Page 1

nr. 22 > maJ 2009

100 ÅR MED L’ORÉAL FRA KØKKENBORDET TIL VERDENS STØRSTE

”jeg vil være den bedste”

linsepostej og kollektiver, nej tak!

ingen plads til kompromiser

Casper Thomas søger grænserne

Birthe Gleerup er frisør i miljøvenlighedens tegn

Dennis Knudsen om sin nye salon


L’Oréal Professionel fylder 100 år Gennem 100 år har L’Oréal Professionel haft fokus på partnerskab, vækst og uddannelse - og vi er rigtig stolte over at kunne fejre det med alle vores partnere.

Vær med i konkurrencen Samtidig vil vi gerne øge vores fokus på uddannelse og inviterer dig til at deltage i konkurrencen om branchens bedste uddannelse. Spørg din salgskonsulent om hvordan du deltager i konkurrencen! Vi udlover 3 uddannelsespakker* til en værdi af 25.000 kr., 10.000 *Konkurrencen gælder i hele 2010

kr. og 2.500 kr.

Jylland & Fyn

Charlotte Mørk Lotte Moslund Preben Jacobsen Carsten Andersen Randi Madsen

www.lorealprofessionnel.dk

Tlf. Tlf. Tlf. Tlf. Tlf.

23 21 23 23 23

73 73 73 73 73

99 53 99 99 99

03 80 04 05 01

Sjælland

Lisa Lund Cordsen Bente Kreilgaard Hanne Olling Andersen Susanne Chabert Kundeservice

By the world’s greatest hairstylists

Tlf. Tlf. Tlf. Tlf. Tlf.

23 23 23 23 43

73 73 73 73 24

99 99 99 99 64

17 08 27 28 20


black gloss ghd IV styler with carry case & leopard print styler pouch THE NEW BREED OF LIMITED EDITION

ghdhair.com | Phone: 8611 9902 Available in the finest salons


e

he

di

s

ents

pu ynt T res

o

ti

c ingr

rg

an ic

EssEnsity Colour

·

Care

·

Styling

ss

r

ences

nTa i n coe duced s

e

n y h e d

innoVaTion fra schwarzkopf

super naTural

essensiTy - superb naTural perForMance: sundhed, naturlighed og effektivitet i farve, pleje & styling.

· indeholder: Fineste organiske essenser & olier udvundet med innovative, effektive ekstraktionsteknikker. · helT Fri For: Kunstige dufte, silikoner, paraffin- og mineralolier og parabener. · resulTaTeT: hår, der ser sundt ud, med naturlig glans og en smuk, fløjlsagtig fornemmelse.

Together. A passion for hair

Indeholder de FIneste orgAnIske essenser – helt uden kunstige dufte, silikoner, paraffinerolier, mineralolier og parabener.

WWW BELLA-VISTA.DK


indhold

med en klokkeklar tro på fremtiden

Frisører er dynamiske, kreative og super engagerede men­ nesker, og at der er krise i Danmark, stopper dem ikke. Jeg tror ganske enkelt ikke, man kan stoppe kreativitet! Og er det ikke også måden at komme ud over krisen på? Det nytter ikke at læne sig tilbage og sige til sig selv, at nu går det hele bare af h…. til. I stedet skal der handles. kunderne skal klippes og farves, uanset om der er krise eller ej. Måske skal man som frisør bare være endnu mere kreativ – ikke på frisu­ rerne men på forretningsformen. Michael lane mener, at en virksomhed kun er så god, som de mennesker, der arbejder i den, og hvordan disse mennesker ledes er afgørende for, hvordan de maksimerer deres potentiale og dermed virksomhedens succes. Så effektivt, inspirerende og motiverende lederskab er altafgørende… Det giver han tips til i dette nummer af Hairmagazine. Og så har det, med arbejdet på dette nummer af Hairmagazine, slået mig, hvor mange energiske mennesker, der er i branchen – og de lader sig ikke kue. De åbner nye saloner, de bygger om i millionklassen, og de tror på fremtiden – krisen er blot et ”minor set back”, et komma i den store helhed, og det, synes jeg, er både befriende og rart. Så hold fast i den positive tilgang til tingene. Alt andet end lige, betaler det sig i det lange løb.

Set i bakspejlet skulle jeg have fået Hairtools edb-system langt før. Det var jo overraskende nemt at komme i gang.

12

short cuts

18

Frisør i miljøvenlighedens tegn linsepostej og kollektiver, Nej tak!

26

effektivt, inspirerende og motiverende lederskab

30

100 år med l’oréal Fra køkkenbordet til verdens største

34

Vi kan ikke blive perfekte, men vi kan prøve…. Maibritt Rasmussen, l’Oréal Professionnel

36

igangsætter med sans for indretning De fleste på beths alder vælger at stå af ræset. Hun er stået på!

40

casper thomas søger grænserne… ”Jeg vil være den bedste”, siger han

44

cutting edge

48

der er ikke plads til kompromiser ­ Dennis knudsen om sin nye salon

56

Haircare update

60

Pureology-ånden koncentreret luksus på flaske

65

Hairmagazine.dk

66

grænserne flyder ud – så tag med Hairmagazine på Makeupskole

70

Vær positiv Fem frisører giver deres bud på krisehåndtering

74

til Housewarming Hos Hasse kliem

76

lærerigt og underholdende topprofessionelle frisører til tIGI trend Show

78

dansk Verdensnyhed – Pandehårsextension Revolutionerende pandehår lige til at clipse på!

80

inhouse update

82

med danHair til IbS Show i New york

Anette, Salon Korsvik, Haderslev og Åbenrå

Hairtools edb-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på tlf. 70 11 10 09. Hairtools ApS Havnegade 39 1058 København K www.hairtools.dk

chefredaktør > Pia Finne koordinatorer > louise Wright og Sarah Maria carl art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Mackinder Hair tryk > Stouge ApS. udgives af > Freeminds, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 københavn k, telefon +45 33 32 07 08, e­mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører.

klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shortcuts Send din historie til Sarah Maria carl på smc@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

GHD GÅR ON ScREEN tv 3’s populære dramaserie ’2900 Happiness’ har fået ny medspiller til 3. sæson der går i luften til september.

Marketingchef karina kiil udtaler: ’Når ghd gør noget, så gør vi det ikke halvt, vi gør det med fuld skrue. Indtil videre har vi koncentreret os 100% om at investere i ud­ dannelse og markedsføring overfor vores kunder – nu er vi klar til at påvirke forbrugerne.

ghd’s tre populære stylere. ghd Iv salon styler, ghd Iv styler, ghd Iv mini styler.

Release PaRty

En gylden aften kan man uden at tage munden for mund kalde ’GOlD Release Party’ på luux lørdag d. 28 marts, hvor mere end 500 specielt inviterede gæster fra hele landet var mødt op. Og det gjaldt en aften med opsigtsvækkende og eksotisk live underholdning, drinks og sprudlende feststemning. På scenen kunne man blandt andet opleve: ’tårnhøj’­ gruppen kendt fra X factor, brasilianske dansere og flere variationer af flot stylede live performers ­ alle stylet med undertonen af guld. GOlD Release party markerede startskuddet for det innovative styling­ produkt GOlD clay wax – en voks i eksklusivt design, som i samarbejde med Salonsupport.dk er produceret og markedsført af victor Moreno og Marco Shariff. GOlD clay wax repræsenterer således det første skud på stammen af en hel stylingserie under mærket GOlD. Med et brag af en start ved GOlD Release Party kan både frisører og slutbrugere derfor glæde sig til en stribe af kommende GOlD produkter og ’gyldne’ arrangementer.

Med målet og ambitionen om en lettilgængelighed til, og professionel vejledning i ghd’s produkter er ghd i år gået ON Screen som hovedspon­ sor for tv 3’s dramaserie ’2900 Happiness’.

vi kan godt lide at være edgy og det er vigtigt for os, at vores planer hele tiden er bakket op af kom­ munikation til vores kunder – samt at vores kunder også får noget ud af det, vi sætter i gang – og at de kan mærke trykket.’

GOlD

Sofie lassen­ kahlke, medvirkende i tv serien 2900 Happiness.

christiane Schaumburg­Müller, medvirkende i tv serien 2900 Happiness.

brasilianske dansere sørgede for den eksotiske del af underholdningen.

victor Moreno og Marco Shariff.

se flere billeder på

hairmagazine.dk

iDHaiR comPanY a/s OPkØbER bESt cOllEctION IdHAIR company A/S har længe været en massiv spiller på det danske frisørmarked, og denne position vil man gerne styrke. Derfor har IdHAIR company A/S netop opkøbt best collection ApS i Ålborg, der ligesom IdHAIR company A/S leverer kvalitetsproduk­ ter til de danske frisører. IdHAIR company A/S og best collection ApS bliver indtil videre drevet som to separate firmaer med udveksling af få varegrupper. Det betyder, at kunderne ikke vil mærke nogen forandring.

Dansere med gylden styling gav et flot show.

victor Moreno i selskab med kristian Jarnvig, administrerende direktør for Salonsupport.dk.

Gruppen ‘tårnhøj’ kendt fra tv programmet X Factor gav tre numre.

MIZUTANI NU K A N D U S Ø G E HÅRM ODEL L ER VIA HAIR.DK S tår du o g ma n g ler mo d e lle r t il e t s h o w e lle r t il s a lo n e n , s å konta kt A d a m e lle r S imo n p å t lf . 3 3 3 2 0 7 0 8 o g h ø r n æ rme re .

Genialt håndarbejde til fingerspidserne. Perfekt - en klasse for sig!

Handmade in Japan since 1921

BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk • www.salondanmark.dk


PÅ lA FEMME MESSEN Med et sådant udspil blev la Femme messen i valby d. 3.­5. april til et sandt harem af nysgerrige kvinder for Jesper buch og hans seks frisører.

vINDER AF YounG inteRcoiFFuRes FOtOkONkuRRENcE

I netop denne weekend stillede Jesper buch & team op på la Femme messen i valby hallen med intentionen om at inspirere den enkelte kvinde til det ­ for hende ­ optimale look.

At GØRE EN FORSkEl

HÅRkunst FoRkÆleR kunDeRne Det er rigtig vigtigt at gøre en forskel i disse tider, både med henblik til at få nye kunder og i forbindelse med at holde på de gode kunder, man allerede har i butikken. Derfor laver Hårkunst i beder ­ i sam­ arbejde med deres gode leverandør ­ forskellige tiltag, fx ladies vIP Night, flyers og salgstræningsaftener.

På fem minutters­sessions blev hver enkelt interesseret således vejledt og stylet i stor stil. Med gode råd, tips og kreativ, individuel tilpasning gik talrige kvinder fra buch’s stand med et smil på læben, nye effekter til frisuren og flere med en bookning i salonen til et større make­over.

Alle de nye tiltag, der er blevet igangsat, har i stor grad været med til at gøre en stor forskel for Hårkunst. ”De gode historier kan man kun få for mange af”, lyder holdningen fra Hårkunst, og således handler det om at yde god service og pleje kunderne, så de altid er tilfredse, og får mere end forventet som frisørkunde.

Simones model.

lindas model.

Kunsten

GRatis stYlinG

Gazelle, zebra, springbuk og sæl er blot nogle af de typer skind fra afri­ kanske dyr som den kreative designvirksomhed Juel Sandberg i Randers bruger til deres kunstneriske og populære håndlavede unika tasker, bælter og armbånd. Produkterne sælges i modebutikker over hele landet, og en del af overskuddet sendes til støtte for projekter eller enkeltpersoner i Afrika. Derudover har Juel Sandberg startet et nyt samarbejde med Goldwell og håber på, en gang i fremtiden, at kunne åbne en filial i Afrika.

vinderne af young Intercoiffures fotokonkurrence blev dette år afsløret ved et fantastisk show d. 30. april. tidligere har der kun været én vinder, men i år havde en rørt Sasscha Hirtsgaard en overraskelse i ærmet til de unge. Dommerne var blevet enige om, at de to vinderbilleder var så gode, at de begge måtte med til Paris til september.

læs mere om vinderne og det ekstravagante arrangement på www.hairmagazine.dk

De to vinderbilleder var kreeret af Simone og linda, begge fra cha cha cha. udover de to vindere som dommerne var blevet enige om, fik publikum udleveret stemmesedler, så der denne aften også var en publikumspris, som gik til Simon fra NZO Intercoiffure.

PARYKKER • ALT I TEKNISKE HÅRLØSNINGER MILJØVENLIGE FARVER • BEJSE • LYSNINGSPULVER PLEJEPRODUKTER • ØVEHOVEDER • EXTENSIONS

Men inden alle de forskellige vindere blev afsløret havde de unge fået stablet et show med stort S på benene, for dette var ikke en aften, hvor publikum skulle kede sig, der skulle tværtimod være gang i den, både på catwalken og hos publikum.

Ring 98 10 32 11 for katalog og prislister

Der var masser af lækre modeller, som var stylet i de fire katego­ rier: Rock, Jazz., Hip Hop og Reggae, og musikken var tilpasset af dj’en, så modellerne uden problemer kunne leve sig ind i den rolle de spillede, og de formåede uden problemer at få publikum med på legen. Jesper buch giver gode råd, tips og forslag til den optimale frisure.

se flere billeder på

hairmagazine.dk

Fra Hair Magazine skal lyde et stort tillykke til de to vindere og en god tur til Paris.

se flere billeder på

hairmagazine.dk

i n f o @ p a r y k k e r. d k Frisørfaget_2009.indd 2

24/02/09 23.11

Handmade in Germany since 1931

– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

w w w . p a r y k k e r. d k

Design og kvalitet i verdensklasse. Håndarbejde til sidste klip. BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk • www.salondanmark.dk


René Friis’ firma

konkurs

Efter flere år med underskud er René Friis’ firma gået konkurs med en milliongæld. René Fris Scandinavia blev lavet om til Driftsselskabet af 6. februar 2009 Aps., men lige meget hjalp det. Hårplejeprodukterne solgte ikke godt nok, så nu er den kendte stylist og hårkunstner altså gået konkurs. Ifølge regnskabet for 2006/07 var der 685.000 kroner i underskud samt en gæld på 1,3 mio. kroner. Hvad fremtiden bringer for den unge mand kan kun tiden vise…

Nyudnævnt præsident for Marcelklubben

DANMARKS

Frisør Johnny Poulsen, medindehaver af frisør Arthur i Roskilde er netop blevet udnævnt som præsident i Marcelklubben. ”En loge for de små, syrede, kunstneriske og lidt specielle frisører’ ”, lyder det fra Johnny Poulsen, som er stolt over sit nye ærefulde hverv. Marcelklubben er ikke alle og enhver forundt. Medlemskab sker kun gennem anbefaling fra andre medlemmer, en prøve på frisørkunnen for­ uden den såkaldte ugle-kugle prøve, der i sin enkelthed går ud på, at 12 medlemmer hver skal putte en kugle i en udstoppet ugle. Her kan vælges mellem sort eller hvid – hvis én enkelt kugle i uglen herefter er sort, kan ansøgeren ikke blive medlem. Johnny Poulsen har været medlem af Marcelklubben i 12 år og udtaler: ”Det største er, at vi inspirerer og lærer af hinanden. Og samtidig er det fantastisk at være med til at fastholde de gamle traditioner, når resten af verden drejer så hurtigt rundt”.

Johnny Poulsen med uglen der anvendes til den såkaldte ugle-kugle-prøve.

Marcelklubbens Fotokonkurrence 2009 Endnu engang har Marcel klubben afholdt deres årlige foto­kon­ kurrence for de talent- og håbefulde frisører. Dette år løb Finn Ellegaard med den eftertragtede førsteplads, mens Yasmin Stallknecht indtog en flot andenplads med hendes billed­serie. Finn Ellegaard har frisørsalonen Ellegård Hairfactory på Frederiks­ berg, mens Yasmin holder til i salonen Blondie i indre København.

Online salg til frisører, assistenter, elever og andre relaterede brancher. Vi leverer direkte til dig

www.fnb.dk

Yasmin Stallknecht

Finn Ellegaard

Aalborg - Sofiendalsvej 83 - 9200 Aalborg - 98 18 60 66 Viborg - Livøvej 10a - 8800 Viborg - 87 27 10 60 Stouby/Vejle - Borgergade 8 - 7140 Stouby - 75 89 78 76 Odense - Klokkestøbervej 15 - 5230 Odense M - 66 17 30 38 København - Dampfærgevej 13 - 2100 København Ø - 61 61 73 61


Tekst > Pia Finne Foto > Hanne Paludan Kristensen

trendy frisør

i miljøvenlighedens tegn Miljøvenlighed er kodeordet i Birthe Gleerups saloner i Århus. Men samtidig skal salonerne være moderigtige i både udtryk og stil. For i dag kræver kunderne god service og lækkert hår – og er behandlingerne miljørigtige, giver det et ekstra plus i bogen.

Birthe Gleerup foran én af sine saloner i Århus.

Birthe Gleerup

Det er helt bevidst at Birthe Gleerup kalder sin salon ”miljøvenlig” og ikke økologisk. ”Jeg synes, det er sjovt at være frisør, og skal man lave smart hår, skal man også farve - så handler det om at finde de mest miljøvenlige produkter”.


Økologi?? Det er da noget med linsepostej og kollektiver?? Sådan var holdningen, da birthe Gleerup i 1990 åbnede Danmarks første miljøven­ lige frisørsalon i Århus – og de etablerede leverandører; de kiggede let­ tere overbærende og med et skævt smil på hende, når hun efterspurgte miljøvenlige og økologiske hårprodukter. I dag er bøtten vendt. Miljøvenlighed er blevet ”in”, der er sket et veri­ tabelt boom i antallet af miljøvenlige produkter, og det er ikke blot hip­ pier og blomsterbørn, der går efter det miljøvenlige, men alle typer af forbrugere – unge som ældre ­ der vælger miljøvenligheden, hvis kvaliteten og stilen holder. At det blev den miljøvenlige vej, birthe Gleerup kom til at tage, begyndte egentlig hverken ideologisk, eller fordi hun havde en brændende lyst til at gøre noget anderledes. Nej, det blev den vej, hun tog, fordi hun ud­ viklede allergi og astma, og valgte hun ikke miljøvenligheden, måtte hun vælge frisørfaget fra! Der benyttes kun miljøvenlige produkter i salonen.

tog Fat om PRoblemet ”Jeg stod i lære i 80erne – da permanenter og affarvninger med masser af kemikalier var det absolut hotteste. Efter endt uddannelse, arbejdede jeg halvandet år, og så måtte jeg stoppe fra den ene dag til den anden”, fortæller birthe Gleerup. Hun tog i kibutz en periode ­ og med en tro om, at hun aldrig mere skulle være frisør. Men da hun kom tilbage til Danmark trak saksen og frisørfaget så meget, at hun fandt et alternativ: En lille miljøvenlig frisørsalon i det århusianske latinerkvarter!

Ergonomisk perfekt med en fantastisk balance Per Knudsen, Per Intercoiffure, Århus om sin Bmac GInZA 5,5"

Men det, der faktisk begyndte af nød, er senere blevet en ubetinget og kæmpe succes. ”Faktisk må jeg sige, at jeg lige fra første dag havde masser at lave”, fortæller birthe Gleerup, der startede sin salon i 90 og i sommeren 91 fik hun sin første ansatte. Hun er på ingen måde fanatisk, og det er også helt bevidst, at hun ikke kalder sine tre saloner – som det efterhånden er blevet til – for økologiske, men for miljøvenlige. urtete, økologisk kaffe og hyldeblomst, serveres der dog for kunderne, for det, mener birthe Gleerup, hænger fint sammen med den miljø­ bevidsthed, som hun gerne vil stå for med sine saloner, og det signal, hun gerne vil sende til de århusianske forbrugere. god seRVice eR nøgleoRdet For birthe Gleerup er god service det absolutte nøgleord, og herefter kommer, at man arbejder med miljørigtige produkter, for som hun ser forbrugerne i dag, vil de have god service, en god klipning og farvning, en stil, der matcher tiden, både frisure­ og indretningsmæssigt – og er behandlingen så miljøvenlig, er det fint. I dag – godt 20 år efter at birthe Gleerup etablerede sin første salon – har hun tre saloner og godt 30 ansatte, og salonerne fungerer som almindelige saloner, blot foretages der ikke permanenter eller af­ blegninger. Hendes seneste skud på stammen er en salon i Jægergårds­ gade i Århus – et område, der har fået det kærlige kælenavn ”Speltghet­ toen”, fordi der her er samlet mennesker og forretninger med fokus på kvalitet, økologi og miljøbevidsthed. ”Og her passer vi perfekt ind”, lyder det fra birthe Gleerup. I øvrigt var det ikke fordi forretningen i bestseller ikke gik, men medarbejderne havde faktisk svært ved at stå i den konstante larm dagen igennem. boom i miljøbeVidstHeden Siden dag ét med birthe Gleerups saloner er interessen for miljø­ venligheden faktisk vokset. Men der er ingen tvivl om, at inden for de seneste år, er der sket et yderligere boom. ”I dag har man muligheden for at vælge alternativt, og det gør masser af mennesker. Samtidig er der dukket mange saloner op, siden jeg begyndte, der netop satser på økologi og miljøbevidsthed, og også det øger den generelle interesse”, mener birthe Gleerup. Hun fortæller, at hun jo selv har uddannet mange i miljøvenlighedens tegn igennem årene, og flere af dem er i dag selvstændige – flere ikke kun med fokus på det miljøven­ 20 > trendy frisør i miljøvenlighedens tegn

Den lille dreng, birthe Gleerup klipper, er 2. generation, der kommer i forretningen. Hans mor blev kunde for 19 år siden.

www.salonsupport.dk Telefon 3616 1609


lige, men på det helt igennem økologiske. ”Jeg synes primært, det er sjovt at være frisør, og det er det, der driver værket. Med til det, men­ er jeg, hører, at man kan farve kundernes hår, og kan vi bruge det mest miljøvenlige på markedet, er vi godt tilfredse”. Og birthe Gleerup er ikke bange for at prøve nye ting og områder af frisørfaget af. Således var hun også agentur for Simply Organic, som i dag forhandles af Danhair, i et par år.

NYHEDER FRA Disken har birthe Gleerups mand selv designet og fremstillet. ”Jeg har naturligvis valgt materialerne med øje for det naturlige, og vi skaber også en stemning med friske blomster, stearinlys og duftlamper med æteriske, økologiske olier i”, fortæller hun.

- Total leverandør af hårløsninger

”Jeg følte dog, at det karambolerede med mine forretninger, og jeg besluttede, at jeg hellere ville bruge kræfterne på medarbejderne og på salonerne, og koncentrere mig om mine egne ideologiske saloner frem for at levere til andre”. Dog mener hun, det er meget lærerigt, at prøve at stå på leverandørsiden. ”Og om ikke andet, så blev jeg da bekræftet i, at min måde at drive saloner på, var rigtig”, siger hun smilende.

Ny LUKSUS kollektion fra Dimples:

Fjerlette parykker med fokus på komfort og kvalitet!

som at dRiVe en ViRksomHed Med 30 ansatte og tre saloner er det at drive frisørvirksomhed i høj grad en forretning, der skal køre. Der skal rekrutteres nye medarbejdere, hvilket birthe Gleerup selv står for, og i øjeblikket har hun 10 elever i salonerne. ”Jeg mener, man har et ansvar for at være med til at uddanne nye frisører, og derfor mener jeg, man bør tage elever ind”, er hendes holdning. ”Mange frisører klager over, at de ikke kan få kvalificerede me­ darbejdere, og netop derfor skal man også selv gøre en indsats!”

Spørg efter det nye katalog...

I hver salon har birthe Gleerup således en elevansvarlig, der skal sørge for, at elever – og forretningen – får mest muligt ud af uddannelsen.

www.waldorf-ragn.dk Tlf.: 47 38 50 22

en udVikling eFteR Hendes HoVed birthe Gleerup er meget glad for den udvikling, der er sket på leveran­ dørfronten inden for de seneste to år. ”Det er den retning, jeg gerne vil have det, det går; mod det biodynamiske, økologiske og miljøvenlige”. I birthe Gleerup­salonerne findes produkter fra bl.a. villa lodola, John Masters, Pure Pact, kevin Murphy, little Sprout og Phyto samt en hud­ plejeserie fra franske Jurlique og en helt ny økologisk make­up linje fra det Australske firma NvEy.

birthe Gleerup i sin salon.

Men birthe Gleerup er hele tiden på udkig efter nyt. ”Jeg gør en stor indsats for at finde nye, spændende produkter”, fortæller hun, og i salonerne findes således også f.eks. urtete og hennaprodukter, ligesom hun sælger halskæder af genanvendt papir fremstillet af kvinder i et kvindeprojekt i uganda. Og det er helt bevidst, for birthe Gleerup er ikke tvivl om, at det er den vej, udviklingen går i fremtiden. ”kunderne efterspørger det økologiske og det biodynamiske og samtidig vil de gerne have produkter med en historie. Og har man de rigtige produkter, bruger forbrugerne – trods finanskrise – penge på sig selv”. birthe Gleerup tror på, at netop den miljøvenlige livsform, er en livsstil, der er kommet for at blive, for det er ikke en modedille. Det er en del af livet. Der købes økologiske madvarer, sorteres affald og købes miljøven­ lige produkter i det hele taget. ”Og selv om modetendenserne går i ring, tror jeg ikke på, at vi f.eks. kommer til at se permanentkrøller som i 80erne, I dag er looket mere naturligt, og det tror jeg, det vil blive ved med at være i hvert fald i min levetid”, lyder det smilende fra birthe Gleerup. et eldoRado at dyRke økologien Som tiden udvikler sig, mener birthe Gleerup nærmest det er et eldorado at dyrke den økologiske side. ”Det er dejligt at have ideologien ind over, at man kan være troværdig omkring det, man laver, og at man kan tænke i de miljørigtige baner. Og naturligvis har vi mange miljøbevidste kunder. Men vi har altså også kunder, der kommer bare fordi vi laver smart hår”. Således ser man i dag kunder, der, dengang salonen åbnede, var i 20erne, som nu er i 40erne, og som kommer med deres børn og øn­ sker den samme gode klipning og miljøbevidsthed som de selv har fået gennem de sidste 20 år. ”De eneste kunder, vi ikke har, er de ældre damer med ”blåt hår”. For det laver vi ikke!” 22 > trendy frisør i miljøvenlighedens tegn

Clip-on’s i fiber Mange varianter For birthe Gleerup handler det om miljøvenlighed og smart hår i de rigtige rammer, og hun går ikke på kompromis, hvad indretningen angår. Den skal være moderne og signalerer livsstil.

smaRt HåR i de Rigtige RammeR Indretningen af salonerne har birthe Gleerup selv stået for, og selv om der først og fremmest er tænkt nutidig, moderne salon, er der også anvendt miljøvenlig maling, ligesom materialerne er træ og zink. Disken har birthe Gleerups mand selv designet og fremstillet. ”Jeg har naturligvis valgt materialerne med øje for det naturlige, og vi skaber også en stemning med friske blomster, stearinlys og duftlamper med æteriske, økologiske olier i. Alle de rengøringsmidler, vi anvender, er økologiske, og der er energisparepærer i lamperne. For birthe Gleerup handler det om miljøvenlighed og smart hår i de rigtige rammer, og hun går ikke på kompromis, hvad det angår. ”For man bliver jo heller ikke ved med at spise den samme økologiske lever­ se flere billeder på postej, hvis den smager dårligt!”

hairmagazine.dk

www.waldorf-ragn.dk | Tlf.: 47 38 50 22


Anti-Breakage professional force 5 gange så meget styrke* til hårfiberet

force vector

Forstærkende anti-breakage hårpleje

*Instrumental test af Force Vector shampoo mod traditionell shampoo, med samme koncentration af aktive ingredienser. .

www.lorealprofessionnel.dk

By the world’s greatest hairstylists


Tekst > Michael Lane Foto > Claus Peuckert

“En virksomhed er kun så god, som de mennesker, der arbejder i den” - Michael Lane

Effektivt, inspirerende og motiverende lederskab Lederskab er alfa og omega på vejen til succes. Michael Lane giver gode råd til et effektivt og positivt lederskab.

En virksomhed er kun så god, som de mennesker, der arbejder i den, og hvordan disse mennesker ledes er afgørende for, hvordan de maksime­ rer deres potentiale og dermed virksomhedens succes. Så effektivt, inspirerende og motiverende lederskab er altafgørende… og du mente, du bare var indehaver af en salon!!!!!

har gjort mig igennem de over 15 år, jeg har arbejdet med salonindeha­ vere. Først tager vi dog et kig på videnskaben at lede. Som med de fleste videnskabelige processer, findes der nogle basisprincipper. Nogle guruer har fem principper, andre syv principper, og atter andre så mange som 10 principper. Jeg har blot 4!

Det hedder sig, at ledere er fødte og ikke skabte! Jeg er helt uenig. Lederskab er en videnskab, og det kan læres. Dog spiller den men­ neskelige natur og motivation en rolle.

• • • •

At lede et team i en salon har sine egne unikke udfordringer, og i denne artikel vil jeg fortælle om nogle af de observationer og konklusioner, jeg

Hvis du indarbejder disse principper i din ledelsesform, og i måden du behandler dit team i salonen på, vil tilbagebetalingen være succes.

26 > Effektivt, inspirerende og motiverende lederskab

Vision Planlægning Handling Resultat og målbarhed

Vision Tænk over, hvad det var, der gjorde, at du åbnede din egen salon. Forhåbentlig var det en drøm om at skabe noget specielt, styrket af en passion for at opnå dit eget personlige mål samt et fælles mål for virk­ somheden. • • • •

Er du stadig motiveret og inspireret af denne vision? Har du defineret visionen? Har du delt din vision med de mennesker, du arbejder med? Deler de den samme vision, og er de motiverede og inspirerede af dig og din vision, så I i fællesskab kan nå et fælles mål?

Tænk over hvert eneste af disse spørgsmål og besvar dem ærligt og redeligt overfor dig selv! Hvis du er i tvivl, så reager og sørg for at de bliver bragt i orden nu….i morgen er for sent!

Planlægning Hvis du ikke planlægger, planlægger du at fejle! For at din vision skal leve 365 dage om året, kræver det, at du har en plan. Der findes ganske enkelt ingen succesfuld leder I hele verden, der ikke har en plan. Hvordan vil du have, salonen skal køre, hvem gør hvad og ved dine med­arbejdere, hvad du forventer af dem? Tydelig kommunikation, fast­ lagte arbejdsområder, uddelegering til de rigtige personer, at kende målet og at rumme en fleksibilitet i forhold til at klare forandringer, er alle nøgleord i forhold til en god planlægning. Men planer skal gennemgås med jævne mellemrum, og positive ideer fra teamet skal der lyttes til. Og hvis de forbedrer planen, så brug dem!

Effektivt, inspirerende og motiverende lederskab < 27


You`ll never know if you don´t try...

Opfundet, designet, udviklet og testet af frisører!

FORDELE

Enkle i brug, enkle at forstå - baseret på elementær faglære. Handling Som leder vil du altid blive bedømt på dine handlinger! Positive og kon­ sekvente handlinger, der afspejler visionen, må være målet! Denne at­ titude vil motivere og inspirere teamet. ved at gennemføre visionen ved at følge planen, dele viden, lede, lære og give ansvar, kritisere og rose teamet vil I sammen arbejde jer frem mod målet, og kunderne vil få den specielle WOW­oplevelse hver gang, de besøger salonen.

ResultateR Resultatet er slutproduktet af visionen, planlægningen og handlingerne foretaget af dig og dit team. Da jeg var fuldtidssælger af shampoo­ produkter, vidste jeg, at hvis jeg nåede mine mål, lavede jeg penge! ved at tro på min vision, følge min plan og tage positiv “action” nåede jeg mine mål, og resultatet var til glæde for både mig selv og for mine kunder. Pengene kom automatisk.

RESULTAT

målbaRHeden Målbarheden af dine resultater er et “must”. Alle gode ledere måler teamets resultater med jævne mellemrum hvad enten det er ugentligt, månedligt eller hvert kvartal. Det beror på den enkelte. Jeg råder dog til, at man bruger alle tre målemuligheder. ugentligt fordi det giver dig mulighed for at foretage forandringer, hvis noget ikke går efter planen. En ugentlig pep­talk (15­30 minutter) med teamet holder alle fokuserede!

• • • • •

NY TEKNOLOGI

En månedlig gennemgang (1 time – ikke mere) gør, at alle er klar over, hvordan det gik den forgangne måned, og hvad der forventes i den kommende måned. Disse møder skal være positive og have en styrk­ ende effekt, specielt hvis der har været problemer, der skulle rettes I perioden! En kvartalsmæssig gennemgang på 1­til­1 basis hjælper dig med at have en god personlig forbindelse til dit team, og det giver dem mu­ lighed for at have kvalitetstid med dig. Og ja, du har gættet rigtigt... Det er dit job som leder at have det fulde overblik!!! Nu da vi har gennemgået alle aspekterne af lederskab, vil jeg slutte af med min “top 10 tips” til et inspirerende lederskab! • vær passioneret omkring din vision • visionen skal deles • Planlæg din succes • Foretag positive handlinger • led ved at foregå med et godt eksempel og teamet vil følge efter 28 > Effektivt, inspirerende og motiverende lederskab

Mål dine resultater Når teamet siger noget, så lyt uddeleger ansvar til de rette personer tydelig kommunikation tag et time out med jævne mellemtum

Jeg håber, du har nydt at læse denne artikel! Jeg har nydt at skrive den, og husk: Hvis du kører fast så søg hjælp!

mi cH ae l la ne

Michael lane tæller blandt Skandina­ viens mest innovative og succesfulde salon­ og forretningskonsulenter, og han har 15 års erfaring inden for professionelle saloner og produktsalg. Michael lane’s passionerede, erklærede mål er, at hjælpe professionelle fri­ sører med at tjene flere penge!

Micro-farvepigmenter giver tættere pigmentering, dybere indtrængning og længere holdbarhed. - Bevarer håret sundt og glansfuldt.

Penetration Delayed Oxidation Technology - Farven oxygerer først, når den bliver påført håret. Fantastisk farveserie med lang holdbarhed og unikke muligheder for faglig kreativitet!

TIGI Colour With Style

mation på: kontakt Michael lane for mere infor mlane@salonconsultant.net magazine.dk – eller på ekspertpanelet på www.hair

c. f. tietgens boulevard 32 | dk-5220 odense sø. tlf: 6613 3990 | fax: 6613 3995

www.hairmix.dk


Fr a L’A ur ea le til L’Or éa l

Tekst > Pia Finne Foto > L’Oréal

100 år med L’Oréal

I juni er det 100 år siden Eugène Schueller fik besked på, at hårfarve var et forbigående fænomen forbeholdt de letlevende cancan-piger. I dag har virksomheden 70.000 ansatte verden over, og er blandt de absolut førende inden for forskning og produktudvikling, både når det gælder hårpleje- og skønhedsprodukter – og hårfarven; den må man sige er kommet for at blive...

på et produkt. I 1907, Navnet L’Oréal stammer fra navnet to hårfarveopskrifter: Noir patenterede Eugène Schueller således kombination af farven guld et Or og L’Auréale; et navn der er en re ved århundredeskiftet . og ”l’auréole”- en super populær frisu ideer forbliver. Nogle udvikler Produkter kommer og går, men gode s navn…L’Oréal er født. sig endda og bliver selve virksomheden

1940: “Ecole technique des Arts de la coiffure” (Teknisk skole for hårkunst) på 14 Rue Royale in Paris. Her vil dine børn lære at blive gode hårstylister, lyder det I reklamen fra 1940.

1921: ‘Lightening up with L’Oréal gold’. Avisreklame fra Paris, London og New-Yorkkontorerne.

1931: Avisreklame for ‘Imédia den nye hårfarve fra L’Oréal’ i 1931.

”Hårfarve har ingen fremtid. For kun de letlevende cancan-piger vil nogen­ sinde farve deres hår”. Det var den besked Eugène Schueller fik, da han for 100 år siden i 1909 skabte The Safe Hair Dye Company of France - senere L’Oréal – med udgangspunkt i en lille lejlighed i Paris, hvor spise­stuen agerede demonstrationslokale, og køkkenet fungerede som laboratorium. Siden er der løbet en del vand i åen, må man sige. I dag – 100 år senere - farver praktisk talt alle kvinder verden over deres hår, og L’Oréal kan vel med rette betegnes som verdens allerstørste virksomhed inden for hårog skønhedsprodukter. Eugène Schueller var såvel kemiker som forsker og opfinder, og han havde frem for alt en klippefast tro på, at man kunne skabe kosmetiske produkter med kemi, og dermed forny de gamle op­ skrifter på skønhed. Men faktisk var det også Eugène Schueller, der lærte først franskmæn­ dene og siden resten af verden at vaske hår i andet end sæbespåner! Han var manden, der opfandt koldpermanenten i 1945, og ikke at for­ glemme Elnett hårspray i 1957, en hårspray, der praktisk talt revolutio­ nerede kvinders måde at bære deres frisure på.

1908: Første annoncevignette for L’Oréal hårfarven “Lys kastanjebrun”. 1907: Eugène Schueller i sit køkken, der blev brugt som laboratorium. 1910: Første plakat for L’Oréal med kometmønstret designet af Raoul Vion omkring 1910. 30 > 100 år med L’Oréal

I mellemtiden var virksomheden naturligvis også vokset ud af Eugène Schuellers parisiske lejlighed, og i 1939 flyttede man til et nyt hovedk­ varter – også i Paris – hvor forskerne havde tilgang til den seneste nye revolutionerende teknologi og de bedste laboratorier. Med flytningen i 1939 fik virksomheden sit nuværende navn: L’Oréal.

Fremadsynet Men Eugène Schueller var fremadsynet i mere end et henseende. Han så nemlig sit unge firma, som et træningscenter for frisører, det ”Ultimative Universitet for hårfarve”, som han kaldte det. Og hans første prioritet var at servicere frisørerne ved at yde sit i forhold til udviklingen inden for hårplejeindustrien. Og hans måde at anskue tingene på, sætter også tonen i dag: Uddannelse og træning er værdier, der ligger hjertet ganske nært hos L’Oréal. ”Eugène Schuellers kærlighed til produkterne, hans tro på forskningen og hans begejstring for sit arbejde, vil for altid være en del af L’Oréals DNA”, lyder det fra Sir Lindsay Owen-Jones, bestyrelsesformand i L’Oréal. ”Og ordene ”do, undo og redo”, er i dag en del af virksomhedens arv, der afspejler en uafviselig lyst til at opnå det ypperste: Og mere end til blot inspiration og opmuntring er det blevet L’Oréals kendetegn”, fastslår han. I 1937 kom L’Oréal i øvrigt til Danmark, men udviklingen i Danmark tog dog først for alvor fart i 1948. Forskning i højsædet I 1957 kom Francois Dalle til som adm. direktør i virksomheden. Han sad i direk­ tørstolen frem til 1987, og i den 30-årige periode blev der for alvor forsket. Kérastase blev lanceret og i det hele taget gjaldt det 30 år med konstant vækst i virksomhedens forskningsafdeling – ikke mindst inden for hud­ pleje og make-up. 100 år med L’Oréal < 31


27 br an d s

An no nc er ing en s pio ne er

I dag omfatter L’Oréal 27 brands inden for skønhed og hår pleje.

ing op på et hidtil ukendt Eugène Schueller bragte også annoncer de. niveau i begyndelsen af det 20. århundre

I det professionelle segme nt findes: • L’Oréal Professionnel • Kérastase • Matrix • Redken • Mizani

en af, at lade forskningen Han og hans efterfølgere så vigtighed produkter, og hans til­gang s eden omh virks af støtte markedsføringen ede kreativi­teten i annon­ var dengang uden fortilfælde: Han kombiner respekt for forbrugeren. cerne og produkterne med ærlighed og samme spor, og giver for­ De efterfølgende adm. direktører har fulgt ktiv testet argumentation. brugeren en gennemkontrolleret og obje

I forbrugersegmentet find es: • L’Oréal Paris • Garnier • Maybelline New York • Soft Sheen Carson

1954: “Clean kids” show i Mulhouse. Konkurrence I hårvask med Dop i 1954.

1949: Annonce for Imedia med den tre-øjede kvinde.

I luksus-produktet segme ntet findes: • Lancôme • Biotherm • Helena Rubinstein • Giorgio Armani • Diesel • Ralph Lauren • Cacharel • Kiehl’s • shu uemura • Viktor & Rolf • Yves Saint-Laurent • Stella Mc Cartney • Boucheron

1956: Dop annonce “Bare vask dit hår en gang om ugen med hele familien”. Van Moppès. 1956

1955: Annonce for Régé Color i 1955. Foto af Myron Meerson.

I 1987 kom den nuværende bestyrelsesformand til som adm. direktør, nemlig Sir Lindsay Owen-Jones, og under ledelse af ham og den nu­ værende adm. direktør Jean-Paul Agon, har L’Oréal formået yderligere at flytte grænserne for den videnskabelige viden inden for skønhed og hårpleje. Således er L’Oréals forskningspolitik accelereret via en stor in­ vestering i såvel mennesker som midler. Mere end 3.000 forskere findes verden over, og det budget, der er til rådighed, er større end i nogen anden kosmetikvirksomhed; nemlig 3 pct. af koncernens samlede omsætning! Alle får glæde af forskning ”En tredjedel af forskningen er grundforskning i hud og hår, for ad den vej at få større viden omkring selve ”råmaterialet”, forklarer L’Oréals kom­ munikationsdirektør Sonja Christensen, og netop fordi L’Oréal bevæger sig i så mange segmenter, som de gør, får rigtig mange mennesker glæde af forskningen. ”Vi begynder med at anvende nyudviklingerne i forbin­ delse med vores selektive mærker i luksussegmentet samt i L’Oréal Pro­ fessionnel, derefter får også produkterne i forbrugersegmentet glæde af forskningen”. Igennem tiden har L’Oréal således også formået at gøre flere opdagelser, bl.a. Aminexil, Céramide R, Mexoryl SX og Proxylane. Til at forestå al den forskning, har L’Oréal i dag fem forskningscentre og 15 evalueringscentre 32 > 100 år med L’Oréal

fordelt i alle fire verdenshjørner. Dermed sikrer man, at hver geografisk zone har den rette forståelse for forbrugerne i netop det lokale område. Det betyder bl.a., at man i Kina forsker i asiatisk hår og i Chicago i afro­ amerikansk hårpleje. ”Ydermere valgte man i 1980 at se nærmere på brugen af dyreforsøg, og man gik aktivt ind i udviklingen af alternative testmetoder ”, fortæller kommunikationsdirektør Sonja Christensen. I 1989 stoppede man al test på dyr. Samtidig udviklede man Episkin®, og i 2007 blev den godkendt til test af hudirritation. L’Oréal og bæredygtigheden Samtidig arbejdes der kraftigt på den bæredygtige front, og dermed kræves det, at forskningen skal tage tidens nye udfordringer op som f.eks. affaldsreduktion og beskyttelse af jordens naturlige ressourcer. L’Oréals motto har lige siden begyndelsen for 100 år siden været at gøre tingene ordentligt – og i dag er målet således, at virksomheden skal være så bæredygtig som overhovedet muligt. ”Det vil sige, at man behandler leverandørerne ordentligt, at man går op i, hvor rå­varerne kommer fra, og at man til stadighed forsker i at udvikle mere miljøvenlige molekyler og produkter i det hele taget. ”Således laves månedlige rapporter over f.eks., hvor meget papir- og plastaffald, der genereres, hvad energiforbruget er, og der arbejdes løbende på at nedbringe begge dele.

2009: Fra L’Oréal Professionnels forårs/sommer kollektion Precious Garden med Majrel og Luocolor.

Tilgængelig skønhed ”At gøre skønhed tilgængelig for så mange mennesker som muligt, at sikre, at hvert eneste menneske kan udtrykke sin egen personlighed, forbedre den fysiske fremtræden og genfinde selvtilliden er overbevis­ ninger, der har ansporet os og ikke mindst har været den drivende kraft i virksomheden igennem et århundrede. Det er hjertet i vores nuværende virksomhed, og vil være vores guideline for fremtiden”, lyder det fra JeanPaul Agon, adm. direktør i L’Oréal. ”Netop derfor er det også super vigtigt for L’Oréal løbende at udvikle nye produkter på alle fronter fra L’Oréal Professionnel til luksus-segmentet”, mener Sonja Christensen, der i øvrigt fortæller, at L’Oréal findes i 130 lande med 70.000 ansatte. Og kernen i alle gruppens aktiviteter er be­ hovet for at give skønhed mening, og behovet for at give branchen en social dimension. Netop derfor har L’Oreal også valgt at fejre sit 100 års jubilæum ved at give midler til 100 udvalgte projekter verden over. Også i Danmark har man med udgangspunkt i L’Oréalfondens ordlyd om at støtte viden og uddannelse, gerne kvinder og gerne udsatte kvinder, valgt et projekt, der støttes af L’Oréal. Hvilket projekt, det helt konkret bliver, afsløres på selve jubilæumsdagen 4. juni.

I aktiv kosmetik segmente t findes: • Vichy • La Roche-Posay • Innéov • SkinCeuticals • Sanoflore Hertil kommer, at L’Oréal også ejer The Body Shop.

To vig tig e int er natio na le pa rt ne rs k ab er

promoveret kvinder i viden­ Igennem de seneste 11 år, har L’Oréal NESCO samarbejdet ”For skabelig forskning igennem L’Oréal-U t år får fem kvindelige Hver . Women in Science”-programmet til videnskaben, ligesom g bidra s dere forskere således en pris for til at forfølge deres studier man tilskynder 15 yngre studerende og karrieremål. nerskab L’Oréal har indgået ”Frisører imod AIDS” er et andet part nationalt træningsprogram med UNESCO. Det gælder et inter lse af HIV/AIDS. Programmet dedikeret til uddannelse og forebygge , frisørskoler og frisørsaloner findes i 163 af L’Oréals træningscentre 7 tre nationale legater i 200 i es tted verden over. I Danmark opre -nationalkommission og samarbejde med Den danske UNESCO Selskab. Det Kongelige Danske Videnskabernes

100 år med L’Oréal < 33


Tekst > Pia Finne Foto > L’Oréal

“Vi har en holdning om, at hellere prøve 10 ting af, og fejle på de tre, end slet ikke at prøve noget af...” - Maibritt Rasmussen

Vi kan ikke blive perfekte, men vi kan prøve...

Frisører er passionerede og kreative mennesker, der ofte ser den skæve vinkel på tingene. Det mener divisionsdirektør i L’Oréal Professional Products Division Maibritt Rasmussen. Og hun er ikke i tvivl om grunden til den 100-årige virksomheds succes: En positiv virksomhedsånd, kreativitet og en høj grad af ansvarsfølelse.

I L’Oréal udfordrer man sine medarbejdere på alle planer. Ånden er god, og der arbejdes med en passion for virksomheden. Det mener divisions­ direktør Maibritt Rasmussen, der selv begyndte for 11 år siden som produktchef i L’Oréal, og i dag efter at have været en tur i England, som marketingchef, for godt fire år siden vendte tilbage som divisionsdirek­ tør i L’Oreal Professional Products Division. Og det er meget typisk L’Oréal, mener Maibritt Rasmussen. ”Man giver medarbejderne de muligheder, de ønsker, og så rekrutterer man først og fremmest fra egne rækker, når nye jobs skal besættes. Det skaber en korpsånd og en stor ansvarsfølelse hos medarbejderne”. Vi kan ikke blive perfekte, men vi kan prøve, er et af mantraerne hos L’Oréal i Danmark såvel som i resten af verden, og Maibritt Rasmussen beskriver virksomheden som super fleksibel på trods af sin størrelse. 34 > Vi kan ikke blive perfekte, men vi kan prøve...

Maibritt Rasmussen ser fremtidens frisørsaloner bevæge sig fra ”blot” at være frisører til i højere grad at være beautysaloner og spa’s.

”Vi søger hele tiden at gøre tingene anderledes eller bedre”, siger hun, og tilføjer, at det også er fuldt tilladt at ændre holdning til tingene, hvis man får nye input, der viser noget andet end det, man først havde an­ taget. ”Vi har en holdning om, at hellere prøve 10 ting af, og fejle på de tre, end slet ikke at prøve noget af”, lyder det fra Maibritt, der ikke er i tvivl om, at skibet skal rystes engang imellem.

Hun mener også, frisørerne fortjener et bedre image end det, de ind imellem har. ”Frisør er bestemt ikke noget, man bliver, fordi der ikke lige var andet…. Frisører er mennesker, der elsker deres job, de har en faglig stolthed, og de er entreprenører. Hvor mange unge mennesker på 22 starter ellers egen virksomhed, bortset fra frisører?”, siger hun med et smil.

Elsker nyheder Hos L’Oréal kommer der nyheder hver fjerde uge, og det er naturligvis med til at skabe den dynamik, der er i virksomheden. ”Og det er også vores styrke”, mener Maibritt Rasmussen. Hun ser frisørbranchen som en herlig branche fyldt med passionerede og kreative mennesker.

Fremtidens frisører Maibritt Rasmussen ser fremtidens frisørsaloner bevæge sig fra ”blot” at være frisører til i højere grad at være beautysaloner og spa’s.

”De er sjove at arbejde med, og de skæver ikke altid til, hvad der er mest rationelt, men hvad der er sjovest og mest spændende”.

”Tendensen ser vi allerede i udlandet, og selv om den ikke rigtigt er slået igennem i Danmark endnu, så er de første wellness-saloner begyndt at dukke op. Danskerne er traditionelt ikke så gode til at bruge penge på sig selv, men det skal vi have lavet om på, for fremtiden handler om

forkælelse, og netop frisørerne har alle muligheder. Kundernes loyalitet er lige så stor, som den er i forhold til tandlæger og læger”, slår Maibritt Rasmussen fast. Det er guld værd, og frisørerne skal bruge det til mersalg! 360 graders service Netop for at understøtte denne udvikling tilbyder L’Oréal Professionnel også en 360 graders service, der omfatter produkter, markedsføring, uddannelse af medarbejdere såvel som af ledere, butiksindretning og i det hele taget alt, hvad en frisør måtte få brug for. ”Vi skaber samarbejdspartnere, for i fremtiden handler det ikke så meget om produkter, men om alt det der skaber vækst. Og vores mål – selv om vi nu fylder 100 år – er at fremme sell-out frem for sell-in”.

Vi kan ikke blive perfekte, men vi kan prøve... < 35


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Igangsætter med sans for indretning Selv om det er niende gang, Beth åbner en salon, er den erfarne kvindes drøm nu gået i opfyldelse. ”Jeg har fået en salon, som jeg altid har ønsket mig i min helt personlige stil”. Så hvor de fleste på hendes alder vælger at stå af ræset, er Beth stået på!

Beth har hele sit liv været igangsætter. Og på et tidspunkt, hvor de fleste mennesker ville have valgt at lukke ned, slappe af og nyde livets andre fornøjelser, valgte Beth at åbne en større salon med en bedre beliggenhed på Fisketorvet i København. ”Mit job er min hobby, og det, jeg har lyst til at bruge min tid på”, siger hun og fortæller, at hendes rådgivere klart rådede hende til at stoppe. ”Men jeg er nu rigtig glad for, at jeg valgte at åbne min nye salon”, lyder det fra Beth, mens vi står en tidlig formiddag i salonen inden det store kunde ryk-ind. Som Beth selv er salonen anderledes, spændende og farverig. Limegrøn er den gennemgående farve på hylder, betjenings­ pladser og som dekorationselement er hele bagvæggen beklædt med et smukt tapet, mønstret i metallic nuancer. For selve indretningen af salonen står Claus Trampedach fra Bella Vista, som har kendt Beth fra han var en lille dreng, og hans far handlede med Beth. ”Det gør det jo endnu sjovere at være med til at indrette Frisør Beth nu”, lyder det fra Claus Trampedach, og han fortæller, at hans rolle i indretningen i høj grad har været at give kvalificeret modspil, men i endnu højere grad har været at organisere og sørge for logistikken, hvilket har været en klar udfordring, for salonen skulle stå klar på de tre uger, der gik fra Beth fik overleveret nøglen til salonen skulle åbne. I den periode skulle vaskepladser og betjeningspladser ind, der skulle laves vand og i det hele taget skulle der indrettes med alt fra hylder til bag­ lokale, belysning og meget mere. Også spejlene og betjeningspladserne skulle konstrueres specielt, så der har været nok at lave for Bella Vista. Klare ideer På idéplanet har Claus Trampedach denne gang ikke haft så meget at skulle have sagt, for Beth er helt klar i spyttet, når det gælder udtrykket i hendes salon. Faktisk er det den niende salon Beth har, siden hun kom i lære som frisør i en alder af 15 år. Som 21-årig åbnede hun sin egen første salon i Ålborg, og siden er det gået slag i slag.

Ross Lovegrove har designet de flotte stole ved betjeningspladserne, som Beth i øvrigt omgående faldt for.

Salonen er på 110 kvm., og der er indrettet tre vaskepladser og 12 betjeningspladser. Og da Beth besøgte Bella Vistas showroom, var hun ikke et øjeblik i tvivl om hvilke stole, der skulle vælges. Det blev Dream, designet af Ross Lovegrove. ”Den var bare så flot, så den skulle det være – i sølv naturligvis”, siger Beth med et smil. Og hendes klare hold­ ning til tingene går igen i hele salonen. Således er tapetet fra bagvæg­ gen, lagt under glaspladen på disken, så der er en sammenhæng, og fordi Beth ville have limegrønne hylder, fik Claus Trampedach skåret grøn folie, der kunne limes på hyldernes under­side. ”Det betyder, at farverne på hylderne faktisk kan skiftes ud uden de store problemer”, forklarer han. Ved behandlingspladserne er dekorationselementerne også i grønne nuancer; grønne vaser, grønne lys og matchende blomster, og på disken står den flotteste buket friske blomster i grønne farvetoner – og Beth får leveret blomster ganske automatisk med jævne mellemrum. ”Jeg synes, det er utroligt vigtigt for hyggen og for helheden, at der altid står friske blomster både på disken og ved betjeningspladserne”, fastslår Beth. En lyserød væg, er der også i salonen, men her har Beth allerede planer om at installerede et system med rindende vand. Masser af nye kunder Efter at Frisør Beth flyttede fra ét sted på Fisketorvet til et andet, er der kommet mange nye kunder. Den nye salon ligger meget mere synligt, og det har betydet et stort kundeboom.

Disken stod faktisk i forretningen da Beth overtog den. Hylderne er glashylder beklædt på undersiden med grønt folie, og de smukke lamper over disken giver god stil til salonen.

36 > Igangsætter med sans for indretning

Hvad der også er boomet er salget af produkter. ”Vi har fået masser af god vinduesplads ud til et strøg, hvor der kommer rigtig mange men­ nesker forbi, og det gør, at vi sælger mange produkter”. Men for Beth betyder det meget, at der ikke er lange ventetider, og hun sætter en ære i, at kommer der en kunde, kan hun næsten altid sige: ”Gå lige en lille tur i centret og kom tilbage, så har jeg tid”. I salonen har Beth fire fuldtidsfrisører ansat, men det er klart hendes mange års erfaring, der gør, at hun har overblikket til at tage kunder ind på den måde. I forret­ ningen kommer alle typer kunder. Hovedkundegruppen ligger dog på de

Beth kalder sig selv for ”Tivolitypen”. Hun går meget op i design, og hun går meget op i helheder – i sin salon og i forhold til de kunder, der kommer i salonen.

Igangsætter med sans for indretning < 37


MAKE-UP ARTIST/STYLIST SKOLEN I ODENSE

se flere billeder på

hairmagazine.dk

vaskepladserne bliver om kort tid skiftet ud med samme stol – i grøn, for at gennemføre looket i salonen.

EURO-TECH design

to hvide sofaer udgør en behagelig venteplads for kunderne.

lv

og Sø lever Guld e s n le o k s ndt M I 2009 va 8 gang i D 1 & 7 1 r fo

Vind 10 ugers makeupartist uddannelse Værdi 15.200 kr. Se på website hvordan

DESIGN EDITION DESIGN brochuren findes nu hos faghandleren og online.

www.makeupskolen.dk

FAGSKOLEN FOR DEKORATIV KOSMETIK

Der er masser af lys og luft i Frisør beth på Fisketorvet, og selv om der er travlt, føles det behageligt at være i salonen.

Her er skolen for kreativitet i de rigtige professionelle rammer. Det drejer sig om Danmarks ældste makeupartist- og stylistskole: Fagskolen for Dekorativ Kosmetik, som findes i gågaden i Odense. Skolen er specialiseret inden for alt i styling og makeup og er idag et af Europas bedste internationale uddannelsescentre i branchen. Et univers for uddannelsen for kommende professionelle makeup- og hårartister og stylister. Mange af skolens tidligere elever arbejder i dag med faget i bl.a. medieverdenen. Men skolen er også stedet, man kan henvende sig til for mere uforpligtende aften- og wekendkurser i hår og makeup/styling.

15­40 årige, og praktisk talt alle kunder både klippes og farves. ”Jeg holder af at lave noget, der er lidt anderledes”, fortæller beth, der i øvrigt var en af forgangskvinderne på extensionsområdet. Og vælger en kunde f.eks. ikke at blive farvet, giver beth hende et stående tilbud om at få farvningen til en speciel pris, hvis hun kommer inden for 14 dage. ”For jeg synes, det er så vigtigt med helheden”, siger hun. luFt og lys Et åbent udtryk med masser af luft omkring har været vigtigt for beth at skabe, og det er klart lykkedes. to hvide lædersofaer er anbragt som venteplads, og også her giver farveglade puder et ekstra pift. Og netop for at understrege det luftige, har beth også valgt at anbringe betjeningspladserne midt i rummet – med masser af luft omkring, frem for langs væggene. Faktisk havde beth en feng shui­konsulent inde over, da salonen skulle indrettes, for at opnå den helt rette atmosfære. ”Nogle af hendes ideer kunne vi bruge, andre fungerede ikke i forhold til at salonen også skulle være indbydende og funktionel”, fortæller beth og claus trampedach. Men de er enige om, at det gav nogle spændende diskussioner, og der blev vendt mange ting i forløbet. Selv om beth som nævnt har haft otte andre saloner forud for denne, er hun specielt tilfreds denne gang. ”Faktisk kan man sige, at med denne salon er en drøm gået i opfyldelse”. Og så kan man vel ikke ønske sig det bedre... 38 > Igangsætter med sans for indretning

INVENTAR 12 stk. 12 stk. 3 stk. 2 stk. 1 stk. 1 sæt 1 sæt 1 sæt

kr. 72.000,Betjeninger, Dobbelte 108.000,Betjeningsstole, Ross Lovegrove kr. kr. 90.000,Vaskeunits, massagevaske kr. 12.000,Lamper kr. 10.000,Hairmaster/Solara Diverse inventar, blandeafdeling, kr. 50.000,disk, hylder, salgsarealer kr. 25.000,Belysning kr. 15.000,Diverse inventar og montering

I alt excl. moms. Håndværker udgifter

kr. 382.000,kr. 50.000,-

SYNERGY design

www.makeu pskolen.dk Ring til 66 17 71 73 for uforpligtende oplysning eller besøg www.makeupskolen.dk Vestergade 59, 1., DK-5000 Odense C, Danmark

www.jaguar-solingen.com


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Jeg søger

grænserne...

”Når jeg gør noget, så går jeg efter at blive den bedste”. Sådan lyder det fra 26-årige Casper Thomas. Men det kræver, at man hele tiden søger grænser, hele tiden søger nye veje, og hele tiden udfordrer sig selv! – og frisørerne skal bruge eleverne konstruktivt, og lade dem søge udfordringerne, mener han.

Der er løbet meget vand i åen siden Casper Thomas for seks år siden flyttede fra Sønderborg til København – og selv havde han dengang ikke den fjerneste anelse om, at han ville ende som frisør. Faktisk var det hans plan, at kan skulle være ”noget med idræt”. Men sådan skulle det ikke blive….. I dag er Casper udlært fra Moreteasir, hvor han fortsat arbejder, og han ser masser af udfordringer i jobbet som frisør, hvis man vel at mærke selv søger dem. Således har Casper allerede nu stylet modeller til shows og photoshoots, og han er det yngste medlem af Marcelklubben. ”Jeg er nødt til hele tiden at sætte nye mål for mig selv – ellers går jeg i stå”, er hans holdning. At det blev frisørfaget, der fangede ham var faktisk fordi, han begyndte at klippe pigernes hår, inden de skulle i byen fredag aften. Han søgte ind

- Casper Thomas

”Ind imellem følte jeg det, som var jeg fanget i en hønsegård, men sam­ tidig havde det jo også sine fordele, at være en af de få fyre blandt SÅ mange piger”, siger Casper med et skævt smil – og faktisk kom der flere og flere drenge på skolen i den tid, Casper gik der. Man sk al ville det Netop fordi skolen og faget er så kvindedomineret, skal man virkelig ville det, hvis man skal starte på frisørskolen som dreng, mener Casper. Men interessen voksede med årene, og selv om Casper selv ikke var sikker på, at frisør var noget, han skulle være, da han begyndte på skolen, blev han mere og mere sikker, som tiden gik. Dog var han heller ikke i tvivl om, at det ikke nyttede at få en læreplads i en ”almindelig” salon. ”Her ville jeg kede mig. Jeg havde hørt om Moreteasir, og jeg var i for­ vejen vild med motorcykler og rock’n’roll, så da der gik rygter om, at de søgte en elev, slog jeg til”. Faktisk kom Casper på prøve sammen med en af sine klassekammerater, men Casper løb med lærepladsen. Casper er i dag 26 år, og han blev udlært for et år siden. Han mener, det er fint at have lidt alder med sig, inden man starter på skolen. ”Jeg har gået lidt på gymnasiet, været på højskole og boet og arbejdet i udlandet i et forsøg på at finde ud af, hvad jeg ville. At man når en vis alder gør, at man danner sin personlighed og sine egne meninger om tingene, og det gør det i sidste ende lettere at få det bedste ud af sine valg”. Da Casper stod som uddannet frisør, havde han nået det mål, han havde sat sig. Men det betød bare, at han skulle sætte sit nye mål, for ambitioner og mål er vigtige. Derfor blev næste mål en optagelse i Marcel Klubben, og det har Casper nu også nået, hvilket han i øvrigt er meget glad for. ”Det er et fantastisk sted at skabe sig et netværk. Jeg kommer ud blandt andre meget dygtige frisører, og taler og lærer super meget af dem”.

40 > Jeg søger grænserne...

”Jeg synes, det er vigtigt, at man ikke kører alt for meget på rutinen. Musikken giver mig ekstra energi og gør netop, at jeg måske får vendt tingene lidt på hovedet, og set dem fra nye vinkler”. Han er ikke i tvivl om, at det at have været i lære hos Moreteasir og Hasse Kliem har givet ham en masse muligheder, som han ellers ikke ville have fået, for at prøve sine grænser af og for at blive udfordret på mange fronter. ”Allerede kort tid inde i min uddannelse prøvede jeg jo ting, som andre frisører aldrig nogensinde kommer til at prøve”, fortæller han, og han er ikke i tvivl om, at var han komme i lære i en ”almindelig” frisørsalon, så ville han ikke have været frisør i dag. Og Hasses utroligt store indflydelse, er Casper heller ikke sen til at erkende vigtigheden af.

”Jeg er nødt til hele tiden at sætte nye mål for mig selv – ellers går jeg i stå på frisørskolen, og det var lidt af en oplevelse. ”Der var 200-300 piger og seks drenge, så jeg var ærligt talt ved at vende om”, fortæller Casper med et smil. Men han blev, og han blev meget bidt af faget, selv om det var som at træde ind i en anden verden, hvor det seneste afsnit af Paradise Hotel var hovedemnet i frokosten.

”Som frisør må man aldrig stå stille. For så er toget lige pludselig kørt!”, mener Casper Thomas.

photoshoots, undervisning med videre. Og så spiller Casper elektrisk guitar, så når han har behov for et pusterum og for at få tankerne på andet end hår, så giver han den ekstra gas med musikken.

Ikke bare i salonen Caspers ambitioner går nu i retning af ikke blot at stå i salonen, men at arbejde med frisørfaget på mange planer; i form af styling til shows og

”Hasse gør meget for at hjælpe mig på vej. Han har igennem hele ud­ dannelsesforløbet kastet mig ud i ting, der udfordrede mig – uden dog at kaste mig helt ud, hvor jeg ikke kunne bunde. ”Og så er det jo en fed salon at være i med Rock’n’Roll, Pin Ups og Rock a Billy-hår”. Og når weekenden nærmer sig, stiger volumen i butikken. Der skrues op for musikken, og stemningen er super. Men det er ikke kun rock a billy-typer, der kommer i butikken. Faktisk fortæller Casper, at han klipper alt fra drenge til modne mænd, pæne kvinder, gymnasiepiger og kendte skuespillere og politikere – og naturligvis kommer der også de helt cool typer, der bare skal være an­ derledes og specielle. ”Og det er netop den variation i kunderne, der er spændende”, mener Casper. Fyrene konkurrerer Når man ser på frisørbranchen er det jo egentlig ganske slående, at trods de få fyre, der er i branchen i forhold til piger, er det ofte fyrene, der er længst fremme i skoene. Casper tror ikke, det har noget at gøre med, at fyrene er dygtigere end pigerne. Han mener, det hænger sam­ men med, at fyrene i højere grad har et konkurrence-gen. ”Fyrene har en tendens til at uanset, hvad de gør, skal de helst være den bedste, og det samme gælder for mig. Når jeg gør noget, så går jeg efter at blive den bedste!”, siger han smilene, mens vi sidder i den nu gamle Moreteasir og taler i de bløde, polstrede møbler – i øvrigt få dage før salonen flyttede fra Holbergsgade til Palægade. ”Når man vil være den bedste, så får man naturligvis også nogle smæk over næbet, men det lærer man også af” er Caspers holdning, lige såvel som man lærer af pludselig at være ”stjerne for en aften”. Og har man den indstilling, at når man er udlært, kan man ikke lære mere, så bliver man aldrig den bedste. Det kræver, at man hele tiden søger grænser, hele tiden søger nye veje, og hele tiden udfordrer sig selv”. Men han mener generelt, at frisørerne skal bruge eleverne konstruktivt, og lade dem søge udfordringerne. ”Vi havde nogle klassekammerater, der stort set ikke havde klippet, før de gik til svendeprøve, og det holder bare ikke. Man bliver i hvert fald ikke nogen god frisør af at feje gulv hele læretiden igennem!” Spørger man til Caspers svendeprøve griner han, og fortæller, at han bestod, Jeg søger grænserne... < 41


“Vi har alle helt forskelligt hår derfor skal vi alle have helt forskellige behandlinger” KEVIN.MURPHY THERAPY.CENTRE

casper kom i lære hos Moreteasir, og han er ikke i tvivl om, at det har været en stor del af årsagen til, at han fortsatte med frisøruddannelsen. ”Jeg har hele tiden fået lov til at prøve grænser af”, siger han.

casper thomas mener generelt, at frisørerne skal bruge eleverne konstruktivt, og lade dem søge udfordringerne. ”Det får man de bedste frisører ud af i sidste ende”.

men at han jo måtte leve op til sit ry på skolen og ikke vælge den sikre klassiske vej, men i stedet gå den vilde, avantgarde – og mere usikre ­ vej. kReatiVt og Vildt casper holder af at skabe kreativt og vildt hår, og at få lov til at slå sig løs. Derfor er hans næste ambition også, at blive så god, at han auto­ matisk får tilbud om at lave de spændende shows og stylingopgaver. ”Det er sjovt, når man har mulighed for at skabe kunstværker i håret, når man kan eksperimentere med farver og grafiske linjer og arbejde med håret som arbejdede man på et lærred. Det, synes jeg, er fedest – og så er det skønt, når man ikke har et æggeur, der ringer, når der er gået 45 minutter, men at man har den tid, det tager at skabe det rigtige look”. Inspirationen henter casper i musikken og på film, og så suger han til sig, når han rejser til f.eks. Amsterdam eller berlin.

THERAPY.CENTRE giver dig mulighed for at udføre en fantastisk lækker og plejende behandling til håret, individuelt tilpasset hver kunde. Anvendelsen er meget simpel; produktet påføres jævnt i vådt hår, ved vasken. BORN.AGAIN.MASQUE for kraftigt eller tørt hår, eller BORN.AGAIN.TREATMENT for fint eller skrøbeligt hår - ovenpå den valgte booster. Ved at anvende produktet ovenpå boosteren, sikres fuldstændig absorption af boosteren, og håret forsegles af MASQUE eller TREATMENT. BOOSTERNE fås i 4 udgaver – Moisture, Volume, Shine og Repair. Boosterne kan blandes individuelt, så behandlingen tilpasses hårets behov.

”Det handler om at lægge mærke til folk, om at holde øjnene åbne og hele tiden suge til sig”, siger han. I salonen klipper han meget efter, hvad han selv kan lide, men spørger man ham, om han synes, danskerne er modige nok, er han svar klart nej!

Luksuriøse behandlinger

”Sønderborg havde sine naturlige begrænsninger, og selvfølgelig er københavn mere crazy – men bestemt ikke forholdsmæssigt mere, og sammenligner man med berlin eller Amsterdam er danskerne nærmest kedelige….” Dog fornemmer han, at flere og flere unge fyre går op i deres hår i dag, og det er en fed udvikling, mener han.

MOISTURE.BOOSTER

– individuelt tilpasset ethvert behov udglatter tørt og beskadiget hår. Hydrolyseret silke giver fantastisk styrke og fugt til håret. Indeholder ekstrakt af Kakadu blomme, som er spækket med antioxidanter der reparerer og beskytter håret på helt unik vis.

jeg Vil samle eRFaRing trods de mange ambitioner, har casper dog ikke for nuværende ambi­ tioner om at blive selvstændig.

VOLUME.BOOSTER

”Jeg har lyst til at rejse, og jeg vil ikke låses fast. Jeg vil samle inspiration og erfaring. Se andre kulturer og videreuddanne mig – måske i udlandet”, lyder det, og hans klare holdning er, at man som frisør aldrig kan stå stille. ”For så er toget lige pludselig kørt! Man skal have antennerne ude hele tiden, og man skal være med, hvor det sker. Det er for mig en del af det, at være en dygtig frisør”.

SHINE.BOOSTER gør håret fantastisk glansfuldt, strålende og hårfarven blændende smuk. Indeholder bambus, der reflekterer lyset, aminosyrer, der virker fugtighedsgivende, mens ekstrakt af kastanje beskytter håret mod skadelige UV-stråler.

Men man skal ikke løbe før man kan gå, mener casper. Så det gælder altså uddannelse, uddannelse og mere uddannelse. ”Og så skal man selvfølgelig både brænde for det og have flair for det”. 42 > Jeg søger grænserne...

giver fantastisk flot fylde til fladt og livløst hår. Indeholder hydrolyseret hvede protein der styrker håret, silke ekstrakt der gør håret glansfuldt, mens Burrerod forsyner håret med vigtige mineraler.

Da casper stod som uddannet frisør, havde han nået det mål, han havde sat sig. Men det betød bare, at han skulle sætte sit nye mål, for ambitioner og mål er alfa og omega for ham. Derfor blev næste mål en optagelse i Marcel klubben. Og det er også nået.

REPAIR.BOOSTER

leder meget medtaget hår tilbage til livet. AQUA keratinfibre genopbygger og gendanner hårstrået til optimalt niveau. Hydrolyseret silke virker udglattende mens essentielle vitaminer beskytter håret mod fremtidig skade.

se flere billeder på

hairmagazine.dk

Pact | Energivej 3 | 4180 Sorø | Tlf. 57 66 03 00 | info@pact-systems.dk


cutting Det lange hår er for alvor tilbage i trenden. Vild og krøllet eller glat og velfriseret. Der leges med linjerne. I klipningerne og i farvningerne, og der prøves grænser af. Men et gennemgående træk, hvad enten det gælder frisurerne til mænd eller kvinder er det velplejede, naturlige udtryk. Hår, der har glans, og hår, der ser sundt ud, er ”in” i moden netop nu.

Essential Looks - Schwarzkopf

Essential Looks - Schwarzkopf

Framesi - Design Frisørerne

NOIR - Wella

Essential Looks - Schwarzkopf

Framesi - Design Frisørerne

NOIR - Wella

Essential Looks - Schwarzkopf

NOIR - Wella

NOIR - Wella

se flere billeder på 44 > Cutting Edge

hairmagazine.dk


Framesi - Design Frisørerne

Essential Looks - Schwarzkopf

Framesi - Design Frisørerne

Inspiration fra MacKinder Hair

Essential Looks - Schwarzkopf

Essential Looks - Schwarzkopf

se flere billeder på 46 > Cutting Edge

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Dennis Knudsen

Kontrasterne i livet: Ying & Yang, dag og nat, sort og hvidt, blankt og mat inspirerer Dennis Knudsen i alt, han gør. Og så går han ikke på kompromis, og det ses i hans nye salon, der er skabt i samarbejde med Frisørland.dk, og som Dennis selv udtrykker det, er et billede af personlighed og stil.

Dennis Knudsen går ikke på kompromis. Hverken med sin nyindrettede salon, sine produkter eller sit liv. ”Det er der ganske enkelt ikke plads til”, er hans holdning, og han er helt klar over, at når man er på toppen, så er der kun én vej, og det er nedad, hvis man ikke hele tiden udvikler og fornyer sig. Og selv om det var noget af en satsning, valgte Dennis Knudsen alligevel at åbne sin 141 kvm. store salon med tilhørende kon­ torer i hjertet af København i november måned sidste år.

Frisørland.dk var 1. valget ”John V. Pedersen fra Frisørland.dk var faktisk den første, jeg tog fat i, da jeg havde besluttet mig for at skabe en ny salon, og det har været et alle tiders samarbejde”. Dennis havde en klar idé om, hvordan hans salon skulle se ud – og for ham er det super vigtigt, at der er en rød tråd i tingene – en tråd, der for ham er sort og hvid, enkel og stilfuld. Og inspirationen henter han fra stilikoner som Chanel, Armani og Helmut Lang.

Sort og hvidt, mat og blankt, råt og forfinet. Dennis holder af kon­ traster, for det er netop kontrasterne, der giver ham inspirationen, når han styler Paris Hilton, eller når han holder kursus for 120 optikere, der skal lære at lægge en let make-up på deres kunder, vælge de rigtige briller og give kunders hår en mini-styling, der matcher de briller, de har valgt. Kontrasterne går igen i indretningen af salonen ’Dennis Knudsen Denmark’ i Ny Østergade i København. Sort og hvid er de gennemgående farver – naturligvis matchende Dennis Knudsen produktlinjen. Salonens indretning er blevet til i samarbejde med Frisørland.dk, og fra de blev kontaktet i september til salonen stod færdig i november, gik der således kun to måneder!

Frisørland.dk’s salgsdirektør John V. Pedersen synes, det har været en spændende opgave at samarbejde med Dennis Knudsen. ”Fra vores første møde i showroom’et i Vejle, hvor Dennis og tre af hans medarbej­ dere kom, og til projektet var færdigt, gik der som nævnt to måneder”. Og John V. Pedersen var ikke i tvivl om, hvad det var, Dennis ville have. ”For allerede i løbet af vores første møde tegnede han et malende billede af sin nye salon – eller sit nye make-over hus”, fortæller John V. Pedersen, og herefter var han helt på det rene med, hvad Dennis ønskede – og i det hele taget med hans tankegang. ”I showroomet så jeg to spejle, der var flotte hver for sig, og jeg besluttede mig for at skabe mit helt eget udtryk ved at tage rammen fra det ene og lægge det andet inden i”,

48 > En oplevelse rigere...

Dennis Knudsen åbnede sin salon midt i en krisetid. Men allerede nu er den en stor succes.


VI

FEJRER

DEN HELT NYE ORIGINALE

TAPE ON and OFF R

med helt ny kvalitetskontrol på både hår og tapen.

DIC

45 cm

TILBUD.

Da Dennis overtog lokalet blev alt revet ud og bygget op igen.

KØB 1 full extension for bare fortæller Dennis – og effekten er flot og anderledes. Dennis Knudsen har i øvrigt hentet sin inspiration til salonens indretning på sine mange rejser verden rundt. Han holder øjne og ører åbne, og han får masser af inspiration fra internationale blade og magasiner. ”Jeg havde en helt klar idé om, hvad det var, jeg ville. Jeg har fundet en stil, der rammer min personlighed, og en stil der samtidig signalerer klasse, stilrenhed, eksklusivitet og kvalitet”. Samme stil, som Dennis i øvrigt overfører til sit hårarbejde. ”Man vil aldrig se en kunde gå ud fra min salon med en pink stribe i håret. Jeg mener, det er vigtigt, at man er tro mod sit brand – hele vejen igennem”. I løbet af processen blev Dennis Knudsens oprindelige budget 4-doblet. ”Alene et sort blankt loft koster altså!”, smiler Dennis, der dog ikke har de store problemer med budgetoverskridelserne. ”Til gengæld har jeg fået en tidløs salon, og jeg har ingen planer om at lukke de næste par år…..” Dennis arbejder helt ned i detaljerne. Det gælder poserne, recep­ tionsdisken og lamperne, der matcher det rene, enkle, internationale look. ”Men indrømmet”, lyder det fra Dennis, ”de sorte, blanke hylder er ikke vildt praktiske. De kræver en støveklud flere gange om dagen… Men sådan må det bare være”. Og så er det også et krav, at medarbejderne bærer fuld make-up og klæder sig i sort, der matcher salonens stil!

KR. 1.250,- og spar fra kr. 850,-

“Man vil aldrig se en kunde gå ud fra min salon med en pink stribe i håret”

Tilbuddet gælder til den 10. juni og kun en full extension pr. salon

- Dennis Knudsen

Indhold: 3 plejeprodukter, 1 extension børste og hår

Den totale entreprise Frisørland.dk fik 14 dage til at fremstille de prototyper, Dennis Knudsen ønskede. Det gjaldt såvel de store specialfremstillede spejle med lys og sorte højglans rammer, og sorte højglans pumpestole i formstøbt mate­ riale – stole, der ikke tidligere er set i Danmark.

RING

Frisørland.dk entrerede derfor med Firmaet Abildgaard, som man ved flere lejligheder har samarbejdet med. ”Abildgaard har været en uvur­ derlig hjælp i denne, for os store opgave. De kan noget, andre ikke kan, og så kender de frisørbranchen og ved, hvad tingene skal bruges til”, lyder det fra John V. Pedersen, der fastslår, at opbygningen af Dennis Knudsens salon har været en rigtig spændende og lærerig udfordring for 50 > En oplevelse rigere...

NO

De tre sorte vaske på vaskepladserne, model Aksolut med Shiatsu mas­ sage, er Dennis Knudsen i øvrigt også den første i Danmark, der har fået installeret i sin salon. ”Dennis ønskede, at vi skulle stå for den totale entreprise, og således tog vi hånd om alt fra gulve og vægge til vaske­ pladser og behandlingspladser med videre samt el- og vvs installationer og hele opbygningen af salonen i to etager – salonen i stueplan og kon­ toret i kælderniveau”, fortæller John V. Pedersen.

R

til din HairContrast forhandler

DIC

86 84 99 11

86 24 90 55

”De sorte højglans pumpestole i formstøbt materiale er ikke tidligere set i Danmark”, fortæller John Petersen fra Frisørland.

www.haircontrast.com

Aalborg 98 18 10 00 · Viborg 86 61 52 11 · Fyn 66 17 20 73 · KBH 46 15 21 11

HairContrast · Erhvervsvej 2 C · 8653 Them · 86 84 99 11

NO

DERFOR HAR VI ET FORRYGENDE


Frisørland.dk. ”Og vi er da også stolte af resultatet. Samtidig har det været meget positivt og inspirerende at arbejde sammen med en så kreativ personlighed, som Dennis knudsen jo er”. På spørgsmålet om Dennis kunne tænke sig at udvide med flere saloner, svarer han umiddelbart nej. ”Men er nogen interesserede i at åbne f.eks. på franchisebasis, er jeg åben overfor den mulighed, hvis det vel at mærke sker med respekt for brandet”. 100 nye kundeR i aPRil Og selv om salonen åbnede midt i krisen, er Dennis knudsen meget tilfreds. ”Alene i april havde vi 100 nye kunder inde. Det er typisk kunder, der ser salonen på vej til og fra arbejde eller mennesker, der kommer i deres frokostpause”, fortæller Dennis knudsen, og selv om det koster 4.000 kr. at få en behandling af Dennis selv, er priserne faktisk ganske rimelige. ”En god idé, som andre frisører også sagtens kan benytte, er at anbringe et menukort med priser i vinduet. Det gør, at mange men­ nesker, der måske troede, at priserne var uopnåelige, nu vælger at komme ind”, fortæller Dennis. Selv er han også meget glad for salonens stil og udtryk, og han befinder sig rigtig godt i det sort/hvide, enkle univers. ”Faktisk har jeg mange frisører, der kigger ind – bare lige for at se. Det, synes jeg, er rigtig rart, og har jeg tiden, giver jeg dem gerne en rundtur i salonen”, siger han med et smil.

tydet, at han ind imellem har fået janteloven at føle. ”Men så længe, jeg ved, at det jeg laver er i orden, så rører det mig egentlig ikke. Når man er så meget fremme, som jeg er, vil der altid være nogen, der synes, at rønnebærerne er sure…..” Og Dennis har betalt prisen. Han har haft en depression, hvor han gik ned med stress og angst. ”Men når man så kommer godt ud på den anden side, så gør det én stærk. Man forstår bedre at værne om livet, og frem for alt kender man faresignalerne. Man lærer ganske enkelt ikke at tage alting så alvorligt”. Men Dennis har i det hele taget utrolig mange jern i ilden. ”Når man er i hamsterhjulet, kan man jo ikke lade være”, smiler han. lige i øjeblikket bruger han dog allermest tid på at skabe en ny fuld make­up linje ”Ink by Dennis knudsen”, der lanceres til august, og som Dennis meget gerne vil have ud i frisørsalonerne.

Skal vi sammen skabe en ny

omsætning? Nu har du mulighed for at arbejde med Oxygenbehandling til både hårbunden og ansigtet

”Det er en oplagt måde at skabe mersalg på for frisørerne. Når kunden er behandlet færdig, slut så af med at lægge en let make­up; mascara og læbestift, og man kan let have solgt for 500 kr. ekstra”, lyder det. Dennis bruger også en del tid i uSA, og hans mål er, at kunne tilbringe 3­4 måneder om året i det amerikanske. ”Jeg er vild med livsstilen”, siger han.

Menukort­ideen går igen i salonen, hvor kunderne får et menukort med mulighed for at vælge alt fra kaffe og te af forskellige slags til øl, vin og lækker champagne samt lidt at spise. ”For det handler om at give kunderne en oplevelse af at blive behandlet helt specielt.” ved vaskepladserne har Dennis skabt en væg med billeder af alle de celebrities, han igennem tiderne har stylet – og det er ikke så få, skulle jeg hilse at sige. Faktisk er det en oplevelse i sig selv at se på billederne af Nicole kidmann, Paris Hilton, Penelope crüz, William Dafoe og Fergie – i selskab med Dennis knudsen selv. Og ud over de internationale berømtheder, styler Dennis også talrige danske skuespillere. ”Og så har jeg den ære at style Prinsesse Marie”. elskeR at VæRe i salonen Dennis elsker at være i salonen, at have kunder eller blot at gå rundt og hilse på og være social, når tiden er til det. ”Jeg bruger meget det at gå rundt og give små fif: En farve læbestift, kunden skal prøve, et tørklæde i en flot farve, der bringer kundens farver frem eller måske komme med et tip til frisuren”, fortæller Dennis, der ønsker, at alle kunder skal gå fra salonen en oplevelse rigere.

Dennis har skabt en væg med billeder af alle de celebrities, han igennem tiderne har stylet.

kontrasterne leges der med. Sort og hvidt skaber udtrykket i salonen, der er indrettet med inspiration fra stilikoner som chanel, Helmut lang og Armani og udført af Frisørland.

• Det var de kendte stjerner fra Hollywood der startede. Nu er behandlingen nået til Danmark. Du har nu muligheden for at arbejde med oxygenbehandling på en nem og hurtig måde. • Det er billigere at komme igang end du tror, og det skaber en meromsætning til din salon fordi du nu har muligheden for at arbejde med et område som ellers har være forbeholdt skønheds­ klinikker.

Det er selvsagt ikke kun hår, Dennis knudsen behandler i sin salon, han lægger også make­up og laver make­overs. ”Faktisk er der forbavsende mange mennesker, der vælger at bruge 7.500 kr. på et make­over”, fortæller Dennis. ”Og det er ikke kun kvinder med mange penge, det kan også sagtens være fru Jensen, der har ønsket sig et make­over i sølv­ bryllupsgave. Og ikke mindst i en sådan situation kræver det jo vildt meget af mig, for hun skal have en forrygende oplevelse”. HVeR dag eR et maRatHon Dennis træner netop nu til et fysisk maraton, men samtidig kalder han hverdagen for et maraton. ”Der er ikke langt fra succes til fiasko. Derfor kræver det, at jeg hele tiden fornyer mig selv og mit brand”.

Nyskabende Oxygenbehandling

1. januar ansatte Dennis en direktør, for han har også erkendt, at han ikke selv kan tage sig af alt. ”Det er vigtigt, at omgive sig med men­ nesker, der ved, hvad de har med at gøre, så jeg kan gøre det, jeg er bedst til, nemlig at tage mig af kunderne, være kreativ og at skabe”. Da Dennis begyndte med salondelen af sin virksomhed for fem år siden var det med fem ansatte. I dag er der 17 ansatte i virksomheden til at tage sig af salonen, af produkterne og kontoret. Og netop det, at det er gået så stærkt, og Dennis har været meget eksponeret har også be­ 52 > En oplevelse rigere...

se flere billeder på

hairmagazine.dk

Kontakt Cosmobell på 97 22 33 44, eller spørg din Cosmobell-konsulent når I ses næste gang


DANMARKS

WWW

.FRISORLAND.DK

Frisørland.dk bygger på en vision om, i samarbejde med nye og eksisterende kunder, at skabe ultimative indretninger i frisørsaloner. Vores målsætning er at være i særklasse hele vejen fra inspiration, indretningsforslag, planlægning, levering til evt. montering med en gennemgående service på højt niveau. 5 showrooms danner rammen for eksklusivt inventar fra de absolut førende internationale designhuse og europæiske producenter. Frisørland.dk er en seriøs og professionel partner i alle typer opgaver inden for etablering og renovering af frisørsaloner i alle størrelser. Velkommen hos Frisørland.dk.

Billeder venligst udlånt af Trendzoom

Tjek www.frisorland.dk

Aalborg - Sofiendalsvej 83 - 9200 Aalborg - 98 18 60 66 Viborg - Livøvej 10a - 8800 Viborg - 87 27 10 60 Stouby/Vejle - Borgergade 8 - 7140 Stouby - 75 89 78 76 Odense - Klokkestøbervej 15 - 5230 Odense M - 66 17 30 38 København - Dampfærgevej 13 - 2100 København Ø - 61 61 73 61


avanceret beskyttelse Redken præsenterer color Extend Sun, en serie solprodukter, der giver håret en unik og avanceret beskyttelse mod solens uv­stråler. De indeholder alle l’Oréals patenterede Mexoryl S.O., som giver langtidsholdbar beskyttelse i salt­ og klorvand. Serien består af fem produkter, der koster fra 215-325 kr.

til skrøbeligt hår Rigenol fra Design Frisørerne er den perfekte conditioner, fremstillet specielt til det skrøbelige hår. Dog kan den anvendes i alle hårtyper, der trænger til øjeblikkelig fugtighed og pleje – uden at virke tyngende. Pris 350 kr.

mint til mænd Redken fejrer 1 års fødselsdag for serien Redken for Men med lanceringen af yderligere to Mint styling produkter: Mint Fix gel; en ultra holdbar gelé til 230 kr., og Mint Shape forming paste, der giver fleksibel tekstur og definition til 285 kr.

træk farven ud HH simonsen præsenterer Palco colour corrector, der kan trække eksisterende farver ud af håret uden at skade hårets struktur. colour corrector nedbryder farvemole­ kylerne i håret, og de kan vaskes ud.

haircare

spray med hold og glans HH simonsen HairSpray er en aerosolspray, med super hold og glans. HairSpray har en lækker duft, den har uv­beskyttelse og den kan benyttes hver dag uden at håret bliver mat. kan bruges i tørt eller fugtigt hår eller som produktsupplement under føntørring.

soMMertid er tid til Masser aF sol og vand - og tid til at Beskytte hÅret eFFektivt, sÅ det ikke tager skade. netop derFor lanceres der i denne tid ogsÅ en lang række hÅrprodukter til at Beskytte hÅret Mod de skadelige uv-strÅler, og sÅ er der ingen tvivl: soMMeren i Frisørens tegn stÅr pÅ; Beskyttelse, opBygning og pleje, pleje og pleje. Honey luxe matrix er klar med sin Honey luxe farvekollektion, der er inspireret af honning med alt fra karamelli­ serede og mokkabrune toner til blonde og skinnende nuancer. Honey luxe er en blanding af SOcOlOR.beauty og color Sync.

nye stylingtrends matrix byder forbrugerne at være med på de seneste nye stylingtrends med Matrix Design Pulse. Serien består af: Quick and Dirty – Matte clay, en tør voks med mat finish, Glow to Pieces – Shine Wax, en ny glansvoks, Messy couture – Molding paste og loosely Defined – texture crème, der giver blød struktur.

Saksen med 5 udskiftelige farve sæt

Dramatisk glans Goldwell lancerer det første nærende koncentrat, der giver ekstremt øget glans til farvebehandlet hår. colorGlow IQ Gloss Infusion giver således en farvespecifik glans, som reflekteres dybt indefra håret og samtidig plejer. Der findes tre varianter: color – deep reflects gloss infusion, Full blonde – bright shine gloss infusion og Highlights – brilliant contrasts.

effektivt solfilter Sommertid betyder sol og vand – og udtørring af håret. bd-store præsenterer en nye serie fra Inebrya, ”Sunlux”, der består af fire produkter, som alle indeholder et effektivt solfilter: En hair & bodyshampoo, en conditioner, en beskyttende styling fluid og en olie. Alle uden parabener.

Farve sæt indhold : skrue, fingerstøtte, ringe, stopper Farver : Blå, Pink, Turkis, Gul, Orange Fås også som skulptur

Glamourøs og raffineret l’oréal Professionnel udvider sin eksklusive stylingsserie texture Expert med liss Ardent, en udglattende føntørringscreme til fint hår med uv filter og vitamin A acetat. texture Experts glamourøse look og raffinerede, delikate duft samt evne til at fremtrylle fantastiske resultater er allerede bemærket og rost af såvel stylister som forbrugere. Pris 225 kr.

bevar de sunde lokker ghd scandinavia lancerer ghd miracle mist og ghd remedy cream. Sol, varme og saltvand er med til at udtørre håret, og i sommerens løb er det vigtigt at tilføre håret pleje og næring, så det bevarer sin sundhed. Med ghd’s leave­in produkter gives en enkel pleje hver dag. Pris pr. stk. 209 kr.

56 > haircare update / se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

5 gange så meget pleje Fem gange så meget opbygning og pleje – uden at håret tynges. Det ønskescenarie bliver til virkelighed, med l’oréal Professionnels lancering af en ny og banebrydende serie: Force vector. Serien består af en shampoo til 139 og 189 kr., en conditioner samt en leave­in pleje til 154 kr. og en maske til 174 kr.

se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

more

at

www.haaro.de Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Jordbærhaven 34 • DK 2680 Solrød Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


Pleje til skandinavisk hår l’oréal Professionnel har nu den ideelle pleje til det lyse skandinaviske hår med lumino contrast fra Série Expert. Serien sørger for at gen­ danne hårets fugtbalance, uden at håret tynges, og den består af en shampoo, en maske og en leave­in serum til henholdsvis 134 kr., 169 kr. og 139 kr.

Reparerer under føntørring l’oréal Professionnel lancerer den ultimative føntørringscreme, thermo Repair fra Série Expert, der reparerer og forstærker håret ved føntørring – med et umiddelbart synligt resultat. Hårfiberet repareres og kan efterfølgende nemt redes og styles. Pris 159 kr.

til hår i sol og saltvand salonsupport.dk er klar med en mild volumengivende serie specielt tilpasset hår som udsættes for sol og saltvand. Serien fra Maria Nila IcARE har fået navnet Sun & Swim og er farvebevarende og den modvirker strukturskader og spaltede spidser. Den har naturligvis uv­filter.

luksuriøs behandling chemistry fra Redken er en professionel og luksuriøs behandling til hår og hovedbund, som bygger på Redkens stærke fundament af proteiner og fugt. Således arbejdes med Redken chemistrys unikke 2­trins system; shot phase og shot phix, der giver håret en koncentreret dosis af det, det behøver aller mest.

til dage i solen z.one concept er klar til solen med en serie bestående af hair & body moisturizing shampoo, hair & body protective soft oil, beauty mask deep hair treatment og restorer milk; der beskytter og nærer håret. køber kunden alle fire produkter følger desuden en stor shopper, en kosmetikpung, et silketørklæde og et armbånd med i købet.

organiske essenser bella Vista er klar med en ny totalserie fra Schwarzkopf Professional med de fineste organiske essenser. ”Essensity care & Styling”­serien er uden kunstige dufte, silikoner, parafin­ og mineralolier samt parabener, og der findes 17 produkter at vælge imellem.

58 > haircare update / se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

The Fresh Line

tre håndede!

Nu også for vens

Swing Set Swing Set (venstre) • Saks (5“ og 5,5“) • Sculpter saks (5,5“)

kreativitet i salonen Farve er den service, der giver dig mulighed for at udtrykke den højeste kreativitet i salonen, og light 10 fra z.one concept giver ensartede og klare farver med bløde eller mere intense kontraster, der understreger look og personlighed.

masser af muligheder Warehouse præsenterer Fudge i et nyt design og med mange nyheder. Hair putty er således super til at skabe volumen, mens Hair Shaper, der kommer i tre udgaver, giver tekstur og hold. Sidst kommer også en Molding paste til serien.

”Hardcore” hold Warehouse er nu klar med en super ekstrem ”glue”­gelé til hardcore hold på 15+. Geleen hedder Fudge Hard Stuff, og den holder både dagen og natten igennem. Alligevel vaskes den nemt ud af håret, og har desuden en balsameffekt for langvarig hold og pleje.

Hårserie til børn bd store lancerer nu Inebrya hårserien til børn. Serien består af en shampoo til drenge og en shampoo til piger samt en Fixing Gel til drenge og en cream Detangler til piger. Produkterne er uden parabener og fri for allergener og sulfater.

Hold på farven Design Frisørerne er klar med Morphosis Delux, en plejende serie til farvet hår. Serien rummer color Shampoo, color Mask og color Serum, der alle genopbygger håret, tilfører fugt og glans og giver volume så farven holder længst muligt.

tre håndede!

Nu også for vens

Swing Set Plus Swing Set Plus (venstre) • Saks (5“ og 5,5“) • Sculpter saks (5,5“) • Swing Razor

lak skal der til Den lak, mange af stylisterne bruger backstage ved copenhagen Fashion Week hedder Infinium Queen fra l’oréal Professionnel. Den har en meget tør, fin og global forstøvning, og den findes med fire holdfaktorer til 77 kr. for 100 ml. og 139 kr. for 300 ml. med kakao som base l’oréal Professionnel lancerer en nyhed i série Nature – Abondance de kakao, der er specielt udviklet til skandinavisk hår med kakao som plejende ingrediens. Serien indeholder en shampoo og en maske.

more Økologisk hårpleje Haircare Danmarks økologiske hårplejeserie k pour karite omfatter nu hele familien med serier velegnet til både mænd, kvinder og børn. k pour karite er økologisk certificeret hårpleje uden parabener, PEG’er eller siloconer – kun naturlig parfume. Priser fra 119-179 kr. se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

at

www.haaro.de Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Jordbærhaven 34 • DK 2680 Solrød Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


ADVERTORIAL

ADVERTORIAL

tekst > Pia Finne Foto > l’Oréal

pureologyånden Ånden og sjælen er lige sÅ vigtige ingredienser soM de naturlige planteekstrakter i den nye pureology-serie. det handler oM koncentreret luksus pÅ Flaske – til FarveBehandlet hÅr.

Forkælelse og beskyttelse af det farvede hår er kodeordene, når det gælder den nye serie Pureology, som l’Oréal netop nu lancerer på det danske marked. Og serien sætter nye standarder for professionel be­ handling af farvet hår. Det handler om koncentreret luksus på flaske, og det handler i høj grad om selvforkælelse. Det handler om en Pureology­ånd, om det rene, det naturlige og det miljøvenlige. Således er det ingen tilfældighed, at Pure­ ology som brand er nr. 1 inden for pleje af farvebehandlet hår i uSA, og således sætter man i dag standarden inden for industrien. ”Farvet hår angribes lettere af de frie radikaler, derfor er det vigtigt at beskytte håret, så farven ikke falmer”, lyder det fra kamilla Greisen fra l’Oréal, der fastslår at Pureology i uSA er kendt for at forlænge hold­ barheden af farven, at forbedre kvaliteten af håret, og at frisøren med Pureology faktisk kan garantere kunderne en længere farveholdbarhed! 60 > Pureology­ånden

Og mens hun fortæller, breder der sig den skønneste duft af plante­ ekstrakter i rummet, i takt med at de forskellige produkter prøves, for et andet kendetegn ved Pureology er nemlig, at produkterne er udviklet på naturligt baserede formler beriget med økologiske planteekstrakter, som er dyrket uden brug af syntetiske pesticider eller kemikalier. ydermere er Pureology 100 pct. vegansk. Det vil sige, at man kombinerer det bedste fra naturen med avanceret teknologi – men uden animalske ingredienser eller biprodukter fra dyr. gennemFøRt komPRomisløst Pureology har siden begyndelsen været gennemført kompromisløst, både hvad angår kvalitet, effektivitet i forhold til den unikke pleje af farvet hår, i forhold til at bevare miljøet for eftertiden og i forhold til respekten for de kommende generationer. Og løftet om at agere i overensstemmelse med filosofien overholdes altid.

Pureology er bygget op af tre systemer, Hydrate, Purevolume og Essential repair, alle udviklet af planteekstrakter og naturlige ingredienser, der plejer i dybden. Pureology­ånden < 61


ADVERTORIAL

Når det gælder emballagen, er der tænkt miljørigtigt. Således stammer godt 25 pct. af plasten, der benyttes til at fremstille en flaske, fra genanvendt plast. Og man arbejder hårdt på at denne procentsats øges yderligere. Også det papir og de poser, der anvendes, er i øvrigt 100 pct. genanvendelige, ligesom der anvendes sojablæk. ”Men Pureology er ikke 100 pct. økologisk”, understreges det, for det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre uden at gå på kompromis med ef­ fektiviteten. ”I stedet har vi forsøgt at forene det bedste fra naturen med det bedste fra videnskaben”, fastslår kamilla Greisen. Pureology er i øvrigt også prissat højt: ”De forbrugere, der køber Pure­ ology, er forbrugere, der ønsker luksus, dem, der vælger det miljørigtige, og dem, der gerne vil forkæle sig selv – og de vil også gerne betale for det”. til gengæld arbejdes med koncentrerede formler, der leverer op til dobbelt så mange hårvaske i en shampoo som andre shampooer. PuReology-HistoRien Pureology­serien er faktisk ikke ny – i hvert fald ikke i uSA. Pureology blev nemlig grundlagt i 2001 i Irvine i californien af frisørpioneren Jim Markham, der i bogstaveligste forstand revolutionerede plejen af farve­ behandlet hår. Han identificerede således et behov blandt professionelle frisører og deres kunder for milde, natur­baserede produkter, der kunne levere et godt resultat i form af en mere holdbar hårfarve. Det arbejdede han videre med, og efter nogen forskning, lancerede han de første 100 pct. veganske formler og sulfatfrie shampooer til netop farve­ behandlet hår. I 2007 købte l’Oréal Pureology af Jim Markham, der i øvrigt stadig er en del af virksomheden, og om grunden til, at Pureology ikke er nået til det danske og i det hele taget det europæiske marked før nu, fortæller Naja bidstrup fra l’Oréal, at det hænger sammen med de tests produktet skulle gennemgå for at leve op til den europæiske lov­ givning på området. 62 > Pureology­ånden

tRe systemeR Pureology er bygget op af tre systemer, Hydrate, Purevolume og EssentialRepair, alle udviklet af planteekstrakter og naturlige ingredi­ enser, der plejer i dybden. Det være sig grøn te, havre, soja eller peber­ mynte. Og det er en oplevelse for sanserne. Skummet er fyldigt og delikat, strukturen fjerlet og duftene aromatiske. Hydrate er skabt til tørt og farvebehandlet hår med en avanceret, fugt­ givende mikro­emulsion teknologi.Den rummer styrkende proteiner fra soja, havre og hvede samt plejende, økologiske planteekstrakter som rose, pebermynte og grøn te. Hydrate rummer: Hydrate shampoo og Hydrate conditioner, Hydrate Hydracure og Hydrate ShineMax, et vægtløst serum, der giver kontrol og glans til håret. Purevolume til fint, farvebehandlet hår, er skabt med en avanceret volumengivende mikro­emulsion teknologi. Styrkende proteiner fra soja, havre og hvede findes, og plejende planteekstrakter som lavendel, basilikum og aromatisk harpiks. Pure volume rummer: Purevolume shampoo og Haircondition samt Purevolume blowDryAmplifier. EssentialRepair er serien til skadet, farvebehandlet hår skabt ved hjælp af en avanceret, reparerende mikro­emulsion teknologi. Ingredienserne er sojamælk og biotin samt genopbyggende økologiske planteekstrak­ ter som kamille og olivenolie. Serien rummer EssentialRepair shampoo og Haircondition, SplitEnd­ correctiontreatment, InstantRepair, colourMax og RestorativeHair­ Masque. Alle serier har antiFadecomplex og sulfatfri shampoo.

Giv dit hår nyt liv med Priorin Det er helt naturligt, at kvinder af og til får tyndere hår. Du kan opleve, at håret er blevet tyndt og glansløst og har brug for ekstra næring. For at dit hår skal kunne få nyt liv igen, har hårrødderne brug for næring. Kosttilskuddet Priorin er udviklet specielt til kvinder, og det virker indefra. Priorin tilfører hårrødderne de naturlige næringsstoffer, som er nødvendige for, at du får din normale hårvækst tilbage. Priorin har dokumenteret effekt og mærkes efter tre til seks måneder. Besøg www.priorin.dk, hvis du vil vide mere.

KAN KØBES HOS MATAS OG PÅ APOTEKET. Bayer Healthcare, Nørgaardsvej 32, 2800 Kgs. Lyngby. Telefon: 45235000


- FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

hairmagazine.dk Mersalg i salonen På Hairmagazine.dk er der oprettet et nyt menupunkt, som skal hjælpe frisører med at optimere deres omsætning. Herunder findes artikler, der omhandler alt fra udstillingsvinduer og kundeservice til budgettering. Hver enkelt artikel bidrager med vejledning og gode råd, som på en enkel og effektiv måde, hjælper til med at opnå øget indtjening via mersalg.

Mangler du en frisør?

Se mere: www.hairmagazine.dk / Til Frisøren / Mersalg i Salonen

Har du formået at trodse nanskrisen? Eller skal din medarbejder på barsel? Firmaportrætter Ikke alle har et fuldt overblik over deres leverandører, når det kommer til produkt­portefølje, beliggenhed, og historie.

Gå ikke glip af et godt tilbud! FRISORJOB.DK formidler udelukkende jobs i frisørbranchen. Vil tilbyder lige nu gratis top-3 placeringer i en uge til de første 25 annoncører. Dette betyder at de første 25 kun betaler kr. 1.995,- for en 3 måneders stillingsannonce samt top-3 placering i en uge... (Normalpris kr. 2.495,-)

RING NU PÅ TELEFON 88 80 72 72

Husk at henvise til denne annonce for at opnå rabatten

(ALLE PRISER ER EKSKLUSIV MOMS )

?

Gennem firmaportrætter er leverandørens facts og finurligheder ud­ førligt beskrevet; med andre ord, er det her, du kan tilegne dig den detaljerede viden om den enkelte virksomhed. Se mere: www.hairmagazine.dk / Til Frisøren / Firmaportrætter

Spørgsmål til brevkassen Der er ved at komme godt gang i Brevkassen, hvor Hairmagazine.dk’s eksperter besvarer dine spørgsmål, der kan omhandle alt relateret til frisørbranchen indenfor Jura /Revision/Regnskab/Personale/Markeds­ føring/Salg/Økologi og Produktspørgsmål. Større omsætning Q: Hej Søren. Jeg har for et par måneder siden åbnet en salon i Slagelse, men jeg synes, at det går lidt trægt med at komme i gang. Har du evt. nogle ideer til, hvordan jeg kan få gang i salget og få nogle flere kunder? A: En tommefingerregel kan være, at omsætningen skal være det dob­ belte af den løn, der udbetales. Du kan få mere gang i din salon blandt andet ved at pynte dine vinduer og… Samarbejds problemer – Fælles salon Q: Hej Martin. Jeg åbnede salon med en tidligere kollega for et år siden… Da der er opstået flere komplikationer, og vi ingen kommunikation har længere, er det endt rigtig grimt. Hvilke muligheder har jeg for at købe hende ud af lejekontrakten? Q: Når I sammen har overtaget et lejemål og betalt en afståelsessum i fællesskab, vil I også have lige ret til afståelsessummen. I har oprettet et såkaldt sameje omkring lejekontrakten, og værdien forbundet hermed… Se de fulde svar på: www.hairmagazine.dk / Til Frisøren / Brevkasse

Hairmagazine.dk < 65


Tekst > Pia Finne Foto > Frederik Johs

Frisørerne skal lægge

Man lærer, hvilke farver, der passer til den enkelte hudtype.

Der lægges make-up til hverdag og fest.

makeup Grænserne flyder ud. Frisørerne skal kunne lægge en makeup, og make-up-artisterne skal kunne sætte hår. Derfor vælger flere og flere frisører at tage kurser på Makeupskolen i Odense, hvor den dedikerede leder Sigrid Wøhler, kalder frisørerne ”engagerede og kreative”. Og kan man lægge makeup, kan det i øvrigt give mersalg i salonen!

Frisørerne skal kunne lægge en makeup, og makeup-artisterne skal kunne sætte hår. Derfor vælger flere og flere frisører at tage kurser på Makeupskolen i Odense.

Brancherne flyder sammen. I dag skal frisørerne kunne lægge make-up, og make-upartisterne kunne sætte hår. Når et reklamebureau eller et modelbureau søger hjælp til stylingen skal vedkommende både kunne lægge make-up’en og sætte håret, og det er smart at kunne tilbyde f.eks. både brudehår og brudemake-up i salonen. Det handler om økonomi, og det handler om rationalisering. Derfor har Fagskolen for Dekorativ Kosmetik eller Makeupskolen, som den også kaldes, i dag stor søgning fra kreative frisører, der ønsker at få en yderligere dimension med, for dermed at skabe den helhed, der i dag kræves. Det handler nemlig om at være med helt fremme – om hele tiden at udvide sit kompetenceområde - hvis man vil have de gode og de spændende jobs, og der skal gøres en indsats – intet kommer af sig selv! ”På hvert eneste hold på 12 har vi mindst 3-4 frisører, der i en periode på et halvt år har lavet en aftale med deres mester om, at de arbejder tors­ dag-lørdag og går i skole mandag-onsdag”, fortæller Sigrid Wøhler, der startede Makeupskolen for over 20 år siden. Først i små, lejede lokaler, siden i noget større omgivelser på Vestergade i hjertet af Odense. 66 > Frisørerne skal lægge makeup

Dag eller aften Netop fordi der er mange frisører, frisørlærlinge og andre f.eks. kosme­ tologer, som gerne vil lære at lægge make-up, men som måske står alene i salonen og ikke kan tage fri i dagtimerne, har Makeupskolen også et aftenhold, og også det er der stor søgning til. Sigrid Wøhler kalder Makeupskolen ”skræddersyet” til frisører. ”Vi arbej­ der koncentreret med små hold, hvilket gør det let at overskue for den enkelte. Og vil man selv, så er der utroligt meget at hente”. Makeupskolen er ikke at sammenligne med en kosmetologuddannelse. Det gælder ikke hudpleje, men derimod farver og makeup. ”Eleverne lærer om hudtyper i det omfang, det er nødvendigt, for at finde den rette foundation, herudover lærer de at lægge make-up, de lærer om øjnenes former, om farver, hvad der kan vælges, og hvad der absolut ikke kan vælges til den enkelte type. Eleverne lærer at lægge en kvik­ make-up såvel som en galla make-up, og således er de i princippet rigtig godt rustet til ethvert job eller enhver kunde bag scenen, til photo­shoots eller i salonen”. Frisørerne skal lægge makeup < 67


De verdens kendte MATSUZAKI sakse kan nu købes ind via eksklusiv forhandler: Der arbejdes hårdt på at lære at lægge den rigtige makeup. Og det er vigtigt – specielt for de frisører, der gerne vil arbejde med f.eks. shows og photoshoots. For i dag bookes kun en stylist, der skal kunne alt.

FANZY DANMARK

Makeupskolen råder over mange kostumer, eleverne kan bruge til konkurrencer og shows.

Sigrid Wøhlers elever på Makeupskolen har igennem årene vundet talrige priser og mesterskaber, og beviserne på det viser Sigrid naturligvis stolt frem.

SLB 550

“For mig er Makeupskolen ikke blot et job. Det er en livsstil” ­ Sigrid Wøhler

glad FoR FRisøReRne Sigrid Wøhler er rigtig glad for at have frisørerne i sine klasser. ”De kom­ mer hver dag, de er vant til at arbejde hårdt, og de synes, det er en fornøjelse at være her, hvor de i forhold til i salonerne, har oceaner af tid til at være kreative”.

Skolen har 12 elever ad gangen, så der er plads til at lære….

Mange udlændinge finder også vej til Makeupskolen. Således finder mange norske piger vej til skolen. Men det er en voksenuddannelse, understreger Sigrid Wøhler – og eleverne skal selv betale. Der er ingen statsstøtte til uddannelsen.

tionale konkurrencer. Og så sent som i år vandt skolens elever både guld, sølv og bronze ved DM i Makeup, der denne gang havde temaet Moulin Rouge. aldRig sPildt Sigrid Wøhler deler sine elever op i tre kategorier: Dem, man slet ikke behøver være nervøs for. Dem, der ved hvad de vil og som får gode jobs efterfølgende. Dem, der har viljen og gå­på­modet.

”De fleste elever er voksne mennesker, der ved, hvad de vil. Mange er sidst i 20erne – begyndelsen af 30erne, ligesom vi har en del frisører, der har udviklet allergi mod de kemikalier, der benyttes i frisørfaget, som derfor gerne vil sadle om”.

I den anden kategori findes dem, der synes, det er lidt sværere end de troede, som synes, det er hårdt at være kreativ på kommando, og som typisk bruger det de lærer i freelanceregi.

”vi arbejder med tre moduler, og vi anbefaler, at eleverne i hvert fald er med på modul 1 og 2”. På modul 1 lærer eleverne det grundlæggende omkring hudtyper, hvordan man ser på øjnene og kinderne, lægger alt fra en kvik makeup til en galla makeup, brudemakeup og herremakeup, og i det hele taget lærer teknikker og teorier samt produktkendskab.

Sidst er der også en gruppe elever, der enten ikke evner eller ikke gider lære det. De troede, det handlede om glamour, hvilket det ikke gør, for som Sigrid Wøhler siger det ”tro mig, man ser ikke smart ud, når man har sminket i fem timer…..”, og de springer fra. ”Men det er aldrig spildt at have gået på skolen”, mener Sigrid Wøhler. Selve processen i at lægge en make­up kan altid bruges.

På 2. modul bliver tingene lidt mere avancerede. ”Det sjove modul”, kalder Sigrid Wøhler det. Her arbejdes med lange vipper, glimmer, glit­ ter, fjer og blonder, og i det hele taget kan fantasien få frit løb. Samtidig giver 2. modul rutine, og eleverne udvikler en større selvsikkerhed. Det 3. modul er helliget filmsminke, og er typisk ikke så aktuelt for frisørerne at deltage på.

FoRnemmeR bRancHeglidningen Sigrid Wøhler kan godt fornemme brancheglidningen i frisørfaget, og der kommer også flere frisører på kursus hos hende i dag end tidligere. ”De bruger det til at arbejde videre med. Dels i forhold til stylistjobs og dels i forhold til salonen, hvor de bruger det til at tilbyde kunderne make­up­kurser, og de tilbyder brude­ og fest­ make­up i en pakke med frisuren”.

masseR aF PRiseR Makeupskolen har siden den blev etableret for godt 20 år siden vundet et hav af priser. Således kan skolen bryste sig af 17 guldmedaljer, 18 sølvmedaljer og 15 bronzemedaljer ved såvel nationale som interna­

Sigrid Wøhler får også mange henvendelser fra modelbureauer og lignende, der skal bruge stylister, som både kan sætte hår og lave make­up, og så kender hun naturligvis sine tidligere elever så godt, at hun kan henvise til de rigtige. Hun går nemlig op i sit job med liv og sjæl, og hun lever for Skolen for Dekorativ kos­ metik. ”For mig er Makeupskolen ikke blot et job. Det er en livsstil”.

68 > Frisørerne skal lægge makeup

BT575D

Stylet til at redde verden.

se flere billeder på

hairmagazine.dk

FANZY DANMARK

70 70 12 60 www.matsuzakidanmark.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

Jesper Buch, Frisør Buch:

Søren Pjedsted, Cha Cha Cha:

Krisen kradser

næsten ikke

hos frisørerne Det er ikke krisestemningen, der præger frisørbranchen. Tværtimod er der ansat nye medarbejdere, der tænkes i nye koncepter, og i det hele taget gælder det udvikling hos såvel Stuhr, som hos Frisør Buch, Cha Cha Cha, Stender og Poul M. Men alle er de også realistiske: Der skal holdes øje med tallene, så der kan reageres hurtigt.

Vi har heldigvis haft det sådan, at vi var velfunderede på vej ind i krisen, og det har givet os mulighed for at handle uden at have nerver på. Det er alt andet lettere, end hvis bankkontoen står med røde tal”. Jesper Buch ser også masser af lys for enden af tunnelen. ”Krisen har været her siden oktober 2008 for detailhandlens vedkommende, og når vi ikke har mærket den endnu tror jeg faktisk ikke, vi kommer til det. Så jeg vil tillade mig at være optimist”. Faktisk har Jesper Buch i krise­perioden ansat flere mennesker, for han tror ikke på, at det nytter at spare sig ud af en krisetid. ”Vi har brugt krisen til at rykke sammen i virksomheden, vi er kommet tættere på hinanden og vi har et mål om i fællesskab at løse opgaven. Således tager alle medarbejdere til august til England for at høre Michael Jackson, og for at cementere det nye fællesskab. Jeg tror, det er vigtigt, at man spørger sig selv, hvad kunden forventer i en krisetid, og de forventer helt klart at få mere for pengene. De betaler gerne 700-800 kr. for en klipning, men så skal vi være super skarpe på kvaliteten og på den service, vi leverer”.

Lisbeth Klenz, Stender Birkerød: ”Jeg synes faktisk ikke, vi mærker specielt meget til krisen. Vi lever i en tid, hvor der er fokus på forfængelighed, og det gør, at kunderne stadig kommer i salonen for at få ordnet hår. Jeg tror tværtimod, at mange vælger frisøren frem for en ny bil eller en ny vaskemaskine, fordi det er en forholdsvis billig måde at få fornyet velvære på. Man kan med andre ord passe sig selv og sit ydre for små penge i forhold til at tage de store udgifter”. Lisbeth Klenz fornemmer også, at det er en prioriteringssag for mange. De vælger ferier og velvære. I det hele taget tror hun på, det er meget sundt, at vi nu bremser op og trækker vejret dybt. ”Tingene har gået meget stærkt. Nu kan vi tage det lidt mere med ro”, lyder det fra Lisbeth Klenz, der dog også fastslår, at man selvfølgelig har været på dupperne og holdt øje med udviklingen. ”Men nu er det tiden for konfirmationer og bryllupper, og der er nøjagtig lige så travlt, som der plejer at være”. 70 > Krisen kradser næsten ikke hos frisørerne

”Jeg fornemmer at krisen spiller ind på den måde, at der er en usikker­ hed i forhold til, hvordan den enkelte måned spænder af i forhold til, hvad vi er vant til. Månederne varierer meget i forhold til sidste år men budgettet holder. Så bortset fra et andet forbrugsmønster, mærker vi ikke krisen på pengepungen. Men vi er aktive, og vi styrer budgettet måned for måned. Faktisk mener jeg, det er et filosofisk valg, man gør sig, hvor meget betydning, man tillægger krisen.

Jesper Buch er heller ikke i tvivl om, at krisen også bærer noget sundt med sig. ”I en årrække har vi været så vant til at uanset, hvad vi gjorde, så lykkedes det. Jeg tror, at krisen rent kreativt er en gave. Vi skal tænke skarpere, og vi skal være mere på”. Ydermere har Jesper Buch sat såvel marketingfolk som konsulenter på at definere virksomhedens udgangs­ punkt mere præcist. Logoet redesignes, og et nyt koncept er ved at tage form. Og til efteråret renoveres butikken totalt. ”Og vi er ikke bange for røde tal. Vi investerer gerne i fremtiden”. ”Herudover har vi deltaget på livsstilsmesser og gjort os selv bedre kendt ad den vej, og i det hele taget gør de mange bække små, at vi ligger lunere i svinget end mange andre gør. Naturligvis er vi opmærk­ somme, men der er ikke samme krisefrygt som i efteråret”. I øvrigt fornemmer Jesper Buch heller ikke samme krisestemning hos forbrugerne. ”Dem, der ingen personlige kriser har, som ikke mister bolig eller job, de er nu klar til at bruge penge igen, for der er faktisk ikke den store forskel – andet end at servicen er bedre”.

”Hvis man ikke altid driver forretning, som om der er krise, rykker man ikke! Så i min terminologi er der i princippet ikke noget, der hedder kundekrise. Naturligvis påvirker krisen i forhold til, at man tænker sig om en ekstra gang, inden man f.eks. åbner nye saloner lige nu, men kundekrise, nej!” ”Det, vi som frisører gør, er at skabe behov, gør man ikke det, er der altid krise. Så en krise i forhold til en frisør er i højere grad, at der åbner en nabofrisørsalon, som gør det bedre, eller at man mister en god med­arbejder”, mener Søren Pjedsted. ”Og forstår man ikke at tackle det, dør man.” ”Vi ligger på samme antal behandlinger som sidste år, men vi er dog gået lidt ned i produktsalg. Men allerede nu fornemmer jeg, at vi atter er på vej op igen, og på den lange bane tror jeg på, at vi kommer ud med et plus i 2009.” Søren Pjedsted mener også krisen er positiv, fordi den gør, at man bliver mere obs. på nogle ting. ”Man finder måske nye og mere spændende produkter eller finder nye måder at gøre tingene på, og så kan man spørge sig selv, hvorfor man ikke altid gør det? Men ind imellem skal man bare have et los bag i”. Faktisk er den værste krise, Søren Pjedsted kan komme i tanke om for frisørbranchen, hvis modehår gik af mode som i 60erne. ”Alle ville have langt hår, og ingen ville have farve. Det giver krise. Men selv i sådan en situation har et forretningsforløb jo tre generationer, og således vil alle salonens kunder aldrig være påvirket af de samme tendenser. Men vi er følsomme overfor tiden, og vi er en branche, der lader sig påvirke. Og måske strækker kunderne deres klipning en måned. Men så er behov og dermed behandlingen blot desto meget større, når de kommer. Så alt i alt handler det blot om at bearbejde tingene anderledes”.

“Jeg tror, at krisen rent kreativt er en gave” - Jesper Buch

Krisen kradser næsten ikke hos frisørerne < 71


niels cHRistiansen, stuHR:

Hvorfor »ansætte« Admind til kr. 395,- pr. md.

Poul m, Poul m:

®

kr. 595,- inkl. online booking

Fordi Admind: fastholder alle informationer vedr. aftaler, kunder, salg, varelager etc. ... også når Internettet er nede • dækker alle funktioner fra online booking til automatisk bogføring • er et komplet administrativt system, der hjælper dig til en bedre indtjening • konterer alle dagens kassetransaktioner, uden at du skal røre en finger • er så fantastisk nem at arbejde med •

”vi har netop haft møde med vore butikschefer, og på baggrund af tal­ lene fra 1. kvartal kan vi sige, at vi ligger på et index 99. Det må siges at være ganske pænt i en tid som nu. Ikke mindst fordi januar og februar pr. tradition er dårlige måneder”. Så Niels christiansen forventer, at Stuhr når sit budget i 2009, og som han siger det; ”Det ser jo slet ikke så dumt ud”. ”vi er så heldige, at vi har mange medarbejdere, der har været hos os i mange år, og som har en stor kundekreds. Jeg tror godt, det kan være sværere for en ung frisør at få fyldt listen op på samme måde”. Niels christiansen mener, krisen i princippet er et spørgsmål om at gøre tingene endnu bedre, og måske at arbejde med tingene på en helt anden og ny måde. ”vi har lige købt endnu en butik på Strandvejen, og vi har flyttet vores butik på Fiolstræde til nye lokaler. Men vi føler os meget sikre på fremtiden”. ”Naturligvis skal man være på mærkerne”, understreger Niels chris­ tiansen, og det kræver noget hver dag. Det kræver, at man hele tiden bakker op, og falder nogen lidt bagud, får man en snak om, hvad der sker, før det går galt. Hver morgen holdes et 15 minutters møde i alle vore butikker, hvor dagen gennemgås, og hvor man taler om, hvordan man tackler tingene. Det er super vigtigt – specielt i en krisetid, og samtidig holder vi nøje øje med tallene – men det gør vi også, selv om der ikke er krise”. Niels christiansen fornemmer, at der i slutningen af 2008 var en stag­ nation eller en opbremsning. ”Folk trak frisørbesøget et par uger, og indrømmet; kom alle vore kunder en gang mindre om året, kan det jo betyde mistede millioner. Men det ser faktisk ud som om, udviklingen allerede er vendt”.

Tlf.: +45 7020 1876

www.admind.dk

”Det betyder, at vi i fremtiden skal være bedre købmænd. Jeg har ind­ skærpet overfor mine medarbejdere, at vi alle skal gøre en større ind­ sats for at sælge produkter til kunderne, vi skal ganske enkelt være dygtigere til at sælge, og vi skal vejlede kunderne, så de vælger at købe produkter med hjem. Men det er op ad bakke”. Poul M tror på, at krisen langt hen ad vejen er psykologisk, og at mange mennesker holder igen for at holde igen. Han tror på, at vi får en op­ blomstring i løbet af sommeren, men forudser, at detailhandlen dykker igen til efteråret. ”Det betyder, at vi skal indstille kanonen, og i frisør­ fagets tilfælde gælder det personaleomkostninger, der er den absolut tungeste byrde. Man kan ganske enkelt ikke køre med blot en halv mand for meget”, mener han. På den anden side, er det også vigtigt, at man ikke fyrer blot for at være på den sikre side. ”Mangler man personale, kan man ikke tage alle kunder ind, og nok så vigtigt, fyrer man godt personale, taber man terræn, når krisen vender, så det er en sand balancekunst”. Samtidig mener Poul M, at man som frisør skal bruge krisen til at gå sin virksomhed efter i sømmene, og hos Poul M har det faktisk resulteret i, at han har ansat seks nye medarbejdere inden for de seneste måneder. Reklamebudgettet har han heller ikke skåret i, til gengæld har man skåret i sponsoraterne. ”Men det handler om hele tiden at holde øje med virksomheden og med udviklingen, så man kan slå ned på eventuelle problemer i tiden. For der er ikke langt fra succes til fiasko”.

72 > krisen kradser næsten ikke hos frisørerne

Admind ApS

”vi har ikke kunnet mærke krisen på antallet af behandlinger. Her har vi faktisk haft en rigtig fin fremgang. til gengæld har vi mærket krisen på vort produktsalg. Der har vi tabt, og det er en generel oplevelse, vi har, i alle vore butikker. kunderne kommer til de sædvanlige behandlinger. Der er hverken skåret ned på antallet eller på størrelsen af behandlinger, men kunderne køber deres produkter enten på nettet eller andre steder – typisk hvor det er billigere”.

goGreen

Ingen parabener Certiserede organiske essentielle olier Ingen pesticider eller herbicider

Vil du høre mere, så ring på tlf. 5537 0076 DanHair ApS., Brydegårdsvej 8 D, Ørslev, 4760 Vordingborg, www.danhair.dk


se video på

Tekst > Thomas Kjær Foto > Frederik Helweg-Larsen

hairmagazine.dk

Til HouseWarming hos Hasse Kliem Lørdag d. 9. maj kl. 16 var der inviteret til housewarming i Hasse Kliem’s nye salon, Moreteasir, der er flyttet til Palægade 6 i København, kun en studsning fra Kgs. Nytorv og Nyhavn. Det blev til en forrygende eftermiddag med en stor del af de køben­ havnske frisører der havde valgt at lægge vejen forbi. Desuden mange

Rune Klan ”tryllede” også forbi.

af Moreteasir’s kunder der tæller både kunstnere, tv-værter, skue­ spiller og musikere. Sidstnævnte var blandt andet repræsenteret ved DJ Thomas Madvig der spillede samt et helt forrygende Rock A Billy band der gav den så meget gas at selv Peter Mygind ville til mikro­ fonen! Se mangle flere billeder og fede videoer fra denne dag på www.hairmagazine.dk DJ Thomas Madvig holdt gryden i kog.

Jonas og Karim fra henholdsvis BARB og Fungus.

Danmarks bedste Rock A Billy-band. Gæt hvor de bliver klippet?

Andreas Spiess og Jan Kristensen fra Wella. Yvonne Hemmingsen fra XY.

se flere billeder på Claus Borre lagde også vejen forbi.

Casper Thomas fra Moreteasir.

Peter Mygind med fadøl, pølse og brød inden musikken bryder løs.

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Hanne Paludan

TIGI Trend Show: Lærerigt og underholdende Det var både lærerigt og underholdende, da HairMix havde besøg af tre topprofessionelle frisører fra TIGI Creative team, der leverede et for­ rygende show på natklubben Culture Box i hjertet af København. De to frisører, Maria Kovacs og Gen Itoh demonstrerede klippeteknikker på scenen på flere forskellige modeller. Og der blev præsenteret lige fra langt og bølgende hår til kort hår med masser af kant.

TIGI Colour Master Mix. Miks-tonere, der kan blandes på kryds og tværs.

Men aftenens fokus var især på de nye farver fra TIGI, P., som blev gennem­gået meget detaljeret af Richy Kandasamy.

Glamour stilen, baseret på Catwalk produkterne, da den glamourøse stil er kendetegnet ved volumniøst, stort hår og varme farver, der blander sig med hinanden.

Der findes fire forskellige slags farver i det nye system: TIGI Colour Creative: Permanente, holdbare farver TIGI Colour Ultra Lift: Toningsfarver TIGI Colour Radiant Gloss: Semi-permanente farver

Kombinationerne af de forskellige farver fører til tre forskellige stilarter, hvilket tydeligt blev demonstreret ved aftenens mange modeller: Den klassiske stil, hvortil S Factor produkterne er de bedst anvendelige, da denne stil kendetegnes ved blødt, glansfuldt hår og reflekterende farver.

CATHO havde venligt udlånt deres lokaler til eftermiddagens forberedelser inden showet.

Street stilen, hvortil BedHead produkterne passer perfekt, da denne stil kendetegnes ved en defineret, skarp stil og effektive farver, som giver frisuren mere kant.

Gen Itoh i fuld gang med sin klassiske model på scenen, som inden showet var blevet farvet, så det passede til stylingen.

Der var gang i både farve- og klippeteknikker i løbet af eftermiddagen.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > House of Nature

Dansk Verdensnyhed

- forskellen på en god og en dårlig hårdag Revolutionerende er Fringe pandehårdsextension. Og egentlig er det ganske enkelt, for med tre clips, clipses det færdigklippede pandehår på og blendes let ind med frisuren. Sådan lyder det fra manden bag den internationale nyudvikling; Thomas Bro fra danske House of Nature.

Det lyder egentlig ganske banalt, men ofte er det de enkle ideer, der er de mest geniale, og når man ser dem, tænker man: Hvorfor er der ingen, der har fundet på det før? Sådan er det også med det nye extension pandehår ”Fringe”, der er udviklet af Thomas Bro, direktør i House of Nature, og som netop er blevet præsenteret på frisørmessen Cosmoproff i Bologna, Italien, med kæmpe succes og med interesse fra frisører over hele verden. Masser af kvinder vil gerne have pandehår. Men enten tør de ikke få det klippet, eller de har hvirvler, der gør, at det ganske enkelt ikke kan lade sig gøre. Med udgangspunkt i den problemstilling begyndte Thomas Bro at tænke tanker og udvikle. ”Det revolutionerende nye er, at pandehåret allerede er klippet. Jeg har lavet prøver, og lært vores kinesiske sam­

Rina Hansen, freelancetekniker Torben Hansen og yderst til venstre Thomas Bro på standen på Cosmoproff.

”Vi fik godt 100 nye distributioner i 28 lande på de fire dage, messen varede samt selvfølgelig henvendelser fra en række italienske saloner”,

Prøveæske med Fringe.

arbejdspartnere, hvordan de skal klippe de nye pandehårsextensions, og således har vi skabt et helt nyt værktøj til frisøren – lige til at bruge og sælge”, forklarer Thomas Bro. Alt arbejdet er med andre ord gjort. ”Frisøren kan enten bruge Fringe til at vise kunden, hvordan hun vil se ud med pandehår, hvorefter kunden kan vælge at få det klippet, eller hun kan købe en pandehårsextention og bruge pandehåret, når hun har lyst til at skifte look”, forklarer Thomas Bro. House of Nature er eksperter på exten­ sions, og med den nye Fringe, ser virksomheden ud til at rykke sig fra at være en værktøjsfabrikant til nu også at have fået design med ind over.

fortæller Thomas. House of Natures primære forretningsområde og virk­ ­somhedens rygrad er extensions, men Thomas havde valgt udeluk­ kende at vise Fringe på standen. Det var en satsning. Men en satsning, der gav pote. Faktisk blev Fringe af flere besøgende på messen kaldt den største nyhed på Cosmoproff denne gang, fortæller Thomas Bro!

Tre clips og så er den på plads Fringe skal sættes på plads i håret med tre clips, og en god idé er, at gøre pandehåret vådt og føntørre det ind i håret. Dermed falder det super fint sammen med det eksisterende hår. ”Og det er utroligt nemt at variere frisuren fra dag til dag”.

Ind imellem sk al man satse Det er Thomas’ trang til at se, hvor langt man kan gå, der er baggrunden for Fringe, og hans klare holdning er da også, at man ind imellem er nødt til at droppe det sikre og satse for at udvikle sig selv og virksomheden. Allerede fra begyndelsen var det planen, at Fringe-systemet skulle være så enkelt som overhovedet muligt. Derfor er der kun fem farver med effekter, der gør, at de kan blende ind med godt 80 pct. af alle hår­ farver. ”Og kan man se en farveforskel, kan det faktisk også se ret sejt ud”, lyder det fra Thomas.

”Men det handler jo også om på den ene side at lave den så lille, at den ikke overtager frisuren, og på den anden side, at lave den så markant, at udtrykket når ud over rampen”. Faktisk har det taget Thomas et halvt år at udvikle Fringe, men nu er man begyndt at sælge den – og det rykker. Ny fiber Det materiale, Thomas har arbejdet med, er en ny high heat fiber, der ligner hår og som skal behandles som hår. Den kan føntørres og vaskes, og i forhold til extensions lavet af rigtigt hår, er prisen god. Således kommer Fringe til at koste omkring 300 kr. ude i salonerne.

78 > Dansk Verdensnyhed - forskellen på en god og en dårlig hårdag

Og at succesen er hjemme viser den store interesse, der var for Fringe på en af verdens største frisørmesser Cosmoproff i Bologna i Italien. ”Vi havde en lille stand på en af verdens største frisørmesser, og vi var ved at blive væltet”, fortæller Thomas smilende.

Fra standen på Cosmoproff i Bologna, hvor House of Nature viste Fringe med kæmpe succes. 100 distributører i 28 lande blev det til. I Danmark forhandles Fringe af Salonsupport.dk.

Spørger man Thomas, hvorfor der ikke er nogen, der har fundet på ideen med pandehårsextensions før, siger han smilende, at clipshår jo har eksisteret i mange år, men at der altid har været fokus på nakken og siderne – på at gøre håret langt. ”Men jeg har altid synes, det er spæn­ dende at se, hvor langt, man kan gå, og derfor blev jeg ved med at ar­ bejde med clipshårets muligheder”, fortæller Thomas Bro, og han tilføjer, at det sværeste i processen faktisk har været at gøre den ”usynlig”. ”Det er det, der har taget længst tid”.

Således fungerer Fringe. Pandehåret clipses ganske enkelt på, og blendes ind med det eksisterende hår.

bestyret to saloner i Århus. ”Det betyder, at jeg kender de problemstil­ linger, der opstår i salonen bl.a. med pandehår. Kunderne synes, det kunne være fedt, men de tør ikke…., og sådan opstod egentlig ideen til Fringe. Nu kan kunderne prøve det flotte, tunge pandehår, uden at det er en uigenkaldelig beslutning”.

10 år med extensions Thomas har arbejdet med extension igennem 10 år. De seneste 5-6 år i House of Nature. Tidligere har han haft egen salon, ligesom han har

Så netop nu er Fringe ved at blive sendt til distributører i lande fra Marokko til Mexico, Japan, Australien og USA. I Danmark forhandles Fringe af Salonsupport.dk.

Med fem farver, bliver det også lettere for frisøren. Varelageret er ikke så stort, og dermed opnås en højere omsætningshastighed, hvilket er en rigtig god ting i disse tider. ”Jeg har arbejdet meget med lyse og mørke striber i håret, så der skabes et spil”, fortæller Thomas, og han bebuder klart, at det bestemt ikke er planen at stå stille her. ”Lige nu har vi én style, nemlig det tunge pandehår – det, der skaber den største forandring hos kunden, og derfor også er det, de mindst tør få klippet samt det, der er sværest at klippe på grund af hvirvler. Men planen er klart at udvikle med flere styles”. Så Thomas bliver ved med at ”lege”, med at sy, tape og designe, så der hele tiden kommer nyt, for han synes, det er spændende at tage en udfordring op, og at kunne gøre en forskel. ”Det handler om at få løst nogle problemstillinger. Og om det gælder parykker til kemopatienter eller pandehårsextensions, så gør det en for­ skel. Jeg tager gerne en udfordring op, og jeg søger grænserne for, hvad der kan lade sig gøre”. Dansk Verdensnyhed - forskellen på en god og en dårlig hårdag < 79


NY STOL?

Høj kvalitet i miniformat Salonsupport.dk lancerer et højkvalitets crepejern – i miniformat. Crepejernet er således perfekt til rejsebrug og lige til at putte i tasken. Ledningen er to meter, og det har tourmaline og keramisk belagte plader.

Levering inden 48 timer Kun kr. 1.299,excl. moms

Fint rejsesæt Bella Vista har et Style & Travel-sæt på banen med fire produkter: BV Mini Glattejern og rejseføn samt BC Styling Treat Bodyfying Mousse og glatteserum.

Slip vilddyret løs Slip dit indre vilddyr løs, opfører ghd med lanceringen af det nye ultimative stylingværktøj, til at kreere bidske krøller og glatte manker. Designet på ”Rare” er stilfuldt og glossy med leopardprint. Pris 1699 kr.

Fem nye Tape on &off -farver Haircontrast er klar med fem nye farver til Tape on & off. Det gælder nye crazy colours som rød, orange, pink, mintgrøn og blå.

in-house Masser af power, masser af farver og masser af god kvalitet. I det hele taget bydes der på nyheder med fokus på det nyskabende og det professionelle, og det skorter ikke på muligheder for, at frisøren kan have sit helt personlige udtryk i forhold til det værktøj, der bruges i salonen. Stilfuldt design Haircontrast er stolte af at kunne præsentere et nyt og stilfuldt design på deres indpakningsæsker – i samme gode kvalitet som hidtil, og det gælder såvel opstartsæsken som Clipsextension-æsken.

Til design-elskere Victoria fra Frisørland er en ny og spændende stol til designdesignere! Smuk form og forbavsende god komfort kendetegner modellen, der leveres i flere forskellige højglansfarver.

Power-tool Design Frisørerne præsenterer Framesi Pro Staff, en ny ultrapower føntørrer på hele 2500 W med to varmestyrker, to hastigheder og koldknap. Der medfølger også et ekstra smalt næb, der centrerer varmen på håret. Pris 799 kr.

80 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Fiberparykker der tåler varme Waldorf & Ragn præsenterer en helt ny type paryk i en fiber, der tåler varme. Fiber-Twist kan føntørres, krølles og glattes, og prisen er stort set som andre fiberparykker.

Nyskabende og professionel Salonsupport.dk sender Mega Cosmo 2000 Tormalionic fønen på markedet. Den er nyskabende og professionel med det patenterede tormalionic, en blanding af tourmaline og ionic. Den modvirker statisk elektricitet og tørrer håret hurtigere end en almindelig føn.

Engel eller djævel Jaguar udvider sit trendsættende mærke JAY med to helt nyt saksemodeller – hvilken en passer til dit temperament – englen eller djævlen? Angel er ren og let som en engel, mens Devil springer ud fra mørket med et djævelsk look og en helvedes god teknik. Saksene findes i størrelserne 5” og 5,5”.

En kærlighedserklæring Jaguar er klar med en kærlighedserklæring til frisørsaksen med Design Edition – et nyt designkatalog, der giver et samlet overblik over alle saksemodeller i denne eksklusive linje. Der findes seks forskellige designs i tre kvalitetsniveauer.

Revolutionerende nyt Salonsupport.dk er klar med MoreHair Fringe, let påsat pandehår, og dermed er tiden, hvor kunden behøver tage stilling til pandehår eller ej, ovre. Det kan blot clipses på efter lyst og behov. MoreHair Fringe fås i black, dark chocolate, cobber chocolate, dark blond og blond.

Kik ind og bestil på www.salondanmark.dk - eller ring på tlf 86 80 48 11

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


frisørbranchens

tekst > Danhair (red. louise Wright) Foto > Danhair

med danhair til ibs shoW i neW york Forventningsfulde og spændte drog en flok frisører i selskab med Danhair i april mod New york med IbS messen som hovedmål. IbS messen viste sig at være en stor succes – ikke mindst på grund af messens brede vifte af shows, trends og inspirationsmuligheder, ikke kun for frisører men også for fodplejere, kosmetologer og mange andre relaterede brancher. Som en ekstra overraskelse blev de danske deltagere forkælet af Farouk Shami (ejer af Farouk Systems med mærkerne, cHI, biosilk, ultraglitz etc. alle mærker ført af Danhair), der med middag og særbehandling sørgede for en fantastisk aften. Som deltagende på turen fortæller Didde og lise fra Salon Hair Impulse, vejen, hvordan eventyret i New york har givet dem fornyet energi og inspiration til nye hårtrends. ”Alt i alt må vi sige, at de gode forventninger var blevet indfriet. tak for alle tiders tur med Danhair”, udtaler de to glade frisører.

Der var trængsel ved Indgangen til IbS messen i New york.

Didde og lise fra Salon Hair Impulse, vejen, sammen med Farouk Shami.

“Alt i alt må vi sige de gode forventninger var blevet indfriet.tak for alletiders tur med Danhair”. udtaler Didde og lise fra salon Hair Impulse, vejen.

bella vista best collection la biosthetique cosmobell cutrin Danhair Design Frisørerne Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge ghd Scandinavia Goldhair Goldwell Haircare Danmark Haircontrast HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & body care HH Simonsen Jaguar Danmark l'Oréal Matrix Pact Systems Paul Mitchell Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP tecnahaircare thorsen trading Wella z.one concept

86 80 48 11 96 60 81 76 74 69 40 00 97 22 33 44 86 74 28 22 55 37 00 76 86 24 90 55 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 86 11 99 02 86 86 50 45 46 15 21 11 70 25 05 70 86 84 99 11 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 75 64 11 30 43 24 64 84 43 24 64 84 86 22 57 77 39 40 20 40 36 16 16 09 70 27 07 02 70 27 07 02 70 27 07 02 48 48 27 35 21 23 00 59 33 26 91 11 42 13 81 80

andRe leVeRandøReR Admind 70 20 18 76 Hairtools 70 11 10 09 Magnetic Nail 47 72 00 73 Nails & company 33 32 33 32 Nordens Hårimport 50 59 22 95 PHure beautyproducts 74 53 40 60 toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 Waldorf & Ragn 47 38 50 22 AddX 32 62 23 39 unicare 44 83 23 00

Farouk Shami.

På Farouk Systems egen scene blev der klippet heftige frisurer i takt til musikken af Guns’n’Roses.

leverandøroversigt

FORKÆL DIG OG DIT HÅR MED REN LUKSUS KLASSISKE & EKSKLUSIVE HÅRPRODUKTER

HjemmesideR i bRancHen www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.frisorjob.dk www.hair.tv www.hairmodel.dk www.spt.dk

se flere billeder på

hairmagazine.dk

Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

hairmix as | c. f. tietgens boulevard 32 | dk-5220 odense sø | tel: +45 6613 3990 | fax: +45 6613 3995 | info@hairmix.dk | www.hairmix.dk


nr. 22 > maJ 2009

100 ÅR MED L’ORÉAL FRA KØKKENBORDET TIL VERDENS STØRSTE

”jeg vil være den bedste”

linsepostej og kollektiver, nej tak!

ingen plads til kompromiser

Casper Thomas søger grænserne

Birthe Gleerup er frisør i miljøvenlighedens tegn

Dennis Knudsen om sin nye salon

3. udgave 2009  

Hair Magazine 3. udgave 2009

3. udgave 2009  

Hair Magazine 3. udgave 2009

Advertisement