Page 1

nr. 44 > januar 2014

Ole Wagner Alle fortjener et smukt hår

Sådan bliver 2014

Vi går imod strømmen

Flotte billeder på budget

Fem kendte frisører giver deres bud på 2014

ICON Hairspa går imod strømmen, og det betaler sig

Frisørens guide til et godt photo shoot


BOOK SEMINAR

NOW

For reservation til showet, kontakt din Schwarzkopf Professional repræsentant eller ring til kundeservice på tlf.:

86 80 48 11

Dato: Mandag d. 24. marts 2014 Sted: Marketenderiet, Gammel Køge Landevej 22, 2500 Valby Tid: Kl. 18.30 - 19.30 spisning & kl. 19.30 - 21.30 show. Pris: Kr. 799,(prisen inkluderer, ud over inspiration og teknikker, mad, drikkevarer og Essential Looks uddannelse).


rd i s k

e

Ny frisørgrossist i Danmark!

no

garanteret p

ro

d u kt er

Headbrands arbejder udelukkende med de officielle nordiske leverandører indenfor de respektive varemærker, hvilket garanterer at der altid er nordisk tekst på produkterne.

Hos os bestiller du stykvis, når som helst på døgnet, via mobil, web eller via vores kundeservice. Du blander frit mellem velkendte varemærker. Altid gode priser og hurtig levering. WWW.HEADBRANDS.DK | KUNDESERVICE 70 26 79 00

MIX FRIT BLANDT DE KENDTE MÆRKER!

ESERVI ND

E

70

C

KU

• Altid nordiske produkter • Frit produktvalg • Køb enkeltvis • Altid gode priser • Hurtig levering • Super service

0 26 79 0

ADRESSE: LARSBJØRNSSTRÆDE 3, 1454 KØBENHAVN K KUNDESERVICE: 70 26 79 00 |

WWW.HEADBRANDS.DK

ÅBNINGSTIDER 08.00- 17.00 I FRE 08.00- 16.00


NYHED NYHED diaboosT med

HTX™

ØG DIAMETEREN AF HVERT ENKELT HÅRSTRÅ OG OPLEV ET FYLDIGERE HÅR. Opdag styrken ved NIOXIN DIABOOST med dokumenterede resultater, der: • Øjeblikkeligt øger diameteren af dine eksisterende hårstrå • Giver et fyldigere udseende hår og gør det nemt at kontrollere • Beskytter mod knækkede hårstrå, så håret kan vokse sig længere • Gør håret tykkere ved hårrødderne

GØR DET EKSISTERENDE HÅR TYKKERE, SOM OM DU HAR 11.000 FLERE HÅRSTRÅ*

VORES BEDSTSÆLGENDE SALONPRODUKT I USA! *Baseret på en hovedbund med gennemsnitligt 100.000 hår sammenlignet med ingen behandling.


O&M SIGER USE YOUR HEAD

TM

Sundt hår er ikke stresset. Skru ned for kemikalierne. Vi har fjernet overflødige skrappe kemikalier som f.eks. parabener, sulfater, M.I.T., ftalater og triclosan og erstattet dem med naturlige aktive stoffer fra O&M’s hjemland, Australien. De naturlige aktive stoffer kommer fra forskellige land- og havområder i og omkring Australien, og har mange plejende egenskaber som nærer og beskytter håret. O&M produkterne indeholder bl.a: •

Abrikoskerneolie og Mandelolie der giver fugt og næring til trist og tørt hår

Koldpresset, certificeret Arganolie og Macadamianøddeolie der styrker og plejer håret i dybden, og gør det silkeblødt og blankt

Vildtvoksende, australsk Lilly Pilly og Quandong der giver fylde og plejer og beskytter håret under styling

Aloe Vera der tilfører glans, uden at tynge håret

Aminosyrer samt vitamin A-,C, og E-vitamin som udglatter håret og gør det blødt

O&M er en lille eksklusiv serie der består af 18 nøje udvalgte pleje- og stylingprodukter i unikt design. Serien har vundet adskillige priser, for bedste produkt inden for både pleje- og stylingprodukter.

O&M forhandles af: ICON Hairspa A/S . . . Juliesmindevej 12

4180 Sorø

Ordretlf: 57 66 03 00

www.iconhairspa.dk


Vi kan dokumentere at vores forandringsproces skaber resultater!

SKAB BEDRE RESULTATER I SALONEN!

Advice People er specialister i frisørbranchen og vores uddannelseskoncept hjælper frisørsaloner til at forbedre indtjeningen på produktsalg og behandlinger. Vores forandringsproces version 1 er et gennemprøvet koncept hos mere end 85 saloner, der tilgodeser frisørernes kreative tankegang. Hvad opnår du og salonen? ü Omsætningen stiger fra 30 til flere 100% ü Større kundetilfredshed og medarbejdertilfredshed ü Målbare resultater på bundlinjen ü Markant forbedring af produkt- og behandlingssalg Processen er delt op i 3 faser - 3 gange af to timer med en måned i mellem faserne.

FREMGANG EFTER PROCES MED ADVICE PEOPLE KYHL COIFFURE

43

%

PRODUKTER

SALON ZIG-ZAX

41

%

HÅRKURE

30

%

PRODUKTER

FASHIONCUT

2400

%

HÅRKURE

35

%

PRODUKTER

HOLK INTERCOIFFURE

46

%

HÅRKURE

56

%

VIL DU ØGE DIT PRODUKT- OG BEHANDLINGSSALG MED MINDST 30%?

PRODUKTER

For at deltage skal salonen have mere end 3 ansatte. Men som noget nyt kan små saloner med op til 3 ansatte deltage på åbne uddannelser, hvor der vil være frisører fra andre saloner.

Så kontakt os allerede i dag på telefon 20 30 20 80

HVAD SKAL DU GØRE? HVIS DU OGSÅ HAR LYST TIL AT SKABE ENDNU BEDRE RESULTATER I SALONEN SÅ KONTAKT THOMAS KLITTENBERG PÅ TELEFON 20 30 20 80 FØLG OS PÅ FACEBOOK OG FÅ TIPS, INSPIRATION OG GODE RÅD TIL HVORDAN DU KAN VIDEREUDVIKLE DIN SALON. SØG EFTER ADVICE PEOPLE PÅ FACEBOOK.

Vi har blandt andet samarbejdet med

HOLK INTERCOIFFURE

Eksklusiv samarbejdspartner

Nyvej 21, 1 tv. DK-2600 Glostrup

info@advicepeople.com www.advicepeople.com

+45 20 30 20 80


af chefredaktør Pia Finne 2014 er netop begyndt, og det er svært at spå om, hvad det nye år kommer til at bringe. men der er en fremgang at spore blandt forbrugerne, og forhåbentlig smit­ ter det af på frisørsalonerne – også selv om vi ikke springer ud af krisen, men snarere kravler ud. en ny måling, som greens analyseinstitut har foretaget for børsen, viser, at 72 pct. af danskerne mener, vi går mod fem gode år, og flere eksperter er forsigtigt begyndt at tale om, at vi kan øjne vendepunktet, hvor investorerne atter begynder at in­ vestere, og forbrugerne igen begynder at forbruge, og at man inden for et års tid vil begynde at se en stigning i forbruget inden for alle varegrupper. og det er jo sød musik i frisørernes ører, for der er ingen tvivl om, at det har været nogle hårde år for branchen, og at mange – store som små – har måttet bukke under, og det er trist.

Vi har denne gang bedt fem frisører give deres bud på 2014; på branchens udvikling, på den forretningsmæssige udvikling og på den hårtrend, der skal vise vejen ud af de dårlige tider. også her lyder der mildt positive toner, når det gælder forretningsudviklingen. På trend­ siden kommer der selvfølgelig også til at ske spændende nyt. for som ole Wagner siger i denne udgaves hovedinterview: ”Har man ikke lyst til at være med på beatet, så skal man helt lade være...”.

artikler

Vi kraVler ud aF krisen frisørbranCHen er dynamisk Han mener, det at være frisør er en livsstil, og at dynamik og udvikling er en uundværlig del af faget, og sådan er holdningen heldigvis hos rigtig mange frisører. som ole Wagner siger: ”jeg har et ansvar for kundernes hår indtil næste frisørbesøg. Det er noget, man skal have med i betragtning – specielt i en krisetid, hvor kunderne måske strækker tiden mellem frisørbesøgene”. forhåbentlig er tiden, hvor kunderne strækker tiden mellem frisørbesøgene, ved at være ovre. men ét har krisen i hvert fald lært de fleste frisører: Det er ikke nok at klippe og farve hår. Det handler også om at sælge produkter og ekstra behandlinger. Det er det, der giver smørret på brødet i dagligdagen!

NÅR IT SKAL VÆRE LET OG FUNGERE

øVrigt

KONTAKT OS PÅ TLF. 70 20 18 76

shoWs

BOOKING-, KASSE- OG REGNSKABSSYSTEM

indhold 18

alle fortjener et smukt hår ”Har man ikke lyst til at være med på beatet, så skal man helt lade være...”. Det mener ole Wagner fra frederiksberg.

29

let it Curl af kenny aleksandr andreas skal matche temaet 80’er møder 2014­look i bedste pop star stil. se med hvordan.

34

Wellas trend 2014 Urban native hedder Wella trenden til foråret, til efteråret gælder det borderline beauty. og så er et nyt ”mirakelmolekyle” på vej.

42

vi går imod strømmen iCon Hairspa kan melde om en 20 pct. fremgang, og man er flyttet til nye lokaler i sorø. ”Vi går mod strømmen, og det betaler sig ”, lyder det.

50

vi vil give kunden en oplevelse elite salonen i Lemvig er netop blevet nyindrettet med hjælp fra schwarzkopf Professional.

54

vi skal yde den bedste service salget af kure steg med 387 pct. efter at Dorte olsen fra Hos Dorte i københavn har været på kursus hos advice People.

64

skræddersyet britisk luksus fra Warehouse gorgeous studio står bag gorgeous­serien af luksuriøse produkter, inspireret af den moderne britiske livsstil.

66

bliv den næste style master Colomer Danmark er klar med revlons internationale talentkonkurrence ”the next style master”.

68

sådan bliver 2014 fem kendte frisører giver deres bud på frisørbranchen 2014: forretningsmæssigt, i branchen og på trendfronten.

72

kys af kenny aleksandr “elverprincess” looket er inspireret fra filmen Hobitten, som netop i december har haft premiere. kenny blev betaget af elverpigerne med deres fine lange hår.

76

frisørens guide til et godt photo shoot flotte billeder på et budget kan være svært. Vi giver en guide til, hvad man skal overveje både før, under og efter photo shootet.

82

vore kunders stemme Wella’s nordic Color Club er et forum, hvor frisører får lov til at arbejde med de nye farver og skabe et netværk.

48

Hair magazine på instagram Hair magazine lancerede @hairmagazinedk på instagram i september 2013. Her får i et sneak peak på året der gik på vores instagram account.

74

Wella professional - unlimited show De 250 fremmødte gik ikke skuffede fra bellacentret. Wella’s nordic Creative team brillerede virkelig på scenen.

78

marcelklubbens londonaften på zefside i københavn omkring 50 mennesker var samlet på den hotte cocktailbar, Zefside, i københavn.

80

red Carpet Hair af michael shaun Corby & Colomer denmark Colomer Denmark inviterede til en eksklusiv fremvisning med michael shaun Corby, alterna’s global Creative Director, på Hotel skt. Petri i københavn.

14

shortcuts

60

Haircare update

88

inhouse update

Chefredaktør > Pia finne Koordinator > Louise klitgaard art Director > morten sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Hooker & yoUng Tryk > scan Print udgives af > freeminds aps, frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 københavn k, telefon +45 33 32 07 08, e­mail hello@freeminds.dk gengivelse af bladets artikler og fotos eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse samt godkendelse af freeminds aps. erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster, priser fra leverandører samt manuskripter, fotos og lign. indsendt uopfordret.


shortcuts

Ny frisørgrossist åbner i Danmark Sveriges største frisørgrossist, HeadBrands, åbner nu i Danmark. Forretningsfilosofien bag HeadBrands er, at den enkelte frisørsalon kan vælge mellem produkter fra alle de etablerede varemærker og endnu vigtigere, så kan man nu købe varerne stykvis og vælge ud fra de forskellige serier på tværs af mærker. Dermed skulle man gerne kunne undgå de sædvanlige ”hyldevarmere”. HeadBrands har på få år vokset sig til den største frisørgrossist i Sverige, og det har de blandt andet gjort ”via gode priser og hurtige leverancer og en super service”, udtaler Fredrik Gelkner, direktør for HeadBrands i Danmark.

Send din historie til Louise Klitgaard på lk@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

The Next Style Master Colomer afholder igen i år den internationale Style Masters konkur­ rence, hvor hver deltager bidrager med 3 sort/hvide fotografier som viser hver deres stil. De tre stilarter skal skabes på samme model og ud fra én klipning. I de to foregående år er den Internationale Style Masters konkur­ rence blevet afholdt i henholdsvis Budapest og Madrid, men hvilken by konkurrencen skal afholdes i, i 2014, er endnu ikke bestemt. Du kan læse mere om, hvordan du kan deltage i den prestigefyldte kon­ kurrence på side 66-67.

Det er dyrt at ansætte den forkerte medarbejder

Nogle af de mærker du kan købe allerede i dag er Wella, L’Oréal, Schwarzkopf, Goldwell, d:fi, Orofluido, Revlon, TIGI mfl. Besøg siden allerede i dag på www.headbrands.dk eller ring og bestil dine første varer nu på telefon 70 26 79 00. Fredrik Gelkner, direktør for HeadBrands.

Er du også en af dem der har prøvet at ansætte den forkerte med­ arbejder – og ved hvad det koster af penge, tid og mistede kunder i salonen? Så er der nu hjælp at hente hos Advice People! Salon­ Match hedder det nye produkt fra Advice People, som kan hjælpe med at rekruttere den rigtige medarbejderprofil til salonen gen­ nem et velstruktureret rekrutteringsprogram. Thomas Klittenberg fra Advice People udtaler:”Programmet ”Salonmatch” skal hjælpe den enkelte salon med at spare tid og penge, samt finde præcis den kandidat salonejeren har brug for, for at fuldende teamet”.

Hairmagazine.dk med nyt design! Vi er på redaktionen stolte over, at kunne præsentere hairmagazine.dk med nyt layout og nye funktioner, som gør bruger-oplevelsen endnu bedre. Du har stadig mulighed for at se de nyeste frisurekollektioner, de seneste shows, produktnyheder fra branchen samt hvordan du optimerer mersalget i salonen. Blot i et endnu flottere design. Tjek hairmagazine.dk og hold dig opdateret i branchen!

Hvis du er interesseret i at høre mere og dermed reducere mulig­ heden for at ansætte forkert, kan du kontakte Thomas Klittenberg fra Advice People på telefon 20 30 20 80 for yderligere informationer.

Vinderen af Style Master 2013, Cliff CK Cheung fra Hong Kong ses i midten med sin model til højre.

Tidtildig.nu skaffer os nye kunder - helt uden procenter eller andre dikkedarer Carina og Hanne - Trend Cut by lundtoftmogle - Aalborg

Et storslået show i Madrid i 2013 havde Colomer stablet på benene.

Opnå unikke farveresultater I juli 2013 overtog Herb Denmark ApS distributionen af Organic Colour Systems samt Tints Of Nature på det danske marked. Sonja Mortensen, Direktør i Herb Denmark ApS, fortæller at der både med Organic Colour Systems og Tints Of Nature opnås unikke blanke farveresultater, ekstrem god holdbarhed og et velplejet hår. Begge farvesystemer er lavet af den maksimale mængde certificerede økologiske ingredienser og minimale mængder kemikalier. Tilhørende findes der en kom­ plet pleje- og stylingserie, som hovedsageligt er lavet på øko­logisk dyrkede ingredienser.

Sonja Mortensen, Direktør i Herb Denmark ApS.

Hairtools kr. 495,- pr. md. Hairtools Light kr. 295,- pr. md.

”Vi har et niche produkt, og det er vigtigt for mig at have et tæt samarbejde med de saloner som gerne vil arbejde med et system, som er så rent som muligt og som performer optimalt hver gang,” udtaler Sonja Mortensen.

www.hairtools.dk 70 11 10 09

For yderligere information kan Sonja kontaktes på tlf. 27 28 07 09. 14 > ShortCuts

Udpluk af produktserien Organic Colour Systems.


fem tiPs tiL at øge omsætningen i saLonen

myter omkring Hår Der er mange forskellige årsager til hårtab. sommetider kan det være arveligt, hvor i andre tilfælde kan det være fysiologisk betin­ get. Hårklinikken har kigget et par myter omkring hår og hoved­ bundsproblemer efter i sømmene – se svarene her:

“Du skal kun vaske hår hver 3. dag”

“stress giver hårtab”

når tiderne er hårde, er forbrugerne også pressede, og det betyder, at de vil have value for money – men det behøver ikke nødvendigvis at være billigt, for der vil altid være nogen, der søger oplevelsen. jo mere service den enkelte kunde vænner sig til at få, jo mere loyale er de også. og jo mere loyal en kunde er, jo mindre risiko er der for, at de forlader salonen, hvis frisøren f.eks. flytter til en anden salon. Plej de eksisterende kunder og skab en ”medlemsklub”­fornemmelse, tiltræk nye kunder ved at samarbejde med lokale virksomheder om at skabe tilbud til deres medarbejdere eller forsøg dig med et anbefal­en­ ven program.

“Vejret påvirker håret”

“Der findes kosttilskud som giver tykt hår”

Læs om de 5 råd her samt meget mere om mersalg i din salon på www.hairmagazine.dk/til­frisoeren/mersalg­i­salonen eller scan Qr­koden. 16 > shortCuts

Du kan læse flere myter omkring hår på www.haarklinikken.dk/myter


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Alle fortjener et smukt hår ”Har man ikke lyst til at være med på beatet, så skal man helt lade være….”. Det mener Ole Wagner. Han kalder sig selv ”moderat perfektionist”, han mener, dét at være frisør er en livsstil, og at dynamik og udvikling er en uundværlig del af faget.

18 > Alle fortjener et smukt hår

Alle fortjener et smukt hår < 19


NYHED

”Det gode er, at jeg ikke har prøvet opsvinget, og faktisk har jeg haft en lille fremgang hvert år, siden jeg startede, så jeg er egentlig meget godt tilfreds” ­ ole Wagner

• B: 80 CM - L: 40 OG 50 CM • FINDES I 15 FORSKELLIGE FARVER • KONTAKT DIN TEKNIKER FOR MERE INFO

,1

3

4

5

7

8,1

9

9,3

15

23

25

37

M1

M2

“Det, jeg bedst kan lide, er at se forvandlingen på kunden. jeg er rigtig dygtig til at farve og klippe, så det er spændende, men for mig er det helheden, der er det allervigtigste”, siger ole Wagner.

M4

HairContrast · Erhvervsvej 2C · 8653 Them · 86 84 99 11

NÅR IT SKAL VÆRE LET OG FUNGERE

BOOKING-, KASSE- OG REGNSKABSSYSTEM

KONTAKT OS PÅ TLF. 70 20 18 76

”jeg gider kun omgive mig med smukke ting. Derfor sørger jeg hele tiden for, at min salon er nymalet og står knivskarp, at her er pinligt rent, og at vinduesudstillingerne skiftes løbende, så de matcher tiden, årstiden og trenden”. Det siger ole Wagner, og for ham er frisørjobbet en livsstil. Han tæller ikke timer i salonen, og meget af fritiden går også med at tænke hår. ”Det kan jeg ganske enkelt ikke lade være med”, siger han med et smil, og hans holdning er, at han har et ansvar for sine kunders hår indtil næste frisørbesøg. Det er noget, man skal have med i betragtning – specielt i en krisetid, hvor kunderne måske strækker tiden mellem frisørbesøgene.

at han startede op på det værst tænkelige tidspunkt, ved han godt. men det var en drøm, der skulle udleves. ”Det gode er, at jeg ikke har prøvet opsvinget, og faktisk har jeg haft en lille fremgang hvert år, siden jeg startede, så jeg er egentlig meget godt tilfreds”.

ole Wagner har haft sin egen salon på frederiksberg i seks et halvt år, og da han tog springet ud i at være selvstændig skete det symbolsk nok med en salon – eller rettere et lokale – der skulle bygges op helt fra bunden.

”Han havde 15 saloner, og jeg fungerede som hans højre hånd, indtil jeg besluttede mig for at vende tilbage til Danmark hos stuhr”. ole var i salonen i købmagergade, han blev tilknyttet stuhr interschool, og ikke mindst var han en del af stuhrs kreative ledelse. efter 10 år i Danmark, blev ole kontaktet af tony&guy. ole sagde sit job op og tog til London, hvor han blev skolet. ”og det var en kæmpe oplevelse, og meget anderledes – også fagligt. jeg har altid klippet efter sassoon­pricipperne, og pludselig skulle jeg arbejde næsten modsat”, fortæller ole, der da også hurtigt fik at vide at han var ”so sassoonish”.

salOnen er bygget fra bunden Vi sidder i den smukt afstemte salon i et par røde, polstrede lænestole. Der er styr på stylingen, og rundt omkring i salonen ses masser af spændende detaljer. Vi nyder en god kop kaffe og en croissant, og mens salonhunden blondie snuser lidt rundt og forsøger at finde ud af, hvad det er, der sker, fortæller ole: ”jeg havde købt en tidligere grønthandel. Der skulle rives vægge ned og bygges nye op, og i det hele taget skulle aLt laves. men så fik jeg også præcis den salon, jeg ønskede mig”, fortæller ole Wagner, der beskriver sin salon som et dynamisk sted, hvor der sker en kontinuerlig udvikling, og hvor der mindst en gang om året sker noget nyt på indretningsfronten. ”Det er en del af den stemning, jeg forsøger at skabe, og mine kunder lægger mærke til det. for mig handler det meget om at skabe en personlig atmosfære og en fornemmelse af at være ”nede på jorden”. og hyggeligt og stilfuldt er faktisk også sådan, mine kunder beskriver salonen”, fortæller ole.

min dannelsesrejse ole Wagner er uddannet i sønderborg, og under sin uddannelse fik han smag for konkurrencefrisering. Han vandt faktisk et væld af priser og mesterskaber og med baggrund i konkurrencefriseringen fik han job hos verdensmesteren alf johan fjeld i oslo i norge.

efter et par måneder på skolebænken tog ole til stockholm med tony&guy for at lære endnu mere. Her skulle han have været i halv­ andet år, men efter et halvt år, vendte han atter næsen hjemad. ”jeg kunne ganske enkelt ikke forene mig med den måde, salonen jeg arbejdede i, blev drevet. Det kostede mig en del, men pengene var givet godt ud, for jeg lærte utroligt meget, og da jeg kom tilbage til stuhr, var jeg en ny frisør. faktisk kalder jeg den tid for ”min dannelsesrejse”, fortæller ole. Denne gang blev han hos stuhr i syv år. men så begyndte ole at lege med tanken om at blive selvstændig. ”faktisk har jeg aldrig haft den drøm før. jeg har brændt for faget, men jeg havde ingen trang til at få min egen salon. Lysten til at have sit eget udviklede sig dog, og blev til alle fortjener et smukt hår < 21

"


”jeg elsker at være her, at tale med kunderne og jeg elsker de dage, hvor her er stuvende fyldt”

På jagt efter design med

attitude?

­ ole Wagner

sidst så stor, at jeg tog springet. jeg arbejder 40 timer i forretningen og måske 20 timer ved siden af. men det har jeg gjort siden jeg var 18, og jeg synes stadig, det er sjovt. jeg elsker den udvikling, der ligger i at gøre mennesker smukke”. alle fOrtjener et smukt Hår oles holdning er, at alle fortjener et smukt hår, og netop at forene det kreative og det kunstneriske med det gode håndværk, mener han, er kernen i frisørfaget. ”og så er det en livsstil. jeg føler det ikke så meget som et arbejde – mere som en hobby, og det smitter af på kunderne. De fornemmer, der sker noget på den kreative front”. ole Wagner har også undervist en del for både salonsupport.dk, Wella og schwarzkopf, og han er en del af såvel marcelklubben som intercoif­ fure. ”jeg synes, det er utroligt vigtigt, at være en del af netværkene. at hente den inspiration, vi kan give hinanden, og med marcelklubben og intercoiffure føler jeg faktisk, jeg får det bedste fra to verdener. og jeg kan blive helt høj af at se et hårshow, hvor mine kolleger laver noget fedt hår, og jeg får en vild lyst til at smutte hjem og prøve det af”.

”jeg kunne ikke drive min salon uden elever, men samtidig føler jeg også, vi som frisører har et ansvar for at uddanne de nye frisørgenerationer til branchen i fremtiden”. at tilskuddet til elever nu falder væk, mener han er meget forkert, og det skaber i hvert fald ikke elevpladser. ”jeg tror tværtimod, at flere frisører vælger at droppe eleverne. Det bliver besværligt og bekosteligt”. faget udvikler sig pOsitivt tidligere var holdningen, at kunne man ikke blive andet, kunne man blive frisør. ”Den holdning har ændret sig. faget har udviklet sig i en positiv retning, og generelt er det blevet meget mere anerkendt at være frisør i dag end tidligere”, fastslår ole. men han understreger også, at skal man fastholde standarden, kræver det også, at man sætter penge af i bud­ gettet til inspiration og kurser. ”Har man ikke lyst til at være med på beatet, så skal man helt lade være….”, er hans holdning, og han er heller ikke i tvivl om, at den bedste reklame overhovedet, er, når kunden kan mærke, at der sker noget med håret.

at stå alene ”en af de ting, jeg faktisk var nervøs for, da jeg åbnede min egen salon, var om jeg kunne vænne mig til at stå alene med en elev. men jeg tænker aldrig over det. jeg elsker at være her, at tale med kunderne og jeg elsker de dage, hvor her er stuvende fyldt”. men stjernenykker kan man ikke have, når man står alene i en salon.

”jeg har så mange års erfaring, at jeg kan se, når tendenserne opstår, og lade dem afspejle sig i klipningen. men det sker i respekt for både mig og for kunden. Det kan være en lille detalje i nakken, der er ny eller noget andet og mere, hvis det er det, kunden ønsker. men det skal være smukt! jeg gider ikke følge tendenserne slavisk, hvis jeg ikke synes, det er pænt. men jeg bruger mine mange års erfaring, og personliggør trenden i tiden ”.

”jeg er jo inde over alle processer, men det er klart, at salonen er bygget op omkring mig. Derfor hedder salonen også ole Wagner Hairdressing. Det sender signaler om personlighed. men mine elever får lov til at lave rigtig mange ting, de får hurtigt lov til at farve, og fra dag ét er de med i produktionen. De kører hårdt på med modeller, lærer processerne og får en god fornemmelse for hår”. og ole fortæller, at for ham er eleverne super vigtige.

ole kunne heller aldrig drømme om at lede en kunde direkte til vasken, heller ikke selv om han har klippet vedkommende i mange år. ”Vi skal altid have en god snak ved spejlet først. Det handler om råd og vejled­ ning. Det er alfa og omega, og jeg tror, det er essensen af, at jeg har succes som selvstændig”. og så kalder han en spade for en spade. ”ellers ville det jo ikke være mig”, siger han smilende, og fortæller, at vil en kunde have en frisure, han ikke føler passer til vedkommende, siger han

22 > alle fortjener et smukt hår

Så stil skarpt på Bow serien fra Olymp. Minimalistisk design. Til dig, der ikke vil nøjes.

SPAR OVER 3.000,- På OLYMP BOw PuMPEStOL Valgfri betræksfarve og aluminiums krydsfod med komfort pumpe, sæde højde fra 40 cm. (Perfekt hvis du har ondt i nakken.)

Kampagnepris kr. 3.995,Normalpris kr. 7.195,-. Leasing kr. 136,- pr. md. Priserne er excl. moms.

inspiration til dig og din salon

Tel. 87 27 10 60 Viborg · Aalborg · Vejle · Vallensbæk


rundt om i salonen er der masser af skønne detaljer, for ole går meget op i, at salonen udstråler personlighed og atmosfære.

”Derhjemme er jeg et stort rodehoved, men i salonen skal tingene stå knivskarpt og stilrent. jeg er nok det, man vil kalde en moderat perfektionist”. ­ ole Wagner

det. ”jeg er ærlig, og jeg har en ydmyghed overfor det faglige. men jeg er den, jeg er. jeg er nede på jorden, hvilket nok skyldes mine sønder­ jyske gener, men jeg kan f.eks. ikke fordrage sjusk. sker det i min salon, bliver jeg sur. selv om jeg er blevet mildere og blidere med årene….”, siger han med et stort smil.

salonhunden blondie holder øje med, hvad der sker på gaden fra sin faste plads i vinduet.

man sk al give sig 100 pCt. ole mener klart, man som frisør skal give sig 100 pct., når man står med en kunde. ”Har man en dårlig dag, må kunden ikke opdage det”, siger han, og han tror på, at netop respekten for kunderne, er en del af årsagen til, at han stadig synes, det er sjovt at gå på arbejde hver eneste dag, selv om han har været frisør i næsten 30 år. ”Det, jeg allerbedst kan lide, er at se forvandlingen på kunden. jeg er rigtig dygtig til at farve og klippe, så det er selvfølgelig spændende, men for mig er det helheden, der er det allervigtigste; at få tilpasset frisuren til hver enkelt kunde. og selv om jeg er af den gamle skole, føler jeg faktisk, jeg har formået at følge med tiden og frisørfaget”, lyder det fra ole med et smil. når man som kunde træder ind i salonen slås man af den personlige og varme atmosfære, og netop den er meget vigtig for ole. ”jeg giver altid kunderne hånden og ser dem i øjnene, og siger ”Hej, jeg hedder ole”, for det er vigtigt at få præsenteret sig – og dermed salonen”. og at alting altid står snorlige i salonen er vigtigt for ham. ”Derhjemme er jeg et stort rodehoved, men i salonen skal tingene stå knivskarpt og stilrent. jeg er nok det, man vil kalde en moderat perfektionist”, siger han smilende. jeg er glad… spørger man ole, hvad hans vision for salonen er, har han ingen store ambitioner om at udvide med flere saloner eller andet. ”med tiden vil jeg gerne have lidt flere ansatte. men jeg er en control freak, så jeg skal helst have en finger med i spillet overalt. så jeg tror ikke, jeg har lyst til at have flere saloner – og så er jeg i øvrigt super glad for frederiksberg”. Lige fra begyndelsen har ole sørget for, at han kun laver det, han selv synes, er sjovt. ”alle de ”kedelige” ting som regnskaber, løn med videre har jeg ansat andre til. jeg mener, man skal gøre det, man er bedst til. Det kommer man længst med”. 24 > alle fortjener et smukt hår

konkurrencer deltager ole ikke selv i mere, men hvis hans elever ville være med i en konkurrence, vil han bakke dem 100 pct. op. ”Det er konkurrencerne, der har lagt kimen til den frisør, jeg er i dag, og til at jeg kan arbejde med det, jeg elsker, nemlig hår”. faktisk kommer ole fra en frisørfamilie igennem generationer, men det var ikke derfor, han selv valgte faget. ”jeg valgte det, fordi jeg havde lyst. allerede som 5­6 årig klippede jeg alle min søsters dukker ­ ikke fordi hun var glad for det….”, fortæller ole smilende.

show them WHO’S GOT THE GEAR

forstår ved stil. Med HH Simonsen® har du værk­ tøjerne. Spændende og funktionelle produkter, der gør dig i stand til at lave de nyeste og mest krævende hairstyles. Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten – det behøver du heller ikke.

er der noget, ole gerne vil supplere sin forretning med, er det atter at undervise. ”nu synes jeg, jeg har overskuddet igen, så skulle der vise sig en mulighed for det, kunne det være spændende”. i det hele taget bruger ole rigtig meget tid på jobbet, men han har også på sin egen krop måttet sande vigtigheden af at koble helt af. ”ellers risikerer man at gå ned med stress. Derfor er jeg faktisk god til at holde fri, når jeg lukker døren til salonen om aftenen”. og hver morgen begynder ole i øvrigt med meditation, så han ad den vej finder den indre ro, der gør ham klar til at gå en ny dag i møde…

Vis dem den bedste udgave af dig – og hvad du

f

www.facebook.com/hhsimonsen.dk www.hhsimonsen.dk


Tilbud til nye kunder hos Headbrands!

Nyheder! Hos Headbrands finder du alle nyhederne fra dine farvoritmærker!

* * * LÆG DIN ORDRE IDAG & FÅ EN GRATIS ERMILA-FØN! * * * GÆLDER SÅ LÆNGE LAGERET RÆKKER!

ERMILA

NY D.FI SERIE

1500 WATT PROFF FØN

ESERVI ND

E

70

C

WWW.HEADBRANDS.DK | KUNDESERVICE 70 26 79 00

Registrer dig idag!

KU

Hele serien har fået nyt udseende. Samtidig er tre nye stylingprodukter, samt en shampoo og balsam kommet til. De tre populære voks findes stadig, men med et helt nyt look. Mere cool og lidt mere stil. Priserne finder du i den vedlægte brochure.

En 1500 watt proff føn med 2 blæse hastigheder og 3 varmeindstillinger og koldluftsknap. Balanceret vægtfordeling, aftageligt filter og 2 næb. Robust 1500 W motor med beskyttelse mod overophedning. 3 m kabel og løkke til ophæng. Vægt: 570 g. Findes i sort.

0 26 79 0

ADRESSE: LARSBJØRNSSTRÆDE 3, 1454 KØBENHAVN K KUNDESERVICE: 70 26 79 00 |

WWW.HEADBRANDS.DK

ÅBNINGSTIDER 08.00- 17.00 I FRE 08.00- 16.00


Model > Andreas H. / Diva models Fotograf > Camilla Bendz Assistent > Jill Arnfjord Hår- og make-up > Kenny Aleksandr

DU KAN ENTEN SIGE NEJ TIL NYE KUNDER, ELLER JA TIL NYE MEDARBEJDERE

25%

Danmark’s største jobportal i frisørbranchen: FRISØRJOB.DK hjælper dig nemt, hurtigt og effektivt med at finde kvalificeret arbejdskraft. Vi har hjulpet mere end 700 frisørmestre med at finde den helt rigtige medarbejder.

RABAT ved henvisning til denne annonce

På FRISØRJOB.DK kan du ved at købe en stillingsannonce: Søge efter en medarbejder, sælge din salon eller finde en elev.

Let it curl... af kenny aleksandr

Ring nu til Louise Klitgaard på tlf. 88 80 72 73 og hør nærmere.

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL

Har DU hvad det kræver at blive tekniker hos Schwarzkopf Professional? Vi søger freelance teknikere Schwarzkopf Professional vokser, og flere og flere frisører vælger at samarbejde med os. For at opretholde vores høje kvalitet udvider vi nu vores service. Vi søger en person med flere års erfaring, en person der er entusiastisk og drevet af lidenskaben og kreativiteten omkring hår, og har evnen til at motivere og inspirere mennesker omkring sig.

Jeg fugter alt Andreas’ hår for at fremprovokere alle krøllerne.

Du har kompetencer indenfor undervisning, er god til at formidle og lære fra dig. Du har meget gode organisatoriske færdigheder, behersker engelsk i skrift og tale og har kendskab til Office-pakken. Det er et plus hvis du har eller har haft egen virksomhed, alternativt personaleansvar.

Andreas har naturkrøller, men gør ikke noget ved dem, så de lever deres eget liv.

Du er mellem 20-35 år, aktiv frisør og ønsker at bevæge dig fremad og udvikle dig. Du elsker at dele dine færdigheder og inspirere og møde andre mennesker, er klar og overskuelig og har en vis ydmyghed omkring dit fag. Du skal have god viden i frisørkemien og grundlæggende teknikker i klip og farve. Du har kørekort, og egen bil er et plus. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte ASK manager Lotte Bak Andersen på tlf.: 24 65 55 79 eller mail LBA@bella-vista.dk. Send din ansøgning og CV senest d. 14. feb. til Schwarzkopf Professional, Hårup Bygade 19-21, 8600 Silkeborg, att: Lotte Bak Andersen. Schwarzkopf Professionals partnerskabsfilosofi er at dele viden, fordi vi mener, at uddannelse ikke bør have nogen grænser. Den skal give energi og få så mange sanser som muligt til at vokse. ASK Uddannelsen repræsenterer vores grundlæggende tro på kraften af uddannelse og dens positive virkning på menneskers adfærd og iværksætteri. Da vi bruger innovative undervisningsredskaber der er udviklet omkring partnernes behov, er vores programmer designet til at informere, inspirere og forme nutidens elever, der ender ud i fremtidens førende frisører og salonejere.

Together. A passion for hair

Jeg snor alle krøllerne med lidt creme på fingrene - en blød paste eller en curl cream. Hver og én krølle får lige et twist, så hele håret bliver samlet lækkert og krøllet, og ikke bare ligner en våd permanent.

Jeg bruger en del mousse, som jeg krammer godt ind i alt håret. Her er det vigtigt, at jeg bruger nok, så hele håret er produktfyldt og dermed er der ikke noget af håret som er “tørt”.

Let it curl af Kenny Aleksandr < 29


Til sidst bruger jeg en våd hårlak, for at kunne kramme krøllerne og for at sikre de bevarer et fugtigt look. Jeg vil gerne have at hele looket får en flot struktur, og det må gerne have et wetlook og jeg anvender derfor ikke føntørrer.

Da jeg rigtig gerne vil have at Andreas skal matche temaet 80’er møder 2014-look i bedste pop star stil, vælger jeg at bruge Kett Airbrush på hele hans hud. Jeg gør ham lige 3 toner mørkere - nemt og helt uden at han får striber.

Jeg bruger en sølvfarve oven på foundationen som gør, at jeg får den flotteste effekt og refleks i Andreas’ hud når lyset rammer.

30 > Let it curl af Kenny Aleksandr

Resultatet taler for sig selv. Krøllerne er blevet super lækre, og sidder nu tæt ind til hovedet og underbygger frisuren og har fået krøltegning og struktur. Let it curl af Kenny Aleksandr < 31


NY ESSENSITY

OPLEV DEN FØRSTE PERMANENTE AMMONIAK-FRIE OLIE FARVE MED PHYTOLIPID TEKNOLOGI

Together. A passion for hair


Tekst > Pia Finne Foto > Wella

Wella i Josh Wood i gang med at skabe Urban Native farven.

Urban Native farveskalaen.

Trenden til foråret og sommeren har fået overskriften Urban Native, mens tendensen til efteråret og vinteren hedder Borderline Beauty. Netop nu introducerer Wella også Koloston Perfect Innosense; en farve, der mindsker risikoen for allergi, på grund af et nyt ”mirakelmolekyle”.

”Det handler i høj grad om, hvor glade vores kunder er. For er de tilfredse, tiltrækker de nye kunder”. Sådan sagde P&G president for global salon professional, Adil Mehboob-Khan, da han præsenterede trenden 2014 for pressen ved et arrangement i London. Samtidig lancerede man også den nye farveserie Koloston Perfect Innosense, der baserer sig på et helt nyt molekyle udviklet af P&G’s forskere, og som gør, at risikoen for allergier i forbindelse med hårfarvning mindskes betydeligt. På presse­ mødet fortalte P&G’s ledelse også om Wella Making Waves-programmet, der nu er ekspanderet til også at omfatte Rumænien, og som indtil videre har hjulpet 12.000 unge mennesker til en bedre fremtid som frisører. ”Herudover har vi etableret Wella’s program for bæredygtighed, ”Com­ mitted beyond beauty”, fordi vi tror på, at de små ting i dagligdagen over tid kan have stor betydning”, fortæller Adil Mehboob-Khan. På hjemmesiden Committed beyond beauty gives således tips til, hvordan 34 > Wella i 2014

man bedst sparer på vandet, på energien, på affaldet og meget mere, for ad den vej at være med til at sikre vores jord i fremtiden. Spar vand med Illumina ”F.eks. skylles Illumina farven lettere ud end andre farver. Det betyder, at der spares 21 l. vand pr. skylning og 20 mio. liter vand på verdensplan om året”, forklarer Adil Mehboob-Khan, der tilføjer, at man ydermere har indledt et samarbejde med professor James Clark fra University of York, der netop forsker i grøn kemi og bæredygtighed, og planen er, at han skal være med til at give frisørerne indblik i, hvad det faktisk kan betyde at reducere vandforbruget og spare på energien. ”Det handler om at blive opmærksom”, siger han. ”Vi lever på én planet, og tager vi alle sammen et lille skridt i den rigtige retning, ender det med at blive et gigantisk skridt. Og ud over at det er godt for vores jord, er det også god forretningssans at spare på forbruget”.

Fra showet i forbindelse med pressearrangmentet. Looket for Urban Native

Wella i 2014 < 35


Eugene Souleimann (t.v.) i gang med at skabe Urban Native stilen.

”Det er ingen hemmelighed, at vi lever i en kompleks og krævende verden” - Eugene Souleiman

Looket for Urban Native

Nyheder i 2014 Sylvie Moreau fortalte, at System Professionals kan fejre sit 40 års jubi­ læum i 2014, hun fortalte om Liquid Hair; et ”gammelt” produkt, der nu er ført up-to-date og lanceres igen, og hun fortalte om Illumina’s seks nye toner, som hun kaldte for ”the new naturals”, og så nævnte hun i øvrigt, at Illumina, der blev lanceret for lidt over et år siden, allerede nu har over en million kunder verden over.

Maria Castan fortæller, at Koloston Perfect Innosense findes i 22 farver, men som Josh Wood siger det: ”Du siger 22 nuancer, jeg siger, der ingen grænser er. Alle nuancer kan skabes”.

Sidst men så absolut ikke mindst blev den største nyhed præsenteret, nemlig Koloston Perfect Innosence. ”Det er en nyhed, der ikke har set sin lige i mange år”, lød det fra Sylvie Moreau. Herefter overlod hun scenen til Maria Castan, der forklarede videnskaben bag. ”Det tog os 20 år at knække molekylekoden, men nu har vi opdaget et helt nyt farve­ molekyle ME+, der mindsker risikoen for at udvikle allergi i forhold til hårfarver samtidig med at farvens holdbarhed bevares”, fortæller Maria Castan, der videre forklarer, at det nye molekyle erstatter pTD og pPD, der findes i 90 pct. af alle farvenuancer, og som er de stoffer, der gør, at nogle mennesker udvikler farveallergi.

Trenden 2014 Urban Native kalder Wella sin kollektion til foråret og sommeren 2014. ”Det er ingen hemmelighed, at vi lever i en kompleks og krævende verden. Og mens der ingen mulighed er for helt at slippe væk, er der en ny generation af tekno-kyndige men naturforbundne mennesker, der rydder op, sætter farten ned, lytter til krop og sind og atter finder forbindelsen til livet, den vi kalder ”Urban Native””, lyder det fra creative director Eugene Souleiman. Han og Josh Wood fortæller om en blød palet af udvaskede pasteller, og et mere løst look, der byder på masser af teksturer.

36 > Wella i 2014

Creative director Josh Wood kalder ME+ for et ”mirakelmolekyle”, der rækker længere end hårfarve. ”Det handler om et valg, og om at give ro i sjælen til de forbrugere, der er nervøse for allergirisikoen”, siger han.

Tlf. 97 22 33 44


josh Wood (t.v.) og eugene souleimann (t.h.) med Urban native modellen.

A

G R

N A

NASHI ARGAN EKSKLUSIV SKØNHEDS SERIE TIL ALLE HÅRTYPER

Giver blændende smukt og lækkert hår. Serien er baseret på den sublime og enestående Argan olie. Oliens kosmetiske, farmaceutiske og næringsgivende virke, har været brugt gennem flere århundreder. Med omtanke for miljøet er serien produceret på Co2 neutral virksomhed, hvor kun genbrugsmaterialer anvendes til emballager.

100% ØKOLOGISK Argan olien og hørfrø olien er 100% certificeret økologisk samt fairtrade handlet.

Looket for Urban native fra showet i forbindelse med pressearrangmentet.

”stilen har en tekstil­følelse”, forklarer eugene, og josh Wood beskriver Urban native kvinden som en moderne kvinde i en storby. Det handler om en organisk fornemmelse, autentisk, cool, moderne og sexy og med en forbindelse til naturen.

FÅ ET INDIVIDUELT SORTIMENT EFTER EGET ØNSKE Kontakt din repræsentant for yderligere info og prøver.

Kodeordene for urban native er: • en løs tekstur skabt af sol, vind og vand • en ubesværet stil • slidt behagelighed • stonewashed farver i cremet nude, fadede klare farver og stonewashed brune farver • Camouflage farve effekter bOrderline beauty til efteråret josh Wood og eugene souleimann løftede også sløret for trenden til efteråret og vinteren. en smuk og feminin stil med en introduktion af de grå nuancer og en no­nonsense fornemmelse for hår. For Borderline Beauty lyder kodeordene: • redefinerede skønhedsidealer • formens anatomi • farver set i lys og mørke • støvede brunetter, sennepsagtige blonde og murstensrøde • Udfordrende teksturer • Udviklet symmetri 38 > Wella i 2014

HAIR COSMETIC APS

DYSSEHØJVEJ 2-4

TEKNIKKER: ELSEBETH 50529241

8220 BRABRAND

TLF: 86187711

VESTJYLLAND: DENNIS 28794510

WWW.HAIRCOSMETIC.DK

ØSTJYLLAND: THOMAS 60196242

INFO@HAIRCOSMETIC.DK

CVR. 20 82 61 34

SYDJYLLAND/FYN: CLAUS 30114290

TROELS 28302707

SJÆLLAND: LOUISE 20820984


BHA COLLECTION Sassoon Academy


Tekst > Pia Finne Foto > Peter Hartley

Vi går imod strømmen ICON Hairspa kan melde om en 20 pct. fremgang i en ellers hård tid. Samtidig er man netop flyttet til nye, større, lyse og venlige lokaler, og der er masser af nye projekter i støbeskeen. For ”vi gør alt, hvad vi kan, for at hjælpe frisørerne”, lyder det.

”Vi går imod strømmen, og derfor har vi haft fremgang hvert eneste år i de snart 10 år, vi har eksisteret”. Sådan lyder det fra Jan Christensen og Anker Geertsen, der står bag ICON Hairspa. Således havde man en vækst sidste år på 20 pct., og man forventer det samme i år. Vi sidder i det superflotte showroom i et helt nybygget domicil i Sorø, som ICON Hairspa flyttede til for kort tid siden. Ganske enkelt fordi man var vokset ud af de gamle lokaler. De nye lokaler er lyse og venlige, og her er plads til såvel kontoret, som til showroom, studie og ikke mindst lager. ”Vi har 3600 kvm. lagerplads og 600 kvm kontorer”, fortæller Anker og Jan, og selv er de ikke i tvivl om, at en del af deres succes hænger sammen med det grønne koncept, man arbejder ud fra, samt det at man er et multibrandfirma. ”Vi har otte brands foruden vores eget. Det betyder, at vi ikke er så afhængige af det enkelte brand, og dermed i højere grad har en frihed til at arbejde med tingene på en mere kreativ måde”. Således satser man nu kraftigt på eksporten med ZenzTherapy farver og produkter, hvor man foruden Danmark er inde i Sverige og Norge samt Holland, Belgien og endog i Australien, hvor man også har en distributør. 10 års jubilæum ICON Hairspa kan fejre sit 10 års jubilæum i 2014, og siden begyn­ delsen har det handlet om produkter, der er miljøvenlige og økologiske og uden bl.a. parabener, ammoniak, PPD og resorcinol. Siden 2004 har man haft en betydelig vækst i Danmark, og ifølge Anker og Jan har man taget en del markedsandele på hjemmemarkedet. 42 > Vi går imod strømmen

Anker Geertsen (t.v.) og Jan Christensen (t.h.) tror på, at leverer man kvalitet og et godt designet koncept, er det også muligt at tiltrække de gode frisører.

”Netop derfor har udlandet også fået øje på os. Vi har vist, at vi både kan producere og distribuere professionelle produkter på højt plan”. I frem­ tiden er målet, at halvdelen af omsætningen skal ligge på eksporten. ”Det er vejen frem. Danmark er et lille land, så skal vi vækste yderligere, skal det være i udlandet”. Til januar lanceres en ZenzTherapy make-up serie, der skal sælges hos frisørerne, og hvor set-up’et er af en størrelse, de kan håndtere, og til foråret lanceres endnu et nyt, eget brand Organic Hairspa, i lækkert design, en fuld serie på 23 produkter; shampooer, conditioners og styling­ produkter samt hudplejeprodukter. ”Den nye serie er også økologisk, og planen er, at vi begynder med at lancere den herhjemme samt i Norge, for derefter at tage serien til vores øvrige eksportlande”. Til at tage sig af de mange brands, der efterhånden er i porteføljen, er der i dag 17 fuldtidsansatte hos ICON Hairspa samt seks freelance teknikere. I løbet af 2014 forventer man at ansætte yderligere to med­ arbejdere på salgssiden og hertil kommer, at man har valgt at have en fuldtidsgrafiker ansat i firmaet. Man må være med Anker Geertsen og Jan Christensen mener, man er nødt til at være med, hvor det sker. Derfor er de repræsenteret i programmer som ”Vild med dans” og i ”Danmarks næste topmodel”, ligesom de er med backstage ved tre-fire shows i forbindelse med Copenhagen Fashion Week. ”Hel­ digvis er stylisterne meget glade for vores produkter. Vi arbejder bl.a.

Det nye showroom i Sorø.

De nye lokaler i Sorø er lyse og venlige, og her er plads til såvel kontoret, som til showroom, studie og ikke mindst lager.

Vi går imod strømmen < 43


”Vi har 3600 kvm. lagerplads og 600 kvm kontorer”, fortæller anker og jan.

iCon Hairspa har deres eget showroom i sorø.

meget sammen med marianne jensen og søren Hedegaard, ligesom vi arbejder en del sammen med mugshot og saCo”. og anker og jan tror på, at leverer man kvalitet og et godt designet koncept, er det også muligt at tiltrække de gode frisører. ”samtidig er alle vore brands indivi­ duelle og frisørejede. De er altså ikke supermarkedsejede, men ejede af mennesker, der ved en masse om hår, og som lever og ånder for det”. Derfor tilbyder man også en del undervisning med såvel tony&guy som kevin murphy. Desuden har label.m/tony&guy sponsoreret London fashion Week og har, som den eneste produktserie nogensinde opnået, at man må bruge London fashion Week logoet på produktserien label.m. Hjælper med videresalg ”netop i vores bestræbelser på at gøre tingene anderledes, arbejder vi også en del på at hjælpe frisørerne med at sælge produkterne ud af salonerne igen. Vi holder salgstræningskurser og motivationskurser for dem i salonen, hver 5. uge laver vi en massiv kampagne, så frisørerne faktisk har en mulighed for at have bedre priser på udvalgte produkter, end kunderne kan købe varerne til online, vi kører en salgsmotiverende indsats blandt frisørerne med flotte præmier som et weekendophold eller en mulburry taske, og vores grafiker, der gerne laver skrædder­ syede løsninger, når det gælder markedsføringsmateriale til frisørerne”, forklarer jan og anker, og de tilføjer: ”kunderne sidder i salonen i flere timer. Den tid skal udnyttes, så det handler om at præsentere dem for spændende tilbud. i det hele taget prøver vi at hjælpe med videresalget og gøre en forskel”. anker og jan kører også selv en del ud til kunder, for de mener, det er vigtigt hele tiden at have fingeren på pulsen og ikke mindst at høre kundernes feedback. således udvikler man også hele tiden virksom­ heden, og man arbejder med en dynamisk brandportefølje. Det vil sige, der sagtens kan komme nye brands til. ”Vi sørger for, at vore kunder kan

Lise Lotte Christensen står for den daglige kontakt til frisørerne.

skifte brand, hvis de ønsker det, men forblive kunder i iCon Hairspa, og således søger vi heller ikke nye kunder men nye samarbejdspartnere. for et godt partnerskab er ét, hvor begge parter er tilfredse. og så handler det ikke bare om at give rabat, men om at give tingene værdi, bl.a. i form af at hjælpe med videresalget”. med i mange år jan og anker slår fast, at de begge to har været med i ”gamet” i mange år. ”og vi har samlet al vores erfaring og skabt en virksomhed, som vi mener, den skal drives med en god kombination af egne og fremmede brands, danske og internationale, store og små”. Det, de går efter, når de vælger nye brands, er, at der er en historie og passion bag. ”alle mærker har gode produkter, men det er ikke alle, der har en god profil og en substans bag”, lyder det. således er det heller ikke for ingenting, at iCon Hairspa er blevet kåret til ”Distributor of the year 2012/13” hos label.m. jan og anker forventer sig også rigtig meget af 2014. ”Det opsving, vi ser nu, fortsætter forhåbentlig. men det kræver en indsats. i 2014 har vi jubilæum, og det bliver naturligvis fejret med store shows med bl.a. tony&guy og saCo samt en række seminarer. i 2014 vil vi bruge en del tid på eksporten, men vi vil vækste i tempi, hvor vi selv kan følge med. nu har vi investeret i vores eget hus, og det er også en del af fremtiden”. og så slutter de to af med at slå fast, at det ikke handler om at fokusere på, hvad andre gør, men på hvad man selv kan gøre bedre. ”skeler man til andre, så er det fordi man selv er nr. 8 eller 9 i rækken, og fordi man ikke fornyer sig. Ligger man i front, behøver man ikke følge andre end sig selv”, er holdningen hos iCon Hairspa.

SYSTEM PROFESSIONAL

FEJRER 40 ÅRS JUBILÆUM I 40 år har vores innovationer transformeret strukturen af hår, og vores SP-frisører har med deres dedikation til kvalitet ændret selve hårplejen. Sammen vil vi fortsætte med at inspirere og forme fremtiden for hårpleje og skabe rendyrket skønhed. Kontakt din salgsrepræsentant for at høre mere om vores specielle jubilæumstilbud. SYSTEM PROFESSIONAL. THE SCIENCE OF TRANSFORMATIVE CARE.

44 > Vi går imod strømmen


HJÆLP DINE KUNDER TIL MERE HÅR

la Vie en rose af tim hartley

Har du kunder i din salon, der mister håret? På grund af sygdom eller naturligt hårtab. Så hjælp dine kunder videre til Toftild – og til mere hår.

Aalborg Budolfi Plads 9 . 9000 Aalborg Tlf. 98 10 32 11 Aarhus Hans Hartvig Seedorffs Stræde 10 8000 Aarhus C . Tlf. 88 77 93 55

info@parykker.dk parykker.dk

5144_Toftild_Ann_HairMagazine_210x148_u_ramme_TRYK.indd 1

HEN

VIS

03/01/14 13.39

TIL

(TIL

DEN

BUD D

MANGLER DU EN FRISØR? HAIR MAGAZINES JOBPORTAL FOR FRISØRER KAN HURTIGT HJÆLPE DIG MED AT FINDE EN FRISØR, SÆLGE DIN SALON ELLER UDLEJE EN STOL.

NE

ET G

AN

ÆLD

NO

ER T

IL 2

NCE

0. F

EBR

OG

UAR

SPA

201

4)

R5

00

RING TIL LOUISE PÅ TELEFON 88 80 72 73

FRISØRJOB.DK I LOUISE@FRISORJOB.DK I +45 88 80 72 73

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL

KR


se flere billeder på instagram:

Tekst > anna teresia berner møller

#hairmagazinedk

@hairmagazinedk

@hairmagazinedk på

”Counter balance aW13” modellerne.

Det kreative team bag ”Counter balance aW13” fremvisningen. fra venstre ses nina Larsen, Hasse nilsson, kristina bæk nielsen og benjamin martin.

backstage til Davines showet sammen med allilon teamet – fra venstre ses Pedro inchenko, madeline murphy og jay mahmood.

til Davines showet var det muligt selv at vælge en duft til sin shampoo.

Hair magazine til Davines show. Her ses mette og mogens fra Zimmer:sonne.

freestyle show hos schwarzkopf Professional på Vesterbro. yvonne Hemming lægger den sidste finish på en af modellerne.

@hairmagazinedk blev lanceret på instagram i september 2013. siden da har vi delt forskellige billeder og videoer fra blandt andet hårshows, presseevents og redaktionens julefrokost. Psst… husk at følge os på @hairmagazinedk, hvis i vil være de første til at se, hvad der sker backstage til shows samt på redaktionen i 2014.

Vinderen af Hair magazines instagram konkurrence blev katharina fra salon 2000 i aalestrup.

Hair magazine redaktionen til julefrokost i tap1. god stemning og hygge.

Wella Professionals UnLimiteD show.

til fremvisning af sebastian Professional kollektionen ”Counter balance aW13” hos Wella Professional.

Hair magazines instagram konkurrence, hvor man kunne vinde ”the Perfect Curl machine” fra Cosmobell.

Hair magazines adam er meget glad for desserten til julefrokosten.

Hair magazine til Wella Professional show. Her ses vinderne af trendvision award i Danmark.

essential looks hos schwarzkopf Professional.

essential looks show hos schwarzkopf Professional med frisør buch.

Hair magazine i movember humør.

golden Days event på glyptoteket. Hair magazine var med til art of style’s forberedelser til den store dag.

Hair magazine var med da tigi leverede et brag af et show i Husets teater i københavn.

48 > @Hairmagazinedk på instagram

@Hairmagazinedk på instagram < 49


Tekst > Pia Finne Foto > Jesper Skovlund Larsen

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Vi vil give kunden en oplevelse Elite Salonen i Lemvig er netop blevet nyindrettet, for Youssef Mannaki vil give sine kunder en oplevelse, når de besøger salonen. 80 pct. af kunderne kommer ind fra gaden, og det stiller krav til indretningen.

Youssef’s krav til den nye salon var, at den skulle fremstå enkel og stilren, at den skulle være funktionel med god plads til at frisørerne kunne betjene kunderne.

inventar

”Vil man være selvstændig, må man give sig selv 100 pct. Det tager tid og det tager fritid, men det må man være villig til at investere”, Youssef Mannaki.

Kundepleje, kundevenlighed og en god kundekontakt er nøgleordene for Youssef Mannaki, og blandt de helt store årsager til, at hans saloner i Lemvig og Holstebro er i vækst på trods af de dårlige tider. ”Vi taler med kunderne, finder den rigtige frisure til dem og sætter nogle høje standarder, så kunderne føler, de får noget med herfra, når de går ud ad døren. Vi giver dem med andre ord en god frisøroplevelse, og et af vores mål er, at alle kunder skal forlade salonen med et smil på læben”. Youssef blev færdiguddannet frisør for otte år siden, og straks købte han sin egen salon, hvor han stod alene. For fire år siden købte han 50 > Vi vil give kunden en oplevelse

salonen i Lemvig af en ældre dame, og således er han 3. generations frisør i lokalerne på Østergade.

både hans far, bror og søster er frisører. ”Så jeg har fået faget ind fra barnsben, og interessen har altid været der”.

Herudover driver han i dag en salon i Holstebro. Men det er ikke de eneste saloner, han har haft de seneste otte år. ”Jeg har haft godt 10 saloner, som jeg har bygget op og solgt igen, og da vi var flest, havde jeg 30 ansatte”, fortæller Youssef. I dag er han så at sige, faldet lidt til ro. Han er godt tilfreds med de to saloner, han har, og planen er at beholde dem. ”De ligger i området, hvor jeg bor, og det passer mig rigtig fint”, siger han, og fortæller, at han kommer ud af en stor frisørfamilie, hvor

salon i holstebro og lemvig I dag har Youssef 12 ansatte i salonerne i Lemvig og Holstebro, og de roterer en del mellem salonerne. ”Det skaber en god dynamik”, siger han, og fortæller videre, at de an­ satte i salonerne kommer fra både Danmark, Libanon og Bosnien. ”De forskellige kulturer skaber en god stemning, både blandt frisørerne, når

6 stk betjeningspladser 5 stk pumpestole 1 stk receptionsdisk 1 sæt udsugning 1 sæt belysning 1 sæt Inventar diverse

kr. 25.000,kr. 13.000,kr. 9.000,kr. 8.000,kr. 11.000,kr. 7.000,-

Pris i alt, excl. moms

kr. 73.000,-

vi sidder ude bagved med madpakkerne og skal se, hvad den ene og den anden har med og i salonen, hvor kunderne også godt kan lide dynamikken i kulturforskellene. Og så ansætter jeg i øvrigt aldrig en frisør ud fra, hvor han eller hun kommer fra, men ud fra deres kvalifikationer”. En enkel og stilren salon Youssef Mannaki har som nævnt ejet salonen i Lemvig i fire år, og i efter­ året følte han, tiden var inde til en renovering. ”Salonen trængte til at blive sat i stand, og da jeg mødte Laust fra Schwarzkopf Professional på Hair Trend i Herning, bad jeg ham om et tilbud. Han besøgte mig i Lemvig, Vi vil give kunden en oplevelse < 51


EYE WIBES VOKS STRIPES TIL ØJENBRYN

Youssef fik specialdesignet disken hos Schwarzkopf Professionel, så den matcher den øvrige indretning samtidig med at den giver lys til rummet.

vi talte om mine ønsker til en ny salon og så på hans forslag og ud fra det, tegnede han en super spændende indretning til mig”, fortæller Youssef, der tilføjer, at han i øvrigt fik en meget god og professionel vejledning. Youssef’s krav til den nye salon var, at den skulle fremstå enkel og stilren, at den skulle være funktionel med god plads til at frisørerne kunne betjene kunderne, og at der skulle være så mange behandlingspladser som muligt samt et godt venteområde. ”80 pct. af vore kunder kommer uden tidsbestilling – både damer og herrer. Det betyder, at der skal være et godt venteområde, hvor kunderne kan sidde, indtil det bliver deres tur”. I øvrigt er salonen delt op i en dame- og en herreafdeling med tilhørende ventepladser. ”Salonen er på 70 kvm, og der er seks behandlingspladser og to vaskepladser, så vi sidder tæt, men det gør, at atmosfæren og stemningen i salonen altid er rigtig god. Kunderne snakker på tværs, og alle har det rart, og det er et at mine klare mål”.

Salonen er på 70 kvm, og der er seks behandlingspladser og to vaskepladser.

I salonen kommer mennesker i alle aldre fra børn til ældre mennesker, mænd og kvinder, og det er netop det, en salon i en by som Lemvig skal kunne. ”Men vi går meget op i at være med helt i front, når det gælder nye tendenser. Vi tager på kurser i ind- og udland, så vi også kan give de unge kunder den rigtige klipning”, forklarer Youssef, der selv klipper fire dage om ugen og resten af tiden i den anden salon.

LAV PERFEKTE ØJENBRYN MED DEN BANEBRYDENDE OG EFFEKTIVE STRIPES BEHANDLING * 100% hygiejnisk og bakteriefri * Drypper og løber ikke * Fjerner skånsomt alle hår * Opnå individuel form * Kun 2-3 minutters behandlingstid * Se fremgangsmåden her: http://www.youtube.com/watch?v=BMGeP2FGjWk

En rød tråd For Youssef Mannake er det meget vigtigt, at der er en rød tråd i indret­ ningen, og at behandlingspladser, vaskeområde, venteområder og disk hænger sammen i et smukt forløb. Derfor fik han specialdesignet disken hos Schwarzkopf Professionel, så den matcher den øvrige indretning samtidig med at den giver lys til rummet. ”Og når der er en helhed i tingene, skaber det også ro”, lyder det. Bag vaskepladserne er opsat et ”murstenstapet”, der giver atmosfære til den ellers meget enkle indretning og en flot struktur til salonen. Og Youssef fornemmer klart, at kunderne er rigtig glade for den nye salon. ”De kan godt lide at komme herind, vi har en rigtig god atmosfære, og alle kan være her uanset alder og køn”. Lyset har Schwarzkopf Professionel også stået for, og det har Youssef valgt, netop fordi lyset har en rigtig stor betydning i en salon. ”Dels skal der selvfølgelig være et godt lys at arbejde ved og et behageligt lys for kunderne at sidde i, men der skal også være et lys, der gør, at salonen præsenterer sig bedst muligt udefra, når forbipasserende kigger ind”.

Scan koden og se fremgangmåden på videoen. Nemt, enkelt og effektivt.

Frisk på nye udfordringer Spørger man Youssef Mannaki om han skal have flere saloner, svarer han, at det ikke er planen lige nu, men at han altid er frisk på nye mulig­ heder og nye udfordringer, og så tilføjer han, at man bestemt ikke kommer sovende til dét at være selvstændig frisør. ”Vil man være selvstændig, må man give sig selv 100 pct. Det tager tid og det tager fritid, men det må man være villig til at investere”, slutter han. 52 > Vi vil give kunden en oplevelse

Tilbyd dine kunder en professionel og kosmetisk oplevelse. Kontakt din repræsentant for yderligere info. 80 pct. af kunderne kommer uden tidsbestilling – så der skal være et godt venteområde, hvor kunderne kan sidde, indtil det bliver deres tur. HAIR COSMETIC APS

DYSSEHØJVEJ 2-4

TEKNIKKER: ELSEBETH 50529241

8220 BRABRAND

TLF: 86187711

VESTJYLLAND: DENNIS 28794510

WWW.HAIRCOSMETIC.DK

ØSTJYLLAND: THOMAS 60196242

INFO@HAIRCOSMETIC.DK

CVR. 20 82 61 34

SYDJYLLAND/FYN: CLAUS 30114290

TROELS 28302707

SJÆLLAND: LOUISE 20820984


Tekst > Pia Finne Foto > Peter Hartley & Claus Peuckert

387%

fremgang på hårkure

Vi skal yde den

Dorte Olsen og to af hendes medarbejdere har været på kursus hos Advice People. På halvanden måned steg salget af kure med 387 pct., og totalt set har salonen haft en 5 pct’s fremgang i 2013.

”Jeg var kursets største skeptiker, men jeg har lagt mig fladt ned på ryggen og overgivet mig. På halvanden måned har vi haft en fremgang på 387 pct. på salget af hårkure i salonen! Hvor jeg tidligere solgte en enkelt hårkur om dagen, sælger jeg nu 3-4 kure dagligt, og netop det salg har været medvirkende til, at salonen som helhed havde en fremgang på 5 pct. i 2013 på trods af de hårde tider, det er”. Sådan lyder det fra Dorte Olsen fra Hos Dorte i København, efter at hun har været på kursus hos Advice People. Og hun er ikke i tvivl om, hvad det er, der har gjort for­ skellen. ”Det var ganske små ting, der skulle til, men de virker, og de er nemme at efterleve i salonen”, forklarer Dorte, der videre fortæller, at hun har været på rigtig mange kurser igennem sin tid som frisør – gode og mindre gode – men ingen som hos Advice People, der arbejder med et gennemprøvet koncept, som tilgodeser frisørernes kreative tanke­ gang hos mere end 85 saloner. giv lidt ekstra ”Der er kamp om kunderne i disse tider, og dem der overlever, er dem der yder den bedste service - og gerne giver lidt ekstra. Det er det, vi forsøger”. Dorte havde valgt at have sin assistent og sin kommende elev med på kurset, og også de unge har taget rådgivningsmetoderne til sig og bruger dem aktivt i salonen. ”Det er selvfølgelig vigtigt, at man bruger det man lærer aktivt og fremadrettet. Men det har ikke været noget problem, for bare det at man kan se det virker, er en stor motiva­ tionsfaktor”, fortæller Dorte. 54 > Vi skal yde den bedste service

Nye rutiner Selv om Dorte Olsen ikke troede på, at Thomas Klittenberg kunne lære en gammel hund nye kunster, har det klart vist sig, at det kunne han. ”Kunsten er jo nu ikke at falde tilbage i de gamle vaner, så jeg tænker, at vi på et tidspunkt skal have Thomas ind i salonen til et genopfriskende kursus, når vi føler, der er behov for det”, siger Dorte, og hun fortæller, at det, der er så godt ved kurset er, at det ikke er et salgskursus men i stedet et kursus, hvor man lærer at indarbejde nogle rutiner; f.eks. at lave en diagnose inden kunden sættes til vaskestolen, at forberede sig inden kunden kommer ind, så man fremstår professionel og at lade produkterne stå fremme. ”Det er meget nemmere at foreslå en kurbehandling, inden kunden sidder ved vasken, når man samtidig kan begrunde, hvorfor kuren skal til. Det fremstår som rådgivning og vejledning, fremfor det virker som om jeg forsøger at sælge kunden noget”, forklarer Dorte. I salonen har hun to elever. Ann Sofie Olsen, der er helt nystartet, og Sandy Ramsing, der desværre ikke var med på kurset, fordi hun var på skole. Hun har dog efterfølgende fået forklaret principperne, og bruger dem effektivt. ”At have dialog og øjenkontakt med kunden inden behandlingen er en super måde at kommunikere med kunden på”, siger hun, og hun er meget glad for at have lært den nye måde, og hun er ikke

”Det eneste, der ærgrer mig, er, at vi ikke tog kurset for tre år siden”, lyder det fra Dorte Olsen, Hos Dorte, der her ses i færd med at rådgive en kunde.

Vi skal yde den bedste service < 55


K AMPAGNE! ”jeg var kursets største skeptiker, men jeg har lagt mig fladt ned på ryggen og overgivet mig. På halvanden måned har vi haft en fremgang på 387 pct. på salget af hårkure i salonen!”, siger Dorte olsen.

KØB FOR 3000 KR OG FÅ EN KAFFEMASKINE & 100 STK KAFFEKAPSLER! Nu får du en M2 Caffitaly kaffemaskine og 100 stk kapsler (50 stk Simply Black & 50 stk L’Espresso) gratis, når du køber andre produkter til 3000 kr. Alle kunder fortjener en god kop kaffe!

MASKINE VÆRDI

1 295 kr! sandy ramsing er elev i Hos Dorte, og hun bruger også de nye principper.

“Købe flere kapsler med HeadBrands!” www.headbrands.dk

KAPSLER VÆRDI

i tvivl om, at hun vil tage den med sig i sit videre frisørliv. også ann sofie olsen, der faktisk var med på kurset, inden hun startede i salonen, føler, hun har fået utroligt meget ud af det. ”jeg føler, det giver både mig og kunden en større tryghed, at man tager en snak inden behandlingen går i gang, fortæller hvad man vil gøre med videre, og jeg er ikke i tvivl om, at det får mig som ny elev til at fremstå med en større professionalisme, når jeg har gjort mit forarbejde, og kan kommentere eller spørge ind til det, der foregik sidst kunden var i salonen, og spørge ind til, hvad der er sket i mellemtiden”.

56 > Vi skal yde den bedste service

www.headbrands.dk

”og det er rigtig fint for en type som mig”, smiler hun og tilføjer, at hun også påtænker at benytte, advice Peoples nye ydelse, salonmatch, hvor man hjælper frisørsaloner med at ansætte den rigtige medarbejderprofil i forhold til såvel lederen som til teamet og kunderne. i øvrigt hænger der en What to do­liste i baglokalet, hvor vi sidder, som en fin reminder for alle i salonen: • forbered dig • Hvad er der sket siden sidst • Diagnosticer • kurbehandling • rådgivning

Capsule Machine M2 Caffitaly er programmerbare og brygger en lækker espresso eller en friskbrygget kop kaffe med et enkelt tryk. Maskinen fås i sort.

ESERVI ND

70

E

”i begyndelsen skulle jeg lige tage mig sammen til at skrive efter en travl arbejdsdag, men det giver lige det ekstra skub. Vi brugte siden til at rose hinanden, når vi havde opfyldt vores mål, og thomas kommenterede på

indlæggene”, fortæller Dorte, der klart mener, at man i dag ikke skal se andre frisører som konkurrenter men i stedet som kollegaer. ”for hjælper vi hinanden, når vi længst”. og så roser Dorte olsen i øvrigt thomas klittenberg. ”Han er super god til at forklare tingene, han er overbevisende og vedholdende”, lyder det fra Dorte olsen, der med et smil fortæller, at da hun på kurset udtrykte, ”at det kan man da ikke”, fik hun venligt med klart besked på, at ”vil du ikke være med, så er du meget velkommen til at gå, men det er sådan her tingene fungerer”.

295 kr!

Du kan se vores fulde sortiment i den vedlagte brochure og online på

C

faCebOOkgruppe støtter Op i forbindelse med kurset, der i øvrigt forløb over tre aftener á to timer, blev der oprettet en facebookgruppe, hvor deltagerne fra henholdsvis Hos Dorte og tre andre saloner, en fra L’oréal Profssional Products, der er eksklusiv samarbejdspartner med advice People og thomas klittenberg fra advice People.

thomas klittenberg fra advice People.

KU

inden kunden kommer ind i salonen skal man forberede sig. bl.a. se, hvad der blev gjort ved kunden sidst.

0 26 79 0

ADRESSE: LARSBJØRNSSTRÆDE 3, 1454 KØBENHAVN K KUNDESERVICE: 70 26 79 00 |

WWW.HEADBRANDS.DK

ÅBNINGSTIDER 08.00- 17.00 I FRE 08.00- 16.00


The Fifth Element af Milica Shishalica

< 59


State of art gorgeous studio lanceret af Warehouse har skabt en verden af skræddersyede luksuriøse produkter, inspireret af moderne britisk kultur. takket være et tæt samarbejde med verdensberømte frisører og stylister, kan gorgeous nu tilbyde skønhedsprodukter, som er state of the art.

Salonbehandlinger oi/Lotion absoLUte HyDration fra Salonsupport.dk er en fugtgivende salonbehandling, der er ideel til alle hårtyper. Den giver fugt og næring til håret oi/serUm CoLoUr gLoss er en anden salonbehandling, der tilfører håret glans og er ideel til alle hårtyper.

Dynamisk tørshampoo sebastian fra Wella lancerer Dynamic Dry shampoo, der er nem at håndtere og hjælper med at skabe og styre frisuren. Det er en forfriskende spray til on­the­go styling og fås i 200 ml samt i rejsestørrelsen 75 ml.

haircare Der er masser af nye Lækre LanCeringer. Håret skaL Passes og PLejes, og Det er Der rig mULigHeD for meD aLLe De nye ProDUkter. De forskeLLige mærker Har Haft fokUs På beskytteLse af Håret Primært moD Varmejern og tiL farVet Hår. bLøDHeD og sUnDHeD for Håret er som set før, staDig en toPPrioritet.

Luksus pleje PHyto rePair er luksus pleje til strukturskadet hår fra Hair Cosmetic. Der er en mild og ekstremt dybdeplejende shampoo og conditioner til ødelagt hår, og som styrker og giver glans.

Enestående og rene resultater essensity fra Schwarzkopf Professional tilbyder det hele, og i en relanceret udgave er den nye essensity en ammoniakfri hårfarve med op til 100% hvidhårsdækning, 30% mere glans og 50% længere holdbarhed. farverne indeholder bla. plantebaserede olier og giver samtidig en naturlig farveintensitet.

Stor succes i uSa nioxin fra Wella introdu­ cerer Diaboost med den innovative Htx­teknologi, der fokuserer på hårets diameter. Diaboost er professionelt udviklet og testet til at øge tykkelsen af hvert enkelt hårstrå, for at opnå smukkere og fyldigere udseende hår. Produktet virker på ydersiden af håret fra start og giver en øjeblikkelig kosmetisk effekt, der forskønner hårets udseende.

Det mest hotte! bb Creams har i en længere periode været en trend over hele verden. nu har alterna, der forhandles af Colomer Denmark, taget skridtet videre og skabt CC Creams til hårpleje; Caviar CC Cream Leave­in Hair Perfector. Den giver fugt, glans, blødhed og gør håret glat.

En Genistreg Pigment PenCiLs fra HH Simonsen glider ubesværet gennem hvert enkelt hårstrå og tilfører en levende statement farve. Den kan bruges på alle hårtyper, og farven skylles ud efter én vask med shampoo.

60 > Haircare update / se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Pink Products De nye Label.m pink products fra ICOn Hairspa består af en thickening shampoo og en thickening conditioner. Det er en volumegivende, blid rensende shampoo til alle hårtyper, samt en fugtgivende og nærende conditioner, som også fungerer til alle hårtyper. Pris 176 – 188 kr.

Extra white nasHi Life siLVer sHamPoo fra Hair Cosmetic eliminerer gyldent skær på gråt og hvidt hår. alba olien forsegler og beskytter det lyse grundlag mod misfarvninger. samtidig indeholder den antioxidanter og UV filter.

se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


Vær som de kendte Hairchalk fra L’Oréal Professionnel er den nyeste trend til håret. Lana Del ray, julia roberts og katy Perry er blot nogle af de mange celebrities, der bruger Hairchalk til at gøre deres look unikt. Produktet drysser ikke, smitter ikke af på tøjet – ej heller når det regner, det er nemt at påføre og fjerne igen, og det efterlader håret blødt.

XL Masculin Cosmobell lancerer xL masculin herreserie. xL masculin består af en shampoo på 300 ml., en aftershave, en roll­on deo og en voks med stærkt hold.

HårMakeup Hårmakeup fra HairContrast er intense farver, der er nemme at bruge, som ikke sviner, og som kan vaskes ud med shampoo.

Stronghold nasHi Hair sPray strong hold fra Hair Cosmetic, er en hurtigtørrende og glansgivende hairspray til alle hårtyper. Den er fugtafvisende og antistatisk, og har en fleksibel og usynlig finish, som er nem at fjerne fra håret igen.

O&M SIGER USE YOUR HEAD

TM

O&M’s næste generation af semipermanente skyllefarver. Den innovative gelformel indeholder ikke ammoniak og fås i 28 levende og glansfulde toner, som fremhæver hårets naturlige blanke farve og virker dækkende på gråt hår. Liquid CCT er tilsat tasmansk tang, som har et højt indhold af antioxidanter, og har en unik sammensætning af nærende macadamianøddeolie og arganolie, som gør håret blødt, sundt og skinnende. Fantastisk ICOn Hairspa er klar med den nye gold argan oil. Den genskaber den naturlige fugtbalance i håret, og giver håret smidighed, glans og fugt. Den genskaber mistet glans i håret fra megen brug af glattejern, kemiske behandlinger og hjælper med at holde farven levende.

Stærkt hold rough.rider nyhed fra Kevin Murphy er en lervoks med stærkt hold og mat finish. Den indeholder ekstrakt fra soyabønner og gylden bambus, der forsegler spidserne og hjælper til at give hold. Pris 194 kr.

Vi har fjernet overflødige skrappe kemikalier som f.eks. parabener, sulfater, M.I.T., ftalater og triclosan og erstattet dem med naturlige aktive stoffer fra O&M’s hjemland, Australien.

O&M forhandles af: ICON Hairspa A/S . . . Juliesmindevej 12

62 > Haircare update / se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

4180 Sorø

Ordretlf: 57 66 03 00

www.iconhairspa.dk


AdVeRToRiAl

AdVeRToRiAl

Tekst > Pia finne Foto > Warehouse

stilfulde stylingprodukter fra Warehouses nye produktlinje gorgeous.

”britisk kultur og livsstil er en klar del af gorgeous Dna’et”. sådan lyder det fra morten Weihe olsen, Country manager hos Warehouse, der forhandler den nye, luksus­serie gorgeous, der er udviklet i et tæt sam­ arbejde med verdensberømte frisører og stylister.

skrÆddersyet britisk luksus gorgeoUs stUDio står bag en serie LUksUriøse ProDUkter, insPireret af Den moDerne britiske LiVsstiL. serien gorgeoUs er UDVikLet i samarbejDe meD nogLe af VerDens førenDe frisører og styLister.

”gorgeous­serien er ”state of the art”, men samtidig er det gorgeous­ filosofien, at vi skal kunne tilbyde markedets bedste margin til vores kunder”, fortæller morten Weihe olsen, og han tilføjer: ”markedet op­ lever i øjeblikket en stigende strøm af produkter i alle kanaler. gorgeous fokuserer alene på det professionelle marked, hvilket gør det muligt for os at tilbyde vores kunder gode produkter til en rigtig pris, både til frisøren og forbrugeren”. bred vifte af prOdukter når gorgeous lanceres til februar, bliver det med en bred vifte af para­ benefri produkter til hårpleje og styling til fornuftige priser, og morten Weihe olsen lover, at der løbende vil være nye lanceringer. ”De første kommer allerede i april. men strategien er at undgå at skabe et ”produkt­ monster”, og i stedet at have en trimmet linje, der kun rummer produk­ ter, som sælger”. når serien lanceres tæller den bl.a. shampoos og conditioners, curl lotion, mousse, olie, shine serum og voks med mere, og netop fordi produkterne er udviklet i england, hvor man finder samme hårtyper som i Danmark, er produkterne perfekt afstemt til danske forbrugeres hårtype. for at give frisørerne mulighed for at rådgive deres kunder bedst muligt, har gorgeous endvidere lagt en lille how­to­use film om hvert produkt op på deres hjemmeside, hvor både frisører og forbrugere til enhver tid kan klikke ind på for at hente ny inspiration. ”ydermere arbejder gorgeous

64 > skræddersyet britisk luksus

på at etablere et online uddannelsesprogram omkring produkterne, hvor frisørerne kan modtage face to face undervisning direkte i salonen, så man undgår dyr rejsetid, for tid er penge!”, fortæller morten Weihe olsen. fOkus på æstetikken når gorgeous kommer ud i salonerne, står den knivskarpt. Der er lagt vægt på det æstetiske. Produkternes emballage er holdt i sort, hvid og stål, og marketingmaterialet står med samme stramme designmæssige udtryk. bl.a. med eksklusive papirsposer med silke­bindebånd og gaveæsker i et smukt sort/hvidt design. sideløbende med hårpleje­ og stylingserien har gorgeous også udviklet en makeup linje, der lige nu testes i udvalgte saloner i norden. ”Planen er, at den skal være en naturlig del af den samlede gorgeous produktlinje til alle saloner”, lyder det, og morten Weihe olsen fortæller videre, at makeup produkterne produceres af verdens førende makeup producenter. ”Dermed sikrer vi, at kvaliteten er helt i top og på linje med de førende kosmetikmærker på markedet”. sidst men ikke mindst har gorgeous også trimmet deres serie af elek­ triske artikler, som alle har fået et facelift, bl.a. med en indpakning, som er 100 pct. afstemt i forhold til det visuelle look, hårprodukterne har. ”kollektionen af elektriske artikler byder på fem produkter: et luksus titanium fladjern, et keramisk fladjern, en bølgetang og to krølletænger ­ det traditionelle, som mange af vores kunder allerede kender og et nyt og tykkere, som giver større og blødere krøller”. se mere på www.warehouse.no eller ring på tlf.: 80 88 57 49 for at høre nærmere om de nye produkter. skræddersyet britisk luksus < 65


Tekst > Pia Finne Foto > The Colomer Group

Bliv den næste

Style Master Colomer Danmark er klar med Revlons internationale talentkonkurrence ”The Next Style Master”. Først gælder det en national konkurrence på kreativitet, teknik og stil og senere den internationale konkurrence.

Vinderen af Style Master 2013, Cliff CK Cheung fra Hong Kong ses i midten med sin model.

”Styling er mere end bare styling – det er en kunstart, som enhver frisør der mestrer den, bør være stolt af”. Sådan lyder det fra Malin Pettersson, der er Colomers marketing manager i Skandinavien. Og netop stylingen er essensen af den internationale ”The Next Style Master”-konkurrence, der afvikles hen over foråret. Formålet med konkurrencen er at give styling den prestige, det fortjener, men også at fremhæve den kunstneriske værdi i frisørfaget samt at opdage og støtte nye talenter i branchen. ”Vi vil gerne gøre styling endnu mere prestigefyldt i fremtiden”, siger Malin, og hun tror på, at de danske deltagere har gode chancer for at gøre sig godt internationalt. ”I Dan­ mark er vi anerkendt for såvel mode som design og kunst, og vi er også 66 > Bliv den næste Style Master

I Style Master konkurrencen 2013 deltog mere end 900 frisører fra 25 forskellige lande.

De stylede finalemodeller fra sidste års Style Master konkurrence, 3.000 frisører var samlet for at overvære finaleshowet.

langt fremme, når det gælder kunsten at klippe og style, så vi tror på, at vinderen af den danske Style Masters-konkurrence har en rigtig god chance internationalt”. Tre looks - én klipning Overskriften på konkurrencen er ”Tre looks én klipning”. Style Masters konkurrencen forløber først som en national konkurrence, hvor alle, der forhandler Style Masters produkter i salonen, kan deltage. Deltagerne vil blive bedømt på teknik, stil - det vil sige evnen til at skabe forskellige stilarter ud fra den samme klipning, og give en klar personlighed til hver enkelt af dem - og kreativitet samt det samlede indtryk; tøj, hår, belysning med videre.

Her er deadline for indsendelse af konkurrencemateriale den 14. februar, og vinderen vil blive fundet af en national jury inden 2. marts. Blandt de nationale vindere, udvælger en international jury ni finalister, der skal dyste ved et stort anlagt hårshow i en endnu ikke offentliggjort euro­pæisk hovedstad i maj. En oplevelse for livet Vinderen af den nationale konkurrence får først og fremmest masser af PR, bl.a. omtale i Hair Magazine. Herudover får vinderen af den nationale konkurrence muligheden for at deltage i den internationale konkurrence med rejse og ophold betalt. Ved den internationale konkurrence kæmpes om at blive “Global Winner” med en pris på 10.000 euro, der kæmpes om “Best Technique Award” og en check på 5.000 euro samt en

“Creativity Award” og en ”Young Talent Award”, der også hver modtager 5.000 euro. Den nationale vinder får selvfølgelig også materiale til dekoration i sin egen salon, så talentet kan vises frem for kunderne. ”Og vinder man den internationale konkurrence er eksponeringen i branchen jo enorm, og det kan blive springbrættet til en international karriere”, lyder det fra Malin Petterson. Læs mere om konkurrencen, om hvordan du deltager og om kravene til de indsendte billeder på www.stylemasters.com eller kontakt Colomer Denmark på tlf.: 70 22 22 98. Bliv den næste Style Master < 67


Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

”Jeg ser fortrøstningsfuldt på 2014. Jeg tror faktisk branchen har haft et bedre 2013, end man forventede, og i hvert fald kan jeg se, at Stender som kæde klarer sig fint, og for mit eget vedkommende kan jeg kun melde om rigtig pæne tal”, fortæller John Erik Skovbæk. Og han ser en god tendens allerede nu i den første halvdel af januar.

For hans eget vedkommende gik 2013 fint, og han forventer, at 2014 bliver endnu bedre. ”Det handler jo om altid at tænke positivt”, fastslår han og siger videre: ”Vi har været igennem en periode, hvor der er åbnet mange mindre saloner, og hvor frisører har forladt de store kæder for selv at åbne en lille salon. Mit indtryk er nu, at mange af dem savner det sociale, og oplever, at det ikke er lykken at stå alene, og derfor tror jeg, vi kommer til at se koncepter, hvor flere går sammen om en salon, så man ikke skal trække det tunge læs alene. Samtidig har mange nyåbnede saloner haft det svært, og det er måske også en måde at komme videre på”.

, S k t e æ n b de v o

”Det, vi viser for hinanden er meget grafisk, skarpt og fladt – uden en bevægelse, mens det hår, vi vil komme til at se på gaden er det velplejede og naturlige look. Hår må gerne ligne hår, det må gerne have både blødhed og ”body”, og det må gerne bevæge sig”, fortæller John Erik Skovbæk, og han tilføjer, at det for ham handler om at skabe spændende hår, og udnytte de muligheder, der er i håret i forhold til struktur, krøller eller lignende. ”Jeg vil i 2014 forsøge at gøre op med at alle frisører tror, man skal flade håret, så det ligner døde koste. Jeg kan ikke lide det!”

Farvemæssigt ser John Erik stort set alt, men primært med nuancer i de kolde toner af brun, blond med videre. ”Samtidig er farverne generelt lækre og bløde; sand, beige, vanilje og creme”.

Chris y t t t o e

En del af Sacos arbejde består i at undervise andre frisører, og her fornemmer hun stor interesse på trods af tiderne, og dette forår holder de kurser i Danmark, ligesom de får kur­ sister fra Sverige, Norge, Færøerne og Grønland.

Samarbejde ser han således som en del af fremtiden, men stoleudlejning, mener han, man skal undgå.

”Det er skidt for faget. Eleverne får sværere ved at få lærepladser, og vi får ikke udviklet faget specielt godt. Det er ærgerligt”.

”Det samme gælder også farvning. Den skal være personlig, og den må gerne se ud, som var det en måned siden, man blev farvet. Det gælder mere douchede toner eller brugen af en teknik, der giver det rigtige look”, udtaler Hasse. 68 > Sådan bliver 2014

”Efteruddannelse er super vigtigt, også selv om tiderne ikke er alt for gode, og jeg synes, det er sørgeligt, når ud­ dannelse bliver et af de steder, man sparer”, lyder det fra Betty, der mener, at skal man drive en sund virksomhed i 2014 er det vigtigt med et motiveret personale.

ir ha

Trenden i hårmoden På trendsiden ser Hasse Kliem en bevægelse over mod det mere personlige. ”Folk søger den lille, intime og hyggelige restaurant fremfor en gourmet­ restaurant; der hvor der er liv frem for helt rene linjer. Det samme sker inden for hår. Vi skal ikke se alt for nyklippede ud. Håret skal se ud som var det klippet for 14 dage siden. Når jeg køber nye Converse hader jeg dem, de første 14 dage, det samme sker med hår. Det skal ikke se ud som om, man lige er trådt ud af frisørens dør”, fastslår Hasse, og stilen har­ monerer fint med den Grunge-stil, der vil være at se i tøjmoden.

”Selv om branchen har haft det hårdt, kan vi faktisk melde om frem­ gang i det seneste år”. Sådan lyder det fra Betty Christoffersen fra Saco Hair, der startede for to år siden – midt i krisen. ”Vi er faktisk kommet langt, og er nu oppe på ni medarbejdere”.

ersen, sac ff

oreteasir ,M

”Det er svært at spå om, hvordan branchen kommer til at udvikle sig i 2014, for der sker mange sjove ting lige nu. Nogle vælger at leje stole, de store kæder er hårdt ramt, og vi kan da også mærke, at det tager længere tid for en ny assistent at bygge en kundekreds op i dag end tidligere”, lyder det fra Hasse Kliem.

Hårmoden 2014 John Erik Skovbæk ser to moder i 2014. Den frisø­ rerne skaber for hinanden på shows og den mode, der bruges af forbrugerne på gaden.

B

s e s Kli a H em

Han ser en tendens til, at de gamle, veletablerede saloner er dem, der klarer sig bedst nu. ”Jeg tror, de unge butikker og ikke mindst de frisører, der lejer en enkelt stol, vil være dem, der får det sværest. Vi har et godt, stabilt kundeunderlag, som vi klart fornem­ mer, er på vej tilbage. Det har de ikke at trække på”.

o

Fem frisører giver deres bud på, hvordan frisørbranchen kommer til at se ud i 2014. Det gælder forretningsmæssigt, i branchen og på trendfronten. Og ét er sikkert: Der er lys for enden af tunnelen.

”Vi oplever, at kunderne igen bestiller de store behandlinger, og vi oplever, at de nu igen kommer lige så hyppigt, som de gjorde tidligere, og det er vi jo super glade for”, fastslår han.

John Erik S k

Sådan bliver 2014

r

røget t S på

Hårtrenden 2014 ”Back to nature er overskiften på hårmodetrenden 2014. Der skabes en historie om lys og skygger, dag og nat. Det handler om et rent og naturligt syn på det enkelte menneske og naturlig­ vis på håret. Det gælder fine detaljer og ubesværet blødhed kom­ bineret med en lang række naturlige farver med udgangspunkt i de bløde lyse nuancer”, lyder det fra Betty Christoffersen, der modsat også ser et mørkere og helt igennem stærkt udtryk, inspireret af under­ grundsverdenen og Grunge­kulturen, og således ses de hårdere struk­ turerede linjer, der får vægt gennem sorte 3D farver. Sådan bliver 2014 < 69


SILENCE

”2014 er et åbent trylle­spejl; et år hvor kvalitet er sat under hårdt pres, og prisen vil være et fristende tilbud at pille ved. Tilbuds­sites ynder at tage servicefag under deres vinger og lover os gerne guld og grønne skove. Men husk på at kun de aller­ bedste forretningsmæssige logis­ tikere får noget ud af denne model. Det er efterhånden også tydeligt at mærke på sig selv, at når nogen står fast i kvalitetens tegn, stiger vores respekt og nysgerrighed. Desværre er der ikke mange der har modet til at stå fast….men det gør det jo så nemmere for dem der står fast, at blive tydelige i mar­ kedet”. Sådan lyder det fra Jesper Buch.

h

”Vores branche er efterhånden blevet spredt ud på mange mindre enheder. Det kan være en fordel, hvis vi i inspirationens tegn tør at samles i menings- og inspirationsmæssig udveksling. Dem, der undlader at lade sig videreuddanne og -udvikle, vil stagnere og langsomt gå i stå. Hertil er vores enheder for små, ingen vil kunne opretholde pandoras æske internt i deres virksomheder”, siger han, og tilføjer: ”Hvis man vil lykkes i 2014, skal man stå forandringsklar hele tiden. Markederne og stemninger vil kunne ændre ud­ gangspunkterne hurtigt. Det vil sige, at hvis tilfældighedernes mulige kunst, skulle give os et pludseligt mode­ikon, vil forandringer kunne ske over night”. Trenden 2014 ”Jeg tror vi er i en tid, hvor alle muligheder er sat i spil. Vi bliver bombarderet med inputs fra medierne, pladeindustrien og filmbranchen”, lyder det fra Jesper Buch, og det har indflydelse på hårmoden. ”Modeindustrien dikterer knald på farver i 2014. Former på skoene og løsere sidende tøj. Design- og stilmæssigt er der hentet stor inspiration fra 90’erne. Det vil vi også se på frisurerne. Nogle af de store designere, der tegner billedet i øjeblikket er bl.a. Stella McCartney og Karl Lagerfeld, (modens grand old man), som også går i knald på farver og print, og Lanvins chefdesigner Alber Elbaz, som går i en mere larmende rock chic inspireret retning, men også med power på printet”. ”At vi lever i en anden tid står klart, når man kigger på nogle af 90’ernes klas­ sikere. For hvem kunne forestille sig at svampemale sine vægge med tidens pantone farver, eller placere det klassiske glasbord med elefanter under i stu­ en….Nej, vel?” 70 > Sådan bliver 2014

tercoiffu n i k re l o h

dorte hol k ,

uch, frisør rb b u pe c es

j

”Efter krisen flasher man ikke sin Louis Vuitton taske eller sin store, dyre sofa. I stedet bruger man penge på sig selv; på velvære og på indre skønhed. Og det nyder vi godt af”, lyder det fra Dorte Holk, der netop har gjort meget ud af velvære i det for­ gangne år. ”Det gælder velværebehandlinger, luksus­klip med kur, hårkure i det hele taget, og salg af lækre produkter, så man forkæler sig selv uden at omverdenen nødvendigvis behøver vide det”. Dorte Holk fortæller, at hun klart var nervøs i begyndelsen af 2013, da hun fornemmede, at kunderne enten ikke lod sig farve eller i hvert fald trak tiden meget ud mellem farvningerne. ”Men vi fik gang i produktsalget og i salget af ekstra luksusbehandlinger, og vi er endt med at have haft et rigtig fint år i 2013”. Og Dorte for­ venter klart, at 2014 bliver endnu bedre.

NY

”I 2013 holdt vi tallene, nu er krisen ved at være overstået, vi fik tilpasset i tide. Nu er der masser af positivitet i luften, og vi ser vi fremad, så ja, et rigtig godt 2014 er målet”. Dorte har også ændret hele mentaliteten i salonen i 2013 - fra at stresse rundt til i dag at tage sig tid til at tale med kunderne om såvel produkter som om behandlinger, og om at have et sundt og velplejet hår, og det kan ses på bundlinjen. Hun tror på, at de saloner, der vil trives bedst i 2014, er dem, der yder den bedste service. ”Midtersegmentet er dem, der får det sværest. Enten handler det om ren pris eller også vil kunderne have en oplevelse og en god service, og de vil gerne betale for det. Men det betyder også, at behandlingen skal være gennemført fra start til slut. For forbrugerne vil have ”Value for money”, og du har kun ét besøg til at vise dit værd. Får de ikke, hvad de ønsker, kommer de ikke igen”. En sidste tendens, Dorte Holk ser i branchen er, at kunderne vælger kvaliteten frem for brandet. ”De kigger ikke læn­ gere så meget på, hvad der står på facaden som på, hvilken service de får”, siger hun. Hårmodetrenden Dorte ser en klar trend, der går mod naturligt hår og god kvalitet, og så ser hun en tendens til, at vi igen skal have krøl­ler; naturlige bløde krøller med mas­ser af bevægelse. ”Sundt hår er en anden tendens, der er meget fremher­skende”, siger hun.

15.02.-31.03.2013 AKTIONSTILBUD Hos alle deltagende grossister.

HD 3900 FUSION G E R T S S O N T R A D I N G A B / WWW.GERTSSON.SVERIGE.NET W W W. J A G U A R - S O L I N G E N . C O M


Model > agnete H. / Diva models Fotograf > Camilla bendz assistent > jill arnfjord Hår- og make-up > kenny aleksandr

kys

af Kenny Aleksandr “elverprincess” looket er inspireret fra filmen Hobitten, som netop i december har haft premiere. jeg blev betaget af elverpigerne galabriel og tauriel fra Hobitten med den helt lyse hud og deres fine lange hår. Looket skal ses som en inspiration til forårets kommende events; jeg synes, det er simpelt uden at blive kedeligt, at lade nogle partier som f.eks. siderne være helt renfriserede men til gengæld lade den lange hestehale flagre i vinden. at blande en snoning eller måske en fletning ind i frisurerne er også rigtig fint. nu kan foråret bare komme an!! 72 > kenny aleksandr

kenny aleksandr < 73


Tekst > Anders Sørensen Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Wella Professional – Unlimited show

Martha, ansvarlig for Nordic Creative Team, præsenterer kollektionen “Minimalism”.

Showet startede med at scenen blev fyldt med små, søde ballerinaer, som opførte en meget smuk ballet-forestilling for publikum.

Jari Palin forklarer detaljerne omkring kollektionen.

Anette Svensson fra Wella teamet.

The Nordic Creative Team underholder med en lille dans

250 frisører havde fundet vej til Bellacentret for at overvære Wella’s “Unlimited” show.

Wella Professional “Unlimited” showet blev afholdt i Bellacentret og de 250 fremmødte gik ikke skuffede derfra. Wella’s Nordic Creative Team brillerede virkelig på scenen. Unlimited showet startede med at scenen blev fyldt med små, søde ballerinaer, som opførte en meget smuk ballet-forestilling for publikum. Showet var for alvor skudt i gang og kollektionen “Minimalism” blev præsenteret på scenen. Mange nye hårfarver er inspireret af make-up. De kan lægges ekstremt præcist i håret og en del kan endda også hurtigt vaskes ud igen. 74 > Wella Professional - Unlimited show

“Smokey” er blevet en farve-tendens og de mørkere hårfarver: granit, sort og grå er nogle af de mest trendy og hotte farver pt. Wella’s Nordic Creative Team er vildt begejstrede for Color.id, hvor man uden brug af folie kan lægge hårfarverne helt tæt uden de smitter af. Det giver en kæmpe frihed, og i helt kort hår gør det arbejdet langt let­ tere. Der blev vist fire forskellige farve-temaer i “Minimalism”: Bright Naturals, Glowing Naturals, Smokey Naturals og Blushing Naturals. The Nordic Creative Team var i fantastisk godt humør og udførte til alles store morskab en lille dans på scenen. Herefter kom herrerne på med kollektionen URBAN. Glattejernet kan også være en god hjælp til at style en mands korte hår viste Stine Höppner.


Før du begynder er der en del faktorer, du er nødt til at tage stilling til: 1. Kend dit budget

Frisørens guide til et godt photo shoot Flotte billeder på et budget kan være svært. Vi giver en guide til, hvad man skal overveje både før, under og efter photo shootet. Tekst > Pia Finne

Et frisure photo shoot er den perfekte måde at udtrykke din kreativitet på, at vise, hvad du kan og at skabe din egen fortolkning af tidens trends. Derfor er det også naturligt, at de fleste frisører gerne vil være en del af et photo shoot på et eller andet tidspunkt i deres karriere. Et photo shoot til din egen personlige portefølje er en super mulighed for at eksperimentere. Fotograferer du derimod frisurer til en konkurrence, skal du sikre dig, at du har læst konkurrencebetingelserne godt igennem 76 > Frisørens guide til et godt photo shoot

inden du overhovedet begynder at tænke på billedet eller på kollek­ tionen. Photo shoots kan være meget tidskrævende, energikrævende og dyre, men det, man får ud af en serie supergode billeder, der fanger såvel kunders som redaktørers og konkurrencedommeres opmærksomhed, kan være enorm.

At betale for et studie, en fotograf, modeller, en make-up artist og en stylist kan være dyrt, men du behøver faktisk ikke have et kæmpe budget for at skabe et billede, du kan være stolt af og glad for. Før du tager fat på planlægningen, find da ud af, hvad du kan og vil betale for det, og hold fast i det. Har du ikke det helt store budget at arbejde med, brug da dine forbindelser, overvej om nogle af dine kunder har et modellook og vær ikke bange for at tage fat i kollegaer for måske at bruge deres elever eller faciliteter.

3. Find en fotograf At finde den rigtige fotograf er alfa og omega for dit photo shoot. En super fotograf vil selvfølgelig kunne tage fantastiske billeder, men det handler i lige så høj grad også om at have det rigtige lys, at kunne dirigere modellen rundt, så de tager sig ud fra den allerbedste side, og om at vide, hvilket tøj, der bevæger sig bedst foran kameraet samt selvfølgelig at kunne sige om et billede fungerer eller ej. En rigtig god fotograf kan koste rigtig mange penge, derfor kan det godt betale sig, at forhøre sig lidt blandt kollegaer og andre, der før har brugt en fotograf og som er tilfreds, eller måske tage fat i et ungt menneske, der er ved at uddanne sig til fotograf og som gerne vil have billederne til deres portefølje.

5. Find en stylist til photo shootet I Danmark er stylisten og makeup artisten ofte én og samme person, og det sparer penge. At style et photo shoot kræver mere end blot en interesse i mode – at finde tøj, der fungerer foran kameraet, flatterer modellen og komplimenterer frisuren er overvejelser, der kræver en professionels ekspertise. Hænger tingene ikke sammen, kan man ødelægge et ellers godt billede. En god idé er at tale med kollegaer om deres erfaringer, og lægge mærke til, hvilke stylisters arbejde du kan lide i magasinerne. Lidt research på nettet kan også sagtens hjælpe dig godt på vej. Som med alle andre aspekter i forhold til dit photo shoot, skal make-up’en også sidde lige i skabet. Men makeup er samtidig en ting, der efterfølgende og forholdsvis let kan strammes op på en computer uden at billedets originalitet ødelægges. Så har du et budget, der skal holdes, kan det være en idé enten selv at lægge makeup’en og retouchere senere.

2. Skab et moodboard, der kan inspirere dig og dit team At skabe et moodboard, før du går i gang med et photo shoot, er en super vigtig del af planlægningsprocessen. Det vil ikke blot hjælpe dig med at fokusere dine ideer som en slags visuel brain­ storm, det vil også fungere som et godt værktøj i forhold til at skulle kommunikere dine ideer videre til resten af teamet – uanset hvad, er det altid lettere for fotografer, make-up artister og stylister at forstå visuelle input. Kig i magasiner og find billeder, der in­ spirerer dig. De behøver ikke have noget med hår at gøre, det kan være outfittet, makeuppen, en models stilling eller sågar en farve på himlen, der kan bruges som udgangspunkt for billedet.

4. Find modeller til frisurebilledet At finde en passende model til billedet kan være en svær opgave, og som regel ender man med to muligheder: Enten at bruge penge på en professionel model, eller at få fat på en ikke-professionel evt. en kunde, der vil posere gratis eller for et symbolsk beløb. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder. Når du skal vælge en model, skal du naturligvis tage hensyn til dit budget, men det handler også om at vælge en model med den rigtige hårtype, man skal finde ud af, hvilke forandringer, de vil være med til, og hvilken type arbejde de skal bruges til; er det foran kameraet eller på scenen, og hvor lang tid, du har brug for dem i.

6. Sådan får du mest mulig PR ud af dine billeder Når du er færdig med dit photo shoot, og du står med en serie billeder, du er tilfreds med, er det tid til at vise dem til omver­ denen og få mest muligt for dine penge. Bruger du billederne i en konkurrence kan der være regler for, om du må bruge billed­ erne før de er blevet bedømt, men når de så er blevet bedømt, så skal de bruges, så alle kan se, hvad du kan præstere. Fra plakater og annoncemateriale i salonen til hjemmesider, Facebook, Instagram og meget mere. Send gerne billeder til kontakt@hairmagazine.dk så er der stor sandsynlighed for, at din kollektion bliver publiceret på Hair Magazines online medier.

Frisørens guide til et godt photo shoot < 77


Tekst > Louise Klitgaard Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Marcelklubbens Londonaften på Zefside i København

Finn Ellegaard er bestyrelsesmedlem af Marcelklubben.

Modellen med det lange pandehår.

Sif Andersen fra Reno Blvd. i København lavede en smuk langthårsopsætning.

Omkring 50 mennesker var samlet på den hotte cocktailbar, Zefside, i København.

Der var lagt op til en aften med hår, cocktails, musik og hyggestemning i ægte “marcel stil”, da de 50 mennesker dukkede op for at få de seneste tips fra London. Betty Christoffersen fra SACO og Finn Ellegaard fra Ellegaard Hair Factory klippede modeller på scenen, mens René Prakov underholdte som speaker aftenen igennem. De havde begge taget en stor del af inspirationen fra Salon International, som fandt sted i oktober, hvor især SACO, Tony&Guy og Sassoon gjorde sig bemærkede. I “anden halvleg” kom Mette Faldborg, Sif Andersen og Claus Rasmussen på scenen og der blev vist douche langthårsopsætninger med snegle, 78 > Marcelklubbens Londonaften på Zefside i København

Model med den douche langthårsopsætning.

Betty Christoffersen fra SACO underviser ofte ved forskellige frisørkurser.

Mette Faldborg fra salon UniQue.M med pink hår.

gigantisk pandehår med lang nakke og en asymmetrisk page med masser af power! Marcelklubben er kendt for at mødes de skæveste steder - både i Lon­ don når de samles til Salon International, men også i Danmark og præ­ sident for Marcelklubben, Johnny Poulsen, udtaler i den forbindelse: “De skæve steder er blevet vores varemærke, og der skabes ved hjælp af det uperfekte en cosy, loose stemning der altid bliver en succes!” Efter drinks og musik af The Sound of P-sax på Zefside fortsatte de hårde drenge fra Marcelklubben videre i byen.


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > Peter Hartley

Red Carpet Hair af Michael Shaun Corby & Colomer Denmark

Michael Shaun Corby viste mange brugbare teknikker til de langhårede piger i salonerne.

Michael Shaun Corby introducerer Alterna’s nye Caviar CC Cream.

Backstage billede af en af modellerne inden det store show gik i gang på Hotel Skt. Petri.

Én af mange smukke opsætninger som blev præsenteret i løbet af aftenen.

Colomer Denmark inviterede til en eksklusiv fremvisning med Michael Shaun Corby, Alterna’s Global Creative Director, på Hotel Skt. Petri i København. De inviterede fik et indblik i de hotteste trends fra Holly­ woods red carpet og blev samtidig introduceret til to af de nyeste spændende produkter fra Alterna Caviar. Alterna er et af verdens førende luksus brands, som er elsket af stylister og kendisser verden over. Med Katie Holmes som medejer og frontfigur

er der sket mange spændende ting hos Alterna. Senest har man bl.a. indgået et samarbejde med Project Runway USA. Det var især de langhårede piger der var i fokus i løbet af aftenen. Michael Shaun Corby viste mange brugbare teknikker, og gav smukke bud på, hvordan langthårsopsætninger kan sættes elegant uden at være for strømlinede. En smuk aften i the red carpet’s tegn!

80 > Red Carpet Hair af Michael Shaun Corby & Colomer Denmark


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

De danske Color Club medlemmer; Betty Christoffersen fra Saco Hair, Jeanette Velling fra HairSmile og John Erik fra Stender på Strøget lytter til den nye Koloston Perfect Innosense sammen med de øvrige skandinaviske teams.

Betty Christofferen fra Saco Hair.

Vore kunders stemme Wella har etableret en Nordic Color Club, hvor frisører fra de skandinaviske lande får lov til at arbejde med de nye farver, inden de lanceres. Frisørerne får et super netværk, og Wella får input, der også bruges til gavn for frisørerne. ”De spørgsmål, frisørerne stiller, er også de spørgsmål, forbrugerne vil stille. Derfor er det utroligt vigtigt for os, at høre frisørernes in-put, når vi f.eks. lancerer et nyt produkt som det, der står næst for; Koloston Innosense”. Det fortæller Marta Spizewska, der er nordisk kreativ ansvarlig for Wella og SP. Hair Magazine talte med hende, da man forleden holdt nordisk Color Club arrangement i Wella Studio i København, og hun fortæller, at netop Wella Color Club er et fantastisk redskab i forhold til at give frisørerne præcis det, de vil have og give dem de informationer, de har behov for. Wella Color Club består således af over 50 frisører fra Danmark, Norge, Sverige og Finland, der alle er dedikerede i forhold til at teste Wellas nye farver og komme med input i forhold til lancering, præsentation og in­ formation til frisørerne. mindst risiko for allergisk reaktion Denne onsdag var det den nye Koloston Innosense, der baserer sig på et helt nyt molekyle, som Wellas forskere har forsket sig frem til, og som mindsker risikoen for allergiske reaktioner i forhold til hårfarve, der var til debat. ”Vores Color Club består af et bredt miks af frisører fra de respektive lande og fra de store kæder såvel som de små, selvstændige frisører. De afprøver farverne, og de stiller alle de spørgsmål, der er at stille, så vi som virksomhed kan være bedst muligt forberedt, når Koloston Innos­ ense f.eks. lanceres til januar”, fortæller Marta Spizewska.

Gode tips Deltagerne i Wella Color Club bruger også klubben til at netværke med hinanden. For ud over at få lov til at arbejde med de seneste nyheder først, så giver de hinanden gode tips, og deler erfaringer på tværs af saloner og ind imellem på tværs af landegrænser. ”Color Club medlem­ merne er typisk også dem, der står på scenen sammen med vore teknikkere, når vi lancerer et nyt produkt”, fortæller Marta Spizewska. ”De er med andre ord vore kunders stemme”.

Farveeksempel med Illumina.

Denne eftermiddag var de danske Color Club deltagere, Betty Christof­ fersen fra Saco Hair, John Erik fra Stender på Strøget og Jeanette Velling fra HairSmile, og diskussionen omhandlede Koloston Innosense, som de danske Color Club-medlemmer alle mente, var en super nyudvikling, der giver frisørerne mulighed for at få fat i et nyt kundesegment; dem, der er nervøse for allergiske reaktioner i forbindelse med hårfarve, og – var de enige om – nye, unge kunder, der skal farves for første gang. ”Og netop ved at vi kan tilbyde en hårfarve, der mindsker risikoen for en allergisk reaktion, viser vi også, at vi er professionelle og seriøse”, fast­ slår John Erik, der videre mener, at det netop i en krisetid er rigtig fint at kunne tilbyde endnu et produkt med andre egenskaber til forbrugerne”. De tre frisører er alle glade for at være en del af Wella Color Club. ”Det betyder meget at få informationerne på forkant, og ikke mindst muligheden for at arbejde med produkterne og lære dem at kende inden de kommer ud i salonerne”, slutter Betty Christoffersen. Farveeksempel med Koloston Perfect Innosense.

82 > Vore kunders stemme


marta spizewska, der er nordisk kreativ ansvarlig for Wella og sP, indtog scenen ved det skandinaviske Color Club møde for at vise modeller farvet med illumina og den nye koloston innosense.

farveeksempel med illumina.

farveeksempel med illumina.

farveeksempel med illumina.

OPDAG NY KOLESTON PERFECT

INNOSENSE

En unik oplevelse af skønhed og velvære. En hårfarve, som giver levende permanente farver og som specielt er udviklet til at reducere risikoen for allergi*. Den eneste hårfarve med det NYE ME+ farvemolekyle*. Kvalitetsgodkendt af European Centre for Allergy Research Foundation. Se mere på www.wella.com.

farveeksempel med koloston Perfect innosense.

84 > Vore kunders stemme

farveeksempel med koloston Perfect innosense. * Selvom risikoen for at udvikle en ny allergi er reduceret, er der stadig risiko for at få en alvorlig allergisk reaktion. Lav altid en allergitest 48 timer før hver hårfarvning. Følg sikkerhedsinstruktionerne nøje, og tjek www.wella.com/innosense. Hvis din kunde nogensinde har reageret allergisk over for en hårfarveingrediens, bør du ikke farve kundens hår. + ME findes i Pure Naturals, Rich Naturals og Deep Browns i Koleston Perfect Innosense.


Få en “personlig hjælper”

• • • •

Han er der døgnet rundt Han står altid klar til at betjene dig – og kun dig Læn dig tilbage og peg på det du vil ha’ Han skal nok sørge for at komme det i kurven, bære det til kassen, pakke det sammen og bringe det direkte til din dør

Klik ind på hairmagazine.dk/webshops eller scan koden og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere

frisørensnetbutik.dk


Med et klik på en knap CHI ARC automatisk roterende krøllejern fra DanHair, skaber fantastiske krøller med et klik på knappen! Krøllejernet roterer automatisk, og giver ensartede flotte krøller, samtidig med at håndleddet spares for ubehagelige arbejdsbevægelser. Pris 1550 kr.

Pefekt til bryllup Nye flotte valke i tre versioner fra Cosmobell. Det naturtro hårlook gør disse valke perfekte til de kommende brude- og konfirmandopsætninger. Ægte barber saks Excellent Edges har i samarbejde med HH Simonsen udviklet den ultimative barbersaks med en længde på 7”, der gør modellen særdeles velegnet til engelsk stilklip (saks over kam). Barber BC er en ægte ’barber’ saks, hvor den justerbare centerskrue er flyttet bagover, så skaftet på håndtaget bliver kortere.

FX Pro

light pink

Håndlavet Nu kommer MOROCCANOIL med en børstekollektion med vildsvinehår fra Salonsupport.dk. Det er børster af 100% naturlige vildsvinehår, der er skånsomme for håret og med ventilationshuller i spolen, som danner luftgennemstrømning og forkorter føntørringstiden. Pris 219 – 479 kr.

IN-HOUSE KOMFORT OG HØJ KVALITET AF SAKSE ER HOVEDFOKUS DENNE GANG. DE MANGE MÆRKER KOMMER MED DERES BUD PÅ, HVAD DEN HELT RIGTIGE SAKS ER, OG HVAD DEN SKAL KUNNE. DET ER TYDELIGT, AT IKKE KUN KLIPPEEVNE ER VIGTIGT MEN OGSÅ DESIGNET AF SAKSEN.

Velværeeffekt V-serie er nye natural boar rundbørster fra JAGUAR. De tre børster fra serien byder på en utrolig velværeeffekt. De 100% vildsvinebørster kombineres med nylonstifter med kuglehoveder, der er ekstremt blide for både hovedbund og hår.

Skønne redskaber Gorgeous, der repræsenteres af Warehouse i Danmark er klar med en serie skønne redskaber til frisørerne, når der skal krølles. Det gælder en ny bredere volume curl wand og en ny curl wand med konisk syl. Gorgeous Wave stylerne og Noir; en ny Gorgeous Mark 7 Styler. Sidst har Gorgeous også en serie børster.

Få langt hår Weft system præsenteret af HairContrast, er den perfekte måde at få langt smukt hår til en pris, som alle kan være med på. Med micro-ringe fæstner man hårtrensen og kundens eget hår sammen. Systemet sidder permanent på kunden i 6 - 8 uger, hvorefter man justerer “weften” påny. 88 > In-house update

Mangler du lys i din salon? Nu forhandler Cosmobell også belysning til din salon. Når du farver dine kunders hår, er det vigtigt, du har den helt rigtige belysning. MV skinnesystemet giver dig et naturtro lys og kan bestilles i flere længder. Samtidig kan du spare helt op til 80% på dit elforbrug i forhold til traditionel Halogen-belysning!

En klasse for sig HH Simonsen lancerer nu i samarbejde med Excellent Edges, den unikke ’mountain blade’ Edges Hawk saks. Saksen er det perfekte redskab for præcis klipning af skandinavisk hår med et soft udseende klip. Den håndbyggede saks er tillige designet med håndlavede blade af stål fra Japanske Hitachi.

Lækkert glattejern Det nye CHI glattejern lanceret af DanHair består af meget holdbare keramiske plader med titanium, som tilsammen sikrer et fantastisk blødt og glansfuldt hår. Det varmes op på 40 sekunder og har 3 indstillinger. Pris 1550 kr.

Markant design Nu kommer HD 3900 Fusion hårtørrer fra JAGUAR. Teknisk tilbyder hårtørrerne i HD 3900-serien alt, hvad en krævende stylist forventer. En kraftfuld motor med en ydelse på 1900 watt, samt 2 styrkeog 4 varmetrin, inklusiv separat koldt-knap giver frisøren alle styling muligheder.

Blikfang Saksen Silence og sculptursaksen Silence 34 fra JAGUAR Goldline byder på ideelle forudsætninger for alle snitteteknikker og er overbevisende med sin konvekse klinger med fuldt integrerede skær. Saksene egner sig selvfølgelig også til at slice.

Høj kvalitet HH Simonsen har i samarbejde med Excellent Edges udviklet den nyskabende Glider Viper klippesaks, der er designet specielt til at understøtte point og chip klipning i både vådt og tørt hår. Saksen vil tiltale den kvalitetsbevidste og perfektionistiske frisør, der har et ønske om at levere et skarpt udtryk.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

• Suveræn japansk rustfrit stål • Lyserød •“Sværd“ klinge for effektiv klipning • Kuglelejesystemet sikrer let bevægelse til saksen • Ergonomisk design • Str. 5”,5,5”u. 6“

Spørg din forhandler eller sælger Info-Tel.: 21 23 00 59 www.haaro.eu


eVo 3.0

af errol douglas

Frisørbranchens

leVerandøroVersigt Colomer Denmark Cosmobell Danhair frisørland.dk Hair Construction HairContrast Hair Cosmetic Hair & body Care Headbrands HH simonsen iCon Hairspa jaguar Danmark kerastase L'oréal matrix nioxin redken salonsupport.dk sassoon sebastian sP schwarzkopf Professional thorsen trading Warehouse Wella

70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 87 27 10 60 20 25 67 25 86 84 99 11 86 18 77 11 86 84 99 11 70 26 79 00 73 75 10 00 57 66 03 00 75 64 11 30 43 24 64 84 43 24 64 84 43 24 64 84 33 26 91 11 43 24 64 84 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 86 80 48 11 21 23 00 59 80 88 57 49 33 26 91 11

andre leverandører admind 70 20 18 76 advice People 20 30 20 80 Hairtools 70 11 10 09 Hårklinikken 31 11 36 10 House of Waldorf 35 36 35 62 toftild alternativt Hår 98 10 32 11 Hjemmesider i branCHen www.frisorjob.dk www.frisørelever.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hårmodeller.dk www.spt.dk www.dfkf.dk www.frisormester.dk www.dofk.dk

sOCiale medier www.facebook.com/hairmagazine.dk www.facebook.com/frisornyheder www.instagram.com/hairmagazinedk se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk


NY STYLING SERIE

www.salonsupport.dk | 36 16 16 09

Hair Magazine jan 14 web  
Hair Magazine jan 14 web  
Advertisement