Page 1

gefühl.

# 17 > maj 2008

poul m

topstyret virksomhed – med blød hånd One Stop Shopping. Totalleverandør. Kald det hvad du vil. Salonsupport.dk er i hvert fald en af Danmarks største leverandører til professionelle frisørsaloner. Om du er nystartet eller en gammel ræv betyder ikke noget. Vi hjælper dig med alt fra kurser og sakse til inventar og hårplejeprodukter. Prøv fx vores Matthew James serie. Kreative og lækre produkter fra Australien, hvor Matthew James er frisørverdenens svar på Crocodile Dundee. Se mere på www.salonsupport.dk og kontakt os på 36161609.

Peter Klaris

– ny adm. direktør hos Cha Cha Cha fortæller om visioner

nye domiciler

Vi besøger de nye hovedkontorer hos HairMix og Bella Vista

3 år med GHD Fra 1 til 80 millioner kr. og 35 ansatte


Dobbeltvirkende hårpleje som giver næring til håret og beskytter mod fugt.

liss ultime U LT I M AT I V K O N T R O L T I L E T S M U K T O G B L Ø D T H Å R . MOLECULAR PRECISION HAIRCARE

w w w. l o re a l p ro fe s s i o n n e l . d k

S O L D

B Y

T H E

W O R L D'S

G R E A T

H A I R S T Y L I S T S


DUALSENSES HRPLEJEN MED DOBBELT EFFEKT Ð SE OG F¯L DET ¯JEBLIKKELIGT.

Ny Dualsenses er det perfekte valg til dig, som forventer noget mere af en hårplejeserie end normalt: ™ <©gViY^i]€g^``Z`jcøjeblikkeligt ser, men også øjeblikkeligt føles fantastisk ™ +inYZa^\iY^[[ZgZci^ZgZYZhZ\bZciZg!YZg dækker alle hårtypers behov ™ 9ZcZgj`dbea^XZgZid\Z[[Z`i^k ™ Cn>chiVciB^XgdÄj^YIZX]cdad\n!\^kZgZc hurtig og jævn fordeling af aktive ingrediZchZg^]€gZi!YZg\VgVciZgZg©_ZWa^``Za^\Z! synlige og mærkbare resultater.

NY E SERI

DEDICATED TO COLOR PERFECTION. For yderligere information kontakt GOLDWELL på tlf.: 46 15 21 11 eller din salgskonsulent. www.goldwell.dk


indhold

Kundeservice og oplevelser! Kundeservice og oplevelser er buzzwords i frisørbranchen netop nu. Over alt tales der om kundeservice og om at give kunderne oplevelser; hos frisørerne selv og hos leverandørerne. Og slet ingen tvivl om det: Det er fremtiden. Forbrugerne har SÅ mange forskellige muligheder i dag, muligheder for at få spændende shoppingople­velser, og muligheder for at lade sig inspirere på anderledes måder, at det kræver meget mere i dag at imponere dem. Samtidig betyder image utroligt meget i dag. Det er ikke længere nok, at være en god frisør. Kunderne skal føle, at salonen har det image, der passer til dem, de skal føle sig velkomne og de skal føle, at der bliver brugt tid og energi på dem, mens de behandles i salonen. Der er penge i at kende sine kunder, for forbrugerne i dag kan godt lide at blive behandlet individuelt. De kan lide, når de bliver modtaget af et venligt ansigt i receptionen, og kan man tilmed sige ”Goddag, Birgitte”, er man allerede nået langt. En strategi er noget, de færreste frisører i dag har. Men det er faktisk en god idé. Strategi skaber fælles fodslaw, og dermed sendes de samme signaler til kunderne fra såvel frisørmesteren som fra medarbejderne. I det hele taget kan en mere effektiv ledelse føre til en mere givtig forretning. ”I min verden er forskellen på god og dårlig ledelse lig med forskellen på, om man vil have mere eller mindre i løn”, lyder det lidt provokerende fra Jørn Lund i en artikel idette nummer af Hair Magazine. Han mener, mange frisører hygger sig lidt for meget og derfor ikke har fokus på ledelse. ”Og mange frisørmestre tjener faktisk mindre end salonens bedst betalte svend”, er hans påstand! Træder man derimod mere i karakter som leder, opnår man en mere konsekvent ledelse, og man tager de beslutninger, der skal tages. Så vil man typisk opleve, at salonen pludselig går bedre økonomisk. For det er de små marginaler, der udgør forskellen på succes og fiasko. Så god ledelse, god kundeservice og gode oplevelser for forbrugerne. Det er fremtiden! Pia Finne chefredaktør

12

Short Cuts

18

En topstyret virksomhed – med blød hånd

26

Helhedsoplevelser og kunden i centrum

30

HairMix i nye omgivelser

36

Salonen med sjæl

40

Trend of Hair til verdensmesterskab

44

Kend dine kvindelige kunder

50

ghd – tre år og fuld fart frem

56

Kundeservice – er ALT

60

Inhouse Update

62

Forvent det uventede

64

Haircare Update

Det er en fornøjelse at arbejde med Hairtools edb-system Marianne, WO+MAN Coiffure, Århus

Hairtools ApS Havnegade 39 1058 København K www.hairtools.dk

72

JØRN LUND · KIM TANGE

LEDELSE FOR PRAKTIKERE

Nye rammer om Bella Vista

Cutting Edge Kvinder får kvindeligheden tilbage

76

LEDELSE FOR PRAKTIKERE

Hairtools edb-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på tlf. 70 11 10 09.

„Stop brokkeriet på bagsædet, kom om foran og hjælp med at styre“. Ledelsesopgaven i virkeligheden er en kompleks proces. Bogens fokus er ledelse af medarbejderen med udgangspunkt i „medarbejderne er virksomheden, resten er blot kulisser“. Bogen er skrevet til kommende og nye ledere, som har brug for inspiration samt nogle værktøjer til at blive bedre ledere. Forfatterne har lagt vægt på et fagligt indhold, som redegør for de teoretiske begreber og ledelsesskoler der er anerkendte, og som bliver anvendt i mange danske virksomheder og organisationer i dag. Bogen er opdelt i to hovedtemaer. Første tema er selve ledelsesopgaven. Tilgangen er en blanding af teori og praksis. Undervejs er der mulighed for at lave en række refleksionsopgaver, som er indarbejdet i bogen. Andet tema handler om kommunikation i virksomheden. Herunder bl.a. hvorledes man som leder bliver bedre til at kommunikere med de ansatte. For at gøre indholdet praksis orienteret, er bogen fuld af cases fra den virkelige verden/hverdag. Bogen er primært skrevet til faget Ledelse i praksis på Akademiuddannelserne. Den kan dog med fordel anvendes ved andre uddannelser, hvor ledelse indgår som en del af pensum. Også praktikere kan bruge bogen, fordi den er velegnet som opslagsbog til håndtering af en konkret problemstilling, hvor ledelseselementet indgår.

JØRN LUND · KIM TANGE

68

Personlig udvikling giver penge i kassen

80 Chefredaktør > Pia Finne Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Schwarzkopf Tryk > From & Co. Udgives af > Freeminds Aps, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shortcuts Send din historie til Christina på ck@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

Young Intercoiffure fotokonkurrence 2008

I konkurrencen i år skulle hver deltager fremstille et Fashion foto. Deltagerne skulle med fotoet kunne give en personlig fortolk­ ning af trenden anno 2008 indenfor hår og mode. Den heldige og talentfulde vinder Ditte Kragballe fra Cha Cha Cha i Holte rejser til Mondials Verdens kongres, som afholdes i Rio i Brasilien i maj. Alt er tilrettelagt med henblik på, at de unge fra hele verden skal lave et show på scenen foran verdens førende frisører. Som noget helt særligt vil dette show blive afholdt på Sukkertoppen, Rios vartegn med Jesus statuen. Hvis du ønsker at læse mere om Young Intercoiffure kan du gå på www.intercoiffure.dk, hvor du kan se hvilke saloner, der er med i Intercoiffure og se billeder fra tidligere arrangementer i Young.

Porpita Hair – Grøn salon åbner i Maribo på Lolland

Porpita Hair er en økologisk salon, der byder på lidt mere end klipning og farve, for de tre indehavere, Katrine Beatrice Ryberg Tonnesen, Vibeke Andersen og Bettina Møller, har brugt de sidste to år på at dygtiggøre sig inden for spa og wellness området.

Goldwell

Young Intercoiffure i Det Ny Teater Tirsdag 22. april inviterede Københavns Frisørlaug til show med Young Intercoiffure i Det Ny Teater. Rammerne var Det Ny Teaters lille kælderscene – Sceneriet. De hyggelige omgivelser med gamle kulisser og rekvisitter rundt i hjørnerne og oppe under loftet skabte allerede inden showet en god stemning blandt publikum. På scenen blev der klippet og forklaret, mens publikum fulgte opmærk­somt med, og lidt efter lidt begyndte de modeller, der var færdige, at gå rundt neden for scenen, så publikum også kunne få lov at komme helt tæt på og tage billeder og røre ved de lækre nye klipninger. Der var aftenen igennem mange model­ ler med meget forskelligt hår og noget for enhver smag.

har skiftet navn

1. april skiftede Goldwell A/S navn til KPSS Danmark A/S, som er en forkortelse for Kao Professional Salon Services. KPSS Danmark bliver dermed en paraplyorganisation for bl.a. Goldwell og KMS California, som de forhandler.

Find Hårmodeller på

Hair.dk

De har alle tre erfaring med frisørbranchen fra tidligere,men har besluttet sig for at åbne en salon, der byder på lidt mere end økologisk te og kaffe. Med en vision om at forbedre det miljø vi lever i, er Porpita Hair den første grønne salon med spa og wellness på programmet i Maribo. Salonen åbnede 17. april, og indehaverne håber på, at Lolland og Falster vil tage godt imod konceptet og bakke op omkring økologi og velvære. Du kan læse mere om salonen på www.porpita.dk

Har du prøvet pludselig at mangle de rigtige modeller til forårets show? Er du træt af at smide penge efter dyre annoncer og reklamer? Eller er det blevet for ensformigt at bruge søster som hårmodel? Så har du nu chancen for, at hårmodellerne finder frem til dig! Hair.dk tilbyder at lægge din salon på sitet, og dermed gøre det lettere og sjovere at få nye ansigter i stolen. Du kan søge hårmodeller til et specifikt show, en bestemt dato eller med en bestemt hårlængde - eller du kan søge modeller løbende, som svende eller elever har brug for dem i salonen. For yderligere information, ring til Adam eller Peter på tlf: 33 32 07 08.

Skønhed i luften på Hilton til DBCA Blitzlys og kindkys svirrede om kap, da Danish Beauty and Cosmetic Awards torsdag 3. april uddelte skønhedspriser i luksuriøse omgivelser på Hotel Hilton. Fantastisk glamourøs stemning, masser af kanapéer samt kolde drinks og kendisser i bedste Hollywoodstil. Igen i år stod Ellen Hillingsø og Peter Frödin i spidsen for prisuddelingen, og bar på humoristisk vis alle igennem de mange kategorier og nomineringer. Lækre produkter, som Alterna og ZenzTherapy, løb af med årets pris inden for henholdsvis Årets hårplejeprodukt og Årets etikpris. Vi siger tillykke herfra. 12 > Shortcuts

– Køb dit frisørinventar online


Colomer Denmark show

Med Gun-Britt

CHA CHA CHA og Hair Construction ER nomineret til:

Global Salon Business Award 2008 ”Global Salon Business Award” er frisørbranchens svar på en Oscar overrækkelse.

Det store gallaevent finder sted 9. juni i Kodak Theatre i Hollywood, samme sted som den legendariske Oscaruddeling foregår. Selve eventen er på højde med Oscar festen, som vi kender den inden for filmens verden, og for frisørerne er den lige så eftertragtet og prestigefyldt, da det er den eneste af sin art i frisørbranchen. Nogle af branchens største navne vil være med til at udnævne og præsentere vinderne. Både CHA CHA CHA og Hair Construction er nomineret i forskellige kategorier og dyster om disse awards mod over 3000 salonindehavere fra 22 lande. Således kappes verdens bedste frisør- og salonkæder om at vinde trofæet inden for education/ uddannelse, iværksætterkultur, unikt ledelseskoncept, team philo­sophy og kundeservice, som er nogle ud af de 12 kategorier, som man kan vinde. Begge saloner har på forhånd fået at vide, at de er vinder af mindst ét trofæ, men hvilken kategori, det er i, hemmeligholdes indtil selve overrækkelsen. Så vi må spændt vente til 9. juni med at få besked.

Onsdag 5. marts holdt Colomer Denmark et forrygende show på Hotel Sankt Petri, hvor de præsenterende en ny farveserie Revlonissimo NMT med den nye nanomolekylære teknologi, der gør det muligt at pleje og farve håret i én behandling. Janni Sørensen stod for præsentationen af Revlonissimo, og hun forklarende teknologien i Revlons farver. Derudover kunne publikum nyde godt af Gun-Britt Zellers gode råd og tips, da hun og resten af hendes team stod for klip, farve og makeup på modellerne til showet.

NU K A N D U S Ø G E HÅRM ODEL L ER VIA HAIR.DK S tår du o g ma n g ler mo d e lle r t il e t s h o w e lle r t il s a lo n e n , s å konta kt A d a m e lle r P e ter p å t lf . 3 3 3 2 0 7 0 8 o g h ø r n æ rme re .

WWW

.FRISORLAND.DK


NYHEDER

FRA

ITALIEN

Tjek www.frisorland.dk

FRISØRLAND.DK

Aalborg - Sofiendalsvej 83 - 9200 Aalborg - 98 18 60 66 Viborg - Livøvej 10a - 8800 Viborg - 87 27 10 60 Stouby/Vejle - Borgergade 8 - 7140 Stouby - 75 89 78 76 Odense - Klokkestøbervej 15 - 5230 Odense M - 66 17 30 38 København - Dampfærgevej 13 - 2100 København Ø - 61 61 73 61


Tekst > Pia Finne Foto > Hanne Paludan Kristensen

Poul M igennem 40 år:

Jeg driver en topstyret virksomhed – med blød hånd Poul M har igennem hele sin karriere søgt nye udfordringer, og når han har kedet sig, har han åbnet endnu en salon. Og selv om han nu kan fejre sit 40 års jubilæum med 13 saloner, ”kan man godt risikere, at der kommer flere Poul M-saloner i Jylland”, siger han selv med et underfundigt smil. Forkromede forretningsplaner har han ikke. Til gengæld kan han melde om fremgang i alle 40 år.

18 > Poul M igennem 40 år...

Poul M igennem 40 år... < 19


PåThorsgade i randers ligger frisørsalonen Poul M. Faktisk er det den selv samme salon, som Poul M købte for 40 år siden, og som i dag har udviklet sig til 13 saloner, der foruden i randers ligger i Herning, Viborg, Holstebro, Ikast, Ålborg, Horsens - byer, der alle ligger i en nogenlunde køreafstand fra randers. For det er vigtigt for Poul M at have en løbende god dialog og kontakt til sine medarbejdere. Poul M var faktisk kun 20 år, da han i 1968 købte den salon, han var i lære i, og set i bakspejlet synes han faktisk ikke selv, det var nogen ret god idé. ”Jeg blev presset lidt ind i det, og det skulle jeg aldrig have gjort. På det tidspunkt havde branchen det anderledes svært, end den har det i dag, og det første år, jeg havde butik, havde jeg en årsløn på 17.000 kr., hvor en ansat dengang lå med en løn på 26.000 kr. om året”, fortæller han. Men det er ikke så meget lønnen, der er den egentlige årsag til, at Poul M ønsker, at han havde ventet nogle år med at blive ejer af en frisørsalon. ”De første 5-7 år var bestemt ikke sjove. Jeg var randers Mester i klip og Club Prestige mester, men det betød ikke noget for kunderne i randers. De blev klippet der, hvor de plejede, og så kunne jeg i øvrigt kæmpe alt det, jeg ville. Sådan er det heldigvis ikke i dag!”. Men Poul M holdt alligevel ved, og hans kone begyndte at arbejde i forretningen - i øvrigt meget imod nogle af kundernes vilje. ”En pige i en herrefrisør! Fy da”. Da Poul M havde fået sin første forretning op at køre, skulle der ske noget mere, og lidt af kedsomhed – i hvert fald ifølge ham selv – startede han forretning nummer to. Det er i dag 20 år siden, og de to forretninger er vokset til 13. ”Der ses detailkæder inden for tøj og inden for sko, men frisørbranchen er håbløst bagud”, mener han, og kunne godt tænke sig at de 3-5 kæder, der findes i branchen i dag, blev til mange flere. ni af Poul M’s saloner ligger i centre. ”Jeg kan godt lide centertanken”, fastslår han, og ikke mindst nu, hvor man taler så meget om at bilerne skal ud ad byen. ”For hvor siver de kunder, der ikke kan parkere deres biler, så hen – til centrene!”, er hans klare holdning. Og han kan da også se på tallene, at det er centerbutikkerne, der rykker mest, selvom hans øvrige fire butikker ligger på centrale placeringer på gågaderne i byerne. I de 40 år Poul M har drevet forretning, er der naturligvis sket en udvikling, ikke mindst i forhold til, at hvor de nye, moderne og trendy butikker for 40 år siden havde svært ved at klare sig, er det i dag de gamle, støvede butikker, der har svære tider. ”Samtidig er der slet ingen tvivl om, at det er blevet både mere spændende og sjovere at være frisør i dag end tidligere. Alt er tilladt. Man kan klippe langthårsfrisurer på mænd og super flotte korte frisurer til kvinder, hvor den tidligere stod på graduerede pagefrisurer til alle”, smiler Poul M, og indrømmer, at det også kræver mere at være frisør i dag. ”De højere krav, kunderne stiller, betyder, at vi som frisører hele tiden skal uddanne os, hente ny inspiration og udvikle såvel os selv som salonerne. Kort sagt: Det handler om at være med, hvor det sker”. over 100 ansatte Poul M har rundet de 100 ansatte i sine 13 butikker, og 33 af dem er elever, for Poul M er ikke i tvivl om vigtigheden af at få tilført nyt blod og nye kræfter, ligesom de unge er med til at give salonerne et yngre look i kundernes bevidsthed. ”Samtidig holder jeg af at lære mine egne folk op, og de fleste af vores elever bliver da også i Poul M-regi efter endt uddannelse”, fortæller han. Faktisk har mellem 15-20 af de ansatte været i Poul M i over 10 år, og en enkelt medarbejder har været i forretningen i 32 år. Så nogen stor udskiftning, kan der ikke siges at være i Poul M-salonerne. ”jeg giver mine medarbejdere lov til at udfolde sig, og de har frie hænder under ansvar, for jeg tror, det er 20 > poul m igennem 40 år...

der ses detailkæder inden for tØJ og inden for sko, Men frisØrbranChen er håblØst bagud

For yderligere information kontakt venligst kundeservice på tlf. 46 15 21 11.


”Jeg nyder stadig at have saksen i hånden. Men egentlig det er jo bare pjat og forfængelighed”, filosoferer han, og kalder sig selv for en amatør.

Har Fudge fået solstik! Fudge Hair Care range er en unik serie af shampoo, conditioner og hårkure, som er udviklet til at genoplive hår der har set bedre tider ! Denne nye pleje serie kombineret med Fudges cool Factor og det EKSKLUSIVE HYDRATING HAIR DRINK COMPLEX som tilføre FUGT og PROTINER til tørstigt hår mens GUARANA, den nyeste innovation i genopbygning, giver håret ekstra styrke, med komplet varmebeskyttelse og UV filter, Så nej vi er KLAR til sommerhåret, og med det et godt tilbud på årets plejeserie.

meget vigtigt, at man er glad, når man går på arbejde om morgenen. Ellers skal man nok finde sig et andet job”. Inden for de seneste to måneder har Poul M ansat ikke færre end 12 nye frisører, bl.a. fordi han har åbnet endnu en butik i Horsens. Når det gælder fremtiden, er han fortrøstningsfuld. ”Jeg har været igennem kartoffelkuren, og jeg har kæmpet for omsætningen og med kunder, der droppede at få farvet vipper og bryn og som trækker farven en ekstra tre ugers tid. Men hvert eneste år har vi alligevel haft vækst. Det handler blot om at udvikle sig med tiden. I dag skal frisørerne således i høj grad også være sælgere, og det er de også, for strukturen i frisørsalonerne i dag byder, at der sælges mange produkter i dagligdagen”, er Poul M’s holdning. Derfor har hans saloner også de førende mærker på lager, og han føler det ligefrem som en for­ pligtigelse, at fortælle kunden, hvilken shampoo hun skal bruge, når hun lige har fået lavet en flot farve.

Få start pakken til speciel pris og spar 35 %!

Hans medarbejdere sendes også på kurser i såvel mersalg som i klipning.Typisk tager et par stykker af sted, og når de kommer tilbage, holder de et minikursus for resten af frisørkædens medarbejdere. ”Men vi vil ikke bruge vores tid og penge på noget, der er alt for flippet.Tingene skal kunne bruges i vores dagligdag”, mener han. Det skal være brugbart, og når Poul M’s frisører har været på kursus, er det ikke sjældent, at de forjysker, det de ser en smule, så det tilpasses kunderne i deres område af landet. Og virksomheden motto er da også ”Det er jysk, det er sejt, det er Poul M”. Den brede midte har det svært Poul M er ikke i tvivl om, at frisørbranchen generelt har det meget lettere i dag end tidligere, men samtidig ser han en klar tendens til, at det enten er de store saloner eller de små saloner, der har succes. Den brede midte har det sværest. ”Der findes utroligt mange dygtige, unge frisører med ambitioner i dag”, er Poul M’s holdning. ”Men hvorfor domineres branchen så af ”gamle” mænd. Hvor er de unge 22 > Poul M igennem 40 år...

35% RABAT 6’ INTRO Køb 6 stk hver af Fudge Care-serien & nyheden Reform. Inkl. alle 1000 ml shampoo og conditioner. Normalpris: kr 8.442

Tilbud: kr 5.499,-

KONTAKT FUDGE: TLF 80 88 57 49 – Fax 80 88 57 48 fudge@warehouse.no


“

Jeg nyder stadig at have saksen i hånden. Men egent­lig det er jo bare pjat og forfængelighed

piger med gå-på-modet henne?”, spørger han lidt provokerende. Og han mener helt klart, at der mangler noget initiativ blandt de unge. ”Skal de tage over, må de selv skubbe på, for der er ingen tvivl om, at vil man noget i denne branche, så kan man”, lyder det. Samtidig undrer han sig lidt over, at de få frisører, der har drevet det til noget i Danmark er mænd – i et ellers udpræget kvindedomineret fag! ”Tag og kom ud af busken”, er hans uforbeholdne råd! To dage om ugen står Poul M selv i salonen, ligesom han træner eleverne til svendeprøven. ”Jeg nyder stadig at have saksen i hånden. Men egent­ lig det er jo bare pjat og forfængelighed”, filosoferer han, og kalder sig selv for en amatør. ”Du ser jo heller ikke en murermester med 100 ansatte selv tage mureskeen i hånden”. Hvad, der ifølge Poul M derimod er meget vigtigt, er at komme rundt til alle salonerne mindst en gang om ugen, og at have et tæt forhold til personalet. ”Jeg driver en topstyret virksomhed – men med blød hånd”, smiler han. Jeg holder af at se tingene blomstre Mennesker. Det er kodeordet, når man spørger Poul M, hvad der har drevet ham til at forblive i frisørbranchen igennem 40 år. ”Jeg holder af at have med mennesker at gøre, og jeg holder af at se tingene blomstre”. Når Poul M holder fri, driver han en hundekennel for Schæferhunde, ligesom han er dommer ved såvel hundedressur som –udstillinger, for både for ham selv som for hans ansatte mener han, det er utroligt vigtigt med en hobby. ”Når jeg ansætter nye frisører lægger jeg vægt på, at de har en hobby – andet end at klippe. Er fritiden indholdsrig, bliver hverdagen sjovere, og man tager ikke problemer med fra hjem fra arbejdet – eller omvendt”, er hans holdning. Og at man udvikler sig selv om menneske ved at omgås andre mennesker, der ikke lige er inden for samme fag som en selv, er han heller ikke i tvivl om.

”Bliv professionelle”, er hans holdning. ”Hvorfor er mange frisører indstillede på at arbejde for næsten ingenting. Tag dog prisen!” Han mener, mange frisører burde have et mesterbrev i forretningsdrift. ”For som frisør skal man lave ca. 3000 kr. om dagen før det løber rundt, og kunderne er villige til at betale, hvis de får kvalitet for pengene”.

”Færdes man kun i frisørbranchen, udvider man ikke sin horisont, og man kan nemt komme til at køre i ring”. Og når det handler om at nå det hele, er Poul M ikke i tvivl: ”Det handler om at prioritere!” Men Poul M har endnu flere jern i ilden. Han holder foredrag om frisørfaget på Tekniske Skoler i Herning, Randers og Ålborg.

Hvad Poul M angår, har han ikke tænkt sig at stoppe sin virksomheds udvikling. ”Jeg har ingen forkromet strategiplan for udviklingen af min forretning, men jeg tror godt, man kan risikere, at der kommer flere Poul M-saloner i Jylland”, smiler han, og tilføjer, at han dog ikke længere tegner lejekontrakter på mere end 10 år...

”Det er sjovt og spændende at kunne give noget tilbage til faget ved at undervise de nye, unge frisører”, siger han, og tilføjer, at han jo også selv får masser af ny energi og inspiration ved at omgås de unge, kommende frisører.

Sjælland holder han sig dog fra, selv om han er blevet opfordret af tidligere personale til at rykke over bæltet flere gange. ”Det er vigtigt for mig, at mine saloner ligger i en fornuftig transportafstand for mig, og derfor siger jeg nej til Sjælland”, forklarer han. Når det gælder jubilæet gider Poul M – på ægte jysk vis – ikke at blive fejret det store. En reception undgik han dog ikke...

Tag noget for arbejdet Poul M har endnu en kæphest. Han er dødtræt af frisører, der udelukkende arbejder for fornøjelsens skyld, og som ikke tager noget for deres arbejde! 24 > Poul M igennem 40 år...

Ni af Poul M’s saloner ligger i centre. ”Jeg kan godt lide centertanken”, fastslår han. Og han kan da også se på tallene, at det er centerbutikkerne, der rykker mest.

”Jeg har forblevet i branchen igennem 40 år, fordi jeg synes, det er spændende og sjovt!” ■

Økologisk kvalitetshårpleje for børn eco.kid er måske det mest økologiske hårprodukt på markedet.

rn mellem 3 og 12 år. •Specialudviklet til bø k af ECOCERT. •Certiceret økologis •Forebygger mod lus. bener, sulfater eller •Indeholder ingen para kunstige parfumer.

C.F. Tietgens Bouldevard 32 5220 Odense SØ Tel. +45 6613 3990

info@hairmix.dk www.hairmix.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Helhedsoplevelser og kunden i centrum

Peter Klaris er ny adm. direktør i Cha Cha Cha, og han er ikke i tvivl om, at det handler om at give kunden en helhedsoplevelse af besøget hos frisøren. Hun skal føle, der er fokus på hende, fra hun træder ind, til hun forlader salonen igen.

Kultur er ikke noget man implementerer, men noget man skaber. For en virksomhed i vækst, som Cha Cha Cha har været gennem de seneste år, er det bare vigtigt at arbejde målrettet og synligt med fastholdelse af den ”gamle” kultur. ”Kulturen må ikke forsvinde, fordi vi vækster”, siger Peter Klaris. ”Når vi ansætter nye frisører i dag, handler det i lige så høj grad om de personlige og menneskelige værdier. Man kan hurtigt checke, om frisøren kan sit faglige kram, men nok så vigtigt er det, at de forstår vore værdier og vores kultur, og at de er servicemindede i den grad, vi ønsker det”, er Peter Klaris’ holdning. Modsat er han også godt klar over, at det kræver noget at fastholde de gode medarbejdere, og hans mål er ganske enkelt: ”Vi vil være kendt for at være den bedste arbejdsplads i branchen!”

”Frisørbranchen lever basalt set af de samme ydelser, som de gjorde for 50 år siden”, og vi ser en meget lille differentiering mellem de forskellige saloner. Det mener Cha Cha Chas nye adm. direktør Peter Klaris. Han mener, at branchen bør nytænke med kunden i centrum. ”Der er masser af muligheder for at skabe en større helhedsoplevelse for kunden. Det er bare at komme i gang”. Og mens Peter Klaris fremover tager sig af det forretningsmæssige, har Søren Pjedsted fået en ny position som kreativog udviklingsdirektør.

Derfor er det bl.a. også hans plan at etablere en HR-funktion, dedi­ keret til at tage sig af, at udvikle og pleje de 125 medarbejdere. Hvad lever vi af? Da Peter Klaris begyndte i sit nye job, brugte han en del tid på at finde svaret på spørgsmålet ”Hvad lever vi af?” Han foranstaltede en tilfredshedsanalyse blandt en række kunder ”Hvad vil I have?”, ”Hvad er I tilfredse med?”, og ”Hvad er I utilfredse med?”, han talte med medarbejderne, der i princippet fik stillet de samme spørgsmål og selvfølgelig med Søren Pjedsted. ”Jeg mener principielt, det er bedre at spørge frem for at gætte”, lyder det fra Peter Klaris, og på den måde fik han også hurtigt skilt de medarbejdere fra, der ikke er klar til at arbejde så målrettet med service, som han mener, der skal til.

skal fokusere på udvikling af det kreative område. Et område han gennem årene har bevist, at han mestrer. ”Vi har lavet en aftale om, at jeg står for driften af virksomheden, og at jeg som adm. direktør har beslutningsbeføjelsen. For alt for mange kokke fordærver som bekendt maden”, fastslår Peter Klaris. Han har dermed slået helt fast, at hans job bestemt ikke er at fungere som marionetfigur men som ham, der skal tænke fremad og skabe vækst i Cha Cha Cha i årene fremover.

Receptionen er et meget vigtigt element i forhold til at få kunderne til at føle sig godt tilpas, og kan man møde dem med et ”Hej Birgitte”, er man nået langt, mener Peter Klaris.

”Det handler om at give kunden en helhedsoplevelse af besøget hos frisøren. Hun skal føle, der er fokus på hende, fra hun træder ind, til hun går ud igen. Dette skal kombineres med oplevelser som f.eks. massage i vaskestolen, hovedbundsmassage, indretning mv. ”. Det er Cha Cha Chas nye adm. direktør Peter Klaris ikke i tvivl om. For at gøre sig selv det bevidst, har han lånt Faktas slogan ”Du må gerne blive 5 minutter længere”, og med det som mantra er han trådt ind i en helt ny branche, han hidtil kun har kendt som kunde i frisørstolen. ”Det er super vigtigt, at frisørerne i vores saloner tager sig den tid, det tager, og at de hele tiden er bevidste om at skabe et oplevelseskoncept omkring kunden”, er Peter Klaris’ klare holdning, og heldigvis er 26 > Helhedsoplevelser og kunden i centrum

han endnu ikke begrænset af: ”Det kan man ikke”, eller ”det gør man ikke”. Han ser masser af muligheder – og de skal afprøves. Peter Klaris har siddet i direktørstolen hos Cha Cha Cha siden 1. december, og den første tid brugte han på at lære branchen og virksomheden indgående at kende. Peter Klaris har en forretningsmæssig baggrund. Han har siddet som adm. direktør i forskellige virksomheder, og har hvad han selv vil kalde en managementmæssig baggrund. Planen er, at Peter og Søren skal køre et parløb, hvor Peter Klaris tager sig af den forretningsmæssige drift og opbygning af virksomheden, mens Søren Pjedsted primært

med den vækst virksomheden er inde i, kræver det foruden den rette kultur også både struktur og træning. Kulturen skal med andre ord målrettes”, lyder det fra Peter Klaris.

Når det er sagt, drøfter Peter og Søren, der i øvrigt fortsat ejer virksomheden 100 pct., naturligvis driften med stor respekt for den erfaring, de hver især har. Peter Klaris taler om helhedsoplevelser, og for ham består det i rigtige omgivelser, der sætter scenen, at kunderne mødes i receptionen af et ”Hej Birgitte”, at frisøren tager sig tid til at lytte til kundens behov og i øvrigt komme med den rigtige rådgivning. Ganske enkelt: At kunden sættes i centrum. Og han er heller ikke i tvivl om, at vejen til at sætte kunden i centrum er ved at sætte medarbejderne i centrum! ”Alle vore frisører er gode til at klippe, men vi skal fremover i lige så høj grad fokusere på træning i service og forståelse af vores koncept. Vores koncept eller differentiering skal være synlig og forståelig for vores medarbejdere. Kun herved kan vi give kunden den oplevelse, som vores koncept lægger op til.” siger Peter Klaris. ”I dag har Cha Cha Cha 18 saloner over hele landet, og der er slet ingen planer om at stoppe her. Søren har altid været kulturbærer i Cha Cha Cha, men

Således definerer han såvel en faglig profil samt ikke mindst en personprofil på hver eneste medarbejder og det samme på nye medarbejdere, der skal matche ind i et eksisterende team. ”Og så handler det også om at have styrken til at sige nej til en medarbejder – selv om der er mangel på gode frisører. For passer vedkommende ikke ind i virksomheden, vil det ikke komme til at fungere”, er hans holdning, og så er han i øvrigt stolt af Cha ha Chas lave ”medarbejderomsætningshastighed”. Ydermere har man stort fokus på elevuddannelsen. Man vil så at sige være sin egen fødekæde. ”Vi overvejer kraftigt at lave en eliteelevuddannelse”, lyder det fra Peter Klaris. Ideen er at søge måske 50 elever til ”eliteskolen”, heraf udvælges 10, der så uddannes til ”superfrisører”. Det er en langsigtet men nødvendig satsning. Et andet nyt tiltag, som Peter Klaris pusler med, er Young Cha Cha Cha. ”Eleverne har selv spurgt, om de kan lave en elevforening, der mødes en gang om måneden, hvor de tager ting op; får besøg af vores kreative team, en frisør fra en salonerne, der kan fortælle om et eller andet eller en leverandør. Det har vi naturligvis sagt ja til”. Men Peter Klaris’ plan er at videreudvikle Young Cha Cha Cha til også at omfatte shows og events – eventuelt kombineret med modeshows. Allerede inden Peter Klaris sagde ja til jobbet, havde han undersøgt virksomheden og set det store potentiale, han mener, der er i Cha Cha Cha. ”Mange kreative mennesker har ikke en særlig god økonomisk sans, men det har Søren haft. På trods af dette har han dog erkendt behovet for at få tilføre management for at fastholde den ønskede ekspansion. Målet er at føre Cha Cha Cha op på ”next level”. I dag er virksomheden for lille til at være stor, og for stor til at være lille. Helhedsoplevelser og kunden i centrum < 27


Peter Klaris er ikke i tvivl om, at det er en fordel, at han ikke ser på Cha Cha Cha med brancheøjne men med managementøjne. ”Det giver bedre mulighed for at se, hvor der skal sættes ind, og hvor virksomheden skal styrkes yderligere. Det må ikke være følelserne, der styrer beslutningerne”, mener han. At arbejde med mennesker At arbejde med og ikke mindst at udvikle mennesker er Peter Klaris’ passion, og med Cha Cha Cha så han muligheden for dels at arbejde med mennesker og dels for at udvikle og videreudvikle en virksomhed i vækst. ”Jeg ser også gerne Cha Cha Cha internationalt i de kommende år. I første omgang i Skandinavien”, bebuder han. Og skal Cha Cha Cha udvikles, tror han klart på balancen mellem det økonomiske og det kreative.

Synlighed Synlighed er også et kodeord for Peter Klaris. ”Og det er ikke nok, at vi er synlige og kendte i frisørbranchen, som vi er det.Vi skal også være synlige hos kunderne!” Derfor mener han også, man nu skal ud og fortælle, hvad man kan, og hvor godt man kan det. ”Og der ligger klart en stor PR-opgave i dét”, fastslår han. Han ser frisørfaget som en del af modebranchen, og derfor er én af hans ideer at promovere Cha Cha Cha i forbindelse med modeugen.”Ad den vej bliver vi en synlig del af den danske modeverden og skaber et klart image”. For når man skal skabe et image, handler det primært om at kigge udefra og ind. Lad kunderne fortælle om deres oplevelser, og overvej om deres oplevelser indfrier den måde, vi gerne vil opfattes på.

new styling – svanemærket fordi vi tænker på dig

Indretning er image, og derfor er det super vigtigt, at kunden kan identificere sig med salonen. Her fra Cha Cha Cha's nyindrettede salon i Hørsholm.

”Ind imellem kan kreative mennesker gå helt i selvsving. Derfor er det vigtigt, at der er nogen i baglandet med begge ben plantet på jorden. For skal vi lykkes med succes, handler det i bund og grund om, at vores beslutninger tages med kunden i centrum.” Peter Klaris tror på, at der vil komme flere konstellationer, hvor man kombinerer det forretningsmæssige med det kreative i branchen i fremtiden. ”Det er en nødvendighed, hvis man vil ekspandere”, mener han. Han slår dog fast, at det kreative naturligvis er en meget vigtig del af konceptet, og at hans job derfor er, at skabe rammerne for kreativiteten. ”Ildsjæle, der brænder for en branche, kan nå en vis grad af vækst, men typisk evner de ikke den ledelsesmæssige del af forretningsdriften, og så ender det med en fiasko”. Derfor mener han også, det er meget visionært set af Søren Pjedsted at ”hive sådan en som mig ind”. Det handler jo i bund og grund om, at vi alle skal fokusere på vore stærke sider”, lyder det fra Peter Klaris. 28 > Helhedsoplevelser og kunden i centrum

Branchen har ligget stille Peter Klaris kommer faktisk fra en frisørfamilie. For 50 år siden havde hans mor en salon, og lidt provokerende påstår han, at der ikke er sket meget i branchen siden! ”En frisørsalon består stadig af stole, spejle og vaskeplads, og basalt set er det de samme serviceydelser, vi leverer, som vi gjorde for 50 år siden”. Han mener, det er tid til udvikling i frisørbranchen, og at velværebølgen er god at ride med på. ”Vi kan tilbyde make-overs, massager og f.eks. kan vi ordne negle. Der er masser af muligheder. Og frem for alt skal vi signalere til kunden, at vi har god tid til netop dem, at vi lytter og har gode ideer, og at kunderne klippes på en professionel måde”. Produktsalg er et andet område, Peter Klaris mener, man skal tage fat i. ”Jeg kan godt blive lidt irriteret over branchen, når jeg ser, hvor mange produkter, der købes i supermarkedet. Og det handler ene og alene om at informere kunden – når man alligevel har hende eller ham i stolen - om, hvorfor det er bedre at købe shampoo eller voks hos frisøren, og så skal man selvfølgelig give gode råd og vejledning”. For kunden skal i centrum ■

TLF. 97 22 33 44

...if you care for your hair!


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

HairMix i nye omgivelser

Georg Harmens og Helen Tokebjerg foran det nye byggeri.

Funktionalitet, lys og luft samt optimale arbejdsforhold for såvel kontorpersonale, lagerpersonale som for frisører var målet med HairMix’ nye 1200 kvadratmeter domicil. Og allerede nu tyder alt på, at byggeriet fungerer helt efter hensigten. Helen Tokebjerg i det nye fotostudie.

Lys og luft. Overskuelighed og ikke mindst plads til at vokse. HairMix har fået nyt domicil i Odense, og med den nye 1200 kvadratmeter bygning, er der nu plads til såvel administration og lager samt studie – og ikke mindst plads til at vokse i takt med at virksomheden bliver større. ”Vi har købt en grund og har selv stået for byggeriet helt fra den første sten blev lagt. Dermed har vi fået et nyt domicil, der passer perfekt til vores behov nu og i fremtiden”, forklarer adm. direktør Georg Harmens. Og grunden er naturligvis tilpas stor til, at der også kan bygges yderligere ud, hvis der på et tidspunkt måtte være behov for det. Den manglende plads var netop årsagen til, at han tog beslutningen om, at HairMix skulle have nyt domicil.

HairMix har netop bygget et 1200 kvm. nyt domicil. 30 > HairMix i nye omgivelser

15. marts rykkede man ind i byggeriet, og allerede nu har det vist sit værd. ”Det er masser af lagerplads i forbindelse med administrationen – faktisk fire gange så meget lagerplads som tidligere - hvilket letter arbejdsgangen og gør det muligt hurtigere og mere effektivt at servicere kunderne i modsætning til tidligere, hvor vi arbejdede med eksterne lagre”, fortæller Georg Harmens.

Med det nye lager er der også bedre mulighed for at tage nye produkt­serier ind, som f.eks. den nye økologiske serie til børn, Eco­ Kids, samt større volumener. Samtidig er der mere plads i HairMix Studiet. ”Her kan nu være 12 arbejdende frisører og 35 tilskuere, ligesom studiet også benyttes, når vi selv skal teste og lære vore nye produkter at kende”. I HairMix er der i dag 22 ansatte – 11 på lager og administration og 11, der beskæftiger sig med salg og undervisning. Funktionelt og effektivt Funktionaliteten har været et kodeord i byggeriet. Således er der skabt en planløsning, der rummer fine, lyse lokaler, et kreativt kontormiljø og et fotostudie, hvor man kan tage sine egne produktbilleder. ”Det har været vigtigt for os, at lokalerne skulle være lyse, moderne, funktionelle og venlige – og at indretningen er praktisk, så arbejdsforholdene er optimale for både kontorpersonale og for frisører”, lyder det fra Georg Harmens. F.eks. er der sket en opdeling, så man kan isolere kontordelen og låse en glasdør af i forbindelse med kurser HairMix i nye omgivelser < 31


DA N MA R K S B I L L I G S T E E U R O PÆ I S K T O P K V A L I T E T M E D 1 Å R S G A R A N T I

M AL E TTI FR A NCK STOL M E D PU M PE Normalpris kr. 3.499,TILBUDSPRIS KUN kr. 1.999,Stilen er enkel, lys og luftig i det nye byggeri.

M AL E TTI FR A NCK VASK E U NI T Normalpris kr. 6.999,Georg Harmens i de nye omgivelser.

– og stadig bevare adgangen til køkken og toiletter. På lageret er der lidt utraditionelt installeret gulvvarme. ”Dels er det varmebesparende, fordi varme som bekendt trækker opad, og med f.eks. traditionelle radiatorer er en lagerhal meget stor at skulle opvarme, før varmen når ned i menneskehøjde, og dels er det naturligvis en behagelighed”. Kraftig vækst HairMix kan i øvrigt melde om kraftig vækst og øgede markedsandele hver eneste år. Således er planerne også, at man inden for de kommende fem år skal være dobbelt så stor som i dag. ”Og med det produktsortiment vi har, og med de investeringer vi har gjort i bygninger, lager med videre, er det absolut realistisk”, fastslår Georg Harmens. Vi gør det sjovere at være frisør Hos HairMix har man et slogan ”Vi gør det sjovere at være frisør”, og med det nye byggeri er det tanken, at det slogan skal efterleves i endnu højere grad. ”Vi gør det sjovere, fordi vi kan tilbyde frisørerne produkter, der gør det sjovere at være frisør, men som samtidig giver frisørerne mulighed for at lave en god forretning”, lyder det fra Georg Harmens, og han bebuder, at man fremover vil arbejde endnu mere målrettet på at hjælpe kunderne til at tjene flere penge ude i salonerne.

TILBUDSPRIS KUN kr. 4.499,-

Receptionen.

M AL E TTI CHA CKR A M ASSAGE VASK E STOL Normalpris kr. 29.999,TILBUDSPRIS KUN kr. 16.999,-

”Vi står til rådighed for ovre kunder, og hjælper dem med at blive større. Med andre ord:Vi skal udvikle os i fællesskab!” ■ 32 > HairMix i nye omgivelser

Alle priser er excl. moms og leveringsomkostninger. Tilbudene gælder så længe lager haves.

Telefon +45 86 80 48 11 / www.bella-vista.dk


Jeg er vokset med nye muligheder For 1 år siden valgte jeg L’Oréal Professionnel som leverandør, og min forretning er vokset. I en branche som frisørbranchen sker der hele tiden forandring, og det er vigtigt at være på forkant med udviklingen inden for produkter og uddannelse. Med L’Oréal Professionnel har vi fået en komplet vifte af produkter til at møde alle vores kunders behov. Alle produkter bliver bakket op af information, uddannelse og inspirationsmaterialer ud over det sædvanlige. I et marked der hele tiden er i vækst føler jeg mig tryg og godt tilpas med en samarbejdspartner som L’Oréal Professionnel, nu og frem over. Jane Nielsen

Jane Nielsen VOGUE INTERCOIFFURE Skt. Hansgade 27 4100 Ringsted

Dream. Excel. Succeed… Together. L’Oréal Professionnel arbejder målrettet på at skabe mere vækst for vores samarbejdssaloner end resten af markedet. Kontakt: 43 24 64 84


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Nytænkning i salonen med sjæl

Emote Exclusive har eksisteret i godt tre måneder, og allerede nu er succesen i hus. I salonen findes foruden frisør også kosmetolog og slankebehandlinger, og snart også massage og solarium. Indretningen giver kunderne en helhedsoplevelse, hvor ild og vand er elementer. Da Mette Tornberg og Susan Vinther midt i februar kunne slå dørene op til deres nye forretning Emote Exclusive på Nørregade i København, var det en drøm, der gik i opfyldelse for de to piger. En drøm om at skabe en frisørsalon, hvor kodeordene er luksus, forkælelse og velvære, og hvor ikke mindst omgivelserne og indretningen understreger den underspillede minimalisme og det eksklusive udtryk. Samtidig har Mette og Susan skabt nytænkning i branchen, og således er der indrettet frisørsalon i stueetagen, mens der på 1. salen er mulig­ hed for kosmetolog-behandlinger og slankebehandlinger og snart også massage og solarium. Det handler nemlig om velvære og ikke mindst om at give kunden en totaloplevelse. Mette og Susan har haft salon sammen før de rykkede til Nørregade, nemlig en lille salon i Rådhusstræde, og de nye lokaler har de ledt efter i de seneste to år. ”Vi ville gerne skabe noget, der var andet og mere end ”bare” en frisørsalon”, fortæller de to piger, og således har de lejet 1. salen ud til andre behandlere. Når man træder ind i salonen, mødes man af et eksklusivt udtryk, med overraskelser, der er med til at skabe helhedsoplevelsen. I venteområdet, præget af hvide læderstole og læderborde findes således en væghængt pejs, og overalt står levende lys, der spiller flot op til den lidt rå atmosfære i sort, hvidt og stål. En disk i glasbyggesten er ind­ rettet midt i salonen, så kunderne kan sidde her på barstole og få gode råd og vejledning forud for behandlingen, og salonens to vaskepladser – selvfølgelig med massagestole - er anbragt på et plateau i salonens 36 > Nytænkning i salonen med sjæl

Lys, luft og rum er vigtige elementer i Emote Exclusive. ”Det har betydet meget, at kunderne ikke føler, de sidder på samlebånd”, lyder det.

Disken i Emote Exclusive er udført i glasbyggesten, og her sidder kunderne og får gode råd og en snak om hår inden behandlingen.

hjørne, afskærmet af en væg med rindende vand, hvorfra man konstant hører den behageligt afslappende lyd af rislende vand. ”Vi har erfaring for, at kunder, der sidder med f.eks. stanniol i håret, gerne vil sidde lidt afskærmet og ikke mindst væk fra vinduet, så forbipasserende ikke kan kigge direkte ind på dem. Det har vi forsøgt at efterleve”. Der opstår et miks af det rå og det fine, det enkle, stilrene og det atmosfærefyldte i salonen, og dermed har Emote Exclusive skabt sin helt egen stil. Susan og Mette har ikke sparet på inventaret, og således er de seks behandlingspladser de eneste, der endnu findes i Danmark. ”Vi har lagt vægt på, at der er lys og ikke mindst luft og rum i salonen, og selv om vi godt kunne presse 1-2 behandlingspladser mere ind, vil vi ikke gøre det. Kunderne skal føle, der er plads til dem, og de skal ikke få fornemmelsen af at sidde på samlebånd”, er de to pigers holdning. I forbindelse med indretningen har Mette og Susan haft rigtig god hjælp af Kristian Rasmussen fra Bella Vista. ”Han har fungeret som en rigtig fin sparringspartner, og han er kommet med mange gode råd og forslag undervejs, som vi har benyttet os af. Vi har typisk fortalt ham, hvordan vi gerne vil have det, og så kom han med forslag baseret på sin erfaring og sit store kendskab til branchen”. Alligevel kostede det pigerne mange og lange aftener og ikke så få hovedpinepiller, før salonen stod klar. I øvrigt har Emote Exclusive åbent fra kl. 9-19 hver dag, netop fordi mange af kunderne kommer om morgenen eller om aftenen på vej hjem fra arbejde. Mange af kunderne arbejder nemlig i de omkring-

De hvide lædermøbler i venteafdelingen signalerer præcis den grad af eksklusiv trend, som Mette og Susan gerne vil have. I forbindelse med læderstolene hænger en pejs.

Nytænkning i salonen med sjæl < 37


vaskepladsen med massagestole er placeret på en forhøjning bag en væg med rislende, rindende vand, der skaber en god atmosfære i salonen.

liggende forretninger, og de besøger salonen på vej til eller fra nørreport Station, der ligger som næsten-nabo til forretningen. Samtidig har de mange kunder fra de omkringliggende skoler, og også det har de forstået at udnytte med bl.a. en vinduesudstilling, der på eksklusiv vis præsenterer produkterne. ”Vi kan tydeligt se, at der kommer mange kunder i forretningen udelukkede for at købe produkter, de ser i vinduet, og dem får vi så mulighed for at få som kunder på et senere tidspunkt”, forklarer de. altid sammen Mette og Susan er udlært i 1999 og 2000, og siden har de haft salon sammen. ”Vi er meget enige om, hvordan tingene skal være, vi har de samme ideer, og ind imellem lyder vi nok ligefrem som et gammelt ægtepar”, smiler de to, der understreger, at de med den nye salon har fået det præcis, som de gerne vil have det i en kombination af et eksklusivt udtryk og en funktionel salon. ud over stilen og udtrykket, er Mette og Susan nemlig også gået efter, at salonen skal være et sted, hvor det er godt og nemt at arbejde. Granitgulvet er således ideelt og nemt at rengøre, og lamperne er valgt ud fra kriterier som godt og behageligt arbejdsbelysning samt en belysning, der er behagelig for kunderne at sidde i. I salonen kommer kunder i alle aldre og både mænd og kvinder, og alle kunderne fra rådhusstræde er flyttet med til nørregade. Herudover kommer der som nævnt mange forbi med spørgsmål eller i forbindelse med køb af produkter. når man spørger de to piger, om de har planer om flere saloner, kommer svaret prompte: nej! ”Vi mener ikke, man kan lægge sin sjæl i mere end en salon, og det er det, vi gerne vil”. når det gælder udviklingen af salonen er Mette og Susan allerede i gang med at tænke videre, for deres holdning er klart, at det handler om at holde sig i bevægelse – at udvikle sig, og ikke bare læne sig tilbage og tro, at nu kan man lade forretningen være i de næste år. 38 > nytænkning i salonen med sjæl

synergi i behandlingerne At det er muligt at blive klippet, få slankebehandlinger eller kosmetologiske behandlinger i samme salon giver en masse synergieffekter. ”Kunder, der kommer ind for at blive klippet, vælger ofte også en af de andre behandlinger, og omvendt, kunder, der kommer for at få ansigtsbehandling, vælger også at blive klippet hos os”.

Admind®Hair

Herudover har Emote Exclusive mange kunder, der ”får hele turen”. Det vil sige en dag med klipning, ansigts- og kropsbehandling med videre – og snart også solarium og massage. Og Susan og Mette er ikke i tvivl om, at kunderne også i fremtiden er villige til at bruge flere penge på sig selv. ”Vi har klart set tendensen, og den bliver kun stærkere”, mener de. ”Vi ser f.eks. også mange, der i stedet for at købe en blomst til sin partner, køber et gavekort til en behandling”.

e r k l ar for ”dow nl o ad ” - m e d stj e r n e sk ud af muli g h e d e r

netop derfor er forkælelsen også en stor del af behandlingen i salonen. Således serveres kakao eller cappuccino, og der kræses på alle måder om kunderne.Vigtigt var det i øvrigt også at skabe en salon, der signalerer fornyelse, og at man følger tendenserne i tiden, og det må siges at være lykkedes ■

inventar: betjeninger news ii 107.000 kr. stole gardinia 42.000 kr. vaske med massage Chakra 54.000 kr. salgsområde i metal og sandblæst glas 20.000 kr. tilbehør/ inventar m. vandfald som rumdeler 42.000 kr. i alt excl. moms

Vidste du... ... at din kalender altid er tilgængelig - også når internettet er nede Pris pr. måned: 575,00 incl. Online booking

375,00 excl. Online booking

265.000 kr.

leverandør: bella vista

din frihed - vore løsninger! 6-5 ADMIND ann 190x125 mm M Kassesystem FARVE HAIRM 2008.indd 1

... at du får et fuldt finansprogram, der blandt andet bogfører dine kasseekspeditioner automatisk Admind ApS S avsvinget 7 DK-2970 Hørsholm Tlf.: 7020 1876 Fax: 4913 6046 e-mail: info@admind.dk w w w.admind.dk 08-05-2008 11:00:42


Tekst > Pia Finne

Trend of Hair til

verdensmesterskab

Chalina Pedersen, Pia Nielsen, Stine Bui og Camilla BoysenĂ&#x2DC;degaard alle fra Trend of Hair deltog i marts i verdensmesterskabet i klip i Chicago. En enkelt medalje blev det til, og nĂĽr der holdes VM i Paris i 2010, er de enige om, at sĂĽ gĂĽr de efter guldet!

40 > Trend of Hair til verdensmesterskab

- Photo : Ian Abela - Couleur & coiffure :

Chalina Pedersen, Pia Nielsen, Stine Bui og Camilla Boysen-Ă&#x2DC;degaard alle fra Trend of Hair deltog i marts i verdensmesterskabet i klip i Chicago.

') '* '+ I;FJ$ &.

Juniordeltagerne Stine Bui og Camilla Boysen-Ă&#x2DC;degaard.

Der var masser af spĂŚnding, da fire frisører Chalina Pedersen, Pia Nielsen, Stine Bui og Camilla Boysen-Ă&#x2DC;degaard , alle fraTrend of Hair i slutningen af februar drog til Chicago i USA for at deltage i VM. â&#x20AC;?Efter Verdensmesterskaberne i Moskva i sidste ĂĽr, havde vi besluttet os for, at denne gang skulle vi have medaljer med hjem til Danmark!â&#x20AC;?, fortĂŚller pigerne. Derfor gik der forud for turen en intensiv trĂŚning, hvor hver en mulighed dag og aften blev brugt pĂĽ klipning, farvning og frisering. De to juniorer, Stine Bui og Camilla Boysen-Ă&#x2DC;degaard havde valgt at deltage i langthĂĽrsopsĂŚtning og cut & style. Chalina Pedersen og Pia Nielsen skulle deltage i cut & style. â&#x20AC;?I LangthĂĽrsopsĂŚtningen har man 18 min. til at sĂŚtte et hĂĽr op. Man skal skabe en frisure, som ikke ligner en â&#x20AC;?hair by nightâ&#x20AC;?, men som dog skal vĂŚre fint friseretâ&#x20AC;?, fortĂŚller Stine Bui og Camilla Boysen-Ă&#x2DC;degaard. I Cut & style har deltagerne 40 min. til at klippe i. Chalina og Pia skulle have modeller med.Vi kunne først begynde at farve modellerne dagen før afrejse, da der ikke mĂĽ komme udvoksning og farven skal vĂŚre helt blank og flot. â&#x20AC;?Da vi ankom, gik den første dag med forberedelser af dukkehoveder, make-up, tøj og de sidste smykkerâ&#x20AC;?, fortĂŚller

pigerne, men allerede dagen efter ankomsten skulle de to senior­del­tagere, Chalina Pedersen og Pia Nielsen, i ilden. â&#x20AC;?I løbet af formiddagen meldte nerverne sig, men vi havde trĂŚnet meget, og vidste, vi var forberedteâ&#x20AC;?. Og det gik da ogsĂĽ rigtig godt for Chalina Pedersen og Pia Nielsen. Chalina fik en 5. plads og Pia Nielsen løb med sølvmedaljen. Mandag var det sĂĽ de to juniordeltagere Stine Bui og Camilla Boysen-Ă&#x2DC;degaard, der skulle vise deres evner i langthĂĽrsopsĂŚtning og klip. Dog mĂĽtte de â&#x20AC;&#x201C; selv om specielt klipningen gik rigtig godt for de to piger - desvĂŚrre nøjes med en 6. plads og en 12. plads. Efter anstreng­elserne pĂĽ podiet fulgte et par afslappende dage i Chicago for de fire piger. Og allerede nu har Hair of Trend besluttet sig for at gĂĽ efter guldet til nĂŚste VM, som afholdes i Paris 2010. Faktisk hĂĽber de pĂĽ, at sammensĂŚtte et frisørlandshold, der kan feje benene vĂŚk under konkurrenterne fra de andre lande! Hair of Trend ville gerne takke for den økonomiske støtte, som de har modtaget fra bl.a. Ghd, Wella, John Masters, Nvey, LabelM, Pact og Kevin Murphy â&#x2013;

(96<:HB:HH:;DG;6<;DA@ ;u:ICNIHNCEu=uGBD9:C E6G>H"EDGI:9:K:GH6>AA:H E6A6>H9:HHEDGIH=6A& BDC9>6A8D>;;JG:7:6JIw lll#hVadcbXW#Xdb EgdbdhVadch9VcbVg` Ia[/((.(+'++ :"bV^a/YZcbVg`@egdbdhVadch#Xdb


GLORIOUS

BLONDE.

ILLUMINATING

SHINE.

INNOVATION by Schwarzkopf

PRÆCIS FARVEMATCH

- Multi-Blonde Lifting & Tonal Systemet med mere end 40 blonde nuancevalg, som opnås ved at mixe farverne. Vælg mellem neutrale, kølige eller varme blonde nuancer.

FANTASTISKE BLONDE RESULTATER

- Premium Performance Lightener, kan lysne op til 8 trin og har avanceret neutralisering med anti-gule indholdsstoffer. - Perfekt vedligeholdelse af den individuelle toneretning.

SKINNENDE BLOND GLANS BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk

- Fantastisk blond glans takket være Prism Shine Technology i alle produkter.


Tekst > Pia Finne

Der er penge i at kende sine

kvindelige kunder

Kvindehørm kan være lige så allergifremkaldende som mandehørm! Æstetik, design, tryghed, forbindelser, omsorg, tid, humor og glæde samt dét at blive mødt af et smil i stedet for et begravelsesansigt er alle områder, der virker supergodt på kvinder, og som mænd faktisk også godt kan lide. Og alt, det kræver at indføre det i salonen, er omtanke!

Mænd og kvinder er lige – og mænd og kvinder er forskellige. Det ene køn er ikke bedre, end det andet, og vil man behandle sine kunder ens – mænd som kvinder – må man behandle dem forskelligt. Det kan umiddelbart lyde lidt rodet. Men ikke desto mindre er det sandt, og samtidig er det baggrunden for, at Helle Katholm Knutsen, der er journalist og har arbejdet som kommunikationschef det mest af sit voksne liv, har valgt at skrive bogen ”Kig dine kvindelige kunder i kortene”. ”Med bogen tager jeg så at sige på en helikoptertur, hvor jeg kan se tingene lidt fra oven, hvor jeg ser på, hvad det egentlig er, kvindelige forbrugere ønsker, hvad de forventer – og ikke mindst om der generelt leves op til disse forventninger”, fortæller Helle Katholm Knutsen. Der er masser af grunde til at interessere sig for de kvindelige forbrugere, men blandt de fire argumenter, der scorer toppoints er: • Der bliver flere og flere kvindelige forbrugere inden for alle brancher – også inden for de traditionelt maskuline bastioner som gør-det-selv, biler og finans. • Kvinderne råder over en stor del af husstandens indkomst, og de køber ind til hele familien (mænd køber typisk til sig selv, kvinder køber til mange). Faktisk træffes eller influeres op mod 80 pct. af alle forbrugsbeslutninger i de danske hjem afgørende af kvinder. • Kvindelige kunder udbreder i langt højere grad deres gode – og dårlige – oplevelser, end de mandlige kunder gør. • Kvinder er anderledes end mænd. De ser ikke bare anderledes ud! ”Når nogle mennesker påstår, at kønsforskelle ikke eksisterer, er de enten blinde eller umådelig stædige”, mener Helle Katholm Knutsen. Men det kan også hænge sammen med, at det igennem mange år har været tabu at tale om kønsforskelle. Faktisk fortæller Helle Katholm Knutsen, at da hun skulle i gang med bogen, ledte hun efter tidligere forskning på området. Der findes ganske enkelt ikke noget! Helle Katholm Knutsen måtte ty til materiale skrevet af amerikanske trendforskere og detailhandelseksperter, men hun siger samtidig, at 44 > Der er penge i at kende sine kvindelige kunder

selvom amerikanerne er noget længere fremme på den front, end danskerne – eller europæerne for den sags skyld, er materialet lidt poppet – lidt amerikaniseret. Derfor lod hun sig inspirere af de amerikanske forfattere og supplerede med sine egne skandinaviske betragtninger på området. ”For når der ingen forskning er, betyder det jo også, at der ikke findes noget materiale, som forretningsfolk kan bruge i deres bestræbelser på at gøre tingene anderledes, og ikke mindst på at fastholde kunderne”, mener hun og understreger, at bogen ikke er et forsøg på at blæse en kønskonkurrence i gang. ”Jeg genopliver vores viden om kønsforskellene og ser dem i en kommerciel sammenhæng, ganske enkelt fordi, der er penge i at kende sin kunde, i at sætte sig ind i hendes liv og dermed finde ud af, hvad hun er på jagt efter”. Læs de kvindelige kunder Meget vigtigt er det, at læse de kvindelige kunder, og at få dem til at følge sig velkomne i salonen. ”Kvinder har mange roller i dagligdagen, og det skal de ansatte i salonen kunne læse. Har hun taget sig en wellnessdag og har masser af tid, eller har hun travlt. Har hun travlt, skal man ikke stå og fedte i halve timer, og på den anden side: Fornemmer man, at hun har god tid og gerne vil have råd og vejledning, skal man ikke verfe hende ud så hurtigt som muligt. Begge dele giver bagslag”. Det handler altså om ikke at stille op med sure ansigter i salonen, og modsat om ikke at være så overvenlig, at det bliver for intimt. Og allervigtigst: Får en kvinde en god oplevelse i en forretning, fortæller hun den videre til 10-15 andre – men det samme gør hun altså også, hvis hun får en dårlig oplevelse i en forretning! Så at give den gode – rigtige – service, bon’er i kassen. Mændene synes også det er hyggeligt Selv om mænd og kvinder i høj grad gør de samme ting, er der store forskelle i prioritering, vægten af rollerne, motiver og måden at gøre

tingene på. Men fordi man tænker ”kvindeligt” i sin salon, mener Helle Katholm Knutsen ikke, man skræmmer de mandlige kunder væk. Faktisk er hun ikke i tvivl om, at de også godt kan lide lidt hyggelig stemning og god atmosfære. Med mindre man selvfølgelig går helt i den kvindelige grøft og maler forretningen lyserød! ”Det handler naturligvis om at finde en balance, for lyserødt afskrækker lige så mange kvinder, som det afskrækker mænd, og kvindehørm kan være lige så allergifremkaldende som mandehørm! Faktisk kan det have den modsatte effekt, når man alt for kraftigt forsøger at signalere, at ”vi er til for kvinderne”. Alt, det kræver, er omtanke Æstetik, design, tryghed, forbindelser, omsorg, tid, humor og glæde, og dét at blive mødt med et smil i stedet for et begravelsesansigt er alle områder, der virker supergodt på kvinder, og som mænd faktisk også godt kan lide. Og alt, det kræver for at indføre det i forretningen, er omtanke! Design og æstetik – er kvinder som regel mere optagede af end mænd. Det gælder ikke kun, hvordan de selv ser ud, men de lægger mærke til langt flere detaljer: Den kvindelige kunde ser farven på væggene, hun ser nullermændene i hjørnerne, og hun afkoder hurtigt, hvad frisøren har på – pænt eller grimt. Tryghed – kvinder tager generelt færre risici end mænd. Så skal man kommunikere til kvinder, skal der skabes trygge rammer og en hygge­lig atmosfære, hvor de føler sig veltilpasse. Samtidig er der masser af forret­ ningsmuligheder i at gøre de kvindelige kunder mere trygge og sikre. Forbindelser – det er ikke kun kvinder, der får et bedre liv og bedre overlevelseschancer af gode relationer og tætte venskaber, men hos kvinder er det en mere eller mindre bevidst strategi, som de fleste følger. Den nyeste stressforskning viser således, at når mænd bliver stressede, går de i enerum, mens kvinder, når de stresses, søger for­ bindelser til andre.


Forbindelsesbehovet gør, at kvinder taler mere end mænd (undersøg­ elser siger 50 pct.), de holder af at høre og fortælle historier, og de har et stort netværk, som de udveksler historier med – og de har en udpræget tillid til ”word of mouth”. Så kan man som sælger udvikle sin relation med den kvindelige kunde, så man bliver én hun stoler på og spørger til råds, kan engangsbehand­ lingen udvikle sig til et loyalt kundeforhold. Derfor er det vigtigt, at man opfører sig etisk, og f.eks. er småracistiske bemærkninger ikke kærkomne. Slår man derimod på f.eks. det miljømæssigt forsvarlige, taler man til kvinden. Tid – har kvinder ikke nok af. Derfor skal det fra frisørens side vurderes, om kunden har travlt eller om hun har en hyggedag. Humor og glæde – er vigtige elementer i dét at kunne tale til den kvindelige kunde. Det nytter ikke at ville sælge til kvinder og ligne en, der kommer lige fra en begravelse. ”Hvis uddannelsessystemet producerer mennesker uden glæde ved at sælge til andre mennesker, så må salgstræningen fokusere på at give dem glæden tilbage”, lyder det fra Helle Katholm Knutsen, der anbefaler butiksindehaverne at tale med sine kvindelige ansatte om, hvad der interesserer dem, hvilken type indretning, de kan lide o.s.v. og så agere derefter. ”Der er jo ingen forskel på tankegangen hos kvindelige kunder og kvindelige ansatte”, fastslår hun. ”Og kvinder vil gerne sælges til. Tingene behøver ikke blive pakket så meget ind.Vi kan godt lide at mærke, at der er nogen, der gør en indsats for at sælge os noget”. Erkend din målgruppe Helle Katholm Knutsen tror på, at mange forspilder deres mulighed for at sælge produkter til mange kvinder, fordi de giver indtryk af, at det da er OK, hvis de køber, men at det i øvrigt er ligegyldigt. ”Vis dem, de betyder noget!” Samtidig: Spørger du en salon omkring deres målgruppe, er den meget ofte kvinder under 25 – og i hvert fald kvinder under 30. ”Men her hopper kæden af ”, mener Helle Katholm Knutsen. Det er beviseligt de ældre kvinder – kvinderne mellem 40 og 60 år, der har flest penge at bruge, så har man en forretning, der faktisk henvender sig til dem, så erkend det i stedet for partout at ville være yngre, end forretningen kan bære. Reklamer Mange reklamer, der henvender sig til typiske mandeområder, ser kvinder faktisk slet ikke. Ind imellem falder man over dem, hvis de er specielt uforskammede eller intetsigende. Men når man samtidig foreholder, at 80 pct. af alle beslutninger tages af eller i samråd med kvinder, er det jo en helt forkert prioritering. ”Brug i stedet pengene på, at sende de rigtige budskaber ud. Find ud af, hvilket liv, kvinder lever, og brug det i markedsføringen”, er Helle Katholm Knutsens råd, og hun pointerer, at det ikke nødvendigvis er fordi, kvinder er mere socialrealistiske end mænd. De tænker bare anderledes. Det samme gør sig gældende, når der skal sælges varer eller service til kvinder i alderen fra 40 år og opefter. ”Så lad dog være med at vise billeder af min datter! Skab en relevant kommunikation, der målrettes mod den kvinde, der tales til”. ”Det er forfejlet mandetankegang at tro, at fordi man er kvinde og ind imellem lidt kritisk overfor sig selv, at man så drømmer om at ligne en på 20”. Så pas på hverken at basere kommunikationen i butikken eller via annoncer på forældede fordomme om, hvordan mænd og kvinder er, lyder Helle Katholm Knutsens råd. Forskellene er afskaffet, og forskellene lever i bedste velgående! ■ 46 > Der er penge i at kende sine kvindelige kunder

EXTENSIONS

10 veje til bedre relationer med kvindelige kunder • Respekter din kvindelige kunde, som hun er – ikke som du ønsker, hun skal være. • Tal aldrig ned til din kvindelige kunde og pas på, du ikke overser hende med guldkortet. • Spul dine kunderelationer grundigt for fordomme, forældet viden og negativ stress. • Brug teknologi til at gøre kvindelige kunders liv lettere og smukkere. • Sørg for, at dine budskaber afspejler din holdning til kvindelige kunder. • Glem den lyserøde maling og den pigede indpakning som skalkeskjul. • Husk, at kvindelige kunder kommunikerer og connecter – men de klager sjældent direkte til dig. • Vær opmærksom på, at kvindelige kunder har travlt og foretrækker at møde dig der, hvor de færdes i forvejen. • Lær dine ansatte, at kvindelige kunder er til humor, glæde og gode historier – gerne kombineret. • Tag dit forhold til din kvindelige kunde personligt – det gør hun!

LANGT HÅR TIL SOMMER? Hos Toftild Alternativt Hår kan du finde extensions og trenser til ethvert formål. Vi har et bredt udvalg i mange farver, kvaliteter og prisklasser. Du er velkommen til at ringe og rekvirere prisliste og materiale. Vi har åbent alle hverdage 9-17, vores telefonnummer er 98 10 32 11.

Grønne lysninger baseret på naturpigmenter uden kemikalier og uden ammoniak.

Lev op til forventningerne • Vis at du ikke alene har bemærket, at der er kommet en gæst i din salon – men at du er glad for at se hende. • Hvis kunden signalerer, at hun har travlt, så rub neglene. Er du i tvivl, så spørg. • Signalerer kunden, at hun har god tid, så fordyb dig, og skal du tage dig af en anden kunde, så sørg for at den første føler sig underholdt. • Lad bare kunden mærke, at du vil gå gennem ild og vand for at se hende igen. • Undervurder aldrig betydningen af en lille gave. • Giv kunden din e-mail adresse og sig, at hun trygt kan henvende sig til dig, hvis hun får problemer med produktet eller sin klipning. • Giv hende en kompliment – om ikke andet, så for at have købt dit produkt.

UltraGlitz systemet fra Farouk Systems, Inc. lysner efter ønske op til 8 toner i gyldne, kobber, beige eller kolde ask toner. Ønsker du at arbejde grønt? Forbedre dit arbejdsmiljø? Tilbyde dine kunder en sund behandling? Ring til os ang. aftale om besøg/demonstration.

Hvordan kommer man i gang? • Sæt dig grundigt ind i, hvordan kvinder foretrækker af kommunikere. • Inviter nogle af dine kvindelige medarbejdere på frokost, og få dem til at fortælle om, hvordan de ser forretningen eller brandet med kvindebriller. Sørg for at de forstår, at du værdsætter deres insiderviden. • Sørg for, at de to køns forskellige motiver og ønsker bliver en integreret del af din virksomheds måde at arbejde og beslutte på – og betragt komplikationen som en kilde til kommerciel idérigdom. • Inddrag en kvinde i ledelsen. Som kvinde – ikke som en mand i farverig beklædning.

Importør og distributor af Farouk Systems i Danmark

Tlf. 55 37 00 76 info@danhair.dk, www.danhair.dk

w w w .parykker.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Hanne Paludan Kristensen

“

ghd startede i England i 2001, hvor man i bogstaveligste forstand revolutionerende den måde, stylister og frisører kunne glatte, krølle og i det hele taget arbejde med håret på

Tre år og fuld fart frem

ghd har været på det danske og det skandinaviske marked i fire år. Omsætningen er steget fra 1 til forventet 80 mio. kr. i år, og direktør Allan Træholt bebuder, at man slet ikke er færdig med at vækste. ”Der videreudvikles konstant, og der er masser af nye ideer og koncepter, der skal afprøves”, lyder det. For tre år siden slog ghd Scandinavia for første gang sine folder i Danmark. I dag er virksomheden markedsledende inden for styling­ jern, der både kan krølle, glatte, løfte og svippe spidserne. Det første år omsatte ghd i Skandinavien således for 1 mio. kr., året efter nåede omsætningen de 9 mio. kr., året efter lød omsætningen på 22,5 mio. kr., i 2008 forventer man at tage springet op til de 45 mio. kr., og i 2009 forventer direktør AllanTræholt, at omsætningen runder de 80 mio. kr. ghd startede i England i 2001, hvor man i bogstaveligste forstand revolutionerende den måde, stylister og frisører kunne glatte, krølle og i det hele taget arbejde med håret på. ”Teknologien er patenteret, og den baserer sig på, at stylingjernets plader altid har den helt rigtige temperatur – der i øvrigt reguleres fem gange i sekundet. Forskning har nemlig vist, at 180 grader er den optimale temperatur, når håret 50 > Tre år og fuld fart frem

skal styles, hvad enten der skal glattes, skabes krøller eller andet – og uden at det skader håret.”, forklarer Allan Træholt, der betegner styling­jernet som det mest udbredte i Danmark, hvor det bruges og videresælges af 800-1000 frisører. ghd-hovedkontoret ligger i Viby ved Århus, hvor man har godt 300 kvadratmeter kontor og 864 kvadratmeter lager, og herfra forhandler man ghd-produkterne i såvel Danmark som i Norge, Sverige, Finland, Færøerne og på Island. ”Da vi etablerede os, lavede vi samtidig en 3-årsplan. Men vi ekspanderede helt vildt, og er i dag 35 ansatte med 12 sælgere”, fortæller Allan Træholt. Internationalt vokser ghd også med eksplosionsfart. Således blev virksomheden kåret som det hurtigst voksende ”ltd company” i England i 2005.

Allan Træholt er meget glad for den udvikling ghd kan mønstre siden man etablerede sig i Danmark. ”Og vi stopper ikke her”, fastslår han.


Bagsiden af medajlen Men når man har succes, er der også kopier, og det er bagsiden af medaljen. ”Hver eneste dag får vores hovedkontor i England 35 nye sager ind om kopier af vore produkter, og er der noget at gå efter, gør vi det!”, lover Allan Træholt, for han mener, det er vigtigt, at prøve at bremse kopieringen, selvom han også tilføjer, at når et produkt kopieres, er ghd allerede i gang med at forny sig og forbedre sit produkt i forhold til det forrige. Så det vil hele tiden være unikt! ”Fire gange om året kører vi nye kampagner, og hver gang er der sket forbedringer. Det kan være stylingjern med en multivoltage-funktion, så det selv indstiller strømmen alt efter, hvor i verden man befinder sig, jern der automatisk – efter 30 min. - slukker for strømmen, eller som giver lyd, hvis der er for fugtige omgivelser til, at det er sikkert at lade jernet ligge lige netop her”. Faktisk er der siden stylingjernet blev introduceret i 2001 kommet hele 35 forbedringer – synlige og mere tekniske, ikke synlige! I det faste sortiment findes tre modeller, og herudover køres forskellige kampagner, f.eks. et pink stylingjern i forbindelse med Kræftens Bekæmpelses brystkræft-kampagne i oktober. Ideen er, at salonerne skal købe mindst tre stylingjern, og selvfølgelig er det meningen, at de skal sælges videre til kunder. Men ghd arbejder KUN med professionelle frisører, for produkterne kræver professionel vejledning og ekspertviden. ”Ghd er ikke et brand, der skal sælges i supermarkeder. Det kræver, at man sætter sig ind i alle de ting, de kan, og at man som forbruger får den rigtige vejledning”.

ghd Scandinavia er således et søsterselskab af ghd i England, og med den konstellation, hvor både moderfirmaet og han ejer en andel, beskyttes og styrkes brandet optimalt. Sidste år etablerede Allan Træholt salgsorganisationer i Norge og Sverige, og selv om de så at sige er i opbygningsfasen, er der på den front budgetteret med godt 10 mio. kr. pr. land i 2008. Kvalitet bliver kodeordet AllanTræholt er ikke i tvivl om, at kodeordet i fremtiden bliver kvalitet. Det gælder mode og biler, og det gælder frisører. ”Kunderne vil have kvalitet, og de vil gerne betale for det – selv de, der ikke har råd, sparer op, så de får råd til kvaliteten”, mener han. Samtidig ses en international tendens til, at der skal sælges flere varer igennem frisørsalonerne, og den tendens, mener Allan Træholt, også 52 > Tre år og fuld fart frem

DIC

er muligt med TAPE ON & OFF

Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Victoria Beckham og Naomi Campbell har bekendt til sig den nye ”a new religion for hair’ med ghd stylingjernet.

SAFA

RI

FLOWER POWER

Ghd’s produkter Ud over stylingjernet har ghd en komplet produktserie; thermo­ dynamics, hvor alle produkter er varmebeskyttende. Produkterne forhandles af godt 200 udvalgte frisører i Danmark. ”Det gælder primært de store kæder og de eksklusive butikker”, lyder det fra Allan Træholt. Og når der vælges kunder til ghd-produkterne, går man efter, at der skal være udstillingsplads, ligesom butikken skal være pæn. ”Det handler ikke om, hvor mange ansatte, der er i butikken. Det kan sagtens gælde saloner, hvor indehaveren er den eneste medarbejder, men hvor udtrykket er rigtigt!”. En kammerat sendte mig ét At Allan Træholt overhovedet fik øjnene op for ghd, var fordi en kammerat, der solgte stylingjernene i England, sendte ham ét. Og så startede virksomheden.

R

ALT NO

Jaguart

ghd blev officielt udnævnt til Coolbrand i 2006 af engelske Superbrand - den prestigefyldte titel blev begrundet med brandets helt exceptionelle tiltrækningskraft på førende mode- og skønhedsguruer, og i 2007 blev ghd udråbt til ’A Brand to Watch’ af Superbrand.

JUNGLE

PRE

TT Y

PIN

K

USÆDVANLIGT – DEN SAKSESERIE JAGUART Þ Trendy designs – hver saks er unik Þ Den velkendte kvalitet fra Jaguar Comfort Class + cool amulet i saksens design + et ekstra sæt indsatsringe i en anden farve

Opstartstilbud RING for mere info

Spørg din specialforhandler!

www.jaguar-solingen.com

one concept

·

one family

HairContrast T. 8684 9911


NO

R

DIC

2

krølsystemer fra HAIRCONTRAST

ghd-hovedkontoret ligger i viby ved århus, hvor man har godt 300 kvadratmeter kontor og 864 kvadratmeter lager.

er ved at nå til Danmark. ”I Danmark tegner varesalget i salonerne sig for 10-20 pct. af omsætningen. I flere andre lande tegner den sig for 50 pct. af omsætningen, og det skal vi også gerne op på i Danmark”, mener han. Men når der skal sælges flere varer – og ikke mindst varer af en bedre kvalitet i frisørsalonerne, kræver det også en bedre uddannelse af frisørerne, medgiver Allan Træholt, og derfor har ghd en decideret uddannelsesafdeling, ligesom alle sælgerne er trænede i at give personalet i salonerne kurser i stylingjernet. ”Hidtil har mange saloner fokuseret på det kreative og på håndværket. Ikke på salget. Det skal de nu blive bedre til”, er hans holdning. Alene fordi man tjener mere på salg end på behandlinger.

Tape ON and OFF

Således holder man også i samarbejde med saloner landet over VIP nights, hvor kunder inviteres ned i salonen, får et glas champagne og lidt at spise, får ordnet hår samt får gode råd og vejledning omkring styling. I norge er man i gang med en arrangementsrække, hvor man stiller en stand op i storcentre, og hvor forbipasserende kan blive stylet. Styling på menuen er et andet koncept, man arbejder med i England, og som planlægges i Danmark i løbet af ganske kort tid. Her kan kunderne komme ind i salonen og fra et menukort vælge den styling, der passer dem bedst. ”Kunderne kan vælge mellem 10 faste frisurer, og vi har så specialuddannet en eller flere af medarbejderne i at style – eller med andre ord – være ghd-ambassadør. Det er godt for os, og det er godt for salonen”. Og så indføres konceptet ”styling” som et nyt produkt i de danske frisørsaloner. I dag styles der, men det er typisk til store arrangementer; bryllupper med videre. ”Hvorfor ikke indføre styling som en del af den tendens til selvforkælelse, der netop nu ses i Danmark”, lyder Allan Træholts bud, for der er masser af muligheder i fremtidens frisørsalon. Det handler blot om at gribe dem ■ 54 > tre år og fuld fart frem

System 1 Hår længde 45 cm - klippet i etager

vi vil indfØre konCeptet ”styling” soM et nyt produkt i de danske frisØrsaloner

System 2 Hår længde 45 cm - lige længder

Feminint og smukt tørklæde - 199 kr Når du køber dette smukke Christine® tørklæde, designet af Malene Birger, støtter du samtidigt Kræftens Bekæmpelse med 50 kr. Se hele kollektionen af smukke og funktionelle tørklæder og kasketter i 100% rene naturmaterialer på www.christinesite.dk eller ring og rekvirer brochure på tlf. 70250077.

Body Wave one concept

·

one family

HairContrast T. 8684 9911


NO

R

DIC

2

krølsystemer fra HAIRCONTRAST

ghd-hovedkontoret ligger i Viby ved Århus, hvor man har godt 300 kvadratmeter kontor og 864 kvadratmeter lager.

er ved at nå til Danmark. ”I Danmark tegner varesalget i salonerne sig for 10­20 pct. af omsætningen. I flere andre lande tegner den sig for 50 pct. af omsætningen, og det skal vi også gerne op på i Danmark”, mener han. Men når der skal sælges flere varer – og ikke mindst varer af en bedre kvalitet i frisørsalonerne, kræver det også en bedre uddannelse af frisørerne, medgiver Allan Træholt, og derfor har ghd en decideret uddannelsesafdeling, ligesom alle sælgerne er trænede i at give per­ sonalet i salonerne kurser i stylingjernet. ”Hidtil har mange saloner fokuseret på det kreative og på håndværket. Ikke på salget. Det skal de nu blive bedre til”, er hans holdning. Alene fordi man tjener mere på salg end på behandlinger.

Tape ON and OFF

Således holder man også i samarbejde med saloner landet over vIP Nights, hvor kunder inviteres ned i salonen, får et glas champagne og lidt at spise, får ordnet hår samt får gode råd og vejledning omkring styling. I Norge er man i gang med en arrangementsrække, hvor man stiller en stand op i storcentre, og hvor forbipasserende kan blive stylet. Styling på menuen er et andet koncept, man arbejder med i England, og som planlægges i Danmark i løbet af ganske kort tid. Her kan kunderne komme ind i salonen og fra et menukort vælge den styling, der passer dem bedst. ”Kunderne kan vælge mellem 10 faste frisurer, og vi har så specialuddannet en eller flere af medarbejderne i at style – eller med andre ord – være ghd­ambassadør. Det er godt for os, og det er godt for salonen”. Og så indføres konceptet ”styling” som et nyt produkt i de danske frisørsaloner. I dag styles der, men det er typisk til store arrangementer; bryllupper med videre. ”Hvorfor ikke indføre styling som en del af den tendens til selvforkælelse, der netop nu ses i Danmark”, lyder Allan Træholts bud, for der er masser af muligheder i fremtidens frisørsalon. Det handler blot om at gribe dem ■ 54 > Tre år og fuld fart frem

System 1 Hår længde 45 cm - klippet i etager

VI VIL INDFØRE KONCEPTET ”STYLING” SOM ET NYT PRODUKT I DE DANSKE FRISØRSALONER

System 2 Hår længde 45 cm - lige længder

Feminint og smukt tørklæde - 199 kr Når du køber dette smukke Christine® tørklæde, designet af Malene Birger, støtter du samtidigt Kræftens Bekæmpelse med 50 kr. Se hele kollektionen af smukke og funktionelle tørklæder og kasketter i 100% rene naturmaterialer på www.christinesite.dk eller ring og rekvirer brochure på tlf. 70250077.

Body Wave one concept

·

one family

HairContrast T. 8684 9911


NO

Tekst > Michael Lane, oversat og redigeret af Pia Finne

MICHAEL LANE

R

DIC

CLIPS ON AND OFF

Michael Lane tæller blandt Skandinaviens mest innovative og succesfulde salon- og forretningskonsulen­ ter, og han har 15 års erfaring inden for professionelle saloner og produktsalg. Michael Lane’s passionerede, erklærede mål er, at hjælpe professionelle frisører med at tjene flere penge! Kontakt Michael Lane for mere information på: mlane@retailconsultantsltd.com

– er med i ALT salonen foretager sig

Komfort. En behagelig og let atmosfære tillader kunderne at være afslappede og nyde den tid, de tilbringer i salonen. Invester i prak­ tiske, godt designede kvalitetsmøbler – det afspejler salonens image. Gør det let for kunderne at bevæge sig fra den ene del af salonen til den anden. Nogle saloner i dag har skabe, hvor kunderne kan låse deres tasker med videre inde, mens de er i salonen. En super idé!

God kundeservice kræver fokus og struktur, og en god kunde­ service strategi omfatter salonen, salonens kommunikationssystem, salonens medarbejdere og feedback. Og fungerer kundeservicen, er man godt på vej til succes, mener Michael Lane.

SALONENS KOMMUNIKATIONSSYSTEM Hvor let er det at komme I kontakt med din salon? I vores moderne verden modtages beskeder og information hurtigere end nogen­ sinde, og med det i baghovedet, er det meget vigtigt at sikre, at din kommunikation med kunderne er anderledes, enkel og effektiv.

De grundlæggende principper De grundlæggende principper, når det gælder en god politik omkring kundeservice, er: ”Behandl kunderne som du selv gerne vil behand­ les”. Det er en selvfølge for de fleste mennesker, men hemmeligheden bag god kundeservice er at levere filosofien ud over disken 365 dage om året. Det kræver fokus og struktur!

Salonen Med salonen mener jeg salonmiljøet. I forrige nummer af Hair Maga­ zine, tog vi fat på, hvor behagelig ”shoppingoplevelsen” i din salon var og på, hvor vigtige omgivelserne faktisk er i forhold til at skabe en god oplevelse for kunden.

Der er fire områder, der skal arbejdes med, når det gælder fokus og struktur i en god kundeservice-strategi: 1 Salonen 2 Salonens kommunikationssystem 3 Salonens medarbejdere 4 Feedback

Første indtryk. Første indtryk holder, så sæt fokus på at holde salonen ren og pæn hele tiden. En god idé er at have en check­ liste for dermed at sikre, at alt hele tiden er optimalt. Specielle områder, der skal fokuseres på: Salonens vinduer, salonens reception, salonens vente­o mråde (magasinerne skal eksempel­ vis være up to date), salonens toilet, stole og spejle, vaskeområdet og farveområdet.

I løbet af denne artikel vil vi afdække disse områder i detaljer og dermed hjælpe frisørerne med at formulere sig egen unikke kunde­ service-politik.

Forfriskninger. Forfriskninger er blevet en del af hverdagen i enhver moderne salon, og er til netop for at gøre oplevelsen i salonen endnu mere behagelig. ”Keep it simple” er et godt motto og sørg for, at

56 > Kundeservice – er ALT virksomheden foretager sig

Kontakt og tilgang. Hvordan kan dine kunder komme i kontakt med salonen, og hvornår kan de besøge den? Telefon, e-mail og personlige besøg er måderne, de fleste af dine kunder og poten­ tielle kunder kontakter dig på. Derfor skal du sikre sig, at de kan komme igennem på telefonen, at du svarer deres e-mails, og at receptionen altid er klar til at modtage kunden og byde hende eller ham velkommen – og ikke mindst: At salonen er åben, når du siger, den er det!! Hvad og hvor meget? Du skal sikre sig, at din pris- og serviceliste er klar og enkel, og du skal sikre dig, at alle i salonen ved, hvad der står på listen. Hold prissætningen enkel og klar (ingen gemte ek­ straomkostninger for kunden). Betaling og belønning. Hvilke betalingsmuligheder har kunden? Gør betaling let, og hav så mange betalingsmuligheder som muligt: kontant, kreditkort og betalingskort.

LANGT HÅR PÅ 10 MIN

Foto: HairConstruction

Kundeservice

kvaliteten er i top. Noget af verdens værste kaffe (ofte serveret med hår) fås i frisørsaloner. Og igen: En checkliste er en god måde at sikre, at alt er, som det skal være.

1

3

NY

M1

5 NY

M2

M3

7 NY

M4

9

25

M5

M6

NY

HURTIGT OG BILLIGT... Kompromisløs kvalitet < 57 RING: 8684 9911


gefĂźhl.

salgschef Hvad er der I det for mig? Kundeloyalitetsprogrammer og specielle tilbud fungerer (mere infor­ mation om dette følger i artiklen i nĂŚste nummer af Hair Magazine om Branding). De er en essentiel del af enhver god kundeservicestrategi og skaber kunder, der vil reklamere for salonen og ikke mindst forblive loyale overfor din forretning. MOTIVER SALONENS MEDARBEJDERE Wow â&#x20AC;&#x201C; det er en vanskelig en! Men; hvis du er ĂŚrlig, ĂĽben, organiseret og engageret, vil det normalvis lykkes at blive en del af kundeservicestrategien. Lederskab. At kende dig selv og at vide, hvad du vil, er det første skridt I den rigtige retning. Dine medarbejdere vil spejle sig i dig, i din vision for forretningen og i dit forhold til kunderne. Det tager tid, og det er ofte en løbende proces. At fĂĽ hjĂŚlp fra eksperter er mere og mere almindeligt i dag, og udefra seende øjne opfatter ofte ting, du ikke selv ser. Partnerskaber mellem frisører og ikke-frisører er derfor en god og stadig mere effektiv forretningsmodel. Attitude. Attitude er nøglen til at skabe et kreativt team af mennesker, der kan føre din vision ud i livet - og ud til dine kunder. â&#x20AC;&#x153;Positive People Perform!â&#x20AC;? Positivitet er smittende. Den kan højne moralen i ethvert team og have stor indflydelse pĂĽ mĂĽden, kunderne behandles. En checkliste over nogle af de ting, du skal se efter i dit team er som følger: â&#x20AC;˘ Lyttende, empatiske egenskaber â&#x20AC;˘ Ă&#x2020;gte interesse â&#x20AC;˘ Lyst til at hjĂŚlpe â&#x20AC;˘ Viden â&#x20AC;˘ Erfaring â&#x20AC;˘ Tro og tillid Systemer. Alle de bedste forretninger i verden er i større eller mindre grad skabt omkring systemer, der tillader mennesker at agere pĂĽ deres egen unikke mĂĽde, alt imens de leverer virksomhedens vision til kunderne. 58 > Kundeservice â&#x20AC;&#x201C; er ALT virksomheden foretager sig

En meget enkel og effektiv mĂĽde at systematisere det, der sker imellem en kunde og en frisør under kundens besøg i salonen, er som følger: 1. Hej â&#x20AC;&#x201C; Stort smil, øjenkontakt, â&#x20AC;&#x153;sig det som om, du mener det! 2. Konsultation â&#x20AC;&#x201C; Ă&#x2026;bne spørgsmĂĽl, find ud af, hvem kunden er, hvad vil de have/hvor er behovet, vis oprigtig interesse. 3. Vaskepladsen â&#x20AC;&#x201C; Hvad bruger du â&#x20AC;&#x201C; og hvorfor? 4. Klipningen â&#x20AC;&#x201C; Tid til at skabe â&#x20AC;&#x201C; nyd det! 5. Styling- & produktinformation â&#x20AC;&#x201C; FortĂŚl dem, hvad du bruger og hvorfor, vis hvor meget de skal bruge, vis dem hvordan de skal bruge det... SĂĽ køber de det ogsĂĽ! 6. Ny aftale â&#x20AC;&#x201C; Benyt muligheden for at booke din tilfredse kundes nĂŚste besøg. SALONENS MEDARBEJDERE TrĂŚning er det vigtigste element i denne del af kundeservice ligningen. En fast aftale (fire gange om ĂĽret er nok) fra dig og dit team om at trĂŚne i kundeservice, kan vĂŚre forskellen mellem succes og fiasko. FĂĽ dine leverandører, specielle konsulenter og mennesker fra andre servicefag til at hjĂŚlpe dig. Det er anderledes, og det er super sjovt! FEEDBACK Det gode ved kundeservice er, at det altid kan blive bedre, og dine kunder kan hjĂŚlpe dig ved at levere en bedre service. Løbende kon­ takt (to eller tre gange om ĂĽret) med sine kunder er en rigtig god mĂĽde at teste â&#x20AC;?Hvordan du klarer digâ&#x20AC;?. Gøres det ordentligt, kan det vĂŚre et meget vĂŚrdifuldt vĂŚrktøj i bestrĂŚbelserne pĂĽ at gøre en forskel i salonen. Der er mange enkle og effektive strategier, der kan anvendes, ligesom mange saloner vĂŚlger at benytte sig af eksperthjĂŚlp i den proces. KONKLUSION Kundeservice er en enorm udfordring - sikkert den største udfordring i frisørbranchen i dag. Hvis du møder udfordringen ved at benytte nogle af ideerne fra denne artikel tilpasset en mĂĽde, der er rigtig god for dig og dine medarbejdere, er du vel af sted pĂĽ vejen til succes! Glade kunder fĂĽr jorden til at dreje rundt! â&#x2013;

Til at lede vort salgsteam pü SjÌlland søger vi en mülrettet og dynamisk salgschef Din primÌre opgave bliver at vedligeholde og udbygge relationerne til egne key & large account kunder samt at udvikle vort sjÌllandske salgsteam. Stillingen indebÌrer, at du indtrÌder i virksomhedens ledergruppe.

VI TILBYDER q #XM@LHRJUHQJRNLGDCHUÂ?JRSLDCDMONRHSHU@SLNREÂ?QD q $SINALDC@MRU@Q HMClXCDKRDNFODQRNMKHFDTCUHJKHMFRLTKHFGDCDQ q +Â?M NF@MRÂ?SSDKRDRUHKJĂ&#x2030;QRNLL@SBGDQCHMDJU@KHkJ@SHNMDQ

ANSVARSOMRĂ&#x2026;DER q 4CUHJKHMF@ER@KFRSD@LDSFDMMDLODQRNMKHFBN@BGHMF R@LJÂ?QRDK og udviklingssamtaler q 2HJQD@SCDMDMJDKSDRÂ?KFDQMĂ&#x2030;QRHMDLĂ&#x2030;K mAK @ FDMMDLLĂ&#x2030;KRSXQHMFRR@LS@KDQNFR@KFRSQÂ?MHMF q &DMMDLEÂ?QDKRD@ER@KFRLÂ?CDQHR@L@QADICDLDCR@KFRBGDEDM ENQ)XKK@MC%XM q #DKS@FDKRDHJ@LO@FMDOK@MKÂ?FMHMF q 4CUHJKHMF@EUHQJRNLGDCDMRR@KFRRSQ@SDFHDQ q !DRÂ?FGNRDFMDJDXK@QFD@BBNTMSJTMCDQ

#DSDQUNQSDQJKÂ?QDCDLĂ&#x2030;K@SXCDAQ@MBGDMRADCRSDODQRNMKHFDRDQUHBD QĂ&#x2030;CFHUMHMFNFSQÂ?MHMFNUDQENQUNQDJTMCDQ '@QCTR@LLD@LAHSHNM DQCTUDKJNLLDMOĂ&#x2030;GNKCDS 2DMCRM@QDRSCHM@MRÂ?FMHMFNF" 5 SHK CHQDJSÂ?Q*QHRSH@M)@QMUHF JQIR@KNMRTOONQS CJ 

DU HAR q $QE@QHMFLDCODQRNMKHFSR@KFNFFDQMDR@KFRKDCDKRD q !QDCSJDMCRJ@ASHKCHUDQRDRSQ@SDFH NFR@KFRUÂ?QJSÂ?IDQ q +XRSSHK@SFĂ&#x2030;ENQ@M ENQMXNFTCUHJKD q /DQRNMKHFFDMMDLRK@FRJQ@ESmOĂ&#x2030;CDMFNCDLĂ&#x2030;CD q #NJTLDMSDQDCDQDRTKS@SDQ q *DMCRJ@ASHKEQHRÂ?QAQ@MBGDM

2@KNMRTOONQS CJ 2 3QDJQNMDQF@CD!, 5@KAX SKE www.salonsupport.dk /25HRÂ?FDQNFRĂ&#x2030;DMR@KFRJNMRTKDMSSHK-NQCUDRSRIÂ?KK@MC 2DMCCHM@MRÂ?FMHMFUDCK@FS" 5 SHKJQIR@KNMRTOONQS CJ


400 pct. flere negativer ioner IdHair Playmate supreme Straightener fra cutrin er et nano­ oh tourmaline fladjern. Det betyder, at det giver 400 pct. flere negative ioner, der er nødvendige for at flade håret. Fladjernet kan indstilles i fem varmeniveauer fra 130 grader til 210 grader, og kan bruges i extensions. Pris 1198 kr.

Trendy saksetaske Bella vista præsenterer to nye saksetasker. Luis er en trendy saksetaske i kunststof. Performance hedder saksetasken i rødt okselæder. Begge taskerne har skulderrem, de har mange rum og detaljer, de kan åbnes i bunden og er lette at rengøre.

Slim trimmer j­cut 30 hedder den profes­ sionelle trimmer i slimdesign fra Jaguar. Designet er lækkert og teknikken førsteklasses, og så ligger den godt i hånden. Den hurtige og kraftige motor opfylder alle professionelle krav. Leveres med ladestation, afstandskam og renseudstyr.

in-house

Himmelsk nyhed ghd lancerer en ny Limited Edition af deres velkendte ghd Iv styler. Dark or Pure er navnet på det nye stylingjern – og designet det ultra glossy sorte eller hvide design skal nok vække opsigt. Med ghd stylerens rundere tromle kan man kreere alt fra svip over bløde bølger og små krøller til helt glat hår. ghd Limited Edition stylingjern i sort eller hvid har en vejledende udsalgspris på 1.749 kr., og fås frem til ultimo juni.

NyE SAKSE I SuPEr KvALITETEr OG NyE SPæNDENDE FArvEr OG DESIGNS LEGES DEr MED. TASKEr TIL SAKSENE FåS OGSå I NyE uDGAvEr, LIGESOM DEr PræSENTErES NyE FLADjErN TIL DE DANSKE FrISørEr. OG SKAL DEr TrIMMES, FINDES EN Ny SuPErELEGANT uDGAvE TIL DET BruG.

Sakse som kunstværker jaguArT hedder sakseserien fra Jaguar, der gør saksene til kunstværker. I serien findes fire modeller i trendy designs, fremstillet på en måde, der giver saksene de samme gode, solide klippeegenskaber som jaguars comfort class­sakse. Fås i str. 5” og 5.5”.

Let at åbne Easy Open fra Bella vista åbner automatisk via en sensor, når hånden føres hen over låget. Den smarte og praktiske affaldsspand er udført i krom med sort top.

Super sakse Bella vista præsenterer fire nye sakse.Tondeo Supra classic 5.75 med et elegant, slankt blad,Tondeo Supra claasic 5.5, Mizutani Swiwel WQ5, en unik saks med bl.a. tommelfingerøje i dobbelt drejeled samt Mizutani Dame Ecxo 5.5 der er kendetegnet af 120 lag på lag i ægte, håndlavet japansk damascus stål.

60 > in-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Titanium og gummi Bv Digititan fladjernet fra Bella vista er coated med titanium og rubber finish. Det er let og handy og gør håret antistatisk, blankt og skinnende. Fladjernet har digital temperaturkontrol på op til 200 grader og koster 718 kr. in-house update < 61


Tekst > Pia Finne Foto > HairMix/TIGI

Forvent det uventede

I løbet af showet blev der præsenterer masser af frisurer, som kan bruges som inspiration hjemme i salonerne.

30 danske frisører deltog i det storslåede event, da Anthony Mascolo og TIGI International Creative Team lancerede P. TIGI Colour og B for Men ved et overdådigt show i Londons Grosvenor House i marts Over 1200 frisører heraf 30 fra Danmark var i bogstaveligste forstand tryllebundne i løbet af de fem timer,TIGI International Creative Team lancerede P. TIGI Colour og B for Men ved et overdådigt show i Grosvenor House i centrum af London.

Teamet, der klippede på scenen, var helt igennem internationalt med stylister fra TIGI i såvel Italien som Tyskland samt fra England, og de klipninger, de skabte, var trendsættende og meget moderne med skarpe former, undercuts og adskillelser.

I løbet af showet tog Anthony Mascolo således publikum på en rejse igennem den informative og farverige lancering TIGI Colour, via TIGI Awards for at slutte af med TIGI Illusion Show – et visuelt overrask­ ende show, der endte med Anthony Mascolo blev bundet og fik bind for øjnene, hvorefter han blev sænket ned i en tank med vand – for sekunder efter at komme frem på balkonen – mystisk og dryppende våd – men helt i live...

Farven blev brugt til at understrege strukturen og til at sætte fokus på hver enkelt klipning. Og look’ene, der blev skabt, var noget, enhver kvinde kunne bære – sjovt, flatterende, ungdommeligt og strålende. Mændene blev heller ikke glemt. Her præsenteredes en række klip­ ninger, der var såvel lette at have med at gøre som supermoderne – inspireret af Indy rock bands.

Bag arrangementet stod for danskernes vedkommende HairMix, der forhandler TIGI, og adm. direktør Georg Harmens fortæller, at man forrige gang var 20 danske frisører af sted – denne gang var tallet øget til 30. ”Så det må betegnes som en succes”, fastslår han og under­ streger, at arrangementet vil blive gentaget, når det atter er aktuelt. Og der var ingen tvivl om, at de danske frisører ”havde sat håret op til narrestreger”. Turen begyndte dagen før det store show, og en hyggelig indisk middag rystede deltagerne sammen. Selve showet var en oplevelse. ”Are you ready to RUMBLE!”. Med disse legendariske ord åbnede den kendte kommentator fra ”The World og Boxing”, Michael Buffer, der i øvrigt var fløjet ind direkte fra Las Vegas, aftenens arrangement. I første del af showet – lanceringen af TIGI Colour – forklarede Anthony, hvordanTIGI Colour har givet ham mulighed for at få opfyldt sin drøm om en egen farvelinie, og givet ham mulighed for at skabe ”det totale image”.Teknisk direktør i Europa, Sarah Brookes, der har arbejdet med lanceringen igennem de seneste tre år, forklarede, hvordan de farver, der er brugt til den nye “Urban Detailing”-kollek­ tion, matcher ”Street”, ”Glamour” og ”Classic” temaerne, og dermed giver gode farveideer til alle typer kunder.

Efter middagen Efter middagen, der var lige så smukt afstemt som showet, var det tid til uddelingen af TIGI Awards, og aftenens anden illusion tog publikum med på en visuel eksplosion - gennem sportens verden.

Anthony Mascolo viste spray-malede skarpe pagefrisurer.

TIGI lancerede B for Men med store, svulmende body builders og amerikanske football-spillere.

TIGI lancerede nemlig B for Men med store, svulmende body builders, amerikanske football-spillere og fodboldspillere, der legede med boldene, mens de viste den nye herrelinie. Et stort øjeblik for enhver kvinde blandt publikum var ”manden i badet” – et underholdende show præsenteret af et af medlemmerne fra Cirque du Soleil, og hans show viste ikke blot stor kunnen, men var også både provokerende og sensuelt. Tilbage til håret og den visuelt smukke præsentation af 10 modeller i couture skabt af designeren Vivienne Westwood og med udsøgte hårstyles. Modeller med spray-malede skarpe pagefrisurer fulgte, og afslutningsvis sås modeller med mystisk sort smoking-hår. Hele af­ tenen var underholdende, sjov og informativ – og den fløj af sted indtil den sidste stående klapsalve sluttede eventen. London-arrangementet med HarMix sluttede i øvrigt af med manér med en power-shoppingtur i Londons listige kvarterer, før turen atter gik hjemad ■ En del af de danske deltagere på TIGI/HairMix turen til London.

62 > Forvent det uventede


fremtidens teknologi revlon Professional, der forhandles af colomer Denmark har taget fremtidens teknologi til sig med revlonissimo, der med nanomolekylær teknologi gør det muligt at pleje og farve håret i en behandling. Den nye teknologi gør det muligt for plejende aktive ingredienser at trænge helt ind i cortex før farve­ behandlingen begynder.

Tab ikke håret Scalp releif Hair Advance er en ny anti­hair loss treatment fra redken med Aminexil, som forebygger for tidligt periodisk hårtab og forbedrer hårets tæthed. Produktet skal anvendes 3 gange om ugen i 6­8 uger. Pakke med 42 stk. 6. ml. koster 995 kr.

I><:G¼H :N:

Gratis : Sølv armbånd (værdi DKK 300,-)

problemfri volumen Mange danske kvinder har ofte problemer med, at alminde­ lige fikseringsprodukter er for tunge til deres fine typiske skandinaviske hår. Derfor præsenterer tecni.art fra L’oréal professionnel volume Inflator, som giver fylde og volumen til fint hår.volume Inflator er en flydende gelé, der efterlader håret med en naturlig glans og en lækker blødhed.

volumen og glans ruSK lancerer en ny Softwear – en kombi­ neret volumen og glanslotion. Den nye let­ vægtslotion ”pumper” håret op med masser af volumen, samtidig med at håret efterlades glansfuldt og silkeblødt. Kan anvendes i alle hårtyper. Pris for 150 ml. 165 kr.

hAircAre NyE TEKNOLOGIEr SES. DEr FOrSKES OG uDvIKLES INDEN FOr NANOMOLEKyLærE PrODuKTEr, PrODuKTEr SPEcIELT TIL MæND OG Når DET GæLDEr NyE, ALLErGIvENLIGE PrODuKTEr. MEN DEr SES OGSå NyE STyLINGSErIEr, DEr LETTEr OG IKKE MINDST GIvEr FyLDE, vOLuMEN OG GLANS TIL BåDE MæND OG KvINDEr. nye nuancer I L’oréal professionnels tre permanente hårfarvesortimenter tilbydes et væld af nye nuancer skræddersyet til enhver kundes behov. Majirel har uddybet spektret med flere varme grundfarver. Luocolor byder også på nye nuancer bygget op på et spil af varme og kolde reflekser, som giver et livligt resultat, og color Suprême fås i yderligere 13 nuancer.

Matrix til mænd MATriX lancerer MATrIX MEN, en ny serie med patenteret teknologi specifikt til mænd. MATrIX MEN er effektivt til alt fra tyndt til tørt hår og har løsningerne til allround styling. Produkterne er lette at bruge, de appellerer til alle mænd og tilbyder enkle løsninger til de daglige behov. I serien findes shampoo og conditioner samt en række stylingprodukter.

64 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

pust liv i krøllerne Krøllet hår bliver let tørt og kruset, derfor lancerer Kérastase en ny intenst nærende og formgivende maske til netop tørt og krøllet hår, Oléo­curl Intense. ultralette mikroolier blødgør hårstruk­ turen og tilfører samtidig håret næring, der gør krøllerne lette og velformede.

more

at

www.haaro.de

conditioner og styling i ét Most Wanted Duo Shot fra cutrin er et to­komponent leave­in produkt, der kan fungere som både conditioner og styling­ produkt. resultatet er et blødt, glansfuldt og meget medgørligt hår. Pris 145 kr.

få modelhår Sammensætningen af ingredienser i Head­ shot Hydrating Shampoo og conditioner fra TIGI, der forhandles af HairMix, gen­ skaber fugten og glansen i håret. Headshot kan anvendes i alle hårtyper, og det plejer og reparerer. Shampooen koster 165 kr., conditioneren 195 kr.

Avanceret farvecreme redkens color Fusion og Hi­Fusion – Advanced Performance colorcreme giver moderne, naturlige, klare, dybe og intense multidimensionelle resultater, og i New hi­fusion serien findes 6 nye nuancer; orange, yellow, green, blue, violet og chrome.

FIRE

more

at

more

at

www.haaro.de

Let at forme cHI Molding clay Texture Paste fra DanHair giver struktur og gør det let at forme frisuren. Bag produktet ligger en avanceret formel. I samme serie findes Nourish Intense Body Butter, hvor kombinationen af Shea Butter og silke er helt unik. Produkterne koster hhv. 144 og 156 kr.

Dobbelt effekt Man kan både føle og se forskellen, med Goldwell Dualsenses fra KpSS Danmark ­ den første hårplejeserie med dobbelt effekt. Det gælder skræddersyede produkter til forskellige hårtyper, og således findes 23 salgsenheder fordelt på ultra volume, rich repair, color, color Extra rich, curly Twist og Scalp regulation.

www.haaro.de Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 212 30059 post@thorsen-trading.dk Gratis gave så længe lager haves


I><:G¼H :N:

Beskytter i solen Lifetex Sun fra wella er redningen til farvet hår i sommerens sol. Lifetex Sun color Preserve cream inde­ holder uv­beskyttelse samt maca­ demianøddeolie, som skaber et beskyttende skjold rundt om håret.

nyt til mænd Hairmix er klar med B for Men, en ny herreserie fra TIGI, der omfatter clean up Daily Shampoo med ekstrakt fra solsikkefrø, savpalme og citrongræs samt mentol og clean up Peppermint conditioner der plejer og stimulerer – med ekstrakt fra ginsengrod, protein og naturlig pebermynte.

Sommermakeup TIGI, der forhandles af HairMix, præsenterer nu en række nye sommermakeupfarver i serien fra Bed Head. Priserne ligger fra 135-250 kr.

?dZlZaaZg\d heZX^VajY\VkZ bZYI^\Zg©_Zh`gjZ d\'h^b^a^hiZc Hi©ggZahZ/*!'*ºd\*!,*º

Kur til vipperne rectocil LongLash Gel fra goldhair Engesvang er en intensiv behandling til øjenvipper og bryn med E­vitamin og D­panthenol. resultatet bliver skinnende, lange og stærke vipper og bryn, der gør at farven på farvede vipper og bryn holder længere og bliver mere intensiv.

intens volumen redkens Body Full­serie udvides med nu med Body Full Bodifier Power Boost til fint hår. Det gælder en leave­in treatment, der giver intens volumen, fugt og et naturligt finish med silkeagtig glans. Produktet har desuden uv Filter.

Luksus i rejsestørrelse Hempz fremstiller nu sine produkter i praktiske rejsestørrelser til dem, der gerne vil have luksus med på ferien. Herudover lanceres en Sun Burn relief, der kan lindre ved solskoldning. rejseflaskerne koster 69 kr. stk., Sun Burn relief koster 275 kr.

Sommeren kommer Sommeren nærmer sig, og redken sørger for, at både krop og hår beskyttes.Til håret findes uv res­ cue med uvA/uvB filter, c­vitamin, ceramider og glycerin, der giver optimal beskyttelse af hår og hoved­ bund, og til kroppen lanceres uv rescue After­Sun Body Lotion.

økologisk til børn Eco.kid er en ny økologisk hårpleje­ serie til børn fra HairMix. Eco.kid er sulfatfri, biologisk nedbrydelig og økologisk med 25­98% certificerede økologiske/vildtvoksende ingredi­ enser – og naturligvis uden kunstig parfume og farvestoffer. I serien findes shampoo og conditioner samt en række hår­ og kropsplejeproduk­ ter. Priser fra 145-165 kr. stk.

<gVi^h/H©akVgbW€cY k¨gY^9@@(%%!·

Svanemærket Efterspørgslen på allergivenlige produkter er stærkt stigende. Derfor har cosmobell valgt at producere nye produkter med Svanemærket – det nordiske miljømærke. I serien findes Hair Powder, der kan bruges som tør­shampoo og giver fylde og volumen samt Salt Water, der giver fylde og volumen ved føntørring. Hair Powder koster 175 kr., Salt Water 155 kr. Klar til lysere tider ruSK gør håret klar til lysere tider med Elimin8, der skånsomt fjerner farve fra håret og for­ bereder det til en evt. ny farv­ ning. Elimin8 kan også anvendes til at lysne en farve, der er blevet for mørk. color reducer, conditioning catalyst og Pro­ cessing Lotion koster 220 kr.

voks på tube Keune Power paste fra Hairtech og Hairconnexion er voks på tube. Håret kan styles og fixes, og voksen er velegnet i både kort og mellemlangt hår.voksen har en klæbrig ”glue”­konsistens, den er vandafvisende og koster 128 kr.

66 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

innovativ nyhed Série Expert fra L’oreal professionnel udvides nu med LISS uLTIME – en kontrolgivende pleje til kraftigt og bevægeligt hår. Serien består af fire spændende produkter: shampoo, maske, serum og en nyskabende natcreme. Alle produkter er baseret på en enestående teknologi der forener en unik kombination af udglattende olier med målrettet anti­fugtbeskyttelse.

>c[d/I=DGH:C"IG69>C< ¢ghiZYkZ_& )+''=VkYgje9@ Ia[#/'&'(%%*. edhi5i]dghZc"igVY^c\#Y` <gVi^h\VkZh€a¨c\ZaV\Zg]VkZh

lll#_dZlZaa#YZ


Tekst > Pia Finne Foto > Hanne Paludan Kristensen

Nye rammer om fremtidens

Bella Vista

Bella Vista har netop slået dørene op til et 4000 kvm. nyt domicil i Silkeborg. Således er alt nu samlet under ét tag: Kundecenter, udstilling, akademi og lager, og dermed er virksomheden gearet til fremtidig vækst.

underholdning”, lyder det, og Claus og Jesper tilføjer, at det er hjælp til selvhjælp, for når frisørerne er trygge ved produkterne, sælger de mere, og tjener dermed mere i salonerne. Således forventes det i 2008, at ikke færre end 2000 frisører kommer på kursus i det nye domicil. ”Ikke mindst den yngre generation er meget spørgende og meget vidensøgende, og derfor kommer de også gerne på vore kurser”. For Claus Trampedach og Jesper LaCour handler det om at gøre Schwarzkopf såvel som Bella Vista nærværende og synlig, og det handler om at skabe trygge rammer, hvor frisørerne kan udvikle sig, lære om produkterne og købe produkterne i det nyindrettede kunde­center. Faktisk køber over halvdelen af de frisører, der er på kursus hos Bella Vista, en del af de produkter, der blev vist på cat­ walken, med hjem. ”Når de får inspirationen og nye gode ideer, tager de produkterne med hjem, så de kan genskabe frisurerne hjemme i salonerne”. Samme principper om tryghed og sikkerhed gør sig i øvrigt gældende, når Bella Vista rejser udenlands med kunder til f.eks. Budapest. Der tages hånd om deltagerne, og ingen skal føle sig usikre eller utrygge. Det er den klare holdning. I det nye domicil er der også lagt vægt på, at alle Bella Vistas produkter, såvel produkter til håret som indretning med videre er udstillet, så de frisører, der kommer i virksomheden kan se tingene og ikke mindst føle dem. ”Frisører er kreative mennesker, der godt kan lide at se, føle og snuse til tingene. Det giver vi dem nu mulighed for, og ideen er klart, at det skal være en oplevelse for frisørerne at komme hos os, så de gerne vil bruge en fridag på at køre forbi os”. Ideen med et kundecen­ ter har fungeret i Odense i flere år, og succesen har vist sig at være stor.

Byggeriet er enkelt lyst og venligt, og fra kontorerne leder store glaspartier ud til kundecentret.

Sælg produkter Størstedelen af Schwarzkopf og Bella Vistas kunder er de mindre frisører over hele landet. Fra de trendy saloner til enkeltmandsvirk­ somhederne i de små byer. Og netop derfor gør man hos Bella Vista også meget ud af at fortælle, hvor meget produktsalg kan øge deres indtjening i salonerne. ”Det er nemt og hurtigt at lægge et produkt i en pose, og timelønnen er betydeligt højere, end når der behandles”. Claus og Jesper ved godt, at mange frisører føler, de ”prakker kunden noget på”, men de er også overbeviste om, at sådan føler kunden det ikke! ”Jeg tror klart, at kunden i højere grad ser det som en service. Hun har lige fået lyse striber i håret, og frisøren fortæller, hvordan hun bedst bevarer dem længst”, fastslår Claus Trampedach. Og faktisk viser tal, at 71 pct. af alle kunder køber på frisørens anbefaling.

Bella Vista har netop slået dørene op til et 4000 kvm. nyt domicil i Silkeborg.

Tingene skal præsenteres på en ordentlig måde. Det er holdningen hos Bella Vista, der netop er blevet færdig med deres nye 4000 kvadratmeter hovedkontor med såvel kundecenter og udstilling som kontor og akademi i Silkeborg. Lys og luft præger bygningerne, og når man træder inden for i Bella Vistas nye hovedkontor, mødes man straks af kundecentret. Alle produkterne er linet op, og de præsen­ teres på meget flot vis. 20 mio. kr. har Bella Vista investeret i det nye hovedkontor, men så er alt også under ét tag, og der er masser af muligheder for yderligere vækst. For Claus Trampedach og Jesper LaCour bebuder klart, at Bella Vista bestemt ikke er færdig med at vækste! ”Derfor har vi naturligvis også fremtidssikret byggeriet”, lyder det fra de to. 68 > Nye rammer om fremtidens Bella Vista

1. juni 2007 overtog Bella Vista bygningerne, der siden har gennem­ gået en gennemgribende renovering, fortæller Claus og Jesper på turen rundt igennem det 2500 kvm. store lager og butik, showroom og akademi samt det 1400 kvm. store højsøjlede lager, der sikrer virksomhedens effektivitet. Ud over det nye hovedkontor findes en afdeling i København og én i Odense samt 15 sælgere, der kører landet tyndt for at besøge frisørsaloner. Hos Bella Vista tror man mere på uddannelse end på stort anlagte shows, og i det nye domicil kan der uden problemer være omkring 100 frisører på kursus ad gangen i et rum indrettet med catwalk og perfekt lys og lyd. ”Det, mener vi, er vejen frem.Vi tror på, at frisørerne hellere vil bruge en aften på noget, de får noget ud af end på ren

”Bella Vista er bestemt ikke færdig med at vækste!”, lyder det fra Claus Trampedach. ”Derfor har vi naturligvis også fremtidssikret byggeriet”.

”Vi har små saloner, hvor man har fået øjnene op for salgstanken, og hvor deres indkøb hos os er mere en fordoblet, og for dem, der gør det godt, har vi set eksempler på, at det betyder 12.000 kr. mere i kassen om måneden. Så altså: Ryd lidt af lysene og blomsterne til side, og brug pladsen på produkter i stedet. Det er der flere penge i”, siger Jesper LaCour med et smil. Wellness er fremtiden Hos Bella Vista er man ikke i tvivl om, at wellness er fremtiden, og at frisørerne skal være en del af den bølge. ”De store saloner kan sup­ plere med f.eks. neglebehandlinger og andre ting, de mindre saloner kan have en massagestol og tilbyde hovedbundsmassage, men det er vigtigt, at de sælger oplevelser. At kunderne føler, de forkæles, når de kommer ind i salonen”, mener Jesper LaCour, og tilføjer, at det er samme wellness bølge, der gør, at man sagtens kan sælge f.eks. Ole Henriksens skønhedsprodukter eller at frisøren kan sælge Seah shampoo i luksusklassen. ”I Finland er det i dag således, at hver anden shampoo sælges hos frisøren. Den fordeling vil vi også gerne nå frem til i Danmark”, er holdningen.

Frisører er kreative mennesker, der godt kan lide at se, føle og snuse til tingene. Det er der masser af muligheder for på både produkt- og inventarsiden hos Bella Vista.

Nye rammer om fremtidens Bella Vista < 69


I kundecentret kan frisørerne kigge forbi og hente, hvad de mangler, ligesom det fungerer som et rart receptions­ område, når man træder ind i virksomheden.

Det 1400 kvm. store højsøjlede lager sikrer virksomhedens effektivitet.

Og Jesper LaCour ryster fem gode salgsåbninger ud af ærmet: • Forklar stylingen. • Lad produktet stå fremme foran kunden. • ”Det er godt at have”, ”Det er et helt nyt produkt”, ”Det bevarer dine striber længere”. • Indret et enkelt, overskueligt salgsareal. • Vælg lys, der understreger salgsarealet. Og Claus Trampedach tilslutter sig helt de fem punkter. ”Der er slet ingen tvivl om, at indretning såvel som rådgivning sælger varer”, siger han, for hvor han tager sig af Bella Vistas indretningsdel, tager Jesper LaCour sig af Bella Vistas salg af Schwarzkopf produkter. Indretningen er også en væsentlig del af den oplevelse, kunden skal have hos frisøren. Det gælder salgsarealet, og det gælder selve salon­ ens udtryk. ”Ind imellem kan kunsten være at gå over på den anden side ad gaden, kigge på sin egen salon lidt udefra og spørge sig selv:Vil jeg selv gå ind i den salon?, hænger der stadig juletilbudsskilte i vinduet til Påske o.s.v.”. Derfor bruger Schwarzkopf også mange penge på markedsførings­ materiale til butikkerne, og de frisører, der kommer i det nye domicil, kan få masser af gode ideer til, hvordan det kan bruges på rigtig flot vis. 70 > Nye rammer om fremtidens Bella Vista

”Vi sørger for, at der løbende sker noget nyt, så der dermed også sker nyt i butikkerne”, lyder det fra Jesper LaCour. Og selv om det nu ser ud til, at tiderne vender en smule, mener Claus og Jesper bestemt ikke, der er grund til bekymring – slet ikke hvis man kan tilbyde en god oplevelse i sin salon. ”Når det går dårligt i samfundet, går det ofte godt for frisørerne. Kunderne har brug for at forkæle sig selv, og den forkælelse kan de få hos frisøren – forholdsvis billigt – med en behandling eller en ny læk­ ker shampoo”. Vi har hele pakken Hos Bella Vista gør man meget ud af at kunne tilbyde hele pakken, og det er også grunden til, at man nu har samlet såvel lager som kunde­ center og akademi i den nye bygning i Silkeborg. ”Det kan være, frisøren ind imellem kan købe vore produkter parallelimporterede og dermed 10 kr. billigere, men hos os medfølger kurser, ombytnings­ret og dag-til-dag levering”, forklarer Claus Trampedach, der kalder Bella Vista for et full-service firma, der kan tilbyde hele paletten. Og ingen tvivl om det: Netop paletten rundt om produkterne er fremtiden! ■

GB products

+45 3311 5834

w w w. g b p r o d u c t s . d k


cutting Linierne er på den ene side skarpe og stramme på den anden side bløde. Der er hentet inspiration i 80ernes frisurer, men de har fået et pift anno 2008. Langt pande­ hår til mændene ses en del, og det vilde look til pigerne er også en del af trenden.

Schwarzkopf

72 > Cutting edge

Schwarzkopf

La Biosthetique

Hairmix

Toni & Guy

Toni & Guy

Cutting Room Creative

Cutting edge < 73


La Biosthetique

Toni & Guy

La Biosthetique

Stephen MacKinder Fotograf Henrik B端low

Cutting Room Creative

Schwarzkopf

Toni & Guy

Goldwell

74 > Cutting edge

Toni & Guy

Cutting edge < 75


Tekst > Pia Finne

Kræftramte kvinder får kvindeligheden tilbage

Langt de fleste kvinder, der er ramt af kræft, kæmper ikke kun mod en livstruende sygdom, men også mod tabet af deres kvindelighed og udseende. At miste håret i forbindelse med kemobehandling er for mange kvinder næsten lige så slemt som at være syg! Det fik Tine Fuglsang øjnene op for i 2003, hvor hun kvittede et godt, sikkert og velbetalt job som indkøber i Dansk Supermarked for at blive selvstændig. ”Jeg har altid gerne villet være selvstændig, men jeg har også været klar over, at skulle det ske, måtte ideen være bæredygtig”, fortæller hun. Præcis hvor og hvornår ideen til at designe smukke, komfortable tørklæder, der kan fungere som et supplement til paryk­ kerne for kræftramte kvinder, kan Tine Fuglsang ikke sætte fingeren på, men i løbet af ganske få uger havde hun i hvert fald solgt over 3000 tørklæder og virksomheden var i gang. I dag eksporterer Christine til 14 lande, og næste skridt er Australien og U.S.A. ”I Australien får hver fjerde hudkræft, og i forbindelse med lanceringen af vore tørklæder har vi således indgået en aftale med den australske udgave af Kræftens bekæmpelse”, fortæller Tine Fugl­ sang, og hun tilføjer, at man netop dette forår har lanceret et tørklæde i en bomuldskvalitet, der er så tætvævet, at den er certificeret til at kunne sidestilles med en solfaktor 50. ”Ikke mindst i forbindelse med kemoterapi er det meget vigtigt, at man ikke bliver forbrændt, men på den anden side har man jo også glæde af solens livgivende D-vita­ miner, så derfor kræves en god beskyttelse”, forklarer Tine Fuglsang. Blandt Christines kunder er naturligvis frisører og forhandlere af parykker samt bandagister, men Tine Fuglsang sætter også stor pris på, at flere ”almindelige” modeforretninger har taget tørklæderne ind og sælger dem til raske kvinder som accessories.

”Jeg kan kun støtte op omkring kampen mod kræft. Kræften berører desværre næsten os alle på et eller andet tidspunkt i livet. Jeg har selv købt Christines tørklæder til en kræftsyg bekendt. Hvis jeg kan hjælpe kvinder gennem mit hverv som designer, og få dem til at føle sig bedre tilpas gennem en svær periode i deres liv, så gør jeg det hellere end gerne. Det er mig en glæde”, siger Malene Birger. I øvrigt fortæller Tine Fuglsang, at hun lige fra begyndelsen for fem år siden, har fået helt fantastisk støtte, når hun har præsenteret sin virk­ somheds koncept. ”Gæstedesignerne har arbejdet gratis, og produk­ tionsmæssigt får jeg stor hjælp og støtte af nogle af de helt store spillere i modebranchen”. Konceptet med gæstedesignere tager Christine i øvrigt op i Frankrig og England – forhåbentlig med ret til også at sælge tørklæderne i Danmark. ”Vi har gjort et stort scoop og fået to verdenskendte, internationale designere til at gå ind i projektet”, fortæller Tine. Hvem det er, er dog endnu en velbevaret hemmelighed... ■

”Dermed bliver tørklædet ikke synonymt med sygdom, men blot en smart hovedbeklædning på linie med turbaner”, lyder det fra Tine Fuglsang, der også fortæller at frisør Gun-Britt har taget tørklæderne ind for at bruge dem i sin styling. Christine har også en kollektion til børn ”Care to wear”, der har mistet håret. Malene Birger som gæstedesigner At arbejde med gæstedesignere, der designer tørklæder til kollek­ tionen, er også en del af Christines koncept, og dette forår er det Malene Birger, der sammen med Christine og Kræftens Bekæmpelse har givet kollektionen nyt liv, og for hvert solgt tørklæde går 50 kroner ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse. Tidligere har Susanne Rützou designet for Christine, og planen er, at man løbende vil benytte sig af kendte danske designere og på sigt også de internationale designere. ”Kræftramte kvinder er et fuldkom­ men overset segment i modeverdenen. Tiden har stået helt stille, og derfor er kvinderne henvist til parykker, tørklæder i mormor-agtige mønstre eller modetørklæder, der ikke er designet til at sidde fast på et skaldet hoved”, fortæller Tine Fuglsang. Tørklæder fra Christines kollektion, bl.a. designet af Malene Birger.

At miste håret er for mange det samme som at miste sin kvindelighed. Det gav Tine Fuglsang ideen til at designe tørklæder specielt udviklede til kræftramte kvinder, der har været igennem en kemobehandling. Hendes virksomhed er på ganske kort tid blevet en bragende succes, og i denne sæson har hun bl.a. den danske designer Malene Birger som gæstedesigner. 76 > Kræftramte kvinder får kvindeligheden tilbage

Således er tørklæderne specialdesignede og konstruerede til at give fylde til kvindens bare hoved, og det er behageligt at bære. ”Om sommeren er det åndbart såvel som det luner lidt, og om vinteren fås det i en udgave med specialfoer, der giver ekstra varme”. Alle Christines tørklæder er udviklet af naturmaterialer som silke, bomuld og hør – materialer, der lader huden ånde, ligesom de naturligvis fås i farver, der matcher det til tider blege ansigt, kvinderne får under et kemoforløb. Det gælder også Malene Birger tørklædet, som kombinerer Christines specialistviden og Malene Birgers unikke design i et og samme produkt. Kræftramte kvinder får kvindeligheden tilbage < 77


SPECIAL TILBUD · 31.07.2008 · SPECIAL TILBUD · 31.07.2008

TIL SALG

Ɔ

Fantastisk beliggenhed i hjertet af København 10 meter fra strøget.

699,-

KR

G R AT I S

RAMIC ST 300 CE dler!

KR

VÆRDI:

235,-

an specialforh Spørg din

Særdeles attraktiv, unik salon, design i top klasse, alt er i perfekt stand.

Trend og insPirATion

KæLDErEN uNDEr DET Ny TEATEr SKABTE DE SMuKKE rAMMEr, DA OTTE FrISørEr FrA MArcELKLuBBEN I MArTS – På SuPEr INSPIrErENDE vIS – PræSENTErEDE DErES BuD På TrENDEN DETTE FOrår. STEMNINGEN vAr I TOP, OG DET SAMME vAr INSPIrATIONSGrADEN, FOr DEr BLEv vIST FrISurEr TIL BåDE MæND OG KvINDEr, OG DEr vAr MASSEr AF GODE IN­PuT AT TAGE MED HjEM FOr DE MANGE FrISørEr, DEr HAvDE vALGT AT MøDE OP.

80 kvm., 10 betjeningspladser, 2 vaske stole med massage med mulighed for ekstra vaske plads.

MONROE [N01] TEL. +45 33 134 111 KNABROSTRÆDE 1A•1210 KBH K WWW.MONROE-NO1.DK

Online salg til frisører, assistenter, elever og andre relaterede brancher. Vi leverer direkte til dig

www.fnb.dk

www.jaguar-solingen.com 78 > Trend og inspiration

G ÆL D E R KU N T IL

J-CUT 30

G Æ LD E R K U N T IL

Tekst > Pia Finne foto > Anni Lauesen


Tekst > Pia Finne

PersonLig udviKLing og Bedre sTyring giver fLere Penge i KAssen

L'Oréal Danmark A/S søger til Professional Products Division:

Dynamisk og entusiastisk

REGIONAL SALGSCHEF Sjælland

”DEr åBNEr 300 NyE FrISørEr OM årET. ALLE SALONErNE Er FLOTTE, MEN DE GLEMMEr DET FOrrETNINGSMæSSIGE”. DET MENEr jørN LuND, DEr HAr SKrEvET BOGEN ”LEDELSE FOr PrAKTIKErE” SOM BL.A. BETTINA NIELSEN FrA SALON AcAPELLA I SOrø HAr LæST.

80 > personlig udvikling og bedre styring giver flere penge i kassen

JØ RN

MArKAnT BeDre forreTning Bettina Nielsen fra Salon AcaPella i Sorø er blandt de frisørmestre, der er superglad for såvel bog som kursus, og hun kan direkte aflæse effekten på bundlinien. ”jeg har oplevet en personlig udvikling, og jeg har fået meget bedre værktøjer og dermed bedre muligheder for at styre min forretning”, fastslår hun, og hun understreger, at bogen og kurset har vendt op og ned på hendes virksomhed.

· KI M TA NG E

IKE RE

IK ER E

Han kører en række kurser igennem Danmarks Frisørmesterforening og bl.a. ud fra den tilslutning, der er til kurserne, vurderer han, at behovet for ledelesundervisning klart er der. ”Men der er jo ufatteligt mange flere, der kunne have gavn af et ledelseskursus end dem, jeg møder på kurserne. Ikke mindst dem, der selv indgår som en stor del af teamet i forretningen – som det ofte er tilfældet i en frisørsalon – og som kan have svært ved at komme af sted på kursus. Men de har jo muligheden for at læse bogen og absolut også få noget positivt ud af den i forhold til at blive en bedre leder, og i forhold til at udvikle såvel sig selv som sine medarbejdere”, fastslår jørn Lund.

LU N D

S E FOR PR AKT

SE FO R PR A KT

”jeg håber, min bog kan være med til at give såvel de unge nystartede som de mere erfarne frisører et skub i den rigtige retning. For selv om man har været i branchen i både fem og 10 år, er det ikke sikkert, man er leder.”, lyder det fra jørn Lund.

JØ RN

LE DE L

LE D EL

”Hvert år er der otte pct. ud­ skiftning af frisørmestre, der Værdiafklaring, motivation af medarbejenten vælger at stoppe eller gå dere og forandringer er kodeordene for på pension, og hvert år starter Jørn Lund, der står bag bogen ”Ledelse 300 nye frisører deres egen for praktikere”. salon. Alle de nye butikker er flot indrettede, men de har ikke fokus på det forretningsmæssige”. Sådan lyder det fra jørn Lund, og derfor har han valgt at skrive bogen ”Ledelse for praktikere”.

”jeg har lært at lede mit personale, bl.a. få dem til at tro på, at de også er gode nok til at sælge”, fortæller Bettina Nielsen. For når chefen er igennem en personlig udvik­ ling, smitter det også af på per­ sonalet, er hendes holdning.

LU ND · KI M TA NG E

„Stop bro kkeriet på bagsæd styre“. et, kom om fora Ledelseso n og hjæ pgaven lp med Bogens i virkeligh at fok eden er „medarbe us er ledelse af medarbej en kompleks jderne er proces. virk deren me Bogen er skreve somheden, res d udg ang ten brug for spunkt t er til blot kul komme inspir atio i isser“. nde og ledere. n samt nye led For fat ter nogle væ ere , som rktøjer ne har redegø har lag t væ til at bliv r for gt på et anerkendt de teoretisk fagligt ind e bedre e begreb e, og som hold, som er og led heder og elsesskol org anisat bliver anvendt er i der er ioner i mange Bogen dag. danske er opdel virksomledelseso t i to hov pgaven. edtemaer Tilgangen Under vej . s er en bla Første tema er opgaver, er der mulighed nding af selve som er teori og indarbejd for at lave en kommu praksis. række nik ation et i bogen refleksion i virkso som led . Andet smheden. er bliv Herunder tema handler For at gør er bedre til at om bl.a . hvo kommu e indhol rledes ma cases fra nikere det pra med de n den vir ansatte. kelige ver ksis orientere Bogen t, er bo den /hverd er primæ gen fuld Ak ademiu ag. rt skreve af ddanne t til fag lserne. andre udd Den kan et Ledelse i pra annelser, ksis på dog me hvor led Også pra d fordel els kti e anvend indgår som ker som op es ved slagsbog e kan bruge bo en del af gen, for til hvor led pensum di elseselem håndtering af . en konkre den er velegnet entet ind t proble går. mstilling,

”Ledelse for praktikere” er tit­ len på den bog, som jørn Lund har skrevet, og som på mange måder er guld værd for frisør­ mestre, der mange gange ikke er uddannede ledere, men som pludselig står i situationen, fordi de vælger at åbne en salon, som så vokser.

46429_om

_ledelse

”Hvor jeg tidligere kunne fare op – måske nok fordi jeg mistede overblikket – og sige tingene lidt for hurtigt, for derefter at fortryde lidt, går Bogen ” jeg nu hjem, finder mine Ledelse for prakti kere”. redskaber frem og vender tilbage med et holdbart svar dagen efter”, forklarer Bettina Nielsen. ”Men for mig hænger ledelse og økonomi sammen. For nu, hvor jeg har fået en bedre indsigt i økonomien, kan jeg også bedre forklare tingenes rette sammenhæng for mine medarbejdere. jeg kan forklare dem, at ikke alle de penge, der kommer i kassen, går direkte i mesters lomme, og frem for alt kan jeg forklare dem, hvor de Så ryger hen. Og DET kan varmt anbefales”, pointerer Bettina Nielsen.

.indd

1

GY LD EN

DA L

1/4/05

I forbindelse med en styrkelse af vores salgsteam for varemærket L'Oréal Professionnel, som udelukkende markedsføres til frisørsaloner, søger vi en Regional Salgschef, som vil få ansvaret for Sjælland. Så er du fuld af drive og engagement? Kunne du tænke dig at fortsætte din karriere i verdens førende kosmetikvirksomhed, og ønsker du at videreudvikle dig som chef på et spændende, professionelt marked, så grib chancen nu! Jobbet Som Regional Salgschef vil du referere til salgsdirektøren og blive en nøgleperson i organisationen. Du vil få ansvaret for at udvikle og coache salgsteamet på Sjælland, således at vores kunder oplever et højt niveau af service og rådgivning. Dine primære opgaver vil bestå af følgende:

17:58:01

Harmoni og ro i dagligdagen er yderligere resultater, og så er det nu sådan, at pigerne i AcaPella hvert år kommer en tur til London eller Paris. ”Det er en alle tiders gulerod, og det gør, at alle yder sit bedste året igennem”. TJener MinDre enD SvenDen Ifølge jørn Lund er Bettina Nielsen er perfekt eksempel på, hvad et bedre indblik i god ledelse kan føre til. ”I min verden er forskellen på god og dårlig ledelse lig med forskellen på, om man vil have mere eller mindre i løn”, lyder det lidt provokerende fra jørn Lund. ”Mange frisørmestre tjener faktisk mindre end salonens bedst betalte svend”, er hans påstand! Træder man derimod mere i karakter som leder, opnår man en mere konsekvent ledelse, og man tager de beslutninger, der skal tages. Så vil man typisk opleve, at salonen pludse­ lig går bedre økonomisk”, forklarer jørn Lund og tilføjer, i hans verden er det de små marginaler, der udgør forskellen på succes og fiasko. ”Bogen kan selvfølgelig ikke gøre forskellen”, understreger jørn Lund, men det er hans håb, at den kan sætte en bevægelse i gang.

š H []_edWbjWdilWh\ehiWb]W\lWh[c©ha[j L'Oréal Professionnel š Ijoha[leh[ifei_j_ed_\h_iªhiWbed[hd[ via større synlighed og bedre service š FbWdb©]][e]aeehZ_d[h[cWha[Zi aktiviteter i samarbejde med vores marketing- og uddannelsesafdeling š 8kZ][j#e]h[ikbjWjWdilWh š KZZWdd["b[Z["cej_l[h[e]YeWY^[ salgsteamet š <ehX[h[Z[e]W\^ebZ[iWb]icªZ[h š 7aj_ljefiª][do[akdZ[h š 7dilWhb_]\ehkZl_ab_d]W\dª]b[akdZ[h š ;dZ[bh[`i[Waj_l_j[j_:WdcWha

Din profil Du har en relevant teoretisk baggrund, eksempelvis HA, HD eller lignende. Du har nogle års salgserfaring, gerne med internationale brands inden for kosmetikbranchen eller dagligvarehandlen. Desuden har du ledelseserfaring. Du har et stærkt forretnings- og resultatfokus og arbejder professionelt, struktureret og kvalitetsbevidst med dine opgaver. Du har høj drivkraft, er engageret og initiativrig. Du er god til menneskelige relationer, er entusiastisk og motiverende for dine omgivelser og er en stærk teambuilder. Du er udadvendt og har fremragende kommunikations- og forhandlingsevner. Du taler engelsk og har gode IT vaner. Du er bosat på Sjælland. Vi tilbyder En meget spændende stilling med store udfordringer, ansvar og gode udviklingsmuligheder – såvel fagligt som personligt – inden for vores internationale koncern. Vi har domicil i et dejligt, nyrenoveret pakhus i Glostrup – tæt ved motorvej og S-tog – som danner rammen om en succesfuld, dynamisk og ekspansiv virksomhed med mange højtkvalificerede og engagerede kolleger, hvor omgangstonen er ung og uformel. Ansøgning KZ\obZ l[db_]ij Wdiª]d_d]i\ehckbWh[d f www.mycareer.loreal.com og vedhæft dit CV. Ansøgningsfrist: den 8. juni 2008. Tiltrædelse: den 1. august 2008.

L’Oréal er verdens førende kosmetikvirksomhed. På verdensplan beskæftiger vi over 60.000 medarbejdere inden for finans, logistik, IT, forskning, salg og marketing, heraf 330 medarbejdere i Danmark fordelt på vores hovedkontor i Glostrup og det Skandinaviske Distributionscenter i Greve. Virksomhedens kontinuerlige toppræstationer sætter sit præg på organisationen: Alle medarbejdere er omfattet af et Profit Sharing program. For at sikre den enkeltes personlige og faglige udvikling anvender vi Talent Development, et samtaleprogram, som omfatter to årlige samtaler og en personlig handlings- og udviklingsplan. Vi tilbyder en attraktiv pensionsordning, inkl. Health Care pakke, samt 5 ekstra feriefridage. For de rette medarbejdere findes både nationale og internationale udfordringer og karrieremuligheder. En L’Oréal medarbejder har potentiale og entusiasme til at skabe topresultater. L’Oréal har brug for dit talent.

Besøg os på www.loreal.dk


Frisørbranchens The Fresh Line

+ Gratis: e-kwip Fire Razor (værdi DKK 250)

FIRE

e-kwip Fire Størrelse: 5“ og 5,5“

more

at

www.haaro.de Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Ørstedvej 1 4622 Havdrup DK Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk Gratis gave så længe lager haves

leverandøroversigt Albaline Bella Vista Best Collection La Biosthetique Cosmobell Coss Cutrin Danhair Design Frisørerne Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge GB products ghd Scandinavia Goldhair Goldwell Haircare Danmark Hairconnexion HairContrast HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen Jaguar Danmark L'Oréal Matrix Pact Systems Paul Mitchell PlanOrganic René Kordon Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP System Professional Tecnahaircare Tendenz Thorsen Trading Wella

36 78 80 83 86 80 48 11 96 60 81 76 74 69 40 00 97 22 33 44 66 11 20 44 86 74 28 22 55 37 00 76 86 24 90 55 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 33 11 58 34 86 11 99 02 86 86 50 45 46 15 21 11 70 25 05 70 87 38 27 00 86 84 99 11 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 75 64 11 30 43 24 64 84 43 24 64 84 86 22 57 77 39 40 20 40 70 20 25 29 44 94 34 00 36 16 16 09 70 27 07 02 70 27 07 02 70 27 07 02 48 48 27 35 87 38 27 00 21 23 00 59 33 26 91 11

Andre leverandører Admind 70 20 18 76 Den Mobile Frisør 70 10 00 01 E-administration 30 25 32 36 Hairtools 70 11 10 09 Jørgen Lund 86 21 71 60 Magnetic Nail Academy 47 72 00 73 Nails & Company 33 32 33 32 Nordens Hårimport 50 59 22 95 PHure Beautyproducts 74 53 40 60 Toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 Vikarcentret 70 24 24 70 Waldorf & Ragn 47 38 50 22 AddX 32 62 23 39 Unicare 44 83 23 00 Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

Det er efterhånden ret svært for en frisør at vælge farve, hvis man ønsker at følge den ”grønne bølge”. De seneste år er der kommet en række nye leverandører på markedet som reklamerer med økologisk farve, farve uden PPD, farve uden ammoniak osv. Hvad skal man så tro på som frisør? Hvis der ikke er ammoniak i en farve, hvad er der så i stedet for? Hvis der ikke er PPD i farven, er der så noget andet? Og kan sådanne farver overhovedet dække grå hår?

Hvad skal jeg tage hensyn til? Som frisør er det først og fremmest vigtigt at spørge sig selv, skal farven kunne dække grå hår 100% eller er dette lige meget? Hvis du ønsker farven skal være K¤RRLUKLZRHSK\]PKLH[KLYPKHNR\UÄUKLZM¥SNLUKLT\SPNOLKLY! • Hennafarve eller tilsvarende • En farve med PPD (p-phenylenediamine) • En farve med Toluene-2,5-diamine Hvis der reklameres med ”ingen PPD”, så er der med sikkerhed Toluene-2,5diamine i farven, ellers kan den ikke dække 100%. Både PPD og Toluene-2,5diamine er farvepigmenter og har samme oprindelse fra olie. Vær opmærksom på, at risiko for allergi er lige stor for begge type pigmenter. Og ja, man kan få en heldækkende farve uden ammoniak. Et eksempel på en farve der er uden ammoniak, er Organic Colour Systems, som har været på det danske marked i 12 år. Denne farve benytter varme og fugt til at åbne skællaget nok til, at farvepigmenterne kan trænge ind. Mere naturligt kan det ikke blive!

Fantastiske hårfarver med økologiske ingredienser… En farve der dækker alle frisørens behov Organic Colour Systems fungerer både som en 100% dækkende farve, men du kan også bruge den til toning. En stor fordel for dig som frisør! •]YPNLMVYKLSLTLK6YNHUPJ*VSV\Y:`Z[LTZ! • Den er ikke tilsat unødvendige kemikalier • Den indeholder ikke ammoniak eller ren recorsinol • Hovedsageligt baseret på naturlige ingredienser • Eneste heldækkende hårfarve med økologiske ingredienser • Du kan blande dig frem til lige den ønskede farve ved hjælp af kun 52 farver • Dækker grå hår 100% • En meget mild hårfarve som efterlader håret blødt, stærkt og skinnende • Begrænset varelager • En lille investering • Mulighed for at give kunder valg mellem traditionel ammoniakfarve og en mere naturlig, mildere farve.

Opfyldelse af drømme Mange kunder drømmer om en naturlig, glansfuld hårfarve med lang holdbarhed og så naturlig som muligt. Denne drøm bliver til virkelighed med Organic Colour Systems! Denne farve er mild mod håret, farvepigmenterne trænger ind ved en lav pH-værdi, noget som er med til at give et fantastisk glansfuldt, glansfuldt hår med et naturligt udseende. Den mest naturlige permanente hårfarve, som desuden indeholder økologiske ingredienser fås hos

/HPY4P_(W:C.F. Tietgens Boulevard 32 52206KLUZL:Ø[SM

THPS!PUMV'OHPYTP_KR


gefühl.

# 17 > maj 2008

poul m

topstyret virksomhed – med blød hånd One Stop Shopping. Totalleverandør. Kald det hvad du vil. Salonsupport.dk er i hvert fald en af Danmarks største leverandører til professionelle frisørsaloner. Om du er nystartet eller en gammel ræv betyder ikke noget. Vi hjælper dig med alt fra kurser og sakse til inventar og hårplejeprodukter. Prøv fx vores Matthew James serie. Kreative og lækre produkter fra Australien, hvor Matthew James er frisørverdenens svar på Crocodile Dundee. Se mere på www.salonsupport.dk og kontakt os på 36161609.

Peter Klaris

– ny adm. direktør hos Cha Cha Cha fortæller om visioner

nye domiciler

Vi besøger de nye hovedkontorer hos HairMix og Bella Vista

3 år med GHD Fra 1 til 80 millioner kr. og 35 ansatte

3. udgave 2008  

Hair Magazine 3. udgave 2008

3. udgave 2008  

Hair Magazine 3. udgave 2008

Advertisement