Page 1

# 05 > JANUAR 2006

HASSE KLIEM

DRØMMER OM BILER OG BIKES

KUN FOR MÆND – Eksklusiv herresalon

TAGE FRANDSEN – Et liv med kunstnere

GRØN IKKE GRØN

– 15 branche kommentarer


HÅR OG SUNDHED Når man taler om ’grønne produkter’ i frisørbranchen, er problemet, at der ikke findes nogen definition på, hvad et grønt produkt er. En naturlig ingrediens er ikke mere sund eller sikker end en syntetisk ingrediens. Hvor stor eller lille koncentration af forskellige stoffer bør være tilladelige i hårprodukter? Svarene er forskellige, og de involverede parter er ikke enige. 15 deltagere fra frisørbranchens organisationer, leverandører og selvstændige frisører kommer i dette nummer af Hair Magazine med deres kommentarer til dette væsentlige spørgsmål stoffernes indhold i hårprodukterne. I de øvrige artikler har vi valgt at koncentrere os om mændene: Hasse Kliem’s stof i håret er ren styling, når han sætter sin ”Margrethe-krølle”, før han iført vest og tatoveringer drøner derudad’ på sin bike. I artiklen med Tage Frandsen lever både han og vi højt på hans mange oplevelser gennem et langt frisørliv i showbiz. Begge d’herrer har nu mulighed for at blive betjent til klip og barbering i Danmarks nye og eksklusive herresalon XY, som vi også præsenterer i dette nummer. God fornøjelse!

INDHOLD 6

Hasse Kliem drømmer om biler og bikes

12

Vinter-trend med klip- og farveteknikker

14

Danish Hair Awards 2006

16

Cutting Edge

22

Tage Frandsen og de kendte

26

Haircare Update

30

XY eksklusiv herresalon

36

Frisørbranchen om sunde hårprodukter

42

Beauty Update

44

Inhouse Update

48

Dansk vs. International

50

Frisør Uganda style

Karen Ellegaard chefredaktør

– her finder du altid mindst 30 ledige stillinger indenfor frisørbranchen

Chefredaktør > Karen Ellegaard Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Paul Mitchell Tryk > From & Co. Udgives af > Freeminds, Farvergade 2, 2. sal, 1463 København K, telefon +45 20 80 01 01, e-mail kontakt@hairmagazine.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører. Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

DEN PROGRESSIVE EKSPERIMENTERENDE FRISØR, DER LAVER CRAZY HÅR

MORE TEA, SIR? FOR NYLIG PRÆSENTEREDE HASSE KLIEM NÆSTE ÅRS FRISURER I LONDON VED ET AF DE STØRSTE SHOWS I FRISØRVERDENEN. TIL DAGLIG ER HAN KREATIV FRISØR I KØBENHAVN OG DRØMMER OM BILER OG MOTORCYKLER. ”Jeg kan vågne om morgenen og have drømt, at jeg har kørt i Porsche hele natten.” Hasse Kliem sidder i baglokalet i sin frisørsalon i Holbergsgade bag ved Det Kongelige Teater i København. Skærmen på hans computer er indrammet af en rød teddybearkrave med ører. Skærmen er slukket, for Hasse Kliem er ikke så meget til det med computer. Det lader han sin kone Dorthe om. Mange ting har hobet sig op i kontoret. Også de to vintage-frisørstole, som stammer fra en gammel frisørsalon i Allerød, hvor han kom som barn.

Hasse Kliem er snarere at forveksle med en mere rockerpræget type, hvor kun rygmærket mangler. Hans brede overarme fortæller, at her har vi med en mand at gøre, som er til styrketræning og mandlige sysler. Han har tatoveringer af en Cadillac på højre underarm og datterens navn,Yazmin, på den venstre og piercing i øjenbrynet. Han er klædt i hvid T-shirt, grå vest og supertrendy slips fyldt med knapper indkøbt i swinging London.

Selve frisørsalonen er et konglomerat (sammenblanding) af det nødvendige udstyr samt rosa nylon-plys empirestole med lysegrønt plastsæde og guldmaling, røde lamper, orange telefon, pink-Rudolfmed-den-røde-tud- buste, Lucky Strike skilt og mindre Cola- og bilplakater.

Hasse Kliems store fritidsinteresse er biler og motorcykler. Hans egen motorcykel er en japansk Custombike, der p.t. er pakket væk for vinteren. Med til præsentationen af Hasse Kliem hører også et solidt tryk på speederen og lidt for mange fartbøder. Det er hans kone lidt træt af. Foruden indkøb af en række modeblade er han fast abonnent på to bilmagasiner og to MC-blade. Han bruger mindst 2.000 kr. om måneden til at holde sig ajour både med de seneste bilmodeller - og med trenden indenfor sit fag.

MARGRETHE-KRØLLE Hasse Kliem er ikke indbegrebet af det, man forstår ved en frisør, selv om han denne dag har stylet sit hår med en Margrethe-krølle oven på hovedet. Da dronnning Margrethe var barn, blev hun ofte fotograferet med denne krølle, som derefter fik navnet i folkemunde.

CELEBERT SELSKAB Men tag ikke fejl. Hasse Kliem er vild med at være frisør. Og han er dygtig. Af mange kendt som den progressive eksperimenterende frisør, der laver crazy hår. Sidste år var han i Stockholm til en stor international fotografering, hvor han var med til at fortolke Wellas

6 > More tea, sir?

Som frisør skal man turde tage chancer og stole på sin egen smag.

More tea, sir? < 7


JO MERE JEG ØVER MIG, DESTO HELDIGERE BLIVER JEG

”Jeg kan drømme om at køre Porche, og kører i virkeligheden på motorcykel.”

hårtrend 2006. Hasse Kliem lavede to frisurer - en herre- og en damefrisure - udvalgt til at være leading hair-motiver for Wellas Trend Vision 06. Billederne af de to frisurer præsenteres dette år i hele Wellas markedsføring af kollektioner i 170 lande. I oktober stod Hasse Kliem på podiet i London på messen Salon International med Trend Vision Award showet – et frisørshow der svarer til filmens Oscar-uddeling. I celebert selskab med verdens førende frisører lavede Hasse Kliem en præsentation af Trend Vision-kollektionen foran 3500 mennesker. 8 > More tea, sir?

Den chance får en frisør kun, når han eller hun har præsteret noget særligt. DEN BLØDE MAND Om sig selv siger Hasse Kliem: ”Jeg starter hver ny dag med at blive en bedre frisør, fordi jeg hele tiden forsøger at yde det allerbedste. Jeg stopper ikke op og siger: Nu har jeg nået mine mål. Jeg vil videre, og mit håndværk skal være endnu bedre. Inspirationen får jeg hos

frisører som er dygtigere end jeg selv. Mange frisører mener, at jeg er heldig, selv om jeg synes at dette Bjørn Borg-citat giver bedre mening: ”Jo mere jeg øver mig, desto heldigere bliver jeg.” Som frisør skal man turde tage chancer og stole på sin egen smag. Du skal huske, at når du er på toppen, får du intet forærende, men til stadighed være i stand til at udvikle sig. Presset kan i selv være ret så fascinerende.

”Jeg er også en blød mand, der går op i at være et ordentlig menneske overfor omverdenen, selv om tonen her i salonen er som i et slagtehus – rå og hjertelig. Humoren spiller en vigtig rolle i mit liv. Man kommer ikke sovende til sine resultater”, siger Hasse Kliem, som arbejder 65-70 timer hver uge - nogle gange 80 timer. ”Det må man ofre, hvis man vil hænge på. Det har været en af mine store drømme at komme på Salon International og lave opvisning, More tea, sir? < 9


Prisen er endnu mere vanvittig!

Til de populære TV-udsendelser Den store klassefest ordnede Søren Hedegaard hår på udsendelsens værtinde Camilla Gregersen. Foto: Polfoto

Hasses højre underarm er prydet af tatovering med en cadillac.

Foruden bil- og motorcykelblade køber Hasse Kliem hver måned en række modeblade.

hvor mine frisurer vises som inspiration for alverdens frisører,” understreger Hasse Kliem, som langtfra var et åbenlyst talent, da han startede. HUSK-LIGE-TANDBØRSTEN HÅR Oprindelig ville Hasse Kliem være tegneserie-tegner, men det syntes studievejlederen lød underligt. Så Hasse Kliem fik læreplads hos Kaj & Peter i Albertslund. Kaj Lauritzen er i dag oldermand i Københavns Frisørlaug. På frisørskolen var han nødt til at møde en time før, for at lære at rulle permanent op.Til gengæld lærte han hurtigt at klippe, og hans første konkurrence, som fandt sted hos Kaj & Peter, vandt han foran flere uddannede frisører. Som19-årig stod han i Odd Fellow Palæet ved siden af Dronningens frisør og lavede hår. Og i 20 år har han hentet masser af inspiration hos Vidal Sassoon i London. Hasse Kliem blev som nyuddannet frisør indkaldt til soldat. Tiden tilbragte han hos Københavns Brandvæsen, hvor han blev både brandmand og røgdykker, inden han vendte tilbage til Kaj & Peter som daglig leder i 10 år. Siden har Hasse Kliem arbejdet 11 år i TV-byen. Hver mandag klipper han studieværter og skuespillere. Også ansatte hos TV2 og TV3 hører til kundekredsen, ligesom Det Kongelige Teater af og til bruger 10 > More tea, sir?

Navnet på Hasse Kliems datter er Yazmin og ses som en flot tatovering på venstre underarm.

ham, når de fx skal have lavet en 1600-tals frisure til en forestilling. Hasse Kliem var også ansvarlig for Casper Christensens Husk-ligetandbørsten hår og sidste efterår ansvarlig for håret ved det internationale Melodi Grand PrixTV. Samarbejdet med Wella har hidtil varet i over seks år. I Holbergsgade er det advokater, pædagoger, rige og fattige som kommer hos Hasse Kliem i salonen med det sjove navn: Moreteasir. Navnet stammer fra en film, han så sammen med sin kone, hvor en tjener sagde: More tea, Sir! Det udtryk gentog Dorthe og Hasse Kliem så mange gange, at det blev hængende og gav navn til salonen. Men i ét ord: Moreteasir ■

etube v r a f l 100 m er Beise Lit eller 1

PUR HAIR farveserien består af mere end 70 nuancer. Serien kan bruges som alm. farve samt toningsfarve. Levering: Pr Efterkrav. Alle indkøbspriser er ex. moms.

TREND VISION AWARD Ifølge Mark Anderson, Nordic Creative Manager for Wella, udvælger Wella hvert år ca. 10 frisører fra hele verden til at repræsentere Trend Vision.Trend Vision Award hører til et af de absolut største shows i frisørverdenen. Hasse Kliem var i London på scenen sammen med bl.a. Vidal Sassoon, Mahogany, Patrick Cameron og Beverly C./ Essensuals. Gun-Britt Zeller er hidtil eneste danske frisør foruden Hasse Kliem, som har været med i Trend Vision.

tk

s / 0 0 , 9 Kr. 3

Official distributor in Denmark: Haircare Danmark ApS Knud Bro Allé 5G 3660 Stenløse Tel.: +45 70 25 05 70 E-mail: kontakt@haircaredanmark.dk Homepage: www.haircaredanmark.dk


SAMME FARVETEKNIK Modelen til venstre og pigen på det store billede har fået håret farvet efter samme teknik, men med forskellige farver. Trekanten vist på tegningen er rykket fra siden og længere ind mod midten på toppen af hovedet.

Tekst > Anette Thrane/Matrix Foto & tegninger > Matrix

Her er der valgt en mørk farve i underhåret for at skabe en større kontrast. 5W med 10 vol over håret er 9G vol.

PANDEHÅR OG MØRKE FARVER LYST HÅR MED TJAVSER Modellen er klippet på samme måde som de øvrige modeller, men i en mellemlængde. Altså samme klipning ses på alle tre modeller. Her er blot valgt lysere farver. Effekten viser sig anderledes i de forskellige hårlængder.

I DE FØRSTE VINTERMÅNEDER ER DER I HÅRMODEN FOKUS PÅ MØRKE OG KOLDE FARVER. PANDEHÅR ER VINTERENS STORE HIT. Vinterens hårfarver er mørke og kølige. Frisurerne har forskellige længder, og der er masser af bevægelse i håret.Teknikkerne er simple og enkle og meget effektfulde. Stjerner som Liz Hurley, Angelina Jolie, Jennifer Lopez og Catherine Zeta-Jones er blot nogle af de mange, vi ser rundt omkring med vinterens lange mørke hår..

Den lyshårede model er farvet efter en teknik, hvor man tager toppen og deler den væk ca. 1cm på hver side af den naturlige side af skilningen. Gem totten væk og del håret ind. Lav vandrette striber hele vejen rundt op til totten. Brug to forskellige lyse farver. UL-N 40 vol. og 9A 20 vol.

På siderne her viser vi vintersæsonens nye farver med de nyeste klippeteknikker i tekst, tegninger og fotos.

Tag den gemte tot og farv den ind i den mørkeste af de to farver for at give håret et vinteragtigt look, uden at det virker for lyst. Hvis håret er meget langt eller tykt vælges tykkere passé’er. Se tegning.

MØRKT KORT HÅR Til modellen med det korte, tjavsede hår er brugt de samme farver som ses på det store billede til venstre, men farveteknikken er anderledes. En teknik, som virker fantastisk flot til hår med kortere længder. I langt hår skal trekanterne gøres længere, som vist på tegningen. Farvning: I krøllet hår deles håret ind på samme måde, dvs. som en stjerne oppe på midten af hovedet. Men gør trekanterne smallere og lader dem gå helt ned til øret. Klip: Klipningen i det korte hår er den samme som til den lange lyse frisure. Den korte tjavsede frisure er klippet meget løst omkring ansigtet. Pandehåret er klippet groft af med fri hånd. Føn håret med hovedet nedad, og kram til slut håret med olie eller en blød voks. Sidste finish er en lak med medium hold. LANGHÅRET PIGE En enkel farveteknik som er nem at bruge: Tag en trekant på toppen af hovedet og farv den ind i 6RV, som vist på tegningen. Farv resten af håret i 3N. Det virker godt at understrege sine klipninger med farve, specielt når man taler om lange længder. Her er der virkelig god mulighed for at understrege sine bevægelser i håret. Bevægelse i håret Klip håret løst omkring ansigtet. Pandehår uanset længder er denne vinters store hit. Når håret er tørt, køres eventuelt et glattejern igennem frisuren. Buk spidserne hver sin vej, og slut af med en blød voks eller olie. Det er superprodukter i fugtigt vejr. 12 > Pandehår og mørke farver

KLIPPE-TEKNIKKEN


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Henrik Steenberg

HUSK ÅRETS STORE FEST FOR ALLE FRISØRER DET ER NU KUN ET PAR UGER TIL ÅRETS STORE FRISØRBEGIVENHED I TIVOLI I KØBENHAVN MED DANISH HAIR AWARDS 2006.

Nyhed Silhouette Flexible Du kender den sorte Silhouette med super hold.

HVIS DU IKKE ALLEREDE HAR BILLETTER, KAN DU STADIG NÅ AT RESERVERE PLADSER. MEN SKYND DIG. DANISH HAIR AWARDS 2006 GLÆDER SIG TIL AT BYDE DIG OG DINE KOLLEGER VELKOMMEN!

Nu kan du også få den hvide Silhouette med flexibelt hold.

NIMB i Tivoli hvor Danish Hair Awards afholdes Foto: Henrik Steenberg

Hair Magazine står bag sæsonens store frisørbegivenhed lørdag den 4. februar med Danish Hair Awards 2006. Denne aften uddeles hæderspriser til Danmarks dygtige frisører og saloner. Prisfesten finder sted på Restaurant Nimb iTivoli lige overfor Københavns Hovedbanegård. Her har du chancen for at opleve kåringen af Årets Frisør, Årets Colorist, Årets Elev og Årets Salon. MAGI I LUFTEN Efter uddeling af hæderspriserne er resten af aftenen helliget et festligt og uformelt party med masser af livemusik og dans - og magi! ”Magi i Luften” og ”Boogie Knights” spiller live, og de to kendte DJs, Lille Lars og Joakim Hediger bestyrer diskoteket. Frisører mødes ofte i faglig sammenhænge til shows. Denne aften udvides med festligt samvær. Alle Danmarks frisører med ledsagere samt andre indenfor frisørbranchen har mange emner at tale om. Lad faglig snak og small-talk gå op i en højere enhed ved Danish Hair Awards 2006. Nyd aftenen og slap af i godt selskab med musik og dans. Du kan møde leverandører, eller måske render du på din gamle underviser fra

frisørskolen. Måske er det din gamle mester eller kollega, som du ikke har set i årevis. Gør noget godt for dig selv og dine frisørkammerater ved af deltage i festen omkring Danish Hair Awards 2006. GOD START PÅ WEEKENDEN Slå to fluer med et smæk og benyt lejligheden til sammen at festliggøre Danish Hair Awards 2006. Vælg for eksempel at tage af sted i samlet flok fra salonen efter arbejdstid og kom tilTivoli. Glem for en stund klip, farve og føn og nyd i stedet aftenen med drinks og drøn på musikken. Der er stadig resterende billetter til det store arrangement med plads til 1.200 deltagere. BILLETTER Hvis du ikke allerede har sikret billet, kan de bestilles ved at ringe direkte tilThomas Kjær, udgiver af Hair Magazine, på telefon 20 80 01 01. Billetter sælges også via Billetnet, www.billetnet.dk eller telefon 70 15 65 65 Det er nu du skal bestemme dig for en festlig aften sammen med Danmarks allerbedste frisører. BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk

14 > Prisfest i København


L’Oréal Professionnel

CUTTING

Paul Mitchell

KLIP SKABER BEVÆGELSE I HÅRET. MERE END NOGENSINDE SIGER HÅRTRENDEN SPÆNDENDE KLIP MED MASSER AF BEVÆGELSE OG FARVER I KØLIGE TONER.

Fudge

L’Oréal Professionnel

16 > Cutting edge

Paul Mitchell

L’Oréal Professionnel

Paul Mitchell

Cutting edge < 17


Paul Mitchell

Goldwell

Fudge

Paul Mitchell

Paul Mitchell

Lâ&#x20AC;&#x2122;OrĂŠal Professionnel

18 > Cutting edge

Paul Mitchell

Cutting edge < 19


��������������������������

Hair&Beauty Annonce

���������������������������������� ���������������������������� ����������������������������������������������������������������������������� ����������������������������������������������������������������������� �������������������������������������������������������������������

���������� ���������

���������������� ���������������

�����������������������������������������������

��������� ��������������� ���������������� ���������������������������������������������������

����������������������� ������������������������� ����������������������������

Alle frisurer billeder på denne side er fra Vidal Sassoon 20 > Cutting edge

The new generation for Hair Extension

www.haircontrast.com


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

FORUDEN AT VÆRE EN SAND KUNSTNER PÅ SIT FELT ER TAGE FRANDSEN OGSÅ ET VARMT OG OMSORGSFULDT MENNESKE

DE KENDTES FRISØR TAGE FRANDSEN HAR ÅRELANG ERFARING I FAGET. I KUNSTNERKREDSE MED TEATER, SANG OG SHOWBIZ HAR HAN SLÅET SINE FRISØRFOLDER – OG NYDT DET. ”Han er ekstremt kreativ, han er super professionel, og så er han lynhurtig til at lave en flot frisure!” Frisør Tage Frandsen med salon på Frederiksberg har gennem en årrække klippet og lavet frisurer på utallige kendte personer. Hans kundekreds er for en stor dels vedkommende skuespillere, sangere, entertainere, kunstnere og kendte mennesker i dagens Danmark. Salon ”Tage Frandsen” ligger på H.C. Ørstedsvej, hvor de smarte og trendy butikker først nu er ved at dukke op.Væggene i frisørsalonen er prydet med masser af fotografier fra teaterforestillinger og events, hvor Tage Frandsen har været mester for damernes hår. Mange af dem forsynet med en personlig hilsen og autograf. ”Foruden at være en sand kunstner på sit felt er Tage Frandsen også et varmt og omsorgsfuldt menneske, der tænker på sine medmennesker. Han er absolut ukrukket. I forbindelse med shows og pressede situationer kan han have en kort lunte, så ordene ryger ud af munden på ham. Det tager kun få sekunder. Så er irritationen fyret af, og Tage Frandsen er igen rolig og cool.Vi må videre i en fart for at nå det hele, og han igen det dejlige menneske at arbejde sammen med!” De rosende ord kommer fra PR-chef hos Lancôme og Helena Rubinstein, Rie Munk, der ved utallige arrangementer side om side med Tage Frandsen i 23 år har lagt makeup på modeller, mens han var ansvarlig for håret. 22 > De kendtes frisør

”Uanset om vi har været at drukne i manglende tid og stress op til shows og arrangementer, har det altid været en oplevelse og sjovt at arbejde med Tage Frandsen,” fortæller Rie Munk. FLETTEDE HÅR PÅ MORMOR Allerede som 4-årig vidste den lille Tage fra Horsens, at han ville være frisør. ”Jeg kunne sidde i timevis og flette hår på min mormor. Det var meget sjovere end at lege med de andre børn,” husker Tage Frandsen fra sin opvækst hos bedsteforældrene. Han var ikke i tvivl om sin fremtid. Familien havde forestillet sig en karriere i en anden retning, så Tage fik eftermiddagsjob som avisbud. Senere arbejdede han i et møbelfirma, hvor han lærte at sy stofhynder. Her var direktøren meget tilfreds med Tage Frandsens indsats, og han kunne have arbejdet sig frem til en lovende fremtid i møbelbranchen. Men da en avisannonce med læreplads hos en frisør sprang i øjnene på ham, fik han alligevel lov til at forlade 7. klasse for at prøve sin interesse af.Tage fik lovning på at vende tilbage til skolen, hvis det gik galt. Det gik godt.Tage Frandsen var som 18-årig udlært i 1966. Privat var han også handlekraftig. Han giftede sig, fik en datter og var skilt tre år senere. ”Dengang gik alt hurtigt med mig. Jeg ville til København og kom til Hørsholm, hvor jeg var i fem år. Derefter flyttede jeg til en salon i Odense, hvor frisøren var en dygtig tekniker indenfor konkurrence-hår.

Skuespilleren Liselotte Lohmann i frisørstolen hos Tage Frandsen.

De kendtes frisør < 23


”Da AvenyTeatret i sin tid havde premiere på forestillingen ”Højt hår” proklamerede jeg, at jeg ville komme med det højeste hår til forestillingen. Med hønsenet og parykker lavede jeg en halvanden meter høj frisure til skuespilleren Ulla Jessen. Vi kom anstigende i specialkøretøj, og Ulla Jessen måtte naturligvis ”lægge håret” under forestillingen for at andre kunne se” fortæller Tage Frandsen, som elsker et liv med pynt og fester, hvor der gerne må ske noget. ”Hvis jeg synes det bliver lidt kedeligt, finder jeg selv på noget. Som frisør har jeg haft et liv så skønt. Det kan godt være, at jeg ikke er blevet rig. Men jeg har i hvert fald haft det sjovt”, siger Tage Frandsen, som aldrig har ønsket at bytte arbejde.Trods sjov og ballade har der været plads til eftertænksomhed for den 57-årige frisør. ROS TIL FRISØRER ”Hvis man vil være noget indenfor frisørbranchen, skal man ånde og leve for det. Mange frisører erhverver deres uddannelse og glemmer at videreudvikle sig. Man er nødt til at rejse ud og deltage i kurser.” Tage Frandsen rejste til USA og kom hos Vidal Sassoon i London i mange år. ”I en hvilken som helst by eller land kan jeg sætte mig på en café og spotte, hvad der er nyt og hot. Som frisør har man et umådeligt stort spektrum at spille på, og man skal kunne meget af det.Til gengæld er Janteloven hård indenfor faget. Jeg synes, at vi skulle gøre os den ulejlighed at rose hinanden mere. For eksempel nærer jeg stor respekt for Søren Hedegaard, som jeg anser for at være en meget dygtig frisør. Ligeså med Gun-Britt. Blandt rækken af dygtige kollegaer er disse to frisører gået i spidsen og har tilføjet noget ekstra for branchen og for faget. ”Som frisør har jeg haft et liv så skønt. Det kan godt være, at jeg ikke er blevet rig. Men jeg har i hvert fald haft det sjovt” ■

Tage Frandsen har en stor scrapbog fyldt med artikler og billeder om ham og hans kendte kunder.

Her var jeg i et år. Så rykkede jeg til Hjørring og havde egen salon i fem år. Jeg begyndte at kede mig og følte, at jeg gik i stå,” fortæller Tage Frandsen, som igen måtte prøve nyt. Det blev til halvandet år hos en frisør på Nørrebrogade i København og i Hellerup. ”Den 23. september 1980 deltog jeg i VM i Rotterdam og vandt bronzemedalje. Da var jeg lige begyndt hos Stuhr. Og det var en fantastisk oplevelse, fordi her mødte jeg frisører, som ville frem i verden! Ligesom jeg. Jeg åbnede min første københavner-salon på Gammel Kongevej på Frederiksberg i 1981.” JANNI OG SIMON SPIES ”Herefter kørte det slag i slag. Jeg var heldig at møde de rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt. For eksempel husker jeg, da jeg så Janni Brodersen første gang. Jeg faldt for hendes yndige ansigt og hår, og jeg spurgte om hun ville være model for mig. Det var før hun blev kendt.” Aftalen med Janni blev aldrig til noget, for det var kort tid før hun blev forlovet med Simon Spies. Til gengæld glemte Janni ikke Tage Frandsen. Hun spurgte, om han ville ordne hendes hår til brylluppet. Janni, som i dag er gift med Christian Kjær, har lige haft Tage Frandsen som frisør.

24 > De kendtes frisør

Tage Frandsen lærte efterhånden folk at kende i teaterverdenen og indenfor showbiz. Nye kunder var sangerinden Gry, som vandt Melodi Grand Prix samt Lotte Heise. Han lavede hår til Miss Solskin i Se & Hør og til Miss Danmark og Miss World. Også teaterdirektør og skuespiller Jan Hertz fik betydning for Tage Frandsen. Jan Hertz skulle fotograferes til Billede Bladet med forestillingen Cabaret på Amagerscenen, så der var gode opgaver at hente. Han stod også for frisurerne til forestillinger på Det Ny Teater, ligesom han havde ansvaret for Danny Drags’ håropsætninger igennem 25 år. Skuespillere som Helle Virkner på ABC-Teatret, andre tilknyttet Sønderborg Sommer Revy instrueret af Leif Maibom og ved Ernst Trillingsgaards opsætninger i Aalborg sørgede for masser af arbejde til Tage Frandsen. Operasangeren Tove Hyldgaard blev friseret af Tage Frandsen, og skuespilleren Liselotte Lohmann, som vi for kort tid siden så et glimt af i TV-serien ”Ørnen”, kommer også i salonen på Frederiksberg. For blot at nævne et meget lille udsnit af personrækken, der har oplevet Tage Frandsens talent. HØJT HÅR Sidste år rejste Tage Frandsen rundt til 52 byer over hele landet som ”event-figur” i et samarbejde med brillefirmaet Silhouette. Folk stod i kø for at komme til, så de husker stadig Tage Frandsen, der gennem en menneskealder har været de kendtes frisør. I al virakken har der været plads til masser af sjov og ballade.

Væggen i Tage Frandsens salon er fyldt med fotos fra store begivenheder. Her viser et foto med skuespilleren Ulla Jessen iklædt 1,5 højt hår.


Nyt og gammelt hår

Guddommelig finish ghd shine devine fra ghd scandinavia er

Selv om hår kun er tre måneder gammelt kan det på grund af kemiske behandlinger godt være lige så ødelagt, som hår der er tre år. Det har L’Anza gjort noget med CP Anti Aging Cystine Peptide, som modvirker skader på håret, 229 kr.

Silke-booster

baseret på eksotisk kokosolie er et glansfuldt finish-produkt til brug efter styling eller i nyvasket hår som udfiltrende pleje, der ikke skal skylles ud.

Den vægtløse flydende silkegelé CHI Volume Booster fra Farouk Systems USA giver både hold og kontrol samtidig med at håret får fylde og glans. Hydrolyseret silke aflejres dybt inde i håret, 130 kr. fra DanHair.

HAIRCARE

Blege bryn

Refectocil fra Goldhair Engesvang lancerer Refectocil nr. 0 Blond til blegning af bryn. I forvejen findes mærker i farverne sort, blåsort, naturbrun, grafit, blå-blå, kastanie-brun, lysebrun, rød samt blond.

PLEJENDE PRODUKTER OG STYLING BLIVER MERE OG MERE SPECIALISERET. NU KAN DU VÆLGE LIGE PRÆCIS DET PRODUKT DER PASSER TIL DIT HÅR. Farvepleje og styling Goldwell Color Glow Mousse er farvepleje og styling i

Svagt hold

KMS Silker Shaping Creme fra Tendenz er leave-in styling og hårplejeprodukt med svagt hold og naturlig glans. Produktet reparerer skadet hår og spaltede spidser, samtidig med håret tilføres god fugt og glans.

ét og samme produkt. Color Glow Mousse genopfrisker farven, så håret får længere holdbarhed og mere glans. Desuden er det nemmer at style.

Krøl-aktivitet Cutrin Oyster Care Concept er udvidet med Curl Activating-serien’s tre produkter. Alle tre produkter – shampoo, conditioner og balm hjælper med til, at krøllet hår forbliver springende og fuld af vitalitet. Kan anvendes til både naturlig krøl og permanent.

Endnu bedre Lanza’s Healing Haircare shampooprodukter har gennemgået en række forbedringer og fremstår nu i ny emballage til 139 kr. pr. stk.

Mat wax

En alternativ styling voks fra ghd scandinavia, ghd matt finish, som giver en mat finish.Voksen indeholder nærende ingredienser med mineraler og enzymer fra mudder i Det Døde Hav.

Blød definition

Rusk Define fra HairMix er en blød creme, som giver separation, fylde, striktur, kontrol og glans til alle hårtyper. I tørt hår giver cremen separation og glans, i fugtigt hår fylde og struktur, 145 kr.

Is på hovedet

Stribe stil System Professional lancerer styling i striber med duo-gelé stylingproduktet Jelly Stripes i tube med dobbeltkammersystem. Pink stribe giver håret stærkt hold og beskyttelse mod UV stråler. Hvid stribe giver glansfuldt hår, 139 kr..

26 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Alle produkter i Ice Cap serien fra Wella indeholder kinesisk menthol, som sammen med Thermacore Complex giver hårbunden en opfriskende følelse. Revitalizing Shampoo er en opfriskende og blødgørende shampoo, der giver ekstra glansfuldt og silkeblødt hår. Revitalizing Conditioner er plejebalsam. Clarifying Shampoo fjerner rester af klor, alle 300 ml.

Luksus-kontrol OsiS Loopy Curl Cream sørger for fuld kontrol til luksuskrøller. Cremen aktiverer og understøtter permanent- og naturkrøllet hår, 99 kr.

Haircare update < 27


Sol og vand Swim & Sun er en nye hårserie fra L’Anza til pleje og healing af håret efter ophold i solen, eller svømmeture i saltvand eller swimmingpool med klorvand, pris 199 kr.

Nul hårtraume Trauma Treatment er Lanza’s nye genopbyggende kur til hår, der har vanskeligt ved at holde på farvepigmenterne, 229 kr.

Fuld power Fudge Fuel er et nyt produkt der giver Build-up effekt

Silhouette Flexible kalder Bella Vista sin nye stylingserie med build-up effekt. Serien består af Mousse, Hair Spray,Volumen Spray og Styling Lotion.

Silkeglans DanHair lancerer en silke glansspray fra Farouk Systems USA, CHI Shine Infusion. Det er en vægtløs glansspray, som aktiveres ved varme og sprayes i håret inden brug af keramisk glattejern. Silkeglansen ligefrem bages ind i håret, 162 kr.

Skandinavisk pleje

Hair Stuff er en nye serie hårprodukter fra Design Frisørerne, hvor hårplejen især er velegnet til skandinavisk hår. Serien er udviklet og produceret i Danmark. Hair-Stuff –serien består af syv shampoo’er samt styling-produkter. Priser fra 75 kr. til 98 kr.

håret gode næringsstoffer under styling. Håret tilføres både glans, medgørlighed, struktur, kontrol og forsegler spaltede spidser.Velegnet til farvet og bleget hår.

Strong wax Keune Forming Wax fra Hairconnexion er en hård voks,

Uden parabener MEN’SPACT er en kollektion af hårprodukter for mænd med cool, behagelig og maskulin duft. Plejeserien fra PACT består af fire produkter og er uden parabener.

som giver glans og et superstærkt hold.Voksen varmes i håndfladerne, påføres og former derefter frisuren, 98 kr.

Nem styling Paul Mitchell er kendt for sine

I salon og hjemme Matrix lancerer en ny hårkur til salon og hjemmebrug. Biolage cera-repair er en intensiv hårkur, der består af to dele: En salonkur og en hjemmekur til efterfølgende brug for at vedligeholde effekten. Kuren består af shampoo og kur og fås til tre forskellige hårtyper. Shampoo 90 kr., æske med fem kure,130 kr.

nemme og overskuelige serier i god kvalitet. Express Style er en ny stylingserie, hvor formålet netop er en effektiv og nem styling til travle mennesker uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Nul morgenhår

Nul ammoniak

Der er masser af ny teknologi i L’Oréal Professionnels to nye farvekure uden ammoniak. Richesse de Diacolor og Hi.Richesse er plejende farvekure, der giver farver med naturlige reflekser og med intense reflekser. Hi.Richesse kan lyse håret til fine tone-i-tone resultater – også på mørkt hår. 28 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Med syv nye produkter til hårstyling i Hempz Haircare serie fra HairMix er det slut med fladt morgenhår. Håret kan få masser af volumen, separerede krøller, total cool spiks, glans, hold og kontrol. Nyhederne er Color Preserve Shampoo, Color Preserve Conditioner, Intense Styling Glue, Curl Control, Curl Booster, Styling Mousse og Firm Hold Finishing Spray, 195 kr. – 235 kr.

Haircare update < 29


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Claus Peuckert

SKULLE HAN VÆRE SÅ UHELDIG AT SOVE OVER SIG, SÅ RINGER FRISØREN HJEM OG VÆKKER HAM

LUKSUS FOR MÆND

Herresalonen er indret i rå og minimalistisk stil med kombineret frisørdisk og bar i midten af lokalet.

SALON XY ER DEN ENESTE AF SIN ART I DANMARK: EN HERRESALON MED BRUNCH-KLIP, CIGAR-LOUNGE, OG SERVICE KOMBINERET MED SPECIALAFDELING I HUD- OG KROPSPLEJE. SALON XY PÅ FREDERIKSBERG EMMER AF MASKULINITET. Frisør Yvonne Hemming har skabt en luksus- niche indenfor frisørfaget. I sin splinterny Salon XY på Frederiksberg - i midten af Storkøbenhavn - helliger hun sine frisørfærdigheder til mændene. Hendes herresalon emmer af maskulinitet. Det brune interiør matcher de gamle murstensvægge i et råt indtryk, hvor minimalismen dyrkes i stilren sikkerhed. Frisørstolene er komfortable og hentet i Tyskland. De store, firkantede spejle med brede rammer af mørk træ er forsynet med indfældede tv-skærme, hvor kunden selv vælger om han vil se fodbold eller følge med i de senesteTV nyheder. De trådløse headset sørger for, at salonens øvrige kunder ikke generes. Alle kan nemlig vælge deres egen tv-kanal. Hvis han glemte at pudse skoene hjemmefra, trykker han på knappen på salonens hippe elektriske skobørste-maskine. Og skal han lige checke sine e-mails, sørger det trådløse netværk for, at han lynhurtigt kommer ajour med dagens elektroniske post. Og skulle han endelig være så uheldig at sove over sig, så ringer frisøren hjem og vækker ham. LOUNGE Til en herresalon med klasse hører forkælelse. Den finder han i loungen bagerst i salonen med Arne Jacobsens røde lænestol Ægget. Her står askebægeret på en høj fod i bekvem højde og tager imod 30 > Luksus for mænd

asken fra cigaren, som også kan købes i salonen. På væggen kan han på storskærm se nyheder, samtidig med at han kan nyde den behagelige udsigt til det lille café-interieur, som ”deler” salonen. På hylderne står produkter til maskulin hårpleje. Skulle han efter klipning eller barberingen videre til en date eller er inviteret til middag hos venner, kan han i farten snuppe en god flaske vin fra salonens vinkælder eller købe en æske chokolade i diskret, elegant træ-æske med XY-logoet trykt på låget. Lægger han op til forførelse, sørger salonen gerne for blomsterbuketten til den udkårne.

Maskuline vaskepladser.

Servicen strækker sig endnu videre. Hvis der uheldigvis er kommet en plet på skjorten, bliver den renset. Har han glemt sit ur, kan han komme standsmæssigt ud af salonen med et nyt Hugo Boss ur. Og hvis kaffen smagte rigtig godt, kan han købe en pose med hjem. SERVICE Til et koncept i denne klasse hører naturligvis god service og servering. Fra syv morgen til syv aften mandag til fredag holder salonen åben både for dem der har bestilt tid og for dem, som kommer lige ind fra gaden. Kommer han mellem klokken syv og ni og morgenen, serveres en let brunch med friskpresset juice, nybagt croissant og friskbrygget kaffe. Service og diskretion er en æressag for det kvindelige personale. For det er udelukkende kvindelige frisører, som klipper

Yvonne Hemming i Arne Jacobsens røde stol Ægget, der er midtpunkt i salonens lounge.

I underetagen er der indrettet en eksklusiv afdeling til hud- og kropspleje.

Luksus for mænd < 31


PHOTOGRAPHY: ANTHONY MASCOLO AND ROBERTO AGUILAR

og giver behandlinger. 35 års erfaring - heraf adskillige som selvstændig frisør - har lært Yvonne Hemming, at mænd nu engang slapper bedre af under kvindelig behandling.

MAKE-UP:PAT MASCOLO HAIR:NICK IRWIN STYLING:JIV

Årsagen til denne luksuriøse nyskabelse har sin helt specielle forklaring! Yvonne Hemming vidste ikke, at hun en morgen for to år siden, da hun vågnede og var næsten lam i den ene halvdel af kroppen, såede den første spire til sin nyåbnede herresalon XY. Yvonne Hemming – en driftig frisør med stor salon på Falkoner Allé – vågnede i virkeligheden op til tre diskusprolapser. Det vidste hun bare ikke. Som den ansvarlige leder hun er, fik hun sig kantet ud af sengen og i tøjet. Den dag undlod hun dog at køre i bil og tog en taxi til salonen. Men smerterne var for store.Yvonne Hemming blev indlagt og måtte acceptere tre ugers hospitalsophold efter en større operation. Forud var gået lang tid med tiltagende ondt i ryggen, når hun klippede sine kunder. Det gjorde især ondt, når hun skulle foretage drej for at kontrollere klipningen på sine kvindelige kunder. Hun blev opmærksom på, at når hun klippede mændene, smertede ryggen ikke, fordi mænds korte hår ikke kræver samme kropsdrejninger og dermed samme belastning af ryggen. RESEARCH OG BRAINSTORMING ”Da min anden salon Team YH har 51% kvindelige kunder og 49% mænd, - altså næsten lige mange af hvert køn, gik det op for mig, at naturligvis er det mænd, jeg skal klippe i fremtiden for at undgå de evige rygsmerter. Sådan opstod tanken om at skabe denne herresalon.” fortæller Yvonne Hemming. Fra sin kundekreds samlede hun en blanding af gymnasielever, håndværkere, kontor- og mediefolk, skuespillere og direktører i alle aldre til en brainstorming og hørte, hvad deres ønsker var til en ”rigtig herresalon”. Hun lavede grundig research og fandt frem til et helt nyt koncept for mænd.

Der er trådløst netværk i salonen, så kunder kan checke e-mail på deres private computer.

”I salonen skal man som mand kunne komme fra syv morgen til syv aften – med eller uden tidsbestilling. Han kan få håret klippet og blive barberet. Han kan få fjernet hår, få manicure, ansigtspleje og massage. Når han besøger salonen, bliver han forkælet og måske budt et godt glas vin,” oplyserYvonne Hemming, som var heldig at kunne overtage en salon på Falkoner Allé 50 tæt ved hendes anden salon. Al indmaden blev fjernet og en total renovering begyndte. Samtidig besluttede hun sig for at indrette kælderen med kabiner til krops- og hudpleje. Rigtige mænd har behov for det bedste, var hendes udgangspunkt. Derfor fik hun fremstillet en speciel bred og komfortabel behandlings-stolebriks, der passer til alle mænd. I kælderen er den elegante stil videreført – her med en lounge med barstole – hvor en kosmetolog sørger for ”Face’n Body”-behandlinger, hårfjerning med voks og farvning af bryn og vipper.

TIGI HÅR-, MAKE-UP- OG BODYPRODUKTER SÆLGES KUN TIL PROFESSIONELLE FRISØRSALONER

Voila! - og velkommen til et maskulint univers ■

Navnet på den nye salon er ”XY”, som er udtryk de mandlige kønskromosomer. XY åbnede i slutningen af november og er ifølgeYvonne Hemming eneste salon af sin art i Europa. Inspirationen stammer blandt andet fra rejser i udlandet – især USA.

FOR MERE INFORMATION, RING TLF. 6613 3990 ELLER BESØG OS PÅ WWW.TIGI.DK Mens mændene bliver klippet kan de se TV-nyheder på salonens fladskærm i spejlet.

32 > Luksus for mænd

HVORDAN DU OPNÅR DIN BED HEAD FRISURE

Faaborgvej 41 A • 5250 Odense SV Tlf.: 66 13 39 90 • Fax: 66 13 39 95 • info@hairmix.dk


010605


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard

GRØNT ELLER IKKE GRØNT DER ER GRØDE INDENFOR FRISØRBRANCHEN. INDENFOR FAGETS ORGANISATIONER, BLANDT LEVERANDØRER OG FRISØRER ER DER DELTE MENINGER OM HÅRPRODUKTERNE FARLIGHED, INDHOLD OG ANVENDELSE. Allergiproblemer indenfor frisørbranchen diskuteres for tiden heftigt. Emnet behandles indenfor alle dele af branchen, hvor langt de fleste er meget opmærksomme på betydningen af eller problemer med evt. farlige ingredienser i både hårfarver og i hårprodukter i øvrigt. Hair Magazine har taget tråden op og bedt branchens talsmænd, en række leverandører og frisører om deres meninger. Er der for meget eller for lidt ”grønt” i produkterne? Og gør man nok fra producenternes side? På disse og de følgende sider kan du læse deres kommentarer.

Adm. direktør Kim Michael Christiansen Brancheforeningen SPT

Jens E. Behrndtz formand for Dansk Frisørmesterforening

Poul Monggaard, formand for Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund og formand for frisørsvendene i Europa

Kemiingeniør Johan Galster Miljøkontrollen

Når vi taler om ’grønne produkter’, er problemet, at der ikke findes en definition af, hvad et grønt produkt er. En naturlig ingrediens er ikke mere sikker end en syntetisk ingrediens. Industrien, forskerne og myndighederne arbejder til stadighed tæt sammen om at frembringe viden om optimal anvendelse af stoffer og høj sikkerhed.

Der kan aldrig gøres for meget for at undgå farlige og allergifremkaldende stoffer i fremstilling af hårprodukter. Målet må være, at produkterne skal være så ”sunde” som muligt, og det vil kræve en opstramning af direktivet. Den vej er meget lang da opfattelsen er meget forskellige i de enkelte europæiske lande.

SPT har vedrørende den positiv- og negativliste Københavns Miljøkontrol bringer i ’Spejlet’ hver måned kontaktet Danmarks Frisør- og Kosmetikerforbund. Indholdsstoffer i et produkt er anført i ingredienslisten, men man kan ikke ud fra enkeltstofferne vurdere, om der er tale om f.eks. et miljøfarligt produkt. Her må man se på, hvilken koncentration de enkelte stoffer findes i. Meget populært kan man sammenligne det med køkkensalt: Det er ikke et farligt stof, og det er dejligt med et drys på æggemadden, men man skal ikke spise et kilo af det på én gang!

I frisørfaget arbejdes der med kemiske behandlinger hvor det, i henhold til producenternes oplysninger ikke er muligt at lave dem ”grønnere”. Vi ser gerne grønnere produkter, men det skal også være produkter der giver holdbarhed, så kunden ikke efter et par dage, kommer og klager over behandlingen, da hårfarven måske ikke var holdbar! Derfor sikrer vi gennem den 4-årige frisøruddannelse, at vore elever lærer at arbejde med de kemiske produkter. hverv i frisørbranchen?

Jeg ved, at producenter lever op til regler i EU’s kosmetikdirektiv, som jo er et politisk kompromis. Problemet er, at vi ikke finder direktivet tilstrækkeligt. Derfor er det afgørende for os, at vi selv er aktive i forhold med information i vort fagblad om de risici, der er knyttet til enkelte produkter.Vi gør det også på europæisk plan for at få lavet et kosmetikdirektiv målrettet for dem, der arbejder professionelt med produkterne. Ganske vist nævnes de professionelle også i det eksisterende kosmetikdirektiv men slet ikke i et omfang som fagets to parter i Europa finder tilstrækkeligt.

Nogle få producenter gør meget for at lave hårprodukter uden sundhedsskadelige eller allergifremkaldende stoffer. I de fleste hårfarver bruges stadig særdeles allergifremkaldende stoffer. Selvom stofferne er lovlige i hht. kosmetikdirektivet, har mange af dem velkendte og dokumenterede skadevirkninger. Af hensyn til kunder og frisører bør producenterne satse mere på at udvikle hårkosmetik uden skadelige stoffer. Forbrugerne ønsker det, - ikke mindst dem der allerede har oplevet konsekvenserne af en hårfarvning, de ikke kunne tåle. Jeg har en fornemmelse af at parfumeallergi er særdeles udbredt, måske mere end vi opfatter i det daglige. Statistisk kan vi se at 1000-2000 personer hvert år oplever en hårfarveallergisk reaktion

SPT vil tage initiativ til en fortsat dialog angående produkter og den grønne linje på frisørskolerne med DFKF, DF og faglærerne.

36 > Grønt eller ikke grønt

Håndværkere, kosmetikere og mange i befolkningen efterspørger alternative, kvalitative produkter uden risikofyldte tilsætningsstoffer. Rundt omkring fornemmer jeg et krav om en omstilling. Det kan næsten ikke gå stærkt nok, selv om det skal ske i god dialog og et fornuftigt samspil for nå frem til et resultat for en produktmæssig bæredygtig sektor.

Grønt eller ikke grønt < 37


Lene Danskov hair by nature Roskilde

Line Bomholt Bomholt Intercoiffure København

Henrik Brandt Art Of Hair Aalborg

Maria Baun Quist Salon House of Fashion Aabenraa

Trine Stubbe Østergaard Salon Per Johs Intercoiffure Odense

Maiken Dahl Min Frisørstue Herning

I vores salon har vi i fem år arbejdet med to miljøkonsulenter. Det har været en kamp at finde produkter og farver uden skadelige ingredienser. Vores indtryk – og vi mener at have forudsætning for en bedømmelse – er at der ikke bliver gjort nok for at mindske forekomsten af ppd i farverne, parabener i hårprodukter, i -cremer og make-up, hvor også nikkel er et problem. Allergi er et stigende problem for både frisører og ikke mindst kunder, som får produkterne på huden og dermed også i blodbanerne. Så ud med parabener, parfumer, og andre kunstige allergifremkaldende stoffer og ja tak til mere grønt, gerne med direktiver fra regeringen. Siden vi skiftede sortiment har vi ikke haft problemer. Man kan sagtens være trendsætter og samtidig tænke miljørigtigt og bæredygtigt.

I dag kan man teknologisk fremstille geniale proteinstoffer, som er naturlige for vores hår, men som ikke er skabt af naturen. Vi har en blandet kundekreds af moderne og kvalitetsbevidste kunder som ønsker delikate og resultatskabende produkter,gerne med grønne ingredienser men ikke nødvendigvis. Det er vigtigt at være kvalitetsbevidst, - især hvis man har udviklet allergi. Bruger man for mange og dårlige tilsætningsstoffer kan der udvikles en krydsallergi, så man pludselig udvikler allergier over for ingredienser i flere forskellige produkter. Derfor er det som kunde altid vigtigt at oplyse sin frisør om sin allergi så frisøren har mulighed for at tage en test med de produkter der skal bruges, hvad enten der er tale om naturligt eller kemisk fremstillede produkter.

Så længe vi oplever allergiske tilfælde, gøres der ikke nok. Men ellers synes jeg at producenterne gør et godt stykke arbejde. Selv om pressen ofte er efter dem. I min salon har vi ammoniakfrie farver, hvor holdbarheden er god. Det er kunder, som får os til at skifte mærker, og det øger presset på producenterne. Men ellers mener jeg, at man ikke skal ændre produkterne generelt. I industrien kan man styre syntetiske produkter. Derimod ved man ikke, hvordan huden reagerer overfor naturprodukter, fx henna. Jeg har været i branchen siden 1984. jeg har ikke mødt nogen allergiske reaktioner i min tid som frisør. De der får allergiske reaktioner får dem som regel i forbindelse med farvning af sort hår og fordi, de har været i forbindelse med henna og henna tatoveringer. Det er nu forbudt i hele Europa.

Produkter bør ikke nødvendigvis være mere grønne end i dag. Men det er vigtigt at have et bredt udvalg af forskellige farver i salonen, som gør et valg muligt. Jeg har oplevet enkelte tilfælde med overfølsomhed. Det var farvetest’er, som gav udslaget. Da der altid være tilfælde af overfølsomhed, går vi i vores salon meget op i at farveteste først. Desuden synes jeg, at der bliver gjort meget fra leverandørernes side for at oplyse frisørerne.

Det afgørende er, at farver stadig bliver bedre og sundere til sikkerhed for både kunder og personale. Men mange er overfølsomme overfor selv meget ”grønne”produkter, f.eks. henna. Det kan være svært at få alternative produkter til at leve op til kundernes krav til at dække fx grå hår - Med de kemisk fremstillede farver, er man sikker på et resultat. Den dag der kommer grønne produkter, som levet op til kundernes ønsker og overholder lovgivningen, er jeg parat til at bruge dem. I de 18 år jeg har været frisør, har jeg kun oplevet én kunde, der ikke kunne tåle farven.

Forskning er vigtig, og den må fortsætte. Hvor der kan være faldgruber er, hvis de “farlige” stoffer som fx ammoniak eller resisonol erstattes med andre stoffer, der er lige så slemme, men som vi bare ikke er opmærksom på effekten af. Jeg synes det ville være fantastisk, hvis resisonol og parabener osv. helt kunne afskaffes. Men vi kan desværre ikke farve hår med gulerødder eller æbler.

38 > Grønt eller ikke grønt

Grønt eller ikke grønt < 39


Georg Harmens HairMix Det er godt, at man sætter fokus på problemet. Men man kan godt arbejde miljørigtig uden at være fanatisk.Ved at anvende produkter godkendt af brancheforeningen, kan man være mere sikker på, det er i orden, end hvis man bruger produkter, der ikke opfylder kravene fra EU-direktivet. Problematikken kan på sin vis beskrives med dette billede: En løve er farlig i det fri. Men er den i bur, er der begrænset fare. Det samme gælder med ingredienser i hårprodukter. Der er ingen fare i små mængder, men først i større mængder. Statistisk registreres årligt 1-2 allergiske tilfælde ud af 100.000 farvninger. Det er naturligvis de 2 tilfælde for meget, men det kan man undgå ved forud for farvninger at foretage en test, som brugsanvisningen foreskriver. Kristian Andersen Hair & Body Care Jeg synes ofte, at der skal opstå et allergiproblem før man arbejder på, at fjerne de råvarer der giver problemer fra produkterne, i stedet for at være på forkant og undersøge råvarerne før de kommer produktet. Jeg mener ikke, at man arbejder nok med at gøre produkterne mere ”grønne”, for så ville langt flere produkter kunne være på den positive liste. Jeg synes ofte det drejer sig om at vildlede forbrugerne med deklarationer, som ingen forstår. Man skal selvfølgelig følge EU-reglerne, men mange gange kan man gøre det bedre.Vi har fx på vores program Hårologi en deklarations liste, så man kan slå op og se hvor en råvare stammer fra.

Jan Kristensen PACT Generelt bliver linjer bedre og bedre.Vi er et af de firmaer i Danmark, som går ind for rene produkter uden parabener, og vi er et af de firmaer, som er længst fremme med miljøvenlige produkter, da vi ikke har parabener eller parfumer i farverne.Vi samarbejder med Miljøkontrollen for at forbedre vore produkter. Alle overholder loven, men man kan godt kan gå et skridt videre. Det forsøger vi selv at gøre, og i et tæt samarbejde med vor producent i Belgien.

Philip Waterhouse, Direktør for L’Oréal Danmark L’Oréal er meget opmærksom på den opmærksomhed, der findes omkring allergi og overfølsomhed overfor hårprodukter.Vores højeste prioritet er sikkerheden for vores produkter og sikkerheden for dem, der bruger dem.Vi følger nøje udviklingen i samarbejde med universiteter og forskningsinstitutioner verden over.Vi gør alt, hvad vi kan for at begrænse antallet af allergiske reaktioner i forbindelse med brugen af vores produkter både før, under og efter et produkt udvikles. Sikkerhed indgår i alle etaper af et produkts tilblivelse. Desuden kræver loven, at alle produkter skal gennemgå en sikkerhedsvurdering, før de lanceres.Tilføjes skal også nødvendigheden af korrekt brug af produkterne. Direktør René Linde Haircare Danmark I forbindelse med spørgsmålene, kan jeg kan kun udtalte mig på vegne af de mærker vi i Haircare Danmark repræsenterer. Vi er meget bevidste om indholdet i vore produkter. Producenterne bruger løbende mange ressourcer på produktudvikling og forbedringer. Jeg kender til allergiske reaktioner hos frisører, og jeg mener, at vi savner en ordentlig debat om “grønne” og ikke grønne” produkter. F.eks parabene-problematikken, hvor alle har en mening, men kun få har et egentligt grundigt kendskab til emnet..

40 > Grønt eller ikke grønt


Dior New Look Diors forårslook viser klare farver og pasteller med glansfulde perleeffekter. Makeup-kollektionen leger med farverne på en feminin, sensuel og nonchalant måde. Stjerneprodukter er Dior Gourmette, en skinnende lip gloss duo i farven Urban Chic 001, pris 405 kr.

Magisk og usynlig Clarins har med Base Comblante Instant Smooth Perfecting Touch måske fundet den perfekte kombination af makeup og hudpleje. Indeholder Soft Focus pigmenter med optisk effekt, som mindsker skygger og fine liner og rynker, så huden ser glattere og yngre ud, 190 kr.

BEAUTY

Godt for hænderne

Caressse Mains fra Lancôme lotion er som en silkehandske over hænder, der trænger til pleje. Samtidig tilføres fugt og styrke til negle,

FORSKERNE BLIVER BEDRE OG BEDRE TIL AT UDVIKLE PRODUKTER TIL HUDPLEJE, SOM HÆMMER HUDENS ÆLDNINGSPROCES. DERFOR ER DER I DISSE ÅR FOKUS PÅ OPTIMAL HUDPLEJE.

pris 195 kr.

Også til mænd Ole Henriksen har med sin hudplejeserie fået stjernestatus i Hollywood. Alle hans produkter i hudplejeserien indeholder rene naturbaserede virkestoffer. Herbal Day Creme er en solbeskyttende dagcreme.Vitamin Plus Balancing Creme er ekstra let fugtighedscreme, og Sheer Transformation Renewing Creme udtoner farveforskelle,

pris 350 kr. 400 kr.

Herreduft Montblanc Starwalker er en ny duft til ham, som foretrækker et minimalistisk, tidløst og maskulint udtryk. Starwalkerduften har træagtig og krydrede duftkombinationer, og fås foruden som Eau de Toilette også som After Shave Balm, Deo Spray og Deo Stick, priser fra 160 kr. til 450 kr.

Maskulin pleje Hydra Deto2XBiotherm Homme er ny 3-trins hudpleje med fire produkter til manden, som passer på sin hud og gør en indsats for at modvirke den stigende forurenings påvirkning af huden. Serien består af vaskecreme, fugtcreme, øjencreme og peel-off maske. Priser

175 kr. – 275 kr. Fokus på øjne Med Phyto Khol Perfect fra Sisley er der sat fokus på øjnene. Kholblyanterne, der indeholder bivoks og Varnauba palmevoks samt essentielle olier fra vilde roser og vitamin E, fås i seks intensive farver til 240 kr. pr. stk.

Silke-vask

Mineral makeup Young Blood fra SPA Supply er en ny generation af makeupprodukter lavet af rene, knuste mineraler, hvor huden kan ånde og se naturlig ud. Den løse mineralpudder fås i genial strødåse, hvor man kun får den mængde ud, man skal bruge. Pris: Foundation pudder 295 kr., fast pudder 345 kr.

42 > Beauty update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Sensai Silk fra Kanebo er eksklusiv anti-age hudpleje. Japanske Kanebo bruger silken i sine produkter.Tidligere vaskede rige kvinder deres hud i silke, uden selv at vide, hvordan det virkede. Sensai Silks Emulsion hæmmer tab af fasthed i huden og beskytter mod tørhed og misfarvning, pris 530 kr. I serien indeholder i alt seks produkter.

Evolution Med Youthtopia produkter begynder Origins en ny evolution inden for hudpleje som et alternativ til synlige aldersforandringer. Produkterne indeholder ekstrakt af Rhodiola – en lille blomstrende urt - som har en sjælden tilpasningsevne og tilfører huden energi til at fungere optimalt. Fås som creme, lotion, pris 395 kr. pr. stk.

Beauty update < 43


frisørensnetbutik Danmarks første - eneste - bedste og med garanti billigste netbutik for frisører. Klik ind på hjemmesiden:

Den digitale føn HH Simonsen står for denne Professionel ION føntørrer med digital kontrol i håndtaget og en meget let model på 490 gram samt tre meter lang ledning.

Ion – teknologi Solis Jet Line Light Ion fra Hairconnexion er en fræk, flot, sølvfarvet professionel føn i kvalitetsudførelse. Designet er ergonomisk, og fønen er meget lydsvag, men med kraftig motor.

IN-HOUSE

Barracuda

Barracuda saksen fra HH Simonsen har unikke tænder og leder håret ind i saksens skær. Med det buede skær glider den let igennem håret. Saksen er udført i hærdet stål og er derfor perfekt til slicing og chopping.

www.fnb.dk Her kan du online købe alle dine frisørartikler - tilbehør - inventar - værktøj - og alt indenfor hårpleje -

GODT VÆRKTØJ ER ALFA OG OMEGA FOR ET GODT FRISØRRESULTAT. DET SAMME GÆLDER SALONENS INDRETNING MED NYT INVENTAR.

farve - permanent – pleje - og styling produkter,

til priser du aldrig havde drømt om.

VI LEVERER DIREKTE TIL DIN ADRESSE Kam til dit hår Her får du kamme til dit hår med de nye Young Park YS kamme fra Salonsupport A/S. YS kammene er lavet af Ultem plast, der gør dem fleksible og næsten umulige at knække. Ryggen på kammene har en grov overflade, som giver det perfekte greb. Alle YS kamme har passé-funktion med kortere tænder. Desuden findes GDP-funktion, hvor afstanden imellem tænderne bliver mindre jo længere ud i spidsen af kammen, man kommer. Dette sikrer en perfekt og jævn udredning af håret.YS kamme tåler temperaturer op til 220 grader.

Shark til frihånd Shark-saksen fra HH Simonsen er udviklet til frisører, som klipper meget i tørt hår, og som arbejder bedst i frihånd. Saksens design giver den to funktioner. Dels er det muligt at kreere helt nye effekter i kort og langt hår, og dels er ægget på saksen slebet til 34 grader, hvilket gør den særdeles skarp.

Ultimativ saks Marlin fra HH Simonsen er

Bubble Frisørland lancerer nye stole fra det italienske firma Karisma. Navnet er Bubble, som er pumpestole og ventestole. Der er mange muligheder for farvevalg. Stolene kan være 2-farvede, de kan være i lakfarver eller top skay. Priser fra 3.495 kr. 44 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

den ultimative saks til slicing og chopping af håret. Saksen er designet til at klippe i tørt hår. Saksens specielle hologramdesign – indvendig på bladene – gør at den arbejder bedst vertikalt i håret


N O I T I N V I TA

ØRBRA S I R F E L E FOR H PRISFEST

NCHEN

6 0 0 2 S D R A W A R I A H H S I N , A N D E T F A E R N STO

TØRSTE S S T E R Å L TI

E D L I T R E UG 2 N U K R E DER

0 KKEN 21.3 O L K R A U R DEN 4. FEB • LØRDAG IS KR. 350 K R P T E L L I B • I L L E T N E T. D B . W W W Å LET P 20 800 101 L I N B O N F I E D L E B T • KØ GAZINE PÅ A M R I A H S ELLER HO

! U N T E L L I IN B D E B Ø K T IG A D D N Y K S SÅ PRISER DHA 2006

Så er vi klar til at invitere til det nyeste indenfor frisørbranchen i Danmark

DANISH HAIR AWARD FOR ÅRETS FRISØ R

– Danish Hair Aw ard 2006. DHA2006 afholdes lørdag d. 4. februar 2006 og

DANISH HAIR AWARD FOR ÅRETS SALON

er tænkt som en festlig aften, hvor vi starter med at uddele forskellige hæderspriser til personer i frisørbranchen. Dere fter holder vi et brag af en

DANISH HAIR AWARD FOR ÅRETS COLORIST

fest for 1.200 mennesker der arbejder i frisørbranchen. Det bliver en aften

DANISH HAIR AWARD FOR ÅRETS ELEV

hvor man har mulighed for at møde gamle arbejdskollegaer og bekendte i en uformel atmosfære. Festen afholdes på NIMB i Tivoli som ligger lige overfor Københavns Hovedbanegård. Der er plads til 1.200 gæster på NIMB, så skynd dig at bestille billet, der bliver rift om dem! Efter prisuddelingen, kommer festen til at foregå på to etager, den ene etage med live bands og den anden med diskotek.

PROGRAM Kl. 21.30

Døre ne åbnes

Kl. 22.30

Prisuddelinger

Kl. 23-05

Magi I Luften og BoogieKnights spiller på den ene etage og der er diskotek med LilleLars og Joakim Hediger som DJ’s på den anden etage.

Joakim Hediger

Lille Lars

BoogieKnights

Magi i luften

TY A F T E R PA R E D N E G L RFØ . DET EFTE I E G A ES SALON T R L E E J D L I G T O E ER ELINGERN E R E R VA R D V D E U L S I R R E P D AER ÆRE O G O V E RV ILKE FIRM V E H M T M E O S K N AT S UA NCEN FOR I R AWA R D E A R H R U H K S I N N O I K L DA T D E LT A G E OMMEN TI A K L E E K V K I Å S R E OG DU BEHØV ER. DU ER G A T E O T PÅ MED FEST Køb din billet her

Arrangør

Sponsorer

Telefon 20 800 101


DANSK TREND 2006

INTER NATIO NAL

HairConstruction/Palle Freese

GunBritt

CHA CHA CHA/Søren Pjedsted

CHA CHA CHA/Søren Pjedsted

HairConstruction/Palle Freese

GunBritt

CHA CHA CHA/Søren Pjedsted

GunBritt

CHA CHA CHA/Søren Pjedsted

HairConstruction/Palle Freese

GunBritt

GunBritt

Goldwell

TIGI

TIGI

Goldwell

Goldwell

Goldwell

Goldwell

HairConstruction/Palle Freese

Goldwell

TIGI

TIGI

Goldwell

HairConstruction/Palle Freese

Goldwell

TIGI

TIGI

TIGI


FRISØRBRANCHENS LEVERANDØROVERSIGT Albaline Bella Vista Best Collection La Biosthetique Complete Flair Cosmobell Coss Cutline Cutrin Danhair Design Frisørerne Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge Goldhair Goldwell Haircare Danmark

tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf.

36 78 80 83 86 80 48 11 96 60 81 76 74 69 40 00 28 10 05 10 97 22 33 44 66 11 20 44 38 86 18 22 86 74 28 22 55 37 00 76 86 24 90 55 75 75 44 22 87 27 10 60 86 11 99 02 86 86 50 45 46 15 21 11 70 25 05 70

Hairconnexion HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen Jaguar Danmark L'Oréal PACT Paul Mitchell Salonsupport Sebastian SP System Professional Tecnahaircare Terax Thorsen Trading Wella

tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf.

87 38 27 00 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 75 64 11 30 43 24 64 84 86 22 57 77 39 40 20 40 36 16 16 09 70 27 07 02 70 27 07 02 48 48 27 35 22 12 32 32 21 23 00 59 48 19 02 00

ANDRE LEVERANDØRER TIL BRANCHEN Censor Revision tlf. 70 22 50 10 Den Mobile Frisør tlf. 70 10 00 01 E-administration tlf. 30 25 32 36 E-conomic tlf. 88 20 48 40 Hairtools tlf. 70 21 07 17 Jørn Emil/Easy Systems tlf. 45 86 18 76 Magnetic Nail Academy tlf. 47 72 00 73 Nails & Company tlf. 33 32 33 32 Pure Beauty tlf. 30 31 56 57 Toftild Alternativt Hår tlf. 98 10 32 11 Vikarcentret tlf. 70 24 24 70 Waldorf & Ragn tlf. 47 38 50 22 AddX tlf. 32 62 23 39 Unicare tlf. 44 83 23 00

Rygtet siger, at HH SIMONSEN® har kvalitetsprodukter til markedets laveste priser ... ed! Produktnyh

ed! Produktnyh

Krøljern

Digital Føn

Det nye HH SIMONSEN krøljern til de helt perfekte store krøller

Letvægt model, vejer kun 490 g

FRISØR UGANDA STYLE I Kampala, hovedstaden i Uganda, er nogle af frisørsalonerne lidt anderledes end hos os. Som fx her i udkanten af byen. Det er hyggeligt, og kunderne kan få lige så mange og lige så varierede professionelle hårbehandlinger som herhjemme. Tilligemed er frisørsalonen en pittoresk blanding med systue og telefonboks og alskens pyntevarer i den farvestrålende forretning. Helst foregår arbejdet ude på fortovet, hvor to-tre frisører her er i gang med lokket hårextension i en for afrikanere attraktiv farve. Det hele foregår i dejlig atmosfære, hvor alle er med på hyggesnak – også med forbipasserende.

Fåes i to versioner med 33 mm eller 38 mm diameter

Foto: Karen Ellegaard

2 temperaturer - 140 og 180 °C. Håndtag i sort rubberlook. Altid et sikkert greb, også med lak/voks på hænderne. Aluminiums hoved med chrom overflade. Hurtig og effektiv varmefordeling på hele overfladen. Glider let gennem håret. 3 meter ledning med pivot funktion.

1600 - 1800 W Digital kontrol - Alle funktioner i håndtaget. ION teknologi - Mindsker hårets statiske opladning. Koldknap - Hurtig skift mellem varm og kold luft. Der medfølger et føn næb til kontrol af luftstrømmen. 3 meter ledning sikrer stor bevægelsesfrihed. Ultra letvægt. Avancerede materialer.

Professionel

Hairmagazine.dk er frisørbranchens egen professionelle hjemmeside med:

• En oversigt over alle nye produkter fra leverandørerne til den professionelle frisørsalon • En oversigt over de førende leverandører til frisørbranchen • En oversigt over kurser, shows og events indenfor frisørbranchen i Danmark • Nyheder omkring personer og saloner i frisørbranchen • Et elektronisk nyhedsbrev der udsendes hver 14. dag med de bedste nyheder indenfor frisørbranchen i Danmark • Kort sagt, alt hvad du har behov for at vide af nyt som frisør

Tilmeld dig vores elektroniske nyhedsbrev på www.hairmagazine.dk og få løbende tilsendt nyheder og andre relevante oplysninger omkring frisørbranchen! På www.hairmagazine.dk kan du også tilmelde dig et gratis abonnement på Hair magazine leveret direkte til din private adresse.

Stribefolie

Fåes også på store ruller

Ekstra god aluminiums kvalitet 100 m x 12 cm 15 µ tykkelse

500 m x 12,5 cm 18 µ tykkelse

24 pakker kun 899,–

5 ruller kun 999,– Det kan vi kun bekræfte!

Alle priser er ekskl. moms og fragt. Tilbuddene er gældende fra den 09.01.2006 til den 13.02.2006 eller så længe lager haves. Der tages forbehold for eventuelle trykfejl. HH SIMONSEN® er et registreret varemærke i EU og Norge.

HH SIMONSEN® produkter kan kun købes hos frisøren Se mere på www.hhsimonsen.dk eller ring 73 75 10 12


D E H Y N COLOR GLOW MOUSSE color intensifying care

FARVEPLEJE

OG STYLING I ÉT

Nyhed i Color Glow serien: en ny styling mousse, der genopfrisker farven. Du opnår længere holdbarhed og mere glans, og håret bliver nemmere at style. • Forbedret glans og farveintensitet • Tydeligt mere fylde og smidighed • Enkel i brug For yderligere information ring: København 46 15 21 11 - Odense 66 17 20 73 - Viborg 86 61 52 11 - Aalborg 98 18 10 00

1. udgave 2006  

Hair Magazine 1. udgave 2006

1. udgave 2006  

Hair Magazine 1. udgave 2006

Advertisement