Page 1

nr. 41 > marts 2013

Per Anderson Når kreativiteten får lov at leve

Bryllupper og konfirmationer

Skab stemning med en duft

Frisørbranchens Grand Old Men

Der er en betydelig omsætning at hente

Duft giver gode oplevelser i salonen

Verner Hindkjær og Svend Langdal fortæller om deres oplevelser


NY

IGORA ROYAL TRUE COLOUR IN HIGH DEFINITION TRUE | VIBRANT | LASTING

Vil du opleve mere? Ring til Bella Vista p책 tlf.: 86 80 48 11.

Eller find os p책 Together. A passion for hair

facebook


ENTRUST y o u r t o

b e a u t y

p r o f e s s i o n a l s

Derfor skiftede jeg til I vores salon og på vores skole, oplever vi INOA som en sand revolution. Takket være den unikke ODS2-teknologi

Kira & Mark CREADEMIC, København K.

kan vi tilbyde en optimal permanent hårfarve, der efterlader håret i en bedre kvalitet, end før det blev farvet. INOA giver os de smukkeste hårfarver med flerdimensionelle reflekser og den naturlighed, der kræves af en moderne hårfarve. Med INOA får kreativiteten frit spil, og vi har samtidig mulighed for at skabe de  smukkeste skræddersyede resultater til den enkelte kunde eller kursist på vores akademi.

Derfor skiftede vi til INOA.

Takket være INOA får mine kunder en behagelig og unik oplevelse, når de får farvet deres hår: optimal

Steen Frank STEEN FRANK, Odense

Claus Thy CLAUS THY, Århus C.

komfort for hår og hovedbund, intens fugt og næring og optimal glans. Jeg måtte bare blive en del af den 100% ammoniak-fri revolution! Med INOA er hårfarvning blevet en helt fantastisk oplevelse for både personale og kunder i min salon.

Derfor skiftede jeg til INOA.

Med INOA, er hårfarvekunsten blevet en leg. Den cremede konsistens gør INOA utrolig nem at påføre, og takket være den unikke ODS2-teknologi uden ammoniak, kan vi ligeledes sikre en behagelig oplevelse for både personalet og vores kunder. Alt mit personale bruger INOA, og vi kan skabe de smukkeste, mest blanke og levende hårfarveresultater, og vi kan til enhver tid være sikre på at få en perfekt dækkeevne.

Derfor skiftede jeg til INOA.

HVORNÅR SKIFTER DU? Siden lanceringen i 2009 er flere tusinde saloner hoppet med på INOA-revolutionen. Ønsker du også at få INOA i salonen, kontakt L’Oréal Professionnel allerede idag og få et fordelagtigt tilbud på en INOA startpakke. Kontakt L’Oréal Professionnel på telefon 4324 6484.

E x c l u s i v e l y

i n

L’ O r é a l

P r o f e s s i o n n e l

s a l o n s .


C O P E N H A G E N

ICON HAIrSpA INTrOduCErEr:

FrEmTIdENS FArvESySTEm ZenzTherapy farvesystem uden ammoniak, PPD, recorcinol eller parfume, opfylder den seneste internationale lovgivning og sikkerheds standarder. Et farvesystem, der respekterer hår, hovedbund og dig som frisør. Med stort indhold af naturlige ingredienser bl.a. plejende Jojoba og forskellige æteriske olier. 100% dækning af grå hår. Velkendt farvesystem og nuancer, der passer perfekt til nordisk hår. ZenzTherapy farvesystem er meget velegnet til sensibelt hår og hovedbund. Afblegningspulver – fri for ammoniak, samt creme afblegning uden ammo-

niak, der kan bruges i hovedbunden. Aldrig har der kunnet opnås hvidere resultater. Det har aldrig været mere behageligt at afblege dit hår.

Hvorfor arbejde med meget skadelig ammoniak? Du kan nu arbejde i frisk luft og får også et bedre resultat end nogen sinde. Lysningspulveret samt creme afblegning bleger op til 7 toner. Blandet 1:2 med valgfri beize 3%-12%. NB! Virker meget hurtigere end andre ammoniak-fri afblegninger på markedet.

NATurlIgE Og økOlOgISkE prOdukTEr dukTEr udEN SulFATEr, FArvESTOFFEr EllEr kuNSTIg FArvE Zenz Therapy er en professionel og naturlig hår- og hudpleje serie, der tager udgangspunkt i aromaterapiens velgørende univers. Alle produkter er naturlige og økologiske og indeholder ingen sulfater, farvestoffer eller kunstig parfume.

ZenzTherapy forhandles af: ICON Hairspa A/S

Energivej 3 . 4180 Sorø . Ordretlf: 57 66 03 00 . www.iconhairspa.dk

Vi anvender aromaterapeutiske duftstoffer fra planter, der er certificerede økologiske, biodynamiske eller vildtvoksende. Alt med respekt for, og hensyntagen til, både vores indre og ydre miljø.


PALETTE, EN FARVEBEVARENDE HÅRPLEJESERIE I FIRE LINJER. Lumious Colour, Structure Repair, Pure Volume og True Soft BESTIL HOS DIN MARIA NILA REPRÆSENTANT ELLER RING PÅ TELEFON 69 91 25 14 FOR MERE INFORMATION.


artikler

trendS Og paSSiOn går hånd i hånd

indhOld 16

når kreativiteten får lov at leve for per anderson er passion et nøgleord i alt, han gør. i dagligdagen, på teateret og når han står bag sit lærred for at skabe smukke malerier.

26

Jeg kommer med kærligheden… jesper Buch er Schwarzkopfs nye nationale ambassadør.

28

frisørbranchens grand old men verner Hindkjær og Svend Langdal fra marcelklubben fortæller om udviklingen, mennesker, der har betydet noget, og sjove oplevelser

går man backstage nærmest løber frisører og stylister rundt. Håret skal styles til per­ fektion, og der er næsten ingen grænser for, hvad de bliver udsat for af alt fra touperet hår og crepet hår fra de forrige show, modeller, der kommer alt for sent, fordi det for­ rige show trak ud med meget mere. og alligevel formår de at skabe små mesterværker – frisurer, der på fornemmeste vis spiller op til tøjet, uden at dominere det, og hår, der afspejler tendenserne i tiden. fLot!!!

36

vi vil spille positivt ind på markedet ”vi vil spille en central rolle i markedet i fremtiden,” siger country manager morten weje olsen fra warehouse.

42

Her skal kunden føle sig godt tilpas toftild alternativt Hår har netop åbnet endnu en klinik i århus.

Som modvægt til alt det nyeste nye, der har præget den seneste tid, har vi denne gang talt med to af frisør­ branchens grand old men, og det var en lige så stor oplevelse, om end på et andet plan. for at tale med Svend Langdal og verner Hindkjær fra marcelklubben sætter hele frisørbranchen i perspektiv. Selv om mode og tendenser er noget flygtigt, er kærligheden til hår, kærligheden til frisørbranchen og lysten til at udvikle og tænke nyt inden for frisørbranchen, det ikke!

46

brug musikken til at skabe stil i salonen få gode råd til, hvordan du bruger musik i salonen.

51

behind the scene med Kenny aleksandr alle har gelé på hylderne i salonerne, men hvor tit er det egentlig vi styler med det??

også per anderson har vi denne gang talt med, og han kan faktisk fejre sit 50 års jubilæum i branchen i år. alligevel har han stadig en stor passion for frisørbranchen. Han udvikler den gerne, og han har slet ingen planer om at stoppe, for at være frisør er en livsstil.

54

bæredygtige hårprodukter rammer en forbrugertrend forbrugerne og frisørerne efterspørger bæredygtige og sundere produkter, siger anne­Sophie villumsen fra zenz organic products.

60

en leg med den funktionelle indretning Hair play hedder dorthe rauns nyrenoverede salon i esbjerg.

64

vi satser grønt og prisbevidst Selv om virksomheden er over 50 år gammel, er Qhair med helt fremme i front. Her satses der ”grønt” og prisbevidst.

68

sæt fokus på herrerne i salonen american crew premium fra colomer giver frisørerne mulighed for at tage sig endnu bedre af herrekunderne.

72

nu er det tid til bryllupper og konfirmationer og der er en betydelig omsætning at hente for frisører.

76

skab god stemning med duft duft giver gode oplevelser for kunderne i salonen og duft sælger.

af chefredaktør Pia Finne Så har der igen været modeuge i København, og igen har en lang række af danmarks bedste frisører sat prikken over i’et på de mange shows, hvor designerne præsenterede deres bud på stilen til efteråret og vinteren 2013/14. og jeg kan kun tage hatten af og bukke dybt for de frisører, der har knoklet, for det er bare super hårdt arbejde.

for mig har det været en livsbekræftende begyndelse på det nye år med en sammensmeltning af de nyeste tendenser og trends, og den store passion, der omgærder branchen. og jeg er ikke i tvivl om, at med netop kombinationen af trends og passion står den danske frisørbranche stærkt ­ også i fremtiden.

Der er ikke én...

Med 10 år i frisørbranchen kan Admind garantere dig en IT-løsning, der er skræddersyet til dine behov som frisør:

Indeholder markedets bedste kalenderfunktion

ShOWS

...men mange gode grunde til at arbejde med Admind

Lagerstyring med genbestillingsforslag og afsendelse af mail Direkte integration til betalingsterminal

Lønberegning med mulighed for differentierede provisionssatser

Tina K og Merete

- Frisørhuset i Nordenskov

...se flere gode grunde på Admind.dk

øVrigt

Nyhedsbrevsfunktion med mulighed for at filtrere på modtagere

70

look and learn aften med toni&guy og label.m icon Hairspa har netop afholdt Look and Learn aften i København og århus. Begge shows blev afholdt i selskab med toni&guy artistic team.

86

overfladiske illusioner wella professionals team havde travlt backstage, da frisurerne skulle sættes til riiS showet.

82

fra catwalk til salonlook med Swarzkopf professional og jesper Buch til world tour i Berlin.

88

sofistikeret og klassisk elegance By malene Birger holdt 10 års jubilæums­show under modeugen med L’oréal professionnels team backstage.

90

sygeplejersken og patienten Sebastian professional­teamet havde stylet sygeplejersker og patienter til designers remix showet.

92

Her hersker individualiteten Kopenhagen fur holdt et rent herreshow. Backstage arbejdede redkens team med det individuelle look.

94

modeugen aW’13 med Kenny aleksandr en fashionabel uge – glæder mig allerede til august…

12 56 96

shortcuts Haircare update inhouse update

Chefredaktør > pia finne Koordinator > Louise Klitgaard art Director > morten Sørensen Distribution > postdanmark Forsidefoto > rush artistic team tryk > Scan print Udgives af > freeminds apS, frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e­mail kontakt@freeminds.dk gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse samt godkendelse af freeminds apS. erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster, priser fra leverandører samt manuskripter, fotos og lign. indsendt uopfordret.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shortcuts Send din historie til Louise Klitgaard på lk@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

Backstage med Mackinder Hair til Expo i Belgien Den 24. og 25. februar i år var der hårstyling på Kortrijk Expo i Belgien. Et internationalt team, bestående af Stephen Mackinder, Tina Mackinder, Stacey Broughton og Hans Deelan viste deres nyeste ideer til et tætpakket publikum i Belgien.

Kate Moss er blevet ansigt for ny Kérastase styling serie Kérastase præsenterer nu modeikonet, Kate Moss, som ansigt på den nye stylingserie, Couture Styling, der lanceres medio maj 2013. Den britiske, elskede topmodel, ambassadør for mange luksus- og modemærker, vil nu også repræsentere et luksus hårplejemærke. Den internationale anerkendte hårartist og Kate Moss’s nære ven, Luigi Murenu har skabt Kate Moss’ fantastiske looks i kampagnen; fra cool beach look til ekstravagant og glamourøst red carpet look til 70’er inspirerede bløde krøller. Kate Moss & Kérastase, 2 sublime K’er.

Se mere på www.facebook.com/KerastaseDanmark Stephen Mackinder bliver stylet.

Katie Holmes er blevet global partner og talsmand for Alterna

Looket var gennemgående med korte klipninger i Sassoon farver, der var den perfekte kontrast til det dynamiske, geometriske lange, sorte hår.

Korte klipninger i Sassoon farver.

Alterna Haircare fra Colomer har netop annonceret deres officielle part­ nerskab med skuespiller og iværksætter Katie Holmes.”Katie har inspi­ reret os ved at udvikle sig fra at være skuespiller til en alsidig kunstner, designer og stilikon” siger Joan Malloy, President / CEO for Alterna Hair­ care. I forbindelse med kampagnen vil Alterna også markedsføre sig med diverse materialer i udvalgte saloner landet over.

få din salonen på de sociale medier Frisører kan have rigtig god gavn af Facebook, da dialog mellem salon og kunde er en del af fremtidens markedsføring. Det er en­ kelt at komme i gang og let at vedligeholde. ”Så få hurtigst muligt en salon-profil på Facebook, Twitter eller My Space”, lyder rådet fra Martin Thorborg, der ved rigtig meget om internettet som kommunikationsform. Scan QR koden og læs mere om, hvordan du kan markedsføre dig på de sociale medier.

Som kontrast til det korte ses her det geometriske, lange, sorte hår.

Hårklinikken er nu på Facebook!

Tjen flere penge på din elev! Grundet travlhed i salonen kan elevernes uddannelse blive nedprioriteret og de kan ende med at feje gulv dagen lang. Det er der ikke mange penge i og eleven opnår måske ikke de ønskede kvalifikationer. Hvis man som frisørmester ikke har tid til undervisning kan man med fordel sende sin elev på et intensivt klippekursus fra fx HairConstruction. På disse kurser sørger kursus­ udbyderen for at eleven bliver klippeklar på 14 dage. Eleven får intensiv træning i konsultation, stilvejledning, klipning, styling og produktvej­ ledning. For yderligere information om kurserne kontakt Jeanette fra HairConstruction på telefon 20 25 67 25.

Nu er der ekstra hjælp at hente til rådgiv­ ning af dine kunder. Hårklinikken er nemlig kommet på Facebook. Som fan af Hår­ klinikken på Facebook kan du få ”dagens hårtip”, tips til hår- og hovedbundspleje, samt information omkring Hårklinikkens upcoming events.

Katie Holmes er global partner og talsmand for Alterna.

Frisør Koch i København er et godt eksempel på, hvem der gør det godt på Facebook ved hjælp af hyppige opdateringer og hele 237 fans p.t..

Klik ind på www.facebook.com/haarklinikken.dk Hårklinikken har også fået nye åbningstid­ er i Århus som nu er i lighed med Køben­ havn – åbent hver dag fra 9.00 – 17.00.

Du kan enten sige nej til nye kunDer, eller ja til nye meDarbejDere FRISORjOB.DK hjælper dig hurtigt og effektivt med at finde kvalificeret arbejdskraft. Ved at købe en stillingsannonce kan du søge efter en medarbejder, sælge din salon eller finde en elev. Ring til Louise Klitgaard på tlf. 88 80 72 73 og hør nærmere.

12 > Shortcuts

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL


KEVIN MURPHY & cpH faSHion weeK Kevin murphy’s produkter blev flittigt brugt backstage under Københavns modeuge i februar. det var marianne jensen som stod for stylingen af de mange modeller til blandt andet vivienne westwood, Baum und pferdgarten, Bruuns Bazaar og tabernacle twins.

tradiumS nye meStre: Karina daLBy LaSSen og Line ravn Karina dalby Lassen vandt randersmesterskabet for frisørelever på tradium i randers, og kun få uger efter vandt frisørelev Line ravn fra salon askepot i als det nordiske mesterskab for frisører i oslo. 20 piger konkurrerede ved randersmesterskabet som var fordelt over fire discipliner. ikke nok med, at Karina dalby Lassen tog den samlede titel, så var hun også den bedste frisør i de to kategorier; trend herre og trend dame. Line ravn udtaler efter det nordiske mesterskab: ”min guldmedalje viser jo, at det godt kan betale sig at træne og øve så meget, som jeg har gjort”. Line har vundet i disciplinen progressivt klip, som er en trendklip, der er ”lidt vildere” end normalt.

marianne jensen i fuld gang med stylingen backstage til vivienne westwood. temaet var eccentric provocateur, og især produktet Session Spray fra Kevin murphy blev flittigt brugt.

vivienne westwood backstage. Karina dalby Lassen blev den helt store vinder ved årets randersmesterskaber for frisørelever.

vivienne westwood runway aw 13/14 Baum und pferdgarten runway. temaet var the Quirky gamine

Baum und pferdgarten show aw 13/14

den nye nordiske mester i progressiv klip, Line ravn ­ her fotograferet med pokaler og den dukke, hun klippede sig til guldet på.

vind glatteJern med 3d teKnoLogi!

”det er fedt at prøve at arbejde under tidspres og vise, at man kan lave andet end det salon­hår, man plejer at lave til dagligt”, sagde Karina dalby Lassen.

artist 3d styler forhandles af trontveit og Hairtech.

Hair magazine udlodder fem artiSt 3d stylere. for at deltage i konkurrencen skal du blot tilmelde dig Hair magazines elektroniske nyhedsbrev. du kan tilmelde dig på www.hairmagazine.dk/newsletter. du skal arbejde i frisørbranchen eller være frisørelev for at kunne deltage i konkurrencen.

Italienske Framesi er USAs tredje største farve brand til branchens skarpeste pris. 50.000 saloners foretrukne valg world wide. Kontakt Warehouse i dag på 80 88 57 49 for en farvedemo i DIN salon!

artiSt 3d StyLer udgør den seneste generation af glattejern, der giver tydeligt blødere resultater og færre skader på håret. Styleren er et af trontveits egne brand og forhandles både af trontveit (www.trontveit.com) og Hairtech. der trækkes fem vindere d. 25. april blandt alle, der er tilmeldt Hair magazines elektroniske nyhedsbrev. vinderne kontaktes via e­mail og offentliggøres på www.hairmagazine.dk mandag d. 29. april 2013. Scan koden og tilmeld dig Hairmagazines nyhedsbrev. 14 > Shortcuts

FRAMCOLOR


tekst > pia finne Foto > claus peuckert

NÅR KREATIVITETEN FÅR LOV AT LEVE per anderSon Har HeLe Sin 50­årige friSørKarriere deLt Sin tid imeLLem Kunderne i SaLonen og SKueSpiLLerne på teateret. for Ham er paSSion et nøgLeord i aLt, Han gør. i dagLigdagen, på teateret og når Han Står Bag Sit Lærred for at SKaBe SmuKKe maLerier.

16 > når kreativiteten får lov at leve

når kreativiteten får lov at leve < 17


Another innovAtion from

­ per anderson teateret spiller en stor rolle for per anderson. Her iklædt teatermasker. ”teateret er min legeplads, hvor jeg kan få lov til at udfolde min kreativitet 100 pct.”, siger han.

Kreativitet er kodeordet for per anderson. Han har været frisør i 50 år, og i en stor del af tiden har han sideløbende med sin frisørkarriere arbej­ det med teateret. Skabt frisurer og ikke mindst parykker til de store forestillinger. i dag er det stadig teaterarbejdet, der er inspirationen, og salonen har per anderson rykket hjem i privaten, hvor han kan have et tæt forhold til sine kunder, der kommer én ad gangen i en hyggelig atmosfære, hvor det handler om dem. per anderson kom i lære hos Helmersen for 50 år siden, og for 40 år siden blev han en del af intercoiffure. at han fik sin egen salon, havde Helmersen en stor andel i. ”fire år efter jeg var udlært, og efter at jeg havde været inde som soldat, kom Helmersen til mig en dag og sagde: ”Kom vi skal ud og kigge på en salon til dig!”. Salonen lå i Lyngby, den havde fine håndslebne spejle, silkeskærme og et lille aflukke, hvor kron­ prinsessen fik sat håret. men vi rev hele det fine interiør ud, og malede det hvidt og supermoderne”, fortæller per anderson. Han drev butikken i Lyngby, og efter nogle år åbnede han endnu en salon i Hørsholm i sam­ arbejde med pierre Helmersen. ”jeg havde ansvaret for Lyngby, han havde ansvaret for Hørsholm. men i 1989 besluttede vi os for at splitte op for at bevare det gode venskab”. præsident i 14 år i 14 år var per anderson præsident for intercoiffure i danmark, og han var en del af bestyrelsen for centralkomiteen i paris. Bl.a. var per anderson med til at forme en nordisk sektion i intercoiffure. i dag er han æres­ medlem i intercoiffure. per underviste også en del, og hans indgang til det mere kreative var, da han begyndte at style for Saga furs of Scandinavia samt reklamefilm. 18 > jeg brænder for det ekstreme

Han mødte flemming enevold, der dengang var direktør for rialto teateret, og han spurgte, om det ikke var noget at lave en teaterforestilling. ”og det synes jeg jo var en sjov idé og ikke mindst en stor udfordring, og jeg fik min debut med Shakespeare’s Lord chamberlain’s men”. Jeg får lov til at lege og per anderson faldt for teateret. ”Her får jeg lov til at lege på den positive måde. Hvor får man ellers lov til at lave rokokohår eller til at farve håret stribet gult og sort?! teateret er min legeplads, hvor jeg kan afprøve ting, og hvor jeg er med i hele produktionsprocessen, ligesom jeg er med i hele den kreative proces forud for forestillingen. Så jeg kunne stå med alle vandondulationerne om dagen, og have frie hænder til at lege om aftenen…”. efterfølgende arbejdede per anderson med flemming enevold og glad­ saxe teater igennem 10­12 år, og han kalder deres samarbejde for en symbiose, hvor de kunne leve sig ind i hinandens tankegang ­ og faktisk var det i den periode, pers søn, mark anderson, der også er kendt i branchen i dag, fik smag for faget. ”Han er nok den eneste frisør i danmark, der faktisk er udlært teater­ frisør”, fortæller per. ”Han ville i lære hos mig, så ud over at være i sa­ lonen, var han med mig på teateret, var med til at bygge forestillingerne op og skabe frisurerne”. og dét, per anderson holder af, er netop at udvikle originale opsætninger. ”jeg har aldrig været så god til vedligeholdelse”. og det er faktisk en af årsagerne til, at per anderson har trukket sig lidt fra teaterverdenen de senere år. ”rigtig mange forestillinger har været genopsætninger af

Styling created by Manuel Mon (Spain). Global Winner of the 2012 International Contest.

”på teatreret får jeg lov til at lege på den positive måde. Hvor får man ellers lov til at lave rokokohår eller til at farve håret stribet gult og sort?!”

STYLE MASTERS Unik styling serie, som er skabt til at give dig den absolutte frihed til at skabe kreative frisurer. Garanterer en professionel finish, som dine kunder kan tage med hjem. Style Masters: Skabt af frisører – til frisører.

Curly sMOOth CreatOrs sprays & MOusses vOluMe

Colomer Denmark, Vesterbrogade 18, 1. sal, 1620 Kbh V Tlf: 70222298 | www.thecolomergroup.dk

www. stylemasters.com


allerede skabte teaterstykker, og det er ikke så spændende”. Dog har han netop lavet ”Elsk mig i nat X-mas” i Musikhuset i Århus i december. Og kreativiteten bruger han på en anden måde – faktisk er Per Anderson en ganske udmærket kunstmaler, og i sine billeder bruger han både hår og hårfarve til at skabe nogle spændende udtryk. Jeg forærede salonen væk Da Per Anderson for 14 år siden valgte at lukke sin salon og starte op hjemmefra, var det efter mange overvejelser, og en lille frygt for, om familien kunne leve af det. ”Det føltes lidt som at save den gren over, vi selv sad på. Men jeg tog endnu mere teaterarbejde ind, for jeg ville bevise overfor mig selv og min familie, at det godt kunne gå”. Pers kone, Judith, arbejdede også i salonen, så det var noget af et spring og en stor satsning. Og det endte faktisk med, at Per forærede salonen væk. ”Vi forsøgte at sælge, men alle interesserede ville naturligvis have kundekartoteket med. Og det ville vi jo ikke opgive. Så vi besluttede, at alle medarbejdere skulle fortælle deres personlige kunder, hvor de frem­over kunne finde dem, og at jeg tog mine personlige kunder med til Holte”. Inventaret forærede Per og Judith til et plejehjem, så de kunne opstille en salon, og et par af konsollerne røg til Gladsaxe Teaters rekvisitafdeling. ”Vi ville starte på en frisk. Og det har været en succes”, fortæller Per, og han tilføjer, at en del af hans kollegaer spurgte ham, om han ikke var bange for at miste prestige, da han flyttede sin salon hjem. ”Prestige er jeg fuldstændig ligeglad med. Det betyder intet for mig. Derimod betyder det noget, at jeg i dag kun har kunder, jeg kan lide. Og i de 14 år, der er gået, siden jeg flyttede salonen hjem, er der stort set ikke kommet nye kunder til”, fortæller Per, og joker med, at der ikke er plads til nye kunder, før der er nogen der dør. ”Det sagde jeg også til en skuespiller på en af de forestillinger, jeg har lavet, og det resulterede i, at hver aften når vi mødtes, spurgte hun: ”er der nogen døde i dag?”: Det kunne jeg jo ikke stå for, så hun kom ind som kunde”, fortæller Per med et smil. belægningsprocent på 100 I Per Andersons salon kommer mange 3. generations kunder, og der kommer kunder, som Per har klippet siden han stod i lære for 50 år siden. Og hver gang en kunde kommer i salonen sætter de nye tider af fem besøg frem. Det betyder, at der er en belægningsprocent på 100. ”Man kender sine omsætningstal, og man kan lave et budget. Kunderne skal bare indstilles på, at de skal bestille tid og planlægge som de gør det hos tandlægen eller hos lægen. Og så gør jeg meget ud af at fortælle dem, at man skal klippes hver 5-6 uge. Håret vokser det samme uanset, hvem der klipper det, og på hvilken tid af året det er!” I salonen er der intet pres, men til gengæld handler det om service, service og service. ”Og spørger man kunden, om hun mangler en sham­ poo, opfatter hun det faktisk som en service ikke som et forsøg på at sælge mere…” Ganske naturligt, kan der kun være én kunde i salonen ad gangen. ”Og det er super hyggeligt. Hos mig læser kunderne ikke i blade. Vi snakker! Vi taler om kunstudstillinger, om gode spisesteder og film og meget mere, og jeg har rigtig mange spændende kunder”, fortæller Per, men han pointerer: ”Jeg er og bliver aldrig de kendtes frisør. Men jeg vil godt være kendt som frisør!” Dog får vi lokket ud af ham, at én af hans kunder er Prinsesse Benedikte, som Per tager ind og besøger på Amalienborg, når hun er i Danmark. ”Hun er et menneske med forstand på kvalitet, og et meget behageligt menneske”, siger Per. 20 > Jeg brænder for det ekstreme

”Jeg har rigtig mange spændende kunder”, fortæller Per, men han pointerer: ”Jeg er og bliver aldrig de kendtes frisør. Men jeg vil godt være kendt som frisør!”

... hver aften når vi mødtes, spurgte hun: ”er der nogen døde i dag?”: Det kunne jeg jo ikke stå for, så hun kom ind som kunde” - Per Anderson


NU I DANMARK!

når per anderson maler, har han det skønt – og han eksperimenterer. Han bruger hårfarvegranulat i sine malerier, og hår har også indgået i malerierne.

censor på frisørsKolen men per har endnu flere jern i ilden. Således har han igennem de seneste 20 år været censor på frisørskolen til svendeprøverne. ”det er fantastisk spændende at se, hvad de unge mennesker, der er på vej ind i faget kan, og jeg kan i allerhøjeste grad også lære noget af dem. Samtidig må jeg sige, at kvaliteten er øget de senere år. flere og flere opnår meget flotte karakterer, og de unge går generelt mere til bidet end tidligere”. Han mener, vi i danmark har nogle gode frisørskoler med gode skole­ ledere, men han understreger også vigtigheden af, at man aldrig står stille i udviklingen, men hele tiden bevæger sig. ”vi siger, vi har verdens bedste uddannelse. derfor skal vi også passe på, ikke at komme til at læne os tilbage og sige ”det var det”. der er masser af unge mennesker med store ambitioner, og dem skal skolerne forstå at motivere”. Han mener, man skal lidt tilbage til grundreglerne i frisørfaget. man skal kunne klippe en page med akkuratesse og nøjagtighed, og man skal kende sit farvehjul. Så kan man være kreativ herudfra. noget per ander­ son også løbende påpeger for de unge er, at de skal passe på at de får deres værd betalt. ”det nytter ikke at lave gratis arbejde, fordi det er spændende. det kan man ikke leve af, og i øvrigt kan man ikke lave til­ bud på håndarbejde….”, mener han, og han fornemmer klart, at kunderne gerne vil betale for kvalitet. ”man skal give kunden en oplevelse, og hun skal fornemme, at hun er det vigtigste. Hun får, hvad hun gerne vil have, og jeg får det som jeg gerne vil have det!”

”jeg har rejst verden rundt, jeg har mødt et væld af meget spændende mennesker, jeg har haft alle mulig­ heder for at udfolde min kreativitet og bruge min energi. det har været helt suverænt” ­ per anderson tid til at male pers store passion ud over frisørfaget er at male, og siden 2006 har han udstillet forskellige steder. dog har han ingen planer om at stoppe som frisør. ”jeg har lovet mine kunder, at jeg bliver ved…”, siger han smilende.

teateret er som et Kursus per betragter sit arbejde på teateret som en slags løbende kursus, og bl.a. parykhåndtering mener han er et område, som frisørerne helt har glemt, men som er utroligt vigtigt.

mad elsker han også at lave. ”jeg tror, jeg har det med madlavningen som med maleriet. der skal eksperimenteres. Holder jeg mig til en op­ skrift, synes jeg ikke, det er spændende eller sjovt”.

”parykker er min passion, og jeg synes faktisk, frisørerne har en for­ pligtigelse til at vide noget om området. det kan være en kunde, der har mistet håret på grund af sygdom, og så er det uanstændigt, at de skal sendes rundt til alle mulige for at få en god paryk”. faktisk har per kæmpet så hårdt, at parykhåndtering nu er blevet en del af frisørgrunduddannelsen.

rejser og kunstudstillinger er også noget per og judith bruger meget tid på. og når per maler, har han det skønt – og han eksperimenterer. Han bruger hårfarvegranulat i sine malerier, og hår har også indgået i maleri­ erne. ”Lærredet og håret opfører sig ens. Behandler man det godt, ses det, og farverne mikses på samme måde på lærredet og i håret”.

for per anderson handler det meget om at gøre det, man er god til. ”jeg kunne f.eks. aldrig drømme om at lægge en make­up til et photo­shoot, men til en teaterforestilling gør jeg det gerne. man skal kende sine be­ grænsninger, og det er der mange i dag, der ikke gør”, er hans holdning, og han sammenligner det med at skabe et maleri: man skal kende sin stil.

Spørger man per, hvad han husker, når han ser tilbage på sine 50 år i frisørbranchen, er han ikke sen til at fortælle, at han har haft et fantastisk liv med frisørfaget. ”jeg har rejst verden rundt, jeg har mødt et væld af meget spændende mennesker, jeg har haft alle muligheder for at ud­ folde min kreativitet og bruge min energi. det har været helt suverænt”.

22 > jeg brænder for det ekstreme

OVER 70 % AF BRUGERNE

BEMÆRKER TYKKERE, KRAFTIGERE UDSEENDE HÅR EFTER KUN 4 UGER* MED NIOXIN * Uafhængig markedsundersøgelse gennemført blandt forbrugere, der var plaget af tyndt hår.

SÅDAN BLIVER I AUTORISERET NIOXIN SALON: Snak med din Wella repræsentant eller ring til kundeservice på tlf. 33 26 91 11 for at høre mere om Nioxins obligatoriske uddannelse.

Find mere info om Nioxin www.nioxin.dk


The Muses

Af Vidal Sassoon


advertorial

advertorial

Tekst > Pia Finne Foto > Peter Hartley

Jeg kommer med kærligheden…

Jesper Buch er Schwarzkopf Professionals nye nationale ambassadør. ”Vi kan give hinanden rigtig meget. De kan skabe produkter af høj kvalitet, jeg kan tilføre passionen og kærligheden”, siger Jesper Buch, der glæder sig til samarbejdet.

“Det jo fedt at kunne stige om bord på den første perron i stedet for at stige på, når toget er godt på vej”. Sådan siger Jesper Buch om det nye samarbejde, han har indledt med Schwarzkopf.

Jesper Buchs salon er super moderne og ligger i København K. På hylderne i salonen har Jesper Buch alle Schwarzkopfs produkter. ”Det er vigtigt for mig, at jeg ved, at det, jeg forbruger til mit håndværk, virker”.

”Schwarzkopf Professional sørger for kvaliteten af produkterne, for at alt er kontrolleret, og at shampooens flaske er designet, så indholdet ikke løber ud i tasken. Men det er jo ikke super sexet. Det kan jeg til gengæld gøre det….”, smiler Jesper Buch, som er blevet Schwarzkopf Professionals nationale ambassadør. Det betyder, han i fremtiden skal være med til at fortolke de årlige kollek­tioner, undervise og lave opvis­ ninger for frisører over hele landet. Med andre ord tilføre Schwarzkopf i Danmark sit Jesper Buch-DNA.

National ambassadør Som Schwarzkopf Professionals nationale ambassadør er det bl.a. Jespers opgave at bære de to årlige Essentials-kollektioner ud i virkeligheden. At formidle dem, og give dem Buch-genet med på vejen, og der er en høj grad af internationalitet i den opgave, hvilket Jesper bestemt ikke har noget imod. ”Og hvad der nok er lige så vigtigt for mig, så føler jeg, at jeg kan arbejde med kollektionen og give den mit DNA, uden at kom­ promittere mig selv som selvstændig, kreativ person”.

”Som frisører ser vi de store kollektioner, men vi får aldrig lov til at leve dem; se dem, dufte dem og føle dem”. Det havde jeg lyst til, og i min dialog med Schwarzkopf nåede vi frem til, at vi som brand til brand kunne give hinanden rigtig meget”. Og han kalder samarbejdet for en kæmpe satsning fra begge sider.

Stig på københavnertoget ”Schwarzkopf er en verdensomspændende virksomhed, selv om brandet i Danmark er mest udbredt blandt jyske frisører. Det skal vi have lavet om på nu”, siger Jesper.

”Med Schwarzkopf har jeg den faglige sikkerhed. Jeg ved, at det, jeg skal bruge til mit håndværk, virker og har en høj kvalitet. Jeg har selv haft erfaring med Schwarzkopf og jeg har talt med drengene fra Marcel­klubben, der også er begyndt at arbejde med brandet, og som er super tilfredse”, fortæller Jesper Buch, der kalder det nye samarbejde for en fantastisk personlig rejse. Hvad der også betød noget for Jesper, var kulturen i forhold til virksom­ hederne. ”Grundlæggende ligner jeg tyskerne ret meget”, siger han stor­ smilende. ”Jeg taler sproget, og jeg holder af, at der er struktur og orden i tingene. Så egentlig var Schwarzkopf et ganske naturligt valg for mig”. 26 > Jeg kommer med kærligheden…

Essential Looks med Jesper Buch Gå ikke glip af Essential Looks kurset – et absolut must have til dig, der vil have ind­ blik i forårets hotteste hårtrends. Inspira­ tion direkte fra de internationale modeuger - præsenteret af en af frisørbranchens svær­ vægtere: Jesper Buch.

”Vi skal for alvor også have løftet Schwarzkopf over til København og Sjælland. De er allerede godt på vej, men nu skal det sidste skridt tages”. Og så er det jo fedt at kunne stige om bord på den første perron i stedet for at stige på, når toget er godt på vej…, mener Jesper Buch. Han ser også frem til at være med til at relancere Igora Royal farve­ serien, som Schwarzkopf præsenterer for frisører over hele landet i marts måned. ”Den er skabt af laboranter og frisører, den har været igennem salgs- og marketingfolks hænder, nu er tiden kommet til at bringe følelserne i spil, og det kan jeg”, siger han – og tilføjer, at ”Schwarz­kopf skaber det kvadratiske og praktiske – jeg kommer med kærligheden!”

Kurset finder sted i København mandag den 22. april 2013 & i Aalborg tirsdag den 9. april 2013.

Jespers kone, Wicki Buch

Stylist, Stella Reinholdt

Junior stylist, Rikke Høy

Ring til Bella Vista på telefon 86 80 48 11 for billetter.

Jeg kommer med kærligheden… < 27


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert & egne billeder

”Ja, til sammen har vi vel været i frisørbranchen i over 100 år”

Frisørbranchens

Grand Old Men

- Svend Langdal

Svend Langdal

Verners salon i Classensgade startede i 1946. Verner ses til venstre med de 7 kvindelige ansatte.

Verners fantasifrisure fra VM i Paris 1960.

Verner Hindkjær

Verner Hindkjær og Svend Langdal på henholdsvis 93 og 86 år, har været med siden frisørbranchen kun bestod af herrefrisører. At blive damefrisører med den mulighed for videreudvikling, det gav, var årsagen til, at de blev i branchen. Her fortæller de om udviklingen, mennesker, der har betydet noget, practical jokes og oplevelser, der har sat sig fast for livet.

”Ja, til sammen har vi vel været i frisørbranchen i over 100 år”. Sådan begynder Svend Langdal interviewet med to af den danske frisør­ branches Grand Old Men, Svend Langdal og Verner Hindkjær. Vi sidder i Svend Langdals lejlighed på 4. sal i Fiolstræde, lige der, hvor han havde sin salon, dengang for mange år siden, og de to ældre herrer fortæller levende om, hvordan det var at være frisør på en tid, hvor branchen primært bestod af barberer, og hvor det at være damefrisør var noget nyt, der skulle prøves, hvor koldpermanenten kom til Danmark og hvor Marcelklubben var en herreklub, hvor kvinder ingen adgang havde. 28 > Frisørbranchens Grand Old Men

Den nu 86-årige Svend Langdal var rebellen, ham, der altid gjorde skøre ting, og som han selv siger det ”Min forretning var mere et cirkus end en salon”. Den 93-årige Verner Hindkjær var forretningsmanden. Han havde flere saloner, og på et tidspunkt havde han 26 ansatte. ”Hvis ikke muligheden for at blive damefrisør var kommet, tror jeg, jeg havde fundet en anden levevej. Men da vi pludselig kunne videre­ uddanne os til damefrisører, og arbejde med meget mere og andet end en klipning og en barbering, blev det pludselig sjovt”, fortæller Verner Hindkjær.

Frisørbranchens Grand Old Men < 29


”Selv om vi var lidt chauvinistiske dengang, så var det nu godt, at kvinderne fik muligheden for at komme med i klubben” ­ verner Hindkjær.

Light up your life

Nu kaN du skabe eN lyseNde god stemmiNg med dette supertilbud fra frisørlaNd

Verner kom i lære allerede som 11-årig.

Verners fantasifrisure ved et Marcel mesterskab. Verner blev nr.2 og bærer her 2 præmier

Både Svend Langdal og verner Hindkjær har været medlemmer af marcel­ klubben igennem hele deres karriere – fra dengang klubben var en ren herreloge, hvor kvinder ingen adgang havde. ”Selv om vi var lidt chauvinistiske dengang, så var det nu godt, at kvinderne fik muligheden for at komme med i klubben. det gav den en større fag­ lighed og en større alsidighed end i begyndelsen, hvor den mest af alt var en herreloge”, lyder det fra verner Hindkjær. frisør i udlandet og begge de to herrer har nogle forrygende historier: Svend Langdal arbejdede i en årrække som frisør i København, indtil udlængslen sejrede, og han tog hyre som frisør på øK’s skibe til penang, Hong King og Singa­ pore i 5 år. ”jeg havde en udlængsel, og drømmen om at komme ud fik jeg opfyldt med øK, hvor jeg var frisør på skibene. men jeg var også bademester og lokumsrenser”, siger Svend Langdal med et smil, og han pointerer, at det var en tid, han ikke ville have været foruden. og han fortæller historien om engang, han sejlede med den siamesiske Kong Bhumibol og dronning Sirikit. ”jeg klippede kongen, og vi blev faktisk så gode venner, at vi på turen fra marseille til Siam dannede et jazzorkester og havde det herligt”, fortæller Svend Langdal. også verner Hindkjær valgte at tage udenlands. Han tog til Hamborg, hvor han var elev hos en velanskrevet frisør. og mens han var i Hamborg startede 2. verdenskrig. 30 > frisørbranchens grand old men

”det var en noget uhyggelig oplevelse. jeg oplevede nazisterne, der forfulgte jøderne, og jeg oplevede at byen blev bombet”, fortæller verner Hindkjær. men på det frisørmæssige plan fik han for alvor øjnene op for, hvad man kunne, og det tog han med sig tilbage til danmark. i lære som børn Både verner og Svend kom i lære ganske unge ­ verner som 11­årig i en salon i Skørping, fordi muligheden bød sig, og Svend som 14­årig fordi hans far var barber, og han lige så godt kunne gå i hans fodspor. Sådan var det dengang… ”det var i herresalonernes tid, og helt ærligt, så behøvede man ikke være så dygtig. men alligevel var vi nogle stykker, der var bevidste om at dygtiggøre os. vi arrangerede seminarer og konkurrencer, og marcel­ klubben vandt et meget fint omdømme”, fortæller verner Hindkjær, der samtidig fremhæver intercoiffure, der også var med til at åbne verden. ”at være frisør var jo også dengang et vidunderligt job, og ét af de eneste, hvor man havde den fysiske kontakt med mennesker, hvor man faktisk kunne røre ved folk”, lyder det fra Svend Langdal. da Svend Langdal til sidst blev trukket hjem fra verdenshavene af sin kæreste, åbnede han en frisørsalon i fiolstræde og i nørregade.

Disk kampagnetilbuD Vogue diske med plads til computer, tastatur udtræk og indbygget lys. Vælg selv overflader og farver. Vogue 150 cm, normalpris 12.995,- . Tilbud 10.990,Vogue 120 cm, normalpris 11.995,-

BestiL inden 30/6 kun

9.990,-

Pris excl. moms.

inspiration til dig og din salon

Tel. 87 27 10 60 Viborg · Aalborg · Vejle · Vallensbæk


”Det gik hurtigt fremad og snart havde jeg 12 ansatte. Herefter købte jeg et par saloner mere på Gl. Kongevej, på Amager samt på Rådhusvej i Charlottenlund, og vi nåede op på 26 ansatte” - Verner Hindkjær. En brochure om Frisør Hindkjær,som Verned sendte ud efter renoveringen i 1947. ”Men Nørregade var fornem, Fiolstræde var sjov og fascinerende, så jeg lukkede Nørregade og blev i Fiolstræde”, fortæller han. Og den salon havde Svend Langdahl i 25 år. At frisørfaget ikke mindst dengang var et serviceorgan, er de to helt enige om, og hvad der også betød meget var at dygtiggøre sig bl.a. ved at deltage i Nordiske mesterskaber og sågar Verdensmesterskaber.

være barberer til at være små templer”, fortæller Verner Hindkjær. I Marcelklubben, der på en måde, som de to beskriver det, var branchens enfant terrible på den gode måde, var en lang række af datidens køben­ havnske frisørkoryfæer medlem, og der blev gjort rigtig meget ud af performance. ”Vi lavede det, vi kaldte fantasifrisurer, altså helt vilde fri­ surer, der skulle tjene til inspiration”, fortæller Verner Hindkjær.

Damefrisørerne var generelt lidt finere og lidt mere end herrefrisørerne, dengang Svend og Verner var frisører, men det var også på damefronten udviklingen skete. ”Jeg endte med helt at udelukke herrerne fra min sa­ lon”, fortæller Svend. ”I begyndelsen kunne jeg ikke se mig selv stå og krølle damer, men er der noget, jeg har nydt, så er det det”, siger han med et stort smil.

Her sås grønne og lyserøde farver, maskiner, der blæste sæbebobler, hår der var pakket ind i silkepair, og afsløret som et kunstværk og meget, meget mere. Og Verner og Svend er ikke i tvivl om, Marcelklubben har været med til at højne faget. ”Dog skal vi ikke glemme, at der også har været rigtig mange dygtige frisører ude i provinsen, som også ind imellem tog fusen på københavnerne til konkurrencerne”, fortæller Svend.

egne saloner Verner Hindkjær uddannede sig tidligt til damefrisør, nemlig i Hamborg, og han siger selv, at tiden i Hamborg var den mest spændende tid i hans liv. Da han kom hjem, blev han ansat hos en frisør Gregersen på Kgs. Nytorv, og i 1946 startede han sig egen salon i Classensgade.

Frisørerne er dygtigere i dag Svend Langdal og Verner Hindkjær er helt enige om, at frisørerne i dag er dygtigere, end man var dengang. ”De får en god skoleuddannelse og en god bredde. Hvorimod frisørerne dengang i 30’erne, 40’erne og 50’erne for en stor dels vedkommende var selvlærte”. Og de er også enige om, at konkurrencen er hård for frisørerne i dag. ”Man skal være skrap for at holde til det, men det er de også!”. Og at tingene er mere komplicerede i dag, er de heller ikke i tvivl om. ”Der er fagforeninger, kontorarbejde med videre, som vi slet ikke havde tidligere.”

”Det gik hurtigt fremad og snart havde jeg 12 ansatte. Herefter købte jeg et par saloner mere på Gl. Kongevej, på Amager samt på Rådhusvej i Charlottenlund, og vi nåede op på 26 ansatte”, fortæller Verner Hind­ kjær, der klart havde forretningsgener, og som i modsætning til Svend Langdals ”legeplads” – i ordets mest positive forstand – drev en god forretning igennem mange år. I salonen i Charlottenlund var der således både parfumeri og frisørsalon, som Verner Hindkjær havde set det i ud­ landet, og det var måske for­løberen for det produktsalg, der sker i sa­ lonerne i dag. Da frisør­salonerne gik fra at være herresaloner til dame­ saloner skete der også noget med salonernes indretning. ”De gik fra at 32 > Frisørbranchens Grand Old Men

Blandt branchens helt store fornyere fremhæver Svend og Verner Elmer Stuhr. ”Han må betegnes som en af branchens vigtigste personligheder. Han er en forretningsmæssig ener, han har været forgangsmand for en masse af det gode, der er sket i frisørbranchen igennem årene, og dermed har han også betydet rigtig meget for udviklingen i branchen”, mener de klart.

Skal du med os til Mexico? DanHair udlodder én tur til Farouk Systems’ Konference i Cancun, Mexico, 23. – 26. august 2013 Flybillet København/Cancun retur 3 overnatninger i dobbeltværelse på luksus ressort Moon Palace Golf & Spa Resort All inklusive forplejning på hotellet Shows og underholdning i 3 dage For hvert CHI Glattejern, Krøllejern eller Føntørrer købt i perioden 01.01.13 til 30.04.13 deltages i konkurrencen med et lod. 01.05.13 udtrækkes vinderen, og den heldige frisør får besked. Jo flere lodder, - jo større chance for at vinde denne tur og få en uforglemmelig oplevelse! OBS! Gælder ej tilbudsvarer. Disse artikler tages ikke retur. Præmien kan ikke overdrages eller sælges.

Skal du være den heldige, så ring på tlf. 5537 0076 og bestil eller lav aftale om besøg af en salgskonsulent

Se billeder fra sidste konference i Cancun august 2011 på http://www.danhair.dk/galleri.html ”like” os på facebook og deltag i lodtrækning om et CHI glattejern, når vi har nået de første 300


”et af Svends glasnumre var, da han annoncerede med en ”sundhedsklipning”. den gik ud på at klippe spidsene, så håret blev lidt sundere, og samtidig fik kunderne en appelsin og lidt ymer. dét var sundt” ­ verner Hindkjær.

På Fiolstræde ved Svends salon i hans Rolls Royce.Ebbe Ravn der var Marcelmester i 5 år i træk ses i bilen med soin kone t.h.

Svend Langdal

en anden, de to trækker frem som en mand, der har gjort meget for branchen, er Hans Stougaard, der etablerede danmarks frisørmester­ forening og ikke mindst skabte frisørskolerne, der er fundamentet i branchen i dag. også jørgen Bøgebjerg, der var kunstner helt ude på overdrevet får et ord med på vejen. ”Han kunne simpelthen skabe hår, så det lignede noget til et teater”, husker de. “sundHedsKlipning” men der er også masser af sjove, skønne historier, der fortælles hen over bordet, når man sidder med verner Hindkjær og Svend Langdal. f.eks. fortæller Svend, at han ofte mødtes med den handlende fra den anden side ad gaden kl. 13, når eleverne fra den nærliggende skole kom forbi. de mødtes midt på gaden, bukkede for hinanden og dansede en lancier til ære for de unge mennesker… og de fortæller om, hvordan man i stedet for den dyre barbersprit kom noget mentol og lidt grøn farve i noget vand…

34 > frisørbranchens grand old men

”et af Svends glasnumre var, da han annoncerede med en ”sundheds­ klipning”. den gik ud på at klippe spidsene, så håret blev lidt sundere, og samtidig fik kunderne en appelsin og lidt ymer. dét var sundt”, fortæller verner med et smil. de fortæller, at man i begyndelsen kun havde én farve, nemlig sort, som man så ændrede ved hjælp af sæbe og brintoverilte. ”i dag er hårfarve jo en disciplin, der for alvor gjorde frisørbranchen lukrativ”. det er selvfølgelig mange år siden verner Hindkjær og Svend Langdal stoppede i branchen, men de er fortsat æresmedlemmer i marcelklubben, og selv om jobbet som frisør bestemt ikke var noget ønskejob for nogen af dem, men snarere et nødvendigt onde, så valgte de begge to at blive i branchen. ”frisørbranchen udviklede sig, og vi fik hele udviklingen med. vi blev damefrisører, vi oplevede koldpermanenten, og da farverne for alvor kom på markedet, og så har frisørbranchen givet utroligt meget – ikke mindst venner og kollegaer for livet”, slutter de to…

Want more call 98181000 saving ordinary humans from themselves™

evoresearch.com.au


Tekst > Pia Finne Foto > Peter Hartley

”Vore mål er at være en spændende og seriøs modspiller til de store i branchen. At være den lidt irriterende lillebror, der kan spille positivt ind på markedet, som er fleksibel, og som kan spænde over hele markedet, fra high end delen til den mere prisbevidste del.”

Vi vil spille positivt ind på markedet

- Morten Weihe Olsen, country manager hos Warehouse

Warehouse har været igennem en turbulent tid. Nu er der absolut styr på virksomheden i Danmark, og country manager Morten Weihe Olsen er ikke i tvivl om, at man i fremtiden vil komme til at spille en endnu mere central rolle i branchen. ”Vi rammer bredt på markedet, og vi gør alt, hvad vi kan for at være fremme i skoene”, siger han. ”Vore mål er at være en spændende og seriøs modspiller til de store i branchen. At være den lidt irriterende lillebror, der kan spille positivt ind på markedet, som er fleksibel, og som kan spænde over hele markedet, fra high end delen til den mere prisbevidste del”. Sådan lyder det fra Morten Weihe Olsen, der overtog jobbet som country manager i Ware­ house i november. Han er dog ingen novice i branchen. Faktisk har han arbejdet i industrien siden 2002, hvor han startede i L’Oréal. ”Warehouse har været igennem en lidt turbulent tid. Vi har overtaget distributionen af flere brands, men nu er vi på plads og klar til at rykke”, fastslår Morten Weihe Olsen. Og han beskriver virksomhedens portefølje som et bredt spektrum af, hvad markedet har behov for. ”I luxury-enden af markedet findes TIGI Hair Reborn, og i den anden ende af markedet findes vores nyeste brand i porteføljen, nemlig Framesi, der er super stærke - ikke mindst på farver”, fortæller Morten, og kalder Framesi for frisørbranchens Ikea, hvor man får god kvalitet til fornuftige penge. 36 > Vi vil spille positivt ind på markedet

Warehouse arbejder i de fire skandinaviske lande, men frihedsgraden er stor i forhold til de enkelte markeder. ”Markederne er ikke ens, og derfor arbejder vi med en dynamisk strategi, der kan tilpasses de enkelte markeder, så vi i Danmark kan gøre det, der skal til for at få succes på netop vores marked”, forklarer Morten. de 3 lejre Han beskriver brandpaletten som tre lejre: TIGI er det engelske, farve­ strålende med stærke rødder i Toni & Guy og Mascolo familien, Fudge er et australsk surferbrand, der er super stærke på styling og textur, og Framesi er ”newcommeren”, der ikke mindst er stærke på farver, men som også har en fuld palet af haircare- og stylingprodukter. ”Vi fornemmer, at vores kunder er meget bevidste om, hvad de bruger på deres farver. Besøgsfrekvensen er lavere end nogensinde ude i salonerne, og derfor handler det om at optimere marginen, så man får mest muligt ud af de besøg, man har, uden det går ud over kvaliteten. Her er Framesi et fantastisk produkt, hvor du betaler 45 kroner for en 100 ml tube farve – og du får et produkt, som er i top 5 over mest solgte i USA”.

Morten Weihe Olsen, country manager hos Warehouse.

Vi vil spille positivt ind på markedet < 37


”Vi har fået lidt større muskler at spille med. Det gør os i stand til at holde fast i at give vore kunder den lokale oplevelse og samtidig have en teknisk afdeling, der kan undervise i salonerne og yde daglig support.”

Warehouses flotte hovedkontor med showroom.

- Morten Weihe Olsen,

Morten Weihe Olsen ser en tendens til, at produktlinjerne fremover bliver meget mere strømlinede og i langt højere grad rammer forbrugernes og salonernes behov.

Og Morten Weihe Olsen ser en parallel til modebilledet i forhold til, hvordan frisørbranchen er skruet sammen på. ”I dag køber mange også tøj hos H&M for så at supplerer med noget i den absolut dyre ende… Det gør kunderne også hos os!” I porteføljen findes en række brands, og Morten Weihe Olsen trækker bl.a. Gorgeous frem. Et brand, der arbejder på hardwaresiden med flad­ jern, føntørrere med videre. Så også den del er repræsenteret. ”Det er klart en af Warehouse-styrkerne. Vi arbejder bredt, dels med distribu­ tion og dels med brands vi selv ejer en del af, som fx. Gorgeous”. På farve­siden har Warehouse også TIGI Copyright Colour, der med sine mange kolde farver, harmonerer perfekt med de skandinaviske kvinder. En tid med udfordringer Morten Weihe Olsen indrømmer gerne, at det har været forbundet med en del udfordringer at fusionere og skabe Warehouse i Danmark. ”Vi har i princippet taget TIGI fra at være en lokal butik til at være en del af en skandinavisk organisation med de fordele, det kan give”. Her nævner Morten bl.a. et kæmpe TIGI arrangement, Soul of Design, i Cirkusbyg­ningen i efteråret, hvor TIGI kunder fra hele Skandinavien var samlet. ”Vi har fået lidt større muskler at spille med. Det gør os i stand til at holde fast i at give vore kunder den lokale oplevelse og samtidig have en teknisk afdeling, der kan undervise i salonerne og yde daglig support. 38 > Vi vil spille positivt ind på markedet

Luksus serien TIGI Hair Reborn.

Og vi har en medarbejderstab, der er større, end man normalt ser for vores størrelse virksomhed”. Årsagen til, at det kan lade sig gøre, er, at man har valgt, at Warehouse ikke har noget hovedkontor i Danmark, men at man i stedet er ude hos kunderne. ”Vi har investeret i medarbej­ dere fremfor i kontorlokaler. Vi pakker vores ting og kommer ud til kunderne. Ud hvor virkeligheden er, og hvor vi kan fungere som de ak­ tive medspillere, vi skal være”, lyder det. ”Og er der større arrange­ menter, har vi mulighed for f.eks. at trække kunderne med til Tigi Stu­ dios i London, hvor de for alvor kan sparke sokkerne af folk”. arbejde med kunderne Spørger man Morten Weihe Olsen, hvorfor han valgte at tage imod jobbet som country manager i Warehouse Danmark, er svaret ganske enkelt: ”Det, jeg oplever – ikke mindst i disse tider – er, at vi er gået fra at have et supernemt retailmarked, til at vi nu skal arbejde med kunderne. Og det formår vi med den brede produktpalette og de kompetencer vi har”. Han ser også en tendens til, at produktlinjerne fremover bliver meget mere strømlinede og i langt højere grad rammer forbrugernes og sa­ lonernes behov frem for at være store og forkromede med en lang række hyldevarmere imellem, som salonerne ikke sælger. ”En produkt­ serie skal afspejle tiden, og vi var ude i, at nogle serier var blevet så omfattende, at selv frisørerne blev småforvirrende for slet ikke at tale om forbrugerne...”, siger Morten Weihe Olsen, og han ser det som Warehouse’s opgave at hjælpe kunderne med at strømline vare­ sortimentet på hylderne såvel som det tekniske varelager.

Bredere samarbejder Warehouse har i dag seks sælgere i Danmark samt to teknikere, der tager ud og besøger salonerne og sørger for telefonisk support. Ware­ house er bredt repræsenteret i Danmark, men Morten Weihe Olsen kunne godt ønske sig lidt tættere samarbejde med de enkelte frisører. ”Tungere, tekniske samarbejdsrelationer er vi klart rustet til”, siger han, og fastslår, at Warehouse fremover vil vinde på det tekniske momentum. ”Vi er meget brede prismæssigt både på farvesiden, og når det gælder styling og haircare, og vi har en luksus-serie, TIGI Hair Reborn, der ikke er den kinesiske mur af varer, men rummer produkter, der faktisk er salg i. Sidst har vi en adræthed, som man ikke har, når man er producent eller er del af en større international virksomhed”, understreger han. Og fremadrettet ser han Warehouse som en spiller, der hele tiden er i stand til at tilpasse sig markedet. ”Samtidig kan vi også spille ind på det kreative. Vi ser, hvad der sker på modefronten overalt i Skandinavien og resten af verden, og vi bruger det til at formidle tendenserne videre til vore forhandlere”. Og Morten Weihe Olsen ser ikke kun tendenserne komme fra de store, internationale catwalks. ”Hår, fashion og make-up hænger uvægerligt sammen, men den nye ud­vikling er, at det ikke kun er modehusene, der dikterer trenden, men i høj grad arketyper og glamourstars i gadelivet. Vi har tre brands med tre typer produkter og dermed tre huses designere og udviklere at trække på, så vi har også i fremtiden alle muligheder for at spille på de rigtige strenge”.

Hovedlageret hvorfra Warehouse servicerer alle 4 skandinaviske lande.

Vi vil spille positivt ind på markedet < 39


NYSK ABELSEN DER STARTEDE EN REVOLUTION INDEN FOR HÅRPLEJE. Hos Moroccanoil brænder vi for sundt, naturligt smukt hår: Vi forbedrer enhver hårtype, bevarer integriteten af hvert eneste fiber og skaber effektive nyskabelser inden for hårpleje. Mød vores første produkt: Det originale Moroccanoil Treatment. Det er et revolutionært, banebrydende produkt inden for hårpleje med olie og som alene stod for den verdensomspændende begejstring for arganolie. En enestående formel, der er essentiel til styling, pleje og luksuriøs, glansfuld finish. Oplev DET ORIGINALE. Moroccanoil — brandet der startede det hele med et produkt kendetegnet ved dets ikoniske, turkise mærkat og særlige originale glasflasker.

36 16 16 09 | www.salonsupport.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Thomas Mikkelsen

Her skal kunden føle sig godt tilpas

Claus Toftild i den nye Toftild Alternativt Hår i Århus.

Lone Grønkjær er partner i den nye klinik sideløbende med, at hun driver en ”almindelig” salon i Højbjerg.

Toftild Alternativt Hår har netop åbnet endnu en klinik i Århus i samarbejde med frisør Lone Grønkjær. Og der er stort behov for netop den type special­ forretning, som kan tage sig af kunder med såvel et varigt som et midlertidigt hårtab på kompetent vis. Toftild Alternativt Hår har alene 2000 kunder fra hele landet, og hertil kommer øvrige forhandlere af parykker og hårdele.

”Vores ultimative mål er at kunden skal føle sig godt tilpas og frem for alt føle sig hjulpet”. Det siger Lise Toftild, der sammen med sin mand, Claus Toftild driver Toftild Alternativt Hår. Virksomheden har eksisteret i 35 år i Ålborg. For 13 år siden overtog Claus og Lise Toftild forretningen efter Claus’ forældre, og 5. januar i år åbnede de endnu en klinik i Århus. ”Vi har ca. 2000 kunder, der kommer fra hele landet for at få individuelle parykker og hårstykker samt standardparykker. Men Ålborg ligger langt væk for rigtig mange mennesker, og da vi har mange kunder fra Midtjyl­ land, følte vi, det var på sin plads med endnu en klinik i Århus – tættere på vores kunder, så de har lettere ved at vælge os. Og det har klart vist sig at være rigtigt”, fortæller Lise Toftild. godt booket op Allerede nu er klinikken booket godt op, og fra 1. april har man ansat en fuldtidsmedarbejder i klinikken. En kvinde, der faktisk tidligere har arbej­ det hos Toftild, hvorefter hun har boet i udlandet nogle år, men nu er tilbage. ”Vi har fået rigtig mange nye kunder i Århus – også fra hele landet, og så har en del af vore kunder fra Ålborg valgt, at Århus er tæt­ tere på”, fortæller Lise Toftild. På klinikken i Århus er Claus Toftild således at finde to dage om ugen, ligesom Lone Grønkjær, som Lise og Claus Toftild samarbejder med om klinikken, også er at finde der et par dage om ugen. 42 > Her skal kunden føle sig godt tilpas

”Vi valgte at starte klinikken op i samarbejde med Lone, fordi hun i for­ vejen var en af vore gode forhandlere, med rigtig god erfaring inden for parykker, og ikke mindst har vi en rigtig god kemi”, fortæller Lise.

Selvom specialet er specialfremstillede parykker og hårdele, er det vigtigt at have klippeteknikken i orden.

Lone Grønkjær driver en ”almindelig” frisørsalon i Højbjerg sideløbende med Toftild Alternativt Hår, og det betyder, at hun også kan tilføre klinik­ken en række nye kunder fra sin kundekreds. En specialforretning Forretningen i Århus er bygget op som forretningen i Ålborg. Det vil sige som en specialforretning med stor ekspertise inden for parykker og hårtekniske løsninger. ”Der findes to typer kunder. Dem med et varigt hårtab f.eks. på grund af en autoimmun sygdom, og dem med et midlertidigt hårtab f.eks. på grund af kemoterapi, og vi skal kunne hjælpe begge kundegrupper”. Og Lise Toftild fortæller, at man de senere år har haft en øget søgning ikke mindst fra patienter med midlertidigt hårtab, bl.a. fordi kendskabet til Toftild Alternativt Hår er øget via mund-til-mund metoden på kemoafdelingerne i bl.a. Århus. ”Mange frisører arbejder med parykker og hårtekniske løsninger som en komplementær forretning ved siden af deres frisørsalon, og det er rigtig

Rigtig mange mennesker har problemer med deres parykker, der ikke sidder rigtigt eller gnaver ved ørerne. Folk tror, at det vel ikke kan være anderledes. Men det kan det!

Fra salonen i Århus, der åbnede 5. januar i år. Salonen har allerede en fuldt booket kalender.

Her skal kunden føle sig godt tilpas < 43


Klinikken i århus har otte behandlingspladser, og planen er, at den skal indrettes med separate behandlingsrum som i ålborg.

fint, og der er også mange, der hjælper kunderne med parykker, men bliver det mere kompliceret henviser de ofte til os. Så laver vi naturligvis en aftale med frisøren om, at vi laver selve den hårtekniske løsning, og de forestår klipningen eller lignende”. i klinikken i ålborg, hvor man har 10 ansatte, har man separate behand­ lingsrum. i århus kan de otte behandlingspladser adskilles med et forhæng, men planen er at indrette klinikken som i ålborg. ”når kunderne kommer til os, må der gerne være en vis grad af privatliv. ikke fordi det det skal være hemmeligt, men de færreste har lyst til at sidde i en åben salon. alt andet end lige, er det mennesker, for hvem hårtabet ofte er forbundet med en svær livssituation, der kommer hos os, hvad enten de er syge eller har været igennem en traumatisk oplevelse som f.eks. operation eller trafikuheld”, fortæller Lise toftild, og det kan være svært at tale om for mange, ligesom det kan være grænseoverskridende at sidde med et bart hoved i en salon. de bløde værdier Så når det handler om parykker og hårtekniske løsninger, er det en kombination af de bløde værdier på den ene side og teknikken på den anden, og der er faktisk ikke nogen uddannelse, der rummer det hele. derfor brugte claus toftild en stor del af sin ungdom på at rejse verden rundt for at videreuddanne sig. først som frisør siden inden for parykker og hårtekniske løsninger hos parykfabrikker i udlandet. Han har under­ vist i uSa, tyskland, Kina og frankrig i en årrække og i øvrigt uddanner han sig stadig løbende. ”det er måden at udvikle sin specialkompetence på”, lyder det. for et års tid siden bad frisørforbundet, toftild alternativt Hår om at lave undervis­ ningsmateriale til et efteruddannelseskursus inden for parykhåndtering, ligesom man for et års tid siden lavede materiale til et kursus i grund­ læggende parykhåndtering for elever på frisørskolerne. ”vi har med an­ dre ord manifesteret og specialiseret os”, lyder det, og Lise toftild fortæller, at godt halvdelen af de parykker og hårdele, der sælges, er specialfremstillede, individuelle løsninger, såvel til egne kunder som til an­ dre forhandleres kunder i danmark såvel som i grønland, færøerne, ir­ land og norge. ”folk, der har været ude for brandskader, trafikulykker eller andet, der har givet f.eks. arvæv på issen, kræver specialfremstillede løsninger. det leverer vi”. toftild alternativt Hår holder også seminarer for sine forhand­ 44 > Her skal kunden føle sig godt tilpas

claus toftild arbejder med parykkerne.

lere. ”de fleste af vore forhandlere har vi haft i over 10 år. det vil sige, vi har en loyal forhandlerportefølje; frisører, der har været med os i mange år, og som går ind i det med hjertet”. fælles er det, at alle ønsker en positiv oplevelse for kunden. ”der er desværre rigtig mange mennesker, der har udfordringer med deres pa­ rykker­ ikke mindst standardparykker, der gnaver ved ørerne, sidder for langt oppe i nakken eller mangler tre cm i kanten. og folk tror, at det vel ikke kan være anderledes, og lever med det. men sådan skal det be­ stemt ikke være. for de fleste er en paryk en vigtig del af tilværelsen, den er i brug 24/7 og det er ikke meningen, man skal føle sig utryg, uanset om man går i svømmehallen med børnebørnene eller hopper på trampolin”, fastslår Lise toftild. iKKe størst men bedst Hos toftild alternativt Hår har man ikke en ambition om at være den største, men om at være den bedste! ”vi har et stort lager af standard­ parykker. det betyder, at kunder, der kommer ind for at få en midlertidig paryk, som regel kan få den med straks. og det er kunderne utroligt glade for. ofte, når man har været igennem f.eks. en kemobehandling, er dét at få sit hår tilbage, nemlig det første skridt frem imod at blive rask og ikke mindst blive sig selv igen”. de specialfremstillede parykker og hårdele produceres i Kina på en fabrik, som man har samarbejdet med igennem 20 år. ”de kender os, og de lever fuldt ud op til de krav, vi stiller”. Hver uge sendes 2­3 forsend­ elser således af sted med afstøbninger og farveprøver, og 6­8 uger senere kommer de færdige, håndlavede parykker og hårdele hjem. Spørger man Lise toftild, om der er planer om at udvide med flere klinikker end den nye klinik i århus, svarer hun, at det kan man bestemt ikke afvise. ”der er ingen tvivl om, at behovet er der. Skal vi udvide med yderligere klinikker, skal de naturligvis ligge geografisk rigtigt placeret, og selv om vi ikke selv kan bemande dem, skal kunderne kunne opleve den samme kompetente service som i vore nuværende to klinikker”. at man forestiller sig en konstellation som i århus, hvor Lone grønkjær er ligeværdig samarbejdspartner, er Lise toftild bestemt heller ikke af­ visende overfor. ”det er selvfølgelig vigtigt, at man står for de samme ting, når man indgår et forretningssamarbejde. men kan vi opnå det, kan vi sagtens være interesserede i det”, slutter hun.

NYHED!

COLOR RECHARGE FÅ GLØDEN TILBAGE I DIN WELLA SALONFARVE HJEMME.

Oplev vores 6 nye farveopfriskende conditioner med selvudjævnende Magnetic Color Technology, den nye Cool Blonde Shampoo og Glamour Recharge Spray der øjeblikkeligt forstærker intensiteten af Wella Professionals farve ved bare én påføring. Spørg din salgsrepræsentant om mere information og for ordreafgivelse.


Tekst > Pia Finne

Brug til at skabe stil i salonen

Du kAn enTen sige nej Til nye kunDeR, elleR ja Til nye meDARBejDeRe

Ring nu til louise klitgaard på tlf. 88 80 72 73 og hør nærmere.

Den rigtige musik understøtter den stil, du har valgt i salonen. Den forkerte musik kan ødel ægge atmosfæren. Og så er det godt at lave en ny playliste en gang om ugen, så der hele tiden sker noget nyt – for kunderne og for medarbejderne.

25%

At musik skaber atmosfære er et faktum, og alligevel glemmes det ofte ude i salonerne. Ofte er musikken i højere grad valgt ud fra, hvad frisør­ erne kan lide, end ud fra, hvad kunderne ønsker. Det forkerte musikvalg, kan faktisk få en kunde til at føle sig helt forkert, hvorimod den rigtige musik kan booste stemningen i salonen på alle de rigtige måder. Musik er et ”must”, når det handler om at skabe den rigtige stemning. Det kan opbygge eller nedbryde atmosfæren, og det kan motivere per­ sonalet igennem dagen, lyder det fra en række frisører, der har forsøgt sig med forskellige muligheder. Og videre lyder det: ”Der skal rammes rigtigt, så alle nyder det. Og det handler ikke om, hvad du selv vil lytte til”. En god idé er at lave en ny playliste en gang om ugen, så det heller ikke er den samme musik, der kører hele tiden, og sørg for at musikken er varieret fra hitlistemusik til indie og med nogle gamle velkendte numre helt tilbage fra 60’erne ind imellem. For mikser man det velkendte med noget mere nutidigt og anderledes, vil kunderne spørge ind til det nye, 46 > Brug musikken til at skabe stil i salonen

og det mere usædvanlige musik kan sagtens starte en snak på tværs af salonen. Men frem for alt skal musikken passe til klientellet, så musik med masser af offensiv power som f.eks. rap er ikke nogen god idé i en salon, hvor kunderne er kvinder omkring de 40…..

T A B RA g til visnin e n e h onc ved e ann n n e d

Brug nettet Mange saloner kan med fordel bruge Spotify, Up Next i iTunes eller andre streaming-services, hvor man kan vælge at lade den finde numrene ”random”, så der opstår en stor spredning i numrene – som en æske gode chokolader. På det seneste har flere ligeledes fået øjnene op for, at det kan skabe en helt speciel atmosfære at spille afslappende og beroligende musik, der øger velværet, understøtter massagen i massagestolen og den gode hårkur. Hvad der derimod er et ”no go” er at lade radioen brage ud i salonen! Med en radio lader man andre sætte musikstilen, og frem for alt, er der en masse snak om en masse ligegyldige emner. Så husk: Brug musik til at skabe en stil.

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL


Tekst > Mette Kristoffersen Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Modellerne får lagt makeup backstage.

Mackinder aften hos Wella

Stephen Mackinder backstage.

Stephen Mackinder viser og fortæller på scenen.

Stacey Broughton og Stephen Mackinder sammen med Wella Educator, Sara Falkenberg på scenen.

Især den røde hårfarve blev flittigt benyttet.

Mandag d. 4. marts mødte 130 Wella kunder op i Wella studio til en aften i selskab med Stephen Mackinder og hans team. Med på scenen var Stacey Broughton og Wella Educator Sara Falkenberg, som stod bag alle modellernes farver, som blev lavet med både Sassoon Chromatology og Wella Illumina Color. Der blev vist både salonvenligt hår og mere avantgarde klipninger – og det var 130 meget koncentrerede frisører, der intenst fulgte farvningerne og klipningerne på scenen, og som bagefter havde mulig­hed for både at komme tættere på modellerne, og også komme nærmere og snakke 48 > Mackinder aften hos Wella

med teamet, om de looks de havde vist. Mackinder Education afholder jævnligt mindre workshops i kategorierne Classic, Creative og Master Class, hvor deltagerne arbejder på egne modeller med vejledning og feedback fra Mackinder. Som Stephen Mackinder forklarede på scenen, kan det være svært at være kreativ, hvis man ikke har de grundlæggende teknikker 100% på plads, og han vil derfor anbefale de fleste at starte med en Classic workshop, der også ofte kan være utrolig brugbar til daglig i salonen.

Der blev fulgt nøje med fra tilskuerrækkerne.


Creative Director > Kenny aleksandr Fotograf > camilla Bendz model > pernille Sauer / Scoop models

Vil du se de nyeste frisurekollektioner?

Vil du møde kendte ansigter fra frisørbrancen?

behind the

scene AF KennY ALeKsAndr

Vil du med backstage til hår- og modeshows?

Vil du inspireres til ny salonindretning?

…så scan QR-koden og LIKE Hair Magazine på Facebook www.facebook.com/hairmagazine.dk

Alle har gelé på hylderne i salonerne, styler med d men hvor tit et ?? Jeg per er det egentl sonligt laver klient eller k ig vi sjældent en unde og send finish styling er dem ud af personligt et på en d øren med ge problem med l i håret. Jeg at enten skal produktet i h har man bruge ri året - ellers sk gtig meget og al man holde produkt man SE sig fra det. D sådan bare li et er jo ikke ge bruger lid et t af hist og h er i en frisure .

Derfor tænkte jeg at eftersom tiden og trenden i gadebilledet på tøjstativerne i butikkerne og i diverse modeblade er PANG FARVER, så ville jeg lave noget kraftig makeup til at vække os lidt fra vinterhiet – og så lave et super lækkert gennemstylet wetlook. Behind the scene med Kenny aleksandr < 51


Jeg har derfor valgt at bruge en Styling lotion til at fugte hele Pernilles hår med og så har jeg tilføjet en Styling Gel i det fugtige hår. Jeg har sørget for at hele håret har fået produkt i, da det er vigtigt, når man laver dette look at det ikke kun er ”noget af håret” - det kommer til at ligne en fejl.

52 > Behind the scene med Kenny Aleksandr

Jeg har på billederne ladet det hænge ned da det gjorde sig bedst, men i sommer lavede Chanel faktis k et rigtig fint look med et gennemfør t wetlook. De rullede det ”våde” hår op på tynde pølse va lke og fæstnede det so m en rodet knold i nakken. I håre t pyntede de med æg te perler på hårnåle – et så fint og elegant look som samt idig er råt og super minimalistisk . Det praktiske er, at man jo kan lave dette look på sin ferie eller evt. dagen, hvor man ikke gider vaske hår. Håber i vil lade jer inspirere.

Behind the scene med Kenny Aleksandr SWITCH < 53


advertorial

advertorial

bæredygtige hårprOdukter rammer en fOrbrugertrend forBrugerne og friSørerne efterSpørger Bæredygtige og Sundere produKter, Siger anne­SopHie viLLumSen, der Står Bag zenz organic productS. ”forbrugerne og frisørerne efterspørger i dag bæredygtige og sundere produkter. derfor har zenz organic products på kort tid fået stor succes”. det fortæller kvinden bag zenz organic products, den miljøbevidste frisør anne­Sophie villumsen, der startede danmarks første grønne frisørsalon zenz tilbage i 1999. ”med zenz organic products rammer vi den forbrugertrend, der efter­ spørger svanemærkede produkter og produkter, der ikke indeholder skadelige stoffer”, fortæller hun videre. i dag er zenz vokset til en kæde med seks bæredygtige grønne saloner, et koncept som bliver løbende videreudviklet, da anne­Sophie arbejder for svanemærkning af salonerne. allerede under sin læretid som frisør, udviklede hun allergi over for traditionelle kemiske hårprodukter. for at kunne fortsætte inden for frisørfaget og samtidig hjælpe andre med samme problem, begyndte hun at udvikle sundere hårprodukter. i 2005 lancerede anne­Sophie sammen med julia Kim, hårplejeserien zenz­ therapy. i 2008 solgte de serien til icon Hairspa, som siden har videre­ udviklet og også produceret nye produkter, bl.a. hårfarver. anne­Sophie har siden 2008 ikke været involveret i produkterne fra zenztherapy.

ZenZ organic products i zenz organic products­serien findes hårpleje, styling, olier til hår/hud/ massage, makeup og nu også naturlige plantehårfarver uden parfume, zenz botaniske hennahårfarver, der er plejende, beskytter håret, gør det glansfuldt og giver volumen. de nye farver fås i 6 forskellige nuancer i 150 g og 1000 g til salonbrug. zenz arbejder i øjeblikket på at få hårfarverne svanemærket. ”når det gælder zenz organic products er det en lille, overskuelig serie, som er nem for frisøren at tage ind uden at skulle have et stort varelager – ikke mindst når det gælder makeup­serien”, lyder det. produkterne er baseret på naturlige ingredienser og indeholder ingen kemiske farvestoffer, sundhedsskadelige, hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende stoffer. Så vidt det er muligt er de fleste produkter svanemærket. anne­Sophie ønsker at give nutidens bevidste forbrugere, andre frisører og ikke mindst sig selv et sundere alternativ til de mange skadelige hår­ produkter, som findes på markedet i dag. og så længe hun føler, der er et behov, bliver hun ved med at udvikle nye sundere hårprodukter.

med et stigende behov for sundere produkter i branchen, fortsatte anne­Sophie med at produktudvikle og lancerede i 2010 den svane­ mærkede og professionelle hårserie zenz organic Hair. produkterne inde­ holder naturlige ingredienser som økologisk koldpresset avocadoolie og økologisk aloe vera. pure­linjen er uden parfume eller æteriske olier og derfor velegnet til gravide kvinder, børn og parfumeallergikere. zenz Styling paste no. 06 blev kåret som ‘årets danske produkt 2011’ ved danish Beauty award.

ZenZ organic products omfatter følgende produKtlinJer: Zenz Organic Hair – svanemærket professionel hår­ og stylingserie Zenz Organic Oil – multifunktionelle olier til hår og hud Zenz mineral make-up ­ professionel makeup baseret på rene mineraler og pigmenter Zenz Hair Colour – botaniske hennahårfarver uden parfume

Siden er den multifunktionelle olieserie til hår og hud zenz organic oil kommet til og den professionelle makeupserie zenz mineral make­up, baseret på naturlige mineraler og rene pigmenter.

ønsker du at vide mere om zenz organic produkter eller hvordan du bliver forhandler, kontakt os på info@zenzorganic.com. Læs mere på www.zenzorganic.com

54 > Bæredygtige hårprodukter rammer en forbrugertrend

nyHed Zenz botaniske hennahårfarver: ✓ BESKYTTER HÅRET ✓ GIVER VOLUMEN ✓ GIVER GLANS 100% naturlige plantefarver uden parfume. Hennafarverne er uden kemi og indeholder kun naturlige plantedele og hennafarve. Fås i 6 nuancer: peach no. 80, orange yellow no 81, mandarin no 82, chili no. 83, chestnut no 84 og walnut no 85. Vær god ved dit hår, brug Zenz botaniske hennahårfarver.

Bæredygtige hårprodukter rammer en forbrugertrend < 55


Naturlig finish fiber wax, mandarin fra zenztherapy, som lanceres af ICON Hairspa tilfører stærkt hold til frisuren og efterlader håret med et naturligt finish. det er fleksibelt, let at anvende og gør det nemt at re­style håret.

reparerende maske repair masque er en nyhed i maria Nilas Kolorit serie. det gælder en skånsom behandling til farvet hår, som giver næring, styrke og et silkeblødt resultat.

haircare

night

Be in Control Style masters defining gel fra revlon professional, der repræsenteres af Colomer Denmark, er en styling gel med medium hold og naturlig glans. den skaber perfekt kontrol og definition til både kort og lidt længere hår. Pris 159 kr.

Hele paletten fuld maria Nila præsenterer paLette som er en farvebevarende hårplejeserie i fire linjer til forskellige hårtyper. paLette indeholder kun vegetabilske råvarer og er helt fri for parabener samt sulfater.

”naturLigt” er in og det afSpejLeS tydeLigt i de nyLancerede produKter, Hvoraf mange er fremStiLLet af naturLige ingredienSer. men det HandLer ogSå om KvaLitet og funKtion, Hvad enten der SKaL KrøLLer tiL eLLer Håret SKaL være gLat. Sundt Hår er ogSå et Kodeord. Builder´s paradise evo® builder´s paradis er en arbejdshårlak som forhandles af Lt Brands. Hårlakken indeholder uva og uvb beskyttelse og beskytter håret mod luftfugtighed.

100 pct. dækning affinage infiniti er en nyhed fra salonsupport.dk baseret på mere end 90 pct. naturligt udvundne ingredienser. den findes i ubegrænsede farve­ kombinationer og giver 100 pct. dækning af grå/hvide hår.

revolutionerende Ultrablond med forårets komme og sæsonen for highlights og lysningsbehandlinger i salonerne, lancerer L’Oréal Professionnel nu den ultimative lysningsfarve inoa ultraBlond, med mulighed for at skabe et legendarisk, glamourøst blond look uden at gå på kompromis med plejen.

smukt hår starter ved hovedbunden nu lancerer Kérastase to nye produkter til den sarte og irriterede hovedbund. de lindrer, giver maksimalt velvære, beroliger og giver en lettende følelse. det gælder maske Sensidote og Serum Sensidote. Pris 300 – 350 kr.

Kan fåes i lilla og lyserød

Krøller eller ej Warehouse er klar med to produkter, der dels skaber krøller og dels glatter. Supercharge on the rebound gør rebelske krøller bløde og veldefinerede, mens Supercharge Straighten out er en hot iron cream, der sikrer 48 timers glathed – selv i fugtigt vejr.

Indhold: • saks • razor • 2 kamme • armbånd • fingerringe • oliepind

r lge dfø is e M rat g

lilla lyserød

Kan købes via din lokale frisørgrossist Få mere information på telefon 21 23 00 59 Se også www.haaro.eu: 100% mere styrke Bella Vista lancerer Schwarzkopf professionals nye Bc fibre force serie, som giver ekstremt ødelagt hår et genoplivningboost i løbet af 4­10 uger. Pris 179 kr.

56 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


Urban Explorer urban explorer kollektionen Sebastian professional fra Wella Professionals i rejsestørrelse inkluderer nu Hydre moisturizing shampoo og conditioner, volupt volumenskabende shampoo og conditioner, penetraitt styrkende og reparerende shampoo og conditioner, mousse forte mousse med stærkt hold, whipped crème let plejende styling crememousse og volupt Spray volumenskabende spray. disse nye produktstørrelser fuldender rækken af allerede eksisterende rejsestørrelser.

Gold gold dry Shampoo fra ICON Hairspa er ren innovation indenfor futuristiske hårprodukter. tørshampoo’en er helt klar i farven, hvilket gør den ideel til brug i en hvilken som helst hårfarve. Pris 176 kr.

Vær kreativ creator Limited edition n°1 fra maria Nila er en voks med langvarigt og kraftigt hold. dens unikke opskrift er designet til kort hår, og gør det let at forme, så man kan få det ønskede resultat.

NE KAMPAG

an Dragon of Jap

-20 %

Shizen

NEW

Black Crest

Ny forårskollektion L’Oréal Professionnel præsenterer forår/sommer kollektionen 2013 ­ ombrés nature med naturlige kolde brune mokka­nuancer fra inoa. med ombrés nature, bliver håret den vigtigste fashion accessory til sæsonen.

6 nye Illumina nuancer i oktober lancerede wella professionals deres nye revolutionerende farveserie illumina color med 20 forskellige nuancer. nu lanceres yderligere 6 nuancer i serien, der spænder lige fra Light pearl ash Brown til very Light red gold Blonde.

Få look’et ICON Hairspa præsenterer Sweetmint Sculpting cream fra zenztherapy. en fleksibel Sculpting cream, der eliminerer krus, fremmer krøl og skaber fleksibelt hold, til alle hårtyper og længder. efterlader håret blankt og naturligt. Pris 199 kr.

Blødt og glansfuldt Hold håret glat mellem to behandlinger med cHi enviro lanceret af DanHair. gør håret blødt og glansfuldt. indeholder et perle­ og silkekompleks, som tilfører pleje og glans, samt eliminerer spaltede spidser og kruset hår. Pris 98 – 290 kr.

Beskyt håret genopbyg og beskyt dit hår med cHi total protect fra DanHair. den er rig på vitamin e, og tilfører masser af fugt samtidig med, at den giver nyt liv og smuk glans. derudover beskytter den mod varme fra såvel frisør­ redskaber som fra sollys, og den holder på hårfarven. Pris 58 – 158 kr.

Liberty Flex

NEW

...og 9 andre Joewell modeller til nedsat pris

royal relancering schwarzkopf Professional relancerer en ny igora royal, der leverer skarpe og holdbare farveresultater ud fra mottoet: "true colour in high definition". der opnås nu op til 50% længere farveholdbarhed i forhold til den tidligere igora, op til 25% mere farveintensitet og op til 70% dækkeevne på refleksfarver.

Beskyttende Série expert fra L’Oréal Professionnel introducerer sin første genopbyggende conditioner, som beskytter hårfibrene imod soleksponering. Solar Sublime conditioner genskaber hårets naturlige fugtbalance og giver optimal beskyttelse.

NEW

Intens næring age­defying label.m fra ICON Hairspa: opdag den nye luksuriøse og foryngende olie, der dramatisk ændrer hårets udseende, samt virker intenst nærende på kedeligt, beskadiget og mat hår, der efterlades blødt, skinnende og smukt.

58 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

57 farver framcolor fra Warehouse præsenterer nu 4 nye farver til den allerede eksisterende serie, så der nu er hele 57 farver at vælge imellem. de dækker gråt hår 100 pct., har en behagelig dækkeevne samt lavt indhold af ammuniak – fuldstændig som de 53 andre farver.

Ny smuk flakon L’Oréal Professionnel introducerer nu den legendariske, dyrebare olie fra mythic oil i ny eksklusiv flakon. couture edition er specialdesignet af Hanif dilek, beundret Haute couture designer med stor succes i paris. couture edition inkl. eksklusivt armbånd. Pris 199 kr.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Spørg din forhandler eller sælger Info-Tel.: 21 23 00 59 www.haaro.eu


Tekst > Pia Finne Foto > Jesper Skovlund

se flere billeder på

hairmagazine.dk

En leg med den funktionelle indretning Hair Play hedder Dorthe Rauns salon i Esbjerg. Og hun har netop leget med indretningen. Salonen er blevet lys, lækker og indbydende, og lige som Dorthe havde forestillet sig den.

Dorthe Raun er rigtig glad for sin nye sort/hvide salon, der netop har fået den enkelhed og det stilrene udtryk, hun gerne ville have.

in v e n ta r

3 stk. vaske 9 stk. betjeningspladser 1 stk. salgsarrangement 5 stk. salgsarrangemente r Levering og montering Pris i alt Alle priser er excl. moms.

kr. 24.000 kr. 45.000 kr. 12.700 kr. 17.000 kr. 11.500 kr. 110.200

Hair Play hedder salonen i Esbjerg, der lige er blevet renoveret i samarbejde med Bella Vista.

Salon Hair Play i Esbjerg fremstår i dag flot, enkel og super tidssvarende. Men sådan så den ikke ud før Dorthe Raun gik i gang med en større renovering af salonen for en måned siden. ”Da jeg overtog salonen for fire år siden, overtog jeg den med inventar, og den var rigtig godt nedslidt og trist”, fortæller Dorthe, der valgte at tage kontakt til Bella Vista, da hun skulle have nyt inventar. ”Trægulvet var så slidt, at frisørstolene næsten ikke kunne køre på dem, og det slog hovedet på sømmet. Det skulle vi gøre noget ved. Og når jeg så var i gang, kunne jeg lige så godt renovere resten, så jeg kunne få den flotte, enkle og stilrene salon, jeg drømte om”. 60 > En leg med den funktionelle indretning

Da Hair Magazine talte med Dorthe, havde salonen kun været åben en enkelt dag, alligevel fornemmede hun klart, at der var rigtig rart at være, og at salonen fungerede rigtig fint. ”Selv om man er lidt øm over alle de nye ting”, siger hun med et smil. Da Dorthe skulle vælge inventar, var hun ikke i tvivl om, at hun skulle vælge Bella Vista, og da hun så billeder fra saloner, de havde indrettet i bl.a. Haderslev, var hun slet ikke i tvivl. ”Det var lige sådan, jeg kunne tænke mig, min salon skulle se ud”, siger Dorthe. Hun havde også selv en række ideer til, hvordan salonen skulle indrettes. ”Vi har en langside med fem behandlingspladser og en side med tre, og den opbygning ville

”Jeg tænker, at jeg vil få en graffitimaler til at dekorere den store bare væg, jeg har i salonen. For der skal jo også leges lidt med farver og stil i Hair Play”, siger Dorthe Raun.

En leg med den funktionelle indretning < 61


Du kAn enTen sige nej Til nye kunDeR, elleR ja Til nye meDARBejDeRe På den ene side i salonen er fem behandlingspladser på den anden side tre behandlingspladser. På hver side bindes behandlingspladserne sammen af et gennemgående spejl. Også konsollerne er leveret af Bella Vista.

vi bevare - men med et gennemgående spejl på væggen, der kunne binde behandlingspladserne sammen”, fortæller Dorthe. Spejlene kunne Bella Vista levere, og det samme gjaldt konsollerne med stålplader til at sætte på væggen, så den ikke bliver sort af sko, der rammer imod den. Stolene skiftede Dorthe ikke, for de var næsten nye.

Ring nu til louise klitgaard på tlf. 88 80 72 73 og hør nærmere.

Et meget renere udtryk Vaskepladserne i salonen er alle tre nye, og samtidig foreslog Laust Klemmensen fra Bella Vista, at der blev lagt en metalplade ud, som produkterne kunne stå på for at skabe en bedre helhed i tingene. Ved håndvasken for enden af salonen er opsat otte sorte skabe, der rummer farver. ”Tidligere stod farverne synligt fremme i et åbent skab, nu er de gemt væk. Der er mere system på tingene, og helhedsindtrykket er meget mere stilrent”, lyder det fra Dorthe Raun.

Vaskepladserne er nye og dem er Dorthe Raun rigtig glad for.

25%

Det nye gulv bidrager i øvrigt også til det rene udtryk. Her er lagt vinyl som skibsplanker. Og loftet i salonen er malet sort. ”Vi valgte at male loftet sort fremfor at sænke det, for samtidig at kunne bevare et lidt råt udtryk”.

T A B RA

Et af Dorthes klare formål med den nye indretning var som nævnt, at den skulle være enkel. Det betyder, at hun har fået nye reoler til produk­ ter, og ikke mindst har hun fået flyttet de reoler, der fuldstændig dækkede de store vinduespartier og lukkede lyset ude. De nye reoler er anbragt med én enkelt i hvert vindue, og lyset får frit spil i det 100 kvm. store rum, hvor Dorthe og hendes fire assistenter og tre elever arbejder.

g til visnin e n e h onc ved e ann n n e d

Omhyggelige montører Dorthe Raun valgte at lade Bella Vistas montører stå for hele indretningen. Og det er hun rigtig glad for. ”Dels ville jeg nødigt stå med det selv, og dels har de været så super professionelle og omhyggelige, at det ikke kunne fås bedre”, fortæller Dorthe, der understreger, at hun klart for­ nemmede, at det var vigtigere for dem, at tingene var i orden, end at det gik hurtigt. ”Og det var skønt”, siger hun. ”Der var ingen sorte fingre på væggen, alt blev ryddet op efterfølgende, og alting står perfekt”. Så Dorthe er rigtig glad for sin nye sort/hvide salon, der netop har fået den enkelhed og det stilrene udtryk, hun gerne ville have. ”Men jeg tænker, at jeg vil få en graffitimaler til at dekorere den store bare væg, jeg har i salonen. For der skal jo også leges lidt med farver og stil i Hair Play”, slutter hun. 62 > En leg med den funktionelle indretning

Bemærk spejlet som binder alle 5 behandlinspladser sammen.

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL


Tekst > Pia Finne Foto Købehavn > Claus Peuckert

Vi satser grønt og prisbevidst

Selv om virksomheden er over 50 år gammel, er Qhair med helt fremme i front. På produktsiden satses der ”grønt” og prisbevidst, og hertil kommer en række kurser og seminarer inden for såvel teknik som trend og salgstræning.

I en tid hvor mange kan melde om tilbagegang og manglende salg, går det fint for Qhair. Faktisk kan man melde om en fire-dobling af salget, siden man for halvandet år siden blev forhandlere af Montibel-lo og REF. Og hos Qhair er man ikke i tvivl om, hvad det skyldes.

”Tidligere hed virksomheden René Kordon A/S efter min far, der startede virksomheden, men med de nye produkter og den fornyede dynamik og energi, vi fik ind i virksomheden, valgte vi også at skifte navn til det mere tidssvarende Qhair”, fortæller René Kordon.

”Vi har bevidst valgt produkter som vi definerer som værende ”grønne” ud fra betragtningen at de bl.a. indeholder mindre aggressiv kemi. Vores farveserie indeholder eksempelvis ingen ammoniak/parfume/PPD, og styling-/care produkterne er uden sulfater og parabener, dette er er­ stattet af naturlige konserveringsmidler.”

Virksomheden så første gang dagens lys i 1961, da René Kordon startede op med hårkuren Super 88, som man i øvrigt stadig producerer og sælger i såvel ind- som udland. I 1991 kom Allan Kordon ind i firmaet, og i 2004 overtog han virksomheden efter sin far.

Tidligere forhandlede Qhair Kadus-produkter. Det gør man ikke mere, og i samme omgang som produktsortimentet er ændret skiftede man også firmanavnet til Qhair. 64 > Vi satser grønt og prisbevidst

Gold Oil Essens-serien er i øjeblikket det mest solgte produkt hos Qhair.

Fra venstre Peter Westlund, Allan Kordon og Georg Krüll-Ladefoged fra Qhair ser lyst på fremtiden.

I virksomhedens lokaler i Rødovre, kan der være op til 65 mennesker til seminar.

”Som sagt er farverne fra Montibel-lo ”grønne”, og det samme gælder videresalgsprodukterne fra REF., og det er forbrugerne såvel som frisør­ erne blevet opmærksomme på i løbet af de seneste par år, og dels ligger produkterne i et meget fornuftigt prisleje, hvor forbrugerne, der helt klart er blevet mere prisbevidste de senere år, kan få kvalitetsprodukter, der ikke vælter budgettet”, lyder det fra direktør Allan Kordon.

Oalia-farverne fra Montibel-lo og videresalgsprodukterne fra REF. er ”grønne”, og matcher ifølge Qhair tidens trend.

grundigt testarbejde At det blev Montibel-lo og REF., der blev de produkter, man valgte at forhandle, ligger der et større testarbejde bag. ”Vi testede et væld af forskellige produkter, vi gennemgik de forskellige producenters visioner, teknologier samt muligheder og lyst til at videreudvikle, vi sammenstillede dem med vores kvalitetskrav og vore kunders krav til produkterne, og vi ville ikke gå på kompromis. Vi endte med at vælge at samarbejde med Montibel-lo, der er super stærke på in-salon produkter - ikke mindst deres Oalia farver, der er ”grønne”, og REF., der er super stærke på videre­ salgsvarer, som ligeledes er ”grønne”, fortæller Georg Krüll-Ladefoged, der er ansvarlig for Qhairs uddannelsesdel. At Montibel-lo stod foran en

lancering af deres ”grønne” hårfarver, da Qhair valgte dem som sam­ arbejdspartner spillede bestemt også ind. I øvrigt har Montibel-lo også videresalgsprodukter. Bl.a. deres arganolie-serie, Gold Oil Essens, der er en af de største succeser hos Qhair lige nu. ”Alle produkterne er uden sulfater og uden parabener, ligesom farverne er uden ammoniak”, fortæller Allan Kordon, og henter en tube farve, som jeg kunne lugte til, for at understrege sine ord. ”Markedet efter­lyser ganske enkelt mindre kemi samt milde og rene produkter”, tilføjer marketingansvarlig Peter Westlund.

Langt de fleste af Qhairs godt 1000 kunder rundt omkring i landet, forhandler begge brands, og netop når en ny kunde kommer til, gør man rigtig meget ud af at undervise salonens frisører i produkterne. ”Vi vil have, at vore kunder får en god oplevelse fra starten”, lyder det.

Styling er størst Stylingprodukterne tegner sig for den største del af salget, når det gælder videresalgsprodukter, og Georg Krüll-Ladefoged er ikke i tvivl om, at en del af årsagen til det skal findes i sammensætningen af REF.serien, hvor alle de 21 produkter har hver deres funktion og ikke over­ lapper hinanden.

Samtidig lancerer man netop nu individuelt tilpassede kampagner, hvor salonerne kan få kampagnemateriale med deres eget navn på, så for­ brugerne fornemmer den personlige forbindelse.

”Den er let at arbejde med og overskue. Man ser på, hvad man vil opnå, og så er der ét produkt, der kan klare det. Man behøver ikke kom­ binere hverken to eller tre forskellige produkter for at opnå en effekt”, forklarer han.

I forhold til den gode oplevelse, har Qhair også en hotline-service, der er åben, når salonerne er det. Uanset om det er i weekenden eller om aftenen, hvor frisørerne kan få råd og vejledning, og blive bekræftet i at det, de er i gang med, er rigtigt.

”Vi er også begyndt at lave små brochurer individuelt tilpasset sa­ lonerne, hvor man fortæller en lille historie, viser et billede og fortæller, at skaffer man som eksisterende kunde en ny kunde til salonen, får man f.eks. en kurbehandling samt en shampoo, og det samme gør den nye kunde”, fortæller Peter Westlund, der videre fortæller, at salonerne er rigtig glade for det tiltag, for det er netop materiale som det, de ikke selv får lavet. Vi satser grønt og prisbevidst < 65


Der er ikke én...

...men mange gode grunde til at arbejde med Admind Med 10 år i frisørbranchen kan Admind garantere dig en IT-løsning, der er skræddersyet til dine behov som frisør:

Udlæsning af lønfiler til Proløn og Danløn Flere afdelinger i samme database med individuelt regnskab Flere samtidige brugere Elektronisk fakturering Elektronisk opdatering af priser fra produktleverandører

Jette

- din personlige support

ref­serien som består af 21 produkter.

Hårkuren Super 88 var det produkt, der startede rené Kordon a/S, og allan Kordon husker, at han som dreng, havde job med at fylde hårkur på flasker.

...se flere gode grunde på Admind.dk

HJÆLP DINE KUNDER TIL MERE HÅR

teKniK og trend uddannelse er et andet ben af virksomheden Qhair, men det understreges, at tingene hænger uløseligt sammen. i løbet af en sæson køres der således mellem 20­24 både tekniske kurser og trendkurser, og her­ udover køres en række kurser ude i salonerne, ligesom flere saloner eller et frisørlaug i et område kan slå sig sammen om at få et kursus specielt tilpasset dem. ”trendkurserne laver vi i samarbejde med bl.a. morefungkushi, Hasse Kliem og palle freese fra Hairconstruction, og til trendaftenerne kan vi sagtens være 50­60 mennesker i lokalerne i rødovre. når der køres tekniske kurser eller salgstræningskurser med trine Barreth, kommer deltagerantallet ikke over 25, for her handler det i høj grad om at have en dialog med de deltagende frisører”, fortæller georg Krüll­Ladefoged. ikke mindst salgstræningskurserne, er frisørerne rigtig glade for, for rigtig mange frisører har det ikke godt med produktsalg.

Har du kunder i din salon, der mister håret? På grund af sygdom eller naturligt hårtab. Så hjælp dine kunder videre til Toftild – og til mere hår.

”det kan vi lære dem. vi har en interaktiv dialog, og vi kan motivere dem til at komme ud over stepperne”, fortæller allan Kordon. mangler sælgere Spørger man allan Kordon, georg Krüll­Ladefoged og peter westlund fra Qhair, hvad fremtiden bringer, ser de meget lyst på den og fortæller, at man faktisk mangler flere sælgere netop nu. ”vores filosofi er, at vi vil skabe gode forretninger i fællesskab med vore kunder, og netop det fællesskab udvikler vi løbende”. nye brands er ikke på vej ind i porteføljen. ”vi er meget tilfredse med det samspil, der er imellem montibel­lo og ref. Både hos os og ude i sa­ lonerne, og spørger vi frisørerne, scorer vi højt på tilfredshedsbaro­ meteret. Så vi er glade”, slutter de tre samstemmigt. 66 > vi satser grønt og prisbevidst

montibel­lo og ref. er de to brands, Qhair satser på. og der er masser af ”grøn” synergi imellem dem.

Aalborg Budolfi Plads 9 . 9000 Aalborg Tlf. 98 10 32 11 Aarhus Hans Hartvig Seedorffs Stræde 10 8000 Aarhus C . Tlf. 88 77 93 55

info@parykker.dk parykker.dk


advertorial

advertorial

Tekst > Pia Finne

Sæt fokus på herrerne i salonen og skab mersalg

Modelbillede i forbindelse med American Crew kampagnen.

Endnu en model fra American Crew kampagnen.

Crew Premium er et nyt program fra American Crew, der giver frisørerne mulighed for at tage sig endnu bedre af herrekunderne. Programmet omfatter kurser, shows og nye kollektioner, men det handler i høj grad også om passion. ”Crew Premium er et program for passionerede frisører, der arbejder med American Crew”. Sådan lyder det fra Johan Rönnow, der er under­ viser hos Colomer i Sverige. Her har man arbejdet med Crew Premium programmet i godt to år. Nu er også en række danske frisører blevet Crew Premium frisører.

Det vil styrke salonen Maria Bjødstrup Quist, der driver House of Fashion i Åbenrå, er netop blevet en del af Crew Premium. ”Jeg synes, det er fedt, der er lavet et program, der gør os bedre i stand til at tage os af vores herre-kunder”, siger hun.

”Tanken er, at programmet skal bygge på undervisning og marketing. Det vil sige, at de frisører, der er en del af Crew Premium, inviteres til kurser, til shows og ikke mindst får de mulighed for at se den Crew Premium kollektion, som vi skaber til kreativ inspiration”, fortæller Johan Rönnow. Han mener, det i høj grad handler om at skabe et samarbejde, der giver frisørerne nogle gode værktøjer i værktøjskassen, som de kan bruge i forhold til salonens mandlige kunder. Men Crew Premium pro­ grammet følger naturligvis også en række udstillingsmaterialer til sa­ lonen, og når Colomer annoncerer for American Crew vil Crew Premium medlemmerne være præsenteret.

Maria har udvalgt en medarbejder, der skal være Premium-leader, som skal stå for herreklip i salonen, tage på kurser med videre. ”Det, tror jeg, er vejen frem”, siger hun, og hun er ikke i tvivl om, at dét, at man nu er Crew Premium vil styrke salonen.

Crew Premium er taget rigtig godt imod af de svenske frisører, der har været en del af samarbejdet i to år. Nu er man oppe på godt 100 saloner. ”Vi får rigtig mange positive tilbagemeldinger, og vi kan se, at de frisører, der er en del af Crew Premium faktisk har øget salget af American Crew produkterne i deres saloner”. Johan Rönnow fortæller, at man som frisør ikke binder sig op på noget, hvis man vælger at være en del af Crew Premium. ”Vi tror på vores koncept og på vores produkter, og vi ønsker et positivt samarbejde til glæde for begge parter. Dét, vi kræver fra frisørerne, er passionen”, siger han. 68 > Sæt fokus på herrerne i salonen og skab mersalg

”Man kan godt komme til at mangle lidt finesse på herresiden. Det får vi nu, ligesom det bliver markedsført, at vi er Crew Premium salon, og det vil klart også give noget”, fastslår Maria Bjødstrup Quist. Mette Bendesgaard fra Salon Saksen i Hedensted er helt enig. Hun har arbejdet med American Crew i 15 år og er også en del af Crew Premium. Også i Salon Saksen har man en medarbejder, der er hovedansvarlig for Crew Premium, og Mette er rigtig glad for, at der nu sættes mere fokus på mændene. ”Mænd er loyale kunder, men de er også forfængelige, de vil have kvalitet, og de vil have rådgivning”. Og kurserne er Mette Bendesgaard rigtig glad for. ”Man har en tendens til at klippe mænd én bestemt stil, der lige er oppe i tiden, men det holder ikke i dag. Mændene vil også have deres egen stil, og det får vi værktøjerne til at give dem igennem Crew Premium”.

Johan Rønnow der er underviser hos Colomer i Sverige.

Sæt fokus på herrerne i salonen og skab mersalg < 69


Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto Købehavn > Peter Hartley Foto Århus > Skovdal

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Look and Learn aften med

Toni&Guy og label.m

Emma Hodgkins fra Toni&Guy Artistic Team gør en af modellerne klar.

Jody Taylor fra Toni&Guy Artistic Team med en af de mange smukke danske modeller.

Francesco Fontana fra Toni&Guy Artistic Team på scenen i København. I fuld gang med at forvandle en brun page til en kontrastfuld rød frisure.

Showet i København blev afholdt i Morgens Dahl Koncertsal.

Janni Sørensen, Technical Manager i ICON Hairspa afslutter en smuk og inspirerende aften i København.

ICON Hairspa afholdte Look and Learn aften i København og Århus. Begge shows blev afholdt i selskab med Toni&Guy Artistic Team som var fløjet ind fra London. Toni&Guy’s kreative team består af Emma Hodgkins, Jody Taylor og Francesco Fontana, og de var alle tre på scenen for at undervise de danske frisører i klippe-, farve-, og stylingteknikker fra Toni&Guys 2013 kollektion. Der var intet at sige til, at alle billetter var udsolgt da det kreative team introducerede en skøn kombination af London street looks, highend fashion, og nordisk funktionalitet. Toni&Guy og label.m er Official Sponsor 70 > Look and Learn aften med Toni&Guy og label.m

Jody Taylor med “Toni&Guy Look Book 2012/2013”

of London Fashion Week, hvorfor frisørerne tilligemed fik en god pose originale, dog stadig brugbare, backstage tips med hjem i bagagen. Begge shows var spækket med smukke modeller som blev stylet ved hjælp af Toni&Guys egen produktlinje - label.m. De mange kreative teknikker kommer fra Toni&Guys look book, som indeholder alt fra nye farvepaletter til nyskabende opsætninger – helt klart et look værd! Og som Emma Hodgkins udtaler er alt, hvad deres kreative team laver blot som inspiration til frisørerne. Det er derefter op til den enkelte frisør at give sin fortolkning af, hvordan frisurerne kan genskabes, således at både frisør og kunde er tilfreds - It’s all about personal mindset, creativity and taste! Også i Århus blev både dame- og herremodeller benyttet til at vise Toni&Guy kollektionen på scenen.

Toni&Guy og label.m produkter blev flittigt benyttet backstage.


Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

Nu er det tid til

Bryllupper & konfirmationer… …Og der er en betydelig omsætning at hente for de frisører, der har lyst til at gøre en indsats. For tiden er til store kjoler og smukt hår, og hvad enten det gælder et bryllup eller en konfirmation, ofres der gerne mange penge på udstyr og udtryk.

& De fleste brude bruger måneder hvis ikke år på at planlægge deres bryl­ lupsdag ned til mindste detalje. Det handler om intet mindre end perfektion fra top til tå er i orden – og en fantastisk frisure er næsten lige så vigtigt som drømmekjolen. Og krisen betyder ikke det store for forelskede kvinder. Således bruges i gennemsnit omkring 150.000 kr. pr. bryllup, og det er derfor vigtigt for frisørerne at anerkende at bryllupshår kan betyde store penge i kassen. Og også de unge piger, der skal konfirmeres vil gerne se godt ud med håret sat til dagen. 72 > Nu er det tid til bryllupper og konfirmationer…

Vil man sikre sig, at kunderne kommer, når de skal have sat hår til fest­ lige lejligheder, er en mulighed at holde et specielt bryllups-arrange­ ment eller et arrangement for de kommende konfirmander i salonen, hvor du viser de seneste nye frisurer for kunder, der går i bryllupstanker, eller når det gælder konfirmander, frisurer, der får de unge piger til at ligne en million. En bryllups- eller konfirmandpakke, der sammensættes til kunderne, skal være yderst professionel og super personlig for at vinde hjerterne og hjernerne hos såvel dine eksisterende kunder som hos de nye kunder,

et arrangement kunne måske tiltrække, og så handler det jo om at puste til fantasierne og give de kommende brude- og konfirmandkunder masser af nye muligheder i en rar atmosfære.

interesse. Personlige invitationer til udvalgte kunder fungerer også fint, netop fordi de føler sig udvalgte.

Vil man lave et event, er det vigtigt, at man sikrer sig, at alle medarbej­ dere er helt klare på, hvad formålet med eventen er, så de kan formidle det videre til deres kunder i tiden op til arrangementet.

Antallet af deltagere skal være i balance – ikke for mange og ikke for få. Der skal være mange nok til at det ikke er pinligt, og få nok til at alle kan få en individuel service. Og så må intet være overladt til tilfældighed­ erne. At tage tingene som de kommer, er for amatører!

Begynd at kommunikere det ud mindst en måned før det løber af stab­len, og send sms’er eller ring op til de kunder, der måtte have vist

Fortæl om, hvad du kan tilbyde de kommende brude og de unge konfir­ mander, demonstrer det på modeller, og tal med den enkelte deltager Nu er det tid til bryllupper og konfirmationer… < 73


&

Eigenschaften

Art.Nr.

Bez. / Größe

Preis

Eigenschaften

Art.Nr.

Bez. / Größe

Preis

Karakteristika

Art.Nr.

Størrelse

Pris

3 13

0001 0002 0003 0004

45 / (4,5“) 50 / (5“) 55 / (5,5“) 60 / (6)“

1099,00* i stedet for 1380,00* 1099,00* i stedet for 1380,00* 1179,00* i stedet for 1470,00* 1359,00* i stedet for 1700,00*

3 13

0008 0009 0010

50 / (5“) 55 / (5,5“) 60 / (6“)

1099,00* i stedet for 1380,00* 1179,00* i stedet for 1470,00* 1359,00* i stedet for 1700,00*

E-Serie

3 13

0098 0099

E 30 / (5,5“) / 30 teeth E 40 / (5,5“) / 40 teeth

1959,00* i stedet for 2450,00* 1959,00* i stedet for 2450,00*

Titan R

2 3 6

8

0135 0136

TR 525 / (5,25“) TR 575 / (5,75“)

2739,00* i stedet for 3430,00* 2739,00* i stedet for 3430,00*

2 3 5 7

0161 0162 0163

FX Pro 50 / (5“) FX Pro 55 / (5,5“) FX Pro 60/ (6“)

2159,00* i stedet for 2700,00* 2159,00* i stedet for 2700,00* 2159,00* i stedet for 2700,00*

0172 0173

SCS 5250 F / (5,25“) SCS 5750 F / (5,75“)

3429,00* i stedet for 4290,00* 3429,00* i stedet for 4290,00*

Classic

Dragon of Japan : eitraum Aktionsz 3 1 0 2 i a März - M

abatt 20 % R ei fach b n Sie ein Bestelle ndler ä H m Ihre rtreter oder Ve

Classic Left

9 13

FX Pro

10 13

Supreme SCS

1 2 4

5

7 8 13

Haircontrast er et af de firmaer der afholder arrangementer for frisørerne for at give inspiration til brude – og konfirmationshår.

periode Promotie ei 2013 M Maart

Black Titanium

orting 2 0 % K rde van o de volg Gewoon ler of uw uw dea oordiger vertegenw

7 8

Black Crest

Liberty Control

2

2769,00* i stedet for 3430,00* 2769,00* i stedet for 3430,00* 2769,00* i stedet for 3430,00*

BC 50 / (5“) BC 55 / (5,5“) BC 60 / (6“)

4259,00* i stedet for 5320,00* 4259,00* i stedet for 5320,00* 4259,00* i stedet for 5320,00*

AuTorISErET forhANDlEr

3 6

7

01970 01971 ansigtsform 01972

LBF 50 / (5“) 1499,00* i stedet for 1880,00* LBF 55 / (5,5“) –størrelse og1499,00* spørg i stedet for 1880,00* LBF 60 / (6“) 1499,00* i stedet for 1880,00*

• Analyser hendes krop, og om du kan få lov til at se kjolen. Alt skal tages med i betragtning.2 3 6 7 01973 LBC 50 / (5“) 1179,00* i stedet for 1470,00* 13

Shizen

01960 01961 01963

BT 50 / (5“) BT 55 / (5,5“) BT 60 / (6“)

3 7 4259,00* BC konfi 40 / (5,5“) • Et godt råd, 1når2 man kan01962 lave brude­ og rmandhår er, i stedet for 5320,00* 8 13 14 40 teeth ikke at lave en frisure, der ligger alt for/ langt væk fra den naturlige stil. 11 13

m hos Bestil de dler rh din fo an t æsentan eller repr

5

7 8 9 13

Liberty Flex

0179 0180 0181

gode frisureråd 1 2 3

14

er i: nen løb Kampag aj 2013 m marts –

abat 20 % r

5

9 10

13

Black Crest Modellier

Her ses Søren Hedegaard til et af Haircontrast’ kurser, hvor han viser et forslag til en bryllupsfrisure.

1 2 3

01974

LBC 55 / (5,5“)

1179,00* i stedet for 1470,00*

60 / (6“) 1179,00* i stedet for 1470,00* • Når den rette farve skal 01975 findes brug daLBC længderne og spidserne i stedet for rødderne, og ødelæg ikke stilen med 2 3 6 7 SZ 525 / (5.25“) 1039,00* i stedet for 1300,00* 01977 alt for meget 11 pynt. 13 SZ 575 / (5,75“) 1039,00* i stedet for 1300,00* 01978

• Har kunden valgt permanente extensions, skal du sikre dig, at de påsættes seks til otte uger før festen, så kunden kan vænne sig til den øgede mængde hår og vægten i det. 10 års gratis reparation og slibeservice

2

Ergonomisk

irina de fra gold pantera er en af de frisører der gør meget ud af bryllupsfrisurer.

• Clip­on extensions er fantastiske, når der skal skabes 9 Soft-touch belægning: På håndtaget (greb og komfortabel beskyttelse mod nikkel allergi) naturlige langthårsopsætninger. 10

3D-Style-Grip: Afstanden mellem håndtaget/skær og kam er større og mere komfortabel at arbejde med Bevægelig tommelfingerring: For en maksimal frihed

3

Japan Supreme-rustfrit stål

11

4

Cobalt CBA 1: Lang levetid grundet Cobalt CBA-1 legering

12

”Usynlig skrue” (skruen er kun synlig på bagsiden)

5

Sværdklinge: Til ekstra kraftig skæring

13

Aftagelig fingerstøtte

14

„Double Blade“-system: Optimal skarphed, skærepræcision og transmission

6

Convex klinge “en rigtig god idé, hvis man vælger at gå på messe, er at tage et velfor­ om, hvad hun kunne tænke sig. og så brug muligheden til at fortælle, at • Sværdklinge på toppen, konveks Pro bladet ved bunden 7 Bearing skrue system: Let at åbnesætte og lukkefrisuren samt kraftigere evne beredt team med og demonstrere brudefrisurer på standen”. og endnu et i når det gælder bryllupper, naturligvis også kan på klippe brud­ • Sværdklinge til ekstra kraftig skæring Hård belægning: Som beskytter saksen ekstra, handler giver et flot optisk farveeffekt råd fra frisører, der har prøvet at være på messe: tal med de besøgende, gommen, brudepigerne og titanium brudeparrets forældre… Sidst det 8 • Større diameter af klingerne fører til højere stabilitet, balance og præcision samt mindsker kontakten mellem hud og metal (forebyggende mod nikkel allergi) giv dem små brochurer med prislister ogaf de måske nogle om at følge op på alle, der deltog i arrangementet og sørge for, at der • Særlig Joewell slibeproces skærende kanter udtalelser fra brude, der har fået lavet deres hår i din salon, og forhåbentlig føler de kommer nogle bookninger i bogen. kommende brude sig inspireret til at udveksle kontaktinformationer, så du kan tage kontakt til dem efter arrangementet. bryllupsmesse Fachhändler / dealer / Forhandler: Har man ikke plads til at holde et bryllupsevent i salonen, er en bryl­ loyale Kunder lupsmesse et godt alternativ. i danmark holdes Bryllupsmessen i januar mange frisører ”gider” ikke brudehår. men der er penge at hente. Som og fem forskellige steder i landet, så alle har mulighed for at være med. Info: HAARO Friseurbedarf GmbH - Tel. +49 (0)2 12 / 20 93 90 - www.haaro.eu det også lyder, så booker mange brude, deres frisør til brudehåret ”vi bruger bryllupsmesserne til hurtigt at opbygge et klientel”, lyder det *unverbindliche Preisempfehlung, zzgl. Mwst. / solange Vorrat reicht mange måneder i forvejen, og ganske ofte begynder bruden at flytte bl.a. fra en frisør, der har benyttet messerne. der kommer rigtig mange *prijs advies, prijzen exclusief BTW, zolang de voorraad strekt alle sine frisørbesøg til din salon, både almindelige farvebehandlinger og brude, og endnu bedre er det, hvis man kan få arrangøren til at give én *anbefalet pris plus moms / så længe lager haves klipninger, og de fortsætter med at komme efterfølgende, så man ved en liste over de besøgende, der har været på messen, så man selv kan at lave frisuren til deres bryllup, har skabt en loyal kunde til salonen. tage kontakt til dem efterfølgende. Aktionsflyer_Dragon_of_Japan_2013_FINAL_Universal_DK.indd 74 > nu er det tid til bryllupper og konfirmationer…

1

Dragon of Japan

SE I M IN AG DS AS TIK IN KE ET T

1

30.01.2013 12:40:18


tekst > pia finne

Skab gOd Stemning med

duft

duftmarKeting er det HeLt nye Spændende tiLtag inden for Brugen af marKting parametre. duft giver gode opLeveLSer for Kunderne i SaLonen, duft SæLger, og duft SKaBer image. ogSå de mindre SaLoner Kan med fordeL Bruge duft, og SKaBe dereS eget univerS. Kunderne bliver længere og bruger flere penge i en velduftende salon. for dufte indgår i den samlede oplevelse af et rum – det er en måde at skabe en særlig stemning på i sammenhæng med salonens øvrige ind­ retning. det fortæller christine Hærslev glenting, stifter og direktør i ambient idea, der netop designer dufte til butikker, saloner og andre typer virksomheder, og hun fornemmer klart, at dufte i stadig højere grad bliver taget med i overvejelserne, når der skal indrettes nyt eller udvikles. ”duften skal skabe atmosfære og stemning i salonen. den skal ikke fylde rummet, men være underliggende, så kunderne bare fornem­ 76 > Skab god stemning med duft

mer noget behageligt og rart”, forklarer christine, der er uddannet livsstilskonsulent ligesom hun har en uddannelses­ og erhvervsmæssig baggrund inden for marketing. igennem de senere år har hun arbejdet med duft. ”og jo dybere, man kommer ind i duftenes verden, jo mere interessant bliver det”, siger hun. duften tilpasses netop fordi duft skaber stemning, er det super vigtigt, at vælge en duft, der netop passer til den stemning, man gerne vil have frem. ”når vi får

en ny kunde, spørger vi altid ind til, hvad det er for en type virksomhed eller forretning, hvilken atmosfære, de gerne vil have frem, hvad deres værdier og visioner er, og ud fra det kommer vi med nogle duftforslag”, forklarer christine fra ambient idea. typisk vil man vælge en afslap­ pende duft i en frisørsalon, en behagelig, rolig duft, der matcher den atmosfære af afslappethed, der følges op af massage, en god kop kaffe og skønne behandlinger. men man kan også vælge at tilpasse duften til årstiden, så den varierer. ”Lavendel er en afslappende, beroligende og afstressende duft i sig selv, som vil være perfekt til f.eks. frisørsaloner, og er man ikke til den rene lavendel, kan den fås som et miks af sammensatte duftnoter, så der stadigvæk er lavendel i, men duften er mere udefinerbar, fin og behage­ lig” forklarer christine en anden duft, der er rigtig godt til frisørsaloner er den friske duft af citrus, eller eukalyptus og pebermynte, der giver fornyet energi. ”ofte er indeklimaet i en frisørsalon ikke optimal med de

forskellige kemikalier, der benyttes, og en underliggende frisk duft kan ganske enkelt fjerne den mindre behagelige kemiske lugt, så rummet ikke opleves så indelukket”. og christine understreger, at duftolierne, der anvendes, er 100 pct. naturlige, og at alle olierne er godkendte og certificerede efter strikse eu lovkrav, ligesom flaskerne er 100 % genanvendelige. branding med dufte ved at forbedre indeklimaet med passende, behagelige dufte, der af­ spejler ens brand, kan man opnå en positiv indflydelse på kundernes oplevelse og adfærd. de føler sig mere afslappede og er bedre i stand til at træffe beslutninger om køb, hvad enten det drejer sig om en frisør­ salon eller en butik med tøj eller møbeldesign. f.eks. anvender et luksus bilmærke duften af ægte læder med et touch af træ i deres showroom for at understrege kvaliteten og det luksuriøse ved deres produkt. Skab god stemning med duft < 77


Ch

ti n ris

eH

ær vG sle ing lent

ICONIC Collection Af Sassoon Professional

Duftes egenskaber: • Cedertræ er godt til koncentration, og især mange mænd kan godt lide denne duft. • Citron inspirerer, giver mere klarhed og øger energien. • Mynte og rosmarin er godt for indlæring og øger koncentrationen. • Jasmin og ylang ylang kan bruges til at øge den erotiske stemning. • Lavendel er god til afstresning.

Et andet luksusbrand benytter duften “Ruby” i sit showroom; det er en skøn krydret duft, der minder om en eksklusiv parfume. Og et helt tredje sted har valgt at bruge friske duftnoter á la lemongrass. Sportsbrandet Nike har målt på, hvad der sælger bedst. Løbesko, der dufter af ingenting, eller løbesko, hvor Nike har tilsat en specialudviklet Nike-duft. Og de duftende sko sælger op til 24 procent bedre, også selv om skoene blev markedsført til en højere pris. forstærker oplevelsen ”Dufte kan forstærke en oplevelse – positivt eller negativt. Det kender vi alle. Vi kan som regel huske duften i forbindelse med en oplevelse. Faktisk udgør 40 pct. af vores perception lugtesansen, ligesom 75 pct. af et stemningsskift er duftbetonet! Og når man bruger dufte i sin markedsføring, skal duften naturligvis forstærke den positive oplevelse”, fastslår Christine Hærslev Glenting, der videre fortæller, at duftmarketing er den nyeste trend inden for markedsføring i mange brancher. Store designerbrands som Benetton, hotelkæder som Sofitel, bilforhandlere som Toyota og mange flere har allerede implementeret brugen af en signaturduft i showrooms, lobbyer og butikker. ”Duften skal kommunikere et image i samspil med salonens indretning og designlinje og medvirke til at adskille netop dens brand fra konkurren­ ternes”, forklarer Christine. Og man behøver ikke være så stor som Benetton for at have sin egen signaturduft. En frisørsalon eller en kæde af saloner 78 > Skab god stemning med duft

kan også sagtens have sin helt egen duft, der understreger imaget. Samtidig er det faktisk ikke dyrt at have en god duft i salonen. Ambient idea er eksklusiv distributør af Air Aromas duftløsninger i Danmark. En diffuser, der diffuserer duften ud i rummet inkl. en flaske duftolie kan fås for 1800 kr. Og det er nok til at skabe en duftoplevelse i en op til 120 kvm. stor salon i godt tre måneder. Efterfølgende købes blot mere duftolie. ”Selvfølgelig skal størrelsen af diffuseren tilpasses størrelsen af salonen, men de fleste kan faktisk klare sig med den lille udgave”. Diffuserne fås helt op til store systemer, der integreres i ventilations/aircondition­ anlægget. Positiv indflydelse Dufte i salonen er naturligvis behagelige for kunderne, men duften kan faktisk også påvirke personalet positivt, så de bliver friskere og mere energiske. Også i forbindelse med salgsfremstød er dufte et super markedsføringsværktøj. Markedsfører man f.eks. en ny shampoo, kan der være en indbygget duft i POS-materialet – eventuelt med en lille føler, der udsender duft, når en kunde er i nærheden. Og så understreger Christine Hærslev Glenting, at det ikke kun er kvinder, der holder af dejlige dufte, også mænd er meget glade for dufte, og det endda også, når det gælder de kvindelige dufte.


køb varer på nettet

- PRÆCIS NÅR DET PASSER DIG Du behøver ikke stresse over at skulle bestille varer inden for en bestemt åbningstid. Køb produkter til salonen præcis hvor og hvornår det passer dig. • Du kan handle på internettet når det passer dig • Der er åbent 24 timer i døgnet – alle ugens dage • Produkterne, servicen og leverandørerne er de samme

Klik ind på hairmagazine.dk/webshops eller scan koden og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere frisørensnetbutik.dk


Tekst > Gitte Nordskov Balling Foto > Essential Looks by Schwarzkopf Professional

Mono Mods kollektionen vises på catwalken.

Fra catwalk til salonlook

Leslie Lawson som er den international farve ambassadør forklarer hvordan modellens hårfarve er skabt.

Jesper og Wicki Buch ses sammen med Simon Ellis som har stået for den kreative sammensætning af bl.a. det store show.

Essential Looks World Tour reportage fra Berlin

“It´s all about taking fashion and making it wearable”. Så kort kan det siges, hvis du beder Schwarzkopf Professionals internationale PPS-manager, Simon Ellis om at beskrive Essential Looks med få ord. Det netop veloverståede internationale hårshow i Berlin viser, hvordan de hotte catwalktrends kan fortolkes til et mere salonvenligt look; brugbart for frisører. Søndag den 4. marts blev Schwarzkopf Professionals nye Essential Looks kollektion præsenteret i Berlin for over 3.000 frisører (heraf 100 danske) og over 100.000 personer, der fulgte showet live på nettet.

farveresultater ud fra mottoet; “True Colour in High Definition”. Den nye Essential Looks kollektion, er derfor mere omfattende end hidtil med masser af inspiration på både klippe- og farvefronten.

En ganske betydelig håndfuld mennesker, der alle har det til fælles, at de brænder for hår og vil være med helt i front. Og det må man sige, der var rig mulighed for... Essential Looks kollektionen er nemlig baseret på alle de hotte trends fra catwalks i New York, Paris, Milano og London og koger det ned til fire stilretninger, der viser forårets modetrends. Men for nu at vende tilbage til Simon Ellis meget sigende citat “it´s all about taking fashion and making it wearable”, tager Essential Looks det et skridt videre. Som noget nyt er hver enkelt stilart opdelt i kort, mellem og et langt look samt et salonlook. Det giver frisører mere håndgribelig inspiration, der lettere kan omdannes til looks, som almindelige danskere også kan finde sig til rette med.

De 4 stilretninger, der er omdrejningspunktet dette forår er: Electric youth til den yngre målgruppe med rebelsk attitude, der har modet til atypiske klipninger og stærke farver. White angles med asiatisk mini­ malisme, rene, skarpe linier og hvid, hvid og atter hvid. Mono Mods henter inspiration fra grafiske striber og linier i samspil med 60´ernes stilikon Twiggy. Looket er holdt i blonde pastelfarver og bløde runde kanter med pandehår. Glamour chic er feminin og moderne luksus. Looket er klassisk, holdt i mørke farvenuancer og klippet til at give blød bevæg­else i håret.

Tendenserne i Essential Looks Essential Looks, forår 2013 tager udgangspunkt i farver og giver flere salonvenlige teknikker og nye farvekombinationer baseret på Schwarz­ kopf Professionals populære farveserie Igora Royal, der bliver relanceret samtidigt. Ideen bag den nye Igora Royal er at levere skarpe og holdbare 82 > Fra catwalk til salonlook

Buchs fortolkning af Essential Looks Schwarzkopf Professionals nye danske ambassadør Jesper Buch skal videre­formidle Essential Looks til danske frisører de næste måneder og fortæller: “Jeg har oplevet masser af frisørshows, så der skal nok en del til at imponere mig. Men jeg må sige, at Essential Looks showet i Berlin havde den wauweffekt, der skal til for at imponere en gammel, garvet rotte som mig”. Han var vild med måden hele showet var bygget op på,

Den berømte Tyler Johnston på storskærmen i Berlin.

Modeller fra showet viser de nye Igora Royal farver frem.

Fra catwalk til salonlook < 83


Ingen tvivl om, at der var god stemning blandt de godt 3.000 frisører.

Fra catwalk til salonlook

En DJ med stort hår sørgede for lækker musik til showet.

Essential Looks World Tour reportage fra Berlin

da hver enkelt klippeteknik blev udført on stage samtidig med, at præsentationen af den enkelte frisør kørte som en lille film på det store lærred. På den måde var fokus helt naturligt på klippeteknikken - ingen mumlen eller uforståelige ord fra en halv nervøs tekniker. “Det kribler i fingrene for at komme hjem og fortolke Essential Looks kollektionen og vise danske frisører, hvordan man kan tage inspirationen fra catwalks og omdanne den til et mere hverdagsagtigt look. Det handler om at være åben og modtagelig for nye input, have modet til at lytte til din egen indre kreativitet og fortolke det. Det er sådan, jeg selv arbejder, og det er det, jeg vil videreformidle på Essential Looks kurserne rundt om i Danmark her til foråret. Og så vil jeg selvfølgelig give frisørerne een på opleveren, ganske som jeg selv fik det i Berlin!” slutter Jesper Buch. Jesper Buch præsenterer Schwarzkopf Professionals Essential Looks kollektion i Aalborg, Silkeborg, København og Odense. Der er stadig få ledige pladser i København den 22. april. Tilmelding sker til Bella Vista på tlf. 86 80 48 11 84 > Fra catwalk til salonlook

Tyler Johnston er hovedpersonen bag alle klippeteknikker i Essential Looks.

Der blev vist flotte farver og skarpe linjer ved showet i Berlin.

De færdige modeller blev både vist på scenen og på storskærmen.

Fra catwalk til salonlook < 85


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

RIIS

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Overfladiske illusioner

Også en klassisk og enkel opsætning kan kræve mange hænder.

Nina Larsen og Marta Spizewska lægger sidste hånd på en af modellerne.

Wella Professionals team havde travlt backstage, da frisurerne skulle sættes til RIIS showet under Copenhagen Fashion Week. RIIS-looket er et eksempel på en stram og minimalistisk opsætning, der gør looket mere strømlinet.

For at understøtte den minimalistiske kollektion blev frisuren holdt klassisk og elegant.

RIIS konstruerer overfladiske illusioner. Hun symboliserer det evige sammenstød mellem historisk forfald og uberørt modernitet, og det skulle understreges af frisurerne, da RIIS holdt show. Kollektionen er fri for unødvendig dekoration og detaljer, og derfor var håret ved første øjekast elegant og klassisk, men samtidig meget nutidigt og minimalistisk. Frisuren er skabt så hovedformen fra siden kommer til at se lang og unaturlig ud, hvilket giver opsætningen et lidt skævt Alienstrejf. For at skabe frisuren er håret føntørret med Wella Professionals

Marta Spizewska, Wellas Key Stylist på modeugen.

Perfect Setting for at give håret en smule volume og struktur. Herefter er der anvendt hårspray med forskelligt hold, og der er afsluttet med en glansspray; Wella Professionals Glamour Recharge. ”En opsætning skal ikke nødvendigvis være ultra-feminin, stor og volumiøs”, lyder et tip fra Wellas stylister. ”RIIS-looket er et eksempel på en stram og minimalis­ tisk opsætning, der gør looket mere strømlinet. Hvis du har en top på med mange detaljer omkring halsen, kan det fremhæve detaljerne, at nakken holdes fri for hår med enten en opsætning som denne eller en meget høj hestehale, der vil få nakken til at se længere ud”. RIIS efterårskollektion er fri for unødig dekoration og detaljer.

86 > Overfladiske illusioner


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Malene birger

Sofistikeret og klassisk elegance

Sundt og naturligt hår som matchede Malene Birgers klassiske elegance.

De smukke modeller blev stylet backstage af L’Oréal Professionnel teamet.

By Malene Birger fejrede sit 10 års jubilæum i forbindelse med Copenhagen Fashion Week. Det betød et storslået show, hvor L’Oréal Professionnels team stod for stylingen.

Catwalk træning inden showstart.

Showet blev afholdt i smukke omgivelser på Det Kongelige Teater.

Klassisk elegance med sofistikerede og edgy silhuetter kendetegner By Malene Birgers kollektioner, og det var også tilfældet, da hun præsen­ terede sin 10 års-jubilæumskollektion på Det Kongelige Teater under Copenhagen Fashion Week. Backstage var L’Oréal Professionnel repræsenteret med hårstylist Mette Thorsgaard og hendes team som stod for stylingen. Udgangspunktet var et løst, naturligt fyldigt hår fra 1970’erne, som dog skulle tvistes med nutidens modernitet og enkelhed.

Udtrykket på catwalken skulle være lækkert, sundt hår med et naturligt fald. Fimrehår og spidser blev lagt ned, og der var fokus på de små detaljer for at samle udtrykket. For at skabe det velplejede, naturlige og fyldige look, der harmonerer med Malene Birgers elegante kollektion, brugte Mette Thorsgaard og hendes team Mythic Oil Milk i det fugtige hår for at samle spidserne og give glans. Tecni.art Volume Lift blev anvendt ved hårrødderne for at tilføre volumen, og som afsluttende finish brugte stylisterne Tecni.art Crystal Gloss for at understrege det velplejede look. De smukke lange lokker passede perfekt til de gulvlange rober.

88 > Sofistikeret og klassisk elegance


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

designers remix

Sygeplejersken og patienten

Sebastian Educator Kristina Nielsen havde travlt med at toupere backstage.

Nina Larsen (t.h) stod i spidsen for Sebastian-teamet.

Sebastian Professional-teamet stylede Designers Remix showet under Copenhagen Fashion Week. Her sås perfekte sygeplejersker og smukke patienter på catwalken.

Utallige parykker var taget i brug til sygeplejerskens look.

Til patienten valgte Sebastian Professional et frizzy og vildt look.

Der var travlt med både hår og makeup backstage inden showet gik i gang.

Inspirationen til Designers Remix-efterårskollektionen 2013/14 er sat i et konceptuelt, minimalistisk – nærmest filmisk – univers med blonde sygeplejersker, der låser smukke patienter ind og ud af deres værelser iført upåklagelige uniformer. Hårlooket er inspireret af ideen om sygeplejersken og patienten, så der var skabt to forskellige looks, der repræsenterede kontraster i tid, sted, farver og hierarki og af det kontrollerede overfor det ukontrollerede.

90 > Sygeplejersken og patienten

Sygeplejerskerne havde alle sammen ens blonde parykker på, der på flot vis understregede konformiteten, mens patienterne havde frizzy hår, som var de lige stået ud af sengen. Til at skabe det, brugte stylisterne bl.a. en volumenmousse; Sebastian Professional Thickefy Foam og hårspray’en Sebastian Professional Shaper Zero Gravity. Et tip fra stylisterne er, at har man et meget glat hår, der måske skal være lidt mere råt, er det en idé at toupere og klappe med glattejernet, dermed skabes både volumen og struktur og pænheden fjernes.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Copenhagen Fashion Week

Se flere billeder på hairmagazine.dk

kopenhagen fur

Her hersker individualiteten Kopenhagen Fur stod bag åbningsshowet til Copenhagen Fashion Week, og ganske utraditionelt var det et rent herreshow. Også backstage blev der arbejdet utraditionelt med det individuelle look.

Redken stod for styling af herremodellerne backstage.

Stylingen blev tilpasset den enkelte model samt den enkelte designers outfits.

Der blev gjort meget ud af, at hver enkel model havde sin egen stil.

Seks internationale designere viste, hvad de kunne med pels til Kopenhagen Fur åbningsshow.

Seks internationale designere bl.a. Christian Lacroix viste, hvad de kunne skabe med pels, da Kopenhagen Fur holdt åbningsshow under Copen­ hagen Fashion Week.

”Alle de andre stylede vi med udgangspunkt i, at de skulle være lækre, og selvfølgelig så stylingen matchede designernes outfit. Var tøjet råt i looket, var håret det også, og gjaldt det jakkesæt, var stylingen blødere”.

Showet var ekstravagant, smukt og meget utraditionelt. Den røde tråd gik igen backstage, hvor Redkens team med Liva fra My-T Sharp i spidsen skabte individuelle frisurer til hver enkelt model i modsætning til det, man normalt gør, hvor alle modellerne skal være ens.

At det har krævet en del hjemmearbejde, er ingen hemmelighed. ”Vi var jo nødt til at læse op på hver designer og finde hans stil, så designeren blev glad for helhedslooket”, fortæller Liva.

”Vi ville give hver af dem et personligt look, vi ville ikke tvinge noget igennem, vi ville give publikum en anderledes oplevelse, og vi ville vise og ikke mindst lære mænd, at de meget gerne må gøre noget ud af det, de gør med dem selv, og udnytte deres potentiale i endnu højere grad... på tøjfronten og på hårfronten”, fortæller Liva, der dog indskyder, at den eneste designer, der kom med guidelines til, hvordan fyrene skulle styles var Christian Lacroix. 92 > Her hersker individualiteten

På catwalken var 43 modeller, hvoraf de 13 var statister – almindelige fyre, der skulle stå for enden af catwalken, men de skulle også styles. Og Liva fortæller, at hende og hendes stylingteam har brugt stort set alle produkter i Redkens herreserie. ”Og så har vi faktisk genopdaget geléen. Det er super, når man har stylet med sit produkt og fået den virkning, man nu vil have, og så bruge en gang gelé til sidst. Så holder frisuren hele natten…..”

Teamet ledet af Liva fra My-T Sharp måtte inden showet læse op på hver designer og finde hans stil, så designeren blev glad for helhedslooket.


2 jean phillip

Stasia

mOdeugen aW’13

af Kenny Aleksandr

igen blev det modeuge i København. jeg var back stage med mit team fra Sephora og havde ansvaret for hele 6 forskellige shows. det var en spændende modeuge med meget forskellige looks til de mange shows. det er som om at designerne er gået væk fra bare at lade modellerne have en stram hestehale og nude makeup til faktisk at gå op i at hår og makeup skal være med til at fuldende og færdiggøre looket.

1

Jesper Høvring havde ladet sig inspirere af det russiske og ”billige” dyre luksus – med store broderier og brokader på kjolerne og nogle tunge stoffer og flotte silker. derfor ville vi også have et look der var lidt for meget af det hele – modellerne havde derfor en fed eyeliner på både over og under øjet, mørke blodrøde læber og håret var fra midter­ skilning friseret tilbage stramt, og der var lavet en ekstra stor hårkugle på deres baghoved. alt sammen gjort med ynde og stadig smukt – blot med tanken om mere russisk end spansk.

2

Jean phillip er normalt kendt for kun at lave herretøj, men denne gang havde han også seks kvindelige modeller med. igen havde designeren gennemtænkt sit look helt ud i at hår og makeup skulle understrege og løfte budskabet i kollektionen. vi lavede en skilning hele vejen fra øre til øre – langs hårgrænsen ca. 2 cm bred. alt det andet hår blev i stramme fletninger sat tilbage i en flad hestehale på baghovedet. det løse ”fimre­ hår” fik nu noget gelé og lak og blev med hjælp fra et hårnet placeret i ansigtet som en blanding mellem spindelvæv og ”vådt hår” – meget grafisk og utroligt fedt på catwalken til tøjet som bl.a. bød på sorte sil­ huetter og print. alt i alt en super fin uge med masser af kreativitet. ud over allerede nævnte designere lavede jeg også looket på StaSia, veronica B vallens, oh by Kopenhagen fur samt illums trendshow. en fashionabel uge – glæder mig allerede til august… 94 > modeugen aw’13 med Kenny aleksandr

2 jean phillip

1 jesper Høvring

1 jesper Høvring

2

Stasia

jean phillip

modeugen aw’13 med Kenny aleksandr < 95


ren luksus det nye professionelle allround­glattejern St night Life med originale Swarovski sten fra Jaguar udstråler ren luksus. Kvalitets keramikbelægning sørger for vedvarende stylingresultater og præcis varmekontrol. der medfølger en lækker sort aftentaske.

gem tingene væk muuto Hideaway fra frisørland og Hairpoint er designet af mika tolvanen og er en spændende måde enten at opbevare håndklæder på eller som skraldespand. mulighederne er uendelige med den flotte nye Hideaway, som er fremstillet i gummi/plast og leveres i flere farver. pris 599 kr.

extensions med fylde med en helt ny generation og en revolutionerende teknologi er det nye tape on and off integration fra Haircontrast en kæmpe nyhed. det giver et langt mere naturligt look, og med 28 pct. mere hår giver det også langt mere fylde end tidligere.

in-hOuSe

bord til venteområdet muutos sofabord, around fra frisørland og Hairpoint har sine helt egne særpræg med detaljer som bl.a. kanten rundt om bordet. det er perfekt, som ventebord med et lille og stort (eller flere) sammen ­ men det unikke design kan også sagtens stå alene! pris 1.880 kr.

selvklæbende highlights High­light stick up folie lanceret af salonsupport.dk er Highlight meches i plastfolie med selvklæbende strimmel. de er tynde og lette, hvilket gør dem nemme at arbejde med samt mere behagelige at have i håret.

utroligt design til alle, som gerne omgiver sig med usædvanlige design, introducerer Jaguar nu hårklipperen cm 2000 SHeLL i champagnefarve og cm 2000 coraL i rosa. Hårklipperen har støjsvag motor og præcisions­skærepladerne garanterer en lang og vedholdende skærekvalitet.

der er maSSer af muLigHeder for at indrette din SaLon Super Smart og trendy, og denne gang præSenterer vi aLt fra en ny receptionSdiSK tiL Hårtrimmere og føntørrere. fæLLeS er, at aLt er enKeLt, LæKKert og farverigt, men med en tydeLig aura af deSign og KvaLitet.

lækker skuldertaske nu kommer Jaguar med en ny lækker skuldertaske. denne smarte skuldertaske med passende sakseetui findes i to moderne basisfarver; cognacbrun eller stengrå (stone), kombineret med ædle indvendige farveaccenter. tasken er specielt udviklet til stylister.

eksklusiv offline adgang til kassen admind gør det nu muligt at fastholde adgang til kassen, når forbindelsen til internettet forsvinder. det betyder, at du kan gennemføre dine aftaler, overføre disse til kassen og modtage betaling. Hvis du anvender en betalingsterminal fra admind, kan du ligeledes modtage betalingskort.

masser af muligheder Label.m’s nye letvægts­ føntørrer fra icon Hairspa er udstyret med en universal diffuser og mulighed for at man kan justere luftstømmen. derudover har den over 60 luftudgange, hvilket sikrer optimal og hurtig tørring. perfekt til at lave krøller, bevægelse og volumen.

soft touch label.m triple wavekrølle­ jern fra icon Hairspa har keramisk tourmaline belægning for en optimal beskyttelse af håret. det har indbygget microcomputer med justerbar temperaturindstilling og er hurtig til opvarmning og nedkøling.

langt hår & extentions Haircontrast præsenterer tre nye plejende produkter perfekte til langt hår og extentions. de tre nye produkter hedder argan oil for long hair, Shampoo for long hair og protecting hair mask.

smart og enkelt vogue disk fra frisørland er det nyeste design med skjult computerskærm. vælg selv dine farver, og om du vil have skærmen i højre eller venstre side.

96 > in­house update

toolbox til langt hår med label.m langthårs toolbox kan du holde styr på alle hårelastikker, hårklemmer og hårnåle. Boksen indeholder 13 forskellige varianter af hårelastikker, hårklemmer og hårnåle.

crepe håret waves crepejern fra salonsupport.dk giver dig muligheden for at lave flot og microfint crepet hår hurtigt og nemt. det har hurtig opvarmning og en ledning på 3 meter.

fortryllende sakse Saksene SHeLL og coraL fra Jaguar gold Line findes i farvenuancerne rose og champagne og fortryller med deres metallisk skinnende glans. den innovative, resistente hightech­belægning sørger ikke kun for et ædelt metallic look, den beskytter også mod nikkelallergi.

bestillingsbog på smartphone med Hairtools kan man nu se sin bestillings­ bog på smartphone og tablet­pc, og let og hurtigt danne sig et overblik over, hvilke aftaler, der er i bogen, og hvem der er på arbejde, tidligere kemiopskrifter og mulighed for at tilføje noter.

flot arbejdstaske det rummelige arizona HyLSter fra Jaguar med pyntesnøring og nitter har masser af plads til arbejdsudstyret. den justerbare rem med karabinhage og metal­ spænde gør det muligt, at bære det omkring hoften og om skulderen.

lys til salonen frisørland og Hairpoint præsenterer muuto e27 pendel Lampen, som har en kulørt fatning og ledning, mens lyskilden hænger frit, som pendlens dekoration. perfekt til receptionsområdet eller ved ventebordet. pris 279 kr. Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


eSSential lOOkS

af Schwarzkopf

friSørbranchenS NE KAMPAG

an Dragon of Jap

-20 %

Supreme F

Titan R

FX Pro

...og 9 andre Joewell modeller til nedsat pris

leVerandørOVerSigt Bella vista colomer denmark cosmobell danhair frisørland.dk goldwell Haircontrast Hairmix Hairteam company Hair & Body care HH Simonsen icon Hairspa jaguar danmark Kao denmark Kerastase L'oréal Lt Brands maria nila matrix nioxin Qhair redken Salonsupport.dk Sassoon Sebastian Sp thorsen trading warehouse wella

86 80 48 11 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 87 27 10 60 46 15 21 11 86 84 99 11 66 13 39 90 20 96 11 67 86 84 99 11 73 75 10 00 57 66 03 00 75 64 11 30 46 15 21 11 43 24 64 84 43 24 64 84 98 18 10 00 69 91 25 14 43 24 64 84 33 26 91 11 44 94 34 00 43 24 64 84 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 21 23 00 59 80 88 57 49 33 26 91 11

andre leverandører admind 70 20 18 76 Hairtools 70 11 10 09 Hårklinikken 31 11 36 10 House of waldorf 35 36 35 62 toftild alternativt Hår 98 10 32 11 time­Book.dk 53 62 17 37 waldorf & ragn 47 38 50 22 HJemmesider i brancHen www.frisorjob.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hårmodeller.dk www.spt.dk www.dfkf.dk www.frisormester.dk

mono mods

Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

glam chic

electic youth

wide angle

Spørg din forhandler eller sælger Info-Tel.: 21 23 00 59 www.haaro.eu


*når farven blandes med AFFINAGE® Crème Developer

Revolutionerende farvesystem, der giver rigere, mere intense og utrolig langtidsholdbare resultater.

Med Shea butter og Arganolie Mere end 90% naturligt udvundet ingredienser Ultra lavt ammoniak indhold, fra kun 0,2%* Ubegrænset farvekombinationer 100% dækning af grå/hvide hår

www.salonsupport.dk | 36 16 16 09

2. udgave 2013  

hair magazine 2. udgave 2013

2. udgave 2013  

hair magazine 2. udgave 2013

Advertisement