Page 1

nr. 46 44 > maj januar 2014 2014

Finn Ellegaard Livet er at udforske og skabe nyt

tag produktsalget tilbage fra netbutikkerne

Vi er klar til fremtiden

Ydmyghed, viden og ambition

Vi skal tænke i nye baner, siger Abdel Ghazouani fra Klippestuen Z

Schwarzkopf Professional efter omstruktureringerne

Johan Hellström arvede Björn Axén I Sverige i 1993 - i dag en success


TILBEHØR

N EW

Hair and Body Care

Long hair only

WHITE.MINERAL

NO

R

R

DIC

WHITE.MINERAL


• MONTERING 30-40 MINUTTER • AFMONTERING 5-10 MINUTTER • VOLUME • EFFEKTER • FULD EXTENSION

FØR


NYHED

BC BONACURE Den ultimative hårperfektion Verdensinnovation: Den nye BC Bonacure med den patenterede* Cell Perfector teknologi for: 100% Kvalitet som ubehandlet hår 100% Sund håroverflade 100% Elasticitet, styrke og vitalitet *patentansøgt

For yderligere information ring venligst Schwarzkopf Professionals kundeservice på 8680 4811.

Together. A passion for hair


www.schwarzkopf-professional.com


! R E M M O S G I L LYKKE HANDL FOR 1000 KR. OG FÅ EN GRATIS BLEGNING OG BEIZE OVEN I KØBET! Læs mere i vores vedlagte nyheds- og kampagneblad! Du finder hele vores sortiment i vores nye produktkatalog og på www.headbrands.dk


FARVEL HYLDEVARMERE! Hos os bestiller du som frisør stykvis, når som helst på døgnet via mobil, web eller vores kundeser vice. Du blander frit mellem kendte brands. Altid til gode priser og med hur tig levering.

70 26 79 0 0 | WWW.HEADBRANDS.DK


KONTAKT ICON HAIRSPA OG HØR, HVORDAN DU BLIVER EN DEL AF KEVIN MURPHY SUCCESSEN


KEVIN.MURPHY INTRODUCERER PLUMPING.LINE NYHED FRA KEVIN MURPHY – DANMARKSPREMIERE 3 nye revolutionerende produkter til alle der ønsker et kraftigere og mere voluminøst hår. Denne nye linje i Kevin Murphy sortimentet, leverer hidtil usete resultater og holder virkelig hvad den lover. En sand revolution indenfor professionel hårpleje. PLUMPING.WASH & RINSE skaber en tæthed i håret som får det til at føles tykkere og med en fantastisk volumen. For at skabe denne styrke og tæthed har vi anvendt ingefærrod og nældeekstrakter, som er en magtfuld kilde til aminosyrer, der styrker hårsækkene og skaber vækst. Oleanolsyre fra hemsleyarod styrker hårroden og hjælper med at bekæmpe for tidlig ældning og mindsker dermed risikoen for hårtab.

BODY.MASS er et treatment-/stylingprodukt, der via et avanceret polymer skaber et fyldigere og tykkere hår over tid, samt en ”her og nu”-følelse af let hold og volumen. BODY.MASS anvender en hårstyrkende kombination af apigenin (et flavonoid fra persille), oleanolsyre fra den dejlige hemsleyarod og Biotinyl-GHK, et tripeptid undertiden kaldet Vitamin H. Denne moderne teknologi er kendt for at fremme hårvækst og forbedre mikrocirkulationen i hårbunden. BODY.MASS indeholder den samme teknologi som de populære øjenvippeforlængende produkter, som er på markedet i dag. God fornøjelse med de nye produkter. Hilsen Kevin Murphy

KEVIN.MURPHY forhandles. af: ICON Hairspa A/S . . Juliesmindevej 12

4180 Sorø

Ordretlf: 57 66 03 00

www.iconhairspa.dk


PRÆSENTERET AF KIRSTEN DUNST

Tilbyd dine kunder BEACH WAVES. Definerede, bløde bølger, som holder i op til 8 uger. INGEN indvirkningstid. PROFESSIONELT resultat. *

Kontakt kundeservice på tlf: 43246420. Følg os på Facebook og få mere inspiration: www.facebook.com/lorealprofessionnel.dk *med neutraliseringslotion


nYtænkning er fremtiden af chefredaktør Pia Finne nytænkning må være kodeordet for dette nummer af hair Magazine – og for branchen som helhed. tiderne skifter og forandrer sig. krise tales der ikke længere så meget om, til gengæld tales der om nye tider, som man som frisør såvel som leverandør til frisørbranchen skal tilpasse sig. internetsalg er noget, branchen skal forholde sig til, og ikke mindst gøre noget for at tage kampen op imod, for som abdel ghazouani siger i en artikel i dette nummer af bladet: ”vi skal dække kundernes behov. så enkelt er det. tiderne forandrer sig konstant. Lige nu handler det om at slå netbutikkerne, når det gælder produktsalg, men det kræver, vi vender bøtten på hovedet og tænker nyt”. og han mener, frisørerne skal passe på ikke at sove i timen, for så løber internetbutikkerne og supermarkederne netop med den store fortjeneste, der ligger i produktsalg, og som frisørerne lige så godt kan nyde godt af. også finn ellegaard mener, man skal springe rammerne og tænke nyt. i hans saloner har ordet krise været bandlyst, for hans holdning er klart, at man skal nytænke og udvikle sig ud af krisen.

han mener, livet går ud på at sprænge rammer, og hans livsholdning er klart, at man skal se mulighederne frem for begrænsningerne. hos schwarzkopf professional i danmark har man også skabt nye rammer og tænkt i nye baner, der skal sikre virksomheden i fremtiden. nyt showroom og studio er blandt tiltagene, og Country sales Manager aliki bendzovski siger om det seneste års omstruktureringer: ”nu er vi på vej. vi har tilpasset virksomheden den tid, vi lever i, og vi ser positivt på fremtiden”. kigger man over sundet er johan hellström, der er indehaver af björn axén helt enig i, at man ikke skal læne sig tilbage, men selv yde en indsats. han siger bl.a. til hair Magazine: ”vores drivkraft skal til stadighed være at udvikle os og blive bedre. det handler om kulturen i virksomheden. vi skal altid lytte til kunden og se hende som person, og ud fra hendes behov, skal vi råde og vejlede. dernæst skal vi bruge vores mangeårige erfaring og vores brede vifte af forretningsområder, vi skal udforske nye udtryk og skabe hår og skønhed, og så skal vi være nysgerrige på fremtiden. så beskeden denne gang er klar: det handler om udvikling og nytænkning. det gælder nye tider, ny innovation og ny energi!

BLIV FLEKSIBEL MED DIN IT-LØSNING

IT-SYSTEM TIL FRISØRER

295 kr. pr. mdr.

Admind Hair Light: Løsning med kalender, online booking, kunde- og personalekartotek, SMS og e-mail tjeneste. Kalender app til iPad, iPhones og Android telefoner, kan hentes på App store og Google Play.

Admind ApS • Tlf.: +45 70 20 18 76 • www.admind.dk


artikler shows øVrigt

indhold 18

man skal sprænge rammerne hair Magazine har snakket med finn ellegaard på frederiksberg omkring det at udforske og skabe nyt.

28

med ydmyghed, viden og ambition som byggesten interview med johan hellström der arvede björn axén i sverige i 1993, og som i dag er det en strålende forretning.

42

vi er klar til fremtiden interview med Country sales Manager aliki bendzovski i danmark for schwarzkopf professional som har tilpasset virksomheden.

50

hh Simonsen vækster hh simonsen har stor succes i udlandet, hvor man er begejstrede for såvel produkter som koncepter.

52

Set på catwalken hår og mode følges ad. se derfor hvad der blev præsenteret til efteråret og vinteren 2014/15 under modeugen i københavn.

62

Sorte, hvide og grå toner tegner salonen kodeordet var enkelthed, da salon thomsen i åbenrå flyttede og den nye salon skulle opbygges.

68

tag produktsalget tilbage fra netbutikkerne abdel ghazouani fra klippestuen z på frederiksberg, giver sit bud på hvordan frisørsalonenerne kan genvinde det produktsalg, som ellers går til netbutikkerne og supermarkederne.

74

Sakse i ægte japansk kvalitet og design kvalitet er kodeordet for japanske joewell, der har fremstillet sakse til frisører verden over igennem snart 100 år.

91

gentlewoman af kenny aleksandr Maskulint eller feminint – hvad er hvad, og hvornår bliver det hele unisex?

38

40 år med frygtløs hårmode ”det handler om at tro på dig selv og at ”go for it!”. sådan lød shay dempsey og Michael polsinelli, sebastians to global art directors råd til frisørerne.

76

the undone collection S/S 14 - show hos wella Wella inviterede indenfor til show, hvor der var besøg af frisør betty Christoffersen fra saCo og allan kliim fra kliim academy, der skulle give deres fortolkning af undone Collection.

78

Schwarzkopf essential looks i valby der var højt humør og fuldt hus i Marketenderiet i valby, da schwarzkopf professional åbnede dørene for mere end 200 frisører fra danmark og sverige.

80

kevin murphy Style report med icon hairspa to fantastiske aftener blev det til, da Marianne jensen og Camilla jonsson i samarbejde med iCon hairspa viste trends for 250 frisører i københavn og aarhus.

82

Stephen mackinder på besøg hos wella omkring 60 frisører havde fornøjelsen af at deltage i Wella’s arrangement med lækker tapas, goodiebags og gode råd fra stephen Mackinder.

84

american crew og herrerne leverer gang på gang! der var endnu en gang fokus på herrerne i salonen da american Crew og revlon professional afholdte show i københavn.

86

danhair inspirationskursus med patrick kalle fra holland danhair afholdte inspirationsshow i københavn med patrick kalle fra holland, farouk systems´ kreative kunstneriske direktør og berit kloster fra salon styleroom på frederiksberg.

88

Saco’s richard ashforth lavede demo hos wella Wella studio danmark dannede rammen omkring saCo team danmark i samarbejde med saCo’s stifter, international Creative director, richard ashforth.

14

Shortcuts

58

haircare update

96

inhouse update

Chefredaktør > pia finne Koordinator > Mia elleby art Director > Morten sørensen Distribution > postdanmark Forsidefoto > andre faiva Tryk > scan print udgives af > freeminds aps, frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 københavn k, telefon +45 33 32 07 08, e-mail hello@freeminds.dk gengivelse af bladets artikler og fotos eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse samt godkendelse af freeminds aps. erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. hair Magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster, priser fra leverandører samt manuskripter, fotos og lign. indsendt uopfordret.


shortcuts send din historie til Mia elleby på me@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

sassoon aCadeMy på besøg hos gun-britt Coiffure

den danske vinder af styLe Masters konkurrenCen 2014

gun-britt Coiffure havde besøg af sassoon academy ved senior Creative director, danielle harvey, og european Colour director, peter dawson, som i to dage underviste hele teamet hos gun-britt Coiffure.

Med tre unikke opsætninger har frisør jonas herlitschek vundet dette års nationale style Masters konkurrence!

i løbet af kurset blev der afholdt shows hvor sassoon academys nyeste kollektion blev demonstreret. derudover fik hele personalet hos gun-britt Coiffure muligheden for en hands-on work session, hvor der blev kreeret flotte frisurer på modellerne. dette var en super spændende og inspirerende workshop, hvor hele teamet hos gun-britt Coiffure fik den seneste kollektion fra sassoon academy. derudover blev de undervist i de seneste teknikker inden for klipning og farvning, som nu bruges i salonen. det var en rigtig god og lærerig oplevelse for hele personalet, som nu bruger de nyeste teknikker på kunderne i salonen.

eksperten peter dawson underviser personalet hos gun-britt Coiffure.

Modellerne fra team sassoon er klar til frisørerne hos gun-britt Coiffure.

style Masters og revlon professional sætter fokus på frisørfaget, støtter nye talenter og giver prestige til det håndværk, som styling er. style Masters går ud på at lave én klipning og style den på tre forskellige måder ved brug af style Masters produkterne. jonas herlitschek vandt derfor muligheden for at deltage i den internationale konkurrence i Lissabon med rejse og ophold betalt.

frisør jonas herlitschek vandt dette års nationale style Masters konkurrence.

konkurrencen gik ud på at lave én klipning og style den på tre forskellige måder ved brug af style Masters produkterne.

sassoon academy ved senior Creative director, danielle harvey.

gun-britt zeller ved kurset af sassoon academy

jonas herlitschek stylede denne klipning på tre forskellige måder. her ses én af de tre frisurer.

jonas herlitschek som vandt konkurrencen. Foto: Colomer

14 > shortCuts


5.000 friSørfanS på hair magaZine’S faceBook i starten af maj måned rundede vi 5.000 frisør-likes på vores facebookside, og det blev selvfølgelig fejret med kage på kontoret! vi er utrolig glade for, at så mange frisører vælger at følge os på facebook når vi lægger frisurekollektioner, billeder, og artikler op fra frisørbranchen.

den danske “delegation” i bologna. fra venstre: berit hansen, Lone nóhr Madsen, Laura zanoli fra rolland, ditte zuschlag, anne-Lise sonasson, trine rasmussen.

danhair på tur tiL boLogna danhair tog til bologna, som blev en fantastisk tur med mange dejlige oplevelser. Med på turen var berit hansen, trine rasmussen, annelise sonasson, danhairs tekniker Lone nøhr Madsen samt danhairs direktør ditte zuschlag. på turen oplevede danhair den store messe Cosmoprof Worldwide, spazio, foto shoot for rollands næste kollektion samt shows og kurser hos rolland.

5.000 x tak! hilsen redaktionen direktør ditte zuschlag og tekniker og salgskonsulent Lone nøhr Madsen.

auster academy fra norge med et meget flot og inspirerende show.

Foto: DanHair

Fantastisk! Tidtildig.nu skaffer mig nye kunder - uden det koster ekstra. Mick - SWAG by Mick B - 3 saloner i København

Hairtools 495,- pr. md. Hairtools Light 295,- pr. md. www.hairtools.dk 70 11 10 09


VINDERNE AF DANISH BEAUTY AWARD 2014 Danish Beauty Award 2014 løb af stablen d. 29 april i Wallmans i Cirkusbygningen i København. Kérastases Densifique vandt prisen i kategorien ”Årets Hårplejeprodukt – Professionel”, Kevin Murphys Anti.Gravity spray vandt prisen i kategorien ”Årets Hårstylingprodukt” og Maria Nilas Palett vandt prisen i kategorien ”Årets Design”. Hair Magazine ønsker stort tillykke til vinderne af Dansih Beauty Award, også til de andre nominerede produkter indenfor hårprodukt kategorierne.

Kérastases Densifique vandt prisen i kategorien ”Årets Hårplejeprodukt – Professionel”

Maria Nila teamet som modtog prisen for ”Årets Design” med ejeren Ann Wikström (nr. 3 fra højre) og Thomas Barkå stående bag hende.

Kevin Murphys Anti.Gravity spray vandt prisen i kategorien ”Årets Hårstylingprodukt”

Fra venstre mod højre: Anker Geertsen, Lise Lotte Christensen og Jan Christensen fra ICON Hairspa.

Maria Nilas Palett vandt prisen i kategorien ”Årets Design”

Aviaja Riemann-Andersen fra Kérastase.

HAIR FAIR ON GREEN COSMETICS 2014 DANISH DESIGN CENTER MANDAG 15. SEPTEMBER KL. 13 – 19

TOPPROFESSIONEL Topstylister • Topmærker Hair trend show • Catwalk Konkurrencer • Præmier • Goodiebags Messestande • Awards TOPSTYLISTER OG FRISØRER Bliv inspireret af Anne-Sophie Villumsen, Zenz m.fl. KOM OG VURDÉR! Findes alle typer behandlinger? 100% kreativ med professionelle grønne produkter?

DENNE ANNONCE GIVER GRATIS ENTRE TIL 6 PERSONER HAIR FAIR ON GREEN COSMETICS 2014 Mandag 15. september 2014 kl. 13 – 19 Dansk Design Center – H.C. Andersens Blvd. 27, 1553 KBH V


BY BLONDOR – VINDER AF STYLIST CHOICE AWARD I KATEGORIEN “FAVORITE BLEACH LIGHTENER” · · · ·

Op til 7 toners lysning Reduceret opsvulmning, der muliggør præcis frihånds highlights Overlegen* fleksibilitet for nemmere produktpåføring ved frihånds afblegningsteknik Lavere indhold af persulfat, men samme lysningseffekt.*

*vs blondor multiblonde powder

Kontakt din Wella-repræsentant for at høre mere om Blondor Freelights.

Blondor:


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Man skal sprænge rammerne Livet er at udforske og skabe nyt. ”For mig handler det ikke om at tjene masser af penge, men om at være rig på oplevelser”, siger Finn Ellegaard. Han vil gerne selv have fingrene nede i mudderet, og han brænder for at gøre mennesker smukke.

18 > Man skal sprænge rammerne


Man skal sprĂŚnge rammerne < 19


”jeg er ikke god til at blive sat i bås og holdt i rammer. Livet går ud på at udforske holdninger og skabe nyt.” - finn ellegaard

”Min helt generelle holdning til frisørfaget er, at man skal kunne sit håndværk”, lyder det fra finn ellegaard.

”jeg er ikke god til at blive sat i bås og holdt i rammer. Livet går ud på at udforske holdninger og skabe nyt”. sådan lyder det fra finn ellegaard, der i dag driver to saloner på frederiksberg og i holte. han mener, livet går ud på at sprænge rammer, og at man skal se mulighederne frem for begrænsningerne. ”grundlæggende ville jeg slet ikke være selvstændig, men så fandt jeg faktisk ud af, at jeg godt kan lide at skabe og gennemføre mine egne ideer”. så finn giver den gas hver dag, men samtidig arbejder han også på at gøre sig selv overflødig. ”jeg har valgt at arbejde 30 timer om ugen – men så arbejder jeg også benhårdt - og holder så meget ferie som muligt. for min filosofi er, at jeg ikke er blevet selvstændig for at tjene en masse penge, men for at have friheden til at gøre mere af det, jeg holder af sammen med min familie. det er i bund og grund mit motiv for at arbejde”, lyder det fra finn ellegaard. ydmyg perSon vi sidder på café Citroën på vesterbrogade lige efter åbningstid, og bortset fra et par ældre veninder, der nyder en hyggelig brunch, har vi caféen for os selv; finn ellegaard, fotografen og jeg selv, og det fungerer fint, for finn er ikke den pågående type, der elsker at blive fotograferet. han hviler i sig selv og kræver ikke opmærksomheden. og det er egentlig også måden, han agerer på som frisør. han tæller blandt danmarks fremmeste frisører, men han gør ikke meget væsen af sig. Modeshows og lignende har han ikke lyst til, derimod lægger han en del energi i Marcelklubben og den mere faglige del af frisørfaget. han har dog været på og lavet masser af shows i både ind- og udland. ”jeg har ikke dyrket det så meget i de senere år. nu skal de nye til, og jeg kan godt forstå, de gider, for det er en udfordring. finn ellegaard blev udlært for 30 år siden, han har arbejdet som frisør i england, han har været medejer af Cha Cha Cha, og for 16 år siden åbnede han salonen 20 > Man skal sprænge rammerne

på gammel kongevej på frederiksberg. for otte år siden åbnede han sin forretning i holte. ”Min helt generelle holdning til frisørfaget er, at man skal kunne sit håndværk”, lyder det fra finn ellegaard, der ser branchen delt i to; salonerne og stylisterne. ”håndværkerne findes ude i salonerne, hvor de danner grundlaget for stylisternes arbejde, men det er stylisterne, der promoveres, og håndværket glemmes lidt”, mener han. at finn blev frisør var en tilfældighed. ”som teenager havde jeg en uro, og der skulle ske noget, så det var enten kok eller frisør, og så valgte jeg frisør, og jeg valgte rigtigt”, er finn ikke i tvivl om. i dag har han 15 ansatte i de to saloner, og selv om der selvfølgelig er en del administrativt arbejde, prøver finn stadig også at være frisør. ”det er jo det, jeg brænder for – at gøre folk smukke”, siger han, og han videreuddanner sig løbende, bl.a. tager han to gange om året til udlandet for at få ny inspiration. ”den dag, jeg ikke længere gider få ny inspiration, så stopper jeg, for det skal være passionen og lysten, der driver værket, og dét at være en god frisør er nødt til at komme indefra”. det fedeSte joB at være selvstændig frisør er det fedeste job i verden, mener finn ellegaard, fordi man kan kombinere arbejdet med tal og strategi bag skrivebordet med dét at være kreativ. og han holder også af at have personale, for fællesskabet er super vigtigt for ham – såvel det sociale som det faglige. ”derfor tager vi alle sammen en årlig tur til udlandet sammen, netop for at kombinere det faglige og det sociale”, siger han, mens vi drikker en café latte. hans holdning er også, at man som frisør får de kunder, man fortjener. er man selv den mere progressive type, får man de spændende kunder, og er man mere forsigtig, får man de mere forsigtige kunder, og han fortæller, at i ellegaard hairfactory har man alle typer kunder og alle typer frisører; de markante såvel som de blødere. fælles er dog en høj kvalitet,


Style by Anitha Skov Danish country winner

AmericAn crew All-StAr chAllenge 2014


”jeg kan godt lide at give kunderne lidt kant. de må gerne være anderledes, men de skal være velklippede, og frisuren skal være lækker, og den skal holde.” - finn ellegaard

”jeg brænder for at gøre folk smukke”.

og en seriøs rådgivning, som finn ellegaard lægger stor vægt på. ”Men det er også super vigtigt, at det er sjovt at gå på arbejde, for det afspejler sig klart i omsætningen”. selv er finn meget til de rene linjer og det klippede hår med masser af inspiration hentet hos sassoon. ”jeg kan godt lide at give kunderne lidt kant. de må gerne være anderledes, men de skal være velklippede, og frisuren skal være lækker, og den skal holde”. danSkerne er konServative finn ellegaard mener, danskerne er blevet mere konservative med årene, hvad angår deres hår. ”vi kører så meget med, at alt er tilladt. Men man ser ikke en tøjdesigner sige, at alt er tilladt i en kollektion…. som frisører er vi ikke så markante i vores holdning. Men siger man ikke sin mening, og står man ikke ved det, man står for, så får man heller ikke sin egen kundekreds”. når det gælder inspiration, henter finn gerne sin i magasiner, på nettet og ved at arbejde med kollegaerne i Marcelklubben. ”og så bruger jeg tid på at ”lege” med håret. det er ofte noget, man som frisør glemmer, men det er på den måde, man udvikler sig og får lyst til at arbejde videre med håret”, mener han. kurser er selvfølgelig også en vigtig del af at udvikle sig, men igen handler det om, at man går hjem og leger videre… derfor sikrer finn ellegaard 22 > Man skal sprænge rammerne

også, at har en medarbejder været på kursus, skal vedkommende fortælle de andre, hvad de har lært. ”når man skal fortælle noget videre, kræver det nemlig, at man tænker tingene igennem”. ”det er lidt problemet med frisørbranchen i dag. Mange af de unge arbejder fra 9-18 og så skal de hjem til kæresten. de investerer ikke den tid, der skal til for at blive rigtig god. Men jeg mener, vi skal passe på, at vi ikke bliver for selvfede og går rundt og tror, vi kan det hele på den halve tid. vi gamle, vi bruger stadig tid på at udvikle os, for vi ved, at det handler om hele tiden at være på og at være med”. i sine to butikker har finn ellegaard løbende 3-4 elever, for også dét, mener han, er med til at udvikle. ”de er fagligt helt med, og de unge giver en energi i salonerne, både med deres udseende og med den tilgang de har til tingene”. fritiden motiverer finn ellegaards anden store passion er at løbe, som han gør i sin fritid, og selvfølgelig at være sammen med familien; sin kone Merete, der også arbejder i salonerne og sine to drenge på 13 og 16 år. han er ikke i tvivl om, at fritid og ferie motiverer til arbejdet. ”at have det godt, og at være rig på oplevelser, er det aller vigtigste for mig”, og han fortæller videre, at: ”Merete og jeg er ikke de vigtigste personer i butikkerne. vi er ikke vores saloner, som mange frisører har


show them WHO’S GOT THE GEAR

Vis dem den bedste udgave af dig – og hvad du forstår ved stil. Med HH Simonsen® har du værk­ tøjerne. Spændende og funktionelle produkter, der gør dig i stand til at lave de nyeste og mest krævende hairstyles. Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten – det behøver du heller ikke.

f

www.facebook.com/hhsimonsen.dk www.hhsimonsen.dk


”den dag, jeg ikke længere gider få ny inspiration, så stopper jeg, for det skal være passionen og lysten, der driver værket, og dét at være en god frisør er nødt til at komme indefra”.

en tendens til at blive, vi er en del af dem”. derfor bruger finn også en del tid på at informere medarbejderne om, hvad der skal ske, og der er en høj grad af medbestemmelse. ”jeg har altid gået meget op i at drive min virksomhed, ikke som en frisørsalon men som en virksomhed, hvor kreativitet og forretning går hånd i hånd. for har man styr på forretningen, har man mere energi til at være kreativ”. vi lever i nye tider finn ellegaard ser positivt på branchen, og ordet krise, bruger han ikke. ”vi har nye tider, og vores butik er gearet til at kunne give den ekstra gas, når opsvinget kommer igen”, lyder det fra finn, der videre fortæller, at ellegaard hairfactory har været så heldig ikke at have oplevet nedgang i de senere år men en lille stigning, og en stigning i antallet af medarbejdere fra 11 til 15. ”selv om tiderne er dårlige, skal man kæmpe og være kreativ. og så handler det om at give kunderne en oplevelse, de ikke havde forventet – og det er ikke en kop kaffe, men f.eks. at få lagt lidt make-up eller andet”. priserne lader finn ellegaard også stige fast med tre procent om året. ”Men vi lægger hele tiden mere service på og små add-ons”. produktsalget går han også op i, ikke mindst fordi han mener, det er en del af en god rådgivning, at kunden kommer hjem med det rigtige produkt. og gælder det fremtiden, mener han godt, der kan være 1-2 flere frisører i salonerne, men flere saloner står ikke umiddelbart på programmet. ”jeg vil dog ikke udelukke noget, men det kommer aldrig til at handle om en kæde, for jeg er ingen skrivebordshest. jeg vil gerne selv have fingrene nede i mudderet”. 24 > Man skal sprænge rammerne

”at have det godt, og at være rig på oplevelser, er det aller vigtigste for mig. derfor er vi ikke vores saloner, vi er en del af dem”.

”selv om tiderne er dårlige, skal man kæmpe og være kreativ. og så handler det om at give kunderne en oplevelse, de ikke havde forventet.” - finn ellegaard


NYCE OIL COLOR CARE SYSTEM Er blandt verdens mest eksklusive brands med fokus på høj kvalitet, innovativ teknologi, miljøvenlig filosofi og lækkert design. Et revolutionerende farvesystem, med nyeste teknologi indenfor farvemolekyler giver dig og din kunde en ekstraordinær farveoplevelse. • • • •

HAIR COSMETIC APS

DYSSEHØJVEJ 2-4

TEKNIKKER: ELSEBETH 50529241

8220 BRABRAND

All in one color Ammoniakfrit farvesystem Baseret på naturlige ingredienser Uden parabener/konservering

TLF: 86187711

VESTJYLLAND: DENNIS 28794510

WWW.HAIRCOSMETIC.DK

ØSTJYLLAND: THOMAS 60196242

INFO@HAIRCOSMETIC.DK

CVR. 20 82 61 34

SYDJYLLAND/FYN: CLAUS 30114290

TROELS 28302707

SJÆLLAND: LOUISE 20820984


! T K S I R F R E M M SO NYHED! Beach Waves er produkterne som hjælper dig med at skabe et naturligt bølget hår på dine kunder. Behandlingen holder i ca. 8 uger. (Normalpris 64 kr)

DIN PRIS! 55 KR

Få 1 par solbriller for hvert bestilt TecniArt produkt!

RELANCERING! Hele den nye Blond Me serie finder du i vores vedlagte nyheds- og kampagneblad. Blond Me farve fokuserer udelukkende på blond hår og giver fantastiske resultater med maksimal beskyttelse. Blonde Toning er pastelnuancering til blonderet eller lyst hår. (Normalpris 89 kr)

DIN PRIS! 73 KR


GÅ IKKE GLIP AF VORES NYE NYHEDS- OG KAMPAGNEBLAD! I dette nummer kan du bl.a. læse om hvordan du hjælper dine kunder med at bevare et sundt sommerhår, hele sommeren! Her finder du også tips om produkter som styrker, plejer og beskytter.

70 26 79 0 0 | WWW.HEADBRANDS.DK


Tekst > Pia Finne Foto > Leonard Gren

hair magazine på besøg i Sverige

Med ydmyghed, viden og ambition som byggesten Da Johan Hellström arvede Björn Axén i 1993 var virksomheden på randen af konkurs. I dag er det en strålende forretning med saloner, skoler og ikke mindst produkter, der nu er på vej ind i Danmark. Vejen til succes har ikke været let for Johan Hellström, men det hele værd, siger han.

”At være frisør er et håndværk. Det skal forbrugeren lære, og et håndværk man må betale for at få udført”. Det mener Johan Hellström, der ejer den svenske frisørvirksomhed, Björn Axén. Han ser, at kunderne i salonerne i dag er blevet mere kvalitetsbevidste, og de stiller krav til såvel klipning som service med videre. Björn Axén koncernen spænder vidt. Fra fem super cool saloner i Sverige over frisørskole, kursusvirksomhed og egne produkter og redskaber. Johan Hellström mener, det er super vigtigt, at have såvel den forretningsmæssige kasket som den passionerede og kreative kasket på, hvis man vil drive en succesfuld frisørsalon i dag, og han ved, hvad han taler om, for da han arvede virksomheden Björn Axén efter den legendariske frisør, Björn Axén i 1993, måtte han starte helt fra bunden. 28 > Med ydmyghed, viden og ambition som byggesten

overtog forretningen Johan Hellström kom faktisk i lære hos Björn Axén i 1984, men efter to et halvt år, valgte han at gå efter en karriere som danser, hvor han bl.a. var med i Cats i New York. ”Björn og jeg havde faktisk ikke den store kontakt, og faktisk har han og jeg aldrig nogensinde haft en en-til-en samtale – bare han og jeg. Så da han døde på tragisk vis i 1993, og efterlod virksomheden til mig, kom det som et kæmpe chok”, fortæller Johan Hellström, mens vi sidder i restauranten på Clarion Sign designhotellet i Stockholm. Og endnu mere chokerende var det for Johan, da han fandt ud af, at Björn Axén faktisk havde indskrevet ham i sit testamente kun halvandet år efter han var kommet i lære i virksomheden.


Da virksomheden var på randen til konkurs valgte Johan at tage kampen op. Dette kunne han ikke have gjort uden sin kollega Peter Hägelstram.

Björn Axén til mesterskab i brudeopsætning.

Den legendariske frisør Björn Axén.

Johan Hallström, som tidligere var i lære hos Björn Axén i 1984, arvede virksomheden i 1993.

Med ydmyghed, viden og ambition som byggesten < 29


björn axén har i alt fem flotte saloner i sverige, men endnu ingen salon i danmark. björn axén ser dog ”… det danske marked som et vigtigt marked”.

”jeg var både chokeret og bange, og jeg blev på det kraftigste rådgivet til at takke nej til arven, fordi virksomheden var på randen af konkurs. Men jeg kan ikke sige nej til en udfordring, så jeg valgte at tage kampen op”, fortæller johan hellström, der måtte stå for rigtig meget. pressen var efter ham, det svenske folk var efter ham, fordi han havde ”fået” den legendariske björn axén forærende, og forretningen lå i ruiner. ”Men jeg tænkte, ”nu skal jeg vise dem alle sammen”, siger johan med et smil. og det gjorde han! dog understreger han kraftigt, at han ikke ville have kunnet gøre det uden sin kollega peter hägelstam.”og havde jeg vidst, hvad jeg ved i dag, ville jeg ikke have taget den rejse igen”. med Sund fornuft i Bagagen Men johan hellström lærte på den hårde måde. og ifølge ham selv har den sunde fornuft været hans vigtigste aktiv. ”björn var en sand kreatør og innovatør, men han var ingen forretningsmand, så der var ingen strategi for virksomheden, og skal man drive en forretning i dag, må man have styr på økonomien. johan hellström tog derfor fat, og fik styr på virksomhedens økonomi, og han fik løftet virksomheden björn axén ud ad rabatten og tilbage på banen igen. ”jeg måtte tage tingene lidt hen ad vejen, og lære imens”, fortæller han, og blandt de ting, han skulle lære sig, var, hvad det er, der driver kreative mennesker som frisører. ”de går aldrig i samme retning, og skal man have dem alle sammen med på rejsen, kræver det noget kreativ tankegang”, siger han smilende. Men johan hellström sigtede mod stjernerne, og målet var at have en af verdens førende saloner. ”ikke den største men den bedste”, understreger han. og det mål er også nået, idet björn axén hele tre gange er kåret som salon entrepreneur of the year i the global salon business awards. ”det var noget af det aller største, jeg nogensinde har oplevet, da vi modtog prisen første gang, for det var kulminationen på mange års hårdt slid”, siger johan og han kan slet ikke lade være med at smile stort, når han fortæller. 30 > Med ydmyghed, viden og ambition som byggesten

björn axén er bygget op omkring kærneværdierne: ydmyghed, viden og ambition.


/fudgehair @fudgehair

Check out our electrifying new shampoo & conditioner range Now SULFATE and PARABEN FREE*

distribueres af www.warehouse.as Kundeservice tlf 80 88 57 49

Care To Be Different

...Cool Mint...Make-A-Mends...Smooth Shot...Colour Lock...Clean Blonde...Detox...Big Bold OOMFTM...


den 2-årige frisøruddannelse hos björn axén er meget eftertragtet ligesom uddannelsens færdiguddannede frisører.

kerneværdier ydmyghed, viden og ambition er de kerneværdier, björn axén er bygget op omkring. ”det handler om kulturen i virksomheden. vi skal altid lytte til kunden og se hende som person, og ud fra hendes behov, skal vi råde og vejlede. dernæst skal vi bruge vores mangeårige erfaring og vores brede vifte af forretningsområder, vi skal udforske nye udtryk og skabe hår og skønhed, og så skal vi være nysgerrige på fremtiden. sidst skal vi have ambitioner om at tilfredsstille kunden og leve op til hendes forventninger. vi skal have den højeste kvalitet, og vores drivkraft skal til stadighed være at udvikle os og blive bedre”, fortæller johan hellström.

Catwalk fra björn axén’s 50-års jubilæumsshow i 2013.

friSøruddannelSer og videreuddannelSe björn axén har etableret sin egen 2-årige frisøruddannelse. søgningen til skolen er stor, og johan hellström fortæller, at de frisører, der kommer ud fra skolen alle er eftertragtede i salonerne, på trods af at skolen er 2-årig og ikke 4-årig. ”Men på de to år, kommer vore elever igennem betydeligt mere end eleverne på den 4-årige statslige skole. Mange af lærerne har vundet såvel svenske som internationale priser, og vi ved, at det, at blive frisør ikke bare handler om at kunne klippe og farve hår. derfor underviser vi i alt fra permanent til brudeopsætninger ligesom både make-up og extensions står på skemaet. udover selve frisøruddannelsen, driver björn axén også en omfattende kursusvirksomhed, hvor frisører fra hele norden, rusland, tyrkiet og asien med mere kommer for at blive videreuddannet.

et udsnit af bjørn axén’s egne kollektionsbilleder.

32 > Med ydmyghed, viden og ambition som byggesten

to gange om året skaber björn axéns artistic team en kollektion, der er grundlæggende for såvel videreuddannelse som frisørskole og arbejdet i salonerne. ”blandt de ting, jeg hurtigt fandt ud af, var, at vi ikke var gode nok til at skabe karriere for vore frisører. som vi har bygget vores virksomhed op i dag, har frisørerne mulighed for at udvikle sig og det inspirerer dem”. og 50 pct. af frisørerne i björn axén salonerne kommer således fra skolen.


Vi betaler kr. 500,- for din gamle klippestol

BYT Til il NYT Klippestol De Luxe Normalpris kr. 1.895,-

Byttepris kr.

1.395,Klippestol Pony Chair Normalpris kr. 1.995,-

Byttepris kr.

1.495,-

Verdens mest

solgTe rulleBord

Efalock 6002

Inklusiv: Fønholder, sidehænger og nakkespejl Normalpris kr. 1.983,-

Din pris kun kr. 1 .295,-

Rullebord in klusiv fønhold er, sidehænger og nakkespe jl SPAR 688,-

Tel. 87 27 10 60 Viborg · Vejle · Glostrup


den smukke björn axén salon i sverige, biger jarlsgaten.

produktSalg og værktøjer en fuld produktlinje har man naturligvis og ikke mindst björn axén tools, der i danmark forhandles af obh nordica. ”Men det er bestemt ikke kun til privat brug. vi bruger alle de elektriske værktøjer i vore saloner hver eneste dag”. hårplejeprodukterne har hidtil kun været at finde i sverige, norge og finland, men fra efteråret vil de også være at finde på hylderne i danske varehuse. ”produkterne vil ikke blive solgt igennem frisørsaloner men i varehuse og specialforretninger”, fortæller johan hellström. faktisk har man to serier; den klassiske og en ny serie ”Legacy”, der er det, johan hellström kalder for kronjuvelen med 11 produkter i luksusklassen. ”de henvender sig naturligvis til to forskellige segmenter og ”Legacy”-distributionen er en del smallere”. præcis hvor den skal distribueres i danmark har man endnu ikke lagt sig helt fast på. stylingprodukter fra björn axén’s klassiske serie.

björn axén-saloner kommer vi dog ikke til at se i danmark. ”på salonsiden satser vi på kvalitet frem for kvantitet, og helt ærligt, så vil jeg hellere sælge en million produkter end en million klipninger”. vi vil være top of mind vækst står naturligvis også i strategien for fremtiden, men johan hellström understreger, at det skal være en organisk, selvfinancierende vækst. ”sådan har vi altid gjort tingene, og det er vi faktisk stolte af”, siger han. herudover er målet, at ligge top-of-mind hos forbrugerne, og i fremtiden også hos danskerne. ”vi ser det danske marked som et vigtigt marked. danske frisører er ekstremt dygtige og meget kreative, og jeg respekterer danskerne højt. Mange danske frisører er jo også nået rigtig langt. samtidig kan jeg rigtig godt lide danskerne, de har en superfin attitude og tilgang til tingene. straks man kører over sundet er der en mere international stemning, og jeg får en fornemmelse af, at ingen danskere er udbrændte og trætte. de drikker et glas vin, griner lidt af sig selv, og så tager de fat igen”. og mens vi drikker café latte, deler en brownie, og nyder stockholm i forårssolen, slutter johan hellström af med at sige: ”så svenskerne kan klart lære af danskernes ”live your life”-tilgang til livet”. 34 > Med ydmyghed, viden og ambition som byggesten

produkter fra serien the Legacy.


Styling created by Jonas Herlitschek DENMARK Country Winner of the 2014 International Contest


Makeup > Gabriella Tipsa Bruun Fotograf > Glen Krohn Fashion Stylist > Tamzen Holland Make up Artist > Penny Antuar

Stelios Papas - Refined af Stelios Papas Artistic Team

Model: Tien Chung Hairstylist: Melodie Ngyuen Colourist: Rose Di Battista

Model: Mary Ann Lu Hairstylist: Tim Di Carlo Colourist: Santina Fazio

Model: Kirsty Patterson Hairstylist: Rose Di Battista / Santina Fazio Colourist: Santina Fazio

Model: Savanah Watson Stylist: Tim Di Carlo Colourist: Erin Gibson


Model: Morgan Thomas Hairstylist: Tim Di Carlo Colourist: Santina Fazio

Model: Mary ann Lu Hairstylist: Tim Di Carlo / Erin Gibson Colourist: Santina Fazio

Model: Tien Chung Hairstylist: Melodie Ngyuen Colourist: Rose Di Battista

Model: Christa Miuoni Hairstylist: Tim Di Carlo/ Rose Di Battista Colourist: Erin Gibson


Tekst > Pia Finne Foto > Camille Polski

Se flere billeder på hairmagazine.dk

s 40 årag hos lsd fødse bastian Se

40 år med frygtløs hårmode Shay Dempsey og Michael Polsinelli, Sebastians to Global Art Directors var i Stockholm for at fejre brandets 40 års fødselsdag. Hair Magazine var med til fest, talte med de to kreative mennesker og så den nye kollektion; Digitality.

Hårkollektioner, innovativ styling, uddannelse og business support til salonerne var i fokus, da 500 frisører og stylister fra alle de nordiske lande var samlet for at fejre Sebastians 40 års jubilæum ved et 2-dages event i Stockholm. For første gang nogensinde var Sebastians to Global Art Directors, Michael Polsinelli og Shay Dempsey i Sverige og sammen med Sebastian International Artist Hasse Nilsson og Nordic Sebastian Team præsenterede de WHAT’S NEXT i hårmoden med et stort show med over 30 modeller. Startet i los angeles ”Igennem 40 år – siden Sebastian blev startet i Los Angeles af Geri Cusenza – har brandet stået for ikoniske billeder, provokerende looks og legendariske events”, lød det fra Cristian Canthal, Country Manager Wella Nordic, og han fortæller historien om verdens første crepejern, der blev lanceret i 1970’erne og som blev startskuddet til virksomheden. I 1980’erne lancerede man verdens første ”aerosol brushable spray”, Shaper, i 1990’erne kom Potion 9, der for første gang kombinerede et styling- og et care produkt, og i 2000’erne lancerede man Shine Define. ”Produktinnovation er en del af det, vi gør, men samtidig satser vi meget på at støtte op om salonerne. For ét er at skabe kreativt hår, en anden 38 > 40 år med frygtløs hårmode

hip ting er at tjene penge”, lyder det smilende fra Cristian Canthal, der tilføjer: ”Kvinder betaler gerne 400 kr. for en creme til ansigtet, selv om man helt ærligt ikke kan se forskellen. Går de til en frisør, får de et fantastisk look, og alle kan se forskellen. Det skal vi have formidlet”. Vi fejrer datiden for at vække fremtiden Digitality hedder den nye kollektion, Sebastians to Global Art Directors, Michael Polsinelli og Shay Dempsey har skabt, og som blev præsenteret på super flot vis i Stockholm, og spørger man de to, hvad der skal til for at blive en dygtig frisør, er de ikke i tvivl: ”Det handler om at tro på dig selv og at ”go for it!”. Når Shay og Michael skaber nye kollektioner for Sebastian arbejder de i Michaels garage i Hollywood. Faktisk flyttede Shay med sin familie fra England til Los Angeles netop for at kunne arbejde med Michael. Og inspirationen til kollektionerne henter de to fra alt det, der sker omkring dem. ”Vi holder øjne og ører åbne. Ser, hvad der sker i medierne, følger hele tiden med på nettet, og er konstant opmærksom på ting, der kan ”sparke” en tendens. Men det kan også sagtens være et nyt produkt, der sætter den kreative proces i gang – et produkt, der kan noget nyt,


Digitality hedder den nye kollektion, Sebastians to Global Art Directors, Michael Polsinelli og Shay Dempsey har skabt.

Michael Polsinelli (t.v.) og Shay Dempsey (t.h.) var på et marked i Firenze, hvor de faldt over nogle smukke syninger på en lædertaske. Det blev inspirationen til hele ”maske”-delen af Digitality-kollektionen.

Find et par elementer, du vil fokusere på; en linje, en farve eller et snit og understreg dem, fremfor at overgøre det.


shay dempsey (t.v.) og Michael polsinelli (t.h.), sebastians to global art directors var i stockholm for at fejre brandets 40 års fødselsdag og var gennemførte i sorte kitler.

benjamin Martin, Wella’s nordiske Creative Manager, var også på scenen for at præsentere.

og som vi så arbejder videre med. vi er jo så heldige, at vi får de nye produkter 2-3 år, før de sendes på markedet, og har mulighed for at arbejde med dem”, fortæller Michael polsinelli og shay dempsey. når de to arbejder med en ny kollektion, opstår der masser af ideer, og på et tidspunkt giver det hele pludselig mening, fortæller shay dempsey: så matcher konceptet det, der sker lige nu, og det passer til produkterne”. ”Men ofte ”leger” vi i Michaels garage, ser hvad der sker, hvordan tingene fungerer, og hvad de gør”. spørger man shay og Michael om, hvad deres yndlingsprodukt er, har de faktisk ikke ét enkeltstående yndlingsprodukt. ”jeg skifter hele tiden. prøver noget nyt og bygger oven på som med legoklodser. Man kan blive ved med at designe og forandre, tilføje og skabe nyt”, fortæller Michael. nordiSke friSører er dygtige Michael og shay holder meget af at arbejde i skandinavien. ”de nordiske frisører har en super måde at se på mode på. de tænker ”less is more”, og skubber hele tiden til grænserne for at blive de bedste. de har en ”keep it simple”-attitude, og frem for alt, så er de super gode til det, de gør. ofte kan det faktisk være svært at få en hel gruppe til at være på samme side, men i skandinavien er de det bare. de udfører alt perfekt, og de er super kreative”, lyder det samstemmende. de to super kreative mennesker har stor respekt for hinanden, og de siger ganske åbent, at de har lært rigtig meget af hinanden, og at de sammen er blevet bedre. 40 > 40 år med frygtløs hårmode

også sebastian international artist hasse nilsson var med på pressemødet, og han har arbejdet rigtig meget med netop sebastian business support i sin salon noir i stockholm.

også sebastian international artist hasse nilsson var med på pressemødet, og han har arbejdet rigtig meget med netop sebastian business support i sin salon noir i stockholm. ”vi var blandt de første til at se og arbejde med fordelene ved sebastian business support, og det har klart skabt et solidt fundament i salonen. vi inkorporerer produkterne i konsultationen og sælger produkter samtidig med at kunden føler sig rigtig godt rådgivet og vejledt”, fortæller hasse nilsson. SeBaStian handler om drømme spørger man shay og Michael, hvad de vil med deres nye digitalykollektion, lyder svaret: ”vi giver frisørerne noget at lege med – vi giver dem noget teknik og noget inspiration, som de skal bruge på deres egen måde. sebastian handler om at drømme, det handler om et mind-set og en måde at se tingene på. vi viser teknikker, der let kan bruges i salonen, og nogle, der er lidt sværere….”, siger de to med charmerende smil, og slutter af med at fastslå, at sebastian handler om et miks af funktion og drømme. kollektionen skal inspirere og skabe wow-effekter, og den skal give frisøren lyst til at arbejde videre i salonen. og til sidst giver de et godt råd til frisører, der skal arbejde videre med kollektionen hjemme i salonen: Less is more. find et par elementer, du vil fokusere på; en linje, en farve eller et snit og understreg dem, fremfor at overgøre det. det fanger øjet, og det er opskriften på succes!


feed your colors Intensiv eller pastelfarve? Du vælger! Slip fantasien løs og lær din kreative side at kende. Nye Nutri Color Creme Fondant Colors. KOMMER TIL MAJ


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Vi er klar til

fremtiden Schwarzkopf Professional i Danmark har været igennem en række omstruktureringer det seneste års tid. ”Men nu er vi på vej, vi har tilpasset virksomheden den tid, vi lever i, og vi ser positivt på fremtiden”, fastslår country sales manager Aliki Bendzovski.

Schwarzkopf Professional i Danmark tager nu det store skridt ind i en positiv fremtid. Det sker med en række omstruktureringer, der skal sikre en effektiv og tidssvarende virksomhed, der kan levere den bedste service til frisørerne. ”Det seneste år har været begivenhedsrigt. Men nu er vi på vej. Vi har skabt nogle rammer, hvor vi kan servicere vore kunder bedst muligt, og vi har en rigtig god og solid medarbejderstyrke. For når alt kommer til alt, handler service langt hen ad vejen om det menneskelige samspil. Så vi tror på en god fremtid for Schwarzkopf Professional”, siger country sales manager i Danmark, 48-årige Aliki Bendzovski. At det seneste år har været utroligt hektisk for Aliki Bendzovski og Schwarzkopf Professional er ingen hemmelighed. ”Men det har været det værd”, lyder det. 42 > Vi er klar til fremtiden

Nyt hovedkontor, studio og showroom i Ballerup Vi sidder og taler i Schwarzkopf Professionals nye hovedkontor, studio og showroom i Ballerup. Her er indrettet såvel showroom for inventardelen af virksomheden som for Schwarzkopf Professional, og her er indrettet et studio med vaskepladser og 10 behandlingspladser, hvor frisører fra hele landet kan deltage i de kurser, Schwarzkopf Professional arrangerer, events med videre i moderne faciliteter. ”I omstruktureringsprocessen har vi lukket vores kontorer i Silkeborg, Odense og Rødovre, ganske enkelt fordi tiden er løbet af Cash & Carryforretningen. I dag bestiller kunderne hos vore sælgere, og netop for at kunne supportere kunderne endnu bedre er sælgerstaben øget fra 6 til 8 sælgere. Således er medarbejderstaben i dag skåret til, og vi har etableret hovedkontor og studio i Ballerup, ligesom der er et tilsvarende dynamisk studio og showroom på vej i Århus-området.


”Det seneste år har været begivenhedsrigt. Men nu er vi på vej. Vi har skabt nogle rammer, hvor vi kan servicere vore kunder bedst muligt, og vi har en rigtig god og solid medarbejderstyrke”, siger Country Sales Manager i Danmark, Aliki Bendzovski.

Vi er klar til fremtiden < 43


i det nye showroom og studio i ballerup findes 10 behandlingspladser, hvor der kan holdes kurser for frisørerne.

”vi tror på den personlige kontakt. derfor har vi på medarbejderfronten gjort meget ud af, at vore kunder skal have sælgere, der løbende kommer i salonerne. det betyder, vi har i alt otte sælgere, og hun fortæller videre, at man derudover har to teknikere, der rejser danmark tyndt for at supportere og uddanne frisørerne ude i salonerne, ligesom Lene øxenholt har ansvaret for schwarzkopf professionals essential Looks; image, shows og kursusprogram. endelig har man nu administrationspersonalet samlet i ballerup. farven er flagSkiBet farverne er flagskibet hos schwarzkopf professional, og det er netop noget af det, der undervises i i schwarzkopf studierne. det er også farverne såvel som stylingprodukterne, der bruges, når schwarzkopfs freelanceteam på godt 20 kendte frisører holder shows rundt omkring i landet. ”i forbindelse med det netop afholdte europæiske Melodi granprix var vi hovedsponsor, og således havde vi sammensat et team på 36 nordiske frisører, der stylede alle deltagerne”, fortæller aliki bendzovski. på produktsiden fremhæver hun de nye igora-farver samt relanceringen af bC bonacure med en nyudviklet Cell perfector teknologi, der genopbygger hårets struktur indefra, blondeme, der er en af markedets få blonderingsserier og schwarzkopf professionals nye trendbog, essential looks, der lige er udkommet med tendenserne til forår/sommer 2014. således udgives to årlige essential looks trendbøger. 44 > vi er klar til fremtiden

produkterne spiller naturligvis en vigtig rolle for aliki, der her viser den nye, relancerede bC bonacure-serie frem.


auTorisereT forhandler

Tlf. 97 22 33 44


et showroom, hvor kunderne kan se hele schwarzkopf professionals store inventarkollektion i lyse og venlige omgivelser.

profeSSionelt opBygget aliki bendzovski er rigtig tilfreds med, at strukturen på schwarzkopf professional i danmark nu er på plads med danske medarbejdere i kundeservice og i det hele taget en mere professionel opbygning, hvor man ikke mindst i nordisk regi deler sin know how. ”vi skeler til, hvordan man gør i koncernen i resten af verden, og bruger det, der kan overføres til det danske marked. når det gælder inventarsalget, kan man tilbyde alt fra spejle til hele indretninger, og man kan supportere frisørerne fra tanke til realitet. det vil sige fra budgettet beregnes til salonen står klar. ”Laust klemmensen og steffen Mølgaard står bag vores inventarafdeling, og begge har de mange års erfaring på det område”, lyder det fra aliki, der videre fortæller, at målet generelt for schwarzkopf professional i danmark er at drive virksomheden fremad i én retning. ”og vi er allerede godt på vej”, fastslår hun. aliki er bestemt ikke chefen, der driver virksomheden gemt bag et skrivebord. hun er hele tiden ude blandt kunderne, for ifølge hende, er det hos frisørerne, fokus fremadrettet skal ligge. det gælder produkter, der giver ”value for money” for både frisører og forbrugere, og en høj kvalitet i kundeservice såvel som produkter. ”nye produkter er også på vej, bl.a. bC rose Miracle oil og otte nye igora metallic nuancer, der giver frisørerne mulighed for at skabe nye looks til kunderne”. så aliki bendzovski ser positivt på fremtiden. ”jeg tror på en god fremtid for schwarzkopf professional i danmark. vi er på vej frem, og vi vil udvikle os yderligere i årene, der kommer”. 46 > vi er klar til fremtiden

om aliki BendZovSki aliki bendzovski er 48 år, og i sin karriere har hun arbejdet med alt fra tøj og sko til hoteldrift, on-line spil og skønhedsprodukter indenfor såvel haircare som skincare og fragrance med videre. således har hun igennem tiden, startet godt 10 egne virksomheder op indenfor bl.a. detailhandel, hun har startet bianco sko op i sverige og været nordisk marketing- og produktchef i spilvirksomheden samlerhuset. hun har tre voksne børn, som hun holder af at tilbringe tid sammen med - når hun ikke lige tænker hår.


ICON HAIRSPA INTRODUCERER EN REVOLUTIONERENDE NYHED TIL SALONEN PAS GODT PÅ MILJØET OG SPAR PENGE…

VORES SALON GØR EN ØKO FORSKEL, ET HOVED AD GANGEN Vi bruger 40% mindre vand og elektricitet

SPAR VAND OG ENERGI • Spar op til 56% vand • Brug kun 7L vand i minuttet • Spar op til 330L vand pr. dag pr. vaskeplads

FORDOBLING AF VANDTRYKKET • Spar energi og brug mindre varmt vand • Brug mindre tid ved vasken • Gør det nemt og at skylle kundens hår • Giver en behagelig oplevelse for kunden

BLØDERE VAND • Unik sub-micron plade i ECOHead genererer negative ioner • Negative ioner giver et blødere vand og virker genopbyggende på tørt, kruset og medtaget hår • Stimulerer blodgennemstrømningen i hoved bunden og giver velvære og virker afslappende for kunden

RENERE VAND • Unikt filtreringssystem fjerner rust, snavs og klor fra vandet, og mindsker dermed risikoen for hudirritationer • Renere vand gør det muligt at anvende mindre produkt ved vasken • Mindre indsats – bedre resultater

ECOHEADS forhandles af: ICON Hairspa A/S

Juliesmindevej 12 . 4180 Sorø . Ordretlf: 57 66 03 00 . www.iconhairspa.dk


Photography > Richard Miles Make-Up > Danni Smith Styling > Bernard Connolly

Royston Blythe af Nick Malenko


Professionelle produkter for frisører, der tænker på sundhed, miljø og mennesker.

Forhandlere: DanHair - info@danhair.dk - www.danhair.dk HeadBrands - info@headbrands.dk - www.headbrands.dk Kontakt DanHair på telefon 55 37 00 76 for yderligere oplysninger eller se på www.zenzorganic.com


advertorial Tekst > Pia Finne Foto > Camille Polsk

HH Simonsen

vækster HH Simonsen har stor succes i udlandet, hvor man er begejstrede for såvel produkter som koncepter. En omstrukturering i 2013 frigav mere plads til international udvikling, og det har givet pote.

HH Simonsen satser kraftigt på udlandet. Faktisk har man arbejdet på det internationale marked igennem 8 år, og ikke mindst de seneste to år har der været en øget international interesse for såvel produkter som for koncepter.

Alle billeder er taget fra HH Simonsens Roadshow i Sverige.

HH Simonsen satser kraftigt på udlandet. Faktisk har man arbejdet på det internationale marked igennem 8 år, og ikke mindst de seneste to år har der været en øget international interesse for såvel produkter som for koncepter. Så meget, at Danmark i dag er HH Simonsens mindste marked. ”Men det betyder ikke, at det danske marked er mindre vigtigt for os”, lyder det fra Claus Nissen og Hans Schmidt, der ejer HH Simonsen sammen med Lisbeth Simonsen og Stig Jensen.

HH Simonsen været påvirket af svære markedsvilkår som alle andre, men set i helikopterperspektiv, har man vundet det hjem det ene sted, som man har mistet et andet, så alt i alt kan HH Simonsen præstere vækst. Vi har lavet en kraftig omstrukturering, en proces, der begyndte for seks måneder siden. Det betyder, at vi har allieret os med en række eksterne eksperter i forhold til bl.a. marketing, og dermed fået frigivet kræfter til at bearbejde udlandet endnu mere”, forklarer Claus Nissen.

koncepterne afprøves i danmark ”Koncepterne udvikles og afprøves i Danmark inden vi lancerer dem i udlandet, og det er uundværligt”, lyder det. Således er man godt inde på det tyske marked, det polske marked er man ved at ”lirke” op, ligesom Østrig, Schweiz og Holland også er ved at komme ind under HH Simonsenvingerne. Senest er man i gang med et amerikansk eventyr, et projekt, man har arbejdet på igennem det seneste halvandet år.

I HH Simonsen porteføljen findes krøllejern, føntørrer, glattejern og Excellent Edges sakse samt enkelte hårprodukter. I Danmark har man desuden agenturet på Joico.

”Nu har vi fundet de rette samarbejdspartnere, der har lyst til at tage vores koncept og overføre til det amerikanske marked”. I Danmark har 50 > HH Simonsen vækster

Vi vil være selvbårne Strategien for HH Simonsen har hele vejen igennem været, at man vil være selvbårne – ikke afhængige af det danske marked, og ikke afhængige af andre brands. ”Vi styrer produktudvikling og produktion via eget kontor i Kina, og dermed kan vi få de rigtige priser på varerne, så vi kan være attraktive i forhold til andre brands”, lyder det, og Claus Nissen fortæller,


advertorial

HH Simonsens vision er at vækste på eksporten, og vækste på det danske marked.

Ari Koponen har været i frisørfaget i 16 år og nyder at arbejde sammen med kreative og innovative mennesker.

at man har 80-85 mand, der i dag kører rundt verden over med produkter fra HH Simonsen. Flere lande skal naturligvis også med på HH Simonsen-landkortet, men Claus og Hans er enige om, at man sælger en oplevelse, og derfor kan man ikke bare tage det danske koncept og copy/paste. Det skal tilpasses, og derfor kommer nye markeder til i det tempo, man kan følge med til. Danmark er legestuen I Danmark har HH Simonsen ni sælgere, der kører rundt til frisørerne, og Claus og Hans kalder kærligt det danske marked for ”legestuen”, hvor man kan teste koncepter og produkter af, så man ved, det fungerer, når man sidder med store udenlandske kunder. Og planen er da også at øge på det danske marked. ”Vi vil vækste på eksporten, og vi vil vækste på det danske marked”, lyder det fra Claus og Hans, og spørger man hvordan, er svaret klart: ”Med sund fornuft, et super team i baglandet og en god fornemmelse for branchen”.

Ari Koponen der er en af Sveriges førende frisører og har et tæt samarbejde med HH Simonsen.

HH Simonsen vækster < 51


Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

Set på catwalken Hår og mode følges ad, og når tøjmoden sender signaler i en bestemt retning, følger hårmoden med og sætter kronen på værket. Se derfor hvad der blev præsenteret til efteråret og vinteren 2014/15 under modeugen i København.

I rådhusets pompøse hal og i Papirøens rå lokaler kom designerne under Copenhagen Fashion Week AW14 med deres bud på de nyeste trends, og ugen bød på mange nye tendenser og farver, som forbrugerne bliver glade for til efteråret, og som kan understreges af flotte nye frisurer. En af de meget gennemgående trends under modeugen var ”sport”. Sport er in, og det var helt tydeligt at se på catwalken. Sporty outfits, som har fået et skandinavisk twist og på den måde bliver nytænkende og ”must have” items. Den røde tråd igennem Fashion Week og fælles for alle designerne var, at tøjet bærer præg af at være minimalistisk, elegant og super fashionabelt, hvilket er noget danskerne er fantastisk gode til.

52 > Set på catwalken


MÆND Wali Mohammed Barrech

Bibi Chemnitz

Wali Mohammed Barrech

Asger Juhl

sporty Der har i lang tid været fokus på sport og sundhed, og det afspejlede sig tydeligt på catwalken i år. Mange designere har sat fokus på sporten, og med det sporty udtryk som inspiration, har de kreeret nye og ekstravagante designs.

Henrik Vibskov

Henrik Vibskov

Bruuns Bazaar

Anne Sofie Madsen

Mønstre

Bibi Chemnitz

Mønstre og prints er en trend, som er kommet for at blive. Designerne har eksperimenteret med nye prints og vilde mønstre, som typisk bliver sat sammen enten i ”match” eller som to diametrale modsætninger.

farver Mændene trækker i de mørke naturfarver, sort ses naturligvis også, som det hører sig til i en herregarderobe om vinteren, og herudover ses blå toner i forskellige nuancer samt hvid.

Asger Juhl

Set på catwalken < 53


kVinder est. 1995 Wardrobe by benedikte utzon

henrik vibskov

Wood Wood

baum und pferdgarten

sportY sport en in, og det kan man tydeligt se på catwalken. designerene har sammensat det sporty look med det elegante, hvilket betyder, at man kan se sporty ud samtidig med man har et feminint og fashionabelt udtryk.

est. 1995 Wardrobe by benedikte utzon

anne sofie Madsen

pels day birger et Mikkelsen

54 > set på catwalken

det er danmark, det er koldt og vi er gode til det – selvfølgelig er pels en tilbagevendende trend. pelsen er elegant, feminin og efter denne fashion Week også råt. der er pels i alle stilarter, og så er pels den perfekte måde at gå en kold vinter i møde.

anne sofie Madsen

day birger et Mikkelsen

est. 1995 Wardrobe by benedikte utzon

mønstre Mønstre og prints præger igen den danske modescene. tilbagevendende, er de udfordrende mønstre, som er sammensat på vilde måder. derudover er tern en ny trend, som er kommet til – det gælder de velkendte tern i alle farver og størrelser, men med nyt design, der gør dem moderne og yderst trendy.


EN SKRÆDDERSYET IT-LØSNING - GØR EN FORSKEL!

IT-SYSTEM TIL FRISØRER

495 kr. pr. mdr.

Admind Hair: Løsning med kalender, online booking, kunde- og personalekartotek, SMS og e-mail tjeneste, kassefunktion med varelagerstyring, løn- og provisionsberegning med integration til ProLøn og DanLøn. Administration af gavekort, tilgodebeviser og kundekonto. Kalender app til iPad, iPhones og Android telefoner, kan hentes på App store og Google Play

Admind ApS • Tlf.: +45 70 20 18 76 • www.admind.dk


kVinder anne sofie Madsen

baum und pferdgarten

henrik vibskov

former formerne på tøjet har ændret sig. under modeugen har en af de klare tendenser været brede ærmer og skuldre. det maskuline look har de kvindelige designere taget til sig og udviklet det, så det maskuline tøj bliver feminint og super trendy.

Malene birger

Malene birger

farVer 56 > set på catwalken

Malene birger

designers remix

Malene birger

der er gang i farverne til efteråret, og det er skønt. her ses massevis af grønne og blå nuancer. fra de skrappe udgaver til de mere afdæmpede og mørke. bordeaux er også en nuance, der spiller ind til efteråret og vinteren og det samme er den lyserøde og den beige i den mere pastelagtige farveskala.

est. 1995 Wardrobe by benedikte utzon


HJÆLP DINE KUNDER TIL MERE HÅR Har du kunder i din salon, der mister håret? På grund af sygdom eller naturligt hårtab. Så hjælp dine kunder videre til Toftild – og til mere hår.

Aalborg Budolfi Plads 9 . 9000 Aalborg Tlf. 98 10 32 11 Aarhus Hans Hartvig Seedorffs Stræde 10 8000 Aarhus C . Tlf. 88 77 93 55

info@parykker.dk parykker.dk

5144_Toftild_Ann_HairMagazine_210x148_u_ramme_TRYK.indd 1

Det originale keramiske glattejern udviklet af Farouk Systems i samarbejde med NASA space center i Houston i 1999 er nu kommet i G2 (Generation 2) -

bedre end nogensinde! Keramiske plader med Titanium giver et fantastisk blødt og glansfuldt hår. Meget enkel temperaturregulering.

Ring til os og hør om det favorable introduktionstilbud på 55 37 00 76!

03/01/14 13.39


uV beskyttelse Hair Cosmetic lancerer nu nye sun products: nashi argan sun oil, som er en lækker body olie med uv filter, og nashi argan sun shampoo, der beskytter hårets fibre.

Keep the colour o&M blonde silver shampoo fra ICOn Hairspa har en særlig sammensætning, som fremhæver kølige toner og bevarer farven.

haircare håret skaL passes og pLejes og det bLiver der rig MuLighed for Med de Mange nye produkter. Mange af Mærkerne har haft fokus på beskytteLse af håret Mod den koMMende soMMers soL, og bLødhed og sundhed for håret er bLevet en topprioritet. Til alle hårtyper Schwarzkopf Professional står bag en ‘bC relaunch’: bC hairtherapy består af syv serier til ødelagt hår, krøllet hår, farvet hår, ”voksent” hår, fint hår, ustyrligt hår og til hårtab. Med relanceringen af bC hairtherapy, står emballagen nu enkel, elegant og praktisk.

ny formular uniq one fra Colomer findes nu i en ny formular bestående af 2/3 shampoo + 1/3 conditioner til alle hårtyper. ”vi har undersøgt, hvad kvinder synes, er vigtigt ved en shampoo og 93% siger, den skal pleje hovedbunden. derfor har vi udviklet en sLs-fri shampoo”, lyder det.

Beach Waves L’Oréal Professionnel præsenterer en ny salonbehandling for frisører verden over. beaCh Waves er en teknisk behandling, som giver definerede bølger med naturlig fylde i op til 8 uger.

58 > haircare update / se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


ww

u

ro.e

aa w.h

En til alle Warehouse’s nye fudge serie: en helt ny serie med shampoo og conditioner fri for sulfat og parabener!

Hotteste trend Metallic er en af de hotteste modetrends forår/sommer 2014. nu tager Schwarzkopf Professional Metallic tendensen til det næste niveau og byder på metalliske farver til håret igora royaL Metallics. serien består af 8 nye farver.

Zenith Månedens nyhed

a la Bardot label.m texturising volume spray fra ICOn Hairspa giver samme fordele som en dry shampoo, men med hold som en hairspray. giver ultimativ volumen og et langvarigt root-lift, og gør det muligt at kreere frisurer, der er touperet og samlet a la bardot style.

se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

• Sværdbladet er ideelt for et kraftfuld klip • Kugleleje system giv et lettere klip • Ergonomisk design afhjælper muskelspændinger • Fast fingerring i Japansk stil • Fremstillet af supreme japansk rustfrit stål • Størrelse: 5“, 5, 5“, 6“

Spørg din forhandler eller sælger Info-Tlf.: 21 23 00 59 www.haaro.eu


make-up til håret ICOn Hairspa præsenterer Color.bug fra kevin. Murphy. en unik, tidssvarende og sjov make-up til håret, som nu også fås i neon.bug.

Ægte strandlook den nye beach Waves spray fra L’Oréal Professionnel giver intens tekstur og ægte strandeffekt med pjusket struktur og mat finish. beach Waves sprayen giver et godt hold og definerer strukturen i håret. beach Waves er en del af Wild stylers serien fra teCni.art.

Luksus rosenolie bC oiL MiraCLe rosenolie fra Schwarzkopf Professional. nu udvider bC oil Miracle med en helt ny serie til stresset hår og hovedbund. Luksus rosenolie fra damascena og vildrose beroliger, nærer og giver samtidig en fantastisk duft.

Lidt fra middelhavet Warehouse lancerer framesis verdensberømte hårplejeserie, Morphosis, som er blevet re-formuleret og i ny pakning. Morphosis kombinerer planteudtræk fra vækster i Middelhavsområdet og de nyeste videnskabelige landvindinger til en professionel og innovativ kollektion af produkter.

60 > haircare update / se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


Simply healthier hair colour

Klar til sommeren nu kommer Hair Cosmetic med en række nye produkter: nyCe sun & Care. serien består af en sun & Care screen dry oil, en shower gel og en sun & Care therapy.

naturligt Herb Danmark lancerer fra organic Colour systems: semi-permanent straightening system. den er effektiv til at tæmme kruset hår i op til seks uger i seks enkle trin, og den indeholder hvedeproteiner, som efterlader håret blødt og glat.

Helt personligt nu kan du få inoa CLear fra L’Oreal Professionnel. det er dit nye blandingsværktøj til at skabe uanede effekter med dit inoa farvesortiment. du kan skabe kreative effektfarver ved at blande CLear med andre nuancer.

® ColourSystems

Forhandles af: HERB DENMARK Tlf. 27280709

se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Jesper Skovlund Larsen

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Sorte, & grå toner tegner salonen Kodeordet var enkelthed, da Salon Thomsen i Åbenrå flyttede og den nye salon skulle opbygges. Herudover var målet at skabe en indretning, der var funktionel og flot at se på til en pris, man kan betale, og Sanne Thomsen er meget tilfreds med resultatet.

Kodeordet for Sanne Thomsen var enkelthed. Herudover var målet at skabe en indretning, der var funktionel og flot at se på til en pris, man kan betale.

For syv år siden startede Sanne Thomsen og hendes mand, Toppe Tækker Thomsen, Salon Thomsen i Haderslev. Siden er det blevet til yderligere to saloner i henholdsvis Åbenrå og Sønderborg. For nylig flyttede salonen i Åbenrå til nye, større og nyindrettede lokaler med en bedre beliggenhed på gågaden i Åbenrå. Saloner uden tidsbestilling Fælles for de tre saloner er, at man arbejder uden tidsbestilling. Det betyder, at Sanne og de øvrige 18 ansatte i salonerne aldrig ved, hvad dagen bringer. At drive salon på den måde stiller naturligvis visse krav til 62 > Sorte, hvide og grå toner tegner salonen

indretningen, bl.a. et godt stort venteområde, og det var med i planenerne, da Sanne Thomsen og hendes mand, indrettede den nye salon i Åbenrå i samarbejde med Laust Klemmensen fra Schwarzkopf Professional. At drive salon helt uden tidsbestilling, er noget, Sanne valgte fra begyndelsen, fordi hun på den måde, har den tid, der skal til ved hver eneste behandling. ”Det kræver lidt is i maven, når der ikke er så meget at lave, men det opvejes af fordelene ved at kunne bruge den tid, man føler, der er behov for med den enkelte kunde. Sanne fortæller, at der ofte sidder mellem to og 10 ventende kunder, men det generer hverken hende eller


Tre vaskepladser er at finde i salonen, og der er mulighed for at indrette flere både vaskepladser og behandlingspladser, hvis det bliver nødvendigt.

Sanne har været frisør i 16 år, og er i dag daglig leder af Salon Thomsen i Åbenrå, Haderslev og Sønderborg.

inventar

Sort, hvidt og gråt er de gennemgående farver i Salon Thomsen i Åbenrå.

de ansatte, og de kunder, der venter, tager det fint. ”Vi stresser ikke over det, og kunderne ved jo, hvad de går ind til. De vil jo også gerne have, at vi bruger den tid på dem, der er behov for, når det er deres tur”, fortæller Sanne Thomsen, der er daglig leder af de tre saloner, som hun fordeler sin tid imellem, mens Toppe Tækker Thomsen tager sig af de administrative pligter. Åbenrå-salonen skulle renoveres Grunden til de nye lokaler i Åbenrå var faktisk, at salonen skulle renoveres, og da man ikke kunne få den plads, man havde behov for, valgte

3 stk. vaske

20.000 kr.

14 stk. pumpestole 14 stk. betjeningspladser 1 stk. Disk 1 stk. salgsarrangement 1 sæt diverse inventar

35.000 kr. 30.000 kr. 12.000 kr. 12.000 kr. 25.000 kr.

I alt excl. moms

134.000 kr.

Sanne og Toppe at flytte salonen i stedet. Den nye salon er på 265 kvm med 155 kvm til selve salonen, og der er 14 betjeningspladser og tre vaskepladser til brug for de syv ansatte samt yderligere et rummeligt baglokale og et farverum, for Sanne mener klart, det er vigtigt, at man kan holde kemien ude af salonen. ”Hertil kommer, at er der mulighed for at udbygge med yderligere betjeningspladser og flere frisører, når det forhåbentlig bliver nødvendigt”. Den nye salonens beliggenhed er også bedre end den gamles, ikke mindst fordi der er et større kundeflow i den ende af gågaden, hvor man nu ligger. Sorte, hvide og grå toner tegner salonen < 63


alle 14 behandlingspladser er fra schwarzkopf professional. her står stolene i sort og spejlene i glas og krom.

da salon thomsen overtog lokalerne, lå der en blockbuster, men for 20 år siden lå der faktisk en frisørsalon i lokalerne. de tegninger eksisterer endnu, og blev en del af grundlaget for opbygningen af den nye salon i lokalerne. grå, hvide og Sorte toner den nye salon er indrettet i grå, hvide og sorte toner samt i børstet stål. betjeningsstolene og vaskestolene er sorte, spejlene holdt i glas og krom, og søjlerne i salonen står i en smuk grå. også salgshylderne er grå, og alt inventaret ved disken, hylderne, betjenings- og vaskepladser samt spejle er leveret af schwarzkopf professional. kodeordet for sanne har været enkelthed, og herudover var målet at skabe en indretning, der var funktionel og flot at se på til en pris, man kan betale, og hun er meget tilfreds med resultatet. at det blev schwarzkopf professional, salon thomsen valgte at samarbejde med, forklarer sanne således: ”de havde ganske enkelt det største sortiment, og de havde en stor udstilling, så man fysisk kunne se deres udvalg af både stole, spejle med videre. og for mig er dét at kunne se tingene klart nr. 1”. hun tilføjer, at netop fordi udvalget var så stort, var Laust klemmensen rigtig god til at guide ud fra de krav og ønsker, sanne og hendes mand havde opstillet. Laust lavede tegningerne, og dem brugte parret til at søge byggetilladelse ud fra. ”Laust var nede og måle op, hvorefter han tegnede indretningen”. i forhold til opsætning, gulvbelægning, møbler til venteområdet med videre, har salon thomsen entreret med lokale virksomheder. 64 > sorte, hvide og grå toner tegner salonen

disken, der ligeledes er holdt i de sort, hvide og grå nuancer er også leveret af schwarzkopf professional.


NYHED!

NÆSTE GENERATION AF LIQUID HAIR STYRKER ØJEBLIKKELIGT SKADET HÅR Ny System Professional Liquid Hair genopbygger hårets fibre indefra og ud. Mere vitalitet, mere modstandskraft.

SYSTEM PROFESSIONAL. THE SCIENCE OF TRANSFORMATIVE CARE.


makeup > gabriella tipsa bruun Fotograf > sidsel Clement modeller > rosemarie/gossip Model Management og silke/diva Models.

graphic colors

af line bomholt og charlotte mielko


N° 1 stylist-recommended thinning-hair brand in the US.

N° 1 stylist-recommended thinning-hair brand in the US.

N° 1 stylist-recommended thinning-hai

N° 1 stylist-recommended thinning-hair brand in the US.

N° 1 stylist-recommended thinning-hair brand in the US.

diaboosT HTX™

ØG DIAMETEREN AF HVERT ENKELT HÅRSTRÅ OG OPLEV ET FYLDIGERE HÅR. Opdag styrken ved NIOXIN DIABOOST med dokumenterede resultater, der: • Øjeblikkeligt øger diameteren af dine eksisterende hårstrå • Giver et fyldigere udseende hår og gør det nemt at kontrollere • Beskytter mod knækkede hårstrå, så håret kan vokse sig længere • Gør håret tykkere ved hårrødderne

GØR DET EKSISTERENDE HÅR TYKKERE, SOM OM DU HAR 11.000 FLERE HÅRSTRÅ*

VORES BEDSTSÆLGENDE SALONPRODUKT I USA!

*baseret på en hovedbund med gennemsnitlig 100.000 hårstrå sammenlignet med ingen behandling.

med


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

”Det skal være fast rutine, at foreslå en genbookning til kunderne, såvel som produkterne skal forklares og stilles frem, så kunden kan vælge at købe dem.” - Abdel Ghazouani

tag produktsalget tilbage fra netbutikkerne Kundernes behov og tiderne forandres konstant. Nu handler det om at slå netbutikkerne på produktsalg, siger Abdel Ghazouani, og derfor arbejder han hele tiden med nye ideer, der kan skabe mersalg. Det handler om genbooking, nyhedsmails og rådgivning, der sælger. ”Vi skal dække kundernes behov. Så enkelt er det”. Det siger Abdel Ghazouani, der driver fem Klippestuen Z saloner på Frederiksberg, og netop dét er omdrejningspunktet for alt, han og hans medarbejdere foretager sig i salonerne. ”Tiderne forandrer sig konstant, og nu handler det i høj grad om at slå netbutikkerne, når det gælder produktsalg. Det kræver, vi vender bøtten på hovedet og tænker nyt”, mener Abdel. første salon for 35 år siden Siden han åbnede sin første salon for 35 år siden, har han haft stort fokus på produktsalg. Jeg så saloner i USA og i Australien, hvor man netop solgte rigtig mange produkter. På det tidspunkt, var produktsalg slet ikke noget, man gjorde i danske frisørsaloner, men jeg syntes, det var synd, at forbrug­ erne skulle købe deres hårprodukter i Kvickly og hos Matas, når frisørerne lige så godt kunne have den indtjening og samtidig dække et behov hos forbrugeren for at få rådgivning og vejledning”, forklarer Abdel. I dag fører han produkter fra stort set alle førende leverandører, for målet for ham er, at man altid skal kunne finde det optimale produkt til enhver kunde. ”Jo mere og bedre rådgivning en kunde får, jo gladere er 68 > Vi skal tænke i nye baner

de”, mener Abdel Ghazouani, og selv om han altid har gjort meget for mersalg, tænker han hele tiden nyt. Senest har han etableret et sam­ arbejde med Advice People. ”Vi kørte kursusrækken igennem med Thomas Klittenberg til rigtig stor glæde for de ansatte i salonerne, men herefter foreslog jeg, at vi fortsatte forløbet, så Thomas igennem et halvt år kommer en gang om måneden og følger op på, hvad der er sket og sker fremadrettet i salonerne”, fortæller Abdel. ”Og selv om det er dyrt, gør jeg det gerne, for jeg tjener alle pengene hjem 10 gange”, siger han. Blandt andet er antallet af stylingprodukter steget kraftigt, hvor det tidligere primært var shampoo og conditioner, man solgte. Mersalget i salonerne gælder produkter, men det gælder også kure og andre tillægsbehandlinger, og også her er salget øget betragteligt. Provision er et godt incitament Abdel giver sine ansatte 15 pct. provision på produktsalg og mellem 15 og 35 pct. provision på behandlinger – og det gælder også eleverne. Og det alene er et godt incitament i forhold til, at medarbejderne gør en indsats. ”Men salget skal ske på den rigtige måde, for kunderne må


Abdel Ghazouani giver sine ansatte 15 pct. provision på produktsalg og mellem 15 og 35 pct. provision på behandlinger – og det gælder også eleverne.

Vi skal tænke i nye baner < 69


De produkter, der anvendes, stilles altid ved behandlingspladsen så kunden så se på dem.

Klippestuen Z har fast et skilt hængende i vinduet ”Spar 33 % på alle produkter – vælg 3 betal for 2”, og det er netop for at tage konkurrencen op med nethandlen.

aldrig føle det som et pres. De skal føle det som en rådgivning, og netop dét kan Advice People lære mine ansatte”. I bund og grund handler det jo om, at alle skal have noget ud af det, er Abdels holdning: Forbrugerne, frisørerne, indehaveren og leverandørerne.

Ved hver kunde bruges 2 minutter på at fortælle hende om de produkter, der bruges – og hvorfor.

Frisørerne sover i timen Abdel er ikke bleg for at sige, at han mener, frisørerne og frisørlaugene sover i timen. Han mener, både den enkelte frisør og frisørlaugene som organisation skal gøre en større indsats og komme op i gear i forhold til produktsalg. ”Tager vi ikke salget, gør netbutikkerne og supermarkederne det”, siger han. Abdel Ghazouani får kørt ugentlige tal ud på hver enkelt medarbejder og salon og han laver en ugentlig Top 20 over produktsalg blandt sine 32 medarbejdere. Han går dem igennem, udleverer dem til medarbejderen, og taler med medarbejderen om dem på godt og ondt. Herefter sendes de til Thomas Klittenberg fra Advice People, der ligeledes går dem igennem. Og når det månedlige møde med Thomas holdes, tager han fat i tallene og kommenterer dem for frisørerne. I dag ligger 30 pct. af Klippestuen Z’s omsætning på produkter, og det betyder, at Abdel stort set kan vælge og vrage imellem leverandørerne. ”Men dem, jeg vælger at samarbejde med, er dem, der også vil være med på at samarbejde, så vi kan sælge 2 og give den 3. gratis eller lignende, for det er nødvendigt i dag”. Større genbooking Et af de områder, Advice People også har hjulpet Klippestuen Z med, er at lære medarbejderne vigtigheden af genbookinger, og Abdel kan direkte se i aftalebogen, at det virker. 70 > Vi skal tænke i nye baner

”Jeg får rabatter, fordi jeg køber stort ind, men andre mindre saloner får ikke de samme rabatter. Hvorfor går vi dog ikke sammen, og danner et indkøbssamarbejde. Alt andet giver da ingen mening”, siger Abdel Ghazouani.


SUMMERTIME

”Det skal være fast rutine, at foreslå en genbookning til kunderne, såvel som produkterne skal forklares og stilles frem, så kunden kan vælge at købe dem. Herudover er det også blevet fast rutine at spørge om kundens email, så vi kan sende dem tilbud og andre informationer – uden dog at spam’e dem”, siger Abdel, og han er ikke i tvivl om, at netop dét, at han gør så meget for at skabe mersalg med videre har været en stor medvirkende årsag til, at ordet krise ikke har eksisteret hos ham på Frederiksberg. ”Det handler om at være aktiv, og samtidig fortælle medarbej­ derne, at en forretning ikke kører af sig selv. Der skal ydes en indsats af alle, og sker der ikke noget, dør forretningen”. Abdel bryster sig også af netop at have nogle super dygtige med­ arbejdere, der alle er indstillede på at yde den indsats, der skal til. ”Vi er alle afhængige af hinanden fra elev til butiksindehaver”, mener han. Et indkøbsfællessk ab Abdel tænker hele tiden nyt, og en anden idé, han har gået og arbejdet med, er, at frisørerne skal etablere indkøbssamarbejder. ”Jeg får rabatter, fordi jeg køber stort ind, men andre mindre saloner får ikke de samme rabatter. Hvorfor går vi dog ikke sammen, og danner et indkøbssamarbejde. Alt andet giver da ingen mening”, siger han.

LIMITED EDITION

01.05.-30.06.2014 AKTIONSTILBUD Hos alle deltagende grossister. Så længe lager haves.

Alle sæt indeholder en saks og en neglelak fra alessandro i samme farve som JAGUAR LIMITED COLOR EDITION.

”Rigtig mange frisører piver lige nu, men de gør ikke noget ved det. Der er masser af muligheder, det handler bare om at gribe dem” afslutter Abdel. W W W. J A G U A R - S O L I N G E N . C O M G E R T S S O N T R A D I N G A B / WWW.GERTSSON.SVERIGE.NET


polished grunge af andre faiva


DU KAN ENTEN SIGE NEJ TIL NYE KUNDER, ELLER JA TIL NYE MEDARBEJDERE

25%

Danmark’s største jobportal i frisørbranchen: FRISØRJOB.DK hjælper dig nemt, hurtigt og effektivt med at finde kvalificeret arbejdskraft. Vi har hjulpet mere end 700 frisørmestre med at finde den helt rigtige medarbejder.

RABAT

På FRISØRJOB.DK kan du ved at købe en stillingsannonce: Søge efter en medarbejder, sælge din salon eller finde en elev.

ved henvisning til denne annonce

Ring nu til Anders Sørensen på tlf. 88 80 72 77 og hør nærmere.

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL

n rie fe er s m p m na n! so is s ne en rat alo nd g s il i få le st og il he t

Be


advertorial Tekst > Pia Finne Foto > Haaro

Sakse i ægte japansk kvalitet og design

Kvalitet er kodeordet for japanske Joewell, der har fremstillet sakse til frisører verden over igennem snart 100 år. Der er en grund til at frisørsakse fra Japan er verdenskendt for en ypperlig kvalitet. Ganske enkelt fordi, japanerne har en tusindårig erfaring og historie inden for fremstilling af sakse, og fordi de i 1871 – altså for 143 år siden – faktisk videreudviklede sakseprincippet og skabte frisørsaksen. ”I årene herefter og frem til i dag har japanske håndværkere og ingeniører således skabt sakse af den højeste kvalitet, hvor kombinationen af smede­ kunst, kunsten at slibe saksen perfekt og ikke mindst brugen af det japanske stål, der er blandt verdens bedste, har gjort, at de er førende inden for design og kvalitet af hårsakse”, forklarer Michael Schlömer fra Haaro, der forhandler Joewell saksene fra virksomheden Tokosha, og som understreger, at virksomhedens vigtigste motto er kvalitet! Tokosha har produceret Joewell sakse siden 1917, og er som ingen anden saksevirksomhed kendt for netop at kombinere den traditionelle slibekunst på den ene side med banebrydende, videnskabelig nytænk­ ning på den anden. Netop dét, der gør, at myten om “Japanske sakse” stadig eksisterer. 74 > Sakse i ægte japansk kvalitet og design

”Heldigvis har japanske sakseproducenter mestret springet ind i den moderne tidsalder uden at give afkald på traditioner og værdier”, lyder det fra Michael Schlömer, og han fortæller videre, at den japanske saksetradition blev grundlagt 1.000 år f.Kr. U-formede stykker jern blev presset mod hinanden, blev anvendt til at klippe får med. Arkæologiske udgravninger fra 27 år f.Kr. viser verdens ældste saks, hvor en skrue eller nitte forbinder de to blade. Haaro Haaro GmbH, der forhandler Joewell i Danmark såvel som i Tyskland samt i en række andre lande, blev grundlagt i 1985, og drives i dag som en ren familievirksomhed med Michael Schlömer i spidsen. Udover kvalitetsmærket Joewell har Haaro GmbH opbygget en bred portefølje af høje kvalitetsprodukter til frisørsaloner bl.a. japanske knive, klinger og kamme, hårklippemaskiner og frisurebøger. Siden 2003 er e-kwip registreret i det europæiske register over varemærker, hvor man i høj kvalitet producerer hårsakse og tilbehør.


advertorial

Udover kvalitetsmærket Joewell har Haaro GmbH opbygget en bred portefølje af høje kvalitetsprodukter til frisørsaloner bl.a. japanske knive, klinger og kamme, hårklippemaskiner og frisurebøger.

Kvalitet er kodeordet for japanske Joewell, der har fremstillet sakse til frisører verden over igennem snart 100 år.

Sakse i ægte japansk kvalitet og design < 75


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Anders Sørensen Foto > Claus Peuckert

The Undone Collection S/S 14 – Show hos Wella

Wella inviterede indenfor til show, hvor der var besøg af frisør Betty Christoffersen fra SACO og Allan Kliim fra Kliim Academy, der skulle give deres fortolkning af Undone Collection. Hele 101 gæster tog plads foran scenen og kunne se gæstefrisørerne folde deres talenter ud - faktisk har Wella måttet udvide med endnu et show, fordi dette var så populært. Allan Kliim lod sig inspirere af den engelske mud: “Den engelske mud er lidt langt og lidt tilfældigt - man klipper noget og lader noget være og det giver en super fed effekt”, sagde han. “Det er en super god idé til dem der gerne vil bevare noget længde trods alt”, tilføjede han. Betty Christoffersen var meget begejstret for The Undone Collection, fordi den har nogle af de samme elementer, som SACO fokuserer på for 76 > The Undone Collection S/S 14 - Show hos Wella

tiden: “Der er blødhed, struktur og elementer af de samme farvenuancer”. Undone er en tendens der ses andre steder også, men i frisørbranchen skal det stadig være teknisk lækkert for at være undone. Allan Kliim kom senere ind på, at de ringer deres kunder op og spørger ind til, hvordan det går med den nye frisure. Det gør de for at få feedback: “Der er meget at lære af kritik også for de unge frisører”. Han tilføjede at det kunne være grænseoverskridende, men det var ekstremt lærerigt. Til sidst kom der en lille teaser for Sebastians nye crepejern, Sebastian Crimper, som er en videreudvikling af deres oprindelige bestseller.


Betty Christoffersen er begejstret for den Undone trend, som både indeholder blødhed og struktur.

Allan Kliim fortæller om teknikken cut ‘n’ drop, som er en god idé til kunder som stadig ønsker at bevare noget længde.

Hestehalen er bundet op med elastiksnor og der trækkes i håret, så der kommer lidt luft, hvilket giver et fedt Undone resultat.

Undone trenden gør det muligt at skabe et look med masser af hår, på trods af at der er klippet en masse af.


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Louise Klitgaard Foto > Claus Peuckert

Schwarzkopf Essential Looks i Valby

Vicki og Jesper Buch på scenen sammen.

Der var højt humør og fuldt hus i Marketenderiet i Valby, da Schwarzkopf Professional åbnede dørene for 200 frisører fra Danmark og Sverige. Jesper og Vicki Buch, ambassadører for Schwarzkopf Professional i Danmark og Johan Christensen og Noomi Westman, ambassadører for Schwarzkopf Professional team i Sverige, præsenterede de tre kollektioner i Essential Looks. Essential Looks består i år af den iøjnefaldende og pastelfarvede Candy Dandy, den asymmetriske og rødtonede White Hot og den cool metallisk farvede Metallxx med korte indre lag. 78 > Schwarzkopf Essential Looks i Valby

Smukke modeller blev klippet på scenen af de dygtige ambassadører alt imens færdige modeller kom på scenen, så der hele tiden var kreative indspark. Man kunne som tilskuer se, at vi er på vej mod sommeren hvad angår farveskalaen, samt at der i frisurerne var mange gradueringer. Og som altid havde Jesper et godt tip til de 200 fremmødte frisører: “Det vigtigt at turde stå frem og være den bedste. Vær kreativ og bryd hvad man normalt vil se”!


Lene Øxenholt, kreativ chef for Schwarzkopf Professional.

Et udsnit af kollektionen White Hot.

Modellen, som Jesper Buch klippede ud fra Candy Dandy, skulle to dage efter til London for at blive fotoshootet til Mahogany-teamet.

Johan Christensen, ambassadør for Schwarzkopf Professionals team i Sverige

Noomi Westman, ambassadør for Schwarzkopf Professionals team i Sverige.


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Peter Hartley

Kevin Murphy Style Report med ICON Hairspa

Modellerne blev samlet på scenen til slut - en smuk afslutning på en smuk aften i København.

To fantastiske aftener blev det til, da Marianne Jensen og Camilla Jonsson i samarbejde med ICON Hairspa viste trends for 250 frisører i København og Aarhus. Begge aftener tog udgangspunkt i de looks, som Marianne primært har arbejdet med siden CPH Fashion Week i januar. Aftenerne startede således med, at Marianne præsenterede en flot billedserie med de kampagner, som hun har lavet siden årets start. Efterfølgende viste Camilla og Marianne variationer af de aktuelle looks og Marianne tryl­ lede ligeledes med saksen og gav sit bud på et par klipninger. 80 > Kevin Murphy Style Report med ICON Hairspa

Marianne var i absolut topform begge aftener og delte ivrigt ud af hendes erfaringer som stylist og arbejdet med både kendte og mindre kendte personligheder. Tydeligt for enhver som var til stede var, at Mariannes hænder kan trylle med både saks og børste. Mariannes mantra er at forbinde international mode med solidt håndværk i frisørsalonerne. Med andre ord, de tendenser som både nationale og internationale modemagasiner viser, dem konverterer Marianne og Camilla til smukke looks, som er anvendelige for langt de fleste frisører.


Marianne er blevet en del af Kevin Murphy’s faste ”guest artist team” og har indtil videre lavet shows i både Stockholm og Dallas sammen med produktguruen Kevin Murphy.

Camilla Jonsson, som er blevet kåret til årets frisør i Sverige 2010 og 2013, indgår ligeledes i Kevin Murphy’s internationale team, som har til formål at forene mode og arbejdet i salonen.

Marianne Jensen (t.h.) og Camilla Jonsson (t.v.) har begge fingeren på pulsen når international mode skal konverteres til frisørsalonerne.

De 10-12 modeller som Marianne og Camilla viste i henholdsvis København og Aarhus var alle iklædt kjoler fra Jesper Høvring og tøj fra Baum und Pferdgarten, Wackerhaus og Bruuns Bazaar.


Tekst > Anders Sørensen Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Stephen Mackinder på besøg hos Wella Omkring 60 frisører havde fornøjelsen af at deltage i Wella’s arrangement med lækker tapas, goodiebags og gode råd fra Stephen Mackinder.

Stemningen var helt fantastisk i Wella’s lokaler i Brøndby denne aften. Studiet summede af forkælelse, hygge og ægte Sassoon inspiration. Der blev blandt andet talt om Chromatology fra Sassoon. En lækker hårfarve til frisøren, der tænker ud af boksen. Med denne farve kan frisørerne virkelig udtrykke deres kreativitet.

Falkenberg, Sassoon Educator DK. Det kan være svært at sælge idéen om, at kunden skal farves rød, men det er klart en af Stephen Mackinders favoritter. “Hvis frisuren er et statement i sig selv, er farven ikke nødt at være så fremtrædende, ellers må farven gerne være kickass”, som Stephen Mackinder udtrykker det.

“Der er ingen farvekoder at tage udgangspunkt i - det er helt op til den enkelte frisør at sætte sit præg på farven”, siger Benjamin Martin, Wella’s Nordic Capability Trainer.

Sassoon er eksklusivt og lækkert, men handler også om præcisions klipning som klæder kunden.

sassoon sk al være lækkert Det blev understreget, at Sassoon skal være lækkert og eksklusivt, men at der findes forskellige kunder. Nogle kunder vil hellere farves med ColorID, mens andre ønsker at bruge tiden og benytte de traditionelle folie farver. Til dette arrangement var alle modellernes farver lavet er Sara 82 > Stephen Mackinder på besøg hos Wella

Benjamin Martin og Stephen Mackinder talte på scenen om vigtigheden af at kunne lave en ordentlig blowdry, og hvordan de som helt unge frisører blev pisket til at mestre det: “En dårlig blowdry får en lækker frisure til at se almindelig ud, men det virker ikke den modsatte vej rundt”, slutter Mackinder.


Til dette arrangement var alle modellernes farver lavet er Sara Falkenberg, Sassoon Educator DK.

Den nordiske creative manager, Benjamin Martin talte om vigtigheden af at kunne lave en ordentlig blowdry.

Stephen Mackinder fortÌller, at rød er en af hans favoritter.

Nogle kunder vil hellere farves med ColorID, mens andre ønsker at bruge tiden og benytte de traditionelle folie farver.


Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

American Crew og herrerne leverer gang på gang!

Der var endnu en gang fokus på herrerne i salonen da American Crew og Revlon Professional afholdte show i København. Showet tog udgangs­ punkt i den nyeste kollektion fra American Crew ”The Independent”. Folkene bag American Crew er eksperter i herrehår, og til showet lærte de 200 deltagere en masse nye teknikker til brug i salonen. ”The Independent” Med en lav sideskilning, vægtløs volumen, og en vintage feeling skabes The Independent Man på scenen. Stylingen skabes ved brug af en stålkam og American Crews produktlinje. 84 > American Crew og herrerne leverer gang på gang!

Hans klassiske perimeter inddeling er klippet med en disconnection som tillader at forme og skulpturere bevægelser i frisuren. Den dristige brug af gelé som base, ærer The Independent i både det traditionelle og det innovative look, og formidler moderne strukturer af sofistikeret design. The Independent repræsenterer den eksperimenterende mandlige groomer. Et look, som vi kommer til at se endnu mere til i modebilledet i 2014/2015.


Johan Rönnow underviste sammen med Henny Aslak på The Independent kurset. Johan Rönnow, der er American Crew All Star, underviser også på Method kurserne sammen med Henny Aslak.

Henny Aslak er sammen med Johan Rönnow, fast inventar på scenen når American Crew kollektionerne skal fremvises under shows og kurser.

De klassiske elementer i klipningen skulptureres med et moderne tvist, og signalerer derved en unik individualitet i hver enkelt frisure.

The Independent finder inspiration i det almindelige, og skaber derudfra noget unikt.

The Independent Man er ærlig, intelligent og lidenskabelig. The Independent er mere end blot en mand, han er en mand der leder innovativ stil.


Tekst > Louise Klitgaard Foto > Peter Hartley

Se flere billeder på hairmagazine.dk

DanHair inspirationskursus med Patrick Kalle fra Holland

Patrick Kalle, modeller og Berit Kloster.

DanHair afholdte et flot inspirationsshow i København med Patrick Kalle fra Holland, Farouk Systems´ kreative kunstneriske direktør, og Berit Kloster fra Salon Styleroom på Frederiksberg. Showet blev afholdt i smukke lokaler hos Modelhouse Production, hvor 70 frisører var mødt op for at blive underholdt og få gode fif til forårets frisurer.

nerende erfaring gør også, at Patrick Kalle i dag har sin egen kursus­ virksomhed og en stor salon i Holland. Der var fokus på Farouk Systems´ kollektion Beauty Bash 2014, og de helt nye CHI Chromashine farver, som er meget intense semipermanente farver, der ikke skal blandes op med beize.

Det er 4. gang Patrick Kalle er i Danmark for at afholde show for DanHair, men rejser rundt i hele verden for at inspirere andre frisører. Den impo-

Dygtige Berit Kloster stod for de feminine opsætninger, mens Patrick Kalle stod for klipningerne på de smukke, naturlige modeller.

86 > DanHair inspirationskursus med Patrick Kalle fra Holland


Patrick Kalle backstage.

Berit Kloster lægger også make-up på modellerne.

Berit Kloster med CHI krøllejern.

En helt forvandling! I baggrunden ses før-billedet på storskærmen.

Den smukke opsætning af Berit Kloster ses her både forfra og bagfra.


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Anders Sørensen Foto > Hanne Paludan

SACO’s Richard Ashforth lavede demo hos Wella

Til eventet blev der vist de nyeste klippe- og farveteknikker med Wella Illumina Color samt gennemgået historien omkring tilblivelsen af The Light.

Wella Studio Danmark dannede rammen omkring SACO Team Danmark i samarbejde med SACO stifter, International Creative Director, Richard Ashforth. Arrangementet blev afviklet med 100 tilskuere i Wellas Studio i Brøndby. Det blev en 4 timers intens demo og SACO’s nyeste kollektion - The Light’ blev vist. Inspireret af ideen om arkitektur i en menneskelig skala, giver Static et rent og naturligt syn på det enkelte menneske. Static indarbejder fine detaljer og ubesværet blødhed kombineret med en lang række naturlige farver med udgangspunkt i de bløde lyse nuancer fra Illumina color. Til eventet blev der vist de nyeste klippe- og farve­ teknikker med Wella Illumina Color samt gennemgået historien omkring tilblivelsen af The Light. 88 > SACOs Richard Ashforth lavede demo hos Wella

SACO blev startet i år 2006 Worldwide og har i dag Saloner og Academy i 8 lande. Jan Holck og Betty Christoffersen fik i 2012 den store opgave at starte SACO i København og have ansvar for at stå for under­visning af SACO teknikker i hele Norden. “Hår er en del af vores udseende. Det er noget vi ”har på” hver dag. Vores behov for at det føles og ser godt ud, er for os fuldstændigt naturligt. Vores team af talentfulde stylister og tekniske specialister er dedikeret til at give dig et personligt look, skræddersyet til netop den du er”, siger Jan Holck.


Ole Wagner fra Frederiksberg var også blandt publikum.

Betty Christoffersen fik i 2012 den store opgave at starte SACO i København med Jan Holck.

Jan Holck har sammen med Betty Christoffersen ansvar for at stå for undervisning af SACO teknikker i hele Norden.

SACO stifter, International Creative Director, Richard Ashforth.


+ Følg hverdagen på Hair Magazine redaktionen når vi tager til hårshows, presseevents og deler sjove gimmicks fra frisørbranchen.

Husk også at du kan dele dine frisørbillede r med os under #HairMaga zinedk @HairMag

azinedk

#HairMaga

zinedk


Creative Director/Hair Stylist > kenny aleksandr Fotograf > Camilla bendz model > My Marie / Lemagement model herre > andreas bertran / diva Models makeup assistent > gitte guldhammer

Gentlewoman aF KEnnY alEKSandr

Maskulint eller feminint – hvad er hvad, og hvornår bliver det hele unisex?

Stilen den sidste tid i modebilledet og på frisørscenen er blevet mere og mere ”ens” mand som kvinde imellem. Der er stadig nogle skarpe linjer og nogle lidt blødere former, som kan underbygge frisuren på en kvinde og en mand. Men tiden har efterhånden gjort, at der ikke er nogen regler som gælder.

Jeg har denne gang valgt at være inspireret af gentlemanden med bombage friseret herrehår.

gentleWoMan < 91


På min model My vælger jeg at føntørre hele formen op som i en klassisk front på en herre bombage – og selv om My har lidt længere hår end en klassisk mand, så bruger jeg samme teknikker og børster håret igennem med varmen fra føntørren – fuldstændig som hvis det var en herrebrushing. Jeg vælger at toupere en smule inden jeg renfriserer Mys hår. Det gør jeg for at holde formen, og så slutter jeg af med at fæstne frisuren med en vådlak – her presser jeg frisuren i den endelig form, og sørger for det lidt maskuline twist kommer ind i looket.

Fordi jeg skal fotografere My bruger jeg et par flade hårnåle i hendes nakke, så jeg får håret helt ind til nakken og dermed en flot og alligevel lidt feminin afslutning ved at håret smyger sig ind til huden.

92 > Gentlewoman


Gentlewoman < 93


FÅ EN “PERSONLIG HJÆLPER”

• • • •

Han er der døgnet rundt Han står altid klar til at betjene dig – og kun dig Læn dig tilbage og peg på det du vil ha’ Han skal nok sørge for at komme det i kurven, bære det til kassen, pakke det sammen og bringe det direkte til din dør

Klik ind på hairmagazine.dk/webshops eller scan koden og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere

frisørensnetbutik.dk


Happy Birthday Sebastian Professional fejrer 40 års fødselsdag. for at markere dette event introduceres en moderne version af det klassiske crepejern, sebastian Crimper.

Perfekte farvereflekser ny label.m Magic foil fra ICOn Hairspa. Med denne nyhed kan du lave de perfekte farvereflekser på dine kunder. samtidig vil dine kunder elske, at den er helt gennemsigtig.

inhouse inspiration og nytænkning er kodeordene. variationen i de nyLanCerede produkter er bred og strækker sig Lige fra brusehoveder tiL Crepejern. sundhed og personLig styLing er i fokus. Tænder af carbon Y:S:Park kam 150 fra haaro er perfekt til toupering. kammen har tre rækker tænder, inderste række tænder er carbon, hvilket giver stabilitet og de to yderste rækker er fleksible og blide mod huden.

Silkebløde hænder nashi argan dry hand balm fra Hair Cosmetic er en ny hurtigt absorberende håndcreme med argan- og mandelolie. den genopbygger hudens naturlige fugtbarriere, forebygger irritation og rødme, reducerer hudens ældningsproces og giver bløde hænder. Summertime Med saksene fra den topaktuelle jaguar Limited Color edition, kommer der sommerfølelser i enhver salon og desuden medfølger der i maj og juni måned en neglelak fra alessandro. saksen giver langvarig skarphed og har på grund af honning og hulslibning af begge klinger fremragende slice evner.

Godt for miljøet ecohead fra ICOn Hairspa er et brusehoved, der kan spare dig for 50% på vandregningen. den giver renere og blødere vand helt uden kalk, rust, snavs og klor og er oven i købet bedre for miljøet.

96 > inhouse update


Øger væksten the Wet brush fra HH Simonsen har specielt konstruerede børstepigge, der giver en meget skånsom frisering af selv meget filtret hår. piggene er ultratynde, så de glider igennem håret, og de har en lille knop på spidsen, der masserer hårbunden, hvilket øger hårets vækst.

ww

u

ro.e

aa w.h

To nye til samlingen e-kwip rivet og glory, er to nye sakse til samlingen fra haaro. de er ergonomiske og med sort titanium coating. de har individuel indstilling af skrue og hver deres flotte design.

Månedens nyhed

Topklasse HH Simonsen lancerer signature styler. en styler designet til professionelt brug i en absolut topklasse og udviklet på baggrund af den nyeste teknologi og innovative forskning på markedet.

Ideel nu lancerer haaro joewell zenith saksen. sværdbladet er ideelt til et kraftfuldt klip, ligesom et kuglelejesystem giver et lettere klip. derudover har den et ergonomisk design, der afhjælper muskelspændinger. se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

• Special touperingskam perfekt til toupering • Kammen har 3 rækker, den i midten er lavet i carbon, samt tænder i forskellige højde. • De ydeste er fleksible og skånsom mod hovedbunde

Spørg din forhandler eller sælger Info-Tlf.: 21 23 00 59 www.haaro.eu


frisørbranchens

stripped

af hooker & Young

leVerandøroVersigt Colomer denmark Cosmobell danhair frisørland.dk hair Construction hairContrast hair Cosmetic hair & body Care headbrands hh simonsen herb denmark iCon hairspa jaguar danmark kerastase L'oréal Matrix nioxin redken salonsupport.dk sassoon sebastian sp schwarzkopf professional thorsen trading Warehouse Wella

70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 87 27 10 60 20 25 67 25 86 84 99 11 86 18 77 11 86 84 99 11 70 26 79 00 73 75 10 00 27 28 07 09 57 66 03 00 75 64 11 30 43 24 64 84 43 24 64 84 43 24 64 84 33 26 91 11 43 24 64 84 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 86 80 48 11 21 23 00 59 80 88 57 49 33 26 91 11

andre leverandører admind 70 20 18 76 advice people 20 30 20 80 hairtools 70 11 10 09 hårklinikken 31 11 36 10 toftild alternativt hår 98 10 32 11 hjemmeSider i Branchen www.frisorjob.dk www.frisørelever.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hårmodeller.dk www.spt.dk www.dfkf.dk www.frisormester.dk www.dofk.dk

Sociale medier www.facebook.com/hairmagazine.dk www.facebook.com/frisornyheder www.instagram.com/hairmagazinedk se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk


SPF

15

NASHI ARGAN REJSEKIT ELLER NASHI ARGAN SUNCARE KIT

PPrøv røv de skønne og UVA/UVB beskyttende Nashi Argan solprodukter med antiage og hurtig tan effekt, der giver silkeblødt hår og fløjlsagtig hud, eller et rejsekit med den enestående fugtgivende shampoo og den øjeblikkeligt plejende og varmebeskyttende instant spray og ikke mindst den fantastiske økologiske Argan olie, samt en lækker toilettaske. FRIT VALG 6 SÆT FOR 698,- VEJL. UDSALG 199,Eller er du til det reneste og mildeste indenfor hårpleje, så prøv de lækre NYCE SUN & CARE produkter med Friendly Environment Formula, der er godkendt til grøn salon. De indeholder alle UVA/UVB beskyttelse og klor- og saltvandsneutraliserende egenskaber og tilfører desuden håret fugt og styrke med bl.a. Argan olie og proteiner. 12 VALGFRIE PRODUKTER MED GIFTBOX FOR 798,- VEJL. UDSALG FOR 2 PRODUKTER 249,-

HAIR COSMETIC APS

DYSSEHØJVEJ 2-4

TEKNIKKER: ELSEBETH 50529241

8220 BRABRAND

TLF: 86187711

VESTJYLLAND: DENNIS 28794510

WWW.HAIRCOSMETIC.DK

ØSTJYLLAND: THOMAS 60196242

INFO@HAIRCOSMETIC.DK

CVR. 20 82 61 34

SYDJYLLAND/FYN: CLAUS 30114290

TROELS 28302707

SJÆLLAND: LOUISE 20820984


HigH-Power Hydr ation MOROCCANOIL INTRODUCERER HYDR ATION KOLLEKTIONEN TILFØRER UDTØRRET HÅR INTENS FUGT OG NÆRING - ÅRET RUNDT. www.moroccanoil.com

Available in salons worldwide | Salonsupport.dk 36 16 16 09

Hair Magazine Maj 14  
Hair Magazine Maj 14  
Advertisement