Page 1

nr. 42 > maj 2013

Steen Frank

Kreativitet på den lækre måde Vi sælger ikke – vi rådgiver

Vi omgiver os med ting vi kan lide

Her er tingene lidt skæve…

Ordet salg er bandlyst. Vi rådgiver kunderne, siger Dorte Holk

Lani Sørensen fra Headoffice i Århus har en meget personlig salon

My & Holger i Aalborg er ikke nogen helt almindelig salon


ENTRUST Y O U R T O

B E A U T Y

P R O F E S S I O N A L S

ÅRETS HÅRPLEJEPRODUKT PROFESSIONEL MYTHIC OIL NOURISHING MASQUE VINDER AF DANISH BEAUTY AWARD 2013

PROFESSIONEL HÅRPLEJESERIE En skræddersyet blanding af dyrebare olier og sanselige teksturer til ethvert behov. Behandlingen giver håret ekstra næring samt utrolig glans og blødhed.

TILBYD MYTHIC OIL I DIN SALON!

E X C L U S I V E LY

I N

L’ O R É A L

P R O F E S S I O N N E L

S A L O N S


NO FOILS NO * BLEEDING NO LIMITS

*På farver med op til tre toners forskel. Anbefales ikke til ekstreme nuanceringer, som fx Vibrant reds og Special blonde.

Forestil dig en verden uden begrænsninger. En verden hvor din kreativitet bliver frigjort. I september 2013 bliver det en realitet, og du kan være en del af det! Læs mere på facebook.com/WellaProDanmark


Find us on Facebook – www.facebook.com/SchwarzkopfProfessionalUnitedKingdom

BC OIL MIRACLE TYNGER IKKE FANTASTISK GLANS

BC INTRODUCERER 2 NYE MIRAKLER EN MIRAKULØS KOMBINATION AF 6 VÆRDIFULDE OILER, DER ØJEBLIKKELIGT TRÆNGER IND I HÅRET OG GIVER LUKSURIØS FYLDE SAMT TILFØRER FANTASTISK GLANS OG SMIDIGHED

GLANSSPRAY TIL ULTIMATIV GLANS OG BLØDHED. GIVER LET TEKSTUR

Together. A passion for hair


C O P E N H A G E N

0%

AmmONIA RECORCINOl PPD

STAND OUT OF THE CROWD ICON HAIRSPA INTRODUCERER FREmTIDENS HåRFARvE… ZenZTherApy AlTernATiVe Color er en helt nyt dansk farveserie. en helt alternativ hårfarve serie, forstået på den måde, at ZenzTherapy Alternative Color bygger på den filosofi, at dét vi udelader fra vores produkter er lige så vigtigt, som dét vi tilfører. resultatet er, at ZenzTherapy Alternative Color er et udtryk for det bevidste valg indenfor hårfarvning. et farvesystem der er afstemt efter langt de fleste forbrugeres forventninger - et farvesystem uden Ammoniak, resorcinol og ppD. indeholder skånsomme naturlige ingredienser for hovedbunden udvundet fra noni planten, Jojoba olie samt eksklusive æteriske olier fra Tea Tree, lavendel og rosmarin. ZenzTherapy Alternative Color er et overskueligt farvesystem med 80 forskellige nuancer. nuancerne er fordelt på både mixtoner samt intense varme og kolde

nuancer. et farvesystem der sikrer 100 % dækning af gråt hår, og tillader samme kreative muligheder som almindelige traditionelle hårfarver. Teknologiens verden i kombination med naturens visdom har resulteret i denne intense, blanke og holdbare farveserie. STAnD oUT oF The CroWD, og prøv denne nye fantastiske danske professionelle hårfarve serie. Denne alternative hårfarve serie, kan medvirke til at tiltrække nye kunder til salonen, og vil ligeledes være et populært valg for frisøren og de ansatte, der ønsker at undgå de mest betænkelige indholdsstoffer i traditionelle permanente hårfarver.

Hør mere hos ICON Hairspa på tlf. 57660300 eller se mere på www.iconhairspa.dk

INDEHOlDER IkkE SlS

NATURlIgE Og økOlOgISkE PRODUkTER UDEN SUlFATER, FARvESTOFFER EllER kUNSTIg FARvE Zenz Therapy er en professionel og naturlig hår- og hudpleje serie, der tager udgangspunkt i aromaterapiens velgørende univers. Alle produkter er naturlige og økologiske og indeholder ingen sulfater, farvestoffer eller kunstig parfume.

ZenzTherapy forhandles af: ICON Hairspa A/S

Energivej 3 . 4180 Sorø . Ordretlf: 57 66 03 00 . www.iconhairspa.dk

Vi anvender aromaterapeutiske duftstoffer fra planter, der er certificerede økologiske, biodynamiske eller vildtvoksende. Alt med respekt for, og hensyntagen til, både vores indre og ydre miljø.


PALETTE, EN FARVEBEVARENDE HÅRPLEJESERIE I FIRE LINJER. Lumious Colour, Structure Repair, Pure Volume og True Soft BESTIL HOS DIN MARIA NILA REPRÆSENTANT ELLER RING PÅ TELEFON 69 91 25 14 FOR MERE INFORMATION.


af chefredaktør Pia Finne Der er ingen tvivl om, at tiderne gør, at frisørsaloner i dag i endnu højere grad end tidligere skal drives som forretninger. Passion er fint, og at man brænder for faget og for dét at have med mennesker at gøre, er et ”must”. Men det er også et ”must”, at man sikrer sig, at driften holder, at der er penge på bundlinjen, og at tingene hænger sammen – for selv om det umiddelbart kan se ud som om, man tjener penge, kan omkostningerne let komme til at overstige indtægterne, hvis ikke man passer på og løbende justerer sin forretning. Det har en del frisører desværre måttet sande over de seneste år. Til gengæld findes der i dag en række gode værktøjer til at styre netop finanserne. Værktøjer, der sikrer, at man hele tiden har overblikket og med overblikket også muligheden for at justere sin salon, inden det er for sent. Ved du f.eks., hvor mange kunder du skal have gennem din salon for at din forretning går i break-even – det punkt, hvor du har dækket alle dine faste omkostninger ved at drive salonen, og endnu ikke har haft et overskud? Det er vigtig viden, hvis man skal drive en sund salon, og vi giver i dette nummer et eksempel på, hvordan du kan regne det ud.

artikler

driV salonen som en forretning

indHold 18

kreativitet på den lækre måde For Steen Frank i Odense er kvalitet og kreativitet alfa og omega.

32

Her er tingene lidt skæve… My & Holger i Aalborg er ikke nogen helt almindelig salon. Passionen er stor, indretningen er retro og frisørerne er elever.

39

Behind the Scene med kenny Aleksandr Et sofistikeret look som skaber lidt drama, og stadig er meget minimalistisk og stilfuldt.

42

Social ansvarlighed De sociale medier er en stor del af såvel vores privatliv som salonens forretningsliv. Derfor er det vigtigt at have nogle retningslinjer.

Steen Frank fra Steen Frank Intercoiffure, som vi har interviewet til dette nummer af Hair Magazine, har klare regler i sin salon omkring, hvordan kunderne skal modtages, hvordan kaffen og vandet skal serveres, og hvor tingene skal ligge, for alt har sin faste plads. Og han fortæller, at det er noget han og medarbejderne er blevet enige om i fællesskab, så der er en rød tråd i, hvad man gør.

48

vi sælger ikke – vi rådgiver Ordet salg er bandlyst i Holk Intercoiffure i Kolding. Men produktsalget er alligevel steget 56 pct.

60

vi omgiver os med ting vi kan lide Headoffice i Århus er en meget personlig salon. For Lani Sørensen er det nemlig vigtigt at omgive sig med ting, hun kan lide.

”Kører tingene efter en drejebog, er det nemmere for såvel frisører som for kunder, der får den samme oplevelse hver gang”, siger han, og giver tippet videre...

64

Brug modens tendenser Modetendenserne til efteråret og vinteren 2013/14. Se dem her.

68

Du skal styre systemet ”Det handler om at differentiere sig”, lyder det fra Jørn Emil Svendsen og Christian Sanggaard fra Admind.

84

Hvad skal der til for at få overskud i salonen? Hvad skal der egentlig til, for at opnå en ordentlig økonomi i salonen? Det har vi set på.

86

les fleurs af kenny Aleksandr Blomsterne springer ud, og skaber en farvelade i parker og haver.

Blandt de mange muligheder, der er for netop at have styr på sin salon, er der både de mere hardcore, tekniske løsninger, der er uundværlige i en moderne frisørsalon i dag, men der er også de mere bløde løsninger, der bl.a. omfatter kurser, der straks giver mersalg i salonen, blot fordi frisørerne får serveret en ny måde at anskue salget på. Nemlig ikke som salg men som den rådgivning og den service, det faktisk er, at sørge for at kunden får den rigtige shampoo med hjem til netop hendes hovedbund og hår, eller at sørge for at kunden får et stylingprodukt med hjem, der sikrer, at hun kan sætte sit hår, som det skete hos frisøren. Det er service!

Der er ikke én...

Med 10 år i frisørbranchen kan Admind garantere dig en IT-løsning, der er skræddersyet til dine behov som frisør:

sHows

...men mange gode grunde til at arbejde med Admind

Når internettet svigter, kan du stadig gennemføre kasseekspeditioner Gratis responsive hjemmesider (tilpasser sig PC, smartphone, tablets)

74

Qhair ”unplugged” trendsession Morten Lynge og Hasse Kliem havde i samarbejde med QHair teamet sammensat en inspirerende aften med masser af “trendpower”.

76

fantastisk Essential looks kursus med Jesper Buch Tysk ordentlighed og professional stemning. Sådan beskrives Essential Looks kurset fra Schwarzkopf Professional bedst.

78

Internationalt moroccanoil show i københavn Salonsupport.dk har netop afholdt kæmpe Moroccanoil hårshow i øksnehallen for 500 inviterede frisører.

80

Wella Trendaften i Det Ny Teater Scenen var sat til en inspirerende aften da Wella inviterede til trendaften i Teaterkælderen i Det Ny Teater.

82

look and learn med mugshot & IcoN Hairspa Der blev i løbet af aftenen leget med teknikker samt tænkt i kreative farvekombinationer.

14 56

Shortcuts

Kundekartotek med bl.a. salgsposter og behandlingsbeskrivelser Elektronisk download af produktinformationer fra produktleverandører

Maibritt Gelbek Andreasen - Klippoteket Svenstrup

...se flere gode grunde på Admind.dk

øVrigt

Automatisk indlæsning af lønposter fra Proløn og Danløn Haircare Update

Chefredaktør > Pia Finne Koordinator > Louise Klitgaard art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > SACO Tryk > Scan Print Udgives af > Freeminds ApS, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse samt godkendelse af Freeminds ApS. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair Magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster, priser fra leverandører samt manuskripter, fotos og lign. indsendt uopfordret.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shortcuts Send din historie til Louise Klitgaard på lk@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

Tag med Schwarzkopf Workshops Professional til omkring hårtab Mahogany show

De fleste frisører oplever fra tid til anden, at deres kunder oplever midlertidigt eller permanent hårtab. Der er flere forskellige muligheder for at holde sig up-to date med de muligheder, der er indenfor dette felt. For eksempel holder Hårklinikken hver tirsdag formiddag en workshop, kun for frisører, i deres lokaler i Amalie­ gade i København. Her bliver du klædt på til at vejlede dine kunder korrekt omkring hårtab. Hvis du er interesseret i at høre nærmere, kan du kontakte Hårklinikken på telefon 33 11 36 10.

VINDERNE AF DANISH BEAUTY AWARDS 2013 Danish Beauty Award ‘13 løb af stablen den 30. april i Wallmans i Cirkusbygningen i København, og både L’Oréal Professionnel og Schwarzkopf Professional kom hjem med statuetter i bagagen. L’Oréal Professionnels Mythic Oil Masque vandt prisen i kategorien ”Årets Hårplejeprodukt – Professionel”, mens Schwarzkopf Professionals 3D MENsion Activating Serum Shots vandt ”Årets Herreprodukt”. Hair Magazine ønsker stort tillykke, også til de andre nominerede produkter indenfor hårprodukt kategorierne. Foto: Peter Dahlerup

Sarah Lini, Marketing Manager for L’Oréal Professionnel & Essie, modtog prisen for ”Årets Hårplejeprodukt – Professionel” for Mythic Oil Masque. Jesper Buch modtog prisen på vegne af Schwarzkopf Professional som med 3D MENsion Activating Serum Shots vandt ”Årets Herreprodukt”.

De tre mænd fra Mahogany. Fra venstre Colin Greaney, Antony Licata og Neil Atkinson.

Oplev det verdenskendte team Mahogany, der kommer til København den 31. august og 1. september. Team Mahogany får kunst, mode, skønhed og arkitektur til at gå op i en højere enhed og præsenterer visionære og banebrydende teknikker, du kan bruge i din salon. Showet finder sted på Radisson Blu Falkoner og koster 2.500 kr. (inkl. show, middag, afterparty, Look & Learn og frokost). Tilmelding til Bella Vista på tlf. 86 80 48 11.

Hårklinikkens flotte lokaler på Amaliegade 42 i København K.

“Et besøg hos Mahogany vil ændre dit syn på frisører for altid!” - Vogue

Du kan enten sige nej til nye kunDer, eller ja til nye meDarbejDere FRISORjOB.DK hjælper dig hurtigt og effektivt med at finde kvalificeret arbejdskraft. Ved at købe en stillingsannonce kan du søge efter en medarbejder, sælge din salon eller finde en elev. Ring til Louise Klitgaard på tlf. 88 80 72 73 og hør nærmere.

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL

“Jeg fandt min

drømmefrisør på tidtildig.nu”

Tidtildig.nu skaffer dig nye kunder. En del af dit Hairtools. Ingen ekstra omkostninger.


ØG DIN OMSÆTNING MED gODE SPøRgSMÅL Frisører er kreative mennesker, men mange har svært ved at sælge hårplejeprodukter i salonen. ”Synes du, der er noget, du mangler?”, er ikke godt nok, mener Søren unmack, der har skrevet bogen ”Sælg bedre”. I stedet kan man spørge: ”Hvor tit vasker du hår? Nu har vi jo lige permanentet dig, og hvis du bruger den rigtige shampoo, så holder det i hvert fald tre uger længere”. Så er kunden glad, og mersalget er hjemme!

REDKEN EVENT 2013 Årets Redken begivenhed fandt sted på Spektrum Night Club, hvor Redken stylister fra hele Danmark var inviteret til stor inspirationsaften. Som altid var Redkens kerneværdier, ”Fashion, Inspiration & Science”, omdrejningspunktet for aftenens arrangement med innovation, kreativitet og den nyeste teknologi i højsædet. Aftenens store overraskelse var artisten ulrich Lovén, som gav sin fortolkning af inspirerende looks i klip og styling. Redken eventet sluttede af med et brag af en fest og med gæsteoptræden af Anna David.

Få mange flere gode råd til mersalg i salonen på www.hairmagazine.dk/ til-frisoeren/mersalg-i-salonen/ eller scan QR koden og læs resten af artiklen.

Model med håropsætning fra ”Nature” kategorien. Stylist Tina Kirk sætter håret på en model backstage.

Frisør og foredragsholder, Søren unmack. (Arkivfoto)

vINDERNE Af gLATTEJERN MED 3D TEKNOLOgI! De fem vindere i Hair Magazines konkurrence om et glattejern er fundet! Konkurrencen løb fra marts til den 25. april og vinderne blev udtrukket blandt alle tilmeldte til Hair Magazines elektroniske nyhedsbrev.

Herremodellerne sætter festen i gang.

TILLyKKE TIL: Bent olesen casper Husted Helle Hartmann line Rasmussen marianne Andersen

Redken teamet samlet på scenen.

ARTIST 3D STyLER, der indeholder en ny 3D teknologi og sikrer, at glattejernet gør mindre skade, når metal møder håret.

Vinderne er kontaktet via e-mail og vil modtage en ARTIST 3D STyLER. Styleren indeholder en ny 3D teknologi, der giver en særlig vibration i pladerne og sikrer, at glattejernet gør mindre skade, når metal møder håret. Styleren er et af Trontveits egne brand og forhandles både af Trontveit (www.trontveit.com) og Hairtech. 16 > Shortcuts

Bohème styling af Henrik Damm (forrest til venstre). Til højre ses lyshårede Sara Hirschel, der også er i gang med at style.

As Green as possible The fir st company in the wor ld with the new generation of optical 3D-labels

ulrich Lovén styler model med Redken Control Addict 28 hairspray.

Tlf. 97 22 33 44


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Kreativitet på den lækre måde For Steen Frank er kvalitet og kreativitet alfa og omega, og selv om han har været frisør i mange år, synes han kun det bliver mere og mere fedt at have med kunder at gøre. Nu flytter han sin salon ind i Odense by, ”for at skabe ny energi og videreudvikle forretningen”, siger han.

18 > Kreativitet på den lækre måde

Kreativitet på den lækre måde < 19


Thanks Guys... Rebels Roots, København K Frk. Barber, Aarup BJERRE, København N Frisør Karen Grenaa, Farsø Frisør Konrad, Gentofte Saxkjær A-Huset, København S Egoboost, København K Frisør Kongsted, København V Face Of Copenhagen, København K

”Om det blev hår eller mode, jeg kom til at arbejde med, var i princippet underordet, så længe det var kreativt”

Casa Frisør, København N 2 P Klip, København N LIHME, Vanløse Merry G, Charlottenlund Frisør H, Storvorde HVASS OG NORDLUND, Roskilde Salon Chess, Helsingør Perfect Hunter, Århus C ID Identity And Hair, Odense C Frøken Nielsen, Odense SØ

Salon &, Fredericia Absolut Trend, Hjørring Cutting Edge, Århus C Dahl Coiffure, Århus C Cappello, Grenaa Maiboms Hårkunst Ikast KLIP OG KRØL, Roslev My & Holger, Aalborg HAIR FASHION, Aalborg Maria S Grün, Aalborg Excellent Hair, Aalborg Jomfru Ane Hair & Wellness, Aalborg

- Steen Frank

GRATIS Produkt aften ! Steen Frank flytter sin salon ind i Odense by, ”for at skabe ny energi og videreudvikle forretningen”, siger han.

Reserver allerede nu en aften, hvor du og dit personale kan komme til en inspirende aften. Denne aften vil byde på en aperetif af vores produkt sortiment, lækre farver & sjove styling guides.

Siden Steen Frank var en lille dreng, har han været med sine forældre på modemesse. Hans far er skrædder, så kreativiteten har han altid haft helt inde under huden. Samtidig var han også i sine drengeår med backstage til modeshows, og kreativiteten og stylisterne, der tryllede, fascinerede. ”Så om det blev hår eller mode, jeg kom til at arbejde med, var i princippet underordet, så længe det var kreativt”, fortæller Steen Frank. Det blev håret, og det er han super glad for i dag. Han nyder den passion, der er i branchen, og han holder af at arbejde med mennesker, der brænder for det, de har med at gøre.

mASSER Af koNkURRENcER Steen Frank kom i lære, og samtidig fik han smag for konkurrencefrisering, som han dyrkede på såvel Fynsk plan som på nationalt plan – bl.a. blev han nr. 2 ved Danmarksmesterskaberne klassisk 29. dame- august Onsdag i den arbejde, ligesom han vandt Danish Open i begyndelsen af 90’erne.

Vi sidder i baglokalet i Steen Frank Intercoiffure i Rosengårdscenteret, omgivet af kasser, for Steen og hans medarbejdere er i fuld sving med at flytte salonen fra Rosengårdscenteret til en super placering inde i Odenses smørhul med udsigt over åen.

21. november ”Da jeg havde været der et år, faldt Onsdag vi over en salonden i Rosengårdscenteret, og vi startede den op sammen. Efter godt tre år, skulle der (alle dage kl. 18.30 - 20.30) mere plads til. Salonen, der dengang hed La Frisette, flyttede, Steen Frank købte Svend Nedergaard ud, man navn, og konceptet incl.skiftede let forplejning blev udviklet.

”Jeg føler, vi er vokset ud af centeret, hvor vi har været siden 1990. For 10 år siden skiftede vi såvel navn som koncept, og jeg føler, at vi nu er nået et punkt, hvor vi ikke kan løfte salonen højere i disse omgivelser. Vi har nået grænsen for, hvor mange kunder, vi kan have, og vi kan på ingen måde udnytte den drop-in effekt, der er i et center. Derfor mener jeg, tiden er inde til at prøve noget nyt!” ”Jeg har været i ”gamet” i mange år, og skal jeg udvikle det, jeg gerne vil, så skal der ske noget. Så da jeg faldt over huset inde i Odense, slog jeg til”. Salonen renoveres fuldstændig, så der startes for alvor på en frisk. ”Så håber vi, kunderne følger med”, siger Steen med et smil. Men det er der vist ikke den store fare for, de ikke gør. Mange af kunderne i Steen Frank Intercoiffure kommer kun i centeret for at komme til frisøren. 20 > Kreativitet på den lækre måde

Vælg mellem følgende aftener: 2012

Tirsdag den 11. september 2012

”Som elev er det super sjovt at deltage i konkurrencer. Man bliver målt den 3. oktober 2012 op imod andre frisører, og det er megetOnsdag lærerigt”. Efter en tid i militæret – selvfølgelig på klippeøen Bornholm – vendte Steen Frank tilbage til Odense, hvor han blev ansat hos SvendTirsdag Nedergaard. den 23. oktober 2012

BOOK NU !!!

SASSooN ER foRBIllEDET Steen Franks helt store forbillede er Vidal Sassoon, men han medgiver også, at han er frankofil, så når han står med saksen i hånden, bliver det ofte en kombination af Sassoons teknik og kreative klip, og når det gælder det lange hår, kommer den franske inspiration ind i billedet. ”Jeg er meget pro-Sassoon i den måde, jeg arbejder på og i forhold til den måde, konceptet er skruet sammen på. I princippet skal der være en mening med eller en tanke bag alt; hvorfor har jeg valgt denne børste, og hvad skal den bruges til med videre”. I Steen Frank Intercoiffure er der således heller ingen rulleborde, og medarbejderne går ikke rundt med værktøjstasker om maven.

2012

GR pro ATIS po duk s t all e til e!

Sofiendalsvej 83 9200 Aalborg SV Tlf: 98 18 10 00 Mail: info@ltbrands.dk www.ltbrands.dk

TREND CUT, Aalborg FRISØR LANDOR, Nørresundby SALON HÅRKUNST, Hals GALLERI STORCH, Hjallerup Frisør Strøm, Nibe KLIPOTEKET, Svenstrup J Camilla F, Frederikshavn TEAM RØNNOW, Sæby Frisør Kjær, Hadsund Frisør Laumann, Aars Team Brügger, Aars GULDLOK, Hjørring


”For det gider jeg ikke se på”, er Steens holdning. Han har også klare regler omkring, hvordan kunderne skal modtages i salonen, hvordan kaffen og vandet skal serveres, hvor tingene skal ligge, for alt har sin faste plads. Og han fortæller, at det er noget han og medarbejderne er blevet enige om i fællesskab, så der er en rød tråd i, hvad man gør.

Another innovAtion from

”Kører tingene efter en drejebog, er det nemmere for såvel frisører som for kunder, der får den samme oplevelse hver gang.” Steen Frank indrømmer, han er meget konceptorienteret. ”Jeg vil rigtig gerne have lov til at give kunderne den oplevelse, de fortjener”, lyder det fra Steen Frank, og han føler, at der i de omgivelser, salonen ligger i nu, let kan ”gå center i den”. Småberusede mennesker, der kommer ind, og andre afbrydelser, som han mener, ikke hører til i en salon af den kvalitet, han gerne vil drive. ”Når vi flytter ind i byen, håber jeg, vi får bedre mulighed for at koncentrere os om den kunde, der sidder i stolen, og som har booket i god tid. Hende føler jeg ind imellem, vi svigter lidt i dag, fordi vi hele tiden skal løbe op til kassen”. mEDARBEJDERNE Sk Al væRE mED Det er super vigtigt for Steen, at alle otte medarbejdere i salonen er med. ”Det er jo min vision og min idé, men de skal også kunne se fidusen i det, der sker”. Derfor bruger han mange kræfter på salgstræning og anden udvikling af medarbejderne. ”Vi tager ofte folk ind udefra branchen for at fortælle om, hvordan de gør tingene. For nylig havde vi én inde fra et sushi-koncept i Odense. Han startede op midt i krisen, og det går forrygende. For folk har penge nok, man skal bare kunne ”sælge” dem varen på rigtig vis”. Advicepeople har været inde over træning af medarbejderne i salonen, det samme har Creademics og MacKinder. Herudover har man arbejdet med et mystery shopper koncept, hvor alle medarbejderne kunne bestille tid hos en frisør helt efter eget valg for efterfølgende at komme tilbage og fortælle om oplevelsen og vende gode ideer. ”For mange af frisørerne i salonen er det måske 10 år siden, de har været kunde i en salon. Det betyder måske, at de tager ting for givet, ting som man ville se som kunde; hvordan bliver man modtaget, fortæller frisøren hvad man vasker håret i, bliver man tilbudt kur osv. Det var super sjovt og spændende. Og hvad der var mindst lige så interessant var, at vi også have en mystery shopper på besøg hos os. Hun udfyldte også et spørgeskema, som vi kunne forholde os til, når vi kritiserede de andre…..”, siger Steen med et smil. Han mener, det i princippet handler om at forsøge at sætte sig ind i kundens sted, og samtidig overveje, hvordan man gerne selv vil betjenes i en frisørsalon. ”Det handler jo ikke om at genopfinde den dybe tallerken. Det handler om at udstråle ro og selvtillid, så har man kunderne i sin hule hånd”.

Steen Frank tror på, der fremover vil være to typer saloner. Dem, der slår på prisen, og dem, der satser på den høje kvalitet.

“Et dygtigt personale med masser af kunder, er det, der gør en forretning stærk!” - Steen Frank

NYHED

MESSED UP HAIR? IT’S POSSIBLE TO RECREATE YOUR LOOK.

I salonen taler man meget om, hvordan man skal gøre tingene, og netop fordi kommunikation kan være en svær ting, har Steen valgt at holde et fast morgenmøde en gang om ugen. ”Det fungerer superfint. Alle kan komme af med deres frustrationer såvel som ros og kritik, og konflikter kan løses i opstarten”. JEg ElSkER AT klIppE Steen Frank er selv i salonen fem dage om ugen. Og det har han i princippet ikke noget imod. ”For jeg elsker at klippe”. Men samtidig er det også lidt af nød, netop fordi man i et center har utroligt mange åbne timer, der skal fordeles blandt alle medarbejderne. Så endnu engang glæder Steen Frank sig til at komme i eget hus, så åbningstiderne er hans egne og ikke centerets. For det kræver faktisk også sin mand, at styre og hele tiden optimere driften i en salon i dag. ”Men jeg vil aldrig slippe kundekontakten. Jeg elsker at have med kunder 22 > Kreativitet på den lækre måde

”Når vi flytter ind i byen, håber jeg, vi får bedre mulighed for at koncentrere os om den kunde, der sidder i stolen, og som har booket i god tid”, udtaler Steen Frank.

Colomer Denmark, Vesterbrogade 18, 1. sal, 1620 Kbh V Tlf: 70222298 | www.thecolomergroup.dk

CreatOr MeMOrY SPraY

www. stylemasters.com


y n a g o h a M m a Te 31. august og 1. september

Steen Frank mener, det er usmageligt, at saloner vælger ikke at have elever, for så at trække på det godt uddannede personale efterfølgende.

at gøre, og faktisk synes jeg, det bliver federe og federe for hvert år, der går. Jeg synes, det er en fantastisk fornemmelse at kunne give kunderne en god oplevelse, at kunne bruge sit håndværk ordentligt, og at sende folk ud af salonen smukkere og gladere, end da de kom. Så kan man ikke få et bedre job”, siger han. To TYpER SAloNER Steen Frank tror på, der fremover vil være to typer saloner. Dem, der slår på prisen, og dem, der satser på den høje kvalitet og den eksklusive oplevelse. ”Der sker det samme som i tøjbranchen. Kunder køber enten billigt, eller de går all-in. I frisørbranchen oplever vi, at kunderne hellere springer et besøg over for at holde kvaliteten, og blandt vores kunder ser vi også en del arbejdende kvinder, der ganske enkelt ikke har råd til at komme på job med dårligt klippet hår”. Og Steen fortæller videre, at man ikke har krisetid i Steen Frank Intercoiffure. ”Vi har naturligvis tilpasset os. Men det personale, vi har nu, har ikke problemer med at tiltrække kunder og omsætning, vores gennemsnitsordre er faktisk ikke faldet, og vi holder vores tal. Jeg tror, det der af nogen betegnes som en krisetilstand er den fremtidige normaltilstand, og at folk generelt tænker to gange før de bruger penge fremover”. Han tror på, at man som frisør skal blive ved med at give kunderne en god oplevelse, og at man skal blive ved med at stramme op og give en super service. ”Og så skal man passe på sit personale, for et dygtigt personale med masser af kunder, er det, der gør en forretning stærk!” Også elever, synes Steen Frank er super vigtige. ”Jeg synes, det er vigtigt, at jeg udlærer unge i min ånd, og det kan de enten tage med sig eller bruge, hvis de bliver i salonen. Det betyder meget, at man som frisør, tager ansvar for at uddanne de unge”. Han mener, det er usmageligt, at saloner vælger ikke at have elever, for så at trække på det godt uddannede personale efterfølgende.

24 > Kreativitet på den lækre måde

NY ENERgI Steen Frank glæder sig meget til at flytte, ikke mindst fordi han tror på, at det vil give ny energi. Og det skorter ikke på nye ideer og konceptudviklinger. ”Åbningstiderne vil naturligvis blive ændret, vi planlægger breakfastclub med croissanter og morgen tv fra 8-9, fordi der er stor efterspørgsel på morgentiderne, vi vil lave lunchbreakaftaler, hvor vi har lavet en aftale med en økologisk sandwichbar, så kunderne kan bestille en sandwich hos os, og vi sørger for at hente den, så de kan spise mens de bliver klippet og farvet. Vi vil servere god kaffe og te samt et glas vin, hvis kunden ønsker det. Og det er ikke bare ”et glas vin”. På vores menukort står f.eks. beskrevet ”en kølig chablis”, og gælder det øl, kan de f.eks. vælge en Heineken”. Kundearrangementer om aftenen vil man også slå mere på. ”Nu har vi jo muligheden for det, ligesom vi har muligheden for at holde åbent, når det passer os, ikke når det passer Føtex. Det betyder, at vi vil tage kunder ind efter aftale i forbindelse med f.eks. konfirmationer, bryllupper med videre”, siger Steen Frank med et smil. Og mere miljøvenlige produkter vil man også slå på. ”Kunderne efterspørger mindre kemi, så det vil vi også se på”.

ER DU KLAR TIL.... En frisøroplevelse i verdensklasse Et internationalt, kreativt indspark? En på opleveren du sent glemmer? Ses vi i København....?

INSpIRATIoN I fællESSk ABET Steen Frank har været en del af Intercoiffure i ni år, og han henter stor inspiration i fællesskab med de andre frisører, man møder fra hele verden. Ellers rejser Steen en del, og så fanger han nye tendenser i gadebilledet. ”Det er super vigtigt for mig, at komme ud og hente inspiration og energi. Man skal give meget når man står med kunderne. Så skal man vedblive med at rykke grænser, skal der tankes op ind imellem”. Når Steen ikke tænker hår og frisørkoncepter, er han sammen med sin kone og deres to døtre, ligesom han dyrker en del sport. ”Og så ynder jeg på min fridag at sidde på en café i Odense og se, hvad der sker i gadebilledet”, slutter han.

Tilmelding til Bella Vista på 86 80 48 11 eller online på: www.conferencemanager.dk/TeamMahoganyCopenhagen2013/eksternt-login.html


VI HJÆLPER DIG TIL AT UDVIKLE DIN SALON

i advicepeople har vi udviklet et koncept til frisørsaloner, som skaber effektfulde og vedvarende salgsresultater. det gør vi ved at træne frisørerne i nye metoder, værktøjer og rutiner i forhold til optimering af service og kunderådgivning. til dato har mere end 30 saloner været igennem advicepeople forandringsproces©, og de er steget fra mellem 50 til flere hundrede procent i omsætning.

KORT OG INTENSIVT FORLØB Vi ved, hvor vigtig din og dine ansattes tid er. derfor har vi bestræbt os på, at gøre forløbet så kort og intensivt som muligt, så du kan bruge din tid på at klippe og rådgive kunderne.

HVAD SKAL DU GØRE? Hvis du også har lyst til at investere tid og ressourcer i at øge din omsætning betydeligt, så ring til os og aftal tid for et møde. advicepeople forandringsproces© er helt unik i frisørbranchen og beskyttet med copyright.

thomas Klittenberg Ceo og Founder, advicepeople

Ring på telefon 20 30 20 80 for at høre nærmere om vores dokumenterede resultater

dortes erfaring med advicepeople:

“jeg øgede min omsætning med 56%” RÅdgiVning KontRA sALg

”På tre måneder er vi steget 56 pct. i produktsalg!”. sådan lyder det fra dorte Holk fra Holk intercoiffure i Kolding.

advicepeople forandringsproces©

”thomas Klittenberg fra advicepeople har ført os gennem deres forandringsproces, hvor der ikke tales om salg, men om rådgivning og god service, og det har gjort, at de ansatte i Holk intercoiffure ikke længere føler, de ”presser” produkter ned over hovedet på kunderne, men at de i stedet giver dem en god service og relevant rådgivning. og det var et springende punkt”, lyder det fra dorte Holk, der har været i frisørbranchen i godt 20 år.

– sådan hjælper vi dig til en bedre salon og en øget omsætning

FASE 1

FASE 2

FASE 3

2 timers træning i salonen

2 timers træning i salonen

2 timers træning i salonen

Fælles målsætning i salonen for salg af kurbehandlinger samt opfølgning via Facebook

Fælles målsætning i salonen for salg af produkter samt opfølgning via Facebook

Fælles opfølgning på forandringsprocessen og opfølgning via Facebook

= 56% øget omsætning! ingen saloner er for store eller for små til at opnå disse resultater. Vi samarbejder med saloner i HeLe danmark.

Følg os på Facebook og få tips, inspiration og gode råd til hvordan du kan videreudvikle din salon: søg efter advicepeople (Husk – uden mellemrum)

Udvalg af saloner vi har arbejdet med:

eksklusiv samarbejdspartner:

Dorte Holk indehaver af Holk intercoiffure i Kolding

Ring nu på telefon 20 30 20 80 og hør hvordan vi kan hjælpe dig.

advicepeople I Nyvej 21 I 2600 Glostrup 20 30 20 80 I www.advicepeople.com I info@advicepeople.com


Spectre af SACO

Spellbound

af Patrick Cameron


NYSK ABELSEN, DER STARTEDE EN REVOLUTION INDEN FOR HÅRPLEJE. Hos Moroccanoil brænder vi for sundt, naturligt smukt hår: Vi forbedrer enhver hårtype, bevarer integriteten af hvert eneste fiber og skaber effektive nyskabelser inden for hårpleje. Oplev vores første produkt: The Original Moroccanoil Treatment. Et revolutionerende og banebrydende produkt inden for hårpleje med olie, som alene stod for den verdensomspændende begejstring for arganolie. En enestående formel, der er essentiel til styling, pleje og en luksuriøs glansfuld finish. Oplev THE ORIGINAL. Moroccanoil—brandet, der startede det hele med et produkt, kendetegnet ved dets ikoniske, turkise label og særlige originale glasflasker.

36 16 16 09 | www.salonsupport.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Thomas Mikkelsen, Skovdal&Skovdal

Her er tingene lidt skæve…

Indretningen i My & Holger er stykket sammen af retrofund fra loppemarkederne i Ålborg. Ganske uprætentiøst - og vildt trendy.

My & Holger, der netop er åbnet i Ålborg, er ikke nogen helt almindelig salon. Indretningen er retro og sammensat af genbrugsting og loppefund, og frisørerne er elever. Men passionen er stor, og frem for alt uddannes dygtige frisører til fremtidens branche.

Jeanette Vestergaard er daglig leder af My & Holger.

Maria Sørensen ejer My & Holger.

My & Holger ligger midt i Ålborg, og en stor del af kunderne, er byens studerende, der er vilde med atmosfæren i salonen.

Stemningen er sjov, innovativ og nyskabende. Her er hyggeligt. Indretningen er stykket sammen af retrofund fra loppemarkederne i Ålborg. Ganske uprætentiøst - og vildt trendy. Og frisørerne er noget for sig. Til at betjene kunderne, står nemlig hele fire elever samt selvfølgelig de uddannede frisører, og netop at lade eleverne klippe og farve er et vigtigt aspekt i konceptet. Salonen hedder My & Holger, og kvinden, der står bag - sammen med indehaveren Maria Sørensen, som også driver en mere traditionel og eksklusiv salon i byen - er Jeanette Vestergaard. Ideen er Maria Sørensens, og den var allerede på tegnebrættet, da Jeanette Vestergaard blev ansat. Kort fortalt går den ud på, at man lader elever behandle kunderne, så snart de er klar til det. Eleverne får en meget bedre uddannelse, og er meget bedre rustede, når de efterfølgende skal over i f.eks. Maria Sørensens anden salon; Maria S og 32 > Her er tingene lidt skæve…

arbejde. Kunderne kan blive behandlet til en yderst fornuftig pris, og det styrker branchen. Jeanette, der står for den daglige drift af My & Holger, er uddannet hos Stuhr, og efter endt læretid blev hun ansat hos Maria S. Men allerede på det tidspunkt, havde hun fået så meget allergi, at det ganske enkelt var umuligt for hende at arbejde som frisør. ”Derfor er jeg i dag rent administrativ”, fortæller hun. Sideløbende tager hun således en administrationsbachelor. Tanken om det nye koncept opstod, fordi Maria Sørensen stod i en situation, hvor hun ganske enkelt ikke kunne få kvalificeret arbejdskraft til sin salon i Ålborg. ”Eleverne klipper normalvis først på 3. og 4. år, og de har ikke et ret højt niveau. Det ville vi gøre noget ved”, forklarer Jeanette. Samtidig hører vi fra regeringen, at man skal satse på akademikerne. Men vi mangler også gode frisører, og modsat er der også mange unge, der gerne vil være

Overalt ses sjove, anderledes ting, der er fundet i genbrugsbutikker og på loppemarkeder, og som skaber en helt speciel atmosfære.

Her er tingene lidt skæve… < 33


DanHair forhandler nu også Zenz Organic Products:

Tlf. 55 37 00 76 www.danhair.dk

Stolene ved behandlingspladserne er forskellige og matcher stilen perfekt.

- Zenz Organic Hårpleje - Zenz Mineral Make-Up - Zenz Henna Hårfarver - Zenz DayColor

Toilettet er dekoreret med gamle kassettebånd fra gulv til loft

Ring til os for at høre mere om nye produkter, nye kampagner og nye priser!

frisører, men som ikke kan få en læreplads. Så nu tager vi vores tørn”. My & Holger åbnede i februar i år i samarbejde med Væksthus Nordjylland. vI BRæNDER foR DET INNovATIvE I My & Holger brænder man for det innovative element. ”Og alt andet end lige er det super demotiverende at tørre hylder af og feje gulve i hele ens læretid”. Siden salonen åbnede 12. februar i år, er det gået over alt forventning. ”Vi er meget bookede, vi har super motiverede medarbejdere, og vi har frem for alt en salon, kunderne kan lide at komme i. Den er hyggelig, anderledes og trendy. Den er indrettet med retro- og genbrugsting, så vi har ikke postet en masse penge i det. Men kunderne elsker det”, fortæller Jeanette. Et andet element, der er meget anderledes i forhold til en traditionel salon, er, at overskuddet går til videreudvikling og kurser i f.eks. London og København. ”I denne salon er det ikke så vigtigt med et kæmpe overskud. I stedet handler det om at skabe nogle gode frisører til fremtiden”. Og planen er at tage nye elever ind hvert halve år. mASSER Af STUDERENDE I salonen tager man 275 kr. for en dameklipning og 225 kr. for en herreklipning. Og ikke mindst de unge studerende i byen er helt vilde med ideen. ”Selvfølgelig kan de lide priserne, men de kan rigtig godt lide, at vi er lidt skæve herinde, og at vi skiller os ud fra de mange lidt sterile, meget stilrene saloner, der findes”. Og det må man sige, de gør i My & Holger, der står med teakborde fra 60’erne og 70’erne og gamle frisør34 > Her er tingene lidt skæve…

Der er indrettet med teakborde fra 60’erne og 70’erne.

DanHair ApS., Tlf. 55 37 00 76, mail: info@danhair.dk

Hairtools. Intet ved siden af. Intet over. Tom - HOM - København

stole, der er fundet rundt omkring. Toilettet er dekoreret med gamle kassettebånd fra gulv til loft, og i det hele taget har alt fået et twist – en ny drejning. I salonen er der plads til 11 stole, der står i skønne farver som rød og turkis samt tre vaskepladser. At man i salonen har fokus på at uddanne de unge til gode frisører er også et element, der falder i ikke mindst de unge studerendes smag. Men i øvrigt fortæller Jeanette, kommer der mange andre typer kunder i salonen end lige de unge. ”Indretningen, det unge personale og de lave priser er målrettet de unge, men faktisk kommer der også både børnefamilier og pensionister i salonen”. Og succesen er så stor, at Maria og Jeanette allerede nu taler om at udvide konceptet til andre byer i Nordjylland. ”Konceptet er blevet taget overraskende godt imod, og vi ved, at der mangler lærepladser i Vendsyssel, så der er behov for flere steder som My & Holger”. pASSIoNEN INTAkT Noget af det, Jeanette synes er allerbedst, er, at de unge frisørelever i butikken stadig har passionen intakt. De kan ikke vente med at komme i gang, og de glæder sig hver dag. ”Det er fedt”, siger hun.

495,- pr. måned

Dine kunder mærker forskellen www.hairtools.dk 70 11 10 09


HJÆLP DINE KUNDER TIL MERE HÅR Har du kunder i din salon, der mister håret? På grund af sygdom eller naturligt hårtab. Så hjælp dine kunder videre til Toftild – og til mere hår.

ud over at stå i salonen, laver frisørerne i My & Holger også en del modeshows

Skønne farver, billeder på væggene og loftslampen skaber en hjemlig og hyggelig atmosfære. Aalborg Budolfi Plads 9 . 9000 Aalborg Tlf. 98 10 32 11 Aarhus Hans Hartvig Seedorffs Stræde 10 8000 Aarhus C . Tlf. 88 77 93 55

info@parykker.dk parykker.dk

Der er ikke én...

...men mange gode grunde til at arbejde med Admind

Salonen hedder My & Holger fordi det er infantilt og legende med udgangspunkt i tegneseriefigurer.

Med 10 år i frisørbranchen kan Admind garantere dig en IT-løsning, der er skræddersyet til dine behov som frisør:

Når de seks frisører skal arbejde sammen, sker det efter et system, hvor den nyeste elev hjælpes af den næst nyeste osv., så det ikke er de uddannede frisører, der hele tiden står for skud. ”Og så er det super lærerigt, at skulle fortælle andre, hvordan man gør”. Og eleverne får lov til at klippe, så snart de kan. Men heller ikke før.

fleste modeshows, for det giver god erfaring, mens frisørerne i Maria S koncentrerer sig om at køre en mere traditionel, eksklusiv salon”. Ellers har salonerne i princippet ikke noget med hinanden at gøre. ”Det er meget forskellige koncepter, for vi har naturligvis sikret, at salonerne ikke ”stjæler” kunder fra hinanden”.

Automatisk overførsel af pris fra aftale til kasse

”At det er elever, der udfører behandlingerne, er en del af konceptet, og det er klart, det er motiverende for dem, og at de gerne vil i gang med at klippe hurtigst muligt. Men indtil vi er sikre på, at de kan, klipper de modeller, og vi tager naturligvis ikke penge for det, før de kan gøre et godt job”, lyder det fra Jeanette.

vækST og INNovATIoN Siden My & Holger åbnede, har Ålborgs øvrige frisører stillet rigtig mange spørgsmål omkring, hvordan det kunne køre rundt, men Jeanette og Maria ser My & Holger som ren vækst og innovation.

Styring af lager ved indkøb, salg og forbrug

I My & Holger kommer to af eleverne fra Maria Sørensens anden salon, hvor hun pludselig havde elever i overskud, idet hun slog sine to saloner; Maria S og Maria grün sammen. De to andre elever er kommet ind udefra. ”Selvfølgelig skal kemien være der, men det allervigtigste er, at de brænder for faget og har lyst til at udvikle sig”, siger Jeanette. ud over at stå i salonen, laver frisørerne i My & Holger også en del modeshows. ”Vi gør mange af de lidt anderledes ting, f.eks. står vi for de 36 > Her er tingene lidt skæve…

Gennemføring af kortbetalinger når internettet fejler Ekstrem hurtig søgefunktion overalt Elektronisk fakturering til det offentlige

”Målet er, at vi skal have nogle dygtige frisører ud i branchen”, lyder det. Og de to kvinder er helt klar over, at de ikke kun ”producerer” gode frisører til Maria Sørensens egen salon, men også til deres konkurrenter i Vendsyssel. ”Men det er helt OK, for det vi gør, er klart med til at højne frisørfaget generelt”, siger de. Og til sidst: Hvorfor hedder salonen My & Holger? ”Det gør den, fordi det er infantilt og legende med udgangspunkt i tegneseriefigurer. Men My er også en betegnelse for et gennemsnit, som man kan stikke af fra……”

Alice Nielsen

- Hairfashion Brande

...se flere gode grunde på Admind.dk


LIKER DU DE NYE FRISURER? - så bliv fan af Hair Magazine på Facebook

W*E*E*K*E*N*D I*N*S*P*I*R*A*T*I*O*N Se frisurebillederne af Errol Douglas i Collection LUX

Der bliver arbejdet med dristige former, stærkt pandehår og bevægelse i frisurekollektionen Power Trip af James Earnshaw

Creative Director > Kenny Aleksandr Fotograf > Camilla Bendz model > Caroline / Diva Models

behind the

scene aF kennY aLekSanDr

Før

Science fiction lady af Kenny Akeksandr! Kenny Aleksandr vil give sit bud på, hvordan håret kan styles, hvis man er gået hen og blevet mindre småkedelig. Se billederne her

gør som mere end 3000 andre frisører og LIKE Hair magaZine PÅ faCeBooK

facebook.com/hairmagazine.dk

Scan koden og vær den første til at blive opdateret omkring nyeste artikler og frisurekollektioner fra frisørbranchen!

BRUDEOPSÆTNINGERNE i salonen er lige om hjørnet! Lad dig inspirere af det smukke frisuregalleri fyldt med elegante brudeopsætninger

a

eles fr og siderne d Pandehåret et flettes. og pandehår

ttes op i Fletningen sæ et stykke en flad knold sen. fra hårgræn

Jeg skærer n oget blomster oasis til i den sider og hjørn rette facon, sl er til og udhu iber ler en smule af bunden. Behind the scene med Kenny Aleksandr < 39


s. Vælg g i extension Lav en fletnin r en le el trastfarve enten en kon n. le el atcher mod farve som m

Siderne trækkes op - helt stramt og glat på hver side af oasis klodsen og sættes let fast med nåle og lak. Jeg placerer oasis firkanten oven på fletningen, og fæstner med store nåle.

dsen. Denne t om oasis klo d n ru d n bå er man let n som grene touper n fi Brug fletninge ed M e. ål uffy. ed få n mrelette og fl fi sættes fast m er iv bl e d håret så spidserne af

Efter

derledes smukt og an et er et at lt Resu ok som sofistikeret lo galla look; et er ig ad rama, og st ldt. skaber lidt d fu il st alistisk og meget minim

Nakkehåret trækkes op omkring boksen. Man kan eventuelt sætte en meget stram renfriseret hestehale bag oasis klodsen.

40 > Behind the scene med Kenny Aleksandr

Håret trækkes op omkring oasis klodsen, og sættes fast langs kanten så spidserne bliver til pandehår.

Behind the scene med Kenny Aleksandr SWITCH < 41


Tekst > Pia Finne

”Min chef er ikke rigtig kl...”

”Nej, så du hende kunden der...?”

Social ansvarlighed

”Så sagde hun også...”

Når du skriver din sociale medie-politik Inkludér passende restriktioner omfattende: · De ansattes brug af salonens IT-ressourcer · De ansattes brug af salonens følsomme informationer · Beskyttelse af kundernes fortrolighed og privatliv · Forbud mod chikane af andre ansatte · Forbud mod diskrimination · Forbud mod negative kommentarer omkring salonen, medarbejderne, forretningskontakter eller kollegaer Du skal sikre dig, at den politik, I laver på området for sociale medier, harmonerer med de øvrige politikker i salonen.

De sociale medier er en stor del af såvel vores privatliv som salonens forretningsliv. Netop derfor er det vigtigt at have nogle guidelines for brug af de sociale medier, så medarbejderne ved, hvor grænsen går.

Brugen af sociale medier i forretningslivet er vokset voldsomt. Ikke mindst i takt med at salonerne forstår og benytter de sociale medier som et værktøj i forhold til at opbygge deres brand og engagere sig med kunderne. Men der kan opstå problemer, når grænsen mellem frisørsalonens og det personlige brug af nettet bliver udvisket. Lav en social medie-politik Det kan lyde lidt overdrevet, men selv i en mindre salon er det bedre at være på forkant med problemerne, lave en social medie-politik, inden de opstår, så de ansatte ved, hvad de har at forholde sig til. Det handler med andre ord om at sende et klart signal omkring salonens forventninger til de ansattes brug af sociale medier. Enten ved at lave en direkte politik for brugen af de sociale medier eller ved at inkludere den i medarbejderhåndbogen. Brug det nedskrevne til at understrege, at selv om de sociale medier bruges i forretningsøjemed, er det ikke OK at bruge sociale medier privat i arbejdstiden, og at de ansatte kan få en advarsel for at bryde medarbejderpolitikken, når det gælder de sociale medier – præcist som det gælder andre regler i salonen. Husk dem også på, at online opførsel, der kan skade salonen, kan resultere i tjenesteforseelse eller endog i grov tjenesteforseelse og få konsekvenser.

42 > Social ansvarlighed

Fasthold gode forretningssamarbejder og frem det positive image af salonen ved: · Specifikt at forbyde bagvaskelse igennem de sociale medier i medarbejdernes ansættelseskontrakt. · At sikre, at medarbejderne forstår, at beskeder på de sociale medier kan afspejle deres arbejdsgiver. Måske kan man få medarbejderne til at skrive på deres sociale medier, at deres synspunkter ikke nødvendigvis afspejler salonens synspunkter. Beskyt fortrolig information Fortæl personalet om konsekvenserne ved at afsløre eller misbruge salonens fortrolige informationer i forbindelse med de sociale medier. En medarbejders afsløring eller misbrug af fortrolige informationer kunne: · Resultere i en reprimande. · Være et brud på en fortrolighedsaftale mellem salonen og f.eks. en leverandør, så salonen kommer til at fremstå som den, der har brudt aftalen. · Skabe forlegenhed eller forvirring blandt medarbejdere eller kunder. · Ændre medarbejdernes kontrakter, så der fremover tages højde for disse risici. Undgå chik ane og mobning via sociale medier Inkludér referencer til de sociale medier i virksomhedens generelle antimobnings- og antichikane retningslinjer, og hav det med, når I taler om mobning på arbejdspladsen. Social ansvarlighed < 43


TILFØRER FARVE * 100% MERE EFFEKTIVT Imponér hende med HD farver: Skarpe, ægte og mættede.

NY

PERMANENT PRÆCISIONSFARVE Innovation indenfor professionel hårfarvning: Oplev det mest kraftfulde farvetilførselssystem. Olie arbejder farvepigmenterne direkte ind i hårstrået uden at stresse skællaget. Maksimalt farveresultat. Minimalt indhold af alkaliske komponenter. Fremtidens hårfarve er her. Kun i Matrix saloner.

AMMONIAKFRI. HD HÅRFARVE.

*COLOR INJECTION ODS² TECHNOLOGY maksimerer hårfarvesystemets effektivitet. Giver samme niveauløft med en 20V (6%) developer sammenlignet med et almindeligt hårfarvesystem med 40V (12%) developer og samme indhold af alkalimiddel.

IMAGINE ALL YOU CAN BE

KONTAKT COSMOBELL Tlf. 97 22 33 44 MATR IX.COM


advertorial

advertorial

Tekst > Pia Finne

Kvalitet er kodeordet

Maria Nila har netop lanceret en ny hårplejeserie, PALETT, der består af fire linjer, så alle hårtyper kan plejes. Og som alle Maria Nilas produkter, er PALETT udviklet og fremstillet i Sverige.

LUMINOUS COLOUR giver maksimal farvebevaring og glød med granatæblets næringsrige indhold.

STRUCTURE REPAIR henter kraft og styrke fra algernes verden på havets bund.

TRUE SOFT er designet til dem, der ønsker at slippe af med tørt og porøst hår.

PURE VOLUME øger hårets volumen og styrker ved hjælp af Pro–Vitamin B5.

LUMINOUS COLOR indeholder granatæblets beskyttende antioxidanter og er til de kunder, der værner ekstra meget om hårets farve og glans. STRUCTURE REPAIR henter styrkende ingredienser fra havets bund i form af alger, der blødgør og reparerer skadet og slidt hår. TRUE SOFT er baseret på Arganolie, der fugter og revitaliserer tørt og porøst hår. PURE VOLUME indeholder Pro–vitamin B5 og er specielt designet til de kunder, der ønsker ekstra volumen og styrke til håret.

”Vores mål er, at kunderne skal opleve lige det lille ekstra, når de an­ vender vore produkter”. Sådan lyder det fra Thomas Barkå, der er marketingdirektør hos svenske Maria Nila. Kvalitet er kodeordet for Maria Nila, og derfor har man også valgt, at alt fra udvikling til produktion, design af etiketter, pakning og markedsføring skal foregå fra fabrikken i Helsingborg i Sverige. ”Fordelen ved at vi producerer i Sverige er, at vi kan garantere vore kunder en høj kvalitet på produkterne, at arbejdsmiljøet er i orden og at vi påvirker miljøet minimalt på grund af de korte transportafstande”, forklarer Thomas Barkå. Således er også Maria Nila’s nyeste skud på stammen, den farve­ bevarende hårplejeserie PALETT, der består af fire linjer, udviklet og fremstillet på fabrikken i Sverige. ”Vi har over 30 års erfaring i branchen og med vores entusiasme og kreativitet, bestræber vi os altid på at tilfredsstille vores kunders høje krav”, fastslår Thomas Barkå, og fortæller videre, at det er virksomhedens passionerede udviklere og kemikere, der har designet PALETT. Hver linje i serien består af en shampoo, en balsam og en maske. ”Fordi de forskellige hårtyper kræver forskellige former for behandling, indeholder hver linje en særlig ingrediens, der tilfører håret unikke funktioner, så produktet passer perfekt til hårtypen”, forklarer Thomas Barkå. 46 > Kvalitet er kodeordet

PALETT indeholder udelukkende vegetabilske råvarer og er helt fri for parabener og sulfater. Colour Guard Complex Alle produkter i PALETT indeholder et farvebevarende kompleks, Colour Guard Complex, der er en sammensætning af forskellige råvarer, som virker maksimalt for at bevare hårets farve og glans. Ydermere gør komplekset, at produkterne bliver varmebeskyttende, reparerende og glansgivende. Ingredienserne i Colour Gard Complex er: HYDROTRITCIUM 2000; et hvedeprotein, der hjælper med at reparere hårstrået. MIRUSSTYLE X– HP tilfører et varmeskjold, så håret lettere kan modstå varmen fra føntørre, krøllejern og glattejern. HELIOGENOL er et ekstrakt af solsikkeolie og indeholder antioxidanter, som modvirker at hårets farvestofmolekyler nedbrydes. BIOMIN ACE er et multivitamintilskud, der tilføjer glød og glans. CHROMAVEIL giver et UV beskyttende lag, der beskytter hårets farve mod solens stråler.

Kvalitet er kodeordet < 47


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

”På tre måneder er vi steget 56 pct. i produktsalg!” - Dorte Holk

Vi sælger ikke – vi rådgiver

Dorte Holk understreger, at det ikke er sidste gang, advicepeople holder en kursusrække i Holk Intercoiffure.

Ordet salg er bandlyst i Holk Intercoiffure i kolding. Alligevel er produktsalget steget med 56 pct. i årets første tre måneder. ”Vi har været igennem en forandringsproces med advicepeople, så nu rådgiver vi kunderne, og det kan ses på bundlinjen”, siger Dorte Holk. ”På tre måneder er vi steget 56 pct. i produktsalg!”. Sådan lyder det fra Dorte Holk fra Holk Intercoiffure i Kolding. Og samtidig er ordet salg nu blevet bandlyst i salonen. I stedet hedder det rådgivning!

”Det var en stor succes”, fortæller Dorte. Dels fik de ansatte nogle gode oplevelser, vi fik gode ideer til butikken, og den mystery shopper, der kom hos os, gav os god feed back”.

Grunden til den store stigning i produktsalget er Dorte Holk ikke i tvivl om. ”Vi gennemførte en forandringsproces på tre kurser med Thomas Klittenberg fra advicepeople, og det var i høj grad en øjenåbner for så­vel mig selv som for de ansatte i salonen”, fortæller Dorte Holk.

I 2013 var det så advicepeople, Dorte havde entreret med gennem L’Oréal, og det har hun bestemt ikke fortrudt, ligesom hun klart understreger, at det ikke er sidste gang, advicepeople holder en kursusrække i Holk Intercoiffure.

Først og fremmest taler Thomas Klittenberg ikke om salg, men om rådgivning og god service, og det har gjort, at de ansatte i Holk Intercoiffure ikke længere føler, de ”presser” produkter ned over hovedet på kunderne, men at de i stedet giver dem en god service og relevant rådgivning. ”Og det var et springende punkt”, lyder det fra Dorte Holk, der har været i frisørbranchen i godt 20 år. Hun kører løbende forskellige uddannelsesprogrammer i salonen. Faktisk finder hun hvert år et nyt område, de kan tage fat på. I 2012 var det et mystery shopper-forløb, hvor de selv var mystery shoppers i andre saloner, mens der også var en mystery shopper hos dem.

Foredrag i tre faser Advicepeople’s forandringsproces er i tre faser – tre kurser, tre måneder i træk. ”Hver fase består af to timers træning i salonen”, fortæller Thomas Klittenberg fra advicepeople.

48 > Vi sælger ikke – vi rådgiver

Thomas har en baggrund som managementkonsulent, han har under­ vist i ledelse, salgstræning og konceptudvikling, indtil han for tre et halvt år siden startede advicepeople og udviklede et koncept specielt til frisører. ”Jeg har ledt efter opskriften på succes i frisørbranchen, og jeg tror næsten, jeg har fundet den med den tre-trins raket, kursus-­

Thomas Klittenberg fra advicepeople taler ikke om salg, men om rådgivning og god service, og det har gjort, at de ansatte i Holk Intercoiffure ikke længere føler, de ”presser” produkter ned over hovedet på kunderne.

Vi sælger ikke – vi rådgiver < 49


”Det er vigtigt, vi er ude i salonerne, hvor vi kan være med til at skabe en adfærdsændring på stedet” - Thomas Klittenberg

”Vi tænker slet ikke på kampen mod nettet mere, for nu giver vi 100 pct. rådgivning, så produktets pris er slet ikke et issue mere”, siger Dorte Holk.

konceptet er. Og som advicepeople i øvrigt har rettighederne til. Det er enkelt at gå til, og tilgodeser frisørernes kreative tankegang”. Fase 1 handler om salg kontra kunderådgivning, forberedelse inden kunden kommer, aktiv brug af kundekortet, hår- og hovedbundsdiagnose, som skaber værdi og øger kundetilfredsheden og så skabes der en fælles målsætning i salonen for salg af kurbehandlinger. I Fase 2 kommer man ind på, hvornår der tales shampoo og conditioner kontra stylingprodukter i forløbet. Der laves en rådgivningsstruktur for salg af styling- og finishprodukter, der er kompetencetræning, og der laves en fælles målsætning i salonen for salg af produkter. I fase 3 trænes der opsummering af de produkter, frisøren har brugt med hovedvægt på rådgivning, afslutning og kundeaccept, notater på kundekortet, og man taler om, hvordan man tilbyder kunden en ny tid uden af presse på. Sidst trænes der i hele forløbet. © Forandringsproces advicepeople.

Og Dorte Holk er rigtig glad for, at kurserne foregik i salonen. ”Jeg tror, det har været med til at give netop dét, der skulle til for os; at vi har været på hjemmebane, og at vi har kunnet træne i vores egen salon med vore egne produkter”. ”Det er vigtigt, vi er ude i salonerne, hvor vi kan være med til at skabe en adfærdsændring på stedet – i deres egen komfortzone, og ikke mindst er det vigtigt, at teamet er samlet”, lyder det supplerende fra Thomas Klittenberg. Og Dorte Holk fortæller, at både hende selv og hendes seks ansatte i salonen allerede efter de første to timer faktisk ændrede adfærd. 50 > Vi sælger ikke – vi rådgiver

”I sidste ende handler det om at udvikle forretningen og tjene penge. Det kan frisørerne gøre ved at rådgive om, hvilke produkter kunden skal benytte”, mener Thomas Klittenberg.

”Vi lærte, at man skal begynde, hvor man sluttede sidst. Det vil sige med at finde ud af, hvordan det er gået, om håret har artet sig, hvad der var godt, og om der var noget, der var mindre godt. Og så kan vi tale videre ud fra det ved at bruge de ord, kunden selv leverer. F.eks. kan man gå videre, når håret skal vaskes, og sige: ”Jeg vasker dit hår i denne her shampoo, fordi du sagde, at dit hår føltes lidt tungt – og så stille shampooen på bordet ved behandlingspladsen….Det har været en super succes, for man behøver ikke sige mere, og produkterne sælger sig selv”. Og Thomas Klittenberg tilføjer, at Facebook er en integreret del af konceptet. Det betyder, at han kan følge med i omsætning, budget og mål. ”Og også det har en positiv effekt”, mener han. lIDT flERE TAl Også Trine østergaard samt de ansatte i østergaard Intercoiffure i Odense har været igennem advicepeople’s forandringsproces, og også herfra lyder masser af roser.

TONINGSCREME til nuancering af afbleget hår!

GOLD BEIGE SILVER

”Det har været rigtig godt, at det var én uden for branchen, der underviste, men som samtidig kender branchen godt”, fastslår Trine østergaard, der klart kan mærke, at det har givet hendes medarbejdere et boost. ”Det har været en rigtig god proces, alle har kunnet være med, og salget er klart øget”. I videresalgsprodukter omsatte østergaard Coiffure i de første tre måneder af 2012 for 102.849 kr. – det steg til 127.310 kr. – en stigning på 24 pct., mens antallet af solgte kure steg med 88 pct. fra 103 til 194. ”Og så havde vi endda lukket en uge i perioden i 2013”, lyder det fra Trine østergaard, der klart anbefaler andre frisører at tage fat i advicepeople.

Q hair.dk

Tlf. 44 94 34 00


”Vi afslutter nu hvert besøg med at opsummere, hvad vi har brugt i kundens hår – og produkterne står jo lige der foran hende”

makeover? Skal din Salon have en

Så køb nu og Spar kaSSen på olymp follow-up

- Dorte Holk

”Vi har fået mere struktur på, hvad vi siger og gør. Vi ved, at alle skal være oppe på dupperne, og det har uden tvivl været en øjenåbner for såvel pigerne i salonen som for mig selv”, siger hun. STIl AllE pRoDUkTERNE op Ét er i hvert fald slået fast: Det sælger produkter, når alle de brugte styling- og finishprodukter, shampoo’er og conditioners står fremme, og som Dorte Holk siger det, så gør det også, at man nemmere kan holde samtalen på sporet, når man har noget at tale om. ”Faktisk er det helt vildt at opleve, hvad den lille ændring i tankegangen har betydet. I dag taler frisørerne i salonen om produkterne, og snakken går ikke på, hvad der er i de enkelte produkter, men i stedet på, hvad produkterne kan gøre for kunden”. Og Thomas Klittenberg understreger, at det handler meget om at bruge sit kartotek. ”Kan man se, at kunden ikke før har fået en kur, skal man forsøge, at få vedkommende til det, og kan man sige: Sidst havde du det og det problem med din hovedbund, hvordan går det? Så føler kunderne sig i centrum og i sikre hænder”. Også afrundingen af kundens besøg er vigtigt. ”Efter Thomas’ besøg afslutter vi nu hvert besøg med at opsummere, hvad vi har brugt i kundens hår – og produkterne står jo lige der foran hende. Det er en god idé at få kunden til at røre ved sit hår, så hun kan føle, det er blevet blødere, mere fyldigt eller hvad målet har været, og forklare hvorfor”, lyder det fra Dorte Holk.

”Jeg oplever, at frisørerne er åbne overfor udvikling”, lyder det fra Thomas Klittenberg, founder and partner i advicepeople.

INgEN vIDENSk AB Hele advicepeople-konceptet er bygget op omkring, at det skal være enkelt at gå til for frisørerne. ”Netop derfor har vi brudt processen ned i faser, der kører med en måneds mellemrum”, fortæller Thomas Klittenberg, der har arbejdet med frisørbranchen gennem mange år, og som derfor kan se det kæmpe potentiale, der er for udvikling af forretningerne.

Follow-Up betjening/spejl Flot svævende, fåes i hvid eller sort højglans.

”Vi giver frisørerne nogle værktøjer, de kan bruge i hverdagen, og på kurserne er 60 pct. af det, vi gør, træning, så frisørerne bliver trygge ved den nye adfærd”, fortæller Thomas, der samarbejder med L’Oréal om konceptet. ”At være frisør er ikke samlebåndsarbejde. Det handler om fokus og nærvær, og om at give kunderne den opmærksomhed, de fortjener, så kundetilfredsheden stiger. Og det er dét, det handler om”, siger Thomas Klittenberg og slutter af med at pointere, at der er masser af udviklingsmuligheder i konceptet. ”Mænd køber f.eks. ikke mange produkter i dag. Dem kan man i højere grad få fat i. For har de et problem, og har frisøren en løsning, tager de den. Men i bund og grund handler det om at skabe et positivt helhedsindtryk, hvor service og rådgivning er kernen”. 52 > Vi sælger ikke – vi rådgiver

3.995,-

Kampagnepris Kr. Leasing kr. 136,- pr. md Med rustfri fodstøtte 4.495,- / Med rustfri fønholder og fodstøtte 4.895,Normalpris fra kr. 7.495,-. Priserne er excl. moms.

”En klipning koster typisk 500 kr. og et produkt 250 kr. Så kan man sælge et produkt, kan man også tillade sig at bruge 15 minutter mere på behandlingen”, siger Dorte Holk.

inspiration til dig og din salon

Tel. 87 27 10 60 Viborg · Aalborg · Vejle · Vallensbæk


sHout

af mugshot

NYHED

NYHED! SP LUXEOIL FLYDENDE LUKSUS TIL DIT HÅR

Oplev en øjeblikkelig forbedret hårkvalitet med nyheden SP LuxeOil serien. Serien indeholder en perfekt sammensætning af luksuriøs Argan-, Jojoba- og Mandelolje, som efterlader dit hår med en ultraglat og let hårstruktur, samtidig med at håret opnår 3x mere keratinbeskyttelse*. *Sammenlignet med ubehandlet hår

SYSTEM PROFESSIONAL. THE SCIENCE OF PERSONALIZED CARE. FROM


Tørshampoo med frisk fornemmelse LT Brands lancerer Water killer fra evo; et 2-i-1 produkt som først og fremmest er en tørshampoo, der giver håret en frisk og ren fornemmelse, men som også er perfekt som styling spray, der giver et lækkert bouncy look.

Et feminint udtryk Med Brilliant Melt-in Wax fra SHu uEMuRA kan skabes den glossy effekt, der er en del af trenden netop nu. glamouren lever og den bedste finish til håret er derfor glans. Touch of gloss er en hyldest til det feminine. Forhandles af L’Oréal Professionnel.

Haircare

Transformerende olie I forlængelse af lanceringen af SP Luxe Oil Reconstructive Elixir lanceres nu yderligere 4 produkter i SP Luxe Oil serien. Luxe Oil serien transformerer hårets struktur med mandel-, jojoba- og arganolie, og beskytter keratinet i håret, så det styrkes indefra og ud. Fra Wella Professionals.

Ny COLORINSIDER Matrix som forhandles af Cosmobell lancerer nyt permanent præcisionsfarvesystem med Color Injection Oil Delivery System (ODS²) uden ammoniak. Ved hjælp af olie presses farvepigmenterne direkte ind i håret, som giver et maksimalt farveresultat.

NE KAMPAG

an Dragon of Jap

-20 %

Supreme F

HVAD ENTEN HÅRET SKAL LySNES ELLER FARVES, ELLER OM FARVEN SKAL FJERNES ELLER ”BOOSTES”, ER DER MASSER AF NyE MuLIgHEDER. SAMTIDIg LANCERES OLIEPRODuKTER, DER gIVER gLANS Og SMIDIgHED, SAMT PRODuKTER, DER SIKRER ET SMuKT, FyLDIgT Og VOLuMINøST HÅR. NyE SAKSE I SOMMERENS TRENDFARVER ER DESuDEN MED TIL AT SKABE NyT LIV I SALONEN.

Titan R

FX Pro

Til fremme af hårvækst DS Laboratories har endelig knækket koden omkring hårvækst fremmende produkter. De seks produkter lanceres i Danmark af ICON Hairspa. I serien findes 4 produkter, der øger hårvækst og fylde i håret. Et produkt, der hjælper effektivt mod skæl og hovedbundsproblemer samt et produkt, der kan få øjenvipper til at gro og blive kraftigere.

Tykkere, fyldigere hår Day Color & Volume Boost + Volume Fixing Spray fra ZENZ Organic Products er en farvet hårpudder, som giver farve og fylde til fint hår, og som er perfekt til at dække tynde områder og udgroninger. Fås i 5 farver. For at fiksere afsluttes med zENz Volume Fixing Spray. 299 kr. Forhandles af DanHair.

Ny serie til alle hårtyper OI er en ny serie af multifunktionelle produkter fra Davines, der forhandles af Salonsupport.dk. De giver øjeblikkelige resultater fra første behandling og er ideelle til alle hårtyper. I serien findes shampoo, conditioner og all-in-one milk, og produkterne koster fra 200 kr.

56 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Boost det lyse, matte hår Montibello har udvidet sit farvesortiment med 3 ammoniakfri pastelnuancer gOLD, SILVER og BEIgE. Med Platiblanc Toningscreme ”boostes” et lyst, kedeligt, mat, eller farveløst hår og efterlades med en smuk og blank pastelnuancering og endda på kort tid. Forhandles af Qhair.

...og 9 andre Joewell modeller til nedsat pris

5 dyrebare olier Bella Vista præsenterer Oil Miracle Volume og Divine Polish fra Schwarzkopf Professional. Oil Miracle Volume indeholder 5 dyrebare olier, der giver luksuriøs fylde samt tilfører glans og smidighed. Oil Miracle Divine Polish er en glansspray til ultimativ glans og blødhed. Pris pr. stk. 179 kr.

Rens i dybden Alterna Bamboo Style Deep Cleanse Clarifying Shampoo fra Colomer er en dybtrensende shampoo, som skånsomt fjerner rester af styling produkter, klor eller miljømæssige urenheder, og som genopretter hårets naturlige balance.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Spørg din forhandler eller sælger Info-Tel.: 21 23 00 59 www.haaro.eu


Fjern uønsket farve Montibellos Platiblanc Control Remover Kit , der forhandes af Qhair, fjerner uønsket farve og indfarver håret i en og samme arbejdsgang alt efter behov. Den milde formel er skånsom for håret. Platiblanc Control Remover Kit kan lysne naturhår, eller farvet hår fra 1 til 4 tonehøjder.

Føn til rejse En limited edition rejseføntørrer fra Wella Professionals på 1200 Watt, med 2 forskellige luftstrømshastigheder og aftageligt fønnæb.

NE KAMPAG

an Dragon of Jap

-20 %

Shizen

NEW Lille og praktisk Orofluido Elixir fra Colomer kommer nu i en lille praktisk 25 ml. størrelse, så man kan tage blødgørende og glansgivende olie med i tasken.

Nye sommersakse One! Two! Three! Four! Dette års begrænsede sommerkollektion fra jaguar præsenterer sig igen farvebevidst og absolut stilfuld. Modellerne one! (pink/grøn), two! (orange/hindbær), three! (mint/grøn) og four! (gul/nude) fås i størrelserne 5’’ og 5.5’’, Skulptérsaksene i størrelse 5.5’’.

Botanisk henna Botaniske henna hårfarver fra ZENZ Organic Products er en pulverhårfarve, der farver håret naturligt, beskytter håret, gør det glansfuldt og giver volumen. Er uden kemi og parfume og indeholder kun plantedele. 100% naturlig og fås i 6 farver. Pris fra 179 kr. Forhandles af DanHair.

Genopbygger håret Alterna Repair Protein Cream fra Colomer er en Leave-in treatment med genopbyggende proteiner, som reparerer skader på håret. Håret bliver blødt og let at frisere. Den mindsker risikoen for knækket hår med 95%. uden parabener.

Vilde sakse Med en ny, fjerde edition fra sakseserien JaguART præsenterer jaguar fire helt nydesignede sakse: AHOy i maritimt look, den hennaudsmykkede gOA. DANCE i „Bodypaint“-stil og den ekstravagante tatoverede FREAK med ekstra piercing. Saksene fås i str. 5“ og 5.5“.

Black Crest

NEW

Liberty Flex

NEW

...og 9 andre

Fyldig og voluminøs ICON Hairspa er klar med Brunette Resurrection Style Dust fra label.m. En fyldig og voluminøs frisure går aldrig af mode - og med den nye Brunette Resurrection Style Dust, er der nye muligheder for styling af dit mørke hår. Pris 198 kr.

Joewell modeller

En mat effekt På herresiden får det underspillede look et comeback i 2013, og med den trend følger det matte look, der kan skabes med SHu EuMuRAs Clay Definer. Clays Definer er bygget på kaolin, den fineste og blødeste form for ler. Den nem at bruge og tilfører en mat og silkeagtig finish. Fra L’Oréal Professionnel.

Super styling Bella Vista er klar med Schwarzkopf’ OSIS stylingserie, der rummer seks produkter. StylingHairbody, der giver naturlig spændstighed. Shape; en blød glansvoks, Aqua slide; en water-touch pomade. g-Force, en strong hold styling gel. Blow & go Smooth, der giver glat, blødt hår samt Blow & go Thick, der giver fylde. Alle produkter koster 149 kr.

58 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

til nedsat pris

Læg de falske vipper på hylden Med hjælp fra Beautylash growth Booster fra Refecto cil, der forhandles af Bratt Trading, kan du lægge dine falske øjenvipper på hylden! BeautyLash Booster stimulerer væksten af vipperne og efter 4-6 uger ser vipperne tættere og stærkere ud.

En dynamisk vifte af stilarter Den nyeste trend i hårstyling er den forbløffende CeraWand - et krøllejern som er helt anderledes, end det du er vant til at se. Med CeraWand, der forhandles af Bratt Trading, kan du skabe en bred og dynamisk vifte af stilarter, der vil passe til hvert sommerarrangement! Fås i 3 forskellige størrelser. Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Spørg din forhandler eller sælger Info-Tel.: 21 23 00 59 www.haaro.eu


se flere billeder på

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

hairmagazine.dk

Trendy, hyggelig og praktisk Headoffice i Århus er en meget personlig salon. For Lani Sørensen er det nemlig vigtigt at omgive sig med ting, hun kan lide. Farvenuancerne i salonen er antracitgrå og lilla – det gælder også vaskestolene og stolene ved behandlingspladserne, som Lani faldt over hos Frisørland.dk.

Headoffice i Århus er en meget personlig salon. For Lani Sørensen er det nemlig vigtigt at omgive sig med ting, hun kan lide. Skal hun beskrive indretningen i salonen er den praktisk; tingene er der, hvor man skal bruge dem, og så er den trendy.

in v entar

3 stk. Konka massagestol e 6 stk. Sunny pumpestole Gratis levering Pris i alt

kr. 59.700 kr. 39.600 kr. 99.300

Lani Sørensen åbnede Headoffice for syv år siden, hvor hun stod alene med en elev. I dag er der seks frisører i den godt 100 kvm. store salon.

”Vi bruger rigtig meget tid på vores arbejdsplads. Derfor er det ekstremt vigtigt, at her er hyggeligt og behageligt at være, og at vi omgiver os med ting, vi godt kan lide”. Det mener Lani Sørensen fra Headoffice i Århus, og skal hun beskrive indretningen i salonen er den praktisk; tingene er der, hvor man skal bruge dem, og så er den trendy. Lani står selv bag indretningen, og kalder netop arbejdet med udtrykket i salonen for hendes anden passion næst efter frisørfaget. Lani Sørensen åbnede Headoffice for syv år siden, hvor hun stod alene med en elev. I dag er der seks frisører i den godt 100 kvm. store salon, så det er gået rigtig fint. En del af succesen er måske, at Lani hele tiden sørger for, at 60 > Trendy, hyggelig og praktisk

salonen er trendy og up-to-date, så kunderne føler, den er spændende at komme i. Sidst Lani byggede om, var det egentlig planen, at hun kun skulle have nye vaskestole, men efter et besøg hos Frisørland.dk kom hun også hjem med seks nye stole til behandlingspladserne. ”Jeg havde besluttet mig for at købe vaskestole med massage, men da jeg kom op til Frisørland.dk, stod stolene der”, fortæller Lani. Og da hun tilmed kunne få dem antracitgrå på ydersiden og lilla på indersiden – de farver, hun har valgt skal være gennemgående i salonen – så var den

sag afgjort. I øvrigt valgte hun også, at vaskestolene skulle være antracitgrå – selv om merprisen var forholdsvis betydelig. Men Lani vil ikke gå på kompromis. Hun vælger altid det bedste. ”For mig er det super vigtigt, at tingene hænger sammen, og at jeg kan forene det trendy med det hyggelige og det praktiske”, lyder det fra Lani Sørensen, og hun tilføjer, at salonen fungerer rigtig fint i hverdagen. ”Vi har et meget aflangt lokale, så det mest hensigtsmæssige er klart, at stille de seks stole op ad den ene væg. Vaskepladserne for enden af salonen står på et lille repos, så man har et godt overblik og kan følge med i, hvad der sker i resten af salonen, mens man får massage. Det giver en god atmosfære”, forklarer Lani.

Vaskepladserne for enden af salonen står på et lille repos, så man har et godt overblik.

Trendy, hyggelig og praktisk < 61


Farvenuancerne i salonen er antracitgrå og lilla. Fra indretningen til vægdekorationerne. Og tilbehøret matcher salonens farver og tidens tendenser.

Antracitgråt og lilla Lani har på utraditionel vis valgt, at farverne i salonen skal være antracitgrå og lilla. ”90 pct. af alle frisørsaloner er sort/hvide. Jeg ville gerne gøre noget anderledes”, siger hun. Nuancerne valgte hun, da hun åbnede salonen i 2007, og dem fortsætter hun med. ”Og ikke mindst efter vi har fået de nye stole, der 100 pct. matcher farverne, lægger kunderne klart mærke til farverne, og kommenterer på, at det er fedt, de ikke bare er sorte. Jeg tror, farverne gør, at salonen kommer til at virke mere eksklusiv, og der skabes den stil, som vi gerne vil have salonen signalerer”. Også gulvet i salonen er i øvrigt antracitgråt.

ning, når hun rejser. ”Og enten slæber jeg det med hjem, eller jeg tager ideen med hjem og finder et sted, hvor jeg kan købe det herhjemme”, fortæller hun smilende. Her sk al være rent og ryddeligt En anden ting, Lani lægger stor vægt på, er at der altid er rent og ryddeligt i salonen. At der ikke er rod i skufferne og at permanentspoler og børster med videre ligger, så man kan finde det. ”Jeg tror, udseendet i salonen i kundens øje afspejler dig. Er der ryddet op, kan du også lave en lige skilning – eller med andre ord: Har du styr på tingene, er kunderne også mere trygge ved, at du har styr på håret”.

At det blev Frisørland.dk, der leverede stolene og vaskestolene til Headoffice, hænger sammen med, at Lani og hendes medarbejdere ofte har været på kursus hos Frisørland.dk, hvor de naturligvis har set de mange indretnings- og inventarmuligheder. ”Og noget, der også spillede ind, var, at de var super gode at snakke med og meget kompetente”, lyder det fra Lani.

I Headoffice får eleverne lov til at klippe til en reduceret pris. Det gør, at mange studerende kommer i salonen. ”De synes kombinationen af en favorabel pris og så en lækker salon, er alle tiders”, fortæller Lani, der tilføjer, at eleverne netop i denne tid til tider kan have mere at lave i salonen end de uddannede frisører har. Men i bund og grund mener hun, det handler om at være anderledes, hvis man skal tiltrække kunderne.

I dag står salonen, som Lani gerne vil have den, og så sørger hun naturligvis for, at tilbehøret; blomsterne, vaserne, lysestagerne, puderne med videre løbende skiftes ud, så det matcher tendenserne i tiden. Lige nu er det neonfarvet! Hun indrømmer gerne, at hun har en indre indretningsarkitekt. Således laver hun også sine egne frisurebilleder, og hun sørger for, at der løbende sættes nye billeder op til at inspirere kunderne. ”Er der ikke lækkert i salonen, gider jeg ikke være her. Det, jeg omgiver mig med, skal gøre mig glad!” Lani finder også detaljer og ny inspiration til salonens indret62 > Trendy, hyggelig og praktisk

”Vi bruger rigtig meget tid på vores arbejdsplads. Derfor er det ekstremt vigtigt, at her er hyggeligt og behageligt at være”. Det mener Lani Sørensen fra Headoffice i Århus.

”Og så skal man altid huske at være imødekommende og glad. Det brede smil er vigtigt”, fastslår hun, og det samme er atmosfæren i salonen. ”Vi snakker meget sammen om den enkelte kunde, og det gør kunderne trygge. Faktisk er det ofte sådan, at hele forretningen er involveret i samtaler på kryds og tværs. Og det skaber en super atmosfære – lige den jeg gerne vil opnå”.


Tekst > Pia Finne

Anne Sofie Madsen

Baum und Pferdgarten

Baum und Pferdgarten

Benedikte Utzon-Great Greenland

Benedikte Utzon-Great Greenland

Benedikte Utzon-Great Greenland

Bibi Chemnitz

Bibi Chemnitz

Bibi Chemnitz

Bruuns Bazaar

By Malene Birger

By Malene Birger

By Malene Birger

Designers Remix

Designers Remix

Freja Dalsjo

Brug modens tendenser

er t in v / r å r e t f E 2013/2014

Der var farver på catwalken under Copenhagen Fashion Week, da man præsenterede tendenserne til efteråret og vinteren 2013/14, og stilen var en fin leg med det maskuline og det feminine – det rå og det blide. Og frisørerne kan sagtens lade sig inspirere af modens tendenser, når håret skal klippes og farves til efteråret. Hårmoden følger tøjmoden, og kan man som frisør relatere hårets stil til den stil, der er oppe i tiden netop nu, er muligheden for at skabe en god kontakt til kunden – ikke mindst de modebevidste unge som lidt ældre – øget. Vi giver her nogle guidelines til moden, der let kan omsættes til frisuretendenser hen over efteråret og vinteren til både kvinder og mænd. Efter flere sæsoner i sort og gråt, trækker kvinder som mænd for alvor i nogle farver til efteråret. Blå og grønne toner ses der masser af. Fra de dæmpede nuancer til de kraftige dueblå og græsgrønne, der sætter et flot spil i trenden. Vinrød eller bordeaux er også en ny nuance, der for alvor kommer til sin ret i efteråret og vinteren, og det samme er den orange­ gule, der skaber god harmoni med de traditionelt mørkere efterårsfarver. Men vinteren er også hvid. Eller i hvert fald lys. Fra de beige og sandfarvede udgaver til de pastelsarte lyserøde, lysegrønne og lyseblå. Der leges med stilen, for den er ikke nødvendigvis blid og afdæmpet selv om farverne er det. Og de sarte pasteller går i øvrigt også fint i spænd med de klarere og mere kraftige nuancer. Maskuline kvinder Piger i maskulint inspirerede business-outfits ses en del i modebilledet. Men det betyder ikke, at der ikke er fokus på femininitet. De alfa-feminine 64 > Brug modens tendenser

kvinder trækker i blazerjakker og der skabes et cool forretningslook. Men samtidig kombineres det maskuline med det feminine med materialer, der på en måde aspirer til at være mandige. Mændene eksperimenterer med deres jakkesæt, så de matcher denne sæsons markante trends. Nogle af de lidt mere trendy jakkesæt ses enten i tern, med mønster, farver eller “match & match”. Og bestemt ikke kedelige… I øvrigt er match & match en ny super tendens til både kvinder og mænd. Det gælder ”sættet” med ens mønstre eller prints på både jakke, buks og top. Mønstrene er typisk vilde, absolut synlige mønstre, for selv om det er match & match er det bestemt ikke nedtonet – på nogen måde. Tvært­ imod handler denne del af trenden om at blive set – og det kræver stil! I det hele taget er der lagt op til masser af skønt mønstermix til efteråret og vinteren. Kombiner tern, striber og prints fra top til tå, eller blot et par mønstrede bukser eller en mønstret sweatshirt, jakke eller skjorte til at give skønt liv til det ensfarvede. Mange designere har for alvor arbejdet med de individuelle mønstre, og der er ingen tvivl om, at de kommer til at sende signaler.

Brug modens tendenser < 65


Henrik Vibskov

Henrik Vibskov

JEAN PHILLIP

Jesper Hovring

Brug modens tendenser

Moonspoon Saloon

66 > Brug modens tendenser

Peter Jensen

SAND

Soulland

Stine Goya

Tabernacle Twins

Tabernacle Twins

Wood Wood

Wood Wood

r e t in v / r 책 r e Eft 2013/2014

SAND

Veronica B Vallenes

Veronica B Vallenes

Brug modens tendenser < 67


advertorial

advertorial

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Du skal styre systemet

”Systemet rummer online booking, SMS-beskeder, et fuldt finanssystem Modelbillede i forbindelse Crewog kampagnen. og meget mere”, fortællermed Jørn American Emil Svendsen Christian Sanggaard.

I Admind Hair findes nu en app som kunderne kan downloade til deres mobiltelefon.

Admind Hair klarer alt fra online booking til automatisk bogføring. Samtidig kan løsningen tilpasses individuelle ønsker, og når internettet går ned, kører salonen videre – offline. ”Du skal ikke afvente den uforudsigelige fremtid…du skal styre den”. Sådan lyder det fra Jørn Emil Svendsen og Christian Sanggaard, der sammen driver Admind, som står bag Admind Hair – en komplet ITløsning, der rummer alle funktioner fra online booking til automatisk bogføring og finanssystem. ”Og har man specielle ønsker til sin løsning, kan disse også – uden de store ekstraomkostninger - tilpasses”, lyder det. ”For vi tror på, at man skal differentiere sig. Vi har valgt at skille os ud ved at kunne tilbyde vore kunder individuelle løsninger eller dynamiske tilpasninger – uanset om man er en stor frisørkæde eller en mindre salon, der har nogle ønsker til, hvad systemet skal kunne”, forklarer Christian Sanggaard. Admind har således skabt en løsning, der sikrer, at frisørerne kan beskæftige sig med det, de er gode til, og lade systemet om resten. ”Vi har samlet alt i én pakke, der kan opfylde alle de behov en salon måtte have”, lyder det fra Jørn Emil Svendsen, der fortæller, at man har arbejdet med frisørbranchen gennem mange år. 68 > Du skal styre systemet

Så når en kunde bestiller tid online, via en PC eller en smartphone, sikrer Admind Hair, at aftalerne lægges i den enkelte frisørs kalender. Kunderne får en SMS eller mail med en reminder om aftalen, og når en aftale efterfølgende markeres som gennemført, bliver varelinjerne med priser automatisk overført til kassen”, forklarer Christian Sanggaard. SMS-servicen kan i øvrigt også bruges til at sende tilbud til kunderne samt info om, at nu er der en ledig tid, hvis man har bedt om at komme på venteliste. Christian Sanggaard tilføjer også, at man netop 1. maj i år lancerer en app til smartphones, som kunderne kan hente, med informationer om salonen, frisørerne med videre. ”App’en hentes med en QR-kode. Det vil sige, at man i salonen kan få en snak i gang med kunden ved at spørge, om vedkommende er interesseret i app’en. QR-koden kan stå på et display, på et visitkort eller andet”, forklarer Christian Sanggaard.

Vi har samlet alt i én pakke, der kan opfylde alle de behov en salon måtte have”, lyder det fra Jørn Emil Svendsen og Christian Sanggaard fra Admind.

Du skal styre systemet < 69


FREAK

NY

GOA

”Vores nye app kan hentes med en QR-kode. Det vil sige, at man i salonen kan få en snak i gang med kunden”, forklarer Christian Sanggaard.

”Går nettet ned, kan man stadig arbejde offline, så salonen ikke lukker ned af den grund”, forklarer Jørn Emil Svendsen.

Går nettet ned Det hænder jo, at internettet går ned. Derfor har Jørn Emil og Christian sikret, at løsningen også fungerer offline.

Beregning af moms laves som en ”kørsel”, der er klaret på under et minut, og det samme gælder lønbetaling og bogføring af lagerværdi, så der er check på vareforbruget og dermed på dækningsbidraget.

”Selv om man ikke kan komme på internettet, har man stadig adgang til aftaler, behandlingsbeskrivelser med videre, ligesom man kan gennemføre sine kasseekspeditioner”, fortæller de.

”Vi har på mange måder gjort anvendelsen af vores løsninger så rationelle som muligt. Uanset om der arbejdes i finansdelen med bogføring og andet administrativt arbejde, eller om der arbejdes i forretningen”.

Brugervenlighed og fleksibilitet er kodeord for Admind ”Vi har den indstilling, at alle skal kunne være med, og netop derfor inde­holder vores løsning et komplet finanssystem, der, uden at man skal røre en finger, sørger for bogføring af den daglige drift i salonen, holder styr på kunderne og regnskabet og samler alt til din revisor”.

Adminds IT-løsninger er totalløsninger med en integreret finansløsning, mulighed for WEB-shop med betaling med de gængse betalingskort såsom Dankort og Visa m.fl., ligesom betalingsservice kan tilknyttes, og faste afregninger kan lægges ind.

Samtidig kan man med Admind Hair hele tiden hente salonens aktuelle nøgletal, og dermed sikre, at man har overblik over sine finansielle poster - også i forhold til eventuelle investeringer og justeringer i fremtiden. Ingen grænser ”Vi har søgt at skabe en løsning, hvor der ingen grænser er! Hverken med hensyn til antal varenumre, ekspeditioner, debitorer, kreditorer, finansposteringer eller finanskonti”. 70 > Du skal styre systemet

Sidst men ikke mindst kan alle produkter leveres som en online løsning med en central styret databaseserver, der giver adgang til systemet, uanset hvor man befinder sig geografisk. Samtidig er det vigtigt for Admind, at etablerings- og driftsomkostningerne er minimale. Der betales pr. afdeling - ikke efter hvor mange personer, der skal arbejde i den enkelte salon.

DANCE

AHOY

Edb-systemets ti bud Vi mener at en moderne og fremtidssikret IT–løsning skal: · kunne anvendes når internettet er nede. · kunne udsende SMS informationer til kunderne. · kunne nås via en app til smartphone. · kunne downloade varenumre fra internettet og automatisk opdatere dem, når leverandørerne opdaterer deres priser. · kunne styre lageret ved til- og afgang af varer, og automatisk generere indkøbsforslag. · indeholde en WEB-shop, der er fuldt integreret med lagerstyringen. · kunne integreres med en kortterminal, der også fungerer når PBS er nede. · kunne levere nøgletal og statistikker, der sikrer styring af forretningen. · være integreret til et finanssystem, hvor alle kassetran saktioner bliver bogført – uden der skal røres en finger. · tillade flere samtidige brugere.

GERTSSON TRADING AB / TEL. +46 (0) 430-541620 W W W. J A G U A R - S O L I N G E N . C O M


Spectre

af Gregson Gastar

Sebastian

Urban Explorer Collection


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Hanne Paludan

QHAIR ”UNPLUGGED” TRENDSESSION

QHair’s tekniker, Georg Krüll-Ladefoged, tegner og fortæller på scenen.

Bag kulisserne. Morten Lynge gør modellerne klar.

Natalie, som er Hasse Kliems bedre halvdel og professionel makeup artist, sørgede for meget flotte makeup effekter.

Produkter såsom Dry Shampoo, Curl Power, Shaper Wax, Dry Wax samt Ocean Mist fra REF serien blev benyttet i løbet af aftenen.

I løbet af aftenen præsenterede Qhair også Platiblanc Toner, som er ammoniakfri pastelfarver med beige, gold eller silverrefleks. Også mændene blev stylet på scenen af Morten Lynge og Hasse Kliem - korte sider i takt med modens trend.

Morten Lynge fra Salon Kushi og Hasse Kliem fra Salon Moreteasir havde i samarbejde med QHair teamet sammensat en inspirerende aften med masser af “trendpower”, entertainment og kanon stemning i QHairs lokaler i Rødovre. Mere end 40 frisører var mødt op for at tage del i det flotte arrangement, som bød på masser af inspiration og guf til lattermusklerne. Hasse Kliem og Morten Lynge viste salon- og trendorienterede klippesamt stylingteknikker på de i alt 10 modeller på scenen. Stylingen blev fremhævet ved brug af nogle af de mange stylingprodukter i REF-serien. 74 > QHAIR ”UNPLUGGED” TRENDSESSION

Frisurerne var en blanding af skarpe geometriske kort- samt langhårsstylinger og super cool herrehår, hvor stylingwax Clay for Men i REFserien blev anvendt. Hasse Kliem og Morten Lynge begejstrede frisørerne aftenen igennem med en kombination af kreativ underholdning  og super fedt hår. Aftenens nøgleord var netop trends, teknik og entertainment - og specielt sidstnævnte blev til slut på aftenen understreget da en af model­ lerne, Mia, til publikums store overraskelse, gav et ”unplugged” jazzsoulnummer. Colorbehandlingerne/teknikkerne blev udført med Montibellos OALIA Argan Oil Colorsystem.

Fra venstre: Hasse Kliem og Morten Lynge.


Tekst > Louise Klitgaard Foto > Peter Hartley

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Lærerigt Essential Looks kursus med Jesper Buch

De såkaldte “snegle” som Jesper lavede på modellen.

Målet var at få modellen til at ligne en rig russisk it-girl, hvilket lykkedes ret godt!

Wicki Buch er daglig chef hos frisør BUCH.

Jesper Buch der klipper modellen Julie i stilretningen Glam Chic.

Lotte Bak Andersen, der er tekniker hos Bella Vista sørgede for make-up’en på alle modellerne.

Lene Øxenholt der er kreativ chef hos Bella Vista. Afslutningen med de flotte færdige modeller og Jesper Buch i front.

Tysk ordentlighed og professionel stemning. Sådan beskrives Essential Looks Colour Buzz Collection bedst, der er taget fra de internationale catwalks i London, Milano, Paris og New York. Kollektionen er bygget op omkring en verden af farver, som er Schwarzkopf Professionals nøgle til succes.

klipningerne, mens Jesper klippede i stilarten Glam Chic. Her forklarede Jesper på sin egen charmerende og humoristiske måde, hvor vigtigt det er, at kunne lave de såkaldte ”snegle” i håret – resultatet blev super flot, og som han så fint udtrykte det, var målet at få modellen til at ligne en rig russisk it-girl.

Som Schwarzkopf Professionals nationale ambassadør er det bl.a. Jespers opgave at undervise frisører i kollektionen Essential Looks, der består af de fire stilretninger; MonoMods, White Angles, Electic Youth og Glam Chic. Både Stella Reinholdt og Wicki Buch startede ud med at klippe i stilarten MonoMods, hvor der leges med skarpe overgange i farverne og

I alt blev der på scenen klippet 6 modeller og vist 6 færdige modeller, hvoraf de 3 var fyre. Som altid når Bella Vista holder kurser, kunne frisørerne gå hjem med en ordentlig portion inspiration til de kommende dage i salonen. Stella Reinholdt efterser sin færdige MonoMods model.

76 > Lærerigt Essential Looks kursus med Jesper Buch

Både fyre og piger blev vist som modeller - alle klippet i tidens ånd.


Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Peter Hartley

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Internationalt Moroccanoil show i København

Antonio Corral-Calero er en eftertragtet stylist i frisør- og modebranchen og har været med siden Moroccanoils første lanceringer.

Moroccanoil produkterne i mange afskygninger. Især Luminous Hairspray, som ses i baggrunden, blev flittigt brugt både backstage og på scenen.

Antonio Corral-Calero og Mette Schmidt som udover at have sin egen salon i Vejle, også er National Educator.

Den sidste finish bliver lagt på modellerne backstage inden show start.

Signe Eflund er Editorial Hair Stylist fra Moroccanoil.

Antonio Corral-Calero sammen med Carmen Tal som er co-founder af Moroccanoil brandet.

Den spanske Antonio Corral-Calero som er Creative Director hos Moroccanoil. Joshua Rees-hole som er Moroccanoils International Session Stylist fra England.

Salonsupport.dk har netop afholdt kæmpe Moroccanoil hårshow i Øksnehallen for 500 inviterede frisører. En aften som stod på hår­ opsætninger og runways i international særklasse. Det var Moroccanoils Kreative Direktør, Antonio Corral-Calero, som var vært for eventet, og som guidede de mange frisører gennem en aften med tre hovedtemaer; runway, red carpet, og editorial. Aftenens al­ sidige temaer gjorde, at modellernes opsætninger var meget forskellige og helt unikke. 78 > Internationalt Moroccanoil show i København

Det var især i langthårskategorien, at der var ekstraordinær inspiration at hente hjem da de tre kreative sjæle; Joshua Rees-Hole, Signe Eflund, og Mette Schmidt i samarbejde med Antonio Corral-Calero leverede smukke hårkreationer inspireret af deres distinktive internationale karrierer i hår- og modebranchen. En aften med Salonsupport.dk der var fyldt med smukke modeller, ekstravagante opsætninger og en runway som nåede nye højder i frisørbranchen!


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Mette Kristoffersen Foto > Claus Peuckert

Wella Trendaften i Det Ny Teater

I Allegra-trenden udstrålede modellerne ren luksus og klasse.

Rammerne for aftenen var det stemningsfulde Teaterkælderen i Det Ny Teater.

Temaet for aftenen var Wellas fire Trend Vision looks, hvor teamet gav deres bud på, hvilke små tips og stilarter fra de fire trends de fremmødte frisører kunne tage med sig hjem i salonen. Den første trend, Decibel, er for de farveglade og rockede kunder. Frisurerne var rå, uens og med masser af asymmetri både i klipningen og farverne, der var kraftige og lagt i nye horisontale farvemønstre. I 80 > Wella Trendaften i Det Ny Teater

Her ses de fire Decibel-modeller.

Anki Moe til højre i færd med Allegra trenden.

Wellas team fra venstre: Jari Palin, Anki Moe, Anette Svensson, Stine Høppner og Marta Spizewska.

Scenen var sat til en inspirerende aften da Wella inviterede til trend­aften i Teaterkælderen i Det Ny Teater sammen med Wellas Nordiske Team. På scenen var Marta Spizewska, Wella Nordic Capability Trainer, i selskab med de nordiske teknikere; Stine Høppner fra Danmark, Anki Moe fra Norge, Anette Svensson fra Sverige og Jari Palin fra Finland.

Der var travlt backstage inden showstart. Her ses Marta Spizewska.

Echo

Fusion er der fokus på flotte pastelfarver og endnu en gang asymmetri, grafiske linjer, men også runde former. Her blev demonstreret asiatisk inspirerede opsætninger med temaet; den moderne geisha, og leget med nye farvenuancer såsom jadegrøn og blå. Allegra-trenden var fuld af gyldne og brunlige nuancer med luksuriøse, feminine og pæne klipninger. Hvorimod den mere kunstneriske, Echo-stil, tager fat på det grafiske og minimalistiske udtryk. Til slut viste teknikerne et par udvalgte herrestyles og afsluttede aftenen med en make-over af to ”almindelige” danskere i ægte Trinny og Susannah stil. Aftenen blev rundet af med kaffe og kage og muligheden for at studere modellerne nærmere og stille spørgsmål til teamet. Stine Høppner fortæller begejstret om det anderledes horisontale farvemønster på sin model.

Echo


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Hanne Paludan

LOOK AND LEARN MED MUGSHOT & ICON HAIRSPA

Naja Kim Nielsen fortæller om den kreative farvning. De blonde modeller hittede både på herre og damesiden.

Gitte Kim fortæller om modellens page.

Både kort- og langthårsfrisurer blev klippet og stylet i løbet af aftenen. Her ses Mike Nielsen, den anden halvdel af Mugshot, i færd med at tegne og fortælle om den blonde kreation.

Der blev lanceret mange farverige frisurer i løbet af aftenen. Label.m produkterne hjalp frisurerne godt på vej.

ICON Hairspa har netop afholdt Mugshot Look and Learn event i København. De to innovative frisører fra Mugshot, Mike Nielsen og Kristinn Òli Hròlfsson, viste mange kreative herre- og damefrisurer aftenen igennem. Mens der blev vist feminint og farverigt hår på damesiden, fik herremodellerne skarpe og kontrastfyldte looks. De to kreative sjæle i Mugshot henter inspiration hjem til udvikling af deres hårunivers fra diverse kurser forskellige steder i verden, og de er begge med backstage når modellerne skal styles i forbindelse med Copenhagen Fashion Week. Derudover har Mugshot også været med til at style håret i det succesrige program ”Danmarks næste topmodel”. 82 > Look and learn med Mugshot & ICON Hairspa

Dette er med til, at de altid er opdateret på de nyeste tendenser i branchen og derved gjorde aftenens look and learn event meget nytænkende. Der blev i løbet af aftenen leget med mange forskellige teknikker samt tænkt i kreative farvekombinationer, som alt sammen kunne bruges som inspiration til nye kundefrisurer i salonen. De to Mugshot herrer havde også Naja Kim Nielsen og Gitte Kim ved deres side, som også er en del af Mugshot projektet, og som var med til at levere et kreativt show. Janni Sørensen fra ICON Hairspa var med til at guide frisørerne gennem aftenen.

Kristinn Òli Hròlfsson fra Mugshot klipper skarpe kanter på den rødhårede model på scenen.


Tekst > Pia Finne

Scan koden eller se http://bit.ly/Yrd9EL og find regnearket på Hairmagazine.dk. Her kan du fylde dine egne tal i arket, og få overblikket for din salons økonomi.

Hvad skal der til for at få overskud? Mange frisører har fornemmelsen af, at der kommer gode penge i kassen, men når regningerne er betalt, er der alligevel ikke overskud. Hvad skal der egentlig til, for at nå break-even? Det har vi set på. For at have styr på økonomien er alfa og omega.

Omkostninger (pr. måned): Ved én ansat Ved to ansatte Husleje 15.000 15.000 Løbende vedligeholdelse 2.500 2.500 El & varme 2.000 2.500 Vand 1.500 2.500 Telefon, mobil, kopimaskine mv. 500 750 Afbetaling på evt. lån eller etableringsomkostninger 500 1.000 Forsikring 800 1.000 Løn 45.000 85.000 Brevpapir, visitkort mv. 150 250 Markedsføring af salonen; brochure, skilte, annoncer mv. 2.000 3.000 Bogholder / Revisor / Advokat 750 1.000 Administrationssystem, IT system, hjemmeside 1.000 1.000 Shampoo, balsam, styling, farve, kemiske produkter etc. 5.000 9.000 Diverse 2.000 3.000

Forudsætninger: Ved én ansat Ved to ansatte Antal arbejdsdage pr. måned 22 22 Antal klip pr. dag 7 12 Gennemsnitspris pr. klip 300 300 Antal kemiske behandlinger pr. dag 4 7 Gennemsnitspris pr. kemisk behandling 300 300 Gennemsnitssalg af produkter pr. dag 480 800 Antal hårkure & brynfarvninger pr. dag 3 5 Gennemsnitspris på hårkure & brynfarvninger 120 120

Omkostninger i alt pr. måned Omsætning i alt pr. dag Omsætning i alt pr. måned Overskud i alt pr. måned

Frisører er mennesker med en passion for smukt hår. Og for en indehaver af en salon udvikler det sig ofte til en passion for at sikre, at salonen tilbyder de bedste klipninger i byen. Du har det bedste team, og du skaber de bedste omgivelser for dem og for dine kunder. Denne passion er essentiel og uden den vil din forretning ende med at være bare endnu en salon, der kæmper for at overleve. Men der er endnu et aspekt, du skal være opmærksom på, nemlig økonomisk kontrol! Under glamouren og stilen skal du drive en forretning, der giver en fornuftig indtjening og sikrer fremtiden for såvel dig selv som for dit team. Overskud er vitalt – det er din salons blod. 84 > Hvad skal der til for at få overskud?

Du har måske hørt det engelske udtryk ”Turnover is vanity, profit is sanity” (omsætning er forfængelighed, overskud er fornuft), og det holder faktisk meget godt. Men har du nogen som helst idé om det potentielle overskud, der ligger i hver enkelt kundes salonoplevelse? Uden den information har du ingen kontrol over, hvor mange penge du kan investere i din forretning. Du befinder dig i mørket, når det gælder en effektiv omkostningsstyring i forhold til reklamekampagner og markedsføringsevents, og sågar i forhold til, om du er i en position, hvor du kan udvide dit team. Mange frisører overlader den økonomiske side af forretningsdriften til andre, fordi de tror, at de ikke forstår sig på den

slags ting. Virkeligheden er, at mange af de saloner, der lukker, ikke gør det fordi de mangler talent eller erfaring, men fordi de har en dårlig økonomisk styring”, lyder det fra flere økonomiske eksperter. Tal-spillet Hvor mange kunder skal du have igennem din salon for at din forretning går i break-even – det punkt, hvor du har dækket alle dine faste omkostninger ved at drive salonen, og endnu ikke har haft et overskud. Der er svært at svare på, da der ikke er nogen enhedspris for klipninger og farvninger. Derfor har vi på Hair Magazine udviklet et simpelt

78,700 4,140 91,080 12,380

127,500 7,100 156,200 28,700

regneark til dig der har egen salon. På denne side har vi allerede indsat nogle tal i skemaet for eksemplets skyld. Meningen er, at du selv kan bruge arket og indsætte dine egne tal som kun du kender, og så regner arket selv resultaterne ud for dig. Du kan finde regnearket på vores hjemmeside, Hairmagazine.dk. Alle resultaterne i arket er gældende for én måned (her sat til 22 arbejdsdage), og alle tal er uden moms. Nu er det din tur. Indsæt dine egne tal og se dit økonomiske resultat ved forskellige scenarier. Der er nemlig kun tre måder at øge resultaterne på: flere medarbejderne, højere indtjening ved at øge priserne eller mere service, og slutteligt; lavere omkostninger. Hvad skal der til for at få overskud? < 85


Fotograf > Camilla Bendz modellen > Amanda / Diva Models Creative Director > Kenny Aleksandr

les fleurs

af Kenny Aleksandr

Sommeren er endelig i sigte på kalenderen. Blomsterne springer ud, og skaber en farvelade i parker og haver. Det har i modebilledet og blandt frisørerne længe været et hit at flette, og jeg har til dette opslag forsøgt at skabe noget æstetisk smukt fra flere sider. En frisure ses jo ofte fra flere vinkler og skal derfor tage sig godt ud - også bagfra, hvor vi jo ikke har vores smil eller øjne til hjælp. 86 > Kenny Aleksandr

Stemningen skal være dramatisk men også romantisk og lidt eventyrlig. Frisuren er kreeret via modellens eget hår som er flettet nedefra og op mod kronen. Der er påsat flere fletninger og med hjælp fra ståltråd og hårnåle er “kronen” af flettede cirkler formet og efterfølgende dekoreret med roser.

Kenny Aleksandr < 87


Få en “personlig hjælper” når du skal handle produkterne til salonen • • • •

han er der døgnet rundt han står altid klar til at betjene dig – og kun dig læn dig tilbage og peg på det du vil ha’ han skal nok sørge for at komme det i kurven, bære det til kassen, pakke det sammen og bringe det direkte til din dør

klik ind på hairmagazine.dk/webshops eller scan koden og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere

frisørensnetbutik.dk


frisørbrancHens

Du kAn enTen sige nej Til nye kunDeR, elleR ja Til nye meDARBejDeRe

leVerandøroVersigt hvid

sort

DKK 498,-*

Ring nu til louise klitgaard på tlf. 88 80 72 73 og hør nærmere.

Hårdt sakse etui medfølger

pink

25%

T A B RA g til visnin e n e h onc ved e ann n n e d

lilla

Gratis Mini glatte jern „ Sans hin P ro“

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL

Spørg din forhandler eller sælger Info-Tel.: 21 23 00 59 www.haaro.eu *anbefalet pris plus moms

Bella Vista Colomer Denmark Cosmobell Danhair Frisørland.dk goldwell HairContrast HairMix Hairteam Company Hair & Body Care HH Simonsen ICON Hairspa Jaguar Danmark KAO Denmark Kerastase L'Oréal LT Brands Maria Nila Matrix Nioxin Qhair Redken Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP Thorsen Trading Warehouse Wella

86 80 48 11 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 87 27 10 60 46 15 21 11 86 84 99 11 66 13 39 90 20 96 11 67 86 84 99 11 73 75 10 00 57 66 03 00 75 64 11 30 46 15 21 11 43 24 64 84 43 24 64 84 98 18 10 00 69 91 25 14 43 24 64 84 33 26 91 11 44 94 34 00 43 24 64 84 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 21 23 00 59 80 88 57 49 33 26 91 11

ÅRETS HERREPRODUKT 2013 ACTIVATING SERUM SHOT Fremmmer hårvæksten og hjælper med til at øge hårets fylde. 3D mension fra Schwarzkopf Professional imødekommer mænds behov: Pleje der starter ved HÅRRØDDERNE, stimulerer HOVEDBUNDEN og styrker HÅRET.

ANDRE lEvERANDØRER Admind 70 20 18 76 advicepeople 20 30 20 80 Hairtools 70 11 10 09 Hårklinikken 31 11 36 10 House of Waldorf 35 36 35 62 Toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 Time-Book.dk 53 62 17 37 Waldorf & Ragn 47 38 50 22 HJEmmESIDER I BRANcHEN www.frisorjob.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hårmodeller.dk www.spt.dk www.dfkf.dk www.frisormester.dk Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

Kontakt Bella Vista på tlf. 86 80 48 11 for anvisning af nærmeste forhandler


ESSENTIAL HAIRCARE /

OI

ABSOLUTE BEAUTY FOR ALL HAIR TYPES

THE GOAL OF LIFE IS TO MAKE YOUR HEARTBEAT MATCH THE BEAT OF THE UNIVERSE, TO MATCH YOUR NATURE WITH NATURE. In honour of J. Campbell

DAVINES ESSENTIAL HAIRCARE IS A LINE WITH ZERO IMPACT PACKAGING速

www.salonsupport.dk | 36 16 16 09

3. udgave 2013  

Hair Magazine 3. udgave 2013

3. udgave 2013  

Hair Magazine 3. udgave 2013

Advertisement