrettet to behandlingsrum til ansigtsbehandlinger med videre, og hun har planer om at udvide med andre former for massage samt spraytan.

”Jeg kan godt lide, der sker noget”. Sådan siger Rikke Nørvang, der har haft egen salon siden 1998. Allerede som elev overtog hun nemlig sit elevsted! I 2002 åbnede hun en salon ”New Image” i forbindelse med sit hjem. I dag i 2014 er hun vokset ud ad den. Hun købte derfor en gammel bodega i Klarup, som blev revet ned, og hun byggede salon New Image Version 2.0.

og en frisørelev samt tre kosmetologelever på 22 kvm! Så var det, jeg besluttede, at nu var tiden inde til at flytte”, fortæller Rikke med et smil. Hun valgte at bygge salonen helt fra bunden, ikke mindst fordi hun så kunne få det, præcist som hun gerne ville have det. Og det har hun fået. Huset er på 130 kvm. En del lejer Rikke ud, selve salonen er på 48 kvm, og hertil kommer et fint køkken og lagerplads med videre.

”Samtidig har jeg set flere af de saloner, de har indrettet, og synes, de var flotte. Så det var egentlig ikke svært at træffe et valg”, fortæller Rikke.

”De første mange år stod jeg alene i min salon, men for fem år siden fik jeg min første elev. Virksomheden blev udvidet med hudpleje, idet jeg også er uddannet kosmetolog, og til sidst stod vi to uddannede frisører

Indretningen af New Image er sket i samarbejde med Schwarzkopf Pro­ fessional, som Rikke har samarbejdet med på farvefronten gennem de seneste seks år.

Her er indrettet syv klippepladser og to vaskepladser samt to behand­ lerrum til ansigtsbehandlinger, voksbehandlinger med videre. Og Rikke fornemmer, at det, at der er flere muligheder i salonen, tiltrækker kunder.

80 > Jeg kan godt lide der sker noget!

Masser af luft og lys Efter at have stået godt sammenpresset i den gamle salon, var det vigtigt for Rikke, at der var masser af lys, luft og rum i den nye salon.

1 sæt belysning 1 sæt salgsarrangement 1 sæt div. inventar

32.000 kr. 17.500 kr.

15.000 kr. 3.000 kr. 5.000 kr.

Pris i alt, excl. moms 72.500,00 kr.

”Der er selvfølgelig nogen, der ikke synes, det er så fedt at komme ind i en salon, hvor der sidder andre mennesker, hvis man skal have en an­ sigtsbehandling, men de fleste synes, det er fint, og inspireres måske til også at blive klippet”, fortæller Rikke, der har planer om at udvide yder­ ligere med spraytan, massage og hotstone massage. Enkelt og stilrent Stilen i New Image er enkel og stilren og lidt rå med en kombination af sorte stole, hvide og sorte borde samt stål. Bl.a. står disken, som Rikkes svoger har lavet, i stål, ligesom fodstøtterne er i stål og hertil kommer glashylder. Jeg kan godt lide der sker noget! < 81


UENDELIGE STYLINGMULIGHEDER SKAB INTENS VOLUMEN, FRYGTLØS STYLING OG DETALJER MED STRUKTUR

det var rikkes ønske, at der skulle være masser af lys, luft og rum i salonen, og det er der blevet. her ses venteområdet, hvor farvede stole bryder det sort/hvide look.

CRIMPER

vognene på hjul matcher resten af salonens indretning og er også fra Schwarzkopf professional.

”de sorte stole ved klippe­ og vaskepladserne spiller flot op til de grå gulve, og de sorte borde, hvor kunderne kan sidde og få en kop kaffe. vaskepladserne er placeret i den ene ende af salonen, og vaskestolene er massagestole, som rikkes kunder er meget glade for. Salonen er så at sige delt op af to klippekonsoller med tre pladser på hver, hvoraf den ene plads kan laves om til en negleplads. ”i den gamle salon sad kunderne på rad og række. Med den nye indretning, er der bedre mulighed for at tale med kunderne, uden alle i salonen bliver involveret”, lyder det fra rikke. rikkes ideer til indretningen havde rikke og hendes mand tegnet op, hvorefter de tog tegningen med til laust klemmensen fra Schwarzkopf professional, der herefter brugte den til at indrette salonen ud fra. Således står Schwarzkopf professional også for udsugningen og belys­ ningen i salonen. Møblerne havde rikke set hos Schwarzkopf profes­ sional på en messe i herning. new image i klarup har kun været åben i kort tid, men rikke selv er meget glad for salonen, der fungerer som den skal, og ser ud som rikke gerne ville have det. og kunderne, ja, de har også kun lovord at sige, om den nye salon.

Sebastian Professional fejrer 40 år i 2014, og for at markere det lancerer vi en moderne version af vores mest revolutionerende produkt, Sebastian Crimper. Sebastian Crimper var verdens første crepejern og blev opfundet i Los Angeles i 70’erne af Sebastians grundlægger Geri Cusenza og hendes ægtemand John Sebastian.

Hør hvordan du får glæde af vores jubilæumsdeal hos din Wella salgskonsulent.

de lette glashylder, giver luft i rummet, også de er fra Schwarzkopf professional.

Facebook “f ” Logo

82 > Jeg kan godt lide der sker noget!

CMYK / .eps

Facebook “f ” Logo

CMYK / .eps

www.facebook.com/SebastianProDanmark

WHAT’S NEXT.


Copenhagen Fashion Week

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

designers remix

Råt udtryk - smukt hår

Det lange hår blev stylet med Redkens produkter.

Udpluk af Redkens produkter, som var med til at skabe de smukke looks på catwalken.

Redkens team havde skabt en frisure, der på én gang var super enkel og super flot, da Designers Remix viste kollektionen til efteråret og vinteren 2014/15. Og så komplementerede den tøjet på bedste vis.

Sommetider skal der mere end to hænder til, for at skabe den rette frisure.

Hårstylist Nina Larsen var med backstage til at hjælpe det rette udtryk på vej.

Udtrykket var super råt, da Designers Remix og Charlotte Eskildsen viste kollektionen til efteråret og vinteren 2014/15. Omgivelserne var de gamle cisterner under Frederiksberg i København, hvor vandet drev af de rå vægge og ånden fra de mange mennesker, der var mødt op, kunne ses som en tåge. Og midt i alt det rå, havde Redkens team med bl.a. Nina Larsen skabt det smukkeste hår, der på meget fin vis komplementerede tøjet, og sam­ tidig stod som kontrast til den flotte og meget anderledes location. 84 > Råt udtryk - smukt hår

Imaginært hårbånd Redkens team havde skabt en frisure, der gik igen på alle pigerne, hvor det lange hår i den ene side hang glat og velplejet, mens der i håret på den anden side var skabt et imaginært hårbånd i håret og af håret. Det forreste hår var således redt helt glat, trukket tilbage og fæstnet under det lange hår. super enkelt og super effektfuldt, og en måde at lade noget ske i håret uden at det tog fokus fra det tøj, der blev vist på catwalken. Frisuren fungerede i øvrigt også fint på de modeller, der bar en hat inspireret af datidens militær og helt i den ånd, der herskede i cisternerne.

Moden Designers Remix vistre var enkelt med et fint miks mellem det feminine og det maskuline.

De militær-inspirerede hatte passede perfekt til location i Cisternerne ved Frederiksberg Have.


Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

bitte kai rand

Gorgeous og Mugshot brillerede backstage til Bitte Kai Rand under CFW AW14

Den sidste finish bliver lagt på modellerne inden showstart. Modellernes makeup var skarpt markeret, og især den sorte kohl blev flittigt benyttet til at skabe det rette udtryk på catwalken.

Den ene halvdel af Mugshot duoen, Mike Nielsen, er i gang med at forberede en af modellerne backstage.

Bitte Kai Rands direktør som hedder Bitte Kai Rand (t.v.) afslutter showet på catwalken.

De eksklusive Gorgeous produkter fra Warehouse.

Bitte Kai Rand showet blev afholdt i smukke lokaler i Nordhavn i København.

Gorgeous produkterne var med backstage da Bitte Kai Rand lancerede deres nye kollektion under Copenhagen Fashion Week AW 14. Bitte Kai Rand er et dansk modehus som siden 1981, har haft stor succes med deres kollektioner, og succesen fortsatte da også ned af catwalken, efter Mugshot i samarbejde med Warehouse havde sat håret på model­ lerne backstage. 86 > Gorgeous og Mugshot brillerede backstage til Bitte Kai Rand under CFW AW14

Det var de to frisører fra Mugshot, Kristinn og Mike, som styrede slagets gang backstage, og til at hjælpe frisurerne på vej, benyttede de to kendisfrisører den nyligt lancerede produktserie Gorgeous fra Warehouse. Gorgeous består af en lang række eksklusive hår og stylingprodukter, som er inspireret af britisk kultur og stil. Og stil havde modellerne da i hvert fald også, da de slentrede ned gennem catwalken med moder­ niserede udgaver af Audrey Hepburn frisuren.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

stine goya

Helt fremme på modefronten

Covers Skønhedsredaktør, Liv Winther, var med til at lægge den sidste finish på modellerne inden showstart.

Der er fuld fart på backstage.

Afslappet og ikke for pænt var looket, der blev skabt af L’Oréal Professionnel til Stine Goyas show under Copenhagen Fashion Week.

Håret passede helt perfekt til Stine Goyas kreative univers.

De sidste gæster ankommer til de smukke omgivelser ved Børsen i København, hvor showet blev afholdt.

Børsens smukke gamle sal var fyldt til bristepunktet, da Stine Goya viste sit bud på efterårets og vinterens mode. På vanlig Stine Goya vis, var stilen meget hendes egen. Den er rå og sofistikeret. Sort læder i den rå ende af skalaen og i den blidere ende sås både pink og koboltblå i skønne kombinationer. Masser af mønstre blev der også vist på Stine Goyas catwalk under Copenhagen Fashion Week.

88 > Helt fremme i modefronten

Moderne udtryk Stylingen af håret stod L’Oréal Professionnel for, og modellernes frisurer matchede på bedste vis stilen i tøjet og det super cool, meget moderne udtryk. Enkelte piger var korthårede, hvilket ikke ses så ofte på catwalken, men det signalerede flot den androgyne stil, der er på vej ind i modebilledet til efteråret. De modeller, der gik på catwalken med langt hår, havde et lidt rodet, afslappet og cool look. Ikke for pænt og ikke for velredt - men absolut velplejet, for det et kodeordet også til efteråret og vinteren. Mette Thorsgaard, Key hårstylist hos L’Oréal Professionnel færdiggør modellerne.


Kollektion

af Ari Koponen fra Tendenz


FÅ EN “PERSONLIG HJÆLPER”

• • • •

Han er der døgnet rundt Han står altid klar til at betjene dig – og kun dig Læn dig tilbage og peg på det du vil ha’ Han skal nok sørge for at komme det i kurven, bære det til kassen, pakke det sammen og bringe det direkte til din dør

Klik ind på hairmagazine.dk/webshops eller scan koden og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere

frisørensnetbutik.dk


Fotograf > camilla Bendz model > augusta / le Management Hår- og make-up > kenny aleksandr

Pink sPring af Kenny Aleksandr Sommeren er på vej og det betyder forår i luften! Jeg har valgt at style augusta med pink hår og jeg har derfor lavet en blowdry i let saltvandsspray og efterfølgende hairpowder for at få denne seje struktur og effekt. Jeg tror slet ikke vi er færdige med at se pasteller eller “larmende” farver denne sæson. Bl.a. vidal Sassoon og Toni & Guy bruger stadig en del effekter med et hint af blåt og violet samt rødt og grønt. og så er det kolde afblegede hår med “violet” skyllefarve også ved at få sin tid på ny – selv til de friske herrekunder! Tjek vidal Sassoons kollektioner og bliv inspireret. 94 > kenny aleksandr

kenny aleksandr < 95


stærkt samarbejde de nyligt introducerede produkter skabt i fællesskab af HH simonsen og couture designer david andersen viser en ny trend, der bringer mode og skønhed sammen. david andersen har designet tre couture hårstyling værktøjer til hh Simonsen: en hårtørrer, et glattejern, og et stylingredskab specielt designet til langt hår.

inhouse

Perfekt saks hikari cosmo dragon lanceret af HH simonsen er en kraftfuld og stabil saks med mindre friktion og en utrolig power, designet til den kvalitetsbevidste frisør. designet er geometrisk udført så trykket på skæret automatisk fastholdes gennem hele saksens længde. det tilfører saksen en balance, der resulterer i et perfekt og kraftfuldt klippeteknisk udtryk.

der er fokuS på håreT, klippekoMforTen oG på deT aT opfylde kundenS Behov– oG Med TalriGe nye SakSelancerinGer oG nye GlaTTeJern er der nu MuliGhed for aT finde præciS deT værkTøJ, der har de eGenSkaBer, SoM neTop din kunde efTerSpørGer.

super teknologi ICOn Hairspa er klar til at vise frisørerne et helt nyt stylingjern fra label.m. Stylingjernet er udviklet af Toni&Guy artistic Team til bl.a. london fashion week. det har titanium plader og glatter håret ved færre træk gennem håret. fem temperaturmuligheder.

Forkort tørretiden Signature Blow dryer fra HH simonsen er med sin kraftfulde 2000 watts ac motor et profes­ sionelt stylingprodukt, der med sit state­of­art design og funktionelle unikke features er et kvalitetsprodukt, der forkorter tørretiden.

Lækkert sæt E-kwip cool Metal sæt indeholder en masse uundværligt værktøj for den seriøse frisør ­ bl.a. to sakse, Swing razor og tre forskellige kamme.

96 > inhouse update

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

FÅ FULD ADGANG TIL DIN KALENDER VIA DIN SMARTPHONE ELLER TABLET Du bestemmer hvilke medarbejdere der kan: • Oprette, ændre eller slette aftaler • Have korrespondance med kunderne • Få adgang til kollegers kalender

“ADMIND KALENDER”

HENTER DU I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY


FrisørBranchens

elegance evolution af Bill tsiknaris

leverandøroversigt colomer denmark cosmobell danhair frisørland.dk hair construction haircontrast hair cosmetic hair & Body care headBrands hh Simonsen herb denmark icon hairspa Jaguar danmark kerastase l'oréal Matrix nioxin redken Salonsupport.dk Sassoon Sebastian Sp Schwarzkopf professional Thorsen Trading warehouse wella

70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 87 27 10 60 20 25 67 25 86 84 99 11 86 18 77 11 86 84 99 11 70 26 79 00 73 75 10 00 27 28 07 09 57 66 03 00 75 64 11 30 43 24 64 84 43 24 64 84 43 24 64 84 33 26 91 11 43 24 64 84 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11

Light up your life

Nu kaN du skabe eN lyseNde god stemmiNg med dette supertilbud fra frisørlaNd

86 80 48 11 21 23 00 59 80 88 57 49 33 26 91 11

andre leverandører admind 70 20 18 76 advice people 20 30 20 80 hairtools 70 11 10 09 hårklinikken 31 11 36 10 Toftild alternativt hår 98 10 32 11 hJemmesider i branchen www.frisorjob.dk www.frisørelever.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hårmodeller.dk www.spt.dk www.dfkf.dk www.frisormester.dk www.dofk.dk

sociale medier www.facebook.com/hairmagazine.dk www.facebook.com/frisornyheder www.instagram.com/hairmagazinedk Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

Disk kampagnetilbuD Vogue diske med plads til computer, tastatur udtræk og indbygget lys. Vælg selv overflader og farver. Vogue 150 cm, normalpris 12.995,- . Tilbud 10.990,Vogue 120 cm, normalpris 11.995,-

BestiL inden 30/6 kun

9.990,-

Pris excl. moms.

inspiration til dig og din salon

Tel. 87 27 10 60 Viborg · Aalborg · Vejle · Vallensbæk


B E YOND B E AUTIFUL H A IR An Innovative Hair Care Line Sold In Salons Worldwide Salonsupport.dk | 36 16 16 09 | www.moroccanoil.com

Hair mar 14 web  
Hair mar 14 web  
Advertisement