Page 1

# 16 > APRIL 2008

RENÉ PRAKOV

LIVSDRØMMEN I CIRCUS

For yderligere information (efter 1. april) kontakt venligst kundeservice på tlf. 46 15 21 11.

MODEUGEN

– Med frisørerne backstage

MICHAEL LANE

– Skab en god oplevelse i salonen

FREMTIDEN

– Salonen er en scene


all different / each unique

www.lorealprofessionnel.dk

play ball sprays

Experience sensational styling from the labs direct to your hands. serious fun .

SOLD BY THE WORLD’S GREAT HAIRSTYLISTS


������������� Ny GOLDWELL Styling Brilliance til farveeksperten. Fantastisk teknologi = Fantastisk glans Goldwell Styling Brilliance er lig med ultimativ glans, farvebeskyttelse og hold i ét produkt. Oplev den nye stylingserie, der virkelig får farverne til at stråle. Seks nye produkter til farvekunder, der vil have farveperfektion med maximum farveglans.

DEDICATED TO COLOR PERFECTION. For yderligere information kontakt GOLDWELL på tlf.: 46 15 21 11 eller din salgskonsulent. www.goldwell.com


INDHOLD

NÅR GRÆNSERNE FLYDER UD Grænserne mellem hårmoden og tøjmoden flyder ud. Håret understreger i endnu højere grad end tidligere tøjstilen. Det betyder, at frisørerne i dag skal være mere opmærksomme på, hvad der sker i modebilledet end tidligere, og kundernes krav til frisørernes viden og trends og tendenser øges. Derfor skal nutidens frisører sørge for at være på forkant med tøjmoden, så de kan skabe det hår, der gør sig bedst med moden. Det handler om farver, og det handler om stil; skal den være naturlig eller skal der leges, er stilen klassisk eller vild. For håret skal passe til, og ofte gælder det kontrasterne. Er tøjet sødt og romantisk er håret vild og frizzie, og er tøjet vild og farverigt er håret klassisk, enkelt og naturligt. Der leges med og spilles med andre ord på harmonien mellem frisuren og outfittet. I dette nummer af Hair Magazine forsøger vi at give et overblik over sommermodens tendenser, og vi ser på hvordan håret og tøjet spiller sammen. Under modeugen i København i februar var det denne gang helt tydeligt, hvor stor synergi, der er imellem håret og tøjet – og ikke mindst at opmærksomheden omkring det unikke samspil er øget betragteligt igennem den seneste tid. Således stod såvel L’Oréal som Redken bl.a. som sponsorer af en række af de største modeshows på catwalkene rundt omkring i København. Og den tendens vil kun øges over de kommende år. Ingen tvivl om det, så hold øjnene åbne, for der skal tænkes nyt og ind i moden i fremtiden. Pia Finne chefredaktør

Hairtools edb-system er bare for cool. Starck, Attitude By Starck, København

Hairtools edb-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på tlf. 70 11 10 09. Hairtools ApS Havnegade 39 1058 København K www.hairtools.dk

10

Short Cuts

16

Livsdrømmen i Circus

24

Betragt salonen som en scene

28

Med frisørerne backstage

32

Når drømme bliver til virkelighed

40

Cutting Edge

44

Frisøren skal være sælger

48

Haircare Update

52

Skab en god oplevelse i salonen

56

Kompromisløs kvalitet

60

Californien på flaske

64

Inhouse Update

66

3 bud på sommerens tendenser

70

Hårtrends til Sommeren 2008

72

Forårsmoden 2008 Chefredaktør > Pia Finne Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark og City Mail Forsidefoto > Stephen MacKinder Tryk > From & Co. Udgives af > Freeminds, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


SHORTCUTS Send din historie til Christina på ck@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

TONI & GUY INDTOG ODENSE Tre af de dygtigste frisører fra Toni & Guy var mandag d. 11. februar fløjet ind fra London for at vise hår fra deres seneste ”KAIZEN” kollektion.

BESØG FRA

INTERCOIFFURE NORGE

VM TUR

TIL CHICAGO

Efter en kæmpesucces ved danmarksmesterskaberne i oktober i 2007, hvor Hair of Trend vandt 17 ud af 20 pokaler, har de udtaget 4 frisører, som skal deltage ved dette års verdensmesterskab. De 4 frisører, Chalina Pedersen, Camilla Boysen-Ødegaard, Stine Bui og Pia Nielsen bliver trænet af Søren Nielsen. Camilla og Stine er juniorer og skal deltage på dukkehoveder. De skal deltage i langt hårs opsætning, klip og farve. Chalina og Pia skal deltage i klip og farve på Hair of Trends egne modeller. Deltagerne fra Hair of Trend rejste efter store forberedelser til Chicago, torsdag d. 7. marts, hvor verdensmesterskabet afholdtes. Hair Magazine sørger for, at du kan læse om resultaterne i næste udgave.

Det var land tid siden Toni & Guy sidst havde gæstet Danmark, så forventningerne var store. Men Hidetoshi Saiga, Anthony Edge og Lynsey Ashton levede fuldt ud op til forventningerne og gav de 320 fremmødte en super inspirerende aften. Aftenen blev afsluttet med et flot finaleshow, hvor alle modellerne viste et bud på kollektionens flotte hår, iført tøjet fra den originale ”KAIZEN” kollektion.

40 ÅRS

FRISØRJUBILÆUM

hos POUL M, fredag d. 4. april Den 1. april 1968 åbnede frisørmester Poul Meineche sin første frisørsalon i Randers. Det skete med 1 elev ansat og i løbet af nu 40 år, er det blevet til næsten 100 dygtige medarbejdere, der i dag arbejder efter sloganet: ”Vi følger ikke moden, vi skaber moden”. De sidste 20 år er det gået rigtig stærkt, og kæden omfatter nu 13 saloner, der fortrinsvis ligger i indkøbscentre. Målet har aldrig været at blive de største, men de bedste, lyder det. Frisørkæden POUL M afholder officiel jubilæumsreception fredag 4. april 2008 fra 13-17 på Scandic Randers for forretningsforbindelser, kunder og venner af huset. Læs stort interview i næste nummer af Hair Magazine med Poul Meineche.

Toni & Guy er ikke bare frisører, men internationale eksperter, der benytter individuelle teknikker på forskellige kunder, så alle ikke ligner hinanden. Som de selv sagde: ”Håret skal altid være flot og se dyrt ud – det er jo ikke noget, man bare skifter som et andet sæt tøj!” Odense Tekniske Skole, PACT og Danmarks Frisørmesterforening stod bag arrangementet, hvor der også var information omkring de nye regler fra 1. juli 2008 vedrørende elevansættelse. Se flere billeder fra aftenen på www.hairmagazine.dk.

Lørdag d. 16. februar havde Young Intercoiffure inviteret Intercoiffure Norge til en demonstration af deres vision for tendenserne til foråret. Formiddagen gik med demonstrationen fra Young Intercoiffure, som til lejligheden havde lånt Cha Cha Cha Generator’s lokaler i hjertet af København. Til at demonstrere de nye tendenser var der en ung frisør på scenen sammen med en af de ”gamle” Intercoiffure medlemmer. Først var det Sandra fra Steen Frank i Odense, der sammen med Sasscha Hirtsgaard præsentrede deres syn på forårets tendenser. Derefter blev det Niks tur fra Cha Cha Cha i Fields, der sammen med Gitte Kofoed, Intercoiffure medlem fra Fyn, skulle vise deres bud på forårets tendenser. Nik skal til svendeprøve i april og har dermed endnu ikke så meget erfaring i branchen. Men som medlem af Young Intercoiffure kommer han ud og får masser af oplevelser og inspiration, som han kan bruge i salonen til hverdag. En lille tilføjelse til en Short Cuts vi bragte i sidste udgave om Young ICD’s fotokonkurrence. Det er kun medlemmer af Young ICD, der kan deltage i konkurrencen.

10 > Shortcuts

HAR DU NOGET SPÆNDENDE AT FORTÆLLE?

Sker der noget spændende i din salon, er den anderledes end andre saloner? Har du noget nyt og interessant at fortælle, som også kunne være interessant for andre frisører at læse om. Eller har du bare en god historie? Så skriv til os. Short Cuts er nyheder og artikler om både stort og småt inden for frisørbranchen. Send din historie på mail til Christina på ck@freeminds.dk eller ring på telefon 33 32 07 08.

Online salg til frisører, assistenter, elever og andre relaterede brancher. Vi leverer direkte til dig

www.fnb.dk


LINK TIL INSPIRERENDE

TREND ZOOM

FRISUREGALLERI

Hair.dk – Danmarks største portal indenfor hårpleje - åbner nu op for, at frisørsaloner med egen hjemmeside kan få lov at linke direkte til Hair.dk’s store og inspirerende frisuregalleri.

Hvis du er en trendsætter, der kunne tænke dig at vise dine farvekompetencer, så fortsætter Goldwell jagten på de kreative talenter, der skal deltage iTrend Zoom Color Challenge. Her har du muligheden for at være med i et nyt team, som i samspil med Goldwell skal skabe den nye internationale Trend Zoom Collection 2010. Goldwell har opstillet to kategorier, som man kan udfolde sin kreativitet inden for. Den ene er Rockmantic, den anden; Newstalgia. For at se billedeksempler og de konkrete regler for deltagelsen se www.goldwell.dk under trends. For at deltage i den internationale konkurrence, skal du indsende dine kreative bud på en fortolkning af enten Rockmantic eller Newstalgia til Goldwell senest d. 31. maj 2008. God fornøjelse!

Salonkunden kan via frisørsalonens hjemmeside,der linker videre til frisuregalleriet på Hair.dk, få masser af ny inspiration til klip, farve og opsætninger. Nu kan du altså som salonejer tilbyde dine kunder at se masser af flot hår samt inspirerende og kreative frisurer. Klik ind under frisuregalleriet på www.hair.dk og se det store udvalg af frisurer. Kontakt Signe Petersen fra Hair.dk på 33 32 07 08 eller på sp@freeminds.dk for at få linket til frisuregalleriet.

DANISH

BEAUTY & COSMETICS AWARDS 2008

Igen i år åbner Danish Beauty & Cosmetics Awards dørene op for deres skønheds- og livsstilsevent. Her er det ikke kun dommerne der har muligheden for at kåre vinderne. Forbrugeren kan også påvirke afstemningen ved at klikke sig ind på www.dbca.dk og stemme på sin favorit. Via afstemningen har man dermed også muligheden for at blive én af de heldige vindere af lækre skønhedsprodukter. Danish Beauty & Cosmetics Adwards finder sted på Hilton, Copenhagen Airport d. 3. april, hvor værterne Ellen Hillingsø og Peter Frødin sørger for en god stemning. Læs også mere på www.hairmagazine.dk.

– Køb dit frisørinventar online


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

LIVSDRØMMEN I CIRCUS MAN FÅR IKKE SUCCES AF AT SKRIVE LUKKET PÅ DØREN. DET ER RENÉ PRAKOVS HOLDNING, OG SELV OM HAN ARBEJDER 55-60 TIMER OM UGEN, ELSKER HAN DET. ”DEN DAG, JEG IKKE LÆNGERE FÅR SKØRE, VILDE IDEER, TROR JEG, JEG VIL LADE MIG FØRTIDSPENSIONERE”, SIGER HAN. OG HANS FORRETNING PÅ ØSTER FARIMAGSGADE ER HELT UNIK SKABT I HANS IMAGE.

16 > Livsdrømmen i Circus

Livsdrømmen i Circus < 17


kræver det, at jeg omgiver mig med de rette kunder og den rette atmosfære”. Og han er ikke i tvivl om, at den indsats, der er ydet på indretningssiden, kommer tilbage med renters rente. ”Et fedt sted giver lysten og gejsten til at arbejde kreativt”. Men han tror også på, at man skal have prøvet det, for at forstå vigtigheden at det. René har selv sat butikken 100 pct. i stand – fra gulve til lofter, vand, varme og elektricitet. Alt er renoveret. René er ikke gået på kompromis med NOGET. Opalglaslofterne i forretningen har han selv brugt mange, mange aftener og nætter på at sætte op, og facaden endte han også selv med at konstruere i samarbejde med en kammerat – fordi René ville have en vinklet glasfacade i sort og transparent glas som på de gamle franske butikker – og dét kunne byens glarmestre ikke overskue. Det er tre år siden, René blev færdig med sit cirkus, og han har ikke fortrudt et sekund. ”Det er jo min livsdrøm”, siger han lige ud af posen. I øvrigt havde skattevæsenet en smule svært ved at forstå, at René igennem en periode på over 10 år havde halvanden salon stående på et lager på Nørrebro! ”Jeg måtte faktisk en tur i landsskatteretten for at forklare det”, smiler han.

C.F. Tietgens Boulevard 32 5220 Odense SØ tel. 66 13 39 90 info@hairmix.dk www.hairmix.dk

ET SJOVT STED AT KOMME Circus er ikke bare et rart sted for René at arbejde. Det er et sjovt sted at komme. Når solen skinner, stiller René borde op uden for forretningen, hvor kunderne kan få sig en kop kaffe, mens de venter på, at farven skal virke, eller hvor venner af huset og naboerne fra kvarteret bare kommer daskende forbi og slår sig ned på vej til eller fra arbejde for at få en sludder. ”Jeg ser det lidt som i en lille italiensk landsby, hvor frisøren også er byens samlingspunkt. Her er hyggeligt at komme, og alle er velkomne”. I det hele taget er René meget uhøjtidelig, og han kan ikke fordrage, når dele af frisørbranchen bliver for højtidelig og for selvfed på den ufede måde. ”Vi er frisører!”, siger han, og for netop at understrege det uhøjtidelige – og lidt som en protest imod at alle pludselig skulle hedde noget med Intercoiffure og International o.s.v. - havde han faktisk en plan om at salonen skulle hedde ”Kurts hentehår”. ”Men her var jeg alligevel ikke modig nok”, griner han. I stedet blev det Circus, og under byggeriet oprettede han naturligvis Circus Entreprise – ”fordi vi gør et stort nummer ud af det”. René Prakov har aldrig søgt den lette vej – det ville absolut være synd at sige, og han vandt da også prisen som Årets butik i magasinet Nat & Dag med sin Circus på Rosenvængets Allé, hvor han sammen med ”Jeg hører nok ikke til de frisører, der har tjent flest penge. Men jeg hører helt klart til de frisører, der har haft det sjovest! Og jeg vil ikke bytte”. Først havde han Klip Zoo, og ganske naturligt er den nu efterfulgt af Circus. René Prakov arbejder 55-60 timer om ugen – og han elsker det. ”Den dag, jeg ikke længere får skøre, vilde ideer, tror jeg, jeg vil lade mig førtidspensionere”, siger han med et stort smil. Vi sidder i hans forretning på Øster Farimagsgade i København – super speciel og indrettet med ting, René har samlet sammen igennem en lang årrække. Betjeningsstole fra gamle frisørsaloner, lamper, der engang har skabt lys over land i ØK samt lamper fra et bibliotek, der skulle renoveres, et helt unikt loft i opalglas – også fra 50erne og 60erne, en gammel urmagerdisk og en vask, René selv har konstrueret i en unik kombination af nyt og gammelt. Blypaneler findes også i forretningen, og når folk spørger: ”Hvorfor har du det, det har jeg da aldrig set før”, rammer de hovedet på sømmet: Netop derfor! Forretningen oser af atmosfære og frem for alt af personlighed. ”Mine omgivelser er min inspiration, og skal jeg finde motivationen hver dag, 18 > Livsdrømmen i Circus

KLASSISK OG EKSKLUSIV SERIE, HVOR LUKSUS FLYDER UD AF FLASKERNE

JEG SER DET LIDT SOM I EN LILLE ITALIENSK LANDSBY, HVOR FRISØREN OGSÅ ER BYENS SAMLINGSPUNKT


nogle partnere havde skabt en kombineret frisør, restaurant og charcutteri midt på gaden. ”Da det partnerskab gik i stykker, begyndte jeg at arbejde i en forretning kun godt 100 meter nede ad gaden fra, hvor jeg ligger i dag, og jeg begyndte at samle interiør fra 50erne og 60erne. Da lokalet på Øster Farimagsgade 33 blev ledigt, slog René til. VIS LIDT ORIGINALITET ”Det meget specielle ved vores branche er, at det er relativt nemt at blive selvstændig. Alt det kræver, er to store spejle og en hårtørrer”. Men René savner noget originalitet. ”Jeg mener klart, det handler om at skabe sit eget image, og om at værne om det, hvis tingene ikke skal blive for intetsigende”. ”Jeg har ikke noget ønske om at blive kendt. Men jeg vil gerne være kendt for at stå for noget!” Derfor er selv forretningens baglokale og toilet gennemført. ”Det er indretningen af toilettet, der skiller skidt fra kanel. Det er her, man kan se om tingene er gennemførte”, fastslår René. Han mener, mange forsømmer over for sig selv at udnytte den mulighed, de har, for at skabe noget specielt. ”Vores behov er grundlæggende forskellige, men det handler om at skabe omgivelser, man kan være kreativ i, og om at sende de signaler til kunderne, man ønsker at sende”. ”Branchen fortjener, at flere gav den en skalle. I dag er der ikke mange, der virkelig brænder for tingene. De vil hellere arbejde fra kl. 9-16.30, og det kommer der ikke meget kreativitet ud af!” FRA JORD- OG BETONARBEJDER TIL FRISØR René Prakov havnede egentlig i frisørbranchen ved en tilfældighed. Han har arbejdet som industribager og som jord- og betonarbejder – så ”lortejobbene” har han haft - for så at satse på frisørbranchen, hvilket absolut må siges at være lidt af et brancheskred. ”Det, der egentlig fangede mig, var ideen om at være selvstændig – om at kunne være herre over min egen arbejdsplads”. Han kom i lære hos en frisør, og der var ikke ret travlt i forretningen, så det synes René på det tidspunkt var et fedt job. ”Det holdt dog ikke. Jeg kedede mig, og sprang fra et halvt år før min læretid sluttede”. Men nysgerrigheden fik overtaget, og René Prakov sluttede alligevel sin frisøruddannelse. ”Og så følte jeg mig overhovedet ikke i stand til at betjene kunderne! Jeg var usikker. Da jeg var i lære, fik jeg besked på at gøre det eller det. Nu stod jeg pludselig på egne ben. Fra at hjælpe til med permanenten, havde jeg nu mine egne 10 daglige kunder. Jeg var usikker på, hvordan jeg skulle klippe kunderne – og jeg manglede motivationen”. René søgte faktisk væk fra branchen og ind til politiet. ”Men så tænke jeg alligevel, at det var ret fjollet at have brugt tre år på noget, der bare skulle løbe ud i sandet”. Så René besluttede sig for at give frisørbranchen et halvt år for fuld skrue og med øjnene og ørerne på stilke for at lære og suge til sig. ”Frisørlauget holdt bl.a. nogle demonstrationer, hvor man kunne opfange nogle klippeteknikker. Men jeg havde ingen penge, så jeg sneg mig ind til arrangementerne. Jeg sad helt stille på 3. række og forsøgte at finde ud af, hvordan faget var skruet sammen”. Og René blev selvfølgelig opdaget den ene gang efter den anden. ”Til sidst tror jeg, de fik medlidenhed med mig. I hvert fald fik jeg lov til at blive, mod at hjælpe til med at rydde op bagefter”, fortæller René grinende. – Og pludselig var det halve år blevet til langt mere....Og om René er ked at, det valg han traf dengang... ”nej, skulle jeg vælge igen, ville jeg såmænd nok have gjort det samme”. ”Egentlig handler det jo i bund og grund om at tage sig selv i nakken. Netop det, mange unge mangler i dag, og det handler om at kunne se sig selv i spejlet og sige: Er du tilfreds med det, du præsterer?” 20 >Teaterfrisør på fuld tid


TANDLÆGER SKAL OVERSTÅS. FRISØRBESØG SKAL VÆRE HYGGELIGE OG SJOVE

René Prakov blev ansat hos en frisør i Ishøj Bycenter, og den heksekedel af forskellige nationaliteter, gav ham et skub. ”Jeg gik ned i den lokale Bilka og lavede aftaler med kassedamerne om at være modeller, og det lykkedes mig faktisk at skabe nogle sjove, anderledes typer – selv om Ishøj jo ellers ikke lige er stedet, der klinger på trendscenen”. HØJLUNDS FORSAMLINGSHUS René Prakov var nu klar til at rykke et alternativt sted hen, og lige fra begyndelsen har han været tiltrukket af de små, anderledes steder frem for de store kæder. ”Jeg mener kædeklip med fokus på statistikker sker på bekostning af kreativiteten og glæden ved at gå på arbejde!” Og René er heller ikke sen til at tilføje, at det er vigtigere for ham at have det sjovt, end det er at sælge mange produkter til kunderne. Det værste, man kan sige til René er: ”Så er det overstået”, når en klipning er forbi. ”Tandlæger skal overstås. Frisørbesøg skal være hyggelige og sjove”. Derfor ser man heller ikke mange kunder, der sidder med et blad i Circus. Der tales og sludres. ”Ind imellem går der ligefrem lidt Højlunds Forsamlingshus i den”, smiler René. Men det er sådan, han kan lide det. Øl og vin serverer René gerne for sine kunder, og lørdag morgen åbner han kl. 7.00! Og der kommer faktisk kunder, smiler han. Frisører skaber i høj grad deres eget job, og René Prakov ser jobbet som en spiraleffekt – god eller dårlig. ”For at få de rigtige kunder, skal der ydes meget, men når man har dem, så er det nemt at få nye. Modsat; arbejder man kun lidt på sagen, forbliver kundeniveauet også i den sløve ende af spiralen, og det bliver sværere og sværere at skaffe nye kunder i forretningen”. Som René ser det, er den lyse side af spiralen selv22 >Teaterfrisør på fuld tid

accelererende. MEN; der er kun én, der kan starte den, og det er dig selv! Sådan er det bare. ”Man får de kunder, man selv er – så er man ”en røvsyg cigar”, er kunderne det også, og er man glad og måske en smule småtosset, så får man slet ikke de kunder, der er kedelige og murer sig inde med et blad. For de kan slet ikke holde dig ud”, er Renés filosofi. DET ER SVÆRT MED MEDARBEJDERE Renés store personlighed og den måde, han har opbygget sin forretning omkring sin personlighed, har ét minus. Det er svært at få medarbejdere. ”Jeg har haft ansatte, der valgte at gå tilbage til en kædesalon, fordi de synes, det var lidt for vildt her hos mig”. I dag deler René en medarbejder med et andet medlem af Marcel Klubben, og det fungerer super. Og i øvrigt understreger det meget fint, det samspil, der er mellem medlemmerne af Marcel Klubben. ET HÅNDVÆRK INGEN KAN KOPIERE René Prakov mener, frisørbranchen kan noget specielt. ”Mange andre håndværk kan kopieres, hvis man er lidt fiks på fingrene. Frisørhåndværket kan ikke kopieres, og ydermere er vi under konstant kvalitetskontrol af vore forbrugere. De kan kontrollere, hvad vi gør hele tiden, om vi spiste hvidløg i går, eller om vi ringer for meget, og alle de signaler, vi sender til kunden, skaber vores personlige stil”. Ingen maskiner kan tage over, og ingen fremmed arbejdskraft kan komme ind og overtage frisørernes jobs. Og når nogen spørger René, hvor lang tid, det tager at blive frisør, kommer svaret prompte: ”Det tager et helt liv!” ■


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert og diverse

”Det er ikke længere en fordel at ligge alene. Fordelen er i stedet at ligge flere butikker og saloner, der tiltrækker de samme kunder, sammen, hvad enten det er på gågaden eller i centret”, mener trendforsker Jesper Bo Jensen.

SÅDAN LYDER FREMTIDEN:

BETRAGT SALONEN SOM EN SCENE

OM 10 ÅR ER DET IKKE LÆNGERE DEN ENKELTE BUTIK ELLER SALON, DER ER AFGØRENDE FOR FORBRUGET. DET ER MIKSET! OG DET ER HVAD ENTEN DET GÆLDER ET CENTER ELLER ET GÅGADEMILJØ, OG SÅ ER BRANDET PÅ VEJ UD TIL FORDEL FOR STIL. DET MENER TRENDFORSKER JESPER BO JENSEN, DER GIVER SIT BUD PÅ DETAILHANDLEN OM 8-10 ÅR – DEN FREMTID, DER RUMMER DEN FØRSTE 100 PCT. DIGITALE GENERATION. Forbruget vil stige 30-40 pct. over de næste 10 år. Også middelklassen formår nu at anskaffe sig to biler, og vi rejser hvert år. Men når vi bliver økonomisk rigere, vil den nye luksus bestå af andre ting, som at have tid til sig selv, at få ro og fred. Det gælder wellness og bæredygtighed. Og det er faktorer, som detailhandlen skal tage hensyn til, hvis de vil drive forretninger i fremtiden. Hvordan skal butikkerne og salonerne indrette sig om 10 år? Hvad er det, kunderne vil have? Og hvordan vil udviklingen være inden for den danske detailhandel? Det handler om at være på forkant, hvis man skal sikre en effektiv forretningsdrift, og som markederne hele tiden forandrer sig i forhold til kapitalkæder kontra specialbutikker og discount i forhold til luksus, så må salonerne hele tiden tage forretningens 24 > Betragt salonen som en scene

drift op til revision. Men frem for alt handler det jo i bund og grund om forbrugerne og deres behov og krav til muligheder i fremtiden. Steen & Strøm, der driver i alt 52 shoppingcentre i Skandinavien heriblandt Danmarks 16 største centre - med en omsætning på mere end 32 mia. NOK, har etableret et Trendlab, som har fået skrevet en hvidbog ”Future Consumer Tendencies and Shopping Behaviour” af den danske trendforsker Jesper Bo Jensen, Fremforsk. Hvidbogen omhandler udviklingen i detailhandlen frem til 2015-17. Blandt de afgørende nye tendenser er, at det ikke længere er den enkelte butik eller salon, der er afgørende for forbruget. Det er mikset af butikker og saloner, hvad enten det gælder et center eller et gågade-

SENIORERNE HAR FÅET MASSER AF PENGE I LØBET AF DE NÆSTE 10 ÅR OG INTET AT KØBE. JEG FORSTÅR GANSKE ENKELT IKKE, HVORFOR DETAILHANDLEN IKKE VIL SAMLE DET GULD OP, DER LIGGER OG FLYDER

miljø. Vi bliver mere og mere situationsbestemte i vores shoppingvaner. Det gælder ikke mindst de yngre mennesker, der i fremtiden bliver specielt opmærksomme på, at selve området, der handles i, skal være attraktivt. ”Det er en afgørende ændring i forhold til i dag. For de unge bevæger sig i øjeblikket fra at gå efter brands til at gå efter stil!”. Det fastslår Jesper Bo Jensen. Når de unge går efter stil, ændres butiksbilledet. Der vil komme flere butikstyper, og hvor det ikke mindst inden for tøj traditionelt har været de store butikker, der har været de mest attraktive, er det nu i stigende grad alle former for hurtige butikker ”Guerilla-stores”, butikker, der er til stede i kort tid, hvorefter de lukker igen, der popper op. ”Modsat ses butikker med 7-11-konceptet. Det gælder butikker, der placerer sig der, hvor kunderne automatisk kommer forbi – på vej til toget, ved byens busholdeplads o.s.v. Det, der med andre ord kaldes airportshopping”, fortæller Jesper Bo Jensen. For frisørerne betyder det, at man i høj grad skal vurdere, hvor man placerer sin salon. Man skal i endnu højere grad overveje, hvilken kundegruppe man henvender sig til i fremtiden, og man skal gøre sig det klart, om det er high Betragt salonen som en scene < 25


end-kunderne eller om det netop er de kunder, der foretrækker behageligheden – at salonen ligger lige på vej til arbejde i forbindelse med f.eks. et trafikalt knudepunkt. Ordet A-placering vil således få ny mening. Det kan sagtens være en yderplacering, blot der er gennemgangstrafik, og det er ikke længere et bestemt sted i centret – men selve centret, der skal være attraktivt. Jesper Bo Jensen er heller ikke i tvivl om, at vi om 10 år vil se flere ekspertbutikker, end vi gør det i dag. Butikkerne vil differentiere sig. Der vil opstå endnu flere specialbutikker, som satser på enkelte områder. Jesper Bo Jensen mener også, at jo tættere produkterne kommer på os – på kroppen – og det gælder jo i høj grad for håret – jo mere udbredt er tendensen. Det vil sige, at frisørerne skal kunne tilbyde noget specielt. Ekspertviden har frisørerne jo, så det kan være, der i højere grad skal satses på en bestemt stil, der gennemføres i indretningen såvel som i hele atmosfæren i salonen. BUTIKKEN ER EN SCENE Skal detailhandlen ændre sig med forbrugerne i fremtiden – og ikke mindst leve op til forbrugernes krav om mere situationsbestemt indkøb, så handler det hele tiden om at friste, om at forandre sig. ”Begynd at betragt salonen som en scene”, siger Jesper Bo Jensen. De ansatte er skuespillerne, kunderne er medspillerne, og såvel butiksindehaveren som de ansatte skal lære, at de hele tiden spiller et skuespil, hvor der indgår andre. Det gælder i selve salonen, og det gælder omgivelserne. ”Det er ikke længere en fordel at ligge alene. Fordelen er i stedet at ligge flere butikker og saloner, der tiltrækker de samme kunder, sammen, hvad enten det er på gågaden eller i centret”. Tendensen ses allerede lidt i dag, hvor centrene åbner sig op i forhold til byerne, og således bliver en integreret del af en større shoppinghelhed.Til fordel for såvel centret som bymidten. Udfordringen bliver herefter at indrette stedet som en scene, der skifter efter årstiderne, sågar efter tidspunktet på dagen. ”Og her er de færreste butikker og frisørsaloner hurtige nok”, er Jesper Bo Jensens holdning. Der skal sælges en oplevelse til kunderne. Frisørsalonerne kan kombinere håret med make-up, kunderne kan få ordnet negle og måske kan de få en spray-tan – det kan også være, at man f.eks. samarbejder med tøjbutikken ved siden af om kundearrangementer ”Bliv stylet fra top til tå” eller noget helt tredje...... ”Det handler ganske enkelt om at være lidt mere vaks ved havelågen, end i dag! Om at skabe liv og oplevelser – om at iscenesætte”, understreger Jesper Bo Jensen. BÆREDYGTIGHED Bæredygtighed bliver et issue, men ikke på den lange bane, mener Jesper Bo Jensen. ”Lige nu ser vi en politisk forbrugerbølge, og den vil skylle ind over os for fuld udblæsning i de næste 3-4 år. Men så forandrer tingene sig – og selv om det er politisk ukorrekt at sige det, så vil forbrugerne bare forvente, at tingene er i orden. Der kommer andre ting i spil, og der sker et skift fra det selvforkælende til det mere globalt tænkende”. Han ser også et ”Farvel og goodbye” til den brede midte! ”Det ligger i tiden. I den ene ende findes design og de dyrere varer, i den anden de billigere varer, for hvem gider være ”average”. Igen: Der skal findes en egen stil – specielt hvis man ligger i den brede mellemgruppe. For stil, nye koncepter og frem for alt omskiftelighed er vejen frem og det, der skal differentiere salonerne og butikkerne fra hinanden ■ 26 > Betragt salonen som en scene

NYHED! LANCERES I MARTS EN NY EPOKE INDENFOR FARVE OG PLEJE


Tekst > Pia Finne Foto > L’Oreal Professionnel

MED FRISØRERNE

BACKSTAGE

HEKTISK, INSPIRERENDE OG SUPER SPÆNDENDE. SÅDAN LYDER DET FRA DE TO FRISØRER LINE BOMHOLT OG HEIDI HANSEN, DER FIK MULIGHED FOR AT ARBEJDE BACKSTAGE MED CIM MAHONY OG HANS FRISØRTEAM PÅ EN RÆKKE MODESHOWS UNDER MODEUGEN I KØBENHAVN. BAG DET ARRANGEMENT STÅR L’OREAL PROFESSIONNEL.

Luften er tyk af hårlak. Stemningen er hektisk, men alligevel forbavsende rolig. Man fornemmer professionalismen. Alle kender deres plads, alle er klar over hvad der skal ydes – og hvornår. Klokken er 16.30, det er lørdag eftermiddag i den københavnske modeuge og om en halv time skal 16 modeller være klar til at indtage catwalk’en i Vadums show. Håret skal være sat, make-up’en lagt og tøjet skal være parat. Ud over at være Vadums præsentation af deres efterårs- og vinterkollektion 08/09 for pressen og indkøberne, er showet også Style Counsels charityshow denne modeuge. Det vil sige, at de har valgt Vadum som netop det unge, upcomming brand, der har brug for et skub i den rigtige retning, og som derfor får mulighed for at holde show sponseret af Style Counsel og messens hovedsponsorer. Netop her kommer L’Oreal Professional ind i billedet, for under modeugen er L’Oreal Professional nemlig hovedsponsor på hele otte shows, og ydermere har man foranlediget, at to frisører, Line Bomholt, Bomholt Intercoiffure i Grønnegade i København og Heidi Hansen fra Cha Cha Cha får lov til at indgå i back stage-teamet med Cim Mahony. Og lige så glamourøst showet er, når modellerne glider hen over catwalken - der i øvrigt til dette show befinder sig i en meget smuk sal på Søetatens Pigeskole i Borgergade i København - lige så lidt glamourøse er frisørernes forhold back stage. Så min snak med Line Bomholt og Heidi Hansen foregår altså i et lille køkken på Søetatens Pigeskole, mens de er i fuld gang med at glatte hår og sætte hestehaler på de 16 modeller. ”Det er utroligt spændende. Det er en helt anden måde at arbejde på og at være kreativ på, end når man arbejder i salonen til daglig”, lyder det fra Heidi Hansen. Hun har været med på Preen, Peter Jensen 28 > Med frisørerne backstage

og Vadum-showene, og det er første gang, hun for alvor er med back stage på professionelle shows. Line Bomholt har tidligere arbejdet på shows i forbindelse med modeugen, og foruden de samme shows som Heidi, var hun også med på Selected-showet. ”Vi arbejdede fra 7 morgen til midnat i torsdags, så det er nogle meget lange og meget hektiske dage. Men det er det hele værd”, siger Line, mens hun friserer, sprayer lak og atter friserer en af modellernes lange hår op i en hestehale. ”De skal simpelthen være så glatfriserede, at man ikke kan se nogen overgange overhovedet”, forklarer hun. Både Heidi og Line er vant til at arbejde selvstændigt og bestemme selv. Så det, at ”skulle gøre, hvad der bliver sagt”, er nyt for dem. ”Men det er utroligt sjovt og meget anderledes, at være en del af et team, der bare skal have tingene til at klappe. Man lærer faktisk rigtig meget af det, og faktisk er det en ret sund øvelse, i den grad at være en del af en helhed”, er Line og Heidi enige om. Klokken er nu 16.40 og der arbejdes stadig på fuld tryk.Tilskuerne er begyndt at finde deres pladser omkring catwalken – og der mangler stadig rigtig meget hår at sætte! Når Line og Heidi har redt modellernes hestehaler på plads, tager Cim Mahony eller en af de andre show-rutinerede frisører fat på at gøre frisuren færdig. Hestehalen skal rundt om hovedet, og falde ”naturligt” omkring panden. Det kræver lak, lak, lak!! Begge pigerne er meget begejstrede for at arbejde sammen med Cim Mahony, og de lægger ikke skjul på, at de lærer utroligt meget af ham. ”Men i det hele taget lærer man mange nye mennesker at kende. Mennesker, der gør tingene anderledes end én selv, og man oplever de mange muligheder, der er i faget”.

Line Bomholt og Heidi Hansen i gang med modellerne til Vadum-showet.

Cim Mahony backstage til Preen

VILDT MEN SMUKT Spørger man pigerne om, hvad de bedst selv kan lide, når de skal lave ”catwalk”-hår er de også enige: ”Det må gerne være vildt, men det skal stadig være smukt. Og så skal det ikke være skørt bare for at være skørt. Der skal være en mening med tingene”. Den vanskeligste opgave i forbindelse med modeugen er de heller ikke sene til at udpege. ”Det var Peter Jensens herreshow, hvor 18 mænd skulle have så skarp en skilning og så fladt hår foran, at der blev brugt adskille tuber gelé og rigtig, rigtig meget tid!” – kun for at 14 af de 18 modeller fik en hue på lige inden de gik på scenen!! ”Men sådan er livet”, smiler de to piger, der fortæller, at alle showene har været sjove på hver deres måde. ”Og det har jo også sin charme, når man som i dag må kaste sig på en lånt cykel for at hente mere lak i den nærmeste Cha Cha Cha butik”, fortæller Heidi smilende.

fra Style Counsel. Det får han selv om klokken nu er 17.00, og showet faktisk skulle begynde.

Klokken er 16.50, og vi er gået videre ind til de andre frisører, der hektisk arbejder på at lægge sidste hånd på modellernes frisurer. Da alle tror, de er ved at være færdige, kommer der pludselig yderligere to modeller blæsende ind – sandsynligvis fra et andet show, og så skal det gå stærkt. Den ene piges hestehale sidder ikke ordentligt. ”Kan vi få 6 minutter, så laver vi det om”, lyder det fra Cim til Uffe Buchardt

”Det er en fantastisk oplevelse, det giver masser af inspiration til hverdagen i salonen, og det er skønt at få mulighed for at arbejde kreativt på en anden måde end til daglig”, lyder det samstemmende fra pigerne. Og for Heidi, der var med for første gang lyder det afslutningsvis: ”At arbejde med Cim Mahony under modeugen har fuldt ud levet op til det, jeg forventede – og meget, meget mere til”.

Klokken 17.15 er alle modellerne klar. Håret er sat, make-up’en lagt og tøjet er perfekt. Så går det løs. MODEN OG HÅRET HÆNGER SAMMEN Håret og moden hænger mere og mere sammen. ”Derfor skal man som frisør sørge for hele tiden at holde sig på forkant med modens tendenser”, mener Line Bomholt. Ses skrå liner i tøjet, går de igen i håret, er finishen lækker og elegant skal håret også være det, og er stilen mere rå, gælder det også frisurens udtryk - og når det gælder shows, er én ting i hvert fald sikkert: Både Heidi og Line er helt klar til at lave flere.

Med frisørerne backstage < 29


Således så Vadum-modellerne ud på catwalken

L’ORÉAL PROFESSIONNEL OG MODEN L’Oreal Professionnel deltager i modeugerne i såvel København som i London, New York, Sydney, Paris og Milano med flere.

Når Cim Mahony skal vælge frisure-stilen til et show, ser han enten billeder af kollektionen eller han ser kollektionen. ”Det er vigtigt at have se tøjet for at kunne skabe det rigtige look til showet”, fortæller han.

”I Danmark har vi valgt at gøre det igennem Style Counsel, der arrangerer en lang række af showene i forbindelse med modeugen”. ”Style Counsel har samme tilgang til moden, som L’Oreal Professional har det. De støtter gerne yngre, up-coming designere”, lyder det fra Aviaja Riemann-Andersen fra L’Oréal Professionnel.

Designeren har typiske nogle ideer; skal håret være langt eller kort, mørkt eller lyst, vildt eller naturligt o.s.v., og ud fra det arbejder Cim videre. Han laver bl.a. en række tests. ”Nogen gange rammer vi udtrykket første gang, andre gange må vi forsøge 10 gange, før vi rammer det helt rigtige look, men det sker altid i dialog og samarbejde med designeren og som i dette tilfælde med Style Counsel”, lyder det fra Cim Mahony.

I modeugen i februar for et år siden var L’Oreal Professional hovedsponsor for designeren Ann Hagens show, i modeugen i august gjaldt det Ann Hagen og Jens Laugesen, og denne gang var L’Oreal Professional hovedsponsor for hele otte shows: Preen, Peter Jensen, Selected,Vadum, Baum und Pferdgarten,Whiite, Bitte og Designers Remix. Herudover leveres goodiebags til tilskuerne, ligesom L’Oréal Professionnel har en fotograf back stage.

Personligt kan Cim bedst selv lide den lidt dyre, classy stil. ”I bund og grund kan jeg bedst lide hår, der ligner hår.At det har et naturligt udtryk – og så kan det selvfølgelig godt være kunstnerisk”, forklarer han.

”I år har vi valgt at supplere med et arrangement efter modeugen for vores kunder, hvor Cim Mahony, Line Bomholt og Heidi Hansen viser et look fra hvert show, ligesom de viser en farve- og klipkollektion af tøjet fra showene”, fortæller Aviaja Riemann-Andersen.

CIM MAHONY OG MODEN

I løbet af et år laver Cim Mahony godt 70 shows rundt omkring i verden foruden covers og reklamekampagner med meget mere. Men spørger man ham, hvilket show, der har været det mest spændende at lave, kan han ikke vælge. ”Det er svært, for jeg kan faktisk godt lide variationen, dét at arbejde med forskellige designere på forskellige måder. Nogle ønsker det enkle udtryk andre sværger til det vilde”. Men frem for alt er det stemningen back stage, Cim holder af, og så trives han godt under stress. Men det er jo næsten en forudsætning.....

30 > Med frisørerne backstage

Det er en måde at fortolke hvordan ”catwalk”-håret, kan bruges i salonen. ”Dén kreative fortolkning, så frisurerne bliver mere kommercielle, vil vi gerne hjælpe med”. At L’Oréal Professionnel denne gang kunne invitere to frisører til at være en del af frisørteamet bag scenen, er Aviaja RiemannAndersen super glad for. ”Vi vil gerne have, at de unge frisører, opfatter at L’Oreal Professionnels mission er at være en professionel og kreativ samarbejdspartner for frisørerne. Vi kan åbne nogle døre, der ellers kan være vanskelige at slå op. Samtidig satser vi meget på netop at hjælpe de unge på vej”.

DENNE ANNONCE ER KUN RETTET MOD DIG, DER IKKE HAR TID TIL AT LÆSE DEN, FORDI DU STÅR OG MANGLER EN FRISØR!

Har du overvejet hvor mange penge du mister i indtjening, hver dag der går, hvor du mangler en ny medarbejder? Ring til os på 88 80 72 71 og find ud af hvor nemt det kan være at finde nye medarbejdere...


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

NÅR DRØMME BLIVER TIL VIRKELIGHED

SALONSUPPORT 360° ER ET NYT KONCEPT FRA SALONSUPPORT.DK. KONCEPTET HJÆLPER SALONEN MED AT FÅ STYR PÅ STRATEGIEN OG DERMED DET OPTIMALE UD AF SIN FORRETNING. Salonsupport 360°. Sådan kalder direktør Kristian Jarnvig det koncept, som Salonsupport.dk netop nu er ved at prøvekøre i en række pilot-saloner over hele landet. Målet er, ikke blot at være frisørernes one-stop-shop når det gælder alt i produkter, men også at kunne hjælpe når det gælder selve driften og udviklingen af salonen. ”I dag handler det om at være stærk på alle områder, hvis man skal drive en fornuftig forretning, derfor har vi udviklet et koncept, der gør det muligt for frisørerne at konvertere deres drømme og målsætninger til realiteter”, fortæller Kristian Jarnvig, der overtog Salonsupport.dk i 2001. Salonsupport 360° arbejder med fem fokusområder. Salonprodukter: Farve, permanent, lysning og alle andre produkter som frisørerne anvender til behandlingerne i salonen. Salgsprodukter: Bl.a. hårplejeprodukter og elektriske artikler, der sælges videre til kunderne. Tilbehør: Alle de ting, der bruges i salonen, lige fra sakse, føntørrere og håndklæder til chokolader til kaffen. Inventar: Stole, betjeningspladser, vaske med videre. Og som det sidste nye: salondrift: Koncepter og værktøjer, der hjælper indehaveren til drive og udvikle sin salon. Med den konstellation mener Kristian Jarnvig, man kan tilbyde frisørerne, de bedste muligheder for at skabe sig en optimal forretning. Hvad angår inventar lyder det, at massagevaske er det store hit. ”De første kom frem for 3-4 år siden, og det er også første gang, der for alvor er kommet nytænkning til salonen i årtier”. Kristian Jarnvig ser massagevaskene som en del af den wellnessbølge, der også har ramt 32 > Når drømme bliver til virkelighed

Danmark. ”Den giver kunden en ny oplevelse og åbner mulighed for flere nye behandlinger i salonen, f.eks. en hårkur i kombination med hovedbundsmassage fra frisøren og en afstressende massage fra massagevasken”. Han er ikke i tvivl om, at frisørerne skal hægte sig på wellnessbølgen, som helt sikkert vil vokse sig endnu større end den er i dag. LAD DRØMMENE BLIVE TIL VIRKELIGHED Frisører er kreative mennesker med lyst til at arbejde med mennesker og hår. Men når det kommer til den forretningsmæssige side af sagen, er interessen knap så overvældende. Og ifølge Kristian Jarnvig tjener mange frisører slet ikke de penge, de kunne tjene, hvis de tænkte bare en smule anderledes. Derfor er Salonsupport.dk gået i samarbejde med en række såkaldte pilot-saloner om et forløb, der tager udgangspunkt i frisørernes drømme og målsætninger, og her ud fra forsøger at gøre dem til virkelighed. ”Vores oplevelse er klart, at frisørerne langt fra udnytter det forretningsmæssige potentiale, de har. Ikke fordi de ikke vil, men fordi de bare ikke tænker i de baner – fokus er ganske enkelt på noget andet”. Han mener, mange frisører har en tendens til at lade sig styre af det impulsive – uden at tænke over, hvor man er på vej hen på den lange bane. De fleste indehavere har slet ikke gjort sig klart hvad de vil med deres salon!” ”Salonsupport 360° er ikke et forsøg på at spille smart.Vi kalder en spade for en spade, og gør ikke tingene mere indviklet end nødvendigt.

Salonsupport 360°. Sådan kalder direktør Kristian Jarnvig det koncept, som Salonsupport.dk netop nu er ved at prøvekøre i en række pilot-saloner over hele landet.


gefühl.

I lokalerne i Valby holder Salonsupport.dk en række arrangementer for frisører. Bl.a. har Christina Feldthaus fra ”Kender du typen” været gæst hos Salonsupport.dk. ”Man kan jo blive inspireret på mange måder, og det forsøger vi at leve op til”, lyder det fra Kristian Jarnvig.

Løsningen på et manglende produktsalg er nødvendigvis ikke flere produkter på hylderne”, understreger Kristian Jarnvig. ”Det kan også være nogle klare retningslinier for hvad man siger til kunderne under opholdet i salonen eller et kursus i salg for personalet”. ”Alt i alt er Salonsupport 360° en værktøjskasse, der tilbyder såvel produkter som serviceydelser”, fastslår Kristian Jarnvig. Om grunden til at man nu er begyndt at have salondrift som en del af virksomhedens forretningsgrundlag, lyder det fra Kristian Jarnvig, at man dels har set behovet i markedet, og dels at frisørerne i høj grad har udtrykt et ønske om at få hjælp på dette område, der for mange indtil nu har været et lukket land. ”Flere af vores pilot-saloner har faktisk udtrykt, at ”det har vi altid drømt om, vi har bare ikke vidst, hvor vi skulle gå hen”. Samtidig er det også et ønske fra Salonsupport.dk’s side om at differentiere sig. ”Produkter kan man købe mange steder. Så kunderne skal have en grund til at vælge lige netop os!” Samtidig er visionen i virksomheden, at det skal være nemt at handle hos Salonsupport.dk. At man kan få alting samme sted. ”Selvfølgelig har vi også kunder, der kun køber dele af kagen, og det er også helt fint. Men vi kan tilbyde det hele”. VI ER FLEKSIBLE Kristian Jarnvig ser det også som en af Salonsupport.dk’s styrker, at virksomheden har den størrelse den har. ”Med 30 ansatte er vi hverken for store eller for små.Vi har både knowhow og fleksibilitet”. Hurtigheden er en af fordelene, og en anden stor fordel er, ifølge Kristian Jarnvig,at kunderne kan købe eksempelvis en enkelt skælshampoo, hvis der er behov for det, og ikke behøver ligge inde med et større lager af en vare, der næsten ikke sælges i den pågældende salon. 34 > Når drømme bliver til virkelighed

”Og så findes vore produkter ikke i supermarkederne. Der ser vi som en klar fordel. Det kan nemlig godt være svært for forbrugerne at skelne, når et brand både findes i en salon udgave og i en supermarkedets udgave, og når priserne svinger fra 30 til 200 kr. Derfor sælger Salonsupport.dk udelukkende til frisører og igennem frisører.” I øvrigt mener Kristian Jarnvig, at de danske frisører generelt bør gøre en langt større indsats for at sælge hårplejeprodukter til kunderne. Der ligger et stort potentielt mersalg og venter. ”I Sverige er salget gennem frisørsaloner dobbelt så højt som i Danmark, og i Norge er det tre gange så højt!” ”Produktsalg til kunden er mersalg, og man kan sagtens fordoble nettoindtjeningen på den enkelte kunde blot ved at sælge en enkelt shampoo”, er Kristian Jarnvigs holdning, og han er ikke i tvivl om at alt, det kræver, er, at man som frisør har det i tankerne, og husker at spørge kunden. ”Det handler jo ikke om at prakke kunden noget på. Det har en reel værdi for kunden f.eks. at få den rigtige shampoo efter en farvebehandling, så de får glæde af deres farve en måned længere”. PRODUKTPALETTEN Salonsupport.dk er en af Danmarks største totalleverandører, og i produktpaletten findes en række spændende produkter, som man bl.a. kan se på deres hjemmeside. På indretningssiden arbejdes med inventar fra tre forskellige hovedleverandører. Lige fra eksklusive møbler designet af navne som F.A. Porche til mere overkommelige modeller – dog uden at der gås på kompromis med kvaliteten. ”Vi iscenesætter os selv”, fortæller Kristian Jarnvig, ”og når en salon indrettes, sendes der samtidig et signal til kunderne om, hvem man

One Stop Shopping. Totalleverandør. Kald det hvad du vil. Salonsupport.dk er i hvert fald en af Danmarks største leverandører til professionelle frisørsaloner. Om du er nystartet eller en gammel ræv betyder ikke noget. Vi hjælper dig med alt fra hårplejeprodukter og sakse til inventar og kurser. Prøv fx vores farvesystem AFFINAGE INFINITI, der er verdens eneste hårfarve med den avancerede D.A.T.E.M. teknologi. INFINITI giver intensive, glansfulde og holdbare farver. Så hvis man fortryder en farvning – ja, så gælder det om at finde en lækker hat. Se mere på www.salonsupport.dk og kontakt os på 36161609.


NY!

PARYKKER

DESIGN EDITION Euro-Tech Design – Ren æstetik. Den fascinerende kombination af teknisk perfektion og lækker grafisk finish. Ekstra skarp – ekstra holdbart, takket være MicroCarbide stål.

BEGRÆNSET MÆNGDE.

Så længe lager haves.

Bmac er en ny sakseserie, der starter hvor andre japanske sakse stopper.

CJ3 Design – Ren livsglæde.

ønsker at henvende sig til, og om, hvad kunden kan forvente sig af salonen. Det at blive klippet i den ”rigtige” salon er med andre ord en del af forbrugerens selviscenesættelse”. Når det gælder indretning har Salonsupport.dk egen indretningsarkitekt, og således er det muligt at totalindrette en salon – og hvad der er nok så vigtigt: hjælp til at overholde alle arbejdsmiljømæssige regler, der er for frisørsaloner.

Udvalget af parykker er idag så stort at alle ønsker kan imødekommes. Vores standardlager dækker alt fra maskinfremstillede til handlavede og skridsikre parykker, og vi har parykker til både herrer og damer.

Af andre produkter nævner Kristian Jarnvig et helt nyt top eksklusivt saksemærke fra en af Japans ældste saksefabrikker. ”Bmac starter der hvor andre japanske sakse slutter” siger Kristian Jarnvig. Der findes tre serier med fokus på stål, mekanisme og design, og hver enkelt serie er udført som en ”saksefamilie”. Alle saksene fra Bmac er 100% håndlavede af japanske saksehåndværkere, der mestrer den japanske tradition inden for ståludformning, og således er alle saksene formet af ét enkelt stykke stål. Det gør bl.a., at saksene kan slibes igen og igen. Unic er en af Salonsupport.dk’s velkendte brands: En serie permanenter, der indeholder cystamine, hvilket gør at håret næsten ikke nedbrydes, men forbliver i samme tilstand som før det blev permanentet. Matthew James: En hårplejeserie med et højt indhold af protein og fugt. Serien produceres i det solrige Australien, og har således UVfilter i alle conditioners samt i flere af leave-in produkterne. I serien findes shampoo og conditioner, pleje og kur, voks, styling samt finish og glans. Maria Nila: Et hårplejekoncept specielt udviklet til skandinavisk hår, som består af hele tre forskellige plejeserier samt en stylingserie. Affinage Infiniti farverne er fra England og bl.a. kendetegnet ved lang holdbarhed og en smuk glans takket være en avanceret emulsionsbase. ”Og så kan man spare en mindre formue uden at gå på kompromis med kvalitet og teknisk support” slutter Kristian Jarnvig ■ 36 > Når drømme bliver til virkelighed

Den vellykkede forbindelse mellem ergonomi og slankt design. Kan også fåes som skulptersaks model CM 36 Design.

Ægtehårsparykker Vi har endvidere et stort udvalg af ægtehårsparykker. Parykkerne fås i flere længder og i mange forskellige farvekombinationer. Få parykkerne i udvalg - uden forpligtelse. Ring 98 10 32 11 alle hverdage mellem 9-17 for brochure og prisliste eller læs mere på www.parykker.dk

JAGUAR-FREMSTØD 15.02. TIL 31.03.2008 Euro-Tech Design og CJ3/CM 36 Design kun kort tid til AKTIONSPRIS. Spørg din fagforhandler. Unic permanent og Infiniti farverne er kendt af mange.

www.parykker.dk

www.jaguar-solingen.com


GLORIOUS

BLONDE.

ILLUMINATING

SHINE.

INNOVATION by Schwarzkopf

PRÆCIS FARVEMATCH

- Multi-Blonde Lifting & Tonal Systemet med mere end 40 blonde nuancevalg, som opnås ved at mixe farverne. Vælg mellem neutrale, kølige eller varme blonde nuancer.

FANTASTISKE BLONDE RESULTATER

- Premium Performance Lightener, kan lysne op til 8 trin og har avanceret neutralisering med anti-gule indholdsstoffer. - Perfekt vedligeholdelse af den individuelle toneretning.

SKINNENDE BLOND GLANS BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk

- Fantastisk blond glans takket være Prism Shine Technology i alle produkter.


CUTTING DER LEGES MED DET FEMININE OG DET MASKULINE I FORÅRET OG SOMMEREN. DET KLASSISKE UDTRYK SES, MEN DER SPILLES OGSÅ PÅ DET UTÆMMEDE, VILDE LOOK. ASYMMETRISKE FRISURER SES EN DEL.

Sebastian

TIGI

40 > Cutting edge

TIGI

Hairmix

Sassoon

TIGI

Nicky Oliver

Hairmix

Cutting edge < 41


Hairmix

Sebastian

STEPHEN MacKINDER

Nicky Oliver

TIGI

42 > Cutting edge

TIGI

Sassoon

Cutting edge < 43


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

FRISØREN SKAL VÆRE SÆLGER

SØREN UNMACK ER FRISØR, MEN HAN ER OGSÅ SUPERSÆLGER – OG FORFATTER TIL BOGEN ”SÆLG BEDRE”. HAN HAR EN RÆKKE GODE FIF TIL, HVORDAN FRISØREN KAN SKABE MERSALG I BUTIKKEN, OG DET HANDLER FØRST OG FREMMEST OM AT UDVIKLE SIG SELV.

Han kan sælge sand i Sahara, Carmen curlere ved fru Jensens hoveddør og knive på Strøget. Men han kan også sælge flere produkter i sin frisørsalon, end de fleste, og således kan han øge fortjenesten på en enkelt kunde med 100 pct. Det handler om at sælge sig selv. Og netop for at give en række af sine mange fif - samlet igennem et helt arbejdsliv - videre til frisører og andre i salgssituationer, har den i øvrigt meget ordblinde frisør Søren Unmack skrevet bogen ”Sælg bedre – dig selv og dine ideer”. ”Frisører er kreative mennesker, men de er generelt dårlige sælgere”. Det mener Søren Unmack, og han har virkelig noget at have det i, for indtil for nylig drev han to frisørsaloner – i dag er det blevet til en enkelt i Tåstrup. ”Det handler meget om at give kunden følelsen af, at hun har brug for produkterne. Mange synes, der er noget odiøst i at sælge, men som frisører er vi jo i den unikke situation, at vi har kunden fastholdt i lang tid, og at vi kan faktisk sælge hende noget, hun bliver glad for”, lyder det fra Søren Unmack. ”Synes du, der er noget, du mangler?”, er ikke godt nok, mener han, og netop derfor valgte han for nogen tid siden at samle al sin salgserfaring i en bog. I stedet kan man spørge: ”Hvor tit vasker du hår? Nu har vi jo lige permanentet dig, og hvis du bruger den rigtige shampoo, så holder det i hvert fald tre uger længere”. Så er kunden glad, og mersalget er hjemme!” 44 > Frisøren skal være sælger

”Vi mennesker følger nogle helt særlige mønstre, når vi bliver sat i forskellige situationer. Vi er nemmere at overbevise, hvis vi bliver smigret eller får ret af den person, der gerne vil overbevise os, og vi er tilbøjelige til at give efter, hvis al logik taler for, at vi skal give efter”, forklarer Søren Unmack. RUNDT MED CARMEN CURLERS Arne Bybjerg opfandt Carmen curlers, men havde det ikke været for Søren Unmacks ihærdige salgsindsats, havde danskerne - eller andre af verdens kvinder for den sags skyld - sandsynligvis aldrig fået øjnene op for dem! Han begyndte at sælge uden at vide noget som helst om salg, og han måtte lære på den hårde måde. Han gik fra dør til dør, og flere hundrede døre nåede at smække i, før han lurede nogle helt basale, menneskelige mekanismer af, og salget begyndte hurtigt at spurte af sted. Resultatet blev, at Bybjergs virksomhed, Carmen Curlers, blev et internationalt hit på linje med Beatles og farve tv’et, og virksomheden blev efter få år solgt for et svimlende beløb. ”Det var en helt fantastisk tid. Fra at være tre personer udviklede virksomheden sig med raketfart til flere tusinde. Jeg havde ingen erfaring med salg, men skulle pludselig oplære andre i at sælge Carmen Curlers. Det var her, jeg opdagede værdien at kunne sælge sig selv - endda helt uden at være sælger”, siger Søren Unmack.

Søren Unmack er frisør – og supersælger – og han har skrevet bogen ”Sælg bedre – dig selv og dine ideer” med fif til, hvordan man øger sit salg i butikken.


Mange frisører føler, det er et problem at tale med kunderne. ”Selvfølgelig skan man undgå diskussioner og modsigelser, men brug hv-ordene: Hvor var du henne på ferie, hvordan var det, hvem var du sammen med o.s.v. Det er altid en god indgang”.

Hair extensions findes i mange farver.

Simply Organic har udeladt skadelige ingredienser og erstattet dem med naturlige alternativer.

Simply Organic hæver standarden i den professionelle skønhedsbranche.

Simply Organic består af 90% certifiserede økologiske ingredienser, og det er dermed den reneste hårplejeserie på markedet. Simply Organic har nu ti produkter på DFKF’s positivliste. Efter Carmen curlers har Søren Unmack bl.a. solgt knive på Strøget, ligesom han naturligvis har drevet sin frisørforretning. For Søren Unmack har det været vigtigt, at give læserne af hans bog en række fif, der kan gøre salget bedre, gøre det nemmere at søge det rigtige, nye job eller få den rigtige løn. TAG DIG TIDEN Bogen er bygget op efter en helt særlig metode, som dag for dag “bygger på”, så folk bliver bedre til at sælge sig selv. Samtidigt er der små skemaer, der på en let og overskuelig måde hjælper med at opstille mål, hvordan kommer man derhen og hvilke redskaber skal man bruge. ”Det vigtige er, at man ikke læser den som en roman. Det kræver noget tid, men på den måde kommer indholdet også til at sidde bedre fast. Det nytter ikke at fortælle det hele på to timer, for så kan man kun huske 10 procent af det. Det er vigtigt at man tager sig tiden til det, repeterer stoffet og “øver sig” dagligt. Men så tør jeg også garantere, at man vil opleve store forandringer på kun få måneder, siger Søren Unmack. Han foreslår, man skriver små sedler ”smil”, og arbejder med det nogle dage, så skriver man ”lyt”, nu smiler og lytter man, herefter kan ”udvis energi” komme på o.s.v. – og til slut har man været igennem alle de områder, der er vigtige for et godt salg. Søren Unmacks plan var netop at skrive en bog for menigmand. En bog, der kan bruges af alle – også af dem, der ikke er vant til at læse meget, noget Søren Unmack kender alt til, idet han er ordblind. Den første tanke, der slår en, er selvfølgelig: Hvordan kan en ordblind skrive en bog. ”Men det handler blot om at brænde for det. Gør man det, kan man få alt til at lykkes”, er hans holdning. STIL SPØRGSMÅL Mange frisører føler, det er et problem at tale med kunderne. ”Selvfølgelig kan man undgå diskussioner og modsigelser, men brug hv-ordene: Hvor var du henne på ferie, hvordan var det, hvem var du sammen med o.s.v. Det er altid en god indgang”. Når der kommer en ny ansat eller en ny elev i Søren Unmacks frisørsalon, sørger han for at de klædes på til salg. Det gælder fra, hvordan man modtager kunden over at huske at smile til at skabe mersalg – sælge produkter. Han synes, salgstræningen mangler i de unge frisørers uddannelse, for som han forklarer, kan man faktisk ved at sælge halvandet produkt tjene det samme som på en klipning, der tager en halv time. ”Så har man 10 klipninger og sælger produkter til blot hver anden kunde, har man på samme tid tjent 15 klipninger! Og det er da værd at tage med” ■ 46 > Frisøren skal være sælger

SKAB TILLID Noget at det vigtigste i alt salgsarbejde, JA i hele livet, er at skabe tillid og troværdighed. • Lyv aldrig • Undgå sladder • Tal aldrig dårligt om andre • Virk ikke mistænksom. • Hvis du overholder disse 4 punkter kommer tilliden af sig selv. Troværdighed er også en vigtig ting i salget. Hvis man ikke kan opnå troværdighed, kan man intet sælge.

Frisørernes leverandør af miljørigtige produkter: Farver og lysninger uden ammoniak

samt plejeprodukter fra Farouk Systems og Simply Organic DanHair ApS., Brydegårdsvej 8 D, 4760 Vordingborg, Tlf. 5537 0076, www.danhair.dk

Ny Admind®Hair

HVAD KAN SÆLGES? • Tid - Kan det man skal sælge skaffe kunden mere tid, har man et stærkt argument. Fortæl f.eks., at mens conditioneren virker, kan man jo lige børste tænder og vaske sig. • Penge - Skaf folk penge. Enten en økonomisk besparelse, eller en økonomisk fortjeneste ved køb af et produkt, en idé eller andet. F.eks. ”Produktet er drøjt, så selv om det koster lidt mere, er det ikke dyrere i det lange løb. • Skønhed - Skønhed er en ting, vi alle ønsker. Og ét af frisørens stærkeste argumenter. Hvad gør produktet ved håret • Magelighed – Produktet er nemt at bruge

e r k l ar for ”dow nl o ad ” - m e d stj e r n e sk ud af muli g h e d e r Online booking med en kalender der altid er tilgængelig - også når Internettet er nede.

10 RÅD, NÅR DU SKAL SÆLGE DIG SELV • • • • • • • • • •

Vær velplejet Smil og vær glad Udstrål energi Husk navne Opfat folk som det, de gerne vil opfattes som. Ikke som det, de er. Spørg og lyt. Find behovet og interesserne Vær aldrig klogere end kunden. Undgå diskussioner Skab tillid og troværdighed Øv dig i salget og dets teknikker Udholdenhed

Fuldt finansprogram der bl.a. bogfører dine kasseekspeditioner automatisk.

din frihed - vore løsninger! 27-12 ADMIND ann 190x125 mm M Kassesystem FARVE 2007.indd 1

Admind ApS S avsvinget 7 DK-2970 Hørsholm Tlf.: 7020 1876 Fax: 4913 6046 e-mail: info@admind.dk w w w.admind.dk 27-12-2007 18:12:59


Solbeskyt håret Matrix tilfører nu Biolage-serien en ny solbeskyttelse; Biolage Sunsorials med UVbeskyttelse og antioksidanter. Serien består af after sun shampoo og treatment, protectibe hair oil og protective hair non-oil til 120 kr. stk

Perfekt daglig hårpleje Goldwell lancerer Inner-Effect Repower eller Resoft Conditioner, der fungerer som en plejende rinse-off gel med dybdegående her og nu resultater. Repower conditioner genopliver fint, tyndt hår, Resoft Conditioner nærer tørt, stresset og genstridigt hår. 179 kr. stk.

Ren luksus Hairmix lancerer en ren luksus serie fra Hempz. Serien består af en dybderensende, sulfatfri shampoo, En Deep Hydration Moisture Treatment, der tilfører fugt og næring, hårkuren Reconstructor Hair Repair og en Spray Gel til både tørt og våde hår. De fire produkter koster hhv. 235, 250, 270 og 235 kr.

more

Organisk hårpleje Haircare Danmark er klar med PURE, certificeret organisk hårpleje. Alle produkterne i PURE-serien har Ecocert certifikat. Det vil sige, at forbrugeren garanteres en uafhængig kontrol af miljø og økologi, mindst 95 pct. naturlige stoffer og mindst 10 pct. økologiske stoffer. I serien findes shampoo, serum, mask og styling cream til 169, 229, 229 og 169 kr.

”PLEJE” ER KODEORDET, NÅR SOMMEREN STÅR FOR DØREN. PRODUKTER MED UV-BESKYTTELSE SES EN DEL, LIGESOM MILJØVENLIGE PRODUKTER OGSÅ ER EN DEL AF TRENDEN TIL HÅRET. FLERE NYE PRODUKTER, DER BRINGER LYSET OG GLANSEN TILBAGE I HÅRET ER OGSÅ MED I BILLEDET.

Enkelt og stilrent Pur Hair fra Haircare Danmark er kommet på markedet med en serie stylingprodukter. Sortimentet er overskueligt, emballagen enkel. I serien findes ”Beam me up” Ren ”curl”power, ”Rough Power”, en dry fiber voks, “Weavy Fairytales”, en molding paste med stærkt hold og “Shiny Finish” som er en gloss spray. Pris 139 kr. pr. stk.

Gratis : Sølv armbånd (værdi DKK 300,-)

at

www.haaro.de

HAIRCARE Naturligt valg Det gælder 100 pct. ammoniakfri farver til permanent farvning, når DanHair lancerer Simply Colours - en blid og holdbar cremebaseret permanent hårfarve. Serien er udviklet med fokus på naturlige ingredienser bl.a. solsikkefrøekstrakt, jojoba olie, abrikosolie og vindrueolie.

�������� ���

FIRE

more

at

more

at

www.haaro.de

Sundhed til håret Color Herbe er navnet på en ny hårfarveserie fremstillet med urteudtræk og planteolier og helt uden ammoniak fra Plan Organic. Color Herbe kan bruges ved alle påføringsmetoder og er perfekt til alle hårtyper - også gråt. Serien består af 30 forskellige farver.

Giv lyset tilbage Farvet og lysnet hår kan have brug for lidt ekstra for at bevare den naturlige skønhed. Med den nye plejeserie Reflection Chroma Riche fra Kérastase kan lyset og glansen bringes tilbage i håret. Programmet består af hårbad - Bain Chroma Riche, der med Masque Chroma Riche giver optimal blødhed samt settingproduktet Fluide Chroma Riche til hhv. 190, 270 og 215 kr. Super farveintensitet Schwarzkopf lancerer netop nu to nye produkter til farvet hår i Silhouetteserien. Silhouette Brilliance Hair og Silhouette Brilliance Mousse. Begge fremhæver hårets farveintensitet og har farvebeskyttende UV-filter. 89 kr. stk.

48 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

www.haaro.de Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 212 30059 post@thorsen-trading.dk Gratis gave så længe lager haves


Bedre hold – længere Matrix har tilføjet fire nye stylingprodukter til Biolagesereien, og med den nye STRONGstem teknologi gives således styrke og glans til håret.

Alllergifri parfume Trevor Sorbie X-clusive fra IdHair er nu kommet i et nyt design og med nye produkter. Alle produkterne er baseret på allergifri parfume, og de er alle - undtagen aerosol produkterne - uden parabener. Serien rummer 12 plejeprodukter og 16 stylingprodukter.

������������ �������������� ������������������� ��������������� �������������������������

Let styling Redkens nye GUTS 10 er en let styling mousse til normalt og fint hår. Den giver volumen og fasthed til frisuren. Pris 235 kr.

Brilliant teknologi GOLDWELL viser nu den første styling-serie, der får farve til at stråle endnu mere glansfuldt, samtidig med at det giver en effektiv farvebeskyttelse. Serien består af seks nye – alle specielt udviklet til farvekunder og til alle hårtyper.

Det stimulerer Tre produkter, der styrker håret og skaber balance i hovedbunden med opfriskende peppermint er nyt fra Redken RFM. I serien findes tre produkter; en shampoo, en conditioner og en skæltonic. Priserne er 190, 220 og 240 kr.

I sol og saltvand Kérastase er klar med to nye beskyttelsesprodukter i serien Kérastase Soleil. Det gælder en vandafvisende og solbeskyttende spray, Micro-Voile Protecteur og en nærende og solbeskyttende creme, Défense Ultime. De fås for 215 kr. stk.

Sexy produkter Til enhver, der ønsker glat, blødt og blankt hår lanceres nye Straight sexy produkter fra Best Collection. Hertil kommer en String Sexy Spray – en multifunktionel glasspray og en Silky Sexy Eliminator - et pleje- og stylingprodukt. Priserne ligger på 159 og 159 kr.

Udglatter og plejer Paul Mitchell viser nu Super Skinny Relaxing Balm, der udglatter og plejer håret. Super Skinny Relaxing Balm fugter håret indefra, beskytter det, og efterlader håret silkeblødt med en duft af æble. En unik fugtafvisende ingrediensblanding giver et langtidsholdbart resultatet i ethvert vejr. Pris 185 kr.

��������������������� �����������������

BlondMe Schwarzkopf Professional præsenterer et nyt blond farvesystem samt color care og styling, BlondMe. Der findes 40 individuelle farvemuligheder: Kølige, varme eller blonde.

Den moderne mand LS&B Grooming fra Haircare Danmark er en serie hårplejeprodukter specielt udviklet til den moderne mands behov. Serien består af to slags shampoo og syv forskellige vokse, der kan være med til at skabe individualitet uden kompromis. Produkterne koster alle 149 kr. stk. 50 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

�������� ���

��������������������� ������������ ���������������� ����������������� ����������������������� ��������������������������������

��������������


Tekst > Michael Lane Foto > Claus Peuckert

ET GODT UDGANGSPUNKT ER AT SPØRGE SIG SELV:

VIL JEG SELV HANDLE I MIN SALON?

SKAB EN

GOD OPLEVELSE I SALONEN

SKAL DER SKABES EN SUCCES I DEN PROFESSIONELLE SALON, HANDLER DET OM AT HAVE STYR PÅ NOGLE FÅ VIGTIGE NØGLEOMRÅDER, MEN FREM FOR ALT ER DET ET SPØRGSMÅL OM INDSTILLING. VIL DU, OG HVOR LANGT ER DU VILLIG TIL AT GÅ FOR AT FÅ SUCCES?, SPØRGER MICHAEL LANE. Igennem de seneste 10 år er der sket en revolution inden for salg af professionelle hårprodukter i salonerne over hele Skandinavien, og shop-i-shop konceptet er blevet måden at gøre det på for mange salonindehavere. Trods succes’en med shop-i-shop konceptet, tegner det gennemsnitlige procentvise salg af produkter i salonen sig for 10-12 pct. af omsætningen. Selvfølgelig er der undtagelser, der bekræfter reglen, og en hardcore gruppe af saloner kan faktisk tilbyde kunderne en fantastisk shopping oplevelse.... SÅ VILLE DU HANDLE I DIN EGEN SALON? Det spørgsmål er ikke ment provokerende, men derimod stimulerende. Det skal stimulere dig til at til tænke over, hvordan din salon tager sig ud, og få dig til at tage stilling til, om du selv ville nyde shoppingoplevelsen i salonen eller ej. FORBRUGERNES SHOPPINGVANER Skandinaviske forbrugere er meget vidende, og de har høje forventninger til det sted, de handler. Udvalg, sortiment, kvalitet og værdi – og grunde til at købe - er alle elementer, der spiller en vigtig rolle, når man skal tage stilling til, hvordan man skaber en god shoppingoplevelse. De to vigtigste faktorer, når det handler om at have indflydelse på forbrugernes indkøbsvaner, er miljøet og omgivelserne i butikken 52 > Skab en god oplevelse i salonen

samt den grad af kundeservice, der ydes af medarbejderne. På disse to områder kan der for alvor gøres en forskel! MILJØET OG OMGIVELSERNE At udnytte den plads, man har til rådighed på den mest effektive måde er en STOR udfordring. Og behovet for en objektiv snarere end en subjektiv planlægning er MEGET vigtigt. Det er nemlig alt for let at lade den subjektive tilgang til tingene komme i vejen for de hårde, objektive fakta. Områder, der kræver speciel fokus, er salonens vinduer, bygningens facade, receptionen, hot spots, indkøbsområdet og venteområdet. SALONENS VINDUER Salonens vinduer er primært et kommunikationsværktøj, der kan benyttes til at sende informationer til potentielle og forbipasserende kunder. De arbejder for salonen 24/7 og skal vedligeholdes så de altid ser optimalt godt ud. Et vindue skal omdekoreres hver 6.-8. uge. Indholdet skal varieres, og temaerne kan være kunstnerisk smukke billeder af salonens arbejder, sæsonprægede beskeder, en ny produktlinie, et specielt tilbud eller fokus på en speciel event. Kreativitet, originalitet, humor, spændende nyheder: Alt sammen hjælper det til at skabe et flot vindue. Så lad dig inspirere!

Det er vigtigt, at der skabes en lækker salon med netop dén ”feel good”-faktor, der skal få kunderne til at nyde at opholde sig i salonene

At udnytte den plads, man har til rådighed på den mest effektive måde er en stor udfordring. Og behovet for en objektiv snarere end en subjektiv planlægning er vigtig.

Skab en god oplevelse i salonen < 53


Ting, der IKKE skal i vinduet: Sofa, stumtjenere, akvarier og potteplanter (med mindre de er en del af et tema). Husk: vi er en del af den professionelle hår- og skønhedsbranche! FACADEN OG RECEPTIONEN Den allerførste kontakt kunden har med salonen sker typisk i receptionen (top hoteller har altid helt styr på dette område). Din facade og modtagelsesområdet skal være dynamisk, let genkendeligt, ikke for stort, ikke for småt, rent, funktionelt, venligt. Det er meget vigtigt at bruge tid og energi på at få det helt rigtigt. Det første og det sidste indtryk er altid det, der hænger fast! HOTSPOTS At vide, hvor forretningens “hotspots” - eller point of sales – er og at udnytte den til gavn for virksomheden er en kunst. Men når du først mestrer kunsten, vil du være ekspert I at få områderne til at arbejde for dig.

Det er efterhånden ret svært for en frisør at vælge farve, hvis man ønsker at følge den ”grønne bølge”. De seneste år er der kommet en række nye leverandører på markedet som reklamerer med økologisk farve, farve uden PPD, farve uden ammoniak osv. Hvad skal man så tro på som frisør? Hvis der ikke er ammoniak i en farve, hvad er der så i stedet for? Hvis der ikke er PPD i farven, er der så noget andet? Og kan sådanne farver overhovedet dække grå hår?

Ofte er der behov for et åbent sind og måske hjælp fra en ekspert. At placere displays og information så strategisk rigtigt og på en måde, der får kunden for at reagere positivt, er de to store hemmeligheder i forbindelse med af maksimere ”hotspots”. Næste gang du er inde i det lokale supermarked, se dig så godt omkring, og oplev hvordan hovedvaregrupperne og brandene er placeret! F.eks. er Coca Cola super gode til at bruge butikkens hotspots til at skabe mersalg af deres produkter.

Hvad skal jeg tage hensyn til?

Et godt udgangspunkt er at spørge sig selv: Vil jeg selv handle i min salon?

Ting, der ikke må anbringes i “hotspots: Sofaer, stumtjenere, magasinholdere, smykkestandere, akvarier og potteplanter. SHOPPINGOMRÅDET Shoppingområdet er det sted, hvor kunden for alvor skal føle sig behageligt tilpas, stimuleret og interesseret i, hvad forretningen har at tilbyde. Atter igen er det en god idé at investere i ekspertråd, og dermed få hjælp til at skabe en lækker salon med netop dén “feel good”-faktor, der skal få kunderne til at nyde at opholde sig i salonen. Produkter og information skal udstilles på en måde, så kunden føler en lyst til at deltage. Hvad er det? (objektivt). Hvad kan det gøre for mig? (følelsesbestemt). Hvad får jeg ud af det? (motiverende/deal eller no deal).Alting skal være rent og pænt. Der skal være flere af hvert produkt på hylderne, og alt skal være på lager. Hver eneste salon har sin egen tilgang til tingene, men det er basiselementerne, som alle, der er seriøse omkring detailhandel, skal være opmærksomme på! VENTEOMRÅDET Den strategiske placering af venteområdet, hvis der er behov for et venteområde, er vitalt for salonens succes. Ting,der skal fokuseres på:Behagelige møbler, tilgang til forfriskninger, tilgang til forskellige medier, tilgang til information om salonen og den service, man tilbyder og sidst men ikke mindst tilgang til shoppingområdet. KUNDESERVICE Det andet kodeord, når det gælder succes – og den absolut sværeste ting at styre for en frisørmester i dag – er kundeservice. Hvordan giver du den bedste kundeservice 365 dage om året? I næste nummer af Hair Magazine fokuseres på netop det specielle emne.Dog kan det allerede nu siges,at princippet og fremgangsmåden for alle, der har med kundeservice at gøre er: “Behandl dine kunder, som du selv ønsker at blive behandlet!”. Dette motto ligger til grund for al succesfuld forbrugerorienteret virksomhed i verden ■

MICHAEL LANE Michael Lane tæller blandt Skandinaviens mest innovative og succesfulde salon- og forretningskonsulenter, og han har 15 års erfaring inden for professionelle saloner og produktsalg. Michael Lane’s passionerede, erklærede mål er, at hjælpe professionelle frisører med at tjene flere penge!

SÆT FOKUS PÅ: • • • • • •

salonens vinduer bygningens facade receptionen hot spots indkøbsområdet venteområdet.

Som frisør er det først og fremmest vigtigt at spørge sig selv, skal farven kunne dække grå hår 100% eller er dette lige meget? Hvis du ønsker farven skal være ������������������������������������������������������������������������ • Hennafarve eller tilsvarende • En farve med PPD (p-phenylenediamine) • En farve med Toluene-2,5-diamine Hvis der reklameres med ”ingen PPD”, så er der med sikkerhed Toluene-2,5diamine i farven, ellers kan den ikke dække 100%. Både PPD og Toluene-2,5diamine er farvepigmenter og har samme oprindelse fra olie. Vær opmærksom på, at risiko for allergi er lige stor for begge type pigmenter. Og ja, man kan få en heldækkende farve uden ammoniak. Et eksempel på en farve der er uden ammoniak, er Organic Colour Systems, som har været på det danske marked i 12 år. Denne farve benytter varme og fugt til at åbne skællaget nok til, at farvepigmenterne kan trænge ind. Mere naturligt kan det ikke blive!

Fantastiske hårfarver med økologiske ingredienser… En farve der dækker alle frisørens behov

SALONENS VINDUER: • Omdekorer hver 6.-8. uge. • Varier indholdet • Skab nye temaer; kunstnerisk smukke billeder af salonens arbejder, sæsonprægede beskeder, en ny produktlinie, et specielt tilbud eller fokus på en speciel event. • Kreativitet, originalitet, humor, spændende nyheder: Alt sammen hjælper det til at skabe et flot vindue. Så lad dig inspirere! • Ting, der IKKE skal i vinduet: Sofa, stumtjenere, akvarier og potteplanter (med mindre de er en del af et tema). Husk: vi er en del af den professionelle hår- og skønhedsbranche.

Organic Colour Systems fungerer både som en 100% dækkende farve, men du kan også bruge den til toning. En stor fordel for dig som frisør! ������������������������������������������ • Den er ikke tilsat unødvendige kemikalier • Den indeholder ikke ammoniak eller ren recorsinol • Hovedsageligt baseret på naturlige ingredienser • Eneste heldækkende hårfarve med økologiske ingredienser • Du kan blande dig frem til lige den ønskede farve ved hjælp af kun 52 farver • Dækker grå hår 100% • En meget mild hårfarve som efterlader håret blødt, stærkt og skinnende • Begrænset varelager • En lille investering • Mulighed for at give kunder valg mellem traditionel ammoniakfarve og en mere naturlig, mildere farve.

Opfyldelse af drømme Mange kunder drømmer om en naturlig, glansfuld hårfarve med lang holdbarhed og så naturlig som muligt. Denne drøm bliver til virkelighed med Organic Colour Systems! Denne farve er mild mod håret, farvepigmenterne trænger ind ved en lav pH-værdi, noget som er med til at give et fantastisk glansfuldt, glansfuldt hår med et naturligt udseende. Den mest naturlige permanente hårfarve, som desuden indeholder økologiske ingredienser fås hos

54 > Skab en god oplevelse i salonen

�����������������������������������������������������������������������������������


Tekst > Pia Finne Foto > Hanne Paludan Kristensen

FRISØR TRÆHOLT I ÅRHUS:

KOMPROMISLØS KVALITET

FRISØR TRÆHOLT I ÅRHUS ER NETOP BLEVET KÉRASTASE FLAGSKIBSBUTIK. I DE TO SALONER ER DER INDRETTET HÅR SPA BASERET PÅ KÉRASTASES PRODUKTER, OG CHRISTINA HARPØTH ER IKKE I TVIVL OM, AT DET ER FREMTIDEN. ”DET HANDLER OM EKSKLUSIVITET OG HELHEDER – FAGLIGT OG DESIGNMÆSSIGT”, SIGER HUN. ”Det skal være en oplevelse for vores kunder at komme i vores forretninger. De skal føle sig inspireret, og det skal vi også. Derfor satser vi på masser af plads og lækkert inventar, og vi videreudvikler hele tiden såvel forretningsform som design”. Det fortæller Christina Harpøth fra Frisør Træholt i Århus. Christina Harpøth har to saloner; en i Storcenter Nord og en på Viby Midtpunkt. Butikkerne åbnede i henholdsvis 1991 og -96, og i forretningerne betjenes begge køn i alle aldre, dog primært fra15-45 år, og med en fordeling på 55 pct. kvinder og 45 pct. mænd. Design og indretning er vigtigt for Christina Harpøth, og derfor har begge saloner også ændret udtryk flere gange i deres levetid. Ikke mindst igennem de seneste år er designniveau og prisniveau gradvist øget. Senest har Christina fået indrettet en Kérastase Hår Spa, og tæller dermed blandt Kérastases danske flagskibsbutikker. ”Vores plan har været at skabe rolige og eksklusive omgivelser, og selvfølgelig at leve op til denne kundegruppes øgede krav til vores viden om såvel tendenser som om nye klippeteknikker”, lyder det fra Christina Harpøth. Det betyder videreuddannelse af personalet i ind- og udland, og det betyder, at Christina Harpøth arbejder med uddannelsesplaner for hver enkelt i samarbejde med den enkelte. ”De forskellige medarbejdere, befinder sig jo på forskellige stadier i livet. Så det er forskelligt, 56 > Kompromisløs kvalitet

hvor meget efteruddannelse, de vil have. Dog stiller vi krav om, at alle skal udvikle sig, og alle skal deltage på trendkurser med videre – i hvert fald et par gange om året”. Når det gælder Kérastase er Christina Harpøth glad for nu at være Kérastase Flagskibssalon. ”Jeg har arbejdet med Kérastase i 8-10 år, jeg har et indgående kendskab til produkterne, og vi har hele produktpaletten”, fortæller hun. Det var også derfor valget faldt på Kérastase, da FrisørTræholt skulle indrette en Hår Spa. ”Kérastase har altid været og er fortsat på forkant med udviklingen. De skaber løbende nye, bedre produkter, og de har de midler, der skal til for at skabe innovation. Det giver os en sikkerhed for, at vi altid er med fremme, og ikke mindst for at vi kan løse ethvert hår- og hovedbundsproblem”, lyder det fra Christina Harpøth. Og netop det, at man kan hjælpe enhver kunde, er med til at sikre lige præcis den store faglige stolthed, som Christina Harpøth mener er super vigtig, hvis man skal drive en professionel forretning i dag. STRUKTUR OG VISIONER I de to forretninger er der i dag 23 medarbejdere, og begge salonerne er på godt 140 kvm. med 10 betjeningspladser i hver. Så det er altså en mellemstor virksomhed, Christina Harpøth driver. For det er netop hvad hun gør – driver en forretning!

Plantevæggen i Hår Spa’en er helt unik. Den er opbygget af levende planter med et sindrigt vandingssystem bag.

Kompromisløs kvalitet < 57


”Vi lægger vægt på struktur og visioner. Det er vigtigt i en virksomhed som vores. Man skal have nogle klare målsætninger, og drage medarbejderne med ind, så alle arbejder i samme retning”. Det betyder også, at der ledelsesmæssigt skal sendes signaler ud til personalet. ”Mit job er at sikre, at vi går samme vej. Jeg har et fantastisk personale, der alle lægger hjerte i forretningen – og ikke mindst i at leve op til vores vision om, altid at yde det fagligt bedste samt at besøget hos os skal indfri kundens forventninger”. Derfor er forretningernes motto også ”Why settle for less”. ”Det betyder for os, at vi altid skal være et hår foran alle andre”, fastslår Christina. For nyligt blev begge saloner renoveret, og bl.a. indrettet med Kérastase Hår Spa-områder. ”Vi har arbejdet med sort højglans, og i Hår Spa’en har vi bl.a. etableret en plantevæg med levende planter. Den er udviklet af to svenske fyre, og består af tætte plantekasser med et super teknisk vandingsmodul bag ved.Væggen findes kun to steder i Danmark”, fortæller Christina. I salonerne er der også investeret i saltvandsakvarier, og stilen er gennemført eksklusiv. I øvrigt mener Christina, at der løbende skal ske udskiftninger og ombygninger i salonerne, så de holdes up-to-date. Hos Frisør Træholt, står der f.eks. massagestole på budgettet til næste år, og i løbet af 5-8 år, skal der atter en gennemgribende modernisering til, vurderer Christina. VELVÆRE OG SKØNHED Om grunden til at Frisør Træholt har valgt at etablere en Hår Spa, fortæller Christina, at tiden netop nu er til et stort fokus på velvære og skønhed. ”Det betyder, at vi skal satse på et udvalg af salonbehandlinger, der gør kundens hår smukkere og sundere. Kurbehandlinger til alle typer hår, incl. luksuriøs hovedbundsmassage og varme damphåndklæder, der fuldender oplevelsen - ud over selvfølgelig at give kundens hår den bedst mulige behandling”.

”Det skal være en oplevelse for kunderne at komme i vores forretning. De skal føle sig inspireret, og det skal vi også. Derfor videreudvikler hele tiden såvel forretningsform som design, fastslår Christina Harpøth fra Frisør Træholt i Århus, der netop er blevet Kérastase flagskibsbutik.

Og at se tendenserne og reagere på dem, er netop det, Christina kan. Hun spotter bølgerne, går ind og afdækker markedet, og finder frem til de bedste samarbejdspartnere. Og det er netop derfor, hun valgte Kérastase til sin Hår Spa.

– V I E R T I L FOR DINE KUNDER!

”De har nogle super produkter og et bredt sortiment inden for både hårbade og kurbehandlinger, og så sørger de for løbende at holde vores personale ajour inden for både produkter og behandlinger”, fastslår hun. FRAVALG Når man driver en eksklusiv forretning som Frisør Træholt, foretager man nogle fravalg. Men det har Christina Harpøth gjort sig klart. ”Vi vil hellere gå ind i den enkelte kundes behov, og bruge tiden på det, end vi vil have flere kunder igennem”, er hendes holdning. Og kunderne er mere villige til at prøve nyt i dag end for 10 år siden, og de kræver større vejledning. ”Det er mere spændende, men det er også mere udfordrende”, lyder det. Derfor er Christina heller ikke i tvivl om, at det kræver noget mere af mester i dag i form af økonomisk styring og god ledelse. Og hendes råd er klart, at man tager sig tid til at tænke nye tanker og udvikle nye ideer. ”Vi har f.eks. prøvet med vandflasker til kunderne og menukort over behandlingerne. Nogle af tiltagene er kæmpesucceser andre er det ikke. Men uanset hvad, lærer man af det. At Christina Harpøth har ”drive” er der ingen tvivl om, og hun regner da også med at etablere flere saloner i fremtiden. ”Lige i øjeblikket har jeg nok at gøre med mine to saloner og familien, men når børnene bliver lidt ældre, kunne jeg godt tænke mig at udvide”. Men hendes indstilling er klart: Man skal aldrig gøre noget halvt. Skal det ske, skal det ske helhjertet ■

Målet er at skabe rolige og eksklusive omgivelser i salonen, og salonerne har netop gennemgået en gennemgribende modernisering.

Kompromisløs kvalitet < 59


Tekst > Pia Finne Foto > KMS California

CALIFORNIEN PÅ FLASKE

AGENTURET PÅ KMS CALIFORNIA I DANMARK OVERTAGES PR. 1. APRIL AF GOLDWELL A/S – SOM I ØVRIGT NU KOMMER TIL AT HEDDE KPSS DANMARK A/S. FORSKELLIGHED, LIVSSTIL OG INDIVIDUALISME ER KODEORDENE, OG PLANEN ER, AT PRODUKTERNE SKAL SÆLGES I FORRETNINGER MED SAMME AFSLAPPEDE TILGANG TIL LIVET SOM KENDETEGNER CALIFORNIEN. Det handler om at udtrykke sig selv, om at inspirere til individualitet og frem for alt om friheden til forskellighed. Det er ånden og stilen i KMS California, der 1. april relanceres i Danmark af Goldwell A/S. Samtidig skifter Goldwell A/S navn til KPSS Danmark A/S (Kao Professional Salon Services), der fremover bliver paraplyorganisation for såvel Goldwell som KMS California.

en begrænset og ikke mindst selektiv distribution, hvor vi kan positionere os som værende det amerikanske livsstilsbrand, vi er”.Birger von Holdt ser ikke nødvendigvis KMS California i de største saloner, men i højere grad i de saloner, der er villige til at dedikere sig til mærket, og som har samme tilgang til den afslappede vestamerikanske livsstil som KMS California. Serien består af lige under 60 produkter i 10 serier.

KMS California er ”Californien på flaske”, som KMS Californias europæiske uddannelseschef, Claire Wilson udtrykker det. Og det gælder livsstil. ”Vort mål er at hjælpe forbrugeren til at være den han eller hun er. At give dem mulighed for at skabe et personligt udtryk”, understreger Claire Wilson.

Når det gælder shampoo findes Moist repair, Color vitality, Silksheen, Flat out, Curl up, Add volume og Head remedy, og hertil kommer to styling serier: Hair play og Hair stay samt en solbeskyttelsesserie: Sol perfection. ”Produkterne er forholdsvis dyre, og dermed er der også fornuftige avancer til butikkerne”, lyder det fra Birger von Holdt, der forventer, at man inden for to år har en ledende position blandt de saloner, man arbejder med. ”Og vi satser på salonsamarbejder, hvor vi med KMS California er det foretrukne videresalgsbrand”.

”For os vil KMS California være vores premium linie”, lyder det fra adm. direktør Birger von Holdt. ”Og vi forventer at gå ind på markedet med 60 > Californien på flaske


Hvad angår navneændringen fra Goldwell A/S til KPSS Danmark A/S, vil det ikke betyde noget for kunderne. ”Det vil blot betyde et nyt brevhoved”, lover Birger von Holdt. I øvrigt fortæller han, at KMS California har sit eget kundeservice nummer: 46152111, hvor man vil kunne få alt at vide om produkterne. VÆR DEN, DU ER KMS-filosofien er i øvrigt, at man skal være den, man er – og være stolt af sig selv. ”Den, der er den mest moderigtige er den, der sætter trenden, ikke den, der følger den”, lyder det fra Claire Wilson. Og hun sætter en række ord på den stil, som KMS California står for: • Inspirerende • Accepterende • Frisk • Multikulturel • Innovativ Ideen er, at man med KMS-produkterne kan være én type om dagen, en anden om aftenen – blot ved at bruge de hårprodukter, man kan have med i tasken. Et smart pumpesystem gør produkterne lette at bruge, og hårkurene har f.eks. en virketid på blot fem minutter. For KMS California er ikke bare en ny produktline men et brand og en livsstil. Så lev livet, lyder det! ■ 62 > Californien på flaske

GB products

+45 3311 5834

w w w. g b p r o d u c t s . d k


Back to black Et styling sæt i ”limited edition” er, hvad ghd netop nu præsenterer. Serien består af en styler, en rullemåtte/bæretaske og en thermal protector. Sættet koster fra 1499 til 1699 kr.

Ko-tasker Det handler om stil. Og Plan Organic har derfor skabt en serie klippetasker i et superfedt ko-design Der findes 6 forskellige udgaver – alle håndlavede, så hver enkelt taske er unik.

Kvadratisk børste Perfekt glattet og perfekt krøllet hår med samme børste. Det giver den nye børsteserie ”Quardrus” fra Jaguar nu mulighed for. Børstens flade side giver meget mere overfladekontakt mellem håret og børsten, og glatter håret perfekt, mens håret kan formes direkte rundt om en af børsten fire runde hjørner. Supersakse Salonsupport.dk lancerer en ny kollektion af håndlavede sakse fra Bmac. Alle saksene er udviklet på højt niveau inden for design, nytænkning og research.

IN-HOUSE SJOVE INDSLAG – KLIPPETASKER I SKØNNE FARVER SAMT I KOSKIND – OG SAKSE MED SÆRPRÆG, DER KAN SÆTTE KULØR PÅ HVERDAGEN, SES. MEN OGSÅ EN NY KVADRATISK BØRSTE, PERFEKT TIL BÅDE GLATTET OG KRØLLET HÅR SAMT ET STYLING SÆT I ”LIMITED EDITION” ER BLANDT NYHEDERNE.

Super-saks Jaguar er netop kommet på markedet med en innovativ design edition. Således præsenteres de to mest populære saksemodeller Euro-Tech design og CJ3 og CM 36 i forædlet optik og i begrænset mængde. Saksene fås i størrelserne 5,24” og 5,75”.

Ergonomi og komfort Intelligent, ergonomisk og ekstraordinær er kodeordene for det japanske star-styling sæt fra Thorsen Trading. Y.S. Park er børste, kamme og strays, mens e-kwip Fire er en saks med komfortabelt håndtag med drejefunktion.

Værktøjssæt Hår- og skulptursakse samt barberkniv er samlet i værktøjssættet tilpasses de uddannede frisører fra Jaguar. Værktøjet leveres i et trendy grønt hylster. Hårsaksene fås i str. 5” og 5.5”, skulptursaksene i 5.5” med 28 tænder.

Bland farverne RefectoCil Dappen Dish fra Goldhair Egesvang gør det muligt præcist og nemt at fordele og blande farve til øjenvipper og bryn med den medfølgende RecfectoCil Oxydant. RefectoCil Dappen Dish er sammensat af transparent glas, der er nemt at gøre rent.

64 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

In-house update < 65


Tekst > Pia Finne Foto > Kai Sairanen

SASSOON STRETCH:

Søndag d. 17. februar havde Selective Brands inviteret Hair Magazine til Stockholm for at overvære en hel dag med shows og præsentationer sammen med 600-700 andre skandinaviske frisører. Her kan du læse og få inspiration fra de tre forrygende shows.

ENKELT OG LÆKKERT Sassoons kreative team fra London forbløffede publikum, da de viste deres show bygget op omkring Sassoon Stretch kollektionen. I temaet blev der skabt forskellige variationer af farvede korthårsfrisurer, som alle kunne styles på talrige måder. Teamet formåede klart at fange publikums interesse – både på grund af stylisternes store håndværksmæssige kunnen, de humoristiske kommentarer fra teamet og ikke mindst de fuldendte hårstyles og de smukke modeller.

66 > 3 bud på sommerens tendenser

SEBASTIAN AURICAL ANGEL:

VILDE ENGLE

Aurical Angel showet blev talt i gang af selveste Robert Lobetta. Han gav publikum en kort introduktion til showet, og fortalte hvor han havde fået inspirationen til såvel hår som makeup. Kollektionen hylder den uperfekte skønhed. Det handler om individualitet, og ifølge Lobetta skal det uperfekte til for at skabe det unikke. Ud fra disse forudsætninger kreerede Lobetta og Sebastian teamet tre hårstyles til kollektionen; Ora, Alumini og Delphic.

3 bud på sommerens tendenser < 67


SP SHOW:

ELEGANT OG KLASSISK SP showet var delt op to dele. Først sås en hyldest til den traditionelle barbershop stil, hvor Håkon Ström fra Barber & Books viste fire forskellige varianter af den moderne dandy, og dernæst viste smukke kvindelige, langhårede modeller forskellige frisuremuligheder, der stod i skarp kontrast til dandystilen.

3 bud på sommerens tendenser < 69


Tekst > Pia Finne Foto > Redken

1

HÅRTRENDS TIL SOMMEREN 2008:

2

4

3

5

FRA EKSTREM VOLUMEN TIL DEN NATURLIGT UNDERSPILLEDE BEVÆGELIGHED, LETHED OG STRUKTUR ER BLANDT DE TENDENSER, DER GÅR IGEN, NÅR HÅRMODEN SKAL MATCHE TØJMODEN I SOMMEREN 2008. HENRIK HAUE FORTÆLLER, HVAD DER SKER PÅ DE DANSKE CATWALKS, MENS GUIDO KASTER ET BLIK PÅ DE INTERNATIONALE CATWALKS - SET MED REDKENS ØJNE. “Den røde tråd i alt det hår, vi lavede i forbindelse med modeugen i København handler om tekstur, forskellige overflader, blanke og glatte - eller tørre og frizzie”, lyder det fra Henrik Haue. Den største trend til sommeren er bevægelighed, lethed og struktur - selv når det gælder opsætninger, og derfor har Henrik Haues største inspiration til modeugens hår været netop struktur - og hår, der løfter tøjer og støtter designerens vision. Guido har skabt nogle internationale rammer for Redkens forår og sommer 2008 med shows for kendte modeskabere i Milano, NewYork, London og Paris. Her handler det ligeledes om et nyt finish, en række forskellige styles og en fornemmelse af blødhed. “Sidste sæson handlede det meget om det meget afklarede og det meget polerede look. I år er håret mere råt med et mat finish, og vi bruger produkter, der skaber et anden dags udtryk”, forklarer Guido. På stilsiden ses alt fra fyldige, overdrevne former over genfortolkede klassikere fra 1940erne til det naturlige, ufærdige, udefinerede look. “Man kan ligefrem fornemme udviklingen fra den legende og friske kvinde til den moderne, sofistikerede og feminine”, lyder det fra Guido. “Og uanset, hvordan looket er, har jeg blødt frisuren op ved at trække totter ud og lade dem falde omkring ansigtet på naturlig vis. Det giver håret en klassisk, feminin form”. 70 > Hårtrends til sommeren 2008

1 – Fra Marc Jacobs 2 – Fra Feretti Rå, frizzie strukturer. Et personligt look med en anden dags sexethed. Det polerede look har måttet vige pladsen for det rå, mere kantede og matte-finish. Perfekt kontrast til det romantiske.

3 – Fra Balenciaga 4 – Fra Cloé Underspillet chic. Et naturligt look, der forstærkes af perfekte produkter.Vilde print og fremhævede silhuetter kræv hår, der er chict, men som ikke er i konkurrence med tøjet.

5 – Fra Prada 6 – Fra Donna Karan Ekstrem volumen. Masser af form men med substans.Volumen er et nøgleord denne sæson. Men i stedte for at placere volumenen oven på hovedet trækkes den ud på siderne.

7 – Fra Moschino 8 – Fra Roberto Cavalli Redefinerede klassikere. En ligefrem og ny tilgang til de feminine former. Den klassiske stil inspireret af 40erne og 70erne - Ava Gardner og Brigitte Bardot - har fået en update med overdrevne, bløde og feminine former.

6

7

8


Fra Baum und Pferdgarten

Tekst > Pia Finne

FORÅRSMODEN 2008 Det er klassisk - men småskørt, en smule hippie og boheme, der arbejder sig over i en overdådig og indtagende tendens, der blander den etniske og den historiske indflydelse, krydret med en elegant og afslappet stil til alle storbyens Robinson Crusoe’er. Sådan kan man ganske kort sammenfatte tendensen til foråret og sommeren 2008. Trendbureauet Peclers har udarbejdet fire temaer: Classic Twist, Easy Delight, Global Poetry og Urban Nomad. CLASSIC TWIST Småskøre klassikere! Chic indflydelse fra elegant, amerikansk sportstøj og skjortestoffer tilpasset hverdagens stil. En let sexet version med et tjecket look til kvinderne, mens mændene er skødesløst klædt, og der er tilført lidt retro-accent til udtrykket. Farverne er blå, rød, hvid, beige og grå i forskellige nuancedybder. I foråret ses en del tre-farve harmonier og til sommeren gælder det multifarverne. EASY DELIGHT Her gælder det et tilbageblik til en hippie, boheme, romantisk og ung attitude. Det gælder en ukonventionel, virkelig ubekymret mode, der giver nyt liv til den individuelle og personlige silhuet. Farverne er skønne og kraftige, og dermed er denne tendens nok den mest markante i sommerens modebillede. Rigtige højsommerfarver ses som melon, abrikos, tyggegummi-pink, anis-grøn, mint, lilla, turkis, og farverne ses både som bløde pasteller og selvlysende syrefarver. En sprudlende friskhed, tilført storbystemning med grå nuancer. Også mændene går med tøjet lag-på-lag. Med en vest over en strikket trøje over T-shirt plus tørklæde. GLOBAL POETRY En overdådig og indtagende tendens, der blander etnisk og historisk indflydelse. En luksuriøs atmosfære i skønne farver med rummelige majestætiske former til kvinder, og et lapset, elegant rejselook til mænd. Farverne her byder på en varm palette af orange farver og gul okker, der aldrig er for stærke, karmoisinrød til at sætte sammen med violet eller celadongrøn. Grå og brun dæmper harmonierne og neutraliserer en eksotisme, der kunne blive for ordinær. Her ses inspiration fra andre lande. Damask skjortebomuld, prints med tatoveringer, orientiske stregtegninger, afrikansk grafik, blomster

i japansk stil, batik, imiterede kurvefletmønstre, tæppestriber, madrastern, geometri i overstørrelse. URBAN NOMAD En elegant, afslappet stil til alle storbyens Robinson Crusoe’er, der kombinerer blødhed, lethed, velvære, funktionalitet og futurisme. Fra Muus

Farverne er en serie af udefinerede halvtoner og grønlige neutrale farver som khaki, tang og jord samt lyse neutrale farver, der forstærkes med gullige nuancer, tonet hvid, beige og gul okker.

Fra Baum und Pferdgarten

Materialerne er bløde og kompakte. Strukturerede vævede bomuldsstoffer, rustik canvas og hør/bomuldsblandinger samt faldskærmssilke og bomuldsgaze, i lag eller belagt med papir.

FARVER: • • • • • • • • • •

Blå Rød/karmosinrød Hvid Beige Grå Melon Abrikos Tyggegummi-pink Anis-grøn Mint

• • • • • • • • •

Lilla/violet Turkis Orange Gul okker Brun Kaki Tang Jord lyse neutrale farver

Fra S’nob

Fra Days herrekollektion

NØGLEORD: • Kjolemani. Enkle kjoler i smukke stoffer. Lige-op-og-ned kjoler, enkle kjoler skåret på skrå, posekjoler i T-shirtstil, gennemknappede kjoler i kimonostil, tunikakjoler i jersey, kjoler i joggingstof. • Lag-på-lag.Til både mænd og kvinder. • Dragter ses til både mænd og kvinder • Lette materialer fra denim til faldskærmssilke. • Etnisk og historisk inspiration i detaljer og former. • Løse, oversize former • En luksuriøs atmosfære • Hippie, boheme, romantisk og ung • Amerikansk sportstøj og skjortestoffer tilpasset hverdagens stil Fra Days pigekollektion

72 > Forårsmoden 2008

Fra Heartmade


FRISØRBRANCHENS

LEVERANDØROVERSIGT

The Fresh Line

+ Gratis: e-kwip Fire Razor (værdi DKK 250)

FIRE

LEDER DU EFTER JOB ELLER SØGER DU NYE UDFORDRINGER? Er du lige blevet færdig som frisør? Skal du flytte og derfor finde nyt job? Har du brug for nye udfordringer? Virker jobmarkedet uoverskueligt?

e-kwip Fire Størrelse: 5“ og 5,5“

Gå ind på www.frisorjob.dk og få overblikket. more

at

www.haaro.de Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Ørstedvej 1 4622 Havdrup DK Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk Gratis gave så længe lager haves

Albaline Bella Vista Best Collection La Biosthetique Cosmobell Coss Cutrin Danhair Design Frisørerne Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge GB products ghd Scandinavia Goldhair Goldwell Haircare Danmark Hairconnexion HairContrast HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen Jaguar Danmark L'Oréal Matrix Pact Systems Paul Mitchell PlanOrganic René Kordon Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP System Professional Tecnahaircare Tendenz Thorsen Trading Wella

36 78 80 83 86 80 48 11 96 60 81 76 74 69 40 00 97 22 33 44 66 11 20 44 86 74 28 22 55 37 00 76 86 24 90 55 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 33 11 58 34 86 11 99 02 86 86 50 45 46 15 21 11 70 25 05 70 87 38 27 00 86 84 99 11 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 75 64 11 30 43 24 64 84 43 24 64 84 86 22 57 77 39 40 20 40 70 20 25 29 44 94 34 00 36 16 16 09 70 27 07 02 70 27 07 02 70 27 07 02 48 48 27 35 87 38 27 00 21 23 00 59 33 26 91 11

ANDRE LEVERANDØRER Admind 70 20 18 76 Den Mobile Frisør 70 10 00 01 E-administration 30 25 32 36 Hairtools 70 21 07 17 Magnetic Nail Academy 47 72 00 73 Nails & Company 33 32 33 32 PHure Beautyproducts 74 53 40 60 Toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 Vikarcentret 70 24 24 70 Waldorf & Ragn 47 38 50 22 AddX 32 62 23 39 Unicare 44 83 23 00 Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

Exclusive REF distributor:

Haircare Danmark ApS www.haircaredanmark.dk Tel.: +(45) 70 25 05 70

KAMPAGNE

18 + 18

(Køb 18 – få 18 u/beregning)

På disse REF produkter: Ocean Mist Shaper Curl Power Kampagnen gælder til 15 April 2008


# 16 > APRIL 2008

RENÉ PRAKOV

LIVSDRØMMEN I CIRCUS

For yderligere information (efter 1. april) kontakt venligst kundeservice på tlf. 46 15 21 11.

MODEUGEN

– Med frisørerne backstage

MICHAEL LANE

– Skab en god oplevelse i salonen

FREMTIDEN

– Salonen er en scene

2. udgave 2008  

Hair Magazine 2. udgave 2008

2. udgave 2008  

Hair Magazine 2. udgave 2008

Advertisement